Κουκούλα κουζίνας από τα χέρια - αεροπλάνα για samodelkina

Η φθηνότερη κουκούλα κουζίνας κοστίζει 2.600 ρούβλια. Ταυτόχρονα, τα προβλήματα που επιλύονται με τη βοήθειά του επιλύονται σχεδόν εξίσου αποτελεσματικά με το στοιχειώδες άνοιγμα του παραθύρου. Αλλά δεν σας παροτρύνουμε να εγκαταλείψετε τα επιτεύγματα του πολιτισμού.

Εμείς απλώς υπονοούμε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 2600 ρούβλια. Έχοντας κάνει μια απλή δουλειά με τα χέρια σας.

Κανόνες για την εγκατάσταση κουκούλας

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να προσδιορίσετε παραμέτρους εγκατάστασης για κουκούλες κουζίνας. Σωστή εγκατάσταση της κουκούλας προτείνει αυτό ύψος της κουκούλας στο κάτω άκρο δεν θα είναι λιγότερο από 65 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος της πλάκας. Το πλάτος της κουκούλας είναι ίσο με το πλάτος της πλάκας, οι άξονές τους συμπίπτουν.

Η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πλάκας και να είναι ίση προς το πλάτος

Εάν εξοπλίζετε τον απορροφητήρα με ανεμιστήρα, τότε πρέπει να γειωθεί. Μην μπείτε στον πειρασμό από τη δυνατότητα "ρίψης μιας φάσης" σε μια μπαταρία θέρμανσης με ατμό. Βγάλτε το καλώδιο στο τηλεφωνικό κέντρο, βρείτε εκεί "νεκρό ουδέτερο" και τον αλέσετε.

Οδηγίες εγκατάστασης για κουκούλες

Αρχικά θα χρειαστείτε μόνο ένα συμβατικό προφίλ σχήματος U με σχήμα ψευδαργύρου πλάτους περίπου 15 mm. (Ή καλύτερα - με κοχλίες αγκύρωσης) Καρφί αυτόν ένα ορθογώνιο πλαίσιο με πείρους στην οροφή γίνεται πάνω από το κέντρο της πλάκας, και δυόμισι φορές μικρότερο από το μέγεθος πλάκας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ηλεκτρική κουζίνα 50x60 cm, οι πλευρές του ορθογωνίου στον τοίχο, ας είναι 30x40 cm και ένα από τα προφίλ μπορούν να καρφώσει δεξιά κατά μήκος του τοίχου, κατά την οποία η πλάκα -. Θα είναι ισχυρότερη σχεδιασμό.

Κάθισμα κουκούλας θόλου

Μετρήστε από την εστία 65 cm προς τα πάνω και καρφώστε ένα άλλο προφίλ οριζόντια προς τον τοίχο, αυτή τη φορά - ίσο με το πλάτος της πλάκας (στην περίπτωσή μας - 60 cm). Θα δοθούν το ύψος της κουκούλας πάνω από την κουζίνα.

Με βάση αυτό το προφίλ, συναρμολογήστε μια πλάκα πάνω από την πλάκα από τις διαστάσεις της πλάκας (στην περίπτωσή μας 50x60 cm). Αυτό θα είναι το περίγραμμα του κάτω μέρους της υποδοχής του καπό τρούλου μας.

"Η βαθμολογία μας για κουκούλες κουζίνας από τους κατασκευαστές" θα σας εξοικειώσει όχι μόνο με τις κύριες μάρκες επιχειρήσεων που παράγουν κουκούλες, αλλά και με τα κύρια χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών κουκούλες και τις μεθόδους υπολογισμού της παραγωγικότητας

Ποιοι είναι οι αγωγοί για κουκούλες κουζίνας; Διαβάστε για το εδώ: http://remontspravka.com/vozduhovodyi-dlya-kuhonnoy-vyityazhki/

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των κουζινών κουζίνας με πλάτος 60 cm, διαβάστε το άρθρο που αφιερώνεται σε αυτά τα άρθρα στην ιστοσελίδα μας

Αρχικά τοποθετήστε κάτω από αυτό (κάτω πλαίσιο) τα στηρίγματα, ώστε να μην πέσουν. Και στη συνέχεια, με τη βοήθεια κεκλιμένων πλευρικών άκρων από τα ίδια προφίλ, συνδέστε το πάνω πλαίσιο (αυτό που καρφώσατε στην οροφή) από το κάτω μέρος, που κρέμεται πάνω από την πλάκα.

Αποδείχθηκε ένας αρκετά άκαμπτος σκελετός του καλύμματος θόλου, ο οποίος παρέμεινε να είναι εφοδιασμένος με κατάλληλο υλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασσίτερο, παχύ φύλλο, γυψοσανίδας, φύλλα από άκαυστο πλαστικό.

Αγωγός από την κουκούλα στον αγωγό εξαερισμού

Εάν η τρύπα εξαερισμού έχει φτάσει μέσα στον "τρούλο" που κατασκευάζεται έτσι, τότε αυτό είναι καλό. Ως εκ τούτου, τα παιδιά από την κουζίνα σας θα αφαιρεθούν κατευθείαν μέσα από αυτό. Πολλοί βιοτέχνες κάνουν τις κουκούλες "ενεργές", ενσωματώνουν αντί για πλέγματα σε τέτοιους ανεμιστήρες οπών εξαερισμού από τους ψύκτες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η συσκευή είναι οικονομική. Μπορεί να εργάζεται τουλάχιστον όλο το εικοσιτετράωρο.

Εάν η οπή εξαερισμού αποδειχθεί ότι είναι στην πλευρά, θα πρέπει να εξάγετε τον αυλακωτό σωλήνα και να τον τραβήξετε από την κουκούλα.

Για να συνδέσετε την κουκούλα με τον αυλακωτό σωλήνα στην πλευρική του επιφάνεια, κάντε μια τρύπα εκ των προτέρων και εισάγετε έναν σωλήνα διακλάδωσης ίσο σε διάμετρο με τον αυλακωτό σωλήνα. Εάν τα τοιχώματα της κουκούλας είναι κασσίτερος, τότε ένας τέτοιος σωλήνας διακλάδωσης πρέπει να είναι συγκολλημένος, αν είναι κατασκευασμένος από γυψοσανίδα - στη συνέχεια, στερεώστε το με ένα στεγανοποιητικό.

Κυματοειδής σωλήνας με εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με τα χέρια σας απλώς τοποθετήστε το σωλήνα και σφίξτε τον σφιγκτήρα. Ή, για την αξιοπιστία, δύο.

Η αρχή του καναλιού εξαγωγής της κουκούλας κουζίνας

Μην ξεχάσετε τη βαλβίδα ελέγχου. Προστατεύει την κουκούλα από τη διείσδυση αέρα από το σύστημα αερισμού του σπιτιού ή από το δρόμο (εάν ο αγωγός οδηγείται από τον τοίχο στον δρόμο).

Πρόκειται για μια κανονική πόρτα που είναι κρεμασμένη στο άκρο του αγωγού και προσέλκυσε ένα αδύναμο ελικοειδές ελατήριο κατασκευασμένο από σύρμα το οποίο δεν έχει πάχος μεγαλύτερο από 0.2-0.3 mm. Συνήθως η διάμετρος τέτοιων ελατηρίων είναι 5 mm, το μήκος σε κατάσταση φόρτωσης είναι 15-20 cm.

Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η ροή αέρα ξεπερνά την αντίσταση του ελατηρίου, ανοίγει την πόρτα της βαλβίδας και απελευθερώνει το παιδί από την κουκούλα στο σύστημα εξαερισμού. Όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, η πόρτα έλκεται στην πρίζα και δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει από έξω.

Αγωγός εξαγωγής από την κουκούλα της κουζίνας στο δρόμο

Πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι οικιακοί τεχνίτες προτιμούν να κάνουν ξεχωριστή έξοδο για την κουκούλα κουζίνας στο σωλήνα εξαερισμού του σπιτιού ή στο δρόμο. Αυτό γίνεται για να μην παραβιάζεται ο φυσικός αερισμός της κουζίνας.

Μπορεί το κλιματιστικό να αντικαταστήσει την κουκούλα κουζίνας; Με τις συσκευές για κλιματισμό μπορείτε να βρείτε στα υλικά του site μας

Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα εξειδικευμένο κλιματιστικό για την κουζίνα; Στο άρθρο "Γενικός κλιματισμός κλιματισμού - περιγραφή" περιγράφεται μία από αυτές τις προσπάθειες

Αλλά αξίζει τον κόπο να σκεφτόμαστε αυτά τα ερωτήματα, αν το απορροφητήρας με πλάτος 5-0 cm θα λύσει όλα τα προβλήματα: περισσότερα για αυτές τις συσκευές, δείτε το παρακάτω σύνδεσμο: http://remontspravka.com/kuhonnyie-vyityazhki-shirinoy-50-sm/

Ωστόσο, με τον τρόπο λήψης των δημοσίων υπαλλήλων σταθεί τοίχο: κάνετε τρύπες στους τοίχους του ιδιοκτήτη του ακινήτου μπορεί μόνο με τη συγκατάθεση του ελέγχου κατοικιών, η οποία θα απαιτήσει να φέρει και τη διάταξη, και να επαναλάβει το έργο, που αναπτύχθηκε από πιστοποιημένους φορείς, κ.λπ.

Αγωγός εξαγωγής μέσω του παραθύρου

Ένας από τους αναγνώστες της πύλης μας παρακάμπτει αυτή την ταγαμοτίνη με έναν στοιχειώδη τρόπο: έκανε μια απόσυρση του αεραγωγού από την κουκούλα της κουζίνας μέσα από το παράθυρο. Αντικαταστάθηκε το γυαλί με πλάκες πλεξιγκλάς, σε αυτές τις πλάκες έκανε μια τρύπα κάτω από ένα πλαστικό σωλήνα, η διάμετρος ενός κυματοειδούς σωλήνα. Σε ένα (εσωτερικό) άκρο του σωλήνα εισήχθη ένας ανεμιστήρας από το ψυγείο, ενώ στο αντίθετο άκρο προσαρμόστηκε μια πόρτα βαλβίδας εξαγωγής που φέρει ελατήριο. Στη συνέχεια έβαλε ένα αυλακωτό σωλήνα σε αυτό το σωλήνα και το στερεώσαμε με σφιγκτήρες. Αποδείχθηκε, ίσως, όχι πολύ αισθητικά, αλλά φτηνό και κομψό.

Τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας

Για όσους έχουν εξοικειωθεί με το προηγούμενο μέρος της σημείωσης, δεν είναι πρόβλημα να εγκαταστήσετε την κουκούλα κουζίνας με τα δικά τους χέρια. Οι κανόνες είναι ίδιοι: η κουκούλα τοποθετείται στο κέντρο της πλάκας, η απόσταση από το κατώτερο τμήμα της κουκούλας μέχρι την εστία είναι τουλάχιστον 65 cm. Το ηλεκτρικό μέρος πρέπει να είναι γειωμένο.

Τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας

Το κύριο πράγμα είναι να διαβάσετε τις οδηγίες και να εισάγετε τις βίδες ή τις βίδες στερέωσης στις κατάλληλες τρύπες.

Εάν ακόμα δεν τολμάτε να κάνετε την εγκατάσταση της κουκούλας με τα χέρια σας, τότε έχετε κατά νου ότι τιμή εγκατάστασης της κουκούλας τα χέρια των προσκεκλημένων ειδικών στη Μόσχα δεν είναι τόσο μικρές:

 • εγκατάσταση του τύπου κουκούλα "Kozyrek" - 1350 ρούβλια?
 • ενσωματωμένες κουκούλες - 1500 τρίβει.
 • θόλος - 1800 ρούβλια. και υψηλότερη, ανάλογα με το πλάτος.
 • "Νησί" κουκούλες - μέχρι 4500 ρούβλια.

Επισκευή των εκχυλισμάτων κουζίνας με τα χέρια σας

Αν είστε εξοικειωμένοι με τον σχεδιασμό της κουκούλας κουζίνας, ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ήδη ότι στην πραγματικότητα μπορεί να σπάσει μόνο ένας ανεμιστήρας. Εάν δεν είστε πλοίαρχος από ένα εργοστάσιο ανεμιστήρων, απλά απενεργοποιήστε το και μεταφέρετε το σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης: είτε θα σας επισκευάσουν είτε θα σας πουλήσουν ένα νέο.

Αλλαγή φίλτρου κουζίνας

Οι δύο κύριες λειτουργίες για την επισκευή της κουκούλας κουζίνας, την οποία πρέπει να κάνετε μόνοι σας - είναι η αντικατάσταση του φίλτρου και ο καθαρισμός της κουκούλας.

Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά. Η περιοδικότητα είναι διαφορετική για διαφορετικούς κατασκευαστές - μερικές έχουν δύο εβδομάδες, άλλες έχουν δύο μήνες. Ορισμένες επιχειρήσεις εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με φίλτρα, στα οποία, καθώς είναι μολυσμένα, οποιαδήποτε επιγραφή εξαφανίζεται ή εμφανίζεται. Τύπος: "Πλύνετε με".

Όταν κάνετε την κουκούλα μόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε την ερώτηση: πόσα θα εφεύει η συσκευή που εναρμονίζεται με το γενικό εσωτερικό της κουζίνας; Ειδικότερα, με το ανώτατο όριο; Στις τεντωμένες οροφές και τη χρήση τους στις κουζίνες στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύθηκε θεματικό υλικό

Σχετικά με το πώς να επιλέξετε το σωστό δάπεδο για την κουζίνα, διαβάστε εδώ: http://remontspravka.com/floor-cover-selection/

Το άρθρο "Πώς να επιλέξετε το σωστό πλακάκι" θα είναι ο οδηγός σας κατά την αγορά ενός κεραμιδιού για την κουζίνα

Τα φίλτρα είναι δύο τύπων - άνθρακας και λίπος. Ο άνθρακας δεν πλένει και δεν αλλάζει. Απομακρύνονται, αποσυναρμολογούνται, τα παλιά κοκκία εκχύονται από αυτά και τα νέα κοιμούνται.

Τα φίλτρα λίπους χωρίζονται σε δύο υποείδη:

 • που απορρίπτονται και αντικαθίστανται.
 • και τα οποία αφαιρούνται και πλένονται.
Καθαρισμός της κουκούλας

Πλύνετε τα φίλτρα σύμφωνα με τις οδηγίες. Συνήθως - είτε σε διάλυμα με σαπούνι είτε χρησιμοποιώντας το προδιαγεγραμμένο απορρυπαντικό.

Καθαρίστε τις κουκούλες θα πρέπει επίσης να γίνεται τακτικά. Δεν θέλουμε να φοβόμαστε τον αναγνώστη, αλλά η λιπαρή αιθάλη που εγκαθίσταται στους τοίχους αυτής της συσκευής έχει την ιδιότητα να αναφλέγεται.

Φίλτρο κάρβουνου για κουκούλες κουζίνας

Πολλές σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με βολβούς που φωτίζουν την πλάκα. Όταν καίγονται, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τα ίδια σας τα χέρια καθώς και με κάθε συνηθισμένο λαμπτήρα. Αλλά αν μια συσκευή ελέγχου αφής ή ένας απομακρυσμένος διακόπτης σπάσει σε μια τέτοια κουκούλα, τότε θα χρειαστεί να καλέσετε τους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης.

Σκουπίστε κουκούλες κουζίνας

Φαίνεται ότι αναφέρονται όλες οι πιθανές επιλογές για σπάσιμο κουκούλες κουζίνας. Παραμένει να προσθέσετε ότι οι ρωγμές, κενά, θα εμφανιστούν, είναι απαραίτητο να καλύψετε με ανθεκτικό στη θερμότητα στεγανωτικό.

Εγκατάσταση κουκούλες: βίντεο δείτε εδώ:

Συνδεσιμότητα κουκούλες κουζίνας, βίντεο δείτε εδώ:

Εγκατάσταση της κουκούλας: φωτογραφία

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια τους;

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, ο φούρνος αερίου παράγει επιβλαβή, ανεπιθύμητα προϊόντα καύσης που επηρεάζουν δυσμενώς το ανθρώπινο σώμα. Εάν παραμείνετε σε ένα δωμάτιο με υψηλή περιεκτικότητα σε καρκινογόνους παράγοντες για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ικανότητα εργασίας μειώνεται απότομα, η υγεία σας επιδεινώνεται και ο κίνδυνος ανάπτυξης επικίνδυνων ασθενειών αυξάνεται.

Οι κουκούλες κουζίνας είναι η λύση αυτού του προβλήματος.

Για τα μεγάλα διαμερίσματα, τα εστιατόρια, τα καντίνες, αγοράζουν τυποποιημένο εργοστασιακό εξοπλισμό και το εγκαθιστούν. Σε ένα μικρό δωμάτιο μετά από επισκευές ή όταν αλλάζετε το σχέδιο, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια σας. Αν ακολουθηθούν οι παραπάνω συστάσεις, η διαδικασία αυτοπαραγωγής δεν απαιτεί πολύ χρόνο, εργασία και πόρους.

Οι λειτουργίες της κουκούλας

Κάθε ώρα στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα, πρέπει να υπάρχει μια 10-πλάσια ανταλλαγή αέρα, για την οποία εκτελούνται τα εξής:

 1. Ο χώρος πρέπει να καθαρίζεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες που προκύπτουν από τη θερμική επεξεργασία των προϊόντων.
 2. Η επιφάνεια της πλάκας επεξεργάζεται σχολαστικά με απορρυπαντικά.
 3. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πρέπει να κάνει ένα απόσπασμα στην κουζίνα.

Ο σχεδιασμός κουζίνας εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • την προστασία της οροφής, των τοίχων και των επίπλων από το να πάρει αιθάλη και λιπαρή σκόνη?
 • καθαρισμός και διήθηση του αέρα.
 • αλίευση καπνού, μυρωδιά, που προέρχεται από καύση?
 • απομάκρυνση των καπνών από την πλάκα.
 • πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών καρκινογόνων ουσιών σε παρακείμενες αίθουσες.

Αυτός ο εξοπλισμός στην κουζίνα είναι συχνά ένα στοιχείο του σχεδιασμού. Τα πλαίσια κατασκευάζονται από ξύλο, γυαλί, φύλλα γυψοσανίδας ή κόντρα πλακέ με διαφορετικές μορφές και διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τη συσκευή της κουκούλας.

Το σχέδιο της κουκούλας

Ο μηχανισμός εξαγωγής της κουζίνας αποτελείται από τις εξής λεπτομέρειες:

 1. Στέγαση.
 2. Μηχανισμός εξαερισμού.
 3. Μειωτής.
 4. Ορθογωνικός αγωγός.
 5. Αρχή.
 6. Φίλτρα.
 7. Συνδέσεις.
 8. Το γόνατο είναι ορθογώνιο.
 9. Πλάκα τοίχου.

Το ηλεκτρικό κύκλωμα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε 2 τύπους:

 1. Ρέει. Η συσκευή λειτουργεί με την εκκένωση μολυσμένου αέρα. Ο αγωγός αέρα οδηγεί το σύστημα εξαερισμού από το δωμάτιο στο δρόμο. Μια τέτοια εγκατάσταση χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και μέγιστη απόδοση.
 2. Κυκλοφορούν. Ο εξοπλισμός λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης χωρίς σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού. Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται με φίλτρα άνθρακα τοποθετημένα στο σώμα της συσκευής, στην οποία θα επανέλθει ήδη καθαρός αέρας. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι λιγότερο παραγωγικός, αλλά είναι γρήγορος και εύκολος στην εγκατάσταση.

Το τυποποιημένο μέγεθος του αγωγού τύπου θόλου είναι το εξής:

 • πλάτος - 50-90 cm.
 • μήκος - 50, 70, 90, 120 cm.
 • βάθος - 50 cm.

Κατά τον καθορισμό των παραμέτρων του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της πλάκας. Η εστία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια της κουκούλας.

Είδη συνδετήρων

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, η σπιτική κουκούλα για την κουζίνα χωρίζεται σε 4 τύπους:

 1. Τοίχου. Συνδέστε τον τοίχο πάνω από τη σόμπα.

 • Η γωνία. Εγκαταστήστε στη γωνία της κουζίνας.
 • Ενσωματωμένο. Τοποθετημένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από την εστία ή σε ένα τραπέζι που βρίσκεται κοντά του, εκτελέστε επίσης την εγκατάσταση του προϊόντος σε διακοσμητικό τρούλο τζάκι.
 • Νησί. Είναι στερεωμένο στο ανώτατο όριο.
 • Κατά τον καθορισμό του προϊόντος, λάβετε υπόψη σας τα εξής: η απόσταση μεταξύ του εξοπλισμού και της ηλεκτρικής εστίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, το αέριο να είναι 80 cm.

  Εκτελέστε τον υπολογισμό ισχύος

  Για μια ικανοποιητική προσέγγιση στο θέμα του τρόπου κατασκευής της κουκούλας στην κουζίνα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογισμό της παραγωγικότητας.

  Η χωρητικότητα του εξοπλισμού δείχνει τον όγκο ροής αέρα που μεταδίδει ο μηχανισμός ανά 1 ώρα λειτουργίας. Υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο:

  • S - χώρος κουζίνας, σε m²;
  • H - ύψος οροφής, σε m;
  • K1 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθέματος, K1 = 1,3.
  • K2 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα για την κουζίνα, K2 = 12;
  • t είναι ο χρόνος με τον οποίο πραγματοποιείται η ανταλλαγή αέρα, t = 1 ώρα.

  Η ισχύς μετράται σε m³ / ώρα.

  Ηλεκτρική ασφάλεια

  Η συσκευή εξάτμισης ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες δημιουργούν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Ως αποτέλεσμα της καθίζησης λίπους και υγρασίας στον μηχανισμό, είναι δυνατή η διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας από τον κινητήρα ανεμιστήρα στο μεταλλικό πλαίσιο. Επιπλέον, το ίδιο το δωμάτιο είναι επίσης επικίνδυνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και της υψηλής υγρασίας.

  Θα μάθουμε πώς να τραβήξουμε σωστά την κουκούλα, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για ηλεκτρική ασφάλεια.

  Σημαντικό: το προϊόν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο με 3 καλώδια: φάση-0-γείωση. Πριν από την εγκατάσταση, πραγματοποιείται αξιόπιστη γείωση. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε σε ένα κενό ουδέτερο. Μην γειώσετε την κουκούλα σε υδρορροή ή σωλήνα αερίου.

  Η προστατευτική διαδικασία γείωσης εκτελείται ως εξής:

  1. Ανοίξτε την ασπίδα ανοίγματος στο σπίτι, την είσοδο. Φροντίδα και προσοχή θα απαιτηθούν εδώ, αφού η τάση είναι 220 V.

 • Τα καλώδια βγαίνουν από τον σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον τοίχο.
 • Εντοπίστε τη ράβδο με σπείρωμα με τη γείωση που είναι συνδεδεμένη με αυτήν. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, το οποίο είναι ήδη γειωμένο σε μια ξεχωριστή θέση. Μην απενεργοποιείτε άλλες γείωσης - αυτό είναι απειλητικό για τη ζωή.
 • Τοποθετήστε τον ακροδέκτη προς τα πάνω και σφίξτε με παξιμάδι.
 • Φέρτε 2,5 mm² στο χώρο εγκατάστασης.
 • Τραβήξτε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ενός διακόπτη αυτόματης αποσύνδεσης 6.3A.
 • Η καλωδίωση για τον εξοπλισμό ορίζεται ανάλογα με το σχεδιασμό της κουζίνας. Εάν η σύνδεση γίνεται αυτόματα, τοποθετείται για το κάλυμμα τοίχου, στο πλαίσιο PVC, κάτω από το baseboard, όταν το βύσμα είναι συνδεδεμένο στην έξοδο - πίσω από το έπιπλο.

  Εάν υπάρχουν προβλήματα με την κατοχή ηλεκτρικής ενέργειας στην κουκούλα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός ηλεκτρολόγου.

  Κάνοντας κουκούλες κουζίνας με τα χέρια σας

  Πριν κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα, ελέγξτε την ακρίβεια των αγωγών αερισμού στο σπίτι. Εάν ο εξαερισμός είναι φραγμένος ή μερικώς μολυνθεί, μειώνεται η δύναμη πρόσφυσης, η εξάτμιση δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Επομένως, πρώτα καθαρίστε το σύστημα και εξασφαλίστε τη ροή του αέρα στην κουζίνα.

  Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση και ανθεκτικά υλικά. Για να γίνει η υπόθεση, συχνά χρησιμοποιείται ανοξείδωτο χάλυβα, τότε καλύπτεται με σμάλτο.

  Ένας απλός και φθηνός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό σε ένα ερμάριο πάνω από την εστία. Για το σκοπό αυτό εγκαθίστανται εσωτερικά ένα κυματοειδές σωλήνα και ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας. Σε περίπτωση που λείπει ένα τέτοιο περίβλημα και η ίδια η μονάδα εξαγωγής δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστη, η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Η παραγωγική διαδικασία είναι επίπονη, δαπανηρή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

  Κουζινάκι για την κουζίνα

  Το απόσπασμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας. Πολλές νοικοκυρές σώζουν στην κουκούλα ή απλά μην το εγκαταστήσετε ως άχρηστο, αλλά μάταια!

  Το κουζινάκι αποκλείει τις δυσάρεστες μυρωδιές, τον ατμό και το λίπος, εμποδίζοντας τους να εγκατασταθούν σε έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Και για διαμερίσματα στούντιο, η κουκούλα είναι απλά απαραίτητη.

  Το πιο σημαντικό πράγμα στην κουκούλα κουζίνας είναι η παραγωγικότητά του, διότι διοργανώνει συνεχή ανακύκλωση αέρα για μια ώρα.

  Για να προσδιορίσετε την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος της οροφής και τον παράγοντα αντικατάστασης του αέρα από 6 σε 10. Στο εγχειρίδιο, οποιαδήποτε συσκευή υποδεικνύει την απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

  Η σύγχρονη αγορά της τεχνολογίας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες για την κουζίνα. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όλη την ποικιλομορφία της πολύ αναγκαίας ιδιότητας της σύγχρονης κουζίνας.

  Ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  Θόλος

  Οι πιο απλές, αλλά ταυτόχρονα και ισχυρές κουκούλες, θολωτό σχήμα, οι οποίες είναι τοποθετημένες πάνω από τη σόμπα.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας καλείται επίσης παθητικός. Ο θόλος δεν έχει ανεμιστήρες, σύνθετους αισθητήρες και άλλους μηχανισμούς στο σχεδιασμό του - ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα από ένα ανερχόμενο βύθισμα.

  Οι σύγχρονες κουκούλες είναι κατασκευασμένες από κασσίτερο, διακοσμημένες με γυαλί και ξύλο.

  Με στυλ, οι κουκούλες θόλου μοιάζουν με μέρος της καμινάδας καμινάδας, φαίνονται όμορφα και λακωνικά.

  Το μειονέκτημα των παθητικών κουζινών είναι ότι λειτουργούν μόνο όταν ο σωλήνας εξαερισμού είναι σε κατάσταση λειτουργίας και μπορεί να είναι άχρηστος για τους φραγμένους αεραγωγούς σε ένα διαμέρισμα σε ένα παλιό κτίριο.

  Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια θολωτή κουκούλα σε μια μεγάλη κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία, όπου λειτουργούν επιπρόσθετα συσκευές θέρμανσης. Ο αγωγός αέρα μπορεί στη συνέχεια να απομακρυνθεί μέσω του τοίχου.

  Flat

  Οι επίπεδες κουκούλες έχουν συμπαγές μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην εργασία, όπως οι θόλοι.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας έχει στη συσκευή του εναλλάξιμα φίλτρα άνθρακα ή ακρυλικά. Οι επίπεδες κουκούλες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια, φαίνονται κομψά και όμορφα, ενώ έχουν μεγάλη δύναμη και καλή δουλειά.

  Επιπλέον, οι επίπεδες κουκούλες είναι αρκετά απλές για εγκατάσταση. Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν πολύ συχνά, πράγμα που απαιτεί πρόσθετες δαπάνες και δεν είναι πολύ βολικό.

  Ενσωματωμένο

  Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται στο ντουλάπι της κουζίνας.

  Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και είναι σχεδόν αόρατοι.

  Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι αρθρωτές και τηλεσκοπικές. Οι αρθρωτοί κουκούλες είναι μικρού μεγέθους και οι τηλεσκοπικές κουκούλες είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένες με συρόμενο πάνελ. Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες μπορούν να τοποθετηθούν ανεξάρτητα, αλλά κατά κανόνα, οι κατασκευαστές επίπλων κουζίνας εγκαθίστανται με κουκούλες για την παραγωγή ακουστικών.

  Οι επίπεδες και ενσωματωμένες κουκούλες καλούνται ενεργές, επειδή λειτουργούν εις βάρος του ηλεκτροκινητήρα και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα.

  Αν το επιτρέπει η κουζίνα, και η επιφάνεια εργασίας της πλάκας βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα.

  Θα λύσει μόνο το ζήτημα με τον αγωγό.

  Χαρακτηριστικά της εργασίας

  Ανάλογα με τη μέθοδο λειτουργίας, όλες οι κουκούλες κουζίνας μπορούν να χωριστούν σε εκείνες που καθαρίζουν τον αέρα και εκείνες που το καθαρίζουν.

  Αυτοί που για κάποιο λόγο δεν είχαν ποτέ κουκούλα κουζίνας και για πρώτη φορά σκέφτηκαν να το αγοράσουν, δεν θα ήταν καταρχάς εύκολο να καταλάβουμε την ποικιλία των ποικιλιών. Για λόγους σαφήνειας, εξετάστε κάθε μία από τις δομές με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Ρέει

  Αυτές οι κουκούλες, μέσω του διαθέσιμου εξαερισμού, απαλλάσσουν τον χώρο ατμού κορεσμένου με λίπος και αέρα.

  Συνεπώς, η εργασία ενός τέτοιου σχεδίου εξαρτάται άμεσα από τον βαθμό καθαρότητας του αεραγωγού.

  Οι απορροφητήρες είναι συνήθως θολωτά μοντέλα, αρκετά μεγάλα. Τα απορροφητικά καλύμματα χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και πολύ θορυβώδη, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ευαίσθητης ακοής, με μακρόχρονη εύρεση τέτοιων ανθρώπων στην κουζίνα. Σε σχέση με αυτό το γεγονός, οι σύγχρονοι απορροφητήρες απορροφούν ήδη με δύο ανεμιστήρες για να μειώσουν το επίπεδο θορύβου χωρίς να μειώσουν την ισχύ τους.

  Αυτά τα κουκούλα, που είναι εξοπλισμένα με φίλτρα για καθαρισμό, θα είναι φορές ακριβότερα. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος κουκούλας γίνεται όλο και περισσότερο ανεξάρτητα (σχετικά με τα χαρακτηριστικά κάνοντας την κουκούλα με τα χέρια τους, είναι κάτω).

  Οι απορροφητήρες είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο σχεδιασμού και είναι φτιαγμένοι από γυαλί, τέτοια μοντέλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά.

  Κυκλοφορούν

  Το έργο των κυκλοφορούντων εκχυλισμάτων βασίζεται στον καθαρισμό του αέρα από φίλτρα: μεταλλικό και συμβατικό άνθρακα.

  Η πρώτη εξάλειψη της οσμής των τροφίμων στην κουζίνα και στο διαμέρισμα, εύκολο να καθαριστεί - είναι αρκετά απλό για να πλύνετε, το δεύτερο καθαρίστε τον αέρα, και χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση περίπου μία φορά κάθε 4 μήνες.

  Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του τύπου κυκλοφορίας του καλύμματος είναι ότι καθαρίζουν τον αέρα που είναι ήδη διαθέσιμος στο δωμάτιο, με κλειστά παράθυρα δεν θα υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και ο εξαερισμός λειτουργεί στη συνήθη λειτουργία.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι εύκολος στην εγκατάσταση: δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε την κουκούλα με τον εξαερισμό, αρκεί μόνο να το εγκαταστήσετε στο επιθυμητό επίπεδο και να συνδέσετε την πρίζα.

  Ο σωστά τοποθετημένος καυστήρας κυκλοφορίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά παρά το μικρό του μέγεθος. Αυτές οι κουκούλες, χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, διακρίνονται από καλή μόνωση από θόρυβο.

  Τώρα οι πιο δημοφιλείς είναι οι κουκούλες που συνδυάζουν τόσο την έξοδο αέρα όσο και την κυκλοφορία του, οπότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει τον πιο κατάλληλο τρόπο για αυτόν.

  Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια

  Στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα για κάθε γούστο με βάση τις προτιμήσεις σας για τη διαμόρφωσή της, αλλά, κατά κανόνα, τα καλά μοντέλα δεν είναι φθηνά.

  Για να εξοικονομήσετε, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας, θα είναι λιγότερο δαπανηρή σε μια τιμή, εκτός από την κουκούλα που θα φτιάξετε μόνοι σας, θα είναι η ιδανική προσθήκη για την κουζίνα σας, σαν ένα έργο τέχνης.

  Ανεξάρτητα, είναι δυνατό να γίνει και ένα απόσπασμα παθητικού τύπου και ενεργό. Ας εξετάσουμε και τις δύο παραλλαγές.

  Για να φτιάξετε μια κουκούλα θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά και αξεσουάρ:

  • ψευδαργυρωμένο προφίλ σχήματος U, διαμέτρου 15 mm.
  • γυψοσανίδα, κασσίτερος, μη εύφλεκτο πλαστικό, παχύ φύλλο - οποιοδήποτε από τα υλικά αυτά για την κατασκευή του κιβωτίου.
  • βατόμουρο ή άλλο ηχομονωτικό υλικό.
  • Κυματοειδής σωλήνας με σωλήνα (σε περίπτωση που ο εξαερισμός βρίσκεται μακριά από την κουκούλα).
  • βαλβίδα ελέγχου
  • πείροι, διάτρητη γωνία, όργανα μέτρησης, καθώς και υλικά στόκωσης και βαφής και βερνικιού για την αναβάθμιση της κουκούλας.

  Πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την κουκούλα, πρέπει να σχεδιάσετε ένα μέρος για την τοποθέτησή της. Θα πρέπει να ακολουθεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 65 cm από την εστία, και το πλάτος της κουκούλας αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας.

  Είναι δυνατή η τοποθέτηση του απορροφητήρα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, εάν υπάρχει επίσης εξαερισμός. Σε περίπτωση που ο εξαερισμός είναι στην πλευρά, είναι απαραίτητο, με τη βοήθεια του αυλακωτού σωλήνα, να "τραβήξετε" την κουκούλα στο άνοιγμα αερισμού.

  Πολλοί άνθρωποι προμηθεύουν σπιτικά αερόσακους, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να θυμηθείτε τη γείωση. Επιπλέον, η κουκούλα απαιτεί ξεχωριστή έξοδο.

  Έχοντας αποφασίσει για μια θέση για μελλοντική εξόρυξη, μπορείτε να αρχίσετε να το κάνετε.

  Στο πρώτο στάδιο, κατασκευάστε ένα ορθογώνιο σκελετό από προετοιμασμένο γαλβανισμένο προφίλ, μιάμιση φορά μικρότερο από την πλάκα σας. Είναι απαραίτητο να το καρφώσετε στο ταβάνι με τη βοήθεια των πείρων.

  Περαιτέρω, σε ύψος 65 cm από την πλάκα, καρφί ένα άλλο προφίλ, ίσο με το πλάτος της πλάκας, σε οριζόντια θέση. Στη βάση αυτού του προφίλ επανασυναρμολογήσετε το πλαίσιο με τη μορφή του κουδουνιού με το πλάτος πλάκας, θα είναι ένα σχέδιο του σχεδιασμού. Για πρώτη φορά, που στο κάτω μέρος του πλαισίου, έτσι ώστε να μην πέσει ένα αντίγραφο ασφαλείας, και συνδέστε το ορθογώνιο πλαίσιο που έχετε συνδέσει με το ανώτατο όριο, από το κάτω μέρος από τα πλευρικά άκρα.

  Ο προκύπτων σκελετός με τη μορφή θόλου θα πρέπει να είναι γυψοσανίδες ή οποιοδήποτε άλλο πυρίμαχο υλικό.

  Όταν ο εξαερισμός δεν πάρει μέσα στο θόλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το gofroshlanga τραβήξτε την κουκούλα. Συνδέστε gofroshlang τέντωμα και το ακροφύσιο ετοιμάζω (αν κουκούλα κασσίτερος) ή κλειδαριά σφραγιστικό (όταν χρησιμοποιείται σαν ένα τέντωμα γυψοσανίδα υλικό).

  Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας από τον εξαερισμό ή από το δρόμο δεν διεισδύει μέσα από την κουκούλα στο διαμέρισμα, τοποθετήστε μια ειδική βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Σε περίπτωση που η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, ως τελικό στάδιο θα βελτιωθεί μόνο. Οι γωνίες της καλύπτρας πρέπει να καλύπτονται με γωνία μεταλλικού προφίλ ώστε να μην καταστρέφονται κατά τη λειτουργία. Διορθώστε όλες τις συνδέσεις και τα σημεία στερέωσης. Η έτοιμη κουκούλα μπορεί να βαφτεί με χρώμα που σας αρέσει ή διακοσμείτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια κουκούλα που εναρμονίζει τέλεια το εσωτερικό με την κουζίνα σας.

  Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε την κουκούλα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κουκούλα που αγοράσατε. Έχοντας διαβάσει τις παραπάνω πληροφορίες, δεν θα είναι δύσκολο.

  Η κύρια προϋπόθεση για την εγκατάσταση ενός τελικού καλύμματος είναι η τήρηση του κανόνα της θέσης του στο κέντρο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm από την πλάκα και το ηλεκτρικό μέρος πρέπει να είναι γειωμένο. Οι οδηγίες επισυνάπτονται σε αυτές τις κουκούλες, οπότε η τοποθέτηση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.

  Για την παραγωγή ενός ενεργού καλύμματος, θα απαιτήσετε επιπλέον την παλιά σας κουκούλα, η οποία είναι σε κατάσταση λειτουργίας ή ένα νέο, φθηνό, απλό μοντέλο. Το εκχύλισμα αυτό λαμβάνεται ως βάση.

  Έχοντας συλλέξει όλα τα βασικά στοιχεία του σχεδίου: υποδομή, μάσκα και κινητήρα κουκούλα - κάνει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από σανίδες και ασφαλίστε το στο έδαφος. Επιλέξτε τον τύπο του σκελετού με βάση το γενικό στυλ της κουζίνας και τις προσωπικές προτιμήσεις. Το κύριο πράγμα είναι ότι ένας αγωγός αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό. Καλύψτε τα πλευρικά τοιχώματα του θόλου με κόντρα πλακέ ή άλλο ελαφρώς πυρίμαχο υλικό. Μετά την ξήρανση της κόλλας, αλέστε την επιφάνεια, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του προϊόντος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση: τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο και τοποθετήστε τον αεραγωγό μέσα σε αυτήν.

  Μερικές φορές συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν λειτουργεί. Εάν γνωρίζετε την εσωτερική δομή της κουκούλας, τότε μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε τι έχει σπάσει σε αυτό. Η πιο συνηθισμένη αιτία αποτυχίας είναι ο ανεμιστήρας. Αρκεί να αφαιρέσετε το ελαττωματικό αντικείμενο και να το επιστρέψετε σε ειδικό για επισκευή.

  Αν έχετε μια τέτοια συσκευή που θέλετε και την κουκούλα, είναι σημαντικό να χρόνο για να παρακολουθεί την αλλαγή των φίλτρων και τον καθαρισμό του οργάνου από το κάψιμο και το λίπος.

  Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά ανάλογα με την περίοδο λειτουργίας τους. Υπάρχουν φίλτρα που εμφανίζουν την επιγραφή, καθώς είναι βρώμικα. Πλύνετε τα φίλτρα σε νερό με την προσθήκη σαπουνιού ή ειδικού καθαριστικού που αναφέρεται στις οδηγίες λειτουργίας του φίλτρου.

  Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με έναν λαμπτήρα που ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένος, ο καμένος λαμπτήρας μπορεί επίσης να αντικατασταθεί από τον εαυτό σας. Εάν το χειριστήριο αφής αποτύχει, θα χρειαστεί η βοήθεια ενός ειδικού.

  Καθαρίστε και τις κουκούλες, πρέπει να κάνετε τακτικά και εξαιρετικά προσεκτικά.

  Αυτοί είναι όλοι οι βασικοί κανόνες φροντίδας για κουκούλες κουζίνας και χαρακτηριστικά επισκευής. Έτσι, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της αποτυχίας, μπορείτε να επισκευάσετε σχεδόν οποιαδήποτε κουκούλα.

  Τα μοντέρνα μοντέλα των κουκούλες είναι εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη ή πίνακα ελέγχου. Τώρα, η οικοδέσποινα δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τη στιγμή που το φαγητό μαγειρεύεται πλήρως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιακόπτη και η κουκούλα θα σταματήσει την κατάλληλη στιγμή.

  Αγοράστε έτοιμα κουκούλα, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ή να φτιάξετε το δικό σας πρωτότυπο εσωτερικό στοιχεία, ο καθένας αποφασίζει για τους δικούς τους, το πιο σημαντικό, ότι η κουκούλα θα κρατήσει τον αέρα καθαρό, και η ατμόσφαιρα του ένα ζεστό σπίτι.

  Κουζίνες: παραγωγή

  Προκειμένου να γίνει σωστά ο απορροφητήρας κουζίνας, δεν απαιτείται επαγγελματική εκπαίδευση στα κτίρια. Αρκεί μόνο να μελετήσουμε προσεκτικά τα υλικά που περιγράφονται παρακάτω.

  Σχέδιο της αρχής του καθαρισμού του αέρα: α - ρέει? b - κυκλοφορικό.

  Ένα πολύ κοινό φαινόμενο είναι όταν ξεκινάτε την επισκευή της κουζίνας και εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι η κουκούλα κουζίνας δεν ταιριάζει σε μέγεθος ή σχεδιασμό καθόλου. Φυσικά, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα φέρει χαρά. Και η λύση του θα είναι απαραίτητη. Κάνοντας τον κουζινάκι τον εαυτό σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε σημαντικά τα οικονομικά σας, τα οποία θα δαπανηθούν για την αγορά του τελικού προϊόντος. Αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να φτιάξετε την κουκούλα από το να εγκαταστήσετε το αντίστοιχο εργοστάσιο.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις κουκούλες

  Θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί αυτό το μηχάνημα. Από μόνη της, η λέξη "εξάτμιση" σημαίνει μια διαδικασία κατά την οποία κάτι είναι τεντωμένο. Και αυτό "κάτι" - αέρας με ρύπανση.

  Οι περισσότερες κουκούλες δεν ρίχνουν μόνο τον βρώμικο αέρα, επεξεργάζονται με φίλτρα και αφήνουν πίσω, έχουν ήδη καθαριστεί. Ορισμένα μοντέλα απλώς αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού στο οποίο είναι συνδεδεμένα.

  Σημαντικό! Εάν αποφασίσετε να κάνετε την κουκούλα μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί του σπιτιού σας είναι σε καλή κατάσταση.

  Σχέδιο εγκατάστασης του καλύμματος.

  Σε περίπτωση που ο αερισμός έχει βουλώσει ή έχει μολυνθεί εν μέρει, μειώνεται η ισχύς έλξης. Και μερικές φορές εντελώς απούσα. Κατά συνέπεια, η κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο της στο μέγιστο επίπεδο. Για να βοηθηθεί η εργασία της συσκευής, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού και κατά τη διάρκεια της εργασίας να κάνετε επιπλέον ροή αέρα στην κουζίνα.

  Κανόνας: Εάν το σπίτι σας έχει παράθυρα με αυξημένη στεγανότητα, ρυθμίστε τον τρόπο ελάχιστου εξαερισμού χρησιμοποιώντας ειδικές βαλβίδες εξαερισμού.

  Είδη κουκούλας:

  • ενεργό.
  • παθητικό.

  Ο πρώτος τύπος κουζινών κουζίνας περιλαμβάνει συσκευές στις οποίες είναι ενσωματωμένος ένας ηλεκτρικός κινητήρας. Έχουν καθιερωθεί ως εξαιρετικές συσκευές έλξης. Αλλά έχουν και ελλείψεις. Για παράδειγμα, ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

  Η δεύτερη επιλογή είναι ένα απλούστερο μοντέλο σχεδίασης. Η αρχή της λειτουργίας είναι η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα με τη βοήθεια ενός εσωτερικού κινητήρα και ενός ανεμιστήρα. Αλλά μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιοτική λειτουργία της συσκευής είναι η συντήρηση του συστήματος εξαερισμού σε ιδανική τεχνική κατάσταση.

  Κουζίνες: συστάσεις

  Προκειμένου να γίνει ένα τέτοιο μοντέλο, θα είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν τα υλικά και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την εργασία.

  Κατάλογος εργαλείων και υλικών εργασίας:

  Εξαρτήματα για κουκούλες.

  • γυψοσανίδες τύπου ανθεκτικότητας στην υγρασία.
  • γαλβανισμένα προφίλ.
  • διάτρητη γωνία.
  • κυματοειδές σωλήνα.
  • στοιχεία για συνδετήρες.
  • υλικό για μόνωση κυματοειδούς?
  • στόκος ·
  • βαφή?
  • επένδυση για γωνίες.
  • κατσαβίδι?
  • διατρητής;
  • επίπεδο κτιρίου ·
  • σπάτουλα?
  • βούρτσες ζωγραφικής.

  Διαδικασία παραγωγής ενός εκχυλίσματος

  Μπορεί να χωριστεί σε στάδια:

  Σχέδιο καλύμματος εργασίας.

  1. Το πρώτο στάδιο είναι η προετοιμασία υλικών και εξοπλισμού. Εάν κάτι από τη λίστα δεν υπάρχει, θα πρέπει να επισκεφθείτε το κατάστημα οικοδομών. Τα όργανα μπορούν να ενοικιαστούν.
  2. Το δεύτερο στάδιο είναι η σήμανση. Για να μην χαλάσετε την αισθητική εμφάνιση του δωματίου, θα πρέπει να μετρήσετε προσεκτικά. Θα χρειαστεί να εξοπλίσετε όχι μόνο την κουκούλα. Θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα. Μπορεί να μεταμφιεστεί απαλά χρησιμοποιώντας γυψοσανίδες. Η απλούστερη εκδοχή της σήμανσης επιτυγχάνεται όταν η οπή εξαερισμού είναι κατασκευασμένη από πάνω από την πλάκα. Όταν η τρύπα βρίσκεται σε άλλο μέρος της κουζίνας, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα κουτί στο οποίο θα τοποθετηθεί ο σωλήνας αεραγωγού. Συμβουλές! Εάν η κουζίνα σας σχεδιάζει να τελειώσει την οροφή με γυψοσανίδες, μπορείτε να κρυώσετε μερικώς τον αγωγό αέρα κάτω από αυτό.
  3. Το τρίτο στάδιο είναι η δημιουργία ενός πλαισίου για τον αεραγωγό. Αυτό απαιτεί γαλβανισμένα μεταλλικά προφίλ. Με τη βοήθεια αγκυρών στερεώνονται γύρω από την περίμετρο του μελλοντικού αεραγωγού. Είναι καλό αν ο σωλήνας πηγαίνει ευθεία. Σε περίπτωση που αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατή, το προφίλ πρέπει να σταθεροποιηθεί με κάμψη στα απαιτούμενα μέρη. Η διάταξη του αεραγωγού εφαρμόζεται στην οροφή. Το πρώτο προφίλ, το οποίο χρησιμεύει ως αρχή, ορίζεται σε διάφορα ξεχωριστά μέρη. Συνδέονται επίσης με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
  4. Το τέταρτο στάδιο είναι η ολοκλήρωση των εργασιών σχετικά με τη διάταξη του κιβωτίου γυψοσανίδας. Για να ολοκληρώσετε την εργασία, θα χρειαστεί να διορθώσετε τον δεύτερο πίνακα από το πρωτεύον προφίλ στα ήδη εκτεθειμένα εξαρτήματα που κρέμονται. Το χρησιμοποιήσατε ως σημείο εκκίνησης για έργα. Όταν το κάτω μέρος είναι έτοιμο, τοποθετούνται σε αυτό ψαλίδια εγκάρσιου τύπου. Πρέπει επίσης να είναι γύψος.
  5. Το πέμπτο στάδιο είναι ο σχηματισμός της κουκούλας. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί όλη η σκληρή δουλειά, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της κουκούλας. Στους τοίχους της κουζίνας έχει στερεωθεί το κάτω μέρος της μελλοντικής συσκευής. Εκτελείται επίσης από το προφίλ. Εάν η κουζίνα σας έχει μια θέση εξόρυξης, αυτό θα διευκολύνει επιπλέον την εργασία. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να συνδέσετε επιπλέον το κάτω μέρος στο κύριο κουτί από τις πλευρές. Όλα τα μέρη του καλύμματος κόβονται από το μεταλλικό προφίλ και συνδέονται με τον πυθμένα. Για να καταστεί η κατασκευή πιο άκαμπτη, θα πρέπει να ενισχυθούν οι πλευρές με σταυροί. Είναι επίσης κατασκευασμένα από προφίλ.
  6. Το έκτο στάδιο είναι η σύνδεση του αεραγωγού με το σύστημα εξαερισμού. Αυτό γίνεται με κυματοειδή σωλήνα. Σημαντικό! Για να εξάγετε την κουκούλα με ελάχιστο θόρυβο, ο σωλήνας αεραγωγού θα πρέπει να τυλίγεται με ένα υλικό με αυξημένο επίπεδο ηχομόνωσης. Εάν έχετε ελέγξει το σύστημα εξαερισμού σας και γνωρίζετε τη δυσλειτουργία του, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Θα καθαρίσουν τα κανάλια, τα οποία, με τη σειρά τους, θα εξασφαλίσουν καλή πρόσφυση στο μέλλον στον εξαερισμό.
  7. Στάδιο επτά - φινίρισμα. Για να εκτελέσετε τη διαδικασία φινιρίσματος της κουκούλας, το σώμα και το κουτί στο οποίο είναι τοποθετημένος ο αγωγός αέρα είναι επικαλυμμένα με γυψοσανίδα. Στη συνέχεια τοποθετήστε το στόκο στην τελική δομή. Με τη βοήθειά του, τα στοιχεία στερέωσης και οι ραφές γυψοσανίδων καλύπτονται. Μετά από αυτό, η κουκούλα μπορεί να βαφτεί. Μερικοί προτιμούν άλλες επιλογές για τη διακόσμηση αυτής της συσκευής κουζίνας.

  Η διάταξη των πριζών στην κουζίνα.

  Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι ιδανικός τόσο για ενεργό όσο και για παθητικό τέντωμα. Εάν επιλέξετε τον πρώτο τύπο, πρέπει να τοποθετηθεί ένας ηλεκτρικός κινητήρας μέσα στο περίβλημα. Θα πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο.

  Η δεύτερη έκδοση της αυτόματης κουκούλας είναι από κόντρα πλακέ. Αυτός ο απορροφητήρας χρησιμοποιείται μόνο για τον ενεργό τύπο συσκευών.

  Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα μοντέλο εξόρυξης μιας μικρής τιμής ή να βρείτε μια παλιά μονάδα, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ καλά.

  Πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο για κουκούλες: χαρακτηριστικά

  Για να εκτελέσετε εργασίες για την ολοκλήρωση της εμφάνισης της μελλοντικής συσκευής, θα χρειαστεί να εκτελέσετε την εργασία:

  Το σχέδιο της κουκούλας με τα χέρια τους.

  1. Συναρμολόγηση του κύριου σώματος. Με άλλα λόγια, ένας ηλεκτρικός κινητήρας και μια σχάρα τοποθετούνται στο κάτω μέρος.
  2. Κανόνας! Μην ανησυχείτε αν το εξωτερικό δεν φαίνεται παρών. Στο τέλος της εργασίας, όλες οι ανωμαλίες και ελαττώματα θα εξαφανιστούν λόγω του δέρματος.
  3. Το πλαίσιο είναι προσαρτημένο στη βάση. Επιλέγετε τον εαυτό σας με βάση τις ανάγκες σας. Το κύριο πράγμα είναι να υπάρχει ένας σωλήνας αεραγωγού μέσα.
  4. Από το κόντρα πλακέ κόβονται λεπτομέρειες για το φινίρισμα της κουκούλας. Επικόλλησαν το πλαίσιο.
  5. Μετά την ξήρανση της κόλλας, το κοντραπλακέ είναι αλεσμένο και στόκος στόκος.
  6. Στο τέλος της εργασίας, το τελικό προϊόν είναι βαμμένο στην επιθυμητή σκιά.

  Όταν η κουκούλα είναι έτοιμη, πρέπει να σταθεροποιηθεί.

  Εάν δεν χρησιμοποιήσατε μια νέα κουκούλα, χρησιμοποιήστε παλιά εξαρτήματα.

  Εάν δεν είναι διαθέσιμα, αγοράστε καινούργια στο κατάστημα του κτιρίου. Όταν η κουκούλα είναι τοποθετημένη, παραμένει μόνο για να συνδεθεί με τον αεραγωγό και το σύστημα εξαερισμού.

  Περνώντας λίγο χρόνο και προσπάθεια, θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα σας ευχαριστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Πώς να φτιάξετε κουκούλα στην κουζίνα: εγκατάσταση και σύνδεση

  Για μια άνετη διαμονή στην κουζίνα και το μαγείρεμα, θα πρέπει να κάνετε μια συσκευή κουκούλας. Θα παρέχει καθαρισμό αέρα και αφαίρεση λίπους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σήμερα οι κουκούλες για την κουζίνα παρουσιάζονται σε τεράστια ποικιλία και η τοποθέτησή τους είναι εφικτή με τα χέρια τους. Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε όλη τη δουλειά σωστά, στην περίπτωση αυτή το σύστημα θα λειτουργήσει στο υψηλότερο επίπεδο, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Ταξινόμηση κουκούλες κουζίνας σύμφωνα με την αρχή της δράσης

  Οι κουκούλες που μπορούν να αγοραστούν σήμερα χωρίζονται σε δύο μεγαλύτερες ομάδες σύμφωνα με την αρχή της δράσης:

  Οι κουκούλες της πρώτης ομάδας λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της εξάτμισης του αέρα εξαγωγής εκτός των χώρων. Η απόδοση αυτής της επιλογής είναι πολύ υψηλή. Η συσκευή μιας τέτοιας συσκευής είναι δυνατή μόνο αν υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού ή μια ειδική τρύπα στον τοίχο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας ανεμιστήρας στο σύστημα, ο οποίος θα μεταφέρει αέρα μέσω του καναλιού.

  Με τον δεύτερο τύπο εξολκέα, δεν υπάρχει ανάγκη για έναν άξονα εξαερισμού. Απορροφούν τον αέρα εξαγωγής, διέρχονται από το σύστημα φίλτρου και επιστρέφουν πίσω στο δωμάτιο. Αυτή η ποικιλία είναι λιγότερο αποτελεσματική, είναι καλύτερα να τη χρησιμοποιείτε σε μικρούς χώρους. Ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να κρυφτεί στα έπιπλα και δεν θα χαλάσει την εμφάνιση του εσωτερικού.

  Όταν επιλέγετε μια συσκευή, πρέπει να εξετάσετε όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και την απόδοση. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά είναι απαραίτητο να υπολογίσει με ακρίβεια την περιοχή του δωματίου. Επιπλέον, όταν επιλέγετε, αξίζει να δίνετε προσοχή στο σύστημα ελέγχου. Ο πίνακας ελέγχου μπορεί να βρίσκεται στα κουμπιά ή να αγγίξει. Τα ακριβότερα μοντέλα μπορούν να έχουν σύστημα τηλεχειρισμού.

  Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι η επισήμανση. Η παρουσία του επηρεάζει το άνετο μαγείρεμα. Στα σύγχρονα αποσπάσματα μπορεί να είναι διαφορετική.

  Χαρακτηριστικά της κουκούλας στην κουζίνα

  Οι τύποι σχεδίων των συστημάτων εξάτμισης έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Αυτό είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη κατά την εγκατάσταση.

  1. Η τεχνική που εκτελεί την εξαγωγή και την ανακύκλωση του αέρα πρέπει να έχει έξοδο στο εξωτερικό σύστημα εξαερισμού. Κατά την εκτέλεση της εργασίας, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογισμό της διαμέτρου του αγωγού, πρέπει να είναι εντός 12-15 cm. Η στενότητα του καναλιού είναι απαράδεκτη, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην παραγωγικότητα. Επίσης είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός περιστροφών του αγωγού. Ένας τετράγωνος ή στρογγυλός σωλήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συσκευή του συστήματος, ενώ συνιστάται να επιλέξετε λεπτές παραλλαγές αντί για κυματοειδείς.
  2. Οι κουκούλες που λειτουργούν μόνο σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα δεν χρειάζεται να συνδέονται με έναν άξονα εξαερισμού. Πιάστε τον αέρα, περάστε το από το σύστημα φίλτρου και ξαναβάλτε το στο δωμάτιο. Η σωστή σύνδεση της συσκευής του δεδομένου τύπου είναι αρκετά απλή, το κύριο πράγμα που πρέπει να τηρήσετε μερικές συστάσεις.

  Η μέθοδος εγκατάστασης επηρεάζεται επίσης από τον τύπο της τεχνικής που χρησιμοποιείται: ενσωματωμένη ή αρθρωτή.

  Απογραφή, που θα απαιτηθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών

  Πριν κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να προετοιμάσετε εργαλεία και υλικά. Η αγορά κουκούλας, θόλου ή άλλου είδους κιτ έχει ήδη κάποια στοιχεία, αλλά για εγκατάσταση θα χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον αντικείμενα.

  Για να εκτελέσετε όλη την εργασία αξίζει επίσης να αγοράσετε:

  • Ο αγωγός εξαερισμού - αυτός μπορεί να είναι ένας σωλήνας με κυκλικό ή τετράγωνο τμήμα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι λεία ή κυματοειδή. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.
  • σχάρα για το άνοιγμα του άξονα εξαερισμού. Εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία.
  • ειδική στερέωση για τον αγωγό εξαερισμού.

  Όσο για το εργαλείο, θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι και μια γροθιά. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σταυροκατσάβιδο. Ρουλέτα και ένα απλό μολύβι χρησιμοποιούνται για σήμανση. Προετοιμάστε τα στοιχεία του απαιτούμενου μήκους μπορεί να χρησιμοποιήσετε ένα hacksaw, ανάλογα με το υλικό από το οποίο γίνεται το κανάλι. Έχοντας όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

  Βήμα-βήμα εκτέλεση εργασίας

  Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να κάνετε υπολογισμούς. Κάθε τύπος κουκούλας πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετικά ύψη. Σε μία ηλεκτρική μονάδα εστίες βρίσκεται σε υψόμετρο 65 έως 75 cm. Εάν η θερμάστρα αερίου κουκούλα ύψος ρύθμιση πρέπει να αυξηθεί μέχρι 75-85 cm. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να εξεταστούν προκειμένου να παράσχει μία διάταξη του συστήματος εξάτμισης σωστά.

  Τα πρότυπα αποσκοπούν στην παροχή άνετων συνθηκών για το μαγείρεμα και την πρόληψη των κινδύνων πυρκαγιάς.

  Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται ένας θόλος ή άλλο, όλα τα έργα μπορούν να χωριστούν σε τρία κύρια στάδια:

  • στερεώνοντας την κουκούλα στον τοίχο.
  • σύνδεση της συσκευής με το σύστημα εξαερισμού ·
  • εκτέλεσης.

  Τοποθετήστε την κουκούλα πάνω από την κουζίνα

  Ανεξάρτητα από το είδος του κουκούλα που επιλέχθηκε, θα πρέπει να είναι όσο πιο στενά τοποθετούνται στον τοίχο. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πείροι κατάλληλου μήκους. Η συναρμολόγηση πρέπει να γίνεται στο σωστό ύψος. Εάν η κουκούλα είναι τοποθετημένη πολύ χαμηλά, η συσκευή μπορεί να υποστεί ζημιά από τον ζεστό αέρα που δημιουργείται από την κουζίνα. Αν η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, η εξάτμιση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα διασκορπιστεί σε όλο το δωμάτιο, χωρίς να φτάσει στην κουκούλα.

  Περαιτέρω εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση της κουκούλας

  Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στον τοίχο, μπορείτε να προχωρήσετε σε περαιτέρω εργασίες. Εάν ο απορροφητήρας απορροφά τον αέρα, τότε πρέπει να συνδεθεί στον άξονα εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ειδικούς σωλήνες. Μπορούν να κατασκευαστούν με διαφορετικά υλικά. Μέχρι σήμερα, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα πλαστικά προϊόντα. Είναι πολύ πρακτικά και έχουν ελκυστική εμφάνιση. Τέτοια κανάλια μπορεί να είναι λεία και κυματοειδή. Αξίζει να προτιμάτε ίσες επιλογές, καθώς δημιουργούν λιγότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία και δεν παρεμβαίνουν στη διέλευση του αέρα.

  Όλα τα σημεία σύνδεσης των πλαστικών καναλιών, είναι απαραίτητο να σφραγιστεί με σφραγιστικό σιλικόνης.

  Αυτό θα αποτρέψει τη διείσδυση του αέρα εξαγωγής στο δωμάτιο. Στερεώστε το πλαστικό κανάλι στον τοίχο χρησιμοποιώντας ειδικούς σφιγκτήρες.

  Ηλεκτρική σύνδεση

  Θα είναι σωστό να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή έξοδο για τη σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα. Η θέση του πρέπει να προβλεφθεί ακόμη και στο στάδιο των εργασιών επισκευής. Αυτό θα κρύψει όλα τα καλώδια στον τοίχο και δεν θα χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου. Εάν η υποδοχή δεν έχει εγκατασταθεί, μπορείτε να την εγκαταστήσετε αργότερα. Το σύρμα μπορεί στη συνέχεια να κρυφτεί κάτω από το σύνολο της κουζίνας ή απλά να κλείσει χρησιμοποιώντας ειδικά πλαστικά στοιχεία.

  Ένα ξεχωριστό σημείο ισχύος σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κουκούλα ανεξάρτητα από το πόσες συσκευές περιλαμβάνονται στην κουζίνα τη φορά. Εκτελώντας όλη την εργασία, αξίζει να προσέχετε τα καλώδια και τα βοηθητικά στοιχεία.

  Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης καπό καυσαερίων

  Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας έχει κάποιες διαφορές, οι οποίες είναι σημαντικές. Για να εγκαταστήσετε σωστά μια τέτοια συσκευή, πρέπει πρώτα να καθορίσετε το ύψος της θέσης της. Σε αντίθεση με την κουκούλα, η ενσωματωμένη επιλογή δεν είναι στερεωμένη στον τοίχο, αλλά στα έπιπλα κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή είναι πρακτικά αόρατη και δεν παραβιάζει την ακεραιότητα της εμφάνισης του σετ κουζίνας. Έτσι, δεν μπορεί να συνδεθεί μόνο μια κουκούλα τύπου ροής, αλλά και επιλογές ανακύκλωσης.

  Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνότερα σε μικρές κουζίνες. Δεδομένου ότι η ισχύς της συσκευής είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των κουζινών. Το τελικό στάδιο της εγκατάστασης είναι ένα προστατευτικό περίβλημα για το κανάλι των αεραγωγών. Πριν από αυτό, αξίζει τον έλεγχο της λειτουργικότητας ολόκληρου του συστήματος.

  Ικανότητα σχεδίασης

  Προκειμένου η κουκούλα να παραμείνει λειτουργική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να καθαριστεί σωστά και έγκαιρα. Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται γενικός καθαρισμός ολόκληρης της συσκευής κάθε έξι μήνες. Σήμερα υπάρχουν διάφορα μέσα που σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε τους καπνούς και το στρώμα λίπους χωρίς πολλές δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια του γενικού καθαρισμού συνιστάται η αποσυναρμολόγηση του συστήματος και η προβολή όλων των λεπτομερειών.

  Η εξαγωγή του τύπου ανακύκλωσης πρέπει επίσης να καθαριστεί. Αξίζει να αντικαταστήσετε όλα τα συστήματα φιλτραρίσματος. Ένα μολυσμένο φίλτρο δεν είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα ποιοτικά, επομένως είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί έγκαιρη αντικατάσταση.

  Απλός τρόπος για να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με βήματα

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας - είναι αρκετά εφικτό για τον αρχηγό του σπιτιού, ακόμη και αν η κουζίνα έχει ήδη κατασκευαστεί και οι επισκευές δεν αναμένονται στο εγγύς μέλλον. Κάτω από μία προϋπόθεση: ο απορροφητήρας πρέπει να είναι γειωμένος με ασφάλεια ή ξεβιδωμένος (τα μεταλλικά μέρη συνδέονται με ένα "νεκρό" ουδέτερο). Επίσης, πρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος κουκούλας είναι καλύτερο για την κουζίνα σας. Με αυτό και ξεκινήστε.

  Είδη και ταξινόμηση κουκούλας κουζίνας

  Με την αρχή της δράσης, οι κουκούλες χωρίζονται σε εκκένωση και κυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει έξω τον αέρα έξω, ο δεύτερος - τρέχει μέσα από το φίλτρο με το απορροφητή αρώματος και απελευθερώστε πίσω στο δωμάτιο. Ο απορροφητήρας μπορεί να μετατραπεί σε κάλυμμα κυκλοφορίας, αντικαθιστώντας τον αγωγό αέρα με φίλτρο άνθρακα, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στις μάσκες αερίων.

  Οι κουκούλες κυκλοφορίας δεν παρεμβαίνουν στον κατάλληλο εξαερισμό, αλλά δεν είναι πολύ δημοφιλείς: είναι ακριβότερες, το φίλτρο δεν παρέχει καθαρισμό 100% και απαιτεί περιοδική αντικατάσταση. Επιπλέον, ο απορροφητήρας αφαιρεί επίσης την υπερβολική θερμότητα και κυκλοφορεί - όχι.

  Στη θέση εγκατάστασης, οι κουκούλες χωρίζονται σε ενσωματωμένο (ενσωματωμένο), επιτραπέζιο, τζάκι και οροφή νησιού. Πάγκος τραπέζι - οριζόντια θέση επιμήκης καμπάνα, το οποίο αποτελεί μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού κουζίνας. Χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές κουζίνες.

  Τζάκι - ξεχωριστή συσκευή και αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού της κουζίνας. Οι κουκούλες τζάκι τοποθετούνται σε ελίτ κουζίνας και συχνά σχεδιάζονται ξεχωριστά. Οροφή εξόγκωμα νησιού - μερικές εισόδους αέρα στο ταβάνι. Για τη συσκευή απαιτείται μια ψευδοροφή και ένα ανεπτυγμένο σύστημα αεραγωγών. η τοποθέτησή του από τις δικές του δυνάμεις είναι περίπλοκη και απαιτεί σημαντικά έξοδα.

  Έτσι, για ένα διαμέρισμα πόλης ή ένα ιδιωτικό σπίτι ενός μέσου εξασφαλισμένου ιδιοκτήτη, η μόνη αποδεκτή επιλογή είναι η κουκούλα που έχει κατασκευαστεί στα έπιπλα κουζίνας πάνω από την εστία. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η ίδια καμπίνα τζάκι, μόνο απλούστερη και φθηνότερη.

  Βίντεο: λίγο για την επιλογή κουκούλας

  Ηλεκτρική ασφάλεια

  Ο απορροφητήρας κουζίνας αναφέρεται στην κατηγορία ηλεκτρικών συσκευών που δημιουργούν αυξημένο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Στο εκχύλισμα, το λίπος και η υγρασία καθιερώνουν, δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την ηλεκτρική διάσπαση από τον κινητήρα του ανεμιστήρα στο μεταλλικό περίβλημα. Η κουζίνα, με τη σειρά της, είναι, από την άποψη της ηλεκτρικής ασφάλειας, δωμάτιο με αυξημένο κίνδυνο: συχνά έχει υψηλή θερμοκρασία αέρα σε συνδυασμό με υψηλή υγρασία.

  Ως εκ τούτου, οι κουκούλες κουζίνας συνδέονται στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, μηδέν και γείωση, σε κίτρινη μόνωση με διαμήκη πράσινη λωρίδα. Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά γειωμένη.

  Αν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με βρόχο γείωσης και υποδοχές eu, δεν υπάρχει πρόβλημα: κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το καλώδιο γείωσης είναι συνδεδεμένο με το βύσμα γείωσης του βύσματος. υποδεικνύεται με μια ειδική εικόνα με τη μορφή τριών παράλληλων γραμμών διαφόρων μηκών. Αλλά τα περισσότερα σπίτια κατοικιών δεν έχουν βρόχο γείωσης. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε το έδαφος στον εαυτό σας.

  Προστατευτική συσκευή γείωσης

  Για προστατευτική γείωση, δεν χρειάζεται να σκάβετε μια τάφρο και να φράζετε τους πείρους. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείτε να γειώσετε την κουκούλα σε μια παροχή νερού, θέρμανση, και ακόμη περισσότερο σε ένα σωλήνα αερίου. Πρέπει να συνδεθείτε με ένα κενό ουδέτερο.

  Ανοίξτε το καπάκι ανοίγματος στο διαμέρισμα ή στην είσοδο (μόνο προσεκτικά - υπάρχει 220 V!) Θα δείτε ότι τα ηλεκτρικά καλώδια στο πτερύγιο βγαίνουν από τον τοίχο. Πιθανότατα, θα είναι ένα σπειροειδές πείρο με κάποιο ήδη συνδεδεμένο έδαφος. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο: αυτός ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Απ 'αυτό θα πρέπει να φέρετε στο σημείο εγκατάστασης το εύκαμπτο πολύχρωμο καλώδιο με διατομή τουλάχιστον 2,5 τετραγωνικών μέτρων και να τραβήξετε την κουκούλα στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω αυτόματου αποζεύκτη 6,3A.

  Προειδοποίηση: Εάν άλλες συνδέσεις γείωσης είναι συνδεδεμένες σε ένα κενό ουδέτερο, μην τις αποσυνδέετε καθόλου για να "φυτέψετε" τις δικές τους. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη ζωή τόσο των καταναλωτών σας όσο και των άλλων καταναλωτών. Τοποθετήστε το τερματικό σας πάνω και σφίξτε με ένα παξιμάδι. Εάν ο ουδέτερος σωλήνας είναι ομαλός - κόψτε το απαλά και τραβήξτε το σύρμα γείωσης τραβώντας τον σφιγκτήρα. Είναι καλύτερα, φυσικά, να συμφωνήσουμε σε αυτό άμεσα με τον ηλεκτρολόγο ZhEKovsky.

  Ζητήματα αερισμού

  Η εγκατάσταση κουκούλας σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό στο διαμέρισμα. Συνήθως συνιστάται να τρυπάτε ένα πρόσθετο παράθυρο γι 'αυτό, οδηγώντας είτε στον αεραγωγό είτε στον δρόμο. Και οι δύο αυτές μέθοδοι δεν επιλύουν το πρόβλημα.

  Από το πρόσθετο παράθυρο στον αγωγό εξαερισμού η περιοχή της διατομής του δεν αυξάνεται. Στην καλύτερη περίπτωση, η κουκούλα θα ρίξει τα τρία τέταρτα του παιδικού φαγητού στον εξαερισμό και ένα τέταρτο θα επιστρέψει στο διαμέρισμα. Και με έναν ισχυρό άνεμο ή βύθισμα από τους κάτω ορόφους, όλα μπορούν να πάνε πίσω. Ή μπορείτε να φτάσετε σε γείτονες οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, απέχουν πολύ από πάντα ανεκτικοί και καλοπροαίρετοι.

  Κουκούλα κουζίνας με flapper

  Η προς τα έξω εκτόξευση, πρώτον, απαιτεί ένα έργο συντονισμένο με τον χειριστή, καθώς επηρεάζεται ο τοίχος του φέροντος. Δεύτερον, είναι αναπόφευκτο το συμπύκνωμα να εγκατασταθεί στον αεραγωγό και στον κινητήρα του ανεμιστήρα, που προσεγγίζει την πιθανότητα διάσπασης στο 100%.

  Εν τω μεταξύ, η διέξοδος από την κατάσταση είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό: ένα πρόσθετο κουτί αέρα με βαλβίδα clapboard. Η συσκευή του είναι καθαρή από την εικόνα. Δίνουμε μόνο μερικές εξηγήσεις:

  1. Το παράθυρο κάτω από τον αγωγό εξαγωγής είναι τετράγωνο με μία πλευρά ίση με 3/4 της διαμέτρου του αγωγού. Σε αυτή την περίπτωση, η περιοχή της διατομής του θα είναι ίση με την περιοχή του αγωγού, η περίμετρος θα είναι ελαφρώς μικρότερη από την περιφέρεια του αγωγού και η σύνδεση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.
  2. Ο αποσβεστήρας είναι κατασκευασμένος από 0,5 mm αλουμίνιο (καλύτερα) ή λεπτό και άκαμπτο πλαστικό φύλλο μη εύφλεκτο: γυάλινη ίνα γυαλιού πάχους 0,5 mm ή φθοριοπλαστικό. Αλλά ο καλύτερος αποσβεστήρας είναι το αλουμίνιο. Όσο μικρότερο είναι το ειδικό βάρος του υλικού του πτερυγίου, τόσο πιο ξεκάθαρα πυροδότησε το πυροκροτητή.
  3. Ο αμορτισέρ τραβιέται από ένα ελαφρύ ελαφρύ ελατήριο, έτσι ώστε, να ανασηκωθεί προς την ανώτερη θέση και να απελευθερωθεί, να πέσει ομαλά στη θέση του. Ένα άκαμπτο, ελαφρώς τεντωμένο ελατήριο δεν είναι κατάλληλο. Η διάμετρος του σύρματος από το οποίο συνιστάται το ελικοειδές ελατήριο είναι 0,2 - 0,3 mm, η διάμετρος του ελατηρίου είναι 3-5 mm και το μήκος του είναι 120-150 mm.

  Σημείωση: εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά του πλοιάρχου κάνουν μερικές φορές έναν αποσβεστήρα με τον έλεγχο του ηλεκτρομαγνήτη, που ενεργοποιείται όταν ο ανεμιστήρας εξαγωγής είναι ενεργοποιημένος. Δεν έχει νόημα σε αυτό: ένας ελατηριωτός αποσβεστήρας είναι αυτορυθμιζόμενος. Αν η φυσική εκροή αέρα αυξηθεί με την κουκούλα ενεργοποιημένη, το πτερύγιο, το οποίο έχει ανασηκωθεί μέχρι τη στάση, θα κατέλθει σε μια συγκεκριμένη ενδιάμεση θέση και θα έχει τον ίδιο εξαερισμό όσο μπορεί να διέλθει μέσω του αγωγού αερισμού.

  Σχετικά με τα εξουδετερωτικά οσμών

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα τροφοδοτείται συχνά με ένα εξουδετεροποιητή οσμής. Τα ουδέτερα στην πώληση είναι τριών τύπων: χημική, ηλεκτρο-ιονιστική και υπεριώδης. Ας εξετάσουμε ποια είναι προτιμότερη.

  • Οι χημικοί εξουδετερωτές απαιτούν μια περιοδική, και αρκετά συχνή, αντικατάσταση: το ενεργό στοιχείο τους σφίγγεται με μια λιπαρή μεμβράνη, δεν έχει ακόμη αναπτύξει τη ζωή της. Επιπλέον, οι ίδιοι οι χημικοί εξουδετερωτές εκπέμπουν εξάτμιση στον αέρα, δεν έχουν οσμή, αλλά μπορούν να είναι επιβλαβείς για την υγεία.
  • Οι εξουδετερωτές ηλεκτροϊονισμού είναι διατεταγμένοι με τον ίδιο τρόπο όπως ένας συμβατικός ιονιστής αέρα. Όμως, δεδομένου ότι η συγκέντρωση των προσμείξεων στον αέρα πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο σαλόνι, η απόρριψη πρέπει να δημιουργηθεί ισχυρότερη, μέχρι το ορατό "στέμμα". Ο ίδιος ο ιονιστής είναι πιο κοντά στο άτομο που εργάζεται στην πλάκα και μπορεί να εκτεθεί σε ηλεκτρικό πεδίο με ένταση υψηλότερη από την επιτρεπόμενη.
  • Οι εξουδετερωτές με υπεριώδη ακτινοβολία απαιτούν περιοδικό καθαρισμό των λαμπτήρων από την εναπόθεση καύσης. Οι λαμπτήρες πρέπει να αλλάζουν περίπου μία φορά κάθε δύο χρόνια, η τιμή δεν είναι μια δεκάρα. Αλλά ο υπεριώδης εξουδετερωτής είναι εντελώς ακίνδυνος και ασφαλής: οι λαμπτήρες υπεριώδους εκπέμπουν λίγες φορές λιγότερο από τον ήλιο σε μια καθαρή καλοκαιρινή μέρα. Κατά μήκος του δρόμου, λύνεται και το ζήτημα του φωτισμού της εστίας: εκτός από το υπεριώδες φως, οι λαμπτήρες εκπέμπουν και ορατό λευκό ή ελαφρώς γαλαζοπράσινο φως.

  Αεραγωγός

  Οι κουκούλες κουζίνας δεν είναι εξοπλισμένες με αγωγό. Η καλύτερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του άνω ανοίγματος του καπακιού της κουκούλας. Drag αυλάκωση κατά μήκος του 1,5 m χάνεται εντελώς στην απώλεια παρασκήνιο των τυχαίων αναταράξεις στο εξαερισμού. Αλλά οι αυλακώσεις μπορεί να κοπεί με ψαλίδι και τα δάχτυλα σχηματίζεται σε μια πλατεία για τη διασύνδεση με ένα κράκερ. Και το πιο σημαντικό - οι αυλακώσεις δεν τσούζει και zagudit, καθώς και σε έντυπη κουτιά ηχηρή ιδιότητες μπορεί να αλλάξουν απροσδόκητα, και η οικοδέσποινα θα έχουν ετοιμάσει συνοδεύεται από μονότονο βουητό.

  Συχνά, η κουκούλα της κουκούλας φαίνεται αρκετά αναισθητική, οπότε είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε εκ των προτέρων τη θέση της πλάκας ή το σημείο απόκρυψης του μη ευδιάκριτου στοιχείου.

  Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στην κουζίνα

  Εργαλείο

  Για τη συσκευή με κουκούλα, θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα παζλ με καθαρό κόψιμο. Τα υπόλοιπα εργαλεία είναι συνηθισμένα οικιακά εργαλεία.

  Clapper

  Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα αρχίζει με την κατασκευή κουτιού με κροτίδα. Υλικό - λεπτό αλουμίνιο, λαμαρίνα ή γαλβανισμένο. Για την ευκολία της εργασίας, ο πυροκροτητής πρέπει να βρίσκεται στο ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Περαιτέρω, στο παράθυρο εξαερισμού, ο πυροκροτητής θα φυτευτεί πάνω στον αφρό συναρμολόγησης, και στο ερμάριο θα κολληθεί με κόλλα ή σιλικόνη. αυτό θα αποκλείσει την απήχηση.

  Αλλά πρώτα προσπαθούμε μόνο στην κροτίδα και στην επάνω πλευρά του ντουλαπιού επισημαίνουμε την τρύπα που αντιστοιχεί στο κάτω παράθυρό της. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα μολύβι δεξιά από το εσωτερικό του πυροκροτητή, αφαιρώντας το κλείστρο για λίγο. Επίσης περιγράψτε τις πλευρές των κροτίδων - αυτό είναι απαραίτητο για ακριβή τελική εγκατάσταση.

  Περαιτέρω, ελευθερώνουμε το ντουλάπι, το αφαιρούμε και το κόβουμε στο κάτω μέρος με ένα ηλεκτρικό παζλ με το μέγεθος του κατώτερου πλαισίου της κουκούλας. Για την κοπή εκ των προτέρων, μέσα στο περίγραμμα της τρύπας, τρυπάμε μια βοηθητική οπή με διάμετρο 8-12 mm, σπρώχνουμε μια λεπίδα πριονιού μέσα σε αυτήν και την κόψουμε κατά μήκος του περιγράμματος. Εάν δεν είστε πολύ επιδέξιος δάσκαλος, μην ανησυχείτε για ελαττώματα: με την περιγραφόμενη μέθοδο εγκατάστασης δεν θα είναι ορατά.

  Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα ράφια του ντουλαπιού και τα κόψτε με τον ίδιο τρόπο γύρω από τις τρύπες του αεραγωγού. Δεν απαιτείται ακρίβεια Mikronnoy: μια ευέλικτη αυλάκωση θα συνεχίσει, όπου χρειάζεται.

  Το επόμενο βήμα: στην επάνω πλευρά του περιβλήματος κόβουμε μια τετράγωνη τρύπα κάτω από το παράθυρο του πυροκροτητή, με ένα αποθεματικό 3-5 mm στα πλάγια. Απαιτεί ήδη μια ορισμένη ακρίβεια: εάν η αυλάκωση "φύγει" από το παράθυρο της κούρσας, θα πρέπει να "λερώσετε" πολύ με σιλικόνη. Είναι αλήθεια ότι από κάτω δεν θα είναι ακόμα ορατό.

  Μια τυπική διάταξη της κουκούλας κουζίνας

  Κυματοειδή

  Βάζουμε το ντουλάπι "στην πλάτη", τρυπάμε μέσα από τις τρύπες ένα κομμάτι πτυχώσεων του επιθυμητού μήκους. Το άνω άκρο του σχηματίζεται από τα χέρια σε ένα τετράγωνο (ή σε ένα ορθογώνιο, αν λόγω της διαμόρφωσης του παραθύρου εξαερισμού το πτερύγιο και το παράθυρό του πρέπει να είναι επιμήκεις), ωθούνται στην άνω οπή. Γωνίες για 1,5 - 2 cm κομμένες με ψαλίδι και κάμψη προς τα έξω.

  Εγκαθιστώντας ένα cracker

  Κρεμάμε το περίβλημα με αυλακώσεις στη θέση του. Στις λυγισμένες λωρίδες του αυλακώματος στην κορυφή και στο δέντρο στις γωνίες μεταξύ τους εφαρμόζουμε ένα "λουκάνικο" σιλικόνης χωρίς σπασίματα. Αφού βάλαμε το κιβώτιο με το κροτσαδόρο, το βάζουμε στο παράθυρο εξαερισμού, το βάζουμε στο πάγκο του ντουλαπιού ακριβώς ανάμεσα στα σημάδια. Εάν η σιλικόνη στις πλευρές είναι πάρα πολύ, τότε αφαιρέστε αμέσως τους λεκέδες με ένα πανί που βρέθηκε με τραπεζοειδές ξύδι.

  Περίπου μισή ώρα (η σιλικόνη του κτιρίου συλλαμβάνει αρκετά γρήγορα) φουσκώνει τον αφρό ανάμεσα στις άκρες του κιβωτίου και στην άκρη του παραθύρου εξαερισμού. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με ένα πιστόλι αφρού: έχει μακρά μύτη και δίνει ένα λεπτό ρεύμα.

  Τοποθετήστε την κουκούλα

  Η κουκούλα από το κάτω μέρος εισάγεται στην εγκοπή του ντουλαπιού. Δεν χρειάζεται να φορεθεί αμέσως η αυλάκωση: η κουκούλα θα την πιέσει απλά προς τα πάνω. Συνδέστε τον καπό με βίδες στο ντουλάπι μέσα από τις οπές στερέωσης. Τοποθετούμε την κουκούλα στο σωλήνα διακλάδωσης και το στερεώνουμε με ζυγό ή απλά το τυλίγουμε με ένα μαλακό σύρμα. Σφράγιση δεν είναι απαραίτητη: θα είναι δύσκολο να αποσυναρμολογήσετε για τον καθαρισμό και τις αυλακώσεις του σωλήνα διασταύρωση σύμφωνα με τους νόμους της πίεσης αεροδυναμικής θα είναι πάντα χαμηλότερη από την ατμοσφαιρική. Επιπροσθέτως, οι προεξοχές αυλακώσεων, οι οποίες θρυμματίζονται κάτω από τον ζυγό ή το σύρμα, θα δώσουν ήδη από μόνα τους μια επαρκώς στενή σύνδεση.

  Εάν δεν υπάρχει ντουλάπι και το κουδούνι είναι μεγάλο

  Η ντουλάπα πάνω από τη σόμπα δεν είναι κρεμασμένη από όλους, για φόβο από πυρκαγιά. Και η κουκούλα λειτουργεί καλύτερα αν η υποδοχή είναι το μέγεθος της πλάκας. Στην περίπτωση αυτή, ένα σχήματος U πλαίσιο από μια γωνία 20-25 mm σε πέντε βίδες σε πείρους στερεώνεται στον τοίχο κάτω από το κουδούνι στον τοίχο. Εάν ο τοίχος με επένδυση είναι επίσης σε 5 ακίδες κολάρο 4-6 mm σε διάμετρο.

  Ο αγωγός αέρα είναι κρυμμένος σε κουτί από PVC κατάλληλου μεγέθους. στη συνέχεια επικολλάται με αυτοκόλλητο φιλμ με το επιθυμητό χρώμα και σχέδιο. Κάνοντας το τοίχωμα Stroebe υπό την διάμετρο του σωλήνα στο σύγχρονο πάχη μεγαλύτερα από 100 μη ρεαλιστικές τοίχους mm, και ένα ανώτερο αγωγό τμήμα που κώνου δεν είναι χειρότερη από ό, τι για ένα ντουλάπι.

  Ηλεκτρική εγκατάσταση

  Η καλωδίωση για την κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί εκ των προτέρων. Πώς - εξαρτάται από το σχεδιασμό της κουζίνας. Αν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη με βύσμα στην πρίζα, τότε μπορείτε να την πετάξετε πίσω από τα έπιπλα. Εάν η σύνδεση είναι μόνιμη μέσω του μηχανήματος, η καλωδίωση θα πρέπει να είναι κρυμμένη σε κουτί από PVC, κάτω από το δάπεδο ή πίσω από το τοίχωμα.

  Με συνεχή σύνδεση, το μηχάνημα ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριληφθεί στη διακοπή φάσης και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης το μηχάνημα σβήνει και τα άκρα των καλωδίων τροφοδοσίας, ακόμη και αν δεν εκτίθενται, τυλίγονται με ηλεκτρική ταινία.

  Όταν συνδέετε την κουκούλα, συνδέστε πρώτα τη γείωση. Αν, ξαφνικά, απορροφητήρας συνδέεται με δύο καλώδια, το καλώδιο γείωσης θα πρέπει να συνδεθεί με τη χαλάρωση μερικές βίδες από πίσω, βάλτε ελεύθερο άκρο του καλωδίου γείωσης κάτω από το πλαίσιο κουκούλα και καλά σφίγγοντας τις βίδες. Η κύρια αρχή της σύνδεσης της προστατευτικής γης: συνδέστε όπου μπορεί να χτυπήσει.

  Καθαρισμός και φροντίδα

  Η κουκούλα, περίπου κάθε έξι μήνες, πρέπει να καθαριστεί από την καύση, διαφορετικά μπορεί να συμβεί πυρκαγιά. Για τον καθαρισμό ενός συναρμολογημένο μέθοδο σχεδίασης περιγράφεται αποδυναμώσει κρατώντας αυλακώσεις στο σφιγκτήρα σωλήνα, αφαιρέστε τις αυλακώσεις, ξεβιδώστε τις βίδες που συγκρατούν το καπάκι, και το καπάκι έχει αφαιρεθεί. Τώρα όλα τα μέρη της κουκούλας είναι εύκολα προσβάσιμα για καθαρισμό από το εσωτερικό. Μόνο οι αυλακώσεις πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά: είναι λεπτές και είναι εύκολο να καταστραφούν. Αλλά η αντικατάσταση, αν είναι απαραίτητο, θα κοστίσει ένα λεπτό. Η άρθρωση σιλικόνης στην κορυφή χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες κόβεται με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.