Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα των επιβλαβών ουσιών

Σε υγραντήρες αέρα κατά τη διάρκεια της χρήσης τους διάφορα επιβλαβή στοιχεία, ικανά να προκαλέσουν μια αλλεργία - πλάκα, μούχλα και χημικές ουσίες να καθίσουν. Για να αποφευχθεί η υποβάθμιση της υγείας, πρέπει να απομακρύνονται τακτικά. Η φροντίδα του υγραντήρα περιλαμβάνει 3 στάδια - καθαρισμό, απολύμανση και πρόληψη. Για να γίνει αυτό σωστά, πρέπει να προσδιορίσετε σε ποιο είδος συσκευής ανήκει η συσκευή.

Υπάρχουν 4 τύποι συσκευών:

 • υπερήχων;
 • μηχανική?
 • συνδυασμένα ·
 • ατμού.

Υπερηχογράφημα - ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, που απαιτούν τακτική φροντίδα. Ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό τους θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στη μεμβράνη.

Υπερηχητικός υγραντήρας Boneco

Μηχανική - αυτές είναι απλές συσκευές, λόγω του θορύβου που δημιουργείται και της μικρής απόδοσης του λιγότερο δημοφιλούς. Η φροντίδα τους συνεπάγεται τη συνεχή αντικατάσταση φυσιγγίων και τον συστηματικό καθαρισμό του δοχείου με νερό.

Finether - μηχανικός υγραντήρας με αρωματοθεραπεία

Συνδυασμένες - μάλλον δύσκολο να καθαριστούν οι υγραντήρες, οι οποίοι έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών. Το πρόβλημα της φροντίδας δημιουργείται λόγω του αυξημένου σχηματισμού σκόνης και κλίμακας στη συσκευή.

Ramili Baby Συνδυασμός υγραντήρα

Ατμός - αυτό το είδος συσκευής ρυθμίζει το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν σε ένα ζευγάρι, πράγμα που τους κάνει να μοιάζουν με ένα ηλεκτρικό βραστήρα, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων φροντίδας της μονάδας.

Υγραντήρας ατμού

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε είδος ενυδατικής κρέμας είναι επιρρεπής σε ανθοφορία του νερού, μέχρι τη μεταβολή των ιδιοτήτων του. Ο λόγος για αυτό είναι οι παύσεις στην εργασία της συσκευής. Η απολύμανση πραγματοποιείται για την εξάλειψη της ανθοφορίας. Βασικά, για τον καθαρισμό και την πρόληψη των υγραντήρων αέρα, χρησιμοποιούνται διαλύματα με χαρακτηριστική πικάντικη οσμή, επομένως συνιστάται η διεξαγωγή διαδικασιών σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους.

Οι συσκευές διαφέρουν και με ποιες βλαβερές ουσίες εγκαθίστανται σε αυτές. Λόγω αυτών, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων:

 • ο σχηματισμός πλάκας (αφρός ή άλας) μειώνει την παραγωγικότητα του υγραντήρα.
 • η εμφάνιση μικροοργανισμών, το καλούπι στο νερό, οι επιβλαβείς χημικές ουσίες κ.λπ. μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά τον καθαρισμό της συσκευής αφαλάτωσης, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται καθιερωμένα απορρυπαντικά, επειδή είναι δύσκολο να πλυθούν. Δεν συνιστάται επίσης η χρήση λειαντικών ουσιών.

Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από τη σχηματιζόμενη κλίμακα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. 1. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.
 2. 2. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας.
 3. 3. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο νερό από τη δεξαμενή, πλύντε προσεκτικά.
 4. 4. Καθαρίστε το ακροφύσιο με ένα μαλακό, υγρό πανί.
 5. 5. Αφαιρέστε το σφουγγάρι από την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι.
 6. 6. Εάν πρόκειται για έναν υγραντήρα υπερήχων (Boneco, Electrolux, Polaris), τότε σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ξεπλυθεί η μεμβράνη του. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ειδική βούρτσα, η οποία συνήθως παρέχεται μαζί με τη συσκευή.
 7. 7. Χρησιμοποιώντας την ίδια βούρτσα, καθαρίστε την υπολειπόμενη αποξήρανση όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες.

Ακολούθως χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συνταγές απορρυπαντικών, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν στη συσκευή εργασίας (όχι περισσότερο από 1 ώρα):

 • διάλυμα ξυδιού σε αναλογία 25 ml της ουσίας σε 500 ml νερού.
 • Ουσία με κιτρικό οξύ με ρυθμό 2-3 πακέτα ανά 1 λίτρο νερού.

Με τέτοιες λύσεις είναι απαραίτητο να αφήσετε τη συσκευή να λειτουργήσει και μετά από αρκετές ώρες για να ελέγξετε το αποτέλεσμα - εάν η πλάκα παραμείνει, ο καθαρισμός πρέπει να επαναληφθεί, διαφορετικά είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε καλά τη δεξαμενή με νερό. Στη συνέχεια, η μονάδα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Για να καθαρίσετε τη συσκευή από μικροοργανισμούς και χόρτα, πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά:

 1. 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 2. 2. Απελευθερώστε τον υγραντήρα από το υγρό υπόλειμμα.
 3. 3. Γεμίστε τη δεξαμενή με το προετοιμασμένο διάλυμα, το άλλο μέρος - το κάτω τμήμα της συσκευής.
 4. 4. Καθαρίστε το δοχείο με μια μαλακή βούρτσα.
 5. 5. Αφήστε το κάτω μέρος για 3-5 ώρες.
 6. 6. Ξεπλύνετε το δοχείο και το κάτω μέρος της συσκευής με νερό.
 7. 7. Συναρμολογήστε τη συσκευή.

Υπάρχουν οι παρακάτω συνταγές για λύσεις εναντίον αποθέσεων και μολυσματικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να παρασκευαστούν στο σπίτι (χρησιμοποιήστε τις σε ένα όργανο εργασίας για 1 ώρα):

 • οξικό διάλυμα.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου: 500 ml του παράγοντα έτσι ώστε το υγρό να καλύπτει ολόκληρο τον χώρο.
 • διάλυμα χλωρίνης ή λευκαντικού: 1 κουταλάκι του γλυκού. χλώριο ή λευκαντικό αραιώνονται σε 4,5 λίτρα νερού.

Εκτός από τον καθαρισμό, πραγματοποιείται επίσης απολύμανση. Αυτό πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά κάθε 7 ημέρες, αυτό αποτρέπει την εμφάνιση βακτηρίων στη συσκευή και την άνθηση του νερού. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις παρακάτω ενέργειες:

 1. 1. Ξεπλύνετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας τον ίδιο αλγόριθμο με την αφαλάτωση.
 2. 2. Παρασκευάστε το διάλυμα από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή λευκαντικό.
 3. 3. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο δοχείο.
 4. 4. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για περίπου 1 ώρα.
 5. 5. Απενεργοποιήστε τη συσκευή όταν αρχίσει να εξατμίζεται το υγρό.
 6. 6. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο διάλυμα, ξεπλύνετε τη συσκευή κάτω από το νερό.
 7. 7. Προσθέστε υγρό στο δοχείο, ανοίξτε τον υγραντήρα για 3 λεπτά.
 8. 8. Αποστραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε τη συσκευή.
 9. 9. Επαναλάβετε τη διαδικασία απολύμανσης μέχρι να εξαφανιστεί η χαρακτηριστική μυρωδιά υπεροξειδίου ή λευκαντικού.

Εάν πραγματοποιηθεί κανονική προφύλαξη, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η δημιουργία σχηματισμού στον υγραντήρα αέρα. Η συχνότητα εξαρτάται από την ποιότητα του νερού που χύνεται στο δοχείο. Προληπτική συντήρηση κάθε εβδομάδα. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 • Το απορρυπαντικό, το ξίδι, η σόδα ή το λεμόνι πρέπει να αραιώνονται με ζεστό νερό.
 • η λαμβανόμενη ουσία πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο καθαρισμού.
 • ξεπλύνετε το δοχείο.

Επίσης, θα πρέπει να αντικαταστήσετε εγκαίρως τα φυσίγγια και τα φίλτρα και να φροντίσετε την ποιότητα του νερού.

Πώς να πλένετε τον υγραντήρα αέρα

Για να μειώσετε την επίδραση της εποχιακής μείωσης της υγρασίας στο σώμα, πολλοί χρησιμοποιούν στους οικιακούς υγραντήρες αέρα. Αλλά αυτές οι συσκευές καθαυτές συσσωρεύουν σταδιακά πολλές βλαβερές ουσίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, επομένως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς να καθαρίζουμε τον υγραντήρα κλίμακας και άλλους μολυντές. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία της υγείας σας και της υγείας της οικογένειάς σας.

Προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του υγραντήρα

Κατά τη διάρκεια της συνεχούς λειτουργίας αυτής της συσκευής, αρχίζουν να εκδηλώνονται διάφορα προβλήματα που περιπλέκουν τη χρήση της. Με όρους, μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:

 1. Δημιουργία πλάκας στις εσωτερικές επιφάνειες αυτής της συσκευής. Είτε πρόκειται για σπρέι αλατιού είτε για σκουπίδια δεν είναι τόσο σημαντικό. Το κυριότερο είναι ότι μειώνουν την αποτελεσματικότητα του έργου του.
 2. Η δεύτερη ομάδα περιελάμβανε προβλήματα που επηρεάζουν δυσμενώς το σώμα και την υγεία εν γένει. Μεταξύ αυτών μπορούν να εντοπιστούν: η εμφάνιση παθογόνων παραγόντων, η ανθοφορία του νερού, η εμφάνιση μούχλας, ο σχηματισμός επιβλαβών χημικών ενώσεων και πολλά άλλα.

Αν λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, η φροντίδα του υγραντήρα μπορεί να χωριστεί σε τρία στάδια: τον καθαρισμό της συσκευής, την περιοδική απολύμανση και την πρόληψη. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυτή την ακολουθία για να καθαρίσετε ποιοτικά τον υγραντήρα αέρα.

Σημαντικό! Για να μην αναβληθεί η επερχόμενη εργασία για αόριστο χρόνο, διαβάστε για:

Ειδικότητα καθαρισμού κατά τύπο υγροσκοπικού μέσου

Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο και την αρχή λειτουργίας του. Εξετάστε τους βασικούς τύπους: μηχανική, ατμού, υπερήχων και συνδυασμένα.

Μηχανική

Η εργασία αυτών των συσκευών βασίζεται στον ψεκασμό νερού από τον ανεμιστήρα που τροφοδοτεί τη ροή του αέρα μέσω ειδικών φυσίγγων, τα οποία δέχονται νερό.

Το μειονέκτημα τέτοιων συσκευών ήταν πάντοτε:

 • υψηλό επίπεδο θορύβου ·
 • μικρές επιδόσεις.

Σημαντικό! Η φροντίδα του βασίζεται στην περιοδική αντικατάσταση φυσιγγίων και τον συνεχή καθαρισμό της δεξαμενής με νερό.

Χρησιμοποιείτε μια τέτοια συσκευή μόνο το χειμώνα και επομένως κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης χάνει την καθαρότητά της; Μάθετε αν χρειάζεστε έναν υγραντήρα το καλοκαίρι.

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι παρόμοια με τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού βραστήρα: το υπάρχον νερό στο εσωτερικό του βράζει και μετατρέπεται σε ατμό. Το κύριο πρόβλημα μιας τέτοιας συσκευής είναι ο σχηματισμός πλάκας ασβεστόλιθου. Ως αποτέλεσμα, η θερμική αγωγιμότητα του θερμαντικού στοιχείου μειώνεται απότομα και λειτουργεί ελαφρώς.

Σημαντικό! Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα αυτού του τύπου είναι ουσιαστικά ο ίδιος με την απομάκρυνση της κλίμακας και της βρωμιάς από τις ηλεκτρικές εστίες.

Υπερηχογράφημα

Ο πιο σύγχρονος τύπος moisturizers είναι υπερήχων. Με τη βοήθεια ειδικής μεμβράνης σε αυτές τις συσκευές, το νερό μετατρέπεται σε ψυχρό ατμό, το οποίο υγραίνει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας. Τέτοιες συσκευές απαιτούν συνεχή φροντίδα.

Σημαντικό! Ιδιαίτερη προσοχή όταν αποφασίζετε πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, αξίζει να ενεργοποιήσετε τη μεμβράνη.

Συνδυασμένες συσκευές

Τέτοιες συσκευές εκτελούν μια άλλη σημαντική λειτουργία - τον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη λειτουργία της ροής του αέρα μέσω υγρού φίλτρου. Ο καθαρισμός αυτής της συσκευής είναι η φροντίδα του φίλτρου και της δεξαμενής νερού.

Σημαντικό! Για κάθε έναν από αυτούς τους τύπους συσκευών είναι χαρακτηριστική η δυνατότητα ανθοφορίας του νερού στη δεξαμενή ή απλά μια αλλαγή στις ιδιότητές του. Αυτό οφείλεται σε διακοπές της εργασίας: το νερό στη δεξαμενή σταματά και αρχίζει να επιδεινώνεται και να γίνει πράσινο. Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από τα χόρτα, θα πρέπει όχι μόνο να τον καθαρίσετε, αλλά και να τον απολυμάνετε.

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε μια νέα συσκευή, διαβάστε τις κριτικές:

Καθαρισμός του υγραντήρα

Είναι πολύ απλό να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα στο σπίτι, το κύριο πράγμα δεν είναι να μην το αφήσετε να λερωθεί πολύ. Παρέχετε μια προληπτική συσκευή καθαρισμού κάθε μέρα. Για να το κάνετε αυτό:

 1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή.
 2. Προετοιμάστε μια λύση σαπουνιού σε ζεστό νερό.
 3. Ξεπλύνετε τη δεξαμενή νερού με μια μαλακή βούρτσα και κονίαμα.
 4. Ξεπλύνετε απαλά με τρεχούμενο νερό.
 5. Σκουπίστε και γεμίστε.

Σημαντικό! Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν γεμίζει τα μέρη εργασίας.

Μόλις σε 3-4 ημέρες πρέπει να καθαρίσετε τον υγραντήρα πιο προσεκτικά. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το νερό.
 2. Προετοιμάστε την απαιτούμενη ποσότητα μιας αδύναμης λύσης ξιδιού, ρίξτε το μέσα στη δεξαμενή.
 3. Αφήστε το διάλυμα στη δεξαμενή για μία ώρα.
 4. Στο τέλος του χρόνου, χύστε και ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.
 5. Εάν είναι απαραίτητο, βουρτσίστε το κάτω μέρος της δεξαμενής με μια βούρτσα.

Σημαντικό! Χρησιμοποιώντας αυτό το εγχειρίδιο, μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τον υγραντήρα με κιτρικό οξύ, αντικαθιστώντας το ξίδι. Παρακολουθήστε τα φίλτρα σε συσκευές. Πρέπει περιοδικά να αλλάζουν ανάλογα με τη φθορά.

Απολύμανση

Περίπου μία φορά την εβδομάδα θα χρειαστεί να απολυμάνετε τη συσκευή σας για να την προστατεύσετε από την εμφάνιση επιβλαβών βακτηρίων. Για να εκτελέσετε αυτήν την επεξεργασία της συσκευής σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Ξεπλύνετε τη συσκευή με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφηκε προηγουμένως.
 2. Προετοιμάστε το διάλυμα από λευκαντικό (υπεροξείδιο) σε αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού. λευκαντικό ανά λίτρο νερού.
 3. Ρίξτε το μίγμα στη δεξαμενή.
 4. Ενεργοποιήστε τη συσκευή.
 5. Μόλις ο υγραντήρας σας αρχίσει να εξατμίζει τη λύση, απενεργοποιήστε την.
 6. Μετά από 2-3 λεπτά, αποστραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
 7. Ρίξτε συνηθισμένο νερό στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε το. Αφήστε το να λειτουργήσει για 2-3 λεπτά.
 8. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τη συσκευή.
 9. Συνιστάται να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί η οσμή του λευκαντικού.

Σημαντικό: Όλες οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης πρέπει να εκτελούνται σε ανοιχτό χώρο (π.χ. μπαλκόνι) ή σε εξωτερικούς χώρους.

Απομάκρυνση μούχλας

Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από το καλούπι, θα πρέπει να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις που περιγράφονται παραπάνω ως ένα ενιαίο συγκρότημα. Μόνο στην περίπτωση αυτή είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από επιβλαβή βακτήρια - αυτό είναι πιο δύσκολο από τη χρήση συμβατικής κλίμακας.

Σημαντικό! Η απλούστερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αποφυγή της στασιμότητας του νερού.

Χρήσιμες συμβουλές:

 1. Για να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα λιγότερο συχνά, χρησιμοποιήστε μαλακό ή απεσταγμένο νερό.
 2. Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση της συσκευής σε πλήρη ισχύ και όταν φτάσετε στην επιθυμητή υγρασία, είναι καλύτερο να την απενεργοποιήσετε τελείως.
 3. Για να καθαρίσετε τον υπερηχητικό καθαριστή αέρα, δεν συνιστάται η χρήση σκληρών αντικειμένων (κουρέλια, βούρτσες). Μην χρησιμοποιείτε μαχαίρια κ.λπ.
 4. Πριν από τον καθαρισμό της συσκευής, προετοιμάστε όλα τα απαραίτητα για τη διαδικασία αυτή, ώστε να μην σας αποσπάται η προσοχή από την αναζήτηση εργαλείων ή εργαλείων και να ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες τόσο γρήγορα όσο και ποιοτικά.
 5. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση της συσκευής για άλλους σκοπούς.

Σημαντικό! Μόλις τελειώσετε με τον καθαρισμό της συσκευής, αξιολογήστε κριτικά τη θέση της τοποθεσίας της στο σπίτι σας. Διαβάστε μια χρήσιμη δημοσίευση σχετικά με το πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο.

Βίντεο υλικό

Από αυτό το άρθρο μάθατε πώς να καθαρίζετε τον υγραντήρα αέρα στο σπίτι, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και προσπάθεια. Και το πιο σημαντικό, να θυμάστε ότι αυτή η συσκευή φέρνει μόνο οφέλη στο σπίτι σας, μην ξεχάσετε να τα καθαρίζετε τακτικά και να τα απολυμαίνετε.

Συμβουλή 1: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

 • - νερό ·
 • - rag;
 • - διάλυμα ξυδιού.
 • - διαλύματος χλωρίου.

Συμβουλή 2: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα

 • Υγραντήρες αέρα το 2018
 • Οδηγίες λειτουργίας για τον υγραντήρα το 2018

Η υγρασία του δωματίου

Χρήση υγραντήρα το καλοκαίρι

Συμβουλή 4: Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα

Οικιακά κόλπα

Δημιουργικό πνεύμα

Γρήγορο, αλλά ενοχλητικό

Θαύματα της εφεύρεσης

 • Μερικές ακόμα επιλογές για έναν αυτο-κατασκευασμένο υγραντήρα το 2018

Συμβουλή 5: Τα οφέλη του υγραντήρα αέρα για τα παιδιά

Υγρασία και υγεία του μωρού

Η άνετη υγρασία για έναν ενήλικα είναι 50-60%. Με αυτόν τον δείκτη δεν υπάρχει αίσθηση ζοφείας, αναπνέει εύκολα και ελεύθερα. Για τα παιδιά, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη - 60-65%. Έως και 7 χρόνια το σώμα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί πλήρως, η ανταλλαγή θερμότητας συμβαίνει κυρίως μέσω των πνευμόνων και όχι μέσω του δέρματος. Κατά συνέπεια, μέσω της αναπνοής, το σώμα του παιδιού χάνει πολύ υγρό.

Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν. Στο ρινοφάρυγγα, μορφή κρούστας που δυσκολεύουν την αναπνοή. Ομοίως, χάνονται οι προστατευτικές λειτουργίες των βλεννογόνων και αυτό οδηγεί σε κρυολογήματα, αλλεργίες στη σκόνη και άλλες ουσίες που βρίσκονται στον αέρα. Η μακρά διαμονή σε ένα ξηρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει άσθμα. Για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νερό στο χώρο, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υψηλή υγρασία έχει επίσης πολλές αρνητικές πλευρές. Η πιθανότητα εμφάνισης στηθάγχης με υγρασία 70-90% αυξάνεται κατά 3 φορές, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο με υγρόμετρο.

Επιλογή υγραντήρα

Υπάρχουν 3 είδη υγραντήρων για χώρους διαβίωσης:

Κάθε μοντέλο έχει τα υπέρ και τα κατά. Υγραντήρας ατμού εξατμίζει το νερό με βρασμό. Το νερό απολυμαίνεται, αλλά υπάρχει συμπύκνωση στα αντικείμενα. Συχνά, η υγρασία εισέρχεται στο εσωτερικό των ηλεκτρικών συσκευών, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και σταθεροί ήχοι γουργουρίσματος. Σε ένα σπίτι με παιδιά μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού ο ατμός είναι πολύ ζεστός.

Παραδοσιακός υγραντήρας Όπως ένας ανεμιστήρας που φυσά υγρές επιφάνειες, εξάτμιση της υγρασίας. Υπάρχουν ήσυχα και θορυβώδη μοντέλα, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά αυτή την παράμετρο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή, ο αέρας δεν είναι πιθανό να κορεστεί με υγρασία. Αλλά μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική μόνο για μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα.

Υγροποιητής υπερήχων ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο. Ο ήχος χαμηλής συχνότητας σπάει το νερό σε πολύ μικρά σωματίδια που ψεκάζονται στο δωμάτιο. Κατά τη χρήση, όλα τα άλατα που περιέχονται στο υγρό εισέρχονται στον αέρα, χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, μπορούν να εμφανιστούν γκρίζοι λεκέδες στα αντικείμενα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το νερό πριν ψεκαστείτε. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα που βοηθούν στην απολύμανση του αέρα. Η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στον όγκο του υγραντήρα. Κατά μέσο όρο, σε ένα κανονικό διαμέρισμα το χειμώνα με κεντρική θέρμανση, ο υγραντήρας ανά ώρα ψεκάζει 350-500 γραμμάρια νερού. Αυτό αρκεί για να αποκτήσετε βέλτιστη υγρασία 60% στα 20 τετραγωνικά μέτρα. Μια μέρα για να διατηρηθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα απαιτεί τουλάχιστον 6 λίτρα νερού. Εάν ο όγκος είναι σημαντικός, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το υγρό και εάν ο υγραντήρας είναι 1 λίτρο, τότε πρέπει να το θυμάστε αρκετές φορές την ημέρα.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματη απενεργοποίηση. Μερικοί σταματούν να εργάζονται στο τέλος του νερού, άλλοι σταματούν όταν φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δεύτερα είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο είναι πολύ βολικό, αλλά η τιμή με αυτή τη συσκευή αυξάνεται κατά 20-30%.

Πολλοί υγραντήρες έχουν φίλτρα για το νερό και τον αέρα, πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτική βάση. Προηγουμένως, καθορίστε το κόστος αυτών των ανταλλακτικών, ορισμένες φορές υπερβαίνει κατά πολύ την τιμή της ίδιας της συσκευής. Μια τέτοια αγορά θα είναι πολύ δαπανηρή στην υπηρεσία.

Ένας σημαντικός δείκτης είναι ο χώρος συντήρησης, κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου και μην το αγνοείτε. Και είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στον θόρυβο, επειδή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και με δυνατά ηχεί το παιδί είναι δύσκολο να κοιμηθεί.

Η αγορά ενός υγραντήρα είναι μια αναγκαιότητα στα σύγχρονα διαμερίσματα. Η θέρμανση, η παρουσία μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών, οδηγεί σε μείωση της υγρασίας και αυτό είναι επικίνδυνο για το μωρό. Αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι από το κόστος του, αλλά από την αποτελεσματικότητα του έργου.

Συμβουλή 6: Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα στον παιδικό σταθμό;

Είναι επιθυμητό το παιδί να αναπνέει αέρα με υγρασία περίπου 40-60%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογέννητα, όπου η λεπτή βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει γρήγορα. Και σε αυτή την κατάσταση, διάφορες μολύνσεις εύκολα διεισδύουν. Σε ένα δωμάτιο με θέρμανση ενεργοποιημένο, η υγρασία είναι συνήθως περίπου 30%. Οι υγρές πετσέτες στις μπαταρίες μειώνουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν αυξάνουν σημαντικά την υγρασία. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε το έργο αυτό τον υγραντήρα.

Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να αρρωσταίνει, η ενυδατική κρέμα θα έρθει επίσης στη διάσωση. Ο υγρός αέρας βοηθά τον ρινικό βλεννογόνο να καταπολεμήσει τη λοίμωξη και να μην την αφήσει να προχωρήσει περισσότερο στην αναπνευστική οδό. Μειώνει την αφθονία της βλέννας, δηλαδή, η ρινική καταρροή γίνεται λιγότερο έντονη. Αλλά η πιθανότητα ότι η ασθένεια θα φτάσει στο λαιμό και θα αρχίσει να βήχει, επίσης μειώνεται. Όταν το μωρό είναι αδύναμο, συχνά άρρωστο, η κρεβατοκάμαρά του πρέπει να έχει ενυδατική κρέμα.

Εκτός από τον σχηματισμό του ίδιου του ατμού, πολλές από αυτές τις συσκευές παρέχουν επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες: τον καθαρισμό του αέρα, τον ιονισμό, τον αρωματισμό. Λίγα λόγια για τα οφέλη καθενός από αυτά στο δωμάτιο των παιδιών. Ενσωματωμένο φίλτρο Είναι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους των σπιτιών που χτίζονται κοντά στους δρόμους. Το δωμάτιο του παιδιού θα πρέπει να αερίζεται συχνά. Και αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε μετά από κάθε άνοιγμα, σχηματίζεται ένα στρώμα σκόνης στο πάτωμα. Δεν θα είναι περιττό να το αφαιρέσετε αμέσως με τη βοήθεια ενός καθαριστή ενσωματωμένου στον υγραντήρα.

Ιονισμός του αέρα την απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια. Αυτή η επιλογή του υγραντήρα είναι απλά απαραίτητη για το συχνά άρρωστο παιδί ή κατά την περίοδο της επιδημίας. Ακόμα κι αν κάποιος από το σπίτι έχει ήδη αρχίσει να αρρωσταίνει, ο ιονιστής στο δωμάτιο των παιδιών θα προστατεύσει το μωρό, θα τον βοηθήσει να μην μολυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το σκόρδο ή τα κρεμμύδια, τοποθετημένα στο δωμάτιο, μόνο χωρίς τη δυσάρεστη οσμή.

Αρωματοποίηση - μια λειτουργία που σας επιτρέπει να προσθέσετε διάφορα αιθέρια έλαια στον ατμό από τον υγραντήρα. Δεν είναι μόνο να κάνει μια ωραία οσμή στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια των αρωμάτων, είναι δυνατό να επηρεαστεί το σώμα του μωρού: ηρεμία, ευθυμία, απολύμανση. Κάθε λάδι έχει κάποια δράση. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί ξεκινήσει να βήχει ή να τρέχει μύτη, θα είναι κατάλληλος ο ευκάλυπτος ή η έλατο. Χωρίς περιττά φάρμακα, μπορείτε να θεραπεύσετε ήδη την ασθένεια. Και η λεβάντα ή το βάλσαμο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ακούραστα στο ανατριχιαστικό παιδί.

Στα διαμερίσματά μας υπάρχει σχεδόν πάντα πολύ ξηρός αέρας, εξαιρετικά επιβλαβής για τα μικρά παιδιά. Ο υγραντής αγωνίζεται ήρεμα με ένα τέτοιο πρόβλημα, βοηθώντας τα παιδιά να παραμείνουν υγιή.

Συμβουλή 7: Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα

Υγραντήρας ατμού

Για να καταλάβετε ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα είδη. Οι κατασκευαστές παράγουν υγραντήρες πολλών τύπων. Ο απλούστερος - ατμός, λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, το οποίο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ένα καλό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα υδροστατικά και σταθερά φίλτρα. Κατά τη λειτουργία, αρκεί να καθαρίζετε περιοδικά τη δεξαμενή και να καθαρίζετε το περίβλημα. Έλλειψη υγραντήρα - θορυβώδης λειτουργία, υψηλή κατανάλωση ισχύος (ισχύς 500 W), μη ασφαλής - μπορείτε να καείτε με ζεστό ατμοκίνητο εκτοξευτήρα.

Παραδοσιακός υγραντήρας

Ασφαλής και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (ισχύς μέχρι 60 watt), ένας υγραντήρας ψυχρής δράσης ή παραδοσιακός. Αρχή λειτουργίας - σε ένα δοχείο με νερό, ένα φίλτρο χαμηλώνει κατά το ήμισυ, μέσω του οποίου εξατμίζεται το νερό και με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα υγραίνει τον αέρα στο σπίτι. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε να χύσετε νερό, πλύνετε τη δεξαμενή εγκαίρως. Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι χαμηλή, διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας, δεν είναι δυνατό να υγρανθεί υπερβολικά ο αέρας στο διαμέρισμα.

Υγροποιητής υπερήχων

Ο υγραντήρας αέρα για το διαμέρισμα είναι υπερηχητικό είναι το πιο μοντέρνο μοντέλο. Η ουσία της εργασίας είναι ότι μια μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλάντωσης εισάγεται στη διάταξη, η οποία μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα για το παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο, ρίξτε μια ματιά στο υπερηχογράφημα. Μειονέκτημα - χρειάζεται προσεκτική φροντίδα, δεν μπορείτε να ρίξετε σκληρό νερό. Για να μαλακώσετε τη χρήση νερού με ειδικές κασέτες.

Ποιος κατασκευαστής προτιμώ;

Μοντέλα του ίδιου τύπου, αλλά από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα. Φυσικά, για να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμα θα βοηθήσει τους πωλητές συμβούλους, αλλά δεν είναι εκτός τόπου θα είναι μια σύντομη επισκόπηση των κατασκευαστών. Ο καλύτερος δημιουργός της τεχνολογίας του κλίματος είναι η Ελβετία, η εταιρεία Plaston. Παράγει τα σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προϊόντα των εταιρειών Electrolux, Aircomfort.

Τα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών δεν λάμπουν με την ποιότητα, αυτό αντισταθμίζεται από την προσβασιμότητα των τιμών. Οι κινεζικοί σχεδιαστικοί υγραντήρες είναι δύσκολο να διακριθούν από το Plaston - στη γενικά διαθέσιμη κατηγορία τιμών, τη μάρκα Cooper Hunter. Ποιο είδος υγραντήρα επιλέγει να αποφασίσει, με βάση πόσο πρέπει να αυξήσετε την υγρασία σε ποια αίθουσα θα σταθεί.

Ο σωστός καθαρισμός του υγραντήρα

Ο υγραντήρας αέρα δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο που αποτρέπει πολλές ασθένειες και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης. Τέτοιες συσκευές έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων, αλλά μολύνουν γρήγορα.

Απλά αγοράστε μια ενυδατική κρέμα και απολαύστε ότι δεν θα λειτουργήσει. Θα πρέπει να μάθω πώς να φροντίζω τη συσκευή. Η καθαρότητα της δεξαμενής και του φίλτρου καθορίζει το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι, καθώς και την υγεία της οικογένειας.

Γιατί χρειάζομαι μια συσκευή;

Ο πολύ ξηρός ή υγρός αέρας επηρεάζει δυσμενώς την υγεία του νοικοκυριού και την κατάσταση των επίπλων.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι. Συνιστάται να τη διατηρήσετε κατά 30-50% για να αποφύγετε προβλήματα υγείας.

Το κύριο πλεονέκτημα του υγραντήρα είναι να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ξηρού αέρα, η οποία μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα προβλήματα:

 • ξηροί οφθαλμοί ·
 • πονόλαιμο?
 • ξηρότητα των ρινικών διόδων και ακόμη και αιμορραγία.
 • το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη γίνονται πιο συνηθισμένα.
 • Το δέρμα στα χέρια και στα χείλη είναι ραγισμένο.
 • τα συμπτώματα αλλεργιών επιδεινώνονται.
 • το άσθμα επιδεινώνεται.
 • το δέρμα κνησμός?
 • Τα ξύλινα έπιπλα και τα δάπεδα μπορούν να σπάσουν και να σπάσουν.

Με τη βοήθεια της υγρασίας, ο αέρας καθαρίζεται. Εμφανίζεται περισσότερη υγρασία, χάρη στην οποία δεν προκύπτουν πλέον προβλήματα υγείας.

Πλεονεκτήματα του υγραντήρα:

 1. Το δέρμα του μωρού δεν θα σπάσει. Ο ξηρός αέρας μπορεί επίσης να επιδεινώσει το έκζεμα και άλλες χρόνιες παθήσεις του δέρματος. Η επαρκής υγρασία βοηθά το μωρό να καταπολεμά τέτοιες ασθένειες και βελτιώνει επίσης τη γενική υγεία.
 2. Τη νύχτα τα παιδιά κοιμούνται ειρηνικά. Εάν ο αέρας είναι ξηρός, το μωρό θα είναι συνεχώς με μια βουλωμένη μύτη και ένα βήχα το πρωί.
 3. Βοηθάει τον ενήλικα και το παιδί να ανακάμψει ταχύτερα μετά από κρύο και γρίπη. Ο υγραντήρας διευκολύνει τα συμπτώματα των αναπνευστικών ασθενειών. "Λιπαίνει τα ρινικά περάσματα", γεγονός που διευκολύνει την αναπνοή. Βοηθά επίσης να ανακουφίσει τον πόνο στο λαιμό.
 4. Η χρήση ενός υγραντήρα σε συνδυασμό με ένα υψηλής ποιότητας εσωτερικό καθαριστικό μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του άσθματος.
 5. Από την υγρασία στο δωμάτιο εξαρτάται από την υγεία των μαλλιών. Το δέρμα στο κεφάλι γίνεται ερεθισμένο και ξηρό, κνησμός και νιφάδες εκτός αν ο αέρας είναι ξηρός. Σε ένα επαρκές επίπεδο υγρασίας, τα μαλλιά παύουν να είναι εύθραυστα και ξηρά, αρχίζουν και πάλι να «αναπνέουν και να ζουν».
 6. Ο υγρός αέρας μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό. Εάν είναι στεγνό όταν έρχεται σε επαφή με τρίχες ζώων ή πλεκτά, δημιουργούνται σπινθήρες.
 7. Ο υγρός αέρας είναι χρήσιμος για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Για να επιβιώσουν και να ανθίσουν χρειάζονται νερό από το έδαφος και τον αέρα.

Αυτή η συσκευή είναι απλά απαραίτητη για κάθε σπίτι. Παράγει πολλά οφέλη τόσο για το σπίτι όσο και για τους κατοίκους του.

Γιατί να καθαρίσετε;

Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, πρέπει να ξέρετε πώς να το καθαρίσετε σωστά και γιατί θα πρέπει να γίνει.

Ο τακτικός καθαρισμός όχι μόνο θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της ενυδατικής σας ουσίας, δεν θα επιτρέψει τη μούχλα και τα μικρόβια να εισέλθουν στον αέρα.

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε:

 1. Χρησιμοποιήστε αποσταγμένο ή απομεταλλωμένο νερό. Το νερό της βρύσης περιέχει μέταλλα που προάγουν την εμφάνιση μούχλας. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να αγοράσετε φιλτραρισμένο νερό.
 2. Η αλλαγή του υγρού πρέπει να γίνεται καθημερινά. Το μόνιμο νερό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας.
 3. Κανονικός καθαρισμός. Για να αποφευχθεί η διείσδυση επιβλαβών μικροοργανισμών στον αέρα, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τον υγραντήρα κάθε εβδομάδα. Τακτικά σκουπίστε το εσωτερικό με απολυμαντικά.
 4. Μην ξεχάσετε να αλλάξετε το φίλτρο. Όχι όλοι οι υγραντήρες έχουν αυτό το στοιχείο, αλλά αν είναι, θα πρέπει να αλλάζουν όσο συχνά συνιστά ο κατασκευαστής. Εάν αυτό δεν γίνει, το καλούπι και τα βακτηρίδια θα μπει στον αέρα.

Γίνεται σαφές ότι ο ξηρός αέρας και η έλλειψη καθαρισμού μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του νοικοκυριού.

Δεν έχει σημασία τι είδους συσκευή έχετε (υπερήχων, με φίλτρο αέρα ή ατμό), πρέπει να το πλένετε εβδομαδιαίως.

Σαπούνι διάλυμα

Οι έγκαιρες διαδικασίες υγιεινής θα αποτρέψουν το σχηματισμό ασβεστολιθικών αποθέσεων.

Δεν συνιστάται επαγγελματικό προϊόν καθαρισμού. Στη συνέχεια, επιβλαβείς χημικές ουσίες θα απελευθερωθούν στον αέρα.

Για να πλύνετε την πλάκα στο εσωτερικό της είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας συνηθισμένης λύσης σαπουνιού στο σπίτι και εάν πραγματοποιείτε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να αποφύγετε τον σχηματισμό κλίμακας.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα;

Αρχικά, πρέπει να την αποσυνδέσετε από το δίκτυο. Κατόπιν ξεπλύνετε το δοχείο με νερό.

Καθαρισμός του υγραντήρα από την κλίμακα:

 1. Προετοιμάστε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα σαπουνιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροκανίδια οικιακού σαπουνιού ή απορρυπαντικού πιάτων.
 2. Ο ιστός ή η βούρτσα υγραντούν σε διάλυμα αφρού και επεξεργαστείτε το δοχείο από μέσα. Εάν η πλάκα δεν χρησιμοποιεί το ύφασμα και εάν η βρωμιά δεν πλυθεί, πάρτε τη βούρτσα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βούρτσα με μια οδοντόβουρτσα ή μια άκαμπτη πλευρά του σφουγγαριού κουζίνας (πάρτε ακριβώς ένα καινούργιο).
 3. Κατά τη διάρκεια της τριβής, μην πιέζετε σκληρά τη δεξαμενή, είναι ανεπιθύμητο να το ξύσετε.

Καθώς ένα απορρυπαντικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λουτρά ή τουαλέτες. Είναι πολύ επιθετικοί και μπορούν να καταστρέψουν τη συσκευή.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Μπορείτε επίσης να πλύνετε τη δεξαμενή με υπεροξείδιο. Αξίζει φθηνό, αλλά καθαρίζει τέλεια.

Χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να απολυμάνετε το δοχείο. Μόνο πριν τη χρήση πρέπει να αραιωθεί.

Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα με υπεροξείδιο; Το θέμα είναι σχετικό και ενδιαφέρον για πολλούς ιδιοκτήτες της συσκευής.

 1. Κατ 'αρχάς, καθαρίστε τη δεξαμενή με διάλυμα σαπουνιού, ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
 2. Στο δοχείο, αραιώστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου (1 κουταλάκι του γλυκού) με 1 λίτρο νερού.
 3. Κλείστε τη συσκευή και συνδεθείτε στο δίκτυο. Χρειάζεται η συσκευή να λειτουργήσει λίγο. Έτσι, όχι μόνο η δεξαμενή, αλλά και άλλα εξαρτήματα της συσκευής θα καθαριστούν.
 4. Όταν εμφανιστεί ο ατμός, απενεργοποιήστε αμέσως τη συσκευή. Μην απορρίπτετε το διάλυμα, μην το αφήνετε για λίγα λεπτά στη δεξαμενή.
 5. Κατόπιν αδειάστε τη συσκευή και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
 6. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι δύσκολο να πλυθεί από την πρώτη φορά. Επομένως, συμπληρώστε τη δεύτερη φορά με απεσταγμένο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία, αφήστε τη συσκευή να λειτουργήσει μόνο για 3-5 λεπτά.
 7. Κατόπιν ξεπλύνετε ξανά τη δεξαμενή και ξεπλύνετε με καθαρό υγρό.

Για να πλύνετε, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό. Απομένει μόνο να στεγνώσει ο υγραντήρας σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο.

Ξύδι

Εάν η συσκευή απαιτεί γενικό καθαρισμό, μην βιαστείτε να τη μεταφέρετε στο εργαστήριο. Προσπαθήστε να καθαρίσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ξύδι τραπεζιού

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα:

 1. Προετοιμάστε όχι πολύ συμπυκνωμένο διάλυμα. Για 1 λίτρο απεσταγμένου νερού, ρίξτε 1 κουτ. ξύδι.
 2. Πρώτον, η συσκευή πλένεται με διάλυμα σαπουνιού και ξεπλένεται για να αφαιρεθεί κάποια ακαθαρσία και να προετοιμαστεί για τη διαδικασία.
 3. Στη συνέχεια, η συσκευή σκουπίζεται με ένα πανί που αποξέεται σε οξικό διάλυμα.
 4. Αφήστε το φάρμακο να δράσει. Λίγα λεπτά θα είναι περισσότερο από αρκετό.
 5. Κατόπιν ξεπλύνετε τη δεξαμενή και τα άλλα μέρη του υγραντήρα με καθαρό νερό.
 6. Σκουπίστε τη συσκευή με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

Μετά από αυτή τη θεραπεία, από τη δεξαμενή θα ρέει μια δυσάρεστη οσμή ξιδιού. Μπορείτε να το ξεφορτωθείτε αν αφήσετε τη συσκευή στο μπαλκόνι ή βγείτε έξω στο δρόμο.

Η συσκευή πρέπει να αερίζεται καλά. Ίσως θα χρειαστούν αρκετές ώρες.

Είναι δυνατός ο καθαρισμός του υγραντήρα από την κλίμακα και το καλούπι με διάλυμα χλωρίου. Η φροντίδα αυτή δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται συχνότερα από 1 φορά σε 2 εβδομάδες. Εντούτοις, το χλώριο είναι χημεία.

Πώς να πλύνετε τον υγραντήρα:

 1. Προετοιμάστε το διάλυμα. Σε άλλο δοχείο, ρίξτε 4,5 λίτρα απεσταγμένου νερού και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού. χλώριο. Ανακατέψτε καλά το διάλυμα.
 2. Ρίξτε μέρος στη δεξαμενή του υγραντήρα. Μην ενεργοποιείτε τη συσκευή, αφήστε λίγο το διάλυμα. Θα είναι αρκετό για 1 ώρα, έτσι ώστε να χάνουν το καλούπι και οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και οι κλίμακες να εξασθενίζουν.
 3. Ξεπλύνετε τη δεξαμενή με καθαρό νερό. Είναι επιθυμητό να ξεπλένετε τον υγραντήρα αρκετές φορές.

Μετά τη θεραπεία με χλώριο, μπορεί να προκληθεί και μια δυσάρεστη οσμή από τη συσκευή. Επομένως, η δεξαμενή πρέπει να αερίζεται.

Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από το πόσο σκληρό νερό χρησιμοποιείται κατά τη λειτουργία του υγραντήρα. Αλλά συνιστάται όλοι να τηρήσετε τις συγκεκριμένες συστάσεις και να μην εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία πιο συχνά από ό, τι είναι απαραίτητο.

Κιτρικό οξύ

Μια ασφαλέστερη μέθοδος καθαρισμού είναι η χρήση σόδας με λεμόνι ή κιτρικό οξύ. Και τα δύο προϊόντα είναι ασφαλή για την υγεία του νοικοκυριού.

Πώς να καθαρίσετε σωστά:

 1. Προετοιμάστε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα λίτρο νερού. l. Κιτρικό οξύ ή χυμός από ένα εσπεριδοειδές και 1 κουταλιά της σούπας. l. σόδα.
 2. Το διάλυμα που προκύπτει χύνεται στη δεξαμενή και ενεργοποιεί τη συσκευή. Η συσκευή πρέπει να λειτουργεί για μια ώρα. Έτσι, όχι μόνο η δεξαμενή, αλλά και το φίλτρο, πρέπει να καθαρίζονται.
 3. Στο τέλος, απενεργοποιήστε τη συσκευή, περιμένετε 30 λεπτά και ξεκινήστε να κλιμακώνετε την κάμψη.

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για συσκευές μηχανικού τύπου.

Οι υπερηχητικές συσκευές δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένες. Απλά ρίχνουμε το παρασκευασμένο διάλυμα μέσα και αφήνουμε για μερικές ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η απολέπιση θα μαλακώσει και θα είναι πιο εύκολο να το πλύνετε.

Κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα, βγείτε στο μπαλκόνι ή στο δρόμο. Η δεύτερη επιλογή είναι να φύγετε από τις εγκαταστάσεις για αρκετές ώρες.

Ο έγκαιρος καθαρισμός όχι μόνο προστατεύει το νοικοκυριό από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, αλλά προστατεύει τη συσκευή από το σχηματισμό ισχυρής κρούστας πλάκας.

Συστάσεις

Ως καθαριστής στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά προϊόντα. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε τον προτεινόμενο αλγόριθμο των ενεργειών και να μην το παρακάνετε με το πλύσιμο.

 1. Χρησιμοποιήστε άκαμπτες βούρτσες για μεμβράνες υπερηχητικών συσκευών είναι αδύνατο. Πλύνετε τη συσκευή με τα εξαρτήματα που συνοδεύουν την συσκευή.
 2. Μην επιτρέπετε τη διείσδυση διαλυμάτων καθαρισμού μέσα στη συσκευή.
 3. Πριν από τη συναρμολόγηση των εξαρτημάτων, είναι απαραίτητο να τα στεγνώνετε καλά ή να τα σκουπίζετε με ένα μαλακό, στεγνό πανί.
 4. Αντί της σόδας, του κιτρικού οξέος, του χλωρίου και του ξυδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά μέσα καθαρισμού για να απομακρύνετε την κλίμακα των βραστήρων. Απολυμαίνουν και γρήγορα να απαλλαγούν από την κλίμακα ασβέστη. Το χλώριο μπορεί να αντικατασταθεί με χλωρίνη, αλλά δεν μπορούν να αναμειχθούν μαζί, οι επικίνδυνες ατμοί, επιβλαβείς για την υγεία, θα απελευθερωθούν.
 5. Καθαρίστε μόνο με σόδα ή κιτρικό οξύ δεν μπορεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιωθεί με νερό. Αυτές είναι κονιοποιημένες ουσίες που μπορούν να χαράξουν τη δεξαμενή.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος όπως σωστά και πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα.

Μην περιμένετε μέχρι να σκληρυνθεί η επικάλυψη και η δεξαμενή να καλύπτεται με παχιά κρούστα. Αφιερώστε λίγο χρόνο και καθαρίστε τη συσκευή εγκαίρως για να αποφύγετε προβλήματα με τη συσκευή στο μέλλον.

Καθαρισμός και συντήρηση του φίλτρου του υγραντήρα

Η αποτελεσματικότητα των υγραντήρων διαφόρων μοντέλων και η ανθεκτικότητά τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή και έγκαιρη συντήρηση. Πριν από τον καθαρισμό του υγραντήρα, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνουν τον χρόνο και τις μεθόδους καθαρισμού και απολύμανσης της συσκευής.

Κομψός υγραντήρας αέρα Ποτ φύσης

Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των υγραντήρων

Η λειτουργία των υγραντήρων περιπλέκεται συχνά από προβλήματα που μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε δύο κύριες ομάδες:

 • Δημιουργία εναπόθεσης αλάτων και κλίμακας σε εσωτερικές επιφάνειες και στοιχεία της συσκευής. Τέτοιες καταθέσεις οδηγούν σε μείωση της απόδοσης του υγραντήρα και μείωση της διάρκειας ζωής του.
 • Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Βασικά, αυτά τα ερωτήματα αφορούν την εμφάνιση παθογόνων παραγόντων στις επιφάνειες των φίλτρων, την άνθηση του νερού, τον σχηματισμό διαφόρων χημικών ενώσεων.

Με βάση αυτό, η φροντίδα για τον υγραντήρα αέρα μπορεί να διαιρεθεί σε καθαρισμό, απολύμανση και εφαρμογή προληπτικών μέτρων.

Καθαρισμός του υγραντήρα σύμφωνα με τον τύπο του

Για τους υγραντήρες που λειτουργούν σύμφωνα με διαφορετικές αρχές, είναι χαρακτηριστικοί διάφοροι τύποι ρύπανσης. Ως εκ τούτου, αξίζει να γίνει διάκριση μεταξύ των κύριων τύπων υγραντήρων και να γνωρίζουμε τους κύριους δυνατούς χώρους για την εμφάνιση διαφόρων ειδών αποθεμάτων.

 • Οι λεγόμενες "πλύσεις αέρα" είναι συνδυασμένες συσκευές που παρέχουν όχι μόνο ενυδάτωση, αλλά και καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Η εργασία βασίζεται στη ροή της ροής αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα μέσω ενός υγρού φίλτρου. Ο καθαρισμός του υγραντήρα μιας τέτοιας τροποποίησης προϋποθέτει την επεξεργασία ή την αντικατάσταση του φίλτρου, τη ρύθμιση της δεξαμενής νερού.

Πλάκα στον υγραντήρα

Επιπλέον, όλοι οι υγραντήρες χαρακτηρίζονται από την πιθανότητα ανθοφορίας ή αλλαγής των ιδιοτήτων του νερού. Τις περισσότερες φορές αυτό το πρόβλημα προκαλείται από διακοπές στη λειτουργία της συσκευής ή από ανεπαρκή κατανάλωση νερού. Μετά από λίγες μέρες χωρίς κίνηση, το νερό παραμένει στάσιμο, εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή και σχηματίζεται βλέννα. Ο βασικότερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος είναι η τακτική αντικατάσταση του υγρού στον υγραντήρα.

Δεξαμενή μολυσμένου νερού

Καθαρισμός του υγραντήρα στο σπίτι

Πριν από αυτό, πώς να καθαρίσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα (ή οποιοδήποτε άλλο μοντέλο που λειτουργεί με ηλεκτρισμό), είναι απαραίτητο να απενεργοποιηθεί. Συνιστάται να αποσυνδέετε το καλώδιο (βγάλτε το από την πρίζα).

Όλα τα άλλα έργα εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Το σύνολο του νερού από το δοχείο υγρού αποστραγγίζεται. Το ίδιο το δοχείο είναι καλά πλυμένο με ζεστό νερό, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί ένα μαλακό πανί που δεν βλάπτει τα τοιχώματα του πλοίου. Μην χρησιμοποιείτε πρότυπα απορρυπαντικά για το πλύσιμο του δοχείου. Το γεγονός είναι ότι αυτές οι οικιακές χημικές ουσίες μπορεί να περιέχουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν μεμονωμένα εξαρτήματα της συσκευής. Επιπλέον, τα υπολείμματα ενός τέτοιου απορρυπαντικού (με κακή έκπλυση του υγραντήρα) μπορούν να εισέλθουν στον αέρα κατά τη λειτουργία της συσκευής, πράγμα που θα επηρεάσει δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.
 • Εάν η μόλυνση δεν μπορεί να αφαιρεθεί με ένα κουρέλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φάρμακα που συνιστώνται από τους κατασκευαστές συσκευών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λύσεις της συνηθισμένης σόδας ψησίματος ή κιτρικού οξέος βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων τύπων καταθέσεων.

Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά για να καθαρίσετε τους υγραντήρες, ειδικά για τους υγραντήρες ατμού. Οποιαδήποτε ζημιά στο ακροφύσιο του εξατμιστή μπορεί να προκαλέσει εντελώς βλάβη στη μονάδα. Εάν η κλίμακα δεν αφαιρεθεί με παραδοσιακά μέσα, τότε θα πρέπει να καταφύγουμε στη χρήση ακριβότερων ειδικών μέσων.

 • Σκούπισμα των άλλων κόμβων (συμπεριλαμβανομένου του περιβλήματος) του υφάσματος υγραντήρα εμποτισμένο σε μια αδύναμη λύση του ξιδιού, επιτρέπουν περισσότερο για να μειώσει την ποσότητα της σκόνης που κατακάθεται πάνω του μετά.

Απολύμανση των υγραντήρων

Πριν από αυτό, πώς να καθαρίσετε το φίλτρο του υγραντήρα, Αξίζει να προσέξετε τη διαθεσιμότητα υλικών για την απολύμανση της συσκευής. Μόνο τακτικά μέτρα για την απολύμανση φίλτρων του υγραντήρα και των άλλων κύριων μονάδων του μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή λειτουργία της συσκευής.

Καθαρισμός του παραδοσιακού υγραντήρα Boneco Air-O-Swiss E2441

 • Καθαρισμός με ενώσεις που περιέχουν χλώριο. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται συμβατικά λευκαντικά για το σκοπό αυτό. Για να εκτελεστεί η απολύμανση, το δοχείο γεμίζει με νερό, το οποίο συνήθως προστίθεται με 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικού. Για πλήρη απολύμανση, η θεραπεία πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 60 λεπτά, ενώ για τους υγραντήρες μεγάλου όγκου η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να αυξηθεί, αλλά όχι πολύ.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να στραγγίξετε το διάλυμα χλωρίνης και ξεπλύνετε καλά τον υγραντήρα με τρεχούμενο νερό. Μην αφήνετε το υπόλοιπο χλώριο στους υγραντήρες, η εργασία του με το χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο ανθρώπινο σώμα.

 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται απολύμανση με συμβατικό υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο είναι διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε υγειονομικό κατάστημα. Αρκετά φιαλίδια υπεροξειδίου χύνεται στο δοχείο του υγραντήρα. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το υπεροξείδιο καλύπτει όλες τις εσωτερικές επιφάνειες της συσκευής. Σε αυτή την κατάσταση, η συσκευή διατηρείται για μια ώρα, μετά από την οποία είναι απαραίτητο ένα σχολαστικό ξέπλυμα.
 • Ο αποτελεσματικός καθαρισμός με ξύδι είναι επίσης αποτελεσματικός. Θυμηθείτε ότι αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να εκτελείται μόνο στην ύπαιθρο. Ένα ποτήρι συνηθισμένο ξύδι και λίγα λίτρα νερού χύνεται στο δοχείο του υγραντήρα. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή στη λειτουργία λειτουργίας και αφήστε την για 1 ώρα. Μετά από αυτή την περίοδο, το υπόλοιπο διάλυμα ξιδιού αποστραγγίζεται, ο υγραντήρας πλένεται καλά με τρεχούμενο νερό.

Πρόληψη της ανθοφορίας του νερού και πρόληψη της εμφάνισης παθογόνων παραγόντων

Προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι διαδικασίες, αξίζει να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

 • Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μία φορά σε τρεις τέσσερις ημέρες.
 • Μην αφήνετε το γεμάτο δοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν αναμένετε διακοπή της εργασίας, φροντίστε να αποστραγγίσετε το νερό.
 • Για να αποφευχθεί η ανθοφορία του νερού, οι κατασκευαστές συστήνουν πολλά δαπανηρά μέσα. Η αποτελεσματικότητά τους θα πρέπει να ελέγχεται εμπειρικά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, καθώς δεν υπάρχει πανάκεια για αυτό το πρόβλημα.

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φυσίγγια με διάφορα υλικά πληρώσεως, αλλά οι εκπρόσωποι της Boneco προσέφεραν στους αγοραστές μια λεγόμενη ασημένια ράβδο, η οποία πρέπει να εμποδίζει αποτελεσματικά την άνθηση του νερού. Το κόστος ενός τέτοιου στοιχείου είναι αρκετά υψηλό.

Προκειμένου ο υγραντήρας να ωφεληθεί μόνο, μην ξεχνάτε την ανάγκη για τακτικό καθαρισμό και απολύμανση, μόνο αυτό θα εγγυάται τη λήψη υγιεινού αέρα στο δωμάτιο.

Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα αέρα από την κλίμακα;

Επί του παρόντος, ο αριθμός των οικιακών συσκευών που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους αυξάνεται ραγδαία. Έτσι, οι υγραντήρες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής πολλών πολιτών που προσπαθούν να κάνουν τον αέρα στο διαμέρισμα πιο άνετα και χρήσιμα.

Με την πάροδο του χρόνου, παρατηρούν ότι η οικιακή συσκευή αρχίζει να λειτουργεί χειρότερα, μπορεί να συνδεθεί με διαφορετικά προβλήματα, αλλά, πρώτα απ 'όλα, με την αφάνεια που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα κακής ποιότητας νερού. Αυτό το υλικό καλύπτει τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τους υγραντήρες, ποια είδη μέσων είναι πιο δημοφιλή, τι χρειάζεται προσοχή και, κυρίως, πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα.

Είδη υγραντήρων

Το πρώτο στην αγορά εμφανίστηκε μηχανικοί υγραντήρες, οι πιο πρωτόγονοι, αλλά έπαιξαν το ρόλο τους. Έδειξαν πόσο χρήσιμο είναι για την υγεία να έχει μια τέτοια οικιακή συσκευή στο σπίτι. Ακολουθώντας τον μηχανικό εμφανιζόμενο ατμό, τότε υπερήχων. Τώρα είναι δυνατό να βρεθούν και οι συνδυασμένοι υγραντήρες που μεταφέρουν λειτουργούν όχι μόνο με υγρασία, αλλά και καθαρισμό του αέρα με βλαβερές προσμίξεις, αρώματα.

Η απάντηση στο ερώτημα πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, εξαρτάται από τη συσκευή που χρησιμοποιείται στο σπίτι, με βάση ποιες αρχές βασίζεται η λειτουργία του. Η ομάδα των πιο απλών συσκευών περιλαμβάνει μηχανική, στην οποία υπάρχει μια μικρή δεξαμενή νερού. Με τη βοήθεια του ενσωματωμένου ανεμιστήρα, το νερό εισέρχεται στα φυσίγγια, μέσω των οποίων πηγαίνει η διαδικασία υγρασίας του αέρα. Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών είναι προφανή: ένα αρκετά υψηλό επίπεδο θορύβου και χαμηλή παραγωγικότητα.

Οι πιο τέλειοι είναι οι υγραντήρες ατμού, επειδή σε αυτά θερμαίνεται νερό μέχρι τον ατμό, η διαδικασία υγρασίας πηγαίνει πολύ πιο γρήγορα. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν ακόμη και σε πολύ σκληρό νερό. Μειονεκτήματα: Χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο θορύβου, καταναλώνει πολλή ενέργεια. Ο κίνδυνος είναι επίσης ο ατμός, ο οποίος μπορεί να καεί.

Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι υγρασίας του αέρα περιλαμβάνουν υπερήχους. Μια ειδική μεμβράνη μιας τέτοιας οικιακής συσκευής ταλαντώνεται με μια υπερηχητική συχνότητα, μετατρέποντας το νερό σε κρύο ατμό. Κύρια χαρακτηριστικά του: χαμηλό θόρυβο, υψηλή απόδοση, δυνατότητα αυτόματης ή μηχανικής ρύθμισης ισχύος. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι τέτοιες συσκευές είναι πολύ φανταστικές στο νερό, χρειάζονται προσεκτική και σταθερή φροντίδα, χρήση ειδικών κασετών.

Καθαρισμός των υγραντήρων - όλα από τους κανόνες!

Το κύριο καθήκον των ιδιοκτητών ατμοκαθαριστήρων είναι να απαλλαγούν από το λευκό επίχρισμα που εμφανίζεται στα μέρη και τις λεπτομέρειες της συσκευής εγκαίρως. Αυτή η επίστρωση είναι παρόμοια με αυτή που σχηματίζεται στα τοιχώματα των συμβατικών και ηλεκτρικών τσαγιέρων.

Το νερό που εισέρχεται σε σπίτια και διαμερίσματα δεν είναι ποτέ απόλυτα καθαρό, περιέχει ακόμα διάφορα άλατα. Είναι αυτοί που εγκαθίστανται στις επιφάνειες της συσκευής. Ένας τέτοιος δείκτης, όπως η σκληρότητα του νερού, επηρεάζει τον ρυθμό εμφάνισης της πλάκας και τον όγκο της.

Όσον αφορά το πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, η απάντηση είναι απλή - πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μέσα που βοηθούν στη διάλυση του αλατιού. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα εξής:

 • ξύδι?
 • κιτρικό οξύ;
 • σόδα?
 • χημικά μέσα καθαρισμού.

Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που περιέχουν στερεά, λειαντικά σωματίδια, διότι στο μέλλον μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία της συσκευής. Εάν καθαρίζετε τακτικά, όταν εμφανίζονται τα πρώτα ίχνη κλίμακας, τα απορρυπαντικά μπορεί να μην είναι απαραίτητα, απλώς πλένετε το πλέγμα, τη χωρητικότητα, τα φίλτρα με νερό χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα (παρέχεται μαζί με τον υγραντήρα).

Μια τεχνολογία καθαρισμού

Χρησιμοποιείται μία τεχνολογία καθαρισμού του υγραντήρα, ανεξάρτητα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται:

 1. Η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο.
 2. Η συσκευή απορρίπτεται από νερό.
 3. Το φίλτρο αφαιρείται και πλένεται με κρύο νερό της βρύσης.
 4. Μια δεξαμενή αραιωμένη σε νερό χύνεται στη δεξαμενή.
 5. Αφού περάσει ο χρόνος, το δοχείο ξεπλένεται με νερό, ένα επιπλέον μαλακό πανί, μια βούρτσα, ένα σφουγγάρι και σκουπίζεται.

Καθαρισμός με ξύδι

Το ξίδι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του υγραντήρα με την ακόλουθη αναλογία: 50 ml ξίδι 9% πρέπει να αραιώνεται σε 1 λίτρο ζεστού νερού και χύνεται σε δεξαμενή, αφήνεται για μία ώρα. Ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό.

Καθαρισμός με κιτρικό οξύ

Το ίδιο αποτέλεσμα έχει το κιτρικό οξύ, το οποίο οι ερωμένες έχουν χρησιμοποιήσει από καιρό για να καθαρίσουν τα ηλεκτρικά βραστήρα. Αυτή η ουσία είναι ακόμα καλύτερη από το ξύδι, επειδή δεν έχει οσμή. Για να προετοιμάσετε το διάλυμα, αραιώστε 2 κουταλιές λεμονιού σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Ανακατέψτε το διάλυμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ουσία, να εισχωρήσετε στη δεξαμενή, να αφήσετε για λίγο, μπορείτε ακόμα και μια μέρα στην άλλη, τότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μηχανικά μέσα και μεθόδους. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Καθαρισμός μαγειρικής σόδα για φαγητό

Η χρήση σόδας είναι ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τον υγραντήρα όταν εμφανίζονται λευκές αποθέσεις. Το διττανθρακικό νάτριο αντιμετωπίζει τέλεια με διάφορους τύπους ρύπων, επηρεάζει τη λευκή επικάλυψη, συμβάλλοντας στη διάλυση του. Για καθαρισμό του αέρα υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε αραιωμένη μορφή, σε συγκέντρωση - 2 κουταλιές της σούπας ανά 1 λίτρο νερού.

Καθαρισμός με χημικά μέσα

Οι ειδικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των ανδρείκελων είναι συνήθως κατάλληλες για τους υγραντήρες. Αλλά όταν αγοράζετε χημικά, διαβάστε τις οδηγίες για να διαπιστώσετε εάν προορίζεται για τη φροντίδα των moisturizers. Χρησιμοποιείτε σε συγκεντρώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες και ξεπλύνετε προσεκτικά μετά τη διαδικασία καθαρισμού.

Απολύμανση του υγραντήρα αέρα

Μετά τον καθαρισμό του υγραντήρα, θα πρέπει να απολυμαίνεται γεμίζοντας τη δεξαμενή με καθαρό νερό και προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικού σε κάθε 4 λίτρα νερού. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου αντί του λευκαντικού. Η λύση κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στη δεξαμενή, για να την καλύψει ομοιόμορφα και αφήνεται για 30 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε καλά.

Μια πιο προσεκτική φροντίδα απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε υπερήχους υγραντήρες, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η εμφάνιση της πλάκας. Για να γίνει αυτό, είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών κασετών, αλλάξτε τις ανάλογα με το πόσο εντατικά η συσκευή χρησιμοποιείται στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε στο μέτρο του δυνατού εμφιαλωμένο πόσιμο νερό, καθαρισμένο με τη βοήθεια άλλων οικιακών συσκευών, απεσταγμένου νερού.

Ο υγραντήρας είναι μια μικρή αλλά πολύ χρήσιμη συσκευή που βοηθάει στη ζωή μας να είναι πιο υγιεινή και άνετη. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, επειδή η σωστή λειτουργία και ο τακτικός καθαρισμός είναι η εγγύηση για μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Οποιοσδήποτε μηχανισμός, όπως οποιοσδήποτε οργανισμός, χρειάζεται τακτικό καθαρισμό. Ειδικά αυτό ισχύει για συσκευές που επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση του ανθρώπινου περιβάλλοντος.

Σε αυτά είναι δυνατό να μεταφερθεί και υγραντήρας του αέρα. Το κλίμα είναι κάτι που μπορούμε κάπως να καταβροχθίζουμε, στη συνέχεια, την καλοκαιρινή περίοδο που κυριολεκτικά προκαλεί την ξηρασία. Και ο υπερβολικά ξηρός αέρας δεν είναι πολύ χρήσιμος για τους κατοίκους του διαμερίσματος.

Οι συσκευές ενυδάτωσης δημιουργούν ένα άνετο μικροκλίμα, το οποίο τους προστατεύει από το στέγνωμα από τις υψηλές θερμοκρασίες, στις βλεννογόνες της μύτης.

Αλλά ότι ο υγραντήρας λειτούργησε χωρίς αστοχίες, είναι απαραίτητο να παρακολουθεί προσεκτικά την κατάστασή του και να κάνει "θεραπεία" εγκαίρως, ειδικότερα, για να απαλλαγεί από την κλίμακα.

Από πού είσαι;

Οι υγραντήρες όλων των τύπων είναι γεμάτοι με νερό. Και η ποιότητα του δεν είναι πάντα ιδανική. Η σύνθεση του νερού της βρύσης περιλαμβάνει άλατα βαρέων μετάλλων. Στη διαδικασία εκμετάλλευσης, είναι σε θέση να εγκατασταθούν με τη μορφή κλίμακας στην εσωτερική επιφάνεια της συσκευής, μειώνοντας σημαντικά την παραγωγικότητά της. Ως αποτέλεσμα, η διάρκεια της λειτουργίας του υγραντήρα μειώνεται επίσης.

Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού ή φιλτραρίσματος, όπου οι επιβλαβείς ακαθαρσίες είναι πολύ λιγότερες.

Είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από τη σχηματιζόμενη πλάκα μια φορά την εβδομάδα και το μισό, όταν δεν είναι απαραίτητο να ασκηθείτε μεγάλες προσπάθειες για να την αφαιρέσετε.

Ποιοι είναι οι υγραντήρες;

Ο καθαρισμός του υγραντήρα από την κλίμακα πρέπει να αντιστοιχεί στον τύπο της συσκευής και εξαρτάται από την αρχή της λειτουργίας του.

Εάν η συσκευή είναι μηχανική, το νερό μέσα σε αυτή εισέρχεται στις ειδικές κασέτες, μέσω των οποίων ο ανεμιστήρας ψεκάζει με ροή αέρα.

Πολλοί ειδικοί σημειώνουν μεταξύ των ελλείψεων του θορύβου στην εργασία και της χαμηλής παραγωγικότητας.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα ατμού είναι ουσιαστικά η ίδια με αυτή ενός ηλεκτρικού βραστήρα. Όταν συνδέεται σε δίκτυο, το νερό έρχεται σε βρασμό και απελευθερώνεται ως ατμός. Η κύρια "ασθένεια" της συσκευής αυτού του τύπου είναι ο σχηματισμός ασβεστούχου πλάκας, ο οποίος οδηγεί σε μείωση της θερμικής αγωγιμότητας του θερμαντικού στοιχείου και, κατά συνέπεια, σε χαμηλή απόδοση του υγραντήρα.

Η κλίμακα της συσκευής ατμού αφαιρείται με τον ίδιο τρόπο όπως και στους ηλεκτρικούς βραστήρες.

Οι υγραντήρες υπερήχων έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Η αρχή της δουλειάς τους βασίζεται στο γεγονός ότι μια ειδική μεμβράνη, που δονείται με υψηλή συχνότητα, φαίνεται να χτυπά κρύο ατμό από το νερό.

Χάρη στη μονάδα υδροσταθμού, αυτός ο υγραντήρας λειτουργεί σε κατάσταση "αυτόματης ρύθμισης" - μπορεί να ενεργοποιηθεί και να σβήσει μόλις φτάσει το επίπεδο υγρασίας στο προκαθορισμένο επίπεδο.

Θα βοηθήσουμε το υπερηχογράφημα

Κάθε οδηγία συνοδεύεται από εγχειρίδιο οδηγιών. Πριν προχωρήσετε στην κατάργηση της κλίμακας στη συσκευή, είναι απαραίτητο να το μελετήσετε.

Πρώτα απ 'όλα, μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το δίκτυο. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη διαδικασία βήμα προς βήμα, πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα υπερήχων από την κλίμακα.

Μια δεξαμενή διαχωρίζεται από τη βάση της συσκευής.

Το υπόλοιπο νερό χύνεται έξω από το δοχείο.

Κάτω από ένα ρεύμα τρεχούμενου νερού, πλύνετε καλά τη δεξαμενή.

Με ένα μαλακό σφουγγάρι, καθαρίστε και σκουπίστε τη βάση για να αφαιρέσετε τις υποκείμενες εναποθέσεις.

Η μεμβράνη πρέπει να καθαρίζεται με μια βούρτσα σχεδιασμένη για αυτό, η οποία, κατά κανόνα, περιλαμβάνεται στο κιτ.

Για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο το αλάτι, συνιστάται η χρήση απορρυπαντικού κατά της άσβεστου.

Ένα καλό αποτέλεσμα δίνεται από μια αδύναμη λύση του ξύδι: πρέπει να ληφθούν μισά στελέχη και αραιωμένα σε λίτρο νερό.

Μια μαλακή πετσέτα θα πρέπει να υγρανθεί καλά στο προκύπτον διάλυμα και τρίψτε απαλά το τμήμα εργασίας της συσκευής.

Στεγνώστε όλα τα μέρη και τα συλλέξτε.

Γεμίστε τη δεξαμενή με νερό.

Παρεμπιπτόντως, ένας αντι-ασβέστος παράγοντας μπορεί επίσης να παρασκευαστεί από κιτρικό οξύ: στην ίδια ποσότητα νερού όπως και για το διάλυμα ξιδιού, διαλύονται πλήρως δύο κουταλιές της σούπας λεμόνι.

Συνιστάται να αφήσετε αυτό το διάλυμα στη δεξαμενή για αρκετές ώρες, σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης είναι δυνατό και τη νύχτα. Μετά από αυτό, η δεξαμενή για να κανονίσει ένα ντους από τρεχούμενο νερό.

Τι χρειάζεστε για μια μηχανική ενυδατική κρέμα;

Όλα τα πρώτα βήματα είναι πανομοιότυπα με αυτά που εκτελούνται με έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Πώς μπορώ να πλύνω τον υγραντήρα αέρα εσωτερικά εάν είναι μηχανικός τύπος;

Όπως και στην περίπτωση που περιγράφηκε ήδη, τα αυτοσχέδια μέσα δεν πρέπει να είναι «τραυματικά» για τη συσκευή: ένα μαλακό πανί, ένα απαλό διάλυμα πλυσίματος. Το τελευταίο είναι κατασκευασμένο από σαπούνι - υγρό ή συνηθισμένο, τριμμένο με τριμμένο τσιπ. Γράμματα εκατό τσιπς σαπουνιού πρέπει να προστεθούν στο νερό και να αναμειχθούν μέχρις ότου σχηματιστούν αφροί.

Η παρουσία επιθετικών ουσιών στη σύνθεση τους είναι επιβλαβής για την συσκευή ενυδάτωσης και μπορεί να προκαλέσει αποτυχία στη λειτουργία της. Επιπλέον, έχοντας βρεθεί στο νερό που ψεκάζεται από τον υγραντήρα, τα κατάλοιπα τέτοιων προϊόντων μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ανθρώπων στην αίθουσα.

Με ένα υγρό πανί από μέσα, η δεξαμενή ξεπλένεται απαλά. Για να φτάσετε σε πιο δύσκολες γωνιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τραυματιστεί ο ισχυρός τύπος με ένα μεταλλικό πλέγμα ή μαχαίρι - για να αποφευχθούν οι γρατζουνιές.

Αφού υγρανθεί το μαλακό ύφασμα στο διάλυμα του ξιδιού, σκουπίζεται με ακροφύσιο και ξεπλένεται μαζί με άλλα μέρη κάτω από τη βρύση.

Όλα τα μέρη αποσβένονται με ένα στεγνό πανί ή πετσέτα, αφήνουν να στεγνώσουν και προχωρούν άμεσα στην αφαίρεση της κλίμακας.

Λύσεις για τον καθαρισμό μπορούν να γίνουν από τα παρακάτω συστατικά - από κάθε μεμονωμένα (!): Σόδα - 2 κουταλιές της σούπας. κουτάλια; κιτρικό οξύ - 100 g; ξύδι - 150 ml.

Η δεξαμενή ρέει από ένα από τα παρασκευασμένα διαλύματα, και να αφήσει κατά τις ώρες υγραντήρα σε 12. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κλίμακας απολεπίζει από τα τοιχώματα όχι μόνο θα καθαρίσει καλά τη τακτοποιημένα σωματίδια ξεκολλήσει.

Ξεπλύνετε σχολαστικά τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό μέχρι να εξαφανιστεί η μυρωδιά, για παράδειγμα, το ξίδι.

Εάν η ρύπανση που δημιουργείται από τις αφρού είναι πολύ ισχυρή, είναι καλύτερα να αναφερθούμε σε ειδικά διορθωτικά μέτρα που συνιστά ο κατασκευαστής του υγραντήρα σας. Αυτά συνήθως αναφέρονται στο διαβατήριο που συνοδεύει το προϊόν.

Σε όλα τα προβλήματα με οικιακές συσκευές, η σωστή φροντίδα γι 'αυτά είναι επίσης σημαντική. Έτσι, μεταξύ των συμβουλών πώς να καθαρίσετε σωστά υπάρχει αυτό: όσο το δυνατόν συχνότερα για να αλλάξετε το νερό στη δεξαμενή, tk. το στάσιμο νερό "καθιζάνει", καθιστώντας μια απομίμηση.

Το δεύτερο σημείο: εάν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα συχνά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου ή ξύδι θα πρέπει να είναι μόλις τρεις ημέρες και πιο λεπτομερή καθαρισμό διεξάγεται σε δύο εβδομάδες, και τότε θα είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρετούν πιστά.