Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος

Βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 cm από τον τοίχο, διαφορετικά ο συμπιεστής θα υπερθερμανθεί και θα σβήσει στη θερμότητα.

Απαιτήστε από τους τεχνίτες εγκατάστασης για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας να χρησιμοποιούν ειδικούς βραχίονες και μπουλόνια αγκύρωσης. Η στερέωση της εσωτερικής μονάδας πρέπει να αντέχει σε βάρος μερικές φορές το βάρος της μονάδας.

Παρακαλώ σημειώστε: για την κοπή και την επέκταση χάλκινων σωλήνων, οι εγκαταστάτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν κοπτικό σωλήνα και έναν κύλινδρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα χαλύβδινο μέταλλο. Ακόμη και το μικρότερο σωματίδιο μετάλλου μπορεί να απενεργοποιήσει ολόκληρο τον συμπιεστή.

Ελέγξτε εάν οι εσωτερικές και οι εξωτερικές μονάδες του διαχωρισμένου συστήματος είναι διαθέσιμες για την επισκευή και την αντικατάσταση του φίλτρου. Καθαρίστε τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας θα πρέπει να είναι όπως είναι μολυσμένα, αλλά τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

Βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη σε χώρο όπου ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα. Η απόσταση από το μπροστινό μέρος του μπλοκ μέχρι το εμπόδιο (τοίχοι, έπιπλα κ.λπ.) πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα.

Δώστε προσοχή, η εξωτερική συσκευή πρέπει να προστατεύεται από την πτώση από μια οροφή των σκελετών. Επομένως, το ιδανικό μέρος για να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα κλιματισμού δεν είναι ένα τζάμι μπαλκόνι ή ένα χώρο κάτω από ένα θόλο. Εάν η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στην οροφή, αξίζει να διασφαλίσετε ότι το χειμώνα δεν σαρώνει το χιόνι.

Λάβετε υπόψη ότι κατά μέσο όρο το κλιματιστικό αφαιρεί από 1 έως 2 λίτρα νερού ανά ώρα από τον αέρα, ώστε να προσέχετε τη συσκευή αποχέτευσης. Αν απομακρύνει το συμπύκνωμα στο δρόμο, είναι απαραίτητο να φροντίσετε τη θέρμανση του. Το κλιματιστικό σύστημα, εξοπλισμένο με σύστημα προθέρμανσης αποστράγγισης, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με αρνητική θερμοκρασία αέρα, χωρίς φόβο κατάψυξης του νερού της βρύσης.

Θυμηθείτε ότι ο αγωγός αποστράγγισης, μέσω του οποίου απορρίπτεται η συσσωρευμένη υγρασία, θα πρέπει να έχει κλίση τουλάχιστον 5 mm ανά μέτρο του αγωγού. Αυτό είναι απαραίτητο για τη φυσική ροή του νερού. Εάν η κλίση δεν μπορεί να γίνει για κάποιο λόγο, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εγκατάσταση ειδικής αντλίας για την εξαναγκασμένη αφαίρεση του συμπυκνώματος.

1 Βεβαιωθείτε ότι οι εγκαταστάτες πραγματοποίησαν τη διαδικασία εκκένωσης για να αφαιρέσουν αέρα από τους αγωγούς φρέον. Εάν ο αέρας δεν αποφορτιστεί με ευσυνείδητο τρόπο, το κλιματιστικό δεν θα λειτουργήσει σταθερά, αφού ο συμπιεστής θα αποτύχει και η τιμή του θα είναι 60-70% του κόστους του συνόλου του κλιματιστικού.

1 Παρακαλούμε σημειώστε ότι το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί σε περιορισμένο χώρο εάν δεν ανοίγει παράθυρα και πόρτες κατά τη λειτουργία του, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

1 Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό είναι συνδεδεμένο με το έδαφος, αυτό πρέπει να γίνει για να αποφύγετε ηλεκτροπληξία.

1 Σημειώστε ότι η διαφορά μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων σε ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3-20 μ. (Ανάλογα με το μοντέλο κλιματιστικού και μοντέλου).

1 Λάβετε υπόψη ότι η εσωτερική μονάδα δεν πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας. Διαφορετικά, το κλιματιστικό θα λειτουργεί συνεχώς και γρήγορα θα αποτύχει.

Η λέξη κλιματισμός έχει ριζώσει μόνο στη χώρα μας. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι της φράσης κλιματισμού, το οποίο στα αγγλικά σημαίνει αέρα. Το κλιματιστικό λειτουργεί για τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο. Ο εξαερισμός του αέρα, το κλιματιστικό καθαρίζει, επιτρέποντας τη ροή του αέρα μέσω ειδικών φίλτρων.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να εγκαταστήσετε ένα πιο σύγχρονο τύπο του συστήματος κλιματισμού - ένα split-συστήματος. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της σύστημα split πάνω από το συμβατικό σύστημα κλιματισμού διάσπαση δεν εμποδίζει το φυσικό φως και τον αέρα παράθυρο που συνετρίβη στα κουφώματα. Αυτή είναι η πρώτη διαφορά. Επιπλέον, δεν εξαρτάται από το συνολικό σύστημα κλιματισμού στο σπίτι, αν υπάρχει (όταν το ένα είναι ένα βαρύ κόστος ανά μονάδα κάπου στο υπόγειο και οδηγεί τον αέρα σε όλο το σπίτι). Και διαφέρει από το συνηθισμένο κλιματιστικό στο ότι αποτελείται από δύο μπλοκ - εξωτερικά και εσωτερικά. Εάν υπάρχουν περισσότερες από δύο εσωτερικές μονάδες, αυτό ονομάζεται ήδη σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Αλλά ας συμφωνήσουμε: για λόγους απλότητας, θα μιλήσουμε για ένα split-σύστημα, χαρακτηρίζοντάς το πιο οικείο στα αυτιά μας η λέξη κλιματισμού.

Πρώτα - επισκευή, τότε - διάσπαση

Έτσι, split-σύστημα (από την αγγλική λέξη χωρίσει διασπούν, split) αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες: εσωτερική (εξατμιστής) και του εξωτερικού ή των εξωτερικών (συμπυκνωτή). Τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους με ηλεκτρικά καλώδια και δύο χάλκινους σωλήνες, μέσω των οποίων ρέει ψυκτικό (freon). Η εσωτερική μονάδα κινείται προς τα έξω και ακόμη και ένα λεπτό πλαστικό σωλήνα (αποστράγγιση) - O για συμπυκνωμένη υγρασία. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συνδεθεί με τον αγωγό (αποχέτευσης) σωλήνα ή ένα ειδικό δοχείο, αλλά συχνά τα συμπεράσματά της απλώς στο δρόμο, και στη συνέχεια μια σταγόνα νερού που υπάγονται σε περαστικούς κεφάλι (για το πώς να το κάνουμε αποχέτευσης - βλ. Παρακάτω).

Η αρχή του διαχωρισμένου συστήματος είναι αυτή. Αν το δωμάτιο χρειάζεται ψύξη, ο Freon εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας από τον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας μέσω ενός σωλήνα χαλκού. Εκεί φουσκώνεται με ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα ο κρύος αέρας να βγαίνει από την εσωτερική μονάδα. Εάν ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να θερμανθεί, τότε με τη βοήθεια αντλίας θερμότητας ο εξωτερικός συμπυκνωτής γίνεται εξατμιστής και ο εξατμιστής γίνεται συμπυκνωτής. Εκτός από τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή, συμπεριλαμβάνεται συμπιεστής στο split σύστημα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην εξωτερική μονάδα. Η κύρια λειτουργία του συμπιεστή είναι να συμπιέσει το φρέον για να δώσει αυτές τις ιδιότητες αερίου που αυξάνουν σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού.

Η εσωτερική μονάδα λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα (τα μοντέλα της Daikin έχουν επίπεδα θορύβου ορισμένων εσωτερικών μονάδων 28-31 dB, ενώ η Mitsubishi, όταν ο κινητήρας λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, - 26 dB, το ίδιο επίπεδο θορύβου δημιουργεί φέρουν πεταλούδα). Αλλά ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστής της εξωτερικής συσκευής μπορούν να φωνάζουν και να ακούγονται πιο δυνατά. Οι εσωτερικές μονάδες σύμφωνα με την μέθοδο της στερέωσης στον τοίχο και τοίχου, οροφής (τοίχος, οροφή ονομάζονται έτσι επειδή μπορούν να συνδέονται και να την οροφή και στο δάπεδο). Υπάρχουν επίσης κασέτες και πολυζωνικές εσωτερικές μονάδες, αλλά θα τους μιλήσουμε την επόμενη φορά.

Στα διαμερίσματα, τα πιο συχνά εγκατεστημένα είναι τοίχου τοποθετημένες εσωτερικές μονάδες. Με τη βοήθεια κινητών περσίδων στη μονάδα τοίχου, η κατεύθυνση της ροής αέρα μπορεί να αλλάξει. Αλλά η ισχύς των μονάδων τοίχου είναι ειδικά περιορισμένη - διαφορετικά ένα ισχυρό ρεύμα ψυχρού αέρα θα ανατινάξει τα πάντα στην πορεία του. Αλλά εάν απαιτείται ένα πιο ισχυρό κλιματιστικό σε ένα δωμάτιο (για παράδειγμα, σε ένα γραφείο), τοποθετήστε μια εξωτερική μονάδα και μια οροφή. Θα σας επιτρέψει να κατευθύνετε ένα ισχυρό πίδακα κατά μήκος του τοίχου ή της οροφής και έτσι να εξασφαλίσετε μια ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Συμβουλή μας: αν το μήκος του δωματίου είναι πολύ μεγαλύτερο από το πλάτος του, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό δαπέδου-οροφής! Τα συστήματα διαχωρισμού διαφέρουν στην ισχύ (χωρητικότητα ψύξης) και στο σχεδιασμό. Η επιλογή του σχεδιασμού - κατά την κρίση του αγοραστή. Αλλά για τη δύναμη που χρειάζεστε για να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξέρετε:

Η περιοχή (ένταση) του δωματίου σας.

Οι διαστάσεις του παραθύρου, η πλευρά του φωτός που πηγαίνει.

Η παρουσία (απουσία) των περσίδων στα παράθυρα.

Αριθμός συσκευών που λειτουργούν συνεχώς και εκπέμπουν θερμότητα (τηλεόραση, υπολογιστής κ.λπ.).

Ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων στα δωμάτια.

Ο αριθμός των ατόμων που είναι συνεχώς στο δωμάτιο.

Υπάρχει κάποιος εξαναγκαστικός εξαερισμός;

Μια άλλη άκρη: αν η επιχείρηση όπου θέλετε να αγοράσετε κλιματισμό, δεν έχετε ζητήσει τίποτα γι 'αυτό, είναι καλύτερα να μην τα αγοράσετε. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να σας προσφερθεί ένα χαρακτηριστικό όχι αυτό. Σε αξιόπιστες επιχειρήσεις, πριν από την πώληση του κλιματιστικού, ο σύμβουλος ταξιδεύει κατά κανόνα στον τόπο της προβλεπόμενης εγκατάστασης της συσκευής, πραγματοποιεί μετρήσεις και ανακαλύπτει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό εδώ (σημείωση webmaster).

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω; Οι ειδικοί του SPLIT-SYSTEM συμβουλεύονται να κάνουν ή κατά τη διάρκεια της επισκευής και όχι μετά από όλες τις εργασίες επισκευής. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να τρυπήσετε και να γυρίσετε φρεσκοβαμμένους και ισοπεδωμένους τοίχους για να τοποθετήσετε την καλωδίωση για το κλιματιστικό και να ενισχύσετε τους βραχίονες για τη στερέωση της εσωτερικής μονάδας. Είναι δυνατόν, φυσικά, να αποκρύψετε τις επικοινωνίες σε εξωτερικά κουτιά, αλλά αυτό δεν διακοσμεί το εσωτερικό. Επιπλέον, οι εργασίες εγκατάστασης σε ένα πρόσφατα επισκευασμένο διαμέρισμα είναι πολύ ακριβότερες, ειδικά μετά την ευρωπαϊκή ανακαίνιση. Τώρα σχετικά με άλλες πιθανές ενέργειες. Πολύ συχνά τα λάθη αρχίζουν όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό. Θέλοντας να σώσουμε, πηγαίνουμε στο πλησιέστερο κατάστημα (και μάλιστα στην αγορά) και αγοράζουμε κλιματισμό. Και τι; Και όλοι: Είμαστε μόνοι μαζί του. Στην καλύτερη περίπτωση, αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, αναλαμβάνουμε να την εγκαταστήσουμε. Εν τω μεταξύ, η εγκατάσταση ενός split σύστημα σε ένα διαμέρισμα δεν είναι το ίδιο με την εγκατάσταση ενός ψυγείου ή μια τηλεόραση: ας πούμε, έφερε σπίτι, το έβαλε στο επιλεγμένο μέρος, το ενεργοποίησε και - λειτουργεί! Με κλιματισμό, αυτό το δωμάτιο δεν λειτουργεί. Ο κλιματισμός απαιτεί την κατάλληλη εγκατάσταση. Εδώ είναι ακριβώς η περίπτωση όταν δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση. Όσο καλύτερα το θέτετε, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τις εργασίες εγκατάστασης ανέρχεται στο 18-30% του μοναδιαίου κόστους.

Το πρώτο στάδιο: η καλωδίωση μιας ξεχωριστής καλωδίωσης.

Εγκατάσταση: από πού να ξεκινήσετε;

Για οποιοδήποτε, ακόμη και ένα κλιματιστικό χαμηλής κατανάλωσης (1,5 kW), είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή καλωδίωση και να τοποθετηθεί ξεχωριστό μηχάνημα στον ηλεκτρικό πίνακα. Επειδή η παλιά καλωδίωση δεν μπορεί να αντέξει το φορτίο και, ας φυλαχτεί, θα ανάψει. Εάν η ξεχωριστή καλωδίωση για το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί από ειδικούς εγκατάστασης, η πιθανότητα ανάφλεξης μειώνεται σχεδόν στο μηδέν. Ιδιαίτερα να είστε προσεκτικοί αν το σπίτι σας είναι παλαιότερο από το 1990 έτος γέννησης. Σε παλαιά σπίτια, η καλωδίωση, δυστυχώς, δεν σχεδιάζεται για φορτία από τη χρήση ισχυρού ηλεκτρικού εξοπλισμού. Οι εγκαταστάτες θυμούνται την περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος λόγω του κλιματισμού έπρεπε να αντικαταστήσει όλες τις καλωδιώσεις: το παλιό απλά δεν μπορούσε να σταθεί και συνεχώς χτύπησε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το δεύτερο στάδιο: εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας

Για να γίνει αυτό, οι τεχνίτες εγκαθιστούν οπές για τις αγκύλες, οι οποίες στη συνέχεια εγκαθιστούν την εξωτερική μονάδα. Αν το βάζουν σε μια ανοιχτή βεράντα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: Μπολτ, ένα αεράκι που φυσά - και τη διαδικασία (αν τζάμια μπαλκόνι, το μηχάνημα δεν θα έχουν αρκετό αέρα για να εργαστούν και θα σπάσει σύντομα). Αν θέλετε να τοποθετήσετε τη μονάδα στον τοίχο, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ισχυρές αγκύλες. Και πρέπει να αντέχουν το βάρος, αρκετές φορές το βάρος του μπλοκ. Στους ψηλούς ορόφους, ο εξολκέας είναι τοποθετημένος από ένα μηχάνημα εξοπλισμένο με μια συρόμενη σκάλα. Ή καλέστε ορειβάτες (εάν η εγκατάσταση ξεπεράσει τον 5ο όροφο). Τέτοιες κλήσεις καταβάλλονται ξεχωριστά και κοστίζουν από 60 έως 150 δολάρια. Και μερικές φορές απαραίτητος εξοπλισμός και μηχανήματα σαν φωτιά διαφυγής βέλος και ορειβάτης.

Εάν ζείτε στους επάνω ορόφους, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή. Λάβετε όμως υπόψη ότι η διαφορά μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων σε ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3-20 μέτρα (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού και του μοντέλου).

Αν το διαμέρισμά σας βρίσκεται στον πρώτο όροφο, συνιστούμε να κρεμάσετε την εξωτερική μονάδα πάνω από 1.8-2 μέτρα από το έδαφος και να την κρύψετε σε ένα κλουβί. Και τότε μπορούν να κλέψουν. Σε μία από τις εταιρείες μας είπαν μια ιστορία. Ένας άνδρας ήρθε και διέταξε μόνο μια εξωτερική μονάδα. Οι διευθυντές ήταν έκπληκτοι: Και γιατί δεν θέλετε ολόκληρο το διαχωριστικό σύστημα. - Ναι, έχω ένα κλιματιστικό μέσα, αλλά το εξωτερικό συρτάρι κόπηκε χτες. Στον πρώτο όροφο, κάτω από το παράθυρο κρεμασμένο. Ανεξάρτητα από το ύψος στο οποίο είναι βιδωμένο το εξωτερικό μπλοκ, είναι απαραίτητο να κατασκευάσετε μια μεταλλική επίστρωση πάνω από αυτό. Αυτό θα σώσει το μπλοκ από το χιόνι και τα αλεξίπτωτα, τα οποία την άνοιξη χρησιμοποιούνται για να πέσουν από τις στέγες, σπάζοντας τα πάντα στην πορεία του.

Γενικά, η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας είναι υπεύθυνη επιχείρηση. Εάν είναι ασθενώς σταθερό, μπορεί να πέσει κάτω. σε κάποιον. Κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, η ευθύνη για τις συνέπειες αυτής της ζημίας βαρύνει την εταιρεία που εγκατέστησε το κλιματιστικό. Και μετά - θα απαντήσετε.

Τι δεν μπορεί να γίνει με την εξωτερική (εξωτερική) μονάδα. Υπάρχουν περιορισμοί χώρου για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας:

Η επιφάνεια του τοίχου στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί η μονάδα πρέπει να είναι ισχυρή (διαφορετικά κάτω από το βάρος της μονάδας μπορεί να καταρρεύσει) και ομαλή (διαφορετικά η μονάδα θα δονείται και θα παραμορφώνεται).

Μην λυγίζετε αρκετές φορές σωλήνες με ψυκτικό (freon) σε μικρή περιοχή και ξεβιδώνετε τις συνδέσεις τους (αυτό θα οδηγήσει σε διαρροή ψυκτικού μέσου). Εάν οι σωλήνες στροβιλίζονται σε δακτύλιο με ακτίνα μικρότερη από 100 mm, ο συμπιεστής θα είναι πιο δύσκολο να αντλήσει φρέον.

Το τρίτο στάδιο: η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας

Οι συναρμολογητές στερεώνουν τις βίδες στον τοίχο (αν η μονάδα τοίχου) ή στην οροφή (αν η μονάδα οροφής) ειδικούς βραχίονες και τοποθετούν μπλοκ πάνω τους. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη δύναμη της στερέωσης (η δομή είναι ασταθής; Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, δονείται;). Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα ολόκληρη η δομή μπορεί να πέσει στο κεφάλι σας.

Αλλά για ένα πάτωμα δεν απαιτούνται ειδικοί συνδετήρες. Αυτός, όπως λένε, θα σταθεί με τα πόδια. Είναι μόνο απαραίτητο να επιλέξετε αμέσως μια θέση γι 'αυτόν (όταν επιλέγετε μια θέση, θεωρείτε ότι η μονάδα δεν φυσάει στις κουρτίνες ή στον τοίχο και στέκεται μακριά από την πηγή θερμότητας). Και παρόλο που η μονάδα δεν είναι προσαρτημένη στο πάτωμα, αλλά μετά την τοποθέτηση όλων των επικοινωνιών, δεν είναι πλέον δυνατό να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο.

Έτσι, η εσωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί:

. πάνω από την πηγή θερμότητας (για παράδειγμα, πάνω από την μπαταρία). Διαφορετικά, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει για ψύξη μέχρι να χαθεί ο παλμός και πολύ γρήγορα θα αποτύχει. Φανταστείτε ότι ανοίξατε την πόρτα του ψυγείου και θα κρυώσει όχι μόνο η κάμερα, αλλά ολόκληρο το δωμάτιο. Θα λειτουργήσει και θα τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος της ημέρας. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κλιματισμό. Επιπλέον, από τη θερμότητα που προέρχεται από την μπαταρία δωματίου, το πλαστικό περίβλημα της μονάδας μπορεί να παραμορφωθεί.

. σε χώρους όπου οι συσκευές με ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας (για παράδειγμα, τρυπάνι, μηχανή διάτρησης) λειτουργούν συνεχώς. Οι ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας μπορούν να χτυπήσουν το τσιπ (επεξεργαστής) που είναι εγκατεστημένο μέσα στο κλιματιστικό.

. ακριβώς πάνω από το κρεβάτι ή το χώρο εργασίας, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να πιει ένα κρύο ή χειρότερα, να πάρει πνευμονία.

. όπου η κυκλοφορία του αέρα θα είναι δύσκολη, για παράδειγμα πίσω από κουρτίνες, κλπ. Η απόσταση από το εμπόδιο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 3 μέτρα. Διαφορετικά, το κλιματιστικό σύστημα, το οποίο διατηρεί αυτόματα την προκαθορισμένη θερμοκρασία, θα αποτύχει. Η ψυχρή (ή θερμαινόμενη) ροή αέρα από το κλιματιστικό θα αντικατοπτρίζει από το εμπόδιο και θα επιστρέψει με την ίδια θερμοκρασία που απομένει. Το κλιματιστικό θα αποφασίσει ότι η εργασία θα γίνει, το απαραίτητο κλίμα είναι ρυθμισμένο και απενεργοποιημένο.

. με μια λοξή κατεύθυνση - τότε το νερό θα ρέει από αυτό στο πάτωμα (συμπύκνωμα), το οποίο σύμφωνα με τους κανόνες εγκατάστασης πρέπει να αποστραγγίζεται μέσω σωλήνα αποστράγγισης σε ειδική δεξαμενή.

Το τέταρτο στάδιο: strobilienie τοίχους ή το πάτωμα

Για να συνδέσετε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους σωλήνες φρέον μεταξύ των μονάδων κλιματισμού, οι εγκαταστάτες σπάσουν τα υδρορροές στους τοίχους ή στην οροφή (ή όπως λένε οι εγκαταστάτες - πρέπει να επισκευάσετε την κύρια γραμμή). Αυτό γίνεται αν θέλετε να κάνετε μια κρυφή εθνική οδό. Μερικές φορές πρέπει να αγγίξετε, για παράδειγμα, όχι τους τοίχους, αλλά το πάτωμα του διαμερίσματος.

Δεν θέλω να στροβιλίσω; Στη συνέχεια, μπορείτε να κρύψετε τα καλώδια σε διακοσμητικά πλαστικά κουτιά (μερικές φορές τα κουτιά απομακρύνονται κάτω από την πλίνθο). Πριν από αυτό, οι εγκαταστάτες θα πρέπει να συνδέσουν δύο σωλήνες χαλκού (για το ψυκτικό) και τα άκρα των καλωδίων μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Βεβαιωθείτε ότι οι εγκαταστάτες το κάνουν αυτό με τη βοήθεια των εξαρτημάτων σύνδεσης. Ένα αδιάβροχο γυαλί με έναν εύκαμπτο σωλήνα τοποθετήθηκε στην προηγούμενη διάτρητη οπή στον εξωτερικό τοίχο.

Μετά από αυτό, πρέπει να διεξάγουν τη λεγόμενη επικοινωνία κενού και είναι απαραίτητο για 50 λεπτά (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο υπερβολικός αέρας και υγρασία θα διαφύγουν από τις επικοινωνίες). Αυτός ο χειρισμός είναι απαραίτητος με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Και να έχετε κατά νου - για το σωλήνα αποστράγγισης, κατά κανόνα, κάνουν μια ξεχωριστή κρυφή εθνική οδό (στον τοίχο ή κάτω από το πάτωμα).

Πώς πρέπει να κανονιστεί η σωστή αποστράγγιση; Για το σκοπό αυτό, οι εγκαταστάτες πρέπει:

Κλείστε το νερό στο διαμέρισμα.

Τρυπήστε μια τρύπα στο σωλήνα αποχέτευσης.

Στερεώστε προσεκτικά έναν πλαστικό σωλήνα αποστράγγισης με ένα σιφόνι μέσα στην τρύπα. Ένα στρώμα νερού στο σιφόνι θα αποθαρρυνθεί από τη μυρωδιά που προέρχεται από το αποχετευτικό δίκτυο.

Προσοχή παρακαλώ! Ο σωλήνας αποστράγγισης, μέσω του οποίου αποστραγγίζεται η συσσωρευμένη υγρασία, πρέπει απαραιτήτως να βρίσκεται σε κλίση 5-10 mm, έτσι ώστε να υπάρχει μια φυσική ροή νερού. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια κλίση για κάποιο λόγο, πρέπει να εγκαταστήσετε μια ειδική αντλία για αναγκαστική αναρρόφηση υγρασίας. Αλλά! Μια τέτοια αντλία δεν περιλαμβάνεται στο κιτ και πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά. Η αγορά θα κοστίσει $ 70-190, ανάλογα με το μοντέλο της αντλίας που επιλέγετε.

έλεγχος συστήματος, συλλογή απορριμμάτων

Σε αυτό το στάδιο οι εγκαταστάτες θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα split σύστημα (κλιματισμό), εγκαθιστώντας το στο πρόγραμμα δοκιμών. Εάν όλα λειτουργούν και η υπόθεση δεν δονείται, κατόπιν παραγγείλετε. Το έργο τελείωσε. Παρεμπιπτόντως, συμβουλεύουμε κάθε χρόνο να διεξάγεται ανεξάρτητα ένας τέτοιος έλεγχος του συστήματος (χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόγραμμα δοκιμών).

Στη συνέχεια, υπάρχει συλλογή απορριμμάτων. Η τοποθέτηση των κύριων και άλλων διαδικασιών εγκατάστασης είναι βρωμιά, σκόνη και θόρυβος. Αλλά οι καλές εγκαταστάτες (με άδεια για την εγκατάσταση κλιματιστικών) θα έρθουν με ειδικά εργαλεία (συμπεριλαμβανομένου ενός ανιχνευτή μετάλλων για να επιθεωρήσουν τους τοίχους για την ύπαρξη εξαρτημάτων και κρυφών επικοινωνιών). Επιπλέον, οι εγκαταστάτες πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρική σκούπα και άλλες μηχανές συγκομιδής. Με τη βοήθειά τους, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, πρέπει να αφαιρέσουν όλα τα σκουπίδια τους. Εάν οι εγκαταστάτες προσπαθήσουν να αποφύγουν βρώμικο έργο, αυστηρά απαίτηση - καθαρισμός του εδάφους περιλαμβάνεται στην πληρωμή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Επιπλέον, με μια σταθερή εταιρεία, μπορείτε να συνάψετε σύμβαση προληπτικής συντήρησης του διαχωρισμένου συστήματος. Στη συνέχεια, μην χρειαστεί να διακινδυνεύσετε τη ζωή, να φτάσετε στη μέση από το παράθυρο, να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα με ηλεκτρική σκούπα ή να καλέσετε τους ορειβάτες για τα χρήματά τους. Κατά τη σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας (περιλαμβάνει επισκευή εγγύησης), βεβαίως, θα πρέπει να πληρώσετε ένα ορισμένο ποσό, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο.

Τι λένε οι εγκαταστάτες;

Οι έμπειροι εγκαταστάτες δεν συνιστώνται να αγοράζουν κλιματιστικά που έχουν, στην αγορά ή με τα χέρια. - Πόσες φορές έχει συμβεί, η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από τέτοιους αναλφάβητους ucharis, και τότε οι άνθρωποι μας καλούν, ικετεύουν να βοηθήσουν. Θα έφερναν μαζί τους έναν τέτοιο φορέα εγκατάστασης χάλκινο σωλήνα για freon, και χωρίς βύσματα. Αν δεν υπάρχουν σμίκρυνση, αυτό σημαίνει ότι θα έρθει μέσα ο υγρός αέρας. Και η υγρασία είναι απαράδεκτη για το κλιματιστικό: συνδέεται με τα εσωτερικά του συστήματος, σχηματίζει οξύ, διαβρώνει τον μηχανισμό του κλιματιστικού από το εσωτερικό! Και αντί να εξυπηρετεί τακτικά για πολλά χρόνια, αυτό το κλιματιστικό έχει λειτουργήσει εδώ και τρία χρόνια, φυσικά, αποστέλλεται σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής.

Μερικές φορές υπάρχουν ιδιαίτερα σκληρά κερδισμένοι πελάτες, λένε, κλαίνω, κάνω όπως λέω!. Πώς να είναι; Εδώ πρόσφατα υπήρξε υπόθεση. Ο πελάτης διέταξε να εγκαταστήσει την εξωτερική μονάδα όχι από την πλευρά του δρόμου, αλλά μέσα από το διαμέρισμα και στο παιδικό δωμάτιο. Εξήγησε αυτό με μια περίεργη δήλωση ότι τα παιδιά του, λένε, θα ζήσουν στη ντάχα για άλλους δύο μήνες. Όλες οι πειθαρχίες και τα επιχειρήματα των εγκαταστατών ότι η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να τεθεί σε κλειστή, και ακόμη περισσότερο - σε ένα αστικό δωμάτιο, αγνοήθηκε. Είναι σαφές ότι μετά από δύο μήνες ο πεισματάρης αγοραστής κάλεσε τους εγκαταστάτες να επανεγκαταστήσουν τα πάντα στη νέα.

Ή εδώ είναι η περίπτωση. Ο πελάτης θέλησε την εσωτερική μονάδα να φυσήξει κατευθείαν στο κρεβάτι και η θερμοκρασία του αέρα θα ήταν 18 C. Προσπάθησε να αποδείξει ότι θα ήταν κρύο, ενώ μια κατευθυνόμενη ροή ψυχρού αέρα θα μπορούσε να προκαλέσει κρυολογήματα. Όχι! Δεν θα κρύψω! Βάλτε το! Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να κάνετε, να ρυθμίσετε. Την επόμενη μέρα ήρθε να εγκαταστήσει το κλιματιστικό ήδη σε ένα άλλο δωμάτιο, δείτε, και η θερμοκρασία είναι κάτι για το χθες split, εγκατεστημένο σε 22 C. - Τι συμβαίνει; ρωτάνε. "Είναι αλήθεια, παιδιά, παγώνω τη νύχτα". Σε γενικές γραμμές, με την καλή λειτουργία του κλιματιστικού, ένα άτομο δεν πρέπει να αισθάνεται ότι είναι κάτι που ψύχεται ή θερμαίνεται. Απλά άνετα - αυτό είναι όλο!

Μια μέρα ένας φίλος τηλεφώνησε στην εταιρεία, με ζήτησε να έρθω. Λέει: Δεν το αγόρασα από εσάς, όμως. Εντάξει, ας πάμε. Άνοιξαν το μπλοκ, και εκεί - ένας νεκρός αρουραίος. Αυτές είναι οι περιπτώσεις. Επομένως, το συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι αρκετό να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα. Το κύριο πράγμα είναι να το κάνετε από επαγγελματίες.

Η σειρά εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος (για σύντομο χρονικό διάστημα):

Παροχή χωριστής καλωδίωσης για το κλιματιστικό και εγκατάσταση μιας ξεχωριστής μηχανής στη σανίδα διανομής.

Εγκατάσταση εξωτερικής (εξωτερικής) μονάδας: - επιλογή θέσης για την τοποθέτησή της (τουλάχιστον 1,8-2 μέτρα πάνω από το έδαφος, αλλιώς μπορεί να κλαπεί - υπήρχαν περιπτώσεις). - τοποθέτηση υποστηριγμάτων στήριξης (μπουλόνια αγκύρωσης) · - ενίσχυση του εξωτερικού μπλοκ στους βραχίονες. - Διάτρηση οπής με διάμετρο 50-60 cm στον εξωτερικό τοίχο για τη σύνδεση των επικοινωνιών (σύνδεση των εξωτερικών και εσωτερικών τμημάτων του διαχωρισμένου συστήματος). - Εισαγωγή ενός ποτηριού στεγανοποίησης μέσα στην οπή (το υλικό από το οποίο παράγεται το γυαλί είναι η τεχνογνωσία των εγκαταστάτων). -συσκευασία σε ένα ποτήρι επικοινωνιών επικοινωνίας.

Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας: - επιλογή της θέσης (η οριζόντια απόσταση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 7-30 μέτρα - ανάλογα με το εμπορικό σήμα του συστήματος). - τοποθέτηση βραχιόνων στήριξης, - ενίσχυση της εσωτερικής μονάδας στις αγκύλες.

Σύνδεση των συρμάτων του συστήματος: - Επένδυση ενός τοίχου ή ενός δαπέδου (για την απόκρυψη επικοινωνιών ή την τοποθέτηση καλωδίων σε πλαστικό περίβλημα). - σύνδεση καλωδίων (χαλκός ψυκτικού και ηλεκτρικού) που προέρχεται από την εξωτερική μονάδα, με την εσωτερική μονάδα μέσω συνδέσμων σύνδεσης, - διεξαγωγή της διαδικασίας ηλεκτρικής σκούπας (μέσα σε 50 λεπτά για να αφαιρεθεί ο αέρας και η υγρασία από τις επικοινωνίες με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού).

Δοκιμαστική ένταξη του συστήματος: - ελέγξτε τη λειτουργία του συστήματος χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα.

Καθαρισμός του δωματίου (από τους εγκαταστάτες).


Το κατάστημα κλιματιστικών μας προσφέρει τη μεγαλύτερη επιλογή μοντέρνων κλιματιστικών στη Μόσχα.

Εγκατάσταση κλιματιστικών με τα χέρια τους

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Οι ειδικοί συστήνουν έντονα την προετοιμασία της κλιματικής συσκευής για εντατική λειτουργία εκ των προτέρων. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών μηχανημάτων είναι υπεύθυνη και πολύπλοκη από τεχνική άποψη. Με μια συγκεκριμένη επιθυμία, πρακτικές δεξιότητες και θεωρητική βάση, οι εργασίες εγκατάστασης μπορούν να γίνουν με το χέρι.

Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτώνται από το πόσο προσεκτικά παρατηρούνται οι κανόνες εγκατάστασης. Ακατάλληλη θέση, ακατάλληλα επιλεγμένο εξοπλισμό για εγκατάσταση, μη συμμόρφωση με τους τεχνικούς όρους λειτουργίας, παραβίαση της τεχνολογίας - όλα αυτά στο τέλος μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή της μονάδας. Και ακόμη και οι πιο ακριβές συσκευές αποτυγχάνουν χωρίς να αποκαλύπτουν τις δυνατότητές τους.

Οργανώστε με υπευθυνότητα ολόκληρη η διαδικασία δεν λειτουργεί, εάν δεν έχετε μια ιδέα της αρχής αυτής της συσκευής κλιματισμού.

Αρχή λειτουργίας της μονάδας

Όλα τα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων που παρουσιάζονται στις πωλήσεις κατασκευάζονται και λειτουργούν σύμφωνα με μία αρχή. Αποτελούνται από συμπιεστή και μονάδα εξάτμισης. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες. Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη έξω από τον τοίχο.

Ο εξατμιστής εγκαθίσταται μέσα στο δωμάτιο. Τα πιο ισχυρά και ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πολλές εσωτερικές μονάδες με κοινό συμπιεστή.

Η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού στο σπίτι:

 1. Ένα ψυκτικό μέσο (freon) τροφοδοτείται μέσω ενός ακροφυσίου, η διάμετρος του οποίου αντιστοιχεί στους σωλήνες εκκένωσης υπό υψηλή πίεση.
 2. Πηγαίνει στο εσωτερικό του εξατμιστή, όπου σταδιακά επεκτείνεται και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν αρχίζει να βράζει. Ο σχηματισμένος ατμός απορροφά ενεργά θερμότητα.
 3. Κατά τη διαδικασία απορρόφησης, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται αναπόφευκτα με τη μορφή νερού, που καθιζάνει στην επιφάνεια του ψυγείου.
 4. Η υγρασία μεταφέρεται στη δεξαμενή και στη συνέχεια αποστραγγίζεται μακριά από τους τοίχους του σπιτιού.

Εάν η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος γίνει επαγγελματικά και σωστά, ο συμπιεστής θα εκβάλει συνεχώς έξω ατμούς φρέον από τον εσωτερικό θάλαμο, παράλληλα, εμφανίζεται μια αύξηση στην εσωτερική πίεση. Κατά συνέπεια, το ψυκτικό θερμαίνεται, γεγονός που συμβάλλει στη μετατροπή του σε πυκνή ομίχλη.

Το ψυκτικό μέσο επαναπροσανατολίζεται στον θάλαμο συμπύκνωσης, όπου ψύχεται από ενσωματωμένο ανεμιστήρα, μετατρέποντας το σε υγρό. Σε αυτή την κατάσταση, αποστέλλεται στον εξατμιστή (μέσω του ακροφυσίου) και όλα κλείνουν σε έναν κύκλο.

Δώστε προσοχή! Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο εσωτερικό του δωματίου κοντά στη συσκευή θέρμανσης, τότε η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί πολλές φορές και η ίδια η συσκευή με μεγάλη πιθανότητα θα αποτύχει μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας.

Για την αποτυχία της μονάδας κλιματισμού μπορεί να οδηγήσει ακόμη και συνηθισμένη σκόνη. Ο υγρός καθαρισμός δεν είναι μόνο απαραίτητος, αλλά και συνταγογραφούμενος και λεπτομερής, κανονικός και διεξοδικός. Στο δωμάτιο απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση προϊόντων ή αντικειμένων στο ίδιο το μπλοκ. Το καλύψτε με τραπεζομάντιλο δεν μπορεί επίσης.

Η τοποθέτηση του κλιματιστικού από τα χέρια του προϋποθέτει απαραίτητα τη στεγανοποίηση όλων των συνδετικών στοιχείων και αρμών, γεγονός που θα εξουδετερώσει τη δυνατότητα εξάτμισης του ψυκτικού μέσου. Οι ειδικοί συστήνουν την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κάτω από το εσωτερικό επίπεδο. Η κανονική εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος υποδηλώνει τη θέση της εξωτερικής μονάδας σε δροσερό μέρος, στη σκιά.

Συνιστάται η προβολή ενός οπτικού βίντεο σχετικά με τη λειτουργία του κλιματιστικού.

Εργαλεία και παρασκευάσματα

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προετοιμασία των εργαλείων:

 • ηλεκτρικός ελεγκτής;
 • ποδήλατο, καθώς και αντλίες κενού.
 • κοπτικό σωλήνα?
 • διατρητής;
 • δείκτης ·
 • Παράδειγμα.
 • σωλήνα επέκτασης σωλήνων.

Αυτό είναι απλώς ένα βασικό σύνολο αξεσουάρ που χρειάζονται για την εγκατάσταση κλιματιστικών. Επιπλέον, απαιτείται πλήρης κόλπος από χάλκινο σωλήνα (σημειώστε ότι τα άκρα του πρέπει να τυλίγονται αρχικά, στο εργοστάσιο). Οποιαδήποτε οπτικά ελαττώματα (χτυπήματα, γρατσουνιές) απλά δεν επιτρέπονται.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση του κλιματισμού είναι αδύνατη χωρίς οπές στους τοίχους, ζημιά σε εξωτερικά και εσωτερικά τελειώματα, οπότε η εργασία πρέπει να γίνεται παράλληλα με την επισκευή.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του κλιματικού συστήματος

Μετά την απόκτηση της κλιματικής μονάδας και την προετοιμασία των απαραίτητων εργαλείων, μπορείτε να προχωρήσετε στην κύρια ομάδα εργασιών. Το σύστημα εγκατάστασης είναι αρκετά απλό:

 • επιλογή θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας.
 • Εγκατάσταση βραχιόνων στα οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα.
 • Αρχικά, πραγματοποιείται η εγκατάσταση της εξωτερικής (εξωτερικής) μονάδας της μονάδας.
 • τότε η εσωτερική μονάδα και τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος είναι τοποθετημένα μέσα στο αντικείμενο.

Δώστε προσοχή! Κατά τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούνται αυστηρά τα πρότυπα ασφαλείας, ειδικά εάν είναι ύψος 2-3 ορόφων. Γνωρίζοντας πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τις προφυλάξεις.

Επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Η επιλογή μιας θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας δεν είναι λιγότερο σημαντική από την απόκτηση της ίδιας της κλιματικής συσκευής. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λάβουν υπόψη ορισμένες απαιτήσεις, επιλέγοντας ένα χώρο για μια εσωτερική μονάδα:

 • Απόσταση από τον τοίχο - από 30 cm.
 • απόσταση από την οροφή - όχι μικρότερη από 15 cm.
 • στο πλησιέστερο μεγάλο αντικείμενο, που διαταράσσει την κίνηση των μαζών αέρα - από 150 cm.

Όσο για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, η ιδανική τοποθεσία είναι το μπαλκόνι, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι είναι ανοιχτή. Στην περίπτωση ενός υαλοπίνακα, είναι δυνατόν να παραμείνετε στην επιλογή της ασφάλισης στο φράκτη, με επαρκή φέρουσα ικανότητα αυτής της δομής. Οι κάτοικοι του πρώτου και του δεύτερου ορόφου συνιστούμε αυτό το τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος να βρίσκεται πάνω από το παράθυρο, ώστε να μην προκαλείται ταλαιπωρία και να εξουδετερώνεται η πιθανότητα κλοπής.

Δώστε προσοχή! Στην περίπτωση ιδιωτικής κατοικίας, δεν παρέχονται αυστηρές συστάσεις.

Εάν οι μονάδες κλιματιστικού είναι αρκετές, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m, βέλτιστα - 3 m. Ορισμένοι κατασκευαστές δεν ρυθμίζουν αυτή την τιμή και μπορούν να επιλεγούν ανεξάρτητα. Αλλά από την επιλογή "σάντουιτς", στην οποία τα γειτονικά τετράγωνα βρίσκονται πίσω στην άλλη, είναι καλύτερα να αρνηθείτε.

Η απόσταση μεταξύ 2 τεμαχίων μέσα στο δωμάτιο είναι από 6 μ. Επιτρέπεται κάτι περισσότερο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί ο ανεφοδιασμός με ψυκτικό μέσο. Είναι καλύτερα να επενδύσετε στην καθορισμένη τιμή.

Συνιστούμε να δείτε τα δύο παρακάτω βίντεο για να βρείτε τη σωστή θέση και να τοποθετήσετε σωστά το κλιματιστικό.

Στηρίγματα στήριξης για κλιματισμό

Η εγκατάσταση κλιματισμού στην πραγματικότητα ενός ιδιωτικού εξοχικού σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού δεν προκαλεί καμία δυσκολία, ιδιαίτερα σε σχέση με την εξωτερική μονάδα. Αλλά για αντικείμενα πολλών οικογενειών, η σωστή εγκατάσταση του συστήματος λαμβάνει αυτόματα μια προσεκτική επιλογή της θέσης του εξωτερικού τμήματος της μονάδας. Το σώμα της μονάδας δεν θα πρέπει να αφήνει λάθη στον τοίχο του σπιτιού ούτε πρέπει να παρεμβαίνει με κανένα τρόπο με τους γείτονες.

Πού να εγκαταστήσετε καλύτερα το κλιματιστικό; - Η συσκευή κλιματισμού είναι σταθερή στη ζώνη απρόσκοπτης πρόσβασης. Εγκατάσταση κλιματισμού στο μπαλκόνι - η καλύτερη επιλογή. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού απαιτεί περιοδική και ποιοτική εξυπηρέτηση.

Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα στη βόρεια ή την ανατολική πλευρά. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου πραγματοποιείται συχνά στο κάτω μέρος του μπαλκονιού. Αυτή η ζώνη θεωρείται η καλύτερη, επειδή σας επιτρέπει να ανοίξετε το παράθυρο ανεμπόδιστα, για να εξυπηρετήσετε τη μονάδα. Η ακολουθία των ενεργειών είναι απλή:

 1. Τα σημεία στερέωσης των στηριγμάτων υποδεικνύονται και επισημαίνονται με ένα επίπεδο.
 2. Οι οπές σχηματίζονται κάτω από τους κοχλίες αγκύρωσης.
 3. Για επικοινωνίες απαραίτητες για την προετοιμασία της διαμπερή οπή, η διάμετρος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 εκ. Η εσοχή συναρμολογήσεως και η εσοχή είναι καλύτερη prodelyvat στο χώρο μεταξύ παρακείμενων τούβλων είναι απλοποιεί όχι μόνο την εργασία, αλλά και για να καταστούν οπτικά ακριβείς.

Οι βραχίονες τοποθετούνται σύμφωνα με τα προκαταρκτικά σημάδια, διορθώνοντάς τα για στάθμη και βιδώνοντας τους κοχλίες αγκύρωσης. Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει περίπου 10 εκ. Ελεύθερου χώρου μεταξύ της βάσης του τοίχου και της μονάδας κλιματικής μονάδας. Οι αποστάσεις πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά. Έχοντας βεβαιωθεί για την αξιοπιστία της στερέωσης αυτής της μονάδας, τα βήματα εγκατάστασης συνεχίζονται, αλλά ήδη μέσα στο δωμάτιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αποθηκεύετε σε αγκύλες.

Τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας

Όταν προχωρήσετε στη στερέωση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε για τη δομική αξιοπιστία και αντοχή του τοίχου. Μεγάλα μοντέλα μπορούν να ζυγίζουν περισσότερο από 50 κιλά, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Οι οικιστικές μονάδες κλιματισμού ζυγίζουν περίπου 15 κιλά και με τη στερέωση τους δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εξασφαλίσουν ένα περιθώριο ασφαλείας για όλους τους συνδετήρες και τους τοίχους τουλάχιστον 2 φορές.

Συμβουλή! Εάν το σπίτι σας έχει εξωτερική μόνωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι σταθεροί σε αυτό, αλλά στον ίδιο το τοίχο.

Τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της ιδιωτικής ανάπτυξης, ένα υλικό όπως το αεριωμένο σκυρόδεμα ήταν πολύ δημοφιλές. Με όλες τις θετικές ιδιότητές του, δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκή αντοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Ομοίως, το θέμα είναι με αεριζόμενη πρόσοψη.

Δώστε προσοχή! Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίσετε ένα οριζόντιο επίπεδο του προϊόντος, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου. Η παραμικρή απόκλιση είναι γεμάτη με λανθασμένη κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου.

Συστάσεις:

 • η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να διοχετεύεται από τον αέρα από όλες τις πλευρές (εάν είναι δυνατόν).
 • το σώμα είναι καλύτερα τοποθετημένο κάτω από ένα θόλο?
 • οι ενοικιαστές των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να τα τοποθετήσουν απευθείας στην οροφή?
 • το μέγιστο μήκος της κύριας γραμμής είναι 15 μέτρα, σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της τιμής, οι ψυχρές απώλειες αυξάνονται.

Οι επαγγελματίες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατάλληλη διάταξη αποστράγγισης για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης. Αλλά μόνο οι συμπατριώτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία το παραμελούν εντελώς μάταια.

Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 10 cm από την επιφάνεια του τοίχου. Απαιτείται η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκτόξευσης της μονάδας. Αν δεν μπορείτε να το αντέξετε, τότε η συσκευή μπορεί να αποτύχει τελείως. Θυμηθείτε ότι όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας σχετίζονται με υψηλό κίνδυνο για την υγεία, δεδομένου ότι πρόκειται για εργασία σε μεγάλο υψόμετρο.

Στερέωση της εσωτερικής μονάδας

Οι επαγγελματίες απαγορεύουν κατηγορηματικά την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας πίσω από κουρτίνες, κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές, πάνω από την μπαταρία. Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού στις καθορισμένες θέσεις είναι γεμάτη με την αποτυχία του επεξεργαστή της συσκευής. Αφού προσδιορίσετε τον τόπο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τοίχο για οποιεσδήποτε άλλες λύσεις επικοινωνίας (σωλήνες θέρμανσης, σωλήνες νερού, ηλεκτρική καλωδίωση) χωρίς να αποτύχει.

Η άμεση εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου είναι δυνατή μόνο με την παρουσία ενός ελεύθερου χώρου. Πρώτα απ 'όλα, μια μεταλλική πλάκα είναι τοποθετημένη: από το ταβάνι είναι απαραίτητο να υποχωρήσει τουλάχιστον 10 εκατοστά, και από τη βάση του τοίχου περίπου 7 εκ. Οι αποστάσεις σημειώνονται με ένα μολύβι. Για τη στερέωση δημιουργούνται οπές και η πλάκα είναι βιδωμένη με ασφάλεια.

Περαιτέρω εγκατάσταση εγκατάστασης περιλαμβάνει τη στερέωση της εσωτερικής μονάδας σε μια ήδη συνδεδεμένη πλάκα. Στον τοίχο γίνεται μια παράλληλη οπή για την τοποθέτηση του χαλκού, των σωλήνων συμπύκνωσης, των σωλήνων και των ηλεκτρικών καλωδίων. Το τυποποιημένο κιτ για την εγκατάσταση του κλιματιστικού περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα προϊόντα, λύσεις και στοιχεία.

Ηλεκτρική σύνδεση

Η εσωτερική μονάδα λειτουργεί μόνο εάν έχει τη δική της καλωδίωση, η διατομή της οποίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικά μέτρα. mm. Υποχρεωτική απαίτηση - η παρουσία του διακόπτη, ειδικά εάν πρόκειται για την εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών. Η καλωδίωση συνδέεται στην ασπίδα μόνο όταν έχει τοποθετηθεί τελείως: ένα κίτρινο καλώδιο με μια μικρή πράσινη λωρίδα συνδέεται στο μηδενικό καλώδιο.

Δώστε προσοχή! Προκειμένου να προσδιοριστεί η φάση και το μηδέν, ο δείκτης είναι πιο αποτελεσματικός.

Οι κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήματος απαιτούν τη σύνδεση μεμονωμένων μονάδων χρησιμοποιώντας μονωμένα καλώδια πολλαπλών συνδέσεων που προηγουμένως περνούσαν μέσα από μια τρύπα στον τοίχο. Κάθε κλιματική μονάδα συνοδεύεται από μια οδηγία που δείχνει σαφώς το διάγραμμα καλωδίωσης και την ακολουθία καλωδίωσης.

Συστάσεις για την τοποθέτηση σωλήνων

Απαντώντας στο ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον κλιματισμό, οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι το κλειδί για την επιτυχία ολόκληρης αυτής της εκδήλωσης εξαρτάται από την ποιότητα και την παιδεία της τοποθέτησης των σωλήνων από χαλκό. Κόβονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο (περίπου 0,8-1 m) για στροφές.

Είναι απλώς αδύνατο να τα λυγίσει, καθώς θα σχηματιστούν χτυπήματα, θα σχηματιστούν ρυτίδες και το μέταλλο θα σπάσει καθόλου.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών, καθώς και οικιακών, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών συσκευών καμπής. Επιτρέπουν τη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας των σωλήνων. Για τα κλιματιστικά παραθύρων, αυτό είναι το κλειδί για την αποτελεσματική λειτουργία.

Μόνο αφού αυτός ο σωλήνας μπορεί να καλυφθεί με σωλήνες πολυουρεθάνης, οι οποίοι παίζουν το ρόλο της θερμομόνωσης. Όσο για το παραδοσιακό αφρώδες ελαστικό, είναι εντελώς ακατάλληλο σε αυτό το πλαίσιο, λόγω της μικρής διάρκειας ζωής. Οι φλάντζες για σκάλισμα φοριούνται αποκλειστικά στο γεγονός της μόνωσης των σωλήνων.

Εγκατάσταση των κλιματιστικών διεξάγεται με υποχρεωτική έξαρση, όπου η διαδικασία απαιτεί εξαιρετική ακρίβεια, ώστε να αποκλεισθεί ο κίνδυνος σχηματισμού εγκοπών μικρορωγμές. Ό, τι και αν ήταν, και τα ανταλλακτικά και τα απαραίτητα εργαλεία πρέπει πάντα να είναι κοντά. Στις κύλισης του παξιμαδιού πρέπει να βρίσκεται εύκολα, αλλά η σύσφιξη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ροπόκλειδο, ισοπέδωση την πιθανότητα εξώθησης μικρών σωματιδίων από την περιοχή της θεραπείας.

Περαιτέρω, αρκεί να στερεωθεί ένας αντίστοιχος αγωγός σε κάθε εξάρτημα. Στο σωλήνα διακλάδωσης αποστραγγίζετε ένα μικρό κομμάτι σωλήνα στην θωρακισμένη θήκη (για τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σωλήνωση θερμοσυρρίκνωσης).

Συμβουλή! Ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχούς εγκατάστασης ενός κλιματιστικού στο σπίτι είναι η ύπαρξη σωλήνα αποστράγγισης που βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από τους τοίχους των φερόντων.

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε σωλήνες στις τρύπες στον τοίχο και θα πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο επίπεδες. Στον τοίχο στερεώνονται με ταινίες. Το κλιματιστικό με εγκατάσταση εκτός του σπιτιού πρέπει να είναι εξαιρετικά ασφαλές. Οι μικρές τρύπες γεμίζουν με αφρό στήριξης. Για να ελέγξετε τη στεγανότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπουνάδα.

Σκουπίστε το σύστημα

Για να εγκαταστήσετε κλιματιστικά, πρέπει να κάνετε κενό στο σύστημα. Ακόμη και αν οι δραστηριότητες εκτελούνται στο σπίτι, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς η υγρασία εκκενώνεται στην εκκένωση, λεπτή σκόνη. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, συνδέσεις, τα σπειρώματα σφραγίζονται, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η αφαίρεση αέρα από τη μονάδα. Για την εκκένωση του αέρα χρησιμοποιείται αντλία κενού για 20-40 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του κλιματιστικού, το ψυκτικό μέσο στον κύλινδρο τροφοδοτείται στο σύστημα. Τοποθετείται ένας μικρός προσαρμογέας και στη συνέχεια ένα μανόμετρο. Η πλήρωση της δεξαμενής του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται ανεξάρτητα με επιτρεπόμενη πίεση και διόρθωση. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο αυτόματος αποζεύκτης ενεργοποιείται και το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση δοκιμής.

Δώστε προσοχή! Η ομοιόμορφη κυκλοφορία ψυχρού αέρα δείχνει ότι όλα γίνονται σωστά. Η κλιματική μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον επιδιωκόμενο σκοπό της.

Αποτελέσματα

Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Αυτό το έργο είναι αρκετά εφικτό. Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα απλό και εύκολο επάγγελμα. Η βασική σύσταση είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών και εάν προκύψουν ελαττώματα, πρέπει να εξαλειφθούν έγκαιρα. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε το βίντεο κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού από το Α στο Ζ.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.