Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό: τη διαδικασία εγκατάστασης

   Μέχρι σήμερα, το κλιματιστικό είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η ποικιλία και ο αριθμός των εταιρειών των κατασκευαστών είναι πολύ μεγάλη και μερικές φορές καθίσταται πολύ δύσκολο να επιλέξουν. Κατά την αγορά, πολλοί για να εξοικονομήσουν χρήματα αποφασίζουν να εγκαταστήσουν ένα χωριστό σύστημα από μόνοι τους, αλλά κατά την άφιξη αναρωτιούνται πώς να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιματιστικό αποτελείται από 2 ξεχωριστές μονάδες:

   • Ο συμπυκνωτής.
   • Εξατμιστής (εσωτερικός, εξωτερικός ή εξωτερικός).

   Μεταξύ τους, τα εσωτερικά και εξωτερικά μπλοκ συνδέονται με ηλεκτρικά καλώδια με δύο σωλήνες από χαλκό υψηλής ποιότητας, μέσω των οποίων σχεδόν όλες οι ροές φρέον (που ονομάζεται επίσης ψυκτικό). Από την εσωτερική μονάδα κλιματισμού σβήνει και ένα μικρό πλαστικό σωλήνα (ονομάζεται αποστράγγιση). Η καλύτερη επιλογή είναι όταν συνδέεται απευθείας με τον πιο αποστραγγιζόμενο σωλήνα αποχέτευσης - καλά, ή με μια ειδικά εφοδιασμένη μικρή δεξαμενή, και πιο συχνά, μεταφέρεται απευθείας στο δρόμο. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας, τότε θα πρέπει πρώτα να μετρήσετε τα πάντα και να καθορίσετε τι θέλετε.

   Το κλιματιστικό, σε σύγκριση, για παράδειγμα, με ένα ψυγείο ή την τηλεόραση, δεν θα αποδειχθεί «να συνδεθεί με το ηλεκτρικό σύστημα μέσω της πρίζας και να αρχίσει να απολαμβάνει». Είναι εδώ, πολλοί αναρωτιούνται - πώς να τοποθετήσετε το κλιματιστικό; Η τεχνική αυτού του τύπου απαιτεί πολύ κατάλληλη εγκατάσταση, καθώς και ειδικά εργαλεία και συσκευές. Η διάρκεια και η ποιότητα του κλιματιστικού εξαρτάται από τον τρόπο εγκατάστασής του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συνολικό κόστος μιας εγκατάστασης ποιότητας με την τήρηση απολύτως όλων των προτύπων και προδιαγραφών, καθώς και η χρήση υλικών που συνιστώνται από τον κατασκευαστή, είναι περίπου 15-30%, μετρώντας από το συνολικό κόστος του ίδιου του διαχωρισμένου συστήματος.

   Η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού είναι πολύ πιο βολική είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της επισκευής. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι επικοινωνίες θα είναι κρυμμένες μέσα στους τοίχους, και το εσωτερικό του δωματίου δεν θα χαλάσει κουτιά και καλώδια.

   Το πρώτο στάδιο είναι η τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδίων

   Για το κλιματιστικό είναι καλύτερο να πραγματοποιήσετε μια ξεχωριστή ηλεκτρική καλωδίωση, καθώς και να θέσει μια ξεχωριστή ειδική μηχανή στον ηλεκτρικό πίνακα. Δεδομένου ότι η παλιά καλωδίωση μπορεί απλά να μην αντέξει αυτά τα φορτία και, ως εκ τούτου, να πάρει φωτιά. Σε περίπτωση που είστε ειδικός εγκαταστάτης - είστε πολύ ευκολότεροι, μπορείτε να δημιουργήσετε ανεξάρτητα νέα καλωδίωση και στην περίπτωση αυτή, η πιθανότητα πυρκαγιάς μειώνεται στο ελάχιστο. Η εγκατάσταση κλιματιστικών είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τον καλλιτέχνη. Ιδιαίτερα είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί όταν το σπίτι σας ανεγέρθηκε πριν από το 1990. Στα παλαιά κτίρια, η καλωδίωση απλά δεν σχεδιάστηκε για φορτία από τη λειτουργία ισχυρού ηλεκτρικού εξοπλισμού.

   Το δεύτερο στάδιο είναι η εγκατάσταση υπαίθριων μονάδων

   Γι 'αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να αρχίσουν να διαπερνούν τρύπες για την τοποθέτηση των φωτιστικών - που αργότερα επισυνάπτεται ο ίδιος εξωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού - αναφέρεται στην ίδια διάσπαση του συστήματος. Αν είναι συνδεδεμένο σε ένα μπαλκόνι εντελώς γυαλί-ελεύθερος, τότε δημιουργούνται προβλήματα δεν θα πρέπει να: βιδωμένη, ο άνεμος από το δρόμο σχεδόν όλη την ώρα που φυσά - και όλα. Και εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, τότε η συσκευή απλά δεν θα έχει αρκετό αέρα για πλήρη εργασία και σύντομα θα αποτύχει.

   Επιπλέον, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αποθαρρύνεται εξαιρετικά η τοποθέτηση του διαχωριστικού συστήματος σε σιδερένιες περιφράξεις στη βεράντα (μπαλκόνι) και μπορεί να συμβούν και πολύ συχνές δονήσεις. Όταν θέλετε να στερεώσετε τα μπλοκ μπροστά από το παράθυρο και στον τοίχο, δεν υπάρχει τρόπος να σταθείτε χωρίς την ύπαρξη ισχυρών συνδετήρων. Τις περισσότερες φορές, η εγκατάσταση αρχίζει με ένα παράθυρο. Εάν η εγκατάσταση από το παράθυρο δεν είναι δυνατή (στο πλάι του παραθύρου, στον τοίχο απουσία), τότε η εξωτερική μονάδα τοποθετείται από τις πλατφόρμες - αυτό αυξάνει το κόστος εγκατάστασης κατά τάξη μεγέθους.

   Σε περίπτωση που έχετε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον 1ο όροφο, συνιστάται στους κατασκευαστές να κρεμούν εξωτερικά μπλοκ πάνω από το έδαφος κατά 2 μέτρα και επίσης να "κρύβουν" το κλιματιστικό σε μια αντι-βανδαλική μεταλλική μάσκα. Ανεξάρτητα από το ύψος, όπου το ίδιο το μπλοκ είναι εγκατεστημένο (εξωτερικά), θα πρέπει να εκτελέσετε ένα μικρό μεταλλικό κάλυμμα πάνω από αυτό.

   Το τρίτο στάδιο είναι η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας, τότε είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Με τη βοήθεια των πιο συνηθισμένων μικρών βιδών, η πλάκα συναρμολόγησης είναι στερεωμένη στον τοίχο και οι εσωτερικές μονάδες του διαχωρισμένου συστήματος είναι εγκατεστημένες σε αυτό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο όταν μεταφέρονται και εκτελούνται με μία σειρά.

   Πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο το εσωτερικό μπλοκ δεν συνιστάται να στερεώνεται σε τέτοια σημεία στο δωμάτιο:

   1. Ακριβώς πάνω από τον τόπο εργασίας ή το κρεβάτι σας, επειδή υπάρχει κίνδυνος να παγιδεύσετε όλη την ώρα.
   2. Η εγκατάσταση του εξαερισμού και του κλιματισμού είναι πολύ πιο βολικό είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της επισκευής. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι επικοινωνίες θα είναι κρυμμένες μέσα στους τοίχους, και το εσωτερικό του δωματίου δεν θα χαλάσει κουτιά και καλώδια.
   3. Το κλιματιστικό, σε σύγκριση, για παράδειγμα, με ένα ψυγείο ή την τηλεόραση, δεν θα αποδειχθεί να συνδεθεί και θα κερδίσει. Η τεχνική αυτού του τύπου απαιτεί πολύ κατάλληλη εγκατάσταση, καθώς και ειδικά εργαλεία και συσκευές. Η διάρκεια και η ποιότητα του κλιματιστικού εξαρτάται από τον τρόπο εγκατάστασής του. Αλλά, ειλικρινά, είναι πολύ δύσκολο να τοποθετήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας, και αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνο.
   4. Από τις παραπάνω πηγές θερμότητας. Σε κάθε περίπτωση, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει συνεχώς για ψύξη και μπορεί γρήγορα να επιδεινωθεί.

   Το τέταρτο στάδιο - shtroblenie τοίχους των κτιρίων ή το φύλο του

   Για να συνδυάσει τα σωληνάρια φρέον με ηλεκτρικό σύρμα στηρικτική μονάδα ίδιο split-σύστημα, είναι αναγκαίο να σπάσει μια τρύπα στην επιφάνεια του τοίχου ή στην οροφή του ίδιου του αεροπλάνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

   Όταν για κάποιο λόγο δεν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα νέο κλιματιστικό κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής ή θέλετε να εγκαταστήσετε τη μονάδα κλιματισμού μόνο μετά την ολοκλήρωση της επισκευής - θα μπορείτε να τοποθετήσετε το κομμάτι και επίσης να το διατηρήσετε. Ανεξάρτητα από την εγκατάσταση του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί σωστά αμέσως, όπως στην επαναλαμβανόμενη αφαίρεση, η θήκη χαλαρώνει και μικρές λεπτομέρειες μπορεί να αποτύχει. Μετά από μια πλήρη επισκευή, το ίδιο το κλιματιστικό, το οποίο δεν έχει υποστεί βλάβη από τη σκόνη και τα υπολείμματα, θα εγκατασταθεί απευθείας στο μέρος που θέλετε, αλλά οι επικοινωνίες θα μπλοκαριστούν στους τοίχους.

   Αν Stroebe όχι, για παράδειγμα, στη συνέχεια, τοποθετήστε το κλιματιστικό πραγματοποιείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επισκευής, καλώδια και σωλήνες μπορεί απλά να κρύβονται πίσω από τα ειδικά διακοσμητικά μικρά πλαστικά κουτιά.

   Σημαντικά σημεία

   Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην υλοποίηση της εγκατάστασης διαχωρισμένων συστημάτων είναι η ηλεκτρική σκούπα της γραμμής - με άλλα λόγια, η αφαίρεση της υγρασίας από αυτήν. Η ποιοτική απόδοση αυτής της λειτουργίας είναι δυνατή μόνο από εγκαταστάτες υψηλής εξειδίκευσης κατά τη λειτουργία εξειδικευμένου εξοπλισμού με πλήρη συμμόρφωση με όλους τους σύγχρονους κανόνες και πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης - της θερμοκρασίας του αέρα πάνω από -5 βαθμούς Κελσίου. Σε περίπτωση που αυτή η λειτουργία εκτελείται ακατάλληλα, τα κλιματιστικά μηχανήματα μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν χωρίς να έχουν ξεκινήσει μια εποχή. Ως εκ τούτου, για την εγκατάσταση του κλιματιστικού η ίδια είναι απαραίτητη πολύ προσεκτικά και ποιοτικά.

   Το πέμπτο στάδιο εξετάζει την αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος κλιματισμού

   Σε αυτό το στάδιο ενεργοποιείτε το κλιματιστικό και ελέγχετε την ποιότητα και την απόδοσή του. Όταν όλα λειτουργούν τέλεια, η περίπτωση της συσκευής δεν δονείται - αυτό σημαίνει ότι όλα είναι σε κοίλη τάξη. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών μηχανημάτων πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο όταν μετακινούνται και εκτελούνται με μία σειρά.

   Εγκατάσταση κλιματισμού στο διαμέρισμα: πώς να το κάνουμε σωστά;

   Η εγκατάσταση κλιματισμού σε μια κατοικημένη περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Προκειμένου αυτή η κλιματική τεχνολογία να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε ένα κλιματιστικό κατάλληλη ισχύ. Η κύρια παράμετρος για τους υπολογισμούς είναι την ένταση του δωματίου. Αλλά η πλευρά του φωτός που αντιμετωπίζουν τα παράθυρα είναι επίσης σημαντική. Έτσι, αν είναι νότια, το δωμάτιο θα είναι a priori θερμότερο από ό, τι σε μια παρόμοια περιοχή, αλλά με τα παράθυρα προς τα βόρεια. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που είναι 30% ισχυρότερη. Ένα κλιματιστικό χαμηλής κατανάλωσης, ακόμα και αν είναι σωστά τοποθετημένο, δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πλήρως τη λειτουργία που του έχει ανατεθεί.

   Πού να ξεκινήσετε;

   Έτσι, υπάρχει ένα κατάλληλο κλιματιστικό. Τι άλλο;

   Και τότε όλα είναι απλά:

   • επιλογή χρόνου εγκατάστασης.
   • επιλογή του τόπου εγκατάστασης.
   • επιλογή της μεθόδου εγκατάστασης.

   Τις περισσότερες φορές στα διαμερίσματα εγκαθίστανται split συστήματα, που αποτελούνται από εσωτερικές (εξατμιστή) και εξωτερικές (συμπυκνωτές) μονάδες. Συνδέονται μεταξύ τους με ένα σωλήνα στον οποίο υπάρχουν σύρματα και φρέον. Πρόσφατα, συσκευές με δύο εσωτερικές μονάδες που λειτουργούν αυτόνομα μεταξύ τους αποκτούν δημοτικότητα - αυτό διευκολύνει την εγκατάσταση ενός συστήματος κλιματισμού σε παρακείμενους χώρους.

   Ο βέλτιστος χρόνος για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού δεν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι, αλλά ο χρόνος επισκευής.

   Από την πλεξούδα καλωδίωσης για το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια ξεχωριστή γραμμή, και αν το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της επισκευής, τα καλώδια μπορούν να μεταμφιεστούν με επιτυχία. Ναι, και η προετοιμασία μιας τρύπας για ένα φρέον σωλήνα είναι ένα έργο, με την κυριολεκτική έννοια, σκονισμένο. Επομένως, εάν στο εγγύς μέλλον υπάρχει επισκευή, είναι καλύτερα να περιμένετε να εγκατασταθεί το κλιματιστικό.

   Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την εξωτερική μονάδα

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος αρχίζει πάντα με την εγκατάσταση του συμπυκνωτή. Με βάση το βάρος του εξωτερικού μπλοκ, επιλέγονται βραχίονες που μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο φορτίο. Οι βραχίονες πρέπει να στερεώνονται όχι στον θερμαντήρα ή στο δέρμα του σπιτιού, αλλά απευθείας στον τοίχο - μια σταθερή βάση.

   Για να προστατέψετε τη συσκευή από τη βροχή, συνιστάται να την καλύψετε με μια προσωπίδα. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά ένα τέτοιο μέτρο θα παρατείνει την ικανότητα της συσκευής. Αν ο κλιματισμός είναι μία από τις δύο πρώτους ορόφους, καμία ζημιά θα παραχθεί γι 'αυτόν πλέγμα κυττάρων μετάλλων - είναι μια αντικλεπτική συσκευή.

   Σύμφωνα με τους κανόνες για την εγκατάσταση αυτού του τύπου κλιματικής τεχνολογίας, ο αγωγός αποστράγγισης, που αναχωρεί από την εξωτερική μονάδα, πρέπει να εκκενωθεί στο δίκτυο αποχέτευσης.

   Στην πράξη, στα σπίτια μας, ειδικά πολυώροφα κτίρια, αυτό είναι αδύνατο, επειδή οι σωλήνες αφήνονται να κρεμαστούν ελεύθερα. Αλλά ο ήχος ενός υγρού συμπυκνώματος μπορεί να μην αρέσει στους γείτονες που ζουν κάτω. Και αυτό είναι φυσικό - ο ήχος των σταγόνων στο περβάζι με το χρόνο μόνο πιο αποσπασματικό και ενοχλητικό. Εάν θέλετε να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τους γείτονες (καθώς και τα νεύρα σας, τα οποία μπορούν να βρουν ποιος έχει δίκιο), αξίζει να προβλεφθεί αυτή η στιγμή.

   Ο βέλτιστος τρόπος - η επέκταση του σωλήνα αποστράγγισης, έτσι ώστε οι σταγόνες να πέφτουν κατά μήκος του τοίχου κατά μήκος της γραμμής, όπου δεν υπάρχουν ανοίγματα παραθύρων ή δομές μπαλκονιού. Μην ξεχάσετε την εναλλακτική λύση - τη χρήση κινητών κλιματιστικών δαπέδων.

   Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια εσωτερική μονάδα

   Η απόσταση μεταξύ των μπλοκ είναι άμεσα ανάλογη με την απώλεια ισχύος της συσκευής. Κατά συνέπεια, όσο μικρότερη είναι η απόσταση, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί το κλιματιστικό.

   Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εσωτερική μονάδα είναι κατά προτίμηση τοποθετημένη στο ίδιο τοίχωμα με το εξωτερικό ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο εσωτερικό.

   Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα κλιματιστικά:

   • Μην εγκαταστήσετε πάνω από ένα κρεβάτι, καναπέ ή τραπέζι εργασίας (ένας τόπος όπου ένα άτομο είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα - τα κρυολογήματα είναι αναπόφευκτα)?

  • Μην τοποθετείτε πάνω από τα παράθυρα ή κάτω από την οροφή εάν η απόσταση από την οροφή είναι μικρότερη από 10 cm (η φυσική κυκλοφορία αέρα είναι διαταραγμένη).
  • Μην τοποθετείτε πάνω από τις μπαταρίες (υπερθέρμανση - συχνή αιτία βλάβης των κλιματιστικών).

  • Δεν συνιστάται να τοποθετείτε σε άμεση γειτνίαση με τα έπιπλα (καλύτερα να διατηρείτε απόσταση 1 m).

  Μερικές φορές η πιο βολική επιλογή φαίνεται να είναι η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στο ντουλάπι - κανείς δεν θα το δει εκεί. Αλλά, πρώτον, θα επηρεάσει την κανονική λειτουργία της συσκευής και δεύτερον, κάθε φορά που θα αρχίσει η λειτουργία του κλιματιστικού, όλη η σκόνη από την επιφάνεια θα σκουπιστεί και οι άνθρωποι θα την αναπνεύσουν. Επειδή αυτή η επιλογή δεν είναι τόσο καλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

  Σημαντικό, έτσι ώστε η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού να είναι εύκολα προσβάσιμη. Αυτό όχι μόνο θα παρέχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά θα επιτρέψει επίσης τη συσκευή να καθαρίζεται έγκαιρα.

  Μερικές φορές το εσωτερικό μπλοκ τείνει να τοποθετείται πίσω από κουρτίνες ή λαμπρεκίνες - έτσι ώστε να μην προσελκύει υπερβολική προσοχή. Φυσικά, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για ένα περίπλοκο εσωτερικό σχέδιο, αλλά αυτή η μεταμφίεση εμποδίζει την παραγωγική ψύξη του αέρα.

  Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μαλακτικό για να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο και να βρείτε ένα μοντέλο, ο εξατμιστής του οποίου θα είναι σε αρμονία με το εσωτερικό.

  Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών - από τα λακωνικά κλασικά έως τις πολύ τολμηρές λύσεις, μέχρι τα κινητά κλιματιστικά χωρίς αεραγωγούς, οπότε η αναζήτηση θα είναι αναγκαστικά επιτυχής.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια εσωτερική μονάδα

  Στην πραγματικότητα, η αρχή της εγκατάστασής της είναι παρόμοια με την αρχή της εγκατάστασης μιας εξωτερικής μονάδας. Κατ 'αρχάς, επιλέγεται ένα κατάλληλο μέρος, στη συνέχεια οι βραχίονες συνδέονται στον τοίχο και ο εξατμιστής εγκαθίσταται πάνω τους. Η μόνη διαφορά είναι ότι ένα άνοιγμα για το σωλήνα freon είναι προετοιμασμένο πριν από την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας.

  Μετά από αυτό, οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες είναι συνδεδεμένες και το κλιματιστικό είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο. Όσο λιγότερες στροφές στο σωλήνα, τόσο πιο αποτελεσματικά ο αέρας εκκενώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

  Συμβούλιο. Στο τέλος της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την λειτουργία του κλιματιστικού.

  Για να το κάνετε αυτό, υπάρχουν ειδικά προγράμματα δοκιμών που σας επιτρέπουν να προσδιορίσετε εάν το σύστημα έχει εγκατασταθεί σωστά.

  Αξίζει να το κάνετε μόνοι σας;

  Η αρχή της εγκατάστασης κλιματιστικού είναι γενικά απλή, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές. Επομένως, είναι απαραίτητο και οι δύο μονάδες να είναι εγκατεστημένες ακριβώς - χωρίς παραμόρφωση. Διαφορετικά, μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωση και, ως εκ τούτου, να προκαλέσει πρόωρη διακοπή της συσκευής.

  Επιπλέον, σε ορισμένες εταιρείες παρέχεται μια ευρύτερη εγγύηση εάν η εγκατάσταση τους κάνει ειδικευμένο ειδικό, το οποίο είναι κατανοητό: αυτό αποβάλλει όλες τις αμφιβολίες σχετικά με την ακατάλληλη εγκατάσταση ως πιθανή αιτία της βλάβης της μονάδας. Ωστόσο, σε οποιοδήποτε κλιματιστικό στο εγχειρίδιο είναι μια λεπτομερής περιγραφή ακριβώς πώς θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτή η συσκευή. Επομένως, εάν υπάρχει μια ακαταμάχητη επιθυμία για ανεξάρτητη εργασία - αυτό είναι αρκετά ρεαλιστικό.

  Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα εργαλείο για να εγκαταστήσετε τους βραχίονες και να τρυπήσετε μια τρύπα για το σωλήνα freon. Και στα δάπεδα πάνω από το πρώτο δεν είναι τόσο εύκολο να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα: η ασφάλιση είναι απαραίτητη. Οι ειδικοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό - όλος ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται, ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιούν, το κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

  Εγκαταστήστε το κλιματιστικό μόνοι σας - είναι πραγματικό, αλλά εμπιστευτείτε τους ειδικούς εγκατάστασης - πιο αποτελεσματικά.

  Το σωστά τοποθετημένο κλιματιστικό δεν παράγει εξωτερικούς ήχους. Απαιτεί μόνο προληπτικό καθαρισμό μια ή δύο φορές το χρόνο - την άνοιξη ή την άνοιξη και το φθινόπωρο, ανάλογα με την ένταση χρήσης, καθώς και την αναπλήρωση φρεονίου μία φορά κάθε δύο χρόνια.

  Για πολλούς, ο κλιματισμός στο σπίτι έχει γίνει αναντικατάστατος. Δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο, όταν η θερμότητα είναι έξω από το παράθυρο. Αλλά αυτό είναι εφικτό μόνο αν έχει εγκατασταθεί σωστά.

  Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

  Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

  Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

  Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

  Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

  Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

  Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

  Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

  Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

  Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

  1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
  2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

  Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

  Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

  Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

  Εξωτερική μονάδα

  Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

  Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

  Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

  Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

  Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

  Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

  Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

  Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

  Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

  Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

  Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

  Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

  Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

  Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

  Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

  Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

  Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

  Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

  Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

  Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

  Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

  Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

  Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

  Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

  Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

  Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

  Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

  Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

  Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

  Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

  Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

  Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

  1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
  2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
  3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
  4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

  Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

  Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

  Παγωμένος στο κλιματιστικό

  Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

  Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

  Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

  Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

  Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

  Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!