Κατάλληλη επιλογή του υγραντήρα αέρα

Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι οι υγραντήρες αέρα είναι μια περιττή τεχνική για να προσελκύσουν χρήματα, αλλά δεν είναι. Ο υγραντήρας οικιακού αέρα είναι απαραίτητος για τις νέες οικογένειες όπου γεννήθηκαν τα μωρά, καθώς και για όλους όσους διαθέτουν κεντρική θέρμανση στο διαμέρισμα.

Αποδεικνύεται ότι στις περισσότερες ρωσικές διαμερίσματα - τον τόπο του υγραντήρα, οπότε γιατί να μην αγοράσετε αυτό το χρήσιμο κομμάτι, το οποίο είναι σε θέση να βελτιώσει την ευημερία όλων των μελών της οικογένειας, να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης αλλεργιών, κρυολογήματα, τη βελτίωση του δέρματος και των μαλλιών; Να απαριθμήσετε τα πλεονεκτήματα αυτού του θαύματος της τεχνολογίας μπορεί να είναι για πολύ καιρό, ας αρχίσουμε να αναλύουμε τις κύριες παραμέτρους της.

Κύρια κριτήρια επιλογής

Τύπος υγραντήρα

Έτσι ώστε τα μάτια σας να μην τρέχει μακριά όταν εισέρχονται στο κατάστημα υλικού, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είδους κρέμες όλα έχουν τα πλεονεκτήματά τους και πώς διαφέρουν μεταξύ τους.

Παραδοσιακές ενυδατικές κρέμες. Η αρχή της λειτουργίας είναι η εξάτμιση του νερού από ένα ειδικό δίχτυ, το οποίο συνεχώς υγραίνεται. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας που μπορεί να επιτύχει είναι 60%. Συνιστάται για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια, καθώς δεν έχει περιορισμούς στην ηλικία του παιδιού.

Πλεονεκτήματα: δεν δίνουν μεγάλη προσοχή σε αυτό? Μην αφήνετε τον ατμό, που του δίνει μια ελκυστική εμφάνιση για περίεργα μικρά παιδιά.

Υγραντήρες ατμού. Περιοδικά απελευθερώνετε στους ζεστούς αέρα ζεστό ατμό, που αυξάνουν την υγρασία στο διαμέρισμα. Αυξήστε την υγρασία αρκετά γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα πιο αδηφάγοι (καταναλώνετε περισσότερο ηλεκτρισμό από τους άλλους τύπους moisturizers).

Πλεονεκτήματα: υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ιατρικών εισπνοών. δεν απαιτούν πρόσθετες δαπάνες για συντήρηση.

Υγραντήρες υπερήχων. Επίσης απελευθερώνει ατμό στον αέρα, αλλά μόνο κρύο. Ο ατμός αφαιρείται από το νερό με υπερήχους. Λόγω της υψηλής απόδοσης, μπορεί να υγραίνει τον αέρα ακόμη και σε θερμοκήπια, γι αυτό συνιστούμε να αγοράσετε αυτόν τον τύπο για όσους εκτρέφουν οικιακά φυτά.

Πλεονεκτήματα: Ο ενσωματωμένος υγραντήρας παρακολουθεί το επίπεδο υγρασίας. σας επιτρέπει να αυξήσετε την υγρασία στο 70% ή περισσότερο.

Περιοχή του δωματίου

Το δεύτερο και όχι λιγότερο σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η περιοχή του δωματίου στην οποία θέλετε να εγκαταστήσετε τον υγραντήρα. Μην ξοδεύετε χρήματα σε μια ισχυρή συσκευή που μπορεί να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο 30-40μ², εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα μικρό δωμάτιο.

Για το διαμέρισμα θα είναι αρκετό για έναν υγραντήρα, ο οποίος με τη σειρά του θα λειτουργήσει σε όλα τα δωμάτια. Πάνω απ 'όλα, μην ξεχάσετε να το μεταφέρετε εγκαίρως.

Δεξαμενή νερού

Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα. Οι μπολ με όγκο 5 m³ θα είναι αρκετές για να κάνουν τη συσκευή να λειτουργεί όλη τη νύχτα. Εάν, για εσάς, ένας πιο σημαντικός δείκτης είναι το βάρος και το μέγεθος του υγραντήρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ένα μικρό μπολ.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

 • Η λειτουργία της παρακολούθησης της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο θα σας επιτρέψει να μην μετατρέψετε το άνετο δωμάτιό σας σε ένα υγρό κελάρι με μούχλα στην οροφή. Αυτή η λειτουργία είναι εξοπλισμένη με υγραντήρες με υγρασία.
 • Ο χρονοδιακόπτης σάς επιτρέπει να ελέγχετε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Αν παρατηρήσετε ότι για να επιτευχθεί ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιό σας χρειάζεστε 2 ώρες εργασίας, μπορείτε να βάλετε ένα χρονοδιακόπτη. Ως αποτέλεσμα, θα εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα και δεν θα χρειαστεί να ρίξετε περισσότερο νερό από ό, τι είναι απαραίτητο.
 • Ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου μέχρι 30dB θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργήσει ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα χωρίς να διαταράσσει τον ύπνο σας.
 • Η δυνατότητα τοποθέτησης διαφορετικών φίλτρων θα εξασφαλίσει έναν πιο διεξοδικό καθαρισμό του αέρα από μύκητες, βακτήρια και σκόνη. Αν είστε αλλεργικοί ή ασθματικοί, αναζητήστε ενυδατικές κρέμες με φωτοκαταλυτικό φίλτρο.

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές

Ποιες εταιρείες που παράγουν υγραντήρες είναι οι πιο δημοφιλείς στη Ρωσία τον περασμένο χρόνο;

Αν εξετάσουμε τους υγραντήρες της οικονομικής κλάσης, μπορούμε να διακρίνουμε τις ακόλουθες μάρκες: Τιμπερκ, Maxion, Γαλαξία, Ιρίτ, AKVOS, Maxwell, Vigor. Μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα τους αξίας από 900 έως 2000 ρούβλια.

Οι υγραντήρες αέρα εξοπλισμένοι με πρόσθετες επιλογές (καθαρισμός, ιονισμός αέρα κ.λπ.) ανήκουν σε υψηλότερο τμήμα τιμών - από 2 έως 4 χιλιάδες ρούβλια. Ανάμεσά τους είναι οι ακόλουθες μάρκες: Bort, Ballu, AIC, Polaris, ErgoPower, Σκάρλετ, Redmond.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά και η υψηλή ποιότητα των υλικών είναι μοντέλα ελίτ που παράγονται από τις επιχειρήσεις BORK, SHARP, Boneco, Electrolux. Τα προϊόντα τους μπορούν να αγοραστούν από 2.000 έως 10.000 ρούβλια.

Κοινά σφάλματα αγοραστών

Τι πρέπει να φοβούνται οι καταναλωτές, προτίθενται να βελτιώσουν το μικροκλίμα στο διαμέρισμά τους; Βλάβη στην υγεία ή υπερβολική υγρασία στο διαμέρισμα. Και η αποσυναρμολόγηση λόγω κακής ποιότητας συναρμολόγησης, κανένας άλλος δεν έφερε ευτυχία. Διαβάστε τα πιο τρομερά λάθη που έχουν οι αγοραστές όταν επιλέγουν έναν υγραντήρα για το σπίτι.

 1. Αγοράστε ένα υγραντήρα υπερ-ενέργειας σε ένα μικρό στούντιο διαμέρισμα. Ναι, ίσως είναι πολύ όμορφο. Ναι, ίσως πωλήθηκε σε μια άγρια ​​έκπτωση. Αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις άφθονες ευκαιρίες του σε ένα τόσο στενό χώρο! Φυσικά, αν θέλετε να καθαρίζω τακτικά το συμπύκνωμα από τα παράθυρα και τις γυάλινες επιφάνειες, αισθάνεται πάντα τον ιδρώτα στο σώμα, όπως σάουνα, κανείς δεν μπορεί να σας σταματήσει.
 2. Η αγορά ενός υγραντήρα που απαιτεί τη χρήση απεσταγμένου νερού θα σας κάνει ομήρους για τις περιστάσεις. Πρέπει να τρέξετε γύρω από την πόλη σε αναζήτηση αυτού του πολύ νερό ή να μάθουν πώς να το κάνουμε στο σπίτι από μόνος σας. Ήδη φοβισμένος; Στη συνέχεια, ανατρέξτε στις οδηγίες στο μοντέλο που σας αρέσει σχετικά με τη φράση ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε συνηθισμένο τρεχούμενο νερό.
 3. Η αγορά ενός υγραντήρα ατμού σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια δεν είναι καλή ιδέα. Ο ατμός που απελευθερώνει είναι αρκετά ζεστός ώστε να καίει το βλεννώδες μάτι του ζώου ή το λεπτό δέρμα του μωρού, αλλά η ίδια η διαδικασία απελευθέρωσης είναι πολύ περίεργη. Μην δημιουργήσετε μια τέτοια απειλή, είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν υπερηχητικό ή παραδοσιακό υγραντήρα.

Σας ευχόμαστε ένα καλό μικροκλίμα και τον καιρό στο σπίτι!

Ο Δρ Komarovsky σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα αέρα

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ωφέλεια και βλάβη

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο υγραντήρα για το σπίτι σας

Με την πάροδο του χρόνου, όλοι έρχονται να συνειδητοποιήσουν ότι σε πολλά προβλήματα, άσκοπα ξηρό αέρα είναι ένοχος, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Στη συνέχεια τίθεται το ερώτημα, πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα. Για ένα τέτοιο πρόβλημα πρέπει να προσεγγιστεί με υπευθυνότητα, όπως αυξημένο επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο στην περίπτωση των κακώς επιλεγμένο μοντέλο συσκευή είναι επίσης γεμάτη με προβλήματα: μούχλα, υγρό λινό, μυρωδιά μούχλας.

Πόσο σημαντικό είναι ένας υγραντήρας στην καθημερινή ζωή;

Με την πρώτη ματιά, μια κατοικία δεν μπορεί να αποκρύψει κανένα κίνδυνο από μόνη της. Στην πραγματικότητα, ο πιο φοβερός εχθρός είναι αυτός που είναι αόρατος στο μάτι. Στην περίπτωσή μας, μιλάμε για ξηρό αέρα, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη μια σειρά από προβλήματα υγείας: ένα αίσθημα σφιξίματος του δέρματος, των βλεννογόνων της μύτης και του στόματος, καθώς και του δέρματος, απολέπιση συμβεί.

Εάν παραμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα δωμάτιο με υπερβολικά ξηρό αέρα, μπορείτε να αισθανθείτε πονοκέφαλο, λήθαργο, κόπωση, απουσία σκέψης και χειρότερη από όλες - αναπνευστικές δυσκολίες.

Εάν συλλέγετε όλα αυτά τα συμπτώματα μαζί, τότε δεν χρειάζεται να βιαστείτε στον γιατρό, γιατί ο λόγος θα είναι προφανής - πρέπει να αυξήσετε επειγόντως το συνολικό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να ρωτήσετε: χρειάζεστε έναν υγραντήρα;

Αν τα παιδιά ζουν στο σπίτι, το πρώτο πράγμα μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε το περιβάλλον του αέρα στο νηπιαγωγείο δεν ήταν πολύ ξηρό, καθώς αυτή είναι η κύρια αιτία των συχνών καταρροή και του κρυολογήματος στα παιδιά.

Τύποι moisturizers

Όπως φαίνεται, στις σύγχρονες συνθήκες, όταν το ύψος του εξοπλισμού για κάθε μόνιμο μισθωτή στο σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, δεν είναι απαραίτητο να σκεφτείτε πολύ πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή. Αλλά μην είστε φανατικοί σχετικά με το θέμα της υγρασίας του αέρα, αφού η βέλτιστη τιμή αυτής της παραμέτρου κυμαίνεται από 40% έως 60%. Σκεπτόμενος πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σήμερα υπάρχουν πολλές ποικιλίες τέτοιων συσκευών διαφορετικών εμπορικών σημάτων, μεταξύ των οποίων:

  1. Συσκευή ατμού. Η δράση του βασίζεται στην αρχή της εξάτμισης του ζεστού νερού μετά την επίτευξη μιας συγκεκριμένης θερμοκρασίας. Το νερό θερμαίνεται με ηλεκτρόδια. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ αποδοτικές, αφού μέχρι 700 γραμμάρια υγρού μετατρέπονται σε ατμό σε μία ώρα λειτουργίας. Με βάση την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες ατμού είναι σε θέση να επιτύχουν υψηλά επίπεδα υγρασίας. Ως εκ τούτου, επιλέγοντας επιλέξτε έναν υγραντήρα, είναι σημαντικό ότι αυτό το είδος του εξοπλισμού που έχει εξοπλιστεί με ένα υγρόμετρο, επειδή η παρουσία αυτού του στοιχείου στο μηχανισμό απλοποιεί τον έλεγχο της υγρασίας.

Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα υγρόμετρο χωριστά και να παρακολουθήσετε ανεξάρτητα την υγρασία που απελευθερώνεται στον αέρα. Όταν επιλέγουμε έναν υγραντήρα για το σπίτι, είναι σημαντικό να μάθουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της τεχνικής. Για παράδειγμα, το πλεονέκτημα των συσκευών που τροφοδοτούνται με ατμό είναι η δυνατότητα χρήσης τους ως συσκευής εισπνοής. Αλλά σε αντίθεση με αυτό το προφανές μειονέκτημα μπορεί να ονομαστεί σχετικά υψηλή χωρητικότητα.

 1. Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ένας τέλειος σχεδιασμός με πολύ λιγότερες ατέλειες. Αυτή η τεχνική λειτουργεί με βάση την αρχή της μετατροπής του νερού από υγρή σε αέρια κατάσταση μέσω της δράσης ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Η επιλογή ενός υγραντήρα αέρα είναι καλύτερο να αγοράσετε; Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η λύση θα είναι ακριβώς μια υπερηχητική συσκευή, αφού σε αρκετά υψηλές επιδόσεις έχει χαμηλή ισχύ.
 2. Μια κλασική έκδοση του υγραντήρα. Αυτή η τεχνική λειτουργεί με βάση την αρχή της εξάτμισης εν ψυχρώ: ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσω της συσκευής μέσα στην οποία είναι εγκατεστημένος ο εξατμιστής. Η υγρασία λαμβάνει χώρα ως αποτέλεσμα της υγρασίας στο στοιχείο εξάτμισης.
 3. «Πλύση Air» ή ηλεκτρική υγροσκοπική ουσία είναι μια μοναδική συσκευή που εκτελεί όχι μόνο τη λειτουργία για να επιλύσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, αλλά καθαρίζει και τον αέρα. Πριν επιλέξετε έναν υγραντήρα καθαριστής αέρα, πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η τεχνική δεν απαιτεί την αντικατάσταση των εξαρτημάτων λόγω του ειδικού σχεδιασμού: ειδικό σύστημα κίνησης είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, με βάση τα υπάρχοντα εργοστάσια, αναρρίχηση, συλλαμβάνει το νερό, το οποίο στη συνέχεια εξατμίζεται, μετατρέπεται σε νέφος νερού. Έτσι, ο αέρας στο δωμάτιο υγραίνεται και καθαρίζεται.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε;

Όταν επιλέγουμε έναν υγραντήρα για το σπίτι, τότε εκτός από την τιμή πρέπει να λάβουμε υπόψη και μερικές από τις πιο απαραίτητες παραμέτρους, μεταξύ των οποίων:

 • επαρκείς επιδόσεις της συσκευής, ενώ είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του δωματίου. Έτσι, για μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων. m, συνιστάται να αγοράσετε μια συσκευή που είναι εφοδιασμένη με περίβλημα μέχρι 5 λίτρα. Συνήθως, μια συσκευή έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί ένα δωμάτιο. Αλλά υπάρχουν πιο ισχυροί εξοπλισμοί που μπορούν να εξυπηρετήσουν μια μεγάλη περιοχή, για την οποία παρέχει ένα σώμα με χωρητικότητα έως και 7 λίτρα.
 • επιλέγοντας τι είδους υγραντήρα να αγοράσετε, πρέπει να λάβετε υπόψη την αξία της εξουσίας. Για παράδειγμα, η τεχνολογία ατμού καταναλώνει αρκετά ηλεκτρισμό, καθώς η ισχύς κυμαίνεται από 300 έως 600 Watt. Τα μοντέλα υπερήχων δεν είναι κατώτερα στην απόδοση, αλλά η τιμή αυτής της παραμέτρου είναι μερικές τάξεις μεγέθους χαμηλότερες - μέχρι 40 W.
 • στάθμη θορύβου επίσης σχετίζεται με τα βασικά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι μερικές φορές η τεχνική αυτή δουλεύει ακόμα και τη νύχτα, αντίστοιχα, θα πρέπει να επιλέγονται συσκευές που λειτουργούν όχι περισσότερο από έναν ψίθυρο. Ως εκ τούτου, ο υγραντήρας πρέπει να είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε 35-40 dB.
 • Η παρουσία υγρομέτρου θα απλοποιήσει σημαντικά τον έλεγχο της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο.
 • πρόσθετες λειτουργίες, για παράδειγμα, μια οθόνη που δείχνει τις παραμέτρους του αέρα στο δωμάτιο θα έρθει σε πρακτικό, όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε τι ένα πλήρως εξοπλισμένο συσκευή είναι πιο ακριβά.

Συμβουλές για την επιλογή ενός καλού υγραντήρα αέρα

Τύποι συσκευών

Πριν δώσετε συμβουλές σχετικά με την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα, είναι απαραίτητο να καταλάβετε τι είδους συσκευές υπάρχουν:

 • Ένας υγραντήρας που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της φυσικής εξάτμισης. Η συσκευή της συσκευής σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά απλή - η χωρητικότητα νερού με τον ψύκτη, που φυσά το νερό που εξάγει, έτσι, ο ψυχρός ατμός αποκτάται. Αυτό το είδος της χαμηλής απόδοσης και είναι μια κακή επιλογή για ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, επειδή ο αέρας υγραίνεται αρκετά αργά.
 • Ατμός - η υγρασία στο διαμέρισμα έρχεται με τη μορφή ζεστού ατμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου είναι πολύ απλή - η υγρασία πραγματοποιείται με τη θέρμανση του νερού. Ένα σαφές παράδειγμα είναι ένας βραστήρας βρασμού. Ο υγραντήρας ατμού έχει 2 βασικά μειονεκτήματα:
 1. Υψηλή ενεργειακή ένταση. Τα στοιχεία θέρμανσης χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Χαμηλό επίπεδο ασφάλειας, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι ο υγραντής στέκεται σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο σε ένα μικρό παιδί, αφού το μωρό μπορεί να καεί. Και οι ενήλικες πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτού του είδους είναι η ικανότητα συνδυασμού της ενυδάτωσης και της αρωματοποίησης.

 • Υπερήχων τύπου - αρχή λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται στην δόνηση της μεμβράνης, η οποία μετατρέπει το νερό στο μικρότερο αερολύματος. Σκόνη νερού και υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Αυτή η τεχνολογία θεωρείται η πιο αποτελεσματική από την άποψη της υγρασίας, της κατανάλωσης ενέργειας, της ασφάλειας. Πλεονέκτημα είναι επίσης η ταχύτητα, η αύξηση της υγρασίας αρχίζει αμέσως μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Μειονέκτημα - η χρήση νερού με ακαθαρσίες θα οδηγήσει στην εμφάνιση λευκής πλάκας στο διαμέρισμα.
 • Ο καθαρισμός του αέρα είναι η νανοτεχνολογία. Το συγκρότημα, το οποίο δημιουργεί αυτόματα το βέλτιστο μικροκλίμα στο διαμέρισμα: καθαρίζει και ιονίζει τον αέρα. Η επιλογή της συσκευής με τον καθαριστή και τον ιονιστή περιπλέκεται από το υψηλό κόστος. Είναι αρκετές φορές υψηλότερη από την τιμή των παραπάνω τριών ειδών.

Όλες οι ποικιλίες οικιακών υγροποιητών ενώνονται με ένα μόνο χαρακτηριστικό - την απουσία θορύβου. Με τη διευθέτηση των απόψεων, τώρα ας μιλήσουμε για τις λειτουργίες που πρέπει να δώσετε προσοχή, εάν θέλετε να επιλέξετε ένα φθηνό αλλά καλό υγραντήρα αέρα το 2017.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η επιλογή της συσκευής μπορεί να προκληθεί από πρόσθετες λειτουργίες:

 • Οθόνη, η οποία δείχνει τη θερμοκρασία στο επίπεδο του διαμερίσματος, του δωματίου και της υγρασίας. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη και πολύ βολική.
 • Τηλεχειριστήριο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον υγραντήρα με το τηλεχειριστήριο σε απόσταση. Αυτή είναι η λεγόμενη επιλογή για τους τεμπέληδες. Αλλά την ίδια στιγμή, πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η λειτουργία είναι πάρα πολύ και είναι δυνατόν, χωρίς προβλήματα, να λάβετε αρκετά βήματα για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Εδώ, η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις του αγοραστή. Λάβετε υπόψη ότι, όσο περισσότερες επιλογές στο μοντέλο επιλέγετε, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Συνοψίζοντας

Προφανώς, είναι καλύτερο από την άποψη της πρακτικότητας για το σπίτι να επιλέξει έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Αλλά η επιλογή εξαρτάται επίσης από το κόστος. Και εδώ η κατάσταση είναι κάπως δύσκολη, καθώς όλες οι ποικιλίες moisturizers έχουν διαφορετικό κόστος. Για παράδειγμα, μια συσκευή που βασίζεται στην αρχή της φυσικής εξάτμισης μπορεί να κοστίσει περισσότερο από το υπερηχογράφημα και το αντίστροφο.

Εδώ ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο κατασκευαστής. Προκειμένου να μην πληρώνεται υπερβολικά για τον τίτλο που δεν έχει συσσωρευτεί, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες. Οι καλύτερες εταιρείες που παράγουν αυτές τις συσκευές είναι η Boneco Air-o-Swiss, η Timberk, η Electrolux, η Sharp, η Philips και η Ballu. Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα ποιότητας και εάν δεν τον πληρώσετε υπερβολικά, σας συνιστούμε να δώσετε προτίμηση σε αυτόν τον κατασκευαστή. Ωστόσο, σημειώστε ότι η τιμή θα είναι υψηλότερη από αυτή των κινέζων ομολόγων. Από φθηνές εγχώριες μάρκες, θα ήθελα να επισημάνω τον Atmos, των οποίων τα προϊόντα κατακτά σταδιακά τη ρωσική αγορά.

Παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον κατασκευαστή, στις περισσότερες περιπτώσεις η επιλογή έχει ως εξής: υπερήχων ή ατμού. Αλλά ποια είναι καλύτερη, αν και οι δύο επιλογές έχουν τις ίδιες παραμέτρους και το ίδιο κόστος; Εδώ έρχεται η πρώτη γραμμή της σκοπιμότητας και της πρακτικότητας.

Ο πρώτος παράγοντας είναι η σωστή επιλογή όσον αφορά την περιοχή. Για το παιδικό δωμάτιο είναι επαρκής ένας υγραντήρας, υπολογιζόμενος για 25μ 2, αλλά αν χρειαστεί να υγρανθεί μια μεγάλη περιοχή, για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να επιλέξετε μια πιο ισχυρή συσκευή. Υπάρχουν μοντέλα που στοχεύουν στην υγρασία του αέρα σε δωμάτιο μέχρι 60m 2.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η ασφάλεια. Για ένα παιδί ηλικίας 2 έως 10 ετών είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα υπερήχων υγραντήρα για να αποφύγετε τραυματισμούς ή εγκαύματα.

Ο τρίτος παράγοντας είναι η πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων ειδών αντιδράσεων, για παράδειγμα, η ξαφνική εμφάνιση βήχα σε ένα παιδί. Αυτός ο παράγοντας είναι ο πιο αμφιλεγόμενος και ελάχιστα διερευνημένος. Εδώ είναι δύσκολο να δώσετε οποιαδήποτε συμβουλή. Μια από τις λύσεις για το πρόβλημα μπορεί να είναι η επιλογή ενός ποιοτικού υγραντήρα που παράγεται από ένα γνωστό εμπορικό σήμα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρεωθείτε υπερβολικά. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής είναι το νερό. Συνιστάται η χρήση του καθαρισμένου, καθώς το υγρό από τη βρύση περιέχει πολλά διαφορετικά στοιχεία, όχι πάντα χρήσιμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εξετάζετε τις αλλεργίες και την εγκυμοσύνη.

Σημαντικό! Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η υπερήχων ή ο ατμός, καθώς και μια συσκευή που λειτουργεί με βάση την αρχή της φυσικής εξάτμισης, από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα από την άποψη της απολύμανσης του αέρα. Ο οικιακός υγραντήρας θα γίνει αποτελεσματικός βοηθός αν εκτελέσετε μια σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν συστηματικό αερισμό και υγρό καθαρισμό. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα επιτευχθεί το μέγιστο όφελος για το νεογέννητο και δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις αλλεργίες και την εγκυμοσύνη. Επιπλέον, ο κίνδυνος τέτοιων αντιδράσεων θα μειωθεί σημαντικά.

Είναι εξίσου σημαντικό να πραγματοποιείται συστηματική συντήρηση της συσκευής. Καθοδήγηση σχετικά με αυτό περιλαμβάνεται στην τεκμηρίωση που επισυνάπτεται σε αυτήν. Η απόλυτη πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοεί την οδηγία ή μελετά μόνο την ενότητα "Διαχείριση". Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό της κανονικής λειτουργίας από την άποψη της αποδοτικότητας (απόδοσης).

Τα φίλτρα συλλέγουν διάφορες ουσίες και παθογόνα βακτήρια, τα οποία περιοδικά πρέπει να αφαιρεθούν αντικαθιστώντας το στοιχείο φίλτρου. Το πιο πρακτικό από την άποψη αυτή είναι το μικροκλιματικό συγκρότημα πλύσης με αέρα. Οι συσκευές αυτής της κατηγορίας είναι εφοδιασμένες με ενδείξεις που σηματοδοτούν την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου και της ράβδου ιονισμού.

Ως εκ τούτου, για να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα ακόλουθοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να βρούμε τον αριθμητικό μέσο όρο:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά - επιλογή ανά τύπο, περιοχή, σύνολο επιπρόσθετων λειτουργιών.
 • κόστος - η επιλογή εξαρτάται άμεσα από τις οικονομικές δυνατότητες.
 • η ασφάλεια αφορά τους υγραντήρες ατμού, καθώς και τον κατασκευαστή (αν επιλέξετε ένα ακριβό μοντέλο, τότε υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση για μη απρόβλεπτες αντιδράσεις, για παράδειγμα, αλλεργικές αντιδράσεις).

Μοντέλο βαθμολογία

Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να μιλήσω είναι ποια μοντέλα υγραντήρων αέρα θεωρούνται τα καλύτερα για σήμερα. Εάν δεν γνωρίζετε ποια συσκευή να επιλέξετε με βάση την τιμή και την ποιότητα, μπορείτε να δώσετε με ασφάλεια την προτίμηση στην πιο κατάλληλη επιλογή από τη λίστα που παρέχεται από εμάς.

Οι καλύτεροι υγραντήρες αέρα για παιδικό δωμάτιο, με δημιουργικό σχεδιασμό και τιμή 3000 έως 5000 ρούβλια:

 1. Ballu UHB-270 Μ Winnie Pooh
 2. Scarlett SC-AH986M06
 3. Atmos 2640
 4. Marta ΜΤ-2659
 5. Ballu ΑΡ-105

Εάν χρειάζεστε έναν υγραντήρα για ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι, καλό είναι να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω 5 μοντέλα είναι αρκετά δημοφιλής το 2017:

 1. Panasonic F-VXK70 (σχεδιασμένο για 52 τ.μ.)
 2. Boneco H680 (100 τετραγωνικά μέτρα)
 3. Sharp KC-D51RW (μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα)
 4. Euromate Grace Ηλεκτροστατική (έως 90 τ.μ.)
 5. Winia AWX-70 (50 τ.μ.)

Τέλος, συνιστούμε να παρακολουθείτε βίντεο σχετικά με το ποιοι εμπειρογνώμονες δίνουν τις δικές τους συστάσεις για την επιλογή αυτών των συσκευών:

Έτσι, δώσαμε συμβουλές για την επιλογή μιας συσκευής για την υγρασία του αέρα. Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας βοήθησαν και τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα και τι είναι καλύτερο για την τιμή και την ποιότητα το 2017!

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Υγρασία αέρα - μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που καθορίζουν την άνετη ύπαρξη του ανθρώπου. Όμως, δυστυχώς, οι σύγχρονες συνθήκες ύπαρξης στο αστικό περιβάλλον πολύ συχνά δεν ανταποκρίνονται στα απαραίτητα χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου πρέπει να προσαρμοστούν τεχνητά. Οι υγραντήρες είναι οικιακές συσκευές για τη διόρθωση της υγρασίας και δεν είναι λιγότερο σημαντική οικιακή συσκευή από μια σόμπα ή φούρνο μικροκυμάτων. Για το αν χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα και πώς να επιλέξετε αυτό ή εκείνο το μοντέλο, θα το πούμε στο σημερινό μας άρθρο.

Πίνακας Περιεχομένων

Χρειάζομαι ενυδατική κρέμα;

Για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε έναν υγραντήρα, αρκεί να αγοράσετε ένα φθηνό υγρόμετρο (όργανο μέτρησης της υγρασίας του αέρα). Η αναλογική έκδοση κοστίζει από 150 ρούβλια στα καταστήματα της Μόσχας, ψηφιακή - από 6-7 δολάρια σε κινεζικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Όμως, τα περισσότερα από τα καταστήματα θα βρείτε μια συνδυασμένη μετεωρολογικό σταθμό, που όχι μόνο μετρούν την υγρασία του αέρα, αλλά και δείχνουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό ή έξω από το δωμάτιο, την πρόβλεψη του καιρού, χρησιμοποιώντας το βαρόμετρο και περιέχουν επίσης ένα ξυπνητήρι, ημερολόγιο, ρολόι και άλλες λειτουργίες.

Καλώντας τη σκούπα: Oregon Scientific BAR310HG 7712 5 εν σειρά

Η άνετη υγρασία του αέρα (η τιμή που χαρακτηρίζει την περιεκτικότητα σε υδρατμούς στην ατμόσφαιρα) κυμαίνεται από 40 έως 60%. Αν ληφθεί από εσάς, ως αποτέλεσμα των μετρήσεων του σχήματος είναι κάτω από αυτό το όριο, η ενυδατική κρέμα που χρειάζεστε (και αν πολύ χαμηλότερα - κάτι πολύ απαραίτητο), αν η παραπάνω - δεν χρειάζεται καν να χάνουμε.

Φυσικά, οι μετρήσεις θα πρέπει να διεξάγονται για αρκετές ημέρες στη σειρά, και ακόμα καλύτερα - το χειμώνα. Ο χειμώνας είναι για την πλειοψηφία των Ρώσων νοικοκυριών είναι ο αποφασιστικός παράγοντας, όπως το τυπικό σπίτια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ορόφων του κεντρικού μπαταρίας θέρμανσης δεν είναι εξοπλισμένο με έλεγχο στάθμης της θερμότητας. Και έτσι οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα μέχρι το όριο (ειδικά τη νύχτα), δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δυσάρεστη για τους ανθρώπους. Με κλιματισμό, πάρα πολύ, δεν είναι τόσο απλό: λειτουργία σύγχρονες split-σύστημα «μερικής ξήρανσης» είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας εσωτερικό κλίμα, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά, απαιτούν περισσότερη συντήρηση, και αν η διακοπή - επισκευή θα κοστίσει σχεδόν όπως την αγορά μιας νέας μονάδας.

Σε γενικές γραμμές, αν το διαμέρισμα που έχουν συχνά πονοκέφαλο, συνεχώς βασανίζεται από ένα αίσθημα ξηρότητας στο στόμα, αφαιρέστε το δέρμα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολία στην αναπνοή ή παρατηρήσετε ότι η επιδείνωση της γενικής υγείας (συνεχής υπνηλία, σύγχυση, χαμηλή απόδοση, η κακή ανοσία, κόπωση) - Αξίζει να εξεταστεί το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα και να πάρει ένα υγρόμετρο για την αρχή. Φυσικά, ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας είναι απαραίτητο για τα παιδιά. Και τέλος, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε το γεγονός ότι η έλλειψη υγρασίας επηρεάζει αρνητικά τα έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής, ακόμη και σε δάπεδα παρκέ - θα ραγίσει και σπάσει πολύ πιο γρήγορα.

Καλέστε τον Ανάκτηση: Boneco 7057 7712 5 inline

Και ακόμα κι αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλό επίπεδο υγρασίας (για παράδειγμα, στην Αγία Πετρούπολη), η μέτρηση αυτού του επιπέδου σε ένα διαμέρισμα θα είναι επίσης πολύ περιττή. Εξάλλου, λόγω της παρουσίας υψηλού επιπέδου υγρασίας στο δρόμο, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για το ίδιο επίπεδο στο διαμέρισμα.

Είδη υγραντήρων

Ουσιαστικά, οι υγραντήρες αέρα χωρίζονται σε τρεις τύπους: παραδοσιακό (μηχανικό), ατμό και υπερηχητικό. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένοι υγραντήρες με καθαριστή αέρα και θα τις καλύψουμε στο επόμενο τμήμα. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε ένα δωμάτιο μέχρι 150 κυβικά μέτρα.

"Παραδοσιακοί" υγραντήρες

Τα πιο απλά moisturizers είναι "παραδοσιακά", είναι επίσης "κρύοι τύπου υγραντήρες". Το νερό σε τέτοιους υγραντήρες χύνεται μέσα στη δεξαμενή, από όπου εισέρχεται στην παλέτα για ειδικές κασέτες αντικατάστασης ενυδάτωσης. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί αέρα μέσα από αυτά και το βυθίζει φυσικά. Ταυτόχρονα με τον ύγρανση καθαρίζεται ο αέρας από τη σκόνη.

Κλήση της σούβλας: Air-O-Swiss E2241A 3504 5 εν σειρά

Έλλειψη κρύο τύπου υγραντήρα - περιορίζεται σε μέγιστη υγρασία αέρα 60% (όπως η συσκευή υποστηρίζει την «φυσική» υγρασία, αλλά δεν κορεστεί τη δύναμη του αέρα), και υψηλού θορύβου. Ο μέσος όρος είναι περίπου 35-40 dB - τα στοιχεία αυτά από μόνα τους δεν είναι υψηλό, αλλά αυτό το επίπεδο μπορεί να είναι απαράδεκτη για πολλούς ανθρώπους όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή στο δωμάτιο τη νύχτα.

Υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού με την αρχή της δράσης μοιάζουν με ηλεκτρικούς βραστήρες - το νερό μέσα τους βράζει και βγαίνει με τη μορφή απλού ατμού. Λόγω αυτής της μεθόδου θέρμανση σε ατμό υγραντήρες εμφανίζονται αμέσως πολλά μειονεκτήματα: το υψηλό επίπεδο θορύβου, θερμού ατμού, το οποίο μπορεί να κάψει (θερμοκρασία εξόδου του είναι 50-60 μοίρες) και μια κατανάλωση υψηλής ισχύος (από 300 έως 600 Watt). Αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο μοντέλο.

Τηλεφωνώντας στο δόλωμα: Το Stadler Form Fred 3504 5 εν σειρά

Αλλά τα πλεονεκτήματα του «ατμομηχανή» αφθονούν επίσης: μπορούν απόλυτα να συνεργαστεί με ακόμη και με πολύ βρώμικο και σκληρό νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εισπνοή (που περιλαμβάνεται με ορισμένα μοντέλα ακόμα και είναι ειδικά ακροφύσια), οι επιδόσεις τους είναι 7 έως 16 λίτρα ανά ημέρα, δεν υπάρχουν αναλώσιμα και μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία σε επίπεδο πάνω από 60%.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Ο πιο σύγχρονος τύπος υγραντήρα μπορεί να ονομάζεται υπερήχων, όπου μια ειδική μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλαντώσεων "μετατρέπει" το νερό σε κρύο ατμό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν την ικανότητα να ρυθμίσετε το επίπεδο της υγρασίας - είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα (με το ενσωματωμένο υγροστάτη) και ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου, όπως σε σύγκριση με μηχανικές και ατμό ομολόγους. Ωστόσο, αν ο υγραντήρας είναι ενσωματωμένη υγρόμετρο, είναι απίθανο να σας δείξει την πραγματική εικόνα, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να αποθηκευθούν σε ένα ξεχωριστό μετρητή υγρασίας.

Επιπλέον, μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορεί να ονομαστεί η λειτουργία του νερού θέρμανσης (σε ορισμένα μοντέλα), η οποία είναι μια θανατική ποινή για πολλά μικρόβια. Πολλά, αλλά όχι όλα (και ακόμη και "99%") - αυτό αξίζει επίσης να εξεταστεί. Γενικά, είναι κατάλληλο ως επιλογή, αλλά δεν είναι η κύρια παράμετρος επιλογής

Κλήση του μπάσου: Timberk THU UL 07 3504 5 inline

Το επίπεδο θορύβου αυτών των υγραντήρων είναι πολύ χαμηλό και είναι κατά μέσο όρο 25 dB, καθώς τα κινούμενα μηχανικά μέρη τους είναι σχεδόν αθόρυβα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Σύμφωνα με αυτή την παράμετρο, οι υγραντήρες υπερήχων είναι πιο άνετοι για τους ανθρώπους στις οικιακές συσκευές από τους ατμούς και τους παραδοσιακούς. Ο μόνος ενοχλητικός παράγοντας μπορεί να είναι το σπάνιο "γαργάλισμα" του φυσιγγίου, από το οποίο μερικές φορές βγαίνουν φυσαλίδες αέρα.

Και το κύριο μειονέκτημα αυτών των moisturizers είναι η ανάγκη για πιο προσεκτική φροντίδα για αυτούς. αποσκληρυντή νερού και τον καθαρισμό του από ακαθαρσίες χρησιμοποιώντας ειδικές φυσίγγια με ένα αφαιρούμενο υλικό πληρώσεως, η οποία απαιτεί τακτική αντικατάσταση (για περισσότερες λεπτομέρειες, περιγράφουμε πιο κάτω), ή την ανάγκη να χρησιμοποιήσει αποσταγμένο νερό.

Ένα ξεχωριστό σημείο αξίζει να πούμε για την ασφάλεια της χρήσης υγραντήρων υπερήχων. Παρά τη χρήση των υπερήχων, τα συστήματα αυτά δεν είναι επικίνδυνα για να ζήσει στο διαμέρισμα των βιολογικών μορφών ζωής, επειδή δεν εκπέμπουν και οι υπερηχητικές δονήσεις χρησιμοποιούνται μόνο για το σκοπό της διάσπασης του νερού σε σκόνη. Η μεμβράνη λειτουργεί σε μια περιοχή που δεν είναι αντιληπτή και ακούγεται.

Επιπλέον, σχεδόν όλα τα μοντέλα υγραντήρων έχουν τη δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης χωρίς νερό.

Ένας υγραντήρας, ένας καθαριστής ή ένας "θεριστής";

Οι συνδυασμένες συσκευές είναι ένας υγραντήρας και ένας καθαριστής αέρα (μερικές φορές ονομάζεται επίσης "πλύσιμο αέρα") σε μια φιάλη. Συχνά ονομάζονται επίσης «κλιματικά σύμπλοκα», αφού τέτοιες συσκευές μπορούν να ιονίσουν τον αέρα και να τον αρωματιστούν. Δεν πρέπει, ωστόσο, να συγχέεται με την ορολογία - πολλοί κατασκευαστές συγχέουν τις έννοιες του "πλυσίματος αέρα" και του "κλιματικού συνόλου".

Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας συσκευής είναι ένα σύστημα που αποτελείται από πλαστικούς δίσκους σύνθετου υδροδυναμικού σχήματος που περιστρέφονται σε δεξαμενή νερού. Η σκόνη εισέρχεται στη συσκευή, τοποθετείται στους δίσκους και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό. Ο υγραντήρας σε μια τέτοια συσκευή, κατά κανόνα, είναι μηχανικού τύπου, παραδοσιακού τύπου, με όλα τα εγγενή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που περιγράφονται και περιγράφονται παραπάνω. Πρόσφατα, άρχισαν να εμφανίζονται συσκευές υπερήχων.

Ωστόσο, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι μια ακόμη πιο περίπλοκη συσκευή από όλες τις προηγούμενες, δεν είναι ευκολότερο να το φροντίσετε. Συγκεκριμένα, η αντικατάσταση απαιτεί περισσότερα αναλώσιμα (π.χ. φίλτρα). Σε ορισμένες συσκευές υπάρχουν ακόμη και φίλτρα HEPA (Συλλογή σωματιδίων υψηλής απόδοσης) με υψηλό βαθμό καθαρισμού. Σε πολύ "προηγμένα" μοντέλα (για παράδειγμα, Air-O-Swiss 2071) δεν υπάρχει ούτε ένα φίλτρο, αλλά τρεις υγραντικοί άνθρακες και HEPA.

Καλέστε τη σούβλα: Ο γιατρός της Samsung Virus SA600CB 3504 5 εν σειρά

Αλλά αν θέλετε να καθαρίσετε τον αέρα και το ενυδατώνει, και τα χρήματα για «θεριζοαλωνιστική μηχανή» Όχι, μπορείτε να αγοράσετε δύο ξεχωριστές συσκευές - δηλαδή, ο υγραντήρας θα σταθεί σε ένα μέρος, και καθαρότερο - σε απόσταση σεβασμού. Δύο μονάδες, παραδόξως, θα κοστίσει πολύ φθηνότερα, «συνδυάζουν», αλλά εδώ είναι κατά πόσον είναι πιο βολικό να τους κρατήσει σε ένα μικρό δωμάτιο - εσείς αποφασίζετε.

Λευκή επικάλυψη

Πολύ συχνά στις συζητήσεις για μοντέλα αυτού ή εκείνου του υγραντήρα, υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με τη λευκή πλάκα στον εξοπλισμό. Τι είναι αυτό;

Η πλάκα εμφανίζεται όταν ψεκάζεται νερό από τους υγραντήρες υπερήχων και είναι ένα μίγμα διαφόρων αλάτων και ακαθαρσιών που κατακάθονται σε οριζόντιες επιφάνειες. Η συγκέντρωσή του εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού και το νερό είναι πιο σκληρό, τόσο περισσότερο είναι η πλάκα. Λάβετε υπόψη ότι η μέγιστη επιτρεπτή τιμή σκληρότητας νερού για χρήση στον υγραντήρα αέρα είναι 5,4 meq / l.

Προκειμένου να εξουδετερωθεί η λευκή πλάκα (η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη ούτε για τεχνολογία ούτε για φωτισμό), ειδικές κασέτες με το λεγόμενο ρητίνη ανταλλαγής ιόντων. Αυτή η ρητίνη αποτελείται από σωματίδια σκόνης, απορροφώντας περίσσεια αλάτων και άλλων ουσιών. Αυτή η ρητίνη είναι το κύριο αναλώσιμο, αφού χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 2-3 μήνες, ανάλογα με την ένταση της συσκευής. Κατά συνέπεια, όσο καθαρότερο είναι το νερό σας, τόσο λιγότερο απαιτείται αντικατάσταση.

Μια ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί αποσταγμένο νερό, το οποίο σας επιτρέπει να τεντώσει την απόδοση της κασέτας έως και αρκετούς μήνες, αλλά δεν είναι κάθε οικογένεια έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα αποστακτήριο απευθείας στο σπίτι ή να κρατήσει την αγορά πρατηρίων της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εμφιαλωμένο νερό, αλλά στη συνέχεια των αυξήσεων του κόστους εκθετικά, επειδή η υπερηχητική υγραντήρα εκτοξεύει αέρα σε ένα μέσο όρο περίπου έξι λίτρα νερού ανά ημέρα.

Φροντίδα του υγραντήρα

Όλως περιέργως, αλλά για υγραντήρες, καθώς και για κάθε συσκευή, χρειάζονται χρόνο για να δούμε από καιρό σε καιρό. Φροντίδα στην περίπτωση αυτή αποτελείται κυρίως από δύο πράγματα: η περιοδικός καθαρισμός του αφρού και των ιζημάτων, και επίσης αντικαθιστώντας το υλικό πληρώσεως στο φυσίγγιο (ή την αλλαγή του φίλτρου, εάν είναι ένα συμβατικό υγραντήρες

Κλήση της σκούπας: Sharp KC-A51R B 3504 5 inline

Όσον αφορά το πρώτο σημείο, διάφοροι κατασκευαστές (για παράδειγμα, Boneco) προσφέρουν πολλά ακριβά καθαριστικά. Επιπλέον, το νερό μπορεί και "ανθίζει" - θα υπάρξει μια δυσάρεστη οσμή και βακτηριακές καταθέσεις.

Καθαρίστε αφρού και απομάκρυνση αυτών των καταθέσεων, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό με σόδα - δημοφιλή στο σπίτι όξινο ανθρακικό νάτριο και ανακούφιση από την οσμή, και οι πνεύμονες αφαιρέστε τα υπολείμματα. Η ζυγισμένη κλίμακα μπορεί να αφαιρεθεί είτε με ειδικές σκόνες, είτε μηχανικά, χρησιμοποιώντας μεταλλικό πλέγμα. Στην τελευταία περίπτωση, διατρέχετε τον κίνδυνο να αφήσετε βαθιά γρατζουνιές στην υπόθεση, αλλά μερικές φορές δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτήν.

Ωστόσο, το ίδιο Boneco προσφέρει μια "ασημένια ράβδο", η οποία, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι σε θέση να αποτρέψει την "ανθοφορία" του νερού. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια ράβδος δεν μπορεί να σκοτώσει όλα τα μικρόβια, αλλά είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει τον υποχρεωτικό καθαρισμό. Μόνο εδώ είναι πολύ ακριβό, και επίσης απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Η πλήρωση στο φυσίγγιο πρέπει να αλλάζεται κάθε 2-3 μήνες, εάν έχετε σκληρό νερό. Το νερό είναι μαλακότερο, τόσο λιγότερο συχνά απαιτείται αντικατάσταση. Στην περίπτωση απεσταγμένου νερού, η ανάγκη για ένα φυσίγγιο μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς. Ενυδατικά φυσίγγια σε παραδοσιακά ενυδατικά με αντιβακτηριακό εμποτισμό και έχουν σχεδιαστεί για παρόμοια περίοδο.

Τι να επιλέξει λοιπόν;

Ο βασικός καθοριστικός παράγοντας είναι η τιμή. Το φθηνότερο που θα πάρετε είναι ένας μηχανικός υγραντήρας (παραδοσιακός ή ατμός), λίγο πιο ακριβός - υπερήχων, και οι πιο ακριβές συσκευές "συνδυάζουν". Εντός μιας ομάδας, η τιμή ποικίλλει κυρίως ανάλογα με τον αριθμό των πρόσθετων ευκαιριών, όπως η υγρασία, η οθόνη LCD, η παρουσία θέρμανσης νερού και ούτω καθεξής. Επιπλέον, η τιμή εξαρτάται επίσης από τον τύπο της διαχείρισης συσκευών - αναλογική ή ψηφιακή.

Κλήση του μπέϊκον: NeoKlima NHL-700E 3504 5 εν σειρά

Ένα ξεχωριστό στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ορισμένα μοντέλα όλων των τύπων των υγραντήρες έχουν αξεσουάρ για το άρωμα (το λεγόμενο «aromakapsuly»), με την οποία μπορείτε να κάνετε χρήση των αρωματικών ελαίων, όχι μόνο για να ενυδατώνει, αλλά και να καταθέσει στον αέρα κάποιο ευχάριστο άρωμα κέδρου ή λεβάντα. Από την άποψη αυτή, πρέπει να σημειωθεί ότι σε συμβατικές ενυδατικές κρέμες ρίξτε κάτι άλλο από το νερό, απαγορεύεται αυστηρά - μπορείτε να βλάψετε σοβαρά τα εσωτερικά μέρη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τις συσκευές ατμού, με τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε με διάφορους τρόπους.

Κλήση του μαστιγίου: Air-O-Swiss U7146 3504 5 inline

Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να υπολογίσετε τα γενικά έξοδα και το κόστος εργασίας. Είστε έτοιμοι να περάσετε μία φορά κάθε έξι μήνες περίπου 1000 ρούβλια για τρία αντικαταστάσιμα πληρωτικά για ένα φυσίγγιο και ένα άλλο για μια ασημένια ράβδο; Θα λάβετε ένα συνηθισμένο αποχαιρετισμό με αρκετές χιλιάδες ρούβλια για HEPA και άλλα φίλτρα; Είστε έτοιμοι να καθαρίζετε συνεχώς το νέο "κατοικίδιο ζώο" και να τον προστατεύετε από παιδιά και παιδιά από αυτό (ειδικά αυτό ισχύει για τα δείγματα ατμού); Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν πριν αποφασίσετε για ένα συγκεκριμένο μοντέλο - θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον τύπο του υγραντήρα που σας ταιριάζει.

Και, φυσικά, ο σημαντικός παράγοντας είναι το επίπεδο θορύβου - αξιολογήσεις δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες πολυσύχναστη κρέμες που έχουν αποφασίσει να κλείνουμε τα μάτια μας σε αυτό το γεγονός κατά την αγορά, λίγους μήνες αρχίζουν να διαμαρτύρονται γι 'αυτόν και να προσπαθήσει να πουλήσει τη συσκευή που μόλις αγοράσατε.

Μοντέλα και μάρκες από όλο τον κόσμο

Μπορείτε ζυγίζονται τα «υπέρ» και «αρνητικά», καθορίζουν πόσα ρούβλια ή δολάρια για να περάσουν σε μια νέα συσκευή, συνειδητοποίησε τι είδους υγραντήρα είστε ικανοποιημένοι, αποδέχθηκε το γεγονός ότι πρέπει να αλλάξετε τα υλικά πληρώσεως κασέτα και το ασήμι μπαρ. Ήρθε η ώρα να επιλέξετε ένα μοντέλο που σας ταιριάζει με κάθε τρόπο.

Boneco Air-O-Swiss U650

Η φαντασία του σχεδιαστή ξεπέρασε και εξέδωσε μια συσκευή πολύ παρόμοια με μια τσάντα-χαρτοφύλακα κυρίες. Ενδιαφέρον, κομψό, κομψό. Κοιτάζοντας αυτό, και δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτό πράγματι - η υπερηχητική υγραντήρα, αλλά ακόμα καθαρότερο αέρα 40 W και μια δεξαμενή για το νερό, δυναμικότητας / συμπύκνωμα των 5.5 λίτρων. Διαθέτει ρυθμιστή υγρασίας (επίσης υγροστάτη), διανομέα ψεκασμού δύο ρευμάτων, δείκτες στάθμης νερού, καθαρισμό συσκευών και φωτεινότητα οθόνης, χρονοδιακόπτη για 8 ώρες. Ελέγχεται από ηλεκτρονικά, τοποθετείται στο πάτωμα και η απόδοσή του μπορεί να προσαρμοστεί κατά βούληση.

Επίπεδο θορύβου 25 dB, διαστάσεις: 28χ35,5χ24 cm, βάρος 4 kg. Η ροή του νερού στη μέγιστη υγρασία 550 ml / h. Η μονάδα λειτουργεί σε ένα δωμάτιο με όγκο μέχρι 150 κυβικά μέτρα, ενώ η ανταλλαγή αέρα είναι 130 κυβικά μέτρα την ώρα. Ο υγραντήρας μπορεί να βελτιωθεί με την αγορά αυτό ιοντίζουσα ασημένια ράβδο Ionic Silver Stick, αλλά στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή, η συσκευή και χωρίς αυτό λειτουργεί καλά, λόγω του πλαστικού αντικαταστάσιμο φυσίγγιο περιλαμβάνει σωματίδια των ενώσεων αργύρου, και προκαταρκτικές νερό με θέρμανση στους 80 βαθμούς σκοτώνει τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Υπάρχει ένα τέτοιο θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας στην περιοχή των 6 500 ρούβλων. Η τιμή, κρίνοντας από τα σχόλια, είναι απολύτως δικαιολογημένη: η Boneco Air-O-Swiss U650 δεν έχει σχεδόν κανένα θόρυβο, λειτουργεί καλά, καταναλώνει μικρή ισχύ. Μια αξιοπρεπή ενυδατική κρέμα, ό, τι λέτε.

Κλήση του stinger: Boneco Air-O-Swiss U650 3504 3 conf

Venta LW 45

Αυτός ο "παραδοσιακός" υγραντήρας και, σε συνδυασμό, ο καθαριστής αέρα μοιάζει ταυτόχρονα με τον κλιματισμό, το ακορντεόν και το διακοσμητικό κάλυμμα της μπαταρίας κεντρικής θέρμανσης. Αλλά η εμφάνιση είναι παραπλανητική: Venta LW 45 - ο πιο παραγωγικός οικιακός καθαρισμός αέρα σε μοντέλα από όλο τον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να εγκατασταθεί σε δωμάτια συνολικής επιφάνειας 75 τετραγωνικών μέτρων: μεγάλα δωμάτια, γραφεία, μουσεία, στούντιο, τυπογραφεία. Ένα ξεχωριστό επίδομα είναι εξαιρετικά χαμηλή ισχύς, μόνο 8 watts - ένας παράδεισος για οικονομικούς οικοδεσπότες. Αλλά το επίπεδο θορύβου του Venta LW 45 δεν είναι πολύ χαμηλό, 42 dB (ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί πιο ήσυχο από ένα συνηθισμένο ψυγείο). Αλλά η ανταλλαγή αέρα 270 κυβικά μέτρα ανά ώρα και η ροή του νερού με μέγιστη υγρασία έως 450 ml / h, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, εγκατάσταση δαπέδου, υπάρχει ένας δείκτης στάθμης νερού και ρύθμιση της χωρητικότητας. Διαστάσεις 33x45x30 cm, βάρος 5,8 kg.

Τιμή, ειλικρινά, αρκετά μεγάλο, περίπου 18 000 ρούβλια. Λέγεται ότι Venta LW 45 τα καταφέρνει με το έργο του, άλλωστε, ότι η εταιρία επινόησε καθαρισμού του αέρα Venta - ως εκ τούτου, τα χρήματα δεν πληρώνουν για μια τεχνητά διογκωμένη δημοτικότητα, καθώς και για την άριστη ποιότητα.

Κλήση του δολώματος: Venta LW 45 3504 3 conf

Electrolux EHU-5515D

Απλό, αλλά με γούστο και διακριτικό, ένα είδος παλαίωσης σε λευκό και γκρι τόνους. Το κυριότερο είναι ότι με μια συστροφή: υπερηχητικού καθαριστή υγραντήρα / αέρα με χωρητικότητα δεξαμενή νερού 6,7 λίτρων μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο στο πάτωμα, αλλά και στο τραπέζι. Η ροή νερού με μέγιστη υγρασία 550 ml / h, ανταλλαγή αέρα μέχρι 150 κυβικά μέτρα την ώρα, η επιφάνεια του δωματίου όπου η συσκευή βρίσκεται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 τ.μ. Υπάρχει υγρασία (αισθητήρας υγρασίας), δείκτης στάθμης νερού, οθόνη και χρονοδιακόπτης για 8 ώρες. Το υγραντήρα είναι εξοπλισμένο με μια ειδική μεμβράνη με μία επικάλυψη τιτανίου, που δεν διαβρώνει και δεν οξειδώνεται, και το φυσίγγιο φίλτρου Ag Ionic Silver περιέχει ρητίνη ανταλλαγής ιόντων για την απολύμανση, αποσκλήρυνση και καθαρισμό του νερού. Ισχύς υγραντήρα 125 W, στάθμη θορύβου 31 dB, διαστάσεις: 23χ32χ17 cm, βάρος 4 kg.

Πληρώστε για αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 6.000 ρούβλια. Δεν είναι κακό. Και η υγεία είναι καλή, και τα απόβλητα δεν είναι μεγάλα. Το Electrolux EHU-5515D ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο: κάποιος συμπαθεί την ποιότητα του υγραντήρα, κάποιος έλαβε τη συσκευή δεν είναι η καλύτερη συναρμολόγηση, οπότε η γνώμη είναι αρνητική. Και κάποιος πείθει όλους ότι με την Electrolux EHU-5515D η ζωή θα παίξει με νέα χρώματα.

Κλήση της σούβλας: Electrolux EHU-5515D 3504 3 conf

Boneco Air-O-Swiss U7146

Αρχικά σκέφτηκα ότι είχα ένα αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών μπροστά μου: ο σταυρός ήταν σύγχυση. Αλλά αποδεικνύεται, υπερήχων υγραντήρες σε αυτή τη σειρά είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα: κόκκινο, πράσινο, λευκό, μαύρο, μοβ, και ένας σταυρός ζωγραφίζεται περήφανα μόνο το κόκκινο. Με την ευκαιρία, Boneco Air-O-Swiss U7146 είναι πραγματικά φορητό, μπορεί να σταθεί στο πάτωμα, πάνω στο τραπέζι, πάνω στο τραπέζι, ένα σκαμνί, ένα περβάζι στο γραφείο - ναι σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια, τουλάχιστον για ένα κουτί καπέλο. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μια δεξαμενή νερού στον υγραντήρα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συνηθισμένη πλαστική φιάλη χωρητικότητας μέχρι 500 ml!

Επιπλέον, Boneco Air-O-Swiss U7146 είναι φώτα νέον ζεύγος και μια μοναδική μεμβράνη Glass-πλάκα, η οποία αυξάνει την απόδοση της συσκευής κατά 20%, και ο δείκτης στάθμης του νερού, αλλά δεν φιλτράρει, έτσι θα γεμίσει δεν σκέτο νερό από τη βρύση, αλλά προ-καθαρισμένα ή αποσταγμένα. Επίπεδο θορύβου 25 dB, διαστάσεις: 8х11χ6,5 cm, ισχύς 15 W, βάρος 0,3 kg. Η ροή του νερού στη μέγιστη υγρασία των 100 ml / h, στην περιοχή που εξυπηρετείται από όχι περισσότερο από 20 τ.μ. Μηχανικός έλεγχος. Ο υγραντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο.

Αξίζει περίπου 1.500 ρούβλια. Απίστευτο! Η τιμή είναι πραγματικά εξαιρετική, και η ποιότητα είναι σε υψόμετρο, το οποίο επιβεβαιώνεται από τις ευγνώμονες κριτικές πολλών αγοραστών. Ωστόσο, η εταιρεία Boneco έχει καθιερωθεί από καιρό ως ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή moisturizers, και προσπαθεί να κρατήσει το εμπορικό σήμα.

Κλήση της σούβλας: Boneco Air-O-Swiss U7146 3504 3 conf

Polaris PUH 1604

Έχω την έντονη αίσθηση ότι οι σχεδιαστές μοντέλων υγραντήρα προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον το ποσό της δημιουργικότητας ανά ψυχή του σχεδιαστή. Αυτό, αν το πω, η συσκευή μοιάζει περισσότερο με μια καλλυντική τσάντα, ένα αγγείο πορσελάνης ή μια φιάλη φαγητού. Ωστόσο, το παράξενο σχήμα και το floral μοτίβο δεν τον εμποδίζει να κάνει ό, τι έκανε. Διαθέτει κεραμικό φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού, ρυθμιστή έντασης ατμού, λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης χωρίς νερό. Polaris PUH 1604 - υπερήχων, με μηχανικό έλεγχο και εγκατάσταση στην επιφάνεια εργασίας. Η χωρητικότητα είναι 38 W, η χωρητικότητα της δεξαμενής για το νερό και το συμπύκνωμα είναι 4 λίτρα, η ροή νερού στη μέγιστη υγρασία είναι 300 ml / h, η λειτουργική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 τ.μ. Η δεξαμενή Polaris PUH 1604 είναι επικαλυμμένη με ειδική αντιβακτηριακή σύνθεση που περιέχει ιόντα αργύρου.

Η τιμή ενός τέτοιου υγραντήρα δεν είναι επίσης πολύ υψηλή, περίπου 1.600 ρούβλια. Στο 1604 Polaris PUH αυστηρή βελούδινα γραφείο, βέβαια, δεν προσφέρουν, αλλά και το εσωτερικό σαν ένα «σπίτι στο χωριό» ή «Provence» να ταιριάζει σαν μητρική. Ναι, και ως δώρο για τα γενέθλια του συναδέλφου του είναι αρκετά κατάλληλη.

Καλέστε τη σκούπα: Polaris PUH 1604 3504 3 conf

Binatone HUM 4600

Το άλλο, το πιο θαυμαστό. Είτε αερόσακος, αν σκιάζεται λαμπτήρα, και στην πραγματικότητα - Binatone HUM 4600. υπερήχων υγραντήρα Είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: πράσινο, μαύρο και μπλε. Ένα δοχείο νερού χωρητικότητας 1,7 λίτρων είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με ιόντα αργύρου για να δημιουργήσει ένα αντιβακτηριακό αποτέλεσμα και να καταστρέψει τα μικρόβια. Το επίπεδο θορύβου είναι 26 dB, η ισχύς είναι 30 watt. Ο έλεγχος είναι μηχανικός, υπάρχει ένας δείκτης στάθμης νερού και ένας ελεγκτής επιδόσεων. Η ροή νερού στη μέγιστη υγρασία των 200 ml / h, η εξυπηρέτηση περιοχή δεν υπερβαίνει τα 25 τ.μ. Διαστάσεις: 25x26x14 cm, βάρος 2 kg.

Αυτός ο υγραντήρας κοστίζει περίπου 1.500 ρούβλια. Οι αγοραστές λένε ότι τα χρήματα που δαπανώνται λειτουργεί πλήρως, αλλά σχεδόν όλοι αναφέρουν μια πολύ φωτεινή LED. Μερικοί κολλήσουν τον λαμπτήρα, άλλοι προσαρμόζουν το Binatone HUM 4600 ως αντικατάσταση της νυχτερινής λυχνίας. Δεν έχει φίλτρο, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο καθαρισμένο νερό.

Κλήση της σκούπας: Binatone HUM 4600 3504 3 conf

Timberk THU UL 03

Ο κατασκευαστής το καλεί ο σχεδιασμός δεν είναι οπωσδήποτε όπως, αλλά το Magic Drop. Πιθανώς επειδή το Timberk THU UL 03 δεν είναι μόνο ένας υγραντήρας, αλλά και ένα αρωματικό άρωμα. Υπερήχων μεμβράνη Ultra Splash 280 παρέχει μια πιο παραγωγική εργασία, φίλτρο καθαρισμού νερού Μεταλλικό Προστασία χάνει άλατα και ρυθμιστή έντασης μέσω ατμού Mechanic DRIVE II ίδιοι σας ζητάμε παραμέτρους ύγρανση. Στο Timberk THU UL 03 υπάρχει μια κάψουλα για αρωματικό λάδι, μια ένδειξη στάθμης νερού και μια λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης και ο σπρέι μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες. Μηχανικές ελέγχου, η ροή του νερού με μέγιστη υγρασία των 280 ml / h, η περιοχή που εξυπηρετείται από 30 m, η δεξαμενή νερού δοχείο 3.3 διαστάσεις λίτρο: 25h36h25 cm, 2 kg βάρους. Η ισχύς της συσκευής είναι 38 W.

Κοστίζει περίπου 1.200 ρούβλια, εκδίδεται σε 6 χρώματα: ροζ, λευκό, πορτοκαλί, πράσινο, μαύρο και μπλε. Το Timberk THU UL 03 φαίνεται υπέροχο, δουλεύει υπέροχα και ταυτόχρονα ανακουφίζει από μια κακή διάθεση: βάλτε την κάψουλα με το αγαπημένο άρωμά σας και όλες οι αντιξοότητες θα αφαιρεθούν.

Κλήση του φλοιού: Timberk THU UL 03 3504 3 conf

Oregon Scientific WS128

Φαίνεται να είναι ένας εντυπωσιακός πλαστικός κύλινδρος με χωρητικότητα για νερό, διακριτικός σχεδιασμός, μικρό μέγεθος. Αλλά αντί του δοχείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό μπουκάλι και στο κιτ υπάρχουν δύο προσαρμοστές για μπουκάλια διαφορετικών τύπων. φωτισμός μέσα στη δεξαμενή νερού. Η ενεργοποίηση, η απενεργοποίηση και η ταχύτητα ψεκασμού ελέγχονται με ένα κουμπί. Αυτός ο υγραντήρας υπερήχων μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας: είναι αρκετά μικρός, ελαφρύς και έχει ωραία τσάντα μεταφοράς. Η δεξαμενή νερού καλύπτεται με ειδική σύνθεση με την προσθήκη ιόντων αργύρου, έτσι ώστε τα μικρόβια και τα βακτήρια να μην εισέρχονται στον αέρα και τους πνεύμονές σας. Η κατεύθυνση του ατμού ρυθμίζεται από τη θέση του καλύμματος. Διαστάσεις: 10x9x10 cm, βάρος 0,6 kg. Αν στο νερό προστεθούν πολλές σταγόνες φυσικού αιθέριου ελαίου, το Oregon Scientific θα γίνει ένα θαυμάσιο αρωματικό άρωμα.

Η τιμή είναι μικρή, περίπου 2.000 ρούβλια. Το Oregon Scientific WS 128 μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι ή περβάζι παραθύρου και να φροντίζει την υγεία σας, μαζί με το αγαπημένο σας άρωμα, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου - θα υπάρχει μια πρίζα και ένας προσαρμογέας κοντά.

Καλώντας τη σκούπα: Oregon Scientific WS 128 3504 3 conf

Β. Πήγατε WH-100

Κίτρινη χελώνα. Ναι, η ομάδα σχεδιαστών αυτής της εταιρείας έσπασε όλα τα αρχεία. Αν και καταλαβαίνετε, ο υγραντήρας έχει σχεδιαστεί για παιδικά δωμάτια και το σχήμα με τη μορφή παιχνιδιών είναι πλήρως δικαιολογημένο. Ο υπερήχων B.Well WH-100 είναι επίσης ένας καθαριστής αέρα, ένας ιονιστής, μια γεύση - τέσσερα σε ένα, ένα ρεκόρ! Ροή νερού με μέγιστη υγρασία 120 ml / h, επιφάνεια 24 τετραγωνικών μέτρων, χωρητικότητα δεξαμενής νερού 1,1 λίτρα, ισχύ 24 watts. Ο τύπος ελέγχου είναι μηχανικός, υπάρχει ρυθμιστής έντασης ατμού. Διαστάσεις: 24x26x20 cm, βάρος 1,5 kg.

Μόνο 2.000 ρούβλια και αυτή η όμορφη κίτρινη χελώνα θα είναι δική σας. Τα παιδιά θα αγαπήσουν τον τρόπο που φαίνεται, και όλα τα είδη των βακτηρίων και μικροβίων δεν μπορεί πλέον να απειλήσουν την υγεία τους και την ευημερία, αν έχετε αγοράσει ένα υπέροχο υγραντήρα B.Well WH-100.

Κλήση του φλοιού: B.Well WH-100 3504 3 conf

Rolsen RAH-900

Αυτό το λευκό κομψό αγγείο σε ιονικό στιλ είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας και συγχρόνως ο καθαριστής αέρα Rolsen RAH-900. Μπορεί να εγκατασταθεί στο πάτωμα και στο τραπέζι, διαθέτει ηλεκτρονικό έλεγχο, συμπεριλαμβάνεται και το τηλεχειριστήριο. Η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού είναι 4,5 λίτρα, η ισχύς είναι 35 W, η ροή νερού στη μέγιστη υγρασία είναι 400 ml / h, η λειτουργική επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 30 m2. Υπάρχει αισθητήρας υγρασίας (υγροστάτης), δείκτης στάθμης νερού και λειτουργία ρύθμισης της απόδοσης. Επίπεδο θορύβου 40 dB - μην ανησυχείτε, είναι μικρότερο από το ψυγείο. Αυτό το μοντέλο έχει επίσης τη δική του τεχνογνωσία: αντί για ένα άσχημο τσούξιμο, το τηλεχειριστήριο αναπαράγει ήχους πιάνου και το χρώμα της λυχνίας LED στη θήκη ποικίλλει από άσπρο σε μπλε. Το ύψος του υγραντήρα μπορεί να ρυθμιστεί με μια ποικιλία ακροφυσίων. Διαστάσεις: 22,5χ111χ2205 cm, βάρος 2,9 kg.

Κοστίζει περίπου 4.000 ρούβλια. Σχεδόν όλοι οι αγοραστές συμφωνούν ότι ο υγραντήρας Rolsen RAH-900 είναι πολύ καλό, δουλεύουν μια χαρά, εκτός από το ότι το LED είναι πολύ φωτεινό, είναι απαραίτητο να σφραγίσει ή να συμβιβαστούν με την πρόσθετη «φως τη νύχτα». Ιδιαίτερα δημοφιλή χρώματα είναι λευκά και σαμπάνια. Και ναι, δεν έχει φίλτρο - συμπληρώστε μόνο με καθαρό νερό.

Κλήση της σούβλας: Rolsen RAH-900 3504 3 conf

Εμπιστοσύνη στη δική σας επιλογή

Κάθε υγραντήρας είναι ενδιαφέρουσα και αξιοσημείωτη με τον δικό του τρόπο, αλλά όλα αυτά έχουν μόνο ένα μειονέκτημα (αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μειονέκτημα) - γαργαλισμός. Ημέρα, νύχτα. να είστε βέβαιος να πάρει αυτούς τους ήχους. Αν δεν φοβάστε μια τέτοια ελεύθερη εφαρμογή, τότε μπορείτε να επιλέξετε με σιγουριά κάθε ενυδατική κρέμα: παραδοσιακή, ατμό ή υπερηχητική.

Μην προσπαθήσετε να αναπνεύσετε τον υγραντήρα ατμού όπως σε μια ζεστή πατάτα. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή.

Μην ξεχάσετε να μετρήσετε με ακρίβεια την περιοχή του δωματίου ή του γραφείου όπου θα υψωθεί ο υγραντήρας: κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο αέρα. Θυμηθείτε ότι η κανονική υγρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι από 40 έως 60%. εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο περίπου 25-30 τετραγωνικών μέτρων - μην ξοδεύετε χρήματα σε ένα ακριβό πανίσχυρο κλιματικό συγκρότημα για τεράστιες αίθουσες με έκταση 75 τ.μ. Και, κατά συνέπεια, το αντίθετο.