Εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα μηχανικά συστήματα κάθε κτηρίου. Είναι υπεύθυνη για τη σωστή ανταλλαγή αέρα, εξασφαλίζοντας την παρουσία άνετων κλιματολογικών συνθηκών στο εσωτερικό του χώρου. Στην είσοδο και την έξοδο των αεραγωγών, που βρίσκονται εντός των ορίων διαθεσιμότητας, εγκαθίστανται αναγκαστικά σχάρες. Ο σκοπός τους:

 • αισθητικός σχεδιασμός οπών.
 • προστασία του ορυχείου από το φράξιμο λόγω της εισόδου ξένων αντικειμένων ή ζώων σε αυτό.
 • η σωστή κατανομή των ροών του αέρα, η οποία είναι πιο χαρακτηριστική για τον αερισμό του φρέσκου αέρα.

Η τοποθέτηση της σχάρας στον εξαερισμό εξαρτάται από το υλικό, το σχεδιασμό και τη θέση της. Αλλά η επιλογή του πλοιάρχου έχει πάντα αρκετές αποδεκτές επιλογές για τη μέθοδο εγκατάστασης.

Ποικιλίες σχάρων εξαερισμού

Στη θέση εγκατάστασης, οι σχάρες χωρίζονται σε:

 • Εξωτερικό, εγκατεστημένο στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου στην έξοδο του εξαερισμού.
 • Εσωτερικό, συνήθως βρίσκεται στην κουζίνα, στο μπάνιο και την τουαλέτα στα ανοίγματα των καυσαερίων?
 • peretochnye τοίχο ή πόρτα, που ρυθμίζουν την ανταλλαγή αέρα μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

Τα μοντέλα εξωτερικού χώρου έχουν συνήθως υψηλή αντοχή, αντοχή σε εξωτερικές καιρικές συνθήκες και σχετικά μεγάλη μάζα. Είναι εξοπλισμένα με ένα άκαμπτο πλαίσιο που μπαίνει μέσα στην οπή εξαερισμού και στερεώνεται από άγκυρες ή εργοστασιακά διαχωριστικά. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει μέγιστη αξιοπιστία εγκατάστασης και αντοχή του εξαρτήματος.

Τα προϊόντα για εσωτερική εγκατάσταση επιλέγονται συχνά για αισθητικούς λόγους. Είναι μικρού βάρους, ευχάριστης εμφάνισης και μικρού μεγέθους. Στο μπάνιο είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού κατασκευασμένη από ελαφρά αδιάβροχα υλικά.

Είδη δομών και υλικών

Τα σχολεία διακρίνονται όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού για:

 • Ρυθμιζόμενη, εξοπλισμένη με κινητά παντζούρια ή περσίδες, με τα οποία μπορείτε να αλλάξετε σκόπιμα τη διατομή.
 • Μη ρυθμιζόμενη, όλα τα στοιχεία της οποίας είναι σταθερά.
 • αδρανειακή, με περιστρεφόμενες λαμέλες, οι οποίες αλλάζουν τη θέση τους ανάλογα με την κεφαλή και την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.
 • Μοντέλα συνδυασμένης κουζίνας εξοπλισμένα με ακροφύσιο για σύνδεση κουκούλας τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα αερίου.

Οι γρίλιες εξαερισμού επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των ανοιγμάτων του συστήματος εξαερισμού. Ο εξωτερικός πίνακας πρέπει να επικαλύπτει ολόκληρο το τμήμα του ανοίγματος με κάποιο περιθώριο. Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα είναι ορθογώνια και στρογγυλά. Ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τους, χρησιμοποιούνται ισχυρά, περιβαλλοντικά ασφαλή και ανθεκτικά στην υγρασία υλικά:

Η απόφαση για τον σωστό καθορισμό μιας διακοσμητικής μάσκας μέσα σε ένα διαμέρισμα ή σε μεμονωμένο σπίτι εξαρτάται από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου.

Βασικές μέθοδοι εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της σχάρας εξαερισμού δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Μπορεί πολύ καλά να παραχθεί από τον οικιακό πλοίαρχο με υπομονή και ακρίβεια. Τα περισσότερα βιομηχανικά προϊόντα αποτελούνται από δύο μέρη:

 • Το κύριο σώμα, το οποίο είναι στερεωμένο απευθείας στην τρύπα στον τοίχο ή την πόρτα.
 • ένα αφαιρούμενο μέρος που εισάγεται στα ανοίγματα του περιβλήματος, το οποίο καθιστά δυνατή, χωρίς ειδικά προβλήματα, τον έλεγχο και τον καθαρισμό των διαύλων του συστήματος εξαερισμού.

Ξεκινήστε να κρεμάτε την εσωτερική μάσκα από το πρώτο μέρος, παίζοντας το ρόλο του πλαισίου. Κάνετε αυτό με τη βοήθεια των συνδετήρων ή των ενώσεων κόλλας. Πριν από αυτό, η εξωτερική επιφάνεια της οπής αερισμού προετοιμάζεται αναλόγως. Θα πρέπει να είναι ομαλή και καθαρή. Τυπικά, η σχάρα τοποθετείται στον τοίχο μετά την εφαρμογή ενός τελειωτικού στρώματος επάνω σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς τρόπους:

 1. Η στερέωση με βίδες ή βίδες πραγματοποιείται σε στερεό τοίχο από σκυρόδεμα, ξύλο ή γυψοσανίδες. Για να γίνει αυτό, μέσα από τρύπες στο σώμα του πλέγματος σε χώρους κλειστούς από το αφαιρούμενο τμήμα, τρύπες τρυπιούνται, οι οποίες είναι χαραγμένες με τη μορφή ενός καπακιού. Σε σκυρόδεμα ή τούβλο σε κατάλληλα σημεία με τη βοήθεια ενός τρυπανιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε πείρους. Όταν το πλέγμα έχει σχεδιαστεί χωρίς αφαιρούμενο μέρος της κεφαλής του κοχλία μετά την τοποθέτηση, σκουπίζονται και βαμμένα πάνω στο χρώμα του κύριου υλικού.
 2. Η στερέωση με πλίνθο ή γυάλινη σφαίρα χρησιμοποιείται για ξύλινα προϊόντα που ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό στυλ εσωτερικού χώρου, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο. Αυτό χρησιμοποιεί επίσης βίδες με αυτοκόλλητο ή καρφιά τελειώματος με μικρότερο μέγεθος καπακιού.
 3. Βιομηχανικά μοντέλα με τους κανονικούς ελατηριωτούς ελατηριωτούς αποστάτες εισάγονται απλά στην οπή εξαερισμού, η οποία για το σκοπό αυτό πρέπει να έχει τυποποιημένες διαστάσεις.
 4. Συνδέστε την πλαστική μάσκα σε οποιαδήποτε βάση με τη βοήθεια κόλλας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τοίχους επενδεδυμένους με εύθραυστα υλικά όπως κεραμικά πλακίδια. Γι 'αυτό, συνήθως χρησιμοποιούνται συνθέσεις υγρού "νυχιού". Βάζουν μια συμπαγή ταινία στην πίσω πλευρά του τμήματος, το οποίο πιέζεται προς τον τοίχο και στερεώνεται με μια ταινία χρώματος μέχρι να στεγνώσει τελείως. Η αποσυναρμολόγηση της εύθραυστης λεπτομέρειας σε αυτήν την περίπτωση χωρίς την καταστροφή της δεν θα λειτουργήσει.

Το αποσπώμενο τμήμα της σχάρας εισάγεται σταθερά στη βάση που στερεώνεται στον τοίχο. Για αισθητικούς λόγους, είναι προτιμότερο να το γυρίσετε έτσι ώστε οι οπές μεταξύ των περσίδων να μην είναι ορατές στον περιστασιακό παρατηρητή που στέκεται στο πάτωμα του δωματίου. Κατά τη διάρκεια της επιλογής και της εγκατάστασης των δικτύων υπερχείλισης, εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι δεν μπορούν να περάσουν από αυτές άμεσες ακτίνες φωτός. Αυτό μπορεί να υποβαθμίσει την ηχομόνωση και δεν φαίνεται πολύ ωραία.

Η σύνθεση των πλαστικών μοντέλων περιλαμβάνει συνήθως ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο είναι γρήγορα φραγμένο με σκόνη, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Επομένως, οι περισσότεροι πλοίαρχοι δεν το εγκαθιστούν. Διαφορετικά, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το πλέγμα.

Ανακαλύπτουμε πώς να εγκαταστήσετε σωστά μια μάσκα εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα μηχανικής που είναι απαραίτητα για την παροχή άνετου κλίματος σε οποιοδήποτε τύπο χώρου. Σε οικιακά συστήματα εξαερισμού, ο συνηθέστερος εξοπλισμός για τους αεραγωγούς και τους αεραγωγούς αερισμού είναι οι γρίλιες. Τοποθετούνται στην οπή εξαέρωσης απευθείας στην είσοδο της ροής του αέρα που έχει ήδη πλύνει το δωμάτιο.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ενός φράγματος εξαερισμού, ένα πράγμα είναι σημαντικό - η στεγανότητα του πιεστηρίου

Τρόποι εγκατάστασης φραγμάτων εξαερισμού

Αυτή η ενότητα περιγράφει μια απλή οδηγία για την τοποθέτηση ενός απλού σχεδίου ενός σχάρου, το οποίο μπορεί να εκτελεστεί με διάφορους τρόπους:

Η τοποθέτηση της σχάρας στον τοίχο με τη βοήθεια ταινιών μπογιάς είναι κατάλληλη μόνο για προσωρινή στερέωση, για παράδειγμα, για χαρτογράφηση οπών για γεώτρηση

 1. Βίδες στερέωσης "vpota", ίσως η πιο απλή και προσιτή μέθοδος αυτο-εγκατάστασης του ventrash. Εφαρμόζεται σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια τοίχων (σκυρόδεμα, ξύλο, τούβλο, γυψοσανίδες).

Εκτελείται ως εξής:

 • Σημειώστε τον τόπο εγκατάστασης στον τοίχο.
 • Στην περίπτωση τοίχων από σκυρόδεμα και τούβλα, θα χρειαστεί να τρυπήσετε τρύπες ή πείρους με τρυπάνι ή διάτρητο.

Βγάλτε προσεκτικά, επειδή γύρω από τα τοιχώματα των αγωγών εξαερισμού είναι συνήθως κοίλα, οι αυτο-κοπτήρες είναι καλύτερα να λαμβάνονται με ένα πείρο

 • Οι οπές για τη στερέωση στην ίδια την σχάρα επεξεργάζονται έτσι ώστε ο κοχλίας της βιδωτής βίδας να βρίσκεται "ξεπλένεται" με την επιφάνεια του πλαισίου.
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε το προϊόν και βιδώστε τις βίδες.

Μην ξεχάσετε να αφαιρείτε τακτικά την σχάρα και να την καθαρίζετε από τη σκόνη και τη σκόνη

Σημαντικό! Όποιος τρόπος να εκμεταλλευτείτε, το κύριο πράγμα στη διαδικασία είναι μια πολύ στενή προσάρτηση στον τοίχο χωρίς ρωγμές και κενά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα σφραγιστικό σιλικόνης για να μονώσετε το κανάλι.

 • Με τη βοήθεια μιας πλακόστρωσης ή γυαλιού να χρησιμοποιηθούν αεραγωγοί εξαερισμού. Άλλα είδη προϊόντων είναι επίσης στερεωμένα, αλλά σε ένα δωμάτιο με ξύλινη επένδυση ή διακοσμημένα με ξύλινα αντικείμενα.
 1. Στερέωση σε κόλλα ταχείας δράσης όπως "υγρά καρφιά" (Δράκος, Τιτάν), σιλικόνη, κλπ.

Με αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να ενεργείτε ως εξής:

 • Εξωθήστε μια λωρίδα κόλλας με ένα ειδικό εργαλείο-πιστόλι κατά μήκος του περιγράμματος του φράγματος εξαερισμού.
 • Πατήστε καλά τη σχάρα στον τοίχο.
 • Η τοποθέτηση σε αυτή τη θέση θα βοηθήσει στην τοποθέτηση αφρού.
 • Την επόμενη μέρα αφαιρείται ο αφρός.
 1. Μια άλλη κοινή και απλή μέθοδος είναι η στερέωση στους αποστάτες.

Συμβουλές! Σε μέρη όπου δεν είναι βολικό και δυνατό να τοποθετηθεί ερμητικά η σχάρα στο σύστημα εξαερισμού, χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα για τη σχάρα αερισμού.

Για εσωτερική εγκατάσταση, προτιμήστε φιλικά προς το περιβάλλον, μη τοξικά προϊόντα.

Τύποι και σκοπός των αεραγωγών αερισμού

Οι σχάρες για συστήματα εξαερισμού παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά κατασκευών σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, σχεδίων και υλικών κατασκευής. Ανάλογα με τις παραπάνω παραμέτρους, αλλάζει επίσης η τιμή ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Στις επόμενες ενότητες, θα σας ενημερώσουμε για τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων.

Ένας μη καταρτισμένος άνθρωπος από την πρώτη φορά και δεν παίρνει τη σωστή σχάρα για τον αεραγωγό του

Θέση εγκατάστασης

Οι ειδικοί διακρίνουν τις γρίλιες εξαερισμού από τα κύρια χαρακτηριστικά. Η κύρια θέση στην ταξινόμηση των προϊόντων που εξετάζουμε καταλαμβάνεται επίσης από τον τρόπο με τον οποίο εγκαθίστανται. Σε αυτή τη βάση, η σχάρα χωρίζεται σε:

 1. Εσωτερική - Συνήθως όμορφα πλέγματα εξαερισμού εγκαθίστανται από το εσωτερικό των χώρων. Τα σχέδια τους δεν υπόκεινται σε ιδιαίτερο στρες, επομένως είναι κατασκευασμένα κυρίως από πλαστικό.

Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από:

 • Μικρό μέγεθος.
 • Οπτική έκκληση.
 • Διάφορα στυλ και χρώματα.

Όλα αυτά επιτρέπουν σε οποιονδήποτε, ακόμη και τον πιο απαιτητικό αγοραστή, να επιλέξει το καταλληλότερο μοντέλο, οργανικά συνδυασμένο με το συνολικό εσωτερικό σχέδιο του δωματίου.

Επιπλέον, η εσωτερική υποκατηγορία είναι πολύ απλή και εύκολη στην εγκατάσταση από τον εαυτό σας και την περαιτέρω λειτουργία. Συχνά, η εσωτερική μάσκα με ένα μάνδαλο, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε εύκολα την κατεύθυνση και την ένταση της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο.

 1. Εξωτερική. Σύμφωνα με το όνομα, τα προϊόντα αυτά συνδέονται από το εξωτερικό του κτιρίου. Ο σκοπός των εξωτερικών πλεγμάτων είναι να προστατεύουν τους αεραγωγούς από τη διείσδυση σκόνης, βρωμιάς, εντόμων, τρωκτικών και βροχοπτώσεων. Αυτό, κατά κανόνα, αεριζόμενες γρίλιες από υψηλής αντοχής αλουμίνιο, ανθεκτικές σε επιθετικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.
 2. Εισερχόμενα. Οι γρίλιες εξαερισμού χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή αέρα μεταξύ των χώρων. Τα προϊόντα αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V, τοποθετημένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους. Αυτό παρέχει φωτισμό και ηχομόνωση μεταξύ των δωματίων. Υπάρχουν ειδικές σχάρες εξαερισμού για πόρτες, χωρίσματα και τοίχους κ.λπ.

Για πληροφορίες! Για τους αγωγούς αερισμού υπόγειου αέρα χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα αεριζόμενων δαπέδων, κατασκευασμένα κυρίως από αλουμίνιο ή ξύλο.

Στην επισκευή, όλες οι μικρότερες λεπτομέρειες είναι σημαντικές, μέχρι που η μάσκα έχει περισσότερους αγωγούς εξαερισμού

Κατασκευή

Το επόμενο σημείο που καθορίζει την ταξινόμηση των πλέγματος είναι τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους.

Σύμφωνα με αυτά, διακρίνονται οι εξής κατασκευές:

 • Τα ρυθμιζόμενα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με κινητές ράβδους, των οποίων το άνοιγμα-κλείσιμο επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα της κίνησης του αέρα και την ένταση της ανταλλαγής αέρα.
 • Δεν ρυθμίζεται. Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του. Αυτά είναι απλά σχέδια χωρίς πρόσθετες λειτουργίες.
 • Τα αδρανειακά πλέγματα είναι σε θέση να κλείνουν αυτόματα τα blinds χωρίς την κίνηση των αέριων μαζών.

Υλικά κατασκευής

Οι γρίλιες αερισμού είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά.

Συνεπεία αυτού, τα προϊόντα ταξινομούνται σε:

 • Χαμηλό κόστος.
 • Αντοχή στις βιολογικές επιδράσεις.
 • Ευκολία και ευκολία συντήρησης.
 • Πιθανές αλλαγές στο χρώμα και το σχήμα υπό την επίδραση της υπεριώδους.
 1. Τα προϊόντα από αλουμίνιο είναι ελαφριά, ανθεκτικά, δεν φοβούνται το άμεσο ηλιακό φως, αλλά πιο ακριβά από τα πλαστικά.
 2. Οι ξύλινες μάσκες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον, αισθητικά προϊόντα ταιριάζουν αρμονικά στους πιο εκλεκτούς εσωτερικούς χώρους. Τα πλέγματα είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο, επομένως απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και αξίζουν πολλά.

Τα ξύλινα προϊόντα είναι ιδανικά για μπάνιο και σάουνα

 1. Οι σχάρες εξαερισμού χάλυβα είναι πολύ ανθεκτικές και ανθεκτικές. Είναι πολύ βαρύτερα από τις δομές αλουμινίου και είναι πολύ πιο ακριβά.

Ενδιαφέρουσες! Στην παραγωγή των σετ κουζίνας και τραπεζαρία χρησιμοποιούνται συχνά πλέγματα αερισμού επίπλων, αυτό είναι παραδοσιακά κατασκευασμένο από ξύλο ή μπαστούνι.

Μορφή προϊόντος

Το τέταρτο από τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ταξινόμηση των ventrlattices είναι το σχήμα τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι επιλογές είναι πολύ μεγαλύτερες από τα βασικά γεωμετρικά σχήματα:

Οι κατασκευαστές πινάκων εξαερισμού, ειδικά για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, δεν σταματούν στην αναζήτηση νέων μορφών και διακοσμητικών προϊόντων.

Φυσικά, για το σχεδιασμό των αεραγωγών από το δρόμο χρησιμοποιήστε ένα απλό πλέγμα εξαερισμού γύρο εξωτερικό, ή τετράγωνο και ορθογώνιο. Φυσικά, αν δεν μιλάμε για τις ειδικές αρχιτεκτονικές λύσεις του κτιρίου, όταν κάθε λεπτομέρεια πρέπει να ταιριάζει στο γενικό σύνολο.

Προσοχή παρακαλώ! Όταν αγοράζετε μια σχάρα, θυμηθείτε ότι είναι εγγενές εμπόδιο στη ροή του αέρα που πηγαίνει στον αγωγό αερισμού. Επιλέξτε ένα σχέδιο που δεν θα μειώσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.

Συμπέρασμα

Μετά την ανάγνωση του παραπάνω πληροφορίες, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και τώρα έχουν μια ιδέα για το τι μια σχάρα εξαερισμού και πώς συνδέεται με τον τοίχο. Να θυμάστε ότι ο αερισμός του χώρου είναι απαραίτητη όχι μόνο για αισθητικούς λόγους (για την αφαίρεση οσμών), αλλά και καλό για την υγεία (απαλλαγή αέρα) σας.

Είναι εύκολο να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, αρκεί να φέρετε έναν αναμμένο ταιριάζει ή έναν αναπτήρα σε αυτό (όπως στη φωτογραφία)

Στο βίντεο αυτού του άρθρου θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Το κλίμα

Η σχεδίαση και η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην αίθουσα συνεπάγεται αναγκαστικά την εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες στο σύστημα εξαερισμού έχουν αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία, αλλά όχι πρακτική αξία. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.

Περιεχόμενα

Φούρνοι αερισμού: σημασία και ρόλος

Ο κύριος σκοπός της σχάρες αερισμού είναι η παροχή ποιοτικών εξαερισμός στο δωμάτιο μέσω της ορθής εξάπλωση της ροής αέρα και την παροχή οξυγόνου σε επαρκή όγκο. Για να γίνει αυτό, η εγκατάσταση των δικτύων εξαερισμού που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς πυρασφάλειας και είναι υποχρεωτική για όλα τα κτίρια και κατασκευές, δεδομένου ότι είναι οι αεραγωγοί κατά το χρόνο οι πυρκαγιές βοηθήσει στην εξάλειψη του καπνού και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Ποικιλίες και περιγραφή των πλεγμάτων εξαερισμού

Η σύγχρονη αγορά των δομικών προϊόντων επηρεάζει την ποικιλομορφία και τις παραλλαγές των πλεγμάτων εξαερισμού: όλα τα σχέδια είναι διαφορετικό σχήμα, το μέγεθος, το σχεδιασμό και χρώματα, κατασκευή υλικών και, φυσικά, την τιμή.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί διακρίνουν τουλάχιστον τέσσερα βασικά και αρκετά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα οποία οι σχάρες μπορούν να διαφοροποιηθούν.

Το κύριο κριτήριο ταξινόμησης που καθορίζει τους τύπους πλεγμάτων είναι τον τρόπο και τον τόπο εγκατάστασής τους. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να υποδιαιρέσετε τις γρίλιες εξαερισμού σε:

Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού, κρίνοντας με το όνομα, υπόκεινται σε προσκόλληση έξω από το κτίριο ή τη δομή. Ο κύριος σκοπός τους είναι να προστατεύουν τους αεραγωγούς από τα απορρίμματα και τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις, τα έντομα και τα μικρά τρωκτικά. Το αλουμίνιο υψηλής αντοχής, το οποίο είναι ανθεκτικό στις αρνητικές επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και των ακτίνων UV, χρησιμοποιείται συχνά ως κατασκευαστικό υλικό. Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού είναι απαραιτήτως εξοπλισμένες με περσίδες σταθεροποιημένες υπό ορισμένη γωνία και διαθέτουν λειτουργία θέρμανσης που παλεύει επιτυχώς με παγετό κατά την ψυχρή περίοδο.

Εσωτερικές σχάρες εξαερισμού Προορίζονται για στερέωση στο εσωτερικό του κτιρίου και επειδή ο σχεδιασμός τους έχει σχεδιαστεί για πολύ λιγότερα φορτία, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό. Σχάρες αυτού του τύπου είναι κατά κύριο λόγο διακρίνονται οπτικά ελκυστικό και συμπαγή, και η ποικιλία των μορφών και των χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο που θα ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό χώρο. Εσωτερική αεραγωγοί είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση, έχουν συχνά ένα αφαιρούμενο κεντρικό τμήμα ή εφοδιασμένοι με ρυθμιζόμενη περσίδες, μέσω του οποίου μπορείτε να αλλάξετε την ένταση του αέρα και την κατεύθυνση εξαερισμού εύκολα.

Γρίλιες αερισμού υπερχείλισης χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση σε τοίχους, πόρτες και χωρίσματα είναι όχι μόνο λειτουργικό φορτίο άμεσα, αλλά επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους δύο δωμάτια, παρέχοντας κυκλοφορία του αέρα και δημιουργώντας ένα ήχο και το φως-μπλοκαρίσματος. Τα σχάρες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V διατεταγμένες κατά τρόπον ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι σχάρες εξαερισμού ταξινομούνται σε:

Χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ρυθμιζόμενων πλεγμάτων εξαερισμού Υπάρχουν κινούμενες περσίδες, χάρη στις οποίες ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τον συντελεστή του ζωντανού τμήματος και να ελέγξετε την κίνηση της ροής του αέρα.

Μη ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού αυτά τα blinds δεν έχουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την κίνηση του αέρα.

Αλεξίσφαιρα πλέγματα εξαερισμού μπορεί να κλείσει αυτόματα τον αερισμό αμέσως μετά τη διακοπή της κίνησης των μαζών αέρα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων επιτρέπουν στα μοντέλα να διαφοροποιούνται σε:

 1. πλαστικό;
 2. αλουμίνιο.
 3. ξύλινα?
 4. χάλυβα και άλλα.

Πλαστικές σχάρες εξαερισμού χαρακτηρίζεται από υψηλή διάβρωση και βιολογική σταθερότητα και μια αποδεκτή τιμή, αλλά το άμεσο ηλιακό φως επηρεάζει αρνητικά την οπτική έκκληση των προϊόντων: πάροδο του χρόνου, μπορούν να παραμορφώσουν και να αλλάξετε το χρώμα του.

Γρίλιες εξαερισμού αλουμινίου έχουν σχετικά υψηλή αντοχή και χαμηλό βάρος, για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρούν τις αρχικές τους ιδιότητες υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, αλλά σε σύγκριση με τα πλαστικά αντίστοιχά τους, το κόστος τους είναι ελαφρώς υψηλότερο.

Ξύλινες σχάρες εξαερισμού είναι παραδοσιακά τοποθετημένα σε εσωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα είναι περιβαλλοντικά ασφαλή και εξωτερικά παρών, τα οποία τους επιτρέπουν να εναρμονιστούν αρμονικά με το σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η φυσική διάταξη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους καθορίζει την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής και το κόστος της τελικής δομής είναι αρκετά υψηλό.

Γρίλια εξαερισμού χάλυβα διαφέρουν τόσο ως προς την υψηλή αντοχή όσο και ως προς το υψηλό βάρος τους, καθώς και λόγω του υψηλότερου κόστους τους σε σύγκριση με τις δομές αλουμινίου.

Ανάλογα με το σχήμα, οι γρίλιες εξαερισμού μπορούν να είναι:

 1. στρογγυλή?
 2. ορθογώνιο;
 3. οβάλ και άλλα.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Σχετικά με τις γρίλιες εξαερισμού που χρειάζονται περισσότερο σήμερα και τον τρόπο παροχής μιας μάσκας εξαερισμού, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

1. Ορθογώνια πλέγματα αερισμού εισαγωγής και εξαγωγής από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τοποθέτηση σε οροφή ή τοίχο.
 2. για την οργάνωση της ορθολογικής διανομής της ροής του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τη διακόσμηση των εξόδων εξαερισμού ή συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Περιέχει ένα αριθμό βοηθητικών στοιχείων: το εσωτερικό τμήμα στερεώνεται στη βάση με τη βοήθεια μανδάλωσης για καθαρισμό χωρίς αποσυναρμολόγηση της σχάρας αερισμού.
 3. η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες.
 4. τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με κεκλιμένες λαμαρίνες.

2. Γρίλιες εξαερισμού κατασκευασμένες από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για εξωτερική τοποθέτηση σε τοίχο.
 2. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. περιέχει πολλά βοηθητικά στοιχεία.
 3. είναι εξοπλισμένο με ρολά, βαρυτικά, εμποδίζοντας τη δυνατότητα αντίστροφης έλξης.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

3. Πλέγματα εξαερισμού για τη σύνδεση της κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό

Πεδίο εφαρμογής

 1. Η πρόσθετη σχάρα εξαερισμού παρέχει φυσική εξάτμιση στην κουζίνα και σε άλλους χώρους εξοπλισμένους με φούρνο αερίου.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Η παρουσία αποκλίσεων, αποτρέποντας την αντίστροφη ροή μέσω της σχάρας εξαερισμού, που βρίσκεται κάτω.
 3. χάρη στο αφαιρούμενο κάτω μέρος της σχάρας, η διαδικασία καθαρισμού απαιτεί λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

4. Γρίλιες πόρτας αερισμού ορθογωνίου σχήματος

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 2. εγκαθίστανται στις πόρτες των κουζινών, των λουτρών και των λουτρών.
 3. τοποθετημένα στα περβάζια, οι σχάρες εξαερισμού επιτρέπουν τη σωστή διανομή της κίνησης των ζεστών αέριων μαζών από τις πηγές κεντρικής θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδιαστικών λύσεων.
 3. την παρουσία προστατευτικού διχτυού από έντομα ή κινητού πτερυγίου για τον έλεγχο της ροής του αέρα ·
 4. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες απευθείας στο περβάζι παραθύρου ή στο φύλλο πόρτας.

5. Πλέγματα εξαερισμού μεταλλικών κατασκευών

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού καυσαερίων και ανεφοδιασμού οικιακών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων και κατασκευών, καθώς και συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
 2. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τοποθέτηση σε οροφή και τοίχο εξωτερικά ή εντός κτιρίων και κατασκευών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο για βαφή με πολυμερές χρώμα και βερνίκι.
 2. τα υψηλής ποιότητας αναλώσιμα και η επεξεργασία με φωσφορικό ψευδάργυρο εγγυώνται αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση και ακεραιότητα επίστρωσης.
 3. Η παρουσία προστατευτικού δικτυώματος από μικρά έντομα.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

Πλαστικές γρίλιες για συστήματα εξαερισμού και συστήματα κλιματισμού

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τον σωστό ανεφοδιασμό και τον εξαερισμό της ροής αέρα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα ·
 3. υψηλή αντίσταση στη θερμοκρασία και στις μηχανικές επιδράσεις.
 4. η παρουσία ελατηριωτών λαμαρινών που μπορούν εύκολα να ανακτηθούν για καθαρισμό.
 5. εύκολη εγκατάσταση και ευκολία χρήσης.

Διαχυτήρες στροβίλου

Πεδίο εφαρμογής

 1. για στερέωση σε συστήματα ψευδοροφών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. τη δυνατότητα προσαρμογής για την κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς συνδετήρες.

Τρόποι εγκατάστασης ενός πλέγματος εξαερισμού

Δεν είναι μυστικό ότι η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, τη διαθεσιμότητα ειδικών εργαλείων και υλικών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκτελεί μόνο δεν μπορεί να ειπωθεί οι επαγγελματίες για την εγκατάσταση ενός πλέγματος εξαερισμού: η εγκατάσταση μπορεί να παράγει κανείς, γιατί απαιτεί να εξασφαλίσει μόνο με τη βοήθεια κατάλληλων συνδετήρων ή μια ειδική κόλλα.

Ο βασικός σχεδιασμός οποιασδήποτε σχάρου εξαερισμού αναλαμβάνει ένα χωριστό περίβλημα, ένα μέρος του οποίου (ζάντα) είναι τοποθετημένο απευθείας στο τμήμα αεραγωγού. Στη συνέχεια τοποθετείται αποσπώμενο κεντρικό τμήμα, το οποίο είναι εύκολο να αφαιρεθεί, καθαρίστε τον αγωγό εξαερισμού και το βάλτε στην αρχική του θέση. Για την αποφυγή πιθανών κραδασμών, η στερέωση της στεφάνης της σχάρας εξαερισμού στο τμήμα του αεραγωγού πραγματοποιείται με ελαστικά παρεμβύσματα. Το οπίσθιο τοίχωμα του κεντρικού τμήματος του πλέγματος μπορεί να είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό δίχτυ, το οποίο χρησιμεύει ως φίλτρο από σωματίδια σκόνης, κάτω και διάφορα έντομα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχάρες αποτελούν εμπόδιο στη διέλευση του αέρα και είναι ικανά να δημιουργήσουν πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση στο σύστημα εξαερισμού. Και αυτό σημαίνει ότι οι γρίλιες αερισμού πρέπει να επιλέγονται κατά τρόπο ώστε να μην μειώνεται η απόδοση και η παραγωγικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού και να μην μειώνεται η ταχύτητα του εξαεριζόμενου αέρα.

Έτσι, πώς να συνδέσετε μια μάσκα εξαερισμού;

1. Στερέωση των πλεγμάτων εξαερισμού με βίδες "vpota"

Καθορισμός πλέγμα τιμολόγιο με παρόμοιο τρόπο - είναι ο πιο προσιτός και εύκολος τρόπος για την εγκατάσταση στο επίχρισμα τοίχους, ξύλο ή επιφάνεια γυψοσανίδα, καθώς και συγκεκριμένες. Πώς να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού με βίδες "vpota";

Για να πραγματοποιήσετε ακριβή τοποθέτηση της οπής στη μάσκα, βυθίστε κάτω από τις διαστάσεις του καπακιού βίδας. Στο μέλλον, οι βίδες ή οι βίδες είναι διακοσμημένες ή βαμμένες κάτω από το χρώμα της δομής.

2. Στερέωση με πλίνθο ή χάντρες

Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης είναι σπάνια, αλλά σας επιτρέπει να επιτύχετε ένα θεαματικό αποτέλεσμα στις εγκαταστάσεις που είναι διακοσμημένες με ξύλινα στοιχεία.

3. Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με μπουλόνια με κεφαλή κώνου "vpoy" στα κρυμμένα στοιχεία;

Μια παρόμοια μέθοδος τοποθέτησης περιλαμβάνει τη στερέωση των κρυφών γωνιών ή στηριγμάτων γύρω από την περίμετρο της οπής με ένα περιθωριακό περιθώριο από την άκρη. Στη συνέχεια, μέσα από την οπή του μπουλονιού, η μάσκα εξαερισμού στερεώνεται στη θέση της.

4. Στερεώστε τις γρίλιες εξαερισμού με το χέρι με στενή εφαρμογή στην οπή των κολάρων συγκόλλησης ή διαχωριστικού

Αυτή η μέθοδος διαφέρει από τους κρυμμένους συνδετήρες. Από το να κολλήσετε ένα πλέγμα εξαερισμού;

Για να γίνει αυτό, είναι κατάλληλα τα υγρά καρφιά, η κολλητική κόλλα "τιτάνιο" ή "δράκος", η σιλικόνη "budamex" ή "penosil". Η κόλλα εφαρμόζεται από το φυσίγγιο με ειδικό πιστόλι κατά μήκος της όλης περιμέτρου του πλέγματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει ελαφρά πάνω από την κοιλότητα του. Τώρα μένει μόνο η εφαρμογή της σχάρας εξαερισμού στην επιφάνεια του τοίχου, το στερεώστε με μια ταινία στήριξης και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το μετά από μια μέρα.

Θυμηθείτε να κολλήσετε τη γρίλια εξαερισμού στον τοίχο θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτό, εκτός από τα μικρότερα κενά και, σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να υγρανθεί το τείχος πριν την κόλληση.

5. Τοποθετήστε τη μάσκα εξαερισμού με τις περσίδες στα διαχωριστικά.

Ο παραδοσιακός τρόπος τοποθέτησης της σχάρας βιομηχανικού εξαερισμού με τη χρήση διαχωριστικών ελατηρίων θα σας επιτρέψει να κάνετε εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα την εγκατάσταση της σχάρας στην τελική τρύπα.

Και θυμηθείτε, εάν πρέπει να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού σε μια κατοικία, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε δομές από φυσικά, μη τοξικά και ασφαλή υλικά. Επιπλέον, το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στις αρνητικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, εάν η εγκατάσταση υποτίθεται ότι παράγεται στο δρόμο.

Ένα βίντεο από το YouTube

Σχετικά με τον τρόπο σωστής εγκατάστασης της μάσκας εξαερισμού θα σας ειδοποιηθεί ένα βίντεο

Μάθημα 31. Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα αερισμού στο μπάνιο

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα αερισμού στο μπάνιο. Συνήθως αυτό γίνεται μετά την τοποθέτηση του κεραμιδιού.

Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα στο μπάνιο

Ας δούμε πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού. Αυτό είναι σωστό, είναι πολύ άσχημο, μοιάζει με τοίχο με εξαερισμό:

Συχνά τίθεται το ερώτημα πώς να τοποθετήσετε καλύτερα; Κάποιος χρησιμοποιεί βίδες αυτόματης κοπής. Αλλά δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος και γι 'αυτό. Ο ιστότοπός μου προορίζεται όχι μόνο για δασκάλους με επαγγελματική εμπειρία αλλά και για αρχάριους. Ένας αρχάριος δεν θα είναι εύκολο να κάνει τρύπες στο κεραμίδι.

Μετά από όλα, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τρυπάνι στο κεραμικό πλακίδιο για να το τρυπήσετε, τότε πρέπει να αλλάξετε το τρυπάνι στο σκυρόδεμα ή το τούβλο και να τρυπήσετε περαιτέρω την τρύπα για το πείρο. Ως εκ τούτου, η πρώτη διάτρηση γίνεται από ένα τρυπάνι, το επόμενο - από μια διάτρηση.

Εάν έχετε μόνο ένα puncher, πρέπει να θυμηθείτε να ρυθμίσετε τη σωστή λειτουργία: κατά τη διάτρηση ενός κεραμιδιού - τη λειτουργία γεώτρησης κατά τη διάτρηση σκυροδέματος (τούβλο) - τη λειτουργία γεώτρησης + κοπής. Θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό πολύ προσεκτικά σε 4 θέσεις. Αν έχετε 2 οπές εξαερισμού, όπως και στην εικόνα, θα πρέπει να τρυπήσετε σε 8 θέσεις. Αν υπάρχει λίγη εμπειρία, το χέρι μπορεί να τρέμει και να σκίσετε το κεραμίδι.

Και θα είναι πολύ προσβλητικό, γιατί στην περίπτωση αυτή θα είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το τεμαχισμένο κεραμίδι και να εγκαταστήσετε ένα νέο, το οποίο δεν θα είναι τόσο εύκολο να πιστέψετε. Πώς μπορείτε να το διορθώσετε τότε; Πολύ απλό - θα το κολλήσουμε!

Ας δούμε τι αγόρασα στο κατάστημα:

Η μάσκα αερισμού στην πίσω πλευρά έχει ένα λεπτόκοκκο πλέγμα. Θεωρείται ότι κατά την εγκατάσταση το αφήνετε και το διαμέρισμα θα έχει λιγότερη σκόνη από τον άξονα εξαερισμού:

Αλλά όπως έδειξε η πρακτική, το πλέγμα έχει ένα πολύ μικρό κόκκο, το οποίο είναι γρήγορα φραγμένο από βρωμιά και σκόνη και μπλοκς, και έτσι το πέρασμα του αέρα. Επομένως, δεν συνιστώ να το βάζω. Εν πάση περιπτώσει, το καθαρίζω ο ίδιος.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι αεραγωγοί είναι τυφλοί που μπορεί να είναι κινητό, το οποίο μας επιτρέπει να αλλάξετε την αναλογία του ανοικτού χώρου και ρύθμισης της ροής του αέρα, ή σταθερό, στο οποίο δεν ελέγχει την κίνηση του αέρα:

Τα περισσότερα από τα πλέγματα που αγοράζονται σε υπεραγορές κτιρίων ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή έχουν σταθερά blinds, θα συζητηθούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς θα φαίνεται το πλέγμα στον τοίχο μετά την εγκατάσταση. Ο εξαερισμός στο μπάνιο, ή μάλλον το ρεύμα αέρα, θα είναι καλύτερο αν η θέση είναι η ίδια όπως βλέπετε στην εικόνα. Ο αέρας που κινείται από κάτω προς τα πάνω, δεν θα συναντήσει στο δρόμο εμπόδια με τη μορφή τυφλών τυφλών.

Ωστόσο, σε αυτή τη ρύθμιση υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα! Η εμφάνιση του εξαερισμού σας δεν θα είναι πολύ εμφανής. Στην περίπτωσή μου, βλέπετε πίσω από το περιστέρι μια άσχημη βάση από σκυρόδεμα, με άλλες επιλογές πίσω από τις περσίδες να βλέπετε ένα σκοτεινό σημείο.

Εάν κλείσετε τα μάτια σας με τη μέγιστη αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα, τότε η σχάρα μπορεί να γυρίσει. Ο αέρας σε κάθε περίπτωση θα περάσει, αλλά από την άποψη της αισθητικής, αυτή η επιλογή θα είναι πολύ πιο ελκυστική από την προηγούμενη:

Έτσι, προσπαθήσαμε και τώρα πάμε στην εγκατάσταση.

Για εργασία θα χρειαστούμε: στεγανωτικό σιλικόνης και σκωτσέλα:

Το στεγανωτικό σιλικόνης εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα στους χώρους όπου η σχάρα εξαερισμού αγγίζει τον τοίχο:

Τώρα κολλάμε και τα δύο σχάρες και τα στερεώνουμε με κολλητική ταινία, έτσι ώστε να μην κινούνται:

Όταν η σιλικόνη παγιδεύει, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόλλα χαρτιού. Σας συμβουλεύω να απομακρύνετε την σκωτσέτα την επόμενη μέρα.
Το τελικό έργο θα μοιάζει με αυτό:

Εάν έχετε μια βαριά μεταλλική σχάρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε "υγρά καρφιά" ως κόλλα. Το μόνο πράγμα είναι να διορθώσετε σωστά τη στιγμή της κόλλησης - για να δώσετε κόλλα στην αρπαγή.

Αυτό είναι όλο. Σήμερα μάθαμε πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα αερισμού στο μπάνιο σας. Αν έχετε τα κόλπα σας σχετικά με τον εξοπλισμό των φρεατίων αερισμού με διακοσμητικά σχάρες, γράψτε στα σχόλια.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Nbsp; - μία έξοδος του τσάι συνδέεται με τον σωλήνα / κιβώτιο / αυλάκωση από την κουκούλα.
- Συνδέστε τη δεύτερη έξοδο προς την έξοδο.
- και το πιο ενδιαφέρον, στην τρίτη έξοδο συνδέστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής.

Βαλβίδα ελέγχου εξαερισμού κουζίνας φυσικό εξαερισμό.

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας «επισκευή Maistrov», που λέει πώς να γυρίσει μικρού μεγέθους κουζίνα σε μια ζεστή τραπεζαρία σε στυλ «Provence», καθώς και το πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε το εξαερισμού στην αίθουσα χωρίς να διακυβεύεται η επισκευή.

Οι σχάρες που είναι εγκατεστημένες από έξω πρέπει να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό και ανθεκτικό στη διάβρωση υλικό: χάλυβα, αλουμίνιο.

Ένα άνετο μικροκλίμα στην κουζίνα θα προσφέρει το TwinFresh Comfo.

Προκειμένου να γίνει ένα ποιοτικό και φθηνό φινίρισμα της κουζίνας, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε προσεκτικά και προσεκτικά όλα τα βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα που προσφέρονται στο Διαδίκτυο.

Οι καθηγητές θα σας βοηθήσουν να μάθετε απλές τεχνικές του δικού σας επαγγελματισμού.

Γρίλιες εξαερισμού: από επιλογή έως εγκατάσταση

Τα σύγχρονα σχάρες εξαερισμού έχουν πολλές λειτουργίες. Αυτές κατευθύνουν τις ροές του αέρα, φιλτράρουν, προστατεύουν και διακοσμούν τους αεραγωγούς. Μεταξύ τους, τα προϊόντα διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα, τον τύπο του πλαισίου και τις λεπίδες και το υλικό.

Οι κύριοι τύποι των οπαδώνιονικά πλέγματα, τις λειτουργίες τους

Η εμφάνιση του πλέγματος καθορίζεται από τη λειτουργία του. Ανάλογα με το σκοπό, μπορείτε να εγκαταστήσετε πλαστικές σφραγίδες, αριστουργήματα σχεδιαστή ή πλέγματα αερισμού που κατασκευάστηκαν από εσάς.

Σύμφωνα με το σκοπό του πλέγματος μπορεί να είναι:

 • Προμήθεια (για την παροχή καθαρού αέρα).
 • εξάτμιση (εκκένωση του αέρα) ·
 • τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Η μέθοδος κλεισίματος του προϊόντος είναι:

 • Σταθερή (μη ρυθμιζόμενες περσίδες).
 • Ρυθμιζόμενες γρίλιες (με κινητές περσίδες);
 • με βαλβίδα ελέγχου.

Για τον φυσικό αερισμό του φρέσκου αέρα είναι σημαντικό να ελέγχετε τη ροή του αέρα, γι 'αυτό συνιστάται η χρήση ρυθμιζόμενων αποσβεστήρων ή λεπίδων. Όταν προστατεύονται από θραύσματα που προέρχονται από το εξωτερικό, οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με προϊόντα με μικρές κυψέλες, νευρώσεις ή βαλβίδες αντεπιστροφής.

Τα κυριότερα υλικά των ανεμοστρόβιλων είναι:

 • πλαστικό;
 • Μέταλλο (αλουμίνιο, γαλβανισμό, ορείχαλκος).
 • ξύλο ·
 • κεραμικά.

Το μέταλλο μπορεί να αντέξει σχεδόν οποιοδήποτε επιθετικό περιβάλλον (πίεση, θερμοκρασία, ατμός αερίου). Συχνά χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και στους οικιακούς αεραγωγούς. Επιπλέον, τα προϊόντα μπορούν να καλυφθούν με βαφή σε σκόνη.

Το πλαστικό χρησιμοποιείται σε εσωτερικά πλέγματα τοίχων μπάνιου, κουζίνας και ψευδοροφών. Στην αγορά, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται σε διάφορες μορφές και μεγέθη. Σε γυψοσανίδες οροφές οργανικά βλέμμα γύρο ή οβάλ μορφές, στους εσωτερικούς τοίχους - τυποποιημένο ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Τα σχάρες μπορούν να χωριστούν ανάλογα με την τοποθεσία:

Εσωτερικές σχάρες εξαερισμού

Τα εσωτερικά πλέγματα εντοπίζονται συχνότερα στην καθημερινή ζωή και δεν φέρουν ειδικά φορτία. Ως εκ τούτου, επιλέγονται σύμφωνα με το γενικό σχέδιο του δωματίου και είναι κατασκευασμένα από φθηνό πλαστικό ή ξύλο. Η κύρια λειτουργία των προϊόντων είναι η διευθέτηση των αέριων μαζών των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής. Κατασκευαστικά κατασκευασμένα με κινούμενα ή στάσιμα - τα πιο συνηθισμένα - περσίδες σε άκαμπτο πλαίσιο. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ακτινικούς ανεμιστήρες (για παράδειγμα, σε μπάνιο), βαλβίδα ελέγχου για μη οσφρητικές οσμές ή κουνουπιέρες.

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη των πλεγμάτων αερισμού είναι: 100x100mm, 150x150mm, 200x200mm. Στη διάταξη τζακιών επιλέγονται πλέγματα εξαερισμού μεγέθους από 400χ400 mm και άνω.

Εξωτερικές γρίλιες για αερισμό

Τα προϊόντα εξωτερικού χώρου έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των αεραγωγών από πέτρες, φύλλα και άλλα σωματίδια ακαθαρσίας. Τις περισσότερες φορές από αλουμίνιο. Αξιόπιστη και ανθεκτική. Εξοπλισμένο με κάθετες ή οριζόντιες περσίδες, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν. Αντέξτε καλά τον καιρό. Στην αγορά υπάρχουν ακόμα αντιψυκτικά μοντέλα με θέρμανση. Τοποθετούνται στο εξωτερικό μέρος των σοφίτες (με ένα ευρύ πλαίσιο), σόλα (15x15, 24x24 mm, 37x37mm), πόρτες, τοίχοι από κελάρια.

Οι ελάχιστες διαστάσεις για τα υπόγεια, τις σοφίτες, τις πόρτες είναι 150x150mm.

Τα επόμενα μοντέλα έρχονται σε βήματα των 50 mm.

Φρεάτια ροής

Οι γρίλιες ροής για εξαερισμό είναι εξοπλισμένες με οριζόντιες λεπίδες και είναι εγκατεστημένες για απρόσκοπτη ανταλλαγή αέρα στο κτίριο. Συνήθως εγκαθίστανται σε εσωτερικές πόρτες και χωρίσματα. Το υλικό μπορεί να είναι πλαστικό, ξύλο.

Συμβουλές όπως κανόνεςΘα εγκατασταθείь πλέγμα εξαερισμού στο σπίτι

Η εγκατάσταση των προϊόντων δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε οικιακό πλοίαρχο.

Οι κύριες μέθοδοι εγκατάστασης της σχάρας εξαερισμού αναλαμβάνουν την στερέωση του πλαισίου και την τοποθέτηση του δεύτερου μέρους του προϊόντος στις αυλακώσεις του πλαισίου. Απαντώντας στην ερώτηση, πώς να διορθώσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού, μπορείτε να εντοπίσετε διάφορους τρόπους:

 • τη στερέωση με πείρους ενός πλαισίου.
 • κόλληση της περιμέτρου του πλαισίου με σιλικόνη, κόλλα και στερέωση στον τοίχο ή στο στέμμα.
 • τοποθετώντας τους μηχανισμούς των ελατηρίων διαφορικού.

Για την εξωτερική τοποθέτηση, συνιστάται η τοποθέτηση του πλαισίου με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες και η εργασία των αρμών με στεγανοποιητικό ή στεγανοποιητικό με βάση το νερό με κολλητική ταινία.

Οι εσωτερικές γρίλιες στερεώνονται με βίδες, σπάνια με υγρά καρφιά (για κεραμίδια).

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας σχάρας εξαερισμού με κόλλα, αποστάτες

Η τοποθέτηση συγκολλητικών ενώσεων περιλαμβάνει την εφαρμογή λεπτού στρώματος γύρω από την περίμετρο του πλαισίου κόλλας, την ισοπέδωση του προϊόντος και την σύντομη πίεση του πάνω στην επιφάνεια. Σε υγρές επιφάνειες, η επικόλληση δεν γίνεται.

Σχετικά με το πώς να τοποθετήσετε σωστά τη σχάρα στον εξαερισμό σε ξύλινους ή σκυρόδεμους τοίχους με αποστάτες, δεν μπορείτε να σκεφτείτε. Αυτό είναι ένα συνεπές έργο, συμπεριλαμβανομένων των οπών διάτρησης, ευθυγράμμιση του προϊόντος, στερέωση με διαχωριστικά πείρους.

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια σχάρα για τον εξαερισμό

Από τον συντάκτη: Γεια σας, αγαπητοί φίλοι! Η σχάρα εξαερισμού δεν είναι πιθανώς το πιο σημαντικό στοιχείο του συστήματος, αλλά εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τόσο τη λειτουργικότητα όσο και το σχεδιασμό. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι το τελευταίο σημείο είναι ο κύριος σκοπός του. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.

Φυσικά, για τον διακοσμητικό σχεδιασμό της αίθουσας απαιτείται και η σχάρα - πρέπει να συμφωνείτε ότι ένα κομψό στοιχείο στον τοίχο φαίνεται πολύ πιο αισθητικό από μια τρύπα. Αλλά αυτό δεν σταματά εκεί. Η σχάρα βοηθά στη σωστή διανομή της ροής αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο. Και σε περίπτωση πυρκαγιάς, συμβάλλει επίσης στην τόνωση της απόσυρσης του καπνού και του μονοξειδίου του άνθρακα, μειώνοντας έτσι τη δυνατότητα δηλητηρίασης των ανθρώπων στο ελάχιστο.

Γενικά, η αξία αυτού του απλού στοιχείου κατασκευής δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Και για να είναι η λειτουργικότητα σε υψηλό επίπεδο, είναι απαραίτητο να αναλάβουμε υπεύθυνα την επιλογή και τον τρόπο σωστής εγκατάστασης της σχάρας στην είσοδο.

Διαφορετικές ποικιλίες

Ακόμα και στο πιο σαθρό κατάστημα του προσανατολισμού του κτιρίου είναι δυνατό να βρεθεί μια σειρά από διάφορες παραλλαγές του συγκεκριμένου είδους προϊόντος. Αλλά ολόκληρη η ποικιλία μπορεί να χωριστεί σε διάφορες κατηγορίες. Για να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός της επιλογής, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά του καθενός.

Η πρώτη διαφορά ανάμεσα στις γρίλιες εξαερισμού είναι η θέση της τοποθέτησής τους. Στη βάση αυτή, τα στοιχεία χωρίζονται στις ακόλουθες ποικιλίες:

 • εξωτερικά πλέγματα. Σύμφωνα με το όνομα, τοποθετούνται στις οπές εξαερισμού στην πλευρά του δρόμου. Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου είναι η προστασία των εσωτερικών τμημάτων του συστήματος από τη διείσδυση βροχής, χιονιού, διαφόρων συντριμμιών, μικρών ζώων και κάθε είδους εντόμων. Για το σκοπό αυτό, οι γρίλιες είναι εξοπλισμένες με ειδικές θύρες που είναι στερεωμένες υπό γωνία και επομένως εμποδίζουν την είσοδο οποιουδήποτε αντικειμένου στον αγωγό. Το υλικό παραγωγής είναι συνήθως αλουμίνιο με υψηλό επίπεδο αντοχής - αντιστέκεται επιτυχώς στην επιρροή επιθετικών εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των υπεριωδών ακτίνων. Επιπλέον, οι εξωτερικές γρίλιες θερμαίνονται, πράγμα που σας επιτρέπει να προστατεύετε το εξωτερικό του αγωγού από την εμφάνιση πάγου το χειμώνα.
 • εσωτερικές σχάρες. Τοποθετείται στο αντίστοιχο τμήμα του αγωγού από την πλευρά του δωματίου. Δεν χρειάζονται τέτοια «γενναία» χαρακτηριστικά όπως τα εξωτερικά αντίστοιχα, έτσι είναι συνήθως κατασκευασμένα από λιγότερο ανθεκτικό υλικό - πλαστικό. Έχει αισθητική εμφάνιση. Επιπλέον, οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη προσοχή στην ποικιλία των διαφόρων διακοσμητικών λύσεων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το μοντέλο του επιθυμητού χρώματος και στυλ, έτσι ώστε το πλέγμα να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο αρμονικό στο δωμάτιο. Σε ορισμένες ποικιλίες, τοποθετούνται επίσης περσίδες, μέσω των οποίων είναι δυνατή η ρύθμιση της ροής του αέρα σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες. Το άνω μέρος πολλών πλεγμάτων είναι αφαιρούμενο, πράγμα που απλοποιεί κατά πολύ τη διαδικασία φροντίδας του στοιχείου κατά τη συγκομιδή.
 • Οι εξωτερικές γρίλιες χρησιμεύουν για την ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων. Τοποθετείται σε τοίχους, πόρτες, εσωτερικά χωρίσματα - γενικά, σε όλα τα σχέδια που χωρίζουν τα δωμάτια από το άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο ο αέρας περνά μέσα από τον εαυτό του, και το φως και ο ήχος δεν είναι, το οποίο είναι πολύ βολικό. Σε αυτά τα πλέγματα τοποθετούνται επίσης περσίδες σχήματος V.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό για τη διαίρεση σε κατηγορίες είναι η δυνατότητα ελέγχου των σχάρων. Στην πραγματικότητα, η διαφορά έγκειται στη διαθεσιμότητα των τυφλών. Εάν δεν υπάρχουν, τα δίκτυα δεν ρυθμίζονται, δεν μπορείτε να επηρεάσετε τον αέρα που διέρχεται από αυτά.

Εάν υπάρχουν blinds, τότε υπάρχουν δύο επιλογές. Ο πρώτος είναι ο χειροκίνητος έλεγχος, όταν μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε τον αγωγό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Η δεύτερη επιλογή είναι η παρουσία ενός αυτόματου στοιχείου. Τέτοια σχάρες είναι ανοικτά κατά την κίνηση του αέρα διαμέσου του καναλιού, και μετά το τέλος του τερματισμού, κλείνονται ανεξάρτητα.

Το ακόλουθο χαρακτηριστικό είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτού του δομικού στοιχείου:

 • πλαστικό. Αντέχει στην εμφάνιση διαβρωτικών διεργασιών και σε διάφορες βιολογικές επιδράσεις. Διαφέρει σε μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων και ταυτόχρονα έχει χαμηλό κόστος. Το μειονέκτημα είναι η αστάθεια του άμεσου ηλιακού φωτός - υπό την επιρροή τους, η διακοσμητική επίστρωση του υλικού μπορεί να ξεθωριάσει και να παραμορφωθεί. Ωστόσο, το πλαστικό είναι διαφορετικό. Εάν χρησιμοποιήθηκε πολυστυρένιο για να φτιαχτούν τα πλέγματα, όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν. Εάν το πολυβινυλοχλωρίδιο, τότε τέτοια μοντέλα διαχειρίζονται τέλεια τόσο τις άμεσες ηλιακές ακτίνες, όσο και με άλλους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το πλαστικό ABC ή ASA έχει επίσης εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής και υψηλή αντοχή στα ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Από αυτό, μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε πλέγματα που προορίζονται για εγκατάσταση από το εξωτερικό του κτιρίου.
 • αλουμινίου. Ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό που αντιστέκεται με επιτυχία σε πολλές εξωτερικές επιρροές. Πιο αξιόπιστο από το πλαστικό, αλλά και πιο ακριβό.
 • δέντρο. Κατά κανόνα, το ξύλο δεν είναι πολύ ανθεκτικό σε διάφορα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, επομένως τα πλέγματα από αυτό το υλικό προορίζονται για εσωτερική εγκατάσταση. Τα ξύλινα στοιχεία είναι πολύ αισθητικά και κομψά, μπορούν να εναρμονιστούν αρμονικά τόσο στο σύγχρονο στυλ διακόσμησης της κατοικίας, και, για παράδειγμα, στη χώρα. Ως ένα μειονέκτημα, μπορείτε να καλέσετε κάποια caprice στη φροντίδα - το δέντρο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και τη χρήση ειδικών προϊόντων καθαρισμού για καθαρισμό - καθώς και ένα αρκετά υψηλό κόστος?
 • χάλυβα. Πιο ανθεκτικό, βαρύτερο και πιο αξιόπιστο από το αλουμίνιο, αλλά έχει υψηλότερη τιμή.

Επίσης, τα σχάρες διαφέρουν το ένα από το άλλο σε σχήμα. Μπορούν να είναι στρογγυλά, ορθογώνια, τετράγωνα κλπ. - η επιλογή περιορίζεται μόνο από το γούστο σας και σε ορισμένες περιπτώσεις και από το σχήμα του αγωγού.

Τρόποι εγκατάστασης

Κατά κανόνα, τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού συναρμολογούνται και εγκαθίστανται από ειδικούς, αφού αυτό απαιτεί την ύπαρξη ορισμένων γνώσεων και, κατά προτίμηση, εμπειρίας στη διεξαγωγή παρόμοιων έργων. Όσο για το πλέγμα, ακόμα και το παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το στοιχείο. Δεν χρειάζεται να καλέσετε μια εξειδικευμένη ομάδα για να κάνετε μια σταθεροποίηση στον τοίχο. Απλά πρέπει να πάτε στο κατάστημα, να αγοράσετε τα απαραίτητα υλικά στερέωσης και να διαθέσετε περίπου μία ώρα ελεύθερου χρόνου.

Σχεδόν κάθε πλέγμα, ανεξάρτητα από την ποικιλία, αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι μια στεφάνη, δηλαδή ένα εξωτερικό πλαίσιο που είναι στερεωμένο στον τοίχο. Το δεύτερο μέρος είναι απλά ένα πλέγμα, το οποίο είναι στερεωμένο στη στεφάνη.

Αυτός ο σχεδιασμός καθιστά δυνατή, αν είναι απαραίτητο, την αποσυναρμολόγηση του στοιχείου και τον καθαρισμό του αποσπώμενου εξαρτήματος. Αυτό διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία καθαρισμού. Φυσικά, υπάρχουν και μονολιθικά προϊόντα που δεν είναι καλά κατανοητά - συνήθως από τη χαμηλότερη κατηγορία τιμών. Αλλά η διαδικασία καθαρισμού τέτοιων στοιχείων είναι δύσκολη, ειδικά όταν θεωρείτε ότι η έξοδος αερισμού βρίσκεται συνήθως πιο κοντά στην οροφή.

Εκτός από τα δύο κύρια μέρη, υπάρχουν επιπλέον εξαρτήματα:

 • ελαστικά παρεμβύσματα. Εκτελούν δύο λειτουργίες ταυτόχρονα. Πρώτον, είναι υπεύθυνοι για τη στεγανότητα του συνδέσμου του χείλους και του αγωγού. Δεύτερον, να σβήσουν πιθανές δονητικές εκδηλώσεις.
 • προστατευτικό πλέγμα. Τοποθετείται στην πίσω πλευρά της σχάρας και χρησιμεύει ως εμπόδιο στη διείσδυση του χώρου σε σκόνη, διάφορα συντρίμμια και έντομα. Η χρήση αυτού του τμήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική στις περιπτώσεις όπου ένα κτίριο διαμερισμάτων δεν είναι το ασφαλέστερο όσον αφορά την παρουσία κατσαρίδων.

Για να στερεώσετε τη μάσκα εξαερισμού στη θέση που προορίζεται για αυτό, υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Διαφέρουν μεταξύ τους, κυρίως από τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο παράγοντας σταθεροποίησης:

 • βίδες "vpota". Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επισυνάψετε μια υπερυψωμένη μάσκα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε επιφάνεια σκυροδέματος, όσο και σε γύψο, ξύλο ή γυψοσανίδα. Για αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης σε ένα πλέγμα, γίνονται οπές των απαραίτητων διαστάσεων. Στη συνέχεια βιδώνεται στον τοίχο με βίδες και ένα συμβατικό κατσαβίδι. Αντί για "vpota" μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συμβατικές βίδες. Τα καπέλα τους μπορούν να βαφτούν με χρώμα, κατάλληλα για το γενικό ύφος της διακόσμησης του δωματίου.
 • πλίνθου ή χάντρες υαλοπινάκων. Αυτά είναι ξύλινα στοιχεία που χρησιμεύουν για τη σταθεροποίηση του πλέγματος από την αντίστοιχη ποικιλία υλικού.
 • κολλητών ή διαχωριστικών σφιγκτήρων. Μπορείτε να κολλήσετε τη σχάρα με όλα σχεδόν τα μέσα που προσφέρονται από τα καταστήματα κατασκευών. Κατάλληλο, για παράδειγμα, ένωση σιλικόνης, υγρά καρφιά, μια ποικιλία από κόλλες στήριξης - όπως ο Τιτάνας ή ο Δράκος. Η κύρια προϋπόθεση για τη χρήση είναι η αντίσταση στο νερό της σύνθεσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιπτώσεις όταν πρόκειται για το μπάνιο. Κρεμάστε σχάρα τόσο εύκολο: θα πρέπει να εφαρμοστεί η συγκολλητική σύνθεση γύρω από την περίμετρο της ζάντας (συνήθως αυτό γίνεται με ειδικό πιστόλι) και, στη συνέχεια, συνδέστε και πιέζεται σταθερά ενάντια στον τοίχο τελευταίο. Την πρώτη ημέρα, αξίζει επίσης να κάνετε μια πρόσθετη στερέωση με τη βοήθεια μιας ταινίας τοποθέτησης, η οποία στη συνέχεια αφαιρείται. Η συγκολλητική μέθοδος στερέωσης του πλέγματος είναι καλή για το αόρατο και την αποτελεσματικότητά του. Το κύριο πράγμα είναι ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι η στεφάνη του χείλους και του τοίχου είναι πλήρως σφραγισμένη. Για να γίνει αυτό, η κόλλα πρέπει να εφαρμοστεί με μια συνεχή γραμμή και η πίεση προς τον τοίχο πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο πυκνή. Η διαδικασία τοποθέτησης πραγματοποιείται μόνο υπό την προϋπόθεση μιας απολύτως στεγνής επιφάνειας τοίχου.
 • διαχωριστικά στοιχεία ελατηρίου. Αυτή η δυνατότητα στερέωσης παρέχεται για σχάρες. εγκατασταθεί σε βιομηχανικούς χώρους.

Οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους σάς επιτρέπει να αντιμετωπίζετε τέλεια και γρήγορα την εργασία. Αλλά, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, εδώ είναι σημαντική μια ακριβής και προσεκτική προσέγγιση. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, κάντε μια σήμανση στον τόπο όπου σχεδιάζετε να κάνετε την εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιήστε όχι μόνο ένα μέτρο ταινιών, αλλά και ένα επίπεδο κτιρίου - αυτό θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το στοιχείο απόλυτα ομαλά, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την εμφάνιση του δωματίου.

Επιπλέον, όταν αγοράζετε μια μάσκα εξαερισμού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αποτελεί ένα συγκεκριμένο εμπόδιο στο ρεύμα αέρα, αυξάνοντας την αντίσταση του. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να γίνει επιλογή υπέρ ενός συγκεκριμένου μοντέλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μειώνει την αποδοτικότητα και την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος.

Για να γίνει αυτό, αξίζει να δοθεί προσοχή στο σκοπό αυτού ή εκείνου του μοντέλου. Για παράδειγμα, μερικοί έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον αερισμό, το άλλο - για εξάτμιση, και υπάρχουν και εκείνοι που χρησιμοποιούνται για τις συνδέσεις της σειράς κουζίνα κουκούλα με εύκαμπτος αεραγωγός.

Σε κάθε περίπτωση, η ποικιλία των παραλλαγών που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα θα μπορείτε να βρείτε την πιο κατάλληλη παραλλαγή για την κατάστασή σας. Με τη διαδικασία της τοποθέτησης προβλημάτων, δεν θα προκύψει - όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, απολύτως κανείς μπορεί να το κάνει αυτό, ο οποίος είναι σε θέση να φτάσει φυσικά στο vent προς εργασία.

Εάν δεν θέλετε να περιορίζεται στην τοποθέτηση πλέγματος και θέλουν να κάνουν τη δική τους ρύθμιση του όλου συστήματος εξαερισμού, μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε άλλα άρθρα σε αυτήν την ιστοσελίδα. Μετά την ανάγνωση τους, θα ξέρετε πώς να επιλέξετε σωληνώσεων και του εξοπλισμού, υπολογίστε το εμβαδόν του αγωγού, για να αποφασίσει τι είδους σύστημα θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί ώστε να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του σπιτιού σας - σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έμπειρα πλήρως στη θεωρία σχετικά με το θέμα.

Εάν μοιράζεστε τα άρθρα μας με φίλους στα κοινωνικά δίκτυα, τότε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες. Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε είδους δουλειά! Μέχρι την επόμενη φορά!