Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων συσκευών υγρασίας κλιματισμού επιτρέπουν τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο, παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον.

Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή, ο υγραντήρας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να τείνει μετά από αυτό, εμποδίζοντας την συσσώρευση καθαρών υδάτων στα μέρη. Πριν καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, συνιστάται να διαβάσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε συσκευή.

Αρχή λειτουργίας των υγραντήρων

Η αποδοτικότητα και η μακροζωία διαφόρων τύπων συσκευών εξαρτάται από την κατάλληλη και έγκαιρη συντήρηση.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι κλιματικών συσκευών: μηχανικός (παραδοσιακός), ατμός, υπερηχητικός.

Η πιο δημοφιλής συσκευή για την υγρασία του αέρα είναι υπερηχητική. Τα μοντέρνα μοντέλα όχι μόνο ποιοτικά υγραίνουν τον αέρα, δημιουργώντας ένα κατάλληλο μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά διακοσμούν το εσωτερικό με πρωτότυπο σχεδιασμό.

Η συσκευή αποτελείται από δεξαμενή και βάση με εγκατεστημένη μεμβράνη, μέσω της οποίας γίνεται η διαδικασία ψεκασμού νερού στα μικρότερα σωματίδια, μετατρέποντάς την σε ψυχρό ατμό. Κατά τη λειτουργία, τα κύρια στοιχεία εκτίθενται σε σκληρό νερό, επομένως, σε εύθετο χρόνο, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε τον υγραντήρα του αέρα από την κλίμακα.

Η άκαιρη συντήρηση οδηγεί στα ακόλουθα προβλήματα:

 • Σχηματισμός στερεών αποθέσεων σε εσωτερικούς τοίχους και λεπτομέρειες της συσκευής.
 • Αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών, ανθοφορία του νερού.

Όλα αυτά, αναμφισβήτητα, οδηγούν σε μείωση του πόρου εργασίας της συσκευής, οπότε το θέμα - πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα - είναι το πιο σημαντικό. Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται στην εκπλήρωση τριών συνθηκών: τον καθαρισμό της ορυκτής αποθήκης, την απολύμανση και την πρόληψη.

Για συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με ορισμένες αρχές, η ύπαρξη ρύπανσης διαφόρων τύπων είναι χαρακτηριστική:

 • Η απλούστερη συσκευή, παραδοσιακή ή "πλύση με αέρα", διατηρεί τη φυσική υγρασία στο δωμάτιο μέσω ενός υγρού μηχανισμού φιλτραρίσματος. Ο καθαρισμός συνεπάγεται την αλλαγή του φίλτρου.
 • Οι ατμογεννήτριες χαρακτηρίζονται από τη συσσώρευση της κλίμακας ασβέστη στο θερμαντικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να καθαριστεί με τη μέθοδο αφαλάτωσης σε συμβατικές τσαγιέρες.
 • Στα υπερηχητικά μοντέλα σχηματίζεται πλάκα στην επιφάνεια της βάσης και στα τοιχώματα της δεξαμενής. Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πώς να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα από την κλίμακα

Οι ορυκτές αποθέσεις που σχηματίζονται στους τοίχους της δεξαμενής και στη βάση πρέπει να καθαρίζονται, καθώς αυτό οδηγεί σε ταχεία αστοχία της οικιακής συσκευής. Η λειτουργία απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό εάν χρησιμοποιείται φιλτραρισμένο νερό που περιέχει λιγότερα άλατα που οδηγούν στο σχηματισμό ενός στερεού στρώματος αλατιού.

Πριν από τον καθαρισμό του υγραντήρα από την κλίμακα, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τη δεξαμενή από τη βάση. Ο περαιτέρω καθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Το δοχείο είναι απαλλαγμένο από νερό.
 • Η δεξαμενή πλένεται καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
 • Η βάση καθαρίζεται και σκουπίζεται με ένα μαλακό σφουγγάρι, αφαιρώντας τις κύριες αποθέσεις.
 • Η μεμβράνη καθαρίζεται με μια ειδική βούρτσα, η οποία συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ.

Για αποτελεσματική αφαίρεση αλάτων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό κατά της άσβεστου ή ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού (50 ml ανά 1 λίτρο νερού). Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αντι-ασβέστη λύση στο σπίτι.

Για να το κάνετε αυτό, σε 1 λίτρο νερού, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. κιτρικό οξύ και να επιτύχει πλήρη διάλυση. Ρίξτε τη δεξαμενή και αφήστε για μερικές ώρες. Εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και να αφήσει ένα δοχείο με αυτή τη λύση τη νύχτα. Η πλάκα αποβάλλεται αποτελεσματικά, μετά από την οποία απαιτείται να ξεπλύνετε προσεκτικά τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.

Το τμήμα εργασίας σκουπίζεται με ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού με ένα υφαντό υλικό. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά που βλάπτουν την επιφάνεια.

Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Αφαιρεί απαλά και προσεκτικά τα κοιτάσματα ορυκτών.
 • Σχεδιασμένο για όλους τους τύπους υγραντήρων.
 • Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την απολέπιση μέσα στο δοχείο πραγματοποιείται επίσης με μια οξική λύση που σκουπίζει τη βάση. Η αρχή της δράσης είναι ανάλογη με το λεμόνι.

Αφήστε το για μερικές ώρες (αν δεν υπάρχει αρκετή πλάκα) ή μια μέρα στην άλλη, εάν οι καταθέσεις είναι τραχιά.

Επιπλέον, το ξύδι έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές ιδιότητες, επομένως είναι επίσης μια καλή απολύμανση.

Απολύμανση του υγραντήρα

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων, χρησιμοποιώντας παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Κατά κανόνα, είναι λευκαντικά.

 • Στη δεξαμενή, ρίξτε νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού. λευκαντικό ·
 • Αφήστε σε αυτήν την κατάσταση για μία ώρα.
 • Στη συνέχεια, πλένονται καλά, χύνεται νερό και αφήνονται στον τρόπο λειτουργίας για περίπου μια ώρα?
 • Ξεπλύνετε το δοχείο, μετά από το οποίο η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση.

Μια καλή εναλλακτική λύση στο λευκαντικό θα είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ένα ποτήρι υπεροξειδίου αραιώνεται σε νερό και το δοχείο χύνεται. Κατά τη διάρκεια μιας ώρας, πρέπει να ξεπλυθεί καλά.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον καθαρισμό του υγραντήρα στο σπίτι:

Προληπτικά μέτρα

Η πρόληψη είναι ο έγκαιρος καθαρισμός της κλίμακας στον υγραντήρα, η χρήση του φιλτραρισμένου νερού και η τακτική φροντίδα της συσκευής.

Η συχνότητα των διαδικασιών εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού και την ένταση του υγραντήρα.

Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα αέρα από την κλίμακα;

Επί του παρόντος, ο αριθμός των οικιακών συσκευών που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους αυξάνεται ραγδαία. Έτσι, οι υγραντήρες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής πολλών πολιτών που προσπαθούν να κάνουν τον αέρα στο διαμέρισμα πιο άνετα και χρήσιμα.

Με την πάροδο του χρόνου, παρατηρούν ότι η οικιακή συσκευή αρχίζει να λειτουργεί χειρότερα, μπορεί να συνδεθεί με διαφορετικά προβλήματα, αλλά, πρώτα απ 'όλα, με την αφάνεια που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα κακής ποιότητας νερού. Αυτό το υλικό καλύπτει τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τους υγραντήρες, ποια είδη μέσων είναι πιο δημοφιλή, τι χρειάζεται προσοχή και, κυρίως, πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα.

Είδη υγραντήρων

Το πρώτο στην αγορά εμφανίστηκε μηχανικοί υγραντήρες, οι πιο πρωτόγονοι, αλλά έπαιξαν το ρόλο τους. Έδειξαν πόσο χρήσιμο είναι για την υγεία να έχει μια τέτοια οικιακή συσκευή στο σπίτι. Ακολουθώντας τον μηχανικό εμφανιζόμενο ατμό, τότε υπερήχων. Τώρα είναι δυνατό να βρεθούν και οι συνδυασμένοι υγραντήρες που μεταφέρουν λειτουργούν όχι μόνο με υγρασία, αλλά και καθαρισμό του αέρα με βλαβερές προσμίξεις, αρώματα.

Η απάντηση στο ερώτημα πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, εξαρτάται από τη συσκευή που χρησιμοποιείται στο σπίτι, με βάση ποιες αρχές βασίζεται η λειτουργία του. Η ομάδα των πιο απλών συσκευών περιλαμβάνει μηχανική, στην οποία υπάρχει μια μικρή δεξαμενή νερού. Με τη βοήθεια του ενσωματωμένου ανεμιστήρα, το νερό εισέρχεται στα φυσίγγια, μέσω των οποίων πηγαίνει η διαδικασία υγρασίας του αέρα. Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών είναι προφανή: ένα αρκετά υψηλό επίπεδο θορύβου και χαμηλή παραγωγικότητα.

Οι πιο τέλειοι είναι οι υγραντήρες ατμού, επειδή σε αυτά θερμαίνεται νερό μέχρι τον ατμό, η διαδικασία υγρασίας πηγαίνει πολύ πιο γρήγορα. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν ακόμη και σε πολύ σκληρό νερό. Μειονεκτήματα: Χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο θορύβου, καταναλώνει πολλή ενέργεια. Ο κίνδυνος είναι επίσης ο ατμός, ο οποίος μπορεί να καεί.

Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι υγρασίας του αέρα περιλαμβάνουν υπερήχους. Μια ειδική μεμβράνη μιας τέτοιας οικιακής συσκευής ταλαντώνεται με μια υπερηχητική συχνότητα, μετατρέποντας το νερό σε κρύο ατμό. Κύρια χαρακτηριστικά του: χαμηλό θόρυβο, υψηλή απόδοση, δυνατότητα αυτόματης ή μηχανικής ρύθμισης ισχύος. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι τέτοιες συσκευές είναι πολύ φανταστικές στο νερό, χρειάζονται προσεκτική και σταθερή φροντίδα, χρήση ειδικών κασετών.

Καθαρισμός των υγραντήρων - όλα από τους κανόνες!

Το κύριο καθήκον των ιδιοκτητών ατμοκαθαριστήρων είναι να απαλλαγούν από το λευκό επίχρισμα που εμφανίζεται στα μέρη και τις λεπτομέρειες της συσκευής εγκαίρως. Αυτή η επίστρωση είναι παρόμοια με αυτή που σχηματίζεται στα τοιχώματα των συμβατικών και ηλεκτρικών τσαγιέρων.

Το νερό που εισέρχεται σε σπίτια και διαμερίσματα δεν είναι ποτέ απόλυτα καθαρό, περιέχει ακόμα διάφορα άλατα. Είναι αυτοί που εγκαθίστανται στις επιφάνειες της συσκευής. Ένας τέτοιος δείκτης, όπως η σκληρότητα του νερού, επηρεάζει τον ρυθμό εμφάνισης της πλάκας και τον όγκο της.

Όσον αφορά το πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, η απάντηση είναι απλή - πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μέσα που βοηθούν στη διάλυση του αλατιού. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα εξής:

 • ξύδι?
 • κιτρικό οξύ;
 • σόδα?
 • χημικά μέσα καθαρισμού.

Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που περιέχουν στερεά, λειαντικά σωματίδια, διότι στο μέλλον μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία της συσκευής. Εάν καθαρίζετε τακτικά, όταν εμφανίζονται τα πρώτα ίχνη κλίμακας, τα απορρυπαντικά μπορεί να μην είναι απαραίτητα, απλώς πλένετε το πλέγμα, τη χωρητικότητα, τα φίλτρα με νερό χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα (παρέχεται μαζί με τον υγραντήρα).

Μια τεχνολογία καθαρισμού

Χρησιμοποιείται μία τεχνολογία καθαρισμού του υγραντήρα, ανεξάρτητα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται:

 1. Η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο.
 2. Η συσκευή απορρίπτεται από νερό.
 3. Το φίλτρο αφαιρείται και πλένεται με κρύο νερό της βρύσης.
 4. Μια δεξαμενή αραιωμένη σε νερό χύνεται στη δεξαμενή.
 5. Αφού περάσει ο χρόνος, το δοχείο ξεπλένεται με νερό, ένα επιπλέον μαλακό πανί, μια βούρτσα, ένα σφουγγάρι και σκουπίζεται.

Καθαρισμός με ξύδι

Το ξίδι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του υγραντήρα με την ακόλουθη αναλογία: 50 ml ξίδι 9% πρέπει να αραιώνεται σε 1 λίτρο ζεστού νερού και χύνεται σε δεξαμενή, αφήνεται για μία ώρα. Ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό.

Καθαρισμός με κιτρικό οξύ

Το ίδιο αποτέλεσμα έχει το κιτρικό οξύ, το οποίο οι ερωμένες έχουν χρησιμοποιήσει από καιρό για να καθαρίσουν τα ηλεκτρικά βραστήρα. Αυτή η ουσία είναι ακόμα καλύτερη από το ξύδι, επειδή δεν έχει οσμή. Για να προετοιμάσετε το διάλυμα, αραιώστε 2 κουταλιές λεμονιού σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Ανακατέψτε το διάλυμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ουσία, να εισχωρήσετε στη δεξαμενή, να αφήσετε για λίγο, μπορείτε ακόμα και μια μέρα στην άλλη, τότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μηχανικά μέσα και μεθόδους. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Καθαρισμός μαγειρικής σόδα για φαγητό

Η χρήση σόδας είναι ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τον υγραντήρα όταν εμφανίζονται λευκές αποθέσεις. Το διττανθρακικό νάτριο αντιμετωπίζει τέλεια με διάφορους τύπους ρύπων, επηρεάζει τη λευκή επικάλυψη, συμβάλλοντας στη διάλυση του. Για καθαρισμό του αέρα υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε αραιωμένη μορφή, σε συγκέντρωση - 2 κουταλιές της σούπας ανά 1 λίτρο νερού.

Καθαρισμός με χημικά μέσα

Οι ειδικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των ανδρείκελων είναι συνήθως κατάλληλες για τους υγραντήρες. Αλλά όταν αγοράζετε χημικά, διαβάστε τις οδηγίες για να διαπιστώσετε εάν προορίζεται για τη φροντίδα των moisturizers. Χρησιμοποιείτε σε συγκεντρώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες και ξεπλύνετε προσεκτικά μετά τη διαδικασία καθαρισμού.

Απολύμανση του υγραντήρα αέρα

Μετά τον καθαρισμό του υγραντήρα, θα πρέπει να απολυμαίνεται γεμίζοντας τη δεξαμενή με καθαρό νερό και προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικού σε κάθε 4 λίτρα νερού. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου αντί του λευκαντικού. Η λύση κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στη δεξαμενή, για να την καλύψει ομοιόμορφα και αφήνεται για 30 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε καλά.

Μια πιο προσεκτική φροντίδα απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε υπερήχους υγραντήρες, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η εμφάνιση της πλάκας. Για να γίνει αυτό, είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών κασετών, αλλάξτε τις ανάλογα με το πόσο εντατικά η συσκευή χρησιμοποιείται στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε στο μέτρο του δυνατού εμφιαλωμένο πόσιμο νερό, καθαρισμένο με τη βοήθεια άλλων οικιακών συσκευών, απεσταγμένου νερού.

Ο υγραντήρας είναι μια μικρή αλλά πολύ χρήσιμη συσκευή που βοηθάει στη ζωή μας να είναι πιο υγιεινή και άνετη. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, επειδή η σωστή λειτουργία και ο τακτικός καθαρισμός είναι η εγγύηση για μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Υγραντήρας αέρα - μια γνωστή συσκευή που συμβάλλει στη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο δωμάτιο. Αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι μια τέτοια χρήσιμη συσκευή μπορεί να βλάψει; Πιθανώς, πολλοί ιδιοκτήτες υπερήχων υγραντήρες είναι εξοικειωμένοι με ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως μια λευκή επίστρωση σε εσωτερικά αντικείμενα ως αποτέλεσμα της ύγρανσης. Ωστόσο, η πλάκα από τον υγραντήρα δεν είναι τόσο κακή όσο το ίζημα και η κλίμακα στον υγραντήρα.

Γιατί εμφανίζεται η κλίμακα;

Δεδομένου ότι η λειτουργία οποιασδήποτε συσκευής που προορίζεται για την υγρασία του εσωτερικού αέρα βασίζεται στη χρήση νερού, ο κύριος λόγος για την εμφάνιση πλάκας είναι η χρήση νερού ανεπαρκούς ποιότητας.

Οι οδηγίες στις συσκευές υποδεικνύουν πάντοτε την ανάγκη για απεσταγμένο ή, τουλάχιστον, φιλτραρισμένο νερό. Σε εγχώριο ίδιες συνθήκες, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τηρείται ο κανόνας αυτός, και ο υγραντήρας είναι γεμάτη με κανονικό νερό διαθέσιμο -. Από τη βρύση, καλά, κ.λπ. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι η πρώτη νερού αποτελείται από μια ποικιλία από αλάτι - αυτό δεν αναφέρει άλλα μικροθρεπτικά συστατικά και ακόμη και πιθανούς μικροοργανισμούς.

Λόγω της χρήσης μη επεξεργασμένου νερού, όλες οι ακαθαρσίες που υπάρχουν σε αυτό εγκαθίστανται στα τοιχώματα της συσκευής, σχηματίζοντας μια κρούστα κυρίως λευκού χρώματος. Εάν δεν λαμβάνετε τακτικά μέτρα και μην καθαρίζετε τον υγραντήρα της πλάκας, η φλούδα "απολινώνει" και συμβάλλει στην περαιτέρω συσσώρευση προβλημάτων.

Θα πρέπει να πούμε ότι η χρήση των παραδοσιακών μηχανικών συσκευών θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την εμφάνιση της κλίμακας, αλλά και την απελευθέρωση των χώρων των διαφόρων ειδών βακτηρίων. Συσκευές αυτού του τύπου της φαινομένου είναι κοινές σε στασιμότητα του νερού στη δεξαμενή, ως αποτέλεσμα του οποίου μπορούν να αναπαράγονται τα βακτήρια και άλλους επιβλαβείς οργανισμούς, υπάρχει η μυρωδιά της σήψης που εξαπλώνεται σε όλο το δωμάτιο.

Όμως η κάμψη είναι επικίνδυνη

Πολλοί χρήστες υγραντήρων αέρα συχνά δεν δίνουν προσοχή στα εσωτερικά του στοιχεία μέχρι να συμβεί κάποια βλάβη. Ωστόσο, ο καθαρισμός οποιουδήποτε είδους υγραντήρα από την κλίμακα θα πρέπει να γίνει τακτικά για να αποφευχθεί μια σειρά πιθανών προβλημάτων:

 • Η εμφάνιση και η εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.
 • Ανθοφορία του νερού.
 • Η εμφάνιση του καλουπιού.
 • Ο σχηματισμός διαφόρων χημικών ενώσεων που επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.
 • Επιδείνωση της συσκευής.
 • Μειώνει τη διάρκεια ζωής του υγραντήρα.

Έτσι, αφαιρέστε την αφόδευση και την πλάκα στους υγραντήρες με μια ορισμένη κανονικότητα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε τη χρήση προληπτικών μέτρων που δεν θα επέτρεπαν να εκδηλωθούν τέτοια προβλήματα. Ειδικότερα, είναι απαραίτητη η χρήση μέτρων πρόληψης και απολύμανσης. Αν η αφρού έχει ήδη εμφανιστεί, τότε θα πρέπει να ξέρετε πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα, χωρίς να τον βλάψετε.

Αφαλάτωση σε υγραντήρες

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα είναι μια ερώτηση που θέτουν οι ιδιοκτήτες συσκευών για την υγρασία αέρα οποιασδήποτε αρχής δράσης. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε τύπο συσκευής πρέπει να εφαρμόζονται συγκεκριμένοι τύποι φροντίδας και πλύσης. Αυτά είναι, κατά κανόνα, πάντα περιγράφονται λεπτομερώς στις οδηγίες στις συσκευές. Ωστόσο, υπάρχουν γενικές αρχές για τον καθαρισμό των υγραντήρων:

 • Τακτική πλύση της δεξαμενής νερού. Δεν συνιστάται η χρήση καθαριστικού - είναι επιβλαβής τόσο για την ίδια τη συσκευή όσο και για άτομα που στη συνέχεια αναπνέουν τον υγρανθέντα αέρα. Συνήθως συνιστάται να πλένετε τη δεξαμενή με ένα διάλυμα σαπουνιού, για το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε σαπούνι. Σημαντικό: είναι απαραίτητο να πλύνετε τη δεξαμενή είτε με ένα κομμάτι μαλακού ιστού είτε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά, επειδή είναι ικανά να καταστρέψουν τη συσκευή.
 • Τακτικός καθαρισμός του ακροφυσίου (μεμβράνης), εάν υπάρχει. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο διάλυμα σαπουνιού πλυντηρίου όσο και αδύναμο διάλυμα ξιδιού - για να αφαιρέσετε την μαλακή επικάλυψη. Συγκεκριμένα, συνιστάται η λήψη 50 ml ξιδιού ανά 1 λίτρο νερού για αποτελεσματικό καθαρισμό.
 • Αφαίρεση της παλιάς κλίμακας με ειδικό διάλυμα καθαρισμού. Αυτό είναι κατάλληλο για το συνηθισμένο κιτρικό οξύ - αρκεί 2 κουταλιές της σούπας. κουταλιές για 1 λίτρο νερού. Όταν το οξύ διαλύεται εντελώς, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη δεξαμενή με διάλυμα. Συνήθως χρειάζονται μερικές ώρες, αλλά σε πολύ παραμελημένες περιπτώσεις, μπορείτε να αφήσετε τη δεξαμενή εμποτισμένη για μια ολόκληρη νύχτα. Μετά από μια τέτοια διαδικασία, ακόμα και η πιο συνθλιμμένη πλάκα απομακρύνεται εύκολα. Κατά τον καθαρισμό των υγραντήρων ατμού κατ 'αυτόν τον τρόπο, πρέπει να ενεργοποιούνται σε κατάσταση λειτουργίας και συνεπώς είναι προτιμότερο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια διαδικασία στο μπαλκόνι.
 • Η χρήση ειδικών μέσων καθαρισμού που συνιστώνται από τους κατασκευαστές συσκευών για την υγρασία του αέρα. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα κεφάλαια μπορούν να αγοραστούν αμέσως κατά την αγορά ενός υγραντήρα.

Μόνιμη φροντίδα

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι υγραντήρες αέρα, όπως και κάθε άλλη συσκευή οικιακής χρήσης, χρειάζονται τακτική φροντίδα. Είναι ευκολότερο να αποφεύγετε προβλήματα παρά να αντιμετωπίζετε τις συνέπειές τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν χρειάζεται μόνο να γνωρίζετε πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα, αλλά και πώς να εξασφαλίσετε την κατάλληλη φροντίδα γι 'αυτό.

Κάθε τύπος υγραντήρα αέρα χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και συνεπώς απαιτεί ειδικές προσεγγίσεις καθαρισμού:

 • Η βάση για τη φροντίδα μηχανικών συσκευών για τον αέρα ενυδάτωσης είναι η περιοδική αντικατάσταση φυσιγγίων και ο τακτικός καθαρισμός του δοχείου που προορίζεται για την πλήρωση νερού.
 • Ο καθαρισμός υγραντήρων τύπου ατμού είναι παρόμοιος με τον τρόπο φροντίδας των ηλεκτρικών βραστήρων.
 • Κατά τον καθαρισμό υπερηχητικών συσκευών, το κυριότερο είναι να φροντίζετε σωστά τη μεμβράνη, ώστε να μην το βλάψετε. Για το σκοπό αυτό, στην πλήρη σειρά με τη συσκευή στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μια ειδική βούρτσα. Εάν δεν υπάρχει κανένας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό σφουγγάρι ή ένα κομμάτι ύφασμα - fleece είναι η καλύτερη επιλογή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στη φροντίδα των συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για τον ύγρανση του αέρα είναι η ανάγκη να σκουπιστούν όλα τα συστατικά μετά το πλύσιμο. Αν επιτρέψετε στο νερό να εισέλθει μέσα - η συσκευή μπορεί απλά να καεί.

Απολύμανση

Εάν υπάρχει μια επίμονη σάπια μυρωδιά, σημάδια ανθοφορίας του νερού ή της μήτρας, είναι απαραίτητο να απολυμάνετε τη συσκευή επιπλέον του συνήθους καθαρισμού. Ως απολυμαντικά συνιστάται η χρήση υγρών που περιέχουν χλώριο - 5 ml ανά 1 λίτρο νερού.

Το απολυμαντικό μίγμα χύνεται στη δεξαμενή νερού, τότε η συσκευή είναι ενεργοποιημένη στο δίκτυο και για αρκετό καιρό βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας. Η διεξαγωγή μιας τέτοιας διαδικασίας είναι απλά απαραίτητη έξω από τα καθιστικά - το μπαλκόνι είναι το καλύτερο. Εάν είναι απαραίτητο, αφήστε το διάλυμα χλωρίου στη δεξαμενή για αρκετές ώρες πριν την ενεργοποιήσετε.

Μετά την χλωρίωση, ο υγραντήρας πρέπει να πλυθεί καλά, να χυθεί με καθαρό νερό και να ενεργοποιηθεί έως ότου σχηματιστεί ατμός. Στη συνέχεια, αλλάξτε το νερό ξανά. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η οσμή του χλωρίου.

Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείται ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου ως απολυμαντικό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε 250 ml υπεροξειδίου ανά 1 λίτρο νερού.

Προληπτικά μέτρα

Προκειμένου να απαλλαγείτε από την ανάγκη απομάκρυνσης παλαιών μολύνσεων από πλακίδια και βακτήρια, είναι προτιμότερο να τηρείτε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες:

 • Χρησιμοποιείτε πάντα μόνο καθαρισμένο ή απεσταγμένο νερό.
 • Πλύνετε τακτικά όλα τα αφαιρούμενα αντικείμενα.
 • Μην αφήνετε το νερό να παραμείνει στάσιμο στη δεξαμενή.
 • Τηρήστε τις οδηγίες φροντίδας στις οδηγίες για τον υγραντήρα.

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον υγραντήρα αέρα από τα βακτήρια: κλίμακα, μούχλα, σκόνη;

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα βοηθά στη δημιουργία και διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στο σπίτι. Ταυτόχρονα, δεν κορεσμόζει μόνο τον ξηρό αέρα με υγρασία, αλλά επηρεάζει θετικά την κατάσταση της υγείας μας. Ωστόσο, για να διασφαλίσετε την υψηλή ποιότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής, πρέπει να τη φροντίζετε προσεκτικά.

Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του υγραντήρα, θα μιλήσουμε σήμερα.

Γιατί ο υγραντήρας αέρα είναι βρώμικος: τι πρέπει να ξέρω;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω;

Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας για τη διατήρηση της λειτουργικότητάς του. Ταυτόχρονα, ο λόγος για τη μόλυνση της συσκευής έγκειται στην αρχή της λειτουργίας της και εξαρτάται από την έκδοση του επιλεγμένου μοντέλου.

Για παράδειγμα, η λειτουργία της υγραντήρες ατμού συχνά σε σύγκριση με τη λειτουργία του ηλεκτρικού βραστήρα - σε βραστό νερό μετατρέπεται σε ατμό και είναι συνδεδεμένος με τον αέρα βελτιώνει σημαντικά την υγρασία του. Ωστόσο, όταν βράζουν, όλα τα άλατα και άλλες ανόργανες ενώσεις δεν εξατμίζονται, αλλά εναποτίθενται στον θερμαντήρα, σχηματίζοντας μια σκληρή ασβεστολιθική εναπόθεση.

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών υπερήχων φαίνεται κάπως διαφορετική. Μια ειδική μεμβράνη, μέσω των υπερηχητικών δονήσεων που δημιουργούνται από αυτήν, σπάει την υγρασία σε λεπτά διασκορπισμένα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια αναμιγνύονται με τον περιβάλλοντα αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, τα άλατα που περιέχονται στο νερό καθίστανται τόσο στα εσωτερικά μέρη της μονάδας όσο και στις επιφάνειες που την περιβάλλουν (έπιπλα και τοίχοι).

Η παραδοσιακή έκδοση του υγραντήρα λειτουργεί δημιουργώντας μια ροή αέρα με βάση την επαφή με ένα υγρό φυσίγγιο, σχηματίζοντας μια διαδικασία εξάτμισης της υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα ανόργανα άλατα παραμένουν στο φυσίγγιο, το βουλώνουν και έτσι απενεργοποιούν τη συσκευή.

Με κανονική χρήση, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τον υγραντήρα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να σκουπίζετε προσεκτικά και να αφαιρείτε τις αποθέσεις αλατιού.

Τι να καθαρίσετε μέσα: τι να χρησιμοποιήσετε;

Καθαρισμός με ξύδι

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το ακροφύσιο του υγραντήρα επικαλύπτεται τακτικά με σκουπίδια, τα οποία πρέπει να αφαιρούνται έγκαιρα. Τα άκαμπτα καθαριστικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, καθώς μπορούν να χαλάσουν το ακροφύσιο, πράγμα που απαιτεί δαπανηρή διαδικασία επισκευής. Σε τέτοια περίπτωση, συνιστώνται ειδικά μέσα, αλλά σε περίπτωση απουσίας τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο οξικό διάλυμα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υγρανθεί το ταμπόν και να σκουπιστεί το ακροφύσιο. Μετά από αυτό, ο υγραντήρας μπορεί να γεμίσει με νερό και να τρέξει.

Επίσης με τη βοήθεια του ξιδιού, μπορείτε να καθαρίσετε και τη δεξαμενή. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη δεξαμενή με ένα προετοιμασμένο κονίαμα και να το αφήσετε εκεί μέχρι η πλάκα να έχει μαλακώσει τελείως.

Κιτρικό οξύ

Εκτός από το ξύδι τραπεζιού, το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται επίσης ενεργά για τον καθαρισμό της συσκευής σκληρής κλίμακας. Για την παρασκευή της σύνθεσης καθαρισμού που πρόκειται να διαλυθεί σε νερό, 4 κουταλιές κιτρικού οξέος, ρίξτε το προκύπτον υγρό στη δεξαμενή και να ενεργοποιήσετε υγραντήρα για μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, η λύση θα μαλακώσει τις εναποθέσεις αλάτων και θα βοηθήσει στον καθαρισμό της δεξαμενής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα μηχανήματα της υγραντές μηχανικού τύπου περιλαμβάνουν υπερήχων διάλυμα καθαρισμού στο εσωτερικό, δεν απαιτείται - μόνο αρκεί για να χύσει το υγρό στη δεξαμενή και αφήνονται εκεί μέχρι την κλίμακα σημείο μαλακώματος (με βαριά λέρωμα - για 12 ώρες).

Τι άλλο μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση χημικών καθαριστικών και απορρυπαντικών κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα είναι καλύτερο, γιατί τότε τα μικρότερα σωματίδια τους μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την αίθουσα, επηρεάζοντας δυσμενώς όχι μόνο την κατάσταση των επιφανειών, αλλά επίσης και την ευημερία των μελών της οικογένειας.

Η βέλτιστη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι οι έμπειροι χρήστες σόδας που προτιμούν να το χρησιμοποιούν για την εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής και την απομάκρυνση των μικρών ρύπων. Μόνο ειδικά διαλύματα και σκόνες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή πλάκα, και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα σφουγγάρι μετάλλου. Αλλά επειδή η πιθανότητα ζημιάς στην περίπτωση είναι αρκετά υψηλή, δεν συνιστάται η κατάχρηση αυτού του εργαλείου. Είναι καλύτερο να αποφύγετε την εμφάνιση σοβαρών αποθέσεων με προληπτικό καθαρισμό.

Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα της κλίμακας και της κλίμακας;

Βήμα-βήμα οδηγίες για τον καθαρισμό του υγραντήρα

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ο έγκαιρος καθαρισμός του υγραντήρα μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή από το σχηματισμό μιας ισχυρής κρούστας πλάκας. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την εκτέλεση διαδικασιών "υγιεινής" είναι η αποσύνδεση της συσκευής από το δίκτυο. Μετά από αυτό, η συσκευή πρέπει να αφεθεί να κρυώσει (αν πρόκειται για υγραντήρα ατμού), αφαιρέστε τη δεξαμενή και αποστραγγίστε το υγρό. Μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη βρωμιά με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο σε σαπουνόνερο (100 γραμμάρια τσιπς ανά 200 χιλιοστόλιτρα ζεστού νερού). Για να αφαιρέσετε μια μαλακή πλάκα σε δύσκολα σημεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια οδοντόβουρτσα, αλλά αποθαρρύνεται έντονα να την πιέσετε, καθώς μπορεί να βλάψει την επιφάνεια.

Για να απαλλαγούμε από τη βρωμιά από το ακροφύσιο είναι αναγκαία για την παρασκευή ενός διαλύματος του ξιδιού, κιτρικό οξύ ή σόδα, και χρησιμοποιώντας την ίδια ελαφρά υγρό πανί για να αφαιρέσετε από το ακροφύσιο μια μαλακή κλίμακα και τη λάσπη.

Μετά τη θεραπεία, τα στοιχεία του υγραντήρα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό και να σκουπιστούν με μια μαλακή πετσέτα. Ενεργοποιήστε τη συσκευή μόνο αφού στεγνώσει τελείως.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τη μεμβράνη;

Οι μεμβράνες των υπερηχητικών υγραντήρων πρέπει να καθαρίζονται χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα που περιλαμβάνεται στο κιτ. Εάν δεν είναι - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε fleece ή ένα μαλακό σφουγγάρι.

Καθαρισμός του φίλτρου του υγραντήρα

Στη συντριπτική πλειονότητα των μοντέλων υγραντές (ιδιαίτερα υπερήχων) φίλτρα είναι αναλώσιμα και απαιτούν τακτική αντικατάσταση (μία φορά κάθε 2-3 μήνες). Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της συσκευής για να φύγετε από το φίλτρο χωρίς επιτήρηση, δεν μπορεί να είναι - οι ειδικοί συστήνουν να το ξεπλύνετε με κρύο νερό για να ξεπλύνει την υπάρχουσα μόλυνση, και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει για μια καθαρή πετσέτα μέχρι όλη τη δύναμη καθαρισμού ρίχνονται στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά για να καθαρίσετε το φίλτρο, επειδή τα χημικά μπορεί να τα βλάψουν και έτσι να τα απενεργοποιήσετε.

Τι θα βοηθήσει με μούχλα, βλέννα και χόρτα;

Εξάλειψη της συσκευής από μούχλα, χόρτα και βλέννα μπορεί να την απολυμάνει, οι κύριοι τρόποι για την εκτέλεση των οποίων υπάρχουν τρεις:

 • Με τη βοήθεια διαλύματος χλωρίου ή λευκαντικού. Γεμίστε το αντιδραστήριο με 4,5 λίτρα νερού και ρίξτε μέσα στη δεξαμενή. Αφήστε το διάλυμα στη δεξαμενή για μία ώρα, στη συνέχεια αποστραγγίστε το υγρό και πλύνετε καλά το δοχείο με τρεχούμενο νερό.
 • Με τη βοήθεια του ξιδιού. Για τον ίδιο όγκο νερού, πάρτε ένα ποτήρι ξύδι και αφήστε το στη συσκευή εργασίας για μία ώρα (για τους υγραντήρες υπερήχων - σε κατάσταση αναμονής). Συνιστάται η διεξαγωγή της διαδικασίας στην ύπαιθρο, διαφορετικά - το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καλά.
 • Υπεροξείδιο. Ρίξτε μερικά ποτήρια διαλύματος στη δεξαμενή και αφήστε τη για μία ώρα. Στην περίπτωση αυτή, το υπεροξείδιο πρέπει να καλύπτει τόσο τον πυθμένα όσο και τους τοίχους.

Υπάρχουν κάποια ειδικά χαρακτηριστικά καθαρισμού του υπερηχητικού υγραντήρα;

Αντίθετα με τις συμβατικές συσκευές και ατμού, υπερήχων υγραντήρες διάλυμα καθαρισμού στο εσωτερικό δεν μπορεί να περιλαμβάνει - απλά ρίξτε το υγρό στη δεξαμενή και το αφήνουμε να μαλάκωμα πλάκας.

Καθαρισμός του υγραντήρα Boneco και Polaris: βίντεο

Η συνιστώμενη διαδικασία καθαρισμού του κατασκευαστή έχει ως εξής:

 • Αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο.
 • απελευθερώστε τη δεξαμενή υγρών υπολειμμάτων.
 • ένα μέρος του παρασκευασμένου διαλύματος (1 πακέτο ειδικού καθαρισμού για 1 λίτρο) γεμίζει τη δεξαμενή και εν μέρει - το κάτω τμήμα της συσκευής.
 • καθαρίστε τη δεξαμενή με μια μαλακή βούρτσα.
 • αφήστε το κάτω διαμέρισμα για 3-5 ώρες.
 • Ξεπλύνετε τα στοιχεία με τρεχούμενο νερό.
 • συναρμολογήστε το όργανο και το θέσετε σε λειτουργία.

Προσφέρουμε βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα εδώ:

Έτσι, ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από μούχλα, κλίμακα και πλάκα δεν είναι το πιο δύσκολο έργο και όλοι μπορούν να το αντιμετωπίσουν ανεξάρτητα. Αναμφισβήτητα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια σε ειδικά κέντρα εξυπηρέτησης, ωστόσο η παροχή αυτών των υπηρεσιών συνήθως οδηγεί σε ένα στρογγυλό ποσό ίσο με το ένα τρίτο του κόστους της συσκευής.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να συμπληρώσει ότι μόνο υψηλής ποιότητας προληπτική ισχυρή βρωμιά μέσα από την τακτική έξαψη του συστήματος είναι σε θέση να επιτρέψει τη συνεχή λειτουργία της συσκευής και ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας που παρέχονται, έτσι δεν πρέπει να παραμελούν.

Καθαρισμός και απολύμανση του υγραντήρα αέρα

Η βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία στη γύρω περιοχή του δωματίου κυμαίνεται από 40% έως 60%. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, η υγρασία του εσωτερικού αέρα μειώνεται κατά περισσότερο από 25%. Μια σύγχρονη συσκευή - υγραντήρες αέρα - συμβάλλει στην καταπολέμηση αυτού του αντίξοου φαινομένου. Με αυτό δημιουργεί μια ικανοποιητική ατμόσφαιρα στην αίθουσα για όλα τα μέλη της οικογένειας: σε μικρά παιδιά δεν παραλείπουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά τους ηλικιωμένους πιο εύκολο να επιβιώσει από την θερμότητα, αλλεργίες - για να αποκτήσετε δωρεάν την αναπνοή.

Τι είδους προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ο υγραντήρας

Όμως, όπως κάθε εξοπλισμό, ένας υγραντήρας μάζας αέρα χρειάζεται σωστή και έγκαιρη φροντίδα. Όταν χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα, η μούχλα εμφανίζεται στη δεξαμενή με την πάροδο του χρόνου, ο μύκητας πολλαπλασιάζεται και η ίδια η συσκευή καλύπτεται με σκουπίδια. Αυτό οφείλεται σε ακατάλληλη χρήση της συσκευής. Σε αυτή την έγκαιρη και τακτική συντήρηση του υγραντήρα αέρα εξαλείφει το 99,9% των επιβλαβών βακτηρίων που εγκαθίστανται στη δεξαμενή νερού.

Γιατί συμβαίνει η κλίμακα και η βιολογική ρύπανση;

Σε όλους τους σύγχρονους υγραντήρες, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό, χρησιμοποιείται νερό, το οποίο προσλαμβάνεται σε ειδική δεξαμενή. Είναι στην ποιότητά του εξαρτάται από τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, την απόδοσή της, το σχηματισμό της κλίμακας. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση αποσταγμένου νερού, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Επίσης, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί φιλτραρισμένο νερό, το οποίο περιέχει ελάχιστες επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Στην πράξη, πολλές χρήσεις για τον υγραντήρα είναι το νερό της βρύσης, το οποίο περιέχει μεγάλο αριθμό βαρέων μετάλλων. Η χρήση του νερού της βρύσης οδηγεί σε σχηματισμό πλάκας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ενδιαφέρονται για τον τρόπο καθαρισμού του υγραντήρα από την κλίμακα σωστά. Τα υπολείμματα φυσιολογικού ορού θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να χάσετε τη συσκευή για πάντα.

Σημαντικό! Η παραμέληση της έγκαιρης φροντίδας οδηγεί σε σκλήρυνση της πλάκας και σχηματισμό ενός ισχυρού κρούστα, ο οποίος μειώνει την απόδοση του ανεμιστήρα και του θερμαντικού στοιχείου. Ένα τέτοιο μέσο είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, καλούπια και μύκητες.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Οι έγκαιρες διαδικασίες "υγιεινής" θα εξοικονομήσουν από τη δημιουργία μιας ισχυρής κρούστας από την πλάκα. Για να το κάνετε αυτό, αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε τη δεξαμενή νερού, χύστε το υγρό - τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό:

 • απομάκρυνση των ρύπων. Για τη διαδικασία χρειάζεστε ένα μαλακό ύφασμα και διάλυμα σαπουνιού. Για την παρασκευή ενός καθαριστικού μέσου, είναι απαραίτητο να αναμειχθούν 100 g σαπουνιού χωρίς πρόσθετα και 200 ​​ml ζεστού νερού σε ομοιογενή κατάσταση. Το παρασκευασμένο παρασκεύασμα θα πρέπει να ανακινείται μέχρι να σχηματιστεί ο αφρός.
 • καθαρισμού δεξαμενών. Σκουπίστε το πανί ύφασμα με ένα παρασκευασμένο διάλυμα αφρού και σκουπίστε τη δεξαμενή νερού από μέσα με αυτό. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τη διαδικασία πολύ προσεκτικά. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και την ήπια πλάκα στις δυσπρόσιτες περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Όταν το χρησιμοποιείτε, μην ασκείτε μεγάλη πίεση στους τοίχους - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρατσουνιές, και αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο.
 • καθαρισμό του ακροφυσίου. Για να εξαλειφθεί η βρωμιά από αυτό το στοιχείο, χρησιμοποιείται ξίδι που αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1. Με τη βοήθεια του ίδιου υφάσματος, οι κινήσεις του φωτός απομακρύνουν την απαλή μούχλα και τη βρωμιά.
 • έκπλυση της δεξαμενής και των ακροφυσίων. Μετά την επεξεργασία, τα στοιχεία του υγραντήρα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό. Είναι επίσης δυνατή η πλύση του υγραντήρα αέρα σε αποσταγμένο νερό.

Καθαρίστε τη δεξαμενή νερού με μια μαλακή πετσέτα και αφήστε την μέχρι να στεγνώσει τελείως. Εάν η χωρητικότητα είναι απόλυτα καθαρή, μπορείτε να την επιστρέψετε στην αρχική της θέση.

Σημαντικό! Ο τρόπος καθαρισμού του υγραντήρα αναφέρεται στις οδηγίες για τον εξοπλισμό. Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες σας επιτρέπει να επεκτείνετε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής.

Για τον καθαρισμό του υγραντήρα, δεν χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά για πιάτα, μπανιέρες ή τουαλέτες. επιθετικό περιβάλλον τους μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή, και εάν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα με ψεκασμό σταγονιδίων νερού μπορεί να είναι κεφαλαλγία και ακόμη αλλεργία.

Καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την σκληρυμένη κρούστα

Τα σκληρυμένα άλατα με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορούν να αφαιρεθούν μηχανικά. Το σίδερο, το ξίδι ή το κιτρικό οξύ χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της δεξαμενής σκληρής κλίμακας. Οι ουσίες αυτές αντιδρούν χημικά με την επικάλυψη και την μαλακώνουν. Για την παρασκευή του διαλύματος για τον καθαρισμό είναι αναγκαίο να ληφθούν ίση ποσότητα ικανότητας χωρητικότητας νερού, στην οποία ένα από τα αντιδραστήρια προστίθενται 50 g υδροξειδίου του νατρίου, ½ φλιτζάνι ξύδι ή 4 κουταλιές του κιτρικού οξέος. Ρίξτε το προετοιμασμένο διάλυμα στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τον υγραντήρα για 1 ώρα. Κατά τη λειτουργία, το διάλυμα θα μαλακώσει τις στερεές αποθέσεις άλατος, οι οποίες απλά πέφτουν μακριά από τα τοιχώματα της δεξαμενής.

Σημαντικό! Καθαρίστε τον υγραντήρα στο μπαλκόνι. Το νερό ψεκασμού με διάλυμα οξέος δεν πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε ο υγραντήρας θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ανοικτό παράθυρο, το στόμιο πρέπει να κατευθύνεται προς το δρόμο.

Τα ξεχωριστά στερεά αποφλοιώνονται προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μια μαλακή βούρτσα. Το τελευταίο βήμα στο δρόμο προς την καθαριότητα είναι το ξέπλυμα της δεξαμενής με καθαρό νερό. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η δυσάρεστη οσμή.

Πώς να καθαρίσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα

Για τη φροντίδα του υγραντήρα υπερήχων χρησιμοποιείται ένα διάλυμα που παρασκευάζεται από νερό και ξύδι, σόδα ή κιτρικό οξύ. Σε αντίθεση με τον μηχανικό τύπο της συσκευής, δεν πρέπει να ενεργοποιείται. Το παρασκευασμένο διάλυμα χύνεται απλά μέσα στη δεξαμενή και αφήνεται να μαλακώσει τη σκληρή κλίμακα για 12 ώρες.

Σημαντικό! Οι μεμβράνες των υπερηχητικών υγροποιητών καθαρίζονται με μια ειδική βούρτσα που συνοδεύει το κιτ. Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται ένα κομμάτι από ύφασμα fleece ή μαλακό σφουγγάρι.

Απολύμανση του υγραντήρα: ένα υποχρεωτικό στάδιο φροντίδας

Η απολύμανση της συσκευής πραγματοποιείται μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Για τη διαδικασία χρησιμοποιούνται παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Για την απολύμανση του υγραντήρα είναι απαραίτητο:

 • να διεξάγεται πλήρης καθαρισμός της συσκευής, η οποία θα απομακρύνει τη βρωμιά και τη σκληρή κλίμακα.
 • παρασκευάστε ένα διάλυμα χλωρίου, με βάση το μέγεθος της δεξαμενής. Για να γίνει αυτό, αναμίξτε το νερό και το λευκαντικό: 5 ml του φαρμάκου προστίθενται σε 1 λίτρο του υγρού.
 • ρίξτε το απολυμαντικό υγρό για τον υγραντήρα στη δεξαμενή και αφήστε για 1 ώρα.
 • αποστραγγίστε το διάλυμα αποβλήτων και ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.
 • Ρίξτε νερό στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τη συσκευή. Μόλις εμφανιστεί ο ατμός, η συσκευή πρέπει να αποσυνδεθεί από την ηλεκτρική ενέργεια.
 • αποστραγγίστε τα λύματα, ξεπλύνετε το δοχείο, γεμίστε το με γλυκό νερό και γυρίστε το ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί η οσμή του λευκαντικού.

Αντικαταστήστε το λευκαντικό κατά την απολύμανση της συσκευής με συμβατικό υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο προστίθεται στο νερό σε ποσότητα 250 ml.

Μια θαυματουργή θεραπεία για τον καθαρισμό του υγραντήρα είναι η πρόληψη. Περιλαμβάνει την έγκαιρη απομάκρυνση της βρωμιάς και της "νέας" κλίμακας, τη χρήση μαλακού ή απεσταγμένου νερού. Επίσης, μην αφήνετε το υγρό στη δεξαμενή να παραμείνει στάσιμο. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ακανόνιστα, είναι απαραίτητο να αφαιρείτε βρωμιά και σταγονίδια νερού κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

Συμβουλή 1: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

 • - νερό ·
 • - rag;
 • - διάλυμα ξυδιού.
 • - διαλύματος χλωρίου.

Συμβουλή 2: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα

 • Υγραντήρες αέρα το 2018
 • Οδηγίες λειτουργίας για τον υγραντήρα το 2018

Η υγρασία του δωματίου

Χρήση υγραντήρα το καλοκαίρι

Συμβουλή 4: Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα

Οικιακά κόλπα

Δημιουργικό πνεύμα

Γρήγορο, αλλά ενοχλητικό

Θαύματα της εφεύρεσης

 • Μερικές ακόμα επιλογές για έναν αυτο-κατασκευασμένο υγραντήρα το 2018

Συμβουλή 5: Τα οφέλη του υγραντήρα αέρα για τα παιδιά

Υγρασία και υγεία του μωρού

Η άνετη υγρασία για έναν ενήλικα είναι 50-60%. Με αυτόν τον δείκτη δεν υπάρχει αίσθηση ζοφείας, αναπνέει εύκολα και ελεύθερα. Για τα παιδιά, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη - 60-65%. Έως και 7 χρόνια το σώμα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί πλήρως, η ανταλλαγή θερμότητας συμβαίνει κυρίως μέσω των πνευμόνων και όχι μέσω του δέρματος. Κατά συνέπεια, μέσω της αναπνοής, το σώμα του παιδιού χάνει πολύ υγρό.

Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν. Στο ρινοφάρυγγα, μορφή κρούστας που δυσκολεύουν την αναπνοή. Ομοίως, χάνονται οι προστατευτικές λειτουργίες των βλεννογόνων και αυτό οδηγεί σε κρυολογήματα, αλλεργίες στη σκόνη και άλλες ουσίες που βρίσκονται στον αέρα. Η μακρά διαμονή σε ένα ξηρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει άσθμα. Για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νερό στο χώρο, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υψηλή υγρασία έχει επίσης πολλές αρνητικές πλευρές. Η πιθανότητα εμφάνισης στηθάγχης με υγρασία 70-90% αυξάνεται κατά 3 φορές, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο με υγρόμετρο.

Επιλογή υγραντήρα

Υπάρχουν 3 είδη υγραντήρων για χώρους διαβίωσης:

Κάθε μοντέλο έχει τα υπέρ και τα κατά. Υγραντήρας ατμού εξατμίζει το νερό με βρασμό. Το νερό απολυμαίνεται, αλλά υπάρχει συμπύκνωση στα αντικείμενα. Συχνά, η υγρασία εισέρχεται στο εσωτερικό των ηλεκτρικών συσκευών, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και σταθεροί ήχοι γουργουρίσματος. Σε ένα σπίτι με παιδιά μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού ο ατμός είναι πολύ ζεστός.

Παραδοσιακός υγραντήρας Όπως ένας ανεμιστήρας που φυσά υγρές επιφάνειες, εξάτμιση της υγρασίας. Υπάρχουν ήσυχα και θορυβώδη μοντέλα, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά αυτή την παράμετρο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή, ο αέρας δεν είναι πιθανό να κορεστεί με υγρασία. Αλλά μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική μόνο για μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα.

Υγροποιητής υπερήχων ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο. Ο ήχος χαμηλής συχνότητας σπάει το νερό σε πολύ μικρά σωματίδια που ψεκάζονται στο δωμάτιο. Κατά τη χρήση, όλα τα άλατα που περιέχονται στο υγρό εισέρχονται στον αέρα, χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, μπορούν να εμφανιστούν γκρίζοι λεκέδες στα αντικείμενα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το νερό πριν ψεκαστείτε. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα που βοηθούν στην απολύμανση του αέρα. Η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στον όγκο του υγραντήρα. Κατά μέσο όρο, σε ένα κανονικό διαμέρισμα το χειμώνα με κεντρική θέρμανση, ο υγραντήρας ανά ώρα ψεκάζει 350-500 γραμμάρια νερού. Αυτό αρκεί για να αποκτήσετε βέλτιστη υγρασία 60% στα 20 τετραγωνικά μέτρα. Μια μέρα για να διατηρηθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα απαιτεί τουλάχιστον 6 λίτρα νερού. Εάν ο όγκος είναι σημαντικός, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το υγρό και εάν ο υγραντήρας είναι 1 λίτρο, τότε πρέπει να το θυμάστε αρκετές φορές την ημέρα.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματη απενεργοποίηση. Μερικοί σταματούν να εργάζονται στο τέλος του νερού, άλλοι σταματούν όταν φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δεύτερα είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο είναι πολύ βολικό, αλλά η τιμή με αυτή τη συσκευή αυξάνεται κατά 20-30%.

Πολλοί υγραντήρες έχουν φίλτρα για το νερό και τον αέρα, πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτική βάση. Προηγουμένως, καθορίστε το κόστος αυτών των ανταλλακτικών, ορισμένες φορές υπερβαίνει κατά πολύ την τιμή της ίδιας της συσκευής. Μια τέτοια αγορά θα είναι πολύ δαπανηρή στην υπηρεσία.

Ένας σημαντικός δείκτης είναι ο χώρος συντήρησης, κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου και μην το αγνοείτε. Και είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στον θόρυβο, επειδή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και με δυνατά ηχεί το παιδί είναι δύσκολο να κοιμηθεί.

Η αγορά ενός υγραντήρα είναι μια αναγκαιότητα στα σύγχρονα διαμερίσματα. Η θέρμανση, η παρουσία μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών, οδηγεί σε μείωση της υγρασίας και αυτό είναι επικίνδυνο για το μωρό. Αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι από το κόστος του, αλλά από την αποτελεσματικότητα του έργου.

Συμβουλή 6: Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα στον παιδικό σταθμό;

Είναι επιθυμητό το παιδί να αναπνέει αέρα με υγρασία περίπου 40-60%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογέννητα, όπου η λεπτή βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει γρήγορα. Και σε αυτή την κατάσταση, διάφορες μολύνσεις εύκολα διεισδύουν. Σε ένα δωμάτιο με θέρμανση ενεργοποιημένο, η υγρασία είναι συνήθως περίπου 30%. Οι υγρές πετσέτες στις μπαταρίες μειώνουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν αυξάνουν σημαντικά την υγρασία. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε το έργο αυτό τον υγραντήρα.

Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να αρρωσταίνει, η ενυδατική κρέμα θα έρθει επίσης στη διάσωση. Ο υγρός αέρας βοηθά τον ρινικό βλεννογόνο να καταπολεμήσει τη λοίμωξη και να μην την αφήσει να προχωρήσει περισσότερο στην αναπνευστική οδό. Μειώνει την αφθονία της βλέννας, δηλαδή, η ρινική καταρροή γίνεται λιγότερο έντονη. Αλλά η πιθανότητα ότι η ασθένεια θα φτάσει στο λαιμό και θα αρχίσει να βήχει, επίσης μειώνεται. Όταν το μωρό είναι αδύναμο, συχνά άρρωστο, η κρεβατοκάμαρά του πρέπει να έχει ενυδατική κρέμα.

Εκτός από τον σχηματισμό του ίδιου του ατμού, πολλές από αυτές τις συσκευές παρέχουν επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες: τον καθαρισμό του αέρα, τον ιονισμό, τον αρωματισμό. Λίγα λόγια για τα οφέλη καθενός από αυτά στο δωμάτιο των παιδιών. Ενσωματωμένο φίλτρο Είναι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους των σπιτιών που χτίζονται κοντά στους δρόμους. Το δωμάτιο του παιδιού θα πρέπει να αερίζεται συχνά. Και αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε μετά από κάθε άνοιγμα, σχηματίζεται ένα στρώμα σκόνης στο πάτωμα. Δεν θα είναι περιττό να το αφαιρέσετε αμέσως με τη βοήθεια ενός καθαριστή ενσωματωμένου στον υγραντήρα.

Ιονισμός του αέρα την απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια. Αυτή η επιλογή του υγραντήρα είναι απλά απαραίτητη για το συχνά άρρωστο παιδί ή κατά την περίοδο της επιδημίας. Ακόμα κι αν κάποιος από το σπίτι έχει ήδη αρχίσει να αρρωσταίνει, ο ιονιστής στο δωμάτιο των παιδιών θα προστατεύσει το μωρό, θα τον βοηθήσει να μην μολυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το σκόρδο ή τα κρεμμύδια, τοποθετημένα στο δωμάτιο, μόνο χωρίς τη δυσάρεστη οσμή.

Αρωματοποίηση - μια λειτουργία που σας επιτρέπει να προσθέσετε διάφορα αιθέρια έλαια στον ατμό από τον υγραντήρα. Δεν είναι μόνο να κάνει μια ωραία οσμή στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια των αρωμάτων, είναι δυνατό να επηρεαστεί το σώμα του μωρού: ηρεμία, ευθυμία, απολύμανση. Κάθε λάδι έχει κάποια δράση. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί ξεκινήσει να βήχει ή να τρέχει μύτη, θα είναι κατάλληλος ο ευκάλυπτος ή η έλατο. Χωρίς περιττά φάρμακα, μπορείτε να θεραπεύσετε ήδη την ασθένεια. Και η λεβάντα ή το βάλσαμο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ακούραστα στο ανατριχιαστικό παιδί.

Στα διαμερίσματά μας υπάρχει σχεδόν πάντα πολύ ξηρός αέρας, εξαιρετικά επιβλαβής για τα μικρά παιδιά. Ο υγραντής αγωνίζεται ήρεμα με ένα τέτοιο πρόβλημα, βοηθώντας τα παιδιά να παραμείνουν υγιή.

Συμβουλή 7: Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα

Υγραντήρας ατμού

Για να καταλάβετε ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα είδη. Οι κατασκευαστές παράγουν υγραντήρες πολλών τύπων. Ο απλούστερος - ατμός, λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, το οποίο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ένα καλό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα υδροστατικά και σταθερά φίλτρα. Κατά τη λειτουργία, αρκεί να καθαρίζετε περιοδικά τη δεξαμενή και να καθαρίζετε το περίβλημα. Έλλειψη υγραντήρα - θορυβώδης λειτουργία, υψηλή κατανάλωση ισχύος (ισχύς 500 W), μη ασφαλής - μπορείτε να καείτε με ζεστό ατμοκίνητο εκτοξευτήρα.

Παραδοσιακός υγραντήρας

Ασφαλής και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (ισχύς μέχρι 60 watt), ένας υγραντήρας ψυχρής δράσης ή παραδοσιακός. Αρχή λειτουργίας - σε ένα δοχείο με νερό, ένα φίλτρο χαμηλώνει κατά το ήμισυ, μέσω του οποίου εξατμίζεται το νερό και με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα υγραίνει τον αέρα στο σπίτι. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε να χύσετε νερό, πλύνετε τη δεξαμενή εγκαίρως. Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι χαμηλή, διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας, δεν είναι δυνατό να υγρανθεί υπερβολικά ο αέρας στο διαμέρισμα.

Υγροποιητής υπερήχων

Ο υγραντήρας αέρα για το διαμέρισμα είναι υπερηχητικό είναι το πιο μοντέρνο μοντέλο. Η ουσία της εργασίας είναι ότι μια μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλάντωσης εισάγεται στη διάταξη, η οποία μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα για το παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο, ρίξτε μια ματιά στο υπερηχογράφημα. Μειονέκτημα - χρειάζεται προσεκτική φροντίδα, δεν μπορείτε να ρίξετε σκληρό νερό. Για να μαλακώσετε τη χρήση νερού με ειδικές κασέτες.

Ποιος κατασκευαστής προτιμώ;

Μοντέλα του ίδιου τύπου, αλλά από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα. Φυσικά, για να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμα θα βοηθήσει τους πωλητές συμβούλους, αλλά δεν είναι εκτός τόπου θα είναι μια σύντομη επισκόπηση των κατασκευαστών. Ο καλύτερος δημιουργός της τεχνολογίας του κλίματος είναι η Ελβετία, η εταιρεία Plaston. Παράγει τα σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προϊόντα των εταιρειών Electrolux, Aircomfort.

Τα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών δεν λάμπουν με την ποιότητα, αυτό αντισταθμίζεται από την προσβασιμότητα των τιμών. Οι κινεζικοί σχεδιαστικοί υγραντήρες είναι δύσκολο να διακριθούν από το Plaston - στη γενικά διαθέσιμη κατηγορία τιμών, τη μάρκα Cooper Hunter. Ποιο είδος υγραντήρα επιλέγει να αποφασίσει, με βάση πόσο πρέπει να αυξήσετε την υγρασία σε ποια αίθουσα θα σταθεί.

Καθαρισμός και απολύμανση του υγραντήρα αέρα

Η βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία στη γύρω περιοχή του δωματίου κυμαίνεται από 40% έως 60%. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, η υγρασία του εσωτερικού αέρα μειώνεται κατά περισσότερο από 25%. Μια σύγχρονη συσκευή - υγραντήρες αέρα - συμβάλλει στην καταπολέμηση αυτού του αντίξοου φαινομένου. Με αυτό δημιουργεί μια ικανοποιητική ατμόσφαιρα στην αίθουσα για όλα τα μέλη της οικογένειας: σε μικρά παιδιά δεν παραλείπουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά τους ηλικιωμένους πιο εύκολο να επιβιώσει από την θερμότητα, αλλεργίες - για να αποκτήσετε δωρεάν την αναπνοή.

Τι είδους προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ο υγραντήρας

Όμως, όπως κάθε εξοπλισμό, ένας υγραντήρας μάζας αέρα χρειάζεται σωστή και έγκαιρη φροντίδα. Όταν χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα, η μούχλα εμφανίζεται στη δεξαμενή με την πάροδο του χρόνου, ο μύκητας πολλαπλασιάζεται και η ίδια η συσκευή καλύπτεται με σκουπίδια. Αυτό οφείλεται σε ακατάλληλη χρήση της συσκευής. Σε αυτή την έγκαιρη και τακτική συντήρηση του υγραντήρα αέρα εξαλείφει το 99,9% των επιβλαβών βακτηρίων που εγκαθίστανται στη δεξαμενή νερού.

Γιατί συμβαίνει η κλίμακα και η βιολογική ρύπανση;

Σε όλους τους σύγχρονους υγραντήρες, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό, χρησιμοποιείται νερό, το οποίο προσλαμβάνεται σε ειδική δεξαμενή. Είναι στην ποιότητά του εξαρτάται από τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, την απόδοσή της, το σχηματισμό της κλίμακας. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση αποσταγμένου νερού, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Επίσης, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί φιλτραρισμένο νερό, το οποίο περιέχει ελάχιστες επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Στην πράξη, πολλές χρήσεις για τον υγραντήρα είναι το νερό της βρύσης, το οποίο περιέχει μεγάλο αριθμό βαρέων μετάλλων. Η χρήση του νερού της βρύσης οδηγεί σε σχηματισμό πλάκας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ενδιαφέρονται για τον τρόπο καθαρισμού του υγραντήρα από την κλίμακα σωστά. Τα υπολείμματα φυσιολογικού ορού θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να χάσετε τη συσκευή για πάντα.

Σημαντικό! Η παραμέληση της έγκαιρης φροντίδας οδηγεί σε σκλήρυνση της πλάκας και σχηματισμό ενός ισχυρού κρούστα, ο οποίος μειώνει την απόδοση του ανεμιστήρα και του θερμαντικού στοιχείου. Ένα τέτοιο μέσο είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, καλούπια και μύκητες.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Οι έγκαιρες διαδικασίες "υγιεινής" θα εξοικονομήσουν από τη δημιουργία μιας ισχυρής κρούστας από την πλάκα. Για να το κάνετε αυτό, αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε τη δεξαμενή νερού, χύστε το υγρό - τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό:

 • απομάκρυνση των ρύπων. Για τη διαδικασία χρειάζεστε ένα μαλακό ύφασμα και διάλυμα σαπουνιού. Για την παρασκευή ενός καθαριστικού μέσου, είναι απαραίτητο να αναμειχθούν 100 g σαπουνιού χωρίς πρόσθετα και 200 ​​ml ζεστού νερού σε ομοιογενή κατάσταση. Το παρασκευασμένο παρασκεύασμα θα πρέπει να ανακινείται μέχρι να σχηματιστεί ο αφρός.
 • καθαρισμού δεξαμενών. Σκουπίστε το πανί ύφασμα με ένα παρασκευασμένο διάλυμα αφρού και σκουπίστε τη δεξαμενή νερού από μέσα με αυτό. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τη διαδικασία πολύ προσεκτικά. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και την ήπια πλάκα στις δυσπρόσιτες περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Όταν το χρησιμοποιείτε, μην ασκείτε μεγάλη πίεση στους τοίχους - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρατσουνιές, και αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο.
 • καθαρισμό του ακροφυσίου. Για να εξαλειφθεί η βρωμιά από αυτό το στοιχείο, χρησιμοποιείται ξίδι που αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1. Με τη βοήθεια του ίδιου υφάσματος, οι κινήσεις του φωτός απομακρύνουν την απαλή μούχλα και τη βρωμιά.
 • έκπλυση της δεξαμενής και των ακροφυσίων. Μετά την επεξεργασία, τα στοιχεία του υγραντήρα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό. Είναι επίσης δυνατή η πλύση του υγραντήρα αέρα σε αποσταγμένο νερό.

Καθαρίστε τη δεξαμενή νερού με μια μαλακή πετσέτα και αφήστε την μέχρι να στεγνώσει τελείως. Εάν η χωρητικότητα είναι απόλυτα καθαρή, μπορείτε να την επιστρέψετε στην αρχική της θέση.

Σημαντικό! Ο τρόπος καθαρισμού του υγραντήρα αναφέρεται στις οδηγίες για τον εξοπλισμό. Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες σας επιτρέπει να επεκτείνετε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής.

Για τον καθαρισμό του υγραντήρα, δεν χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά για πιάτα, μπανιέρες ή τουαλέτες. επιθετικό περιβάλλον τους μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή, και εάν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα με ψεκασμό σταγονιδίων νερού μπορεί να είναι κεφαλαλγία και ακόμη αλλεργία.

Καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την σκληρυμένη κρούστα

Τα σκληρυμένα άλατα με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορούν να αφαιρεθούν μηχανικά. Το σίδερο, το ξίδι ή το κιτρικό οξύ χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της δεξαμενής σκληρής κλίμακας. Οι ουσίες αυτές αντιδρούν χημικά με την επικάλυψη και την μαλακώνουν. Για την παρασκευή του διαλύματος για τον καθαρισμό είναι αναγκαίο να ληφθούν ίση ποσότητα ικανότητας χωρητικότητας νερού, στην οποία ένα από τα αντιδραστήρια προστίθενται 50 g υδροξειδίου του νατρίου, ½ φλιτζάνι ξύδι ή 4 κουταλιές του κιτρικού οξέος. Ρίξτε το προετοιμασμένο διάλυμα στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τον υγραντήρα για 1 ώρα. Κατά τη λειτουργία, το διάλυμα θα μαλακώσει τις στερεές αποθέσεις άλατος, οι οποίες απλά πέφτουν μακριά από τα τοιχώματα της δεξαμενής.

Σημαντικό! Καθαρίστε τον υγραντήρα στο μπαλκόνι. Το νερό ψεκασμού με διάλυμα οξέος δεν πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε ο υγραντήρας θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ανοικτό παράθυρο, το στόμιο πρέπει να κατευθύνεται προς το δρόμο.

Τα ξεχωριστά στερεά αποφλοιώνονται προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μια μαλακή βούρτσα. Το τελευταίο βήμα στο δρόμο προς την καθαριότητα είναι το ξέπλυμα της δεξαμενής με καθαρό νερό. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η δυσάρεστη οσμή.

Πώς να καθαρίσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα

Για τη φροντίδα του υγραντήρα υπερήχων χρησιμοποιείται ένα διάλυμα που παρασκευάζεται από νερό και ξύδι, σόδα ή κιτρικό οξύ. Σε αντίθεση με τον μηχανικό τύπο της συσκευής, δεν πρέπει να ενεργοποιείται. Το παρασκευασμένο διάλυμα χύνεται απλά μέσα στη δεξαμενή και αφήνεται να μαλακώσει τη σκληρή κλίμακα για 12 ώρες.

Σημαντικό! Οι μεμβράνες των υπερηχητικών υγροποιητών καθαρίζονται με μια ειδική βούρτσα που συνοδεύει το κιτ. Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται ένα κομμάτι από ύφασμα fleece ή μαλακό σφουγγάρι.

Απολύμανση του υγραντήρα: ένα υποχρεωτικό στάδιο φροντίδας

Η απολύμανση της συσκευής πραγματοποιείται μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Για τη διαδικασία χρησιμοποιούνται παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Για την απολύμανση του υγραντήρα είναι απαραίτητο:

 • να διεξάγεται πλήρης καθαρισμός της συσκευής, η οποία θα απομακρύνει τη βρωμιά και τη σκληρή κλίμακα.
 • παρασκευάστε ένα διάλυμα χλωρίου, με βάση το μέγεθος της δεξαμενής. Για να γίνει αυτό, αναμίξτε το νερό και το λευκαντικό: 5 ml του φαρμάκου προστίθενται σε 1 λίτρο του υγρού.
 • ρίξτε το απολυμαντικό υγρό για τον υγραντήρα στη δεξαμενή και αφήστε για 1 ώρα.
 • αποστραγγίστε το διάλυμα αποβλήτων και ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.
 • Ρίξτε νερό στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τη συσκευή. Μόλις εμφανιστεί ο ατμός, η συσκευή πρέπει να αποσυνδεθεί από την ηλεκτρική ενέργεια.
 • αποστραγγίστε τα λύματα, ξεπλύνετε το δοχείο, γεμίστε το με γλυκό νερό και γυρίστε το ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί η οσμή του λευκαντικού.

Αντικαταστήστε το λευκαντικό κατά την απολύμανση της συσκευής με συμβατικό υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο προστίθεται στο νερό σε ποσότητα 250 ml.

Μια θαυματουργή θεραπεία για τον καθαρισμό του υγραντήρα είναι η πρόληψη. Περιλαμβάνει την έγκαιρη απομάκρυνση της βρωμιάς και της "νέας" κλίμακας, τη χρήση μαλακού ή απεσταγμένου νερού. Επίσης, μην αφήνετε το υγρό στη δεξαμενή να παραμείνει στάσιμο. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ακανόνιστα, είναι απαραίτητο να αφαιρείτε βρωμιά και σταγονίδια νερού κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.