Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια: πώς να συνδέσετε με ασφάλεια και να την ασφαλίσετε

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, ο αέρας στην κουζίνα απαιτεί συνεχή ανακύκλωση. Ο ατμός από τη σόμπα, το καμένο γάλα, οι μυρωδιές των τροφίμων ή απλά τα υαλοπετάσματα δεν φέρνουν χαρά, ακόμα κι αν έχετε κάνει μια εξαιρετική επισκευή. Σήμερα θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα για να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα. Συνδέστε το σε όλους, αν γνωρίζετε τους κανόνες γείωσης και στερέωσης στον τοίχο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος απορροφητήρα είναι σωστό για εσάς και ποια θα είναι η ισχύς της συσκευής. Με αυτό και ξεκινήστε.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

 • κρεμασμένο (επίσης αποκαλούμενο επίπεδο και πρότυπο) - στερεωμένο κάτω από το ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένο - τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από τον τύπο, η τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας πάνω από την εστία είναι δυνατή μόνο σε ύψος 70 cm και πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να υποχωρήσετε 80 cm.

Λειτουργία λειτουργίας της κουκούλας

Εκτός από τον τύπο του εξαρτήματος, οι κουκούλες διαφέρουν στις λειτουργίες εξαερισμού.

 • Ρέοντας - τραβήξτε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος αερισμού ονομάζεται εξαγωγή αέρα (λειτουργία εξάτμισης). Είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.
 • Κουκούλες κυκλοφορίας - αφήστε τον αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα στο σώμα, στην έξοδο να πάρει φρέσκο ​​αέρα. Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί εξαερισμό στην κουζίνα του διαμερίσματος, οπότε η εγκατάστασή του μπορεί να ονομαστεί απλούστερη, αλλά λιγότερο αποδοτική από την άποψη του καθαρισμού.
Τύποι λειτουργιών εξαερισμού

Απαιτούμενη ισχύς

Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά μιας κουκούλας είναι η απόδοση καθαρισμού της, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, αυτή η τιμή δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα ο καυσαερίων θα περάσει μέσα από την ώρα της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στη Ρωσία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για αυτόν τον απλό τύπο:

Χώρος κουζίνας * ύψος οροφής * 12 φορές

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αποθεματικό για την απώλεια ισχύος λόγω των καμπυλών του αγωγού, του μήκους του άξονα εξαερισμού και άλλων παραμέτρων. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 30% στο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα σας έχει έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,5 μ., ο υπολογισμός θα φαίνεται ως εξής:

6 * 2,5 * 12 * 1,3 = 234 m3

Συμβουλές! Επίσης, κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο που παράγεται κατά την ενεργοποίηση του αερισμού, τον οποίο οι κατασκευαστές αναφέρουν σε ντεσιμπέλ. Μην αγοράζετε μοντέλα με θόρυβο άνω των 50 dB. Υπάρχουν σχεδόν απαλές κουκούλες με δύο ανεμιστήρες ή ένα εξωτερικό. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θήκη απορρόφησης ήχου.

Γείωση και μηδενισμός

Πριν να μάθετε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, αξίζει να αναφέρετε την ηλεκτρική ασφάλεια. Καθώς το εσωτερικό του κελύφους παίρνει πολλούς παφλασμούς λίπους και συσσωρεύει υγρασία, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επομένως, η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη με το χέρι, πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, έδαφος και μηδέν. Το σύρμα γείωσης σύμφωνα με το πρότυπο είναι κίτρινο με πράσινη λωρίδα. Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε γείωση για την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο και ο βρόχος γείωσης εγκατασταθεί υποδοχές τύπου του ευρώ, θα εμφανιστεί κανένα πρόβλημα: το καλώδιο σύνδεσης είναι συνδεδεμένο με τον ακροδέκτη γείωσης, το οποίο ορίζεται από ταινίες διαφορετικού μήκους ή λέξης γείωσης (GND). Εάν η τεχνολογία δεν παρέχει έναν σύνδεσμο γείωσης, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έχοντας βιδώσει το καλώδιο στο μεταλλικό τμήμα της θήκης.
Το Euroset με συνδεδεμένη γείωση στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε νέα διαμερίσματα
Αλλά πολλοί μπορεί να μην βρουν μια έξοδο Euro και θα αναρωτηθούν: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει έδαφος; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε μηδενισμό με τα χέρια σας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συνδέσετε το ουδέτερο καλώδιο στους σωλήνες και τις μπαταρίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί με ένα κενό ουδέτερο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διακόπτη με μετρητές και να βρει το τοίχωμα του σωλήνα στον τοίχο όπου τα καλώδια πάνε (προσέξτε, ηλεκτροφόρα καλώδια 220!), Ή ένα ειδικό λεωφορείο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πιθανότατα, θα βρείτε σε αυτό ένα έτοιμο καρφίτσα και τα ήδη συρματωμένα μηδενικά καλώδια. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε από αυτήν στην κουζίνα ένα καλώδιο με εγκάρσια τομή τουλάχιστον 2,5 mm2 και συνδέστε τον απορροφητήρα μέσω αυτόματου διαχωριστή 6.3A.
Μηδέν ελαστικό στον φρουρό στην είσοδο

Δώστε προσοχή! Εάν υπάρχουν ήδη συνδεδεμένα καλώδια στο μηδέν, μην τα απενεργοποιήσετε καθόλου! Μπορεί να απειληθεί με ένα τρέχον χτύπημα. Βάλτε το καλώδιο πάνω από τους άλλους και σφίξτε το παξιμάδι. Εάν δεν υπάρχουν σύρματα και ο σωλήνας είναι ομαλός, καθαρίστε το και στερεώστε την επαφή του σύρματος στον σφιγκτήρα. Εάν δεν είστε έμπειροι σε αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Σχέδιο αυτο-κατασκευασμένο κουτί αντι-επιστροφής με βαλβίδα Η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού στην κουζίνα σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος. Συχνά συνιστάται να γροθιάσετε ένα πρόσθετο εξαερισμό για να το εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το γεγονός είναι ότι αν το παράθυρο του άξονα εξαερισμού μεγεθυνθεί, το τμήμα του θα παραμείνει το ίδιο, οπότε η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί.

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή: πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου κιβωτίου με βαλβίδα κλαπέτου, η συσκευή της οποίας εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 2 τρύπες στο κουτί. Η βαλβίδα επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. Όταν είναι κλειστός (σε οριζόντια θέση), ο αέρας μπορεί να βγει με ασφάλεια από το παράθυρο, πραγματοποιώντας φυσικό αερισμό της κουζίνας.

Όταν δημιουργείται πίεση όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα αλλάζει τη θέση της και κλείνει το πρώτο παράθυρο, αερίζοντας το με ένα καπό.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδίου σύνδεσης είναι η απουσία αντίστροφης έλξης και η διατήρηση του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.

Η βαλβίδα ρυθμίζεται μέσω ενός αδύναμου και λεπτού ελατηρίου. Στο διάγραμμα φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή. Για το κάλυμμα της βαλβίδας, ένα ελαφρύ υλικό, όπως το αλουμίνιο ή το πλαστικό, ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή αγωγού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεραγωγών κουζίνας για τη συσκευή αερισμού οικιακής χρήσης:
Πλαστικός αγωγός πιο συμπαγής και δυσδιάκριτος

 • Πλαστικοί αγωγοί από PVC - ισχυροί, ελαφροί και σιωπηλοί, καθώς σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στον αέρα λόγω της ομαλής επιφάνειας. Υπάρχουν τόσο άκαμπτα στενά πλαστικά κουτιά όσο και ελαστικοί σωλήνες.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου είναι ένα αρκετά απλό υλικό για αυτόματη συναρμολόγηση, μπορεί να λυγίσει ελεύθερα στο επιθυμητό μέγεθος. Μια άλλη ποιότητα της αυλάκωσης είναι η απουσία βουητού ή δονήσεων, σε αντίθεση με τα άκαμπτα κουτιά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός τέτοιου αγωγού είναι μια άσχημη εμφάνιση, οπότε καταλάβετε πού να κρύψετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, στην οροφή από γυψοσανίδες.

Η διαδικασία τοποθέτησης της κουκούλας

Φυσικά, η τοποθέτηση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια του ατόμου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αεραγωγού. Πρώτον, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ενός παραδείγματος μιας ενσωματωμένης συσκευής σε ένα γραφείο.

Μηχανισμός αντιστροφής

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει στην κουζίνα
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για τη συνείδησή σας, τότε ξεκινήστε κάνοντας ένα κουτί για το cracker. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο φύλλο ή φύλλο σύμφωνα με το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Ή, για να μην υποφέρετε, απλά αγοράστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που ανοίγει σαν πεταλούδα. Τοποθετείται μπροστά από τον άξονα εξαερισμού.
 • Για ευκολία, τοποθετήστε την θήκη στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Στη συνέχεια, στερεώστε το πιο σφιχτά, έχοντας κλείσει όλες τις εγκοπές με αφρό στήριξης και κολλημένο στο ντουλάπι, για να αποφύγετε την απήχηση.
 • Πρώτον, απλά δοκιμάστε το κέλυφος της κροκίστας και κάντε ένα σημάδι στο ντουλάπι για την τρύπα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από τον τοίχο και να κόψετε μια τρύπα στο κάτω τοίχωμα με ένα ηλεκτρικό παζλ κάτω από το πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μια τρύπα μέσα στην περιοχή σήμανσης με ένα μεγάλο τρυπάνι και, στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού σε αυτό και αρχίστε να κόβετε το σχήμα που χρειάζεστε στο ντουλάπι.
 • Περαιτέρω, με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε τρύπες στα εσωτερικά ράφια (εάν υπάρχουν) κάτω από τον αγωγό. Στο επάνω τοίχωμα θα χρειαστεί να φτιάξετε μια τετράγωνη τρύπα με ένα περιθώριο 3-5 mm κάτω από το πυροκροτητή.

Σύνδεση αγωγού

 • Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον αγωγό αέρα. Σπρώξτε την αυλάκωση στις οπές και στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού δώστε το επιθυμητό σχήμα της πλατείας. Κόψτε την πτυχή με ένα μικρό περιθώριο, κόψτε τις γωνίες και λυγίστε τις προς τα έξω.
 • Τώρα το ντουλάπι με τις αυλακώσεις μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Μην ξεχάσετε να χειριστείτε όλες τις αρθρώσεις του αγωγού με στεγανωτικό σιλικόνης, έτσι ώστε να μην χαθεί η ισχύς.
 • Ασφαλίστε το σπιτικό κουτί στο περίβλημα έτσι ώστε να συνδέει την αυλάκωση με τον άξονα εξαερισμού. Επίσης κόλλησα με σιλικόνη και γεμίσαμε μεγάλες ρωγμές με αφρό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στο περίβλημα. Βιδώστε το στις βίδες ή στους πείρους - αν η βάση είναι για τον τοίχο.
 • Στερεώστε σταθερά την αυλάκωση στην κουκούλα και στερεώστε την με ένα σφιγκτήρα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απαραίτητο να λιπάνετε την άρθρωση με ένα στεγανοποιητικό.
 • Σε περίπτωση που συνδέσετε απευθείας την κουκούλα, απλά συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να τα συνδέσετε εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πλέγμα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία φαίνεται στη φωτογραφία. Κυματοειδές για εξαερισμό
 • Όταν χρησιμοποιείτε αγωγούς PVC, η εγκατάσταση είναι παρόμοια: συνδέστε απλώς τους σωλήνες με τις γωνίες και τις εκτελέστε πριν από τον εξαερισμό.

Αξεσουάρ για πλαστικούς αγωγούς

Συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών του σωλήνα έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να παραμένει επαρκώς καλό. Σε κάθε στροφή, η ισχύς χάνεται κατά περίπου 10%.

Τοποθέτηση σε τοίχο χωρίς ντουλάπι

 • Μακριά από όλα πάνω από τη σόμπα έχουν τοίχους ντουλάπια, από φόβο για την ταχεία ζημιά τους από τον ατμό και την υψηλή υγρασία. Ειδικά, τα ντουλάπια τοίχων είναι συνήθως στενά, πράγμα που δεν σας επιτρέπει να στερεώνετε ευρείες κουκούλες μέσα. Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο προσάρτημα, τότε για το σκοπό αυτό ένα πλαίσιο σχήματος U από τις γωνίες των πτερυγίων είναι στερεωμένο στον τοίχο. Αυτή η στερέωση λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα.
 • Και πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, αν δεν λειτουργεί με τους συνήθεις πείρους στον τοίχο; Τέτοια προβλήματα συμβαίνουν συχνά στους ιδιοκτήτες των σόμπων αερίου, όταν ο σωλήνας παρεμβαίνει με την κανονική στερέωση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακριές βίδες υδραυλικών, φουρκέτες, οι οποίες, από τη μία πλευρά, μοιάζουν με βίδα, και από την άλλη, έχετε ένα νήμα με ένα παξιμάδι. Τους απλώς βιδώνετε στον τοίχο σαν πείρους και βάζετε το σώμα της κουκούλας στην απαραίτητη εσοχή από τον τοίχο.

Τοποθετήστε την κουκούλα κοντά στον αγωγό αερίου
Εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα - διδασκαλία βίντεο:

 • Και τελικά παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα, μέσω της εξόδου ή μόνιμης σύνδεσης μέσω μιας διάταξης ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε πρώτα το μηδενισμό, θα αφαιρέσει πιθανή τάση από την περίπτωση όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν.
 • Εάν όλα λειτουργούν, μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε φρέσκο ​​αέρα ενώ μαγειρεύετε!
 • Συμπέρασμα

  Περίπου 2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση για να αποφύγετε την ανάφλεξη. Τώρα ξέρετε πώς να καθορίσετε την κουκούλα για την κουζίνα και μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες και αν δεν είστε ισχυροί σε αυτούς, καλείτε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο.

  Ταξινόμηση των νεροχύτη κουζίνας. Δύο παραδείγματα εγκατάστασης νεροχύτη στην κουζίνα με τα χέρια τους. Πρόσθετος εξοπλισμός για εγκατάσταση.

  Πώς να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα και να συνδέσετε ένα ντους με μια υψηλή παλέτα στο μπάνιο.

  Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά παράθυρα (PVC) με βίντεο. Μετρήσεις, αποσυναρμολόγηση, εγκατάσταση με τα χέρια σύμφωνα με το GOST. Πώς να ρυθμίσετε σωστά την αποστράγγιση του νερού και το περβάζι.

  Αυτόματη σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα

  Σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα με τα χέρια του πραγματοποιείται με πλαστικό αγωγό ή κυματοειδή αλουμίνιο.

  Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη: τον τύπο της κουκούλας, τα χαρακτηριστικά εξαερισμού, την παροχή ρεύματος, την περιοχή του δωματίου και την επιφάνεια της πλάκας. Για ασφάλεια τοποθετήστε την προστασία από το ρεύμα, τη γείωση.

  Περίληψη του άρθρου

  Εξετάστε τους τύπους και τις αρχές της εργασίας

  Σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, ένα κατακόρυφο κουτί άξονα για εξαερισμό αρχίζει στο υπόγειο και έχει θέα στην οροφή. Σε κάθε διαμέρισμα τα κλαδιά τελειώνουν σε πλέγματα.

  Υπάρχουν τρία είδη εξαερισμού στα κτίρια:

  1. Η φυσική εκροή αέρα λόγω της πτώσης της πίεσης στα ορυχεία.
  2. Αναγκαστικό βύθισμα στους ανεμιστήρες για είσοδο και έξοδο αέρα. Με αυτόνομο σύστημα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί στην πρόσοψη του κτιρίου. Τοποθετούνται βαλβίδες παροχής. Με ένα κεντρικό δίκτυο στο σπίτι όλο το εικοσιτετράωρο δημιουργούν ένα σχέδιο τροφοδοσίας και μονάδες εξάτμισης.
  3. Συνδυασμένες επιλογές. Ο αέρας αναγκάζεται και φύγει φυσικά μέσα από τον άξονα. Στη δεύτερη παραλλαγή έρχεται μέσω των παραθύρων, προκύπτει από τους ανεμιστήρες εξαγωγής.

  Η σύνδεση της κουκούλας με τα χέρια σας παραβιάζει τον τυπικό εξαερισμό. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τρυπείται μια τρύπα, αλλά το τμήμα του άξονα δεν αλλάζει. Για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα τοποθετήστε τη βαλβίδα-πυρόλυση. Αναστέλλει το στρόβιλο επιστροφής όταν λειτουργεί ο καπό. Αφού απενεργοποιηθεί, ανοίγει η βαλβίδα.

  Ταξινόμηση Hood

  Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη την ποικιλία, τα χαρακτηριστικά της συσκευής, τον τύπο της προσάρτησης. Οι συσκευές εξάτμισης λειτουργούν σε δύο λειτουργίες καθαρισμού.

  • Αναγκαστική εκτροπή - οι μολυσμένες ροές αέρα κατευθύνονται μέσω του σωλήνα από το δωμάτιο στο ορυχείο. Οι απορροφητήρες απορροής χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα.
  • Κυκλοφορία ροών - οι μάζες του αέρα περνούν μέσα από φίλτρα άνθρακα.

  Οι κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό εγκαθίστανται με βρύσες δύο τύπων.

  Οι επίπεδες συμπαγείς συσκευές με φίλτρο είναι απλά τοποθετημένες χωρίς σύνδεση με κοινό σύστημα αερισμού, αλλά έχουν χαμηλή ισχύ. Dome "ομπρέλες" όσον αφορά την εξουσία πηγαίνουν στην πρώτη θέση μεταξύ των μονάδων.

  Οι κατασκευαστές παράγουν απορροφητήρες τζακιού με συνδετήρες τοίχου, γωνίες - για γωνιακές πλάκες, νησί με οροφή - για πλάκες που στέκονται στο κέντρο ενός μεγάλου δωματίου. Υλικό - "ανοξείδωτο χάλυβα" ή εμαγιέ χάλυβα, λιγότερο συχνά - πλαστικό. Για μικρούς χώρους όπως η κουζίνα δημιουργούν σε εσοχή, με αγωγό.

  Κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού εξάτμισης

  Πριν αγοράσετε είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα: άνεση ή οικονομία. Ο σχεδιασμός, η ισχύς, η μόνωση θορύβου και ο τύπος ρύθμισης επηρεάζουν σημαντικά την τιμή. Η επιλογή βασίζεται σε 4 βασικά κριτήρια.

  1. Ισχύς. Για να προσδιοριστεί αυτό, θα χρειαστεί ένας υπολογισμός, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου.
  2. Θόρυβος. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για να αξιολογήσετε το επίπεδο θορύβου. Για το διαμέρισμα, η συνιστώμενη τιμή είναι μέχρι 50 dB. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένα με τρεις ανεμιστήρες ή ένα περίβλημα κατασκευασμένο από υλικά απορρόφησης ήχου.
  3. Υλικό και μορφή του αγωγού.
  4. Πρόσθετα εξαρτήματα: λαμπτήρες για φωτισμό του χώρου εργασίας, ταυτόχρονη αυτόματη ένταξη με τη σόμπα, χρονοδιακόπτης για χρονική διακοπή, πίνακας ελέγχου.

  Τα μεμονωμένα μοντέλα διατίθενται με επιλογή τρόπων λειτουργίας. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε μια συσκευή κυκλοφορίας, τότε θα πρέπει να επιλέγεται με ένα δείκτη απόφραξης φίλτρου.

  Πώς να προσδιορίσετε τη δύναμη και την απόδοση της συσκευής; Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει ως εξής - πόσο αέρα καθαρίζεται σε 60 λεπτά. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα, η κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πραγματοποιείται 12 φορές την ώρα. Για να υπολογίσετε την ισχύ, χρησιμοποιήστε τον τύπο:

  S (χώρος δωματίου) * H (ύψος τοίχου) * 12 = M

  Για παράδειγμα, ποια χωρητικότητα απαιτείται για μια κουζίνα 8 τ.μ., με τοίχους ύψους 2,8 μέτρων;

  8 * 2.8 * 12 = 268.8 m 3.

  Εάν υπάρχουν προγραμματισμένες κάμψεις στον σωλήνα ή σε έναν μακρύ άξονα, προσθέστε 30%. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια ισχύος, παίρνουμε:

  268,8 m 3 * 1,3 = 350 m 3.

  Ελέγξτε τον αγωγό αερισμού

  Πριν από την έναρξη της εργασίας, ελέγξουμε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του καναλιού. Ένα κομμάτι χαρτί φτάνει στη σχάρα. Εάν το σύστημα λειτουργεί σωστά, αυτό ραβδιά. Το χαρτί δεν κολλάει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει φραγμός στον άξονα εξαερισμού. Ίσως μια μερική κατάρρευση. Το κανάλι συχνά διασπάται από τους ίδιους τους ενοικιαστές για να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος.

  Πραγματοποιήστε δεύτερο έλεγχο με τα παράθυρα ανοιχτά. Εάν το φύλλο δεν κολλήσει, δεν υπάρχει έλξη, επομένως, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε ή να επαναφέρετε το ορυχείο.

  Μαρκάρισμα

  Η απόσταση από την πλάκα γράφεται στην οδηγία. Κατά τη διάρκεια της σήμανσης, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το κέντρο της εστίας. Η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε αυτόν τον άξονα. Το ύψος της στερέωσης καθορίζεται για διαφορετικές πλάκες.

  Το κατώτερο όριο απαγορεύεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, απλά μιλώντας έτσι ώστε η κουκούλα να μην λιώνει. Το ανώτατο όριο βελτιστοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τη συσκευή. Είναι σημαντικό να συνδέσετε τον αγωγό εξαερισμού με τον ελάχιστο αριθμό στροφών. Κάθε στροφή του σωλήνα μειώνει την ώση κατά 10%.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης όσον αφορά τον τύπο της προσάρτησης

  Παρακολουθήστε βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε στην κουζίνα με τα χέρια σας

  Οι ανυψωμένες επίπεδες κουκούλες δεν συνδέονται με τον αγωγό αέρα. Στο κιτ υπάρχουν στοιχεία για στερέωση στο κάτω μέρος του θαλάμου. Τοποθετήστε τα συνδετικά στοιχεία με ένα μολύβι. Τρυπήστε τρύπες. Τα φίλτρα αφαιρούνται για να ανοίξουν οι οπές των συνδετήρων. Οι σύνδεσμοι συναρμολογούνται, προσαρτώνται. Η κουκούλα ελέγχεται από το επίπεδο. Παραμένει να συνδέσετε το δίκτυο μέσω της πρίζας.

  Οι τοίχοι τοποθετούνται σε μεταλλικές γωνίες. Η θήκη στηρίζεται σε ένα πλαίσιο που ενώνει τον τοίχο με βίδες. Χρησιμοποιήστε βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση - καρφιά, εάν ένας σωλήνας αερίου περνάει μέσα από τον τοίχο της κουζίνας. Το σώμα είναι στερεωμένο στο κέλυφος με ένα παξιμάδι στη σωστή απόσταση. Εάν είναι απαραίτητο, η απόσταση αυξάνεται από ξύλινα μπλοκ.

  Οι ενσωματωμένοι κουκούλες τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα ή στο ράφι της κουζίνας σας. Για τοποθέτηση, το περίβλημα τοποθετείται σε ερμάριο. Μετρήστε την απόσταση, ελέγξτε το επίπεδο, το κέντρο. Εάν η τοποθέτηση είναι επιτυχής, σημειώστε τις θέσεις των οπών. Το περίβλημα αφαιρείται και τρυπάται μέσα σε αυτό για πρόσβαση στον εξαερισμό.

  Οι νησίδες για τη δημιουργία πρόσφυσης στερεώνονται στην οροφή. Αν ο αγωγός δεν φτάσει στον εξαερισμό, τότε είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μόνος του μια διάταξη εξαγωγής κυκλοφορίας. Με οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια απευθείας πορεία προς το ορυχείο χωρίς πτυχές.

  Και αν η εγκατάσταση του εξοπλισμού ξυπνήσει με τα χέρια του, τότε αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

  Πώς να συνδέσετε τον εαυτό σας με το κανάλι εξαέρωσης

  Θα χρειαστεί αυλάκωση (κουτί), σχάρα, βαλβίδα, εργαλεία. Με άμεση σύνδεση, ο κυματοειδής αγωγός αέρα συνδυάζεται με τον αγωγό αερισμού. Για μια ακριβή φόρτωση, τοποθετήστε ένα στρογγυλό πλέγμα. Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να σπάσει την εμφάνιση της κουζίνας. Είναι καλυμμένο σε κουτί από γυψοσανίδα ή κιβώτιο.

  Παρακολουθήστε το βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα

  Οι δομές από PVC συναρμολογούνται από τους σωλήνες, αν υπάρχουν στροφές και στροφές, τότε είναι απαραίτητο να συνδέσετε τις γωνίες, και στη συνέχεια η προκύπτουσα δομή φέρεται στο άνοιγμα. Συνιστάται η προετοιμασία του σχεδίου εκ των προτέρων. Οι στροφές πρέπει να είναι ελάχιστες.

  Το σετ περιλαμβάνει γωνίες για στροφές, προσαρμοστές, πάνελ τοίχου, βάσεις. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το μέγεθος της πλαστικής δομής. Οι αρθρώσεις και οι αρθρώσεις αυτο-επεξεργάζονται με στεγανωτικό.

  Στάδια σύνδεσης της συσκευής εξαγωγής με τα χέρια σας

  Εγκαταστήστε τη συσκευή που είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα είναι πιο δύσκολη. Για να εκτελέσει σωστά το έργο, παρατηρούμε την ακόλουθη σειρά.

  1. Κατασκευάζουμε ή αγοράζουμε μια βαλβίδα αντεπιστροφής (πυροσβέστη).
  2. Η θήκη τοποθετείται σε ένα ντουλάπι πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα φούρνο αερίου στην κουζίνα. Το διορθώνουμε, καλύπτουμε το κενό με στεγανοποιητικό ή ειδικό αφρό. Η θήκη είναι κολλημένη στο περίβλημα για να εξουδετερώσει τον συντονισμό. Εγκαταστήστε το πυροσβέστη. Σημειώστε τρύπες στο ντουλάπι.
  3. Αφαιρούμε το ντουλάπι. Τα ηλεκτρικά πριόνια κοπής κόβονται κατά τη σήμανση χωρίς να είναι απαραίτητα στην κάτω στοίβα και, εάν είναι απαραίτητο, στα εσωτερικά ράφια.
  4. Συνδέουμε τον αγωγό αέρα. Κόβουμε την κυματοειδή, αφήνοντας το απόθεμα. Οι γωνίες κοπούν, λυγίζουν προς τα έξω. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης.
  5. Πάνω από το ντουλάπι της κουζίνας προσαρμόζουμε ένα κουτί για τη σύνδεση της αυλάκωσης με τον άξονα εξαερισμού. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με σιλικόνη, συναρμολογούμε μεγάλες σχισμές.
  6. Η κουκούλα βιδώνεται με βίδες ή πείρους. Βάζουμε ένα ντουλάπι κουζίνας.
  7. Το Corrugate προσαρτάται στην κουκούλα με ειδικό σφιγκτήρα. Οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.

  Γείωση και μηδενισμός, εγκατάσταση της πρίζας

  Δώστε αυτό το έργο σε ηλεκτρολόγο! Κατά την εγκατάσταση η κουκούλα συνδέεται μέσω τριών συρμάτων: φάση, έδαφος και μηδέν. Η γείωση σας εξοικονομεί από τις τάσεις. Πρόκειται για ένα κίτρινο σύρμα με μια πράσινη λωρίδα.

  Παρουσιάζοντας ευρω-πρίζες χρησιμοποιούμε ένα βρόχο γείωσης. Το καλώδιο συνδέεται με ακροδέκτες με ταινίες ή με σήμα Γείωση (GND). Εάν δεν υπάρχει σύνδεσμος για τη γείωση, μπορεί να γίνει από ένα καλώδιο συνδεδεμένο σε ένα τμήμα του περιβλήματος από μέταλλο.

  Η έξοδος Euro δεν είναι σε όλα τα διαμερίσματα. Για μηδενισμό, συνδέστε το καλώδιο σε ένα κενό ουδέτερο στον αγωγό ή το δίαυλο κάτω από τον ηλεκτρικό πίνακα. Τα μηδενικά καλώδια βρίσκονται στον πείρο. Ένα πολυκαναλικό καλώδιο τεντώνεται από αυτό (διατομή από 2,5 mm 2). Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο αυτόματο μηχάνημα από 6.3A.

  Κίνδυνος! Αποσυνδέστε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στο μηδενισμό είναι αδύνατο. Ένα νέο καλώδιο ρίχνεται πάνω από τα παλιά και σφίγγεται με ένα παξιμάδι. Σε μια ομαλή επιφάνεια, μπορείτε να διορθώσετε τις επαφές με ζυγό. Εάν δεν είστε ειδικός σε αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία!

  Επιλέγουμε την πρίζα με το λογαριασμό ότι οι περισσότεροι εξαντλητές έχουν καλώδια τριών συρμάτων. Βάζουμε την έξοδο στην κουζίνα πάνω από τα ντουλάπια σε ύψος 2 μέτρων. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε νεροχύτη, σόμπα ή γεμάτη με συσκευές. Σε μια ανοικτή θέση, η υποδοχή είναι κρυμμένη σε ένα ειδικό κουτί.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας

  Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής, ο γενικός αερισμός του σπιτιού δεν πρέπει να επικαλύπτεται. Επομένως, τοποθετήστε τη σχάρα με μια βαλβίδα και ένα μέρος για να στερεώσετε τον αγωγό. Αντί της σχάρας, είναι κατάλληλη μια βαλβίδα αντεπιστροφής με μηχανισμό μη επιστροφής.

  Με τη βαλβίδα κλειστή, το δωμάτιο κουζίνας αερίζεται ως συνήθως μέσα από μια τρύπα ή παράθυρο. Όταν ξεκινήσει ο ανεμιστήρας, ο πυροκροτητής το κλείνει. Ο αέρας είναι κλειδωμένος στο κανάλι, η αντίστροφη ώση δεν πάει. Η κίνηση της βαλβίδας ρυθμίζεται από το ελατήριο. Αγόρασαν το κροτίδες, μερικές φορές έκαναν με το χέρι από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ή κασσίτερο.

  Κατά την προετοιμασία των τρυπών για το σχέδιο, κόβουμε το τετράγωνο στο πάνω τοίχωμα του ντουλαπιού, προσθέτουμε ένα αποθεματικό 3-5 mm για την κροτίδα. Τοποθετήστε τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα, επεξεργαζόμαστε τις άκρες με στεγανωτικό.

  Η νομιμότητα της σύνδεσης της κουκούλας στην κουζίνα με τον γενικό αερισμό του σπιτιού

  Οι οικοδόμοι των παλαιών πολυκατοικιών δεν έλαβαν υπόψη ότι οι μελλοντικοί ενοικιαστές θα βάλουν τον εξοπλισμό εξαγωγής σε πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν προέβλεπαν ατομικούς αεραγωγούς κουζίνας. Η σύνδεση των συσκευών εξάτμισης σε τέτοια σπίτια αλλάζει την πίεση στο σύστημα. Το διαμέρισμα είναι έτοιμο ή καπνιστό και τα αρώματα σφίγγονται στους γείτονες. Τι λέει ο νόμος γι 'αυτό;

  Το SNIP 41.01.2003 επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων εξαερισμού. Μικτά συστήματα μπορούν να συνυπάρχουν με φυσικά και μηχανικά συστήματα. Επιτρέπεται η σύνδεση με τον ατομικό αγωγό εξαγωγής του διαμερίσματος.

  Εάν ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί κανονικά, τότε οι ξένες μυρωδιές δεν πρέπει να πέφτουν στους γείτονες. Προβλήματα προκύπτουν από σφάλματα στην εγκατάσταση. Η νομιμότητα της σύνδεσης είναι αναμφισβήτητη, αλλά πριν την πραγματοποίησή της, είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν ειδικό εξαερισμού.

  Συσκευή εξάτμισης για κουζίνα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό

  Οι επίπεδες ή ανασταλτικές κουκούλες με φίλτρο λειτουργούν σε δύο λειτουργίες. Εκτελέστε τον αέρα μέσω του φίλτρου (ανακυκλοφορία) ή έξω στο δρόμο. Τα φίλτρα αλλάζονται κάθε έξι μήνες. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό δεν είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε τους συνδετήρες, να επισημάνετε στους τοίχους τον τόπο των συνδέσεων λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση. Τρυπήστε, τοποθετήστε τους πείρους, βιδώστε τα υπόστεγα. Εξοπλισμός συνδέεται με αυτά.

  Οι κουκούλες με φίλτρο έχουν χαμηλή παραγωγικότητα. Για να αυξήσετε την ισχύ στον αγωγό αγωγών, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πρόσθετο ανεμιστήρα μόνοι σας. Τοποθετήστε τους προσαρμογείς, το καλώδιο τροφοδοσίας. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας μπορεί να αλλάξει προς τα έξω μέχρι και τα 2000 m 3 / h.

  Στην κουζίνα, είναι εγκατεστημένες συσκευές για ροή αέρα: ανεμιστήρες παραθύρων, ανεμιστήρες. Σε παλιά κτίρια, σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες παραβιάζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα. Η ώθηση εξαφανίζεται, εμφανίζεται μούχλα και υγρασία. Ο αναπνευστήρας είναι τοποθετημένος σε παράθυρο ή τοίχο. Χάθηκε μια περιορισμένη ποσότητα αέρα και δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο.

  Σωστή σύνδεση των κουζινών κουζίνας με τον εξαερισμό: οδηγίες βήμα προς βήμα

  Η εγκατάσταση και η σύνδεση στην κουκούλα κουζίνας δεν είναι καθόλου απαραίτητη, καθώς και η εγκατάσταση μιας σόμπας ή ψυγείου. Η κουκούλα κουζίνας μπορεί να κρατήσει τα έπιπλα και τις επιφάνειες κουζίνας από τη βρωμιά και επίσης απαιτείται για τον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα.

  Αρχή λειτουργίας των διατάξεων εξάτμισης και των τύπων κουκούλας

  Η μέθοδος σύνδεσης και η λειτουργία της διάταξης εξαγωγής από τον τύπο και την αρχή λειτουργίας της. Υπάρχουν συστήματα εξάτμισης, τα οποία δεν χρειάζεται καν να συνδέονται με τον εξαερισμό, καθώς λειτουργούν σε αυτόνομη λειτουργία.

  Σχέδιο σύνδεσης καπό με εξαερισμό

  Επί του παρόντος, σύμφωνα με την αρχή, υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών εξαγωγής.

  Πρώτον, είναι μια κουκούλα τύπου κλασσικού ή θόλου, αφαιρώντας τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού. Δεύτερον, οι απορροφητήρες ανακύκλωσης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, η αρχή της οποίας είναι ότι απορροφούν τον αέρα εξαγωγής, διοχετεύουν τα φίλτρα και τα επιστρέφουν. Και, τρίτον, είναι συνδυασμένα εκχυλίσματα, ικανά να λειτουργούν, τόσο στη λειτουργία εξάτμισης όσο και στο φιλτράρισμα.

  Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι για να εγκαταστήσετε τους τύπους συσκευών εξάτμισης. Περιλαμβάνουν:

  • Ενσωματωμένο, εγκατεστημένο απευθείας στα έπιπλα κουζίνας. Αυτός ο τύπος είναι συνήθως μια συσκευή ανακύκλωσης και κλασικού τύπου.
  • Αναρτημένα, τα οποία είναι στερεωμένα στο ντουλάπι της κουζίνας ακριβώς πάνω από την εστία. Μπορούν να είναι μόνο συστήματα ανακύκλωσης εξάτμισης.
  • Τοίχος τοποθετείται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Μια τέτοια συσκευή έχει μια συσκευή κλασικού και συνδυασμένου τύπου.
  • Νησί, τοποθετημένο στην οροφή πάνω από την εστία σε περίπτωση που βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας. Συνήθως είναι συστήματα συνδυασμένου και κλασσικού τύπου.
  • Γωνία. Έχουν τη μορφή γωνιακής δομής και δουλεύουν σύμφωνα με τον κλασικό ή συνδυασμένο τύπο.

  Προσδιορισμός του τύπου και της ισχύος του απορροφητήρα

  Κατά την αγορά ενός συστήματος εξάτμισης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του: η επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την περιοχή κάτω από έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο και τα κύρια στοιχεία του περιλαμβάνουν:

  1. Η παρουσία και η θέση του εξαερισμού, αλλά όχι σε κατάσταση με συστήματα ανακύκλωσης, όπου δεν έχει σημασία τέτοιος παράγοντας.
  2. Προσδιορισμός του τύπου της πλάκας ή της εστίας.
  3. Λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο του προσαρμογέα εξαγωγής, ο οποίος συνδέει το σύστημα με τον αγωγό αερισμού.

  Η απαιτούμενη ισχύς εξόδου επιλέγεται ανάλογα με το πλάτος του προσαρμογέα εξαγωγής. Όσο πιο στενό είναι το άνοιγμα, τόσο περισσότερη δύναμη χρειάζεται η συσκευή.

  Πίνακας για τον προσδιορισμό της απαιτούμενης ισχύος εξόδου σε m 3 / ώρα για την κουζίνα και το ύψος της οροφής

  Η επιλογή αυτή είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση, αλλά όχι πάντα η απόκτηση ενός ισχυρού μηχανισμού είναι ασφαλώς δικαιολογημένη. Το σύστημα επιλέγεται για τη διάμετρο του αγωγού εξαερισμού και στην περίπτωση μιας ισχυρής συσκευής ηλεκτρικής ενέργειας θα δαπανηθεί ένα αξιοπρεπές ποσό και η απόδοση θα παραμείνει χαμηλή. Μια σημαντική ποσότητα αέρα που αναρροφάται από μια ισχυρή κουκούλα δεν μπορεί να ωθηθεί μέσω ενός στενού αγωγού εξαερισμού. Σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα, η μέγιστη απόδοση της συσκευής δημιουργείται με χαμηλές ταχύτητες ανεμιστήρα.

  Εργαλεία και υλικά για την τοποθέτηση κουκούλας

  Η εγκατάσταση της κουκούλας, όπως και πολλές οικιακές εργασίες, θα απαιτήσει τη χρήση ενός συγκεκριμένου συνόλου εργαλείων. Είναι προτιμότερο να τα μαγειρέψουμε αρκετά εκ των προτέρων, έτσι ώστε μετά από αυτό να μην χάσουμε χρόνο ψάχνοντας. Θα χρειαστείτε:

  • Τρυπάνι ή διάτρηση. Πολλά θα εξαρτηθούν από όπου θα χρειαστεί να τρυπάνι στον τοίχο: σε εσωτερικούς τοίχους - την εφαρμογή και άσκηση, αλλά αν στο τσιμεντένιο πάτωμα - δεν μπορεί να κάνει χωρίς τη γροθιά?
  • Κατσαβίδι?
  • Ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου.
  • Σφυρί.

  Κανόνες για την εγκατάσταση κουκούλας

  Στην εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο. Αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και ορισμένες δεξιότητες, μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας μέσα σε λίγες ώρες. Πριν από την εγκατάσταση, θα ήταν ωραίο να διαβάσετε τις συνημμένες οδηγίες.

  Για κάθε τύπο κουκούλας, υπάρχουν γενικοί κανόνες εγκατάστασης.

  Αρχικά, η απόσταση από την κουκούλα έως την πλάκα πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 cm για τη σόμπα αερίου και τουλάχιστον 65 cm για όλους τους άλλους τύπους πλακών. Σε μικρότερη απόσταση, το σύστημα εξάτμισης μπορεί να αρχίσει να λιώνει. Το μέγιστο ύψος της εγκατάστασης δεν υπάρχει, το κύριο πράγμα είναι για το χρήστη να το χρησιμοποιεί άνετα.

  Συμβουλή: Αν το σύστημα εξάτμισης αντλεί αέρα στον αγωγό εξαερισμού, πρέπει να τοποθετηθεί με έναν ελάχιστο αριθμό στροφών. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε γωνία 90 μοιρών μειώνει την απόδοση της συσκευής κατά τουλάχιστον 10%.

  Στην ιδανική περίπτωση, ο αγωγός αέρα στην κουζίνα πρέπει να είναι κατασκευασμένος από πλαστικό. Το πλαστικό είναι πολύ πιο εύκολο να μεταμφιεστεί και φαίνεται πολύ πιο αισθητικό από τους κυματοειδείς σωλήνες. Μεταξύ άλλων, οι αυλακώσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας μπορεί να είναι ζωντανές. Για να μειωθεί το επίπεδο θορύβου, οι σωλήνες αυτοί πρέπει να τεντώνουν κατά το δυνατόν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

  Η εξάτμιση πρέπει απαραίτητα να είναι γειωμένη, απαιτούν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή εξάτμισης συγκρούεται με ατμό υψηλής θερμοκρασίας και συμπύκνωμα ενώ ψύχεται ζεστός αέρας. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης ή κάποιος από τους ενοικιαστές κινδυνεύει να υποστεί ηλεκτροπληξία απουσία γείωσης.

  Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα

  Ας εξετάσουμε τη σειρά εγκατάστασης των συστημάτων εξάτμισης ανάλογα με ένα είδος εγκατεστημένου εκχυλίσματος.

  Εγκατάσταση κουκούλας του κλασικού τύπου

  Εγκαταστήστε ένα κλασικό τύπου εξάτμισης στην κουζίνα είναι απολύτως εφικτό από μόνο του. Η εξάτμιση συνήθως εγκαθίσταται μετά την εγκατάσταση όλων των επίπλων κουζίνας. Επομένως, ακόμη και όταν παραγγέλνετε τον τοίχο της κουζίνας, θα πρέπει να αφήσετε χώρο για την κουκούλα εκ των προτέρων.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι πώς θα τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα στην κουζίνα και πώς θα το αποκρύψετε. Στην περίπτωση κλασικού κουκούλα, ο αγωγός αέρα, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι πάνω από τα γραφεία. Σε μια τέτοια κατάσταση, η αυλάκωση μπορεί να κρύβεται πίσω από διακοσμητικά πλαίσια.

  Στη συνέχεια, πρέπει να προχωρήσετε στην τοποθέτηση των βάσεων στήριξης. Επειδή οι κουκούλες ζυγίζουν πολύ, συνήθως τοποθετούνται σε πείρους. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο, δημιουργήστε τρύπες στον τοίχο και τοποθετήστε τους πείρους. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την υποστήριξη στην οποία θα τοποθετηθεί η κουκούλα.

  Αφού εγκαταστήσετε την κουκούλα, συνδέστε τον αγωγό αέρα. Στα κλασικά συστήματα εξάτμισης συνδέεται από πάνω. Μην βιαστείτε να συνδέσετε τον αγωγό στον αερισμό του σπιτιού. Πριν από το τελικό στάδιο, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά η λειτουργία της συσκευής, δηλαδή η παρουσία έλξης. Εάν όλα είναι όπως πρέπει, η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με τον αγωγό εξαερισμού και ο αγωγός αέρα είναι καλυμμένος.

  Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες

  Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι κάπως δύσκολη. Αλλά από την άποψη της αισθητικής, η ενσωματωμένη κουκούλα δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από την επίπεδη κουκούλα ανακύκλωσης, αλλά από την τυπική τρούλο δύναμη. Το ενσωματωμένο σύστημα εξάτμισης διαφέρει από τον θόλο από την απουσία ενός εξωτερικού περιβλήματος, το οποίο έχει καθαρά διακοσμητική λειτουργία και κρύβει το "εσωτερικό" της συσκευής. Με σωστή εγκατάσταση, ένα τέτοιο εκχύλισμα δεν είναι σχεδόν ορατό στην κουζίνα. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική στην κουζίνα, κατασκευασμένη σε κλασικό ή ρουστίκ στυλ, όπου η παρουσία μοντέρνων και σύγχρονων συσκευών δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλη. Στην περίπτωση της εγκατάστασης μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα, μόνο ο πίνακας ελέγχου της βγαίνει στα μάτια.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι εγκατεστημένη πάνω από την εστία με ένα κρυφό πόρο.

  Τέτοιες συσκευές είναι χτισμένες ακριβώς στην κουζίνα έπιπλα, η οποία είναι η κύρια δυσκολία της εγκατάστασης τους. και εδώ ήδη για την εγκατάσταση θα χρειαστεί θα απαιτηθούν ορισμένες δεξιότητες. Εγκατεστημένη ενσωματωμένη κουκούλα σε ειδικά σχεδιασμένο περίβλημα, το οποίο είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Θα είναι πολύ καλό αν το ντουλάπι γίνει για την εγκατάσταση του συστήματος. Αλλά υπάρχει μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το πιο κοινό ντουλάπι. Εάν υπάρχει ένα συνηθισμένο ντουλάπι, απλώς αφαιρέστε προσωρινά όλα τα ράφια και το κάτω μέρος του. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε πρόσθετους συνδετήρες για να καταστήσετε τον θάλαμο πιο άκαμπτο. Επίσης στο πάνω μέρος του θα χρειαστεί να δημιουργηθεί μια οπή για τη στερέωση του αγωγού αέρα. Αυτή η τρύπα χωρίς κανένα πρόβλημα γίνεται με ένα συνηθισμένο πριόνι.

  Αφού προετοιμάσετε το ντουλάπι, μπορείτε να πάτε στην εγκατάσταση της κουκούλας. Όπως και στην περίπτωση του κλασσικού τύπου, στερεώνουμε τα στηρίγματα στους πείρους, εγκαθιστούμε την κουκούλα, τοποθετούμε το ντουλάπι. Αφού τοποθετήσετε την κουκούλα, στερεώστε τον αγωγό αέρα και ρυθμίστε μια δοκιμαστική λειτουργία του καλύμματος.

  Η αγορά τέτοιου εξοπλισμού θα καταστεί άνευ αντικειμένου, αν οι επισκέπτες στα μάτια θα πέσουν αυλακώσεις, ορατά στην κουζίνα. Μια από τις επιλογές για να κρύψετε από τα μάτια του αεραγωγού είναι η τοποθέτηση του κυματοειδούς σωλήνα μέσα στα έπιπλα κουζίνας. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση πλαστικού αγωγού στον τοίχο της κουζίνας. Ή χρησιμοποιήστε διακοσμητικά πλαίσια για να το κρύψετε.

  Εγκατάσταση καπό ανακύκλωσης

  Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε συσκευές εξαγωγής επανακυκλοφορίας. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στη διήθηση του αέρα, που σημαίνει πλήρη απουσία αεραγωγού. Ένας τέτοιος απορροφητήρας τοποθετείται στον τοίχο της κουζίνας. Τα μειονεκτήματα της επανακυκλοφορίας των συσκευών εξάτμισης περιλαμβάνουν τη σχετικά μικρή χωρητικότητά τους και την ανάγκη αντικατάστασής τους δύο φορές το χρόνο με φίλτρα άνθρακα.

  Η αρχή της κουκούλας ανακύκλωσης στην κουζίνα.

  Τοποθετήστε την κουκούλα

  Για να στερεώσετε ένα συγκεκριμένο τύπο κουκούλας στον τοίχο, στη γωνία, στο ντουλάπι ή στην οροφή, υπάρχουν συνδετήρες που συνοδεύουν την αγορά. Για να στερεώσετε σωστά την κουκούλα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες στο κιτ. Για να τρυπήσετε οπές στην επιφάνεια για την τοποθέτηση της κουκούλας, πρέπει να συνδέσετε τη μονάδα, να κάνετε τις σημάνσεις με τη βοήθεια ενός επιπέδου και στη συνέχεια να ξεκινήσετε τρύπες.

  Συνδέστε την κουκούλα στην κουζίνα με τον άξονα εξαερισμού

  Για κουκούλες θωρακισμένου ή συνδυασμένου τύπου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγκατάσταση κουτιού εξαερισμού ή κυματοειδούς σωλήνα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξαρτάται από την απόσταση του ανοίγματος εξαγωγής από την επιφάνεια μαγειρέματος και τη θέση τοποθέτησης της μονάδας καυσαερίων. Η σύνδεσή τους είναι υποχρεωτική.

  Σύνδεση στον εξαερισμό σε τοίχο με βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Για τη σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό χρησιμοποιούνται:

  • Κυματοειδείς σωλήνες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις όπου είναι δυνατόν να το κρύψουν από τα ανθρώπινα μάτια.
  • Σωλήνες από πολυπροπυλένιο, συναρμολογημένοι από πλήρη δομοστοιχεία και με διαφορετικό σχήμα.

  Για να συνδέσετε τον προσαρμογέα σωλήνα, χρειάζεται ένα πλέγμα ανάλογα με το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού με μια οπή για τον προσαρμογέα. Ο σωλήνας είναι στερεωμένος στην οπή εξαερισμού και το σύστημα εξάτμισης μέσω μιας ποικιλίας σφιγκτήρων και στεγανοποιητικού. Η διάμετρος του σωλήνα σύνδεσης επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και του ανοίγματος.

  Συνδέστε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική ενέργεια

  Στην αρχή φαίνεται ότι η διαδικασία σύνδεσης είναι απλή, αλλά υπάρχουν μερικές αποχρώσεις σε αυτήν.

  Εάν η εγκατάσταση της συσκευής δεν έχει ληφθεί υπόψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων εργασιών επισκευής, είναι πιθανόν το καλώδιο τροφοδοσίας να είναι πολύ μικρό για να συνδεθεί στην πλησιέστερη πρίζα.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μεταφορά, αλλά είναι μια προσωρινή επιλογή. Η υποδοχή μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο και στην επιφάνεια του θαλάμου. Απλώς είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε με ακρίβεια τη θέση της πρίζας, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη ή τη σόμπα.

  Η πιο αποδεκτή επιλογή για την εγκατάσταση της πρίζας θα είναι μια θέση κρυμμένη από τα αδιάκριτα μάτια πάνω από τις μονάδες κουζίνας.

  Με την επιλογή, την εγκατάσταση και τη σύνδεση της κουκούλας μπορεί να χειριστεί κάθε master αρχάριος. Αρκεί να ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία και να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες. Και σίγουρα θα πετύχετε.

  Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό: ένας οδηγός εργασίας

  Η τέλεια σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό θα διασφαλίσει την πλήρη αποστράγγιση των πτητικών ουσιών που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Δεν είναι όλοι ευχάριστοι και χρήσιμοι, πολλοί είναι τοξικοί και έχουν αρνητική επίδραση στην αίσθηση της όσφρησης. Πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα εξολκέα με την απομάκρυνσή τους και κανείς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

  Επιθυμώντας να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα, σας προσφέρουμε να διαβάσετε ένα πολύ χρήσιμο άρθρο. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό τύπο συσκευής και να εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης χωρίς σφάλμα. Οι πληροφορίες μας θα είναι χρήσιμες όχι μόνο σε ανεξάρτητους δασκάλους, αλλά και σε όσους θέλουν να ελέγξουν τους μισθωμένους εργαζόμενους.

  Ο συντάκτης του άρθρου περιγράφει λεπτομερώς τις ποικιλίες των κουζινών κουζίνας, επιλογές τοποθέτησης για διάφορες δομές. Η διαδικασία σύνδεσης της συσκευής εξάτμισης με τον εξαερισμό είναι απολύτως αποσυναρμολογημένη. Ως εξαιρετικό ενημερωτικό συμπλήρωμα στο κείμενο, χρησιμοποιούνται φωτογραφικές επιλογές και οδηγίες βίντεο.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Για να βελτιώσετε το μικροκλίμα και να απαλλαγείτε από το δωμάτιο από τις μυρωδιές, οι αιθάλες και οι καπνοί χρησιμοποιούσαν κουκούλα κουζίνας. Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, μπορεί να αφαιρέσει τον αέρα εξαγωγής, να τον καθαρίσει ή να λειτουργήσει εναλλάξ σε κάθε μία από αυτές τις δύο λειτουργίες.

  Στην πρώτη περίπτωση, ο εξοπλισμός εκκενώνει τις μάζες του αέρα από το δωμάτιο στην ατμόσφαιρα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό σωλήνα - αγωγό αέρα.

  Τα μοντέλα του δεύτερου τύπου επανακυκλοφορούν. Για την πλήρη λειτουργία τους, δεν θα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού.

  Χρειάζονται ενέργεια για να τραβούν τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος, για παράδειγμα, συσσωρεύεται πάνω σε ένα τηγάνι, τηγανίζοντας τις πατάτες. Μέσα στη συσκευή υπάρχουν σωματίδια λίπους, αιθάλης και μυρωδιά του φαγητού.

  Ο πρώτος που παίρνει τον εαυτό σας είναι η επίδραση του φίλτρου λίπους, έρχεται στη συνέχεια η στροφή του φίλτρου άνθρακα. Είναι αυτός που απορροφά όλες τις ακαθαρσίες και δίνει τον καθαρό αέρα πίσω στο δωμάτιο, απελευθερώνοντάς τον μέσα από τις μικρές τρύπες που υπάρχουν στο σώμα.

  Ο τρίτος τύπος είναι τα συνδυασμένα μοντέλα. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε λειτουργία βρύσης όσο και σε κατάσταση καθαρισμού. Στην πρώτη περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του κουζινέτα θα χρειαστεί τη σύνδεσή του με τον εξαερισμό. Και στη δεύτερη - εγκατάσταση του φίλτρου καθαρισμού.

  Επιλέξτε τη σωστή επιλογή για χρήση. Και ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής, οι ρυθμίσεις της ενδέχεται να διαφέρουν.

  Για παράδειγμα, για τους εκχυλιστές με καθεστώς καθαρισμού από την LEX, ο κατασκευαστής συνιστά την πρώτη εγκατάσταση φίλτρων άνθρακα. Στη συνέχεια, πάρτε τα βύσματα που συνοδεύουν τον εξοπλισμό εξαγωγής και κλείστε το πλευρικό και το πάνω άνοιγμα, το οποίο προορίζεται για σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.

  Εκτός από την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες διαφέρουν στην επιλογή εγκατάστασης - μπορούν να ενσωματωθούν και να ανοίξουν.

  Και όλοι διαφέρουν με τη μορφή στην οποία εξαρτάται η πιθανή θέση του εξοπλισμού εξάτμισης.

  Χαρακτηριστικά σύνδεσης της κουκούλας με το ηλεκτρικό δίκτυο

  Σύνδεση με βρόχο

  Συνήθως, η ισχύς του απορροφητήρα δεν υπερβαίνει τα 500 W, οπότε αν δεν υπάρχει πρίζα κοντά, είναι καλύτερο να συνδεθείτε με ένα βρόχο. Για να το κάνετε αυτό είναι πολύ απλό - εγκαταστήστε μια νέα έξοδο κοντά στη συσκευή και από την πλησιέστερη εξόδου βγάλτε τους βραχυκυκλωτήρες, όπως φαίνεται στο διάγραμμα:

  Για το καλώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο χαλκού, τμήμα 1.5 mm 2. Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να λυγίζετε τα τοιχώματα για να τοποθετήσετε το καλώδιο με τα χέρια σας, συνιστούμε τη διενέργεια ανοικτής καλωδίωσης στον αγωγό καλωδίων. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν κουτιά καλωδιακής τηλεόρασης που δεν θα χαλάσουν το εσωτερικό της κουζίνας και παράλληλα θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

  Για τους κατοίκους των παλαιών διαμερισμάτων υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για τη διεξαγωγή ενός καλωδίου από τη μια έξοδο προς την άλλη, χωρίς να διαταράσσεται σοβαρά η διακόσμηση των τειχών. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτή τη μέθοδο προβάλλοντας δύο παραδείγματα παραδειγμάτων βίντεο παρακάτω:

  Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν μπορούν να συνδεθούν ισχυρές συσκευές στην πρίζα που συνδέεται με τη σχισμή, μόνο στην ίδια την κουκούλα. Διαφορετικά, ενδέχεται να παρουσιαστεί υπερφόρτωση και εάν η γραμμή δεν προστατεύεται από ένα διακόπτη κυκλώματος, το περίβλημα της υποδοχής μπορεί να λιώσει, προκαλώντας βραχυκύκλωμα. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί αν αποφασίσετε να συνδέσετε την κουκούλα με ηλεκτρισμό κατ 'αυτόν τον τρόπο.

  Αντικατάσταση της υποδοχής

  Η δεύτερη ιδέα που θα λύσει το πρόβλημα είναι η αντικατάσταση μιας μόνο πρίζας με μια διπλή. Εάν δεν μπορείτε να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα επειδή το πλησιέστερο σημείο σύνδεσης είναι πάντα απασχολημένοι, είμαστε σίγουροι για να το αλλάξετε σε ένα διπλό, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Αυτή η μέθοδος σύνδεσης είναι ένας συμβιβασμός, αλλά να έχετε κατά νου - ότι η ηλεκτρική καλωδίωση στην κουζίνα πρέπει να είναι σχεδιασμένα για ένα νέο φορτίο (αντί για μία μόνο συσκευή θα συνδεθεί για δύο έως ένα σημείο).

  Διεξαγωγή νέας γραμμής

  Λοιπόν, ο πιο αξιόπιστος τρόπος - να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρικό ρεύμα από το κουτί διακλάδωσης. Φυσικά, θα πρέπει να εξετάζεται μόνο εάν κάνετε επισκευές στο σπίτι και σκέφτεστε ήδη να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να πάρετε τη γραμμή από το ενδιάμεσο κιβώτιο και να οδηγήσετε στο σημείο όπου θα τοποθετήσετε την πρίζα. Εδώ θα ήθελα να κάνω μια σύσταση - το καλύτερο είναι να το εντοπίσετε στο καπό (όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα), έτσι ώστε το λίπος δεν μολύνει το σημείο σύνδεσης του σώματος.

  Αυτές είναι όλες οι οδηγίες για σύνδεση. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος και μία από τις παρεχόμενες πρέπει σίγουρα να εμφανιστεί. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και ακόμα δεν γνωρίζατε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρικό ρεύμα, συνιστούμε να περιγράψετε την κατάστασή σας στα σχόλια!

  Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε:

  Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στον αερισμó τον εαυτό σας

  Η κουζίνα είναι ένα σημαντικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, οπότε όλα πρέπει να παρέχονται σε αυτό για να εξασφαλιστεί μια άνετη διαδικασία μαγειρέματος. Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να εξεταστεί η διάταξη της κουζίνας και της κουκούλας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το εκχύλισμα: θα εξαλείψει όλες τις οσμές, καθώς και την καθίζηση λίπους, καπνών, χυμών, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η κανονική λειτουργία της εξαρτάται από τη σύνδεση, γι 'αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να συνδέσετε σωστά την κουκούλα με τον εξαερισμό στην κουζίνα. Αν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να παρατηρήσετε όλες τις ενέργειες, τότε στο μέλλον δυσάρεστες οσμές δεν θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το δωμάτιο.

  Εξαερισμός εξαγωγής ενσωματωμένος στον εξαερισμό

  Προετοιμασία της επιφάνειας

  Το εκχύλισμα βοηθά στην εξάλειψη των δυσάρεστων προβλημάτων που συνήθως προκύπτουν κατά το μαγείρεμα: καθίζηση λίπους, εξάτμιση, δυσάρεστες οσμές. Παίρνει όλη τη βρωμιά στον εαυτό της και το βγάζει έξω. Αλλά η πλήρης λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τη σωστή εγκατάστασή της.

  Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων τη θέση της. Φυσικά, θα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα αερίου, αλλά και στην ποιότητα της επιφάνειας του τοίχου, επίσης, μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να επιλέξετε σωστά τη ζώνη για την εγκατάσταση αυτού του προϊόντος, αξίζει να μελετήσετε σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Πρώτα απ 'όλα συνιστάται να ελέγχετε την ποιότητα των τοίχων. Για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος, αξίζει να επιλέξετε έναν ισχυρό και συμπαγή τοίχο, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από βάση υψηλής ποιότητας.
  • Η πιο κατάλληλη επιλογή για την εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια επιφάνεια τοίχου που είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα ή τούβλο.
  • είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν συνδετήρες, πρέπει να είναι απολύτως κατάλληλοι για την επιλεγμένη βάση.
  • κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να βρίσκεται πάνω από τη σόμπα στο σωστό ύψος.

  Για τοποθέτηση κατάλληλου τοίχου από μπετόν ή τούβλο

  Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο ύψος, είναι ότι εξαρτάται η σωστή λειτουργία αυτής της συσκευής. Έτσι, για να καθορίσετε σωστά το απαιτούμενο επίπεδο ύψους, θα πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

  • το επιτρεπτό ύψος της ηλεκτρικής πλάκας πάνω από την επιφάνεια είναι 65 cm.
  • Το μέγιστο ύψος πάνω από την επιφάνεια του υψομέτρου αερίου πρέπει να είναι 75 cm.
  • βεβαιωθείτε ότι τηρείτε αυστηρά τα χαμηλότερα όρια, διαφορετικά η συσκευή μπορεί να αποτύχει και να λειώσει κατά τη θέρμανση.
  • τα ανώτερα όρια του προϊόντος πρέπει να προσαρμόζονται στις παραμέτρους της ανάπτυξης του ιδιοκτήτη.
  • είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις σωστές παραμέτρους πλάτους, θα πρέπει να είναι οι ίδιες με αυτές για μια εστία αερίου - 50-60 εκατοστά.

  Αφού επιλέξετε την επιφάνεια εγκατάστασης και αγοράσετε ένα κατάλληλο μοντέλο εξάτμισης, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Ο σχεδιασμός, ο οποίος θα τοποθετηθεί και θα συνδεθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τις συστάσεις, θα μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.

  Επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

  Είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν αεραγωγό, μέσω του οποίου θα εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα. Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για αυτό το προϊόν, γι 'αυτό δεν πρέπει να προκύψει με την επιλογή ειδικών προβλημάτων.

  Συνολικά, κατασκευάζονται τρεις τύποι αεραγωγών:

  • αλουμινένιο κυματοειδές μανίκι. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του στοιχείου είναι ότι μπορεί εύκολα να δοθεί το επιθυμητό σχήμα. Γυρίζει εύκολα σε οποιαδήποτε γωνία. Για την τοποθέτησή του, λαμβάνεται ένα τμήμα του χιτωνίου του απαιτούμενου μήκους και του δίνεται το επιθυμητό σχήμα. Ωστόσο, αυτό το είδος του αγωγού έχει αρκετά μειονεκτήματα - σχέδιο εργασίας είναι αρκετά θορυβώδες, λόγω του γεγονότος ότι η ροή του αέρα εξόδου προκαλεί ισχυρή απήχηση, αλλά η παρουσία των νευρώσεων στην επιφάνεια χιτωνίου μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσκολία κατά τον υπολογισμό της αέρα. Επίσης, είναι δύσκολο να το φροντίσετε, η σκόνη, το λίπος και η αιθάλη συχνά φράσσονται σε διαστήματα των πλευρών, τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν.
  • πλαστικό γύρο (PVC). Αυτός ο τύπος αγωγού συναρμολογείται από διάφορα τμήματα πλαστικών στοιχείων - καμπύλες, κάμψη, προσαρμογείς, συνδέσμους. Η σύνδεση με τον σωλήνα οφείλεται στην παρουσία επεκτάσεων στα διαμορφωμένα στοιχεία. Για να αποφευχθεί η αποσύνδεση κατά την εγκατάσταση του αγωγού, αυτός ο τύπος συνδέσμου μπορεί να κολληθεί με κόλλα ή να στερεωθεί με βίδες. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι η διαδικασία ανταλλαγής αέρα είναι σιωπηρή. Επίσης, η λεία επιφάνεια των τοίχων δεν παρεμβαίνει στη διέλευση του αέρα.
  • τετράγωνους αγωγούς πλαστικού υλικού. Οι συσκευές αυτές είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), έχουν διατομή ορθογωνίου σχήματος. Οι άλλες ιδιότητες αυτής της συσκευής είναι ίδιες με αυτές άλλων. Συνήθως ορθογώνιοι αεραγωγοί χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο.

  Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

  Για να καθαρίσετε την κουζίνα από δυσάρεστες οσμές, καπνούς που σχηματίζονται κατά την προετοιμασία φαγητού, απαιτείται η σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τη σωστή εγκατάσταση του αγωγού.

  Για να εγκαταστήσετε αυτό το στοιχείο ήταν σωστό και υψηλής ποιότητας, αξίζει να προσέξετε πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • αγωγός από πλαστικό υλικό ή από αλουμίνιο, η οποία κατασκευάζεται σε ημι-άκαμπτη βάση, είναι κατάλληλη για το σχέδιο.
  • Το πιο κατάλληλο είναι μια συσκευή κατασκευασμένη από πλαστικό, αλλά είναι αρκετά ακριβό.
  • η εγκατάσταση πλαστικών αγωγών έχει κάποιες δυσκολίες. Για να είναι ποιοτική και σωστή, πρέπει να αγοράσει πρόσθετα στοιχεία - προσαρμογείς, γρίλιες εξαερισμού, αγκώνες με οριζόντια και κάθετη όψη, που έχει τη διαμόρφωση με τη μορφή του γράμματος "G".
  • απαιτείται ένας μειωτήρας, ο οποίος ενεργεί ως συνδετική διάταξη για στοιχεία με κυκλική διάμετρο με προϊόντα ορθογώνιου σχήματος.

  Οι πλαστικοί αγωγοί συμπληρώνονται με πολλά πρόσθετα στοιχεία που βοηθούν στην εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης με οποιοδήποτε επίπεδο πολυπλοκότητας. Αλλά για να εκτελέσετε αυτά τα έργα σε έναν αρχάριο αρχάριος θα είναι αρκετά δύσκολο, για αυτό το λόγο, εμπιστευτείτε τα δεδομένα σε καλύτερους επαγγελματίες.

  Το μήκος του αγωγού είναι τουλάχιστον 3 μέτρα

  Παρά το γεγονός ότι τα πλαστικά προϊόντα έχουν υψηλό κόστος και πολυπλοκότητα στην εγκατάσταση, έχουν υψηλές ιδιότητες. Έχουν σχεδιαστεί για αόριστη χρονική περίοδο χρήσης και δεν σκουριάζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας.

  Συνδέστε το κυματοειδές με την κουκούλα και τον εξαερισμό

  Εάν αποφασίσετε να εξοικονομήσετε χρήματα ή δεν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μια συσκευή για την εκκένωση του αέρα από πλαστικό, τότε μια κατάλληλη επιλογή είναι οι αυλακώσεις. Αλλά για να συνδεθείτε σωστά με την κουκούλα και τον εξαερισμό, θα πρέπει να παρατηρήσετε μερικές σημαντικές αποχρώσεις.

  Εγκατάσταση της αυλάκωσης στην σχάρα

  Για να διατηρηθεί η λειτουργία του καλύμματος στο υψηλότερο επίπεδο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σωστή στερέωση του αεραγωγού από την αυλάκωση στο σώμα. Για τη στερέωση, απαιτούνται πάντοτε σφιγκτήρες με κατάλληλες διαστάσεις. Μπορούν να κατασκευαστούν από μεταλλική ή πλαστική βάση.

  Για να συνδέσετε την κουκούλα στο σύστημα εξαερισμού, ενδέχεται να απαιτείται ειδική σχάρα εξαερισμού. Στο άνω τμήμα αυτού του στοιχείου υπάρχει ένα άνοιγμα που προορίζεται για τη σύνδεση του αγωγού του αγωγού. Στο κάτω μέρος του προϊόντος υπάρχουν τρύπες που είναι απαραίτητες για την απομάκρυνση του αέρα από την κουζίνα λόγω φυσικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο κατά την οποία ο εκχυλιστής βρίσκεται σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.

  Για να εγκαταστήσετε την αυλάκωση, είναι κατάλληλο ένα πλέγμα με προβολή. Γύρω από την τρύπα αυτού του στοιχείου υπάρχει ένα χείλος με μέγεθος 2-3 cm, τοποθετείται στην αυλάκωση. Μετά από αυτό, σταθεροποιείται χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες με κατάλληλες διαστάσεις.

  Το Gofra στην κουκούλα είναι επίσης συνδεδεμένο. Σε αυτό υπάρχει μια ειδική προεξοχή πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί ο κυματοειδής αγωγός αέρα. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τη σύσφιξη με σφιγκτήρες με τις απαιτούμενες διαστάσεις.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα

  Στη σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών, οι κουκούλες με θολωτές μορφές είναι πολύ δημοφιλείς. Συνδυάζουν αρμονικά στην κουζίνα και τελειοποιούν απόλυτα τις λειτουργίες τους. Αυτά τα προϊόντα, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε διάφορα υποείδη:

  • τζάκι (τοίχο). Η τοποθέτηση αυτών των συσκευών πραγματοποιείται στην επιφάνεια του τοίχου. Ο σχεδιασμός των προϊόντων αυτού του τύπου είναι παρόμοιος με τα συστήματα εξαερισμού για τζάκια.
  • γωνιακό. Οι κουκούλες με αυτή τη διαμόρφωση στην κουζίνα είναι σπάνιες. Εγκαθίστανται μόνο σε περιπτώσεις όπου η πλάκα βρίσκεται στη γωνία.
  • νησί. Αυτές οι επιλογές εγκαθίστανται μόνο σε μεγάλους χώρους, για παράδειγμα, σε τραπεζαρίες. Είναι κατάλληλες όταν η σόμπα είναι εγκατεστημένη στο κέντρο του δωματίου. Η στερέωση των συσκευών γίνεται σε μια επιφάνεια οροφής.

  Για να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα, πρέπει να γνωρίζετε τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας. Είναι επιθυμητό να εμπιστευθεί αυτό το έργο σε επαγγελματίες, θα είναι σε θέση να κάνει τα πάντα σωστά και ποιοτικά.

  Παραλλαγή εγκατάστασης του καλύμματος θόλου

  Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια ξεχωριστή κουκούλα, θυμηθείτε κάποιες σημαντικές συστάσεις:

  • Για να γίνει η εγκατάσταση, η κουκούλα πρέπει να μεταφερθεί στο σύστημα εξαερισμού και στη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο ηλεκτρικό δίκτυο.
  • είναι επιθυμητό να παραδοθεί εκ των προτέρων το επίπλωμα της κουζίνας με έπιπλα και στη συνέχεια να σημειωθεί η θέση της κουκούλας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι δείκτες ύψους αυτής της συσκευής.
  • Επιπλέον, απαιτείται η διάνοιξη των οπών για τους πείρους. Για αυτούς, χρησιμοποιώντας βίδες, τοποθετήστε τα υποστηρίγματα πάνω στα οποία είναι τοποθετημένη η βάση της κουκούλας.
  • Μετά από αυτό, πραγματοποιείται η σύνδεση μιας ειδικής εξόδου του εξολκέα με τον αυλακωτό αεραγωγό και παρατηρείται πάντοτε στεγανότητα.
  • Στο τέλος, ελέγχεται η ικανότητα εργασίας του καλύμματος και τοποθετείται το επάνω πλαίσιο της συσκευής.

  Απαιτήσεις σύνδεσης

  Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σημαντικές απαιτήσεις. Προϋπόθεση για την εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι η παρατήρηση της γείωσης της υπάρχουσας ηλεκτρικής πρίζας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς διεξάγεται αυτή η διαδικασία, καλό θα ήταν να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

  Σωστή σύνδεση της κουκούλας κουζίνας με τον εξαερισμό

  Πρακτικά σε κάθε σπίτι, διαμέρισμα υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού στο οποίο είναι δυνατή η σύνδεση ενός εκχυλίσματος. Στο μπάνιο και την τουαλέτα συνήθως εγκαθίστανται ειδικές εξαεριστήρες με σχάρες, οι οποίες οδηγούν σε κοινό άξονα.

  Συσκευή για σύνδεση με τον εξαερισμό

  Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης της συσκευής εξαρτώνται από την επιλογή της μεθόδου σύνδεσης. Η συσκευή εξάτμισης μπορεί να εισέλθει στην περιοχή του ανοίγματος εξαερισμού ή αμέσως έξω από το δωμάτιο, για παράδειγμα, έξω. Εάν υπάρχει ξεχωριστό κανάλι αέρα στην κουζίνα, αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Η εγκατάσταση ενός ξεχωριστού καναλιού μπορεί να αποτρέψει πολλά από τα προβλήματα που συχνά προκύπτουν όταν χρησιμοποιείτε γενικό εξαερισμό. Συχνά, ο εξαγόμενος αέρας, καπνοί, λίπος και αιθάλη που εισέρχονται στο κοινό σύστημα αερισμού οδηγούν στον σχηματισμό ενός φελλού αέρα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει παραβίαση της ανταλλαγής αέρα σε όλα τα διαμερίσματα.

  Εξαγωγή της κουκούλας σε ξεχωριστή έξοδο αέρα

  Για να αποφύγετε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις και προβλήματα, είναι προτιμότερο να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό κανάλι για την αφαίρεση του αέρα. Κατά την οργάνωσή του είναι απαραίτητο να εξεταστούν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Στο εξωτερικό τοίχωμα, απαιτείται η διάνοιξη οπών με ένα τρυπάνι με διαμάντια.
  • Στη συνέχεια, τοποθετείται ένα προστατευτικό πλέγμα με βαλβίδα ελέγχου.
  • στη βαλβίδα επιστροφής τραβάμε την κουκούλα.
  • η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να είναι κατασκευασμένη από δύο κινητά φυλλάδια που είναι εγκατεστημένα στον αγωγό αγωγών.
  • Αφού είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, τα πτερύγια ανοίγουν και αφού σβήσουν, κλείνουν. Αυτό θα προστατεύσει το δωμάτιο από το να εισέλθει σε αυτό κρύο αέρα.

  Η τοποθέτηση του καυσαερίου και η σύνδεση του με τον εξαερισμό είναι μια σύνθετη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια αυτής, απαιτείται να συμμορφώνεται με όλες τις καθιερωμένες απαιτήσεις και κανόνες, από τους οποίους εξαρτάται η περαιτέρω σωστή λειτουργία αυτής της συσκευής. Προκειμένου να συνδεθούν σωστά με τον εξαερισμό, είναι απαραίτητοι οι αγωγοί που μπορούν να κατασκευαστούν από πλαστικό ή κυματοειδές υλικό αλουμινίου. Είναι προτιμότερο να μελετήσετε πρώτα τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων.