Τρόποι αερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, γιατί αν δεν οργανώσετε τον αυτόματο καθαρισμό του αέρα, το δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο να είναι. Θα γίνει αποπνικτικό, θα είναι υγρό σε αυτό, θα αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύκητας, αυτός ο αέρας είναι κακός για την αναπνοή. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα τεχνητό σύστημα εξαερισμού.

Πώς να ελέγξετε αν το δωμάτιο αερίζεται χωρίς παράθυρο;

Πιο συχνά σε σπίτια, ειδικά κτίρια πολυκατοικιών, ο κύριος του έργου παρέχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Διατάσσεται ως εξής: η ανταλλαγή του αέρα γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων που εκτείνονται από την οροφή του σπιτιού μέχρι το ίδιο το υπόγειο. Σε ειδικές βρύσες, μη αεριζόμενα δωμάτια διαμερισμάτων είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εξαερισμού. Για πολλούς λόγους, ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορεί να μην λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο εφημερίδας τυλιγμένο σε έναν σωλήνα και να το φέρετε στη σχάρα. Κρατήστε το σε απόσταση 2 cm, αν το χαρτί πιέζεται στη σχάρα, ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά και η κυκλοφορία του αέρα δεν παρεμβαίνει. Εάν ο καπνός εισέλθει στο δωμάτιο ή το φύλλο δεν πιεστεί κάτω από την επίδραση της ροής του αέρα, τότε η κουκούλα δεν είναι.

Συμβουλή: Κατά τη δοκιμή του συστήματος, μην χρησιμοποιείτε ανοικτή φωτιά. Το χαρτί εφημερίδων θα πρέπει να καπνίζει, αλλά να μην καίει. Η ανοιχτή φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα και διάφορες εύφλεκτες ουσίες στο σφυρήλατο σωλήνα εξαγωγής.

Ο ρόλος των συστημάτων κυκλοφορίας του αέρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα και αν ο χώρος χρησιμοποιείται σπάνια, συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς περισσότερο από ένα άτομο, παράγεται θερμότητα με ρυθμό 60 W ανά ώρα, δημιουργεί υπερβολική υγρασία, η οποία σε περίπτωση απουσίας φυσικού ή τεχνητού εξαερισμού θα εγκατασταθεί στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό θα είναι πολύ βουλωμένη, τα τείχη σχηματίζουν έναν μύκητα, τα σπόρια του οποίου μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού δεν μπορεί πάντα να παρέχει καθαρή ροή αέρα στη σωστή ποσότητα, ακόμη και αν το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι τα τυφλά πλαστικά προϊόντα απομονώνουν με ασφάλεια το δωμάτιο. Σε αυτό υπάρχουν θετικές πτυχές, αλλά υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, για παράδειγμα, το ίδιο το δωμάτιο δεν αερίζεται. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί: το σύστημα θα αερίσει υποχρεωτικά το δωμάτιο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Γνωρίζοντας πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή με τυφλές κατασκευές, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δύο οπαδούς που έχουν περίπου την ίδια ισχύ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια θερμάστρα και φίλτρο. αρκετά θα είναι μια συσκευή για το σύστημα.

Προκειμένου να ληφθεί ο αέρας, τα κανάλια εξαερισμού χτυπιούνται στους τοίχους. Θα τοποθετηθούν σωλήνες: για να τακτοποιήσετε τρύπες γι 'αυτούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο.

Διάμετρος αγωγών εξαερισμού

Δεν αρκεί να σπάσουμε μια διαμπερή οπή οποιουδήποτε μεγέθους: είναι απαραίτητο να δράσουμε, προχωρώντας από τον υπολογισμό αυτό 1 m 2 το άνοιγμα πρέπει να έχει διάμετρο 1,5 cm. αν το δωμάτιο είναι 20 μέτρα, πρέπει να χτυπήσετε μια τρύπα 20 εκατοστών.

ΔΓια να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λειτουργεί καλά και δεν παρεμβάλλεται, η οπή θα πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Στο δρόμο, ο αγωγός αέρα πρέπει να εκτείνεται σε 40 mm. Θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω: αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσληψη αέρα, την επιστροφή του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Για να εξασφαλιστεί ότι τα σκουπίδια δεν έχουν υπολείμματα, προστατεύονται από ένα ειδικό θόλο και δίχτυ.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο εκτελείται με τη μορφή αγωγού με διάτρηση στους τοίχους, μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάθετα είτε οριζόντια. Χρειάζεται αυτή τη συσκευή για να κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο δωμάτιο. Για να εξασφαλίσετε την εξαγωγή αδρανούς αέρα, τοποθετήστε την κουκούλα. Βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου, περίπου 50 cm από την οροφή, αν το σπίτι είναι ιδιωτικό, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από τη στέγη σε ύψος τουλάχιστον 30 cm. Στο διαμέρισμα μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο στο ίδιο ύψος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σωλήνας πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

ΣτοΟ εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι αποτελεσματικότερος εάν η κουκούλα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προστατευτικό κάλυμμα από τα παξιμάδια και το δίχτυ. Αυτό θα εμποδίσει την απόκρυψη της σε διάφορα σκουπίδια.

Για να σφίξετε αποτελεσματικά τον αέρα στον αγωγό αέρα, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο δωμάτιο, περνώντας μέσα από το φίλτρο.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Επιλέγοντας έτοιμες λύσεις

Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με εργοστασιακές συσκευές που παρέχουν φρέσκο ​​αέρα: ονομάζονται αεροηλεκτρικά. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη έξω από το παράθυρο. Το σύστημα δεν χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης, δεδομένου ότι έχει μικρό μέγεθος, βρίσκεται σε ένα ειδικό κουτί των οποίων το χρώμα μπορεί να επιλεγεί από την εξωτερική πλευρά κλείνει με ένα πρακτικό και ελκυστικό σε εμφάνιση μάσκα, μέσω των οποίων η εισαγωγή αέρα.

Το μέσο κόστος ενός εισαγόμενου αεριωθούμενου αεροσκάφους είναι 25 χιλιάδες ρούβλια. Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση σε δωμάτια των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 35 μέτρα. Μερικοί αερογέφυρες έχουν λειτουργία θέρμανσης: είναι βολικό το χειμώνα, καθώς το δωμάτιο θα είναι ζεστό αέρα, δεν θα υπάρχει βύθισμα, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και να εξοικονομήσει θέρμανση.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Οι ακριβότερες συσκευές δείχνουν πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο και πότε είναι καιρός να το αλλάξει, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση, βοηθά στην αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας και των βλαβών. Λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού.

Συμπέρασμα: αν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, απαιτείται εξαερισμός. Θα κάνει το δωμάτιο άνετο και ασφαλές για την υγεία. Τι είδους εξαερισμός πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη των χώρων.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο δωμάτιο

Σε μια κανονική ανταλλαγή αέρα, ένα μπάνιο, κουζίνα και κάθε σαλόνι χρειάζονται το ίδιο. Εάν ο γενικός αερισμός δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την εξαναγκασμένη εισροή και την εκροή αέρα με τα χέρια του.

Ο κανονικός αερισμός στο δωμάτιο μπορεί να γίνει μόνος σας

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει παθητικό αερισμό. Η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων, ρωγμές κάτω από την πόρτα μεταξύ των δωματίων. Τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία και εκπομπές οσμών συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Εξαγωγή της περίσσειας υγρασίας, προστασία από την υγρασία και το καλούπι.
 • εκροές δυσάρεστων οσμών, προϊόντων καύσης ·
 • αποτρέποντας τη συσσώρευση σκόνης.

Εάν ο εξαερισμός στο διαμέρισμα λειτουργεί σωστά, οι κάτοικοι δεν απειλούνται με προβλήματα υγείας. Δεν χρειάζεται συχνά να κάνετε καθαρισμό άνοιξη.

Βλάβες αερισμού για να παρατηρήσετε ότι είναι απλή. Στις γωνίες της συσσώρευσης σκόνης, ακόμη και αμέσως μετά τον καθαρισμό, τα παράθυρα στα δωμάτια είναι θολό. Στο μπάνιο υπάρχει μια ακατέργαστη μυρωδιά, οι αρμοί του κεραμιδιού γίνονται μαύροι. Είναι δυνατό να ανοικοδομήσουμε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αλλά απαγορεύεται να το κάνετε αυτό σε πολυώροφα κτίρια.

Εξασφαλίστε μια κανονική κυκλοφορία αέρα σε ένα διαμέρισμα με ανεπαρκή αερισμό ή σε ένα μικρό, κωφούς δωμάτιο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό στο δωμάτιο

Ο αερισμός του παθητικού σπιτιού δεν είναι πάντα ικανός να παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα. Η εισροή πραγματοποιείται μέσα από τις ρωγμές στους τοίχους, τα ανοιχτά παράθυρα, τα παράθυρα, τις πόρτες.

Σήμερα στο σπίτι είναι συνηθισμένο να μονώσετε, βάλτε σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα. Αυτό διαταράσσει την κανονική κυκλοφορία στο διαμέρισμα. Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια μηχανικών συσκευών εξαερισμού.

Πριν από έναν ανεξάρτητο σχεδιασμό του εξαερισμού είναι απαραίτητο να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις που του υποβάλλονται:

 1. Ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να λειτουργεί με χωρητικότητα 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα εξαερισμού στο μπάνιο είναι 25 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 2. Από τα καθιστικά κάθε ώρα, ένας όγκος αέρα, διαιρούμενος με το 0,2 του συνολικού όγκου δωματίου, θα πρέπει να φύγει.
 3. Η ανταλλαγή του αέρα στις εγκαταστάσεις πρέπει να είναι συνεχής.
 4. Η λειτουργία του εξαερισμού δεν θα πρέπει να μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, να δημιουργεί ρεύματα.

Απαιτήσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά εξοπλισμού για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Πριν κάνετε αερισμό στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε τις παραμέτρους του χώρου, να περιγράψετε τη θέση του εξοπλισμού εξάτμισης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην ανάγκη για ανταλλαγή αέρα.

Συσκευές για εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ο εξαναγκασμένος αερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με ειδικές συσκευές. Ο μηχανικός αερισμός είναι απαραίτητος εάν το φυσικό σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του.

Ο μηχανικός εξαερισμός παρέχεται από:

 • ανεμιστήρες (εξάτμιση και παροχή) ·
 • κουκούλες κουζίνας?
 • βαλβίδες εισροής αέρα.

Πολλοί εσφαλμένα αναφέρονται στις μονάδες κλιματισμού. Το κλιματιστικό αλλάζει τη θερμοκρασία του αέρα, το καθαρίζει, αλλά δεν παρέχει ροή αέρα. Σήμερα υπάρχουν κλιματιστικά με σωλήνα τροφοδοσίας: μόνο αυτά μπορούν να ονομαστούν στοιχείο αερισμού.

Θα πρέπει να θυμάστε: το κλιματιστικό δεν ανήκει στον εξοπλισμό εξαερισμού!

Η εργασία των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού συσχετίζεται με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Το να είναι συνεχές είναι ασύμφορο. Οι σύγχρονες συσκευές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε όταν ανάψει η αίθουσα.

Βαλβίδες εισροής

Οι βαλβίδες παροχής θα βοηθήσουν για πάντα στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης καθαρού αέρα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας χωρίζονται σε δύο τύπους σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 • εγκαθίστανται στον τοίχο (τοίχος).
 • εγκαθίστανται σε πλαστικά παράθυρα (παράθυρο).

Οι βαλβίδες τοίχου έχουν τη μορφή σωλήνα. Τοποθετούνται στον τοίχο, συνδέοντας τον χώρο με το δρόμο. Οι βαλβίδες παραθύρου είναι προκαθορισμένες κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων.

Οι βαλβίδες παραθύρου δεν μπορούν να εγκατασταθούν μόνοι τους, μόνο οι ειδικοί κάνουν αυτό το έργο. Η βαλβίδα τοίχου μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στον τοίχο με το χέρι. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού τοίχων είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο στη βαλβίδα παραθύρου.

Οι βαλβίδες παροχής παρέχουν σταθερή και ομοιόμορφη ροή αέρα. Ορισμένα όργανα περιέχουν φίλτρο και στοιχείο θέρμανσης. Οι βαλβίδες δεν επιτρέπουν το θόρυβο από το δρόμο.

Κουκούλες κουζίνας

Το εκχύλισμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του αερισμού στην κουζίνα. Ο κουκούλα είναι πλέον αξεσουάρ μόδας. Ανακουφίζει την ατμόσφαιρα της κουζίνας από την υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές, το αέριο και τους λιπαρούς ατμούς.

Σήμερα, ο απορροφητήρας λειτουργεί όχι μόνο πρακτικά αλλά και αισθητικές λειτουργίες

 1. Ενεργός. Συνδέονται με τον γενικό άξονα αερισμού εξαερισμού ή μεταφέρονται απευθείας στο δρόμο.
 2. Παθητική. Εκτελέστε τη λειτουργία φίλτρου. Απορροφήστε αέρα από την κουζίνα, καθαρίστε την από ακαθαρσίες και αφήστε την πίσω. Μην συνδέετε με τον εξαερισμό.

Οι κουκούλες ποικίλουν στην ισχύ. Εάν ο όγκος της κουζίνας είναι μεγάλος, τα τρόφιμα ετοιμάζονται συχνά και πολλά, πρέπει να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Ο συλλέκτης λειτουργεί από τροφοδοτικό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα, προσαρμόζοντας την ώση.

Ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ο αριθμός και η ισχύς των συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τις ανάγκες του για ανταλλαγή αέρα. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις οπές των αγωγών εξαγωγής, στα παράθυρα ή στους τοίχους με την έξοδο προς το δρόμο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξατμίσεις και αέρας τροφοδοσίας, με χαμηλή, μεσαία και υψηλή ισχύ. Για τη λειτουργία συσκευών είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας να μην κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Ορισμένοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες που ενεργοποιούν την κίνηση των λεπίδων την κατάλληλη στιγμή. Μπορούν να αντιδράσουν στην αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Το κόστος των οπαδών δεν είναι πολύ υψηλό. Το σχήμα και το μέγεθος επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πού σχεδιάζεται η εγκατάσταση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον αγωγό εξαερισμού μόνοι σας. Εγκαταστήστε τη συσκευή στον τοίχο είναι πιο δύσκολη, θα πρέπει να γροθιά μια τρύπα κάτω από το μέγεθος. Εάν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, χρειάζεστε βοήθεια από τους κατασκευαστές.

Εξαερώστε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Σε μερικά σπίτια και κτίρια γραφείων υπάρχουν μικρά τυφλά δωμάτια χωρίς παράθυρα. Στην κανονική φυσική ανταλλαγή αέρα σε τέτοιες εγκαταστάσεις δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία. Εάν οι άνθρωποι ζουν ή εργάζονται στο δωμάτιο, τα έγγραφα χαρτιού ή τα ρούχα αποθηκεύονται, είναι απαραίτητο να κανονιστεί ο υποχρεωτικός αερισμός.

Απλές επιλογές για την ανταλλαγή αέρα σε απομακρυσμένο δωμάτιο:

 1. Διαχωρισμένο σύστημα με παροχή αέρα από το δρόμο. Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο διαφέρει από το πρότυπο μοντέλο από την παρουσία μιας βαλβίδας σωλήνα τροφοδοσίας. Η πιο βολική, αλλά και η πιο ακριβή παραλλαγή του εξαερισμού ενός κωφού.
 2. Ανεμιστήρας παροχής αέρα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το δρόμο ή από ένα δωμάτιο δίπλα σε κωφόρο.

Για την ανταλλαγή αέρα, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη υποδοχής κάτω από την εσωτερική πόρτα. Το μικρότερο κενό είναι 1-1,5 εκ. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαγωγής στην εσωτερική πόρτα από κάτω. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Για να μην χαλάσει ο σχεδιασμός, το χρώμα της μάσκας επιλέγεται ξεχωριστά.

Εξαερώστε το δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα

Πλαστικά παράθυρα είναι όμορφα και πρακτικά. Δεν χάνουν τον θόρυβο από το δρόμο, το χειμώνα προστατεύουν αξιόπιστα τον εαυτό τους από το κρύο. Υπάρχει όμως και ένα σαφές μείον. Παρεμβαίνουν στην φυσική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, ένα δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό τροφοδοσίας.

Τα πλαστικά παράθυρα είναι πρακτικά και δημοφιλή, αλλά παρεμποδίζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα

Η ιδανική επιλογή για ένα δωμάτιο με πλαστικό παράθυρο είναι οι βαλβίδες τροφοδοσίας. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε συσκευές τοίχου: μπορούν να εγκαταστήσουν φίλτρα, να κάνουν τον αέρα ζεστό ή δροσερό.

Εάν ο φυσικός εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχει ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό να συνδέσετε το δωμάτιο με άλλα δωμάτια - μέσα από τις ρωγμές στις πόρτες ή στις γρίλιες.

Βεβαιωθείτε ότι η κανονική λειτουργία του συστήματος παροχής και εξαγωγής της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να είναι ανεξάρτητα. Η παραλαβή του εξοπλισμού δεν είναι δύσκολη. Για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα, στο διαμέρισμα εγκαθίστανται κλιματιστικά με εισροή αέρα, απορροφητήρες κουζίνας, ανεμιστήρες και βαλβίδες.

Ο γενικός άξονας αερισμού εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί για να διατηρήσει την κανονική λειτουργία του. Απαγορεύεται να το κάνετε μόνοι σας, γι 'αυτό πρέπει να καλέσετε ειδικούς.

Εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα: επαγγελματικά μυστικά

Η υγεία, η άνεση και η ασφάλεια της παρατεταμένης διαμονής στις εγκαταστάσεις παρέχονται από το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως στα κλασικά συστήματα η κύρια εισροή αέρα παρέχεται μέσω των παραθύρων.

Σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων στερείται παράθυρα. Πρόκειται για γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα υπνοδωμάτια χωρίς παράθυρα είναι εξοπλισμένα.

Ο παραδοσιακός αερισμός του διαμερίσματος περιλαμβάνει την παροχή αέρα μέσω διαρροών παλαιών ξύλινων παραθύρων ή του συστήματος εξαερισμού νέων πλαστικών παραθύρων και ειδικών βαλβίδων τύπου τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τα δωμάτια προς την κατεύθυνση των αξόνων εξαγωγής, όπου δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα από τη διαφορά στην πυκνότητα του αέρα μέσα και έξω. Οι άξονες καυσαερίων είναι συνήθως εξοπλισμένοι σε δωμάτια που ονομάζονται βρώμικα, όπως κουζίνες και τουαλέτες.

Είναι σημαντικό ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να περιλαμβάνει ένα τμήμα τροφοδοσίας και μια αποτελεσματική κουκούλα.

Χωρίς αποτελεσματικό αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και να δημιουργηθούν συνθήκες υγείας. Η απελευθέρωση θερμότητας από ένα μόνο άτομο ισοδυναμεί με εξήντα βατ και η άνετη θερμική ισορροπία του δωματίου δημιουργείται επίσης μέσω ενός συστήματος εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, η ισορροπία θερμότητας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των υφιστάμενων προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, για το μπάνιο, η πρόσληψη υγρασίας στον αέρα είναι άνιση με το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού με έλεγχο από τον αισθητήρα υγρασίας. Η πρόσβαση στον αέρα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου ή μέσω μιας σχάρας εξαερισμού ενσωματωμένης στην πόρτα.

Συσκευή εναλλαγής αέρα για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Εάν ο εξαερισμός είναι ήδη διαθέσιμος σε κτίριο χωρίς παράθυρα, τότε πρέπει να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του. Στο πλέγμα του καναλιού καυσαερίων αναδύεται μία λωρίδα χαρτιού με πλάτος της τάξεως των δύο εκατοστών. Όταν ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σωστά τοποθετημένος, η ταινία θα πιέζεται προς την είσοδο του άξονα εξαγωγής.

Συνήθως, ο αέρας επιτρέπεται να εισέλθει στο δωμάτιο μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, μπορούν να τοποθετηθούν πλέγματα εξαερισμού στην πόρτα ή υπάρχουν τρύπες τροφοδοσίας στον τοίχο. Τέτοιες τρύπες συνήθως κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του τοίχου. Για να ενισχυθεί η κουκούλα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται στην είσοδο του καναλιού. Η λειτουργία τέτοιων ανεμιστήρων στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να ελέγχεται από ένα διακόπτη φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή από έναν αισθητήρα κίνησης.

Συχνά, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα εμφανίζεται κατά την ανακατασκευή των χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο σχεδιασμός και ο πλήρης εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού. Η απλούστερη λύση περιλαμβάνει τη διευθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε δωμάτια με εγκατεστημένο σύστημα υψηλής απόδοσης φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Εξετάστε το πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο με το χαμηλότερο κόστος. Στο κάτω μέρος του τοίχου, που βλέπει στο δωμάτιο με ρυθμιζόμενη αλλαγή αέρα, παρέχονται ανοίγματα. Οι εξατμίσεις των οπών τοποθετούνται στην κορυφή του άλλου τοίχου.

Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο για να τοποθετηθούν τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής σε απέναντι τοίχους. Για ένα τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, η διάμετρος της οπής ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι 15 mm. Από αυτή την αναλογία, θα πρέπει να υπολογιστεί η περιοχή και οι διαστάσεις των οπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί των οπών εξόδου, ο τοίχος δεν φθάνει 100 mm στην οροφή, πράγμα που είναι αρκετά διακριτικό.

Εξαερισμός σε υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτήσει μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο - ο αερισμός εδώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Σε αυτό και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • ζεύγος ή περισσότεροι ανεμιστήρες.
 • θερμαντήρα, παρέχοντας θέρμανση σε αποδεκτή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα.
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • πλέγματα εξαερισμού.
 • αεραγωγών.

Πώς να κάνετε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Θα δείξουμε πώς να κάνουμε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Για να φτιάξετε τρύπες, χρειάζεστε μια διάτρηση και για τη στερέωση πλέγματος, αεραγωγών - ένα τρυπάνι και κατάλληλους συνδετήρες. Οι οπές εισροής βρίσκονται στην κάτω ζώνη του τοίχου πάνω από το δάπεδο. Έξω από την τρύπα πρέπει να προστατεύονται από μια μάσκα και μια προσωπίδα.

Στο ίδιο το δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος αγωγός αέρα για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στην περιοχή του δωματίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του τοίχου. Ο αγωγός αέρα από αυτό πρέπει να έρθει προς τα έξω πάνω από 0,4 μ. Από το σημάδι στέγης. Οι αγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν θέρμανση πρέπει να προστατεύονται με αξιόπιστη θερμομόνωση.

Όταν ένα δωμάτιο είναι εξοπλισμένο χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός του οποίου πρέπει να είναι αποτελεσματικός, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα εισροής και εκροής. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε φίλτρα καθαρισμού στον αγωγό εισροής. Η παρουσία του θερμαντήρα αέρα θα εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού και τον υπολογισμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ανταλλαγή αέρα για μία ώρα σε επίπεδο τριάντα κυβικών μέτρων ανά άτομο. Εάν ένα άτομο έχει λιγότερο από 20 μ. Πλατεία, ο υπολογισμός εκτελείται από την κατάσταση των τριών κυβικών μέτρων ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση του εξαερισμού σε ξεχωριστό δωμάτιο

Καθένας από μας θέλει να χαλαρώσει στο σπίτι μας μετά από μια δύσκολη δουλειά. Στο σπίτι μας δεν ήταν μόνο ζεστό, αλλά άνετο, συνιστάται να εγκαταστήσετε σε αυτό μια συσκευή για τη φυσική ρύθμιση των ροών του αέρα. Για να προωθηθεί αυτό μπορεί να εγκατασταθεί αερισμός στο δωμάτιο. Θα σας προστατεύσει από την υπερβολική υγρασία, την υγρασία και δεν θα επιτρέψει να εισέλθει στο κρύο αέρα του σπιτιού από το δρόμο.

Εξαερισμός. Χρειάζομαι

Ποιος από εμάς αρέσει η σκόνη και τα ρεύματα; Ποια μέσα δεν χρησιμοποιούνται από την οικοδέσποινα για να απαλλαγούν από την μισητή βρωμιά. Επειδή δεν υπάρχει κανονική κυκλοφορία των ροών του αέρα στο δωμάτιο στο σπίτι σας, θα συγκεντρωθεί τόσο πολύ σκόνη ότι το να απαλλαγείτε από αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο.

Για να αποφευχθεί αυτό, θα βοηθήσει τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο δωμάτιο. Γιατί αλλιώς το χρειαζόμαστε; Ας εξετάσουμε τις βασικές πτυχές:

 • Αγωνιζόμαστε για ένα αυξημένο επίπεδο άνεσης. Ως εκ τούτου, με επιμέλεια μονιμοποιούμε μια προϋπόθεση. Ωστόσο, αυτό οδηγεί όχι μόνο στη συντήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο, αλλά και στη σφράγιση του δωματίου. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια φυσική συσκευή ελέγχου ροής αέρα.
 • Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο οικοδόμησης των σπιτιών μας έχει σοβιετικές προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά συστήματα αερισμού σε αυτά τα σπίτια. Η κυκλοφορία του αέρα επιτυγχάνεται μέσω ανοιχτών θυρών και παραθύρων στο δωμάτιο. Συμφωνώ, αυτή η μέθοδος έχει χαμηλή απόδοση για την απόκτηση καθαρού αέρα.
 • Πολλοί από εμάς έχουν κατοικίδια ζώα σε σπίτια. Δεν μυρίζουν μόνο τα ζώα. Τα σωματίδια μαλλιού είναι συνεχώς στον αέρα. Δεν το μολύνει μόνο, αλλά προωθεί την ανάπτυξη αλλεργικών ασθενειών. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη μια σταθερή ροή αέριων μαζών στο δωμάτιο, ικανή να παρέχει καθαρό αέρα.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Για να κατανοήσετε την ανάγκη για συσκευή κυκλοφορίας αέρα, εξετάστε πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε κλειστό χώρο σε πολυκατοικίες:

 • Αποτελείται από διασυνδεδεμένους σωλήνες μέσα στο κτίριο και τελειώνει στην οροφή του.
 • Η κίνηση των αέριων μαζών διευκολύνεται από τους φυσικούς νόμους της φύσης. Έτσι, λόγω της διαφοράς των θερμοκρασιών εντός και εκτός των σωλήνων, δημιουργείται μια ορισμένη πίεση, η οποία προκαλεί την κίνηση των αέριων μαζών. Επομένως, η συσκευή φυσικής επέκτασης λειτουργεί.
 • Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ταχύτητα ροής του αέρα μέσα στους σωλήνες εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ιδιωτικά σπίτια

Ο εξαερισμός του μπάνιου και τουαλέτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων διαδικασιών:

 • Μέσα στο σπίτι υπάρχουν κανάλια για ροή αέρα. Έχουν κατακόρυφη κατεύθυνση.
 • Μέσα στα κανάλια είναι εγκατεστημένοι σωλήνες συνδεδεμένοι με τα δωμάτια του σπιτιού.
 • Τα άκρα των σωλήνων πηγαίνουν στην οροφή.
 • Στην οροφή είναι καλά στερεωμένες, οι ρωγμές αφαιρούνται και προστατεύονται από τις επιπτώσεις της βροχής με την εγκατάσταση προστατευτικών διατάξεων, όπως σκηνή ή θόλος.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της συσκευής κυκλοφορίας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία, τότε οι κατοικίες διαμερισμάτων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση:

 • Σε υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο την άνοιξη και το καλοκαίρι, η κυκλοφορία χάνει πίεση και μπορεί να σταματήσει εντελώς.
 • Το χειμώνα, ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα δεν έχει καμία δυσκολία, επειδή Η πίεση λειτουργίας των ρευμάτων αέρα διατηρείται σταθερή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Σε σοβαρό παγετό, η κυκλοφορία συμβάλλει σε μεγάλες απώλειες θερμότητας στο εσωτερικό του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να φροντίσετε ένα πρόσθετο σχέδιο για τη θέρμανση του δωματίου και την μόνωση του σπιτιού.
 • Για τη φυσική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα η συσκευή εγκαθίσταται συνήθως στην περιοχή των μονάδων υγιεινής και της κουζίνας στο διαμέρισμα. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει την πιο φυσική ροή των ρευμάτων αέρα.

Αυτόματη εγκατάσταση

Πώς να κάνετε τον αερισμό στην αίθουσα; Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο δύσκολο. Δεν υπάρχει λόγος να προσκαλέσετε ειδικούς για την εκτέλεση της εγκατάστασης. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Εδώ δεν χρειάζεστε επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μόνο ορισμένες συστάσεις. Αρχικά, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού.

Οι κύριοι τύποι συστημάτων εξαερισμού

Είναι αποδεκτό να διακρίνουμε δύο βασικούς τύπους ρύθμισης των αέριων μαζών στα δωμάτια:

 1. Φυσική εμφάνιση
 2. Σχέδιο καταναγκαστικής εργασίας

Για μια άνετη ύπαρξη συνιστάται η εγκατάσταση και των δύο τύπων ρύθμισης του αέρα στο ίδιο κτίριο. Αυτό θα εξασφαλίσει το μέγιστο επίπεδο άνεσης μέσα στο δωμάτιο.

Το φυσικό σύστημα

Η εργασία του βασίζεται στους βασικούς νόμους της φυσικής: λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο, δημιουργείται μια ορισμένη πίεση. Παίρνει τη ροή αέρα στην κίνηση. Αυτό δημιουργεί μια φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Υπάρχουν 2 τρόποι λειτουργίας του:

Από αμνημονεύτων χρόνων, ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος θεωρήθηκε φυσικός. Λόγω της παρουσίας ρωγμών και ανοιγμάτων στους τοίχους, οι θύρες πραγματοποίησαν φυσική ανταλλαγή αέρα. Αυτό επέτρεψε να δουλέψετε ακόμα και με κλειστά παράθυρα και πόρτες ακόμα και στην κρύα εποχή. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική. Αλλά μαζί με τον αέρα που ρέει μέσα από τις ρωγμές, όλη η θερμότητα από το σπίτι έφυγε επίσης. Ως εκ τούτου, τη χειμερινή περίοδο, αυτή η μέθοδος αερισμού ήταν απαράδεκτη.

Τώρα ο φυσικός τρόπος πραγματοποιείται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου συστήματος έλξης στο σπίτι. Είναι μια κάθετη κοιλότητα σχεδιασμένη να κινεί τα ρεύματα αέρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται προγραμματισμένη.

Για την εφαρμογή του, υπάρχει κουκούλα στο σπίτι. Συνήθως δεν βρίσκεται σε όλα τα δωμάτια, αλλά στο san. κόμπος, στην κουζίνα και στο ντουλάπι.

Η λειτουργία του συστήματος φυσικής ρύθμισης δεν επηρεάζεται από παράγοντες όπως η παρουσία ηλεκτρισμού ή θέρμανσης. Η δουλειά της εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο δρόμο. Όσο χαμηλότερο είναι, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο. Επίσης επηρεάζεται από τις βροχοπτώσεις και την ταχύτητα του ανέμου.

Αναγκάζοντας τις μάζες του αέρα

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο πραγματοποιείται με την εγκατάσταση ειδικών μηχανικών συσκευών μέσα στο δωμάτιο.

Οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση ενός κυκλώματος αναγκαστικής τροφοδοσίας για την εργασία σε χώρους όπως ο san. ένα κελάρι, μια κουζίνα.

Η κύρια δομή του περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Κύρια μονάδα
 • Ανεμιστήρας
 • Εναλλάκτης θερμότητας
 • Φιλτράρετε
 • Σύστημα αγωγών
 • Deflector

Για να εγκαταστήσετε τον αερισμό στο δωμάτιο με τα χέρια σας, πρέπει να εξετάσετε την αρχή της λειτουργίας του.

Η αρχή της συσκευής:

 1. Μέσα στο δωμάτιο συσσωρεύεται σκόνη και ανακυκλωμένος αέρας. Απομακρύνεται από το δωμάτιο μέσω συστήματος επέκτασης αγωγού αέρα εγκατεστημένου μέσα στο δωμάτιο.
 2. Οι μολυσμένες μάζες αέρα εισέρχονται στην οροφή και αφαιρούνται στο δρόμο χρησιμοποιώντας συσκευή εκτροπής.
 3. Για να πάρει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συσκευές: στο εξωτερικό δοχείο για εισαγωγή αέρα, εισέρχονται οι μάζες αέρα. Διέρχονται από διάφορα στάδια διήθησης και καθαρίζονται.
 4. Ο καθαρός αέρας μέσω αγωγών αναγκάζεται να εισέλθει στο δωμάτιο.


Για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας το χειμώνα, συνιστάται η χρήση εναλλακτών θερμότητας. Είναι σε θέση να κρατήσει ζεστό αέρα μέσα και να επιστρέψει στο δωμάτιο.

Οι σύγχρονες συσκευές κυκλοφορίας αέρα είναι εξοπλισμένες με πρόσθετα φίλτρα για την αύξηση της απόδοσης. Έτσι, μπορούν να περιέχουν χρήσιμες ουσίες και μέταλλα που έχουν θετική επίδραση στην υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση ή στην αποστράγγιση του δωματίου. Παράγουν επίσης φίλτρα που εμποδίζουν τη διείσδυση εντόμων στο εσωτερικό.

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο

Η σωστή διαμόρφωση του αέρα είναι μια υπόσχεση ενός φυσιολογικού μικροκλίματος μέσα στην κατοικία. Ένα σύστημα εξαερισμού είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για χώρους διαβίωσης, καθώς η υγεία των ανθρώπων εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα. Ο εξαερισμός στο δωμάτιο θα διασφαλίσει την τακτική πρόσληψη ροής καθαρού αέρα και την απομάκρυνση σκονισμένου, ξηρού αέρα.

Είδη εξαερισμού

Εξαερισμός ενός κτιρίου διαμερισμάτων

Με βάση το είδος των κινήτρων, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε φυσικά και αναγκαστικά. Ο φυσικός αερισμός είναι σε κάθε σπίτι που είναι κατασκευασμένο σε ένα τυποποιημένο έργο. Εννοείται ότι ο αέρας σε μια κατοικία με φυσικό αερισμό έρχεται μέσω διαρροών στα πλαίσια παραθύρων. Αλλά με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών κτιρίων, η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ανταλλαγής αέρα έχει μειωθεί σημαντικά. Για να δώσετε ένα διαμέρισμα με φρέσκο ​​αέρα, πρέπει τώρα να εγκαταστήσετε επιπλέον συσκευές αερισμού ή να τοποθετήσετε εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Σημαντικό! Σε κωφούς (χωρίς παράθυρα) θα λειτουργήσει μόνο ο εξαναγκασμένος εξαερισμός!

Η συσκευή φυσικού αερισμού

Εάν το δωμάτιο είναι δύσκολο να αναπνεύσει, συνεχώς αισθητή η μυρωδιά της σκόνης και της υγρασίας στους τοίχους εμφανίστηκε μύκητα, τότε, φυσικού αερισμού δεν λειτουργεί σωστά. Για να το διορθώσετε, πρέπει να εξαλείψετε την πιθανή αιτία του προβλήματος.

Αιτίες δυσφορίας στη λειτουργία του φυσικού αερισμού:

 • Έλλειψη ή ολική απουσία εισροής.
 • Κακή εξάτμιση.
 • Διαταραγμένη κυκλοφορία αέρα μεταξύ των δωματίων.

Αν το δωμάτιο έχει εγκαταστήσει πρόσφατα παράθυρα με διπλά τζάμια, τότε ο λόγος δεν χρειάζεται να ψάξει. Και είναι τόσο σαφές ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί επειδή δεν υπάρχει εισροή. Για να επαναφέρετε την κυκλοφορία αέρα αρκεί να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής (παράθυρο ή τοίχο). Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα τοίχου, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο, η συσκευή παράθυρου να είναι τοποθετημένη στην κορυφή του ανοίγματος του διπλού υαλοπίνακα.

Συνιστάται η τοποθέτηση της βαλβίδας τοίχου μεταξύ της μπαταρίας και του περβάζι του παραθύρου, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της κρύου περιόδου οι εισερχόμενες ροές να θερμαίνονται ελαφρώς. Αυτό ελαττώνει ελαφρώς το φορτίο στη θέρμανση. Η σύνθεση της πρότυπης βαλβίδας περιλαμβάνει εσωτερική μονάδα, σωλήνα σύνδεσης και εξωτερική μάσκα εξαερισμού.

 • Συνδέστε τη θήκη της συσκευής στον τοίχο και κάντε μια σήμανση.
 • Χρησιμοποιώντας μια διάτρηση ή ένα τρυπάνι με ένα δαχτυλίδι, τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο.
 • Τυλίξτε το σωλήνα με ένα θερμαντήρα και τοποθετήστε το μέσα στην τρύπα. Μέσα στο δωμάτιο, ο σωλήνας πρέπει να προεξέχει 1 cm, στο εξωτερικό - επίπεδο με τον τοίχο?
 • Μαρκάρετε και τρυπήστε τα καθίσματα κάτω από τις βάσεις.
 • Συνδέστε το περίβλημα με πείρους ή βίδες, έτσι ώστε οι άκρες της συσκευής να πιέζονται πάνω στον τοίχο με ένα μονωτικό υλικό.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο και τον απορροφητήρα, στερεώστε την εξωτερική σχάρα.
 • Ρυθμίστε τη ροή αέρα ανοίγοντας και κλείνοντας το πτερύγιο.

Συμβαίνει ότι ο αέρας έρχεται σε επαρκείς ποσότητες, και το δωμάτιο εξακολουθεί να στερείται οξυγόνου, υπάρχει μια μυρωδιά της υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργικότητα του εξαερισμού. Τα τυπικά ανοίγματα εξάτμισης βρίσκονται στην κουζίνα και στο μπάνιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο χαρτιού για να ελέγξετε την κουκούλα. Για επαλήθευση, φέρτε το χαρτί στον άξονα εξαγωγής. Εάν το φύλλο έλκεται από τη σχάρα, τότε ο εξαερισμός είναι εντάξει. Αν το χαρτί παραμείνει στη θέση του, ο άξονας εξαερισμού είναι ελαττωματικός, καθαρίστε τον από τον εαυτό σας ή επικοινωνήστε με την κατάλληλη υπηρεσία.

Σημαντικό! Το σύστημα εξαερισμού δεν θα λειτουργήσει σωστά εάν οι πόρτες μεταξύ των χώρων είναι τοποθετημένες πολύ σφιχτά. Τοποθετήστε τη μάσκα υπερχείλισης στο φύλλο της πόρτας ή αφήστε ένα διάκενο 2 cm μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου κατά την εγκατάσταση.

Η συσκευή υποχρεωτικού εξαερισμού

Δυστυχώς, η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν είναι η πιο αξιόπιστη παραλλαγή της οργάνωσης του εξαερισμού. Το έργο ενός τέτοιου συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το καθεστώς θερμοκρασίας και τον καιρό στο δρόμο. Το καλοκαίρι και το χειμώνα, με σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες στο δρόμο και στο σπίτι, το σύστημα λειτουργεί σε εντατική λειτουργία. Στην εκτός εποχής, δεν υπάρχει βύθισμα, η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού σχεδόν σταματά. Αλλά η ζήτηση για καθαρό αέρα δεν μειώνεται. Αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν συστήματα ανταλλαγής αέρα με εξαναγκαστικά κίνητρα.

Στον εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο αέρας οδηγείται από ανεμιστήρες, η λειτουργία του συστήματος είναι ανεξάρτητη από εξωτερικούς παράγοντες. Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους: εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας στο παράθυρο ή αγοράστε μια συμπαγή εγκατάσταση monoblock. Με την ανεξάρτητη εγκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες και θα περάσει κρύος αέρας σε ένα δωμάτιο.

Τα μονοπώλια προσφοράς είναι μια πιο προοδευτική λύση. Σε μία θήκη με μόνωση θορύβου, συναρμολογούνται τα κύρια στοιχεία ενός πλήρους συστήματος εξαερισμού: ανεμιστήρας, φίλτρα και θερμαντήρας. Τα μονοκόμματα είναι μικρού μεγέθους και σχεδόν αθόρυβης λειτουργίας, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Εξαερισμός στο διαμέρισμα με τα χέρια σας. Πώς να οργανώσετε;

Η παρουσία ενός αποτελεσματικού συστήματος αερισμού του οικιστικού περιβάλλοντος παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα για αναψυχή, το γενικό βιοτικό επίπεδο των ιδιοκτητών του. Όταν η φυσική ανταλλαγή αέρα του διαμερίσματος είναι σπασμένη ή αδύνατη, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα οργανώνεται από τον εαυτό του.

Σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα

Η ανάγκη για ποιοτική εναλλαγή του χώρου κατοικιών οφείλεται σε παράγοντες:

 • η συνεχής αντικατάσταση της ροής του εξαντλημένου φρέσκου αέρα είναι απαραίτητη για την υγεία, την ευημερία του ατόμου (η έλλειψη οξυγόνου επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα της εγκεφαλικής δραστηριότητας, την εργασία του νευρικού, του ανοσοποιητικού συστήματος, της μυϊκής δραστηριότητας).
 • κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένα άτομο κατανέμει θερμότητα, υγρασία και διοξείδιο του άνθρακα στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος πρέπει απαραιτήτως να αφαιρεθεί από το δωμάτιο.
 • υψηλή υγρασία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συμβάλλει στο σχηματισμό μούχλας στους τοίχους του ένα μπάνιο, κουζίνα που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου (ιδιαίτερα επικίνδυνη μαύρη μούχλα) προκαλεί ζημιά στον εσωτερικό χώρο, κομμάτια των επίπλων.

Το σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα μπορεί να οργανωθεί φυσικά και να αναγκαστεί. Και το καθένα από αυτά είναι εύκολο να εγκατασταθεί ανεξάρτητα (ξεχωριστά ή να συνδυαστεί). Στη συνέχεια, εξετάστε πώς να κάνετε αερισμό στο διαμέρισμα με τα χέρια σας.

Σημάδια διατάραξης της φυσικής ανταλλαγής αέρα

 • οι οσμές μετά το μαγείρεμα δεν έχουν διαβρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • το συμπύκνωμα συλλέγεται στα παράθυρα.
 • υπάρχει μούχλα στους τοίχους του μπάνιου, τουαλέτα, στο άνοιγμα παράθυρο?
 • η σταθερή υγρασία του μπάνιου διατηρείται.
 • μέσα στο μπάνιο μουστάκι αέρα?
 • Το συμπύκνωμα συλλέγεται επίσης στους τοίχους του μπάνιου μετά από μεγάλη χρήση ζεστού νερού.
 • υγρή αναστολή από το μπάνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τεντώσει?
 • υγρό ρούχο στεγνώνει περισσότερο από το συνηθισμένο.
 • μέσα στα δωμάτια υπάρχει συνεχώς βουλωμένος αέρας.

Φυσικός εξαερισμός

Η ουσία του έργου του φυσικού εξαερισμού μειώνεται σε μια ανεξάρτητη εισροή, και στη συνέχεια η αφαίρεση των αέριων μαζών από το δωμάτιο. Παράγεται λόγω της διαφοράς στα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας των νωπών ψυχρών και των εξερχόμενων ροών θερμού αέρα.

Οι πολυκατοικίες είναι εξοπλισμένες με φρεάτια εξαερισμού, σχεδιασμένα να εκτρέπουν τον παλιό αέρα από τις εγκαταστάσεις προς το εξωτερικό. Ξεκινούν από ένα μπάνιο, εισόδους κουζίνας, κλειστό διακοσμητικό πλέγμα. Οι έξοδοι των αεραγωγών βρίσκονται στην οροφή των κτιρίων. Για κάθε διαμέρισμα υπάρχουν ξεχωριστοί αεραγωγοί.

Κυκλοφορία αέρα με φυσικό εξαερισμό

Η φυσική κυκλοφορία των ροών αέρα έχει ως εξής. Ένα βαρύ δροσερό ρεύμα έξω εισέρχεται στα δωμάτια μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο / παράθυρο, ωθώντας έτσι το φως και να ζεσταθεί μέσα από τον άξονα εξαερισμού έξω από το σπίτι. Έτσι γίνεται η ροή των αέριων μαζών μέσα στο διαμέρισμα.

Χαρακτηριστικά του φυσικού αερισμού των σύγχρονων κατοικιών

Στην πράξη, η φυσική εναλλαγή αέρα μέσα στις σύγχρονες αστικές κατοικίες είναι αναποτελεσματική λόγω:

 • Οι παλιοί αγωγοί καυσαερίων είναι φραγμένοι με συσσωρευμένη σκόνη, συντρίμμια, πράγμα που επιδεινώνει σημαντικά την εκροή της εξαντλημένης ροής αέρα από τα δωμάτια.
 • οι κανόνες για την εγκατάσταση συστημάτων εξάτμισης της κουζίνας για τους γείτονες έχουν παραβιαστεί, πράγμα που εμποδίζει την απομάκρυνση του παλιού αέρα.
 • τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα, οι μεταλλικές πόρτες προστατεύουν αξιόπιστα τον εσωτερικό χώρο των κατοικιών όχι μόνο από απώλειες θερμότητας αλλά και από την φυσική εισροή καθαρού αέρα.

Η στεγανότητα των πλαστικών παραθύρων, οι μεταλλικές πόρτες αλλάζουν το μοτίβο ροής των αέριων μαζών μέσα στο χώρο του διαμερίσματος, σχηματίζεται μια νέα ισορροπία ροής αέρα με αρνητική πίεση. Ο άξονας εξαερισμού μεγαλύτερης αγωγιμότητας αέρα (συνήθως κουζίνας) ανατρέπει την ώθηση του μικρότερου άξονα του μπάνιου. Αυτό οδηγεί στη διείσδυση ψυχρού αέρα από εκεί το χειμώνα. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σε καιρό με αέρα, όταν υπό την επίδραση του ανέμου, η ώθηση αυξάνεται και μια δροσερή ροή διεισδύει στο μπάνιο.

Επιπλέον, οι ξένες μυρωδιές συχνά δεν πέφτουν μέσα από τον άξονα εξαερισμού. Διεισδύουν μέσα από τη χαλαρότητα των θέσεων εγκατάστασης των αγωγών αερίου / θέρμανσης.

Αναγκαστικός εξαερισμός σε διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα

Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, υπάρχει ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού στο διαμέρισμα. Μπορεί να είναι τριών τύπων:

 • Ο αέρας τροφοδοσίας (πρόσθετη μάζα αέρα παρέχεται.) Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, η ζεστή ζεστή ροή εξαναγκάζεται μέσω των αγωγών εξαερισμού).
 • Εξάτμιση (συμβάλλει στην καλύτερη εκροή ροής αέρα εξαγωγής).
 • (η μηχανική τροφοδοσία, οι διατάξεις εξάτμισης βελτιώνουν τη μεταφορά του αέρα στο χώρο του χώρου).

Αυτά τα συστήματα μπορούν να τοποθετηθούν ανεξάρτητα. Πριν εγκαταστήσετε τις συσκευές για αναγκαστική (μηχανική) εναλλαγή αέρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί λειτουργούν σωστά. Εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε τους αεραγωγούς που προέρχονται από το διαμέρισμα. Ο καθαρισμός του κοινού αγωγού εξαερισμού πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Το σύστημα του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο διαμέρισμα αρχίζει με την εγκατάσταση συσκευών παροχής αέρα. Κάτω από ορισμένες συνθήκες, αυτό μπορεί να είναι αρκετό.

Εξαερισμός στο διαμέρισμα

Ο υποχρεωτικός εξαναγκασμένος εξαερισμός παρέχεται μέσω απλών συσκευών που μπορούν να εγκατασταθούν ανεξάρτητα. Αυτό θα οργανώσει ή θα ενισχύσει τη ροή του αέρα. Κάτω από την πίεση του, το αναλωμένο θερμό νερό θα ανέβει ψηλότερα και θα βγει από τους αεραγωγούς.

Το σχέδιο του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Πλεονεκτήματα του αερισμού του φρέσκου αέρα:

 • παρέχοντας σταθερή ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας ·
 • η πλήρωση με καθαρό αέρα πραγματοποιείται χωρίς ανοιχτό παράθυρο / παράθυρο.
 • το ελάχιστο κόστος.
 • εξοικονομώντας θερμότητα όταν έρχεται η κρύα εποχή.
 • τη δυνατότητα ρύθμισης της αντοχής της ροής του αέρα ·
 • είναι δυνατό να φιλτράρετε τον εισερχόμενο εξωτερικό αέρα.
 • απλή εγκατάσταση, η οποία μπορεί να γίνει με τα χέρια κάποιου?
 • απλότητα λειτουργίας, περαιτέρω φροντίδα.

Πώς να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα με τα χέρια τους. Το σχέδιο

Κάντε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας στον οικιστικό χώρο εύκολο (για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής δείτε εδώ).

1. Ο ευκολότερος τρόπος να οργανωθεί ανεξάρτητα η πηγή του καθαρού αέρα είναι μειώνοντας τη στεγανότητα των πλαστικών παραθύρων.

Πώς να κάνετε αερισμό στο διαμέρισμα

Η ανθρώπινη ψυχολογία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε τα περισσότερα από τα κανονικά πράγματα να μην έχουν αρκετή προσοχή. Αλλά αξίζει κάτι για να διαπραγματευτεί - αρχίζουμε να ψάχνουμε για λόγους που αξίζει να μεριμνήσουμε νωρίτερα. Έτσι, με τον εξαερισμό του διαμερίσματος: μετά την εγκατάσταση του μονωτικού γυαλιού και μόνωση του διαμερίσματος ήταν κάπως άβολα, μετά το γεγονός ότι πρέπει να αναλάβει δράση.

Σε ένα σύγχρονο κτίριο διαμερισμάτων, δεν έχει σημασία, η παλαιά σοβιετική έκδοση της δεκαετίας του '70 ή ένα νέο κτίριο, το σύστημα ανεφοδιασμού και εξαερισμού παρέχεται από το έργο του κτιρίου. Κακό ή καλό, αλλά λειτουργεί πάντα, αν ο σχεδιαστής δεν επιτρέπει μεγάλα λάθη, λαμβάνοντας υπόψη τον κλιματικό ιμάντα και την κατεύθυνση του ανέμου. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αξίζει να κάνετε αλλαγές στο σύστημα αερισμού διαμερισμάτων με τα δικά σας χέρια.

Κάνετε αλλαγές στο σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος μόνο εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι:

 • Σοβαρή μείωση στο επίπεδο άνεσης, αίσθημα ζοφείας, υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα.
 • Συστηματικά στην τουαλέτα, κουζίνα ή διαμερίσματα μπάνιου υπάρχουν εστίες υγρασίας ή συμπύκνωσης, στα παράθυρα ομίχλη πάνω από το γυαλί?
 • Στο διαμέρισμα υπήρχαν ασυνήθιστες και δυσάρεστες μυρωδιές.

Γιατί είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστεί ο εξαερισμός

Για να νιώσετε "άνετα", ένα άτομο δεν χρειάζεται μόνο ελάχιστη ποσότητα αέρα, όχι μόνο 30 κύβους την ώρα, χρειάζεται μικροκλίμα. Και για να είναι πιο δύσκολο από το να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση στο πλακάκι του μπάνιου ή παράθυρα διαμερίσματα. Με το πρότυπο 21% του οξυγόνου στον αέρα, θα νιώθω καλά, σε 20% - βατός, αλλά όταν το 18% είχαν σοβαρή κεφαλαλγία, κόπωση άμεσα, τότε τίποτα δεν μπορεί να γίνει, το άτομο χάνει τις αισθήσεις του, ενώ το 7% - πεθαίνει.

Το μικροκλίμα είναι, πρώτα απ 'όλα, η άνεση της αναπνοής, της ζεστασιάς ή της ψυχρότητας, και το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας του αέρα. Ο ανεπαρκής χειρισμός του αερισμού του διαμερίσματος οδηγεί στην παραβίαση οποιουδήποτε από τα τρία στοιχεία.

Πώς να κάνετε αερισμό στο διαμέρισμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών πρώτα απ 'όλα λύσει το πρόβλημα του πώς να κάνει τον εξαερισμό στην κουζίνα στο διαμέρισμα. Αυτό είναι κατανοητό και αρκετά λογικό. Η κουζίνα, ειδικά με μια σόμπα αερίου, απαιτεί καλό εξαερισμό και προετοιμασία, διαφορετικά τα προϊόντα της καύσης αερίου και της εξάτμισης θα «πνίξουν» το διαμέρισμα για μια ώρα. Η δεύτερη, όχι λιγότερο σημαντική, απόφαση θα είναι το ερώτημα - πώς να κάνει τον εξαερισμό στην τουαλέτα και μπάνιο στο διαμέρισμα.

Συχνά, οι αρχηγοί αερισμού και οι κατασκευαστές διαφόρων σκανδάλων εξαερισμού προσφέρουν ριζικά τις μέγιστες αλλαγές στον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αυτό είναι ένα άλλο ακραίο, στην οργάνωση του εξαερισμού υψηλής ποιότητας του διαμερίσματος δεν απαιτεί τόσο σημαντικό κόστος.

Συνιστώμενο σχήμα εργασίας

Ο απλούστερος και πιο οικονομικός τρόπος για να καταστεί αποτελεσματικό το υφιστάμενο σύστημα εξαερισμού διαμερίσματος μπορεί να είναι περίπου σε αυτό το ποσό εργασίας:

 1. Νέες συσκευές κλιματισμού εγκαθίστανται στο διαμέρισμα. Αυτή είναι η κύρια και η μόνη σωστή μέθοδος για την είσοδο καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Δεν μπορείτε να πάρετε αέρα στο διαμέρισμα από τους χώρους εξυπηρέτησης - κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτες, ειδικά από την είσοδο. Με αυτή την έννοια, η πόρτα εισόδου στο διαμέρισμα πρέπει να παρέχει πλήρη σφίξιμο από τον έξω κόσμο.
 2. Υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο - ειδικά, η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με ανεξάρτητες πηγές αέρα?
 3. Στις αίθουσες εξυπηρέτησης (αυτό θα είναι μια κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα), εάν είναι απαραίτητο, θα γίνει εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Το σύστημα των αεραγωγών δεν αγγίζουμε.

Πώς να κάνετε αερισμό στο διαμέρισμα τον εαυτό σας, προετοιμασία για εργασία

Δεν είναι δύσκολο να ελέγξετε τη λειτουργία του εξαερισμού. Ανοίξτε το παράθυρο και συνδέστε μερικές λωρίδες απλού χαρτιού στη μάσκα καναλιού. Κάτω από τη δράση της δύναμης έλξης, οι λωρίδες πιέζονται πάνω στο πλέγμα, γεγονός που επιβεβαιώνει την κανονική λειτουργία.

Διαφορετικά, προσπαθήστε να καθαρίσετε τους αγωγούς εξαγωγής:

 • Αφαιρέστε τη μάσκα και να σφραγίσει την οπή χρησιμοποιώντας φιλμ στερεό πολυαιθυλένιο και συγκολλητικής ταινίας διπλής κατασκευής στο κέντρο ενός ζεύγους συμπληρωματικών εγκάρσιας επικολληθεί λωρίδα συμβατικού συγκολλητικής ταινίας?
 • Η κεντρική κολλητική ταινία κολλημένη κάνει μικρή οπή με διάμετρο 20-25 χιλιοστά, γίνεται σε ένα ένθετο μεταλλικό καλώδιο διαμέτρου οπής 8 mm, με «άκρο χνούδι»?
 • Σπρώξτε το καλώδιο στο μέγιστο ύψος και με τις κινήσεις της μπροστινής και της περιστροφικής κίνησης αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τα τοιχώματα του αεραγωγού.
 • Με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας συλλέγουμε ό, τι αφαιρείται από τα τοιχώματα εξαερισμού.

Τα κανάλια καθαρισμού θα πρέπει να είναι "στεγνά", χωρίς νερό και απορρυπαντικά.

Εγκαθιστούμε το σύστημα εξαερισμού

Συνήθως ο ρόλος του εξαερισμού τροφοδοσίας πραγματοποιήθηκε από τις εγκοπές του πλαισίου του παραθύρου και την πόρτα εισόδου. Μετά την κατάργηση των βυθίσματα θα πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο πώς να κάνει επιπλέον αερισμό προσφοράς στο διαμέρισμα.

Μια τέτοια κατάσταση είναι ένα σημάδι της ανεπαρκούς κίνησης του αέρα σε μέρη όπου το συμπύκνωμα πέφτει. Το καλοκαίρι, αυτή η κατάσταση δεν είναι τόσο συνηθισμένη, και το χειμώνα - ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια πρόβλεψη για την εμφάνιση ενός τέτοιου φαινομένου, καθώς συχνά οι σχισμές στα παλαιά πλαίσια παραθύρου έπαιξαν το ρόλο των ανοιγμάτων για τη ροή του αέρα. Σε μερικές περιπτώσεις, οι πλοίαρχοι που εγκαθιστούν νέα παράθυρα με διπλά τζάμια, προσφέρουν μια ειδική συσκευή - βαλβίδα παράκαμψης για αερισμό τροφοδοσίας. Για να γίνει αυτό, μια ειδική βαλβίδα αλέθεται στο πάνω μέρος του πλαισίου παραθύρου, επιτρέποντας στον αέρα να εισέλθει ελεύθερα στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, ο τρόπος εισαγωγής αέρα αποκλείει τη διείσδυση των βροχοπτώσεων και της σκόνης στο διαμέρισμα.

Εάν τα παράθυρα έχουν ήδη εγκατασταθεί χωρίς βαλβίδα, μπορείτε να συμβουλεύεστε τα παράθυρα εξαερισμού και φυσήματος για να μετακινήσετε ένα τμήμα της ελαστικής σφραγίδας στο πάνω μέρος του πλαισίου παραθύρου. Αν είναι απαραίτητο (σε έντονη βροχή ή άνεμο), το θραύσμα σφραγίδας μπορεί να εγκατασταθεί στη θέση του, εξασφαλίζοντας έτσι την κανονική του στεγανότητα. Είναι όμως δύσκολο να γίνει αξιόπιστο ένα τέτοιο σύστημα. Είναι απίθανο ο εξορθολογισμός αυτός να μπορεί να θεωρηθεί λογικός.

Εγκατάσταση εξαερισμού τοίχου

Σε σπίτια με τοίχους από τούβλα αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα μάλλον απλό και αποτελεσματικό σχέδιο ροής αέρα μέσω ειδικής μονάδας. Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι απλή και βολική. Κατά κανόνα χρησιμοποιούνται ελεγχόμενες συσκευές ανεμιστήρων, οι οποίες καθιστούν δυνατή την ακριβή εξακρίβωση της ποσότητας του αντλούμενου αέρα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ένταση του χώρου. Έτσι, μπορείτε να απαλλαγείτε από την ανάγκη να υπολογίσει και να επιλέξετε την απόδοση του συστήματος εξαερισμού του διαμερίσματος.

Για εγκατάσταση, χρειαζόμαστε δύο τρυπάνια δακτυλίου, ένα καλώδιο επέκτασης - το μέγεθος του πάχους τοιχώματος και ένα ηλεκτρικό τρυπανάκι ή τρυπάνι.

Η εγκατάσταση και η ρύθμιση περιορίζονται στην κατασκευή μιας οπής στον τοίχο και στην πραγματοποίηση καλωδίωσης στη μονάδα:

 1. Κάντε μια σήμανση της οπής για μια τρύπα σε ύψος περίπου δύο μέτρων από το δάπεδο, κατά προτίμηση τουλάχιστον μισό μέτρο από το άνοιγμα παραθύρου ή δομές στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου.
 2. Με ένα τρυπάνι δακτυλίου και ένα καλώδιο προέκτασης, κάντε μια τρύπα στον τοίχο. Το κανάλι οπών θα πρέπει να έχει μικρή αρνητική γωνία κλίσης, η είσοδος στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από την έξοδο στο δωμάτιο κατά 2-3 cm για μήκος 50 cm.
 3. Σημειώστε στη γραμμή του τοίχου την καλωδίωση από την έξοδο στην θέση εγκατάστασης της μονάδας εισαγωγής αέρα. Με τη βοήθεια ενός puncher, πρέπει να γίνει κανάλι στον τοίχο κατά μήκος της γραμμής της καλωδίωσης. Τοποθετούμε την καλωδίωση αφήνοντας την απαραίτητη τροφοδοσία καλωδίου στα άκρα για τη σύνδεση των επαφών μεταγωγής. Κλείστε το κανάλι με διάλυμα γύψου.
 4. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, αφαιρούμε τη σκόνη και τη βρωμιά, εφαρμόζουμε το διάλυμα κόλλας στην εσωτερική επιφάνεια του αγωγού εξαερισμού.
 5. Τοποθετούμε τη μόνωση και τοποθετούμε τη μονάδα εισόδου της μονάδας στον εξωτερικό τοίχο. Τοποθετήστε την εσωτερική μονάδα της συσκευής γεμίζοντας προσεκτικά το κενό.
 6. Συνδέουμε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας στην εγκατεστημένη καλωδίωση και ρυθμίζουμε τη λειτουργία του εξαερισμού τροφοδοσίας.

Παρά την υψηλότερη τιμή και την αναγκαιότητα της παροχής ρεύματος, η συσκευή εξαερισμού παρόμοια τάξη μεγέθους πιο αποτελεσματικά, δεν θορυβώδες, δεν παγώνει, διατηρεί τη σκόνη και καταναλώνει λιγότερη ισχύ της τάξης των συμβατικών λαμπτήρων.

Συνεργαζόμαστε με εξαερισμό

Κατά κανόνα, οι βελτιώσεις που έγιναν είναι αρκετές για την κανονική προετοιμασία και τον αερισμό του διαμερίσματος. Για την πιο ορθολογική χρήση της θερμότητας του εξαγόμενου αέρα, οι θερμοσυμαδιωτές εγκαθίστανται όλο και περισσότερο σε συστήματα εξαερισμού. Αλλά η τοποθέτησή τους απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες ειδικής επεξεργασίας, έτσι στην περίπτωση αυτή, κατά κανόνα, καταφεύγουν στη βοήθεια ειδικών.

Αν υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί η χωρητικότητα εξαερισμού, μπορεί να εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας εξάτμισης με παράλληλη βαλβίδα παράκαμψης στη σχάρα του αγωγού εξαερισμού. Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα είναι μπλοκαρισμένη και η κύρια ροή αέρα εκκενώνεται μέσω του διαχυτήρα. Όταν ο ηλεκτροκινητήρας είναι απενεργοποιημένος, μια τέτοια συσκευή λειτουργεί παρακάμπτοντας τον ανεμιστήρα, χωρίς αυτόματη επαφή και πρόσθετη αντίσταση από τις λεπίδες.

Αν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τις παλιές εσωτερικές πόρτες με καινούργιους, για κανονική κίνηση αέρα πρέπει να κατασκευάζονται ειδικές βαλβίδες ανακούφισης κατά την κατασκευή πόρτων ή τοίχων.

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε μια κοινή αίθουσα

Πριν από την εγκατάσταση των συσκευών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε ένα μεγάλο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της θέσης της κύριας εισαγωγής αέρα από το σύστημα εξάτμισης του καναλιού. Τι είδους αερισμό πρέπει να κάνετε στο διαμέρισμα στούντιο. Η διάταξη του κλιματισμού και του συστήματος εξαερισμού δεν διαφέρει θεμελιωδώς από το συνηθισμένο διαμέρισμα, αλλά αξίζει να εξεταστούν τα εξής:

 • Το άνοιγμα του αέρα ρέουν εισόδου μέσα στο δωμάτιο για να κάνει μια απόσταση 1-1,5 m από τον τόπο κατοικίας των ανθρώπων προτεραιότητας - καναπέδες, κρεβάτια, πολυθρόνες και μέγιστη απόσταση από τους αγωγούς καυσαερίων?
 • Δημιουργήστε πρόσθετες βαλβίδες τροφοδοσίας στα παράθυρα.
 • Για σερβιέτες ζώνες στούντιο θα πρέπει να κάνει ανεξάρτητη συσκευή αναρρόφησης, ή χρησιμοποιήστε μια ενιαία μονάδα ανεμιστήρα με τον αέρα, το εξαέρωσης αέρα στην περιοχή της τουαλέτας και του βραστήρα.

Αν τα θερμαντικά σώματα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το επίπεδο του παραθύρου, πρέπει να δώσετε μια μάσκα αερισμού στο περβάζι του παραθύρου, επιτρέποντας στον θερμό αέρα να αυξηθεί και ελεύθερα ρέει γύρω από τα κρύα τζάμια. Αυτό θα κάνει το μπλοκ παράθυρο ξηρό και ζεστό.