Γιατί πρέπει να κενούμε το κλιματιστικό

Χαιρετίζω όλους τους αναγνώστες και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας "Κλιματιστικό". Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς εκκενώθηκε το κλιματιστικό και γιατί αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη.

Γιατί πρέπει να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία

Η λέξη "εκκένωση" σημαίνει τη δημιουργία κενού (αρνητική πίεση). Αυτό συμβαίνει όταν ο αέρας αντλείται από το κλειστό κύκλωμα. Πού δημιουργείται το κενό στο διαχωρισμένο σύστημα και γιατί χρειάζεται εκεί;

Προκειμένου το κλιματιστικό να εκτελέσει την κύρια λειτουργία του (μεταφορά θερμικής ενέργειας), κυκλοφορεί μια ειδική ουσία - ψυκτικό. Αρχικά, αυτό το αέριο εγχύθηκε στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (στον συμπιεστή και στο ψυγείο). Όταν η εσωτερική μονάδα συνδέεται με σωλήνες σε μια εξωτερική μονάδα, τότε υπάρχει κανονικός αέρας στην εσωτερική μονάδα και στους χάλκινους σωλήνες. Και μέχρι να ανοίξουμε τις βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό δεν θα μεταβεί στην εσωτερική μονάδα. Έτσι, εκκένωση του κλιματιστικού πραγματοποιείται με σκοπό την απομάκρυνση του αέρα και την υγρασία από την εσωτερική μονάδα και των σωλήνων διασύνδεσης (ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να αναμειγνύεται με τον αέρα από την εσωτερική μονάδα).

Εάν επιτρέπεται τέτοια ανάμιξη, η σύνθεση του ψυκτικού θα διαταραχθεί, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της ανταλλαγής θερμότητας. Και στη χειρότερη περίπτωση - στην αποτυχία των εξαρτημάτων κλιματιστικού μέχρι τον συμπιεστή.

Το θέμα είναι ότι η συνήθης αέρα του δωματίου περιέχει σε σωματίδια της δομή του νερού, η οποία μπορεί να παγώσει, όπως το κλιματιστικό στον τριχοειδή σωλήνα, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο επί του συμπιεστή και περαιτέρω ζημία που.

Σκούπισμα του κλιματιστικού

Αφού οι χάλκινες σωληνώσεις έχουν επεκταθεί πλήρως και έχουν συνδεθεί αξιόπιστα στις μονάδες, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί η διαδικασία εκκένωσης του αέρα από το προκύπτον σφραγισμένο κύκλωμα. Αυτή η λειτουργία εκτελείται στην εξωτερική μονάδα της συσκευής με αρχικά κλειστές βαλβίδες επισκευής.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί μια αντλία κενού και μια πολλαπλή μανόμετρο (μετρητές πίεσης). Ένας εύκαμπτος σωλήνας μέτρησης πίεσης συνδέεται με μια κρουστική αντλία αερίου (όπου είναι κατάλληλος ένας παχύτερος σωλήνας) στην εξωτερική μονάδα και ο δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με μια αντλία κενού.

Ακολουθία ενεργειών κατά την εκκένωση

 1. Ενεργοποιούμε την αντλία κενού και ανοίγουμε αμέσως τον συλλέκτη. Θα δούμε πώς η βελόνα στο μανόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν. Περαιτέρω είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγο (ανάλογα με την ισχύ της αντλίας κενού) ενώ ο αέρας "εκκενώνεται" (κατά μέσο όρο για ένα μικρό κλιματιστικό με μια τυπική διαδρομή 8-15 λεπτών).
 2. Κλείστε την πολλαπλή και απενεργοποιήστε αμέσως την αντλία κενού. Στη συνέχεια, παρατηρούμε το βέλος στο μανόμετρο - θα πρέπει να παραμείνει σε ένα σημείο και να παρουσιάσει μια αρνητική πίεση (κενό), μη αυξανόμενη στο μηδέν..
 3. Πάρτε το εξάγωνο κλειδί και ανοίξτε τη βρύση του υγρού (λεπτού) σωλήνα για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε η βελόνα του μετρητή πίεσης να φτάσει, για παράδειγμα, 3 bar. Κλείστε τη βρύση. Παρακολουθούμε το βέλος για λίγα λεπτά - δεν πρέπει να κατεβαίνει προς την κατεύθυνση του μηδενός..
 4. Γρήγορα, αλλά ξεκάθαρα ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα μανόμετρου από το γερανό της εξωτερικής μονάδας. Προσοχή παρακαλώ. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα απελευθερώσει το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα αν πέσει στο δέρμα..
 5. Ανοίγουμε και τους δύο γερανούς του εξωτερικού μπλοκ για τη σύνδεση του κυκλώματος ψύξης. Κατά το άνοιγμα των γερανών δεν χρειάζεται να τα τραβήξετε έντονα.

Μετά το σκούπισμα του κλιματιστικού με αυτές τις ενέργειες, αντλήσαμε αέρα από το περίγραμμα του διαχωρισμένου συστήματος και ταυτόχρονα ελέγξαμε την στεγανότητα του.

Οδηγίες ρύθμισης κενού

Μετά την εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος στη διαδρομή κατά την οποία κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​παραμένει υγρασία και αέρας που πρέπει να αφαιρεθεί πριν τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός. Ο λόγος είναι ότι ο φρέον αλληλεπιδρά με αυτά τα μέσα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της κλιματικής τεχνολογίας.

Το κύκλωμα του ψυκτικού πρέπει να είναι σφιχτά, αλλιώς το σύστημα διαχωρισμού θα λειτουργούν σε υψηλότερα φορτία, μηχανισμοί - φθείρονται γρήγορα, έτσι ώστε ο πόρος θα εξαντληθούν πρόωρα. Ξένα υλικά και λεπτά σωματίδια αφαιρούνται με μια αντλία.

Αυτή η διαδικασία εκτελείται από πλοιάρχους που εγκαθιστούν μια τεχνική ή την γεμίζουν με freon. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να κάνουν το ίδιο το έργο. Για αυτούς, η διαδικασία θα περιγραφεί παρακάτω, πώς να εκκενώσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την αυτόματη αναρρόφηση του κλιματιστικού

Εάν θέλετε να κενούτε ανεξάρτητα το σύστημα split, θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 1. αντλία κενού?
 2. συλλέκτη με ψηφιακό ή αναλογικό μετρητή κενού ή με μανόμετρο.
 3. Βαλβίδα κλειδιού και κατσαβίδια.
 4. ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 5. ανιχνευτής διαρροών.
 6. Θερμαντήρας για θέρμανση του κυλίνδρου.
 7. φορτιστής?
 8. βαλβίδες για σωλήνες και για τη συσκευή.
 9. Σταθμός συλλογής ψυκτικών μέσων.

Διαχωρισμός συστήματος και εξοπλισμού

Ο συλλέκτης και τα μανόμετρα συνδέονται με τις θύρες σέρβις της εξωτερικής μονάδας μέσω εύκαμπτων σωλήνων. Ο τρίτος σωλήνας ενεργοποιεί την εξωτερική βαλβίδα του κλιματιστικού και την αντλία κενού. Η αντλία ενεργοποιείται.

Αφαίρεση αέρα και υγρασίας από το σύστημα

Ανεφοδιασμός κενού και εκκενώνει την υγρασία και τον αέρα που παραμένουν στο σύστημα μετά την εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής. Το τέλος της διαδικασίας θα σηματοδοτείται με τη μείωση του βέλους του οργάνου μέτρησης σε αρνητική τιμή, δηλαδή την υπολειπόμενη πίεση.

Αποτελέσματα εκκένωσης

Εάν οι τιμές στο όργανο μέτρησης δεν αλλάξουν, το σύστημα είναι σφραγισμένο ερμητικά. Διαφορετικά - υπάρχει διαρροή, πρέπει να βρεθεί και να εξαλειφθεί.

 • η σύσφιξη του περικοχλίου είναι είτε πολύ ισχυρή είτε πολύ αδύναμη.
 • ένας από τους χάλκινους σωλήνες είναι σπασμένος.
 • κακή ποιότητα κύλισης.

Ο απλούστερος τρόπος για να αναζητήσετε ένα ελάττωμα με διάλυμα σαπουνιού, ακριβέστερα αποτελέσματα θα δώσει έναν ανιχνευτή διαρροών. Αφού αφαιρέσετε τη διαρροή, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Αφού βεβαιωθείτε ότι δημιουργείται το κενό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

Λειτουργία του ψυκτικού μέσου στο σύστημα

Για να γεμίσετε το σύστημα με Freon, πρέπει να αποσυνδέσετε την αντλία κενού, να συνδέσετε τη δεξαμενή και να ανοίξετε τις βαλβίδες χρησιμοποιώντας ένα κλειδί. Θα υπάρξει σάπιασμα, που δείχνει ότι το κύκλωμα εξοπλισμού γεμίζει με ψυκτικό. Όταν το σύστημα γεμίσει με το περιβάλλον εργασίας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η τεχνολογία του κλίματος είναι έτοιμη για λειτουργία.

Πρώτη εκκίνηση

Ο εξοπλισμός αποσυνδέεται από το σύστημα διαχωρισμού. Η κλιματική τεχνική ξεκινάει και η συσκευή δοκιμάζεται σε όλες τις λειτουργίες. Τα ληφθέντα δεδομένα πρέπει να ελέγχονται σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους της εντολής.

Αν οι τιμές είναι επαρκείς, το κλιματιστικό έχει σφραγιστεί σωστά και ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει. Η διαδικασία είναι απλή και εάν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορείτε να την εκτελείτε μόνοι σας.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη σκούπισή του στο κλιματιστικό

Η αποτελεσματική και αδιάλειπτη λειτουργία του οικιακού εξοπλισμού ψύξης εξαρτάται όχι μόνο από τον τεχνικό σχεδιασμό του μοντέλου, την ποιότητα συναρμολόγησης στο εργοστάσιο κ.λπ. Το αποτέλεσμα παρέχεται από μια σωστά εκτελεσθείσα εγκατάσταση σύμφωνα με τους κανόνες που περιέχουν τις οδηγίες του εξοπλισμού. Ένας από αυτούς - το σκούπισμα του κλιματιστικού πριν από την αρχική εκκίνηση του συστήματος.

Είναι αναγκαία η εκκένωση;

Το οικιακό σύστημα διαχωρισμού, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, είναι εφοδιασμένο με έναν αυτοκινητόδρομο ψύξης freon, η λειτουργία του οποίου εξασφαλίζει μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο. Αποτελείται από στοιχεία δύο θερμότητας εναλλάκτη (συμπυκνωτή και εξατμιστή), σωλήνες χαλκού, ένα συμπιεστή, της βαλβίδας εκτόνωσης, ψυκτικού, ψυκτικό λάδι.

Το περίγραμμα του φρέον πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτό, έτσι ώστε ο αέρας, η υγρασία, τα λεπτά λεπτά σωματίδια να μην εισέρχονται στο εσωτερικό. Η συμπερίληψή τους στο ψυκτικό θα οδηγήσει τελικά σε αποτυχία εξοπλισμού:

 • Ο αέρας προκαλεί αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του κυκλώματος, ο συμπιεστής θα λειτουργήσει με ένα συνεχώς αυξημένο φορτίο, το οποίο θα οδηγήσει σε ταχεία αλλοίωση των μηχανισμών.
 • Το νερό αντιδρά χημικά με λάδι συμπιεστή (συνθετικό, μεταλλικό), το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό οργανικών ανόργανων οξέων. Έχουν καταστρεπτική επίδραση στις λεπτομέρειες περιγράμματος, ο διαχωρισμός σπάει πολύ πιο γρήγορα.
 • Κάτω από την επίδραση της υγρασίας διαβρώνει τα εσωτερικής επιφάνειας περιγράμματος σχηματισμένα σωματίδια σκουριάς κυκλοφορεί μαζί με το ψυκτικό εισάγετε το συμπιεστή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θραύση του, πλήρη αντικατάσταση.

Για την εξάλειψη αυτών και άλλων δυσάρεστων συνεπειών, το κύκλωμα ψύξης πρέπει να είναι αεροστεγές. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της στενής σύνδεσης όλων των στοιχείων, της υψηλής ποιότητας έλασης σωλήνων, της απομάκρυνσης του νερού και του αέρα με μια αντλία κενού. Ταυτόχρονα, η συντήρηση με εγγύηση πολλών διαχωριστικών συστημάτων είναι αδύνατη χωρίς ηλεκτρική σκούπα, η οποία παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Εξοπλισμός κενού και πλήρωσης

Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό ή τον ανεφοδιασμό, πρέπει να αγοράσετε εξοπλισμό για ηλεκτρική σκούπα και ανεφοδιασμό. Ο κατάλογος των απαραίτητων συσκευών:

 • αντλία για εκκένωση.
 • συλλέκτη με μανόμετρο (ενδεχομένως με ψηφιακό) ή μετρητή κενού.
 • ανιχνευτής διαρροών.
 • βαλβίδα βαλβίδας;
 • ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • στοιχείο θέρμανσης για κύλινδρο.
 • μια συσκευή για τη συλλογή ψυκτικού μέσου.
 • βαλβίδες για το μανόμετρο, εύκαμπτοι σωλήνες.
 • σταθμού φόρτισης.

Η αντλία κενού αφαιρεί την υγρασία και ο αέρας διεισδύει στο κύκλωμα δημιουργώντας μια σπάνια πίεση μέσα στο κύκλωμα. Η χαμηλή πίεση βοηθά στη μείωση του σημείου βρασμού του νερού. Τύποι:

 • χαμηλό κενό (0,1 mbar).
 • υψηλού κενού (0,02 mbar).

Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε συσκευή έχει ένα όριο υπολειμματικής πίεσης, μετά την οποία παύει να αφαιρεί αέρα. Αυτός ο δείκτης διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, την κατανάλωση ισχύος και την απόδοσή του.

Πόσο καιρό πρέπει να κενούμε;

Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από τις δυνατότητες του εξοπλισμού κενού. Ο δείκτης του βαθμού κενού - η ισχύς της τεχνολογίας, τα μονοφασικά κενά είναι λιγότερο ισχυρά, κατάλληλα για τα αντίστοιχα συστήματα διάσπασης. Η πράξη σφράγισης μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.

Μια αντλία δύο σταδίων - πιο ισχυρό εξοπλισμό, μπορεί να φτάσει σε κενό ακόμα και σε ένα λεπτό. Τα επόμενα 15-20 λεπτά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της ακεραιότητας του συστήματος.

Παρακολούθηση του επιπέδου της πίεσης μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μονομετρικό συλλέκτη, ή κενό. Πιο ακριβείς τιμές της ερμητικότητας του κυκλώματος επιτυγχάνονται με τη μέθοδο πρεσάρισμα με υψηλή πίεση (40 bar).

Σκουπίστε και οικιακό διαχωριστικό σύστημα

Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού, εκτός από τις τεχνικές στιγμές κατασκευής, περιλαμβάνει επίσης ένα υποχρεωτικό στάδιο σφράγισης του κυκλώματος ψύξης στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης. Εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. μια πολλαπλή με μανόμετρο συνδέεται μέσω εύκαμπτων σωλήνων στις θύρες εξυπηρέτησης της εξωτερικής μονάδας.
 2. Ο τρίτος σωλήνας είναι για την αντλία, είναι συνδεδεμένος με αυτόν.
 3. ξεκινήστε μια συσκευή κενού για να αφαιρέσετε την υγρασία, τον αέρα?
 4. Η βελόνα του μετρητή πίεσης πρέπει να πέσει σε αρνητική τιμή στην κλίμακα, η οποία υποδεικνύει το όριο υπολειπόμενης πίεσης του οργάνου.
 5. Η διαδικασία εκκένωσης παραμένει σε αυτό το επίπεδο για περίπου 20-30 λεπτά.
 6. Εάν η τιμή δεν αλλάξει, τότε το σύστημα είναι στεγανό. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τη βαλβίδα στην πολλαπλή.
 7. η συσκευή κενού είναι απενεργοποιημένη.
 8. ανοικτές θύρες στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό μέσο εκτοξεύεται στο σύστημα.
 9. οι εύκαμπτοι σωλήνες συλλέκτη αποσυνδέονται.
 • Το split σύστημα ελέγχεται σε όλες τις λειτουργίες, είναι απαραίτητο να συγκριθούν οι ενδείξεις με αυτές που καθορίζονται στις οδηγίες. Εάν ταιριάζουν, η εγκατάσταση και η σφράγιση πραγματοποιούνται σωστά.

Σημαντικό:

 • Η αντλία μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο μετά τη διακοπή της βαλβίδας μανόμετρο. Διαφορετικά, το λάδι της αντλίας περνά μέσα από τους εύκαμπτους σωλήνες στην περιοχή χαμηλής πίεσης μέσα στο κύκλωμα.
 • Όταν η βελόνα του μετρητή πίεσης βγαίνει από το αρνητικό εύρος, αυτό σημαίνει ότι το κύκλωμα δεν είναι σφραγισμένο, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε μια θέση για διαρροή Freon με δοκιμή πίεσης υψηλής πίεσης.

Σκουπίστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου

Αυτόματο κλιματιστικό που παράγεται ανεξάρτητα και ανεφοδιάζεται με το κατάλληλο σύνολο εργαλείων, εξοπλισμού. Η διαδικασία απαιτεί επίσης συμμόρφωση με τις παραμέτρους στεγανοποίησης του συστήματος. Αν η πίεση υπερβεί τα 285 kPa, ο μηχανισμός του συμπιεστή θα αποτύχει. Για να ελέγξετε την πίεση και τον ανεφοδιασμό των κλιματιστικών αυτοκινήτων:

 • ψυκτικό μέσο στον κύλινδρο.
 • Μετρολογικός σταθμός.
 • μια σύνδεση για τη σύνδεση ενός μανόμετρου και ενός εύκαμπτου σωλήνα.
 • σωλήνες.

Η διαδικασία σφράγισης και ανεφοδιασμού κλιματιστικών αυτοκινήτων:

 1. συνδέστε τη βαλβίδα στον κύλινδρο με το ψυκτικό, αφού κάνετε μια διάτρηση σε ένα ειδικό επίπεδο.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα σύνδεσμο και ένα τεμάχιο, συνδέστε ένα μανόμετρο, έναν εύκαμπτο σωλήνα στον κύλινδρο.
 3. Για να συνδέσετε το μετρολογικό σταθμό στο ελεύθερο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα.
 4. Ένας δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με τον σταθμό. Η μονάδα εκκένωσης και ανεφοδιασμού είναι έτοιμη.
 5. Προσδιορίστε τη σύνδεση χαμηλής πίεσης στο σύστημα κλιματισμού, καθαρίστε την, το ακροφύσιο πλήρωσης για να μην εισέλθει στο κύκλωμα βρωμιά.
 6. για τη σύνδεση του σωλήνα από το σταθμό μετρολογίας.
 7. μετά την εκκίνηση του κινητήρα σε 1500 στροφές για την άντληση φρέον κατά μήκος της εθνικής οδού.
 8. Να συμπεριληφθεί η επανακυκλοφορία του αέρα στο σαλόνι στο μέγιστο μέγεθος.
 9. Το μπαλόνι είναι τοποθετημένο ανάποδα, σε αυτή τη θέση, μια βαλβίδα για την επαναπλήρωση πρέπει να ανοίξει σταδιακά.
 • Ελέγξτε τις μετρήσεις στο μανόμετρο, στο κιβώτιο φίλτρου-στεγνωτήρα, το υγρό πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς φυσαλίδες.
 • Ο ανεφοδιασμός ολοκληρώνεται όταν ο ψυχρός αέρας εισέλθει στην καμπίνα και ο εύκαμπτος σωλήνας κοντά στη σύνδεση χαμηλής πίεσης είναι πολύ κρύος.

Σκουπίστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Η αυτόματη εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται με υποχρεωτική σφράγιση ολόκληρου του συστήματος με αντλία κενού (διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω) σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής τεκμηρίωσης. Εάν το κλιματιστικό έχει ήδη εγκατασταθεί και απαιτείται ανεφοδιασμός του, απαιτείται επίσης αντλία. Αφού γεμίσετε τη διαδρομή με ένα ψυκτικό μέσο, ​​εκτελείται κενό.

Αν δεν υπάρχει αντλία, μπορείτε να δοκιμάσετε την αντικατάστασή του με ένα ισχυρό συμπιεστή από το ψυγείο. Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση σχετικά με τα φόρουμ, μια τέτοια εγκατάσταση για την εκκένωση και τη σφράγιση είναι αρκετά αποτελεσματική.

Όταν αποφασίζει αν θα πραγματοποιήσει την απομάκρυνση της υγρασίας και του αέρα από το κύκλωμα του ψυκτικού πρέπει κάποιοι ιδιοκτήτες χωρίσει συστήματα πιστεύουν ότι η εκκαθάριση μπορεί να είναι επαρκής και vakuuumirovanie δεν είναι υποχρεωτική. Ταυτόχρονα, μερικά από τα φρέον κατεβαίνουν από το σύστημα για να απομακρύνουν τον υπερβολικό αέρα και την υγρασία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς ο κατασκευαστής γεμίζει την εξωτερική μονάδα με την απαραίτητη ποσότητα ψυκτικού μέσου. Μια τέτοια ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού θα βλάψει μόνο τη συσκευή.

Σκούπισμα και έλεγχος του κλιματιστικού

Στο τέλος, μετά από όλα τα στάδια εγκατάστασης του split σύστημα, πρέπει να τρέξουμε το freon στο κλιματιστικό και να ελέγξουμε τη λειτουργία του.

Σκουπίστε το κύκλωμα ψύξης

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού προέρχεται από το γεμάτο εργοστάσιο, δηλαδή υπάρχει φρέον στην απαιτούμενη ποσότητα. Μην το αφήνετε να βγαίνει από τις κλειστές βαλβίδες τριών διαδρομών.

Μετά την εγκατάσταση έχουμε ένα σύστημα που αποτελείται από μια εσωτερική μονάδα και σωλήνες σύνδεσης γεμάτους με ατμοσφαιρικό αέρα με ακαθαρσίες και υγρασία που περιέχονται σε αυτό.

Για κανονική λειτουργία, πρέπει να αφαιρέσουμε τον αέρα και την υγρασία από το σύστημα και στη συνέχεια να ανοίξουμε τις βαλβίδες τρέχοντας το freon.

Διαδικασία κενού

 • Συνδέουμε έναν συλλέκτη με μανόμετρο στη βαλβίδα του κλιματιστικού (σωλήνας χαμηλής πίεσης-μπλε)
 • Συνδέουμε τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης στην αντλία κενού (κίτρινο)
 • Ανοίξτε τη βαλβίδα χαμηλής πίεσης
 • Ενεργοποιούμε την αντλία κενού
 • Μετά το τέλος της διαδικασίας, κλείστε τη βαλβίδα στην πολλαπλή μανόμετρο
 • Μόνο τότε σβήστε την αντλία
 • Ξεκινάμε το freon στο κύκλωμα ανοίγοντας τις βαλβίδες στο κλιματιστικό με εξαγωνικό (και τα δύο)

Χρόνος κενού

Για τον έλεγχο ο βαθμός αραιή υπάρχει στη διάταξη σύστημα - μετρητή κενού, κλίμακα η οποία είναι βαθμολογημένη σε mbar - καλή vakuumniki αρχικά εφοδιασμένο με μετρητή κενού, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά, για παράδειγμα, ηλεκτρονικά.

Μερικοί εγκαταστάτες καθοδηγούνται από την πίεση του μετρητή πίεσης - μόλις η πίεση πέσει κάτω από το μηδέν, διακόπτουν τη σκούπα, αν υποτεθεί ότι ο αέρας έχει μείνει και η διαδικασία μπορεί να σταματήσει.

Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Εν πάση αέρας περιέχει υγρασία - κατά τη διάρκεια ηλεκτρική σκούπα εξατμίζεται, οπότε το κλιματιστικό 7 Btu / h χρόνου vakuumatsii δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 15 λεπτά (ανάλογα με την απόδοση της αντλίας), για μεγαλύτερα συστήματα, πιο αντίστοιχα.

Επιλογή αντλίας κενού

Για διαφορετικούς σκοπούς είναι απαραίτητο να επιλέξετε διαφορετικό εξοπλισμό, για παράδειγμα για την εγκατάσταση οικιακών κλιματιστικών, απαιτείται μια αντλία με μικρή χωρητικότητα, η οποία είναι αρκετή για μια μικρή διαδρομή. Και κατά την εγκατάσταση βιομηχανικών συστημάτων VRV, χρειάζονται ήδη αντλίες με μεγάλη χωρητικότητα και χωρητικότητα.

Χαρακτηριστικά για τα οποία πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε και αγοράζετε ένα κενό:

 • Παραγωγικότητα, l / h
 • Υπολειπόμενη πίεση, Pa
 • Ισχύς κινητήρα, W

Η ταχύτητα άντλησης από το σύστημα ψύξης εξαρτάται από την παραγωγικότητα, αναφέρεται σε λίτρα ανά ώρα.

Η υπολειπόμενη πίεση χαρακτηρίζει την "ποιότητα του κενού", τόσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή, τόσο καλύτερη, μετρούμενη σε Pascals ή μίλια Bars.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα εξαρτάται από το χρόνο συνεχούς λειτουργίας της αντλίας, για μεγάλες διαδρομές στα συστήματα VRV αυτή η παράμετρος έχει μεγάλη σημασία.

Αυτές είναι οι πιο βασικές παράμετροι, υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως ο αριθμός των βημάτων, ο τύπος της αντλίας - το πετρέλαιο, το πετρέλαιο, οι στροφές του κινητήρα και ούτω καθεξής.

"Καθαρισμός με φρέον"

Πολλοί εγκαταστάτες ασκούν αυτή τη διαδικασία - εκτοξεύουν τον αέρα ανοίγοντας τη βαλβίδα και ξεβιδώνοντας ένα από τα παξιμάδια, από κάτω του έρχεται ο αέρας, μετά από τον οποίο είναι στριμωγμένος.

Μετά από αυτήν την εγκατάσταση, παραμένει υγρασία στο σύστημα, οι συνέπειες από αυτό - οξείδωση χαλκοσωλήνων, ζημιά στον συμπιεστή, φράξιμο του TRV με υγρασία. Και το πιο σημαντικό - μια σημαντική μείωση της ζωής, ώστε να μπορείτε να καταστρέψετε οποιοδήποτε κλιματιστικό, ακόμα και το πιο ακριβό.

Ανεφοδιασμός

Το κλιματιστικό φορτίζεται στο εργοστάσιο με ένα ψυκτικό μέσο για τον υπολογισμό του μήκους της διαδρομής σε περίπου 5 μέτρα, με μεγαλύτερο μήκος θα πρέπει να επαναφορτιστεί.

Το ακριβές ποσό αναφέρεται στις οδηγίες εγκατάστασης και είναι περίπου 5-20 γραμμάρια ανά μέτρο της πρόσθετης διαδρομής, ανάλογα με την χωρητικότητα του κλιματιστικού.

Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την ποσότητα του φρέον που λείπει και να το γεμίσετε με τη μέθοδο "κατά μάζα".

Διαφορετικά, θα υπάρξει απώλεια της ικανότητας ψύξης.

Έλεγχος κλιματιστικού

Μετά την εκκίνηση του φρέον στο κύκλωμα, θέτουμε το κλιματιστικό για ψύξη και μετράμε την θερμοκρασία στην έξοδο - πρέπει να είναι τουλάχιστον 0 0 С.

Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, αυτό δείχνει έλλειψη φρεονιού, το οποίο πρέπει να προστεθεί (φυσικά αυτό εξαρτάται από το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας στο δρόμο ειδικά για αυτό το κλιματιστικό).

Αφού μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης και να ελέγξετε τη λειτουργία του σε αυτή τη λειτουργία.

Ελέγξτε την αποστράγγιση

 • Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας
 • Αφαιρέστε τα φίλτρα
 • Ξεπλύνετε προσεκτικά το νερό από τη φιάλη στο δίσκο του κλιματιστικού (μπορείτε να το ρίξετε απευθείας στον εξατμιστή)
 • Βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει ελεύθερα από τον σωλήνα αποστράγγισης στο δρόμο

Αυτό είναι όλο, έχουμε ολοκληρώσει την εγκατάσταση κλιματισμού!

Μένει μόνο να εξεταστούν ορισμένες από τις αποχρώσεις - η έλαση και συγκόλληση των σωλήνων, η αφαίρεση του συμπυκνώματος από μια αντλία αποστράγγισης, η εγκατάσταση προστατευτικών ηλεκτρικών συσκευών.

Ποια είναι η ηλεκτρική σκούπα του κλιματιστικού και πώς να το κάνετε;

Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού είναι μια σημαντική διαδικασία που καθορίζει την απρόσκοπτη και ανθεκτική λειτουργία της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, μετά την εγκατάσταση στο σύστημα διαχωρισμού, υπάρχουν υπολείμματα αέρα και υγρασίας που πρέπει να αφαιρεθούν.

Προετοιμασία του διαχωρισμένου συστήματος για λειτουργία

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, οι δύο μονάδες του, εξωτερικές και εσωτερικές, διασυνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες, οι οποίοι σχηματίζουν ένα σύστημα κυκλοφορίας του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα ψύξης του συστήματος.

Μετά την εγκατάσταση της γραμμής freon, δηλαδή των σωλήνων, το σύστημα περιέχει αέρα και υπολειμματική υγρασία. Όταν το φρέον αλληλεπιδρά με τον αέρα στους σωλήνες, η επίδραση του οποίου έχει επιζήμια αποτελέσματα στη λειτουργία του εξοπλισμού σχηματίζεται.

Από τη σωστή εγκατάσταση και εκκένωση της διαδρομής εξαρτάται η μεγάλη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού

Εφαρμογή έργων ανάθεσης

Για την εκτέλεση ποιοτικών έργων είναι απαραίτητο να επιφυλάσσεται με ειδικά εργαλεία:

 1. Αντλία για κλιματιστικά (κενό).
 2. Σταθμός με σωλήνες και μανόμετρα.
 3. Ένας κύλινδρος με ψυκτικό μέσο κατάλληλο για ένα σύστημα διαχωρισμού.
 4. Σετ κλειδιών και κατσαβιδιών.

Έχοντας προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα την ίδια τη διαδικασία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε την αντλία κενού χρησιμοποιώντας τους σωλήνες πολλαπλής μανόμετρο στην εξωτερική βρύση του κλιματιστικού. Ενεργοποιούμε την αντλία για 10-20 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ της συνδεδεμένης συσκευής. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, η αντλία πρέπει να εξάγει όλο τον υπολειπόμενο αέρα και την υγρασία από το εσωτερικό και να σχηματίσει ένα βαθύ κενό.

Ο έλεγχος της διαδικασίας εκκένωσης πραγματοποιείται λαμβάνοντας μετρήσεις από το μανόμετρο. Όταν επιτευχθεί ο απαραίτητος δείκτης στο σύστημα, η αντλία σβήνει αυτόματα και η εσωτερική κατάσταση του συστήματος εξακολουθεί να παρακολουθείται.

Εάν μέσα σε 30 λεπτά η εσωτερική πίεση δεν αλλάξει, τότε η διαδικασία ήταν επιτυχής. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε και να εξαλείψετε τη διαρροή.

Αιτίες διαρροής:

 1. Χαλαρώστε ή σφίξτε το παξιμάδι.
 2. Η αίθουσα ενός από τους χάλκινους σωλήνες.
 3. Ρολλά χαμηλής ποιότητας.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στο κενό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - την εκκίνηση του Freon στο σύστημα. Για να ξεκινήσετε το φρέον, πρέπει να αποσυνδέσετε την αντλία και να ανοίξετε τις βαλβίδες φρέον με ένα εξαγωνικό κλειδί. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, εμφανίζεται ένα κνησμό, υποδεικνύοντας την πλήρωση του εξοπλισμού με το βρόχο φρέον.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο εξοπλισμός μπορεί να θεωρηθεί πλήρως έτοιμος για την πρώτη εκτόξευση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του εξοπλισμού, όλοι οι πιθανοί τρόποι συμμόρφωσης της εργασίας τους με τα δηλωμένα χαρακτηριστικά υποβάλλονται σε επαλήθευση.

Σχέδιο συνδέσεων για εκκένωση και ανεφοδιασμό του κλιματιστικού

Σκουπίστε τον εξοπλισμό μόνοι σας

Για να απομακρύνετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας, πρέπει να αποσυνδέσετε έναν από τους εύκαμπτους σωλήνες πολλαπλών σωλήνων για να επιλέξετε από μια βαλβίδα πλήρωσης και ο άλλος να χρησιμοποιήσετε μια αντλία κενού για κλιματιστικά. Στο τέλος των συνδέσεων, η αντλία πρέπει να ενεργοποιηθεί και η βρύση στο συλλέκτη να ανοίξει. Έτσι, η αντλία θα απομακρύνει όλη την υγρασία, τα λεπτά σωματίδια και τον αέρα από τον εξοπλισμό.

Αφού εργάστηκε για 20-30 λεπτά, απενεργοποιήστε το σύστημα και ακολουθήστε το βέλος, το οποίο ανέρχεται σε 0 ή 1. Αν η θέση του βέλους δεν έχει αλλάξει, τότε το σύστημα είναι πλήρως σφραγισμένο, σε αντίθετη περίπτωση, είναι απαραίτητο να ψάξουν για ζημιές.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τους στοιχειώδεις κανόνες χρήσης του κλιματιστικού

Για να ανιχνεύσετε μια βλάβη στο σύστημα, ελέγξτε πρώτα όλες τις συνδέσεις χρησιμοποιώντας σαπουνάδα. Αφού ολοκληρώσετε τον έλεγχο και τη ρύθμιση του συστήματος στις απαιτούμενες θέσεις, επαναλάβετε όλες τις εργασίες ξανά. Εάν η επαναλαμβανόμενη λειτουργία έχει οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα - είναι απαραίτητο να ερευνήσετε την εξέλιξη.

Το πιο οδυνηρό μέρος της συσκευής είναι τα καρύδια (μη εγκεκριμένα ή αρκετά σχισμένα). Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε την αντίστροφη διαδικασία - αντλώντας φρέον στο κλιματιστικό. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το συλλέκτη στη βαλβίδα και ξεκινήστε το διαχωρισμένο σύστημα στο κρύο και κλείστε τη βρύση σε ένα λεπτό σωλήνα. Μόλις υπάρχει κενό - κλείστε τη βαλβίδα σε ένα παχύ σωλήνα.

Στο τέλος της εργασίας, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν και πάλι όλες οι ενέργειες, ξεκινώντας από την εξάλειψη του αέρα και του υγρού στο σύστημα.

Εάν έχετε επιτύχει την ακεραιότητα του συστήματος, τότε το επόμενο στάδιο της εργασίας θα είναι η εκτόξευση του freon. Για να γίνει αυτό, ξεβιδώστε τις 2 βαλβίδες, παχιά και λεπτά σωλήνα, χρησιμοποιώντας ένα εξαγωνικό κλειδί. Αφού αποσυνδέσετε τον συλλέκτη, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συσκευή και να απολαύσετε το αποτέλεσμα της επιμέλειας.

Όπως βλέπουμε την ανεξάρτητη αναρρόφηση του κλιματιστικού - αυτή είναι μια πολύ πραγματική διαδικασία για έναν κοινό άνθρωπο.

Τι να προσέξετε

Πολλοί αναλφάβητοι εμπειρογνώμονες, είτε λόγω άγνοιας, ίσως λόγω των δικών τους τεμπελιά, αγνόησε το σύστημα εκκένωσης διάσπαση, αλλά αντί να πετάξουν έξω από το ψυκτικό μέσο για την μετακίνηση του αέρα. Τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται αυστηρά από το εργοστάσιο. Δεδομένου ότι μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία διάσπαση και αποτυχία ενός δαπανηρού συστήματος.

Εάν ο εξοπλισμός σας είναι υπό εγγύηση, τότε σκεφτείτε προσεκτικά πριν μπείτε στο σύστημα μόνοι σας. μετά από εξωτερική επέμβαση, οι κύριοι των υπηρεσιών απομακρύνουν κάθε ευθύνη.

Γιατί πρέπει να κενούμε το κλιματιστικό

Χαιρετίζω όλους τους αναγνώστες και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας "Κλιματιστικό". Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς εκκενώθηκε το κλιματιστικό και γιατί αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη.

Γιατί πρέπει να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία

Η λέξη "εκκένωση" σημαίνει τη δημιουργία κενού (αρνητική πίεση). Αυτό συμβαίνει όταν ο αέρας αντλείται από το κλειστό κύκλωμα. Πού δημιουργείται το κενό στο διαχωρισμένο σύστημα και γιατί χρειάζεται εκεί;

Προκειμένου το κλιματιστικό να εκτελέσει την κύρια λειτουργία του (μεταφορά θερμικής ενέργειας), κυκλοφορεί μια ειδική ουσία - ψυκτικό. Αρχικά, αυτό το αέριο εγχύθηκε στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (στον συμπιεστή και στο ψυγείο). Όταν η εσωτερική μονάδα συνδέεται με σωλήνες σε μια εξωτερική μονάδα, τότε υπάρχει κανονικός αέρας στην εσωτερική μονάδα και στους χάλκινους σωλήνες. Και μέχρι να ανοίξουμε τις βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό δεν θα μεταβεί στην εσωτερική μονάδα. Έτσι, εκκένωση του κλιματιστικού πραγματοποιείται με σκοπό την απομάκρυνση του αέρα και την υγρασία από την εσωτερική μονάδα και των σωλήνων διασύνδεσης (ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να αναμειγνύεται με τον αέρα από την εσωτερική μονάδα).

Εάν επιτρέπεται τέτοια ανάμιξη, η σύνθεση του ψυκτικού θα διαταραχθεί, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της ανταλλαγής θερμότητας. Και στη χειρότερη περίπτωση - στην αποτυχία των εξαρτημάτων κλιματιστικού μέχρι τον συμπιεστή.

Το θέμα είναι ότι η συνήθης αέρα του δωματίου περιέχει σε σωματίδια της δομή του νερού, η οποία μπορεί να παγώσει, όπως το κλιματιστικό στον τριχοειδή σωλήνα, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο επί του συμπιεστή και περαιτέρω ζημία που.

Σκούπισμα του κλιματιστικού

Αφού οι χάλκινες σωληνώσεις έχουν επεκταθεί πλήρως και έχουν συνδεθεί αξιόπιστα στις μονάδες, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί η διαδικασία εκκένωσης του αέρα από το προκύπτον σφραγισμένο κύκλωμα. Αυτή η λειτουργία εκτελείται στην εξωτερική μονάδα της συσκευής με αρχικά κλειστές βαλβίδες επισκευής.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί μια αντλία κενού και μια πολλαπλή μανόμετρο (μετρητές πίεσης). Ένας εύκαμπτος σωλήνας μέτρησης πίεσης συνδέεται με μια κρουστική αντλία αερίου (όπου είναι κατάλληλος ένας παχύτερος σωλήνας) στην εξωτερική μονάδα και ο δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με μια αντλία κενού.

Ακολουθία ενεργειών κατά την εκκένωση

 1. Ενεργοποιούμε την αντλία κενού και ανοίγουμε αμέσως τον συλλέκτη. Θα δούμε πώς η βελόνα στο μανόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν. Περαιτέρω είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγο (ανάλογα με την ισχύ της αντλίας κενού) ενώ ο αέρας "εκκενώνεται" (κατά μέσο όρο για ένα μικρό κλιματιστικό με μια τυπική διαδρομή 8-15 λεπτών).
 2. Κλείστε την πολλαπλή και απενεργοποιήστε αμέσως την αντλία κενού. Στη συνέχεια, παρατηρούμε το βέλος στο μανόμετρο - θα πρέπει να παραμείνει σε ένα σημείο και να παρουσιάσει μια αρνητική πίεση (κενό), μη αυξανόμενη στο μηδέν..
 3. Πάρτε το εξάγωνο κλειδί και ανοίξτε τη βρύση του υγρού (λεπτού) σωλήνα για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε η βελόνα του μετρητή πίεσης να φτάσει, για παράδειγμα, 3 bar. Κλείστε τη βρύση. Παρακολουθούμε το βέλος για λίγα λεπτά - δεν πρέπει να κατεβαίνει προς την κατεύθυνση του μηδενός..
 4. Γρήγορα, αλλά ξεκάθαρα ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα μανόμετρου από το γερανό της εξωτερικής μονάδας. Προσοχή παρακαλώ. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα απελευθερώσει το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα αν πέσει στο δέρμα..
 5. Ανοίγουμε και τους δύο γερανούς του εξωτερικού μπλοκ για τη σύνδεση του κυκλώματος ψύξης. Κατά το άνοιγμα των γερανών δεν χρειάζεται να τα τραβήξετε έντονα.

Μετά το σκούπισμα του κλιματιστικού με αυτές τις ενέργειες, αντλήσαμε αέρα από το περίγραμμα του διαχωρισμένου συστήματος και ταυτόχρονα ελέγξαμε την στεγανότητα του.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας.

Απολύτως ο καθένας αναρωτιέται τι θα είναι το καλοκαίρι του 2011, δεν είμαι ένας καιρός, αλλά σας συμβουλεύω να ασφαλίσετε τον εαυτό σας και να βάλετε το κλιματιστικό. Ετοιμαστείτε, δεν είναι εύκολο. Στη συνέχεια, θα περιγράψω πώς γίνεται η εγκατάσταση. Αυτό το εγχειρίδιο θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας, ή τουλάχιστον θα ξέρετε πώς να φτιάξετε μια ποιοτική εγκατάσταση και μην αφήσετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί.

Οδηγίες

1 βήμα

Το κλιματιστικό αποτελείται από δύο μέρη. Η εσωτερική μονάδα (η οποία τοποθετείται στο ίδιο το δωμάτιο) και η εξωτερική μονάδα (εγκατεστημένη στο δρόμο). Καθώς λειτουργεί το κλιματιστικό δεν θα περιγράψω για πολύ. Αλλά μια μονάδα δεν θα λειτουργήσει χωρίς την άλλη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε κλιματισμό. Μην χαρείτε τη χαμηλή τιμή του κλιματιστικού, γιατί δεν θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιλέξτε γνωστές εταιρείες όπως: Kentatsu, Dyken, Panasonic, σε καμία περίπτωση δεν παίρνετε την Ellenberg. Βρείτε στην πόλη σας τον επίσημο έμπορο και διατάξτε από αυτόν το σύστημα. Δεν σας προτείνω να παίρνετε conders από το Eldorado και σε παρόμοια καταστήματα. Η ισχύς μπορεί να υπολογιστεί ανεξάρτητα χωρίς τύπους. Στο κανονικό δωμάτιο, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα χωρισμό 3kW για την ικανότητα ψύξης. Ο τόπος εγκατάστασης του συστήματος πρέπει να επιλέγεται μετά από σκέψη. Εάν κρέμεται μπροστά από τον αγαπημένο σας καναπέ, τότε συχνά θα αρρωστήσετε. Εάν απέχει πολύ από την εξωτερική μονάδα, η διαδρομή μεταξύ διαδρομών θα είναι μεγάλη. Και συνήθως τοποθετείται σε κανάλι καλωδίου 60x60 ή στοιβάζεται σε στροβοσκόπια. Στο καλωδιακό κανάλι δεν θα είναι όμορφο, αλλά στα στροβοσκόπια, είναι απαραίτητο να κάνετε επισκευές. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το βράχο, είναι αυλακώσεις στον τοίχο, σχεδιασμένες για την οικοδόμηση μηχανικών στοιχείων κτιρίων (σωλήνες, καλώδια κλπ.). Έχει γίνει με τη βοήθεια ενός βουλγάρου, punchers ή γροθιές. Θα είναι σκονισμένο. Εάν ζείτε πάνω από το ισόγειο, τότε είναι επιθυμητό να κρεμάσετε την εξωτερική μονάδα κάτω από το παράθυρο. Πρέπει να εξυπηρετείται μία φορά το χρόνο και κάθε φορά που καλείτε έναν αυτόματο πύργο ή έναν ορειβάτη θα είναι ασύμφορη. Συνεπώς, κρέμεται κάτω από το παράθυρο. Και το εσωτερικό μπλοκ μετακινείται πιο κοντά στο παράθυρο.

Βήμα 2

Έτσι, το κλιματιστικό αγοράζεται, ο τόπος έχει επιλεγεί, τώρα είναι απαραίτητο να επιφυλαχθεί από το εργαλείο και το λογαριασμό για διαδρομής interblock. Το ενδιάμεσο μπλοκ περιλαμβάνει: ένα χάλκινο σωλήνα δύο διαμέτρων, για χωρητικότητα χωρητικότητας 3 κιλοβάτ για ψύξη, θα χρειαστείτε σύρμα 1/4 ίντσας, 1/2 ίντσας 5x1.5mm. Σωλήνας αποστράγγισης διαμέτρου 16 mm. Θερμαντήρας για χαλκό-θερμοφλέβια. Καλώδιο-κανάλι 60x60. Τα καρφιά των πείρων είναι 6x30mm. Glukhari 14x100mm. Βάση 450x450mm.
Εργαλεία: Μικρή διάτρητη, μεγάλη διάτρηση. Αντλία κενού. Συλλογή κυλίνδρων. Συλλογή κυλίνδρων. Το τρυπάνι είναι μήκους 55mm 1000mm.

Βήμα 3

Delu.Krepim προχωρήσει στον πίνακα από την οροφή δοσομετρείται vnutryanki.Ot εκατοστά 10. Αν κρέμονται κοντά στην οροφή, τότε 1. Θα φραγμένο συνεχώς με σκόνη.
2. Στο ανώτατο όριο πάνω από το μπλοκ θα αναπτυχθεί ένα σκονισμένο σημείο.
3. Θα δημιουργηθεί το εμπόδιο στην εισαγωγή αέρα, το οποίο θα επηρεάσει την απόδοση του κλιματιστικού.
Από την οπτική γωνία της υποχώρησης, έτσι ώστε η άκρη του μπλοκ φυλάσσονται μακριά από κουρτίνες εκατοστά 10.Η nuzhno.chto να κουρτίνες όταν το κλιματιστικό δεν βρίσκεται σε λειτουργία πάνελ kolyhalis.Krepim στις πείρο-καρφιά στο επίπεδο. Εάν διορθώσετε την καμπύλη, τότε μπορεί να υπάρχει διαρροή συμπυκνωμάτων. Εφαρμόστε προσωρινά το μπλοκ. Αρχίζουμε να σταθεροποιούμε το κανάλι καλωδίων. Προσοχή, το κουτί πρέπει να πάει με μια μικρή κλίση στο κάτω μέρος του κλιματιστικού. Αν δεν κάνετε μια κλίση, τότε πάλι, θα υπάρχει συμπύκνωση. Διάμετρος οπής Burim 55 mm. Απαιτείται με μια μικρή προκατάληψη. Παντού είναι απαραίτητη μια απόκλιση. Ότι δεν θα υπήρχε ένα airlock στον σωλήνα αποστράγγισης. Φέρνουμε το κουτί στο τέλος. Ρυθμίζουμε τα καλύμματα, κόβουμε τα πάντα, μετράμε και κόβουμε το κομμάτι. Το κύριο πράγμα δεν είναι να κόψετε το χαλκό με ένα χαλύβδινο εργαλείο, υπάρχουν ειδικοί κοπτήρες σωλήνων. Είναι σημαντικό, σε σωλήνες χαλκού, στο εσωτερικό θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ακαθαρσίες, τσιπ, το νερό, τα σκουπίδια. Εάν εγκαταστήσετε βρώμικο χαλκό, τότε ο συμπιεστής έχει τελειώσει.
Υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα, ο καθένας αποφασίζει τι να κάνει πρώτα. Μπορείτε να συνδέσετε τα πάντα στην εσωτερική μονάδα, να την κρεμάσετε και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε σε ένα κουτί. Και μπορείτε να αντιστρέψετε τη διαδρομή και στη συνέχεια να συνδεθείτε. Γενικά, θα πρέπει να μοιάζει με τη φωτογραφία. Αλλά το πιο σημαντικό, μην υπερφορτώνετε τους σωλήνες, διαφορετικά ο συμπιεστής θα τελειώσει. Εάν συμβεί αυτό, πάρτε τις πένσες και αρχίστε να πιέζετε αργά τις άκρες του λυγισμένου σωλήνα. ONa θα ξεκινήσει puzatitsya, πάλι, μην παρακάνετε Στη συνέχεια, η εργασία είναι πιο υπεύθυνη Εργασία στο δρόμο.Αυτό είναι όπου η ασφάλιση είναι απαραίτητη.

Βήμα 4

Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε το στέμμα. Θέσεις εργασίας υψόμετρο και επικίνδυνο, να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να akkuratno.Zameryaem απόσταση μεταξύ των κέντρων των ποδιών στο εξωτερικό ύψος bloke.Zameryaem bloka.Vysota πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η μονάδα δεν θα πρέπει να στέκεται πάνω podokonnika.Sdelali σήμανσης διάτρητοι, στερεώνεται, δοκιμάζεται η αξιοπιστία. Χαμηλώστε τη μονάδα kronshteyn.Zdes υπάρχει ένα τεράστιο κίνδυνο, η μονάδα μπορεί να πέσει ή να είσαι με τους blokom.Strahuytes, να είστε προσεκτικοί στο κάτω μέρος obdumanno.Esli άνθρωποι πηγαίνουν, είναι απαραίτητο για την προστασία της επικίνδυνη ζώνη. Αυτό είναι το ύψος. Κατέβαλαν το μπλοκ και το στήριξαν. Το πάτωμα της θήκης γίνεται, παραμένει να συνδεθεί και να εκκενωθεί, ξέχασα εντελώς, ROLLING. Τι είναι η έλαση; Είναι ένας διαστολέας για σωλήνες χαλκού στις διασταυρώσεις. Μια τέτοια μη αυτόματη μηχανή. Ποτέ μην ξεχνάτε, πριν από το γύρισμα, να βάλετε ένα παξιμάδι. Γιατί τότε, μετά την επέκταση του σωλήνα, δεν μπορείτε να κάνετε sdelat.Valtsovka, πολύ υπεύθυνη rabota.Esli σας zavaltsuetes άσχημα, σας παρέχεται μια διαρροή φρέον, το οποίο σημαίνει ότι ο συμπιεστής θα αποτύχει. Τα καρύδια πρέπει να σφίγγονται όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μην το παρακάνετε. Όλα είναι συνδεδεμένα. Παραμένει σε κενό.

Βήμα 5

Η κενή είναι απαραίτητη. Μετά από όλα, στους σωλήνες μπορεί να είναι υγρασία ή σκόνη, και πρέπει να είναι udalit.Poslovitsa «σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα κλιματισμού δεν θα χαλάσει».Mozhno εκκενώσει και ώρα και ημέρα. Έχουμε αρκετό 15 minut.Za αυτή τη φορά όλη η υγρασία από το ενδο-μπλοκ διαδρομή udalitsya.Protsess αντλία κενού με κλιματισμό είναι συνδεδεμένοι μέσω πολλαπλής βαλβίδας και ευέλικτη αντλία shlangov.Vklyuchili, ανοίξτε τη θύρα του μετρητή, ακολουθούν η strelkoy.Strelka πηγαίνει vakuum.Pered απενεργοποίηση της αντλίας, θα πρέπει να κλείσει το λιμάνι manometre..Strelka θα πρέπει να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο. Αν ξαφνικά, οι αυξήσεις βελόνα, AD Αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν germetichna.Nuzhno ελέγξτε όλες τις συνδέσεις, podtyanut.Probuyte vakuumirovat.Esli και πάλι μετά το δεύτερο αυξήσεις εκκένωση βέλος, θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ στρίψιμο. Για να το κάνετε αυτό, ξεβιδώστε όλα τα καρύδια, και στο εξωτερικό και για vnutrennem.Vse επαληθεύονται, διορθώνονται, αφαιρέστε το πιο δύσκολο, να θέσει στο κενό. Το κενό κρατά, το βέλος παραμένει στο κάτω μέρος, είναι καλό. Και αν δεν εκκενώσατε, δεν βρήκατε διαρροή. Κατά κανόνα, φρέον πηγαίνει μέχρι το τέλος της σεζόν, το χειμώνα δεν είστε στροφή polzuetes.Vesnoy, ο ίδιος δεν holodit.Pytaetes για να μην βιώσουν κάτι nastroit.Kompressor τύμπανα, χωρίς φρέον και sgoraet.Prichina θάνατο, την εμπειρία, εγκατάστασης αμέλεια. Το επόμενο βήμα είναι η εκκίνηση του freon. Τα μανόμετρα παραμένουν στη θέση τους, και σε κενό. Το Hexagram FIRST ανοίγει τον λεπτό σωλήνα (τροφοδοσία). Αν πρώτα ανοίξει το παχύ σωλήνα (αναρρόφησης), το άκρο της βαλβίδας ελέγχου, το ploho.Otkryvaem εφοδιασμού, ανοικτή αναρρόφηση, μην συγχέουμε την ακολουθία. Ρυθμίζουμε την πίεση του φρέον. Υπάρχει μια δοκιμαστική πορεία μπροστά. Αφού ελέγξετε όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις, βεβαιώνοντας ότι τα καλώδια δεν συγχέονται, προμηθεύουμε ενέργεια, ξεκινήστε. Ο συμπιεστής δεν θα ενεργοποιηθεί αμέσως, θα πρέπει να περιμένετε. Μετρούμε την τάση κατά την εκκίνηση, την πίεση του Freon, όλα είναι εντάξει, είναι καλό. Δοκιμαστική λειτουργία, οι ρυθμίσεις είναι όλη η δύναμη κλιματισμό, και γι 'αυτό θα πρέπει να ποδοβολητό 15 λεπτά, όχι λιγότερο. Ο Freon πρέπει να κάνει μια βόλτα και το λάδι πρέπει να επιστρέψει. Αυτό είναι όλο, συλλέγουμε το όργανο.

Βήμα 6

Τώρα γνωρίζετε τα βασικά της εγκατάστασης του κλιματιστικού. Το έργο είναι πολύ υπεύθυνο. Οι άνθρωποι δεν είναι υπεύθυνοι.110% ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ - ΔΕΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ. Σε περίπτωση κακής έλασης, ο σωλήνας είναι λυγισμένος, τα καρύδια σφίγγονται άσχημα, τα σκουπίδια, η υγρασία στην πίστα, ο συμπιεστής θα αποτύχει. Και ποιος φταίει για αυτό; Και ο πίνακας καίγεται εξαιτίας της πτώσης τάσης. Βάλτε ένα ρελέ τάσης, συμβουλεύω όλους. Αν δεν θέλετε να εγκατασταθεί το "Legionella" στο κλιματιστικό, καθαρίστε το φίλτρο μία φορά το μήνα. Σε μείον τη θερμοκρασία, μην ενεργοποιείτε το κλιματιστικό. Κατά την εκκίνηση στο κρύο, ο συμπιεστής καίγεται γρήγορα. Αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε το χειμώνα, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα σετ χειμώνα.
Εγκαταστάτες πονηριά, έρχονται χωρίς ηλεκτρική σκούπα, και να πω φέρεται να έσπασε.NASAMOM περίπτωση που δεν είχε ποτέ. Όταν vnutryanku στερεώνεται στον τοίχο, που μπορεί να μην κουμπί στο αριστερό storony.Nuzhno πιο συμπαγώς που παρακολουθείτε. Οι εγκαταστάτες είναι πολύ τεμπέληδες και αναφέρονται στην καμπυλότητα των τοίχων σας. Ξεκινούν την απόδειξή τους σε εσάς, κρεμάζουν ζυμαρικά. Προσπαθήστε να τα πείσετε, έτσι συμβαίνει στο 90% των περιπτώσεων. Δεν ήθελα να εξαπατήσω, έφτιαξα μια γωνία για ένα κλιματιστικό. Όμορφη, χωρίς ρωγμές, ο πελάτης είναι ευτυχισμένος. Να είστε βέβαιος να τους ζητήσει να ελέγξετε την αποστράγγιση, απαντούν σας ζητήσω να χύσει ένα μπουκάλι νερό και τις πλημμύρες που πνίγονται στα kondishen. Εάν δεν ρέει κάπου κοντά στη μονάδα, θα horosho.Prosledite να εκκενωθεί ως κατεχόμενα vakuum.I αν είστε αλιεύονται καλή εγκαταστάτες, αν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σωστά, να διατηρήσει στο χρόνο, το κλιματιστικό σας θα σας διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια, και όχι σαν μια μόνο εποχή ενός γείτονα. Σας εύχομαι ευτυχία.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - "ΔΙΑΒΙΩΣΗ" Ή ΦΩΤΙΣΜΟΣ;

Επισκευάζουμε και ανεφοδιάζουμε τα κλιματιστικά αυτοκινήτων για περισσότερα από 20 χρόνια. Και όλα αυτά τα χρόνια ακούμε συνεχώς από τους πελάτες μας σχετικά με τέτοια ερωτήματα: "Διαγνώστηκα με κλιματισμό σε μηχανή κενού, κρατά κενό, δεν υπάρχει διαρροή, ξαναγεμίστηκε και το κλιματιστικό έπαψε να λειτουργεί ούτως ή άλλως".

Επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά: Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των εκδόσεων αυτών δεν μειώνεται από έτος σε έτος, αλλά αυξάνεται μόνο, αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε αυτό το θέμα χωριστά. Για να μην είμαστε αβάσιμοι, δίνουμε στα screenshots την αλληλογραφία μας μόνο για 1 ημέρα! Όπως μπορείτε να δείτε, μερικοί μάλιστα μας κατηγορούν για αντιεπαγγελματισμό. -)))

Γιατί πρέπει να κάνετε κενό; Είναι πολύ απλό! Όταν το σύστημα είναι αποσυμπιεσμένο (για παράδειγμα, ο σωλήνας ή το ψυγείο του κλιματιστικού αντικαθίσταται), γεμίζεται με ατμοσφαιρικό αέρα. Ο αέρας στο εσωτερικό του κλιματιστικού δεν είναι απαραίτητη, επειδή αποτελείται από αδρανή αέρια και το οξυγόνο, τα οποία δεν είναι σε θέση να συμπυκνώσει στο ψυγείο κλιματιστικό (συμπυκνωτής), κακώς συμπιέσιμο και θα κρεμάσει ακριβώς έξω στο σύστημα, μεταφέροντας πρόσθετο φορτίο επί του συμπιεστή. Επιπλέον, ο αέρας περιέχει ένα ζεύγος νερού, το οποίο επίσης δεν είναι χρήσιμο. Επομένως, πριν από τη φόρτιση στο σύστημα, συνδέεται μια αντλία κενού, μέσω της οποίας αφαιρείται ο αέρας. Οι αντλίες είναι μονής και διπλής βαθμίδας και μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να δημιουργήσουν αρνητική πίεση στο σύστημα μείον μία ή δύο ατμόσφαιρες. Η κενή απομακρύνει τα υπολείμματα νερού, αέρα και υπολείμματα υγρών πλυσίματος που θα μπορούσαν να παραμείνουν στο σύστημα μετά την έκπλυση.

Ωστόσο, πολλοί "ανεφοδιασμοί" κλιματιστικών, που χρησιμοποιούν σοβαρά το κενό, ασχολούνται με τη διάγνωση κλιματιστικών. Η λογική που έχουν είναι αυτό. Ο αέρας ανακουφίστηκε, η βελόνα του μετρητή πίεσης έπεσε "στο μείον", έτσι περίμεναν 15 λεπτά, αν το βέλος δεν αποκλίνει πίσω, τότε δεν υπάρχουν διαρροές και μπορεί να γεμίσει. Ανεφορηθούν, έλαβαν χρήματα (αυτό είναι πιθανότατα η βασική στιγμή), και έστειλαν τον πελάτη πίσω στο σπίτι. Και σύντομα το κλιματιστικό ήταν και πάλι "φουσκωμένο".

Θα διαφωνήσουμε για τα σημεία, γιατί η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι σαν τη διάγνωση ενός κλιματιστικού.

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φρέον ρέει αργά από το κλιματιστικό. Συμβαίνει ότι μια εβδομάδα, ή ακόμα και ένα μήνα ή δύο, χρειάζεται μερικές φορές περισσότερο χρόνο. Η στοιχειώδης λογική υποδηλώνει ότι για να παρατηρήσετε την απόκλιση του βέλους στο μετρητή κενού, πρέπει να τοποθετήσετε το μηχάνημα υπό κενό για την ίδια περίοδο. Δεν θέλετε να αφήσετε το "άλογο" σας για ένα ή δύο μήνες για διάγνωση; -))) Επιπλέον, μπορεί να διαρρεύσει και σωλήνες ανεφοδιασμού όπως ένα "master", και μια κονσόλα μανόμετρο, και βρύσες. Το γεγονός ότι κάποιοι ανόητοι με έξυπνο βλέμμα κοιτούσαν το βέλος του μανόμετρο δεν σημαίνει ότι το κλιματιστικό σας είναι σφραγισμένο.
 • Η πίεση του φρέον στο κλιματιστικό μπορεί να φθάσει τα 25 bar και περισσότερο, ανάλογα με την περιοχή. Κατά μέσο όρο, εάν το κλιματιστικό είναι κλειστό το καλοκαίρι, η πίεση σε αυτό μπορεί να είναι 5-8 bar. Εάν είναι ενεργοποιημένη - από 2 έως 25. Και προσπαθείτε να βρείτε μια διαρροή κάτι "μείον" 1-2 μπαρ. -)))
 • Ο Freon πιέζει από μέσα. Και η ατμόσφαιρα είναι μέσα.
 • Το φρέον είναι πολύ υγρός αέρας.

Η διάγνωση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου από την εκκένωση μπορεί να δείξει μόνο ότι υπάρχει ένα μεγάλο συρίγγιο στο σύστημα. Και αυτό, δεν θα δείξει τη θέση του. Το νόημά του είναι ότι το "δεξαμενόπλοιο" χρειάζεται μόνο χρήματα. Εάν το σύστημα είναι διαρρεύσιμο, τότε δεν θα το πάρει από εσάς. Και αυτό είναι όλο. -)))

Αληθινή, υπάρχει μια άλλη επιλογή, αν το "δεξαμενόπλοιο" ερασιτέχνης. Και γενικά δεν καταλαβαίνει την ουσία του τι συμβαίνει. Του δόθηκε ένας αυτόματος σταθμός και έδειξε πού να πιέσει.

Αγαπητοί πελάτες μας και αναγνώστες! Θυμηθείτε ότι η διάγνωση της διαρροής γίνεται με ηλεκτρονικό ανιχνευτή διαρροών ή βαφή UV (αυτό πρέπει να γίνει και σωστά)! Ακόμη και η σαπουνάδα με σαπουνόνερο θα είναι πιο αποτελεσματική από τη διάγνωση κενού! Μην είστε αφελείς και τρέχετε από μέρη όπου σας προσφέρεται να διαγνώσετε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητό σας με ένα κενό.

Πώς να κάνετε κενό σύστημα εκκένωσης, κλιματιστικό

Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος είναι η διαδικασία απομάκρυνσης αέρα και υγρασίας από το σύστημα της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή. Ένα τέτοιο γεγονός είναι απαραίτητο για την ποιοτική λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος. Οι εργασίες εκκίνησης και ρύθμισης για την εκκένωση μπορούν να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα και με τη βοήθεια ειδικών. Εάν δεν δίνετε τη δέουσα προσοχή στη λύση αυτού του ζητήματος, το ψυκτικό μέσο δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον συσσωρευμένο αέρα από μόνο του. Έτσι, η λειτουργία του συστήματος ψύξης θα σπάσει. Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς λαμβάνει χώρα η εκκένωση.

Η κενή απομακρύνει τον περιττό αέρα και την υγρασία

Ποιος θα αναθέσει την εκκένωση στις δικές του δυνάμεις ή στον ειδικό;

Η σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση του κλιματιστικού είναι ο πρώτος σημαντικός παράγοντας για τον αποτελεσματικό κλιματισμό του. Όλα τα σύγχρονα μοντέλα τέτοιων συσκευών αποτελούνται από δύο μέρη - εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Αυτά τα στοιχεία συνδέουν χάλκινους σωλήνες - γραμμές κορμού. Το ψυκτικό μέσο κυκλοφορεί μέσω αυτών - φρέον. Ολόκληρο το σύστημα ψύξης περιλαμβάνει συμπιεστή και εναλλάκτη θερμότητας. Ένας αυτοκινητόδρομος τις συνδέει, σχηματίζοντας μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, όλα αυτά τα στοιχεία είναι αποσυμπιεσμένα, δηλαδή, ο αέρας, η σκόνη και η υγρασία, μπορούν να εισέλθουν ελεύθερα στη συσκευή. Η αφαίρεση του συστήματος είναι απαραίτητη για την αφαίρεση αυτών των ξένων προϊόντων.

Ανεξάρτητα από την εκτέλεση ενός σύνθετου της θέσης σε λειτουργία του κλιματιστικού δεν είναι δύσκολο. Το μόνο μειονέκτημα είναι η ανάγκη ειδικού εξοπλισμού.

Το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση είναι η παρουσία μιας αντλίας κενού και ενός συλλέκτη με μανόμετρα. Εάν υπάρχει ένας τέτοιος εξοπλισμός από τον ιδιοκτήτη μιας νέας συσκευής ψύξης, τότε η διαδικασία της σκούπας δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Και τι γίνεται με εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν τέτοια ευκαιρία; Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση των υπηρεσιών τεχνικών υπηρεσιών. Οι πλοίαρχοι που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα σε καθημερινή βάση θα κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις εργασίες για τον ιδιοκτήτη της συσκευής.

Η αντλία κενού για κλιματιστικά είναι αρκετά ακριβή

Ακερματισμός του κλιματιστικού

Η αφαίρεση του αέρα ή της υγρασίας από το σύστημα ψύξης και η επακόλουθη επαναπλήρωση με φρέον πραγματοποιείται πάντα με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων και εξοπλισμού. Η αφαίρεση του κλιματιστικού είναι αδύνατη χωρίς:

 • ειδικός εξοπλισμός άντλησης.
 • συλλέκτη εξοπλισμένο με μανόμετρα ·
 • κύλινδρος με υγρό φρέον για τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Εργαλεία χειρός (κλειδιά, πένσες και κατσαβίδια).

Πολλές πληροφορίες είναι γνωστές για το πώς να κάνετε κενό το κλιματιστικό. Υπάρχουν διάφοροι αλγόριθμοι δράσης που διαφέρουν μεταξύ τους. Όμως, χωρίς τη διαθεσιμότητα εργαλείων και εξοπλισμού είναι απαραίτητη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού διαθέτει ειδική θύρα για τη συντήρηση του συστήματος ψύξης. Πρέπει να συνδεθεί ένας συλλέκτης με μονομερή. Και η αντλία κενού συμπληρώνει αυτή την αλυσίδα. Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού γίνεται ως εξής:

 1. Ανοίξτε την αντλία έρματος και κλείστε τη βαλβίδα αερίου στην πολλαπλή.
 2. Γυρίστε την αντλία και κοιτάξτε το μανόμετρο. Μετά από λίγα λεπτά, η βελόνα στο όργανο μέτρησης μπορεί να αλλάξει τη θέση της. Με συσσωρευμένο αέρα, η ένδειξη θα είναι 1 ατμόσφαιρα, και με υγρασία - λιγότερο από ένα. Ο ιδανικός δείκτης είναι 0.
 3. Η αντλία απενεργοποιείται και αντλείται άζωτο. Αυτό το αέριο δεσμεύει και αιμορραγεί ξένα προϊόντα μέσω της βαλβίδας στο κλιματιστικό.
 4. Μετά από αυτό, η διαδικασία επαναλαμβάνεται με εκκένωση.

Εάν παραλείψετε μια τέτοια σειρά ενεργειών, τότε η λειτουργία του κλιματιστικού δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική. Με τη μακροχρόνια χρήση εξοπλισμού με ένα τέτοιο μειονέκτημα, υπάρχει ο κίνδυνος να αποτύχει η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή. Και η επισκευή ή η αγορά μιας νέας συσκευής θα είναι πολύ πιο ακριβή από ό, τι ακόμη και οι ειδικοί κλήσης να υποπίπτουν το κλιματιστικό.

Η κενή πρέπει να πραγματοποιείται διαδοχικά, σαφώς σύμφωνα με το σχήμα

Χρώματα εκκένωσης

Η κενή λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος δεν περνά πάντα χωρίς προβλήματα. Έτσι, οι αναγνώσεις πίεσης μπορούν να παραλείψουν. Τέτοιες απότομες και συχνές αλλαγές δείχνουν απώλεια στεγανότητας. Ως εκ τούτου, τα σταθερά άλματα είναι ένα σημάδι μιας τρύπας, ένα καρφωμένο παξιμάδι εύκαμπτου σωλήνα κ.λπ. Η καλύτερη μέθοδος διάγνωσης είναι μια λύση σαπουνιού. Αυτή η παλιά αλλά αποτελεσματική μέθοδος θα εμφανίσει προς τα έξω τη ζώνη προβλημάτων. Εάν εμφανιστούν φυσαλίδες σε κάποιο σημείο, τότε είναι απαραίτητο να συνδέσετε ξανά αυτό το στοιχείο ή απλά σφίξτε το παξιμάδι με ένα κλειδί.

Πιο συχνά, όλα τα προβλήματα με την εκκένωση σχετίζονται με διαταραχές των αρθρώσεων. Έτσι, τα καρύδια μπορεί να είναι χαλαρά ή υπερβολικά σφιγμένα. Είναι πιθανόν το σπείρωμα να σκιστεί.

Αυτή η επιλογή απαιτεί πρόσθετες ενέργειες από τον οδηγό. Συνδέστε την πολλαπλή στη βαλβίδα για ανεφοδιασμό του φρέον, ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και κλείστε τη βαλβίδα σε ένα λεπτό σωλήνα. Μόλις οι δείκτες στο μανόμετρο αρχίσουν να μειώνονται, η γειτονική βαλβίδα πρέπει να είναι κλειστή. Στη συνέχεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κλιματιστική μηχανή και να απενεργοποιήσετε τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Αφού εκτελέσετε πρόσθετες λειτουργίες για τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εκ νέου σάρωση. Η διαδικασία απομάκρυνσης του αέρα και της υγρασίας είναι απλή, εάν παράγεται ανεξάρτητα. Μόνο υπάρχει ένα αρνητικό. Αν κάτι πάει ξαφνικά στραβά και δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα για την προστασία της συσκευής, υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το σύστημα ψύξης ή να γίνει ελαττωματικό. Και όταν σκουπίζετε το κλιματιστικό από ειδικούς, ο κίνδυνος να συμβεί μια κατάσταση προβλήματος είναι ελάχιστος. Ένας επιπλέον και σημαντικός παράγοντας για την ανάθεση εργασιών από ειδικούς είναι μια εγγύηση για την ποιότητα της εργασίας. Σε περίπτωση προβλημάτων που έχουν προκύψει με την KKB μετά από αυτό, μια δεύτερη επισκευή θα είναι δωρεάν.

Το διάλυμα σαπουνιού θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της διαρροής αερίου

Λάθη των εγκαταστάσεων κλιματιστικών

Εγκαταστήστε το split σύστημα δεν μπορεί να είναι περισσότερο από μισή ώρα. Έτσι μπορούμε να πούμε μόνο εκείνους τους ανθρώπους που δεν κάνουν κενό ή παράγουν λάθος. Έτσι, το κύριο λάθος των εγκαταστατών του κλιματικού εξοπλισμού είναι η μετατόπιση του αέρα από το φρέον. Η ίδια η διαδικασία μπορεί και είναι αποτελεσματική, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Οι κατασκευαστές κλιματιστικών συσκευών απαγορεύουν παρόμοιες παρεμβάσεις. Ακόμα κι αν είναι δυνατόν να εξαναγκάσετε τον αέρα με αυτόν τον τρόπο, αργότερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα. Σε περίπτωση βλάβης της συσκευής κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, το προσωπικό επισκευής θα εντοπίσει την έλλειψη ψυκτικού μέσου στο σύστημα. Η διαρροή αερίου για να καταγράψει την έλλειψη του φρέον είναι απίθανο να λειτουργήσει.

Ο καθαρισμός με ψυκτικό μέσο χρησιμοποιείται μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η χρήση της τυποποιημένης μεθόδου. Και όπως δείχνει η πρακτική, πολλοί εγκαταστάτες κλιματιστικών χρησιμοποιούν ενεργά τη λανθασμένη μέθοδο, επειδή χρειάζονται ελάχιστο χρόνο.

Εξαγωγή παλιών κλιματιστικών

Ούτε και το νέο κλιματιστικό σύστημα μπορεί να επηρεαστεί από φυσικές δυνάμεις. Έτσι, πιο συχνά το χειμώνα, με τα μικρότερα προβλήματα με τη στεγανότητα του χαλκού κύριου ή του εναλλάκτη θερμότητας, υπάρχει ο κίνδυνος να εισέλθει στο σύστημα αέρα. Μια τέτοια παραβίαση του κενού μπορεί να παρατηρηθεί για διάφορους λόγους. Η κενού πρέπει να πραγματοποιηθεί:

 1. Αν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εξοπλισμού από το κλιματιστικό ακούγεται ήχος παρόμοιο με το γαργάλισμα.
 2. Εάν η επιφάνεια του κύριου χαλκού μεταβάλλει το χρώμα του από το κόκκινο στο μπλε ή το μαύρο.
 3. Αν το κλιματιστικό σύστημα άρχισε να λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά.

Ο πλήρης τερματισμός της ψύξης του δωματίου με τέτοιες θραύσεις είναι σπάνιες. Εάν ο ιδιοκτήτης έχει υποψία για δυσλειτουργία αυτού του είδους, πρέπει να καλέσει ειδικούς. Αυτοί θα διενεργήσουν διαγνωστικά κλιματιστικών συστημάτων - θα ελέγξουν το σύστημα για τον αέρα και την υγρασία και θα μετρήσουν την ποσότητα Freon στη μονάδα συμπύκνωσης.

Δεν συνιστάται να διορθώνετε προβλήματα ανεξάρτητα χωρίς ορισμένες δεξιότητες. Με οποιαδήποτε λανθασμένη ενέργεια, μπορείτε μόνο να επιδεινώσετε την κατάσταση του κλιματιστικού.

Υπάρχει η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και δωρεάν επισκευή. Αλλά αυτή η επιλογή ισχύει μόνο για εξοπλισμό που εξακολουθεί να υπόκειται σε υπηρεσία εγγύησης. Αλλά η υπεξαίρεση δεν μπορεί να αποφευχθεί αν το πρόβλημα δημιουργηθεί από ένα άτομο. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, επειδή το κλιματιστικό μπορεί να σπάσει ακόμα και από τη λειτουργία του με ασυνήθιστα χαμηλή θερμοκρασία αέρα.