Κανόνες για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού

Το κλιματιστικό είναι μια σύνθετη τεχνική συσκευή, είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει η θέση της θέσης του κατά τη λειτουργία. Ως εκ τούτου, για να επιλέξετε ένα μέρος για την εγκατάστασή του θα πρέπει να είναι πολύ σχολαστική. Σε πολλές περιπτώσεις, η καλύτερη λύση είναι να προσκαλέσετε έναν σύμβουλο από την εταιρεία που θα συμμετάσχει στην εγκατάσταση: θα σας συμβουλεύσει πού και πώς να κρεμάσει σωστά το κλιματιστικό.

Σύγχρονο σύστημα διαχωρισμού έχουν ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό μπλοκ, και επιλέγοντας μια θέση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης των μπλοκ στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του διαμερίσματος, καθώς και τη διαμόρφωση των κομματιών που συνδέουν όλα τα στοιχεία μαζί.

Πού να κρεμάσετε μια εξωτερική μονάδα

Όταν επιλέγετε μια θέση για μια εξωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη πολλά κύρια σημεία.

Το πρώτο αφορά την άνεση των άλλων: το κλιματιστικό δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα πεζοδρόμια ή κοντά στα παράθυρα των γειτόνων. Επιπλέον, αξίζει να εξεταστεί η ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης. Όταν επιλέγετε ποιο τοίχο κρεμάτε κλιματιστικό, μην ξεχνάτε τους ανθρώπους που θα το εξυπηρετήσουν στο μέλλον.

Το δεύτερο σημείο είναι η ασφάλεια και η ποιότητα του εξοπλισμού. Πού δεν μπορεί να κρεμαστεί το κλιματιστικό;

 1. Σε ένα μπαλκόνι με τζάμι, λόγω του κινδύνου διαταραχής της ανταλλαγής αέρα. Σε περίπτωση που το γυάλινο μπαλκόνι είναι η μόνη δυνατή επιλογή, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός του κατά την καυτή περίοδο.
 2. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας σε άμεσο ηλιακό φως. Εάν δεν υπάρχει άλλη θέση, συνιστάται η τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει σκιά στην εξωτερική μονάδα.
 3. Κοντά στα δέντρα - το φύλλωμα και τα σκουπίδια, που έχουν σπάσει ο άνεμος, μπορούν να φράξουν την εξωτερική μονάδα. Σε αυτή την περίπτωση, συχνά θα πρέπει να σέρνετε την εξωτερική μονάδα και να την καθαρίζετε από τη βρωμιά.
 4. Σε εύθραυστη βάση: οι λεπτότοιχοι προκαλούν υπερβολικό θόρυβο και κραδασμούς και μπορεί να προκαλέσουν πτώση του εξοπλισμού.

Κατά την τοποθέτηση του κλιματιστικού στον πρώτο όροφο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του συστήματος από τη μόλυνση και τις ενέργειες των εισβολέων.

Επιπλέον, στην Αγία Πετρούπολη υπάρχει κυβερνητικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι χειρισμοί με την πρόσοψη του κτιρίου είναι δυνατοί μόνο εάν υπάρχει ειδική άδεια: ένα έργο που συντονίζεται με την KGA. Στο κυβερνητικό διάταγμα, έχουν οριστεί ορισμένοι περιορισμοί στη θέση των εξωτερικών μπλοκ. Για παράδειγμα, απαγορεύεται η εγκατάσταση κτιρίων στις πρόσθιες προσόψεις - εκείνες που βλέπουμε από το οδόστρωμα. Ταυτόχρονα, ακόμη και αν έχετε πρόσοψη στην αυλή, τότε το προτιμώμενο μέρος για την εγκατάσταση του εξωτερικού μπλοκ είναι στα αριστερά ή στα δεξιά του παραθύρου, στην περιοχή των ορίων του διαμερίσματός σας. Σε ορισμένα σπίτια, κυρίως σε νέα κτίρια, είναι δυνατή η τοποθέτηση μόνο σε ειδικούς άξονες στην πρόσοψη σύμφωνα με την έννοια της πρόσοψης. Ευτυχώς, «η αυστηρότητα των ρωσικών νόμων μετριάζεται από τον μη υποχρεωτικό χαρακτήρα της εκτέλεσης» και οι εταιρείες διαχείρισης δεν απαιτούν πάντα κλιματισμό στην KGA.

Για να επιλέξετε τη σωστή θέση για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις, συνιστούμε να καλέσετε έναν εγκαταστάτη κλιματισμού απευθείας στην εγκατάσταση.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά την εσωτερική μονάδα

Όταν τοποθετείτε μια εσωτερική μονάδα, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά. Εδώ, το σχεδιασμό και η χρηστικότητα είναι επίσης σημαντικά. Καθορίζοντας πού να κρεμάσετε καλύτερα το κλιματιστικό, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορες συστάσεις:

 1. Μην κατευθύνετε τη ροή του αέρα στους ανθρώπους. Στην έξοδο είναι πολύ πιο κρύο από τις προκαθορισμένες παραμέτρους, έτσι οι πιθανότητες σύλληψης κρύου κάτω από τον κλιματισμό είναι πολύ υψηλές. Το ρεύμα θα πρέπει να αποστέλλεται είτε μεταξύ των διαδρόμων, είτε εκεί όπου οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να είναι. Στο υπνοδωμάτιο, κατάλληλο μέρος για την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας είναι η κεφαλή του κρεβατιού, τότε ο αέρας θα κατευθυνθεί στα πόδια. Συχνά, η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένη πάνω από την πόρτα, ωστόσο, το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης μπορεί να είναι υψηλό.
 2. Μην εμποδίζετε τη ροή του αέρα. Το κλιματιστικό παίρνει αέρα από το δωμάτιο, οδηγεί το σύστημα ψύξης και το επιστρέφει. Χρειάζεται ένα μέρος για ελιγμούς. Ως εκ τούτου, η απόσταση από την εσωτερική μονάδα στην κορυφή της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά πριν κλιματισμού κρέμονται από το πλευρικό τοίχωμα είναι επίσης επιθυμητό να αποσύρει τουλάχιστον 15 cm από split-σύστημα δεν έχει τοποθετηθεί πίσω από τις κουρτίνες και περσίδες..? σε αυτή την περίπτωση, ο επεξεργασμένος αέρας απλά δεν φτάνει στο δωμάτιο, παραμένοντας στην περιοχή του περβάζι του παραθύρου.
 3. Ελαχιστοποιήστε την απόσταση από το εσωτερικό έως το εξωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την εσωτερική στην εξωτερική μονάδα εξαρτάται από το μοντέλο του κλιματιστικού, αλλά κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τα 30 μέτρα. Επιπλέον, το μήκος της διαδρομής επηρεάζει σημαντικά το κόστος των εργασιών εγκατάστασης.

Όσον αφορά το σύστημα konditsionerovaniya εκτέλεση και το σχεδιασμό των εσωτερικών μονάδων, στη συνέχεια, σηκώστε την εμφάνιση του εξοπλισμού θα πρέπει να είναι κατά το χρόνο της προετοιμασίας του έργου του σχεδιασμού των χώρων, τότε η πιθανότητα να καταστεί όσο δυσδιάκριτη πολύ υψηλό. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εγκατάσταση των συστημάτων κλιματισμού κατά τη διάρκεια επισκευών που πραγματοποιούνται στα τοιχώματα, έτσι ώστε να κρύψει τη διαδρομή.

Για να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εγκατάσταση της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν ειδικό. Η εταιρεία "Akme Climate" προσφέρει δωρεάν υπηρεσία μετρήσεων στην πόλη. Αφήστε ένα αίτημα να καλέσετε έναν ειδικό στο διαδίκτυο ή καλέστε: (812) 454-52-77.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον κλιματισμό στο διαμέρισμα - ένα παράδειγμα εγκατάστασης ενός διαχωρισμένου συστήματος

Αγοράζοντας κλιματιστικό, μια τέλεια μέρα στο όνομα της δημιουργίας και διατήρησης άνετο εσωτερικό συνθήκες, μπορεί να γίνει εντελώς άχρηστο... Μετά από όλα, αν η επιλογή των συστημάτων κλιματισμού, οι περισσότεροι από εμάς έχουν την τάση να ακούσει τη γνώμη των εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων (δεν αγοράζουν «τυχαία», και ισορροπημένη, λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο του χώρου, υλικό τοίχο, τον αριθμό των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων, ήθελε τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα επιλεγμένα επώνυμα προϊόντα), τότε η βοήθεια ενός ειδικευμένου ομάδες εγκατάστασης πολλοί αρνούνται, Προτίμηση Taya εγκατάσταση κλιματισμού στο διαμέρισμα με δική τους. Αλλά η προοπτική της «χαντάκι» ακριβό εξοπλισμό μικρής κλίμακας εγκατάσταση πολύ πιο πραγματικό από την πιθανότητα άψογη λειτουργία του εξοπλισμού υψηλής ποιότητας εγκατασταθεί αδέξια χέρια. Μια συγκριτική ανάλυση των κλιματιστικών οικιακών συσκευών και ο προσδιορισμός των κύριων χαρακτηριστικών κάθε είδους είναι το θέμα ενός ξεχωριστού άρθρου. Σήμερα θα εξετάσει την εγκατάσταση χαρακτηριστικά split-σύστημα - οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες των κλιματιστικών έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσει ένα άνετο μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Περιεχόμενα

Η αρχή του διαχωρισμένου συστήματος ↑

Το σύστημα διάσπασης αποτελείται από αλληλοσυνδεόμενους σωλήνες χαλκού και ηλεκτρικά καλώδια των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων. Για να αποφευχθεί η απώλεια θερμότητας, οι σωλήνες σύνδεσης πρέπει να είναι σε θερμομόνωση. Σε κάθε μπλοκ υπάρχει εναλλάκτης θερμότητας, το κλειστό σύστημα είναι απολύτως ερμητικό, είναι γεμάτο με ψυκτικό μέσο (συνήθως freon). Ο συμπιεστής εγκατεστημένος στην εξωτερική μονάδα συμπιέζει freon, μεταφέροντας σε υγρή κατάσταση. Ταυτόχρονα, ο εξωτερικός εναλλάκτης θερμότητας (συμπυκνωτής) θερμαίνεται, δίδοντας θερμότητα στον αέρα στο δρόμο.

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Για αποτελεσματική ψύξη, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας στην εξωτερική μονάδα. Ψύχθηκε υγρό κλάσμα ρέει διαμέσου του σωλήνα χαλκού στην εσωτερική μονάδα (εξατμιστής), όπου δομικά παρέχονται μετατροπή σε κλάσμα αέριο ρευστό. Η μετάβαση του φρέον από την υγρή κατάσταση σε αέρια (εξάτμιση) συνοδεύεται από ισχυρή ψύξη στο εσωτερικό μπλοκ. Ο αέρας που λαμβάνεται από το δωμάτιο οδηγείται από έναν ανεμιστήρα μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας, ψύχεται και επιστρέφει πίσω. Η διαδικασία αυτή συνοδεύεται από το σχηματισμό του συμπυκνώματος, το οποίο εκκενώνεται προς τα έξω με τη βοήθεια ενός ειδικού πλαστικού αποστράγγισης, στην ιδανική περίπτωση συνδέεται με ένα σωλήνα αποχέτευσης, στην πράξη συχνά απλά εξάγεται έξω.

Προπαρασκευαστικό στάδιο ↑

Εγκατάσταση κλιματιστικών στο διαμέρισμα αρχίζει με την επιλογή της θέσης των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων. Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν τα μπλοκ έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά, να μην παρεμβάλλονται στο περιβάλλον, να είναι προσιτά για συντήρηση και να βρίσκονται όσο το δυνατόν πλησιέστερα μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά και κανόνες για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας ↑

Το κλιματιστικό είναι καλύτερο να εγκαθίσταται κατά τη διάρκεια της επισκευής. Στο πρώτο στάδιο της εγκατάστασης (κατά τη διάρκεια των εργασιών ξεχόνδρισμα) Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα, τοίχους proshtrobit και βάλτε τα στην ανακοίνωση από την εξωτερική μονάδα στον τόπο της μελλοντικής εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας, καθώς και τη διεξαγωγή της καλωδίωσης. Ο κλιματισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια για την προστασία των βασικών υπερφόρτωση ηλεκτρικού κυκλώματος, απαιτεί μια ξεχωριστή γραμμή των καλωδίων και διακόπτη.

Κατά την επιλογή της θέσης της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, εξετάστε επίσης την ανάγκη για περιοδική συντήρηση. Το κλιματιστικό πρέπει να προστατεύεται από την εισροή νερού κατά τη διάρκεια της βροχής και την τήξη του χιονιού. Για να προστατέψετε την εξωτερική μονάδα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια προσωπίδα. Ο βραχίονας για τη στερέωση του κλιματιστικού πρέπει να ταιριάζει με το απαιτούμενο φορτίο. Εάν είναι δυνατόν, είναι πολύ επιθυμητό να επιλέξετε τη μικρότερη απόσταση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Σύνδεση και εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα είναι λιγότερο δαπανηρή, επιπλέον, κατά τη διαδικασία της λειτουργίας θα είναι λιγότερη απώλεια ενέργειας. Οι εργασίες μεγάλου υψομέτρου πρέπει να εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένους ειδικούς που χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό.

Όλα σχετικά με την εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας ↑

Το επόμενο στάδιο της εγκατάστασης γίνεται μετά την ολοκλήρωση όλων των roughing έργο αυτό περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας, σύνδεση προς τα έξω μέσω των σωλήνων, γεμίζοντας σύστημα Freon, συνδέσεις ισχύος και θέση.

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Επιλέγοντας τη θέση της εσωτερικής μονάδας μιας τοποθεσίας διάσπαση του συστήματος, με γνώμονα την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία του αέρα (μονάδα τοίχου δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε απόσταση 10 cm από την οροφή, αλλά και πάνω από την υψηλότερη έπιπλα γραφείων). Εξετάστε την κατεύθυνση της ροής ψυχρού αέρα: η ροή δεν πρέπει να κατευθύνεται σε μέρη όπου συχνά μένουν οι άνθρωποι (κρεβάτι, χώρος εργασίας, τραπεζαρία). Στον χώρο που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, θα πρέπει να είναι δυνατή η εύκολη τοποθέτηση καλωδίων και αγωγών. Θυμηθείτε την ανάγκη για περιοδική συντήρηση, είναι εξαιρετικά σημαντικό η μονάδα να βρίσκεται στην ελεύθερη περιοχή πρόσβασης.

Τις περισσότερες φορές, μια εταιρεία που πουλάει κλιματιστικά προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: αναλαμβάνουν την υποχρέωση να θέσει κλιματισμό στο διαμέρισμα και να πραγματοποιήσει τη συντήρηση. Είναι πολύ πιο συμφέρουσα για να επωφεληθούν από αυτή την προσφορά, μπορείτε να αγοράσετε τη μονάδα και μόνο στη συνέχεια, αναζητήστε ένα εξειδικευμένο πλήρωμα. Στην πρώτη περίπτωση, θα εξοικονομήσει χρήματα για την εγκατάσταση και σε περίπτωση θραύσης conditioner μπορεί να υπολογίζει σε επισκευές εγγύησης. Στη δεύτερη περίπτωση, το πανάρχαιο ερώτημα «Ποιος είναι ένοχος» παραμένει αναπάντητο: η εταιρεία που πούλησε το κλιματιστικό δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για τις πιθανές συνέπειες της «κακής εγκατάστασης» και την παραγωγή ειδικών εγκατάσταση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα της εργασίας «ήταν αρχικά ελαττωματική μονάδα.»

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού είναι μάλλον περίπλοκη και απαιτεί τη χρήση δαπανηρά εξειδικευμένου εξοπλισμού. Εκτός από τα εργαλεία σημαντικές γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες, διότι η εγκατάσταση κλιματισμού - δεν είναι μόνο αξιόπιστα εξαρτήματα στερέωσης, αλλά και η σωστή σύνδεση του συνδετικού σωληνώσεις, καλωδιώσεις, και επιδέξια προσαρμογή του συστήματος. Η αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ άλλων, είναι σημαντικό για τον υπολογισμό της χωρητικότητας της συσκευής και το δικαίωμα να επιλέξουν πού θα εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο διαμέρισμα.

Εγκατάσταση κλιματισμού στο διαμέρισμα: πώς να το κάνουμε σωστά;

Η εγκατάσταση κλιματισμού σε μια κατοικημένη περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Προκειμένου αυτή η κλιματική τεχνολογία να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε ένα κλιματιστικό κατάλληλη ισχύ. Η κύρια παράμετρος για τους υπολογισμούς είναι την ένταση του δωματίου. Αλλά η πλευρά του φωτός που αντιμετωπίζουν τα παράθυρα είναι επίσης σημαντική. Έτσι, αν είναι νότια, το δωμάτιο θα είναι a priori θερμότερο από ό, τι σε μια παρόμοια περιοχή, αλλά με τα παράθυρα προς τα βόρεια. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που είναι 30% ισχυρότερη. Ένα κλιματιστικό χαμηλής κατανάλωσης, ακόμα και αν είναι σωστά τοποθετημένο, δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πλήρως τη λειτουργία που του έχει ανατεθεί.

Πού να ξεκινήσετε;

Έτσι, υπάρχει ένα κατάλληλο κλιματιστικό. Τι άλλο;

Και τότε όλα είναι απλά:

 • επιλογή χρόνου εγκατάστασης.
 • επιλογή του τόπου εγκατάστασης.
 • επιλογή της μεθόδου εγκατάστασης.

Τις περισσότερες φορές στα διαμερίσματα εγκαθίστανται split συστήματα, που αποτελούνται από εσωτερικές (εξατμιστή) και εξωτερικές (συμπυκνωτές) μονάδες. Συνδέονται μεταξύ τους με ένα σωλήνα στον οποίο υπάρχουν σύρματα και φρέον. Πρόσφατα, συσκευές με δύο εσωτερικές μονάδες που λειτουργούν αυτόνομα μεταξύ τους αποκτούν δημοτικότητα - αυτό διευκολύνει την εγκατάσταση ενός συστήματος κλιματισμού σε παρακείμενους χώρους.

Ο βέλτιστος χρόνος για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού δεν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι, αλλά ο χρόνος επισκευής.

Από την πλεξούδα καλωδίωσης για το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια ξεχωριστή γραμμή, και αν το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της επισκευής, τα καλώδια μπορούν να μεταμφιεστούν με επιτυχία. Ναι, και η προετοιμασία μιας τρύπας για ένα φρέον σωλήνα είναι ένα έργο, με την κυριολεκτική έννοια, σκονισμένο. Επομένως, εάν στο εγγύς μέλλον υπάρχει επισκευή, είναι καλύτερα να περιμένετε να εγκατασταθεί το κλιματιστικό.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την εξωτερική μονάδα

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος αρχίζει πάντα με την εγκατάσταση του συμπυκνωτή. Με βάση το βάρος του εξωτερικού μπλοκ, επιλέγονται βραχίονες που μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο φορτίο. Οι βραχίονες πρέπει να στερεώνονται όχι στον θερμαντήρα ή στο δέρμα του σπιτιού, αλλά απευθείας στον τοίχο - μια σταθερή βάση.

Για να προστατέψετε τη συσκευή από τη βροχή, συνιστάται να την καλύψετε με μια προσωπίδα. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά ένα τέτοιο μέτρο θα παρατείνει την ικανότητα της συσκευής. Αν ο κλιματισμός είναι μία από τις δύο πρώτους ορόφους, καμία ζημιά θα παραχθεί γι 'αυτόν πλέγμα κυττάρων μετάλλων - είναι μια αντικλεπτική συσκευή.

Σύμφωνα με τους κανόνες για την εγκατάσταση αυτού του τύπου κλιματικής τεχνολογίας, ο αγωγός αποστράγγισης, που αναχωρεί από την εξωτερική μονάδα, πρέπει να εκκενωθεί στο δίκτυο αποχέτευσης.

Στην πράξη, στα σπίτια μας, ειδικά πολυώροφα κτίρια, αυτό είναι αδύνατο, επειδή οι σωλήνες αφήνονται να κρεμαστούν ελεύθερα. Αλλά ο ήχος ενός υγρού συμπυκνώματος μπορεί να μην αρέσει στους γείτονες που ζουν κάτω. Και αυτό είναι φυσικό - ο ήχος των σταγόνων στο περβάζι με το χρόνο μόνο πιο αποσπασματικό και ενοχλητικό. Εάν θέλετε να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τους γείτονες (καθώς και τα νεύρα σας, τα οποία μπορούν να βρουν ποιος έχει δίκιο), αξίζει να προβλεφθεί αυτή η στιγμή.

Ο βέλτιστος τρόπος - η επέκταση του σωλήνα αποστράγγισης, έτσι ώστε οι σταγόνες να πέφτουν κατά μήκος του τοίχου κατά μήκος της γραμμής, όπου δεν υπάρχουν ανοίγματα παραθύρων ή δομές μπαλκονιού. Μην ξεχάσετε την εναλλακτική λύση - τη χρήση κινητών κλιματιστικών δαπέδων.

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια εσωτερική μονάδα

Η απόσταση μεταξύ των μπλοκ είναι άμεσα ανάλογη με την απώλεια ισχύος της συσκευής. Κατά συνέπεια, όσο μικρότερη είναι η απόσταση, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί το κλιματιστικό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εσωτερική μονάδα είναι κατά προτίμηση τοποθετημένη στο ίδιο τοίχωμα με το εξωτερικό ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο εσωτερικό.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα κλιματιστικά:

 • Μην εγκαταστήσετε πάνω από ένα κρεβάτι, καναπέ ή τραπέζι εργασίας (ένας τόπος όπου ένα άτομο είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα - τα κρυολογήματα είναι αναπόφευκτα)?

 • Μην τοποθετείτε πάνω από τα παράθυρα ή κάτω από την οροφή εάν η απόσταση από την οροφή είναι μικρότερη από 10 cm (η φυσική κυκλοφορία αέρα είναι διαταραγμένη).
 • Μην τοποθετείτε πάνω από τις μπαταρίες (υπερθέρμανση - συχνή αιτία βλάβης των κλιματιστικών).

 • Δεν συνιστάται να τοποθετείτε σε άμεση γειτνίαση με τα έπιπλα (καλύτερα να διατηρείτε απόσταση 1 m).
 • Μερικές φορές η πιο βολική επιλογή φαίνεται να είναι η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στο ντουλάπι - κανείς δεν θα το δει εκεί. Αλλά, πρώτον, θα επηρεάσει την κανονική λειτουργία της συσκευής και δεύτερον, κάθε φορά που θα αρχίσει η λειτουργία του κλιματιστικού, όλη η σκόνη από την επιφάνεια θα σκουπιστεί και οι άνθρωποι θα την αναπνεύσουν. Επειδή αυτή η επιλογή δεν είναι τόσο καλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

  Σημαντικό, έτσι ώστε η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού να είναι εύκολα προσβάσιμη. Αυτό όχι μόνο θα παρέχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά θα επιτρέψει επίσης τη συσκευή να καθαρίζεται έγκαιρα.

  Μερικές φορές το εσωτερικό μπλοκ τείνει να τοποθετείται πίσω από κουρτίνες ή λαμπρεκίνες - έτσι ώστε να μην προσελκύει υπερβολική προσοχή. Φυσικά, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για ένα περίπλοκο εσωτερικό σχέδιο, αλλά αυτή η μεταμφίεση εμποδίζει την παραγωγική ψύξη του αέρα.

  Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μαλακτικό για να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο και να βρείτε ένα μοντέλο, ο εξατμιστής του οποίου θα είναι σε αρμονία με το εσωτερικό.

  Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών - από τα λακωνικά κλασικά έως τις πολύ τολμηρές λύσεις, μέχρι τα κινητά κλιματιστικά χωρίς αεραγωγούς, οπότε η αναζήτηση θα είναι αναγκαστικά επιτυχής.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια εσωτερική μονάδα

  Στην πραγματικότητα, η αρχή της εγκατάστασής της είναι παρόμοια με την αρχή της εγκατάστασης μιας εξωτερικής μονάδας. Κατ 'αρχάς, επιλέγεται ένα κατάλληλο μέρος, στη συνέχεια οι βραχίονες συνδέονται στον τοίχο και ο εξατμιστής εγκαθίσταται πάνω τους. Η μόνη διαφορά είναι ότι ένα άνοιγμα για το σωλήνα freon είναι προετοιμασμένο πριν από την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας.

  Μετά από αυτό, οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες είναι συνδεδεμένες και το κλιματιστικό είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο. Όσο λιγότερες στροφές στο σωλήνα, τόσο πιο αποτελεσματικά ο αέρας εκκενώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

  Συμβούλιο. Στο τέλος της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την λειτουργία του κλιματιστικού.

  Για να το κάνετε αυτό, υπάρχουν ειδικά προγράμματα δοκιμών που σας επιτρέπουν να προσδιορίσετε εάν το σύστημα έχει εγκατασταθεί σωστά.

  Αξίζει να το κάνετε μόνοι σας;

  Η αρχή της εγκατάστασης κλιματιστικού είναι γενικά απλή, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές. Επομένως, είναι απαραίτητο και οι δύο μονάδες να είναι εγκατεστημένες ακριβώς - χωρίς παραμόρφωση. Διαφορετικά, μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωση και, ως εκ τούτου, να προκαλέσει πρόωρη διακοπή της συσκευής.

  Επιπλέον, σε ορισμένες εταιρείες παρέχεται μια ευρύτερη εγγύηση εάν η εγκατάσταση τους κάνει ειδικευμένο ειδικό, το οποίο είναι κατανοητό: αυτό αποβάλλει όλες τις αμφιβολίες σχετικά με την ακατάλληλη εγκατάσταση ως πιθανή αιτία της βλάβης της μονάδας. Ωστόσο, σε οποιοδήποτε κλιματιστικό στο εγχειρίδιο είναι μια λεπτομερής περιγραφή ακριβώς πώς θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτή η συσκευή. Επομένως, εάν υπάρχει μια ακαταμάχητη επιθυμία για ανεξάρτητη εργασία - αυτό είναι αρκετά ρεαλιστικό.

  Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα εργαλείο για να εγκαταστήσετε τους βραχίονες και να τρυπήσετε μια τρύπα για το σωλήνα freon. Και στα δάπεδα πάνω από το πρώτο δεν είναι τόσο εύκολο να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα: η ασφάλιση είναι απαραίτητη. Οι ειδικοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό - όλος ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται, ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιούν, το κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

  Εγκαταστήστε το κλιματιστικό μόνοι σας - είναι πραγματικό, αλλά εμπιστευτείτε τους ειδικούς εγκατάστασης - πιο αποτελεσματικά.

  Το σωστά τοποθετημένο κλιματιστικό δεν παράγει εξωτερικούς ήχους. Απαιτεί μόνο προληπτικό καθαρισμό μια ή δύο φορές το χρόνο - την άνοιξη ή την άνοιξη και το φθινόπωρο, ανάλογα με την ένταση χρήσης, καθώς και την αναπλήρωση φρεονίου μία φορά κάθε δύο χρόνια.

  Για πολλούς, ο κλιματισμός στο σπίτι έχει γίνει αναντικατάστατος. Δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο, όταν η θερμότητα είναι έξω από το παράθυρο. Αλλά αυτό είναι εφικτό μόνο αν έχει εγκατασταθεί σωστά.

  Οι καλύτερες επιλογές για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού

  Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της τεράστιας πατρίδας μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της θερινής θερμότητας! Καθένας από μας καταλαβαίνει ότι η καλύτερη σωτηρία από τη ζέστη στο διαμέρισμα είναι ένα διαχωριστικό σύστημα. Η διαδικασία αγοράς του συνοδεύεται από δύο βασικά ερωτήματα - πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα και ποιο μοντέλο για να επιλέξετε; Σήμερα θα σας πω για τις πιο επιτυχημένες επιλογές για την τοποθεσία του κλιματιστικού.

  Όταν σχεδιάζουμε απλώς να αγοράσουμε ένα "σχίσιμο", πολλοί ακόμη δεν γνωρίζουν καν για το πού στο διαμέρισμα θα πρέπει να βρίσκεται. Πιστεύουμε για πρώτη φορά, αλλά όπου είναι δυνατόν να τοποθετηθεί η συσκευή καθόλου, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Πολλοί άνθρωποι στο "κεφάλι" "γεννήθηκε" δύο εκδόσεις:

  • η πρώτη είναι η εγκατάσταση ενός μεγάλου κλιματιστικού για ολόκληρο το διαμέρισμα (συνήθως κάπου στο διάδρομο).
  • Η δεύτερη έκδοση είναι η εγκατάσταση ενός ή περισσότερων διαχωριστικών συστημάτων σε ορισμένα δωμάτια.

  Δεχόμαστε τη δεύτερη επιλογή, όταν το "split" υπολογίζεται για ένα δωμάτιο. Καλύτερα ακόμα, όταν η εξουσία του λαμβάνει υπόψη μια μικρή προσφορά. Στη συνέχεια, τα γειτονικά δωμάτια μπορούν εν μέρει να εφοδιαστούν με δροσιά.

  Η τοποθεσία πολλών κλιματιστικών στα κύρια δωμάτια

  Μια τέτοια επιλογή για τη διάσπαση έχει 3 σημαντικά πλεονεκτήματα:

  1. Στο σωστό δωμάτιο (με κλειστές πόρτες), η πιο άνετη θερμοκρασία για εσάς θα διατηρείται με ακρίβεια. Η ακριβής ρύθμιση θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για την υγεία και όχι μόνο για άνεση.
  2. Εάν στα κύρια δωμάτια θα εγκατασταθούν "αγωγοί" (με σωστά επιλεγμένη χωρητικότητα), τότε ολόκληρο το διαμέρισμα (συμπεριλαμβανομένου του διαδρόμου) θα είναι εφοδιασμένο με ένα δροσερό, όταν θα είναι απαραίτητο.
  3. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόνο οι αίθουσες στις οποίες περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας θα κρυώσουν. Δεν έχει νόημα να "μελετάτε" ολόκληρο το διαμέρισμα, όταν περνάτε όλη μέρα σε ένα δωμάτιο. Για παράδειγμα, όταν συναντάτε επισκέπτες, μπορείτε να παρέχετε ολόκληρο το διαμέρισμα δροσερό και τη νύχτα να κρατάτε τη θερμοκρασία μόνο στα υπνοδωμάτια.

  Εγκατάσταση ενός μεγάλου κλιματιστικού στο διάδρομο

  Η επιλογή της εγκατάστασης κλιματιστικού στο διάδρομο, επίσης, έχει το δικαίωμα στη ζωή! Το κύριο πλεονέκτημα σε μια τέτοια εγκατάσταση είναι ότι αποκλείεται η άμεση επίδραση ψυχρής ροής στους ανθρώπους. Αλλά το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η "σωστή" θερμοκρασία σε επιμέρους δωμάτια (η ακριβής θερμοκρασία είναι πολύ σημαντική για την υγεία). Κάθε περίπτωση τέτοιας εγκατάστασης πρέπει να εξετάζεται χωριστά. Αλλά έχετε υπόψη σας ότι:

  1. Η τιμή ενός μεγάλου διαχωρισμού είναι συγκρίσιμη με την τιμή πολλών λιγότερο ισχυρών συσκευών.
  2. Το κόστος εγκατάστασης ενός μεγάλου "kondera" δεν είναι μικρότερο από το κόστος τοποθέτησης μερικών μικρών τετραγώνων.
  3. Τα μπλοκ των ισχυρών κλιματιστικών είναι μεγαλύτερα, βαρύτερα και πιο δυνατά. Κατά την τοποθέτησή τους και τη στερέωση τους, όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη.
  4. Η αποτυχία ενός κλιματιστικού στο διάδρομο θα οδηγήσει σε έλλειψη κλίματος σε όλο το διαμέρισμα. Τα ανταλλακτικά και οι επισκευές είναι πιο πιθανό να είναι πιο ακριβά.
  5. Η εγκατάσταση κλιματισμού στο διάδρομο είναι η πιο σύνθετη και υπεύθυνη λειτουργία. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις:
  • επιλέξτε σωστά τη δύναμη της συσκευής.
  • φροντίστε για την αξιόπιστη απόσυρση του συμπυκνώματος (η αποστράγγιση στην αποχέτευση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες).
  • τροφοδοσία ισχύος για ένα ισχυρό κλιματιστικό που φέρεται από τον πίνακα (οι επιλογές για "τροφοδοσία" από τις πρίζες δεν είναι πλέον κατάλληλες).
  • να λάβουν υπόψη τις διαστάσεις και το βάρος των μονάδων κατά την εγκατάσταση.
  • λάβετε υπόψη την ποσότητα του ψυκτικού μέσου σε ολόκληρη τη "διαδρομή".

  Βασικοί κανόνες για την επιλογή της θέσης του κλιματιστικού

  Στα σαλόνια υπάρχουν μέρη όπου το άτομο είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Ας τους ονομάσουμε "ζώνες ανάπαυσης" ενός ατόμου. Σε αυτά αφορούν πρωτίστως:

  • υπνοδωμάτια στο δωμάτιο.
  • καναπέδες και πολυθρόνες μπροστά από την τηλεόραση.
  • χώρο εργασίας στον υπολογιστή.
  • τραπεζαρία;
  • "Εργασία" ζώνη στην κουζίνα μπροστά από τη σουίτα?
  • Θα διαθέσω ένα ξεχωριστό κρεβάτι για τα παιδιά.

  Γνωρίζουμε απόλυτα ότι στα περισσότερα διαμερίσματα είναι δύσκολο να βρεθεί ένας τόπος όπου ο "condler" δεν θα επηρεάσει την "ζώνη ανάπαυσης" ενός ατόμου. Αλλά σε οποιαδήποτε διάταξη υπάρχει η πιο «αβλαβής» θέση της συσκευής.

  Υπάρχει ένας μύθος - μερικοί άνθρωποι φαντάζουν ότι το κρύο είναι συγκεντρωμένο στη θέση του κλιματιστικού (λένε, το δροσερό θα είναι ακριβώς πριν από το μπλοκ ή στο μέρος όπου "χτυπά"). Αυτό είναι ανοησία! Αν οι πόρτες και τα παράθυρα του δωματίου είναι κλειστά, η θερμοκρασία θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο! Σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου δεν υπήρχε εσωτερικό μπλοκ "split". Μόνο εάν οι πόρτες είναι ανοιχτές, μπορείτε να αισθανθείτε ότι το κλιματιζόμενο δωμάτιο είναι πιο δροσερό από ό, τι στο διάδρομο.

  Όλα τα κλιματιστικά έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι ο αέρας είναι πρώτα απ 'όλα φυσικό αέριο! Δεν θα είναι σαν μια πέτρινη "μύγα" στο σημείο όπου την έστειλα (όπου τα blinds στράφηκαν). Σε κάθε περίπτωση, η ροή του κρύου αέρα θα "διασκορπιστεί" γύρω από το δωμάτιο. Φυσικά, η κίνηση του κρύου αέρα θα γίνει πιο έντονη ακριβώς μπροστά από το μπλοκ.

  Αν χρειάζεται να ψύξετε το διάδρομο, τότε δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τη μονάδα μπροστά από την πόρτα. Με την πόρτα ανοιχτή, η δροσιά σε κάθε περίπτωση θα "βγει" από το δωμάτιο. Η θέση του κλιματιστικού ακριβώς απέναντι από την πόρτα μπορεί να αναπαραχθεί μόνο σε μικρό βαθμό (ολόκληρη η ροή αέρα δεν πετάει σαν ένα συμπαγές αντικείμενο σε μια κατεύθυνση).

  Όπου καλύτερα να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων

  Δεν είναι σπάνιο να ακούμε μια τέτοια ερώτηση. Εν μέρει, απάντησα ήδη, εκφράζοντας τη γνώμη μου. Συγκεκριμένα, είπα ότι είναι πιο αποτελεσματική η εγκατάσταση κλιματισμού σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και όχι στον διάδρομο. Έτσι, σε ποια δωμάτια είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε τη συσκευή; Θα δώσω ορισμένες συστάσεις, με τις οποίες μπορείτε να προσδιορίσετε τη θέση των μπλοκ για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

  Το "Dvushka" αποτελείται συχνά από τρία "ζωντανά" δωμάτια - σαλόνι, υπνοδωμάτιο και κουζίνα. Για τους περισσότερους από εμάς, το διαμέρισμα είναι κυρίως ένα μέρος ανάπαυσης. Αν αυτό συμβαίνει, τότε καθορίζουμε πού μένουμε πιο ξεκούραστα και κοιμάται. Πιστεύω ότι η κρεβατοκάμαρα σε αυτό το σχέδιο θα πρέπει να έχει προτεραιότητα. Όπως κάθε άτομο ξοδεύει σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής του σε ένα όνειρο! Αν το διαμέρισμα είναι επίσης τόπος εργασίας, τότε ορίζουμε για τον εαυτό μας, όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εποχής μας.

  Το δεύτερο δωμάτιο προτεραιότητας υπολογίζεται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Αν είστε σε μια απώλεια με την επιλογή, τότε προτείνω να μείνετε στο σαλόνι (όπου έχουμε επίσης πολύ ξεκούραση).

  Αφού καθορίσουμε τις προτεραιότητες για τα δωμάτια, εξετάζουμε τις οικονομικές δυνατότητες και τις επιθυμίες μας. Αν το σχεδιάζει να κάνει με ένα κλιματιστικό, στη συνέχεια το βάζετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας (συνιστώ στο υπνοδωμάτιο).

  Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, τότε μια εξαιρετική λύση θα ήταν η εγκατάσταση του "kondeyev" σε δύο κυρίως δωμάτια (υπνοδωμάτιο και καθιστικό, για παράδειγμα). Και είναι καλύτερα να λάβετε υπόψη το μικρό αποθεματικό ισχύος. Για παράδειγμα, εάν το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο έχουν επιφάνεια έκαστο των 15 τετραγωνικών μέτρων, τότε μπορείτε να βάλετε σε κάθε ένα από τα "εννέα" 2,7 kW (αν και τα "επτά" για ισχύ 2 kW θα ήταν κατάλληλα για κάθε δωμάτιο!). Αυτή η αντικατάσταση δεν θα κοστίσει πολύ περισσότερο, αλλά σε αυτό το σενάριο, ακόμη και ο διάδρομος και η κουζίνα "έρχονται" ζωή-δίνοντας δροσιά.

  Εάν τα χρήματα δεν μετρηθούν καθόλου, στη συνέχεια, βάλτε κλιματισμό σε κάθε σαλόνι (υπνοδωμάτιο, καθιστικό, κουζίνα).

  Πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο

  Σε πολλά διαμερίσματα η περιοχή του υπνοδωματίου είναι 10-14 μ. Απέναντι από την μπροστινή πόρτα υπάρχει συνήθως παράθυρο. "Παραδοσιακά" σε ένα τέτοιο δωμάτιο υπάρχει ένα κρεβάτι, απέναντι από το οποίο υπάρχει τηλεόραση.

  Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές για την εγκατάσταση του κλιματιστικού (μερικές φορές αποκαλείται "πλαϊνή τοποθέτηση", καθώς η τρύπα στον τοίχο είναι διάτρητη στο πλάι της μονάδας και όχι κάτω από αυτή):

  • στον τοίχο με την τηλεόραση (πιο κοντά στον τοίχο με το παράθυρο)?
  • στον τοίχο όπου βρίσκεται η κεφαλή του κρεβατιού (πιο κοντά στον τοίχο με ένα παράθυρο). Αν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη απόσταση από τις κουρτίνες, τότε διαβάστε το άρθρο όπου έδειξα την απόσταση από τους τοίχους και την οροφή στο κλιματιστικό.

  Εάν επιλέξετε από αυτούς τους δύο τρόπους, τότε είναι πιο ασφαλές να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού (όλα τα υπόλοιπα πράγματα είναι ίσα). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ψυχρή ροή από το μπλοκ είναι λιγότερο κατευθυνόμενη προς τα κάτω παρά σε ευθεία γραμμή (εάν το μπλοκ είναι τοποθετημένο απέναντι από το κρεβάτι, θα υπάρξει περισσότερη πιθανότητα να εισέλθει κρύος αέρας στο κρεβάτι). Αλλά αν υπάρχει ένα γραφείο υπολογιστή απέναντι από το μπλοκ, θα πρέπει να επιλέξετε το "το λιγότερο των κακών".

  Το μόνο που είναι δυνατόν δεν είναι λιγότερο αποτελεσματική επιλογή - η θέση του μπλοκ "στο πέρασμα" (μεταξύ των ποδιών του κρεβατιού και της τηλεόρασης). Αυτή και άλλες περιπτώσεις τοποθέτησης του εσωτερικού συγκροτήματος συζητούνται καλύτερα επί τόπου με ειδικούς. Δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές απαιτούν τον συντονισμό συγκεκριμένων τεχνικών και οικονομικών ζητημάτων.

  Προκειμένου να φανταστείτε τι μπορεί να είναι περισσότερες επιλογές για τη θέση των μπλοκ "split", δίνω μια σύνδεση με το άρθρο "το σχέδιο της εγκατάστασης ενός κλιματιστικού στο διαμέρισμα."

  Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

  Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

  Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

  Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

  Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

  Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

  Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

  Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

  Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

  Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

  1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
  2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

  Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

  Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

  Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

  Εξωτερική μονάδα

  Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

  Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

  Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

  Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

  Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

  Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

  Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

  Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

  Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

  Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

  Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

  Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

  Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

  Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

  Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

  Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

  Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

  Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

  Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

  Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

  Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

  Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

  Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

  Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

  Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

  Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

  Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

  Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

  Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

  Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

  Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

  Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

  1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
  2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
  3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
  4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

  Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

  Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

  Παγωμένος στο κλιματιστικό

  Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

  Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

  Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

  Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

  Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

  Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!

  5 επιλογές για την εγκατάσταση κλιματισμού στο υπνοδωμάτιο: τα υπέρ και τα κατά

  Αυτό το καλοκαίρι, έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από άρθρα σχετικά με τα κλιματιστικά και να εξετάσει όλα τα σχετικά θέματα: την εγκατάσταση της εξωτερικής και εξωτερικές μονάδες στην πυλωτή, η σωστή θέση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο και άλλα δωμάτια, καθώς και με τους εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν πώς να κάνουν κλιματισμού μέρος του εσωτερικού και μην χαλάσει το σχέδιο. Ακολουθήστε τις ενημερώσεις στην ειδική ενότητα!

  Η επιλογή ενός χώρου για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού δεν είναι λιγότερο σημαντική από την επιλογή μάρκας και μοντέλου του κλιματιστικού. Εγκατεστημένο σε λάθος θέση, μπορεί να προκαλέσει πολλή ταλαιπωρία και τελικά να επανεγκαταστήσετε το κλιματιστικό - η διαδικασία είναι πολύ επίπονη και δαπανηρή.

  Επομένως, κατά την έναρξη της εγκατάστασης κλιματισμού, πρέπει να γνωρίζετε μερικούς σημαντικούς κανόνες:

  • η ροή του ψυχρού αέρα δεν πρέπει να κατευθύνεται σε χώρο εργασίας ή ύπνου - αυτό είναι γεμάτο με κρύο.
  • Όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων των κλιματιστικών (διαδρομή), τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση του συστήματος, τόσο λιγότερη απώλεια ενέργειας.
  • η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά μεταξύ της μονάδας και των επίπλων - από 3 μέτρα.
  • Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μηχάνημα πάνω από τα θερμαντικά σώματα.
  • θα πρέπει να αποκλείονται τα εμπόδια στη ροή του κρύου αέρα: όχι κουρτίνες, πατάρια, έπιπλα και άλλα.

  Οι διαταραχές στην πορεία της ροής αέρα οδηγούν στην ακατάλληλη κυκλοφορία του και στην αλλοίωση της ανταλλαγής αέρα. Η απόσταση από το κάτω μέρος του μπλοκ στο περίβλημα, το στήθος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1 μέτρο.

  Όσον αφορά τη θέση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο, υπάρχουν πολλές επιλογές, καθένα από τα οποία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  Πού βρίσκεται το κλιματιστικό στο διαμέρισμα;

  Έχετε αγοράσει ένα split σύστημα και ήδη προσβλέπουμε στην ευχαρίστηση ενός ευχάριστου μικροκλίματος στο σπίτι σας; Αυτό το άρθρο θα βοηθήσει να αποφευχθεί η απογοήτευση, η οποία είναι πολύ πιθανό να αναμένεται από τον καταναλωτή που δεν έχει καταλάβει πού να εγκαταστήσει το κλιματιστικό και όπου δεν είναι. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, πολλοί αγοραστές προσεγγίζουν προσεκτικά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Πριν από την αγορά, συμβουλεύονται τους επαγγελματίες, αναλύουν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των μοντέλων από διαφορετικούς κατασκευαστές, επιλέγουν επιλογές για τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος ή του σπιτιού τους. Όμως, δυστυχώς, όλοι οι αγοραστές δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στην ειδική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού. Σε αυτό το στάδιο, πολλοί επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να εγκαταστήσουν την παραγγελία από ιδιωτικούς εγκαταστάτες ή να εκτελέσουν το έργο αυτό μόνοι τους. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία απολύτως προσοχή στο ζήτημα, όπου να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό. Μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί μόνο να μειώσει την αποτελεσματικότητα του κλιματισμού των χώρων, αλλά και να οδηγήσει σε ταχεία αποτυχία δαπανηρού εξοπλισμού.

  Έχοντας εξοικειωθείτε με αυτό το άρθρο, μπορείτε να αποφύγετε τα δυσάρεστα λάθη και να επιλέξετε σωστά τον καλύτερο χώρο για την κλιματική τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό μικροκλίμα στο σπίτι, το γραφείο ή το διαμέρισμά σας.

  Πού καλύτερα να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα

  Πριν εγκαταστήσετε το split σύστημα, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση εγκατάστασης. Η δομή κατασκευής στην οποία σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα πρέπει να διαθέτει περιθώριο ασφαλείας για να υποστηρίζει το βάρος της συσκευής. Επιπλέον, το σημείο εγκατάστασης πρέπει να βρίσκεται κοντά στην θέση της εξωτερικής μονάδας. Ένα άλλο κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη για την σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι οι αισθητικές εκτιμήσεις (πρέπει να λάβετε υπόψη τα εσωτερικά χαρακτηριστικά και τον εσωτερικό σχεδιασμό).

  Περιοχή κινδύνου. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ροή αέρα από το δίκτυο διανομής της μονάδας θα διαχωριστεί κατά τρία μέτρα. Αυτή η ενότητα θα συγκεντρώσει τις ψυχρές ροές πριν διασκορπιστεί σε όλο το δωμάτιο. Κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης του κλιματιστικού στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι στη ζώνη συγκέντρωσης ψυχρού αέρα δεν υπάρχουν αντικείμενα που προορίζονται για εργασία ή αναψυχή ανθρώπων. Για να αποφευχθούν οι ασθένειες που προκαλούνται από την κρύα ροή αέρα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι άνθρωποι να μην μένουν στη ζώνη ροής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν πρέπει να πραγματοποιείται μπροστά από το κρεβάτι, τον καναπέ, το γραφείο κ.λπ. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος πάνω από την περιοχή εργασίας ή ανάπαυσης, έτσι ώστε η άμεση ροή ψυχρού αέρα να περνά πάνω από τον καναπέ ή το τραπέζι. Αλλά, μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από ερμάρια και άλλα στοιχεία διαστάσεων που θα παρεμποδίσουν την κανονική κατανομή των ψυχρών αέριων μαζών σε όλο το δωμάτιο.

  Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε άμεση ροή ψυχρού αέρα μόνο για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, θα βιώσουν επιδείνωση της ευημερίας τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά στις ενδείξεις θερμοκρασίας στο δρόμο και στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 12 ° C. Μια πιο σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

  Απόσταση μεταξύ της οροφής και του μπλοκ. Για να ρυθμιστεί σωστά το κλιματιστικό μηχάνημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το ανώτερο άκρο της εσωτερικής μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι μικρότερη από 15 cm. Το γεγονός ότι στο ανώτερο τμήμα της συσκευής είναι μονάδα εισαγωγής αέρα, μια ελάχιστη απόσταση από την οροφή μπορεί να αποτρέψει την κανονική διέλευση των αερίων μαζών.

  Οικιακές συσκευές. Όλα τα είδη εξοπλισμού που εκπέμπουν θερμότητα και μπορούν να επηρεάσουν την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εσωτερική μονάδα. Μην εγκαταστήσετε ένα split σύστημα κοντά στον λέβητα, τα θερμαντικά σώματα, τον φούρνο, τον εξοπλισμό ψύξης κλπ.

  Κλείνοντας τη θερμότητα από το παράθυρο. Αυτή η αρχή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε ένα δωμάτιο με παράθυρα που βλέπουν στην ηλιόλουστη πλευρά. Για ταχύτερη ψύξη του χώρου, η ροή ψυχρού αέρα από το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι κάθετη προς την κατεύθυνση των ακτίνων του ήλιου που περνούν μέσα από τους υαλοπίνακες.

  Αισθητική. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην καλύπτει τα σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης και να μην παραβιάζει το γενικό στυλ του εσωτερικού. Η επαγγελματική εγκατάσταση σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να μην χαλάσει το σχέδιο του δωματίου αλλά και να τονίσει τα χαρακτηριστικά του. Ένας από τους πρώτους κανόνες, καθοδηγούμενοι από ειδικούς, λέει ότι πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση του κλιματιστικού απευθείας μπροστά από την είσοδο του δωματίου.

  Πού να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για κλιματισμό στο διαμέρισμα

  Η συνηθέστερη παραλλαγή των οικιακών κλιματιστικών είναι μοντέλα τοίχου, τα οποία είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο 220V. Μη αναστρέψιμα μοντέλα, των οποίων η απόδοση δεν υπερβαίνει τα 4kW (επτά, εννέα, κ.λπ.) μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην πρίζα. Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω μιας πρίζας, αλλά μόνο κάτω από συγκεκριμένους προσανατολισμούς φάσης.

  Λίγοι, που σκέφτονται, τοποθετώντας ένα μικρό κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, όπου να εγκαταστήσετε την έξοδο. Συνήθως συνδέεται με την πλησιέστερη πρίζα ή "συσσωρεύει" το καλώδιο. Τέτοιες λύσεις δεν είναι πολύ ελκυστικές από αισθητική άποψη. Σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, είναι προτιμότερο να σκεφτείτε τη φάση επισκευής. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ξεχωριστό καλώδιο από τον τόπο εγκατάστασης στον ηλεκτρικό πίνακα, όπου είναι εγκατεστημένη μια ξεχωριστή συσκευή αυτόματης σύνδεσης.

  Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για το split σύστημα, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Δεν μπορείτε να συνδέσετε άλλους ισχυρούς καταναλωτές σε μία πηγή μαζί με το κλιματιστικό.
  • Θα πρέπει να προσέχετε για την τοποθέτηση της πρίζας.
  • Ο αγωγός τροφοδοσίας πρέπει να έχει ένα τμήμα που αντιστοιχεί στο φορτίο.
  • Η σύνδεση του κλιματιστικού θα πρέπει να προστατεύεται από ένα ξεχωριστό μηχάνημα.

  Η λύση, πώς και πού να εγκαταστήσετε την έξοδο για το κλιματιστικό, εξαρτάται από την ισχύ του κλιματικού εξοπλισμού. Οι συσκευές υψηλής χωρητικότητας δημιουργούν αυξημένο φορτίο στο καλώδιο σύνδεσης. Αν χρειάζεστε να συνδέσετε μοντέλα από το "επτά" στο "δωδέκατο κλιματιστικό", που καταναλώνει μέχρι 1,4 kW, τότε μπορεί να είναι αρκετό και η καλή επισκευή του παλιού σπιτιού. Αλλά αν το έργο της τροφοδοσίας ισχύος των ισχυρών συσκευών είναι, τότε είναι απαραίτητο να εξοπλίσει μια ξεχωριστή σύνδεση μέσω του ηλεκτρικού πίνακα. Η βέλτιστη επιλογή για την τοποθέτηση της εξόδου για το κλιματιστικό είναι 0,3 m από την επιφάνεια της οροφής.

  Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

  Κατά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να προσέχετε την οικονομική εγκατάσταση, καθώς και την ευκολία της περαιτέρω συντήρησης του εξοπλισμού (καθαρισμός, επισκευή κλπ.). Όταν επιλέγετε πού να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

  - Για την ασφάλεια του εξοπλισμού, μην το τοποθετείτε κοντά στο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα με άλλο τρόπο, λάβετε μέτρα για την αποτροπή του χουλιγκανισμού και της κλοπής της συσκευής. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλέγματα, συναγερμοί, κάμερες παρακολούθησης κλπ.

  - Για να αποφύγετε την πτώση διαφόρων αντικειμένων στην εξωτερική μονάδα, μπορείτε να εγκαταστήσετε προστασία.

  - Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα κοντά σε πηγές θερμότητας.

  - Εγκαταστήστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έτσι ώστε η απόσταση από οποιαδήποτε αντικείμενα και αντικείμενα να μην είναι μικρότερη από 3 μέτρα.

  Για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας χρησιμοποιούνται ειδικοί βραχίονες και μπουλόνια αγκύρωσης για την πρόληψη κραδασμών. Εάν εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος κατά παράβαση αυτών των απαιτήσεων, θα είναι θορυβώδης και μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

  Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο 1ο διαμέρισμα

  Για την αποτελεσματική προετοιμασία δεν αρκεί να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί, όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα. Από το μπλοκ που βρίσκεται ισομερώς από τους άλλους χώρους (στο διάδρομο), η ροή του θερμού ή ψυχρού αέρα δεν θα ρέει πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση, το διάδρομο θα είναι πολύ δροσερό.

  Η επιλογή ενός κλιματιστικού υψηλής απόδοσης δεν θα λύσει το πρόβλημα, καθώς θα λειτουργήσει συνεχώς στη λειτουργία "διακοπή / εκκίνηση", η οποία τελικά θα οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή.

  Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα κλιματισμού για την εξυπηρέτηση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου και, στην περίπτωση που θα εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό; Υπάρχουν διάφορες λύσεις:

  • Εγκαταστήστε χωριστό σύστημα για κάθε δωμάτιο χωριστά.
  • Εγκαταστήστε ένα πολυσύστημα με μία εξωτερική και δύο εσωτερικές μονάδες.
  • για την εγκατάσταση του εξοπλισμού καναλιών (σε μια κατοικία είναι δυνατή η χρήση εξοπλισμού χαμηλής πίεσης).

  Το μειονέκτημα της επιλογής με ένα split σύστημα είναι η παρουσία 2 μπλοκ στο σχεδιασμό του κάθε κλιματιστικού. Μια πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα καναλιών. Αλλά το μείον είναι το υψηλό κόστος και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να τοποθετούνται αεραγωγοί, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε ένα ορισμένο ύψος των δομών οροφής.

  Ένα άλλο μειονέκτημα που μπορεί να αναμένεται από το σύστημα αγωγών κλιματισμού, είναι η εξάπλωση των οσμών σε όλα τα δωμάτια, καθώς οι αγωγοί εισαγωγής αέρα που διοργανώνονται σε όλη την περιοχή και στη συνέχεια να εξαπλωθεί στον ίδιο χώρο. Αυτή η επιλογή είναι ελκυστική για κατοικίες με πολλά δωμάτια.

  Η πιο οικονομική επιλογή είναι η τοποθέτηση ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων, έτσι ώστε ολόκληρη η περιοχή να καλύπτεται με ροές αέρα. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το κλιματιστικό, ο αέρας θα είναι πιο κρύος. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου ή του διαδρόμου θα είναι διαφορετική.

  Εάν αποφασιστεί η τοποθέτηση ενός μοντέλου τοίχου στην κουζίνα, τότε δεν πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στην πλάκα, καθώς αυτό θα αποτρέψει την καύση των καυστήρων. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για σπίτια με ηλεκτρικές σόμπες.

  Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε διαμέρισμα 2 υπνοδωματίωνε

  Για να εγκαταστήσετε τον κλιματικό εξοπλισμό σε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων, αξίζει να επιλέξετε το μεγαλύτερο δωμάτιο. Ψυγμένος αέρας σε αυτό με τη διάταξη αυτή απλώνεται ομοιόμορφα σε άλλους χώρους. Εάν επιλέξετε ένα διάδρομο ή ένα δωμάτιο με μικρή περιοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, η διανομή του ψυχρού αέρα θα είναι ανομοιογενής. Στην περίπτωση αυτή, ο ψυχρός αέρας θα συγκεντρωθεί στο διάδρομο και δεν θα φτάσει στα απομακρυσμένα δωμάτια.

  Εάν δεν ξέρετε πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, τότε θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το σχέδιο για την τοποθέτηση των δωματίων στο διαμέρισμα. Για τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος στούντιο, είναι λογικό να τοποθετήσετε το σύστημα κλιματισμού στο μεγαλύτερο δωμάτιο, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι ροές αέρα πρέπει να κατευθύνονται στις πόρτες των παρακείμενων δωματίων.

  Ένα στρατηγικό μέρος για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε διαμέρισμα δύο δωματίων είναι αυτό που συνδέεται στενότερα με τα υπόλοιπα κτίρια. Εάν η κεντρική θέση στο διαμέρισμα είναι το σαλόνι, από το οποίο υπάρχει μια έξοδος στο διάδρομο και την κρεβατοκάμαρα, τότε το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε αυτό το δωμάτιο. Αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει το πιο άνετο μικροκλίμα σε ολόκληρο το διαμέρισμα.

  Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό, να μην αρρωστήσετε

  Υπάρχουν πολλά πιο βολικά σημεία όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο. Κάθε μία από τις επιλογές έχει τις θετικές αρνητικές πλευρές της:

  • Πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

  Αν σκεφτείτε πώς συμβαίνει η κατανομή του κρύου αέρα, φαίνεται ότι το πιο άνετο μέρος στο δωμάτιο βρίσκεται κάτω από τον κλιματισμό. Η ροή του ψυχρού αέρα κατευθύνεται προς το αντίθετο τοίχωμα, όπου συσσωρεύονται μάζες ψυχρού αέρος και συνεπώς υπάρχουν οι χαμηλότερες παραμέτρους θερμοκρασίας. Ο χώρος απέναντι από το κλιματιστικό, σε απόσταση 2,5 έως 4 μέτρων θεωρείται το πιο άβολο και επικίνδυνο για την υγεία, επειδή η ροή του κρύου αέρα ψάχνει ακριβώς εκεί.

  • Απέναντι από το κρεβάτι

  Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου θα εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορούμε να πούμε ότι απέναντι από το κρεβάτι, αυτή δεν είναι η πιο επιτυχημένη επιλογή. Το κλιματιστικό που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι θα κατευθύνει τη ροή του ψυχρού αέρα προς το αντίθετο τοίχωμα, από το οποίο ωθεί και χτυπά τα κεφάλια των ανθρώπων που κοιμούνται. Ως αποτέλεσμα, αυτό δημιουργεί όχι μόνο δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στην υγεία. Αποκτώντας κλιματισμό για την κρεβατοκάμαρα, πολλοί αγοραστές δεν έχουν ακόμα ιδέα πού να το κρεμάσουν. Δεν μπορούν να αποφασίσουν πού να εγκαταστήσουν την εσωτερική μονάδα - πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, ή, αντίθετα. Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να τοποθετηθεί μια εσωτερική μονάδα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εγκαταστήσετε τα ρολά κλιματιστικού στην οριζόντια θέση. Έτσι, η εξερχόμενη ροή των μαζών αέρα θα κατευθύνεται οριζόντια και η ώθηση μακριά από το αντίθετο τοίχωμα θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

  Τοποθετήστε το κλιματιστικό στην πόρτα - αυτή είναι η πλέον δυσδιάκριτη επιλογή. Δεν θα είναι ορατό στην είσοδο του δωματίου. Αυτή η διάταξη του διαχωρισμένου συστήματος δεν καταστρέφει το εσωτερικό του δωματίου. Ο εξοπλισμός θα παρατηρείται μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης ή του ύπνου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της λύσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από την πόρτα είναι η απουσία παρεμβολών σε έπιπλα και αντικείμενα. Μπορούν εύκολα να μετακινηθούν αν είναι απαραίτητο.

  Το μόνο μειονέκτημα της απόφασης για εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας πάνω από την πόρτα είναι η τοποθέτηση μιας μακράς διαδρομής. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα του διαχωρισμένου συστήματος, αλλά και το κόστος εγκατάστασής του.

  • Απέναντι από την πόρτα

  Το εγκατεστημένο σύστημα διαχωρισμού δεν πρέπει να διαταράσσει το εσωτερικό του δωματίου. Οι σχεδιαστές παρέχουν πάντα επιλογές για την τοποθέτηση της συσκευής, στην οποία θα είναι αόρατες ή αρμονικά προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του δωματίου. Ως εκ τούτου, η απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικού απέναντι από την πόρτα θεωρείται μη-αισθητική, διότι στην είσοδο του δωματίου η θέα θα στηρίζεται στο διαιρεμένο σύστημα.

  Δεν μπορεί να αποφασίσει πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσει κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο; Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη είναι κοντά στο παράθυρο. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης είναι η μικρή διαδρομή και η εγγύτητα της συσκευής στα παράθυρα. Αλλά με αυτή την τοποθέτηση του κλιματιστικού, δεν θα είναι δυνατόν να κρεμάσετε κουρτίνες με λαμπρέκι στα παράθυρα. Ως κουρτίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε συνδετήρες κάτω από το τούλι ή τις κουρτίνες, οι οποίες, όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, πρέπει να αφαιρούνται συνεχώς.

  Ορισμένες επιλογές προτείνουν μια επιλογή - αισθητική ή άνεση. Με οποιαδήποτε τοποθέτηση του κλιματιστικού, σας ευχόμαστε τη χαρά της λειτουργίας της συσκευής κλιματισμού.

  Πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο σαλόνι

  Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για αναψυχή και εορτασμό εορτασμών με φίλους και συγγενείς. Ως εκ τούτου, στην πρώτη θέση σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα.

  Η επιλογή του συστήματος κλιματισμού και ο χώρος για την τοποθέτησή του καθορίζονται από το μέγεθος του χώρου και τον σχεδιασμό του. Το διαχωριστικό σύστημα εναρμονίζεται αρμονικά στο εσωτερικό του καθιστικού, σε περίπτωση που είναι αόρατο στα μάτια. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μπροστά από την είσοδο, οι βέλτιστοι χώροι για την εγκατάσταση είναι:

  • κοντά σε μια μαλακή γωνιά, πολυθρόνες ή καναπέ, που βρίσκεται κοντά στη συσκευή.
  • πάνω από την μπροστινή πόρτα.
  • κοντά στο παράθυρο, αυτή η επιλογή θεωρείται ιδανική για ζεστές ηλιόλουστες μέρες.
  • στον τοίχο, ελαφρά δεξιά ή αριστερά από τα επικαλυμμένα έπιπλα.

  Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του δωματίου. Το έγχρωμο κλιματιστικό μπορεί να συνδυαστεί με άλλο εξοπλισμό - τηλεόραση, ακουστικό σύστημα. Το split σύστημα μπορεί να ταιριάζει με το βασικό χρώμα του εσωτερικού. Έτσι, το κλιματιστικό δεν θα ξεχωρίζει και θα εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

  Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο νηπιαγωγείο

  Επιλέγοντας το κλιματιστικό για ένα φυτώριο, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε τέτοιους παράγοντες, όπως καθαρισμό του αέρα από σκόνη, μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές. Η παροχή καθαρού αέρα, η ψύξη ή η θέρμανση του δωματίου είναι επίσης σημαντικές εργασίες που μπορούν να επιλυθούν εάν το σύστημα κλιματισμού έχει εγκατασταθεί σωστά. Για την εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού, οι γονείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες συστάσεις:

  • Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το γραφείο ή να τον απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της κλάσης.
  • Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή κοντά στο κρεβάτι από την πλευρά του παραθύρου ή από την αντίθετη πλευρά.
  • Δεν συνιστάται η εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από τα έπιπλα ή σε απόσταση 70 cm από αυτό, καθώς η συνεχής εμφύσηση σκόνης συμβάλλει στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

  Εγκαταστήστε τον κλιματισμό στο δωμάτιο ενός νεογέννητου ή ενός μικρού παιδιού με τέτοιο τρόπο ώστε οι μάζες του αέρα να μην περνούν πάνω από το παχνί. Ο ψυχρός αέρας μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα και ο ζεστός αέρας θα οδηγήσει σε συνεχή εφίδρωση του μωρού. Επομένως, η επιλογή του καλύτερου χώρου για την τοποθέτηση του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις που έδωσαν οι ειδικοί μας. Εάν το κλιματιστικό εγκαταστήθηκε νωρίτερα, είναι απαραίτητο να βρούμε μια άλλη θέση για την κούνια του μωρού.

  Πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο γραφείο

  Το γεγονός ότι για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στο γραφείο που χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό γνωρίζουμε τα πάντα. Αλλά για να εξασφαλιστεί ότι το κόστος για τον κλιματισμό έχει το μέγιστο αποτέλεσμα, καθώς και για την πρόληψη ασθενειών των εργαζομένων, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί σωστά ο κλιματικός εξοπλισμός στο δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να εξαιρούνται οι άμεσες ροές αέρα από ψυχρό αέρα στους ανθρώπους. Για να γίνει αυτό, η εσωτερική μονάδα πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει από αυτήν να κατευθύνεται στους διαδρόμους μεταξύ των χώρων εργασίας.

  Τα κλιματιστικά, τα οποία παρέχουν τον γενικό έλεγχο της λειτουργίας πολλών μονάδων, δεν παρέχουν ένα υψηλής θερμοκρασίας καθεστώς θερμοκρασίας. Για κάθε άτομο, η θερμοκρασία άνεσης μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, επομένως προτιμάται η επιλογή με την εγκατάσταση ξεχωριστών συστημάτων για κάθε δωμάτιο. Έτσι, γίνεται δυνατή η προσαρμογή του επιμέρους τρόπου λειτουργίας για κάθε τμήμα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καταγγελιών από τους υπαλλήλους.

  Η ισχυρή τεχνολογία υπολογιστών είναι από καιρό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου γραφείου. Σε πολλές επιχειρήσεις παρέχονται χωριστά δωμάτια για την τοποθέτηση εξοπλισμού πληροφορικής - αίθουσες εξυπηρετητών. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν συνήθως παράθυρα και απαιτείται η οργάνωση της ποιοτικής προετοιμασίας. Για να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο δωμάτιο του server, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου (πρόσληψη καθαρού αέρα, διαθεσιμότητα / έλλειψη θέρμανσης, στάθμη υγρασίας κ.λπ.). Με βάση τα δεδομένα αυτά, πραγματοποιείται ο υπολογισμός και η επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Εγκαταστήστε το κλιματιστικό στο "δωμάτιο εξυπηρετητή" έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να μην μπει στον εξοπλισμό και στους ανθρώπους που εργάζονται εδώ. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι η "κηπουρική". Όλα τα φυτά θα πρέπει επίσης να βρίσκονται μακριά από την εσωτερική μονάδα, καθώς ενδέχεται να μην ανέχονται τη μεταβολή της θερμοκρασίας.

  Τα θερμαντικά σώματα και οι θερμαντήρες κινητής τηλεφωνίας δεν πρέπει επίσης να βρίσκονται στη ζώνη εισαγωγής κρύου αέρα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού.

  Από πού δεν μπορεί να εγκατασταθεί κλιματισμός

  Ανακαλύπτοντας πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό στο δωμάτιο, πρέπει να μάθετε πού δεν μπορείτε να εκτελέσετε τέτοια εγκατάσταση. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι εγκατεστημένη:

  • Πάνω από τον εξοπλισμό θέρμανσης. Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το ψυγείο, τότε κατά την εκτός εποχής, όταν η κεντρική θέρμανση δεν είναι απενεργοποιημένη, το σύστημα κλιματισμού θα λειτουργήσει χωρίς αποσύνδεση "για φθορά". Αυτό θα οδηγήσει σε υψηλό ενεργειακό κόστος και κατανομή του διαχωρισμένου συστήματος. Επιπλέον, ακόμη και όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, το εσωτερικό σώμα από μπλοκ μπορεί να παραμορφωθεί από τις ροές θερμότητας.
  • Σε χώρους προοριζόμενους για μόνιμη λειτουργία εξοπλισμού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας (εξοπλισμός γεώτρησης κ.λπ.). Αυτά τα κύματα μπορούν να οδηγήσουν σε παραβίαση των ρυθμίσεων του επεξεργαστή A / C.
  • Απέναντι από το κρεβάτι, το τραπέζι εργασίας και άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες).
  • Σε χώρους όπου υπάρχει παρέμβαση για ελεύθερη κυκλοφορία των ροών αέρα (πίσω από το ντουλάπι, πίσω από τις χοντρές κουρτίνες κ.λπ.). Τοποθετήστε το κλιματιστικό έτσι ώστε το πλησιέστερο εμπόδιο να είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα. Διαφορετικά, η κρύα ροή αέρα θα αντικατοπτρίζεται από το αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά και ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα παραγγείλει τον συμπιεστή να τερματίσει τη λειτουργία του, σαν να έχει φτάσει η θερμοκρασία χώρου στη ρυθμισμένη τιμή.
  • Σε μια ανώμαλη επιφάνεια. Η κλίση της εσωτερικής μονάδας θα οδηγήσει σε συνεχή αποστράγγιση συμπυκνώματος, η οποία, εάν εγκατασταθεί σωστά, οδηγείται σε ένα ξεχωριστό δοχείο μέσω του διαύλου εκπαίδευσης.

  Όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας:

  • Σε μια εύθραυστη, κατάρρευση ή ανώμαλη δομή τοίχου.
  • Σε μέρη όπου η εγκατάσταση συνδέεται με την κάμψη των σωλήνων μέσω των οποίων κινείται ο Freon. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν περιστρέφεται τέτοιοι σωλήνες σε δακτύλιο με ακτίνα μέχρι 10 cm, ο συμπιεστής θα δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για την άντληση του Freon.

  Σχέδιο εγκατάστασης κλιματιστικών

  Σχέδιο №1-2. Τα πιο δημοφιλή σχήματα για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένη κοντά στο παράθυρο (δεξιά ή αριστερά) και η εξωτερική μονάδα εμφανίζεται κάτω από το παράθυρο.

  Σχέδιο №3. Αυτό το σχέδιο εγκατάστασης ενός εξωτερικού μπλοκ είναι αρκετά σπάνιο. Είναι δυνατή μόνο με το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας ή με το μπαλκόνι που δεν έχει τζάμι.

  Αριθμός σχήματος 4. Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή όταν, πρώτον, επιτρέπει ο χώρος και, δεύτερον, το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά, είτε είναι τούβλο είτε σκυρόδεμα.

  Αριθμός συστήματος 5. Μια κοινή επιλογή για την εγκατάσταση ενός εξωτερικού μπλοκ, αν η διαδρομή μεταξύ των μπλοκ περνάει από ένα μπαλκόνι. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόσβαση από το μπαλκονόπορτα, ενώ το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά.

  Αριθμός σχήματος 6. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο.

  Αριθμός σχήματος 7. Σε αυτό το διάγραμμα καλωδίωσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η απόσταση μεταξύ των παραθύρων. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίξουν.

  Αριθμός σχήματος 8. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο. Χρησιμοποιούνται είτε οι υπηρεσίες ορειβατών είτε οι εναέριες πλατφόρμες.

  Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

  P.S. Πάρτε μια δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική για τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, καθώς και την επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού επικοινωνώντας με τους ειδικούς της εταιρείας "Formula Climate".

  Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)