Μια απλή οδηγία για την εγκατάσταση και την κάλυψη της αυλάκωσης του αγωγού μιας κουκούλας

Το απόσπασμα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των προϊόντων καύσης που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να δημιουργηθεί ένας αγωγός εξαερισμού, συχνά χρησιμοποιούνται κυματοειδείς σωλήνες. Η εφαρμογή τους οφείλεται στην ευκολία δημιουργίας μιας διαδρομής και στη σύνδεση των στοιχείων της δομής. Για να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε και να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να εξετάσετε αρκετούς τρόπους. Μια ποικιλία επιλογών σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν τέτοιο αεραγωγό για κουζίνες με διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους.

Επιλογή της βέλτιστης διαμέτρου καναλιού

Η διάμετρος του κυματοειδούς σωλήνα επιλέγεται σύμφωνα με τις υποδείξεις στις οδηγίες για την κουκούλα που αγοράσατε. Όταν επιλέγετε επιλογές σωλήνων με μεγάλη ή μικρή διατομή, ο εξοπλισμός δεν θα εκτελέσει τις λειτουργίες του στο έπακρο. Επομένως, πριν πάτε στο κατάστημα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της κουκούλας.

Βασικές διαστάσεις της αυλακώσεως για σχεδίαση:

Άλλες διαμέτρους των αγωγών εξαγωγής είναι πολύ λιγότερο συχνές. Οι σωλήνες 100 και 120 mm χρησιμοποιούνται συχνότερα. Καλύτερα εάν οι διαμέτρους της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας, ο αυλακωτός αγωγός του αγωγού και ο άξονας εξαερισμού θα είναι οι ίδιοι.

Αν δεν είναι δυνατό να επιλέξετε ένα αντικείμενο με κατάλληλη διάμετρο, μπορεί να επιλεγεί κανάλι με μεγαλύτερη διατομή. Συνδέεται με το υπόλοιπο σύστημα με ειδικό προσαρμογέα. Η επιλογή ενός σωλήνα με μεγάλη διάμετρο θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από περιττό θόρυβο όταν χειρίζεστε την κουκούλα.

Πώς να τοποθετήσετε τις αυλακώσεις στην κουκούλα και να τοποθετήσετε τον αγωγό εξαερισμού;

Το Corrugate συνδέεται με την κουκούλα και τον άξονα εξαερισμού με τη χρήση τέτοιων εργαλείων και υλικών:

 • σφιγκτήρες ·
 • στεγανωτικό με βάση τη σιλικόνη.
 • προσαρμογείς από τετράγωνο σε στρογγυλό.
 • ταινία αλουμινίου?
 • πλέγμα με βαλβίδα ελέγχου.

Ο προσαρμογέας απαιτείται όταν επιλέγετε μια κουκούλα με ορθογώνιο ακροφύσιο. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να αγοράζονται με αυλακώσεις. Αυτό δεν θα κάνει λάθος με το ποσό των ανταλλακτικών.

Για τη σύνδεση πολλών εύκαμπτων σωλήνων χρησιμοποιήστε ταινία αλουμινίου Αν το κολλήσετε απαλά στην επιφάνεια των προϊόντων, ο μεταλλικός αγωγός θα είναι αποτελεσματικός.

Για να εγκαταστήσετε σωστά τις αυλακώσεις στην κουκούλα της κουζίνας, ακολουθήστε αυτή τη σειρά εργασιών:

 • Η κυματοειδής όψη τεντώνεται σε όλο το μήκος της. Ένα από τα άκρα του είναι στερεωμένο στον κλάδο εξόδου του εξοπλισμού εξάτμισης. Η στερέωση πραγματοποιείται με ερμητικό και μεταλλικό σωλήνα. Η σφραγιστική ένωση εφαρμόζεται μόνο στην καθαρισμένη και αποξηραμένη επιφάνεια, διαφορετικά οι αρμοί θα κλείσουν χαλαρά.
 • Μέσω κάθε μετρητή κάθετα ή 1,5 m οριζοντίως, είναι εγκατεστημένοι πρόσθετοι σφιγκτήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν σωστή στερέωση του αγωγού αερισμού. Αν η οπή στον τοίχο δεν είναι μεγαλύτερη από 0,8 m, οι σφιγκτήρες δεν έχουν τοποθετηθεί.
 • Οι στρογγυλεμένες γωνίες στον αγωγό δεν πρέπει να γίνονται - μειώνουν την απόδοση της κουκούλας κατά 10%. Με μήκος αερισμού μεγαλύτερο από 3 μέτρα, επιλέγεται μεγαλύτερο καπό.
 • Μετά την τοποθέτηση πρόσθετων περιλαίμιων είναι απαραίτητο να συνδεθεί ο κυματοειδής σωλήνας με ένα άνοιγμα εξαερισμού, έχοντας τοποθετήσει το δεύτερο του άκρο σε ένα σωλήνα διακλάδωσης ενός άξονα εξαερισμού ή ενός πλέγματος. Το κανάλι είναι σταθερό με ζυγό. Οι αρμοί με το σωλήνα επεξεργάζονται με στεγανωτικό.

Αφού εγκαταστήσετε το κάλυμμα, δοκιμάστε την απόδοσή του. Για αυτό, εισάγεται ένα φύλλο χαρτιού στο μεταγωγικό σύστημα. Εάν αποσύρεται, η εγκατάσταση πραγματοποιείται σωστά.

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα;

Κυματοειδές, στερεωμένο σε τοίχο ή σε έπιπλα κουζίνας, μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση του εσωτερικού. Ως εκ τούτου, είναι καλυμμένο με πολλούς τρόπους.

Κουτί από γυψοσανίδες

Ένας από τους αξιόπιστους τρόπους για να καλυφθεί η αυλάκωση είναι να ράψετε το σωλήνα σε γυψοσανίδα.

Οι εργασίες για την κάλυψη του αυλακώματος σε γυψοσανίδα εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Εκτελέστε σήμανση, στην οποία θα τοποθετηθούν μεταλλικά προφίλ στην οροφή και στον τοίχο. Από τα άκρα κάθε προφίλ σχηματίζονται κάθετες γραμμές. Συνδέονται στα σημεία όπου θα τοποθετηθεί το τρίτο προφίλ.
 • Τρυπήστε τρύπες για βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Εκτελούνται μέσω του προφίλ.
 • Οι πείροι στερεώνονται στις οπές.
 • Ασφαλίστε τα προφίλ.
 • Οι γωνίες, που βρίσκονται στην κουκούλα, είναι εξοπλισμένες με μεταλλική γωνία.
 • Όλα τα προφίλ στερεώνονται μαζί με εγκάρσια μέλη.
 • Τα φύλλα γυψοσανίδας είναι στερεωμένα στο μεταλλικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, εκτελέστε το διακοσμητικό φινίρισμα του κουτιού. Ο εξωτερικός σύνδεσμος των πλαισίων είναι διακοσμημένος με πλαστική γωνία.

Διακόσμηση με πλαστικό

Συχνά η αυλάκωση είναι καλυμμένη πίσω από τα πλαστικά πάνελ. Είναι πρακτικά και σε συνδυασμό με μια πλαστική οροφή φαίνεται αισθητικά ευχάριστη. Οι εργασίες είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες, αλλά χρησιμοποιούνται πλαστικές πλάκες αντί για γυψοσανίδες. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα τους σύμφωνα με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κάλυψη πίσω από την επένδυση

Εάν η αυλάκωση είναι κρυμμένη στην οροφή, ένα διακοσμητικό έμπλαστρο χρησιμοποιείται για να καλύψει την περιοχή του με την κουκούλα.

Το προϊόν είναι ένα κανάλι με τετράγωνο τμήμα και τρεις τοίχους.

Τοποθετώντας ένα κανάλι μέσα από τα έπιπλα

Για να χτίσετε την αυλάκωση μέσω των επίπλων, χρειάζεστε προετοιμασία. Για την εργασία που θα χρειαστείτε:

 • ηλεκτρικό παζλ?
 • το βουλγαρικό.
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • πένσες.
 • αφρός τοποθέτησης?
 • nazhdachka;
 • ρουλέτα;
 • σφυρί?
 • τρυπάνι?
 • το επίπεδο.

Πρώτα βάλτε μια βαλβίδα ελέγχου, μια πυροκροτητή, αποτρέποντας την είσοδο αέρα στον χώρο αερισμού. Είναι κατασκευασμένο από λεπτό τοίχωμα από αλουμίνιο ή γαλβανισμένο. Τοποθετείται στο ντουλάπι. Στη συνέχεια, συνδέεται με τα έπιπλα για τη στερέωση κόλλας.

Αφού δοκιμάσετε τις κροτίδες στο ντουλάπι, σημειώστε την τρύπα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να περιγράψετε τις πλευρές του κιβωτίου βαλβίδας ελέγχου.

Ακολουθία εργασίας με το ντουλάπι:

 • Ένα κομμάτι έπιπλα αφαιρείται από τον τοίχο.
 • Στην κάτω σανίδα κόβουμε μια τρύπα για το σχέδιο. Για να το κάνετε αυτό, σημειώστε το ορθογώνιο στο πλαίσιο της κουκούλας και δημιουργήστε μια τρύπα για το πριόνι. Κόψτε απαλά την τρύπα.
 • Αφαιρούν τα ράφια και κάνουν τρύπες για τον αγωγό μέσα τους. Στο πάνω φύλλο δημιουργήστε μια τρύπα για το κρακ, αφήνοντας το επίδομα σε κάθε πλευρά των 3 mm.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την αυλάκωση στο περίβλημα στον πίσω τοίχο. Το άνω άκρο του σωλήνα πρέπει να διαμορφωθεί σε τετράγωνο κάτω από την οπή στην επάνω πλακέτα. Στη συνέχεια, σπρώξτε την αυλάκωση στην οπή και κόψτε τις γωνίες σε 2 cm για να κάμψετε τις άκρες στις πλευρές.

Το περίβλημα με αυλακώσεις μπορεί να εγκατασταθεί στη θέση του. Οι λυγισμένες κορδέλες από την αυλάκωση και το ξύλο του ντουλαπιού στις γωνίες λιπαίνονται με σιλικόνη από μια άθραυστη γραμμή. Στο παράθυρο εξαερισμού εισάγεται κουτί με πυροκροτητή.

Παραμένει η εγκατάσταση της κουκούλας:

 • Τοποθετήστε τον εξοπλισμό στην εγκοπή του κάτω πίνακα του ντουλαπιού.
 • Η αυλάκωση πιέζεται προς τα πάνω χωρίς ρούχα.
 • Τοποθετήστε την κουκούλα στο περίβλημα με βίδες.
 • Τοποθετήστε την αυλάκωση στον σωλήνα και στερεώστε τον με ένα ζυγό. Το κυριότερο είναι να μην σφραγίσει αυτή τη σύνδεση, καθώς θα πρέπει να καθαριστεί.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε εκ των προτέρων τη θέση της έξοδο και την ηλεκτρική καλωδίωση για το σχέδιο. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη γείωση. Μην αλέθετε σωλήνες αερίου ή σωλήνες νερού.

Φωτογραφίες επιτυχώς εγκατεστημένων αγωγών αέρα στο εσωτερικό της κουζίνας

Οι διακριτικοί αγωγοί αέρα για το τράβηγμα από την αυλάκωση είναι πρακτικοί και ανθεκτικοί. Συνήθως κρύβονται πίσω από διακοσμητικά διακοσμητικά στοιχεία, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Ο όμορφος αερισμός από τον κυματοειδή σωλήνα μπορεί να χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα υλικά. Πριν από την εργασία καθορίστε τη διαδρομή τοποθέτησης του καναλιού και τον τρόπο με τον οποίο είναι καμουφλαρισμένο. Για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο των αγωγών για τον αγωγό.

Κυματοειδής κουκούλα για το μαγείρεμα στην κουζίνα - επιλογή και εγκατάσταση σε 3 στάδια

Οι κυματοειδείς σωλήνες για κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται τώρα σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις. Μαζί, ας μάθουμε τι αντιπροσωπεύει για μια τέτοια υψηλή δημοτικότητα, και ποια είναι τα διαφορετικά είδη των προϊόντων, και, τέλος, θα σας πω πώς να εγκαταστήσετε σωστά ένα αγωγό με τα δικά τους χέρια και όπου μπορεί να κρυφτεί.

Η εγκατάσταση κυματοειδών αγωγών αέρα για τον αερισμό της κουζίνας είναι πλέον πολύ δημοφιλής.

Τύποι σωλήνων

Όταν επιλέγετε, να θυμάστε ότι οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι σκελετοί και σπειροειδείς:

 • Σπειροειδείς κατασκευές είναι κατασκευασμένα μόνο από μέταλλο, στην κατασκευή αεραγωγών, συνήθως χρησιμοποιείται αλουμίνιο τροφίμων. Μια τέτοια πτυχή μπορεί να τεντωθεί, το μήκος αυξάνεται μέχρι και 3 φορές, αλλά είναι δύσκολο να αναδιπλωθεί το προϊόν στην αρχική του θέση.
 • Κατασκευή πλαισίων κατασκευασμένο με βάση ένα εύκαμπτο μεταλλικό σκελετό και καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή κάποιο είδος πολυμερούς. Το χαλύβδινο σύρμα χρησιμοποιείται ως πλαίσιο. Αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να τεντωθούν, αλλά σε αντίθεση με την περιέλιξη σπειροειδών, η δομή του πλαισίου παίρνει εύκολα την αρχική θέση.

Η πλαστική αυλάκωση με επικάλυψη πολυμερούς αναφέρεται στην κατεύθυνση πλαισίου.

Αυτά τα προϊόντα είναι αεροστεγή και ανθεκτικά, αλλά δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από τον κλίβανο, το πλαστικό φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο σπίτι αυτό το είδος χρησιμοποιείται για το πλύσιμο, ως ένας εύκαμπτος προσαρμογέας μεταξύ του σιφωνίου και του σωλήνα αποχέτευσης.

Αυτού του είδους τα προϊόντα πλαισίων σε διαμερίσματα πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται, προορίζονται κυρίως για αεραγωγούς σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο σύρμα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αγωγό.

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί τοποθετείται ανάμεσα στα δύο περιγράμματα του φύλλου.

Η τιμή των μονωμένων αεραγωγών είναι πολύ υψηλότερη, επομένως χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευθέτηση αεραγωγών σε σοφίτες και σε άλλους μη θερμαινόμενους χώρους.

Εδώ το περίγραμμα είναι κατασκευασμένο από ύφασμα. Το είδος αυτό χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες βιομηχανίες, δεν τοποθετούνται σε χώρους κατοικίας.

Πρόκειται για σπειροειδές σχέδιο από ταινία αλουμινίου. Είναι αυτό το είδος στη μεγάλη πλειοψηφία που χρησιμοποιείται για τον αερισμό κουζίνας.

Το αλουμίνιο κρατά καλή θερμοκρασία και δεν διαβρώνει. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ο προβληματικός καθαρισμός.

Πλύνετε την πλάκα με την κυματοειδή επιφάνεια πολύ σκληρά.

Η τιμή ανά μέτρο κυματοειδούς αλουμινίου κυμαίνεται από 100 έως 150 ρούβλια. Συνεπώς, συνήθως δεν πλένεται, αλλά αλλάζει αμέσως.

Δώστε προσοχή! Οι τιμές στο άρθρο είναι σχετικές το καλοκαίρι του 2017.

Επιλέξτε και εγκαταστήστε

Συνήθως, μαζί με την κουκούλα, σας προσφέρεται να αγοράσετε ένα αεραγωγό για αυτό, και εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη και δεν είναι γεγονός ότι ο πωλητής θα είναι ειδικός.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Με το υλικό, αποφασίσαμε - για τον εξαερισμό της κουζίνας πρέπει να πάρετε ένα αλουμινένιο σπειροειδές σχέδιο.

Η επιλογή της διαμέτρου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ της μονάδας. Υπάρχουν 3 μεγέθη διαδρομής:

Για να μάθετε τι χρειάζεστε, υπάρχει μια οδηγία για την κουκούλα, δείχνει σαφώς τη συνιστώμενη διατομή. Μπορείτε να πάρετε περισσότερο από το μέγεθος που αναφέρεται στο διαβατήριο, λιγότερο - δεν μπορείτε.

Σχετικές τιμές για τις διαμέτρους σωλήνων.

Εάν θέλετε να πάρετε ένα προϊόν με μεγαλύτερη διάμετρο, τότε αμέσως αγοράστε έναν προσαρμογέα κάτω από αυτό, αλλιώς δεν μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό αέρα με το λαιμό.

Λάβετε υπόψη: η κυματοειδής ταινία πωλείται σε συμπιεσμένη κατάσταση και τοποθετείται σε ένα τεντωμένο, οπότε προσδιορίστε αμέσως το μήκος του προϊόντος σε μια τεντωμένη μορφή.

Δεν χρειάζεται να το λάβετε υπόψη, να θυμάστε ότι μέρος του μήκους θα πάει στις στροφές, συνήθως ένα περιθώριο μισού μέτρου είναι αρκετό για 2-3 γωνιακές στροφές.

Η χρήση συρμάτινου πλαισίου με επικαλυμμένα με αλουμίνιο καλύμματα κουζίνας είναι αποδεκτή κατ 'αρχήν, αλλά δεν σας συμβουλεύω να πάρετε έναν τέτοιο σωλήνα. Είναι σίγουρα φθηνότερο, αλλά το αλουμινόχαρτο μπορεί εύκολα να τρυπηθεί ακόμη και με ένα δάκτυλο, συν ένα λεπτό φύλλο, ακόμη και με τον εκτοξευτήρα απενεργοποιημένο, θα σκουριάζει συνεχώς.

Η χρήση κυματοειδών πλαισίων με επικαλυμμένα φύλλα για κουκούλα κουζίνας είναι ανεπιθύμητη.

Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας για το προϊόν. Τα αγαθά από άγνωστους κατασκευαστές, χωρίς τα σχετικά έγγραφα, είναι συχνά τρυπήματα και θα το παρατηρήσετε μόνο μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση, επειδή οι σχισμές είναι μικροσκοπικές και είναι σχεδόν αόρατες.

Αν σας προσφέρεται να αγοράσετε αμέσως και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου, ελέγξτε αν το χρειάζεστε. Η ίδια η βαλβίδα ελέγχου είναι καλό, αλλά το γεγονός είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κουζινών κουζίνας έχει ήδη μια ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου και δεν έχει νόημα να την αντιγράψουμε.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στην κουκούλα δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη.

Στη συνέχεια, στο βίντεο αυτού του άρθρου υπάρχουν συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση διαφορετικών επιλογών για αεραγωγούς στην κουκούλα κουζίνας.

Εγκατάσταση σε 3 στάδια

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε την αυλάκωση με τα χέρια σας, οποιοσδήποτε πλοίαρχος που μπορεί να χειριστεί ένα κατσαβίδι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το έργο.

 • Gofra - 1 τεμάχιο.
 • Σφιγκτήρες στεγανοποίησης - 2 τεμάχια.
 • Ψήσιμο αερισμού - 1 μονάδα.
 • Σφραγιστικό σωλήνα.
 • Λιπάνετε το λαιμό των κουκούλες με στεγανωτικά υλικά.
 • Βάλτε στο λαιμό μια αυλάκωση με έναν σφιγκτήρα στερεωμένο στην άκρη.
 • Σφίξτε τη βίδα με ένα κατσαβίδι στο λαιμό.
 • Προετοιμαστεί η γραμμή προς την έξοδο.
 • Ο σωλήνας είναι τοποθετημένος σε τεντωμένη κατάσταση, αλλά πρώτα οι γωνίες κάμπτονται, και στη συνέχεια το προϊόν είναι τεντωμένο.

Στερεώστε τη μάσκα αερισμού στη θέση της, στη συνέχεια με το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε την αυλάκωση και σφίξτε την με ένα ζυγό.

Όταν η αυλάκωση είναι αγκυροβολημένη, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μια σχάρα εξαερισμού κοντά, είναι αδύνατο να κλείσετε τον άξονα εξαερισμού σφιχτά.

Πού μπορώ να κρύψω

Αυτός ο αγωγός δεν είναι δημοφιλής σε όλους τους ιδιοκτήτες, έτσι πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την αυλάκωση από την κουκούλα. Υπάρχουν λίγες επιλογές εδώ, αλλά υπάρχουν.

Κλείστε εξαερισμού γυψοσανίδες - είναι μία από τις πιο κοινές επιλογές, αλλά εδώ θα πρέπει να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο για να περικαλύπτω γυψοσανίδες του, και στη συνέχεια ένα άλλο, όλα στόκος και χρώμα.

Εάν παίρνετε το χρώμα του πλαστικού με τον τόνο των επίπλων κουζίνας, τότε θα είναι σχεδόν αόρατο.

Στο περίγραμμα του ντουλάπι της κουζίνας μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ύψος επικάλυψης 100-150 mm, το οποίο κλείνει με ασφάλεια τον εξαίρετο εξαερισμό.

Με την ευκαιρία, πολλά μοντέλα επίπλων κουζίνας αρχικά έρχονται με μια τέτοια πλευρά.

Η γραμμή μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, να πάρει πραγματικά πολύ χώρο αποθήκευσης, και να κόψει μια τρύπα στο χώρο του επίπλου είναι απαραίτητη, αλλά ο αερισμός δεν θα είναι ορατό.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή και η ανεξάρτητη εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουκούλα κουζίνας δεν είναι τόσο δύσκολο έργο. Εάν δεν βρήκατε την απάντηση στην ερώτησή σας, καλώς ήλθατε στα σχόλια, θα προσπαθήσω να βοηθήσω.

Με μια κατάλληλη προσέγγιση, ο εξαερισμός μπορεί να κρυφτεί με επιτυχία.

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Παρακαλώ πείτε μου πώς μπορείτε να εισάγετε στην οπή εξαερισμού με διάμετρο 100 mm για το τράβηγμα, αν η σχάρα στην αυλάκωση έχει διάμετρο 120 mm;

Αρχικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο της αυλακώσεως. Για κάθε μοντέλο της κουκούλας, η οδηγία καθορίζει ποια ελάχιστη διάμετρο της αυλάκωσης πρέπει να είναι για ένα συγκεκριμένο.

Όταν η κουκούλα στερεώνεται σταθερά μέσα από τις οπές τοποθέτησης στο περίβλημα, η κουκούλα τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας και ασφαλίζεται με ειδικό σφιγκτήρα ή τυλιγμένο με μαλακό σύρμα. Και στην οπή εξαερισμού η αυλάκωση σταθεροποιείται χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα, αν η διάμετρος της αυλάκωσης δεν συμπίπτει με τη διάμετρο της οπής του πλέγματος, τότε χρειάζεται ένας μικρός προσαρμογέας.

Δεν σας συμβουλεύω να εισάγετε την αυλάκωση απευθείας στην οπή εξαερισμού. Ασφαλώς το διορθώσετε σε μια θέση δεν θα λειτουργήσει. Ακόμα κι αν γεμίσει το κενό μεταξύ κυματισμούς και των πλευρικών τοιχωμάτων με ένα διάλυμα της οπής, ένα συγκολλητικό ή σφραγιστικό, τότε θα υπάρξει κενά οφείλεται στο γεγονός ότι η πτυχωτή σωλήνα τελικά θα δονείται κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Οι κραδασμοί οφείλονται στην αντίσταση της εσωτερικής επιφάνειας του σωλήνα στη ροή του αέρα.

Για την ασφαλή σύνδεση της αυλάκωσης χρησιμοποιούνται μεταλλικές ή πλαστικές φλάντζες που είναι στερεωμένες στην πλάκα με οπές για τους πείρους.

Η φλάντζα συνδέεται στον τοίχο χρησιμοποιώντας πείρους ή διαχωριστικά. Ο κυματοειδής σωλήνας στη φλάντζα στερεώνεται με ένα σφιγκτήρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κυματοειδές σωλήνα μετά την αναγκαστική εξάτμιση αρχίζει να κουδουνίστρα και βουητό θέμα, γι 'αυτό συμβουλεύει να εγκαταστήσετε αντί για κυματοειδές πλαστικό αγωγό, ο οποίος είναι κανένα πρόβλημα με τον θόρυβο, όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.

Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

Περιεχόμενα:

Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

 • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
 • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

 • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
 • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
 • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
 • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
 • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

Κατανάλωση ισχύος

 • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
 • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
 • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

Τρόποι λειτουργίας

 • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

Επίπεδο θορύβου

 • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
 • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

 • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

 • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
 • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
 • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
 • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
 • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

 • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

 • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
 • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
 • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
 • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

 • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

 • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
 • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
 • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Χρήσιμες συμβουλές

Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

 • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
 • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
 • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
 • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
 • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
 • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
 • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

 • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

 • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
 • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
 • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

 • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
 • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
 • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

 • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
 • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
 • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
 • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.

Εγκαταστήστε την κουκούλα και το αγωγό με τα χέρια σας

Εάν θέλετε να παρέχετε τον πιο καθαρό αέρα στην κουζίνα χωρίς καπνούς, λίπη και οσμές, τότε θα χρειαστείτε μια κουκούλα ποιότητας. Η επιλογή αυτής της συσκευής ακολουθεί το σχεδιασμό και την απόδοση, αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι η εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας. Με την ευκαιρία, να κάνετε τα πάντα με τα χέρια σας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα γίνεται σύμφωνα με διαφορετικές αρχές, ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής:

 1. Εάν ο τεχνικός μπορεί να εργαστεί στους τρόπους ανακύκλωσης και ανάσυρσης, η εγκατάσταση συνεπάγεται την απόσυρση του αγωγού στο εξωτερικό σύστημα αερισμού. Εδώ είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η διάμετρος του αγωγού (πρέπει να είναι εντός 120-150 mm). Ο αγωγός αέρα δεν είναι στενός, αν είναι δυνατόν, δεν λυγίζετε ούτε επιμηκύνετε - αυτό θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες ισχύος. Ένας τετράγωνος ή κυκλικός αγωγός αέρα είναι εγκατεστημένος - αλλά κατά προτίμηση ομαλός, παρά κυματοειδής, διαφορετικά η επίδραση θορύβου του απορροφητήρα που λειτουργεί στην κουζίνα θα αυξηθεί σημαντικά.
 1. Υπάρχουν κουκούλες που λειτουργούν μόνο σε λειτουργία ανακύκλωσης. Το κύριο στοιχείο τους είναι ένα φίλτρο άνθρακα. Μια τέτοια συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού. Ο αέρας που εισέρχεται στη δομή, όταν διέρχεται από το φίλτρο ξυλάνθρακα καθαρίζεται, και πάλι "ρίχνεται" μέσα στο δωμάτιο. Το φίλτρο άνθρακα αγοράζεται ξεχωριστά. Είναι εύκολο να συνδέσετε μια συσκευή αυτού του τύπου, αν και η απόδοσή της θα είναι χαμηλότερη από αυτή ενός καθολικού σχεδιασμού.

Οι μέθοδοι που επιτρέπουν την σωστή εγκατάσταση της κουκούλας θα διαφέρουν, ανάλογα με το εάν είναι εγκατεστημένο ο ενσωματωμένος εξοπλισμός ή ο αρθρωτός εξοπλισμός.

Εργαλεία και υλικά που απαιτούνται για εργασία

Η τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας απαιτεί ειδικά εξαρτήματα και εργαλεία. Ορισμένα από αυτά θα συνδυαστούν με τον εξοπλισμό που αγοράσατε και ορισμένα (όπως π.χ. ένα εξάρτημα ή φίλτρο άνθρακα) θα πρέπει να αγοράζονται χωριστά.

Η εγκατάσταση θα απαιτήσει:


 • Gofra, επιτρέποντας την άντληση αέρα με ρύπους απευθείας στον αγωγό εξαερισμού.
 • Η σχάρα για τον άξονα εξαερισμού - έτσι ώστε ο τόπος όπου έγινε η αυλάκωση, φαινόταν αισθητικά ευχάριστος.
 • Στερέωση (συγκολλητές) των αυλακώσεων - 2 ράβδους.

Η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα θα απαιτήσει επίσης τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Κατσαβίδι ή τρυπάνι, διάτρητη?
 • Κατσαβίδι?
 • Μαχαίρι.
 • Ρουλέτα και μολύβι για σήμανση.
 • Επίπεδο.
 • Πριόνια για μέταλλο για κυματοειδή.

Κατασκευάζουμε κουκούλες - στάδια εργασίας

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σε ποιο ύψος να κρεμάσετε την κουκούλα. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία εγκατάστασης με τα χέρια τους προϋποθέτει διάφορα στάδια:

 1. Ασφαλίστε την κουκούλα στον τοίχο.
 2. Συνδέστε τη συσκευή στο σύστημα αεραγωγών (ή τοποθετήστε το φίλτρο άνθρακα μέσα).
 3. Κάντε ηλεκτρική σύνδεση.

Οι κύριες αποχρώσεις της τοποθέτησης της κουκούλας στον τοίχο είναι δύο:

 • Η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί με μέγιστη αξιοπιστία.
 • Η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα πρέπει να καθοριστεί σωστά.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της κουκούλας; Εξαρτάται από τον τύπο του και από τον τύπο της εστίας:

 • Εάν το μοντέλο είναι εγκατεστημένο για ηλεκτρική πλάκα, τότε η απόσταση στην οποία πρέπει να κρεμαστεί η συσκευή είναι τουλάχιστον 70 cm.
 • Για κουκούλες κουζίνας με σόμπα αερίου το ελάχιστο ύψος είναι 80 cm.

Μερικοί πλοίαρχοι που προτιμούν να κάνουν την ίδια την εγκατάσταση υποστηρίζουν ότι για το αέριο και την ηλεκτρική κουζίνα η βέλτιστη απόσταση είναι 700 mm. Πράγματι, ένα τέτοιο ύψος θεωρείται επαρκές για να εξασφαλίσει ότι η κουκούλα στην κουζίνα (ακόμη και η ανακυκλοφορία, η οποία περιλαμβάνει φίλτρο άνθρακα) θα μπορούσε να καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα στην περιοχή εργασίας.

Εντούτοις, αξίζει να καταλάβετε ότι θα αυξηθεί ο θερμαινόμενος αέρας από τη σόμπα - η ισχύς του προϊόντος μπορεί να μην είναι αρκετή, το φίλτρο ή άλλα στοιχεία της δομής μπορεί να καταστραφούν. Αποδεικνύεται ότι διατηρώντας την ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση, διατρέχετε τον κίνδυνο να λειτουργήσει η συσκευή και εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε τη συσκευή σε αυξημένο ύψος από την πλάκα, μπορεί να χάσετε σημαντικά την ισχύ.

Περαιτέρω εργασίες για την εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα με τα χέρια τους είναι οι εξής:

 1. Η κουκούλα πρέπει να κρεμαστεί στον τοίχο. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε σωστά το ύψος πάνω από τη σόμπα και να εκτελέσετε τη σήμανση. Τοποθετήστε τη συσκευή σε ειδικό άξονα που αντιστοιχεί στο κέντρο της εστίας. Καλύτερα εάν η επιλεγμένη κουκούλα διαθέτει εκκεντρικούς συνδετήρες - σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις αποχρώσεις της θέσης του εξοπλισμού πάνω από την πλάκα σε απόσταση 5 mm.
 2. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την κουκούλα και να την συνδέσετε στο σύστημα αγωγών. Η θέση της συσκευής πρέπει να υπολογίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το μήκος των κιβωτίων να είναι ελάχιστο. Ο αγωγός αέρα είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο. Ο αγωγός μπορεί να εγκατασταθεί στον αγωγό εξαερισμού με ειδικό μανίκι. Ο προκύπτων σύνδεσμος συμπιέζεται με σφιγκτήρες και λερώνεται με σιλικόνη για στεγανότητα.
 3. Λύστε το ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, είναι αδύνατο χωρίς μια ηλεκτρική σύνδεση. Η ισχύς της συσκευής είναι κατά κανόνα μικρή - αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται ειδικός υπολογισμός της διατομής καλωδίων ή η εγκατάσταση ξεχωριστής προστατευτικής διάταξης. Συνιστάται να βάζετε αμέσως ένα καλώδιο στην κουζίνα και να το κρύβετε στον τοίχο. Εάν αυτό δεν έγινε, τότε πρέπει να κρεμάσετε την πρίζα από το εξωτερικό και να συνδέσετε το καλώδιο, το κρύβοντάς το στον εξωτερικό αεραγωγό.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης ενσωματωμένων κουκούλας

Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας από τα χέρια κάποιου είναι αρκετά δυνατή, αν και έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Εδώ, πρέπει επίσης να υπολογίσετε σωστά το ύψος πάνω από την πλάκα, αλλά η βασική απόχρωση είναι ο τρόπος με τον οποίο η συσκευή έχει σταθεροποιηθεί.

Το ενσωματωμένο μοντέλο στην κουζίνα δεν χρειάζεται να κρεμαστεί στον τοίχο - είναι στερεωμένο στα έπιπλα κουζίνας, στο ντουλάπι με μια ειδικά κατασκευασμένη κρυφή κοιλότητα. Με την ευκαιρία, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να συνδέσετε και απορροφητήρες ανακύκλωσης - η χωρητικότητά τους θα είναι αρκετή για μικρές εγκαταστάσεις κουζίνας.

Αφού συνδεθεί πλήρως ο εξοπλισμός, ελέγχεται η λειτουργικότητά του. Το τελικό στάδιο είναι η εγκατάσταση προστατευτικού καλύμματος που κρύβει τους αεραγωγούς. Μετά από αυτό μπορείτε να απολαύσετε καθαρό αέρα.

Εγκατάσταση και κάλυψη των αυλακώσεων στην κουκούλα - οδηγίες και χαρακτηριστικά

Ο εξαερισμός στην κουζίνα παρέχεται από ένα εξολκέα που κάνει τον αέρα νωπό και καθαρό. Κατά την εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε την αυλάκωση στην κουκούλα, χωρίς να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας.

Μέρος του εσωτερικού της κουζίνας με κουκούλα.

Διαθέτει επιλογή και εγκατάσταση της κυματοειδούς κουκούλας

Όταν αγοράζουμε μια κουκούλα, αγοράζουμε έναν αγωγό αέρα.

Μπορεί να έχει τη μορφή:

 • αλουμινένιο εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος απλά δίνεται το σωστό σχήμα, λόγω της ευελιξίας του. Οι ανεπάρκειες της αυλάκωσης περιλαμβάνουν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία και την ταλαιπωρία κατά το πλύσιμο και τον καθαρισμό λόγω της επιφάνειας με ραβδώσεις.
 • πλαστικός κυκλικός αγωγός, αποτελούμενος από βολικούς σωλήνες πολυμερούς. λειτουργεί "ήσυχα", είναι εύκολο να πλυθεί, αλλά είναι δύσκολο να εγκατασταθεί.
 • τετράγωνο αγωγό πλαστικού - PVC, ο οποίος διαφέρει από τον στρογγυλό μόνο σε διατομή.

Στην έξοδο στην κουκούλα καθορίστε ποιοι σωλήνες, με τους οποίους προσαρμόζεται η εγκάρσια τομή. Κατά την εγκατάσταση, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βάλετε έναν προσαρμογέα.

Διάμετρος στρογγυλών αγωγών αέρα, συμπεριλαμβανομένων κυματοειδών σωλήνων: 150mm, 125mm και 100mm. Οι σωλήνες επίπεδου σχήματος έχουν διαφορετικά μεγέθη, τα οποία φαίνονται στο σχήμα.

Πίνακας μεγεθών επίπεδων σωλήνων από πολυβινυλοχλωρίδιο.

Η διάμετρος του στρογγυλού σωλήνα ή των αυλακώσεων που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της εξόδου του. Πρέπει να συμπέσουν.

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του προσαρμογέα στην πρίζα για τη στερέωση του αεραγωγού μικρότερου μεγέθους, εξαιτίας του οποίου ο αέρας δεν καθαρίζεται επαρκώς, με χαμηλή ταχύτητα.

Οι πλαστικοί και κυματοειδείς αγωγοί αέρα διαφέρουν ως προς την τιμή, ενώ οι αυλακώσεις κοστίζουν λιγότερο.

Κανόνες και αποχρώσεις εγκατάστασης

Τα άκρα της κυματοειδούς αλουμινίου είναι προσαρτημένα στην κουκούλα και στον εξαερισμό.

Για αυτή τη διαδικασία, πρέπει να αγοράσετε:

 • Ο κυματοειδής σωλήνας, το μήκος του οποίου επιλέγεται ξεχωριστά, η επιλογή της διαμέτρου αναφέρεται παραπάνω.
 • Σφιγκτήρες από πλαστικό ή μέταλλο με το σωστό μέγεθος, που αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης.
 • μια ειδική μάσκα εξαερισμού με μια οπή για τον αγωγό.
 • πείρους και βίδες.

Σφιγκτήρας για τη σύσφιξη των άκρων του κυματοειδούς σωλήνα.

Τοποθετούμε το κυματοειδές σωλήνα στον τοίχο.

 1. Πριν από τη συναρμολόγηση, είναι απαραίτητο να τεντωθεί η αυλάκωση όσο το δυνατόν περισσότερο κατά το μήκος της, η διαδικασία αυτή θα μειώσει το επίπεδο θορύβου που παράγεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.
 2. Προετοιμάστε τον αγωγό εξαερισμού. Είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται φυσικός αερισμός, μπορεί να εμποδίζεται από ένα σωλήνα και να λειτουργεί ανεπαρκώς. Η καλύτερη επιλογή είναι να φέρετε τον αγωγό αέρα στον δρόμο, με την προϋπόθεση ότι ο εξωτερικός τοίχος βρίσκεται δίπλα στην κουκούλα. Εάν είναι απαραίτητο, διατρυπήσαμε ένα ξεχωριστό άνοιγμα, οι διαστάσεις του οποίου θα πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης. Για να δώσετε μια καθαρή εμφάνιση, η τρύπα μπορεί να λιπαίνεται στις άκρες χρησιμοποιώντας ένα τσιμεντοειδές κονίαμα.
 3. Τοποθετούμε μια σχάρα εξαερισμού με μια τρύπα στον τοίχο (ή την οροφή) με τη βοήθεια πείρων και βιδών, ολόκληρη η δομή είναι σφραγισμένη.
 4. Το Gofra είναι τοποθετημένο στην οπή εξαερισμού μέσω της σχάρας, το άκρο του σωλήνα τοποθετείται στις ζάντες και στερεώνεται με σφιγκτήρες ή πλαστικές ρουφηξιές.
 5. Βρίσκεται ένας σωλήνας διακλάδωσης στην κουκούλα, οι διαστάσεις των οποίων αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης. Τοποθετούμε το άκρο του σωλήνα σε αυτό με σφιγκτήρες, σφραγίζουμε τα πάντα.

Ο τόπος σύνδεσης του σωλήνα στην σχάρα εξαερισμού.

Η αφαίρεση του αγωγού αέρα στο εξωτερικό τοίχωμα, η βαλβίδα αντεπιστροφής υποδεικνύεται με λοξή γραμμή.

Για τον αερισμό του σωλήνα εξαερισμού στο δρόμο είναι απαραίτητο:

 • κάνει μια τρύπα στο εξωτερικό τοίχωμα.
 • εισάγετε την αυλάκωση και σταθεροποιήστε την ακινησία του με κονίαμα τσιμέντου-άμμου.
 • Εγκαταστήστε βαλβίδα αντεπιστροφής ή βαλβίδας αντεπιστροφής, για να προστατεύσετε από την εκτόξευση του αέρα του δρόμου
 • κλείστε τη σχάρα με μια εξωτερική τρύπα για να την προστατεύσετε από τα συντρίμμια και τα πουλιά και τα μικρά ζώα.

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής αέρα ονομάζεται μια εύκολη πλάκα από πλαστικό ή μέταλλο.

Με τη βοήθεια μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, κανένας εξωτερικός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Τοποθετείται στην αυλάκωση που συνδέει την κουκούλα με τον αερισμό του σπιτιού, για να αποτρέψει την είσοδο των μυρωδιών στην κουζίνα. Κατά την τοποθέτηση της βαλβίδας στον σωλήνα στο άνω και κάτω μέρος της, τα πέταλα στηρίζονται από ένα μικρό ελατήριο. Στην κατάσταση μη λειτουργίας της κουκούλας, ο σχεδιασμός εμποδίζει τον αέρα να διεισδύει από το εξωτερικό. Όταν ο εξοπλισμός εξαερισμού είναι ενεργοποιημένος, ο αέρας πιέζει το ελατήριο, κάμνοντας την πλάκα προς τα εμπρός. Το σύστημα εξαερισμού χωρίς αυτή τη βαλβίδα θα δημιουργήσει προβλήματα για τον ιδιοκτήτη του χώρου, καθώς ο αέρας θα μύριζε και θα ήταν κρύος έξω.

Εγκατεστημένη βαλβίδα αντεπιστροφής.

Είναι σημαντικό. Εάν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των διαστάσεων του σωλήνα και του ανοίγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν καθολικό προσαρμογέα, το επιπλέον τμήμα του απλά κόβεται.

Όταν εγκαθιστάτε αυλακώσεις, μην το υποτάσσετε σε ισχυρή ισοπέδωση, αποφύγετε τις συσπάσεις.

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα

Συχνά μια ογκώδης αυλάκωση μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό της κουζίνας. Θα ήταν καλύτερο να το κάνετε χωρίς την αυλάκωση καθόλου και να εγκαταστήσετε μια κουκούλα τύπου recirculating που λειτουργεί με φίλτρα που συλλέγουν λίπος ή άνθρακα. Αλλά αυτή είναι μια ακριβή επιλογή, ως εκ τούτου, ας δώσουμε προσοχή σε άλλους τρόπους για να κρύψει το όχι πολύ όμορφο κυματοειδές σωλήνα.

Για να το αποκρύψετε, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες επιλογές:

 1. Διακόσμηση με γυψοσανίδες, δημιουργώντας οροφή δύο επιπέδων.
 2. Κλείστε το πλαστικό κουτί, τα οποία πωλούνται ως διακοσμητικά στοιχεία διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων με φωτιστικά. Η χρήση πλαστικού κουτιού είναι δυνατή, με την προϋπόθεση ότι η κουκούλα βρίσκεται κοντά στον αγωγό εξαγωγής και υπάρχει έλλειψη μεγάλου αριθμού ορθών γωνιών. Η μη τήρηση αυτών των συνθηκών θα οδηγήσει σε κακή εκροή αέρα.
 3. Κρύψτε το σωλήνα μέσα στο ενσωματωμένο ντουλάπι, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από τη σόμπα μέχρι την οροφή ή σε διάφορα ντουλάπια σε όλο το μήκος της αυλάκωσης.
 4. Διακοσμήστε το σωλήνα με διακοσμητικά στοιχεία, μετατρέποντας το σχέδιο σε λεπτομέρεια του εσωτερικού. Είναι δυνατόν να προσελκύσετε σχεδιαστές για το σκοπό αυτό. Και μπορείτε απλά να βάψετε την αυλάκωση στον τόνο των τοίχων της κουζίνας.
 5. Κλείστε το σωλήνα με μια ψευδοροφή, στην οποία τοποθετείται ο τοπικός φωτισμός. Και είναι ελαφρύ και ο σωλήνας δεν είναι ορατός.

Είναι σημαντικό. Το ζήτημα της ψευδοροφής είναι καλύτερα συζητημένο με τους ειδικούς. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την επιλογή κάλυψης οροφής και τις διαστάσεις των βημάτων οροφής, στα οποία είναι δυνατή η κάλυψη της αυλάκωσης.

Ένας κυματοειδής σωλήνας κρυμμένος σε ένα κρεμαστό ντουλάπι.

Για να εγκαταστήσετε το σωλήνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι:

 • Αφαιρούμε το ντουλάπι.
 • σημειώστε θέσεις για τρύπες στα ράφια.
 • Κόβουμε το ηλεκτρικό παζλ και κόβουμε τις άκρες των οπών με το προφίλ επίπλων. Ευέλικτα προφίλ απλά λυγίζετε στη σωστή γωνία, σκληρά ζεσταίνουμε το στεγνωτήριο μαλλιών στο κτίριο. το προφίλ τοποθετείται σε "υγρά καρφιά".
 • Βάζουμε τα ράφια στην ντουλάπα, τα οποία στερεώνουμε σε ένα μόνιμο μέρος.
 • Μέσω των οπών με τη βοήθεια βιδών στερεώνετε την αυλάκωση.

Τρύπες για κυματισμό.

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, δώστε προσοχή στα κιτ εξαερισμού, όπου ο εξοπλισμός προσφέρεται με ήδη προσαρτημένο κυματοειδές σωλήνα.

Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών δεν είναι περίπλοκη και δεν απαιτείται κάλυψη των σωληνώσεων. Όλος ο εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος με το ίδιο στυλ και χρώμα, γεγονός που το καθιστά διακοσμητικό στο εσωτερικό της κουζίνας.

Εγκατάσταση της κουκούλας: αξιόπιστοι τρόποι σύνδεσης

Η καθημερινή μαγειρική δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο περιβάλλον της κουζίνας. Gary, ατμού και δυσάρεστες οσμές μεταφέρονται σε όλο το δωμάτιο, με αποτέλεσμα την ακατάλληλη εμφάνιση των επίπλων και του εξοπλισμού. Υποχωρούν από υγρούς τοίχους και ατμούς οροφής - ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο γίνεται εντελώς άσχημο. Μια απλή εγκατάσταση της κουκούλας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα. Για να συνδέσετε τη συσκευή, μην χρειάζεται να είστε ειδικός υψηλής ποιότητας, απλά οπλίστε με τα απαραίτητα εργαλεία εγκατάστασης, μάθετε τα βασικά της εγκατάστασης και το πρόβλημα θα επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια εργασίας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά γείωσης και τον τρόπο τοποθέτησης της συσκευής στον τοίχο.

Διαφορετικοί τύποι κουκούλας

Για να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τυπικά χαρακτηριστικά της επιλεγμένης μονάδας:

 • Αναρτημένα επίπεδα μοντέλα, τοποθετημένα πάνω από τη σόμπα. Μπορείτε να τα προσαρτήσετε στον τοίχο χρησιμοποιώντας μαζικά καρφιά-καρφιά. Η συσκευή ανακύκλωσης σε πολλά μοντέλα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή χωρίς να συνδεθείτε με την έξοδο εξαερισμού.
 • Ενσωματωμένα μοντέλα ταιριάζουν τέλεια στη μικρή κουζίνα λόγω της προσάρτησης στο ντουλάπι και τοποθετημένα καλά πάνω από τη σόμπα. Το φίλτρο γράσου επιτρέπει σε αυτό να λειτουργεί κανονικά χωρίς αγωγό.
 • Οι συσκευές θόλου θεωρούνται η πιο κομψή και άνετη, η υψηλή ισχύς αναρρόφησης αυξάνει σημαντικά την τιμή τους.

Προσοχή παρακαλώ! Όταν αγοράζετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ανακυκλοφορία. Η απουσία ενός αγωγού εξαερισμού πάνω από την κουζίνα δεν θα επιτρέψει στην κουκούλα να λειτουργεί σε πλήρη λειτουργία.

Επιπλέον, τα φίλτρα γράσου απαιτούν σταθερή αντικατάσταση. Η αποφυγή τέτοιων δαπανών θα επιτρέψει τον περιοδικό καθαρισμό του προϊόντος. Για την πλήρη ξήρανσή τους, χρειάζονται 1 ή 2 ημέρες.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Ανάλογα με τη λειτουργία εξαερισμού, οι απορροφητήρες μπορούν να είναι από τους παρακάτω τύπους:

 • Οι μηχανισμοί ροής που τοποθετούνται πάνω από την πλάκα ωθούν το νέφος μολυσμένου ατμού στην οπή αερισμού, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα.
 • Οι συσκευές κυκλοφορίας καθαρίζουν τον αέρα λόγω των φίλτρων που είναι εγκατεστημένα στο περίβλημα. Δεν απαιτείται σύνδεση με τον εξαερισμό σε αυτή την περίπτωση. Η τοποθέτηση της κουκούλας στην κουζίνα είναι απλή, ωστόσο, το αποτέλεσμα καθαρισμού θα μειωθεί σημαντικά.

Κατά τη διαδικασία αγοράς κουκούλες, πρέπει πάντα να ελέγχετε την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο αέρας πρέπει να ανανεώνεται κάθε 12 ώρες. Σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους, υπολογίζεται η ισχύς σχεδίασης.

Είναι σημαντικό το επίπεδο θορύβου της λειτουργίας των παρεχόμενων οργάνων να διαφέρει σημαντικά, ο δείκτης αυτός θα πρέπει να μελετηθεί καλά. Η τιμή των 50 dB θα είναι άσκοπα υψηλή, είναι καλύτερα να επιλέξετε ακουστικές κουκούλες, καθώς και μοντέλα με ένθετα απορρόφησης ήχου.

Η ασφάλεια δεν βλάπτει

Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να θυμάστε την προσωπική ασφάλεια όταν εργάζεστε με ηλεκτρική ενέργεια. Η πιθανότητα ηλεκτροπληξίας αυξάνεται με την αύξηση της υγρασίας πάνω από την πλάκα ή την αναλφαβητική σύνδεση με το δίκτυο. Ασφαλίστε το όργανο με σωστή γείωση και καθαρή σύνδεση του καλωδίου τριών καλωδίων. Οι υποδοχές Euro προβλέπουν ήδη για τη δομή τους ασφαλή σύνδεση. Ένας ειδικός ακροδέκτης γείωσης επιτρέπει στο αντίστοιχο καλώδιο να στερεώνεται σε μια συσκευή, που υποδεικνύεται με έγχρωμες λωρίδες ή με την επιγραφή Ground (Γείωση).

Αν μια τέτοια συσκευή για ηλεκτρική σύνδεση δεν παρέχεται στο διαμέρισμα, μπορεί να γίνει με το χέρι, συνδέοντας σε ένα ουδέτερο σύρμα. Μπορεί να βρεθεί σε μια ηλεκτρική ασπίδα, συνήθως μοιάζει με ένα έτοιμο πείρο που είναι ασφαλισμένο σε έναν τοίχο. Στη συνέχεια, τεντώνεται στην κουζίνα και συνδέεται με την κουκούλα μέσω μηχανής διαχωρισμού.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν, ωστόσο, το διαμέρισμα έχει σύνδεση με τα μηδενικά καλώδια, δεν πρέπει να τα αγγίξετε: ο κίνδυνος τρέχουσας καταπληξίας είναι πολύ υψηλός.

Τοποθέτηση κουκούλες

Η εγκατάσταση του απορροφητήρα κουζίνας καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του. Ο απλούστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος είναι η τοποθέτηση σε τοίχο.

 1. Σημειώστε το σημείο αγκύρωσης ανάμεσα στην κουκούλα και τη σόμπα. Το βέλτιστο ύψος είναι 50-80 εκ. Διαφορετικά, η απόδοση απορρόφησης του επεξεργασμένου αέρα θα μειωθεί στο μηδέν.
 2. Χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη κουκούλα, μετρήστε 4 βαθμούς.
 3. Κάνετε μια τρύπα πάνω από την πλάκα σε 8 mm.
 4. Βιδώστε βιδωτές βίδες για να τους κρεμάσετε.
 5. Στερεώστε τη συσκευή και βιδώστε τον πρόσθετο συνδετήρα πάνω από την πλάκα.

Για πληροφορίες: σχεδόν όλα τα προϊόντα έχουν μια λεπτομερή εντολή σύνδεσης, αν δεν είναι διαθέσιμη, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Internet για βοήθεια.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αγωγού

Η διαδικασία εγκατάστασης του αγωγού απαιτεί κυματισμό της επιθυμητής διαμέτρου και μήκους (από 60 cm έως 3 m), σφιγκτήρα, εξαερισμού. Η έξοδος που συνδέεται με τον τοίχο πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο με τον αγωγό και το ίδιο το άνοιγμα για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής. Για να εξασφαλίσετε ότι οι συνδέσεις είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτές, θα πρέπει να αποθηκεύσετε με στεγανωτικό και ταινία βαφής.

 • Πλαστικό - το πιο ανθεκτικό, ελαφρύ, σχεδόν χωρίς θόρυβο λόγω της ομαλότητας της εσωτερικής τους επιφάνειας.
 • Η κυματοειδή αλουμίνιο είναι το απλούστερο υλικό που δέχεται εύκολα οποιαδήποτε διαμόρφωση. Το κύριο πλεονέκτημα ενός κεκλιμένου σωλήνα είναι η αθόρυβη λειτουργία του.

Για έναν αεραγωγό να εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του, δεν συνιστάται να το περιορίσετε, διαφορετικά μπορεί να παραβιαστεί η ακεραιότητά του. Ιδιαίτερα επικίνδυνο για εύθραυστο υλικό είναι αιχμηρές καμπές. Αν ο σωλήνας σπάσει, μπορεί να σφραγιστεί με μια συνηθισμένη ταινία, ωστόσο, μετά από αυτές τις επισκευές το έργο της καπνοδόχου αλλάζει. Μια κεκλιμένη συσκευή είναι απίθανο να είναι σε θέση να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά της.

Θα αντιμετωπίσουμε την εγκατάσταση των εκχυλισμάτων τζάκι

Για να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να βάλετε την κουκούλα πάνω από το τζάκι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον αγωγό αερισμού. Για να γίνει αυτό, η βαλβίδα στραγγαλισμού πρέπει να τοποθετηθεί στο κανάλι αέρα και να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη σφράγιση. Ενώ η συσκευή είναι σε αδράνεια, η βαλβίδα είναι κλειστή έτσι ώστε η θερμότητα από το σπίτι να μην πάει στο δρόμο. Η βαλβίδα αέρα της εγκατάστασης τζάκι δε θα πρέπει να εισέρχεται στο υπόγειο. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τη συσσώρευση δυσάρεστου αέρα στο δωμάτιο.

Συμβουλές! Συνιστάται η τοποθέτηση του αγωγού αέρα στην αιολική πλευρά: η αραίωση του αέρα βοηθά στην καλύτερη απόσπαση των δυσάρεστων οσμών από το σπίτι.

Αφού εγκαταστήσετε το σωστό καπό με τα χέρια σας, ο εξαερισμός θα εξασφαλιστεί με τέλεια εργασία. Ελέγχει προσεκτικά τη θερμοκρασία των εκροών, η οποία πρέπει να είναι εντός 80 μοίρες. Η αύξηση αυτών των δεικτών προκαλεί υπερθέρμανση της γάστρας, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τους ενοικιαστές του σπιτιού. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο απορροφητήρας τζακιού πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας, είναι καλύτερο να υπολογίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την περιοχή τομής των διαθέσιμων εξαεριστηρίων αερισμού.

 • υψηλής ταχύτητας και απλουστευμένο σχέδιο εγκατάστασης.
 • ευρεία περιοχή χρήσης ·
 • τέλεια αντικατάσταση της παραδοσιακής καμινάδας.
 • ταχεία απομάκρυνση της σκόνης και της βρωμιάς εκτός των εγκαταστάσεων.
 • εγκατάσταση σε οποιοδήποτε σημείο.
 • εξάλειψη τυχόν δυσάρεστων οσμών ·
 • φθηνότητα της συσκευής.

Η παρουσία πολλών τρόπων λειτουργίας είναι εγγενής σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα τζάκια.

Απαιτούμενα εργαλεία για εργασία:

 • διατρητής;
 • κατσαβίδι?
 • όργανα μέτρησης.
 • σφυριά διαφόρων μεγεθών.
 • πείροι, βίδες.

Η σειρά εγκατάστασης τζακιού:

 1. Προσδιορίστε με ακρίβεια το μέγεθος της μελλοντικής συσκευής.
 2. Τα σημεία στερέωσης της κουκούλας πρέπει να φέρουν οριζόντια γραμμή.
 3. Σημειώστε τη θέση των συνδετήρων.
 4. Τρυπήστε τρύπες με βάθος μεγαλύτερο από 50 mm.
 5. Τοποθετήστε τους πείρους στα τελικά ανοίγματα.
 6. Κρεμάστε την κουκούλα στα στοιχεία στερέωσης.
 7. Ελέγξτε τη δύναμη στερέωσης της συσκευής.
 8. Βιδώστε τις υπόλοιπες 2 βίδες μέσα από το πίσω πλαίσιο του πίνακα.

Έτσι, η τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να δείξετε υπομονή, ακρίβεια και επιμέλεια. Περαιτέρω λειτουργία της συσκευής θα σχετίζεται με περιοδικό καθαρισμό καπνών και αιθάλης, δύο φορές το χρόνο θα είναι αρκετό. Με αυτό τον απλό τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τυχαία πυρκαγιά.