Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας: τη σωστή εγκατάσταση του αεραγωγού

Πριν να μάθετε πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας, θα αναφέρουμε ότι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αφαίρεση της κουζίνας είναι η σωστή σύνδεση της κουκούλας με τον αεραγωγό. Η κλειστή εργασία στη λειτουργία ανακύκλωσης χωρίς απομάκρυνση του αέρα εκτός των χώρων δεν θα ληφθεί υπόψη. Κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι αναποτελεσματικό, εκτός από αυτό, απαιτείται περιοδική αντικατάσταση της κασέτας φίλτρου γεμισμένης με ενεργό άνθρακα.

Περιεχόμενα

Στάδια εγκατάστασης και τύποι κουκούλας ↑

Η σωστή εγκατάσταση περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας μικρής σειράς έργων:

 • Άμεση εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα, ανοικτή ή στα έπιπλα, ανάλογα με το σχέδιο.
 • Συνδέστε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος.
 • Εγκατάσταση του σωλήνα.
 • Συνδέεται ο σωλήνας στον αγωγό εξαερισμού, με τον φυσικό εξαερισμό του χώρου να διατηρείται.

Η φόρμα χωρίζεται σε:

 • Ξεχωριστά τοποθετημένο, μπορεί να έχει την παραδοσιακή μορφή ενός καλύμματος τζακιού ή ενός κεκλιμένου πάνελ, πιο βολικό από εργονομική άποψη.
 • Ενσωματωμένα, τοποθετούνται μέσα στο αρθρωτό ντουλάπι της κουζίνας.

Ο σχεδιασμός των συσκευών είναι αρκετά απλός: το περίβλημα, ο ανεμιστήρας, ο φωτισμός, ο πίνακας ελέγχου και το πλέγμα με μια μηχανική παγίδα φίλτρου-γράσου, η οποία αποτρέπει τη μόλυνση του ηλεκτρικού μοτέρ και των λεπίδων του ανεμιστήρα. Το φίλτρο, παρεμπιπτόντως, συνιστάται να πλένετε περιοδικά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Λάβετε υπόψη ότι η εγκατάσταση, καθώς και οι συσκευές κουζίνας, πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή που είναι προσαρτημένες στη συσκευή.

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα ηλεκτρικά καλώδια και τις υποδοχές κρυφά

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην παροχή ρεύματος ↑

Το καλώδιο για την τροφοδοσία της συσκευής δεν είναι πάντοτε εξοπλισμένο με βύσμα, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν απλά γυμνά άκρα που προορίζονται για σύνδεση μέσω του μπλοκ ακροδεκτών. Αυτή η επιλογή είναι αποδεκτή, ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, είναι πιο βολικό να συνδέσετε στην πρίζα και το φις μπορεί πάντα να αγοραστεί και να εγκατασταθεί ξεχωριστά. Σε περίπτωση ανάγκης επισκευής, είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε το φις από το να αποσυνδέσετε τη λωρίδα ακροδεκτών.

Αν δεν θέλετε τα καλώδια να κρεμαστούν, η έξοδος ή η "ουρά" για την ταινία ακροδεκτών θα πρέπει να είναι κρυμμένα. Εντός της θήκης (10-20 cm πάνω από την επιφάνεια εργασίας) υπάρχει ελεύθερος χώρος, ο οποίος προορίζεται, μεταξύ άλλων, για τους σκοπούς αυτούς. Για την κουκούλα που είναι ενσωματωμένη στο έπιπλο, η πρίζα είναι καλύτερα τοποθετημένη πάνω από το σώμα της συσκευής, μπορεί να μην υπάρχει χώρος πίσω.

Η ισχύς του κινητήρα του ανεμιστήρα δεν είναι μεγάλη, η διατομή ενός τυπικού χάλκινου αγωγού 1,5 mm2 είναι αρκετή, αν και συνιστάται η διαμόρφωση των πριζών στην κουζίνα να γίνει με διατομή 3x2,5 mm. Γείωση (κίτρινο-πράσινο σύρμα στο καλώδιο) απαιτείται, αλλά όχι σε όλα τα διαμερίσματα είναι.

Πώς να το εγκαταστήσετε στην κουκούλα της κουζίνας ↑

Στο ερώτημα πώς να το εγκαταστήσετε στην κουζίνα με τα χέρια σας (εννοούμε την κρεμάστρα της συσκευής στον τοίχο ή την εγκατάσταση σε ένα ντουλάπι) δεν θα πάμε σε βάθος. Κατά κανόνα, η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο με δύο ή τέσσερις ανάρτησης ή πείρους. Είναι καλύτερο να παρακολουθήσετε την οδηγία βίντεο, είναι σαφέστερο:

Η διαδικασία εγκατάστασης του κλιβάνου βήμα προς βήμα ↑

Δώστε προσοχή στην εργονομία: ο κεκλιμένος σχεδιασμός είναι πιο βολικός από ένα τζάκι ή ενσωματωμένο.

Η εγκατάσταση μιας νησιωτικής συσκευής είναι τεχνικά πιο δύσκολη, θα πρέπει να ανασταλεί στις δομές οροφής. Το ενσωματωμένο μοντέλο εισάγεται στο περίβλημα και στερεώνεται στα πλευρικά τοιχώματα. Καθώς ο κινητήρας δονείται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, δεν θα είναι περιττό να ανοίξει ανάμεσα στο περίβλημα και το ελαστικό υλικό του θαλάμου που θα χρησιμεύσει ως ηχομονωτική συσκευή. Μία λωρίδα από φυσικό φελλό ή πυκνό αφρώδες πολυαιθυλένιο πάχους 3-4 mm είναι κατάλληλη.

Ενσωματωμένο μοντέλο: στα ράφια του ντουλαπιού πρέπει να κόψετε τις τρύπες για να περάσετε τον αεραγωγό, να αφαιρέσετε μέρος του τοίχου πυθμένα

Η θέση των συνδετήρων και των οπών περιλαμβάνεται στις οδηγίες. Πρώτα μέτρα επτά φορές, και μόνο στη συνέχεια κοπεί, τρυπάνι ή είδε.

Λεπτομερέστερο βίντεο για την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας ↑

Ύψος εγκατάστασης πάνω από την πλάκα ↑

Κατά την εγκατάσταση του καθορισμού του ύψους του σε σχέση με την πλάκα κουζίνα είναι σημαντικό τόσο από εργονομική άποψη, όσον αφορά την ασφαλή λειτουργία. Έτσι, η ελάχιστη απόσταση από τη συσκευή στην επιφάνεια αναρρόφησης της συσκευής πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 εκ. Από την σόμπα αερίου, το οποίο παρέχει περισσότερη θερμότητα, η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί κανένα πιο κοντά από 75 cm. Μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το επίπεδο εξαρτάται από την οικογένεια ανάπτυξης σεφ. Συνιστάται να «δοκιμάσετε» ένα καπάκι καμινάδα και τοποθετήστε το με τέτοιο τρόπο που το σκύψιμο ένα μάγειρα σόμπα δεν έρχεται σε επαφή με το σώμα της κεφαλής.

Το ελάχιστο και συνιστώμενο ύψος εγκατάστασης εξαρτάται από τον τύπο της κουζίνας

Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό για την εξαγωγή στην κουζίνα ↑

Στην πώληση υπάρχουν διάφοροι αεραγωγοί για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα:

 • Κυματοειδής σωλήνας κυκλικής διατομής από αλουμίνιο. Φτηνές και βολικές στην επιλογή φλάντζας. Ο σωλήνας είναι καλά λυγισμένος, δεν απαιτούνται μεταβατικά στοιχεία, απαιτούνται μόνο σφιγκτήρες για να στερεωθεί η αυλάκωση στις υποδοχές της κουκούλας και στην είσοδο στον εξαερισμό. Εάν δεν υπάρχει σφιγκτήρας στο χέρι, ο μαλακός σωλήνας μπορεί να στερεωθεί με ένα καλώδιο. Η έλλειψη αυλακώσεων είναι μια αμφίβολη αισθητική. Όταν ένας ισχυρός ανεμιστήρας λειτουργεί σε μέγιστη λειτουργία, ο σωλήνας μπορεί να αρχίσει να δονείται και, για να αποφύγει την κροτάλισμα, πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο ή στις ντουλάπες.
 • Οι άκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες είναι ακριβότεροι, μεταξύ άλλων λόγω της ανάγκης απόκτησης μεταβατικών στοιχείων: γωνίες, στροφές, συνδέσεις. Η εμφάνιση του πλαστικού δεν προκαλεί κριτική και το σχέδιο προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση. Οι σκληροί σωλήνες μπορούν να έχουν κυκλική και ορθογώνια διατομή. Τα τελευταία έχουν χαμηλότερο ύψος και χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι κρυμμένος ή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την τοποθέτησή του.

Το πλεονέκτημα των επίπεδων ορθογώνιων σωλήνων είναι το ελάχιστο ύψος. Το σχέδιο που βλέπουμε στη φωτογραφία θα είναι κρυμμένο στην οροφή τέντωμα, σχεδόν χωρίς να αφαιρεί το ύψος του δωματίου

Κατά την επιλογή του τμήματος του αγωγού, θα πρέπει να προσανατολιστείτε στην διατομή της εξόδου (κουδούνι) από το μοντέλο σας. Εάν η διατομή είναι στενότερη, η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα θα είναι δύσκολη.

Βίντεο: κατάλληλη εγκατάσταση αεραγωγών ↑

Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι ο πλοίαρχος καθορίζει αξιόπιστα τους αγωγούς στις δομικές κατασκευές και εκτελεί πρόσθετα μέτρα για την ηχομόνωση των σωλήνων.

Σύνδεση του αεραγωγού στον αεραγωγό ↑

Η κατάλληλη σύνδεση του αεραγωγού με τον αεραγωγό αποτελεί εγγύηση για την απουσία δυσάρεστων οσμών στην κουζίνα. Αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η δυσκολία είναι ότι, συνδέοντας τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στον αγωγό αερισμού, μην διαταράσσετε τη λειτουργία του φυσικού αερισμού. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με δύο τρόπους.

Αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τον σωλήνα εξαερισμού της κουκούλας έξω από τον τοίχο, κάνοντας μια τρύπα μέσα του

Εάν υπάρχει πρόσθετος αγωγός εξαερισμού ↑

Στην ιδανική περίπτωση, αν το δωμάτιο έχει δύο αγωγούς εξαερισμού, που βρίσκεται στα προπολεμικά σπίτια. Στη συνέχεια ένας από αυτούς θα λειτουργεί ως φυσικός εξαερισμός, ο δεύτερος συνδέεται με μια κουκούλα. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, είναι προτιμότερο να μην αγγίξετε τον κάθετο αγωγό εξαερισμού και να χτυπήσετε μια πρόσθετη οπή στο εξωτερικό τοίχωμα, στην οποία θα αφαιρεθεί ο οριζόντιος αγωγός από τη συσκευή. Εξωτερικά, συνιστάται η τοποθέτηση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διείσδυση ψυχρού αέρα στον αγωγό και τη σχάρα που κλείνει την οπή από τη βροχή.

Εάν δεν υπάρχει επιπλέον κανάλι αερισμού στην κουζίνα, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό! Η τοποθέτηση του καλύμματος στερεί σημαντικά τον χώρο του φυσικού αερισμού

Ελλείψει πρόσθετου αγωγού εξαερισμού ↑

Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας με εξαερισμό στον εξαερισμό σε ένα τυπικό διαμέρισμα, όπου υπάρχει μόνο ένας αγωγός εξαερισμού, και δεν υπάρχει τρόπος να δημιουργήσετε μια τρύπα στον εξωτερικό τοίχο; Μη συνδέετε στον αγωγό αερισμού στον τοίχο μόνο μια κουκούλα, χωρίς να αφήνετε οπές για φυσικό αερισμό. Αν χρησιμοποιείτε σόμπα αερίου, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Σύνδεση αγωγών με συντήρηση του φυσικού αερισμού

Δεν είναι η καλύτερη, αλλά αποδεκτή απλή λύση - να συνδέσετε τον αγωγό με το κανάλι μέσω ειδικού προσαρμογέα με δύο οπές. Το ένα είναι για το σχέδιο, το άλλο είναι ανοιχτό για φυσικό αερισμό. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, δημιουργείται υπερβολική πίεση στο κανάλι και ένα μέρος του μολυσμένου αέρα θα πέφτει πίσω στο δωμάτιο.

Για να συνδέσετε τον αγωγό εξαερισμού στον τοίχο, επιλέξτε ένα έμπλαστρο με δύο οπές, όπως στη φωτογραφία. Σημειώστε ότι η είσοδος του αγωγού έχει ένα μικρό γόνατο, το οποίο ήδη στο κανάλι κατευθύνει την ροή του αέρα προς τα επάνω, ελαχιστοποιώντας την πίσω ρίψη του μέσα στο δωμάτιο.

Ένας πιο περίπλοκος αλλά αποτελεσματικός τρόπος είναι να τοποθετήσετε ένα μπλουζάκι μπροστά από τον κατακόρυφο σωλήνα εξαερισμού. Μια από τις εξόδους του συνδέεται στον αγωγό εξαερισμού στον τοίχο, στον δεύτερο για να συνδέει τον αγωγό αέρα και ο τρίτος, που εισέρχεται μέσα στο δωμάτιο, εγκαθιστά μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Είναι σημαντικό η βαλβίδα να είναι τοποθετημένη σε οριζόντια θέση. Όταν δεν λειτουργεί, η βαλβίδα είναι πλήρως ανοιχτή και ο φυσικός εξαερισμός πραγματοποιείται πλήρως. Ενεργοποιούμε τον ανεμιστήρα - η βαλβίδα ελέγχου είναι κλειστή, εξαλείφοντας εντελώς την αντίστροφη ρίψη του πιάτου κουζίνας πίσω στο δωμάτιο.

Το βίντεο δείχνει καθαρά πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας, διατηρώντας πλήρως τον φυσικό εξαερισμό στο δωμάτιο. Το μπλουζάκι με τη βαλβίδα αντεπιστροφής στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού φαίνεται κάπως δυσκίνητο, αλλά η συσκευή παρέχει τον καλύτερο τρόπο αερισμού

Σας είπα πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα σας. Αυτό είναι ένα εφικτό έργο για τον αρχηγό του σπιτιού, που απαιτεί ακρίβεια. Για όσους δεν έχουν τις ικανότητες να χειρίζονται εργαλεία ή δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, σας συνιστούμε να εκτελέσετε την εργασία από ειδικούς.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας

Επαγγελματική κουζίνα απαιτεί την παρουσία κουκούλες. Αυτός ο πολύπλοκος σχεδιασμός με σύστημα αγωγών παρέχει ένα ευνοϊκό και ασφαλές μικροκλίμα στην περιοχή εργασίας (κοντά στις πλάκες, τους φούρνους, τις επιφάνειες μαγειρέματος). Αξιολόγησε τα οφέλη των συστημάτων εξάτμισης και των νοικοκυριών. Ως εκ τούτου, οι κουκούλες γίνονται ολοένα και περισσότερο ένα από τα κύρια στοιχεία του εξοπλισμού μαγειρικής στο σπίτι. Νωρίτερα θεωρήσαμε μοντέλα χωρίς αεραγωγούς, και σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Λειτουργίες των κουκούλες στην κουζίνα, σε αντίθεση με τον εξαερισμό

Η σημασία και η αναγκαιότητα χρήσης του εξεταζόμενου εξοπλισμού επιβεβαιώνεται από τα καθήκοντα που επιλύει:

 • Από τη ζώνη δίπλα στη σόμπα, ο μολυσμένος αέρας με σωματίδια προϊόντων καύσης, καπνών, καπνού και οσμών εκτρέπεται.
 • Η εισροή καθαρισμένου αέρα με ακαθαρσίες παρέχει μια εισροή άνετου καθαρισμού, που έχει λιγότερη υγρασία και θερμοκρασία.
 • Λόγω της λειτουργίας του καλύμματος, δεν δημιουργούνται συνθήκες ανεπιθύμητης εμφάνισης και διάδοσης επιβλαβών μικροοργανισμών.
 • Μια σημαντική ή ολική ανάκληση αέρα μολυσμένο με γράσο, αιθάλη και τη βρωμιά, βοηθάει πολύ χρόνο για να διατηρήσουν μια ευπρεπή εμφάνιση των επίπλων κουζίνας, διακόσμησης σπιτιού, οικιακές συσκευές, αυξάνει την αντοχή τους.
 • Ευνοϊκές άνετες συνθήκες δημιουργούνται όχι μόνο για όσους εργάζονται στην κουζίνα, αλλά και για τα μέλη της οικογένειας και τους επισκέπτες που διαμένουν στα γειτονικά δωμάτια και δωμάτια.

Ο εξαεριστήρας, ο οποίος παρέχεται από τα συστήματα εξάτμισης, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον κλασικό εξαερισμό. Το τελευταίο δημιουργεί μόνο συνθήκες για την ανταλλαγή αέρα σε κάποιο περιορισμένο χώρο. Η εκροή αέρα με κορεσμένα προϊόντα καύσης και ατμούς δεν εκτελείται. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται από τον εγκατεστημένο καπό. Συνδέοντας ειδικούς σωλήνες με έναν άξονα εξαερισμού εξασφαλίζει την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα έξω.

Σημαντικό! σωλήνα εξαερισμού που συνδέει με κουκούλες σωλήνα διακλαδώσεως πρέπει να έχει μια διατομή που συμπίπτει με ή μεγαλύτερη από τη διατομή του σωλήνα (σε αυτή την περίπτωση σε σχήμα στοιχείου μεταπτώσεως απαιτείται για σύνδεση). Η συμμόρφωση με αυτή την προϋπόθεση καθιστά την εκτροπή του αέρα πιο αποτελεσματική.

Είδη εξατμίσεων κουζίνας, οι σημαντικές παραμέτρους τους

Οι εγκατεστημένες κουκούλες κουζίνας αντιπροσωπεύονται από τους ακόλουθους τύπους:

 • Αναρτήθηκε - προϋπολογισμός, οι πιο συνηθισμένες συσκευές για τοποθέτηση κάτω από το ράφι.
 • Ενσωματωμένο - καλά σε αρμονία με τα έπιπλα κουζίνας. Το αναδιπλούμενο πλαίσιο τους καθιστά συμπαγή.
 • Θόλος - καθολικές κουκούλες τύπου τζάκι με δυνατότητα εργασίας σε λειτουργία ροής και ανακύκλωσης.
 • Νησί - χρησιμοποιείται σε μεγάλες κουζίνες με κεντρική θέση της πλάκας.

Πριν αγοράσετε τις κουκούλες, πρέπει να αφαιρέσετε τις γραμμικές διαστάσεις (μήκος x πλάτος) της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας. Στο αγορασμένο προϊόν, αυτές οι διαστάσεις πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες ή τουλάχιστον να συμπίπτουν. Με μικρότερο χώρο, η απόδοση της εξόδου αέρα θα μειωθεί. Αυτό θα επηρεάσει άμεσα το συνολικό μικροκλίμα της κουζίνας και θα προκαλέσει κάποια απογοήτευση στην αγορά. Η επόμενη παράμετρος - η παραγωγικότητα - εξαρτάται από την ένταση του δωματίου (που μπορεί εύκολα να υπολογιστεί πολλαπλασιάζοντας την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος της). Η παραγωγικότητα (m 3 / h) πρέπει να υπερβαίνει την τιμή όγκου που έχει ληφθεί 10 ή περισσότερες φορές.

Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 65-75 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος των ηλεκτρικών και επαγωγικών κουζινών. Πάνω από την σόμπα αερίου, η απόσταση αυτή αυξάνεται κατά 10-15 cm. Η μείωση του τοποθεσία ύψος της διάταξης θα προκαλέσει αναστάτωση στην πλάκα εργασίας και μπορούν να δημιουργήσουν κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω υπερθέρμανσης τέχνη.

Απαιτούμενα εργαλεία

Για την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τις προπαρασκευαστικές εργασίες, ίσως χρειαστεί:

 • διάτρηση ή τρυπάνι με λειτουργία πρόσκρουσης.
 • κατσαβίδι?
 • ηλεκτρικό πριόνι ·
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • ταινία μέτρο, κυβερνήτης?
 • σφυρί?
 • ένα σετ κατσαβιδιών.

Η σωστή εγκατάσταση του αγορασμένου καλύμματος: πώς να εγκαταστήσετε και να ασφαλίσετε

Εξετάστε τις πιο συνήθεις μεθόδους εγκατάστασης.

Στο κιτ με την κουκούλα που αγοράσατε, υπάρχει ένα σχέδιο για την εγκατάσταση της συσκευής στην κουζίνα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πριν εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης.

Εγκατάσταση στο ντουλάπι

Η μέθοδος προβλέπει τη μόνιμη θέση της συσκευής σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Εάν η τοποθέτηση του καλύμματος συμπίπτει με τα γενικά έργα για τη διάταξη της κουζίνας, είναι λογικό να παραγγείλετε μια ειδική ντουλάπα με όλα τα έπιπλα σε ένα ξεχωριστό σκίτσο. Το κύριο χαρακτηριστικό της μονάδας επίπλων είναι η έλλειψη ενός πυθμένα και ενός σταθερού, σταθερού μεσαίου ραφιού, το οποίο θα έχει όλο το φορτίο μετά την τοποθέτηση του σώματος της συσκευής σε αυτό. Η απόσταση από το κάτω μέρος του ντουλαπιού μέχρι το ράφι πρέπει να αντιστοιχεί στο ύψος της συσκευής που αγοράσατε. Σε όλα τα ράφια και στην επάνω τάξη καλύψτε τις τρύπες του επιθυμητού σχήματος για τον αγωγό. Οι διαστάσεις καθορίζονται ανάλογα με τον χρησιμοποιούμενο σωλήνα εξαγωγής αέρα. Οι οπές δεν γίνονται για συσκευές που λειτουργούν με την αρχή της ανακύκλωσης (τα φίλτρα διηθημένου αέρα εισέρχονται ξανά στο δωμάτιο).

Εάν τα έπιπλα εγκαταστάθηκαν νωρίτερα, θα πρέπει να σημάνετε τον εαυτό σας και να κάνετε τις απαραίτητες εγκοπές στα ράφια και τα πώματα του ντουλαπιού με ένα ηλεκτρικό παζλ. Δεν απαιτείται τέλεια ακρίβεια - μετά την εγκατάσταση, πιθανά ελαττώματα θα αποκρύπτονται.

Ανάλογα με το σετ εξαρτημάτων, η κουκούλα είναι στερεωμένη στο ράφι με βίδες ή σύνδεση με κοχλιωτό περικόχλιο μέσω οπών που έχουν προεξερθεί στο ράφι. Αφού κρεμάσετε το ντουλάπι στον τοίχο, τοποθετείται ο σωλήνας του αγωγού αέρα και στερεώνεται στον αγωγό εξαγωγής. Συνιστάται η τοποθέτηση της ηλεκτρικής πρίζας και η τοποθέτησή της στο ντουλάπι. Το καλώδιο κρέμονται και άλλα μη αισθητικά μέρη θα κρύψουν την κλειστή πόρτα.

Εγκατάσταση κάτω από το περίβλημα

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ παρόμοια με την πρώτη επιλογή. Μόνο ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος στο κάτω μέρος του θαλάμου. Αυτή η στερέωση χρησιμοποιείται όταν κόβετε την απόσταση από την κουκούλα στην πλάκα για να πιείτε αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Επιλέξτε συσκευές που θα φαίνονται εύκολα στο εσωτερικό της κουζίνας. Αν θέλετε να αποκρύψετε τον μπροστινό πίνακα της κουκούλας, τοποθετήστε ένα διακοσμητικό πλαστικό πλαίσιο από υλικό παρόμοιο με το μπροστινό μέρος της πόρτας του ντουλαπιού.

Πώς να τοποθετήσετε τον τοίχο

Όντας πάνω από τη σόμπα, τα έπιπλα εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και ατμό. Εξαιτίας αυτού, η εμφάνισή του μπορεί να υποστεί, η διάρκεια ζωής θα μειωθεί. Ως εκ τούτου, συχνά σχηματίζεται ένα κενό μεταξύ των στοιχείων των επίπλων. Εάν δεν υπάρχουν ντουλάπια πάνω από την εστία, η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν τοίχο. Αυτός είναι ένας απλός και αξιόπιστος τρόπος.

Αρχικά, καθορίζεται το ύψος της συσκευής και η στάθμη είναι οριζόντια. Ο εξολκέας εφαρμόζεται τώρα στον τοίχο στο απαιτούμενο ύψος και γίνονται σήματα για το τρυπάνι μέσα από τις οπές του πίσω πλαισίου του. Μετά τη σήμανση, γίνεται η διάτρηση των καθισμάτων κάτω από τους πείρους (το ελάχιστο βάθος είναι 50 mm). Στη συνέχεια οι επάνω βίδες στρέφονται και η κουκούλα είναι κρεμασμένη. Εάν βρίσκεται χωρίς αποκλίσεις και κρεμάει αξιόπιστα, βιδώνονται οι κοχλίες κάτω από τις οπές του πίνακα.

Σε περίπτωση απουσίας των πίσω καθισμάτων για απαγωγέας στερέωσης τοποθετείται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο από τη γωνία. Η πολύ σκελετός στερεώνεται στον τοίχο με βίδες. Εάν είναι αδύνατον να διορθώσουμε κοντά στον τοίχο (σε αυτό το σημείο διέρχεται ο σωλήνας ή άλλη επικοινωνία με την επένδυση τοίχου) για τη στερέωση του πλαισίου χρησιμοποιείται τσοκ ορθοστάτη ή μακριές βίδες, καρφιά (σπείρωμα με περικόχλιο στην άλλη πλευρά του προϊόντος).

Χαρακτηριστικά καλωδίωσης

Η καλωδίωση για τον εγκατεστημένο εξοπλισμό σχεδιάζεται και τοποθετείται εκ των προτέρων.

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό δίκτυο και τον σύνθετο σχεδιασμό κουζίνας, η λύση του προβλήματος μπορεί να είναι η εξής:

 1. Το πρότυπο ηλεκτρικό καλώδιο της κουκούλας είναι αρκετά μικρό. Επομένως, όταν συνδέεται σε πρίζα, πρέπει να παρέχεται και να εγκαθίσταται εκ των προτέρων το βύσμα. Η καλωδίωση ή ένα καλώδιο προέκτασης με υποδοχή μπορεί να τοποθετηθεί με τακτοποιημένο τρόπο για έπιπλα ή κουτιά από PVC.
 2. Η σύνδεση μέσω του μηχανήματος (μόνιμη) πραγματοποιείται κατά τη διακοπή φάσης.
 3. Το έδαφος είναι πάντα συνδεδεμένο πρώτα.

Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο είναι υποχρεωτικά.

Τύποι χρησιμοποιημένων σωλήνων

Κυματοειδή προϊόντα αλουμινίου αποτελούν τη βάση των μεταλλικών δακτυλίων, που καλύπτεται με αλουμινόχαρτο σε πολλά επίπεδα. Κύρια πλεονεκτήματα των κυματώσεων: χαμηλό κόστος, ευκολία εγκατάστασης, η ικανότητα να λυγίσει εύκολα και να αποφευχθούν εμπόδια, διπλωμένο «ακορντεόν» αναρροφάται με αυξανόμενο μήκος αρκετές φορές, η ικανότητα να ανέχεται θέρμανση μέχρι τους + 250 ° C, εύκολα και γρήγορα αυξήθηκε με τη χρήση ενός μεταλλική ταινία. Εμείς περιγράφονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην παρούσα έκδοση.

Χρήσιμες πληροφορίες! Αν ο κυματοειδής σωλήνας δεν έχει τη μέγιστη προέκταση, εξάτμιση Το λειτουργικό σύστημα παράγει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο. Η αιτία είναι η ανομοιομορφία της εσωτερικής επιφάνειας, δημιουργώντας πρόσθετη αντίσταση στην εξαντλημένη ροή αέρα.

Τα πλαστικά στοιχεία των αγωγών καυσαερίων έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Ένα μικρό βάρος δεν φορτώνει έπιπλα κουζίνας, δεν δημιουργεί προβλήματα για μοντάρισμα μόνο, αποκλείει πρόσθετα υποστηρίγματα και συνδετήρες.
 • Η συναρμολογημένη δομή είναι εξαιρετικά ανθεκτική και αεροστεγή.
 • Απλότητα συναρμολόγησης σχηματισμένων και γραμμικών στοιχείων.
 • Η αισθητική των συναρμολογημένων δομών.
 • Καλή μόνωση.
 • Το υλικό (PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο) είναι φιλικό προς το περιβάλλον, δεν διαβρώνει.
 • Το λίπος και η ακαθαρσία δεν συσσωρεύονται λόγω της λείας εσωτερικής επιφάνειας των σωλήνων. Για τον ίδιο λόγο είναι σχεδόν αθόρυβοι.
 • Ανθεκτικότητα.

Η πιο δημοφιλής διατομή των σωλήνων που χρησιμοποιούνται είναι στρογγυλή. Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν επίσης να είναι ορθογώνιοι. Είναι πιο εύκολο να βρεθούν κοντά στον τοίχο, έχουν μια πιο αισθητική εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά συναρμολόγησης αγωγού

Η σωστή επιλογή του καλύμματος, ο υπολογισμός και η επιλογή των σωλήνων, τα μεταβατικά στοιχεία, οι συσκευές σύνδεσης ενδέχεται να μην προσφέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όλες οι προσπάθειες του προηγούμενου σταδίου διαχωρίζονται εύκολα με στοιχειώδη λάθη ή αμέλεια της συνακόλουθης συναρμολόγησης και εγκατάστασης του αγωγού στον άξονα εξαερισμού. Για τη σωστή και σωστή λειτουργία της εξάτμισης, δεν πρέπει να παραβλεφθούν τα ακόλουθα σημεία:

 • Συγκεντρωμένη από τυποποιημένα στοιχεία, ο αγωγός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερος σε ευθεία γραμμή. Οι στροφές και οι κούνιες στις επίπεδες περιοχές δεν επιτρέπονται. Εάν χρησιμοποιείται κυματοειδής σωλήνας, προσέξτε για τη μέγιστη επέκτασή του.
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε στεγανοποιητικό για την επεξεργασία των σημείων σύνδεσης των σωλήνων με προσαρμογείς, ακροφύσια και μεταξύ τους.
 • Η ακτινοβολία των καμπυλών πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο της ίδιας της αυλακώσεως. Η παραβίαση αυτής της κατάστασης οδηγεί σε μείωση της πίεσης και της αποτελεσματικότητας ολόκληρου του συστήματος.
 • Ο βέλτιστος αγωγός δεν είναι μεγαλύτερος από 3 μέτρα με ελάχιστο αριθμό στροφών και καμπύλες (η επιθυμητή γωνία περιστροφής είναι αμβλεία).
 • Η χρήση ειδικών προσαρμογέων βοηθά να διατηρηθεί ανέπαφος ο αγωγός αέρα σε περίπτωση τοίχου.
 • Οι μακρινοί σωλήνες από την αυλάκωση στερεώνονται με σφιγκτήρες κάθε 1-1,5 μ. Αυτό βοηθά να αποκλείεται η πιθανή εκτροπή τους και η αιώρησή τους κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.
 • Στη διασταύρωση του κεκλιμένου σωλήνα και του άξονα εκχύλισης, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ειδικό πλαίσιο. Σε αυτό υπάρχει μια βαλβίδα (αντίστροφη), μια φλάντζα για τη στερέωση της άκρης του σωλήνα, η υπόλοιπη περιοχή καταλαμβάνεται από το πλέγμα εξαερισμού. Η αρχή της λειτουργίας - όταν δεν χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός κουζίνας, η κυκλοφορία του αέρα μέσω της σχάρας δεν παρεμβαίνει (η βαλβίδα είναι ανοιχτή). όταν η καπνοδόχος είναι ενεργοποιημένη, η βαλβίδα κλείνει και ο αδειούχος αέρας με ακαθαρσίες δεν μπορεί να πάρει πίσω στην κουζίνα.
 • Το σύνολο του συστήματος πρέπει να είναι γειωμένο για προστασία από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Θυμηθείτε! Η παραγωγικότητα του λειτουργικού συστήματος εξάτμισης μειώνεται κατά 10% με κάθε κάμψη του αγωγού σε οξεία και ορθή γωνία. Με αρκετές τέτοιες περιοχές, η εργασία του καλύμματος γίνεται αναποτελεσματική και συμβαίνει με υπερφόρτωση. Αν δεν είναι δυνατή η αλλαγή της διαδρομής του αγωγού, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η χωρητικότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού και του ονομαστικού τμήματος του σωλήνα.

Πώς να κρύψετε το σωλήνα εξαγωγής;

Η προσεκτική τοποθέτηση του αεραγωγού δεν αποτελεί εγγύηση για να πάρει το σχεδιασμό του στην έννοια του σχεδιασμού της κουζίνας. Ειδικά αν βγαίνει από μια λαμπερή αυλάκωση που προσέλκυσε την προσοχή. Η διακόσμηση ή η κάλυψη της συναρμολογημένης δομής σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Οι κύριοι τρόποι απόκρυψης του σωλήνα είναι:

 1. Προ-σχεδιασμένο ειδικό γυψοσανίδα ή πλαστικό κουτί.
 2. Τεντωμένες και ψευδοροφές, οι οποίες επίσης συμβάλλουν στην απόκρυψη των εξωτερικών στοιχείων άλλων επικοινωνιών μηχανικής.
 3. Εάν είναι δυνατόν, ο σωλήνας περνάει μέσα από μια προετοιμασμένη εξειδικευμένη θέση στα έπιπλα που αναρτώνται.
 4. Οι στενές επικοινωνίες βοηθούν τους ψευδείς πίνακες με τη διακόσμηση της πρόσοψης επίπλων ή του παρακείμενου τοίχου. Συνήθως στερεώνονται ή εγκαθίστανται σε αναρτημένα τεμάχια επίπλων κουζίνας.

Βίντεο

Τα σωστά επιλεγμένα στοιχεία και εξαρτήματα του συστήματος αφαίρεσης αέρα, η κατάλληλη σύνδεσή τους και η εγκατάστασή τους επιτρέπουν τη δημιουργία στην κουζίνα ενός χώρου στο οποίο το μαγείρεμα γίνεται ένα ασφαλές και ευχάριστο επάγγελμα.

Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

Περιεχόμενα:

Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

 • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
 • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

 • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
 • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
 • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
 • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
 • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

Κατανάλωση ισχύος

 • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
 • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
 • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

Τρόποι λειτουργίας

 • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

Επίπεδο θορύβου

 • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
 • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

 • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

 • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
 • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
 • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
 • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
 • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

 • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

 • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
 • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
 • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
 • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

 • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

 • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
 • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
 • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Χρήσιμες συμβουλές

Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

 • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
 • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
 • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
 • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
 • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
 • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
 • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

 • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

 • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
 • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
 • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

 • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
 • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
 • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

 • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
 • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
 • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
 • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.

Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα;

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα; Επί του παρόντος, πολλές νοικοκυρές στην κουζίνα εγκαθιστούν μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Το εκχύλισμα έχει σχεδιαστεί για να αποστραγγίζει ζεστό αέρα και διάφορους ατμούς που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Μέσα από την εγκατάσταση του απορροφητήρα δεν χρειάζεται να φέρουν συχνά γενικές καθαρισμό της κουζίνας, σκουπίζοντας τους τοίχους και τα έπιπλα, γύρω από την πλάκα από το να κάθονται πάνω τους ατμό που περιέχει υπόλοιπο λάδι, σάλτσες και άλλα προϊόντα διατροφής.

Σύγκριση των εργασιών εξαγωγής δύο τύπων: α - εξάτμιση, β - ανακυκλοφορία.

Ποιοι είναι οι τύποι κουκούλας;

Οι κουκούλες στην κουζίνα μπορούν να είναι από τους παρακάτω τύπους:

Στάδια εγκατάστασης ενός εκχυλίσματος στην κουζίνα.

Στα συστήματα εξάτμισης, ο θερμός αέρας και ο ατμός από βρασμένα προϊόντα δεν συγκρατούνται στη συσκευή. Αφήνουν την κουζίνα στο σύστημα εξαερισμού και οδηγούνται στο δρόμο. Στις εξατμίσεις ανακύκλωσης, οι ατμοί διέρχονται από ένα ειδικό σύστημα φίλτρων και εξέρχονται από τη συσκευή απευθείας στην κουζίνα με τη μορφή καθαρού αέρα. Σε τέτοιες συσκευές, οι μάζες αέρα ανακυκλώνονται.

Πλεονεκτήματα του συστήματος εξαγωγής:

 1. Εμφανίζει καυτούς καπνούς και όλες τις μυρωδιές από το δωμάτιο στο δρόμο.
 2. Δεν απαιτούνται πρόσθετα έξοδα συντήρησης, αντικατάστασης φίλτρων.
 3. Αφαιρεί τους θερμαινόμενους καπνούς από την κουζίνα, εξασφαλίζοντας έτσι μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 4. Απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από το δωμάτιο.
 5. Όταν εργάζεστε, δεν δημιουργεί θόρυβο.

Κανόνες για την εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα.

 1. Απαιτείται εγκατάσταση πρόσθετου συστήματος εξαερισμού.
 2. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος, είναι απαραίτητο να παρέχεται πρόσβαση στο παράθυρο για την εκκένωση του θερμού αέρα, δηλαδή η κουκούλα πρέπει να τοποθετείται κοντά στο παράθυρο.

Πλεονεκτήματα του συστήματος ανακύκλωσης:

 1. Εύκολη εγκατάσταση της συσκευής.
 2. Δεν απαιτεί την εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού.
 3. Μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο δωμάτιο, ανεξάρτητα από την εγγύτητα στο παράθυρο.
 1. Όταν εργάζεστε, δημιουργεί θόρυβο.
 2. Δεν αφαιρεί την υπερβολική υγρασία.
 3. Είναι απαραίτητο να αντικαθίστανται περιοδικά τα φίλτρα, γεγονός που αυξάνει το οικονομικό κόστος συντήρησης.

Επιλογή κουκούλας για συγκεκριμένο δωμάτιο

Στάδια εξάτμισης του σωλήνα εξάτμισης στον εξαερισμό.

Πρώτον, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος εξάτμισης για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Ο υπολογισμός λαμβάνει υπόψη τις ακόλουθες τιμές:

 • το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας της διάταξης ·
 • απόδοση του συστήματος.
 • επίπεδο θορύβου.

Το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το εμβαδόν της επιφάνειας του κλιβάνου.

Συνήθως το σύστημα εξάτμισης έχει κανονικές διαστάσεις που αντιστοιχούν στις διαστάσεις της πρότυπης πλάκας. Τα εκχυλίσματα παράγονται με διαστάσεις 60x60 cm, 90x90 cm και 120x120 cm.

Επιλογές για την τροφοδοσία του καλύμματος στον αγωγό εξαερισμού.

Η χωρητικότητα της μονάδας είναι μια ορισμένη ποσότητα αέρα που περνά μέσα από τη συσκευή σε μια ώρα. Η εξαγωγή επιλέγεται ανάλογα με την περιοχή της κουζίνας.

Η συσκευή εξάτμισης οδηγεί έναν ορισμένο όγκο αέρα. Για να διαπιστώσετε εάν ο όγκος αυτός είναι επαρκής για μια δεδομένη κουζίνα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του χώρου της κουζίνας με τον συντελεστή πολλαπλότητας ανταλλαγής αέρα. Για την κουζίνα, σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, ο συντελεστής είναι 12.

Αν η κουζίνα είναι 12 m 2 και το ύψος είναι 3 m, τότε ο όγκος της κουζίνας πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 12, τότε παίρνετε:

12x3x12 = 432 m 3 / h. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο συντελεστής 1,3, ο οποίος είναι μια διόρθωση για τα μήκη των διόδων αερισμού.

Στη συνέχεια, 432x1,3 = 562 m 3 / h. Καθορίσαμε την απόδοση της κουκούλας, η οποία πρέπει να εγκατασταθεί ειδικά για αυτό το συγκεκριμένο δωμάτιο.

Στην κουζίνα είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε μια κουκούλα που δεν δημιουργεί πολύ θόρυβο. Ο κινητήρας της συσκευής δημιουργεί έναν συγκεκριμένο ήχο κατά τη λειτουργία του. Οι συσκευές χαμηλότερου θορύβου περιλαμβάνουν κινητήρες με επίπεδο θορύβου μικρότερο από 65 dB.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα

Ο σχεδιασμός του συστήματος εξάτμισης.

Υλικά και εργαλεία:

 • τη μονάδα εξαγωγής.
 • ξεχωριστή πρίζα.
 • τρυπάνι?
 • κατσαβίδι?
 • ρουλέτα;
 • κατσαβίδι?
 • Αναλώσιμα;
 • στερέωση.

Ο σχεδιασμός του καλύμματος αποτελείται από ένα φίλτρο λίπους αλουμινίου, έναν ηλεκτροκινητήρα, μια βαλβίδα αντεπιστροφής, έναν κυματοειδή σωλήνα και μια έξοδο αέρα.

Η κουκούλα τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 70 cm από την πλάκα.

Για την κουκούλα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή ηλεκτρική παροχή.

Επομένως, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή έξοδο για τη μονάδα.

Αυτή η επιλογή εξασφάλισης του καλύμματος παρέχεται στη γυψοσανίδα.

Στάδια εγκατάστασης της μονάδας εξαγωγής

Διαστάσεις του στάνταρ κουκούλα για την κουζίνα.

Πώς να διορθώσετε την κουκούλα; Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κάνετε μια σήμανση για την τοποθέτηση της κουκούλας στον τοίχο ή στην οροφή. Για να εκτελέσετε σήμανση χρησιμοποιήστε το επίπεδο του κτιρίου. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν τρύπες για τους υποδοχείς στους οποίους θα εγκατασταθεί η συσκευή με ένα τρυπάνι με ένα κερδοφόρο τρυπάνι.

Το γυψοσανίδα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της μονάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πρόσθετες συνδέσεις. Ως εκ τούτου, οι σπόιλερ παρέχονται ως πρόσθετοι σύνδεσμοι. Είναι υποχρεωτικά κατά την εγκατάσταση της μονάδας εξάτμισης σε γυψοσανίδα.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την αυλάκωση. Μερικές φορές, όταν εσείς εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, τίθεται το ερώτημα: Ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κυματοειδείς ή ειδικές εξόδους αέρα από πλαστικό που έχουν υψηλή αντοχή και αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες; Η διαφορά είναι στο κόστος των προϊόντων.

Σχηματική απεικόνιση μιας συσκευής εξαγωγής που προστατεύει από την εκτόξευση.

Σε περίπτωση τοποθέτησης αυλακώσεων και χρήση ειδικών εξόδων αέρα, δεν επιτρέπονται ισχυρές στροφές, αιχμηρές γωνίες ή στένωση του συστήματος εξαερισμού.

Η τοποθέτηση των αυλακώσεων πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά. Αρχικά τοποθετήστε τον πίνακα με την υποδοχή στην οπή εξαερισμού. Η υποδοχή του πίνακα πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της αυλάκωσης. Στη συνέχεια στερεώστε τον πίνακα. Οι σύνδεσμοι πραγματοποιούνται σε 4 θέσεις με τη βοήθεια πτερυγίων. Οι πείροι τοποθετούνται με βίδες.

Μετά από αυτό, η αυλάκωση ρυθμίζεται στην έξοδο του καλύμματος από τη μια πλευρά και σε μια ειδική προβολή της σχάρας εξαερισμού στην άλλη πλευρά.

Στη συνέχεια στερεώστε με σφιγκτήρες. Οι σφιγκτήρες συλλέγουν τα απαιτούμενα μεγέθη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το περίβλημα, το οποίο περιλαμβάνεται στο κιτ εξαγωγής. Εάν η κουκούλα δεν περιλαμβάνεται στην κουκούλα, πρέπει να παραγγελθεί ξεχωριστά.

Είναι επίσης δυνατό να παραγγείλετε μια έξοδο αέρα με ένα σύστημα αιωρούμενων ντουλαπιών. Μερικές φορές αυτά τα ντουλάπια εκτελούν μόνοι τους. Μέρος της αυλάκωσης θα πρέπει να βρίσκεται στο ντουλάπι. Αυτό συμπληρώνει την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης για την κουζίνα. Η μονάδα είναι έτοιμη για χρήση.

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την κουκούλα, πρέπει να ελέγξετε πώς λειτουργεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή για έλεγχο, ενώ στη σόμπα αερίου μπορείτε να βάλετε μια κούπα με βραστό νερό. Εάν η έξοδος ατμού είναι σωστή, τότε η μονάδα μπορεί να ξεκινήσει.

Μέθοδοι καθαρισμού και καθαρισμού του συστήματος

Η μεταλλική κουκούλα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από τους ρύπους. Το φίλτρο λίπους περιορίζεται περιοδικά και απαιτεί τακτικό καθαρισμό. Το φίλτρο μπορεί να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων, μόνο ξεχωριστά από τα πιάτα.

Είναι απαραίτητο στο πλυντήριο πιάτων κατά τον καθαρισμό του φίλτρου να μην υπάρχουν υπολείμματα από τα πιάτα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο φίλτρο. Τα σωματίδια τροφής μπορούν να εισέλθουν στο πλέγμα πολλαπλών στρώσεων του φίλτρου και να το φράξουν.

Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι ένα βασικό στοιχείο που προστατεύει το δωμάτιο από τη συσσώρευση ατμού, οσμών, υγρασίας και ρύπων. Εάν η κουκούλα έχει τοποθετηθεί σωστά, θα έχει αντοχή, αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σύστημα εξαερισμού κουζίνας: απαιτήσεις, χαρακτηριστικά, κανόνες ρύθμισης

Συστάσεις των χρηστών FORUMHOUSE για τη δημιουργία αποτελεσματικών και ασφαλών συστημάτων εξαερισμού κουζίνας.

Ο σχεδιασμός των συστημάτων αερισμού και εξαγωγής για τις εγκαταστάσεις κουζίνας είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, αγνοώντας τις οποίες, έχουμε όλες τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε λανθασμένο και ανεπαρκή αερισμό. Ο εξαερισμός, ο οποίος, αντί του καθαρισμού του αέρα, θα καταστήσει, με την κυριολεκτική έννοια, δηλητηρίαση της ζωής μας.

Φυσικός αερισμός της κουζίνας και νόμος διατήρησης του όγκου αέρα

Πολύ μακριά είναι οι μέρες κατά τις οποίες οι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και των αστικών διαμερισμάτων κατασκεύαζαν ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα. Παρά τη σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητα τέτοιων συστημάτων (ειδικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος), οι αρχές της ρύθμισής τους θα είναι πάντα σχετικές. Το γεγονός είναι ότι η συνεχής λειτουργία του φυσικού αερισμού είναι δυνατή μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα: οι αεραγωγοί πρέπει να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη απομάκρυνση των αέριων μαζών από το δωμάτιο και η ροή του φρέσκου αέρα στην κουζίνα πρέπει να είναι συνεχής.


Τι να θέσει για τον αέρα στην κουζίνα

Είναι πάντα δυνατό να κόψετε μια βαλβίδα παροχής στον τοίχο, η οποία θα ενισχύσει τον φυσικό εξαερισμό.

Μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, τα περισσότερα από τα καθιστικά ήταν εξοπλισμένα με ξύλινα παράθυρα. Η στενότητα τους, όπως γνωρίζουμε, άφησε πολλά να είναι επιθυμητή. Ως εκ τούτου, το θέμα των αναγκαστικών εξαερισμού δεν σηκωθεί: καθαρό αέρα σε ένα διαμέρισμα ή το σπίτι ήρθε με σχεδόν καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Σήμερα, όταν έχουμε να κάνουμε με σφραγισμένο διπλά τζάμια και ισχυρό απορροφητήρα, βαλβίδα εξαερισμού είναι ενσωματωμένη στο σχεδιασμό του πλαστικού παραθύρου ή τοποθετηθεί στον τοίχο δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα.

Ο απλούστερος αερισμός εισόδου και εξόδου από τα χέρια του

Εάν το σπίτι ή το διαμέρισμά σας είναι ένα σύστημα φυσικού αερισμού με το άνοιγμα εξαγωγής στην κουζίνα, η οσμή της πίτες στην κρεβατοκάμαρα σας μετά βίας απειλείται. Εάν το σπίτι σας χτίζεται μόνο, τότε φροντίστε για τη διαθεσιμότητα ενός τέτοιου συστήματος - είναι καιρός. Λειτουργώντας σε κανονική λειτουργία, θα ενημερώνει συνεχώς τον αέρα στην κουζίνα και εάν δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός, μπορεί να βελτιωθεί πάντα με τον εξοπλισμό ενός μικρού ανεμιστήρα εξαγωγής.

Εάν ζείτε σε ιδιωτική κατοικία, ο ανεμιστήρας οροφής που είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του συστήματος χωρίς να δημιουργηθεί θόρυβος κατά τη λειτουργία.

Εάν το ιδιωτικό σπίτι, τότε το πρόβλημα επιλύεται απλά με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής. Βάλτε το και αφήστε το να σκιάσει στο δρόμο.

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στην έξοδο θα βελτιώσει ποιοτικά τη ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Όταν ενεργοποιώ τον συνηθισμένο ανεμιστήρα που είναι ενσωματωμένος στην έξοδο στην κουζίνα, ακόμη και όταν η πόρτα είναι ανοικτή, η μυρωδιά μπαίνει στον εξαερισμό.

Μια καλή λύση μπορεί να είναι ένας ανεμιστήρας καναλιών που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ισχύ της ροής των καυσαερίων.

Τοποθετώντας τις παραπάνω συσκευές, μπορείτε να μετατρέψετε το φυσικό εξαερισμό σε ένα απλό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά σας χέρια.

Κανόνες δημιουργίας αεραγωγών

Το σύστημα φυσικού αερισμού, στο οποίο δεν υπάρχουν βοηθητικοί ανεμιστήρες, μπορεί να παίξει ένα σκληρό αστείο σε σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως η "ανατροπή της έλξης". Παρατηρείται όταν, υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, η ροή καυσαερίων χάνει τη δύναμή της ή αλλάζει τελείως η κατεύθυνσή της (ο αέρας από το δρόμο αρχίζει να εισρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω του άξονα εξαερισμού). Ως εκ τούτου, συνιστάται να φέρετε τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή και το ύψος του θα πρέπει να υπερβαίνει το ύψος της κορυφογραμμής. Αυτή η απαίτηση αφορά τόσο τον φυσικό αερισμό όσο και το σύστημα "εξαναγκασμένου εξαερισμού" στην κουζίνα.

Η ανατροπή της ώθησης συμβαίνει συχνά εκτός εποχής, όταν ο δρόμος είναι βρεγμένος και βρεγμένος. Εάν ο σωλήνας εξαερισμού είναι εγκατεστημένος κάτω από την κορυφογραμμή, η ανατροπή θα γίνει ένα μόνιμο φαινόμενο και θα εξαρτηθεί από την κατεύθυνση του ανέμου.

Ο αγωγός και ο αγωγός, ο οποίος θα διέρχεται από ψυχρούς χώρους (σοφίτα και έξω από το κτίριο), θα πρέπει να είναι μονωμένος.

Εξαερισμός στην κουζίνα με ανεμιστήρα εξαγωγής

Εξετάσαμε τα χαρακτηριστικά των συστημάτων που λειτουργούν συνεχώς και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τώρα ας μιλήσουμε για κουκούλες κουζίνας - συσκευές που περιλαμβάνονται στην εργασία κατά τις "ζεστές" ώρες, αναγκάζοντάς μας να βοηθήσουμε να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του μαγειρέματος στη σόμπα.

Η εξάτμιση της κουζίνας, σε αντίθεση με το τυπικό σύστημα εξαερισμού, βοηθάει στην ανάκτηση καπνού, ατμού και σωματιδίων λίπους που εισέρχονται στον αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνεπώς, δικαιολογείται η απαίτηση για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξάτμισης επιπλέον του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού.

Η εξαγωγή είναι απαραίτητη, εάν η κουζίνα δεν θέλει να κάνει συχνά επισκευές. Δεν υπάρχουν θαύματα και χωρίς να αφαιρούνται βίαια τα προϊόντα εξάτμισης έξω από αυτά θα εγκατασταθούν στους τοίχους, στο ταβάνι, στα έπιπλα και στους ανθρώπους.

Η κουκούλα στην κουζίνα είναι απαραίτητη, ας σκεφτούμε τι είδους κουκούλα πρέπει να φτιάξετε.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο τύπους - ροή και ανακυκλοφορία. Η ροή του αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο, ενώ η ανακυκλοφορία - φιλτράρει τις ακαθαρσίες και εφοδιάζει τον αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Είναι προφανές ότι οι συσκευές εξάτμισης ανακυκλοφορίας δεν είναι δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών της πύλης μας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό: η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση του φίλτρου, χαμηλή απόδοση και ανικανότητα να αποστραγγίζεται η περίσσεια θερμότητας από το δωμάτιο.

Η αίσθηση αυτού του σχεδίου δεν είναι αρκετή (το σπίτι μου είναι μόνο επειδή είμαι πολύ τεμπέλης για να τραβήξω τον σωλήνα). Το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα στους τοίχους και είναι πολύ δύσκολο να πλυθεί (ειδικά αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο). Αν αμηχανία φυτικό εκχύλισμα, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο (ειδικά αν σας αρέσει τηγανητά ψάρια, κρέας και άλλα γκριλ), η ανάγκη να τεθούν σε ventkanal (λίγο έξω από το τείχος δεν συνιστάται, διότι, όπως ο τοίχος γίνεται βρώμικο την πάροδο του χρόνου).

Δεδομένων όλων των ελλείψεων των εγκαταστάσεων ανακύκλωσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η ροή εκκρίνει τις ακαθαρσίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, έξω από το δωμάτιο. Με τον τρόπο εγκατάστασης, οι απορροφητήρες μπορούν να κρεμαστούν, να είναι ενσωματωμένοι, γωνιακοί, τρούλοι και νησίδες. Ανεξάρτητα από τον τύπο εγκατάστασης για τον οποίο χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας, η ροή αέρα από το δωμάτιο πρέπει να οργανώνεται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Συνίσταται στο γεγονός ότι ο υπάρχων απαγωγέας θα πρέπει να συνδέεται μόνο με έναν ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού.

Η εξαγωγή από τη σόμπα κουζίνας αερίου δεν μπορεί ποτέ να συνδεθεί με τίποτα. Και ο αγωγός από την πλάκα πρέπει να ανέβει.

Εάν δεν φοβάστε να χαλάσετε την πρόσοψη του σπιτιού σας (διαμέρισμα) με λεκέδες από λίπος, αιθάλη και ατμό, τότε μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ξεχωριστό οριζόντιο κανάλι για να τραβήξετε στον τοίχο. Η έξοδος εξαερισμού θα τοποθετηθεί απευθείας στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου. Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού στην κουζίνα του σπιτιού είναι επιθυμητή να είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής (εάν η παρουσία της δεν παρέχεται στο σχεδιασμό της ίδιας της κουκούλας) ή αδρανειακό τρίψιμο.

Μια βαλβίδα με κίνηση είναι καλή, αλλά οι κουκούλες έχουν βαλβίδες ελέγχου. Απομένει μόνο να διασφαλιστεί ότι ο αέρας δεν φυσάει απευθείας στον αγωγό.

Κάνετε αυτό το "μειωμένο αερισμό στον τοίχο στην κουζίνα"
αδρανειακές μάσκες ή εκτροπείς.


Στην ιδανική περίπτωση, ο αγωγός για το σχέδιο πρέπει να δημιουργηθεί σύμφωνα με τις ίδιες αρχές που δημιουργούν και άλλα κανάλια αερισμού. Συγκεκριμένα: για να εξασφαλιστεί ότι ο αγωγός παρέχει φυσική πρόσφυση όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να οδηγηθεί στην οροφή του σπιτιού (ακριβώς πάνω από την κορυφογραμμή).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μόνωση του αγωγού αέρα στη σοφίτα και στο δρόμο, η οποία θα αποτρέψει τη συμπύκνωση.

Αγωγοί που θα τοποθετηθούν στη σοφίτα, τυλιγμένοι με βαμβάκι.

Στις εξαερισμούς: συνιστάται η αγορά έτοιμων προϊόντων, τα οποία, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, είναι μονωμένα στο στάδιο της κατασκευής.

Κανόνες για τον εξαερισμό της κουζίνας. ΜΥλικό αεραγωγών

Το υλικό αγωγών που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της κουκούλας πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Δημιουργήστε ελάχιστη αντίσταση στη ροή του αέρα.
 2. Για υψηλή αντοχή στη διάβρωση.
 3. Έχετε επαρκή επιφάνεια του εσωτερικού τμήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη προϋπόθεση, ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας, των οποίων τα τοιχώματα έχουν επαρκώς υψηλή αντίσταση, συνιστάται να χρησιμοποιείται μόνο για τη σύνδεση της καλύπτρας με τον αγωγό αερισμού.

Για να αποφευχθεί η καταστροφή της σκουριάς από τον αεραγωγό, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ενσωματώσουν στο σχεδιασμό τους πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης με ένα παχύ τμήμα. Αλλά αυτό το υλικό τείνει να συσσωρεύει λιπαρές αποθέσεις, αλλά τέτοιες σωληνώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ασφαλείς. Η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά (είναι απαραίτητο μόνο να ανάψει το λάδι σε ένα ζεστό τηγάνι ενώ η κουκούλα λειτουργεί). Γι 'αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί εκ των προτέρων η χρήση των σωληνώσεων αποχέτευσης.

Το πλαστικό δεν εφαρμόζεται με κανένα τρόπο στην κουκούλα από την κουζίνα. Ακόμη και αλουμίνιο δεν μπορεί. Μόνο με ψευδάργυρο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Αυτό λένε οι χρήστες μας για την διατομή σωλήνων που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού.

Με κουκούλες, η σύνδεση είναι 150 mm. Η διάμετρος του σωλήνα στην ανύψωση πρέπει να είναι - 200 mm (τετραγωνικό ισοδύναμο).

Απαιτήσεις για εξαερισμό στην κουζίνα. Υπολογισμός ισχύος

Επιλέγοντας μια κουκούλα για τη δική σας κουζίνα, ο καθένας από εμάς σκέφτεται τι θα πρέπει να είναι η δύναμη αυτής της συσκευής. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο δείκτης αυτός εξαρτάται από την περιοχή της κουζίνας. Εάν η περιοχή της κουζίνας σας είναι μικρότερη από 10 m² (συμπεριλαμβανομένης) και το ύψος είναι 2,5 - 2,7 μ., Τότε η κουκούλα, επιτρέποντας σε 280-350 m³ αέρα σε μία ώρα, μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας. Εάν η κουζίνα είναι μεγαλύτερη, τότε η ισχύς της συσκευής πρέπει να είναι κατάλληλη.

Κατ 'αρχήν, αυτή η παράμετρος μπορεί να μάθει από τους πωλητές και μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τον τύπο: V = S * H ​​* 10 * 1.3. Σε αυτό: S και H είναι η περιοχή και το ύψος του δωματίου, V είναι ο όγκος (m³ / h).

Μάθετε σχετικά με τις γενικές αρχές για τη δημιουργία των συστημάτων εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καθώς και να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αερισμού των χώρων με υψηλή υγρασία, μπορείτε να διαβάσετε μερικά χρήσιμα άρθρα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα FORUMHOUSE. Αν σας ενδιαφέρει στις αρχές της διάταξης των συστημάτων εξαερισμού στα μαγειρεία, αν έχετε την εμπειρία και δεν μπορείτε να περιμένετε να μοιραστούν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάλληλο θέμα, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό τους. Ένα βίντεο για τη συσκευή εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας θα σας βοηθήσει να λύσει τα ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία μπορείτε, για οποιονδήποτε λόγο, δεν ήταν σε θέση να βρει, να διαβάσετε τα προηγούμενα υλικά.