Πώς και πώς μπορώ να καθαρίσω τον υπερηχητικό υγραντήρα;

Είναι δύσκολο να υποτιμηθούν τα οφέλη των βιομηχανικών συσκευών κλιματισμού που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο υγρασίας σε ένα κτίριο κατοικιών. Δυστυχώς, μόνο για να αγοράσετε τη συσκευή και να απολαύσετε τα οφέλη του πολιτισμού δεν θα λειτουργήσει, θα έχετε τουλάχιστον εξοικειωθεί με τις τεχνικές καθαρισμού του υγραντήρα από την κλίμακα ασβέστη.

Η άρνηση για προληπτικούς και αποκαταστατικούς χειρισμούς παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, το λιγότερο από τα οποία θα είναι η μείωση της παραγωγικότητας της συσκευής. Φυσικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που θα κάνει τα πάντα σωστά και γρήγορα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να διαθέσετε τουλάχιστον το ένα τρίτο του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί για οικιακές συσκευές.

Οι αιτίες και οι συνέπειες της ρύπανσης της κλιματικής τεχνολογίας

Σήμερα, η αγορά οικιακών συσκευών είναι γεμάτη υγραντήρες όλων των ειδών. Ο τύπος της δουλειάς τους επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση του αέρα και τους φυσικούς δείκτες του, αλλά και την ανάπτυξη συγκεκριμένων προβλημάτων:

 1. Εγκατάσταση ατμού. Στη διαδικασία παραγωγής ατμού που αναμιγνύεται με τον αέρα, λαμβάνει χώρα ενεργός διαχωρισμός μορίων άλατος από σωματίδια αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα. Εγκαθίστανται σε εσωτερικούς τοίχους και στοιχεία της συσκευής, προκαλώντας τον σχηματισμό κλίμακας. Καθώς συμπυκνώνεται το στρώμα ασβέστη, η θερμική αγωγιμότητα της συσκευής μειώνεται, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας της. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας.

Συμβουλή: Για να αποφευχθούν τέτοιες συνέπειες, αξίζει να δούμε συσκευές στις οποίες η εξάτμιση του υγρού δεν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά ήδη σε θερμοκρασία δωματίου.

 1. Υγροποιητής υπερήχων. Μέσω της δράσης του υπερήχου, η επιφάνεια του νερού εκπέμπει μια υγρή σκόνη, τα σωματίδια της οποίας είναι τόσο μικρά ώστε να γίνουν μια δροσερή ομίχλη. Ενώ τα μόρια νερού αναμειγνύονται με τα συστατικά του αέρα, τα άλατα αποσυνδέονται, καθιζάνουν σε διάφορες οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες. Μια λευκή επίστρωση δεν φαίνεται πολύ αισθητική και δημιουργεί προβλήματα στη διαδικασία καθαρισμού. Μετά από λίγο, αρχίζει να εμφανίζεται στα εσωτερικά μέρη του υγραντήρα.
 2. Μια παραδοσιακή μηχανική συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο φορτίο πέφτει στο υγρό φυσίγγιο, το οποίο καλύπτεται με μια επίστρωση αλατιού ως αποτέλεσμα της συνεχούς διήθησης του σκληρού νερού. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές χαρακτηρίζονται από στάσιμο ύδωρ στη δεξαμενή, γεγονός που οδηγεί στον ενεργό πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών και την εμφάνιση σάπιας οσμής από την εγκατάσταση.
 3. Ενσωματωμένος καθαρισμός αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα που αναφέρονται - από ασβέστη έως λευκή πλάκα. Τέτοια σχέδια είναι δύσκολο να πλυθούν και να καθαριστούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό τακτικά.

Η συχνότητα επεξεργασίας των λειτουργικών προϊόντων θα μειωθεί αισθητά, εάν χυτευθεί το διηθημένο ή απεσταγμένο νερό στις δεξαμενές τους, γίνεται τακτική επιθεώρηση και αντικατάσταση των φίλτρων και το χρησιμοποιούμενο υγρό αντικαθίσταται συχνότερα. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η εκκίνηση της συσκευής σε πλήρη χωρητικότητα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί και να αφαιρεθούν οι ασβεστολιθικές αναπτύξεις με αιχμηρά αντικείμενα.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τον υγραντήρα ή την αφρό αέρα;

Η εξάλειψη της βρωμιάς, της αφρού ή της πλάκας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του υγραντήρα, αλλά οι βασικές συστάσεις είναι οι ίδιες παντού:

 • Πρώτον, η συσκευή πρέπει να απενεργοποιηθεί, να ελευθερωθεί από το υγρό και, ει δυνατόν, να αποσυναρμολογηθεί στα εξαρτήματα.
 • Το κύριο δοχείο πλένεται σε ζεστό νερό με ένα μαλακό πανί. Τυποποιημένα μέσα των οικιακών χημικών σε αυτή την περίπτωση δεν εφαρμόζονται, tk. τα υπολείμματα τους είναι πολύ δύσκολο να πλυθούν και θα αρχίσουν να εισέρχονται στον αέρα όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή.
 • Εάν αυτό το αποτέλεσμα δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα εξειδικευμένα προϊόντα που συνιστώνται από τους ίδιους τους κατασκευαστές moisturizers. Σε ακραίες περιπτώσεις, η χρήση κιτρικού οξέος ή σόδας, αλλά δεν υπάρχουν επιθετικές πάστες και λειαντικά με μεγάλα σωματίδια.
 • Το σώμα μπορεί να σκουπιστεί με μια πολύ αδύναμη λύση ξύδι, αυτό θα μειώσει την ποσότητα σκόνης που παίρνει πάνω στο προϊόν.

Εάν μετά από τέτοιους χειρισμούς σε ορισμένα μέρη του δοχείου υπάρχουν ίχνη πλάκας ή κλίμακας, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ένα τέτοιο πυκνό στρώμα ασβέστη μπορεί να απενεργοποιήσει γρήγορα τη συσκευή, έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα λειτουργικά στοιχεία.

Πώς να απολυμάνετε σωστά τη συσκευή;

Ταυτόχρονα με τον καθαρισμό, συνιστάται να πραγματοποιηθούν αρκετοί χειρισμοί με σκοπό την εξάλειψη των μικροβίων στους τοίχους και τα στοιχεία του υγραντήρα. Η παραμέληση αυτού του σταδίου αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργιών, μυκητιασικών και μολυσματικών ασθενειών μεταξύ των κατοίκων του σπιτιού.

Το απαιτούμενο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με μία από τις παρακάτω ενέργειες:

 • Καθαρισμός με λευκαντικό. Γεμίζουμε την ικανότητα εργασίας με δροσερό νερό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού χλωριούχο λευκαντικό σε αυτό και αφήνουμε για περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό, ρίχνουμε τη σύνθεση και πλένουμε επιμελώς όλα τα στοιχεία με τα οποία το προϊόν έρχεται σε επαφή. Εάν ο υγραντήρας χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές διαστάσεις, συνιστάται η αύξηση του χρόνου γήρανσης για μισή ώρα, η συγκέντρωση του προϊόντος δεν αλλάζει.
 • Καθαρισμός με υπεροξείδιο. Γεμίστε όλα τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής με υπεροξείδιο 3%. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, μια τέτοια επίπτωση θα είναι αρκετή. Μετά από μία ώρα, το υγρό πλένεται, το δοχείο ξεπλένεται καλά
 • Καθαρισμός με ξύδι. Η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο στον καθαρό αέρα. Στη δεξαμενή της συσκευής, ρίξτε ένα ποτήρι ξύδι και προσθέστε νερό στο κανονικό επίπεδο. Ξεκινάμε τη μονάδα στην κανονική λειτουργία και τη διατηρούμε για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το υγρό εκπλένεται και το προϊόν πλένεται με μεγάλη ποσότητα νερού.

Η λειτουργία του υγραντήρα αέρα δεν θα προκαλέσει δυσάρεστες στιγμές, αν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να το υποβάλετε σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό. Δεδομένης της συνεχούς χρήσης του φαρμάκου, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται ακόμη πιο συχνά, περίπου μία φορά κάθε τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, τα παθογόνα βακτήρια δεν θα παρασιτίσουν, το νερό δεν ανθίζει, τα απομεινάρια δεν εμφανίζονται.

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον υγραντήρα αέρα από τα βακτήρια: κλίμακα, μούχλα, σκόνη;

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα βοηθά στη δημιουργία και διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στο σπίτι. Ταυτόχρονα, δεν κορεσμόζει μόνο τον ξηρό αέρα με υγρασία, αλλά επηρεάζει θετικά την κατάσταση της υγείας μας. Ωστόσο, για να διασφαλίσετε την υψηλή ποιότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής, πρέπει να τη φροντίζετε προσεκτικά.

Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του υγραντήρα, θα μιλήσουμε σήμερα.

Γιατί ο υγραντήρας αέρα είναι βρώμικος: τι πρέπει να ξέρω;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω;

Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας για τη διατήρηση της λειτουργικότητάς του. Ταυτόχρονα, ο λόγος για τη μόλυνση της συσκευής έγκειται στην αρχή της λειτουργίας της και εξαρτάται από την έκδοση του επιλεγμένου μοντέλου.

Για παράδειγμα, η λειτουργία της υγραντήρες ατμού συχνά σε σύγκριση με τη λειτουργία του ηλεκτρικού βραστήρα - σε βραστό νερό μετατρέπεται σε ατμό και είναι συνδεδεμένος με τον αέρα βελτιώνει σημαντικά την υγρασία του. Ωστόσο, όταν βράζουν, όλα τα άλατα και άλλες ανόργανες ενώσεις δεν εξατμίζονται, αλλά εναποτίθενται στον θερμαντήρα, σχηματίζοντας μια σκληρή ασβεστολιθική εναπόθεση.

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών υπερήχων φαίνεται κάπως διαφορετική. Μια ειδική μεμβράνη, μέσω των υπερηχητικών δονήσεων που δημιουργούνται από αυτήν, σπάει την υγρασία σε λεπτά διασκορπισμένα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια αναμιγνύονται με τον περιβάλλοντα αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, τα άλατα που περιέχονται στο νερό καθίστανται τόσο στα εσωτερικά μέρη της μονάδας όσο και στις επιφάνειες που την περιβάλλουν (έπιπλα και τοίχοι).

Η παραδοσιακή έκδοση του υγραντήρα λειτουργεί δημιουργώντας μια ροή αέρα με βάση την επαφή με ένα υγρό φυσίγγιο, σχηματίζοντας μια διαδικασία εξάτμισης της υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα ανόργανα άλατα παραμένουν στο φυσίγγιο, το βουλώνουν και έτσι απενεργοποιούν τη συσκευή.

Με κανονική χρήση, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τον υγραντήρα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να σκουπίζετε προσεκτικά και να αφαιρείτε τις αποθέσεις αλατιού.

Τι να καθαρίσετε μέσα: τι να χρησιμοποιήσετε;

Καθαρισμός με ξύδι

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το ακροφύσιο του υγραντήρα επικαλύπτεται τακτικά με σκουπίδια, τα οποία πρέπει να αφαιρούνται έγκαιρα. Τα άκαμπτα καθαριστικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, καθώς μπορούν να χαλάσουν το ακροφύσιο, πράγμα που απαιτεί δαπανηρή διαδικασία επισκευής. Σε τέτοια περίπτωση, συνιστώνται ειδικά μέσα, αλλά σε περίπτωση απουσίας τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο οξικό διάλυμα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υγρανθεί το ταμπόν και να σκουπιστεί το ακροφύσιο. Μετά από αυτό, ο υγραντήρας μπορεί να γεμίσει με νερό και να τρέξει.

Επίσης με τη βοήθεια του ξιδιού, μπορείτε να καθαρίσετε και τη δεξαμενή. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη δεξαμενή με ένα προετοιμασμένο κονίαμα και να το αφήσετε εκεί μέχρι η πλάκα να έχει μαλακώσει τελείως.

Κιτρικό οξύ

Εκτός από το ξύδι τραπεζιού, το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται επίσης ενεργά για τον καθαρισμό της συσκευής σκληρής κλίμακας. Για την παρασκευή της σύνθεσης καθαρισμού που πρόκειται να διαλυθεί σε νερό, 4 κουταλιές κιτρικού οξέος, ρίξτε το προκύπτον υγρό στη δεξαμενή και να ενεργοποιήσετε υγραντήρα για μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, η λύση θα μαλακώσει τις εναποθέσεις αλάτων και θα βοηθήσει στον καθαρισμό της δεξαμενής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα μηχανήματα της υγραντές μηχανικού τύπου περιλαμβάνουν υπερήχων διάλυμα καθαρισμού στο εσωτερικό, δεν απαιτείται - μόνο αρκεί για να χύσει το υγρό στη δεξαμενή και αφήνονται εκεί μέχρι την κλίμακα σημείο μαλακώματος (με βαριά λέρωμα - για 12 ώρες).

Τι άλλο μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση χημικών καθαριστικών και απορρυπαντικών κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα είναι καλύτερο, γιατί τότε τα μικρότερα σωματίδια τους μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την αίθουσα, επηρεάζοντας δυσμενώς όχι μόνο την κατάσταση των επιφανειών, αλλά επίσης και την ευημερία των μελών της οικογένειας.

Η βέλτιστη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι οι έμπειροι χρήστες σόδας που προτιμούν να το χρησιμοποιούν για την εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής και την απομάκρυνση των μικρών ρύπων. Μόνο ειδικά διαλύματα και σκόνες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή πλάκα, και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα σφουγγάρι μετάλλου. Αλλά επειδή η πιθανότητα ζημιάς στην περίπτωση είναι αρκετά υψηλή, δεν συνιστάται η κατάχρηση αυτού του εργαλείου. Είναι καλύτερο να αποφύγετε την εμφάνιση σοβαρών αποθέσεων με προληπτικό καθαρισμό.

Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα της κλίμακας και της κλίμακας;

Βήμα-βήμα οδηγίες για τον καθαρισμό του υγραντήρα

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ο έγκαιρος καθαρισμός του υγραντήρα μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή από το σχηματισμό μιας ισχυρής κρούστας πλάκας. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την εκτέλεση διαδικασιών "υγιεινής" είναι η αποσύνδεση της συσκευής από το δίκτυο. Μετά από αυτό, η συσκευή πρέπει να αφεθεί να κρυώσει (αν πρόκειται για υγραντήρα ατμού), αφαιρέστε τη δεξαμενή και αποστραγγίστε το υγρό. Μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη βρωμιά με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο σε σαπουνόνερο (100 γραμμάρια τσιπς ανά 200 χιλιοστόλιτρα ζεστού νερού). Για να αφαιρέσετε μια μαλακή πλάκα σε δύσκολα σημεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια οδοντόβουρτσα, αλλά αποθαρρύνεται έντονα να την πιέσετε, καθώς μπορεί να βλάψει την επιφάνεια.

Για να απαλλαγούμε από τη βρωμιά από το ακροφύσιο είναι αναγκαία για την παρασκευή ενός διαλύματος του ξιδιού, κιτρικό οξύ ή σόδα, και χρησιμοποιώντας την ίδια ελαφρά υγρό πανί για να αφαιρέσετε από το ακροφύσιο μια μαλακή κλίμακα και τη λάσπη.

Μετά τη θεραπεία, τα στοιχεία του υγραντήρα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό και να σκουπιστούν με μια μαλακή πετσέτα. Ενεργοποιήστε τη συσκευή μόνο αφού στεγνώσει τελείως.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τη μεμβράνη;

Οι μεμβράνες των υπερηχητικών υγραντήρων πρέπει να καθαρίζονται χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα που περιλαμβάνεται στο κιτ. Εάν δεν είναι - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε fleece ή ένα μαλακό σφουγγάρι.

Καθαρισμός του φίλτρου του υγραντήρα

Στη συντριπτική πλειονότητα των μοντέλων υγραντές (ιδιαίτερα υπερήχων) φίλτρα είναι αναλώσιμα και απαιτούν τακτική αντικατάσταση (μία φορά κάθε 2-3 μήνες). Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της συσκευής για να φύγετε από το φίλτρο χωρίς επιτήρηση, δεν μπορεί να είναι - οι ειδικοί συστήνουν να το ξεπλύνετε με κρύο νερό για να ξεπλύνει την υπάρχουσα μόλυνση, και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει για μια καθαρή πετσέτα μέχρι όλη τη δύναμη καθαρισμού ρίχνονται στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά για να καθαρίσετε το φίλτρο, επειδή τα χημικά μπορεί να τα βλάψουν και έτσι να τα απενεργοποιήσετε.

Τι θα βοηθήσει με μούχλα, βλέννα και χόρτα;

Εξάλειψη της συσκευής από μούχλα, χόρτα και βλέννα μπορεί να την απολυμάνει, οι κύριοι τρόποι για την εκτέλεση των οποίων υπάρχουν τρεις:

 • Με τη βοήθεια διαλύματος χλωρίου ή λευκαντικού. Γεμίστε το αντιδραστήριο με 4,5 λίτρα νερού και ρίξτε μέσα στη δεξαμενή. Αφήστε το διάλυμα στη δεξαμενή για μία ώρα, στη συνέχεια αποστραγγίστε το υγρό και πλύνετε καλά το δοχείο με τρεχούμενο νερό.
 • Με τη βοήθεια του ξιδιού. Για τον ίδιο όγκο νερού, πάρτε ένα ποτήρι ξύδι και αφήστε το στη συσκευή εργασίας για μία ώρα (για τους υγραντήρες υπερήχων - σε κατάσταση αναμονής). Συνιστάται η διεξαγωγή της διαδικασίας στην ύπαιθρο, διαφορετικά - το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καλά.
 • Υπεροξείδιο. Ρίξτε μερικά ποτήρια διαλύματος στη δεξαμενή και αφήστε τη για μία ώρα. Στην περίπτωση αυτή, το υπεροξείδιο πρέπει να καλύπτει τόσο τον πυθμένα όσο και τους τοίχους.

Υπάρχουν κάποια ειδικά χαρακτηριστικά καθαρισμού του υπερηχητικού υγραντήρα;

Αντίθετα με τις συμβατικές συσκευές και ατμού, υπερήχων υγραντήρες διάλυμα καθαρισμού στο εσωτερικό δεν μπορεί να περιλαμβάνει - απλά ρίξτε το υγρό στη δεξαμενή και το αφήνουμε να μαλάκωμα πλάκας.

Καθαρισμός του υγραντήρα Boneco και Polaris: βίντεο

Η συνιστώμενη διαδικασία καθαρισμού του κατασκευαστή έχει ως εξής:

 • Αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο.
 • απελευθερώστε τη δεξαμενή υγρών υπολειμμάτων.
 • ένα μέρος του παρασκευασμένου διαλύματος (1 πακέτο ειδικού καθαρισμού για 1 λίτρο) γεμίζει τη δεξαμενή και εν μέρει - το κάτω τμήμα της συσκευής.
 • καθαρίστε τη δεξαμενή με μια μαλακή βούρτσα.
 • αφήστε το κάτω διαμέρισμα για 3-5 ώρες.
 • Ξεπλύνετε τα στοιχεία με τρεχούμενο νερό.
 • συναρμολογήστε το όργανο και το θέσετε σε λειτουργία.

Προσφέρουμε βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα εδώ:

Έτσι, ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από μούχλα, κλίμακα και πλάκα δεν είναι το πιο δύσκολο έργο και όλοι μπορούν να το αντιμετωπίσουν ανεξάρτητα. Αναμφισβήτητα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια σε ειδικά κέντρα εξυπηρέτησης, ωστόσο η παροχή αυτών των υπηρεσιών συνήθως οδηγεί σε ένα στρογγυλό ποσό ίσο με το ένα τρίτο του κόστους της συσκευής.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να συμπληρώσει ότι μόνο υψηλής ποιότητας προληπτική ισχυρή βρωμιά μέσα από την τακτική έξαψη του συστήματος είναι σε θέση να επιτρέψει τη συνεχή λειτουργία της συσκευής και ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας που παρέχονται, έτσι δεν πρέπει να παραμελούν.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα των επιβλαβών ουσιών

Σε υγραντήρες αέρα κατά τη διάρκεια της χρήσης τους διάφορα επιβλαβή στοιχεία, ικανά να προκαλέσουν μια αλλεργία - πλάκα, μούχλα και χημικές ουσίες να καθίσουν. Για να αποφευχθεί η υποβάθμιση της υγείας, πρέπει να απομακρύνονται τακτικά. Η φροντίδα του υγραντήρα περιλαμβάνει 3 στάδια - καθαρισμό, απολύμανση και πρόληψη. Για να γίνει αυτό σωστά, πρέπει να προσδιορίσετε σε ποιο είδος συσκευής ανήκει η συσκευή.

Υπάρχουν 4 τύποι συσκευών:

 • υπερήχων;
 • μηχανική?
 • συνδυασμένα ·
 • ατμού.

Υπερηχογράφημα - ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, που απαιτούν τακτική φροντίδα. Ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό τους θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στη μεμβράνη.

Υπερηχητικός υγραντήρας Boneco

Μηχανική - αυτές είναι απλές συσκευές, λόγω του θορύβου που δημιουργείται και της μικρής απόδοσης του λιγότερο δημοφιλούς. Η φροντίδα τους συνεπάγεται τη συνεχή αντικατάσταση φυσιγγίων και τον συστηματικό καθαρισμό του δοχείου με νερό.

Finether - μηχανικός υγραντήρας με αρωματοθεραπεία

Συνδυασμένες - μάλλον δύσκολο να καθαριστούν οι υγραντήρες, οι οποίοι έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών. Το πρόβλημα της φροντίδας δημιουργείται λόγω του αυξημένου σχηματισμού σκόνης και κλίμακας στη συσκευή.

Ramili Baby Συνδυασμός υγραντήρα

Ατμός - αυτό το είδος συσκευής ρυθμίζει το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν σε ένα ζευγάρι, πράγμα που τους κάνει να μοιάζουν με ένα ηλεκτρικό βραστήρα, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων φροντίδας της μονάδας.

Υγραντήρας ατμού

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε είδος ενυδατικής κρέμας είναι επιρρεπής σε ανθοφορία του νερού, μέχρι τη μεταβολή των ιδιοτήτων του. Ο λόγος για αυτό είναι οι παύσεις στην εργασία της συσκευής. Η απολύμανση πραγματοποιείται για την εξάλειψη της ανθοφορίας. Βασικά, για τον καθαρισμό και την πρόληψη των υγραντήρων αέρα, χρησιμοποιούνται διαλύματα με χαρακτηριστική πικάντικη οσμή, επομένως συνιστάται η διεξαγωγή διαδικασιών σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους.

Οι συσκευές διαφέρουν και με ποιες βλαβερές ουσίες εγκαθίστανται σε αυτές. Λόγω αυτών, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων:

 • ο σχηματισμός πλάκας (αφρός ή άλας) μειώνει την παραγωγικότητα του υγραντήρα.
 • η εμφάνιση μικροοργανισμών, το καλούπι στο νερό, οι επιβλαβείς χημικές ουσίες κ.λπ. μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά τον καθαρισμό της συσκευής αφαλάτωσης, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται καθιερωμένα απορρυπαντικά, επειδή είναι δύσκολο να πλυθούν. Δεν συνιστάται επίσης η χρήση λειαντικών ουσιών.

Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από τη σχηματιζόμενη κλίμακα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. 1. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.
 2. 2. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας.
 3. 3. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο νερό από τη δεξαμενή, πλύντε προσεκτικά.
 4. 4. Καθαρίστε το ακροφύσιο με ένα μαλακό, υγρό πανί.
 5. 5. Αφαιρέστε το σφουγγάρι από την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι.
 6. 6. Εάν πρόκειται για έναν υγραντήρα υπερήχων (Boneco, Electrolux, Polaris), τότε σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ξεπλυθεί η μεμβράνη του. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ειδική βούρτσα, η οποία συνήθως παρέχεται μαζί με τη συσκευή.
 7. 7. Χρησιμοποιώντας την ίδια βούρτσα, καθαρίστε την υπολειπόμενη αποξήρανση όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες.

Ακολούθως χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συνταγές απορρυπαντικών, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν στη συσκευή εργασίας (όχι περισσότερο από 1 ώρα):

 • διάλυμα ξυδιού σε αναλογία 25 ml της ουσίας σε 500 ml νερού.
 • Ουσία με κιτρικό οξύ με ρυθμό 2-3 πακέτα ανά 1 λίτρο νερού.

Με τέτοιες λύσεις είναι απαραίτητο να αφήσετε τη συσκευή να λειτουργήσει και μετά από αρκετές ώρες για να ελέγξετε το αποτέλεσμα - εάν η πλάκα παραμείνει, ο καθαρισμός πρέπει να επαναληφθεί, διαφορετικά είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε καλά τη δεξαμενή με νερό. Στη συνέχεια, η μονάδα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Για να καθαρίσετε τη συσκευή από μικροοργανισμούς και χόρτα, πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά:

 1. 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 2. 2. Απελευθερώστε τον υγραντήρα από το υγρό υπόλειμμα.
 3. 3. Γεμίστε τη δεξαμενή με το προετοιμασμένο διάλυμα, το άλλο μέρος - το κάτω τμήμα της συσκευής.
 4. 4. Καθαρίστε το δοχείο με μια μαλακή βούρτσα.
 5. 5. Αφήστε το κάτω μέρος για 3-5 ώρες.
 6. 6. Ξεπλύνετε το δοχείο και το κάτω μέρος της συσκευής με νερό.
 7. 7. Συναρμολογήστε τη συσκευή.

Υπάρχουν οι παρακάτω συνταγές για λύσεις εναντίον αποθέσεων και μολυσματικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να παρασκευαστούν στο σπίτι (χρησιμοποιήστε τις σε ένα όργανο εργασίας για 1 ώρα):

 • οξικό διάλυμα.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου: 500 ml του παράγοντα έτσι ώστε το υγρό να καλύπτει ολόκληρο τον χώρο.
 • διάλυμα χλωρίνης ή λευκαντικού: 1 κουταλάκι του γλυκού. χλώριο ή λευκαντικό αραιώνονται σε 4,5 λίτρα νερού.

Εκτός από τον καθαρισμό, πραγματοποιείται επίσης απολύμανση. Αυτό πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά κάθε 7 ημέρες, αυτό αποτρέπει την εμφάνιση βακτηρίων στη συσκευή και την άνθηση του νερού. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις παρακάτω ενέργειες:

 1. 1. Ξεπλύνετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας τον ίδιο αλγόριθμο με την αφαλάτωση.
 2. 2. Παρασκευάστε το διάλυμα από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή λευκαντικό.
 3. 3. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο δοχείο.
 4. 4. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για περίπου 1 ώρα.
 5. 5. Απενεργοποιήστε τη συσκευή όταν αρχίσει να εξατμίζεται το υγρό.
 6. 6. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο διάλυμα, ξεπλύνετε τη συσκευή κάτω από το νερό.
 7. 7. Προσθέστε υγρό στο δοχείο, ανοίξτε τον υγραντήρα για 3 λεπτά.
 8. 8. Αποστραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε τη συσκευή.
 9. 9. Επαναλάβετε τη διαδικασία απολύμανσης μέχρι να εξαφανιστεί η χαρακτηριστική μυρωδιά υπεροξειδίου ή λευκαντικού.

Εάν πραγματοποιηθεί κανονική προφύλαξη, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η δημιουργία σχηματισμού στον υγραντήρα αέρα. Η συχνότητα εξαρτάται από την ποιότητα του νερού που χύνεται στο δοχείο. Προληπτική συντήρηση κάθε εβδομάδα. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 • Το απορρυπαντικό, το ξίδι, η σόδα ή το λεμόνι πρέπει να αραιώνονται με ζεστό νερό.
 • η λαμβανόμενη ουσία πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο καθαρισμού.
 • ξεπλύνετε το δοχείο.

Επίσης, θα πρέπει να αντικαταστήσετε εγκαίρως τα φυσίγγια και τα φίλτρα και να φροντίσετε την ποιότητα του νερού.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων συσκευών υγρασίας κλιματισμού επιτρέπουν τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο, παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον.

Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή, ο υγραντήρας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να τείνει μετά από αυτό, εμποδίζοντας την συσσώρευση καθαρών υδάτων στα μέρη. Πριν καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, συνιστάται να διαβάσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε συσκευή.

Αρχή λειτουργίας των υγραντήρων

Η αποδοτικότητα και η μακροζωία διαφόρων τύπων συσκευών εξαρτάται από την κατάλληλη και έγκαιρη συντήρηση.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι κλιματικών συσκευών: μηχανικός (παραδοσιακός), ατμός, υπερηχητικός.

Η πιο δημοφιλής συσκευή για την υγρασία του αέρα είναι υπερηχητική. Τα μοντέρνα μοντέλα όχι μόνο ποιοτικά υγραίνουν τον αέρα, δημιουργώντας ένα κατάλληλο μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά διακοσμούν το εσωτερικό με πρωτότυπο σχεδιασμό.

Η συσκευή αποτελείται από δεξαμενή και βάση με εγκατεστημένη μεμβράνη, μέσω της οποίας γίνεται η διαδικασία ψεκασμού νερού στα μικρότερα σωματίδια, μετατρέποντάς την σε ψυχρό ατμό. Κατά τη λειτουργία, τα κύρια στοιχεία εκτίθενται σε σκληρό νερό, επομένως, σε εύθετο χρόνο, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε τον υγραντήρα του αέρα από την κλίμακα.

Η άκαιρη συντήρηση οδηγεί στα ακόλουθα προβλήματα:

 • Σχηματισμός στερεών αποθέσεων σε εσωτερικούς τοίχους και λεπτομέρειες της συσκευής.
 • Αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών, ανθοφορία του νερού.

Όλα αυτά, αναμφισβήτητα, οδηγούν σε μείωση του πόρου εργασίας της συσκευής, οπότε το θέμα - πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα - είναι το πιο σημαντικό. Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται στην εκπλήρωση τριών συνθηκών: τον καθαρισμό της ορυκτής αποθήκης, την απολύμανση και την πρόληψη.

Για συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με ορισμένες αρχές, η ύπαρξη ρύπανσης διαφόρων τύπων είναι χαρακτηριστική:

 • Η απλούστερη συσκευή, παραδοσιακή ή "πλύση με αέρα", διατηρεί τη φυσική υγρασία στο δωμάτιο μέσω ενός υγρού μηχανισμού φιλτραρίσματος. Ο καθαρισμός συνεπάγεται την αλλαγή του φίλτρου.
 • Οι ατμογεννήτριες χαρακτηρίζονται από τη συσσώρευση της κλίμακας ασβέστη στο θερμαντικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να καθαριστεί με τη μέθοδο αφαλάτωσης σε συμβατικές τσαγιέρες.
 • Στα υπερηχητικά μοντέλα σχηματίζεται πλάκα στην επιφάνεια της βάσης και στα τοιχώματα της δεξαμενής. Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πώς να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα από την κλίμακα

Οι ορυκτές αποθέσεις που σχηματίζονται στους τοίχους της δεξαμενής και στη βάση πρέπει να καθαρίζονται, καθώς αυτό οδηγεί σε ταχεία αστοχία της οικιακής συσκευής. Η λειτουργία απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό εάν χρησιμοποιείται φιλτραρισμένο νερό που περιέχει λιγότερα άλατα που οδηγούν στο σχηματισμό ενός στερεού στρώματος αλατιού.

Πριν από τον καθαρισμό του υγραντήρα από την κλίμακα, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τη δεξαμενή από τη βάση. Ο περαιτέρω καθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Το δοχείο είναι απαλλαγμένο από νερό.
 • Η δεξαμενή πλένεται καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
 • Η βάση καθαρίζεται και σκουπίζεται με ένα μαλακό σφουγγάρι, αφαιρώντας τις κύριες αποθέσεις.
 • Η μεμβράνη καθαρίζεται με μια ειδική βούρτσα, η οποία συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ.

Για αποτελεσματική αφαίρεση αλάτων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό κατά της άσβεστου ή ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού (50 ml ανά 1 λίτρο νερού). Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αντι-ασβέστη λύση στο σπίτι.

Για να το κάνετε αυτό, σε 1 λίτρο νερού, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. κιτρικό οξύ και να επιτύχει πλήρη διάλυση. Ρίξτε τη δεξαμενή και αφήστε για μερικές ώρες. Εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και να αφήσει ένα δοχείο με αυτή τη λύση τη νύχτα. Η πλάκα αποβάλλεται αποτελεσματικά, μετά από την οποία απαιτείται να ξεπλύνετε προσεκτικά τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.

Το τμήμα εργασίας σκουπίζεται με ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού με ένα υφαντό υλικό. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά που βλάπτουν την επιφάνεια.

Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Αφαιρεί απαλά και προσεκτικά τα κοιτάσματα ορυκτών.
 • Σχεδιασμένο για όλους τους τύπους υγραντήρων.
 • Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την απολέπιση μέσα στο δοχείο πραγματοποιείται επίσης με μια οξική λύση που σκουπίζει τη βάση. Η αρχή της δράσης είναι ανάλογη με το λεμόνι.

Αφήστε το για μερικές ώρες (αν δεν υπάρχει αρκετή πλάκα) ή μια μέρα στην άλλη, εάν οι καταθέσεις είναι τραχιά.

Επιπλέον, το ξύδι έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές ιδιότητες, επομένως είναι επίσης μια καλή απολύμανση.

Απολύμανση του υγραντήρα

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων, χρησιμοποιώντας παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Κατά κανόνα, είναι λευκαντικά.

 • Στη δεξαμενή, ρίξτε νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού. λευκαντικό ·
 • Αφήστε σε αυτήν την κατάσταση για μία ώρα.
 • Στη συνέχεια, πλένονται καλά, χύνεται νερό και αφήνονται στον τρόπο λειτουργίας για περίπου μια ώρα?
 • Ξεπλύνετε το δοχείο, μετά από το οποίο η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση.

Μια καλή εναλλακτική λύση στο λευκαντικό θα είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ένα ποτήρι υπεροξειδίου αραιώνεται σε νερό και το δοχείο χύνεται. Κατά τη διάρκεια μιας ώρας, πρέπει να ξεπλυθεί καλά.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον καθαρισμό του υγραντήρα στο σπίτι:

Προληπτικά μέτρα

Η πρόληψη είναι ο έγκαιρος καθαρισμός της κλίμακας στον υγραντήρα, η χρήση του φιλτραρισμένου νερού και η τακτική φροντίδα της συσκευής.

Η συχνότητα των διαδικασιών εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού και την ένταση του υγραντήρα.

Καθαρισμός και απολύμανση του υγραντήρα αέρα

Η βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία στη γύρω περιοχή του δωματίου κυμαίνεται από 40% έως 60%. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, η υγρασία του εσωτερικού αέρα μειώνεται κατά περισσότερο από 25%. Μια σύγχρονη συσκευή - υγραντήρες αέρα - συμβάλλει στην καταπολέμηση αυτού του αντίξοου φαινομένου. Με αυτό δημιουργεί μια ικανοποιητική ατμόσφαιρα στην αίθουσα για όλα τα μέλη της οικογένειας: σε μικρά παιδιά δεν παραλείπουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά τους ηλικιωμένους πιο εύκολο να επιβιώσει από την θερμότητα, αλλεργίες - για να αποκτήσετε δωρεάν την αναπνοή.

Τι είδους προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ο υγραντήρας

Όμως, όπως κάθε εξοπλισμό, ένας υγραντήρας μάζας αέρα χρειάζεται σωστή και έγκαιρη φροντίδα. Όταν χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα, η μούχλα εμφανίζεται στη δεξαμενή με την πάροδο του χρόνου, ο μύκητας πολλαπλασιάζεται και η ίδια η συσκευή καλύπτεται με σκουπίδια. Αυτό οφείλεται σε ακατάλληλη χρήση της συσκευής. Σε αυτή την έγκαιρη και τακτική συντήρηση του υγραντήρα αέρα εξαλείφει το 99,9% των επιβλαβών βακτηρίων που εγκαθίστανται στη δεξαμενή νερού.

Γιατί συμβαίνει η κλίμακα και η βιολογική ρύπανση;

Σε όλους τους σύγχρονους υγραντήρες, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό, χρησιμοποιείται νερό, το οποίο προσλαμβάνεται σε ειδική δεξαμενή. Είναι στην ποιότητά του εξαρτάται από τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, την απόδοσή της, το σχηματισμό της κλίμακας. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση αποσταγμένου νερού, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Επίσης, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί φιλτραρισμένο νερό, το οποίο περιέχει ελάχιστες επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Στην πράξη, πολλές χρήσεις για τον υγραντήρα είναι το νερό της βρύσης, το οποίο περιέχει μεγάλο αριθμό βαρέων μετάλλων. Η χρήση του νερού της βρύσης οδηγεί σε σχηματισμό πλάκας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ενδιαφέρονται για τον τρόπο καθαρισμού του υγραντήρα από την κλίμακα σωστά. Τα υπολείμματα φυσιολογικού ορού θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να χάσετε τη συσκευή για πάντα.

Σημαντικό! Η παραμέληση της έγκαιρης φροντίδας οδηγεί σε σκλήρυνση της πλάκας και σχηματισμό ενός ισχυρού κρούστα, ο οποίος μειώνει την απόδοση του ανεμιστήρα και του θερμαντικού στοιχείου. Ένα τέτοιο μέσο είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, καλούπια και μύκητες.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Οι έγκαιρες διαδικασίες "υγιεινής" θα εξοικονομήσουν από τη δημιουργία μιας ισχυρής κρούστας από την πλάκα. Για να το κάνετε αυτό, αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε τη δεξαμενή νερού, χύστε το υγρό - τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό:

 • απομάκρυνση των ρύπων. Για τη διαδικασία χρειάζεστε ένα μαλακό ύφασμα και διάλυμα σαπουνιού. Για την παρασκευή ενός καθαριστικού μέσου, είναι απαραίτητο να αναμειχθούν 100 g σαπουνιού χωρίς πρόσθετα και 200 ​​ml ζεστού νερού σε ομοιογενή κατάσταση. Το παρασκευασμένο παρασκεύασμα θα πρέπει να ανακινείται μέχρι να σχηματιστεί ο αφρός.
 • καθαρισμού δεξαμενών. Σκουπίστε το πανί ύφασμα με ένα παρασκευασμένο διάλυμα αφρού και σκουπίστε τη δεξαμενή νερού από μέσα με αυτό. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τη διαδικασία πολύ προσεκτικά. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και την ήπια πλάκα στις δυσπρόσιτες περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Όταν το χρησιμοποιείτε, μην ασκείτε μεγάλη πίεση στους τοίχους - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρατσουνιές, και αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο.
 • καθαρισμό του ακροφυσίου. Για να εξαλειφθεί η βρωμιά από αυτό το στοιχείο, χρησιμοποιείται ξίδι που αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1. Με τη βοήθεια του ίδιου υφάσματος, οι κινήσεις του φωτός απομακρύνουν την απαλή μούχλα και τη βρωμιά.
 • έκπλυση της δεξαμενής και των ακροφυσίων. Μετά την επεξεργασία, τα στοιχεία του υγραντήρα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό. Είναι επίσης δυνατή η πλύση του υγραντήρα αέρα σε αποσταγμένο νερό.

Καθαρίστε τη δεξαμενή νερού με μια μαλακή πετσέτα και αφήστε την μέχρι να στεγνώσει τελείως. Εάν η χωρητικότητα είναι απόλυτα καθαρή, μπορείτε να την επιστρέψετε στην αρχική της θέση.

Σημαντικό! Ο τρόπος καθαρισμού του υγραντήρα αναφέρεται στις οδηγίες για τον εξοπλισμό. Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες σας επιτρέπει να επεκτείνετε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής.

Για τον καθαρισμό του υγραντήρα, δεν χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά για πιάτα, μπανιέρες ή τουαλέτες. επιθετικό περιβάλλον τους μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή, και εάν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα με ψεκασμό σταγονιδίων νερού μπορεί να είναι κεφαλαλγία και ακόμη αλλεργία.

Καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την σκληρυμένη κρούστα

Τα σκληρυμένα άλατα με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορούν να αφαιρεθούν μηχανικά. Το σίδερο, το ξίδι ή το κιτρικό οξύ χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της δεξαμενής σκληρής κλίμακας. Οι ουσίες αυτές αντιδρούν χημικά με την επικάλυψη και την μαλακώνουν. Για την παρασκευή του διαλύματος για τον καθαρισμό είναι αναγκαίο να ληφθούν ίση ποσότητα ικανότητας χωρητικότητας νερού, στην οποία ένα από τα αντιδραστήρια προστίθενται 50 g υδροξειδίου του νατρίου, ½ φλιτζάνι ξύδι ή 4 κουταλιές του κιτρικού οξέος. Ρίξτε το προετοιμασμένο διάλυμα στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τον υγραντήρα για 1 ώρα. Κατά τη λειτουργία, το διάλυμα θα μαλακώσει τις στερεές αποθέσεις άλατος, οι οποίες απλά πέφτουν μακριά από τα τοιχώματα της δεξαμενής.

Σημαντικό! Καθαρίστε τον υγραντήρα στο μπαλκόνι. Το νερό ψεκασμού με διάλυμα οξέος δεν πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε ο υγραντήρας θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ανοικτό παράθυρο, το στόμιο πρέπει να κατευθύνεται προς το δρόμο.

Τα ξεχωριστά στερεά αποφλοιώνονται προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μια μαλακή βούρτσα. Το τελευταίο βήμα στο δρόμο προς την καθαριότητα είναι το ξέπλυμα της δεξαμενής με καθαρό νερό. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η δυσάρεστη οσμή.

Πώς να καθαρίσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα

Για τη φροντίδα του υγραντήρα υπερήχων χρησιμοποιείται ένα διάλυμα που παρασκευάζεται από νερό και ξύδι, σόδα ή κιτρικό οξύ. Σε αντίθεση με τον μηχανικό τύπο της συσκευής, δεν πρέπει να ενεργοποιείται. Το παρασκευασμένο διάλυμα χύνεται απλά μέσα στη δεξαμενή και αφήνεται να μαλακώσει τη σκληρή κλίμακα για 12 ώρες.

Σημαντικό! Οι μεμβράνες των υπερηχητικών υγροποιητών καθαρίζονται με μια ειδική βούρτσα που συνοδεύει το κιτ. Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται ένα κομμάτι από ύφασμα fleece ή μαλακό σφουγγάρι.

Απολύμανση του υγραντήρα: ένα υποχρεωτικό στάδιο φροντίδας

Η απολύμανση της συσκευής πραγματοποιείται μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Για τη διαδικασία χρησιμοποιούνται παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Για την απολύμανση του υγραντήρα είναι απαραίτητο:

 • να διεξάγεται πλήρης καθαρισμός της συσκευής, η οποία θα απομακρύνει τη βρωμιά και τη σκληρή κλίμακα.
 • παρασκευάστε ένα διάλυμα χλωρίου, με βάση το μέγεθος της δεξαμενής. Για να γίνει αυτό, αναμίξτε το νερό και το λευκαντικό: 5 ml του φαρμάκου προστίθενται σε 1 λίτρο του υγρού.
 • ρίξτε το απολυμαντικό υγρό για τον υγραντήρα στη δεξαμενή και αφήστε για 1 ώρα.
 • αποστραγγίστε το διάλυμα αποβλήτων και ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.
 • Ρίξτε νερό στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τη συσκευή. Μόλις εμφανιστεί ο ατμός, η συσκευή πρέπει να αποσυνδεθεί από την ηλεκτρική ενέργεια.
 • αποστραγγίστε τα λύματα, ξεπλύνετε το δοχείο, γεμίστε το με γλυκό νερό και γυρίστε το ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί η οσμή του λευκαντικού.

Αντικαταστήστε το λευκαντικό κατά την απολύμανση της συσκευής με συμβατικό υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο προστίθεται στο νερό σε ποσότητα 250 ml.

Μια θαυματουργή θεραπεία για τον καθαρισμό του υγραντήρα είναι η πρόληψη. Περιλαμβάνει την έγκαιρη απομάκρυνση της βρωμιάς και της "νέας" κλίμακας, τη χρήση μαλακού ή απεσταγμένου νερού. Επίσης, μην αφήνετε το υγρό στη δεξαμενή να παραμείνει στάσιμο. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ακανόνιστα, είναι απαραίτητο να αφαιρείτε βρωμιά και σταγονίδια νερού κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

Συμβουλή 1: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

 • - νερό ·
 • - rag;
 • - διάλυμα ξυδιού.
 • - διαλύματος χλωρίου.

Συμβουλή 2: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα

 • Υγραντήρες αέρα το 2018
 • Οδηγίες λειτουργίας για τον υγραντήρα το 2018

Η υγρασία του δωματίου

Χρήση υγραντήρα το καλοκαίρι

Συμβουλή 4: Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα

Οικιακά κόλπα

Δημιουργικό πνεύμα

Γρήγορο, αλλά ενοχλητικό

Θαύματα της εφεύρεσης

 • Μερικές ακόμα επιλογές για έναν αυτο-κατασκευασμένο υγραντήρα το 2018

Συμβουλή 5: Τα οφέλη του υγραντήρα αέρα για τα παιδιά

Υγρασία και υγεία του μωρού

Η άνετη υγρασία για έναν ενήλικα είναι 50-60%. Με αυτόν τον δείκτη δεν υπάρχει αίσθηση ζοφείας, αναπνέει εύκολα και ελεύθερα. Για τα παιδιά, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη - 60-65%. Έως και 7 χρόνια το σώμα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί πλήρως, η ανταλλαγή θερμότητας συμβαίνει κυρίως μέσω των πνευμόνων και όχι μέσω του δέρματος. Κατά συνέπεια, μέσω της αναπνοής, το σώμα του παιδιού χάνει πολύ υγρό.

Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν. Στο ρινοφάρυγγα, μορφή κρούστας που δυσκολεύουν την αναπνοή. Ομοίως, χάνονται οι προστατευτικές λειτουργίες των βλεννογόνων και αυτό οδηγεί σε κρυολογήματα, αλλεργίες στη σκόνη και άλλες ουσίες που βρίσκονται στον αέρα. Η μακρά διαμονή σε ένα ξηρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει άσθμα. Για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νερό στο χώρο, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υψηλή υγρασία έχει επίσης πολλές αρνητικές πλευρές. Η πιθανότητα εμφάνισης στηθάγχης με υγρασία 70-90% αυξάνεται κατά 3 φορές, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο με υγρόμετρο.

Επιλογή υγραντήρα

Υπάρχουν 3 είδη υγραντήρων για χώρους διαβίωσης:

Κάθε μοντέλο έχει τα υπέρ και τα κατά. Υγραντήρας ατμού εξατμίζει το νερό με βρασμό. Το νερό απολυμαίνεται, αλλά υπάρχει συμπύκνωση στα αντικείμενα. Συχνά, η υγρασία εισέρχεται στο εσωτερικό των ηλεκτρικών συσκευών, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και σταθεροί ήχοι γουργουρίσματος. Σε ένα σπίτι με παιδιά μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού ο ατμός είναι πολύ ζεστός.

Παραδοσιακός υγραντήρας Όπως ένας ανεμιστήρας που φυσά υγρές επιφάνειες, εξάτμιση της υγρασίας. Υπάρχουν ήσυχα και θορυβώδη μοντέλα, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά αυτή την παράμετρο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή, ο αέρας δεν είναι πιθανό να κορεστεί με υγρασία. Αλλά μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική μόνο για μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα.

Υγροποιητής υπερήχων ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο. Ο ήχος χαμηλής συχνότητας σπάει το νερό σε πολύ μικρά σωματίδια που ψεκάζονται στο δωμάτιο. Κατά τη χρήση, όλα τα άλατα που περιέχονται στο υγρό εισέρχονται στον αέρα, χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, μπορούν να εμφανιστούν γκρίζοι λεκέδες στα αντικείμενα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το νερό πριν ψεκαστείτε. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα που βοηθούν στην απολύμανση του αέρα. Η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στον όγκο του υγραντήρα. Κατά μέσο όρο, σε ένα κανονικό διαμέρισμα το χειμώνα με κεντρική θέρμανση, ο υγραντήρας ανά ώρα ψεκάζει 350-500 γραμμάρια νερού. Αυτό αρκεί για να αποκτήσετε βέλτιστη υγρασία 60% στα 20 τετραγωνικά μέτρα. Μια μέρα για να διατηρηθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα απαιτεί τουλάχιστον 6 λίτρα νερού. Εάν ο όγκος είναι σημαντικός, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το υγρό και εάν ο υγραντήρας είναι 1 λίτρο, τότε πρέπει να το θυμάστε αρκετές φορές την ημέρα.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματη απενεργοποίηση. Μερικοί σταματούν να εργάζονται στο τέλος του νερού, άλλοι σταματούν όταν φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δεύτερα είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο είναι πολύ βολικό, αλλά η τιμή με αυτή τη συσκευή αυξάνεται κατά 20-30%.

Πολλοί υγραντήρες έχουν φίλτρα για το νερό και τον αέρα, πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτική βάση. Προηγουμένως, καθορίστε το κόστος αυτών των ανταλλακτικών, ορισμένες φορές υπερβαίνει κατά πολύ την τιμή της ίδιας της συσκευής. Μια τέτοια αγορά θα είναι πολύ δαπανηρή στην υπηρεσία.

Ένας σημαντικός δείκτης είναι ο χώρος συντήρησης, κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου και μην το αγνοείτε. Και είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στον θόρυβο, επειδή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και με δυνατά ηχεί το παιδί είναι δύσκολο να κοιμηθεί.

Η αγορά ενός υγραντήρα είναι μια αναγκαιότητα στα σύγχρονα διαμερίσματα. Η θέρμανση, η παρουσία μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών, οδηγεί σε μείωση της υγρασίας και αυτό είναι επικίνδυνο για το μωρό. Αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι από το κόστος του, αλλά από την αποτελεσματικότητα του έργου.

Συμβουλή 6: Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα στον παιδικό σταθμό;

Είναι επιθυμητό το παιδί να αναπνέει αέρα με υγρασία περίπου 40-60%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογέννητα, όπου η λεπτή βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει γρήγορα. Και σε αυτή την κατάσταση, διάφορες μολύνσεις εύκολα διεισδύουν. Σε ένα δωμάτιο με θέρμανση ενεργοποιημένο, η υγρασία είναι συνήθως περίπου 30%. Οι υγρές πετσέτες στις μπαταρίες μειώνουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν αυξάνουν σημαντικά την υγρασία. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε το έργο αυτό τον υγραντήρα.

Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να αρρωσταίνει, η ενυδατική κρέμα θα έρθει επίσης στη διάσωση. Ο υγρός αέρας βοηθά τον ρινικό βλεννογόνο να καταπολεμήσει τη λοίμωξη και να μην την αφήσει να προχωρήσει περισσότερο στην αναπνευστική οδό. Μειώνει την αφθονία της βλέννας, δηλαδή, η ρινική καταρροή γίνεται λιγότερο έντονη. Αλλά η πιθανότητα ότι η ασθένεια θα φτάσει στο λαιμό και θα αρχίσει να βήχει, επίσης μειώνεται. Όταν το μωρό είναι αδύναμο, συχνά άρρωστο, η κρεβατοκάμαρά του πρέπει να έχει ενυδατική κρέμα.

Εκτός από τον σχηματισμό του ίδιου του ατμού, πολλές από αυτές τις συσκευές παρέχουν επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες: τον καθαρισμό του αέρα, τον ιονισμό, τον αρωματισμό. Λίγα λόγια για τα οφέλη καθενός από αυτά στο δωμάτιο των παιδιών. Ενσωματωμένο φίλτρο Είναι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους των σπιτιών που χτίζονται κοντά στους δρόμους. Το δωμάτιο του παιδιού θα πρέπει να αερίζεται συχνά. Και αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε μετά από κάθε άνοιγμα, σχηματίζεται ένα στρώμα σκόνης στο πάτωμα. Δεν θα είναι περιττό να το αφαιρέσετε αμέσως με τη βοήθεια ενός καθαριστή ενσωματωμένου στον υγραντήρα.

Ιονισμός του αέρα την απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια. Αυτή η επιλογή του υγραντήρα είναι απλά απαραίτητη για το συχνά άρρωστο παιδί ή κατά την περίοδο της επιδημίας. Ακόμα κι αν κάποιος από το σπίτι έχει ήδη αρχίσει να αρρωσταίνει, ο ιονιστής στο δωμάτιο των παιδιών θα προστατεύσει το μωρό, θα τον βοηθήσει να μην μολυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το σκόρδο ή τα κρεμμύδια, τοποθετημένα στο δωμάτιο, μόνο χωρίς τη δυσάρεστη οσμή.

Αρωματοποίηση - μια λειτουργία που σας επιτρέπει να προσθέσετε διάφορα αιθέρια έλαια στον ατμό από τον υγραντήρα. Δεν είναι μόνο να κάνει μια ωραία οσμή στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια των αρωμάτων, είναι δυνατό να επηρεαστεί το σώμα του μωρού: ηρεμία, ευθυμία, απολύμανση. Κάθε λάδι έχει κάποια δράση. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί ξεκινήσει να βήχει ή να τρέχει μύτη, θα είναι κατάλληλος ο ευκάλυπτος ή η έλατο. Χωρίς περιττά φάρμακα, μπορείτε να θεραπεύσετε ήδη την ασθένεια. Και η λεβάντα ή το βάλσαμο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ακούραστα στο ανατριχιαστικό παιδί.

Στα διαμερίσματά μας υπάρχει σχεδόν πάντα πολύ ξηρός αέρας, εξαιρετικά επιβλαβής για τα μικρά παιδιά. Ο υγραντής αγωνίζεται ήρεμα με ένα τέτοιο πρόβλημα, βοηθώντας τα παιδιά να παραμείνουν υγιή.

Συμβουλή 7: Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα

Υγραντήρας ατμού

Για να καταλάβετε ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα είδη. Οι κατασκευαστές παράγουν υγραντήρες πολλών τύπων. Ο απλούστερος - ατμός, λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, το οποίο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ένα καλό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα υδροστατικά και σταθερά φίλτρα. Κατά τη λειτουργία, αρκεί να καθαρίζετε περιοδικά τη δεξαμενή και να καθαρίζετε το περίβλημα. Έλλειψη υγραντήρα - θορυβώδης λειτουργία, υψηλή κατανάλωση ισχύος (ισχύς 500 W), μη ασφαλής - μπορείτε να καείτε με ζεστό ατμοκίνητο εκτοξευτήρα.

Παραδοσιακός υγραντήρας

Ασφαλής και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (ισχύς μέχρι 60 watt), ένας υγραντήρας ψυχρής δράσης ή παραδοσιακός. Αρχή λειτουργίας - σε ένα δοχείο με νερό, ένα φίλτρο χαμηλώνει κατά το ήμισυ, μέσω του οποίου εξατμίζεται το νερό και με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα υγραίνει τον αέρα στο σπίτι. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε να χύσετε νερό, πλύνετε τη δεξαμενή εγκαίρως. Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι χαμηλή, διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας, δεν είναι δυνατό να υγρανθεί υπερβολικά ο αέρας στο διαμέρισμα.

Υγροποιητής υπερήχων

Ο υγραντήρας αέρα για το διαμέρισμα είναι υπερηχητικό είναι το πιο μοντέρνο μοντέλο. Η ουσία της εργασίας είναι ότι μια μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλάντωσης εισάγεται στη διάταξη, η οποία μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα για το παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο, ρίξτε μια ματιά στο υπερηχογράφημα. Μειονέκτημα - χρειάζεται προσεκτική φροντίδα, δεν μπορείτε να ρίξετε σκληρό νερό. Για να μαλακώσετε τη χρήση νερού με ειδικές κασέτες.

Ποιος κατασκευαστής προτιμώ;

Μοντέλα του ίδιου τύπου, αλλά από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα. Φυσικά, για να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμα θα βοηθήσει τους πωλητές συμβούλους, αλλά δεν είναι εκτός τόπου θα είναι μια σύντομη επισκόπηση των κατασκευαστών. Ο καλύτερος δημιουργός της τεχνολογίας του κλίματος είναι η Ελβετία, η εταιρεία Plaston. Παράγει τα σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προϊόντα των εταιρειών Electrolux, Aircomfort.

Τα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών δεν λάμπουν με την ποιότητα, αυτό αντισταθμίζεται από την προσβασιμότητα των τιμών. Οι κινεζικοί σχεδιαστικοί υγραντήρες είναι δύσκολο να διακριθούν από το Plaston - στη γενικά διαθέσιμη κατηγορία τιμών, τη μάρκα Cooper Hunter. Ποιο είδος υγραντήρα επιλέγει να αποφασίσει, με βάση πόσο πρέπει να αυξήσετε την υγρασία σε ποια αίθουσα θα σταθεί.

Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα του αέρα (τοίχους) αν η δεξαμενή δεν αποσυναρμολογηθεί;

Στους τοίχους της δεξαμενής για το νερό του υγραντήρα, σχηματίστηκε ένα αξιοπρεπές ρύγχος από το νερό. Πώς μπορώ να καθαρίσω τους τοίχους της δεξαμενής του υγραντήρα εάν η ίδια η δεξαμενή δεν ανοίξει και δεν αποσυναρμολογηθεί; Στη δεξαμενή υπάρχει μόνο μια τρύπα για την πλήρωση νερού

Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα, αλλά μόνο με το συνηθισμένο δοχείο, στο οποίο οδήγησα νερό από την άνοιξη, έγινε πράσινο μέσα. Από μόνη της, παρασκευάσματα με βάση το χλώριο, καθώς και υδροχλωρικό ή νιτρικό οξύ, δεν είναι κατάλληλα για δοχεία τροφίμων, αν και σίγουρα θα βοηθούσαν. Ως εκ τούτου, η επιλογή έχει σταματήσει σε μια μηχανική απομάκρυνση της πλάκας, αλλά το κάνει με μια βούρτσα ή κάποιες παρόμοιες συσκευές, όπως αποδείχθηκε δύσκολη και αναποτελεσματική. Σκέψη αποφάσισε ότι μια καλή επιλογή θα ήταν λειαντικά άμμο, αλλά και πάλι ότι είναι ασφαλές να το κάνετε, θα πρέπει να καλό να κοσκινίσει, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά, μπορεί ακόμη και να είναι βρασμένο, με μερικές φορές, άναψε το φούρνο και πάλι ξεπλένονται, και στη συνέχεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των πιάτων. Αυτή η επιλογή δεν μου άρεσε. Η σκέψη για το τι μπορεί να είναι πέτρα και φαγητό βρέθηκε μια ιδανική επιλογή. Ίσως το μαντέψαν ήδη - αλάτι πετρωμάτων. Μπορείτε να κοιμηθείτε περισσότερο σε κάνιστρο 10 λίτρων, πήρα ένα γραμμάριο 150 και την ίδια ποσότητα νερού. Κλείστε και κουνήστε σαν ένα δονητή. Σε μένα όλοι έσπασαν για λίγα λεπτά.

Στην περίπτωσή σας, πιθανότατα θα είναι περισσότερο, το μόνο πράγμα που θα κάνει αυτή η μέθοδος αν οι τοίχοι δεν καλύπτονται, φυσικά, από κάποια ειδική σύνθεση που δεν μπορεί να καθαριστεί με λειαντικό υλικό.

Φροντίδα και καθαρισμός του υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες αέρα μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους: παραδοσιακοί μηχανικοί υγραντήρες, υγραντήρες ατμού και υγραντήρες υπερήχων. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένοι υγραντήρες με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα. Όπως και πολλές άλλες οικιακές συσκευές, οι υγραντήρες χρειάζονται τακτική φροντίδα και καθαρισμό, κάτι που μερικές φορές δεν είναι εύκολο. Για να κατανοήσετε πώς να καθαρίσετε σωστά τον υγραντήρα, πρέπει να κατανοήσετε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας, αν, φυσικά, δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί η συσκευή για επισκευή.

Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε τον υγραντήρα, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί

Αρχή λειτουργίας των κύριων τύπων υγραντήρων

Οι μηχανικοί υγραντήρες είναι ο απλούστερος τύπος υγραντήρα. Σε τέτοιες συσκευές, το νερό χύνεται σε μια μικρή δεξαμενή, από όπου τροφοδοτείται σε ενυδατικά φυσίγγια, μέσω των οποίων ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί τον αέρα, φυσικά ενυδατώντας τον. Ταυτόχρονα με την υγρασία, γίνεται καθαρισμός του αέρα. Τα μειονεκτήματα τέτοιων υγραντήρων είναι η χαμηλή απόδοση και το υψηλό επίπεδο θορύβου.

Υγραντήρες ατμού - σε αυτά βράζει το νερό, αφήνοντας έξω με τη μορφή ατμού. Έχουν πολλά μειονεκτήματα: ζεστό ατμό, που μπορεί να καεί, υψηλή κατανάλωση ενέργειας (έως 600 W) και υψηλό επίπεδο θορύβου. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα - λειτουργούν τέλεια με σκληρό και βρώμικο νερό, με τη βοήθεια τους μπορείτε να κάνετε εισπνοές (συχνά συμπληρώνονται με ακροφύσια εισπνοής), έχουν υψηλή απόδοση, δεν απαιτούν αναλώσιμα.

Σχέδιο λειτουργίας υγραντήρα

Οι υγραντήρες υπερήχων είναι ο πιο σύγχρονος τύπος moisturizers. Σε αυτά, το νερό με ειδική μεμβράνη με υπερηχητική συχνότητα δόνησης μετατρέπεται σε ψυχρό ατμό. Είναι δυνατή η ρύθμιση της απαραίτητης στάθμης υγρασίας, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα, με πολύ χαμηλό θόρυβο. Αλλά απαιτούν προσεκτική φροντίδα και χρήση ειδικών φυσίγγων, με ένα πληρωτικό που απαιτεί τακτική αντικατάσταση ή γεμίσματος με απεσταγμένο νερό.

Οι συνδυασμένες συσκευές είναι συσκευές στις οποίες ο υγραντήρας συνδυάζεται με έναν καθαριστή αέρα. Το τελευταίο είναι μια δομή πλαστικών δίσκων που περιστρέφονται σε ένα δοχείο με νερό, πάνω στο οποίο η σκόνη που εισέρχεται στη συσκευή εγκαθίσταται και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό. Τέτοιες συσκευές, κατά κανόνα, περιέχουν έναν παραδοσιακό τύπο υγραντήρα, με εγγενείς ατέλειες και πλεονεκτήματα. Δεδομένου ότι αυτή η συσκευή είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη, απαιτεί πιο προσεκτική συντήρηση.

Απομάκρυνση της πλάκας

Συχνά, όταν συζητείται ένα ή άλλο μοντέλο του υγραντήρα, μιλάμε για μια λευκή πλάκα σχετικά με την τεχνική. Τέτοια επικάλυψη συμβαίνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας υπερηχητικών υγραντήρων. Βασικά αποτελείται από διάφορα άλατα που περιέχονται στο νερό, τα οποία εγκαθίστανται σε όλες τις οριζόντιες επιφάνειες. Όσο πιο σκληρό είναι το χρησιμοποιούμενο νερό, τόσο περισσότερο πλάκα σχηματίζεται, το οποίο, αν δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για επισκευή της συσκευής.

Πλάκα στον υγραντήρα

Για να εξουδετερώσετε τα φυσίγγια χρήσης πλακών με ιοντοανταλλακτική ρητίνη, η οποία αποτελείται από λεπτά σωματίδια, απορροφώντας περίσσεια αλάτων. Αυτή η ρητίνη απαιτεί τακτική αντικατάσταση, η χρονική στιγμή της οποίας εξαρτάται από την ένταση της συσκευής και την ποιότητα του νερού. Θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, το οποίο επιτρέπει την παρατεταμένη διάρκεια ζωής του φυσιγγίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν είναι πάντοτε διαθέσιμη. Επιπλέον, δεν επιθυμεί ο καθένας να εγκαταστήσει έναν οινοπνευματοποιό στο σπίτι ή να τρέξει για να αγοράσει απεσταγμένο νερό στα πρατήρια βενζίνης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πόσιμο εμφιαλωμένο νερό, μόνο αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για άτομα με υψηλά εισοδήματα, δεδομένου ότι οι υγραντήρες υπερήχων εκπέμπουν περίπου έξι λίτρα νερού την ημέρα.

Φροντίδα του υγραντήρα

Η φροντίδα για τους υγραντήρες του αέρα συνίσταται στον τακτικό καθαρισμό των αποθέσεων και στην κλιμάκωση και αντικατάσταση της κασέτας πλήρωσης ή σε μια αλλαγή φίλτρου στους παραδοσιακούς υγραντήρες. Με την τελευταία λειτουργία, τα πάντα είναι αρκετά απλά - το υλικό πλήρωσης πρέπει να αλλάζει κάθε δύο έως τρεις μήνες εάν χρησιμοποιείται σκληρό νερό. Η αντικατάσταση είναι απαραίτητη όσο λιγότερο συχνά, τόσο πιο μαλακό είναι το νερό. Όταν χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, η ανάγκη για φυσίγγιο μπορεί να εξαφανιστεί τελείως.

Οι κατασκευαστές συχνά προσφέρουν διαφορετικά και πολύ φθηνά καθαριστικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νερό μπορεί να "ανθίσει" - θα εμφανιστεί μια οσφρητική μυρωδιά και θα σχηματιστούν βακτηριακές αποθέσεις.

Η Boneco προσφέρει στους καταναλωτές μια "ασημένια ράβδο" που, όπως εγγυάται ο κατασκευαστής, μπορεί να αποτρέψει την "ανθοφορία". Αλλά είναι επίσης πολύ ακριβό και απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Καθαρισμός του υγραντήρα

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

Καθαρισμός του υγραντήρα - πολλοί δεν ξέρουν πώς να το κάνουν μόνοι σας και είναι πολύ απλό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η συσκευή χρησιμοποιείται ενεργά, πρέπει να σκουπίζεται μία φορά την εβδομάδα και να αφαιρούνται οι καταθέσεις ασβέστου που έχουν συσσωρευτεί μόνιμα στα μέρη της. Πριν καθαρίσετε τον υγραντήρα, είναι απαραίτητο να αποστραγγίσετε όλο το υγρό από το δοχείο και να το ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό, μετά από το οποίο είναι καλό να στεγνώσει, αλλά όχι κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Για τον καθαρισμό, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που δεν επηρεάζουν μόνο αρνητικά τη λειτουργία της συσκευής αλλά επίσης εξαπλώνονται καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του χώρου με τη μορφή μικροσκοπικών σωματιδίων που μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Οι λεπτομέρειες ξεπλένονται καλύτερα με νερό

Εάν η βρωμιά είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, χρησιμοποιήστε υγρά που συνιστώνται από τον κατασκευαστή ή ασφαλή συστατικά, όπως κιτρικό οξύ ή υγρά καθαρισμού για ηλεκτρικές βραστήρες. Αφαιρέστε τις καταθέσεις και την κλίμακα μπορεί με ζεστό νερό και δημοφιλής στην πατρίδα του διττανθρακικού νατρίου, και για να το πούμε απλά - μαγειρική σόδα, η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά, και αφαιρέστε το φως των καταθέσεων. Η σκληρά σκληρυμένη κλίμακα αφαιρείται με ειδικές σκόνες ή μηχανικά - με μεταλλικό πλέγμα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει από βαθιές γρατσουνιές στο σώμα, έτσι ώστε να είναι όλοι το ίδιο για τη διεξαγωγή τακτικού καθαρισμού για να αποφευχθεί οποιαδήποτε στερεοποιημένο λίπος.

Το ακροφύσιο του υγραντήρα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τελείως τα απομεινάρια που συσσωρεύονται σε αυτό. Δεν επιτρέπεται η χρήση λειαντικών παραγόντων για το σκοπό αυτό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ακροφύσιο και την αποτυχία του, μετά από την οποία θα χρειαστεί να επισκευάσετε τον υγραντήρα που σχετίζεται με την αντικατάσταση του ακροφυσίου. Για την αφαλάτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική λύση, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με μια αδύναμη λύση ξύδι. Η θεραπεία πραγματοποιείται με ένα μαλακό μάκτρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε φρέσκο ​​νερό στο δοχείο και να ξεκινήσετε τη λειτουργία της συσκευής.

Για την αποφυγή ανεπιθύμητων μικροοργανισμών στον υγραντήρα, πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά με διάλυμα χλωρίου. Οποιοδήποτε χλωρίνη που περιέχει λευκαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός τέτοιου διαλύματος. Μετά την απολύμανση, ξεπλύνετε τη συσκευή για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του χλωρίου.

Αν καθαρίσετε προσεκτικά και έγκαιρα τον υγραντήρα αέρα, αυτή η συσκευή θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων έχουν τα δικά τους ειδικά χαρακτηριστικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκεί να ξεπλύνετε τα φίλτρα και τα δίχτυα με το συνηθισμένο ζεστό νερό, σε άλλες περιπτώσεις η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας πρόσθετα μέσα που περιλαμβάνονται στη συσκευασία αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο θα αναφέρει τις συστάσεις του κατασκευαστή για φροντίδα, καθαρισμό και μερικές φορές μικρές επισκευές.

Θυμηθείτε ότι το μικροκλίμα στο σπίτι σας εξαρτάται από τον υγραντήρα!