Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Πώς να κάνετε τους εαυτούς σας διαφορετικούς τύπους

Ο ανεμιστήρας δεν έχει περίπλοκη συσκευή. Αποτελείται από κινητήρα, λεπίδες, διάφορα κουμπιά ρύθμισης και περίβλημα. Υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία, όπως οπίσθιος φωτισμός, ώρες, αλλά αυτές είναι επιλογές που δεν είναι τόσο σημαντικές.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, επειδή είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Ειδικά, αυτό δεν απαιτεί ειδικές ικανότητες του πλοιάρχου.

Με την κατάλληλη δεξιοτεχνία, το σπιτικό μοντέλο δεν θα είναι ένας τρόπος να απαλλαγούμε από παλιά πράγματα, αλλά μια ευκαιρία να δείξουμε φαντασία και, ενδεχομένως, κρυμμένα ταλέντα. Ορισμένοι τεχνίτες εύκολα και εύκολα αποκτούν τόσο λειτουργικές όσο και εξαιρετικά ελκυστικές επιλογές. Συνδυάζουν αρμονικά το εσωτερικό και γίνονται το επίκεντρο της προσοχής όχι χειρότερο από οποιοδήποτε αντικείμενο τέχνης.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από συμβατικό ηλεκτροκινητήρα

Πιθανώς ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος να αποκτήσετε τον εαυτό σας έναν ανεμιστήρα είναι να βρείτε ένα συνηθισμένο κινητήρα που απαντάται πιο συχνά στα παιχνίδια.

Τυπικός ηλεκτροκινητήρας από το παιχνίδι

Για να διατάξει κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο. Επιπλέον, σήμερα, χωρίς να σταματάει για λίγο, τα τροχόσπιτα με διάφορα πλεκτά από την Κίνα ταξιδεύουν. Και αν όχι - τότε είναι αρκετό να αγοράσετε ένα φθηνό αυτοκίνητο παιχνιδιών και να αφαιρέσετε τον κινητήρα από αυτό.

Αλλά για να περιμένετε το αδύνατο από μια τέτοια συσκευή σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο. Αντίθετα, μπορεί να ωθήσει λίγο τον αέρα. Αλλά για το desktop μοντέλο θα έρθει κάτω. Μπορεί να φυσήξει το πρόσωπο ενός ατόμου που κάθεται σε έναν υπολογιστή.

Για αυτόν τον ανεμιστήρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολύτως τίποτα. Τα κύρια μέρη θα είναι:

 • λεπίδες ·
 • κινητήρα;
 • κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.
 • στάση;
 • τροφοδοσίας.

Διαφορετικά, το όριο της ιδέας θα είναι μόνο μέσα στα όρια της φαντασίας.

Αφού ο κινητήρας είναι έτοιμος για χρήση, έχει νόημα να φροντίζει το φαγητό. Μπορεί να είναι μπαταρίες, όπως σε ένα παιχνίδι για το οποίο προοριζόταν ο κινητήρας. Αλλά, σίγουρα, αυτή η ενέργεια δεν θα διαρκέσει πολύ. Ωστόσο, υπάρχει ένα πλεονέκτημα - η συσκευή θα διατηρήσει τη συμπαγή και την κινητικότητα.

Η δεύτερη επιλογή είναι η τροφοδοσία από το δίκτυο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να μην το παρακάνετε. Η άμεση σύνδεση μέσω του βύσματος είναι ο σωστός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο κινητήρας θα καεί. Επομένως, μην πειραματίζετε, προσπαθώντας να ξεπαγώσετε τον κινητήρα σε μεγάλη ταχύτητα. Σε παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί ηλεκτροκινητήρα συνήθως 3-4,5 βολτ, και η επιθυμία να δοθεί μεγαλύτερη περιστροφή λόγω των ισχυρών πηγών ενέργειας στην πρώτη θέση, γρήγορα φυτέψει μια πηγή (εάν η μπαταρία), και, δεύτερον, να μειώσει σοβαρά τη ζωή του ανεμιστήρα μέχρι να σπάσει. Ο κινητήρας αρχίζει να θερμαίνεται, οι βούρτσες μπορούν να λιώσουν.

Αλλά οι σύγχρονοι φορτιστές μετατρέπουν την τάση στο δίκτυο, μειώνοντάς την στις καθορισμένες παραμέτρους. Μπορείτε να βρείτε μια τροφοδοσία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης, η οποία είναι κατάλληλη για τον κινητήρα τέλεια.

Για να δημιουργήσετε λεπίδες, μπορείτε ήδη να πάρετε οποιοδήποτε υλικό. Το κύριο πράγμα που ήταν εύκολο. Λόγω της αδυναμίας του κινητήρα, όσο μικρότερη είναι η ζύγιση των λεπίδων, τόσο ταχύτερη θα είναι η περιστροφή και επομένως η απόδοση της εργασίας.

 • Η απλούστερη επιλογή είναι να πάρετε ένα πώμα από μια συμβατική πλαστική φιάλη, η οποία θα χρησιμεύσει ως η στερέωση των λεπίδων. Στη φιάλη, δημιουργήστε μια τρύπα στο μέγεθος του άξονα περιστροφής του κινητήρα.
 • Οι λεπίδες μπορούν να κατασκευαστούν από ένα κανονικό CD-ROM. Στο κέντρο, μια τρύπα τρυπιέται στο μέγεθος του βύσματος από τη φιάλη. Η περιφέρεια του δίσκου χωρίζεται σε 8 τομείς. Κόβονται σε απόσταση, αλλά όχι στο κέντρο. Μετά το δίσκο πρέπει να ζεσταθεί η φωτιά για να λυγίσει εύκολα τις λεπίδες. Ένας αναπτήρας είναι κατάλληλος για αυτό.

Δημιουργία λεπίδων σε CD-ROM

 • Μπορείτε να τοποθετήσετε το δίσκο στον φελλό με κόλλα. Η δεύτερη επιλογή είναι όταν η τρύπα στη μέση για το φελλό καίγεται - απλά συνδέστε τη δομή. Το λιωμένο πλαστικό θα σκληρύνει και θα κρατήσει σταθερά.
 • Μετά από όλα αυτά, το σχέδιο είναι διασυνδεδεμένο. Ένα καλώδιο είναι κατάλληλο για τη βάση. Αυτή είναι ίσως η απλούστερη επιλογή. Και για μια τέτοια εύκολη συσκευή δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μπορείτε να λυγίσετε τον σκελετό με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να αποκρύψετε τις μπαταρίες που είναι κρυμμένες εκεί. Ή τοποθετήστε απαλά το καλώδιο τροφοδοσίας στο μοτέρ.
 • Το κύκλωμα δεν πρέπει πάντα να είναι κλειστό, εάν χρησιμοποιείτε μπαταρίες, έτσι πρέπει να στερεώσετε το κουμπί στη θήκη. Είναι φθηνό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με το παιχνίδι με το οποίο πυροβολήθηκε ο κινητήρας.

Μια άλλη εκδοχή της διάταξης έλικας είναι η χρήση χαρτιού, μόνο πυκνής. Η μέθοδος είναι ακόμη απλούστερη, αλλά λιγότερο πρακτική.

Συμβουλές! Με τον πειραματισμό, θυμηθείτε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή της λεπίδας του ανεμιστήρα, τόσο περισσότερο θα λειτουργεί πιο θορυβώδη. Από την άλλη πλευρά, οι μικρές λεπίδες δεν οδηγούν τον αέρα τόσο αποτελεσματικά.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χαρτιού

Χαρτί - δεν είναι το καταλληλότερο υλικό για έναν ανεμιστήρα στο σπίτι για τον απλό λόγο ότι είναι πολύ απίθανο. Οποιαδήποτε διείσδυση νερού, ακόμα και απλή υγρασία - και η συσκευή θα αρχίσει να χάνει γρήγορα την ακαμψία.

Αλλά ακόμα και παρά τα μειονεκτήματα, οι λαϊκοί τεχνίτες κάνουν ακόμη αρκετά ωραία δείγματα από χαρτί. Φυσικά, μιλάμε για παχύ χαρτί ή χαρτόνι. Το καλό υλικό είναι κατάλληλο για κουτιά. Ένα άλλο χρήσιμο κινητήρα ή ψυγείο, το κουμπί on / off και το καλώδιο.

Ο ευκολότερος ανεμιστήρας επιφάνειας εργασίας με χαρτόνι

Ένα κατά προσέγγιση σχέδιο σχεδιασμού είναι ότι η συσκευή μπορεί να απλοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Η πτερωτή κόβεται εύκολα και μπορεί να έχει τόσο πολλές λεπίδες όσο είναι μικρή. Όλα κατόπιν αιτήματος του πλοιάρχου. Ο κινητήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε ξύλινη ή χαρτονένια μπάρα. Το περίπτερο θα προέρχεται επίσης από χαρτί ή παλιό δίσκο υπολογιστή.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι ένας τέτοιος ανεμιστήρας αποδεικνύεται πολύ ελαφρύς, γεγονός που το καθιστά ασταθές στη δουλειά. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω η υπόθεση. Οι παλιές μπαταρίες, τα μπουλόνια ή τα παξιμάδια είναι καλά.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι

Οι αγαπημένες πρώτες ύλες των "χειρολαβών Ochumelnyh" - πλαστικών φιαλών - είναι σχεδόν ιδανικές για τη δημιουργία του δικού σας ανεμιστήρα. Για την έλικα, η κορυφή του τυποποιημένου στρογγυλού μπουκαλιού ταιριάζει καλά. Είναι απαραίτητο να κόψετε το κομμάτι με το φελλό ακριβώς πάνω από την επικολλημένη ετικέτα.

 • Μέρος της φιάλης με φελλό θα είναι λεπίδες. Για το λόγο αυτό, το πλαστικό πρέπει να κόβεται πριν από το βύσμα, έτσι ώστε να παράγονται πολλά διαφορετικά πέταλα. Ένα πέταλο κόβεται στη βάση. Τα υπόλοιπα είναι τα μελλοντικά πτερύγια της έλικας.

Λεπίδες για ανεμιστήρα πλαστικής φιάλης

 • Για να δώσετε τη μορφή των λεπίδων και μια μικρή συστροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί ή έναν αναπτήρα. Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε, επειδή το πλαστικό είναι μαλακό και μπορεί να πιάσει φωτιά. Το καθήκον είναι να το ζεστάνεις λίγο και να μην το πυροβολήσεις.
 • Το βύσμα θα είναι η βάση της έλικας. Κάνει μια τρύπα στο μέγεθος του άξονα του κινητήρα. Για να συγκρατήσετε σταθερά τη σύνδεση, μπορείτε να την τοποθετήσετε στην κόλλα.
 • Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτούμε το ίδρυμα. Το υπόλοιπο πλαστικό μπουκάλι είναι επίσης κατάλληλο για αυτόν. Κόβει μια οπή για να τοποθετήσει άκαμπτα το βύσμα με λεπίδες σε ορθή γωνία. Δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να βάλετε τα βάρη - παξιμάδια, μπουλόνια ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα.
 • Στο κάτω μέρος, γίνεται μια τρύπα για το κουμπί και η αλυσίδα είναι συναρμολογημένη. Υπάρχει αρκετός χώρος για παροχή ρεύματος.

Το πεδίο για τη φαντασία όταν εργάζεστε με ένα πλαστικό μπουκάλι είναι εκτεταμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές φιάλες ταυτόχρονα. Κάποιος γίνεται έλικα (πιο συγκεκριμένα, μέρος της), και το δεύτερο - μια υγιή βάση. Αλλά τότε θα χρειαστούν πρόσθετα υλικά. Για παράδειγμα, τα συνηθισμένα σωληνάρια για πόση.

Απλός και ελαφρύς ανεμιστήρας των φιαλών

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB

Αλλά ο πιο βολικός και απλός ανεμιστήρας είναι το παλιό ψυγείο, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, το βάζουμε σε ένα τραπέζι και θα δροσιστεί, αλλά δεν είναι πλέον επεξεργαστής ή κάρτα γραφικών, αλλά ένας άνθρωπος.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι προφανή: το ψυγείο είναι πολύ αξιόπιστο, επειδή είναι δουλειά του να γυρίζει συνεχώς τον πτερωτή και να κρυώσει κάτι. Και είναι εύκολο να πάρετε ψύκτες. Αρκεί να βρείτε τον παλιό υπολογιστή ή να παραγγείλετε έναν νέο ανεμιστήρα ή να το αγοράσετε στο κατάστημα.

Η συσκευή ψύξης είναι απλή. Αυτός είναι ένας έτοιμος ανεμιστήρας σε πλαστικό περίβλημα. Από αυτόν πηγαίνετε δύο καλώδια (συνήθως κόκκινο και μαύρο χρώμα).

Κανονικό ψυγείο υπολογιστή

Κάντε ένα ανεμιστήρα USB είναι θέμα λίγων λεπτών:

 1. Τα καλώδια στο ψυγείο καθαρίζονται κατά 1-2 εκατοστά.
 2. Πάρτε ένα συμβατικό καλώδιο USB, στο τέλος του οποίου πρέπει επίσης να απαλλαγείτε από τη μόνωση. Στο πρότυπο, το καλώδιο USB έχει τέσσερις καλωδιώσεις μέσα. Από αυτά θα πρέπει να επιλέξετε μαύρο και κόκκινο. Τα υπόλοιπα κόψαμε, για να μην κάνουμε εμπόδια και να καθαρίσουμε τα απαραίτητα.
 3. Συνδέστε το κόκκινο σύρμα καλωδίου στο κόκκινο χρώμα στο ψυγείο. Μαύρο - με μαύρο χρώμα. Στεγανοποιήστε με ακρίβεια τις περιοχές χωρίς περιέλιξη. Τέλος.
 4. Μένει μόνο να σκεφτούμε τη συσκευή συγκράτησης. Μπορεί να έρθει σε πρακτικό ήδη γνωστό σύρμα, το οποίο έχει οποιαδήποτε μορφή. Για την θήκη του ανεμιστήρα, ακόμη και ένα κουτί από χαρτόνι θα πέσει εντελώς, και αν ξοδέψετε λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε ένα πραγματικό αντικείμενο του σχεδιασμού.

Σχεδιαστική προσέγγιση στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα

Είναι πολύ βολικό όταν ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται όταν ξεκινά ο υπολογιστής. Επιπλέον, οι σύγχρονες μονάδες έχουν πολλαπλές εξόδους σε USB. Αποδεικνύεται ότι μια τέτοια συσκευή δεν θα παρέμβει.

Ένα άλλο σημείο - μερικές φορές θέλω να ενεργοποιήσω τον ανεμιστήρα ανεξάρτητα από τη λειτουργία του υπολογιστή (ειδικά επειδή η συσκευή με το ψυγείο αποδειχθεί αρκετά ισχυρή, καλή και χρήσιμη). Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμογείς. Για παράδειγμα, σήμερα τα τηλέφωνα φορτίζουν, τα οποία εύκολα μετατρέπονται σε καλώδιο USB, όταν αποσυνδεθεί το βύσμα με το φις. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έναν ανεμιστήρα, καθιστώντας τον οικουμενικό: λειτουργώντας από το δίκτυο και από τη θύρα USB οποιουδήποτε υπολογιστή. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι το απλούστερο ηλεκτρικό κύκλωμα. Ένας ανεμιστήρας με βάση ένα ψυγείο μπορεί να κάνει χωρίς ακόμη κουμπιά: μόνο το καλώδιο και το βύσμα.

Ανεμιστήρας με χέρια

Αλλά ένα κομμάτι μιας ασυνήθιστης χρήσης ενός δωρεάν ψυγείου (αλλά μπορείτε να κάνετε με ένα ηλεκτρικό μοτέρ) είναι ένας ατελείωτος ανεμιστήρας. Σύγχρονη, ενδιαφέρουσα, με τη δέουσα ικανότητα - όχι λιγότερο αποτελεσματική - μια λύση που προσελκύει με ακρίβεια το μάτι. Το πράγμα αποδεικνύεται τελείως μη τυποποιημένο, θεαματικό.

Για παράδειγμα - εδώ είναι η ιδανική εμφάνιση του μοντέλου bezlopastnoy ή καναλιού ανεμιστήρα:

Περίπου έτσι μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χωρίς αέρα και με τα χέρια σας

Το πιο σημαντικό πράγμα στα μοντέλα bezlopastnyh είναι, φυσικά, η εμφάνισή τους. Ως εκ τούτου, αν το κάνετε αυτό τον εαυτό σας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να σκεφτείτε πάνω στο πλαίσιο με τις ελάχιστες λεπτομέρειες. Ανόμοιες άκρες, τραχύτητα - όλη αυτή η εντύπωση θα χαλάσει.

Η περίπτωση του ανεμιστήρα bezlopastny αντιπροσωπεύει σχεδόν πλήρως την περιοχή εργασίας. Μην νομίζετε ότι υπάρχουν κάποιες κοσμικές τεχνολογίες που εφαρμόζονται εδώ.

Η κυκλοφορία του αέρα διεξάγεται με μεγάλη ακρίβεια - με τη βοήθεια περιστρεφόμενων λεπίδων. Κρύβονται στη βάση του σωλήνα. Εάν πάρετε ένα ψυγείο από έναν υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε μια στάση από το σχήμα του. Εδώ, όπως λένε, κατά την κρίση του συγγραφέα.

Διαφορές από τα κλασικά στη θέση του ψυγείου - τοποθετείται ο ανεμιστήρας bezlopastnom οριζόντια.

Θέση του ψυγείου στον ανεμιστήρα χωρίς ανεμιστήρα

Ο άνω δακτύλιος κατασκευάζεται μέσα σε ένα κοίλο, δύο στρώσεων. Εκεί, και η κύρια ανακατεύθυνση του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ορατή κοίλη κοιλότητα στον επάνω δακτύλιο του ανεμιστήρα, από τον οποίο φυσάει ο αέρας

Κάντε το πλαίσιο του ανεμιστήρα bezlopastnogo μπορεί να γίνει από πλαστικό, ξύλο, χαρτόνι. Χρησιμοποιήστε το υλικό είναι πιο ευέλικτο, ώστε να μπορείτε εύκολα να του δώσετε το σχήμα ενός δαχτυλιδιού. Ως επιλογή - χρησιμοποιήστε μια συνδυασμένη δομή. Για παράδειγμα, οι δακτύλιοι είναι κατασκευασμένοι από χαρτόνι ή πλαστικό και το πλαίσιο είναι άκαμπτο - από ξύλο.

 • τέσσερα πρόσωπα για τη βάση.
 • Δύο κύκλοι της ίδιας ακτίνας.
 • Περιστρέψτε τους δύο δακτυλίους διαφόρων διαμέτρων.

Στη συνέχεια, όλα συνδέονται μαζί, αν χρειαστεί - ζωγραφισμένα.

Τα γεύματα μπορούν να ρυθμιστούν με διαφορετικούς τρόπους. Η καθολική έκδοση είναι ένα συνδυασμένο καλώδιο για τη θύρα USB και ένα φις για την πρίζα.

Η συσκευή μπορεί επίσης να είναι κάπως περίπλοκη. Για παράδειγμα, κάντε μια ελαφριά λωρίδα από ταινία με δίοδο κατά μήκος της άκρης του χείλους. Ο φωτισμός ενέργειας καταναλώνει λίγο, αλλά προσθέτει έναν ανεμιστήρα ομορφιάς. Μια τροφοδοσία ρεύματος και καλωδίωση, αν είναι απαραίτητο, κρύβουν εύκολα τη βάση από μόνη της.

Πώς να φτιάξετε έναν ισχυρό ανεμιστήρα με τα χέρια σας

Όταν πρόκειται για ισχυρούς οπαδούς, πρέπει να καταλάβετε ότι απαιτούν εντελώς διαφορετικούς κινητήρες. Ξεκινώντας από τους κινητήρες παλιών ανεμιστήρων, που τελειώνουν με άλλες οικιακές συσκευές. Κατάλληλο:

 • περιττό πολυέλαιος οροφής με ανεμιστήρα.
 • παλιές χορτοκοπτικές μηχανές γκαζόν.
 • ασκήσεις;
 • εκχυλίσματα.

Το μόνο πράγμα είναι να μπείτε στο διάδρομο τάσης, που απαιτείται για την τροφοδοσία του κινητήρα. Για παράδειγμα, για τρυπάνια, χρειάζεστε συνήθως 18 βολτ. Αλλά για σκοπούς αερισμού, θα είναι αρκετό να τροφοδοτείται λιγότερο από το ήμισυ αυτής της τάσης. Ακόμη και στα 12 Volts, οι ανεμιστήρες είναι πολύ δυνατοί και εξαιρετικά ασταθής λόγω της ισχυρής αδράνειας των περιστρεφόμενων λεπίδων.

Η ισχύς για ισχυρούς κινητήρες πρέπει να γίνει από το δίκτυο. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε την εγκατάσταση μιας τροφοδοσίας ή τη σύνδεση ενός φορτιστή. Το ηλεκτροσύγχρονο μπορεί να περιπλέκεται με την προσθήκη ογκωδών λαμπτήρων, ηλεκτρονικού ρολογιού, ραδιοφώνου, διακόπτη εναλλαγής ή κάρτας για την αλλαγή των τρόπων λειτουργίας. Αλλά είναι ευκολότερο, φυσικά, να περιορίσουμε τον εαυτό μας σε έναν ανεμιστήρα με ένα κουμπί, αν αυτό είναι αρκετό.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες σπιτικές παραλλαγές αυτοπαρασκευασμένων οπαδών μερικές φορές είναι πολύ καλύτερες από τις επιλογές αγοράς. Με τη σωστή ικανότητα μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλό πράγμα, η πραγματική υπερηφάνεια του ιδιοκτήτη.

Κάνουμε ένα μίνι ανεμιστήρα με τα χέρια μας

Καθισμένος στον υπολογιστή το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να πνίγουν από τη φωτιά, είναι καλό, εάν υπάρχει κλιματισμός, αλλά μετά από όλα δεν είναι πάντα βολικό να το ενεργοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας, από ένα μοτέρ, ένα ψυγείο και έναν μικρό κινητήρα. Ας δείξουμε τη διαδικασία κατασκευής και τη βήμα-προς-βήμα οδηγίες, θα διακρίνουμε δύο πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους.

Κάνουμε έναν ανεμιστήρα με ένα ψυγείο υπολογιστή

Για να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα στο σπίτι και να μην πιέσουμε καθόλου, βρήκαμε στην απεραντοσύνη του δικτύου αυτού. Η όλη διαδικασία κατασκευής θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 20 λεπτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά ψύκτες ή απλά να αγοράσετε ένα καινούριο στο κατάστημα, η τιμή γι 'αυτά είναι τώρα μια δεκάρα.

Αρχικά αρχίζουμε να ετοιμάζουμε ένα ψυγείο, έχει δύο σύρματα: κόκκινο και μαύρο. Με κάθε σύρμα απομακρύνουμε τη μόνωση κατά 10 mm, υπάρχει ακόμη και μια συσκευή για απογύμνωση. Το μέγεθος του ψυγείου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, φυσικά, είναι καλύτερα αν είναι μεγάλο, ο άνεμος τελικά θα γίνει ισχυρότερος.

Ξεκινάμε την προετοιμασία του σύρματος YUSB, γι 'αυτό κόβουμε το μισό στη θέση της κύριας κοπής και αφαιρούμε όλη τη μόνωση. Παίρνουμε τέσσερα καλώδια: δύο μαύρα και δύο κόκκινα, τα καθαρίζουμε. Αν υπάρχουν άλλα πράσινα ή λευκά καλώδια στο ψυγείο, τα κόβουμε, παρεμβαίνουν μόνο. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια με τα χέρια σας.

Στο τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια μαζί, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τρόποι, το σημαντικότερο, να θυμάστε το χρωματικό σήμα. Μην ξεχάσετε να απομονώσετε ο ένας τον άλλο, τόσο περισσότερη απομόνωση, τόσο το καλύτερο. Για ευκολία, ο τελικός ψύκτης μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα συμβατικό κουτί κάτω από τα παπούτσια του, έτσι ώστε να είναι πιο σταθερό.

Αυτός είναι ο τρόπος που μας προσφέρεται να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα από τους ψυχρότερους τύπους του βίντεο. Η μέθοδος είναι πραγματικά απλή, δεν υποσχόμαστε ισχυρή φυσήγηση, αλλά η εργασία στον υπολογιστή θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα μοτέρ

Έτσι, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από το μοτέρ κίνησης και το usb θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, αλλά ένας ανεμιστήρας αυτού του τύπου θα φανεί καλύτερα. Κάθε άτομο μπορεί να κυριαρχήσει μια τέτοια συσκευή, το κύριο πράγμα είναι να δείξει λίγη επιθυμία και υπομονή.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να φτιάξουμε λεπίδες για τον ανεμιστήρα μας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μονάδα δίσκου CD, φαίνεται υπέροχη και είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Επίσης διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο, όπου κατασκευάζουμε το επίπεδο λέιζερ.

 1. Στο δίσκο κάνουμε 8 πανομοιότυπα σημάδια και κόβουμε όλο τους.
 2. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο και λυγίστε όλες τις λεπίδες στην επιθυμητή κατεύθυνση. Για να ζεστάνετε το δίσκο αρκετά για να χρησιμοποιήσετε έναν συμβατικό αναπτήρα, τα πτερύγια καμάρας είναι καθαρά, κάνετε κάτι λάθος - πρέπει να αγοράσετε ένα νέο δίσκο.
 3. Τώρα πηγαίνετε στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα, είναι καλύτερα να πάρετε μόνο το χαρτόνι και το διπλώνουμε σε τρία μέρη, ή βάση από χαρτόνι, για παράδειγμα, μεμβράνη τροφίμων τους τυλιγμένα.
 4. Στο δίσκο με ειδική κόλλα κόλλας.
 5. Η βάση της θήκης γίνεται πιο σταθερή, μπορείτε να συνδέσετε ένα συμβατικό δίσκο.
 6. Κρύβουμε όλα τα καλώδια, εξάγουμε ένα (για σύνδεση στο δίκτυο).
 7. Τοποθετούμε τον κινητήρα στον σωλήνα χαρτιού και το συνδέουμε αμέσως στη βάση.
 8. Τοποθετούμε τη λεπίδα στη μηχανή.
 9. Τώρα συνδέστε τα καλώδια από τον κινητήρα στο καλώδιο USB, όπως περιγράφεται παραπάνω.
 10. Εδώ το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ως αποτέλεσμα, στην επιθυμία η βάση του χαρτονιού μπορεί να βαφτεί πάνω ή κάπως διακοσμημένο.

Εδώ οι τύποι με τα βίντεο δείχνουν έναν πραγματικά δροσερό τρόπο. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χαρτιού, αλλά να θυμάστε ότι το χαρτί πρέπει να είναι παχύ, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε καθόλου χαρτόνι.

Θα είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε: Ο αισθητήρας διαρροής νερού με τα χέρια σας.

Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

Οπτικές οδηγίες βίντεο:

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

Ισχυρός ανεμιστήρας με δικά του χέρια

Στις νότιες περιοχές είναι πολύ ζεστό, δεν υπάρχει τίποτα για να αποφευχθεί ένας τέτοιος "υπερ-ισχυρός" φορητός ανεμιστήρας.

Μπορείτε να πάρετε έναν ηλεκτρικό κινητήρα 18 βολτ, μια έλικα αεροπλάνου με ραδιοεπικοινωνία και μια μπαταρία από ένα φορητό υπολογιστή. 4 βολτ - αυτή είναι η καλύτερη επιλογή, επιπλέον, δεν είναι πολύ θορυβώδες όταν εργάζεστε. Στα 12 βολτ η συσκευή θα είναι εξαιρετικά ισχυρή, δυνατή και θα "κροταλίζει" (λόγω κραδασμών) στο τραπέζι.

Απαιτούμενα εξαρτήματα
Ο κινητήρας και οι μπαταρίες είναι τα πιο ακριβά μέρη. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό τρυπάνι που χρησιμοποιείται με μια μπαταρία που έχει υποστεί ζημιά και απλά να χρησιμοποιήσετε έναν κινητήρα. Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες για φορητούς υπολογιστές έχουν συνήθως 6 κελιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν εάν ένα κελί είναι νεκρό. Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις μπαταρίες για μια πίκρα και να πάρετε τα κύτταρα που λειτουργούν για να δημιουργήσετε μια ισχυρή μπαταρία (http://www.instructables.com/id/Free-lithium-Ion-Battery-Pack).

 • ηλεκτροκινητήρας συνεχούς ρεύματος ·
 • μπαταρία φορητού υπολογιστή?
 • πλαστικά πτερύγια ανεμιστήρων.
 • 1/8 "κόντρα πλακέ?
 • κόντρα πλακέ και ράβδοι 2x1 "στήριγμα κινητήρα;
 • διακόπτης (στην περίπτωση μας διακόπτης 2P2T για 2 ταχύτητες), - ηλεκτρικό καλώδιο.

Έλεγχος του κινητήρα και των μπαταριών
Ασφαλίστε τον κινητήρα με τον ανεμιστήρα για κάτι σταθερό.
Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική τάση για να ρυθμίσετε την επιθυμητή ισχύ του ανέμου. Στην περίπτωσή μας, το ρεύμα για την μπαταρία 4 βολτ ήταν 1,5 Α. Μια μπαταρία 8 βολτ για καλή ισχύ αντιστοιχεί σε ρεύμα 3Α.
Χρησιμοποιήστε 4 μπαταρίες, 4 παράλληλα για 4V και 2 σετ από 2 παράλληλες μπαταρίες 8V. Έτσι με χαμηλή ισχύ θα διαρκέσουν περίπου 5 ώρες, και σε υψηλή ισχύ για περίπου 1,5 ώρες.
Συνδέστε τα καλώδια 2P2T με ένα διακόπτη για εναλλαγή μεταξύ των σειριακών και παράλληλων κυκλωμάτων.

Δημιουργία του αεραγωγού και τοποθέτηση του κινητήρα
Πρώτα 2x1 μπλοκ "κολλήστε μαζί για να σχηματίσουν το γράμμα Τ. Μετρήστε τα κομμάτια έτσι ώστε η έλικα να είναι περίπου μισή ίντσα κενό σε κάθε πλευρά.
Αφού κολλήσετε τις ράβδους γύρω από τα πρόσωπά τους για να τους δώσετε ένα streamline.
Για την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα 2 τρίγωνα κοπεί από ένα κομμάτι κόντρα πλακέ dereva.Zamochite 1/8 «σε νερό, και στη συνέχεια να λυγίσει το και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να κόψει την ταινία 3 των 3,5» με τις ίνες ξύλου κάθετα προς το κατεργαζόμενο τεμάχιο, είναι ευκολότερο να λυγίσει. Χρησιμοποιήστε τις ράβδους, στερεώστε με το γράμμα T ως βάση, κολλήστε το με 3 κομμάτια κόντρα πλακέ με επικάλυψη αρμών και αφήστε μια άρθρωση. Στη συνέχεια κόψτε τα 3 άκρα του γράμματος Τ με το κόντρα πλακέ αέρα. Είναι επίσης σημαντικό να δοκιμάσετε τη βάση του κινητήρα για να εξασφαλίσετε ότι έχει απομείνει αρκετή απόσταση.
Στη συνέχεια κόψτε δύο κομμάτια κόντρα πλακέ 1/4 "περίπου 4.5x1.5 για να σχηματίσουν το στήριγμα αγωγών στην κορυφή. Κόψτε αυτά τα στηρίγματα στον αγωγό και στο" T ".

Κόψτε ένα κομμάτι ξύλου στο "Τ" για να σταματήσει ο κινητήρας προς τα πίσω, καθώς ο κινητήρας ωθεί τον αέρα προς τα εμπρός, ενώ ο ίδιος ο κινητήρας σπρώχνει πίσω.
Για να τοποθετήσετε τον κινητήρα από κάτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 zip-links.

Διάταξη μπαταρίας
Χρησιμοποιήστε μια μπαταρία φορητού υπολογιστή με 6 κελιά για να τροφοδοτήσετε τον ανεμιστήρα. Για έναν ανεμιστήρα ποδηλάτου σε κίνηση, χρειάζεται ανεμιστήρας 12V. Ως ανεμιστήρας επιφάνειας εργασίας 4V ή 8V είναι περισσότερο από αρκετό.

Σύρματα στον κινητήρα
Συνδέστε δύο καλώδια διατομής 14 στον κινητήρα. Μονώστε με ηλεκτρική ταινία. Για να αποφύγετε την είσοδο των καλωδίων στις λεπίδες, στερεώστε τα στο στήριγμα του ανεμιστήρα.

Δοκιμές
Τροφοδοτήστε τον κινητήρα παράλληλα με 2 σετ από 3 συνδυασμένα κελιά. Η τάση θα πρέπει να είναι περίπου 11,8 V. Ακόμη και το πολύμετρο θα πρέπει να δείχνει 3,38 Α. Το πολύμετρο έχει κάποια αντίσταση, έτσι το ρεύμα είναι στην πραγματικότητα περίπου 4Α. Περισσότερα από 47 Watt. Είναι ήδη ένας πολύ ισχυρός μικρός ανεμιστήρας. Στους 16 V ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας μπορεί να πιέσει το ποδήλατο.

Προστασία τοποθέτησης
Η έλικα περιστρέφεται πολύ γρήγορα, γι 'αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε προστασία.
Χρησιμοποιώντας ένα κόπτη σύρμα, κόψτε έναν κύκλο από την προστατευτική μάσκα του μεγάλου ανεμιστήρα, έτσι ώστε η ακτίνα του να είναι μεγαλύτερη από τον αγωγό αέρα κάπου μισή ίντσα. Λυγίστε το σύρμα γύρω από τον αγωγό. Στη συνέχεια κόψτε το μπροστινό και πίσω με ζεστή κόλλα.

Ρύθμιση του διακόπτη
Ρυθμίστε το διακόπτη. Ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί εύκολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακόπτη 2T2P και να πάρετε δύο ταχύτητες περιστροφής.

Πώς μπορώ να κάνω έναν ανεμιστήρα ο ίδιος;

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα είναι θέμα προσεκτικότητας. Πριν κάνετε τον εαυτό σας με ανεμιστήρα, πρέπει να καθορίσετε τη θέση εγκατάστασης του. Το γεγονός είναι ότι στην κατασκευή της κατασκευής μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούνται δύο τύποι κινητήρων:

Διάταξη συσκευής και κυκλώματος του κινητήρα συλλέκτη.

Οι συλλέκτες στη δουλειά εκπέμπουν ισχυρό θόρυβο, ενώ κατά την εναλλαγή εμφανίζεται μια σπίθα. Επιπλέον, η κίνηση των βουρτσών παράγει επίσης μεγάλο θόρυβο.

Ασύγχρονοι κινητήρες που είναι εφοδιασμένοι με στροβιλο-κλουβί στροφείου είναι ακριβώς το αντίθετο. Όταν κάνετε τους εαυτούς σας ως ρελέ εκκίνησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στοιχείο από το ψυγείο.

Αρχές κατασκευής ανεμιστήρα

Όταν φτιάχνετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος, θα πρέπει να εξετάσετε ορισμένες πτυχές, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι ο θόρυβος. Για να έχετε μια ιδέα για την απόδοση του κινητήρα συλλέκτη, πρέπει απλά να θυμάστε πως λειτουργεί η ηλεκτρική σκούπα "Cyclone", ο όγκος της είναι περίπου 70 dB. Με βάση αυτό, θα πρέπει να εξετάσετε εάν θα χρησιμοποιήσετε μια τέτοια μηχανή ή όχι. Από την άποψη αυτή, είναι πιο ρεαλιστικό να χρησιμοποιείται ασύγχρονος κινητήρας, επιπλέον, όταν εκτελείται το απλούστερο μοντέλο ανεμιστήρα, δεν απαιτείται εκκίνηση. Και η ισχύς του είναι χαμηλή και το δευτερεύον EMF προκαλείται από το πεδίο από τον στάτορα.

Σχέδιο του αξονικού ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

Το τύμπανο στον ασύγχρονο κινητήρα έχει έναν βραχυκυκλωμένο δρομέα με σχισμένους χάλκινους κλώνους κατά μήκος της γενικής γραμμής, οι οποίοι λειτουργούν υπό γωνία ως προς τον άξονα. Αυτή η προκατάληψη καθορίζει την κατεύθυνση περιστροφής του ρότορα στον κινητήρα. Οι πυρήνες χαλκού δεν απομονώνονται από το υλικό του τυμπάνου, αφού έχουν αγωγιμότητα που υπερβαίνει το περιβάλλον υλικό και η διαφορά δυναμικού μεταξύ ενός αριθμού ψαλιδιών βρίσκεται σε μικρή έκταση. Και σε αυτό το πλαίσιο, η ροή του ρεύματος ρέει μέσω του χαλκού. Ο στάτορας και ο ρότορας δεν συνδέονται μεταξύ τους με τις επαφές τους και επομένως δεν υπάρχει σπινθήρας, αφού το καλώδιο είναι καλυμμένο με μόνωση βερνικιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο θόρυβος σε έναν ασύγχρονο κινητήρα καθορίζεται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • αναλογία στάτορα και ρότορα.
 • ποιότητα των στοιχείων εδράνων.

Αν ο επαγωγικός κινητήρας συντονιστεί σωστά, μπορείτε να επιτύχετε σιωπηλή λειτουργία του κινητήρα. Λοιπόν, αν μιλάμε για το πώς να κάνει έναν ανεμιστήρα με τα χέρια του καναλιού του, είναι δυνατόν να αποτρέψει την εγκατάσταση του συλλέκτη του κινητήρα, αλλά με την προσθήκη, όπου θα βρίσκεται το τμήμα.

Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος στο ίδιο το τμήμα του αγωγού και βρίσκεται στο κέντρο της διαδρομής. Είναι γι 'αυτό το λόγο, όταν ο ανεμιστήρας είναι στον αγωγό, ο θόρυβος δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, όπως ένα ηχητικό κύμα περνά μέχρι να εξασθενεί το κανάλι.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα: συστάσεις

Για να εκτελέσετε τον εαυτό σας με τον ανεμιστήρα, πρέπει να αγοράσετε μια μοντέρνα κουζίνα ή ένα ανεμιστήρα για το μπάνιο, αυτό που είναι τοποθετημένο στην κουκούλα. Ένα κιβώτιο από κάτω του, είναι επίσης χρήσιμο, και επίσης θα απαιτηθεί:

Σχέδιο εγκατάστασης του ανεμιστήρα.

Ο σχεδιασμός θα τροφοδοτηθεί από το δίκτυο, αλλά θα δαπανήσει λίγη ενέργεια. Κατ 'αρχάς, λαμβάνεται ένα κιβώτιο και γίνεται μια διαμπερής οπή. Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα για εκχυλίσματα κυλινδρικού σχήματος, είναι επίσης η βάση για το σχήμα της οπής.

Στη συνέχεια, θα εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας σε αυτήν την τρύπα. Η οπή κόβεται σε μικρότερη διάμετρο από την ίδια την κατασκευή, προκειμένου να γίνει πιο σταθερή και ασφαλής. Από την πλευρά του κάτω μέρους του κουτιού γίνεται ένα άνοιγμα για την απομάκρυνση του σχοινιού. Για να αποφύγετε την ανάρτηση του ανεμιστήρα στο κουτί, μπορείτε να τοποθετήσετε το περικοπή του χαρτονιού μέσα σε αυτό και να στερεωθεί με ηλεκτρική ταινία. Για την ασφάλεια, υπάρχει ένα προστατευτικό δίχτυ στο μπροστινό μέρος, όπου βρίσκονται οι λεπίδες. Όσο πιο πυκνό είναι το πλέγμα στο πλέγμα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να φτάσετε κάτω από τις λεπίδες. Η κατασκευή ενός ανεμιστήρα με αυτοεξυπηρέτηση δεν απαιτεί μεγάλο κόστος και, εάν το κουτί είναι σφραγισμένο, τότε μπορείτε να πάρετε ένα επιπλέον στοιχείο της εσωτερικής διάταξης.

Ανεμιστήρες USB: Χαρακτηριστικά

Αυτό το μοντέλο δεν θα είναι εύκολο να γίνει. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ατομική ψύξη όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή. Μια τέτοια συσκευή παράγεται με αρκετή ισχύ και επίσης η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι πολύ μεγαλύτερη. Για τη συσκευή αυτού του σχεδίου, θα χρειαστείτε:

 • ένα ζευγάρι CD για τον υπολογιστή.
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • καλώδια ·
 • παλαιό κινητήρα, αυτά είναι συνήθως εγκατεστημένα στα παιδικά παιχνίδια.
 • φελλό κρασί?
 • χαρτόνι κυλινδρική μορφή?
 • κόλλα και ψαλίδι.

Πρώτα απ 'όλα, ο δίσκος κόβεται σε λεπίδες. Η παρουσία των λεπίδων εξαρτάται από την ισχύ της ροής του αέρα, τόσο περισσότερο είναι, τόσο περισσότερο θα φυσήξει, αλλά τα ίδια τα τμήματα δεν θα πρέπει να είναι μικρά.

Μόνο ένας δίσκος κοπεί, ο δεύτερος θα χρησιμοποιηθεί ως βάση.

Για να λυγίσουν τα πτερύγια, θερμαίνονται πάνω από μια μικρή φλόγα και κάμπτονται προς τα εμπρός υπό γωνία.

Θα πρέπει να στραφούν προς μία κατεύθυνση. Όταν η λεπίδα με λεπίδες είναι έτοιμη, ένας φελλός εισάγεται στο κέντρο της, και μια τρύπα γίνεται μέσα σε αυτήν.

Για να γίνει το καλώδιο χρησιμοποιήσιμο, μια εξωτερική περιέλιξη αφαιρείται από το ένα άκρο του καλωδίου USB, κάτω από το οποίο υπάρχουν 4 καλώδια. Τα ζεύγη μπορούν να διαχωριστούν, να συνδεθούν με τον κινητήρα και να μονωθούν.

Ολοκλήρωση της ροής εργασίας

Το χαρτόνι της κυλινδρικής μορφής είναι πυκνά επικολλημένο σε ολόκληρο τον συμπαγή δίσκο. Περαιτέρω, το σώμα συνδέεται στην αντίθετη πλευρά του κυλινδρικού σώματος και ο άξονας εισάγεται μέσα στο βύσμα. Θα πρέπει να εισέλθει σε κυκλοφοριακή συμφόρηση σφιχτά, με προσπάθεια. Παραμένει να συνδέσετε τον κατασκευασμένο ανεμιστήρα με τα χέρια σας στον υπολογιστή και να τον ελέγξετε. Αυτό το προϊόν δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ, αλλά μπορεί να διαρκέσει για μια εποχή ή ακόμα και δύο.

Έχοντας μελετήσει αυτές τις απλές μεθόδους, ο καθένας μπορεί να κάνει έναν ανεμιστήρα με τα χέρια του. Το κύριο πράγμα είναι να έχουμε την επιθυμία και την επιθυμία να εφεύρουμε κάτι νέο.

Γενικά, τα ανταλλακτικά για έναν αυτόνομο ανεμιστήρα μπορούν να εξαχθούν από έναν παλιό επεξεργαστή υπολογιστή και όχι μόνο ένας ανεμιστήρας μπορεί να συλλεχθεί από αυτόν.

Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

Οπτικές οδηγίες βίντεο:

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!