Πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορείτε να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος;


Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς τέντωμα. Αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο διακόσμησης, αλλά μια σημαντική οικιακή συσκευή. Τοποθετείται ακριβώς πάνω από τη σόμπα ή την επιφάνεια μαγειρέματος και έχει σχεδιαστεί για να αναρροφά αέρα αναμεμειγμένο με τις μυρωδιές του φαγητού που μαγειρεύεται.

Πολύ συχνά οι ερωμένες ξεχνούν να συμπεριλάβουν κουκούλα ή να το θεωρήσουν περιττό. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κατά το μαγείρεμα μικρά σωματίδια αιθάλης και γράσου στην περίπτωση αυτή εγκατασταθούν σε τοίχους και έπιπλα. Με την πάροδο του χρόνου, ολόκληρη η κουζίνα είναι καλυμμένη με κολλώδη, βρώμικη κίτρινη επικάλυψη και όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση των επίπλων αλλά και τα έπιπλα.

Εάν ο εκχυλιστής λειτουργεί συνεχώς, τότε χρειάζεται τακτική και εμπεριστατωμένη φροντίδα.

Από καιρό σε καιρό, είναι φραγμένο με γράσο και στρώματα βρωμιάς και η απόδοση του έργου του μειώνεται αισθητά. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο ή εάν είναι ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, και στη συνέχεια να το καθαρίσετε. Πρόκειται για μια ενοχλητική και βρώμικη επιχείρηση. Συνιστάται να πλένετε την κουκούλα 1-2 φορές το μήνα, διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από τα λιπαρά στρώματα.

Ας δούμε περαιτέρω ποια φίλτρα για λίπη χρησιμοποιούνται σε διάφορους τύπους κουκούλας και τι πρέπει να κάνετε μαζί τους: αντικαταστήστε τα με νέα ή καθαρίστε τα με τις δικές σας προσπάθειες;

Ποια φίλτρα έχουν εγκατασταθεί στις κουκούλες;

Λιπάνετε

Σε οποιοδήποτε καθαριστήριο αέρα κουζίνας, υποχρεωτικό είναι ένα φίλτρο λίπους. Έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τη ροή αέρα που διέρχεται μέσω της συσκευής από τα λεπτότατα αιωρούμενα λιπαρά σωματίδια. Εάν δεν ήταν, δεν θα ήταν ένας μήνας από τότε που οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, καλύφθηκαν με ένα στρώμα ελαίου.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο - είναι σαφές ότι ο τελευταίος τύπος είναι καλύτερος και πιο πρακτικός. Τα μοντέλα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, ακρυλικό ή μη υφασμένο ύφασμα και είναι συνήθως εγκατεστημένα σε δομές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Τέτοια "χαλάκια" από συνθετικά υφάσματα απορρίπτονται μόλις αυτά μολυνθούν.

Οι μολυβδοσφραγίδες μιας χρήσης δεν μπορούν να πλυθούν, από το πλύσιμο χάνουν όλες τις ιδιότητές τους. Γι 'αυτό είναι διαθέσιμο.

Η χρήση αυτού του "ενημερωμένου" προϊόντος με αυτό τον τρόπο είναι γεμάτη με βλάβες του κινητήρα.

Φίλτρο λίπους

Αλλά το φίλτρο γράσου μετάλλων θα εξυπηρετεί όσο το ίδιο το εκχύλισμα - διακρίνεται από την ποιότητα, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την αντοχή του. Τέτοια σχέδια είναι καλύτερα, επειδή δεν χρειάζονται αντικατάσταση, αλλά απαιτούν μόνο περιοδικό πλύσιμο.

Ένα παραδοσιακό φίλτρο λίπους είναι μια κασέτα με τη μορφή ενός μεταλλικού πλαισίου και ενός δικτυωτού στοιχείου από φύλλο (με τη μορφή πλέγματος ή διάτρησης). Η διάτρηση εδώ μπορεί να είναι ομοιόμορφη ή ασύμμετρη και τα παρεχόμενα κύτταρα είναι απαραίτητα για να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε σωματίδια λίπους στην επιφάνεια.

Το φίλτρο λιπαρών μετάλλων μπορεί να παραχθεί από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ατσάλι ή λεπτό ανοξείδωτο χάλυβα. Στην υψηλή τεχνολογία, το αλουμίνιο είναι επιπλέον ανοδιωμένο, το οποίο προστατεύει το προϊόν από την οξείδωση. Τέτοια σχέδια μπορούν να έχουν πολλά στρώματα ή μπορούν να εκτελεστούν με τη μορφή αρκετών ενοτήτων.

Δύο ή τρεις ξεχωριστές κασέτες είναι πιο εύκολο να το φροντίσουν - είναι εύκολο να αφαιρεθούν, να πλυθούν και να επιστρέψουν στη θέση τους.

Το φίλτρο λίπους από ανοξείδωτο χάλυβα θεωρείται ότι είναι καλύτερο από το αλουμίνιο, καθώς το υλικό αυτό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτού του τύπου καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Άνθρακας

Αν μιλάμε για μοντέλα ανακύκλωσης που καθαρίζουν τον αέρα στην κουζίνα και τα στέλνουν πίσω στο δωμάτιο, υπάρχει υποχρεωτικό φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα. Εξάλλου, στα μοντέλα αυτά είναι σημαντικό όχι μόνο να αφαιρεθεί η αιθάλη και το λίπος, αλλά και να καθαριστεί ο αέρας από ξένες οσμές.

Η εγκατάσταση ενός συλλέκτη άνθρακα βρίσκεται πίσω από την παγίδα λίπους. Στην καρδιά αυτού του στοιχείου είναι ένα ποιοτικό προσροφητικό, ενεργός άνθρακας. Αυτός απορροφά τέλεια όλες τις μυρωδιές.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στη λειτουργία ανακυκλοφορίας η απόδοση της κουκούλας μειώνεται κατά 15-20%, και η εγκατάσταση του απορροφητικού αντικειμένου το μειώνει περαιτέρω. Εάν ο απορροφητής άνθρακα συσσωρεύει μόνη της τη ρύπανση, τότε ο αέρας μέσα από αυτό θα περάσει όλο και χειρότερα και χειρότερα.

Το φίλτρο άνθρακα για καυσαέριο συχνά δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και αγοράζεται ξεχωριστά. Επιπλέον, είναι ένα αντικαταστάσιμο στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να αγοράζεται συνεχώς ως φθορά.

Εξωτερικά, ένα τέτοιο στοιχείο μπορεί να μοιάζει με ορθογώνια κασέτα ή κύκλο. Το σώμα του προϊόντος είναι πλαστικό και ο άνθρακας κρατείται από ειδικό δίχτυ. Ενεργός άνθρακας εδώ με τη μορφή σκόνης ή κόκκων.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συνολική έκταση των απορροφητικών σωματιδίων, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία "συλλέκτη".

Λόγω της συσσώρευσης σε ένα μέρος του άνθρακα, η απόδοση της κουκούλας πέφτει. Η διαδικασία αντικατάστασης του φίλτρου ξυλάνθρακα έχει ως εξής:

 • Η κουκούλα αποσυνδέεται από το ρεύμα (αυτό είναι απαραίτητο για την ασφάλεια).
 • Απομακρύνεται το φίλτρο κατά της φωτιάς.
 • Το φίλτρο άνθρακα αφαιρείται από την κασέτα.
 • Η εγκατάσταση ενός νέου φίλτρου άνθρακα γίνεται - το γεγονός ότι η λειτουργία πραγματοποιήθηκε σωστά, υποδηλώνεται με ένα κλικ.
 • Η εξάτμιση ενεργοποιείται και ελέγχεται για κραδασμούς και εξωτερικούς θορύβους, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακή εγκατάσταση των στοιχείων φίλτρου.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάξω το φίλτρο ξυλάνθρακα; Αν προτιμάτε μια κουκούλα που λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, οι απαιτήσεις καθαρισμού αέρα αυξάνονται. Μετά από όλα, δεν χρειάζεται μόνο να συλλέγουν αιθάλη και λίπος, πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από τις μικρότερες μολυσματικές ουσίες που εμφανίζονται ως οσμές. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα.

Βρίσκονται πίσω από τα φίλτρα λίπους. Η βάση του φίλτρου άνθρακα, όπως μπορεί κανείς να μαντέψει από το όνομά του, είναι ο ενεργός άνθρακας - ένα γνωστό απορροφητικό. Εξαιρετικά απορροφά και διατηρεί αξιόπιστα μέσα σε επιβλαβείς ουσίες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν αρκετά συχνά, αλλά κοστίζουν από 250 έως 2500 ρούβλια ανάλογα με την ποιότητα και τον κατασκευαστή.

Το φίλτρο άνθρακα Kuppersberg - ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην αγορά. Η ποιότητα του φίλτρου άνθρακα εξαρτάται από την απόδοση ολόκληρης της μονάδας. Στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, η χωρητικότητα του φίλτρου μειώνεται κατά περίπου 20%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κίνηση του αέρα μέσα στο φίλτρο είναι δύσκολη.

Τα φίλτρα άνθρακα διαφέρουν στην πυκνότητα και όσο περισσότερο γεμίζει, τόσο πιο αργός διαπερνά τον αέρα.

Επομένως, μην ξεχάσετε να αλλάξετε τις κασέτες εγκαίρως.

Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα χρησιμεύουν 3-4 μήνες, Ωστόσο, διάφοροι κατασκευαστές δίνουν διαφορετικές συστάσεις σχετικά με τη διάρκεια ζωής. Επομένως, τα φίλτρα Elica συνιστώνται να αλλάζονται κάθε 2 μήνες. Φυσίγγια των εταιρειών Elikor, Jetair - χρόνος σε 3-4 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης ενός εκχυλίσματος.

Μετά από όλα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κάθε δεύτερη μέρα για μισή ώρα, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τρεις ώρες την ημέρα. Τα φίλτρα Falmec - χρησιμοποιούν 4 μήνες, Fabriano - 4 έως 6 μήνες, Krona εξυπηρετούν 6 έως 12 μήνες, Gaggenau πρέπει να αλλάξει δύο φορές το χρόνο, και το φίλτρο της Bosch - μία φορά το χρόνο. Κατά κανόνα, πρόσθετα φίλτρα άνθρακα για κουκούλα δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής της συσκευής.

Αν αφήσετε την κουκούλα μετά από κάθε χρήση για άλλα 5 λεπτά, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φίλτρου άνθρακα. Έτσι, το υπόλοιπο της υγρασίας αφαιρείται από αυτό, και ο άνθρακας δεν κέικ και θα διατηρήσει υψηλή ικανότητα απορρόφησης.

Με τι να ξεκινήσετε τον καθαρισμό;

Για να μην χαλάσετε μια δαπανηρή συσκευή, συνιστάται να μελετήσετε πρώτα τις οδηγίες σε αυτήν, οι οποίες δίνουν σαφείς οδηγίες για τον καθαρισμό της συσκευής. Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να έχουν δικό τους σύστημα καθαρισμού, το οποίο θα απλοποιήσει τις διαδικασίες καθαρισμού.

Τις περισσότερες φορές οι αρχές πλύσης και καθαρισμού της κουκούλας είναι οι εξής:

 1. Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια της συσκευής, αποσυνδέστε την από την πρίζα.
 2. Για να φτάσετε στο εσωτερικό της κουκούλας, αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα.

Τις περισσότερες φορές στερεώνεται στις ασφάλειες, αλλά εάν είναι απαραίτητο, ξεβιδώστε τους κοχλίες στερέωσης. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα μπουλόνια μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορείτε να συναρμολογήσετε τη συσκευή.

Ο εξωτερικός πίνακας πρέπει να πλένεται με απορρυπαντικά, με τη μορφή που έχει αφαιρεθεί, είναι πολύ πιο εύκολο να το ξεπλύνετε από το λίπος παρά από εκείνο που συνδέεται με την κουκούλα.

 • Στο σχέδιο της κουκούλας υπάρχει ένα φίλτρο που μοιάζει με ένα συμβατικό λεπτόκοκκο πλέγμα. Πρέπει να αφαιρεθεί και να εμποτιστεί με νερό με απορρυπαντικό ή διάλυμα σαπουνιού. Καθώς απορροφούν το λίπος και τη βρωμιά, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.
 • Συνεχίζοντας να αποσυναρμολογείτε τη δομή, αφαιρέστε το σωλήνα που διαφεύγει από τον εξαερισμό. Επίσης, πρέπει να πλυθεί, να καθαριστεί από αράχνης και λίπος και να προετοιμαστεί για περαιτέρω χρήση.
 • Τώρα που έχουν αφαιρεθεί όλα τα εξαρτήματα, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην ίδια την κουκούλα. Στην επιφάνεια από όλες τις πλευρές υπάρχουν συνήθως σταγόνες παγωμένου λίπους και βρωμιάς. Εφαρμόζοντας απορρυπαντικά, πρέπει να πλύνετε όλη τη βρωμιά, να καθαρίσετε την αιθάλη και το λίπος και να προετοιμάσετε τη συσκευή για συναρμολόγηση.

  Μόλις καταφέρετε να καθαρίσετε το φίλτρο, το σωλήνα, τον εξωτερικό πίνακα και την ίδια την καλύπτρα από το λίπος, συναρμολογήστε τη συσκευή και προετοιμαστείτε για περαιτέρω εργασίες. Αυτή η μέθοδος πλυσίματος εφαρμόζεται σε συσκευές με μεγάλη ροή αέρα, αλλά εάν η μόλυνση δεν είναι τόσο τρομακτική, τότε μπορεί να περιορίζεται στο πλύσιμο του φίλτρου.

  Καθαρίστε το φίλτρο

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πλύνετε το λίπος από το φίλτρο (πλέγμα):

  • αυτοματοποιημένη?
  • ατμός ·
  • βρασμού ·
  • οικολογική ·
  • ασφυκτική;
  • χημική ουσία ·
  • λεύκανση;
  • επικίνδυνη.

  Αυτοματοποιημένη

  Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσει το πετρέλαιο από την κουκούλα - είναι να τεθεί το φίλτρο (πλέγμα) σχέδιο στο πλυντήριο πιάτων, χύστε το κατάλληλο απορρυπαντικό και μετάβαση της μονάδας σε μία ελάχιστη θερμοκρασία.

  Ατμός


  Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με μια αυτοματοποιημένη έκδοση. Απαιτείται καθαριστής ατμού γι 'αυτόν. Η τεχνική είναι δαπανηρή, αλλά πολύ διευκολύνει τη ζωή στον τομέα οποιουδήποτε καθαρισμού. Ο ατμοκαθαριστής είναι γεμάτο με νερό, περιλαμβάνεται στο δίκτυο, και στη συνέχεια, μόλις το αυτοκίνητο στα χέρια... Μαζί με τις συσκευές καθαρισμού με ατμό συνήθως είναι μερικές συμβουλές και ειδικές χαρτοπετσέτες. Η εφαρμογή τους περιγράφεται στο εγχειρίδιο μονάδας.

  Βράζει

  Μετά το βράσιμο, το νερό στο τηγάνι θα είναι κιτρινωπό. Εάν η βρωμιά αφαιρεθεί εν μέρει, σας συνιστούμε να επαναλάβετε ξανά τη λειτουργία.

  Ο τρόπος της παλιάς γιαγιάς! Πολλοί θυμούνται πως στη Σοβιετική φορά μαμά ή η γιαγιά διπλωμένο μεταλλικά σκεύη σε ένα τεράστιο pot που ονομάζεται «αφέψημα» και μαγειρεμένα για αρκετές ώρες στο νερό και σαπούνι. Το οικόπεδο είναι το ίδιο:

  • Σαπούνι οικιακής χρήσης (μισή βρύση);
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε καθαρισμένο σαπούνι, 50 γραμμάρια αλάτι και την ίδια ποσότητα σόδα?
  • Βυθίστε σε αυτό το διάλυμα το φίλτρο (σχάρα) της κουκούλας και βράστε για μερικές ώρες.
  • Αφήστε να κρυώσει.
  • Ξεπλύνετε και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

  Οικολογικά

  Αρκετά εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να καθαρίσει το καπό του λίπους υπό την παρουσία ενός μεγάλου κατσαρόλα στο σπίτι, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ένα φίλτρο (πλέγμα) εκχύλιση. Οι δυνάμεις και ο χρόνος θα δαπανηθούν λίγο:

  • Θερμάνετε το νερό σε βράση.
  • Σιγά σιγά, σε μικρές μερίδες, συμπληρώστε βραστό νερό με 50 γραμμάρια κανονικής σόδας.
  • Βυθίστε το φίλτρο (μάσκα) της κουκούλας.
  • Βράστε, εστιάζοντας στον βαθμό μόλυνσης, 5 λεπτά.

  Ασφυκτική

  Το αποτέλεσμα της εργασίας είναι μια καθαρή κουκούλα σχεδόν στην αρχική κατάσταση. Ο ίδιος φθηνός και φθηνός τρόπος πλύσης του εκχυλίσματος από το λίπος, συνδέεται με τη χρήση αμμωνίας παρουσία ενός μεγάλου δοχείου.

  Τα πάντα είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, το πρόβλημα είναι μόνο στο μυρωδιές "άρωμα". Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει αν η βρωμιά ήταν ισχυρή και δεν θα μπορούσατε να πλύνετε το λίπος με σόδα:

  • Πάρτε τέσσερα λίτρα νερό και βράστε?
  • Ανοίξτε τα παράθυρα, για να προστατεύσετε το αναπνευστικό σύστημα, φοράτε αναπνευστήρα.
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ρίξτε σε μια κατσαρόλλα 100 ml αμμωνίας.
  • Βυθίστε το φίλτρο (πλέγμα) της κουκούλας για λίγα λεπτά.

  Χημικός

  Τα καταστήματά μας είναι γεμάτα με μια ποικιλία οικιακών χημικών ουσιών. Δεν μπορείτε να καλέσετε αυτή τη μέθοδο φθηνή, αλλά είναι αρκετά γρήγορη. Για να καθαρίσετε το εκχύλισμα από το λίπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • αφρός για τον καθαρισμό του φούρνου, ψησταριά, σχάρα TOPCleanner;
  • καθαριστικό για φούρνους Amway.
  • γέλη για πλάκες Sanit.
  • καθαριστής Bagi Shumanit.

  Λευκαντικό

  Θα πρέπει να εφαρμόσετε δύναμη και χρόνο, αλλά χωρίς να επενδύσετε πολλά χρήματα. Θα χρειαστεί υγρή λευκότητα, οδοντόβουρτσα και γάντια από καουτσούκ.

  • Γάντια φόρεμα;
  • Καθαρίστε την επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί.
  • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσετε λευκότητα.
  • Αφήστε για 10 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

  Επικίνδυνη

  Υπάρχουν εγκαταστάσεις για τον καθαρισμό των αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτά τα κεφάλαια μπορούν πολύ καλά να ξεπλένουν το λίπος από την κουκούλα, αλλά η χρήση τους συμβάλλει στην καταστροφή του μετάλλου. Αυτός είναι ο κίνδυνος - να παραμείνει χωρίς σχεδίαση! Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Τοποθετήστε το φίλτρο (πλέγμα) οριζόντια σε ένα ανοξείδωτο δοχείο (χρειάζεστε κάτι με τη μορφή κουτιού!).
  • Να φοράτε γάντια από καουτσούκ.
  • Αν τα μέσα καθαρισμού των σωλήνων αποχέτευσης είναι υγρά, απλώστε το με ένα φίλτρο (σχάρα). Εάν ο παράγοντας είναι σε κόκκους, στη συνέχεια ρίξτε πάνω από το φίλτρο σε ολόκληρη την επιφάνεια.
  • Ρίξτε το ζεστό νερό - θα γλιστρήσει και φυσαλίδες?
  • Αφήστε τα λεπτά για 20.
  • Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
  • Ρίξτε τη χρησιμοποιημένη λύση στο μπολ τουαλέτας.

  Πώς να πλένετε το μοτέρ του καλύμματος από το λίπος;

  Με την ενεργό μακροχρόνια χρήση του καλύμματος, την ακανόνιστη συντήρηση, τα σωματίδια λίπους καθίστανται σε ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια, χωρίς να αποκλείεται ο κινητήρας.

  Είναι δυνατόν να πλύνετε το φίλτρο από την κουκούλα στο πλυντήριο πιάτων

  Τα φόρουμ συζητούν πολύ θερμότατα την ερώτηση: να πλύνετε τα φίλτρα από την κουκούλα στο πλυντήριο πιάτων ή να μην πλένετε; Υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές και αντίπαλοι αυτής της μεθόδου φίλτρων καθαρισμού, σήμερα προσπαθούμε να συμβιβάσουμε και τα δύο. Στην πραγματικότητα, το ερώτημα "δεν αξίζει ένα καταραμένο αυγό." Θα δείτε αυτό πολύ γρήγορα.

  Ποια είναι η ουσία του προβλήματος;

  Οποιοδήποτε φίλτρο συλλογής λίπους του τυπικού απορροφητήρα γίνεται βρώμικα αρκετά γρήγορα, όλες οι νοικοκυρές γνωρίζουν. Ακόμα κι αν δεν μαγειρεύετε πολύ συχνά, μετά από ένα μήνα ή δύο το φίλτρο θα καλύπτεται με ένα στρώμα λίπους, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να καθαριστεί. Το λίπος αποκαθίσταται στο φίλτρο της στρώσης εκχυλίσεως με στρώμα που πολυμερίζεται σταδιακά και σχηματίζει ένα σκληρό στρώμα, το οποίο μπορεί να καθαριστεί μόνο με μια τραχιά μεταλλική βούρτσα και ακόμη και όχι πάντα.

  Μέσα για το πλύσιμο σκεύη όπως νεράιδα, αντιμετωπίζουν με το φρέσκο ​​λίπος, καλά, σε ακραίες περιπτώσεις με αναρροφείται, αλλά δεν μπορούν να λάβουν ένα πολυμερισμένο λίπος στρώμα.

  Κάποιες νοικοκυρές κάνουν τους συζύγους τους να οπλίζονται με μια σιδερένια βούρτσα και να τρίβουν το φίλτρο μέχρι να καταρρεύσουν ή να πέσουν τα χέρια του συζύγου. Στις σύγχρονες συνθήκες αυτό είναι απαράδεκτο, τόσο οι ιδιοκτήτες ψάχνουν αποσπάσματα διάφορα απορρυπαντικά, τα οποία μπορεί να διαλύσει αποτελεσματικά και να πλύνει μακριά πολυμερισμένο λιπαρά, αλλά αυτά τα μέσα «το απόγευμα με τη φωτιά δεν θα βρείτε.» Μόλις είναι δύσκολο να βρεθεί ένα ειδικό εργαλείο, βρείτε μια εναλλακτική λύση - βάλτε το καπάκι του φίλτρου στο πλυντήριο πιάτων και τον κυνηγήστε για 4-6 ώρες, αλλά μπορεί αυτό να γίνει;

  Εξαρτάται από το υλικό

  εκχύλισμα φίλτρου στο λουτρό σε Fairy και limonke και μετά Τα στοιχεία του απορροφητήρα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή, ακριβέστερα, μεταλλικό κράμα με βάση το αλουμίνιο. Στις παλιές μονάδες και στις μοντέρνες κουκούλες του προϋπολογισμού υπάρχουν συνηθισμένα φίλτρα χωρίς ειδική κάλυψη. Δεν μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων, καθώς θα γίνουν μαύρα και τελικά θα σπάσουν. Αλλά τα φίλτρα που έχουν μια ειδική λαμπερή επίστρωση, μπορούν να πλυθούν σε ένα πλυντήριο πιάτων και αυτό είναι συχνά γραμμένο στο διαβατήριο του προϊόντος. Εάν δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν μπορείτε να πλένετε τα αντικείμενα αλουμινίου στο πλυντήριο πιάτων, διαβάστε τη δημοσίευση με το ίδιο όνομα και όλα θα ξεκαθαρίσουν.

  Γενικά, προτού σπρώξετε το φίλτρο της κουκούλας σας στο πλυντήριο πιάτων, πρέπει να το εξετάσετε προσεκτικά. Λοιπόν, σε ακραίες περιπτώσεις, εάν δεν είστε έμπειροι στα μέταλλα, μπορείτε να κάνετε google και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ειδικά αποσπάσματα φίλτρων. Τέτοιες πληροφορίες βρίσκονται στον ιστό. Ιδιαίτερα οι απελπισμένες νοικοκυρές ελέγχουν αν είναι δυνατόν να πλύνετε το φίλτρο σε μια γραφομηχανή με πείραμα, αλλά αυτή η μέθοδος είναι γεμάτη με απώλειες, οπότε δεν σας το συνιστούμε.

  Ακόμα κι αν διαπιστώσετε ότι μπορείτε να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας σας σε μια γραφομηχανή, είναι πολύ νωρίς για να χαίρεσαι. Κάνοντας αυτό το κομμάτι στο μηχάνημα, πολύ σύντομα μπορείτε να το πείσετε. Πραγματοποιήσαμε το πείραμα, πλένοντας 6 ώρες σε πλυντήριο πιάτων, στο νερό σε 60 βαθμούς απορροφητήρα φίλτρων. Η αίσθηση αυτής της διαδικασίας δεν αρκεί. Το λίπος ξεπλένεται μόνο στο μισό, αλλά στη συνέχεια καθαρίζεται με το χέρι αρκετά εύκολα, έτσι το «τέχνασμα με το πλυντήριο πιάτων» είτε αποτυγχάνει καθόλου είτε επιτυγχάνει με το χρόνο.

  Καθαρίζουμε χωρίς πλυντήριο πιάτων

  Τι γίνεται αν το φίλτρο είναι αλουμίνιο και πλένονται στο μηχάνημα είναι αδύνατο; Θα πρέπει να γυρίσω το κεφάλι μου και να καταλάβω πώς να ξεφορτωθεί το πολυμερισμένο λίπος χωρίς πλύσιμο πιάτων. Ας πούμε αμέσως, θα προσφέρουμε μια μέθοδο χωρίς να εξαντλείται η χειρωνακτική εργασία με αιματηρούς κάλους.

  1. Πάρτε μια μεγάλη λεκάνη ή άλλο κατάλληλο δοχείο μέσα στο οποίο θα τοποθετηθεί το φίλτρο.
  2. Ρίξτε μια λεκάνη με βραστό νερό ακριβώς έτσι ώστε το φίλτρο μέσα σε αυτό πνίγηκε να βρίσκεται επίπεδο.
  3. Ρίξτε μέσα στη λεκάνη 50 g κιτρικού οξέος, 6 κουταλιές υγρού απορρυπαντικού και 100 g σόδα ψησίματος.

  Το απορρυπαντικό πλύσης πιάτων πρέπει να διαλύεται καλά στο νερό, το υπόλοιπο θα διαλύεται.

  1. Ξεπλύνετε το φίλτρο του εκχυλίσματος και λιπάνετε το με απορρυπαντικό πιάτων.
  2. Μετά από μερικά λεπτά, βυθίστε το φίλτρο στη λεκάνη με το διάλυμα και κρατήστε το εκεί για περίπου 6-8 ώρες, μπορείτε να το αφήσετε για τη νύχτα.
  3. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το φίλτρο από το διάλυμα και ξεπλύνετε με πίδακα ζεστού νερού, σκουπίζοντας τα υπολείμματα λίπους που δεν είναι πολύ τραχιά βούρτσα (όχι μόνο μέταλλο).

  Με αυτό τον τρόπο, αφαιρείτε το φίλτρο από το λίπος και τον εαυτό σας από προβλήματα. Λάβετε υπόψη ότι όσο μακρύτερα δεν πλένετε την κουκούλα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να διατηρείται στη λύση μέχρι να παρασκευαστεί. Είναι καλύτερα να πλένετε τουλάχιστον μία φορά κάθε 3-4 εβδομάδες, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

  Εν κατακλείδι, αγοράζοντας ένα πλυντήριο πιάτων, πολλές νοικοκυρές που προσπαθούν να το πλύνετε όλα αυτά δεν είναι χτύπημα, και στη συνέχεια τη λύπη χαλάσει ένα ακριβό μύλο, ένα τηγάνι ή πορσελάνης σετ. Πριν πιάσετε κάτι στα καλάθια για πλύσιμο, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να καταλάβετε αν είναι δυνατόν να πλύνετε το αντικείμενο ή καλύτερα να το αποφύγετε. Αυτές οι λέξεις ισχύουν επίσης σε σχέση με το φίλτρο για σχεδίαση. Πρώτα, μελετήστε την ερώτηση, κοιτάξτε το φίλτρο και στη συνέχεια πειραματιστείτε!

  Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος

  Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

  Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει και να καθαρίσει οτιδήποτε από το αποξηραμένο και παλιό λίπος, αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι απλό, και μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά εξωπραγματικό. Επειδή κάθε καλή οικοδέσποινα ξέρει απ 'έξω που η κουκούλα στην κουζίνα σας θα πρέπει να πλένονται αμέσως, όπως η ρύπανση, γιατί τότε πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη προσπάθεια. Και αξίζει να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι πιο έμπειρος και έμπειρους νοικοκυρές, τους ξυπνήσει στη μέση της νύχτας όμως, μόνο να πω τι και πώς να πλένουν τα λίπη από απορροφητήρες κουζίνας στην κουζίνα άστραφτε καθαρό και τακτοποιημένο.

  Μελετάμε τα βασικά, χωρίς να φτάσουμε στο ίδιο το πλύσιμο: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

  Οι επαγγελματίες μάγειρες ή οι νοικοκυρές, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κουζίνα, γνωρίζουν ακριβώς πόσο γρήγορα η κουκούλα λερώνεται πάνω από την κουκούλα αερίου και πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Φαίνεται ότι, λοιπόν, τι υπάρχει, ας είναι, μέχρι να γίνει εντελώς βρώμικο, αλλά δεν αξίζει καθόλου. Πρώτον, η κουκούλα προστατεύει το σπίτι από όλες τις αναθυμιάσεις και τον καπνό που αναπόφευκτα συμβαίνουν κατά το μαγείρεμα και, δεύτερον, η παραλαβή του κατεψυγμένου λίπους απλά δεν θα είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθυστερήσει και να καθυστερήσει τη διαδικασία στο μακρύ κιβώτιο, και θα είναι βέλτιστο να πλένετε συχνά την κουκούλα, αλλά με ένα μερίδιο της ελαφρότητας και μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

  Επιπλέον, όταν η κουκούλα φραγμένο και βρώμικο, απλά παύει να επιτελεί το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο, και όλα αυτά λόγω του γεγονότος ότι τα φίλτρα είναι απλά κατάφυτη με στρώματα κολλώδη και άσχημη λίπους που δεν θέλει εκεί για να βγούμε και ξύστε δεν θα είναι μόνο. Δεδομένου ότι για να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, καπνούς και gary, καθώς και δυσάρεστες οσμές. Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακόμη και ένα εστιατόριο ή καφέ, και, όπως σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η κουκούλα θα πρέπει να καθαρίζονται περίπου δύο φορές το μήνα, ως έσχατη λύση, μία φορά σε τριάντα ημέρες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μαγειρεύετε.

  Η προετοιμασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία: από το να πλύνετε το λίπος από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

  Είναι σαφές ότι μπορείτε να πλύνετε και να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα μόνο όταν φανταστείτε σαφώς τι να κάνετε. Πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ότι χωρίς οδηγίες, που θα εξηγούσαν λεπτομερώς τα σημεία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά και το μέγιστο που θα πάρετε είναι να εξαλείψετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Είναι σαφές να κατανοήσουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, Καταρχήν, θα είναι έτοιμη, για παράδειγμα, να μελετήσει το σχεδιασμό του, καθώς το gadget θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουκούλα πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Παρόλο που, αν είστε οπαδός κινδύνου και ακραίων, και επιπλέον, έχετε μια υπερ-ικανότητα να ελέγχετε μια ηλεκτροπληξία και, στη συνέχεια, να το αποσυναρμολογείτε με έντονο τρόπο, ενώ το φις είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
  • Περαιτέρω στην ίδια την κουκούλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα ειδικό κύκλωμα, σπάστε τα μάνδαλα και αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
  • Αναλύοντας πόσο καθαρό ο απορροφητήρας του πετρελαίου, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι ο σωλήνας που το συνδέει με μία έξοδο εξαερισμού, χρειάζεται επίσης καθαρισμού και πλύσης, όπως ένα σκληρό και ενοχλητικό λίπος κατάφερε να συσσωρεύονται εκεί. Ορισμένοι λαϊκοί τεχνίτες καταφέρνουν να αλλάζουν απλά το κυματοειδές έργο μία φορά το μήνα, εξαλείφοντας έτσι εντελώς την υπερβολική εργασία στο πλύσιμο τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι τέτοιοι αριθμοί δεν περνούν με κάθε κουκούλα, και ακόμη και ένας σωλήνας πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το φίλτρο αέρα, το οποίο αφαιρείται εύκολα. Και πώς να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας, θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα και κόλπα.
  • Είναι σαφές ότι η ίδια η κουκούλα, η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, κανείς δεν θα πυροβολήσει, αν και όλα αυτά είναι επιθυμητό. Θα είναι αρκετό μόνο να το πλύνετε μέσα και έξω, και να ξεκινήσετε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία ασάφεια συνείδησης.

  Αν νομίζετε ότι όλα τα φίλτρα στις κουκούλες υπόκεινται σε υποχρεωτικό καθαρισμό και πλύση, τότε είστε πολύ λάθος. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορούν να αλλάξουν μόνο και απλά δεν είναι δυνατή η πλύση τέτοιων φίλτρων. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να προέρχονται από την ίδια παλιά καλή οδηγία, την οποία συχνά αρχίζουμε να διαβάζουμε μόνο όταν το «αντικείμενο της μελέτης» έχει ήδη σπάσει.

  Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες και οικιακές χημικές ουσίες: αρκετοί απλοί τρόποι

  Όταν όλα αποσυναρμολογηθεί, και τα απαραίτητα στοιχεία για το πλύσιμο συλλέγονται σε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει, και συγκεκριμένα με το θέμα από το να πλύνετε το καπό ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο προσκολλάται στα τοιχώματα του. Στην πραγματικότητα, εάν ξέρετε πτυχές, λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που κάνουν το όλο θέμα είναι αρκετά απλή, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να κάνει αρκετά για να φέρει την υπόθεση στη λογική της κατάληξη. Στη συνέχεια, θα αποφασίσει τελικά τι να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα από το λίπος, και η ενίσχυση μπορεί να έρθει απόλυτα οικεία σε μας μέσα από μια σειρά οικιακών χημικών ουσιών κάθε νοικοκυρά - καθαρισμό σε σκόνη για σόμπες και φούρνους, αλλά υπάρχει επίσης καλή παλιά, δοκιμασμένη όλα αυτά τα χρόνια, τα κεφάλαια.

  Οικιακά καθαριστικά: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από το λίπος

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: moemchistim.com

  Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μόνο μερικές. Και για να διαλέξετε, βέβαια, είσαι ο εαυτός σου, και συμβουλές πρέπει να δώσει στο προσωπικό των οικιακών χημικών ουσιών κατάστημα το οποίο είναι συνήθως καλά εξοικειωμένος με τη δική γκάμα των προϊόντων της, καθώς και τις αποχρώσεις της εφαρμογής μιας ποικιλίας μέσων.

  • Σχετικά με το πώς να πλύνετε την κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, υπάρχει η απλούστερη απάντηση - η συνηθισμένη σόδα ψησίματος.
  • Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται σαπούνι πλυντηρίου.
  • Καθαριστικά και απορρυπαντικά για πιάτα που είναι διαθέσιμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, μπορούν επίσης να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.
  • Επαγγελματικά μέσα, για παράδειγμα, "Shine for plates" ή Sano Forte Plus.
  • Καταφέρνει με τη σοβαρή ρύπανση της διαφορετικής φύσης των καθαρότερων πλάκες λίπους, που ονομάζεται Isesclean, και πολλά άλλα.

  Είναι σαφές ότι η επιλογή από το να πλύνετε το κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος εξαρτάται από την ποικιλία του καταστήματος στο οποίο θα συγκεντρώνονται για την απόκτηση επαγγελματικών ή οικιακών καθαριστικών. Και αξίζει να καταλάβετε ότι ένα ποιοτικό και πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ φθηνό, έτσι προετοιμαστείτε να περάσετε έξω.

  Αρχίζουμε με τις πιο δύσκολες: πώς να καθαρίσετε το φίλτρο στην κουκούλα της κουζίνας απλές μεθόδους

  Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

  Ότι φίλτρα και φράγματα κουκούλα, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι τα κύρια εμπόδια που σταματούν τη βρωμιά, τα λίπη, σκόνη και ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, τα μικρά σχάρες είναι πολύ εύκολα φραγμένα με το ίδιο λίπος, μετά από τα οποία μειώνεται σημαντικά η απόδοση του απορροφητήρα. Αποσυναρμολόγηση την κουκούλα και τα πάντα για να το καθαρίσετε γίνεται αμέσως σαφές ότι το πιο δύσκολο θέμα θα είναι πώς να καθαρίσετε το σχέδιο πλέγμα του λίπους, ειδικά αν αυτός έχει καλά στεγνώσει. Για να αποφασίσετε αν θα στραφούν αμέσως σε καρδιακά μέτρα αντίκτυπου, ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε στους ειδικούς, θα είναι αρκετό και οπτική επιθεώρηση.

  Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, αν δεν είναι πολύ λερωμένο

  Έτσι, αν οι σταγονιδίων λίπους στην επιφάνεια του ματιού αρκετά φωτεινά, έτσι δεν είχαν το χρόνο να σκληρύνει και ως εκ τούτου είναι δυνατόν για το περίπλοκο ζήτημα του πώς να πλύνετε το κάλυμμα στην κουζίνα του λίπους πρέπει να ξεγλιστρήσουν «λίγο αίμα.» Η πρώτη και απλή μέθοδος είναι πολύ απλή, οπότε ακόμη και εκείνοι που μπορούν να δουν αυτό το εκπληκτικό πράγμα για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να το καταλάβουν.

  • Επιλέξτε ένα δοχείο στο οποίο μπορούν να βυθιστούν πλήρως τα φίλτρα και τοποθετήστε τα προσεκτικά με ζεστό νερό.
  • Εφαρμόζοντας απορρυπαντικό οποιοδήποτε σχέδιο, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό πλακών και φούρνοι, και σε μία ακραία περίπτωση, ένα υγρό πιάτων και μια σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το λάδι από το φίλτρο ή τρίψιμο.
  • Αφήστε το δοχείο με φίλτρα για μισή ώρα ή ακόμα και μία ώρα, ώστε να πλυθούν ακόμα καλύτερα.
  • Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία έκπλυσης. Γιατί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρώτο ζεστό νερό και στη συνέχεια το κρύο. Τα υπολείμματα διαλύματος σαπουνιού στις επιφάνειες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα βλάψει το ποιοτικό έργο της κουκούλας στο σύνολό της.

  Η δεύτερη μέθοδος: πέψη ή πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από λίπος με λαϊκές θεραπείες

  Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kitchendecorium.ru

  Εάν το λίπος για διάφορους λόγους, είχε ήδη χρόνο για να στερεοποιηθεί, έγινε σκούρο καφέ, και ο συνήθης καθαρισμός δεν φέρνει κανένα φρούτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο καρδιακή μέσα για την καταπολέμηση βρωμιά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα του πώς να καθαρίσει τη σχάρα κουκούλα του λίπους, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, και προσφέρουμε την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, για να πλύνετε τα παλιά τηγάνια και κατσαρόλες από τα ερείπια του προσκολλημένο λίπος - δηλαδή την πέψη.

  • Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από την κουκούλα της κουζίνας με την πέψη, πρέπει πρώτα να βρείτε το κατάλληλο δοχείο για αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο σκάφος, όπου μπορείτε να βυθίσετε εντελώς το πλέγμα ή τα φίλτρα ή τουλάχιστον το μισό.
  • Τρίψτε σε ένα τρίφτη ή ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι μισό κομμάτι, οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, καφέ σαπούνι.
  • Βάλτε τα ίδια δύο κουταλιές της σούπας, κατά προτίμηση με την κορυφή της συνηθισμένης σόδας ψησίματος, και τοποθετήστε το δοχείο στη φωτιά.
  • Τώρα τίθεται το ερώτημα, πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, και η απάντηση είναι απλή - βράστε το βραστό σας για μισή ώρα.
  • Απομένει μόνο να τραβήξετε τα δίχτυα, τις σχάρες ή τα φίλτρα από το δοχείο και να ξεπλύνετε καλά κάτω από τη βρύση, δηλαδή στο τρεχούμενο νερό.

  Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα φίλτρα πλυσίματος, καθώς και πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το καπό, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια και προσοχή, διότι η ανάγκη να πειραματιζόμαστε με ζεστό νερό και μια ποικιλία από χημικά ενεργών αντιδραστηρίων.

  Εάν μετά από βρασμό παρατηρήσατε στην επιφάνεια του φίλτρου υπολείμματα λίπους, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ή απλά να επεκταθεί. Και τα ριζοσπαστικά μέτρα με τη μορφή καθαρισμού αλκαλίων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως έσχατη λύση, επειδή από τη συχνή χρήση του μετάλλου μπορεί απλά να καταρρεύσει.

  Καρδινάλια μέτρα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος, που δεν πλένεται για τίποτα

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

  Όταν τα χέρια είναι κάτω, και όλες οι μέθοδοι, όπως κουκούλα πλύσης στην κουζίνα και μόλις «ανώδυνη» εξαντληθεί ο χρόνος έρχεται σε δραστικά μέτρα. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού δεν μπορεί συχνά, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα πλέγματα και τα φίλτρα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να μην φέρετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση. Ωστόσο, για να μιλήσουμε γι 'αυτό, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι ανόητο, αλλά το μέλλον αξίζει να κάνετε ένα σημάδι στο πρόγραμμά του και να κάνει χρόνο για την έγκαιρη κουκούλες καθαρισμού και άλλα μαγειρικά σκεύη.

  • Για να μάθετε πώς να πλένετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να γίνετε λίγος τεχνίτης και λίγο υδραυλικός. Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της ρύπανσης των σωλήνων. Είναι υγρά, κονιώδη και επίσης κοκκοποιημένα. Επιλέξτε έναν σύμβουλο για να βοηθήσετε στο κατάστημα, συνήθως ξέρουν πώς και τι να κάνουν.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το προϊόν που έχετε επιλέξει και επίσης αποθηκεύστε γάντια ποιότητας για να εργαστείτε με χημικά επιθετικά μέσα.
  • Βυθίστε το τρίψιμο στο νεροχύτη ή δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, και γεμίστε το απέκτησε λύση, τότε το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε το κάλυμμα στην κουζίνα, θα γίνει απλή και κατανοητή.
  • Αν έχετε σκόνη ή κόκκους, γεμίστε τις με μια σχάρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: jkuhnya.ru

  Αφήστε τις γρίλιες για περίπου πέντε έως επτά λεπτά, και μετά από όλα, απλά ξεπλύνετε με μεγάλη ποσότητα κρύου νερού. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή, ένα μεγάλο μέρος του ξηρού εκχυλίσματος, συλλέγουν συνολικά και με ασφάλεια χρησιμοποιήσετε, το σημαντικότερο, δεν επιτρέπουν πλέον βαριά βρωμιά, το πλύσιμο μακριά το χρόνο κουκούλα από την καύση του λίπους.

  Βίντεο "Πώς να καθαρίσετε τον απορροφητήρα από το λίπος"

  Καθαρίζουμε την κουκούλα από το λίπος - γρήγορα, απλά, αποτελεσματικά

  Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε κάτω από τον θόλο της κουκούλας και έλεγξα το φίλτρο της; Αν ήταν πριν από λίγους μήνες, ή ποτέ δεν το κάνατε, επιτρέψτε μου να σας προειδοποιήσω: η εμφάνισή της θα είναι πολύ φοβερή. Ο σκοπός του φίλτρου εκχύλισης είναι να συλλέγει οσμές, καπνούς και λίπος, οπότε αν κάνει τη δουλειά του σωστά, όλα θα χρωματίζονται με συσσωρευμένο και παγωμένο στρώμα ακαθαρσιών.

  Με τον καιρό, το φίλτρο μπορεί να γίνει τόσο μολυσμένο ώστε να χάσει την αποτελεσματικότητά του, γι 'αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα. Ευτυχώς, ο καθαρισμός των φίλτρων από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο!

  Πόσο συχνά πρέπει να πλύνω τον βοηθό της κουζίνας μου; Προσπαθήστε να μην ξεχάσετε να το φροντίσετε τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο. Ωστόσο, εάν μαγειρεύετε συχνά, ο καθαρισμός των φίλτρων από το λίπος πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά το μήνα.

  Προετοιμασία του

  Ο καθαρισμός της κουκούλας αρχίζει με προετοιμασία, δηλαδή με το κλείσιμο και την αποσυναρμολόγηση. Πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να διαβάσετε τις οδηγίες στη συσκευή.

  Πριν καθαρίσετε την κουκούλα στο διαμέρισμα, πρέπει να απενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, η προπαρασκευαστική εργασία πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

  1. Αφαιρέστε το κάλυμμα της κουκούλας που βρίσκεται πάνω από την εστία. Για να γίνει αυτό, οι μάνδαλοι σπάζουν και το καπάκι τραβιέται έξω από τις αυλακώσεις.
  2. Το φίλτρο αφαιρείται.
  3. Ο σωλήνας που πηγαίνει από την κουκούλα προς τον εξαερισμό αφαιρείται - πρέπει επίσης να καθαριστεί από το λίπος.
  4. Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
  5. Η κουκούλα ελέγχεται επίσης για ρύπανση.

  Κάθε στάδιο της εργασίας συνοδεύεται από πλύσιμο των απαραίτητων στοιχείων. Τα φίλτρα λίπους και ο σωλήνας μπορούν να πλυθούν στο μπάνιο, μετά από μούσκεμα σε διάλυμα απολιπαντικού καθαριστικού.

  Συμβουλές! Όσο για το φίλτρο αέρα, δεν πρέπει όλα να καθαριστούν - οι σχετικές πληροφορίες θα πρέπει να εξετάζονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

  Και μην ξεχνάτε ότι η επιφάνεια του καλύμματος πρέπει επίσης να καθαριστεί από λίπος. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο: χρησιμοποιούνται ένα τυπικό απορρυπαντικό και ένα σφουγγάρι κουζίνας. Το προϊόν αραιώνεται σε νερό (σε αναλογία 1: 4), στην οποία το σφουγγάρι είναι εμποτισμένο, μετά το οποίο όλες οι απαραίτητες επιφάνειες σκουπίζονται με ένα σφουγγάρι. Στο τέλος του καθαρισμού, η επιφάνεια σκουπίζεται ξηρά - έτσι ώστε να μην υπάρχουν λεκέδες. Αλλά με τον καθαρισμό του φίλτρου μπορείτε να πειραματιστείτε! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το καθαρίσετε.

  Επιλέξτε τη μέθοδο και ξεκινήστε τον καθαρισμό

  Ο καθαρισμός του καλύμματος προκαλεί δυσκολίες στην επιλογή των εργαλείων που χρησιμοποιούνται. Τι θα χρειαστεί για την αποτελεσματική πλύση του λίπους; Εξετάστε τα πιο δημοφιλή:

  1. Χρησιμοποιούμε τον συνήθη παράγοντα διάλυσης λιπών στο πλυντήριο πιάτων. Για να γίνει αυτό, το φίλτρο είναι εμποτισμένο, τρίβεται με σφουγγάρι ή βούρτσα, μετά από το οποίο κατανέμεται με βραστό νερό. Λάβετε υπόψη ότι το αποτέλεσμα θα είναι μόνο εάν η μόλυνση είναι νέα.
  2. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το φίλτρο με διάλυμα σόδας. Ίσως αυτό να είναι το απλούστερο, αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο εργαλείο.
  • Πάρτε το μεγαλύτερο δοχείο που έχετε στη διάθεσή σας και βράζετε νερό σε αυτό.
  • Τώρα χρειάζεστε σόδα: 1 φλιτζάνι είναι αρκετό για μια μεγάλη κατσαρόλα, μισό ποτήρι για ένα μέτριο δοχείο.
  • Στη συνέχεια σιγά-σιγά και σταδιακά με μια κουταλιά της σούπας αρχίζουν να χύνεται η σόδα.
  • Όταν διαλύεται όλη η σόδα, τοποθετήστε το πλέγμα φίλτρου στο τηγάνι και βράστε το μέχρι μισή ώρα, έως ότου οι μολυντές "κατέβουν". Εάν η χωρητικότητα δεν είναι μεγάλη, τότε η διαδικασία εκτελείται εναλλάξ και στις δύο πλευρές, γυρίζοντας το φίλτρο. Λοιπόν, αυτό είναι όλο, μένει μόνο να πλύνετε το ίδιο το δοχείο!
  1. Για να καθαρίσετε τα φίλτρα λίπους, είναι επίσης κατάλληλη η συνταγή με σαπούνι.

  Συμβουλές! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το παλιό καφετί 72% σαπούνι "εγγενές στην ΕΣΣΔ".

  Έτσι, πάρτε 0,5 κομμάτι σαπουνιού πλυντηρίου, τρίφτης και 2,5 λίτρα ζεστού νερού. Τρεις λεπτώς σαπουνάδα - έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να διαλυθεί σε ζεστό νερό. Στο προκύπτον προϊόν, βγάζετε το σφουγγάρι και σκουπίζετε όλη την επιφάνεια του καλύμματος και του ίδιου του φίλτρου. Για παλιές μολύνσεις απαιτείται μεταλλική ξύστρα.

  1. Μια κουκούλα στο διαμέρισμα μπορεί επίσης να καθαριστεί με ένα ξίδι με βάση τη θεραπεία.

  Σημειώστε ότι το διάλυμα εργασίας παρασκευάζεται με βάση το καυστικό οξικό οξύ, το οποίο δεν είναι ασφαλές. Επομένως, χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ για να την προστατεύσετε. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής: ένα πανί εμποτισμένο με οξύ και σκουπίζοντας το με όλα τα λερωμένα μέρη, διαβρώνοντας άφθονα την επιφάνεια. Το ξύδι διατηρείται για 7 λεπτά (με έντονη λείανση μέχρι 12 λεπτά). Για παλιές βρωμιές συνιστάται να χρησιμοποιείτε μη αραιωμένο οξύ και για πρόσφατα εμφανιζόμενες κηλίδες είναι κατάλληλο ένα διάλυμα με νερό σε αναλογία 1: 2.

  1. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού.

  Για αυτό, λαμβάνονται 1-2 έμβρυα, αποφλοιωμένα και κομμένα στο μισό. Αφαιρέστε την επιφάνεια της κουκούλας με σάρκα. Η επιφάνεια που καλύπτεται με χυμό λεμονιού πρέπει να σταθεί για περίπου 5-10 λεπτά, μετά από την οποία τα πάντα σκουπίζονται με ένα υγρό μαλακό πανί. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, η όλη διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί 2-3 φορές.

  1. Υπάρχει επίσης ένας ριζοσπαστικός τρόπος για τον καθαρισμό της κουκούλας στην κουζίνα, αλλά οι ειδικοί δεν συνιστούν να το χρησιμοποιείτε συχνά (μέγιστο 1-2 φορές για όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας). Αλλά εάν το φίλτρο δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το λίπος έχει καταψυχθεί και οι τρύπες του φίλτρου είναι διάτρητες, τότε αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να βγείτε έξω. Αυτό θα απαιτήσει εργαλεία για τον καθαρισμό των αποχετευτικών αγωγών και ενός δοχείου (νεροχύτη) από ανοξείδωτο χάλυβα.

  Το παρασκεύασμα παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες, χύνεται σε κλειστό νεροχύτη, τοποθετούμε γάντια και τοποθετούμε το φίλτρο στο εργαλείο. Αμέσως αρχίζει η αντίδραση, μετά την οποία το δίχτυ πλένεται πολλές φορές με τρεχούμενο νερό. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα αλκάλι, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά επιθετικό στα μεταλλικά στοιχεία.

  Ελπίζουμε ότι αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν. Θυμηθείτε, δεν είναι τόσο σημαντικό το σκεπτικισμό του εσωτερικού σχεδιασμού και τη διαθεσιμότητα της τελευταίας τεχνολογίας, πόση καθαριότητα και την τάξη της κουζίνας. Αφήστε το σπίτι σας να είναι πάντα καλλωπισμένο, όμορφο και ζεστό!

  7 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των κουζινών στο σπίτι

  Ο απορροφητήρας κουζίνας περιέχει συχνά μια μεγάλη ποσότητα παλαιού και καλά αποξηραμένου λίπους, οπότε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα, οι περισσότερες νοικοκυρές ζητούνται. Πολλοί συνιστούν το πλύσιμο της κουκούλας αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην περιμένετε μέχρι να φράξει. Εφόσον στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καταβάλλετε πολύ περισσότερη προσπάθεια και να αφιερώσετε πολύ χρόνο για αυτό.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κουκούλα είναι ένα σημαντικό θέμα των επίπλων κουζίνας, το οποίο επιτρέπει στον καπνό και τον καπνό να διαφύγουν μέσω του συστήματος εξαερισμού. Τα καύσιμα αντικείμενα, αφήνοντάς τα, εμποδίζουν το φίλτρο καυσαερίων με άκαυστο γράσο και πολλά άλλα μολυσματικά υλικά.

  Για να μην διαταραχθεί η κανονική λειτουργία της κουκούλας που είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα αερίου, θα πρέπει να εκτελείται κανονική εργασία σχετικά με τον καθαρισμό της.

  Πώς να προετοιμάσετε την κουκούλα για καθαρισμό;

  Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα της κουζίνας, πρέπει να κατανοήσετε την ακολουθία των ενεργειών για τον εαυτό σας. Όλες οι κύριες συστάσεις που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε με επιτυχία όλα τα ίχνη λίπους από τις επιφάνειες σας δίνονται στις κατάλληλες οδηγίες για αυτό το προϊόν.

  Θα υπάρξει ένα διάγραμμα της συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης της δομής, αφού τα βασικά μέτρα για την αφαίρεση του ηλικιωμένου λίπους στο σπίτι θα γίνουν με ακρίβεια μέσα σε αυτήν τη συσκευή.

  • Για να καθαρίσετε το πλέγμα στην κουκούλα, πρέπει πρώτα να ασφαλίσετε τον εαυτό σας, αποσυνδέστε τη δομή από το τροφοδοτικό. Διαφορετικά, απαγορεύεται αυστηρά η αποσυναρμολόγηση, τόσο περισσότερο δεν πρέπει να αγγίζετε τον κινητήρα και να κάνετε τον υγρό καθαρισμό του.
  • Ακριβώς στην ίδια την κουκούλα θα πρέπει να υπάρχει κύκλωμα, πώς να αφαιρέσετε τη σχάρα από την κουκούλα. Συνήθως στηρίζεται σε κουμπωτά κλειδαριές. Το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα συνήθως κρύβεται πίσω από αυτή τη σχάρα. Κατά κανόνα, συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Για να μην σκεφτεί κανείς πόσο γρήγορα μπορεί να καθαρίσει από τη βρωμιά, ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί απλά να αντικατασταθεί - τέτοια προϊόντα δεν είναι πάρα πολύ ακριβά.
  • Όταν καθαρίζετε την κουκούλα από τη βρωμιά, πρέπει να θυμάστε ότι είναι συνδεδεμένο με τον αεραγωγό εξαερισμού μέσω ενός προφίλ, στρογγυλού ή κυματοειδούς σωλήνα. Συσσωρεύει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αιθάλης και λίπους στη διαδικασία άμεσης λειτουργίας. Είναι πολύ βολικό να πλένετε το σωλήνα προφίλ, εάν δεν είναι πολύ μακρύς. Η μακρύτερη κατασκευή θα πρέπει να είναι κυκλική σε τομή - αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να διευκολύνει τον καθαρισμό της, αλλά και να επιβραδύνει τη συσσώρευση λίπους.
  • Καθαρίστε το φίλτρο της κουκούλας από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί. Για να γίνει αυτό δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, και αν γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, τότε η διαδικασία καθαρισμού θα είναι αρκετά απλή και θα πάρει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.
  • Το σώμα της δομής συνήθως δεν αφαιρείται, πλένεται τόσο έξω όσο και μέσα.
  • Στο τελευταίο στάδιο, πρέπει να συναρμολογήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα και να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό δίκτυο.

  Μερικές απλές συμβουλές για τον καθαρισμό της κουκούλας

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστικών. Εάν λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις και λεπτές αποχρώσεις, τότε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κουκούλα κουζίνας δεν θα είναι πολύ προβληματική.

  Για να καθαρίσετε τη σχάρα της κουκούλας από το λίπος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σκόνες, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν λειαντικά υλικά, διαφορετικά η επιφάνεια θα χαράζεται και θα χάσει μια ελκυστική εμφάνιση. Ένα άλλο μειονέκτημα της χρήσης τέτοιων εργαλείων είναι η εμφάνιση επί της επιφανείας μιας επιπρόσθετης ανακούφισης, στην οποία θα συσσωρεύεται επιπλέον λίπος και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί από εκεί.

  Επιλογές για να απαλλαγούμε από το λίπος από την κουκούλα στην κουζίνα ή στο μπάνιο είναι αρκετά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον καθαριστικό για τοίχους και κουκούλες στην κουζίνα μόνος σας, μπορείτε να πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα οικιακών χημικών και συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

  1. Εάν η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε μπορεί να σωθεί από συσσώρευση λίπους με συνηθισμένη σόδα για κατανάλωση. Διαλύεται σε μικρή ποσότητα νερού και περνά αυτό το διάλυμα πάνω από μολυσμένες επιφάνειες.
  2. Πολύ μεγάλος αριθμός αλκαλικών στοιχείων που μπορούν να χωρίσουν λίπος, ακόμη και σε εκχυλίσματα όπως το turboair, περιέχονται στο πιο συνηθισμένο οικιακό σαπούνι.
  3. Το εκχύλισμα από το λίπος στο σπίτι μπορεί να καθαριστεί ποιοτικά με τη βοήθεια συνήθων απορρυπαντικών πιάτων. Όσο ισχυρότερη είναι η επίδρασή τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σύντομα να καταφύγουν στη χρήση τους.
  4. Μια κουκούλα στην κουζίνα από το γράσο θα καθαριστεί καλά με επαγγελματικά μέσα που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ρύπων από την επιφάνεια των σόμπων αερίου.

  Απλοί τρόποι καθαρισμού του φίλτρου

  Όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού του φίλτρου, υπάρχουν αρκετές απλές συμβουλές. Είναι δυνατό να αφαιρέσετε κάθε είδους ρύπανση από την επιφάνεια αυτών των μικρών σχάρων με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, οι καθαριστικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξυλάνθρακα.

  Αυτά τα φάρμακα περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποσότητα αλκαλικών ουσιών που θα διαλύσουν τις αποθέσεις λίπους και θα καθαρίσουν το πλέγμα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν ακόμη και να επεξεργαστούν τον κινητήρα του ανεμιστήρα και τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Αν το τελευταίο μπορεί να απαλλαγεί από λιπαρές αποθέσεις, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αφαιρεθούν τα προϊόντα καύσης και τις δυσάρεστες μυρωδιές, αφήνοντας μόνο φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα.

  Πολλές όχι πολύ έμπειρες νοικοκυρές αναρωτιούνται πώς να καθαρίσουν την κουκούλα από το λίπος, αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να πάρει πάρα πολύ βρώμικο. Πρώτα απ 'όλα, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο βαθμός μόλυνσης.

  Εύκολος βαθμός

  Ο βαθμός φωτός υποδηλώνεται από ελαφρά σταγονίδια λίπους που δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί, έτσι ώστε το πλέγμα από την κουκούλα σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ ευκολότερο να καθαριστεί.

  Με φίλτρα και εδώ, δεν θα προκύψουν ειδικές δυσκολίες. Η τεχνική για τον καθαρισμό της σχάρας περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες.

  • Πάρτε την κατάλληλη χωρητικότητα, γεμίστε το με πολύ ζεστό νερό με την προσθήκη σόδας ψησίματος ή άλλων μέσων για πλύσιμο. Τα φίλτρα είναι βυθισμένα, προσπαθώντας να τα βγάλουν εντελώς κάτω από το νερό.
  • Η χωρητικότητα αφήνεται για περίπου μία ώρα ή δύο, έτσι ώστε το φίλτρο να καθαρίζεται ανεξάρτητα χωρίς περιττές φυσικές επιδράσεις.
  • Όταν το γράσο εγκαταλείπει την επιφάνεια των φίλτρων, θα πρέπει να ξεπλένετε το υπόλοιπο νερό με απορρυπαντικό. Πρώτα γίνεται με τη βοήθεια ζεστού νερού, μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί αρκετά ποιοτικά, έτσι ώστε να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος απορρυπαντικού στην επιφάνεια του φίλτρου ή της ίδιας της κουκούλας. Τελικά, αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία ολόκληρης της δομής.

  Βαθύ βαθμό

  Εάν το λίπος έχει σκούρο καφέ χρώμα, αυτό σημαίνει ότι έχει καταφέρει να σκληρύνει. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια λαϊκή θεραπεία ως πέψη.

  Ρίξτε νερό μέσα στο δοχείο έτσι ώστε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας να είναι κάτω από αυτό, το βάζετε στη φωτιά και κόβετε εκεί περίπου το μισό κομμάτι φτηνού οικιακού σαπουνιού. Με την ίδια ιδιότητα, καλύπτονται δύο κουταλιές σόδας ψησίματος. Το νερό φέρεται σε βράση και βράζει για περίπου μισή ώρα. Εάν είναι απαραίτητο, θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό, εάν εξατμιστεί, και κάποια στοιχεία του καλύμματος θα εμφανιστούν πάνω από την επιφάνεια του.

  Εάν ο απορροφητήρας καθαριστεί σωστά, θα λειτουργήσει αξιόπιστα. Με την υποστήριξη ενός καθαρού κράτους, ο καθαρισμός κεφαλαίου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μία φορά σε έξι μήνες.

  Πώς να πλένετε το απορροφητήρα κουζίνας και το φίλτρο από το λιπαντικό

  Ένα εκχύλισμα στην κουζίνα είναι μια ευκαιρία για να σώσει το δωμάτιο από λιπαρούς ατμούς και οσμές που μπορούν να απολαύσουν ολόκληρο το διαμέρισμα. Αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το καθαρίσετε. Φυσικά, υπάρχουν ειδικά χημικά που έχουν σχεδιαστεί για αυτούς τους σκοπούς. Αλλά ακόμα πιο συχνά οι ερωμένες αναρωτιούνται πώς να πλύνουν την κουκούλα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες. Υπάρχουν πολλές επιλογές!

  Πώς να ξεπλύνετε την κουκούλα από το λίπος

  Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό. Συνεπώς, το χρειάζεστε:

  Η ανάλυση του εκχυλιστή για την πλύση του πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

  • Αφαιρέστε πρώτα το κάλυμμα της κουκούλας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ανοίξετε τα μάνδαλα και το καπάκι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από τις αυλακώσεις.
  • Μόνο τότε το φίλτρο αφαιρείται προσεκτικά.
  • Στη συνέχεια, αφαιρέστε τον σωλήνα, ο οποίος επίσης απαιτεί καθαρισμό.
  • Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
  • Εξωτερικά, πρέπει να επιθεωρήσετε το σώμα της κουκούλας, έτσι ώστε να μην έχει καμία προσμείξεις.

  Η κουκούλα είναι εύκολο να καθαριστεί. Για να γίνει αυτό, οποιοδήποτε εργαλείο είναι κατάλληλο. Μπορείτε ακόμη και να αραιώσετε το απορρυπαντικό σε σκόνη, σαπούνι ή πιάτο στο νερό και ένα σφουγγάρι για να ξεπλύνετε τα ίχνη λίπους. Μετά από αυτό το καθαρό πανί σκουπίζεται όλη η επιφάνεια. Αλλά πώς να πλύνετε το συρτάρι ματιών από το λίπος είναι ένα άλλο θέμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

  Από το να ξεπλύνετε ένα απόσπασμα στην κουζίνα από το λίπος

  Μέθοδοι καθαρισμού λιπαρών και βρώμικων λεκέδων από την κουκούλα και τη μάζα του φίλτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγορασθέντα μέσα, τα οποία στη σύνθεσή τους έχουν ποικίλα χημικά στοιχεία. Μεταξύ των διαθέσιμων καταστημάτων:

  • Comet;
  • καθαριστικά από την AmWay.
  • Sano Forte Plus;
  • Isesclean;
  • Ακτινοβολία για πλάκες.
  • και πολλά άλλα.

  Και κάποιος δοκιμάζει τα πιο ποικίλα διαθέσιμα δημοφιλή μέσα, αποδεδειγμένα από το χρόνο:

  Και, φυσικά, στην καταπολέμηση του λίπους στην κουκούλα δεν μπορεί να κάνει χωρίς βούρτσες, κουρέλια, σφουγγάρια.

  Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες: σαπουνάδα

  Πολλές νοικοκυρές συμφωνούν ότι το σαπούνι πλυντηρίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πλύνετε τη σχάρα μιας κουκούλας από το λίπος. Ταυτόχρονα, η περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα σε ένα τέτοιο σαπούνι πρέπει να είναι τουλάχιστον 72% (αυτό το γράμμα είναι συνήθως γραμμένο απευθείας στη μπάρα).

  Προετοιμάστε το διάλυμα καθαρισμού με αυτόν τον τρόπο:

  1. 0,5 ένα κομμάτι σαπουνιού τρίβεται σε ένα τρίφτη?
  2. Τα προκύπτοντα σαπουνάδα διαλύονται σε 2,5 λίτρα ζεστού νερού.
  3. Τώρα, είτε βυθίστε το πλέγμα και φιλτράρετε στο υγρό, είτε μαλακώστε προσεκτικά τις προβληματικές περιοχές.
  4. Μετά από 10-15 λεπτά, οι επιφάνειες θα πρέπει να καθαρίζονται από συντρίμμια με ένα κουρέλι ή σφουγγάρι μετάλλου.

  Εάν ξαφνικά από την πρώτη φορά η μόλυνση δεν έχει εξαφανιστεί, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ξανά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι για να αφαιρέσετε το λίπος από την κουκούλα

  Αφαιρέστε το φρέσκο ​​λίπος από την κουκούλα θα βοηθήσει μια αναντικατάστατη θεραπεία - λεμόνι, ή μάλλον το χυμό του. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τρίψετε επιμελώς όλες τις λιπαρές επιφάνειες του εκχυλίσματος με τον πολτό του. Σ 'αυτή τη φόρμα παραμένουν για 10 λεπτά. Μετά - όλα σκουπίζονται με κανονική σερβιέτα. Αυτό το εργαλείο δεν βοηθά πάντοτε την πρώτη φορά. Επομένως, πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές πριν τον τελικό καθαρισμό της κουκούλας.

  Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με ξύδι

  Πολύ δύσκολη ερώτηση, από το να πλύνετε την κουκούλα της κουζίνας από το λίπος, το οποίο έχει ήδη παγιδευτεί. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξύ. Το πιο προσβάσιμο για μας είναι το ξίδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε συμπυκνωμένη, όχι αραιωμένη μορφή, όσο και σε μορφή ασθενέστερου υδατικού διαλύματος.

  Αρκεί να αραιωθούν 2 μέρη οξικού οξέος σε 1 μέρος νερού. Αυτή η λύση σκουπίζει όλες τις απαραίτητες επιφάνειες σχεδίασης και αφήνεται για 12-15 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, τα σφουγγάρια και το καθαρό νερό αφαιρούν όλα τα συντρίμμια.

  Πώς να καθαρίσετε σόδα λιπαρών

  Ένας πολύ λερωμένος απορροφητήρας μπορεί να απομακρυνθεί από λιπαρούς λεκέδες χρησιμοποιώντας συνηθισμένη μαγειρική σόδα. Για μια τέτοια εθνική συνταγή θα χρειαστείτε:

  • Ρίξτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
  • Προσθέστε σε αυτό ένα μικρό τεμαχισμένο σαπούνι για πλύσιμο.
  • Για να κοιμηθεί μια χούφτα σόδα?
  • Ανακατέψτε τα πάντα.
  • Στο εργαλείο αυτό τα βρώμικα εξαρτήματα εξάτμισης χαμηλώνουν.
  • Το τηγάνι τοποθετείται στη σόμπα.
  • Τα πάντα βράζουν για 20 λεπτά.
  • Μετά από αυτό, η φωτιά είναι απενεργοποιημένη και τα βρώμικα μέρη της κουκούλας αφήνονται στη λύση.
  • Στη συνέχεια, η σχάρα απλά πρέπει να ξεπλυθεί σε ζεστό καθαρό νερό.

  Το αποτέλεσμα είναι η κρυστάλλινη λάμψη και η καθαριότητα της κουκούλας!

  Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα την κουκούλα από το λίπος: ένα μέσο για την αφαίρεση των φραγμών

  Εάν ο εκχυλιστής είναι σε μια εντελώς παραμελημένη κατάσταση, όταν ούτε η σόδα ούτε το ξίδι βοηθούν, πόσο γρήγορα θα πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος; Υπάρχει η ευκαιρία να διορθωθεί η κατάσταση με τη βοήθεια επιθετικών μέσων καθαρισμού των σωληνώσεων. Μπορεί να είναι ένα κοκκώδες παρασκεύασμα, μια σκόνη, ένα υγρό ή μια κρέμα.

  Η σχάρα τοποθετείται σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα. Από πάνω, χύνεται προσεκτικά ή καλύπτεται με ένα αγορασμένο προϊόν για να απομακρυνθούν οι φραγμοί στους σωλήνες. Τώρα πρέπει να χύσετε ήπια ζεστό νερό στην κορυφή. Μετά από 10 λεπτά, όταν η σχάρα έχει ήδη βρεθεί, το λίπος θα αρχίσει να ξεχειλίζει, το διάλυμα θα αποστραγγιστεί και το φίλτρο θα πλυθεί με ζεστό τρεχούμενο νερό.

  Αγοράστε προϊόντα για την καταπολέμηση του αποξηραμένου λίπους στο απορροφητήρα

  Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία διαφορετικών προϊόντων που δημιουργούνται ειδικά για την καταπολέμηση της λιπαρής παλιάς ρύπανσης στην κουκούλα. Αρκεί να αγοράσετε ένα από αυτά (εγχώρια ή ξένη παραγωγή) και να το χρησιμοποιήσετε.

  Για το σκοπό αυτό, το πλέγμα, στο οποίο συσσωρεύεται το λίπος, πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα μεγάλο δοχείο. Πάνω, η επιφάνεια της χύνεται με ειδικό καθαριστικό. Τα πλέγματα μπορούν να τοποθετηθούν σε στρώματα, επίσης επεξεργασμένα και μέσα. Σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να διατηρούνται για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια πλένονται καλά στο νερό.

  Αν το φάρμακο δεν αντιμετωπίσει πλήρως το αποξηραμένο λίπος στην κουκούλα, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Αρκεί να επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία καθαρισμού.

  Κάθε οικοδέσποινα μπορεί να επιλέξει το καταλληλότερο μέσο για τον εαυτό της, παρά να πλύνει την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος. Απλά πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές. Αλλά μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις σκληρές χημικές ουσίες συχνά. Καλύτερα - μία φορά το μήνα ή ακόμα και λιγότερο. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να καταστρέψετε την κουκούλα.

  Συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποφυγής ισχυρών ρύπων στο καπό

  Αντιμέτωποι με σοβαρές παλιές λιπαρές κηλίδες στην κουκούλα, οι γκαλερί ονειρεύονται να διευκολύνουν τη διαδικασία του ξεπλύματος τους. Αλλά είναι πραγματικά τόσο απλό;

  • Συνιστάται να καθαρίζετε την κουκούλα κάθε 1 μήνα. Στη συνέχεια, στην κουζίνα θα είναι πάντα καθαρό, αλλά μπορείτε να ξεχάσετε λιπαρά σημεία?
  • Όταν ο εκχυλιστήρας πλένεται και ξηραίνεται. Πρέπει να είναι απαραιτήτως αναπηρία. Στη συνέχεια, η οικοδέσποινα, και η ίδια η μονάδα, θα είναι ασφαλείς.
  • Μην θερμαίνετε την κουκούλα. Πριν από το βρασμό (εάν συνταγογραφείται από τη συνταγή για τον καθαρισμό), πρέπει να ελέγξετε το τμήμα για την παρουσία πλαστικών στοιχείων. Μετά από όλα, μπορούν να λιώσουν?
  • Από τη ρύπανση είναι καλύτερα να ξεφορτωθείτε όταν είναι ακόμα φρέσκα. Θα είναι αρκετό ακόμη και για ένα απλό διάλυμα σαπουνιού, το οποίο οι απλοί λεκέδες μπορούν εύκολα να τριφτούν. Επομένως, μην καθυστερείτε με τον καθαρισμό. Καλύτερα μια φορά την εβδομάδα για λίγο και εύκολο να πλύνετε την κουκούλα.
  • Είναι απαραίτητο να φροντίζετε τακτικά την κουκούλα σας. Τότε θα λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά. Ναι, και το ζήτημα του πώς να πλύνετε την κουκούλα από το λίπος δεν θα ανακύπτει πλέον. Δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες για επαγγελματικά εργαλεία.

  Βίντεο: πώς να πλένετε την κουκούλα από το λίπος

  Μια πολύ αποτελεσματική συνταγή για τον καθαρισμό του φίλτρου από το λίπος της κουζίνας παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο: