Πώς να επιλέξετε μια μάσκα εξαερισμού;

Εάν δεν γνωρίζετε τη σήμανση ή ακόμα και το είδος των γρίλιων για τις οποίες πρέπει να τοποθετήσετε μια παραγγελία, θα πρέπει να βρείτε απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις:

 1. Πού θα τοποθετηθεί η σχάρα εξαερισμού, έξω από το κτίριο ή μέσα στο δωμάτιο;
 2. Πού θα τοποθετηθεί η σχάρα αερισμού, στην οροφή, στον τοίχο, στο δάπεδο, στον αεραγωγό;
 3. Το μέγεθος του ανοίγματος κατασκευής, στο οποίο σχεδιάζεται η εγκατάσταση μιας σχάρας εξαερισμού;
 4. Το πλέγμα θα τοποθετηθεί πάνω στο άνοιγμα (όπως μια εικόνα ή ένας καθρέφτης) ή θα εισαχθεί στο άνοιγμα;
 5. Θα είναι η σχάρα εξαερισμού ρυθμιζόμενη ή μη ρυθμισμένη;
 6. Ποιο χρώμα χρειάζεται να βάψετε τη μάσκα εξαερισμού; (το προεπιλεγμένο χρώμα είναι λευκό)
  Απαντώντας σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, θα είναι δυνατό να επιλέξετε μια κατάλληλη μάσκα εξαερισμού.

Γρίλια εξαερισμού: τύποι, χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε σωστά και να τοποθετήσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Ο καθαρός και καθαρός αέρας, ο οποίος θα ενημερώνεται συνεχώς, είναι η εγγύηση ενός ιδανικού μικροκλίματος. Η δημιουργία του θα έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.

Τι είναι και γιατί χρειάζονται;

Η σχάρα αερισμού είναι μια ειδική συσκευή που είναι εγκατεστημένη σε συστήματα εξαερισμού για τη ρύθμιση της ροής του αέρα από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Το πλέγμα έχει ρυθμιστεί για:

 • εξαερισμό σε όλους τους χώρους οποιασδήποτε δομής.
 • ότι το κτίριο θα πληρούσε όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας - σε περίπτωση πυρκαγιάς, ψηλές σχάρες με πλέγμα θα τραβήξουν γρήγορα τον καπνό από τη δομή και θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο δηλητηρίασης από προϊόντα καύσης.
 • δημιουργία του καλύτερου μικροκλίματος σε όλους τους χώρους του σπιτιού ή του γραφείου.
 • προστασία του άξονα εξαερισμού από μικρά τρωκτικά και εμφάνιση σε αυτό όλων των ειδών απορριμμάτων και συντριμμιών.
 • να απαλλαγούμε από διάφορες ξένες μυρωδιές, αναθυμιάσεις, ζεστό αέρα.
 • η αρχική διακόσμηση των προσόψεων των κτιρίων.
 • ενίσχυση της έλξης αέρα σε όλο το σύστημα εξαερισμού.
 • απλοποιώντας τη διαδικασία διατήρησης της ιδανικής καθαριότητας μέσα στο ορυχείο.

Τοποθετημένο με ακρίβεια στην κουκούλα, αυτό το προϊόν θα διακοσμήσει το βλέμμα του δωματίου από μέσα, και μια κομψή κουκούλα για τέντωμα οροφής ή ένα προϊόν τύπου κουλοχέρη θα το κάνει ενδιαφέρον να χτυπήσει την εσωτερική λύση μέσα στο δωμάτιο. Μέσω γρίλιες αερισμού για χρήση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι πολύ δημιουργικοί για να διακοσμήσει την πρόσοψη του κάθε κτιρίου διακόσμηση, πρωτότυπο συμπλήρωμα και να κάνει ένα πραγματικά ασυνήθιστο. Σήμερα στην αγορά κατασκευών μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους αυτών των γενικών κατασκευών εξαερισμού για κάθε γούστο.

Όταν αγοράζετε ένα προϊόν, βεβαιωθείτε ότι πληροί τα πρότυπα παραγωγής σύμφωνα με την GOST και επομένως είναι απολύτως ασφαλές για το σπίτι σας.

Ποικιλίες

Ανάλογα με τη θέση τους, τα σχάρες έχουν την ακόλουθη ταξινόμηση.

Εξωτερική εμφάνιση

Η εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων πραγματοποιείται από την πλευρά του δρόμου. Λόγω της χρήσης τους, μπορούν να παρεμποδιστούν διάφοροι τύποι βροχοπτώσεων, μικρά πουλιά, σκόνη και τα παρόμοια να εισέλθουν σε ανοικτούς αγωγούς. Αυτά τα σχάρες στο σχεδιασμό τους έχουν μερικές φορές ένα πλέγμα, και είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το προφίλ συμπληρώνεται απλά με ειδικά blinds με τρύπες που γίνονται υπό δεδομένη γωνία.

Εσωτερική

Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι συχνά κατασκευασμένος από ξύλο ή πλαστικό, επειδή δεν θα εκτεθεί στην εισβολή μικρών τρωκτικών και την επίδραση ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων. Ο σχεδιασμός τέτοιων πλεγμάτων έχει συχνά ένα ενδιαφέρον σχέδιο που βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του δωματίου. Αυτό το μοντέλο συμπληρώνεται επίσης από περσίδες που θα καθοδηγούν τη ροή καθαρού αέρα και θα ρυθμίζουν τη δύναμή τους.

Σε αυτή την κατηγορία, μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε κιτρίσματα τύπου convective. Η κύρια διαφορά τους από τα άλλα είδη προϊόντων βρίσκεται στην ασήμαντη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις πλάκες τους. Αυτό κάνει τον σχεδιασμό τους πιο πρωτότυπο. Τα προϊόντα μεταφοράς είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και τα ελάσματα είναι λυγισμένα υπό γωνία 45 μοιρών.

Εισερχόμενα

Για να αέρια μάζα από ένα δωμάτιο χωρίς παρεμβολή πέρασε σε άλλο, εφευρέθηκε το σχιστόλιθο. Για να αποφευχθεί η αποτυχία μόνωσης, το προϊόν έχει περσίδες, οι πλάκες των οποίων επικαλύπτονται το ένα το άλλο. Έτσι, χωρίς να διαταραχθεί η κατεύθυνση της ροής του αέρα στα δωμάτια, είναι εύκολο να διατηρηθεί η μόνωση. Τα εξωτερικά σχέδια διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, συνήθως εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού από τον οποίο κατασκευάζονται, καθώς και από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Εξετάστε την ταξινόμηση των προϊόντων με τον τρόπο λειτουργίας.

Ρυθμιζόμενος τύπος

Τέτοια σχέδια έχουν κινούμενα παντζούρια τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ελέγχουν την κίνηση των ροών μάζας αέρα. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη κάθαρση μεταξύ των τυφλών τυφλών. Το κύριο πλεονέκτημα - η δυνατότητα να προσαρμόσετε μεμονωμένα τις πιο άνετες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού ροή αέρα.

Μη ρυθμισμένος τύπος

Αυτό είναι το απλούστερο είδος προϊόντων. Έχουν επίσης κιγκλιδώματα, αλλά δεν θα κινηθούν. Εάν βάζετε μια τέτοια συσκευή στο σπίτι σας, τότε δεν θα είστε σε θέση να ελέγξετε τον αέρα, ο οποίος διεισδύει στο κτίριο και τον αφήνει.

Αδράνεια

Έχουν κινητές περσίδες τυφλών, λόγω των οποίων το ίδιο το προϊόν κλείνει ή ανοίγει τον εξαερισμό. Εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ταχύτητα του εισερχόμενου αέρα. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι συσκευές λειτουργούν μόνο σε μία κατεύθυνση και χρησιμοποιούνται μόνο για την απομάκρυνση βρώμικου αέρα από το δωμάτιο.

Το πλέγμα με μια βαλβίδα για τη δημιουργία ενός φυσικού τύπου αερισμού είναι σε ζήτηση όχι λιγότερο από άλλους τύπους αυτών των προϊόντων. Η παρουσία της βαλβίδας σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή των αέριων μαζών μειώνοντας ή αυξάνοντας το μέγεθος του τμήματος ροής. Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται συχνότερα σε κουζίνες, μπάνια και τουαλέτες. Εάν το σύστημα δεν λειτουργεί, η βαλβίδα δεν επιτρέπει στα έντομα, τη σκόνη ή άλλα σωματίδια, όπως κάτω, να εισέλθουν στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο σύστημα εξάτμισης είναι απλά απαραίτητο στις κρύες εποχές του έτους, όταν η εγκατεστημένη βαλβίδα δεν επιτρέπει στον ψυχρό αέρα να εισέλθει στην κατοικία.

Οι συσκευές υποδοχής (τύπος οροφής) επιλέγονται για υψηλής ποιότητας διανομή αέρα σε χώρους με εμπορικές ή βιομηχανικές δραστηριότητες και με συμβατικές οροφές. Το θετικό είναι ότι η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται με ελάχιστη ζημιά στο υπάρχον εσωτερικό ντεκόρ. Και λόγω του μικρού μεγέθους, οι συσκευές θα είναι αόρατες στο εξωτερικό μάτι.

Στα καταστήματα κατασκευής μπορεί να βρεθεί και τρίψιμο εξαερισμού για τα πατώματα. Στο σύστημα εξαερισμού, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά, καθώς καλύπτουν μόνο θερμαντικά σώματα ή μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί στα δάπεδα. Πολύ σπάνια οι αεραγωγοί περνούν κάτω από το πάτωμα, αλλά αυτά τα πλέγματα που τα καλύπτουν μπορούν πραγματικά να θεωρηθούν δάπεδο και αερισμός. Αυτά τα μοντέλα παράγονται συχνότερα από μέταλλο, λιγότερο συχνά - από συμπαγές ξύλο, καθώς τα φορτία σε αυτά θα είναι πιο σημαντικά από ότι με άλλα είδη συσκευών.

Ένας άλλος από τους δημοφιλείς τύπους υπαίθριων προϊόντων για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού είναι η δομή του αέρος. Είναι τοποθετημένα σε σοφίτες των κτιρίων για να αερίζουν χώρο κάτω από την οροφή. Παράγεται από μέταλλο ή από κλιματικά ανθεκτικό πλαστικό, το οποίο δεν φοβάται υψηλή και χαμηλή θερμοκρασία, υπεριώδη ακτινοβολία. Τα επικεφαλής προϊόντα και οι διατάξεις ανοίγματος (σε μεντεσέδες) επιτρέπουν την πρόσβαση στον αγωγό εξαερισμού. Αυτή η δυνατότητα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αγωγό, αφαιρώντας τη σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες εάν είναι απαραίτητο. Επίσης στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ποιοτικά προϊόντα με φίλτρο και μάνδαλα (για τζάκια).

Τα σχάρες διαφέρουν στους τύπους σχισμών - από την διάτρητη επιφάνεια έως τις εντελώς δυσδιάκριτες τρύπες, από τα ρολά πρωτοτύπων έως τις σχεδιαστικές λύσεις με ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Μορφές και μεγέθη

Οι σύγχρονες μάσκες εξαερισμού έχουν ένα διαφορετικό, μερικές φορές το πιο αδιανόητο σχήμα, το οποίο είναι πολύ βολικό για όσους πρέπει να παραλάβουν ένα προϊόν για ένα συγκεκριμένο τύπο εσωτερικού σχεδιασμού.

Στα καταστήματα θα σας προσφέρουμε μια τεράστια γκάμα πλεγμάτων με διάφορα σχήματα, μεταξύ των οποίων:

 • Πολυγωνικά (υπάρχουν ακόμα έξι και οκταγωνικά).
 • οβάλ?
 • τετράγωνο και ρομβοειδές.
 • ορθογώνιο;
 • στρογγυλή.

Τα πλέγματα εξαερισμού με τη μορφή τετραγώνου και ορθογωνίου είναι πιο απαιτητικά, καθώς επιτρέπουν την ορθολογική χρήση του χώρου των τοίχων. Μέσα από αυτά, θα δημιουργηθεί μια ροή στροβίλου, η οποία θα βοηθήσει να διαταράξει την κίνηση του αέρα που δεν είναι καθαρή.

Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε προϊόντα με τις παραμέτρους 15x15 cm, 24x24 cm, 37,5x37,5 και περισσότερο.

Υπάρχουν συνιστώμενοι περιορισμοί μεγέθους, ανάλογα με τον τύπο του πλέγματος:

 • συνηθισμένες εξωτερικές γρίλιες - 150x300 cm.
 • ενισχυμένες εξωτερικές γρίλιες - 250x300 cm.
 • ενισχυμένες γρίλιες με κοίλες επιφάνειες - 300x300 cm.

Υλικά και χρώματα

Γαλλικά πλέγματα εξαερισμού

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 10 χρόνια?
 • εξαιρετική δύναμη.
 • αντοχή σε σοβαρές επιπτώσεις.

Τέτοια lattices μπορεί να αρχίσει να σκουριάζει πολύ νωρίτερα από τη διάρκεια ζωής σε 10 χρόνια θα λήξει. Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα αυτών των στοιχείων εξαερισμού είναι η πολύπλοκη εγκατάσταση και το σημαντικό βάρος.

Αλουμινένια σχάρες

Έχουν πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

 • αρκετά ελαφρύ και με κάποιο τρόπο ισχυρό, αν και πιο εύθραυστο από τα προϊόντα χάλυβα ·
 • Μη σκουριάζετε.
 • Μην φοβάστε τη διαφορά θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • είναι ανθεκτικά σε διαφορετικές επιπτώσεις.
 • άξιος εμφάνισης.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • είναι φθηνές?
 • χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες.

Το μειονέκτημα είναι ότι είναι αδύνατο να συνδυαστεί το αλουμίνιο με άλλα μέταλλα, ειδικά χαλκό.

Ξύλο

Αυτά τα προϊόντα εγκαθίστανται μόνο σε χώρους με βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Είναι αρκετά ακριβό. Χωρίς ένα ειδικό τύπο μοντέλων επεξεργασίας χάνεται γρήγορα η διακοσμητική τους έκκληση. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές μπορούν να βρεθούν σε σάουνα ή λουτρά. Τα ξύλινα προϊόντα παράγονται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, μπορούν να κατασκευαστούν από πολύτιμο ξύλο και ένα σχέδιο πάνω στην επιφάνεια τους συνήθως αναπτύσσεται από έναν σχεδιαστή κατόπιν παραγγελίας.

Πλαστικά

Οι σχάρες από πλαστικό υψηλής ποιότητας δεν φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αιχμές υγρασίας. Το κόστος τους είναι αρκετά αποδεκτό, το οποίο προσελκύει αγοραστές. Παράγονται σε διαφορετικούς τύπους και παραμέτρους (από 15 × 15 cm έως 30 × 30 cm). Αυτά τα πλέγματα έχουν ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο προστατεύει τον εξαερισμό από το να εισχωρήσει σε έντομα ή σκόνη. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι το πλαστικό μπορεί τελικά να γίνει κίτρινο, να εξασθενίσει ή να ξαναδοθεί.

Χάλυβα

Είναι αρκετά βαριές, αλλά πολύ ισχυρές. Είναι κατασκευασμένα για παραγγελία και κατασκευάζονται με τη βοήθεια χειροκίνητης συγκόλλησης. Για να τοποθετήσετε την κουκούλα σε μια τέτοια σχάρα, θα χρειαστεί να πάρετε για αυτήν μια σοβαρή στερέωση.

Γύψος

Αυτά τα πλέγματα θεωρούνται εξαιρετική προσθήκη σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν περιέχουν άλλα στοιχεία γύψου. Τα σχάρες από άλλους τύπους υλικών που φαίνονται σε τέτοια δωμάτια δεν είναι πολύ αρμονικά, αλλά οι κατασκευές γύψου που καλύπτουν τις οπές εξαερισμού θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενότητα του επιλεγμένου στυλ.

Συσκευές από ορείχαλκο, χαλκό ή χαλκό είναι τα στοιχεία ενός πολυτελούς εσωτερικού χώρου. Όλα τα είδη μονογραμμάτων, κομψά και κομψά στολίδια - όλα αυτά είναι αυθεντικά χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων. Είναι διαθέσιμα για τοποθέτηση σε δάπεδα και τοίχους, μπορούν να βρεθούν σε περβάζια παραθύρων. Αρκετά σπάνια τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται στην οροφή. Οι οικοδεσπότες προσφέρουν μια επιλογή από έναν ορισμένο αριθμό των ήδη υπάρχουσες επιλογές, αλλά πολλές εταιρείες είναι έτοιμες να προσφέρουν την παραγωγή τέτοιων προϊόντων με την παραγγελία ή να δημιουργήσετε εκ νέου με ένα πρόχειρο σχέδιο του ιδιοκτήτη σπιτιού.

Παίζοντας με επιλογές χρωμάτων, μπορείτε να επιλέξετε ένα πλέγμα στο γενικό υπόβαθρο ή να το κάνετε αόρατο, λαμβάνοντας το κάτω από τον χρωματισμό της κύριας επιφάνειας. Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξουν το προϊόν κάτω από τον χρωματισμό των προσόψεων του κτιρίου. Αλλά δεν πρέπει να ζείτε στο κόκκινο χρώμα του προϊόντος για πράσινο ή μπλε φόντο, αν δεν υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες του ίδιου χρώματος. Συχνά οι ράβδοι που έχουν χρώμα αντίθεση μπορούν να τροποποιηθούν αρμονικά και ακόμη και να διακοσμήσουν σημαντικά τη διακόσμηση του δωματίου, αλλά πρέπει να επιλεγούν έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Για παράδειγμα, μια μαύρη ή καφέ μάσκα σε ένα ελαφρύ δάπεδο ή οροφή θα είναι ευπρόσδεκτη.

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Για να διασφαλίσετε ότι το πλέγμα σας έχει εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να το επιλέξετε σωστά. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί προσοχή σε ορισμένες στιγμές κατά το σχεδιασμό της δομής ή με απευθείας επιλογή του ίδιου του στοιχείου.

 • Αξίζει να σκεφτούμε πού θα τοποθετηθεί το πλέγμα. Επιλέξτε το προϊόν με τέτοιο τρόπο ώστε ο σχεδιασμός του να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμό του δωματίου ή της πρόσοψης.
 • Είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε, πριν από την απόκτηση του πλέγματος, τι ακριβώς χρειάζεστε ένα σχέδιο, ένα σχήμα, μια μορφή, ένα χρώμα. Σκεφτείτε, πρέπει να έχετε μια μάσκα με τη δυνατότητα προσαρμογής ή χωρίς αυτό. Μεγάλο μέρος της επιλογής εξαρτάται από το πού θέλετε να τοποθετήσετε το προϊόν.
 • Δώστε προσοχή στον συντελεστή του ζωντανού τμήματος. Είναι υπεύθυνος για τον καλό εξαερισμό όλων των χώρων του σπιτιού.
 • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει το μέγεθος του προϊόντος. Η τρύπα στην οποία θα εγκατασταθεί το πλέγμα θα πρέπει να ταιριάζει πλήρως με τις διαστάσεις του πλέγματος.
 • Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ή με λανθασμένη εγκατάσταση τα προϊόντα αυτά μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο στην εισροή καθαρού αέρα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να επιλέξετε τις συσκευές όσο το δυνατόν πιο στενά. Με ορισμένες αμφιβολίες, είναι καλύτερο να πάρετε μια ειδική συμβουλή.

Εγκατάσταση

προϊόν Πρόσοψη για εξαερισμό έχει πολλά στοιχεία: καρέ-φλάντζα, διαφορετικά τυφλή μεγέθους (με τη μορφή πτερυγίων ή ελασμάτων), λυγισμένο σε γωνία 45 μοιρών, το πλέγμα προστασίας. Το τελευταίο στοιχείο είναι απαραίτητο για την προστασία των χώρων από τα απορρίμματα και τα έντομα. Το σύστημα στις πλευρές είναι εφοδιασμένο με ειδικές οπές ή διαχωριστικά για την ασφαλή τοποθέτησή του στον τοίχο.

 • Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά: το ίδιο το προϊόν και τις βίδες που είναι κατάλληλες για εγκατάσταση. Επίσης μπορεί να χρειαστείτε ένα ειδικό εργαλείο - ένα τρυπάνι και ένα κατσαβίδι.
 • Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι ο επιλεγμένος σχεδιασμός είναι κατάλληλος για το σύστημα εξαερισμού σύμφωνα με τις παραμέτρους. Για να το κάνετε αυτό, απλώς βάλτε το στο άνοιγμα του άξονα εξαερισμού.
 • Φροντίστε να σημειώσετε στον τοίχο εκείνα τα σημεία στα οποία θα βιδωθούν οι βίδες.
 • Στη συνέχεια, κάντε τρύπες με κάποια διάμετρο.
 • Αφαιρέστε το πλαίσιο της σχάρας.
 • Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του πλαισίου στην οπή εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας βίδες, βιδώνεται στον τοίχο.
 • Το τελευταίο στάδιο θα είναι η επιστροφή στον τόπο του μέρους με τα blinds. Πρέπει να τοποθετηθεί ξανά στο πλαίσιο.

Αυτός ο τύπος περιγραφής της διαδικασίας εγκατάστασης υπολογίζεται κατά μέσον όρο και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και τον σκοπό των πλεγμάτων.

Ορισμένα είδη προϊόντων μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικά και θα κρατηθούν στον τοίχο χρησιμοποιώντας ειδικά διαχωριστικά. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των σχάρων δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο και μπορείτε να χειριστείτε την εγκατάσταση χωρίς τη βοήθεια ειδικού.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας μάσκας εξαερισμού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Επιλογή και αγορά πινάκων αερισμού

Κατά την κατασκευή του εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, πολύ συχνά ένα στοιχείο αυτού του συστήματος, όπως μια μάσκα αερισμού, αφήνεται χωρίς προσοχή. Οι μη ειδικοί συνήθως πιστεύουν ότι οι σχάρες χρειάζονται μόνο για να καλύψουν τον άξονα εξαερισμού και να μην εκτελούν πρακτικές λειτουργίες. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει, επειδή επιτρέπουν τη δημιουργία των πιο βολικών συνθηκών για την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα. Ως εκ τούτου, θα εξεταστεί περαιτέρω πώς να επιλέξετε τη σωστή μάσκα.

Σύστημα εξαερισμού στο σπίτι.

Πώς να επιλέξετε μια μάσκα για εξαερισμό;

Όταν πραγματοποιείτε επισκευές, είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε τα πάντα υπεύθυνα. Ο εξαερισμός σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς η σωστή του ρύθμιση θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι. Ένα αναπόσπαστο μέρος της είναι η μάσκα εξαερισμού. Με το σχεδιασμό και τη λειτουργία τους, τα διάφορα μοντέλα τους είναι ουσιαστικά τα ίδια. Επομένως, τα κριτήρια για τη σωστή επιλογή τους είναι καθολικά.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε πού θα εγκατασταθεί το πλέγμα. Στη βάση αυτή, τα προϊόντα αυτά είναι:

Πλέγματα αερισμού.

Ο πρώτος τύπος είναι τοποθετημένος έξω από το σπίτι. Οι εξωτερικές μάσκες προστατεύουν συνήθως τους αεραγωγούς από τα συντρίμμια, τις καιρικές συνθήκες και τα τρωκτικά. Για εξωτερική χρήση, συνιστάται η αγορά προϊόντων αλουμινίου που είναι ανθεκτικά στις διεργασίες διάβρωσης και σήψης, αλλά έχουν καλή αντοχή σε μηχανικές βλάβες. Πρέπει αναγκαστικά να διαθέτουν περσίδες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες υπό συγκεκριμένη γωνία.

Τα εσωτερικά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για λιγότερο στρες από τα εξωτερικά, έτσι είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή ξύλο. Στα δίκτυα αυτού του τύπου υπάρχουν μόνο 2 απαιτήσεις: απλότητα εγκατάστασης και ελκυστική εμφάνιση. Είναι συνήθως εξοπλισμένα με ρυθμιζόμενα παραθυρόφυλλα, με τα οποία μπορείτε να ελέγχετε την ταχύτητα και την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Οι μάσκες αερισμού υπερχείλισης εγκαθίστανται σε χωρίσματα, πόρτες και τοίχους, δηλαδή εκτελούν τη λειτουργία της ανταλλαγής αέρα μεταξύ 2 δωματίων, ενώ παράγουν υγιή και ελαφριά μόνωση. Είναι επίσης εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V.

Το επόμενο σημείο στο οποίο πραγματοποιείται η επιλογή των πλέγματος είναι ο σχεδιασμός τους:

 • ρυθμιζόμενο;
 • μη ρυθμιζόμενη;
 • αδρανειακό.

Εξωτερική μάσκα από αλουμίνιο.

Οι ρυθμιζόμενες γρίλιες είναι συνήθως εξοπλισμένες με κινητές περσίδες, μέσω των οποίων είναι δυνατή η αλλαγή του συντελεστή του ενεργού τμήματος και η παρακολούθηση του εισερχόμενου αέρα.

Οι ανεξέλεγκτες δεν έχουν blinds, επομένως δεν εκτελούν ρυθμιστικές λειτουργίες.

Οι αδρανειακές μάσκες κλείνουν αυτόματα τον άξονα εξαερισμού αφού σταματήσουν την κίνηση του αέρα.

Ένα άλλο κριτήριο για τη σωστή επιλογή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να είναι ξύλινα, αλουμινένια ή πλαστικά.

Εάν το πλέγμα είναι τοποθετημένο στο πάτωμα, τότε σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να αγοράσετε ένα μέταλλο που έχει την απαιτούμενη δύναμη.

Για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή, τα πλαστικά και ξύλινα προϊόντα είναι καλά.

Μιλώντας για την εμφάνιση, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γρίλιες συνήθως παράγονται σε ανοιχτόχρωμα χρώματα, αλλά υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα αλλαγής του χρώματος του προϊόντος με βαφή. Και τότε το πλέγμα θα εκτελέσει όχι μόνο την κύρια λειτουργία του, αλλά και ένα στοιχείο του ντεκόρ, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του δωματίου.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα των αεραγωγών εξαερισμού

Μεταξύ του τεράστιου αριθμού αυτών των προϊόντων τα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα μοντέλα:

 1. Ορθογώνια πλαστικά προϊόντα για εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για τοποθέτηση σε τοίχο όσο και για τοίχο. Είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας πλαστικό, το οποίο έχει εξαιρετική μηχανική αντοχή.
 2. Πλάκες εξαγωγής από πλαστικό, που χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση σε τοίχο. Είναι εξοπλισμένα με διάφορα πρόσθετα στοιχεία, μεταξύ των οποίων είναι απαραίτητο να σημειωθούν οι βαρυτικές ράβδους, οι οποίες εμποδίζουν την πιθανότητα ανάστροφης ροής αέρα.
 3. Γρίλια πόρτας εξαερισμού, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σωστή κυκλοφορία αέρα σε εσωτερικούς χώρους.
 4. Μεταλλικές σχάρες που χρησιμοποιούνται για εξωτερική εγκατάσταση.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω μια μάσκα εξαερισμού;

Το σχέδιο εγκατάστασης ενός πλέγματος εξαερισμού.

Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο προϊόν, είναι απαραίτητο να προσέξετε την απουσία ρωγμών, γρατζουνιών, κρεμών και φουσκών στην μπροστινή πλευρά του. Οι άκρες πρέπει να είναι επίπεδες, χωρίς τίναγμα και φούσκες.

Η παρουσία πύλης στο δίκτυο δεν επιτρέπεται επίσης. Τα ίχνη από τα τμήματα τους σε βάθος και ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 0,2 mm. Οι πλευρές του προϊόντος πρέπει να είναι κάθετα κάθετες. Η επιτρεπόμενη απόκλιση από την κάθετο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,3 mm ανά 10 cm μήκους.

Αν η επιλογή της σχάρας αερισμού θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ένα τέτοιο προϊόν θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια δημιουργώντας ένα ευνοϊκό εσωτερικό κλίμα.

Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε μια μάσκα εξαερισμού

Οι μάσκες εξαερισμού διακοσμούν το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση της ροής του αέρα, προστατεύετε τον εξαερισμό από το να εισχωρήσετε σε ξένα αντικείμενα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές παρόμοιων προϊόντων, που διαφέρουν στο υλικό, το σχεδιασμό, τις διαστάσεις και τα χρώματα.

Ποικιλίες πλέγματος

Για τον επιδιωκόμενο σκοπό, τα ακόλουθα είδη προϊόντων

 1. Εξωτερική μάσκα αερισμού. Βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου και εμποδίζει τη διείσδυση μικρών τρωκτικών, μεγάλων απορριμμάτων, ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων στο κτίριο. Η εξωτερική σχάρα είναι εξοπλισμένη με ένα λεπτό πλέγμα. Τα προϊόντα αυτά είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Τα βύσματα για τους αεραγωγούς της εξωτερικής εγκατάστασης μπορούν να εξοπλιστούν με ένα σύστημα θέρμανσης, το οποίο εξαλείφει τη δυνατότητα πάγου.
 2. Η μάσκα για εσωτερική εγκατάσταση είναι κατασκευασμένη από λιγότερο ανθεκτικά υλικά (μπορεί να είναι πλαστικό, ξύλινο), καθώς δεν εκτίθεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό μοντέλο που δεν θα ξεχωρίζει από τον τοίχο. Εάν δίνεται έμφαση στα μικρά κομμάτια κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, πρέπει να αγοράσετε διακοσμητικές αεριζόμενες γρίλιες.
 3. Η επιλογή υπερχείλισης. Εγκαθίσταται σε κατατμήσεις. Η κύρια λειτουργία τέτοιων δικτύων είναι η διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

Τα προϊόντα μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα

 • ορθογώνιο;
 • τετράγωνο.
 • στρογγυλή?
 • οβάλ?
 • πολυγωνικό.

Οι δύο πρώτες επιλογές είναι πιο συχνές, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: οι ροές στροβίλου παράγονται μέσα, γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς τη διαδικασία εκροής αέρα από το δωμάτιο.

Με τη λειτουργικότητα, τα δίκτυα χωρίζονται σε τροφοδοσία και εξάτμιση

Η πρώτη από τις επιλογές κλείνει το άνοιγμα, μέσω του οποίου η ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Τα εξαγόμενα προϊόντα διακρίνονται στο ότι συμβάλλουν στην εκροή του αέρα εξαγωγής. Υπάρχουν ξεχωριστά πλέγματα για φυσικό αερισμό και συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής με αυτόματο έλεγχο. Στην πρώτη περίπτωση, το προϊόν έχει έναν απλό σχεδιασμό - ένα χείλος και ένα πλέγμα / πλέγμα πλήρωσης ή περσίδες. Η δεύτερη παραλλαγή είναι πιο περίπλοκη και μπορεί να έχει επιπλέον κόμβους που επιτρέπουν τον έλεγχο της έντασης της εισροής / εκροής αέρα.

Ποικιλίες των δικτύων παροχής, λαμβάνοντας υπόψη το σημείο από την εγκατάσταση

 1. Fronton (τοποθετημένο στην κορυφή της δομής στη σοφίτα). Με αυτό το στοιχείο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αέρα κάτω από την οροφή. Δεδομένου ότι το πλέγμα αέρος είναι πάντα ορατό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο διακόσμησης.
 2. Πόρτα (συνιστάται να χρησιμοποιείτε όταν οι τοίχοι στο δωμάτιο είναι παχύι, γεγονός που περιπλέκει τις εργασίες εγκατάστασης). Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα στην είσοδο ή στις εσωτερικές πόρτες. Η ποιότητα της κυκλοφορίας του αέρα δεν επηρεάζεται. Η τοποθέτηση σχάρων στην πόρτα είναι η ίδια όπως και στους τοίχους.
 3. Για την βάση (παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα στο κάτω μέρος του σπιτιού). Η επιλογή καθορίζεται με την προϋπόθεση ότι το σύστημα εξαερισμού προέρχεται από το υπόγειο. Η εμφάνιση μπορεί να είναι οτιδήποτε και η ποιότητα του πλέγματος παίζει σημαντικό ρόλο, αφού είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η διείσδυση μικρών τρωκτικών μέσω της οπής.
 4. Χτισμένο στο πάτωμα. Αυτή η επιλογή είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί αν το σύστημα εξαερισμού προέρχεται από το υπόγειο και δεν υπάρχει διάταξη των καναλιών στην περιοχή. Οι οπές εξαερισμού στους τοίχους αντικαθίστανται από πλέγματα στο πάτωμα.

Υπάρχουν δίκτυα, διαφορετικά στην κατασκευή

 1. Τα προϊόντα με σταθερές πλάκες είναι μια απλούστερη επιλογή. Δεν απαιτεί έλεγχο, αφού οι πλάκες βρίσκονται σε δεδομένη γωνία, η οποία οφείλεται στον σχεδιασμό της σχάρας. Παρόμοια προϊόντα χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ένταση της κίνησης του αέρα, είναι απαραίτητο, κατά την επιλογή, να ληφθεί υπόψη η κλίση των πλακών, δεδομένου ότι αυτή η παράμετρος δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει αργότερα.
 2. Προϊόντα εναέριας κυκλοφορίας και αναλογικά ανοίγματα (σε μεντεσέδες). Και οι δύο επιλογές παρέχουν πρόσβαση στον αγωγό αερισμού. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να καθαρίζετε το σωλήνα, να απομακρύνετε περιοδικά τα στρώματα σκόνης και ρύπανσης.
 3. Τα πλέγματα είναι ρυθμιζόμενα. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι εξοπλισμένα με περιστρεφόμενες πλάκες. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία περιστροφής τους. Για να αποκλείσετε τη διαδρομή της ροής του αέρα, οι πλάκες περιστρέφονται μέχρι να κλείσουν. Υπάρχουν μοντέλα με αυτόματο έλεγχο, τότε η γωνία περιστροφής των πλακών καθορίζεται χωρίς τη συμμετοχή ενός ατόμου που λαμβάνει υπόψη το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Εξαιτίας αυτού, η σχάρα εξαερισμού με ρυθμιζόμενες περσίδες είναι πιο απαιτητική.

Διακρίνουν ένα ειδικό είδος προϊόντων - με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η κύρια διαφορά από τα κλασικά μοντέλα πλέγματος είναι η παρουσία στο σχεδιασμό της βαλβίδας, η οποία δεν επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στην αντίθετη κατεύθυνση. Είναι καλό το χειμώνα, όταν ο ψυχρός αέρας διέρχεται από τυχόν σχισμές και τρύπες. Εάν έχει τοποθετηθεί μια μάσκα αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής, αυτή η δυνατότητα αποκλείεται. Στην περίπτωση που το κινητό στοιχείο βρίσκεται σε κλειστή θέση, τα τρωκτικά και τα έντομα δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του δωματίου. Ο αέρας και η σκόνη θα παραμείνουν επίσης έξω από το δωμάτιο.

Τα προϊόντα με βαλβίδα αντεπιστροφής παρουσιάζονται σε διάφορες εκδόσεις. Διαφέρουν σε μορφή, έρχονται με ένα στρογγυλό και τετράγωνο τμήμα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στη διαμόρφωση των βαλβίδων: με τη μορφή μίας μόνο περιστρεφόμενης πλάκας ή πεταλούδας (διπλή πλάκα). Η δεύτερη επιλογή έχει ένα μειονέκτημα: το χειμώνα τα κινητά στοιχεία είναι παγωμένα.

Υλικό κατασκευής

Τα προϊόντα χωρίζονται σε ομάδες:

 • πλαστικά σχάρες.
 • ξύλινα?
 • μέταλλο.

Οι πλαστικές επιλογές μπορούν να εγκατασταθούν στα περισσότερα αντικείμενα και σε διαφορετικούς χώρους. Η δημοτικότητά τους εξηγείται από την εξαιρετική εμφάνιση και τα μέσα χαρακτηριστικά αντοχής τους. Το πλαστικό πλέγμα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • αντίσταση στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
 • το υλικό αντιστέκεται στη δράση επιθετικών ουσιών.
 • αυτά τα προϊόντα δεν φοβούνται την υγρασία?
 • ποικιλία μοντέλων.

Στα μειονεκτήματα πρέπει να αποδοθεί ένας μικρός αριθμός χρωμάτων. Σχεδόν όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα σε λευκό, υπάρχουν λιγότερα μοντέλα στη σκιά κάτω από το δέντρο, πέτρα. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η χειροτέρευση της εμφάνισης, επειδή με την πάροδο του χρόνου εμφανίζεται κίτρινο.

Οι ξύλινες σχάρες εξαερισμού, σε αντίθεση με τα μεταλλικά ανάλογα, έχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • υψηλή τιμή?
 • ευαισθησία στην επίδραση της υψηλής υγρασίας: το προϊόν παραμορφώνεται, εμφανίζονται ρωγμές,
 • δεν ταιριάζουν με επιτυχία σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, σε διαμερίσματα και σπίτια δεν εφαρμόζονται, είναι πιο κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο?
 • απαιτούν ειδική επεξεργασία.

Οι μεταλλικές σχάρες εξαερισμού διατίθενται από αλουμίνιο και χάλυβα. Στην πρώτη περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του ανοίγματος του καναλιού. Το αλουμίνιο υπόκειται σε φορτία, επομένως θα λυγίσει εύκολα εάν κλείσετε μια τόσο μεγάλη τρύπα. Προϊόντα χάλυβα - μια πιο βιώσιμη επιλογή. Ζυγίζουν περισσότερο, αλλά και πολύ πιο αξιόπιστα σε λειτουργία. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων.

Τιμές για τις σχάρες εξαερισμού

Η απλή σχεδίαση και τα μη λειτουργικά προϊόντα είναι φθηνά. Κατηγορίες τιμών μοντέλων διαφορετικών τύπων:

 1. Οι διακοσμητικές γρίλιες που γίνονται στην τάξη είναι ακριβότερες από τα ανάλογα της μαζικής παραγωγής. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε τιμή 1 000-5 000 ρούβλια για 1 τεμ. Κατά την κατασκευή ακριβά υλικά που χρησιμοποιούνται: ορείχαλκο, ασήμι.
 2. Απλά προϊόντα προσφέρονται με μέση τιμή 50-200 ρούβλια για 1 τεμ. Σχεδόν πάντα είναι πλαστικές γρίλιες.
 3. Χάλυβα μοντέλα μπορούν να αγοραστούν σε τιμή μεταξύ 500 και 2.000 ρούβλια ανά 1 τεμ. Το κόστος εξαρτάται από το πάχος του μετάλλου, το σχήμα και τις διαστάσεις του προϊόντος.
 4. Ρυθμιζόμενες μάσκες προσφέρονται με μέση τιμή 350 ρούβλια. Τα μικρά πλαστικά μοντέλα θα κοστίζουν λιγότερο. Όσο πιο περίπλοκο είναι το σχέδιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή. Ένα καμπύλο προϊόν με μια μη τυποποιημένη διαμόρφωση πλακών (με τη μορφή καμάρας) θα κοστίσει αρκετές φορές πιο ακριβό από το κλασσικό μοντέλο με τη μορφή τετραγώνου / ορθογωνίου κάμψεων.
 5. Η τιμή της σχάρας εξαερισμού με τη βαλβίδα αντεπιστροφής ποικίλλει σημαντικά. Το ελάχιστο όριο του κόστους είναι 200 ​​ρούβλια (πλαστικό μοντέλο).

Εγκατάσταση

Εάν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί πείρα και γνώσεις, τότε για τον καθορισμό των πλεγμάτων αρκεί να έχετε το εργαλείο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε 2 στάδια: πρώτα τοποθετείται το χείλος του προϊόντος, στη συνέχεια το κεντρικό τμήμα. Τοποθετήστε πλαστικά και μεταλλικά πλέγματα με διαφορετικούς τρόπους. Τα προϊόντα χάλυβα ή αλουμινίου στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κατανοούν τα εξαρτήματα. Μπορούν να στερεωθούν χρησιμοποιώντας τυπικούς συνδετήρες.

Τρόποι εγκατάστασης:

 1. Με τη βοήθεια συνδετήρων με κεφαλή με εσοχή. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση διακοσμητικών πινάκων εξαερισμού ή των αναλόγων μαζικής παραγωγής τους. Τα καρφιά μπορούν να βαφτούν με χρώμα με έναν τόνο. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη, εάν στο μέλλον προγραμματίζεται η αφαίρεση του προϊόντος για τον καθαρισμό του καναλιού.
 2. Προσγείωση στην κόλλα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα εάν έχει εγκατασταθεί ένας μη μετακινούμενος σχεδιασμός. Εφαρμοσμένη κόλλα πολυμερούς ("Δράκος", "Τιτάν"). Δεν ενδείκνυται η χρήση αυτής της μεθόδου για την τοποθέτηση ενός εξωτερικού μεταλλικού πλέγματος, καθώς ακόμη και η πιο αξιόπιστη κόλλα δεν μπορεί να αντέξει την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Μεταλλικά προϊόντα είναι βαριά, επιπλέον, χαρακτηρίζονται από μια λεία επιφάνεια, η οποία επιδεινώνει την πρόσφυση.

Κατά την επιλογή της μεθόδου στερέωσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν. Διαφορετικά, η ρυθμιζόμενη μάσκα ή η σταθερή δομή δεν θα διαρκέσει πολύ.

Πώς να επιλέξετε εσωτερικές σχάρες εξαερισμού;

Σύγχρονη εσωτερικές σχάρες εξαερισμού είναι ένα απαραίτητο στοιχείο ενός συστήματος εξαερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού οποιουδήποτε τύπου. Αυτό το τμήμα βοηθά στην προστασία της δομής από ζημιές και μόλυνση και επίσης καλύπτει επιτυχώς την τρύπα ακόμα και σε ένα μοντέρνο εσωτερικό.

Συστήματα εξαερισμού εσωτερικών μεταλλικών: ποικιλία και ποικιλίες

Γρίλιες εξαερισμού, εσωτερικές, ρυθμιζόμενες παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών, έτσι ώστε οι αγοραστές να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν την καταλληλότερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη σημαντικούς παράγοντες:

 • Με την αρχή του ελέγχου (με ρυθμιζόμενες ή μη ρυθμιζόμενες λάμες).
 • Στον τόπο εγκατάστασης (εντός ή εκτός κτιρίων).
 • Ανά τύπο συστήματος εξαερισμού (αδρανής, εξάτμιση, παροχή, ροή κ.λπ.).
 • Σύμφωνα με τα υλικά της θήκης (με λαμαρίνα ή διάτρητο πλέγμα, με ακουστικό περίβλημα).

Οι παραγωγοί προσφέρουν την παραγγελία για την κατασκευή σχάρων για περαιτέρω εγκατάσταση στον τοίχο, στη βάση των οροφών διαφόρων τύπων, σε δομή πόρτας ή παραθύρου.

Πού να αγοράσετε πλέγματα εξαερισμού στις τιμές του κατασκευαστή;

Ενδιαφερόμενος για την ευκαιρία αγοράστε σχάρες εξαερισμού με την παράδοση στο σπίτι; "Η εταιρεία παραγωγής VTV-Engineering" ασχολείται με την ανάπτυξη και κατασκευή πλεγμάτων εξαερισμού για διάφορα συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού. Η εταιρεία χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής του ευρωπαϊκού προτύπου, γι 'αυτό και τα φτηνά, αλλά υψηλής ποιότητας προϊόντα λαμβάνονται σε προσιτές τιμές.

Αποφασίσαμε να παραγγείλουμε πλέγματα αερισμού εσωτερικό μεταλλικό χονδρική ή λιανική με παράδοση; Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο κατασκευής, καθορίστε τις διαστάσεις και τις διαστάσεις, το επιθυμητό σχήμα χρωμάτων, έτσι ώστε εντός λίγων εργάσιμων ημερών οι ειδικοί να προετοιμάσουν την αποστολή για αποστολή. Η παράδοση χονδρικών και λιανικών παρτίδων αεραγωγών πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας.

Πώς να επιλέξετε μια διακοσμητική μάσκα για εξαερισμό

Για μια άνετη και υγιή ατμόσφαιρα στο σπίτι και στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητη η κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Αποτελείται από διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού. Φαίνεται μόνο με την πρώτη ματιά ότι είναι όλοι ίδιοι. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις, και η λανθασμένη επιλογή μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Τύποι διακοσμητικών πινάκων εξαερισμού

Πρώτα απ 'όλα, οι σχάρες εξαερισμού χωρίζονται στον τόπο εγκατάστασης. Υπάρχουν:

 • Εξωτερική ή πρόσοψη. Για εγκατάσταση στο δρόμο.
 • Εσωτερική - για εσωτερική εγκατάσταση.
 • Ροή. Αυτό είναι ένα είδος εσωτερικών, αλλά τοποθετούνται στις τρύπες εξαερισμού που βρίσκονται ανάμεσα στα δωμάτια, μερικές φορές τοποθετημένες στην πόρτα.

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού για εξωτερική εγκατάσταση κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο και γαλβανισμένο χάλυβα. Για προστασία από τα φαινόμενα της ατμόσφαιρας, μπορούν να χρωματιστούν με επίστρωση με σκόνη της έγχρωμης σύνθεσης. Αυτός ο χρωματισμός αντιστέκεται στον παγετό και τη θερμότητα, δεν φοβάται την υγρασία.

Εσωτερικές σχάρες για αερισμό

Οι εσωτερικές γρίλιες (και οι εναέριες) είναι συχνά κατασκευασμένες από πλαστικό, αλλά υπάρχουν και μεταλλικά. Είναι πιο ποικίλες σε μορφή και εμφάνιση. Η υπερχείλιση διαφέρει επειδή έχουν σχάρες και στις δύο πλευρές - για να σχηματίσουν ένα άνοιγμα και στα δύο δωμάτια ή και στις δύο πλευρές της πόρτας. Σε αυτά, οι βραχυκυκλωτήρες είναι διευθετημένοι έτσι ώστε το φως από ένα δωμάτιο να μην εισέρχεται σε άλλο, αλλά ταυτόχρονα η κίνηση του αέρα δεν παρεμβαίνει. Ονομάζονται "διπλά" ή "διπλασιασμένα".

Με ραντεβού

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού ταξινομούνται σύμφωνα με τη μέθοδο χρήσης:

 • καθολική - προσφορά και ασταθής.
 • εφοδιασμού ·
 • εξάτμιση.

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού μπορούν να είναι εξάτμιση, τροφοδοσία και τροφοδοσία-εξάτμιση

Από το όνομα είναι σαφές ότι τοποθετούνται σε αεραγωγούς για διάφορους σκοπούς. Διακρίνονται από την εγκατάσταση βραχυκυκλωμάτων, τα οποία κατευθύνουν τη ροή του αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση. Η τοποθέτηση μιας μάσκας παροχής στον αγωγό εξαγωγής και το αντίστροφο θα επιδεινώσει σημαντικά την συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα και πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή.

Στη θέση εγκατάστασης

Οι έξοδοι των αεραγωγών βρίσκονται συνήθως στους τοίχους ή στην οροφή. Κατά συνέπεια, οι γρίλιες εξαερισμού είναι τοίχου και οροφής, υπάρχουν - καθολική.

Εγκαταστήθηκε στην οροφή

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, μπορούν να είναι γενικά ή ενσωματωμένα. Επιφάνεια συναρμολογημένη στον τοίχο, κλείνοντας τον αγωγό εξαγωγής. Γίνονται ελκυστικά - μπορούν ακόμη και να αποτελέσουν στοιχείο διακόσμησης. Οι ενσωματωμένες γρίλιες τοποθετούνται συνήθως σε χώρους όπου οι αγωγοί αερίου εξέρχονται στο δρόμο. Είναι απαραίτητα για την προστασία από την είσοδο των συντριμμιών και των μικρών ζώων (κυρίως τρωκτικά). Δεδομένου ότι δεν είναι ορατά, κανείς δεν δίνει σημασία στην αισθητική. Πρέπει να είναι ισχυρά και αξιόπιστα και μπορούν να κατασκευαστούν από απλή μεταλλική ράβδο ή ακόμη και από δικτυωτό πλέγμα.

Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού για τοποθέτηση στη βάση του σπιτιού είναι συνήθως κατασκευασμένες από μέταλλο και διαθέτουν ρυθμιζόμενα παντζούρια ή πτερύγια

Υπάρχουν επίσης διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού για τοποθέτηση στο πάτωμα. Αυστηρά μιλώντας, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με τον εξαερισμό, καθώς κλείνουν τα θερμαντικά σώματα ή τα θερμαντικά σώματα που είναι εγκατεστημένα στο πάτωμα. Ωστόσο, το όνομα αποθηκεύεται. Πολύ σπάνια, οι αγωγοί εξαερισμού περνούν κάτω από το δάπεδο και στη συνέχεια οι γρίλιες που τους κλείνουν ακριβώς είναι αερισμός δαπέδου. Σε κάθε περίπτωση, είναι κατασκευασμένα από μέταλλα, σπανιότερα - από ξύλο, αφού τα φορτία είναι ακόμα υψηλότερα από ό, τι με εγκατάσταση τοίχου ή οροφής.

Κατά την τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων στο δάπεδο επάνω από αυτά, εγκαθιστούν επίσης σχάρες για να φεύγουν από τον ζεστό αέρα

Βάζουν βεντούρες στα περβάζια παραθύρων - εάν είναι φαρδύ και κάτω από τα θερμαντικά σώματα. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγονται συνήθως είτε απλή σχισμή είτε ανοιχτή εργασία, η οποία προσελκύει την προσοχή και είναι ακόμη ένα στολίδι.

Γρίλιες για αερισμό στο περβάζι - εάν το καλοριφέρ είναι εγκατεστημένο κάτω από αυτό

Ένας άλλος μη τυποποιημένος χώρος για την τοποθέτηση των θυρίδων είναι η πόρτα. Συνήθως είναι οι πόρτες στο μπάνιο ή στο μπάνιο. Για την σωστή λειτουργία του εξαερισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα, απαιτείται παροχή αέρα. Παρέχεται κάνοντας ένα διάκενο κάτω από την πόρτα 2-3 cm ή τοποθετώντας μια μάσκα αερισμού στο φύλλο της πόρτας.

Για την τοποθέτηση στην πόρτα υπάρχουν επίσης ειδικές σχάρες εξαερισμού

Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν μικρά πλέγματα για τον εξαερισμό των αποδυτηρίων ή των μεγάλων ντουλαπιών. Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε μοντέλο τοίχου (για τις αίθουσες που χρειάζεστε εναέρια), αλλά υπάρχουν και ειδικά έπιπλα. Διαφέρουν μόνο σε μέγεθος (μικρότερο από το συνηθισμένο) και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε στην πόρτα, ή μπορείτε να τους στους τοίχους.

Υλικά

Τις περισσότερες φορές, οι σχάρες για τον εξαερισμό είναι κατασκευασμένες από μέταλλο και πλαστικό, το ξύλο είναι πολύ λιγότερο κοινό. Μεταλλικά κράματα αλουμινίου ή γαλβανισμένος χάλυβας, λιγότερο συχνά - ανοξείδωτος χάλυβας, χαλκός, χαλκός και ορείχαλκος.

Για τις εξωτερικές μεταλλικές σχάρες που παχύτερο μέταλλο, για εσωτερική λεπτότερο. Αν μιλάμε για τα μπροστινά κάγκελα του αέρα, είναι συνήθως απαραίτητο να επιλέξει - για να πάρει το αλουμίνιο, το οποίο θα αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι πολύ ανθεκτικό σε σωματική καταπόνηση, ή ένα ισχυρό γαλβανισμένο ατσάλι, αλλά ότι θα αρχίσουν να σκουριά σε λίγα χρόνια. Η επιλογή δεν είναι η ευκολότερη. Φυσικά, η ιδανική επιλογή - από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά το κόστος αυτών των ventreshetok πολύ υψηλή, και η εύρεση τους δεν είναι εύκολη.

Υλικά για την κατασκευή ελαστικών

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού κατασκευάζονται από πλαστικό για εσωτερική χρήση. Οι περισσότερες φορές είναι λευκές, αλλά υπάρχουν και χρωματιστές. Είναι καλά επειδή έχουν χαμηλό βάρος και κόστος, είναι εύκολο να φροντίσουν, χημικά ουδέτερα, δεν φοβούνται την υγρασία. Το μειονέκτημα τους είναι ότι αντιδρούν ανεπαρκώς σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, εάν η είσοδος βρίσκεται στη ζώνη υψηλής θερμοκρασίας, υπάρχει μια σχάρα χάλυβα ή αλουμινίου.

Οι γρίλιες αερισμού, χάλκινων και χάλκινων αερισμάτων είναι διακοσμητικά στοιχεία και φαίνονται αδιάφορα. Τα μονογράμματα, τα στολίδια, τα στολίδια είναι όλα πρακτικά απαραίτητα χαρακτηριστικά τέτοιων επιφανειών. Είναι για τοποθέτηση σε τοίχο και δάπεδο, και τα βάζουν στα παράθυρα. Όπου σπάνια βλέπουν, είναι στο ανώτατο όριο. Συνήθως υπάρχει μια σειρά έτοιμων επιλογών, αλλά πολλές εταιρείες προσφέρουν παραγγελία και είναι έτοιμες να κάνουν σχέδιο σύμφωνα με το σκίτσο σας. Στην παρακάτω φωτογραφία, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές των μοτίβων, αλλά υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες.

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού από ορείχαλκο, χαλκό, χαλκό προσελκύουν την προσοχή και χρησιμεύουν ως διακόσμηση

Ξύλινα σχάρες για εξαερισμό δεν βρίσκονται συχνά, αλλά είναι επίσης. Τοποθετούνται σε κατοικίες με φυσιολογική υγρασία, καθώς το ξύλο αντιδρά ελάχιστα σε υψηλή υγρασία. Ταιριάζουν καλά με το εσωτερικό ενός ξύλινου σπιτιού. Αν υπάρχει φινίρισμα στο ξύλο, η καλύτερη λύση είναι μια διακοσμητική μάσκα ξύλου.

Κουφώματα για εξαερισμό

Η απαραίτητη ταχύτητα κίνησης του αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού ποικίλλει ανάλογα με την εποχή ή ακόμα και την ώρα της ημέρας. Με σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού, μπορεί να ελεγχθεί από ανεμιστήρα και με φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτό γίνεται με τη βοήθεια πτερυγίων εξαερισμού. Οι ράβδοι τους (ή αλλιώς λένε "cilia") των πλεγμάτων είναι κινητά, ανάλογα με τη θέση τους, ο όγκος του αέρα που διέρχεται από αυτά ποικίλλει. Υπάρχουν δύο ακραίες θέσεις - εντελώς ανοικτές και εντελώς κλειστές και πολλές ενδιάμεσες.

Υπάρχει μια δεύτερη επιλογή - με κινητή βαλβίδα. Η αρχή είναι διαφορετική, αλλά η ουσία είναι η ίδια - για να μπλοκάρει ή να ανοίγει τη ροή του αέρα.

Οι γρίλιες ονομάζονται επίσης ρυθμιζόμενοι, αφού έχουν ένα κινητό πτερύγιο

Αυτά τα πλέγματα μπορούν να ελέγχονται χειροκίνητα - υπάρχει ένας μικρός μοχλός που κινείται ο οποίος αλλάζει τη θέση των πτερυγίων. Υπάρχουν μοντέλα με αυτόματο έλεγχο, αλλά είναι ενσωματωμένα στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο εκτελεί τον επεξεργαστή.

Οι περσίδες είναι εξωτερικές και εσωτερικές. Μπορείτε να ρυθμίσετε τόσο την εισερχόμενη ροή από το δρόμο όσο και το εξωτερικό. Εξωτερικά είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα άνοιγμα για εξαερισμό στο θεμέλιο. Το χειμώνα, μπορούν σχεδόν να κλείσουν, ελαχιστοποιώντας τον αερισμό του υπόγειου χώρου.

Για εσωτερική εγκατάσταση, οι ρυθμιζόμενες γρίλιες τοποθετούνται για φυσικό αερισμό στους αγωγούς τροφοδοσίας ή εξαγωγής. Σε γενικές γραμμές, είναι βολικό, αλλά ο μηχανισμός απαιτεί προσοχή, περιοδικά η σχάρα θα πρέπει να αφαιρείται, να καθαρίζεται και να λιπαίνεται με κινητές συνδέσεις. Είναι βουλωμένες με σκόνη και ακαθαρσίες, γεγονός που μειώνει το εύρος ρύθμισης.

Με βαλβίδα ελέγχου

Τα διακοσμητικά πλέγματα αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν σας επιτρέπουν να εισέλθετε στο διαμέρισμα ή στο σπίτι όταν το βύθισμα ανατρέπεται από το σύστημα εξαερισμού. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια λεπτή, σταθερά τοποθετημένη πλάκα των οποίων οι λοβοί κάμπτονται όταν η ροή του αέρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και επικαλύπτει το διάκενο του αεραγωγού όταν ταξιδεύει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να ενσωματωθεί ξεχωριστά, μπορεί να βρίσκεται στον ανεμιστήρα ή στην σχάρα εξαερισμού. Στη μάσκα εξαερισμού γίνεται με τη μορφή μεμβράνης από λεπτό πλαστικό. Μια τέτοια συσκευή είναι χτισμένη σπάνια, αλλά μπορείτε να την προσθέσετε μόνοι σας, να την κάνετε μόνοι σας ή να βάλλετε μια αυτόνομη βαλβίδα.

Στο ερώτημα εάν απαιτείται ή όχι βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό, δεν υπάρχει συναίνεση. Οι αντίπαλοί του λένε ότι αργά ή γρήγορα η μεμβράνη ή τα πέταλα θα κολλήσουν και θα εμποδίσουν τη ροή του αέρα. Ίσως αυτό συμβαίνει. Αλλά αυτό μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί - για να αλλάξετε τη βαλβίδα ή να την αφαιρέσετε προσωρινά δεν είναι πρόβλημα. Αλλά μερικές φορές χωρίς αυτόν είναι πολύ χειρότερη από ό, τι μαζί του. Για παράδειγμα, το σύστημα είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς αυτό. Αυτό συμβαίνει όταν ο εξαναγκασμένος αερισμός περιλαμβάνεται στο ίδιο κανάλι με το φυσικό. Στη συνέχεια, η βαλβίδα ελέγχου στις γρίλιες εξαερισμού ή στον αγωγό αέρα εμποδίζει τον φυσικό αερισμό όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα. Διαφορετικά, θα πρέπει να τραβήξετε δύο χωριστούς αγωγούς, και αυτό είναι δύσκολο, ακριβό και όχι πάντα δυνατό.

Επίσης, χωρίς βαλβίδα ελέγχου, οι κάτοικοι των πολυώροφων κτιρίων δεν μπορούν να το κάνουν. Δεν είναι πολύ ευχάριστο αν το διαμέρισμα σας μυρίζει τσιγάρα όταν ένας γείτονάς καπνίζει. Και αυτό δεν είναι η πιο δυσάρεστη επιλογή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Κουλοχέρη

Μερικές φορές το σύστημα εξαερισμού τοποθετείται πίσω από ψευδοροφές. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η εγκατάσταση οπών εξαερισμού. Διαφέρουν σε μέγεθος - μακρύ και στενό, κατάλληλο για τοποθέτηση στις πλευρικές επιφάνειες των ψευδοροφών με μικρό ύψος.

Οι οπές εξαερισμού είναι χτισμένες σε στενές κατασκευές

Λόγω της κάπως επίσημης εμφάνισης, χρησιμοποιούνται συχνότερα σε γραφεία και δημόσιους χώρους. Σε σπίτια και διαμερίσματα, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε με την εύρεση μοντέλων με στενότερες λωρίδες - φαίνονται καλύτερα.

Ηχοαπορροφητική ακουστική

Οι συνηθισμένες γρίλιες εξαερισμού είναι τοποθετημένες σε κάποια γωνία. Μπορούν να διατάσσονται σε μία ή δύο σειρές μπορεί να είναι υπό τη μορφή του γράμματος V. Αλλάζει την κατεύθυνση της ροής του αέρα και την ταχύτητα της κίνησής του, αλλά δεν επηρεάζει τη διέλευση του ήχου. Και όπως ventreshetki δεν αποτελούν εμπόδιο για τη διάδοση του ήχου στο διαμέρισμα ή το σπίτι δεν είναι πάντα αποδεκτή ως μια καλή ηχομόνωση και ο θόρυβος - ένα από τα σημαντικότερα παραμέτρους της άνεσης. Επομένως, για εγκατάσταση στην πόρτα, μεταξύ των δωματίων, στα κανάλια τροφοδοσίας από το δρόμο, είναι λογικό να τοποθετούνται πλέγματα εξαερισμού με απορρόφηση θορύβου.

Γρίλιες θωράκισης για την πόρτα - η καλύτερη λύση

Έχουν πιο περίπλοκη δομή - τοποθετείται ηχομονωτικό υλικό μεταξύ των πλακών που μειώνει το επίπεδο θορύβου σε αποδεκτό επίπεδο. Φυσικά, τέτοια προϊόντα είναι πιο ακριβά, αλλά χωρίς μείωση του θορύβου, η ζωή θα είναι δυσάρεστη.

Fronton

Ένας από τους τύπους των εξωτερικών πλεγμάτων για εξαερισμό είναι το αέτωμα. Εγκαθίστανται στις σοφίτες ιδιωτικών κατοικιών για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο καλυμμένο με βαφή σε σκόνη ή πλαστικοποιημένο από πλαστικό, το οποίο κανονικά ανέχεται τον παγετό, τις υψηλές θερμοκρασίες και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Γρίλιες αερισμού στο αέτωμα

Κατά τύπο είναι σχεδόν πάντα πάνω από το κεφάλι, το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, τετράγωνο, ορθογώνιο, οκταγωνικό? για στέγες mansard υπάρχουν ασύμμετρες. Το χρώμα επιλέγεται ή είναι λευκό - εάν υπάρχουν λευκά στοιχεία στη διακόσμηση της οροφής ή σε τόνο με το τελείωμα του τένοντα. Μια άλλη επιλογή - σε τόνο με το φινίρισμα της πρόσοψης του σπιτιού ή υλικού στέγης.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μοντέλα με δυνατότητα ρύθμισης της ποσότητας αέρα που διέρχεται - με τυφλό ή αποσβεστήρα. Αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη σε κρύο και ζεστό καιρό.

Γρίλια εξαερισμού: μικρά μέρη με μεγάλη αξία

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πινάκων εξαερισμού διαφόρων τύπων και σκοπών. Επιλέγεται σωστά, θα επηρεάσει θετικά τη ροή του αέρα στο σπίτι, θα εξασφαλίσει ένα υγιές εσωτερικό μικροκλίμα, θα αποτρέψει την εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Ας δούμε τι τύπους lattices είναι και πώς να κάνετε μια επιλογή σύμφωνα με τους στόχους σας.

Εξωτερικές ή πρόσοψη αεραγωγοί εξαερισμού

Ο πρώτος παράγοντας, τον οποίο αξίζει να προσέξουμε, είναι ο χώρος εγκατάστασης. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται στο δρόμο, τότε πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο πρόσοψης. Συνήθως, αυτές οι βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο ατσάλι ή αλουμίνιο. Τα τελευταία αναγνωρίζονται ως τα πιο ανθεκτικά. Είναι επικαλυμμένα με βαφή σε σκόνη, ανθεκτικά σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας και την επίδραση της υγρασίας.

 • προστατεύστε τους αγωγούς αερισμού από τα έντομα και τα συντρίμμια.
 • Εξισώστε το ρεύμα στις διόδους εξαερισμού.
 • εξασφαλίζει τη σωστή εναλλαγή αέρα μέσα στο κτίριο.
 • εξασφαλίζει την ταχεία απομάκρυνση του καπνού σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • επηρεάζουν την αισθητική αντίληψη της πρόσοψης του κτιρίου.

Το χρώμα των κατασκευών καθορίζεται από τον πίνακα RAL, τον οποίο μπορείτε εύκολα να βρείτε στο Internet. Το τραπέζι έχει περισσότερες από δύο χιλιάδες αποχρώσεις, οπότε σίγουρα θα επιλέξετε το χρώμα σας.

Εσωτερικά και υπερχειλιστικά πλέγματα εξαερισμού

Αν μιλάμε για τοποθέτηση μέσα στο δωμάτιο, επιλέγουμε τον εσωτερικό τύπο σχάρων. Είναι κατασκευασμένα, κατά κανόνα, από πλαστικό, αλλά υπάρχουν και μεταλλικά. Η υπερχείλιση διαφέρει από την απλή εσωτερική αμφίδρομη κατεύθυνση για να εκτελεί τις λειτουργίες της σε δύο αίθουσες ταυτόχρονα. Τοποθετούνται στις οπές ανάμεσα στα δωμάτια ή στις πόρτες. Οι βραχυκυκλωτήρες στους αποσβεστήρες ροής είναι σταθεροί με αυτό τον τρόπο (συνήθως υπό γωνία 35 °) έτσι ώστε το φως από ένα δωμάτιο να μην εισέρχεται στο άλλο και η ροή αέρα να είναι κανονική ταυτόχρονα. Ένα άλλο όνομα για αυτούς τους αποσβεστήρες είναι "διπλό".

Πλέγμα για κουκούλες. Προμήθεια και καθολικές σχάρες

Ο δεύτερος παράγοντας επιλογής είναι το ραντεβού. Υπάρχουν τροφοδοτικά, καυσαερίων και γενικής χρήσης ή πλέγματα εξαγωγής και εξαγωγής. Οι λειτουργίες τους είναι ξεκάθαρες από τα ονόματα και τοποθετούνται στους κατάλληλους αεραγωγούς. Τα μπροστινά μοτοσικλετιστά σε αυτά σταματούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αν συγχέονται μεταξύ τους, αυτό θα περιπλέξει σημαντικά την κανονική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, αξίζει να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά ή μόνο για να αγοράσετε ένα καθολικό τύπο.

Διακοσμητικά πλέγματα

Τώρα, ίσως, αξίζει και πάλι να επιστρέψει στην εμφάνιση του επιλεγμένου φράχτη αέρα. Όπου η διακόσμηση δεν παίζει τον κύριο ρόλο, αλλά μάλλον η λειτουργία του ίδιου του πτερυγίου είναι απαραίτητη, βάζουν τα συνηθισμένα - απλά σχέδια εργασίας. Αλλά αν θέλετε να μην ρυθμίσετε μόνο τη ροή του αέρα μέσα ή έξω από το σπίτι, και να το κάνετε όμορφα, οι διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού θα έρθουν στη διάσωση. Μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα, μοτίβα, χρώματα. Μπορείτε να αγοράσετε τέτοια αποσβεστήρες από διάφορους τύπους υλικών: πλαστικό, ορείχαλκο, αλουμίνιο, χάλυβα. Όσο πιο ευγενής είναι η εμφάνισή τους, τόσο πιο ευχάριστο θα είναι το σπίτι σας.

Σήμερα, ακόμα και πλαστά εξωτερικά στόμια μπορούν να βρεθούν στην αγορά. Οι πλοίαρχοι του σιδηρουργείου θα κατασκευάσουν με ευχαρίστηση ένα σχεδιασμό που έχει σχεδιαστεί, και η εμφάνιση αυτών των αποσβεστήρων θα ευχαριστήσει ακόμα και το μεγαλύτερο από τα χαλασμένα. Αλλά το κόστος και το βάρος τέτοιων σχεδίων δεν συμβαίνουν σε καμία σύγκριση με τα συνηθισμένα. Επιπλέον, είναι επίσης επιρρεπή στη διάβρωση.

Πλέγμα οροφής

Στη θέση εγκατάστασης, τα πτερύγια είναι επίσης διαφορετικά. Συχνότερα υπάρχουν γρίλιες τοίχου, αλλά υπάρχουν και γρίλιες οροφής. Η εμφάνισή τους δεν διαφέρει πολύ από τον αερισμό του τοίχου.

Διακοσμητικές σχάρες ή σχισμές

Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, υπάρχουν πτερύγια εναέρια ή χωριστά. Τα πρώτα καλύπτουν το άνοιγμα του αγωγού. Συνήθως εκτελούν έναν διακοσμητικό ρόλο και επηρεάζουν το εσωτερικό. Ο δεύτερος τύπος, κατά κανόνα, είναι εγκατεστημένος από έξω και είναι ενσωματωμένος στον τοίχο, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος σκουπιδιών και μικρών τρωκτικών στο κτίριο. Συχνά, τέτοιες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από συνηθισμένη μεταλλική ράβδο, και μερικές φορές ακόμη και δικτυωτό πλέγμα. Στη διακόσμηση, σχεδόν δεν επηρεάζουν, επειδή βρίσκονται στο κάτω μέρος του κτιρίου και σπάνια παρατηρούνται.

Μεταλλικό πλέγμα για το πάτωμα

Εάν το ψυγείο στο σπίτι σας βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μια εξαεριστήρας πάνω του για την έξοδο ζεστού αέρα. Ειλικρινά, τέτοιες κατασκευές δεν αφορούν άμεσα τον εξαερισμό, αλλά το όνομα πίσω από αυτές παραμένει. Βασικά, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, λιγότερο συχνά από ξύλο, επειδή το φορτίο επάνω τους είναι αρκετές φορές υψηλότερο από ό, τι στον τοίχο και, ειδικότερα, στην οροφή.

Γρίλιες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων

Ναι, έβαλαν και εδώ ένα αποσβεστήρα. Είναι επίσης γνωστή ως μάσκα μεταφοράς σε ένα περβάζι παραθύρου. Κάνετε αυτό για να αποστραγγίσετε τη θερμότητα από τις μπαταρίες. Μπορείτε να βάλετε ως συνήθως, και διακοσμητικά ή ανοιχτά πτερύγια.

Γρίλια εξαερισμού πόρτας

Λοιπόν, αν το βάλουν στα περβάζια παραθύρων, σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να μπείτε στην πόρτα. Αυτό γίνεται για:

 • πιο ομοιόμορφη ροή των αέριων μαζών σε ολόκληρο το κτίριο ή το διαμέρισμα.
 • ομαλή ροή ροής από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ανεξάρτητα από το αν είναι κλειστό ή όχι.

Χρησιμοποιήστε τέτοιες κατασκευές περισσότερο για τις πόρτες μπάνιου και τουαλέτας. Αλλά αν δεν θέλετε να δημιουργήσετε μια τρύπα στο φύλλο της πόρτας σε ένα προεξέχον σημείο, μπορείτε να κάνετε ένα χάσμα μεταξύ του κατωφλίου και του κάτω άκρου της πόρτας σε 2-3 cm.

Πλέγμα εξαερισμού

Αυτά είναι συνήθως εγκατεστημένα σε γκαρνταρόμπα ή μεγάλες ντουλάπες. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται τόσο τα συμβατικά μοντέλα τοίχων σχάρων όσο και τα ειδικά πλέγματα επίπλων. Οι τελευταίες διαφέρουν σε μέγεθος και επιλογές χρώματος, τοποθετημένες τόσο στην πόρτα όσο και στους τοίχους.

Louvers

Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μέσα στον αγωγό αέρα μπορεί να αλλάξει αρκετά γρήγορα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με τον τεχνητό εξαερισμό, ο ίδιος ο ανεμιστήρας ομαλοποιεί τη ροή του αέρα, και με τον φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιήστε γλάστρες εξαερισμού. Η απαραίτητη ροή αέρα περνάει μέσα από τα αποκαλούμενα κινητά "cilia", τα οποία ρυθμίζουν τον όγκο του. Από πλήρως ανοιχτά έως πλήρως κλειστά, τέτοιοι αποσβεστήρες μπορούν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία ενδιάμεσων τρόπων λειτουργίας.

Για χειροκίνητο έλεγχο υπάρχουν κινούμενες βαλβίδες, με τις οποίες ο ίδιος ορίσατε την επιθυμητή θέση.

Τα μοντέλα με αυτόματο έλεγχο ελέγχονται μόνο από τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του συστήματος εξαερισμού.

Οι τυφλοί μπορούν να είναι τόσο εσωτερικοί όσο και εξωτερικοί. Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε τόσο την εισερχόμενη κίνηση από το δρόμο όσο και την εξερχόμενη. Εξωτερικά είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα άνοιγμα στο θεμέλιο, καθώς το χειμώνα μπορούν να κλείσουν τελείως, ελαχιστοποιώντας το επίπεδο του αερισμού στο υπόγειο.

Ο σχεδιασμός είναι τόσο μέταλλο όσο και πλαστικό. Και τα δύο είδη χρησιμοποιούνται καλά. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε σπίτια με υψηλή υγρασία, το μέταλλο θα αποτύχει ταχύτερα, καθώς είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Προστατεύει απ 'αυτό μόνο την επίστρωση ψευδαργύρου, έτσι η αξία του στρώματος αυτής της επικάλυψης εξαρτάται από την ανθεκτικότητα της δομής.

Αυτά τα παντζούρια πρέπει να καθαρίζονται και να παρακολουθούνται περιοδικά για τη συντήρησή τους, καθώς η σκόνη και η βρωμιά που συσσωρεύονται στο εσωτερικό μπορούν να περιορίσουν το εύρος λειτουργίας ή ακόμα και να απενεργοποιήσουν το σύστημα δικτύου συνολικά.