Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αυτόματης εξαγωγής: την αρχή της εργασίας και τον οδηγό βήμα προς βήμα

Η διήθηση αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, μονοξείδιο του άνθρακα και διάφορες οσμές είναι σημαντική σε οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού βιομηχανικών επιχειρήσεων, ιατρικών, διοικητικών και δημόσιων ιδρυμάτων και οικιστικών συγκροτημάτων. Για μεγάλες περιοχές χρησιμοποιούνται βιομηχανικά φίλτρα άνθρακα για καθαρισμό, τα οποία έχουν υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά πώς να είναι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών, η αγορά εξοπλισμού είναι δαπανηρή και απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο άνθρακα για αυτο-σχεδίαση, το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε την αρχή της δράσης και τα χαρακτηριστικά της.

Καθαριστής αέρα και την αρχή της λειτουργίας του

Το σύνηθες σύστημα φιλτραρίσματος του εναέριου χώρου περιλαμβάνει έναν απλό ανεμιστήρα και διαδοχικά εγκατεστημένους φραγμούς καθαρισμού. Ανάλογα με την κατηγορία μόλυνσης, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι απόφραξης της μόλυνσης:

 • μηχανικό χοντρό φίλτρο, συγκρατεί μεγάλα στοιχεία σκόνης τουλάχιστον 0,3 μικρά.
 • ηλεκτροστατική, αφαιρεί τα λεπτά σωματίδια σκόνης από 0,01 μm και ένα ζεύγος αερολυμάτων, φορτώνοντας ρύπους.
 • φωτοκαταλυτικά έργα με βάση την αρχή της αποσύνθεσης των χημικών στοιχείων και καταστρέφει τα βακτήρια με υπεριώδη ακτινοβολία.
 • με ενεργό άνθρακα, προορίζεται για καθαρισμό από όλες τις αέρια ακαθαρσίες, ενεργώντας με βάση την αρχή της προσρόφησης.
 • βιολογικά φίλτρα, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό από τη ρύπανση από το αέριο.
 • αντιστατικά, κατά κανόνα, αυτά είναι όλα τα είδη ψεκασμών ή προσθέτων στον νεροχύτη αέρα.
 • για πεπιεσμένο αέρα, χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς για την απομάκρυνση πετρελαίου και υδρατμών.

Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι μια καθαρή μορφή άνθρακα, έχει μια πορώδη υδατοαπωθητική επιφάνεια. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει την καλύτερη απομάκρυνση των οσμών, καθώς δεν απορροφά το νερό. Ο ενεργός άνθρακας που χρησιμοποιείται έχει 3 διαφορετικά μεγέθη πόρων, αυτό οφείλεται στις πρώτες ύλες: ξύλο, κοχύλια καρπών ή λιθάνθρακα. Ο μεγαλύτερος αριθμός πόρων είναι ο άνθρακας, ο οποίος λαμβάνεται από το κέλυφος του καρπού.

Πώς να συναρμολογήσετε μια συσκευή φιλτραρίσματος με τα χέρια σας

Προς το παρόν, για να εξοικονομήσουν χρήματα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να θυμούνται στάσιμοι χρόνοι και να κάνουν διαφορετικές συσκευές οι ίδιοι. Εξετάστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον εαυτό σας το φίλτρο, καθώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να ταξινομήσετε κάθε προβολή βήμα προς βήμα.

 1. Το φίλτρο άνθρακα γίνεται με το χέρι πολύ απλά. Είναι απαραίτητο να λάβετε 2 κυλινδρικές δεξαμενές ή σωλήνες αποχέτευσης διαφόρων διαμέτρων. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, κάντε μια διάτρηση. Τυλίξτε το εξωτερικό του καθενός μεμονωμένα με το agrotech, στερεώνοντάς το με σφιγκτήρες. Εισάγετε ένα δοχείο μέσα στο άλλο και γεμίστε τους κόκκους άνθρακα μεταξύ τους, αποκτάτε ένα φίλτρο άνθρακα κυλινδρικό. Σφραγίστε τα άκρα σφιχτά έτσι ώστε η ροή αέρα, που διέρχεται από τις οπές, εξέρχεται από τον αγωγό εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην άλλη και εξαερίζεται.
 2. Ένα καθαριστικό άνθρακα μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο αέρα από ένα φορτηγό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το, αποσυναρμολογήστε το χωρίς να καταστραφεί το πλέγμα, μειώστε την εσωτερική διάμετρο στον απαιτούμενο ανεμιστήρα. Συνήθως λαμβάνεται ένας ανεμιστήρας με διάμετρο μέχρι 100 mm. Μεταξύ των οθονών, γεμίστε τον ενεργό άνθρακα, καλύψτε το εξωτερικό με ένα πανί.
 3. Το υδροφίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί με χρήση ατμογεννήτριας ή συμπαγούς δίσκου, η αρχή λειτουργίας βασίζεται σε υγρασία. Αυτός ο σχεδιασμός συνεπάγεται τη διέλευση της ροής του αέρα μέσω του δοχείου με νερό και με την προσέλκυση σωματιδίων σκόνης καθαρίζεται και το υγρό σβήνει. Ιδανικό για τον καθαρισμό του αέρα σε ξηρούς χώρους.
 4. Το φίλτρο ρολού είναι κατασκευασμένο από ινώδη υλικά. Κάντε το πολύ απλό. Τυλίξτε το ύφασμα με ρολό σε οποιοδήποτε πλέγμα, στριμμένα για τη διάμετρο του ανεμιστήρα και το καθαριστικό είναι έτοιμο για χρήση.
 5. Το φίλτρο καπνού είναι αρκετά απλό στην κατασκευή, μπορεί να γίνει τόσο μικρό ώστε να επιτρέπει τη χρήση του στην επιφάνεια εργασίας. Σε κάθε περίπτωση ή πλαστικό κουτί ανεμιστήρα, μπορείτε να από τον υπολογιστή. Στο σώμα διαγράφονται ανοίγματα για παροχή αέρα. Στον ανεμιστήρα τοποθετείται φίλτρο υφάσματος από άνθρακα, είναι δυνατόν σε μερικές στρώσεις.

Διάφορα σπιτικά έργα δείχνουν ότι το έργο δεν είναι χειρότερο από τα εργοστασιακά, το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσουμε την ασφάλεια στους χώρους σύνδεσης με τον ηλεκτρισμό, ειδικά σε συσκευές που χρησιμοποιούν νερό.

Εφαρμογή στην καθημερινή ζωή

Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή για το σπίτι θα πρέπει να καταλάβετε το σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων:

 • Παράθυρο εγκατεστημένο απευθείας στο πλαίσιο παραθύρου, ανοίγει όπως απαιτείται.
 • κυρίως, χρησιμοποιείται για την απόκτηση καθαρού αέρα στο σπίτι ή στο εξοχικό σπίτι. Είναι εγκατεστημένο στο γενικό σύστημα εξαερισμού. Τα κύρια φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικούς χώρους, για σημειακή σύνδεση.
 • για την κουζίνα πάνω από τη σόμπα ή με άλλο τρόπο. Το πιο κοινό είναι το λεπτό φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Η κύρια προτίμηση για εγκατάσταση στην κουκούλα δίνεται στα φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό οσμών, ο οποίος υπάρχει πάντα πάνω από τη σόμπα. Τα συστήματα εξάτμισης λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης, καθώς εκτός από την αιθάλη και το λίπος πρέπει να αφαιρεθούν και διάφοροι μικρές μολυσματικές ουσίες.

Τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα από οσμές. Διαθέτοντας μια προσροφητική ιδιότητα, το φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο απομακρύνει όχι μόνο τη μυρωδιά, αλλά και τα μικρότερα σωματίδια αιθάλης και ακαθαρσιών.

Εκτός από την κουκούλα κουζίνας, οι ανιχνευτές καπνού εγκαθίστανται για εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικά σπίτια. Η παρουσία των λεβητοστασίων και των κλιβάνων προκαλεί την παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί διήθηση ενεργού άνθρακα στις περιοχές αυτές για την εξάλειψή του. Κατά τη διάρκεια της χαμηλής ανόδου κατασκευή, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να θέσουν αγωγούς εξαερισμού. Στη συνέχεια, ένας αυτοτελής αυτοκινητόδρομος τοποθετείται σε όλους τους χώρους. Συνδέστε το σε μια ξεχωριστή συσκευή καθαρισμού αέρα για το σπίτι ή ένα κοινό φίλτρο με πλωτό φορτίο.

Εφαρμογή σε βιομηχανικούς χώρους

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και στην εργασία. Η περιβαλλοντική κατάσταση στην τοποθεσία της επιχείρησης εξαρτάται από αυτό. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιούνται τα κύρια φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, τα οποία έχουν υψηλή απόδοση και υψηλό βαθμό καθαρισμού. Τα βιομηχανικά φίλτρα αποτελούνται από ίνες που κατανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συσσωρεύονται σωματίδια βρωμιάς, περνώντας από τα στρώματα τους. Οι συσκευές καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στη σφαίρα παραγωγής μπορούν να χωριστούν σε 2 τύπους:

 • προκαταρκτικά - βαθιά ηλεκτροστατικά και ξηρά ινώδη.
 • πλέγμα - εξοπλισμένο με άρδευση και ικανό για αυτοκαθαρισμό.

Για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού σε βιομηχανικούς χώρους, χρησιμοποιείται ειδικό φίλτρο για τη ρύθμιση της πίεσης του αέρα, για τη μείωση της πίεσης του αέρα στον αγωγό και τη διατήρησή του σε ένα ορισμένο εύρος.

Η χρήση φίλτρων από ενεργό άνθρακα είναι πολύ εκτεταμένη, δεδομένου ότι η ανθρώπινη υγεία εξαρτάται πλήρως από την καθαρότητα του αέρα και τις ιδιότητες απορρόφησης είναι αναμφισβήτητη. Ακόμα και το αυτοκίνητο δεν θα πάει χωρίς το καθαρισμένο μέχρι το σωστό επίπεδο οξυγόνου. Η σκόνη και τα επιβλαβή αέρια επιπλέουν συνεχώς στον αέρα, οπότε μην σκουπίζετε τη δική σας υγεία και εγκαθιστάτε ένα φίλτρο άνθρακα για τον αέρα. Όχι μόνο η κουζίνα χρειάζεται μια κουκούλα, κάθε δωμάτιο αξίζει ένα φίλτρο αέρα για ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Σπιτικό φίλτρο άνθρακα από ψύκτη microbox


Ένας ολόκληρος στρατός ερασιτεχνών καλλιεργητών αναπτύσσει τη δική τους κάνναβη στα μικροβόλα: θήκες υπολογιστών, κομοδίνα, ηχεία ομιλίας δαπέδου και ούτω καθεξής.

Σε αυτά τα συστήματα mini-κουκούλα συχνά χρησιμεύει ως δοχείο ψύξης του υπολογιστή, και αυτός τα καταφέρνει με το έργο της - παρέχει μια εισροή CO2, απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, και εξάγει τη θερμότητα από τις λάμπες. Δυστυχώς, με μια τέτοια κουκούλα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της οσμής. Κάνοντας ένα φίλτρο ξυλάνθρακα σε ένα ψυγείο του υπολογιστή, θα διαπιστώσετε ότι η απόδοσή του πέφτει στο μηδέν.

Τι κάνεις λοιπόν;

Σας προτείνουμε να συλλέξετε και να τοποθετήσετε στο κουτί μια ειδική σπιτική συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα των οσμών.


Οδηγίες

Έτσι, όλα ξεκινούν με ένα μεγάλο ψυγείο με διάμετρο 120 mm, το οποίο έχουμε εγκαταστήσει οριζόντια, στο καπάκι του microbox μας.


Θα χρειαστείτε δύο πλαστικά δοχεία που ταιριάζουν με το μέγεθος του ψυγείου. Στην πρώτη από αυτές κόβουμε το κάτω μέρος, πολύ σύντομα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:


Η δεύτερη επίσης αποκοπεί, αλλά δεν είναι τόσο σύντομη


Βάζουμε ένα μικρό δοχείο στο ψυγείο. Στην άκρη κόβουμε μια σχισμή για καλώδια


Στη συνέχεια, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι πλέγματος, για παράδειγμα, κουνουπιέρα


Βάζουμε το δεύτερο δοχείο στην κορυφή του πρώτου, έτσι ώστε το πλέγμα να είναι σάντουιτς μεταξύ των τοίχων


Με ένα συρραπτικό, στερεώστε τις γλάστρες μεταξύ τους γύρω από τον κύκλο. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι το πλέγμα δεν γλιστρά έξω


Τώρα χρειάζεστε ενεργό άνθρακα, για παράδειγμα, ένα υλικό πλήρωσης για φίλτρα ενεργού άνθρακα


Ρίξτε άνθρακα στο πλέγμα ένα λεπτό στρώμα, έτσι ώστε το ψυγείο να έχει αρκετή ισχύ για να οδηγεί τον αέρα μέσα από αυτό

Απομένει μόνο να αλλάξει ο άνθρακας μία-δυο εβδομάδες. Απλά χύστε το μεταχειρισμένο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν η μυρωδιά έχει γίνει πολύ ισχυρή και αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα παχύτερο στρώμα άνθρακα, θα χρειαστείτε ένα άλλο ψυγείο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την απαραίτητη πρόσφυση.

Πάρτε ένα ακόμα δοχείο και κόψτε το κάτω μέρος του. Όχι τόσο σύντομο όσο το πρώτο, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο το δεύτερο. Ωστόσο, το μέγεθος δεν θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.


Βάλτε αυτό το δοχείο στις δύο πρώτες


Στη συνέχεια τοποθετήστε το δεύτερο ψυγείο. Προσοχή παρακαλώ! Και οι δύο ψύκτες θα πρέπει να φυσούν σε μια κατεύθυνση (έξω από το κιβώτιο έξω) και όχι ο ένας προς τον άλλο.


Εάν η λάμπα λάμπει μέσα από τον άνθρακα, μπορείτε να ρίξετε περισσότερο.


Φυσικά, πολλοί βάζουν τον ανεμιστήρα εξάτμισης όχι στο καπάκι του κουτιού, αλλά στον τοίχο. Ο σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση δεν αλλάζει ουσιαστικά, αλλά γίνεται πιο περίπλοκος. Θα χρειαστεί να βρούμε κάτι για να πιέσουμε τα κοκκία, μη αφήνοντάς τα να θρυμματιστούν. Επιπλέον, με μια κάθετη ρύθμιση θα είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθεί ο παλιός άνθρακας με ένα νέο.


Πηγή - Grass City

Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο άνθρακα για τον αέρα

Τα οφέλη των φίλτρων άνθρακα είναι γνωστά σε πολλούς σήμερα. Για περισσότερο από ένα χρόνο οι επιστήμονες έχουν πει ότι μόνο καθαρό νερό πρέπει να πιει, και πρέπει επίσης να μαγειρευτεί αποκλειστικά σε αυτό. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να εργαστείς στην καλλιέργεια φυτών χωρίς τέτοια φίλτρα, γνωρίζουν μόνο ειδικοί ενός στενού κύκλου. Και, εν τω μεταξύ, οι λάτρεις και οι γνώστες των φυτών θα πρέπει να έχουν ακούσει τέτοιες εκτιμήσεις και να αγοράσουν ένα φίλτρο άνθρακα για το growbox. Τι είναι αυτό; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε βήμα προς βήμα.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούν από τις ασταθείς βασικές συνθέσεις, οι οποίες συσσωρεύονται στο διάστημα, αν είναι ευκολότερες, τότε - από επιβλαβείς οσμές. Καθαρίζουν επίσης τον αέρα των ρευμάτων σκόνης, που είναι επιβλαβής για όλα τα φυτά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πότε αγοράζετε μια συσκευή όπως μια απόχρωση:
Η απόδοση του φίλτρου άνθρακα εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα άνθρακα που χρησιμοποιεί.
Όσο καλύτερος είναι ο άνθρακας, τόσο καλύτερα θα φιλτράρεται ο αέρας.

Τίθεται αμέσως το ερώτημα: ποιος άνθρακας ταιριάζει καλύτερα;


Ιδιότητες του ενεργού άνθρακα

 • ξύλο ·
 • πέτρα και ασφαλτούχο άνθρακα ·
 • καρύδα και καρύδια.

Κάθε είδος έχει τις δικές του ιδιότητες, παρόλο που η επεξεργασία είναι η ίδια: οι πρώτες ύλες αρχικοποιούνται και στη συνέχεια εκτελούν τη διαδικασία ενεργοποίησης: ανοίγουν τους πόρους που υπάρχουν στην ανθρακούχα ύλη. Κάνετε αυτό είτε θερμοχημικά, κορεσμός ενός διαλύματος χλωριούχου ψευδαργύρου είτε ανθρακικού καλίου, με θέρμανση χωρίς εισχώρηση αέρα. Ή αντιμετωπίζεται με υπέρθερμο ατμό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ληφθεί υπόψη μια τέτοια πτυχή όπως τα μεγέθη πόρων:

 • Μικροπόροι - λιγότερο από 1,6 nm. Ιδανικό για την προσρόφηση μικρών μορίων.
 • Μεσοπόρια - έως 200 nm. Για τη θεραπεία μεγάλων μορίων.
 • Μακροπόρια - πάνω από 200 nm.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ποιότητα των πρώτων υλών εξαρτάται από τη σωστή διήθηση, οπότε πριν αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο περιεχόμενό του.

Τώρα θα εξετάσουμε ποιοι τύποι άνθρακα στις συσκευές καθαρισμού χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Πιο Βεβαιωθείτε:

 • Αυστραλίας, RC4 / 8. Ενεργοποιείται σε τρία στάδια, συν - επιπλέον, διασχίζεται. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται μια πολύ πορώδης πρώτη ύλη με εξαιρετικές προσροφητικές ιδιότητες, η αρχική μορφή με τη μορφή μίας σμάλτου αναστέλλει εξαιρετικά την οργανική ύλη.
 • Αυστραλίας, CKV-3 και CKV-4. Παράγεται από την ίδια πρώτη ύλη με την προηγούμενη σειρά, αλλά ο βαθμός και η ποιότητα της επεξεργασίας θα είναι ασθενέστεροι. Παρόλο που είναι διαθέσιμες οι ιδιότητες της υψηλής διήθησης.
 • Πρεσαρισμένο ή χυτευμένο. Κατασκευάζεται από τη γνωστή γερμανική εταιρεία Silcarbon Aktivkohle GmbH και τον ρώσο ανταγωνιστή της - Sorbent. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η πίεση του αέρα μειώνεται ελαφρά. Μια χαρακτηριστική δομή πόρου και υψηλή δραστηριότητα είναι χαρακτηριστικές.
 • Καρύδα. Οι καρύδες πρώτα ανθρακοποιούνται και στη συνέχεια ενεργοποιείται το προκύπτον υλικό. Αποδεικνύεται ένα πολύ ισχυρό προϊόν με μια ποιοτική μικροδομή των πόρων. Αντέχει σε επεξεργασία πολλών βαθμίδων, χωρίς να χάσει τις ιδιότητες καθαρισμού, χάρη στη δομή του.
 • Από καρύδι. Ενώ ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά δεν τηρείται, παρόλο που οι δηλώσεις των κατασκευαστών κάνουν ήδη. Υπάρχει μια έκδοση που ο άνθρακας αυτός θα υπερβεί με την ποιότητα όλα τα ήδη υπάρχοντα. Λοιπόν, ο χρόνος θα πει.

Τρόποι για την εξάλειψη της οσμής


Όπως είναι γνωστό, υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη, ιδιαίτερη οσμή σε θερμοκήπια και θερμοκήπια. Οι λάτρεις των φυτών και οι ειδικοί είναι εξοικειωμένοι και ακριβείς, αλλά δεν μοιράζονται όλες αυτές τις δεσμεύσεις. Επιπλέον, το εργοστάσιο αντλεί διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα, και από το έδαφος - νερό, απελευθερώνει οξυγόνο, και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να κάνει χωρίς να ρίξει άλλες ουσίες στον αέρα. Μπορείτε, φυσικά, να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του αερισμού, αλλά αυτό δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιπλέον, δεν όλα τα φυτά φέρουν τα σχέδια. Ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν;

 • Αρωματικά ραβδιά. Είναι ασύμφορη και ανόητη, επειδή μια μυρωδιά αντικαθιστά μόνο άλλη, αλλά δεν την καταστρέφει. Και να αγοράσετε αυτά τα ραβδιά σε μεγάλες ποσότητες.
 • Εξουδετερωτές: ψεκασμοί, μπλοκ, πηκτές. Αυτά τα προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά, δουλεύουν με την εξάτμιση μορίων οσμής. Οι ψεκασμοί και τα υγρά πρέπει να ψεκάζονται, εταιρείες όπως Ona, Nioionno και SureAir είναι οι πιο παραγωγικές. Η λειτουργία της μονάδας μπορεί να ρυθμιστεί καλύπτοντας ή αφαιρώντας το καπάκι. Αλλά το πρόβλημα δεν επιλύει τελικά το πρόβλημα, διότι στην πραγματικότητα αποκρύπτει τη μυρωδιά, αλλά δεν το αφαιρεί.
 • Ionizer. Λειτουργεί με την αρχή ενός πολυελαίους: οι ιονιστικές βελόνες υφίστανται ισχυρή τάση, μετά την εκφόρτιση, απελευθερώνονται ηλεκτρόνια. Ο αέρας είναι πραγματικά αναζωογονητικός, αλλά το αποτέλεσμα είναι αισθητό μόνο 3-4 μέτρα από την εύρεση αυτών των βελόνων. Παίρνει πολλή σκόνη και μυρωδιές, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αρκεί μόνο να πλύνετε τις ιοντικές πλάκες περιστασιακά κάτω από ζεστό νερό.
 • Φίλτρο άνθρακα. Μεταξύ όλων των μεθόδων, αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό, επειδή ο άνθρακας απορροφά σωματίδια με δυσάρεστη οσμή και τα διατηρεί. Πώς λειτουργεί; Η ροή αέρα περνάει πρώτα από το προφίλτρο, όπου καθαρίζεται από σκόνη, αυτή η μέθοδος προστατεύει τον άνθρακα στη συσκευή, έτσι διαρκεί περισσότερο. Στη συνέχεια, μια μεγάλη στρώση άνθρακα περνάει μέσα από τους κυλίνδρους καθαρισμού σε μια γωνία, όπου είναι εντελώς απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε ενώσεις, τόσο χημικές όσο και οργανικές.

Πώς να επιλέξετε το σωστό φίλτρο;

Κατά την αγορά αξίζει να δίνετε προσοχή στον κατασκευαστή, τη διάρκεια ζωής του φίλτρου, ποιο υλικό χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό. Οι τοίχοι είναι πολύ σημαντικοί, εξαρτάται από το πόσο λειτουργεί το φίλτρο.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο: η απόδοση του ανεμιστήρα. Πρέπει να ταιριάζει με την απόδοση του φίλτρου, είναι τουλάχιστον. Καλύτερα όμως, για να είναι υψηλότερο, ένα τέτοιο απόθεμα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής κατά σχεδόν 2 φορές. Επιλέξτε το φίλτρο είναι το μέγεθος της φλάντζας προσγείωσης, πρέπει να είναι ίσο με τη φλάντζα του ανεμιστήρα.

Τώρα εξετάστε τη σειρά από τους κατασκευαστές. Τι είδους φίλτρο άνθρακα για το growbox να επιλέξει από τέτοιες παραμέτρους; Εξάλλου, τα μεγέθη των καλλιεργητών είναι διαφορετικά και δεν μπορούν όλα τα μοντέλα να εμφανιστούν, για παράδειγμα, στον καλλιεργητή από το σύστημα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δύο εταιρείες κατέχουν την αγορά στην αγορά, η καθεμία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα από τα εμπορεύματα.

 • Ρωσικό «Φίλτρο Nano». Έχουν αναπτυχθεί έξι μοντέλα: από το ελάχιστο S έως το XXXL. Εύρος απόδοσης: από 250 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα, τα φίλτρα προσαρμόζονται στη δύναμη του ανεμιστήρα. Εξυπηρετεί έως και τρία χρόνια, εξαρτάται από το πόσο ενεργά θα φορτωθεί και θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο. Αλλά ο ενεργός άνθρακας στα φίλτρα χρησιμοποιείται μόνο στα γερμανικά, είναι εύκολο να αγοράσετε σε ειδικά καταστήματα για καλλιεργητές φυτών. Με την ευκαιρία, το προϊόν αυτό είναι ιδανικό για κάθε τύπο φίλτρου.
 • Γερμανικά «Φρέσκα φίλτρα». Υπάρχει ειδικό άνθρακα - RC4 / 8, από την Αυστραλία, των οποίων οι καταθέσεις είναι ήδη εκατομμυρίων ετών. Αυτά τα μεγάλα σωματίδια ενεργοποιούνται στην αρχική κατάσταση, διατηρώντας έτσι τη φυσική δομή. Αυτό εξασφαλίζει στο φίλτρο μια τεράστια έκταση απορρόφησης: πάνω από χίλια κυβικά μέτρα ανά γραμμάριο. Σε αντίθεση με τον συμβατικό, κυλινδρικό άνθρακα, αυτό καθαρίζει τέλεια τον αέρα. Τα ίδια τα όργανα είναι πολύ ελαφριά, χάρη στο χαμηλό βάρος των φλαντζών αλουμινίου και τη χαμηλή πυκνότητα άνθρακα. Το εύρος δράσης τους είναι πολύ ευρύτερο: έως 3 μέτρα ανά ώρα, υγρασία "οροφής" - 80%, τους ίδιους βαθμούς θερμοκρασίας. Η θήκη είναι επίσης κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.


Όπως μπορείτε να δείτε, τα αγαθά των γερμανών κυρίων είναι πιο ελπιδοφόρα και αξιόπιστα, αλλά τέτοια φίλτρα είναι πιο ιδιότροπα στην εξυπηρέτηση από τα ρωσικά. Και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τα ανταλλακτικά. Το κύριο πράγμα - όταν αγοράζουν για να δώσουν προσοχή στη σύνθεση του άνθρακα, γιατί εξαρτάται από αυτό, πόσο καλό θα είναι ο καθαρισμός των χώρων από τις δυσάρεστες οσμές.


Αλλά για πολλούς κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών από την πόλη, όπου η αφθονία των αγαθών είναι περισσότερο ένα όνειρο από ένα δεδομένο, η αγορά ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το κόστος του δεν είναι οικονομικά προσιτό για όλους τους κατοίκους του χωριού, ειδικά επειδή ο εξοπλισμός αυτός δεν είναι φτηνός στην υπηρεσία. Μόνο η αντικατάσταση του φίλτρου θα τραβήξει πάνω από χίλιους ρούβλους και θα πρέπει να κρατηθεί τουλάχιστον 5-6 φορές το χρόνο. Αλλά θέλετε να βελτιώσετε τη διαδικασία της καλλιέργειας φυτών. Τι πρέπει να κάνω; Υπάρχει διέξοδος. Συλλέξτε ένα τέτοιο φίλτρο θα είναι φθηνότερο.


Ενσωματωμένη εκπαίδευση


Για τη βάση, είναι καλύτερο να μεταφέρετε το σώμα ενός συμβατικού φίλτρου καναλιού με μέγεθος ανοιγμάτων για σύνδεση σε 160 χιλιοστά. Η ουσία διήθησης είναι ενεργός άνθρακας της σειράς AR-B, από το Sorbent, αφαιρεί τις μυρωδιές καλύτερα από άλλες. Οι κόκκοι σε σχήμα κυλίνδρων σε μέγεθος - περίπου 5 χιλιοστά, η πυκνότητα τους σε όγκο - μέσα σε 600 γραμμάρια ανά δεκαδικό τετράγωνο, οπότε το κόστος ενέργειας για την υπέρβαση της αντοχής του στρώματος θα είναι μέτρια. Στην περίπτωση αυτή, τα σφαιρίδια είναι πολύ ισχυρά, αυτό το είδος άνθρακα χρησιμοποιείται σε χημικές εγκαταστάσεις και σε συστήματα κλιματισμού.


Πώς να φτιάξετε ένα ένθετο φίλτρου για να φορτώσετε άνθρακα; Για μια τέτοια περίπτωση, είναι κατάλληλο ένα ορθογώνιο σκελετό από ράβδο σιδήρου, διαμέτρου 3 χιλιοστών. Θεωρητικά, πρέπει να είναι τυλιγμένο με υλικό φιλτραρίσματος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίχτυ κουνουπιών σε αυτή την ικανότητα. Και είναι ακόμα πιο αξιόπιστο μεταλλικό πλέγμα στα κόσκινα κουζίνας, αν αγοράσετε δύο κομμάτια - 175 και 180 χιλιοστά, και σπρώξτε το ένα στο άλλο, τότε θα έχετε ένα εξαιρετικό ένθετο. Στη συνέχεια, πρέπει να εισαχθεί διαγώνια στο περίβλημα του φίλτρου.


Επόμενο βήμα. Ο ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας θα πρέπει να γεμίσει στο πρώτο φίλτρο και ο δεύτερος θα πρέπει να τοποθετηθεί από πάνω, πιέζοντας το σταμάτημα έτσι ώστε το εσωτερικό υλικό να μην κινείται. Για να σφραγιστεί το κενό, θα τοποθετηθεί ένας ελαστικός δακτύλιος από τον θερμαντήρα καναλιών Lissant. Το συναρμολογημένο μοντέλο εισάγεται στο περίβλημα του φίλτρου, πιο κοντά στην έξοδο. Για να αφαιρέσετε την απόσταση μεταξύ της άκρης της οθόνης και του περιβλήματος, μπορείτε να πάρετε ένα παρέμβυσμα από το υπόστρωμα αφρού. Συνήθως τοποθετείται κάτω από το έλασμα, είναι φθηνό.


Και το τελευταίο τσίμπημα. Για να ασφαλίσετε τη δομή με ασφάλεια και να την πιέσετε σφιχτά στο εσωτερικό, είναι δυνατό να εισάγετε κομμάτια πολύ πυκνού αφρώδους ελαστικού στο διάκενο. Το κυριότερο είναι να τα διανείμουν και από τις τέσσερις πλευρές.


Το μοντέλο είναι απλό, εύκολο και πολύ αξιόπιστο. Και το πιο σημαντικό - τα ανταλλακτικά είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθούν.


Προσπάθεια # 2


Υπάρχει μια άλλη έκδοση του συγκροτήματος, το οποίο είναι πιο κατάλληλο για τον αστικό κάτοχο. Επειδή θα χρειαστείτε φίλτρα οσμής, τα οποία χρησιμοποιούνται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές, θα αφαιρεθούν οι οσμές των παραπροϊόντων της εκτύπωσης. Μην συγχέετε με τα φίλτρα HEPA, αυτά καταστρέφουν τη σκόνη. Και χρειαζόμαστε ένα ανταλλακτικό ψυγείο στον υπολογιστή, ένα τυπικό, στα 120 χιλιοστά και 12 βολτ. Ο ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας είναι καλύτερο να αγοράσει σε κόκκους ή ογκώδης, όπως πωλούνται για ενυδρεία.


Προετοιμάστε μια αεροστεγή σακούλα που δεν επιτρέπει τη σκόνη να περιπλανηθεί σε όλο το σώμα. Για να ράψουν ή να κολλήσουν αυτό μπορεί να τους μη υφασμένα συνθετικά χαρτοπετσέτες, είναι στα τμήματα των οικιακών χημικών προϊόντων και αγαθών για μηχανές. Σβήνουν εκεί άνθρακας.


Συνδέστε το ψυγείο στο περίβλημα. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε ότι ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για 12 βολτ και μπορείτε να τον συνδέσετε με τέτοιες παραμέτρους. Εάν υπάρχει έξοδος μόνο 24 βολτ, οι ψύκτες πρέπει να συνδέονται το ένα μετά το άλλο.

Επιλέξτε ένα φίλτρο για growbox: τους τύπους συσκευών και έναν τρόπο να το κάνετε μόνοι σας

Η καλλιέργεια φυτών σε ένα διαμέρισμα της πόλης είναι γεμάτη με μια σειρά ενοχλήσεων. Ορισμένα δείγματα εκπέμπουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, η οποία δεν μπορεί να είναι ευχάριστη για όλους. Για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα ειδικό σύστημα με φίλτρο αέρα ή κάρβουνο. Για το growbox είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό σύστημα φιλτραρίσματος.

Ποιο φίλτρο πρέπει να επιλέξετε για growbox

Το Grouboks είναι μια κλειστή δομή με λαμπτήρες και το μικροκλίμα του μέσα. Τέτοιες προσαρμογές χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια φυτών σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του σχεδιασμού είναι ο κατάλληλος αερισμός. Για να καθαρίσετε τον αέρα που προέρχεται από το θερμοκήπιο ή το κουτί ανάπτυξης, χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο αέρα. Υπάρχουν τέτοιοι τύποι:

 • συγκροτήματα πολλαπλών στρώσεων.
 • εξοπλισμός βασισμένο στον ενεργό άνθρακα.

Οι συσκευές με άνθρακα χωρίζονται σε 2 ακόμα τύπους:

 • με τη δυνατότητα αντικατάστασης του αναλωμένου άνθρακα ·
 • χωρίς τη δυνατότητα αντικατάστασης (διατίθενται μετά από 5-6 μήνες)

Το φίλτρο άνθρακα απορροφά όλες τις οσμές, τα βακτήρια και άλλα επιβλαβή σωματίδια. Μεγάλα κομμάτια άνθρακα χρησιμοποιούνται για την πλήρωση της συσκευής φίλτρου.

Κατά την επιλογή μιας συσκευής καθαρισμού, πρέπει να δώσετε προσοχή σε 4 παράγοντες:

 • κλάσμα (μέγεθος) κόκκων.
 • ποιότητα του άνθρακα ·
 • διάρκεια ζωής ·
 • τη δυνατότητα αντικατάστασης του υλικού πλήρωσης.

Για τα φίλτρα χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι άνθρακα:

 1. Αυστραλιανό, rc4 8. Πορώδες, έχει καλές απορροφητικές ιδιότητες.
 2. Αυστραλιανό, skv3 και skv4. Παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά με ασθενέστερες ιδιότητες απορρόφησης.
 3. Πατημένο. Διατίθεται στη Γερμανία και τη Ρωσία (με τη μάρκα Sorbent). Στερεά αλλά καλά απορροφά τις οσμές.
 4. Καρύδα. Ισχυρό και καλά απορροφητικό προϊόν.

Ο άνθρακας απορροφά τη μυρωδιά και το κρατά αξιόπιστα. Σχηματικά, είναι δυνατόν να περιγραφεί η λειτουργία ενός φίλτρου άνθρακα:

 1. Η ροή αέρα περνάει από το προφίλτρο, όπου καθαρίζεται από σκόνη. Αυτό βοηθά στην επέκταση της διάρκειας ζωής της συσκευής καθαρισμού.
 2. Ο αέρας περνά μέσα από τον κύλινδρο, γεμάτο με άνθρακα, και απελευθερώνεται από όλες τις οσμές.

Επίσης, η απόδοση του ανεμιστήρα είναι σημαντική. Το φίλτρο πρέπει να είναι ίδιο ή μεγαλύτερο από αυτό του φίλτρου. Επιπλέον, οι διαστάσεις της διαμέτρου προσγείωσης του φίλτρου και του ανεμιστήρα πρέπει να ταιριάζουν. Για να αποφύγετε τη χρήση πρόσθετων προσαρμογέων και συνδέσμων.

Στη σύγχρονη αγορά παρουσιάζονται ευρέως οι διαφορές των φίλτρων αέρα. Διαφέρουν σε μέγεθος, απόδοση, τιμή και ποιότητα. Μεταξύ των ηγετικών εταιρειών υπάρχουν 2 παραγωγοί:

 • Εγχώριο "Φίλτρο Nano". Προσφέρετε 6 ποικιλίες, σε μεγέθη από S έως XXXL. Το εύρος απόδοσης: από 250 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα, τα φίλτρα ταιριάζουν με τη δύναμη του ανεμιστήρα. Η διάρκεια ζωής είναι 3 χρόνια κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης. Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται αποκλειστικά στα γερμανικά.
 • "Φρέσκα φίλτρα" από τη Γερμανία. Χρησιμοποιήστε ειδικό άνθρακα - RC4 / 8, από την Αυστραλία. Είναι πολύ καλά προσροφημένο και καθαρίζει τον αέρα. Ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι εύκολος λόγω του μικρού βάρους της δομής αλουμινίου και της χαμηλής πυκνότητας άνθρακα. Το εύρος δράσης τους είναι μέχρι 3 μέτρα ανά ώρα, το όριο υγρασίας είναι 80%. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Οι γερμανικές επιλογές είναι ευκολότερες και πιο αξιόπιστες σε σύγκριση με τις ρωσικές. Αλλά είναι πιο ιδιότροπα όσον αφορά την εξυπηρέτηση και μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες στους ανθρώπους μακριά από τη μηχανική.

Εφαρμογή φίλτρων

Τα καθαριστικά αέρα χρησιμοποιούνται για να αποπνέουν αέρα που προέρχεται από έναν καλλιεργητή ή ένα θερμοκήπιο από μια δυσάρεστη οσμή. Είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε κατά την καλλιέργεια οποιουδήποτε είδους φυτών σε κλειστό χώρο. Ακόμη και αν δεν υπάρχει έντονο άρωμα, με φωτοσύνθεση, η επιφάνεια του φύλλου μαζί με το οξυγόνο απελευθερώνει μια σειρά άλλων ουσιών. Για την κανονική ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών, οι ουσίες αυτές είναι σημαντικές για την έγκαιρη απομάκρυνση από το growbox. Και έτσι ώστε να μην εισέρχονται στο εξωτερικό περιβάλλον - χρησιμοποιείται ένα φίλτρο αέρα στο οποίο εγκαθίστανται όλες οι επιβλαβείς οσμές, ουσίες και στοιχεία.

Το εύρος τιμών των φίλτρων αέρα που αγοράσατε ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος. Το ελάχιστο κόστος ενός καθαριστή άνθρακα είναι 1500 ρούβλια. Η μέγιστη τιμή είναι 30 000 ρούβλια.

Οι τιμές για το προφίλτρο ξεκινούν από 200 ρούβλια.

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να αγοραστεί για 550 ρούβλια / kg.

Καθαρό οικόπεδο: Θα βοηθήσει ο Γλύφος κατά των ζιζανίων, πώς να εφαρμόσει το φάρμακο;

Πώς να φτιάξετε εσωτερικά τριαντάφυλλα στο σπίτι, από τα οποία πρέπει να αποθηκεύσετε λουλούδια; Στο επόμενο άρθρο, θα βρείτε συμβουλές.

Φίλτρο άνθρακα για τα χέρια grouboka: ένας φτηνός τρόπος

Για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ρωσίας, η αγορά ενός φίλτρου αέρα σε ένα κατάστημα γίνεται πραγματικό πρόβλημα. Στα τοπικά καταστήματα αυτά τα προϊόντα δεν παρουσιάζονται. Επιπλέον, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ακριβό έτοιμο εξοπλισμό για το growbox. Η τέλεια λύση είναι να συγκεντρώσετε αυτό το φίλτρο μόνοι σας. Είναι αρκετά φθηνό και προσιτό για όλους.

Πώς να δημιουργήσετε ένα φίλτρο για τον growbox:

 • Πάρτε το περίβλημα του φίλτρου καναλιού με τη διάμετρο των οπών για τη σύνδεση 16.
 • Το φίλτρο πλήρωσης είναι ο ενεργός άνθρακας της σειράς AR-B, ο παραγωγός του "Sorbent". Αγοράστε ένα μεγάλο κλάσμα (το μέγεθος των σφαιριδίων).
 • Κάνετε ένα ένθετο φίλτρου για τον άνθρακα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 μεταλλικά πλέγματα στις οθόνες της κουζίνας, τοποθετημένα μεταξύ τους. Το μέγεθος των ματιών είναι 17,5 cm έως 8 cm.
 • Ρίξτε το ροφητικό στο πρώτο φίλτρο.
 • Το δεύτερο κόσκινο εισάγεται από πάνω, σφικτά, έτσι ώστε οι απορροφητικοί κόκκοι να μην κινούνται.
 • Τοποθετήστε το ένθετο στο περίβλημα του φίλτρου διαγώνια.
 • Καλύψτε την απόσταση μεταξύ της άκρης της οθόνης και του σώματος, χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι από αφρώδες υπόστρωμα (συνήθως τοποθετείται κάτω από το έλασμα).
 • Ο εσωτερικός σχεδιασμός μπορεί να στερεωθεί με ασφάλεια εισάγοντας ένα κομμάτι πυκνού αφρού μέσα στο κενό. Είναι σημαντικό να τα οργανώσετε και από τις 4 πλευρές.

Όταν καλλιεργούνται τα φυτά στο σπίτι στο growbox, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε τον ποιοτικό καθαρισμό του αέρα εξαγωγής. Τα πιο αποτελεσματικά, αυτο-συνιστώμενα φίλτρα αέρα άνθρακα, τα οποία απορροφούν έως και 95% δυσάρεστη οσμή και βακτήρια.

Το φίλτρο άνθρακα είναι εύκολο να κατασκευαστεί με το χέρι, περισσότερες λεπτομέρειες για το βίντεο:

Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού: από οικιακές σε βιομηχανικές

Για συστήματα εξαερισμού, τα φίλτρα αέρα είναι απλά απαραίτητα - εμποδίζουν την είσοδο της σκόνης του δρόμου, μικρά υπολείμματα και πολύ περισσότερο μέσα στο δωμάτιο και στον ίδιο τον εξαερισμό. Τι ακριβώς; Εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής και τον σκοπό της. Για να κατανοήσετε ποιες συσκευές είναι απαραίτητες για το σύστημα εξαερισμού και πώς λειτουργούν, θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για την ταξινόμησή τους.

Τύποι φίλτρων αέρα

Ηλεκτροστατικό φίλτρο αέρα

Ηλεκτροστατική - ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, τον καπνό, την αιθάλη, την αιθάλη και άλλους μολυντές. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και σε εργαστήρια ή καταστήματα όπου μπορεί να σχηματιστούν υψηλές συγκεντρώσεις επιβλαβών για την υγεία ουσιών. Με την ευκαιρία, η ηλεκτροστατική χρησιμοποιείται στον καθαριστή αέρα Tion Clever και ο επαγγελματικός εξοπλισμός μας με ηλεκτροστατική μονάδα τοποθετείται σε ιατρικά ιδρύματα, εστιατόρια και πολλές επιχειρήσεις.

Στοιχεία διήθησης είναι μεταλλικές πλάκες, καθώς και μεταλλικά νήματα που τεντώνονται μεταξύ τους. Μεταξύ των κλώνων και των πλακών υπάρχει ένα ηλεκτρικό πεδίο, μία εκκένωση και στη συνέχεια ένα ρεύμα ιόντων. Όταν ο αέρας διέρχεται μεταξύ των πλακών, τα σωματίδια σκόνης και άλλων ρύπων αποκτούν το δικό τους φορτίο και υπό την επίδραση ενός ηλεκτρικού πεδίου προσέρχονται στις πλάκες που έχουν ένα αντίθετο φορτίο.

Η συσκευή καταναλώνει λίγο ηλεκτρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία είναι φθηνή - το κυριότερο είναι να ξεπλένετε τα πιάτα κατά διαστήματα.

Φίλτρα HEPA για εξαερισμό

Φίλτρο HEPA Tion

Η απόδοση του φίλτρου αέρα HEPA φτάνει το 99% - είναι σε θέση να κρατήσει τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, σπόρια μούχλας, γύρη και άλλες μολυσματικές ουσίες. Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται χάρη σε ένα ειδικό ινώδες υλικό, το οποίο αποτελείται από ένα ακορντεόν.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αρχές της λειτουργίας αυτού του φίλτρου, είπαμε σε ένα άλλο άρθρο, οπότε θα σταθούμε μόνο σε μερικές αποχρώσεις. Το φίλτρο HEPA ειδικεύεται ακριβώς σε μικρά και μικρά σωματίδια. Φυσικά, συγκρατεί επίσης μεγάλες μολυσματικές ουσίες, για παράδειγμα, μεγάλη σκόνη και χνούδι, αλλά αν πέσουν τέτοια σωματίδια, οι ίνες του φίλτρου HEPA θα φράξουν γρήγορα. Για να «προστατεύει» το φίλτρο HEPA και να επεκτείνει τη ζωή του, τοποθετείται συνήθως μπροστά του ένα χοντρό φίλτρο, έναντι μεγάλων σωματιδίων. Συνιστούμε να επιλέξετε ακριβώς τον εξοπλισμό αυτό, με δύο φίλτρα.

Η διάρκεια ζωής του φίλτρου HEPA είναι περιορισμένη: πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τις οδηγίες.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα που μπορούν να πλυθούν, αλλά είναι αδύνατο να τα πλύνετε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε νωρίτερα ή αργότερα θα χρειαστεί ένα νέο φίλτρο.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι φίλτρων αέρα, για παράδειγμα:

 • Φίλτρο λαδιού για αέρα αποτελείται από δακτυλίους ή δίχτυα που υγραίνονται με ορυκτέλαιο. Σωματίδια σκόνης προσκολλώνται στην επιφάνεια του λαδιού. ο αέρας καθαρίζεται. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις σκόνης.
 • Φίλτρο τσεπών για εξαερισμό είναι μια κατασκευή ενός πλαισίου και ενός φίλτρου υπό τη μορφή θυλάκων. Προορίζεται κυρίως

Καθαρισμός από αέρια

Φωτοκαταλυτικό φίλτρο

(1) Λυχνία UV => (2) Φωτοκαταλύτης => (3) Σχηματισμός οξειδωτικών => (4) Οξειδωτικά αντιδρούν με ρύπους => (5)

Φωτοκαταλυτικά φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα ως εξής: οι επιβλαβείς ακαθαρσίες αποσυντίθενται και οξειδώνονται στην επιφάνεια ενός φωτοκαταλύτη - μια ουσία η οποία, απορροφώντας το φως, επιταχύνει τη δράση μιας χημικής αντίδρασης. Αυτή η διαδικασία υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι τοξικοί ρύποι δεν συσσωρεύονται στον φωτοκαταλύτη, αλλά διασπώνται σε αβλαβείς ουσίες - νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Η φωτοκαταλυτική οξείδωση καταστρέφει όχι μόνο τις τοξίνες, αλλά και διάφορους ιούς και βακτηρίδια. Επίσης με τη βοήθεια αυτής της διαδικασίας, οι περισσότερες ξένες οσμές αποσυντίθενται, καθώς πολλές από αυτές είναι οργανικής φύσης.

Ο καταλύτης δεν σπαταλάται, οπότε το φίλτρο θα σας κρατήσει πολύ καιρό, το κύριο πράγμα είναι να αντικαταστήσετε την υπεριώδη λάμπα εγκαίρως. Λάβετε υπόψη ότι η λάμπα UV είναι μια πρόσθετη πηγή κατανάλωσης ενέργειας. Τα μειονεκτήματα του φίλτρου μπορούν να αποδοθούν στη δυσκολία ανακύκλωσης του λαμπτήρα: μόνο ο ειδικός μπορεί να το κάνει σωστά.

Δυστυχώς, τα περισσότερα οικιακά φωτοκαταλυτικά φίλτρα έχουν χαμηλές επιδόσεις λόγω της μικρής επιφάνειας του φωτοκαταλύτη και της ανεπαρκούς ισχύος της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επιπλέον, η διαδικασία της οξείδωσης απαιτεί χρόνο: εάν ρύποι είναι πάρα πολύ γρήγορος για να περάσει μέσα από το φίλτρο, η χημική αντίδραση δεν έχει χρόνο για να ολοκληρωθεί και τοξικές ουσίες δεν θα αποσυντίθεται μέχρι το τέλος. Το φίλτρο είναι ανίκανο από στερεά σωματίδια - σκόνη, μαλλί, κάτω, γύρη.