Η συσκευή και η εγκατάσταση αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού

Για να εξασφαλιστεί ο αερισμός της ίδρυσης ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να ακολουθήσετε απλές συστάσεις για τη διευθέτηση του. Αυτό θα εξασφαλίσει μακρά και αποδοτική λειτουργία της δομής. Η διευθέτηση του αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού θα αποφύγει την πρόωρη καταστροφή, την υγρασία, τη μούχλα και την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

Θέση και μέγεθος του εξαερισμού

Τα απόβλητα είναι απαραίτητα παρουσία βάσης οποιουδήποτε τύπου. Σύμφωνα με την τεχνολογία, δεν έχουν τοποθετηθεί κάτω από 20-30 cm από το έδαφος για να αποφευχθεί η πτώση νερού κατά τη διάρκεια της βροχής στο υπόγειο. Σε κάθε πλευρά του ιδρύματος θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 2-3 χτυπήματα.

Περιπτώσεις στις οποίες δεν χρειάζεται να εξοπλιστεί ο εξαεριστήρας εξαερισμού:

 1. Εάν το υπόγειο διαθέτει σύστημα εξαερισμού.
 2. Όταν το πάτωμα του σπιτιού είναι εξοπλισμένο με εξαερισμό.
 3. Εάν χρησιμοποιούνται υλικά για την κατασκευή του θεμελίου, δεν παρεμποδίζουν τον αερισμό του υπόγειου χώρου.
 4. Όταν χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση των αδιάβροχων υλικών ψαμμίτη και ατμού.

Τρύπες στο ίδρυμα

Σύμφωνα με την τεχνολογία, η διέξοδος στην ίδρυση μιας ιδιωτικής κατοικίας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά απέναντι ο ένας στον άλλο. Η διάταξη αυτή συμβάλλει στο σχηματισμό ενός βυθίσματος που αερίζεται και στεγνώνει το υπόγειο.

Το βήμα με το οποίο βρίσκονται οι καθαρισμοί στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού πρέπει να είναι 1,5-2 μέτρα. Η διάμετρος του φούσκωμα στο υπόγειο είναι περίπου 5-10 cm και εξαρτάται από το μέγεθος της βάσης.

Εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο

Σύμφωνα με την τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των εκτοξεύσεων γίνεται κατά την τοποθέτηση του ιδρύματος. Αυτό σας επιτρέπει να υπολογίσετε σωστά τον αριθμό και την περιοχή.

Η θέση του αέρα στο ίδρυμα

Αν όμως ο εξαερισμός δεν έχει εγκατασταθεί εγκαίρως, μπορούν να κατασκευαστούν σε έτοιμη βάση. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα τρυπάνι διαμαντιών με το απαιτούμενο μέγεθος. Μπορεί να αντιμετωπίσει την ενίσχυση χωρίς να σπάσει την αντοχή των τοίχων και να προστατεύσει τα χείλη που έχουν υποστεί επεξεργασία από την αποβολή
Ένας από τους τρόπους για να βγούμε από την κατάσταση όταν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού έχει παραλειφθεί είναι η κατασκευή πάνω από το υπόγειο του δαπέδου του υπογείου. Στα τοιχώματα αυτού του σχεδιασμού πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού.

Η επόμενη επιλογή είναι να κάνετε αερισμό μέσω των ανοιγμάτων στο πάτωμα του άνω χώρου. Για να γίνει αυτό, κατά την επικάλυψη του δαπέδου του υπογείου, γίνονται αρκετά αρκετά μεγάλα ανοίγματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους αεραγωγούς. Είναι καλυμμένα με σχάρες εξαερισμού, στην κορυφή των οποίων είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε έπιπλα για να αποφύγετε μόνιμες πτώσεις πίεσης. Αυτή η επιλογή δεν είναι άψογη, καθώς υπάρχει η πιθανότητα συσσώρευσης κάτω από το δάπεδο επιβλαβών αερίων, υγρασίας και ατμών. Όλα αυτά μπορεί να είναι κακό για την υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Τεχνολογία εγκατάστασης ανεμιστήρων

Η συσκευή εξαερισμού στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού έχει ιδιαίτερη σημασία. Το ξύλο είναι επιρρεπές σε σήψη, οπότε η εγκατάσταση εξαερισμού απαιτεί ειδική προσέγγιση.
Συνήθως σε τέτοια σπίτια, ο εξαερισμός πρέπει να γίνεται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κορώνας των δοκών. Επιτρέπεται επίσης να τα φτιάξουμε μεταξύ της βάσης και του πρώτου αρχείου καταγραφής.

Διάταξη υπογείου για εξαερισμό

 1. Ξεκινήστε τις εργασίες κατασκευής θα πρέπει να είναι, υποχωρώντας ένα μέτρο από τη γωνία του σπιτιού για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των τσέπες αέρα.
 2. Πριν προχωρήσετε, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, καθώς και να σχεδιάσετε τη θέση και το μέγεθος των τρυπών.
 3. Η διαδικασία για την εγκατάσταση αγωγών αέρα από αμιαντοτσιμέντο πραγματοποιείται κατά την ενίσχυση του θεμελίου. Στο ενισχυτικό πλέγμα εισάγονται διαδοχικά σωλήνες διαμέτρου περίπου 15 cm κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού. Με τη βοήθεια καλωδίου, κάντε τη σύνδεση του σωλήνα με την ενίσχυση.
 4. Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει να τοποθετούνται με γη ή άμμο, κλείστε τις εξόδους. Αυτό θα εμποδίσει την εισαγωγή του πολτού τσιμέντου.
 5. Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, αφαιρείται το κιβώτιο, τα ανοίγματα του σωλήνα απελευθερώνονται από το περιεχόμενο.
 6. Συνιστάται η κάλυψη του αέρα στο θεμέλιο με μεταλλικό πλέγμα για την αποφυγή της εισόδου των τρωκτικών.
Εργαλεία για τον εξαερισμό στο θεμέλιο

Για να κάνετε ανεξάρτητα το άνοιγμα στην βάση, μπορεί να χρειαστείτε μερικά από τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

 • διατρητής;
 • σφυρί, αλυσοπρίονο,
 • αμιαντοτσιμέντο ·
 • τρυπάνια για μέταλλο, ξύλο.
 • Μια καλέμι?
 • σχάρες στις οπές αέρα.
 • άμμο.

Κλείσιμο των προϊόντων κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο

Μερικές φορές οι οικοδεσπότες κλείνουν το άνοιγμα στο θεμέλιο για το χειμώνα. Το μέτρο αυτό είναι λογικό εάν η χρήση ιδιωτικής κατοικίας είναι εποχιακή και δεν κοστίζει. Στην περίπτωση αυτή, οι οπές εξαερισμού σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να κλείσουν πλήρως ή εν μέρει.

Το κλείσιμο των προϊόντων είναι απαραίτητο μόνο όταν το σπίτι δεν σταματάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Αλλά αν το δωμάτιο είναι σε συνεχή λειτουργία και θερμαίνεται, τότε μην κλείνετε τον αέρα. Με κλειστές οπές εξαερισμού, η προκύπτουσα διαφορά θερμοκρασίας θα προκαλέσει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, καλουπιών και σήψης στο υποπεδίο, γεγονός που δεν θα έχει θετική επίδραση στην κατάσταση της ιδιωτικής δομής.

Φυσικά, ο αερισμός του θεμελίου του ξύλινου σπιτιού συμβάλλει στην απώλεια θερμότητας, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν τη μόνωση του δαπέδου και του υπόγειου χώρου για να εξασφαλίσουν άνετες θερμοκρασιακές συνθήκες.

Ανάγκη της συσκευής προϊόντων

Μερικοί ιδιοκτήτες αρνούνται σκόπιμα τη συσκευή αερισμού ανοίγματα, κίνητρο από το γεγονός ότι στην Ευρώπη το vent δεν χρησιμοποιεί. Αλλά το γεγονός είναι ότι η ευρωπαϊκή τεχνολογία κατασκευών είναι πολύ διαφορετική από αυτή που υιοθετήθηκε στη χώρα μας. Εάν χρησιμοποιούνται θεμέλια λωρίδων, τότε το δάπεδο καλύπτεται με άμμο ή γη. Πάνω τοποθετήστε μια πλωτή ή αναρτημένη πλάκα δαπέδου. Τα δάπεδα στο έδαφος μεταφέρουν θερμότητα από το έδαφος σε κρύο καιρό και το καλοκαίρι συμβάλλουν στη διατήρηση της ευχάριστης δροσιάς του δωματίου.

Εάν το δάπεδο είναι τοποθετημένο στο έδαφος, ο αέρας δεν μπορεί να εγκατασταθεί

Το έδαφος έχει μια χρήσιμη ποιότητα - για να διατηρηθεί η θερμοκρασία 2-4 βαθμούς θερμότητας ακόμη και στους παγετούς. Και η απουσία αεραγωγών δεν επιτρέπει στον παγωμένο αέρα να πέσει κάτω από το πάτωμα. Το μονολιθικό δάπεδο από σκυρόδεμα έχει υψηλή απόδοση θερμότητας, δεν φοβάται την υγρασία και μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία.
Έχουμε κατασκευαστικές εργασίες για την παροχή ενός ιδρύματος, καθώς και ένα υπόγειο. Και αυτό καθιστά υποχρεωτική τη χρήση του produhov.

Αγνοήστε την εγκατάσταση των εκπομπών αέρα δεν μπορεί να είναι, αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο. Οι εργασίες εγκατάστασης δεν θα απαιτήσουν πολύ χρόνο, προσπάθεια και δεν θα συνεπάγονται μεγάλο κόστος υλικών. Ωστόσο, τα οφέλη από αυτό θα είναι πολύ σημαντικά. Ο εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού το ξύλο είναι ένα οργανικό υλικό που υπόκειται σε υγρασία και βακτηριακή βλάβη. Η εγκατάσταση αεραγωγών εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας και συμπύκνωσης, καθώς και την πρόωρη καταστροφή ιδιωτικής κατοικίας.

Εξατμίσεις στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού

Κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται όλες οι μικρές λεπτομέρειες. Δυστυχώς, πολλοί κατασκευαστές που εργάζονται ανεξάρτητα δεν ξεχνούν τις σημαντικές λεπτομέρειες. Ένας από αυτούς είναι το άνοιγμα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού. Εάν το ίδρυμα του σπιτιού δεν την εγκατάσταση του εξαερισμού του αέρα, θα οδηγήσει στην καταστροφή των υπόγειο, οσμές, ανεβάζουν το κτίριο.

Γιατί είναι αυτά;

Στο κάτω μέρος της θεμελίωσης του κτιρίου εγκαθίστανται εξαεριστήρες. Τα απόβλητα χρησιμοποιούνται για οποιοδήποτε τύπο υποστρώματος. Ωστόσο, υπάρχουν τύποι των θεμελίων, παρουσία των οποίων οι εργασίες για την κατασκευή των αεραγωγών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν:

 • Κατά την εγκατάσταση της βάσης χρησιμοποιείται ένα αναπνεύσιμο υλικό
 • Στο πάτωμα του κτιρίου είναι κατασκευασμένο εξαερισμό
 • Δημιουργία συστήματος εξαερισμού στο υποπεδίο
 • Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του θεμελιώδους υλικού, χρησιμοποιείται άμμος και μη διαπερατό από ατμούς υλικό

Γιατί χρειαζόμαστε εξαερισμό στο ίδρυμα; Πρώτα απ 'όλα, για την ευκολία και την άνετη διαβίωση των ανθρώπων στο σπίτι. Για την κατασκευή του κτιρίου λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, η εγκατάσταση αεραγωγών είναι μία από τις σημαντικότερες κατασκευές.

Για την κανονική λειτουργία των χώρων, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν οπές εξαερισμού στην θεμελίωση του κτιρίου. Εξασφαλίζουν φυσικό αερισμό των ροών του αέρα, ανακουφίζουν από την περίσσεια υγρασίας και υγρασίας, αποτρέπουν την εξάπλωση του καλουπιού και του μύκητα.

Εμφάνιση

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς θα πρέπει να μοιάζουν τα εγκατεστημένα προϊόντα. Έχουν τη μορφή στρογγυλού ή τετράγωνου σχήματος.

Κατά την κατασκευή τους, είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τον κύριο κανόνα: το μήκος του ανοίγματος θα πρέπει να ταιριάζει με το πλάτος του θεμελίου.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στην κύρια θέση του αέρα. Πρέπει να είναι αυστηρά αντίθετα μεταξύ τους.

Με σωστή τοποθέτηση και τοποθέτηση στο δωμάτιο, η ροή του αέρα αρχίζει να αερίζεται. Αυτό θα εξασφαλίσει την απομάκρυνση της υγρασίας, της υγρασίας, της μούχλας στο κτίριο. Εάν εγκατασταθεί σωστά, ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι πάντα φρέσκο ​​και δεν θα εμφανιστούν δυσάρεστες οσμές.

Βασικές απαιτήσεις

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες κατασκευής, αξίζει να εξοικειωθείτε με τις βασικές απαιτήσεις για τα προϊόντα.

 • Το άνοιγμα στο θεμέλιο του ξύλινου σπιτιού πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση 1,5 - 2 μέτρων το ένα από το άλλο
 • Κατά τον υπολογισμό του αριθμού των εκρήξεων στην περίμετρο του θεμελίου, να θυμάστε ότι σε κάθε πλευρά πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 αερισμούς
 • Οι αέριοι πρέπει να είναι η βέλτιστη περιοχή. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 τετραγωνικά μέτρα. cm
 • Ο αέρας πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος μεγαλύτερο από 30 cm από την επιφάνεια. Αυτό εμποδίζει την είσοδο στο δωμάτιο μέσω του ανοίγματος των λυμάτων και άλλων ρύπων
 • Εάν υπάρχουν βάσεις στο πάτωμα του σπιτιού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό πάνω τους

Επιλογή μεγέθους

Το κύριο πρόβλημα στο αρχικό στάδιο της κατασκευής, ποιο είναι το βέλτιστο μέγεθος των αεραγωγών είναι να επιλέξετε.

Καθοδηγούμενη από τις επίσημες απαιτήσεις για κατασκευαστικές εργασίες, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το μέγεθος όλων των οπών θα πρέπει να καταλαμβάνει το 0,0025 του βασικού χώρου. Αυτό αντιστοιχεί στις απαιτήσεις εγκατάστασης 25 τετραγωνικών μέτρων. cm αέρος κάθε 100 τ.μ. μέτρα της βάσης.

Η οπή δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 τετραγωνικά μέτρα. cm ανά περιοχή. Η καλύτερη επιλογή είναι μια έξοδος ορθογωνίου σχήματος με πλευρές 22 cm ή στρογγυλή με διάμετρο 22-25 cm.

Για όσους δεν θέλουν να κάνουν μεγάλες τρύπες στο ίδρυμα, μπορείτε να προτείνετε να κάνετε εργασίες για την κατασκευή μερικών μικρών αεραγωγών αντί για ένα μεγάλο.

Αρχές της τοποθεσίας

Οι οπές εξαερισμού στην θεμελίωση πρέπει να είναι τοποθετημένες ως εξής:

 1. Η απόσταση υπολογίζεται σύμφωνα με τις βασικές αναλογίες
 2. Ξεκινώντας τις εργασίες κατασκευής από τη γωνία του κτιρίου, θα πρέπει να υποχωρήσετε σε απόσταση 90-100 cm και μόνο στη συνέχεια να τοποθετήσετε τον εξαερισμό
 3. Μια προϋπόθεση είναι υποχρεωτική: εγκατάσταση οπών σε όλες τις πλευρές του κτιρίου
 4. Παρουσία καμπυλών και γωνιών στο θεμέλιο, στην επιφάνεια τους,
 5. Η υποχρεωτική διάταξη οπών δεν απέχει λιγότερο από 30 cm από τη βάση

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Είναι επίσης απαραίτητο να παρατηρηθούν οι βασικές αποχρώσεις στα κατασκευαστικά έργα:

 • Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τις σχάρες στο άνοιγμα της θεμελίωσης. Αυτό θα χρησιμεύσει ως εμπόδιο στη διείσδυση μικρών τρωκτικών στο κτίριο.
 • Συνήθως, οι εργασίες κατασκευής γίνονται κατά την εγκατάσταση της θεμελίωσης. Εάν για κάποιο λόγο δεν έχουν γίνει οι εργασίες, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού στην τελική βάση. Ως εργαλείο, ένα τρυπάνι με διαμάντια είναι κατάλληλο. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν φορτία και να ξεπεράσει το εμπόδιο με τη μορφή ράβδων οπλισμού.
 • Είναι απαραίτητο να επιλέξετε με ακρίβεια το μέγεθος του τρυπανιού. Πρέπει να αντιστοιχεί στην υπολογισμένη διάμετρο των οπών. Όταν εργάζεστε με ένα τρυπάνι διαμαντιών, η αντοχή των τοίχων παραμένει, οι άκρες δεν καταρρέουν, το επίπεδο αξιοπιστίας παραμένει.

Κατασκευαστικές εργασίες

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε το άνοιγμα στην ίδρυση, θα πρέπει να μάθετε την τεχνολογία της κατασκευής.

Η καλύτερη επιλογή για την κατασκευή είναι ο σχεδιασμός του εξαερισμού στο στάδιο της ανέγερσης της βάσης. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη θέση των οπών και να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις τους.

Η κατασκευή πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενίσχυσης της θεμελίωσης. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του ενισχυτικού πλέγματος τοποθετούνται ειδικές σωληνώσεις από αμιαντοτσιμέντο. Συνήθως χρησιμοποιούνται σωλήνες διαμέτρου 15 εκ. Πρέπει να τοποθετούνται κατά μήκος της όλης περιμέτρου της δομής.

Κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας για την έκχυση σκυροδέματος σωλήνες πρέπει να γεμίσει με χώμα. Αυτό εμποδίζει την είσοδο του διαλύματος τσιμέντου. Επίσης, κλείστε τα ανοίγματα εξόδου.

Η εγκατάσταση των σωλήνων πραγματοποιείται με τη βοήθεια σύρματος. Συνδέει το σωλήνα με το ενισχυτικό πλέγμα.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, πρέπει να ακολουθείται το καθιερωμένο σχέδιο κατασκευής. Η συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα διασφαλίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών.

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδρύματος, πρέπει επίσης να εξετάσετε την ανάγκη εγκατάστασης οπών επικοινωνίας. Εκτελούνται επίσης με σωλήνες αμιάντου-τσιμέντου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ξήρανσης του σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί ο ξυλότυπος. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να απελευθερώσετε τις τρύπες. Πρέπει να ανοίγουν και να καθαρίζονται από συντρίμμια. Στην πλευρά του δρόμου συνιστάται να κλείνετε το άνοιγμα με ένα δίχτυ για να αποτρέψετε τη διείσδυση μικρών τρωκτικών στο σπίτι.

Οι ειδικοί δεν συνιστούν να κλείνετε τελείως την πόρτα με καθαρισμούς αέρα. Αυτό μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Ακούγοντας αυτές τις συστάσεις, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε τις οπές αερισμού στο θεμέλιο σωστά και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Κλείσιμο οπών

Συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιών ενδιαφέρονται για την ακόλουθη ερώτηση: πρέπει να κλείσω τις τρύπες στην κρύα εποχή;

Αν το δωμάτιο θερμαίνεται και κατοικείται μόνιμα από ανθρώπους, δεν συνιστάται να κλείνετε τον αεραγωγό. Εάν οι οπές είναι κλειστές, η προκύπτουσα διαφορά θερμοκρασίας θα συμβάλει στην εμφάνιση της σήψης, της απελευθέρωσης του συμπυκνώματος. Αυτό θα οδηγήσει σε γενική καταστροφή του κτιρίου.

Εάν το κτίριο λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου, τα ανοίγματα θα πρέπει να κλείνονται σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Οι εξαεριστήρες πρέπει να εξασφαλίζουν σταθερή εισροή και εξαερισμό του αέρα. Για το σκοπό αυτό, οι τρύπες μπορούν να κλείσουν όχι εντελώς, αλλά εν μέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρύπες συμβάλλουν στην απώλεια θερμότητας, οπότε οι ιδιοκτήτες πρέπει επιπλέον να φροντίζουν τη μόνωση του δαπέδου για να εξασφαλίσουν μια άνετη διαμονή.

Απαντώντας στην ερώτηση, από το κλείσιμο του ανοίγματος στο θεμέλιο, πολλοί ειδικοί συστήνουν τη χρήση ειδικού πλαστικού πλέγματος για προστασία από τα τρωκτικά. Κατά το κλείσιμο των οπών για την περίοδο του κρύου χειμώνα, συνιστάται η χρήση αναπνεύσιμου υλικού για τη διατήρηση του ελάχιστου εξαερισμού. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αυτοσχέδια μέσα για το κλείσιμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του συστήματος εξαερισμού και επακόλουθη καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου.

Δεν χρειάζεται να αποφύγετε το πρόβλημα της εγκατάστασης του αέρα. Αυτή η απλή εργασία είναι η εγγύηση της σωστής λειτουργίας του κτιρίου. Οι αγωγοί θα παρέχουν καθαρό, αεριζόμενο αέρα στο δωμάτιο, θα απαλλάξουν το σπίτι από τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων και των βακτηριδίων.

Πρόσφατα, πολλοί έχουν παραμελήσει την κατασκευή οπών αερισμού, δικαιολογώντας το από το ευρωπαϊκό κατασκευαστικό σύστημα. Το γεγονός είναι ότι στην κατασκευή δεν υπάρχει κανένας αέρας. Ωστόσο, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία. Οι κατασκευαστικές εργασίες στη χώρα μας διεξάγονται με βάση την εγχώρια τεχνολογία χρησιμοποιώντας το υπόγειο, το υπόγειο. Σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση τους στη βάση είναι εξαιρετικά απαραίτητη.

Χρειαζόμαστε την σάλτσα του αέρα

Τα πλεονεκτήματα του κλειστού υπόγειου χώρου λέγονται από τους χρήστες του FORUMHOUSE.

Σε διαφωνίες σχετικά με το αν είναι αναγκαία η ύπαρξη θεμελίων στο ίδρυμα και το εάν θα κλείσουν για το χειμώνα, πολλά αντίγραφα είναι σπασμένα, αλλά πάντα υπάρχουν λόγοι να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

Ο αέρας στη βάση του σπιτιού είναι απαραίτητος για τον αερισμό του υπόγειου χώρου, πράγμα που βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από την βάση.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Στεφάνια συνήθως γίνονται κατά την ανέγερση ενός ιδρύματος μπάντας. Φαίνεται ότι η τεχνολογία δουλεύει στη μικρότερη λεπτομέρεια. Στο FORUMHOUSE υπάρχουν συχνά θέματα με ερωτήματα: κατά πόσο είναι απαραίτητο να υπάρξει διαρροή στο ίδρυμα, επειδή υπάρχουν υπολείμματα και οι ξύλινες δοκοί και οι πλάκες δαπέδου εξακολουθούν να σαπίζουν. το θερμότερο γίνεται υγρό, ο παγετός σχηματίζεται στους εσωτερικούς τοίχους της θεμελίωσης της ζώνης το χειμώνα. και αν είναι ή όχι απαραίτητο να κάνετε εκρήξεις εάν το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα.

Εδώ είναι η γνώμη του μέλους του φόρουμ με ψευδώνυμο κοτόπουλο-Α (Μόσχα):

- Με την εμφάνιση σύγχρονων υλικών και μεθόδων κατασκευής, τα καταστήματα μετατρέπονται σε αναχρονισμό. Και αν το κλειστό υπόγειο είναι επιπλέον σωστά μονωμένο, τότε αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού.

Δυτική εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα. Μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε σκόπιμο οικονομικά να κατασκευαστούν ιδιωτικές κατοικίες με καπνούς και χαμηλό υπόγειο, στις οποίες τοποθετήθηκαν όλες οι επικοινωνίες μηχανικής.

Στην Αμερική έχουν κατασκευαστεί περίπου 30 εκατομμύρια παρόμοια σπίτια.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι υπερπόντιοι κατασκευαστές εγκαταλείπουν σταδιακά την επιθυμία να χτίσουν ένα χαμηλό υπόβαθρο για ένα σπίτι με κτύπημα. Αποδείχτηκε ότι εάν κάνατε ένα κτύπημα, σε μια ελεύθερα αεριζόμενο υπόγειο χώρο στις περισσότερες περιπτώσεις, διατηρήσατε ακόμα υψηλή υγρασία.

Πρέπει να κάνω μια τρύπα στο ίδρυμα

Αυτό οφείλεται σε παραβίαση του καθεστώτος θερμοκρασίας-υγρασίας. Το καλοκαίρι ο θερμός αέρας εισέρχεται στο ψύκτη υπόγειο, και επειδή η διαφορά θερμοκρασίας του νερού που περιέχεται στα συμπυκνώνεται αέρα και απαιτείται να μειωθεί, με τη μορφή των δρόσου στα εσωτερικά τοιχώματα του καλύμματος και επικαλυπτόμενες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί σε αποσύνθεση των δομών.

Η υγρασία του υπόγειου χώρου συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους:

1. Συνεχής εξάτμιση υδρατμών από τη γη κάτω από το σπίτι. Αυτό διευκολύνεται από υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων ή πλημμύρες του πώματος με ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

2. Ανεπαρκής επιφάνεια αέρα. Σύμφωνα με το SNP 2.08.01-89 1,47, σε αποθήκες και υπόγεια τοίχους χωρίς εξαερισμό, η συνολική έκταση των οπών αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1/400 η περιοχή των υπόγειων ή υπόγειο. Και μην produhi πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών τοίχων του υπογείου ή του ισογείου σε κάθε πλευρά μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Η ελάχιστη έκταση ενός καταρρεύματος είναι 0,05 τ.μ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, για τον αερισμό του πλίνθου με συνολική επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν 25 ένα μεγάλο η διάμετρος είναι 110 mm.

Υπάρχει μια άποψη ότι οι εκρήξεις οποιουδήποτε μεγέθους θα πρέπει να κλείνονται για το χειμώνα με καπάκια.

Igor3:

- Νομίζω ότι η συνήθεια του κλεισίματος για το χειμώνα με καπάκια προέκυψε λόγω της δυνατότητας αποθήκευσης προϊόντων στο υπόγειο. Με τα πλήρως ανοικτά πατατάκια και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώνουν και χαλάζουν, ειδικά, ειδικά αν ο καθαρισμός είναι χαμηλός από το έδαφος.

Κάτω από κατοικημένες εγκαταστάσεις, ένα αεριζόμενο υπόγειο (ή υπόγειο υπόγειο υπόγειο) είναι συνήθως χτισμένο με καθαρισμούς στο δρόμο και μέσω του δαπέδου και τους αεραγωγούς στους τοίχους. Το καλοκαίρι, ο αερισμός οφείλεται στην άφιξη του θερμού αέρα μέσω του εξωτερικού αέρα. Για το χειμώνα είναι κλειστά και η ροή του αέρα στο υπόγειο γίνεται μέσω ειδικών οπών στο πάτωμα. Αυτές οι τρύπες καλύπτονται με μικρές ράβδους.

Καλύπτει για διαπερατές στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με το SNIP II-3-79, η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του αέρα στο υποπεδίο και της θερμοκρασίας της επιφάνειας των υπόγειων δαπέδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο βαθμούς. Και για να γίνει το πάτωμα κρύο όταν είναι ανοιχτό το χειμώνα, δεν παγώνει, πρέπει να είναι σωστά μονωμένο.

Το ελάχιστο πάχος της μόνωσης στο δάπεδο (ορυκτοβάμβακας) είναι 200 ​​mm.

Επειδή αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να μην ικανοποιούνται ή να εκτελούνται με παραβιάσεις, τότε ένα πιθανό λογικό βήμα είναι η ανέγερση μιας συγκεκριμένης θεμελίωσης χωρίς οποιεσδήποτε μολύνσεις.

Η καλή μόνωση και η μόνωση από τον υπό ατμόσφαιρα ατμοσφαιρικό αέρα όλο το χρόνο παραμένει ξηρό, ζεστό και δεν σχηματίζει μούχλα.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα κλειστό υπόγειο

Σε θερμοκρασίαhnicheskom σε σχέση κλειστό υπόγειο διαφέρει από τα δάπεδα στο έδαφος μόνο από την παρουσία μιας στρώσης αέρα μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους.

Όταν το υπόγειο είναι κλειστό, λόγω του στρώματος αέρα, το οποίο δεν επικοινωνεί με την ατμόσφαιρα, τα δάπεδα θερμαίνονται γρήγορα από τη θερμότητα του δωματίου. Ως εκ τούτου, με το υπόγειο κλειστό και κατά τον τρόπο μόνιμης διαμονής, η μόνωση του δαπέδου μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Και η διαδικασία δημιουργίας ενός κλειστού υπόγειου χώρου πρέπει να χωριστεί σε διάφορα διαδοχικά βήματα:

1.Προστατεύουμε την αποστράγγιση του ιδρύματος. Προωθεί την αποτελεσματική αφαίρεση της υπερβολικής υγρασίας από το κτίριο, γεγονός που μειώνει την υγρασία της γης στο υπόγειο.

2. Ζεσταίνουμε τα τοιχώματα των θεμελίων από το εξωτερικό. Αυτό διατηρεί τη θερμότητα υπόγεια.

3. Ζεσταίνουμε το τυφλό στην περίμετρο του υπόγειου. Αυτό μειώνει τη διαρροή θερμότητας μέσω του κάτω μέρους του θεμελίου. Επιπλέον, η μονωμένη τυφλή περιοχή μειώνει τις δυνάμεις του παγετού, που δρουν πάνω στο θεμέλιο.

4. Το χώμα του Paroizoliruem στο πλίνθο, δηλ. Αναστέλλοντας βίαια την είσοδο υγρασίας από το έδαφος στο υπόγειο. Για να γίνει αυτό, βάζουμε στο έδαφος ένα παχύ, όχι λιγότερο από 150 μικρά, πολυαιθυλένιο φιλμ. Τοποθετείται με επικάλυψη και υποχρεωτική διαστασιολόγηση. Για αξιοπιστία, η μεμβράνη μπορεί να χυθεί με ένα σκυρόδεμα κατασκευασμένο από "άπαχο" σκυρόδεμα (πάχους 2-3 cm). Κάνουμε τα άκρα της μεμβράνης (20-30 cm) στους τοίχους του θεμελίου και πιέζουμε τη ράβδο στους πείρους.


5. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου.

κοτόπουλο-Α:

- οι οπές αέρα στο υπόγειο είναι καλύτερο να αντικαταστήσει το σωλήνα ανύψωσης των καυσαερίων που εκτείνεται προς τα μέσα από ένα υπόγειο σπίτι στην οροφή ή σοφίτα, και το άνοιγμα τροφοδοσίας κάπου στη γωνία των οικιακούς χώρους του προθαλάμου, κλπ..

Η ανυψωτική διάταξη αερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα διαμέτρου 50-80 mm. Επειδή riser συνδέει τις υπόγειες εγκαταστάσεις και κρύα σοφίτα, τότε η διαφορά θερμοκρασίας στον αγωγό ανόδου δημιουργείται από ένα μικρό ράβδο, αέρα εισαγωγής από υπόγεια. Λόγω της φυσικής κυκλοφορίας, το υπόγειο αερίζεται καλά.

Glebomater:

- Θα έκανα τρύπες αερισμού στις γωνίες του σπιτιού και θα έβαζα το σωλήνα εξαγωγής στο κέντρο. Στην περίπτωσή μου, ο αερισμός του υπόγειου χώρου παρέχεται από τη θέρμανση της σόμπας. Ο υπόγειος χώρος συνδυάζεται με το καθιστικό και ο αέρας για τον κλίβανο λαμβάνεται από κάτω από το πάτωμα.

Έτσι, ο μονωμένος και κλειστός υπόγειος χώρος μπορεί να γίνει ένα από τα συστατικά στοιχεία ενεργειακά αποδοτικό σπίτι.

Στο FORUMHOUSE υπάρχει μια έντονη συζήτηση για το ερώτημα εάν χρειάζεται ένα σκάλωμα με παραγωγό και συλλέγονται οι απαντήσεις των ιδιοκτητών πατωμάτων στο έδαφος. Διαβάστε πώς μπορείτε να επισκευάσετε τις επικοινωνίες κάτω από ένα ίδρυμα θεμελίωσης. Και στο βίντεό μας λέει για το πώς να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο κάτω στέμμα σε ένα ξύλινο σπίτι.

Βγάζετε τα θεμέλια του σπιτιού

Η ίδρυση οποιουδήποτε κτιρίου χρειάζεται εξαερισμό ακόμη περισσότερο από την πρόσοψη και την οροφή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ξύλινο σπίτι, το οποίο οφείλεται στις ικανότητες "αναπνοής" του υλικού. Για να παρατείνει τη ζωή του κτιρίου, έμπειροι οικοδόμοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ να κάνουν αερισμούς - ειδικά ανοίγματα για ανταλλαγή αέρα έξω και μέσα στη βάση.

Εγκατάσταση σύμφωνα με τους κανόνες

Τι δίνει την παραγωγή αέρα στο ίδρυμα; Η πικρή μυρωδιά εξαφανίζεται, ο μύκητας και η μούχλα δεν αναπτύσσονται, η υγρασία του αέρα στο υπόγειο μειώνεται, η διάρκεια ζωής της δομής αυξάνεται λόγω της απουσίας ρωγμών και άλλων ζημιών.

Σκοπός του ανοίγματος θεμελίωσης

Για την εγκατάσταση ανεμιστήρων, χρησιμοποιείται το κάτω μέρος του σπιτιού, κάθε είδους δομή θεμελίωσης. Αλλά σε ορισμένους τύπους δομών θεμελίωσης, τα προϊόντα δεν είναι εγκατεστημένα:

1) η βάση κατασκευάζεται από υλικό διαπερατό από τον αέρα.

2) ο εξαερισμός γίνεται στο πάτωμα του κτιρίου.

3) Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού στο υπόγειο ή στο υποπεδίο.

4) στη διαδικασία της βασικής συσκευής, χρησιμοποιείται ένα υλικό που δεν αφήνει να περάσει ο ατμός.

Ο κύριος σκοπός των αεραγωγών στο θεμέλιο είναι να εξασφαλιστεί ένα υγιές μικροκλίμα μέσα στο σπίτι. Οι αεραγωγοί αυξάνουν τη διάρκεια ζωής κάθε κτιρίου, αποτελούν εξαιρετική πρόληψη της υγρασίας και της μούχλας.

Έτσι, οι εκρήξεις στα θεμέλια του σπιτιού εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • φυσικό εξαερισμό.
 • εκτροπή υγρών ροών αέρα ·
 • την πρόληψη της υγρασίας,
 • πρόληψη του μύκητα, μούχλα.

Εξωτερική περιγραφή του προϊόντος και απαιτήσεις για την εγκατάστασή του

Πολλοί κύριοι ενδιαφέρονται για την ερώτηση: πώς να φτιάξετε ένα άνοιγμα στην υποστήριξη του σπιτιού και πώς πρέπει να φαίνονται; Το σχήμα των οπών μπορεί να είναι διαφορετικό: τετράγωνο ή στρογγυλό. Η κατασκευή προϊόντων πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ακόλουθες αποχρώσεις:

1) το μήκος της οπής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το πλάτος του υπογείου του σπιτιού.

2) είναι απαραίτητο να υπάρχουν οπές αερισμού σε αντίθεση μεταξύ τους.

3) αν όλα γίνονται σωστά, μια ροή αέρα θα περάσει αμέσως μέσα στο δωμάτιο.

Παραγωγή οπών στην τελική βάση

Οι σωστά τοποθετημένοι αγωγοί παρέχουν την βάση του κτηρίου με καθαρό αέρα, προκαλώντας δυσάρεστες και ξένες μυρωδιές, υπερβολική υγρασία.

Εγκατάσταση αεραγωγούς στη θεμελίωση πραγματοποιείται σε προσαυξήσεις των 1,5 έως 2 μ. Κάθε πλευρά του σπιτιού πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2-3 τεμάχια διαμέτρου 10 cm. Για να αποφευχθεί η υπερχείλιση του υπογείου τήγματος και των υπόγειων υδάτων αεραγωγών τοποθετείται σε ύψος όχι μικρότερο από 0,3 m από την επιφάνεια της γης.

Το βέλτιστο μέγεθος του προϊόντος

Κάθε άνοιγμα στο θεμέλιο πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος όχι μόνο για να επιβιώσει το χειμώνα, αλλά και για να λειτουργήσει κανονικά το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς κατασκευής, η έκταση όλων των εκρήξεων στη βάση του σπιτιού πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,0025 της συνολικής επιφάνειας του ιδρύματος. Με άλλα λόγια, για κάθε 100 m2 25 cm2 ανεμιστήρες εξαερισμού έχουν εγκατασταθεί.

Βέλτιστες διαστάσεις για οπές:

 • ορθογώνιο με πλευρές 22 εκ.
 • κύκλου διαμέτρου 22 έως 25 cm.

Πάντα ένα μεγάλο άνοιγμα μπορεί να αντικατασταθεί από 2-3 μικροσκοπικά, αυτό δεν απαγορεύεται από τον πλοίαρχο.

Στα θεμέλια, οι οπές είναι διατεταγμένες σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

1) ανάλογα με την περιοχή και τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς ·

2) η απόσταση κάθε οπής από τη γωνία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,9-1 m.

3) Απαιτούνται οπές αερισμού σε κάθε πλευρά του κτιρίου.

4) αν η θεμελίωση έχει πολύπλοκο σχήμα (στροφές, γωνίες κ.λπ.), τα προϊόντα εξαερισμού τοποθετούνται επίσης σε αυτά τα δομικά στοιχεία.

5) το ύψος του ανελκυστήρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους δεν είναι μικρότερο από 30 cm.

Κατασκευαστικές εργασίες

Είναι δυνατόν να δημιουργηθούν σωστές οπές θεμελίωσης σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κλείνουν με πλέγματα ώστε να αποφεύγεται η είσοδος τρωκτικών και μικρών αδέσποτων ζώων στο κτίριο.
 • ο βέλτιστος χρόνος για τη συσκευή των ανοιγμάτων εξαερισμού στο θεμέλιο είναι η κατασκευή του. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα προϊόν σε μια ενεργή βάση, χρησιμοποιείται ένα ακριβές εργαλείο (για παράδειγμα ένα τρυπάνι με διαμάντια). Με ένα τέτοιο τρυπάνι, μπορείτε να δημιουργήσετε προσεκτικά τρύπες ακόμα και μέσα από το πλαίσιο ενίσχυσης. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα τρυπάνι με τη διάμετρο των απαιτούμενων πριζών.

Πριν από την εγκατάσταση αεραγωγών, πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά τον αριθμό τους, τη διάμετρο και να σχεδιάσετε μια διάταξη. Εγκαθίσταται ανοίγματα εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ενίσχυσης της βάσης, για την οποία τοποθετούνται 150 m σωλήνων αμιάντου-τσιμέντου στο πλέγμα του οπλισμού.

Εμφάνιση των ανοιγμάτων εξαερισμού

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται αμέσως κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του σπιτιού.

Μια πολύ σημαντική απόχρωση: όταν το θεμέλιο είναι σκυροδεμένο, είναι απαραίτητο να ρίχνουμε το χώμα μέσα στις οπές εξαερισμού για να αποφύγουμε το φράξιμο τους.

Οι σωληνώσεις είναι στερεωμένοι στον ιμάντα οπλισμού της βάσης με σύρμα. Η εγκατάσταση του καθαρισμού αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική στις τεχνικές επικοινωνίες για να αποφευχθεί η πτώση της συμπύκνωσης ή για να αυξηθεί η υγρασία του υλικού.

Όταν το σκυρόδεμα σκληραίνει, ο ξυλοτύπος αποσυναρμολογείται και οι τρύπες καθαρίζονται από το έδαφος. Σε αυτό το στάδιο, δημιουργούνται μεταλλικά πλέγματα προστασίας των υπογείων από μη τραυματισμένα παράσιτα.

Το ζήτημα του κλεισίματος του ανοίγματος για το χειμώνα

Πολλοί ιδιοκτήτες των σπιτιών τους ενδιαφέρονται για το ερώτημα: να κλείσουν τα εφόδια για το χειμώνα ή να τα αφήσουν ανοικτά; Εδώ όλα εξαρτώνται από το αν το υπόγειο θερμαίνεται ή όχι. Εάν ο αεριζόμενος χώρος θερμαίνεται και χρησιμοποιείται ενεργά κατά την κρύα εποχή, δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε τα ανοίγματα εξαερισμού. Αυτό απειλεί την εμφάνιση υγρασίας, μούχλας και πρόωρης καταστροφής των θεμελίων του κτιρίου.

Εάν το υπόγειο του σπιτιού και ολόκληρου του κτιρίου χρησιμοποιείται μόνο στη σεζόν (άνοιξη - καλοκαίρι - αρχές φθινοπώρου), τότε τα πώματα πρέπει να κλείσουν. Κάποιοι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών προτιμούν να καλύπτουν τους αέριους όχι εντελώς, για να αφήσουν την εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Σημαντικό: αν ο χειμώνας άφησε ανοιχτό τρύπες εξαερισμού για τα θεμέλια, θα πρέπει να φροντίσει για την πρόσθετη μόνωση του ισογείου και ορόφου παρέχοντας ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι.

Πώς να φτιάξετε μια πρίζα σε μια ιδιωτική κατοικία

Εξαερώνονται στο θεμέλιο της κορδέλας

 • Χαρακτηριστικά της διάταξης των ανεμιστήρων
 • Κανόνες υπολογισμού του αριθμού των αεραγωγών και του μεγέθους των ανοιγμάτων τους
 • Αλγόριθμος για την τοποθέτηση οπών αερισμού στο θεμέλιο
  • Πώς να αφαιρέσετε μια ξύλινη δοκό από κατεψυγμένο σκυρόδεμα

Πολύ συχνά, η καταστροφή ενός εξοχικού σπιτιού αρχίζει με ένα θεμέλιο. Κατ 'αρχάς, σαπίζοντας πατώματα, τότε τοίχοι sag, ρωγμές εμφανίζονται σε αυτά, και σταδιακά το σπίτι από ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό σπίτι μετατρέπεται σε μια καταστροφή.

Ο αριθμός των αεραγωγών για κάθε κτίριο σκυροδέματος προσδιορίζεται ξεχωριστά.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο συνηθέστερος λόγος είναι η απουσία ή παραβίαση του αερισμού στον υπόγειο χώρο. Αφαίρεση της καταστροφής του κτιρίου που ζητείται για την εξαερισμού στο ίδρυμα, το οποίο πρέπει να εξοπλιστεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής της βάσης.

Οι ανεμιστήρες, ή, όπως ονομάζονται, οι ηχητικοί κύλινδροι, είναι διαθέσιμοι σε κάθε κτίριο που είναι καταρτισμένο. Αυτό είναι ένα είδος αναπνευστικών οργάνων, τα οποία παρέχουν την απαραίτητη διαδικασία εξαερισμού γι 'αυτό.

Στο υπόγειο δωμάτιο, στερείται του καθαρού αέρα, η υγρασία και η υγρασία συσσωρεύονται, λόγω της οποίας αναπτύσσουν ενεργά μύκητες, μούχλα και επιβλαβείς για τους ανθρώπους της υγείας των μικροοργανισμών. Και αν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με υψηλής ποιότητας αερισμό, λειτουργεί όλο το χρόνο, η εμφάνισή τους δεν μπορεί να φοβάται. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα.

Χαρακτηριστικά της διάταξης των ανεμιστήρων

Το σχέδιο για την κατασκευή μιας θεμελίωσης ταινιών.

Η έξοδος στην βάση του σπιτιού είναι υποχρεωτικά στοιχεία, η ανάγκη ρύθμισης των οποίων αντικατοπτρίζεται στους οικοδομικούς κανόνες. Σύμφωνα με αυτά, η θερμοκρασία σε ένα υπόγειο κτίριο θα πρέπει να είναι διαφορετική από τη θερμοκρασία της επιφάνειας δαπέδου κατά περισσότερο από 2 ° C. Αυτό είναι δυνατό μόνο στην περίπτωση που οι οπές αερισμού τοποθετούνται στο θεμέλιο.

Αλλά μαζί με αυτό, οι κανόνες επιτρέπουν την άρνηση κατασκευής συσκευών εξαερισμού. Επομένως, ο εξαερισμός δεν είναι απαραίτητος εάν:

 • Ο υπόγειος χώρος χρησιμοποιείται ως κελάρι ή αποθηκευτικός χώρος.
 • από το υπόγειο υπάρχει είσοδος στο σαλόνι.
 • όταν χρησιμοποιήθηκε το κελάρι, χρησιμοποιήθηκε υλικό ανθεκτικό σε υμένιο, αλληλοεπικαλύπτοντας το λιγότερο 15 cm.
 • εγκαθίσταται ένα σύστημα εξαερισμού τακτικής λειτουργίας, αντλώντας περίπου 0,5-1 λίτρα αέρα ανά δευτερόλεπτο για κάθε 5 m2 επιφάνειας ανά δευτερόλεπτο.
 • Τα τοιχώματα της θεμελίωσης και το έδαφος μέσα σε αυτό αντιμετωπίζονται με θερμομονωτικά υλικά.

Εάν το σπίτι δεν έχει τους παραπάνω παράγοντες, είναι αναγκαία οι οπές αερισμού στο θεμέλιο, καθώς θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του κτιρίου και θα αποκλείσουν τη δυνατότητα καταστροφής του.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Κανόνες υπολογισμού του αριθμού των αεραγωγών και του μεγέθους των ανοιγμάτων τους

Σχεδιασμός και υπολογισμός του εξαερισμού.

Τυπικά, ο αριθμός των αεραγωγών που πρέπει να γίνουν κατά την κατασκευή μιας θεμελίωσης καθορίζεται ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση και εξαρτάται από τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργήσει το κτίριο. Επομένως, για τον αερισμό, πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • τις καιρικές συνθήκες ·
 • το έδαφος στο οποίο εκτελείται η κατασκευή ·
 • τοπίο της περιοχής.

Στην περίπτωση που η κατασκευή ενός σπιτιού γίνεται σε μια χαμηλότατη ελώδη περιοχή ή το τοπικό κλίμα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποσότητα βροχοπτώσεων, ο αριθμός των εκρήξεων στον τοίχο θεμελίωσης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος. Εάν βασιστείτε στις συστάσεις των έμπειρων οικοδόμων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό κανόνα: δημιουργήστε τρύπες εξαερισμού σε κάθε τοίχο του υπογείου, ακόμα και αν η βάση είναι τοποθετημένη κάτω από το εσωτερικό τοίχωμα του κτιρίου.

Για να υπολογίσετε την περιοχή των ανοιγμάτων των εκρήξεων, θα πρέπει να μετρήσετε το συνολικό εμβαδόν του δαπέδου και να διαιρέσετε αυτόν τον αριθμό κατά 400. Με τη διαίρεση του προκύπτοντος μερικού στο αριθμό των μελλοντικών οπών εξαερισμού, θα πάρετε την περιοχή του ανοίγματος κάθε εκρήξεως. Ο αριθμός των αεραγωγών εξαρτάται άμεσα από το μήκος των τοίχων θεμελίωσης. Έτσι, για κάθε 2-3 m πρέπει να υπάρχει μια τρύπα.

Αλλά, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, δεν είναι πάντα η υπολογιζόμενη τιμή αρκεί για να οργανωθεί μια ποιοτική διαδικασία αερισμού. Εάν το σπίτι βρίσκεται σε μια υγρή περιοχή, καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε στο ακόλουθο παράδειγμα: για μια επιφάνεια υπογείου 100 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν 25 ανοίγματα εξαερισμού με κυκλικά ανοίγματα με διάμετρο όχι μικρότερο από 11 cm έκαστο.

Εάν ξεκινήσουμε από τους κανόνες κατασκευής, ένας υπόγειος χώρος που δεν είναι εξοπλισμένος με σύστημα εξαερισμού πρέπει να έχει οπές στο θεμέλιο, το συνολικό εμβαδόν του οποίου είναι ίσο με το 1/400 της υποπεριοχής. Απαγορεύεται η κατασκευή οπών με διάμετρο μικρότερη από 5 cm2. Στην περίπτωση που το κτίριο βρίσκεται σε περιοχή με υψηλό ραδόνιο, ο αριθμός των αεραγωγών θα πρέπει να αυξηθεί 3-4 φορές.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Αλγόριθμος για την τοποθέτηση οπών αερισμού στο θεμέλιο

Εργαλεία απαραίτητα για την εργασία: ένα σφυρί, ένα σφυρί, ένα φτυάρι, ένα τρυπάνι ή ένα puncher.

Για να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

 • φτυάρι?
 • σφυρί?
 • σφενδόνη;
 • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
 • ένα τρυπάνι ξύλου διαμέτρου 2,5 cm.
 • τρυπάνι για μέταλλο με διάμετρο 1,4 cm.
 • ευθεία και ημικυκλική σμίλη.
 • πλαστικοί ή αμιαντοτσιμέντοι σωλήνες κυκλικής διατομής διαμέτρου 11 έως 13 cm (δοκός ξύλου) ·
 • άμμο.

Σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα προϊόν, θα πρέπει να προσέξετε την οικοδόμηση του ιδρύματος. Αν μιλάμε για το θεμέλιο της κορδέλας, τότε κάθε εξαερισμός τοποθετείται στο στάδιο της τοποθέτησης του ξυλότυπου για την έκχυση μπετόν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το ύψος από το επίπεδο του εδάφους έως το άνοιγμα πρέπει να είναι 30 cm ή περισσότερο. Εάν δεν παρατηρηθεί αυτή η κατάσταση, η υγρασία που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της τήξης του χιονιού στο ελατήριο μπορεί να εισέλθει στον υποπεριοχή και να την πλημμυρίσει.

Η διάμετρος των οπών εξαρτάται από το μέγεθος της περιμέτρου του θεμελίου. Όσο περισσότερο είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος των χτυπήματος. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι τρύπες εξαερισμού με διάμετρο 10 έως 15 εκ. Είναι επίσης απαραίτητο να θυμηθούμε τον βασικό κανόνα: όλοι οι αεραγωγοί πρέπει να είναι παράλληλοι μεταξύ τους σε παράλληλους τοίχους.

Συνήθως, τα πτώματα είναι κατασκευασμένα από στρογγυλά σωληνάρια συγκεκριμένης διαμέτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη δοκό, αλλά οι ειδικοί δεν το συνιστούν. Εξηγείται από όλες τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά την αφαίρεση της δέσμης από κατεψυγμένο σκυρόδεμα. Για ένα μήνα, ενώ η λύση του σκυροδέματος θα στεγνώσει, η ράβδος θα κολλήσει σε αυτήν και θα είναι δύσκολο να την αφαιρέσετε.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται σωλήνες για την κατασκευή του ανοίγματος στην βάση, η διαδικασία διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κόβουμε τους σωλήνες σε κομμάτια, το μήκος των οποίων θα είναι ίσο με το πλάτος του ξυλότυπου και, αντίστοιχα, με το πλάτος της μελλοντικής βάσης. Στη συνέχεια χύνεται άμμος σε κάθε κομμάτι, και τα δύο άκρα πρέπει να είναι βουλωμένα με περιττά χάρτινα κουτιά ή χαρτί για να αποφευχθεί η καθίζηση της άμμου και η διείσδυση στο σωλήνα του σκυροδέματος. Μετά από αυτό, τα τεμάχια σωλήνων τοποθετούνται στα σημαδεμένα σημεία του ξυλότυπου κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έρχονται σε επαφή με τις παράλληλες πλευρές του καλουπιού. Μετά την τοποθέτηση, οι μελλοντικές οπές εξαερισμού χύνεται με σκυρόδεμα.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πώς να αφαιρέσετε μια ξύλινη δοκό από κατεψυγμένο σκυρόδεμα

Η συσκευή μιας βάσης ταινίας.

Αν οι ράβδοι βυθίστηκαν στο σκυρόδεμα, τότε θα χρειαστούν ορισμένα από τα ακόλουθα μέτρα για να τα αφαιρέσετε:

 1. Χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό τρυπάνι, κάντε 2 τρύπες κατά μήκος της περιμέτρου της ράβδου παράλληλες μεταξύ τους ή 1 οπή στο κέντρο. Στη συνέχεια, τρυπήστε μια οπή μέσα από το τρυπάνι ξύλου.
 2. Μια ημικυκλική σμίλη διευρύνει την τρύπα σε μία από τις πλευρές της ράβδου και απλά κόβει αυτό το μέρος από το κατεψυγμένο σκυρόδεμα. Έτσι, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε 2 γωνίες της ράβδου.
 3. Μετά από αυτό, οι υπόλοιπες 2 γωνίες χτυπιούνται με ένα σφυρί.

Όταν το διάλυμα σκυροδέματος της θεμελίωσης λωρίδας μαραίνεται, και τα δύο άκρα των χτυπημάτων απελευθερώνονται από το χαρτί και την άμμο. Μετά από αυτό, κάθε εξαερισμός θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με μια σχάρα που όχι μόνο θα εξασφαλίζει μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα στο υπόγειο δωμάτιο, αλλά και την προστασία από την εισβολή σε αρουραίους, ποντίκια και έντομα.

Μάθετε πώς να κάνετε τρύπες εξαερισμού στην ίδρυση ενός εξοχικού σπιτιού. θα παρατείνετε τη διάρκεια της υπηρεσίας του και θα απαλλαγείτε από την ανάγκη για επισκευή στο υπόγειο.

Το υπόγειο δωμάτιο, εξοπλισμένο με εξαερισμό, θα παραμείνει στεγνό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και το επίπεδο του τήγματος. Και αυτό, με τη σειρά του, θα την προστατεύσει από την εμφάνιση της υγρασίας, μούχλα και μύκητες.

Ιβάν, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χτίσεις έναν κάδο με όγκο 10 λίτρων. Γεμίστε τον πλήρη κάδο με άμμο και προσθέστε το 1/3 του τσιμέντου, όλα θα αναμειχθούν με 10 λίτρα. ή.

16 Οκτωβρίου 2015

Πώς υπολογίζεται το έτοιμο σκυρόδεμα για 1 τετραγωνικό μέτρο πάχους 5 εκ.; Πόσο χρειάζεται για άμμο και τσιμέντο; Για το περιττό να μην αγοράσει. Θέλω να.

12 Οκτωβρίου 2015

Για διαφορετικές μάρκες σκυροδέματος, εάν μετριέται από τον όγκο, αλλάζει μόνο η αναλογία άμμου και ερείπια προς τσιμέντο και το νερό λαμβάνεται πάντοτε ακριβώς το ήμισυ του όγκου του cem.

20 Οκτωβρίου 2015

Ιβάν, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χτίσεις έναν κάδο με όγκο 10 λίτρων. Γεμίστε τον πλήρη κάδο με άμμο και προσθέστε το 1/3 του τσιμέντου, όλα θα αναμειχθούν με 10 λίτρα. ή.

16 Οκτωβρίου 2015

Πώς υπολογίζεται το έτοιμο σκυρόδεμα για 1 τετραγωνικό μέτρο πάχους 5 εκ.; Πόσο χρειάζεται για άμμο και τσιμέντο; Για το περιττό να μην αγοράσει. Θέλω να.

12 Οκτωβρίου 2015

Για διαφορετικές μάρκες σκυροδέματος, εάν μετριέται από τον όγκο, αλλάζει μόνο η αναλογία άμμου και ερείπια προς τσιμέντο και το νερό λαμβάνεται πάντοτε ακριβώς το ήμισυ του όγκου του cem.

Μερικές προσθήκες: 1. Αν χρειαστεί να κάνετε υψηλής ποιότητας στεγανοποίηση με υγρό ελαστικό, είναι επιθυμητό να εφαρμόσετε γεωύφασμα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Κατανάλωση.

23 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς και τι να κάνει με τα ανώτερα όρια του ιδρύματος (natur.kamen.plitnyak);

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • εργασία με ίδρυμα
 • Ενίσχυση
 • Προστασία
 • Εργαλεία
 • Τοποθέτηση
 • Τελειώστε
 • Η λύση
 • Υπολογισμός
 • Επισκευές
 • Συσκευή
 • Τύποι θεμελίωσης
 • Ταινία
 • Ο σωρός
 • Columnar
 • Πλάκα
 • Άλλο
 • Σχετικά με τον ιστότοπο
 • Ερωτήσεις για τον εμπειρογνώμονα
 • Αναθεώρηση
 • Επικοινωνήστε μαζί μας
 • Εργασία με το ίδρυμα
  • Ενίσχυση του Ιδρύματος
  • Προστασία του ιδρύματος
  • Εργαλεία για το ίδρυμα
  • Εγκατάσταση βάσης
  • Τελειώνοντας το ίδρυμα
  • Υπόστρωμα διάλυμα
  • Υπολογισμός της βάσης
  • Επισκευή του ιδρύματος
  • Ίδρυμα
 • Τύποι θεμελίωσης
  • Ίδρυμα κορδέλας
  • Ίδρυμα σωρού
  • Ίδρυση στήλης
  • Βάση πλάκας

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Πώς να κάνετε ένα ιδιωτικό σύστημα εξαερισμού σπιτιών

Παρ 'όλα τα στερεότυπα: ένα κορίτσι με μια σπάνια γενετική διαταραχή κατακτά τον κόσμο της μόδας αυτό το κορίτσι που ονομάζεται Melanie Gajdoš, και έσπασε στον κόσμο της μόδας γρήγορα, συγκλονιστικό, εμπνέοντας και καταστρέφοντας ηλίθια στερεότυπα.

11 παράξενα σημάδια που δείχνουν ότι είστε καλοί στο κρεβάτι. Θέλετε επίσης να πιστεύετε ότι δίνετε στον ρομαντικό σύντροφό σας ευχαρίστηση στο κρεβάτι; Τουλάχιστον δεν θέλετε να κοκκινίζετε και να σκαπάζετε.

Ποια μορφή της μύτης μπορεί να πει για την προσωπικότητά σας; Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι κοιτάζοντας τη μύτη, μπορείτε να πείτε πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου. Ως εκ τούτου, κατά την πρώτη συνάντηση, δώστε προσοχή στη μύτη είναι άγνωστη.

Αυτά τα δέκα μικρά πράγματα που ένας άντρας πάντα βλέπει σε μια γυναίκα Νομίζεις ότι ο άνθρωπος σου δεν ξέρει τίποτα για την γυναικεία ψυχολογία; Δεν είναι έτσι. Από την εμφάνιση ενός συνεργάτη που σας αγαπάει, δεν θα υπάρχει μια μικρή μικρογραφία. Και εδώ είναι 10 πράγματα.

9 διάσημες γυναίκες που ερωτεύτηκαν τις γυναίκες Η εκδήλωση ενδιαφέροντος όχι για το αντίθετο φύλο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Δεν μπορείτε να εκπλαγείτε ή να σοκάρετε κάποιον εάν το παραδεχτείτε.

Πώς να φανείτε νεότεροι: οι καλύτερες περικοπές για τα άτομα άνω των 30, 40, 50, 60 Τα κορίτσια στην ηλικία των 20 δεν ανησυχούν για το σχήμα και το μήκος του χτενίσματος. Φαίνεται ότι η νεολαία δημιουργήθηκε για πειράματα στην εμφάνιση και τολμηρά ακουστικά. Ωστόσο, ήδη.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Όλες οι στιγμές σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο στάδιο προετοιμασίας για την κατασκευή του σπιτιού σας (+)

Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο. Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής του αγωγού, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s. και στην πλευρά - μέγιστο 3 m / sec.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

Η αεροδυναμική αντίσταση του αγωγού με ένα τμήμα με τη μορφή ενός κύκλου είναι μικρότερη από την τετραγωνική. Το τετράγωνο σχήμα είναι πιο συμπαγές, οργανικά ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου, έχει μια μεγάλη σειρά μεγέθους

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

Ο φυσικός αερισμός δεν παρέχει πάντα άνεση στο σπίτι. Συχνά χρησιμοποιείται μια μικτή έκδοση, επιπλέον της φυσικής κίνησης του αέρα, οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα (+)

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό. Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια. Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της βαλβίδας εισαγωγής επιτρέπουν τον αερισμό του χώρου χωρίς να δημιουργούνται ρεύματα και χωρίς να μειώνονται τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του παραθύρου. Δεν σχηματίζεται συμπύκνωση. Η βαλβίδα τύπου σχισμής, όπως στη φωτογραφία, μπορεί να εγκατασταθεί σε μια υπάρχουσα μονάδα παραθύρου

Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Κατά κανόνα, ένας ανεμιστήρας τροφοδοσίας τοίχου μπορεί να παρέχει 50-100 m3 αέρα ανά ώρα στο σπίτι. Προχωρώντας από αυτόν τον κανόνα και κάνοντας τον αντίστοιχο υπολογισμό, επιλέγουν τη βέλτιστη ποσότητα

Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

 1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι επίπεδα. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
 2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
 3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
 4. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα. Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

Η ανακύκλωση εξοικονομεί κατανάλωση ενέργειας για το λόγο ότι η ισχύς που καταναλώνεται μόνο για τη θέρμανση μια μικρή ποσότητα μάζας του αέρα, που αντλείται από το δρόμο (+)

Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

 1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
 2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
 3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
 4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί. Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

Η διανομή ψυχρού αέρα στο δωμάτιο κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής αποτρέπεται από ειδικό αποσβεστήρα που βρίσκεται στο περίβλημα

Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα. Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm. Απόδοση επιλεγμένες παραμέτρους διαστημικών χρησιμοποιώντας τον τύπο: Ρ = S χ Η χ 12, όπου ο πρώτος χαρακτήρας αντιπροσωπεύει την δεύτερη έξοδο - η τρίτη περιοχή - πιάτα ύψος.

Ανάλογα με την μέθοδο εγκατάστασης, οι απορροφητήρες ανασταλεί, τοίχο, νησί, ενσωματωμένο, και από το είδος της πράξης και προμήθεια και την κυκλοφορία

Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό. Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια. Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

Αναγκαστική σχεδίαση ιδιωτικής κατοικίας

Στο μπάνιο για εξαναγκασμένο εξαερισμό εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξαγωγής που λειτουργούν σε ένα υγρό περιβάλλον:

 1. οδηγήστε στην τροφοδοσία του δωματίου και τοποθετήστε την πρίζα.
 2. στον τοίχο δημιουργήστε μια οπή που αντιστοιχεί στην εγκάρσια τομή του συμπλέκτη του ανεμιστήρα.
 3. η ζεύξη τοποθετείται στην οπή.
 4. τρυπήστε τις οπές στερέωσης.
 5. συνδέστε το καλώδιο.
 6. αφαιρώντας τον μπροστινό πίνακα από τον ανεμιστήρα, συνδέστε τον στον τοίχο.
 7. επιστρέψτε το αφαιρούμενο πάνελ στη θέση του.
 8. Η σχάρα συνδέεται από έξω.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο σύστημα σε ένα μπάνιο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Συνήθως το CB αυτής της προϋπόθεσης με την υποχρεωτική παρουσία ενός πιλότου εξαερισμού στο έργο. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται μέσα από το κενό μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας, καθώς και μέσω των παραθύρων.

Για τη δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού στο μπάνιο στο σύστημα ανταλλαγής αέρα, είναι ενσωματωμένος ένας ανεμιστήρας. Εκτοξεύει τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο, ανοίγοντας το δρόμο για την άφιξη ενός νέου τμήματος αέρα από τα γειτονικά δωμάτια (+)

Μερικές φορές, ως εναλλακτική λύση στο ερώτημα πώς να κάνει μια διέξοδο σε συνδυασμό μπάνιο ιδιωτική κατοικία, κατά μήκος του τοίχου του κτιρίου γίνεται κάτι σαν ένα σωλήνα αποστράγγισης με συνιστώμενη διάμετρο 110 mm, προβάλλοντας πάνω από το επίπεδο της οροφής.

Μονάδα εξαερισμού υπογείου

Το υπόγειο χρειάζεται απλό και αποτελεσματικό εξαερισμό, διαφορετικά δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που τίθενται σε αυτό. Για την τοποθέτηση του σωλήνα τμήμα 2 ανάγκη από 80 έως 150 mM, μόνωση, προστατευτικές γείσα, το τρίψιμο. Ένας σωλήνας εισροής είναι τοποθετημένη στο ένα άκρο τοίχωμα, να απομακρυνθούμε από το πάτωμα περίπου 0,3 μ. Η κορυφή του σωλήνα μηκών περίπου 5,5 m πρέπει να εκτείνονται κατά μήκος του εξωτερικού τοιχώματος. Το βύθισμα παρέχει διαφορά θερμοκρασίας στο άνω και κάτω μέρος του σωλήνα.

Με τον εξαερισμό του υπογείου μεγάλων διαστάσεων μπορεί να χειριστεί μόνο το σύστημα εισαγωγής και εξάτμισης του συστήματος εξαερισμού. Οι γωνίες διατάσσονται κατακόρυφοι αγωγοί, οροφή - ο αγωγός καυσαερίων, και σε ένα ορισμένο ύψος πάνω από την επιφάνεια του δαπέδου - προμήθεια

Η κορυφή των σωλήνων προστατεύεται από τα προστατευτικά, τα οποία, εκτός από την προστατευτική λειτουργία, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της ταχύτητας του αέρα.

Η ένταση της ώσης εξαρτάται από τη διαφορά στα μήκη των σωλήνων παροχής και εξαγωγής. Όσο περισσότερο αυτή η διαφορά, τόσο πιο ισχυρή είναι η ροή. Ο κανονικός εξαερισμός πρέπει να εξασφαλίζει 2 φορές αλλαγή αέρα μέσα σε 60 λεπτά.

Βίντεο σχετικά με τον εξαερισμό σε εξοχική κατοικία

Πώς να εφαρμόσετε το πρόγραμμα εξαερισμού από όλους τους κανόνες, αναφέρεται σε αυτό το βίντεο:

Με το έργο του φυσικού αερισμού θα γνωρίσετε παρακολουθώντας αυτό το βίντεο:

Η αποτελεσματικότητα του αερισμού του σπιτιού σας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Όταν επιλέγετε τον τύπο του αεροσκάφους και εκτελείτε υπολογισμούς, πρέπει να εξετάσετε τα πάντα. Μόνο εάν αυτή η συνθήκη πληρούται, θα λειτουργήσει άψογα.