Πώς να αφαιρέσετε ένα split σύστημα χωρίς να χάσετε Freon - 3 τρόποι

Το κύριο πρόβλημα κατά την αφαίρεση του κλιματιστικού είναι η συντήρηση του φρέον. Σήμερα εγώ

Θα σας πω λεπτομερώς πώς αυτός ο στόχος επιλύεται από τους δασκάλους και πώς μπορεί να γίνει χωρίς ειδικές δεξιότητες και εργαλεία. Εκτός από αυτό το κύριο έργο, θα σας πω 10 σημαντικά σημεία κατά την αποσυναρμολόγηση. Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου! Ξεκινάμε!

Όταν αγοράζετε ένα νέο κλιματιστικό, στους κόμβους της εξωτερικής μονάδας υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα φρέον. Οι κλειστές βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα διατηρούν το αέριο μέσα στα μέρη της. Στην εσωτερική μονάδα υπάρχει απλός αέρας. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αυτές οι δύο μονάδες είναι ερμητικά συνδεδεμένες με τους σωλήνες, μόλις οι βαλβίδες ανοίγουν και η freon εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα. Δημιουργείται κλειστός βρόχος, που κυκλοφορεί το φρέον!

Όταν χρειάζεται να αποθηκεύσετε freon, τότε η "άντληση" της πίσω στην εξωτερική μονάδα είναι η κύρια επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε τις βρύσες όταν το freon βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ. Αλλά πώς να το κάνουμε αυτό περισσότερο.

Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης ενός διαχωρισμένου συστήματος ενώ διατηρείται το Freon

 • παραδοσιακό τρόπο. Η αρχή είναι ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του "split" η βαλβίδα στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας κλείνει πρώτα (αυτή τη στιγμή το Freon "αντλείται" στην εξωτερική μονάδα). Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η δεύτερη βρύση είναι κλειστή και το "σχίσιμο" είναι απενεργοποιημένο (όλα τα freon είναι στην εξωτερική μονάδα). Για να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, είναι επιθυμητό να φέρετε έναν βοηθό.
 1. Ξεβιδώνουμε τα "βύσματα" στους γερανούς. Συνδέουμε μανόμετρα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν συνδέονται, το freon απελευθερώνεται υπό πίεση! Προσέξτε να μην καείτε και να χρησιμοποιείτε γάντια.
 1. Κλείστε τη βρύση του λεπτού σωλήνα με ένα εξαγωνικό κλειδί. Κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, σφίξτε το περικόχλιο προς το σταμάτημα με μικρή προσπάθεια (υπάρχει μείωση της πίεσης στο μετρητή).
 1. Μετά από 10-20 δευτερόλεπτα (όταν η πίεση έπεσε στο μηδέν), κλείστε τη βαλβίδα μεγάλου σωλήνα. Και μετά απενεργοποιήστε αμέσως το κλιματιστικό.
 • δεύτερος τρόπος αν δεν υπάρχουν μετρητές πίεσης! Ακολουθία όπως στην προηγούμενη έκδοση, απλά παραλείψτε την πρώτη παράγραφο. Και στο τέταρτο σημείο περιμένουμε "τυφλά" για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Δεν συνιστώ αυτήν την μέθοδο, αν δεν έχετε εμπειρία (μπορείτε να «σκοτώσετε» τον συμπιεστή).
 • υπάρχει ο τρίτος τρόπος (δεν είναι σωστό), αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Για παράδειγμα, σε αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο (όταν δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του κλιματιστικού), ή δεν υπάρχει τρόπος να περιμένετε τον πλοίαρχο (περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) ή άλλες δυσκολίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά κλείστε τους δύο γερανούς στην εξωτερική μονάδα (δεν συμπεριλαμβάνεται το κλιματιστικό). Και το υπόλοιπο φρέον από τους σωλήνες και την εσωτερική μονάδα "χτυπά" με την περαιτέρω χαλάρωση των περικοχλίων. Σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος του φρέον θα διατηρηθεί (ειδικά σε αρνητικές θερμοκρασίες, όταν ο όγκος του αερίου συμπυκνώνεται στο εξωτερικό μπλοκ).

Με περαιτέρω σύνδεση, είναι ΠΙΘΑΝΗ και δεν είναι απαραίτητο να φορτίσετε με ψυκτικό μέσο. Αν το κλιματιστικό χρησιμοποιεί 22 freons, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο (χωρίς να ξαναγεμίζετε).

10 σημαντικές αποχρώσεις κατά την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Ένας ικανός οδηγός κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης μπορεί να εκτελέσει τα εξής:

 • Ελέγξτε τη λειτουργικότητα του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Αφαιρέστε τις μονάδες κλιματιστικού χωρίς να χάσετε φρέον.
 • Ελέγξτε τη στεγανότητα των γερανών.
 • "Σφραγίστε" το σωλήνα (η ταινία ή η ταινία τυλίγει τα άκρα των σωλήνων για να αποφύγετε τη δημιουργία σκόνης σε αυτά).
 • Συλλέξτε όλες τις λεπτομέρειες (συχνά ξεχνάμε την πλάκα, τις αγκύλες και την κονσόλα).
 • αποφασίστε εάν θα αποσυνδέσετε τη "διαδρομή" από την εσωτερική μονάδα ή όχι. Στο μέλλον, μπορεί να έρθει σε πρακτικό (πιθανώς, το κόστος εγκατάστασης θα μειωθεί). "Twist" και προσπαθήστε να μην καταστρέψετε τα υπάρχοντα υλικά (σωλήνες, καλώδια, αποστράγγιση κ.λπ.).
 • Ελέγξτε την κατάσταση του κλιματιστικού (απαιτείται καθαρισμός ή όχι).
 • (η εξωτερική μονάδα πρέπει να μεταφέρεται κατακόρυφα, η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι συσκευασμένη, το τηλεχειριστήριο δεν πρέπει να χαθεί).
 • παρέχουν εγγυήσεις για την εργασία.
 • στην επόμενη εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί (πιθανώς, σε έκπτωση λόγω της διατήρησης της "γραμμής").

Η καλύτερη συμβουλή για τον χρήστη εξακολουθεί να αναθέτει την αποσυναρμολόγηση ειδικών που θα το εγκαταστήσουν στη συνέχεια. Όταν κάποιος έχει αφαιρεθεί, ο δεύτερος έχει υποσχεθεί και ο τρίτος έχει θέσει - αυτή η ευθύνη για την παραγωγική ικανότητα της συσκευής θα περάσει σε εσάς. Επιπλέον, δεν θα αναλάβει ο καθένας να εγκαταστήσει κλιματισμό, που πυροβολήθηκε από άλλο πλοίαρχο (και μάλιστα "χειροτεχνία" τρόπος). Με το πρόβλημα της συντήρησης του φρέον, συχνά συγκρούονται με την αυτοκαταστροφή του κλιματιστικού. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, διαβάστε το άρθρο στο σύνδεσμο. Αυτό το άρθρο περιγράφει επίσης λεπτομερέστερα τον παραδοσιακό τρόπο "άντλησης" του Freon σε μια εξωτερική μονάδα.

Αφήστε τα σχόλιά σας και εγγραφείτε σε νέα άρθρα!

Μερικοί κανόνες για την αποσυναρμολόγηση ενός οικιακού κλιματιστικού

Η κατεδάφιση της τεχνολογίας του οικιακού κλίματος είναι επίσης υπεύθυνη, καθώς και την εγκατάσταση. Ειδικά εάν σχεδιάζεται να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, όταν μετακινείται σε άλλο τόπο κατοικίας. Εξετάστε τους βασικούς κανόνες για το πώς να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό χωρίς να χάσετε την αποτελεσματική του απόδοση.

Εργαλειοθήκη

Η αποσυναρμολόγηση, καθώς και η εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήνεται ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών εγκαταστάσεων. Αυτό εγγυάται σε μεγάλο βαθμό μια ποιοτικά διεξαχθείσα διαδικασία εγκατάστασης, χωρίς να εμφανίζονται δυσάρεστες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις. Αλλά αν δεν υπάρχουν χρήματα για μια ακριβή υπηρεσία, με ορισμένες δεξιότητες, δεξιότητες, η αποσυναρμολόγηση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Το κύριο σημείο στην αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος είναι η προσεκτική και συνεπής τήρηση των βασικών κανόνων που θα επιτρέψουν τη διατήρηση της λειτουργίας του εξοπλισμού. Από πολλές απόψεις θα είναι χρήσιμα ειδικά εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην εκτέλεση της αποσυναρμολόγησης με τη λιγότερη προσπάθεια, πιο ποιοτικά. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • κοπής σωλήνων
 • barker
 • μαχαίρι κατασκευής
 • Κατσαβίδι Phillips
 • κατσαβίδι ενσωματωμένο
 • hex κλειδιά
 • κλειδιά καρπού
 • κλειδιά
 • τρυπάνι, κατσαβίδι
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Ένα σύνολο αυτών των εργαλείων είναι υποχρεωτικό, διότι δεν υπάρχουν πολλές τυπικές συσκευές τοποθέτησης. Χρησιμοποιώντας το τελευταίο, είναι πιθανό να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο σύστημα, μετά την οποία θα πρέπει να αλλάξει.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε σωστά το κλιματιστικό; Κανόνες ασφαλείας

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της υγείας, του εξοπλισμού από τις βλάβες, τις δυσλειτουργίες. Τα απαριθμούμε:

 • Μην επιτρέπετε την αποσυμπίεση του κυκλώματος ψύξης. Λειτουργεί σε πίεση 15 Α. Με μια απότομη διαρροή, είναι πολύ πιθανό ότι ένα αέριο πολύ χαμηλής θερμοκρασίας θα εισέλθει στο ρεύμα αερίου.
 • είναι δυνατόν να αποκτήσετε κρυοπαγήματα από κρύο πίδακα Freon κατά τη διάρκεια της διαρροής του.
 • θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την αποσυναρμολόγηση του εσωτερικού του περιγράμματος της σκόνης, της υγρασίας, καταστρεπτικά ενεργώντας στο σύστημα?
 • όταν μεταφέρετε ένα εξωτερικό μπλοκ που περιέχει φρέον, μπορεί να υπάρξει έκρηξη.
 • Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, τα υπόλοιπα μήκη σωλήνων πρέπει να χειρίζονται με προσοχή, καθώς οι βλάβες τους θα αντικαταστήσουν ολόκληρη τη μονάδα.
 • Απαγορεύεται να ξεβιδώνετε τα καρύδια από την ένωση.
 • είναι απαραίτητο να χειρίζεστε τα μάνδαλα της εσωτερικής μονάδας τακτοποιημένα, ώστε να μην τα σπάτε.

Freon μεταφορά

Κατά την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας, η κύρια εργασία είναι να "συσκευάσει" το Freon. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία με ποιοτικό τρόπο, ώστε να μην χάνεται χρόνος, χρήματα για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. πρέπει να δοθεί προσοχή στην ακρίβεια και την ακρίβεια της εκτέλεσης της μεταφοράς ψυκτικού μέσου.

Για την αναπαραγωγή είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός συλλέκτη μανόμετρου, ή χωρίς αυτό. Αυτή η συσκευή μπορεί να εμφανίσει όταν έχει επιτευχθεί κενό στο κύκλωμα ψύξης. Είναι στην περίπτωση αυτή και πρέπει να επικαλύπτει τη δεύτερη βαλβίδα για το freon "zapkovki" μέσα στον συμπυκνωτή.

 • η πολλαπλή πρέπει να συνδέεται με τη θηλή στο σύνδεσμο αντί του σωλήνα διακλάδωσης με το υγρό του κυκλώματος ψυκτικού (είναι λεπτότερο από το δεύτερο, μέσω του οποίου διέρχεται το φρέον αερίου).
 • αν η συσκευή λείπει, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από το επόμενο σημείο.
 • Τοποθετήστε το σύστημα split στη λειτουργία ψύξης, έχοντας καθορίσει τη χαμηλότερη θερμοκρασία, από την οποία είναι ικανή η συσκευή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της (είναι απαραίτητο να μάθετε στο εγχειρίδιο λειτουργίας). Έτσι, η μονάδα λειτουργεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.
 • κλείστε τη βαλβίδα του σωλήνα διακλάδωσης υγρού (λεπτότερο, κλειστό με ένα εξαγωνικό κλειδί κάτω από το προστατευτικό πώμα).
 • Σε έναν συλλέκτη μανόμετρο, ακολουθήστε το βέλος μέχρι να φτάσει στο επίπεδο κενού. Εάν δεν υπάρχει το μανόμετρο, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το ρολόι για 1 λεπτό.
 • μετά την εκπνοή του χρόνου / για να φτάσετε στον επιθυμητό δείκτη της συσκευής, κλείστε τη βαλβίδα του αγωγού αερίου με ένα εξαγωνικό κλειδί.
 • απενεργοποιήστε το κλιματιστικό?
 • Προστατέψτε τα προστατευτικά καλύμματα.

Freon άντληση το χειμώνα

Το δύσκολο έργο απόσταξης ψυκτικού μπορεί να γίνει πιο περίπλοκο κατά την ψυχρή περίοδο, όταν δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό. Το λάδι του συμπιεστή πυκνώνει και η αδιόρθωτη λειτουργία του είναι αδύνατη. Εάν ο εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με ένα "χειμερινό κιτ" που επιτρέπει στον εξοπλισμό να λειτουργεί για ψύξη ακόμη και σε μείον θερμοκρασίες, το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί ξεκινώντας τις συσκευές θέρμανσης που βρίσκονται στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή, αποστράγγιση. Μετά από 10 λεπτά προθέρμανσης, μπορείτε να ξεκινήσετε το κλιματικό σύστημα ψύξης και φρέον αντλίας, ακολουθώντας τις παραπάνω συστάσεις.

Εγχειρίδιο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού με τα χέρια τους με τη συντήρηση του Freon

Μερική ή πλήρης αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού γίνεται για διάφορους λόγους - επισκευή στο διαμέρισμα, μετακίνηση, εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο και ούτω καθεξής. Η τυποποιημένη προσέγγιση είναι να ζητηθεί η σωστή κατάργηση του διαχωρισμένου συστήματος των υπαλλήλων μιας εξειδικευμένης επιχείρησης με την πληρωμή της υπηρεσίας αυτής. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κατανοώντας τις περιπλοκές της διαδικασίας. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι απλό, αλλά με τη σωστή προσέγγιση είναι αρκετά εφικτό.

Σχετικά με τους τρόπους και τις δυσκολίες κατάργησης με τα χέρια σας

Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων εγκαθιστούν 2 τύπους κλιματιστικών - μονοκόμματα (κινητά) και χωριστά συστήματα. Με τα πρώτα ειδικά προβλήματα δεν προκύπτουν, διότι σε τέτοια μοντέλα όλα τα κύρια στοιχεία περικλείονται σε ένα μόνο περίβλημα και για να μετακινηθεί η μονάδα αρκεί να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα.

Η αποσυναρμολόγηση της έκδοσης για κινητά αποσυνδέει τον αγωγό αέρα

Εκτός από τα μονοκόμματα και τα "χωρίσματα", υπάρχουν και άλλοι τύποι κλιματικών φυτών - κασέτα, κανάλι και στήλη. Συνήθως όμως ο εξοπλισμός αυτός εγκαθίσταται σε γραφεία, εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους μιας μεγάλης περιοχής, σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται σπάνια.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα που βρίσκονται μέσα και έξω από την κατοικία. Συνδέονται μεταξύ τους με δύο αυτοκινητόδρομους, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό σε διάφορες συσσωρευμένες καταστάσεις - φρέον. Σε χάλκινο σωλήνα μικρής διαμέτρου, ρέει σε υγρή μορφή από το εξωτερικό μπλοκ μέχρι το εσωτερικό. Το αεριώδες ψυκτικό μέσο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσω της κύριας γραμμής μεγάλης διαμέτρου. Ως εκ τούτου, προκύπτουν ορισμένες δυσκολίες που περιμένουν τον άγνο χρήστη σε μια προσπάθεια να αποσυναρμολογηθεί:

 1. Πλήρης ή μερική απώλεια Freon ως αποτέλεσμα της ανεπιφύλακτη αποσύνδεση των κύριων αγωγών.
 2. Επαφή με σωλήνες και εναλλάκτες θερμότητας για αέρα που περιέχει υγρασία. Εάν το σύστημα διαχωρισμού δεν είναι σωστά τοποθετημένο αλλού, η συμπιεσμένη υγρασία θα εισέλθει στον συμπιεστή και μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτό.
 3. Σφράγιση των χαλκοσωλήνων κατά το τράβηγμα τους από τον τοίχο και κατά τη μεταφορά. Η υγρασία ή η άμμος στο κύκλωμα Freon είναι ένας γρήγορος "θάνατος" του συμπιεστή.
 4. Όταν οι κορώνες αποσυνδέονται από τους σωλήνες του εσωτερικού τμήματος, είναι δυνατόν να στρέψουν τυχαία τα σωληνωτά χιτώνια που έχουν συγκολληθεί σε αυτά.
 5. Η αποσύνδεση των καλωδίων τροφοδοσίας χωρίς σημάδια στους ακροδέκτες όπου συνδέθηκαν προκαλεί σύγχυση κατά την επανεγκατάσταση.
 6. Πολύ σύντομο κόψιμο του σωλήνα αποστράγγισης, που οδηγεί στο συμπύκνωμα του δρόμου.
 7. Απώλεια κατά τη μεταφορά των γραναζιών και άλλων μικρών εξαρτημάτων που δεν στερεώνονται μετά την αποσυναρμολόγηση.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα και τις επικοινωνίες μεταξύ τους

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οδηγούν σε δαπανηρές επισκευές του κλιματιστικού σας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, οπότε προτού αφαιρέσετε το σύστημα split, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα με τρεις τρόπους:

 • Απλή αποσυναρμολόγηση με την απελευθέρωση ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα.
 • με τη συντήρηση του Φρέον στο σύστημα με τη μέθοδο του "με μάτι"?
 • με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που επιτρέπει την πλήρη εξοικονόμηση του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα.

Ο καλύτερος τρόπος δίνεται από την τελευταία μέθοδο, αν και υπό ορισμένες συνθήκες χρησιμοποιούνται και οι τρεις. Για να μην έχετε προβλήματα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί και την περαιτέρω λειτουργία του, συνιστάται να λειτουργείτε σύμφωνα με την τρίτη επιλογή, έχοντας εξοικειωθείτε προηγουμένως με τη μέθοδο αποθήκευσης του φρέον.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε ένα τέτοιο σύνολο εργαλείων και συσκευών:

 • κατσαβίδι με εγκάρσια και επίπεδη σχισμή.
 • σύνολο κλειδιών καρπού;
 • χαρτικά μαχαίρι?
 • Κλειδιά hex με διαστάσεις 5... 10 mm.
 • Μανομετρική συλλογή ή μανόμετρο με σωλήνα και σύνδεση με σπείρωμα, σχεδιασμένο για μέγιστη πίεση 10-15 bar.
 • σκωτσέζικο χρώμα και δείκτη.
 • Μονωτική ταινία ή συνηθισμένη κολλητική ταινία.

Μανόμετρο για 1 βαλβίδα

Μανομετρική συλλέκτη είναι ακριβώς απαραίτητη σε περίπτωση που σχεδιάζετε να τοποθετήσετε ένα split σύστημα σε ένα άλλο δωμάτιο, οπότε είναι καλύτερα να το νοικιάσετε, και η αγορά θα είναι πάρα πολύ ακριβό.

Τα πλήκτρα hex είναι απαραίτητα για την περιστροφή των βαλβίδων θύρας εξυπηρέτησης

Επίσης, για άνετη και ασφαλή λειτουργία, χρειάζεστε μια σκάλα για να φτάσετε με ασφάλεια στην εσωτερική μονάδα που είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή. Το εξωτερικό τμήμα, που βρίσκεται στον τοίχο του πολυκατοικίου, είναι καλύτερο να τραβήξει από το παράθυρο, που ήταν προηγουμένως δεμένο με ένα σχοινί. Δεν θα είναι περιττό να είσαι βοηθός.

Οι θύρες υπηρεσίας βρίσκονται στο πλαϊνό πλαίσιο της εξωτερικής μονάδας

Ένα σημαντικό στάδιο προετοιμασίας είναι να εξασφαλιστεί ότι το ψυκτικό μέσο παραμένει στις χαμηλότερες πιθανές απώλειες. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού, χάρη στην οποία όλος ο Freon μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα μέρος - το περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας. Μετά την προετοιμασία των εργαλείων, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Καλύπτοντας το χέρι του υπέρυθρου στοιχείου στο τηλεχειριστήριο, μετακινήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Turbo" και ρυθμίστε την ελάχιστη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το χέρι από το στοιχείο και τοποθετήστε το τηλεχειριστήριο στο κλιματιστικό. Με αυτό τον τρόπο, ξεκινάτε αμέσως τον συμπιεστή σε πλήρη ισχύ.
 2. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μανόμετρο στο εξάρτημα επισκευής που βρίσκεται στο πλάι της εξωτερικής μονάδας, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί αμέσως η πίεση στο σύστημα. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτοί οι σωλήνες διακλάδωσης κρύβονται κάτω από το καπάκι, πρέπει να αφαιρεθούν.
 3. Ξεβιδώστε τα 2 παξιμάδια - βύσματα που βρίσκονται στα άκρα των εξαρτημάτων. Κάτω από αυτά, υπάρχουν βαλβίδες που ελέγχονται με εξαγωνικό κλειδί. Επιλέξτε το σωστό εξάγωνο σε μέγεθος.
 4. Κλείστε τη βαλβίδα γραμμής υγρού με υγρό ψυκτικό μέσο (αυτός είναι ένας λεπτότερος σωλήνας) και παρακολουθήστε την ένδειξη του μετρητή. Αυτή τη στιγμή, ο συμπιεστής αντλεί το αέριο φρέον μέσω του δεύτερου σωλήνα.
 5. Όταν η βελόνα της συσκευής πέσει στο μηδέν και αρχίσει να διαφεύγει στη ζώνη κενού, κλείστε τη δεύτερη βαλβίδα και απενεργοποιήστε γρήγορα το κλιματιστικό με το τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι όλο, το ψυκτικό είναι σε πλήρη ένταση στο περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας.

Το μανόμετρο συνδέει το ειδικό εξάρτημα

Σε διαχωρισμένα συστήματα γεμάτα με διαφορετικές μάρκες φρέον (υπάρχουν R22 και R410), διαφέρει η διάμετρος του σπειρώματος του εξαρτήματος εξυπηρέτησης, όπου συνδέεται το μανόμετρο. Για το R410 χρειάζεστε έναν ειδικό προσαρμογέα, ο οποίος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Για την αντλία φρέον είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα γραμμής υγρού

Η αποθήκευση ψυκτικού μέσου με τη μέθοδο "με μάτι" εκτελείται χωρίς μανομετρικό συλλέκτη. Αφού κλείσετε τη βαλβίδα υγρού, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κλείστε τη βαλβίδα αερίου και κλείστε τη συσκευή οικιακής χρήσης. Το μειονέκτημα είναι ξεκάθαρο: δεν ξέρετε πόσο ο Freon κατάφερε να εισέλθει στην εξωτερική μονάδα και είναι απαράδεκτο να διατηρηθεί ο συμπιεστής σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα με επικαλυμμένο κορμό. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί όταν εγκατασταθεί και ξεκινήσει το επόμενο "split".

Οδηγίες για την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να αποσυνδεθεί κατά τη μετακίνηση ή τη μεταφορά του σε νέα θέση. Για την επισκευή ενός διαμερίσματος, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα εξωτερικό τμήμα, αλλά για να αποσυνδέσετε τις γραμμές freon, το καλώδιο και η αποστράγγιση θα πρέπει ακόμα να αφαιρεθούν. Οι εργασίες εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου και αντικαταστήστε τα παξιμάδια των ακραίων βιδών.
 2. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεβιδώσετε τα παξιμάδια σύνδεσης που συγκρατούν τους χάλκινους σωλήνες στα εξαρτήματα, ωθήστε τα στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ταινία ή ταινία, προστατεύστε όλα τα ανοίγματα των γραμμών και των θηλών της εξωτερικής μονάδας έτσι ώστε τα συντρίμμια και η σκόνη να μην εισέρχονται στο εσωτερικό κατά την εργασία.
 3. Για να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, αποσυνδέστε τη συσκευή και αφαιρέστε το κάλυμμα που καλύπτει τους ακροδέκτες (που βρίσκονται πάνω από τις βαλβίδες φρέον). Πριν ξεβιδώσετε τα καλώδια, κολλήστε μια λωρίδα ταινίας βαφής πάνω από τους ακροδέκτες και υπογράψτε με έναν χρωματικό δείκτη για να καθορίσετε τη σειρά σύνδεσης. Αποσυνδέστε τα καλώδια και αφαιρέστε το καλώδιο.
 4. Αποσυνδέστε τις γραμμές του κορμού από το βραχίονα της εξωτερικής μονάδας, έτσι ώστε οι χάλκινες σωλήνες να μην κρεμάσουν ή να λυγίσουν, διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξουν.
 5. Ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα στο βραχίονα, συνδέστε το με σχοινί και αφαιρέστε τη μονάδα μαζί με τον βοηθό.

Οι εργασίες για την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας είναι πιο βολικές για να οδηγείτε από τη σκάλα

Επαγγελματική ψύξη συχνά ασκούν μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση: δεν αφαιρέσετε τα παξιμάδια και αφαιρέστε τους σωλήνες φρέον με εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας, και δαγκώνουν τους. Τότε δεν χρειάζεται να τυλίξετε τα άκρα των σωλήνων με αυτοκόλλητη ταινία για την προστασία από την υγρασία και τη σκόνη, επειδή ισοπέδωσε κόφτες καλωδίων. Όταν επανασυναρμολόγηση τα πεπλατυσμένα άκρα αποκόπτονται και διεξάγονται στο πλαίσιο του περικοχλίου beading ένωσης σύνδεσης.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το βραχίονα, ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια

Αφού αποσυνδέσετε τους πυρήνες των καλωδίων από τους ακροδέκτες, σφίξτε τις βίδες των επαφών και σφίξτε τις, καθώς μπορεί να πέσουν και να χαθούν κατά τη μεταφορά.

Κατά την αποσυναρμολόγηση από το παράθυρο του διαμερίσματος, ο βοηθός πρέπει να σας ασφαλίσει

Το ίδιο το βραχίονα αφαιρείται καλύτερα αργότερα, όταν ξετυλίγετε τους σωλήνες του βρόχου φρέον από αυτό. Εάν το ρεύμα βγαίνει από τον τοίχο όχι περισσότερο από ένα μέτρο, τότε δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε. Ευθυγραμμίστε προσεκτικά τους σωλήνες, για να τους διευκολύνετε να τραβήξετε μέσα τους. Το βραχίονα είναι συνήθως στερεωμένο σε 4 μπουλόνια αγκύρωσης, ξεβιδωμένο με ένα κανονικό κλειδί καραμπίνερ.

Ορθή πτώση των αυτοκινητοδρόμων από το εξωτερικό τμήμα - συλλογή φωτογραφιών

Πώς να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα με συντήρηση φρέον - βίντεο

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Για να αφαιρέσετε την εσωτερική μονάδα από τον τοίχο, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε από αυτή όλα τα καλώδια επικοινωνίας - καλώδια για φρέον και συμπύκνωμα. Ο τόπος τοποθέτησης των αγωγών είναι, κατά κανόνα, στην κόγχη του σκάφους, τοποθετημένος στο κάτω μέρος. Ανάλογα με το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος, υπάρχουν 2 τρόποι να φτάσετε σε αυτή τη θέση:

 1. Ξεκλειδώστε 3-4 πλαστικά μάνδαλα που ασφαλίζουν το κάτω μέρος της μονάδας στην πλάκα συναρμολόγησης. Εκκενώστε το κάτω μέρος του σώματος από τον τοίχο και εισάγετε οποιαδήποτε ράβδο μεταξύ τους, τραβήξτε έξω την πλεξούδα των επικοινωνιών από την εξειδικευμένη θέση.
 2. Εάν δεν υπάρχει μανδάλωση στο μοντέλο "split", τότε πρέπει να αφαιρέσετε το μπροστινό πλαστικό πάνελ, έχοντας προηγουμένως αποσυναρμολογήσει τις περσίδες και τα πρόσθετα καλύμματα (όταν είναι).

Σύνθεση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Όταν έχεις στην πλεξούδα, μπορείτε να το κάνετε με το διαμήκη μαχαίρι ενότητα γραφείου, το οποίο θα ωθήσει πίσω τη μόνωση και να αρπάξει τα κλειδιά για καρπούς με κέλυφος. Μην κάνετε υπερβολικά μεγάλη κοπή, διαφορετικά θα χρειαστεί να αλλάξετε το υλικό θερμομόνωσης. Εκτελέστε περαιτέρω λειτουργίες με αυτή τη σειρά:

 1. Περιστρέψτε τις αρθρώσεις του ρεύματος με δύο κλειδαριές. Σημαντικό σημείο: δεν μπορεί να περιστραφεί το σφυρί που συγκολλάται στον κοντό σωλήνα της μονάδας, πρέπει να κρατηθεί με ένα κλειδί στη θέση του, ξεβιδώνοντας το παξιμάδι.
 2. Τα άκρα σωλήνων τυλίγονται με ηλεκτρική ταινία ή ταινία, για προστασία από τη βρωμιά.
 3. Εντοπίστε τον σύνδεσμο του σωλήνα αποστράγγισης με το σωλήνα εκκένωσης και αποσυνδέστε τον. Μην κόβετε τις πτυχώσεις οπουδήποτε, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν πιο βολικό να αποβιβαστείτε πίσω.
 4. Αφαιρέστε το ηλεκτρικό κάλυμμα (που βρίσκεται στο δεξί άκρο του περιβλήματος ή κάτω από το μπροστινό πάνελ), να κάνει με ένα δείκτη και επικαλύψεις συγκολλητικής ταινίας, οπότε οι βίδες χαλαρώσει και αποσυνδέστε το πυρήνα του καλωδίου. Βιδώστε τις βίδες προς τα πίσω και βιδώστε το κάλυμμα.
 5. Όταν όλες οι επικοινωνίες έχουν αποσυνδεθεί, πιάστε την θήκη και από τις δύο πλευρές και αφαιρέστε την από την πλάκα στήριξης, σηκώνοντάς την ελαφρώς προς τα πάνω. Δώστε τη μονάδα στον βοηθό.
 6. Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης ξεβιδώνοντας όλους τους πείρους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συμπύκνωμα μπορεί να παραμείνει στην παλέτα της εσωτερικής μονάδας, είναι επιθυμητό να προστατεύεται ο τοίχος με μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου πριν από την αποσυναρμολόγηση. Εάν νοικιάσετε ένα κλιματιστικό για επισκευή στο σπίτι, τότε αυτή η προφύλαξη δεν είναι απαραίτητη.

Πριν αφαιρέσετε τη μονάδα, πρέπει να βιδωθεί στη θέση της το κάλυμμα του ηλεκτρικού διαμερίσματος

Μετά την αφαίρεση του εσωτερικού τμήματος από τον τοίχο, τοποθετήστε όλα τα ξεβιδωμένα τμήματα επάνω του, σφίξτε τις βίδες και τοποθετήστε την πλάκα στήριξης. Βιδώστε τους σωλήνες διακλάδωσης στην κόγχη, στερεώστε με ταινία βαφής. Με το ίδιο υλικό, ασφαλίστε το μπροστινό πλαίσιο ανοίγματος έτσι ώστε να μην κρεμάσει χαλαρά κατά τη μεταφορά.

Εάν η πλεξούδα επικοινωνίας είναι σύντομη, τότε μπορεί να αφαιρεθεί μαζί με το μπλοκ

Το τελευταίο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση των επικοινωνιών που τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου ή μέσα σε αυτό. Εδώ δεν υπάρχουν δυσκολίες, το κύριο πράγμα δεν είναι να κάμψετε τους χάλκινους σωλήνες κάτω από μια μικρή ακτίνα. Από αυτή την επεξεργασία, η διατομή κάμψης μειώνεται στο σημείο κάμψης και είναι αρκετά δύσκολο να ευθυγραμμιστεί ο σωλήνας με το οβάλ προφίλ. Από το εξωτερικό τοίχωμα, τραβήξτε προσεκτικά την πλεξούδα, για να μην καταστρέψετε τον θερμαντήρα. Εάν η τρύπα ήταν στερεωμένη με αφρώδες υλικό, τότε πρέπει να κόβεται σε μέρη. Όταν τελειώσετε, τυλίξτε τη δέσμη σε δακτύλιο και ταινία με ταινία.

Η σειρά αποσυναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας - φωτογραφική συλλογή

Πώς να αφαιρέσετε τα εσωτερικά μπλοκ διαφορετικών σχεδίων - βίντεο

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο έχει πέσει σε -5 ° C ή περισσότερο, συνιστάται να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση για τους εξής λόγους:

 • Δεν θα είναι δυνατό να αντληθεί το ψυκτικό μέσο στην εξωτερική μονάδα.
 • στον παγετό δεν μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τις συνδέσεις, να ξεβιδώσετε τα βύσματα και να κλείσετε τις θύρες υπηρεσιών.
 • ως αποτέλεσμα της αποσυναρμολόγησης, οι σφραγίσεις των βαλβίδων εξυπηρέτησης συχνά αποτυγχάνουν.

Σε μια κατάσταση όπου, χωρίς να αφαιρεθεί το σύστημα split σε αρνητική θερμοκρασία δεν μπορεί να κάνει, σιγουρευτείτε για να ζεστάνετε τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας με ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατασκευής. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τα βύσματα και κλείστε και τις δύο βαλβίδες, εξοικονομώντας έτσι μέρος του φρέον αριστερά στο κύκλωμα της εξωτερικής μονάδας. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε αργά τις γραμμές από τα εξαρτήματα και αποσυνδέστε τις, απελευθερώνοντας το δεύτερο μέρος του ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον αλγόριθμο που περιγράψαμε παραπάνω.

Το προσωπικό εξειδικευμένων εταιρειών χρησιμοποιεί μανομετρικούς σταθμούς για την άντληση φρέον το χειμώνα. Αλλά αν νοικιάσετε τέτοιο εξοπλισμό, τότε η αποσυναρμολόγηση θα κοστίσει περισσότερο από την πληρωμή των ειδικών και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Σε θερμοκρασίες άνω των -5 ° C, η εργασία μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις τυπικές οδηγίες, αλλά συνιστάται η χρήση μανόμετρου για τον έλεγχο της μεταφοράς ψυκτικού μέσου. Εάν ενεργείτε "με το μάτι", δεν μπορείτε να μαντέψετε την ώρα της γήρανσης και ακόμα να χάσετε μερικά από τα freon. Είναι εξίσου επικίνδυνο να επιβραδύνετε τη λειτουργία του συμπιεστή χωρίς ψύξη (και ψύχεται με την κυκλοφορία freon), από υπερθέρμανση μπορεί να αποτύχει.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε με επιτυχία το κλιματιστικό του σπιτιού, εάν πάρετε για να εργαστείτε στη ζεστή περίοδο του έτους και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται. Δεν μπορείτε να χάσετε μια μικρή μικροσκοπική δράση, να ενεργήσετε πολύ προσεκτικά και χωρίς βιασύνη. Μην παραμελείτε το μετρητή πίεσης, αφού η απώλεια ψυκτικού μέσου θα εξουδετερώνει ολόκληρη την αποταμίευση από αυτή τη διαδικασία.

Αφαιρέστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Συμβαίνει να αποσυναρμολογηθεί ο οικιακός εξοπλισμός για κάποιο λόγο. Κάνετε αυτό εύκολα με τηλεόραση ή πλυντήριο ρούχων: αφαιρέστε το φις από την πρίζα και στη συνέχεια μετακινήστε τον εξοπλισμό όπου χρειάζεται. Αλλά η συσκευή για τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο για να αποσυνδεθεί και να αφαιρεθεί από τη θέση της σε ένα τέτοιο απλό σύστημα δεν θα λειτουργήσει.

Λόγοι για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Η ανάγκη απομάκρυνσης του διαχωρισμένου συστήματος συμβαίνει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Το κλιματιστικό έχει δουλέψει το δικό του χρόνο και πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο και βελτιωμένο.
 • Η πρόσοψη του σπιτιού, στην οποία είναι συνδεδεμένο το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος, έχει σχεδιαστεί να είναι λειασμένη και βαμμένη.
 • Σχεδιάζεται προγραμματισμός σπιτιού, μετακίνηση του εργαζόμενου προσωπικού σε άλλο γραφείο με τη συντήρηση του παλαιού κλιματικού εξοπλισμού.
 • Εκτέλεση στην επισκευή του διαμερίσματος - τοίχους ζωγραφικής, επικόλληση ταπετσαριών ή τοποθέτηση τεντωμένης οροφής.

Χαρακτηριστικά αναλήψεις διαφορετικούς τύπους

Ο κλιματικός εξοπλισμός μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 • split-σύστημα;
 • κλιματιστικά κασέτας.
 • κλιματιστικά τύπου καναλιών.

Από το σύστημα διάσπασης κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης, είναι αδύνατο να αποστραγγίσετε το ρευστό εργασίας εκτελώντας την αδράνεια της διαδικασίας, όπως συμβαίνει με τα κλιματιστικά κασετών και καναλιών. Στην περίπτωση αυτή, το ψυκτικό μέσο συλλέγεται σε ειδικό δοχείο. Και ακόμα και η σειρά της εκκένωσης των ακροφυσίων είναι σημαντική. Κατ 'αρχάς, το ψυκτικό υγρό αποστραγγίζεται από το λεπτό σωλήνα, και στη συνέχεια από το παχύ. Γενικά, η αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος είναι δύσκολη: οι κλαδιά αυτού του κλιματικού εξοπλισμού είναι συνήθως χαλκός, λόγω του ότι δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, αλλά να αποκοπούν.

Ο κλιματισμός του κασετόφωνα είναι ένας βαρύς εξοπλισμός, οπότε δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί μόνος του. Η μονάδα κασέτας προστατεύεται απαραιτήτως από εξαρτήματα. Συνεπώς, μετά την αποσύνδεση των ακροφυσίων μέσω των οποίων διέρχεται το ψυκτικό μέσο και την αποσύνδεση του εξοπλισμού από το δίκτυο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό εργαλείο για κοπή μετάλλου.

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού τύπου καναλιών είναι πιο περίπλοκη. Ακόμα, η μονάδα ψύξης αέρα ζυγίζει πολύ, έχει μεγάλες διαστάσεις και ένα ειδικό σχέδιο με αεραγωγούς. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς βοηθό.

Αυτό το κλιματιστικό είναι παρόμοιο με ένα split σύστημα, αλλά συνδυάζει επίσης τις λειτουργίες του εξαερισμού

Πιθανές συνέπειες της ακατάλληλης αποσυναρμολόγησης

Η βασική απαίτηση για αποσυναρμολόγηση είναι η συμμόρφωση με προσοχή. Η παραμέληση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του φρέον από τους σωλήνες που ψύχουν τον αέρα. Για να επαναπληρώσετε τον εξοπλισμό με ένα ειδικό υγρό, θα πρέπει να δώσετε στον πλοίαρχο πολλά χρήματα.

Επίσης, η κακή ποιότητα αποσυναρμολόγηση του κλιματικού εξοπλισμού είναι γεμάτη με διείσδυση στον σχεδιασμό του αέρα, ικανή να οξειδώνει τα μέρη του από το μέταλλο. Αργότερα στα εσωτερικά στοιχεία του κλιματιστικού μπορεί να εμφανιστεί σκουριά, η οποία θα την απενεργοποιήσει.

Είναι σημαντικό να αφαιρείτε με προσοχή τα απαραίτητα εξαρτήματα από τον κλιματικό εξοπλισμό, διαφορετικά μπορεί να σπάσουν. Στην καλύτερη περίπτωση, το κλιματιστικό θα χρειαστεί να αγοράσει κάποια νέα στοιχεία, στη χειρότερη περίπτωση - θα πρέπει να αγοράσει ένα νέο σύστημα split.

Ως εκ τούτου, αξίζει να σκέφτεστε επτά φορές πριν αφαιρέσετε το κλιματιστικό από μόνο του. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε την αυτόματη αποσυναρμολόγηση και να προσκαλέσετε τον πλοίαρχο στο σπίτι στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε ένα κλιματιστικό βαρέως καναλιού ή κασέτας.
 • Δεν υπάρχει γνώση ή εμπιστοσύνη για την αποσυναρμολόγηση.
 • Δεν υπήρχαν εργαλεία για την αφαίρεση του κλιματιστικού.

Αφαιρούμε το κλιματιστικό με τα χέρια μας

Απαιτούμενα εργαλεία

Πριν από την αποσυναρμολόγηση του κλιματικού εξοπλισμού πρέπει να προετοιμάσετε εργαλεία:

 • Σετ εξαγώνων κλειδιών.
 • Ρυθμιζόμενο κλειδί (εναλλακτική - κλειδί αερίου);
 • Σετ κλειδαριάς και κλειδιού υποδοχής.
 • Κατσαβίδι?
 • Μανόμετρο;
 • Truborez.

Εκτός από τα εργαλεία, θα χρειαστείτε υλικό που θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία στύλων.

Τα στοιχεία που παρατίθενται χρησιμοποιούνται κατά την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού σε ένα διαμέρισμα, σε ένα μπαλκόνι ή στη χώρα. Αλλά για να αφαιρέσετε τις οικιακές συσκευές που συνδέονται με τον τοίχο ενός πολυώροφου κτιρίου, θα χρειαστεί να βρείτε εξοπλισμό για την εκτέλεση έργων σε μεγάλο υψόμετρο.

Εξωτερική μονάδα

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος αρχίζει με την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας - της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή:

Η διαδικασία απαιτεί προσοχή

 • Στο τέλος της εξωτερικής μονάδας, με τη βοήθεια ενός κλειδιού, ανοίγουν τα βύσματα βαλβίδων.
 • Χρησιμοποιώντας ένα εξαγωνικό κλειδί, βιδώστε τη βρύση του υγρού.
 • Μισή ώρα ενεργοποιήστε το κλιματιστικό, ρυθμίζοντας τη λειτουργία ψύξης (για τη ροή του Freon στην εξωτερική μονάδα). Την στιγμή που ο συμπιεστής αρχίζει να λειτουργεί μόνο για να αντλεί αέρα, ένας μετρητής συνδέεται στη βαλβίδα από τον αγωγό αερίου. Μετά από αυτό, οι τιμές επαναφέρονται στο μηδέν και κλείνουν αμέσως την βαλβίδα επιστροφής ψυκτικού μέσου.
 • Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο. Μετά από αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ρεύμα - τοποθετήστε το κατσαβίδι δείκτη στον τερματικό με τη φάση.
 • Με τη βοήθεια ενός κοπτικού σωλήνα, κόψτε το σωλήνα freon και καλύψτε τις υπόλοιπες άκρες του φρεονιού μαζί του έτσι ώστε να μην εισχωρήσουν στη δομή τα συντρίμμια και η υγρασία δεν διαρρέει.
 • Κόψτε τους συνδετικούς σωλήνες, αφήνοντας τα ακροφύσια περίπου 20 cm.

Εάν σας επιφορτιστεί με την επισκευή της μονάδας συμπυκνωτή, κατά την αφαίρεση του κλιματιστικού δεν χρειάζεται να κόψετε τους χάλκινους σωλήνες.

 • Αποσυνδέστε τη γραμμή αποστράγγισης και τα καλώδια που συνδέουν τα μπλοκ μαζί. Το τέλος κάθε σύρματος, καθώς και ο σωλήνας αποστράγγισης, είναι τυλιγμένο με προστατευτικό υλικό.
 • Ξεβιδώστε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια από το κλιματιστικό, χρησιμοποιώντας το τέλος (μπορείτε να έχετε ένα χαρτόνι) κλειδί. Αυτή η εργασία πρέπει να γίνει μαζί.
 • Λαμβάνοντας την κεφαλή του άκρου, αφαιρέστε το προστατευτικό οπλισμό και τους βραχίονες από τον τοίχο στο μπαλκόνι ή το κτίριο.
Αφαιρέστε τον κλιματισμό από την πρόσοψη του κτιρίου με ασφάλεια

Το αποσυναρμολογημένο κλιματιστικό έχει αφαιρεθεί σε ένα ασφαλές κουτί, το καλύπτει από όλες τις πλευρές με πλαστικό αφρού και μεμβράνη συσκευασίας. Ότι κατά τη μεταφορά του εξοπλισμού δεν θα συμβεί βλάβη, πρέπει να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο μόνο κατακόρυφα.

Συμβουλές βίντεο

Πώς να αφαιρέσετε την εσωτερική μονάδα;

Αφού αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα από τη θέση της, προχωρούν στην αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η εργασία πραγματοποιείται επίσης βήμα προς βήμα:

 • Από το πλαίσιο κλιματισμού αφαιρέστε την προστατευτική επίστρωση.
 • Ξεβιδώστε τους συνδετήρες.
 • Αποσυνδέστε τον κλιματικό εξοπλισμό από το δίκτυο και αφαιρέστε τα στοιχεία σύνδεσης, δηλαδή τη γραμμή φρέον, το καλώδιο μεταξύ των φραγμάτων και το σωλήνα αποστράγγισης.
Η διαδικασία γίνεται με κατσαβίδι
 • Ανακαλύψτε τα μάνδαλα των συνδετήρων και αφαιρέστε το μπλοκ από την πλάκα.

Οι μάνδαλοι στερέωσης που στερεώνουν την εσωτερική μονάδα στην πλάκα στήριξης δεν πρέπει να σπάσουν. Επομένως, κατά την αποσυναρμολόγηση της μονάδας, πρέπει να ενεργείτε πολύ προσεκτικά.

 • Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης από τον τοίχο ξεβιδώνοντας τους συνδετήρες και αφαιρέστε όλους τους χάλκινους σωλήνες μαζί με το πλαστικό σύρμα.
Για να μπλοκάρει, ήταν ευκολότερο να αφαιρεθεί από τον τοίχο, υποστηρίζεται με πένσες
 • Οι άκρες των χάλκινων σωλήνων του φρέον είναι κλειστές με ένα ειδικό υλικό, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο όπως όταν σφραγίζονται οι σωλήνες της εξωτερικής μονάδας.

Η μονάδα κλιματιστικού, που έχει αφαιρεθεί από τον τοίχο του δωματίου, πρέπει να τοποθετηθεί σε κουτί από χαρτόνι, έχοντας τοποθετήσει πλαστικό αφρού σε όλες τις πλευρές. Μετά από αυτό, ο εξοπλισμός πρέπει να καλύπτεται με ένα μαλακό φιλμ φυσαλίδας. Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τη μεταφορά της εσωτερικής μονάδας.

Συμβουλές βίντεο

Φυσικά, για να αφαιρέσετε το κλιματιστικό, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τη συσκευή ενός συγκεκριμένου μοντέλου κλιματικού εξοπλισμού. Εάν παίρνετε αυτήν την περίπτωση "τυφλά", μπορείτε να κάνετε πολλά λάθη και να σπάσετε το κλιματιστικό.

Πώς να αφαιρέσετε τον κλιματισμό από τον εαυτό σας

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού έχει ένα διανεμημένο σύστημα μεταφοράς ψυκτικού μέσου μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα, εκτός από ένα - η αποσυναρμολόγηση του συστήματος είναι πολύ πιο περίπλοκη από ένα μονοπώλιο. Και συχνά η άγνοια για το πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό, οδηγεί στην αποτυχία του.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό

Υπάρχουν τρεις υποχρεωτικές προϋποθέσεις για την αφαίρεση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας:

 • Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση. Εάν στέκεται στην πρόσοψη ενός πολυκατοικίου πάνω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου, τότε μπορεί να αποσυναρμολογηθεί μόνο από το παράθυρο ή από το μπαλκόνι. Διαφορετικά είναι απαραίτητο να προσελκύσει ειδικούς της βιομηχανικής ορειβασίας.
 • Για να αφαιρέσετε βαριά μπλοκ από τον τοίχο και να απενεργοποιήσετε σωστά τον συμπιεστή, χρειάζεστε τουλάχιστον έναν βοηθό.
 • Είναι απαραίτητο να νοικιάσετε ένα manometric σταθμό για τον τύπο του φρέον που αντλείται σε αυτό το μοντέλο κλιματιστικού.

Σημείωση: Το τελευταίο σημείο αφορά σταθμούς με συμβατικά (βέλη) μετρητές πίεσης. Οι ψηφιακοί συλλέκτες συντονίζονται για το σήμα ψυκτικού.

Προφυλάξεις

Εάν το κλιματιστικό είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορεί να επισκευαστεί, τότε είναι εύκολο να το αφαιρέσετε - δεν υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης φρέον, δεν είναι σημαντικό να σφραγίσετε τον συμπιεστή, τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή.

Με ένα κλιματιστικό που λειτουργεί, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Και στην περίπτωση αυτή, το κύριο πράγμα είναι ότι μέσα στο σύστημα δεν εισέρχεται σκόνη ή ακόμα και αέρας. Διαφορετικά, μπορούμε να μιλήσουμε για την εγγυημένη απόδοση του συμπιεστή μετά την εγκατάσταση και την εκκίνηση του κλιματιστικού σε μια νέα θέση. Ο λόγος είναι η ιδιαιτερότητα της συσκευής αντλίας κενού.

Το φρέον είναι εξαιρετικά ρευστό και η διαφορά στις θερμοκρασίες στην είσοδο και στην έξοδο φθάνει σε αρκετές δεκάδες βαθμούς. Οι σφραγίδες και οι δακτύλιοι που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές αντλίες και συμπιεστές δεν θα αντέξουν αυτές τις συνθήκες λειτουργίας. Η απαραίτητη στεγανότητα επιτυγχάνεται λόγω της εξαιρετικά ακριβούς προσαρμογής της επιφάνειας των κινούμενων στοιχείων της αντλίας στην εσωτερική γεωμετρία των θαλάμων. Η παραμικρή γρατζουνιά ενός στερεού σωματιδίου οδηγεί στην αποτυχία του συμπιεστή. Και ένα τέτοιο σωματίδιο μπορεί να είναι ένας κόκκος πάγου που σχηματίζεται όταν η υγρασία στον αέρα εισέρχεται μέσα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα κλιματιστικά πωλούνται με γεμάτο αδρανές αέριο, το οποίο αντλείται με αντλία κενού πριν την άντληση του φρέον.

Όταν αφαιρείται το κλιματιστικό, το ίδιο το Freon πρέπει να αντληθεί και οι μονάδες να αποσυνδεθούν. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε η σκόνη να μην εισέλθει στο σύστημα μαζί με τον αέρα. Δηλαδή, δημιουργήστε ένα κενό εκεί. Και είναι επιθυμητό να αποθηκεύσετε εντελώς το φρέον (ή το μεγαλύτερο μέρος του), έτσι ώστε σε ένα νέο μέρος να είναι ευκολότερο να φέρει το σύστημα σε κατάσταση λειτουργίας.

Προετοιμασία του

Για να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό, χρειάζεται μόνο ένα manometric σταθμός από τον επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να ενοικιαστεί.

Τα υπόλοιπα εργαλεία είναι για κάθε κύριο σπίτι:

 • ένα σύνολο παξιμαδιών και εξαγώνων πλήκτρα?
 • κατσαβίδια ·
 • κοπτήρες σωλήνων ή κοπτήρες πλευρών.
 • λαβή χειροκίνητης κλειδαριάς.
 • πένσες.

Κάθοδος του φρέον

Υπάρχουν δύο τρόποι αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού:

 1. Η χρήση ενός μανόμετρου για τη συλλογή φρέον σε μια εξωτερική μονάδα.
 2. Χρήση ενός σταθμού άντλησης και συλλογής φρέον, που συνδέεται με ένα ειδικό αερόστατο δύο αερίων. Ο σταθμός διαθέτει τον δικό του συλλέκτη και τον συμπιεστή για την εκκένωση του ψυκτικού μέσου σε υγρή ή αέρια κατάσταση.

Ο πρώτος τρόπος είναι πιο "προσιτός", αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού - η μεταφορά Freon συμβαίνει λόγω ενός κανονικού συμπιεστή.

Ο δεύτερος τρόπος είναι καθολικός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το χειμώνα, όταν το κλιματιστικό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι επίσης ότι η εξωτερική μονάδα θα εκκενωθεί - χωρίς φρέον στον συμπυκνωτή. Το οποίο είναι πολύ πιο ασφαλές όταν μεταφέρεται σε μια νέα θέση. Αλλά η ενοικίαση ενός τέτοιου σταθμού και ενός μπαλονιού θα κοστίσει περισσότερο από έναν κανονικό συλλέκτη μανομετρικών.

Συλλογή Freon σε εξωτερικό μπλοκ

Στο πλάι του σώματος της εξωτερικής μονάδας υπάρχουν δύο εξαρτήματα από τα οποία οι σωλήνες πηγαίνουν:

 • λεπτό - για τη μεταφορά υγρού Freon από τον συμπυκνωτή στον εξατμιστή.
 • πάχους - για την έγχυση αερίου Freon στον συμπυκνωτή.

Και οι δύο στραγγαλισμοί κάτω από τα καλύμματα έχουν κεφαλές της βαλβίδας διακοπής. Ένα υποκατάστημα με θηλή αφήνει την κεφαλή αερίου.

Η συλλογή του φρέον στον συμπυκνωτή γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Από τις θηλές και τις θηλές αφαιρέστε τα προστατευτικά καλύμματα.
 2. Μια πολλαπλή συνδέεται με τη θηλή.
 3. Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για μέγιστο "κρύο".
 4. Μετά από λίγα λεπτά, κλείστε τη βαλβίδα του εξαρτήματος υγρού, σταματώντας την παροχή φρεονίου στον εξατμιστή.
 5. Η πίεση παρακολουθείται από το μανόμετρο.
 6. Όταν οι βέλος δείχνει «-1 MPa» εξαγώνου βαλβίδα ακροφύσιο αερίου σπιν και αμέσως αποκοπεί conditioner (για ποιο σκοπό και χρειάζεται έναν βοηθό) - κατά τη διάρκεια παρατεταμένης κατάσταση αναμονής, η αντλία συμπιεστής μπορεί να υποστεί ζημιά.

«-1 MPa» ανάγνωση μανόμετρο σημαίνει ότι όλα τα συμπυκνωτή φρέον, και μέσα στους σωλήνες του εξατμιστή και ένα συμπιεστή - τεχνικό κενού.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποσυνδέσετε τα μπλοκ.

Αφαίρεση του κλιματιστικού με βήματα

Η αποσυναρμολόγηση με διατήρηση της λειτουργικότητας του αποσυναρμολογημένου κλιματιστικού έχει ως εξής:

 • σφράγιση των εξαρτημάτων σωληνώσεων.
 • αποσύνδεση και αποσυναρμολόγηση από την πρόσοψη της εξωτερικής μονάδας.
 • αποσυναρμολόγηση στο διαμέρισμα της εσωτερικής μονάδας.

Παρακάτω είναι μια οδηγία για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού που τοποθετείται στο τοίχωμα.

Εξωτερική μονάδα

Για να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αποσυνδέστε πρώτα τους σωλήνες.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

 • Ξεβιδώστε τα παξιμάδια nakidnye, τα οποία πιέζονται στις φλάντζες των συνιστωσών της εξωτερικής μονάδας, και τα πλαϊνά άκρα των σωλήνων. Και στη θέση των παξιμαδιών βιδωμένα σε προετοιμασμένα καπάκια. Αξιοπρέπεια - παραμένουν ολόκληροι σωλήνες. Μειονέκτημα - Ο κίνδυνος εισόδου αέρα στον συμπιεστή είναι υψηλός.
 • Ο κόφτης κόβει χάλκινους σωλήνες (από την ένωση περίπου 15 cm). Οι άκρες είναι λυγισμένες και συσφιγμένες (zachekanivayut) με τη βοήθεια μιας αντιξοότητας. Το μειονέκτημα είναι ότι οι νέοι σωλήνες πρέπει να εγκατασταθούν σε μια νέα θέση. Αξιοπρέπεια - η λειτουργία περνάει γρήγορα και η πιθανότητα σκόνης και αέρα μέσα είναι πολύ χαμηλότερη.

Σημείωση: Το Covet και ένα άλλο κομμένο άκρο του σωλήνα είναι απαραίτητο για την προστασία του εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.

Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε τα καλώδια (σήμα και ισχύ), να αφαιρέσετε τα στηρίγματα του μπλοκ στο πλαίσιο στο εξωτερικό τοίχωμα και να τα σηκώσετε στο δωμάτιο.

Συμπιεστής

Μια από τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματισμού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο αλγόριθμος αποσυναρμολόγησης είναι ελαφρώς διαφορετικός. Οι διαφορές είναι οι εξής:

 • Το φρέον πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς από το σύστημα. Ο σωστός τρόπος είναι να το συγκεντρώσετε σε ένα μπαλόνι με τη βοήθεια ενός σταθμού για την άντληση του Freon. Λάθος, αλλά απλός - για να το απελευθερώσετε στην ατμόσφαιρα (εάν η αντικατάσταση του συμπιεστή πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου και η θερμοκρασία του αέρα είναι πάνω από το σημείο βρασμού του Freon σε κανονική πίεση).
 • Οι σωλήνες περιβλήματος δεν είναι απαραίτητοι - μετά την εγκατάσταση ενός νέου συμπιεστή, το σύστημα αντλείται με εξωτερική αντλία κενού.

Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματιστικού με έναν μη ειδικευμένο. Εκτός από την αντλία κενού και το σταθμό μανόμετρο πρέπει να έχει ένα καυστήρα αερίου να αποσυνδέσετε το σύστημα από τις σωλήνες αναρρόφησης και κατάθλιψης του παλιού συμπιεστή, και στη συνέχεια κολλήσεις στο νέο σύστημα μονάδα. Και ακόμα κι αν νοικιάσετε εξοπλισμό, πρέπει να έχετε τις ικανότητες για να το χειριστείτε.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας τη μονάδα, αλλά είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία για να αντικαταστήσετε τον συμπιεστή.

Εσωτερική μονάδα

Τα περισσότερα οικιακά διαχωριστικά συστήματα έχουν μια εσωτερική μονάδα τοίχου (αν και υπάρχουν και άλλες επιλογές για την τοποθέτηση). Όμως, με εξαίρεση το κλιματιστικό κανάλι, οι άλλοι τύποι αποσυναρμολογούνται σύμφωνα με τη γενική αρχή.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα εσωτερικού τοίχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • αφαιρέστε το κάλυμμα του περιβλήματος.
 • αποσυνδέστε τα καλώδια και τα καλώδια.
 • κόψτε και σπείρετε τους χάλκινους σωλήνες που φτάνουν στον εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.
 • κόψτε το σωλήνα αποστράγγισης, αποστραγγίστε το συμπύκνωμα.
 • "Αποσυνδέστε" το μάνδαλο που στερεώνει το σώμα στην πλάκα στήριξης.
 • αφαιρέστε το μπλοκ και ξεβιδώστε την πλάκα από τον τοίχο.

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα. Και όχι μόνο ως θερμαντήρας, αλλά και σε λειτουργία ψύξης (για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι διακομιστές).

Σημείωση: Συλλογή freon στον συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας είναι δυνατή μόνο όταν εργάζεστε σε λειτουργία ψύξης - σε λειτουργία θέρμανσης λειτουργεί ήδη ως εξατμιστής.

Η ιδιαιτερότητα της εργασίας το χειμώνα σε αυτόν τον τρόπο είναι ότι υπάρχει ένα χαμηλότερο όριο θερμοκρασίας, το οποίο επηρεάζεται από τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τον τύπο του κλιματιστικού και τον πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτή η εξάρτηση εξακολουθεί να σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της συσκευής συμπιεστή - είναι λιπαρή και το έλαιο πάει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στα συμβατικά κλιματιστικά, η χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας κυμαίνεται από + 5 ° C έως -5 ° C, στον μετατροπέα - σε μείον 15-25 ° C.

Πριν από την αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτές οι αποχρώσεις. Και αν η θερμοκρασία είναι κάτω το εν λόγω όριο, και το κλιματιστικό δεν είναι εξοπλισμένο «χειμώνα κιτ» θερμαίνεται στροφαλοθαλάμου, τότε για να απομακρυνθεί η εξωτερική μονάδα πρέπει να χρησιμοποιούν το αντλιοστάσιο και συλλογή του φρέον (αυτό είναι ένα oil-free συμπιεστή).

Αποσυναρμολογήστε τον εαυτό σας κλιματιστικό ή τον τρόπο αποθήκευσης της κλήσης του πλοίαρχου

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με τα χέρια σας είναι η λειτουργία στην οποία μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά είναι πραγματικά έτσι; Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να το κάνουν και, ως εκ τούτου, λαμβάνουν μη ενεργό κλιματικό εξοπλισμό. Ο αέρας, που εισέρχεται στο διαχωρισμένο σύστημα, οξειδώνει τους χάλκινους σωλήνες, με αποτέλεσμα να συμβαίνει "θανάτωση" αυτών των συσκευών.

Για να αφαιρέσετε σωστά την τεχνολογία του κλίματος, πρέπει να κάνετε κάποια προπαρασκευαστική εργασία, δηλαδή να προετοιμάσετε το απαραίτητο εργαλείο, το δοχείο μεταφοράς για την εσωτερική και εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Τώρα είναι η ώρα να ετοιμάσετε το κλιματιστικό.

Εάν είστε κύριος του σπιτιού που κάνει τα πάντα ο ίδιος, σας συνιστούμε να διαβάσετε πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών.

Προετοιμασία της κλιματικής τεχνολογίας για τερματισμό και αφαίρεση

 1. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ξεβιδώσετε τα παξιμάδια των εξαρτημάτων. Κάτω από αυτά θα είναι οι βαλβίδες κλεισίματος, κατασκευασμένες με εξαγωνικό κλειδί. Επιπλέον, υπάρχει μια θηλή στο εξάρτημα αερίου, στην οποία πρέπει να βιδωθεί το μανόμετρο.
 2. Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή για μέγιστη ψύξη. Μόλις αρχίσει να τροφοδοτεί κρύο αέρα, η παροχή φρεονίου θα πρέπει να διακοπεί. Αυτό γίνεται με ένα εξάγωνο στο υγρό εξάρτημα (ένα λεπτότερο σωλήνα του κλιματιστικού).
 3. Μόλις εισέλθει θερμός αέρας από την εσωτερική μονάδα και ο μετρητής δείχνει ένα κενό -1 mPa, όλα τα φρέον αντλούνται στον θάλαμο συμπύκνωσης. Την ίδια στιγμή, το δεύτερο παξιμάδι στο εξάρτημα ατμού πρέπει να είναι κλειστό (παχύτερο σωλήνα).
 4. Αφού οι συνδέσεις υγρών και αερίων είναι κλειστές, η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο.
 5. Το επόμενο στάδιο θα είναι η αποσύνδεση των χάλκινων σωλήνων της κύριας γραμμής. Δεν έχουν σχεδιαστεί για αποσυναρμολόγηση, γι 'αυτό απλά σνακ σε απόσταση περίπου 15 cm από το σημείο προσάρτησης και αμέσως zachekanivayut για να αποφευχθεί η είσοδος βρωμιά, υγρασία και αέρα μέσα στο σύστημα.
 6. Το επόμενο στάδιο θα είναι κλάδεμα και προσεκτική zapekanivanie σωλήνες χαλκού στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.
 7. Στη συνέχεια, σημειώστε και ξετυλίξτε τα καλώδια που συνδέουν το καλώδιο τροφοδοσίας και βιδώστε τα περικόχλια από την ένωση.

Η προετοιμασία είναι πλήρης, τώρα μένει να αποσυναρμολογηθούν οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες του κλιματιστικού.

Αφαίρεση των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων

Φαίνεται ότι τώρα, όταν όλο το φρέον αντλείται στον θάλαμο συμπύκνωσης, οι κύριοι σωλήνες αποσυνδέονται από τη συσκευή, τότε δεν είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε από τον τοίχο. Αλλά πολλοί άνθρωποι ρωτούν: "Πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον τοίχο". Με την εξωτερική μονάδα της πολυπλοκότητας split-σύστημα λίγο, ακόμα και αν είναι εγκατεστημένο στο μπαλκόνι ή στη ζώνη προσέγγισης.

Με την εσωτερική μονάδα της κλιματικής συσκευής όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Ολόκληρο το κούμπωμα είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο για ένα ανεκπαίδευτο άτομο να αντιμετωπίσει τα μπλοκ στερέωσης του μπλοκ στη βάση στήριξης, ειδικά όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο εξειδικευμένο εργαλείο.

Σημαντικό!
Κατά την αποσύνδεση και την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, προκύπτει ένας ιδιαίτερος κίνδυνος από τη δυνατότητα παραμόρφωσης των σωλήνων εξατμιστήρων, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή απόσταση από τη στερέωση του κλιματιστικού.

Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια

 1. Ανοίξτε τα μάνδαλα στερέωσης.
 2. Αφαίρεση από τη στερέωση στους οδηγούς της εσωτερικής μονάδας.
 3. Αφαιρέστε τη στερέωση από τον τοίχο.
 4. Συσκευασία για μεταγενέστερη μεταφορά.

Συμβουλή:
Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας ή δεν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία, τότε είναι καλύτερο να παρέχετε τη δουλειά της αποσυναρμολόγησης του συστήματος διάσπασης σε επαγγελματίες.

Η αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας του προετοιμασμένου διαχωριστικού συστήματος μπορεί να γίνει ανεξάρτητα μόνο αν βρίσκεται στο μπαλκόνι σας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε επαγγελματίες ορειβάτες, επειδή είναι τοποθετημένοι στον τοίχο του σπιτιού.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να καταργηθεί το κλιματικό σύστημα, αλλά πριν από αυτό πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά εάν τα χρήματα που εξοικονομούνται χάνουν χρόνο και κίνδυνο για την αυτοκαταστροφή;

Πώς να αφαιρέσετε έναν κλιματισμό χωρίς απώλεια Freon

Πώς μπορεί απογείωση χωρισμένο σύστημα χωρίς απώλειες freon - 3 τρόποι

Το κύριο πρόβλημα κατά την αφαίρεση του κλιματιστικού είναι η συντήρηση του φρέον. Σήμερα εγώ

Θα σας πω λεπτομερώς πώς αυτός ο στόχος επιλύεται από τους δασκάλους και πώς μπορεί να γίνει χωρίς ειδικές δεξιότητες και εργαλεία. Εκτός από αυτό το κύριο έργο, θα σας πω 10 σημαντικά σημεία κατά την αποσυναρμολόγηση. Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου! Ξεκινάμε!

Όταν αγοράζετε ένα νέο κλιματιστικό, στους κόμβους του εξωτερικού μπλοκ είναι η απαιτούμενη ποσότητα Freon. Οι κλειστές βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα διατηρούν το αέριο μέσα στα μέρη της. Στην εσωτερική μονάδα υπάρχει απλός αέρας. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αυτές οι δύο μονάδες είναι ερμητικά συνδεδεμένες με τους σωλήνες, μόλις οι βαλβίδες ανοίγουν και η freon εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα. Δημιουργείται κλειστός βρόχος, που κυκλοφορεί το φρέον!

Όταν χρειάζεται να αποθηκεύσετε freon, τότε η "άντληση" της πίσω στην εξωτερική μονάδα είναι η κύρια επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε τις βρύσες όταν το freon θα βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ. Αλλά πώς να το κάνουμε αυτό περισσότερο.

Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης ενός διαχωρισμένου συστήματος ενώ διατηρείται το Freon

 • παραδοσιακό τρόπο. Η αρχή είναι ότι κατά τη λειτουργία του "διαχωρισμού" η βαλβίδα στην έξοδο από την εξωτερική μονάδα κλείνει πρώτα (αυτή τη στιγμή, η "ένεση" του Freon σε εξωτερική μονάδα). Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η δεύτερη βρύση είναι κλειστή και το "σχίσιμο" είναι απενεργοποιημένο (όλα τα freon είναι στην εξωτερική μονάδα). Για να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, είναι επιθυμητό να φέρετε έναν βοηθό.
 1. Ξεβιδώνουμε τα "βύσματα" στους γερανούς. Συνδέουμε μανόμετρα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν συνδέονται, το freon απελευθερώνεται υπό πίεση! Προσέξτε να μην καείτε και να χρησιμοποιείτε γάντια.
 1. Κλείστε τη βρύση του λεπτού σωλήνα με ένα εξαγωνικό κλειδί. Κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, σφίξτε το περικόχλιο προς το σταμάτημα με μικρή προσπάθεια (υπάρχει μείωση της πίεσης στο μετρητή).

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με συντήρηση του φρέον

Αποσυναρμολόγηση κλιματιστικό με συντήρηση freon Εγγραφή σε ένα κανάλι...

Αφαίρεση του κλιματιστικού συντήρηση του φρέον

Πρέπει να καθαρίσω κλιματιστικό.

 1. Μετά από 10-20 δευτερόλεπτα (όταν η πίεση έπεσε στο μηδέν), κλείστε τη βαλβίδα μεγάλου σωλήνα. Και μετά απενεργοποιήστε αμέσως το κλιματιστικό.
 • δεύτερος τρόπος αν δεν υπάρχουν μετρητές πίεσης! Ακολουθία όπως στην προηγούμενη έκδοση, απλά παραλείψτε την πρώτη παράγραφο. Και στο τέταρτο σημείο περιμένουμε "τυφλά" για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Δεν συνιστώ αυτήν την μέθοδο, αν δεν έχετε εμπειρία (μπορείτε να «σκοτώσετε» τον συμπιεστή).
 • υπάρχει ο τρίτος τρόπος (δεν είναι σωστό), αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Για παράδειγμα, σε αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο (όταν δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του κλιματιστικού), ή δεν υπάρχει τρόπος να περιμένετε τον πλοίαρχο (περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) ή άλλες δυσκολίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά κλείστε τους δύο γερανούς στην εξωτερική μονάδα (δεν συμπεριλαμβάνεται το κλιματιστικό). Και το υπόλοιπο φρέον από τους σωλήνες και την εσωτερική μονάδα "χτυπά" με την περαιτέρω χαλάρωση των περικοχλίων. Σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος του φρέον θα διατηρηθεί (ειδικά σε αρνητικές θερμοκρασίες, όταν ο όγκος του αερίου συμπυκνώνεται στο εξωτερικό μπλοκ).

Με περαιτέρω σύνδεση, είναι ΠΙΘΑΝΗ και δεν είναι απαραίτητο να φορτίσετε με ψυκτικό μέσο. Αν το κλιματιστικό χρησιμοποιεί 22 freons, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο (χωρίς να ξαναγεμίζετε).

10 σημαντικές αποχρώσεις κατά την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Ένας ικανός οδηγός κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης μπορεί να εκτελέσει τα εξής:

 • Ελέγξτε τη λειτουργικότητα του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Αφαιρέστε τις μονάδες κλιματιστικού χωρίς να χάσετε φρέον.
 • Ελέγξτε τη στεγανότητα των γερανών.
 • "Σφραγίστε" το σωλήνα (η ταινία ή η ταινία τυλίγει τα άκρα των σωλήνων για να αποφύγετε τη δημιουργία σκόνης σε αυτά).
 • Συλλέξτε όλες τις λεπτομέρειες (συχνά ξεχνάμε την πλάκα, τις αγκύλες και την κονσόλα).
 • αποφασίστε εάν θα αποσυνδέσετε τη "διαδρομή" από την εσωτερική μονάδα ή όχι. Στο μέλλον, μπορεί να έρθει σε πρακτικό (πιθανώς, το κόστος εγκατάστασης θα μειωθεί). "Twist" και προσπαθήστε να μην καταστρέψετε τα υπάρχοντα υλικά (σωλήνες, καλώδια, αποστράγγιση κ.λπ.).
 • Ελέγξτε την κατάσταση του κλιματιστικού (απαιτείται καθαρισμός ή όχι).
 • (η εξωτερική μονάδα πρέπει να μεταφέρεται κατακόρυφα, η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι συσκευασμένη, το τηλεχειριστήριο δεν πρέπει να χαθεί).
 • παρέχουν εγγυήσεις για την εργασία.
 • στην επόμενη εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί (πιθανώς, σε έκπτωση λόγω της διατήρησης της "γραμμής").

Η καλύτερη συμβουλή για τον χρήστη εξακολουθεί να αναθέτει την αποσυναρμολόγηση ειδικών που θα το εγκαταστήσουν στη συνέχεια. Όταν κάποιος έχει αφαιρεθεί, ο δεύτερος έχει υποσχεθεί και ο τρίτος έχει θέσει - αυτή η ευθύνη για την παραγωγική ικανότητα της συσκευής θα περάσει σε εσάς. Επιπλέον, δεν θα αναλάβει ο καθένας να εγκαταστήσει κλιματισμό, που πυροβολήθηκε από άλλο πλοίαρχο (και μάλιστα "χειροτεχνία" τρόπος). Με το πρόβλημα της συντήρησης του φρέον, συχνά συγκρούονται με την αυτοκαταστροφή του κλιματιστικού. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, διαβάστε το άρθρο στο σύνδεσμο. Αυτό το άρθρο περιγράφει επίσης λεπτομερέστερα τον παραδοσιακό τρόπο "άντλησης" του Freon σε μια εξωτερική μονάδα.

Αφήστε τη δική σας και εγγραφείτε σε νέα άρθρα!