Πώς να επιλέξετε ένα αξιόπιστο κουκούλα κουζίνας: συμβουλές για επαγγελματίες

Το ζήτημα του πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας, ενδιαφέρει όλους όσους άρχισαν την επισκευή του σπιτιού. Με ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή αυτής της τεχνικής είναι οι ερωμένες, οι οποίοι έχουν ήδη δει πώς, στην πραγματικότητα, κακό χωρίς αυτό το εργαλείο.

Περιεχόμενα

Αφαίρεση ατμού και καύση - ο πρώτος λόγος εγκατάστασης του καλύμματος

Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να αγοράσετε τη συσκευή, όλα σχεδιασμένα για τον καθαρισμό της κουζίνας. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: με φιλτράρισμα αέρα ή εξαερισμό. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας καθαρίζεται μέσω ενός ειδικού φίλτρου που είναι ενσωματωμένη μέσα στο κάλυμμα, κατά το δεύτερο - ο μολυσμένος αέρας απομακρύνεται έξω από τις εγκαταστάσεις.

Γιατί καθαρίστε τον αέρα στην κουζίνα ↑

Η οικοδέσποινα ξοδεύει το 60% του χρόνου της στην κουζίνα, η υγεία της εξαρτάται από την κατάσταση του περιβάλλοντος της κουζίνας. Μικροκλίμα κατά το μαγείρεμα μολυσμένα προϊόντα καύσης μικροσκοπικά σωματίδια τροφίμων, τα οποία απελευθερώνονται κατά την θέρμανση. Εάν το δωμάτιο δεν είναι καλά αεριζόμενο, οι οσμές δημιουργούν δυσφορία. Επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση των ανθρώπων, μπορούν να αποκρούσουν την όρεξη ακόμη και από τους πεινασμένους. Ο αερισμός είναι ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης του μολυσμένου αέρα. Αλλά είναι καλύτερο να πιάσετε αεριούχο αέριο ακριβώς πάνω από τη σόμπα και να απελευθερώσετε το δωμάτιο από αυτό. Με αυτό το έργο, κουζίνες μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ποιο μοντέλο να αγοράσετε για την κουζίνα ↑

Μεγάλη αξία κατά την αγορά έχει την απόδοση της μονάδας. Αυτή η παράμετρος καθορίζεται από την ποσότητα αέρα που περνά μέσα από τον εαυτό της ανά μονάδα χρόνου. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαρτάται από αυτό. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο συνολικός όγκος πρέπει να αντικατασταθεί σε μια ώρα. Μπορείτε να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση για την κουζίνα σας, σύμφωνα με τον τύπο: κουζίνα θα πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί το ύψος της οροφής, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με 12 (το ποσοστό εξαερισμού, που εγκρίθηκε SES), το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή των πιθανών αποθεμάτων (ίσο με 1.3). Έτσι, για την κουζίνα, το ύψος της οροφής είναι 2,5 μέτρα στην περιοχή και τα 6 μέτρα, θα πρέπει να επιλέξετε το καπό, όπου η απόδοση του δεν είναι μικρότερη από 234 m³ / h.

Πώς να επιλέξετε το σωστό απορροφητήρα κουζίνας ↑

Κατά την επιλογή, προσέξτε τις παραμέτρους: τύπος, μέγεθος, απόδοση (παραγωγικότητα), μέθοδοι ελέγχου, τρόποι λειτουργίας, παρουσία ή απουσία φίλτρων.

Μέγεθος

Το πλάτος του δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την επιφάνεια της πλάκας. Εάν το μέγεθος είναι μικρότερο, η κουκούλα είναι λιγότερο ευαίσθητη στον μολυσμένο αέρα. Είναι ακόμη καλύτερο ότι το πλάτος του καλύμματος υπερβαίνει το πλάτος της επιφάνειας μαγειρέματος. Έτσι, αν το πλάτος της πλάκας σας είναι 50-60 cm, είναι καλύτερα ότι το μέγεθος είναι περίπου 90 cm, αν, φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε έπιπλα.

Λειτουργία λειτουργίας

Ζητήστε από τους πωλητές-συμβούλους, με ποιον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει η κουκούλα που επιλέξατε. Αυτό μπορεί να είναι η λειτουργία εξάτμισης, στην οποία το μολυσμένο μάζας αέρα αφαιρείται έξω από το διαμέρισμα, ή λειτουργία διήθηση όταν καθαρίζεται και παίρνει πίσω μέσα στο δωμάτιο, και η λειτουργία του και από το ότι, και σε μια άλλη λειτουργία. Πιστεύεται ότι 100% καθαρισμός στο δωμάτιο παρέχει λειτουργία εξάτμισης. Αλλά αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα φίλτρο, είναι καλύτερο να αγοράσετε αμέσως κασέτες και να τις αλλάξετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Φίλτρα

Μπορούν να είναι τραχιά και καθαρό καθαρισμό. Τα χοντρά φίλτρα κρατούν σωματίδια λίπους. Αυτό είναι ένα μεταλλικό επαναχρησιμοποιούμενο πλέγμα που πλένεται όσο γίνεται βρώμικο. Ένα πρόσθετο φίλτρο είναι ένα αναλώσιμο πλέγμα από συνθετικό υλικό. Πρέπει να αλλάξει καθώς γίνεται βρώμικο, επειδή το δίκτυο που έχει εξαντλήσει τους πόρους του έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Καλά φίλτρα - άνθρακας. Αγοράζονται χωριστά. Η συχνότητα της αντικατάστασής τους εξαρτάται από τη συχνότητα της εργασίας κατά την κυκλοφορία.

Μέθοδος διαχείρισης

Ποιος τρόπος για τον έλεγχο της κουκούλας; Εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Με τα χειριστήρια αφής ενεργοποιούνται πιέζοντας ένα μη κυρτό κουμπί. Το χειριστήριο με κουμπιά περιλαμβάνει το πάτημα των κυρτών κουμπιών. Ελέγχου Α ρυθμιστικό μπορεί να - πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα οριζόντιο μηχανικό διακόπτη.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Λήψη απόφασης, για πρόσθετες λειτουργίες: η διαδρομή του υπολειπόμενου ανεμιστήρα, η ένταξη του κουκούλα στο διάστημα. Ο υπόλοιπος ανεμιστήρας λειτουργεί για αρκετά λεπτά μετά την απενεργοποίηση (από 5 έως 15 λεπτά), που σας επιτρέπει να καθαρίσετε πλήρως την ατμόσφαιρα της κουζίνας. Η αλλαγή διαστήματος επιτρέπει την ενεργοποίηση της συσκευής για μικρό χρονικό διάστημα (για παράδειγμα, μία φορά την ώρα ή δύο για 5-10 λεπτά) με ελάχιστη ισχύ. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η παλίρροια του καθαρού αέρα να μην σταματήσει.

Σε ορισμένους, είναι ενσωματωμένος ένας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης. Πρέπει να περιλαμβάνεται στο τέλος του μαγειρέματος για την ίδια την συσκευή απενεργοποιείται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σχεδόν όλες οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με συσκευές φωτισμού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν λαμπτήρες πυρακτώσεως, λαμπτήρες αλογόνου ή λαμπτήρες φθορισμού. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι φθηνότεροι, αλλά οι συσκευές με λάμπες αλογόνου καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Η αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων δεν είναι δύσκολη.

Αυτό που καθορίζει την απόδοση της κουκούλας ↑

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

 • Από την πίεση που δημιουργεί τον κινητήρα. Εάν οι δείκτες πίεσης είναι υψηλοί, τότε η απόδοση θα είναι υψηλή.
 • Από το καθεστώς. Αν αυτό συνάγεται στον άξονα αερισμού, το έργο θα είναι πιο αποτελεσματική από τη λειτουργία ανακύκλωσης.
 • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διατομή των φίλτρων λίπους και των πυκνοτήτων. Από ότι είναι πυκνότερες, οι μυρωδιές απομακρύνονται αποτελεσματικότερα. Αλλά θυμηθείτε ότι κανένα φίλτρο άνθρακα δεν καθαρίζει 100%.
 • Από το απόθεμα απόδοσης. Η πιο αποτελεσματική λειτουργία σας επιτρέπει να καθαρίσετε τον αέρα σε ακραίες συνθήκες, όπως η καύση των τροφίμων. Κατά την επιλογή, φροντίστε να προσέξετε αυτή την παράμετρο.
 • Από τα μεγέθη. Όσο μεγαλύτερη είναι η συσκευή, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του φράχτη. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές, τα πλευρικά τοιχώματα της καμπίνας αρθρωτής κουζίνας δεν θα συρρικνωθούν εξαιτίας του ζεστού αέρα.

Τύποι συσκευών εξαγωγής ↑

 • Παραδοσιακά ή κλασικά

Πρόκειται για μια αναρτημένη κουκούλα, η οποία είναι τοποθετημένη σε έναν τοίχο κάτω από ένα αναρτημένο ντουλάπι κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές με φίλτρα λίπους από ακρυλικά (φίλτρα μίας χρήσης). Τέτοιες συσκευές λειτουργούν κυρίως σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Απαιτεί φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης που παγιδεύουν μικρά σωματίδια. Η οσμή εξουδετερώνεται μόνο εν μέρει. Αυτές οι συσκευές θεωρούνται οι φθηνότερες.

Οι συσκευές στις οποίες είναι δυνατό να συνδέσετε το σπιράλ είναι πιο ακριβά, αλλά να καθαρίσει ο χώρος του αέρα είναι πολύ καλύτερη, και διήθηση άνθρακα είναι απαραίτητο να δαπανήσει τα χρήματα δεν είναι τόσο συχνά.

Τοποθετήστε τα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Οι κουκούλες συνήθως είναι εφοδιασμένες με ένα εξάρτημα αφαιρέσεως, το οποίο αυξάνει την επιφάνεια εργασίας - την περιοχή εισαγωγής αέρα. Αυτό διευκολύνει την λειτουργία του οργάνου και αυξάνει την παραγωγικότητά του. Ενεργοποιεί αυτόν τον απαγωγέα στην ίδια κατάσταση κατά την οποία απενεργοποιήθηκε. Τα ενσωματωμένα είναι συνήθως εξοπλισμένα με δύο κινητήρες και φίλτρα συλλογής λίπους πολλαπλών στρώσεων. Οι ενσωματωμένες κουκούλες δεν είναι πολύ πιο ακριβές από το να κρέμονται.

Δεν το τοποθετούν στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την εστία. Τζάκια καλούνται για το σχήμα θόλου, το οποίο μοιάζει με καμινάδα τζάκι. Έρχονται σε τρεις τύπους: μέταλλο με γυαλί, αλουμινένιο, κλασικό ξύλο ή ξύλο. Το σχέδιο είναι ευπροσάρμοστο, η μορφή μπορεί να είναι πολύ δημιουργική, για παράδειγμα, κουκούλες υψηλής τεχνολογίας

Λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής ↑

Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα. Ιδιαίτερα απαραίτητο για κουζίνα-τραπεζαρία και κουζίνα, που συνδυάζονται με καθιστικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό ότι η κουκούλα όχι μόνο είχε υψηλή απόδοση, αλλά και δούλεψε αρκετά ήσυχα.

Η λειτουργία της συσκευής μπορεί να εκτιμηθεί ως "πολύ ήσυχη" εάν ο θόρυβος που δημιουργείται από τον κινητήρα και τη ροή αέρα είναι συγκρίσιμος με έναν ψεκασμό (έως 35 ντεσιμπέλ). Εάν ο θόρυβος μπορεί να συγκριθεί με την ομιλία σε απόσταση 10 μ. (Έως 45 ντεσιμπέλ), το έργο της κουκούλας μπορεί να χαρακτηριστεί ήρεμο. Εάν η κουζίνα σας είναι απομονωμένη (δεν συνδυάζεται με δωμάτιο ή τραπεζαρία), δεν μπορείτε να προκαλέσετε ταλαιπωρία στην κουκούλα, η στάθμη θορύβου της οποίας είναι περίπου 50 ντεσιμπέλ (μπορεί να συγκριθεί με μια ήσυχη συνομιλία σε απόσταση 3 μέτρων). Αυτό το επίπεδο θορύβου βαθμολογείται ως "κανονικό". Δεν συνιστάται η αγορά κουκούλες των οποίων το επίπεδο θορύβου υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ. Για παράδειγμα, το θόρυβο των 70 ντεσιμπέλ γενικά δεν μπορεί να αγνοηθεί: είναι συγκρίσιμο με μια δυνατή κουβέντα σε απόσταση περίπου 5 μ.

Επίσης, αξιολογεί το υλικό της υπόθεσης. Μπορεί να είναι πλαστικό, εμαγιέ ατσάλι, ανοξείδωτος χάλυβας, σκληρυμένο γυαλί, αλουμίνιο. Στην αναλογία τιμής / ποιότητας, το πιο ελκυστικό είναι το αλουμίνιο. Η ματ επιφάνεια του υλικού αυτού συνδυάζεται καλά με πολλούς τύπους εξοπλισμού κουζίνας. Το σώμα αλουμινίου δεν παρουσιάζει δακτυλικά αποτυπώματα, δεν διαβρώνεται και είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Η θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι σε συνδυασμό με γυαλί από γυαλί φαίνεται πολύ κομψή. Υπάρχουν πολύ ακριβό μοντέλα, τα οποία γίνονται σύμφωνα με την μεμονωμένη παραγγελία, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του πελάτη.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα

Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε τους τοίχους και την οροφή της κουζίνας από τη λιπαρή αιθάλη που αναπόφευκτα παραμένει μετά το μαγείρεμα. Μικτή με τη σκόνη, δημιουργεί μια πολύ αναισθητική επιδρομή. Φαίνεται ότι πιο πρόσφατα έγιναν επισκευές και πάλι όλα πρέπει να ξαναβαφτούν και να ξαναβαφτούν - διαφορετικά θα ήταν δυσάρεστο να μπαίνεις στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα παραδοσιακό σύστημα εξαερισμού για τον καθαρισμό του αέρα.

Τώρα, με την εφεύρεση μιας κουκούλας κουζίνας, οι επισκευές στην κουζίνα μπορεί να μην διαρκέσουν πολύ. Η συσκευή δεν επιτρέπει το λίπος να εγκατασταθεί σε τοίχους ή ντουλάπια με μια οροφή, τα αλιεύματα μυρίζει και οποιαδήποτε εξάτμιση. Ο αέρας στο διαμέρισμα παραμένει καθαρό και φρέσκο. Έτσι για να αγοράσετε μια κουκούλα, αν δεν έχετε ακόμα, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Πώς να επιλέξετε σωστά την κουκούλα για την κουζίνα, χωρίς να χάσετε την ποικιλία των μοντέλων, θα πείτε αυτό το άρθρο. Σε αυτό, θα μιλήσουμε για τα βασικά χαρακτηριστικά των κουκούλες και πόσο διαφορετικές οι διάφορες τροποποιήσεις τους διαφέρουν μεταξύ τους.

Τι εξυπηρετεί και πώς λειτουργεί ο εκχυλιστής;

Αυτή η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αφαιρεί τα προϊόντα καύσης από τον αέρα, καθώς και δυσάρεστες οσμές και καπνούς. Αλλά στην κουζίνα, όταν μαγειρεύετε, δεν μυρίζει, δεν πιτσιλιά λίπους δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Μέσα στο κάλυμμα είναι ένα σύστημα ειδικών φίλτρων που συλλαμβάνουν καπνούς, μυρωδιές και αιθάλη. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Όλα αυτά περικλείονται στο περίβλημα στο οποίο βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου, είτε ηλεκτρονικός είτε μηχανικός. Ανάλογα με τον καθαρισμό του αέρα, οι απορροφητήρες είναι από τους ακόλουθους δύο τύπους:

1. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης καθαρίζουν τα φίλτρα με μολυσμένο αέρα και στη συνέχεια το αφήνουν πίσω στο δωμάτιο.


Ένα παράδειγμα μιας κουκούλας ανακύκλωσης και της αρχής της λειτουργίας της.

2. Συσκευές τύπου ροής απορροφούν βρώμικο αέρα, καθαρίστε το με γράσο και αιθάλη και, στη συνέχεια, απελευθερώστε το μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.


Ένα παράδειγμα σχεδίασης ροής και της αρχής της λειτουργίας του.

Η κουκούλα είναι συνήθως τοποθετημένη στην οροφή ή στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Μερικές φορές είναι κρυμμένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι, ανοικτό από το κάτω μέρος - φαίνεται πολύ αισθητική. Η συσκευή μπορεί να δει μόνο κοιτάζοντας ειδικά εκεί.

Όσο για τις κουκούλες οροφής και τοίχου, είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν οργανικά στο σχεδιασμό της κουζίνας. Οι καθαριστές αέρα που είναι προσαρτημένοι στον τοίχο μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή τζακιού ή μίας σκέτης γάζας. Μερικές φορές σε μια τέτοια προσωπίδα υπάρχει μια αποσπώμενη οθόνη με ένα φίλτρο μέσα.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας;

Έτσι, πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα και τι να παρατηρήσετε πρώτα; Ας απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

Σύστημα φίλτρου

Σε συσκευές τύπου ανακύκλωσης, ο καθαρισμένος αέρας διέρχεται από δύο στάδια διήθησης. Ταυτόχρονα, μερικά φίλτρα εξαλείφουν ξένες οσμές, ενώ άλλα αποθέτουν ελαιώδη σωματίδια μαζί με αιθάλη.

1. Ένα σύστημα που φιλτράρει ελαιώδη σωματίδια μπορεί να είναι μια αφαιρούμενη πλαστική κασέτα πάνω στην οποία στερεώνεται ένα sintepon ή ένα μη υφασμένο λινάρι. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι μία φορά. Καθώς γίνεται βρώμικο, μπορείτε να το τραβήξετε εισάγοντας ένα νέο.

Υπάρχουν επίσης επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα αλουμινίου ή χάλυβα - δεν αφαιρούνται αλλά περιοδικά καθαρίζονται από ακαθαρσίες.


Στη φωτογραφία είναι ένα μεταλλικό φίλτρο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

2. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης για να εξουδετερώσουν διάφορες οσμές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε κουκούλα για την κουζίνα μπορεί να προσαρμοστεί στο καθεστώς ανακύκλωσης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να κάνει φίλτρο λίπους. Αλλά το δεύτερο στάδιο της διήθησης δεν είναι επείγουσα ανάγκη, χωρίς αυτό το καπό θα λειτουργήσει καλά στη λειτουργία ανακύκλωσης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε φίλτρο λίπους, όλα τα λάδια και λίπη θα πέσουν στα πτερύγια του ανεμιστήρα και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Και από εκεί απομακρύνετε τα λίπη και την αιθάλη που είναι αποξεραμένα - ένα δύσκολο έργο.

Μερικά μοντέλα προϋπολογισμού καθαρισμού αέρα και χωρίς φίλτρα σε όλες τις εργασίες - απλώς αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω εξωτερικού εξαερισμού. Ταυτόχρονα, λόγω της διαφοράς της πίεσης, ο καθαρός αέρας από το δρόμο έρχεται στη θέση του απομακρυσμένου αέρα. Τέτοιες συσκευές πωλούνται αρκετά σπάνια.

Είναι καλύτερα να δώσουμε προσοχή στα σύγχρονα μοντέλα κουκούλας, τα οποία τόσο δυσάρεστη οσμή και λίπος θα αφαιρέσουν λεπτά για 6-8. Και ο αέρας θα χάσει τουλάχιστον 96% περίσσεια ακαθαρσιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε εκείνα τα διαμερίσματα όπου η κουζίνα και η τραπεζαρία δεν είναι χωρισμένα.

Εμφάνιση και σχεδίαση της κουκούλας

Τώρα ας εξετάσουμε τι είδους κουκούλα για την κουζίνα, ανάλογα με το σχεδιασμό της. Σίγουρα έχετε ήδη αναρωτηθεί σχετικά με αυτήν την ερώτηση. Μετά από όλα, αυτές οι οικιακές συσκευές κρέμονται, φτιαγμένες με τη μορφή θόλου, καθώς και νησιού. Υπάρχουν ακόμα μοντέλα με πίνακα εργασίας. Θα περιγράψουμε όλους αυτούς τους τύπους συσκευών.

1. Κουκούλες μενταγιόν - το φθηνότερο και πιο εύκολο στην εγκατάσταση, έτσι αξίζουν δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών. Ο τρόπος λειτουργίας τους ανακυκλώνεται, ενώ τα φίλτρα χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιήσιμα. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος και απλή εγκατάσταση.


Ανάρτηση καπό, η οποία είναι καλό να χρησιμοποιηθεί σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού στον εξαερισμό.

2. Οι κουκούλες του θόλου μοιάζουν με μια ομπρέλα σε σχήμα. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Επίσης, τοποθετούνται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα και μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, αλλά και σε λειτουργία ροής.


Η κουκούλα τύπου θόλου συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού του δωματίου και καθαρίζει τον αέρα πολύ καλά.

3. Όταν η σόμπα στην κουζίνα είναι ενσωματωμένη, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, σε μια ειδική κρεμαστή ντουλάπα με ανοιχτό πυθμένα, η κουκούλα μπορεί να είναι τέλεια μεταμφιεσμένη.


Η κουκούλα είναι έπιπλα κουζίνας.

4. Και αν η κουζίνα δεν βρίσκεται στον τοίχο, αλλά στη μέση της κουζίνας, λαμβάνεται ένα εκχύλισμα τύπου νησιού. Το είδος της εργασίας που έχουν - ρέει.


Στη φωτογραφία, ένα νησιωτικό τύπο.

5. Το πλεονέκτημα των μοντέλων που έχουν ανασυρόμενο πλαίσιο είναι συμπαγείς διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, με την επέκταση του πίνακα, εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατό να επεξεργαστεί ο αέρας σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.


Αποσπώμενος απορροφητήρας ενσωματωμένα ντουλάπια κουζίνας.

Σχετικά με τους οπαδούς και τη δύναμή τους

Στο σύστημα εξάτμισης μπορεί να υπάρχουν ένας έως δύο ανεμιστήρες που τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν κάποιος μιλάει για το πώς να επιλέξει τη δύναμη μιας κουκούλας για μια κουζίνα, σημαίνει τη δύναμη των οπαδών της. Από αυτή την τιμή εξαρτάται η βασική παράμετρος του σχεδίου - παραγωγικότητα. Καθορίζει πόσο αέρα μπορεί να καθαριστεί από τη μονάδα ανά μονάδα χρόνου. Συνήθως, η παραγωγικότητα των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης κυμαίνεται από 180 έως 700 m3 / h. Οι ανεμιστήρες μπορούν να τρέξουν σε δύο ή τέσσερις ταχύτητες.

Η υψηλή απόδοση έχει επίσης την αντίστροφη πλευρά: όταν δουλεύετε τη συσκευή ακούτε ένα πολύ αξιοσημείωτο θόρυβο. Και δεν είναι συνήθως απαραίτητο να εργάζεστε στο όριο. Εκτός αν είναι μερικές φορές απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια κουκούλα στο μέγιστο - για παράδειγμα, όταν το φαγητό καίγεται ή το γάλα ξεφύγει. Και αν κάτι θερμαίνεται ήσυχα κάτω από το κλειστό καπάκι, τότε οι οπαδοί με μικρή χωρητικότητα θα αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάξει από 10 σε 12 φορές μέσα σε μία ώρα. Κάνουμε τον υπολογισμό: υπολογίστε τον όγκο της κουζίνας, αφαιρέστε από αυτό τον όγκο όλων των επίπλων και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε με 10. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουμε έναν αριθμό που καθορίζει την επιθυμητή απόδοση της συσκευής.

Πίνακας ελέγχου - ποιο είναι το καλύτερο;

Στο εξωτερικό μέρος της κουκούλας, υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου. Μπορεί να είναι τύπου push, touch ή slider.

1. Ο έλεγχος αφής είναι βολικός δεδομένου ότι αρκεί να αγγίξετε απαλά τον επιθυμητό τομέα του πίνακα με το δάχτυλό σας. Η λυχνία LED θα ανάψει αμέσως και η συσκευή θα εκτελέσει την εργασία.

2. Ο πίνακας ελέγχου του ρυθμιστή σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό ρυθμιστικό που μετακινείται κατά μήκος του επιπέδου.

3. Με τα κουμπιά είναι εύκολο - κάθε κουμπί στο πάνελ αντιστοιχεί σε μία ή άλλη λειτουργία της συσκευής.

Παρ 'όλα αυτά, ο εκχυλιστής μπορεί να έχει χρήσιμες λειτουργίες όπως ένα χρονόμετρο για την απενεργοποίηση σε καθορισμένο χρόνο, έναν αισθητήρα υγρασίας υπερήχων και έναν ηλεκτρονικό διακόπτη ταχύτητας. Ένας τέτοιος διακόπτης μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα των ανεμιστήρων εάν η περιεκτικότητα καπνού υπερβεί μια προκαθορισμένη τιμή.

Αν επιλέξετε, μπορείτε να σταματήσετε τον έλεγχο αφής, είναι σίγουρα βολικό, αλλά το κόστος αυτών των εκχυλισμάτων είναι μεγαλύτερο.

Διαστάσεις της κουκούλας

Επιλέξτε τη συσκευή εξάτμισης ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας. Θυμηθείτε τον βασικό κανόνα: πάρετε μια κουκούλα με διαστάσεις όχι μικρότερη από την εστία.

Το κανονικό πλάτος των πλακών για την κουζίνα είναι από 60 έως 90 εκατοστά. Εάν επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας με πλάτος 50 cm, δεν μπορείτε να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα. Καλύτερα να αφήσετε τη σόμπα να μπλοκαριστεί από τον καθαριστή αέρα από ό, τι αντίστροφα. Και τότε το λίπος και δυσάρεστα οσμή αέρα, και ακόμη και εμφάνιση, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο θα διεισδύσει.

Τώρα λίγο σχετικά με το ύψος αυτής της συσκευής. Σύμφωνα με τους κανόνες, πάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα όχι κάτω από σε απόσταση 75 εκατοστών από την επιφάνεια. Για τις ηλεκτρικές σόμπες, η απόσταση αυτή είναι μικρότερη - 65 εκατοστά. Αν αγνοήσουμε αυτόν τον κανόνα, τότε μπορούμε να διορθώσουμε τυχαία μια πυρκαγιά. Μετά από όλα, η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση θα θερμανθεί έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην καύση του συσσωρευμένου λίπους στους τοίχους του.

Σύνδεση με επικοινωνίες

Για να γίνει ο καθαριστής αέρα καλά, πρέπει να το συνδέσετε σωστά στο σύστημα εξαερισμού. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύντομες συνδέσεις για τη σύνδεση. Όσο περισσότερο το γόνατο έχει έναν αεραγωγό, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση της κουκούλας. Ο υπολογισμός είναι απλός - κάθε στροφή προκαλεί μείωση της παραγωγικότητας κατά 5%.

Ο ομαλότερος τοίχος του αγωγού και όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή. Αλλά κυματοειδείς σωλήνες, τόσο βολικό στη συναρμολόγηση, αντίθετα, μειώνουν την απόδοσή του.

Πρόσθετα "gadgets"

Στα μοντέλα κουκούλας της υψηλότερης κατηγορίας τιμών, μπορεί να υπάρχουν επιπλέον πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Αυτό, ειδικότερα, "διακοπή διαστήματος" και "υπολειπόμενη διαδρομή" του ανεμιστήρα.

Η περιοδική ενεργοποίηση του απορροφητήρα με ένα διάστημα μιας ώρας εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη χαμηλότερη ταχύτητα και ο αέρας από το δωμάτιο μεταφέρεται αμέσως στο δρόμο.

Η "υπολειπόμενη κίνηση" υποθέτει ότι μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας για 5, 10 ή 15 λεπτά, ο ανεμιστήρας της θα λειτουργήσει ήσυχα. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα της κουζίνας, που μπορεί ακόμα να παραμείνει για λίγο μετά το μαγείρεμα.

Ποιο φωτισμό είναι προτιμότερο;

Όταν μαγειρεύετε, θέλετε τα πιάτα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Ως εκ τούτου, πάνω από την επιφάνεια της πλάκας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες αλογόνου. Δεν είναι φτηνά, αλλά εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τα προϊόντα με το φως τους θα φαίνονται ορεκτικά και φυσικά. Αλλά ο φωτισμός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται - θα στρεβλώσει τις αποχρώσεις. Ναι, και οι λαμπτήρες πυράκτωσης δεν θα δώσουν, όπως θα έπρεπε, μπλε, κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Με το κόστος των κουκούλες κουζίνας

Στη χώρα μας στα καταστήματα εκπροσωπούνται ευρέως ως δημοσιονομικές επιλογές για συσκευές εξαγωγής και μοντέλα μεσαίων και υψηλότερων κατηγοριών τιμών. Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα σας, καθορίστε πρώτα πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε αυτήν. Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών τιμών, διαβάστε παρακάτω.

1. Οι πιο φτηνές κουκούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό με την προσθήκη μεταλλικών εξαρτημάτων. Ελέγχονται με κουμπιά ή ρυθμιστικό, ο ανεμιστήρας δεν έχει περισσότερες από τρεις ταχύτητες, η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 450 m3 / h. Δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμεύουν ως συσκευές φωτισμού.

2. Τα μοντέλα της μέσης τιμής είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και γυαλί. Ο πίνακας μπορεί να είναι όχι μόνο κουμπί ή ρυθμιστικό, αλλά επίσης να αγγίξει. Μερικές φορές στον πίνακα υπάρχει ένας πίνακας αποτελεσμάτων. Ως συσκευές φωτισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε λαμπτήρες πυρακτώσεως είτε λαμπτήρες αλογόνου. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι έως 650 m3 / h.

3. Η υψηλότερη παραγωγικότητα για ακριβά μοντέλα κουκούλας. Η αξία του μπορεί να φθάσει τα 1300 m3 / h. Ως διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πολύτιμο δέντρο. Υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο, ένας πίνακας αφής, καθώς και πολλοί αισθητήρες (υγρασία, καπνός, θερμοκρασία, μόλυνση των φίλτρων), οι οποίοι ενεργοποιούν τη συσκευή την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει χρονοδιακόπτης ύπνου και για φωτισμό χρησιμοποιούνται μόνο φώτα αλογόνου.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες και χρήσιμες συμβουλές

Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου ο αέρας είναι περιοδικά μολυσμένος και εμφανίζεται μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή που σχετίζεται με τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει την κουκούλα, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Το άρθρο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες, χαρακτηριστικά συσκευών και ανασκόπηση των κατασκευαστών.

Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες

Η αποτελεσματική εργασία του καλύμματος εξαρτάται από ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από την απόδοσή της. Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες μπορούν να παρέχουν έξι ή δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τα καλύτερα μοντέλα τεχνολογίας διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν σε 2 ή 4 ταχύτητες και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Η ομπρέλα της επιφάνειας εργασίας της καλύπτρας πρέπει να καλύπτει πλήρως την εστία.

Η κουκούλα για τοποθέτηση σε τοίχο έχει μια γωνιακή "πτέρυγα" - μια μοντέρνα σύγχρονη τάση

Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός καπό είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επιλεγούν συσκευές με θόρυβο μέχρι 45 dB. Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τέτοιων μοντέλων θα είναι παρόμοιος με μια ήσυχη συνομιλία που έρχεται από απόσταση 10 μ.

Θα πρέπει να προτιμάτε την κουκούλα, εξοπλισμένη με σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου ή LED που βρίσκονται στον πίνακα της συσκευής. Προσδιορίστε ποια καλύπτρα είναι καλύτερη, θα βοηθήσει να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου τύπου συσκευής.

Τύποι κουκούλες

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο του σώματος της συσκευής. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τους ακόλουθους τύπους κουκούλας:

Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα; Τα σχόλια των πελατών δίνουν προτεραιότητα στην παραδοσιακή επιλογή - κρεμαστή κουκούλα, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την εστία κάτω από το περίβλημα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, ο αναρτημένος καπό έχει χαμηλή παραγωγικότητα, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m.

Οι κουκούλες AEG-Electrolux είναι ιδανικές για κάθε κουζίνα και θα δημιουργήσουν μια πραγματική οικειότητα

Ο θόλος ή το τζάκι, η κουκούλα έχει σχήμα ομπρέλας και συνδέεται απευθείας στον τοίχο. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες. Αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών έχει υψηλή απόδοση. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία των διαφόρων ειδών κουκούλες, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο, ανάλογα με την τιμή που ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορεί να είναι οριζόντιες ή κεκλιμένες.

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια μεγάλη κουκούλα, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν ενσωματωμένο τύπο συσκευής που τοποθετείται απευθείας μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

Ο μοντέρνος τύπος κουκούλας, που είναι πολύ δημοφιλής από το 2016, είναι τα ντόμινο. Μια τέτοια συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια εργασίας και αποσύρεται από αυτήν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή αερίου. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι 2 φορές υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών παραλλαγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια μικρή απόδοση, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

Ιδανικό για το σαλόνι-κουζίνα είναι μια κουκούλα οροφής, η οποία βρίσκεται πάνω από το νησί της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και υψηλή απόδοση.

Το μοντέλο τοποθέτησης σε οροφή έχει σχεδιαστεί για να «φεύγει» πάνω από το νησί της κουζίνας

Παραγωγικότητα της συσκευής

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κουκούλας θα πρέπει να βασίζεται στη συνολική χωρητικότητα του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί. Η συσκευή πρέπει να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να το προσδιορίσουμε, η περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 12, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ενημερώσεων αέρα στην αίθουσα.

Η απόδοση που προκύπτει είναι ελάχιστη. Επομένως, η κουκούλα πρέπει να επιλέγεται με κάποιο περιθώριο απόδοσης.

Μέγεθος εκχύλισης

Η καυσαερίων επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας ή της εστίας αερίου πάνω από την οποία θα εγκατασταθεί. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι ο μολυσμένος αέρας δεν παρακάμπτει τον ανεμιστήρα, το πλάτος του πίνακα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος της πλάκας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν κουκούλες που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 cm. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το πλαίσιο με πλάτος 50, 60 και 90 cm.

Τα σύγχρονα εκχυλίσματα μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι απορροφητήρες διακρίνονται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (λειτουργία ανακυκλοφορίας) και εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία συνήθως επιλέγονται με λειτουργία ανακύκλωσης, ώστε να μην εγκατασταθεί επιπλέον αεραγωγός. Ως εκ τούτου, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εκτροπή στον αερισμό θα είναι πολύ χαμηλότερη από την κανονική συσκευή με την αφαίρεση αέρα και θα έχει κατά μέσο όρο 2.5 χιλιάδες ρούβλια. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω του γεγονότος ότι απλά δημιουργούν κυκλοφορία αέρα, αποσύρουν, καθαρίζουν και το τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο. Για τα διαμερίσματα όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού, τα καταλληλότερα είναι οι κουκούλες κουζίνας με εξαερισμό.

Ο απορροφητήρας περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος, όπου καθαρίζεται από τους λιπαρούς ατμούς και την περίσσεια αιθάλης και τον εκτρέπει προς τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται κοντά στο άνοιγμα εξαερισμού, συνδέοντάς τον με τον αγωγό αέρα.

Χρήσιμες συμβουλές! Ο αγωγός αέρα θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σύντομος, έτσι ώστε ο καθαριστής αέρα να λειτουργεί αθόρυβα.

Λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας οδηγείται στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καπό με βρύση, με φίλτρο άνθρακα. Αρκεί να έχει απλό φίλτρο γράσου με μέταλλο για να αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων αιθάλης και γράσου στον άξονα εξαερισμού.

Κατά τη χρήση, το φίλτρο γράσου είναι βρώμικο, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα

Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδίου ροής είναι:

 • υψηλή απόδοση συσκευής.
 • φίλτρα λιπαρών ουσιών μεγάλης διάρκειας ζωής.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • το εκχύλισμα αντλεί αέρα από το δωμάτιο, η έλλειψη του οποίου πρέπει να αντισταθμίζεται από τον αέρα από το δρόμο, το χειμώνα - από το κρύο, και το καλοκαίρι - από ζεστό αέρα?
 • Εάν η επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, απαιτούνται πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση της κουκούλας.

Οι κουκούλες που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης περνούν τον αέρα μέσω του εσωτερικού φίλτρου άνθρακα και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο καθαρισμένο δωμάτιο. Τα φίλτρα άνθρακα μετά από μόλυνση απορρίπτονται.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός εκχυλίσματος με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση:

 • Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας τοποθετείται από τον πυθμένα του περιβλήματος και τον αφήνει ελεύθερο από τον αγωγό αερισμού.
 • η αρχή της λειτουργίας της συσκευής σας επιτρέπει να κρατάτε τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους και να μην την ρίχνετε στον άξονα εξαερισμού, η οποία συμβαίνει όταν αποσυνδέεται ο απορροφητήρας.

Η κουκούλα κουζίνας της Britanni έχει μοντέρνο φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

 • Για να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό εξαεριστικό εξαερισμού με εξαερισμό?
 • Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Τα κύρια μειονεκτήματα της κουκούλας για τις κουζίνες χωρίς εξαερισμό:

 1. Η λειτουργία των απορροφητών ανακύκλωσης είναι πιο θορυβώδης από αυτή των τυποποιημένων συσκευών.
 2. Κάθε 3-5 μήνες, ανάλογα με την ένταση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό φίλτρου.

Χρήσιμες συμβουλές! Αν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή της κουκούλας από την αρχή της λειτουργίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα καθολικό μοντέλο που συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας της συσκευής.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Σύμφωνα με τον τύπο του συστήματος φιλτραρίσματος, διακρίνονται μονάδες αερίου ενός σταδίου και δύο σταδίων και εκχυλίσματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

Ο απορροφητήρας τραπεζιού είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια του τραπεζιού στη σόμπα και αποσύρεται μόνο για το χρόνο μαγειρέματος

Σε συστήματα ενός σταδίου χρησιμοποιείται ένα και μόνο φίλτρο μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου. Στην πρώτη περίπτωση, ρίχνεται έξω μετά το φράξιμο, και στη δεύτερη περίπτωση αλλάζει μόνο η εσωτερική κασέτα. Με ένα σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων, στο πρώτο στάδιο, ο αέρας φιλτράρεται από το λίπος και το δεύτερο στάδιο παρέχει τον καθαρισμό του από δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο της πρώτης βαθμίδας αλλάζει συχνά και το δεύτερο παραμένει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα του πρώτου επιπέδου μπορούν να είναι ακρυλικά ή μέταλλα. Ο καθαρισμός τους μειώνεται σε ένα απλό πλύσιμο. Τα εκχυλίσματα διήθησης του δεύτερου επιπέδου, όπου χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα, είναι πιο αποτελεσματικά.

Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κάλυμμα φίλτρου, το οποίο προστατεύει τον άξονα εξαερισμού από αιθάλη. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, συνθετικά ή φίλτρα άνθρακα.

Το μεταλλικό φίλτρο είναι ένα πλέγμα αλουμινίου ή αλουμινίου. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ακόμη και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα τέτοιο φίλτρο γράσου μπορεί να εξυπηρετεί ολόκληρη τη ζωή της κουκούλας χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

Τα φίλτρα λίπους καταγράφουν τα σωματίδια τροφίμων, αφήνοντας τον αέρα και τις επιφάνειες καθαρές

Το φίλτρο λίπους από συνθετικές ίνες επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Ένα τέτοιο καθαριστικό αποτελείται από μια κασέτα στην οποία εισάγεται ένα υλικό φίλτρου: μη υφασμένο ή sintepon. Όταν το στρώμα φίλτρου είναι λερωμένο, αφαιρείται η κασέτα και τοποθετείται νέα.

Τα φίλτρα άνθρακα παρέχουν ένα λεπτό καθαρισμό του αέρα από μολυντές και οσμές. Στη σύνθεσή του, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, μπορεί να περιλαμβάνει κατιοντοεναλλάκτες, ασήμι και άλλα απολυμαντικά στοιχεία. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου φίλτρου είναι το υψηλό του κόστος και η σύντομη διάρκεια ζωής του. Απαιτεί τακτική αντικατάσταση μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με το πάχος του στρώματος σκόνης άνθρακα. Αγοράστε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες μπορούν να διατιμηθούν από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.

Χρήσιμες συμβουλές! Το φίλτρο άνθρακα απορροφά τον καπνό του καπνού τέλεια.

Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα προϋπολογισμού στα οποία δεν υπάρχει φίλτρο λίπους για σχεδίαση. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δεν είναι ανθεκτικές. Καθώς τα σωματίδια αιθάλης και λίπους θα σταθούν σταδιακά στις λεπίδες του ανεμιστήρα, κάτι που σύντομα θα οδηγήσει στη θραύση του.

Στην κουζίνα τοποθετούνται μόνο οριζόντιοι κουκούλες

Τύπος διαχείρισης συσκευής

Με τον τρόπο διαχείρισης, όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι τριών τύπων:

 • ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής με τη βοήθεια μιας εύκολης επαφής στον επιθυμητό τομέα, με αποτέλεσμα η λυχνία LED να ανάβει και ο εξολκέας να εκτελεί την καθορισμένη εντολή.
 • ο έλεγχος push-button είναι ο πιο εξοικειωμένος και τυπικός. Εδώ, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
 • ο ψευδοαισθητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού ρυθμιστή, ο οποίος έχει ρυθμιστεί στον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας.

Σχετικό άρθρο:

Τύποι και πλεονεκτήματα των συσκευών. Επιλογή εξοπλισμού. Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα. Συστάσεις για αυτοεγκατάσταση.

Για όσους θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής από απόσταση, υπάρχουν κουκούλες απομακρυσμένου ελέγχου που ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο.

Υλικό Hood

Η καθημερινή φροντίδα για την κουκούλα και η τιμή της συσκευής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν σαφώς αυτό, μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο, πλαστικό, ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα και γυαλί.

Εάν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας καθημερινά, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες

Τα πιο δημοφιλή και φθηνά είναι οι κουκούλες αλουμινίου. Μια συσκευή κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Περισσότερο αισθητικά και κομψά είναι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα και απαιτητικά στην περίθαλψη, επειδή μολύνονται ακόμη και με δακτυλικά αποτυπώματα. Οι θερμαινόμενοι απορροφητήρες από γυαλί είναι η πιο ακριβή επιλογή, η οποία απαιτεί χρονοβόρα φροντίδα. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ελκυστικές, που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό.

Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα; Το κύριο σημείο στην εγκατάσταση της συσκευής είναι να καθορίσει σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα από την εστία. Εάν είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική. Έτσι, όλες οι μυρωδιές και ζευγάρια θα είναι στο δωμάτιο. Εάν η θέση είναι πολύ χαμηλή, η συσκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία της εστίας. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 εκατοστά στο κάτω πλαίσιο.

Το επόμενο σημείο, το οποίο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα, είναι η θέση του σε σχέση με τον εξαερισμό. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν, ώστε να αποφεύγεται η χρήση μεγάλου αριθμού γόνατων και κομματιών καμινάδας, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τον θόρυβο και μειώνει την απόδοση της κουκούλας. Αφού συνδέσετε την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να προσέξετε να μπλοκάρεται τελείως. Χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα ή βαλβίδες.

Το εκχύλισμα τοίχου με σύγχρονο σύστημα περιμέτρου αναρρόφησης παρέχει καλύτερο και ταχύτερο αερισμό

Χρήσιμες συμβουλές! Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στον κινητήρα της συσκευής και θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα φούρνο αερίου

Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι επίπεδες κουκούλες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού ή απευθείας στον τοίχο με ειδικά άγκιστρα, τα οποία πρέπει να συγκρατούνται με ασφάλεια στα σημεία στερέωσης. Οι κουκούλες με γωνιακή ράβδους είναι χτισμένες στον κρημνό, όπου γίνεται άνοιγμα για τον αεραγωγό της απαιτούμενης διαμέτρου. Τα μοντέλα θόλου είναι στερεωμένα στον τοίχο.

Αφού εγκατασταθεί η συσκευή φιλτραρίσματος, ο αγωγός αέρα συνδέεται στο άνοιγμα εξόδου του, ο οποίος επίσης στερεώνεται με άγκιστρα. Ως εξαερισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή πολυβινυλοχλωριωμένος σωλήνας με ένα λείο τοίχωμα ή ένα άκαμπτο μεταλλικό ή πλαστικό κουτί.

Ο ευέλικτος κυματοειδής σωλήνας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα σε όλη την περίοδο λειτουργίας. Πιο βολικό για χρήση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο. Αλλά η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικά έξοδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ο σωλήνας PVC. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί αυστηρά πάνω από την κουκούλα. Χάρη σε αυτή τη σύσταση, κατέστη σαφές πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

Ανάρτηση - το πιο δημοφιλές και φθηνό, στερεωμένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα

Βαθμολογία κουκούλες για την κουζίνα

Πριν σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να αγοράσει την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει βαθμολογία των κατασκευαστών στον κόσμο των συσκευών επεξεργασίας του αέρα, η οποία εκτός από ένα ευρύ φάσμα των πολυτελών μοντέλων του εξοπλισμού, προσφέρει low-end συσκευές. Πολλοί ειδικοί προτιμούν τέτοιες παγκόσμιες μάρκες όπως Siemens, Bosch, Kronasteel (Krona), Hansa, Gorenje, Elikor, Samsung. Συνδυάζουν με επιτυχία υψηλή ποιότητα, λογική τιμή και ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων.

Οι κουκούλες της γερμανικής μάρκας Siemens είναι μια ενσάρκωση του λακωνισμού και της λειτουργικότητας. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, παρέχουν υψηλή απόδοση και plug-τύπου περιβλήματος βοηθά ευεργετική μεταμφίεση κουζίνα τους, όπως μπορεί να δει κανείς σε καταλόγους των κατασκευαστών, τα διαγράμματα και φωτογραφίες. Η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα αυτής της εταιρείας ξεκινά από 12 χιλιάδες ρούβλια.

Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κολακευτικές κριτικές, κουκούλα του Crohn από γερμανό κατασκευαστή. Η εταιρεία παράγει 7 μεγάλες συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Ολόκληρη η προτεινόμενη σειρά μοντέλων έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής. Εδώ εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες χαμηλού θορύβου, οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση της συσκευής. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα Krona είναι ελάχιστη και ξεκινάει από 3 χιλιάδες ρούβλια.

Στην κουζίνα, διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, τα αρχικά μοντέλα του νησιού

Η γερμανική τεχνολογία εξόρυξης της Hansa είναι συμπαγής και εύκολη στη λειτουργία. Το λειτουργικό μοντέλο αυτού του κατασκευαστή μπορεί να αγοραστεί σε τιμή των 2,5 χιλιάδων ρούβλια.

Ένας απαιτητικός αγοραστής που δεν χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση ποιότητας, στο ερώτημα του τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο, θα επιλέξει σταθερά τον γερμανό κατασκευαστή Bosch. Πρόκειται για μια σοβαρή τεχνική υψηλής απόδοσης, η σχεδίαση της οποίας αντιστοιχεί στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η τιμή μιας κουκούλας κυμαίνεται από 5-5 χιλιάδες ρούβλια.

Ένας από τους καλύτερους ρώσους κατασκευαστές συσκευών εξάτμισης είναι το Elikor. Τα εκχυλίσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται από την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού, αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων, σχεδίων και χρωμάτων. Αγοράστε εκχυτήρα Elikor μπορεί να τιμολογηθεί από 2,5 έως 30 χιλιάδες ρούβλια.

Η τεχνολογία της μάρκας Samsung συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Τα μοντέρνα μοντέλα δεν σταματούν να προκαλούν έκπληξη στον αγοραστή με τεχνική ατέλεια και νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το πρότυπο μοντέλο αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Μια κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να γίνει ένα βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου της κουζίνας

Η Gorenje κατέχει την 7η θέση στην κατηγορία των καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση και περιβαλλοντικά υλικά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μοντέλων που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα πελατών, το οποίο αντανακλάται σε πολλές κριτικές. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα για να πάρετε μια αξιόπιστη προστασία των χώρων από λίπος, σκόνη και αιθάλη για ένα μέτριο τέλος; Η μάρκα Gorenje του Extractor θα φροντίσει για καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα σας. Η τιμή της κουκούλας είναι 3.500 ρούβλια.

Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να μελετήσετε ικανοποιητικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου και από ένα ευρύ φάσμα συσκευών για να επιλέξετε την ιδανική επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις σας. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε έναν αξιόπιστο βοηθό στην κουζίνα, που είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δυσάρεστη οσμή.

Πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα σε χωρητικότητα;

Το δείπνο τρώγεται πολύ και η μυρωδιά του φαγητού είναι ακόμα στον αέρα; Ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα από την άποψη της εξουσίας. Μια νέα οικιακή συσκευή θα αποδειχθεί ως πιστός βοηθός της ερωμένης. Με τον μπορείτε να ξεχάσετε τις σταγόνες λίπους, ατμών και δυσάρεστη οσμή.

Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν πολλές παραμέτρους. Το κύριο κριτήριο για την αγορά ενός συστήματος εξάτμισης είναι η απόδοσή του: όσο πιο δυνατός είναι ο εξοπλισμός, τόσο πιο καθαρό είναι ο αέρας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ξεχωριστά σημεία που αξίζουν να τονιστούν η λειτουργικότητα, η αρχή της λειτουργίας, οι διαστάσεις και η διαθεσιμότητα πρόσθετων στοιχείων. Πριν κάνετε την επιλογή σας, αξίζει να καταλάβετε όλες τις αποχρώσεις της συσκευής.

Αρχή λειτουργίας

Ανάλογα με τον καθαρισμό του αέρα, οι κουκούλες μπορούν να είναι:

Με τον τρόπο κυκλοφορίας, ο αέρας διέρχεται από το σύστημα καθαρισμού και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Μια ποικιλία φίλτρων συγκρατεί τη σκόνη, το λίπος και την αιθάλη. Η λεπτή λειτουργία καθαρισμού εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές. Αυτό είναι επίσης ένα μειονέκτημα της συσκευής: ένας μεγάλος αριθμός φίλτρων δημιουργεί αντίσταση αέρα, η οποία μειώνει την απόδοση. Τα φίλτρα άνθρακα δεν μπορούν να καθαριστούν, θα πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως.

Οι κουκούλες κυκλοφορίας δεν απαιτούν αγωγούς αέρα. Είναι φθηνές, η εγκατάστασή τους δεν παρουσιάζει δυσκολίες. Δυστυχώς, είναι ο ηγέτης στην παραγωγή θορύβου.

Για συστήματα ροής απαιτείται ένας αγωγός αέρα. Βυθίζουν τη μόλυνση με μια βρύση στον εξαερισμό. Η εγκατάσταση σωλήνων ή αυλακώσεων πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της ίδιας της συσκευής. Μέσα στην κουκούλα είναι μεταλλικά φίλτρα, πάνω στα οποία εγκαθίσταται όλη η αιθάλη. Περιοδικά πλένονται σε ζεστό σαπουνόνερο. Τέτοια συστήματα έχουν εξαιρετική απόδοση.

Τύπος σώματος

Στις συνθήκες ενός μικρού διαμερίσματος, οι εγκαταλειμμένες κουκούλες τοποθετούνται συχνότερα. Ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το σύστημα ανάρτησης χαρακτηρίζεται από χαμηλό κόστος και γρήγορη εγκατάσταση. Εγκαθίσταται πάνω από τη σόμπα, η γάστρα μπορεί να κρύβεται κάτω από την πρόσοψη του ντουλαπιού. Το μόνο μειονέκτημα είναι η αδύναμη ισχύς.

Ένα τζάκι ή θόλος είναι επίσης εύκολο να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδίασης. Το εύρος τιμών είναι ευρύ, μπορείτε να βρείτε μια επιλογή προϋπολογισμού. Το σύστημα θόλου χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση.

Το ενσωματωμένο μοντέλο είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό της κουζίνας, καθιστώντας την υπόθεση αόρατη. Ορισμένα όργανα έχουν ένα αποσπώμενο πλαίσιο που αυξάνει την περιοχή εισαγωγής αέρα. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί σε κουζίνα κάθε μεγέθους.

Ένα μεγάλο μοντέλο έχει ένα μοντέλο τοίχου. Μοιάζει με ομπρέλα. Αυτή η κουκούλα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το μπροστινό μέρος του ακουστικού. Θα πρέπει να επιλέξω ένα μοντέλο που ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό.

Το νησιωτικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου. Ο αγωγός αέρα είναι ταυτόχρονα δομή στήριξης. Αυτό το μοντέλο είναι συνδεδεμένο με το ανώτατο όριο. Μπορείτε να πάρετε μια συσκευή κουζίνας, κατάλληλη για οποιοδήποτε στυλ: από ρετρό μέχρι υψηλής τεχνολογίας.

Διαστάσεις

Πριν επισκεφτείτε το κατάστημα οικιακών συσκευών, θα πρέπει να μετρήσετε τη σόμπα. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το μήκος και το πλάτος του. Η εξάτμιση σε πλάτος πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη για να απορροφήσει όλους τους βρόχους αέρα. Τις περισσότερες φορές, οι διαστάσεις των οργάνων κυμαίνονται από 45 έως 90 cm.

Λάβετε υπόψη το ύψος της βάσης. Για τις σόμπες αερίου, το σύστημα εξάτμισης είναι σταθερό σε ύψος 70 cm και για τις ηλεκτρικές πλάκες είναι σταθερό στα 80 cm. Για να επιλέξετε σωστά το μέγεθος του περιβλήματος, πρέπει να εξετάσετε αν δεν υπάρχει αέρας έξω από την περιοχή εργασίας. Ο σχεδιασμός των σύγχρονων μοντέλων είναι καλά μελετημένος: μην φοβάστε ότι η κουκούλα θα φαίνεται δυσκίνητη.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Τα σωματίδια που κατακάθονται στα τοιχώματα των σωλήνων δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Τα φίλτρα καθυστερούν και εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές. Τα φίλτρα λίπους εμποδίζουν την καθίζηση μεγάλων σωματιδίων στα μέρη των μηχανημάτων. Χωρίς ένα τέτοιο εμπόδιο, ο κινητήρας θα αποτύχει γρήγορα.

Η βάση του λεπτού φίλτρου είναι ο ενεργός άνθρακας. Απορροφά οσμές, ακαθαρσίες ατμού και επιβλαβείς ενώσεις. Τα φίλτρα είναι μια κασέτα με εσωτερικό προσροφητή. διαφέρουν ως προς το σχήμα και το μέγεθός τους. Αλλάζουν καθώς συμβαίνει η ρύπανση.

Περισσότερες επιλογές

Υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες λειτουργίες που κάνουν την κουκούλα πιο άνετη και εργονομική. Είναι επιθυμητό να δοθεί προσοχή στα εξής:

 1. Επίπεδο θορύβου. Στην συσκευή κουζίνας δεν αποσπάται η προσοχή, πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με χαρακτηριστικά που δεν υπερβαίνουν τα 45 dB.
 2. Φωτισμός. Ο φωτισμός προσόψεων θα κάνει το μαγείρεμα ακόμα πιο άνετο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ λαμπτήρων αλογόνου ή LED.
 3. Διαχείριση. Υπάρχει έλεγχος με κουμπιά και αισθητήρα. Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήριο.
 4. Υλικό. Ο τομέας προϋπολογισμού του Hoods είναι κατασκευασμένος από βαμμένο μέταλλο. Ελαφρώς πιο ακριβός ανοξείδωτος χάλυβας. Ο χρωματισμένος υαλοπίνακας είναι ένα υλικό υψηλής αξίας.
 5. Ενδείξεις έκτακτης ανάγκης. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να απενεργοποιηθούν μόνοι τους εάν υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
 6. Εργασία μετά το κλείσιμο. Στο τέλος, ο ανεμιστήρας τρέχει για λίγο, απορροφώντας τους υπόλοιπους ατμούς.
 7. Αυτόματη αλλαγή ταχύτητας. Αν ο καπνός γίνει μεγαλύτερος, ο αισθητήρας θα επιλέξει την κατάλληλη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Συμβουλές για επαγγελματίες στην επιλογή κουκούλας

Τύπος σώματος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε για το είδος κατοικίας που θα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας. Μέχρι σήμερα, οι δημοφιλείς κατασκευαστές έχουν στη σειρά προϊόντων τους τους ακόλουθους τύπους κουζινών:

 1. Αναρτήθηκε. Η παραδοσιακή επιλογή, η οποία χρησιμοποιείται συχνότερα στο σπίτι. Η θήκη είναι τοποθετημένη κάτω από το ντουλάπι πάνω από την εστία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτής της επιλογής είναι το χαμηλό κόστος και η εύκολη εγκατάσταση. Μειονέκτημα - κακή απόδοση, επειδή Οι συσκευές λειτουργούν με λειτουργία ανακύκλωσης αέρα (αυτό θα συζητηθεί παρακάτω). Για μικρές κουζίνες, η επιλογή αυτής της επιλογής θα είναι η καταλληλότερη λύση εάν υπάρχουν περιορισμοί στον προϋπολογισμό.
 2. Ο θόλος. Μια πιο όμορφη εκδοχή του κελύφους, το οποίο μπορεί επίσης να ονομαστεί τζάκι. Η κουκούλα με τη μορφή ομπρέλας είναι στερεωμένη στον τοίχο, επιπλέον δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η ίδια η εγκατάσταση. Από τα κύρια πλεονεκτήματα θα πρέπει να διατεθεί ένα ευρύ φάσμα τιμών, η δυνατότητα να συμπληρώσει το σχεδιασμό του δωματίου και την υψηλή απόδοση της τεχνολογίας. Μπορεί να είναι τόσο πλάγια όσο και οριζόντια.
 3. Ενσωματωμένο. Στερεωμένο μέσα στην κουζίνα, που σας επιτρέπει να κρύψετε την κουκούλα από περιττά μάτια. Δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό του δωματίου - αυτή η επιλογή θα είναι η πλέον κατάλληλη. Η ενσωματωμένη θήκη δεν είναι πολύ διαφορετική σε τιμή, επομένως ανταγωνίζεται με επιτυχία εναλλακτικές επιλογές.
 4. Ντόμινο. Ο σύγχρονος τύπος σκάφους, ο οποίος είναι σε ζήτηση τόσο από το 2017, όσο και από το 2018. Η ιδέα είναι ότι η κουκούλα είναι σταθερή στον πάγκο (είναι σε αυτό, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία) και αφήνει όταν εργάζεστε με αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα. Πολύ βολικό, αλλά για την επιλογή μιας τέτοιας σύγχρονης λύσης θα πληρώσετε περισσότερο από 2 φορές. Επιπλέον, η παραγωγικότητα δεν θα επιτρέψει την επεξεργασία της περιοχής της μεγάλης κουζίνας.
 5. Νησίδα. Λοιπόν, η τελευταία επιλογή, η οποία είναι πιο λογικό να επιλέξει στην κουζίνα-καθιστικό - μια κουκούλα οροφής πάνω από το νησί της κουζίνας. Τέτοιες συσκευές έχουν μεγάλη ισχύ, αλλά λόγω αυτού και αυξημένου μεγέθους. Συχνά το νησάκι χρησιμοποιείται στις κατευθύνσεις σχεδιασμού για να διακρίνει οπτικά την τραπεζαρία και την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα, σε συνδυασμό με το σαλόνι (στούντιο).

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε αμέσως το βίντεο, το οποίο παρέχει συμβουλές στους ειδικούς για την επιλογή ενός συστήματος εξάτμισης κουζίνας:

Κατανάλωση ισχύος

Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο απορροφητήρας είναι επιλεγμένος από την άποψη της ισχύος, επειδή αυτή η παράμετρος μετράται σε Watt. Είναι πολύ πιο σωστό να πούμε ότι η επιλογή γίνεται με παραγωγικότητα, η οποία μετράται σε m 3 / ώρα. Πράγματι, αν έχουμε ήδη αφαιρέσει το μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη σωστή τεχνική στο μέγιστο χαρακτηριστικά εξαγωγή του αέρα, και όχι από το πόσο θα καταναλώσει (αν και αυτό είναι επίσης σημαντικό).

Έτσι, ο τύπος για τον υπολογισμό της απόδοσης είναι αρκετά απλός. Είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος και με το συντελεστή "12". Ο τελευταίος αριθμός αντιπροσωπεύει τον υγειονομικό κανόνα, ο οποίος υποδεικνύει ότι η τεχνική πρέπει να αντλεί τουλάχιστον 12 m 3 αέρα ανά ώρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να φροντίσετε το λεγόμενο αποθεματικό ισχύος και να προσθέσετε 20% στην τελική τιμή. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε τον κουκούλα για την κουζίνα σας μόνοι σας, ας δώσουμε ένα παράδειγμα υπολογισμού.

Έτσι, για παράδειγμα, πρέπει να επιλέξετε μια ισχυρή συσκευή για την κουζίνα, μια έκταση 12 m 2 (4m * 3m). Σε αυτή την περίπτωση, ο τύπος θα μοιάζει με:

V = 12 * 3 * 12 * 1,2 = 518,4 m 3 / h

όπου:

 • 12 - το μέγεθος του δωματίου.
 • 3 - ύψος οροφής.
 • 12 - ο συντελεστής υγειονομικών προτύπων,
 • 1,2 - ένας διορθωτικός συντελεστής που λαμβάνει υπόψη το περιθώριο παραγωγικότητας.

Για να είστε και πάλι για να προστατευθείτε από την αδύναμη ισχύ της τεχνολογίας, συνιστούμε να επιλέξετε μια κουκούλα τουλάχιστον 550 m 3 / ώρα!

Διαστάσεις

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Για να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το ακριβές πλάτος του αερίου ή της ηλεκτρικής πλάκας, πάνω από το οποίο ο εξοπλισμός θα ανασταλεί. Μια σημαντική απαίτηση - το πλάτος της πλάκας εξαγωγής θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τις πλάκες, έτσι ώστε όλος ο βρώμικος αέρας να μην παρακάμπτει τον ανεμιστήρα.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συσκευών που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 εκατοστά, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο μέγεθος κουκούλας. Για τις συνθήκες διαβίωσης, οι πιο δημοφιλείς περιπτώσεις είναι τα πλάτη των 50, 60 και 90 cm.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι στο ύψος του πίνακα έχει τοποθετηθεί σε 70 cm πάνω από τη σόμπα αερίου και 80 cm πάνω από ηλεκτρικές, έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε το μέγεθος του σώματος, την ανάλυση, αν ο αέρας θα βγει από το χώρο εργασίας του ανεμιστήρα!

Αρχή λειτουργίας

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, δώστε προσοχή στο πώς λειτουργεί - στη λειτουργία ανακύκλωσης (με καθαριστικό, χωρίς αγωγό) ή με την εξαγωγή αέρα εξαγωγής στον εξαερισμό.

Η πρώτη επιλογή είναι καλύτερα να επιλέξετε για ιδιωτικές κατοικίες, και σε περίπτωση που δεν θέλετε να εγκαταστήσετε την έξοδο αέρα μόνοι σας, επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε εξαερισμό. Έλλειψη μοντέλων ελεύθερης ψύξης σε χαμηλότερη παραγωγικότητα, επειδή απλά καθαρίζουν τον αέρα και τον τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο, δημιουργώντας κυκλοφορία. Για τα διαμερίσματα το μοντέλο με εξαερισμό για εξαερισμό που υπάρχει στην πλειοψηφία των σπιτιών των πάνελ, ακόμα και στο χρουστκάκι είναι πιο κατάλληλο, αν και εδώ είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μια επιλογή τεχνικής χωρίς εξαερισμό.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν καθολικά μοντέλα που συνδυάζουν τους τρόπους ανακύκλωσης και αφαίρεσης του αέρα εξαγωγής. Αν δεν γνωρίζετε ποια επιλογή είναι καλύτερα να επιλέξετε, σκεφτείτε μια καθολική κουκούλα, ώστε να μην χάσετε το κομμάτι!

Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν μερικές λέξεις για τα φίλτρα. Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε μια τέτοια παραλλαγή του συστήματος καθαρισμού, στην οποία είναι τοποθετημένο το αλουμινένιο πλέγμα. Είναι ευκολότερο να καθαριστούν και να κάνουν καλή δουλειά να πιάσουν λίπος στην κουζίνα. Συνθετικά φίλτρα και φίλτρα άνθρακα ποιοτικά καθαρά, αλλά ταυτόχρονα είναι διαθέσιμα.

Μέθοδος διαχείρισης

Ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο για την επιλογή μιας καλής κουκούλας για την κουζίνα είναι ο τύπος διαχείρισης. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους χρησιμοποιώντας το σύστημα αισθητήρων, κουμπιά ή ψευδο αισθητήρα.

Θέλετε να επιλέξετε ένα φθηνό αλλά καλό μοντέλο εξοπλισμού; Μείνετε στις δύο τελευταίες επιλογές. Με τα χρήματα, μπορείτε να πληρώσετε λίγο και να αγοράσετε μια συσκευή με έλεγχο αφής, που είναι πιο βολική και δημοφιλή σήμερα.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα κουκούλες με τηλεχειριστήριο χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να χειριστούν τον εξοπλισμό χωρίς να σηκωθούν από το τραπέζι.

Ποιότητα οπίσθιου φωτισμού

Όταν εξετάσαμε τις επιλογές φωτισμού για την κουζίνα, ειπώθηκε ότι ο φωτισμός του χώρου εργασίας γίνεται καλύτερα με τη βοήθεια λαμπτήρων στην πλάκα της κουκούλας. Όταν επιλέγετε μια τεχνική, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι ο οπίσθιος φωτισμός ήταν υψηλής ποιότητας και γι 'αυτό χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες αλογόνου ή LED. Αυτές οι πηγές φωτός δίνουν την πιο ποιοτική φωτεινή ροή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την προετοιμασία των τροφίμων.

Επίπεδο θορύβου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί πριν αγοράσετε και αναθεωρήσετε στο τεχνικό διαβατήριο πόσο ήσυχη είναι η επιλεγμένη επιλογή. Για να κατανοήσετε τον τρόπο επιλογής ενός καλύμματος για στάθμη θορύβου, συνιστούμε να προβάλετε τις ακόλουθες τιμές θορύβου:

 • 60 dB - η ένταση μιας κανονικής συνομιλίας σε απόσταση από τον συνομιλητή 1 μέτρου.
 • 90 dB - κραυγή.
 • 100 dB - θόρυβος της χορτοκοπτικής μηχανής.

Θέλετε να αγοράσετε ένα αθόρυβο σύστημα εξάτμισης για την κουζίνα; Στη συνέχεια θα πρέπει να πάρετε ένα χαρακτηριστικό όχι περισσότερο από 45 dB, το οποίο θα σας επιτρέψει να μαγειρέψετε άνετα και να απολαύσετε δείπνο χωρίς εξωτερικό θόρυβο.

Υλικό κατασκευής

Σχετικά με το πόσο σοβαρά πλησιάζετε την επιλογή της κουκούλας για το υλικό της γάστρας, θα εξαρτηθεί από την εβδομαδιαία φροντίδα γι 'αυτό. Ο ευκολότερος τρόπος πλύσης από την επιφάνεια σμάλτου και βρωμιάς. Επιπλέον, το σμάλτο είναι φθηνό, αξιόπιστο και ανθεκτικό. Το ακριβότερο υλικό είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Το πλεονέκτημά του είναι σε μια όμορφη εμφάνιση, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλετε να επιλέξετε μια υπόθεση για το σχεδιασμό του δωματίου.

Λοιπόν, η τελευταία, η πιο ακριβή έκδοση της παραγωγής είναι η γυαλισμένη γυαλί. Η εμφάνισή του είναι η πιο ελκυστική, ωστόσο, το κόστος αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό. Επιπλέον, η φροντίδα για το γυαλί είναι πολύ επίπονη - για να αφαιρέσετε λιπαρό λεκέδες στο γυαλί θα πρέπει να δοκιμάσετε.

Κατασκευαστές

Για να αγοράσετε μια μακρά υπηρεσία και την ίδια στιγμή που πραγματοποιήσατε χωρίς περιττές υπερβολικές πληρωμές, συνιστούμε να προσεγγίσετε σοβαρά την επιλογή του κατασκευαστή του εξοπλισμού. Δεν γνωρίζετε ποιοι κουκούλες της εταιρείας θα επιλέξουν για την κουζίνα το 2018; Ενημερώστε την αξιολόγησή σας από τις πιο ποιοτικές μάρκες που έχουν αναλάβει ηγετικές θέσεις στην παγκόσμια αγορά:

 • Bosch (Bosch)
 • Siemens (Siemens)
 • Kuppersberg (Kupersberg)
 • Καλύτερο (Καλύτερο)
 • Zanussi (Zanussi)
 • Ελικα (Ελικα)
 • Gorenje (Gorenje)
 • Samsung (Samsung)
 • Hansa
 • Kronasteel (Crocustile)

Τα δεδομένα TOP-10 επιχειρήσεις έχουν γίνει γνωστά για την καλή ποιότητα, αλλά προτού να αγοράσετε, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με θεματικά φόρουμ με ανατροφοδότηση σχετικά με το επιλεγμένο μοντέλο. Ακόμη και οι ηγέτες των πωλήσεων δεν μπορούν να παράγουν πολύ επιτυχημένα μοντέλα που θα φέρουν περισσότερα προβλήματα από την άνεση!

Περισσότερες επιλογές

Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να σας πω είναι πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα στην κουζίνα για πρόσθετες λειτουργίες. Συνιστούμε να λάβετε υπόψη τις συμβουλές επαγγελματιών που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και ταυτόχρονα θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο τιμής και ποιότητας:

 • Αν επιτρέψετε το πάχος του πορτοφολιού, το εξάνθημα στο μοντέλο με μια σύγχρονη λειτουργία - αυτόματες ταχύτητες μεταγωγής. Ένας ειδικός αισθητήρας στο σώμα θα αντιδράσει στην εμφάνιση της αιθάλης και θα περιλαμβάνει μια κατάλληλη ταχύτητα ανεμιστήρα με βάση την πυκνότητα του αέρα. Πραγματικά μια πολύ βολική προσθήκη στη μοντέρνα κουκούλα του 2018.
 • Η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει μια τέτοια λειτουργία όπως η δημιουργία ροής αέρα που ανακατευθύνει τη ροή αέρα από τον μπροστινό πίνακα κατευθείαν στον ανεμιστήρα. Σε αυτή την περίπτωση, η εξάτμιση δεν μπορεί να εξαπλωθεί πέρα ​​από την περιοχή εργασίας του ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • Μην ξεχνάτε την ασφάλεια, ένα πολύ βρώμικο φίλτρο μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση των μηχανημάτων και το λίπος μπορεί να αναφλεγεί και να προκαλέσει πυρκαγιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ασφαλές μοντέλο με ένδειξη έκτακτης ανάγκης και ένα προστατευτικό κλείσιμο σε περίπτωση απειλής.
 • Η "υπολειπόμενη διαδρομή" αφήνει τον ανεμιστήρα να ανάβει αργά για 10-20 λεπτά μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να καθαρίζετε αποτελεσματικότερα τον αέρα των ατμών.
 • Η ένταξη στο διάστημα εξασφαλίζει φρεσκάδα στην κουζίνα, λόγω του γεγονότος ότι ο ανεμιστήρας θα ανάψει αρκετές φορές (ή μία) την ώρα.

Αυτές είναι όλες οι πρόσθετες παράμετροι που μπορούν να έχουν οι μοντέρνες κουκούλες κουζίνας. Εάν υπάρχουν επιπλέον χρήματα, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα μοντέλο με τις αναφερόμενες λειτουργίες. Ταυτόχρονα, αν δεν τα χρειάζεστε, δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για άχρηστες δαπανηρές λειτουργίες.

Δημοφιλή μοντέλα

Επίσης, εφιστούμε στην προσοχή σας τη δική μας βαθμολογία κουκούλας για την κουζίνα. Εάν είστε σε μια απώλεια για να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας, μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα καλύτερα μοντέλα για την τιμή και την ποιότητα το 2018.

Οι καλύτερες κουκούλες που είναι ενσωματωμένες στο ντουλάπι:

 • Elica Eliplane LX ΙΧ F / 60
 • Jetair Orion LX 60 ΙΧ
 • Kronasteel Kamilla 1M 600 μαύρο
 • MAUNFELD VS Φως (C) 60
 • Shindo Maya 60 W / WG

TOP-5 μοντέλα τζάκι:

 • MAUNFELD Dream 60
 • Kronasteel Bella PB 600
 • Indesit IHBS 6,4 AM X
 • Candy CCE 16 Χ
 • Αισθητήρας Shindo Prime 60 W / WG 3ET

Βέλτιστη σε κουκούλες ανάρτησης τιμών και ποιότητας:

 • Midea ΜΗ 60Τ 349 Β
 • Hansa OSC 611 WH
 • Kronasteel Jessica λεπτό PB 600
 • Gorenje DU 5345 W
 • Shindo AERO DUO 60

Top 3 μοντέλα νησιών:

 • Asko CI4176S
 • MAUNFELD BERTA Plus 90
 • Κινώντας KHA 4970 X

Σε αυτή την αναθεώρηση των συμβουλών και κόλπα στην επιλογή αυτών των οικιακών συσκευών έρχονται στο τέλος. Ελπίζουμε ότι τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε την κουκούλα της κουζίνας από την άποψη της χωρητικότητας, της χωρητικότητας και του μεγέθους της, καθώς και ποια μοντέλα είναι τα καλύτερα το 2018!