Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Σπιτικό ψυγείο για υπολογιστή

Σελίδες υλικού
 • Εισαγωγή, επιλογές ψυγείου, λίγη θεωρία, επιλογή σχεδιασμού και υλικών, κατασκευή
 • Παραγωγή (συνέχεια), δοκιμαστική βάση, πρώτη δοκιμή, ψυχρότερη αναστροφή 2, δεύτερη δοκιμή
 • Δοκιμάστε, προσθέστε έναν ανεμιστήρα, καταλήγοντας
 • 25 tr. έκπτωση σε μια κάρτα βιντεοπαιχνιδιών στο Citylink.
 • 30% έκπτωση για ένα άλλο vidyahu στο Regarde

Πίνακας Περιεχομένων

Εισαγωγή

Αυτό το υλικό εμπνεύστηκε από την εργασία στο προηγούμενο άρθρο, ο ήρωας του οποίου ήταν ένα αθόρυβο HTPC στο σώμα-radiator. Ήθελα πραγματικά να το χρησιμοποιήσω AMD A10-5800K. Ένα πρακτικό πράγμα, στο οποίο ένας ισχυρός επεξεργαστής και ένας γραφικός πυρήνας συνδυάζονται σε μία περίπτωση. Αλλά υπάρχει μια δυσκολία - η τυπική απόρριψή της είναι 100 Watt. Με την πρώτη ματιά, αυτό δεν είναι τόσο πολύ, αλλά η κρίσιμη θερμοκρασία της CPU είναι 70 μοίρες. Αποδεικνύεται μια ενδιαφέρουσα εξίσωση στην οποία υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία και αξιοπρεπής απελευθέρωση θερμότητας. Δεν είναι εύκολο έργο.

Φυσικά, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, που αρχικά αποφάσισε να πάει ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης - αγοράζουν σειριακό ψυγείου, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με το έργο της απομάκρυνσης των 100 Watt της θερμότητας από τον επεξεργαστή.

Επιλογές ψυγείου

Τα πρώτα δύο, μπορούμε να πούμε, βετεράνοι, τα υπόλοιπα είναι πολύ νεότερα. Από ολόκληρη τη λίστα, είχα τα τρία πρώτα και αποφάσισα να τα δοκιμάσω στο "παθητικό", ξεκινώντας από τον Scythe Ninja.

Φυσικά, χωρίς έναν ανεμιστήρα, καθώς δεν υπήρχαν λίγες ελπίδες γι 'αυτόν. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μπορεί να οδηγήσει 65 βατ σε "παθητικό". Και το έβαλα σε επεξεργαστή εκατό watt.

Στη δοκιμή χρησιμοποιήσαμε μια μητρική πλακέτα κατασκευασμένη από την MSI FM2-A85XA-G65. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η παρακολούθηση στο BIOS εμφανίζει 32 μοίρες, τότε η θερμοκρασία αρχίζει να αυξάνεται κατά περίπου 1 βαθμός ανά λεπτό και πολύ γρήγορα από την κλίμακα σε 73 μοίρες. Τότε το απενεργοποίησα.

Με τον εαυτό του είναι καλύτερα, η θερμοκρασία αυξάνεται κατά ένα βαθμό σε δύο ή τρία, αλλά η θερμοκρασία εξακολουθεί να αυξάνεται αρκετά γρήγορα για 73-74 ° C. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, όταν έφτασα σε αυτήν τη γραμμή, αποσυνδέθηκα το σύστημα. Συγνώμη για τη μητρική πλακέτα, μου αρέσει πολύ.

Ήρθε η ώρα για την τελευταία ελπίδα, το πραγματικό "βαρύ πυροβολικό" - Thermalright Macho HR-02.

Σχετικά με τον γράψω ότι αυτός στο παθητικό διαλύει 130 Watts. Αλλά με αυτό η θερμοκρασία αυξάνεται γρήγορα. Αλλά σε σύγκριση με τους σωλήνες θερμότητας Scythe Orochi θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα. Παρ 'όλα αυτά, η αποτυχία περιμένει και εδώ, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η θερμοκρασία περνάει το σήμα των 74 βαθμών. Και αυτό είναι κάτω από το φορτίο του BIOS. Τι θα συμβεί αν ξεκινήσετε το lynpac;

Μετά την ανάλυση της κατάστασης, συνειδητοποίησα το πρόβλημα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των σύγχρονων ψυκτών που αναφέρονται παραπάνω υποδεικνύουν ότι διαχέουν μέχρι 130 W σε παθητική, αλλά με τη χρήση επεξεργαστών Intel, οι οποίοι έχουν υψηλότερες κρίσιμες θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου, το σύστημα ψύξης θερμαίνεται σε υψηλότερη θερμοκρασία. Και όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του ψυγείου και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, τόσο πιο έντονη είναι η μεταφορά θερμότητας. Έτσι αποδεικνύεται ότι όλη αυτή η ωραία λίστα είναι ανίσχυρη πριν από τα προϊόντα της AMD!

Έπρεπε να "συλλογικής εκμετάλλευσης" του συστήματος ψύξης για το ίδιο το NTRS. Ο στόχος ολοκληρώθηκε, μια ιστορία για το έργο που μπορεί να βρεθεί εδώ. Αλλά η καρδιά μου δεν αισθάνθηκε καλύτερα, υπήρχε ένα ίζημα με τη μορφή αρκετά υψηλών θερμοκρασιών.

Πράγματι, η NTRC, που εργάζεται για τον επιδιωκόμενο σκοπό της, διέθετε εύλογα όρια. Αλλά εάν τρέχετε τους θερμαντήρες τύπου "lenpak", οι θερμοκρασίες πλησιάζουν τις κρίσιμες τιμές. Αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό, επειδή δεν συμβαίνουν τέτοια ακραία φορτία στη συνηθισμένη ζωή. Αλλά... όπως πάντα, θέλω περισσότερα. Ψυχρότερο, ισχυρότερο, γρηγορότερο...

Και θυμήθηκα ένα πολύ παλιό θέμα - την ανεξάρτητη κατασκευή θερμαντικών σωληνώσεων και θερμοσκοπίων. Μόλις το έκανα μόνος μου, αλλά τότε δεν είχα το σωστό εργαλείο και μια αντλία κενού. Τώρα όλα αυτά είναι, γιατί να μην προσπαθήσουμε ξανά;

Εάν δεν λειτουργεί, καλά, δεν θα είμαι πολύ αναστατωμένος. Αλλά τότε, ίσως, το αποτέλεσμα θα είναι ένα άρθρο που δεν θα είναι βαρετό να διαβαστεί. Όπως θεωρούν οι ανατολικοί σοφοί, το κύριο πράγμα δεν είναι ο στόχος, αλλά ο δρόμος προς την επίτευξη του στόχου.

Λίγο θεωρίας

Μιλώντας για τη θεωρία των σωλήνων θέρμανσης είναι ένα άχαρο έργο, καθώς οι αναγνώστες του Overclockers.ru είναι διαφορετικοί άνθρωποι. Κάποιος θα είναι αγανακτισμένος - που δεν το ξέρει αυτό! Και κάποιος πραγματικά το ακούει για πρώτη φορά. Επομένως, θα προσπαθήσω να εξηγήσω τα πάντα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να μην ερεθίσω τα πρώτα και ήταν σαφές στο δεύτερο.

Και αμέσως παραθέστε από το υλικό "Σωλήνας θερμότητας":

"Για πρώτη φορά ο όρος" σωλήνας θερμότητας "προτάθηκε από την Grover GM. και χρησιμοποιείται στην περιγραφή του πατ. US 3229759 (02.12.1963, US Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) και στο άρθρο "Μια συσκευή που έχει ένα πολύ υψηλή θερμική αγωγιμότητα" (Grover et al GM J.Appl Phys, 1964, 35, σελ 1990.... - 1991). "

Αλλά πρώτα για το θερμοσυσφόνη, τον πρόδρομο του σωλήνα θερμότητας. Εξετάστε την αρχή της λειτουργίας της χρησιμοποιώντας τη συσκευή ως παράδειγμα.

Το διάγραμμα δείχνει ότι η συσκευή αποτελείται από ένα σφραγισμένο περίβλημα (4), από το οποίο αντλείται αέρας. Το υγρό (3) βρίσκεται στη ζώνη εξάτμισης (1), θερμαίνεται και το υγρό μετατρέπεται σε ατμό (5). Η τελευταία υψώνεται και εισέρχεται στη ζώνη συμπύκνωσης (2), όπου ψύχεται και συμπυκνώνεται σε ένα υγρό (6), το οποίο ρέει προς τα κάτω στους τοίχους μέσα στη ζώνη εξάτμισης. Στη συνέχεια, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Η θερμική αγωγιμότητα μιας τέτοιας συσκευής είναι μεγάλη. Το Thermosyphon είναι σε θέση να παρέχει μεγαλύτερη ισχύ μεταφοράς θερμότητας ακόμη και με μικρή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των άκρων του.

Επιλογή σχεδιασμού και υλικών

Σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι σούπερ ψύκτες έχουν τον ίδιο σχεδιασμό ροής θερμότητας. Πρόκειται για μια πλάκα χαλκού με οπές στις οποίες είναι συγκολλημένες οι σωλήνες θερμότητας (ΤΤ). Κατά τη γνώμη μου, αυτή δεν είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Η περιοχή ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ του υγρού στο ΤΤ και το υπόστρωμα είναι μικρή. Πολύ πιο ενδιαφέρον εδώ, μοιάζει με ένα θάλαμο εξάτμισης με μια ανεπτυγμένη εσωτερική δομή, όπως ένα μπλοκ νερού. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμότητα που αντλείται από τον επεξεργαστή κατανέμεται σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή. Σε μια μεγάλη περιοχή, εμφανίζεται εξάτμιση του υγρού, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερη θερμότητα θα απομακρύνει τον ατμό.

Έτσι, η επιλογή μου είναι ένας θάλαμος εξάτμισης χαλκού με μια ανεπτυγμένη εσωτερική δομή.

Επιπλέον, όλοι οι σούπερ ψύκτες χρησιμοποιούν κλασικούς σωλήνες θερμότητας, στους οποίους ένα τμήμα στο κέντρο είναι ατμός και συμπυκνωμένο υγρό κατεβαίνει κατά μήκος των τοίχων με το φυτίλι. Αν διαιρέσετε τα ρεύματα, η διατομή του σωλήνα θα χρησιμοποιηθεί πιο ορθολογικά.

Η επιλογή μου είναι ένας σωλήνας θέρμανσης περιγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι στην κορυφή του θαλάμου εξάτμισης υπάρχουν σωλήνες, κατά μήκος των οποίων ανεβαίνει μόνο ο ατμός, και κάτω από αυτό είναι ένας σωλήνας για την επιστροφή του συμπυκνωμένου υγρού. Χαλκοσωλήνες.

Οι σειριακοί ψύκτες σε κάθε σωλήνα θερμότητας έχουν ζώνη συμπύκνωσης και τοποθετούνται πτερύγια απορροής θερμότητας από θερμαντικά σώματα. Είναι δύσκολο για μένα να πραγματοποιήσω μια τέτοια κατασκευή σε παραδοσιακές συνθήκες. Αντί για αρκετές ζώνες συμπύκνωσης, χρησιμοποιώ ένα και παίρνω τον τελικό εξατμιστή από το κλιματιστικό ως συμπυκνωτή.

Δεν θα χρησιμοποιήσω ένα τριχοειδές πορώδες φυτίκι, αλλά χρησιμοποιώ βαρυτικές δυνάμεις και τοποθετώ τον συμπυκνωτή μου πάνω από τη ζώνη εξάτμισης.

Ως υγρό στο TT, θα υπάρχει απεσταγμένο νερό, δεδομένου ότι έχει τη μεγαλύτερη θερμότητα από όλα τα υγρά που είναι διαθέσιμα για επαναπλήρωση, συμπεριλαμβανομένων φρεόνια, ακετόνη, αλκοόλ. Αλλά το νερό βράζει στους 100 βαθμούς. Σωστή, σε ατμοσφαιρική πίεση. Εάν ο αέρας εκκενωθεί από το κύκλωμα, θα βράσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Για την εκκένωση του αέρα πρέπει να δώσετε μια θύρα. Η βαλβίδα Schroeder δεν είναι κατάλληλη για το σκοπό αυτό. Όταν ο εύκαμπτος σωλήνας είναι αποσυνδεδεμένος, δεν επικαλύπτεται στιγμιαία και ο αέρας εισέρχεται στο κύκλωμα. Στην περίπτωσή μου, θα χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι τριχοειδούς σωλήνα χαλκού, μετά το ανεφοδιασμό του πιέζω το με ένα ειδικό εργαλείο και έπειτα το σφραγίζω με ένα φακό.

Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός και τα υλικά έχουν καθοριστεί. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την εφαρμογή του σχεδίου σας.

Βιομηχανία

Όταν συζήτησα την ιδέα της αυτοπαραγωγής ενός τεράστιου ψυγείου με έναν φίλο, πρότεινε μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Ένα τεράστιο super ψύκτη είναι καλό, αλλά θα ήταν ωραίο αν θα ήταν συμβατό με τη συνηθισμένη θήκη ATX τόσο σε μέγεθος όσο και σε σχέδιο. Αυτός ο άνθρωπος πάντα σκέφτεται πολύ λογικά και εκπληκτικά δίνει μόνο πρακτικές συμβουλές. Μια καλή συμβουλή δεν είναι να χρησιμοποιήσετε την αμαρτία.

Αρχικά υπήρχε μια ιδέα να αγοράσετε μια όμορφη μεγάλη θήκη με το κάτω μέρος της μονάδας ισχύος. Στο επάνω κάλυμμα, κόψτε την τρύπα και χαμηλώστε την ψύκτρα του ψυγείου μέσα σε αυτήν και τοποθετήστε τον συμπυκνωτή στο εξωτερικό του καλύμματος του περιβλήματος. Αλλά για οικονομικούς λόγους, άλλαξα γνώμη. Το αποτέλεσμα της ιδέας είναι άγνωστο, γιατί κόβουμε μια νέα περίπτωση;

Για το λόγο αυτό, ελήφθη το πιο συνηθισμένο περίβλημα USED με την κορυφαία τοποθέτηση του τροφοδοτικού. Ο πυκνωτής θα τοποθετηθεί στο επάνω κάλυμμα και οι σωλήνες θα περάσουν στην τελική οπή που βρίσκεται στο σώμα για την εγκατάσταση του BP. Θα τοποθετήσω το μπλοκ σε διαφορετικό μέρος. Το σώμα δεν πρέπει να κοπεί, και τίποτα δεν θα υποφέρει.

Με το σώμα αποφασίστηκε. Δίπλα στον ψύκτη είναι ένας θάλαμος εξάτμισης. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του σκέφτηκα πολύ χρόνο. Μάλλον, πέρα ​​από το τι να προσαρμοστεί σε αυτόν τον στόχο "έξω από το έτοιμο." Βλέπε δύο επιλογές. Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο χαλκού χαμηλού προφίλ από το ψυγείο. Σφραγίστε το σε ένα περίβλημα από χαλκό και σε αυτό το σώμα κολλήστε τους σωλήνες που είναι υπεύθυνοι για την εκκένωση του ατμού και την επιστροφή του συμπυκνωμένου υγρού. Αλλά δεν είχα χαλκό κατάλληλου πάχους.

Ως εκ τούτου, για το σκοπό αυτό, χρησιμοποίησα ένα μπλοκ νερού, το οποίο διέταξε πριν από πολλά χρόνια στο εργοστάσιο. Πρόκειται για μια χάλκινη ράβδο με διάμετρο 50 έως 50 mm, πάχους 17 mm. Έχει αλέσει μια κοιλότητα 40-40 mm σε μέγεθος με καρφίτσες 2 έως 2 mm σε διατομή. Το πάχος της βάσης είναι 3 mm.

Στο επάνω τοίχωμα διάτρησα δύο οπές διαμέτρου 10 mm και εισήγαγαν δύο σωλήνες χαλκού μέσα τους. Σε αυτούς θα αφήσει ατμό. Και στο κάτω τοίχωμα - μια τρύπα και ένα σωλήνα με διάμετρο 10 mm για την επιστροφή του υγρού. Όλα τα συγκολλημένα κράματα αλουμινίου χαλκού με περιεχόμενο αργύρου 5 τοις εκατό. Αποδείχθηκε ότι ένας τέτοιος θάλαμος εξάτμισης.

Δεν ήθελα να πάρω το καπάκι. Ο λόγος είναι βρασμός φούσκας. Ο θάλαμος εξάτμισης στην περίπτωσή μου θα γεμίσει εντελώς με νερό. Όταν βράζουν, σχηματίζονται φυσαλίδες νερού στο νερό. Αυτή η διαδικασία συνοδεύεται από κλικ θορύβου, χρειάζομαι ένα αθόρυβο ψυγείο. Επομένως, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός φυσαλίδων, όλες οι κοιλότητες θα γεμιστούν με ένα λεπτό σύρμα από ανοξείδωτο χάλυβα. Στην παραπάνω εικόνα, εκτός από τον εξατμιστή, είναι ορατό ένα μεταλλικό μαλλί για καθαρισμό πιάτων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Αφού συγκολλήσω όλα τα κενά μεταξύ των καρφίτσες θα γεμίσουν με αυτό το washcloth, τότε το καπάκι θα κολληθεί πάνω στο μαλακό POC-61 συγκόλλησης. Όταν χρησιμοποιείται συγκόλληση, η θερμοκρασία συγκόλλησης θα ήταν πολύ υψηλότερη και σε υψηλές θερμοκρασίες ένα λεπτό σύρμα θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Και τώρα για την επιλογή του πυκνωτή. Αρχικά ήθελα να χρησιμοποιήσω έναν συμβατικό πυκνωτή από τον εξοπλισμό ψύξης. Αλλά συσκευές αποδεκτού μεγέθους αποτελούνταν από σωλήνα διαμέτρου 6 mm και, κατά τη γνώμη μου, αυτό το πάχος δεν είναι αρκετό. Ως υποκατάστατο, βρέθηκε ένας εξατμιστής από το κλιματιστικό παραθύρου.

Διαστάσεις 450 έως 250 mm, το πάχος των νευρώσεων είναι 25 mm. Το πτερύγιο είναι πολύ πυκνό, η απόσταση μεταξύ των πλακών είναι 1 mm. Για φυσική μεταφορά, αυτό είναι κακό, αλλά θα λειτουργήσει για το δείγμα. Επιπλέον, αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει, θα υπάρξουν τρόποι εκσυγχρονισμού. Έτσι, 410 νευρώσεις με μέγεθος 255 με 25 mm. Η συνολική έκταση 52 275 cm 2, εξαιρουμένης της περιοχής των σωλήνων. Για σύγκριση - η επιφάνεια του ψυγείου Thermalright HR-02 8 000 cm 2.

Αυτός ο εξατμιστής είναι καλός επειδή έχει δύο εισόδους και μία έξοδο, ακριβώς κάτω από τον θάλαμο εξάτμισής μου. Επιπλέον, οι σωλήνες συνδέονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται η ροή του συμπυκνωμένου υγρού.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει ότι σχεδόν όλοι οι κάτω σωλήνες συναρμολογούνται σε ένα. Έτσι το υγρό ρέει καλύτερα. Παραμένει να αναφέρουμε ότι αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί παχύτερους σωλήνες απ 'ότι σε έναν πυκνωτή ίδιου μεγέθους, με εξωτερική διάμετρο 8 mm.

Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

Οπτικές οδηγίες βίντεο:

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

USB ανεμιστήρα από τον ψύκτη του υπολογιστή

Εάν το σπίτι δεν είναι κλιματιζόμενο και ακόμα και ένας εγχώριος ανεμιστήρας και η καλοκαιρινή θερμότητα δεν επιτρέπει να ζήσετε κανονικά, μπορείτε να συμπεριλάβετε τα ευφυΐα σας και να χρησιμοποιήσετε παλιά ανταλλακτικά από τον υπολογιστή. Οποιοσδήποτε εξειδικευμένος εργαζόμενος μπορεί να συγκεντρώσει έναν ανεμιστήρα από ένα ψυγείο, καλό, υλικά για την κατασκευή είναι πάντα στο χέρι, και σε κάθε σπίτι ή γραφείο μπορείτε να πάρετε κάτι χρήσιμο από τα σκουπίδια υπολογιστή.

Υλικά για χρήσιμες τέχνες

Για να κάνετε αυτή την απλή συσκευή τον εαυτό σας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία:

 • ένα συγκολλητικό σίδερο και συνοδευτικά εξαρτήματα (συγκολλητικό, κολοφώνιο).
 • μήκος καλωδίου USB οποιουδήποτε μήκους.
 • μαχαίρι, πένσες, ηλεκτρική ταινία?
 • το ίδιο το ψυγείο υπολογιστή (ένα ή περισσότερα).

Ο ανεμιστήρας θα συνδεθεί με τη σύνδεση USB στον υπολογιστή. Αυτό κάνει δυνατή τη χρήση χωρίς ανεμιστήρα χωρίς εξωτερικό τροφοδοτικό.

Γενικές συστάσεις για την κατασκευή της συσκευής

Οι ψύκτες έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει καλώδια, με τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τον αριθμό των στροφών, ανάλογα με τη θερμοκρασία της CPU. Στην περίπτωσή μας, αυτά τα καλώδια δεν θα χρειαστούν - θα εργαστούμε μόνο με μαύρα (μείον) και κόκκινα (συν) καλώδια, τα οποία λαμβάνουν τάση από τη μητρική πλακέτα του υπολογιστή. Οι υπόλοιποι πυρήνες μπορούν να δαγκωθούν με τη βοήθεια κοπτικών καλωδίων, έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν στη συναρμολόγηση. Πρέπει να το κάνουμε αυτό προσεκτικά, ώστε να μην καταστρέψουμε τις κόκκινες και μαύρες φλέβες που χρειαζόμαστε.

 1. Πάρτε οποιοδήποτε άχρηστο καλώδιο USB που θα χρειαστεί να συνδέσετε ένα ψυγείο σε αυτό. Ίσως να είναι τυπικά μη εργάσιμη, αλλά πρέπει να βρούμε καλώδια των ίδιων χρωμάτων με το ψυγείο εδώ. Τα υπόλοιπα καλώδια αφαιρούνται με τη βοήθεια καλωδίων για εύκολη λειτουργία.
 2. Αφαιρέστε την εξωτερική μόνωση από το καλώδιο USB με ένα αιχμηρό κοπτικό μαχαίρι: Μετρήστε από το άκρο του καλωδίου σε απόσταση περίπου 3-4 cm και στερεώστε το μαχαίρι στο καλώδιο.
 3. Στη συνέχεια, με κυκλική κίνηση, χωρίς πίεση, περιστρέψτε το σύρμα γύρω.
 4. Τώρα τραβήξτε τη μόνωση - θα πρέπει εύκολα να απομακρυνθεί και να εκθέσει τη δέσμη των συρμάτων.

Αν πιέσετε πολύ σκληρά, τότε κόβοντας τη μόνωση, μπορείτε να καταστρέψετε τη μόνωση των συρμάτων κάτω από το εξωτερικό στρώμα του πλαστικού που κόψατε. Στη συνέχεια θα πρέπει να δαγκώσετε ολόκληρη την πλεξούδα και να επαναλάβετε τη διαδικασία επειδή μια μικρή παραβίαση της ακεραιότητας της μόνωσης συνήθως οδηγεί σε βραχυκύκλωμα. Τώρα που έχετε προετοιμάσει τα σύρματα τον εαυτό σας, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Συγκόλληση και μόνωση καλωδίων

Πάρτε τα καλώδια του καλωδίου USB και του καλωδίου USB, χαλαρώστε τη μόνωση με περίπου 10 mm και στρίψτε τα έτσι ώστε το κόκκινο καλώδιο να συνδέει το κόκκινο καλώδιο και το μαύρο σύρμα με το μαύρο. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα συγκολλητικό σίδερο για να σφίξετε τα στριμμένα άκρα και έτσι να δώσετε δύναμη στην άρθρωση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να το κάνετε αυτό:

 • ζεστάνετε το συγκολλητικό σίδερο και προετοιμάζετε ένα κομμάτι κολοφωνίου ή ροής.
 • τα συστραμμένα καλώδια συνδέονται με το κολοφώνιο ή υγραίνονται με ροή.
 • λειώσετε ένα κομμάτι συγκολλητικού ή κασσίτερου στο άκρο του συγκολλητικού σιδήρου.
 • τραβήξτε ένα τσίμπημα από τα συστρεμμένα καλώδια, εάν επεξεργαστούν με ροή ή τα συνδέσετε σε ένα κολοφώνιο και εφαρμόστε λίγο τσίμπημα με ένα ζεστό έντονο τσίμπημα.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται καλώδια καλουπώματος ή επεξεργάζονται σημεία επαφής με κόκκινο καυτό κασσίτερο με το χέρι. Η κολοφωνία είναι απαραίτητη για την καλύτερη προσαρμογή του κασσίτερου στην επιφάνεια ενός γυμνού καλωδίου USB.

Τώρα πρέπει να απομονώσετε τους αγωγούς έτσι ώστε να μην υπάρχει βραχυκύκλωμα κατά τη σύνδεση με την υποδοχή USB του υπολογιστή. Έτσι, ξεβιδώστε ένα κομμάτι ταινίας μήκους 3-5 cm και περάστε ανάμεσα στα συγκολλημένα σύρματα. Τυλίξτε ένα σύρμα έτσι ώστε η περιοχή επαφής, καλυμμένη με κασσίτερο, να απομονώνεται με ασφάλεια και κομμάτια γυμνού αγωγού να μην μπορούν να φανούν μέσα από τα στρώματα της ταινίας. Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε ένα άλλο κομμάτι ταινίας και να κάνετε το ίδιο με το δεύτερο σύρμα.

Σταθείτε

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε το περίπτερο για τον ανεμιστήρα σας που μόλις φτιάξατε με τα χέρια σας. Θα χρειαστεί ένα κομμάτι σύρματος χαλκού ή αλουμινίου. Πάρτε ένα κομμάτι σύρμα και το λυγίζετε με τη μορφή του γράμματος "P". Βιδώστε τα άκρα στις κάτω δύο οπές κάτω από τους κοχλίες του ψυγείου. Λυγίστε το σύρμα και βιδώστε τα άκρα στις επάνω οπές. Τώρα μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο κλίσης του ανεμιστήρα.

Αν υπάρχουν πολλοί οπαδοί

Μπορείτε να φτιάξετε μια ολόκληρη μπαταρία ανεμιστήρα με τα χέρια σας. Για να συγκεντρώσετε έναν ανεμιστήρα με τέσσερις ή περισσότερους ψύκτες, πρέπει να ξέρετε πώς να τις συνδέσετε σωστά στην πηγή τροφοδοσίας (υποδοχή USB-υπολογιστή) και πώς να συνδέσετε τους οπαδούς τους μαζί.

Σύνδεση καλωδίων

Από τη σχολική φυσική, γνωρίζουμε ότι η σύνδεση υπάρχει σε δύο τύπους - διαδοχικές και παράλληλες. Ο πρώτος τύπος της σύνδεσης είναι αναγκαίο να ληφθεί το κόκκινο (θετικό) κλώνο του USB-καλώδιο και συνδέστε το με τον πρώτο ψύκτη πυρήνα κόκκινο και μαύρο σύρμα του πρώτου ψύκτη συνδέεται με το δεύτερο ψύκτη κόκκινο και ούτω καθεξής. Το τελευταίο, μαύρο, συνδέεται με ένα οικιακό καλώδιο USB του ίδιου χρώματος.

Η παράλληλη σύνδεση είναι πολύ πιο εύκολη: όλα τα κόκκινα καλώδια συναρμολογούνται σε μία συστροφή, όπως και τα μαύρα. Τα κόκκινα καλώδια συνδέονται με το κόκκινο καλώδιο του καλωδίου USB και τα μαύρα καλώδια αντίστοιχα με το μαύρο. Για να αυξήσετε την αξιοπιστία της επαφής, είναι απαραίτητο να κάνετε σκεύασμα και να το τυλίξετε με την μονωτική ταινία του σημείου επαφής, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Διακόσμηση

Τώρα πρέπει να σκεφτείτε το σχεδιασμό της μονάδας ανεμιστήρα που κάνατε με τα δικά σας χέρια. Προκειμένου να συγκεντρωθούν όλοι οι ψύκτες μαζί, πρέπει να αποφασίσετε με ποια μορφή θα είναι το σχέδιο. Ίσως θα είναι ευκολότερο για σας να τα τοποθετήσετε σε σχήμα τετράγωνου ή απλά να κάνετε μια σειρά.

Σε κάθε περίπτωση, για αυτούς τους σκοπούς θα χρειαστείτε ένα όπλο κόλλας, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων με τα χέρια σας σε κύκλους τεχνικής δημιουργικότητας ή ανθοκομίας. Μπορείτε να επικολλήσετε με τα πτερύγια των ψυγείων στα σωστά σημεία και να αφήσετε δροσερό. Αλλά αν δεν έχετε ένα όπλο, αλλά μόνο σύρμα και μονωτική ταινία, μπορείτε να σφραγίσει το ψυγείο μέσα από τις οπές μπουλονιού με ένα σύρμα, και οι άκρες τυλίξτε μαύρη μονωτική ταινία.

Έτσι, καταφέρατε να βεβαιωθείτε ότι η απλή εκτόνωση των χώρων με τα δικά σας χέρια είναι εύκολη και προσιτή ακόμη και για ένα άτομο που απέχει πολύ από την τεχνική δημιουργικότητα. Τέτοιες απλές λύσεις είναι σε θέση να βοηθήσουν σε μια κατάσταση όπου είναι απαραίτητο να παρέχει ψυχρότητα σε ένα δωμάτιο σε καιρό χωρίς αέρα και ένας κανονικός ανεμιστήρας είτε έσπασε, είτε απλά δεν υπάρχει στο σπίτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα απλό πνεύμα έρχεται στη διάσωση.