Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια: πώς να συνδέσετε με ασφάλεια και να την ασφαλίσετε

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, ο αέρας στην κουζίνα απαιτεί συνεχή ανακύκλωση. Ο ατμός από τη σόμπα, το καμένο γάλα, οι μυρωδιές των τροφίμων ή απλά τα υαλοπετάσματα δεν φέρνουν χαρά, ακόμα κι αν έχετε κάνει μια εξαιρετική επισκευή. Σήμερα θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα για να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα. Συνδέστε το σε όλους, αν γνωρίζετε τους κανόνες γείωσης και στερέωσης στον τοίχο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος απορροφητήρα είναι σωστό για εσάς και ποια θα είναι η ισχύς της συσκευής. Με αυτό και ξεκινήστε.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

 • κρεμασμένο (επίσης αποκαλούμενο επίπεδο και πρότυπο) - στερεωμένο κάτω από το ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένο - τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από τον τύπο, η τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας πάνω από την εστία είναι δυνατή μόνο σε ύψος 70 cm και πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να υποχωρήσετε 80 cm.

Λειτουργία λειτουργίας της κουκούλας

Εκτός από τον τύπο του εξαρτήματος, οι κουκούλες διαφέρουν στις λειτουργίες εξαερισμού.

 • Ρέοντας - τραβήξτε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος αερισμού ονομάζεται εξαγωγή αέρα (λειτουργία εξάτμισης). Είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.
 • Κουκούλες κυκλοφορίας - αφήστε τον αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα στο σώμα, στην έξοδο να πάρει φρέσκο ​​αέρα. Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί εξαερισμό στην κουζίνα του διαμερίσματος, οπότε η εγκατάστασή του μπορεί να ονομαστεί απλούστερη, αλλά λιγότερο αποδοτική από την άποψη του καθαρισμού.
Τύποι λειτουργιών εξαερισμού

Απαιτούμενη ισχύς

Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά μιας κουκούλας είναι η απόδοση καθαρισμού της, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, αυτή η τιμή δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα ο καυσαερίων θα περάσει μέσα από την ώρα της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στη Ρωσία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για αυτόν τον απλό τύπο:

Χώρος κουζίνας * ύψος οροφής * 12 φορές

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αποθεματικό για την απώλεια ισχύος λόγω των καμπυλών του αγωγού, του μήκους του άξονα εξαερισμού και άλλων παραμέτρων. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 30% στο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα σας έχει έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,5 μ., ο υπολογισμός θα φαίνεται ως εξής:

6 * 2,5 * 12 * 1,3 = 234 m3

Συμβουλές! Επίσης, κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο που παράγεται κατά την ενεργοποίηση του αερισμού, τον οποίο οι κατασκευαστές αναφέρουν σε ντεσιμπέλ. Μην αγοράζετε μοντέλα με θόρυβο άνω των 50 dB. Υπάρχουν σχεδόν απαλές κουκούλες με δύο ανεμιστήρες ή ένα εξωτερικό. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θήκη απορρόφησης ήχου.

Γείωση και μηδενισμός

Πριν να μάθετε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, αξίζει να αναφέρετε την ηλεκτρική ασφάλεια. Καθώς το εσωτερικό του κελύφους παίρνει πολλούς παφλασμούς λίπους και συσσωρεύει υγρασία, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επομένως, η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη με το χέρι, πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, έδαφος και μηδέν. Το σύρμα γείωσης σύμφωνα με το πρότυπο είναι κίτρινο με πράσινη λωρίδα. Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε γείωση για την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο και ο βρόχος γείωσης εγκατασταθεί υποδοχές τύπου του ευρώ, θα εμφανιστεί κανένα πρόβλημα: το καλώδιο σύνδεσης είναι συνδεδεμένο με τον ακροδέκτη γείωσης, το οποίο ορίζεται από ταινίες διαφορετικού μήκους ή λέξης γείωσης (GND). Εάν η τεχνολογία δεν παρέχει έναν σύνδεσμο γείωσης, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έχοντας βιδώσει το καλώδιο στο μεταλλικό τμήμα της θήκης.
Το Euroset με συνδεδεμένη γείωση στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε νέα διαμερίσματα
Αλλά πολλοί μπορεί να μην βρουν μια έξοδο Euro και θα αναρωτηθούν: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει έδαφος; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε μηδενισμό με τα χέρια σας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συνδέσετε το ουδέτερο καλώδιο στους σωλήνες και τις μπαταρίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί με ένα κενό ουδέτερο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διακόπτη με μετρητές και να βρει το τοίχωμα του σωλήνα στον τοίχο όπου τα καλώδια πάνε (προσέξτε, ηλεκτροφόρα καλώδια 220!), Ή ένα ειδικό λεωφορείο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πιθανότατα, θα βρείτε σε αυτό ένα έτοιμο καρφίτσα και τα ήδη συρματωμένα μηδενικά καλώδια. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε από αυτήν στην κουζίνα ένα καλώδιο με εγκάρσια τομή τουλάχιστον 2,5 mm2 και συνδέστε τον απορροφητήρα μέσω αυτόματου διαχωριστή 6.3A.
Μηδέν ελαστικό στον φρουρό στην είσοδο

Δώστε προσοχή! Εάν υπάρχουν ήδη συνδεδεμένα καλώδια στο μηδέν, μην τα απενεργοποιήσετε καθόλου! Μπορεί να απειληθεί με ένα τρέχον χτύπημα. Βάλτε το καλώδιο πάνω από τους άλλους και σφίξτε το παξιμάδι. Εάν δεν υπάρχουν σύρματα και ο σωλήνας είναι ομαλός, καθαρίστε το και στερεώστε την επαφή του σύρματος στον σφιγκτήρα. Εάν δεν είστε έμπειροι σε αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Σχέδιο αυτο-κατασκευασμένο κουτί αντι-επιστροφής με βαλβίδα Η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού στην κουζίνα σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος. Συχνά συνιστάται να γροθιάσετε ένα πρόσθετο εξαερισμό για να το εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το γεγονός είναι ότι αν το παράθυρο του άξονα εξαερισμού μεγεθυνθεί, το τμήμα του θα παραμείνει το ίδιο, οπότε η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί.

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή: πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου κιβωτίου με βαλβίδα κλαπέτου, η συσκευή της οποίας εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 2 τρύπες στο κουτί. Η βαλβίδα επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. Όταν είναι κλειστός (σε οριζόντια θέση), ο αέρας μπορεί να βγει με ασφάλεια από το παράθυρο, πραγματοποιώντας φυσικό αερισμό της κουζίνας.

Όταν δημιουργείται πίεση όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα αλλάζει τη θέση της και κλείνει το πρώτο παράθυρο, αερίζοντας το με ένα καπό.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδίου σύνδεσης είναι η απουσία αντίστροφης έλξης και η διατήρηση του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.

Η βαλβίδα ρυθμίζεται μέσω ενός αδύναμου και λεπτού ελατηρίου. Στο διάγραμμα φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή. Για το κάλυμμα της βαλβίδας, ένα ελαφρύ υλικό, όπως το αλουμίνιο ή το πλαστικό, ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή αγωγού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεραγωγών κουζίνας για τη συσκευή αερισμού οικιακής χρήσης:
Πλαστικός αγωγός πιο συμπαγής και δυσδιάκριτος

 • Πλαστικοί αγωγοί από PVC - ισχυροί, ελαφροί και σιωπηλοί, καθώς σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στον αέρα λόγω της ομαλής επιφάνειας. Υπάρχουν τόσο άκαμπτα στενά πλαστικά κουτιά όσο και ελαστικοί σωλήνες.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου είναι ένα αρκετά απλό υλικό για αυτόματη συναρμολόγηση, μπορεί να λυγίσει ελεύθερα στο επιθυμητό μέγεθος. Μια άλλη ποιότητα της αυλάκωσης είναι η απουσία βουητού ή δονήσεων, σε αντίθεση με τα άκαμπτα κουτιά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός τέτοιου αγωγού είναι μια άσχημη εμφάνιση, οπότε καταλάβετε πού να κρύψετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, στην οροφή από γυψοσανίδες.

Η διαδικασία τοποθέτησης της κουκούλας

Φυσικά, η τοποθέτηση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια του ατόμου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αεραγωγού. Πρώτον, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ενός παραδείγματος μιας ενσωματωμένης συσκευής σε ένα γραφείο.

Μηχανισμός αντιστροφής

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει στην κουζίνα
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για τη συνείδησή σας, τότε ξεκινήστε κάνοντας ένα κουτί για το cracker. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο φύλλο ή φύλλο σύμφωνα με το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Ή, για να μην υποφέρετε, απλά αγοράστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που ανοίγει σαν πεταλούδα. Τοποθετείται μπροστά από τον άξονα εξαερισμού.
 • Για ευκολία, τοποθετήστε την θήκη στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Στη συνέχεια, στερεώστε το πιο σφιχτά, έχοντας κλείσει όλες τις εγκοπές με αφρό στήριξης και κολλημένο στο ντουλάπι, για να αποφύγετε την απήχηση.
 • Πρώτον, απλά δοκιμάστε το κέλυφος της κροκίστας και κάντε ένα σημάδι στο ντουλάπι για την τρύπα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από τον τοίχο και να κόψετε μια τρύπα στο κάτω τοίχωμα με ένα ηλεκτρικό παζλ κάτω από το πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μια τρύπα μέσα στην περιοχή σήμανσης με ένα μεγάλο τρυπάνι και, στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού σε αυτό και αρχίστε να κόβετε το σχήμα που χρειάζεστε στο ντουλάπι.
 • Περαιτέρω, με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε τρύπες στα εσωτερικά ράφια (εάν υπάρχουν) κάτω από τον αγωγό. Στο επάνω τοίχωμα θα χρειαστεί να φτιάξετε μια τετράγωνη τρύπα με ένα περιθώριο 3-5 mm κάτω από το πυροκροτητή.

Σύνδεση αγωγού

 • Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον αγωγό αέρα. Σπρώξτε την αυλάκωση στις οπές και στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού δώστε το επιθυμητό σχήμα της πλατείας. Κόψτε την πτυχή με ένα μικρό περιθώριο, κόψτε τις γωνίες και λυγίστε τις προς τα έξω.
 • Τώρα το ντουλάπι με τις αυλακώσεις μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Μην ξεχάσετε να χειριστείτε όλες τις αρθρώσεις του αγωγού με στεγανωτικό σιλικόνης, έτσι ώστε να μην χαθεί η ισχύς.
 • Ασφαλίστε το σπιτικό κουτί στο περίβλημα έτσι ώστε να συνδέει την αυλάκωση με τον άξονα εξαερισμού. Επίσης κόλλησα με σιλικόνη και γεμίσαμε μεγάλες ρωγμές με αφρό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στο περίβλημα. Βιδώστε το στις βίδες ή στους πείρους - αν η βάση είναι για τον τοίχο.
 • Στερεώστε σταθερά την αυλάκωση στην κουκούλα και στερεώστε την με ένα σφιγκτήρα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απαραίτητο να λιπάνετε την άρθρωση με ένα στεγανοποιητικό.
 • Σε περίπτωση που συνδέσετε απευθείας την κουκούλα, απλά συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να τα συνδέσετε εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πλέγμα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία φαίνεται στη φωτογραφία. Κυματοειδές για εξαερισμό
 • Όταν χρησιμοποιείτε αγωγούς PVC, η εγκατάσταση είναι παρόμοια: συνδέστε απλώς τους σωλήνες με τις γωνίες και τις εκτελέστε πριν από τον εξαερισμό.

Αξεσουάρ για πλαστικούς αγωγούς

Συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών του σωλήνα έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να παραμένει επαρκώς καλό. Σε κάθε στροφή, η ισχύς χάνεται κατά περίπου 10%.

Τοποθέτηση σε τοίχο χωρίς ντουλάπι

 • Μακριά από όλα πάνω από τη σόμπα έχουν τοίχους ντουλάπια, από φόβο για την ταχεία ζημιά τους από τον ατμό και την υψηλή υγρασία. Ειδικά, τα ντουλάπια τοίχων είναι συνήθως στενά, πράγμα που δεν σας επιτρέπει να στερεώνετε ευρείες κουκούλες μέσα. Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο προσάρτημα, τότε για το σκοπό αυτό ένα πλαίσιο σχήματος U από τις γωνίες των πτερυγίων είναι στερεωμένο στον τοίχο. Αυτή η στερέωση λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα.
 • Και πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, αν δεν λειτουργεί με τους συνήθεις πείρους στον τοίχο; Τέτοια προβλήματα συμβαίνουν συχνά στους ιδιοκτήτες των σόμπων αερίου, όταν ο σωλήνας παρεμβαίνει με την κανονική στερέωση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακριές βίδες υδραυλικών, φουρκέτες, οι οποίες, από τη μία πλευρά, μοιάζουν με βίδα, και από την άλλη, έχετε ένα νήμα με ένα παξιμάδι. Τους απλώς βιδώνετε στον τοίχο σαν πείρους και βάζετε το σώμα της κουκούλας στην απαραίτητη εσοχή από τον τοίχο.

Τοποθετήστε την κουκούλα κοντά στον αγωγό αερίου
Εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα - διδασκαλία βίντεο:

 • Και τελικά παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα, μέσω της εξόδου ή μόνιμης σύνδεσης μέσω μιας διάταξης ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε πρώτα το μηδενισμό, θα αφαιρέσει πιθανή τάση από την περίπτωση όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν.
 • Εάν όλα λειτουργούν, μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε φρέσκο ​​αέρα ενώ μαγειρεύετε!
 • Συμπέρασμα

  Περίπου 2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση για να αποφύγετε την ανάφλεξη. Τώρα ξέρετε πώς να καθορίσετε την κουκούλα για την κουζίνα και μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες και αν δεν είστε ισχυροί σε αυτούς, καλείτε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο.

  Ταξινόμηση των νεροχύτη κουζίνας. Δύο παραδείγματα εγκατάστασης νεροχύτη στην κουζίνα με τα χέρια τους. Πρόσθετος εξοπλισμός για εγκατάσταση.

  Πώς να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα και να συνδέσετε ένα ντους με μια υψηλή παλέτα στο μπάνιο.

  Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά παράθυρα (PVC) με βίντεο. Μετρήσεις, αποσυναρμολόγηση, εγκατάσταση με τα χέρια σύμφωνα με το GOST. Πώς να ρυθμίσετε σωστά την αποστράγγιση του νερού και το περβάζι.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας;

  Είναι από εδώ, από την κουζίνα, νόστιμες μυρωδιές που διαδίδονται καθημερινά. Το μόνο κακό είναι ότι μένουν περισσότερο στο διαμέρισμα από ό, τι θέλουν. Τι μπορώ να πω για μυρωδιά και καπνό από το εμπρηστικό λάδι, ή "γεύση" του καμένου τρόφιμου.

  Αφαιρέστε γρήγορα προϊόντα καύσης, ατμού και δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα θα βοηθήσει να εξαγάγετε.

  Αν αποφασίσετε να πάρετε αυτή τη συσκευή στην κουζίνα, αλλά δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα μόνοι σας, τότε θα είναι χρήσιμες οι ακόλουθες πληροφορίες.

  Επιλέγοντας την κουκούλα, πρέπει να έχετε κατά νου τις διαστάσεις και τον εξοπλισμό της κουζίνας, για την οποία προορίζεται.

  Ένα άλλο σημείο είναι η ισχύς της μονάδας. Όσο μεγαλύτερη είναι η κουζίνα, τόσο ισχυρότερο θα είναι ο απορροφητήρας.

  Μην ξεχνάτε το εσωτερικό, η συσκευή πρέπει να ταιριάζει αρμονικά σε αυτό. Αυτό είναι εύκολο να επιτευχθεί, καθώς οι κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα χρώματα και τροποποιήσεις.

  Οι κουκούλες κουζίνας διαφέρουν στις επιλογές εγκατάστασης, κατανέμουν:

  • θόλος κουκούλες - οι πιο ισχυροί, μοιάζουν με ομπρέλα, από την οποία φεύγει ο σωλήνας.
  • κουκούλες - ο σωλήνας εξάτμισης αποσύρεται μέσα στο ντουλάπι και το ίδιο το πλαίσιο της κουκούλας μπορεί να τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του άμεσου μαγειρέματος - ιδανική λύση για μια μικρή κουζίνα.
  • επίπεδες κουκούλες - αντί του σωλήνα εξαγωγής, χρησιμοποιείται ένα φίλτρο, έτσι ώστε η συσκευή να είναι πιο συμπαγής, αλλά λιγότερο ισχυρή.

  Σε ποιο ύψος πρέπει να τοποθετηθεί η πλάκα;

  Αυτό θα εξαρτηθεί από το μοντέλο της κουκούλας που επιλέξατε.

  Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει μια εντολή στην οποία γράφεται, σε ποια απόσταση θα τοποθετηθεί η συσκευή.

  Συνήθως εγκαταστήστε την κουκούλα μεταξύ 65 και 90 εκατοστά από την πλάκα.

  Το κατώτερο όριο δεν πρέπει να ξεπεραστεί κατηγορηματικά, αφού ο ίδιος ο εκχυλιστήρας, ή μεμονωμένα μέρη του, μπορεί να αρχίσει να τήκεται.

  Ανώτερο όριο μπορεί να βελτιστοποιηθεί για την ανάπτυξή σας, ή μάλλον, κάτω από την ανάπτυξη της οικοδέσποινας, που θα μαγειρέψει.

  Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα, ανάλογα με την επιλογή που έχετε επιλέξει.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα;

  Λίγο για τις επιλογές για κουκούλες στην αγορά. Είναι:

  1. Τζάκι (τοίχος) - στερεωμένο στον τοίχο. Παρόμοια με τη συσκευή για συστήματα εξαερισμού για τζάκια.
  2. Γωνία - συμβαίνουν σπάνια στις κουζίνες, στην περίπτωση που η σόμπα βρίσκεται στη γωνία.
  3. Νησί - εγκατεστημένο σε μεγάλες κουζίνες, κυρίως σε τραπεζαρίες, όταν η σόμπα βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας. Στερεώνεται απευθείας στην οροφή.

  Αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από σμάλτο ή ανοξείδωτο χάλυβα, πολύ λιγότερο συχνά είναι ξύλινες ή πλαστικές.

  Συμβαίνει ότι ο αγωγός αέρα δεν μπορεί να μεταφερθεί, τότε μπορείτε να βάλετε μια κυκλοφοριακή εγκατάσταση, θα περάσει αέρας μέσω του φίλτρου και θα επιστρέψει πίσω στο δωμάτιο.

  Υπάρχουν επίσης θολωτές κουκούλες που λειτουργούν και στις δύο εκδόσεις.

  Για να εγκαταστήσετε μια κουκούλα, χρειάζεστε Γυρίστε στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου, συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο.

  Είναι πιθανό ότι θα πρέπει να αυξήσετε την αυλάκωση ή την καλωδίωση, οπότε είναι καλύτερο να προσελκύσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών.

  Εάν αποφασίσετε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας, τότε πρώτα εξοπλίστε την κουζίνα με έπιπλα. Και μόνο μετά από αυτό θα είναι δυνατό να εργαστεί για τη σήμανση της θέσης του καλύμματος λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της θέσης του.

  Ξεκινάμε την προετοιμασία των συνδετήρων. Θα χρειαστεί να βγείτε έξω ή να ανοίξετε τις οπές για τους πείρους. Θα βιδωθούν στα στηρίγματα, τα οποία, με τη σειρά τους, βασίζονται στη διάταξη εξάτμισης.

  Παρατηρώντας την απόλυτη στεγανότητα, χρειάζεστε συνδέστε την ειδική κουκούλα με την αυλάκωση αγωγού. Στη συνέχεια, ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συσκευής και τοποθετήστε την πάνω κουκούλα της κουκούλας.

  Δεδομένου του αρκετά μεγάλου μεγέθους και της υψηλής ισχύος αυτού του εκχυλίσματος, θα πρέπει να τοποθετηθεί ως συσκευή για μια ευρύχωρη κουζίνα, με υψηλή απόδοση των πιάτων.

  Και ξέρετε πώς να κολλήσετε σωστά ταπετσαρία βινυλίου. Λεπτομερείς οδηγίες. Συστάσεις.

  Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να κολλήσετε ταπετσαρία το χειμώνα; Η ακριβής απάντηση μπορεί να βρεθεί εδώ.

  Σχετικά με το τι ηχομόνωση για τα διαμερίσματα είναι το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://ru-remont.com/kvartira/vnutrennie-raboty/kak-sdelat-zvukoizolyatsiyu-v-kvartire.html

  Πώς να εγκαταστήσετε τον ενσωματωμένο καπό στο ντουλάπι της κουζίνας;

  Σε αντίθεση με την κουκούλα, μια χαρακτηριστική ομπρέλα που παρατηρούμε όταν μπαίνουμε στην κουζίνα, ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας.

  Θα εξετάσουμε την επιλογή εγκατάστασης χωρίς τη λειτουργία "push / pull" όπως απαιτεί περισσότερες δεξιότητες από τον καλλιτέχνη.

  Τέσσερα βήματα για την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καλύμματος:

  1. Είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το ίδιο το ντουλάπι, στο οποίο θα κατασκευαστεί η κουκούλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα, θα πρέπει να ξαναχτιστεί λίγο.

  Το κάτω μέρος του μελλοντικού ντουλάπι πρέπει να αυξηθεί, ακριβώς στο ύψος της ίδιας της κουκούλας. Στη συνέχεια, η διάταξη εξαγωγής θα συνδέεται απευθείας με αυτήν. Τα πλευρικά τοιχώματα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένα στο καπάκι της θήκης και ο πυθμένας να στερεώνεται στις βίδες του ευρώ.

 • Κάνουμε μια υποδοχή για τον αεραγωγό. Συνήθως κόβεται από πάνω με κοτσαδόρο ή πριόνι.

 • Συνδέστε το σώμα της κουκούλας. Αφαιρούμε το κάτω μέρος του κιβωτίου και μεταφέρουμε σε αυτό το διάγραμμα όλων των απαραίτητων οπών για τη στερέωση των μπουλονιών και των αυλακώσεων. Τρυπήστε και κόψτε τρύπες και τοποθετήστε την θήκη στο κάτω μέρος. Τώρα πρέπει να στερεώσετε με ασφάλεια ολόκληρη τη δομή και να την τοποθετήσετε στη θέση της.

 • Παραμένει να τεντωθεί ο αεραγωγός, να το στερεώσουμε με ασφάλεια και ερμητικά. Τραβήξτε το καλώδιο σε μια προετοιμασμένη πρίζα και ελέγξτε τη μονάδα.
 • Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα για το πώς εγκαθίσταται στην κουζίνα η ενσωματωμένη κουκούλα:

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη κουκούλα;

  Επίπεδη, ή όπως ονομάζεται επίσης, κρέμεται εξάτμιση είναι συνήθως δεν έχει αγωγό, και είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα.

  Παρεμπιπτόντως, οποιοδήποτε μοντέλο κουκούλας μπορεί να ξεκινήσει στον τρόπο ανακύκλωσης (καθαρισμός αέρα με ενσωματωμένο φίλτρο) ή στη λειτουργία εξαγωγής αέρα στον δρόμο, εξαρτάται από την επιθυμία και τις δυνατότητές σας.

  Το πολύ Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή. Η συσκευή εξάτμισης έχει μια ειδική στερέωση, χρειάζεται μόνο να μεταφέρετε το σήμα στον τοίχο, οι αποστάσεις μεταξύ των οποίων θα αντιστοιχούν στις οπές της βάσης.

  Απομένει να τρυπήσει έναν τοίχο, να σφυροκοπήσει σε πείρους και να βιδώσει τα υπόστεγα με κατσαβίδι ή κατσαβίδι. Σε αυτά ασφαλίζουμε την κουκούλα και την συνδέουμε στο ρεύμα.

  "Σπάστε το κεφάλι σας" - πώς να ζωγραφίσει μια μεταλλική πόρτα; Ας επιλέξουμε την καλύτερη επιλογή.

  Θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί ο μηχανισμός των συρόμενων εσωτερικών θυρών; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

  Πώς να εγκαταστήσετε αυλακώσεις;

  Εάν η οπή εξαερισμού βρίσκεται πάνω από την πλάκα, μπορεί να συνδεθεί με τον απορροφητήρα από ένα μικρό προσαρμογέα. Αλλά συχνά διαχωρίζονται από μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση. Στη συνέχεια θα πρέπει να καθοριστεί ειδικός αγωγός για το σχέδιο. Είναι είτε ένας λείος πλαστικός σωλήνας, είτε κυματοειδές από πλαστικό ή αλουμίνιο.

  Όλες οι αρθρώσεις και οι αρμοί λιπάνουν με αξιοπιστία το στεγανωτικό. Φαίνεται αισθητικά ευχάριστο, ώστε να μπορεί να τεθεί κάτω από το ανώτατο όριο χωρίς πρόσθετη διακόσμηση.

  Εάν είναι δυνατό να κρύψετε τον αγωγό αέρα στον τοίχο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυματοειδή, είναι φθηνότερο και πιο εύκολο στην εγκατάσταση.

  Οι προσαρμογείς δεν απαιτούνται, καθώς οι αυλακώσεις στρογγυλεύουν καλά στις γωνίες.

  Πριν από την εγκατάσταση μεγιστοποιήστε την αυλάκωση, Για τη μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία της εξάτμισης. Κατά την επιλογή της διαμέτρου του κυματοειδούς σωλήνα, καθοδηγείται από το μέγεθος πρίζα την ίδια την κουκούλα. Η κυματοειδής κασέτα στερεώνεται στην κουκούλα της κουκούλας με έναν σφιγκτήρα και στο άνοιγμα με ένα ειδικό πλέγμα.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον απορροφητήρα στον εξαερισμό;

  Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα σύστημα φυσικού αερισμού, όπου μπορείτε να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας. Στο μπάνιο και κουζίνα υπάρχουν ειδικοί, φραγμένοι εξαεριστήρες, οδηγούν στον άξονα εξαερισμού.

  Η τεχνική της σύνδεσης είναι απλή, αρκετά Αγοράστε μια ειδική ασπίδα, είναι στερεωμένο στη θέση της σχάρας εξαερισμού και έχει ήδη ένα άνοιγμα για τη στερέωση του σωλήνα.

  Είναι απλό, αλλά υπάρχει "Παγίδες". Τα παλιά πολυώροφα κτίρια δεν σχεδιάστηκαν για εγκατάσταση από τους κατοίκους των συσκευών εξάτμισης. Ως εκ τούτου, δεν παρέχονται μεμονωμένοι αεραγωγοί, καθώς υπάρχει ένας μόνο δίαυλος - ένας συλλογικός.

  Στην περίπτωση αυτή, αν οι ενοικιαστές συνδέσουν τις συσκευές εξάτμισης σε αυτό, αλλαγές στην πίεση αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

  Ως αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε αέρας, πλούσιες γεύσεις του μαγειρέματος πρέπει να συσφίγγεται μέσα τους γείτονες αεραγωγούς ή, εάν κάθε σήμερα προμηθεύουν καπό και ελέγξτε συσκευή βαλβίδας θα τροφοδοτήσει τον ανταγωνισμό.

  Υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις. Ριζική λύση - για να αλλάξετε το διαμέρισμα για τη στέγαση σε ένα νέο κτίριο, όπου υπάρχουν μεμονωμένοι αεραγωγοί.

  Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι καλέστε τον οδηγό - το ventilyatsionschika στη θέση του θα αξιολογήσει το σύστημα εξαερισμού, θα συμβουλεύσει ποιο μοντέλο (περισσότερο ή λιγότερο ισχυρή) μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς κίνδυνο για τους γείτονες, αν είναι απαραίτητο, καθαρισμό των αεραγωγών του άξονα εξαερισμού.

  Εάν το κτίριο δεν προσφέρει μια έτοιμη λύση, χρησιμοποιήστε ένα puncher. Υπολογίστε το ταξίδι του αγωγού στην κουζίνα σας και προσδιορίστε βέλτιστη τοποθεσία. Το τελειωμένο παράθυρο εξαερισμού σφραγίζεται με ένα προστατευτικό πλέγματος και βγάζουμε την αυλάκωση σε αυτό.

  Πού είναι το καλύτερο μέρος για να εγκαταστήσετε μια πρίζα;

  Σίγουρα, οι περισσότεροι αναγνώστες δεν θα έχουν μια ερώτηση - πώς να συνδέσετε την κουκούλα με την ηλεκτρική ενέργεια; Ωστόσο, ακόμη και πριν από την εγκατάσταση της κουκούλας, προετοιμάστε μια νέα έξοδο για αυτό.

  Υποδοχές είναι απαγορευμένη η εγκατάσταση κοντά στη σόμπα και κοντά στο νεροχύτη, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια ροζέτα για να κρεμάστε από κρεμαστά ντουλάπια, σε υψόμετρο περίπου δύο μέτρων.

  Αποσυνδέστε την πρίζα δεξιά ή αριστερά από το κέντρο της κουκούλας. Αν επιλέξετε διαφορετικό, πιο ανοικτό χώρο, τότε η έξοδος μπορεί να σφραγιστεί με ένα ειδικό κουτί.Μην κρύβετε την πρίζα πίσω από τις ντουλάπες τοίχου ή δυσκίνητες συσκευές!

  Για διάφορους λόγους, ενδέχεται να υπάρξουν διακυμάνσεις τάσης στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υποκίνηση ή καύση του κινητήρα της κουκούλας. Για να αποφευχθεί αυτή η βλάβη απαραιτήτως γειώστε την πρίζα κάτω από την κουκούλα.

  Πώς είναι η ζωγραφική των ξύλινων θυρών στο σπίτι.

  Διάφορες επιλογές για τη θέση του καθρέφτη στο εσωτερικό του διαδρόμου.

  Η τοποθέτηση εσωτερικών θυρών διπλού φύλλου δεν σας φαίνεται δύσκολη, αν διαβάσετε τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ.

  Συνοψίζοντας, σημειώνουμε ότι η κουκούλα στο διαμέρισμα, φυσικά, ένα χρήσιμο πράγμα. Θα διευκολύνει σημαντικά τη ζωή της οικοδέσποινας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα μόνοι σας, Αλλά αν δεν έχετε συγκεκριμένες δεξιότητες, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια επίπεδη κουκούλα.

  Σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης της κουκούλας κουζίνας στον εξαερισμό:

  ξεχάσατε να αναφέρετε δύο σημαντικά σημεία...
  βλέπε παραπάνω. Οι κουκούλες κουζίνας έχουν τους δύο πιο συνηθισμένους τρόπους σύνδεσης με έναν τοίχο. Είναι απευθείας μέσα από τις τρύπες στο φορείο στον τοίχο με βίδες (άγκυρες, βίδες, κλπ.) Και μέσω της ράβδου. Δηλαδή. τα άγκιστρα συνδέονται στον τοίχο και στο πλαίσιο του φορείου, το εργοστάσιο έκανε κανονικές τρύπες για τα άγκιστρα. Και τα δύο σχέδια έχουν ένα κοινό μειονέκτημα - την ακαμψία του συνδέσμου, μέσω του οποίου οι δονήσεις και οι θόρυβοι του κινητήρα μεταδίδονται στον τοίχο, ο οποίος παίζει το ρόλο μιας οθόνης. Για να αποφευχθεί αυτό εν μέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλύβδινο (πλέξιμο) σύρμα, ως στοιχείο σύνδεσης του τοίχου (ή της βάσης της στερέωσης) και του σχεδίου. Έτσι, μειώνοντας την περιοχή επαφής. Επιπλέον, το m / d τοίχωμα και η κουκούλα, είναι επιθυμητό να τοποθετείται αφρός πάχους 1 cm σε ολόκληρη την πίσω επιφάνεια του.
  εκτός από το σημείο. 3. Αν από την κουκούλα, υπάρχει μια δόνηση του σώματος, που μιλάει για να μην ισορροπημένη κοχλία στερεωμένο στον άξονα του κινητήρα.
  Δεν έχει σημασία, νέα ή παλιά κουκούλα. Εάν υπάρχει δόνηση, τότε είναι μια πολύ μεγάλη πηγή χαμηλής συχνότητας θορύβου. Και αν δεν απαλλαγούμε από αυτό, στο τέλος, θα προκαλέσει την αποτυχία των οδηγών ή τα έδρανα του κινητήρα, η οποία σταθερό στάτορα (που περιστρέφεται κυρίως σε αποσπάσματα). Πώς να το ξεφορτωθείτε; Δύσκολο, αλλά είναι δυνατόν, σε αυτούς που μπορούν να αφαιρέσουν το περίβλημα με κουκούλα, μάσκα και αποσυνδέστε τη βάση στήριξης κινητήρα, γυρίστε το καπό του κινητήρα για μερικά δευτερόλεπτα, οπτικά καθορίσει την τοποθεσία στον κοχλία, όπου «χτυπάει». Στην αντίθετη πλευρά, επικολλήστε ένα κομμάτι πλαστελίνης. Και πάλι, γυρίστε και πάλι να ελέγξει, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε «έρμα»... μετά από λίγο, θα αισθανθείτε τη δόνηση εξαφανιστεί ή μειωθεί. Συλλέξτε την κουκούλα και επανατοποθετήστε τη στη θέση της.

  κουκούλα θορύβου; Υπάρχουν τέσσερις λόγοι: η εργασία του ηλεκτροκινητήρα, η ροή του αέρα μέσω του αεραγωγού, ο μηχανισμός για τη στερέωση της κουκούλας, η πτερωτή του κινητήρα και η μάσκα εισαγωγής.
  1. λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα. Ένας ισχυρός κινητήρας, στην ουσία του - θορυβώδης. Μεγαλύτερο μέγεθος δρομέα και στάτορα, μεγαλύτερος άξονας D., βαρύτερος μηχανισμός.
  Προστέθηκε σε αυτήν την άκαμπτη προσάρτηση των κουκούλες υποπλαίσιο έχει ένα γενικά κλειστό πλαίσιο περιβλήματος παίζει ένα αντηχείο θόρυβο ρόλο.
  Για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα, είναι σχεδόν αδύνατο, χωρίς να μετακινήσετε το ηλεκτρικό κινητήρα έξω από την κουζίνα, εάν πρόκειται για κουκούλα κουζίνας. Ή επιλέγοντας μια κουκούλα με λιγότερο θορυβώδη μηχανή, αλλά συνήθως πιο ακριβή.
  2. ροή αέρα μέσω του αγωγού. Κατά την εγκατάσταση χρησιμοποιούνται συνήθως μεταλλικές ή πλαστικές πτυχώσεις. Αλλά το κυματοειδές δομή - ένα σύνολο «προεξοχών», «φυσούνας», στο εσωτερικό του αγωγού. Και με την κίνηση του αέρα, κάθε ένα από αυτά δημιουργεί θόρυβο, ειδικά στις στροφές και τις στροφές. Ακριβώς στην κατασκευή αεραγωγών, χρησιμοποιήστε χειρονομίες που στοιβάζονται επικάλυψη με την απλή εισαγωγή ενός σωλήνα στο άλλο. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα σημεία στερέωσης του αγωγού στη βάση - σκληρό (βίδες σύσφιξης διαμέσου του τοιχώματος) και να απομακρύνονται επαρκώς από το άλλο. Αυτό δημιουργεί δονήσεις που μεταδίδονται στην βάση (για παράδειγμα τοίχο ή οροφή), και η ακαμψία της δομής στήριξης χωρίς απορροφά και όλα δόνηση κύματος επιστρέφεται στην επιφάνεια αγωγού, ως μέρος του ηχητικού φάσματος των ηχητικών κυμάτων.
  Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη στερέωση του αεραγωγού, στο στήριγμα, μέσω ελαστικών διαχωριστικών ή δομής ανάρτησης. Επίσης, απαιτούνται 2-3 σημεία στερέωσης ανά μέτρο μήκους αγωγού. Αποκλείστε την αυλάκωση. Χρησιμοποιήστε πλαστικούς αγωγούς, έχοντας σήμερα κάθε είδους διασταυρώσεις και μεταβάσεις. Ο κυματοειδής σωλήνας συνιστάται να χρησιμοποιείται εκτός των χώρων, με έναν μακρύ αεραγωγό ή έναν χώρο που δεν είναι κατάλληλος για στερέωση. Το Gofra θα παίξει το ρόλο του αποσβεστήρα θορύβου. Δεν είναι ασήμαντο, να διατηρηθεί η διάμετρος του αγωγού καθ 'όλο το μήκος. Σε καμία περίπτωση, χωρίς μείωση του τμήματος. Οποιαδήποτε γωνία ή σύνδεση αγωγού είναι + σε πρόσθετο θόρυβο. Μια πιο δαπανηρή μέθοδος είναι η εξωτερική επεξεργασία του αεραγωγού, ηχομονωτικά υλικά.
  3. πτερύγιο κινητήρα και γρίλια εισαγωγής. Στα περισσότερα σχέδια του καλύμματος χρησιμοποιείται ένας κινητήρας με περιστρεφόμενο στάτορα. Το σώμα, το οποίο είναι στερεωμένο σε μια σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται ο αέρας.
  Lattice - παιχνίδια, κυρίως ρόλο, ασφάλεια. Τι δεν θα μπορούσε να πάρει ένα αντικείμενο έξω (αν και δεν άκουσα ιστορίες τέτοιων περιπτώσεων). Αλλά το πλέγμα είναι ένα κόσκινο, δεν είναι σημαντικό - μεγάλο ή μικρό, αλλά κάθε κελί του, παράγει έναν ήχο, όταν ο αέρας κινείται. Ακριβώς όπως και ο ίδιος ο περιστρεφόμενος αγωγός εισαγωγής αέρα, αυτό το κενό είναι πηγή θορυβώδους θορύβου.
  Για να απαλλαγούμε από αυτούς τους ήχους, σε επίπεδο νοικοκυριού, είναι πρακτικά αδύνατο, χωρίς να αλλάξουμε τον σχεδιασμό της βάσης του κινητήρα. Αλλά, αν είναι επιθυμητό, ​​είναι δυνατόν.

  Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό: ένας οδηγός εργασίας

  Η τέλεια σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό θα διασφαλίσει την πλήρη αποστράγγιση των πτητικών ουσιών που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Δεν είναι όλοι ευχάριστοι και χρήσιμοι, πολλοί είναι τοξικοί και έχουν αρνητική επίδραση στην αίσθηση της όσφρησης. Πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα εξολκέα με την απομάκρυνσή τους και κανείς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

  Επιθυμώντας να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα, σας προσφέρουμε να διαβάσετε ένα πολύ χρήσιμο άρθρο. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό τύπο συσκευής και να εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης χωρίς σφάλμα. Οι πληροφορίες μας θα είναι χρήσιμες όχι μόνο σε ανεξάρτητους δασκάλους, αλλά και σε όσους θέλουν να ελέγξουν τους μισθωμένους εργαζόμενους.

  Ο συντάκτης του άρθρου περιγράφει λεπτομερώς τις ποικιλίες των κουζινών κουζίνας, επιλογές τοποθέτησης για διάφορες δομές. Η διαδικασία σύνδεσης της συσκευής εξάτμισης με τον εξαερισμό είναι απολύτως αποσυναρμολογημένη. Ως εξαιρετικό ενημερωτικό συμπλήρωμα στο κείμενο, χρησιμοποιούνται φωτογραφικές επιλογές και οδηγίες βίντεο.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Για να βελτιώσετε το μικροκλίμα και να απαλλαγείτε από το δωμάτιο από τις μυρωδιές, οι αιθάλες και οι καπνοί χρησιμοποιούσαν κουκούλα κουζίνας. Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, μπορεί να αφαιρέσει τον αέρα εξαγωγής, να τον καθαρίσει ή να λειτουργήσει εναλλάξ σε κάθε μία από αυτές τις δύο λειτουργίες.

  Στην πρώτη περίπτωση, ο εξοπλισμός εκκενώνει τις μάζες του αέρα από το δωμάτιο στην ατμόσφαιρα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό σωλήνα - αγωγό αέρα.

  Τα μοντέλα του δεύτερου τύπου επανακυκλοφορούν. Για την πλήρη λειτουργία τους, δεν θα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού.

  Χρειάζονται ενέργεια για να τραβούν τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος, για παράδειγμα, συσσωρεύεται πάνω σε ένα τηγάνι, τηγανίζοντας τις πατάτες. Μέσα στη συσκευή υπάρχουν σωματίδια λίπους, αιθάλης και μυρωδιά του φαγητού.

  Ο πρώτος που παίρνει τον εαυτό σας είναι η επίδραση του φίλτρου λίπους, έρχεται στη συνέχεια η στροφή του φίλτρου άνθρακα. Είναι αυτός που απορροφά όλες τις ακαθαρσίες και δίνει τον καθαρό αέρα πίσω στο δωμάτιο, απελευθερώνοντάς τον μέσα από τις μικρές τρύπες που υπάρχουν στο σώμα.

  Ο τρίτος τύπος είναι τα συνδυασμένα μοντέλα. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε λειτουργία βρύσης όσο και σε κατάσταση καθαρισμού. Στην πρώτη περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του κουζινέτα θα χρειαστεί τη σύνδεσή του με τον εξαερισμό. Και στη δεύτερη - εγκατάσταση του φίλτρου καθαρισμού.

  Επιλέξτε τη σωστή επιλογή για χρήση. Και ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής, οι ρυθμίσεις της ενδέχεται να διαφέρουν.

  Για παράδειγμα, για τους εκχυλιστές με καθεστώς καθαρισμού από την LEX, ο κατασκευαστής συνιστά την πρώτη εγκατάσταση φίλτρων άνθρακα. Στη συνέχεια, πάρτε τα βύσματα που συνοδεύουν τον εξοπλισμό εξαγωγής και κλείστε το πλευρικό και το πάνω άνοιγμα, το οποίο προορίζεται για σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.

  Εκτός από την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες διαφέρουν στην επιλογή εγκατάστασης - μπορούν να ενσωματωθούν και να ανοίξουν.

  Και όλοι διαφέρουν με τη μορφή στην οποία εξαρτάται η πιθανή θέση του εξοπλισμού εξάτμισης.

  Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

  Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

  Περιεχόμενα:

  Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

  Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

  • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
  • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

  Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

  Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

  Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

  • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
  • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
  • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
  • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
  • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

  Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

  Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

  Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

  Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

  Κατανάλωση ισχύος

  • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
  • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
  • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

  Τρόποι λειτουργίας

  • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

  Επίπεδο θορύβου

  • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
  • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

  Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

  Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

  • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

  Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

  • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
  • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
  • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
  • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
  • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

  Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

  • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

  Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

  • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
  • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
  • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
  • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

  • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

  Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

  • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
  • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
  • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

  • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
  • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
  • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
  • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
  • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
  • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
  • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

  Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

  • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

  Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

  • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
  • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
  • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

  Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

  • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
  • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

  Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

  Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

  Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

  • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
  • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
  • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
  • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

  Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.

  Οδηγίες για την τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας

  Τοποθετήστε την κουκούλα με τα χέρια σας - η εργασία είναι αρκετά εφικτή για τον αρχηγό του σπιτιού ακόμα και στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η σχεδίαση της κουζίνας. Η κύρια προϋπόθεση είναι η αξιόπιστη γείωση και ο μηδενισμός της συσκευής (σύνδεση μεταλλικών εξαρτημάτων με το "νεκρό" ουδέτερο). Εκ των προτέρων είναι επίσης απαραίτητο να καθοριστεί η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου κουκούλας.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα

  Κατά την αγορά μιας συσκευής, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της κουζίνας και του εξοπλισμού για τον οποίο προορίζεται. Το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από την επιφάνεια της πλάκας.

  Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι η ισχύς της συσκευής. Για μια μικρή κουζίνα, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή μέσης ισχύος, και για τις μεγάλες κουζίνες, οι ισχυρές μονάδες είναι κατάλληλες.

  Πρέπει να δοθεί προσοχή στη συμμόρφωση του σχεδιασμού του καλύμματος προς το εσωτερικό: θα πρέπει να ταιριάζει αρμονικά σε αυτό. Με το σημερινό εύρος επιλογής των μοντέλων, αυτό δεν είναι δύσκολο.

  Σύμφωνα με τις επιλογές εγκατάστασης, οι συσκευές χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

  • Ο θόλος είναι ο πιο ισχυρός, μοιάζει με μια ομπρέλα με ένα σωλήνα από αυτό.
  • Ενσωματωμένο - ο σωλήνας εξάτμισης αυτού του μοντέλου ανασύρεται στο περίβλημα, ενώ το ίδιο το πλαίσιο αποσύρεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτή η επιλογή είναι μια εξαιρετική λύση για μια μικρή κουζίνα.
  • Flat - ο σωλήνας εξάτμισης αντικαθιστά το φίλτρο, οπότε η συσκευή είναι πιο συμπαγής, αλλά έχει μικρή χωρητικότητα.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή κουκούλες, δείτε αυτό το υλικό.

  Υπολογισμός του ύψους της κουκούλας

  Το ύψος καθορίζεται ανάλογα με το μοντέλο που επιλέξατε. Η συσκευή συνοδεύεται από μια οδηγία που υποδεικνύει την απόσταση στην οποία πρόκειται να τοποθετηθεί η συσκευή. Κατά κανόνα, η εγκατάσταση είναι περίπου 65-90 cm από την πλάκα. Η υπέρβαση του κάτω ορίου είναι απαράδεκτη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε τήξη της κουκούλας ή των επιμέρους τμημάτων της. Όσον αφορά το ανώτερο όριο, μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με την ανάπτυξή του.

  Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική πλάκα, το κατώφλι είναι χαμηλότερο (είναι 65-70 cm), και στην περίπτωση μιας κουζίνας αερίου το κατώφλι είναι υψηλότερο - από 75 έως 90 cm.

  Επιλογές θόλου θόλου και διαδικασία εγκατάστασης

  Τα όργανα του τύπου θόλου είναι:

  • Τοίχος (τζάκι) - η στερέωση τους γίνεται στην επιφάνεια του τοίχου. Η συσκευή θυμίζει συστήματα εξαερισμού σχεδιασμένα για τζάκια.
  • Γωνιακή - χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις, με τη θέση της πλάκας στη γωνία.
  • Island - η εγκατάσταση τους είναι κατάλληλη για μεγάλες κουζίνες, ιδιαίτερα - σε τραπεζαρίες, όπου η σόμπα βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες είναι στερεωμένες απευθείας στην οροφή.

  Το υλικό για την κατασκευή κουκούλες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι από ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα, μερικές φορές υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα από πλαστικό ή ξύλο. Οι κουκούλες θόλου λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Κατά την εγκατάσταση του αεραγωγού που φεύγει από το δρόμο ή στο σύστημα εξαερισμού, η λειτουργία της συσκευής είναι να αφαιρέσει αέρα από το δωμάτιο.

  Εάν δεν είναι δυνατή η αφαίρεση του αγωγού, συνιστάται η τοποθέτηση ενός συστήματος κυκλοφορίας, το οποίο περνάει αέρα μέσω του φίλτρου και το επιστρέφει στο δωμάτιο. Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο λειτουργίες.

  • Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα, είναι απαραίτητο να φέρετε την αυλάκωση στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού και να συνδεθείτε με την τροφοδοσία. Μερικές φορές υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί η καλωδίωση ή η αυλάκωση.
  • Εάν εκτελείτε ανεξάρτητα την εργασία πριν ξεκινήσει, πρέπει να ολοκληρώσετε τον εξοπλισμό κουζίνας με έπιπλα. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε στη διάταξη της συσκευής με το συνιστώμενο ύψος.
  • Για να στερεώσετε την κουκούλα, είναι απαραίτητο να ανοίξετε ή να ανοίξετε τρύπες για γόμφους. Τα μπουλόνια στερεώνονται σε αυτά με μπουλόνια. Βάζουν στη βάση της κουκούλας.
  • Ειδικός εξαεριστήρας συνδέεται με την αυλάκωση του αγωγού αέρα με την τήρηση της μέγιστης στεγανότητας.
  • Η συσκευή ελέγχεται για λειτουργικότητα, μετά την οποία τοποθετείται το άνω περίβλημα.

  Εγκατάσταση του ενσωματωμένου μοντέλου

  Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας πραγματοποιείται μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση του πλαισίου εξάτμισης στον αποσπώμενο μηχανισμό, καθιστώντας τη συσκευή εντελώς κρυμμένη, αλλά αυτή η εργασία απαιτεί ορισμένες δεξιότητες και κάποια επαγγελματική κατάρτιση.

  Η δυνατότητα τοποθέτησης χωρίς push-pull-out είναι πιο απλοϊκή. Για να το εφαρμόσετε, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συναρμολογήσετε ένα ντουλάπι στο οποίο θα βρίσκεται η κουκούλα. Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον, αν και θα πρέπει να ξαναχτιστεί λίγο. Κατά την κατασκευή και την εγκατάσταση του ντουλαπιού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της κουζίνας και το επίπεδο της θέσης της κουκούλας.
  • Το κάτω μέρος του σχεδιαζόμενου ντουλαπιού ανέρχεται στο ύψος της ίδιας της συσκευής. Στο μέλλον, η κουκούλα πρέπει να συνδέεται με αυτό το κατώτατο σημείο. Μια ισχυρή στερέωση των πλευρικών τοιχωμάτων στο καπάκι του ντουλαπιού γίνεται, ο πυθμένας στερεώνεται με κοχλίες Euro.
  • Η παραπάνω είναι μια υποδοχή για τον αγωγό. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χορτοκοπτικό ή ένα παζλ.
  • Η κουκούλα είναι σταθερή. Ο πυθμένας του ντουλαπιού πρέπει να αφαιρεθεί και να μεταφερθεί στην επιφάνεια του ένα σχέδιο των οπών που απαιτούνται για τις πτυχώσεις και τα μπουλόνια στερέωσης.
  • Μετά από τρύπες και οπές κοπής, το σώμα είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να στερεώσετε σταθερά ολόκληρη τη δομή και να την εγκαταστήσετε στην αρχική της θέση.
  • Το τελευταίο βήμα είναι η τράβηξη του αγωγού αέρα και η σφράγιση σφιχτά. Το καλώδιο τραβιέται σε μια προετοιμασμένη έξοδο, μετά την οποία μπορεί να ελεγχθεί η συσκευή.

  Με παρόμοιο τρόπο, το τηλεσκοπικό καπό είναι εγκατεστημένο: στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο ενσωματωμένο μοντέλο, το οποίο έχει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά (δεν ισχύουν για την εγκατάσταση).

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη κουκούλα

  Τα επίπεδη (κρεμαστά) μοντέλα, κατά κανόνα, δεν διαθέτουν αεραγωγό. Είναι εξοπλισμένα με φίλτρο καθαρισμού αέρα. Οποιοδήποτε είδος εξολκέα μπορεί να ξεκινήσει στον τρόπο ανακύκλωσης (καθαρισμός αέρα με τη βοήθεια ενσωματωμένου φίλτρου) ή στη λειτουργία εξαγωγής αέρα στο δρόμο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

  Η διαδικασία τοποθέτησης του μοντέλου εξάτμισης δεν είναι δύσκολη. Η συσκευή έχει μια ειδική στερέωση - παραμένει μόνο για τη μεταφορά των σημάτων στην επιφάνεια του τοίχου. Η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να αντιστοιχεί στις οπές στο στήριγμα. Αφού τρυπήσατε τον τοίχο, είναι απαραίτητο να σφυριάσετε στα πείρους και να στερεώσετε τα τέντες με κατσαβίδι ή κατσαβίδι. Η κουκούλα είναι προσαρτημένη σε αυτά, μετά την οποία γίνεται η σύνδεση στο δίκτυο.

  Εγκατάσταση της κυματοειδούς κουκούλας

  • Στην περίπτωση της θέσης της οπής εξαερισμού πάνω από την πλάκα, η σύνδεσή της με τον απορροφητήρα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα μικρό προσαρμογέα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις διαχωρίζονται από μεγάλη απόσταση. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε έναν ειδικό αγωγό για την κουκούλα, ο οποίος είναι ένας λείος πλαστικός σωλήνας ή ένα κυματοειδές πλαστικό ή αλουμίνιο.
  • Όταν επιλέγετε έναν ομαλό στρογγυλό ή τετράγωνο σωλήνα, απαιτείται πρόσθετη απόκτηση των συνδετικών ποδιών για να παρακάμψετε τις γωνίες. Επιπλέον, χρειάζεστε δύο προσαρμογείς: ο ένας χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση στην κουκούλα, ο δεύτερος για τον εξαερισμό.
  • Οι αρθρώσεις και οι αρθρώσεις απλώνονται προσεκτικά με ένα σφραγιστικό.
  • Αν ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί σε ένα ντουλάπι τοίχου, συνιστάται η χρήση αυλακώσεων: θα κοστίσει λιγότερο και είναι πολύ πιο εύκολο να το τοποθετήσετε. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης προσαρμογέων: οι αυλακώσεις στρογγυλεύουν τέλεια στις γωνίες.
  • Πριν από την εγκατάσταση, οι αυλακώσεις θα πρέπει να τεντωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο: αυτό θα μειώσει σημαντικά τον θόρυβο που παράγεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας.
  • Κατά την επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τις παραμέτρους της εξόδου εξαγωγής του απορροφητήρα.
  • Η στερέωση των αυλακώσεων στο σωλήνα εξαγωγής γίνεται με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα και στην οπή εξαερισμού - χρησιμοποιώντας μια ειδική σχάρα.

  Καθώς ο αέρας συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου στον αέρα, ο οποίος εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση του αέρα, πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ή να αντικαθίσταται με έναν καινούργιο.

  Σύνδεση στον εξαερισμό

  Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα σύστημα φυσικού αερισμού, στο οποίο είναι δυνατή η σύνδεση της κουκούλας κουζίνας.

  Οι εργασίες στη σύνδεση είναι απλές. Θα χρειαστεί μια ειδική θωράκιση, εξοπλισμένη με μια οπή για τη στερέωση του σωλήνα, η οποία είναι στερεωμένη στη θέση του εξαερισμού εξαερισμού της γρίλιας.

  Το πρόβλημα μπορεί να είναι το εξής: σε παλιές πολυώροφες κατοικίες δεν υπάρχει πρόβλεψη για την εγκατάσταση συσκευών εξάτμισης. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχουν ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού: υπάρχει ένα κοινό κανάλι. Όταν συνδέετε τις κουκούλες στο σύστημα εξαερισμού, αλλάζει η πίεση του αέρα. Ως αποτέλεσμα, οι οσμές εισέρχονται στις οπές εξαερισμού των γειτονικών διαμερισμάτων ή (με την εγκατάσταση της συσκευής εξαγωγής και της βαλβίδας ελέγχου), οι συσκευές ανταγωνίζονται στην ισχύ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν διάφορες λύσεις:

  • Μια ριζική λύση είναι η αλλαγή της στέγασης. Στα νέα κτίρια υπάρχουν μεμονωμένα κανάλια αερισμού.
  • Μπορείτε να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικού εξαερισμού που θα αξιολογήσει την κατάσταση του εξαερισμού και θα σας δώσει συμβουλές για την επιλογή ενός μοντέλου που μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς να βλάψει τους γείτονες. Εάν είναι απαραίτητο, ο αναπνευστήρας θα καθαρίσει τους αγωγούς του ορυχείου.
  • Η τέλεια λύση είναι να αγοράσετε μια μονάδα ανακύκλωσης.
  • Είναι επίσης δυνατή η δημιουργία ενός μεμονωμένου συστήματος εξαερισμού, στο οποίο είναι διατεταγμένο ένα άνοιγμα αερισμού ή ένα μικρό παράθυρο που οδηγεί στον δρόμο. Μια γροθιά χρησιμοποιείται για εργασία. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την πορεία του αεραγωγού στην κουζίνα και να προσδιορίσετε το καταλληλότερο μέρος. Το τελικό παράθυρο είναι κλειστό με ασπίδα πλέγματος. Το Gofra εμφανίζεται σε αυτό.

  Επιλογή της θέσης για την έξοδο αναρρόφησης

  Η προετοιμασία μιας νέας έξοδοι αναρρόφησης πρέπει να γίνει πριν την εκκίνηση της εγκατάστασης. Όταν επιλέγετε μια πρίζα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα μοντέλα συσκευών εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με σύρματα τριών συρμάτων.

  Απαγορεύεται η εγκατάσταση της πρίζας κοντά στον νεροχύτη και κοντά στη σόμπα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το εγκαταστήσετε πάνω από τα κρεμαστά ντουλάπια - περίπου σε ύψος 2 μέτρων. Η έξοδος πρέπει να μετακινηθεί προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά του κέντρου της κουκούλας. Αν επιλέξετε μια πιο ανοικτή θέση, μπορείτε να zadekorirovat έξοδο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουτί. Μην το κρύβετε πίσω από ογκώδεις συσκευές ή κρεμασμένα ντουλάπια.

  Μερικές φορές στα σπίτια υπάρχουν ταλαντώσεις τάσης, με αποτέλεσμα ο κινητήρας εξατμίσεως να μπορεί να καεί ή να καταστραφεί σε κάποιο βαθμό. Για να αποφύγετε αυτό, γειώστε την πρίζα.