Η συσκευή και η εγκατάσταση αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού

Για να εξασφαλιστεί ο αερισμός της ίδρυσης ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να ακολουθήσετε απλές συστάσεις για τη διευθέτηση του. Αυτό θα εξασφαλίσει μακρά και αποδοτική λειτουργία της δομής. Η διευθέτηση του αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού θα αποφύγει την πρόωρη καταστροφή, την υγρασία, τη μούχλα και την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

Θέση και μέγεθος του εξαερισμού

Τα απόβλητα είναι απαραίτητα παρουσία βάσης οποιουδήποτε τύπου. Σύμφωνα με την τεχνολογία, δεν έχουν τοποθετηθεί κάτω από 20-30 cm από το έδαφος για να αποφευχθεί η πτώση νερού κατά τη διάρκεια της βροχής στο υπόγειο. Σε κάθε πλευρά του ιδρύματος θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 2-3 χτυπήματα.

Περιπτώσεις στις οποίες δεν χρειάζεται να εξοπλιστεί ο εξαεριστήρας εξαερισμού:

 1. Εάν το υπόγειο διαθέτει σύστημα εξαερισμού.
 2. Όταν το πάτωμα του σπιτιού είναι εξοπλισμένο με εξαερισμό.
 3. Εάν χρησιμοποιούνται υλικά για την κατασκευή του θεμελίου, δεν παρεμποδίζουν τον αερισμό του υπόγειου χώρου.
 4. Όταν χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση των αδιάβροχων υλικών ψαμμίτη και ατμού.

Τρύπες στο ίδρυμα

Σύμφωνα με την τεχνολογία, η διέξοδος στην ίδρυση μιας ιδιωτικής κατοικίας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά απέναντι ο ένας στον άλλο. Η διάταξη αυτή συμβάλλει στο σχηματισμό ενός βυθίσματος που αερίζεται και στεγνώνει το υπόγειο.

Το βήμα με το οποίο βρίσκονται οι καθαρισμοί στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού πρέπει να είναι 1,5-2 μέτρα. Η διάμετρος του φούσκωμα στο υπόγειο είναι περίπου 5-10 cm και εξαρτάται από το μέγεθος της βάσης.

Εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο

Σύμφωνα με την τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των εκτοξεύσεων γίνεται κατά την τοποθέτηση του ιδρύματος. Αυτό σας επιτρέπει να υπολογίσετε σωστά τον αριθμό και την περιοχή.

Η θέση του αέρα στο ίδρυμα

Αν όμως ο εξαερισμός δεν έχει εγκατασταθεί εγκαίρως, μπορούν να κατασκευαστούν σε έτοιμη βάση. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα τρυπάνι διαμαντιών με το απαιτούμενο μέγεθος. Μπορεί να αντιμετωπίσει την ενίσχυση χωρίς να σπάσει την αντοχή των τοίχων και να προστατεύσει τα χείλη που έχουν υποστεί επεξεργασία από την αποβολή
Ένας από τους τρόπους για να βγούμε από την κατάσταση όταν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού έχει παραλειφθεί είναι η κατασκευή πάνω από το υπόγειο του δαπέδου του υπογείου. Στα τοιχώματα αυτού του σχεδιασμού πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού.

Η επόμενη επιλογή είναι να κάνετε αερισμό μέσω των ανοιγμάτων στο πάτωμα του άνω χώρου. Για να γίνει αυτό, κατά την επικάλυψη του δαπέδου του υπογείου, γίνονται αρκετά αρκετά μεγάλα ανοίγματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους αεραγωγούς. Είναι καλυμμένα με σχάρες εξαερισμού, στην κορυφή των οποίων είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε έπιπλα για να αποφύγετε μόνιμες πτώσεις πίεσης. Αυτή η επιλογή δεν είναι άψογη, καθώς υπάρχει η πιθανότητα συσσώρευσης κάτω από το δάπεδο επιβλαβών αερίων, υγρασίας και ατμών. Όλα αυτά μπορεί να είναι κακό για την υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Τεχνολογία εγκατάστασης ανεμιστήρων

Η συσκευή εξαερισμού στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού έχει ιδιαίτερη σημασία. Το ξύλο είναι επιρρεπές σε σήψη, οπότε η εγκατάσταση εξαερισμού απαιτεί ειδική προσέγγιση.
Συνήθως σε τέτοια σπίτια, ο εξαερισμός πρέπει να γίνεται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κορώνας των δοκών. Επιτρέπεται επίσης να τα φτιάξουμε μεταξύ της βάσης και του πρώτου αρχείου καταγραφής.

Διάταξη υπογείου για εξαερισμό

 1. Ξεκινήστε τις εργασίες κατασκευής θα πρέπει να είναι, υποχωρώντας ένα μέτρο από τη γωνία του σπιτιού για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των τσέπες αέρα.
 2. Πριν προχωρήσετε, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, καθώς και να σχεδιάσετε τη θέση και το μέγεθος των τρυπών.
 3. Η διαδικασία για την εγκατάσταση αγωγών αέρα από αμιαντοτσιμέντο πραγματοποιείται κατά την ενίσχυση του θεμελίου. Στο ενισχυτικό πλέγμα εισάγονται διαδοχικά σωλήνες διαμέτρου περίπου 15 cm κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού. Με τη βοήθεια καλωδίου, κάντε τη σύνδεση του σωλήνα με την ενίσχυση.
 4. Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει να τοποθετούνται με γη ή άμμο, κλείστε τις εξόδους. Αυτό θα εμποδίσει την εισαγωγή του πολτού τσιμέντου.
 5. Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, αφαιρείται το κιβώτιο, τα ανοίγματα του σωλήνα απελευθερώνονται από το περιεχόμενο.
 6. Συνιστάται η κάλυψη του αέρα στο θεμέλιο με μεταλλικό πλέγμα για την αποφυγή της εισόδου των τρωκτικών.
Εργαλεία για τον εξαερισμό στο θεμέλιο

Για να κάνετε ανεξάρτητα το άνοιγμα στην βάση, μπορεί να χρειαστείτε μερικά από τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

 • διατρητής;
 • σφυρί, αλυσοπρίονο,
 • αμιαντοτσιμέντο ·
 • τρυπάνια για μέταλλο, ξύλο.
 • Μια καλέμι?
 • σχάρες στις οπές αέρα.
 • άμμο.

Κλείσιμο των προϊόντων κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο

Μερικές φορές οι οικοδεσπότες κλείνουν το άνοιγμα στο θεμέλιο για το χειμώνα. Το μέτρο αυτό είναι λογικό εάν η χρήση ιδιωτικής κατοικίας είναι εποχιακή και δεν κοστίζει. Στην περίπτωση αυτή, οι οπές εξαερισμού σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να κλείσουν πλήρως ή εν μέρει.

Το κλείσιμο των προϊόντων είναι απαραίτητο μόνο όταν το σπίτι δεν σταματάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Αλλά αν το δωμάτιο είναι σε συνεχή λειτουργία και θερμαίνεται, τότε μην κλείνετε τον αέρα. Με κλειστές οπές εξαερισμού, η προκύπτουσα διαφορά θερμοκρασίας θα προκαλέσει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, καλουπιών και σήψης στο υποπεδίο, γεγονός που δεν θα έχει θετική επίδραση στην κατάσταση της ιδιωτικής δομής.

Φυσικά, ο αερισμός του θεμελίου του ξύλινου σπιτιού συμβάλλει στην απώλεια θερμότητας, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν τη μόνωση του δαπέδου και του υπόγειου χώρου για να εξασφαλίσουν άνετες θερμοκρασιακές συνθήκες.

Ανάγκη της συσκευής προϊόντων

Μερικοί ιδιοκτήτες αρνούνται σκόπιμα τη συσκευή αερισμού ανοίγματα, κίνητρο από το γεγονός ότι στην Ευρώπη το vent δεν χρησιμοποιεί. Αλλά το γεγονός είναι ότι η ευρωπαϊκή τεχνολογία κατασκευών είναι πολύ διαφορετική από αυτή που υιοθετήθηκε στη χώρα μας. Εάν χρησιμοποιούνται θεμέλια λωρίδων, τότε το δάπεδο καλύπτεται με άμμο ή γη. Πάνω τοποθετήστε μια πλωτή ή αναρτημένη πλάκα δαπέδου. Τα δάπεδα στο έδαφος μεταφέρουν θερμότητα από το έδαφος σε κρύο καιρό και το καλοκαίρι συμβάλλουν στη διατήρηση της ευχάριστης δροσιάς του δωματίου.

Εάν το δάπεδο είναι τοποθετημένο στο έδαφος, ο αέρας δεν μπορεί να εγκατασταθεί

Το έδαφος έχει μια χρήσιμη ποιότητα - για να διατηρηθεί η θερμοκρασία 2-4 βαθμούς θερμότητας ακόμη και στους παγετούς. Και η απουσία αεραγωγών δεν επιτρέπει στον παγωμένο αέρα να πέσει κάτω από το πάτωμα. Το μονολιθικό δάπεδο από σκυρόδεμα έχει υψηλή απόδοση θερμότητας, δεν φοβάται την υγρασία και μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία.
Έχουμε κατασκευαστικές εργασίες για την παροχή ενός ιδρύματος, καθώς και ένα υπόγειο. Και αυτό καθιστά υποχρεωτική τη χρήση του produhov.

Αγνοήστε την εγκατάσταση των εκπομπών αέρα δεν μπορεί να είναι, αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο. Οι εργασίες εγκατάστασης δεν θα απαιτήσουν πολύ χρόνο, προσπάθεια και δεν θα συνεπάγονται μεγάλο κόστος υλικών. Ωστόσο, τα οφέλη από αυτό θα είναι πολύ σημαντικά. Ο εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού το ξύλο είναι ένα οργανικό υλικό που υπόκειται σε υγρασία και βακτηριακή βλάβη. Η εγκατάσταση αεραγωγών εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας και συμπύκνωσης, καθώς και την πρόωρη καταστροφή ιδιωτικής κατοικίας.

Υπόστεγα στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού: φωτογραφία

Κατά την κατασκευή του σπιτιού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ίδρυμα. Πρέπει να γίνει ισχυρή και ποιοτική, ώστε να διαρκέσει πολύ καιρό.

Επίσης, μην ξεχνάτε τον αερισμό του σπιτιού, γιατί αν δεν γίνει σωστά, το σπίτι θα υγραίνεται. Και όπως γνωρίζετε, η υγρασία επηρεάζει δυσμενώς τις ξύλινες κατασκευές.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προκαλέσει εκρήξεις στα θεμέλια του ξύλινου σπιτιού. Λόγω αυτών, θα παρέχεται καλός αερισμός και το σπίτι θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι είναι αυτό; Πώς γίνονται; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Ας δούμε προσεκτικά και να απαντήσουμε σε όλες τις σημαντικές ερωτήσεις.

Τι είναι αυτό και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;

Οι αγωγοί αερισμού είναι αγωγοί αερισμού που περνούν στη βάση του σπιτιού. Λόγω αυτών παρέχεται αερισμός ολόκληρης της κατοικίας. Αλλά για τη δημιουργία τους πρέπει να προσεγγιστεί με κάθε ευθύνη, δεδομένου ότι εξαρτώνται κυρίως από τη διάρκεια ζωής του σπιτιού.

 • Η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη θέση του ανοίγματος. Η πιο κατάλληλη επιλογή για ένα ξύλινο σπίτι είναι διαμπερείς οπές.
 • Οι παράμετροι του μεγέθους των οπών επηρεάζουν το επίπεδο του αέρα στο δωμάτιο.
 • Οι διαστάσεις των αεραγωγών εξαρτώνται άμεσα από το μέγεθος της βασικής περιοχής.
 • Πρέπει να θυμόμαστε - η περιοχή των οπών στην περιοχή πεδίου έχει αναλογία 1: 400. Αυτό ισχύει αν η επιφάνεια βάσης είναι 200 ​​τετραγωνικά μέτρα. μέτρα, το μέγεθος της διάμετρος της εκκένωσης θα είναι 0,5 τετραγωνικά μέτρα. μετρητή.
 • Αφού ανοίξουν τρύπες στο θεμέλιο, μπορούν να φορεθούν προστατευτικά πλέγματα. Αυτό θα προστατεύσει από την είσοδο τρωκτικών και άλλων παρασίτων.
 • Το χειμώνα, ο αέρας μπορεί να κλείσει με μια ειδική βαλβίδα διακοπής. Τα ανοίγματα μπορούν να κλείσουν με αφρώδες υλικό ή με κουρτίνες.

Γιατί πρέπει να ξέρω πώς;

Οι ήχοι στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού είναι απαραίτητα στοιχεία σε όλη τη δομή. Λόγω αυτών, η διάρκεια λειτουργίας της δομής αυξάνεται κατά 7-8 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οπές παρέχουν αερισμό στο υπόγειο και στο υπόγειο χώρο.

Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο σπίτι, θα συσσωρευτεί υπερβολική υγρασία, η οποία θα έχει καταστρεπτική επίδραση στη βάση.

Με την παρουσία της υψηλής υγρασίας στις ξύλινες κατασκευές σχηματίζονται μύκητες και μούχλα, τα οποία καταστρέφουν σταδιακά το ίδρυμα.

Επιπλέον, απουσία αέρα, στο υπόγειο χώρο συσσωρεύεται ραδόνιο - είναι μια ραδιενεργή ουσία που έχει επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία.

Και αν το θεμέλιο θα γίνει αερισμός, τότε το σπίτι δεν θα έχει αυτά τα προβλήματα. Ως εκ τούτου, η παρουσία του αέρα στο ίδρυμα αποτελεί προϋπόθεση για την κατασκευή σπιτιών από ξύλο.

Πώς να κάνετε το σωστό;

Οι κανόνες της οργάνωσης των προϊόντων:

 • Η διευθέτηση των προϊόντων θα πρέπει να προγραμματιστεί στο αρχικό στάδιο της κατασκευής του ιδρύματος.
 • Οι τρύπες πρέπει να κοπούν σε απόσταση από το έδαφος 30 cm, αλλά όχι λιγότερο. Διαφορετικά, την άνοιξη, το νερό θα ρέει μέσα από αυτά.
 • Η διάμετρος του εξαερισμού εξαρτάται από την περίμετρο του σπιτιού. Θα πρέπει να είναι από 5 έως 10 cm. Θυμηθείτε, όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του υπογείου, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος των αεραγωγών.
 • Οι οπές πρέπει να είναι κατασκευασμένες σε παράλληλους τοίχους. Απαραίτητα πρέπει να περικοπούν μεταξύ τους.
 • Το βήμα του ανοίγματος στον πάσσαλο πρέπει να είναι από 2,5 έως 3 μέτρα.
 • Εάν η κύρια περίμετρος έχει καλώδια βραχυκύκλωσης, τότε πρέπει επίσης να υπάρχουν οπές εξαερισμού.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία του εξαερισμού, παρακολουθήστε το βίντεο:

Εργαλεία και υλικά απαραίτητα για την κατασκευή προϊόντων

Κατά την οργάνωση του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικά εργαλεία και υλικά. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ξυλότυπο μπορεί να επηρεαστεί από την επιλογή του.

Προκειμένου να οργανωθεί ο εξαερισμός και να γίνει το υψηλότερο επίπεδο, θα χρειαστούν τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Βαλβίδα ψεκασμού;
 • Σφυρί?
 • Τρυπάνι για εργασίες σε μέταλλο μήκους 12-14 mm.
 • Τρυπάνι για το ξύλο, το μέγεθος του μήκους του θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πλάτος της βάσης του σπιτιού?
 • Βάζετε ευθύγραμμο και ημικυκλικό.
 • Σωλήνας με διάμετρο από 110 έως 130 mm.
 • Πλέγματα προστασίας από τρωκτικά και παράσιτα.
 • Άμμος.

Αυτά τα εργαλεία και τα υλικά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τρύπες στο θεμέλιο ακόμα και αν η κατασκευή είναι τελείως ολοκληρωμένη.

Συστάσεις για την κατασκευή ανεμιστήρων

Δεν συνιστάται η χρήση ξύλινων δοκών για την κατασκευή αεραγωγών. Μερικές φορές σε όλο το μήκος των θεμελίων ρυθμίζουμε τις ράβδους με διαστάσεις 10x10 εκ., Προκειμένου να τις εξαγάγουμε στο μέλλον.

Ωστόσο, κατά τη σκλήρυνση του σκυροδέματος, οι δοκοί συμμορφώνονται σταθερά σε αυτό και γίνεται πολύ δύσκολο να τα βγάλουμε έξω.
Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, τότε θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά.

Αλλά για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικό. Αφού στεγνώσει τελείως το σκυρόδεμα, θα είναι δυνατόν να αρχίσετε να φτιάχνετε ανεμιστήρες.

Συστάσεις για την κατασκευή:

 • Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι για μέταλλο, τρυπήστε τη ράβδο από τις δύο πλευρές. Η οπή πρέπει να είναι κατασκευασμένη στο κεντρικό τμήμα.
 • Στη συνέχεια κόψτε τις διαμπερείς οπές μέσα από το τρυπάνι ξύλου. Είναι επιθυμητό το μέγεθος τους να μην είναι μεγαλύτερο από 25 mm.
 • Μια ημικυκλική σμίλη διευρύνει τις τρύπες σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις πλευρές.
 • Στη συνέχεια, με ένα ευθύ σμίλη, απωθούμε τις κατεψυγμένες πλευρές και τις δύο γωνίες.
 • Με ένα βαρούλκο τα απομεινάρια της ράβδου αποκρύπτονται. Αλλά ακόμα αυτή η μέθοδος είναι πολύ περίπλοκη, έτσι μπορείτε να εφαρμόσετε μια ευκολότερη μέθοδο.

Η πλέον κατάλληλη μέθοδος για τη διευθέτηση αερισμού στο θεμέλιο ενός ξύλινου σπιτιού είναι η χρήση σωλήνων σε διάμετρο από 110 έως 130 cm.

Επίσης κατάλληλοι σωλήνες από πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Αλλά πριν τα γεμίσετε με τσιμέντο, πρέπει να γεμίσουν άμμο. Αυτό θα διατηρήσει τη δύναμή τους, και δεν θα σκάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Χρειάζεται να κλείσω το άνοιγμα για το χειμώνα;

Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν αν είναι απαραίτητο να κλείσουν τις τρύπες το χειμώνα. Δεδομένου ότι πρόκειται για εξαερισμό και πρέπει να λειτουργεί όλο το χρόνο, δεν συνιστάται να κλείνετε το άνοιγμα το χειμώνα.

Εάν θέλετε το δάπεδο σας να είναι ζεστό, τότε πρέπει να είναι προ-μονωμένο.

Εάν δεν έχετε χρόνο για να μονώσετε το πάτωμα για κάποιο λόγο και πρόκειται να το κάνετε αργότερα, μπορείτε να κλείσετε μόνο ένα μέρος των εκρήξεων που βρίσκονται απέναντι από το άλλο στις απέναντι πλευρές του υπογείου.

Για να κλείσετε την έκρηξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αφρώδες υλικό ή κουρτίνες.

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο για κάθε σπίτι. Ως εκ τούτου, κατά την οικοδόμηση, σκεφτείτε αυτή την περίσταση και να είστε βέβαιος να κάνει την διέξοδο στο ίδρυμα. Λόγω αυτών, το σπίτι σας θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο.

Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε όλες τις συστάσεις και τους κανόνες κατασκευής κατά τη διάρκεια των οπών ανοίγματος. Θυμηθείτε ότι οι οπές εξαερισμού στη βάση θα απαλλάξουν μόνιμα το σπίτι σας από υγρασία και σχηματισμό καλούπι.

Ενημερώστε για αυτό το άρθρο σε φίλους στην κοινωνική. δίκτυα!

Χρειαζόμαστε την σάλτσα του αέρα

Τα πλεονεκτήματα του κλειστού υπόγειου χώρου λέγονται από τους χρήστες του FORUMHOUSE.

Σε διαφωνίες σχετικά με το αν είναι αναγκαία η ύπαρξη θεμελίων στο ίδρυμα και το εάν θα κλείσουν για το χειμώνα, πολλά αντίγραφα είναι σπασμένα, αλλά πάντα υπάρχουν λόγοι να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

Ο αέρας στη βάση του σπιτιού είναι απαραίτητος για τον αερισμό του υπόγειου χώρου, πράγμα που βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από την βάση.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Στεφάνια συνήθως γίνονται κατά την ανέγερση ενός ιδρύματος μπάντας. Φαίνεται ότι η τεχνολογία δουλεύει στη μικρότερη λεπτομέρεια. Στο FORUMHOUSE υπάρχουν συχνά θέματα με ερωτήματα: κατά πόσο είναι απαραίτητο να υπάρξει διαρροή στο ίδρυμα, επειδή υπάρχουν υπολείμματα και οι ξύλινες δοκοί και οι πλάκες δαπέδου εξακολουθούν να σαπίζουν. το θερμότερο γίνεται υγρό, ο παγετός σχηματίζεται στους εσωτερικούς τοίχους της θεμελίωσης της ζώνης το χειμώνα. και αν είναι ή όχι απαραίτητο να κάνετε εκρήξεις εάν το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα.

Εδώ είναι η γνώμη του μέλους του φόρουμ με ψευδώνυμο κοτόπουλο-Α (Μόσχα):

- Με την εμφάνιση σύγχρονων υλικών και μεθόδων κατασκευής, τα καταστήματα μετατρέπονται σε αναχρονισμό. Και αν το κλειστό υπόγειο είναι επιπλέον σωστά μονωμένο, τότε αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού.

Δυτική εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα. Μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε σκόπιμο οικονομικά να κατασκευαστούν ιδιωτικές κατοικίες με καπνούς και χαμηλό υπόγειο, στις οποίες τοποθετήθηκαν όλες οι επικοινωνίες μηχανικής.

Στην Αμερική έχουν κατασκευαστεί περίπου 30 εκατομμύρια παρόμοια σπίτια.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι υπερπόντιοι κατασκευαστές εγκαταλείπουν σταδιακά την επιθυμία να χτίσουν ένα χαμηλό υπόβαθρο για ένα σπίτι με κτύπημα. Αποδείχτηκε ότι εάν κάνατε ένα κτύπημα, σε μια ελεύθερα αεριζόμενο υπόγειο χώρο στις περισσότερες περιπτώσεις, διατηρήσατε ακόμα υψηλή υγρασία.

Πρέπει να κάνω μια τρύπα στο ίδρυμα

Αυτό οφείλεται σε παραβίαση του καθεστώτος θερμοκρασίας-υγρασίας. Το καλοκαίρι ο θερμός αέρας εισέρχεται στο ψύκτη υπόγειο, και επειδή η διαφορά θερμοκρασίας του νερού που περιέχεται στα συμπυκνώνεται αέρα και απαιτείται να μειωθεί, με τη μορφή των δρόσου στα εσωτερικά τοιχώματα του καλύμματος και επικαλυπτόμενες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί σε αποσύνθεση των δομών.

Η υγρασία του υπόγειου χώρου συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους:

1. Συνεχής εξάτμιση υδρατμών από τη γη κάτω από το σπίτι. Αυτό διευκολύνεται από υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων ή πλημμύρες του πώματος με ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

2. Ανεπαρκής επιφάνεια αέρα. Σύμφωνα με το SNP 2.08.01-89 1,47, σε αποθήκες και υπόγεια τοίχους χωρίς εξαερισμό, η συνολική έκταση των οπών αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1/400 η περιοχή των υπόγειων ή υπόγειο. Και μην produhi πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών τοίχων του υπογείου ή του ισογείου σε κάθε πλευρά μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Η ελάχιστη έκταση ενός καταρρεύματος είναι 0,05 τ.μ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, για τον αερισμό του πλίνθου με συνολική επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν 25 ένα μεγάλο η διάμετρος είναι 110 mm.

Υπάρχει μια άποψη ότι οι εκρήξεις οποιουδήποτε μεγέθους θα πρέπει να κλείνονται για το χειμώνα με καπάκια.

Igor3:

- Νομίζω ότι η συνήθεια του κλεισίματος για το χειμώνα με καπάκια προέκυψε λόγω της δυνατότητας αποθήκευσης προϊόντων στο υπόγειο. Με τα πλήρως ανοικτά πατατάκια και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώνουν και χαλάζουν, ειδικά, ειδικά αν ο καθαρισμός είναι χαμηλός από το έδαφος.

Κάτω από κατοικημένες εγκαταστάσεις, ένα αεριζόμενο υπόγειο (ή υπόγειο υπόγειο υπόγειο) είναι συνήθως χτισμένο με καθαρισμούς στο δρόμο και μέσω του δαπέδου και τους αεραγωγούς στους τοίχους. Το καλοκαίρι, ο αερισμός οφείλεται στην άφιξη του θερμού αέρα μέσω του εξωτερικού αέρα. Για το χειμώνα είναι κλειστά και η ροή του αέρα στο υπόγειο γίνεται μέσω ειδικών οπών στο πάτωμα. Αυτές οι τρύπες καλύπτονται με μικρές ράβδους.

Καλύπτει για διαπερατές στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με το SNIP II-3-79, η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του αέρα στο υποπεδίο και της θερμοκρασίας της επιφάνειας των υπόγειων δαπέδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο βαθμούς. Και για να γίνει το πάτωμα κρύο όταν είναι ανοιχτό το χειμώνα, δεν παγώνει, πρέπει να είναι σωστά μονωμένο.

Το ελάχιστο πάχος της μόνωσης στο δάπεδο (ορυκτοβάμβακας) είναι 200 ​​mm.

Επειδή αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να μην ικανοποιούνται ή να εκτελούνται με παραβιάσεις, τότε ένα πιθανό λογικό βήμα είναι η ανέγερση μιας συγκεκριμένης θεμελίωσης χωρίς οποιεσδήποτε μολύνσεις.

Η καλή μόνωση και η μόνωση από τον υπό ατμόσφαιρα ατμοσφαιρικό αέρα όλο το χρόνο παραμένει ξηρό, ζεστό και δεν σχηματίζει μούχλα.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα κλειστό υπόγειο

Σε θερμοκρασίαhnicheskom σε σχέση κλειστό υπόγειο διαφέρει από τα δάπεδα στο έδαφος μόνο από την παρουσία μιας στρώσης αέρα μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους.

Όταν το υπόγειο είναι κλειστό, λόγω του στρώματος αέρα, το οποίο δεν επικοινωνεί με την ατμόσφαιρα, τα δάπεδα θερμαίνονται γρήγορα από τη θερμότητα του δωματίου. Ως εκ τούτου, με το υπόγειο κλειστό και κατά τον τρόπο μόνιμης διαμονής, η μόνωση του δαπέδου μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Και η διαδικασία δημιουργίας ενός κλειστού υπόγειου χώρου πρέπει να χωριστεί σε διάφορα διαδοχικά βήματα:

1.Προστατεύουμε την αποστράγγιση του ιδρύματος. Προωθεί την αποτελεσματική αφαίρεση της υπερβολικής υγρασίας από το κτίριο, γεγονός που μειώνει την υγρασία της γης στο υπόγειο.

2. Ζεσταίνουμε τα τοιχώματα των θεμελίων από το εξωτερικό. Αυτό διατηρεί τη θερμότητα υπόγεια.

3. Ζεσταίνουμε το τυφλό στην περίμετρο του υπόγειου. Αυτό μειώνει τη διαρροή θερμότητας μέσω του κάτω μέρους του θεμελίου. Επιπλέον, η μονωμένη τυφλή περιοχή μειώνει τις δυνάμεις του παγετού, που δρουν πάνω στο θεμέλιο.

4. Το χώμα του Paroizoliruem στο πλίνθο, δηλ. Αναστέλλοντας βίαια την είσοδο υγρασίας από το έδαφος στο υπόγειο. Για να γίνει αυτό, βάζουμε στο έδαφος ένα παχύ, όχι λιγότερο από 150 μικρά, πολυαιθυλένιο φιλμ. Τοποθετείται με επικάλυψη και υποχρεωτική διαστασιολόγηση. Για αξιοπιστία, η μεμβράνη μπορεί να χυθεί με ένα σκυρόδεμα κατασκευασμένο από "άπαχο" σκυρόδεμα (πάχους 2-3 cm). Κάνουμε τα άκρα της μεμβράνης (20-30 cm) στους τοίχους του θεμελίου και πιέζουμε τη ράβδο στους πείρους.


5. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου.

κοτόπουλο-Α:

- οι οπές αέρα στο υπόγειο είναι καλύτερο να αντικαταστήσει το σωλήνα ανύψωσης των καυσαερίων που εκτείνεται προς τα μέσα από ένα υπόγειο σπίτι στην οροφή ή σοφίτα, και το άνοιγμα τροφοδοσίας κάπου στη γωνία των οικιακούς χώρους του προθαλάμου, κλπ..

Η ανυψωτική διάταξη αερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα διαμέτρου 50-80 mm. Επειδή riser συνδέει τις υπόγειες εγκαταστάσεις και κρύα σοφίτα, τότε η διαφορά θερμοκρασίας στον αγωγό ανόδου δημιουργείται από ένα μικρό ράβδο, αέρα εισαγωγής από υπόγεια. Λόγω της φυσικής κυκλοφορίας, το υπόγειο αερίζεται καλά.

Glebomater:

- Θα έκανα τρύπες αερισμού στις γωνίες του σπιτιού και θα έβαζα το σωλήνα εξαγωγής στο κέντρο. Στην περίπτωσή μου, ο αερισμός του υπόγειου χώρου παρέχεται από τη θέρμανση της σόμπας. Ο υπόγειος χώρος συνδυάζεται με το καθιστικό και ο αέρας για τον κλίβανο λαμβάνεται από κάτω από το πάτωμα.

Έτσι, ο μονωμένος και κλειστός υπόγειος χώρος μπορεί να γίνει ένα από τα συστατικά στοιχεία ενεργειακά αποδοτικό σπίτι.

Στο FORUMHOUSE υπάρχει μια έντονη συζήτηση για το ερώτημα εάν χρειάζεται ένα σκάλωμα με παραγωγό και συλλέγονται οι απαντήσεις των ιδιοκτητών πατωμάτων στο έδαφος. Διαβάστε πώς μπορείτε να επισκευάσετε τις επικοινωνίες κάτω από ένα ίδρυμα θεμελίωσης. Και στο βίντεό μας λέει για το πώς να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο κάτω στέμμα σε ένα ξύλινο σπίτι.

Εξατμίσεις στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού

Ξύλο - ένα υλικό επιρρεπές σε βλάβες από μύκητες και μούχλα με παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία. Για να διασφαλιστεί ότι οι δομές που σχηματίζουν το κάτω μέρος του δαπέδου στο ξύλινο σπίτι δεν έχουν καταρρεύσει πριν από την πάροδο του χρόνου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός της θεμελίωσης θεμελίων. Για το σκοπό αυτό, οργανώνουν ειδικούς αερισμούς στη βάση του ξύλινου σπιτιού.

Γιατί χρειάζεστε ασφάλεια;

Οι οπές στο πλίνθο δεν απαιτούνται σε όλες τις περιπτώσεις. Οι τεχνολογίες που υιοθετήθηκαν στην Ευρώπη για την κατασκευή χαμηλών ανελκυστήρων διαφέρουν από τις παραδόσεις μας. Μετά την τοποθέτηση της βάσης της ταινίας, η επίστρωση της βάσης με χώμα ή άμμο γίνεται με την επιφάνεια, το κλειστό οπλισμένο σκυρόδεμα ή την πέτρα. Πάνω από την επίστρωση, τοποθετείται ένα δάπεδο με πλακάκια τύπου hanging ή floating.

Κατά την κρύα εποχή, μια τέτοια απορροή εδάφους ή άμμου χρησιμεύει ως αγωγός θερμότητας από το έδαφος προς την πλάκα σκυροδέματος του δαπέδου, στη θερμότητα που ένα τέτοιο δάπεδο διατηρεί δροσιά. Μια μονολιθική πλάκα πάνω σε χαλαρή βάση δεν παγώνει σε ήπιο ευρωπαϊκό κλίμα.

Η κατασκευή του κεφαλαίου στη Ρωσία απαιτεί την εγκατάσταση βαθιών θεμελίων - κάτω από τη γραμμή δέσμευσης του εδάφους. Όταν κτίζουν ιδιωτικά ξύλινα σπίτια, οργανώνουν συχνά ένα κελάρι ή ένα κελάρι. Και σε αυτή την περίπτωση, η παρουσία των οπών εξαερισμού στο θεμέλιο θεμέλιο είναι υποχρεωτική.

Αν παραμελήσετε τα χτυπήματα, οι ξύλινες κατασκευές θα αρχίσουν να σαπίζουν. Και αυτό δεν είναι μόνο η ταχεία καταστροφή ξύλου και οι οικονομικές επενδύσεις στις μεγάλες επισκευές, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των κατώτερων γωνιών του κορμού. Η έλλειψη εξαερισμού κάτω από το δάπεδο οδηγεί επίσης σε:

 • σε υψηλή υγρασία στο ισόγειο του σπιτιού λόγω του σχηματισμού συμπυκνώματος,
 • στην εμφάνιση δυσάρεστων μυρωδι κών μυρωδιών.
 • με την ατμοσφαιρική ρύπανση, σπόρια μούχλας, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή προκαλούν μια επιδείνωση της ασθματικής νόσου, να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων με χρόνια πνευμονική νόσο?
 • στην εμφάνιση στο σπίτι μεγάλου αριθμού εντόμων που τρέφονται με σάπια ξυλεία.

Διαστάσεις και θέση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα

Θα πρέπει να παρέχεται εξαερισμός στο ίδρυμα ανεξάρτητα από τον τύπο της θεμελίωσης. Η θέση των οπών ρυθμίζεται - η απόσταση από το επίπεδο του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 cm, διαφορετικά κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχών υπάρχει κίνδυνος διείσδυσης υγρασίας στο υπόγειο του σπιτιού.

Σε κάθε πλευρά του ιδρύματος θεμελίωσης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τουλάχιστον 2 βλάστες. Όσο μακρύτερος είναι ο τοίχος, τόσο περισσότερος αερισμός απαιτείται για καλό εξαερισμό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να οργανωθεί ο κλιματισμός:

 • εάν οι οπές εξαερισμού είναι κατασκευασμένες στο πάτωμα του σπιτιού.
 • εάν υπάρχει ένα ποιοτικό σύστημα αερισμού στο υπόγειο.
 • όταν χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των θεμελίων δομών και υλικών που δεν παρεμποδίζουν την ελεύθερη διείσδυση αέρα στον χώρο κάτω από το δάπεδο.
 • Όταν το διάκενο μεταξύ του δαπέδου ενός ξύλινου σπιτιού και της επιφάνειας του εδάφους είναι γεμάτο με άμμο και καλύπτεται με υλικό που δεν μπορεί να απομακρυνθεί από ατμούς.

Για να εξασφαλιστεί μια έντονη ανταλλαγή αέρα μεταξύ του δρόμου και του χώρου κάτω από το πάτωμα, τα ανοίγματα στη βάση θεμελίωσης βρίσκονται σε ζεύγη - απέναντι από το άλλο. Το βύθισμα συμπιέζει την υγρασία, στεγνώνει το ξύλο, αποτρέποντας την εξάπλωση του καλουπιού και τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων.

Αέρα στο κορδόνι:

 • θα πρέπει να έχει διάμετρο που να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του κτιρίου - κατά μέσο όρο το μέγεθος του ανοίγματος είναι από 50 έως 100 mm, όσο μεγαλύτερη είναι η περίμετρος του κτιρίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της οπής.
 • το βήμα της τοποθέτησης των σωληνώσεων - από 150 έως 300 cm.
 • εάν υπάρχουν άλτες μέσα στη βάση της ταινίας κάτω από τους εσωτερικούς φέροντες τοίχους, πρέπει επίσης να διαθέτουν ένα άνοιγμα.

Εγκατάσταση αεραγωγών κατά την εγκατάσταση του θεμελίου

Η λάσπη στο θεμέλιο του ξύλινου σπιτιού πρέπει να εξεταστεί στο στάδιο της προετοιμασίας του έργου, έτσι ώστε αργότερα δεν χρειάζεται να λυθεί το πρόβλημα του αερισμού του υπόγειου χώρου.

Η ακραία εξαέρωση σε κάθε πλευρά της βάσης θεμελίωσης πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο από τη γωνία της δομής. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να μην σχηματίζονται θύλακες αέρα. Έχοντας προσδιορίσει τη θέση των εξωτερικών ανοιγμάτων στο έργο, βρίσκουν τις βέλτιστες θέσεις για τους άλλους. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι στα αντίθετα τοιχώματα οι οπές είναι αυστηρά αντίθετες.

Ο παραδοσιακός τρόπος τοποθέτησης των ανεμιστήρων συνίστατο στο γεγονός ότι στο στάδιο της προετοιμασίας για την εκχύλιση του θεμελίου στις σημειωμένες θέσεις σταθεροποιήθηκαν μοσχεύματα ράβδου με διατομή 100x100 mm. Μετά τη στερεοποίηση του σκυροδέματος, αυτά τα ξύλινα υποθήκες έπρεπε να αφαιρεθούν. Το ξύλο μπορεί να δοκιμαστεί με ένα σφυρί, αλλά τα φορτία κλονισμού είναι επιβλαβή για τη βάση του σκυροδέματος, κερδίζοντας δύναμη.

Είναι πιο βολικό να κάνετε αρκετές διαμπερείς οπές στο κομμένο κούρεμα μιας ράβδου και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια σμίλη για να χτυπήσετε το κύριο τμήμα του ξύλου. Μια σμίλη και ένα σφυρί θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της ξύλινης υποθήκης.

Μια τέτοια εργασία απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Σήμερα, για να έχετε ακριβείς, ομαλές τρύπες, ακριβώς στο στάδιο της ενίσχυσης του ξυλότυπου στα σωστά σημεία, κόψτε τους σωλήνες κατάλληλης διαμέτρου. Ιδανικά κατάλληλοι σωλήνες αποχετεύσεως πολυμερών, που μπορούν να αντέξουν διαφορές πίεσης και θερμοκρασίας.

Σωλήνες, των οποίων η διάμετρος είναι περίπου 100-150 mm, εισάγονται στο πλέγμα οπλισμού σύμφωνα με το σχέδιο και ασφαλώς στερεωμένες στο πλέγμα με πλέγμα πλεξίματος. Τα στοιχεία πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια και να μην κινούνται όταν ρίχνετε μίγμα σκυροδέματος.

Για να εξασφαλίσετε ότι οι σωλήνες δεν χτυπάνε κατά λάθος το σκυρόδεμα όταν χύνεται, είναι προγεμισμένα με άμμο ή χώμα και συνδέστε τις τρύπες στις δύο πλευρές. Ως gag, κατάλληλοι σάκοι-κονιάματα ρούχων γεμάτα με άμμο ή γη. Η πλήρωση των σωλήνων με χαλαρά υλικά εμποδίζει επίσης την παραμόρφωση ή την καταστροφή τους υπό φορτία από το σκυρόδεμα που εισέρχεται στο σκυρόδεμα.

Αντί για τους σωλήνες αποχέτευσης από πολυμερή, επιτρέπονται ξύλινα κουτιά ή σωλήνες από αμιαντοτσιμέντο. Αλλά αυτές οι επιλογές είναι πιο επίπονες, δεδομένου ότι κάθε κουτί θα πρέπει να χτυπηθεί μαζί από την σανίδα χύτευσης, και μετά τη σκλήρυνση του σκυροδέματος αφαιρέστε τα ξύλινα στοιχεία από τις τρύπες. Κατά την κοπή ενός αμιαντοτσιμέντου, εισέρχεται στον αέρα επιβλαβής σκόνη με ίνες αμιάντου.

Αφού το σκυρόδεμα στεγνώσει και αποκτήσει δύναμη, οι σιαγόνες και η άμμος αφαιρούνται από τους σωλήνες. Οι αποκομμένες οπές εξαερισμού συνιστώνται να καλύπτονται με μεταλλικά πλέγματα - δεν επιτρέπουν στα τρωκτικά να διεισδύσουν στο υπόγειο. Ένα λεπτό πλέγμα εμποδίζει επίσης την είσοδο στο χώρο κάτω από το σπίτι των εντόμων και των συντριμμιών.

Διαρρύθμιση των αεραγωγών μετά την εγκατάσταση του ιδρύματος

Εάν δεν είχε σχεδιαστεί το άνοιγμα στην θεμελίωση και πριν από το ρίψιμο δεν είχαν εγκατασταθεί τα κατάλληλα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, μπορούν να εκτελεστούν στην τελική βάση. Αυτό θα απαιτήσει τη χρήση ενός ισχυρού ηλεκτρικού τρυπανιού, συμπληρωμένου με μια κορώνα διαμαντιού κατάλληλης διαμέτρου.

Η διάτρηση από ένα στέμμα πρακτικά δεν κάνει φορτίο κραδασμών και κραδασμών σε σκυρόδεμα. Αλλά είναι αδύνατο να τρυπηθούν οι οπές στο θεμέλιο με τη βοήθεια ενός διάτρητου - σχηματίζονται μικροσυστοιχίες στο σκυρόδεμα, ειδικά χωρίς να έχουν αντοχή, πράγμα που θα οδηγήσει στην πρόωρη καταστροφή της δομής θεμελίωσης.

Η δεύτερη επιλογή για τη ρύθμιση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα είναι η ανέγερση κατάλληλου ύψους στη βάση της βάσης - είναι δυνατόν να γίνουν οι απαραίτητες οπές στη βάση. Σημειώστε ότι ταυτόχρονα το πάτωμα του πρώτου ορόφου θα αυξηθεί σε σχέση με το αρχικό έργο. Για την κατασκευή του πλίνθου με τα χτυπήματα που κατέφυγαν, αν κατά την εγκατάσταση του ιδρύματος ξεχάσατε να εγκαταστήσετε τα υπολείμματα κάτω από τις τρύπες.

Αν το πλαίσιο των κορμών ή ξυλείας ανεγερθεί σε «σταθερή» θεμέλια, όπου δεν υπάρχουν ανοίγματα για αερισμό, είναι αδύνατο να τους κοπεί στο κάτω στέμμα - αυτό θα αποδυναμώσει το μέλος υποστήριξης και των δομών τοίχος δεν μπορεί να αντέξει το ονομαστικό φορτίο λειτουργίας.

Υπάρχει μια τρίτη επιλογή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση: οι οπές αερισμού κόβονται στο πάτωμα του πρώτου ορόφου. Τέτοιες έξοδοι είναι κλειστές με διακοσμητικές γρίλιες, οι οποίες δεν επιτρέπουν μεγάλα πράγματα να πέφτουν στο κελάρι και τα τρωκτικά μπαίνουν στο σπίτι.

Πάνω από τις οπές εξαερισμού θα πρέπει να εγκατασταθούν έπιπλα, έτσι ώστε το σπίτι δεν είχε σταθερή πτώση πίεσης. Τρύπες στο πάτωμα - δεν είναι ο καλύτερος τρόπος εξαερισμού. Συμβάλλουν στη διείσδυση της υγρασίας από το υπόγειο, τις μυρωδιές του εδάφους, τα επιβλαβή αέρια και τους ατμούς. Αυτό δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες ζωής.

Πότε να κλείσετε και να ανοίξετε τον αέρα

Ο εξαερισμός της θεμελίωσης του ξύλινου σπιτιού έχει διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας του κτιρίου. Αφήνοντας για το χειμώνα μη θερμαινόμενο σπίτι ή εξοχικό σπίτι, είναι επιθυμητό να καλύψει τις τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο - όλα ή μόνο ένα μέρος από αυτά.

Αν το σπίτι είναι κατοικημένο όλο το χρόνο και το κτίριο είναι συνεχώς θερμαίνεται, δεν είναι απαραίτητο να κλείνετε τους αέρας. Διαφορετικά, η διαφορά θερμοκρασίας θα προκαλέσει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων στο υπόγειο, και αυτή είναι η υγρασία, η οποία συμβάλλει στην καταστροφή του ξύλου.

Για να διασφαλιστεί ότι η κατοικία δεν χάνει θερμότητα με ανοιχτό αέρα, οι ιδιοκτήτες πρέπει να απομονώσουν θερμότητα τη βάση και τη βάση εκ των προτέρων, φροντίζοντας να τοποθετήσετε το δάπεδο του πρώτου ορόφου με την κάτω μόνωση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο σπίτι όλο το χρόνο, για να εξοικονομήσετε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου και ταυτόχρονα να διατηρήσετε τις στεγνές ξύλινες κατασκευές του κάτω μέρους του δαπέδου και των τοίχων.

Συμπέρασμα

Για ξύλινο σπίτι υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες, χωρίς να απαιτείται σημαντική επισκευή, είναι σημαντικό να γίνει ο χώρος εξαερισμού κάτω από το δάπεδο, που προβάλλεται στο στάδιο της προετοιμασίας των σχεδίων βάσης θεμελίωσης.

Ο αριθμός και η διάταξη τρυπών εξαρτάται από το μέγεθος και τη διαμόρφωση του κτιρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τρύπες στις εσωτερικές γέφυρες της βάσης τύπου πλάκας βάσης.

Σκάλες στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού

Διευθέτηση πτώσεων στο ίδρυμα

 • Πώς να κάνετε το σωστό;
 • Ορισμένες συστάσεις
 • Χαρακτηριστικά και αποχρώσεις της συσκευής

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδρύματος, δεν πρέπει να ξεχνάμε μια τόσο σημαντική στιγμή όπως ο αερισμός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το # 8211 είναι ένα απαραίτητο μέρος του Ιδρύματος. Αυτή είναι η αρμόδια γνώμη των ειδικών και εκείνων που είναι πεπεισμένοι για αυτό στην πράξη. Διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο: χάρη σ 'αυτά, η υπερβολική υγρασία διαβρώνεται από το δωμάτιο του υπογείου, δηλαδή δεν συσσωρεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι το ίδρυμα δεν καταστρέφεται.

Συνιστάται η τοποθέτηση αέρος σε ξύλινο σπίτι σε απόσταση 2,5 # 8211 3 μέτρα.

Δεδομένου ότι ο αέρας εμποδίζει την εμφάνιση της υγρασίας, αυτό θα προστατεύσει επίσης το δωμάτιο από την εμφάνιση του καλουπιού. Βασικές αρχές χρειάζονται συνήθως όταν χύνεται ένα στοιχείο κορδέλας εξοπλισμένο με πλίνθο.

 • Ένας εξαερισμός είναι ένα άνοιγμα που μπορεί να έχει μια κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, απλώς το σχήμα δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Το μήκος της έκρηξης σύμφωνα με τους κανόνες είναι ίσο με το πλάτος της γραμμής θεμελίωσης, είναι υποχρεωτικό
 • είναι πολύ σημαντικό να σχεδιαστεί σωστά τέτοια συστήματα: πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το άλλο, μόνο στην περίπτωση αυτή θα εκτελούν σωστά τη λειτουργία τους.

Έτσι, τα ανατινάξεις σχηματίζουν ένα είδος βυθίσματος. Όσο περισσότερος αέρας περνά μέσα από αυτά, τόσο περισσότερο θα είναι τελικά ξηρότερο στο υπόγειο. Με απλά λόγια, εάν οι έξοδοι γίνουν σωστά και ποιοτικά, τότε στο υπόγειο ή υποπεδίο δεν θα υπάρχουν μύκητες ή μούχλα. Ο αέρας δεν θα είναι παγωμένος και θα προστατευτείτε από την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών.

Πώς να κάνετε το σωστό;

Τα αξιοθέατα στη βάση της κορδέλας σχεδιάζονται στο στάδιο της κατασκευής του ξυλότυπου.

Ένα παράδειγμα μιας συσκευής εκκένωσης.

Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος της επιφάνειας της γης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 30 cm, αφού στην άνοιξη μπορεί να ρέει μέσα από τις τρύπες.

Ίσως θα πρέπει να τα οργανώσετε λίγο ψηλότερα, εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής σας, πιο συγκεκριμένα από την πτώση των βροχοπτώσεων και από τις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας του σπιτιού σας.

 • η διάμετρος της τρύπας εξαρτάται από την περίμετρο του σπιτιού, από 5 έως 10 cm. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερη είναι η βάση του σπιτιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του αέρα
 • Οι οπές βρίσκονται σε παράλληλους τοίχους, μόνο αντίθετα. Το στάδιο τοποθέτησης των εκρήξεων στην βάση # 8211 είναι από 2,5 έως 3 μέτρα. Όταν υπάρχουν γέφυρες στην κύρια περίμετρο, πρέπει επίσης να τοποθετηθούν στις οπές.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Ορισμένες συστάσεις

Πρέπει να σημειωθεί αρχικά ότι η χρήση ξύλου για τη δημιουργία οπών αποτρέπεται αυστηρά. Υπάρχει μια τέτοια πρακτική, όταν το μήκος του ιδρύματος έβαζε ξύλινα δοκάρια 10x10 εκ. Για να τα εκχυλίσουμε από εκεί. Αλλά η διαδικασία εκχύλισης είναι μάλλον περίπλοκη, αφού οι ράβδοι μπορούν απλά να «σκληρυνθούν» για να προσκολληθούν στο σκυρόδεμα.

Για τα προϊόντα στρογγυλής διατομής χρησιμοποιούνται συχνότερα πλαστικά ή αμιαντοτσιμέντο με διάμετρο 110 έως 130 χιλιοστόμετρα.

Είναι δυνατόν να τα βγάλουμε έξω από το υπόγειο μόνο μετά από ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου υπό πίεση, γίνονται κολλημένα στο σκυρόδεμα και μπορούν να χτυπηθούν έξω, αλλά πολύ δύσκολα. Αλλά αν δεν έχετε άλλη επιλογή, τότε μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να κάνετε πολλή δουλειά.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο, η οποία θα διευκολύνει κάπως και θα απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία. Θα χρειαστείτε ένα μικρό σύνολο εργαλείων:

 • σφυρί
 • σφυρί δεμάτων
 • Το μακρύτερο μεταλλικό τρυπάνι με διάμετρο 12-14 mm
 • Ένα τρυπάνι σε ξύλο, το μήκος του οποίου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μήκος του θεμελίου
 • ημικυκλικό και ευθύ σμίλη.

Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά. Αρχικά, πάρτε ένα τρυπάνι πάνω στο μέταλλο και τρυπήστε τη ράβδο από τις δύο πλευρές, στο κέντρο ή κατά μήκος της περιμέτρου. Τώρα, ένα τρυπάνι μέσα από το δέντρο πρέπει να τρυπήσει μια διαμπερή οπή, ενώ η διάμετρος του τρυπανιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 mm.

 • κάνοντας μια διαμπερή οπή, πρέπει να εφαρμόσετε μια ημικυκλική σμίλη και να επεκτείνετε την τρύπα από το κέντρο σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις πλευρές
 • τότε με τη βοήθεια ενός ευθύ σμίλη θα πρέπει να απωθήσετε την κολλημένη πλευρά. Έτσι, πρέπει να απωθήσετε δύο γωνίες, και στη συνέχεια απαλά χτυπήσει τα ερείπια του μπαρ με ένα σφυρί βολίδα. Η όλη διαδικασία για την αφαίρεση των δοκών από το ίδρυμα είναι πολύ περίπλοκη. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο.

Κάτω από την οπή εξαερισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί αντί μιας ράβδου, αφού το πρώτο είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί από το παγωμένο θεμέλιο.

Ο καλύτερος τρόπος για # 8211 είναι να φυσήξετε μέσα από ένα στρογγυλό σωλήνα διαμέτρου 110 έως 130 χιλιοστών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Αλλά για προσοχή στους σωλήνες, πριν χύσετε σκυρόδεμα, πρέπει πάντα να γεμίσετε την άμμο, έτσι δεν μπορείτε να φοβάστε για την ακεραιότητά τους. Άδειοι σωλήνες μπορούν να σπάσουν κατά τη χύτευση σκυροδέματος.

Ο αέρας στην θεμελίωση μπορεί να τοποθετηθεί με σωλήνες αποχέτευσης απορριμμάτων ή κουτιά τεσσάρων σανίδων. Ταυτόχρονα, είναι απολύτως απαραίτητο να εντοπίσετε τα προϊόντα ακριβώς αντίθετα μεταξύ τους. Ο ξυλότυπος χύνεται με σκυρόδεμα και μετά την ενίσχυση της θεμελίωσης, οι εκρήξεις είναι έτοιμες.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Χαρακτηριστικά και αποχρώσεις της συσκευής

Για να σχεδιάσετε σωστά τον εξαερισμό του υπόγειου χώρου, ο αέρας θα πρέπει να είναι κλειστός με σχάρες, αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η εγκατάλειψη ποντικών και άλλων τρωκτικών στο σπίτι σας. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να κερδίσετε τον πόλεμο μαζί τους.

 • αν τα χτυπήματα για κάποιο λόγο δεν έγιναν κατά το στάδιο της κατασκευής ή κατά τη διάρκεια του φινιρίσματος, ακόμα και αν η βάση είναι διακοσμημένη με υλικά επίστρωσης, η διάτρηση με διαμάντια θα σας βοηθήσει. Εδώ, ακόμη και η θέση των ενισχυτικών ράβδων μέσα στο πλίνθο είναι ασήμαντη, αφού η κορώνα διαμαντιού θα περάσει σε κάθε περίπτωση όπου χρειάζεται και η ενίσχυση δεν θα γίνει εμπόδιο
 • ενώ η διάμετρος της κορώνας επιλέγεται για το κάλυμμα αερισμού. Συνήθως, οι οπές για τους αεραγωγούς τρυπιούνται με κορώνα διαμαντιού από 130 έως 160 mm. Εάν θέλετε, μπορείτε να τρυπήσετε διάμετρο διάτρησης τουλάχιστον 300 mm, σε κάθε περίπτωση, οι άκρες θα είναι ομοιόμορφες. Η ποιότητα του έργου δεν θα επηρεαστεί από το πάχος των τοίχων θεμελίωσης.

Ο αέρας στο ίδρυμα # 8211 είναι ένα σοβαρό πράγμα, αλλά δεν είναι σαφές γιατί υπάρχει μια πολύ επιπόλαιη στάση απέναντί ​​τους, δηλαδή, δεν θεωρούν ότι όλοι τους είναι απαραίτητο να τους έχουν. Επίσης, ένα αμφιλεγόμενο σημείο είναι το κλείσιμο του αέρα στην κορδέλα για το χειμώνα.

Εδώ πρέπει να ενεργήσετε για την κατάσταση, αν το σπίτι είναι ζεστό, τότε δεν χρειάζεται να τα κλείσει για το χειμώνα. Αλλά αν αυτό κάνει πραγματικά το δωμάτιο πιο κρύο, τότε μπορείτε να τα κλείσετε για το χειμώνα, αλλά περιοδικά στις ζεστές μέρες θα πρέπει να ανοίξετε το άνοιγμα, για να αερίσετε το υπόγειο.

Το κλείσιμο τους είναι πραγματικά λάθος και έρχεται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις του SNiP τόσο εγχώριων όσο και διεθνών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο ξύλινο σπίτι ο αέρας δεν πρέπει να κλείνει, ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά την κατασκευή. Οι οπές εξαερισμού θα αφαιρούν μόνιμα το υπόγειο από την υγρασία. Θα σας γλιτώσει από την ετήσια επεξεργασία των χώρων από μούχλα και απολύμανση.

Μόνο μια προσεκτική, προσεκτική και προσεκτική στάση στο σπίτι σας θα το κάνει αξιόπιστο, ζεστό και άνετο.

Διαστάσεις εξαερισμού στην βάση: αερισμός

Ο αέρας είναι μια ειδική τρύπα που πρέπει να εγκατασταθεί τόσο σε τούβλα όσο και σε ξύλινα σπίτια. Είναι απαραίτητο για τον αερισμό του υπογείου του σπιτιού και παρέχει καλό εξαερισμό.

Σε περίπτωση απουσίας του, κινδυνεύετε να επιβαρυνθείτε με πρόσθετες δαπάνες χρηματοδότησης που σχετίζονται με τις επισκευές, όπως στο χρόνο, τη σήψη, τη μούχλα και τους μύκητες στους τοίχους. Αλλά θυμηθείτε, πρέπει να προσεγγίσετε αυτό το ζήτημα υπεύθυνα, εκ των προτέρων υπολογίζοντας τις διαστάσεις του ανοίγματος στο ίδρυμα.

Ας μιλήσουμε για τη σημασία του

Το έδαφος που βρίσκεται κάτω από το σπίτι έχει τη δική του υγρασία και με θετική θερμοκρασία αέρα εξατμίζεται σταδιακά από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, το θεμέλιο, από σκυρόδεμα, είναι αδρανές σε εκείνα τα θέματα που αφορούν την αλλαγή θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία του είναι πολύ χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο δρόμο, με αποτέλεσμα η εξάτμιση της υγρασίας να σταματά σταδιακά στα τοιχώματα του οικιστικού ιδρύματος.

Η υψηλή υγρασία αντανακλάται αρνητικά σε ολόκληρη τη δομή του αντικειμένου, συμβάλλει στην εμφάνιση της σήψης και του μύκητα. Και είναι γνωστό ότι είναι θανατηφόρες για οποιαδήποτε δομή, ειδικά για ένα ξύλινο σπίτι.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες συνέπειες, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί εξαερισμός στον χώρο του υπογείου, λόγω της οποίας θα αφαιρεθεί η περίσσεια υγρασίας με τη μορφή ατμού. Η αρχή της λειτουργίας είναι ότι με τη βοήθεια του ανέμου ο αέρας εισέρχεται στο υπόγειο και βγαίνει από την άλλη πλευρά του σπιτιού.

Μέγεθος

Οι διαστάσεις του ανοίγματος στην βάση πρέπει να είναι κατάλληλες. Η συνολική τους έκταση πρέπει να είναι 1/400 της συνολικής έκτασης. Έτσι, η περιοχή του προϊόντος θα πρέπει να είναι 0,09 τετραγωνικά μέτρα στις περιπτώσεις αυτές, αν το δωμάτιο είναι 6 μέτρα τετράγωνο από 6 τετραγωνικά μέτρα. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου θα είναι 36 τετραγωνικά μέτρα.

Ο αερισμός μπορεί να γίνει με τη μορφή κύκλου, η διάμετρος του οποίου είναι περίπου δεκαπέντε εκατοστά ή υπό μορφή ορθογωνίου, το μέγεθος του οποίου είναι περίπου δέκα με δεκαπέντε εκατοστά.

Σημαντικό! Η θέση των προϊόντων πρέπει να εξέρχεται από την αρχή λειτουργίας τους. Κάντε τους συνδυασμούς μεταξύ τους. Αυτό θα κάνει τον αερισμό πολύ πιο εύκολο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι περίπου τρία μέτρα.

Λίγα λόγια για τους επαγγελματίες

Ο αέρας στο ίδρυμα, σε αντίθεση με άλλους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντικατασταθεί, έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα κυριότερα είναι:

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Φτηνότητα
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Οικολογική συμβατότητα
 • Πρακτικότητα.

Επομένως, μην εφεύρουν ποδήλατο, αν έχει ήδη εφευρεθεί. Μην επαναλάβετε τα λάθη κάποιου άλλου χρησιμοποιώντας αφυγραντήρες. Πιστέψτε με, κανένας από αυτούς, ακόμα και το πιο ποιοτικό, δεν μπορεί να σας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα με τον αέρα.

Θυμηθείτε επίσης ότι η αποτελεσματικότητά του μπορεί να μειωθεί εάν δεν τηρηθούν οι παραπάνω συστάσεις. Προσπαθήστε να το εκτελέσετε τεχνικά σωστά, ακούγοντας τη συμβουλή ειδικών.

Χρειάζεται να κλείσω για το χειμώνα;

Σήμερα, πολλοί ενδιαφέρονται για το αν είναι δυνατόν να κλείσουν τα αέρια για το χειμώνα. Μετά από όλα, μέσα από το μέγεθος του εξαερισμού στο υπόγειο περνάει κρύο αέρα, που δροσίζει τη δομή. Στο φόρουμ μπορείτε να συναντήσετε μια ποικιλία συστάσεων. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους κλείνουν και όλα είναι καλά, το τελευταίο συμβουλεύει να μην το κάνει.

Στην πραγματικότητα, το χειμώνα, υπάρχουν οι ίδιες προϋποθέσεις, που συμβάλλουν στην αύξηση της υγρασίας. Εξαιτίας αυτού, δεν συνιστάται να κλείνετε. Ναι, φυσικά, αυτό οδηγεί σε απώλεια θερμότητας, αλλά οι συνέπειες της μη τήρησης αυτού του κανόνα μπορεί να είναι πολύ χειρότερες.

Εάν ανησυχείτε για την απώλεια θερμότητας, προσπαθήστε να μονώσετε το δάπεδο του πρώτου ορόφου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εφαρμόζοντας οποιοδήποτε υλικό που θα ικανοποιήσει το αίτημά σας και θα είναι κατάλληλο για το κόστος σας.

Τι πρέπει να ξέρω;

Λάβετε υπόψη ότι μερικοί άνθρωποι προτιμούν να εγκαταστήσουν έναν τέτοιο εξαερισμό στο ίδρυμα. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιείται ένας πλαστικός σωλήνας. Κόβεται στο πλάτος του ξυλότυπου.

Σημαντικό! Αλλά θυμηθείτε, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε, χωρίς να φτάσετε στην άκρη του ίδιου του ίδρυματος. Χάρη σε αυτό, μπορείτε όχι μόνο να κάνετε καλό αερισμό, αλλά και να επιτύχετε μια αισθητική εμφάνιση.

Προκειμένου να διασφαλίσετε ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες, όπως οι γάτες, δεν θα ανεβαίνουν στον αέρα, συνιστάται η τοποθέτηση σχάρων. Για ένα προϊόν, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πλέγμα ή σχάρα είναι ιδανικά.

Εάν αποφασίσετε να κλείσετε ακόμα τον εξαερισμό, χρησιμοποιήστε ένα στέλεχος για να το κάνετε αυτό. Ιδανικά κατάλληλο πλαστικό βύσμα, το οποίο χρησιμοποιείται για σωλήνες, καμπύλη σανίδα και αποσβεστήρα από σίδηρο.

Χρήσιμες συμβουλές

Αυτός ο εξαερισμός γίνεται καλύτερα κατά τη διαδικασία σκυροδέματος ή κατά την τοποθέτηση του υπερυψωμένου τμήματος του θεμελίου. Ωστόσο, πολύ συχνά θυμούνται όταν είναι πολύ αργά. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, επειδή υπάρχουν πολλά κόλπα με τα οποία μπορείτε να λύσετε αυτό το ζήτημα.

 • Η όραση μπορεί να τρυπηθεί ή να κοπεί. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί από ειδικούς οργανισμούς με πείρα στον τομέα αυτό
 • Αν προτιμάτε να τρυπήσετε τρύπες, κάνοντας έτσι τον εξαερισμό, σκεφτείτε το γεγονός ότι οι εκρήξεις θα πρέπει να έχουν οπές από εκατό έως διακόσια πενήντα χιλιοστά
 • Εάν το κτίριο (πρόκειται για το τμήμα του εδάφους) είναι κατασκευασμένο από τούβλα, είναι απαραίτητο να σπάσει τις εκρήξεις. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το έργο μόνοι σας. Απλά αυτό σας παίρνει πολύ χρόνο
 • Μπορείτε επίσης να κάνετε δάπεδα του πρώτου ορόφου στο έδαφος. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη. Αυτά τα δάπεδα δεν κάμπτονται, μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία και, φυσικά, δεν υποφέρουν από συμπύκνωμα
 • Τα δάπεδα στο έδαφος είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα από υλικά.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα του άρθρου:

Όπως μπορείτε να δείτε, οι εκπομπές αέρα είναι σημαντικές για κάθε σπίτι. Επομένως, δεν πρέπει να τα εγκαταλείψουμε, ελπίζοντας ότι αυτό δεν θα έχει συνέπειες.

Ενημερώστε για αυτό το άρθρο σε φίλους στην κοινωνική. δίκτυα!

Πώς να φτιάξετε έναν εξαερισμό - εξαερισμό του δαπέδου του υπογείου

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, ένας σημαντικός παράγοντας είναι το σύστημα εξαερισμού του υπογείου του σπιτιού. Για να αερίσετε το υπόγειο του σπιτιού, το υπόγειο χρησιμεύει ως συσκευή, την οποία θέλουμε να σας πούμε σε αυτό το άρθρο.

Υπολογισμός

Ο αέρας - το παράθυρο εξαερισμού - εγκαθίσταται τόσο σε ξύλινα σπίτια όσο και σε σπίτια από τούβλα. Εν τη απουσία του, διατρέχετε τον κίνδυνο των πρόσθετων δαπανών για επισκευές λόγω του σχηματισμού της σήψης, μούχλα και άλλα καλούπια στην εσωτερική επιφάνεια του Ιδρύματος, τοιχοποιίας, δοκών και το δάπεδο.

Ο βέλτιστος αριθμός των παραθύρων εξαερισμού - ένα έκρηξη για δύο έως τρία μέτρα από τον τοίχο. Μην ξεχάσετε αυτόν τον παράγοντα, όπως η θέση του σπιτιού σας. Εάν βρίσκεται σε ένα λόφο, τότε η κανονική ένδειξη είναι 2 τεμάχια εάν στην πεδιάδα, αντίστοιχα, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των εκρήξεων. Λοιπόν, αν γνωρίζετε λίγο σχετικά με την έννοια του "Wind Rose", τότε ο λόγος των παραθύρων σε κάθε τοίχο δεν θα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Η εγκατάσταση του χτυπήματος γίνεται μετά την ολοκλήρωση της θεμελίωσης και σύμφωνα με το σχέδιο. Δηλαδή, τα παράθυρα εξαερισμού πρέπει να είναι κάτω από το επίπεδο του δαπέδου.

Το μέγεθος του αέρα εξαρτάται από τη φαντασία των ιδιοκτητών. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες και κανονισμοί. Βασικά, αυτά είναι τα μεγέθη: 250-300 × 100-150 mm.

Κάνουμε ένα προϊόν για ένα ξύλινο σπίτι

Σε ξύλινα σπίτια, ο αέρας συνήθως κατασκευάζεται σε ενσωματωμένες δοκούς ή κορμούς. Κατά κανόνα, περνούν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κορώνας. Προσωπικά, έκανα μεταξύ του ιδρύματος και του πρώτου αρχείου καταγραφής, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο τύπος του σπιτιού μου, και υπάρχουν μόνο δύο κορώνα των κορμών. Το δεύτερο - το υπόγειο τμήμα του ιδρύματος φτάνει 400 mm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Ο αέρας εκτελείται ως εξής:

 • σημειώστε τα παράθυρα εξαερισμού
 • αλυσοπρίονο κάνει μια περικοπή στα κούτσουρα
 • να σχηματίσουν τις τρύπες με πλάκες, με τη μορφή κουτιού, έτσι ώστε να μην φαίνονται φέτες.

Σε σπίτια από τούβλα, ο αέρας κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως ένα άνοιγμα πόρτας (παράθυρο) - περίπου ένα τούβλο σε μήκος και μισό τούβλο σε ύψος.

Υπάρχουν μερικοί αέριοι που είναι χτισμένοι απευθείας στο ίδρυμα. Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο χτύπημα πάρτε ένα πλαστικό σωλήνα και κόψτε το στο πλάτος του ξυλότυπου. Εγκαταστήστε στον ξυλότυπο, μη φτάνοντας στην άκρη του θεμελίου 100 mm. Αυτή η μέθοδος "σκοτώνει δύο πουλιά με μια πέτρα": το παράθυρο εξαερισμού είναι λειτουργικό και η εμφάνισή του είναι ελκυστική.

 • Για να αποτραπεί η είσοδος στα κρύβεται ανεπιθύμητους επισκέπτες με τη μορφή των γατών άλλων ανθρώπων για produhi σύνολο μπαράζ εμπόδια, με τη μορφή της - δίκτυα και δίκτυα.
 • Κατά την προετοιμασία για το χειμώνα, όλα τα παράθυρα αερισμού είναι κλειστά με διαφορετικά βύσματα. Μπορεί να είναι ένα κομμάτι πίνακα, ένα πλαστικό βύσμα για σωλήνες, ένα κλείστρο από γαλβανισμένο σίδερο.

Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά και πώς να τα κάνουμε;

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να ζήσουν σε ένα ξύλινο σπίτι. Περιτριγυρισμένο από ξύλινους τοίχους, αισθάνεστε σαν κάτι ξεχωριστό. Είναι πολύ πιο εύκολο να αναπνεύσετε και ακόμη και να σκεφτείτε κάπως διαφορετικά. Για να διατηρήσετε το ξύλινο σπίτι σας σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια, πρέπει να φροντίσετε για την ειδική κατασκευή του ιδρύματος. Και για να είμαι πιο ακριβής - η σόλα, το πάνω μέρος της.

Για να αποφευχθεί η σήψη του δέντρου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ο καλός αερισμός του υπογείου. Για το σκοπό αυτό χρησιμεύουν ως καταλύτης.

Εφαρμοστέα πρότυπα αερισμού για υπόγεια ξύλινων κατοικιών

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, η περιοχή του αέρα στο υπόγειο ενός ξύλινου σπιτιού πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 της επιφάνειας δαπέδου. Είναι αυτό πολύ ή λίγο; Ας μετρήσουμε.

Για παράδειγμα, έχουμε ένα μικρό σπίτι με πάτωμα μεγέθους 5x5 μέτρα, ή μια έκταση 25 τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος του αέρα για αυτό το σπίτι πρέπει να είναι τουλάχιστον 25/400 = 0,0625 τετραγωνικά μέτρα ή 625 τετραγωνικά εκατοστά. Στην περίπτωσή μας, η εγκατάσταση τεσσάρων σωληνώσεων 20x20 cm είναι κατάλληλη. Οι αέρας πρέπει να βρίσκονται σε όλους τους τοίχους του υπογείου.

Υπόστεγα σε ξύλινο σπίτι

Στο παραπάνω παράδειγμα, ο αριθμός των κτύπων επιλέχθηκε να είναι τέσσερα. Αυτό ακριβώς ανταποκρίνεται στην απαίτηση αυτή - έχουμε ένα χτύπημα στον τοίχο της θεμελίωσης του σπιτιού.

Μια άλλη απαίτηση - οι οπές θα πρέπει να βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο, για να εξασφαλιστεί μια ελεύθερη δίοδος αέρα. Αν κοντά σε ένα τοίχο εντοπίσετε την βεράντα ακριβώς στη μέση του σπιτιού, οι τρύπες αέρα πρέπει να γίνει μακριά από αυτόν, ότι δεν έκλεισε, και το άλλο - και, κατά συνέπεια, να στραφεί προς την κατεύθυνση του τοίχου του ιδρύματος.

Ο αέρας πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του υπογείου - όχι περισσότερο από 30 cm από την οροφή.

Κατασκευή προϊόντων

Συνήθως, ο αέρας στο υπόγειο του υπογείου του ξύλινου σπιτιού κλείνει με ένα πλέγμα και η κορυφή συνδέεται επίσης με ένα λεπτό πλέγμα. Αυτό γίνεται έτσι ώστε οι αρουραίοι και τα ποντίκια να μην μπαίνουν στο υπόγειο. Σημειώστε ότι το πλέγμα μειώνει τη χρήσιμη επιφάνεια του αέρα, οπότε χρειάζεται να κάνετε λίγο περισσότερο εναέριο χώρο από το ελάχιστο επιτρεπόμενο. Το δίχτυ πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από αράχνης και σκόνη, ώστε ο εξαερισμός του κελαριού να λειτουργεί σωστά.

Η απόσταση μεταξύ των αέρος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από οκτώ μέτρα. Αν ένα ξύλινο σπίτι για το οποίο δημιουργείτε ένα θεμέλιο είναι μεγάλο - πρέπει να εγκαταστήσετε ένα άνοιγμα εξαγωγής στη μέση.

Ορισμένοι χρησιμοποιούν ως απόσπασμα από το υπόγειο μια είσοδο στη φούρνο σόμπα φούρνου. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει! Σύμφωνα με τους κανονισμούς για την πυρκαγιά, δεν επιτρέπεται ο συνδυασμός εξαερισμού από το υπόγειο και την καμινάδα της σόμπας, αυτό απαιτεί ξεχωριστό κανάλι.

Υπόστεγα σε ξύλινο σπίτι

Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις οι εκρήξεις γίνονται σε μία βάση μονολιθικού υπογείου, είναι βολικό να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση των παραθύρων τα μήκη υδραυλικού σωλήνα διαμέτρου 200 mm. Στην περίπτωση αυτή, η έκταση μιας έκρηξης θα είναι ίση με 314 τετραγωνικά εκατοστά.

Από τρωκτικά, ο αέρας μπορεί να κλείσει από έξω με ένα τετράγωνο πλαίσιο με ένα πλέγμα που καλύπτει όλο τον αέρα σε μέγεθος.

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα τεμαχισμένο σπίτι και τα κάτω στεφάνια θα είναι μια προέκταση των τοίχων του υπογείου - μπορείτε να κόψετε τον αέρα μέσα στο τμήμα του τοίχου του υπογείου. Αυτό θα ικανοποιήσει την απαίτηση ότι η εκκαθάριση του αέρα πρέπει να τοποθετηθεί στην κορυφή του υπογείου, καθώς και να εξασφαλιστεί η μέγιστη κυκλοφορία του αέρα ακριβώς κοντά στις ξύλινες κατασκευές του σπιτιού.

Πώς να βοηθήσετε στην πρόληψη της φθοράς

Η κύρια αιτία της σήψης του ξύλου είναι ο μύκητας του ξύλου. Φυτεύεται στην επιφάνεια του δέντρου, όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και θετική θερμοκρασία. Το έργο των παραθύρων υπογείου στο θεμέλιο ενός ξύλινου σπιτιού είναι η απομάκρυνση του πλεονάσματος συμπυκνώματος από τον αέρα, εξασφαλίζοντας καλό εξαερισμό του δωματίου. Παρακολουθήστε το βίντεο για το πώς να τρυπάνε καλά.

Θέλετε να κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα;

Το υπόγειο κάτω από το ξύλινο σπίτι χρησιμοποιείται ως κελάρι για την αποθήκευση λαχανικών, κρέατος, φρούτων. Ως εκ τούτου, πολλοί θα προτιμούσαν η θερμοκρασία σε αυτό το χειμώνα να μην πέσει κάτω από 4-8 βαθμούς Κελσίου. Για να γίνει αυτό, τα παράθυρα υπογείου για το χειμώνα είναι κλειστά από το εσωτερικό από το υπόγειο.

Για να κλείσετε τα παράθυρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά αποσπώμενα βύσματα, που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με το μέγεθος των εκρήξεων. Βάλτε την πόρτα στον καθαριστήρα αέρα κατά προτίμηση ολίσθηση. Η πόρτα που ανοίγει στους μεντεσέδες στο εσωτερικό του υπογείου δημιουργεί δυσκολίες, χτυπώντας σε ένα βύθισμα. Τα αποσπώμενα και ολισθαίνοντα στελέχη αυτών των μειονεκτημάτων απογυμνώνονται.

Τα βύσματα πρέπει να κουμπωθούν έτσι ώστε να μην ανοίγουν και να πέφτουν αυθόρμητα. Πρέπει να είναι μονωμένα. Τοποθετήστε σε αυτό ένα φύλλο διογκωμένης πολυστερίνης, έτσι ώστε να βρίσκεται έξω από το υπόγειο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης - διατηρεί τέλεια τη θερμότητα και δεν υπόκειται σε συμπύκνωση.

Εάν έχετε κούφωμα χτυπήματος από τμήματα του σωλήνα αποχέτευσης - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά βύσματα υδραυλικών σωληνώσεων για σωληνώσεις κατάλληλης διαμέτρου. Σφραγίζουν σφιχτά το πέρασμα στον κρύο αέρα. Πρέπει επίσης να είναι μονωμένα, εξοπλισμένα με λαβές και μάνδαλα.

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε παλαιές κουβέρτες, ορυκτοβάμβακα χωρίς μόνωση με υδρομασάζ και ατμό και άλλα υλικά που απορροφούν νερό για να ζεσταίνουν τα παράθυρα του υπογείου του σπιτιού. Θα το διαπεράσουν και θα χάσουν τις θερμομονωτικές τους ιδιότητες.

Τι συμβαίνει εάν τα παράθυρα είναι κλειστά για το χειμώνα; Η θερμοκρασία στο υπόγειο του σπιτιού ανεβαίνει, από την οποία ο αέρας του κελαριού, που έρχεται σε επαφή με τους κρύους τοίχους του υπογείου, θα δώσει συμπύκνωση. Αυτό θα οδηγήσει σε αποσύνθεση των ξύλινων κατασκευών του σπιτιού. Ιδιαίτερα έντονα σάπια κορώνα, τα οποία έρχονται σε επαφή με τα τοιχώματα της σόλας - συχνά αντικαθίστανται αργότερα.

Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να αποφευχθεί η μετατροπή του συμπυκνώματος στο υπόγειο - για να θερμανθεί η τυφλή περιοχή, το υπόγειο του υπογείου, ώστε να σχηματιστεί φράγμα υδρατμών στο δάπεδο του υπογείου του σπιτιού. Εκτός από αυτό, είναι απαραίτητο να ζεσταθεί το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού, επειδή η θερμοκρασία σε αυτό θα είναι ακόμη υψηλότερη από ό, τι στο υπόγειο. Το πάχος της μόνωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 200 mm από ορυκτό μαλλί. Η θερμομόνωση πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στο στρώμα φραγμού ατμού, έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας από το υπόγειο να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τον θερμαντήρα.

Μη τυποποιημένες λύσεις

Μερικοί πολιτικοί μηχανικοί έχουν την τάση να πιστεύουν ότι ο αέρας στο υπόγειο δεν χρειάζεται καθόλου. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να μονώσει τη βάση και τυφλή περιοχή, κάνουν ατμού στεγάνωσης του δαπέδου, μονώνουν το πάτωμα και τοποθετήστε τον αγωγό εξαγωγής. Πώς να διαβεβαιώσω, στην οποία εισέρχεται περίπτωση που η υγρασία στο υπόγειο πολύ λιγότερο, γιατί ο θερμός αέρας το καλοκαίρι μέσα από τα ανοίγματα χάνει σε ένα κρύο υπόγειο και δεν σχηματίζουν ένα συμπύκνωμα. Ωστόσο, τέτοιες λύσεις δεν είναι τυπικές και δεν αντιστοιχούν στο τρέχον SNiP.