Αυτο-επισκευή κουκούλες κουζίνας - πώς να αποσυναρμολογήσετε και τι να κάνετε

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς καλό εκχύλισμα, που απομακρύνει τις μυρωδιές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και ενημερώνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Παρόλο που η συσκευή αυτής της συσκευής δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργικότητά της. Εάν ανήκετε σε άτομα που, σε περίπτωση βλάβης στις οικιακές συσκευές, προσπαθήστε να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος, πριν επικοινωνήσετε με ειδικούς, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Παρακάτω θα δούμε πώς επισκευάζονται οι κουκούλες κουζίνας με τα χέρια τους σε περίπτωση τυπικών προβλημάτων.

Περιεχόμενα

Η συσκευή μιας κουκούλας: το βασικό σχήμα ↑

Τα κύρια συστατικά του εκχυλίσματος είναι:

 • ανεμιστήρας εξαγωγής με ηλεκτρικό κινητήρα.
 • κύκλωμα μεταγωγής ταχύτητας.
 • λαμπτήρες φωτισμού;
 • φίλτρα.

Τυπικό ηλεκτρικό σχέδιο κουκούλας

Έξοδος ανεμιστήρα ↑

Ο ανεμιστήρας είναι χωρίς αμφιβολία το κύριο στοιχείο αυτής της μονάδας. Είναι αυτός που εξασφαλίζει την κίνηση των ροών του αέρα μέσω των στοιχείων φίλτρου, στα οποία διατηρείται το λίπος. Η περιστροφή του ανεμιστήρα στις κουκούλες παρέχεται, κατά κανόνα, από ασύγχρονο κινητήρα υψηλής ταχύτητας.

Για πληροφορίες! Ο σχεδιασμός πολλών κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής ταχύτητας περιλαμβάνει βραχυκυκλωμένο δρομέα και στάτορα με αρκετές ανεξάρτητες περιέλιξεις. Η αλλαγή των στροφών του κινητήρα επιτυγχάνεται λόγω της διαφορετικής σύνδεσης των περιελίξεων στάτορα.

Το σχέδιο ενεργοποίησης τριών κινητήρων υψηλών ταχυτήτων: όταν ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση L, η ταχύτητα περιστροφής είναι ελάχιστη, στη θέση H - το μέγιστο

Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αξονικός ή εφαπτόμενος. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το δεύτερο είναι προτιμότερο από το πρώτο, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια πιο σταθερή ροή αέρα. Από την άποψη της αξιοπιστίας, η κατάσταση είναι παρόμοια - η απώλεια μίας λεπίδας δεν θα επηρεάσει την απόδοση της εφαπτομενικής δομής, που δεν πρόκειται να πει για τον αξονικό σχεδιασμό. Επομένως, η επισκευή του καλύμματος κουζίνας με την αντικατάσταση των εξαρτημάτων του ανεμιστήρα εξάτμισης στα εφαπτομενικά μοντέλα είναι λιγότερο συχνή.

Επιλογέας ταχύτητας ↑

Η αλλαγή ταχύτητας σε διαφορετικά μοντέλα μπορεί να πραγματοποιηθεί με:

 • κουμπιά?
 • διακόπτης διαφάνειας.
 • αισθητήρα.

Οι δύο πρώτες επιλογές είναι οι πιο απλές. Με τη βοήθεια των κουμπιών ή του κινητού μοχλού, μεταφέρονται οι απαραίτητες επαφές, παρέχοντας τάση στις περιελίξεις του ηλεκτροκινητήρα. Λόγω της απλότητας τους, αυτοί οι διακόπτες θεωρούνται αρκετά αξιόπιστοι. Το μόνο που μπορεί να συμβεί σε αυτά είναι η οξείδωση ή η καύση των επαφών. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή δεν είναι πολύ δύσκολη.

Το χειριστήριο αφής είναι εξοπλισμένο με πιο ακριβά μοντέλα. Ο πίνακας διαθέτει πρόσθετο φωτισμό και φαίνεται πολύ κομψό. Ωστόσο, η συντηρησιμότητα του αισθητήρα είναι χαμηλή. Συχνά θα πρέπει να αλλάξετε εντελώς τη μονάδα ελέγχου εκτός σειράς, η οποία κοστίζει πολλά χρήματα.

Διακόπτης με κουμπιά για κουκούλες

Φωτισμός ↑

Ο φωτισμός της εστίας είναι ένα σημαντικό σημείο στη διαδικασία μαγειρέματος. Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με λαμπτήρες πυρακτώσεως, συσκευές αλογόνου ή LED, η ισχύς και η ποσότητα των οποίων εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής.

Δώστε προσοχή! Οι πιο οικονομικοί είναι οι λαμπτήρες LED. Με την ίδια ροή φωτός καταναλώνουν 8-10 φορές λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Επιπλέον, οι πόροι τους είναι πάνω από 30.000 ώρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επισκευή της κουκούλας κουζίνας, η οποία έχει καεί τον οπίσθιο φωτισμό, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια χέρια κάθε νοικοκυρά. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται πιο επαγγελματική προσέγγιση με τη χρήση οργάνων μέτρησης.

Ο οπίσθιος φωτισμός της εστίας

Στοιχεία διήθησης ↑

Στις κουκούλες κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο τύποι φίλτρων: λίπος και άνθρακας. Το φίλτρο λίπανσης είναι εγκατεστημένο σε όλα τα μοντέλα χωρίς εξαίρεση, αφού χωρίς αυτά τα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής θα καλύπτονται γρήγορα με ένα λιπαρό φιλμ, το οποίο στη συνέχεια θα οδηγήσει στη θραύση τους. Με τον αριθμό των εφαρμογών αυτά τα στοιχεία φίλτρου χωρίζονται σε αναλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Τα πρώτα είναι κατασκευασμένα από ακρυλικό, συνθετικό ή μη υφασμένο ύφασμα και υπόκεινται σε αντικατάσταση κάθε 2-3 μήνες. Τα τελευταία είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, οπότε η διάρκεια ζωής τους είναι ισοδύναμη με τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Τα φίλτρα άνθρακα τοποθετούνται σε μοντέλα ανακυκλοφορίας και είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν τις οσμές. Η βάση αυτών των στοιχείων είναι ο ενεργός άνθρακας - ένας ποιοτικός προσροφητής, ο οποίος απορροφά πολύ καλά όλα τα είδη αερίων. Δεδομένου ότι ο πόρος των φίλτρων άνθρακα δεν είναι απεριόριστος, υπόκεινται σε περιοδική αντικατάσταση, περίπου 1 φορά σε 3-4 μήνες.

Μεταλλικό φίλτρο γράσου

Τυπικά προβλήματα επιστροφής: αιτίες και επισκευές ↑

Η επισκευή των κουζινών κουζίνας στο σπίτι μπορεί να απαιτηθεί ως αποτέλεσμα διαφόρων λειτουργικών προβλημάτων, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι:

 • μειωμένη παραγωγικότητα ·
 • έλλειψη φωτισμού.
 • απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης στην ένταξη ·
 • δυσλειτουργία του διακόπτη ταχύτητας.
 • θραύση του κινητήρα.

Δεν υπάρχουν αρκετά τραβήγματα - οι μυρωδιές δεν εξαλείφονται ↑

Πιθανές αιτίες: Το στοιχείο φίλτρου είναι φραγμένο, ο ανεμιστήρας του ανεμιστήρα εξαγωγής καταστρέφεται.

Επισκευή: Πλύνετε έξω κάτω από το νερό χρησιμοποιώντας φίλτρο λίπους απορρυπαντικό μέταλλο και / ή να αλλάξει με αναλώσιμο φίλτρο. Σε περίπτωση βλάβης του ανεμιστήρα (συνήθως σπάσει μία ή περισσότερες λεπίδες) που είναι αναγκαία για την εκτέλεση αντικατάστασή του (σχετικά με το πώς να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα μάθετε λίγο αργότερα).

Η ανεπαρκής παραγωγικότητα μιας κουκούλας κουζίνας στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλείται από την άκαιρη συντήρηση των φίλτρων

Δεν υπάρχει φωτισμός ↑

Πιθανές αιτίες: μία από τις συσκευές φωτισμού ή ο διακόπτης φώτων είναι εκτός λειτουργίας.

Επισκευή: Πριν τρέξετε στο κατάστημα για μια νέα λυχνία, θα πρέπει να ελέγξετε την απόδοσή της. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου ελέγχονται από έναν ελεγκτή (πολύμετρο) στη λειτουργία μέτρησης αντίστασης. Η ονομαστική αντίσταση του νήματος υπολογίζεται συνήθως σε αρκετές δεκάδες Ohms. Η απουσία αναγνώσεων στη συσκευή υποδεικνύει ένα καμένο νήμα.

Με τις λυχνίες LED, η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη. Μέσα σε τέτοιες συσκευές, εκτός από τα LED, εγκαθίσταται ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να ελεγχθεί με ένα συνηθισμένο πολύμετρο χωρίς αποσυναρμολόγηση της λάμπας. Από αυτή την άποψη, για να ελέγξετε την απόδοση της λυχνίας LED, είναι ευκολότερο να την βιδώσετε στην κασέτα εργασίας.

Σημαντικό! Πριν ελέγξετε τη λάμπα σε άλλη κασέτα, βεβαιωθείτε ότι η ονομαστική τάση της είναι 220 V.

Αν λειτουργούν όλα τα φώτα, τότε η πιθανότητα είναι υψηλή, ώστε ο διακόπτης φώτων να μην λειτουργεί. Μπορεί επίσης να ελεγχθεί από έναν ελεγκτή - η αντίσταση μεταξύ των επαφών πρέπει να είναι μικρότερη από 1 Ohm όταν πατηθεί.

Μέτρηση της αντίστασης λαμπτήρα πυρακτώσεως με ψηφιακό πολύμετρο

Δεν ανταποκρίνεται στην συμπερίληψη ↑

Πιθανές αιτίες: έλλειψη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εξάντληση της τροχιάς ή ασφάλεια.

Επισκευή: Σε περίπτωση που η κουκούλα δεν ανταποκρίνεται σε καμία χειραγώγηση μετά τη σύνδεσή της με το δίκτυο 220, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε την τάση στην υποδοχή, το οποίο χρησιμοποιείται στη λειτουργία μέτρησης τάσης πολύμετρο AC.

Δώστε προσοχή! Η χρήση της ενδεικτικής λυχνίας τάσης σας επιτρέπει να καθορίσετε μόνο την παρουσία / απουσία μιας φάσης, ενώ δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα σπάσιμο μηδενικού σύρματος με αυτό το όργανο.

Αν η ισχύς εισόδου είναι OK, τότε το κομμάτι στην πλακέτα ελέγχου ή η ασφάλεια που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή για να την προστατεύσει από τις υπερτάσεις ισχύος καίγεται. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή του απορροφητήρα κουζίνας απαιτεί τουλάχιστον αρχικές γνώσεις στον τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Ελέγξτε την τάση στην πρίζα

Η ταχύτητα δεν αλλάζει ↑

Πιθανές αιτίες: Ο διακόπτης ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαγωγής είναι ελαττωματικός.

Επισκευή: Η κύρια αιτία της βλάβης του διακόπτη ή του διακόπτη ολίσθησης είναι η φυσική φθορά. Όσον αφορά τη συντηρησιμότητα, τα κουμπιά είναι καλύτερα, αφού είναι δυνατή η αντικατάσταση ενός στοιχείου και όχι ολόκληρου του μπλοκ. Εάν ο διακόπτης "διαφάνεια" είναι "jabbered", τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να το αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε τις επαφές. Ωστόσο, για να μην επιστρέψει σύντομα το πρόβλημα, είναι πιο σκόπιμο να αντικατασταθεί ο παλιός διακόπτης με ένα νέο.

Για να αντικαταστήσετε το κουμπί αρκεί να είστε σε θέση να εργαστείτε με ένα συγκολλητικό σίδερο

Ο ανεμιστήρας δεν περιστρέφεται ↑

Πιθανές αιτίες: η θερμική ασφάλεια έχει καεί, ο πυκνωτής εκκίνησης είναι ελαττωματικός, η περιέλιξη του κινητήρα, η σφήνα του στροφείου έχουν καεί.

Επισκευή: Προσδιορίστε την ακριβή αιτία της βλάβης του κινητήρα μπορεί να είναι έμμεσα συμπτώματα. Εάν, σε οποιαδήποτε ταχύτητα, η μονάδα δεν παράγει ήχο και δεν υπάρχει επίσης οσμή της καμένης περιέλιξης, η θερμική ασφάλεια πιθανόν να καεί.

Σημείωση: Η θερμική ασφάλεια τοποθετείται απευθείας στο περίβλημα του κινητήρα και καίγεται λόγω ισχυρής υπερθέρμανσης των περιελίξεων.

Στην περίπτωση του κινητήρα «buzz» κατά την εφαρμογή της δύναμης, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε το πυκνωτή εκκίνησης ρότορα σφάλμα σφήνα λόγω της κακής απόδοσης του φίλτρου λίπους. Λοιπόν, μια πολύ άσχημη κατάσταση, αν υπάρχει μυρωδιά καμένων μόνωσης. Εδώ, μόνο να γυρίσετε πίσω τον κινητήρα ή να αγοράσετε μια νέα μονάδα θα σας βοηθήσει.

Ασύγχρονος κινητήρας για λειτουργία κουκούλας κουζίνας

Αποσυναρμολόγηση της συσκευής: οδηγίες βήμα προς βήμα ↑

Για να κάνετε επισκευή της κουκούλας με τα χέρια σας, πρέπει να ξέρετε πώς να την αποσυναρμολογήσετε. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, δεν θα πρέπει να έχετε σοβαρές δυσκολίες στη διαδικασία αυτή.

 1. Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής.
 1. Ξεβιδώνουμε το προστατευτικό πλαίσιο (εάν υπάρχει).
 1. Αποσυνδέστε τον πίνακα από τους λαμπτήρες, αποσυνδέοντας προηγουμένως τους συνδετήρες τροφοδοσίας.
 1. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την πλακέτα ελέγχου.
 1. Περνάμε στον ανεμιστήρα. Απελευθερώνουμε την πτερωτή από το δακτύλιο συγκράτησης και την ξεχωρίζουμε από τον κινητήρα.
 1. Ξεβιδώστε τη βάση του κινητήρα και αφαιρέστε την.

Αυτό το εγχειρίδιο είναι ένα παράδειγμα αποσυναρμολόγησης σύγχρονων κουκούλες στην κουζίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά μοντέλα, μεμονωμένες μονάδες συνδέονται ανεξάρτητα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, για να αφαιρέσετε τον κινητήρα, δεν είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τη μονάδα οπίσθιου φωτισμού.

Συμβουλές! Εάν η αποσυναρμολόγηση απαιτεί αποσύνδεση των συνδέσμων ή των καλωδίων, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει ή φωτογραφίσει τα στοιχεία πριν από τη διεξαγωγή των χειρισμών. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, δεν θα έχετε καμία δυσκολία στη σύνδεση των μπλοκ κατά τη συναρμολόγηση.

Πώς να αποφύγετε ζημιά στην κουκούλα: συμβουλές για σωστή λειτουργία ↑

Για να μην καταφύγετε στην επισκευή της κουκούλας, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού, οι οποίοι εγκαθίστανται από τον κατασκευαστή. Ας υπογραμμίσουμε τα κύρια σημεία:

Εάν χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα γκαζιού κουζίνα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος 70-80 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος, εάν το ηλεκτρικό -. Σε ύψος 60-70 cm στην περίπτωση κουκούλες θέση κάτω από αυτό το σήμα μπορεί να υπερθερμανθεί δομικά στοιχεία με επακόλουθη παραμόρφωση. Ταυτόχρονα, μια υψηλότερη θέση θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.

Αν υπάρχει χειροκίνητη αλλαγή ταχύτητας, είναι επιθυμητό να αρχίσετε από το χαμηλότερο στάδιο. Η ρύθμιση της μέγιστης ταχύτητας οδηγεί αμέσως σε μεγαλύτερο φορτίο στον κινητήρα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

Ο πρόωρος καθαρισμός ή αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου οδηγεί στο γεγονός ότι τα σωματίδια λίπους αρχίζουν να διεισδύουν μέσα στη συσκευή, καλύπτοντας το φιλμ λαδιού κινητήρα, τον πίνακα ελέγχου και τον οπίσθιο φωτισμό. Επιπλέον, μέσω του φραγμένου φίλτρου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αέρας, οπότε η απόδοση μιας τέτοιας εξάτμισης είναι μηδενική.

 • Προστασία από τάσεις τάσης.

Όπως κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή, ο απορροφητήρας πρέπει να προστατεύεται από υπερτάσεις. Φυσικά, συνήθως υπάρχει μια ασφάλεια εντός της συσκευής, αλλά δεν μπορεί πάντα να προστατεύει τον εξοπλισμό από ένα ασταθές δίκτυο. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε αυτή την πρόσθετη εγκατάσταση ενός προστατευτικού ρελέ, ο οποίος απενεργοποιεί αμέσως την ισχύ όταν η απόκλιση τάσης είναι πολύ υψηλή.

Ρελέ τάσης - πρόσθετη προστασία του εξοπλισμού από διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η δυσκολία επισκευής της κουκούλας εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος. Αλλαγή του λαμπτήρα θα είναι σε θέση σε κάθε, αλλά με την αποκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες. Εάν η εμπειρία της επισκευής ηλεκτρικών συσκευών δεν είναι καθόλου, τότε είναι πιο σκόπιμο να απευθυνθείτε σε ειδικούς, ώστε να μην χρειάζεται να αγοράσετε νέο εξοπλισμό.

Η προετοιμασία των καθημερινών πιάτων και των μαγειρικών αριστουργημάτων συνοδεύεται συχνά από διάφορες μυρωδιές και μερικές φορές δεν είναι πολύ ευχάριστες, ειδικά εάν εξαπλώνονται.

Πώς λειτουργεί το φίλτρο για κουκούλες κουζίνας;

Οι αγωγοί αερισμού στα σπίτια μας, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζουν πάντα τον μολυσμένο αέρα και τις μυρωδιές. Αυτός ήταν ο λόγος για την ανάπτυξη διαφόρων.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας: κόλπα στύσης

Η κουζίνα για τους περισσότερους ανθρώπους έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ένας οικονομικός χώρος, όπου τα τρόφιμα ετοιμάζονται, τα τρόφιμα καθαρίζονται, τα πιάτα πλένονται. Εδώ συχνά συγκεντρώνεται η οικογένεια.

Η εξάλειψη των πιο συχνών προβλημάτων του κουζινέτου: οδηγίες για τη στροφή προς στροφή, τα καλύτερα κέντρα εξυπηρέτησης και το κόστος κλήσης του πλοηγού

Αν δεν έχετε αντιμετωπίσει προηγουμένως την επιλογή και την εγκατάσταση της κουκούλας κουζίνας, τότε από τη σχεδίασή της, θα σας φανεί αρκετά δύσκολη. Αλλά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, το σύστημα μοιάζει με μια ηλεκτρική σκούπα, ενώ εκτελεί απολύτως διαφορετικά καθήκοντα. Η κουκούλα πρέπει να εξαλείψει διάφορα σωματίδια που εμφανίστηκαν στον αέρα κατά το μαγείρεμα, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής των επίπλων. Πώς αντιλαμβάνεται η κουκούλα αυτή τη λειτουργία και πώς να διορθώσετε τυχόν προβλήματα; Είναι δυνατόν να το κάνουμε μόνοι μας ή πρέπει να καταφύγουμε στη βοήθεια ειδικών; Όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα μάθετε σε αυτό το άρθρο.

Η συσκευή μιας κουκούλας κουζίνας, τα βασικά συστατικά

Η συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα από τον καπνό είναι πολύ απλή. Στα κλασικά μοντέλα, το κάτω μέρος εκτελεί τη λειτουργία φιλτραρίσματος του χονδροειδούς καθαρισμού, το καθήκον του οποίου είναι η καθυστέρηση των λιπαρών και καπνισμένων σωματιδίων.

Εξαεριστήρας

 • ο αέρας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος γεμίζει άφθονα με ατμό, διάφορες ακαθαρσίες,
 • και αμέσως ανασυρμένο στην ομπρέλα εξαερισμού,
 • διέρχεται επιπλέον διήθηση, όπου καθυστερούν τα περιττά λίπη, το νερό και η αιθάλη,
 • Μέσω του καναλιού αποστράγγισης, τα υπολείμματα υγρασίας εκτρέπονται απευθείας στο σύστημα αποθήκευσης που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ομπρέλας εξαερισμού.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Οποιοσδήποτε καθαριστής αέρα κουζίνας συμπληρώνεται απαραίτητα με ένα ειδικό μεταλλικό φίλτρο, το οποίο καθαρίζει τέλεια τη ροή του αέρα, από πιθανά υπολείμματα λίπους και προϊόντα καύσης. Στην απουσία του, για ένα μήνα, η εσωτερική επιφάνεια του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, θα καλυφθεί με ένα στρώμα ελαιούχου μύλου.

Ένα κλασικό φίλτρο από λίπος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο κασέτας με στοιχεία ματιών κατασκευασμένα από το λεπτότερο μεταλλικό φύλλο (πλέγμα ή διάτρηση). Η διάτρηση μπορεί να είναι ομοιόμορφη ή ασύμμετρη και απαιτούνται ενσωματωμένες κυψέλες για την αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής του αέρα. Αυτό θα επιτρέψει τη συγκράτηση των σωματιδίων λίπους στην επιφάνεια.

Σύστημα εξαερισμού

Η συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα από τον καπνό θα πρέπει να συμπληρώνεται με έναν ανεμιστήρα ποιότητας που αντλεί καπνό και άλλες ακαθαρσίες από την κουζίνα. Τα συστήματα εξαγωγής είναι ολοένα και πιο εξοπλισμένα με ένα διαμετρικό ή εφαπτόμενο ανεμιστήρα - αυτοί αντέχουν βέλτιστα το καθορισμένο φορτίο.

Το σύστημα εργασίας της συσκευής μοιάζει με έναν κοίλο κύλινδρο των οποίων τα πτερύγια κάμπτονται ελαφρά προς τα εμπρός. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ροή αέρα.

Φωτισμός


Οι κατασκευαστές, κατά κανόνα, δεν χρησιμοποιούν λαμπτήρες LED στη συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα, δεδομένου ότι ο χρήστης σίγουρα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα τόσο περίπλοκο σύστημα. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, τέτοιες λάμπες δημιουργούν τρεμόπαιγμα, το οποίο βλάπτει τα μάτια. Ένας κλασικός λαμπτήρας πυράκτωσης ή ένας λαμπτήρας με λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιείται συχνότερα.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα; Βήμα-βήμα οδηγίες

Για να επιδιορθώσετε μόνοι σας τον καθαριστή αέρα της κουζίνας, πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες της ανάλυσής του. Ακολουθώντας τις βήμα προς βήμα συστάσεις που περιγράφονται παρακάτω, σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσετε σοβαρές δυσκολίες κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

 1. Αφαιρέστε το φίλτρο μετάλλου ή άνθρακα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κουκούλας.
 2. Ξεβιδώστε το προστατευτικό σύστημα (εάν είναι διαθέσιμο).
 3. Αποσυνδέστε τον πίνακα φωτισμού πριν απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία.
 4. Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο αποσυναρμολογείται.
 5. Πηγαίνετε στο σύστημα εξαερισμού. Η πτερωτή απελευθερώνεται από τον ασφαλιστικό δακτύλιο και διαχωρίζεται από τον κινητήρα.
 6. Ξεβιδώστε τη βάση κινητήρα και αφαιρέστε την.

Οι περιγραφόμενες συστάσεις είναι ένα παράδειγμα αποσυναρμολόγησης ενός σύγχρονου καθαριστή αέρα κουζίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα μοντέλα, μεμονωμένα μπλοκ τοποθετούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Για παράδειγμα, για να αφαιρέσετε τον κινητήρα, δεν χρειάζεται να ξεβιδώσετε τον οπίσθιο φωτισμό και κάθε σύστημα μπορεί να επισκευαστεί ξεχωριστά.

Οδηγίες για την επιδιόρθωση των πιο συχνών κακομεταχειριστών κακής λειτουργίας

Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας κουζίνας στο σπίτι. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα κατά τη λειτουργία θα συζητηθούν παρακάτω. Εάν, για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να κάνετε επισκευές, σκεφτείτε πώς να επισημοποιήσετε την κλήση του πλοίαρχου στο σπίτι.

Η συσκευή δεν ανάβει.

Τι θα μπορούσε να είναι η αιτία: δεν υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος, το κομμάτι ή η ασφάλεια έχει καεί.

Επισκευή: Σε περίπτωση που ο καθαριστής αέρα της κουζίνας δεν αντιδράσει σε τυχόν χειρισμούς που έγιναν, μετά τη σύνδεσή του στο δίκτυο, αρχικά δώστε προσοχή στην πρίζα. Ελέγξτε την τάση σε αυτή, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή που μπορεί να αγοραστεί στο κατάστημα ή να δανειστεί από έναν ηλεκτρολόγο.

Αν η ισχύς εξόδου λειτουργεί και το σύστημα δεν ανάβει, προσέξτε τον πίνακα ελέγχου ή την ασφάλεια. Αυτά τα συστήματα θα μπορούσαν να καούν ή να αποτύχουν, επειδή το έργο τους εξαρτάται άμεσα από τις υπερτάσεις τάσης. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή του απορροφητήρα κουζίνας απαιτεί τουλάχιστον αρχικές γνώσεις στον τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Μειωμένη παραγωγικότητα, δεν εξαλείφει τις οσμές

Εάν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, η αιτία μπορεί να είναι η απόφραξη του στοιχείου φίλτρου, η διάσπαση της πτερωτής εξαερισμού.

Επισκευή: Καθαρίστε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα με νερό χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά, αν χρειάζεται, αντικαταστήστε ένα μεταλλικό φίλτρο ή ένα φίλτρο μίας χρήσης. Εάν ο ανεμιστήρας παρουσιάζει δυσλειτουργία (συνήθως αποτυγχάνουν μία ή περισσότερες λεπίδες), αντικαταστήστε τις. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις λεπίδες από μόνοι σας ή να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό.

Όσον αφορά τον αριθμό των εφαρμογών, τα στοιχεία φιλτραρίσματος μετάλλων μπορούν να είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Η πρώτη, κατά κανόνα, παραδίδεται στην αγορά με ακρυλικό, sintepon, και θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρίμηνο. Τα τελευταία είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, έτσι ώστε να εξυπηρετούν ακριβώς όσο εξυπηρετεί η κουκούλα.

Το φίλτρο άνθρακα είναι εγκατεστημένο σε συστήματα ανακυκλοφορίας και χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της οσμής. Στην καρδιά αυτού του στοιχείου - ενεργοποιημένος άνθρακας - ένα καθαρό προσροφητικό, το οποίο είναι βέλτιστο να χρησιμοποιηθεί για την απορρόφηση όλων των ειδών αερίων. Δεδομένου ότι ο πόρος δεν είναι απεριόριστος, το φίλτρο πρέπει να αντικαθίσταται μία φορά το ένα τέταρτο.

Βρείτε τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου που μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο.

Αυξημένο επίπεδο θορύβου

Εάν η κουκούλα είναι θορυβώδης, ανεξάρτητα από τις χρησιμοποιούμενες ταχύτητες, σηματοδοτεί πιθανές δυσλειτουργίες.

Η λειτουργία οποιασδήποτε συσκευής για τον καθαρισμό του αέρα από τον καπνό πρέπει να συνοδεύεται από ελαφρύ θόρυβο. Το επίπεδο και η ένταση του εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ο ανεμιστήρας περιστρέφεται. Κατά κανόνα, η στάθμη θορύβου ενός συγκεκριμένου μοντέλου εγκαθίσταται στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της παραγωγής του και αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση.

Η δύναμη της στερέωσης θα μπορούσε τελικά να αποδυναμωθεί κάτω από τη δύναμη των κραδασμών που προκύπτουν όταν ο κινητήρας λειτουργεί. Εάν το τμήμα είναι χαλαρό, η κουκούλα μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον θόρυβο.

Ελέγξτε επίσης τον άξονα και τον αγωγό επιπλέον. Ίσως είναι βρώμικα και υπάρχουν υπολείμματα (γύψος, ασήμαντα βότσαλα κλπ.) Στο σωλήνα διακλάδωσης. Αυτά τα ξένα αντικείμενα δημιουργούν δονήσεις στη ροή του αέρα και μπορούν να δημιουργήσουν εφέ κτυπήματος ή επιπλέον θόρυβο. Σημειώστε επίσης τη σύνδεση του αγωγού στην είσοδο και στην έξοδο. Η πυκνότητα τους θα μπορούσε να διαταραχθεί και η χαλαρή εφαρμογή των επιφανειών δημιουργεί απλώς περιττό ήχο.

Εάν κατά τη διάρκεια της δοκιμής στο κατάστημα το σύστημα λειτούργησε σχετικά ήσυχα και μετά την εγκατάσταση άρχισε να κάνει έναν δυνατό ήχο, κάτι έγινε λάθος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στον αριθμό των εμποδίων που ξεπερνάει ο αέρας στην πορεία του. Με τον αυξημένο αριθμό τους δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Μπορείτε να το ελέγξετε μόνοι σας ή να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης.

Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει και στην περίπτωση που ένα ισχυρό σύστημα, για παράδειγμα, με χωρητικότητα χιλιάδων m3 / h, συνδεδεμένο σε σωλήνα εξαερισμού με λανθασμένη διάμετρο, δεν είναι 15 cm, αλλά 10.

Ο φωτισμός δεν λειτουργεί

Πιθανή δυσλειτουργία: ένας από τους λαμπτήρες είναι εκτός λειτουργίας ή το κουμπί για την ενεργοποίηση του συστήματος δεν λειτουργεί.

Επισκευή: Μην τρέχετε αμέσως στο κατάστημα για να αγοράσετε μια νέα λυχνία, πρώτα να ελέγξετε την απόδοσή της. Αυτό μπορεί να γίνει με ειδικό ελεγκτή στη λειτουργία ελέγχου αντίστασης. Η ονομαστική αντίσταση ενός νήματος, κατά κανόνα, υπολογίζεται σε διάφορους αριθμούς. Η απουσία τους στη συσκευή σηματοδοτεί ότι το νήμα έχει καεί.

Με το φως LED, η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη. Σε μια τέτοια συσκευή, εκτός από τη λυχνία LED, τοποθετείται ένας οδηγός ελέγχου, ο οποίος δεν ελέγχεται από συμβατικό πολύμετρο, και είναι αδύνατο να γίνει αυτό χωρίς αποσυναρμολόγηση της λυχνίας. Για να ελέγξετε την απόδοση της λυχνίας LED είναι ευκολότερο να την εγκαταστήσετε στο σύστημα εργασίας.

Εάν όλες οι συσκευές λειτουργούν σωστά, είναι πιθανό το πρόβλημα να κρύβεται κατά τη λειτουργία του διακόπτη φώτων. Μπορεί επίσης να ελεγχθεί μέσω δοκιμής - σε κατάσταση λειτουργίας, πρέπει να υπάρχει ονομαστική τάση μεταξύ των επαφών. Ένα κουμπί, όπως ένας λαμπτήρας, μπορεί πάντα να αλλάξει, το κόστος του είναι σχετικά προσιτό.

Οι έλεγχοι δεν λειτουργούν

Επισκευή: Ο κύριος λόγος για την αποτυχία του κουμπιού ή του συστήματος ολίσθησης είναι η φθορά όταν χρησιμοποιείται ακατάλληλα. Όσον αφορά την επισκευή, το σύστημα κουμπιών είναι πολύ απλούστερο, αφού είναι δυνατό να αντικατασταθεί ένα μέρος, όχι ολόκληρο το μπλοκ. Εάν ο διακόπτης διαφάνειας δεν λειτουργεί σωστά, μπορείτε να τον αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε τις επαφές. Ωστόσο, για την επίλυση του προβλήματος στο σύνολό του, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τον παλιό διακόπτη με ένα νέο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για λίγα λεπτά και δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τα κέντρα εξυπηρέτησης.

Πού να στραφεί και πόσο θα κοστίσει η κλήση του κύριου;

Στη Μόσχα

 1. Υπηρεσία Κάνετε (η μέση τιμή είναι 1000 ρούβλια). 123100, Ρωσία, Μόσχα, Τ.Κ. 27. τηλ.: 8 (499) 649 33 66.
 2. PROFI.RU (το μέσο κόστος είναι από 800 ρούβλια). ul. Σχεδιαστής αεροσκαφών Mikoyan, 12, τηλ. +7 (495) 540-46-03.
 3. Ρυθμική στο Μεντβέντεκο (μέσο κόστος από χιλιάδες ρούβλια). Μόσχα, Studeniy pr-d, d.12 τηλ. + 7 (495) 545-06-08.

Στην Αγία Πετρούπολη

 1. Υπηρεσία που κάνετε. +7 (812) 986 95 29.
 2. Import-Service (μέσο κόστος από 900 ρούβλια). Ρωσία, 190000, Αγία Πετρούπολη, ul. Gorokhovaya Street, 21 τηλ: (812) 702-33-33.
 3. Lenremont (το μέσο κόστος των 1000 ρούβλια). m. Elektrosila, st. Reshetnikova, 3 Τηλ: (812) 242-99-45.

Η πολυπλοκότητα της επισκευής του συστήματος εξάτμισης της κουζίνας εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντικαταστήσει μια καμένη λάμπα, αλλά δεν μπορεί όλοι να καταλάβουν τη δυσλειτουργία του κινητήρα. Αν δεν έχετε εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρικών συσκευών, είναι πιο λογικό να στραφείτε σε μια ειδική υπηρεσία, ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσετε άλλο εξοπλισμό.

Συμβουλές για κουκούλες επισκευής στην κουζίνα - 5 βασικές δυσλειτουργίες

Αιτίες αποτυχίας

Είναι ένα πράγμα, εάν η κουκούλα της κουζίνας σας είναι ήδη δώδεκα ετών και αργότερα τραβά αργά τον αέρα. Εδώ δεν μπορείτε καν να σκεφτείτε την επισκευή, είναι ευκολότερο να αγοράσετε νέο εξοπλισμό. Αλλά τι εάν η αγορά δεν σας εξυπηρετήσει για ένα χρόνο, αλλά ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ή ακόμα και απέτυχε; Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε την αιτία της δυσλειτουργίας και, στη συνέχεια, να το εξαλείψετε μόνοι σας. Οι κύριοι "ένοχοι" της κατανομής μπορεί να είναι:

 1. Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης του σπιτιού. Αρχικά, πρέπει να καθαρίσετε το φίλτρο (παγίδα λίπους) τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 εβδομάδες. Το φίλτρο άνθρακα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως κάθε έξι μήνες ή όταν η ένδειξη στον πίνακα δείχνει αυτό (τα νέα μοντέλα έχουν έναν ειδικό λαμπτήρα εγκατεστημένο). Δεύτερον, απαγορεύεται η λειτουργία του ανεμιστήρα εξαγωγής πάνω από την ενσωματωμένη εστία, εάν δεν υπάρχει κανέλα. Ο ζεστός αέρας μπορεί να βλάψει γρήγορα το σύστημα, το οποίο τότε θα είναι αρκετά δύσκολο να επισκευαστεί. Τρίτον, η κουκούλα πρέπει να ανάβει για 2-3 λεπτά πριν από το μαγείρεμα και να σβήσει μετά από 10-15 λεπτά μετά το μαγείρεμα. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την ποσότητα ατμών, όπου το δωμάτιο ακούγεται οσμή.
 2. Διάλειμμα των επαφών. Η λειτουργία του συστήματος συνοδεύεται από ελαφρά δόνηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της κακής επαφής στη μονάδα ελέγχου ή περαιτέρω κατά μήκος του κυκλώματος. Αυτό συμβαίνει σπάνια και στη συνέχεια, μόνο για τα κινεζικά προϊόντα.
 3. Εσφαλμένη εγκατάσταση. Όταν λάθος εγκατάσταση στην περιοχή απορροφητήρα μπορούσε να σταματά εργασίας που πραγματοποιείται για λόγους όπως ένα φτωχό καλώδια σύνδεσης ποιότητας στο τερματικό μπλοκ ή ισχυρά αγωγού καμπής (αυλακώσεις).
 4. Προβλήματα με την καλωδίωση. Ίσως απλά σταμάτησε έξοδο εργάζονται ή να ανατρέψει τον πίνακα διακόπτη, και είστε ήδη πανικοβάλλονται ότι ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί στην κουζίνα και πρέπει να επισκευαστεί άμεσα.

Όλοι αυτοί οι λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία και περαιτέρω επισκευές, επομένως εξετάστε όλα τα σημεία για το μέλλον, έτσι ώστε αυτή η κατάσταση να μην έχει πλέον προκύψει!

Κύριοι τύποι παραβιάσεων

Τώρα θα προχωρήσουμε ως εξής: με τη σειρά του θα απαριθμήσω όλα τα υπάρχοντα σφάλματα και κάτω από κάθε παρέχουν οδηγίες για κουκούλες επισκευής στην κουζίνα με τα χέρια του. Οι κατανομές θα εμφανίζονται από τις πιο δημοφιλείς σε αυτές που είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν και οι οποίες είναι πιο δύσκολο να επισκευαστούν στο σπίτι.

Δεν ανάβει το φως

Πολύ συχνά, ο πίνακας εξάτμισης χρησιμοποιείται για φωτισμό στην κουζίνα του χώρου εργασίας. Αυτό είναι πραγματικά βολικό και είναι μια αρμόδια προσέγγιση, tk. στη σύγχρονη τεχνολογία, τοποθετούνται λαμπτήρες LED υψηλής ισχύος ή λαμπτήρες αλογόνου.

Αν ο φωτισμός δεν λειτουργεί για σας, θα πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα επισκευής:

 1. Ελέγξτε τον ίδιο τον λαμπτήρα, μπορεί να έχει καεί.
 2. Ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα για να δείτε αν λειτουργεί. Εάν τα πτερύγια δεν περιστρέφονται, πώς να επισκευάσετε το σύστημα θα συζητηθεί παρακάτω. Ο κινητήρας λειτουργεί - ψάχνουμε για περαιτέρω δυσλειτουργία.
 3. Ελέγξτε την τάση στην πρίζα χρησιμοποιώντας το κατσαβίδι. Αμέσως κοιτάξτε το τηλεφωνικό κέντρο, ίσως χτύπησε το μηχάνημα. Είναι δυνατή η λειτουργία της υποδοχής; Αν ναι, πρέπει να ελέγξετε την ακεραιότητα του ηλεκτρικού καλωδίου και στη συνέχεια να καλέσετε τον διακόπτη οπίσθιου φωτισμού και άλλα στοιχεία κυκλώματος με ένα πολύμετρο. Έτσι, με μια μέθοδο εξαίρεσης θα βρείτε την αιτία της δυσλειτουργίας και μπορείτε να προχωρήσετε στην επισκευή των κουκούλες στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια. Συνήθως πριν αυτά τα χέρια φτάσουν, tk. το πιο συχνά η λάμπα καίει ή η πρίζα βγαίνει εκτός τάξης.

Ελαφρώς τραβάει

Η δεύτερη πιο δημοφιλής δυσλειτουργία της κουκούλας είναι ένας ανεπαρκής ανεμιστήρας. Δεν ξέρω τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Εδώ τα πράγματα είναι ευκολότερα. Πρώτα ελέγξτε ότι τα φίλτρα και η παγίδα λίπους είναι βρώμικα. Οι περισσότερες φορές αυτές οι δύο συνιστώσες είναι οι ένοχοι του γεγονότος ότι ο απορροφητήρας δεν αντλεί αέρα στον εξαερισμό ή δεν αερίζεται επαρκώς.

Για να επισκευάσετε την κουκούλα με τα χέρια σας, πρέπει να καθαρίσετε τα φίλτρα και να επανενεργοποιήσετε. Μπορείτε να δείτε πώς να καθαρίσετε σωστά, μπορείτε σε αυτό το μάθημα βίντεο:

Υπάρχει μια άλλη κατάσταση, όπως η εμφάνιση κενού σε ένα δωμάτιο με κλειστά παράθυρα. Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα θα τραβήξει ασθενώς ή τελικά θα σταματήσει να σφίγγει τον αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή συνίσταται στο γεγονός ότι είναι απαραίτητο να ανοίξει ο ίδιος ο αναπνευστήρας και να αερίσει την κουζίνα με φυσικό τρόπο.

Ένας άλλος λόγος που ο απορροφητήρας τραβάει άσχημα είναι η έλλειψη έλξης στον αγωγό αερισμού του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε ότι η πρόσφυση μπορεί να είναι συμβατικός αναπτήρας - ανάψτε τη φωτιά και φέρετε την στο άνοιγμα στον τοίχο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Εάν η φλόγα δεν σφίγγει στην οπή, θα χρειαστεί να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό, για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.

Δεν λειτουργεί καθόλου

Αν δεν συμβεί τίποτα όταν ενεργοποιείτε το κουμπί στον πίνακα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επισκευάσετε μόνο την κουκούλα στην κουζίνα. Αυτή είναι η περίπτωση, για την οποία μιλήσαμε παραπάνω - και ο ανεμιστήρας δεν γυρίζει και το φως δεν ανάβει. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε ξανά το ηλεκτρικό καλώδιο, την τάση στην έξοδο και το μηχάνημα στην θωράκιση. Εάν όλα λειτουργούν, πάρτε ένα πολύμετρο στα χέρια και πηγαίνετε στο "κουδούνι" του κυκλώματος. Δοκιμή πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον πίνακα, ίσως καίγονται μια από τις επαφές (συνήθως η πρώτη). Στη συνέχεια, εξετάστε το σχέδιο, όπου βρίσκεται η ασφάλεια, η οποία καίει τουλάχιστον μία φορά. Είναι η ασφάλεια σε καλή κατάσταση; Ελέγξτε τον πυκνωτή, αν η αντίστασή του είναι φυσιολογική και προφανώς δεν έχει διογκωθεί, ο κινητήρας πιθανότατα δεν λειτουργεί. Συζητήσαμε πώς να ελέγξουμε τον πυκνωτή σε ξεχωριστό άρθρο. Οι περιελίξεις του κινητήρα πρέπει να δακτυλογραφηθούν και αν το σφάλμα βρίσκεται στο σπάσιμο στην περιοχή του κινητήρα, είναι καλύτερο να το πετάξετε και να αγοράσετε ένα νέο. θα είναι πολύ δύσκολο και απρόσφορο να επισκευαστεί το μέρος.

Ανεμιστήρας θορύβου

Εάν η κουκούλα βουίζει όταν είναι ενεργοποιημένη, η αιτία μπορεί να είναι κακή ποιότητα κατασκευής συσκευής. Πολλά αρνητικά σχόλια σχετικά με το αυξημένο επίπεδο θορύβου μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Η απάντηση στην ερώτηση, γιατί το σύστημα είναι θορυβώδες, είναι αρκετά απλή - μια κακή ποιότητα συναρμολόγηση του προϊόντος, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να επιδιορθωθεί από τον εαυτό του. Για παράδειγμα, σε εταιρείες όπως η Cata, η Kronasteel και η Elikor, η βιασύνη είναι σχεδόν αδύνατο να ακουστεί ακόμη και με τη μέγιστη ταχύτητα. Σας συνιστούμε αμέσως να μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για το σπίτι, να γνωρίζετε το όνομα των καλύτερων κατασκευαστών συσκευών κουζίνας!

Αν είστε βέβαιοι για την ποιότητα των επιλεγμένων προϊόντων και βεβαιωθείτε ότι το σφάλμα είναι σε οτιδήποτε άλλο, σας συνιστούμε να ελέγξετε την ποιότητα του εξαρτήματος του περιβλήματος στο σετ / κουζίνα. Ακόμη και ένα μικρό κενό στη δόνηση μπορεί να προκαλέσει χτυπήματα, σκασίματα, χτυπήματα. Για να αποφύγετε θόρυβο, είναι απαραίτητο να κάνετε τα εξής - σφίξτε όλους τους συνδετήρες ή βάλτε ένα κομμάτι αφρού στη ζώνη προβλημάτων, πράγμα που θα εξαλείψει το χτύπημα.

Εάν ο κινητήρας βουτά, αλλά δεν αρχίζει, πιθανότατα, η αιτία της δυσλειτουργίας στην ασφάλεια. Η επισκευή του καλύμματος από τον εαυτό σας είναι πολύ απλή σε αυτή την περίπτωση - είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε την ασφάλεια με μια νέα.

Μην αλλάζετε τις ταχύτητες

Είναι προφανές - το κουμπί στη μονάδα ελέγχου δεν λειτουργεί. Πρέπει να αφαιρέσετε την προστατευτική οθόνη και να ελέγξετε οπτικά το κουμπί, επειδή ίσως μόλις καεί από την επαφή. Στη συνέχεια, ελέγξτε τα κομμάτια του σκάφους και καλέστε την αλυσίδα με ένα πολύμετρο. Επιπλέον, ο πυκνωτής εκκίνησης μπορεί να είναι η αιτία της δυσλειτουργίας, η οποία καίγεται. Σε αυτήν την περίπτωση, η επισκευή της κουκούλας από τον εαυτό σας είναι αρκετά απλή - αρκεί να αντικαταστήσετε τον συμπυκνωτή μόνοι σας.

Το εγχειρίδιο επισκευής φωτισμού παρέχεται στο βίντεο:

Πρόβλημα σε διαμερίσματα

Σε κτίρια πολυκατοικιών, ειδικά στους τελευταίους ορόφους, οι ιδιοκτήτες κατοικιών αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα, όταν η κουκούλα δεν φυσά, αλλά χτυπήματα, δηλαδή, λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Το πρόβλημα είναι ότι ο αέρας φυσάει από την έξοδο, όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και από την τουαλέτα και το μπάνιο. Υπάρχουν αναθεωρήσεις στα θεματικά φόρουμ που είναι πιο εύκολο να τραβηχτεί και να πνιγεί ο φυσικός αερισμός, αλλά αυτές οι επισκευές δεν χρειάζεται να γίνουν. Προκειμένου να αποκατασταθεί ο κεντρικός αερισμός, ο οποίος δεν αναρροφά, αλλά χτυπά, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αναγκαστική εισαγωγή αέρα με την εγκατάσταση ανεμιστήρων εξαγωγής, όπως αεραγωγοί. Το κόστος τους είναι σχετικά μικρό, αλλά η δυσλειτουργία θα ξεπεραστεί.

Έτσι παρέχουμε έναν κατάλογο πιθανών βλαβών στην κουκούλα. Ελπίζουμε ότι έχετε βρει την απάντηση στην ερώτησή σας και τώρα ξέρετε πώς να επισκευάσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας!

Επισκευή κουκούλας κουζίνας

Ο σωστός καυσαερίων θα πρέπει να αντλεί όλες τις εξάτμιση και οσμές

Βλάβες στην περιοχή της κουκούλας κουζίνα στερεί τους κατοίκους ενός σπιτιού ή διαμερίσματος συνήθη άνεση - οι εγκαταστάσεις απλώνονται ανεπιθύμητων οσμών, στους τοίχους και τα παράθυρα του το συμπύκνωμα συσσωρεύεται, και ο αέρας είναι κακό για την υγεία.

Σε περίπτωση βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της κουζίνας, πολλοί πολλοί απευθύνονται αμέσως σε εργαστήρια και κέντρα εξυπηρέτησης, τα οποία, για μια μεγάλη αμοιβή, επισκευάζουν τις κουκούλες κουζίνας. Όμως, αυτός ο εξοπλισμός κουζίνας, ακόμα και με πρόσθετες λειτουργίες, δεν είναι πολύ περίπλοκος και είναι πολύ πιθανό να το διορθώσετε μόνοι σας.

Υποβαθμισμένη εργασία εξοπλισμού εξόρυξης κουζίνας

Η κύρια λειτουργία οποιουδήποτε εκχυλίσματος είναι η απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο, κορεσμένο με ατμούς και μυρωδιές. Ως εκ τούτου, κακής ποιότητας λειτουργία των ιδιοκτητών εξαερισμού της κουζίνας υπάρχουν υπόνοιες όταν συμπύκνωση εμφανίζεται στα παράθυρα. Η αυξημένη μυρωδιά του μαγειρέματος δείχνει επίσης ότι ο εξοπλισμός εξαερισμού της κουζίνας δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, μολονότι ο κινητήρας λειτουργεί.

Η συσσώρευση συμπυκνωμάτων στα παράθυρα της κουζίνας υποδεικνύει κακή απόδοση της κουκούλας

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες για κακή απόδοση του καλύμματος:

 • Το φίλτρο της καπνοδόχου και η παγίδα λίπους είναι φραγμένα.
 • Ο αγωγός εξαερισμού ήταν γεμάτος.

Ο καθαρισμός του φίλτρου και η άλλη προληπτική συντήρηση πρέπει να περιγράφονται στις οδηγίες του κατασκευαστή. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια κουκούλας, είναι αδύνατο να δοθεί μια καθολική περιγραφή αυτής της διαδικασίας.

Όμως, έχοντας μελετήσει προσεκτικά τις οδηγίες, σχεδόν οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κάνει με τα χέρια του έναν απλό καθαρισμό του φίλτρου, όπως φαίνεται στο βίντεο:

Ο αγωγός αερισμού είναι κλειστός

Συχνά, οι χρήστες παραπονούνται: «Αγοράσαμε μια καλυμμένη καμάτα Cata, εγκατασταθεί, όλα λειτουργούν, αλλά τραβάει ασθενώς στα παράθυρα και τη συμπύκνωση». Εάν ο εκσκαφέας εγκατασταθεί για πρώτη φορά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το ρεύμα του αγωγού εξαγωγής - εάν δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο ανεμιστήρας, δεν μπορεί να εκραγεί ατμούς νερού και μυρωδιές από την κουζίνα.

Διαύλου εξαερισμού χωρίς ορατό φράξιμο

Ο έλεγχος της ώσης γίνεται με έναν αναπτήρα (η φλόγα πρέπει να εκτρέπεται από τη ροή του αέρα) ή με την εφαρμογή φύλλου χαρτιού στη μάσκα. Αν ο αγωγός εξαγωγής σε μια ιδιωτική κατοικία είναι γεμάτος, τότε μπορεί να καθαριστεί με το χέρι, και σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, πιθανότατα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις κατάλληλες υπηρεσίες.

Ελέγξτε το ρεύμα αερισμού με την εκτροπή της φλόγας

Εάν για κάποιο λόγο αυτό είναι αδύνατον για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε, ότι η κουκούλα για να λειτουργήσει, είναι απαραίτητο να εκπληρώσει εξόδου σωλήνα με άλλο τρόπο - για παράδειγμα, να κάνει μια τρύπα στον τοίχο, ή να αλλάξει το πλαίσιο του παραθύρου.

Ελέγξτε την πρόσφυση με χαρτί - το φύλλο πρέπει να πιέσει προς τη σχάρα

Λανθασμένος εξοπλισμός εξάτμισης

Εάν ο ανεμιστήρας εξάτμισης δεν λειτουργεί καθόλου, είναι δυνατοί οι ακόλουθοι λόγοι:

 • Κακή επαφή στην πρίζα, το βύσμα, το καλώδιο τροφοδοσίας είναι σπασμένο ή δεν υπάρχει τάση.
 • Ανεπιθύμητη ασφάλεια.
 • Οι ακροδέκτες σύνδεσης στο εσωτερικό της κουκούλας χαλαρώνουν ή τα συρμάτινα φύλλα είναι μη διαχωρισμένα.
 • Δυσλειτουργία σε κουμπιά ή διακόπτες.
 • Αν η κουκούλα διαθέτει διεπαφή ηλεκτρονικού ελέγχου, μπορεί να υπάρξει βλάβη στον ηλεκτρικό πίνακα, σε ηλεκτρονόμους, σε αισθητήρες κλπ.
 • Ο κινητήρας του ανεμιστήρα είναι ελαττωματικός.

Ξεκινώντας την επισκευή της κουκούλας, πρέπει να αναζητήσετε δυσλειτουργίες, εκτός από τους πιθανούς παραπάνω λόγους, που εναλλάξ περνάνε από τα σημεία.

Αντιμετώπιση προβλημάτων στο εσωτερικό της κουκούλας

Η αρχική διάγνωση της κουκούλας γίνεται με την ενεργοποίηση του ενσωματωμένου λαμπτήρα. Όμως, εξαιτίας της υπέρτασης, όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας μπορεί να αποτύχουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, να ασφαλίσουν την ασφάλεια. Η καλωδίωση και το σύρμα ασφαλειών, η μέτρηση τάσης και η επισκευή της εξόδου περιγράφονται λεπτομερώς σε άλλα άρθρα αυτού του πόρου.

Δοκιμή εξαρτημάτων

Για να φτάσετε στα εσωτερικά τερματικά της σύνδεσης, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το περίβλημα της κουκούλας, αφού πρώτα αποσυνδέσατε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα. Λόγω της δόνησης του ανεμιστήρα, οι βίδες των ακροδεκτών ενδέχεται να χαλαρώσουν και η επαφή θα χαθεί. Αν ο έλεγχος και η σύσφιξη των βιδών δεν λειτουργούν, μεταβείτε στο επόμενο σημείο.

Ελέγξτε την αξιοπιστία των ακροδεκτών σύνδεσης ανεμιστήρα καυσαερίων

Ελέγξτε τα κουμπιά και οι διακόπτες ταχύτητας μπορεί να είναι ένα ωμόμετρο (δοκιμαστής, πολύμετρο στη λειτουργία συνέχειας) ή ένας αισθητήρας (εργοστάσιο ή σπιτικό). Δεδομένου ότι οι περιελίξεις του κινητήρα που συνδέονται με τους διακόπτες έχουν μικρή αντίσταση, όταν δοκιμάζονται από τον αισθητήρα μπορούν να επηρεάσουν τον ψευδή συναγερμό της ενδεικτικής λυχνίας, έτσι ώστε οι ακροδέκτες πρέπει προηγουμένως να αποσυνδεθούν.

Στο σπίτι, χωρίς τις δεξιότητες και τα εργαλεία, η επισκευή του ηλεκτροκινητήρα είναι αδύνατη, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε μια πανομοιότυπη ή κατάλληλη αντικατάσταση.

Κατά κανόνα, οι συμπυκνωτές μονοφασικοί ηλεκτροκινητήρες χρησιμοποιούνται στις κουκούλες, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την αρχή της λειτουργίας τους και τις μεθόδους επαλήθευσης, ακολουθήστε τον σύνδεσμο που δίνετε. Ο κινητήρας εξαγωγής έχει αρκετές βρύσες από τις περιελίξεις, οι οποίες αλλάζουν για να αλλάξουν την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα.

Σχηματικό διάγραμμα για τη σύνδεση του κινητήρα εξαγωγής με ακροδέκτες για την αλλαγή των ταχυτήτων

Είναι επίσης πιθανό να παρουσιαστεί δυσλειτουργία του πυκνωτή εκκίνησης, του ρελέ ή της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Μερικές φορές, εάν είναι αδύνατο να επιδιορθωθεί ένα σύνθετο ηλεκτρονικό κύκλωμα, μπορεί να αντικατασταθεί με μια απλούστερη λύση βασισμένη σε αξιόπιστους μηχανικούς διακόπτες, όπως φαίνεται παρακάτω:

Επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη επισκευής του απορροφητήρα κουζίνας με τα χέρια σας, θα πρέπει να αγοράσετε εξοπλισμό από αξιόπιστους κατασκευαστές. Φτηνά αγαθά από την Κίνα είναι πολύ συχνά βραχύβια στην εργασία, δημιουργούν πολύ θόρυβο και ταυτόχρονα είναι αναποτελεσματικά με σημαντική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή εξοπλισμού για την κουζίνα είναι η εταιρεία Cata. Ειδικοί από τις ισπανικές εταιρείες παράγουν όχι μόνο ηλεκτρική κουζίνα κουκούλες, αλλά και ένα ευρύ φάσμα των συσκευών κουζίνας - φούρνοι, εστίες, φούρνους μικροκυμάτων, τα οποία λειτουργούν στον κόσμο.

Ένα από τα κλασσικά αποσπάσματα της σειράς μοντέλων της εταιρίας "Cata"

Η αγορά αυτού του ποιοτικού εξοπλισμού από τις εταιρείες Cata, Elica, Electrolux, Krona, κλπ., Θα επιτρέψει στον χρήστη να μην ανησυχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για την υγεία της κουκούλας. Ωστόσο, μερικές φορές λόγω της αντίστροφης πρόσφυσης, ο ίδιος ο ανεμιστήρας καθίσταται φραγμένος ή συμβαίνουν άλλες απρόβλεπτες περιστάσεις.

Επομένως, από καιρό σε καιρό, πρέπει να καθαρίσετε το φίλτρο μόνοι σας, να αλλάξετε τους λαμπτήρες, να κάνετε προληπτικό έλεγχο της κουκούλας, όπως φαίνεται στο βίντεο:

Βλάβες που δεν σχετίζονται με την κύρια λειτουργία

Σχεδόν όλες οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με τοπικό φωτισμό. Αυτός ο συνδυασμός λειτουργιών σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε στενά τη διαδικασία μαγειρέματος και οι λαμπτήρες, λόγω της στενής τους θέσης στην φωτιζόμενη επιφάνεια, δεν απαιτούν πολύ ηλεκτρισμό, που εξοικονομεί φωτισμό της κουζίνας.

Ως πηγή φωτός, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμβατικές ή αλογόνου λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, λαμπτήρες φθορισμού και φωτιστικά LED. Λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία και την επαλήθευση των στοιχείων των ηλεκτρικών συσκευών φωτισμού περιγράφονται εδώ.

Είναι πιθανό η αιτία του μη λειτουργικού φωτισμού να είναι δυσλειτουργία του ενσωματωμένου διακόπτη και καυστήρας βολβού, για την αντικατάσταση του οποίου είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το προστατευτικό τζάμι, όπως φαίνεται στο βίντεο:Οι κουκούλες εξάτμισης που διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες διαθέτουν αισθητήρες απενεργοποίησης χρονοδιακόπτη, θερμοκρασίας και ατμού. Αν προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε τον απορροφητήρα αυτού του τύπου δεν έχει αποτελέσματα (καλώδιο, ασφάλειες, κινητήρα OK), είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη μονάδα ηλεκτρονικών με αισθητήρες και να το πάρετε στο κατάστημα, ή στην περίπτωση ενός απλού συστήματος για να προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι τους, όπως φαίνεται παρακάτω:

Βήμα-βήμα οδηγίες για την επισκευή κουκούλες κουζίνας

Επί του παρόντος, κανείς δεν αμφιβάλλει για την ανάγκη να υπάρχει κουκούλα στην κουζίνα. Αυτή η οικιακή συσκευή είναι απαραίτητη για την άρση των οσμών ενώ μαγειρεύετε και ανανεώνετε τον αέρα στην κουζίνα. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή μιας κουκούλας πρέπει να είναι η απόδοσή της και το επίπεδο θορύβου και μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη μονάδα για οποιοδήποτε στυλ χώρου και επίπλων.

Τα σύγχρονα καθαριστικά αέρα είναι μια αρκετά αξιόπιστη τεχνική. Ωστόσο, με αυτούς, από καιρό σε καιρό, μπορεί να συμβούν βλάβες. Αυτό το άρθρο θα περιγράψει εν συντομία τι πρέπει να κάνετε αν, για κάποιο λόγο, η κουκούλα δεν λειτουργεί στην κουζίνα.

Η συσκευή μιας κουκούλας κουζίνας

Οι κουκούλες κουζίνας έχουν σχετικώς απλή σχεδίαση σε σύγκριση με άλλες οικιακές συσκευές. Γνωρίζοντας τη συσκευή συσκευής και έχοντας κάποιες δεξιότητες, μπορείτε μόνη της να παράγετε μια απλή επισκευή της κουκούλας κουζίνας.

Ανεμιστήρας

Αυτό είναι το κύριο στοιχείο που εξασφαλίζει τη διέλευση του αέρα που μολύνεται από αιθάλη και μυρίζει μέσα από τα στοιχεία του φίλτρου. Οδηγείται από ασύγχρονο κινητήρα.

Επιλογέας ταχύτητας

Παρέχει μια ομαλή αλλαγή στην ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα από τα χαμηλά σε υψηλότερα στάδια. Με το σχεδιασμό, μπορεί να είναι το κουμπί, το ρυθμιστικό ή το άγγιγμα.

Σύστημα φίλτρου

Κάθε κουκούλα για την κουζίνα είναι εξοπλισμένο με φίλτρο λίπους, το οποίο είναι το κύριο στοιχείο καθαρισμού της συσκευής και προστατεύει τα εσωτερικά μέρη από λιπαρές προσμείξεις. Τα φίλτρα άνθρακα είναι αντικαταστάσιμα φυσίγγια γεμάτα με κόκκους ενεργού άνθρακα. Εγκαταστήστε εάν η κουκούλα λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης.

Στοιχεία φωτισμού

Στις κουκούλες που είναι κατασκευασμένες από αλογόνου, λαμπτήρες LED ή λαμπτήρες πυρακτώσεως. Είναι μια βολική προσθήκη για το φωτισμό της εστίας.

Αρχή λειτουργίας

Σχεδόν όλα τα μοντέλα των μοντέρνων κουκούλες μπορούν να λειτουργούν σε δύο τρόπους - ροή ή ανακυκλοφορία.

Το σύστημα ροής σημαίνει τη σύνδεση του καλύμματος με αυλακώσεις με έναν άξονα εξαερισμού, όπου ο αέρας εξαγωγής θα αποφορτιστεί. Αυτή η αρχή λειτουργίας είναι πιο αποτελεσματική, με την προϋπόθεση ότι οι αεραγωγοί δεν είναι φραγμένοι στο σπίτι. Διαφορετικά, πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί η σύνθετη αποκατάσταση του εξαερισμού.

Στη λειτουργία ανακύκλωσης, ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται με φίλτρα άνθρακα και επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή η μέθοδος θα είναι η καλύτερη λύση εάν η κατοικία δεν λειτουργεί καλά ή δεν λειτουργεί καθόλου ή όταν η οπή εξαερισμού απέχει πολύ από την πλάκα.

Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ο κινητήρας αρχίζει να λειτουργεί και περιστρέφει τον ανεμιστήρα. Οι λεπίδες της σφιγμένα αέρα από το δωμάτιο στο εσωτερικό, όπου παίρνει στα φίλτρα, καθαρίζονται και, στη συνέχεια, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής ή προέρχονται από τους χώρους ή έρχεται πίσω στο δωμάτιο.

Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Η συμμόρφωση με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της κουκούλας στην κουζίνα σας επιτρέπει να αποφύγετε πολλές δυσκολίες που σχετίζονται με τη λειτουργία της συσκευής.

 1. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή εγκατάσταση της συσκευής, η οποία αποκλείει τις καλωδιακές συνδέσεις κακής ποιότητας και τις συσπάσεις των αυλακώσεων. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή τέτοιων προβλημάτων, όπως διακοπή επαφών ή υψηλό επίπεδο θορύβου.
 2. Κατά την εγκατάσταση, τηρήστε τις προδιαγραφές για τη θέση της συσκευής πάνω από την εστία: 75-85 cm από το αέριο, 65-75 cm από το ηλεκτρικό. Με χαμηλό βάρος, τα δομικά στοιχεία μπορούν να υπερθερμανθούν και να παραμορφωθούν, εάν η απόδοση είναι πολύ υψηλή.
 3. Πριν συνδέσετε τον άξονα εξαερισμού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή πρόσφυση. Για να γίνει αυτό, αρκεί να φέρετε ένα κομμάτι χαρτί στην οπή εξαερισμού - το φύλλο πρέπει να συγκρατείται από το ρεύμα που δημιουργείται από τον εξαερισμό. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να σκεφτούμε procleaning αεραγωγούς ή να οργανώσουν μηχανικό αερισμό ή την απόσυρση του απορροφητήρα στο δρόμο αντί για obschedomovogo ventkanala.
 4. Είναι επιθυμητό να παρέχεται πρόσθετη προστασία από τις υπερτάσεις ισχύος με την εγκατάσταση ενός προστατευτικού ρελέ, καθώς η ασφάλεια εντός της συσκευής δεν αντιμετωπίζει πάντα αυξημένα φορτία.
 5. Η εργασία της κουκούλας πρέπει να ξεκινήσει από την πρώτη φάση. Η συμπερίληψη μιας μέγιστης ταχύτητας αυξάνει αμέσως το φορτίο του κινητήρα και μειώνει τη διάρκεια ζωής του.
 6. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί έγκαιρη και σωστή συντήρηση των φίλτρων, καθώς στην κατάσταση φραγμού δεν διοχετεύεται αέρας και η απόδοση της συσκευής μειώνεται σημαντικά. Ο συλλέκτης λίπους ματιών απομακρύνεται και πλένεται καλά τουλάχιστον μία φορά το μήνα με το χέρι χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά ή σε πλυντήριο πιάτων. Τα φίλτρα άνθρακα, κατά κανόνα, αλλάζουν κάθε 3-6 μήνες. Τα κορυφαία μοντέλα των κουκούλες είναι εξοπλισμένα με φίλτρα ξυλάνθρακα LongLife, τα οποία εξυπηρετούν 2-3 χρόνια.
 7. Μην λειτουργείτε τον ανεμιστήρα πάνω από τους καυστήρες λειτουργίας χωρίς τα πιάτα πάνω τους. Ο θερμός αέρας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον πίνακα ελέγχου και στα εσωτερικά μέρη.
 8. Ο απορροφητήρας πρέπει να ανάψει λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία μαγειρέματος και να σβήσει 15 λεπτά μετά το τέλος. Εάν η συσκευή λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μπορεί να μην έχει χρόνο για να καθαρίσει τον αέρα με μυρωδιές και ατμούς.

Βασικές βλάβες

Δυστυχώς, ακόμη και με την πιο προσεκτική στάση απέναντι στην τεχνολογία, δεν αποκλείονται οι αναλύσεις. Εξετάστε τις πιο συχνές καταγγελίες από τους χρήστες και την ικανότητα να επισκευάσετε ανεξάρτητα την κουκούλα κουζίνας.

Ο φωτισμός δεν ανάβει

Οι απορροφητήρες φωτιστικών είναι κατάλληλοι για χρήση για το φωτισμό της επιφάνειας εργασίας. Εάν ο οπίσθιος φωτισμός δεν λειτουργεί, χρειάζεστε:

 1. Ενεργοποιήστε την κουκούλα και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί ο ανεμιστήρας.
 2. Ελέγξτε τη λειτουργικότητα των φανών. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου μπορούν να ελέγχονται από έναν ελεγκτή (πολύμετρο) στη λειτουργία μέτρησης αντίστασης. Αν οι ενδείξεις στη συσκευή τείνουν στο άπειρο, τότε η λάμπα καίγεται και πρέπει να αλλάξει. Οι λυχνίες LED λόγω μιας πιο εξελιγμένης συσκευής δεν μπορούν να ελεγχθούν με αυτόν τον τρόπο, η καταλληλότητά τους μπορεί να προσδιοριστεί με τη βοήθεια μιας κασέτας εργασίας. Η αντικατάσταση των λαμπτήρων είναι η απλούστερη χειραγώγηση, την οποία κάθε ενήλικας μπορεί να χειριστεί.
 3. Αν οι λαμπτήρες είναι εντάξει, ελέγξτε τον ελεγκτή για το κουμπί απενεργοποίησης (η αντίσταση μεταξύ των επαφών στην κατάσταση συμπίεσης πρέπει να είναι μικρότερη από 1 ohm) και τα επακόλουθα στοιχεία του ηλεκτρικού κυκλώματος. Με τη μέθοδο αποκλεισμού, βρείτε το ελαττωματικό μέρος και αντικαταστήστε το.

Ανεπαρκής ώθηση

Σε αυτή την περίπτωση, οι οσμές εξαλείφονται ανεπαρκώς, συσσωρεύεται συμπύκνωμα στα παράθυρα. Ο "ψευτοκράτος" μπορεί να είναι τόσο γενική μη ικανοποιητική κατάσταση αερισμού στο σπίτι όσο και βλάβες μέσα στη συσκευή. Για να μάθετε τον πραγματικό λόγο, χρειάζεστε:

 1. Ελέγξτε το βύθισμα στο ορυχείο του σπιτιού. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, επικοινωνήστε με το κατάλληλο βοηθητικό πρόγραμμα. Είναι αδύνατον να καθαρίσετε ή να επισκευάσετε τον αγωγό αερισμού από μόνο του.
 2. Ανοίξτε το παράθυρο εξαερισμού και αερίστε το δωμάτιο - σε ένα δωμάτιο με καλά κλειστά παράθυρα μπορεί να προκύψει φαινόμενο κενού.
 3. Ελέγξτε τη στάθμη ρύπανσης των στοιχείων φίλτρου. Αν είναι απαραίτητο, πλύνετε το λίπος και αντικαταστήστε το φίλτρο ξυλάνθρακα.
 4. Η ζημιά στη λεπίδα του ανεμιστήρα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό του καπό. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα και να αντικαταστήσετε το τμήμα.

Ο ανεμιστήρας είναι θορυβώδης

Συχνά, το υψηλό επίπεδο θορύβου είναι αποτέλεσμα της κακής ποιότητας συναρμολόγησης, η οποία είναι χαρακτηριστική για τα φθηνά κινεζικά προϊόντα, στην προκειμένη περίπτωση μόνο η αντικατάσταση της συσκευής θα βοηθήσει. Οι ιδιοκτήτες εξοπλισμού υψηλής ποιότητας, επίσης, αναρωτιούνται συχνά πώς να μειώσουν τον θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 1. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι σωστά τοποθετημένη στον τοίχο και στα στοιχεία των επίπλων κουζίνας. Ένα μικρό κενό μπορεί να οδηγήσει σε θόρυβο και χτυπήματα κατά τη λειτουργία. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να σφίξετε τους συνδετήρες.
 2. Ελέγξτε τον αεραγωγό - συχνά το φράξιμο του αυξάνει το επίπεδο θορύβου του κινητήρα.
 3. Τοποθετήστε κομμάτια αφρώδους ελαστικού ή ηχομονωτικού υλικού κάτω από προβληματικές περιοχές.

Η κουκούλα δεν περιλαμβάνεται καθόλου

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο - και ο οπίσθιος φωτισμός δεν ανάβει και ο κινητήρας δεν ξεκινά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, για να επισκευάσετε την κουκούλα μόνο στο σπίτι, πρέπει να έχετε βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας και κάποια εμπειρία με ηλεκτρικές συσκευές. Εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εργαλεία, είναι απαραίτητο:

 1. Η ασφάλεια έχει διογκωθεί και πρέπει να αντικατασταθεί.
 2. Επαληθεύστε διαδοχικά την τάση στην έξοδο με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού, του μηχανήματος στην πλακέτα διανομής, της ακεραιότητας του καλωδίου και του βύσματος. Εάν όλα είναι σωστά, θα πρέπει να αναζητήσετε μια ανάλυση στην ίδια τη συσκευή.
 3. Καλέστε τον ελεγκτή (πολυμέτρου) ολόκληρου του κυκλώματος. Θα πρέπει να αρχίσετε με το διακόπτη στον πίνακα - ίσως μία από τις καρφίτσες να έχει μείνει. Στη συνέχεια, ελέγξτε την ασφάλεια, η οποία προστατεύει τη συσκευή από τάσεις τάσης, τότε ο συμπυκνωτής - δεν πρέπει να πρηστεί. Εάν είναι εντάξει, χτυπήστε τις περιελίξεις του κινητήρα. Σε περίπτωση τερματισμού της αλυσίδας εδώ, είναι προτιμότερο να αγοράσετε έναν καινούριο κινητήρα, η επισκευή του παλιού είναι ανέφικτη.

Ο κινητήρας βουίζει, αλλά δεν περιστρέφεται

Η σφήνα του κινητήρα είναι δυνατή. Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε, να καθαρίσετε, να λιπάνετε και να συναρμολογήσετε.

Δεν αλλάζει ταχύτητα

Στην περίπτωση αυτή, η επισκευή των κουκούλες είναι:

 1. Ελέγξτε τον διακόπτη αφαιρώντας την προστατευτική οθόνη. Οι διακόπτες κουμπιών και διαφανειών είναι οι πιο αξιόπιστοι και συντηρητικοί. Συνήθως αρκεί να αλλάξετε το φθαρμένο στοιχείο ή να καθαρίσετε τις επαφές. Το touchpad θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει εντελώς.
 2. Ελέγξτε τον πυκνωτή εκκίνησης. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Πριν ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων μιας οικιακής συσκευής, θα πρέπει να αξιολογήσετε πραγματικά τις ικανότητές σας. Ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο σκόπιμο να εμπιστευτείτε την επισκευή των κουζινών κουζίνας σε ειδικούς. Αυτή η λύση μπορεί να σας εξοικονομήσει από πιο δαπανηρές επισκευές ή αντικατάσταση εξοπλισμού.