Αφυγραντήρας για τα ίδια τα χέρια του συμπιεστή

Ο εξοπλισμός συμπιεστή είναι διαφορετικός τύπος. Μερικοί εξυπηρετούν καθαρό αέρα, ενώ άλλοι - μολυσμένοι. Αυτή η ταξινόμηση χωρίζει τον εξοπλισμό ανάλογα με τον τύπο της παροχής λαδιού. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι μονάδες που λειτουργούν χωρίς επαναπλήρωση με λάδι είναι σε θέση να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο καθαρού ρεύματος.

Αυτό δεν είναι ένα μειονέκτημα ή ένα ελάττωμα σχεδιασμού. Ο συμπιεστής αυτού του τύπου έχει βρει την ευρεία εφαρμογή του σε διάφορες διαδικασίες εργασίας, οι οποίες δεν απαιτούν ποιοτική προετοιμασία της μάζας του αέρα. Τα μοντέλα χωρίς δεξαμενές λαδιού είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα αφυγραντήρα για τις συμπιέσεις, πράγμα που διευκολύνει τον διαχωρισμό των συστατικών του λαδιού και της εισερχόμενης ροής αέρα.

Περιγραφή συσκευής

Κάτω από τον αφυγραντήρα εννοείται ένα υψηλής ποιότητας μέσο διήθησης. Παρέχει βέλτιστη απόδοση στη λειτουργία του εξοπλισμού και καθαρίζει επίσης τη σύνθεση του μέσου αέρα που παράγεται από το πνευματικό σύστημα. Τα σύγχρονα μοντέλα των συμπιεστών συχνά συμπληρώνονται με ένα φίλτρο ή φίλτρο λαδιού, το οποίο εκτελεί μια λεπτομερή προετοιμασία του μείγματος εργασίας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο φιλτραρίσματος για ένα πνευματικό σύστημα που ασχολείται με τη συντήρηση ενός υπερμεγέθους εργαλείου. Πρότυπα μοντέλα αφυγραντικών για τους συμπιεστές χρησιμοποιούνται συχνότερα σε εργαστήρια αυτοκινήτων, καθώς και σε γραμμές παραγωγής όπου οι εργαζόμενοι εκτελούν μεγάλο αριθμό εργασιών βαφής και βερνικιού.

Ως αποτέλεσμα του ενδελεχούς καθαρισμού και ανακύκλωσης, το πνευματικό σύστημα απελευθερώνει αέρα στον οποίο δεν υπάρχουν σωματίδια υγρασίας. Λόγω των ιδιοτήτων τους, οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται για την σωστή λειτουργία και λειτουργία της μηχανής κατασκευής αμμοβολής.

Αρχή λειτουργίας

Ο αφυγραντήρας αρχίζει να επεξεργάζεται τον πεπιεσμένο αέρα προτού τον τροφοδοτήσει στον πνευματικό εξοπλισμό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα πιστόλια ψεκασμού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς αυτή τη συσκευή, έτσι ώστε να μην αποτυγχάνουν πρόωρα, αλλά και να εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα εφαρμογής βαφής στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διήθησης, ο πίδακας διέρχεται από το στάδιο καθαρισμού, επομένως τα λεπτά σωματίδια υγρού απομακρύνονται από τον αέρα, καθώς και μικρά στερεά στοιχεία.

Ανάλογα με τον τύπο και το σχεδιασμό της συσκευής, η αρχή λειτουργίας του διαχωριστή υγρασίας μπορεί να ποικίλει ελαφρά. Σήμερα, ανάμεσα σε ένα μεγάλο και ποικίλο Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες:

Οι συσκευές περιδίνησης και κυκλώνα των αφυγραντήρων για εξοπλισμό συμπιεστών χρησιμοποιούνται συχνότερα. Η συσκευή βοηθά στην αποτελεσματική παγίδευση των σωματιδίων του νερού λόγω της τεχνητής δημιουργίας στροβιλισμού της ροής του αέρα.

Το υγρό εγκαθίσταται στην επιφάνεια των τοίχων, έτσι ώστε ο πεπιεσμένος αέρας να εισέρχεται στο πνευματικό σύστημα. Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση του αφυγραντήρα, ο εσωτερικός χώρος συμπληρώνεται με λεπίδες. Όταν τεθούν σε κίνηση, τα σωματίδια νερού και ελαίου συλλέγονται προσεκτικά. Εκφορτώνονται σε ειδική παγίδα για συμπύκνωση. Τα υγρά κλάσματα συγκρατούνται και δεσμεύονται με μεμβράνες.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το μέγεθος του κλάσματος επηρεάζει την ποιότητα του καθαρισμού της μάζας του αέρα. Η συσκευή για βιομηχανική χρήση χρησιμοποιείται για την προετοιμασία λεπτού νερού. Κόβουν μικρά σωματίδια, το μέγεθος των οποίων είναι περίπου 5 μικρά. Τις περισσότερες φορές, τα τυποποιημένα μοντέλα των αφυγραντήρων είναι εξοπλισμένα με φίλτρα, το κλάσμα των οποίων είναι περίπου 15 μm.

Κατά τη διάρκεια της επιλογής, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο διατηρημένης πίεσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φίλτρο για τον συμπιεστή μέσης εμβέλειας λειτουργεί σε λειτουργία 7 bar. Αυτή η παράμετρος δεν επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας που προκύπτει. Αλλά οι χρήστες πρέπει να λάβουν υπόψη το σχέδιο συμμόρφωσης του φίλτρου για τους συμπιεστές. Το επίπεδο ισχύος και φορτίου που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του πεπιεσμένου αέρα υπό πίεση εντός του συστήματος πρέπει να συγκριθεί.

Είδη αφυγραντήρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαχωριστών υγρασίας που χρησιμοποιούνται για οικιακούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Πριν αγοράσετε, πρέπει να ορίσετε τις εργασίες και να τα συγκρίνετε με τις τεχνικές προδιαγραφές για να επιλέξετε τον βέλτιστο τύπο διαχωριστή υγρασίας. Μεταξύ της ευρείας και ποικίλης επιλογής μπορείτε να βρείτε:

 • φίλτρα στροβίλου.
 • δομοστοιχειωτά συστήματα καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα ·
 • έναν διαχωριστή υγρασίας για τον συμπιεστή.

Χαρακτηριστικά του τελευταίου τύπου συσκευής συνίσταται σε αποτελεσματικό καθαρισμό από νερό, στερεά και λάδια. Εγκαθίστανται σε συμπιεστές πετρελαίου, οι οποίοι μπορούν να επεξεργάζονται εντατικά μέρη με τη βοήθεια της λιπαντικής σύνθεσης. Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό εργασιών χρησιμοποιούν συχνά αρθρωτά συστήματα φιλτραρίσματος.

Σε αυτό το σχέδιο, ο αφυγραντήρας είναι ένα λειτουργικό και σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν χρησιμεύει ως αυτόνομο φίλτρο εργασίας.

Το αρθρωτό σύστημα ελέγχεται από έναν ελεγκτή, ο οποίος παρέχει διαφορετικές εντολές όχι μόνο στο φίλτρο αλλά και σε άλλους κόμβους της μονάδας.

Κριτήρια επιλογής

Ανάλογα με την εφαρμογή, αλλάζουν και οι απαιτήσεις καθαρισμού. Αν χρειαστεί να βάψετε την επιφάνεια με ένα πνευματικό όπλο, πρέπει όμως να δώσετε προσοχή στη μικρή ικανότητα ροής του φίλτρου. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τον καθαρό καθαρισμό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, ενδέχεται να υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις για την ποιότητα της διήθησης. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον όγκο της παραγωγής. Οι ειδικοί συστήνουν να κοιτάξετε τον κατάλογο των ξένων σωματιδίων που συλλέγει το φίλτρο. Η βέλτιστη λύση είναι ένας διαχωριστής υγρασίας για τον συμπιεστή, ο οποίος επεξεργάζεται σωματίδια νερού και ελαίου από το ρεύμα αέρα.

Εάν χρειάζεστε ένα φίλτρο για τη συλλογή υπερβολικής υγρασίας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε αφυγραντήρες. Αλλά δεν εγγυώνται μια υψηλής ποιότητας απόρριψη των διαφορετικών κλασμάτων, σωματιδίων και ξένων σωμάτων.

Κατασκευή από τα χέρια

Ένας οικιακός αφυγραντήρας αποτελείται από ένα παλιό ή χρησιμοποιημένο μπουκάλι προπανίου, τσοκ και σωλήνες. Το τεμάχιο εργασίας για το περίβλημα τοποθετείται σε όρθια θέση. Η σύνδεση για την είσοδο αέρα πρέπει να συγκολληθεί στο πάνω μέρος. Οι ειδικοί προτείνουν να το μετακινήσετε πιο κοντά στις άκρες του μπαλονιού. Στη συνέχεια, πρέπει να φτιάξετε έναν σωλήνα εισαγωγής για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα.

Για να αφαιρέσετε την υγρασία, κάντε μια τρύπα εξοπλισμένη με μια βαλβίδα. Θα πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος της δομής. Σε αυτό το στάδιο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αφυγραντήρα, πρέπει να σκεφτείτε, να εκτελέσετε υπολογισμούς και να κάνετε πλήρωση. Ως απορροφητικό υλικό χρησιμοποιούνται τσιπς, οι οποίες μπορούν να γεμίσουν την εσωτερική θέση του μπαλονιού. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να στοιβάζετε καλά το δοχείο. Μέσα στο σύστημα, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Αφυγραντήρες τύπου προσρόφησης

Για να κάνετε έναν τέτοιο διαχωριστή υγρασίας με τα χέρια σας για χρήση σε συμπιεστές, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε φίλτρα λαδιού και νερού από το αυτοκίνητο. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε την αρχική θέση της γάστρας, των εξαρτημάτων και της συσκευής αποστράγγισης για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.

Το άνοιγμα εισαγωγής του φίλτρου πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει αυτό, τοποθετήστε ένα σωλήνα από ισχυρό χάλυβα. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή λειτουργία της συσκευής, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο φίλτρο. Η δεύτερη οπή κλείνεται καλά με βιδωτό πώμα. Για να το διατηρήσετε καλύτερα, φυτέψτε το με ένα σφραγιστικό.

Μεταξύ του εσωτερικού τοιχώματος του κελύφους και της εξωτερικής διαμέτρου του φίλτρου υπάρχει ένας δακτυλιοειδής χώρος. Πρέπει να γεμίσει με προσροφητικό. Ένα άτομο που κάνει ανεξάρτητα ένα διαχωριστή υγρασίας πρέπει να θυμάται ότι η απορρόφηση της υγρασίας θα πρέπει να εμφανιστεί σταδιακά. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ελαστικοί δακτύλιοι στεγανοποίησης.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαιρέσουν τον εσωτερικό χώρο του περιβλήματος σε τρεις ζώνες. Αν ο αφυγραντήρας δεν χρησιμοποιείται συχνά, ο εσωτερικός χώρος και το δακτυλιοειδές διάκενο μπορούν να γεμίσουν με πυριτικό πήκτωμα. Μετά από αυτό, είναι δυνατή η συναρμολόγηση της συσκευής και η επεξεργασία των στοιχείων σύνδεσης. Με την επιφύλαξη αυτών των κανόνων Μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας με ελάχιστο κόστος.

Για να υπολογιστεί η απαιτούμενη ποσότητα πυριτικής γέλης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ακόλουθος τύπος: στα 830 l / min πεπιεσμένου αέρα πάρτε 1 kg προσροφητικού. Το πήκτωμα πυριτίας είναι μια αναγεννήσιμη ουσία. Για να επαναλάβετε τις αρχικές ιδιότητές του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την ουσία στο φούρνο για 2-3 ώρες. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πηκτής πυριτίας, η οποία έχει έγχρωμη ένδειξη. Όταν οι πόροι είναι γεμάτοι με υγρασία, το χρώμα θα αλλάξει και μπορείτε να το στεγνώσετε.

Απαιτήσεις εγκατάστασης

Όταν χρησιμοποιείτε έναν αφυγραντήρα πρέπει να εξεταστούν διάφοροι βασικοί κανόνες και απαιτήσεις:

 1. Εγκαταστήστε τη συσκευή σε αυστηρή θέση και στερεώστε τη με ασφάλεια μέσα στη θήκη.
 2. Κατά τη σύνδεση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.
 3. Εάν αγοράσετε ένα έτοιμο σχέδιο, στη περίπτωση αυτή η κατεύθυνση υποδεικνύεται με τη μορφή βέλους.

Εάν ακολουθήσουν αυτούς τους κανόνες, ο αφυγραντήρας θα λειτουργήσει σωστά και θα εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα.

Πλεονεκτήματα φίλτρων τύπου κυκλώνα

Οι αφυγραντήρες απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του πνευματικού πιστολιού και του συμπιεστή. Εξασφαλίζουν τη σταθερή λειτουργία των μηχανημάτων. Τα ακόλουθα πλεονεκτήματα των φίλτρων τύπου κυκλώνα μπορούν να διακριθούν:

 • απλή κατασκευή?
 • αποδεκτό κόστος.
 • την υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
 • συγκράτηση μεγάλων σωματιδίων συμπυκνώματος.
 • απλή συντήρηση;
 • αναγέννηση και πλήρη αποκατάσταση των αρχικών ιδιοτήτων.
 • παροχή προκαταρκτικού τραχιά καθαρισμού.

Οι αφυγραντήρες για συμπιεστές και πνευματικά όπλα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς τη λειτουργία αυτής της τεχνικής. Κατασκευάζουν ποιοτικά πεπιεσμένο αέρα για περαιτέρω χρήση. Τα φίλτρα διαχωρίζουν την πρωτογενή υγρασία, τα σωματίδια ελαίου, καθώς και τη μόλυνση των διαφόρων κλασμάτων και άλλων στερεών. Κάθε πνευματικό δίκτυο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με έναν αφυγραντήρα, ο οποίος θα καθαρίζει τον αέρα για περαιτέρω χρήση.

Κάνοντας έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της βαφής του αυτοκινήτου με τη βοήθεια ενός συμπιεστή, οι ειδικοί συνιστούν επιπλέον να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια συσκευή ως διαχωριστή υγρασίας. Μειώνει την υγρασία του αέρα, που απαιτείται για το ψεκασμό της βαφής. Εάν η υπερβολική υγρασία δεν αφαιρεθεί, τότε η θήκη είναι διαβρωμένη και το χρώμα δεν θα διαρκέσει πολύ.

Ποια είναι η συσκευή και ποια είναι η χρήση της;

Οι αφυγραντήρες διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας τους. Το κόστος του εργοστασιακού μοντέλου είναι σημαντικό, εξαρτάται από την ικανότητα της συσκευής και την απόδοσή της. Υπάρχουν επίσης πολλά αυτο-κατασκευασμένα σχέδια που θα βοηθήσουν στο σπίτι να κάνουν έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό διαχωριστή υγρασίας.

Για να αφαιρέσετε την υγρασία από τον συμπιεστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαμηλή θερμοκρασία, φυγοκεντρική δύναμη ή ειδικά φίλτρα. Το κύριο καθήκον είναι να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία πριν το μίγμα αέρα εισέλθει στον συμπιεστή. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες των έμπειρων μηχανικών και να συναρμολογήσετε εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτο-κατασκευασμένων απορροφητών υγρασίας

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση των ακόλουθων τύπων αποκομιδής υγρασίας:

 • τύπος κυκλώνα.
 • απορροφώντας την υγρασία με πυριτική πηκτή.
 • ψύξης.

Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα διαγράμματα των συσκευών. Τα σχέδια χρησιμοποιούν παλιούς κυλίνδρους, φίλτρα λαδιού, στοιχεία ψυκτικού εξοπλισμού. Πριν από την έναρξη της εργασίας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μηχανή συγκόλλησης, σετ κλειδιών και κατσαβίδια, τρυπάνι, σφυρί, κόλλα και μονωτικό υλικό.

Οικιακές συσκευές κυκλώνα

Η αρχή του αφυγραντήρα κυκλώνα είναι αρκετά απλή. Όταν ένα ρεύμα πεπιεσμένου αέρα εισέλθει στην εγκατάσταση, αρχίζει να περιστρέφεται. Κάτω από τη δράση μιας φυγόκεντρης δύναμης, το συμπύκνωμα, μικρά σωματίδια θραυσμάτων και ελαίου αποστέλλονται στους τοίχους. Τότε ο καθαρισμένος αέρας περνά στην κάτω κεντρική τρύπα και στη συνέχεια τροφοδοτείται στον συμπιεστή.

Το μίγμα αέρα διοχετεύεται μέσω του άνω ανοίγματος, υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, η υγρασία διαχωρίζεται και εκκενώνεται μέσω του ακροφυσίου εξόδου

Για να δημιουργήσουμε μια αυτόματη φυγοκεντρική συσκευή θα χρειαστεί:

 • μια παλιά δεξαμενή προπανίου.
 • πνιγμός?
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • δύο μεταλλικούς σωλήνες μικρού μήκους.

Σαν περίβλημα το παλιό μπαλόνι ταιριάζει τέλεια, έχει επαρκές ύψος και μπορεί να αντέξει αυξημένη πίεση. Η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 1. Τοποθετήστε το προϊόν κατακόρυφα, με τη βρύση προς τα κάτω.
 2. Το εξάρτημα εισαγωγής συγκολλάται στο άνω μέρος του περιβλήματος. Πρέπει να μετατοπιστεί πιο κοντά σε ένα από τα τοιχώματα του κυλίνδρου. Συγκολλούμε το εξάρτημα εισαγωγής και το σωλήνα εξαγωγής στον κύλινδρο
 3. Συγκολλούμε το σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής σε 2/3 του ύψους του μπαλονιού. Ο κυκλικός αφυγραντήρας εγκαθίσταται κάθετα, η υγρασία θα εκκενωθεί μέσω του κάτω ανοίγματος με μια βαλβίδα

Για να βελτιωθεί η απόδοση του διαχωριστή υγρασίας, είναι δυνατόν να προσθέσετε τσιπς στο εσωτερικό και να τοποθετήσετε ένα δίχτυ φιλτραρίσματος στην πρίζα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κόψετε το περίβλημα και μετά το τέλος της εργασίας για να το στερεώσετε πίσω χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σφραγισμένο παρέμβυσμα.

Αφυγραντήρας χρησιμοποιώντας silica gel

Το σίλικα gel σας επιτρέπει να φιλτράρετε το μίγμα αέρα, απλώς τοποθετήστε το στρώμα αυτής της ουσίας στο περίβλημα από το φίλτρο λαδιού ή νερού. Ο παλιός εξοπλισμός από το Βόλγα είναι βέλτιστος για τη δημιουργία ενός αυτοδιαχωρισμένου διαχωριστή νερού.

 1. Αφαιρούμε το παλιό φίλτρο λαδιού. Αφαιρούμε το παλιό φίλτρο λαδιού και το προετοιμάζουμε για περαιτέρω εργασίες
 2. Ως σωλήνας διακλάδωσης εισόδου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας φυσικός σωλήνας μέσω του οποίου προηγουμένως παρέχεται πετρέλαιο.
 3. Μουφλέξουμε τις υπερβολικές οπές με βίδες της απαιτούμενης διαμέτρου και στεγανωτικού. Για τη σφράγιση των οπών χρησιμοποιούμε μπουλόνια με την απαιτούμενη διάμετρο και στεγανωτικό
 4. Επανασυναρμολογήστε με αντίστροφη σειρά, γεμίστε τον ελεύθερο χώρο με σίλικα ζελ. Γεμίστε όλο τον ελεύθερο χώρο του κελύφους με σίλικα ζελ
 5. Βάζουμε το επάνω κάλυμμα και σφίγγουμε σφιχτά με ένα μπουλόνι. Πατήστε καλά το επάνω κάλυμμα στο σώμα του φίλτρου

Ο σχεδιασμός του φίλτρου έχει διάφορους βραχίονες, με τους οποίους το φίλτρο εγκαθίσταται εύκολα στη σωστή θέση.

Για να μεγιστοποιηθεί η χρήση του σίλικα ζελ, τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά άκρα του περιβλήματος.

Ψυκτική συσκευή

Όπως είναι γνωστό, η χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπει την συμπύκνωση της υγρασίας που υπάρχει στο μείγμα αέρα. Οι αφυγραντήρες τύπου ψύξης είναι αρκετά δημοφιλείς μεταξύ των μηχανών αυτοκινήτων. Οι συσκευές καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις αέρα που τροφοδοτούνται στον συμπιεστή. Όταν δημιουργείτε έναν αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να κατευθύνετε τη ροή του αέρα μέσω καταψύκτη ή άλλου εξοπλισμού ψύξης.

Είναι σημαντικό να σφραγίσετε πλήρως τον καταψύκτη στον δέκτη και να δημιουργήσετε ένα σωλήνα διακλάδωσης για την αποστράγγιση των συμπυκνωμάτων. Για τους κατοίκους των "κρύων" περιοχών της χώρας μας, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν την παροχή αέρα στον συμπιεστή από το δρόμο. Το χειμώνα, θα λάβετε απευθείας ένα μίγμα αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.

Πρακτικές συστάσεις για τη δημιουργία διαχωριστών υγρασίας διαφόρων τύπων

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σου. Αλλά εάν η εργασία δεν γίνει καλά, τότε κάποια από την υγρασία θα πέσει στον συμπιεστή και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του πίνακα. Μεταξύ των σημαντικότερων πρακτικών συμβουλών είναι οι εξής:

 1. Το σώμα της μονάδας πρέπει να είναι σφραγισμένο και να αντέχει σε υψηλή πίεση.
 2. Για τις συνδέσεις των ακροφυσίων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας συγκόλληση ή συγκόλληση.
 3. Η διάμετρος των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει την απρόσκοπτη διέλευση του αέρα.
 4. Ο οικιακός διαχωριστής νερού πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις της μονάδας συμπιεστή για πίεση, ισχύ και απόδοση.

Video: κατασκευαστής των αφυγραντικών δικών των χεριών

Τα πλεονεκτήματα και η σημασία της χρήσης της συσκευής

Η χρήση ενός αφυγραντήρα κατά τη διάρκεια της βαφής ενός αυτοκινήτου με μονάδα συμπιεστή αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της επικάλυψης και προστατεύει το σώμα από τη διάβρωση. Ο αέρας πρέπει να είναι στεγνός - αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση εξοπλισμού ψύξης, φυγοκεντρικής δύναμης ή σίλικας ζελ. Μπορείτε να συναρμολογήσετε τη σπιτική συσκευή από ένα παλιό δοχείο, έναν πυροσβεστήρα, ένα φίλτρο λαδιού ή ένα φίλτρο νερού.

Ορισμένες μονάδες συμπιεστών τροφοδοτούν αέρα υπό υψηλή πίεση και απαιτούν φίλτρα εργοστασίου και αφυγραντήρες. Πριν συνδέσετε τον αφυγραντήρα, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και βεβαιωθείτε ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις για το μείγμα αέρα.

Για να εξασφαλιστεί ότι η μονάδα συμπιεστή εφαρμόζει ποιοτικότερο στρώμα βαφής, οι ειδικοί συνιστούν να παρέχεται ξηρός αέρας σε αυτό. Η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας μπορεί να γίνει με αυτό-κατασκευασμένους διαχωριστές νερού. Θα κοστίζουν φθηνότερα από τα εργοστάσια και, με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, θα λειτουργούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαχωριστής λαδιού για τον συμπιεστή.

# 1 papuel

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Воткинск
  • Όνομα: Ivan Orlov

  # 2 Gideon

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: straingers στο ku
  • Όνομα: Ραβίνος

  # 3 papuel

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Воткинск
  • Όνομα: Ivan Orlov

  Ο Γεδεών (σήμερα, 22:44) έγραψε:

  # 4 Balaclava

  # 5 mygolf

  Ο Γεδεών (σήμερα, 22:44) έγραψε:

  # 6 papuel

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Воткинск
  • Όνομα: Ivan Orlov

  Η Μπαλακλάβα (χθες, 23:48) έγραψε:

  mygolf (σήμερα, 00:00) έγραψε:

  Αυτή η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί από papuel: 27 Σεπτεμβρίου 2010 - 00:30

  Συμπιεστής διαχωριστή λαδιού - σύστημα καθαρισμού αερίων από πετρέλαιο

  Τα εργοστάσια συμπιεστών με διαφορετικό σχεδιασμό, κατασκευασμένα για εργασία με διαφορετικά περιβάλλοντα, χρησιμοποιούνται ευρέως στην πράξη. Οι συμπιεστές παρέχουν τις απαραίτητες τεχνολογικές συνθήκες για την παραγωγική χρήση του περιβάλλοντος αερίου.

  Για παράδειγμα, ο πεπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται ενεργά από κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων, εργοστάσια, μικρές επιχειρήσεις. Ακόμη και στην καθημερινή ζωή υπάρχει ανάγκη για πεπιεσμένο αέρα. Ωστόσο, οι εγκαταστάσεις συμπιεστών έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα - την παραλλαγή του πετρελαίου από το σύστημα. Συνεπώς, ο διαχωριστής λαδιού του συμπιεστή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού.

  Σχετικά με τους διαχωριστές λαδιού για συμπιεστές

  Ο συμπιεστής θεωρείται ως σύστημα που λειτουργεί με βάση τις αρχές των μηχανικών κινήσεων. Συνεπώς, ένας ξεκάθαρος παράγοντας είναι η χρήση λιπαντικού για κινούμενα μέρη της μονάδας συμπιεστή.

  Κοχλίας συμπιεστή: 1 - ηλεκτροκινητήρας. 2, 7, 8 - ρουλεμάν. 3 - κινούμενος ρότορας. 4 - το περίβλημα του συμπιεστή. 5 - άξονας. 6 - ένα επίθεμα. 9, 11 - ισορροπημένο έμβολο. 10 - οδηγός ρότορα

  Ως λιπαντικό χρησιμοποιείται παραδοσιακά λάδι συμπιεστή. Παρέχεται σε μηχανικά εξαρτήματα και κινούμενα μέρη, λάδι συμπιεστή παρέχει λίπανση στα τμήματα τριβής του μηχανήματος.

  Έτσι διατηρείται η μακροχρόνια λειτουργία του συμπιεστή, η διάρκεια ζωής των μηχανικών τμημάτων του συστήματος αυξάνεται σημαντικά.

  Ωστόσο, το χρησιμοποιούμενο λάδι συμπιεστή αναμειγνύεται αναπόφευκτα με το μέσο αερίου εργασίας. Και η περιεκτικότητα σε λάδι στον ίδιο πεπιεσμένο αέρα χαρακτηρίζεται σε υψηλό επίπεδο.

  Συμπιεσμένο από τον συμπιεστή, το μέσο αερίου εργασίας πράγματι καθίσταται ακατάλληλο για χρήση. Επιπλέον, ένα μείγμα αέρα και ελαίου σε ορισμένες συγκεντρώσεις είναι εκρηκτικό.

  Στην πράξη, χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα σχεδιασμών συστημάτων για τον καθαρισμό ενός συμπιεσμένου αερίου μίγματος. Κάθε σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από τεχνικές παραμέτρους και απόδοσης

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα σχέδια συμπιεστών αέρα είναι εξοπλισμένα με διαχωριστές πετρελαίου από προεπιλογή. Και όσοι από αυτούς δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό, υποχρεούνται απαραίτητα να ολοκληρώσουν τον διαχωριστή λαδιού.

  Τύποι διαχωριστών λαδιού συμπιεστή

  Ο σχεδιασμός των διαχωριστών πετρελαίου συμπιεστή, λαμβανομένης υπόψη της αρχής λειτουργίας τους, έχει ως εξής:

  Υπάρχουν επίσης διαχωριστές πετρελαίου για συμπιεστές, που κατασκευάζονται σε συνδυασμένη έκδοση, όπου συνδυάζονται διάφορα συστήματα διαχωρισμού ελαίων.

  Διαχωριστής κυκλωνικού λαδιού

  Αυτός ο τύπος συστήματος διαχωρισμού λαδιού χρησιμοποιεί την αρχή της φυγοκεντρικής περιστροφικής δύναμης. Η συσκευή είναι ένα δοχείο, έχει ένα σπειροειδές στοιχείο πλάκας μέσα.

  Η αρχή σχεδιασμού και καθαρισμού κυκλώνα για αυτόν τον τύπο συσκευής: 1 - φίλτρο εισόδου. 2 - επιχειρηματικό τοίχωμα. 3 - λαιμός? 4 - διαχωριστή λαδιού. 5 - διαχωριστή κυκλώνα

  Όταν ένα μίγμα αερίου και ελαίου, συμπιεσμένο από έναν συμπιεστή, εισέρχεται στον διαχωριστή κυκλωνικού λαδιού, σχηματίζεται μια ροή στροβίλου λόγω των σπειροειδών πλακών - των στοιχείων της συσκευής.

  Κάτω από τη δράση ενός στροβίλου κυκλώνα, ένα έλαιο που έχει ένα μεγάλο ειδικό βάρος σε σχέση με το αέριο διαχωρίζεται και καταβυθίζεται στο τοίχωμα του δοχείου και στη συνέχεια αποστραγγίζεται στην κάτω περιοχή του.

  Το λάδι που καθαρίζεται από το λάδι αφήνει το διαχωριστή λαδιού στον άνω σωλήνα διακλάδωσης. Η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού με συσκευές κυκλώνα φθάνει το 80%.

  Διαχωριστής λαδιού συμπιεστή ματιών

  Το απλούστερο, από την άποψη του μηχανικού σχεδιασμού του συμπιεστή, είναι ένας διαχωριστής πετρελαίου δικτύου. Η συσκευή καθαρίζει το περιβάλλον αερίου από τη συσσώρευση λαδιού φιλτράροντας τη ροή με ένα λεπτό πλέγμα.

  Το απλούστερο σύστημα διαχωρισμού και καθαρισμού είναι το πλέγμα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα κοινό χοντρό φίλτρο, η αποτελεσματικότητα του οποίου δεν είναι πολύ υψηλό

  Και ο βαθμός καθαρισμού εξαρτάται άμεσα από την πυκνότητα του φίλτρου πλέγματος. Ωστόσο, η υπερβολική πυκνότητα μειώνει τη διακίνηση του δικτύου αερίων.

  Το φαινόμενο διαχωρισμού επιτυγχάνεται πάλι λόγω του υψηλότερου ειδικού βάρους του ελαίου συμπιεστή. Ένα μείγμα αερίου και λαδιού συναντάει σε ένα πλέγμα, αντιστρέφει την κατεύθυνση και την ταχύτητα. Ως αποτέλεσμα, τα σωματίδια βαρέος ελαίου διατηρούνται και ένα ελαφρύτερο μέσο αερίου συνεχίζει να κινείται.

  Εν τω μεταξύ, η απόδοση καθαρισμού των συσκευών ματιών είναι σχετικά χαμηλή (όχι περισσότερο από 50%). Επομένως, αυτό το είδος διαχωριστών συμπιεστών ταξινομείται ως χοντρό φίλτρο.

  Διαχωριστές πετρελαίου barbotazhnye

  Ο λεπτότερος καθαρισμός του πετρελαίου από τον αέρα ή από άλλο αέριο μέσο παρέχεται στους συμπιεστές με διαχωριστές πετρελαίου τύπου φυσαλίδας.

  Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στην πρόοδο ενός συμπιεσμένου αέριου μίγματος μέσω ενός φραγμού υγρών. Η αποτελεσματικότητα καθαρισμού μπορεί να φτάσει το 80-90%.

  Σύστημα με αρχή αναπνοής: A - είσοδος αερίου. Β είναι η έξοδος αερίου. C - απόρριψη νερού. D - αποστράγγιση του λαδιού. 1 - συλλέκτης πετρελαίου · 2 - ένας συλλέκτης σταγόνας (αποστράγγισης). 3 - περιοριστής στροβίλου

  Είναι αλήθεια ότι το διάγραμμα ροής διεργασίας με διαχωριστές λαδιού φυσαλίδων θα πρέπει επιπλέον να έχει ένα σύστημα για τον διαχωρισμό του ελαίου από το υγρό.

  Αυτή η στιγμή αποδεικνύει ότι οι κατασκευαστικοί διογκωτικοί διαχωριστές πετρελαίου φαίνονται μάλλον περίπλοκοι και απαιτούν μια κατάλληλη τεχνολογική προσέγγιση.

  Αδρανειακός διαχωριστής

  Διαχωριστές βαρύτητας πετρελαίου, φίλτρα κυκλώνα, που ονομάζονται επίσης αδρανειακά συστήματα καθαρισμού. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών είναι κάπως παρόμοια με τη λειτουργία μιας συσκευής κυκλώνα.

  Η συσκευή αποτελείται από ένα δοχείο, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει δομή που μοιάζει με μια βίδα ενός μηχανήματος κοπής κρέατος. Ένα μείγμα αερίου και λαδιού ρέει από την άνω περιοχή του σκάφους προς τον πυθμένα, αλλάζοντας την κατεύθυνση της διαδρομής σύμφωνα με την κοχλιωτή τροχιά.

  Το σύστημα αδρανειακού διαχωρισμού (καθαρισμού) λειτουργεί πρακτικά με την ίδια αρχή με το σύστημα κυκλώνα. Οι κεκλιμένες επιφάνειες του διαχωριστή χρησιμοποιούνται: 1 - ένα φιλμ που ρέει, 2 - σταγόνες

  Η αδρανειακή δύναμη διαχωρίζει τα ελαιώδη σωματίδια από το αέριο. Παραμένουν στην επιφάνεια της διαδρομής βίδας, συγκεντρώνονται σε πιο βαριά σταγονίδια και αποστραγγίζονται στην κάτω περιοχή του σκάφους.

  Οι αδρανειακοί διαχωριστές λαδιού είναι αρκετά αποδοτικές συσκευές - καθαρίζουν το περιβάλλον αερίου κατά 70-90%. Αλλά η χρήση τέτοιων συστημάτων είναι περιορισμένη σε σχέση με την απόδοση των συμπιεστών. Οι εμβολοφόροι και οι σπειροειδείς συμπιεστές είναι εξοπλισμένοι κυρίως με αδρανειακές συσκευές.

  Συνδυασμένες διατάξεις διήθησης λαδιού

  Οι μηχανισμοί διαχωρισμού λαδιού, συναρμολογημένοι με βάση ένα συνδυασμένο σχήμα, σημειώνονται ως ο πλέον αποτελεσματικός από όλους τους υπάρχοντες διαχωριστές πετρελαίου (έως 99% καθαρισμός).

  Ωστόσο, ταυτόχρονα, οι συνδυασμένες συσκευές διαφέρουν ως προς την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και το σημαντικό κόστος για τη συντήρησή τους.

  Τα συνδυασμένα συστήματα καθαρισμού διακρίνονται από σύνθετες τεχνικές λύσεις. Πρόκειται για δαπανηρές μαζικές εγκαταστάσεις, συνήθως για βιομηχανική χρήση

  Ο συνδυασμός πολλών συστημάτων σε ένα σκάφος είναι συνήθως αδύνατος. Επομένως, το ίδιο το σχέδιο είναι μια μαζική συσκευή που αποτελείται από πολλές μονάδες.

  Διαχωρισμός ελαίου από καυσαέρια

  Οι διατάξεις διαχωρισμού λαδιού χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε συμπιεστές αέρα ή σε άλλα αέρια. Οι καθαριστές καυσαερίων είναι δημοφιλείς στην εταιρεία ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

  Συχνά τέτοιες συσκευές κατασκευάζονται με τα χέρια τους από αυτοσχέδια υλικά. Αποδεικνύεται ένα αρκετά αποτελεσματικό σύστημα για τον καθαρισμό των αερίων του στροφαλοθάλαμου για το αυτοκίνητο.

  Πώς να φτιάξετε τον διαχωριστή λαδιού στροφαλοθαλάμου

  Η απλούστερη συσκευή, λειτουργικά "ακονισμένη" για διαχωρισμό για αυτοκίνητα, μπορεί να κατασκευαστεί από πλαστικά εξαρτήματα υγιεινής.

  Ένα απλό σχεδιασμό από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου από το σύνολο των εξαρτημάτων υγιεινής. Φθηνό και αρκετά αποτελεσματικό για τα αυτοκίνητα που τρέχουν

  Ένα σύνολο εξαρτημάτων, ο αποκαλούμενος διαχωριστής λαδιού στροφαλοθαλάμου, υποδεικνύεται από έναν περιορισμένο κατάλογο:

  1. Σύζευξη υδραυλικών εγκαταστάσεων (1 τεμ.).
  2. Εξαρτήματα από ορείχαλκο (2 τεμ.).
  3. Βύσματα υδραυλικών για ζεύκτη (2 τεμ.).
  4. Σωλήνας καυσίμου αυτοκινήτων (1 τεμ.).
  5. Μεταλλικό πλέγμα για πλύσιμο πιάτων.

  Διάταξη διαχωρισμού λαδιού στροφαλοθαλάμου

  Ένα από τα πλαστικά βύσματα για τα υδραυλικά πρέπει να τρυπηθούν δύο οπές κάτω από τα εξαρτήματα εισόδου και εξόδου. Τοποθετήστε τα εξαρτήματα ορείχαλκου στις οπές και στερεώστε τα καλά στην κάτω πλευρά.

  Εξαρτήματα για την είσοδο και την έξοδο του επεξεργασμένου αέριου μείγματος στο περίβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Κλείστε το ένα άκρο του συνδέσμου με ένα βύσμα

  Περαιτέρω, η έξοδος ενός εξαρτήματος από τον πυθμένα του καπακιού πρέπει να επιμηκύνεται με ένα κομμάτι εύκαμπτου σωλήνα καυσίμου (ή μεταλλικό σωλήνα). Ο σωλήνας έχει μέγεθος μήκους 2/3 του μήκους του συμπλέκτη υγιεινής. Αυτή θα είναι η εισερχόμενη γραμμή αερίου.

  Επεκταμένη σύνδεση των εισερχόμενων αερίων. Αυτό το τμήμα της δομής θα τοποθετηθεί μέσα στον υδραυλικό συμπλέκτη μαζί με ένα μεταλλικό πλέγμα που λειτουργεί ως φίλτρο

  Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε το τροποποιημένο κάλυμμα στον συμπλέκτη υδραυλικών εγκαταστάσεων. Μέσω της ανοιχτής απέναντι πλευράς του ζεύκτη, τοποθετήστε το μεταλλικό πλέγμα μέσα. Τοποθετήστε το δεύτερο κάλυμμα στη ζεύξη.

  Η τελική κατασκευή γίνεται από τα χέρια και εγκαθίσταται στο πεδίο του κινητήρα κάτω από την κουκούλα του αυτοκινήτου. Στην πράξη, η συσκευή παρουσίασε ικανοποιητική απόδοση

  Αυτό είναι όλο. Ο απλούστερος (αλλά αρκετά αποτελεσματικός) διαχωριστής λαδιού στροφαλοθαλάμου είναι έτοιμος για εγκατάσταση στο σύστημα αυτοκινήτου. Απλά πρέπει να σημειώσετε τα εισερχόμενα / εξερχόμενα τσοκς, ώστε να μην μπερδευτούν αργότερα. Ένας διαχωριστής εγκαθίσταται στο κανάλι του μικρού αναπνευστήρα του καλύμματος της βαλβίδας.

  Η εμπειρία κατασκευής καθαριστή στροφαλοθαλάμου στο βίντεο

  Μερικά υλικά λαμβάνονται: Drive2

  Αφυγραντήρας για τον συμπιεστή: συμβουλές, σχέδια και βίντεο

  Ο αφυγραντήρας για τον συμπιεστή είναι ένα είδος φίλτρου που σας επιτρέπει να εκτελέσετε τη λειτουργία της προετοιμασίας του αέρα προτού τροφοδοτηθεί απευθείας στο σύστημα. Η ανάγκη χρήσης αυτού του μηχανισμού οφείλεται στο γεγονός ότι η υψηλή υγρασία είναι πολύ επιζήμια για σχεδόν οποιαδήποτε στοιχεία του συμπιεστή, τα οποία μπορούν εύκολα να τα απενεργοποιήσουν.

  Είναι δυνατό να φτιάξετε το φίλτρο ένα αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα δικά σας χέρια ή απλώς να αγοράσετε ένα έτοιμο κατάστημα σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα για τέτοια προϊόντα.

  Αρχή λειτουργίας της συσκευής


  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν πολλές επιλογές για την εφαρμογή ενός τέτοιου μηχανισμού, με βάση διαφορετικές αρχές. Ο κλασικός αφυγραντήρας λειτουργεί ως εξής:

  1. Ο αέρας τροφοδοτείται από το περιβάλλον, μετά από τον οποίο μεταφέρεται αμέσως σε ειδικό θάλαμο με το μέγιστο επίπεδο μόνωσης. Και ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί να έχει εντυπωσιακές διαστάσεις.
  2. Αφού εισέλθει σε αυτό το θάλαμο, η ροή του αέρα στρίβεται με τη βοήθεια ειδικών λεπίδων που δημιουργούν κίνηση στροβίλου στο θάλαμο. Λόγω φυσικών διεργασιών εμφανίζεται συμπύκνωση στην επιφάνεια των λεπίδων. Αυτό το στάδιο φιλτραρίσματος επιτρέπει μόνο τον προκαταρκτικό καθαρισμό του αέρα, μετά τον οποίο λαμβάνει χώρα μία μετάβαση στο επόμενο στάδιο καθαρισμού.
  3. Υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, η ροή του αέρα περνά στον επόμενο θάλαμο, ο οποίος περιέχει στην πορεία του ένα πορώδες φίλτρο. Χάρη σε αυτό, διατηρούνται όλα τα μικρά σωματίδια, καθώς και η υγρασία που παραμένει στη ροή. Δυστυχώς, σε αντίθεση με τον τραχύ καθαρισμό, ένα πορώδες φίλτρο πρέπει να αντικαθίσταται περιοδικά, καθώς οι πόροι του γίνονται γρήγορα φραγμένοι.

  Σπιτικό διαχωριστή νερού για τον συμπιεστή ή που αγοράσατε;

  Με άλλα λόγια, εάν δεν χρειάζεται να εκτελέσετε έναν εξαιρετικά λεπτομερή καθαρισμό για τον συμπιεστή σας, τότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά φίλτρα για αυτό. Επιπλέον, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα σπιτικό μοντέλο. Φυσικά, την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μηχανισμού θα είναι πολύ λιγότερο από το κατάστημα, αλλά θα είναι πολύ φθηνότερο και πιο εύκολο στη λειτουργία.

  Τι να ψάξετε

  Δεν έχει σημασία αν αγοράζετε μια συσκευή ή χτίζετε μόνοι σας, που χρειάζεστε λαμβάνουν υπόψη τα ακόλουθα γεγονότα:

  • Είναι πολύ σημαντικό ο αριθμός των βημάτων καθαρισμού. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στην κλασική έκδοση υπάρχουν δύο. Το πρώτο στάδιο είναι υπεύθυνο για τον αρχικό καθαρισμό και το δεύτερο για πιο λεπτομερή καθαρισμό. Εάν η συσκευή σας διαθέτει μόνο ένα στάδιο, η αποτελεσματικότητά της θα μειωθεί και η συχνότητα εμφράγματος θα αυξηθεί.
  • Το εύρος ζώνης αποτελεί σημαντικό δείκτη. Εάν είναι κάτω από την καθορισμένη ταχύτητα, τότε η συσκευή θα είναι εκτός λειτουργίας σε λίγες μέρες, καθώς δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το φορτίο κεραυά.
  • Βάθος καθαρισμού. Αυτός ο δείκτης αντικατοπτρίζει το μέγεθος των σωματιδίων που η συσκευή μπορεί να σταματήσει κατά τη διάρκεια της διήθησης. Για παράδειγμα, εάν αυτό το σχήμα είναι 10 μικρά, τότε ο διαχωριστής υγρασίας μπορεί να φιλτράρει σωματίδια τουλάχιστον 10 μικρά. Οποιαδήποτε σωματίδια που είναι μικρότερα από ένα δεδομένο μέγεθος θα περάσουν από το φίλτρο χωρίς δυσκολία.

  Πώς να φτιάξετε ένα μοντέλο προϋπολογισμού της συσκευής σας;

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι αυτοδιαχειριζόμενος διαχωριστής υγρασίας για τον συμπιεστή. Θα εξετάσουμε τον πιο απλό και δημοφιλή τρόπο, ο οποίος δεν θα αναγκάσει να δαπανήσει πολλή προσπάθεια και υλικά.

  Απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • ένα κομμάτι σωλήνα μήκους περίπου 0,7 m, καθώς και ένα τμήμα 100 mm.
  • φύλλο μετάλλου, το πάχος του οποίου είναι 3 mm.
  • πυροσβεστήρας που χρησιμοποιείται,
  • εξαρτήματα συνδετήρων.

  Μετά την προετοιμασία όλων των απαραίτητων υλικών, είναι απαραίτητη η εξής βήμα-βήμα οδηγίες:

  • Από το σωλήνα είναι απαραίτητο να κόψετε ένα κομμάτι μήκους περίπου 50-60 cm. Τα άκρα πρέπει να είναι ομοιόμορφα.
  • Επιλέγουμε μια άκρη του σωλήνα, θα είναι η κορυφή της δομής. Δημιουργήστε ένα ορθογώνιο αυλάκι μέτρησης 10x5 cm στον τοίχο μιας άκρης του σωλήνα. Η οπή θα επικαλύπτεται από το πλέγμα και θα ισούται με τις διαστάσεις της.
  • Το ίδιο μέγεθος πρέπει να γίνεται διαγώνια στην άλλη πλευρά του σωλήνα.
  • Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι απαραίτητο να κλείσετε αυτές τις τρύπες με πλέγματα. Θα πρέπει να ταιριάζουν τέλεια σε αυτούς. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη συγκόλληση.
  • Ο κύλινδρος του σωλήνα που παραμένει, το κόβουμε στη μέση μαζί με τη βοήθεια ενός Βουλγάρου.
  • Τα θραύσματα που προκύπτουν είναι καλά συγκολλημένα από μια ισχυρή ραφή στην κορυφή της δομής. Δεδομένου ότι ο σίδηρος είναι πολύ παχύς, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χειροκίνητη συγκόλληση τόξου.
  • Τώρα πρέπει να εργαστείτε με έναν πυροσβεστήρα. Ξεβιδώνουμε το φελλό, κόβουμε το λαιμό και βιδώνουμε πάνω του. Το κάλυμμα του πυροσβεστήρα εξαλείφει όλα τα περιττά μέρη και κλείνει σφιχτά όλα τα ανοίγματα του.
  • Το κομμένο τμήμα με ένα σπείρωμα συγκολλάται στην κορυφή της προετοιμασμένης δομής.
  • Στο κάτω μέρος του φίλτρου συγκολλάται ένα φύλλο σιδήρου. Πρέπει να ετοιμάζετε όλες τις τρύπες που μπορείτε να βρείτε.

  Εάν όλα έγιναν σαφώς σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να πάρετε μια συσκευή που περιέχει στην κορυφή της ένα γεμιστικό πλήρωσης και, φυσικά, ένα μειωτήρα. Στην κάτω πλευρά - το σωλήνα σύνδεσης, επιτρέποντας την απομάκρυνση του αέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ολόκληρη τη δομή για διαρροές συνδέοντας τον συμπιεστή.

  Μόλις ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι και δεν εντοπιστούν προβλήματα, είναι δυνατό να συνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες και τα πάντα. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη χρήση της συσκευής.

  Αφυγραντήρας για τον συμπιεστή με τα χέρια τους: συστάσεις για την κατασκευή ορισμένων τύπων συσκευών

  Ο εξοπλισμός συμπιεστή χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με μια συσκευή όπως ένας αφυγραντήρας.

  Δεν υπάρχουν στοιχεία υψηλής τεχνολογίας σε αυτό, έτσι μια απλή έκδοση με μεσαία χαρακτηριστικά μπορεί να παραχθεί ανεξάρτητα.

  Ας δούμε πώς και από τι μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας.

  Ποια είναι η συσκευή και ποια είναι η χρήση της;

  Ο φυσικός αέρας, όπως είναι γνωστό, περιέχει πάντα κάποια ποσότητα υδρατμού.

  Η διαλυτότητα του ατμού αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα, δηλαδή, όσο πιο θερμό είναι, τόσο πιο υγρό μπορεί να είναι.

  Ένας αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα που διέρχεται από αυτό.

  Η αποδοτικότητα των σύγχρονων βιομηχανικών σχεδίων μπορεί να φτάσει το 90%.

  Πλεονέκτημα και σημασία της εφαρμογής

  Η υγρασία που υπάρχει στον αέρα σχεδόν πάντα επηρεάζει δυσμενώς τόσο τον εξοπλισμό όσο και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή του. Πρώτα απ 'όλα, ο ίδιος ο συμπιεστής πάσχει, μέσα στον οποίο ο ατμός μπορεί εν μέρει να μετατραπεί σε συμπύκνωμα, που είναι ήδη υγρό νερό. Το νερό, όπως είναι γνωστό, συμβάλλει στη διαδικασία διάβρωσης.

  Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για όλα τα είδη μη κλειστών πνευματικών συστημάτων - για παράδειγμα, στα φορτηγά, στα οποία ο συμπιεστής αντλείται περιοδικά από τον αέρα που λαμβάνονται από το εξωτερικό.

  Αφυγραντήρας από το φίλτρο Geyser

  Αν ο συμπιεστής χρησιμοποιείται για τη βαφή του αυτοκινήτου, τότε εάν υπάρχει υγρασία στον αέρα, η επίστρωση θα είναι λιγότερο ποιοτική (σχηματίζονται οι λεγόμενοι κρατήρες) και το σώμα του οχήματος μπορεί να διαβρωθεί.

  Εφαρμόζοντας τον ίδιο αφυγραντήρα, είναι δυνατό να στεγνώσει σημαντικά ο αέρας που εισέρχεται στον συμπιεστή, πράγμα που σημαίνει αποφυγή όλων των αναφερθέντων φαινομένων.

  Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια στη θέρμανση, τοποθετήστε μια δεξαμενή συσσωρευτή. Μπαταρία δεξαμενών στο σύστημα θέρμανσης - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συναρμολόγησης και εγκατάστασης μιας καμινάδας για το τζάκι, διαβάστε εδώ.

  Βήμα-βήμα οδηγίες για την παραγωγή βιο-τζάκι παρουσιάζεται σε αυτό το θέμα.

  Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτοδιαχωρισμένων διαχωριστών νερού

  Οι αυτόνομα κατασκευασμένοι διαχωριστές νερού κατασκευάζονται στην εικόνα και την ομοιότητα των βιομηχανικών. Υπάρχουν τρεις τύποι τέτοιων συσκευών:

  Κυκλώνες

  Ένας αφυγραντήρας αυτού του τύπου έχει ένα κυλινδρικό σώμα στο οποίο προσδίδεται αέρας σε περιστροφική κίνηση. Στην περίπτωση αυτή, ο ατμός που περιέχεται σε αυτό απορρίπτεται από τη φυγόκεντρη δύναμη στα τοιχώματα, πάνω στα οποία στερεώνεται με τη μορφή συμπυκνώματος.

  Ο ξηρός αέρας εκκενώνεται μέσω του σωλήνα εξόδου, ο οποίος αφαιρείται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από την είσοδο.

  Για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος υπάρχει βαλβίδα αποστράγγισης.

  Προσροφητές

  Ορισμένες ουσίες απορροφούν υδρατμούς, σαν σφουγγάρι. Για να στεγνώσει ο αέρας είναι αρκετό να περάσει μέσα από ένα θάλαμο γεμάτο με μια τέτοια ουσία (ονομάζεται sorbent).

  Καθώς η κορεσμένη υγρασία θα πρέπει να αλλάξει.

  Ψύκτες

  Έχουμε ήδη πει ότι η «διάλυση» των ατμών στον αέρα αυξάνεται με το τελευταίο σημείο. Για παράδειγμα, σε μία θερμοκρασία από 0 μοίρες αέρα μπορεί να περιέχει έως 1 g υδρατμών, ενώ στους + 20C - είναι περίπου 20, το απλό συμπέρασμα εξής: για την ξήρανση του αέρα, πρέπει να ψύχεται. Σε αυτό το μέρος του ατμού γίνεται υπερβολική, και να μετατρέψει αμέσως σε συμπύκνωμα.

  Ένα σαφές παράδειγμα αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμεύσει ως φαινόμενα όπως η απώλεια δροσιάς το πρωί, που στάζει συνεχώς από το νερό του οικιακού κλιματιστικού, καταθλίβοντας τον κρύο καθρέφτη μετά το ντους. Ναι, και οι αφυγραντήρες αέρα οικιακής χρήσης που χρησιμοποιούν αυτήν την αρχή - είναι από καιρό σπανιότατα.

  Ψυγείο και αφυγραντήρας - κύκλωμα

  Η απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα με ψύξη είναι μια αρκετά δαπανηρή ενέργεια, έτσι οι διαχωριστές νερού αυτού του τύπου είναι λιγότερο συνηθισμένοι από τους δύο πρώτους. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι ξηραντές ψύξης δεν καθαρίζουν τον αέρα με μηχανικές ακαθαρσίες, όπως και οι κυκλώνες και οι προσροφητές.

  Οι προκατασκευασμένοι διαχωριστές νερού συνδυάζονται συνήθως. Η μονάδα ψύξης ή ο κυκλώνας είναι το πρώτο στάδιο στο οποίο διεξάγεται ο τραχύς καθαρισμός, δηλαδή αφαιρείται ο όγκος του ατμού. Σε έναν κυκλώνα, ο αέρας τυλίγεται σε ένα στρόβιλο μέσω ενός περιστρεφόμενου πτερυγίου με λεπίδες.

  Ο προσροφητής λειτουργεί ως ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο ήδη εκτελεί λεπτό καθάρισμα. Λόγω της συνδυασμένης λύσης, ο ροφητής πρέπει να αλλάζει πολύ λιγότερο συχνά.

  Τα χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ξηραντήρων ποσότητα προσθήκης εξαέρωσης ατμού (υποδεικνύεται σε ποσοστά) είναι επίσης το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης, τις συσκευές καθυστέρησης.

  Συσκευή σχεδίασης

  Στην σπιτική έκδοση του κυκλώνα, θα αφαιρέσουμε την πτερωτή χωρίς την πτερωτή. Αντ 'αυτού, ο αέρας στο κυλινδρικό σώμα θα τροφοδοτηθεί κατά μήκος μιας εφαπτομένης, λόγω της οποίας θα μετακινηθεί στροβίλου.

  Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος διαχωριστής υγρασίας, χωρίς έναν αναγκαστικό στρόβιλο, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο μετά την εγκατάσταση μετά από τον συμπιεστή. Δηλαδή, ο ίδιος δεν μπορεί να προστατεύσει τον υπερτροφοδότη.

  Κάνοντας έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

  Τώρα εξετάστε λεπτομερέστερα πώς να κάνετε ένα αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα δικά σας χέρια:

  Κυκλώνα

  Το σώμα κυκλώνα είναι ένας σωλήνας συγκολλημένος και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εσωτερικός αέρας θα τροφοδοτείται υπό υψηλή πίεση, έτσι ώστε οι τοίχοι του κελύφους πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστοι. Επίσης, ως κενό, μπορείτε να πάρετε έναν κύλινδρο αερίου ή έναν πυροσβεστήρα - έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υψηλή πίεση.

  • διάμετρος: 100 - 110 mm.
  • ύψος: 600 - 700 mm.

  Παράδειγμα της τελικής συσκευής

  Πριν ξεκινήσετε την εργασία, το τεμάχιο εργασίας για την θήκη πρέπει να υποστεί επεξεργασία από μέσα με χαρτί σμύριδας - αυτό είναι απαραίτητο για τη βαφή.

  Διαδικασία παραγωγής:

  1. Κάτω, σε απόσταση τουλάχιστον 120 mm από το βύσμα του πυθμένα (ο σωλήνας θα εγκατασταθεί κάθετα), στο τοίχωμα του περιβλήματος που χρειάζεται να συγκολλήσετε το σύνδεσμο, μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται αέρας. Η σύντηξη είναι το σωστό πράγμα για συγκόλληση στην εφαπτομένη, αλλά αν αυτή η λύση φαίνεται πολύ περίπλοκη για εσάς, συγκολλήστε την μόνο στην πλευρά.
  2. Στο κέντρο του βύσματος, κλείνοντας το ανώτερο άκρο, πρέπει να συγκολλήσετε το σωλήνα εξαγωγής. Κάποιοι δάσκαλοι το συγκολλούν προς την πλευρά, στην πλευρά απέναντι από τον αγωγό του στομίου εισαγωγής. Σε αυτή την υλοποίηση, ο αφυγραντήρας είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό, δεδομένου ότι ο αέρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κατά μήκος του σώματος έχει χρόνο για να στεγνώσουν, αλλά πιο σωστό θα εξακολουθεί να φιλοξενήσει την έξοδο στο κέντρο του άνω πώματος (υπενθυμίσει ότι ο ατμός ρίχνεται από τη φυγόκεντρο δύναμη ενάντια στους τοίχους ακριβώς).
  3. Στο κέντρο του κάτω βύσματος είναι απαραίτητο να συγκολληθεί ένας σωλήνας διακλάδωσης για την εκκένωση συμπυκνωμάτων. Εάν αποφασιστεί η χρήση του κυλίνδρου ως κατεργαζόμενου τεμαχίου για το κύτος, πρέπει να γυριστεί - τότε το κανονικό ακροφύσιο θα παίξει το ρόλο της οπής αποστράγγισης.

  Ονομάζεται "σμάλτο σκουριάς στη σκουριά" 3 σε 1 ". Μετά την περιέλιξη της σύνθεσης στο εσωτερικό της συσκευής, αποστραγγίζεται, μετά από την οποία στεγνώνεται ο διαχωριστής υγρασίας.

  Προσρόφτης

  Οι καλές ιδιότητες προσρόφησης κατέχονται από πυριτική πηκτή, οι κόκκοι των οποίων παρασκευάζονται με ξήρανση υπερκορεσμένων διαλυμάτων αλάτων πυριτικού οξέος. Αυτός ο ροφητής είναι αρκετά προσιτός και πωλείται ως καθαρή μορφή και ως πληρωτικό για την τουαλέτα της γάτας.

  Διαφορετικοί τύποι πήγματος πυριτίας μπορεί να διαφέρουν ως προς το μέγεθος των πόρων, την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας και την ποσότητα νερού που μπορούν να απορροφήσουν (υποδεικνύεται ως ποσοστό της μάζας του ροφητή).

  Η ποσότητα πήγματος διοξειδίου του πυριτίου επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την χωρητικότητα της εγκατάστασης: για κάθε 800 - 850 l / min απαιτείται 1 kg ροφητικού. Για συνεχή εργασία, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα διπλό όγκο: ενώ μια νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει, η ήδη κορεσμένη υγρασία θα στεγνώσει στο φούρνο.

  Έχει νόημα να ψάχνετε για ένα τέτοιο είδος πήγματος πυριτίας, το οποίο όταν κορεσμένο με την υγρασία αλλάζει χρώμα - είναι πιο βολικό να εργαστείτε μαζί του.

  Ως δοχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρο νερού ή φίλτρο λαδιού αυτοκινήτου. Οι επιπλέον οπές στο φίλτρο λαδιού μπορούν να φράξουν με βίδες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο σφραγιστικό.

  Στεγανό-ψυγείο

  Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η πραγματοποίηση είναι μάλλον περίπλοκη στην κατασκευή, δεδομένου ότι είναι αναγκαίο να προβλεφθεί θάλαμος στεγανοποίησης, και ενσωματωμένα σε αυτό ένα σωλήνα εκκένωσης συμπυκνώματος (είναι σημαντικό να μην βλάψει το εξατμιστήρα που περιβάλλει το θάλαμο).

  Σημαντική πίεση τέτοιος διαχωριστής υγρασίας δεν μπορεί να αντέξει, αλλά δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί μετά από τον συμπιεστή - λειτουργεί αποτελεσματικά και όταν εγκαθίσταται πριν από τον υπερτροφοδότη.

  Ακόμα και κατά το στάδιο σχεδιασμού του συστήματος θέρμανσης, πρέπει να σκεφτεί κανείς το σχέδιο για τη σύνδεση του λέβητα στερεών καυσίμων. Υπάρχει ένα παραδοσιακό σχέδιο δέσμευσης.

  Πώς να μονώσετε ένα τούβλο σπίτι από το εξωτερικό και τι - μια αναθεώρηση των υλικών και των τύπων μόνωσης παρουσιάζεται σε αυτή τη δημοσίευση.

  Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε τα εξής: οι οικιακοί διαχωριστές νερού, φυσικά, είναι κατώτεροι από τους βιομηχανικούς, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

  Τα web περιγράφονται περιπτώσεις, κατά τη χρήση αφυγραντήρες κινεζική οικονομία δεν θα μπορούσε να επιτύχει μια αποδεκτή ποιότητα της ζωγραφικής, και μετά την ένταξή του συμπιεστή σωλήνα σπιτικό αφυγραντήρα της παρούσας πρόβλημα λύθηκε.

  Αφυγραντήρας για τα ίδια τα χέρια του συμπιεστή

  Το καθήκον του αφυγραντήρα είναι μια σημαντική συσκευή που βοηθάει τους εργάτες αυτοκινήτων να εργάζονται ο ρόλος του αφυγραντήρα για υπερβολικά υγρό αέρα, περνώντας από αερογράφο ή συμπιεστή. Γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Χωρίς ένα διαχωριστικό λαδιού που εφαρμόζεται στα στοιχεία του σώματος της μηχανής η βαφή θα αρχίσει γρήγορα να θρυμματίζεται, και το ίδιο το σώμα σκουριάζει. Η χρήση αυτής της συσκευής αποτελεί εγγύηση ότι η επίστρωση χρώματος και βερνικιού του αυτοκινήτου σας θα διαρκέσει αρκετά.

  Είναι ένα εργοστάσιο ή σπιτικό διαχωριστικό νερού;

  Τι, λοιπόν, αν πρέπει επειγόντως να ζωγραφίσετε, για παράδειγμα, την πτέρυγα ενός αυτοκινήτου ή να το βάψετε τελείως, και τα χρήματα για να πάει σε ένα συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων, τώρα δεν υπάρχει? Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας, όπως προτείνεται στο βίντεο.

  Παρακάτω θα σας πούμε πώς να συναρμολογήσετε έναν αποτελεσματικό, λειτουργικό, αξιόπιστο διαχωριστή υγρασίας.

  Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον αέρα, που εμπίπτουν στον συμπιεστή βαφής:

  1. ειδικά φίλτρα.
  2. εφαρμογή φυγόκεντρης δύναμης.
  3. έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

  Τύποι αυτοαποκαθιστήρων

  • με διαχωρισμό της υγρασίας μέσω ψύξης.
  • με πυριτική πηκτή που απορροφά την περίσσεια υγρασίας.
  • με μια μέθοδο κυκλώνα.

  Κανένας από τους περιγραφόμενους τύπους διαχωριστών υγρασίας δεν έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα πριν από άλλους. Ο καθένας έχει ορισμένες ελλείψεις. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή πριν υγρασίας παραγωγής με τα χέρια τους, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά και να αναλύσει τους τύπους κυκλωμάτων και σαφώς γνωρίζουν τους στόχους τους, να εκπληρώσουν αυτή την ανάγκη αυτής της συσκευής.

  Πριν ξεκινήσετε τη συλλογή της συσκευής, θα χρειαστείτε μικρό κιτ εργαλείων, που θα διευκολύνει σημαντικά τη δουλειά σας:

  Σπιτική συσκευή με μέθοδο κυκλωνικού καθαρισμού

  Η αρχή επί της οποίας όπως αφυγραντήρες λειτουργούν μόλις ο αέρας εισέρχεται στο θάλαμο της συσκευής υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης αρχίζει να περιστρέφεται γρήγορα. Βαριά σωματίδια (λάδι, συμπυκνωμάτων ή άμμος) που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στον αέρα, υπόκεινται στην επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, και απορρίπτει τα τοιχώματα του θαλάμου. Ταυτόχρονα, ο αέρας, καθαρίζονται από ακαθαρσίες και η περίσσεια ύδατος διέρχεται μέσα από την οπή που βρίσκεται στον πυθμένα του θαλάμου και αποστέλλεται στον συμπιεστή.

  Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να βρείτε:

  • έναν κύλινδρο αερίου που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για αποθήκευση προπανίου.
  • μηχανή συγκόλλησης?
  • πνιγμός?
  • 2 σωλήνες από μέταλλο μικρού μεγέθους και μήκους.

  Η σειρά εργασίας

  Εκτελέστε το έργο με την ακόλουθη σειρά:

  1. Το μπαλόνι πρέπει να εγκατασταθεί με γερανό προς τα κάτω.
  2. ένα από τα εξαρτήματα συγκολλάται στην κορυφή του κυλίνδρου, μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται αέρας στην είσοδο.
  3. μετράμε τα 2/3 του ύψους του σώματος του κυλίνδρου και τη συσκευή συγκόλλησης που συνδέουμε το δεύτερο στραγγαλιστικό πηνίο που θα λειτουργήσει στην έξοδο.
  4. αν θέλετε να επιτύχετε από το στεγνωτήρα, έκανε τα δικά τους χέρια, καλύτερη απόδοση, κόψτε το σώμα σε μισό μπουκάλι, ρίξτε σε ροκανίδια ή ροκανίδια, και τοποθετήστε ένα πλέγμα που θα χρησιμεύσει ως φίλτρο στο κάτω μέρος της συσκευής. Στη συνέχεια, συγκολλήστε απαλά μεταξύ τους δύο μέρη του μελλοντικού εξοπλισμού και ελέγξτε για διαρροές.

  Τώρα η παγίδα του κυκλώνα είναι έτοιμη για χρήση.

  Αυτο-κατασκευασμένος διαχωριστής νερού με καθαρισμό με πήκτωμα πυριτίου

  Για την κατασκευή αυτού του τύπου αφυγραντήρα θα χρειαστείτε ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο νερού και κατά προτίμηση ένα φίλτρο λαδιού και πήκτωμα πυριτίας. Η κύρια δυσκολία στη δημιουργία αυτής της συσκευής με τα χέρια σας είναι να τοποθετήσετε σωστά ένα στρώμα πήγματος πυριτίας.

  Διαδικασία:

  1. αποσυναρμολογήστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο για λάδι αυτοκινήτου.
  2. Ελέγξτε την κατάσταση του ακροφυσίου μέσω του οποίου προηγουμένως τροφοδοτήθηκε λάδι στο φίλτρο. Εάν βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, μπορεί να γίνει τελείως ο τόπος εισόδου του αέρα στον θάλαμο του αφυγραντήρα.
  3. επιθεωρήστε το φίλτρο για πρόσθετες οπές που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην ακεραιότητα του προϊόντος και αφαιρέστε τις με στεγανοποιητικό σιλικόνης ή βίδες με παρεμβύσματα.
  4. Επαναλάβετε το βήμα 1 με αντίστροφη σειρά.
  5. ρίξτε το πήγμα πυριτίας στους κεντούς χώρους για να τις γεμίσετε τελείως.
  6. Τοποθετήστε το επάνω κάλυμμα του φίλτρου με ένα μπουλόνι.
  7. αν το χρειάζεστε, συγκολλήστε τα στηρίγματα για να στερεώσετε τον διαχωριστή υγρασίας σε ένα κατάλληλο μέρος για εσάς.

  Σπιτική συσκευή με μέθοδο καθαρισμού με ψύξη

  Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου διαχωριστή υγρασίας βασίζεται στη γνώση ότι η υγρασία έχει τη δυνατότητα να συμπυκνώνεται λόγω της επίδρασης της χαμηλής θερμοκρασίας. Λόγω της ποιοτικής απομάκρυνσης της υπερβολικής υγρασίας του αέρα που παρέχεται στον συμπιεστή, αυτές οι συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς στο περιβάλλον των επαγγελματικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Μπορείτε να φτιάξετε τον ίδιο τον διαχωριστή υγρασίας: αρκεί απλά να αφήσετε το μίγμα αέρα μέσω του ψυκτικού εξοπλισμού ή του καταψύκτη.

  Οι δυσκολίες στην κατασκευή αυτού του τύπου μονάδας είναι:

  1. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε πώς θα εκπέμπεται το συμπύκνωμα από τον αφυγραντήρα. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να συγκολληθεί ένα ειδικό εξάρτημα στο χώρο κατάψυξης.
  2. πρέπει να φροντίσετε για την πλήρη σφράγιση της συσκευής σας.

  Σημαντικές συστάσεις για να βοηθήσετε στην κατασκευή ενός αυτοδιαχωρισμένου διαχωριστή νερού για έναν συμπιεστή

  Με βάση αυτά που γράψαμε παραπάνω, μπορείτε να υποθέσετε ότι κάνοντας τον εαυτό σας έναν αξιόπιστο λαβή πετρελαίου είναι ένα απλό θέμα που δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Είναι έτσι. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ σκληρά για να κάνετε τη συσκευή ποιοτική και να εκτελέσετε τις λειτουργίες που της έχουν ανατεθεί, διαφορετικά το PCL του αυτοκινήτου σας δεν θα διαρκέσει πολύ. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις ακόλουθες προτάσεις:

  • ελέγξτε τη συσκευή σας για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές του συμπιεστή. Μπορεί να συμβεί ότι η οικιακή συσκευή σας δεν μπορεί να αντέξει τη δύναμη του όπλου.
  • χρησιμοποιήστε υλικά υψηλής ποιότητας για συγκόλληση.
  • Ελέγξτε τα εξαρτήματα και τις θηλιές για την εύκολη διέλευση του μείγματος αέρα μέσω αυτών.
  • εφαρμόστε στεγανωτικά υψηλής ποιότητας και δοκιμάστε για τη στεγανότητα του προϊόντος σας.

  Συμπιεστής με τα χέρια του - με ελάχιστο κόστος μεταλλικών απορριμμάτων

  Η χρήση ενός συμπιεστή στην εκτέλεση διαφόρων έργων σε εργαστήριο ή σε γκαράζ είναι αναμφισβήτητη. Αυτή η μονάδα έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ιδιοκτησία των ταξιαρχών και των περιφερειακών στόλων. Εδώ είναι μια επιφανειακή λίστα του τι μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός συμπιεστή:

  • Εργασίες ζωγραφικής
  • Αμμοβάζοντας οποιοδήποτε υλικό
  • Καθαρίστε από τα συντρίμματα των δυσπρόσιτων κοιλοτήτων των συσσωματωμάτων
  • Καθαρισμός εδάφους
  • Τοποθέτηση
  • Εργαστείτε με ένα πνευματικό εργαλείο.

  Ο συμπιεστής αέρα μπορεί να αγοραστεί στο κατάστημα. Επιπλέον, παρέχονται κιτ οποιουδήποτε δυναμικού και απόδοσης.

  Ο απλούστερος (και σχετικά ασφαλής) σπιτικό συμπιεστή μπορεί να κατασκευαστεί από ένα κανονικό εξάρτημα αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια έτοιμη ηλεκτρική συσκευή - έναν συμπιεστή για την άντληση των τροχών.

  Αυτή η παράμετρος αξίζει μια ξεχωριστή εξήγηση:

  Ο συμπιεστής έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά:

  Κατανάλωση ισχύος

  Η δυνατότητα δημιουργίας υψηλής πίεσης χωρίς πρόσθετο φορτίο στον κινητήρα.

  Στις μονάδες αυτοκινήτων με την πλήρη σειρά. Είναι δυνατή η εύκολη έγχυση πίεσης μέχρι 5-6 ατμοσφαιρών. Η πραγματική άντληση του τροχού σε μια τυπική μονάδα 2,5-3, διαρκεί δέκα λεπτά (με μηδενική αρχική πίεση). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι φθηνές συσκευές μπορούν απλά να υπερθερμανθούν, οπότε απαιτούνται σπασίματα.

  Αυτό οφείλεται στη χαμηλή παραγωγικότητα των συμπιεστών αυτοκινήτων.

  Παραγωγικότητα

  Η ικανότητα να δίνεται "on-mountain" μια ορισμένη ποσότητα αέρα ανά μονάδα χρόνου. Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτερη πλήρωση του δοχείου και τόσο πιο έντονη είναι η ροή από το ακροφύσιο με την άμεση χρήση πεπιεσμένου αέρα.

  Ο συνδυασμός αυτών των ιδιοτήτων απαιτεί μεγάλο όγκο της ομάδας εμβόλων της μονάδας και ισχυρό κινητήρα με υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να παρέχετε ψύξη των κυλίνδρων, διαφορετικά ο συμπιεστής θα υπερθερμανθεί και θα μπλοκαριστεί. Τέτοιες συσκευές υπάρχουν, ακόμη και οι στρόβιλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μονάδα εργασίας.

  Αλλά το κόστος του εξοπλισμού δεν επιτρέπει να το χρησιμοποιήσει μαζικά, ειδικά στην καθημερινή ζωή.

  Με απλά λόγια - είτε δύναμη είτε απόδοση. Πώς να βγείτε από έναν φαύλο κύκλο; Χρησιμοποιήστε μια δεξαμενή αποθήκευσης - τον δέκτη. Σε βιομηχανικά σχέδια, πρόκειται για ένα χαλύβδινο μπαλόνι που γεμίζει σιγά-σιγά με έναν ισχυρό αλλά όχι πολύ αποδοτικό συμπιεστή.

  Οικιακός συμπιεστής χαμηλής ισχύος από τον ηλεκτροκινητήρα από το παιχνίδι. Μια απλή λύση σε ένα πιεστικό πρόβλημα. Ένας τέτοιος συμπιεστής είναι αρκετά κατάλληλος για παροχή αέρα στο ενυδρείο. Πώς να σχεδιάσετε τα χέρια σας λεπτομερώς στα βήματα αυτού του βίντεο.

  Όταν δημιουργείται επαρκής πίεση, ένας επαρκής όγκος αέρα μπορεί να τροφοδοτηθεί από το δέκτη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι ο συμπιεστής να ανακτήσει την πίεση.
  Έτσι λειτουργούν όλες οι μονάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εγκατεστημένα σε οχήματα με πνευματικά φρένα.

  «Kulibin» μας έχει από καιρό μάθει να δημιουργήσουν μια επίφαση βιομηχανικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν avtokompressora. Πάρτε τη ρεζέρβα, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο «Golden Eagle» γεμίζει 3-4 ατμόσφαιρα (το πιο σημαντικό, να μην σκάσει ελαστικών), και η μονάδα βαφής υψηλής πίεσης είναι έτοιμο.

  Συμπιεστής αέρα από πυροσβεστήρα ή κύλινδρο αερίου

  Με ένα ισχυρό αυτόματο συμπιεστή για την άντληση των τροχών (για χάρη μιας τέτοιας περίπτωσης μπορεί να αγοραστεί), θα φτιάξετε εύκολα ένα πλήρες σύνολο αέρα μεσαίας ισχύος. Αρκεί να αγοράσετε ένα παλιό πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα ή έναν κύλινδρο αερίου και να το συνδέσετε σε μια έτοιμη "ταλαντευόμενη καρέκλα".

   1. Η χωρητικότητα του δότη δεν πρέπει να έχει διαβρωτικές και μηχανικές βλάβες
   2. Το αποθεματικό πίεσης θα πρέπει να είναι 100% των προβλεπόμενων. Δηλαδή, εάν αναμένετε να το "γεμίσετε" σε 5 ατμόσφαιρες, τότε η εγγυημένη αντοχή διαβατηρίου πρέπει να αντέχει τουλάχιστον 10 ατμόσφαιρες
   3. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν αισθητήρα με διακόπτη έκτακτης ανάγκης. Όταν η πίεση φτάσει στην ονομαστική τιμή, ο συμπιεστής σβήνει.
  1. Σε ακραίες περιπτώσεις, τοποθετήστε μια μηχανική βαλβίδα εκτάκτου ανάγκης. Και φυσικά, το σύστημα θα πρέπει να έχει ένα αυτοδύναμο μανόμετρο (διαφορετικό από το εγκατεστημένο στον συμπιεστή)
  2. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι σταθερός, είναι χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα μεταλλικό κιβώτιο, σε περίπτωση που υπάρχει κενό στον δέκτη
  3. Αν σπάνια χρησιμοποιείτε τη συσκευή, μην αφήνετε υψηλή πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρκεί 0,5 ατμόσφαιρες, για τη διατήρηση της στεγανότητας.

  Πώς να φτιάξετε ένα πλήρες συμπιεστή με τα χέρια σας

  Η επιλογή των αξεσουάρ αυτοκινήτων είναι καλή για την προσιτή τιμή της. Ωστόσο, η ισχύς, η απόδοση και το πιο σημαντικό - η διάρκεια της συνεχούς λειτουργίας, αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Υπάρχει μια αποδεδειγμένη επιλογή - ένας συμπιεστής από το ψυγείο. Το κόστος εξαρτάται από την ικανότητά σας να βρείτε ατελώς εξαρτήματα.

  Και πρέπει να πω, η μονάδα δεν χειροτερεύει από την εργοστασιακή.

   • Συμπιεστής από οικιακό ψυγείο (υπό όρους χωρίς χρέωση)
   • δοχείο Δέκτης: μπορεί να είναι χημικές, αέριο, ή σπιτικό συγκολλημένοι σωλήνες από χοντρά τοιχώματα και λαμαρίνας. Η τελευταία επιλογή είναι βολική από την άποψη της τοποθέτησης της ενίσχυσης, αλλά το ζήτημα της αξιοπιστίας της συγκόλλησης είναι πολύ σημαντικό. Το κόστος τείνει επίσης στο μηδέν
   • Εξαρτήματα αέρος: σωλήνες, εύκαμπτοι σωλήνες, εξαρτήματα, δίοδοι, πεπιεσμένου αέρα
   • Ρυθμιστής πίεσης λειτουργίας (μειωτήρας)
   • Μανόμετρο (εάν υπάρχει μειωτήρας = 2 τεμ)
   • Φίλτρα καθαρισμού αέρα στην είσοδο (για την ασφάλεια της ομάδας εμβόλων του συμπιεστή)
   • Λάδι ή αφυγραντήρας στην έξοδο (πραγματική για συμπιεστές με "υγρό" λιπαντικό)
   • Διακόπτης πίεσης (ελέγχει τη λειτουργία του συμπιεστή)
   • Βαλβίδα έκτακτης ανάγκης (απαιτείται για οποιοδήποτε εξοπλισμό!)

  Το μπλοκ διάγραμμα παρουσιάζεται στην εικόνα:

  Κατ 'αρχήν, αυτός ο "σχεδιαστής" δεν είναι δύσκολο να συναρμολογηθεί. Υπάρχουν αποχρώσεις κατά τη σύνδεση του συμπιεστή από το ψυγείο.

  Αρκετά σπάνια είναι τα λεγόμενα. "Dry" ομάδες εμβόλων - με σφραγίδες γραφίτη χωρίς τη χρήση λιπαντικών. Εάν έχετε ένα τέτοιο αντίγραφο - σκεφτείτε τυχερός. Σε άλλες περιπτώσεις, ο συμπιεστής μεταφέρεται κυριολεκτικά με λάδι.

  Αυτό δεν είναι πρόβλημα για το freon, αλλά στον καθαρό αέρα για εργασία, μια σταγόνα λίπους είναι άχρηστη. Επομένως, ως διαχωριστής λαδιού, ο δέκτης ενεργεί πρώτα, που είναι εξοπλισμένο με βύσμα αποστράγγισης και ειδικό φίλτρο. Από τη στεγανότητα όλων των συνδέσεων δεν θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, και έτσι όλα είναι σαφή.
  Ένας πλήρης αθόρυβος συμπιεστής από το ψυγείο με τα χέρια τους, οδηγίες βίντεο.

  Συμπιεστής υψηλής πίεσης με τα χέρια του

  Εάν ο στροφαλοφόρος άξονας της μηχανής εσωτερικής καύσης οδηγείται από την πίεση από την καύση του μείγματος καυσίμου, γιατί να μην ξεκινήσει η διαδικασία αντίστροφα;

  Η χρήση ενός ICE ως συμπιεστή δεν είναι απλώς δυνατή. Παίρνετε μια παραγωγική και ισχυρή μονάδα και η ομάδα των εμβόλων έχει ένα καλό περιθώριο ασφαλείας. Το κύριο ερώτημα είναι ποια κίνηση θα χρησιμοποιήσετε. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική ενεργειακή ένταση, είναι κατάλληλο ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ τουλάχιστον 3 kW.

  Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο σύνολο σε μια αξιοπρεπή κατάσταση για μια λογική τιμή. Λοιπόν, ένας ζωντανός κινητήρας από το "Zhiguli" δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Το κιβώτιο ταχυτήτων δεν χρειάζεται, όπως ακριβώς και η ομάδα εκκινητών. Επίσης αφαιρείται το σύστημα ανάφλεξης, εισαγωγής και εξαγωγής.

  Για να γίνει μια εργασία σπιτιού στον συμπιεστή, υπάρχει αρκετή λίπανση, ψύξη και μια σφραγισμένη ομάδα εμβόλων. Δεν εμπλέκεται ο χρονισμός στη διαδικασία, ο εκκεντροφόρος μπορεί να αποσυναρμολογηθεί με το λουρί. Δεν αγγίζουμε τις βαλβίδες εξαγωγής, απλά ελέγξτε τη στεγανότητα. Αλλά στην είσοδο είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τα ελατήρια πιο αδύναμα.

  Οι βαλβίδες πρέπει να τροφοδοτούν ελεύθερα αέρα στα έμβολα.

  Η πίεση αντλείται μέσω των φρεατίων κεριών. Βιδώνουν τα συνδικάτα με σφαιρικές βαλβίδες, δουλεύοντας στην απελευθέρωση. Τέσσερα ακροφύσια συνδυάζονται σε ράμπα και ο κοινός αγωγός παρέχει πεπιεσμένο αέρα στον δέκτη. Φυσικά, η ικανότητα πρέπει να είναι κατάλληλη. Ένας τέτοιος συμπιεστής είναι ικανός να πιέζει δεκάδες ατμόσφαιρες.

  Εάν είστε σοβαροί και να έχετε ένα παλιό κινητήρα από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, VAZ 2108, σε αυτό το βίντεο, φαινόταν μια αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης, μπορείτε να συγκεντρώσετε σπιτικό αεροσυμπιεστή σας από τον κινητήρα.

  Αποτέλεσμα:
  Ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες, μπορείτε να συναρμολογήσετε τη μονάδα οποιουδήποτε επιπέδου πολυπλοκότητας και απόδοσης. Η διαστημική τεχνολογία δεν ισχύει, ωστόσο, τα θέματα ασφάλειας του σχεδιασμού έρχονται πρώτα.