Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό: ένας οδηγός εργασίας

Η τέλεια σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό θα διασφαλίσει την πλήρη αποστράγγιση των πτητικών ουσιών που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Δεν είναι όλοι ευχάριστοι και χρήσιμοι, πολλοί είναι τοξικοί και έχουν αρνητική επίδραση στην αίσθηση της όσφρησης. Πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα εξολκέα με την απομάκρυνσή τους και κανείς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Επιθυμώντας να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα, σας προσφέρουμε να διαβάσετε ένα πολύ χρήσιμο άρθρο. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό τύπο συσκευής και να εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης χωρίς σφάλμα. Οι πληροφορίες μας θα είναι χρήσιμες όχι μόνο σε ανεξάρτητους δασκάλους, αλλά και σε όσους θέλουν να ελέγξουν τους μισθωμένους εργαζόμενους.

Ο συντάκτης του άρθρου περιγράφει λεπτομερώς τις ποικιλίες των κουζινών κουζίνας, επιλογές τοποθέτησης για διάφορες δομές. Η διαδικασία σύνδεσης της συσκευής εξάτμισης με τον εξαερισμό είναι απολύτως αποσυναρμολογημένη. Ως εξαιρετικό ενημερωτικό συμπλήρωμα στο κείμενο, χρησιμοποιούνται φωτογραφικές επιλογές και οδηγίες βίντεο.

Τύποι συσκευών εξάτμισης

Για να βελτιώσετε το μικροκλίμα και να απαλλαγείτε από το δωμάτιο από τις μυρωδιές, οι αιθάλες και οι καπνοί χρησιμοποιούσαν κουκούλα κουζίνας. Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, μπορεί να αφαιρέσει τον αέρα εξαγωγής, να τον καθαρίσει ή να λειτουργήσει εναλλάξ σε κάθε μία από αυτές τις δύο λειτουργίες.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εξοπλισμός εκκενώνει τις μάζες του αέρα από το δωμάτιο στην ατμόσφαιρα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό σωλήνα - αγωγό αέρα.

Τα μοντέλα του δεύτερου τύπου επανακυκλοφορούν. Για την πλήρη λειτουργία τους, δεν θα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού.

Χρειάζονται ενέργεια για να τραβούν τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος, για παράδειγμα, συσσωρεύεται πάνω σε ένα τηγάνι, τηγανίζοντας τις πατάτες. Μέσα στη συσκευή υπάρχουν σωματίδια λίπους, αιθάλης και μυρωδιά του φαγητού.

Ο πρώτος που παίρνει τον εαυτό σας είναι η επίδραση του φίλτρου λίπους, έρχεται στη συνέχεια η στροφή του φίλτρου άνθρακα. Είναι αυτός που απορροφά όλες τις ακαθαρσίες και δίνει τον καθαρό αέρα πίσω στο δωμάτιο, απελευθερώνοντάς τον μέσα από τις μικρές τρύπες που υπάρχουν στο σώμα.

Ο τρίτος τύπος είναι τα συνδυασμένα μοντέλα. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε λειτουργία βρύσης όσο και σε κατάσταση καθαρισμού. Στην πρώτη περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του κουζινέτα θα χρειαστεί τη σύνδεσή του με τον εξαερισμό. Και στη δεύτερη - εγκατάσταση του φίλτρου καθαρισμού.

Επιλέξτε τη σωστή επιλογή για χρήση. Και ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής, οι ρυθμίσεις της ενδέχεται να διαφέρουν.

Για παράδειγμα, για τους εκχυλιστές με καθεστώς καθαρισμού από την LEX, ο κατασκευαστής συνιστά την πρώτη εγκατάσταση φίλτρων άνθρακα. Στη συνέχεια, πάρτε τα βύσματα που συνοδεύουν τον εξοπλισμό εξαγωγής και κλείστε το πλευρικό και το πάνω άνοιγμα, το οποίο προορίζεται για σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.

Εκτός από την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες διαφέρουν στην επιλογή εγκατάστασης - μπορούν να ενσωματωθούν και να ανοίξουν.

Και όλοι διαφέρουν με τη μορφή στην οποία εξαρτάται η πιθανή θέση του εξοπλισμού εξάτμισης.

Συνδέοντας την κουκούλα στην κουζίνα με τον εξαερισμό - οι δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν για πάντα!

Η σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Κάθε εργαζόμενος στο σπίτι μπορεί εύκολα να εκτελέσει αυτή τη λειτουργία από μόνος του, έχοντας μελετήσει μερικές από τις αποχρώσεις του.

Όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα, θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια σταθερή ανακυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο. Ο ατμός από την κουζίνα, οι γεύσεις από καμένα τρόφιμα, τα γυαλιά με παράθυρα στα παράθυρα φέρνουν λίγη χαρά στους κατοίκους του σπιτιού. Προκειμένου να προστατευθεί η κουζίνα από τα λιπαρά σωματίδια, να εγκατασταθεί στους τοίχους και στην οροφή, καύση και αιθάλη, αρκεί να εγκαταστήσετε μια καλή κουκούλα. Μια τέτοια συναρμολόγηση είναι σήμερα ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό των χώρων στο σπίτι και στο διαμέρισμα όπου προετοιμάζονται τα τρόφιμα.

Οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους. Υπάρχουν ροή, κυκλοφορία και συνδυασμένες μονάδες. Το πρώτο σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά και αποτελεσματικά τον αέρα από την κουζίνα μέσω του άξονα εξαερισμού. Οι απορροφητήρες είναι οι πιο δημοφιλείς στους εγχώριους καταναλωτές.

Στις συσκευές κυκλοφορίας, ο καθαρισμός του μολυσμένου αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια φίλτρων άνθρακα. Είναι ενσωματωμένα στην κουκούλα. Τέτοιες συσκευές δεν χρειάζεται να συνδέονται με τον εξαερισμό. Η εγκατάσταση τους είναι γρήγορη. Αλλά το δυναμικό καθαρισμού των μονάδων κυκλοφορίας αφήνει πολύ επιθυμητό. Συνδυασμένα όργανα λειτουργούν και αυτόνομα (δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με τον αγωγό εξαερισμού) και στην κανονική λειτουργία εξαγωγής.

Εξετάστε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό. Αλλά πρώτα να σημειώσουμε ότι η σειρά εγκατάστασης του εξοπλισμού για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα εξαρτάται από τον τύπο του. Από αυτή την άποψη, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

 • Ενσωματωμένο. Είναι κρυμμένα σε ένα τραπέζι ή ένα κρεμαστό ντουλάπι.
 • Αναρτήθηκε (κανονική, επίπεδη). Τοποθετείται κάτω από το ντουλάπι, το οποίο είναι εγκατεστημένο πάνω από την εστία.
 • Γωνία. Τοποθετείται σε μια γωνία του δωματίου.
 • Ο τοίχος. Τοποθετείται στον τοίχο ακριβώς πάνω από τη σόμπα.
 • Νησί. Στερεώνεται στην επιφάνεια της οροφής. Σχεδιασμένο για κουζίνες νησιού.

Σημαντικό! Η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα πρέπει να διατηρείται σε επίπεδο 0,6-0,9 m.

Οι κουκούλες λειτουργούν από ηλεκτρισμό, γεγονός που τις καθιστά δυνητικά μη ασφαλείς συσκευές. Αν δεν θέλετε να προκληθεί ηλεκτροπληξία, θα πρέπει να συνδέσετε σωστά τη μονάδα εξατμίσεως στην ηλεκτρική πρίζα οικιακής χρήσης. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα βασικά πρότυπα ηλεκτρικής ασφάλειας. Περιγράφουν τους κανόνες σύνδεσης των οικιακών συσκευών.

Οι κουκούλες στην κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι είναι πάντα συνδεδεμένες στο ηλεκτρικό δίκτυο με τρία καλώδια - μηδέν, γη, φάση. Απαγορεύεται η χρήση των περιγραφόμενων εγκαταστάσεων χωρίς γείωση!

Συνδέστε την κουκούλα στο ρεύμα

Σε περιπτώσεις όπου το περίβλημα διαθέτει βρόχο γείωσης και υποδοχές ευρώ, δεν προκύπτουν δυσκολίες στη σύνδεση της μονάδας εξαγωγής. Εδώ όλα είναι απλά. Χρειάζεται απλώς να συνδέσετε το κίτρινο (με πρόσθετη λωρίδα πράσινου φωτός) στο τερματικό γείωσης. Nuance! Μερικές κουκούλες δεν διαθέτουν ξεχωριστό σύνδεσμο για το καλώδιο γείωσης. Δεν είναι δύσκολο να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Είναι απαραίτητο να βιδώσετε το καλώδιο γείωσης στο σώμα της συσκευής με τα χέρια σας και να τα συνδέσετε στο κύκλωμα.

Τώρα ας δούμε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με το ρεύμα, αν η κατοικία δεν είναι εξοπλισμένη με πρίζες ευρώ. Κάποιοι τεχνίτες ρίχνουν μηδενικό σύρμα στα θερμαντικά σώματα, σωλήνες νερού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατηγορηματικά. Θα θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας και την υγεία όλων των ανθρώπων που ζουν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Θα χρειαστεί να συνδέσετε το μηδενικό καλώδιο στο λεγόμενο τυφλό ουδέτερο. Βρίσκεται στον πίνακα διανομής με μετρητές (που συνήθως βρίσκονται σε κάθε όροφο του σπιτιού).

Θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την ασπίδα, να βρούμε μέσα της ένα σωλήνα ή ένα ειδικό ελαστικό, που θα είναι ασφαλές στην επιφάνεια του τοίχου. Μην ξεχνάτε ότι ο πίνακας διανομής είναι κάτω από τάση 220 volt. Στον αγωγό (λεωφορείο) υπάρχει ένας μικρός πείρος. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο που χρειαζόμαστε. Θα χρειαστεί να ρίξετε ένα πολύκλωνο καλώδιο με διατομή 2,5 τετ. mm και κρατήστε το στην κουζίνα.

Ένα σημαντικό σημείο! Hood σε τέτοιες καταστάσεις, είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο μέσω ενός μηχανήματος διαχωρισμού, εκτίμησε σε ρεύμα 6,3 Α Σε περιπτώσεις όπου οι ουδέτερες καλώδια που οδηγούν στο διαμέρισμα ενός γείτονα, δεν τα αφαιρέσετε. Στερεώστε το πολύκλωνο καλώδιο σας πάνω από την εξωτερική καλωδίωση και ασφαλίστε τη σύνδεση με ένα παξιμάδι του κατάλληλου μεγέθους. Εάν επί του ελαστικού (σωλήνα) πείρος offline πρέπει να καθαριστεί επιμελώς της επιφάνειάς του για τη σύνδεση του μεταλλικού σφιγκτήρα και συνδέεται με αυτό με το σύρμα πυρήνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκατάσταση εξαερισμού στο χώρο μαγειρέματος διακόπτει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού του διαμερίσματος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λύσουν ένα τέτοιο πρόβλημα δημιουργώντας έναν επιπλέον αγωγό εξαερισμού και τροφοδοτώντας τον με κουκούλες. Ωστόσο, το μέτρο αυτό δεν εγγυάται ποιοτικό αερισμό της κουζίνας μετά την εγκατάσταση της συσκευής ενδιαφέροντος (η διατομή του άξονα εξαερισμού παραμένει αμετάβλητη, πράγμα που σημαίνει ότι η ανταλλαγή αέρα δεν θα είναι ακόμα πολύ αποτελεσματική). Έξοδος από μια παρόμοια κατάσταση - την εγκατάσταση μιας ειδικής εργοστασιακής μάσκας με βαλβίδα αντεπιστροφής (πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευής).

Το πλέγμα με βαλβίδα αντεπιστροφής θα εξασφαλίσει καλή κουκούλα

Οι λαϊκοί τεχνίτες κάνουν συχνά μια τέτοια συσκευή από μόνη της. Αλλά είναι καλύτερα, βεβαίως, να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα με μια βαλβίδα (οι εμπειρογνώμονες την αποκαλούν μια popper) εργοστασιακή παραγωγή. Έχει δύο οπές. Όταν η βαλβίδα στη σχάρα είναι κλειστή, ο εξαερισμός της κουζίνας πραγματοποιείται σύμφωνα με το φυσικό σχήμα (μέσω του παραθύρου). Όταν ξεκινήσει η κουκούλα, αλλάζει η θέση του πυροκροτητή. Ο αέρας από το δωμάτιο αρχίζει να αναγκάζεται. Η χρήση του περιγραφέντος πλέγματος διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει φαινόμενο αντίστροφης ώσης.

Οι αεραγωγοί για τις κουζίνες κατασκευάζονται από προϊόντα PVC (PVC) ή με τη βοήθεια ενός κυματοειδούς σωλήνα από αλουμίνιο. Οι πλαστικές δομές κατασκευάζονται με τη μορφή ελαστικών σωλήνων ή στενών κουτιών. Τα προϊόντα αυτά είναι αθόρυβα σε λειτουργία, είναι εύκολο να εγκατασταθούν λόγω του μικρού τους βάρους. Επιπλέον, έχουν ένα καλό περιθώριο ασφαλείας και δεν αλλοιώνουν το εσωτερικό της κουζίνας. Οι κυματοειδείς σωλήνες εγκαθίστανται ακόμα πιο εύκολα. Είναι εύκολο να λυγίσουν χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων σε οποιαδήποτε επιθυμητή γωνία. Τέτοιες κατασκευές δεν δονείται, δεν παράγουν buzz κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας. Αλλά η εμφάνισή τους είναι πολύ επιθυμητή. Ως εκ τούτου, η αυλάκωση για το σχέδιο συνήθως καλύπτεται χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών.

Η σύνδεση του απορροφητήρα με τον εξαερισμό πραγματοποιείται σύμφωνα με μία αρχή. Ταυτόχρονα, ορισμένα στάδια μιας τέτοιας ενέργειας μπορεί να είναι διαφορετικά - εξαρτάται από την συγκεκριμένη μονάδα που αγοράσατε (ενσωματωμένη, ανασταλείσα κ.ο.κ.). Θα αναλύσουμε τη διαδικασία τοποθέτησης του συστήματος εξάτμισης στο πιο πολύπλοκο παράδειγμα, όταν η συσκευή είναι τοποθετημένη κρυφά - σε ένα ερμάριο.

Για την τοποθέτηση του καλύμματος θα πρέπει να ακολουθείτε ξεκάθαρα όλες τις συστάσεις του κατασκευαστή

Ο αλγόριθμος για την εκτέλεση της εργασίας θα είναι ο εξής:

 1. 1. Σημειώστε το ράφι για την τοποθέτηση της σχάρας με το κρακ. Κόψτε το κάτω τμήμα της οπής με τις απαιτούμενες γεωμετρικές παραμέτρους. Στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού, κάντε ένα άνοιγμα τετράγωνου σχήματος.
 2. 2. Εισάγετε το σωλήνα PVC ή το κυματοειδές προϊόν στην οπή του πυθμένα. Περάστε το μέσα από το περίβλημα. Δώστε την αυλάκωση στην εμφάνιση του τετραγώνου, τοποθετήστε την στην επάνω τρύπα. Συνδυάστε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης. Τα μεγάλα κενά μπορούν να σφραγιστούν με αφρώδες υλικό.
 3. 3. Στερεώστε το κουτί ή το σωλήνα στο περίβλημα όσο το δυνατόν πιο ασφαλή χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες, βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 4. 4. Τοποθετήστε τον συναρμολογημένο και σταθερό αγωγό αέρα στον εξαερισμό. Απλοποιήστε την ένωση μπορεί να γίνει με ένα ειδικό πλέγμα (που πωλείται στην αποθήκη δομικών υλικών) με μια τρύπα σε στρογγυλό σχήμα. Ο κατασκευασμένος σχεδιασμός είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Συμβούλιο επαγγελματιών. Όταν συνδέετε την κουκούλα στον ανεμιστήρα και στον άξονα εξαερισμού, προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες στροφές, όπως το κυματοειδές κουτί ή σωλήνα PVC. Όσο περισσότερες στροφές, τόσο λιγότερη ενέργεια θα παράγει η μονάδα. Οι ειδικοί λένε ότι μία στροφή μειώνει το ποσοστό αυτό κατά 9-12%. Τώρα ξέρετε πώς να φτιάξετε την κουκούλα στην κουζίνα όσο πιο επιδέξια γίνεται. Κοιτάξτε το βίντεο που κάνει τέτοιες εργασίες και ξεχάστε τις δυσάρεστες μυρωδιές, την καύση, την υψηλή υγρασία και την αιθάλη στο χώρο μαγειρέματος.

Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα συνεπάγεται τη σύνδεσή της με τον αερισμό και την παροχή ρεύματος. Η συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα είναι εγκατεστημένη, πάνω από τους ηλεκτρικούς φούρνους, και πάνω από το αέριο. Το κύριο πράγμα είναι να εξετάσει το ύψος του θόλου όταν εγκαθιστά τη δομή. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει μόνος σας, χωρίς προσφυγή σε ειδικούς των οποίων οι υπηρεσίες είναι δαπανηρές.

Κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό

Αυτά είναι απορροφητήρες παροχής αέρα. Δουλεύουν στον τρόπο εκκένωσης του αέρα στον αγωγό αέρα. Τέτοια μοντέλα αντιμετωπίζουν 100% την απομάκρυνση των μυρωδιών και του ατμού από την παρασκευασμένη τροφή. Επίσης στις αλυσίδες λιανικής πώλησης μπορούν να βρεθούν σύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα συνδυασμένου τύπου. Μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο ανακύκλωσης του αέρα και να εκκενώσουν αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Ταξινόμηση των απορροφητών σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης

 • Ενσωματωμένο. Τοποθετείται στο ντουλάπι της κουζίνας, τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα.
 • Αναρτήθηκε. Εγκατεστημένο στον τοίχο.
 • Νησί. Είναι στερεωμένα στο ταβάνι. Βρίσκεται στη μέση του δωματίου.
 • Γωνία. Τοποθετείται στη γωνία.

Οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα μοντέλα για προσαρμοστικότητα σε συγκεκριμένο δωμάτιο και δομή πρέπει να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.

Ποια εργαλεία θα απαιτηθούν;

 • Punch.
 • Κλειδιά.
 • Σφυρί.
 • Κατσαβίδι.
 • Ρουλέτα.
 • Το επίπεδο.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Μια επίπεδη κουκούλα τοποθετείται σε προκατασκευασμένο ντουλάπι χωρίς κατώτατο σημείο. Τοποθετείται στο επίπεδο του μεσαίου ράφι. Οι διαστάσεις του ντουλαπιού και του καλύμματος πρέπει να ταιριάζουν. Για να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στον πίνακα, γίνονται δύο τρύπες στο μεσαίο ράφι και στην οροφή του ενσωματωμένου ακουστικού.

Μετρώντας την απαιτούμενη απόσταση (όχι μικρότερη από 75 cm) την απόσταση από την επιφάνεια της πλάκας μέχρι την κουκούλα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση της κουκούλας. Στον τοίχο πρέπει να σημειώσετε τα σημεία στερέωσης. Χρησιμοποιώντας ένα puncher, γίνονται οπές για πλαστικούς πείρους. Με τη βοήθεια 2 βιδών, τοποθετείται μια επίπεδη κουκούλα. Η κατασκευή του θόλου θα πρέπει να στερεώνεται αξιόπιστα με τουλάχιστον 4 συνδετήρες.

Ποια ικανότητα θα πρέπει να αντληθεί;

Οι απαιτούμενες λειτουργικές δυνατότητες της συσκευής καθαρισμού του αέρα μπορούν να υπολογιστούν με τον τύπο:

Q - βέλτιστη ισχύς σχεδίασης

S είναι η περιοχή του δωματίου,

h - ύψος οροφής της κουζίνας,

Δώστε προσοχή! Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάζει 12 φορές την ώρα (υγειονομικές απαιτήσεις) - γι 'αυτό και ο τύπος περιέχει τον δείκτη 12. Digit 1.3 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθεμάτων. Περιλαμβάνει τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου, το μήκος και τη μόλυνση του ανοίγματος, το μήκος και την καμπή του αεραγωγού.

Επίσης για υπολογισμούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική αριθμομηχανή στην ιστοσελίδα μας.

Ποιος πρέπει να είναι ο αγωγός αέρα

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί ή μεταλλικοί (κυματοειδείς) αγωγοί.

Πλαστικά

Πιο συχνά εγκαταστήστε πλαστικούς σωλήνες - είναι ελαφρύ, με καλή μόνωση θορύβου, εύκολο να συναρμολογηθεί. Οι σωλήνες από PVC μπορούν να είναι κυκλικοί ή ορθογώνιοι. Η εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού γίνεται στην κορυφή πάνω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας. Κατά την αγορά πλαστικών σωλήνων, είναι απαραίτητο να αγοραστούν οι μεταβάσεις και το στεγανωτικό σχήματος "G".

Gofra

Επίσης, για να συνδέσετε τον απορροφητήρα με τον εξαερισμό στην κουζίνα, χρησιμοποιούνται κυματοειδείς αγωγοί - πρόκειται για μια πιο οικονομική επιλογή σε σύγκριση με τα υλικά PVC. Οι πτυχώσεις είναι κατασκευασμένες από λεπτό στρώμα αλουμινίου. Σε περίπτωση μόνωσης με θόρυβο, το υλικό αυτό είναι πολύ χειρότερο από το πλαστικό. Οι προσαρμογείς δεν χρειάζεται να αγοράζονται, οπότε η στερέωση παρέχεται μέσω σφιγκτήρων. Το Gofra εκτείνεται στο επιθυμητό μέγεθος. Κατά την εγκατάσταση είναι καλύτερο το "ακορντεόν" να είναι καλά τεντωμένο - το επίπεδο θορύβου θα πέσει σημαντικά.

Χαρακτηριστικά των αγωγών εξαερισμού της συσκευής

Η διάμετρος του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του αγωγού. Εάν ο σωλήνας εξάτμισης είναι μικρότερος, τότε ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία και αυτό θα οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα του ανεμιστήρα. Ένας σωλήνας μικρότερης διαμέτρου επηρεάζει επίσης τη μόνωση του θορύβου - όταν ο εξοπλισμός λειτουργεί, το επίπεδο θορύβου αυξάνεται πολλές φορές.

Είναι απαραίτητο όλες οι γωνίες στροφών κατά την εγκατάσταση των αεραγωγών να είναι περισσότερο από 90 μοίρες. Το έργο του εξαερισμού εξαρτάται από αυτό. Και ο αριθμός αυτών των πολύ καμπυλών πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαγωγής για τον καθαρισμό του αέρα εξαρτάται από αυτό. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε πλαστικά συστήματα με κυκλική διατομή. Σε αυτά όχι μόνο δεν θα εγκατασταθούν βρωμιά και σκόνη, αλλά και η αντίσταση είναι μικρότερη όταν περνάει τις μάζες του αέρα.

Σημαντικό! Στο σχέδιο υπάρχει επίσης η εγκατάσταση βαλβίδων - πλαστικών ή φιλμ.

Εγκατάσταση της υποδοχής

Πριν συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να προσέξετε την παρουσία της εξόδου. Στην ιδανική περίπτωση, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένο ειδικό. Ωστόσο, στην πράξη, όπως είναι γνωστό, αρκετά συχνά είναι απαραίτητο και να το διεξάγουμε ανεξάρτητα. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τους κανόνες της προσωπικής ασφάλειας, είναι υποχρεωτική η συμμόρφωση με τα πρότυπα αυτά:

 • Socket συναρμολογείται στη θέση των μονάδων ντουλάπια κουζίνας -ον απόσταση 5 cm ή κοντά στον άξονα αερισμού - 20 εκατοστά.
 • Μην τοποθετείτε την πρίζα σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα από την επένδυση δαπέδου.
 • Μια συσκευή γείωσης με ισχύ ρεύματος τουλάχιστον 15 A είναι υποχρεωτική.
 • Η πρίζα που προορίζεται για εξαγωγή πρέπει να είναι 15 αμπέρ και μεγαλύτερη.
 • Κατά τη σύνδεση σε μια πρόσθετη πρίζα υπολογίζεται η συνολική ισχύς όλων των συνδεδεμένων συσκευών (όχι περισσότερο από 4 kW). Αν οι δείκτες είναι υψηλότεροι, τότε η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε ξεχωριστή γραμμή.

Σημαντικό! Απαγορεύεται η τοποθέτηση της εξόδου στο νεροχύτη ή στις ηλεκτρικές κουζίνες αερίου / ηλεκτρικού. Μην τοποθετείτε την πρίζα πίσω από την κουκούλα. Μην εγκαταστήσετε μια πρίζα με ρεύμα μικρότερο από αυτό που απαιτείται για αυτή τη συσκευή. Τα καλώδια πρέπει να είναι διπλής μόνωσης.

Πώς να συνδέσετε τον καπό με τον αεραγωγό

 • Πριν συνδέσετε την κουκούλα στο κουτί εξαερισμού, είναι απαραίτητο να προ-αγοράσετε τη διάμετρο του κυματοειδούς τμήματος, που είναι κατάλληλη για αυτό το μοντέλο, σφιγκτήρες, σφραγιστικό.
 • Η αυλάκωση εισάγεται στις προκατασκευασμένες οπές του περιβλήματος.
 • Ένα ντουλάπι με αγωγό διοχετεύεται στον τοίχο.
 • Ο αγωγός του καλύμματος συνδέεται με τον αγωγό εξαερισμού.
 • Για να τραβήξετε την κουκούλα στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να λυγίσετε την αυλάκωση στην έξοδο του κρεμασμένου ντουλαπιού της κουζίνας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πλαστικά στοιχεία σύνδεσης για σωλήνες.
 • Για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων επεξεργάζονται με σιλικόνη. Η στεγανοποίηση του συστήματος εξαερισμού σας επιτρέπει να χειρίζεστε την κουκούλα χωρίς επιπλέον κόστη.

Σημαντικό! Ο αυλακωτός σωλήνας ή ο σωλήνας από PVC στερεώνονται με προσαρμοστές ή σφιγκτήρες. Η σφράγιση σε αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να γίνει. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο προσαρμογέας αντιστοιχεί στο μέγεθος της κουκούλας.

Σύνδεση των κουκούλες κουζίνα αερισμός γίνεται υπό ορισμένες παραμέτρους, ήτοι -.. η απόσταση μεταξύ της κουζίνας αερίου και της συσκευής σχέδιο πρέπει να είναι 90 εκατοστά Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική 70 εκατοστών δεν πρέπει να παραμεληθεί Τα πρότυπα αυτά. Η ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου θα πρέπει να είναι 75 cm, και για τα ηλεκτρικά τουλάχιστον - 65 εκατοστά.

Κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στη μονάδα εξαερισμού, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η τρύπα εξαερισμού δεν συμπίπτει πλήρως, γι 'αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε μια ειδική σχάρα. Έχει μια ειδική βαλβίδα, καθώς και ένα σημείο στερέωσης για τον αγωγό αέρα. Όταν λειτουργεί η κουκούλα, η βαλβίδα κλείνει και όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, η βαλβίδα ανοίγει για να διευκολύνει τον φυσικό αερισμό. Εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας, τοποθετείται στον αγωγό μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τον εξαερισμό, ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό; Όλος ο εξαερισμός πρέπει να είναι κρυμμένος κάτω από ένα προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο μπορεί να φτιαχτεί σύμφωνα με το χρώμα της μονάδας κουζίνας. Συχνά χρησιμοποιείται λεπτό πλαστικό για το σκοπό αυτό. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού. Όλα τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να ασφαλίζονται με ασφάλεια, έτσι ώστε η κουκούλα να μην κουδώνει κατά την εργασία.

Αυτόματη σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα

Σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα με τα χέρια του πραγματοποιείται με πλαστικό αγωγό ή κυματοειδή αλουμίνιο.

Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη: τον τύπο της κουκούλας, τα χαρακτηριστικά εξαερισμού, την παροχή ρεύματος, την περιοχή του δωματίου και την επιφάνεια της πλάκας. Για ασφάλεια τοποθετήστε την προστασία από το ρεύμα, τη γείωση.

Περίληψη του άρθρου

Εξετάστε τους τύπους και τις αρχές της εργασίας

Σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, ένα κατακόρυφο κουτί άξονα για εξαερισμό αρχίζει στο υπόγειο και έχει θέα στην οροφή. Σε κάθε διαμέρισμα τα κλαδιά τελειώνουν σε πλέγματα.

Υπάρχουν τρία είδη εξαερισμού στα κτίρια:

 1. Η φυσική εκροή αέρα λόγω της πτώσης της πίεσης στα ορυχεία.
 2. Αναγκαστικό βύθισμα στους ανεμιστήρες για είσοδο και έξοδο αέρα. Με αυτόνομο σύστημα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί στην πρόσοψη του κτιρίου. Τοποθετούνται βαλβίδες παροχής. Με ένα κεντρικό δίκτυο στο σπίτι όλο το εικοσιτετράωρο δημιουργούν ένα σχέδιο τροφοδοσίας και μονάδες εξάτμισης.
 3. Συνδυασμένες επιλογές. Ο αέρας αναγκάζεται και φύγει φυσικά μέσα από τον άξονα. Στη δεύτερη παραλλαγή έρχεται μέσω των παραθύρων, προκύπτει από τους ανεμιστήρες εξαγωγής.

Η σύνδεση της κουκούλας με τα χέρια σας παραβιάζει τον τυπικό εξαερισμό. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τρυπείται μια τρύπα, αλλά το τμήμα του άξονα δεν αλλάζει. Για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα τοποθετήστε τη βαλβίδα-πυρόλυση. Αναστέλλει το στρόβιλο επιστροφής όταν λειτουργεί ο καπό. Αφού απενεργοποιηθεί, ανοίγει η βαλβίδα.

Ταξινόμηση Hood

Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη την ποικιλία, τα χαρακτηριστικά της συσκευής, τον τύπο της προσάρτησης. Οι συσκευές εξάτμισης λειτουργούν σε δύο λειτουργίες καθαρισμού.

 • Αναγκαστική εκτροπή - οι μολυσμένες ροές αέρα κατευθύνονται μέσω του σωλήνα από το δωμάτιο στο ορυχείο. Οι απορροφητήρες απορροής χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα.
 • Κυκλοφορία ροών - οι μάζες του αέρα περνούν μέσα από φίλτρα άνθρακα.

Οι κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό εγκαθίστανται με βρύσες δύο τύπων.

Οι επίπεδες συμπαγείς συσκευές με φίλτρο είναι απλά τοποθετημένες χωρίς σύνδεση με κοινό σύστημα αερισμού, αλλά έχουν χαμηλή ισχύ. Dome "ομπρέλες" όσον αφορά την εξουσία πηγαίνουν στην πρώτη θέση μεταξύ των μονάδων.

Οι κατασκευαστές παράγουν απορροφητήρες τζακιού με συνδετήρες τοίχου, γωνίες - για γωνιακές πλάκες, νησί με οροφή - για πλάκες που στέκονται στο κέντρο ενός μεγάλου δωματίου. Υλικό - "ανοξείδωτο χάλυβα" ή εμαγιέ χάλυβα, λιγότερο συχνά - πλαστικό. Για μικρούς χώρους όπως η κουζίνα δημιουργούν σε εσοχή, με αγωγό.

Κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού εξάτμισης

Πριν αγοράσετε είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα: άνεση ή οικονομία. Ο σχεδιασμός, η ισχύς, η μόνωση θορύβου και ο τύπος ρύθμισης επηρεάζουν σημαντικά την τιμή. Η επιλογή βασίζεται σε 4 βασικά κριτήρια.

 1. Ισχύς. Για να προσδιοριστεί αυτό, θα χρειαστεί ένας υπολογισμός, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου.
 2. Θόρυβος. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για να αξιολογήσετε το επίπεδο θορύβου. Για το διαμέρισμα, η συνιστώμενη τιμή είναι μέχρι 50 dB. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένα με τρεις ανεμιστήρες ή ένα περίβλημα κατασκευασμένο από υλικά απορρόφησης ήχου.
 3. Υλικό και μορφή του αγωγού.
 4. Πρόσθετα εξαρτήματα: λαμπτήρες για φωτισμό του χώρου εργασίας, ταυτόχρονη αυτόματη ένταξη με τη σόμπα, χρονοδιακόπτης για χρονική διακοπή, πίνακας ελέγχου.

Τα μεμονωμένα μοντέλα διατίθενται με επιλογή τρόπων λειτουργίας. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε μια συσκευή κυκλοφορίας, τότε θα πρέπει να επιλέγεται με ένα δείκτη απόφραξης φίλτρου.

Πώς να προσδιορίσετε τη δύναμη και την απόδοση της συσκευής; Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει ως εξής - πόσο αέρα καθαρίζεται σε 60 λεπτά. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα, η κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πραγματοποιείται 12 φορές την ώρα. Για να υπολογίσετε την ισχύ, χρησιμοποιήστε τον τύπο:

S (χώρος δωματίου) * H (ύψος τοίχου) * 12 = M

Για παράδειγμα, ποια χωρητικότητα απαιτείται για μια κουζίνα 8 τ.μ., με τοίχους ύψους 2,8 μέτρων;

8 * 2.8 * 12 = 268.8 m 3.

Εάν υπάρχουν προγραμματισμένες κάμψεις στον σωλήνα ή σε έναν μακρύ άξονα, προσθέστε 30%. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια ισχύος, παίρνουμε:

268,8 m 3 * 1,3 = 350 m 3.

Ελέγξτε τον αγωγό αερισμού

Πριν από την έναρξη της εργασίας, ελέγξουμε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του καναλιού. Ένα κομμάτι χαρτί φτάνει στη σχάρα. Εάν το σύστημα λειτουργεί σωστά, αυτό ραβδιά. Το χαρτί δεν κολλάει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει φραγμός στον άξονα εξαερισμού. Ίσως μια μερική κατάρρευση. Το κανάλι συχνά διασπάται από τους ίδιους τους ενοικιαστές για να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος.

Πραγματοποιήστε δεύτερο έλεγχο με τα παράθυρα ανοιχτά. Εάν το φύλλο δεν κολλήσει, δεν υπάρχει έλξη, επομένως, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε ή να επαναφέρετε το ορυχείο.

Μαρκάρισμα

Η απόσταση από την πλάκα γράφεται στην οδηγία. Κατά τη διάρκεια της σήμανσης, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το κέντρο της εστίας. Η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε αυτόν τον άξονα. Το ύψος της στερέωσης καθορίζεται για διαφορετικές πλάκες.

Το κατώτερο όριο απαγορεύεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, απλά μιλώντας έτσι ώστε η κουκούλα να μην λιώνει. Το ανώτατο όριο βελτιστοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τη συσκευή. Είναι σημαντικό να συνδέσετε τον αγωγό εξαερισμού με τον ελάχιστο αριθμό στροφών. Κάθε στροφή του σωλήνα μειώνει την ώση κατά 10%.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης όσον αφορά τον τύπο της προσάρτησης

Παρακολουθήστε βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε στην κουζίνα με τα χέρια σας

Οι ανυψωμένες επίπεδες κουκούλες δεν συνδέονται με τον αγωγό αέρα. Στο κιτ υπάρχουν στοιχεία για στερέωση στο κάτω μέρος του θαλάμου. Τοποθετήστε τα συνδετικά στοιχεία με ένα μολύβι. Τρυπήστε τρύπες. Τα φίλτρα αφαιρούνται για να ανοίξουν οι οπές των συνδετήρων. Οι σύνδεσμοι συναρμολογούνται, προσαρτώνται. Η κουκούλα ελέγχεται από το επίπεδο. Παραμένει να συνδέσετε το δίκτυο μέσω της πρίζας.

Οι τοίχοι τοποθετούνται σε μεταλλικές γωνίες. Η θήκη στηρίζεται σε ένα πλαίσιο που ενώνει τον τοίχο με βίδες. Χρησιμοποιήστε βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση - καρφιά, εάν ένας σωλήνας αερίου περνάει μέσα από τον τοίχο της κουζίνας. Το σώμα είναι στερεωμένο στο κέλυφος με ένα παξιμάδι στη σωστή απόσταση. Εάν είναι απαραίτητο, η απόσταση αυξάνεται από ξύλινα μπλοκ.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα ή στο ράφι της κουζίνας σας. Για τοποθέτηση, το περίβλημα τοποθετείται σε ερμάριο. Μετρήστε την απόσταση, ελέγξτε το επίπεδο, το κέντρο. Εάν η τοποθέτηση είναι επιτυχής, σημειώστε τις θέσεις των οπών. Το περίβλημα αφαιρείται και τρυπάται μέσα σε αυτό για πρόσβαση στον εξαερισμό.

Οι νησίδες για τη δημιουργία πρόσφυσης στερεώνονται στην οροφή. Αν ο αγωγός δεν φτάσει στον εξαερισμό, τότε είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μόνος του μια διάταξη εξαγωγής κυκλοφορίας. Με οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια απευθείας πορεία προς το ορυχείο χωρίς πτυχές.

Και αν η εγκατάσταση του εξοπλισμού ξυπνήσει με τα χέρια του, τότε αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πώς να συνδέσετε τον εαυτό σας με το κανάλι εξαέρωσης

Θα χρειαστεί αυλάκωση (κουτί), σχάρα, βαλβίδα, εργαλεία. Με άμεση σύνδεση, ο κυματοειδής αγωγός αέρα συνδυάζεται με τον αγωγό αερισμού. Για μια ακριβή φόρτωση, τοποθετήστε ένα στρογγυλό πλέγμα. Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να σπάσει την εμφάνιση της κουζίνας. Είναι καλυμμένο σε κουτί από γυψοσανίδα ή κιβώτιο.

Παρακολουθήστε το βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα

Οι δομές από PVC συναρμολογούνται από τους σωλήνες, αν υπάρχουν στροφές και στροφές, τότε είναι απαραίτητο να συνδέσετε τις γωνίες, και στη συνέχεια η προκύπτουσα δομή φέρεται στο άνοιγμα. Συνιστάται η προετοιμασία του σχεδίου εκ των προτέρων. Οι στροφές πρέπει να είναι ελάχιστες.

Το σετ περιλαμβάνει γωνίες για στροφές, προσαρμοστές, πάνελ τοίχου, βάσεις. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το μέγεθος της πλαστικής δομής. Οι αρθρώσεις και οι αρθρώσεις αυτο-επεξεργάζονται με στεγανωτικό.

Στάδια σύνδεσης της συσκευής εξαγωγής με τα χέρια σας

Εγκαταστήστε τη συσκευή που είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα είναι πιο δύσκολη. Για να εκτελέσει σωστά το έργο, παρατηρούμε την ακόλουθη σειρά.

 1. Κατασκευάζουμε ή αγοράζουμε μια βαλβίδα αντεπιστροφής (πυροσβέστη).
 2. Η θήκη τοποθετείται σε ένα ντουλάπι πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα φούρνο αερίου στην κουζίνα. Το διορθώνουμε, καλύπτουμε το κενό με στεγανοποιητικό ή ειδικό αφρό. Η θήκη είναι κολλημένη στο περίβλημα για να εξουδετερώσει τον συντονισμό. Εγκαταστήστε το πυροσβέστη. Σημειώστε τρύπες στο ντουλάπι.
 3. Αφαιρούμε το ντουλάπι. Τα ηλεκτρικά πριόνια κοπής κόβονται κατά τη σήμανση χωρίς να είναι απαραίτητα στην κάτω στοίβα και, εάν είναι απαραίτητο, στα εσωτερικά ράφια.
 4. Συνδέουμε τον αγωγό αέρα. Κόβουμε την κυματοειδή, αφήνοντας το απόθεμα. Οι γωνίες κοπούν, λυγίζουν προς τα έξω. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης.
 5. Πάνω από το ντουλάπι της κουζίνας προσαρμόζουμε ένα κουτί για τη σύνδεση της αυλάκωσης με τον άξονα εξαερισμού. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με σιλικόνη, συναρμολογούμε μεγάλες σχισμές.
 6. Η κουκούλα βιδώνεται με βίδες ή πείρους. Βάζουμε ένα ντουλάπι κουζίνας.
 7. Το Corrugate προσαρτάται στην κουκούλα με ειδικό σφιγκτήρα. Οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.

Γείωση και μηδενισμός, εγκατάσταση της πρίζας

Δώστε αυτό το έργο σε ηλεκτρολόγο! Κατά την εγκατάσταση η κουκούλα συνδέεται μέσω τριών συρμάτων: φάση, έδαφος και μηδέν. Η γείωση σας εξοικονομεί από τις τάσεις. Πρόκειται για ένα κίτρινο σύρμα με μια πράσινη λωρίδα.

Παρουσιάζοντας ευρω-πρίζες χρησιμοποιούμε ένα βρόχο γείωσης. Το καλώδιο συνδέεται με ακροδέκτες με ταινίες ή με σήμα Γείωση (GND). Εάν δεν υπάρχει σύνδεσμος για τη γείωση, μπορεί να γίνει από ένα καλώδιο συνδεδεμένο σε ένα τμήμα του περιβλήματος από μέταλλο.

Η έξοδος Euro δεν είναι σε όλα τα διαμερίσματα. Για μηδενισμό, συνδέστε το καλώδιο σε ένα κενό ουδέτερο στον αγωγό ή το δίαυλο κάτω από τον ηλεκτρικό πίνακα. Τα μηδενικά καλώδια βρίσκονται στον πείρο. Ένα πολυκαναλικό καλώδιο τεντώνεται από αυτό (διατομή από 2,5 mm 2). Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο αυτόματο μηχάνημα από 6.3A.

Κίνδυνος! Αποσυνδέστε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στο μηδενισμό είναι αδύνατο. Ένα νέο καλώδιο ρίχνεται πάνω από τα παλιά και σφίγγεται με ένα παξιμάδι. Σε μια ομαλή επιφάνεια, μπορείτε να διορθώσετε τις επαφές με ζυγό. Εάν δεν είστε ειδικός σε αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία!

Επιλέγουμε την πρίζα με το λογαριασμό ότι οι περισσότεροι εξαντλητές έχουν καλώδια τριών συρμάτων. Βάζουμε την έξοδο στην κουζίνα πάνω από τα ντουλάπια σε ύψος 2 μέτρων. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε νεροχύτη, σόμπα ή γεμάτη με συσκευές. Σε μια ανοικτή θέση, η υποδοχή είναι κρυμμένη σε ένα ειδικό κουτί.

Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής, ο γενικός αερισμός του σπιτιού δεν πρέπει να επικαλύπτεται. Επομένως, τοποθετήστε τη σχάρα με μια βαλβίδα και ένα μέρος για να στερεώσετε τον αγωγό. Αντί της σχάρας, είναι κατάλληλη μια βαλβίδα αντεπιστροφής με μηχανισμό μη επιστροφής.

Με τη βαλβίδα κλειστή, το δωμάτιο κουζίνας αερίζεται ως συνήθως μέσα από μια τρύπα ή παράθυρο. Όταν ξεκινήσει ο ανεμιστήρας, ο πυροκροτητής το κλείνει. Ο αέρας είναι κλειδωμένος στο κανάλι, η αντίστροφη ώση δεν πάει. Η κίνηση της βαλβίδας ρυθμίζεται από το ελατήριο. Αγόρασαν το κροτίδες, μερικές φορές έκαναν με το χέρι από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ή κασσίτερο.

Κατά την προετοιμασία των τρυπών για το σχέδιο, κόβουμε το τετράγωνο στο πάνω τοίχωμα του ντουλαπιού, προσθέτουμε ένα αποθεματικό 3-5 mm για την κροτίδα. Τοποθετήστε τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα, επεξεργαζόμαστε τις άκρες με στεγανωτικό.

Η νομιμότητα της σύνδεσης της κουκούλας στην κουζίνα με τον γενικό αερισμό του σπιτιού

Οι οικοδόμοι των παλαιών πολυκατοικιών δεν έλαβαν υπόψη ότι οι μελλοντικοί ενοικιαστές θα βάλουν τον εξοπλισμό εξαγωγής σε πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν προέβλεπαν ατομικούς αεραγωγούς κουζίνας. Η σύνδεση των συσκευών εξάτμισης σε τέτοια σπίτια αλλάζει την πίεση στο σύστημα. Το διαμέρισμα είναι έτοιμο ή καπνιστό και τα αρώματα σφίγγονται στους γείτονες. Τι λέει ο νόμος γι 'αυτό;

Το SNIP 41.01.2003 επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων εξαερισμού. Μικτά συστήματα μπορούν να συνυπάρχουν με φυσικά και μηχανικά συστήματα. Επιτρέπεται η σύνδεση με τον ατομικό αγωγό εξαγωγής του διαμερίσματος.

Εάν ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί κανονικά, τότε οι ξένες μυρωδιές δεν πρέπει να πέφτουν στους γείτονες. Προβλήματα προκύπτουν από σφάλματα στην εγκατάσταση. Η νομιμότητα της σύνδεσης είναι αναμφισβήτητη, αλλά πριν την πραγματοποίησή της, είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν ειδικό εξαερισμού.

Συσκευή εξάτμισης για κουζίνα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό

Οι επίπεδες ή ανασταλτικές κουκούλες με φίλτρο λειτουργούν σε δύο λειτουργίες. Εκτελέστε τον αέρα μέσω του φίλτρου (ανακυκλοφορία) ή έξω στο δρόμο. Τα φίλτρα αλλάζονται κάθε έξι μήνες. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό δεν είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε τους συνδετήρες, να επισημάνετε στους τοίχους τον τόπο των συνδέσεων λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση. Τρυπήστε, τοποθετήστε τους πείρους, βιδώστε τα υπόστεγα. Εξοπλισμός συνδέεται με αυτά.

Οι κουκούλες με φίλτρο έχουν χαμηλή παραγωγικότητα. Για να αυξήσετε την ισχύ στον αγωγό αγωγών, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πρόσθετο ανεμιστήρα μόνοι σας. Τοποθετήστε τους προσαρμογείς, το καλώδιο τροφοδοσίας. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας μπορεί να αλλάξει προς τα έξω μέχρι και τα 2000 m 3 / h.

Στην κουζίνα, είναι εγκατεστημένες συσκευές για ροή αέρα: ανεμιστήρες παραθύρων, ανεμιστήρες. Σε παλιά κτίρια, σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες παραβιάζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα. Η ώθηση εξαφανίζεται, εμφανίζεται μούχλα και υγρασία. Ο αναπνευστήρας είναι τοποθετημένος σε παράθυρο ή τοίχο. Χάθηκε μια περιορισμένη ποσότητα αέρα και δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Σωστή σύνδεση των κουζινών κουζίνας με τον εξαερισμό: οδηγίες βήμα προς βήμα

Η παραγωγικότητα της κουκούλας κουζίνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή εγκατάσταση. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της άνεσης στο σπίτι είναι το φως, η θερμότητα και, φυσικά, οι ευχάριστες μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα. Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε οι γεύσεις της παρασκευασμένης τροφής κατάλληλες και δεν είναι πάντα ευχάριστες στην αντίληψη. Για να προστατέψετε την επιφάνεια της κουζίνας από αιθάλη, καμένα και σωματίδια λίπους, καθώς και να διατηρήσετε τη μυρωδιά του μαγειρέματος - τοποθετήστε την κουκούλα.

Η εγκατάσταση και η σύνδεση στον απορροφητήρα κουζίνας είναι από καιρό απαραίτητη, όπως στην πραγματικότητα η εγκατάσταση ενός πιάτου ή ψυγείου. Η κουκούλα κουζίνας βοηθά στην προστασία των επιφανειών επίπλων και κουζίνας από τη βρωμιά και καθαρίζει επίσης τον αέρα στο δωμάτιο.

Η επιλογή, η εγκατάσταση και η σύνδεση της κουκούλας είναι τρία βασικά βήματα, μετά τα οποία θα προστατεύσετε πλήρως την κουζίνα σας.

Η εγκατάσταση και η σύνδεση της καλύπτρας εξαρτάται από τον τύπο της και πριν μάθετε για τις αποχρώσεις της εγκατάστασης, είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιοι τύποι κουκούλας είναι.

Κουκούλες κουζίνας: τύποι και αρχή λειτουργίας

Ο τρόπος σύνδεσης και η λειτουργία του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο και την αρχή λειτουργίας του. Υπάρχουν συστήματα εξάτμισης που δεν συνδέονται ούτε με τον εξαερισμό, λειτουργώντας εκτός γραμμής.

Η γωνιακή δομή του καλύμματος είναι σχεδιασμένη για πλάκες που βρίσκονται σε μια γωνία

Οι κουκούλες είναι τριών κύριων τύπων:

 1. Κλασικό ή θολωτό συσκευές. Αυτό το σύστημα εξάτμισης συνδέεται με τον αεραγωγό εξαερισμού και καθαρίζει τον μολυσμένο αέρα, απορροφώντας το απευθείας στο σύστημα εξαερισμού.
 2. Ανακύκλωση (επίπεδη) Οι κουκούλες λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς καμία σχέση με το σύστημα εξαερισμού. Οι επίπεδες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με σύστημα φίλτρου που καθαρίζει τον αέρα και επιστρέφει στην κουζίνα που έχει ήδη καθαριστεί.
 3. Combi κουκούλες - κουκούλες συνδυασμένου τύπου. Η αρχή της δουλειάς τους είναι μοναδική, καθώς ο αέρας καθαρισμού μπορεί να γίνει τόσο μέσα από την οπή εξαερισμού όσο και αυτόνομα.

Πολλοί θεωρούν πιο αποδεκτή κλασική ή combi έκδοση ως κατ κουκούλες απαιτούν συχνή αντικατάσταση αυτών των ίδιων των φίλτρων, όμως, αυτή η επιλογή είναι η βέλτιστη για ένα μικρό χώρο κουζίνας και μην ξεχνάτε ότι κάθε κουκούλα απαιτεί τακτική συντήρηση.

Οι κουκούλες επίπεδης και θόλου έχουν μια εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας

Με την εγκατάσταση και την εγκατάσταση, οι κουκούλες κουζίνας έχουν περισσότερες ποικιλίες:

 • Ενσωματωμένο. Τοποθετούνται απευθείας σε έπιπλα κουζίνας ή σε άλλες κατασκευές. Γενικά, ο τύπος ανακύκλωσης και θόλου αναφέρεται στον ενσωματωμένο τύπο.
 • Αναρτήθηκε. Αυτή η ποικιλία είναι συνδεδεμένη στο κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας πάνω από την εστία. Οι αναρτημένοι απορροφητήρες μπορούν να είναι τύπου ανακύκλωσης.
 • Ο τοίχος. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι στερεωμένος στον τοίχο πάνω από τη σόμπα, ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να είναι κλασσικού και συνδυασμένου τύπου.
 • Νησί. Στην εικόνα του νησιού η κουκούλα είναι κυρίως συνδυασμένα και κλασικά είδη κατασκευών. Τοποθέτησε αυτό το είδος απευθείας στην οροφή πάνω από τη σόμπα, αν βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας.
 • Γωνία. Αν η σόμπα βρίσκεται σε μια γωνία, πάνω από αυτό είναι τοποθετημένη μια γωνιακή δομή. Το σύστημα εξάτμισης σε αυτό μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με τον κλασικό ή συνδυασμένο τύπο.

Οι κουκούλες της νέας γενιάς, κατά κανόνα, έχουν συνδυασμένο τύπο συσκευής

Όταν αγοράζετε την κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις της: η επιφάνεια εργασίας του συστήματος εξάτμισης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την περιοχή της πλάκας.

Στο κλασικό εσωτερικό, ο τύπος θόλου του σώματος της κουκούλας είναι το πιο αποδεκτό.

Εκτός από την αρχή λειτουργίας και τον εξωτερικό σχεδιασμό, τα συστήματα εξάτμισης διαφέρουν επίσης από τον τύπο ισχύος. Προκειμένου να προσδιοριστεί σωστά ποια είναι η χωρητικότητα της κουκούλας που απαιτείται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, είναι σημαντικό να εξεταστούν διάφοροι παράγοντες.

Ο προσδιορισμός του τύπου της εξάτμισης εκτελείται σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο:

 • Η θέση του ανοίγματος εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη (στην περίπτωση του απορροφητήρα ανακύκλωσης, αυτός ο παράγοντας δεν έχει σημασία).
 • Ο τύπος της πλάκας ή της εστίας καθορίζεται.
 • Λάβετε υπόψη τη διάμετρο του προσαρμογέα καυσαερίων που συνδέει το σύστημα εξάτμισης με τον αγωγό εξαερισμού.

Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λεπτομερή διάταξη για εύκολη λειτουργία

Η απαιτούμενη ισχύς εξόδου επιλέγεται ανάλογα με το πλάτος του προσαρμογέα εξαγωγής. Όσο μικρότερη είναι, τόσο περισσότερη δύναμη χρειάζεται η συσκευή.

Η αγορά μιας πολύ ισχυρής συσκευής εξαγωγής μπορεί να μην είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Όπως φαίνεται από την εμπειρία πολλών χρηστών, για επαρκή απόδοση της κουκούλας είναι αρκετή και χαμηλή ταχύτητα κινητήρα.

Διατάξεις εγκατάστασης και κανόνες σύνδεσης

Ανεξάρτητα από την αρχή λειτουργίας και τον τύπο κατασκευής, το σύστημα εξάτμισης της κουζίνας πρέπει να εγκατασταθεί σύμφωνα με τους βασικούς κανονισμούς ασφαλείας. Η ελάχιστη απόσταση από την εστία κυμαίνεται από 650 έως 900 mm, ανάλογα με τον τύπο της πλάκας. Αν ρυθμίσετε την κουκούλα κάτω από το συνιστώμενο ύψος, η πιθανότητα υπερθέρμανσης και βλάβης της συσκευής θα αυξηθεί σημαντικά και αυτό αποτελεί ήδη κίνδυνο πυρκαγιάς. Εάν υπερβείτε τη συνιστώμενη απόσταση και τοποθετήσετε την κουκούλα πολύ μακριά από την πλάκα, δεν θα είναι σε θέση να τραβήξει όλο τον μολυσμένο αέρα.

Ο απορροφητήρας συνδέεται με τον αερισμό μέσω ενός κυματοειδούς ή πλαστικού σωλήνα

Συνιστώμενο ύψος της κουκούλας:

 1. Για ηλεκτρικές σόμπες - σε απόσταση 650 - 700 mm.
 2. Για κουζίνες αερίου - σε απόσταση 750 - 900 mm.

Τοποθέτηση της συσκευής

Συνήθως, για να στερεώσετε ένα συγκεκριμένο τύπο κουκούλας στον τοίχο, στη γωνία, στο περίβλημα ή στην οροφή, υπάρχουν στοιχεία στερέωσης που περιλαμβάνονται στην παράδοση. Για σωστή προσάρτηση της κουκούλας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν το κιτ. Για να δημιουργήσετε οπές στην επιφάνεια για να στερεώσετε την κουκούλα, πρέπει να συνδέσετε μια μονάδα, να κάνετε σήμανση σύμφωνα με το επίπεδο και στη συνέχεια να τρυπήσετε τρύπες.

Θυμηθείτε: η λάθος σήμανση θα καταστρέψει το βλέμμα της κουζίνας σας.

Τα μυστικά της εγκατάστασης κουκούλας (βίντεο)

Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό

Για συστήματα εξάτμισης θόλου ή συνδυασμένου τύπου, η τοποθέτηση κουτιού εξαερισμού ή κυματοειδούς σωλήνας είναι ένα υποχρεωτικό βήμα. Σε οποιαδήποτε απόσταση υπάρχει οπή εξάτμισης από την εστία μαγειρέματος και ο προβλεπόμενος χώρος εγκατάστασης της μονάδας καυσαερίων, η σύνδεσή τους είναι υποχρεωτική.

Για να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Κυματοειδής σωλήνας (χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου είναι δυνατό να το κρύψετε πίσω από τις προσόψεις επίπλων ή κάτω από διακοσμητικό κουτί).
 • Πλαστικό σωλήνα (από μόνη της έχει διακοσμητική εμφάνιση και συναρμολογείται από πλήρεις μονάδες, μπορεί να έχει στρογγυλό, τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα).

Για τη σύνδεση του σωλήνα προσαρμογέα απαιτείται μια σχάρα στο μέγεθος του διαύλου εξαερισμού με μια οπή για τον προσαρμογέα του αντίστοιχου σχήματος (ανάλογα με το σωλήνα).

Ο σωλήνας είναι στερεωμένος στο άνοιγμα και στη μονάδα εξάτμισης με σφιγκτήρες και σφραγιστικό. Η διάμετρος του σωλήνα σύνδεσης επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο του εξαερισμού και του εξαερισμού.

Για να εξαγάγετε την κουκούλα με ένα κυματοειδές σωλήνα, δημιουργώντας όσο το δυνατόν λιγότερους θορύβους, ο σωλήνας πρέπει να τεντωθεί όσο το δυνατόν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Με την περαιτέρω λειτουργία του συστήματος εξάτμισης, είναι σημαντικό να θυμάστε τη φροντίδα του προσαρμογέα εξαερισμού. Ο καθαρισμός του σωλήνα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον - μία φορά κάθε έξι μήνες για να αποφευχθεί η μείωση της λειτουργικότητας της συσκευής λόγω της συσσώρευσης αποθέσεων στους τοίχους.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική ενέργεια

Με την πρώτη ματιά, η σύνδεση της κουκούλας με το τροφοδοτικό είναι μια απλή διαδικασία, αλλά υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις σε όλα.

Εάν η εγκατάσταση του καλύμματος δεν παρέχεται για την τελευταία επισκευή, η πλησιέστερη σύνδεση επαφής ενδέχεται να μην ευρίσκεται στην ακτίνα του μήκους του καλωδίου τροφοδοσίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεταφορά, αλλά αυτή είναι συνήθως μια αναξιόπιστη και προσωρινή επιλογή. Η υποδοχή μπορεί να συνδεθεί τόσο στον τοίχο όσο και στην επιφάνεια του θαλάμου. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε ακριβώς τη θέση της υποδοχής, δεδομένου ότι δεν θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε ένα νεροχύτη ή σόμπα.

Η βέλτιστη επιλογή για την εγκατάσταση της πρίζας για κουκούλα θα είναι ένας χώρος κρυμμένος από αδιάκριτα μάτια πάνω από τα επάνω τμήματα κουζίνας.

Με την επιλογή, η εγκατάσταση και η σύνδεση του απορροφητήρα θα αντιμετωπίσει κάθε αρχάριος αρχάριος. Ακολουθήστε τον αλγόριθμο και ακολουθήστε τις οδηγίες και θα πετύχετε.

Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στον αερισμó τον εαυτό σας

Η κουζίνα είναι ένα σημαντικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, οπότε όλα πρέπει να παρέχονται σε αυτό για να εξασφαλιστεί μια άνετη διαδικασία μαγειρέματος. Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να εξεταστεί η διάταξη της κουζίνας και της κουκούλας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το εκχύλισμα: θα εξαλείψει όλες τις οσμές, καθώς και την καθίζηση λίπους, καπνών, χυμών, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η κανονική λειτουργία της εξαρτάται από τη σύνδεση, γι 'αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να συνδέσετε σωστά την κουκούλα με τον εξαερισμό στην κουζίνα. Αν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να παρατηρήσετε όλες τις ενέργειες, τότε στο μέλλον δυσάρεστες οσμές δεν θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Εξαερισμός εξαγωγής ενσωματωμένος στον εξαερισμό

Προετοιμασία της επιφάνειας

Το εκχύλισμα βοηθά στην εξάλειψη των δυσάρεστων προβλημάτων που συνήθως προκύπτουν κατά το μαγείρεμα: καθίζηση λίπους, εξάτμιση, δυσάρεστες οσμές. Παίρνει όλη τη βρωμιά στον εαυτό της και το βγάζει έξω. Αλλά η πλήρης λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τη σωστή εγκατάστασή της.

Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων τη θέση της. Φυσικά, θα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα αερίου, αλλά και στην ποιότητα της επιφάνειας του τοίχου, επίσης, μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να επιλέξετε σωστά τη ζώνη για την εγκατάσταση αυτού του προϊόντος, αξίζει να μελετήσετε σημαντικά χαρακτηριστικά:

 • Πρώτα απ 'όλα συνιστάται να ελέγχετε την ποιότητα των τοίχων. Για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος, αξίζει να επιλέξετε έναν ισχυρό και συμπαγή τοίχο, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από βάση υψηλής ποιότητας.
 • Η πιο κατάλληλη επιλογή για την εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια επιφάνεια τοίχου που είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα ή τούβλο.
 • είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν συνδετήρες, πρέπει να είναι απολύτως κατάλληλοι για την επιλεγμένη βάση.
 • κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να βρίσκεται πάνω από τη σόμπα στο σωστό ύψος.

Για τοποθέτηση κατάλληλου τοίχου από μπετόν ή τούβλο

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο ύψος, είναι ότι εξαρτάται η σωστή λειτουργία αυτής της συσκευής. Έτσι, για να καθορίσετε σωστά το απαιτούμενο επίπεδο ύψους, θα πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

 • το επιτρεπτό ύψος της ηλεκτρικής πλάκας πάνω από την επιφάνεια είναι 65 cm.
 • Το μέγιστο ύψος πάνω από την επιφάνεια του υψομέτρου αερίου πρέπει να είναι 75 cm.
 • βεβαιωθείτε ότι τηρείτε αυστηρά τα χαμηλότερα όρια, διαφορετικά η συσκευή μπορεί να αποτύχει και να λειώσει κατά τη θέρμανση.
 • τα ανώτερα όρια του προϊόντος πρέπει να προσαρμόζονται στις παραμέτρους της ανάπτυξης του ιδιοκτήτη.
 • είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις σωστές παραμέτρους πλάτους, θα πρέπει να είναι οι ίδιες με αυτές για μια εστία αερίου - 50-60 εκατοστά.

Αφού επιλέξετε την επιφάνεια εγκατάστασης και αγοράσετε ένα κατάλληλο μοντέλο εξάτμισης, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Ο σχεδιασμός, ο οποίος θα τοποθετηθεί και θα συνδεθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τις συστάσεις, θα μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.

Επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν αεραγωγό, μέσω του οποίου θα εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα. Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για αυτό το προϊόν, γι 'αυτό δεν πρέπει να προκύψει με την επιλογή ειδικών προβλημάτων.

Συνολικά, κατασκευάζονται τρεις τύποι αεραγωγών:

 • αλουμινένιο κυματοειδές μανίκι. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του στοιχείου είναι ότι μπορεί εύκολα να δοθεί το επιθυμητό σχήμα. Γυρίζει εύκολα σε οποιαδήποτε γωνία. Για την τοποθέτησή του, λαμβάνεται ένα τμήμα του χιτωνίου του απαιτούμενου μήκους και του δίνεται το επιθυμητό σχήμα. Ωστόσο, αυτό το είδος του αγωγού έχει αρκετά μειονεκτήματα - σχέδιο εργασίας είναι αρκετά θορυβώδες, λόγω του γεγονότος ότι η ροή του αέρα εξόδου προκαλεί ισχυρή απήχηση, αλλά η παρουσία των νευρώσεων στην επιφάνεια χιτωνίου μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσκολία κατά τον υπολογισμό της αέρα. Επίσης, είναι δύσκολο να το φροντίσετε, η σκόνη, το λίπος και η αιθάλη συχνά φράσσονται σε διαστήματα των πλευρών, τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν.
 • πλαστικό γύρο (PVC). Αυτός ο τύπος αγωγού συναρμολογείται από διάφορα τμήματα πλαστικών στοιχείων - καμπύλες, κάμψη, προσαρμογείς, συνδέσμους. Η σύνδεση με τον σωλήνα οφείλεται στην παρουσία επεκτάσεων στα διαμορφωμένα στοιχεία. Για να αποφευχθεί η αποσύνδεση κατά την εγκατάσταση του αγωγού, αυτός ο τύπος συνδέσμου μπορεί να κολληθεί με κόλλα ή να στερεωθεί με βίδες. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι η διαδικασία ανταλλαγής αέρα είναι σιωπηρή. Επίσης, η λεία επιφάνεια των τοίχων δεν παρεμβαίνει στη διέλευση του αέρα.
 • τετράγωνους αγωγούς πλαστικού υλικού. Οι συσκευές αυτές είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), έχουν διατομή ορθογωνίου σχήματος. Οι άλλες ιδιότητες αυτής της συσκευής είναι ίδιες με αυτές άλλων. Συνήθως ορθογώνιοι αεραγωγοί χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Για να καθαρίσετε την κουζίνα από δυσάρεστες οσμές, καπνούς που σχηματίζονται κατά την προετοιμασία φαγητού, απαιτείται η σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τη σωστή εγκατάσταση του αγωγού.

Για να εγκαταστήσετε αυτό το στοιχείο ήταν σωστό και υψηλής ποιότητας, αξίζει να προσέξετε πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά:

 • αγωγός από πλαστικό υλικό ή από αλουμίνιο, η οποία κατασκευάζεται σε ημι-άκαμπτη βάση, είναι κατάλληλη για το σχέδιο.
 • Το πιο κατάλληλο είναι μια συσκευή κατασκευασμένη από πλαστικό, αλλά είναι αρκετά ακριβό.
 • η εγκατάσταση πλαστικών αγωγών έχει κάποιες δυσκολίες. Για να είναι ποιοτική και σωστή, πρέπει να αγοράσει πρόσθετα στοιχεία - προσαρμογείς, γρίλιες εξαερισμού, αγκώνες με οριζόντια και κάθετη όψη, που έχει τη διαμόρφωση με τη μορφή του γράμματος "G".
 • απαιτείται ένας μειωτήρας, ο οποίος ενεργεί ως συνδετική διάταξη για στοιχεία με κυκλική διάμετρο με προϊόντα ορθογώνιου σχήματος.

Οι πλαστικοί αγωγοί συμπληρώνονται με πολλά πρόσθετα στοιχεία που βοηθούν στην εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης με οποιοδήποτε επίπεδο πολυπλοκότητας. Αλλά για να εκτελέσετε αυτά τα έργα σε έναν αρχάριο αρχάριος θα είναι αρκετά δύσκολο, για αυτό το λόγο, εμπιστευτείτε τα δεδομένα σε καλύτερους επαγγελματίες.

Το μήκος του αγωγού είναι τουλάχιστον 3 μέτρα

Παρά το γεγονός ότι τα πλαστικά προϊόντα έχουν υψηλό κόστος και πολυπλοκότητα στην εγκατάσταση, έχουν υψηλές ιδιότητες. Έχουν σχεδιαστεί για αόριστη χρονική περίοδο χρήσης και δεν σκουριάζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Συνδέστε το κυματοειδές με την κουκούλα και τον εξαερισμό

Εάν αποφασίσετε να εξοικονομήσετε χρήματα ή δεν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μια συσκευή για την εκκένωση του αέρα από πλαστικό, τότε μια κατάλληλη επιλογή είναι οι αυλακώσεις. Αλλά για να συνδεθείτε σωστά με την κουκούλα και τον εξαερισμό, θα πρέπει να παρατηρήσετε μερικές σημαντικές αποχρώσεις.

Εγκατάσταση της αυλάκωσης στην σχάρα

Για να διατηρηθεί η λειτουργία του καλύμματος στο υψηλότερο επίπεδο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σωστή στερέωση του αεραγωγού από την αυλάκωση στο σώμα. Για τη στερέωση, απαιτούνται πάντοτε σφιγκτήρες με κατάλληλες διαστάσεις. Μπορούν να κατασκευαστούν από μεταλλική ή πλαστική βάση.

Για να συνδέσετε την κουκούλα στο σύστημα εξαερισμού, ενδέχεται να απαιτείται ειδική σχάρα εξαερισμού. Στο άνω τμήμα αυτού του στοιχείου υπάρχει ένα άνοιγμα που προορίζεται για τη σύνδεση του αγωγού του αγωγού. Στο κάτω μέρος του προϊόντος υπάρχουν τρύπες που είναι απαραίτητες για την απομάκρυνση του αέρα από την κουζίνα λόγω φυσικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο κατά την οποία ο εκχυλιστής βρίσκεται σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.

Για να εγκαταστήσετε την αυλάκωση, είναι κατάλληλο ένα πλέγμα με προβολή. Γύρω από την τρύπα αυτού του στοιχείου υπάρχει ένα χείλος με μέγεθος 2-3 cm, τοποθετείται στην αυλάκωση. Μετά από αυτό, σταθεροποιείται χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες με κατάλληλες διαστάσεις.

Το Gofra στην κουκούλα είναι επίσης συνδεδεμένο. Σε αυτό υπάρχει μια ειδική προεξοχή πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί ο κυματοειδής αγωγός αέρα. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τη σύσφιξη με σφιγκτήρες με τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα

Στη σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών, οι κουκούλες με θολωτές μορφές είναι πολύ δημοφιλείς. Συνδυάζουν αρμονικά στην κουζίνα και τελειοποιούν απόλυτα τις λειτουργίες τους. Αυτά τα προϊόντα, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε διάφορα υποείδη:

 • τζάκι (τοίχο). Η τοποθέτηση αυτών των συσκευών πραγματοποιείται στην επιφάνεια του τοίχου. Ο σχεδιασμός των προϊόντων αυτού του τύπου είναι παρόμοιος με τα συστήματα εξαερισμού για τζάκια.
 • γωνιακό. Οι κουκούλες με αυτή τη διαμόρφωση στην κουζίνα είναι σπάνιες. Εγκαθίστανται μόνο σε περιπτώσεις όπου η πλάκα βρίσκεται στη γωνία.
 • νησί. Αυτές οι επιλογές εγκαθίστανται μόνο σε μεγάλους χώρους, για παράδειγμα, σε τραπεζαρίες. Είναι κατάλληλες όταν η σόμπα είναι εγκατεστημένη στο κέντρο του δωματίου. Η στερέωση των συσκευών γίνεται σε μια επιφάνεια οροφής.

Για να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα, πρέπει να γνωρίζετε τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας. Είναι επιθυμητό να εμπιστευθεί αυτό το έργο σε επαγγελματίες, θα είναι σε θέση να κάνει τα πάντα σωστά και ποιοτικά.

Παραλλαγή εγκατάστασης του καλύμματος θόλου

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια ξεχωριστή κουκούλα, θυμηθείτε κάποιες σημαντικές συστάσεις:

 • Για να γίνει η εγκατάσταση, η κουκούλα πρέπει να μεταφερθεί στο σύστημα εξαερισμού και στη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • είναι επιθυμητό να παραδοθεί εκ των προτέρων το επίπλωμα της κουζίνας με έπιπλα και στη συνέχεια να σημειωθεί η θέση της κουκούλας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι δείκτες ύψους αυτής της συσκευής.
 • Επιπλέον, απαιτείται η διάνοιξη των οπών για τους πείρους. Για αυτούς, χρησιμοποιώντας βίδες, τοποθετήστε τα υποστηρίγματα πάνω στα οποία είναι τοποθετημένη η βάση της κουκούλας.
 • Μετά από αυτό, πραγματοποιείται η σύνδεση μιας ειδικής εξόδου του εξολκέα με τον αυλακωτό αεραγωγό και παρατηρείται πάντοτε στεγανότητα.
 • Στο τέλος, ελέγχεται η ικανότητα εργασίας του καλύμματος και τοποθετείται το επάνω πλαίσιο της συσκευής.

Απαιτήσεις σύνδεσης

Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σημαντικές απαιτήσεις. Προϋπόθεση για την εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι η παρατήρηση της γείωσης της υπάρχουσας ηλεκτρικής πρίζας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς διεξάγεται αυτή η διαδικασία, καλό θα ήταν να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Σωστή σύνδεση της κουκούλας κουζίνας με τον εξαερισμό

Πρακτικά σε κάθε σπίτι, διαμέρισμα υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού στο οποίο είναι δυνατή η σύνδεση ενός εκχυλίσματος. Στο μπάνιο και την τουαλέτα συνήθως εγκαθίστανται ειδικές εξαεριστήρες με σχάρες, οι οποίες οδηγούν σε κοινό άξονα.

Συσκευή για σύνδεση με τον εξαερισμό

Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης της συσκευής εξαρτώνται από την επιλογή της μεθόδου σύνδεσης. Η συσκευή εξάτμισης μπορεί να εισέλθει στην περιοχή του ανοίγματος εξαερισμού ή αμέσως έξω από το δωμάτιο, για παράδειγμα, έξω. Εάν υπάρχει ξεχωριστό κανάλι αέρα στην κουζίνα, αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Η εγκατάσταση ενός ξεχωριστού καναλιού μπορεί να αποτρέψει πολλά από τα προβλήματα που συχνά προκύπτουν όταν χρησιμοποιείτε γενικό εξαερισμό. Συχνά, ο εξαγόμενος αέρας, καπνοί, λίπος και αιθάλη που εισέρχονται στο κοινό σύστημα αερισμού οδηγούν στον σχηματισμό ενός φελλού αέρα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει παραβίαση της ανταλλαγής αέρα σε όλα τα διαμερίσματα.

Εξαγωγή της κουκούλας σε ξεχωριστή έξοδο αέρα

Για να αποφύγετε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις και προβλήματα, είναι προτιμότερο να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό κανάλι για την αφαίρεση του αέρα. Κατά την οργάνωσή του είναι απαραίτητο να εξεταστούν οι ακόλουθες ενέργειες:

 • Στο εξωτερικό τοίχωμα, απαιτείται η διάνοιξη οπών με ένα τρυπάνι με διαμάντια.
 • Στη συνέχεια, τοποθετείται ένα προστατευτικό πλέγμα με βαλβίδα ελέγχου.
 • στη βαλβίδα επιστροφής τραβάμε την κουκούλα.
 • η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να είναι κατασκευασμένη από δύο κινητά φυλλάδια που είναι εγκατεστημένα στον αγωγό αγωγών.
 • Αφού είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, τα πτερύγια ανοίγουν και αφού σβήσουν, κλείνουν. Αυτό θα προστατεύσει το δωμάτιο από το να εισέλθει σε αυτό κρύο αέρα.

Η τοποθέτηση του καυσαερίου και η σύνδεση του με τον εξαερισμό είναι μια σύνθετη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια αυτής, απαιτείται να συμμορφώνεται με όλες τις καθιερωμένες απαιτήσεις και κανόνες, από τους οποίους εξαρτάται η περαιτέρω σωστή λειτουργία αυτής της συσκευής. Προκειμένου να συνδεθούν σωστά με τον εξαερισμό, είναι απαραίτητοι οι αγωγοί που μπορούν να κατασκευαστούν από πλαστικό ή κυματοειδές υλικό αλουμινίου. Είναι προτιμότερο να μελετήσετε πρώτα τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων.