Σκοπός και αρχή λειτουργίας των συστημάτων αερισμού εισαγωγής

Ο εξαερισμός είναι μία από τις ποικιλίες καταναγκαστικής (μηχανική) αέρα για παροχή φρέσκου εξωτερικού αέρα μέσα στα κτίρια με τη βοήθεια ειδικών συσκευών vozduhonagnetayuschih, τα οποία χρησιμοποιούνται ως διάφοροι τύποι ανεμιστήρων και ισχύος. Ταυτόχρονα, ο εξωτερικός αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο μπορεί να προ-καθαριστεί και να θερμανθεί.

Το απλούστερο μη κανάλι σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας στο διαμέρισμα είναι ένας ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στο παράθυρο του παραθύρου της κουζίνας. Κατά την λειτουργία του, ο εξωτερικός αέρας αναρροφάται στην κουζίνα, δημιουργώντας υπερβολική πίεση στο δωμάτιο, η οποία μετατοπίζει τον εσωτερικό μολυσμένο αέρα μέσω των ανοιγμάτων εξάτμισης στο δρόμο.

Πλέον αποτελεσματικότερος είναι ο εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα, η αρχή του οποίου είναι να πιέζει ταυτόχρονα το εσωτερικό του δωματίου και να απομακρύνει από αυτό μια ίση ποσότητα αέρα. Το σχήμα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχει δύο ανεξάρτητα κανάλια για αναγκαστική είσοδο και αφαίρεση αέρα.

Ταξινόμηση των τύπων εξαερισμού του εφοδιασμού

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας ταξινομούνται σύμφωνα με μια σειρά χαρακτηριστικών:

Με την παρουσία ή την απουσία αεραγωγών:

 • μη καναλιού, στον οποίο ο καθαρός αέρας διεισδύει στο δωμάτιο κατευθείαν μέσω των οπών εισροής στους τοίχους ή τα παράθυρα του κτιρίου.
 • Κανάλι, στο οποίο παρέχεται καθαρός αέρας στις εγκαταστάσεις μέσω του συστήματος αεραγωγών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δικτύου εξαερισμού:

 • προκατασκευασμένα, αποτελούμενα από χωριστά στοιχεία, που συνδέονται μεταξύ τους με αγωγούς αέρα.
 • (σύστημα φίλτρου, ανεμιστήρα, θερμαντήρα αέρα, εξοπλισμός συστήματος ελέγχου κλπ.), η οποία χρησιμοποιεί σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας, ενσωματώνοντας χωριστά σε ξεχωριστό περίβλημα διάφορα στοιχεία του συστήματος.

Με τον τρόπο του αερισμού:

 • Τοπική, η οποία τροφοδοτεί τη ροή του καθαρού αέρα σε ορισμένα μέρη του δωματίου?
 • Complex, πραγματοποιώντας μια πλήρη και ομοιόμορφη αλλαγή αέρα στο δωμάτιο.
 • συστήματα έκτακτης ανάγκης (καταστολής καπνού) που εμποδίζουν την εξάπλωση καπνού και συμβάλλουν στην ασφαλή απομάκρυνση ατόμων από το κτίριο κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.

Σύνθεση στοιχείων αερισμού προσφοράς

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας μπορεί να περιλαμβάνει στη σύνθεσή του διάφορες συσκευές, συνδυασμένες από ένα σύστημα αεραγωγών και τα διαμορφωμένα μέρη τους σε ένα ενιαίο δίκτυο εξαερισμού. Η κύρια μονάδα του μηχανικού συστήματος εξαερισμού οποιουδήποτε τύπου είναι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας, ο οποίος μπορεί να είναι αξονικός, ακτινικός ή διαμετρικός.

Τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων είναι η ισχύς τους, ο τύπος τάσης τροφοδοσίας, η παροχή αέρα και η συνολική πίεση που παράγεται στην περιοχή εργασίας. Όσο πιο σύνθετο και / ή μεγαλύτερο είναι το δίκτυο αγωγών αέρα, τόσο υψηλότερες θα είναι αυτές οι παράμετροι.

Άλλα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις γρίλιες παροχής αέρα εισαγωγής, φίλτρα αέρα, αέρα και γκαζιού βαλβίδες, θερμαντήρες, αεραγωγούς και εξαρτήματα, διαχύτες αέρα.

Φίλτρα για τον αερισμό τροφοδοσίας εγκαθίστανται στην είσοδο των συσκευών τροφοδοσίας και χρησιμεύουν για τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα από έντομα, σκόνη και άλλα ξένα σωματίδια και συντρίμμια. Ανάλογα με τον βαθμό διήθησης του αέρα, υποδιαιρούνται σε φίλτρα χονδρόκοκκου, λεπτού και ιδιαίτερα λεπτού καθαρισμού. Οι τύποι στοιχείων φίλτρου μπορεί να είναι ξηροί, υγροί και ηλεκτροστατικοί.

Η θέρμανση του εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια θερμαντικών σωμάτων (θερμαντικών σωμάτων) εγκατεστημένων στην είσοδο του συστήματος. Τα στοιχεία θέρμανσής τους μπορούν να είναι ηλεκτρικά ή τύπου νερού. Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες λειτουργούν από οικιακή ηλεκτρική ενέργεια, οι θερμαντήρες νερού συνδέονται με το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου.

Οι αγωγοί και τα εξαρτήματα μπορούν να κατασκευάζονται από διάφορα υλικά (ψευδαργύρου-επιμεταλλωμένα ή ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα αλουμινίου, πλαστικού, σύνθεση πολυμερούς), ένα άκαμπτο ή εύκαμπτο δομή έχει μία κυκλική ή ορθογώνια διατομή, η διάμετρος των οποίων εξαρτάται από την απαιτούμενη απόδοση του συστήματος.

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να περιλαμβάνει εξουδετερώσεις θορύβου, ανακουφιστές, απογυμνωτές, αφυγραντήρες ή υγραντήρες εξωτερικού αέρα, στοιχεία αυτοματισμού και ελέγχου του συστήματος κ.λπ. Με τη βοήθεια τέτοιων συσκευών, πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού και ρύθμιση των βασικών παραμέτρων του.

Ο σχεδιασμός και ο υπολογισμός του εξαερισμού τροφοδοσίας γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των στοιχείων του συστήματος που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του δικτύου εξαερισμού. Από τη σωστή εξέταση αυτών των παραμέτρων και την ποιοτική εγκατάσταση συσκευών εξαρτάται από τη λειτουργικότητα ολόκληρου του συστήματος.

Εξαερισμός με αναγέννηση

Ένα ιδιαίτερο είδος εξαναγκασμένου αερισμού είναι μια θέρμανση του αέρα προσαγωγής και επανακυκλοφορίας της θερμότητας, η οποία παρέχει μια μερική θέρμανση της ροής του αέρα εισαγωγής λόγω εξαγωγής θερμού αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια ειδικών συσκευών - προθερμαντήρα. Σε αυτή την κύρια θέρμανση του εξωτερικού αέρα με το συνηθισμένο θερμαντήρα.

Ο ανακτητής είναι ένας ειδικός τύπος εναλλάκτη θερμότητας, στον οποίο συνδέονται οι εισόδους και οι εξόδους των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού. Απομακρύνεται από τον θάλαμο τον μολυσμένο αέρα, που διέρχεται από τον ανακτητή, και δίνει τη θερμότητά του στον εισερχόμενο υπαίθριο αέρα, χωρίς να αναμειγνύεται άμεσα με αυτόν. Αυτή η πρόσθετη θέρμανση του αερισμού τροφοδοσίας επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα εισόδου, ειδικά το χειμώνα.

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί δωμάτιο με εξαναγκασμένη αερισμό, σε ζεστό καιρό αφαιρούμενο δροσερό αέρα, λόγω του εναλλάκτη θερμότητας μπορεί να ψύξει το ζωοτροφών από το εξωτερικό θερμό αέρα, δημιουργώντας την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία άνεσης.

Εξαερισμός χώρων με πλαστικά παράθυρα

Ο εξαερισμός των παραθύρων στα παλιά σπίτια παίζει παραδοσιακά σημαντικό ρόλο στον αερισμό των χώρων, παρέχοντας φρέσκο ​​αέρα μέσα από την χαλαρότητα των ξύλινων κουφωμάτων παραθύρων και των ανοικτών παραθύρων.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων της πόλης και εξοχικές κατοικίες όλο και περισσότερο εγκατασταθεί στα σπίτια τους από μέταλλο και fiberglass παράθυρα, που χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμότητα και ηχομόνωση, πρακτικότητα της χρήσης και της αισθητικής σχεδίαση εξωτερικού.

Η εγκατάσταση τέτοιων παραθύρων, ειδικά σε κτίρια με αεροστεγείς τοίχους που δεν διαθέτουν πρόσθετες συσκευές τροφοδοσίας, συχνά προκαλεί παραβίαση της φυσικής εισροής φρέσκου εξωτερικού αέρα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας του αέρα, ο σχηματισμός συμπύκνωσης στην εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού, προκαλεί μια αίσθηση πνιγμού και έλλειψης οξυγόνου στους ανθρώπους σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Για την αποτροπή τέτοιων δυσάρεστων φαινομένων είναι απαραίτητος ο αερισμός των πλαστικών παραθύρων.

Ενσωματωμένο αερισμός είναι σε πλαστικά κιβώτια για τοποθέτηση σε πλαίσια παραθύρων ειδικές βαλβίδες παροχής αέρα, τα οποία είναι σε θέση να προσαρμόσουν την επιθυμητή θερμοκρασία και υγρές συνθήκες μέσα στις εγκαταστάσεις και πρόληψη του σχηματισμού συμπύκνωσης στα παράθυρα. Η βαλβίδα μπορεί να ρυθμιστεί σε χειροκίνητη λειτουργία ή αυτόματα, χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο υγροσκοπικό αισθητήρα που μετρά την υγρασία του εισερχόμενου εξωτερικού αέρα.

Ένας τέτοιος εξαερισμός τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε βολική στιγμή - τόσο κατά την εγκατάσταση νέων παραθύρων όσο και κατά τη διάρκεια της περαιτέρω λειτουργίας τους. Τοποθετήστε βαλβίδες τροφοδοσίας στα παράθυρα μπορεί να γίνει από μόνοι σας ή να συμβουλευτείτε ειδικευμένο ειδικό.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Ο αερισμός του σπιτιού συνεπάγεται δύο αντίθετες διαδικασίες - την εισροή και την εκροή αέρα. Σε ένα κτίριο κατοικιών απαιτείται η συνεχής ανανέωση των αέριων μαζών και η υγεία όλων των κατοίκων του σπιτιού ή του διαμερίσματος εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν τόσο με την πρόσληψη καθαρού αέρα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου όσο και με την εξαγωγή της εξαντλημένης ρυπανθείσας ροής αέρα. Ο σύγχρονος αερισμός εξαερισμού και εξαγωγής, ως σύστημα που εξασφαλίζει πλήρη κυκλοφορία αέρα, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αερισμού των χώρων διαβίωσης.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός του δωματίου είναι πολλών τύπων:

 1. Φυσικά - ο αποκαλούμενος εξαερισμός με φυσικά κίνητρα. Λειτουργεί λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο.
 2. Αναγκαστική - η εισροή και η εκροή αέριων μαζών οφείλεται σε μηχανικές συσκευές (ανεμιστήρες).
 3. Συνδυασμένη - μόνο η εισροή ή η εκροή των μαζών αέρα συμβαίνει λόγω μηχανικών διατάξεων (ανεμιστήρων).

Η αρχή του φυσικού τύπου εξαερισμού είναι η εισροή καθαρής ροής αέρα και η εκροή μολυσμένου και διοξειδίου του άνθρακα κορεσμένου αέρα χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων. Η ροή του νέου αέρα πραγματοποιείται μέσω παραθύρων, παραθύρων και ανοιχτών μπαλκονόπορτων. Εξαγωγή εξάτμισης - μέσω ventlyuky, που βρίσκεται στα μπάνια, κουζίνα και ντουλάπι.

Σε μικρές κατοικημένες περιοχές, φυσικός αερισμός είναι αρκετός. Για ένα διαμέρισμα με πολλαπλά δωμάτια ή ένα κτίριο 2- ή 3 ορόφων χώρας, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαναγκασμού εφοδιασμού και εξαγωγής.

Για να καταλάβουμε αν πρέπει να τροποποιηθεί ο φυσικός αερισμός, πρέπει να προσέξουμε ορισμένους δείκτες της παρουσίας κακής ανταλλαγής αέρα και να καταλάβουμε τι πρέπει να ενισχυθεί - η εισροή ή η εκροή του αέρα. Είναι συχνά απαραίτητο να εξαναγκαστεί τόσο η πρόσληψη αέρα όσο και η εξάντληση.

Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι το διαμέρισμα δεν λειτουργεί αρκετά καλά:

 • υψηλή υγρασία το καλοκαίρι
 • χαμηλή υγρασία τη χειμερινή περίοδο
 • στην κουζίνα, στο μπάνιο φαίνεται μούχλα στους τοίχους
 • υπάρχει μια συνεχής ταλαιπωρία
 • ο αέρας έχει μυρωδιά τροφής ή λυμάτων

Αν ανιχνευτούν τουλάχιστον αρκετοί από τους παραπάνω παράγοντες, τότε η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού είναι υποχρεωτική για αυτό το δωμάτιο. Θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από διάφορες ασθένειες των αναπνευστικών συστημάτων όλους τους ενοίκους του σπιτιού ή διαμερίσματος, η παρουσία αυξημένων επιπέδων των συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα των οσμών, την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών.

Πλεονεκτήματα του συστήματος εξαναγκασμένης (μηχανικής) εισαγωγής και εξαγωγής:

 1. Ποιοτικό φιλτράρισμα αέρα.
 2. Υγρασία και ιονισμός σωματιδίων.
 3. Η διαδικασία θέρμανσης και ψύξης του αέρα.

Εξοπλισμός για σύστημα εξαερισμού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να οργανωθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα ανταλλαγής αέρα σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι. Διαφέρουν μεταξύ τους:

 • για την εργασία της εγκατάστασης - ανεξάρτητη εγκατάσταση ή με τη συμμετοχή εξωτερικών ειδικών.
 • σχετικά με τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις.
 • η αναλογία των θετικών και αρνητικών στιγμές στην αναγκαστική μονάδα εξαερισμού - να βελτιώσει την κυκλοφορία του αέρα σε όλους τους τομείς, αλλά το επιπλέον κόστος της ενέργειας, η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, το επίπεδο της αποτελεσματικότητας, κλπ?.
 • με κάλυψη - τοπικά (τοπικά) συστήματα εξαερισμού για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή κεντρικά, με ένα σύστημα αεραγωγών συνδεδεμένο με κεντρικό εξαερισμό.

Παράθυρα και κανάλια καναλιών

Η απλούστερη λύση στο πρόβλημα της αύξησης του εξαερισμού θα είναι η χρήση ειδικών ανεμιστήρων που αντλούν και αντλούν αέρα. Υπάρχουν 2 τύποι παρόμοιων συσκευών: παράθυρο (ανεμιστήρας) και ανεμιστήρες καναλιών.

Τις περισσότερες φορές, ένας ανεμιστήρας για την αύξηση της ροής αέρα εγκαθίσταται στο άνοιγμα παραθύρου στην κουζίνα, σε μακρινά δωμάτια μιας μεγάλης περιοχής, καθώς και σε υπνοδωμάτια. Οι αγωγοί τοποθετούνται στον εξαερισμό του ήδη υπάρχοντος εξαερισμού.

Υπάρχουν μειονεκτήματα αυτού του σχεδίου εξαερισμού:

 1. Είναι δύσκολο να επιλέξετε τον ανεμιστήρα που χρειάζεστε από τη δική σας δύναμη.
 2. Το μέγεθος του ανοίγματος παραθύρων και των καυσαερίων περιορίζεται στην επιλογή της διάταξης εξαερισμού, δεδομένου ότι έχουν ήδη ένα συγκεκριμένο μέγεθος και σχήμα.
 3. Υπάρχει απειλή ότι το μηχανικό σύστημα εξαερισμού θα είναι αναποτελεσματικό και δεν θα είναι σε θέση να εξαλείψει εντελώς τις συνέπειες του ανεπαρκούς αερισμού αυτής της κατοικίας.
 4. Μην ξεχνάτε ότι ο αέρας από το δρόμο αντλείται από τη θερμοκρασία και την υγρασία που είναι διαθέσιμη προς το παρόν. Κατά συνέπεια, το χειμώνα θα είναι κρύος αέρας, και το καλοκαίρι θα είναι ζεστό. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστους θέρμανσης (ψύξης) αεριζόμενο χώρο.

Μια πιο σύνθετη μέθοδος εγκατάστασης για την επίλυση του προβλήματος με τον γενικό αερισμό θα είναι η εγκατάσταση στους τοίχους που χωρίζουν τα δωμάτια από το δρόμο, τους ανεμιστήρες.

Αεραγωγοί τοίχου

Οι εξαεριστήρες, ως ειδικές συσκευές για πρόσθετη ροή αέρα, είναι πολλών τύπων:

 1. Παθητικοί ανεμιστήρες - αυξάνουν τη φυσική ροή του αέρα στα δωμάτια. Είναι μια ειδική τρύπα στον τοίχο, διακοσμημένα με παραθυρόφυλλα (έλεγχος ροής αέρα) ή μία εσχάρα (για προστασία έναντι της εισόδου του συντρίμμια μέσα στο δωμάτιο ή έντομα).
 2. Βαλβίδες - όταν κλείνετε πλήρως, μην περάσετε αέρα. Στο άνοιγμα, είναι δυνατόν να ρυθμίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη δύναμη της ροής μάζας αέρα και την κίνηση αέρα στον χώρο λόγω των πλευρικών ανοιγμάτων της βαλβίδας (ο αέρας διατηρείται ζεστός και δεν δημιουργεί ρεύμα).
 3. Οι αναγκαστικοί ανεμιστήρες λειτουργούν με αναστρεφόμενους ανεμιστήρες, γεγονός που καθιστά δυνατή την οργάνωση του εξαερισμού και του εξαερισμού μόνο των καθιστικών. Μερικοί οπαδοί θα οδηγήσουν τον αέρα από το δρόμο και τα υπόλοιπα θα δουλέψουν για να βγάλουν τον χρησιμοποιούμενο αέρα. Με καλά κλειστές πόρτες μεταξύ κατοικιών και τεχνικών χώρων, αυτό το σύστημα σας επιτρέπει να αποφύγετε να έχετε δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα ή το μπάνιο μέχρι το υπόλοιπο δωμάτιο.

Το μειονέκτημα του αερισμού είναι η αδυναμία ρύθμισης της θερμοκρασίας του εισερχόμενου αέρα, ακόμη και αν βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τα θερμαντικά σώματα. Ως εκ τούτου, αξίζει να δοθεί προσοχή στην οργάνωση του εξαερισμού στο σπίτι χρησιμοποιώντας μια ειδική μονάδα τροφοδοσίας.

Εγκατάσταση αναγκαστικού αέρα

Η μονάδα αερισμού είναι εγκατεστημένη σε ένα σετ με αεραγωγούς για αναγκαστική έγχυση καθαρού αέρα. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο μπαλκόνι του διαμερίσματος ή στο πίσω δωμάτιο του σπιτιού. Τυπικά, η μονάδα είναι εξοπλισμένη με σύστημα φίλτρου. Το σώμα της συσκευής δεν επιτρέπει στον θόρυβο του ανεμιστήρα να διαταράσσει τους επιβαίνοντες και ο ενσωματωμένος θερμαντήρας αέρα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα. Πιο ακριβά μονάδες εξαερισμού όχι μόνο τη θερμότητα και τον καθαρισμό του αέρα, αλλά και εξοπλισμένο με ειδικό απολύμανσης και ιονιστές, η οποία είναι σημαντική για μια άνετη διαμονή. Η εκροή αέρα μπορεί να συμβεί τόσο βίαια όσο και φυσικά μέσω των θυρίδων εξαγωγής της κεντρικής εξαέρωσης.

Μια εγκατάσταση ανεμιστήρα τροφοδοσίας είναι μια σημαντική οικονομική δαπάνη. Λόγω της πρόσθετης εγκατάστασης αεραγωγών, μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στο αρχικό στάδιο κατασκευής ή κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επισκευής του σπιτιού. Η επιλογή της μονάδας επεξεργασίας αέρα, καθώς και η εγκατάσταση της, απαιτεί τον ακριβή υπολογισμό των ακόλουθων παραμέτρων:

 • δύναμη της ίδιας της εγκατάστασης
 • το τμήμα και το σχήμα των αεραγωγών
 • κατάλληλο σύστημα εξαερισμού του εφοδιασμού

Τα κύρια μειονεκτήματα αυτής της συσκευής είναι η πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας καθώς και η δυσκολία προσαρμογής της απαιτούμενης θερμοκρασίας του εισερχόμενου αέρα, καθώς δεν έχουν όλες οι μονάδες ενσωματωμένο θερμαντήρα αέρα.
Αν θέλετε να έχετε μια συσκευή που παρέχει πλήρη έλεγχο του συνόλου της κυκλοφορίας των αερίων μαζών μέσα στο κτίριο με πολλά δωμάτια, θα πρέπει να σκεφτείτε την εγκατάσταση της προσφοράς και της εξάτμισης του συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση αέρα.

Μονάδα αερισμού με λειτουργία ανάκτησης αέρα

Η εγκατάσταση που περιγράφηκε παραπάνω διεξάγει καλά την ανταλλαγή αέρα, αλλά και ο ζεστός αέρας εγκαταλείπει πολύ γρήγορα τον αεριζόμενο χώρο. Το σύστημα ανάκτησης αέρα επιτρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν την αρνητική στιγμή.

Η διάταξη για την ανάκτηση του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 1. Ένα μπλοκ που συνδυάζει δύο ροές με εισερχόμενο και εξερχόμενο αέρα
 2. Θάλαμοι ανάκτησης
 3. Ανεμιστήρες για αναγκαστική κυκλοφορία δύο ρευμάτων αέρα
 4. Καθαρισμός φίλτρου στην είσοδο και στην έξοδο της μονάδας συστήματος
 5. Θερμαντήρας για επιπλέον θέρμανση του φρέσκου αέρα.

Η αρχή της κύριας μονάδας αυτού του συστήματος είναι ότι μέσα στον θάλαμο ανάκτησης λαμβάνει χώρα μια διαδικασία που σας επιτρέπει να πάρετε μέρος της θερμότητας από την ροή εξερχόμενου αέρα και να κορεστεί ο καθαρός αέρας από την είσοδο εισόδου. Σε αυτή τη διαδικασία, όλες οι μυρωδιές βγαίνουν (δηλαδή, λαμβάνεται μόνο θερμότητα). Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε σημαντικά σε θέρμανση κατοικιών, η οποία είναι σημαντική σε ιδιωτικές κατοικίες με διάφορους ορόφους.

Το σχέδιο εγκατάστασης του εξεταζόμενου συστήματος έχει διπλάσιο αριθμό αεραγωγών, δεδομένου ότι σε ορισμένους παρέχεται καθαρός αέρας και ο αέρας εξάγεται μέσω των άλλων.

Η βέλτιστη λύση για το πρόβλημα με τον γενικό αερισμό είναι η εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση αέρα. Ακόμη και το κόστος απόκτησης και εγκατάστασης όλων των τμημάτων του συστήματος θα αποπληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ενεργειακό κόστος για τη θέρμανση των καθισμάτων θα μειωθεί στο μισό και ο καθαρός αέρας θα διευκολύνει την άνετη διαβίωση στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Αγοράζοντας ένα σύστημα αυτού του τύπου, είναι απαραίτητο να φροντίσει για τη διαθεσιμότητα στη δομή του αυτοματισμού συστημάτων παρακολούθησης της θερμοκρασίας και προειδοποίησης σε περίπτωση προβλημάτων με ανεμιστήρες ή φίλτρα, για πιο ανεξάρτητη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Αυτοσυναρμολόγηση του εξαερισμού: τα κύρια στάδια της εργασίας

Η τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε έχει εμπειρία εργασίας με εργαλεία. Πραγματοποιώντας την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με τα χέρια σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένους κανόνες και χαρακτηριστικά:

 1. Πρώτον, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε όλες τις παραμέτρους ώστε το σύστημα να ανταποκρίνεται πλήρως στο δωμάτιο (για παράδειγμα: για όγκο 350 κυβικών μέτρων, η παροχή αέρα πρέπει να εκτελείται με ρυθμό περίπου 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα).
 2. Ο σωστός υπολογισμός εξαρτάται άμεσα:
 • της διαμέτρου των σωλήνων εξαερισμού

Έχει νόημα να τοποθετείτε ορθογώνια κανάλια εξαερισμού με αναλογία διαστάσεων 3: 1. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να μην μειωθεί το ύψος των οροφών, αλλά να μειωθεί ο θόρυβος από την κίνηση του αέρα.

Όσο μακρύτερος είναι ο αγωγός εξαερισμού, τόσο περισσότερο χάνονται στην αποτελεσματικότητα της κυκλοφορίας του αέρα.

 • απόδοση των ανεμιστήρων που έχουν εγκατασταθεί στο σύστημα

Μετά από έναν πλήρη υπολογισμό του μήκους και της διατομής όλων των καναλιών και τον συνολικό υπολογισμό της περιοχής όλων των αεριζόμενων χώρων, είναι δυνατό να επιλέξετε την εγκατάσταση με βάση τους δείκτες ισχύος στο εγχειρίδιο οδηγιών.

 1. Η εγκατάσταση ειδικών σωλήνων, όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, είναι αυστηρά σύμφωνη με το προτεινόμενο σχήμα.
 2. Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν πρώτα απ 'όλα να πραγματοποιήσουν τον κεντρικό αεραγωγό. Στη συνέχεια, από αυτό να πραγματοποιήσει καλωδίωση σε όλα τα δωμάτια που διατίθενται στο σπίτι ή το διαμέρισμα.

Σε περίπτωση που εσείς οι ίδιοι εμπλακείτε στην εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στη ρύθμιση της λειτουργίας του. Η ρύθμιση πραγματοποιείται με δύο τρόπους - αυτόματα ή χειροκίνητα. Εάν ενδιαφέρεστε για εξοικονόμηση ενέργειας, το χειροκίνητο είδος ρύθμισης είναι κατάλληλο εδώ.

Ποια έκδοση της συσκευής και εγκατάσταση του εξαερισμού θα επιλεγεί, εξαρτάται από τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης περίπτωσης. Σε μια περίπτωση θα υπάρχουν αρκετές παραλλαγές παραθύρων και καναλιών, στην άλλη θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αερισμού με εξαναγκασμένο αέρα και αναρρόφησης με σύστημα ανάκτησης. Το κυριότερο είναι ότι ένα βελτιωμένο ή πρόσφατα εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού ικανοποιεί πλήρως την ανάγκη για πλήρη κυκλοφορία αέρα, ως εγγύηση για ένα άνετο και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης.

Σύστημα εξαερισμού προσφοράς και εξάτμισης: τι είναι αυτό, τι βασίζεται, ποιες ποικιλίες, χαρακτηριστικά και υπολογισμοί

Η καλή κατάσταση της υγείας και η υψηλή ικανότητα εργασίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την καθαριότητα και τη φρεσκάδα του αέρα στο δωμάτιο. Ο κανονικός αερισμός συχνά δεν είναι σε θέση να παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα - στην περίπτωση αυτή, εγκαθίσταται ο εξαερισμός εισαγωγής και εξαγωγής. Το σύστημα εγκαθίσταται όχι μόνο μέσα σε καθιστικά, αλλά και σε κουζίνες, δωμάτια ανάπαυσης και δωμάτια καπνιστών.

Σχηματικό διάγραμμα του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Φυσική βάση αερισμού

Η κίνηση των ροών αέρα βασίζεται στις απλούστερες φυσικές διαδικασίες. Η επεξεργασία της μάζας αερίου-αέρα και η μεταφορά της πραγματοποιείται χάρη στις υπάρχουσες διεργασίες μεταφοράς. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική διαδικασία, οι πηγές θερμότητας και θερμότητας τοποθετούνται στις χαμηλότερες περιοχές και τα στοιχεία τροφοδοσίας, αντίθετα, είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ανώτατο όριο.

Με τη γενική έννοια, ο όρος "μεταφορά" είναι μια ανακατανομή μεταξύ ροών θερμότητας και ψυχρού αερίου θερμικής ενέργειας. Οι διεργασίες μεταφοράς μπορούν να εμφανιστούν με φυσικό τρόπο ή να αναγκαστούν.

Σε κλειστό χώρο, η συνολική θερμοκρασία καθορίζεται από τον βαθμό θέρμανσης του αέρα. Η τιμή δεν είναι σταθερή σε όλο το διάστημα, αλλάζει σε ύψος. Το φαινόμενο οφείλεται στην ανομοιογενή συγκέντρωση μορίων σε σταθερή πίεση μέσα στο δωμάτιο. Σε υψηλότερη θερμοκρασία, η συγκέντρωση σωματιδίων αερίου είναι μικρότερη, πράγμα που σημαίνει ότι η μάζα του είναι μικρότερη. Επομένως, υπάρχει μια ιδέα ότι ο θερμός αέρας είναι "ευκολότερος", και κρύος "βαρύτερος". Αυτό το γεγονός εξηγεί τη διάταξη των συστημάτων εξαερισμού: οι απορροφητήρες καυσαερίων βρίσκονται στην κορυφή και οι μονάδες τροφοδοσίας βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Η κίνηση του αέρα συνήθως συμβαίνει από κάτω προς τα πάνω

Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού σε συνδυασμό με τις φυσικές διεργασίες μεταφοράς επιτρέπει τη διατήρηση του καθορισμένου επιπέδου θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στο δωμάτιο.

Τι είναι ένα σύστημα εξαερισμού

Με γενική έννοια, ο εξαερισμός σημαίνει την κίνηση αέρα μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και του κλειστού χώρου. Από ένα ζεστό και πολυσύχναστο δωμάτιο, η μάζα αέρα εκπέμπει περιττή θερμότητα, υγρασία, η οποία φέρνει το μικροκλίμα μέσα στις εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις. Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού του δωματίου και αποτελεί μέρος του συνολικού δικτύου επικοινωνιών κτιρίων.

Οι μάζες του αέρα οδηγούν ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο εξοπλισμού επεξεργασίας, φίλτρα καθαρισμού. Τα κύρια καθήκοντά του είναι η συλλογή, η απόσυρση, η μετακίνηση και ο καθαρισμός του αέρα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ εξαερισμού και κλιματισμού είναι ο ελεγχόμενος πλήρης κύκλος ανανέωσης των αέριων μαζών από εισροή και εκροή. Ενώ τα κλιματιστικά μόνο θερμό ή δροσερό αέρα, αυξήστε την υγρασία και τον ιονισμό.

Ένα συμβατικό κλιματιστικό απλά κυνηγάει τον αέρα σε ένα δωμάτιο σε έναν κύκλο

Ο εξαερισμός με φρέσκο ​​αέρα συμβάλλει στον πλήρη καθαρισμό του αέρα, στην πρόληψη της εξάπλωσης των ιών, των μυκήτων, στην αύξηση της υγρασίας στο συνιστώμενο επίπεδο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο εξαερισμός σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε γρήγορα τον εσωτερικό αέρα με ένα σύστημα αγωγών, ανεμιστήρων, θερμαντήρων, φίλτρων.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Όλα τα συστήματα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια.

Ανάλογα με τη μέθοδο δημιουργίας πίεσης, τα συστήματα εξαερισμού διακρίνονται:

Τεχνητή. Η κίνηση του αέρα γίνεται με τη συμμετοχή μονάδων έγχυσης: φυσητήρες, ανεμιστήρες. Καθώς αυξάνεται η πίεση μέσα στους σωλήνες, οι μάζες του αέρα μπορούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις. Συχνότερα χρησιμοποιούνται σε κεντρικά συστήματα εξαερισμού.

Φυσικά. Εμφανίζεται όπου η κίνηση των ροών αέρα συμβαίνει φυσικά λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης αέρα στα διαφορετικά άκρα των σωλήνων. Πλεονεκτήματα της συσκευής ενός τέτοιου συστήματος για χώρο διαβίωσης περιλαμβάνουν χαμηλό κόστος εγκατάστασης, δεν υπάρχει ανάγκη ειδικού εξοπλισμού. Αλλά σε τέτοια συστήματα είναι αδύνατο να προβλεφθεί ή να ελεγχθεί το έργο, επομένως χρησιμοποιούνται συχνότερα ως βοηθητικές.

Σχέδιο φυσικού και τεχνητού αερισμού

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε επαφές κατασκευαστικών εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες σχεδιασμού σπιτιών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εκπροσώπους με την επίσκεψη στην έκθεση των σπιτιών "Low-Rise Country".

Συνδυασμένη. Ο πιο συνηθισμένος τύπος εξαερισμού, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των τεχνητών και φυσικών συστημάτων.

Ανάλογα με την έκταση της έκθεσης, διακρίνονται οι ακόλουθες ποικιλίες:

Γενική ανταλλαγή. Έχει μια μεγάλη περιοχή επιρροής, για παράδειγμα, όλα τα δωμάτια σε ένα κτίριο κατοικιών. Μέσω των αγωγών εξαερισμού, ο αέρας εξαγωγής από τους εσωτερικούς χώρους εκκενώνεται, όπου η συγκέντρωση αρνητικών ουσιών είναι μικρή και κατανέμονται ομοιόμορφα.

Τοπικό. Σε ορισμένα σημεία εισάγεται ένας αγωγός αέρα, ο οποίος αντλεί βλαβερές εκπομπές και τα οδηγεί έξω. Εγκαθίσταται σε κλειστούς χώρους, όπου η εκπομπή επιβλαβών ουσιών στον αέρα συμβαίνει σε σημείο. Σε οικιστικά κτίρια είναι πιο συχνά μια κουζίνα, ειδικότερα, μια σόμπα. Η διάταξη του τοπικού δικτύου είναι φθηνότερη από τη γενική ανταλλαγή, αλλά είναι σχεδιασμένη για μικρότερη ροή αέρα.

Ανάλογα με το σχέδιο λειτουργίας, τα συστήματα τροφοδοσίας, εξαγωγής και τροφοδοσίας και εξαγωγής διαχωρίζονται. Οι εξαγόμενες δομές σχεδιάζονται μόνο για την εκκένωση μολυσμένου αέρα. Το σύστημα παροχής αέρα εξασφαλίζει την άφιξη μάζας φρέσκου αέρα. Τα συστήματα όπου ο αέρας εξάγεται και αντλείται είναι τα πιο δημοφιλή.

Για την παροχή αέρα στους τοίχους οι αγωγοί αέρα διαπερνούν

Ο εξαερισμός με παροχή και εξαγωγή παρέχει τη βέλτιστη συντήρηση σε χώρους διαφορετικών σκοπών και μεγεθών.

Ανάλογα με την τεχνική συσκευή του συστήματος, υπάρχουν:

Αρθρωτά συστήματα αποσυναρμολογούμενου τύπου περιλαμβάνουν διάφορα στοιχεία: θερμαντήρα, σιγαστήρα, ανεμιστήρα, στοιχεία φίλτρου, αυτόματο σύστημα ελέγχου, βοηθητικές μονάδες. Το πλεονέκτημα των δομοστοιχειωτών δομών είναι η δυνατότητα επιλογής κόμβων με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Τα μειονεκτήματα είναι η σύνθετη εγκατάσταση με τη συμμετοχή ειδικών.

Monoblock αντιπροσωπεύουν έτοιμα σύνολα σε μια ενιαία μονάδα. Ο σχεδιασμός είναι εύκολος στην εγκατάσταση, δεν απαιτεί σύνθετη συντήρηση και φροντίδα. Το κόστος των συστημάτων monoblock είναι υψηλότερο από το σπονδυλωτό.

Η παρουσία πολλών τύπων εξαερισμού σας επιτρέπει να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε τα πλέον κατάλληλα για συγκεκριμένες συνθήκες.

Χαρακτηριστικά φυσικού αερισμού και εξαερισμού

Σε αντίθεση με τα τεχνητά συστήματα παραγωγής, τα φυσικά συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες ροές αέρα από σαλόνια σε κουζίνα και μπάνιο. Η κίνηση συμβαίνει κατά μήκος των διαδρόμων, οι οποίοι λειτουργούν ως χώροι που ρέουν. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί αυτός ο εξαερισμός ακόμη και μέσα σε σπίτια με μη τυποποιημένη διάταξη.

Η συνολική κίνηση του αέρα δεν αλλάζει

Η κύρια μονάδα εξαερισμού βρίσκεται στο επάνω κεντρικό τμήμα του σπιτιού. Κατά την τοποθέτηση σωλήνων, λαμβάνεται υπ 'όψιν ότι ο καθαρός αέρας πρέπει να εισέλθει στο σαλόνι και να εκκενωθεί μέσω των βοηθητικών χώρων και της κουζίνας. Οι αγωγοί παροχής αέρα βρίσκονται στα σύνορα των καθιστικών και τα στοιχεία εξάτμισης στο εσωτερικό του βοηθητικού χώρου, του μπάνιου, της κουζίνας.

Οι διαχυτήρες (το εξωτερικό τμήμα του αγωγού) είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, λεπτό φύλλο μετάλλου. Λειτουργούν ως διανομέας καθαρού αέρα και την έξοδο του αναλωμένου αέρα. Η εξωτερική έξοδος του αγωγού τοποθετείται υψηλότερα από την οροφή. Αυτό αποτρέπει τη δευτερογενή συλλογή αποβλήτων.

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τους σωλήνες εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένης παροχής και εξαερισμού

Η λειτουργία αυτού του συστήματος βασίζεται στην αλληλεπίδραση με δύο διαφορετικές ροές αέρα που πραγματοποιούνται μέσω των εγκατεστημένων αγωγών αέρα. Ανάλογα με την ικανότητα και τη διακίνηση των εμπλεκόμενων μηχανισμών, γίνεται επεξεργασία ενός δεδομένου όγκου αέριων μαζών.

Όλες οι μονάδες εργασίας και ο εξοπλισμός βρίσκονται μέσα σε ένα ενιαίο κύτος, το οποίο μπορεί να συναρμολογηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος: στον εξωτερικό τοίχο, τη σοφίτα ή τη σοφίτα.

Μονάδα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής εγκατεστημένη στη σοφίτα

Ανάλογα με τον πρόσθετο εξοπλισμό, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να εκτελέσει τις ακόλουθες λειτουργίες:

αύξηση της υγρασίας του αέρα.

ψύξη ή θέρμανση της μάζας του αέρα ·

τον καθαρισμό, τη διήθηση, την εξάλειψη επιβλαβών μικροοργανισμών.

Το σύγχρονο σύστημα αερισμού εισόδου και εξάτμισης στο δομοστοιχείο περιέχει έναν ανακτητή - έναν θάλαμο ανταλλαγής θερμότητας, όπου ο εισερχόμενος αέρας ρέει στην ανταλλαγή ενέργειας. Στον θερμαινόμενο εξερχόμενο αέρα, η θερμότητα αφαιρείται και δίνεται στον εισερχόμενο αέρα (ή αντίστροφα, εάν το κλιματιστικό λειτουργεί το καλοκαίρι).

Η αρχή του ανακτητή

Ο κύκλος αερισμού με δύο κυκλώματα και ένας ανακτητής αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

Ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο διεξάγεται μέσω του ανακτητή, με θέρμανση του εναλλάκτη θερμότητας που είναι εγκατεστημένος σε αυτό.

Ο "εξαντλημένος" αέρας αφαιρείται έξω.

η πρόσληψη καθαρού ψυχρού αέρα από το εξωτερικό εκτελείται και οδηγείται μέσω του θερμαινόμενου εναλλάκτη θερμότητας του ανακτητή, αφαιρώντας θερμότητα από αυτό.

Φρέσκο, θερμό αέρα τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Για την επέκταση της λειτουργικότητας, η δομή συμπληρώνεται από συστήματα φίλτρων, αυτόματοι χρονοδιακόπτες, μονάδες ελέγχου, δίσκους συλλογής συμπυκνωμάτων, μονάδες ελέγχου, αισθητήρες, εξασθενητές ήχου.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής με σύστημα αυτοματισμού

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.

Οι κύριες αρχές λειτουργίας αυτού του τύπου εξαερισμού είναι η οικονομία και η αποδοτικότητα. Τα κύρια πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

απλή εγκατάσταση και συντήρηση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

ποιοτικός καθαρισμός των μαζών αέρα εισόδου ·

Οι κύριες παράμετροι του συστήματος εξαερισμού

Το κύριο στοιχείο εργασίας είναι ο ανεμιστήρας, αλλά όχι η συνήθης έλικα, αλλά η πτερωτή, που είναι ένας τροχός με λεπίδες - ο σχεδιασμός αυτός σας επιτρέπει να μειώσετε το μέγεθος του εξοπλισμού.

Η αποτελεσματικότητα της συναρμολογημένης δομής εξαρτάται άμεσα από την ακρίβεια και την ορθότητα των προκαταρκτικών υπολογισμών. Για παράδειγμα, είναι εξίσου άσχημη αν επιλεγεί ανεπαρκής ή υπερβολική ισχύς κινητήρα. Στην πρώτη περίπτωση, ο κινητήρας θα τρέξει σε φθορά και σύντομα θα πρέπει να αλλάξει. Εάν η ισχύς είναι υπερβολική, σημαίνει τακτικά υπερφορτισμένη συντήρηση και κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι υπολογισμοί της παραγωγικότητας και των δυναμικών παραμέτρων των ροών αέρα πραγματοποιούνται με αλγεβρικές φόρμουλες. Συνιστάται να αναθέτετε τη διεξαγωγή των υπολογισμών σε έναν ειδικό ο οποίος όχι μόνο το κάνει σωστά αλλά και λαμβάνει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την επιθεώρηση πυρκαγιάς.

Η εργασία του εξαερισμού ελέγχεται από τους πυροσβέστες

Τα ακόλουθα δεδομένα λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς:

Παράμετροι δωματίου: προορισμός - οικιστικός ή μη οικιστικός, εσωτερικός χώρος, ορόφους, επίπεδο υγρασίας.

Αριθμός και είδος δραστηριότητας ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κτίριο.

Απαιτούμενο επίπεδο ανταλλαγής αέρα σύμφωνα με το SNIP 2.04.05-91. Για παράδειγμα, σε σαλόνια είναι 3 μ. Ανά κυβικό μέτρο ανά 1 μέτρο κατοικίας.

Διατομή του αγωγού και το σχήμα της εγκατάστασής του.

Ποια είναι τα πρότυπα για τα συστήματα εξαερισμού

Οι συνιστώμενες παράμετροι ανταλλαγής αέρα εξαρτώνται από διάφορους όρους και διευκρινίζονται στις σχετικές κανονιστικές πράξεις, οι οποίες λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη στο σχεδιασμό. Γενικά, για οικιακούς χώρους, όταν αίθουσες διαφορετικών χρήσεων συγκεντρώνονται στον ίδιο όροφο, η ποσότητα του αέρα πρέπει να μεταβάλλεται σε μια ώρα:

γραφείο - 60 κύβους.

κοινό σαλόνια ή αίθουσες - 40 κύβους.

διαδρόμους - 10 κύβους.

μπάνια και ντους - 70 κύβους.

δωμάτια καπνιστών - πάνω από 100 κύβους.

Σε οικιακούς χώρους, η ανταλλαγή της μάζας αέρα υπολογίζεται ανά άτομο. Την ώρα, θα πρέπει να είναι περισσότεροι από 30 κύβοι. Εάν ο υπολογισμός βασίζεται στο χώρο διαβίωσης, το πρότυπο είναι 3 κύβοι ανά 1 μέτρο.

Για μη οικιακούς χώρους, ο μέσος όρος είναι 20 κυβικά μέτρα ανά τετραγωνικό μέτρο. Εάν η περιοχή είναι μεγάλη, τα συστήματα εξαερισμού περιλαμβάνουν ένα σύστημα ανεμιστήρων πολλών συστατικών.

Οπτικά για τα πρότυπα εξαερισμού, δείτε το βίντεο:

Τι τύποι χρησιμοποιούνται στους υπολογισμούς

Η κύρια παράμετρος που πρέπει να υπολογιστεί σε οποιοδήποτε σύστημα είναι πόση ποσότητα αέρα πρέπει να αντικατασταθεί μέσα σε μια ώρα.

Για τα οικιστικά διαμερίσματα, η τιμή καθορίζεται αντίστοιχα από την κατοικημένη περιοχή: V = 2xSxH, όπου S είναι η επιφάνεια του καθιστικού, 2 είναι ο συντελεστής πολλαπλασιασμού της ανταλλαγής μάζας αέρα ανά ώρα, και H είναι το ύψος του δωματίου.

Για τους χώρους εργασίας, ο υπολογισμός βασίζεται στον αριθμό του προσωπικού: V = Nx35, όπου N είναι ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο δωμάτιο.

Κατά τον υπολογισμό της ικανότητας του τύπου σταθμού εξαερισμού χρησιμοποιείται: P = ΔΤ * V * Cv / 1000 όπου V - όγκος της μάζας αέρα που καταναλώνεται ανά ώρα, Cv - ειδική θερμότητα της μάζας του αέρα, ΔT - διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εισερχόμενου αέρα στα άκρα του αγωγού. Η αποδεκτή θερμότητα είναι 0.336 W * h / m³ * ° C.

Ένας άλλος σημαντικός δείκτης είναι η περιοχή εγκάρσιας διατομής του αγωγού, η οποία μετράται σε τετραγωνικά εκατοστά. Υπάρχουν 2 τύποι διατομών: τετράγωνο και στρογγυλό. Έχοντας υπολογίσει την περιοχή εγκάρσιας τομής, είναι δυνατό να προσδιοριστεί το πλάτος και το ύψος ενός ορθογωνίου σωλήνα ή η διάμετρος ενός στρογγυλεμένου σωλήνα.

Περισσότερα για τον υπολογισμό του εξαερισμού στο βίντεο:

Όπου το Ssech είναι η περιοχή διατομής, V είναι ο όγκος μάζας αέρα (m³ / h), w είναι ο ρυθμός ροής αέρα μέσα στον αυτοκινητόδρομο (m / s) (μέση τιμή είναι από 2 έως 3), 2, 8 είναι ο συντελεστής συμφωνίας διαστάσεων.

Για την εγκατάσταση θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα πρέπει να διαχύτες (ανοίγματα εισαγωγής-εξαγωγής) και τις παραμέτρους τους. Διαστάσεις ακροφύσια υπολογίζεται από την περιοχή του κύριου τμήματος σωλήνα πολλαπλασιαζόμενο επί 1,5 ή 2. Για τον υπολογισμό του αριθμού των διαχυτών εφαρμόστηκε τον τύπο: N = V / (2820 * W * d2), όπου V - όγκος της μάζας αέρα που καταναλώνεται ανά ώρα, W - ταχύτητα μετακίνησης της μάζας αέρα, D - διάμετρος του κυκλικού διαχυτήρα.

Για τους ορθογώνιους διαχύτες, ο τύπος μετασχηματίζεται ως εξής: N = π * V / (2820 * W * 4 * A * B), π είναι ο αριθμός των pi, A και B είναι οι παράμετροι της διατομής.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπολογισμοί των συστημάτων εξαερισμού θα πρέπει να πραγματοποιούνται από επαγγελματίες - εάν κάτι ξεχαστεί ή δεν ληφθεί υπόψη, η τιμή του σφάλματος είναι η ανάγκη να επαναληφθούν οι υπολογισμοί και η εργασία.

Ο πλήρης υπολογισμός του εξαερισμού γίνεται σε συγκεκριμένο λογισμικό

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον αερισμό στο σπίτι.

Συμπέρασμα

Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός βέλτιστου εσωτερικού μικροκλίματος. Αυτό αυξάνει την ικανότητα εργασίας των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι και απλά βελτιώνει την ευημερία τους. Ιδιαίτερα επείγον είναι το ζήτημα του εξαερισμού για τους ιδιοκτήτες σύγχρονων κατοικιών με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, γιατί μαζί με την απαλλαγή των ρευμάτων, εξαφανίζεται και η φυσική ανταλλαγή αέρα. Σε αυτές τις κατοικίες, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να προβλεφθεί στο στάδιο του σχεδιασμού.

Εξαερισμός προσαγωγής και εξαγωγής: η αρχή της λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά της διάταξης

Πόσο συχνά αερίζουμε το δωμάτιο; Η απάντηση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ειλικρινή: 1-2 φορές την ημέρα, αν ξεχάσατε να ανοίξετε το παράθυρο. Και τη νύχτα πόσες φορές; Ρητορική ερώτηση. Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής, η συνολική μάζα αέρα στο δωμάτιο όπου βρίσκονται οι άνθρωποι συνεχώς πρέπει να ενημερώνεται πλήρως κάθε 2 ώρες.

Μια από τις αυτοματοποιημένες λύσεις για αυτό το έργο είναι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξάτμισης (PVV) του δωματίου.

Τι είναι ο εξαερισμός;

Με συμβατικό αερισμό είναι η διαδικασία ανταλλαγής αέριων μαζών μεταξύ ενός κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος. Αυτή η μέθοδος μοριακής-κινητικής καθιστά δυνατή την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας και υγρασίας μέσω ενός συστήματος διήθησης.

Ο εξαερισμός εξασφαλίζει επίσης ότι ο αέρας στο δωμάτιο πληροί τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις, γεγονός που επιβάλλει τους δικούς του τεχνολογικούς περιορισμούς στον εξοπλισμό που θα δημιουργήσει αυτή τη διαδικασία.

Το υποσύστημα εξαερισμού είναι ένα σύνολο τεχνολογικών διατάξεων και μηχανισμών για τη συλλογή, απομάκρυνση, μεταφορά και καθαρισμό του αέρα. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνιών των χώρων και των κτιρίων.

Συνιστούμε να μην συγκρίνετε τις έννοιες του εξαερισμού και του κλιματισμού - πολύ παρόμοιες κατηγορίες που έχουν πολλές διαφορές.

 1. Η κύρια ιδέα. Ο κλιματισμός παρέχει υποστήριξη για ορισμένες παραμέτρους αέρα σε περιορισμένο χώρο, συγκεκριμένα τη θερμοκρασία, την υγρασία, τον βαθμό ιονισμού σωματιδίων και τα παρόμοια. Ο εξαερισμός παράγει επίσης ελεγχόμενη αντικατάσταση ολόκληρου του όγκου αέρα μέσω της εισροής και της εκροής.
 2. Το κύριο χαρακτηριστικό. Το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί με τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο και η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να απουσιάζει εντελώς. Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί πάντα στα όρια του κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος μέσω ανταλλαγής.
 3. Μέσα και μέθοδοι. Σε αντίθεση με τον εξαερισμό σε απλοποιημένη μορφή, η προετοιμασία είναι ένα αρθρωτό σχήμα πολλών μονάδων, το οποίο επεξεργάζεται ένα μικρό μέρος του αέρα και έτσι διατηρεί τις υγειονομικές και υγιεινές παραμέτρους του αέρα στην καθορισμένη περιοχή.

Εξαερισμός μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό μέγεθος και παρέχει, σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, ένα αρκετά γρήγορη αντικατάσταση σε ολόκληρο τον όγκο της μάζας αέρα με ισχυρό ανεμιστήρες, θερμαντήρες, φίλτρα και διακλαδισμένα σύστημα σωληνώσεων.

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες αερισμού που μπορούν να χωριστούν σε σχέση με τον τρόπο δημιουργίας πίεσης, διανομής, αρχιτεκτονικής και σκοπού.

Η τεχνητή έγχυση αέρα στο σύστημα εκτελείται με τη βοήθεια φυτών πίεσης - ανεμιστήρες, φυσητήρες. Με την αύξηση της πίεσης στο σύστημα σωληνώσεων, είναι δυνατόν να μετακινηθεί το μίγμα αερίου-αέρα σε μεγάλες αποστάσεις και σε μια σημαντική ποσότητα.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό για βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δημόσιες εγκαταστάσεις με κεντρικό σύστημα αερισμού.

Εξετάστε τα συστήματα εξαερισμού τοπικά (τοπικά) και κεντρικά. Τα τοπικά συστήματα εξαερισμού είναι εξειδικευμένες λύσεις "point" για συγκεκριμένους χώρους όπου απαιτείται αυστηρή συμμόρφωση με τα πρότυπα.

Ο κεντρικός εξαερισμός παρέχει την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα για ένα σημαντικό αριθμό πανομοιότυπων δωματίων.

Και η τελευταία κατηγορία συστημάτων: προμήθεια, εξάτμιση και συνδυασμός. Τα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχουν ταυτόχρονη εισροή και εξαγωγή αέρα στον χώρο. Αυτή είναι η πιο κοινή υποομάδα των συστημάτων εξαερισμού.

Τέτοια σχέδια παρέχουν εύκολη κλιμάκωση και συντήρηση για τις πιο διαφορετικές εγκαταστάσεις βιομηχανικού, γραφείου και οικιστικού τύπου.

Φυσική βάση του συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα εξαιρετικά γρήγορης επεξεργασίας του μείγματος αερίου-αέρα. Παρόλο που πρόκειται για ένα σύστημα εξαναγκασμένης μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά βασίζεται σε αρκετά κατανοητές φυσικές διαδικασίες.

Η ίδια η λέξη "εξαερισμός" συνδέεται στενά με την έννοια της μεταφοράς. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κίνησης των αέριων μαζών.

Η θέρμανση είναι το φαινόμενο της κυκλοφορίας με θερμική ενέργεια μεταξύ της ροής του ψυχρού και του θερμού αερίου. Υπάρχει φυσική και εξαναγκασμένη μεταφορά.

Μια μικρή φυσική του σχολείου για να καταλάβει την ουσία του τι συμβαίνει. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο καθορίζεται από τη θερμοκρασία του αέρα. Οι φορείς της θερμικής ενέργειας είναι μόρια.

Ο αέρας είναι ένα πολυμερές μίγμα αερίων που αποτελείται από άζωτο (78%), οξυγόνο (21%) και άλλες ακαθαρσίες (1%).

Όντας σε κλειστό χώρο (δωμάτιο), έχουμε μια ανομοιομορφία της θερμοκρασίας σε σχέση με το ύψος. Αυτό οφείλεται στην ετερογένεια της συγκέντρωσης μορίων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ομοιομορφία της πίεσης αερίου στον κλειστό χώρο (δωμάτιο) σύμφωνα με τη θεμελιώδη εξίσωση κινητική πίεση μοριακή θεωρία είναι ανάλογη με το γινόμενο της συγκέντρωσης των μορίων επί μέση θερμοκρασία τους.

Αν η πίεση είναι η ίδια παντού, τότε το προϊόν της συγκέντρωσης μορίων από τη θερμοκρασία στο πάνω μέρος του δωματίου θα είναι ισοδύναμο με το ίδιο προϊόν συγκέντρωσης στη θερμοκρασία:

Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση μορίων και, κατά συνέπεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική μάζα του αερίου. Επομένως, λένε ότι ο ζεστός αέρας είναι "ελαφρύτερος" και το κρύο είναι "βαρύτερο".

Σε σχέση με τα προηγούμενα, γίνεται σαφές γιατί Η παροχή (εισροή) αέρα είναι συνήθως εξοπλισμένη από τον πυθμένα του δωματίου, και η έξοδος (εξάτμιση) - από πάνω. Αυτό είναι ένα αξίωμα! Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής αλληλεπιδρά με δύο διαφορετικές ροές αέρα, οι οποίες στη συνέχεια επεξεργάζονται.

Το PVV όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επιπλέον συστήματα τοποθετούνται σε ένα ενιαίο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στο εσωτερικό της Λότζια στη σοφίτα, στον τοίχο έξω από το σπίτι, και ούτω καθεξής. D.

Ο ειδικός σχεδιασμός της εγκατάστασης παρέχει άφθονες ευκαιρίες για να εξασφαλίσει τον αερισμό των πρακτικών οποιουδήποτε αριθμού δωματίων στο κτίριο.

Εκτός από τη βασική λειτουργία της κίνησης του αέρα, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει το ακόλουθο οπλοστάσιο βοηθητικών υποσυστημάτων και πρόσθετες λειτουργίες:

 • ψύξης και θέρμανσης του αέρα
 • ιονισμού και υγρασίας σωματιδίων
 • απολύμανση και διήθηση του αέρα.

Ας εξετάσουμε έναν τυπικό κύκλο εργασίας του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο βασίζεται σε μοντέλο μεταφοράς δύο κυκλωμάτων.

Στο πρώτο στάδιο, ο ψυχρός αέρας λαμβάνεται από το περιβάλλον και ο ζεστός αέρας εξάγεται από το δωμάτιο. Και από τις δύο πλευρές του αέρα διέρχεται το σύστημα καθαρισμού.

Αφού ο ψυχρός αέρας μεταφερθεί στον θερμαντήρα (θερμαντήρας) - χαρακτηριστικός για PVV με ανάκτηση θερμότητας. Επιπλέον, η θερμότητα του ψυχρού αερίου μεταφέρεται από τον ζεστό αέρα εξαγωγής - χαρακτηριστικό των συμβατικών συστημάτων.

Μετά από τη θέρμανση και την εναλλαγή θερμότητας, ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται μέσω εξωτερικού αγωγού και τροφοδοτείται ζεστός καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο.

Οι κύριες αρχές του αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι η αποδοτικότητα και η οικονομία.

Το κλασσικό σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • έναν υψηλό βαθμό καθαρισμού του ρεύματος εισόδου
 • προσιτή λειτουργία και συντήρηση αφαιρούμενων στοιχείων
 • την ακεραιότητα και την αρθρωτότητα της δομής.

Για την επέκταση των λειτουργικών μονάδων διαχείρισης αέρα εξοπλισμένο με βοηθητικές μονάδες ελέγχου και τα συστήματα φίλτρου ελέγχου, αισθητήρες, SELFTIMER, σιγαστήρες, ανιχνευτές υπερφόρτωση του κινητήρα, ανακτήσεως μπλοκ για τις παλέτες συμπυκνωμάτων και m. P.

Κάτω από την ταλαιπωρία: όλα σχετικά με τις εισόδους αέρα

Ο αερισμός χαμηλής ποιότητας ή ακόμη και η απουσία του καθορίζεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Αίσθηση της ζοφείας και
"Αέρος" του αέρα

Μορφή στους τοίχους
ή ανώτατο όριο

Συμπύκνωση στα παράθυρα

Στερεότητα του δωματίου
(πλαστικά παράθυρα, μόνωση
οροφή και τοίχοι κ.λπ.)

Υψηλή υγρασία
σε εσωτερικούς χώρους

Η εισαγωγή αέρα μπορεί να επιτευχθεί με απλό αερισμό, ωστόσο η μέθοδος αυτή έχει μειονεκτήματα: όχι μόνο το οξυγόνο διεισδύει μέσω ανοιχτών παραθύρων αλλά και θόρυβος, σκόνη, αλλεργιογόνα και κρύο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να οργανωθεί ο εξαερισμός του εφοδιασμού.

Τι είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας;

Pribochnaya εξαερισμός - ένα σύστημα που παρέχει καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο. Ανάλογα με τον τύπο και το μοντέλο, μπορεί να αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Είναι ο ανεμιστήρας που "σφίγγει" τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η χωρητικότητά του εξαρτάται από την απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Ωστόσο, ο εξαερισμός, που αποτελείται από έναν ανεμιστήρα μόνο στον τοίχο, δεν είναι πολύ διαφορετικό από τα ανοιχτά παράθυρα. Φυσικά, ο καθαρός αέρας θα έρθει τακτικά, αλλά μαζί με αυτό θα πάρετε ρύπους και το κρύο του δρόμου.

Αποτρέπουν την είσοδο μαλλιού, χνουδιού, σκόνης, γύρης, καυσαερίων μέσα στο δωμάτιο - όλος αυτός ο "αέρας του δρόμου" είναι πλούσιος. Τα φίλτρα αέρα για τα συστήματα εξαερισμού ποικίλουν ανάλογα με τον συγκεκριμένο ρύπο. Ορισμένες συσκευές αντιμετωπίζουν ένα κτύπημα, ακόμη και με μικροσκοπική μόλυνση, ενώ μερικές θα σας σώσουν από τα έντομα και τα μεγάλα κομμάτια σκόνης.

Παρέχει θέρμανση αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Μπορεί να είναι νερό και ηλεκτρικό. Οι θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται κατά κανόνα σε ευρύχωρα δωμάτια και για ένα μικρό δωμάτιο είναι αρκετά ηλεκτρικά.

Χρησιμοποιείται για τη μείωση του κόστους θέρμανσης το χειμώνα. Περνάει τη ζέστη του ήδη εξαντλημένου, ευρύχωρου αέρα στον κρύο αέρα του δρόμου.

Ορισμένοι ανεμιστήρες για κλιματισμό δουλεύουν πολύ δυνατά. Για να μειωθεί το επίπεδο θορύβου, χρησιμοποιούνται υλικά ηχομόνωσης στο σχεδιασμό.

Σωληνάρια, μέσω των οποίων κινείται ο αέρας. Μπορούν να είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, κράματα αλουμινίου ή ανοξείδωτο χάλυβα, να είναι άκαμπτα ή εύκαμπτα - τα χαρακτηριστικά τους εξαρτώνται από το συγκεκριμένο σύστημα αερισμού.

Αυτόματο σύστημα ελέγχου

Συνδυάζει αισθητήρα θερμοκρασίας, ρυθμιστή ταχύτητας ανεμιστήρα, ελεγκτή στάθμης ελέγχου φίλτρου και πολλά άλλα. Χάρη στην αυτοματοποίηση δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τη λειτουργία του εξαερισμού - θα λειτουργήσει ανεξάρτητα.

Επίσης, στο σύστημα αερισμού μπορεί να συμπεριληφθεί ένα ξηραντικό, ένας υγραντήρας ή ένας απολυμαντικός παράγοντας.

Είδη εξαερισμού

Υπάρχουν αρκετές ταξινομήσεις εξαερισμού προσφοράς. Πρώτον, ας δούμε τις γενικές κατηγορίες και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες επιλογές.

Με την παρουσία ή την απουσία αεραγωγών:

Μη κανάλι - Ο καθαρός αέρας περνά μέσα από μια τρύπα στον τοίχο ή το παράθυρο. Για παράδειγμα, αυτό το είδος βαλβίδων τροφοδοσίας.
Αγωγός - Ο αέρας διέρχεται από το σύστημα αγωγών.

Monoblock. Αυτός ο τύπος εξαερισμού αποτελείται από μία μονάδα, στην οποία συνδέονται όλα τα στοιχεία - ανεμιστήρας, φίλτρα, θερμάστρα κλπ.
Εθνικές ομάδες - όλα τα στοιχεία του συστήματος διασυνδέονται με αγωγούς αέρα.

Με τον τρόπο του αερισμού:

Γενικός εξαερισμός για τον εξαερισμό - ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα σε διάφορα μέρη του δωματίου, για παράδειγμα, σε κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος.
Τοπικό - σχεδιασμένο να τροφοδοτεί αέρα μόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος, για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο.

Με την κυκλοφορία του αέρα:

Με φυσική κυκλοφορία. Στην πραγματικότητα, ο εξαερισμός είναι μια τρύπα στον τοίχο με μια σχάρα μέσω της οποίας ο αέρας ρέει από το δρόμο.
Με αναγκαστική κυκλοφορία. Σε αυτή τη μορφή, ο κύριος ρόλος παίζει ο ανεμιστήρας, ο οποίος δημιουργεί την απαραίτητη πίεση για να "σφίξει" τον αέρα προς τα μέσα.

Οικιακές λύσεις

Συμπαγείς μονάδες διαχείρισης αέρα - η βέλτιστη λύση για ένα διαμέρισμα ή ένα μικρό γραφείο. Έρχονται με τις ακόλουθες μορφές:

Τοποθετούνται σε παράθυρο ή σε τοίχο. Μέσω μικρών ανοιγμάτων, οι βαλβίδες παρέχουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Έχουν είτε ένα φίλτρο για σκληρό καθαρισμό από έντομα και μεγάλες μολυσματικές ουσίες, είτε δεν υπάρχει καθόλου διήθηση. Η χωρητικότητα της βαλβίδας για την παροχή αέρα επαρκεί για όχι περισσότερα από ένα άτομα.

Τοποθετούνται σε τοίχο και διαφέρουν από τις βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου με την παρουσία ανεμιστήρα και αποτελεσματικότερα φίλτρα. Χάρη στον ανεμιστήρα, η παραγωγικότητα της συσκευής αυξάνεται. Ανάλογα με το μοντέλο, ενδέχεται να υπάρχει λειτουργία θέρμανσης αέρα και έλεγχος από την κονσόλα.

Τρία φίλτρα στη συσκευή καθαρίζουν τον αέρα του δρόμου από μεγάλη σκόνη, αλλεργιογόνα, τα μικρότερα ρυπογόνα σωματίδια PM2,5 και τα επιβλαβή αέρια. Η απόδοση ενός αναπνευστήρα μπορεί να είναι αρκετή για πέντε άτομα. Οι ειδικοί το τοποθετούν με γεώτρηση με διαμάντια μέσα σε μία ώρα.

Διαχειριστείτε την αναπνοή και την άλλη τεχνολογία κλιματισμού, κάντε ένα χρονοδιάγραμμα της δουλειάς τους και ρυθμίστε τις απαραίτητες ρυθμίσεις απευθείας από το smartphone θα βοηθήσει το σύστημα Magic Air. Επίσης παρακολουθεί τη θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία και την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

ΤΙΜΗ BREEZE 3S ΕΙΔΙΚΗ

ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΣ 3S STANDARD

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ BRAZE 3S SMART

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ MAGICAIR

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΑΣ CO2 + MAGICAIR

Παρά τις διαφορές στις τρεις αυτές εγχώριες λύσεις, έχουν όλα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

Η ταρεμία σταματά να σας βασανίζει. να εργαστείτε ή να χαλαρώσετε στο δωμάτιο θα είναι πολύ πιο ευχάριστο.

Η εγκατάσταση εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα διαρκεί από 10 λεπτά έως μία ώρα. Μπορείτε να απολαύσετε τον καθαρό αέρα σχεδόν αμέσως μετά την αγορά της συσκευής.

Για παράδειγμα, μια βαλβίδα εξαερισμού μπορεί να αγοραστεί για 600 ρούβλια. Το αεράκι, φυσικά, θα κοστίσει περισσότερο, αλλά το κόστος μιας τέτοιας συσκευής με διήθηση τριών σταδίων εξακολουθεί να είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό από τον κεντρικό εξαερισμό.

Με την ευκαιρία, στην αγορά υπάρχουν επίσης κλιματιστικά με τρόπο εξαναγκασμένου εξαερισμού, όμως η παραγωγικότητα και η τιμή τους εν τω μεταξύ αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Περισσότερες λεπτομέρειες - σε άλλο άρθρο του ιστολογίου μας.

Μεγάλης κλίμακας λύση

Εκτός από τις οικιακές λύσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για διαμερίσματα ή μικρές ιδιωτικές κατοικίες, υπάρχει μια γενική επιλογή - κεντρικός εξαερισμός. Κατά κανόνα, κατά την εγκατάσταση είναι κρυμμένο πίσω από ψευδοροφή. Οι διακλαδισμένοι αεραγωγοί του παρέχουν αέρα σε όλα τα απαραίτητα δωμάτια ή χώρους του δωματίου. Λόγω του εντυπωσιακού μεγέθους του, ο κεντρικός εξαερισμός στεγάζει διάφορα φίλτρα, θερμάστρα και πολλά άλλα αξεσουάρ.

Γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο μια βαλβίδα παροχής ή αναπνοή; Αλλά αυτό είναι το εξής:

 • Πολύ καιρό. Για την εγκατάσταση του κεντρικού αέριου τροφοδοσίας απαιτείται μεγάλος χώρος, οπότε οι εργασίες σχεδίασης και εγκατάστασης χρειάζονται πολύ χρόνο.
 • Είναι δύσκολο. Δεν είναι δυνατό να δημιουργήσετε τον κεντρικό αερισμό από μόνοι σας - οι ειδικοί χρειάζονται βοήθεια.
 • Ακριβά. Πρώτον, η ίδια η τιμή είναι "δάγκωμα" στο ίδιο το σύστημα εξαερισμού. Δεύτερον, προσθέστε στο κόστος του το κόστος σχεδιασμού, εγκατάστασης, επισκευής του ανώτατου ορίου, εξυπηρέτησης αεραγωγών και φίλτρων - θα υπάρξει ποσό τουλάχιστον πέντε μηδενικών. Αυτή η απόκτηση είναι πραγματικά απαραίτητη, κατά κανόνα, μόνο για μεγάλους χώρους.