Σωστή εγκατάσταση αεραγωγού για κουκούλες κουζίνας

Το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί για να παρέχει, να μεταφέρει και να αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο. Αν ο αερισμός λειτουργεί αναποτελεσματικά, η διαμονή σε ένα διαμέρισμα μπορεί να γίνει όχι μόνο άβολο, αλλά και επιβλαβές. Το κύριο μέρος του συστήματος εξαερισμού οποιουδήποτε σύγχρονου διαμερίσματος ή σπιτιού είναι μια κουκούλα κουζίνας.

Κουκούλα κουζίνας με αγωγό

Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι δύο τύπων ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας περνάει έναν ειδικό καθαρισμό και στη συνέχεια ξαναγυρίζει στο δωμάτιο, στη δεύτερη - ο αέρας δεν καθαρίζεται, αλλά απλώς εξέρχεται μέσω εξαερισμού.

Το εκχύλισμα βοηθά στην εξάλειψη των δυσάρεστων μυρωδιών, του λίπους και της αιθάλης. Ως εκ τούτου, ειδικά είναι σημαντικό να το εγκαταστήσετε σωστά. Είναι καλύτερα να καθορίσετε εκ των προτέρων την τοποθέτηση της εξόδου, καθώς αυτές οι συσκευές παράγονται με σύντομα κορδόνια. Μια επίπεδη κουκούλα μπορεί να κρεμάσει απευθείας στον τοίχο ή να τοποθετηθεί στα έπιπλα κουζίνας. Έχει δύο τρύπες. Ένας από αυτούς, ο οποίος δεν θα συνδεθεί με τον αεραγωγό, κλείνει με ειδικό καπάκι. Εάν η κουκούλα είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια πρόσθετη οπή για να βγείτε από τον αγωγό.

Αν μιλάμε για ιδιωτικό σπίτι, τότε το ζήτημα διευθετείται ευκολότερα. Αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη της κουζίνας και τοποθετήστε το άνοιγμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σόμπα μαγειρέματος. Σε ένα τυπικό διαμέρισμα της πόλης, αυτό είναι πιο δύσκολο.

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τους πιθανούς τρόπους αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας.

Θα πρέπει να αποκλείεται αμέσως η επιλογή, όταν η πλάκα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά σε σχέση με την έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, το μήκος του αγωγού είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερο από τρία μέτρα και θα έχει πολλές στροφές. Αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού της κουζίνας και θα αυξήσει το φόντο θορύβου.

Τύποι αεραγωγών

Ο αγωγός αέρα είναι ένας σωλήνας για τη μεταφορά αέρα από το ένα σημείο στο άλλο. Διαφέρουν

 • από υλικό σε πλαστικούς και κυματοειδείς αγωγούς αέρα για το σχέδιο.
 • από το μέγεθος του τμήματος.
 • με τη μορφή του τμήματος σε ορθογώνια και στρογγυλά?
 • από το βαθμό ευελιξίας.

Αναλυτικά θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά των αεραγωγών που κατασκευάζονται από διάφορα υλικά.

Χαρακτηριστικά των πλαστικών αγωγών

Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να είναι στρογγυλοί ή ορθογώνιοι σε διατομή. Οι ορθογώνιοι αγωγοί ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Το καλύτερο, από την άποψη της απόδοσης, είναι οι στρογγυλοί σωλήνες, επειδή έχουν μικρότερη αντίσταση στον αέρα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε διαφορετικούς τύπους προσαρμογέων μαζί με σωλήνες. Προσέξτε ιδιαίτερα τον προσαρμογέα από τον απορροφητήρα στον αγωγό και από τον αγωγό έως τον εξαερισμό. Για πιο στενή εφαρμογή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό σφραγιστικό. Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να κοπούν με ένα συμβατικό εργαλείο και να συνδεθούν χωρίς δυσκολίες.

Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων είναι τα εξής:

 • μειώνει σημαντικά τον θόρυβο από τη λειτουργία του εξαερισμού.
 • σε έναν τέτοιο αγωγό, το λίπος, η αιθάλη και η ακαθαρσία δεν συσσωρεύονται, καθώς η επιφάνεια είναι ομαλή.
 • διαρκούν περισσότερο από 10 χρόνια και δεν απαιτούν πρόσθετη φροντίδα. Τέτοιοι σωλήνες είναι πολύ ελαφροί, οπότε μην δημιουργείτε πρόσθετη τάση σε ολόκληρη τη δομή του συστήματος εξάτμισης.

Χαρακτηριστικά κυματοειδών σωλήνων

Τέτοιοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από λεπτό αλουμίνιο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα σημαντικό αρνητικό - την εμφάνιση της διαδρομής αέρα. Είναι απίθανο ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δουν στην κουζίνα τους ένα μεταλλικό σωλήνα. Συνεπώς, η χρήση αυτού του υλικού συνεπάγεται υποχρεωτική κάλυψη του σωλήνα. Υπάρχουν όμως και προφανή πλεονεκτήματα:

 • εύκολη τοποθέτηση - ο κυματοειδής σωλήνας κόβεται εύκολα, μπορεί να κάμπτεται σε οποιαδήποτε γωνία, να στερεώνεται εύκολα με ειδικούς σφιγκτήρες.
 • απουσία συντονισμένου βουητού.
 • χαμηλό κόστος, σε σύγκριση με τους πλαστικούς αγωγούς.
 • Οι απότομες κάμψεις του σωλήνα εξαιρούνται, γεγονός που αυξάνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού.

Τέτοιες σωλήνες είναι διαθέσιμες με τη μορφή μικρών τεμαχίων, τα οποία είναι τεντωμένα σε σημαντικό μήκος.

Προσδιορισμός της διαμέτρου και του σχεδιασμού του αγωγού

Είναι πολύ σημαντικό να καθοριστεί σωστά η διάμετρος και η κατασκευή των σωλήνων. Για το σκοπό αυτό είναι σημαντικό να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • είναι επιθυμητό η διάμετρος του αγωγού να είναι ίση ή μεγαλύτερη από τη διάμετρο της εξόδου από την κουκούλα και να είναι ίση με τη διάμετρο της εξόδου εξαερισμού. Εάν ο σωλήνας έχει μικρότερη διατομή, τότε αυτό θα επιδεινώσει την ικανότητα εργασίας του εξαερισμού, καθώς θα δημιουργηθεί πρόσθετη αντίσταση στον κινούμενο αέρα. Ταυτόχρονα, το υπόβαθρο θορύβου θα αυξηθεί, ο κινητήρας του καλύμματος θα πρέπει να λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε γρήγορη αποτυχία του εξοπλισμού. Δεν έχει νόημα να κατασκευαστεί ένας αγωγός μεγαλύτερης διαμέτρου, εάν υπάρχει στένωση της οδού στην περιοχή του εξαερισμού. Επομένως, είναι πιο αποτελεσματικό να μετράτε με ακρίβεια όλα τα στοιχεία και ακόμη και πριν αγοράσετε μια κουκούλα κουζίνας?
 • πρέπει να υπάρχει ελάχιστη κλίση σε όλο το αγωγό. Εάν είναι διαθέσιμα, τότε Είναι σημαντικό η γωνία να μην είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες, Δεδομένου ότι κάθε τέτοια γωνία μειώνει την παραγωγικότητα κατά περίπου δέκα τοις εκατό. Αν υπάρχουν πάνω από ενενήντα μοίρες στροφές στο τοποθετημένο σύστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση ειδικών βαλβίδων είναι υποχρεωτική.
 • το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε μετρητής είναι μια άλλη απόδοση 5-10% του συστήματος εξαερισμού.

Έτσι, το ιδανικό για παραγωγικότητα είναι η χρήση για την εγκατάσταση αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας στρογγυλών πλαστικών σωλήνων.

Θυμηθείτε ότι η τοποθέτηση του καλύμματος δεν αντικαθιστά το σύστημα εξαερισμού. Πρέπει να συνεργαστούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται βαλβίδες αντεπιστροφής που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική κοινή λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και εξαγωγής. Η μάσκα μιας τέτοιας βαλβίδας αποτελείται από μια οπή στην οποία συνδέονται η διαδρομή και οι ειδικές υποδοχές. Εάν η κουκούλα δεν λειτουργεί, ο αέρας μπορεί να περάσει και από τις δύο οπές, και μόλις αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα εξάτμισης, η βαλβίδα ενεργοποιείται και ο αέρας εισέρχεται μόνο μέσω του αεραγωγού.

Πώς να προσαρμόσετε αρμονικά τον αεραγωγό στο εσωτερικό της κουζίνας

Για μια σχολαστική οικοδέσποινα, αυτό το ζήτημα δεν είναι λιγότερο σημαντικό από την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκρύψετε τον αεραγωγό:

 1. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τους σωλήνες πίσω από τις αρθρωτές θυρίδες, μέσα ή πάνω τους. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί πρόσθετες δαπάνες.
 2. Εάν υπάρχει μια οροφή με δύο επίπεδα, ο αγωγός μπορεί να βρίσκεται μεταξύ τους. Εάν η κουζίνα έχει μια ψευδοροφή, τότε ο αγωγός αέρα μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδρομή του αέρα θα είναι εντελώς αόρατη.
 3. Για να καλύψετε τους σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό ορθογώνιο κιβώτιο. Εάν πειραματιστείτε με το χρώμα αυτού του στοιχείου του εσωτερικού, εγκαταστήστε λαμπτήρες κρεμαστών, τότε η κουζίνα σας θα μετατραπεί. Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η γρήγορη πρόσβαση στους σωλήνες σε περίπτωση ανάγκης για επισκευή.
 4. Μια άλλη επιλογή είναι να χρωματίσετε απλώς τους σωλήνες με έναν τόνο που ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο του δωματίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα υλικά και οργανικά προσαρμόσετε τον αγωγό αέρα στην κουζίνα σας.

Το καλύτερο από όλα, αγοράστε σωλήνες, απορροφητήρες και προσαρμογείς ταυτόχρονα και είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Αυτό θα αποφύγει τις δυσκολίες στην επιλογή των έγχρωμων λύσεων και θα σας εξοικονομήσει χρόνο.

Πώς να εγκαταστήσετε αγωγούς: εγκατάσταση εύκαμπτων και άκαμπτων αεραγωγών

Τα σύγχρονα γραφεία, τα κτίρια κατοικιών, τα βιομηχανικά κτίρια πρέπει να εξασφαλίζουν την κανονική ανταλλαγή αέρα και στη συσκευή πλήρους εξαερισμού. Για να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σύστημα, εγκαθίστανται αεραγωγοί. Εγκαθίστανται τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίων.

Σύνδεση σε μια συγκεκριμένη σειρά, οι αγωγοί σχηματίζουν ένα δίκτυο εξαερισμού.

Η αρχή της ταξινόμησης των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί ονομάζονται σύστημα σωλήνων, προσαρμοσμένοι για να μετακινούν τη ροή του αέρα κατά μήκος του και να διευθετούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε σπίτια, οι αγωγοί αέρα σχηματίζουν συστήματα κλιματισμού, συνδέουν κουζίνες και βιομηχανικές κουκούλες, χρησιμοποιούνται σε συστήματα θέρμανσης αέρα.

Με βάση το σχεδιασμό, χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι εργονομικοί, ο αέρας τους μετακινείται σχεδόν αθόρυβα, οι δονήσεις στην εργασία είναι ασήμαντοι. Συνδέστε τα στοιχεία αγωγών στο κυκλικό τμήμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα στοιχεία.

Η ορθογώνια διατομή του αγωγού είναι προτιμότερη όταν το σύστημα πρέπει να γίνει αόρατο κρύβοντάς το κάτω από την επένδυση. Αυτό και ένα ικανοποιητικό επίπεδο διακίνησης οφείλεται στην επιλογή τους κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε κτίρια κατοικιών. Επιπλέον, οι αγωγοί είναι άκαμπτοι και εύκαμπτοι.

Στο πρώτο, το τμήμα μπορεί να είναι είτε κυκλικό είτε ορθογώνιο, και το δεύτερο τμήμα έχει μόνο κύκλο. Η χρήση τους είναι κατάλληλη στα σημεία διακλάδωσης. Οι εύκαμπτοι αγωγοί παράγονται κυρίως από αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα, αν και υπάρχουν επίσης προϊόντα από σιλικόνη, υφάσματα, καουτσούκ, ανθεκτικά στην επιθετική χημεία.

Για τους οπαδούς, προμήθεια και εξαγωγή διαχύτες, γρίλιες τους συνδέεται άμεσα, αλλά μερικές φορές να δένουν με ένα αγωγό με το κεντρικό σύστημα, και άλλα σχετικά στοιχεία του συνδετικού συναρμολόγησης. Μέσα στην επιφάνεια των εύκαμπτων αγωγών δεν είναι ιδιαίτερα λεία, συνεπώς η αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση δημιουργεί επιπλέον θόρυβο.

Η δομή των εύκαμπτων αγωγών είναι πολλαπλών στρώσεων. Για μεγαλύτερη ακαμψία τοποθετείται ένα χαλύβδινο σύρμα μεταξύ των στρωμάτων. Οι αγωγοί εξαερισμού των οικιστικών κατοικιών είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σωλήνες από PVC, οι οποίοι έχουν υψηλά ηχοαπορροφητικά και θερμικά μονωτικά χαρακτηριστικά. Εφαρμόστε κυματοειδείς αυλακώσεις σε εκείνους τους χώρους όπου η ταχύτητα της μάζας αέρα δεν υπερβαίνει τα 30 m / s και η πίεση δεν υπερβαίνει τους 5 τόνους.

Οι αεραγωγοί από το σχεδιασμό μπορούν να ενσωματωθούν, με τη μορφή αγωγών εξαερισμού, και εξωτερικά, που τοποθετούνται σε τοίχους και οροφές. Τα πρώτα βρίσκονται μέσα στους τοίχους. Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, η εσωτερική τους επιφάνεια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, τότε ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς να προσκρούσει σε παρεμβολές. Στο κάτω μέρος, ο άξονας έχει μια οπή που επιτρέπει τον καθαρισμό του αγωγού αέρα.

Τα κιβώτια με ανάρτηση και το στήριγμα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση εξωτερικών αγωγών αέρα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από σωλήνες και συνδετήρες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Συνεχίζοντας από ένα τέτοιο σημάδι όπως η παρουσία μόνωσης, οι αεραγωγοί είναι απομονωμένοι και χωρίς μόνωση. Με βάση το σχεδιασμό των χώρων και τα δομικά χαρακτηριστικά της δομής, σταματούν την επιλογή σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο αγωγών.

Η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να προηγείται ενός ποιοτικού αεροδυναμικού υπολογισμού. Θα πρέπει να καθοριστεί η πίεση στο σύστημα, ο όγκος των αέριων μαζών που διέρχονται από τον αγωγό, η διατομή του, ο τύπος της ανταλλαγής αέρα.

Αεροδυναμικός υπολογισμός του αεραγωγού

Για να καθορίσετε το μέγεθος του αγωγού σε μια ενότητα, χρειάζεστε μια έκδοση του σχεδίου του εναέριου δικτύου. Κατ 'αρχάς, υπολογίστε την περιοχή της εγκάρσιας τομής. Για έναν στρογγυλό σωλήνα, η διάμετρος βρίσκεται από τον τύπο:

D = √4S / π

Εάν μια ορθογωνική διατομή με μια περιοχή που βρέθηκαν πολλαπλασιάζοντας το μήκος από το πλάτος πλευρά: S = Α χ Β υπολογισμό τμήμα και χρησιμοποιώντας τον τύπο S = L / 3600V, είναι σε όγκο vozduhozamescheniya mᶾ L / h.

Η ταχύτητα μετακίνησης του αέρα στον αγωγό στην περιοχή της σχάρας τροφοδοσίας συνιστάται να λαμβάνεται εντός των ορίων από 2 έως 2,5 m / s για γραφεία και χώρους στέγασης και από 2,5 έως 6 m / s στην παραγωγή. Στους κύριους αεραγωγούς - από 3.5 σε 6 στην πρώτη περίπτωση, από 3.5 σε 5 - στη δεύτερη και από 6 σε 11 m / s - στην τρίτη. Εάν η ταχύτητα υπερβεί αυτές τις τιμές, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί πέρα ​​από την κανονιστική τιμή. Ο Συντελεστής 3600 συμφωνεί μεταξύ τους δευτερόλεπτα και ώρες.

Από το τραπέζι, εστιάζοντας στην ταχύτητα ροής του αέρα, μπορείτε να πάρετε και την εκτιμώμενη ροή της μάζας του αέρα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αγωγού

Ανεξάρτητα από τον τύπο και τις λειτουργίες που εμπίπτουν στο σύστημα εξαερισμού, το κύριο καθήκον, που συνίσταται στη μεταφορά του αέρα, εκτελεί μέσα του κανάλια για τη μεταφορά της ροής του αέρα. Από όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος, η πιο δύσκολη στιγμή είναι η εγκατάσταση αεραγωγών.

Ακόμη και με έναν καλώς υπολογισμένο υπολογισμό, παραβιάζοντας την τεχνολογία, δεν θα είναι ποτέ δυνατό να δημιουργηθεί ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς αποτυχίες. Εκτός από τις κύριες λειτουργίες, ο εξαερισμός μπορεί να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες:

 • ελέγχει την καθαρότητα του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο.
 • να διατηρεί ένα καθορισμένο ποσοστό υγρασίας ·
 • για να αποφύγετε τυχόν ακαθαρσίες ο αέρας που αφαιρείται από το κτίριο.

Στη συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη μόνο μία γραμμή αέρα. Στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής θα χρειαστεί να εγκατασταθούν δύο ανεξάρτητοι αεραγωγοί για να διασφαλιστεί ότι ένας από αυτούς δέχεται καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο και ο άλλος αφήνει τον χρησιμοποιούμενο αέρα.

Γενικοί κανόνες εγκατάστασης

Υπάρχουν έγγραφα στα οποία ορίζονται οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των αεραγωγών. Αυτά περιλαμβάνουν τα JV 60.13330 και JV 73.13330.2012. Ο πρώτος ονομάζεται "Θέρμανση, Εξαερισμός και Κλιματισμός" και ο δεύτερος είναι "Εσωτερικά Υδραυλικά και Τεχνικά Συστήματα Κτιρίων". Επιπλέον, οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν αεραγωγούς, δίνουν τις δικές τους οδηγίες.

Απαιτήσεις που πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρης τάνυση εύκαμπτων αγωγών κατά την τοποθέτησή τους.
 2. Δεν υπάρχει χαλάρωση για την αποφυγή απώλειας πίεσης.
 3. Υποχρεωτική γείωση. ο αυτοκινητόδρομος έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό.
 4. Μην σχεδιάζετε την εγκατάσταση εύκαμπτων και ημι-άκαμπτων αγωγών αν το κάθετο τμήμα του συστήματος είναι μια τροχιά που εκτείνεται σε περισσότερους από 2 ορόφους.
 5. Τοποθετήστε εξαιρετικά άκαμπτες σωλήνες στα δάπεδα του υπογείου, στα κελάρια, στις κατασκευές από σκυρόδεμα, σε σημεία επαφής με το έδαφος.
 6. Κατά το στάδιο του σχεδιασμού και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης εύκαμπτων και άλλων αγωγών, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι στο σύστημα αερισμού λειτουργίας η διαδρομή του αέρα είναι μια σπείρα.
 7. Σε στροφές, τοποθετήστε μια ακτίνα ίση με τουλάχιστον δύο διαμέτρους σωλήνων.
 8. Μέσω των τοίχων αγωγών, χρησιμοποιώντας ειδικά μανίκια από μέταλλο και προσαρμογείς.
 9. Ο αγωγός εγκατάστασης που έχει υποστεί ζημιά πρέπει να αντικατασταθεί.

Συχνότερα οι αγωγοί αέρα συνδέονται με τοίχους, οροφή, στο διάστημα μεταξύ των οροφών. Παραμένει αμετάβλητο ότι το κέντρο των αεραγωγών και το επίπεδο των δομών πρέπει να παραμένουν παράλληλα μεταξύ τους. Οι κανονισμοί ρυθμίζουν επίσης την ελάχιστη απόσταση από τον αεραγωγό σε άλλες δομές:

Κατά την τοποθέτηση αεραγωγών, υπάρχουν 2 επιλογές. Πρώτον, οι συνδυασμένοι σωλήνες αποτελούν ένα σύστημα με κοινό σωλήνα εκροής. Δεύτερον - κάθε δωμάτιο διαθέτει μεμονωμένο αεραγωγό.

Τύποι συνδέσεων άκαμπτων αγωγών

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, συνιστάται να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Συνδυάστε τους αεραγωγούς με μια φλάντζα και το εξάρτημα του καλύμματος. Στην πρώτη περίπτωση, τα διαμορφωμένα στοιχεία και τα άκρα των σωλήνων συμπληρώνονται με φλάντζες, ενώ στη συνέχεια συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, χρησιμοποιώντας πριτσίνια, τοποθετώντας τα κάθε 200 mm ή εφαρμόζοντας συγκόλληση. Ως σφράγιση για φλάντζες, χρησιμοποιήστε ελαστικά παρεμβύσματα.

Φλάντζες κατασκευής - η διαδικασία είναι πολύπλοκη και δεν είναι πολύ κερδοφόρα για τον κατασκευαστή.

Ένας επίδεσμος ή ένας συνδυασμός πλακιδίων είναι πιο επωφελής τόσο στο οικονομικό σχέδιο όσο και στο κόστος του χρόνου. Περιλαμβάνει την επικάλυψη ενός επίδεσμου, ο οποίος είναι μια λεπτή μεταλλική λωρίδα ή λωρίδες. Αυτός ο τύπος σύνδεσης δεν είναι επίσης τέλειος.

Το κύριο πράγμα είναι ότι η στεγανότητα είναι χαμηλή, εξαιτίας των οποίων οι αρθρώσεις γίνονται σημεία διαρροής αέρα, και στη μείξη της θερμοκρασίας συσσωρεύεται συμπύκνωμα εδώ.

Υπάρχει επίσης ένας τρίτος τρόπος σύνδεσης κατά την εγκατάσταση άκαμπτων αγωγών - ένα ελαστικό και μια γωνία. Αυτή η εφεύρεση των μηχανικών από Metz από τη Γερμανία. Τώρα κατακτά με επιτυχία τις θέσεις των δύο πρώτων μεθόδων. Για την κοπή ελαστικών δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός και μια γωνία γίνεται με σφράγιση.

Μέθοδοι στερέωσης αεραγωγών

Υπάρχουν 4 τρόποι στερέωσης των αεραγωγών:

 • φουρκέτα και προφίλ?
 • βιδώστε και στρίψτε.
 • φουρκέτα συν ζυγό?
 • διάτρητη ταινία.

Η πρώτη από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείται από επαγγελματίες. Το προφίλ που χρησιμοποιείται έχει σχήμα L ή Ζ. Ο δεύτερος είναι κυρίως σταθεροί αγωγοί βαρέως αέρα. Μειώνει το φορτίο των συνδετήρων και παρέχει πρόσθετη άκαμπτη στήριξη για το γωνιακό κουτί, το οποίο είναι εγκατεστημένο κάτω από την κάτω γωνία. Στη θέση του στερέωσης του προφίλ, τοποθετήστε τις λαστιχένιες σφραγίδες. Είναι απαραίτητα για τη μείωση του θορύβου και την επιβράδυνση των κραδασμών.

Όταν εγκαθίστανται αγωγοί με θερμομόνωση και ηχομόνωση, όπου το πλάτος της γραμμής είναι μεγαλύτερο από 60 cm, χρησιμοποιείται μια δεύτερη μέθοδος προσάρτησης. Το φορτίο από τον ίδιο τον αγωγό βρίσκεται στην τροχιά, και από τις οριζόντιες μετατοπίσεις οι ασφαλιστικές ράβδοι είναι ασφαλισμένες. Για καλύτερη απομόνωση από τον θόρυβο, χρειάζεται επίσης ένα προφίλ ελαστικού. Τοποθετήστε το μεταξύ του αγωγού και της διαδρομής.

Για την εγκατάσταση των στρογγυλών αγωγών - απλή ή απομονωμένη χρήση της τρίτης μεθόδου - stud και clamp. Σε μικρά τμήματα του αγωγού, κατασκευασμένα από εύκαμπτους σωλήνες, μπορείτε να το κάνετε με έναν σφιγκτήρα. Ένας απλός και φθηνός τρόπος - τοποθέτηση με διάτρητη ταινία.

Για έναν κυκλικό αεραγωγό, ένας βρόχος είναι κατασκευασμένος από διάτρητη ταινία, και για έναν ορθογώνιο αγωγό, συνδέεται με τους κοχλίες. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο για συστήματα με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 20 cm, επειδή η δομή δεν έχει αρκετή ακαμψία.Στη πίσω πλευρά, ο αγωγός στερεώνεται απευθείας στις δομές της οροφής με τη βοήθεια μιας σύνδεσης αγκύρωσης ή με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα.

Εγκατάσταση εύκαμπτων σωλήνων

Οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν από τους άκαμπτους. Η τεχνολογία αποτελείται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κοπή. Αεραγωγός, για βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, τέντωμα, μέτρο και μήκος σχεδίου. Στη συνέχεια, κάντε μια περικοπή στη στροφή.
 2. Συνδέσεις. Ο αγωγός αέρα τοποθετείται στο σωλήνα διακλάδωσης τουλάχιστον 5 cm. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα που έχει επισημανθεί με χρωματική ένδειξη στον εύκαμπτο σωλήνα. Η σωστή εγκατάσταση μειώνει το επίπεδο θορύβου στο σύστημα.
 3. Σφράγιση. Σφραγίστε την άρθρωση χρησιμοποιώντας στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία αλουμινίου. Τοποθετήστε τον αγωγό με σφιγκτήρα.

Στην περίπτωση της εγκατάστασης σωληνώσεων με θερμική μόνωση, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνολογία, αλλά όταν κόβεται ή συνδέεται ο αγωγός αέρα, το μονωτικό στρώμα είναι προσυσκευασμένο. Το γυμνό πλαίσιο συνδέεται ή κόβεται, η σύνδεση σφραγίζεται και μόνο τότε η μόνωση επιστρέφει στη θέση της. Μετά από αυτό, πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μονωθεί.

Τα σημεία στήριξης πρέπει να είναι εντός 1,5 ζώνη - 3 m μεταξύ τους. Αφέθηκε να κρεμάει ανάμεσά τους δεν είναι μεγαλύτερη από 5 cm έως 1 m. Εάν ο αγωγός είναι διατεταγμένος παράλληλα προς και πάνω στις δομές οροφής, η απόσταση μεταξύ των αξόνων των σφιγκτήρων είναι 100 εκατοστά. Όταν ο αγωγός σε κατακόρυφη θέση, η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων αυξάνεται σε ένα μέγιστο των 180 εκατοστών. Σφιγκτήρας κάλυψη αγωγών μπορεί να είναι λιγότερο από ½ της πρώτης διαμέτρου.

Αν χρειάζεται να κάνετε στροφές, χρειάζεστε τη μεγαλύτερη ακτίνα. Καθώς μειώνεται η πίεση, αυτή η παράμετρος μειώνεται. Βέλτιστα, όταν η ακτίνα κάμψης ισούται με 2 διαμέτρους σωλήνων.

Η ακάλυπτη από τις ατμοσφαιρικές επιρροές και ο υπεριώδης εύκαμπτος αγωγός δεν θα διαρκέσει πολύ αν είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικούς χώρους. Ένας εύκαμπτος αγωγός, κατασκευασμένος από ταινία μεταλλικού πολυεστέρα, σε επαφή με τον σωλήνα θέρμανσης, θα αναποδογυρίσει αναπόφευκτα και γρήγορα θα γεμίσει. Μην επιτρέπετε και να έρθετε σε επαφή με αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από διαφορετικά μέταλλα - επηρεάζει αρνητικά και τη διάρκεια ζωής τους.

Μια σημαντική ζημιά προκαλεί στατικούς αγωγούς στατικό ηλεκτρισμό. Με μια μεγάλη συσσώρευση και την εμφάνιση μιας εκκένωσης, μπορεί να συμβεί και έκρηξη. Αυτή η κατάσταση είναι δυνατή όταν υπάρχουν ζεύγη φυσικών διαλυτών στον αέρα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Σε αυτή την περίπτωση η γείωση θα βοηθήσει. Για το σκοπό αυτό, το καλώδιο γείωσης είναι συνδεδεμένο με το σύρμα που σχηματίζει το πλαίσιο αεραγωγού. Εάν πρόκειται για σύστημα εξάτμισης που βρίσκεται πάνω από τον εξοπλισμό, το σπειροειδές σύρμα οδηγείται στο περίβλημα του.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Εδώ θα δείτε πώς οι ειδικοί εκτελούν την εγκατάσταση αεραγωγών:

Αγωγοί σχεδίασης: κανόνες ταξινόμησης και εγκατάστασης

Το καθήκον των αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας είναι να εξασφαλιστεί η μεταφορά του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο (ή ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας). Εγκαθίστανται στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι συσκευές εξαγωγής. Σε οικιακά κτίρια και διαμερίσματα, οι απορροφητήρες τοποθετούνται κυρίως στην κουζίνα πάνω από την εστία. Είναι αλήθεια ότι τώρα και η κουκούλα για την κουζίνα χωρίς αγωγό - όχι ασυνήθιστο, αλλά ακόμα οι περισσότεροι από αυτούς χωρίς το "σωλήνα" δεν είναι πλήρης.

Όμορφο σχέδιο με ενσωματωμένη κουκούλα

Στα καταστήματα των οικιακών συσκευών μπορείτε να δείτε μια τεράστια ποικιλία αεραγωγών, πολλοί αγοραστές χάνονται κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, οπότε έχει νόημα να μιλάμε για τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους.

Πώς διαφέρει το εκχύλισμα από τον εξαερισμό;

Τα υγειονομικά πρότυπα προβλέπουν την παροχή κατοικιών με εναέρια ανταλλαγή ορισμένης πολλαπλότητας. Για να εξασφαλιστεί αυτή η κατάσταση, παρέχεται σύστημα εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια - ένα δίκτυο αγωγών αερισμού ενσωματωμένο στους τοίχους του κτιρίου, με έξοδο στην οροφή. Το Ventkanaly χρησιμεύει για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Η εισροή μάζας φρέσκου αέρα διεξάγεται φυσικά μέσω της διαρροής των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων. Αλλά ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να εντοπίσει οσμές, καπνούς και άλλες «απολαύσεις» που προκύπτουν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι αρκετά ευχάριστο αρώματα εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα. Για να αποφευχθεί αυτό, δημιουργείται ένα επιπλέον (εξαναγκασμένο) σύστημα εξαερισμού. Αυτή η συσκευή αφαιρεί τους ατμούς που ανεβαίνουν από την επιφάνεια μαγειρέματος και τους πετάει μέσα από τον αγωγό αέρα στον αγωγό εξαγωγής του γενικού συστήματος εξαερισμού.

Σύστημα εξαερισμού και ανεμιστήρας εξαγωγής

Τύποι αεραγωγών

Οι αγωγοί εξόρυξης ταξινομούνται ως εξής:

 • μορφή ·
 • υλικό ·
 • εποικοδομητική εκτέλεση.

Με τη μορφή τους, οι αγωγοί χωρίζονται σε δύο ομάδες:

 • κυκλική διατομή.
 • ορθογώνιο τμήμα.

Για την κατασκευή στοιχείων αφαίρεσης αέρος χρησιμοποιούνται:

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι αγωγοί χωρίζονται σε δύο ομάδες:

Άκαμπτος πλαστικός ορθογώνιος αγωγός για σχεδίαση

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του αγωγού αέρα

Κάθε μία από τις παραστάσεις έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Όλα εξαρτώνται από το χώρο που μπορείτε να διαθέσετε για την τοποθέτηση του αγωγού.

 1. Συστήματα ορθογώνιου τμήματος κρύβονται βολικά πίσω από τα γραφεία της κουζίνας. Επιπλέον, οι αεραγωγοί αυτής της διαμόρφωσης είναι διαθέσιμοι ως χωριστά τμήματα, έτσι μπορείτε να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα από οποιοδήποτε επιθυμητό μήκος.
 2. Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για το σχέδιο μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε γωνία, εάν χρειάζεται να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (εντός των επιτρεπόμενων). Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ανεπαρκώς τεντωμένος αεραγωγός έχει μεγαλύτερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξάτμισης. Όμως, ο χρήστης έχει ένα περιθώριο ελιγμών.
 3. Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι κατάλληλοι σε κουζίνα με υψηλή οροφή: είναι προϊόντα μεγάλου μεγέθους.
 4. Μια ποικιλία σχεδίων ορθογωνικής διατομής είναι οι επίπεδες αγωγοί αέρα για το σχέδιο. Παίρνουν λίγο χώρο και δεν είναι εμφανείς. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρία τυπικά μεγέθη επίπεδων συστημάτων:
  • 110x55 mm (χρησιμοποιούνται για κουκούλες χωρητικότητας μικρότερης των 300 m3 / h).
  • 120 x 60 mm (χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό των εκχυλισμάτων, των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h) ·
  • 204x60 mm (κατάλληλο για εργασία σε ζεύγη με εξατμίσεις υψηλής απόδοσης - μέχρι 1000 m3 / h).
 5. Οι πλαστικοί αγωγοί για κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς: είναι ευκολότερο να διατηρηθούν και κάνουν λιγότερο θόρυβο. Η εσωτερική τους επιφάνεια στερείται τραχύτητας, γεγονός που έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα στη μείωση της αντίστασης στο ελάχιστο. Αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: με ισχυρή θέρμανση, μπορούν να γίνουν μια πηγή επιβλαβών ουσιών που απελευθερώνονται στο χώρο της κουζίνας.

Επίπεδη αγωγός και τα εξαρτήματά του

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μια άλλη απόχρωση: το μέγιστο μήκος του κυματοειδούς αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε επιπλέον μετρητής "θα φάει" από 5 έως 10% της παραγωγικότητας.

Καθορισμένο με διαστάσεις

Οι διαστάσεις του τμήματος του αγωγού πρέπει να αντιστοιχούν στην έξοδο του εξοπλισμού εξάτμισης. Εάν η διάμετρος του σωλήνα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη οπή, το σύστημα θα προκαλέσει υπερβολικό θόρυβο και ο κινητήρας εξαγωγής θα λειτουργεί υπό αυξημένες συνθήκες φορτίου. Ο συνδυασμός αυτών των προβλημάτων δεν θα δημιουργήσει άνετες συνθήκες για τον χρήστη και θα οδηγήσει σε μια γρήγορη αποτυχία μιας ακριβής εγκατάστασης.

Οι τυποποιημένες διαστάσεις των οπών στα οικιακά συστήματα εξάτμισης είναι:

 • 90x90 mm.
 • 126x126 mm.
 • διάμετρο 100 mm.
 • διαμέτρου 120-125 mm.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Εάν επιλέξετε τη διαμόρφωση αγωγού διαφέρει από τη μορφή της εξόδου, θα πρέπει να αγοράσουν περισσότερα και προσαρμογέα - στοιχεία για τη μετάβαση από το τετράγωνο με τον κύκλο (ή αντίστροφα).

Λεπτότητα για τοποθέτηση αγωγών εξαγωγής

 • Η εγκατάσταση ενός κυματοειδούς αγωγού αέρα για την εξαγωγή από αλουμίνιο είναι η απλούστερη επιλογή. Τέτοια κανάλια κόβονται εύκολα με ψαλίδια για μέταλλο, οι κουκούλες είναι προσαρτημένες στην κουκούλα.
 • Οι πλαστικοί αγωγοί για κουκούλες κουζίνας είναι πιο δύσκολες: θα χρειαστεί περισσότερη ακρίβεια κατά τη μέτρηση των αποστάσεων από την κουκούλα στην περιοχή λήψης. Ο πλαστικός αγωγός περιλαμβάνει ίσια τμήματα και στροφές, με τα οποία πραγματοποιείται η απαραίτητη στροφή του κιβωτίου. Τα ίσια στοιχεία διατίθενται σε μήκη από 0,5 έως 2 μέτρα. Το καθήκον σας - να καταγράψετε τη διαδρομή των κιβωτίων παρεμβύσματος με τέτοιο τρόπο ώστε η αλλαγή κατεύθυνσης σε αυτό να ήταν όσο το δυνατόν μικρότερη.

Βέλτιστο κιτ για τοποθέτηση αγωγών

 • Η βαρύτερη επιλογή είναι η εγκατάσταση αγωγών από χάλυβα. Δυστυχώς, υπάρχουν καταστάσεις (για παράδειγμα, η κουκούλα πωλείται με εξαρτήματα σωληνώσεων από χάλυβα). Σύμφωνα με τους κανόνες, ξεχωριστά τμήματα τέτοιων αγωγών πρέπει να συνδέονται μέσω συνδετήρων. Στην πράξη, όμως, οι πλοίαρχοι δεν χρησιμοποιούν το στεγανοποιητικό: συναρμολογούν κομμάτια σωλήνων με επικάλυψη και ελαφρώς αρπάζουν την ένωση σφράγισης. Η δύναμη ενός τέτοιου σχεδιασμού αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​αλλά αρκεί να λειτουργήσει στην κουζίνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Κάθε γόνατο αυξάνει την αντίσταση της ροής του αέρα, ενώ μειώνει την απόδοση της εγκατάστασης.

Τα άκαμπτα κιβώτια πρέπει να στερεώνονται στην οροφή ή στους τοίχους.

Συνδέουμε τον αγωγό αέρα με το σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος

Πολλοί χρήστες κάνουν ένα ακατάλληλο σφάλμα: στερεώνουν τον αγωγό αέρα στον παράθυρο εξαερισμού. Αλλά το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού χρησιμεύει για να διατηρήσει μια κανονική ανταλλαγή αέρα στα διαμερίσματα. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Όταν λειτουργεί ο απορροφητήρας, η ανταλλαγή αέρα του δωματίου διατηρείται στο σωστό επίπεδο. Αλλά μόλις την απενεργοποιήσετε, το υπόλοιπο αέρα είναι σπασμένο. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο "κούμπωμα" θα πρέπει να συνδέσετε τον αγωγό με το σύστημα γενικού εξαερισμού μέσω μιας ειδικής μάσκας εξαερισμού με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Υπάρχουν τρύπες σε αυτό που, όταν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη, είναι κλειστά, και όταν σβήνουν, ανοίγουν. Απαιτείται βαλβίδα ελέγχου για την εξάλειψη του βυθίσματος πίσω.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου για σωστή εγκατάσταση του αγωγού

Μικρά κόλπα: μάσκα στον αεραγωγό

Οποιοσδήποτε αγωγός αέρα θα επιλέξετε, δεν θα διακοσμήσει το εσωτερικό της κουζίνας σας: υπάρχει κάτι επίσημο σε αυτή τη λεπτομέρεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποκρύψετε τη συναρμολογημένη δομή:

 • Για μια ψευδοροφή, αν υπάρχει μία στην κουζίνα. Το κάθετο τμήμα του αγωγού μπορεί να ραμμένο με το ίδιο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η οροφή. Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο απλά να στήσει γύρω από το πλαίσιο σωλήνα του μεταλλικού πλαισίου και συνοδεύουν επένδυση φύλλων με τη βοήθεια βιδών (με διακοσμητικά κεφάλια). Το ίδιο το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο.
 • σε διακοσμητικό κουτί. Κατασκευάζονται πολλές τροποποιήσεις τέτοιων κουτιών. Διαφέρουν σε μορφή, υλικό, χρώμα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί με ενσωματωμένους προβολείς.
 • μπορείτε να αγοράσετε αμέσως μια ενσωματωμένη κουκούλα, τότε ο αγωγός θα τοποθετηθεί μέσα στο ντουλάπι ή θα τοποθετηθεί κατά μήκος του "στέγη"?
 • μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό κιβώτιο από γυψοσανίδα οποιασδήποτε διαμόρφωσης και να εισάγετε λαμπτήρες σε αυτό. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό στοιχείο του εσωτερικού.

Σωστή και λανθασμένη τοποθέτηση του αγωγού

Το θέμα της καμουφλάζ μπορεί να επιλυθεί ευκολότερα: βαφή του σωλήνα σύμφωνα με το εσωτερικό της κουζίνας ή ταπετσαρία με ταπετσαρία.

Πώς να το κάνετε χωρίς αγωγό

Από τον αγωγό μπορεί να απορριφθεί με την τοποθέτηση στην κουκούλα της κουζίνας, με βάση την αρχή της ανακύκλωσης. Ο εξαγόμενος αέρας σε μια τέτοια συσκευή διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου, καθαρίζεται και επιστρέφει στον χώρο της κουζίνας.

Στις κουκούλες χωρίς αγωγό, εγκαθίσταται ένα σύστημα διήθησης αέρα δύο επιπέδων:

 • στο πρώτο φίλτρο η ροή αέρα απελευθερώνεται από τα χονδρόκοκκα σωματίδια οπτάνθρακα, αιθάλης και γράσου.
 • Το δεύτερο φίλτρο αφαιρεί από τον αέρα μικρότερα κλάσματα, τα οποία είναι οι ένοχοι δυσάρεστων οσμών.

Το κουζινάκι για την κουζίνα, το οποίο λειτουργεί χωρίς αγωγό, έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του γενικού αερισμού.
 • Δεν υπάρχει λόγος να φράξετε τους αεραγωγούς, που δεν προσθέτουν στην αισθητική της κουζίνας σας.
 • Ο απορροφητήρας είναι εύκολος στη συναρμολόγηση: απλά το στερεώστε πάνω από την εστία και συνδέστε την στην πρίζα.
 • ένα ακόμα απροσδόκητο πλεονέκτημα - υπάρχει μια τέτοια εξάντληση λιγότερη από την εργασία στην εκπομπή μολυσμένου αέρα.

Τύπος ανακύκλωσης αέρα εξαγωγής

Αλλά δεν είναι όλα τόσο αθόρυβα: ένα τόσο αξιόλογο μοντέλο έχει τα μειονεκτήματά του:

 • ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα. Όλοι γνωρίζουν ότι τα αναλώσιμα τελικά εξουδετερώνουν το αρχικό πλεονέκτημα τιμής κάθε προϊόντος. Η συχνότητα αντικατάστασης εξαρτάται από την ένταση χρήσης του καλύμματος: όσο πιο συχνά προετοιμάζετε φαγητό, τόσο πιο γρήγορα το φίλτρο θα αναπτύξει τους πόρους του. Και αν κάποιος από το νοικοκυριό χαλάσει με ένα τσιγάρο στην κουζίνα, η ζωή της συσκευής που καταναλώνει μειώνεται σημαντικά. Επιπλέον, ο κατασκευαστής θέτει τις απαιτήσεις του για τη συχνότητα αντικατάστασης του φίλτρου - από 3 έως 6 μήνες. Δηλαδή, μπορείτε να το αντικαταστήσετε νωρίτερα, αλλά αργότερα - δεν είναι επιθυμητό?
 • μια μικρή επιλογή από άποψη σχεδιασμού. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς διακρίνονται από απλά σχήματα, χωρίς καμπύλες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα απορροφητικά καλύμματα είναι τα πιο αποτελεσματικά, αλλά μόνο με μια προϋπόθεση: έχετε μια καλή εισροή καθαρού αέρα στο διαμέρισμά σας. Σε παλιά σπίτια με ξύλινα παράθυρα πριν από την τοποθέτηση δεν μπορείτε να το σκεφτείτε. Η παρουσία πλήθους σχισμών στα πλαίσια αυτής της εισροής παρέχεται με φυσικό τρόπο. Εάν έχετε τοποθετήσει πλαστικά παράθυρα, θα πρέπει να φροντίσετε τον αερισμό τροφοδοσίας. Διαφορετικά, στη διαδικασία της ανταλλαγής αερίων υπάρχει αρνητικό υπόλοιπο. Αυτό είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Σκεφτείτε, ίσως, μια κουκούλα ανακύκλωσης είναι η μόνη αποδεκτή επιλογή για την κουζίνα σας.

Αγωγός για το μαγείρεμα στην κουζίνα

Η καλύτερη λύση για το σύστημα αποστράγγισης του θερμού υγρού αέρα με καπνούς και οσμές που υψώνονται από την πλάκα, θεωρείται απορροφητήρας, συνδέεται στο σύστημα εξαερισμού riser.

Μπορείτε επίσης να καταλήξετε στο δρόμο, αν αυτό επιτρέπει τη θέση της κουζίνας σας. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό είναι η τοποθέτηση του καναλιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την έξοδο.

Ποικιλίες

Ένας αγωγός αέρα για την εξαγωγή στην κουζίνα είναι μια δομή με τη μορφή ενός σωλήνα, μέσω του οποίου οι ροές του αέρα μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν με διάφορους τρόπους:

 • από υλικό κατασκευής: πλαστικό και κυματοειδές,
 • από το μέγεθος των τμημάτων.
 • με μορφές διατομής: ορθογώνιο, στρογγυλό, επίπεδο,
 • στο επίπεδο ευελιξίας.

Πλαστικά

Οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να έχουν ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Η καλύτερη επιλογή για το εσωτερικό της κουζίνας είναι τα ορθογώνια προϊόντα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο παραγωγικοί είναι οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα, επειδή έχουν τη μικρότερη αντίσταση στον αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του αγωγού που έχετε επιλέξει, θα χρειαστεί να αγοράσετε αρκετούς τύπους προσαρμογέων. Εξετάστε προσεκτικά τους προσαρμογείς που είναι εγκατεστημένοι στην εξαεριστική εξαγωγή του αγωγού και στους προσαρμογείς που είναι συνδεδεμένοι στην έξοδο προς τον εξαερισμό. Για να εξασφαλίσετε ότι οι προσαρμογείς ταιριάζουν άνετα, χρησιμοποιήστε ένα απλό σφραγιστικό.

Οι σωλήνες κοπής από πλαστικό μπορούν να γίνουν με κοπίδι. Η ένταξη στους κόμβους των περισσότερων αγοραστών κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων:

 • σε τέτοιους σωλήνες υπάρχει χαμηλό επίπεδο θορύβου από τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 • Μην συσσωρεύετε λίπος, αιθάλη και βρωμιά λόγω της ομαλής επιφάνειας.
 • η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι μεγαλύτερη των 10 ετών.
 • οι σωλήνες από πλαστικό δεν χρειάζονται πρόσθετη προσοχή.
 • λόγω του μικρού βάρους της δομής, δεν υπάρχει βοηθητικό φορτίο στην κουκούλα.

Κατασκευασμένο από εύκαμπτο σωλήνα από κυματοειδές αλουμίνιο

Αυτοί οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από λεπτό αλουμίνιο. Από τα δευτερεύοντα, μπορείτε να σημειώσετε την εμφάνιση της δομής. Οχι κάθε αγοραστής θα το αρέσει στην κουζίνα του υπάρχει ένας σωλήνας από μέταλλο. Σε σχέση με αυτό, η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα συνδυάζεται με την κάλυψη της δομής.

Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • εύκολη εγκατάσταση. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι εύκολο να κοπούν, λυγίζουν σε οποιαδήποτε γωνία και στερεώνονται με ειδικές σφικτήρες.
 • σε έναν τέτοιο σωλήνα δεν υπάρχει ξόρκι συντονισμού.
 • αυτά τα προϊόντα διακρίνονται από μια χαμηλή τιμή, σε σύγκριση με την πλαστική κατασκευή,
 • Λόγω του γεγονότος ότι ο σχεδιασμός δεν έχει αιχμηρές καμπύλες, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας παράγεται με τη μορφή ενός μικρού τεμαχίου που μπορεί να τεντωθεί για μεγάλο μήκος.

Χάλυβα

Οι αγωγοί χάλυβα είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένους και ανοξείδωτους χάλυβες. Οι γαλβανισμένοι σωλήνες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς ως μαγειρικά σκεύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος σωλήνων γίνεται λιγότερο δημοφιλής κάθε χρόνο.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορούμε να σημειώσουμε τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • ομαλότητα της επιφάνειας. Εξαιτίας αυτού, η βρωμιά και η αιθάλη δεν κολλάνε στους σωλήνες και η ροή του αέρα δεν επιβραδύνεται όταν μετακινείται μέσω σωλήνων.
 • τα προϊόντα είναι σε θέση να αντέξουν τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.
 • χαμηλή τιμή.

Αν μιλάμε για τις αδυναμίες των χαλύβδινων σωλήνων, τότε περιλαμβάνουν:

 • βαρέως βάρους. Η εγκατάσταση απαιτεί πρόσθετους συνδετήρες.
 • Για να κλείσετε τα κανάλια πρέπει να αγοράσετε πρόσθετες λύσεις.
 • εάν ο αγωγός σας έχει πολύπλοκο τύπο σχήματος, θα χρειαστεί να κόψετε το σωλήνα.
 • δυνατός θόρυβος κατά την εργασία.

Διαστάσεις

Μια ποικιλία ορθογωνικών αγωγών περιλαμβάνει τα πλατέα προϊόντα. Προσελκύουν το μικρό τους μέγεθος, λόγω του οποίου είναι εύκολο να κρυφτούν. Υπάρχουν τρία τυπικά μεγέθη:

 • 110x55 mm. Αυτό το μέγεθος χρησιμοποιείται για την εργασία με τον απορροφητήρα, η απόδοση του οποίου δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60mm. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να περάσει περισσότερο αέρα, αλλά όχι περισσότερο από 350 m3 / h.
 • 206x60 mm. Αυτά τα προϊόντα είναι τα μεγαλύτερα. Η εγκατάστασή τους γίνεται σε απορροφητήρα με υψηλή απόδοση, όταν απαιτείται υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα από την οσμή.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν αγωγό αέρα με παρόμοια ή μεγαλύτερη διάμετρο από τις παραμέτρους εξόδου από την κουκούλα. Όταν χρησιμοποιείται σωλήνας με μικρότερη διάμετρο, η απόδοση του αερισμού επιδεινώνεται. Ταυτόχρονα, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί, ο κινητήρας εξαγωγής θα λειτουργεί σε ενισχυμένη λειτουργία. Αυτά τα εξαρτήματα θα οδηγήσουν σε γρήγορη υποβάθμιση του εξοπλισμού.

Ένας ελάχιστος αριθμός στροφών πρέπει να υπάρχει σε όλο το αγωγό. Εάν υπάρχουν, η γωνία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες, καθώς κάθε γωνία μειώνει την παραγωγικότητα κατά 10%.

Το συνολικό μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε μετρητής μειώνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού κατά 10%.

Πώς διαφέρει το εκχύλισμα από τον εξαερισμό;

Για οικιακούς χώρους, υπάρχουν ορισμένα υγειονομικά πρότυπα που καθορίζουν την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Για να ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, κάθε σπίτι πρέπει να διαθέτει σύστημα αερισμού που θα είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία του αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το σύστημα είναι ακατάλληλο για την απομάκρυνση της έντονης οσμής και του καπνού, επειδή λειτουργεί με βάση την φυσική ανταλλαγή αέρα.

Μόνο μια κουκούλα κουζίνας είναι σε θέση να παρέχει μια τοπική έξοδο αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει αυξημένη συσσώρευση δυσάρεστων οσμών. Αυτός ο εξοπλισμός αφαιρεί τον ατμό, ο οποίος ανεβαίνει από την επιφάνεια της πλάκας και με τη βοήθεια ενός αγωγού αέρα τους μεταφέρει στον αγωγό εξαγωγής από το γενικό σύστημα εξαερισμού. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του καλύμματος και του συστήματος εξαερισμού.

Για σήμερα οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

Μια επίπεδη κρεμαστή κουκούλα είναι τοποθετημένη κάτω από ερμάρια κρεμαστών ή πάνω από μια κουζίνα. Εξωτερικά είναι παρόμοια με τα υπάρχοντα ρωσικά καθαριστικά αέρα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν ένα φίλτρο λίπους σε αυτόν τον εξοπλισμό, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ακρυλικό ύφασμα. Τέτοια φίλτρα είναι διαθέσιμα και πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Τα εκχυλίσματα αυτά εξαφανίζονται σταδιακά στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε σύγχρονες συσκευές με φίλτρα φιλτραρίσματος.

Κανόνες σύνδεσης

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του αγωγού, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος του μελλοντικού σχεδιασμού. Για να γίνει η βέλτιστη επιλογή του κιβωτίου, πρέπει να πληρούνται αρκετές απαιτήσεις:

 1. Ο αριθμός των περιστροφών των αγωγών πρέπει να είναι ελάχιστος, διότι κάθε κάμψη μειώνει την απόδοση του απορροφητήρα κατά 10%. Οι ειδικοί συστήνουν να εγκαταστήσετε όχι περισσότερα από τρία γόνατα.
 2. Κάνετε τον αεραγωγό αποσυναρμολογημένο, καθώς πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά.
 3. Κατά την εγκατάσταση ενός κυματοειδούς κουτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένους σφιγκτήρες ως συνημμένο.
 4. Μην χρησιμοποιείτε έναν τυφλό τύπο που στερεώνει τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Αν το κιβώτιο είναι άνετο, τότε κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο, διακόπτεται η φυσική κυκλοφορία. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πλέγμα εξαερισμού με τρύπα και ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου.
 5. Μην χρησιμοποιείτε κανάλια διαφορετικών μεγεθών. Θα χρειαστείτε ειδικούς προσαρμογείς, οι οποίοι μειώνουν την απόδοση του συστήματος στο σύνολό του.
 6. Η πιο ελκυστική εμφάνιση είναι τα ορθογώνια κουτιά.

Εάν σκέφτεστε το ερώτημα πώς να συνδυάσετε τον αεραγωγό με το εσωτερικό της κουζίνας πιο αρμονικά, θα πρέπει να κρύψετε τη δομή με έξυπνο τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό:

 1. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τους σωλήνες πίσω από τον τοίχο. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε την κατασκευή πίσω ή πάνω από τα έπιπλα. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο προσιτή.
 2. Εάν η κουζίνα σας είναι εξοπλισμένη με οροφή δύο επιπέδων, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό μεταξύ των επιπέδων. Παρουσιάζοντας μια ψευδοροφή, ο σχεδιασμός βρίσκεται καλύτερα πάνω από αυτό. Στην περίπτωση αυτή, η διαδρομή του αέρα δεν θα είναι ορατή.
 3. Για να κρύψετε τους σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κουτί ορθογωνικού τύπου. Όταν πειραματίζεται με τη χρωματική γκάμα στο εσωτερικό και εγκαθιστώντας λαμπτήρες μενταγιόν, μπορείτε να μετατρέψετε σημαντικά την κουζίνα. Μαζί με αυτό θα εξοικονομήσετε γρήγορη πρόσβαση στο σωλήνα, εάν θέλετε να επισκευάσετε το σύστημα.
 4. Απλή ζωγραφική των σωλήνων στο χρώμα, η οποία ταιριάζει αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό, επίσης, έχει σημασία. Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών μπορείτε να τοποθετήσετε τον αεραγωγό στο εσωτερικό της κουζίνας σας.
 • καλύπτοντας πάνω από ένα ψευδοροφή. Με ένα τέτοιο ανώτατο όριο, μπορείτε εύκολα να κρύψετε όλους τους σωλήνες στην οριζόντια κατεύθυνση. Στα κατακόρυφα προϊόντα τοποθετείται σε ειδικό περίβλημα, το οποίο καλύπτεται με υλικό παρόμοιο με το ανώτατο όριο.
 • χρησιμοποιήστε διακοσμητικό κουτί. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά είδη περιβλήματος στα καταστήματα, τα οποία διαφέρουν ως προς τη μορφή, το χρώμα και το σχεδιασμό. Μπορείτε να αραιώσετε το κουτί με προβολείς.
 • Εάν εγκαταστήσετε τον αγωγό ταυτόχρονα με την αγορά επίπλων στην κουζίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωλήνες μέσα στις ντουλάπες.
 • ορισμένοι ιδιοκτήτες παράγουν ανεξάρτητα κουτιά από γυψοσανίδες. Με βάση το εσωτερικό της κουζίνας, ολόκληρο το σχέδιο είναι ζωγραφισμένο στο απαιτούμενο χρώμα ή επικολλημένη ταπετσαρία.

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να κρύψουν αποτελεσματικά τους σωλήνες από τα μάτια, προσαρμόζοντας έτσι αρμονικά το σχέδιο στο εσωτερικό της κουζίνας.

Ιδιαιτερότητες της αυτοεγκατάστασης

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας, τότε αυτή η διαδικασία αποτελείται από πολλά στάδια:

Αρχικά, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος εγκατάστασης του αγωγού. Αυτή η τοποθεσία απαιτεί προετοιμασία. Η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται στη θέση της, με βάση το μοντέλο που αγοράσατε. Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο ταινιών για να μετρήσετε το απαιτούμενο επίπεδο εγκατάστασης. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε την σήμανση.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το απαραίτητο επίπεδο λόγω της επιφάνειας του ντουλάπι που είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα, θα χρειαστεί να ελαφρώς podpilit. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορείτε να καθορίσετε το ύψος του κάτω μέρους της καλύπτρας χρησιμοποιώντας τον κινητήρα της συσκευής. Κατά κανόνα, το μέγεθος είναι 0,5-0,7 μέτρα.

Εξαγωγέας για κουζίνα με αγωγό: πώς να κανονίσετε μια κουκούλα στην κουζίνα με ένα κιβώτιο και χωρίς αυτό

Το ζήτημα του εξοπλισμού του εξαερισμού είναι σημαντικό μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και των ιδιωτικών νοικοκυριών. Εξάλλου, όχι μόνο θα πρέπει να αποφασίσετε για το σχέδιο, να δημιουργήσετε ένα έργο, αλλά και να το εφαρμόσετε κάνοντας εργασίες εγκατάστασης.

Μια από τις πιο απλές λύσεις είναι μια κουκούλα κουζίνας με αγωγούς. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας, έχοντας μελετήσει προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Χαρακτηριστικά και κανόνες για την επιλογή κουκούλας

Στην κουκούλα της κουζίνας δεν χρησιμεύει μόνο ως ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Συχνά είναι μια ανεξάρτητη λεπτομέρεια του εσωτερικού, μια συγκεκριμένη προφορά ή τελική χορδή της επιλεγμένης λύσης στυλ για μια συγκεκριμένη αίθουσα.

Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί τέλεια και ήταν ευχαριστημένος με την άψογη εμφάνιση της, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή έκδοση.

Ποικιλίες δομών κουζίνας

Μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, πρόσθετων λειτουργιών και ένα σημαντικό εύρος τιμών καθιστά δύσκολη την επιλογή. Πρώτον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο εκχυλιστήρας είναι ένας εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί από τους χώρους τους αέρα εξαγωγής που περιέχει σωματίδια λίπους, σκόνης και έχει δυσάρεστη οσμή.

Για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού πυρκαγιά ανακατεύει και θέλει να προστατεύσει την υπόλοιπη οικογένεια από αυτή την άσκοπα εμμονή εμμονή, θα ενεργοποιήσει τον εξοπλισμό εξάτμισης. Εάν υπάρχει ένα άρωμα καφέ στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Είναι σημαντικό ότι η κουκούλα σχεδιάστηκε για τέτοια φορτία και θα μπορούσε να αφαιρέσει επιτυχώς τις απότομες και δυσάρεστες μυρωδιές στο ακέραιο. Αυτό εξασφαλίζεται με την αγορά της συσκευής με την απαιτούμενη χωρητικότητα.

Όταν επιλέγετε εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται από τον κατασκευαστή στη συνοδευτική τεκμηρίωση. Μια κατάλληλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τον όγκο του αέρα εξαγωγής, ο οποίος είναι 3 φορές ο όγκος της κουζίνας. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 12 m 2 και το ύψος της οροφής είναι 2,7 m, τότε ο όγκος του είναι 12 * 2,7 = 32,4 m 3.

Για να αντιμετωπίσει την κύρια λειτουργία του, ο απορροφητήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 32,4 * 3 + 20% = 117 m 3. Απαιτείται ένα απόθεμα 20% για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν λειτουργεί συνεχώς στο όριο των δυνάμεών της. Διαφορετικά, μια τέτοια εργασία θα την απενεργοποιήσει γρήγορα.

Ανά τύπο εγκατάστασης, όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν υπό όρους:

Ο πρώτος τύπος εξοπλισμού έχει πιο μέτρια εμφάνιση. Εγκαθίστανται μέσα σε ερμάρια ή άλλα έπιπλα κουζίνας. Στην μη λειτουργούσα κατάσταση είναι σχεδόν αόρατες.

Ο δεύτερος τύπος κουκούλας μπορεί να έχει τα πιο περίπλοκα σχήματα και μεγέθη. Το κόστος τους μπορεί να είναι συγκλονιστικό, ειδικά εάν πρόκειται για μοντέλο σχεδιασμού που υπάρχει σε ένα μόνο αντίγραφο.

Ανάλογα με το σχήμα του προϊόντος, διακρίνονται τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Τα τελευταία δεν απαιτούν την εγκατάσταση ενός αεραγωγού και στη συνέχεια συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού του σπιτιού. Ο σχεδιασμός τους παρέχει διάφορους τύπους φίλτρων που παρέχουν τοπικό καθαρισμό αέρα και όχι απομάκρυνση από το δωμάτιο.

Όλες οι άλλες επιλογές για κουκούλες χρειάζονται ρύθμιση του αγωγού εξαερισμού. Με το μέγεθος, το υλικό που χρησιμοποιείται και το κόστος του προϊόντος, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του σπιτιού / διαμερίσματος.

Ορόσημα και αποχρώσεις της επιλογής

Για να εξαγάγετε ήταν μια όμορφη και χρήσιμη λεπτομέρεια του εσωτερικού της κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα επιτυχημένο μοντέλο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν από έναν κατασκευαστή που έχει καλή φήμη. Η τιμή δεν χρειάζεται να είναι υψηλή, το κυριότερο είναι ότι όλα τα έγγραφα ποιότητας, οδηγίες χρήσης και εγγύηση ήταν διαθέσιμα από τον πωλητή. Διαφορετικά, είναι καλύτερα να εξετάσουμε μια άλλη επιλογή.

Η ιδανική κουκούλα πρέπει να εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • για να απομακρύνετε τις οσμές.
 • δημιουργούν ένα ελάχιστο θόρυβο.
 • εμφάνιση αισθητικά.
 • αρμονικά χωράει στο εσωτερικό.

Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου του συστήματος εξαερισμού είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής. Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο και τέλειο ήταν το σχέδιό της, η αποτυχία της να εκπληρώσει το βασικό της καθήκον καθιστά ένα τέτοιο χόμπι άχρηστο μαρκαδόρο. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξουσία κατά την αγορά.

Η κουκούλα, η οποία είναι σωστά τοποθετημένη και συνδεδεμένη, δεν δημιουργεί έντονο θόρυβο. Εάν προκύψουν σφάλματα κατά την εγκατάσταση, επιλέγονται εσφαλμένα εξαρτήματα και η ισχύς της ίδιας της συσκευής δεν ανταποκρίνεται στον απαιτούμενο κανόνα, τότε είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε για υψηλό επίπεδο θορύβου - 50 ντεσιμπέλ ή περισσότερο.

Το κύριο πρόβλημα - να ταιριάζει αρμονικά το αγορασμένο κουκούλα στο υπάρχον εσωτερικό της κουζίνας. Ειδικά όταν η είσοδος βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη θέση της. Εδώ, η κατασκευή ενός αγωγού για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην είσοδο του στύλου εξαερισμού του σπιτιού θα έρθει στη διάσωση.

Είναι σημαντικό να δώσετε στο κουτί και την κουκούλα αισθητική εμφάνιση στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης. Αυτό ισχύει τόσο για τον εξοπλισμό που αγοράσατε όσο και για τις αυτοτελείς κατασκευές.

Ειδικότητα της συσκευής απορροφητήρα

Εκτός από τον εξοπλισμό, χρειάζονται επιπλέον υλικά για τη συσκευή του απορροφητήρα κουζίνας - τον αεραγωγό και τους συνδετήρες σε αυτό, το κιβώτιο και τα συνδετικά στοιχεία για την τοποθέτησή του. Συνιστάται αμέσως να αγοράσετε και άλλα αναλώσιμα απαραίτητα για σύνδεση. Είναι πιο βολικό, όταν όλα τα εξαρτήματα θα είναι της ίδιας μάρκας, οπότε θα εξασφαλιστεί ο πλήρης συνδυασμός χρώματος και μεγέθους.

Δυσκολίες στην επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Μεταξύ των αεραγωγών που προσφέρονται στα καταστήματα κατασκευών, μπορείτε να τα βρείτε:

 • κυματοειδές πολυμερές.
 • αλουμινίου;
 • Κυματοειδής κατασκευή από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο ατσάλι.
 • πλαστικό στρογγυλό σωλήνα?
 • πλαστικό ορθογώνιο αγωγό.

Το πιο χρησιμοποιημένο για τη διάταξη του οικιακού εξαερισμού - κυματοειδές αλουμίνιο και πλαστικοί σωλήνες ορθογώνιας και κυκλικής διατομής. Αυτό οφείλεται στην ευκολία εγκατάστασης, την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης στο σπίτι.

Σε μερικά φθηνά μοντέλα κουκούλες στο σετ υπάρχει μια κυματοειδής αυλάκωση από πλαστικό. Χρησιμοποιήστε το ή όχι - εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος της πλάκας, πάνω από το οποίο τοποθετείτε τον εξοπλισμό εξαγωγής. Εάν υπάρχει μια κουζίνα σόμπα στην κουζίνα, τότε οι πλοίαρχοι προτιμούν να αγοράζουν μια καλή μεταλλική κυματοειδή από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή αντί του πλαστικού που έρχεται στο κιτ.

Για να οργανώσετε έναν εσωτερικό αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν. Οι πολύ λεπτές και ευαίσθητες πτυχώσεις από το φύλλο μπορούν να σπάσουν από τον απρόσεκτο χειρισμό κατά την εγκατάσταση.

Ο μεταλλικός κυματοειδής σωλήνας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους εναρμονίζεται αρμονικά χωρίς να χρειάζεται να επινοεί παραλλαγές του καμουφλάζ του. Αν και συχνά πρέπει να κρύβεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία του χώρου της κουζίνας.

Η αυλάκωση δημιουργείται απλά - το ένα άκρο της αρκεί για να συνδέεται με τον σωλήνα διακλάδωσης του ίδιου του καλύμματος και το δεύτερο εισάγεται στην σχάρα του άξονα εξαερισμού. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες, ταινία αλουμινίου, σφραγιστικό.

Οι στρογγυλοί και ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστοι. Δεν κάμπτονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εγκατάσταση τους δεν είναι επίσης δύσκολη - όλες οι λεπτομέρειες συνδέονται μεταξύ τους ως σχεδιαστές. Για να συμμετάσχουν, αγοράζουν ειδικούς προσαρμογείς. Είναι ενοχλητικό ότι οι στροφές εδώ θα είναι πιο απότομες, παρά ομαλές, όπως στην περίπτωση ενός κυματοειδούς σωλήνα.

Επιλέξτε για την κουζίνα σας πρέπει να είναι η επιλογή που ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό. Εάν ο προϋπολογισμός προϋποθέτει τη χρήση ενός πολύ μικρού ποσού για την αγορά ενός αγωγού, τότε μπορείτε να αγοράσετε φθηνές πτυχώσεις από αλουμίνιο και να το αποκρύψετε με επιδεξιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαιτούμενη απόσταση του κυματοειδούς σωλήνα μετριέται σε τεντωμένη μορφή. Και το απαραίτητο μήκος ενός πλαστικού σωλήνα θα πρέπει να μετρηθεί με ακρίβεια στο σπίτι, δεδομένου ότι οι στροφές θα είναι ξεκάθαρες. Αμέσως πρέπει να αγοράσετε όλους τους προσαρμογείς για σωλήνες και κατά προτίμηση από τον ίδιο κατασκευαστή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο κατά την αγορά ενός αεραγωγού - την επιλογή της σωστής διαμέτρου, που συνιστάται από τον κατασκευαστή της κουκούλας. Το μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος σωλήνων θα συμβάλει στην κακή απόδοση του εξοπλισμού. Είναι επίσης καλύτερο να αγοράσετε όλους τους συνδετήρες μιας επιχείρησης.

Επιλογές τοποθέτησης

Όταν η κουκούλα και όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα αγοράζονται, παραμένει να τα τοποθετήσετε και να τα συνδέσετε με το σύστημα εξαερισμού. Υπάρχουν δύο επιλογές για αυτόν τον τύπο εργασίας:

 • ίδια χέρια;
 • τα χέρια ενός επαγγελματία.

Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Η ακολουθία εργασιών για την κατασκευή κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό θα επιδείξει μια επιλογή φωτογραφιών: