Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο.

Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

 • σαλόνι - 40;
 • υπνοδωμάτιο - 20;
 • κουζίνα - 60;
 • μπάνιο - 25.

Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s, και στο πλευρικό κανάλι το μέγιστο είναι 3 m / sec.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό.

Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια.

Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

 1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι ομαλά. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
 2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
 3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
 4. Η συσκευή του άξονα εξαερισμού. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Συμμόρφωση με τους κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

 1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
 2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
 3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
 4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα.

Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm.

Η απόδοση επιλέγεται με προσανατολισμό στις παραμέτρους του δωματίου χρησιμοποιώντας τον τύπο:

P = S x H x 12

Όπου το πρώτο σύμβολο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ισχύ - την περιοχή τρία - το ύψος της κουζίνας.

Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό.

Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια.

Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με κάλυμμα θόλου θα επιδείξει την ακόλουθη επιλογή φωτογραφιών:

Πώς να κάνετε σωστά τη δική σας κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

Προκειμένου να φέρετε καθαρό αέρα στην ιδιωτική κατοικία και να απομακρυνθεί ήδη μολυσμένο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού - ένα εξολκέα που μπορεί να είναι φυσικό, αναγκασμένο ή συνδυασμένο. Αλλά ανεξάρτητα από την επιλογή, ο εξαερισμός θα εκτελέσει τη λειτουργία του μόνο εάν γίνουν προκαταρκτικοί υπολογισμοί, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού συστήματος.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Φυσικός εξαερισμός

Στο σχεδιαστικό στάδιο του σπιτιού, υποχρεωτικά καταρτίζεται ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Η αρχή της δράσης της είναι η εκτόνωση του σπιτιού λόγω της φυσικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί σωστά, η εισροή καθαρού αέρα και η ανάσυρση του ήδη υγρού πρέπει να πραγματοποιείται μέσω διαφορετικών χώρων. Συνήθως ο χώρος μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας ονομάζεται ξηρός και ο χώρος εξόδου είναι υγρός.

Μπορείτε να αερίσετε ένα σπίτι με τέσσερις τρόπους:

 • όταν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με κατακόρυφα διατεταγμένα κανάλια.
 • μη κανάλι. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κτίρια κατοικιών, αλλά είναι πιο κατάλληλη για βιομηχανικά κτίρια.
 • σταθερή. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγκαταστάσεις διαθέτουν μια σημαντική εισροή αέρα που ρέει μέσα από τα κανάλια αέρα.
 • περιοδικά, όταν ο "νέος" αέρας έρχεται σε συγκεκριμένα διαστήματα.

Για να αυξηθεί το επίπεδο ανταλλαγής αέρα στο σπίτι, ειδικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται στους αγωγούς εξαγωγής, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν μόνιμα και σε καθορισμένο χρόνο. Συνεπώς, για τέτοιου είδους εξοπλισμό απαιτείται σύνδεση με το δίκτυο.

Πλεονεκτήματα

Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ακριβού εξοπλισμού, η κατανομή του συστήματος αποκλείεται αυτόματα. Αλλά ακόμα και όταν οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους αγωγούς εξαγωγής, το σύστημα κυκλοφορίας φυσικά καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια σε μικρές ποσότητες. Κατά συνέπεια, εξοικονομούνται χρήματα. Ένα άλλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η συμβατότητά του με άλλους τύπους ανταλλαγής αέρα.

Μειονεκτήματα

Αυτό το είδος του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν άμεσα τον αερισμό του κτιρίου. Σε γενικές γραμμές, η ανεπαρκής παροχή φρέσκου αέρα εκδηλώνεται ως την εμφάνιση του μύκητα, καθώς και η συσσώρευση τοξικών ουσιών που μπορεί να προέρχονται από οικοδομικά υλικά. Έτσι, δεν συνδυάζεται με άλλα συστήματα, δεν θα είναι πάντοτε σε θέση να παρέχει κατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι.

Αναγκαστικό σχέδιο

Δεδομένου ότι η εξάρτηση του φυσικού αερισμού από τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπει τον πλήρη αερισμό των εγκαταστάσεων, απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας του αέρα στην ιδιωτική κατοικία. Η ανταλλαγή αέρα, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών εγκατεστημένων συσκευών, καθώς και αξεσουάρ σε αυτά, ονομάζεται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, χωρίζεται σε:

 • την παροχή και την εξάτμιση, με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Επίσης, μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου είναι η εγκατάσταση εξοπλισμού για ανακύκλωση. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εξαγωγής περνάει μέσα από τα φίλτρα, αναμιγνύεται εν μέρει με το δρόμο και μετά ο καθαρός αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο.
 • με δυνατότητα θέρμανσης. Για να λειτουργήσει το σύστημα βάσει αυτής της αρχής, απαιτείται ένας ανακτητής, ο οποίος χρησιμοποιεί εξαντλημένο, αλλά ήδη θερμαινόμενο αέρα.
 • παροχή με ψύξη. Εδώ, ο κλιματισμός είναι υποχρεωτικός.
 • Προμήθεια και εξάτμιση. Το πιο κοινό σύστημα για ιδιωτικές κατοικίες. Η κυκλοφορία των αέριων μαζών παρέχει εγκατεστημένο εξοπλισμό σε συνδυασμό με στοιχεία φυσικής κυκλοφορίας. Αυτό το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί και αρκετά αποτελεσματικό.

Ωστόσο, η λειτουργία του αναγκαστικού συστήματος πραγματοποιείται συνδέοντας τις συσκευές του με το δίκτυο. Επιπλέον, ο σχεδιασμός και οι υπολογισμοί του συστήματος γίνονται στο στάδιο της σύνταξης ενός σχεδίου για την ανέγερση του σπιτιού. Όλα τα συστατικά του εξαναγκασμένου εξαερισμού εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες, αλλά το κύριο και μοναδικό καθήκον όλων των στοιχείων είναι η πρόσληψη καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις και η απόσυρση των ήδη χρησιμοποιημένων στο δρόμο.

Τα ακόλουθα στοιχεία και εξοπλισμός περιλαμβάνονται στο σύστημα υποχρεωτικής φύσεως:

 • Πλέγματα για την προστασία των αεραγωγών από τα τρωκτικά, τα έντομα και τα συντρίμμια.
 • φίλτρα που εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης και γύρης στο σπίτι.
 • βαλβίδες αέρα που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα προς το σπίτι. Το χειμώνα, προστατεύστε το σύστημα από τις παγωμένες ριπές του ανέμου.
 • ανεμιστήρες, που χρησιμεύουν για τη δημιουργία συνεχούς ροής στους αεραγωγούς αερισμού.
 • Ηχητικά απορροφητικά συστήματα που παρέχουν σιωπηλή λειτουργία του συστήματος.
 • θερμαντήρες που θερμαίνουν τον εισερχόμενο αέρα.
 • οι αεραγωγοί που παρέχουν κίνηση αέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα αρχίζουν με τις μετρήσεις του δωματίου (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την εγκατάσταση σε αυτό το άρθρο και πώς να επιλέξετε σωστά - σε αυτό). Μετά από όλα, οι τιμές που λαμβάνονται θα επηρεάσουν την επιλογή του μοντέλου της συσκευής.

Πρώτα απ 'όλα, ο κυβικός όγκος του δωματίου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος της κουζίνας. Τότε το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται επί δέκα. Αυτή η τιμή καθορίζει την ποσότητα της αλλαγής του αέρα ανά ώρα, που καθορίζεται από τους ισχύοντες κανονισμούς. Το αποτέλεσμα θα είναι η ελάχιστη ισχύς που απαιτείται για τη μέτρηση της κουζίνας.

Δεδομένου ότι όλες οι κουκούλες χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια, οι θέσεις όπου είναι εγκατεστημένες οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με πρίζες.

Η προετοιμασία μιας θέσης για μια κουκούλα κουζίνας είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Μετά από όλα, ένας κεντρικός σωλήνας αερίου μπορεί να κατασκευαστεί έτσι ώστε στο μέλλον να παρεμβαίνει στην εγκατάσταση εξοπλισμού στον τοίχο. Η έξοδος από την κατάσταση θα είναι η εγκατάσταση αγκυλών, η οποία θα σας επιτρέψει να αφήσετε ένα διάστημα μεταξύ του τοίχου και του απορροφητήρα. Επιπλέον, ο τοίχος δεν πρέπει να έχει εμφανή ελαττώματα, πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός ώστε να αντέχει το σύστημα κουζίνας εξάτμισης.

Για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε:

 • επίπεδο κτιρίου ·
 • ρουλέτα;
 • διατρητής;
 • ένα σετ κατσαβιδιών.
 • ένα παζλ?
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Οι κατασκευαστές κουκούλας παρέχουν στους καταναλωτές τρεις βασικές τροποποιήσεις των συσκευών:

 • ανασταλεί ·
 • ενσωματωμένο;
 • τρούλο ή τζάκι.

Επίσης, με τη μέθοδο καθαρισμού του αέρα χωρίζονται σε συσκευές που αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής στο δρόμο και τα μοντέλα που λειτουργούν στη λειτουργία ανακύκλωσης.

Όταν η μονάδα λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, η καυσαερίων δεν ρίχνει ρύπανση στο δρόμο, αλλά αντλεί αέρα μέσω του φίλτρου και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.

Επειδή τα μοντέλα ανάρτησης λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης (λεπτομερέστερα), είναι πιο κατάλληλα για μικρές κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συμβατική διήθηση δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα σε μεγαλύτερους χώρους.

Ανάρτηση καπό Είναι εξοπλισμένα με φίλτρα που πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Η συχνότητα αντικατάστασης αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση της συσκευής.

Από τις θετικές ιδιότητες των συσκευών είναι η χαμηλή τιμή, η δυνατότητα σύνδεσης με το ντουλάπι της κουζίνας, καθώς και η έλλειψη πρόσθετων εξαρτημάτων, καθώς ο εξοπλισμός ανάρτησης δεν χρειάζεται σύστημα εξαερισμού.

Ενσωματωμένες συσκευές σχεδόν κρυμμένο από τα μάτια και εκτελεί τη λειτουργία της ροής του αέρα. Η περίπτωση μιας τέτοιας συσκευής είναι τοποθετημένη απευθείας στο ντουλάπι της κουζίνας, ενώ εκτός από την είσοδο αέρα, η οποία έχει βασικά ένα συρόμενο πάνελ, παραμένει.

Ο αγωγός αέρα της ενσωματωμένης κουκούλας μπορεί να βγει από το δρόμο είτε μέσω του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού στο σπίτι είτε μέσω ενός τοίχου ή οροφής.

Η πιο ακριβή σειρά μοντέλων, αλλά ταυτόχρονα η πιο ισχυρή, θεωρείται μια κατηγορία τζακιού ή θόλου. Τα εκχυλίσματα αυτής της σειράς όχι μόνο παρέχουν ένα σταθερό καθαρισμό του αέρα, αλλά και γίνονται έντονα στοιχεία του σχεδιασμού του δωματίου. Εκτός από την κατασκευή στο εργοστάσιο, τα μοντέλα θόλου μπορούν να είναι μεμονωμένα σχεδιασμένα.

Εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου

Πώς να κάνετε σωστά μια κουκούλα κουζίνας πάνω από τη σόμπα με τα δικά σας χέρια σε μια ιδιωτική κατοικία εξαρτάται από το σχήμα και το μέγεθος της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση της συσκευής επηρεάζεται επίσης από τη θέση και το μέγεθος των μονάδων της μονάδας κουζίνας.

Υπάρχουν τρεις επιλογές τοποθέτησης:

 • ενσωματωμένο;
 • με τη στερέωση στον πυθμένα του ντουλαπιού.
 • με τη στερέωση στον τοίχο.

Για να εγκαταστήσετε τη συσκευή στον πίνακα, αφαιρέστε πρώτα το κάτω ράφι της μονάδας κουζίνας. Στο μέλλον, είτε δεν μπορεί να εγκατασταθεί καθόλου, είτε σε αυτό γίνεται μια τρύπα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού παζλ, κατάλληλο για διαστάσεις με τέντωμα.

Στο ράφι που βρίσκεται στη μέση του θαλάμου, γίνονται οπές για το ηλεκτρικό καλώδιο και τον αγωγό αέρα. Στη συνέχεια, το σώμα της συσκευής είναι στερεωμένο στο σταθερό ράφι και τα σημεία προσάρτησης σημειώνονται με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.

Η συσκευή που στερεώνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας διαφέρει από την ενσωματωμένη επιλογή μόνο στο ότι το σώμα της κουκούλας παραμένει έξω. Εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι κλειστό με ένα πλαστό πάνελ ή οποιοδήποτε άλλο υλικό φινιρίσματος με κολλητική ταινία ή κόλλα διπλής όψεως.

Κατά την προσάρτηση τον απορροφητήρα στον τοίχο, πρώτα απ 'όλα, σημειώνονται τα σημεία στερέωσης από την πίσω πλευρά της συσκευής. Με σήματα διάτρητοι τρύπες, οι διασυνδετικοί πείροι εισάγονται εντός αυτού και ένα μήκος όχι μικρότερο από 5 cm. Στη συνέχεια, στις δύο άνω οπές βίδες βιδώνονται σε αυτά κρεμασμένα ελεύθερα εξολκέα. Μετά τον έλεγχο της αξιοπιστίας ενός σχεδιασμού χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει τη συσκευή, οι υπόλοιπες βίδες βιδώνονται και να σφίγγονται επάνω.

Σύνδεση αγωγού

Πριν συνδέσετε τον αγωγό με την κουκούλα, πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή του υλικού κατασκευής. Υπάρχουν δύο τύποι σωλήνων για την αφαίρεση του αέρα από το δωμάτιο (για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ):

 • κυματοειδή, τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Αν και η εγκατάσταση αυτού του τύπου σωλήνα δεν απαιτεί πρόσθετους προσαρμογείς, η ιδιότητα θωράκισης θορύβου των κυματοειδών προϊόντων είναι πολύ χαμηλή. Ωστόσο, ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του καλύμματος μπορεί να μειωθεί με την τάνυση του σωλήνα.
 • Πλαστικό, που έχει ένα τμήμα τόσο ορθογώνιο, όσο και στρογγυλό. Στην τελευταία κατά τη λειτουργία, συσσωρεύεται πολύ λιγότερη ρύπανση, η αντίσταση είναι χαμηλότερη από ό, τι σε ορθογώνια σωλήνες. Για να εγκαταστήσετε αυτήν την κλάση θα χρειαστείτε προσαρμογείς σχήματος L.

Όμως, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής και το τμήμα, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να συμπίπτει με το άνοιγμα εισόδου του καλύμματος. Με μικρότερο μέγεθος σωλήνα, ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία, πράγμα που θα οδηγήσει σε γρήγορη βλάβη του κινητήρα.

Ο εγκατεστημένος αγωγός δεν πρέπει να καλύπτει πλήρως το άνοιγμα του φυσικού άξονα εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, αγοράζεται και εγκαθίσταται μια ειδική μάσκα, η βαλβίδα της οποίας κλείνει όταν ανοίγει η κουκούλα και ανοίγει μετά το άνοιγμα της συσκευής. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθιστά δυνατή την πλήρη λειτουργία του συστήματος φυσικής κυκλοφορίας αέρα.

Εξαερισμός σε μπάνιο και τουαλέτα

Το καθήκον του εγκαταστημένου εξαερισμού στο μπάνιο είναι να καθαρίσει αυτό το δωμάτιο με διάφορες οσμές και να εξαλείψει την υψηλή υγρασία.

Δεδομένου ότι το έργο της φυσικής εξόρυξης εξαρτάται εντελώς από εξωτερικούς κλιματολογικούς παράγοντες, δεν θα είναι πάντοτε σε θέση να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Επιπλέον, η απουσία ειδικών σχάρων από το εξωτερικό των αγωγών εξαερισμού καθιστά δυνατή την είσοδο στο σπίτι μικρών τρωκτικών και εντόμων. Ωστόσο, το σύστημα της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα έχει τα πλεονεκτήματά του, τα οποία συνίστανται στην απλότητα της κατασκευής και τη σχετικά χαμηλή τιμή. Η απουσία πολύπλοκων μηχανικών στοιχείων στο φυσικό αγωγό προβλέπει μια μακρά και αδιάκοπη λειτουργία.

Τα κανάλια εξαερισμού για το μπάνιο επιλέγονται με διάμετρο όχι μικρότερο από 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα, ενώ για την τουαλέτα είναι κατάλληλος ένας αγωγός αέρα με πλάτος 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η δυνατότητα απομάκρυνσης οσμών και υγρού αέρα στο μπάνιο παρέχεται από ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Η εργασία του πραγματοποιείται με τη χρήση ανεμιστήρων, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν με έδρανα ή δακτυλίους. Οι συσκευές με δακτυλίους είναι πολύ φθηνότερες από τους ανεμιστήρες με έδρανα.

Οι ανεμιστήρες με εξαναγκασμένο σχέδιο, εγκατεστημένοι στο μπάνιο, μπορούν να λειτουργήσουν ως διακόπτης φωτισμού και να έχουν ξεχωριστό σημείο ισχύος. Επίσης, οι κατασκευαστές συσκευών προσφέρουν ανεμιστήρες με ενσωματωμένους αισθητήρες υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα ξεκινά όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες κίνησης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αέρα όταν ένα άτομο εισέρχεται στο δωμάτιο.

Αερισμός στο υπόγειο

Για τον αερισμό του υπογείου, μπορείτε να περιορίσετε την εγκατάσταση αρκετών οπών στο υπόγειο του σπιτιού. Τοποθετήστε τα ανοίγματα στα αντίθετα μέρη του δωματίου. Επιπλέον, οι οπές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με ειδικά πλέγματα ή πλέγματα.

Αυτή η μέθοδος αερισμού είναι αρκετά απλή στην οργάνωσή της, αλλά όπως το όλο σύστημα φυσικού αερισμού, εξαρτώμενο άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.

Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι ένα σύστημα στο οποίο χρησιμοποιούνται δύο σωλήνες πλάτους 8-15 cm. Στην περίπτωση αυτή, ο αγωγός τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένος έτσι ώστε το κάτω μέρος του σωλήνα να βρίσκεται σε ύψος 20-40 cm από το δάπεδο. Το ανώτερο άκρο πρέπει να στερεωθεί στο δρόμο, έτσι ώστε το κενό στο έδαφος να είναι 40-60 cm.

Το κάτω άκρο του σωλήνα εξαγωγής τοποθετείται απευθείας κάτω από την οροφή και το εξωτερικό τμήμα μέσω των δαπέδων αφαιρείται στην οροφή και στερεώνεται σε απόσταση 30-60 cm από αυτό.

Πώς να φτιάξετε ένα κιβώτιο αγωγών

Μερικά μοντέλα αεραγωγού δεν ταιριάζουν στο συνολικό σχέδιο του δωματίου. Η διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι να αποκρύψετε το κανάλι σε ένα ειδικό κουτί. Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνα με το υλικό παραγωγής, οι διακοσμητικές κατασκευές μπορούν να είναι:

 • πλαστικό;
 • ξύλινα?
 • χάλυβα;
 • από MDF, μοριοσανίδες ή γυψοσανίδες.

Ωστόσο, κατά την τοποθέτηση του κουτιού, λαμβάνεται υπόψη ότι θα εκτίθεται συνεχώς σε καύση, λίπος και άλλα υποπροϊόντα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνεπώς, ο σχεδιασμός πρέπει να πλένεται καλά και να καθαρίζεται. Μόνο στην περίπτωση αυτή το διακοσμητικό κουτί θα ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο του δωματίου.

Βίντεο: πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα και τον εξαερισμό μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό (συμπεριλαμβανομένων ξύλινων) σπίτι με τα χέρια τους

Ο εξαερισμός, τόσο αναγκασμένος όσο και φυσικός, θα εκτελέσει τη λειτουργία του μόνο εάν το σύνολο του συστήματος είναι σωστά οργανωμένο. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του χώρου και οι κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες θα λειτουργήσει το σύστημα.

Κουκούλες κουζίνας σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους: περιγραφή, σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο

Πριν από την κατασκευή του σπιτιού, ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη διευθέτηση της άνετης διαβίωσης σε αυτό. Η κανονικά λειτουργία της ανταλλαγής αέρα σε ολόκληρο το σπίτι, και ειδικότερα στην κουζίνα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα που πρέπει να επιλυθούν ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού μιας νέας κατοικίας. Σχετικά με το πώς να τοποθετήσετε τα δικά σας χέρια εξαερισμού (εξάτμιση) στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι και να μιλήσετε σε αυτό το άρθρο. Σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο, ως προσθήκη για λόγους σαφήνειας στο κείμενο.

Απαιτήσεις για το μαγείρεμα σε μια κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία

Κουζίνα - ένα δωμάτιο υπερβολικά αυξημένη υγρασία και τη ρύπανση του αέρα από το μαγείρεμα αρώματα, σωματίδια, μονοξείδιο του άνθρακα, έτσι στοχαστικό και καλά-οργανωμένη διαδικασία παροχής οξυγόνου σε αυτό είναι απλά απαραίτητο. Ο εξαερισμός στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις:

 • ο αερισμός πρέπει να διαμορφώνεται κατά τρόπο ώστε οι προκύπτουσες επικίνδυνες εκπομπές να αραιώνονται ταχύτερα με καθαρό αέρα και να απομακρύνονται εντελώς από το σπίτι.

Σημαντικό! Η κουζίνα είναι σίγουρα εξοπλισμένη με παράθυρο με παράθυρο και δύο αγωγούς εξαγωγής. Το ελάχιστο ύψος των τοίχων της κουζίνας είναι τουλάχιστον 2,2 μ.

 • αριθμός σόμπα καυστήρων αερίου πρέπει να ταιριάζει με ένα ορισμένο ποσό του χώρου (8 m3 - 2 πλάκες, 12 m3 - όχι περισσότερες από 3 χ καυστήρες 15 m3 ή περισσότερο - 4)?
 • η ταχύτητα και η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα ρυθμίζεται από ρυθμιστικά έγγραφα. Κατά μέσο όρο, είναι 140 m3 / h στην κουζίνα με σόμπα αερίου και 110 m3 / h - με ηλεκτρικό πίνακα.

Εγκατάσταση εξαερισμού κουζίνας

Για την αποτελεσματικότερη κυκλοφορία του αέρα σε όλες τις περιοχές του κατασκευασμένου κτιρίου δημιουργούνται οπές, υπεύθυνες για την είσοδο και έξοδο οξυγόνου. Σύμφωνα με τους αποδεκτούς κανόνες, η οπή αναρρόφησης βρίσκεται πάνω από το θεμέλιο πάνω στην επιφάνεια του εξωτερικού τοιχώματος. Η εξαγωγή γίνεται στην οροφή και ο σωλήνας που ανεβαίνει πάνω από την οροφή για την έξοδο του μολυσμένου αέρα είναι τουλάχιστον 0,5 m.

Με ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού, η κίνηση του αέρα στο κτίριο θα μετακινηθεί μέσω του εξαερισμού από τα δωμάτια στην κουζίνα, από την οποία θα εμφανιστεί ήδη έξω (βλ. Συνημμένο διάγραμμα).

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη μελέτη της σωστής θέσης των αεραγωγών, καθώς και στην επιλογή ποιοτικών υλικών. Χρησιμοποιώντας ειδικά τραπέζια μηχανικής, υπολογίστε το μήκος και το πλάτος της ορθογώνιας διατομής του καναλιού, που θα εξασφάλιζε μια γρήγορη και πλήρη απόσυρση των εξαντλημένων αέριων μαζών προς τα έξω. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του καναλιού τοποθετείται στους τοίχους του κτιρίου.

Ο αγωγός αερισμού συνιστάται να χρησιμοποιείται από ανοξείδωτο χάλυβα. Τα τοιχώματα στο εσωτερικό του αγωγού πρέπει να είναι ομαλά, έτσι ώστε τα πλακίδια και τα λιπαρά ζεύγη να μην προσκολλώνται στις ακίδες. Αυτό θα σας διευκολύνει να φροντίσετε τον εξαερισμό. Σε εσωτερικούς χώρους, όλα τα ανοίγματα στον αγωγό προστατεύονται από ειδικά πλέγματα για την αποφυγή εισόδου ξένων αντικειμένων.

Λίγο για τον φυσικό εξαερισμό

Το σύστημα του φυσικού (φυσικού) αερισμού του εξοχικού σπιτιού έχει ορισμένες διαφορές από την κουκούλα σε ένα πολυκατοικία. Είναι απαραίτητο να φροντίζετε για καλή κυκλοφορία οξυγόνου σε κάθε δωμάτιο. Επομένως, ένας σωλήνας και ένας εξαερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι θα είναι μικρός. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο αποτελείται από πολλούς σωλήνες, κινήσεις και εξόδους.

Ωστόσο, κατά το σχεδιασμό και την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού, συχνά επιτρέπονται πολλά λάθη. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται ότι ο εξαερισμός φαίνεται να υπάρχει, αλλά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί.

Τα κύρια σφάλματα που επιτρέπονται στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού:

 1. Μη ορθά τοποθετημένα ανοίγματα εξαερισμού. Σύμφωνα με τους κανόνες, τοποθετούνται τουλάχιστον 10 cm από την επιφάνεια της οροφής. Στην πράξη, βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, γεγονός που οδηγεί σε στασιμότητα της θερμής μάζας αποβλήτων στην οροφή.
 2. Το ανεπαρκές ύψος του σωλήνα εξαερισμού προκαλεί τη διακοπή της κίνησης του αέρα μέσα στο κανάλι.
 3. Κοινός εξαερισμός των παρακείμενων δωματίων.
 4. Η κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι συχνά εξοπλισμένη μόνο με εξαναγκασμένο εξαερισμό, αν και με κανόνες στην κουζίνα θα πρέπει να υπάρχει και μια τρύπα φυσικού αερισμού.

Προσοχή παρακαλώ! Ο φυσικός αερισμός είναι ένας απλός και μη-απόβλητος τρόπος για την παροχή φρέσκου οξυγόνου στον εαυτό σας και την οικογένειά σας, ωστόσο, πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του φυσικού εξαερισμού είναι ότι στην κουζίνα συχνά δεν αρκεί. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό αν δεν υπάρχει άνεμος ή σε μια ζεστή περίοδο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πρόσθετες ειδικά εγκατεστημένες συσκευές που συμβάλλουν στην αύξηση της εισροής νωπού, καθαρισμού και απόρριψης του αέρα εξαγωγής.

Αναγκαστικός εξαερισμός στην κουζίνα

Αυτός ο τύπος εξαερισμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση στις οπές του σωλήνα εξαερισμού ειδικού ηλεκτρικού εξοπλισμού, ο οποίος θα καταδιώξει τεχνητά τον αέρα. Στην κουζίνα, είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσετε μια κανονική κουκούλα που τρέχει από το δίκτυο και κατευθύνει τον αέρα εξαγωγής στο δρόμο. Αυτή η επιλογή θα είναι μια καλή λύση σε ένα σπίτι με ανεπαρκώς σχεδιασμένο εξαερισμό. Η κουκούλα της κουζίνας βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα σε ύψος 60-80 cm, αλλά όχι ψηλότερα, διαφορετικά δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το έργο.

Λιγότερο περίπλοκη είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος εξαναγκασμένης (τεχνητής) τροφοδοσίας και εξαγωγής που όχι μόνο θα αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα αλλά και θα συμβάλλει ταυτόχρονα στην καθαρή εισροή. Έτσι, η κουζίνα θα είναι μέρος του εξαερισμού ολόκληρου του εξοχικού σπιτιού. Εάν είναι απαραίτητο, όλο το σύστημα είναι επίσης ευκολότερο να εξοπλιστεί με συσκευές φιλτραρίσματος και θέρμανσης.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του τεχνητού αερισμού είναι το υψηλό οικονομικό του κόστος και η υπερβολικά πολύπλοκη εγκατάσταση, την οποία μπορούν να κάνουν μόνο ειδικοί. Ωστόσο, αφού έχετε πληρώσει και έχετε εγκαταστήσει μια τέτοια εξαερισμό, θα το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό στις αλλαγές θερμοκρασίας και στις μεταβλητές στις καιρικές συνθήκες.

Συμβουλές και κόλπα για την εγκατάσταση κουκούλες στην κουζίνα

Τι θα μπορούσε να είναι ευκολότερο από την εγκατάσταση κουκούλα στην κουζίνα; Διάβασα τις οδηγίες και ακολούθησα αυστηρά αυτό που είναι γραμμένο σε αυτό. Προσφέρουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με ορισμένες συμβουλές που δεν περιλαμβάνονται πάντα στο εγχειρίδιο.

 • οι κουκούλες από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ πιο ανθεκτικές και πιο ανθεκτικές.
 • υλικό φίλτρου στην κουκούλα, αλλάξτε τουλάχιστον 1 φορά σε 6 μήνες.
 • Ένας ανεμιστήρας με υψηλή ισχύ και υπερβολικά ισχυρή ροή αέρα εξάτμισης μπορεί να φράξει τον αγωγό αέρα. Έτσι, όλοι οι πτητικοί ατμοί και οι δυσάρεστες οσμές θα συλλέγονται στην κουζίνα και τα κοντινά δωμάτια.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού και οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται κατά διαστήματα από συσσώρευση αιθάλης και λιπαρής πλάκας.
 • σε μια μεγάλη κουζίνα (πάνω από 15 m2) θα είναι απαραίτητο να παράσχετε επιπλέον δύο αεραγωγούς. Ένα για την πλήρωση του δωματίου με φρέσκο ​​αέρα, το άλλο για την κουκούλα κουζίνας.

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, δημιουργώντας καλό αερισμό στην κουζίνα δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις και συμβουλές, και καθαρό φρέσκο ​​αέρα, μια υγιεινή ατμόσφαιρα που παρέχετε.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία με έξοδο από τον τοίχο

Οι άνθρωποι της παλαιότερης γενιάς συχνά λένε ότι η στέγαση μας γίνεται όλο και περισσότερο σαν ενυδρεία και η τάση αυτή συνεχώς εξελίσσεται. Αλλάζουμε ξύλινα παράθυρα σε πλαστικά κιτ, και ξύλινες πόρτες εισόδου σε μεταλλικά σεντόνια με σφιχτή εφαρμογή, αλλά αυτή η πρόοδος έχει θετικές και αρνητικές πλευρές.

Η επιθυμία για μια τέτοια αλλαγή είναι σαφές - το σπίτι γίνεται θερμότερο, το πλαστικό και το μέταλλο δεν επιτρέπουν τη διπλή ρεύματα αέρα από το δρόμο, εκτός από μια εξαιρετική ηχομόνωση, το οποίο είναι σημαντικό σε μια εποχή ταχείας τεχνολογικής ανάπτυξης. Είναι φυσικό ότι σε μια τέτοια κατάσταση (μετά από όλες τις αλλαγές στο περίβλημα), τίθεται το ερώτημα πώς να κάνουν τα δικά τους χέρια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι και, φυσικά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να κανονίσουμε μια διέξοδο μέσα από τον τοίχο - είναι ευκολότερη και φθηνότερη από ό, τι μέσα από την οροφή.

Η πιο απλή κουκούλα που γίνεται μέσα από τον τοίχο

Ποιες είναι οι κουκούλες

Μηχανική βαλβίδα εξαγωγής και εξαγωγής

Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για την κουκούλα, αφού ο εξαερισμός μπορεί να είναι όχι μόνο εξάτμιση, αλλά και παροχή αέρα. Παρόλα αυτά, θα επηρεαστούν το ένα και το άλλο:

 • Φυσικός εξαερισμός. Η δυνατότητα φυσικού αερισμού είναι σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα - είναι ανοιχτά παράθυρα και πόρτες. Και στο παλιό ταμείο με ξύλινα κουφώματα, είναι οι ρωγμές στα παράθυρα και οι πόρτες και η κακή προσκόλληση της πόρτας αφήνει στα κουτιά.
 • Ένα πλέγμα διπλής όψης με περσίδες μπορεί να εισαχθεί στον τοίχο, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί όπως επιθυμείτε, κάνοντας το κενό μεγαλύτερο ή μικρότερο. Αυτοί οι παράγοντες επιτρέπουν στον αέρα να κινείται αυθαίρετα, ανάλογα με τη διαφορά στη θερμοκρασία, την πίεση ή τον άνεμο. Αλλά αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα της φυσικής κυκλοφορίας - εξαρτάται εντελώς από τα φαινόμενα της ατμόσφαιρας.
 • Επιπλέον, μια μηχανική βαλβίδα τροφοδοσίας και εξαγωγής ή μια μάσκα διπλής όψης με ανεμιστήρα που μπορεί να λειτουργεί ως αντλία που αντλεί αέρα σε μία ή και στις δύο κατευθύνσεις μπορεί να εισαχθεί στον τοίχο.
 • Το κύριο πλεονέκτημα των φυσικών εκχυλισμάτων μπορεί να ονομαστεί η δυνατότητα εγκατάστασης τέτοιων βαλβίδων σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, το τείχος του οποίου συνορεύει με το δρόμο. Δεδομένου ότι πρόκειται για ιδιωτική κατοικία, τέτοιες συσκευές σπάνια τοποθετούνται στο έργο - γίνονται κατά τη λειτουργία της στέγασης, κατόπιν αιτήματος.
 • Δεδομένου ότι τα κανάλια φυσικού αερισμού είναι αναποτελεσματικά, είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρες εξαγωγής. Σε ιδιωτικές κατοικίες, τέτοιες συσκευές εγκαθίστανται σε μπάνια και κουζίνες, σε εργαστήρια σπιτιών και σε κυλικεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι αρκετό για να καθαρίσετε τον αέρα από δυσάρεστες οσμές και ατμούς.

Για να υπολογιστεί σωστά την ισχύ αναρρόφησης, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη διάφορους παράγοντες, πρώτα απ 'όλα, είναι ο όγκος (δεν περιοχή) περιοχών, όπως στην ίδιους χώρους διαφορά τεταρτημορίου στην ποσότητα του αέρα που περιέχεται εντός αυτού μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Για παράδειγμα, κουζίνα 2,5 × 3 m έως 2,5 m ύψος της οροφής φιλοξενεί 2,5 * 3 * 2,5 = 18,75 m 3, αλλά εάν το ανώτατο όριο ανελκυστήρα μόνο δύο πόδια, αποδεικνύεται 2.5 * 3 * 3 = 22,5 m3 αέρα. Όπως μπορείτε να δείτε, η διαφορά είναι σημαντική και αν υπάρχουν αρκετές τρύπες στην πρώτη περίπτωση ø 100 mm, τότε για τη δεύτερη επιλογή είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί κανάλι για 150 mm. Αλλά αν, για παράδειγμα, μια κουζίνα είναι 30 m3, το καλύτερο είναι να γίνουν δύο τρύπες στα 100 mm από μία ø 200 mm - την αποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης δοκιμαστεί στην πράξη, ιδίως δεδομένου ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί είτε μία ή δύο μονάδες ταυτόχρονα.

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι φυσικές ιδιότητες των ροών του αέρα - η ζεστασιά πάντα ανεβαίνει προς τα πάνω, παρασύροντάς της μαζί με τους ατμούς μαζί με δυσάρεστες οσμές. Για το λόγο αυτό, οι διατάξεις εξάτμισης τοποθετούνται πάντα κάτω από την οροφή, ακόμη και αν υπάρχει (στο κανάλι) ανεμιστήρας. Επιπλέον, μερικά σύγχρονα συστήματα διαθέτουν πρόσθετο εξοπλισμό για τον κινητήρα, ο οποίος αντιδρά με το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μόλις επιτευχθεί ο απαραίτητος δείκτης, απενεργοποιούν απλά την τροφοδοσία ρεύματος και όταν η υγρασία είναι αυξημένη, ανάβει ξανά. Αλλά λόγω του υψηλού κόστους αυτού του εξοπλισμού, δεν είναι δημοφιλής στον οικιακό τομέα - είναι πολύ πιο βολικό και πιο κερδοφόρο να χρησιμοποιηθούν τα συστήματα split-air.

Στα λεβητοστάσια και τα ημι-υπόγεια

Σύστημα εξαερισμού στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας

Η άνω εικόνα μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συστήματος εξαερισμού στο λεβητοστάσιο μιας ιδιωτικής κατοικίας - που ανάγκασε αέρα, λες και το μόνο που αντλείται αέρα, αλλά δεν δίνει τη δυνατότητα εισροής από το δρόμο, θα αποτρέψει την καύση του ντίζελ, του φυσικού αερίου και τους λέβητες στερεών καυσίμων. Το άνοιγμα στον τοίχο, κατά κανόνα, είναι πιο άνετα εξοπλισμένο με ανεμιστήρα, ο οποίος μπορεί να ξεκινήσει με θερμικό ρελέ. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά και, εκτός αυτού, σπάνιο αυτόματο εξοπλισμό ελέγχου - ο ελικόπτερο εκκίνησης μέσω του ρελέ θερμότητας είναι εύκολο να κατασκευαστεί και να εγκατασταθεί από τα χέρια σας. Όμως, όποια και αν ήταν, εκτός από τους αναγκαστικούς τοίχους στους τοίχους των λεβητοστασίων, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει ένα άνοιγμα παράθυρο ή ένα τραχύ.

Κατά την κατασκευή ενός σπιτιού με ένα υπόγειο, υπάρχουν τουλάχιστον δύο προ-αερισμού σχεδιαστεί στον τοίχο κάτω από το ταβάνι - αυτές είναι στην πραγματικότητα σταθερές συσκευές εξαγωγής τοίχων για φυσική κυκλοφορία. Εάν είναι απαραίτητο, εγκαθίστανται ηλεκτρικοί ανεμιστήρες σε αυτές τις εγκαταστάσεις και όλες οι καλωδιώσεις είναι συσκευασμένες σε γραμμικά ή κυματοειδή καλωδιακά κανάλια - αυτό είναι πολύ βολικό και αισθητικό. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κουζίνες ή μπάνια, εάν η καλωδίωση δεν έχει τεθεί κατά την κατασκευή ή επισκευή αντικειμένων.

Σχέδια εξαερισμού τοίχου

Βαλβίδα εξαερισμού με ανεμιστήρα (επάνω αριστερά) για αερισμό τοίχου

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρεις τρόποι για τη συσκευή εξαερισμού:

 1. Με φυσικό ρεύμα (λόγω θερμοκρασίας και πτώσης πίεσης).
 2. Με εξαναγκασμένη εκροή με τη βοήθεια ενός πτερωτή ανεμιστήρα (το πιο δημοφιλές).
 3. Συνδυασμένη επιλογή - η κουκούλα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες.

Για ιδιωτικές κατοικίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους, αφού σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κανένας κανονισμός (εκτός από τους χώρους όπου εγκαθίσταται λέβητας αερίου - SNiP 2.04.05, II-35). Σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, όπως κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα ή υπόγειο, μπορείτε να τοποθετήσετε τον αγωγό εξαερισμού κατά την κρίση σας, δηλαδή είτε ο ίδιος παντού είτε σε κάθε σημείο όπως απαιτείται. Επιπλέον, εάν, για παράδειγμα, η κουζίνα είναι μεγάλη και θέλετε να εγκαταστήσετε μια εστία μαγειρέματος (φυσικού αερίου ή ηλεκτρική) στον απέναντι τοίχο από το δρόμο, τότε αυτό είναι επίσης δυνατό. Για να γίνει αυτό, ένας σωλήνας PVC 100 mm τοποθετείται κάτω από την οροφή (χρησιμοποιείται συνήθως για αποχέτευση), αφαιρείται μέσω φέροντος τοίχου και συνδέεται με την κουκούλα που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα. Φυσικά, ο σωλήνας δεν παραμένει στην όψη - είναι κλειστός με ένα κιβώτιο γυψοσανίδας, το οποίο μερικές φορές είναι ενσωματωμένο σε εσοχές, έτσι ώστε το κουτί να μοιάζει με ένα πρόσθετο αρχιτεκτονικό στοιχείο για τη βελτίωση του εσωτερικού σχεδιασμού.

Υπολογισμός της ισχύος του απορροφητήρα

Είναι επίσης δυνατό να υπολογιστεί περίπου η ισχύς του εγκατεστημένου καλύμματος χρησιμοποιώντας έναν απλό τύπο και έναν συντελεστή διόρθωσης της ανταλλαγής αέρα. Εάν θυμάστε, έχουμε ήδη μιλήσει για αυτό παραπάνω, οπότε ας πάρουμε για υπό όρους υπολογισμούς τις ίδιες διαστάσεις της κουζίνας με διαφορετικά ύψη οροφών: 2.5 * 3 * 2.5 = 18.75 m3 και 2.5 * 3 * 3 = 22.5 m3. Ταυτόχρονα, θα λάβουμε ως βάση τις προδιαγραφές του SES, οι οποίες αντιστοιχούν σε 12-15 (συναλλαγματική ισοτιμία αέρα) και συντελεστή διόρθωσης 1,3.

Η πρώτη επιλογή: 18,75 * 12 * 1,3 = 292,5 m3 / h

Η δεύτερη επιλογή: 22,5 * 12 * 1,3 = 351 m3 / h

Βίντεο: Οι αρχές υπολογισμού της ισχύος της κουκούλας

Σημειώστε ότι οι κανόνες συνεπάγονται την υψηλότερη ταχύτητα σχεδίασης, η οποία είναι απαραίτητη με εντατική μαγειρική, δηλαδή με τη μέγιστη κατανομή καπνού μέσα στο δωμάτιο - μπορεί να τηγανίζει ή να καίει φαγητό. Για άλλα δωμάτια υπάρχει επίσης μια πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα που εγκαθίσταται από το SES, για παράδειγμα, για ένα μπάνιο, είναι 17-20, και για μια τουαλέτα 6-8. Υπάρχουν άλλες, πιο πολύπλοκες μέθοδοι υπολογισμού, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί αυτό και η ένταση της ανταλλαγής αέρα αυτής ή αυτής της μονάδας είναι πάντα γραμμένη στο διαβατήριο.

Εργασίες εγκατάστασης σε διαφορετικά δωμάτια

Η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού που διέρχονται από τον τοίχο έχει την ίδια αρχή, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται διαφορετική από τεχνική άποψη. Για παράδειγμα, οι εργασίες στην κουζίνα είναι ουσιαστικά διαφορετικές (τεχνικά) από την ίδια εργασία στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Εργασίες εγκατάστασης στην κουζίνα

Τρύπα 120 mm για κουκούλες κουζίνας

Τώρα ας καταλάβουμε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας σε μια ιδιωτική κατοικία με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας την έξοδο από τον τοίχο, ωστόσο, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Ας ξεκινήσουμε με τη διάμετρο. Καλύτερα είναι να συνδέσετε μια μεταλλική πτυχή 100 mm σε μια ομπρέλα εργασίας, αλλά όχι σωλήνες από πολυβινυλοχλωρίδιο που είναι άκαμπτες και κάνουν μια ομαλή μετάβαση από την κάθετη στην οριζόντια είναι πολύ δύσκολη. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας εξόδου μπροστά από την ομπρέλα δεν είναι πάντα δυνατή και μπορεί να είναι διαφορετικοί λόγοι - η απροθυμία να σπάσει την αρχιτεκτονική πρόσοψη που εκτείνεται κατά μήκος του τοιχώματος του σωλήνα ή οποιαδήποτε άλλα εμπόδια.

Φλάντζα για τη στερέωση της αυλακώσεως

Αλλά η τρύπα στον τοίχο για να κάνει την οδοντωτή φρέζας (pobeditovye ή διαμάντι) Ø 120 χιλιοστά - τώρα εξηγήσει γιατί θα πρέπει μια τέτοια διαφορά σε διάμετρο. η ίδια από κυματοειδές χαρτόνι τοποθετείται επί της φλάντζας, η οποία είναι πριν βιδωμένη πάνω μια τρύπα στο τοίχωμα, και μέταλλο μάνικα, ακόμη και με την άκρη της δεν έρχεται μέσα. Αλλά μετά από γεωτρήσεις, εκ των οποίων ό, τι τοίχου έγινε, θα καταρρεύσει - όχι πολύ, αλλά αρκετά ώστε η σκόνη στον άνεμο θα μπορούσε να πάρει στο δωμάτιο και η κουζίνα είναι άμεσα να προληφθεί. Ως εκ τούτου, για να εισάγετε το περίβλημα από PVC με εσωτερική ø 100 mm και εξωτερική Ø 110 χιλιοστά - πρόκειται να απελευθερωθεί, αλλά εάν έχετε μια πρίζα, θα πρέπει να ολοκληρώσετε τα τελευταία εκατοστά σφυρηλατηθεί σε όλους τους τομείς, έτσι ώστε να μην σπάσει το PVC.

Η τρύπα στον τοίχο δεν είναι πάντα απέναντι από τη θηλή ομπρέλας

Πριν εγκαταστήσετε την αυλάκωση στην κουκούλα, πρέπει να υπολογίσετε το μήκος της και γι 'αυτό θα πρέπει να καθορίσετε το ύψος της ομπρέλας πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική κουζίνα. Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι περίπου 70-75 εκατοστά, αν και αυτή η παράμετρος θα πρέπει να καθοριστεί ανεξάρτητα, αλλά θα πρέπει να βασίζεται στην ευκολία της νοικοκυράς στην εστία, προσωπικά, όταν κάνω τέτοιες εγκαταστάσεις, λαμβάνω αυτό υπόψη. Σε εμάς περίπου το 50-70% των γυναικών και των ανδρών (ή καλύτερα είναι να μιλήσουμε οικογένειες), ασχολούνται με την κονσερβοποιία οπωροκηπευτικών.

Για να διατηρηθεί ένα πάει φιάλες 4-D τριών λίτρων θα χρειαστεί μια μεγάλη κατσαρόλα για 40 λίτρα (chetyrohvedornaya), και τώρα μετράνε μέχρι τις διαστάσεις. Το ύψος της λεκάνης - 35 cm, ύψος μιας τυποποιημένης φιάλης - 24 cm, συνολικά 35 + 24 = 59 εκατοστά Αλλά για να πάρει την τράπεζα από το τηγάνι με το χέρι, ακόμα, τουλάχιστον 10 cm απόσταση (περίπου αέτωμα σύλληψη εδώ και δεν μπορεί να υπάρξει. μπορεί), συνεπώς, 59 + 10 = 69 cm και αυτό είναι σωστό. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι η απόσταση μεταξύ της εστίας και της ομπρέλας πρέπει να είναι τουλάχιστον 70-75 εκ.

Τοποθετώντας την κουκούλα στον τοίχο

Στερέωση η κουκούλα μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους - είτε σε έναν τοίχο ή μπορεί να τοποθετηθεί σε μία αρθρωτή μονάδες rack κουζίνα, ακόμη και αν ο αέρας εξαερισμού μέσω της στέγης. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα: αν η εγκατάσταση του απορροφητήρα παρέχεται σε ένα από τα ντουλάπια των μονάδων της κουζίνας, η σύνδεσή του γίνεται μέσα σε αυτά τα ντουλάπια και ≈220V παρέχεται στο κοινό τερματικό του άνω μέρους των μονάδων της κουζίνας και από εκεί συνδέεται φωτισμού πάνω στα τραπέζια και, ενδεχομένως, πρόσθετα σημεία. Μια τέτοια εγκατάσταση είναι βολική, διότι απολύτως όλες οι καλωδιώσεις, οι διακόπτες και οι υποδοχές αποδειχθούν κρυμμένες.

Αλλά υπάρχουν επιλογές όταν μια ομπρέλα εισάγεται στο ντουλάπι, αλλά στο επάνω μέρος του ακουστικού δεν υπάρχουν ενσωματωμένα φώτα, επομένως, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την πρίζα χωριστά. Αν η πρίζα είναι κρυμμένο στο ντουλάπι, που είναι πολύ βολικό - πολύ υποδοχή επιφάνεια τύπου βιδώνεται στον τοίχο ή στην οροφή της καμπίνας και συνδέονται με καλώδια ≈220V που προέρχονται από τον τοίχο ή κρέμονται από το ταβάνι. Αλλά αν τα ντουλάπια τοίχου δεν είναι καθόλου, τότε είναι απαραίτητο να γίνει τρύπα στέμμα κόφτη για θυρεό, και πάλι που του παρέχεται ≈220V σύρμα που προέρχονται από τον τοίχο ή κρέμονται από το ταβάνι. Αλλά εδώ είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την υποδοχή πάνω από την ομπρέλα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη όχι μόνο της πρίζας, αλλά και του καλωδίου τροφοδοσίας με ένα βύσμα.

Ελέγξτε τη βαλβίδα στη σχάρα εξαερισμού

Τώρα πηγαίνετε στο εξωτερικό της τρύπας. Μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου θα υπάρχει ένα μικρό κενό, το οποίο είναι καλύτερα φουσκωμένο με αφρό στήριξης, αν και επιθυμητό, ​​μπορεί να προστεθεί γύψος για να δώσει στον αγωγό μια ακαμψία. Σε κάθε περίπτωση, ο σωλήνας δεν θα πρέπει να προεξέχει πέρα ​​από τον τοίχο, αλλά αν συμβεί αυτό, είναι εύκολο να κόψετε τον καμβά από το εργαλείο για το μέταλλο. Μόνο είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε χάλυβα (θα ξεσπάσει αμέσως από την κάμψη, και πιέζεται - είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά εξυπηρετεί περίπου δύο φορές περισσότερο).

Όσο για την σχάρα αερισμού από την πλευρά του δρόμου, μπορεί να είναι ορθογώνια, τετράγωνη, στρογγυλή, ωοειδής, αλλά καλύτερα αν έχει βαλβίδα ελέγχου, όπως φαίνεται στην επάνω φωτογραφία. Πρόκειται για ανεξέλεγκτες κινητές περσίδες, οι οποίες χαμηλώνουν σε ηρεμία και κλείνουν το πλέγμα, επομένως, το χιόνι ή η βροχή δεν μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό, που θα εκραγούν από τον άνεμο. Αλλά στην αρχή του ανεμιστήρα εξαγωγής, οι περσίδες ανασηκώνονται, απελευθερώνοντας τη δίοδο για τη ροή του αέρα.

Βίντεο: Κύρια τάξη για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα

Εξαερισμός εξαερισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα

Τρύπες διάτρησης και ένθετα περιβλήματος

Στην πραγματικότητα, η εγκατάσταση του εξαερισμού στο μπάνιο ή στην τουαλέτα είναι πολύ παρόμοια με την ίδια δουλειά στην κουζίνα, αλλά αφορά μόνο την τρύπα μέσα από το τοίχωμα της συσκευής και, ίσως, δύναμη eyeliner ≈220V. Όπως είπα, η διάμετρος της τρύπας εξαρτάται από τον όγκο του δωματίου και η ισχύς του ανεμιστήρα μπορεί να υπολογιστεί με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω. Ας πούμε ότι κάνετε το ένθετο από το σωλήνα κύτταρο, αλλά η τρύπα στον τοίχο πρέπει και πάλι να κάνει μια ø 120 mm, και ότι είναι, το περίβλημα είναι ένα κενό από το τοίχωμα, το οποίο αργότερα εμφυσημένα με αφρό.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στον τοίχο

Σύνδεση του ηλεκτρικού ανεμιστήρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους και ένας από αυτούς παρέχεται από τον κατασκευαστή, ο απομακρυσμένος διακόπτης είναι μια κρεμαστή ιμάντα, που αναφέρεται κοινώς ως «ένα τεμπέλης». Ένας άλλος τρόπος είναι να συνδέσετε τον ανεμιστήρα από την έναρξη διακόπτη - περιλαμβάνει μπανιέρα ή ντουλάπα φως, και ξεκινάει τον ανεμιστήρα. Και τέλος, ο τρίτος τρόπος, η οποία συνδυάζεται συχνά με ένα ελαφρύ - στην πόρτα που το μικροδιακόπτη, και στο άνοιγμα του κυκλώματος είναι κλειστό, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα - κατά το κλείσιμο του κυκλώματος άνοιξε και πάλι και ο ανεμιστήρας απενεργοποιείται μαζί με το φωτισμό, έτσι νομίζω ότι αυτό είναι σε οτιδήποτε, αν και μερικοί ακόμα εγκατασταθούν.

Συμπέρασμα

Τώρα γνωρίζετε ήδη πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία με τα χέρια σας. Από τεχνική άποψη, το ζήτημα δεν είναι τόσο περίπλοκο, ειδικά αν πρόκειται να βγει από τον τοίχο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε ένα puncher, ρουλέτα και επίπεδο, καθώς και ένα καλό μάτι. Και πολλά άλλα. Αν δεν είστε φίλοι με ηλεκτρισμό, ζητήστε βοήθεια από κάποιον για τη σύνδεση της μονάδας ώστε να μην καεί κατά λάθος ο κινητήρας.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: οδηγίες χρήσης

Φανταστείτε, πηγαίνετε σε ένα νέο, δημιουργήσατε με αγάπη το σπίτι σας, με ευχαρίστηση αναπνέετε τον αέρα του σπιτιού σας, και μυρίζετε το υπόγειο, το γραφείο ή τις πρόσφατες επισκευές. Για να αισθανθείτε μόνο τα αρώματα της άνεσης στο σπίτι, πρέπει να ξέρετε πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Εξόρυξη σε ιδιωτικό σπίτι: νόμοι και πρότυπα

Η ποιότητα του αέρα στο σπίτι επηρεάζει γρήγορα την ποιότητα ζωής σε αυτό - ο ύπνος, η υγεία και ακόμα και η διάθεση των κατοίκων εξαρτάται άμεσα από την ανταλλαγή αέρα. Η εγκατάσταση της κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία από δικές της προσπάθειες γίνεται συχνά με αναπηρίες από την έλλειψη γνώσεων ή δεξιοτήτων, οπότε πριν αποφασιστεί η ρύθμισή της, θα πρέπει να κατανοήσουμε τη θεωρία.

Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μια ενιαία οπή εξάτμισης, αλλά το σύστημα εξάτμισης. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι απαραίτητο να παρέχονται τρία είδη δωματίων με κουκούλα:

 • μη οικιστικά γραφεία,
 • βοηθητικοί χώροι εκτός κατοικίας,
 • σαλόνια.

Ο αερισμός σε ξύλινο σπίτι σε κτίρια γραφείων σχετίζεται άμεσα με την πυρασφάλεια. Αυτός ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία εγκαθίσταται στο χώρο του λέβητα ή του αερίου, πάνω από τη σόμπα αερίου στην κουζίνα, καθώς και σε όλα τα δωμάτια όπου υπάρχει ανοικτή φωτιά - για παράδειγμα, σε μια αίθουσα τζάκι. Η εξόρυξη σε βοηθητικούς χώρους, που περιλαμβάνουν κελάρια, κελάρια και μπάνια, είναι κυρίως υπεύθυνη για την ομαλοποίηση της υγρασίας σε αυτούς τους χώρους και είναι απαραίτητη για την προστασία από το σχηματισμό μούχλας. Ο τελευταίος, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στην ιδιοκτησία, καθώς και μη ασφαλής για τον ίδιο τον άνθρωπο.
Ο εξαερισμός στο σαλόνι είναι ρυθμισμένος, πρώτα απ 'όλα, για την άνεση των κατοίκων. Το καθήκον του είναι να παρέχει μια πλήρη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Αν τα λάθη γίνονται σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους, οι κατοικίες είναι οι λιγότερο κρίσιμες - εδώ οι αδυναμίες μπορούν να αντισταθμιστούν με αερισμό.

Κουκούλες σε ιδιωτικό σπίτι: τύποι

 • Φυσικά. Ένα τέτοιο εκχύλισμα λειτουργεί λόγω της σωστής θέσης των βαλβίδων εξαγωγής και τροφοδοσίας και της διαφοράς πίεσης μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανοίγματα εξάτμισης βρίσκονται πάνω από τον αέρα τροφοδοσίας και ο αγωγός αέρα οδηγεί στη σοφίτα ή την οροφή. Η διαφορά στο ύψος και τη θερμοκρασία του φρέσκου και του εξαγόμενου αέρα δημιουργεί πρόσφυση και αρχίζει μηχανικά την κουκούλα. Οι φυσικοί κουκούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθιστικούς χώρους και, για παράδειγμα, στην κουζίνα, εάν για τεχνικούς λόγους δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να δημιουργηθεί μια αναγκαστική κουκούλα.
 • Αναγκασμένος. Ο εξαερισμός αυτός στην κατοικία ενεργοποιείται από ηλεκτρικούς αξονικούς ανεμιστήρες, οι οποίοι "εκδιώκουν βίαια" τις εξαντλημένες μάζες αέρα. Οι αναγκαστικές κουκούλες είναι κατάλληλες για γραφεία και βοηθητικούς χώρους, επειδή λειτουργούν χωρίς διακοπή και προστατεύουν τα δωμάτια από πυρκαγιά ή υγρασία.

Επιπλέον, ο εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να χωριστεί και σε μια άλλη αρχή. Ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του συστήματος εξαγωγής, διακρίνονται δύο τύποι:

Το πρώτο χαρακτηρίζεται από την παρουσία κοινών αξόνων εξαερισμού και από ένα σύστημα καναλιών στα τοιχώματα που ελέγχονται από ένα μόνο κέντρο. Ο κεντρικός εξαερισμός τοποθετείται κατά τη φάση κατασκευής ή τις μεγάλες επισκευές και πρέπει να είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρες για κυκλοφορία αναγκαστικού αέρα, τα κανάλια να μπορούν να τοποθετηθούν τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.

Η αποκεντρωμένη κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο κατασκευής, με αυτή την επιλογή, κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ξεχωριστό αγωγό αερισμού για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να γίνει φυσικός ή αναγκασμένος - ανάλογα με τις ανάγκες των χώρων. Η διάταξη των καναλιών σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο, ανάλογα με το σκοπό του.

Εξόρυξη κουζίνας: Προβλήματα και λύσεις

Ο απορροφητήρας κουζίνας έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί οσμές, καπνούς, αιθάλη και διοξείδιο του άνθρακα που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σε αυτή την περίπτωση, πολλά εξαρτώνται από την πλάκα, και από τις δυνατότητες του δωματίου. Ο εξαερισμός στην κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία λειτουργεί καλά με την παρουσία κουκούλας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Επιπλέον, εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με μια σχάρα ή αυτή η λειτουργία παρέχεται από τη σόμπα ή το φούρνο, η κουκούλα θα σας εξοικονομήσει περιττό αερισμό και κινδύνους πυρκαγιάς.

Το μέγεθος της ομπρέλας θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τις παραμέτρους της πλάκας - η ομπρέλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm ευρύτερη. Η ομπρέλα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος 0,7-1 m από την πλάκα.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να εξασφαλίζει πλήρη ανταλλαγή αέρα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, τουλάχιστον 50 κυβικά μέτρα αέρα. Εάν θέλετε να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας σε μια ιδιωτική κατοικία με τα χέρια σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα, στη συνέχεια, τοποθετήστε τρύπες για συνδετήρες, τοποθετήστε πείρους ή βίδες και τοποθετήστε την ομπρέλα. Ο σωλήνας εξαερισμού από την ομπρέλα διέρχεται από έναν τοίχο ή οροφή σε έναν κοινό άξονα, συνιστάται η χρήση κυματοειδών σωλήνων. Ο αγωγός αερίου σε ιδιωτική κατοικία μπορεί να συνδεθεί στον αεραγωγό από το λεβητοστάσιο ή την καμινάδα του τζακιού ή να είναι εξοπλισμένος με ξεχωριστό σωλήνα - όχι περισσότερο από 12 cm.

Μπάνιο: απορροφητήρας στο μπάνιο και τουαλέτα

Ο εξαερισμός σε τέτοιους χώρους χρησιμεύει κυρίως για την ομαλοποίηση του επιπέδου υγρασίας και την προστασία από την εμφάνιση του καλουπιού και, δεύτερον, για την άνεση των κατοίκων. Συνήθως, ο εξαερισμός στο μπάνιο του ιδιωτικού σπιτιού δημιουργείται με τη διάταξη ξεχωριστών εξόδων αέρα, τα οποία συνδέονται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού.

Η εξαγωγή αέρα στο μπάνιο πρέπει να είναι υποχρεωτική, διότι στην απουσία του θα υπάρχει ένας μύκητας, που καταστρέφει τα υδραυλικά και άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των υλικών τοίχων και των επενδύσεων δαπέδων. Τελικά, η αντικατάστασή τους θα κοστίσει περισσότερο από έναν καλό ανεμιστήρα εξάτμισης.

Λαμβάνοντας υπόψη το σκοπό των εγκαταστάσεων, στην περίπτωση αυτή είναι δυνατό να γίνει φυσικός αερισμός υψηλής ποιότητας:

 1. Τοποθετήστε τα ανοίγματα εξάτμισης κάτω από την οροφή,
 2. Εκτελέστε τον αγωγό αγωγών στον κύριο άξονα εξαερισμού.

Ωστόσο, αν υπάρχει ακόμα υγρασία στα δωμάτια στους τοίχους, αξίζει να ενισχύσετε τη φυσική εξάτμιση με έναν ισχυρό ανεμιστήρα εξαγωγής.

Απορροφητήρας στο υπόγειο

Οι χώροι του υπογείου είναι βοηθητικοί και, λόγω της θέσης τους, είναι επίσης επιρρεπείς σε αυξημένη υγρασία και επομένως εμφάνιση μυκήτων. Στο υπόγειο, τέτοιοι «γείτονες» είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητοι, αφού μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο τα πάντα που βρίσκονται στο δωμάτιο, αλλά και την ευημερία των ενοικιαστών στο σπίτι. Επίσης, η κακή εξάντληση προάγει την εμφάνιση μούχλας και υγρών οσμών στο υπόγειο, που σταδιακά ανεβαίνουν στο σπίτι.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού; Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί στο βάθος και το μέγεθος του υπογείου. Με ένα μικρό βάθος του υπογείου και μέτριο μέγεθος, μπορείτε να περιορίσετε τα χτυπήματα στην θεμελίωση, τα οποία θα πρέπει να καλύπτονται με προστατευτικές γρίλιες. Εάν το υπόγειο είναι βαθύτερο από 2 μέτρα και είναι ευρύ, είναι καλύτερο να φροντίσετε ένα πλήρες κάλυμμα. Το σύστημα εξάτμισης στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού με τα χέρια του είναι διαμορφωμένο ως εξής:

 • Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν δύο αεραγωγοί - ένας για την παροχή αέρα, ο άλλος για την έξοδο, με το άνοιγμα του καναλιού τροφοδοσίας να βρίσκεται κάτω από τον αγωγό εξαγωγής.
 • Για βέλτιστη κυκλοφορία αέρα, η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο υπόγειο απέναντι από την εισροή.
 • Και οι δύο αγωγοί πρέπει να έχουν πρόσβαση στην οροφή. Ο αγωγός εξαγωγής μπορεί να βρίσκεται δίπλα στην καπνοδόχο.
 • Μην ξεχάσετε να εκτελέσετε τη θερμομόνωση των καναλιών για να αποφύγετε τη συμπύκνωση.

Για τον καλύτερο εξαερισμό στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού, μπορείτε να εξοπλίσετε τα κανάλια με ανεμιστήρα για αναγκαστικό σχέδιο και να αυξήσετε τη ροή του αέρα. Επίσης, οι ανεμιστήρες εξάτμισης θα διορθώσουν την κατάσταση εάν δεν είναι δυνατό να δημιουργηθούν υψηλά κανάλια για την εξαγωγή αέρα και να δημιουργηθεί ένα φυσικό βύθισμα.

Αν δημιουργήσετε γενικό εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία με τα δικά σας χέρια, οι αεραγωγοί του εκχυλίσματος κελάριου μπορούν να φτάσουν σε έναν κοινό άξονα εξαερισμού.

Εξολκέας στον αποχετευτικό αγωγό: οσφρητική άνεση

Αν το σπίτι διαθέτει αυτόνομο σύστημα αποχέτευσης, αξίζει να σκεφτείτε για αυτό τον ξεχωριστό εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο καθήκον του εξαερισμού είναι να απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές εγκαίρως και να τους εμποδίσει να εισέλθουν στο σπίτι. Η απλούστερη εκδοχή της εκκένωσης του αέρα εξάτμισης στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετηθεί ένας επιπλέον σωλήνας, παρόμοιος με τον αποχετευτικό αγωγό, στην έξοδο του συστήματος αποχέτευσης και να βγει έξω κάτω από την οροφή. Έτσι, ο μολυσμένος αέρας θα αφαιρεθεί έγκαιρα, παρακάμπτοντας τους χώρους διαβίωσης.

Για την αποτελεσματική λειτουργία του απορροφητήρα στην αποχέτευση, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί πλήρης στεγανότητα όλων των τμημάτων του συστήματος αποχέτευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι μη προγραμματισμένες κινήσεις της ροής του αέρα.

Εξαγωγή αερίου: μια ασφαλής λύση

Θυμόμαστε τα πάντα από το σχολικό μάθημα της φυσικής - το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την καύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σύστημα αερισμού του χώρου αερίου είναι το πιο σημαντικό: επηρεάζει τόσο τη θερμότητα του σπιτιού όσο και την ασφάλεια του λεβητοστασίου. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα καύσης - μονοξείδιο του άνθρακα, καπνός και άλλοι - συλλέγονται στο αέριο και η εξοικονόμηση στην κουκούλα στο χώρο του λέβητα μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ζημιές ή ακόμα και κόστος ζωής.

Ο ποιοτικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία παίρνει εγκαίρως τα προϊόντα της καύσης και την υπερβολική θερμότητα, έτσι ώστε οι απαιτήσεις για τη συσκευή της είναι μεγαλύτερες από τις άλλες.

 1. Χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό κανάλι για την παροχή αέρα στον κλίβανο για ομοιόμορφη καύση. Για τον κλειστό θάλαμο του λέβητα, ένας ομοαξονικός δίαυλος είναι κατάλληλος για το ανοικτό - ένα συμβατικό σωλήνα εξαερισμού.
 2. Το σύστημα εξάτμισης του λέβητα πρέπει να σφραγιστεί για να αποφευχθούν διαρροές μονοξειδίου του άνθρακα.
 3. Ο αγωγός εξαγωγής αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής - αυτό εξασφαλίζει εκροή εξαναγκασμένου αέρα και εμποδίζει την επιστροφή του μονοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο.
 4. Μια καμινάδα δεν πρέπει να εξυπηρετεί περισσότερες από δύο εγκαταστάσεις, για παράδειγμα λέβητες. Επομένως, αν υπάρχουν αρκετές στήλες, αξίζει να σκεφτείτε ξεχωριστή κουκούλα για τον λέβητα αερίου.
 5. Οι ραφές καμινάδας θα πρέπει επίσης να είναι αεροστεγείς, ειδικά στο τμήμα που είναι δίπλα σε χώρους διαβίωσης, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις πολυώροφες κατοικίες. Σε αυτή την περίπτωση, το στεγανωτικό πρέπει να είναι πυρίμαχο, και σε χώρους όπου οι σωλήνες εξέρχονται, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν φράγματα στεγανοποίησης.
 6. Οι σωληνώσεις πρέπει επίσης να είναι πυρίμαχες, επομένως οι καμινάδες κατασκευάζονται συχνότερα από μεταλλικούς, ανοξείδωτους ή αμιαντούς σωλήνες. Το πάνω μέρος πάνω από το σοφίτα μπορεί να τοποθετηθεί με κεραμικά υλικά ή με πλινθοδομή.
 7. Η διάμετρος της κουκούλας στο χώρο του λέβητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.

Επιπλέον, στο δωμάτιο του λέβητα πρέπει να παρέχονται παράθυρα ή άλλα κανάλια παροχής για συνεχή αερισμό - αυτό διευκολύνει την κανονική κυκλοφορία του αέρα και παρέχει μια άνετη διαμονή στο αέριο. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να τοποθετήσετε αισθητήρες θερμοκρασίας και μονοξείδιο του άνθρακα στο λέβητα και να παρακολουθήσετε την απόδοσή τους.

Εξαγωγή αερίου σε ιδιωτικό σπίτι: Οδηγίες βήμα προς βήμα

Εάν κάνετε τον ίδιο τον εξαερισμό στο σπίτι, τότε όταν εργάζεστε στο χώρο του λέβητα, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

 1. Επιλέξτε ένα μέρος κοντά στον λέβητα ή τη στήλη για σχεδίαση.
 2. Τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο με μια διάτρηση.
 3. Τυλίξτε τον αγωγό του αγωγού με ένα επιβραδυντικό φλόγας και τοποθετήστε το μέσα στην οπή.
 4. Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στον αγωγό εξαγωγής για αναγκαστική ροή αέρα.
 5. Συνδέστε τον αγωγό αέρα στο άνοιγμα της οροφής.

Εξάτμιση στον τοίχο: μια απλή λύση για σαλόνια

Στο σαλόνι, μπορείτε να κάνετε χωρίς μια τέτοια απλή λύση, όπως αερισμός μέσω του τείχους. Περιγράψαμε λεπτομερώς τη συσκευή της σε ένα άλλο άρθρο, οπότε τώρα ας υπογραμμίσουμε εν συντομία τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου.

Σε γενικές γραμμές, ο εξαερισμός μέσα από τον τοίχο - ο πιο σύντομος δρόμος για την εισαγωγή αέρα και την έξοδο, έτσι ώστε ο εξαερισμός είναι στην πραγματικότητα αναπαράγει τα ανοίγματα των παραθύρων, αλλά δεν επιτρέπει τις απώλειες θερμότητας, χτύπησε ο δρόμος κρύο και το θόρυβο. Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας στο δρόμο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η μόνωση του αγωγού εξαερισμού. Τι είναι καλύτερα να απομονώσετε; Ιδανικό για υλικά θέρμανσης και απορρόφησης θορύβου, όπως αφρώδες ελαστικό και αφροί συνθετικοί σωλήνες.

Ο αερισμός μέσω του τείχους στο εξοχικό σπίτι φυσικά λειτουργεί καλά μόνο εάν υπάρχει κανονική εισροή. Η ιδανική λύση σε αυτή την κατάσταση μπορεί να γίνει ένα λειτουργικό μοντέλο του εξαερισμού, όπως ένα διάλειμμα - θα παρέχει σταθερή ροή φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς θόρυβο, τη σκόνη και κρύο από το δρόμο και θα διεγείρουν τα φυσικά εκχυλίσματα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δωματίου και τον τύπο του εξαερισμού στο σπίτι σας που θα επιλέξετε, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, επειδή από πολλές απόψεις εξαρτάται από το κλίμα, αν το σπίτι θα είναι μια ζεστή οικογενειακή φωλιά ή να γίνει μια σταθερή πηγή προβλημάτων.

Ασφαλές αέρα για εσάς και επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας!