Εγκατάσταση συστήματος διαχωρισμού: βήμα προς βήμα οδηγίες για την αυτο-εγκατάσταση

Ο έλεγχος του μικροκλίματος του προσωπικού χώρου, δημιουργούμε τις συνθήκες που είναι βέλτιστες για ξεκούραση, εργασία, απασχόληση. Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος θα επιτρέψει τον καλύτερο ρυθμό θερμοκρασίας και υγρασίας με τον πιο απλό τρόπο. Συμφωνώ, το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές ημέρες που χρειάζονται ρύθμιση των κλιματικών παραμέτρων.

Αφού διαβάσετε το άρθρο που προτείνουμε, θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και λεπτομέρειες της εγκατάστασης του κλιματιστικού εξοπλισμού. Οι προσεκτικά επιλεγμένες και συστηματοποιημένες πληροφορίες είναι χρήσιμες ως ανεξάρτητοι κύριοι πλοιοκτήτες, καθώς και πελάτες υπηρεσιών εγκατάστασης για τον έλεγχο της σωστής απόδοσης.

Έχουμε μια λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας εγκατάστασης, αναγράφονται οι αποχρώσεις της θέσης και η προσάρτηση των μπλοκ. Αναγράφονται τα υλικά που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση και τη σύνδεση των μονάδων. Μια πολύτιμη προσθήκη στο κείμενο, διευκολύνοντας την αντίληψη των πληροφοριών, είναι οι φωτογραφίες και οι εφαρμογές βίντεο.

Επιλέγοντας ένα μέρος για να εγκαταστήσετε το σύστημα

Μελετώντας τις πληροφορίες σχετικά με τον σωστό τρόπο εγκατάστασης ενός συστήματος split σε μια ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τη θέση των τμημάτων του.

Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση κατανομής της ροής ψυχρού / θερμού αέρα στο δωμάτιο, λαμβανομένων υπόψη των βασικών τεχνικών προδιαγραφών που καθορίζονται από τον κατασκευαστή του εξοπλισμού στην οδηγία.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή της θέσης των μπλοκ:

 • η απόσταση μεταξύ της μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 15-20 cm, αν και ορισμένοι κατασκευαστές καθορίζουν στις οδηγίες 20-30 cm.
 • από το πλάι στον τοίχο - όχι λιγότερο από 30 cm.
 • μέχρι ένα φράγμα που θα εμποδίσει τη ροή του εξερχόμενου αέρα ή θα διαλυθεί - τουλάχιστον 150 cm.

Για το εξωτερικό τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος, η θέση επιλέγεται με βάση τη φέρουσα ικανότητα των τοίχων. Είναι δυνατή η τοποθέτηση κοντά στο παράθυρο, στις πλάκες που περιβάλλουν τη λεωφόρο ή στον τοίχο δίπλα στο μπαλκόνι.

Για όσους ζουν στους κάτω ορόφους, η μονάδα είναι εγκατεστημένη πάνω από το παράθυρο - όσο το δυνατόν περισσότερο από περαστικούς.

Για ένα πολυώροφο σπίτι, ειδικά εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, θα χρειαστεί να εμπλακείτε ειδικοί υψηλού υψομέτρου ή να καθορίσετε το σημείο τοποθέτησης στην πλησιέστερη γειτνίαση με το παράθυρο, το οποίο θα παρέχει εύκολη πρόσβαση κατά την εγκατάσταση.

Προσδιορισμός της απόστασης μεταξύ των τμημάτων

Συχνά η επιλογή της θέσης του εξοπλισμού ρυθμίζεται από την ελάχιστη και τη μέγιστη απόσταση μεταξύ των τμημάτων του. Οι δείκτες αυτοί καθορίζονται κυρίως από τον κατασκευαστή και εξαρτώνται από την κλίμακα μοντέλου και τα χαρακτηριστικά του διαχωρισμένου συστήματος.

Μερικές φορές οι επιχειρήσεις δεν καθορίζουν το ελάχιστο μήκος του περιγράμματος μεταξύ των δύο μονάδων, επομένως η εγκατάσταση μπορεί να γίνει αυθαίρετα.

Είναι ελαφρώς ευκολότερο να κατανοήσετε τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των δύο μονάδων. Ο κανονικός αριθμός είναι 5 μ. Είναι δυνατό να αυξηθεί το μήκος της διαδρομής, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να υπολογίζουμε σε πρόσθετο κόστος σε σχέση με την ανάγκη για ανεφοδιασμό με φρέον.

Προετοιμασία για την εκτέλεση της εργασίας

Η απόφαση να ξεκινήσει η εγκατάσταση του ίδιου του split συστήματος έρχεται, κατά κανόνα, αφού ζητήσει τις τιμές των ειδικών. Τα απίστευτα υψηλά ποσά για την εκτέλεση εργασιών, που καταλαμβάνουν 3 ώρες, υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ακριβών εργαλείων και τη φθορά τους κατά τη λειτουργία. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του τέλους για τις υπηρεσίες του πλοιάρχου.

Αν κοιτάξετε τις συστάσεις του κατασκευαστή του εξοπλισμού, είναι συχνά στις οδηγίες αναφέρει ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες μπορούν να γίνουν από μόνα τους, αλλά και για την εγκατάσταση των αγωγών, ηλεκτρική σύνδεση, της διαδικασίας εκκένωσης, είναι σκόπιμο να καλέσει ειδικούς με τα κατάλληλα εργαλεία.

Εργαλεία για την εγκατάσταση του εξοπλισμού

Μπορείτε να εκτελέσετε μια ανεξάρτητη εγκατάσταση της εγκατάστασης ψύξης, όπως τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι στη βαλίτσα του αρχηγού του σπιτιού. Μια εξαίρεση μπορεί να είναι μια αντλία κενού, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσετε - θα είναι δυνατό να κατασκευαστεί μια παρόμοια μονάδα από παλιά μέρη.

Ορισμένες ταξιαρχίες δεν χρησιμοποιούν ούτε αυτό τον εξοπλισμό όταν τοποθέτουν μια διαδρομή μήκους έως 6 μ.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, μια σημαντική πτυχή είναι η τήρηση της οριζόντιας θέσης των συστημάτων μπλοκ. Σε σχέση με αυτές τις απαιτήσεις, κάθε στάδιο εργασίας πρέπει να συνοδεύεται από έλεγχο ελέγχου από το επίπεδο κατασκευής.

Εάν κάποιο εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να νοικιάσετε σε ένα κατάστημα κατασκευών. Εκ των προτέρων θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 1. Punch. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή οπών στην πρόσοψη, μέσω των οποίων θα κατασκευαστεί μια διαδρομή, γενικεύοντας το εξωτερικό και εσωτερικό μπλοκ.
 2. Τρυπάνι με μια σειρά από τρυπάνια. Χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση συνδετήρων.
 3. Κόφτης σωλήνων για κοπή σωλήνων από χαλκό.
 4. Συσκευή για την αφαίρεση των ματιών μετά την κοπή σωλήνων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το remer, αρχείο και γυαλόχαρτο.
 5. Χαλκός σωλήνα χαλκού.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η εφαρμογή του σφυριού δεν έχει νόημα, ειδικά αν ο κοπτήρας σωλήνων είναι καινούργιος και δεν αφήνει φρεσκάδα, αλλά μάταια.

Μόνο αφού ο χειρισμός της ακμής faskosnimatele του φουσκωμένου σωλήνα θα είναι σε θέση να σφίξει το περικόχλιο όσο το δυνατόν πιο σφιχτά και συνεπώς, η διαρροή του Freon είναι απίθανη.

Σύμφωνα με τους κανόνες τεχνικής εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια αντλία κενού - το σύστημα κλιματισμού σφραγίζεται από αυτόν τον εξοπλισμό. Μετά την πλήρωση της διαδρομής με ένα ψυκτικό, διεξάγεται η διαδικασία εκκένωσης.

Απόκτηση των απαραίτητων υλικών

Τα εξαρτήματα θα απαιτούν αρκετά, αλλά είναι όλα εύκολα προσβάσιμα σε οποιοδήποτε κατάστημα προφίλ. Μην ξεχνάτε ότι τα υλικά θα πρέπει να είναι τόσο υψηλής ποιότητας και να επιλέγονται αποκλειστικά για τη συσκευή, λειτουργικά με στόχο το κρύο.

Είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα καλώδιο για την τροφοδοσία ρεύματος και τη σύνδεση των μπλοκ. Στο διαβατήριο ή στις οδηγίες εγκατάστασης αναφέρονται πάντα οι απαραίτητες παράμετροι.

Το πρότυπο είναι ένα καλώδιο τροφοδοσίας τεσσάρων πυρήνων με εμβαδόν διατομής 2 mm 2 ή 2,5 mm 2. Το μήκος επιλέγεται με βάση την απόσταση της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη ένα μικρό περιθώριο.

Ακόμη πρέπει να προετοιμαστούν χωρίς ραφή σωλήνες πάχους τύπου τοίχο από μαλακό χαλκό, σχεδιασμένο για συσκευές ψύξης. Σωλήνες επιλέγονται μικρότερες και μεγαλύτερες διαμέτρους. Ειδικότερα χαρακτηριστικά αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης.

Το μήκος είναι ίσο με το μήκος της διαδρομής συν ένα πρόσθετο απόθεμα μέχρι 30 cm Κατά τη μεταφορά των σωλήνων, οι άκρες τους θα πρέπει να πνιγούν για να καλύψουν τη σκόνη από την καθίζηση μέσα στο προϊόν.

Για τη μόνωση των σωλήνων χρησιμοποιείται μόνωση με αφρώδες ελαστικό. Πουλήστε το σε τεμάχια των 2 μέτρων. Για την εφαρμογή μέτρων για τη θερμομόνωση θα απαιτηθεί ένα μήκος ίσο με το μήκος της διαδρομής. Συνθετική μόνωση χρησιμοποιείται σε δύο διαμέτρους σωλήνων.

Σαν σωλήνα αποστράγγισης, οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση μίας αυλακωτής ράβδου, εξοπλισμένης με πλαστική σπείρα μέσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εναλλακτικό μέρος - ένα σωλήνα πολυπροπυλενίου. Το μήκος του είναι ίσο με το μήκος της διαδρομής με προσαύξηση 80 cm.

Επίσης, απαιτούνται δύο βραχίονες σε σχήμα L για να κλειδώσετε τη μονάδα από έξω. Το κατάλληλο μέγεθος των εξαρτημάτων καθορίζεται από τις διαστάσεις του και το περιθώριο ασφαλείας για το φορτίο πρέπει να υπερβαίνει το βάρος του κατά 5 φορές. Αυτή η αύξηση της μέγιστης επιτρεπόμενης τάσης μέρους απαιτείται για την αντιστάθμιση φορτίων ανέμου και χιονιού.

Αγοράστε καλύτερα αυτά τα εξαρτήματα στην εταιρεία που πωλεί ανταλλακτικά για οικιακά διαχωρισμένα συστήματα.

Ως συνδετήρες, αγκύρια, πείροι και βίδες χρησιμοποιούνται. Ο αριθμός, ο τύπος και οι παράμετροί τους επιλέγονται με βάση τον τύπο των στηριγμάτων και την πλάκα τοποθέτησης που προορίζεται για την εσωτερική μονάδα.

Είναι επίσης σημαντικό και το είδος των τοίχων όπου πρέπει να εγκατασταθεί το εξωτερικό του συστήματος. Για την καμουφλάζ της γραμμής επικοινωνιών, απαιτείται πλαστικό κουτί με τυπικές διαστάσεις 60 * 80 cm.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα

Ανεξάρτητα από την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού είναι ένα πολύ πραγματικό έργο, αλλά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις στο έργο και αφορούν ορισμένα μοντέλα, επομένως η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να έχει κάποιες διαφορές. Για να μελετήσετε όλες τις απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να διαβάσετε τις οδηγίες σχετικά με το αγορασμένο μοντέλο του εξοπλισμού.

Στάδιο # 1: εγκατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων

Η εσωτερική μονάδα είναι η πρώτη που θα εγκατασταθεί. Μετά τον προσδιορισμό της θέσης του, ο τοίχος επισημαίνεται με ένα οικόπεδο κάτω από την κάρτα στερέωσης. Μετά το τρυπάνισμα, τοποθετούνται πλαστικά βύσματα για γόμφους, η κάρτα είναι στερεωμένη και στερεωμένη με πείρους.

Μετά την εγκατάσταση της κασέτας, το επίπεδο κατασκευής μετρά την κατοχή μιας αυστηρής οριζόντιας τοποθέτησης του μελλοντικού μπλοκ. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ασυμφωνίας, θα χρειαστεί να επαναλάβετε όλες τις εργασίες.

Σε αυτό το στάδιο, προπαρασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να τεθούν οι διαδρομές. Αρχικά, υπολογίζονται οι γραμμές της θέσης του. Στη συνέχεια, τρύπα τρυπιέται στον τοίχο της πρόσοψης, λαμβάνοντας υπόψη την απαιτούμενη κλίση μεγαλύτερη από 1/100.

Επίσης, με μια κλίση, τρυπείται μια τρύπα με διάμετρο 5 cm και η γωνία κλίσης μπορεί να αυξηθεί σε σύγκριση με την τροχιά. Έτσι, το σχηματισμένο συμπύκνωμα θα αφήσει το σύστημα καλύτερα.

Κατά την επιλογή της εγκατάστασης "back-to-back", είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οπή για το καλώδιο τροφοδοσίας. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε τη θέση των θυρών ισχύος στις μονάδες.

Και τώρα είναι καιρός να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα. Αν πρόκειται για πολυώροφο σπίτι, τότε θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό για εργασίες υψηλού υψομέτρου.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να διατηρηθεί η αυστηρή οριζόντια θέση του μπλοκ, οπότε το επίπεδο χρησιμοποιείται επίσης στο στάδιο σήμανσης.

Κατά την εγκατάσταση των συνδετήρων, κάθε διαθέσιμη οπή πρέπει να γεμίζεται με κοχλίες αγκύρωσης (τυπική διάμετρος 10 * 100 mm), ανεξάρτητα από τον αριθμό τους. Μετά, η εξωτερική μονάδα είναι εκτεθειμένη και επίσης στερεωμένη με συνδετήρες.

Βήμα # 2: τοποθέτηση της γραμμής επικοινωνιών

Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού καλωδίου και δύο χάλκινων σωλήνων, πραγματοποιείται η σύνδεση των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων. Επιπλέον, θα εγκατασταθεί σύστημα αποστράγγισης μέσω του τοίχου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αφαίρεση του συμπυκνώματος. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να επιλέγονται, να συνδέονται, να τοποθετούνται και να στερεώνονται σωστά.

Κατ 'αρχάς, προετοιμάστε τους χάλκινους σωλήνες κόβοντας το επιθυμητό μήκος με τη βοήθεια ενός κοπτικού σωλήνα και επεξεργάζεστε τις άκρες με ρινίσματα από τις ρωγμές και τις τσούπες μετά τη διαδικασία κοπής.

Δεν συνιστάται η χρήση άλλων εργαλείων, για παράδειγμα αρχείων. Μετά τη χρήση του, στο εσωτερικό του σωλήνα παίρνουν μεταλλικά ρινίσματα, τα οποία θα κυκλοφορούν μέσω του συστήματος και τελικά θα οδηγήσουν στην αποτυχία του συμπιεστή.

Η θερμομόνωση των σωλήνων πραγματοποιείται με τη μέθοδο επικάλυψής τους με σωλήνες αφρού πολυουρεθάνης. Καθώς δεν μπορεί να επιλεχθεί αφρώδες υλικό - έχει σύντομη περίοδο λειτουργίας. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων θερμομόνωσης, όλα τα σημεία σύνδεσης του υλικού είναι πυκνά κολλημένα με μεταλλική ταινία.

Τώρα είναι καιρός να βάζετε αποχέτευση και καλώδιο. Σε κάθε καλώδιο πρέπει να φορέσετε μια ειδική άκρη. Τοποθετούνται στους αγωγούς που εκκενώνονται από το μονωτικό υλικό και πιέζονται με λαβίδες.

Το τελικό καλώδιο συνδέεται με το κλιματιστικό σύμφωνα με το σχέδιο που παρέχεται στο εγχειρίδιο της συσκευής.

Ο σωλήνας αποστράγγισης συνδέεται με μια ειδική έξοδο στην εσωτερική μονάδα και εκκενώνεται μέσω μιας οπής στον τοίχο. Ο σωλήνας πρέπει να είναι αρκετά μακρύς και όχι λιγότερο από 60 cm από τον τοίχο.

Σύμφωνα με τους κανόνες, τοποθετείται σε κλίση προς τα έξω. Απαιτείται η στερέωση των σφιγκτήρων μέσω κάθε μέτρου μήκους για την εξάλειψη της χαλάρωσης για να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων.

Βήμα # 3: σύνδεση των μπλοκ συστήματος

Οι διαδρομές μέσω του τοίχου επικοινωνίας συνδέονται με τις αντίστοιχες θύρες. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το συνολικό μήκος του αγωγού αποστράγγισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 20 μέτρα. Η τοποθέτηση των χαλκοσωλήνων γίνεται με μια μέθοδο βρόχου για να πιάσει το λάδι, το οποίο περιέχεται σε μικρή ποσότητα στο φρέον.

Η αποστράγγιση μπορεί να εκτραπεί με δύο τρόπους: μεταφέρετε το στο αποχετευτικό δίκτυο ή στο δρόμο. Η πρώτη μέθοδος είναι τεχνικά σωστή, ωστόσο, λόγω της πολυπλοκότητας της αναπαραγωγής, δεν έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη.

Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας του συστήματος υπάρχει ένας σωλήνας με πλαστική άκρη. Τοποθετείται σε ένα μανδύα και σφίγγεται στη διασταύρωση με ένα ζυγό.

Για το εξωτερικό μέρος της συσκευής, εκτελείται μια παρόμοια διαδικασία, αλλά πολλοί αγνοούν το. Εάν χρησιμοποιείται ένας πολυμερικός σωλήνας αντί για έναν εύκαμπτο σωλήνα, επιλέγεται ένας κατάλληλος προσαρμογέας. Με αυτό, συνδέστε την έξοδο της μονάδας και του σωλήνα.

Για να συνδέσετε τους χάλκινους σωλήνες, πρέπει αρχικά να τοποθετηθούν στον τοίχο, χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα ή ένα ελατήριο, δίνοντας την απαραίτητη προκατάληψη χωρίς συστροφές και αιχμηρές πτυχές. Πρώτα απ 'όλα, συνδέονται με την εσωτερική μονάδα. Για το σκοπό αυτό χαλαρώνουν τα παξιμάδια στις αντίστοιχες θύρες.

Όταν ξεβιδώνετε, ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του ασαφούς αζώτου. Αντλείται κατά τη στιγμή της παραγωγής, για την εξάλειψη της οξείδωσης των τμημάτων. Μετά την κάθοδο του, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα βύσματα και να ξεβιδώσετε πλήρως το παξιμάδι. Στη συνέχεια εκτελείται η διαδικασία κύλισης.

Οι άκρες των σωλήνων στο τμήμα 5 cm ισοπεδώνονται. Στη συνέχεια, γίνεται καύση για να εξασφαλιστεί η σύνδεση της εισόδου και εξόδου των μπλοκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κλειστό σύστημα κυκλοφορίας. Η ορθότητα της εγκατάστασης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόκτηση των ιδιοτήτων της μέγιστης στεγανότητας στη διαδικασία της κίνησης του Freon.

Το πλαϊνό άκρο του σωλήνα συνδέεται στην απαιτούμενη έξοδο και στερεώνεται με ένα παξιμάδι. Απαγορεύεται η χρήση πρόσθετων συσκευών - σφραγιστικά, φλάντζες κ.λπ. Οι χαλκοσωλήνες που χρησιμοποιούνται εξασφαλίζουν την απαραίτητη σφράγιση.

Παρόμοιες ενέργειες εκτελούνται και με τις τέσσερις θύρες. Μετά τη σύνδεση, το τελευταίο στάδιο της εγκατάστασης του συστήματος κλιματισμού είναι να αφαιρεθεί ο αέρας και η υγρασία, καθώς και το πιθανό υπόλοιπο αργού, το οποίο θα μπορούσε να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Βήμα # 4: εκκένωση του συστήματος

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης, ο αέρας εισέρχεται στους σωλήνες του κλιματιστικού και εάν δεν αφαιρεθεί, θα καταλήξει στο σύστημα κλιματισμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυξημένο φορτίο στον συμπιεστή, αντίστοιχα, η ταχεία θέρμανση του.

Επίσης, τα σωματίδια νερού επηρεάζουν αρνητικά όλες τις λεπτομέρειες. Το φρέον περιέχει ένα κλάσμα του λιπαντικού ελαίου, η υγροσκοπική του συνοχή καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Ως αποτέλεσμα, η φθορά των εξαρτημάτων θα επιταχυνθεί.

Δύο μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του αέρα: μια αντλία κενού ή μια μικρή ποσότητα ρευστού Freon που κατεβαίνει από ένα μπλοκ που βρίσκεται έξω. Κατά την κατασκευή της εξωτερικής μονάδας, οι κατασκευαστές την γεμίζουν με φρέον με μικρή περίσσεια.

Μια εναλλακτική λύση για μια ακριβή αντλία κενού μπορεί να είναι η απελευθέρωση της περίσσειας του φρέον από την εξωτερική μονάδα. Για να το κάνετε αυτό, βιδώστε τα βύσματα στις βαλβίδες. Απαιτείται εργασία με χαμηλότερη θύρα μεγαλύτερης διαμέτρου. Κάτω από το κάλυμμα του είναι ένας εξαγωνικός σύνδεσμος. Με βάση τις παραμέτρους του, επιλέγεται το κατάλληλο πλήκτρο.

Ένα κατάλληλο κλειδί είναι να γυρίσετε τη βαλβίδα 90 ° και μια δεύτερη να την επαναφέρετε στην προηγούμενη θέση της. Έτσι, μια μικρή ποσότητα Freon εισέρχεται στο σύστημα και δημιουργείται μια αυξημένη πίεση. Μια δεύτερη πίεση του δακτύλου στο καρούλι, που βρίσκεται στην ίδια θύρα, παράγει επιπλέον φρέον και αέρια από το σύστημα.

Αφού αφαιρεθεί εντελώς ο αέρας, η έξοδος του καρουλιού βιδώνεται με βύσμα και οι βαλβίδες ανοίγουν πλήρως και το freon εισέρχεται στο σύστημα διαχωρισμού. Για να ελεγχθεί η στεγανότητα των αρθρώσεων, επικαλύπτονται με αφρό σαπουνιού.

Αυτό ολοκληρώνει την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού, μπορείτε να προχωρήσετε σε άμεση λειτουργία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να θέσετε το κλιματιστικό κομμάτι:

Σωλήνας κύλισης για σύστημα διαχωρισμού:

Εγκατάσταση και εγκατάσταση κλιματιστικών, λεπτότητα και μυστικά:

Αξίζει να θυμηθούμε ότι με την ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν υπάρχουν μικροί παράγοντες. Και όλα αυτά που έγιναν εσφαλμένα, για παράδειγμα, η κύλιση των σωλήνων χωρίς την απογύμνωση του περιθωρίου ή μια ανεπαρκώς σταθερή σύνδεση - τελικά οδηγούν σε γρήγορη φθορά των εξαρτημάτων του συστήματος ψύξης. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να αποδείξετε την απόλυτη ακρίβεια σε όλες τις λεπτομέρειες.

Οδηγίες για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε τοίχο μόνοι σας

Η λέξη διαίρεση σημαίνει στην πραγματικότητα μια "σχισμή", αλλά στην τεχνική αγγλική γλώσσα έχει αρκετές έννοιες. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ένα σύστημα κλιματισμού που χρησιμοποιεί ένα κλιματιστικό με απομακρυσμένα τεμάχια. Θα σας ενημερώσουμε πώς η εγκατάσταση ενός split σύστημα γίνεται με τα χέρια τους σε ένα διαμέρισμα της πόλης και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι περίπλοκη υπόθεση. Προκειμένου να μην βυθιστείτε, πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς γίνεται. Επομένως, ας θυμηθούμε εν συντομία την αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού:

 • Στον εξατμιστή μέσω ενός στενού ανοίγματος - μιας μήτρας ή ακροφυσίου - βρίσκεται υπό πίεση το ψυκτικό: ένα υγρό χαμηλού σημείου ζέσεως με μεγάλη θερμότητα εξάτμισης. Στον θάλαμο του εξατμιστή το ψυκτικό υγρό, που επεκτείνεται, βράζει, εξάτμιση και απορροφά πολύ θερμότητα.
 • Στο ψυγείο του εξατμιστή, σχηματίζονται συμπυκνώματα νερού (σταγόνες δροσιάς). Το συμπύκνωμα ρέει μέσα στη δεξαμενή και έξω από αυτό μέσω του σωλήνα αποστράγγισης - έξω.
 • Ο συμπιεστής, διαρρυθμισμένος με την αρχή μιας αντλίας κενού, αντλεί συνεχώς ένα ζεύγος ψυκτικού από το θάλαμο εξατμιστή. Από την αύξηση της πίεσης μετά την αντλία, το ψυκτικό θερμαίνεται και πηγαίνει σε μια υπερκρίσιμη κατάσταση: όχι αερίου και όχι υγρό, κάτι σαν μια πολύ πυκνή ομίχλη.
 • Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στο θάλαμο συμπύκνωσης, εξοπλισμένο επίσης με ένα ψυγείο, το οποίο διοχετεύεται από τον ανεμιστήρα. Η θερμοκρασία πέφτει κάτω από την κρίσιμη θερμοκρασία και το ψυκτικό υγρό συμπυκνώνεται στο υγρό.
 • Το υγρό ψυκτικό υγρό διοχετεύεται μέσω του περιστρεφόμενου σωλήνα στον εξατμιστή. ο κύκλος λειτουργίας επαναλαμβάνεται.

Τι χρειάζεστε και τι δεν χρειάζεστε κλιματισμό

Από την αρχή του κλιματιστικού, είναι σαφές ότι για την επιτυχή λειτουργία και την οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα εξής:

 1. Οποιαδήποτε θερμική επαφή μεταξύ των ψυχρών και θερμών ζωνών αυξάνει δραματικά την κατανάλωση ενέργειας: ο συμπιεστής, εκτός από την άντληση του παράγοντα, τώρα πρέπει να τροφοδοτήσει θερμότητα μέσα στο σύστημα - για τα χρήματα του ιδιοκτήτη.
 2. Η σκόνη και τα υπολείμματα στο σύστημα είναι απαράδεκτα: μια αντλία κενού είναι μια συσκευή υψηλής ακρίβειας. ένα ψίχουλο από μέταλλο μπορεί να το απενεργοποιήσει.
 3. Το σύστημα θα πρέπει να είναι πλήρως σφραγισμένο: ελαφρά βρασμένα υγρά και να προσπαθούν να εξατμιστούν ακόμη και μέσα από τη σχισμή του μικρομέτρου.
 4. Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από την εσωτερική: στην περίπτωση αυτή, το αποτέλεσμα θερμοσκοπών (το θερμαινόμενο υγρό τείνει να αυξάνεται) διευκολύνει τη λειτουργία του συμπιεστή. Διαφορετικά, ο συμπιεστής, εκτός από την πρόσθετη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την ανύψωση του παράγοντα, θα πρέπει ακόμα να ξεπεράσει το αποτέλεσμα της θερμοσίφωνης.
 5. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται στην πιο δυνατή θέση. Κάθε επιπλέον θέρμανση πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη.
 6. Ο σωλήνας αποστράγγισης δεν πρέπει να κάμπτεται προς τα πάνω. Κάθε "U" γίνεται γρήγορα μια πηγή μόλυνσης: το συμπύκνωμα είναι καθαρό νερό, στο οποίο τα μικρόβια και οι μύκητες είναι ελεύθεροι και ελεύθεροι και τα σπόρια τους είναι πάντα στον αέρα.

Τι είναι η διάσπαση του αέρα

Τα κλιματιστικά για τα split συστήματα κατασκευάζονται με ξεχωριστές μονάδες: εξαερωτικές (εσωτερικές) και συμπυκνωτές συμπυκνωμάτων (εξωτερικές). Τα ονόματα, ωστόσο, είναι υπό όρους, δηλαδή. Τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να δροσίσουν και να θερμάνουν το δωμάτιο. Κατά τη θέρμανση, το ψυκτικό υγρό συμπυκνώνεται στην εσωτερική μονάδα και εξατμίζεται στην εξωτερική μονάδα. Ως εκ τούτου, λένε πιο συχνά: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ.

Σε ορισμένα (αρκετά ακριβά) μοντέλα κλιματιστικών, πολλές εσωτερικές μονάδες συνδέονται με μία εξωτερική μονάδα, η οποία μπορεί να λειτουργεί ξεχωριστά για ψύξη και θέρμανση. Ένα τέτοιο διαχωριστικό σύστημα με ένα αρχικό κόστος λειτουργίας είναι πιο οικονομικό: η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των χώρων σε αυτή την περίπτωση δεν παρεμβαίνει, αλλά βοηθά το κλιματιστικό. Πώς να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα στο διαμέρισμα, που φαίνεται στην εικόνα:

Πότε είναι καλύτερο να χωρίσετε

Η εγκατάσταση των split συστήματα στο διαμέρισμα είναι καλύτερα χρονομετρημένη στην επισκευή. Το έργο είναι σοβαρό: για την εγκατάσταση των ηλεκτρολόγων θα πρέπει να περπατήσετε όχι έναν τοίχο. Εάν οι τοίχοι έχουν ήδη πλακίδια - βάλτε νέα επένδυση εκ των προτέρων.

Εργαλείο

Για να διαχωρίσετε κερδίσει και δεν έσπασε μετά από μια ημέρα ή μια εβδομάδα, θα πρέπει να αγοράσετε ή να νοικιάσετε το ακόλουθο εργαλείο:

 • Μια διάτρηση με ένα σύνολο από κομμάτια - θα χρειαστεί να δημιουργήσει μια τρύπα κάτω από τη διάμετρο 100 mm στον κεφαλικό τοίχο.
 • Ανιχνευτής οπλισμού, αν ο τοίχος είναι σκυρόδεμα - αν χτυπήσει το οπλισμό με σφυρηλάτηση, θα πρέπει να χτυπήσει μια νέα τρύπα.
 • Truborez. Μην κόβετε τους σωλήνες ψυκτικού με ένα κοπτικό! Στη λάμψη, θα υπάρχει πάντα ένα ψίχουλο χαλκού που θα σκοτώσει γρήγορα τον συμπιεστή.
 • Ρυθμίστε για την καύση σωλήνων. Κατά την καύση δεν επιτυγχάνεται αυτοσχέδιο μέσο στεγανότητας. Σχετικά με την καύση των σωλήνων θα ειπωθεί συγκεκριμένα. Ένα σύνολο καλών συνόλων για επέκταση περιλαμβάνει ένα κοπτικό σωλήνα με ένα shabrovka.
 • Shabrovka (remer) - ένα εργαλείο για τον καθαρισμό των άκρων των σωλήνων. Το αρχείο ή το αρχείο δεν είναι κατάλληλο λόγω της ίδιας πριονίδι.
 • Ποδηλατική αντλία χεριού - για να ελέγξετε την ακεραιότητα του συστήματος.
 • Αντλία κενού - για την εκκένωση του συστήματος πριν από την πλήρωση. Το πλύσιμο με ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο συνιστάται συχνά, δεν απομακρύνει την υγρασία και ο συμπιεστής δεν γίνεται χειρότερος από τα μεταλλικά πριονίδια.
 • Ένδειξη φάσης και ελεγκτής για ηλεκτρικές εργασίες.
 • Το μανόμετρο.

Σχετικά με τους αγωγούς

Αγοράζοντας σωλήνες

χαλκοσωλήνα είναι καλύτερα να αγοράσουν ολόκληρο το κόλπο: είναι καλύτερο να επενδύσει σε κάποιο χρηματιστήριο, η οποία στη συνέχεια να πάει κάπου αλλού παρά να διακινδυνεύσει το συμπιεστή: στο σωλήνα από τον οποίο η περικοπή μπορεί να παραμείνει ρινίσματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα άκρα του σωλήνα στον κόλπο ήταν τυλιγμένα με τον εργοστασιακό τρόπο, και ότι ο ίδιος ο σωλήνας δεν είχε χτυπήματα και ρωγμές. Οι μακριές σωληνώσεις θα επιτρέψουν στην εξωτερική μονάδα να χαμηλώσει χαμηλότερα, έτσι ώστε κάποια υπέρβαση κατά την αγορά να αντισταθμιστεί από ένα καλό θερμοσυσφόνη.

Κοπή, shabrovka και καύση σωλήνων

Πριν από τη λήψη της εγκατάστασης, πρέπει να εξασκήσετε σωλήνες εκτόνωσης: ο κλιματισμός είναι ένα ζωτικό ερώτημα. Η φλόγα γίνεται με ειδικό εργαλείο. πώς λειτουργεί, φαίνεται, ποια ελαττώματα είναι δυνατά και ποιο πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα - είναι ορατό στην εικόνα:

Για την εκπαίδευση που χρειάζεστε από το σωλήνα κόλπο αγοράσει οποιοδήποτε θραύσματα από το ίδιο? Δεν αγγίζουμε τον κόλπο πριν από την εγκατάσταση. Την ίδια στιγμή που θα ασκήσει την κοπή και ξύσιμο: ο σωλήνας κόβεται σε μια κυκλική κίνηση, ενώ το ξύσιμο το τηλέφωνο για να κρατήσει άκρο προς τα κάτω για να ξύνεται τα γρέζια που δεν περιλαμβάνονται στο αυλό του.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας

Για να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα στον τοίχο μόνοι σας, ξεκινώντας από τον δεύτερο όροφο, αποθαρρύνεστε έντονα. Γιατί; Δείτε τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Επείγουσας Ανάληψης και του Υπουργείου Υγείας στα τμήματα: «Αναζωογόνηση» και «Επείγουσα Χειρουργική». Ευτυχώς, οι επάνω όροφοι έχουν μπαλκόνια ή λότζια.

Στο μπαλκόνι, η εξωτερική μονάδα είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε μικρές (δηλαδή ρηχές) βραχίονες που έχουν δημιουργηθεί, όπως φαίνεται στο Σχ. Σε οποιοδήποτε μπαλκόνι, όπως συμβαίνει, υπάρχει πάντα μια βόρεια ή ανατολική πλευρά, κατάλληλη για κλιματισμό. Αλλά ακόμα και με την εγκατάσταση στο "πρόσωπο" loggia προς τα νότια, το προστατευτικό κάλυμμα θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου στις πιο ζεστές ώρες της ημέρας όταν το κλιματιστικό απλά λειτουργεί.

Με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, εγκατάστασης και συντήρησης του κλιματιστικού δεν προκαλεί δυσκολίες και δεν αποτελεί κίνδυνο. Η μόνη δυσάρεστη λειτουργία είναι η στερέωση της μονάδας στις υποστηρίξεις. θα πρέπει να λυγίσει πάνω από το κιγκλίδωμα.

Για να εγκαταστήσετε τους βραχίονες, τα τζάμια θα πρέπει να αφαιρεθούν για λίγο και τα ριζικά μέρη των στηριγμάτων θα πρέπει να κοπούν στο κατώτερο πλαίσιο του πλαισίου. Εάν, ωστόσο, οι "ρίζες" των στηριγμάτων κάμπτονται προς τα κάτω με τη μορφή οριζόντια διατεταγμένων "U", τότε μπορεί κανείς να αφαιρέσει τις λωρίδες και να μην αγγίξει την επένδυση του μπαλκονιού.

Εγκατάσταση διαχωρισμένου συστήματος

Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος σε ένα διαμέρισμα πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Προσδιορίστε τον τόπο (θέση) των εσωτερικών μονάδων (μπλοκ).
 • Τοποθετούμε ηλεκτρική καλωδίωση.
 • Εγκαθιστούμε την εξωτερική μονάδα.
 • Έχουμε χτυπήσει μια τρύπα στον τοίχο για επικοινωνία.
 • Ετοιμάζουμε και βάζουμε αγωγούς.
 • Συνδέουμε ηλεκτρικές συνδέσεις των μονάδων.
 • Ελέγουμε τη στεγανότητα του συστήματος.
 • Σκουπίστε το σύστημα.
 • Συμπληρώνουμε το σύστημα.
 • Συνδέουμε την παροχή ρεύματος.
 • Ελέγχουμε το διαχωρισμένο σύστημα στο σύνολό του.
 • Επιπλέον, απομονώνουμε τη δέσμη μεταξύ των μονάδων.
 • Βάζουμε μια τρύπα στον κεφαλικό τοίχο.
 • Χρησιμοποιούμε τις νεοαποκτηθείσες ανέσεις και / ή προχωράμε στην επισκευή.

Τώρα ας περιγράψουμε κάποια χαρακτηριστικά κάθε φάσης του έργου. Οι επιτρεπόμενες εγκοπές από τους τοίχους και την οροφή για εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες φαίνονται στην εικόνα δεξιά.

Χώροι για εσωτερικές μονάδες

Οι εσωτερικές μονάδες δεν μπορούν να εγκατασταθούν:

 1. Πάνω από τα θερμαντικά σώματα και άλλες πηγές θερμότητας.
 2. Πίσω από κουρτίνες, κουρτίνες, οθόνες και άλλα εμπόδια στη ροή του αέρα.
 3. Σε δωμάτια με πηγές ηλεκτρικής παρεμβολής: εργαστήρια με ηλεκτρικά εργαλεία, φούρνους επαγωγής και φούρνους μικροκυμάτων, ηλεκτρικό φούρνο - οι άκρες μπορούν να απενεργοποιήσουν τη μονάδα επεξεργαστή.

Το ερώτημα προκύπτει αμέσως: τι γίνεται με την κουζίνα; Σε αυτό, αποδεικνύεται, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το κλιματιστικό καθόλου. Αυτό είναι σωστό. Η εισροή κλιματισμού στην κουζίνα παρέχεται με εσωτερικό αερισμό.

Καλωδίωση

Το μικρότερο κλιματιστικό που καταναλώνει 1,5 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να τοποθετήσει ξεχωριστό σύρμα με διατομή τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm και τοποθετήστε τον διακόπτη - όπως για ένα λέβητα ή πλυντήριο ρούχων.

Όταν συνδέετε τα καλώδια στην θωράκιση εισόδου, συνδέστε το κίτρινο καλώδιο με τη διαμήκη πράσινη λωρίδα στο ουδέτερο (μηδενικό καλώδιο). Η φάση και το μηδέν καθορίζονται από τον δείκτη φάσης. Εάν η καλωδίωση είναι κατασκευασμένη από σύρματα στη μόνωση μη τυπικών χρωμάτων, το μηδέν και η φάση πρέπει να σημειώνονται και στα δύο άκρα.

Εξωτερική μονάδα

Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας έχει ήδη περιγραφεί παραπάνω.

Τρύπα στον τοίχο

Πρώτον, αν το σπίτι είναι μπλοκ, θα πρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων τη θέση του οπλισμού. Κόψτε το χυτήριο στην τρύπα δεν μπορεί να είναι: το εξωτερικό τοίχωμα φέρει πάντα, και η παραβίαση του οπλισμού είναι απαράδεκτη.

Δεύτερον, χρειάζεται ένα δεύτερο άτομο: πρέπει να στέκεται κάτω και να προειδοποιεί τους περαστικούς. Ένα τυχαίο κομμάτι από σκυρόδεμα ή τούβλο μπορεί να κοστίσει τον ιδιοκτήτη μιας μακράς ποινής φυλάκισης.

Η διάμετρος της οπής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 80 mm. Οι συστάσεις περίπου 60 έως και 50 mm σαφώς δεν λαμβάνουν υπόψη τη θερμομόνωση.

Αγωγούς

Οι σωληνώσεις σε μέγεθος που κόβονται με περιθώριο 1 m, στις στροφές. Λυγίστε τον σωλήνα προσεκτικά, ώστε να μην επιτρέψετε σπασίματα ή ρυτίδες. Οι ρυτίδες δημιουργούν αντίσταση στη ροή του παράγοντα και αυτό συνεπάγεται αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η επιτρεπόμενη ακτίνα κάμψης των σωλήνων δεν είναι μικρότερη από 100 mm.

Περαιτέρω στον σωλήνα τοποθετήσαμε τη θερμομόνωση από τους εύκαμπτους σωλήνες από αφρό πολυουρεθάνης. Χρησιμοποιήστε αφρώδες λάστιχο, κλπ. αυτοσχέδια υλικά δεν μπορούν να είναι - δεν μπορούν να αντέξουν την εποχή.

Κατόπιν, τοποθετήστε τους σωλήνες με σπειροειδή φλάντζες ("παξιμάδια") και τα άκρα των φλαντζών. Βεβαιωθείτε ότι οι φλάντζες φοριούνται σωστά - βιδώστε στο άκρο του σωλήνα.

Τέλος, συνδέστε τους σωλήνες στα εξαρτήματα. Αυτό πρέπει να γίνει με τη σειρά, έτσι ώστε το ψυχρό τσοκ της εσωτερικής μονάδας να μην είναι συνδεδεμένο με το ζεστό έξω. Η περίπτωση διευκολύνεται από το γεγονός ότι στα περισσότερα κλιματιστικά τα εξαρτήματα είναι ζεστά και κρύα διαφόρων διαμέτρων.

Οι φλάντζες στα εξαρτήματα σφιχτά σφιχτά, αλλά όχι natugo: ο χαλκός μπορεί εύκολα να συμπιεστεί. Θα σφίγουμε αργότερα τους σπειρωτούς συνδέσμους, όταν σφραγίζουμε.

Για αποστράγγιση, χρειάζεστε ένα κομμάτι ενισχυμένου πλαστικού σωλήνα. Συνδέεται με τον σωλήνα αποστράγγισης ή με φλάντζα με σπείρωμα, εάν παρέχεται, ή με τη βοήθεια ενός τεμαχίου θερμοσυστελλόμενης σωλήνωσης. Θερμάνετε τη συρρίκνωση της θερμότητας με ένα συγκολλητικό σίδερο με ελαφρές κυκλικές κινήσεις, αγγίζοντας ελαφρά το σωλήνα με ένα τσίμπημα.

Ηλεκτρικές συνδέσεις

Ενσύρματα σύρματα στο τμήμα μόνωσης τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm συνδέουμε τους ίδιους ακροδέκτες των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Εάν τα ονόματα ορισμένων τερματικών δεν ταιριάζουν - καταλαβαίνουμε τις οδηγίες, συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Φυσικά, τόσο οι αγωγοί όσο και τα καλώδια οδηγούνται μέσα από μια τρύπα στον τοίχο.

Σφράγιση

Όταν σφραγίζουμε, χρησιμοποιούμε την αποδεδειγμένη με αέριο μέθοδο: ένα διάλυμα σαπουνιού. Οι αγορές στο φαρμακείο 0,5 λίτρα απεσταγμένου νερού, θερμάνθηκε του «ατμού», και προσεκτικά ανάδευση, διαλύεται εκεί τσιπ κουτάλι σαπούνι.

Για τη στεγανοποίηση, αφαιρούμε τη θηλή εξόδου, προσαρμόζουμε μια αντλία ποδηλάτου στο σωλήνα διακλάδωσης με ελαστικό σωλήνα. Ένα άτομο ανεβαίνει, μια άλλη βούρτσα εφαρμόζει ένα διάλυμα σαπουνιού στα αρθρωτά αρθρώματα και τα τραβάει για να σταματήσει τις φυσαλίδες και άλλη μία στροφή. Το σαπούνι αφαιρείται με ένα υγρό πανί.

Σκούπισμα

Μετά τη σφράγιση, το σύστημα πρέπει να εκκενωθεί για να αφαιρεθεί η σκόνη και η υγρασία μαζί με τον αέρα. Για το σκοπό αυτό ο πείρος τεθεί σε εφαρμογή, σφίξτε καλά, συνδεόμενο προς μία αντλία κενού και το swing ώρα - ανάγκη να όλη η υγρασία στο σύστημα εξατμίσθηκε σε κενό και αντλήθηκε έξω με υπολείμματα αέρα.

Πλήρωση και πλύσιμο

Γεμίζουμε το σύστημα από τον κύλινδρο με το ψυκτικό μέσο μέσω του προσαρμογέα με ένα μανόμετρο, μέχρι την πίεση που καθορίζεται στην οδηγία.

Προσοχή παρακαλώ! Γεμίστε κλιματιστικά, σχεδιασμένα για φρέον, δεν μπορούν να ψύχονται και αντίστροφα.

Σύρματα συνδέστε τη δύναμη αυστηρά σύμφωνα με ονομασίες της ταινίας τερματικού - 0 0 ή Ν (ουδέτερο), φάση - από το χρώμα.

Δοκιμές

Ενεργοποιούμε τον αυτόματο διακόπτη αποσύνδεσης του κλιματιστικού. Το κλιματιστικό πρέπει να εισέλθει στην ίδια τη λειτουργία δοκιμής. Εάν δεν περιλαμβάνεται, εκτελέστε τη δοκιμή από το τηλεχειριστήριο. Αν δεν το κάνει αυτό - δυστυχώς, χάνονται όλες οι εγγυήσεις για την αυτοεγκατάσταση. Πρέπει να καλέσετε τον οδηγό.

Ολοκλήρωση

Εάν ο έλεγχος είναι επιτυχής, ο κρύος αέρας πηγαίνει έχουν περσίδες εγκατασταθεί στην επιθυμητή θέση και αιώρησης, στην κορυφή της πλεξούδας διασυνδέσεως τύλιγμα πρώτο φιλμ επιμεταλλωμένο (χιτώνιο αλουμινίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο) - επιπλέον θωράκιση θερμότητας δώσει 2-3% εξοικονόμηση ενέργειας. Στη συνέχεια ολόκληρη η δέσμη με σωλήνα αποστράγγισης τυλίγεται με μονωτική ταινία ανθεκτική στην υγρασία. Μένει να σφραγίσει την τρύπα στον τοίχο (κεφάλαιο, όχι αφρό) - και όλα διάσπαση σύστημα που είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα με τα χέρια του.

Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό

Για να μην κουραστείτε από τη θερμότητα το καλοκαίρι και να ζεστάνετε τα δωμάτια κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, σχεδιάσατε να αγοράσετε έναν μετατροπέα ή ένα συμβατικό split σύστημα. Και θέλετε να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε τον εαυτό σας, για να εξοικονομήσετε επαγγελματική επεξεργασία (κάτι που δεν συμβαίνει πάντα).

Η έκδοσή μας έχει 2 καθήκοντα: να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό με τα δικά σας χέρια και να αναλύσετε πώς είναι οικονομικά εφικτό. Ας προχωρήσουμε στην αντίστροφη σειρά και πρώτα να συγκρίνουμε το κόστος για μια εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη εγκατάσταση και γι 'αυτό παραθέτουμε...

Συναρμολόγηση εργαλείων και υλικών

Δεν θα αποκαλύψουμε την αρχή της λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος, περιγράφεται λεπτομερώς σε μια άλλη σελίδα των πόρων μας. Για μια γενική κατανόηση της: μεταξύ των δύο εναλλακτών θερμότητας - εξωτερική και εσωτερική, για τη μετακίνηση αγωγούς ψυκτικού μέσου (φρέον) στην υγρή και αέρια κατάσταση, μεταφέροντας θερμικής ενέργειας στο ή έξω από το σπίτι, ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία (κλιματισμό ή θέρμανση).

Το καθήκον του εγκαταστάτη είναι να τοποθετήσει και να στερεώσει τα μπλοκ σύμφωνα με όλους τους κανόνες, να τα συνδυάσει με σωλήνες και να τα συνδέσει στο ηλεκτρικό δίκτυο, και στη συνέχεια να ξεκινήσει και να δοκιμάσει τις μονάδες.

Δεν έχει νόημα η λίστα με κάθε κατσαβίδι ή κλειδί, πρέπει να υπάρχει ένα παρόμοιο εργαλείο για τον κύριο κύριο. Λαμβάνουμε υπόψη μόνο τον εξοπλισμό και τα εξαρτήματα, χωρίς τα οποία η τοποθέτηση και η λειτουργία του κλιματιστικού δεν είναι ρεαλιστικό:

 • διάτρητο με τρυπάνι με διαμάντια ή με τρυπάνι πυρήνα (ανάλογα με το υλικό των τοίχων) με διάμετρο τουλάχιστον 45 mm.
 • αντλία κενού?
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Σημείωση: Εάν η εργασία πραγματοποιείται κατά την επισκευή του διαμερίσματος, προσθέστε στη λίστα αυτή ένα βούλγαρο με κύκλο γύρω από το σκυρόδεμα. Είναι χρήσιμο για την πραγματοποίηση κρυφών τοποθέτησης των αυτοκινητοδρόμων στα αυλάκια των τοίχων (σε κοινή γλώσσα - strobas).

Ειδικοί ψύκτες που εμπλέκονται εγκατάσταση εξοπλισμού HVAC, τότε ρωτήστε: όπου έχει οριστεί για την κοπή και την επέκταση των σωλήνων χαλκού με ξύστρα για τον καθαρισμό (φρέζας); Η απάντηση είναι απλή: δεν χρειάζεται ένας αρχάριος για εγκατάσταση μιας χρήσης ενός διαχωρισμένου συστήματος με ισχύ έως 3 kW. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ εγκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία:

 • 2 σωλήνες χαλκού ειδικού μήκους με διάμετρο 6,35 mm (¼ ") και 9,52 mm (3/8") με σωστά φουσκωτά άκρα και παξιμάδια.
 • μόνωση από καουτσούκ τύπου K-Flex (ήδη τεντωμένο στον αυτοκινητόδρομο)?
 • σωλήνας κυματοειδής για αποστράγγιση.
 • ηλεκτρικό καλώδιο για 4 ή 5 σύρματα με διατομή 1,5 mm².
 • στήριγμα για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας.

Γιατί να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ. Πρώτον, η τιμή του είναι συγκρίσιμη με το κόστος του τροχαίου υλικού και των υλικών που αγοράζονται ξεχωριστά. Δεύτερον, οι άκρες του ηλεκτρικού δικτύου χωρίζονται στο μηχάνημα και όχι χειροκίνητα, γεγονός που συμβάλλει στην αξιόπιστη σύνδεση. Η χειροκίνητη καύση της κακής ποιότητας είναι η βλάβη των πιο άπειρων πλοίαρχων, με αποτέλεσμα τη διαρροή φρεονίου και θραύσης του συμπιεστή.

Εργοστάσιο (αριστερά) και χειροκίνητη κύλιση (δεξιά)

Σημείωση: Ανάλογα με τις συνθήκες επικοινωνίας, θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν αγωγό από πλαστικό καλώδιο, μια ταινία τυλίγματος από PVC, έναν αφρώδες υλικό και ένα προστατευτικό κάλυμμα.

Από την οικονομική σκοπιμότητα

Για μια σωστή σύγκριση, θα λάβουμε ως βάση το κόστος εγκατάστασης ενός εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος χωρητικότητας έως 3.5 kW (7000-9000 BTU). Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση και τη σύνδεση εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας με καλωδίωση (2 γραμμές, καλώδιο και αποστράγγιση) μήκους μέχρι και 5 m στον τοίχο. Η τιμή περιλαμβάνει όλα τα σχετικά υλικά που αναφέρονται παραπάνω.

Στη Μόσχα, η εγκατάσταση οικιακών κλιματιστικών χαμηλής κατανάλωσης κοστίζει από 5500 έως 8000 ρούβλια. Το ισοδύναμο σε δολάρια είναι 98-143 δολάρια. ε. Σε άλλες πόλεις της Ομοσπονδίας, το κόστος μπορεί να διαφέρει σε μικρότερη κατεύθυνση, αλλά οι αναλογίες παραμένουν. Τώρα αναφέρουμε τις μέσες τιμές της Μόσχας για την αγορά υλικών και εξοπλισμού για προσωπική επιμέλεια:

 • Makita perforator - περίπου 500 ρούβλια. ανά ημέρα.
 • αντλία δύο σταδίων για εκκένωση μαζί με έναν συλλεκτήρα μανομετρικών - 700 ρούβλια την ημέρα.
 • κιτ εγκατάστασης με επικοινωνίες μήκους 5 μ - 2500 ρούβλια.

Για αναφορά. Όταν η ενοικίαση εξοπλισμού είναι συχνά απαιτείται να καταθέσει μια κατάθεση 4-8 χιλιάδες ρούβλια σε σχέση με τις καθορισμένες μονάδες. Όσοι επιθυμούν να στρέψουν τους ίδιους τους σωλήνες χαλκού μπορούν να νοικιάσουν σετ εργαλείων για 300-500 ρούβλια. ανά ημέρα.

Προσθέτοντας αυτά τα ποσά, παίρνουμε 3700 ρούβλια. ή 66 έτη. ε. Εάν προσθέσετε 10% εδώ για την αγορά αναλωσίμων και απρόβλεπτων δαπανών, θα κυκλοφορήσουν περίπου 4000 ρούβλια (71 κ.ε.). Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση του κλιματισμού, που παράγεται από τα δικά του χέρια, προσφέρει εξοικονόμηση από 1500 έως 4000 ρούβλια. Κατά κανόνα, το κατώτατο όριο τιμών που δηλώνεται στο Διαδίκτυο δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει μέρος του έργου και θα χρειαστεί να πληρώσουμε επιπλέον για αυτούς.

Εξ ου και το συμπέρασμα: η αυτοεγκατάσταση των διαχωρισμένων συστημάτων είναι οικονομικά συμφέρουσα και επιτρέπει την εξοικονόμηση μονάδων μικρής χωρητικότητας 2500-3500 r. ή 45-62 έτη. ε. Μια προϋπόθεση: η εργασία πρέπει να γίνει ποιοτικά, αλλιώς το κόστος αλλαγών ή επισκευών θα σας αναγκάσει να θυμηθείτε την παροιμία σχετικά με το πόσο φορές πληρώνει το μέσο όρο.

Σημείωση: Οι τιμές σε ρούβλια λαμβάνονται για την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου 2017 και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συναλλαγματική ισοτιμία και την εποχικότητα.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα ψυγείο - οδηγίες

Το σύστημα διαχωρισμού τοποθετείται σε διάφορα στάδια:

 1. Προσδιορίστε τα σημεία όπου θα κρεμάσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα. Σημειώστε τη διαδρομή για τη δρομολόγηση της πλεξούδας με τις επικοινωνίες.
 2. Τρυπήστε τον τοίχο και τοποθετήστε τον κορμό. Ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα και συνδέστε τους σωλήνες freon, καλωδίωση και αποστράγγιση σε αυτό.
 3. Τοποθετήστε την εξωτερική μονάδα, συνδέστε όλες τις επικοινωνίες σε αυτήν.
 4. Εκτελέστε το έργο ανάθεσης.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ακριβώς αυτή την ακολουθία λειτουργιών. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια πρώτη πλάκα έδρασης της εσωτερικής μονάδας, και στη συνέχεια, ανοίξτε μια τρύπα για την καλωδίωση, επειδή κατά τη διάτρηση, μπορείτε να σκοντάψει πάνω στη βαλβίδα, με αποτέλεσμα το μέσο θα οδηγήσει σε πλευρά ή επάνω. Στην πρώτη περίπτωση, η διαδρομή θα δούμε προχειρότητα, και το δεύτερο να μην απορροφούν τις απαιτήσεις για την κλίση και αγωγών πρέπει να ρυθμίσετε εκ νέου την πλάκα πάνω.

Αμέσως δώστε συστάσεις σχετικά με τη σωστή θέση των μονάδων και τη διαδρομή της συσκευής:

 1. Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να κρεμαστεί έτσι ώστε η ροή του αέρα να μην φυσάει απ 'ευθείας, αλλιώς παρέχεται κρύο. Βέλτιστη τοποθεσία - απευθείας στον εξωτερικό τοίχο ή στο πλευρικό διαμέρισμα κοντά στο παράθυρο.
 2. Ελάχιστη απόσταση από την οροφή προς τη μονάδα HVAC -. 100 mm, που όμως είναι καλύτερα να υποχωρήσουν 30 cm μεταξύ του περιβλήματος και των πλευρικών τοιχωμάτων χρειάζονται ένα ελάχιστο διάκενο των 125 mm ώστε να έχει αρκετό χώρο για κουρτίνες.
 3. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι εγκατεστημένη έτσι ώστε να μπορεί να διατηρείται με ασφάλεια σε ύψος. Το πιο βολικό μέρος είναι στον τοίχο μέσα στο γυάλινο μπαλκόνι ή το μπαλκόνι. Εάν απουσιάζουν, το μπλοκ πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το παράθυρο έτσι ώστε ο πλοίαρχος να φτάσει στις θύρες σέρβις και όλες τις λεπτομέρειες της συσκευής - συμπιεστή, εναλλάκτη θερμότητας κ.ο.κ.
 4. Η απόσταση από τη δομή του κτιρίου μέχρι το πίσω τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας είναι 20 cm, πλάι - 300 mm, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.
 5. Σύμφωνα με τους κανόνες, οι αυτοκινητόδρομοι τοποθετούνται με προκατάληψη προς το δρόμο. Στο δρόμο, δεν πρέπει να υπάρχουν στάσιμες περιοχές με τη μορφή βρόχων που βλέπουν πάνω ή κάτω.

Συμβούλιο. Τοποθετήστε τη μονάδα δρόμου στον τοίχο στο πλάι του παραθύρου - λάθος. Παρόλο που μπορείτε να φτάσετε στις θύρες υπηρεσιών, αλλά δεν θα μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα χωρίς πλήρη αποσυναρμολόγηση. Ο πλοίαρχος, ο οποίος ήρθε να επισκευάσει τον συμπιεστή, έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να εκτελέσει έργα αυξημένου κινδύνου (σε υψόμετρο).

Τοποθετήστε την εσωτερική μονάδα

Πρώτα απ 'όλα, σας συμβουλεύουμε να αποσυσκευάσετε το προϊόν, να πάρετε το εγχειρίδιο οδηγιών και να το μελετήσετε προσεκτικά. Το γεγονός είναι ότι το διάγραμμα που δίνεται στο τεχνικό φύλλο δεδομένων δείχνει ακριβώς πώς να εγκαταστήσετε σωστά και να συνδέσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου. Αφαιρέστε αμέσως την πλάκα τοίχου. Στη συνέχεια, η διαδικασία έχει ως εξής:

 1. Τρυπήστε το εξωτερικό τοίχωμα με τέτοιο τρόπο ώστε το κανάλι να πηγαίνει με κλίση προς το δρόμο. Η βέλτιστη διάμετρος οπών είναι 50 mm. Είναι πολύ επιθυμητό να τοποθετήσετε ένα ειδικό πλαστικό μανίκι.
 2. Αποσυσκευάστε το κιτ εγκατάστασης και αμέσως τυλίξτε τα άκρα των σωλήνων φρέον έτσι ώστε να μην μπει μέσα σε αυτά η σκόνη και η υγρασία. Συνδέστε τα δεύτερα άκρα στις επικοινωνίες που είναι ενσωματωμένες στο εξώφυλλο στο πίσω τοίχωμα της εσωτερικής μονάδας.
 3. Αφαιρέστε τα άκρα του ηλεκτρικού καλωδίου, ξετυλίξτε το πίσω άνοιγμα της θήκης και συνδέστε τους ακροδέκτες, σχεδιάζοντας ένα μικρό κύκλωμα στο χαρτί για να απομνημονεύσετε τα χρώματα.
 4. Δημιουργήστε μια καλωδίωση από το ηλεκτρικό δίκτυο και το καλώδιο, όπως φαίνεται παρακάτω στο διάγραμμα, μετά από το οποίο τυλίγετε προσεκτικά την ταινία με PVC. Μην περιστρέφετε τους αγωγούς μαζί!
 5. Τώρα τοποθετήστε με ακρίβεια την πλάκα στήριξης του μπλοκ και στερεώστε το στο διαμέρισμα με πείρους, ακολουθώντας αυστηρά την οριζόντια θέση.
 6. Μαζί με τον βοηθό, τοποθετήστε το turniquet στην τρύπα, ενώ εγκαθιστάτε την εσωτερική μονάδα στην πλάκα (στερεώνεται στα μάνδαλα).
Επικοινωνίες μεταξύ των μονάδων στην πλεξούδα

Συμβούλιο. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα σχίσμα στη διαδικασία επισκευής μιας κατοικίας, τότε είναι καλύτερο να τοποθετήσετε κρυμμένες επικοινωνίες μεταξύ τους, περνώντας μέσα από τους τοίχους τα αυλάκια κατά μήκος της διαδρομής. Επίσης, κάντε το καλώδιο τροφοδοσίας. Πώς να το κάνετε μόνοι σας, όπως περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο:

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιτυχή εγκατάσταση και σύνδεση των επικοινωνιών εντός των χώρων. Κατ 'αρχάς, όταν στρέφετε τις γραμμές για το ψυκτικό μέσο, ​​περιστρέψτε το παξιμάδι, κρατώντας το τμήμα μετρητή με το κλειδί και όχι το αντίστροφο, όπως γίνεται στη φωτογραφία. Διαφορετικά, ο σωλήνας εργοστασίου "κυλάει το κεφάλι" και θα πρέπει να κολληθεί. Επίσης, μην σφίγγετε το παξιμάδι με μεγάλη δύναμη, ώστε να μην πιέζετε τον κύλινδρο, πράγμα που θα προκαλέσει διαρροή φρέον.

Η δεύτερη απόχρωση: στερεώστε την πλάκα καθαρά στο επίπεδο, ο ενσωματωμένος δίσκος συμπυκνωμάτων είναι ήδη κατασκευασμένος με τη σωστή προκατάληψη. Και το τελευταίο πράγμα: μην βάζετε το καλώδιο τροφοδοσίας στην πρίζα, φαίνεται άσχημο. Κρυμμένο τραβήξτε μια ξεχωριστή γραμμή με το μηχάνημά σας από το τηλεφωνικό κέντρο.

Επειδή το άρθρο δεν μπορεί να περιέχει όλες τις λεπτομέρειες a priori, διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει μια ιστορία, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε το βίντεο στην εγκατάσταση, γυρισμένο από έναν έμπειρο κύριο:

Βάζουμε την εξωτερική μονάδα

Όταν εγκαθιστάτε μια μονάδα κλιματισμού δρόμου σε ένα διαμέρισμα, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και ασφαλείς με ασφάλεια. Ζητήστε από τον βοηθό να σας κρατήσει δίπλα στον ιμάντα, ενώ είστε απασχολημένος με τη στερέωση ή χρησιμοποιείτε εξοπλισμό ασφαλείας. Η τεχνολογία εγκατάστασης είναι απλή και βήμα-βήμα μοιάζει με αυτό:

 1. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου, σημειώστε τα σημεία διάτρησης στον τοίχο και δημιουργήστε τρύπες για τις άγκυρες.
 2. Τοποθετήστε τους κοχλίες στερέωσης της εξωτερικής μονάδας στις βάσεις στήριξης με τις κεφαλές στραμμένες προς τα κάτω, υπολογίζοντας τη θέση τους στην περιοχή. Στερεώστε τα με ειδικές πλαστικές ροδέλες, ώστε να μην πέσουν.
 3. Τοποθετήστε τα στηρίγματα στερεώνοντάς τα με αγκύρια. Τοποθετήστε μια εξωτερική μονάδα πάνω τους, ευθυγραμμίζοντας τις οπές με τους κοχλίες. Χρησιμοποιώντας το κλειδί κλειδιού με το καλώδιο επέκτασης, στερεώστε τα παξιμάδια στερέωσης και σφίξτε τα.
 4. Μετακινηθείτε στη μονάδα επικοινωνίας - βιδώστε τους σωλήνες στις θύρες και συνδέστε το καλώδιο στους ακροδέκτες.

Συμβούλιο. Μην βιαστείτε να τοποθετήσετε αμέσως την προσωπίδα, θα σας εμποδίσει να εργαστείτε με τις θύρες υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτόξευσης. Πώς να εγκαταστήσετε το υπαίθριο τμήμα του συστήματος split, που εμφανίζεται στο βίντεο:

Το τελικό στάδιο - η έναρξη του συστήματος

Όλα τα νέα κλιματιστικά από το εργοστάσιο είναι γεμάτα με Freon που περιέχεται στην εξωτερική μονάδα. Ο στόχος σας είναι να γεμίσετε ολόκληρο το κύκλωμα χωρίς απώλειες και να ξεκινήσετε το split σύστημα. Η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 1. Συνδέστε τον ακραίο σωλήνα της πολλαπλής πίεσης στο πηνίο της θύρας σέρβις στην πλευρά του αέριου (κατάλληλο είναι ένας σωλήνας μεγαλύτερης διαμέτρου). Συνδέστε τον μεσαίο σωλήνα στην αντλία κενού. Στην περίπτωση αυτή, όλες οι βαλβίδες πρέπει να είναι κλειστές.
 2. Ενεργοποιήστε το σετ αντλιών και ανοίξτε τις βαλβίδες πολλαπλής εισαγωγής. Κατά τα πρώτα 10-20 δευτερόλεπτα λειτουργίας, εξαερώστε τον αέρα μέσω του εξαρτήματος που παρέχεται στην αντλία.
 3. σύστημα κενού για τουλάχιστον 20 λεπτά, εάν το μήκος της διαδρομής είναι μικρότερο από 5 μ Στόχου -. Εντελώς αφαιρείται από το κύκλωμα για την άντληση του αέρα και την υγρασία, όπως θα ενημερώσει σας μετρήσει στο συλλέκτη (αυτό δείχνει ότι υπάρχει πίεση μείον 1 bar).
 4. Μετά από μισή ώρα, κλείστε τη βαλβίδα και διακόψτε τη σκούπισή της, στη συνέχεια περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά, κοιτάζοντας τη βελόνα του μετρητή πίεσης. Εάν αρχίσει να αυξάνεται στο μηδέν, τότε το σύστημά σας διαρρέει και πρέπει να επαναδιατυπωθεί.
 5. Με ένα εξαγωνικό κλειδί, απενεργοποιήστε τη στρόφιγγα της θύρας σέρβις στην πλευρά του υγρού και, στη συνέχεια, στην πλευρά του αερίου, γεμίζοντας έτσι το κύκλωμα με ψυκτικό μέσο.
 6. Θέστε σε λειτουργία το κλιματιστικό και ελέγξτε τη λειτουργία του. Όταν η πίεση στο σύστημα ανεβαίνει, ξεβιδώστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα από την πολλαπλή και βάλτε όλα τα βύσματα.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν χρησιμοποιείτε έναν προσαρμογέα για το freon R410 για να συνδέσετε τα μετρητά πίεσης στη θύρα, τότε ξεβιδώστε το παξιμάδι του ίδιου του προσαρμογέα, αντί του εύκαμπτου σωλήνα, για να το αποσυνδέσετε! Διαφορετικά, όλος ο Freon θα πάει στην ατμόσφαιρα.

Μετά το τέλος, αφήστε το κλιματιστικό να λειτουργεί σε όλες τις λειτουργίες και βεβαιωθείτε ότι το συμπύκνωμα ρέει από την αποχέτευση και όχι σε άλλο μέρος (για παράδειγμα, στον τοίχο κάτω από την εσωτερική μονάδα). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση ενός μπλοκ δρόμου και την έναρξη ενός διαχωρισμού μπορείτε να λάβετε προβάλλοντας το τελευταίο βίντεο:

Ας υποθέσουμε ότι απελευθερώσατε κατά λάθος το εργοστασιακό ψυκτικό μέσο στην ατμόσφαιρα ή το αέριο που έμεινε σε σύνδεση χαμηλής ποιότητας. Εξαλείψτε την αιτία της διαρροής, αγοράστε φρέον στη δεξαμενή και ξαναγεμίστε το κλιματιστικό, χρησιμοποιώντας τις συστάσεις μας.

Τέλος - συμβουλές για τον αρχάριο

Περιττό να γράφετε φράσεις σχετικά με τη δυσκολία εγκατάστασης του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, αυτό είναι κατανοητό από όλα τα παραπάνω. Για καλύτερη κατανόηση, σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε προσεκτικά τα βίντεο από διαφορετικούς μάστερ και επίσης να διαβάσετε τα σχόλια που απομένουν κάτω από αυτά τα βίντεο στο Youtube. Υπάρχουν συχνά αποσυνδεδεμένοι έξυπνοι εγκαταστάτες και από αυτούς μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Τελευταίο σημείο - μην προσπαθήσετε να σώσετε το όργανο. Εάν ένα puncher μπορεί να ληφθεί από έναν γείτονα, τότε είναι απίθανο να βρείτε μια αντλία κενού για δωρεάν, και χωρίς αυτό δεν μπορείτε να εργαστείτε. Αν και μερικοί εγκαταστάτες στο βουνό κάνουν χωρίς εκκένωση, πιέζοντας αέρα έξω από το φρέον του κυκλώματος. Αλλά η υγρασία παραμένει και στη συνέχεια απενεργοποιεί τον συμπιεστή.

Εγκατάσταση ενός κλιματιστικού σε ένα διαμέρισμα με τα χέρια του: εγκατάσταση ενός split σύστημα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πρόσφατα για την αγορά και την εγκατάσταση συσκευών για τον έλεγχο του μικροκλίματος στο σπίτι. Σε αστικές συνθήκες, ειδικά εάν το διαμέρισμα είναι από την ηλιόλουστη πλευρά, ο κλιματισμός είναι η μόνη επιλογή για να δημιουργήσετε άνεση στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Το σημαντικό κόστος αυτής της χρήσιμης συσκευής προκαλεί την επιθυμία για εξοικονόμηση με την εγκατάσταση του συστήματος split. Είναι τόσο περίπλοκη αυτή η διαδικασία, όπως λένε οι εταιρείες που εγκαθιστούν κλιματιστικά; Και πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό σύμφωνα με όλους τους κανόνες για να εξασφαλίσετε την αδιάλειπτη λειτουργία του για τη μεγαλύτερη δυνατή χρονική περίοδο;

Είδη κλιματιστικών

Για τη δημιουργία άνετων συνθηκών διαμερισμάτων χρησιμοποιούνται οι παρακάτω τύποι κλιματιστικών:

Συστήματα μονοπυρήνων

Όλες οι μονάδες κλιματισμού τοποθετούνται σε ένα περίβλημα. Αυτό μειώνει το κόστος της συσκευής, αλλά επίσης οδηγεί σε ορισμένα μειονεκτήματα: δυσκίνητο σύστημα και ένα αρκετά υψηλό επίπεδο θορύβου του συμπιεστή ακόμη και σε πλήρη ισχύ. Αυτοί, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Κλιματιστικά παραθύρων. Πρωτοπόροι μεταξύ συστημάτων διαμερισμάτων. Το κύριο μειονέκτημα: το μπλοκ συσκευής καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του ανοίγματος παραθύρου. Αυτό εμποδίζει την πρόσβαση του ηλιακού φωτός στο δωμάτιο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισέλθει αρμονικά στο εσωτερικό του. Ως εκ τούτου, τα κλιματιστικά αυτού του τύπου αντιμετωπίζονται όλο και λιγότερο.
 2. Κινητά συστήματα. Που είναι πιο ελκυστικά στο σχεδιασμό από το παράθυρο. Εκτός από την δελεαστική ικανότητα μετακίνησης, έχουν ένα ακόμα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα: η μονάδα δεν απαιτεί πρακτικά εγκατάσταση. Αρκεί μόνο να εξοπλίσετε τα χέρια σας με ένα απόσπασμα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό, στο οποίο είναι συνδεδεμένο το σύστημα. Αλλά το κόστος αυτών των κλιματιστικών είναι αρκετά υψηλό.

Συστήματα δύο μονάδων

Σε συσκευές αυτού του τύπου, το ψυκτικό μέσο κυκλοφορεί μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι η αθόρυβη λειτουργία. Ο κύριος "ταραχοποιός" - ο συμπιεστής, βρίσκεται πίσω από τον τοίχο. Οι εσωτερικές μονάδες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και μπορούν να τοποθετηθούν στην πιο βολική θέση. Διακρίνονται σε 3 ποικιλίες:

 1. Συστήματα διαχωρισμού τοίχων. Τα πιο προσιτά και κοινά τώρα, έχουν ισχύ από 2 έως 7 kW. Ιδανικά για τη διατήρηση του σωστού μικροκλίματος: το καλοκαίρι, δημιουργήστε ένα δροσερό, αλλά είναι δυνατό και η λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση το χειμώνα. Είναι για τέτοια συστήματα ότι το πιο συναφές ερώτημα είναι: πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια των επαγγελματιών;
 2. Αγωγοί κλιματισμού. Εγκαθίστανται υπό το σχεδιασμό μιας ψευδοροφής και έχουν μεγάλη ισχύ - 12-25 kW. Αυτό αρκεί για ένα αρκετά ευρύχωρο διαμέρισμα. Συμπληρώνει το έργο της ανάγκης για σωστό υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση θερμοστατών και ειδικών ηλεκτρικών βαλβίδων, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του συστήματός σας για κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος. Φυσικά, αυτό περιπλέκει την εγκατάσταση των μονάδων του συστήματος και αυξάνει σημαντικά το κόστος του.
 3. Κλιματιστικά κασέτας. Το κύριο σύστημα είναι επίσης κρυμμένο από μια ψευδοροφή. Τα διαχωριστικά συστήματα κασέτας κατασκευάζονται έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν. Τυπικά, οι διαστάσεις πλέγματος της κασέτας συμπίπτουν με το μέγεθος του κλιματιστικού του πλακιδίου οροφής 600 από 600 mm, και σε υψηλότερη ισχύ - 600 έως 1200 mm. Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας καθιστούν δυνατή την τοποθέτησή της και όλες τις απαραίτητες επικοινωνίες εντός της πρότυπης μεταλλικής σχάρας που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση αναρτημένων κατασκευών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Προετοιμασία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού σας: επιλογή θέσης

Δεδομένου ότι το σύστημα διαχωρισμού τοίχων είναι το πιο δημοφιλές, θα περιγράψουμε πώς να εγκαταστήσουμε το κλιματιστικό με τα χέρια μας, όπως εφαρμόζεται σε αυτά.

Η επιλογή της θέσης της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στο κτίριο διαμερισμάτων μπορεί να προκαλέσει ορισμένες δυσκολίες:

 • Στην εξωτερική μονάδα του συστήματος, λαμβάνει χώρα ψύξη του ψυκτικού, οπότε πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποφυγή θέρμανσης από την ηλιακή ακτινοβολία. Η βόρεια ή ανατολική πλευρά του σπιτιού ή του μπαλκονιού είναι κατάλληλη.
 • Η μαζική εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στους γείτονες.
 • Είναι απαράδεκτο το συμπύκνωμα από το σωλήνα αποστράγγισης να ρέει κάτω από το τοίχωμα του σπιτιού. Πρέπει να αποσύρεται όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Όπως κάθε συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βρίσκεται έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε αυτό χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κίνδυνο.

Όταν επιλέγετε μια θέση για το εσωτερικό του συστήματος, υπάρχουν επίσης ορισμένες προϋποθέσεις:

 • Δεν μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στα στοιχεία του συστήματος θέρμανσης.
 • Είναι απαράδεκτο το εσωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος να είναι κλειστό με κουρτίνες ή άλλα αντικείμενα που εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση του αέρα.
 • Ο επεξεργαστής της μονάδας κλιματισμού μπορεί να αποτύχει εάν βρίσκεται στην περιοχή έντονου ηλεκτρικού θορύβου που παράγεται από οικιακές συσκευές. Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην κουζίνα.

Εργαλεία

Η επιλογή του απαραίτητου εργαλείου θα είναι επίσης δύσκολη. Θα χρειαστείτε:

 • Αντλίες: κενό και ποδήλατο.
 • Ρυθμίστε για την καύση σωλήνων. Καλύτερη ολοκλήρωση με ένα κοπτικό σωλήνα. Ένα άλλο εργαλείο σωλήνες χαλκού δεν μπορεί να κοπεί - μέσα τους πρέπει να πέσει πριονίδι, η οποία θα απενεργοποιήσει την αντλία κενού.
 • Rimer για την τελική επεξεργασία των διογκωμένων σωλήνων.
 • Μανόμετρο για τη μέτρηση της πίεσης στο σύστημα κλιματισμού.
 • Κατσαβίδι δείκτης και ελεγκτής για την εγκατάσταση ηλεκτρικής καλωδίωσης των μονάδων.
 • Punch.
 • Ο κόλπος του χάλκινου σωλήνα.

Σωληνάρια είναι καλύτερα να πάρει έναν ολόκληρο κόλπο, με τα άκρα να τυλίγονται στο εργοστάσιο. Ποτέ δεν είναι δυνατόν να μαντέψετε ποιο εργαλείο έχει αποκοπεί ο σωλήνας αν αγοράζετε μόνο μέρος του κόλπου. Οι σωλήνες χαλκού δεν θα πρέπει να έχουν χτυπήματα, ρωγμές και άλλα ελαττώματα.

Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Θα πρέπει να σημειωθεί αμέσως ότι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από την εσωτερική μονάδα.

 • Μετά την επισήμανση της βάσης στήριξης, ανοίγει μια τρύπα για επικοινωνία. Φυσικά, η ανάγκη να μην πέσει στην τρυπάνι ή άλλα εξαρτήματα επικοινωνίας, έτσι ώστε η θέση για την τρύπα θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά. Σε έναν τοίχο από τούβλα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια τοιχοποιία κατά μήκος της ραφής. Εάν η πλάκα σκυροδέματος έχει συχνή ενίσχυση, η μόνη διέξοδος είναι η εξόρυξη μιας ξεχωριστής μικρής οπής κάτω από κάθε σύρμα ή σωλήνα του συστήματος.
 • Οι βίδες στερέωσης στερεώνουν τους βραχίονες στον τοίχο. Μπορείτε να ρυθμίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού απευθείας στο μπαλκόνι, αλλάζοντας ελαφρά το σχέδιο στήριξης. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να διατηρηθεί το επίπεδο: θα υπάρξουν προβλήματα με το σύστημα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων στο παραμικρό ανισορροπίες.
 • Το πιο δύσκολο στάδιο της λειτουργίας είναι η άμεση συναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας με τα χέρια σας. Ζυγίζει τουλάχιστον 60 κιλά, γι 'αυτό το έργο θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον μαζί. Για να στερεώσετε αξιόπιστα το κλιματιστικό στις υποστηρίξεις, μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσετε τους αναρριχητές ή τον ειδικό εξοπλισμό.

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος, είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα κενό τουλάχιστον 100 mm μεταξύ του περιβλήματος κλιματιστικού και του τοίχου.

Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας και απαραίτητες επικοινωνίες

 • Η εσωτερική μονάδα είναι προσαρτημένη στην πλάκα στήριξης με τη βοήθεια του συστήματος ασφάλισης. Η πλάκα είναι ασφαλώς στερεωμένη στον τοίχο σε απόσταση τουλάχιστον 10 cm από την οροφή και τουλάχιστον 5 cm από τη γωνία του δωματίου. Ανυψώνοντας το εσωτερικό μέρος μαζί, στερεώνεται με μάνδαλα.
 • Οι χάλκινες σωλήνες της μονάδας κλιματισμού για την παροχή ψυκτικού μέσου κόβονται με ένα περιθώριο ενός μέτρου ανά αναμενόμενες στροφές. Το ελάχιστο μήκος αυτών των επικοινωνιών δεν είναι μικρότερο από 1,5 μέτρα. Βγάλτε τα προσεκτικά, τοποθετήστε τα παξιμάδια και ξεφυλλίστε τα άκρα. Τα περικόχλια σφίγγονται σφιχτά στα εξαρτήματα, αλλά χωρίς μεγάλη προσπάθεια.
 • Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι στερεωμένος στη μονάδα με μια φλάντζα με σπείρωμα ή με ένα κομμάτι θερμοσυστελλόμενου σωλήνα.
 • Η τροφοδοσία της συσκευής κλιματισμού γίνεται απαραίτητα μέσω της αυτόματης συσκευής. Για το split σύστημα, η καλωδίωση του έχει τοποθετηθεί με διατομή τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm. Ένα κίτρινο σύρμα με μια πράσινη λωρίδα είναι συνήθως μηδέν. Εδώ η ένδειξη και ο ελεγκτής είναι χρήσιμα.
 • Και τα δύο μέρη του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένα με συρματόσχοινα σύμφωνα με το σχέδιο από το εγχειρίδιο. Την παραμικρή αμφιβολία, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, επισκευάζοντας το σύστημα σε περίπτωση που η ακατάλληλη σύνδεση θα κοστίσει περισσότερο.

Έλεγχος διαρροών και πλήρωση του συστήματος

Εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Μια αντλία ποδηλάτου προσαρτάται στη θηλή και όλες οι αρθρώσεις και οι σωλήνες καλύπτονται με διάλυμα σαπουνιού. Εάν υπάρχουν φυσαλίδες στην παροχή αέρα, τότε σφίξτε τα παξιμάδια των εξαρτημάτων.
 • Μετά τον έλεγχο για διαρροές, ο αέρας αντλείται από το κλιματιστικό. Μια αντλία κενού συνδέεται στη θηλή και λειτουργεί για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό είναι απαραίτητο για την πλήρη απομάκρυνση της υγρασίας από το σύστημα.
 • Τοποθετώντας ένα μπαλόνι με freon στη μονάδα χρησιμοποιώντας προσαρμογέα με μανόμετρο, γεμίστε το σύστημα μέχρι να επιτευχθεί η πίεση που καθορίζεται στην εντολή. Αφού ενεργοποιήσετε την τροφοδοσία μέσω του μηχανήματος.

Αν το κλιματιστικό έχει ξεχωριστά αλλάξει στη λειτουργία δοκιμής του συστήματος, τότε όλα έχουν εξαντληθεί. Αν όχι, τότε ίσως αρχίσει με την κονσόλα θα βοηθήσει. Διαφορετικά, πρέπει να καλέσετε τον οδηγό.

Με θετικό αποτέλεσμα, παραμένει μόνο η θέρμανση της πλεξούδας επικοινωνίας μεταξύ των μπλοκ αλουμινίου και της αδιάβροχης ηλεκτρικής ταινίας, μετά την οποία διοχετεύεται η οπή στον τοίχο με αφρό. Όλα, μπορείτε να απολαύσετε το έργο του κλιματιστικού.