Συμπύκνωση στο υπόγειο - πώς να πολεμήσουμε;

Γεια σας!
Υπάρχει ένα σπίτι από ένα μπαρ σε ένα ίδρυμα μεταφορέα melkozaglublennom (κάτω από στερεό γρανίτη πλάκα. Υπόγειο στο επίπεδο του εδάφους, σε ένα από τα βάθυνε 50-70 cm και είναι γεμάτη με σκυρόδεμα (αποθήκευση λάκκο των λαχανικών). Το ύψος του υπο-δάπεδο υπόγειο περίπου 50 cm (μέση.) Primer Fundam 7Η9 m -.. οι σωλήνες loam produhi αποχέτευσης είναι κατασκευασμένα από 100 mm - 8 κομμάτια (δύο σε κάθε πλευρά) και είναι όλα τα ανοιχτά.
Τώρα είναι ένα ζεστό καλοκαίρι, + 25-30 κάθε μέρα. Μερικές φορές βρέχει. Το πρωί και το βράδυ υπάρχει ισχυρή δροσιά.
Στο υπόγειο στην "οροφή" και σε άλλες επιφάνειες του συμπυκνώματος όλη την ώρα. Ουσιαστικά δεν στεγνώνει. Στο υπόγειο είναι αρκετά κρύο. Δεν υπερβαίνει τις +10 ακριβώς.

Όπως το καταλαβαίνω - είναι ζεστό έξω και υπάρχει μεγάλη υγρασία στον αέρα. Μόλις στον αέρα υπόγειο ψύχεται και το διαυγές περίπτωση όλες υπερβολική υγρασία και συμπυκνώνεται. Με τη φυσική, φαίνεται να είναι ξεκάθαρο.
Το ερώτημα είναι - δεν είναι μόνο στην περίπτωση μου σε τέτοιες καιρικές συνθήκες; Ή υπάρχει ακόμα ένας λόγος όπως ο ανεπαρκής αερισμός ή κάτι τέτοιο; Πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτό; (Φυσική βέβαια, δεν poboreshsya, αλλά οι συνθήκες, νομίζω ότι η αλλαγή είναι δυνατή).

Ως μία από τις επιλογές, σκέφτηκα ότι το πάτωμα στο υποπεδίο θα κλείσει το PE έτσι ώστε να μην εμφανίζεται επιπλέον υγρασία από αυτό. Η γη δεν είναι πολύ ξηρή στην αφή, αλλά όχι υγρή. Έτσι, κάτι σημαίνει. Ίσως προσθέτει επίσης. Την άνοιξη υπήρχε πολύ νερό και ένα μέρος βρισκόταν σε ένα σκαμμένο σκυρόδεμα. Εκκενώθηκε και στη συνέχεια στέγνωσε. Αλλά το υπόλοιπο είναι επίσης λίγο υγρό (το σπίτι είναι λίγο στην πλαγιά του βουνού, διπλωμένο από γρανίτη - την άνοιξη το νερό λιώνει κατά μήκος αυτών των πλακών και πηγαίνει σχεδόν κάτω από την επιφάνεια και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό). Το καλοκαίρι του UGW περισσότερο από 1 μ. Και υπάρχει μια πέτρα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης αυτής της κατάστασης.

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι, ποιοι τρόποι;

Εάν το κελάρι συμπυκνώνεται όλη την ώρα, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα αερισμού κελάρι (εάν υπάρχει) λειτουργεί ελάχιστα. Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, τότε είναι επείγον να ξεκινήσετε την κατασκευή του. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε δύο σωλήνες, εκ των οποίων το ένα θα είναι εξάτμιση, και το άλλο. Ακόμη και το ίδιο το σύστημα αυτού του εξαερισμού ονομάζεται συνδυασμένο εκχύλισμα και εισροή.

Για να κατανοήσετε με την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού του κελάριου, η παρακάτω εικόνα θα βοηθήσει:

Εάν ο εξαερισμός είναι εντάξει, τότε αξίζει να ψάξετε στο σύστημα στεγανοποίησης η απάντηση στο ερώτημα από πού προέρχεται το συμπύκνωμα.

Πριν αρχίσετε να αγωνίζεστε με κάτι που πιθανόν να έχει ξεπλυθεί πρώτα για να προσπαθήσει να καταλάβει τους λόγους για το τι συμβαίνει.

1) Τι είναι το συμπύκνωμα; = αυτή η υγρασία πέφτει από τον θερμότερο αέρα σε ψυχρότερες επιφάνειες

2) Τι είναι ένα κελάρι; = σε βάθος δωμάτιο αντικαθιστώντας το ψυγείο. )))

δηλαδή, μπορεί να θεωρηθεί ότι όπως στο ψυγείο, όταν ανοίγεται η πόρτα, ο παγετός πέφτει και στο κελάρι, όταν ανοίξει, το συμπύκνωμα θα πέσει (όχι το χειμώνα)

Στη συνέχεια στο κελάρι ίσως είναι λογικό να παράσχει stok (στα σύγχρονα ψυγεία που υπάρχει κάτι τέτοιο) (κάνει ένα αυλάκι στην περίμετρο με κλίση και στη γωνία του κάδου για να σκάψει τουλάχιστον το περιεχόμενο που μπορεί να εισπράξετε)

Εάν το σχέδιο κελάρι επιτρέψει, ο σχηματισμός ενός tambour συμπύκνωσης θα μειωθεί.

Απαιτείται κελάρι εξαερισμού. Ωστόσο, ο υπερβολικός αερισμός θα αυξήσει τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων ή θα αυξήσει σημαντικά την θερμοκρασία στο κελάρι, αλλά το κελάρι θα σταματήσει να αποθηκεύει το φαγητό.

Θέλω να προσθέσω πληροφορίες στις απαντήσεις, ιδίως σε δύο βιντεοκλίπ λέγεται ότι μετά την ποιοτική και πλήρη υδροαπομόνωση, το συμπύκνωμα στο κελάρι εξαφανίστηκε. Για την στεγανοποίηση χρησιμοποιείται στο πρώτο βίντεο της υγρής στεγάνωσης, και στο δεύτερο βίντεο, μια πυκνή ταινία πολυαιθυλενίου. Επομένως, εάν επιλέγετε ένα τέτοιο υλικό για στεγανοποίηση, το οποίο δεν είναι τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον, τότε είναι δυνατόν να επωφεληθείτε από αυτή την πρόταση. Εξάλλου, ο σχηματισμός συμπυκνώματος είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης υγρασίας. Επομένως, αν η διείσδυση υπερβολικής υγρασίας από το έδαφος μειωθεί, για παράδειγμα, και η υπολειμματική υγρασία από τα λαχανικά συλλέγεται, όπως προτείνεται στο δεύτερο βίντεο, περγαμηνή και παχύ χαρτί, αυτό θα είναι επίσης αποτελεσματικό. Και φυσικά η οργάνωση του αερισμού, χωρίς μείωση της θερμοκρασίας, το ίδιο είναι σημαντικό.

Σε αυτό το βίντεο συνιστάται, όταν τακτοποιείτε από τις σανίδες των αεραγωγών, να τα κάνετε σύμφωνα με την αρχή των δύο σε ένα. Δηλαδή, για να μειώσετε την περιοχή των ανατινάξεων, και να επικεντρωθεί η προσοχή και να επικεντρωθεί στην αφαίρεση της υγρασίας. Με την ευκαιρία, ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να έχει ένα βύσμα σε περίπτωση παγετού, υψηλής υγρασίας, και ούτω καθεξής. Ακριβώς άσχημα για το κελάρι και την ξήρανση.

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες συμπύκνωσης στο κελάρι - Υγρασία (υγρασία) και εξαερισμός.

Ο πρώτος λόγος είναι η υγρασία ή η υγρασία, αυτή είναι η κύρια αιτία του συμπυκνώματος. Ο αέρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περιέχει νερό και απλά συμπυκνώνεται στην οροφή ή στους τοίχους του κελαριού. Από πού προέρχεται αυτό το νερό - και οι λόγοι για την εμφάνιση μπορεί να είναι δύο, ή η κακή στεγανοποίηση και το νερό που διαρρέει μέσα από το δάπεδο και τους τοίχους, ή μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας σε πολύ κοντινή απόσταση. Για να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο:

 • στεγανοποίηση τοίχων και δαπέδων στο υπόγειο
 • μόνωση τοίχου και δαπέδου στο υπόγειο

και ακόμη καλύτερα να κάνετε αμέσως μόνωση και στεγανοποίηση!

Τώρα για τον εξαερισμό - ο κακός εξαερισμός, όπως ένα πολύ καλό βύθισμα, επηρεάζει πάρα πολύ τη συμπύκνωση του νερού. Με ανεπαρκή εξαερισμό ή έλλειψη, η υγρασία στο υπόγειο συσσωρεύεται και απλά δεν έχει πουθενά να πάει, πώς να συμπυκνώσει. Και όταν υπάρχουν υπόγεια στο υπόγειο, ο αέρας του δρόμου με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, που δημιουργεί υγρασία και συμπυκνώνεται με διαφορά στη θερμοκρασία, προχωράει.

Επομένως, ο αερισμός πρέπει να γίνεται με τα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί ο όγκος του εξαεριζόμενου αέρα.

Αν δεν βρείτε την αιτία της συμπύκνωσης στο υπόγειο, τότε σύντομα στους τοίχους θα εμφανιστεί μούχλα, μύκητας. Και είναι πιο δύσκολο να αγωνιστείς μαζί τους. Επομένως, πρώτα βρείτε τον λόγο για τον οποίο η επιφάνεια της υγρασίας, μπορεί να είναι:

 • δεν υπάρχει πλήρης αερισμός,
 • Το δωμάτιο πλημμύρισε μετά από έντονες βροχές και δεν υπήρχε τρόπος να το στεγνώσει,
 • υπόγειο που χτίστηκε χωρίς στεγανοποίηση,
 • συνεχώς ρέουσες σωλήνες στο υπόγειο.

Επομένως, πρώτα να τοποθετήσετε το σύστημα εξαερισμού και να εκτελέσετε εργασίες στεγάνωσης, ελέγξτε τους σωλήνες.

Το δωμάτιο είναι κατάλληλο για φυσικό αερισμό. Χρειάζεστε δύο πλαστικούς σωλήνες διαμέτρου 12mm, ένα (1) εξάγεται μέσα από το θεμέλιο του σπιτιού έξω. Το δεύτερο (2) είναι εγκατεστημένο κάθετα και η έξοδος του στην οροφή. Οι σωληνώσεις πρέπει να βρίσκονται στο υπόγειο σε διάφορα μέρη του δωματίου.

Πρέπει να βρείτε την αιτία και να την διορθώσετε! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων: μια πλημμύρα του υπογείου λόγω κακής μόνωσης στο νερό, έλλειψης αερισμού, διαρροής νερού στο υπόγειο σωλήνων και τα παρόμοια.

Τοποθετήστε καλό εξαερισμό. Γενικά, το σχέδιο είναι απλό: πρέπει να υπάρχει μια ροή αέρα και η έξοδος του (δηλαδή δύο σωλήνες). Εξετάζουμε μια κατά προσέγγιση διάταξη του συστήματος εξαερισμού στο διάγραμμα:

Πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας προσωρινός τρόπος για να μειωθεί η υγρασία στο υπόγειο. Για αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα χημικό προσροφητικό.

Έχω ήδη απαντήσει αρκετές φορές σε μια παρόμοια ερώτηση, θα απαντήσω ξανά, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος είμαι ο συγγραφέας. Αυτό το πρόβλημα απαντάται πολύ συχνά και είναι δυνατόν να το εξαλείψουμε μόνο με έναν τρόπο, κάνοντας σωστά τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Μόλις εμφανιστεί η σωστή κυκλοφορία αέρα στο υπόγειο, στο κελάρι, στο γκαράζ, το συμπύκνωμα θα εξαφανιστεί σχεδόν αμέσως. Αλλά για όλα αυτά, είναι ακόμη απαραίτητο να στεγνώνετε τις εγκαταστάσεις υπογείου κατά τη θερινή περίοδο με πυροβόλα όπλα, καθώς η υγρασία θα συσσωρευτεί.

Ο τρόπος απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας, η συμπύκνωση από το υπόγειο είναι μόνο ένα - οργανώστε τον σωστό αερισμό και τη δοσομέτρηση του αέρα από το δρόμο! Σημαίνει έτσι τρώνε σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών και να αγοράσει 6 -7 μέτρα (ανάλογα με τις κελάρια πάχος επικάλυψης) πλαστικό διαμέτρου σωλήνα αποχέτευσης 100 mm, δύο κράνος πάνω του και είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερο και 4 γόνατο 90 μοίρες. Παρέχουμε ένα ενιαίο σωλήνα με τον πυθμένα (υπόγειο) στην κορυφή και να εμφανίσει αυτό στο εξωτερικό στο ύψος περίπου ένα μέτρο πάνω από το επίπεδο του εδάφους don καλύμματος κεφαλής είναι περίπου 4 μέτρα σωλήνα, και τα υπόλοιπα δύο ή τρία μέτρα συναγάγει από την οροφή και υψηλότερη έκταση θα φτάσει το μήκος σωλήνα και βάλτε την κεφαλή, τοποθετήστε την στους τοίχους και καλύψτε τα κενά γύρω από αυτά. Όλα είναι έτοιμα για να ζεσταθεί και υγρός αέρας θα διαφύγει μέσα από την καμινάδα που είναι κάτω από το ανώτατο όριο, και δροσερό και ξηρό κάτω στο ότι πηγαίνει προς τα κάτω, τη συμπύκνωση και την υπερβολική υγρασία θα αφήσει σε λίγες μέρες! Αν ο χειμώνας θα αισθανθεί ότι η θερμοκρασία πέφτει στο μηδέν (ή καλύτερα σε ένα υπόγειο έχουν ένα θερμόμετρο), στη συνέχεια αμέσως για να αποφευχθεί βλάβη στα τεμάχια εργασίας και τη διατήρηση λαχανικών συνδέστε οποιαδήποτε σωλήνα με ένα πανί, ένα κομμάτι αφρώδες λάστιχο, και είναι απολύτως πανέμορφο αν το κάνετε θα υπάρξει να εγκατασταθεί ρυθμιζόμενες γρίλιες - απλά θα είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο n Grebe.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη συμπύκνωση στο υπόγειο

Εάν δεν διαταράσσουν συμπυκνώματος στο υπόγειο του σπιτιού σας, να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι θα εμφανιστούν πολύ σύντομα στους τοίχους και την οροφή του κάβα μούχλα, τότε το μύκητα. Η συγκομιδή ή τα πράγματα που αποθηκεύετε στο υπόγειο θα αρχίσουν να υποβαθμίζονται γρήγορα. Οι μύκητες και το μούχλα αναπτύσσονται γρήγορα σε όλες τις επιφάνειες και αρχίζουν να καταστρέφουν τα θεμέλια του σπιτιού σας. Όλα τα μεταλλικά μέρη είναι γρήγορα καλύπτονται με σκουριά, ο μύκητας θα αρχίσουν να καταρρεύσει ξύλινο δάπεδο και τα ράφια, τα πράγματα, βιβλία, έπιπλα και ρούχα θα είναι άχρηστα και θα έχουν απλώς πέταξαν έξω. Θα υπάρχει μια επίμονη μυρωδιά της σήψης, η οποία δεν μπορεί να σκοτωθεί με κανένα τρόπο.

Εάν υπάρχει συμπύκνωση στο υπόγειο - είναι απαραίτητο να ακούγεται ένας συναγερμός. Είναι ο φορέας του μύκητα, που προκαλεί μούχλα.

Είναι απίθανο να υπάρξει κάποιος που θέλει να τα βγάλει με τέτοιες εκδηλώσεις συμπύκνωσης στο κελάρι ή στο κελάρι του. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξεταστούν όλες οι επιλογές για την εξάλειψη της υψηλής υγρασίας των κελαριών.

Γιατί υπάρχει συμπύκνωση στο υπόγειο;

Αιτίες συμπύκνωσης.

Ένα τέτοιο δυσάρεστο φαινόμενο, όπως το συμπύκνωμα, συμβαίνει στο κελάρι λόγω της υψηλής υγρασίας και με απότομη πτώση των θερμοκρασιών του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό.

 1. Απουσία πλήρους εξαερισμού στο κελάρι ή στο κελάρι.
 2. Εποχιακή πλημμύρα των υπογείων και αδυναμία μεταγενέστερης ξήρανσης.
 3. Απουσία στεγανοποίησης.
 4. Κακή θερμομόνωση του υπογείου.
 5. Διαρροή σωλήνων των συστημάτων επικοινωνίας.
 6. Καταστροφή της ίδρυσης του σπιτιού.

Σε αυτή τη βάση, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα σύστημα εξαερισμού και σωστή διεξαγωγή θερμικής και εργασίες στεγανοποίησης.

Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό

Το κελάρι με φυσικό εξαερισμό είναι ο απλούστερος και οικονομικότερος τρόπος βελτίωσης της ατμόσφαιρας και εξάλειψης της συμπύκνωσης.

Για την κατασκευή του φυσικού αερισμού απαιτούνται σωλήνες με διάμετρο μεγαλύτερη από 12 cm.

Για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό αυτό, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

 1. Μηχανή λείανσης (Βουλγαρική).
 2. Δράπανο με ένα σύνολο τρυπανιών.
 3. Πλαστικοί ή μεταλλικοί σωλήνες διαμέτρου 12 cm ή περισσότερο.
 4. Ενσωματωμένες βαλβίδες και κωνικά καλύμματα.
 5. Δίχτυ για κουνουπιέρες.

Όταν εγκαθιστάτε φυσικό εξαερισμό, είναι σημαντικό να εξετάσετε: όσο μεγαλύτερη είναι η κελάρι σε μέγεθος, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σωλήνα που πρόκειται να εγκατασταθεί.

Σχέδιο φυσικού αερισμού του υπογείου: 1 - σωλήνας τροφοδοσίας. 2 - σωλήνα εξόδου.

Ένας σωλήνας είναι τοποθετημένος οριζόντια στο πάτωμα και προς τα έξω μέσω της θεμελίωσης του σπιτιού. Αυτός είναι ο λεγόμενος "τροφοδοτικός" αγωγός. Είναι πάνω του φρέσκο ​​φρέσκο ​​αέρα θα διεισδύσει στο κελάρι ή κελάρι χώρο.

Ο δεύτερος σωλήνας είναι τοποθετημένος κάθετα και εμφανίζεται στην οροφή ή στη σοφίτα του σπιτιού. Συνήθως εγκαθίσταται κάτω από το ανώτατο όριο του υπογείου και χρησιμεύει ως κάλυμμα. Για να το τοποθετήσετε είναι απαραίτητο σε ένα άλλο μέρος του κελάρι, αντί του σωλήνα τροφοδοσίας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε: όσο πιο ψηλά θα εγκαταστήσετε το σωλήνα εξαγωγής, τόσο περισσότερη πρόσφυση θα είναι καλύτερη, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η ανταλλαγή αέρα.

Οι βαλβίδες που είναι ενσωματωμένες στους σωλήνες θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα, τα καλύμματα του κώνου θα προστατεύσουν από τις βροχοπτώσεις και τα κουνουπιέρες θα σας προστατεύσουν από τα ενοχλητικά έντομα.

Πώς να κάνετε τον υποχρεωτικό εξαερισμό

Σχέδιο εξαναγκασμένου εξαερισμού του υπογείου.

Για να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα πρέπει να κάνετε την ίδια εργασία όπως και στον φυσικό εξαερισμό του κελαριού, πιο συγκεκριμένα, εγκαταστήστε δύο σωλήνες: τροφοδοσία και εξάτμιση.

Η κύρια διαφορά είναι ότι οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους σωλήνες. Στον αγωγό τροφοδοσίας, ο αέρας πρέπει να εισέλθει στο εσωτερικό του δωματίου, στην εξαγωγή - ο αέρας εξάγεται.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους εξαναγκασμένου εξαερισμού: αυτόματο ή μηχανικό. Όλα εξαρτώνται από το πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε αυτό. Στην αυτόματη λειτουργία, οι εγκατεστημένοι ανεμιστήρες ανάβουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, με μια μηχανική μέθοδο - μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε οι ίδιοι τις ηλεκτρικές συσκευές.

Μονώστε το ανώτατο όριο του κελάριου

Διάγραμμα της μόνωσης της οροφής του κελάριου.

Αν δεν κάνετε τη θερμομόνωση της οροφής στο υπόγειο, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στον σχηματισμό συμπύκνωσης. Μετά από όλα, το ανώτατο όριο του κελάριου είναι συνήθως ένα κρύο σκυρόδεμα επικαλύπτει.

Η καλύτερη διέξοδος σε μια τέτοια κατάσταση είναι να δημιουργηθεί μια ψευδοροφή με απλά, φθηνά θερμομονωτικά υλικά, όπως αφρό πολυστερίνης εξωθημένο ή πλάκες κανονικού αφρού. Χρησιμοποιήστε ορυκτοβάμβακα δεν συνιστάται, καθώς απορροφά την υγρασία καλά και χάνει τις θερμικές ιδιότητες μόνωσης.

Για εργασία θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

 1. Διάτρηση και τρυπάνια, που αντιστοιχούν στη διάμετρο των πτερυγίων.
 2. 2 σπάτουλες: εγκοπές και ευρύτατες.
 3. Στόκ.
 4. Βούρτσα ή ρολό (για την προετοιμασία της επιφάνειας).
 5. Θερμομονωτικό υλικό (αφρός ή EPS).
 6. Οι "ομπρέλες" είναι πείροι.
 7. Ειδική κόλλα για αφρό.
 8. Οποιοδήποτε αστάρι για δάπεδα από σκυρόδεμα

Οι εργασίες για τη μόνωση της οροφής του κελάριου μπορεί να γίνει μόνος σας, χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Αρχικά, είναι απαραίτητο να επικαλυφθεί η στρώση της σκυροδέματος. Μετά την ξήρανση με τη βοήθεια ειδικής κόλλας και σπάτουλας, οι πλάκες από πλαστικό αφρού στερεώνονται στην οροφή. Για μια πιο ανθεκτική σύνδεση, χρησιμοποιούνται dowel-ομπρέλες. Στην κορυφή του αφρού πλαστικό στόκος στόκος. Αυτή η εργασία γίνεται καλύτερα μαζί. Χρησιμοποιώντας μια συμβατική φαρδιά σπάτουλα και ειδική κόλλα για πλαστικά πλέγματα αφρού κρατά τέλεια.

Στεγανοποίηση δαπέδων

Σχέδιο στεγάνωσης του δαπέδου στο υπόγειο.

Ένας άλλος λόγος για το σχηματισμό συμπύκνωσης στο υπόγειο είναι η έλλειψη στεγανοποίησης του δαπέδου του κελάριου. Ιδιαίτερα καταστροφική κατάσταση γίνεται στις περιόδους της άνοιξης και του φθινοπώρου, όταν έρχεται η εποχή των βροχών, όταν το δάπεδο του κελαριού είναι καλυμμένο με νερό.

Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα με έναν απλό και προσβάσιμο τρόπο:

 1. Ένα στρώμα από άμμο ή χαλίκι πάχους 10-15 cm μπορεί να μειώσει την υγρασία.
 2. Αντί της άμμου και του χαλικιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηλό.
 3. Δημιουργήστε ένα στρώμα από δύο στρώματα φιλμ πολυαιθυλενίου, το οποίο καλύπτεται από πάνω με πηλό, άμμο ή χαλίκι.
 4. Οι τοίχοι και το δάπεδο του υπογείου τείνουν με την προσθήκη υγρού γυαλιού.
 5. Τα δάπεδα στο υπόγειο μπορούν να γίνουν διπλά, χρησιμοποιώντας ένα στρώμα υλικού στεγών για αυτό.
 6. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειωθεί η υγρασία στο υπόγειο είναι η χρήση χλωριούχου ασβεστίου, το οποίο χύνεται σε συνηθισμένα γυάλινα βάζα και τοποθετείται σε διαφορετικές γωνίες του υπογείου. Αυτή η ουσία απορροφά γρήγορα την υγρασία από τον αέρα.

Καταστροφή της ίδρυσης του σπιτιού

Η κακή θεμελίωση σχετίζεται άμεσα με την υψηλή υγρασία στο υπόγειο ή στο κελάρι. Εάν οι τοίχοι των δέντρων κατοικία κοντά και τους θάμνους, αν η εξωτερική του ιδρύματος γίνεται κλίση και αν η εξωτερική περίμετρος δεν είναι σκαμμένα στο αυλάκι για τη συλλογή του νερού όταν το νερό οροφή ρέει κάτω από τα τείχη - σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το θεμέλιο βραχεί, αρχίζει να σπάσει, διαρρέει νερό μέσα στο κελάρι και, κατά συνέπεια, εμφανίζεται συμπύκνωμα στο κελάρι.

Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Στην εξωτερική περίμετρο του υπογείου του κτιρίου πρέπει να γίνει τυφλή περιοχή ευρύτερη από τις μαρκίζες των 15-20 cm. Η κλίση του τοιχώματος πρέπει να είναι περίπου 12-15 cm έως 1 m. Η τυφλή περιοχή είναι συνήθως κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας λίπος πηλό, χαλίκι χύνεται στην κορυφή.
 2. Η αυλάκωση που κατασκευάζεται πρέπει να συνδεθεί με την υδρορροή. Αντί ενός αυλακιού, συχνά χρησιμοποιείται ένας σωλήνας με τρύπες. Αυτή η μέθοδος είναι πιο συμφέρουσα, καθώς είναι λιγότερο επιρρεπής σε φράξιμο και ο σχεδιασμός της τοποθεσίας δεν επιδεινώνεται.
 3. Πρέπει να εγκατασταθεί ένα σύστημα αποστράγγισης στην οροφή του σπιτιού. Το εγκατεστημένο σύστημα πρέπει να καθαρίζεται από καιρό σε καιρό από τα συντρίμμια.
 4. Σε στενή γειτνίαση με τους τοίχους του σπιτιού, τα δέντρα και οι θάμνοι δεν πρέπει να μεγαλώνουν. Οι ρίζες των φυτών προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στο ίδρυμα.

Συμπερασματικά συμπεράσματα: το συμπύκνωμα προάγει την ταχεία εξάπλωση της μούχλας και του μύκητα. Αλλά αν κάνετε εξαερισμό, μονώστε το ταβάνι, τοίχους, καθορίστε το πάτωμα κελάρι, επισκευάστε το θεμέλιο του σπιτιού εγκαίρως, τότε θα αποφύγετε πολλά προβλήματα. Το σπίτι είναι υγιές όταν είναι ξηρό και καθαρό στο υπόγειο του.

Πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι; (22 εικόνες)

Το συμπύκνωμα στο κελάρι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο, φυσικό, αλλά όχι επιθυμητό. Για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, πρέπει να γνωρίζετε τους λόγους για τον σχηματισμό του και τους τρόπους εξάλειψης αυτών των παραγόντων. Ταυτόχρονα, από τις υπάρχουσες τεχνολογίες πρέπει κανείς να επιλέξει ένα που δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας και υγρασίας σε απαράδεκτες τιμές. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία και η υγρασία σε τρεις κελάρια, ένα από τα οποία χρησιμοποιείται για την αποθήκευση φρέσκων λαχανικών, το δεύτερο - κονσερβοποιημένα τρόφιμα, και ένα τρίτο χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο, πρέπει να είναι διαφορετικό. Επομένως, το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι πρέπει να εξαλειφθεί κατά τρόπο που να διατηρεί τη δυνατότητα χρήσης του χώρου για τον αρχικό του σκοπό.

Εξετάστε πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα από την οροφή σε μη θερμαινόμενο Το κελάρι ή το υπόγειο με μια σύνδεση με τη λειτουργικότητα του δωματίου.

Τι είναι το συμπύκνωμα;

Για να καταλάβουμε γιατί σχηματίζονται στο υπόγειο στην οροφή νερό τις σταγόνες και το συμπύκνωμα, θα λάβουμε υπόψη δύο παραμέτρους - απόλυτη και σχετική υγρασία του αέρα.

Απόλυτη υγρασία αέρα μετρούμενη σε g / m3, του συγγενή Σε ποσοστό.

Η ικανότητα των αέρα να συγκρατεί ένα ζευγάρι εξαρτάται από τη θερμοκρασία - το θερμότερο αέρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η βάρος της υγρασίας μπορεί να δεχθεί, και το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, όταν ταχεία ψύξη του θερμού αέρα στη μέγιστη τιμή της υγρασίας είναι μειωμένη, και η περίσσεια υγρασία που περιέχεται στο αέριο να μειωθεί η θερμοκρασία πέφτει στους ψυχρές επιφάνειες, με τη μορφή σταγονιδίων ύδατος.

Οι συνθήκες που απαιτούνται για τη συμπύκνωση του νερού

Από τη διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω, προκύπτει ότι για τον σχηματισμό συμπυκνώματος σε ένα δωμάτιο είναι απαραίτητοι δύο παράγοντες:

 • παρουσία στο κελάρι των βάσεων επαφής με αέρα με επαρκώς χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας,
 • άφιξη στο υπόγειο ζεστού αέρα που περιέχει υγρασία.

Η απουσία αερισμού εξαγωγής συμβάλλει στη συμπύκνωση του νερού, καθώς το συμπύκνωμα εξατμίζεται από τις επιφάνειες δεν εκκενώνεται έξω και συμμετέχει σε έναν κλειστό κύκλο εξάτμισης-συμπύκνωσης-εξάτμισης.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο κελάρι

Έτσι, οι σταγόνες νερού στην οροφή στο κελάρι σχηματίζονται για τους εξής λόγους:

 • απουσία μόνωσης των δομών εγκλεισμού.
 • κάθε φορά που ανοίγει η σκάφη, ένα μέρος του θερμού αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο με μια ορισμένη ποσότητα ατμού που συμπυκνώνεται σε ψυχρές βάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, η συμπύκνωση της υγρασίας στην οροφή μπορεί να συμβεί με διαφορετική ένταση, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν πάνω από ένα δωμάτιο κελάρι δεν έχει θερμανθεί, η οποία μπορεί ακόμη και να είναι το χειμώνα η θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλότερη από κελάρια, η προς τα κάτω ροή του ψυχρού αέρα δεν συνοδεύεται από το σχηματισμό του συμπυκνώματος. Ένα καλοκαίρι αντίθετο - συμπύκνωση υγρασίας θα έντονα, ειδικά μετά από βροχή, όταν η υγρασία παρέχεται στο κρύο κελάρι θερμού αέρα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τρόποι εξάλειψης των αιτιών συμπύκνωσης

Σκεφτείτε πώς προειδοποιείτε ή αφαιρέστε το συμπύκνωμα στο κελάρι στο ανώτατο όριο με τη βοήθεια προληπτικών και διορθωτικών μέτρων κατά τη διαδικασία οικοδόμησης ενός σπιτιού ή τη λειτουργία ήδη υπάρχοντος υπογείου.

Θέρμανση και στεγανοποίηση των εξωτερικών δομών

Εάν η μόνωση των εξωτερικών δομών δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του σπιτιού, τότε το ιδανικό επίπεδο της οροφής της οροφής του κελάριου θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το σημείο πήξης του εδάφους σε αυτήν την περιοχή. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο όγκος του κτιρίου, που βρίσκεται στο παγωμένο έδαφος, που έχει ύψος τουλάχιστον 0,8 μ., Παραμένει αχρησιμοποίητος. Έτσι, η μόνωση είναι απαραίτητη.

Στην ιδανική περίπτωση, το σήμα υπόγειο θα πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο των υπόγειων υδάτων, που συχνά δεν είναι εφικτή χωρίς την προσκόμιση ενός μεγάλου όγκου των χωματουργικών εργασιών για τη δημιουργία του ανάχωμα. Η παρατεταμένη επαφή με το νερό χωρίς στεγανοποίηση στεγάνωση αναπόφευκτα γεμάτη με διαρροή τριχοειδή υγρασία προς τα μέσα, έτσι ώστε πλευρική επιφάνεια του Ιδρύματος και τοίχους του κτιρίου υπόγειο πρέπει να σφραγίσει το εξωτερικό της συνολικής διάταξης ενός βάθους προστατεύεται από ακαθαρσίες και καταβύθιση του νερού που υπάρχει στα ανώτερα στρώματα του εδάφους. Στεγανοποίηση λειτουργούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής daubing ασφάλτου μαστίχα ή την τοποθέτηση ενός φύλλου από μονωτικό υλικό (μόνα τους ή σε συνδυασμό με την άσφαλτο).

Εάν τα υπόγεια ύδατα είναι αλμυρά, τότε η εκχύλιση σκυροδέματος κάτω από το θεμέλιο πραγματοποιείται πάνω στην προηγουμένως διευθετημένη εξωτερική στεγανοποίηση της βάσης.

Στη βάση, επιπλέον, στη συνέχεια διαρρυθμιστεί και εσωτερική στεγάνωση για την τοποθέτηση του δαπέδου, στη βάση της ταινίας - κάτω από τα ανεγερμένα τοιχώματα.

Αφού γίνει η στεγανοποίηση, οι πλευρικοί τοίχοι είναι μονωμένοι από το εξωτερικό. Ως θερμαντήρας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρό πολυστερίνης από αφρώδες υλικό (αφρώδες αφρό) - ένα υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά αντοχής για συμπίεση. Κάτω από το επίπεδο του εδάφους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα συμβατικό αφρό, αλλά πάνω από το έδαφος επιφάνειες των τοιχωμάτων penoplex προτιμώνται, δεδομένου ότι το συνηθισμένο αφρό πολυουρεθάνης λόγω της χαμηλής σκληρότητας χρειάζεται επιπλέον προστασία από μηχανική βλάβη.

Σημαντικό! Η μόνωση από πολυστυρόλιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τις δύο πλευρές του αντισηπτικού - τα μυρμήγκια φυτεύονται ακόμη και σε τεχνητά μονωτικά υλικά και τα καταστρέφουν.

Συσκευή εξαγωγής

Ο εξοπλισμός του κελάριου με εξαερισμό είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο για την εκκένωση της εξάτμισης υγρασίας. Το δωμάτιο πρέπει να δέχεται αέρα για αναπνοή, και μέσω μίας μόνιμα κλειστής κελαριού, αυτό είναι αδύνατο. Προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση του δαπέδου του πρώτου ορόφου μετά την εγκατάσταση οπών στην πλάκα σκυροδέματος της οροφής για τους αεραγωγούς, ο απορροφητήρας πρέπει να τοποθετηθεί στο στάδιο κατασκευής.

Το σύστημα εξαερισμού (απορροφητήρα) του κελάριου αποτελείται από δύο σωλήνες - εξάτμιση και παροχή αέρα από το εξωτερικό. Ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός ή εξαναγκασμένος, υλικό εκτέλεσης - ατσάλινοι, πλαστικοί ή ενισχυμένοι σωλήνες από καουτσούκ.

Διάταξη για φυσικό αερισμό του υπογείου σε μια γωνία από το κελάρι οροφής εκτελείται σύμφωνα με τη διάμετρο οπής του εξαερισμού σωλήνα εκκένωσης και διαγώνια σ 'αυτό στον τοίχο ή την οροφή - το δεύτερο της ίδιας διαμέτρου, για είσοδο. Η πρώτη οπή εισάγεται εντός του σωλήνα εξατμίσεως που προεξέχει μέσα στο δωμάτιο από 10 cm, και η δεύτερη κατακόρυφα διαμέσου της οροφής ή εξόδου μέσω της εξόδου 90 deg. διαμέσου του επιτοίχια αγωγό εισαγωγής αέρα - δεν φθάνουν το επίπεδο μιας κελάρι δαπέδου 30 εκατοστά εξωτερικό αγωγοί κλεισίματος πρέπει να είναι εφοδιασμένα με πλέγματα που αποτρέπει την διείσδυση των τρωκτικών και των εκτροπέων απλούστερο σχέδιο..

Κατά την επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα, χρησιμοποιείται ένας απλός κανόνας: κατά την εγκατάσταση του φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου για 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ο μετρητής της περιοχής του απαιτεί 5 χιλιοστά κυκλικής διαμέτρου αγωγού. Για παράδειγμα, για ένα γκαράζ με διαστάσεις 6x4 m (24 m τετράγωνο), απαιτείται σωλήνας διαμέτρου 24x5 = 120 mm. Αν το κελάρι δεν χρησιμοποιεί συσκευές θέρμανσης για αέριο ή υγρά καύσιμα, τότε η απόκλιση στη διάμετρο του καλύμματος στα 10-15 mm δεν έχει σημασία.

Σημαντικό! Οι αγωγοί παροχής και εξαγωγής αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με παντζούρια για τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης του αέρα μέσω του υπογείου.

Η ενέργεια αυτή τελειώνει με το γεγονός ότι ανάγκη κάνει υπό κατασκευή για να αποφευχθεί υγρό ανώτατο όριο στο υπόγειο ή κελάρι.

Σκεφτείτε πώςτους τρόπους που μπορείτε Αφαιρέστε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι του σπιτιού που έχει ήδη χτιστεί, για να ξεχάσετε αυτό το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μόνωση των τοίχων του υπογείου του κτιρίου

Αν οι περιφραγμένες κατασκευές του κελάριου δεν ήταν μονωμένες κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τότε αυτό μπορεί να γίνει αργότερα. Η περίμετρος του κτιρίου κατά μήκος των τοίχων αποσυναρμολογεί τον τυφλό και σκάβει μια τάφρο με το απαιτούμενο βάθος, η εμβάθυνση του οποίου γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος. Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μόνωση και εργασίες μόνωσης σε αυτό - τουλάχιστον 1 m.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τον κανόνα ασφαλείας για τις εργασίες εκσκαφής, το τοίχωμα τάφρου με βάθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο πρέπει να ασφαλίζεται με ασπίδες για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Οι επιφάνειες Ogolivshiesya των δομών εγκλεισμού καθαρίζονται και πλένονται από το έδαφος με μια βούρτσα και ένα πίδακα νερού. Μετά την ξήρανση των τοίχων, η μόνωση τους πραγματοποιείται, εάν είναι απαραίτητο, - προκαταρκτική στεγάνωση. Η πιο ορθολογική τεχνολογία σε αυτή την κατάσταση θα είναι η μόνωση των βάσεων με τον ψεκασμό αφρού πολυουρεθάνης.

Μετά την αποφοίτησή του από υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση λειτουργεί τάφρο γεωυφάσματος πέπλο και καλύπτεται με χαλίκι στρωματοποιημένη σφραγίδα πάνω από συνθλίβονται πέτρα επίχωσης κανονίσει τυφλή περιοχή.

Εάν το δάπεδο στο υπόγειο δεν είναι μονωμένο, τότε ο αέρας θα είναι κρύος, και μαζί του - και το ανώτατο όριο. Κατά συνέπεια, η υγρασία που κατανέμεται μαζί με τον αέρα στο κελάρι από το ανώτερο δωμάτιο όταν ανοίξει η καταπακτή θα συμπυκνώνεται στην κρύα οροφή. Εάν το ανώτερο δωμάτιο είναι μη θερμαινόμενο, τότε το χειμώνα οι σταγόνες στο υπόγειο θα σχηματιστούν ιδιαίτερα εντατικά.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο έξοδοι που εξαρτώνται από τη λειτουργικότητα του δωματίου:

 • αν είναι απαραίτητο, κρατήστε το δωμάτιο κρύο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η οροφή με θερμαντήρα και φράγμα ατμών (εάν είναι απαραίτητο, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί προστασία ατμού στους τοίχους).
 • αν το κελάρι επιτρέπεται να αυξήσει τη θερμοκρασία, τότε θα πρέπει να μονώσετε το δάπεδο.

Μόνωση και μόνωση ατμού της οροφής

Κατά κανόνα, το ύψος των οροφών στο υπόγειο δεν έχει στη συσκευή της θερμομόνωσης με wireframe, γι 'αυτό είναι πλέον σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί ως αφρός ένα πάχος 3-5 cm πάχους.

Σημαντικό! Η θέρμανση των ξύλινων οροφών από το εσωτερικό απαγορεύεται από το SNiP.

Το υλικό αγοράζεται σε ποσό ίσο με την επιφάνεια οροφής του δωματίου συν 10%. Στην οροφή του σκυροδέματος πραγματοποιείται η βέλτιστη τεχνολογική διάταξη των θραυσμάτων του αφρού - το συγκρότημα δεν πρέπει να περιέχει μικρά θραύσματα της μόνωσης που απαιτούν ατομική σύνδεση.

Η στερέωση φύλλων πλαστικού αφρού στην οροφή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών μυκήτων, τα οποία δεν έχουν αγκυροβοληθεί. Κάθε φύλλο μόνωσης στερεώνεται στην οροφή με πέντε μύκητες - στις γωνίες και στο κέντρο.

Πάνω από το μονωτικό συγκρότημα εκτελείται parozaschity των IZOSPAN-Β μέσω ετικεττών Λένα IZOSPAN-Κ ή συσκευή K + IZOSPAN χωρίς κενό αερισμού μεταξύ της μεμβράνης και του αφρού - αυτός ο τύπος θερμαντήρα δεν είναι υγροσκοπικό. Τοποθέτηση φράγμα υδρατμών γίνεται λεία πλευρά προς το θερμαντήρα, το εξωτερικό parozaschity στιβάδα με ογκομετρική δομή θα διευκολύνουν τη συγκράτηση του συμπυκνώματος στην επιφάνεια που ακολουθείται από εξάτμιση και εκκένωσης του ατμού από την εξάτμιση.

Αυτή η λειτουργία ελαχιστοποιεί την επίδραση του καθεστώτος θερμοκρασίας χώρου στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα και τη συμπύκνωση υγρασίας στο κελάρι.

Θέρμανση του δαπέδου

Κρύο πάτωμα μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο το ανώτατο όριο στο κελάρι είναι παρούσα συμπύκνωμα. Αν τα ανώτερα δωμάτια είναι θερμαινόμενα, η μόνωση από το κελάρι όροφο είναι επίσης ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση υγρό υπόγειο, και - στη μόνωση της οροφής, αλλά η θερμοκρασία στο υπόγειο αυξάνεται αναπόφευκτη.

Εγκατάσταση ξύλινου δαπέδου με μόνωση

Σκυρόδεμα κελάρι πάτωμα ένα στρώμα στεγανοποίησης από ασφαλτική μαστίχη με την τοποθέτηση σε υγρό επικάλυψης από δύο στρώματα πυκνά πολυαιθυλενίου με μια επικάλυψη των ζωνών στοιβάζονται ο ένας στον άλλο και στον τοίχο μέχρι 10 εκατοστά Ένα στρώμα απλώνεται κατά μήκος του χώρου, η δεύτερη -. Σταυρωτά με λίπανση εισόδου ασφαλτική μαστίχη.

Μετά την ξήρανση του μαστιχού στο πάτωμα, εγκαθίστανται ξύλινες προεξοχές εμποτισμένες με υδρόφοβη και αντισηπτική σύνθεση. Μεταξύ των κορμών, τα φύλλα του συνηθισμένου αφρού είναι πυκνά τοποθετημένα, μετά το οποίο το ξύλινο δάπεδο καλύπτεται επίσης από το ξύλο με προκαταρκτικό εμποτισμό.

Απόδοση της επένδυσης με μόνωση

Δύο στρώματα πολυαιθυλενίου τοποθετούνται σε ένα καθαρό θεμέλιο σκυροδέματος με τον τρόπο που υποδεικνύεται παραπάνω. Μετά από μία ημέρα, με την πάροδο στοιβάζονται πολυαιθυλένιο είδη φύλλων πισινό εξωθημένο πολυαιθυλένιο ή πολυστυρένιο, ραφές μεταξύ των οποίων επίσης είναι γεμάτη με την ασφαλτική μαστίχη μέσω στενού σπάτουλα. Στην κορυφή της θερμομόνωσης, τοποθετούνται δύο ακόμη στρώματα από πολυαιθυλένιο - χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία με τη μόνωση. Μετά την ξήρανση, η μαστίχα ταινία τοποθετείται στο ενισχυτικό πλέγμα από πλαστικό διαμέτρου ενίσχυση των 6-8 mm, με ένα μέγεθος πλέγματος 10x10 ή 12x12 cm. Το πλέγμα εύκολα συνδέσει ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας συμβατικά νάιλον σύρμα πλέξιμο ή ειδικές σφιγκτήρες. Υπό συνδέονται πλέγμα θέσει κραγιόνια επίπεδες πέτρες, ότι μεταξύ του οπλισμού και του φιλμ που σχηματίζεται στο διάκενο των 2-3 cm, και στη συνέχεια τη λειτουργία του διαστρωτήρα από το διάλυμα τσιμέντο-keramzite πάχους 5-7 cm, και σε μία εβδομάδα - ισοπέδωση κονιάματος από το μίγμα τσιμέντου-άμμου.

Το εντελώς ξηρό δάπεδο έχει ομοιόμορφο ανοιχτό γκρι χρώμα, αλλά η συγκέντρωση 70% του κονιάματος συσσωρεύεται περίπου μία εβδομάδα μετά την τοποθέτηση.

Συμπέρασμα

Όταν ρωτήθηκε τι να κάνει για να εξαλείψει τα σταγονίδια του συμπυκνώματος, τα οποία σχηματίζονται συνεχώς ή περιοδικά εμφανίζονται στο ταβάνι στο κελάρι, δεν υπάρχει ενιαία απάντηση - μπορεί να υπάρχουν αρκετές λύσεις. Ταυτόχρονα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μόνο γεγονός μπορεί να είναι αποτελεσματικό, και στην άλλη περίπτωση θα επιτύχει μόνο ένα σύνολο μέτρων. Για να αφαιρέσετε την υγρασία από το ανώτατο όριο, το οποίο δεν είναι μόνο στάζει σε όλους που βρίσκονται στο υπόγειο και χαλάει τα σκεύη, αλλά επίσης είναι επιβλαβής για τον παράγοντα της υγείας πρέπει να ξεκινήσει με οποιοδήποτε μεμονωμένο γεγονός. Η επιλογή αυτής της ενέργειας εξαρτάται από την ανάλυση της κατάστασης στο υπόγειο και έξω από τους τοίχους. Τις περισσότερες φορές, ολόκληρη η λίστα των παραπάνω έργων δεν χρειάζεται την ανάγκη - η επιτυχία επιτυγχάνεται μετά την πρώτη ή δεύτερη λειτουργία (θα πρέπει να ξεκινήσει με μια πιο απλή). Αλλά, ακόμη και αν η αλλαγή των εποχών στο υπόγειο του συμπυκνώματος σχηματίζεται και πάλι, και είναι αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγρασία, η οποία εμφανίζεται στο κελάρι, και ο παράγοντας του διαθέσιμου μετά από μια διαδικασία που αναπόφευκτα εξαφανιστεί οριστικά.

Συμπυκνωμένο στο κελάρι. Αιτίες και λύσεις. Εξαερισμός, θερμομόνωση και αποστράγγιση

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι; Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους λόγους για την εμφάνισή του και να βρούμε τα κατάλληλα αντίμετρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αποφάσεις που ισχύουν κατά το στάδιο της κατασκευής και κατά τη λειτουργία.

Μια γνωστή εικόνα; Στη συνέχεια, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Αιτίες

Από πού προέρχεται το συμπύκνωμα;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι η πορεία της σχολικής φυσικής.

Μαζί με την έννοια της απόλυτης υγρασίας (η αποκαλούμενη περιεκτικότητα σε υδρατμούς σε κυβικά μέτρα αέρα σε γραμμάρια) υπάρχει σχετική υγρασία. Μετρείται σε εκατοστιαία ποσοστά και σας επιτρέπει να υπολογίσετε την αναλογία της τρέχουσας ποσότητας υδρατμών στο μέγιστο θεωρητικά δυνατό.

Γιατί τέτοιες δυσκολίες; Το γεγονός είναι ότι η ικανότητα του αέρα να διατηρεί τον πυθμένα με τη μορφή ατμού αλλάζει με αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό σχετική υγρασία επηρεάζει την ανθρώπινη αντίληψη της ατμόσφαιρας ως ξηρό ή υγρό: απολύτως ίδια ποσότητα νερού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα στους 10 ο αέρας θα γίνει αντιληπτή ως ακατέργαστο, και στους 50 - αμφότερα υπερξηρανθεί.

Περιέργως, η υγρασία κυμαίνεται στο 60-80% και θεωρείται άνετα από τον άνθρωπο.
Στην περίπτωση αυτή, η απόλυτη τιμή της υγρασίας σε μηδενικούς βαθμούς θα είναι πολλές φορές χαμηλότερη από την έρημο της Σαχάρας στα +45 - 50 (περίπου 3 g / m3 έναντι 10-15).

Τι συμβαίνει με υδρατμούς όταν ο αέρας ψύχεται ξαφνικά; Οτιδήποτε υπερβαίνει το 100% της απόλυτης υγρασίας σε μια δεδομένη θερμοκρασία θα πέσει με τη μορφή δροσιάς - μικρές σταγόνες. Αυτή είναι η διαδικασία που παρατηρούμε στο κελάρι ή στο υπόγειο: το νερό αρχίζει να συμπυκνώνεται σε αυτή την επιφάνεια, η οποία είναι ουσιαστικά ψυχρή από τον περιβάλλοντα αέρα.

Έτσι, για τη συμπύκνωση της υγρασίας πρέπει να υπάρχουν δύο παράγοντες:

 1. Επιφάνεια, η θερμοκρασία της οποίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον όγκο του αέρα στο δωμάτιο.
 2. Επαρκώς υψηλή υγρασία αυτής της μάζας αέρα.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί στην επιφάνεια της φιάλης που έχει ληφθεί από το ψυγείο. Αμέσως αποκαλύπτεται με σταγονίδια νερού.

Γιατί το συμπύκνωμα στο κελάρι - το καταλάβουμε. Σε γενικές γραμμές.

Ωστόσο, η μελέτη θεματικών φόρουμ θα μας φέρει μια απροσδόκητη ανακάλυψη: η συμπύκνωση της υγρασίας στα κελάρια και τα κελάρια είναι πολύ διαφορετική.

 • Σε διαφορετικές επιφάνειες. Βυθίστε το πάτωμα και τους τοίχους του υπογείου ή την οροφή.
 • Σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Εάν η εκτός εποχής στο κελάρι είναι συνήθως ξηρό καθόλου, με το καλοκαίρι και το χειμώνα σύγχυσης: κάποιος συμπύκνωμα εμφανίζεται μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού κορυφής, κάποιος - το αντίθετο, στους σοβαρή παγετούς.

Καθόλου. Για την επίλυση της αντίφασης, η απλή λογική θα βοηθήσει.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στην επιφάνεια που είναι ψυχρότερη, θυμηθείτε;

Κάτω από το επίπεδο της θερμοκρασίας πήξεως του εδάφους είναι σταθερή και διατηρείται στους + 8-12 C. Για το λόγο αυτό, στην πραγματικότητα, απόδοση και μπορεί να αποθηκευτεί στο κελάρι για περισσότερο από ένα σπίτι ή αχυρώνα τοίχοι και το δάπεδο θα έχει μια θερμοκρασία του εδάφους.

Και τώρα φανταστείτε ότι το δωμάτιο τροφοδοτείται με αέρα με θερμοκρασία + 25-30 μοίρες. Εξαερισμός, από το δρόμο. Μαντέψτε τι συμβαίνει με την υγρασία όταν ψύχεται η ροή του αέρα;

Φυσικά. Καθίζει στο κρύο πάτωμα και στους τοίχους.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στο κάτω μέρος του δωματίου, το οποίο έχει θερμοκρασία εδάφους.

Γιατί μπορεί να απορροφήσει το ανώτατο όριο;

Ναι, επειδή στο κελάρι, πάνω από το οποίο δεν υπάρχουν θερμαινόμενες εγκαταστάσεις, το χειμώνα η οροφή θα είναι πολύ πιο κρύα από τον εσωτερικό αέρα. Η υπερβολική υγρασία θα συμπυκνώσει ήδη.

Σε παραμελημένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη να δείτε παγετό στην οροφή.

Τα καλά νέα: η υγρασία του εξωτερικού αέρα λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι στο κελάρι.
Ο αερισμός του υπογείου δεν θα προκαλέσει συμπύκνωση αλλά την εξαφάνισή του.

Κίνητρα

Πρέπει ακόμη να σκεφτείτε πώς να μειώσετε την υγρασία στο κελάρι;

 • Η εμφάνιση του καλουπιού. Ο μύκητας (ή μάλλον τα σπόρια του) είναι καταστροφικός για το αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο δωμάτιο θα είναι μουχλιασμένα, χωρίς σφραγισμένη συσκευασία.
 • Η καταστροφή του δαπέδου, των τοίχων και των οροφών πάνω από το κελάρι ή το υπόγειο. Το καλούπι καταστέλλει σταδιακά ακόμη και τα ανόργανα συστατικά του σκυροδέματος. η φθορά των ξύλινων δοκών και των καταστρωμάτων δεν θα σας κάνει να περιμένετε πολύ.

Η τοιχοποιία στην φωτογραφία καταστρέφεται εν μέρει από την υγρασία και το συνοδευτικό καλούπι.

Φαίνεται ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το warpath.

Λύσεις

Έτσι, πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο κελάρι;

Εξαερισμός

Ο αέρας σε οποιοδήποτε δωμάτιο θα πρέπει να ενημερώνεται. Αν το κελάρι είναι χωρισμένο από το καθιστικό με ξύλινο δάπεδο, αυτό συμβαίνει φυσικά μέσα από τις ρωγμές σε αυτό. Η συγκεκριμένη επικάλυψη απαιτεί την οργάνωση αερισμού.

Η συνολική τιμή όλων των απαραίτητων υλικών δεν θα υπερβαίνει τα 600-700 ρούβλια.

Η απλούστερη εφαρμογή περιλαμβάνει:

 • Δύο πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης. Η διάμετρος καθορίζεται από το μέγεθος του κελάριου: με μια επιφάνεια 5-6 τετραγωνικών μέτρων μπορείτε να κάνετε 50 χιλιοστά, με 20-25 τετράγωνα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα διαμέτρου 110 χιλιοστών. Το μήκος εξαρτάται από το ύψος της οροφής και το πάχος της οροφής πάνω από αυτό. Συνήθως ένας σωλήνας 3 μέτρων είναι αρκετός με περιθώριο.
 • Δύο εκτροπείς (συχνά πωλούνται με την ονομασία "μύκητας" ή "ομπρέλα").

Ένας από τους τύπους των εκτροπέων για τα λύματα.

Μέσα από τη διάτρητη επικάλυψη οι σωλήνες περνούν από το δρόμο προς το δωμάτιο. Οι εκτροπείς εγκαθίστανται μετά την εγκατάσταση. Η λειτουργία τους είναι να προστατεύουν τον αγωγό εξαερισμού από την είσοδο των ομβρίων υδάτων.

Επιπλέον, το σχήμα του εκτροπέα παρέχει αύξηση στην ώση σε καιρικές συνθήκες.

Τα κανάλια είναι τοποθετημένα σε διαφορετικά επίπεδα: ένα από αυτά φτάνει σχεδόν στο πάτωμα του κελάριου, το δεύτερο τελειώνει κάτω από την οροφή. Οι εκτροπείς, αντίστοιχα, μετά την εγκατάσταση, βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη.

Η οδηγία σχετίζεται με την ανάγκη δημιουργίας σταθερής ώθησης στους αεραγωγούς εξαερισμού:

 • μέσω του υψηλότερου από τους σωλήνες ο αέρας θα αφαιρεθεί από τον αεριζόμενο χώρο.
 • μέσω που βρίσκεται κάτω - για να φτάσει.

Σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού.

Σημαντικό σημείο: είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα περιορισμού της ροής του αέρα. Ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αγοράσετε ένα ζεύγος συνδέσμων και πλαστικών βυσμάτων για έναν αποχετευτικό αγωγό της κατάλληλης διαμέτρου και να τρυπήσετε μερικές μικρές οπές σε κάθε μία από αυτές. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό;

Θυμηθείτε: εάν ο χειμώνας έρχεται από τον αέρα του δρόμου με χαμηλότερη υγρασία από ό, τι στο κελάρι, τότε το καλοκαίρι η εικόνα αντιστρέφεται. Η υπερβολική υγρασία θα πέσει με τη μορφή του ιδίου συμπυκνώματος, από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε από. Περιορίζοντας τον εξαερισμό, μειώνουμε σημαντικά τον αριθμό του. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσουν εντελώς τα κανάλια: τα αέρια που απελευθερώνονται από το έδαφος σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία και ακόμη και τη ζωή.

Τι γίνεται αν ο όγκος του κελάριου είναι πολύ μεγάλος για έναν σωλήνα εξαερισμού λογικής διαμέτρου;

 1. Τοποθετήστε διάφορα ζεύγη σωλήνων σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου.
 2. Αυξήστε τη ροή του αέρα μέσω ενός ζεύγους αγωγών εξαερισμού τοποθετώντας έναν ανεμιστήρα αγωγών στον αγωγό εξαγωγής. Είναι στην εξάτμιση - για να αποφευχθεί η υπερψύχωσή του ή η συμπύκνωση υγρασίας στην περιέλιξη του κινητήρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο.

Ο εξαερισμός εξαναγκάζεται.

Θερμομόνωση δαπέδου

Ανάκληση: μια τυπική εικόνα στο κελάρι, το δωμάτιο πάνω από το οποίο δεν θερμαίνεται - μια κρύα οροφή με σταγονίδια συμπυκνωμάτων σε αυτό. Και τι γίνεται αν εξισώσετε τη θερμοκρασία του οροφή με τη θερμοκρασία των τοίχων και του δαπέδου;

Πώς να το κάνετε αυτό; Ασφαλής απομόνωση του δαπέδου από τους ψυχρούς δρόμους. Υπάρχουν πολλές λύσεις εδώ.

Εσωτερική μόνωση

Δομικά, μια τέτοια μόνωση είναι εντελώς πανομοιότυπη με την αφρώδη πλαστική επίστρωση, η οποία συνήθως καλύπτεται με τοίχους διαμερισμάτων. Για αύξηση της θερμοκρασίας απαιτεί σφιχτή (C-25 και υψηλότερο) αφρώδες πλαστικό ούπα ρυθμό κοιλότητος των 5 τεμαχίων ανά φύλλο, Γυαλί με πλέγμα και κεραμίδι κόλλες δύο χιλιοστών με βάση το τσιμέντο. Το ανώτατο όριο προετοιμάζεται με αντισηπτικό αστάρι.

Η σειρά εργασίας είναι συνήθως η εξής:

 1. Για κάθε φύλλο πλαστικού αφρού εφαρμόζεται σε πολλά σημεία κόλλας, μετά το οποίο το φύλλο πιέζεται πάνω στην οροφή και επιπλέον στερεώνεται με πείρους. Οι οπές κάτω από αυτές τρυπιούνται με έναν διατρητή κατευθείαν μέσω του αφρού.

Ένας από τους τρόπους εφαρμογής κόλλας.

 1. Στην επιφάνεια της τελειωμένης πλαστικής μόνωσης με μια φαρδιά σπάτουλα εφαρμόζεται λεπτή στρώση κόλλας, στην οποία πιέζεται αμέσως το γυάλινο πλέγμα. Εκτελεί μια ενισχυτική λειτουργία.
 2. Η στεγνή επιφάνεια είναι εξ ολοκλήρου λειασμένη με την ίδια κόλλα. Αν είναι απαραίτητο, είναι βαμμένο με οποιαδήποτε βαφή με βάση το νερό ή καλυμμένο με δομικό σοβά.

Θέρμανση στο ξύλινο πάτωμα

Αν υπάρχει ξύλινη οροφή πάνω από το κελάρι, η θερμομόνωση μπορεί να ενσωματωθεί μεταξύ των δοκών του. Στον ρόλο της μόνωσης είναι συνήθως το ορυκτό μαλλί. Κάνοντας αυτό το έργο με τα χέρια σας είναι κάτι παραπάνω από εύκολο. η μόνη λεπτότητα είναι το ορυκτό μαλλί στην κορυφή και ο πυθμένας τοποθετείται με στρώματα υλικού φραγμού ατμών.

Η μόνωση τοποθετείται με ταινία φραγμού ατμού.

Μονωμένη επίστρωση

Σε περίπτωση κελάριου χωρίς δομή επάνω του, η μόνωση παραμένει ακόμα στο στάδιο της κατασκευής.

Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί αν στην κορυφή - ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ με επαρκές ύψος της οροφής, η οποία μπορεί να μειωθεί κατά 12-15 εκατοστά.

 1. Στην επιφάνεια του δαπέδου ξεδιπλώνεται ένα θερμομονωτικό υλικό - πολυστερίνη με πυκνότητα C-35 ή αφρό πολυστερίνης από εξώθηση.
 2. Καλύπτεται με στεγανοποιητικό υλικό. Χρησιμοποιείται συνήθως πυκνό πολυαιθυλένιο.
 3. Βάση ύψους 3-5 εκατοστά (ανάλογα με το αναμενόμενο πάχος του σφραγίσματος) τοποθετείται οπλισμένο πλέγμα χάλυβα. Κατά κανόνα, η ενίσχυση από σύρμα πάχους 5-6 mm έχει μέγεθος ματιών 10 εκατοστά.
 4. Τέλος, ο ίδιος ο στύλος είναι διαμορφωμένος. Ένα μείγμα κονιάματος ή μίγματος τσιμέντου-άμμου χρησιμοποιείται σε αναλογία 1: 3.

Συμβουλή: για μια πιο ρευστό διάλυμα σε αυτό συχνά προστίθεται λίγο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό.

Μονωμένη επίστρωση στο τμήμα.

Ξήρανση

Τι συμβαίνει εάν υπάρχει συμπύκνωση στο κελάρι και για κάποιο λόγο όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν είναι εφαρμόσιμες ή έχουν δείξει την αναποτελεσματικότητά τους;

Ας επιστρέψουμε στη λογική. Η υγρασία συμπυκνώνεται στην πιο κρύα επιφάνεια του δωματίου. Έτσι εισάγουμε ένα νέο παράγοντα - έναν εναλλάκτη θερμότητας με θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή της οροφής ή των τοίχων!

Πώς να το κάνετε σε πρακτικούς όρους; Η προφανής λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - έναν αφυγραντήρα αέρα. Αυτή είναι μια απλή αντλία θερμότητας που αντλεί ενέργεια θερμότητας από ένα ψυγείο σε άλλο. Φυσικά, στην ψυχρότερη επιφάνεια, φυσικά, η υγρασία συμπυκνώνεται αμέσως, η οποία αποστραγγίζεται μέσα στη δεξαμενή αποθήκευσης ή το σωλήνα αποστράγγισης.

Σχηματικό διάγραμμα του αφυγραντήρα.

Ωστόσο, ως αφυγραντήρας αέρα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα συμβατικό κοντίσιονερ παραθύρων. Το παλιό BK-1500 είναι αρκετά ικανό να συλλέγει μέχρι και 15-20 λίτρα νερού την ημέρα. Το νερό διοχετεύεται στο δοχείο ή, εάν είναι δυνατόν, στο σύστημα αποχέτευσης ή στην αποστράγγιση.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ας απαντήσουμε σε μερικές τυπικές ερωτήσεις που έθεσαν οι ιδιοκτήτες των κελαριών.

Ποια είναι η υγρασία στο κελάρι;

Αν αποθηκεύει κονσερβοποιημένα προϊόντα, η απάντηση είναι απλή: όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Αλλά κατά την αποθήκευση των λαχανικών η βέλτιστη περιοχή είναι 80-95%: δεν πρέπει μόνο να μούχλα, αλλά και να στεγνώσει.

Ποια θερμοκρασία θα πρέπει να βρίσκεται στο κελάρι το καλοκαίρι;

Δεν υπερβαίνει τους 12 βαθμούς. Αν στις ζεστές μέρες η στήλη του θερμόμετρου σκαρφαλώνει προς τα πάνω από αυτό το σήμα - είναι λογικό να παρακολουθήσετε τη θερμομόνωση του άνω μέρους του δωματίου.

Ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο κελάρι το χειμώνα;

Σταθερά πάνω από το μηδέν. Ο λόγος είναι προφανής: τα δοχεία με οικιακή κονσερβοποίηση μπορεί να σπάσουν με πάγο, και η κρυστάλλωση του νερού σε φρέσκα λαχανικά της γεύσης τους, για να το θέσω ήπια, δεν θα βελτιωθεί.

Βέλτιστη αποθήκευση ορισμένων φρούτων και λαχανικών.

Πόσο βαθύ είναι το κελάρι;

Ιδανικά, το ανώτατο όριο θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το επίπεδο κατάψυξης. Με σωστή θερμομόνωση της εισόδου, η θερμοκρασία σε αυτή θα είναι πάντα ίση με τη θερμοκρασία του εδάφους και το πρόβλημα συμπυκνώματος απλώς δεν προκύπτει.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι το υλικό σε αυτό το άρθρο θα βοηθήσει τον αναγνώστη. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο, όπως πάντα, θα προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Καλή τύχη!

Raw μπουντρούμι: πώς να εξαλείψει την υγρασία στο κελάρι ή κελάρι

Το κελάρι ή το κελάρι έχει ως στόχο να έχει οποιονδήποτε ιδιοκτήτη εξοχικής κατοικίας, βίλα ή ακόμα και γκαράζ. Είναι δύσκολο να αποθηκεύσετε λαχανικά, φρούτα και άλλα γη δώρα χωρίς ένα υπόγειο δωμάτιο. Αλλά συχνά εμφανίζεται αυξημένη υγρασία, οι τοίχοι και η οροφή καλύπτονται με συμπύκνωμα, γεγονός που προκαλεί πολλά προβλήματα.

Σημάδια και αιτίες υψηλής υγρασίας στην υπόγεια αποθήκευση

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθορίσετε τον ρυθμό υγρασίας για το υπόγειο είναι να δείτε τις οδηγίες για το οικιακό ψυγείο. Περιορίστε την υγρασία γι 'αυτόν και το υπόγειο συμπίπτουν περίπου: συνήθως είναι 85-95%. Εάν το υπόγειο σας ανταποκρίνεται στα πρότυπα αυτά, μπορείτε να το βρείτε με τη βοήθεια ενός υγραμέτρου.

Το υγρόμετρο δείχνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτή τη συσκευή:

 1. Γεμίστε το ποτήρι με νερό και το βάζετε στο ψυγείο για μια μέρα.
 2. Στη συνέχεια, πάρτε το στο υπόγειο.
 3. Υπό την δράση των θερμότερων τοίχωμα του κυπέλλου εξωτερική zapoteyut αέρα και είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η υγρασία, εάν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ξηραίνονται οι τοίχοι, η υγρασία μειώνεται, ήταν θολωμένο - κανονικό, σχηματίζονται μεγάλα σταγονίδια και ρυάκια νερού ροών - ενισχυμένη.

Η υγρασία στο υπόγειο είναι αυξημένη, μπορεί να προσδιοριστεί με ένα ποτήρι κρύου νερού

Υγρασία στο υπόγειο ή κελάρι μπορεί να δει σε διαφορετικούς λόγους - σταγόνες συμπύκνωσης στους τοίχους και την οροφή, υγρό δάπεδο και το κάτω μέρος των τοίχων, βαριά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό απειλεί σοβαρά προβλήματα:

 • η εμφάνιση μούχλας και μύκητα, που προκαλούν ασθένειες της αναπνευστικής οδού.
 • αλλοίωση μιας καλλιέργειας που συλλέχθηκε με αγάπη (τα παθογόνα βακτήρια αναπτύσσονται καλύτερα σε υγρό περιβάλλον) ·
 • η σταδιακή καταστροφή των τειχών, γεγονός που οδηγεί σε εντυπωσιακό οικονομικό κόστος για επισκευές.

Γιατί υπάρχει υγρασία και συμπύκνωση στο υπόγειο

Πριν ξεκινήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να μάθετε την αιτία της εμφάνισής του.

 1. Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν έχει σχεδιαστεί σωστά, ο υγρός αέρας δεν εκτρέπεται από το δωμάτιο ή διεισδύει από το εξωτερικό. Ακόμη και αποθηκευμένο στο υπόγειο αποδίδει μια ορισμένη ποσότητα υγρασίας, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί.
 2. Κλείστε τα υπόγεια ύδατα στο offseason αυξάνεται και διεισδύει μέσα από τους τοίχους και το δάπεδο. Και η ροή της υγρασίας από το εξωτερικό είναι δυνατή μέσω οποιωνδήποτε τοίχων: ξύλινα, τούβλα, σκυρόδεμα.
 3. Το δάπεδο της γης χωρίς στεγανοποίηση μπορεί να προκαλέσει υγρασία: η υγρασία διεισδύει ελεύθερα από το χώμα μέσα στο υπόγειο.
 4. Δεν υπάρχει φράγμα υδρατμών μεταξύ των άνω χώρων και του υπογείου. Εάν υπάρχει ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία στην κορυφή, θα διεισδύσει αναπόφευκτα στο υπόγειο.

Πολλά προβλήματα προκαλούν την εμφάνιση στους τοίχους και την οροφή του συμπυκνώματος. Ο λόγος για τον σχηματισμό του είναι το λεγόμενο σημείο δρόσου. Σε επαφή με τις ψυχρές επιφάνειες, ο υδρατμός συμπυκνώνεται στα σταγονίδια και ρυθμίζεται με τη μορφή δροσιάς. Το χειμώνα, η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από την εσωτερική θερμοκρασία, λόγω της οποίας οι τοίχοι παγώνουν. Το καλοκαίρι όλα είναι το αντίθετο και η δροσιά σχηματίζεται σε κρύους τοίχους και στην οροφή με ζεστό αέρα που διεισδύει από το εξωτερικό. Την άνοιξη και το φθινόπωρο το συμπύκνωμα εμφανίζεται πολύ λιγότερο συχνά. Ο λόγος μπορεί επίσης να είναι η απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας και η ανεπαρκής θερμομόνωση των τοίχων και των οροφών.

Το συμπύκνωμα δείχνει υψηλή υγρασία και ανεπαρκή εξαερισμό

Τρόποι για να απαλλαγείτε από την υψηλή υγρασία

Πρώτα πρέπει να βρείτε την πηγή του προβλήματος και να το διορθώσετε:

 1. Εξετάστε την τυφλή περιοχή γύρω από το κτίριο, την υδρορροή και τις σωληνώσεις για να εκτρέψετε τη βροχή και το νερό. Εάν είναι απαραίτητο, επισκευάστε ή αντικαταστήστε.
 2. Ελέγξτε προσεκτικά τους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή. Σπάστε τις ρωγμές, τις ρωγμές και τις αρθρώσεις μεταξύ των πλακών.
 3. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα, ελέγξτε τον εξαερισμό.

Πώς να οργανώσετε στο δωμάτιο επαρκή εξαερισμό

Αυτό το σύστημα εγκαθίσταται στο υπόγειο ή στο κελάρι ακόμα και κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

 1. Για τη σωστή αεροπορικά ταξίδια σε αντίθετες γωνίες του δωματίου έχουν δύο διάμετρο σωλήνα μήκους τουλάχιστον 125 cm: ένα - στην περιοχή των 10-50 cm από το δάπεδο (αυτό θα πραγματοποιείται μέσω της ροής του αέρα από έξω), η δεύτερη - 10 cm κάτω από το ανώτατο όριο (αυτό θα συμβεί μέσω εκχύλισμα).
 2. Έξω από τους σωλήνες εγκαθίστανται ομπρέλες για την αποφυγή βροχής και συντριμμιών. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να είναι μεγαλύτερος, βαμμένος με μαύρο χρώμα για να βελτιώσει τη θέρμανση του ήλιου και να αυξήσει την πρόσφυση. Η εγκατάσταση του εκτροπέα θα είναι επίσης περιττή.
 3. Η κλίση των σωλήνων εξαερισμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ° ανά 100 cm σε μήκος.

Οι σωλήνες εξαερισμού βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες του δωματίου

Όταν ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, θα βοηθήσει να αναγκαστεί. Για το σκοπό αυτό, οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους σωλήνες, που εργάζονται για την εισροή και την εξάτμιση του αέρα.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος, φέρτε ένα φύλλο χαρτιού στο σωλήνα εξαγωγής: εάν είναι καλά τραβηγμένο, θα κολλήσει στον αγωγό. Αν αυτό δεν συμβεί, το σύστημα δεν λειτουργεί.

Στεγανοποίηση και διάταξη φραγής ατμού

Σταγόνες στην οροφή και στους τοίχους, τα υγρά ολισθηρά δάπεδα μπορεί να υποδηλώνουν κακή στεγανοποίηση. Είναι καλύτερα να το περάσετε στη ζεστή εποχή.

Εσωτερική και εξωτερική στεγάνωση του υπογείου

Η δουλειά γίνεται εκτός των εγκαταστάσεων:

 1. Κατά μήκος των τοίχων, ένα όρυγμα πλάτους 40-50 cm σκάει.

Κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων ανασκάπτεται μια τάφρο

Ταυτόχρονα με τη στεγάνωση των τοίχων, ένα σύστημα αποστράγγισης

Δεν είναι πάντοτε δυνατή η κατασκευή εξωτερικής στεγάνωσης, στην περίπτωση αυτή γίνεται από το εσωτερικό. Μπορείτε να το κάνετε ακόμα και σε μια υγρή επιφάνεια, καθώς οι σύγχρονοι εμποτισμοί επιτρέπουν την κρυστάλλωση της υγρασίας μέσα στην πλάκα.

 1. Η εσωτερική στεγάνωση πραγματοποιείται με εμποτισμό με βάση το τσιμέντο: Pinetron, Kalmatron, Gidrotex και άλλα. Διεισδύουν στους τοίχους σε βάθος έως και μισό μέτρο και δημιουργούν ένα φράγμα για τη διείσδυση του νερού μέσα. Έτσι αντιμετωπίζουν τόσο τους τοίχους όσο και το ανώτατο όριο.
 2. Προ-σφραγίστε τις ρωγμές και τις ρωγμές στους τοίχους με τσιμεντοκονία και διαρροές πίεσης - αλάβαστρο.

Οι σύγχρονοι εμποτισμοί στεγανοποίησης μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και σε υγρούς τοίχους

Πάνω από κρεβάτι ruberoid ή παχύ φιλμ

Σύστημα αποστράγγισης γύρω από το κελάρι

Πρόκειται για μια αυτόνομη δομή και για την αποτελεσματική προστασία από την υγρασία κατά μήκος της περιμέτρου της είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα αποστράγγισης. Σε ένα κελάρι για το σκοπό αυτό, κατασκευάστε επιπλέον τοίχους από ξύλο ή τούβλο σε απόσταση 20 cm από την κύρια. Το κενό στη συνέχεια γεμίζεται με θρυμματισμένη πέτρα ή διογκωμένη άργιλο. Τοίχους αρκετά για να βάλει σε μισό τούβλο. Μετά από κάθε πέντε σειρές, η τοιχοποιία επιχρίζεται από την πλευρά του πήλινου τοίχου και στεγνώνει.

Μέσα στο πήλινο κελάρι δημιουργείται ένας τοίχος από τούβλα

Το ισόγειο δεν θα προστατεύεται από τα υπόγεια ύδατα. Ως προσωρινό μέτρο, μπορεί να καλύπτεται με ένα παχύ φιλμ πολυαιθυλενίου. Για πιο αποτελεσματική προστασία, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια βάση:

 1. Ομαλή και σωστά χώμα του εδάφους.
 2. Ρίξτε την πρώτη στρώση άμμου και συμπιέστε την καλά. Το πάχος του μαξιλαριού άμμου πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.
 3. Επικαλύψτε την τσιμεντοκονία, συνδέστε τις αρθρώσεις με ασφαλτικό μαστίχα.
 4. Γεμίστε τον διογκωμένο πηλό με ένα στρώμα 5 cm.
 5. Γεμίστε με κονίαμα τσιμέντου. Παρασκευάζεται από ένα μέρος τσιμέντου, τρία μέρη άμμου και πρόσθετα, βελτιώνοντας τις ιδιότητες στεγάνωσης.

Η βάση τσιμέντου θα προστατεύει αξιόπιστα το κελάρι από τα υπόγεια ύδατα

Συμβουλές! Όταν ρίχνετε τη λύση, πνίγετε το ενισχυτικό πλέγμα στο τζάμι. Θα προστατεύσει τη μελλοντική βάση από ρωγμές.

Αντί της επεκταμένης τσιμεντοκονίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε arbolitic ή fibrolite μπλοκ. Κορυφή με ένα λεπτό στρώμα τσιμεντοκονίας, θα γεμίσει τις αρθρώσεις μεταξύ των πλακών.

Τα τεχνητά τεμάχια είναι κατασκευασμένα από τσιπς και τσιμέντο

Στεγανοποίηση στο γκαράζ

Η στεγανοποίηση του υπογείου στο γκαράζ πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και στο σπίτι. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διευθέτηση του αποχετευτικού συστήματος. Μπορεί να γίνει έξω ή μέσα. Η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη για ένα πολυκατοικία και ένα εταιρικό γκαράζ:

 1. Μέσα στην περίμετρο των εγκαταστάσεων σκάβουν ένα βάθος τάφους 40-50 cm.
 2. Ο πυθμένας είναι καταπακτή και καλύπτεται με γεωυφάσματα.

Το γεωύφασμα απορροφά το νερό καλά

Οι σωλήνες αποστράγγισης τοποθετούνται με κλίση

Η αρχή του αποχετευτικού συστήματος στο υπόγειο

Θερμομόνωση

Η μέθοδος αντιμετωπίζει καλά το πρόβλημα του συμπυκνώματος λόγω της μείωσης της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο και της οροφής με τους τοίχους. Γι 'αυτό, οι επιφάνειες είναι κολλημένες με θερμομονωτικά φύλλα από μέσα. Το φθηνότερο και πιο δημοφιλές είναι αφρός πολυστερίνης.

 1. Κατ 'αρχάς, ο χώρος στεγνώνει, οι επιφάνειες καλύπτονται με απολυμαντικό διάλυμα έτσι ώστε ο μύκητας να μην πολλαπλασιάζεται κάτω από την επίστρωση. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ασβέστου ή θειικού χαλκού.

Τα τείχη αντιμετωπίζονται με απολυμαντικό για να απαλλαγούν από μούχλα και μύκητες

Πολυστυρένιο - ένα δημοφιλές υλικό για τη θέρμανση του κελάριου

Για τη μόνωση με πολυουρεθάνη απαιτείται ειδικός εξοπλισμός

Συμβουλές! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην καταπακτή εισόδου: πρέπει να είναι σχεδόν σφιχτή. Διαφορετικά, ο ατμός θα διεισδύσει από τα ανώτερα δωμάτια στο υπόγειο και οι ρωγμές στην καταπακτή του κελαριού θα επιτρέψουν την πρόσβαση στον κρύο αέρα.

Πώς να στεγνώσει ένα κελάρι ή κελάρι

Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, την εποχή του χρόνου, τη διαθεσιμότητα του εξαερισμού και την υψηλή υγρασία. Σχετικά με την ξήρανση, είναι προτιμότερο να φροντίζετε εκ των προτέρων, ακόμα και πριν τη συλλογή και το σελιδοδείκτη για αποθήκευση.

Προετοιμασία για εργασία:

 1. Αποσυναρμολογήστε και αφαιρέστε όλες τις ξύλινες κατασκευές: ράφια, κιβώτια, κιβώτια, ράφια.
 2. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό με σόδα και σαπούνι για πλύσιμο.
 3. Στεγνώστε στη σκιά κάτω από ένα θόλο.
 4. Απολυμάνετε με υδατικό διάλυμα 10% χαλκού ή σιδήρου βιτριόλης ή ασβέστου με την προσθήκη βιτριόλης (100 g ανά κάδο). Αυτό θα προστατεύει το ξύλο από τη φθορά, τη μούχλα και τους μύκητες.

Χαλκός θειικό - ένα καλό αντισηπτικό για την επεξεργασία φορέματα

Επιλογές στεγνώματος

Υπάρχουν 7 τρόποι για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία:

 1. Οικιακός ξηραντήρας αέρα. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν με την αρχή του κλιματισμού, διέρχονται από τον αέρα και απομακρύνονται από αυτό υπερβολική υγρασία. Ένα πρόβλημα είναι ότι είναι δαπανηρές.

Ο αφυγραντήρας αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστράγγιση του υπογείου

Με τη βοήθεια σίδερου σιδερώματος, μπορείτε να αποστραγγίσετε το υπόγειο του σπιτιού και το γκαράζ

Το θερμικό πιστόλι θα βοηθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να στραγγίσει το δωμάτιο οποιασδήποτε περιοχής

Βίντεο: Η ξήρανση του υπόγειου χώρου στο γκαράζ με αυτόνομο εξαναγκασμό

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση υψηλής υγρασίας

Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή. Μετά από όλα, το πρόβλημα είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί από το να χάνεις ενέργεια και χρόνο για να καταπολεμήσεις τις συνέπειες.

 1. Επιλέξτε για τοίχους και υλικά οροφής με χαμηλή υγροσκοπικότητα. Δεν πρέπει να μεταφέρει νερό και ατμό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το τσιμέντο βαθμού M400 και υψηλότερα ή τα πρόσθετα που αυξάνουν την αντίσταση στην υγρασία.
 2. Με κίνδυνο να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής υπογείων υδάτων, πραγματοποιήστε μια εξωτερική στεγάνωση των τοίχων και φροντίστε το σύστημα αποστράγγισης. Μια καλή και μερικές φορές η μόνη διέξοδος είναι να εγκαταστήσετε ένα αποχετευτικό δίκτυο.
 3. Εγκαταστήστε γύρω από το κελάρι ή δημιουργήστε μια τυφλή περιοχή για την αφαίρεση της βροχής και του νερού από τη στέγη.
 4. Μεταξύ του υπόγειου και των άνω χώρων, τοποθετήστε ένα φράγμα ατμών.
 5. Παρέχετε στην υπόγεια αποθήκευση του συστήματος εξαερισμού και ελέγχετε τη δυνατότητα συντήρησης.
 6. Τοποθετήστε τις γωνίες των γυάλινων βάζων με υγρό ασβέστη, ασβάζοντας τους τοίχους και την οροφή. Ο ασβέστης απορροφά την υγρασία καλά.
 7. Διαδώστε το λευκό βρύα γύρω από το δωμάτιο, έχει επίσης την ικανότητα να απορροφά το νερό.

Ξηρό κελάρι ή κελάρι - οι κύριες προϋποθέσεις για τη διατήρηση της καλλιέργειας. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό να μην επιτρέπεται η εμφάνιση της υγρασίας στην αποθήκη και να μπορείτε να την απαλλαγείτε εάν προκύψει το πρόβλημα. Αφού ολοκληρώσετε τις εργασίες θερμομόνωσης, στεγάνωσης και αερισμού, θα λύσετε αυτό το πρόβλημα.