Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Τι μπορεί να γίνει από λεπίδες για έναν αυτοπαραγωγό ανεμιστήρα;

Πώς και από τι είναι δυνατόν να φτιάξουμε λεπίδες για τον ανεμιστήρα;

Το πιο εύκολο, απλό και οικονομικό είναι ένα πλαστικό μπουκάλι. Μπορείτε να κάνετε τόσο συμβατικές (κλασσικές λεπίδες) όσο και κάθετες, όπως και σε μηχανικούς στρόβιλους, μόνο ο κινητήρας θα πρέπει να στερεωθεί από τα κάτω μπουκάλια.

Η δεύτερη επιλογή είναι κασσίτερος (ακόμη και μια μπύρα μπορεί να έρθει επάνω).

Όσο πλησιέστερο είναι το σχήμα των λεπίδων προς το αεροδυναμικό, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητά τους, τόσο λιγότερη ενέργεια απαιτείται για την παροχή της ίδιας ροής αέρα.

Εάν παραλείψετε την αεροδυναμική, μπορείτε να κάνετε μικρές λεπίδες για τον ανεμιστήρα από περιττό δίσκο CD. Για να το κάνετε αυτό, θερμαίνετε ομοιόμορφα το δίσκο πάνω από την εστία αερίου της κουζίνας, κόψτε το σε ακτίνες σε 6 έως 8 μέρη και, ενώ το υλικό είναι ακόμα μαλακό, λυγίστε τις λεπίδες στην επιθυμητή γωνία.

Πώς να φτιάξετε μια λεπίδα ανεμιστήρα με 3D λαβή

Με τη βοήθεια ενός 3D στυλό μπορείτε όχι μόνο να "σχεδιάζετε" διαφορετικά παιχνίδια και μοντέλα, αλλά και να δημιουργείτε χρήσιμα πράγματα που θα είναι χρήσιμα στην οικονομία. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε πλαστικά πτερύγια (πτερωτή) για το δάπεδο, τον επιτραπέζιο ή ακόμα και τον ανεμιστήρα τσέπης.

Χρησιμοποιώντας πλαστικό διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να φτιάξετε έναν τακτικό οικιακό ανεμιστήρα πιο φωτεινό και πιο πρωτότυπο. Και η "σχεδίαση" διαφορετικών χρήσιμων πραγμάτων με ένα τρισδιάστατο στυλό είναι μια μεγάλη ιδέα για τον ελεύθερο χρόνο με ένα παιδί.

Πλαστικές λεπίδες με τα χέρια τους

Τα κύρια υλικά θα απαιτούν πλαστικό ABS, ένα 3D στυλό που μπορεί να παραγγελθεί στο Διαδίκτυο, καθώς και ένας ανεμιστήρας του εργοστασίου ενός εγχώριου ανεμιστήρα - και από αυτό θα αντληθεί ένα νέο μοντέλο. Πρώτα πρέπει να κάνετε πρότυπα για τα κύρια μέρη. Για να γίνει αυτό, εφαρμόστε την πτερωτή στο χαρτί και τραβήξτε με ένα μολύβι.

"Σχεδιάστε" τις λεπίδες και το κεντρικό τμήμα, στο οποίο θα προσαρτηθούν. Για να καταστούν τα εξαρτήματα πιο ανθεκτικά, είναι επιθυμητό να τα κάνουμε πολλαπλά στρώματα και επίσης να τοποθετηθούν πάνω στην κορυφή του ενισχυτή. Τέλος, κατασκευάζεται ένας δακτύλιος για την "σύνδεση" με τον άξονα του κινητήρα - είναι τοποθετημένος μέσα στην πτερωτή σε "ραβδώσεις" από πλαστικό.

Αφού κολλήσετε όλα τα κύρια μέρη, τοποθετήστε τις λεπίδες στον ανεμιστήρα και πιέστε το με πλαστικό περικόχλιο. Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο να φτιάξετε τις δικές σας λεπίδες για τον ανεμιστήρα με 3D λαβή. Βήμα προς βήμα, η διαδικασία κατασκευής και συναρμολόγησης της πτερωτής μπορεί να δει σε αυτό το βίντεο.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα

Κάθονται στον υπολογιστή, έξω από το παράθυρο, δεν υπάρχει κλιματιστικό. Το χέρι είναι ήδη κουρασμένο από την ατελείωτη ανατίναξη της εφημερίδας και ο ιδρώτας από το μέτωπο στάζει στο πληκτρολόγιο. Μια γνωστή κατάσταση; Αν δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα, θα σας βοηθήσει ένας αυτοπαραγωγός ανεμιστήρας. Για να το κάνετε, δεν χρειάζεται να τρέξετε στο κατάστημα για λεπτομέρειες. Όλα τα απαραίτητα για τον φυσητήρα είναι στο σπίτι. Δεν ξέρω πώς να φτιάξετε έναν ελεύθερο ανεμιστήρα στο σπίτι; Παρακολουθήστε το κείμενο!

Τι περιλαμβάνει ο ψύκτης αέρα:

 • κινητήρα
 • λεπίδες ανεμιστήρα
 • βάθρο
 • τροφοδοτικό

Το τελευταίο στοιχείο μπορεί να παραλειφθεί εάν κάνετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας. Ο υπολογιστής έχει τάση 5 βολτ. Θα χρειαστείτε ένα καλώδιο εκτυπωτή, ένα παλιό ποντίκι ή οποιαδήποτε μη απαραίτητη συσκευή με ένα καλώδιο USB.

Εάν είστε οπαδός των σπιτικών προϊόντων - σίγουρα στο σπίτι υπάρχουν χρήσιμα σκουπίδια. Διαφορετικά, δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα.

Δεν υπάρχει ηλεκτρικό μοτέρ στο κουτί με περιττά μέρη; Μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από μια μηχανή από μια παλιά μονάδα ή ένα σπασμένο παιχνίδι. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα για το πώς να φτιάξετε ένα μίνι ανεμιστήρα από αυτοσχέδια υλικά.

Κόλλα, χαρτόνι, μοτέρ από το παιχνίδι

Για να φτιάξετε μια μικρή έλικα, χρειάζεστε ένα κομμάτι από κυματοειδές χαρτόνι 30 × 30 cm.

Υποστήριξη κόλλησα σε 2-3 στρώματα, η περιοχή δεν είναι μικρότερη από δύο παλάμες. Η βάση για τον κινητήρα γίνεται υπό μορφή πρίσματος ύψους 10-15 εκατοστών. Για την κοπή χρησιμοποιούμε τεχνικό μαχαίρι. Κόψουμε την κατασκευή σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Πώς να κάνετε ένα μίνι ανεμιστήρα ανθεκτικό και σταθερό; Θα χρησιμοποιήσουμε ένα όπλο κόλλας. Καμία άλλη κόλλα δεν θα επιτρέψει την αξιόπιστη εκτέλεση της σύνδεσης.

Τότε το πιο δύσκολο πράγμα: η έλικα. Το κεντρικό μανίκι δεν χρειάζεται να είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή πλαστικό. Κόψτε το από το ίδιο χαρτόνι.

Συνδέουμε κόλλα θερμής τήξης και όσο το δυνατόν πιο παχύ: η δομή πρέπει να είναι μονολιθική. Οι λεπίδες μπορούν να κατασκευαστούν από ένα λεπτότερο χαρτόνι. Κατάλληλη συσκευασία από αξεσουάρ για κινητό τηλέφωνο.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο: οι λεπίδες πρέπει να είναι απολύτως πανομοιότυπες σε σχήμα και βάρος. Διαφορετικά, η έλικα θα δονηθεί κατά τη λειτουργία και θα καταρρεύσει γρήγορα.

Τα πτερύγια είναι κολλημένα (προσεκτικά) στο κουτί από χαρτόνι, παρατηρώντας την αεροδυναμική. Τα αεροπλάνα πρέπει να περιστρέφονται κατά 30-45 μοίρες σε αντίθετες κατευθύνσεις. Για την απλότητα του σχεδιασμού, συναρμολογούμε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια μας με δύο λεπίδες. Είναι ευκολότερο να εξισορροπηθούν, και με την ψύξη, μια τέτοια έλικα θα αντιμετωπίσει καθώς και μια τριών-bladed ένα.

Δοκιμαστική λειτουργία και εξισορρόπηση

Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του μανικιού (με τη βοήθεια ενός τραπεζιού), το τοποθετούμε στον άξονα του κινητήρα, πραγματοποιούμε μια δοκιμαστική ένταξη. Φυσικά, πριν από τη συναρμολόγηση είναι απαραίτητο να ταιριάζει η γωνία προσβολής των λεπίδων με την κατεύθυνση περιστροφής του κινητήρα. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας θα φυσήξει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν υπάρχει δόνηση - η έλικα είναι εύκολη στην ισορροπία, ανεβάζοντας μόνο τις λεπίδες. Έχοντας την πεποίθηση ότι η έλικα στρέφεται ομαλά και χτυπήματα όπου απαιτείται, κόβουμε το μοτέρ στο ράφι. Κόλλα για να μην μετανιώσετε!

Συνδέστε το καλώδιο USB στα καλώδια τροφοδοσίας του κινητήρα. Φυσικά, είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό με ένα συγκολλητικό σίδερο, αλλά δεδομένης της πενιχρής εξουσίας - μπορείτε να κάνετε μια απλή συστροφή. Το κύριο πράγμα δεν είναι να ξεχάσετε να μονώσετε τη σύνδεση με ταινία ή ταινία.

Πώς να προσδιορίσετε την τροφοδοσία του καλωδίου USB

Κάθε υποδοχή USB αποτελείται από 4 επαφές. Οι μεσαίοι δεν μας ενδιαφέρουν, είναι καλώδια πληροφοριών. Ισχύς 5 βολτ είναι στις επαφές του άκρου. Raspayka στην εικόνα:

Αν συγχέουμε την πολικότητα - δεν θα συμβεί τίποτα τρομερό. Μόνο ο κινητήρας θα περιστραφεί προς λάθος κατεύθυνση. Πώς να καθορίσετε την τάση της τροφοδοσίας κινητήρα; Δεν υπάρχει ανάγκη αναζήτησης σημάτων. Εάν στο παιχνίδι (όπου εγκαταστάθηκε) η τροφοδοσία από τρεις μπαταρίες (1,5 βολτ η κάθε μία) σημαίνει έναν κινητήρα για 5 βολτ. Εάν από δύο μπαταρίες - για τροφοδοσία USB δεν θα λειτουργήσει.

Συμπαγής δίσκος

Δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε έναν αποτελεσματικό ανεμιστήρα από ένα CD; Είναι πιο εύκολο από ό, τι φαίνεται. Σημειώστε το δίσκο σε 8 τομείς. Ακόμη και ο αριθμός των λεπίδων είναι ευκολότερος στην ισορροπία αν υπάρχει μια αξονική εκκένωση.

Κόβουμε τις λεπίδες με το συνηθισμένο ψαλίδι. Μπορείτε να κάνετε αυτό το έργο με ένα μαχαίρι κατασκευής, ή να μυρίσετε τον τομέα με ένα συγκολλητικό σίδερο - δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εάν κατά λάθος σπάσετε ένα CD, πάρτε ένα νέο.

Τα περιττά τμήματα ξεσπούν, τα υπόλοιπα δίδονται στο αεροδυναμικό σχήμα της έλικας. Για να γίνει αυτό, αρκεί να θερμανθεί το τεμάχιο πάνω σε ένα κερί ή χρησιμοποιώντας ένα στεγνωτήριο μαλλιών. Αν πάει στραβά με τη γεωμετρία - μπορείτε πάντα να διορθώσετε την κατάσταση με την αναθέρμανση. Αυτό είναι το πλεονέκτημα των βιοτεχνιών που κατασκευάζονται από ένα CD.

Στο κέντρο της κατασκευής κόβουμε μια πάχυνση: κάθε κομμάτι πλαστικού είναι 5-10 mm. Σε αυτό τρυπάμε μια τρύπα για προσγείωση στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα.

Πού να πάρετε τον ηλεκτροκινητήρα

Σε αυτόν τον σχεδιασμό χρησιμοποιείται μονάδα δίσκου από τη μονάδα δίσκου. Ισχύς 5 βολτ, μέτρια ταχύτητα. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχετε ξεχωριστή μονάδα δισκέτας στο ράφι, μπορεί να βρεθεί στη μονάδα συστήματος. Κανείς δεν χρησιμοποιεί δισκέτες ούτως ή άλλως, μπορείτε να το αποσυναρμολογήσετε με ασφάλεια για ανταλλακτικά.

Ένα βολικό, επίπεδο περίβλημα του κινητήρα σας επιτρέπει να συναρμολογήσετε έναν ανεμιστήρα σε ένα εύκαμπτο πόδι. Για να το κάνετε αυτό, στρίβουμε ένα κομμάτι σύρματος μονόκλωνου χαλκού σε ένα χοντρόκοκκο και το βγάζουμε στο καλώδιο τροφοδοσίας με μια ηλεκτρική ταινία.

Ο κινητήρας με την έλικα κολλάται στην εύκαμπτη βάση είτε με τη βοήθεια κόλλας θερμής τήξης είτε τυλίγεται με την ίδια ταινία. Εάν δεν πρόκειται να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό σχεδίου για τους οπαδούς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αισθητική.

Για δαπάνες 2-3 ωρών, έχετε μια βολική φορητή "συσκευή", η οποία μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε, χωρίς να απομακρυνθεί από τον υπολογιστή.

Αισθητική από πλαστικό μπουκάλι

Αν θέλετε όχι μόνο καθαρό αέρα, αλλά ότι το προϊόν ευχαριστεί το μάτι - χρησιμοποιούμε άλλα υλικά. Τα βασικά εξαρτήματα παραμένουν τα ίδια: ο κινητήρας από το παιδικό παιχνίδι και το παλιό καλώδιο USB. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να συνδέσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα σε μια υποδοχή 220 volt χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή για ένα smartphone (με αυτόν μιας θύρας USB).

Το επίκεντρο του σχεδιασμού είναι το σώμα. Η έλικα είναι κατασκευασμένη από πλαστικό μπουκάλι. Ο περιστρεφόμενος φελλός θα χρησιμεύσει ως αξονική τσιμούχα. Η βάση μπορεί να κατασκευαστεί από ένα σωρό καλαμάκια για ένα κοκτέιλ.

Μια κομψή βάση συναρμολογείται από μια δεύτερη φιάλη PET και ένα CD που συνδέεται από κάτω. Με δωρεάν αξεσουάρ, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια υποδοχή και ένα διακόπτη.

Παρά την "ελαφρότητα" του σχεδιασμού, ο ανεμιστήρας αποδείχθηκε αρκετά σταθερός. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βάλετε κάποιο φορτίο στο κύτος.

Χρησιμοποιώντας τμήματα εργοστασίου

Επιστρέφουμε στην παρουσία στο εργαστήριο σπίτι συμβατικά περιττά εξαρτήματα για τον υπολογιστή. Για παράδειγμα, ένα ψυγείο από μια τροφοδοσία ρεύματος ή από μια μονάδα συστήματος.

Το ηλεκτρικό μέρος της εργασίας μειώνεται στο ελάχιστο. Εάν η παροχή ρεύματος είναι 5 βολτ, δουλεύουμε σύμφωνα με το σχέδιο: Καλώδιο USB. Για να τροφοδοτήσετε 12 βολτ θα χρειαστεί να αναζητήσετε τροφοδοσία ρεύματος ή φορτιστή για το τηλέφωνο. Επιπλέον, υπάρχουν "στρόβιλοι" που συνδέονται με το δίκτυο 220 volt.

Στην πραγματικότητα, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από τον ψυγείο από τον υπολογιστή, αρκεί να το διορθώσετε σε κάποιο περίπτερο. Και αν χρησιμοποιείτε μπαταρίες αντί για καλώδιο USB, μπορείτε να οργανώσετε μια ροή καθαρού αέρα οπουδήποτε.

Πώς να φτιάξετε μια έλικα για έναν ανεμιστήρα;

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, πρέπει να περιγράψετε τα περιγράμματα των λεπίδων στην πλάκα. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τους βαθμούς του κύκλου, καθώς αυτό επηρεάζει την ισορροπία της έλικας. Μετά την προσεκτική υπολογισμό και έλεγχο των λεπίδων, μπορείτε να ξεκινήσετε πριόνισμα. Το πριόνισμα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφούν οι μελλοντικές λεπίδες. Είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται η εμφάνιση ρωγμών. Αν προκύψει κάτι τέτοιο, πρέπει να γυρίσετε μια μικρή τρύπα επειγόντως στην αρχή και στο τέλος. Αυτό δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω διάσπαση του υλικού. Το πριόνισμα είναι η μόνη μέθοδος για την κατασκευή έλικας για ανεμιστήρα.

Το δεύτερο βήμα είναι η κάμψη των λεπίδων. Θα πρέπει να τα λυγίσετε στην επιθυμητή γωνία. Για να επεξεργαστεί ένα κρύο πλάκα δεν θα αποδειχθεί, ως εκ τούτου ο τόπος της βάσης των λεπίδων είναι απαραίτητο να ζεσταθεί ο θερμός αέρας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ανάψετε ένα κερί και να εκπνεύσετε τον αέρα μέσω της φλόγας του με τη βοήθεια ενός σωλήνα (τη ράβδο του χρησιμοποιημένου στυλό). Στρέφοντας ένα καυτό ρεύμα στη βάση κάθε λεπίδας, μπορεί να μαλακώσει και να λυγίσει κάτω από τη γωνία που χρειάζεστε. Μετά από αυτό, πρέπει να περιμένετε λίγο, έτσι ώστε το μαλακό βινύλιο και πάλι να σκληραίνει. Έτσι, ένας-ένας θα πρέπει να λυγίσει όλες τις λεπίδες. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη συμμετρία όταν λυγίζετε τις λεπίδες. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας θα δονηθεί και θα κάνει πολύ θόρυβο. Μόλις η έλικα είναι έτοιμη, οι άκρες των λεπίδων θα πρέπει να επεξεργαστούν με γυαλόχαρτο για να δώσουν στην έλικα κανονική εμφάνιση.

Το τρίτο βήμα είναι να χρωματίσετε τις λεπίδες σε οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα δοχείο αερολύματος με χρώμα. Και, μόλις στεγνώσει το χρώμα, μπορείτε να προχωρήσετε στη συναρμολόγηση του στελέχους του έλικα. Το στέλεχος είναι μια σημαντική λεπτομέρεια των λεπίδων και η κατασκευή του είναι η μοναδική μέθοδος κατασκευής λεπίδων για τον ανεμιστήρα. Το στέλεχος μπορεί να κατασκευαστεί από ένα καπάκι από ένα δοχείο χρώματος. Για να γίνει αυτό, τρυπήστε μια τρύπα στη μέση του καπακιού, ίση με τη διάμετρο του ρότορα του κινητήρα του ανεμιστήρα. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να κολλήσετε ένα σωλήνα στο εσωτερικό, το οποίο, εκ των προτέρων, πρέπει να κοπεί καθαρά στο βάθος του καπακιού. Αφού στεγνώσει η κόλλα, είναι απαραίτητο να γεμίσετε την κοιλότητα του καπακιού με εποξειδική ρητίνη. Όταν η ρητίνη στερεοποιηθεί μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε.

Από την πλευρά του καπακιού, τρυπήστε την οπή έτσι ώστε να φτάσει στη μέση, τότε θα χρειαστεί να βιδώσετε τη βίδα, η οποία στερεώνει το στέλεχος στο ρότορα του κινητήρα. Συνδέστε το στέλεχος στην έλικα χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Η έλικα είναι έτοιμη για χρήση.

Πώς να κάνετε τους εαυτούς σας διαφορετικούς τύπους

Ο ανεμιστήρας δεν έχει περίπλοκη συσκευή. Αποτελείται από κινητήρα, λεπίδες, διάφορα κουμπιά ρύθμισης και περίβλημα. Υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία, όπως οπίσθιος φωτισμός, ώρες, αλλά αυτές είναι επιλογές που δεν είναι τόσο σημαντικές.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, επειδή είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Ειδικά, αυτό δεν απαιτεί ειδικές ικανότητες του πλοιάρχου.

Με την κατάλληλη δεξιοτεχνία, το σπιτικό μοντέλο δεν θα είναι ένας τρόπος να απαλλαγούμε από παλιά πράγματα, αλλά μια ευκαιρία να δείξουμε φαντασία και, ενδεχομένως, κρυμμένα ταλέντα. Ορισμένοι τεχνίτες εύκολα και εύκολα αποκτούν τόσο λειτουργικές όσο και εξαιρετικά ελκυστικές επιλογές. Συνδυάζουν αρμονικά το εσωτερικό και γίνονται το επίκεντρο της προσοχής όχι χειρότερο από οποιοδήποτε αντικείμενο τέχνης.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από συμβατικό ηλεκτροκινητήρα

Πιθανώς ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος να αποκτήσετε τον εαυτό σας έναν ανεμιστήρα είναι να βρείτε ένα συνηθισμένο κινητήρα που απαντάται πιο συχνά στα παιχνίδια.

Τυπικός ηλεκτροκινητήρας από το παιχνίδι

Για να διατάξει κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο. Επιπλέον, σήμερα, χωρίς να σταματάει για λίγο, τα τροχόσπιτα με διάφορα πλεκτά από την Κίνα ταξιδεύουν. Και αν όχι - τότε είναι αρκετό να αγοράσετε ένα φθηνό αυτοκίνητο παιχνιδιών και να αφαιρέσετε τον κινητήρα από αυτό.

Αλλά για να περιμένετε το αδύνατο από μια τέτοια συσκευή σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο. Αντίθετα, μπορεί να ωθήσει λίγο τον αέρα. Αλλά για το desktop μοντέλο θα έρθει κάτω. Μπορεί να φυσήξει το πρόσωπο ενός ατόμου που κάθεται σε έναν υπολογιστή.

Για αυτόν τον ανεμιστήρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολύτως τίποτα. Τα κύρια μέρη θα είναι:

 • λεπίδες ·
 • κινητήρα;
 • κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.
 • στάση;
 • τροφοδοσίας.

Διαφορετικά, το όριο της ιδέας θα είναι μόνο μέσα στα όρια της φαντασίας.

Αφού ο κινητήρας είναι έτοιμος για χρήση, έχει νόημα να φροντίζει το φαγητό. Μπορεί να είναι μπαταρίες, όπως σε ένα παιχνίδι για το οποίο προοριζόταν ο κινητήρας. Αλλά, σίγουρα, αυτή η ενέργεια δεν θα διαρκέσει πολύ. Ωστόσο, υπάρχει ένα πλεονέκτημα - η συσκευή θα διατηρήσει τη συμπαγή και την κινητικότητα.

Η δεύτερη επιλογή είναι η τροφοδοσία από το δίκτυο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να μην το παρακάνετε. Η άμεση σύνδεση μέσω του βύσματος είναι ο σωστός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο κινητήρας θα καεί. Επομένως, μην πειραματίζετε, προσπαθώντας να ξεπαγώσετε τον κινητήρα σε μεγάλη ταχύτητα. Σε παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί ηλεκτροκινητήρα συνήθως 3-4,5 βολτ, και η επιθυμία να δοθεί μεγαλύτερη περιστροφή λόγω των ισχυρών πηγών ενέργειας στην πρώτη θέση, γρήγορα φυτέψει μια πηγή (εάν η μπαταρία), και, δεύτερον, να μειώσει σοβαρά τη ζωή του ανεμιστήρα μέχρι να σπάσει. Ο κινητήρας αρχίζει να θερμαίνεται, οι βούρτσες μπορούν να λιώσουν.

Αλλά οι σύγχρονοι φορτιστές μετατρέπουν την τάση στο δίκτυο, μειώνοντάς την στις καθορισμένες παραμέτρους. Μπορείτε να βρείτε μια τροφοδοσία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης, η οποία είναι κατάλληλη για τον κινητήρα τέλεια.

Για να δημιουργήσετε λεπίδες, μπορείτε ήδη να πάρετε οποιοδήποτε υλικό. Το κύριο πράγμα που ήταν εύκολο. Λόγω της αδυναμίας του κινητήρα, όσο μικρότερη είναι η ζύγιση των λεπίδων, τόσο ταχύτερη θα είναι η περιστροφή και επομένως η απόδοση της εργασίας.

 • Η απλούστερη επιλογή είναι να πάρετε ένα πώμα από μια συμβατική πλαστική φιάλη, η οποία θα χρησιμεύσει ως η στερέωση των λεπίδων. Στη φιάλη, δημιουργήστε μια τρύπα στο μέγεθος του άξονα περιστροφής του κινητήρα.
 • Οι λεπίδες μπορούν να κατασκευαστούν από ένα κανονικό CD-ROM. Στο κέντρο, μια τρύπα τρυπιέται στο μέγεθος του βύσματος από τη φιάλη. Η περιφέρεια του δίσκου χωρίζεται σε 8 τομείς. Κόβονται σε απόσταση, αλλά όχι στο κέντρο. Μετά το δίσκο πρέπει να ζεσταθεί η φωτιά για να λυγίσει εύκολα τις λεπίδες. Ένας αναπτήρας είναι κατάλληλος για αυτό.

Δημιουργία λεπίδων σε CD-ROM

 • Μπορείτε να τοποθετήσετε το δίσκο στον φελλό με κόλλα. Η δεύτερη επιλογή είναι όταν η τρύπα στη μέση για το φελλό καίγεται - απλά συνδέστε τη δομή. Το λιωμένο πλαστικό θα σκληρύνει και θα κρατήσει σταθερά.
 • Μετά από όλα αυτά, το σχέδιο είναι διασυνδεδεμένο. Ένα καλώδιο είναι κατάλληλο για τη βάση. Αυτή είναι ίσως η απλούστερη επιλογή. Και για μια τέτοια εύκολη συσκευή δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μπορείτε να λυγίσετε τον σκελετό με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να αποκρύψετε τις μπαταρίες που είναι κρυμμένες εκεί. Ή τοποθετήστε απαλά το καλώδιο τροφοδοσίας στο μοτέρ.
 • Το κύκλωμα δεν πρέπει πάντα να είναι κλειστό, εάν χρησιμοποιείτε μπαταρίες, έτσι πρέπει να στερεώσετε το κουμπί στη θήκη. Είναι φθηνό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με το παιχνίδι με το οποίο πυροβολήθηκε ο κινητήρας.

Μια άλλη εκδοχή της διάταξης έλικας είναι η χρήση χαρτιού, μόνο πυκνής. Η μέθοδος είναι ακόμη απλούστερη, αλλά λιγότερο πρακτική.

Συμβουλές! Με τον πειραματισμό, θυμηθείτε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή της λεπίδας του ανεμιστήρα, τόσο περισσότερο θα λειτουργεί πιο θορυβώδη. Από την άλλη πλευρά, οι μικρές λεπίδες δεν οδηγούν τον αέρα τόσο αποτελεσματικά.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χαρτιού

Χαρτί - δεν είναι το καταλληλότερο υλικό για έναν ανεμιστήρα στο σπίτι για τον απλό λόγο ότι είναι πολύ απίθανο. Οποιαδήποτε διείσδυση νερού, ακόμα και απλή υγρασία - και η συσκευή θα αρχίσει να χάνει γρήγορα την ακαμψία.

Αλλά ακόμα και παρά τα μειονεκτήματα, οι λαϊκοί τεχνίτες κάνουν ακόμη αρκετά ωραία δείγματα από χαρτί. Φυσικά, μιλάμε για παχύ χαρτί ή χαρτόνι. Το καλό υλικό είναι κατάλληλο για κουτιά. Ένα άλλο χρήσιμο κινητήρα ή ψυγείο, το κουμπί on / off και το καλώδιο.

Ο ευκολότερος ανεμιστήρας επιφάνειας εργασίας με χαρτόνι

Ένα κατά προσέγγιση σχέδιο σχεδιασμού είναι ότι η συσκευή μπορεί να απλοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Η πτερωτή κόβεται εύκολα και μπορεί να έχει τόσο πολλές λεπίδες όσο είναι μικρή. Όλα κατόπιν αιτήματος του πλοιάρχου. Ο κινητήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε ξύλινη ή χαρτονένια μπάρα. Το περίπτερο θα προέρχεται επίσης από χαρτί ή παλιό δίσκο υπολογιστή.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι ένας τέτοιος ανεμιστήρας αποδεικνύεται πολύ ελαφρύς, γεγονός που το καθιστά ασταθές στη δουλειά. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω η υπόθεση. Οι παλιές μπαταρίες, τα μπουλόνια ή τα παξιμάδια είναι καλά.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι

Οι αγαπημένες πρώτες ύλες των "χειρολαβών Ochumelnyh" - πλαστικών φιαλών - είναι σχεδόν ιδανικές για τη δημιουργία του δικού σας ανεμιστήρα. Για την έλικα, η κορυφή του τυποποιημένου στρογγυλού μπουκαλιού ταιριάζει καλά. Είναι απαραίτητο να κόψετε το κομμάτι με το φελλό ακριβώς πάνω από την επικολλημένη ετικέτα.

 • Μέρος της φιάλης με φελλό θα είναι λεπίδες. Για το λόγο αυτό, το πλαστικό πρέπει να κόβεται πριν από το βύσμα, έτσι ώστε να παράγονται πολλά διαφορετικά πέταλα. Ένα πέταλο κόβεται στη βάση. Τα υπόλοιπα είναι τα μελλοντικά πτερύγια της έλικας.

Λεπίδες για ανεμιστήρα πλαστικής φιάλης

 • Για να δώσετε τη μορφή των λεπίδων και μια μικρή συστροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί ή έναν αναπτήρα. Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε, επειδή το πλαστικό είναι μαλακό και μπορεί να πιάσει φωτιά. Το καθήκον είναι να το ζεστάνεις λίγο και να μην το πυροβολήσεις.
 • Το βύσμα θα είναι η βάση της έλικας. Κάνει μια τρύπα στο μέγεθος του άξονα του κινητήρα. Για να συγκρατήσετε σταθερά τη σύνδεση, μπορείτε να την τοποθετήσετε στην κόλλα.
 • Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτούμε το ίδρυμα. Το υπόλοιπο πλαστικό μπουκάλι είναι επίσης κατάλληλο για αυτόν. Κόβει μια οπή για να τοποθετήσει άκαμπτα το βύσμα με λεπίδες σε ορθή γωνία. Δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να βάλετε τα βάρη - παξιμάδια, μπουλόνια ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα.
 • Στο κάτω μέρος, γίνεται μια τρύπα για το κουμπί και η αλυσίδα είναι συναρμολογημένη. Υπάρχει αρκετός χώρος για παροχή ρεύματος.

Το πεδίο για τη φαντασία όταν εργάζεστε με ένα πλαστικό μπουκάλι είναι εκτεταμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές φιάλες ταυτόχρονα. Κάποιος γίνεται έλικα (πιο συγκεκριμένα, μέρος της), και το δεύτερο - μια υγιή βάση. Αλλά τότε θα χρειαστούν πρόσθετα υλικά. Για παράδειγμα, τα συνηθισμένα σωληνάρια για πόση.

Απλός και ελαφρύς ανεμιστήρας των φιαλών

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB

Αλλά ο πιο βολικός και απλός ανεμιστήρας είναι το παλιό ψυγείο, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, το βάζουμε σε ένα τραπέζι και θα δροσιστεί, αλλά δεν είναι πλέον επεξεργαστής ή κάρτα γραφικών, αλλά ένας άνθρωπος.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι προφανή: το ψυγείο είναι πολύ αξιόπιστο, επειδή είναι δουλειά του να γυρίζει συνεχώς τον πτερωτή και να κρυώσει κάτι. Και είναι εύκολο να πάρετε ψύκτες. Αρκεί να βρείτε τον παλιό υπολογιστή ή να παραγγείλετε έναν νέο ανεμιστήρα ή να το αγοράσετε στο κατάστημα.

Η συσκευή ψύξης είναι απλή. Αυτός είναι ένας έτοιμος ανεμιστήρας σε πλαστικό περίβλημα. Από αυτόν πηγαίνετε δύο καλώδια (συνήθως κόκκινο και μαύρο χρώμα).

Κανονικό ψυγείο υπολογιστή

Κάντε ένα ανεμιστήρα USB είναι θέμα λίγων λεπτών:

 1. Τα καλώδια στο ψυγείο καθαρίζονται κατά 1-2 εκατοστά.
 2. Πάρτε ένα συμβατικό καλώδιο USB, στο τέλος του οποίου πρέπει επίσης να απαλλαγείτε από τη μόνωση. Στο πρότυπο, το καλώδιο USB έχει τέσσερις καλωδιώσεις μέσα. Από αυτά θα πρέπει να επιλέξετε μαύρο και κόκκινο. Τα υπόλοιπα κόψαμε, για να μην κάνουμε εμπόδια και να καθαρίσουμε τα απαραίτητα.
 3. Συνδέστε το κόκκινο σύρμα καλωδίου στο κόκκινο χρώμα στο ψυγείο. Μαύρο - με μαύρο χρώμα. Στεγανοποιήστε με ακρίβεια τις περιοχές χωρίς περιέλιξη. Τέλος.
 4. Μένει μόνο να σκεφτούμε τη συσκευή συγκράτησης. Μπορεί να έρθει σε πρακτικό ήδη γνωστό σύρμα, το οποίο έχει οποιαδήποτε μορφή. Για την θήκη του ανεμιστήρα, ακόμη και ένα κουτί από χαρτόνι θα πέσει εντελώς, και αν ξοδέψετε λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε ένα πραγματικό αντικείμενο του σχεδιασμού.

Σχεδιαστική προσέγγιση στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα

Είναι πολύ βολικό όταν ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται όταν ξεκινά ο υπολογιστής. Επιπλέον, οι σύγχρονες μονάδες έχουν πολλαπλές εξόδους σε USB. Αποδεικνύεται ότι μια τέτοια συσκευή δεν θα παρέμβει.

Ένα άλλο σημείο - μερικές φορές θέλω να ενεργοποιήσω τον ανεμιστήρα ανεξάρτητα από τη λειτουργία του υπολογιστή (ειδικά επειδή η συσκευή με το ψυγείο αποδειχθεί αρκετά ισχυρή, καλή και χρήσιμη). Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμογείς. Για παράδειγμα, σήμερα τα τηλέφωνα φορτίζουν, τα οποία εύκολα μετατρέπονται σε καλώδιο USB, όταν αποσυνδεθεί το βύσμα με το φις. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έναν ανεμιστήρα, καθιστώντας τον οικουμενικό: λειτουργώντας από το δίκτυο και από τη θύρα USB οποιουδήποτε υπολογιστή. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι το απλούστερο ηλεκτρικό κύκλωμα. Ένας ανεμιστήρας με βάση ένα ψυγείο μπορεί να κάνει χωρίς ακόμη κουμπιά: μόνο το καλώδιο και το βύσμα.

Ανεμιστήρας με χέρια

Αλλά ένα κομμάτι μιας ασυνήθιστης χρήσης ενός δωρεάν ψυγείου (αλλά μπορείτε να κάνετε με ένα ηλεκτρικό μοτέρ) είναι ένας ατελείωτος ανεμιστήρας. Σύγχρονη, ενδιαφέρουσα, με τη δέουσα ικανότητα - όχι λιγότερο αποτελεσματική - μια λύση που προσελκύει με ακρίβεια το μάτι. Το πράγμα αποδεικνύεται τελείως μη τυποποιημένο, θεαματικό.

Για παράδειγμα - εδώ είναι η ιδανική εμφάνιση του μοντέλου bezlopastnoy ή καναλιού ανεμιστήρα:

Περίπου έτσι μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χωρίς αέρα και με τα χέρια σας

Το πιο σημαντικό πράγμα στα μοντέλα bezlopastnyh είναι, φυσικά, η εμφάνισή τους. Ως εκ τούτου, αν το κάνετε αυτό τον εαυτό σας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να σκεφτείτε πάνω στο πλαίσιο με τις ελάχιστες λεπτομέρειες. Ανόμοιες άκρες, τραχύτητα - όλη αυτή η εντύπωση θα χαλάσει.

Η περίπτωση του ανεμιστήρα bezlopastny αντιπροσωπεύει σχεδόν πλήρως την περιοχή εργασίας. Μην νομίζετε ότι υπάρχουν κάποιες κοσμικές τεχνολογίες που εφαρμόζονται εδώ.

Η κυκλοφορία του αέρα διεξάγεται με μεγάλη ακρίβεια - με τη βοήθεια περιστρεφόμενων λεπίδων. Κρύβονται στη βάση του σωλήνα. Εάν πάρετε ένα ψυγείο από έναν υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε μια στάση από το σχήμα του. Εδώ, όπως λένε, κατά την κρίση του συγγραφέα.

Διαφορές από τα κλασικά στη θέση του ψυγείου - τοποθετείται ο ανεμιστήρας bezlopastnom οριζόντια.

Θέση του ψυγείου στον ανεμιστήρα χωρίς ανεμιστήρα

Ο άνω δακτύλιος κατασκευάζεται μέσα σε ένα κοίλο, δύο στρώσεων. Εκεί, και η κύρια ανακατεύθυνση του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ορατή κοίλη κοιλότητα στον επάνω δακτύλιο του ανεμιστήρα, από τον οποίο φυσάει ο αέρας

Κάντε το πλαίσιο του ανεμιστήρα bezlopastnogo μπορεί να γίνει από πλαστικό, ξύλο, χαρτόνι. Χρησιμοποιήστε το υλικό είναι πιο ευέλικτο, ώστε να μπορείτε εύκολα να του δώσετε το σχήμα ενός δαχτυλιδιού. Ως επιλογή - χρησιμοποιήστε μια συνδυασμένη δομή. Για παράδειγμα, οι δακτύλιοι είναι κατασκευασμένοι από χαρτόνι ή πλαστικό και το πλαίσιο είναι άκαμπτο - από ξύλο.

 • τέσσερα πρόσωπα για τη βάση.
 • Δύο κύκλοι της ίδιας ακτίνας.
 • Περιστρέψτε τους δύο δακτυλίους διαφόρων διαμέτρων.

Στη συνέχεια, όλα συνδέονται μαζί, αν χρειαστεί - ζωγραφισμένα.

Τα γεύματα μπορούν να ρυθμιστούν με διαφορετικούς τρόπους. Η καθολική έκδοση είναι ένα συνδυασμένο καλώδιο για τη θύρα USB και ένα φις για την πρίζα.

Η συσκευή μπορεί επίσης να είναι κάπως περίπλοκη. Για παράδειγμα, κάντε μια ελαφριά λωρίδα από ταινία με δίοδο κατά μήκος της άκρης του χείλους. Ο φωτισμός ενέργειας καταναλώνει λίγο, αλλά προσθέτει έναν ανεμιστήρα ομορφιάς. Μια τροφοδοσία ρεύματος και καλωδίωση, αν είναι απαραίτητο, κρύβουν εύκολα τη βάση από μόνη της.

Πώς να φτιάξετε έναν ισχυρό ανεμιστήρα με τα χέρια σας

Όταν πρόκειται για ισχυρούς οπαδούς, πρέπει να καταλάβετε ότι απαιτούν εντελώς διαφορετικούς κινητήρες. Ξεκινώντας από τους κινητήρες παλιών ανεμιστήρων, που τελειώνουν με άλλες οικιακές συσκευές. Κατάλληλο:

 • περιττό πολυέλαιος οροφής με ανεμιστήρα.
 • παλιές χορτοκοπτικές μηχανές γκαζόν.
 • ασκήσεις;
 • εκχυλίσματα.

Το μόνο πράγμα είναι να μπείτε στο διάδρομο τάσης, που απαιτείται για την τροφοδοσία του κινητήρα. Για παράδειγμα, για τρυπάνια, χρειάζεστε συνήθως 18 βολτ. Αλλά για σκοπούς αερισμού, θα είναι αρκετό να τροφοδοτείται λιγότερο από το ήμισυ αυτής της τάσης. Ακόμη και στα 12 Volts, οι ανεμιστήρες είναι πολύ δυνατοί και εξαιρετικά ασταθής λόγω της ισχυρής αδράνειας των περιστρεφόμενων λεπίδων.

Η ισχύς για ισχυρούς κινητήρες πρέπει να γίνει από το δίκτυο. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε την εγκατάσταση μιας τροφοδοσίας ή τη σύνδεση ενός φορτιστή. Το ηλεκτροσύγχρονο μπορεί να περιπλέκεται με την προσθήκη ογκωδών λαμπτήρων, ηλεκτρονικού ρολογιού, ραδιοφώνου, διακόπτη εναλλαγής ή κάρτας για την αλλαγή των τρόπων λειτουργίας. Αλλά είναι ευκολότερο, φυσικά, να περιορίσουμε τον εαυτό μας σε έναν ανεμιστήρα με ένα κουμπί, αν αυτό είναι αρκετό.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες σπιτικές παραλλαγές αυτοπαρασκευασμένων οπαδών μερικές φορές είναι πολύ καλύτερες από τις επιλογές αγοράς. Με τη σωστή ικανότητα μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλό πράγμα, η πραγματική υπερηφάνεια του ιδιοκτήτη.

Πώς να φτιάξετε έναν ατελείωτο ανεμιστήρα με τα χέρια σας

Θα χρειαστείτε ένα δοχείο ψύξης για τον υπολογιστή σας, πολύ μικρές, υποδοχή τροφοδοσίας, θερμική δέσμευση όπλο, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χαρτόνι και χαρτί, καθώς όπως απλά αντικείμενα όπως χαρτικά μαχαίρι, δαγκάνες, πυξίδες, ψαλίδι, χάρακα και μολύβι. Όπως είναι γνωστό, ανεμιστήρες λειτουργούν χωρίς πτερά με ένα μικρό στρόβιλο που βρίσκεται στο πόδι, και ο αέρας τραβιέται μέσα διαμέσου των πλευρικών οπών.

Εκτός από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενός τέτοιου ανεμιστήρα είναι η ασφάλεια, αφού είναι απλά αδύνατο να τον βλάψετε, σε αντίθεση με τις συνήθεις λεπίδες. Έτσι, για να το κάνετε μόνοι σας, από το χαρτόνι πρέπει να βάλετε μια βάση και να κολλήσετε το σώμα. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την απόδοση του ψυγείου συνδέοντας τη δύναμη!

Στη συνέχεια, από το χαρτί, πρέπει να κόψετε τρεις ταινίες του σωστού μεγέθους και να τις κολλήσετε στα αντίστοιχα μέρη της θήκης από χαρτόνι. Ελέγξτε τη στεγανότητα των αρθρώσεων με προσεκτική επεξεργασία όλων των ραφών με κόλλα. Έγινε! Συνδέστε τον ανεμιστήρα και απολαύστε. Και μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας ως σχεδιαστή και να βάψετε το σώμα ενός ατέλειωτου ανεμιστήρα με χρώματα.

Κάνε έναν ανεμιστήρα κασσίτερου

Δείτε όλες τις φωτογραφίες

Οι άνθρωποι. Μερικές φορές με ενθουσιασμό από αυτό που μερικές φορές αποφεύγω. Κατάφερα σήμερα sbatsat κασσίτερου μικρή, εύθραυστη, οι παράμετροι ανεμιστήρα: dimametr 11 χιλιοστά, 24 μαχαίρια, ένα μέγεθος λεπίδα από την άκρη του δίσκου σε 1,4mm..Prichom, δεν γίνεται από το εργοστάσιο-δολώματος, και τα πάντα όπως θα έπρεπε. στο γόνατο και από το δοχείο κασσίτερου από κάτω από τον σπρίχη.

Είναι αλήθεια ότι πήρα μια τέτοια συσκευή από τη 2η προσπάθεια, έπρεπε να βελτιώσω την τεχνολογία, να βελτιώσω το εργαλείο και να εφεύρουν ένα βολικό άξονα για να εκθέσω αργά τις λεπίδες στην επιθυμητή γωνία και να ελέγξω τη διαδικασία. Ήταν ένα θαύμα.

Θέμα επιλογή - να κάνει ένα σύστημα πρόωσης στη διασκέδαση φασιστική εγκάρσια ελικόπτερο σύστημα φόκε-άχγκελις Fa 223 «Drache» 1.72.. Μπορείτε να το δείτε εδώ.
Αλλά η τεχνολογία είναι ενδιαφέρουσα, για παράδειγμα, να κάνει τους οπαδούς για τις γερμανικές μηχανές, λένε BMW801 (Do 217 BV141 Ju88 Fw190) μεγέθη είναι συγκρίσιμα ακόμη και στο 72Υ κλίμακα.

Εργαλείο και υλικά που απαιτούνται για τη διαδικασία

Κασσίτερος από την Coca-Cola, το Sprite κ.λπ. και τα παρόμοια.
Πυξίδες Σοβιετικό, προϊστορικό έτος παραγωγής -1τμ
Μαχαίρι κοπής - 1 τεμάχιο
Γραμμή μικρού - 1 κομμάτι
Λαβίδες - 1 τεμ.
Τεμάχια μοριοσανίδων - 1 τεμ.
Τρυπάνι 0,3mm -1pcs
Τρυπάνι 0,3mm - 1 τεμάχιο
Κολλητική ταινία
Ένας υπολογιστής με Photoshop και εκτυπωτής (για να κάνει tarfarets) - 1 τεμ.

Η πρώτη απόπειρα..

Έκανα ένα stencil στο Photoshop, με γωνίες και βελόνα, με κέντρο και δίσκο.
Πώς να σχεδιάσετε τέτοιες λεπτό στένσιλ στο κατάστημα είναι μια μακρά συζήτηση και όχι για αυτό το σύντομο άρθρο, θα υποθέσουμε ότι ένα άτομο μπορεί να το κάνει αυτό.

Η καταστροφή έπεσε αόρατα.
Γιατί. Ναι, επειδή ο κύκλος 11 mm για να σπάσει η περίσσεια από την πυξίδα κόπηκε ήδη μετά την κοπή των λεπίδων και όχι πριν. Νομίζω ότι αυτή είναι η περίπτωση - οι πυξίδες χαλάρωσαν τις λεπτές αυχενικές αγκάθες στο κέντρο.

Η δεύτερη προσέγγιση στο πρόβλημα...

Αρχικά, πήρα μια μικρή βολή στο έργο.

 1. έγινε σαφές ότι στο stencil είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κάθε 2η τρύπα, διαφορετικά θα βγει πολύ λεπτή. υπογράμμισε το κέντρο και τις οπές σε έναν κύκλο..
 2. στη συνέχεια κόψτε τον εξωτερικό κύκλο 11 mm με μια πυξίδα και με το 50% του βάθους του κασσίτερου κόβουμε τον κύκλο
 3. akkuratnenko ελαφρώς γδαρμένο κύκλος 3 mm - ο περιοριστής στο κέντρο..
 4. χρησιμοποίησε μια καινούργια, πολύ απότομη λεπίδα στο μαχαίρι και ελέγχει αυστηρά την κοπή των λεπίδων - πέρασε κάθε κόψιμο 2-3 φορές.
 5. στη συνέχεια γυαλισμένο ολόκληρο το τεμάχιο εργασίας, αφαιρέστε τα κτυπήματα κλπ. κλπ.
 6. τότε με λεπτό ψαλίδι μανικιούρ κόψτε τον κύκλο στις τρύπες.
  Επιπλέον, το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη διαδικασία - ελεγχόμενη κοπή κάθε λεπίδας, είναι τυπικό να κάνετε κλικ και να κρεμάσει, ενώ κοπή και ήταν αμέσως σαφές ότι η λεπίδα τέμνεται καλό ή κακό ότι είναι Πρέπει να περάσετε ξανά το κομμάτι με ένα μαχαίρι.
 7. Ήπια, αργά, διέκοψε τον κύκλο των υπερβολικών λεπίδων.

Και τώρα, το πιο ενδιαφέρον.


8. Ο άξονας για τη ρύθμιση των γωνιών των λεπίδων είναι απλά ένας πίνακας μοριοσανίδων με ένα τρυπάνι 0,3 mm ενσωματωμένο σε αυτό. Και το κύριο πράγμα είναι να κάνει το τρυπάνι squeamish.
Αυτό το μεγάλο κομμάτι νοβοπάν βολικό μέρος σε οποιαδήποτε γωνία, καθώς το σταθερό εύθραυστο κομμάτι για τον οδηγό - το πιο σημαντικό, χωρίς να επηρεάζει τις πολύ εύθραυστη detalyushku χέρια, αλλά μόνο με τσιμπιδάκια.
Και αργότερα.. Αργά, μετακινήστε το μέρος σε κύκλο, αναρριχηθείτε στην άκρη με τσιμπιδάκια και λυγίστε τις λεπίδες στην επιθυμητή γωνία.

Αυτόνομος ανεμιστήρας

Κουρασμένος από τη ζέστη; Τότε αυτό το άρθρο είναι για σας!

Από τη μαγνητοταινία μαγνητοσκόπια πήρε τον κινητήρα:

Η τροχαλία του κινητήρα πριόνισε και κόπηκε το νήμα:

Έβαλα τα στηρίγματα των λεπίδων:

Οι λεπίδες κόπηκαν από το πλαστικό από το πίσω κάλυμμα του μαγνητοσκόπτη:

Ο κινητήρας στη σχάρα θα τοποθετηθεί χρησιμοποιώντας μια πλάκα:

Στάνταρ - ατσάλινος σωλήνας. Συνδέστε το στην πλάκα και συνδέστε τον πυκνωτή:

Η βάση είναι κατασκευασμένη από έναν σφόνδυλο μαγνητοφώνου, στον οποίο μια ράβδος οδηγείται σε ράβδο:

Η βάση τοποθετείται στη βάση και πιέζεται με βίδες:

Τώρα είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τροχαλία με λεπίδες:

Δεν έκανα καμία υπεράσπιση στη λεπίδα, γιατί Σκοπεύω να κρεμάσω τον ανεμιστήρα κάτω από το ταβάνι. Η βάση είναι επίσης προσωρινή, για μόνιμη χρήση είναι απαραίτητο να αυξηθεί η περιοχή της, για παράδειγμα, να επισυνάψετε έναν κύκλο κόντρα πλακέ στην τροχαλία.

Ο κινητήρας μετά από 5 λεπτά λειτουργίας θερμαίνεται έτσι ώστε να είναι αδύνατο να αγγίξει. Ποιος ξέρει, είναι αυτός ο κανόνας;

Δημιουργία μίνι ανεμογεννήτριας από παλιό ψυγείο υπολογιστή

Έχετε παλιά και περιττά εξαρτήματα υπολογιστών; Δείτε και την αναζήτηση για έναν ανεμιστήρα για την ψύξη ενός επεξεργαστή, το λεγόμενο ψύκτη. Υπάρχει; Μεγάλη. Τώρα θα σας πω πώς να το πάρει για να λειτουργήσει, δεν είναι ακριβώς το συνήθη τρόπο γι 'αυτόν. Τώρα δεν θα απορροφήσει την ενέργεια για την εν συνεχεία ψύξη του επεξεργαστή, και το αντίστροφο - για την παραγωγή. Ναι, δεν έκανα κράτηση. Στο μίνι του μια ανεμογεννήτρια που το χρησιμοποιούσαν ως βασικό στοιχείο. Σε άνεμο των 12 km / h ή συνήθους μετεωρολογία 3,3 m / s, επιτρέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της τάσης των 1,5 - 2 volts και η ένταση 20 mA.

Ποια υλικά χρειαζόμαστε;

- ένα παχύ πλαστικό μπουκάλι
- ο παλιός ανεμιστήρας για την ψύξη της CPU (ψυγείου), τόσο περισσότερο τόσο καλύτερα
- αρκετά μέτρα σύρμα χαμηλού ρεύματος
- ξύλινη ράβδο με στρογγυλή διατομή διαμέτρου 1,5 ίντσας και μήκος 20 cm.
- δύο μεταλλικούς σωλήνες, το ένα μέσα στο άλλο
- 4 δίοδοι Schottky
- εποξειδική κόλλα
- σούπερ κόλλα
- στενοί δεσμοί
- παλιό CD

Έτσι, ας εξετάσουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία κατασκευής μίνι-ανεμογεννήτριας.

Αποσυναρμολόγηση του ψυγείου

Η έλικα κρατιέται συνήθως στον άξονα του κινητήρα μέσω ενός ασφαλιστικού δακτυλίου. Συχνά είναι κρυμμένο κάτω από μια ελαστική σφραγίδα. Αφού την αφαιρέσετε, θα δείτε ένα δακτύλιο ασφάλισης, το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε με ένα μικρό κατσαβίδι. Αποδείχθηκε; Αν ναι, οι λεπίδες του ανεμιστήρα μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια.

Σύρματα συγκόλλησης

Κοιτάξτε το πηνίο χαλκού του ανεμιστήρα, μπορεί να υπάρχουν δύο ή τρεις καλωδιώσεις, αυτές είναι οι βυσματικοί σύνδεσμοι. Ένα από τα τμήματα έχει δύο καλώδια χαλκού συνδεδεμένα, ενώ τα άλλα δύο έχουν μόνο ένα χάλκινο σύρμα. Πρέπει να κολλήσετε δύο καλώδια στα πόδια, έχοντας μόνο ένα σύρμα χαλκού.

Δημιουργία ενός ανορθωτή.

Ο ανορθωτής μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό. Χρειάζεστε 4 δίοδοι. Κόψτε τους έτσι ώστε σε ένα ζευγάρι στη μία πλευρά (με μαύρα εγκεφαλικά επεισόδια) να υπάρχει 1 cm αριστερά, όπως και στο άλλο ζεύγος, μόνο στην αντίθετη πλευρά. Περάστε μακρύς. Πρέπει να είναι ένας αριθμός με τη μορφή του γράμματος "P". Συνδέουμε όλοι μαζί. Συνδέουμε τα καλώδια που προέρχονται από τον ανεμιστήρα του απαιτούμενου μήκους σε εσάς.

Ελέγξτε τη γεννήτρια

Μπορείτε να ελέγξετε αν λειτουργεί η γεννήτρια συνδέοντας τα LED στην έξοδο, το πηγάδι ή στον ελεγκτή. Ξεκουραστείτε και δείτε αν λειτουργεί.

Αφαιρέστε όλα τα περιττά πλαστικά

Αφαιρούμε το εξωτερικό πλαστικό, προστατεύοντας τις λεπίδες και τις ίδιες τις λεπίδες. Μπορείτε απλά να σπάσετε τις λεπίδες και να τελειοποιήσετε τις ανωμαλίες με ένα μαχαίρι.

Κάνουμε τις λεπίδες της μελλοντικής ανεμογεννήτριας

Οι λεπίδες κόβονται από ένα παχύ πλαστικό μπουκάλι, ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι με λεπτούς τοίχους δεν θα λειτουργήσει. Ένα μπουκάλι λευκαντικού ή σαμπουάν είναι τέλειο. Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος της φιάλης. Παίρνουμε τον κύλινδρο. Το κόψουμε.

Επιπλέον, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα πρότυπο λεπίδων σε ένα χαρτί και να σχεδιάσετε ένα πλαστικό. Προσέξτε ώστε οι λεπίδες να έχουν το ίδιο μέγεθος. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ακριβή μεγέθη. Το μήκος των λεπίδων ρυθμίζεται από το μήκος της φιάλης. Για βολική περαιτέρω σύνδεση, το άκρο της άρθρωσης των λεπίδων κόβεται υπό γωνία 120 μοιρών.

Συγκόλληση λεπίδων και ψυγείου

Συνταιρίζουμε τις τρεις λεπίδες με σούπερ κόλλα στην πλαστική πλευρά του ψυγείου. Με την ευκαιρία, αν σκεφτείτε την καμπυλότητα των λεπίδων, τότε σας διαβεβαιώνω ότι η φυσική κάμψη ενός πλαστικού μπουκαλιού λειτουργεί τέλεια. Κατά κανόνα, δεν απαιτείται μεγαλύτερη γωνία κάμψης.

Ένα στέλεχος μιας ανεμογεννήτριας

Ο κινητήρας είναι κολλημένος σε μια ξύλινη ράβδο κυκλικής διατομής που περιστρέφεται σε μεταλλικούς σωλήνες.

Κάνουμε το στέλεχος από το παλιό CD. Βάζουμε μια τρύπα στη ξύλινη ράβδο μέσα από τη διάμετρο του μεταλλικού σωλήνα. Εάν ο σωλήνας δεν ταιριάζει στενά, μπορείτε να τον σφραγίσετε με εποξική κόλλα. Στη συνέχεια έπινε στο τέλος της ράβδου για να εισάγει ένα CD. Τρυπήστε μερικές οπές μέσα από τη ράβδο και το CD και βιδώστε με βίδες.

Η σύνδεση μεταξύ του κινητήρα και της ράβδου κατά μήκος των άκρων μπορεί να αντιμετωπιστεί με εποξική κόλλα. Είναι επίσης δυνατή η επεξεργασία των σημείων σύνδεσης για σύρματα και συγκόλληση για αντιδιαβρωτική προστασία.

Κατασκευή υποστήριξης


Θα ήταν καλό να κάνουμε στήριξη από δύο σωλήνες. Ένας στην περίπτωση μας είναι ήδη συνδεδεμένος με μια ξύλινη ράβδο, αλλά η δεύτερη πρέπει να είναι οργανωμένη με περιστροφή σε σχέση με την πρώτη. Μπορεί να γίνει με τη βοήθεια συρόμενων εδράνων σε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου. Ως υλικό του ολισθαίνοντος εδράνου, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί φθοροπλαστικό.