Τι είναι ένας ψύκτης;

Ο όρος ψύκτης προέρχεται από τον αγγλικό ψύκτη, πράγμα που σημαίνει κυριολεκτικά μια "μηχανή ψύξης". Πού και πώς χρησιμοποιείται αυτό το μηχάνημα; Σχεδόν παντού. Ψύχει το νερό που το γεμίζει ή τα υγρά που δεν καταψύχονται. Η εγκατάσταση είναι απαραίτητη για βιομηχανίες όπως η κατασκευή μηχανημάτων, η μεταλλουργία, η παραγωγή τροφίμων, η οινοποίηση και άλλα, καθώς και η λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματικού εξοπλισμού είναι μια μάλλον δυσκίνητη συσκευή. Ο ψύκτης ψύξης, τόσο οικιακός όσο και βιομηχανικός, αποτελείται από τρία μέρη:

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή της λειτουργίας είναι η μετατροπή της ενέργειας του ψυχθέντος υγρού σε κατάσταση ατμού. Η θερμότητα από το υγρό εξάγεται στον εξατμιστή και μεταφέρεται στον συμπιεστή σε κατάσταση ατμών. Στη συνέχεια, πηγαίνει στον κινητήρα του ψυκτικού συγκροτήματος, ψύοντας την περιέλιξη του. Το ψυκτικό μέσο στη συνέχεια ψύχεται στον συμπυκνωτή με ρεύματα αέρα, μετατρέπεται σε υγρό και επιστρέφει ξανά στον εξατμιστή. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται εκ νέου.

Τύποι ψυκτικών συγκροτημάτων

Οι βιομηχανικοί ψύκτες είναι διαφορετικοί τύποι. Μπορούν να αποδοθούν σε τέσσερις ομάδες με διαφορετικούς λόγους.

 • Ανά τύπο ψυγείου.
 • Με το είδος του ανεμιστήρα.
 • Με τον τρόπο της ψύξης.
 • Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχει ο σχεδιασμός του ψυκτικού συγκροτήματος.

Το Chillerych διατίθεται με ψύξη με αέρα ή νερό. Ο ψύκτης αέρα είναι παρόμοιος με την αρχή εργασίας σε ένα συμβατικό κλιματιστικό, όπου με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα αντλείται ένα ρεύμα για την ψύξη του αέρα στον συμπυκνωτή. Στο ψυγείο, όπου υπάρχει νερό ψύξης, ο σχεδιασμός είναι απλούστερος, η ίδια η μονάδα είναι μικρότερη και χαμηλότερη σε κόστος από τον αέρα. Αλλά ο αέρας είναι αυτόνομος και λειτουργεί αυτόνομα, ενώ το νερό απαιτεί εξωτερική παροχή νερού μέσω ειδικής πρόσθετης εγκατάστασης.

Fancoils

Αυτή η συσκευή πήρε το όνομά της από δύο αγγλικές λέξεις: ανεμιστήρας - ανεμιστήρας και πηνίο - εναλλάκτης θερμότητας. Δηλαδή, η κυριολεκτική μετάφραση του "ανεμιστήρα εναλλάκτη θερμότητας", και ο διορισμός είναι κατάλληλος. Συστέλλει τον ατμοσφαιρικό αέρα ή το θερμαίνει. Δηλαδή, αυτό είναι ένα από τα απλούστερα συστήματα κλιματισμού. Υπάρχει ένα πηνίο ανεμιστήρα από το ψυγείο, το οποίο παίζει ρόλο εναλλάκτη θερμότητας, και έναν ανεμιστήρα. Είναι απαραίτητο μόνο να οδηγείτε ζεστό ή κρύο νερό (ή οποιοδήποτε κατάλληλο τεχνικό υγρό) μέσα από τα σπλάχνα της συσκευής, καθώς παίρνει τη θερμοκρασία του ψυγείου με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα που τροφοδοτεί με αέρα.

Αλλά από πού μπορώ να πάρω κρύο νερό για να το τροφοδοτήσω στο πηνίο ανεμιστήρα; Από μόνη της, αυτή η απλή συσκευή δεν μπορεί να κρυώσει εκ των προτέρων. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ένα ψυκτικό συγκρότημα - μονάδα ψύξης που σχηματίζει συστήματα κλιματισμού με ψύκτη και πηνία ανεμιστήρων.

 • κασέτα;
 • κανάλι.
 • τοίχο?
 • όροφο-οροφή?
 • πάτωμα υπουργικού συμβουλίου?
 • ανοιχτό πλαίσιο.

Ένα ψυκτικό συγκρότημα επαρκεί για την παροχή ψυχρού υγρού σε δέκα από τα κανάλια του ανεμιστήρα. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε τη λειτουργία των ανεμιστήρων ανεμιστήρα τόσο στη γενική λειτουργία όσο και στην αυτόνομη λειτουργία για καθένα από αυτά.

Προδιαγραφές ψυκτικού συγκροτήματος

Το κύριο χαρακτηριστικό μιας μηχανής ψύξης είναι η ισχύς της. Μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 5 kW - 9000 kW. Χαμηλή ισχύς για γραφεία, πιο ισχυρά χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και την παραγωγή.

Εξαρτάται από τον κατασκευαστή

Μετρούμενη σε kW, μπορεί να είναι από 10 έως αρκετές χιλιάδες

Μετρημένη επίσης σε kW, έχει τιμές στην περιοχή από 30 έως 200

Από 500 έως 4000 mm σε πλάτος, σε μήκος και σε ύψος

Από 100 έως 2000 kg

Τύπος συμπιεστή, εξατμιστή, συμπυκνωτή και χρώμα περιβλήματος

Εξαρτάται από τον κατασκευαστή

Ηλεκτρική ισχύς ψυκτικού συγκροτήματος

Η ισχύς και η απόδοση δεν είναι μόνο ο αριθμός των kW, αλλά το άθροισμα στο άθροισμα των διαφορετικών όρων. Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ψυκτικού συγκροτήματος, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες.

 1. Θερμάστε, διεισδύοντας στα παράθυρα, μέσα από τους φράχτες.
 2. Η θερμότητα που προέρχεται από τους ανθρώπους που υπάρχουν στο δωμάτιο.
 3. Θερμική ενέργεια που παράγεται από φωτισμό και άλλο εξοπλισμό.

Όλες οι εισροές θερμότητας προστίθενται μαζί και έτσι προσδιορίζεται το συνολικό θερμικό φορτίο που μεταφέρει ο χώρος. Στη συνέχεια, συγκεντρώνονται τα φορτία όλων των χώρων που εξυπηρετούνται από το ψυκτικό συγκρότημα.

Εφόσον η διαδικασία ψύξης συνοδεύεται από την απελευθέρωση συμπυκνωμάτων και η περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα αλλάζει, ο υπολογισμός της ισχύος πραγματοποιείται σύμφωνα με έναν ειδικό τύπο, ο οποίος παρέχει έως και 20% του αποθέματος ισχύος.

Το κόστος του ψυκτικού συγκροτήματος

Το κόστος της μονάδας ψύξης αποτελείται από πολλές παραμέτρους. Η τιμή επηρεάζεται τόσο από τους τεχνικούς δείκτες όσο και από το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη:

 • πρόσθετες βαθμίδες ισχύος.
 • ένα πλήρες σύνολο σωλήνων για τη σύνδεση της μονάδας με τις μονάδες πηνίου ανεμιστήρα.
 • Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι σωλήνες (μέταλλο ή πλαστικό).
 • διαμόρφωση αξονικών ανεμιστήρων (τυποποιημένη ή τροποποιημένη διαμόρφωση λεπίδας) ·
 • προσθήκες με τη μορφή αποστράγγισης, θερμαινόμενες παλέτες και άλλες.

Έχοντας υπολογίσει όλες τις παραμέτρους του δωματίου, υπολογίζοντας την απαιτούμενη ισχύ από τον τύπο, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το ψυκτικό συγκρότημα, όχι μόνο όσον αφορά την παραγωγικότητα αλλά και σε τιμή που περιλαμβάνει το κόστος συντήρησης.

Χρώματα για την επιλογή ενός ψυκτικού συγκροτήματος

Συμβουλή 1. Εάν τοποθετήσετε το ψυγείο σε εσωτερικό χώρο, μην ξεχάσετε να μετρήσετε το πλάτος της πόρτας εκ των προτέρων. Συχνά συμβαίνει ότι η αγορασμένη μονάδα απλά δεν εισέρχεται στην πόρτα, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την εγκατάστασή της.

Συμβουλή 2. Στον χώρο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής ανταλλαγή αέρα, η οποία αντιστοιχεί στις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά της μονάδας που παράγει ελεύθερη ψύξη.

Συμβουλή 3. Αν το ψυκτικό συγκρότημα εγκατασταθεί εκτός των εγκαταστάσεων, στο δρόμο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τα ακόλουθα θέματα:

 • προστασία της μονάδας από εξωτερικές επιρροές και βανδαλισμούς.
 • τη δυνατότητα χρήσης υγρών χωρίς κατάψυξη.

Συμβουλή 4. Πριν από την αγορά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της φάσης επιλογής, θα πρέπει να καθορίσετε με ακρίβεια τον ρυθμό ροής του ψυχρού νερού (υγρού) για να υπολογίσετε την πίεση που απαιτείται για την ψύξη του.

Συμβουλή 5. Όταν επιλέγετε μια εγκατάσταση γεμάτη με υγρό χωρίς ψύξη, πρέπει να υπολογίσετε την απόδοση του υδρόψυκτου εξατμιστή.

Ερώτηση-απάντηση

Τι λειτουργούν τα ψυκτικά συγκροτήματα;

Η κύρια ουσία εργασίας του ψυκτικού συγκροτήματος είναι το ψυκτικό μέσο. Τις περισσότερες φορές ως ψυκτικό είναι freon. Κυκλοφορεί κατά μήκος του κυκλώματος της συσκευής και εξατμίζεται στον εναλλάκτη θερμότητας λόγω της θερμότητας που παράγεται από το ψυχρό υγρό. Η μεταφορά κρύου γίνεται με τη βοήθεια ψυκτικού μέσου (νερό, αιθυλενογλυκόλη).

Η κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου παρέχεται από συμπιεστή, η αδιάλειπτη λειτουργία του οποίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έτσι, η λειτουργία του ψυκτικού συγκροτήματος δεν είναι δυνατή χωρίς ψυκτικό μέσο και ψυκτικό μέσο.

Τι είναι καλύτερο από έναν ελεύθερο ψύκτη (ψύκτη) ή ψύκτη;

Ο ανεμιστήρας παρέχει την ψύξη στο ψυγείο του νερού ή άλλου ψυκτικού υγρού στο επίπεδο θερμότητας στον ατμοσφαιρικό αέρα. Για αυτό, οι οπαδοί χρησιμοποιούνται. Η τεχνολογία Freecooling δεν προβλέπει την παρουσία μονάδας συμπιεστή. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους ψυκτικούς θαλάμους.

Μειονεκτήματα των ψυκτών: η αδυναμία πλήρους χρήσης τους σε θερμές καιρικές συνθήκες, καθώς η ψύξη γίνεται στο επίπεδο της θερμοκρασίας του αέρα. Οι δωρεάν ψύκτες ενσωματώνονται εύκολα σε υπάρχουσες μονάδες διαχείρισης αέρα, επομένως είναι βολικές για χρήση σε συνδυασμό με ψυκτικούς συγκροτητές, οι οποίοι λειτουργούν ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Ποια ψυγεία είναι καλύτερα από το νερό ή τον αέρα;

Ανάλογα με τον τύπο ψύξης του συμπυκνωτή, τα ψυκτικά συγκροτήματα είναι νερό ή αέρας. Οι συσκευές για τις οποίες χρησιμοποιείται νερό για το σκοπό αυτό είναι κατάλληλες για λειτουργία καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι πιο συμπαγή, μπορούν να εγκατασταθούν στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά από τον εξοπλισμό, όπου η θερμοκρασία μειώνεται με κατευθυνόμενη ροή αέρα.

Οι εγκαταστάσεις αέρα προσφέρονται σε χαμηλή τιμή, αλλά η εγκατάσταση τους απαιτεί εκτεταμένες περιοχές για την τοποθέτηση όλων των μονάδων και μονάδων. Για παράδειγμα, το σύστημα ψύξης συχνά τοποθετείται σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό επιτρέπει πιο ορθολογική χρήση του χώρου μέσα στο κτίριο, αλλά μειώνει τη λειτουργικότητα αυτού του εξοπλισμού.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψυκτών με αντλία θερμότητας και χωρίς αυτό;

Οι συσκευές στις οποίες είναι εγκατεστημένη η αντλία θερμότητας δεν μπορούν μόνο να κρυώσουν, αλλά μπορούν επίσης να θερμαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο ή να παρέχουν ζεστό νερό. Αυτή η χρήσιμη λειτουργία επιτρέπει τη χρήση τέτοιων εγκαταστάσεων για τη θέρμανση μεγάλων δημόσιων ή βιομηχανικών χώρων. Ο εξοπλισμός με αντλία θερμότητας αυξάνει το κόστος του εξοπλισμού, αλλά επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητά του.

Ποια είναι η αρχή της δράσης των ψυκτών απορρόφησης;

Οι απορροφημένες συσκευές χρησιμοποιούν την ενεργειακή απόβλητα ως κύρια ενέργεια στις επιχειρήσεις. Σε αυτά τα συστήματα, η κύρια ουσία εργασίας περιλαμβάνει πολλά συστατικά. Η λύση αποτελείται από απορροφητικό και ψυκτικό. Ο απορροφητής είναι το βρωμιούχο λίθιο και το ψυκτικό είναι νερό. Εισέρχεται σε έναν εξατμιστήρα χαμηλής πίεσης, από τον οποίο εξέρχεται ψύχεται και απορροφάται από το βρωμιούχο λίθιο. Το υγρό συμπυκνώνεται στον συμπυκνωτή και κατόπιν το ψυκτικό μεταφέρεται μέσω των σωλήνων στους τελικούς χρήστες. Οι απορροφημένοι ψυκτικοί θάλαμοι δεν διαθέτουν μονάδα συμπιεστή, έτσι καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ποιο είναι το κόστος των μοντέρνων ψυκτών;

Το κόστος των μοντέρνων ψυκτών εξαρτάται από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και τη δύναμή τους. Πρόκειται για βιομηχανικά συστήματα κλιματισμού που έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν μεγάλα βιομηχανικά ή δημόσια κτίρια, έτσι ώστε η τιμή για τις νέες μονάδες ξεκινά από 100 χιλιάδες ρούβλια. Τα φθηνότερα είναι μινιατούρα ψύκτες μίνι, και η πιο ακριβή παραγωγή μετράται σε χιλιάδες kW, και το κόστος τους είναι αρκετά εκατομμύρια ρούβλια. Πολλοί προμηθευτές, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, παρέχουν έναν υπολογισμό κόστους αφού υποδείξουν τα βασικά απαιτούμενα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Συσκευή ψύξης και λειτουργία λειτουργίας

Επιλογή ψυκτικού συγκροτήματος - αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί μια αρμόδια απόφαση. Φυσικά, για να επιλέξετε μια μονάδα ψύξης, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε όλες τις αποχρώσεις του ψυκτικού συγκροτήματος, αλλά γνωρίζοντας τις βασικές αρχές θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε γρήγορα το σωστό μοντέλο.

Αρχή της λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος

Η θερμή κατάσταση Freon εισέρχεται στο συμπυκνωτή, όπου το θερμαινόμενο ρεύμα ψυκτικό ψύχεται από τον κρύο αέρα. Στη συνέχεια, έρχεται η τελική ψυκτικό κύκλο λειτουργίας από τον εναλλάκτη θερμότητας εισέρχεται στον υποψύκτη, όπου η θερμοκρασία του μειώνεται, οπότε το φρέον πηγαίνει σε μια υγρή κατάσταση και τροφοδοτείται στο φίλτρο-ξηραντήρα. Εκεί απαλλάσσεται από την υγρασία. Το επόμενο σημείο στην πορεία της κίνησης του ψυκτικού είναι η βαλβίδα εκτόνωσης, στην οποία μειώνεται η πίεση Freon. Αφού εγκαταλείψει τον θερμικό διαστολέα, το ψυκτικό μέσο είναι ατμός χαμηλής πίεσης σε συνδυασμό με το υγρό. Αυτό το μίγμα τροφοδοτείται στον εξατμιστή, όπου το ψυκτικό υγρό βράζει πάλι, μετατρέπεται σε ατμό και υπερθερμαίνεται. Ο υπερθερμασμένος ατμός εξέρχεται από τον εξατμιστή, που αποτελεί την αρχή ενός νέου κύκλου.

Σχέδιο βιομηχανικής λειτουργίας ψυκτικού συγκροτήματος

# 1 Συμπιεστής (συμπιεστής)
Ο συμπιεστής έχει δύο λειτουργίες στον κύκλο ψύξης. Συμπιέζει και κινεί τους ατμούς του ψυκτικού μέσου στο ψυκτικό συγκρότημα. Κατά τη συμπίεση του ατμού, την αύξηση της πίεσης και της θερμοκρασίας. Περαιτέρω, πεπιεσμένο αέριο εισέρχεται στον συμπυκνωτή αέρα όπου ψύχεται και γίνεται ένα υγρό, τότε το υγρό εισέρχεται στο εξατμιστήρα (με πίεση και η θερμοκρασία του μειώνεται), όπου βράζει, περνάει σε κατάσταση αερίου, λαμβάνοντας έτσι θερμότητα από το νερό ή υγρό το οποίο περνά μέσω του εξατμιστή του ψυκτικού συγκροτήματος. Μετά από αυτό, ο ατμός ψυκτικού επιστρέφει στον συμπιεστή για να επαναλάβει τον κύκλο.

Αερόψυκτο συμπυκνωτή # 2
Ο αερόψυκτος συμπυκνωτής είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας όπου η θερμότητα που απορροφάται από το ψυκτικό υγρό απελευθερώνεται στον περιβάλλοντα χώρο. Ο συμπυκνωτής δέχεται συνήθως συμπιεσμένο αέριο - φρέον, ο οποίος ψύχεται στη θερμοκρασία κορεσμού και, με συμπύκνωση, διέρχεται στην υγρή φάση. Ένας φυγοκεντρικός ή αξονικός ανεμιστήρας παρέχει ροή αέρα μέσω του συμπυκνωτή.

# 3 Διακόπτης ορίου υψηλής πίεσης (Όριο Υψηλής Πίεσης)
Προστατεύει το σύστημα από την υπερπίεση στο κύκλωμα ψυκτικού.

# 4 Πιεσόμετρο Υψηλής Πίεσης
Παρέχει μια οπτική ένδειξη της πίεσης συμπύκνωσης του ψυκτικού μέσου.

# 5 Υγρό δέκτη
Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση freon στο σύστημα.

# 6 Καπάκι φίλτρου
Το φίλτρο απομακρύνει την υγρασία, τη βρωμιά και άλλα ξένα υλικά από το ψυκτικό, τα οποία θα βλάψουν το σύστημα ψύξης και θα μειώσουν την απόδοση.

# 7 Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα (ηλεκτρομαγνητική γραμμή υγρής γραμμής)
Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα είναι απλώς μια ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα διακοπής. Ελέγχει τη ροή ψυκτικού που κλείνει όταν σταματήσει ο συμπιεστής. Αυτό εμποδίζει το υγρό ψυκτικό να εισέλθει στον εξατμιστή, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σφυρί νερού. Η υδραυλική κρούση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον συμπιεστή. Η βαλβίδα ανοίγει όταν είναι ενεργοποιημένος ο συμπιεστής.

# 8 Γυαλί οράσεως ψυκτικού μέσου
Το γυαλί προβολής βοηθά στην παρακολούθηση της ροής του υγρού ψυκτικού μέσου. Οι φυσαλίδες στη ροή του υγρού δείχνουν έλλειψη ψυκτικού μέσου. Ο δείκτης υγρασίας παρέχει μια προειδοποίηση σε περίπτωση που εισέρχεται υγρασία στο σύστημα, υποδεικνύοντας ότι απαιτείται συντήρηση. Η πράσινη ένδειξη δεν δείχνει καμία περιεκτικότητα σε υγρασία. Ένας κίτρινος ενδείκτης σηματοδοτεί ότι το σύστημα είναι βρώμικο με υγρασία και απαιτεί συντήρηση.

# 9 Βαλβίδα θερμικής επέκτασης (βαλβίδα επέκτασης)
Θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης ή TXV - ένα κομβίο, η θέση του σώματος ρυθμιστή (βελόνα), το οποίο προκάλεσε την θερμοκρασία στον εξατμιστή και το έργο του οποίου είναι η ρύθμιση της ποσότητας του ψυκτικού που παρέχεται στον εξατμιστήρα, ανάλογα με το υπερθέρμανσης ατμού ψυκτικού στην έξοδο του εξατμιστή. Κατά συνέπεια, κάθε φορά που πρέπει να ισχύουν για την εξατμιστή μόνο η ποσότητα του ψυκτικού μέσου, το οποίο σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες εργασίας, μπορεί να εξατμιστεί εντελώς.

# 10 βαλβίδα παράκαμψης θερμού αερίου
Η βαλβίδα παράκαμψης θερμού αερίου (που δεν περιλαμβάνεται στον ψηφιακό συμπιεστή Scroll) εμποδίζει τον σύντομο κύκλο λειτουργίας του συμπιεστή ρυθμίζοντας την ισχύ του συμπιεστή. Όταν ενεργοποιηθεί, ανοίγει η βαλβίδα και επιτρέπει στο θερμικό αέριο του ψυκτικού μέσου να εισέλθει στη ροή ψυκτικού που εισέρχεται στον εξατμιστή. Αυτό μειώνει την αποτελεσματική χωρητικότητα του συστήματος. Οι μονάδες με τη βοήθεια των συμπιεστών ψηφιακής κύλισης ξεφορτώνουν το εσωτερικό με τον διαχωρισμό εξοικονόμησης ενέργειας των πλακών σπειροειδούς συμπιεστή. # 11 Εξατμιστής
Ο εξατμιστής είναι μια συσκευή στην οποία το ψυκτικό υγρό βράζει απορροφώντας θερμότητα κατά την εξάτμιση στο ψυκτικό υγρό που διέρχεται από αυτό.

# 12 Μετρητής ψυκτικού μέσου χαμηλής πίεσης
Παρέχει οπτική ένδειξη της πίεσης εξάτμισης του ψυκτικού μέσου.

# 13 Περιορισμός χαμηλού ορίου πίεσης ψυκτικού (χαμηλό όριο πίεσης ψυκτικού μέσου)
Προστατεύει το σύστημα από χαμηλή πίεση στο κύκλωμα ψυκτικού έτσι ώστε το νερό να μην καταψύχεται στον εξατμιστή.

# 14 Αντλία ψύξης (αντλία ψύξης)
Αντλία για κυκλοφορία νερού μέσω του ψυχρού περιγράμματος

# 15 Περιορισμός της θερμοκρασίας κατάψυξης (Freezestat Limit)
Αποτρέπει την κατάψυξη του υγρού στον εξατμιστή

# 16 Αισθητήρας θερμοκρασίας
Ένας αισθητήρας που εμφανίζει τη θερμοκρασία του νερού στο κύκλωμα ψύξης

# 17 Πιεσόμετρο ψυκτικού μέσου
Παρέχει μια οπτική ένδειξη της πίεσης του ψυκτικού που εφαρμόζεται στον εξοπλισμό.

# 18 Αυτόματη ηλεκτρομαγνητική μακιγιάζ
Ανάβει όταν το νερό στη δεξαμενή πέφτει κάτω από το επιτρεπόμενο όριο. Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ανοίγει και ρέει μέσα στη δεξαμενή από την παροχή νερού στην επιθυμητή στάθμη. Στη συνέχεια η βαλβίδα κλείνει.

# 19 Διακόπτης επιπλεόντων δεξαμενών επιπέδου (διακόπτης κυμαινόμενου επιπέδου ρεζερβουάρ)
Διακόπτης με πλωτήρα. Ανοίγει όταν μειώνεται η στάθμη του νερού στη δεξαμενή.

# 20 Αισθητήρας θερμοκρασίας 2 (από αισθητήρα διεργασίας αισθητήρα)
Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας που εμφανίζει τη θερμοκρασία του θερμαινόμενου νερού που επιστρέφεται από τον εξοπλισμό.

# 21 Διακόπτης ροής εξατμιστή
Προστατεύει τον εξατμιστή από το νερό κατάψυξης (όταν η ροή του νερού είναι πολύ χαμηλή). Προστατεύει την αντλία από την ξηρή λειτουργία. Υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ροή νερού στο ψυγείο.

# 22 Χωρητικότητα (Δεξαμενή)
Για να αποφύγετε συχνές εκκινήσεις συμπιεστών, χρησιμοποιήστε την ικανότητα αύξησης της έντασης

Τύποι κυκλωμάτων υγρών ψυκτικών μονάδων (ψύκτες)

1. Σχέδιο άμεσης ψύξης ενός υγρού.

Εφαρμόζεται σε περίπτωση που η διαφορά θερμοκρασίας ΔTf = (ΤNzh - ΤKzh ) ≤ 7 ° C (ψύξη τεχνικού και μεταλλικού νερού)

2. Σχέδιο ψύξης του υγρού με χρήση ενδιάμεσου ψυκτικού και δευτερεύοντος εναλλάκτη θερμότητας.

Εφαρμόζεται σε περίπτωση που η διαφορά θερμοκρασίας ΔTf = (ΤNzh - ΤKzh )> 7 ° C ή για την ψύξη προϊόντων διατροφής, δηλ. Ψύξη σε δευτερεύοντα αποσυναρμολογημένο εναλλάκτη θερμότητας.

Για αυτό το σχήμα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί σωστά η ροή του ενδιάμεσου ψυκτικού:

G x - ροή μάζας ενδιάμεσου ψυκτικού υγρού kg / h

G f - ρυθμός ροής μάζας ψυχρού υγρού kg / h

n είναι η πολλαπλότητα κυκλοφορίας του ενδιάμεσου ψυκτικού μέσου

όπου: C Rzh - θερμική ικανότητα του ψυχρού υγρού, kJ / (kg'K)

Γ Px - θερμική ισχύς του ενδιάμεσου ψυκτικού, kJ / (kg'K)

ΔΤx = (ΤHx - ΤCx ) Είναι η πτώση της θερμοκρασίας του ενδιάμεσου ψυκτικού μέσου στον εξατμιστή

ΔΤx = 4... 5 ° C στη θερμοκρασία του ψυκτικού ΤCx > 0 о С

ΔΤx = 3... 4 ° C στη θερμοκρασία του ψυκτικού ΤCx o C

Η θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου είναι TCx = ΤKzh - (3... 6 ° C)

3. Σχέδιο υγρής ψύξης με χρήση δεξαμενής αποθήκευσης

Χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν πολλοί καταναλωτές συνδεδεμένοι σε μία εγκατάσταση.

4. Το σχέδιο για την ψύξη του υγρού χρησιμοποιώντας ένα ενδιάμεσο ψυκτικό μέσο και έναν ανοικτό δευτερεύοντα εναλλάκτη θερμότητας.

χρησιμοποιείται για την παραγωγή νερού πάγου (ΤΣτο = 0... 1 ° C) και ψύξη των τεχνικών ρευστών. Όταν λαμβάνετε νερό "πάγου", αυτό το κύκλωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψυχρή αποθήκευση. Το κρύο συσσωρεύεται ως κατεψυγμένο πάγο στην επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας ενός ανοικτού εναλλάκτη θερμότητας.

Σχηματικά διαγράμματα ψυκτικών συγκροτημάτων

Ψυκτικό συγκρότημα με σύστημα κλιματισμού με αέρα και χειμερινό σύστημα εκκίνησης

Προδιαγραφές

 1. Συμπιεστής Danfoss
 2. Διακόπτης υψηλής πίεσης KR
 3. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 4. Διαφορική βαλβίδα NRD
 5. Ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης KVR
 6. Αερόψυκτος συμπυκνωτής
 7. Line Receiver
 8. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 9. Στεγνωτήρας φίλτρων DML
 10. Γυαλί επιθεώρηση SG
 11. Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα EVR
 12. Πηνίο ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας Danfoss
 13. Θερμοστατική βαλβίδα TE
 14. Πλάκα εξατμιστή συγκολλημένη τύπου Β (Danfoss)
 15. Στεγνωτήρας φίλτρων DAS / DCR
 16. Διακόπτης χαμηλής πίεσης KR
 17. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 18. AKS αισθητήρα θερμοκρασίας
 19. Διακόπτης ροής υγρού FQS
 20. Ασπίδα ηλεκτρική
 • Ψυκτικό συγκρότημα με σύστημα κλιματισμού με αέρα και χειμερινό σύστημα εκκίνησης
 • Με ψύξη αέρα με απομακρυσμένο συμπυκνωτή
 • Πολύ συμπιεστής με αερόψυκτο συμπυκνωτή
 • Πολύ συμπιεστής με απομακρυσμένο αερόψυκτο συμπυκνωτή
 • Με υδρόψυκτο συμπυκνωτή και με έλεγχο πίεσης συμπύκνωσης
 • Πολυεκμαγνητήρας με συμπυκνωτή ψύξης νερού

Πώς λειτουργεί το ψυχρό ψυκτικό ψυκτικό συγκρότημα

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη συνηθίσει στην καθημερινή χρήση των split συστημάτων στο σπίτι. Πολλές επιχειρήσεις, φροντίζοντας για την υγεία των υπαλλήλων τους, εγκαθιστούν συστήματα κλιματισμού στο χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εγκαταστάσεις στις οποίες η μείωση της θερμοκρασίας είναι απαραίτητη τεχνολογική διαδικασία. Ή ένα κτίριο γραφείων είναι αρκετά ογκώδες, και τοποθετώντας ένα ξεχωριστό κλιματιστικό σε κάθε γραφείο είναι μια πολύ δαπανηρή επιχείρηση. Αυτό είναι για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων και υπάρχουν ψύκτες με μια επιλογή αέρα για ψύξη του συμπυκνωτή. Από μόνο του, το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια μονάδα ψύξης που χρησιμεύει άμεσα για τη μείωση της θερμοκρασίας του υγρού, η οποία με τη σειρά του ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την ψύξη των υπεραγορών και των εγκαταστάσεων παραγωγής. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε όλα τα χαρακτηριστικά των ψυκτών με έναν αερόψυκτο συμπυκνωτή, τις λειτουργικές αρχές και τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Οι κύριες ταξινομήσεις ψυκτικού

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις ψυκτικών μέσων με προσανατολισμό ψυκτικού μέσου, όταν λειτουργούν τα ψυκτικά συγκροτήματα. Πρόκειται για έναν τύπο νερού και αέρα. Ας τις εξετάσουμε σύντομα.

 1. Οι εγκαταστάσεις νερού χρησιμοποιούν υδροσωλήνες για ψυκτικούς συγκροτητές ενώ παράλληλα παρέχουν ανταλλαγή θερμότητας στο ψυκτικό μέσο. Τέτοιοι ψυκτικοί θάλαμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες επιχειρήσεις και να λάβουν την περίπτωσή τους εκτός των εγκαταστάσεων. Έχουν αρκετά σταθερό βάρος και μεγάλες διαστάσεις.
 2. Τα ψυκτικά συγκροτήματα με ψύξη αέρα χρησιμοποιούνται συνήθως για την ψύξη μεγάλων κέντρων γραφείων ή σε εργοστάσια. Είναι αρκετά συμπαγή και δεν απαιτούν πολύ χώρο. Η τοποθέτησή τους είναι δυνατή σε ένα δωμάτιο, για παράδειγμα στο βοηθητικό δωμάτιο, ή μπορείτε να εκτελέσετε την απομάκρυνση στην οροφή του κτιρίου. Αυτές οι μονάδες διαφέρουν ανάλογα με την χωρητικότητα και το σκοπό. Η επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου εξαρτάται επίσης από την κατεχόμενη και συντηρημένη περιοχή.

Φωτογραφία 1. Σχέδιο λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος με ψύξη με αέρα

Η ακόλουθη ταξινόμηση βασίζεται στον αριθμό μονάδων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή της μάζας του αέρα.

 1. Η χρήση ενός αξονικού ανεμιστήρα συνδέεται με έναν ψύκτη ψύξης αέρος-ψυχόμενου μονομπλόκ. Αυτή η εγκατάσταση είναι τοποθετημένη στο δρόμο λόγω του μεγάλου βάρους και των διαστάσεών της.
 2. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται σε μονάδες που προορίζονται για εσωτερική λειτουργία.

Ως εκ τούτου, τα κύρια κριτήρια επιλογής ενός ψυκτικού συγκροτήματος είναι η πιθανότητα τοποθέτησης του και οι λειτουργίες που θα εκτελέσει.

Χαρακτηριστικά του συστήματος ανεμιστήρων ψυκτικού-ανεμιστήρα

Για να δημιουργήσετε ιδανικές συνθήκες για ένα μικροκλίμα σε ένα κτίριο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα

Τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη με αέρα ενός συμπυκνωτή, συνδέσεις με ένα πηνίο ανεμιστήρα; Όπως γνωρίζουμε, το ψυκτικό συγκρότημα χρησιμεύει για την ψύξη του υγρού. Το καθήκον του πηνίου ανεμιστήρα είναι η διανομή ψυχρού αέρα μέσα από τα δωμάτια, ανάλογα με τις καθορισμένες θερμοκρασίες. Με την ευκαιρία, αυτό το σύστημα λειτουργεί τέλεια για τη θέρμανση του αέρα. Το σύστημα πηνίων ψυκτικού-ανεμιστήρα παρέχει ιδανική ψύξη για μεγάλο αριθμό δωματίων σε ένα κτίριο.

Όπως ήδη τονίσθηκε, ο ψυκτικός θάλαμος επηρεάζει μια μεγάλη περιοχή. Εάν το πηνίο ανεμιστήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά για ένα διαμέρισμα, τότε με ένα ψυκτικό συγκρότημα καθίσταται οικονομικά ασύμφορη.

Ας αναλύσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος.

 1. Κλίμακα των αυτοκινητοδρόμων. Το διαχωρισμένο σύστημα περιορίζεται από το μήκος της διαδρομής μεταξύ των δύο τμημάτων. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο σύστημα ψύξης-faqoil. Μπορείτε να κάνετε μεγάλες εθνικές οδούς και να συνδέσετε πολλά faqiles, τα οποία θα χρησιμεύσουν ως βάση για να επηρεάσετε το μεγάλο κτίριο και να δημιουργήσετε ένα μικροκλίμα σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο.
 2. Στιγμή σχεδιαστή. Ο ψύκτης μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή. Δεν είναι σχεδόν αισθητή. Αλλά η εξωτερική μονάδα του διαχωριστικού συστήματος χαλάει την πρόσοψη του κτιρίου.
 3. Η καθολικότητα του συστήματος. Η χειμερινή εργασία των διαχωρισμένων συστημάτων περιορίζεται σε μείον πέντε βαθμούς. Το ψυκτικό συγκρότημα με ανεμιστήρα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο όλο το χρόνο.
 4. Η πιθανότητα ενός ατυχήματος. Η χρήση υγρού ψυκτικού μέσου μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα μη κανονικής κατάστασης.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος;

 1. Αρκετά κακή ποιότητα φιλτραρίσματος αέρος.
 2. Μεγάλες διαστάσεις επιτρέπουν τη χρήση μόνο σε μεγάλα κτίρια.
 3. Η εγκατάσταση είναι περίπλοκη, απαιτώντας τη σύνδεση ειδικών.
 4. Η συντήρηση της υπηρεσίας είναι έντασης εργασίας.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι αρκετά πρακτικό για χρήση σε διοικητικά κτίρια και εμπορικά κέντρα. Στα συνηθισμένα διαμερίσματα, η χρήση του δεν είναι εντελώς λογική.

Όσον αφορά τις μονάδες ψύξης, το κύριο καθήκον του ψυκτικού συγκροτήματος είναι η αποτελεσματική εμφύσηση των πυκνωτών από τις ροές μάζας αέρα. Αυτό χρησιμεύει ως βάση για την ποιοτική εργασία όλων των συσκευών ψύξης.

Αρχή της λειτουργίας του συστήματος

Ο τρόπος λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος αέρα βασίζεται στην ίδια αρχή όπως και σε άλλες εγκαταστάσεις που παράγουν το κρύο. Στην κατασκευή του ψυκτικού συγκροτήματος υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία:

 • ισχυρός συμπιεστής (μερικές φορές αρκετά).
 • απαραίτητο πυκνωτή.
 • καθώς θα πρέπει να είναι ένας εξατμιστής.
 • ρυθμιστές ροής αέρα.

Θα συζητήσουμε την αρχή της από κοινού λειτουργίας ενός ψυκτικού συγκροτήματος και ενός πηνίου ανεμιστήρα.

 1. Η βάση για την αύξηση της πίεσης στο ψυκτικό μέσο είναι ο συμπιεστής.
 2. Το φρέον υπό αυτή τη δράση μεταφέρεται στον συμπυκνωτή, όπου μετασχηματίζεται σε κατάσταση υγρού αδρανούς.
 3. Υπάρχει μια διαδικασία της βρασμού του.
 4. Ο Freon αρχίζει να παίρνει θερμότητα από το νερό, ενώ στη συσκευή του εξατμιστή.
 5. Και πάλι ο freon περνάει στο αέριο και ο κύκλος αρχίζει και πάλι.
 6. Το υγρό, το οποίο έχει κρυώσει στον εξατμιστή, εισέρχεται στο πηνίο ανεμιστήρα, το οποίο διανέμει τον κρύο αέρα μέσα από το δωμάτιο.

Ας ασχοληθούμε με την επιλογή του μοντέλου. Η αρχή λειτουργίας για όλα τα ψυκτικά συγκροτήματα με ψύξη αέρα είναι ίδια. Επομένως, δεν χρειάζεται μόνο να επισημάνετε την περιοχή που καταλαμβάνει η μονάδα, αλλά και να αξιολογείτε τη δυνατότητα σύνδεσης της ηλεκτρικής ενέργειας με αυτήν. Τονίζουμε την ευκολία ελέγχου αυτών των συσκευών σε σύγκριση με τις τροποποιήσεις του νερού.

Φωτογραφία 2. Ψυκτήρας με ψύξη αέρα στην παραγωγή.

Απομακρυσμένος πυκνωτής ψυκτικού

Στη σειρά προϊόντων, μπορείτε να βρείτε μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μακριά από τον ίδιο τον συμπυκνωτή. Πιο συχνά, οι λόγοι για τέτοιες απαιτήσεις είναι αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.

Ο ψύκτης αέρα έχει υψηλό επίπεδο κινητικότητας και αξιοπρεπή βαθμό ευελιξίας.

Λόγω της παρουσίας ισχυρών ανεμιστήρων και υψηλής απόδοσης της μονάδας, ο απομακρυσμένος συμπυκνωτής μπορεί να εγκατασταθεί στην επιθυμητή θέση. Το μόνο μειονέκτημα είναι η εξαιρετική ικανότητα να δουλεύει μόνο με ψύξη. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένας κύκλος θέρμανσης με αυτή τη διάταξη.

Σχέδιο απορρόφησης για τη λειτουργία του συστήματος πηνίων ψυκτικού ανεμιστήρα

Οι μονάδες απορρόφησης διαφέρουν από τις παραδοσιακές μονάδες ψύξης με δομή ψύξης αέρα και σχέδιο κατά τη λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στη χρήση διαλυτού βρωμιούχου λιθίου. Αφαιρεί αέριες ουσίες στο εσωτερικό της συσκευής και εισέρχεται σε κατάσταση αραίωσης. Η σχηματισμένη λύση αποστέλλεται στη γεννήτρια, όπου περνάει στον ατμό.

Επιστρέφοντας στην αρχική κατάσταση, μεταφέρεται στον απορροφητήρα. Ο προκύπτων ατμός από το νερό εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Το κρύο νερό, που εισέρχεται στο πηνίο ανεμιστήρα, χρησιμεύει ως βάση για τη μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις παραγωγής για δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας.

Τα ψυκτικά συγκροτήματα με ψύξη αέρα είναι μια αρκετά επικερδής εξαγορά για κάθε επιχείρηση. Απλά πρέπει να προσεγγίσετε τη διαδικασία αγοράς με υπευθυνότητα και με τις σωστές πληροφορίες.

Αρχή της λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος

Η αρχή του ψυκτικού συγκροτείται με πολλούς τρόπους με τον μηχανισμό ενός τυπικού κλιματιστικού. Σε δύο μονάδες χρησιμοποιείται ένας κύκλος ψύξης συμπίεσης ατμών, ο οποίος εξασφαλίζει την ψύξη υγρών ουσιών. Όλες οι μηχανές ψύξης είναι παρόμοιες στη δομή τους, αλλά μόνο το μοντέλο και ο τρόπος ψύξης διαφέρουν.

Συσκευή ψύξης

Οι μονάδες που παράγουν το κρύο έχουν στη δομή τους τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πυκνωτής.
 • εγκατάσταση συμπιεστή.
 • Ειδικός εναλλάκτης θερμότητας με φρεόν-νερό.
 • εξατμιστή.

Σε αντίθεση με ένα κλιματιστικό ή ένα ψυγείο, το ψυκτικό συγκρότημα δεν ψύχει αέρα, αλλά ουσίες που προορίζονται να μεταφέρουν ψυχρό, για παράδειγμα νερό ή διάλυμα γλυκόλης. Τα ήδη ψυχθέντα υγρά μεταφέρονται μέσω σωλήνων στον τόπο όπου απαιτείται το κρύο.

Η αρχή του ψυκτικού συγκροτήματος για ανδρείκελα

Για παράδειγμα, στο κλιματιστικό σύστημα κυκλοφορεί το φρέον. Το ψυχρό αέριο διέρχεται από το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας. Το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας ανατινάζεται με αέρα. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας ψύχεται και ο Freon θερμαίνεται και μεταφέρεται στον συμπιεστή.
Στο ψυκτικό συγκρότημα, νερό αντί freon. Το ψυχρό νερό διέρχεται από το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας. Το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας ανατινάζεται με ζεστό αέρα από το δωμάτιο. Ο αέρας ψύχεται και το νερό θερμαίνεται και μεταφέρεται πίσω στο ψυκτικό συγκρότημα.

Εναλλάκτης θερμότητας για ψύκτη freon-water

Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυκτικού συγκροτήματος είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν δύο κυκλώματα μέσα του:

 • Στο πρώτο κύκλωμα κυκλοφορεί το φρέον.
 • Στο δεύτερο - ένα υγρό (για παράδειγμα, το νερό).

Και τα δύο κυκλώματα του εναλλάκτη θερμότητας έρχονται σε επαφή μεταξύ τους μέσω μεταλλικών τοιχωμάτων, αλλά το Freon και το νερό, φυσικά, δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η κίνηση συμβαίνει το ένα προς το άλλο.

Στον εναλλάκτη θερμότητας Freon-water συμβαίνουν τα εξής:

 • Το υγρό Freon μέσω της θερμοστατικής βαλβίδας TRV εισέρχεται στο κύκλωμα του εναλλάκτη θερμότητας. Στη διαδικασία, επεκτείνεται, με αποτέλεσμα την επιλογή της θερμότητας από τους τοίχους, την ψύξη τους και τη θέρμανση του φρέον.
 • Το νερό διέρχεται μέσω του κυκλώματος εναλλάκτη θερμότητας και η θερμοκρασία πέφτει λόγω των ψυχθέντων τοίχων που ψύχονται freon.
 • Επιπλέον, το φρέον μεταφέρεται στον συμπιεστή, και το κρύο νερό - στον προορισμό (για να κρυώσει οτιδήποτε).
 • Ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Συμπιεστής για ψύκτη

Ο συμπιεστής είναι το κύριο μέρος κάθε μηχανής κλιματισμού, μέσα από τις οποίες ενεργοποιούνται οι βασικές διαδικασίες της μονάδας, επομένως το έργο αυτού του στοιχείου παίρνει σημαντικό μέρος της ενέργειας. Η μονάδα συμπιεστή έχει ως στόχο τη συμπίεση των ατμών της δραστικής ουσίας της συσκευής (freon). Αφού ο ατμός έχει περάσει σε συμπιεσμένη κατάσταση και η πίεση μέσα στη μονάδα έχει αυξηθεί, αρχίζει η διαδικασία συμπύκνωσης.

Οι σύγχρονοι συμπιεστές αποσκοπούν στη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας, είναι εξοπλισμένα με καινοτόμα εξαρτήματα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση της ενεργειακής απόδοσης και τη βελτιστοποίηση του ελέγχου της συσκευής. Η αρχή της λειτουργίας του συστήματος ανεμιστήρων του ψυκτικού συγκροτήματος είναι η ορθολογική χρήση ενέργειας, καθώς και η ελαχιστοποίηση του θορύβου κατά τη λειτουργία της μονάδας.

Τέτοιες σύγχρονες συσκευές διαφέρουν:

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου ·
 • πολυλειτουργικότητα ·
 • συμπαγή μεγέθη και σχήματα.
 • καθολικότητα ·
 • ελάχιστες δονητικές κινήσεις.
 • ευκολία χρήσης.

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας πηνίου ανεμιστήρα βασίζεται στη χρήση μιας ελάχιστης ποσότητας ενέργειας και μέγιστης απόδοσης θερμικών αποτελεσμάτων.

Ψυκτικό σύστημα με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Υπάρχουν τύποι συσκευών ψύξης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξ αποστάσεως από τη θέση του πυκνωτή. Η αρχή λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος με απομακρυσμένο συμπυκνωτή βασίζεται σε υψηλή κινητικότητα και ευελιξία. Τέτοιες συσκευές έχουν στοιχειώδη δομή και απλό σχήμα λειτουργίας.

Ο απομακρυσμένος συμπυκνωτής του ψυκτικού συγκροτήματος μπορεί να λειτουργεί σε δύο τύπους ανεμιστήρων:

Λόγω της ευελιξίας, της ευκολίας και της υψηλής απόδοσης, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για τις ανάγκες παραγωγής.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι ένας ψύκτης με εξωτερικό συμπυκνωτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ψύξη. Αντιστρέψετε τον κύκλο ψύξης για να θερμάνετε το υγρό δεν λειτουργεί.

Απορροφητικό ανεμιστήρα ψύξης

Οι συσκευές απορρόφησης διαφέρουν από τους συνήθεις ψυκτικούς θαλάμους στο σχέδιο δομής και λειτουργίας. Η αρχή λειτουργίας του ψυκτήρα απορρόφησης βασίζεται στη χρήση διαλύματος βρωμιούχου λιθίου (LiBr), το οποίο απορροφά την εξάτμιση στο σύνολο, περνώντας στην κατάσταση της αραιωμένης ουσίας. Το προκύπτον διάλυμα αποστέλλεται σε μία γεννήτρια όπου θερμαίνεται και εξατμίζεται υπό την επίδραση ατμού ή καυσαερίων. Η λύση του βρωμιούχου λιθίου (LiBr) επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση και αποστέλλεται στις πηγές του - στον απορροφητή. Εν τω μεταξύ, ο ατμός που παράγεται από το νερό έρχεται στον συμπυκνωτή για να κλείσει την κυκλική διεργασία και να επαναλάβει τη διαδικασία ξανά. Οι συσκευές στο σύστημα ψύξης απορρόφησης χρησιμοποιούνται σε περιοχές παραγωγής για εργασίες μεγάλης κλίμακας.

Αρχή της λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος

Το ψυκτικό συγκρότημα είναι ένα σύνολο που έχει σχεδιαστεί για να ψύχει ένα υγρό που χρησιμοποιείται ως ψυκτικό για τα συστήματα κλιματισμού. Μέχρι σήμερα, ο συνηθέστερος τύπος τέτοιων μονάδων είναι οι μηχανές ψύξης με συμπίεση ατμών. Το κύκλωμα ενός τέτοιου ψυκτικού συγκροτήματος περιλαμβάνει πάντα βασικά στοιχεία όπως συμπιεστή, εξατμιστήρα, συμπυκνωτή και συσκευή επέκτασης.

Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος βασίζεται στην απορρόφηση και την απελευθέρωση θερμικής ενέργειας λόγω μεταβολής της συνολικής κατάστασης του ψυκτικού μέσου, ανάλογα με την πίεση που ασκείται σ 'αυτό. Το πιο σημαντικό στοιχείο από το οποίο εξαρτάται κυρίως η λειτουργία του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ο συμπιεστής, ο οποίος σήμερα υπάρχει σε διάφορους τύπους:

 • περιστροφική?
 • σπείρα?
 • βίδα.
 • έμβολο.
 • φυγόκεντρο;

Το κύριο καθήκον του συμπιεστή είναι η συμπίεση των ατμών του ψυκτικού, αυξάνοντας έτσι την πίεση, η οποία είναι απαραίτητη για την έναρξη της συμπύκνωσης. Περαιτέρω, το μίγμα θερμού ατμού-υγρού εισέρχεται στον συμπυκνωτή (συνήθως αερόψυκτο), το οποίο μεταφέρει θερμική ενέργεια στο εξωτερικό περιβάλλον. Αφού το ψυκτικό υγρό είναι εντελώς υγρό, εισέρχεται στη διάταξη εκτόνωσης (τσοκ), η οποία βρίσκεται μπροστά από τον εξατμιστή και μειώνει την πίεση σε τέτοιο βαθμό που αρχίζει να βράζει. Περνώντας διαμέσου του εξατμιστή, το ψυκτικό μέσο βρασμού περνά εντελώς σε αέρια κατάσταση και απορροφά θερμική ενέργεια από το ψυκτικό, μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του.

Το παραπάνω σχέδιο λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος δεν αλλάζει ανάλογα με το σχεδιασμό του, το οποίο έχει πολλές επιλογές:

 • μονόκλινο εγκατάσταση εξωτερικού χώρου;
 • Μονόπετρο με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες.
 • με απομακρυσμένο συμπυκνωτή.
 • με συμπυκνωτή, που ψύχεται από υγρό.


Σχήμα 1. Σχηματικό διάγραμμα της μονάδας με τον αερόψυκτο συμπυκνωτή. 1- συμπιεστή 2 ρελέ υψηλής πίεσης βαλβίδα διακοπής 3, απόκλιση 4-βαλβίδα, 5-συμπύκνωσης ρυθμιστή πίεσης, 6-αέρα συμπυκνωτή ψύξης, 7-γραμμική δέκτη, η βαλβίδα διακοπής 8, 9, φιλτράρετε στεγνωτήρα, 10- γυαλί παρατήρησης, μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα 11, ένα πηνίο 12 για την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης 13, ένας εξατμιστήρας 14 χαλκο-συγκολλημένων πλακών, 15 ένα φίλτρο ξηραντήριο 16 ηλεκτρονόμους η χαμηλής πίεσης βαλβίδα διακοπής 17, αισθητήρας θερμοκρασίας 18, 19- ρελέ ρευστό ηλεκτρική ασπίδα αγωγό 20.

Όποια και αν είναι η εφαρμογή που επιλέγετε, η αρχή του ψυκτικού συγκροτήματος παραμένει πάντα αμετάβλητη. Η θεμελιώδης στιγμή για τον σχεδιασμό αυτού του τύπου εξοπλισμού είναι η τήρηση των συστάσεων του κατασκευαστή για την εγκατάσταση, η οποία δείχνει σαφώς την απαιτούμενη παροχή ροής ψυκτικού μέσου, την επιτρεπτή θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ποσότητα θερμότητας που πρέπει να εκτραπεί.

Πώς λειτουργεί το ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη με νερό και μια επισκόπηση των κατασκευαστών του

Όλοι γνωρίζουν ότι το ψυκτικό συγκρότημα αντιπροσωπεύει τον εαυτό του. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι για το τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού. Το ψυγείο, στην ουσία του, είναι το ίδιο κλιματιστικό, αλλά πολύ μεγαλύτερο, βιομηχανικό σε μέγεθος. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις αρχές της λειτουργίας των ψυκτικών συγκροτημάτων, της ρύθμισής τους και των τύπων ψυκτών που υπάρχουν.

Τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα και πώς λειτουργεί;

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος για την ψύξη του νερού

Το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια ειδική μονάδα ψύξης που χρησιμοποιείται για την ψύξη διαφόρων ειδών υγρών. Ο ψύκτης χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές παραγωγής, όπως:

 • μηχανική μηχανική ·
 • βιομηχανία αλκοόλης ·
 • ιατρική?
 • βιομηχανία τροφίμων.

Σημαντικό: Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται ευρέως στον κεντρικό κλιματισμό.

Στη συσκευή οποιουδήποτε ψυκτικού συγκροτήματος μπορείτε να βρείτε τρία βασικά εξαρτήματα:

Μια άλλη τροποποίηση της συσκευής είναι οι ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής εξοπλισμού είναι η αυξημένη απόδοση το καλοκαίρι και η δυνατότητα σύνδεσης με μεγάλες δεξαμενές με υγρό.

Σημαντικό: Οι πυκνωτές αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι στη σκιά.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ο εξατμιστής, ο οποίος είναι απολύτως ερμητικός υποδοχέας, μέσω του οποίου μεταφέρεται το ψυχρό υγρό. Μέσα σε αυτή τη δεξαμενή υπάρχει μια χάλκινη σπείρα που λειτουργεί ως βρόχος φρέον. Μέσα από τα τοιχώματα της έλικας, ανταλλάσσεται θερμότητα ανάμεσα στο ψυκτικό και το ψυκτικό.

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας έχει ως εξής: συμπιεστής συμπιέζει την εξάτμιση του ψυκτικού, η οποία προκαλεί αύξηση της πίεσης, και ως εκ τούτου η έναρξη της διαδικασίας συμπύκνωσης. Στη συνέχεια, το θερμαινόμενο υγρό μετακινείται στον συμπυκνωτή, ο οποίος με τη σειρά του θερμαίνεται προς τα έξω.

Μετά από αυτό, το ψυκτικό θα λάβει μια τελείως υγρή κατάσταση, μετακινείται στο γκάζι - μια ειδική συσκευή, που βρίσκεται πριν από τον εξατμιστή και είναι απαραίτητη για να μειώσει την πίεση. Έτσι, το θερμανθέν ψυκτικό μέσο, ​​που διέρχεται διαμέσου του εξατμιστή, τροποποιείται, μετατρέπεται σε ατμό και αφαιρεί την ενέργεια από το ψυκτικό μέσο, ​​ψύγοντας έτσι.

Κατασκευαστές βιομηχανικών ψυκτικών συγκροτημάτων

Τι είναι οι ρωσικές κατασκευές;

Μεταξύ όλων των τμημάτων της αγοράς κλιματισμού στη Ρωσία, η αγορά ψυκτικού εξοπλισμού αυξάνει το μερίδιό της το βραδύτερο. Σε ποσοστιαία βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να εκπροσωπείται ως 12-18%. Ωστόσο, αν δώσετε προσοχή στους οικονομικούς δείκτες, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ελαφρώς υψηλότερος - περίπου 20-25%.

Οι πιο δημοφιλείς εγχώριες μάρκες ψυκτών είναι οι "Xyron-Holod" και "Vakteh-Holod". Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Οι συσκευές της σειράς TDC κατασκευάζονται με τη μορφή ενός ζωγραφισμένου, μεταλλικού χωρικού πλαισίου στον οποίο τοποθετούνται μονάδες όπως:

 • ψυκτικοί συμπιεστές.
 • εναλλάκτες θερμότητας ·
 • Βαλβίδες ρύθμισης και διακοπής ψύξης.
 • ηλεκτρική κάρτα ελέγχου και αυτοματισμό ισχύος?
 • δέκτη (δεξαμενή για τη συλλογή και αποθήκευση φρεονίου).

Ο εσωτερικός όγκος ολόκληρης της εγκατάστασης καλύπτεται με διακοσμητικά πτυσσόμενα πλαίσια. Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, απαιτούνται ελάχιστες ενέργειες για τη σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο και τον καταναλωτή κρύου νερού.

Ταυτόχρονα, τα ψυκτικά συγκροτήματα Vakteh-Holod αποτελούν σημαντικό μέρος όλων των υφιστάμενων βιομηχανικών συστημάτων ψύξης της σειράς VTX που κατασκευάζονται και παρέχονται από αυτήν την οργάνωση. Η εταιρεία προσφέρει την ευρύτερη γκάμα καθολικών ψυγείων, που κυμαίνονται από συσκευές χωρητικότητας 1 έως 860 kW.

Όπως δείχνει η πρακτική, οι ψυκτικοί πόροι της ξένης παραγωγής είναι πιο απαιτητικοί από τους συμπατριώτες μας. Παρακάτω θα δούμε τα πιο κοινά μοντέλα συσκευών.

Η εταιρεία "YORK Refrigeration" αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα τυποποιημένων και συμπαγών συσκευών που λειτουργούν με αμμωνία. Αυτή η σειρά εξοπλισμού που χρησιμοποιεί πλήθος παλινδρομικών και κοχλιοφόρων συμπιεστών χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές για έμμεση ψύξη με τη χρήση δευτερογενούς ψυκτικού μέσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αμμωνία χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι ο ανεφοδιασμός απαιτεί μικρή ποσότητα ψυκτικού μέσου, πράγμα που εγγυάται πλήρη ασφάλεια λειτουργίας.

Ο σχεδιασμός του πλημμυρισμένου τύπου που χρησιμοποιείται στους ψύκτες YORK εξασφαλίζει υψηλή απόδοση ακόμη και υπό συνθήκες μερικού φορτίου.

Η τυποποιημένη σειρά ψυκτικών συγκροτημάτων περιλαμβάνει περισσότερα από είκοσι μοντέλα, με χωρητικότητα από 90 έως 2700 kW για την ψύξη του νερού σε θερμοκρασία 6-12 μοίρες. Με ειδικές παραγγελίες, η εταιρεία παράγει ψύκτες ισχύος περίπου 8.000 kW.

Οι συμπαγείς συσκευές συναρμολογούνται σε ένα βασικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την εκκίνηση και τη χρήση του εξοπλισμού.

CARRIER

Η Carrier Corporation είναι καινοτόμος και πρωτοπόρος στην παραγωγή κλιματικού εξοπλισμού. Η εταιρεία προμηθεύει συσκευές απορρόφησης χωρητικότητας από 351 έως 4853 kW και συμπίεση ατμού, ισχύος από 5 έως 2500 kW.

Ανάλογα με τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τα ψυκτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε νερό, αιθυλενογλυκόλη και προπυλενογλυκόλη.

Το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο (HFC-407 ° C) είναι απόλυτα ασφαλές και δεν έχει επιβλαβείς επιδράσεις στη στιβάδα του όζοντος.

Ένας ειδικά σχεδιασμένος εξατμιστής με τη μορφή πλάκας εναλλάκτη θερμότητας καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του εξοπλισμού. Οι συσκευές έχουν προστατευτικό σύστημα του εναλλάκτη θερμότητας από κατάψυξη κατά την περίοδο κατά την οποία ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί.

Οι ψύκτες τύπου "Carrier" προορίζονται για χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών. Ο αλγόριθμος ελέγχου οργανώνει έλεγχο μικροεπεξεργαστών από τους ανεμιστήρες.

Ο σχεδιασμός των ηλεκτρικών συνδέσεων είναι πολύ απλοποιημένος και όλες οι τυποποιημένες συσκευές περιέχουν έναν κύριο αποσυνδέτη που παρέχει ισχύ.

Τα μεγάλα αποσπώμενα πλαίσια και οι αρθρωτές πόρτες των μονάδων ελέγχου παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία της συσκευής. Επιπλέον, ο σχεδιασμός παρέχει ένα σύστημα οπών, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις χωρίς να διακόψετε τη λειτουργία της συσκευής.

EUROCHILLER

Τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER είναι τεχνολογικά εξελιγμένα ψυκτικά συγκροτήματα συμπίεσης ατμών. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εξοπλισμού είναι η αρχή μιας αντλίας θερμότητας - η θερμική ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία ενός ψυκτικού συγκροτήματος χρησιμοποιείται συχνά για τη θέρμανση βιομηχανικών χώρων. Ανάλογα με την τροποποίηση, η θερμότητα μπορεί να μεταφερθεί στο περιβάλλον αέρα ή νερού.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER με:

 • ψυκτική ικανότητα ·
 • Σχεδίαση (μονοκόμματο ή με απομακρυσμένο συμπυκνωτή).
 • αρχή της λειτουργίας (φρέον, απορρόφηση, αμμωνία) ·
 • τύπος ψύξης (αέρα ή νερό) ·
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών (πρόσθετες δεξαμενές και υδροσυλλέκτες, κιτ χειμώνα κ.λπ.).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτικών συγκροτημάτων EUROCHILLER είναι:

 • αυτόματο τρόπο λειτουργίας;
 • η ευελιξία του συστήματος (η απόσταση μεταξύ του ψυχρού καταναλωτή και του ψυκτικού συγκροτήματος μπορεί να φτάσει αρκετές εκατοντάδες μέτρα).
 • οικονομικό πλεονέκτημα (με την κατάλληλη επιλογή του μοντέλου μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας).
 • οικολογικό πλεονέκτημα (τα περισσότερα μοντέλα λειτουργούν με φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο).
 • ακουστικό πλεονέκτημα (λειτουργία χαμηλού θορύβου).
 • ασφάλεια χρήσης λόγω προσεκτικής μελέτης της δομής.

"ANGARA"

Η παραγωγή των ψυκτών "Angara" χειρίζεται η τουρκική εταιρεία "ERBAY".

Η πιο δημοφιλής σειρά ψύκτες "Angara" είναι η σειρά GRS. Οι συσκευές αυτής της σειράς είναι μονάδες ψύξης νερού που λειτουργούν με freon. Η ελάχιστη χωρητικότητα του εξοπλισμού είναι 4,5 kW, και το μέγιστο - σε επίπεδο 400 kW. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το ψυκτικό συγκρότημα μπορεί να εφοδιαστεί με σπειροειδές σφραγισμένο ή ημι-ερμητικό συμπιεστή εμβόλου. Ο συμπυκνωτής μπορεί είτε να ψύχεται με νερό είτε να ψύχεται με αέρα. Στην πρώτη περίπτωση, οι πυκνωτές είναι σωλήνες χαλκού του τύπου κελύφους και σωλήνα, και στους δεύτερους - χάλκινους σωλήνες με πτερύγια αλουμινίου.

«DAIKIN»

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία "Daikin" θεωρείται δικαιολογημένα ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς της αγοράς συστημάτων ψύξης.

Στο χαρτοφυλάκιο του κατασκευαστή, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο μηχανής ψύξης, συμπεριλαμβανομένων:

 • μονάδες ανεμιστήρων ανεμιστήρα.
 • εργονομικό με απομακρυσμένο συμπυκνωτή.
 • αξιόπιστη με ψύξη αέρα.
 • συμπαγής με ψύξη με νερό.

Τα ψύκτες υψηλής ισχύος τύπου "Daikin" είναι εξοπλισμένα με εξειδικευμένους κοχλιοφόρους συμπιεστές με μοναδική ρύθμιση φορτίου.

Η πιο πολυάριθμη ομάδα ψυγείων στο R134a είναι η αποδεδειγμένη σειρά EWAD-MBYNN. Η απόδοση των συσκευών αυτής της σειράς κυμαίνεται από 120 έως 600 kW και όλος ο εξοπλισμός είναι αξιόπιστος και λειτουργεί με χαμηλό θόρυβο.

Τα ψυκτικά συγκροτήματα μπορούν να εξοπλιστούν με:

 • υδρομορφώματα ·
 • βαλβίδες εξυπηρέτησης;
 • προστατευτικά πτερύγια συμπυκνωτή επικάλυψης
 • βελτιωμένη μόνωση θορύβου
 • συστήματα πλήρους ή μερικής ανάκτησης θερμότητας.

RHOSS

Οι ψύκτες της ευρωπαϊκής μάρκας "RHOSS" διαφέρουν από τους ανταγωνιστές τους με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και μεγάλη διάρκεια ζωής. Όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την εταιρεία ελέγχεται τακτικά και υπόκειται σε τεχνικό έλεγχο.

Εκτός από την υποχρεωτική πιστοποίηση, όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την RHOSS υποβάλλεται σε επιπρόσθετη επιθεώρηση που ονομάζεται EUROVEN, η οποία μας επιτρέπει να δηλώσουμε την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα των μηχανών κλιματισμού.

TRANE

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το TRANE μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • με ψύξη με αέρα:
  • απόδοση από 19 έως 1500 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTAC και AquaStream2 υποστηρίζουν το σύστημα ελέγχου που είναι συμβατό με Lon.
  • τη διαθεσιμότητα διαφόρων μεγεθών μοντέλων RTAD και AquaStream2.
 • με ψύξη με νερό:
  • απόδοση από 51 έως 3800 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTHD υποστηρίζουν ανοικτά πρωτόκολλα και το πρωτόκολλο Lon CH. 530.

Περισσότερα από είκοσι χρόνια ψύκτες με χωρητικότητα 50 kW με βάση την «TRANE» συμπιεστές, ενώ στην παραγωγή πρόγραμμα περιλαμβάνει ελικοειδή, ελικοειδείς και φυγοκεντρικούς συμπιεστές. Η παραγωγή παλινδρομικών συμπιεστών από την TRANE σταμάτησε για να μειώσει τη στάθμη μάζας, μεγέθους και θορύβου των συστημάτων ψύξης.

«CLINT»

Πριν από λίγο καιρό η βιομηχανική ιταλική εκμετάλλευση Γ.Ι. Η Industrial HOLDING S.p.A άρχισε να απελευθερώνει νέες συσκευές Clint της σειράς MULTY POWER στην R410A, η οποία αναγνωρίστηκε ως η πλέον φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η γραμμή εξοπλισμού διαφέρει από τους προκατόχους της με αυξημένη ισχύ και ενεργειακή απόδοση. Για παράδειγμα, οι προηγούμενες γενιές του μοντέλου παράγονται σε freon R407C και έχουν χωρητικότητα από 190 έως 530 kW. Την ίδια στιγμή μια νέα σειρά συσκευών είναι διαφορετικές δυνατότητες ψύξης που κυμαίνονται 200 ​​έως 1050 kW, η οποία επιτρέπει τη χρήση του εξοπλισμού, ακόμη και στις μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια χωρητικότητα ψύξης μικρότερη από 80 τοις εκατό, η παράμετρος ενεργειακής απόδοσης είναι υψηλότερη από 3,1, πράγμα που σημαίνει ότι η μονάδα πηγαίνει στην τάξη εξοικονόμησης ενέργειας Α, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος για τον πελάτη του εξοπλισμού. Η χρήση ηλεκτρονικών βαλβίδων επέκτασης σε συσκευές με δώδεκα συμπιεστές (χωρητικότητα από 170 έως 1051 kW) και η λογική του ελέγχου τους με το πραγματικό θερμικό φορτίο βελτιώνει σημαντικά τις τεχνικές παραμέτρους του εξοπλισμού.

Προειδοποίηση: Λόγω του βέλτιστου λόγου του κόστους των ψυκτικών συγκροτημάτων και της ψυκτικής τους ικανότητας, η σειρά MULTY POWER του R407C έγινε ηγέτης πωλήσεων.

Χάρη στην εξειδικευμένη σειρά CHAC 726-36012, χωρισμένη σε 17 τυποποιημένα μεγέθη, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την απαιτούμενη μονάδα όσο το δυνατόν ακριβέστερα για τις καθορισμένες παραμέτρους. Αυτές οι συσκευές ενσωματώνουν όλα τα θετικά επιτεύγματα σχεδιασμού της σειράς που κυκλοφόρησε προηγουμένως, όπως:

 • υψηλής απόδοσης πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας.
 • δύο ψυκτικά κυκλώματα με 3-6 συμπιεστές scroll που περιλαμβάνονται στο παράλληλο.
 • ενσωματωμένες μονάδες υδρογόνου.
 • χαμηλά ρεύματα εκκίνησης.
 • ένα μεγάλο αριθμό σταδίων ελέγχου.

Η χρήση συμπιεστών scroll εξασφαλίζει υψηλή αξιοπιστία της συσκευής και ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι διακοπής της λειτουργίας της μονάδας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό συμπιεστών.

Ψυγείο «DANTEX»

Η ευρωπαϊκή εταιρεία "Dantex" παράγει ψύκτες εξοπλισμένους με λειτουργία ψύξης, καθώς και μοντέλα με αντλία θερμότητας.

Ο κύριος στόχος αυτής της επιχείρησης είναι η παραγωγή εξοπλισμού υψηλής απόδοσης:

 • με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.
 • αερόψυκτος συμπυκνωτής.
 • υδρόψυκτος συμπυκνωτής.
 • χωρίς πυκνωτές.

Όλες οι ψύκτες νερού που κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή εργοστάσιο, εξοπλισμένο με ένα μικροεπεξεργαστή που βασίζεται σύστημα «Carel» αυτοματοποιημένο έλεγχο, στον έλεγχο της διαδικασίας της ψύξης ή θέρμανσης του νερού στο υδραυλικό κύκλωμα στη μονάδα. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει την αντοχή και την αξιοπιστία των πιο σημαντικών εξαρτημάτων του κυκλώματος ψύξης - εναλλάκτες θερμότητας, συμπιεστή και ανεμιστήρες.

«ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ»

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το General Climate είναι σχεδιασμένα για εσωτερική εγκατάσταση. Το πλαίσιο και η βάση της μονάδας είναι κατασκευασμένα από χοντρά φύλλα από γαλβανισμένο χάλυβα, τα οποία είναι στερεωμένα μεταξύ τους με κοχλίες από ανοξείδωτο χάλυβα. Για την προστασία της συσκευής από τη διάβρωση, ολόκληρο το σώμα από γαλβανισμένο χάλυβα καλύπτεται με λευκό σμάλτο. Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με ημι-ερμητικούς κοχλιοφόρους συμπιεστές "Refcomp", καθώς και έναν εξατμιστή και έναν συμπυκνωτή τύπου πλάκας.

Όχι πολύ καιρό πριν, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα σειρά ψυκτών «EuroWell» σειρά, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από δώδεκα είδη των ατμών συσκευές συμπίεσης που κυμαίνονται από 5 έως 1.600 kW, συμπεριλαμβανομένων των ψύκτες νερού και την ψύξη του αέρα, χωρίς πυκνωτή σε όλα, και τη συσκευή της αρθρωτό σχεδιασμό και ψύκτες με απομακρυσμένο εξατμιστή.

MCQUAY
Οι ψύκτες της εταιρείας "McQuay" καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος επιδόσεων - από πολλές μονάδες έως αρκετές χιλιάδες κιλοβάτ. Ταυτόχρονα διαφέρουν ως προς:

 • τύπος συμπιεστών που χρησιμοποιούνται (σπειροειδής, έμβολο, φυγόκεντρος, βίδα).
 • τύπος ψύξης με συμπυκνωτή (νερό, αέρας).
 • Σχεδίαση (με αντλία θερμότητας, απομακρυσμένο συμπυκνωτή, εναλλάκτη θερμότητας αποκατάστασης).

Μέχρι σήμερα, «McQuay» είναι η μόνη εταιρία που προμηθεύει ψύκτες με πέντε ακουστικές εκδοχές των παραστάσεων, που κυμαίνονται από standard έως lownoise που σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε σε αντικείμενα που έχουν μια σειρά από αυστηρές απαιτήσεις για το επίπεδο του θορύβου χρησιμοποιείται η τεχνική.

Για ειδικές κλιματικές συνθήκες, η εταιρεία έχει αναπτύξει τροποποιήσεις με αυξημένη αντοχή στη διάβρωση, καθώς και αντίσταση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.

«CW 5000»

Ο κατασκευαστής ψυκτικών συγκροτημάτων "CW 5000" είναι η κινεζική εταιρεία SA.

Οι παραγόμενες μονάδες χρησιμοποιούνται για την ψύξη των σωλήνων λέιζερ CO2, των πηγών λέιζερ ινών, των υδρόψυκτων ατράκτων, του ιατρικού εξοπλισμού και άλλων. Για το σκοπό αυτό, η συσκευή χρησιμοποιεί νερό, η θερμοκρασία του οποίου διατηρεί το ψυκτικό συγκρότημα στο πλαίσιο που ορίζει ο χρήστης με φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πιο απλά μοντέλα που ψύχουν το νερό σε αυτόνομο τρόπο με τη βοήθεια των ανεμιστήρων.

BLUEBOX

Με τα χρόνια, η BlueBox υπήρξε υπεύθυνος κατασκευαστής και αξιόπιστος συνεργάτης. Στη χώρα μας, τα ψυγεία που παράγει η εταιρία αυτή παραδίδονται σε αρκετά μεγάλη κλίμακα.

Τα πιο δημοφιλή ψύκτες τροποποιήσεις βάσης μονομπλόκ κατασκευαστεί «BlueBox», είναι συσκευές με έναν αερόψυκτο συμπυκνωτή, που προορίζονται για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους - στο δρόμο, μια επίπεδη μπαλκόνι στέγη. Σε αυτό το τμήμα, τα αδρανή αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες σειρές:

 • "Πάγωμα" (από 5 έως 15 kW).
 • "Alfa (από 4,6 έως 49,8 kW);
 • "Zeta" (από 40 έως 160 kW).
 • "Kappa" (από 150 έως 260 kW).
 • «Kappa V2001» (από 155 έως 540 kW).

Ταυτόχρονα, οι συσκευές μονομπλόκ με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες είναι συνήθως τοποθετημένες σε εσωτερικούς χώρους και συνδέονται με το περιβάλλον μέσω αγωγών αέρα. Οι πιο δημοφιλείς σειρές σε αυτό το τμήμα είναι:

 • "Beta / HE" (από 40 έως 160 kW).
 • "Beta / SE" (από 144 έως 260 kW).

Στο τμήμα των μονάδων με υδρόψυκτο συμπυκνωτή, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τη σειρά:

 • "Sigma" (από 45 έως 145 kW).
 • "Ωμέγα" (από 135 έως 760 kW).
 • "Omega V" (από 130 έως 730 kW).

Ποικιλία ψύκτες μονομπλόκ συμπληρωμένο με απομακρυσμένες συσκευές πυκνωτές - π.χ., MU / LC (4,5 - 37,6 kW) και η μονάδα συμπύκνωσης «Alfa» σειράς (5,6 έως 64,5 kW) που προορίζονται για εργάζονται με τις μονάδες τροφοδοσίας, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με εναλλάκτες θερμότητας για άμεση ψύξη της ροής αέρα.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των ψυκτών με πολλούς συμπιεστές είναι η ανεξαρτησία όλων των κυκλωμάτων ψύξης. Με άλλα λόγια, η αποτυχία ενός από τα στοιχεία δεν επηρεάζει τη λειτουργία των άλλων.

Ανάλογα με την τροποποίηση της συσκευής, χρησιμοποιούνται freon R22, R134A ή R407C.

Τύποι ψυκτικών συγκροτημάτων

Αερόψυκτος συμπυκνωτής

Ανάλογα με τον τύπο πυκνωτών που χρησιμοποιούνται, οι ειδικοί διακρίνουν μεταξύ μοντέλων αέρα και νερού.

Οι συσκευές αέρα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ανάλογα με την απόδοσή τους (με αξονικούς και φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες).

Ψυκτικοί θάλαμοι με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες εγκαθίστανται σε εσωτερικούς χώρους και η εισαγωγή αέρα και η εκτόξευση πραγματοποιούνται μέσω αγωγών. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ψυκτών είναι η δυνατότητα ετήσιας παραλαβής ψυχρού αέρα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Με ψύξη με νερό

Ταυτόχρονα, ψύκτες τύπου νερού εγκαθίστανται μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Για να ψυχθεί ο συμπυκνωτής τέτοιων συσκευών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο το ενδιάμεσο όσο και το τροφοδοτικό (από φυσικά δεξαμενές) ψυκτικό.

Το ψυκτικό υγρό ψύχει το ψυκτικό σύστημα κυκλοφορίας, αλλά στους ψυκτικούς θαλάμους νερού υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ψύξης - με τη μεταφορά θερμότητας στον εξωτερικό αέρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται ελεύθερη ψύξη (freecooling), καθώς σας επιτρέπει να κρυώνετε καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Με δωρεάν ψύξη

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι εμπειρογνώμονες ψυχρότητας καλούν το σύστημα πρόσθετης ελεύθερης ψύξης. Το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 15 μοίρες και ρυθμίζει τη δική του εργασία σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Ψύκτες με δωρεάν-ψύξη είναι σκόπιμο να εγκαταστήσει σε τοποθεσίες όπου η ανάγκη για νερό ψύχεται όλο το χρόνο, και επίσης είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το εξωτερικό αέρα που έχει μία χαμηλότερη θερμοκρασία σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα του έτους.

Απορρόφηση

Σύμφωνα με τον κύκλο ψύξης, τα ψυκτικά συγκροτήματα ταξινομούνται για απορρόφηση και συμπίεση ατμών.

Σε συσκευές τύπου απορρόφησης, το αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο. Η κύρια πηγή ενέργειας αυτών των ψυκτών είναι ο υπερθερμασμένος ατμός ή το ζεστό νερό.

Ο σχεδιασμός ψυκτών απορρόφησης συνεπάγεται την παρουσία των ακόλουθων στοιχείων:

 • απορροφητής με βρωμιούχο λίθιο και ψυκτικό μέσο (διαλύματα εργασίας).
 • τον εξατμιστή.
 • γεννήτρια?
 • πυκνωτή.

Συμπίεση ατμού

Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπιεστή ψύξης με βάση τον κύκλο ψύξης, η οποία πραγματοποιείται μέσω της συνεχούς κυκλοφορούν, συμπύκνωση και το βραστό ψυκτικό στο κλειστό σύστημα. Τα στοιχεία αυτού του συστήματος είναι παραδοσιακά:

 • συμπιεστής.
 • ρυθμιστής ροής.
 • πυκνωτής.
 • εξατμιστή.

Ενώ ο συμπιεστής αυξάνει την πίεση του ψυκτικού μέσου, ο συμπυκνωτής τον ψύχει, κάνοντας έτσι τον ζεστό ατμό να μετατρέπεται σε υγρό.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε σωστά το σωστό μέγεθος του συμπυκνωτή, έτσι ώστε το αέριο να μπορεί να συμπυκνώνεται εντελώς μέσα σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος θα παράγει ένα υγρό με μια θερμοκρασία χαμηλότερη από ό, τι ήταν στον συμπυκνωτή.

Στη συνέχεια, το μίγμα υγρού και ατμού κινείται σε έναν εξατμιστήρα, όπου το υγρό βράζει και στέλνει εξατμιστή δική θερμότητας, και πάλι να μετατραπεί σε ατμό, κλείνοντας έτσι τον κύκλο λειτουργίας.

Εγκατάσταση ψύκτρων στην οροφή: οδηγίες + βίντεο

Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση ψυκτών είναι, κατά κανόνα, η ακόλουθη ακολουθία ενεργειών:

 • εγκατάσταση της συσκευής στο πλαίσιο για ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του εξοπλισμού.
 • Απομόνωση των κραδασμών που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της συσκευής.
 • εγκατάσταση του υδραυλικού κυκλώματος.
 • γεμίζοντας το σύστημα με ψυκτικό μέσο.
 • σύνδεση του ψυκτικού συγκροτήματος με το δίκτυο, τοποθέτηση ηλεκτρικής καλωδίωσης,
 • έναρξη του εξοπλισμού, ρύθμιση των τρόπων λειτουργίας του συστήματος.

Για την εγκατάσταση στην οροφή είναι κατάλληλες συσκευές εξοπλισμένες με αερόψυκτους συμπυκνωτές και αξονικούς ανεμιστήρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το βάρος της συσκευής σε σχέση με τις δομικές παραμέτρους του κτιρίου κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού στην οροφή του κτιρίου. Με άλλα λόγια, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η αντοχή της δομής στην οποία πρέπει να εγκατασταθεί το ψυκτικό συγκρότημα.

Βίντεο για την εγκατάσταση του ψυκτικού συγκροτήματος στην οροφή:

Στοιχεία του ψυκτικού συγκροτήματος

Υδρομαγνήτης

Η υδραυλική μονάδα ονομάζεται σταθμός άντλησης, ο οποίος είναι απαραίτητος για την κυκλοφορία του νερού σε όλο το σύστημα ψύξης πολλαπλών μέτρων.

Για να εξασφαλιστεί ότι το νερό φτάνει από το ψυγείο στον τελικό χρήστη, απαιτείται μια ισχυρή αντλία κυκλοφορίας, η οποία θα μεταφέρει χιλιάδες λίτρα νερού μέσω των σωλήνων. Επιπλέον, η υδραυλική μονάδα περιλαμβάνει επίσης μια δεξαμενή συσσώρευσης, η οποία χρησιμεύει ως δεξαμενή για παγωμένο νερό. Με την παρουσία της, η συσκευή λειτουργεί πολύ πιο σταθερή και λιγότερο χρονοβόρα. Δεδομένου ότι το νερό αλλάζει τον όγκο του όταν αλλάζει η θερμοκρασία, το σύστημα διαθέτει ένα δοχείο διαστολής που είναι χτισμένο απευθείας στο κύκλωμα νερού. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν θα σπάσει όταν η θερμοκρασία του κυκλοφορούντος νερού αυξηθεί - όσο αυξάνεται ο όγκος του νερού, η δεξαμενή διαστολής γεμίζει.

Γλυκόλη

Η μεταφορά θερμότητας αέρα από το ψυγμένο δωμάτιο στο ψυκτικό μέσο πραγματοποιείται σε βάρος των ψυκτικών μέσων (ψυκτικών μέσων), τα οποία μπορεί να είναι:

 • νερό ·
 • υδατικό διάλυμα.
 • υγρό με χαμηλό σημείο πήξης.

Τα πιο συνηθισμένα ψυκτικά είναι διαλύματα πολυϋδρικών αλκοολών, όπως αιθυλενογλυκόλη, προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη.

Η γλυκόλη είναι ένα άχρωμο γλυκό και πολύ παχύρρευστο υγρό με σημείο πήξης κάτω από -50 μοίρες. Δύο κύριοι τύποι γλυκόλης: προπυλενογλυκόλης (μη-τοξικά και χρησιμοποιείται ακόμη και σε χώρους παρασκευής τροφίμων) και αιθυλενογλυκόλη (τοξικό, χρησιμοποιείται όταν διέρρευσε καμία ζημιά σε ανθρώπους, ζώα ή τα προϊόντα τροφίμων, πολύ φθηνότερη από προπυλενογλυκόλη).

Εναλλάκτης θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας (εξατμιστής) είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας στον οποίο το ψυκτικό υγρό βράζει και έτσι ψύχει το φορέα θερμότητας.

Πιο συχνά ως εξατμιστής, χρησιμοποιείται ένας εναλλάκτης θερμότητας που έχει συγκολληθεί με πλάκες, ο οποίος διαφέρει ως προς την απόδοση από την άποψη της μεταφοράς θερμότητας και της συμπαγούς σε σύγκριση με άλλες συσκευές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και άλλα σχέδια: ομοαξονικά ή με κέλυφος και σωλήνα.

Συμπιεστής

Ο συμπιεστής είναι η κύρια μονάδα του ψυκτικού συγκροτήματος, που έχει σχεδιαστεί για να συμπιέζει το Freon στην απαιτούμενη υψηλή πίεση και στη συνέχεια να το τροφοδοτεί στη σωλήνωση.

Οι κύριοι τύποι συμπιεστών είναι τρεις:

Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος των συμπιεστών διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην τιμολόγηση των ψυκτικών συγκροτημάτων.

Συντήρηση και επισκευή

Τα έργα επισκευής και πρόληψης εκτελούνται από οργανισμούς όπως:

 • Υπηρεσία οικολογικού κλίματος LLC:
  • site: http://ecoclimat-service.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, δρόμος Pokrovka, σπίτι 1/13/6, κτίριο 2, γραφείο 35;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 409-49-81.
 • LLC "Κέντρο εξυπηρέτησης AP":
  • site: http://ap-serv.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vyatskaya, σπίτι 27, κτίριο 7;
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 710-88-16.
 • Όμιλος εταιρειών Ekolayf:
  • site: https://vnt24.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Podnemnaya, σπίτι 14, κτίριο 37?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 108-07-93.

Κόστος

Το κόστος των ψυκτών για την ψύξη του νερού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως όσον αφορά το σκοπό, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού. Πρακτική δείχνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ψύκτες στη Ρωσία για αρκετές χιλιάδες, και για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τελικό κόστος της απαραίτητης συσκευής πρέπει να καθοριστεί με τον συγκεκριμένο προμηθευτή / πωλητή του προϊόντος.

Πού να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού;

Στη Μόσχα

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα ψύξης στη Μόσχα στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • LLC "Rutektor":
  • site: https://rutector.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1η διαδρομή Veshnyakovsky, 1c11;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 100-00-69.
 • OOO Promventholod:
  • site: https://www.promventholod.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λάτρεις των οδικών αρτηριών, 56, κτίριο 32?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 369-94-74.
 • OOO BERMINA GROUP:
  • site: http://klimat-prodazha.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Aviamotornaya street, σπίτι 50, κτίριο 2, αίθουσα XIV, αίθουσα 56?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 374-85-45.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, η πώληση ψυκτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σε εταιρείες όπως:

 • LLC "Century of High Technologies":
  • τοποθεσία: http://chillvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Kantemirovskaya, σπίτι 12;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 500-16-79.
 • OOO Peter Holod:
  • τοποθεσία: http://piterholod.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Voroshilov st, σπίτι 2?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 250-38-32.
 • VentProject LLC:
  • site: https://ventproject.com;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Matrosa Zheleznyak, 57, γράμμα Α, αίθουσα 7-Η ·
  • τηλέφωνο: +7 (812) 335-49-52.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρευστό ψύξης χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές οικιακές και τεχνικές διαδικασίες, αλλά να φέρει το υγρό δεν χρειάζεται να κατέχουν ένα τεχνολογικά απαιτούμενη θερμοκρασία μέσω ψυκτών. Σωστά επέλεξε και εγκατέστησε τον εξοπλισμό όχι μόνο θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά επίσης να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα αποτυχίας στην παραγωγή και την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και θα σώσει σε αυτή τη σοβαρή χρηματικό ποσό.