Συναρμολόγηση και εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού

Με τη βοήθεια του συστήματος εξαερισμού, ο χρησιμοποιούμενος αέρας, οι ατμοί και οι δυσάρεστες μυρωδιές εκτρέπονται από κάθε δωμάτιο του κτιρίου κατοικιών και παρέχεται επίσης αερισμός. Η σωστή εγκατάσταση του εξαερισμού βοηθά στη δημιουργία ενός κανονικού μικροκλίματος στο δωμάτιο και δεν μετατρέπει ένα διαμέρισμα ή σπίτι σε ένα φραγμένο θερμοσκληρυνόμενο.

Σύστημα εξαερισμού

Η επιλογή του συστήματος εξαρτάται από το σκοπό και τα χαρακτηριστικά της δομής. Ο σχεδιασμός και ο τρόπος τοποθέτησης επηρεάζονται από τις περιβαλλοντικές παραμέτρους και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 1. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής ανήκει στις δημοφιλείς επιλογές. Κατάλληλο για τις συνήθεις περιοχές κατοικίας και παραγωγής. Παρέχει πολλούς βαθμούς διήθησης, αποτρέποντας την εισχώρηση οσμών και ροών σκόνης από το δρόμο.
 2. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας παρέχει την έξοδο της τροφοδοσίας και του φρέσκου αέρα με φυσικό τρόπο. Σχεδιασμένο για σαλόνια.
 3. Το σύστημα εξάτμισης περιλαμβάνει ισχυρούς ανεμιστήρες, η ισχύς των οποίων επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο χώρου και τις διαστάσεις του. Εγκαθίστανται στο μπάνιο, στην κουζίνα, στα κελάρια, στις σάουνες και στο σάουνα. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα στους υγρούς και ζεστούς χώρους του σπιτιού.

Για να εξισορροπήσετε το εσωτερικό μικροκλίμα, χρησιμοποιήστε πρόσθετες συσκευές και συσκευές. Το συνδυασμένο σύστημα παρέχει αποτελεσματική αντικατάσταση του αέρα. Η ιδέα υποδηλώνει:

 1. Συνδυάζοντας τον κλιματισμό και τον εξαερισμό. Ταυτόχρονα, αφαιρεί ρυπασμένα ρεύματα, αφήνει καθαρό αέρα και χαμηλώνει τη θερμοκρασία του. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού ψύξης.
 2. Συνδυασμός θέρμανσης και εξαερισμού. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ανακτητή που διέρχεται από δύο αντίθετες ροές. Ο νέος αέρας θερμαίνεται με ειδική γεννήτρια.

Προμελέτη

Πριν από την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού, υπολογίζεται το μήκος των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής, υπολογίζεται η διάμετρος των συλλεκτών και προσδιορίζεται η ισχύς του ανεμιστήρα. Η τελευταία παράμετρος επιλέγεται πολλαπλασιάζοντας την ένταση του δωματίου κατά 12. Για να υπολογίσετε την χωρητικότητα, η επιφάνεια δαπέδου πολλαπλασιάζεται επί 3.

Η αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαρτάται από τον ποιοτικό σχεδιασμό και την επιλογή του τύπου του εξοπλισμού. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να καθοριστεί η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα και η αναλογία των υπολογισμένων παραμέτρων στη διάταξη του χώρου. Κατά το σχεδιασμό, λάβετε υπόψη ότι οι αγωγοί βρίσκονται στην πάνω ζώνη κοντά στην οροφή.

Χρηματοοικονομικές επενδύσεις

Ο σχεδιασμός, ο υπολογισμός και η εγκατάσταση των συστημάτων αερισμού περιλαμβάνει το κόστος των κεφαλαίων. Υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που χρησιμοποιούνται κατά την επιλογή του εξοπλισμού και την εγκατάσταση του συστήματος. Οι ιδιοκτήτες αποθηκεύουν με την αυτο-εκτέλεση μερικά απλά βήματα στο έργο, έτσι ώστε να μην πληρώνουν για τις υπηρεσίες των πλοιάρχων. Το συνολικό ποσό των δαπανών εξαρτάται από ορισμένες προϋποθέσεις:

 • επιφάνεια δαπέδου των δωματίων.
 • λειτουργικότητα μεμονωμένων δωματίων.
 • αριθμός κατοίκων ·
 • η θέση των τοίχων του σπιτιού στις πλευρές του κόσμου.
 • τον αριθμό των παραθύρων και τα τετράγωνα τους.

Για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιούν εξοπλισμό και υλικά, η τιμή των οποίων επηρεάζει το άθροισμα της τελικής εκτίμησης της εργασίας. Τέτοιες μονάδες, συσκευές και προϊόντα χρησιμοποιούνται κατά κανόνα:

 1. Τα αρθρωτά κανάλια για τη διέλευση του αέρα είναι γαλβανισμένα ή πλαστικά. Οι συλλέκτες πωλούνται σε στρογγυλά ή τετράγωνα τμήματα. Η σύνδεση και οι στροφές γίνονται χρησιμοποιώντας στοιχεία παρόμοιου υλικού.
 2. Τα σχάρες για την προστασία της εισόδου στο κουτί παράγουν μια ποικιλία τύπων. Τα σχάρες χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, το κύριο υλικό είναι πλαστικό. Το μέγεθος επιλέγεται ξεχωριστά και ο αρχικός σχεδιασμός χρησιμοποιείται ανάλογα με το εσωτερικό.
 3. Οι υπερσυμπιεστές ή οι κουκούλες χρησιμοποιούνται σε αναγκαστικά συστήματα. Είναι ανεμιστήρες τύπου περιστροφικού ή λοβού για να εξασφαλίσουν τη ροή των ρευμάτων.
 4. Οι θερμαντήρες ή οι θερμαντήρες εγκαθίστανται σε συστήματα κλιματισμού για να αυξήσουν τη θερμοκρασία του αέρα και να δημιουργήσουν άνεση.
 5. Οι συσκευές ανάκτησης τοποθετούνται σε αναγκαστικές εκδόσεις. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο θερμός αέρας που εξέρχεται από το πέρασμα θερμαίνει εν μέρει τα νέα εισερχόμενα ρεύματα. Ένας εναλλάκτης θερμότητας συμβάλλει στη μείωση του κόστους, αλλά ο παγωμένος αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό απαιτεί πρόσθετη θέρμανση.
 6. Φίλτρα για παροχή αέρα κασέτας.
 7. Ο θόρυβος συλλέγει για να μειώσει τα ντεσιμπέλ από έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί.
 8. Υλικό, μεντεσέδες για στερέωση, στερέωσης, αφρός συναρμολόγησης.

Απαιτήσεις του καλύμματος

Σε δωμάτια με υψηλή υγρασία και ατμοσφαιρική ρύπανση, το μικροκλίμα πρέπει να αλλάξει πλήρως. Συχνά η ανταλλαγή αέρα παρέχεται από την αναγκαστική κυκλοφορία μέσω εκχυλισμάτων. Απαιτήσεις λειτουργικότητας:

 • καλύπτει το χώρο πάνω από την πλάκα χωρίς να επικαλύπτει την είσοδο στο κοινό κανάλι στην κορυφή του τοίχου.
 • η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από τη λειτουργία του ανεμιστήρα στο μπάνιο ή την τουαλέτα γίνεται με το συνδυασμό του κουμπιού του διακόπτη εξαγωγής και του φωτισμού.
 • ότι ο αέρας ρέει από την τουαλέτα ή το λουτρό δεν αναμειγνύονται σε ένα κοινό κιβώτιο και δεν εισέρχονται σε άλλους χώρους, οι βαλβίδες ελέγχου τοποθετούνται στις εισόδους.
 • για τους ανεμιστήρες του μπάνιου παρέχονται, περικλείονται σε ακρυλικό ή πολυπροπυλενικό περίβλημα, το οποίο προστατεύει τη συσκευή από την υγρασία.

Χαρακτηριστικά της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ο σχεδιασμός, παρά την φαινομενική του απλότητα, εκτελεί μια χρήσιμη δράση. Στον άξονα τοποθετούνται περιστρεφόμενες λεπίδες, οι οποίες περνούν τον πίδακα μόνο στην εξερχόμενη κατεύθυνση. Η βαλβίδα αποτρέπει τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Μερικές φορές η αντίστροφη έλξη συμβαίνει για τους ακόλουθους λόγους:

 • Οι πολλαπλές εξαερισμού έχουν μη-ερμητικά τμήματα στην έκταση.
 • τα κανάλια είναι φραγμένα.
 • Ο απορροφητήρας βρίσκεται χαμηλά ή στο τοίχωμα απέναντι από το πλέγμα του παρακείμενου δωματίου.
 • στην ιδιωτική κατοικία με σόμπα ενισχύεται η καύση.
 • στο επόμενο διαμέρισμα ενός πολυώροφου κτιρίου υπάρχει ένα ισχυρό εκχύλισμα.
 • στο περίβλημα εγκατασταθεί αρκετές κουκούλες, η εργασία των οποίων δεν είναι συντονισμένη, λόγω αυτού υπάρχει μια ανομοιογενής πίεση του αέρα.

Καθαρισμός του αέρα σε ένα σπίτι από τούβλα

Τα κανάλια παρέχονται μαζί με την ανέγερση τοίχων, το πάχος των οποίων πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 380 mm. Εάν το κτίριο είναι ήδη κατασκευασμένο, χρησιμοποιούνται αρθρωτά κάθετα και οριζόντια πλαίσια. Ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού παρέχονται 1-3 κανάλια. Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ένα κτίριο με τοίχους από τούβλα:

 • η διατομή της διόδου είναι 130x130 mm.
 • Η είσοδος από το δωμάτιο πραγματοποιείται κάτω από την οροφή.
 • Το συμπέρασμα για την οροφή γίνεται με τη βοήθεια ενός κατακόρυφου σωλήνα που ανεβαίνει 0,5 μέτρα πάνω από την οροφή.
 • το πάχος των τοιχωμάτων των καναλιών στην τοιχοποιία είναι τουλάχιστον 2,5 τούβλα για αργή ψύξη του ρεύματος.
 • Ο κάθετος αγωγός βρίσκεται στο κέντρο του κτιρίου.
 • προκειμένου να αυξηθεί η διαπερατότητα του αέρα, στα φύλλα των θυρών πραγματοποιούνται διαδερμικές διόδους (οπές) ή αφήνεται ένα ανοιχτό κενό στο κάτω μέρος.

Απαλλαγή από οικιακά κτίρια

Σε βοηθητικούς χώρους που δεν θερμαίνονται, η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού σπάνια γίνεται. Το σύστημα παρέχεται στους χώρους αποθήκευσης προϊόντων που αυξάνουν την υγρασία του αέρα και στα συνεργεία με καυσαέρια. Στο φουρνάκι εγκαταστήστε ανεμιστήρες ή παράθυρα για την ανταλλαγή αέρα.

Στο κελάρι κάνουν ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης με φυσική απέκκριση. Η διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό παρέχει την απαιτούμενη εναλλαγή αέρα. Στο γκαράζ, ο φυσικός εξαερισμός δεν εξασφαλίζει πάντα την απομάκρυνση των καυσαερίων και της υγρασίας που παραμένουν στο αυτοκίνητο αφού έρχονται από το δρόμο. Παρέχεται ένα επιπλέον καταναγκαστικό βύθισμα, το οποίο χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες.

Εγκατάσταση καναλιών και αναγκαστικών συσκευών

Τα δωμάτια είναι σπάνια διατεταγμένα με φυσικό αερισμό, συνδυάζονται με κλιματισμό ή θέρμανση αέρα. Εσωτερικά κανάλια ή κρεμαστά συλλέκτες είναι χτισμένα στους χώρους της τουαλέτας, του μπάνιου, της κουζίνας και του ντουλαπιού. Σε ένα σπίτι με εγκατεστημένα παράθυρα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο (κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή μεταλλικό πλαστικό) δεν υπάρχει φυσική ανταλλαγή αέρα, έτσι η εισροή και η απόσυρση των ρευμάτων αναγκάζεται. Παρέχονται βασικά συστήματα αεροπορικής μετάδοσης:

 • ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω παραθύρων, οπών και ρωγμών στα μπλοκ των θυρών και, ελλείψει αυτών, ο αέρας αναγκάζεται βίαια.
 • η απόσυρση πραγματοποιείται μέσω ειδικών αεραγωγών με τη βοήθεια ανεμιστήρων και εκχυλισμάτων.
 • Η υπηρεσία, τα βρεγμένα και τα ζεστά δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ξεχωριστό κανάλι.

Στάδια εργασίας

Παρά την ποικιλία των συστημάτων και των δομών, όλες οι εργασίες στα κανάλια συσκευών αναλύονται σε ορισμένα στάδια. Μερικοί από αυτούς ιδιοκτήτες εκτελούν ανεξάρτητα, και για άλλους προσκαλούν ειδικούς. Η κατασκευή των καναλιών πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Προκαταρκτικός υπολογισμός της συνολικής ισχύος, προσδιορισμός του όγκου των υλικών και της εργασίας.
 2. Εγκατάσταση οριζόντιων συλλεκτών και τοποθέτηση κάθετων ακροδεκτών στην οροφή από γαλβανισμένο ατσάλι. Για αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικοί σφιγκτήρες και στοιχεία στήριξης. Τα εξωτερικά μέρη της κοιλίας είναι μονωμένα με ειδικά υλικά. Οι είσοδοι εισόδου κατασκευάζονται σε ύψος 0,5 μ. Από την επιφάνεια δαπέδου, εξάτμιση - 15-25 cm κάτω από την οροφή.
 3. Για να κάνετε μια είσοδο, τρυπήστε μια τρύπα περισσότερο από τους σωλήνες αερισμού, εισάγετε ένα στοιχείο μέσα σε αυτό και στερεώστε το με σφιγκτήρες. Γεμίστε τα υπόλοιπα κενά με αφρό.
 4. Διακοσμητικές γρίλιες συνδέονται στις εξόδους. Για να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο δεν ψύχεται από την ψυχρή παροχή εξωτερικού αέρα, τοποθετήστε τον ανακτητή ή τις πηγές θέρμανσης. Η ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα επιταχύνεται από τους ανεμιστήρες.

Εγκατάσταση εξοπλισμού

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής στο μπάνιο, επειδή απαιτεί μερική αποσυναρμολόγηση του τελικού στρώματος. Η ηλεκτρική σύνδεση μπορεί να παρέχεται εκ των προτέρων ή να πραγματοποιείται μαζί με τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα. Τα καλώδια τοποθετούνται κάτω από το φινίρισμα ή περιβάλλονται από εξωτερικά πλαστικά κουτιά.

Προκαθαρίστε την τρύπα στον άξονα από τους ιστούς αράχνης και τη σκόνη. Το μοντέλο επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ, την αθόρυβη λειτουργία, την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Για να εγκαταστήσετε τη συσκευή δημιουργήστε ένα πλαίσιο με τη μορφή ενός πλαισίου, είναι συνδεδεμένο με τους τοίχους του ορυχείου. Το υλικό γι 'αυτό είναι συνήθως ένα δέντρο. Οι διαστάσεις του πλαισίου αντιστοιχούν στις εξωτερικές διαστάσεις του συγκροτήματος ανεμιστήρα.

Μετά την προεγκατάσταση της μονάδας στην οπή με πλαίσιο, οι ακροδέκτες της είναι τοποθετημένοι στα ηλεκτρικά καλώδια. Αφού ελέγξετε τη λειτουργικότητα, ο εξοπλισμός είναι στερεωμένος στο πλαίσιο. Στη συνέχεια βάζουν ένα διακοσμητικό πλέγμα. Η σύνδεση του ανεμιστήρα με την ηλεκτρική ενέργεια και τη δρομολόγηση καλωδίων συνήθως εμπιστεύονται ειδικοί, δεδομένου ότι συγκεκριμένες εργασίες απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις. Οι διακόπτες οργάνων μπορούν να είναι:

 • εγχειρίδιο, που βρίσκεται απευθείας στη συσκευή, η συμπερίληψη γίνεται μετά την είσοδο στο δωμάτιο?
 • σε ένα ξεχωριστό κουμπί του διακόπτη πριν μπείτε στο μπάνιο.
 • με την ταυτόχρονη εκκίνηση του ανεμιστήρα και του φωτός.
 • με τη ρύθμιση του ανεμιστήρα με ειδικούς αισθητήρες ή χρονόμετρα.

Ποια επιλογή σύνδεσης επιλέξτε, καθορίστε πότε αγοράζετε. Μερικές φορές στον ανεμιστήρα υπάρχει ένα κουμπί αλλαγής ή ένα κορδόνι. Αυτό προκαλεί πολλές ενόχληση, καθώς ο ανεμιστήρας μπορεί να βρίσκεται ψηλά πάνω από το ανώτατο όριο. Για να αποφευχθούν δυσάρεστες στιγμές, η χειροκίνητη ένταξη του καλωδίου αντικαθίσταται με ένα καλώδιο και συνδέεται με ένα κοινό σύστημα τροφοδοσίας.

Ο συνδυασμός του ανεμιστήρα με τον φωτισμό δεν είναι πάντα βολικός. Σε κάποιο βαθμό, αυτό εξοικονομεί ηλεκτρισμό, επειδή ο εξαερισμός και ο φωτισμός αποσυνδέονται ταυτόχρονα. Αλλά η ενεργοποίηση της συσκευής κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψης στο μπάνιο δεν αρκεί για να καθαρίσει τον αέρα.

Για τον απόλυτο αερισμό, πρέπει να αφήσετε τον ανεμιστήρα, και με το φως, που οδηγεί σε πρόσθετα οικονομικά έξοδα.

Οικονομικό από αυτή την άποψη είναι η χρήση ενός χρονοδιακόπτη. Συνήθως περιλαμβάνεται για 15-25 λεπτά. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο θα αερίζεται χωρίς υπερβολική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε ορισμένα μοντέλα του ανεμιστήρα, οι σχεδιαστές βάζουν αισθητήρες για τον έλεγχο της υγρασίας. Οι μονάδες ενεργοποιούν αυτόματα τον ανεμιστήρα για εξαερισμό και σβήνουν με την επαναφορά των φυσιολογικών χαρακτηριστικών του αέρα.

Εάν το μέγεθος της αίθουσας είναι μη τυποποιημένο (μεγάλο), τότε απαιτείται πρόσθετος απορροφητήρας. Για να γίνει αυτό, μια άλλη τρύπα γίνεται στον άξονα κάτω από το περίβλημα του ανεμιστήρα. Η εργασία αυτή συντονίζεται με το γραφείο αερισμού, το οποίο δέχεται τις αλλαγές που έγιναν.

Η εγκατάσταση του εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα είναι μια πολύπλοκη λειτουργία. Αν δεν υπάρχουν ειδικές δεξιότητες, τότε είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε αυτούς τους εκπαιδευμένους εργαζόμενους.

Πώς να εγκαταστήσετε αγωγούς: εγκατάσταση εύκαμπτων και άκαμπτων αεραγωγών

Τα σύγχρονα γραφεία, τα κτίρια κατοικιών, τα βιομηχανικά κτίρια πρέπει να εξασφαλίζουν την κανονική ανταλλαγή αέρα και στη συσκευή πλήρους εξαερισμού. Για να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σύστημα, εγκαθίστανται αεραγωγοί. Εγκαθίστανται τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίων.

Σύνδεση σε μια συγκεκριμένη σειρά, οι αγωγοί σχηματίζουν ένα δίκτυο εξαερισμού.

Η αρχή της ταξινόμησης των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί ονομάζονται σύστημα σωλήνων, προσαρμοσμένοι για να μετακινούν τη ροή του αέρα κατά μήκος του και να διευθετούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε σπίτια, οι αγωγοί αέρα σχηματίζουν συστήματα κλιματισμού, συνδέουν κουζίνες και βιομηχανικές κουκούλες, χρησιμοποιούνται σε συστήματα θέρμανσης αέρα.

Με βάση το σχεδιασμό, χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι εργονομικοί, ο αέρας τους μετακινείται σχεδόν αθόρυβα, οι δονήσεις στην εργασία είναι ασήμαντοι. Συνδέστε τα στοιχεία αγωγών στο κυκλικό τμήμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα στοιχεία.

Η ορθογώνια διατομή του αγωγού είναι προτιμότερη όταν το σύστημα πρέπει να γίνει αόρατο κρύβοντάς το κάτω από την επένδυση. Αυτό και ένα ικανοποιητικό επίπεδο διακίνησης οφείλεται στην επιλογή τους κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε κτίρια κατοικιών. Επιπλέον, οι αγωγοί είναι άκαμπτοι και εύκαμπτοι.

Στο πρώτο, το τμήμα μπορεί να είναι είτε κυκλικό είτε ορθογώνιο, και το δεύτερο τμήμα έχει μόνο κύκλο. Η χρήση τους είναι κατάλληλη στα σημεία διακλάδωσης. Οι εύκαμπτοι αγωγοί παράγονται κυρίως από αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα, αν και υπάρχουν επίσης προϊόντα από σιλικόνη, υφάσματα, καουτσούκ, ανθεκτικά στην επιθετική χημεία.

Για τους οπαδούς, προμήθεια και εξαγωγή διαχύτες, γρίλιες τους συνδέεται άμεσα, αλλά μερικές φορές να δένουν με ένα αγωγό με το κεντρικό σύστημα, και άλλα σχετικά στοιχεία του συνδετικού συναρμολόγησης. Μέσα στην επιφάνεια των εύκαμπτων αγωγών δεν είναι ιδιαίτερα λεία, συνεπώς η αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση δημιουργεί επιπλέον θόρυβο.

Η δομή των εύκαμπτων αγωγών είναι πολλαπλών στρώσεων. Για μεγαλύτερη ακαμψία τοποθετείται ένα χαλύβδινο σύρμα μεταξύ των στρωμάτων. Οι αγωγοί εξαερισμού των οικιστικών κατοικιών είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σωλήνες από PVC, οι οποίοι έχουν υψηλά ηχοαπορροφητικά και θερμικά μονωτικά χαρακτηριστικά. Εφαρμόστε κυματοειδείς αυλακώσεις σε εκείνους τους χώρους όπου η ταχύτητα της μάζας αέρα δεν υπερβαίνει τα 30 m / s και η πίεση δεν υπερβαίνει τους 5 τόνους.

Οι αεραγωγοί από το σχεδιασμό μπορούν να ενσωματωθούν, με τη μορφή αγωγών εξαερισμού, και εξωτερικά, που τοποθετούνται σε τοίχους και οροφές. Τα πρώτα βρίσκονται μέσα στους τοίχους. Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, η εσωτερική τους επιφάνεια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, τότε ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς να προσκρούσει σε παρεμβολές. Στο κάτω μέρος, ο άξονας έχει μια οπή που επιτρέπει τον καθαρισμό του αγωγού αέρα.

Τα κιβώτια με ανάρτηση και το στήριγμα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση εξωτερικών αγωγών αέρα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από σωλήνες και συνδετήρες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Συνεχίζοντας από ένα τέτοιο σημάδι όπως η παρουσία μόνωσης, οι αεραγωγοί είναι απομονωμένοι και χωρίς μόνωση. Με βάση το σχεδιασμό των χώρων και τα δομικά χαρακτηριστικά της δομής, σταματούν την επιλογή σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο αγωγών.

Η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να προηγείται ενός ποιοτικού αεροδυναμικού υπολογισμού. Θα πρέπει να καθοριστεί η πίεση στο σύστημα, ο όγκος των αέριων μαζών που διέρχονται από τον αγωγό, η διατομή του, ο τύπος της ανταλλαγής αέρα.

Αεροδυναμικός υπολογισμός του αεραγωγού

Για να καθορίσετε το μέγεθος του αγωγού σε μια ενότητα, χρειάζεστε μια έκδοση του σχεδίου του εναέριου δικτύου. Κατ 'αρχάς, υπολογίστε την περιοχή της εγκάρσιας τομής. Για έναν στρογγυλό σωλήνα, η διάμετρος βρίσκεται από τον τύπο:

D = √4S / π

Εάν μια ορθογωνική διατομή με μια περιοχή που βρέθηκαν πολλαπλασιάζοντας το μήκος από το πλάτος πλευρά: S = Α χ Β υπολογισμό τμήμα και χρησιμοποιώντας τον τύπο S = L / 3600V, είναι σε όγκο vozduhozamescheniya mᶾ L / h.

Η ταχύτητα μετακίνησης του αέρα στον αγωγό στην περιοχή της σχάρας τροφοδοσίας συνιστάται να λαμβάνεται εντός των ορίων από 2 έως 2,5 m / s για γραφεία και χώρους στέγασης και από 2,5 έως 6 m / s στην παραγωγή. Στους κύριους αεραγωγούς - από 3.5 σε 6 στην πρώτη περίπτωση, από 3.5 σε 5 - στη δεύτερη και από 6 σε 11 m / s - στην τρίτη. Εάν η ταχύτητα υπερβεί αυτές τις τιμές, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί πέρα ​​από την κανονιστική τιμή. Ο Συντελεστής 3600 συμφωνεί μεταξύ τους δευτερόλεπτα και ώρες.

Από το τραπέζι, εστιάζοντας στην ταχύτητα ροής του αέρα, μπορείτε να πάρετε και την εκτιμώμενη ροή της μάζας του αέρα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αγωγού

Ανεξάρτητα από τον τύπο και τις λειτουργίες που εμπίπτουν στο σύστημα εξαερισμού, το κύριο καθήκον, που συνίσταται στη μεταφορά του αέρα, εκτελεί μέσα του κανάλια για τη μεταφορά της ροής του αέρα. Από όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος, η πιο δύσκολη στιγμή είναι η εγκατάσταση αεραγωγών.

Ακόμη και με έναν καλώς υπολογισμένο υπολογισμό, παραβιάζοντας την τεχνολογία, δεν θα είναι ποτέ δυνατό να δημιουργηθεί ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς αποτυχίες. Εκτός από τις κύριες λειτουργίες, ο εξαερισμός μπορεί να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες:

 • ελέγχει την καθαρότητα του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο.
 • να διατηρεί ένα καθορισμένο ποσοστό υγρασίας ·
 • για να αποφύγετε τυχόν ακαθαρσίες ο αέρας που αφαιρείται από το κτίριο.

Στη συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη μόνο μία γραμμή αέρα. Στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής θα χρειαστεί να εγκατασταθούν δύο ανεξάρτητοι αεραγωγοί για να διασφαλιστεί ότι ένας από αυτούς δέχεται καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο και ο άλλος αφήνει τον χρησιμοποιούμενο αέρα.

Γενικοί κανόνες εγκατάστασης

Υπάρχουν έγγραφα στα οποία ορίζονται οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των αεραγωγών. Αυτά περιλαμβάνουν τα JV 60.13330 και JV 73.13330.2012. Ο πρώτος ονομάζεται "Θέρμανση, Εξαερισμός και Κλιματισμός" και ο δεύτερος είναι "Εσωτερικά Υδραυλικά και Τεχνικά Συστήματα Κτιρίων". Επιπλέον, οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν αεραγωγούς, δίνουν τις δικές τους οδηγίες.

Απαιτήσεις που πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρης τάνυση εύκαμπτων αγωγών κατά την τοποθέτησή τους.
 2. Δεν υπάρχει χαλάρωση για την αποφυγή απώλειας πίεσης.
 3. Υποχρεωτική γείωση. ο αυτοκινητόδρομος έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό.
 4. Μην σχεδιάζετε την εγκατάσταση εύκαμπτων και ημι-άκαμπτων αγωγών αν το κάθετο τμήμα του συστήματος είναι μια τροχιά που εκτείνεται σε περισσότερους από 2 ορόφους.
 5. Τοποθετήστε εξαιρετικά άκαμπτες σωλήνες στα δάπεδα του υπογείου, στα κελάρια, στις κατασκευές από σκυρόδεμα, σε σημεία επαφής με το έδαφος.
 6. Κατά το στάδιο του σχεδιασμού και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης εύκαμπτων και άλλων αγωγών, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι στο σύστημα αερισμού λειτουργίας η διαδρομή του αέρα είναι μια σπείρα.
 7. Σε στροφές, τοποθετήστε μια ακτίνα ίση με τουλάχιστον δύο διαμέτρους σωλήνων.
 8. Μέσω των τοίχων αγωγών, χρησιμοποιώντας ειδικά μανίκια από μέταλλο και προσαρμογείς.
 9. Ο αγωγός εγκατάστασης που έχει υποστεί ζημιά πρέπει να αντικατασταθεί.

Συχνότερα οι αγωγοί αέρα συνδέονται με τοίχους, οροφή, στο διάστημα μεταξύ των οροφών. Παραμένει αμετάβλητο ότι το κέντρο των αεραγωγών και το επίπεδο των δομών πρέπει να παραμένουν παράλληλα μεταξύ τους. Οι κανονισμοί ρυθμίζουν επίσης την ελάχιστη απόσταση από τον αεραγωγό σε άλλες δομές:

Κατά την τοποθέτηση αεραγωγών, υπάρχουν 2 επιλογές. Πρώτον, οι συνδυασμένοι σωλήνες αποτελούν ένα σύστημα με κοινό σωλήνα εκροής. Δεύτερον - κάθε δωμάτιο διαθέτει μεμονωμένο αεραγωγό.

Τύποι συνδέσεων άκαμπτων αγωγών

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, συνιστάται να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Συνδυάστε τους αεραγωγούς με μια φλάντζα και το εξάρτημα του καλύμματος. Στην πρώτη περίπτωση, τα διαμορφωμένα στοιχεία και τα άκρα των σωλήνων συμπληρώνονται με φλάντζες, ενώ στη συνέχεια συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, χρησιμοποιώντας πριτσίνια, τοποθετώντας τα κάθε 200 mm ή εφαρμόζοντας συγκόλληση. Ως σφράγιση για φλάντζες, χρησιμοποιήστε ελαστικά παρεμβύσματα.

Φλάντζες κατασκευής - η διαδικασία είναι πολύπλοκη και δεν είναι πολύ κερδοφόρα για τον κατασκευαστή.

Ένας επίδεσμος ή ένας συνδυασμός πλακιδίων είναι πιο επωφελής τόσο στο οικονομικό σχέδιο όσο και στο κόστος του χρόνου. Περιλαμβάνει την επικάλυψη ενός επίδεσμου, ο οποίος είναι μια λεπτή μεταλλική λωρίδα ή λωρίδες. Αυτός ο τύπος σύνδεσης δεν είναι επίσης τέλειος.

Το κύριο πράγμα είναι ότι η στεγανότητα είναι χαμηλή, εξαιτίας των οποίων οι αρθρώσεις γίνονται σημεία διαρροής αέρα, και στη μείξη της θερμοκρασίας συσσωρεύεται συμπύκνωμα εδώ.

Υπάρχει επίσης ένας τρίτος τρόπος σύνδεσης κατά την εγκατάσταση άκαμπτων αγωγών - ένα ελαστικό και μια γωνία. Αυτή η εφεύρεση των μηχανικών από Metz από τη Γερμανία. Τώρα κατακτά με επιτυχία τις θέσεις των δύο πρώτων μεθόδων. Για την κοπή ελαστικών δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός και μια γωνία γίνεται με σφράγιση.

Μέθοδοι στερέωσης αεραγωγών

Υπάρχουν 4 τρόποι στερέωσης των αεραγωγών:

 • φουρκέτα και προφίλ?
 • βιδώστε και στρίψτε.
 • φουρκέτα συν ζυγό?
 • διάτρητη ταινία.

Η πρώτη από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείται από επαγγελματίες. Το προφίλ που χρησιμοποιείται έχει σχήμα L ή Ζ. Ο δεύτερος είναι κυρίως σταθεροί αγωγοί βαρέως αέρα. Μειώνει το φορτίο των συνδετήρων και παρέχει πρόσθετη άκαμπτη στήριξη για το γωνιακό κουτί, το οποίο είναι εγκατεστημένο κάτω από την κάτω γωνία. Στη θέση του στερέωσης του προφίλ, τοποθετήστε τις λαστιχένιες σφραγίδες. Είναι απαραίτητα για τη μείωση του θορύβου και την επιβράδυνση των κραδασμών.

Όταν εγκαθίστανται αγωγοί με θερμομόνωση και ηχομόνωση, όπου το πλάτος της γραμμής είναι μεγαλύτερο από 60 cm, χρησιμοποιείται μια δεύτερη μέθοδος προσάρτησης. Το φορτίο από τον ίδιο τον αγωγό βρίσκεται στην τροχιά, και από τις οριζόντιες μετατοπίσεις οι ασφαλιστικές ράβδοι είναι ασφαλισμένες. Για καλύτερη απομόνωση από τον θόρυβο, χρειάζεται επίσης ένα προφίλ ελαστικού. Τοποθετήστε το μεταξύ του αγωγού και της διαδρομής.

Για την εγκατάσταση των στρογγυλών αγωγών - απλή ή απομονωμένη χρήση της τρίτης μεθόδου - stud και clamp. Σε μικρά τμήματα του αγωγού, κατασκευασμένα από εύκαμπτους σωλήνες, μπορείτε να το κάνετε με έναν σφιγκτήρα. Ένας απλός και φθηνός τρόπος - τοποθέτηση με διάτρητη ταινία.

Για έναν κυκλικό αεραγωγό, ένας βρόχος είναι κατασκευασμένος από διάτρητη ταινία, και για έναν ορθογώνιο αγωγό, συνδέεται με τους κοχλίες. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο για συστήματα με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 20 cm, επειδή η δομή δεν έχει αρκετή ακαμψία.Στη πίσω πλευρά, ο αγωγός στερεώνεται απευθείας στις δομές της οροφής με τη βοήθεια μιας σύνδεσης αγκύρωσης ή με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα.

Εγκατάσταση εύκαμπτων σωλήνων

Οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν από τους άκαμπτους. Η τεχνολογία αποτελείται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κοπή. Αεραγωγός, για βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, τέντωμα, μέτρο και μήκος σχεδίου. Στη συνέχεια, κάντε μια περικοπή στη στροφή.
 2. Συνδέσεις. Ο αγωγός αέρα τοποθετείται στο σωλήνα διακλάδωσης τουλάχιστον 5 cm. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα που έχει επισημανθεί με χρωματική ένδειξη στον εύκαμπτο σωλήνα. Η σωστή εγκατάσταση μειώνει το επίπεδο θορύβου στο σύστημα.
 3. Σφράγιση. Σφραγίστε την άρθρωση χρησιμοποιώντας στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία αλουμινίου. Τοποθετήστε τον αγωγό με σφιγκτήρα.

Στην περίπτωση της εγκατάστασης σωληνώσεων με θερμική μόνωση, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνολογία, αλλά όταν κόβεται ή συνδέεται ο αγωγός αέρα, το μονωτικό στρώμα είναι προσυσκευασμένο. Το γυμνό πλαίσιο συνδέεται ή κόβεται, η σύνδεση σφραγίζεται και μόνο τότε η μόνωση επιστρέφει στη θέση της. Μετά από αυτό, πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μονωθεί.

Τα σημεία στήριξης πρέπει να είναι εντός 1,5 ζώνη - 3 m μεταξύ τους. Αφέθηκε να κρεμάει ανάμεσά τους δεν είναι μεγαλύτερη από 5 cm έως 1 m. Εάν ο αγωγός είναι διατεταγμένος παράλληλα προς και πάνω στις δομές οροφής, η απόσταση μεταξύ των αξόνων των σφιγκτήρων είναι 100 εκατοστά. Όταν ο αγωγός σε κατακόρυφη θέση, η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων αυξάνεται σε ένα μέγιστο των 180 εκατοστών. Σφιγκτήρας κάλυψη αγωγών μπορεί να είναι λιγότερο από ½ της πρώτης διαμέτρου.

Αν χρειάζεται να κάνετε στροφές, χρειάζεστε τη μεγαλύτερη ακτίνα. Καθώς μειώνεται η πίεση, αυτή η παράμετρος μειώνεται. Βέλτιστα, όταν η ακτίνα κάμψης ισούται με 2 διαμέτρους σωλήνων.

Η ακάλυπτη από τις ατμοσφαιρικές επιρροές και ο υπεριώδης εύκαμπτος αγωγός δεν θα διαρκέσει πολύ αν είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικούς χώρους. Ένας εύκαμπτος αγωγός, κατασκευασμένος από ταινία μεταλλικού πολυεστέρα, σε επαφή με τον σωλήνα θέρμανσης, θα αναποδογυρίσει αναπόφευκτα και γρήγορα θα γεμίσει. Μην επιτρέπετε και να έρθετε σε επαφή με αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από διαφορετικά μέταλλα - επηρεάζει αρνητικά και τη διάρκεια ζωής τους.

Μια σημαντική ζημιά προκαλεί στατικούς αγωγούς στατικό ηλεκτρισμό. Με μια μεγάλη συσσώρευση και την εμφάνιση μιας εκκένωσης, μπορεί να συμβεί και έκρηξη. Αυτή η κατάσταση είναι δυνατή όταν υπάρχουν ζεύγη φυσικών διαλυτών στον αέρα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Σε αυτή την περίπτωση η γείωση θα βοηθήσει. Για το σκοπό αυτό, το καλώδιο γείωσης είναι συνδεδεμένο με το σύρμα που σχηματίζει το πλαίσιο αεραγωγού. Εάν πρόκειται για σύστημα εξάτμισης που βρίσκεται πάνω από τον εξοπλισμό, το σπειροειδές σύρμα οδηγείται στο περίβλημα του.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Εδώ θα δείτε πώς οι ειδικοί εκτελούν την εγκατάσταση αεραγωγών:

Τοποθετούμε ανεξάρτητα συστήματα εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα κύρια συστήματα υποστήριξης ζωής στο σπίτι. Με ακατάλληλο σχεδιασμό και εγκατάσταση, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, μετατρέποντας την κατοικία σε σφραγισμένο θερμοσκληρυντικό. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση του εξαερισμού.

Ο σκοπός του συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού εκτελεί μια σειρά σημαντικών εργασιών:

 • Καθαρίζει τον αέρα της ρύπανσης, που προκύπτει στη διαδικασία της ανθρώπινης ζωής.
 • Παρέχει μια βέλτιστη ανταλλαγή αέρα, αφήνοντας στα δωμάτια μόνο το ενημερωμένο φως και τον ευχάριστο αέρα.
 • Θερμάνει / δροσίζει τον αέρα πριν από την εξυπηρέτηση.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του συστήματος, πρέπει να προσδιορίσετε την εμφάνισή του. Η επιλογή μιας συγκεκριμένης επιλογής εξαρτάται από το σκοπό του καπό και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι:

 • Προμήθεια και εξάτμιση. Η πιο δημοφιλής επιλογή, που συνιστάται για τις συνήθεις κατοικίες και τις μεγάλες αίθουσες παραγωγής. Εξοπλισμένο με πολλούς βαθμούς διήθησης, οι οποίοι εμποδίζουν τη διείσδυση οσμών και σκόνης. Η εγκατάσταση και η εγκατάσταση εξαερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής δεν είναι εύκολο, αλλά αρκετά επιλύσιμο έργο.
 • Προμήθεια. Παρέχει μόνο την εισροή αέρα (η απόσυρσή του πραγματοποιείται φυσικά). Παρουσιάζεται από έναν συμβατικό ανεμιστήρα ή μια ακριβή εγκατάσταση που εκτελεί ταυτόχρονα διάφορες εργασίες (εισροή, θέρμανση, κ.λπ.).
 • Εκχυλίστρια. Υποστηρίζει την εγκατάσταση ισχυρών ανεμιστήρων, η ισχύς των οποίων εξαρτάται από τις παραμέτρους του δωματίου. Είναι σχεδιασμένο για δωμάτια με υψηλή υγρασία και θερμοκρασία (για παράδειγμα, για κουζίνες).

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου εξαερισμού, η εγκατάσταση του οποίου προγραμματίζεται να γίνει από τα χέρια του, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: την ποιότητα του περιβάλλοντος, τον σχεδιασμό του σπιτιού, την οικονομική φερεγγυότητα του ιδιοκτήτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να εξισορροπηθεί το μικροκλίμα μόνο με τη χρήση πρόσθετων εγκαταστάσεων, πράγμα που σημαίνει ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα παρέχεται μόνο από το συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού.

Σχεδιασμός

Η σωστή εγκατάσταση των μηχανικών συστημάτων αερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό την προϋπόθεση ποιοτικού σχεδιασμού. Περιορίζεται σε πολλές λειτουργίες:

 • Προσδιορισμός των ακριβών παραμέτρων της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα.
 • Συσχέτιση των ληφθέντων δεδομένων και διαρρύθμισης κτιρίων.
 • Προγραμματισμός της διάταξης του αγωγού στα δάπεδα και τις περιοχές οροφής.


Πριν από την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο αριθμός των μετρητών σωλήνων καυσαερίων και τροφοδοσίας, η απαιτούμενη διάμετρος των αεραγωγών. Μπορείτε να καθορίσετε την ισχύ του ανεμιστήρα εξαγωγής πολλαπλασιάζοντας την ένταση του δωματίου κατά 12.

Η συνιστώμενη ποσότητα αέρα που παρέχεται ανά 1 m² δωματίου είναι 3 m³ / h. Έτσι, για να προσδιορίσετε την απόδοση του ανεμιστήρα τροφοδοσίας, πολλαπλασιάστε την επιφάνεια του δωματίου κατά 3.

Εκτός από τα τυπικά συστήματα εξαερισμού, υπάρχουν συνδυασμένες επιλογές που προϋποθέτουν:

 • Συνδυασμός αερισμού και κλιματισμού. Εκτελεί ταυτόχρονα διάφορες λειτουργίες. Παρέχει ποιοτική ανταλλαγή αέρα και μείωση της θερμοκρασίας. Υποθέτει την εγκατάσταση πρόσθετου τμήματος ψύξης συνδεδεμένου με τον μηχανισμό ψύξης.
 • Συνδυασμός συστημάτων εξαερισμού και θέρμανσης. Αυτό συνεπάγεται την εγκατάσταση ενός ανακτητή - μια συσκευή που διεξάγει δύο ρεύματα αέρα. Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Χρηματοοικονομικά έξοδα

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού είναι αδύνατο χωρίς οικονομικό κόστος. Οι υπηρεσίες ενός επαγγελματία πλοίαρχου θα είναι ακριβότερες. Το τελικό ποσό των εξόδων εξαρτάται από ορισμένες προϋποθέσεις:

 • Περιοχή του δωματίου.
 • Ο σκοπός της.
 • Αριθμός ατόμων που ζουν.
 • Διακανονισμός στέγασης σε σχέση με τα μέρη του κόσμου.
 • Το μέγεθος και ο αριθμός των ανοιγμάτων παραθύρων.

Η αξιολόγηση αυτών των παραμέτρων σας επιτρέπει να προσανατολίζετε την επιλογή του εξοπλισμού για την αυτόνομη εγκατάσταση του εξαερισμού. Για παράδειγμα, το κατά προσέγγιση κόστος των εργασιών για ένα διαμέρισμα δύο δωματίων με έναν ελάχιστο αριθμό μεσαίων παραθύρων που αντιμετωπίζει η βόρεια πλευρά είναι 40 χιλιάδες ρούβλια.

Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού

Η εγκατάσταση εξαερισμού δεν είναι δυνατή χωρίς πολλά υλικά:

 • ελαστικά με φλάντζες.
 • διαφορετικές γωνίες διαμέτρου.
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • Φουρκέτες?
 • άγκυρες.
 • τοποθέτηση αφρού και συρραπτικών.
 • ενισχυμένη ταινία scotch?
 • βαλβίδες ελέγχου;
 • σωλήνες εξαερισμού (πλαστικοί ή γαλβανισμένοι).

Στάδια εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού

Η μεμονωμένη εγκατάσταση του καλύμματος πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Προετοιμασία των απαραίτητων εργαλείων και προσδιορισμός του πεδίου της εργασίας.
 • Επιφανειακή σήμανση. Ο εξοπλισμός τροφοδοσίας βρίσκεται σε ύψος μισού μέτρου από το δάπεδο, εξάτμιση - σε 15-30 cm από την οροφή.
 • Τρυπήστε τρύπες 1,5-2 cm ευρύτερες από την διατομή του αγωγού.
 • Στεγνό καθάρισμα της επιφάνειας από ακαθαρσίες.
 • Εγκατάσταση και στερέωση ανεμιστήρων. Η διάμετρος τους πρέπει να είναι 1-2 cm μικρότερη από την διατομή των σωλήνων.
 • Στερέωση σωλήνων σε τρύπες.
 • Συμπλήρωση κενών χώρων με αφρώδες υλικό.

Παρομοίως, ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε όλους τους χώρους.

Αφού ολοκληρώσετε την απόσυρση και τη διάταξη της κουκούλας, συνιστάται να τοποθετήσετε μια διακοσμητική σχάρα στο τέλος κάθε σωλήνα.

Απαιτήσεις για την εξαγωγή κουκούλας σε εξειδικευμένους χώρους

Η ιδιαιτερότητα της εγκατάστασης των συστημάτων εξαερισμού εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου. Όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ποιοτική ανανέωση του αέρα, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι εγκατεστημένος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ειδικές συσκευές εξαερισμού είναι εξοπλισμένες με μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα.

Κατά την τοποθέτησή τους, συνιστάται να τηρείτε ορισμένες απαιτήσεις:

 • Οι κουκούλες κουζίνας πρέπει να καλύπτουν το χώρο πάνω από την εστία, χωρίς να εμποδίζουν τη σχάρα στην κορυφή του τοίχου.
 • Για να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα, όταν εγκαθιστάτε ένα ανεμιστήρα στο μπάνιο με τα δικά σας χέρια, είναι καλύτερο να το συνδέσετε στον διακόπτη ηλεκτρικού φωτός.
 • Για να αερίσετε το μπάνιο χρησιμοποιήστε ένα ειδικό κουτί συνδεδεμένο με τον κοινό άξονα. Ο αέρας που ρέει από το μπάνιο και την τουαλέτα δεν θα αναμειχθεί, εάν εγκαταστήσετε τις βαλβίδες αντεπιστροφής στους ανεμιστήρες.
 • Για το μπάνιο, συνιστάται εξοπλισμός με υψηλό βαθμό προστασίας από την υγρασία. Οι συσκευές από πολυπροπυλένιο ή ακρυλικό περίβλημα θεωρούνται πιο ανθεκτικές και ποιοτικές.
 • Αποκτώντας σιωπηλά μοντέλα οπαδών, αξίζει να καταλάβετε ότι είναι πολύ πιο βολικό να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά θα καταναλώνουν περισσότερο ηλεκτρισμό από τα κανονικά.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι από τούβλα

Στα σύγχρονα σπίτια προτιμάται η τοποθέτηση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Οι αγωγοί εξάτμισης οργανώνονται στους κύριους τοίχους με ελάχιστο πάχος 38 cm. Σε ένα κτίριο μπορούν να είναι από ένα έως τρία. Η συγκεκριμένη επιλογή εξαρτάται από τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι από τούβλα είναι τα εξής:

 • Οι συνιστώμενες παράμετροι του αγωγού αερισμού είναι 13 x 13 εκ. Είναι προτιμότερο να το διαμορφώσετε στη διαδικασία τοποθέτησης του τοίχου.
 • Η είσοδος από το δωμάτιο στο κανάλι βρίσκεται κάτω από το ανώτατο όριο.
 • Για να αφαιρέσετε την κουκούλα στην οροφή κατασκευάζεται ένας σωλήνας, το ύψος του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω από την κορυφογραμμή. Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση απειλεί την παραβίαση της έλξης.
 • Το πάχος των τοιχωμάτων του καναλιού είναι 2,5 τούβλα. Εάν είναι λεπτότερο, ο αγωγός αέρα θα αρχίσει να κρυώνει γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, ο εξαγόμενος αέρας δεν θα εκπέμπεται πλέον έξω, και οι ψυχρές μάζες των δρόμων θα αρχίσουν να σύρονται προς τα μέσα.

Ο αγωγός εξαγωγής πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο του κτιρίου. Για να εξασφαλιστεί μια απρόσκοπτη έξοδος αέρα, η πόρτα κόβεται μέσα από τις δίοδοι ροής ή αφήνει διάκενο 2 εκατοστών μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου

Κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ανεμιστήρας τοίχου που έχει στερεωθεί στην αρχή του καναλιού αέρα. Ο τύπος ρουλεμάν του μηχανισμού θεωρείται πιο σταθερός, αλλά κατά τη λειτουργία του παράγει πολύ δυσάρεστο θόρυβο. Οι συσκευές με θάμνους δουλεύουν πιο ήσυχα και κοστίζουν λιγότερο.

Συμπέρασμα

Η εγκατάσταση του αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμερίσματος αποτελεί σοβαρό καθήκον. Η λύση του απαιτεί την αυστηρή τήρηση της τάξης εργασίας, τη χρήση μόνο μηχανημάτων υψηλής ποιότητας, εξασφαλίζοντας βέλτιστη και έγκαιρη εξυπηρέτηση. Με τις σωστές γνώσεις και δεξιότητες μπορείτε να εξαγάγετε τον εαυτό σας κουκούλα, διαφορετικά είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

Βασικοί κανόνες εγκατάστασης για αεραγωγούς

Σε αυτήν την εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς καλό αερισμό. Παντού υπάρχουν μεγάλα πλήθη ανθρώπων (σε γραφεία, εμπορικά, επιχειρηματικά και ψυχαγωγικά κέντρα). Και ο καθένας χρειάζεται καθαρό αέρα. Η εγκατάσταση αεραγωγών θα βοηθήσει στην εύκολη και ποιοτική επίλυση αυτού του προβλήματος.

Διάγραμμα εγκατάστασης του συγκροτήματος διόδου αγωγού.

Σήμερα, όλο και περισσότερο, η επιλογή των ανθρώπων τείνει σε ένα παγκόσμιο σύστημα εξαερισμού. Οι λειτουργίες του σάς επιτρέπουν να κατανοείτε όλα τα θέματα ταυτόχρονα: πώς να θερμαίνετε, να ψύχετε και να αερίζετε το δωμάτιο.

Αλλά για σωστή λειτουργία είναι απαραίτητη η σωστή εγκατάσταση των αεραγωγών. Μετά από όλα, χάρη στο έργο αυτού του εξαερισμού (συνδυάζει τόσο τεχνητούς όσο και φυσικούς τύπους), επιλύονται και άλλα σημαντικά καθήκοντα: καθαρίζονται τα σκουπίδια από τις επιφάνειες εργασίας και κατευθύνεται ο αέρας στις μονάδες παραγωγής. Η εγκατάσταση εύκαμπτων αγωγών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη ενός τέτοιου συστήματος.

Τύποι και τύποι αεραγωγών

Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι είναι ο αγωγός αέρα. Και αντιπροσωπεύει ένα ορισμένο σύστημα σωλήνων. Η ροή του αέρα κινείται κατά μήκος αυτών των σωλήνων. Κατά τύπο κατασκευής μπορούν να χωριστούν σε στρογγυλά και ορθογώνια.

Το πρώτο - εξαιρετικά πρακτικό και συχνά χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες. Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και η επιφάνεια είναι πολύ μικρότερη από τις ορθογώνιες. Για την τοποθέτησή τους δεν απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης. Χάρη στη δουλειά των στρογγυλών αεραγωγών, όχι μόνο θα μειώσετε το επίπεδο θορύβου, αλλά θα μειώσετε και τους κραδασμούς. Για παράδειγμα, μπορείτε ακόμη να εξοικονομήσετε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Ορθογωνικός αγωγός για εξαερισμό.

Όσο για τους ορθογώνιους αγωγούς, είναι τέλεια για κάθε κατοικία. Μετά από όλα, μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του τύπου είναι ότι είναι εύκολο να κρύβονται κάτω από το φινίρισμα. Ναι, και πολλά μέρη που δεν θα καταλάβουν, αφού στενεύουν στενά στην επιφάνεια. Το πλεονέκτημα είναι η καλή τους απόδοση.

Πριν από την εγκατάσταση του αγωγού αξίζει τον κόπο να υπολογίζουμε τα πάντα καλά (στην αεροδυναμική). Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ποια είναι η διατομή του αεραγωγού, η ποσότητα αέρα που διέρχεται από το δίκτυο. Για να μάθετε σε αυτό το θέμα, ποια αεροπορική ανταλλαγή χρειάζεται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Μην ξεχάσετε να προσδιορίσετε την πίεση του συστήματος. Η εγκατάσταση αεραγωγών μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και στο εξωτερικό.

Υπάρχουν άκαμπτοι και εύκαμπτοι τύποι αεραγωγών. Οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι κυκλικού τύπου και χρησιμοποιούνται συχνά σε χώρους όπου υπάρχουν διακλαδισμένα (και τοπικά) συστήματα εξαερισμού. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται φύλλο αλουμινίου. Ο αγωγός αέρα συνδέεται με τα κύρια εξαρτήματα των συστημάτων εξαερισμού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας όλα τα πιθανά στοιχεία σύνδεσης τύπου τοποθέτησης ή μέσω απευθείας σύνδεσης με τον ανεμιστήρα, τον ανεμοστάτη, τη σχάρα εξαερισμού.

Αγωγοί εύκαμπτων αγωγών

Οι εύκαμπτοι αγωγοί μπορούν να χωριστούν σε πλαίσιο και χωρίς πλαίσιο. Αν μιλάμε για υποείδη του σκελετού, τότε η κατασκευή τέτοιων αγωγών, εκτός από αλουμινόχαρτο (είναι πολυεπίπεδο), περιέχει πολυεστέρα. Μέσα από αυτά είναι ένα σύρμα πλαίσιο (εξαιτίας αυτού ο αγωγός θα είναι άκαμπτος όσο χρειάζεται για την εγκατάσταση), και πάνω - το υλικό επικάλυψης.

Σχέδιο για τη στερέωση των σφιγκτήρων.

Τέτοιες δομές αποκαλούνται μη μονωμένες. Σε άλλες παραλλαγές, προστίθενται επιπλέον στρώματα: ορυκτοβάμβακας και συνθετικό ύφασμα, το οποίο απορροφά τους κραδασμούς του ήχου.

Οι αψιδωτοί αγωγοί είναι πιο ελαστικοί από αυτούς που περιέχουν ένα πλαίσιο. Είναι εύκολο να κόψουν και να κολληθούν, οπότε η εγκατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Γι 'αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούνται ευρέως όχι πλέον σε ευθεία γραμμή, αλλά όπου υπάρχουν τμήματα στροφών ή όπου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας κλάδος ενός σταυρού ή ενός τσαγιού.

Η εγκατάσταση αυτών των προϊόντων είναι πολύ πρακτική, διότι μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί ακόμη και στις πιο απρόσιτες θέσεις. Δεδομένου ότι ζυγίζουν ελάχιστα, αυτό φυσικά θα επηρεάσει το γεγονός ότι το βάρος ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού θα μειωθεί γενικά. Η εγκατάστασή τους χρησιμοποιείται τόσο σε κτίρια κατοικιών όσο και σε δημόσια κτίρια.

Συμβαίνει ότι το δωμάτιο χρειάζεται ακριβώς μια συγκεκριμένη συσκευή απορρόφησης θορύβου και είναι δύσκολο ή αδύνατο να το εγκαταστήσετε. Με τη βοήθεια ευέλικτων αεραγωγών, το πρόβλημα αυτό επιλύεται επίσης, επειδή ουσιαστικά μειώνει το επίπεδο θορύβου.

Υλικά και εργαλεία εγκατάστασης

Γενικό σχήμα του συστήματος εξαερισμού της συσκευής.

Τίποτα ιδιαίτερο στη λίστα των υλικών και των εργαλείων που θα χρειαστούν για την εγκατάσταση, όχι. Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε σε οποιοδήποτε κατάστημα για κατασκευή:

 • Μη αξιοσημείωτοι δείκτες ή δείκτες.
 • αιχμηρό ψαλίδι, μαχαίρι (και αυτό και άλλο).
 • μετρητής κτιρίου.
 • Παξιμάδια για κοπή σύρματος (κοπτήρες ή πένσες).
 • Προστατευτικά γάντια για εργασίες με μονωμένους αγωγούς.
 • ταινία τοποθέτησης;
 • μακριές σφιγκτήρες.
 • Κατσαβίδι Phillips για στερέωση με σφιγκτήρες.
 • ένα σύνολο βουρτσών, για να εφαρμόσετε μια ειδική μαστίχα σφράγισης.

Χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων υλικών

Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, προσέξτε τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Εξετάστε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργούν οι αγωγοί. Αν μιλάμε για στεγανοποιητικά με βάση το νερό, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Η επίδρασή τους επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία, ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από αυτό. Αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε ένα τέτοιο σφραγιστικό με μια βούρτσα, να το κολλήσετε σε μια υγρή επιφάνεια. Καθαρίζεται εύκολα, αβλαβές για το περιβάλλον, δεν είναι εύφλεκτο και απεριόριστο.

Όταν η βάση του στεγανοποιητικού είναι διαλύτης, σκληραίνει πιο γρήγορα. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο κατά την ξήρανση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες και να κολληθεί ακόμα και σε μια ελαφρώς λιπαρή επιφάνεια. Το μειονέκτημα του είναι ότι είναι πολύ εύφλεκτο όταν είναι βρεγμένο: μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο (λόγω της μεγάλης βλάβης του). Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, αυτός ο τύπος στεγανοποιητικού υλικού είναι πιο περιορισμένος.

Διάγραμμα της διάταξης αεραγωγού.

Στερέωση σφιγκτήρες, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να δεσμεύσει και να σταθεροποιήσει τις ευέλικτες αγωγούς, μπορείτε επίσης να βρείτε όλα τα είδη των ποικιλιών. Μεταξύ αυτών είναι απλό πρότυπο, ένα περιστρεφόμενο δακτύλιο (αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε καθορίστηκαν οι γωνίες περιστροφής χωρίς στρέβλωση και χωρίς κατάγματα), συνδετικό και τη μετάβαση εξαρτήματα, καθώς και τη σύνδεση δαχτυλίδια (που είναι απαραίτητες στην περίπτωση που ο αγωγός είναι συνδεδεμένος με τον αέρα, όπως ένας διαχύτης και άλλοι).

Όλα αυτά έχουν διαφορετικούς τύπους και χαρακτηριστικά, χρησιμοποιούνται ανάλογα με τα αιτήματα και τις ανάγκες σας.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να παρέχουν μια αξιόπιστη στερέωση στον αγωγό, χωρίς να χρειαστεί να πιέσετε το ζωντανό τμήμα και τη θερμομόνωση.

Παρατηρήστε τον κύριο κανόνα, χρησιμοποιώντας τυχόν μαστίχες, ταινίες και στεγανοποιητικά: εξασφαλίστε μια στεγνή, απολιπανθείσα και καθαρή επιφάνεια.

Κανόνες για την εγκατάσταση αεραγωγών

Προκειμένου η εγκατάσταση να είναι σωστή και ποιοτική, αξίζει να εξετάζετε πολλές ερωτήσεις και να τηρείτε μια ορισμένη σειρά εργασιών.

Οι οδηγίες είναι γενικοί κανόνες, χωρίς την τήρηση των οποίων η εγκατάσταση της κατασκευής θα είναι δύσκολη ή και αδύνατη:

Το σχέδιο του αγωγού εξαγωγής.

 1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις και παραμορφώσεις στον αγωγό, και όταν το τοποθετείτε, ελέγξτε ότι το τέντωμα είναι στο μέγιστο, διαφορετικά θα χαθεί πολύ μεγάλη πίεση.
 2. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη γείωση του αεραγωγού, διότι όταν οι ροές αέρα που γεμίζουν με οργανικούς διαλύτες μετακινούνται μέσω της δομής, αυτό συμβάλλει στη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού.
 3. Σημειώστε ότι ο αέρας πρέπει να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, "σε μια σπείρα".
 4. Προσέξτε να μην προκληθεί ζημιά στον αγωγό αέρα κατά την εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην κατασκευή φωτιστικών και δομών οροφής. Και όταν κάνετε το πέρασμα μέσα από τους τοίχους, απλά δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς προσαρμογείς και μεταλλικά κελύφη. Αν δεν μπορούσατε να είστε ασφαλισμένοι, τότε, βεβαίως, πρέπει να απαλλαγείτε από τον αέρα και να πάρετε ένα καινούργιο. Επίσης, η αντικατάσταση θα απαιτήσει ένα κατεστραμμένο εξωτερικό κάλυμμα (αν μιλάμε για θερμικά μονωμένο αγωγό), αφού είτε θα υπάρξει διαρροή αέρα, είτε θα αρχίσει να πέφτει η πυκνότητα των ατμών.
 5. Αν η κάμψη σας έχει μικρή ακτίνα, θα επηρεάσει την πίεση που θα πέσει. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ακτίνα κάμψης. Σύμφωνα με τους αεροδυναμικούς υπολογισμούς, πρέπει να ισούται με τον αριθμό που αποτελεί τη διάμετρο του αγωγού, πολλαπλασιαζόμενο επί 2.

Το δεύτερο στάδιο της εργασίας θα είναι κοπής. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να τεντώσετε τον αγωγό στο μέγιστο και ταυτόχρονα να υπολογίσετε ότι το μήκος στην τοποθετημένη κατάσταση, δεν λυγίζει πουθενά. Τώρα μετρήστε το μήκος που απαιτείται για εσάς και σημειώστε τον αεραγωγό με ένα μαλακό δείκτη.

Εάν πρόκειται για μη μονωμένο αγωγό, μπορείτε να το κόψετε (αυτό απαιτεί ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι) απευθείας σε μια σπείρα. Κόψτε το σύρμα με πένσες. Και αν το έχετε απομονωμένο, θα πρέπει πρώτα να κόψετε το εξωτερικό μανίκι. Είναι εδώ που θα χρειαστείτε ψαλίδια και γάντια.

Για να κάνετε τις συνδέσεις σωστά, πρέπει να τοποθετήσετε ένα κομμάτι αγωγού αέρα στον σωλήνα (50 mm και όχι λιγότερο) ή στη φλάντζα του πλέγματος εξαερισμού, το οποίο αποκόπτετε. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ο αέρας πρέπει να κινηθεί "σε μια σπείρα". Η ίδια η σύνδεση είναι σφραγισμένη με σφραγιστικό ή ειδική ταινία (αλουμίνιο). Και σταθερό - με τη βοήθεια ενός ζυγού. Επιλέξτε τη σωστή διάμετρο για αυτό και θυμηθείτε ότι ο σφιγκτήρας μπορεί να στηρίξει τον αγωγό αέρα σε μισή διάμετρο και όχι λιγότερο.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης για μονωμένους αγωγούς

Η διαδικασία εγκατάστασης, εάν χρησιμοποιείτε μονωμένους αεραγωγούς, συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο. Χρειάζεται μόνο να προσθέσετε ότι είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε ξεχωριστά το κάλυμμα μόνωσης και να σφραγίσετε τη σύνδεση και στη συνέχεια να επιστρέψετε το κάλυμμα στη θέση του. Μετά από αυτό, το εξωτερικό κέλυφος συνδέεται.

Για να γίνει αυτό, αρκετές φορές, πρέπει να τυλίξετε τα στρώματα αλουμινένιας ταινίας γύρω από τον αγωγό αέρα. Ελέγξτε εάν ο αγωγός είναι επαρκώς σφραγισμένος στα άκρα. Στη συνέχεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σφιγκτήρες για να δημιουργήσετε ένα δεσμό μεταξύ του εξωτερικού περιβλήματος και του εσωτερικού αγωγού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο μεταλλικά όσο και νάιλον είδη).

Σχηματικό διάγραμμα της κατασκευής του αγωγού από γαλβανισμένο χάλυβα στις φλαντζωτές συνδέσεις.

Όταν έχεις να κάνεις με αέρα ηχομόνωση τύπου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο αγωγός αέρα στο ακροφύσιο πρέπει να φορούν για το υπόλοιπο του μήκους του, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη μείωση του θορύβου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε σφράγιση χρησιμοποιώντας ταινία, ενώ συνδέστε ένα πολυεστέρα διαχωριστικό στο εσωτερικό στρώμα, και στη συνέχεια στερεώστε το σφιγκτήρα. Μετά από όλα, είναι πολύ σημαντικό ο αέρας να είναι εντελώς αδιαπέρατος. Και αν η σφράγιση εκτελείται ελάχιστα, σύντομα θα εμφανιστεί όχι μόνο ανεπιθύμητος θόρυβος, αλλά και διαρροή αέρα.

Προσέχετε ιδιαίτερα όταν τοποθετείτε τα εξαρτήματα ή τον αγωγό. Χρησιμοποιήστε τους σφιγκτήρες στερέωσης, αποφεύγετε να κάνετε τις συνδέσεις πολύ αιχμηρές.

Πολύ προσεκτικά είναι απαραίτητο να εκτελέσετε την εγκατάσταση εάν υπάρχει άλλος εξοπλισμός που περιέχει υψηλή θερμοκρασία κοντά. Μην αφήνετε τα σημεία επαφής των αγωγών και των σωλήνων κεντρικής θέρμανσης και επίσης αποφύγετε την εγγύτητα των αεραγωγών από διαφορετικά μέταλλα.

Ελέγξτε τα σημεία ανάρτησης: δεν επιτρέπεται να επιτρέψετε διάκενα μεγαλύτερα των 50 mm / m μεταξύ των συνδετήρων σε δύο μέρη. Και η απόσταση από το ένα σφιγκτήρα στο άλλο πρέπει να είναι εντός 1,5-3 m (ανάλογα με το είδος του αγωγού που επιλέξατε). Αν υπάρχει χρήση μιας κάθετης ανάρτησης, βεβαιωθείτε ότι οι σφιγκτήρες σταθεροποίησης βρίσκονται σε απόσταση 1-1,8 m.

Στην περίπτωση που το ύψος της κάθετης στήλης του συστήματος διανομής αέρα είναι πάνω από 2 ορόφους, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκαμπτοι αγωγοί. Το ίδιο ισχύει για χώρους που βρίσκονται κάτω από το έδαφος, όπου υπάρχει επαφή με το έδαφος, σε κατασκευές από σκυρόδεμα και εγκαταστάσεις που περνούν από το πάτωμα.

Εξετάστε προσεκτικά τις απαιτήσεις για πυρασφάλεια των αγωγών κατά την εγκατάσταση. Το ίδιο πρέπει να σημειωθεί για συστήματα όπου η θερμοκρασία είναι υψηλή. Μελετήστε προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος για να μάθετε τη μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία του. Σε γενικές γραμμές, η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται έτσι ώστε από χώρους όπου υπάρχει υπερβολική θερμότητα, υπήρχε αποδεκτή απόσταση.

Χρήση του αγωγού στον εξαερισμό της κουζίνας.

Πριν από την απόκτηση και την εγκατάσταση σχεδίων αγωγών, είναι πρώτα απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα έργο για την ίδια την εγκατάσταση, να συλλέξετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα με άδειες. Εάν η εγκατάσταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε πολυκατοικία, τότε είναι απαραίτητο να συγκεντρώσει γραπτώς τη συγκατάθεση όλων των ενοικιαστών της. Και θυμηθείτε ότι ένας ποιοτικός αγωγός αέρα θα πρέπει να έχει τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • ηχομόνωση;
 • θερμομόνωση;
 • φράγμα ατμών ·
 • πρέπει να είναι κατασκευασμένα από αξιόπιστα υλικά.

Πριν από την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο η οδηγία να μελετηθεί προσεκτικά. Σε αυτό θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την εφαρμογή του προϊόντος.

Η σφαίρα στην οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν οι εύκαμπτοι αγωγοί (με όλη την απαραίτητη εγκατάσταση) έχει ορισμένους περιορισμούς μέσω ειδικών κανόνων, προτύπων και εθνικών κανονισμών.

Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

Όπως γνωρίζετε, το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Μελετάμε το πρόβλημα της εμπειρίας άλλων.

Πιστεύουμε ότι οι χρήστες FORUMHOUSE συμφωνούν με τη δήλωση ότι μια καλή προσέγγιση του συστήματος της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι είναι αυτό - θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ανταλλαγή αέρα, και στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, να πάρει το απαραίτητο τμήμα αγωγού. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα σύστημα εξαερισμού εξοχικό σπίτι, και να καθορίσει τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον χρήστη την πύλη μας (nick στο φόρουμ petrovk, Μόσχα), Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους:

 • Φυσικό?
 • Παροχή αέρα, ή όπως ονομάζεται επίσης, μηχανική?
 • Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

petrovk:

- Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή - Ο αέρας στο σπίτι πρέπει να ενημερωθεί πλήρως σε 1 ώρα. Για το σπίτι μου πλαισίου 200 m2, σταμάτησα σε ένα σύστημα ροής και εκχύλισης με ανάκτηση θερμότητας. Η εγκατάσταση επιλέγεται με βάση τον αριθμό των κύβων αέρα στο σπίτι, έχω 600, πήρα την εγκατάσταση για 700 κύβους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι δημιουργείται όχι μόνο από την πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά και από την ταχύτητα της ροής του αέρα. Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής, λόγω της παρουσίας ανεμιστήρα σε αυτό, δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα από τον φυσικό εξαερισμό.

Όταν λειτουργεί μηχανικός εξαερισμός, η ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού είναι 3-5 m3 / h κατά μέσο όρο και με φυσικό ρυθμό περίπου 1 m3 / h. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν ο φυσικός αερισμός δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξάλλου, για να περάσετε από το μηχανικό και φυσικό σύστημα αερισμού τον ίδιο όγκο αέρα, απαιτείται μια διαφορετική διατομή του αγωγού αερισμού. Έτσι, η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού θα συνεπάγεται αύξηση της διατομής του καναλιού, η οποία απέχει πολύ από την τεχνική ή αισθητική.

Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού - είτε φυσικό είτε μηχανικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι.

Μια επιλογή είναι να εγκαταστήσετε πόρτες με μια μάσκα στα δωμάτια ή να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για τη σωστή οργάνωση της ροής αέρα είναι απαραίτητο - η εισαγωγή αέρα να πραγματοποιείται στο καθαρότερο δωμάτιο, το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο και η έξοδος να γίνεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα, η κουκούλα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κανάλι. Αν η κουκούλα είναι αναγκασμένη, τότε η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να συνδυαστούν με έναν αεραγωγό. Η διάμετρος από την είσοδο στην έξοδο δεν πρέπει να μειώνεται. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του απορροφητήρα κουζίνας, ο αγωγός αέρα από αυτό είναι κατ 'ανάγκην στρογγυλός, γαλβανισμένος και κάθετος, χωρίς γόνατα. Μην χρησιμοποιείτε κυματοειδή αλουμίνιο, αλουμίνιο ή πλαστικό αγωγό.

Σύμβουλος του φόρουμ μας Έλενα Γκορμπόνοβα(nick στο φόρουμ Matilda):

- Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με διαφορική πίεση στην είσοδο και στην έξοδο. Η είσοδος είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, τοποθετείται στην οροφή του δωματίου ή σε έναν τοίχο κάτω από την οροφή. Η έξοδος είναι η κορυφή του σωλήνα. Η διαφορά αρχίζει από 10 μέτρα. Μια άλλη διαφορά πίεσης εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το χειμώνα είναι καλύτερο, αλλά το καλοκαίρι είναι χειρότερο.

Μια φυσική εισροή γίνεται πάνω από τις συσκευές θέρμανσης, οι οποίες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Ή δύο μέτρα πάνω από το πάτωμα.

Συχνά υπάρχει μια ερώτηση,

και αν είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού της κουζίνας, του μπάνιου και του λεβητοστασίου σε ένα ενιαίο σύστημα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού και ένα σωλήνα μέσω της οροφής.

Χρήστης του φόρουμ μας Βλαντιμίρ (nick στο φόρουμ Ελεύθερος Άγγελος) πιστεύει ότι:

- Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ενώσετε την κουκούλα από το αποχετευτικό δίκτυο, τότε σε όλο το σπίτι θα βρωμίσει όπως στην τουαλέτα, ανεξάρτητα από το αν ο ανεμιστήρας είναι μπροστά ή μετά τον αγωγό θα εγκατασταθεί.

Εξίσου σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί για ιδιωτικές κατοικίες. Μία από τις πλέον βέλτιστες επιλογές είναι η χρήση σπειροειδών γαλβανισμένων αεραγωγών. Αλλά για την αυτο-εγκατάσταση, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρησιμοποιούν τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται από τον αγωγό αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm.

Matilda:

- Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γενικά, το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγούς, εκτός αν είναι ένας ειδικός αντιστατικός σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη θα προσκολληθεί στους τοίχους. Επιπλέον, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν μικρή διάμετρο. Μια ώθηση εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του αγωγού και τη διαφορά ύψους. Η διαφορά στα σπίτια είναι αρκετά μικρή - αυτό δεν είναι ένα πολυώροφο κτίριο. Ως εκ τούτου, με μικρή διάμετρο, δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία ώθηση, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν βάλετε ανεμιστήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης θα κάνουν έναν πολύ δυσάρεστο ήχο όταν ο αέρας κινείται.

Αγωγοί για εξαερισμό για ιδιωτική κατοικία - τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά

Για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού με μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο η εσωτερική επιφάνεια του αγωγού να έχει ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα. Ας δούμε πώς να επιλέξετε το σωστό στοΑγωγοί αερισμού του σπιτιού σας.

Matilda:

- Το κύριο έργο
Αγωγοί - αυτό επιτρέπει στον αέρα να αναμειγνύεται ελεύθερα από το σημείο εισαγωγής αέρα μέχρι το σημείο εξόδου του. Και να είστε ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας και της πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επηρεάζει ή εμποδίζει την ανταλλαγή αέρα με φυσικό εξαερισμό. Απώλειες πίεσης προκύπτουν από την ανομοιογενή επιφάνεια του αγωγού, σε οριζόντιες τομές, σε κάμψη, δίοδο, κ.λπ. Με ορθογώνιο σχήμα του αγωγού, οι απώλειες είναι υψηλότερες από αυτές του στρογγυλού και η σκόνη σε αυτές συσσωρεύεται καλά.

Οι εύκαμπτοι - κυματοειδείς αγωγοί έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση αέρα. Και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε όταν χρειάζεται να κάνετε μια στροφή ή να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας στον αγωγό αερισμού.

Πολύ συχνά, οι προγραμματιστές, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν να κάνουν ένα συμπέρασμα μέσω της οροφής, προτιμώντας να τραβήξουν τον αγωγό εξαερισμού μέσα στον τοίχο. Αυτό δεν είναι σωστό.

Matilda:

- Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην εξαερώστε τον αερισμό μέσω του τοίχου. Η πρόσοψη είναι χαλασμένη.

Σε μερικά χρόνια, θα υπάρχει ένα ορατό λεκέ γύρω από την έξοδο στον τοίχο.
Και ο φυσικός εξαερισμός, επομένως, καθίσταται επίσης άχρηστος, αφού δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στο ύψος και, αντίστοιχα, στην πίεση.

Εάν, με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, όλοι οι αεραγωγοί συνδέονται με αγκώνες και προσαρμογείς με ένα κάθετο κανάλι, συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα E190P στην οροφή.

Για τον έλεγχο αυτού του ανεμιστήρα, εγκαθίσταται ένας βολικός ρυθμιστής ταχύτητας θυρίστορ. Και οι ίδιοι οι αγωγοί λαμβάνονται με διάμετρο 125 mm.

Στο FORUMHOUSE θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα εξαερισμού, μια συναρπαστική συζήτηση επιλογή υλικού για αεραγωγούς. Και αφού διαβάσαμε το βίντεό μας, εσείς μπορείτε να δείτε καθαρά πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον εξαερισμό της συσκευής επιτρέπει όχι μόνο να παρέχετε στο σπίτι καθαρό αέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.