Πώς να αφαιρέσετε μυρωδιά μυρωδιά από τα ρούχα στο σπίτι;

Μερικές φορές λόγω μιας μακράς διαμονής σε υγρασία ή για πολλούς άλλους λόγους τα πράγματα παίρνουν μια μυρωδιά μούχλας και άλλες δυσάρεστες οσμές. Για να κάνετε και πάλι ρούχα, πρέπει να ξέρετε γιατί το ύφασμα αρχίζει να μυρίζει και ποια απλά και οικονομικά προσιτά σκευάσματα στο σπίτι θα σας βοηθήσουν να καταστρέψετε γρήγορα αυτό το πρόβλημα. Επίσης, πρέπει να θυμάστε και να ακολουθήσετε τους κανόνες που δεν επιτρέπουν την επανεμφανιζόμενη δυσάρεστη οσμή στα αγαπημένα σας πράγματα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα πράγματα έχουν μούχλα μυρωδιά είναι μόλυνση με σπόρια μούχλας. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις όπου τα ρούχα παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, τα ρούχα ξεχάστηκαν στο πλυντήριο ή δεν ήταν καλά αποξηραμένα πριν βρεθεί στο ντουλάπι. Υπάρχουν και άλλα αίτια μιας δυσάρεστης μυρωδιάς:

 • Λευκά είδη, που αποστέλλονται στο ντουλάπι αμέσως μετά το σιδέρωμα, συχνά αρχίζουν να μυρίζουν δυσάρεστα. Για να αποφευχθεί αυτό, το πράγμα θα πρέπει να κρυώσει εντελώς σε ισιώσιμη μορφή, μόνο μετά από αυτό μπορείτε να το αφαιρέσετε στη θέση του.
 • Η αποθήκευση καθαρού και βρώμικου πλυντηρίου εξασφαλίζει ότι τα νωπά πράγματα θα έχουν μια δυσάρεστη οσμή από τα χρησιμοποιημένα ρούχα.
 • Η υπερβολικά μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης στο ντουλάπι είναι επίσης η αιτία μιας δυσάρεστης οσμής. Εάν ο ιδιοκτήτης σπάνια ή καθόλου φοράει συγκεκριμένα ρούχα, είναι απαραίτητο να την αφήσουμε να αερίζεται από καιρό σε καιρό.

Όταν καταπολεμάτε τις δυσάρεστες οσμές, δεν είναι απαραίτητο να μεταφέρετε ένα αντικείμενο σε στεγνό καθάρισμα.

Στο σπίτι σίγουρα θα υπάρχουν μέσα, ικανά να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα.

Η σόδα είναι δημοφιλής όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και ως καθαριστικό. Αυτή η ουσία είναι αποτελεσματική όταν πλένεται. Η σόδα είναι σε θέση να αφαιρέσει ίχνη χυμών λίπους, λαδιού, φρούτων και μούρων, καπνών και μυρωδιά καπνού. Για να απαλλαγείτε από μια δυσάρεστη οσμή με αυτό, χρειάζεστε:

 1. 1. Βράζουμε 1 λίτρο νερού, προσθέτουμε 3-5 κουταλάκια. σόδα. Εάν φοράτε πολλά ρούχα ή μυρίζει έντονα, μπορείτε να βάλετε περισσότερα.
 2. 2. Συνεχίστε την ανάδευση μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ουσία.
 3. 3. Αφαιρέστε το διάλυμα από τη φωτιά, ρίξτε τα ρούχα και αφήστε το για 30 λεπτά.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το πλυντήριο πρέπει να πλένεται με τον συνηθισμένο τρόπο και να στεγνώνεται καλά.

Με τη βοήθεια ξύδι τραπεζιού είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη μυρωδιά των ρούχων. Ένας τυπικός παράγοντας 9% μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δομή του ιστού. Για να αποφευχθεί αυτό, το ξύδι διαλύεται με νερό σε αναλογία 1: 3 πριν από τη χρήση. Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. 1. Το προκύπτον διάλυμα πρέπει να εφαρμόζεται σε ρούχα με πιστόλι ψεκασμού.
 2. 2. Αφήστε το αντικείμενο για 10 λεπτά, μετά το πλένετε με σαπούνι πλυσίματος.

Αν οι τρόποι με σόδα και ξύδι δεν έχουν βοηθήσει στην απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα μαζί. Συνήθως χρησιμοποιούνται αντί σκόνης σε πλυντήριο, ωστόσο αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για ανοικτές φυγοκεντρικές συσκευές. Κατά τον καθαρισμό ρούχων στο μηχάνημα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με μπάλες οξυγόνου.

Το αλκοόλ αμμωνίας αφαιρεί αποτελεσματικά τόσο τις αδύναμες μυρωδιές των πραγμάτων, όσο και τα επίμονα, για παράδειγμα, τα αρώματα από δεύτερο χέρι.

Το πράγμα ψεκάζεται με ένα διάλυμα αμμωνίας, για την παρασκευή των οποίων 1 κουταλιά της σούπας. l. η ουσία αναδεύεται σε 10 λίτρα νερού. Για να αποφευχθεί η έντονη μυρωδιά των προϊόντων καθαρισμού, το ψεκασμένο αντικείμενο αφήνεται για 5 ώρες, ο ασθενέστερος μπορεί να εξαλειφθεί σε 2-3 ώρες. Μετά από αυτά τα ρούχα πρέπει να ξεπλυθούν καλά.

Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για να απαλλαγείτε από τις οσμές των ρούχων οργανικής προέλευσης - ιδρώτα, υγρασία ή μούχλα. Το υπεροξείδιο αφαιρεί άριστα τους λεκέδες από τα πράγματα.

Ένα τυπικό διάλυμα 3% φαρμακείου λαμβάνεται σε ποσότητα 100 g και αραιώνεται περαιτέρω σε 1 λίτρο νερού. Για τα πράγματα από βαμβάκι ή συνθετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αδιάλυτο, αυτό θα συμβάλει σε ένα ταχύτερο αποτέλεσμα. Η εμβάπτιση δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 5-10 λεπτά.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν συνιστάται αυστηρά για χρήση σε προϊόντα κατασκευασμένα από γνήσιο δέρμα ή μαλλί.

Το αλάτι μαγειρέματος είναι απαραίτητο αν έχει έντονα μυρωδιά σε ρούχα. Βυθίζεται στο σημείο μόλυνσης και αφήνεται για 30 λεπτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να πλύνετε το αντικείμενο με τη συνήθη λειτουργία ή επιπλέον να απορροφείτε με απορρυπαντικό.

Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε 3 κουτ. αλάτι με λίτρο νερό, περιμένετε για πλήρη διάλυση και στη συνέχεια αφήστε τα ρούχα για 20-30 λεπτά.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα - μούχλα και άλλες δυσάρεστες οσμές

Είναι αδύνατο να κάνετε μια καλή εντύπωση μόνο από την εμφάνιση και τις έξυπνες ομιλίες. Τα όργανα της οσμής δίνουν το συμπέρασμά τους για ένα άτομο. Μια ζακέτα από ένα υγρό ντουλάπι ή από ένα μπουφάν που είναι μούσκεμα, τότε θα αναιρεί την εντύπωση ευχάριστων τρόπων και απαλής φωνής. Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα και να φροντίζετε σωστά τη ντουλάπα. Από το να πλύνετε και να καθαρίζετε τα πράγματα που δεν τους έχουν χαλάσει.

Αιτίες δυσάρεστης οσμής στα ρούχα

Τα τηγανισμένα ψάρια μυρίζουν υπέροχα. Αλλά όταν το μαγείρεμα αυτή η οσμή απορροφάται σε ρούχα, προκαλεί μια αντίδραση. Προσπαθώντας να συγκαλύψει την δυσάρεστη ατμόσφαιρα με το άρωμα του νερού τουαλέτας και του αποσμητικού, επιδεινώνει μόνο την κατάσταση. Τίποτα άλλο δεν έχει μείνει, πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας άρωμα.

Για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στα ρούχα μπορεί να είναι αρκετά προβληματική

Οι ανεπιθύμητες μυρωδιές στο ρούχο είναι, πάνω απ 'όλα:

Η μυρωδιά της βενζίνης και του πετρελαίου κινητήρα μπορεί να υποστηριχθεί, για ορισμένους είναι τρομερό, άλλοι απολαμβάνουν, αναπνέοντας.

Κάθε μυρωδιά έχει τους δικούς της λόγους για να εμφανιστεί στα ρούχα. Για τις μυρωδιές της λάσπης και της μούχλας:

 • αποθήκευση σε υγρό θάλαμο.
 • μείνετε σε ένα μέρος καθαρά και βρώμικα πράγματα?
 • τα αποξηραμένα αποξηραμένα αντικείμενα αποστέλλονται στο ράφι.
 • Το λινό ήταν ζεστό μετά το σιδέρωμα.
 • τα ρούχα είναι κρεμασμένα όχι τυλιγμένα και δεν καθαρίζονται μετά τη φθορά?
 • η παρουσία στο πύργο ποντικών, κατσαρίδων, σκώρων.

Για να κάνετε ρούχα εμποτισμένα με τη μυρωδιά του καπνού, δεν χρειάζεται να καπνίζετε. Αρκεί να είσαι σε δωμάτιο με καπνό. Εάν πηγαίνετε στην κουζίνα, όταν η οικοδέσποινα ετοιμάζει φαγητό και λίγο εκεί για να σταθεί, η μυρωδιά θα απορροφά αμέσως σε ρούχα, ειδικά τα ψάρια και το βραστό λάχανο.

Τα πράγματα από το δεύτερο χέρι είναι μεταχειρισμένα, επεξεργασμένα με επίμονα χημικά παρασκευάσματα. Πρέπει να προστατεύουν μακρά και αξιόπιστα από κάθε είδους παράσιτα και μύκητες. Δυστυχώς, αυτή η μυρωδιά αναγνωρίζεται από όλους και δεν συνδέεται με ευημερία και πολυτέλεια.

Καταπολέμηση μυκήτων και μυρωδιού μυρωδιάς

Για την ανάπτυξη της μούχλας και του μύκητα ανάγκη ζεστασιά και υγρασία. Αν το περίβλημα δεν αερίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια μούχλα μυρωδιά θα εγκατασταθεί σε αυτό. Ένα παρόμοιο άρωμα εμφανίζεται όταν σιδερώνονται τα πράγματα στοιβάζονται αμέσως στο ράφι, ζεστό.

Καταπολέμηση αποτελεσματικά με μούχλα είναι καλύτερα πλένονται σε σκόνη με την προσθήκη των φυσικών θεραπειών που καθαρίζουν τη μυρωδιά. Αυτά περιλαμβάνουν:

Τα καταστήματα έχουν έτοιμα παρασκευάσματα που προστίθενται στο νερό κατά το πλύσιμο και το πλύσιμο, πριν να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα.

Το διάλυμα σόδας εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές

Το αλάτι δημιουργεί μια αφή στα θερμαντικά στοιχεία. Ως εκ τούτου, είναι μούσκεμα στα πράγματα πριν από το πλύσιμο.

 1. Αραιώστε το αλάτι σε νερό, σε αναλογία 20 g ανά λίτρο.
 2. Βγάλτε τα πράγματα και αφήστε για μερικές ώρες.
 3. Πιέστε και πλύνετε χρησιμοποιώντας ένα κοντίσιονερ-κοντίσιονερ.
 4. Στεγνώστε στον ήλιο και βυθίστε μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Τα πράγματα από λινάρι και βαμβάκι είναι καλά ανεκτά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορούν να βράσουν σε διάλυμα σόδας και σαπουνιού για 3 - 40 λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε το στο δρόμο. Εάν ο καιρός είναι υγρός και δεν σας επιτρέπει να αερίσετε καλά τα ρούχα σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα θερμαντήρα στο δωμάτιο και να στείλετε ένα ρεύμα ζεστού και ξηρού αέρα στα πράγματα που κρέμονται στο στεγνωτήριο.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από ρούχα που δεν μπορούν να βράσουν και να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες.

 1. 100 g σόδα ψησίματος χύνεται στο πλυντήριο της αυτόματης μηχανής στο διαμέρισμα πρόπλυσης.
 2. Η σκόνη χύνεται στο συνηθισμένο για αυτά τα πράγματα.
 3. Ο τρόπος λεπτού πλυσίματος με μέση θερμοκρασία ρυθμίζεται.
 4. Στο τέλος, θα πρέπει να ξεπλύνετε ξανά, να γεμίσετε το αρωματισμένο κοντίσιονερ.

Η σκόνη μαζί με τη σόδα πέφτουν κοιμισμένα στο πλυντήριο

Με το ίδιο σχέδιο αποβάλλουμε τη μυρωδιά όταν πλένουμε τα χέρια. Πρώτα βρεγμένο σε ζεστό νερό με σόδα. Μετά από 30 λεπτά, εξάγεται και πλένεται σε διάλυμα ουδέτερου σαπουνιού. Στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του μούχλα από τα κλινοσκεπάσματα, τα οποία είναι καθαρά, αλλά εμποτισμένα με δυσάρεστες οσμές. Τα φυσικά υφάσματα σιδερώνονται, εκθέτοντας τη μέγιστη θερμοκρασία για αυτό το ύφασμα. Ένα αρωματικό νερό για το σιδέρωμα, έτοιμο ή κατασκευασμένο από τον εαυτό σας, προστίθεται στο δοχείο ατμού.

Όταν ατμού πράγματα, διάφορες ουσίες που προστίθενται στο νερό μπορεί να αφήσει σημάδια στο ύφασμα. Προσθέστε μόνο άχρωμο υγρό που δεν περιέχει λάδι:

Η αιθυλική αλκοόλη είναι απολυμαντικό

Αρκεί 2 - 3 σταγόνες στη δεξαμενή νερού στο σίδερο. Οι ουσίες απολυμαίνουν τα ρούχα, σκοτώνουν τον μύκητα. Την ίδια στιγμή, καθώς εξατμίζονται, αφαιρούν επίσης μια δυσάρεστη οσμή.

Έχοντας σιδερωθεί, τα πράγματα δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ντουλάπι. Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να κρυώσουν και να αερίσουν. Συνιστάται να κολυμπήσετε στο δρόμο.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα σε πράγματα που δεν μπορείτε να νερό εντελώς στο νερό. Γούνα, παλτά και σακάκι είναι προβληματικά. Η μυρωδιά του μούχλας από τέτοια πράγματα αφαιρείται σε διάφορα στάδια.

 1. Ζυγίστε και σκουπίστε την επένδυση με μια μαλακή βούρτσα βυθισμένη στο νερό με ξίδι ή αμμωνία.
 2. Στην μπροστινή πλευρά, καθαρίστε τα ρούχα με ένα πανί εμποτισμένο σε σαπουνόνερο. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το απορρυπαντικό με διάλυμα ξύδι ή αμμωνία.
 3. Στεγνώστε για 3 ώρες.
 4. Ρυθμίστε τον ψεκαστήρα στις μικρότερες σταγόνες "ομίχλης" και ψεκάστε στα ρούχα Listerine - στοματικό διάλυμα ή βότκα.
 5. Στεγνώστε 2 μέρες στον ήλιο ή τον παγετό.

Δώστε στο παλτό μια ανάσα στο μπαλκόνι

Τα διαλύματα παρασκευάζονται με υπολογισμό 5-10 ml του παρασκευάσματος ανά λίτρο νερού. Σαπούνι πλυντηρίου, σκοτεινό τρίβει το ένα τέταρτο του μπαρ και εκτρέφεται σε ζεστό νερό - 500 ml.

Τα πράγματα που κατασκευάζονται από μαλλί και μετάξι δεν είναι επιθυμητά να πλυθούν για άλλη μια φορά. Απαλλαγείτε από μύκητες και δυσάρεστη οσμή, μπορείτε να τους κρεμάσετε στο μπαλκόνι σε ξηρό καιρό. Δεν έχει σημασία, τον ήλιο ή τον παγετό. Δύο ημέρες και μούχλα θα σκοτωθεί από υπεριώδεις ακτίνες, κρύο και φρέσκο ​​αέρα. Όταν το παράθυρο είναι υγρό, απελευθερώστε τον καταψύκτη από τα τρόφιμα. Αφαιρούμε ό, τι αφήνει περιττή οσμή. Βάζει τη μπλούζα ή την μπλούζα, κλείνουμε όλη τη νύχτα. Δεν υπάρχει ήλιος, αλλά ο παγετός κάνει τη δουλειά του. Συσκευασία και άλλη συσκευασία από τα ρούχα πριν την τοποθέτησή σας στο ψυγείο, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί.

Αφαιρέστε γρήγορα και αποτελεσματικά τη φιλοδοξία του ιδρώτα και του καπνού

Ο ιδρώτας δεν εφαρμόζεται στις ευχάριστες μυρωδιές και το εμποτισμένο ρουχισμό δημιουργεί επίσης συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα. Η διαφορά είναι μόνο στον εντοπισμό των κηλίδων και τον λόγο για την εμφάνιση του "άρωμα".

Για μπορούν να πλυθούν τα πράγματα που είναι ελεύθερα, ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά και λεκέδες στο χέρι - το πλύσιμο με σαπούνι προκατεργασία.

 1. Βρέξτε το πράγμα σε καθαρό νερό και πιέστε.
 2. Με ένα σκούρο σαπούνι, σαπούνι όλες τις προβληματικές περιοχές κάτω από τα χέρια σας, ένα κολάρο και άλλα.
 3. Μετά από 20 λεπτά, τοποθετήστε όλα τα πράγματα στο μηχάνημα και πλύνετε με τη μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία γι 'αυτά.
 4. Εάν η σκόνη δεν είναι αρωματισμένη, προσθέστε κοντίσιονερ ή ρίξτε 2 έως 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου αραιωμένου σε νερό πριν ξεπλένετε.

Για σκοτεινά πράγματα, για τα οποία δεν υπάρχουν σημεία ιδρώτα, μόνο μια μυρωδιά, πρέπει πρώτα να συλλέξετε το έδαφος του καφέ. Μπορεί να ληφθεί από μια μηχανή καφέ και να χυθεί από τους Τούρκους και τα κύπελλα πάνω σε χαρτοπετσέτα.

 1. Τοποθετήστε τη ζακέτα στο τραπέζι.
 2. Διαδώστε σε αυτό ένα ελαφρώς υγρό (όχι υγρό) έδαφος καφέ.
 3. Μπορείτε να διαδώσετε τους κόκκους με ένα μαλακό πινέλο, ελαφρώς τρίβοντάς τους σε προβληματικές περιοχές, εκπέμποντας μια αμπούλα.
 4. Μετά από λίγο, ανακινήστε τον καφέ. Καθαρίστε με μια βούρτσα.

Οι χώροι του καφέ βοηθούν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του ιδρώτα

Ο καφές απορροφά τις μυρωδιές και στη συνέχεια το αφαιρείτε. Για την αξιοπιστία μετά το στέγνωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό τουαλέτας.

Στεγανικά πουκάμισα, σακάκια και άλλα ζεστά ρούχα επεξεργάζονται από μια ένωση που αφαιρεί τη μυρωδιά της υγρασίας, του καπνού και των ιδρωτοπαγίδων.

 • ένα κουταλάκι του γλυκού αμμωνία.
 • μια κουταλιά αλάτι?
 • ένα ποτήρι νερό.

Ο wadded δίσκος βρέθηκε και εφαρμόστηκε πάνω από την επιφάνεια των λεκέδων. Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καπνού τσιγάρου και της βενζίνης, τότε ολόκληρη η επιφάνεια του ιματισμού. Στη συνέχεια, στον καθαρό αέρα για τις καιρικές συνθήκες.

Τα πυκνά πράγματα πρέπει να επεξεργαστούν σε πυκνή σύνθεση

Όλες οι δυσάρεστες οσμές απομακρύνουν τη βότκα κατά την εξάτμιση. Πρέπει να ψεκαστεί στα πράγματα. Κάτω από τα χέρια και το κολάρο σας μπορεί να σκουπιστεί.

Μοναδικός εξοπλισμός για την απομάκρυνση των μυκήτων και της οσμής

Ο σύγχρονος εξοπλισμός ατμού διαθέτει εξαρτήματα για τον καθαρισμό και το σιδέρωμα. Η σφουγγαρίστρα μπορεί να πλυθεί παράθυρα και οροφή. Στο σετ σιδήρου υπάρχουν εξαρτήματα για τον καθαρισμό κεραμιδιών και επίπλων. Η επεξεργασία με ατμό ρούχων επιλύει ταυτόχρονα διάφορα καθήκοντα:

 • απολύμανση ·
 • εξομάλυνση;
 • απομάκρυνση ακαθαρσιών.
 • εξάλειψη των οσμών.

Εάν το σπίτι διαθέτει ατμογεννήτρια ή άλλο εξοπλισμό από αυτήν την ομάδα, τότε όλα τα ρούχα πρέπει να υποστούν επεξεργασία με αυτό.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι το ζήτημα για πράγματα που δεν μπορούν να πλυθούν και να σιδερώνονται με ένα συμβατικό σίδερο:

 • δέρμα, φυσικό και τεχνητό?
 • γούνα;
 • ζεστά μπουφάν?
 • κουρτίνες;
 • ρούχα με πούλιες, στρας και άλλα στολίδια.
 • φυσικό μετάξι?
 • μαλλί, κασμίρ.

Ατμογεννήτρια - ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση των οσμών

Επιλέξτε το κατάλληλο ακροφύσιο και τη λειτουργία. Πριν επεξεργαστείτε ένα πράγμα, θα πρέπει να το κουνήσετε από την υπερβολική σκόνη. Μετά τον ατμό κρεμάστε στον ήλιο και το βύθισμα για μερικές ώρες.

Η μυρωδιά του μεταχειρισμένου είναι αναγνωρίσιμη και επίμονη

Τα πράγματα που πωλούνται σε χαμηλή τιμή, είτε νέα είτε ήδη χρησιμοποιούμενα, έχουν ιδιαίτερη οσμή. Δεν είναι μόνο δυσάρεστος, αλλά δίνει και τον τόπο απόκτησης των πραγμάτων. Πώς να το ξεφορτωθείτε γρήγορα και με εγγύηση.

 1. Αποσυναρμολογήστε τα πράγματα ανά χρώμα.
 2. Διαποτίζεται σε διάλυμα αμμωνίας 50 ml στον κάδο νερού. Φυσικά υφάσματα έως 3 ώρες, συνθετικά για 6 ώρες.
 3. Πιέστε, κρεμάστε στο σχοινί στην αυλή.
 4. Όταν η κύρια υγρασία είναι ξεπερασμένη, πλύνετε στη γραφομηχανή.
 5. Όταν ξεπλένετε, προσθέστε κλιματισμό ή άλλη γεύση.

Αν ανάμεσα στα πράγματα υπάρχουν και εκείνα που δεν ανέχονται αμμωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα και αλάτι, με την προσθήκη ξιδιού στο νερό. Γεύση επιλέξτε με μια ελαφρά οσμή λεμονιού ή μήλου.

Ισχυρά χημικά που χειρίζονται τα πράγματα από δεύτερο χέρι πρέπει να ξεπεράσουν. Ως εκ τούτου, για οποιαδήποτε μέθοδο θεραπείας, πρώτα και στο τέλος πρέπει να φυλάσσονται σε εξωτερικούς χώρους.

Πρόληψη των οσμών

Η κύρια αιτία δυσάρεστων οσμών είναι η υγρασία και η βρωμιά. Επομένως, αρκεί να είσαι καλή οικοδέσποινα, να κάνεις προληπτικά μέτρα κατά της εμφάνισης μούχλας, σκώρων, ακάρεων και άλλων παρασίτων και δεν θα υπάρξει μυρωδιά από τα πράγματα.

 1. Διπλώστε στο ντουλάπι και κρεμάστε στο ντουλάπι μόνο καθαρά στεγνά αντικείμενα.
 2. Να αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο.
 3. Κάντε ένα γενικό καθαρισμό και σκουπίστε όλα τα ράφια με μια λύση ξύδι.
 4. Μην βάζετε βρώμικα αντικείμενα στο ντουλάπι, με ίχνη ιδρώτα, λεκέδες.
 5. Πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε, 2 φορές το χρόνο για να πάρει και να στεγνώσει, ειδικά τα εξωτερικά ρούχα.
 6. Βάλτε στα ράφια λεβάντας, μελιού, χαμομηλιού, αψιθιάς ή έτοιμα φακελάκια με ξηρά βότανα.

Για να απαλλαγείτε από την υγρασία μπορεί να είναι ένας κανονικός αερισμός, το στέγνωμα με ένα θερμαντήρα με ανεμιστήρα. Μπορείτε να βάλετε αρωματικά κεριά κοντά στο ανοικτό ντουλάπι, ρίξτε απορροφητικά μέσα σε υγρές γωνίες, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να επισκευάσετε και να μονώσετε το δωμάτιο.

Αφαιρούμε τη δυσάρεστη μυρωδιά από τα ρούχα

Η πρώτη εντύπωση ενός ατόμου δημιουργείται σε υποσυνείδητο επίπεδο. Μεγάλη αξία δίνεται στην αίσθηση της όσφρησης.

Η δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από τα ρούχα συχνά προκαλεί δυσφορία ψυχολογικής φύσης, μπορεί να φέρει προβλήματα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Οι κύριοι παράγοντες

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Οι αναγνώστες μας αντιμετωπίζουν τη δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα με την ασφαλή μέθοδο του καθηγητή Rykov SV, δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός της Ρωσίας. Διαβάστε περισσότερα

Οι αιτίες της εμφάνισης μιας δυσάρεστης γεύσης των πραγμάτων είναι:

 • υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.
 • έντονα αποξηραμένα ρούχα.
 • έλλειψη πρόσβασης στην ατμόσφαιρα στα πράγματα.
 • βρωμιά και ιδρώτα στο ύφασμα.
 • έπιπλα από υλικό κακής ποιότητας.
 • σκόνη ακάρεα?
 • κατοικίδια ζώα.
 • νικοτίνη, επισκέπτονται νυχτερινά κέντρα και ιδρύματα με δωμάτια για καπνιστές.
 • νεοαποκτηθέντα πράγματα.

Τρόποι για την εξάλειψη της οσμής

Αφαιρέστε την αμυδρή δυσάρεστη οσμή από τα πράγματα που μπορείτε με τη βοήθεια ειδικών ψεκασμών, οικιακών χημικών, που προστίθενται στη σκόνη απορρυπαντικού.

Σκουπίστε τα ρούχα πλυμένα στον καθαρό αέρα, υπό την επίδραση των υπεριωδών ακτίνων και του σιδήρου με ζεστό σίδερο, προσθέτοντας αρωματικό νερό στον ατμόπλοιο. Τα υγρά ρούχα δεν μπορούν να αποθηκευτούν, είναι απαραίτητο να περιμένετε για πλήρη ξήρανση.

Άρωμα μούχλας και μούχλας

Τα ρούχα, στα οποία αναπαράγονται τα σπόρια των καλουπιών, δεν μπορούν να πλυθούν με κοντίσιονερ για λινό.

Καταστρέψτε τον μύκητα και τη μυρωδιά μυρωδιάς με διάφορους τρόπους:

 • Θερπεντίνη και λευκή άργιλος: υγραίνεται σε διάλυμα με βαμβακερό μαλάκιο τρίβει μούχλα μέρη, πασπαλίζουμε με λευκό πηλό, που αγοράζονται σε ένα φαρμακείο. Πιέστε το σίδερο μέσα από υγρή γάζα, πλύντε το με σαπούνι και σαπούνι.
 • Αφαιρεί τέλεια τις οποιεσδήποτε ακάθαρτες οσμές στη σόδα ψησίματος, που προστίθεται στο χώρο απορρυπαντικού.
 • 9% οξεική ουσία ή βόρακα πρέπει να αραιώνεται με σκόνη. Ρίξτε το μείγμα στο πλυντήριο. Πλένετε τα αντικείμενα πλύσης στον καθαρό αέρα, αφήνοντάς τα υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός.
 • Βότκα ή αμμωνία που προστίθενται στο σπρέι με νερό, όταν ψεκάζονται πάνω από τα ρούχα απορροφούν μια μουχλιασμένη μυρωδιά. Η μέθοδος συνιστάται για στεγνό καθάρισμα.
 • Για να παρασκευάσετε μια λύση: σε 1 λίτρο νερού, αραιώστε 2 κουταλιές της σούπας. l. αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού. αμμωνία. Φέρτε σε βρασμό, δροσερό, επεξεργαστείτε το ύφασμα με βαμβάκι, αφήστε να στεγνώσει εντελώς. Πλένετε τα ξηρά ρούχα όπως συνήθως.
 • Κρεμμύδι χυμό. Πιέστε το χυμό του φυτού για να υγρανθεί ο δίσκος και να μεταχειριστεί τα ρούχα με μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας.
 • Ορός γάλακτος ορού γάλακτος. Πέτα ξηρά πράγματα στο νερό με την προσθήκη ορού γάλακτος, να σταθεί για 2-3 ώρες, πλύσιμο στο πλυντήριο.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι κατάλληλο για ελαφρά πράγματα από φυσικά υφάσματα. Υγρό σε διάλυμα 3% με ένα στυλεό, μούχλα, αφήστε για 1 ώρα, πλύνετε.
 • Η λεύκανση με την προσθήκη χλωρίου αφαιρεί καλά τη δυσάρεστη οσμή από λευκά λινό. Τα πράγματα είναι ενυδατωμένα σε διάλυμα, στη συνέχεια πλένονται σε μια μηχανή ή χειροκίνητα.
 • Διάλυμα 50 ml. αμμωνία και 1 δισκίο ασκορβικού οξέος. Για να αντιμετωπίσετε με ρούχα ανάρτησης, στεγνώστε, πλύνετε, κρεμάστε στο μπαλκόνι. Σπόρια μούχλας πεθαίνουν κάτω από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η γεύση στο ντουλάπι

Οι χειρισμοί με τα πράγματα δεν θα λύσουν το πρόβλημα της μυρωδιάς των μούχλας αν έχουν σχηματιστεί σπόρια μούχλας στη ντουλάπα ρούχων.

Ο ενδελεχής γενικός καθαρισμός θα βοηθήσει στην εξάλειψη του προβλήματος:

 • Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα στοιχεία και να επιθεωρήσετε την ντουλάπα για την εμφάνιση του μύκητα.
 • Αφού ανακαλύψετε την πληγείσα περιοχή, επεξεργαστείτε την με ένα διάλυμα θειικού χαλκού ή μείγματος Bordeaux.
 • Ράφια, τοίχοι σκουπίστε με ένα διάλυμα ξύδι ή 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • Μετά από πλήρη ξήρανση, τοποθετήστε στη συλλογή ντουλαπιών αρωματικά βότανα, φακελάκια, κόκκους καφέ ή κρούστα εσπεριδοειδών τυλιγμένο σε τραπεζομάντιλο. Τα αρώματα βοηθούν όχι μόνο στην εξάλειψη μούχλας, αλλά και στην εμφάνιση σκώρων.
 • Γεμίστε το δωμάτιο με προσεκτικά αποξηραμένα και σιδερωμένα ρούχα.

Γεύση καπνού

Η διαβρωτική οσμή του καπνού τσιγάρου στα ρούχα δεν μπορεί να αφαιρεθεί με πλύσιμο στο πλυντήριο.

Η εξάλειψη θα βοηθήσει:

 • Ειδικοί ψεκασμοί για ενδύματα, που πωλούνται στο τμήμα οικιακών χημικών ουσιών. Το ύφασμα που έχουν υποστεί επεξεργασία μεταφέρεται στον καθαρό αέρα για αρκετές ημέρες. Κατάλληλο για στεγνό καθάρισμα.
 • Ηλεκτρική σκούπα. Κατά την επιστροφή από το νυχτερινό κέντρο μπορείτε να κάνετε κενό. Μία δυσάρεστη οσμή δημιουργεί διογκωμένα σωματίδια καπνού σε ρούχα. Αφού καθαρίσετε, κρεμάστε τη στολή για το μπαλκόνι για μερικές ημέρες.
 • Καφές. Αφαιρέστε τα πράγματα σε μια συσκευασία βινυλίου προσθέτοντας μερικούς κόκκους καφέ τυλιγμένους σε έναν επίδεσμο ή ένα ανοιχτό βάζο με στιγμιαίο καφέ. Αυτό το προϊόν απομακρύνει απόλυτα κάθε δυσάρεστη οσμή. Σε μια εβδομάδα τα πράγματα θα πάρουν ένα επίμονο άρωμα καφέ και μπορούν να κρεμαστούν στον καθαρό αέρα.
 • Ξηρές κρούστες από εσπεριδοειδή εξαλείφουν μια κακή αίσθηση, δίνοντας τα πράγματα φρεσκάδα. Μπορείτε να βάλετε το δέρμα στις τσέπες σας και να βάλετε τα ρούχα στο μπαλκόνι. Αντί μανταρίνια και λεμόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέντα.

Νέα ρούχα

Στα καταστήματα, τα ρούχα επεξεργάζονται με διάλυμα φορμαλδεΰδης, για να αποφευχθεί η είσοδος μυκήτων, βακτηρίων. Εκτός από τη χαρακτηριστική μυρωδιά, τα νεοαποκτηθέντα αντικείμενα περιέχουν μεγάλο αριθμό χημικών επιβλαβών για το ανθρώπινο σώμα.

Η μυρωδιά των νέων ρούχων θα βοηθήσει με ένα μίγμα νερού και αμμωνίας. Το νεοαποκτηθέν πράγμα είναι εμποτισμένο σε διάλυμα, ηλικίας 1-2 ώρες, πιέζεται και αναρτάται στον καθαρό αέρα για 3 ημέρες. Μετά το καθορισμένο χρονικό διάστημα, τα ρούχα πλένονται χρησιμοποιώντας ένα κοντίσιονερ για λινό.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την υπεριδρωσία στο σπίτι! Απλά μια φορά την ημέρα που χρειάζεστε.

Επιτρέπονται κατοικίδια

Τα κατοικίδια έχουν τη δική τους μοναδική γεύση, η οποία εμποτίζει τα πράγματα των ιδιοκτητών. Επιπλέον, τα σκυλιά και οι γάτες αγαπούν πολύ την επισήμανση της περιοχής, αφήνοντας μια δυσάρεστη οσμή στα ρούχα και στα παπούτσια.

Για να αφαιρέσετε τα ίχνη του κατοικίδιου ζώου είναι δυνατή με τη βοήθεια της οξικής ουσίας. Το ύφασμα πρέπει να εμποτιστεί σε διάλυμα νερού με 2 κουταλιές της σούπας. l. ξύδι, για 2 ώρες και πλύση με τον συνήθη τρόπο.

Σπαρμένο άρωμα

Για να αφαιρέσετε από τα ρούχα μια σάπια και ψαριού μυρωδιά θα βοηθήσει κιτρικό οξύ που προστίθεται στη σκόνη κατά το πλύσιμο. Μπορείτε να αντέξετε ένα σάπιο πράγμα σε μια λύση σαπουνιού πλυσίματος για αρκετές ώρες και υπόκεινται σε αυτόματο πλύσιμο με κλιματισμό.

Δεδομένου ότι τα μικρόβια πεθαίνουν μόνο σε θερμοκρασία 80 μοίρες, η οποία είναι απαράδεκτη για πλύσιμο των περισσότερων πραγμάτων, το πρόβλημα θα επιλυθεί με:

 1. Σπρέι για ρούχα. Αφαιρέστε τέλεια τη δυσάρεστη οσμή και αποφύγετε την εμφάνιση της στο μέλλον. Εφαρμόστε στο ύφασμα για 30-40 λεπτά πριν / μετά ή αντί για πλύσιμο. Περιέχουν οργανικά ασημένια και φυτικά αρώματα.
 2. Τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων οξυγόνου, που πωλούνται σε αθλητικά καταστήματα, εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές και τους λεκέδες ιδρώτα.
 3. Οικιακό σαπούνι. Τρίβουν τα εσώρουχά τους κάτω από τις μασχάλες, στέκονται για 10 λεπτά και ξεπλένουν με νερό.
 4. Το υγρό ή το σαμπουάν για το πλύσιμο των πιάτων αναμιγνύεται με νερό, αφρίζει και εφαρμόζεται στις προβληματικές περιοχές για 20-30 λεπτά, αποξηραμένο πανί και σιδέρωμα.
 5. Το κρύο περιβάλλον καταστρέφει τα μικρόβια, έτσι ώστε τα πράγματα με μια δυσάρεστη μυρωδιά ιδρώτα να μπορούν να τοποθετηθούν σε μια πλαστική σακούλα και να τεθούν σε καταψύκτη για 1,5-2 ώρες.
 6. Η ουσία του ξιδιού, το υπεροξείδιο του υδρογόνου και το αλκοόλ βοηθούν στην απομάκρυνση του ιδρώτα από τα εξωτερικά ρούχα. Βρέξτε ένα σφουγγάρι σε αυτά και σκουπίστε την περιοχή των μασχάλες και κρεμάστε στον καθαρό αέρα.
 7. Το ύφασμα που συνιστάται να πλένεται σε θερμοκρασία 40 μοίρες, πριν το πλύσιμο εμποτίζεται σε μείγμα νερού, ξύδι, κιτρικό οξύ, αλάτι και σόδα. Αντιμετωπίστε 2 ώρες και πλύνετε με την προσθήκη ενός κλιματιστικού για πλυντήριο ρούχων.
 8. Εάν το πλύσιμο μηχανολογικού εξοπλισμού είναι αναποτελεσματικό, οι χώροι με άσχημη οσμή σκουπίζονται με ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου και υποβάλλονται σε επιπλέον πλύσιμο με ξέπλυμα.

Συμβουλές και κόλπα

Για να αποφύγετε την εμφάνιση δυσάρεστων ενδυμάτων οσμής, θα βοηθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Κατά την εγκατάσταση επίπλων, φροντίστε να αφήσετε ένα κενό ανάμεσα στους τοίχους, επιτρέποντας την κυκλοφορία αέρα.
 • Καθαρίστε το ντουλάπι τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
 • Χειμερινά πράγματα για καθαρισμό στην ντουλάπα μόνο μετά τον καθαρισμό, κουμπωμένα σε ειδικές περιπτώσεις με οσμή.
 • Διατηρείτε ξεχωριστά εξωτερικά ρούχα και εσώρουχα.
 • Μην βάζετε βρώμικα αντικείμενα στην ντουλάπα με τη μυρωδιά ιδρωμένων και σωματιδίων σκόνης, αμέσως να τα στείλετε στα ρούχα.
 • Πλύσιμο πλυμένου και σιδερωμένου σιδερώματος.
 • Τα παπούτσια πρέπει να αποθηκεύονται μόνο μετά από προκαταρκτικό πλύσιμο, στεγνώνονται, τρίβονται με κρέμα και αφαιρούνται σε ειδικά κουτιά.
 • Κατά το μαγείρεμα, ενεργοποιήστε την κουκούλα και κλείστε τις πόρτες στο δωμάτιο. Οι μυρωδιές των τροφίμων απορροφώνται τέλεια στο ύφασμα.
 • Απομονώστε την πρόσβαση στην ντουλάπα για κατοικίδια ζώα.
 • Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σακουλάκι για ντουλάπια που δεν βοηθούν μόνο να αντιμετωπίσουν τη δυσάρεστη οσμή των πραγμάτων, αλλά και να αποτρέψουν την αναπαραγωγή των σκώρων. Στις τσέπες βάλτε αρωματική φυτική συλλογή, κρούστες από εσπεριδοειδή ή μέντα, τυλιγμένες σε ένα κομμάτι γάζας.

Η δυσάρεστη οσμή στα ρούχα είναι ένα πολύ κοινό φαινόμενο, το οποίο φέρνει πολλές ανεπιθύμητες στιγμές. Η πλήρης εξάλειψή του θα βοηθήσει στον γενικό καθαρισμό της αποθήκευσης των ενδυμάτων και στην τήρηση των συστάσεων για τη φροντίδα και την αποθήκευση των αντικειμένων.

Οι αναγνώστες μας συνιστούν!

Η μυρωδιά από τον ιδρώτα μιλάει για την αδυναμία της φυσιολογικής αφαίρεσης ενός υγρού από τους πόρους πάνω σε ένα δέρμα, είναι απαραίτητο να περάσει ή να γίνει απλά το σπίτι της θεραπείας. Διαβάστε περισσότερα

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα;

Η δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από τα ρούχα είναι ένα κοινό φαινόμενο. Και μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι. Τα ρούχα είναι εμποτισμένα με τις μυρωδιές της εφίδρωσης, το δωμάτιο, άλλες γεύσεις που περιβάλλουν τους ανθρώπους. Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να πλένετε τα απορρυπαντικά πλυντηρίου και μαλακτικά, ξηρό και σιδερώστε το πράγμα.

Απαιτείται πιο προσεκτικός χειρισμός μετά την απόκτηση του αντικειμένου. Μερικές φορές αερισμό ή πλύσιμο δεν αρκεί για να εξαλείψει την οσμή. Ποιες ενέργειες μπορούν να ληφθούν και τι να αναζητήσουμε; Ας εξετάσουμε όλους τους τρόπους που θα επιτύχουν επιτυχώς το έργο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Αφαιρέστε τη μυρωδιά από τα ρούχα μετά την αγορά

Μερικοί άνθρωποι που θέλουν να σώσει τείνουν να αγοράζουν ρούχα στο δεύτερο χέρι, παρά τη δυσάρεστη οσμή. Ενεργώντας σύμφωνα με αυτό το σχήμα, προσπαθήστε να κατανοήσετε τη φύση της οσμής διευκολύνοντας την επιλογή των παρασκευασμάτων για την επεξεργασία των πραγμάτων.

Εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή μετά την απολύμανση των ρούχων. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν χημικά μέσα, συνήθως η επιλογή γίνεται με φορμαλδεΰδη. Οι χημικές ουσίες είναι δηλητηριώδεις, αλλά οι εμπειρογνώμονες χειρίζονται ρούχα για να καταστρέψουν βακτήρια και μύκητες που μπορούν να βλάψουν τον αγοραστή. Πιστεύεται ότι οι χημικές ουσίες που είναι λιγότερο επιβλαβή επίδραση είναι συγκρίσιμη με τις σύγχρονες αρώματα και οικιακά χημικά προϊόντα, αν και η άποψη αυτή δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Αυτό οφείλεται στη μη συμμόρφωση με τους κανόνες για τη χρήση δηλητηρίων για την εξουδετέρωση των οσμών της ένδυσης, την παραβίαση των υγειονομικών προτύπων. Οι οσμές υποδηλώνει την απουσία των μυκήτων και βακτηριδίων, παρουσία φορμαλδεΰδης, επικίνδυνων, τοξικών ουσιών. Συνιστάται να αρνηθείτε να αγοράσετε ρούχα. Εάν η αγορά πραγματοποιήθηκε, φροντίστε τις δραστηριότητες καθαρισμού.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να αφαιρέσετε την οσμή.

Αυτό το εργαλείο αντιμετωπίζει με επιτυχία την εργασία. Το αλκοόλ απομακρύνει επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται στα ρούχα

Σκεφτείτε πώς να αντιμετωπίσετε τη μυρωδιά. Ο καθαρός αέρας αποβάλλει τις οσμές. Εστιάζοντας στα πρότυπα υγείας, ανακαλύψτε την ποσότητα αλκοόλ που μπορεί να καταπολεμήσει τη φορμαλδεΰδη.

Για τη διαδικασία στο σπίτι, απαιτούνται 10% αμμωνία και νερό. Χρησιμοποιώντας αλκοόλ με άλλα ποσοστά, θυμηθείτε να παρατηρήσετε αναλογίες, δείχνοντας αυξημένη προσοχή για την επιτυχή και ασφαλή επεξεργασία της ένδυσης.

Ποιες είναι οι αναλογίες;

Για ένα μικρό πράγμα, χρησιμοποιήστε πέντε λίτρα νερού. Επιθυμώντας να επιτύχει το αποτέλεσμα, προσθέστε 20 χιλιοστόλιτρα αλκοόλ.
Για ένα μεγάλο πράγμα, χρειάζεστε 100 χιλιοστόλιτρα. Ο όγκος του νερού αυξάνεται στα δέκα λίτρα.

Η διαδικασία απαιτεί διαφορετικό χρόνο, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της κατάστασης. Για το γεγονός, χρειάζεστε τουλάχιστον μισή ώρα. Η διαδικασία διαρκεί αρκετές ώρες σε πολλές περιπτώσεις, αφού οι πτυχές καθορίζονται από τον τύπο του υφάσματος και το μέγεθος των πραγμάτων. Το βαμβάκι μπορεί να καθαριστεί σε μισή ώρα, το φυσικό δέρμα, τα συνθετικά υλικά, η γούνα απαιτεί έξι ώρες.

Μετά τη διαδικασία, πιέστε το πράγμα και φροντίστε τον αερισμό. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα σημειωθεί σε μερικές ημέρες. Στο επόμενο βήμα, πλύνετε τα ρούχα χρησιμοποιώντας κλιματισμό. Θυμηθείτε: τα στεγνωτήρια πρέπει να είναι λεπτομερή

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η ασφάλεια του αρχικού χρώματος, το οποίο το αλκοόλ δεν επηρεάζει. Το υλικό ένδυσης διατηρεί τις αρχικές του ιδιότητες.

Λαϊκοί τρόποι

Παρά την αποτελεσματικότητα της χρήσης αμμωνίας, υπάρχουν και άλλοι εξίσου αποτελεσματικοί τρόποι για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από τα ρούχα.

Πλύσιμο με την προσθήκη φυσικών ελαίων με αιθέρια έλαια ή αλάτι, συμπληρωμένο με αρωματικές ουσίες.
Προετοιμασία του διαλύματος με την προσθήκη ξιδιού, αλατιού ή των δύο παραπάνω συστατικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται σόδας. Στο υδατικό διάλυμα, λαμβάνει χώρα εμβάπτιση ενδυμάτων.
Χρήση αποσμητικού, που προορίζεται για ρούχα. Ένα ειδικό προϊόν πωλείται σε οικιακά καταστήματα χημικών.
Καφές, άρωμα, σαπούνι. Τοποθετήστε οποιοδήποτε προϊόν με ρούχα σε πλαστική σακούλα για δύο έως τρεις ημέρες.
Χρησιμοποιήστε το σιδέρωμα σε λειτουργία ατμού. Ο ατμός μπορεί να εξαλείψει μια δυσάρεστη οσμή.
Σύγχρονες υπηρεσίες στεγνού καθαρισμού.
Πλύσιμο χωρίς πίεση. Η ξήρανση πραγματοποιείται στον καθαρό αέρα. Σε ελαφρές περιπτώσεις, η φορμαλδεΰδη μπορεί να έχει καιρικές συνθήκες.

Εστιάζοντας στο πόσο ισχυρή είναι η οσμή, μπορείτε να αποφασίσετε ποια μέθοδος σας ταιριάζει.

Ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του ιδρώτα

Ένας άλλος λόγος που προκαλεί δυσφορία είναι η μυρωδιά του ιδρώτα από τα ρούχα. Συνήθως η διαδικασία απαλλαγής δεν προκαλεί επιπλοκές, εάν λάβετε υπόψη τις συστάσεις.

Η κατανομή του ιδρώτα είναι μια φυσιολογία που επιτρέπει στο ανθρώπινο σώμα να διατηρήσει μια ισορροπία νερού. Τα αποσμητικά μπορεί να μην προστατεύουν από τις δυσμενείς επιπτώσεις. Αφού απορροφηθεί η μυρωδιά στα ρούχα, καθίσταται αναγκαία η εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, ο στεγνός καθαρισμός δεν είναι απαραίτητος. Ποιες μέθοδοι συνιστώνται;

Πλύσιμο αυτοκινήτου

Τα πράγματα συνιστώνται να πλυθούν, προτιμώντας μια κατάλληλη μέθοδο.

Προροφήστε το πράγμα για μισή ώρα. Σαπούνι με σαπούνι για πλύσιμο.
Προσθέστε εκατό χιλιοστόλιτρα ξύδι ή μερικές κουταλιές σόδα στο τύμπανο του πλυντηρίου. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την τεχνολογία.
Αύξηση της ποσότητας σκόνης που χρησιμοποιήθηκε, έχοντας προηγουμένως μελετήσει την κανονική δοσολογία.
Χρησιμοποιήστε λευκαντικά με περιεχόμενο χλωρίου ή οξυγόνου. Η πρώτη επιλογή είναι κατάλληλη για έγχρωμες ενδυμασίες, η δεύτερη - για λευκά πράγματα.
Αφαιρέστε τη δυσάρεστη οσμή χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό.
Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα πρόπλυσης.
Στεγνώστε στο μπαλκόνι με ανοιχτά παράθυρα ή στο δρόμο.

Αφαιρέστε την οσμή χωρίς πλύσιμο

Όταν το πλύσιμο στο χέρι, το πράγμα είναι σκουπίστε προσεκτικά με ειδικές λύσεις, και στη συνέχεια - ξεπλύνετε. Ποια εργαλεία είναι χρήσιμα;

Οικιακό σαπούνι. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε δέκα λεπτά.
Σαμπουάν ή απορρυπαντικό που προορίζεται για πλύσιμο πιάτων. Το προϊόν έχει αποτέλεσμα απολίπανσης.
Σόδα. Απολαύστε για περίπου είκοσι λεπτά.
Αλάτι διάλυμα, που χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή συνοχή. Ένα ποτήρι νερό συνιστάται να χρησιμοποιήσετε 1 - 2 κουταλιές της σούπας. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 30 λεπτά.
Αλάτι με αμμωνία. Οι αναλογίες είναι οι εξής: ένα ποτήρι αλατούχο διάλυμα - ένα κουταλάκι του γλυκού αλκοόλ.
9% ξίδι.
Χυμός ή λεμονικό οξύ. Ποσοστό: μια κουταλιά της σούπας - ένα ποτήρι νερό.
Κιτρικό οξύ και ξίδι 9%. Θα πάρει λιγότερο κιτρικό οξύ (0,5 κουταλιά της σούπας).

Η διαδικασία απαιτεί αυξημένη προσοχή, καθώς η παρατεταμένη έκθεση στο υλικό των λαϊκών φαρμάκων θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα και πιθανή βλάβη στο υλικό.

Μια ποικιλία τρόπων καθιστά ευκολότερο να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές από τα ρούχα, ώστε να μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και το πράγμα σας.

Διαθέσιμοι τρόποι για να απομακρύνετε τις οσμές από τα ρούχα

Γύρω από το άτομο υπάρχουν πάντα διάφορα αρώματα - ευχάριστα ή όχι. Είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από επίμονα αρώματα, ειδικά αυτά που τρώγονται στα ρούχα και τα μαλλιά.

Η δυσάρεστη οσμή από τα ρούχα ενός ανθρώπου είναι αηδιαστική σε άλλους ανθρώπους, οπότε πρέπει να φροντίζετε σωστά την ντουλάπα σας και να πλένετε τις κάλτσες σας μετά την πρώτη μέρα. Ιδιαίτερα δυσάρεστο, όταν ο γείτονάς του στο τραπέζι εργασίας μυρίζει τσιγάρα, βενζίνη ή ψάρια.

Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά, πρέπει να βρείτε την αιτία και, στη συνέχεια, προχωρήστε στις μεθόδους αφαίρεσης της.

Μούχλα και υγρασία

Η μούχλα εμφανίζεται στα ρούχα αν είναι πάντοτε βρεγμένη στο χώρο της αποθήκευσης. Επίσης, η υγρασία και οι μαύρες κηλίδες εμφανίζονται όταν ο ιδιοκτήτης ξεχάσει το πλύσιμο και τα πράγματα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πλυντήριο.

Αν εμφανιστεί μούχλα, θα πρέπει να απορριφθεί αμέσως - αυτός ο μύκητας πολλαπλασιάζεται γρήγορα.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά των ρούχων;

Αφαιρέστε τις δυσάρεστες μυρωδιές (μούχλες και μούχλα) με τους ακόλουθους τρόπους:

 1. Προσθέστε ¾ φλιτζάνι λευκό ξύδι κατά το πλύσιμο των ρούχων. Αυτός θα απαλλαγεί από τη μουχλιασμένη οσμή, θα αφαιρέσει τους λεκέδες. Επαναλάβετε τον κύκλο πλύσης μέχρι να εξαφανιστεί η δυσάρεστη οσμή από το ύφασμα.
 2. Βγάλτε τα ρούχα σε κρύο νερό, στη συνέχεια σε ζεστό νερό. Τα πράγματα πλένονται με ένα απορρυπαντικό πιάτων, που κρέμονται στον ήλιο για ξήρανση.
 3. Αν η μυρωδιά και οι λεκέδες παραμείνουν, ξεπλύνετε τη μολυσμένη περιοχή σε ένα χλωριούχο χλωριούχο διάλυμα. Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, βεβαιωθείτε ότι δεν αλλάζει το χρώμα του υφάσματος.
 4. Το πλυντήριο είναι γεμάτο με πράγματα και απορρυπαντικό. Προσθέστε ένα ποτήρι άσπρο ξύδι και σόδα ψησίματος στο κλιματιστικό ή στο διαμέρισμα του λευκαντικού. Ο κύκλος πλύσης αρχίζει ως συνήθως, με την επιλογή του καθεστώτος θερμοκρασίας και τον τύπο του υφάσματος. Όταν πρόκειται για ξέπλυμα, απενεργοποιήστε το μηχάνημα, αφήστε τα πράγματα να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια συνεχίστε το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων
 5. Επίσης σε αυτή την περίπτωση, ασκορβικό οξύ, διαλυμένο σε βότκα, έρχεται στη διάσωση. Το μείγμα εφαρμόζεται σε ένα πράγμα, φλούδα, πλένονται μακριά. Στη συνέχεια απαιτείται πλύση.

Απομάκρυνση της οσμής από τα ρούχα βοηθάει το OxiClean. Ο παράγοντας προστίθεται στο πλυντήριο ή εφαρμόζεται με το χέρι.

Στο σπίτι, τα ρούχα με μούχλα και υγρασία επεξεργάζονται με αμμωνία, υπεροξείδιο του υδρογόνου και επιτραπέζιο αλάτι.

Η έκκριση του υγρού των αδένων του ιδρώτα είναι γνωστή σε κάθε άτομο. Ένα τέτοιο μυστικό ομαλοποιεί τη θερμοκρασία του σώματος, αφαιρεί επιβλαβείς ουσίες και τοξίνες. Αλλά μια δυσάρεστη μυρωδιά φοβίζει τους ανθρώπους μακριά.

Ο ιδρώτας αφήνει επίσης σημεία, τα οποία ως εκ τούτου αρχίζουν να μυρίζουν φάλαινα. Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα;

Τρόποι για να καθαρίσετε τα πράγματα από τον ιδρώτα:

 1. Ένα ανθεκτικό άρωμα θα αφαιρέσει το διπλό πλύσιμο. Πρώτα εγκαταστήστε ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα, στη συνέχεια το κύριο.
 2. Πριν πλύνετε τα ρούχα μου σε σκόνη, σε ξεχωριστή λεκάνη. Συνιστάται να προσθέτετε άλμη, ξίδι, σόδα ή τρίψτε με αποσμητικό σαπούνι. Η διαδικασία εμβάπτισης διαρκεί 30-40 λεπτά.
 3. Με το οικιακό σαπούνι τρίψτε τις προβληματικές περιοχές από λάθος πλευρά. Αφήστε το πράγμα για 30 λεπτά, πλύνετε με τον συνήθη τρόπο.
 4. Σε μια φιάλη με σπρέι προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας. l. νερό και αμμωνία, 2 κουταλιές της σούπας. l. αλάτι στο τραπέζι. Η λύση εφαρμόζεται στα ρούχα από το πιστόλι ψεκασμού και αναρτάται στον ήλιο.
 5. Αν η οσμή έχει εμφανιστεί στην εργασία, σκουπίστε το πράγμα από τη λάθος πλευρά με χυμό λεμονιού. Από το μυρωδικό αντικείμενο των ρούχων, θα είναι ευχάριστο να μυρίσει.

Στην αποτελεσματική καταπολέμηση της δυσάρεστης οσμής από τους μασχάλες, βοηθούν και τα ειδικά απορρυπαντικά για το πλύσιμο.

Καπνό και καπνός τσιγάρων

Σε μια τέτοια κατάσταση, ειδικά μέσα για την αφαίρεση της νικοτίνης θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την μυρωδιά από τα πράγματα.

Πώς να αφαιρέσετε το βρωμιά από τον καπνό τσιγάρων; Smolnye ουσίες που βρίσκονται στον καπνό είναι πολύ επίμονες, τα σκευάσματα στο σπίτι μπορούν να αφαιρέσουν μια δυσάρεστη οσμή από τα ρούχα, αλλά σύντομα θα επιστρέψουν.

Αφαιρέστε τη μυρωδιά από τα ρούχα θα βοηθήσει τα ακόλουθα εργαλεία:

 1. Σε μια πλαστική σακούλα βάλτε 2 κουταλιές της σούπας. l. μαγειρική σόδα. Τα πράγματα με καπνό τσιγάρων τοποθετούνται σε αυτήν την τσάντα και σφραγίζονται. Αυτή η μέθοδος είναι μεγάλη. Τα ρούχα πρέπει να είναι σε πλαστική σακούλα για 2 ημέρες. Στη συνέχεια το πράγμα πλένεται σε μια γραφομηχανή με απορρυπαντικό και μισό ποτήρι ξύδι.
 2. Αφαιρέστε τη μυρωδιά από τους χώρους καφέ του καπνού. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική για τα προϊόντα γούνας. Τα ρούχα συσκευάζονται σε μια τσάντα και ο καφές τοποθετείται στον πυθμένα. Σε δύο ημέρες από την δυσάρεστη οσμή δεν θα υπάρχει ίχνος.
 3. Το ουσία του ξυδιού απορροφά τον καπνό του καπνού. Ένα ποτήρι άσπρο ξύδι και 200 ​​γραμμάρια σόδα ψησίματος τοποθετούνται στη μηχανή όταν πλένεται.
 4. Εάν τα πράγματα επιδεινώνονται έντονα με τη νικοτίνη, 4 κύπελλα ξύδι και ζεστό νερό χύνεται σε μια λεκάνη με ένα χαλασμένο πράγμα. Η αλληλεπίδραση αυτών των στοιχείων θα αφαιρέσει γρήγορα μια δυσάρεστη οσμή.
 5. Δεν είναι κακό να αντιμετωπίσετε τις αρωματισμένες χαρτοπετσέτες. Τους έβαλαν με ρούχα σε μια τσάντα για να στεγνώνουν τα ρούχα.

Μετά τις διαδικασίες, τα πράγματα είναι κολλημένα στον καθαρό αέρα.

Το ψάρι έχει μια ισχυρή και συγκεκριμένη οσμή, η οποία είναι δύσκολο να απομακρυνθεί ακόμη και από τα χέρια. Είναι απαραίτητο να τα πλύνετε πολύ με σαπούνι ή άλλη μυρωδιά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πράγματα. Τραπεζομάντιλα, πετσέτες και άλλα υφάσματα απορροφούν γρήγορα τη μυρωδιά των ψαριών, να απαλλαγούμε από το οποίο είναι δύσκολο.

Πώς να αφαιρέσετε μια δυσάρεστη οσμή; Για να το ξεφορτωθείτε, ένα χαλασμένο πράγμα πρέπει αμέσως να πλυθεί με απορρυπαντικό πιάτων, συνηθισμένη σκόνη και κοντίσιονερ.

Εάν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιηθεί, 150 ml από ξίδι 9% αραιωμένο σε 5 λίτρα νερού θα σας βοηθήσει. Ξεπλύνετε το διάλυμα στο διάλυμα για τουλάχιστον 5 λεπτά. Η εξαφάνιση δεν είναι μόνο η μυρωδιά των ψαριών, αλλά και τα μαύρα ίχνη.

Αφαιρέστε την ψαροειδή μυρωδιά που θα σας βοηθήσει να αναμίξετε ξίδι, αλκοόλ και νερό σε ίσες αναλογίες. Στη λύση, βυθίστε το ύφασμα και στη συνέχεια πλύνετε και στεγνώστε. Εάν δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή μετά την ξήρανση, πλύνετε με σκόνη.

Ένα ψαρόψαρο απομακρύνει χυμό λεμονιού ή κοκκώδες κιτρικό οξύ από τα ρούχα. Ο παράγοντας προστίθεται στη σκόνη απορρυπαντικού. Αυτή η μέθοδος αφαίρεσης της δυσάρεστης γεύσης των ψαριών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό ευαίσθητων ιστών.

Εάν όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι δεν βοηθούσαν, τα ρούχα μουσκεύασαν με χλωρίνη για λίγο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη "μέθοδο της γιαγιάς" - βάλτε τα πράγματα στη λύση από το σαπούνι πλυσίματος (σε μια κατσαρόλα), βράστε για 30-40 λεπτά.

Βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης

Από τους άνδρες συχνά μυρίζει βενζίνη ή ντίζελ. Το καύσιμο καταναλώνεται γρήγορα στο ύφασμα. Η μυρωδιά της βενζίνης και του πετρελαίου ντίζελ είναι επιβλαβής για την υγεία, οπότε πρέπει να καθαρίσετε αμέσως τα πράγματα.

Τα ρούχα δεν πρέπει να εμποτιστούν με χλωρίνη με χλωρίνη. Η αλληλεπίδραση με τη βενζίνη θα προκαλέσει επιβλαβείς αναθυμιάσεις που επηρεάζουν τους πνεύμονες, τους βρόγχους, την καρδιά και άλλα όργανα.

Τα ρούχα πλένονται χωριστά, μέσα στη λεκάνη. Πρώτα βγάζουν φρέσκο ​​αέρα, καύσιμο - η ουσία είναι πτητική, εξατμίζεται καλά, ειδικά σε μείον θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά βενζίνης ή ντίζελ από πράγματα:

 1. Πλύσιμο πιάτων. Κάνετε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα, προσθέστε ένα καπάκι λαμπρυντικού για τα ρούχα. Τα ρούχα πρέπει να σταθούν σε αυτή τη σύνθεση για τουλάχιστον 8 ώρες. Το πρωί τα πράγματα αποστέλλονται στο αυτόματο μηχάνημα. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
 2. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καυσίμου ντίζελ, χρησιμοποιείται ξηρή μουστάρδα. Σκόνη και 2 κουταλιές της σούπας Προστίθενται στη λεκάνη με κατάλληλη θερμοκρασία νερού. l. μουστάρδα σκόνη. Σε μια τέτοια λύση, τα πράγματα σβήνουν μέχρι να αφαιρεθούν οι λεκέδες και άλλες γεύσεις.
 3. Για να απαλλαγείτε από το δυσάρεστο άρωμα θα βοηθήσει την ακετόνη. Τα λευκά ρούχα σκουπίζονται με αυτό το φάρμακο και στη συνέχεια πλένονται με μια γραφομηχανή. Η ακετόνη σπάει το βρωμιά από το ντίζελ και απομακρύνεται γρήγορα χρησιμοποιώντας σκόνη.
 4. Το ηλιέλαιο και ο χυμός λεμονιού είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός, βοηθώντας να απαλλαγούμε από τη βενζίνη. Παίρνουν 100 ml ελαίου και 200 ​​ml χυμού. Το μείγμα τρίβεται στο λεκέ, το υπόλοιπο διάλυμα χύνεται στο πράγμα. Μετά από 2 ώρες, πλένετε με σκόνη και σαπούνι πλυσίματος.

Μετά την επεξεργασία των ιστών, το προϊόν πρέπει να στεγνώσει σε εξωτερικούς χώρους στον ανοιχτό αέρα. Έτσι, το υπόλειμμα οσμής θα εξασθενίσει.

Ζώα

Τα κατοικίδια δεν είναι πάντα καλλωπισμένα, πλυμένα. Μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, η γάτα ή ο σκύλος τρέχει αμέσως στον ιδιοκτήτη στα χέρια του. Συνεπώς, τα πράγματα αρχίζουν να βρωμούν με τα ούρα, ή ακόμα χειρότερα με τα περιττώματα του ζώου.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά των ούρων της γάτας ή του σκύλου; Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από μια τέτοια μυρωδιά ρούχων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης στο σπίτι.

 1. Για να αφαιρέσετε μια δυσάρεστη οσμή, ξεπλύνετε τα πράγματα σε μεγάλες ποσότητες νερού, στη συνέχεια προσθέστε υπεροξείδιο του υδρογόνου, κιτρικό οξύ και οξική ουσία. Πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν αδύναμη λύση υπερμαγγανικού καλίου.
 2. Τα κλινοσκεπάσματα, τα κλινοσκεπάσματα ή τα αντικείμενα ντουλάπας πλένονται με σκόνες με ένζυμα και προσθέτοντας ξίδι από μηλίτη μήλου στο νερό.

Εάν αφαιρέσετε τη μυρωδιά των αυτοσχέδιων κεφαλαίων δεν λειτούργησε, επαγγελματίες καθαριστές θα βοηθήσει. Αφαιρεί γρήγορα τη μυρωδιά από τη γάτα Dezosan, Odorgon, Monklavit-1, Zoosan, Ούρων Off, Nodor, spray Mr. Νωπά.

Όταν παράγονται οσμές από μια γάτα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φάρμακα που περιέχουν χλώριο. Το χλώριο δεν έχει κακές καιρικές συνθήκες και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Στρίψτε από το σερβίτσιο

Μπορεί να εμφανιστεί δυσάρεστη οσμή λόγω ακατάλληλης φροντίδας του ντουλαπιού. Τέτοια έπιπλα απαιτούν επίσης ιδιαίτερη φροντίδα, διαφορετικά τα πράγματα θα βρωματιστούν ακόμα και μετά το πλύσιμο.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μόνο με την αλλαγή της ατμόσφαιρας μέσα στο περίβλημα. Για να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο άρωμα στο κομμάτι, πρώτα θα πρέπει να πλένεται με ξύδι ή κιτρικό οξύ, χαλασμένα πράγματα να πλένονται και να στεγνώνουν.

Στις γωνίες των σακουλών απλώνονται με βότανα τυλιγμένα σε πυκνό βαμβακερό ύφασμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά δείγματα σαπουνιού ή αρώματος.

Μια μούχλα μυρωδιά, εγκατασταθεί στο ντουλάπι, αφαιρεί μια υγρή πετσέτα, τοποθετείται σε άδειο ράφι, μετά από 30 λεπτά, σβήνεται και επαναλαμβάνω τη διαδικασία.

Για να εξαφανιστούν γρήγορα οσμές από ρούχα μετά την πρώτη κάλτσα ή μόλυνση πρέπει να πλυθούν. Δεν μπορείτε να βάζετε βρώμικα πράγματα καθαρά, διαφορετικά ολόκληρη η ντουλάπα θα έχει μια δυσάρεστη οσμή.

Με τόσο απλούς τρόπους, μπορείτε να διατηρήσετε τα ρούχα καθαρά και να αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τα ρούχα

Γύρω μας υπάρχει πάντα ένας μεγάλος αριθμός αρωμάτων και ενδυμάτων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμποτισμένο με αυτά. Οι μόνιμες οσμές εμποτίζουν τα ρούχα μας και είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά. Για τους ανθρώπους που καπνίζουν, τα ρούχα είναι πάντοτε εμποτισμένα σε καπνό, γεγονός που προκαλεί έντονη αηδία για όσους δεν καπνίζουν ποτέ τσιγάρα. Η μυρωδιά του ιδρώτα συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου και τελικά γίνεται άβολη. Είναι πολύ λυπηρό εάν τα ρούχα έρχονται σε επαφή με έντονα μυρωδικά τρόφιμα, βενζίνη ή άλλες ουσίες με έντονες γεύσεις. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα και ποια απορρυπαντικά χρησιμοποιούνται για αυτό.

Αφαιρέστε τη μυρωδιά από τα ρούχα

Είναι ακριβώς η σωστή κατανόηση του προβλήματος που είναι σημαντική. Σκότωσε την άσχημη μυρωδιά είναι πολύ πιθανό, αν τρίψετε τα ρούχα από φλούδες εσπεριδοειδών ή stick σε μια ντουλάπα με τα ρούχα αρωματικά έλαια, άλατα, ή ακόμα και το κάπνισμα θυμίαμα ραβδί. Δεν είναι τίποτα για να διορθώσετε, και από τη μυρωδιά δεν θα σώσει, μόνο για λίγο να διακόψει και τότε μόνο για το πρόσωπο που είναι σε επαφή με τα πράγματα απλά διαγράφονται από την αντίληψη της μια δυσάρεστη μυρωδιά. Οι γύρω κόσμοι θα αισθάνονται ακόμα όλη την ανθοδέσμη του φαρμάκου. Είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από τον λόγο.

Για κάθε αρωματική ουσία, κολλημένη σε ίνες ύφασμα και συνεχώς βρώμικο, χρειάζεστε τη δική σας προσέγγιση και τον τρόπο να την εξαλείψετε. Ωστόσο, η αρχή παραμένει αμετάβλητη: είναι απαραίτητο να αποσυντεθεί και να απομακρυνθεί πλήρως η ουσία που παράγει μια μυρωδιά.

Ας προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τις πιο ανθεκτικές και ερεθιστικές μυρωδιές, καθώς και τρόπους για να απαλλαγούμε από αυτές:

 • Οσμή καπνού, καπνός τσιγάρων. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ειδικά φάρμακα για να εξουδετερώσετε τη νικοτίνη και τον καπνό του τσιγάρου. Οι ρητίνες στον καπνό των τσιγάρων είναι πολύ ανθεκτικές και δεν μπορούν να τα αφαιρέσουν όλα τα καθαριστικά. Για να δοκιμάσετε είναι οικονομικό σαπούνι και ξύδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, είναι πολύ πιθανό ότι η αμμωνία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά.
 • Πνεύμα. Όπως και με οποιοδήποτε οργανικό υλικό, το υπεροξείδιο του υδρογόνου αραιώνεται τελείως. Επιπλέον, το ξίδι και το κιτρικό οξύ μπορούν να αφαιρεθούν και να σπάσουν ενεργά. Αυτά είναι ελαφρά οξέα που μπορούν να διασπάσουν ειδικά τα σπινθηροβόλα ένζυμα και να απολυμάνουν τον ιστό. Ένα από τα προβλήματα απομάκρυνσης οσμών είναι η παρουσία λιπών που εκκρίνονται από τους ιδρωτοποιούς αδένες, οπότε αν η εφίδρωση παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε αξίζει να συνδυαστεί με το πλυντήριο πιάτων. Μπορείτε να πλύνετε το λεκέ με ιδρώτα ακολουθώντας τις οδηγίες.
 • Μούχλα και υγρασία. Κατ 'αρχάς, είναι επιθυμητό με τη μυρωδιά της υγρασίας ρούχα στεγνά καλά και να ζεσταθεί από τον ήλιο, είναι να βελτιωθεί η κατάσταση και πιθανότατα μετά το συνηθισμένο πλύσιμο και την εκ νέου αύξηση της θερμοκρασίας στον ήλιο θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά. Μια εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η κατάψυξη, ο εξαερισμός σε εξωτερικούς χώρους σε σοβαρό παγετό. Στην υπόλοιπη απαλλαγούμε από μούχλα και το ωίδιο θα βοηθήσει στην εξάλειψη: ξύδι, αμμωνία, κιτρικό οξύ, υπεροξείδιο του υδρογόνου, και το άλας νατρίου ή άλλο παράγοντα πολύ παράξενο - διαλύεται σε βότκα ασκορβικό οξύ.
 • Ψάρια. Ο αποτελεσματικός καθαρισμός από το οπλοστάσιο σπίτι είναι στην πραγματικότητα μόνο ξίδι και ένα κορεσμένο διάλυμα άλατος. Εκτός από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε ειδικές χημικές ουσίες. συνθέσεις για την αφαίρεση και τη διακοπή της οσμής, οι οποίες βρίσκονται στο κατάστημα υλικού.
 • Οσμή από δεύτερο χέρι. Ο λόγος για μια τέτοια οδυνηρή οσμή είναι η επιθετική και δηλητηριώδης φορμαλδεΰδη και το μεθυλοβρωμίδιο. Για να απαλλαγείτε από αυτά θα βοηθήσει παρατεταμένο αερισμό στον ήλιο, αν είναι επιτρεπτό για ρούχα πριν από το πλύσιμο και μετά. Αποτελεσματική είναι επίσης μια λύση αμμωνίας, στην οποία είναι απαραίτητο να κρατάτε τα ρούχα για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
 • Βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης. Διάφορα απορροφητικά και απλές ουσίες ικανές να απορροφούν οσμές, όπως σόδα, επιτραπέζιο αλάτι και ενεργό άνθρακα, μπορούν να βοηθήσουν. Όλα βράζουν στο γεγονός ότι πρέπει να αφήσετε την βενζίνη να εξατμιστεί κατά τη διάρκεια παρατεταμένου αερισμού στον ανοιχτό χώρο. Στις πίστες βενζίνης, η μυρωδιά διαρκεί περισσότερο λόγω των πρόσθετων ουσιών και των ακαθαρσιών, το ίδιο ισχύει για το πετρέλαιο ντίζελ μόνο σε μεγαλύτερο βαθμό. Η κατάσταση σώζεται από την εξευγενισμένη βενζίνη "Galosha", διαθέσιμη σε κάθε νοικοκυριό. αποθήκευση. Αυτός θα πλένει τα απομεινάρια από το λεκέ, μετά από το οποίο ο καιρός θα είναι πολύ πιο ενεργός.

Τώρα απομένει να αποσυναρμολογήσετε όλες αυτές τις επιλογές για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τα ρούχα για διάφορους ιστούς με τη χρήση αυτοσχέδιων μέσων.

Θα πρέπει να σημειωθεί αμέσως ότι με μια πιθανότητα 99,9% για να απαλλαγούμε αποτελεσματικά από τις δυσάρεστες οσμές μπορεί σε χημικά. Καθαρισμός, πού ακριβώς γνωρίζουμε ποιες χημικές ενώσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν και σε ποιες καταστάσεις. Έτσι, αν το πράγμα είναι ακριβό για εσάς και η επιθυμία να πειραματιστείτε δεν είναι πολύ υψηλή, τότε είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε την τύχη των ρούχων σε επαγγελματίες. Αν και θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε ποια πλυντήρια ή στεγνοκαθαριστήρια κοντά σας υπάρχουν αυτοί οι πολύ επαγγελματίες. Μια καλή πηγή πληροφοριών μπορεί να είναι μια πύλη πόλεων και φόρουμ, όπου ορισμένοι συμπονετικοί πελάτες έχουν περιγράψει τις ιδιαιτερότητες του έργου ενός συγκεκριμένου γραφείου στην πόλη.

Τρόποι πλυσίματος

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τα ρούχα σας και τη συνηθισμένη σκόνη. Αρκεί να επιλέξετε την κατάλληλη λειτουργία. Προσδιορίστε τη μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία για ένα πράγμα, την εφικτότητα του εμποτισμού ή τη χρήση πρόσθετων χημικών ουσιών. σημαίνει, για παράδειγμα, λευκαντικά. Γνωρίζοντας τις τελικές δυνατότητες του υλικού, είναι αυτές και ρυθμίζονται στις ρυθμίσεις του μηχανήματος για να πλένουν καλύτερα την δυσάρεστη οσμή.

Μια μοναδική σύνδεση. Η σόδα χρησιμοποιείται πολύ συχνότερα για καθαρισμό και πλύση από ό, τι στην κουζίνα κατά την προετοιμασία των τροφίμων και όχι μάταια. Είναι σε θέση να χαλαρώσει και να χωρίσει λίπος σημεία και ήδη στάσιμη λάσπη. Σε ξηρή μορφή, απορροφά τέλεια τις οσμές και τα υγρά, συμπεριλαμβανομένων των λιπών, των χυμών, των καπνών και των καπνών.

Για εμβάπτιση, ετοιμάστε ένα παχύ διάλυμα σόδας. Για να γίνει αυτό σε ένα τηγάνι, ρίξτε 1 λίτρο νερό και να το φέρει στη σόμπα στους 70-80 ° C, ακολούθως αποχύστε το τμήματα σόδα με συνεχή ανάδευση, μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Στη συνέχεια, ρίξτε τα ρούχα.

Σε ξηρή μορφή, η σκόνη χύνεται επάνω σε ένα υγρό σημείο, αν πρόκειται για ήδη μακρόχρονη βρωμιά, θα πρέπει να βρεθεί πρώτα και μόνο τότε να καλύπτεται με σόδα. Η επίδραση θα πρέπει να αναμένεται τουλάχιστον μισή ώρα.

Ξύδι

Πωλείται σε συγκέντρωση 9%. Ξεφορτωθείτε τους λεκέδες και τη μυρωδιά θα βοηθήσει μια λύση μόνο 3% έτσι ώστε να μην επηρεάσει τη δομή του υφάσματος, έτσι αραιώστε το αγορασμένο ξύδι σε αναλογία 1: 3 με νερό.

Μην απορροφάτε τα πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προετοιμάστε το προετοιμασμένο διάλυμα για μολύνσεις ή ιδιαίτερα μυρωδιές με ρούχα ή σπρέι. Στη συνέχεια, περιμένετε 5-10 λεπτά και πλύνετε το προϊόν με σαπούνι, κατά προτίμηση με οικιακό ή αντιπυατίνη.

Σε συνδυασμό με σόδα, το ξίδι χρησιμοποιείται πάντα τελευταία. Αρχικά, εφαρμόστε συμπύκνωμα σόδας ή ξηρή σκόνη και περιμένετε λίγο και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα απορρυπαντικό.

Χρησιμοποιήστε μια τέτοια δημοφιλής μέθοδος, όπως η προσθήκη σόδα και ξύδι στο πλυντήριο μηχάνημα δεν θα πρέπει να είναι. Αυτή η επιλογή ήταν κατάλληλη για ανοικτές φυγοκεντρικές μηχανές, επιπλέον αφρισμό και αερισμό νερού. Στην περίπτωση αυτόματης μηχανής, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις σκόνες με μπάλες οξυγόνου.

Αλκοόλ αμμωνίας

Πωλείται σε συγκέντρωση υδατικού διαλύματος 10%. Για να απολαύσετε τα πράγματα και να ψεκάσετε, είναι απαραίτητο να το αραιώσετε ακόμα περισσότερο σε αναλογία 1: 100 με νερό, έτσι ώστε ανά λίτρο νερού να μετρηθούν 10 ml αμμωνίας, είναι περίπου μια κουταλιά της σούπας.

Η απορρόφηση των υλικών από δεύτερο χέρι θα διαρκέσει 4-6 ώρες, μέχρι να εξουδετερωθούν πλήρως τα μέσα καθαρισμού. Για να αφαιρέσετε άλλους λεκέδες και οσμές, επαρκούν 2 ώρες διαβροχής και επακόλουθη πλύση.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Πολύ ενεργό οξειδωτικό. Η κύρια αξία του υπεροξειδίου του υδρογόνου στην ικανότητα ενεργού αποσύνθεσης οργανικών ενώσεων. Στο σπίτι, είναι ένα ιδανικό φάρμακο για να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του ιδρώτα, λεκέδες αίματος, μούχλα και να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας.

Πριν από τη χρήση, ελέγξτε προσεκτικά το αραιωμένο υπεροξείδιο σε μια μικρή περιοχή, ένα κομμάτι γης ή μιας ραφής κοντά στην ετικέτα, την απόσχιση του ανιχνευτή, η οποία συχνά ραμμένο στα πράγματα που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για δερμάτινα πράγματα ή φυσικό μάλλινο κατηγορηματικά δεν επιτρέπεται.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου διαλύεται εύκολα στο νερό σε άπειρες μικρές αναλογίες, αλλά η αίσθηση κηλίδωσης και δυσάρεστης οσμής θα είναι μόνο σε συγκεντρώσεις 0,3-0,75%. Στα φαρμακεία, διανέμεται ένα έτοιμο διάλυμα 3% υπεροξειδίου ή σκόνης για παρασκευή στην ίδια συγκέντρωση. Προσθέστε 100 γρ. Υπεροξειδίου σε 1 λίτρο νερού και αποκτήστε τη σωστή συγκέντρωση για να απορροφήσετε ρούχα ή παπούτσια από τα οποία πρέπει να αφαιρέσετε μια δυσάρεστη οσμή.

Το βαμβάκι και τα συνθετικά αντέχουν τέλεια την αντίδραση, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αρχική συγκέντρωση 3% για ένα γρήγορο αποτέλεσμα. Εφαρμόστε μια αδιάλυτη λύση που αγοράσατε σε ένα φαρμακείο με ένα βαμβακερό στυλεό, το οποίο πρέπει να παραμείνει στην κορυφή του σημείου συμφόρησης και από καιρό σε καιρό να ρίχνετε φρέσκο ​​υπεροξείδιο. Η απορρόφηση με αυτόν τον τρόπο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της αντίδρασης, απελευθερώνεται οξυγόνο, το οποίο είναι ένα επιπρόσθετο οξειδωτικό και προάγει την απομάκρυνση, για παράδειγμα, παλαιών κηλίδων καλουπιού. Ενισχύστε την επίδραση της επεξεργασίας, βοηθά το απορρυπαντικό για πιάτα. Ως αποτέλεσμα, το οξυγόνο θα παγιδευτεί σε φυσαλίδες, και περισσότερο θα επηρεάσει το λεκέ.

Οικιακό σαπούνι και αντιπυατίνη

Βρέξτε ένα φόρεμα-μυρίζει φόρεμα και σαπούνι με σαπούνι για να σχηματίσουν έναν αφρό. Μπορεί να χρειαστεί να τρίψετε λίγο το πανί, προσθέστε νερό και να ψήσετε καλά. Όσο περισσότερο αφρώδες, τόσο το καλύτερο.

Στη συνέχεια, βάλτε το πράγμα στην άκρη για μισή ώρα την ώρα, έως ότου το σαπούνι φυσιολογικά διεισδύσει στις ίνες και δεσμεύσει όλη τη βρωμιά και τις οσμές. Ξεπλύνετε το πανί με ζεστό τρεχούμενο νερό και πλύνετε καλά το σαπούνι, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να το τρίψετε ξανά. Τέλος, διορθώστε το αποτέλεσμα θα επιτρέψει το πλύσιμο στη γραφομηχανή σε κανονικές ρυθμίσεις.

Εάν το φάρμακο δεν βοήθησε την πρώτη φορά, τότε θα πρέπει να επαναληφθεί μερικές φορές και με υποχρεωτική καθίζηση για μισή ώρα.

Λευκαντικά

Προσοχή, το χλωρίνη περιέχει συστατικά επιθετικά στο ύφασμα. Ακόμη και αν ο κατασκευαστής επιτρέπει το πλύσιμο ρούχων με λευκαντικό, όλα τα ίδια, οι ίνες του υφάσματος χάνουν τη δύναμή τους κάθε φορά. Αλλά υπάρχει ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα στο λευκαντικό, είτε περιέχουν χλώριο είτε ενώσεις οξυγόνου. Αντιμετωπίζουν πολλούς τύπους βρωμιάς και οσμής.

Χρησιμοποιείτε χλωρίνη μόνο με οδηγίες, πριν αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τα ρούχα. Μόνο αυτό θα σώσει τα πράγματα από την τελική αλλοίωση.

Αλάτι στο τραπέζι

Έξοδος καλουπιού οσμή ή σήψη, άλας υγρασίας μπορεί πλέον ριζική μέθοδο καταστροφής πηγής. Επιπλέον, το άλας απορροφά τέλεια, απορροφά την υγρασία. Αν θέλετε να απορροφήσει γρήγορα το δύσοσμων ουσιών από τον ιστό, πασπαλίστε το λεκέ με αλάτι πρόστιμο και περιμένετε για περίπου μισή ώρα πριν να πλένετε τα ρούχα σας με σαπούνι και ιλύ εκτείνεται μέσα στο μηχάνημα. Για περισσότερη επίδραση, τρίψτε το αλάτι στο ύφασμα. Μετά το μούσκεμα θα διαλύσει και θα φύγει χωρίς να αφήσει ίχνος.

Το κορεσμένο συμπύκνωμα αποκτάται, εάν βάζετε 3-4 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερού με μια ολίσθηση αλατιού. Αφού διαλυθεί με το ληφθέν συμπύκνωμα, ρίξτε τα ρούχα στο μπολ που απαιτεί θεραπεία και το πάρετε εκεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, κατά προτίμηση μέχρι 45 λεπτά.