Τύποι και εγκατάσταση εξαερισμού στο μπαλκόνι

Loggia ή μπαλκόνι μπορεί να προστεθεί στο χρήσιμο χώρο του διαμερίσματος, αν μονώσετε και λούστρο το δωμάτιο. Τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν επιτρέπουν επαρκή αέρα για φυσικό εξαερισμό. Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι θα παρέχει ροή αέρα και αποστράγγιση συμπυκνωμάτων. Αυτή η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να εγκαταστήσει την κουκούλα με το δικό του σύνολο εργαλείων.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί εξαερισμός;

Αν παρατηρήσετε τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στο εσωτερικό των πλαισίων, είναι ένα σήμα που πρέπει να προσέξετε τον αερισμό του μπαλκονιού. Η υψηλή υγρασία έχει πολλές αρνητικές συνέπειες:

 • ανάπτυξη μούχλας και μύκητας.
 • δυσάρεστη οσμή?
 • ζημιές στα έπιπλα και τη διακόσμηση.

Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας

Η συμπύκνωση εμφανίζεται εξαιτίας του ατμού που συσσωρεύεται στο μπαλκόνι. Μπορεί να εξαπλωθεί από τα γειτονικά δωμάτια, να διαπεράσει τους τοίχους και την οροφή από τα γύρω δωμάτια, να ξεχωρίσει όταν στεγνώνει το πλυντήριο μετά το πλύσιμο. Αν υπάρχει υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχηματίζονται μύκητες και μούχλα, οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία και εξαπλώνουν μια δυσάρεστη οσμή.

Ακόμα και σε ξηρούς χώρους χωρίς αερισμό, ο αέρας σταματάει, εμφανίζεται μια παλιά μυρωδιά και η έλλειψη οξυγόνου επιδεινώνει την ευημερία των ενοικιαζομένων διαμερισμάτων.

Αυτά τα προβλήματα λύονται αμέσως αν οργανώσετε τον αερισμό του μπαλκονιού. Ανεξάρτητα από το αν η προβλήτα συνδέεται με το δωμάτιο ή ανάμεσα στο παράθυρο και το μπλοκ μπαλκόνι, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να εξασφαλιστεί ότι το διαμέρισμα έχει μια ευχάριστη και υγιεινή ατμόσφαιρα. Μια καλή επιλογή - να σχεδιάσετε το σύστημα εξαερισμού εκ των προτέρων, πριν από την επισκευή στο μπαλκόνι. Εάν η ανάγκη έχει προκύψει μετά την ολοκλήρωση της αίθουσας, δεν είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε ειδικούς, η διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού μπορεί να γίνει μόνος σας.

Μπαλκόνι στο Χρουστσόφ - τα πάντα για τη διακόσμηση του βρίσκονται στο άρθρο του ιστότοπού μας.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο - πώς να φτιάξετε ένα ξύλινο μπαλκόνι.

Είδη εξαερισμού μπαλκονιών

Για να εξαλειφθεί ένα ασήμαντο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, είναι εγκατεστημένες οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αυτή είναι μια στενή επιμήκης δομή που είναι τοποθετημένη στον μηχανισμό του πλαισίου ή στον τοίχο. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι τα εξής:

 • Ο μοντέρνος σχεδιασμός δεν θα σπάσει το εσωτερικό του μπαλκονιού.
 • ο μηχανισμός δεν χρειάζεται να συνδεθεί με την ηλεκτρική ενέργεια.
 • Μην αφήνετε να περάσει η σκόνη.
 • εύκολο κλείσιμο για τη χειμερινή περίοδο.

Η βαλβίδα τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλό επίπεδο υγρασίας.

Ο δεύτερος τύπος είναι οπαδοί. Με βάση τις ανάγκες, είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός μηχανισμού που λειτουργεί στην είσοδο και την έξοδο του αέρα ή δύο πάνω και κάτω. Η πρώτη επιλογή είναι κατάλληλη για σχετικά στεγνούς χώρους, η δεύτερη - η πιο αποτελεσματική και αντιμετωπίζουν υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Βαλβίδα εξαερισμού σε πλαστικά παράθυρα

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης των ανεμιστήρων

Το χειμώνα, για να μην γεμίσει το δωμάτιο με κρύο αέρα, οι τρύπες του ανεμιστήρα κλείνουν. Υπάρχουν τρεις επιλογές:

 • αποσυνδέστε τον ανεμιστήρα, καλύψτε εντελώς με ένα κατάλληλο βύσμα.
 • εγκαταστήστε αποσβεστήρες.
 • Τοποθετήστε εξωτερικά ή εσωτερικά καλύμματα τυφλού.

Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα πλέγμα με όχι πολύ μικρά κελιά μπροστά από τον ανεμιστήρα, τα οποία θα σταματήσουν τα έντομα και τη σκόνη.

Για να σχεδιάσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού του μπαλκονιού, αναλύστε τη φύση του προβλήματος. Εάν ο αέρας είναι βαρύς και υγρός, ο ανεμιστήρας καυσαερίων είναι τοποθετημένος κάτω και τραβώντας από πάνω για να αποβάλει τον ατμό και να γεμίσει το δωμάτιο με φρέσκο ​​αέρα. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει μεγάλη συμπύκνωση, αλλά μόνιμη οσμή και θερμότητα, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται αντίθετα. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει και αφαιρείται με μηχανισμό εξαγωγής και ο κάτω ανεμιστήρας γεμίζει το μπαλκόνι με φρέσκο ​​οξυγόνο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρούς οπαδούς με loupes

Ανεξάρτητη εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ανεμιστήρα στο loggia, το οποίο χρησιμοποιείται για την ψύξη των υπολογιστών μέσα στη μονάδα συστήματος. Το εσωτερικό άνοιγμα εξαερισμού στο loggia, εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι διακοσμημένο με πλέγμα ή σχάρα. Λάβετε υπόψη ότι οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορούν να εγκατασταθούν σε ζεύγη, καθώς και ανεμιστήρες. Ανεξάρτητα από τον αερισμό που επιλέξατε στο μπαλκόνι, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε:

 • δείκτη
 • διατρητής;
 • τρυπάνι με τρυπάνια καρβιδίου?
 • σφραγιστικό.

Η διαδικασία εγκατάστασης του μηχανισμού εξαερισμού του μπαλκονιού με τα χέρια σας αποτελείται από τα εξής:

 1. Σημειώστε το μέγεθος της δομής εξαερισμού της απαιτούμενης διαμέτρου της οπής στον τοίχο.
 2. Χρησιμοποιήστε μια διάτρηση για να κάνετε μια τρύπα. Εάν υπάρχει τοίχος από εύκαμπτο υλικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με τρυπάνια για σκυρόδεμα.
 3. Εγκαθίσταται μια οπή στη δομή (βαλβίδα ή ανεμιστήρας), στερεωμένη με βίδες.
 4. Οι ραφές υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό.

Φροντίστε για την ασφαλή και απομονωμένη καλωδίωση του τροφοδοτικού στον ανεμιστήρα. Ελέγξτε την κατάσταση του συστήματος έτσι ώστε να μην φράξει με σκόνη.

Για να εξασφαλιστεί ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού στο μπαλκόνι, δεν θα χρειαστούν ειδικές δεξιότητες και ειδικός εξοπλισμός, οπότε οποιοσδήποτε πλοίαρχος μπορεί να επιλύσει αυτό το έργο ανεξάρτητα. Η εισροή του φρέσκου αέρα θα εξασφαλίσει μια υγιεινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα θα κρατήσει το φινίρισμα και κουφώματα στην σωστή μορφή.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι και την ταράτσα και τρόποι οργάνωσης

Αρχικά, το μπαλκόνι ήταν ένας ανοιχτός χώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ξήρανση ρούχων στην ύπαιθρο, ανάπαυσης, καλλιέργεια φυτών. Η τάση να γυαλί μεμονωμένα μπαλκόνια, και αργότερα - και ακόμα στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού, ήρθε στη μόδα πολύ αργότερα. Αλλά σήμερα τα αδιάλλακτα μπαλκόνια συναντώνται ολοένα και λιγότερο: ένα κλειστό δωμάτιο επιτρέπει την αύξηση του χρήσιμου χώρου ενός διαμερίσματος, μπορεί να συνδεθεί σε ένα δωμάτιο ή να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα. Και ένα από τα κύρια σημεία σε αυτή την περίπτωση - αρμόδια εξαερισμό στο μπαλκόνι.

Σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι είναι φυσικό, ενώ ένα κλειστό έδαφος, χωρίς μονοπάτια εισροής και εκροής αέρα, γίνεται γρήγορα ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων. Ήδη σύντομα το τζάμι μπαλκόνι χωρίς εξαερισμό "θα ευχαριστήσει" συνεχώς θολό παράθυρα. Για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει να θυμηθούμε τον όρο από τη φυσική του σχολείου - το σημείο δρόσου.

Ο υγρός αέρας, όταν έρχεται σε επαφή με μια επιφάνεια με χαμηλότερη θερμοκρασία, φθάνει γρήγορα στο σημείο δρόσου. Ως αποτέλεσμα, οι υδρατμοί εγκαθίστανται με τη μορφή συμπυκνώματος στο γυαλί και στους τοίχους. Μόνο αν το γυαλί είναι αμέσως αισθητή και δεν φαίνεται τόσο κρίσιμη (μπορείτε να τρίψετε το παράθυρο - και το ζήτημα έχει επιλυθεί), στη συνέχεια, στους τοίχους, αυτό μεταφράζεται σε ένα καλούπι, η οποία είναι επιβλαβής για την υγεία, και ότι είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Ως αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης αερισμού στο γυάλινο μπαλκόνι, δημιουργείται ένα λανθασμένο μικροκλίμα, στο οποίο είναι απλώς επικίνδυνο.

Η σωστή μόνωση του μπαλκονιού - τι πρέπει να είναι;

Το συμπύκνωμα σχηματίζεται σε επιφάνειες που είναι λιγότερο μονωμένες ή μη μονωμένες καθόλου λόγω της έντονης αντίθεσης του ψυχρού και του θερμού αέρα. Για να αποφευχθεί αυτό, η θέρμανση και η υαλοποίηση του μπαλκονιού ή της loggia πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του δωματίου.

Οι κύριες κατασκευές στο μπαλκόνι είναι:

Και το καθένα από αυτά πρέπει να είναι μονωμένο - μόνο στην περίπτωση αυτή ο εξαερισμός στο μπαλκόνι θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα και θα τον απαλλάξει από τη συμπύκνωση και την υγρασία.

Σημείωση: Η πιο αποτελεσματική είναι η εξωτερική μόνωση, η οποία μετατοπίζει το σημείο δρόσου πέρα ​​από το μπαλκόνι. Αλλά αυτός ο τύπος μόνωσης δεν είναι πάντοτε δυνατός λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας και του κόστους τέτοιων έργων.

Το πρώτο είναι παράθυρα με διπλά τζάμια. Δεδομένου ότι η περιοχή που είναι τζάμια είναι αρκετά μεγάλη και οι οικονομικές ευκαιρίες είναι συχνά περιορισμένες, πολλοί επιλέγουν παράθυρα μονής υάλου ως την πιο δημοσιονομική επιλογή. Αλλά σε μια μονάδα με διπλά τζάμια, ο κρύος αέρας από το δρόμο έχει δύο φράγματα και το γυαλί στο δωμάτιο είναι πολύ πιο δύσκολο να κρυώσει. Δηλαδή, η πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώματος σε αυτή τη γυάλινη επιφάνεια μειώνεται σημαντικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να επιλέξετε φθηνά, αλλά παράθυρα με διπλά τζάμια, παρά καλό, αλλά μονόχωρο.

Σημείο δρόσου ανάλογα με τον τύπο μόνωσης

Εκτός από τα παράθυρα, σχηματίζονται συμπυκνώματα στους τοίχους. Και επίσης - στο πάτωμα και στην οροφή, ειδικά όταν οι γείτονες έχουν μπαλκόνια ανοιχτό: αν από την πίσω πλευρά του δαπέδου υπάρχει δρόμος, κρύος αέρας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία πόσο ζεστό είναι το δωμάτιο, θα εξακολουθεί να υπάρχει συμπύκνωση. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στη μόνωση των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου.

Κατά κύριο λόγο, το μπαλκόνι είναι χτισμένο ως μια ανοικτή δομή, επειδή τα χωρίσματα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις για θερμορύθμιση. Εάν αποφασιστεί να κλείσει το μπαλκόνι, η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί ανεξάρτητα: οι τοίχοι, η οροφή και το δάπεδο είναι μονωμένοι με θερμομονωτικά υλικά. Για παράδειγμα, αφρό πολυστερίνης ή αφρός αφρού - έχουν χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επειδή σχεδόν ποτέ δεν κρυώνουν εντελώς. Στο πάτωμα το μονωτικό υλικό τοποθετείται πριν από το δάπεδο από λινέλαιο, πολυστρωματικό υλικό ή άλλο υλικό φινιρίσματος. το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους. Η μονωμένη οροφή μπορεί επίσης να είναι γυψοσανίδα ή κατασκευή τάνυσης εάν είναι επιθυμητό.

Ως πρόσθετη μόνωση και φράγμα για τη συμπύκνωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφρός αφρού ή άλλη μεμβράνη φραγμού ατμού. Εφαρμόζεται πάνω από αφρό (penopolix) και η εφαρμογή του είναι προϋπόθεση για την απουσία συμπύκνωσης στο κύριο θερμομονωτικό υλικό.

Κλείνουμε τη μόνωση με το penofol

Συνιστάται επίσης να μετακινήσετε το θερμαντικό σώμα θέρμανσης στον τοίχο που συνορεύει με τη λεκάνη, αυξάνοντας τον αριθμό των τμημάτων του. Ή μπορείτε να βάλετε ένα ηλεκτρικό convector στο μπαλκόνι, οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέρμανσης που θα θερμαίνει το μπαλκόνι - η θερμότητα που προέρχεται από το παρακείμενο δωμάτιο δεν θα είναι αρκετή.

Μια τέτοια μόνωση θα επιτρέψει να διατηρηθεί μια άνετη θερμοκρασία μέσα στις εγκαταστάσεις, και να μην δώσει θερμότητα στο δρόμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το μπαλκόνι είναι όχι μόνο τζάμια, αλλά και επισυνάπτεται στο δωμάτιο - μέσα από τα λεπτά τοιχώματα της θερμότητας θα πρέπει να ληφθούν γρήγορα έξω από το δωμάτιο, και επειδή, ειδικά το χειμώνα, είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε μια άνετη θερμοκρασία.

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μόνωσης του μπαλκονιού με πλαστικό αφρού από το εξωτερικό και το εσωτερικό του θα βρείτε σε ξεχωριστό άρθρο στην ιστοσελίδα μας.

Σχετικά με τη χρήση θερμαντικών συσκευών υπέρυθρων τοίχων για μπαλκόνια και λότζες, διαβάστε εδώ. Αρχή λειτουργίας, τύποι και συμβουλές για την εγκατάσταση.

Και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του penofol, μπορείτε να μάθετε σε αυτή τη σελίδα.

Η οργάνωση του εξαερισμού στο μπαλκόνι

Πριν από την εμφάνιση των πλαστικών παραθύρων, δεν υπήρχε πρόβλημα όπως ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπαλκόνι ή το μπαλκόνι: ξύλινα κουφώματα, λόγω της δομής του υλικού, παρέχοντας φυσική ανταλλαγή αέρα. Αλλά τα πλαστικά παράθυρα με ορισμένα κριτήρια θεωρούνται τα καλύτερα (συμπεριλαμβανομένης της ηχομόνωσης, εν όψει όλου του ίδιου υψηλού πορώδους ενός δέντρου). Λόγω ορισμένων μειονεκτημάτων πρέπει να τοποθετηθούν. Συγκεκριμένα, μάθετε πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι.

Φυσικός εξαερισμός

Ο ευκολότερος τρόπος για να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο είναι να ανοίξει το παράθυρο για αερισμό. Ιδανική για αυτά τα διπλά τζάμια με πολλές ανοιγόμενες θέσεις:

 • εάν ο αέρας είναι μούχλα ή θα πρέπει να αερίσετε γρήγορα το μπαλκόνι, η πόρτα ανοίγει τελείως (αλλά αυτό δεν είναι πάντα βολικό, ειδικά όταν το μπαλκόνι είναι παιδιά ή κατοικίδια ζώα).
 • εάν είναι απλώς απαραίτητο να επιταχυνθεί η ανταλλαγή αέρα, το κινητό πτερύγιο αναπηδά, εξασφαλίζοντας έτσι μια μαλακή ροή αέρα κατευθυνόμενη κυρίως στο ανώτερο τμήμα του δωματίου.
 • για μόνιμη χαγιάτι εξαερισμού μπορεί να αφήσει το παράθυρο για mikroprovetrivaniya - γυαλί εκτείνεται από το πλαίσιο από 2-4 mm, αυτές οι υποδοχές δεν είναι αρκετό για να κάνει ένα σχέδιο, αλλά αρκετά για να οργανώσει την ανταλλαγή αέρα.

Η έλλειψη αυτού του εξαερισμού - μαζί με τον καθαρό αέρα στην αίθουσα διεισδύουν θόρυβο και σκόνη δρόμου.

Εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας και εξαγωγής

Για την εξασφάλιση εξαερισμού στο μπαλκόνι του καλουπιού μπορούν να εγκατασταθούν συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής - ειδικές βαλβίδες. Τοποθετούνται σε πλαστικά παράθυρα ή σε τοίχους. Είναι μια λεπτή επιμήκης δομή που δεν χτυπά αμέσως το μάτι. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν τέτοιες βαλβίδες παροχής και εξαγωγής που δεν διαταράσσουν το εσωτερικό του μπαλκονιού.

Η ιδιαιτερότητα των βαλβίδων είναι ότι παρέχουν ανταλλαγή αέρα, αλλά δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και ρύπων. Τα σύγχρονα μοντέλα εγκαθίστανται από ειδικούς για μία ημέρα, διαφέρουν στην παραγωγικότητα και την ένταση της εργασίας, δεν δημιουργούν ρεύματα και έχουν μηχανικό έλεγχο (δεν εξαρτώνται από το ηλεκτρικό δίκτυο).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά του αερισμού τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα στο ξεχωριστό άρθρο μας.

Εάν στο σπίτι σας υπάρχουν μικρά παιδιά και ανοίγετε τα παράθυρα για εξαερισμό, σας συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τις κλειδαριές παιδιών στα παράθυρα. Θα σας επιτρέψουν ταυτόχρονα και θα διατηρήσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο και θα είστε σίγουροι για την ασφάλεια του παιδιού.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Η τοποθέτηση των ανεμιστήρων στον εξωτερικό τοίχο είναι επίσης μία από τις γενικά διαθέσιμες και αποτελεσματικές μεθόδους αερισμού του δωματίου. Για ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, ο οποίος λειτουργεί σε δύο κατευθύνσεις: τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο αέρα. Αν η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε δύο ανεμιστήρες - ένα για την εισροή, το άλλο για την κουκούλα.

Κατά την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το συρτάρι στην κορυφή, για την εισροή - στο κάτω μέρος. Αυτό αντιστοιχεί στη φυσική κυκλοφορία του αέρα και συνεπώς η αποτελεσματικότητα αυτού του εξαερισμού θα είναι υψηλότερη.

Αυτός ο αερισμός στο μπαλκόνι με τα χέρια τους γίνεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 • ανεμιστήρες;
 • διατρητής;
 • τρυπάνι για σκυρόδεμα
 • σφραγιστικό.

Για τον αερισμό του μπαλκόνι, μπορείτε να πάρετε έναν ανεμιστήρα από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή: λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς σύνδεση με το δίκτυο. Χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο, μια τρύπα της ίδιας διαμέτρου με τον ανεμιστήρα κόβεται στον τοίχο. Στη συνέχεια, η συσκευή τοποθετείται, στερεώνεται με σφραγιστικό - και η εγκατάσταση ολοκληρώνεται.

Αν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα που τροφοδοτείται από το δίκτυο, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τα καλώδια και να σκεφτείτε τη βέλτιστη διάταξη του διακόπτη. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα λειτουργήσει μόνο εάν είναι απαραίτητο. Στα σύγχρονα μοντέλα υπάρχει ένα διακοσμητικό πάνελ που καλύπτει το άσχημο εσωτερικό του ανεμιστήρα, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού το χειμώνα

Στο τεύχος του χειμώνα του χώρου εξαερισμού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το ζήτημα της διατήρησης της θερμότητας: μέσα από το άνοιγμα μεταξύ των πτερύγια του ανεμιστήρα στο μπαλκόνι κρυώνει (κατά τη χειμερινή περίοδο αιχμής - πολύ cool) αέρα, επειδή η θερμοκρασία στο μπαλκόνι γίνεται άβολα.

Για τον αερισμό του πλοίου το χειμώνα, η καλύτερη επιλογή είναι να αποφευχθεί η χρήση ανεμιστήρων που έχουν κατασκευαστεί από μόνη της και να αποφεύγεται μόνο ο φυσικός αερισμός - το άνοιγμα του φύλλου παραθύρου. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας συνιστάται να αφαιρέσετε και να κλείσετε τη θέση όπου ήταν ένα αυτοσχέδιο βύσμα. Για παράδειγμα, ένα φύλλο από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες, το μέγεθος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος της οπής. Τέτοιες πόρτες είναι προσαρτημένες σε βίδες με αυτοκόλλητες βίδες και αποτρέπουν μια συνεχή ροή ψυχρού αέρα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον ανεμιστήρα και τοποθετήστε το βύσμα πάνω του.

Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν ανεμιστήρες αμέσως με τις πόρτες - για ένα μπαλκόνι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι είναι σημαντικός. Και ένα αρκετά ευρύ φάσμα ευκαιριών για την υλοποίησή του δεν το καθιστά πρόβλημα αλλά απλώς ένα άλλο καθήκον που δεν μπορεί να επιλυθεί εύκολα.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι με τα δικά σας χέρια βίντεο

Αυτό το βίντεο δείχνει την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού σε ένα πλαστικό παράθυρο. Μετά την προβολή του, θα μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας αυτή τη διαδικασία.

Όταν απαιτείται αερισμός στο μπαλκόνι και πώς μπορεί να οργανωθεί σωστά;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητη όχι μόνο για διαμερίσματα, αλλά και για μπαλκόνια. Φυσικά, απαιτείται μόνο για τζάμια.

Υπάρχουν σχετικά λίγες επιλογές για τη δημιουργία συστημάτων εξαερισμού - επειδή είναι σχετικά απλές (από την άποψη της εγκατάστασης) και φθηνές. Παρακάτω θα εξετάσουμε τους κανόνες και τις μεθόδους εγκατάστασης συστημάτων αερισμού τόσο για τα μπαλκόνια όσο και για τα καταλύματα - δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Σε ποιες περιπτώσεις το μπαλκόνι χρειάζεται εξαερισμό;

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για τέτοια προβλήματα:

 1. Όταν το μπαλκόνι είναι γυαλισμένο και πλήρως σφραγισμένο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό αν ο χώρος με τον οποίο συνδυάζεται είναι ανιχνευμένος με ζεστό αέρα (με κλειστά μπαλκονόπορτα).
 2. Εάν η συμπύκνωση ενεργεί στο μπαλκόνι το χειμώνα, η υγρασία γίνεται αισθητή και / ή εμφανίζεται μούχλα.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν προβλήματα που αναγράφονται ή δεν προκαλούν σοβαρή ταλαιπωρία - θα πρέπει να κάνετε αερισμό αν βρίσκεστε στο μπαλκόνι:

 • συχνά τα πράγματα στεγνώνουν.
 • αποθηκεύονται μερικά πράγματα / προϊόντα που δεν ανέχονται υψηλή υγρασία.
 • υπάρχει ένας χώρος εργασίας / χώρος ανάπαυσης / σαλόνι.
 • συχνά καπνίζουν?
 • Υπάρχει ένα brazier (ναι, συμβαίνει και τέτοια)?
 • υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης.

Τι θα είναι χωρίς αυτό;

Εάν το μπαλκόνι δεν έχει κανονική δυνατότητα εξαερισμού, ενδέχεται να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα (με κλειστά παράθυρα):

 • σε κάθε εποχή του χρόνου και στο μπαλκόνι, και μέσα στο σαλόνι που βγαίνει πάνω του - θα υπάρχει ζεστός αέρας.
 • το χειμώνα, η υγρασία θα αυξηθεί - πράγμα που θα προκαλέσει μούχλα και φθορά των αποθηκευμένων αντικειμένων (τρόφιμα, ξύλο, μέταλλα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα).
 • τα πλυμένα πλυντήρια θα στεγνώσουν πολύ περισσότερο και όχι το γεγονός ότι μπορούν να στεγνώσουν εντελώς (εάν υπάρχουν πλήρως κλειστά παράθυρα με διπλά τζάμια).
 • λόγω υγρασίας μπορεί να επιδεινωθεί κτιρίου και υλικά τελειώματος (διαβρώσουν μεταλλικές επιφάνειες, και σαπίζουν syret σανίδες, σοβά καταρρέουν, νιφάδα ταπετσαρία)?
 • αν θα υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης, θα υπάρξει ισχυρότερη πτώση, και επιπλέον μπορεί να καταστεί άχρηστη λόγω υγρασίας (το χειμώνα) και συμπυκνωμάτων.

Μπορεί να υπάρχουν άλλα προβλήματα - εάν μούχλα παίρνει στο μπαλκόνι, στη συνέχεια, μέσω της ξήρανσης τα πράγματα, μπορεί να "μετακινηθεί" σε άλλα δωμάτια.

Πώς να υπολογίσετε τη σωστή ποσότητα αέρα;

Δεδομένου ότι τα μπαλκόνια και οι λότζες έχουν συνήθως μια μικρή περιοχή - δεν υπάρχει λόγος να κάνετε περίπλοκους υπολογισμούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κανόνα: για 1 άτομο πρέπει να παρέχετε τουλάχιστον 30 m³ / h καθαρού αέρα. Αποδεικνύεται ότι εάν δύο άτομα ζουν στην κρεβατοκάμαρα που συνορεύει με το μπαλκόνι, τότε είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί εισροή τουλάχιστον 60 m³ / h.

Μέθοδοι εφαρμογής

Σε συστήματα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 2 κριτήρια:

 1. Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα - θα τροφοδοτηθεί ή θα αφαιρεθεί ο αέρας;
 2. Με την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα - θα χρησιμοποιηθούν οι ανεμιστήρες (αναγκαστικό σύστημα) ή όχι (φυσικό σύστημα);

Παρακάτω περιγράφουμε σύντομα τις αρχές κάθε επιλογής. Για λεπτομερή σχέδια εγκατάστασης, ανατρέξτε στην επόμενη ενότητα.

Στην κατεύθυνση του αέρα: παροχή ή εξάτμιση;

Τα μπαλκόνια και οι λότζες πολύ σπάνια βάζουν κουκούλες - είναι συνήθως απαραίτητο αν αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιείται για κάπνισμα ή εάν είναι ένα χαλί. Στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις, μια εισροή διοργανώνεται στο μπαλκόνι.

Από το μπαλκόνι ο δροσερός υπαίθριος αέρας θα περάσει μέσα στο δωμάτιο και θα απομακρυνθεί ήδη από αυτό - μέσα από τις τρύπες αερισμού ή τις κουκούλες (κουζίνα, στο μπάνιο).

Με την οργάνωση της ανταλλαγής αερίων: αναγκαστική ή φυσική;

 1. Το φυσικό σύστημα - ο αέρας θα τροφοδοτηθεί και θα αφαιρεθεί χωρίς ανεμιστήρες, μέσα από τις τρύπες.
 2. Αναγκαστικό σύστημα - ο αέρας θα τροφοδοτείται και / ή αφαιρείται με ανεμιστήρες.

Ο φυσικός αερισμός είναι καλός για την απλότητα του - δεν απαιτεί ηλεκτρικό εξοπλισμό. Αλλά τα μειονεκτήματα της είναι σημαντικά:

 • η ανταλλαγή αέρα στο σύστημα αυτό είναι ασταθής και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και από την απόδοση των αεραγωγών (που συχνά λειτουργούν ανεπαρκώς όταν πρόκειται για πολυώροφα κτίρια) ·
 • η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα δεν μπορεί να προσαρμοστεί.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στερείται και των δύο αυτών μειονεκτημάτων - ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, είναι δυνατόν να παρέχεται η απαιτούμενη τιμή ανταλλαγής αέρα. Στη ρύθμιση ενός τέτοιου συστήματος θα κοστίσει περισσότερο, και από την άποψη της εγκατάστασης - πιο σύνθετο από το φυσικό.

Σχετικά με την απαραίτητη χροιά: τη ροή μεταξύ του μπαλκονιού και του δωματίου

Ένας υποχρεωτικός κανόνας για κάθε σχέδιο: ανάμεσα στο μπαλκόνι και την επόμενη αίθουσα ο αέρας πρέπει να περάσει χωρίς εμπόδια. Δηλαδή, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε μια εισροή στη λεωφόρο, αλλά κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες σφιχτά και μην ανησυχείτε για τη ροή του αέρα με άλλο τρόπο - σε αυτή την περίπτωση, όλα τα προβλήματα θα παραμείνουν.

Οπίσθια μάσκα στην πόρτα

Οργάνωση της ροής μπορεί να είναι με τέτοιο τρόπο:

 1. Μέσα από μια ανοιχτή μπαλκονόπορτα.
 2. Μέσα από τη μάσκα στην πόρτα.
 3. Μέσα από την υποδοχή κάτω από το φύλλο της πόρτας (μια ανεπιθύμητη επιλογή, αφού το χάσμα δεν μπορεί να κλείσει γρήγορα εάν είναι απαραίτητο), σε αντίθεση με τα άλλα στοιχεία).
 4. Μέσω της βαλβίδας παραθύρου / τοίχου.
 5. Μέσα από την εγκατάσταση στον τοίχο (σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας του δρόμου προς το μπαλκόνι θα είναι πολύ καλύτερο, λόγω του ανεμιστήρα εγκατάστασης).

Έτοιμα σχέδια

Τώρα ας αναλύσουμε τα σχέδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πράξη. Μερικά από αυτά μπορούν να υλοποιηθούν με τα χέρια τους, άλλα - απαιτούν ειδικές δεξιότητες και εξοπλισμό.

Θα εξετάσουμε τέτοιες παραλλαγές:

 1. Φυσικό σύστημα τροφοδοσίας.
 2. Αναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας.
 3. Εξαναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Παρακάτω θα ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα για να κατανοήσουμε πώς κάθε σχέδιο γίνεται σωστά.

Φυσικό, μόνο η εισροή

Η απλούστερη επιλογή που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας. Η εισροή εξωτερικού αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Μέσα από το ανοιχτό παράθυρο / παράθυρο.
 2. Μέσω ανοιχτού παραθύρου με χτένα.
 3. Μέσω κλειστού παραθύρου με σύστημα μικροεπεξεργασίας.
 4. Μέσω της βαλβίδας τοίχου.
 5. Μέσω της βαλβίδας παραθύρου.

Η ροή οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από την παραπάνω ενότητα. Αφαίρεση αέρα - μέσω του άξονα εξαερισμού και / ή του απορροφητήρα (στην κουζίνα ή στο μπάνιο / τουαλέτα).

Στη συνέχεια, εξετάστε κάθε επιλογή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μέθοδος είναι η απλούστερη και φθηνότερη, αλλά όχι πάντα βολική. Μαζί με τον καθαρό αέρα μέσα μπορεί να πετάξει έντομα, χνουδωτά χνουδωτά, βροχή και χιόνι. Επιπλέον, θα ακουστεί απόλυτα ο θόρυβος του δρόμου (και οι ήχοι από το διαμέρισμά σας).

Μπορείτε να μειώσετε εν μέρει το πρόβλημα αν δεν ανοίξετε τα παράθυρα για να είναι γεμάτα, αλλά να τα ανοίξετε ελαφρά. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο θόρυβος θα ακουστεί ακόμα (αν και λιγότερο), αλλά ο εσωτερικός αέρας θα έρθει σε λιγότερο. Επομένως, τα ανοιχτά παράθυρα είναι κατάλληλα εκτός από τον εξαερισμό σε ζεστό ξηρό καιρό και αν ζείτε σε ένα ήσυχο μέρος ή / και σε ψηλό πάτωμα.

Μια χτένα ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό συγκρατητήρα που συνδέει το φύλλο και το πλαίσιο, εμποδίζοντας τους να ανοίγουν περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν το παράθυρο ανοίγει μόνο εντελώς ή αν δεν ανοίξει στην επιθυμητή τιμή. Διαφορετικά, αυτή η επιλογή έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τον αερισμό μέσω ενός ανοιχτού παραθύρου.

Μια πιο επιτυχημένη επιλογή είναι το σύστημα μικροεπεξεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το παράθυρο είναι κλειστό, αλλά μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου υπάρχει ένα μικρό κενό - λίγα χιλιοστά. Αρκεί για την πρόσληψη αέρα, αλλά δεν θα βρέξει μέσα από αυτό, και τα έντομα δεν μπορούν να πετάξουν. Το μειονέκτημα είναι ότι το κενό είναι πολύ μικρό και ακόμα και αν υπάρχει μικρός αερισμός σε κάθε παράθυρο, αυτό δεν είναι αρκετό για τη σωστή ποσότητα εισερχόμενου αέρα.

Η βαλβίδα τοίχου είναι ουσιαστικά ένας πλαστικός σωλήνας με ένα φίλτρο και μια μικρή κεφαλή (η οποία μπορεί να κλείσει όπως είναι απαραίτητο, εμποδίζοντας τη ροή του αέρα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το πάχος του τοίχου του μπαλκονιού είναι αρκετά μεγάλο. Σε ένα πολύ λεπτό σχέδιο, απλά δεν μπορεί να εισαχθεί (ή πρέπει να το ενισχύσετε κάπως). Το πλεονέκτημα είναι ότι το προϊόν παρέχει αρκετό αέρα - ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να είναι 30 m³ / h, και περισσότερο.

Η βαλβίδα παραθύρου είναι μια ειδική συσκευή που κόβει το κιβώτιο των παραθύρων και το πλαίσιο. Το ίδιο το παράθυρο παραμένει κλειστό, αλλά δημιουργείται μια οπή στο πλαίσιο και το φύλλο, μέσω του οποίου το εξωτερικό θα δέχεται αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η τρύπα είναι μικρή, λόγω της οποίας η εισροή μπορεί να είναι αδύναμη (τα περισσότερα μοντέλα έχουν λιγότερο από 30 m³ / h). Ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτά συνιστάται να βάλουν μερικά (τουλάχιστον 2).

Αναγκασμένη, μόνο η εισροή

Για να εξοπλίσει ένα τέτοιο σύστημα είναι δυνατή μέσω του ανεμιστήρα τροφοδοσίας, το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα κουτί (σπάνια) ή το τοίχωμα (συχνότερα). Η επιλογή είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική ροή - επειδή σας επιτρέπει να περάσει περισσότερος αέρας δεν έχει σημασία τι ο καιρός είναι στο δρόμο (που επηρεάζει το φυσικό αερισμό).

Δεδομένου ότι ο αέρας χρειάζεται ένα σχετικά μικρό ποσό - για το μπαλκόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απλούστερο και μικρότερο ανεμιστήρα - τα μοντέλα με διάμετρο 100 mm θα κάνουν.

Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ήταν ακόμα πιο βολική - ιδανικά ο ανεμιστήρας πρέπει να έχει:

 1. Αισθητήρας υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας θα ξεκινήσει όταν αυξηθεί η υγρασία στο μπαλκόνι. Ωστόσο, ένας τέτοιος αισθητήρας είναι πιο χρήσιμος στο σύστημα εξαναγκασμού τροφοδοσίας και εξάτμισης - εάν οδηγεί μόνο τον αέρα μέσα, δεν θα είναι δυνατόν να εξαλειφθεί αποτελεσματικά η υγρασία ούτως ή άλλως.
 2. Πολλές ταχύτητες.

Αυτός ο ανεμιστήρας είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε τοίχο μπαλκονιού

Η ροή οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από την παραπάνω ενότητα. Αφαίρεση αέρα - μέσω του άξονα εξαερισμού και / ή του απορροφητήρα (στην κουζίνα ή στο μπάνιο / τουαλέτα).

Αναγκασμένος, εξαναγκασμένος αέρας

Αυτή η επιλογή θα πρέπει να γίνει, αν στο μπαλκόνι:

 • υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης.
 • συχνά υπάρχουν καπνιστές.
 • Θα υπάρξει μια μπρασελέ?
 • η υγρασία αυξάνεται πάρα πολύ.

Η εισροή σε ένα τέτοιο σύστημα οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από 2 σημεία παραπάνω (δηλαδή μέσω του ανεμιστήρα τροφοδοσίας ή μέσω οποιασδήποτε δυνατότητας φυσικής εισροής).

Για να αφαιρέσετε τον αέρα - ένας ακόμα ανεμιστήρας κόβει στο παράθυρο ή στον τοίχο, μόνο στην κουκούλα (θα οδηγήσει τον αέρα από μέσα προς το δρόμο).

Ένας υποχρεωτικός κανόνας: η εισροή και η εξάτμιση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά. Και η εισροή βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο χαμηλή, και ο απορροφητήρας όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι στην πολυπλοκότητά του. Εάν η κουκούλα είναι πολύ ισχυρή - θα βγάλει την ανταλλαγή αέρα μόνο μέσα στο μπαλκόνι. Δηλαδή, ο αέρας είτε δεν εισέρχεται καθόλου στο δωμάτιο, είτε θα ρέει, αλλά σε μικρό ποσό (ειδικά αν ο άξονας αερισμού λειτουργεί ανεπαρκώς).

Δεδομένου ότι οι μπαλκονόπορτες συνήθως δεν βρίσκονται στο κέντρο αλλά μετατοπίζονται προς τα πλάγια, το βέλτιστο σχέδιο μοιάζει με αυτό:

 1. Το σημείο εισροής είναι πιο κοντά στην άκρη στην πλευρά όπου βρίσκεται η πόρτα του μπαλκονιού.
 2. Στο αντίθετο άκρο του μπαλκονιού είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας εξαγωγής.

Στη συνέχεια θα πρέπει να λύσετε το πρόβλημα με την εισροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Οι επιλογές είναι:

 1. Τοποθετήστε έναν αεραγωγό με ανεμιστήρα από το δρόμο προς το δωμάτιο, μέσα από το μπαλκόνι. Δηλαδή, το μπαλκόνι θα έχει δικό του σύστημα εξαερισμού και το δωμάτιο θα τροφοδοτείται με αέρα ανεξάρτητα από αυτό, απευθείας από το δρόμο.
 2. Συμπεριλάβετε μια κουκούλα μπαλκόνι δεν είναι πάντα, αλλά αν είναι απαραίτητο - για παράδειγμα, όταν κάποιος βγαίνει να καπνίσει, ή χρησιμοποιεί ένα μπρασελέ (ο καλύτερος τρόπος).
 3. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί σε περιόδους - ενεργοποιείται / απενεργοποιείται αυτόματα με χρονοδιακόπτη ή αισθητήρα υγρασίας.

Εξαερισμός μπαλκονιού και loggia

Για να αποφευχθεί η διαταραχή της συμπύκνωσης στο μπαλκονόπορτα και η φυσική ανταλλαγή αέρα, πρέπει να γίνει εξαερισμός. Στα ανοιχτά μπαλκόνια υπάρχει φυσικός αερισμός. Ο τεχνητός αερισμός στο μπαλκόνι με τα δικά του χέρια γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του μπαλκονιού και τη δύναμη των ανεμιστήρων εισαγωγής και εξαγωγής.

Συνέπειες της έλλειψης αερισμού

Αν δεν ληφθεί υπόψη η ανάγκη για εξοπλισμό εξαερισμού κατάλληλη αίθουσα, μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας και δυσάρεστων οσμών, και στο μέλλον, λόγω της υγρασίας μειώσει τη διάρκεια ζωής των δομικών υλικών και να επιδεινωθεί η εξωτερική θέα στη θάλασσα. Μούχλα χαλάσει την εμφάνιση του δωματίου, είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Πολλοί πιστεύουν ότι αρκεί να αερίσετε το μπαλκόνι ή το μπαλκόνι σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο αερισμός είναι ένα προσωρινό μέτρο όταν κλείνουν τα παράθυρα. Με μεγάλη διαφορά στον αέρα, τα παράθυρα θα διαρρεύσουν με νερό, επομένως, η υγρασία θα είναι υψηλότερη από όλες τις επιτρεπόμενες προδιαγραφές. Στα τζάμια μπαλκόνια είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα έτοιμο εξαερισμό ή διαχύτη, μπορείτε να κάνετε το σύστημα ανταλλαγής αέρα μόνοι σας.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Για τον εξοπλισμό της σωστής κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο, μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα ή να κάνετε αερισμό μόνοι σας. Ο εξαερισμός στην loggia, που εκτελείται σωστά, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από πολλά προβλήματα. Αμέσως τίθεται το ερώτημα πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι έτσι ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να παρέχεται μια αναλογία της δύναμης των ανεμιστήρων και της περιοχής του δωματίου, επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για τη μόνωση του μπαλκονιού.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Μην ξεχνάτε ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει στο ανώτατο όριο. Επομένως, το τμήμα εξάτμισης του εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στο πάνω μέρος του δωματίου.

Στάδια εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού:

 • Δύο θαυμαστές της ίδιας δύναμης θα χρειαστούν. Κάποιος θα εργαστεί για την εισροή αέρα, η δεύτερη θα συμβάλει στην εκροή υγρού αέρα.
 • Για να εγκαταστήσετε αερισμό στο δωμάτιο πρέπει να φέρετε ηλεκτρική καλωδίωση και να εγκαταστήσετε πρίζες.
 • Κάντε το πάνω και το κάτω μέρος του εξωτερικού τοίχου να κάνουν τρύπες για τους ανεμιστήρες. Με ένα διάτρητο κατά μήκος του περιγράμματος του ανεμιστήρα γεμίζουμε τρύπες, τότε κόβουμε τον κύκλο του σκυροδέματος. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα, στερεώστε το με σιλικόνη, το φέρουμε στην καλωδίωση.
Η τελική κουκούλα είναι εύκολη στη χρήση

Όταν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες χωρίς καλύμματα, θα πρέπει να τα αφαιρείτε, διαφορετικά θα διαρρέει ψυχρός αέρας κατά τη διάρκεια παγωμένων ημερών. Για το χειμώνα οι ανεμιστήρες αφαιρούνται και οι τρύπες καλύπτονται με πλαστικό αφρού.

Η δεύτερη επιλογή είναι η καρφιά κόντρα πλακέ, αυτό θα εμποδίσει την είσοδο ψυχρού αέρα στο δωμάτιο.

Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα και να το εγκαταστήσετε στο μπαλκόνι. Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή, πολύ εύκολη στην εγκατάσταση.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε έτοιμους ανεμιστήρες με καλύμματα.

Φυσικός εξαερισμός

Το χειμώνα, θα είναι αρκετό μόνο για να αερίσετε το μπαλκόνι, ανοίγοντας τα παράθυρα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια η συμπύκνωση θα διαβρωθεί μέσα σε 5-10 λεπτά.

Ο εξαερισμός αναφέρεται στον φυσικό εξαερισμό. Για να είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητο να παραγγείλετε παράθυρα με ενσωματωμένο τρόπο μικροδιακοπής, είναι φθηνό και το αποτέλεσμα από αυτό θα είναι καλό. Ο μικρός αερισμός είναι ότι όταν γυρίζετε τη λαβή, σχηματίζεται ένα μικρό διάκενο μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και του φύλλου. Χάρη σε αυτόν τον τρόπο, ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται κυκλοφορία αέρα.

Παράγονται επίσης παράθυρα με εξαερισμό βήμα-βήμα, περιλαμβάνει τρία βήματα κλίσης. Μπορείτε να ρυθμίσετε το βαθμό ανοίγματος του παραθύρου ανάλογα με την εποχή.

Εξόρυξη στο μπαλκόνι

Με τη μορφή κουκούλας στο μπαλκόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαχύτη που ρυθμίζει την παροχή αέρα ή τη σχάρα. Το μειονέκτημα της σχάρας είναι ότι το χειμώνα θα περάσει από τον κρύο αέρα, θα πρέπει να σφραγιστεί για το χειμώνα. Με τη βοήθεια ενός διαχύτη, είναι δυνατό να ρυθμίσετε το βαθμό διέλευσης του αέρα ή να σταματήσετε εντελώς τη ροή. Σχετικά με το πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπαλκόνι ή την κοίλη θέα σε αυτό το βίντεο:

Οι διαχυτές παράγουν αέρα εξάτμισης και εξαγωγής, ρυθμιζόμενοι και μη ρυθμιζόμενοι. Στα ρυθμιζόμενα διαχυτικά υπάρχει μια συσκευή που λειτουργεί ως τυφλός. Ανάλογα με την κλίση των πλακών, ρυθμίζεται ο βαθμός διέλευσης του αέρα. Οι καυσαερίων συνιστώνται για τους καπνιστές, αφαιρούν γρήγορα τον καπνό από το μπαλκόνι, σε περίπτωση που το κάπνισμα βρίσκεται δίπλα στο διαχύτη.

Η κουκούλα στο μπαλκόνι θα δημιουργήσει μια ροή αέρα, και θα βοηθήσει να κρατήσει το εξωτερικό του δωματίου σε άριστη κατάσταση.

Βαλβίδες εξαερισμού

Υπάρχουν έτοιμες βαλβίδες εξαγωγής αέρα εισαγωγής, οι οποίες είναι μια λεπτή, μεγάλη δομή, τοποθετημένη σε παράθυρα ή τοίχους. Δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια, ελέγχονται χειροκίνητα, διασφαλίζεται η κυκλοφορία του αέρα.

 1. Παρέχετε καλή κυκλοφορία αέρα, μην αφήνετε το δωμάτιο και το θόρυβο να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 2. Προωθούν τη δημιουργία ενός υγιούς μικροκλίματος, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη καλουπιών και μυκήτων που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη αναπνευστική οδό.
 3. Αποτελούν εμπόδιο στη διέλευση ισχυρών ρευμάτων ψυχρού αέρα.
 4. Το δωμάτιο αερίζεται όταν το παράθυρο είναι κλειστό, αυτό είναι πραγματικό στον πρώτο όροφο. Με κλειστά παράθυρα, ο κίνδυνος διείσδυσης εισβολέων στο σπίτι μειώνεται.
 5. Λόγω της μείωσης της υγρασίας, όλα τα τελειώματα, τα δομικά υλικά, τα έπιπλα στο μπαλκόνι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Οι βαλβίδες χωρίζονται σε τύπους, ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και διαχείρισης. Ανάλογα με τη συσκευή τους μπορεί να είναι ηλεκτρικές και μηχανικές.

 • Οι πτυσσόμενες βαλβίδες εγκαθίστανται σε ένα προηγουμένως εγκατεστημένο πλαίσιο μπαλκονιού, περνάνε μια μικρή ποσότητα αέρα, μην αφήνουν το κρύο και θόρυβο στο δωμάτιο. Εγκαθίστανται σε περικοπές παραθύρων και έχουν αρκετά χαμηλό κόστος.
 • Οι βαλβίδες υποδοχής κατασκευάζονται με μηχανικό και αυτόματο έλεγχο. Το πέρασμα του αέρα παρέχεται από ένα κανάλι μεγέθους 170 mm χ 400 mm, μπορεί να είναι καθολικό ή μπορεί να περιέχει εσωτερικούς και εξωτερικούς όγκους. Η εξωτερική μονάδα επιτρέπει την είσοδο αέρα στην αίθουσα και η εσωτερική μονάδα απελευθερώνει υγρό αέρα στο δρόμο. Παρέχει ποιοτική κυκλοφορία αέρα, κατάλληλη για εγκατάσταση σε τελικό παράθυρο.

Οι βαλβίδες αέρα τροφοδοσίας χρησιμοποιούνται για να αναρροφήσουν αέρα μέσα στο δωμάτιο, ρυθμίζονται μηχανικά και αυτόματα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης της βαλβίδας στο παράθυρο, δείτε αυτό το βίντεο:

Οι βαλβίδες εξαγωγής χρησιμεύουν για την απομάκρυνση του υγρού αέρα στο δρόμο, αποτρέποντας την εισχώρηση αέρα πίσω στο δωμάτιο, αποτελούν εμπόδιο για τη λήψη σκόνης, χνούδι, έντομα.

Βαλβίδες AEREKO

Οι βαλβίδες εξαερισμού Aereko τοποθετούνται στις εγκοπές του παραθύρου ή στον τοίχο, εξασφαλίζοντας καλή κυκλοφορία αέρα. Ρυθμιζόμενο με αισθητήρα υγρασίας που αποτελείται από πλάκες, η ροή αέρα ρυθμίζεται με αλλαγή του βαθμού περιστροφής του μηχανισμού τροφοδοσίας.

Αυτό που συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του εξαερισμού

Εάν υπάρχει παραβίαση της φυσικής ανταλλαγής αέρα, ο αέρας υψηλής υγρασίας όταν έρχεται σε επαφή με την κρύα επιφάνεια πέφτει με τη μορφή σημείου δρόσου και μετατρέπεται σε σταγόνες νερού. Αυτό εμποδίζει τον αέρα να κυκλοφορεί στο δωμάτιο, να δούμε αυτό το βίντεο: Η συμπύκνωση εμφανίζεται στο κρύο, μη μονωμένες επιφάνειες, αν ζεστό, εξαερισμού στο μπαλκόνι θα βοηθήσει να διατηρήσει ένα υγιές περιβάλλον. Μπορείτε να περάσετε στη θέρμανση loggia, τοποθετώντας την μπαταρία στον εξωτερικό τοίχο.

Διπλό τζάμι με επένδυση εξοικονόμησης ενέργειας

 • Διπλά τζάμια. Είναι καλύτερα να παραγγείλετε διπλά τζάμια με επένδυση εξοικονόμησης ενέργειας, θα είναι πολύ πιο ζεστά από ό, τι με τα συνηθισμένα γυαλιά. Σε γυαλιά εξοικονόμησης ενέργειας, το συμπύκνωμα θα είναι πολύ λιγότερο σχηματισμένο. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια καταλαμβάνουν μια σημαντική περιοχή και το γυαλί στις φυσικές του ιδιότητες είναι ένα κρύο υλικό.
 • Τοίχοι και οροφή. Το συμπύκνωμα σχηματίζεται συχνά σε τοίχους και οροφή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η μόνωση τους. Η θέρμανση πραγματοποιείται με αφρό πολυστερίνης ή αφρό. Επίσης, το στρώμα θέρμανσης τοποθετείται στο πάτωμα, κάτω από την πλάκα OSB, και μια ταινία φραγμού ατμού είναι στερεωμένη στη μόνωση.

Με το σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού, ένα υγιές μικροκλίμα θα παραμείνει στο μπαλκόνι και οι ιδιοκτήτες δεν θα γνωρίζουν τα προβλήματα με υγρασία και παράθυρα κλάμα.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι: πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα για πάντα;

Εξαερισμός στο μπαλκόνι: πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα για πάντα;

 • Με ανταλλαγή
 • Στις 03/06/2015 03/09/2015
 • 1

Βαριά μυρωδιά μούχλας στο μπαλκόνι, συμπύκνωση στα παράθυρα και τους τοίχους, τρομακτικό μούχλα στις γωνίες θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν είναι εντάξει με καταπακτή. Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι είναι επαρκής για να αερίζετε το δωμάτιο και να ανοίξετε το παράθυρο, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε για το πώς να κάνει εξαερισμού στο μπαλκόνι και να ξεχάσουμε το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο επείγων χαρακτήρας του ζητήματος του μπαλκονιού συνδέεται με την επιθυμία να επεκταθεί η χρήσιμη επιφάνεια ενός διαμερίσματος πόλης. Για το σκοπό αυτό, το μπαλκόνι είναι μονωμένο, τζάμια, σφραγισμένο, επισκευασμένο και εφοδιασμένο για κανονικό αερισμό.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας αερισμό;

Αφήστε αυτό το έργο να βοηθήσει τον κλιματισμό, ο οποίος θα παρέχει αερισμό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο κλιματιστικό με δύο τρόπους: γυρίστε σε έναν επαγγελματία ή εγκαταστήστε τον εαυτό σας εξαερισμό μόνοι σας. Αν αναθέτετε την εγκατάσταση σε έναν ειδικό, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα μόνοι σας, εκτός και αν αναλάβετε έτοιμη εργασία. Αλλά για να εξοικονομήσετε χρήματα και εάν θέλετε να επιτύχετε άνεση σε ένα διαμέρισμα κατά την κρίση σας, είναι πιο λογικό να κάνετε έναν αερισμό εισαγωγής στο μπαλκόνι σας.

Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι μπορεί να τοποθετηθεί με τρεις τρόπους: στην κορυφή, στο κάτω μέρος ή ταυτόχρονα σε δύο μέρη - έναν στην κορυφή και τον άλλο στο κάτω μέρος του δωματίου. Η τελευταία επιλογή παρέχει κανονική εξάτμιση και λόγω του δεύτερου ανεμιστήρα πρόσθετη παροχή αέρα.

Εργαλεία και εγκατάσταση

Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • διάτρηση (για έναν τοίχο από σκυρόδεμα) ή ένα τρυπάνι.
 • (μπορούν να ληφθούν από έναν προσωπικό υπολογιστή).

Στα επιλεγμένα σημεία, γίνονται τρύπες για τις διαστάσεις του ανεμιστήρα. Εάν ο τοίχος στο μπαλκόνι του σκυροδέματος, αντί για ένα διάτρητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι καρβιδίου. Βάζουμε στον έτοιμο ανεμιστήρα έναν ανεμιστήρα. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ροή του αέρα, στην περίπτωση δύο οπών του καλύμματος, ένας ανεμιστήρας θα βγάλει αέρα μέσα στο δωμάτιο, ο άλλος θα σβήσει. Αν αλλάξετε τους πόλους της σύνδεσης, δηλαδή, αλλάξτε την κατεύθυνση του ανεμιστήρα, τότε η κίνηση του αέρα στο δωμάτιο θα αλλάξει. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος με τη βοήθεια της κάτω συσκευής, βαριά αέρας φεύγει από το μπαλκόνι και με τη βοήθεια του άνω χώρου, γεμάτος φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Σε κρύες και θυελλώδεις ημέρες, το κρύο θα τραβηχτεί μέσα από την τρύπα στην κουκούλα. Επομένως, προτού αρχίσετε να εγκαθιστάτε τον σχεδιασμό της κουκούλας, θα πρέπει να αναζητήσετε μια αφαιρούμενη έκδοση ή να τρυπήσετε έναν έτοιμο ανεμιστήρα με μια πόρτα. Σε περίπτωση αφαιρούμενης έκδοσης το χειμώνα, αρκεί να αφαιρέσετε τη συσκευή και η προκύπτουσα οπή πρέπει να σφραγιστεί σωστά. Για να σφραγίσει το άνοιγμα, το κόντρα πλακέ, καλυμμένο με κτυπήματα ή πολυστυρένιο, είναι χρήσιμο, μπορείτε να το συνδέσετε με βίδες.

Τι προκαλεί τη συμπύκνωση στο μπαλκόνι;

Σε μια ορισμένη θερμοκρασία, οι ατμοί αέρα φθάνουν σε τέτοια κατάσταση που από αυτά σχηματίζεται νερό, δηλαδή οι υδρατμοί συμπυκνώνονται. Αυτή η φυσική ποσότητα ονομάζεται σημείο δρόσου με άλλο τρόπο. Αν κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του μπαλκονιού δίπλα στο δωμάτιο ή την κουζίνα, έγιναν λάθη, τότε δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ο αερισμός του μπαλκονιού. Μούχλα και κατεψυγμένο νερό στον τοίχο λόγω της αυξημένης συμπύκνωσης του ατμού θα καταστρέψει ολόκληρη τη λειτουργική έκκληση της σύγχρονης στέγασης. Εδώ, κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχουν λάθη κατά τη διάρκεια της εργασίας για τη μόνωση του μπαλκονιού.

Πιθανά σφάλματα στην περίπτωση μόνωσης:

 • κακή σφράγιση πιθανών ρωγμών και ρωγμών, με αποτέλεσμα το ρεύμα;
 • παραμόρφωση του κιβωτίου, η οποία μπορεί να συσχετισθεί με τη χρήση ανοιγμένων σανίδων και σιδηροτροχιών για εργασίες κατασκευής.
 • αδιόρατο σχεδιασμό θέρμανσης.
 • ανεπαρκώς τοποθετημένο σύστημα εξαερισμού.

Εάν, ως αποτέλεσμα κακής τοποθετημένης καλύπτρας, υπάρχουν θέσεις στο μπαλκόνι με διαφορετική θερμοκρασία και υγρασία του αέρα, το συμπύκνωμα και η υγρασία συσσωρεύονται σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του. Για να εξαλείψετε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να αλλάξετε την ανταλλαγή αέρα ή να δημιουργήσετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσατε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ένα κρύο και ζεστό μέρος, για παράδειγμα, μέσα από μια πόρτα.

Η εμφάνιση ισχυρής συμπύκνωσης στους τοίχους είναι δυνατή λόγω τεχνολογικών διαταραχών. Για παράδειγμα, εάν μόνωση μπαλκόνι, αρθρώσεις γύψο στόκος επισκευαστεί αντί του αφρού, σε αυτά τα μέρη, λόγω του γύψου, θα συσσωρεύεται υγρασία στο κρύο καιρό, αυτό θα οδηγήσει σε πάγωμα των τοίχων. Η μόνη διέξοδος σε αυτή την κατάσταση είναι η επείγουσα επισκευή.

Όταν ο ατμός από ένα ζεστό δωμάτιο περνά μέσα από ένα θερμαντήρα, συγκρούεται με ένα παγωμένο τοίχο, με αποτέλεσμα το συμπύκνωμα, μετατρέποντας σταδιακά σε ένα υγρό. Μετά από λίγο, ο ίδιος ο μονωτήρας βρέχεται, σχηματίζονται μούχλα και μύκητες και η μόνωση χάνει όλες τις αρχικές ιδιότητες.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα

Η αρχή της απαλλαγής από το συμπύκνωμα είναι ότι πρέπει να αυξήσετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και να μειώσετε την υγρασία. Για να διατηρήσετε ζεστό, μερικές φορές είναι αρκετό για να αντικαταστήσει το υαλοπινάκων για τα δύο θαλάμων, αλλά η υγρασία θα κερδίσει αρμοδίως εγκατάσταση εξαερισμού στο μπαλκόνι, το οποίο θα είναι σε θέση να παρέχει μια παροχή φρέσκου και έγκαιρη κουκούλα ροής. Η εγκατεστημένη βαλβίδα αέρα στο παράθυρο ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο φύλλο παραθύρου θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα μόνιμα. Και μια υποχρεωτική προϋπόθεση είναι μια σωστά τοποθετημένη μόνωση.

Εξωτερική μόνωση

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο. Εξωτερική μόνωση είναι ένα σχέδιο από πολλά στρώματα, ξεκινώντας με την επένδυση με ορυκτοβάμβακα ή πλάκες αφρού, σφράγιση συνδέσεις και ρωγμές, που ακολουθείται από την τοποθέτηση των δομικών πλεγμάτων και γύψο. Αυτή η μόνωση σας επιτρέπει να μεταφέρετε το σημείο δρόσου έξω, έξω από τον εσωτερικό τοίχο. Το μπαλκόνι γίνεται ζεστό και στεγνό, καθώς δεν σχηματίζει συμπύκνωση. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας αύξησης της θερμοκρασίας έγκειται μόνο στην πολυπλοκότητα της εκτέλεσης. Η διακόσμηση του εξωτερικού τοίχου του μπαλκονιού δεν υπόκειται πάντοτε στον συνήθη επισκέπτη ενός διαμερίσματος της πόλης.

Εσωτερική μόνωση

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μονώσεως του τοίχου από το εξωτερικό, καταφεύγουν σε εσωτερικό φινίρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, παραμένει η ίδια εργασία - για να μην έρχεται σε επαφή ο θερμός ατμός με την ψυχρή επιφάνεια. Για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα και να αποφύγετε την ταχεία αλλοίωση της μόνωσης, χρησιμοποιήστε ειδικό φράγμα ατμού. Για να γίνει αυτό, κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του μπαλκονιού μεταξύ των στρωμάτων της μόνωσης, για παράδειγμα, αφρός, έχουν ένα φύλλο ή πολυαιθυλένιο. Για το σκοπό αυτό κατασκευάζονται ειδικά μονωτικά μονωτικά μονωτικά μπαλκόνια. Δεν συνιστάται η χρήση ορυκτού μαλλιού για θερμική μόνωση.

Σε αυτή την περίπτωση, το σημείο δρόσου βρίσκεται στο εσωτερικό του μπαλκονιού. Δεδομένου ότι η μόνωση υπό την επίδραση του θερμού αέρα και του ψυχρού τοίχου αλλάζει βαθμιαία τη θερμοκρασία του, το σημείο δρόσου κινείται μέσα στο θερμαντήρα. Η προστασία από τη συμπύκνωση οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμή πλευρά δεν επιτρέπει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων στην επιφάνεια του θερμομονωτικού υλικού και το ίδιο το φράγμα ατμών δεν διέρχεται από αυτό.

Σε αυτή την περίπτωση, χαγιάτι, το οποίο περιέχει όλες τις προδιαγραφές της μόνωσης, σωστά εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού γίνεται επαρκής θέρμανση, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική θερμάστρα ή την εγκατάσταση του «ζεστό πάτωμα», θα είναι ένα άλλο μέρος του διαμερίσματος άνετα σε κάθε εποχή.

Κουρασμένος από την καταπολέμηση του συμπυκνώματος, το οποίο προκαλεί την εμφάνιση και περαιτέρω
εξάπλωση μούχλας και μύκητα στο μπαλκόνι. Δεν βοήθησε κανένα μέσο,
Ο αέρας παρέμεινε μούχλα λόγω του μύκητα, και τα τείχη είχαν ήδη αρχίσει σταδιακά
να καταστραφούν. Τώρα θα ζητήσω από τον σύζυγό μου να κάνει καλό αερισμό.

Αεροθάλαμος με αεραγωγούς

Το ερώτημα είναι σπασμένο, αλλά ζητώ συμβουλές, γιατί είμαι ήδη μπερδεμένος στους τρόπους επίλυσης. Το πρόβλημα είναι - η ταράτσα είναι τζάμια με διπλά τζάμια, ο τοίχος κάτω από τον οποίο είναι συνεχώς υγρός. Δεν υπάρχει μούχλα ακόμα, αλλά, πεζοπορία, θα είναι

Ερωτήσεις μόνωση χαγιάτι μας κατά κάποιο τρόπο δεν αντιμετωπιστεί, η τζάμια έγινε για την προστασία από το θόρυβο, λοιπόν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα με ένα μικρό valzhnostyu αίματος (δρόμο δίπλα VC.) - εγκατάσταση βαλβίδων. Και εκεί ξεκίνησε η σύγχυση - τι και πού και πόσο; Είσαι στο παράθυρο; Αυτή είναι μια βαλβίδα τροφοδοσίας; Αλλά πρέπει να βάλω κάποια βαλβίδα εξαγωγής στη στοίβα; Και αν είναι απαραίτητο, τι είδους; Και ολόκληρη η οικοδομική δουλειά σε μια μη θερμαινόμενη πλατφόρμα γενικά;

Μπερδέετε την αιτία και την επίδραση:
Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο εξαερισμός των δωματίων που βρίσκονται πίσω από το λιφτ.

Το τζάμι έγινε για προστασία από τον θόρυβο

Για να προστατεύσετε από τον θόρυβο, πρέπει να κρατάτε τα παράθυρα ερμητικά κλειστά, τόσο στην πλατφόρμα όσο και στο δωμάτιο.
Γιατί ανοίγετε τα παράθυρα από την αίθουσα στην προβλήτα;
Ή μήπως είναι αυτά τα παράθυρα "ξύλινα-σχισμένα";

Eeee. Γενικά, το ίδιο το δωμάτιο είναι παράθυρο με διπλά τζάμια και δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Η πόρτα του μπαλκονιού από το δωμάτιο ανοίγει περιοδικά, όπως είναι απαραίτητο - καλά, κάτι που πρέπει να φέρει κανείς στην κολύμβηση, τον καπνό κλπ. Συνεχώς, δεν είναι ανοιχτά. Υπάρχει μια πραγματική επιλογή, επειδή τζάμια δωμάτιο έγινε ακόμη οικοδόμους για την κατασκευή του σπιτιού (πρόκειται για νέο κτίριο), καθώς και για την ποιότητα της εγκατάστασης του υαλοπίνακα να απαντήσει κανείς, μπορείτε να πάρετε το παράθυρο «Πλαστικά-σχισμή»;
Και γενικά είναι φυσιολογικό ο ιδρώτας του τοίχου, αν δεν υπάρχει ροή αέρα από τις εσωτερικές εγκαταστάσεις μέχρι τις κολόνες; Και πώς να είστε με την εισροή, τι συμβαίνει όταν ανοίγετε προσωρινά ένα παράθυρο από ένα δωμάτιο σε ένα καταφύγιο;

Αυτό το έγραψε:
είναι φυσιολογική η εφίδρωση του τοίχου, αν δεν υπάρχει ροή αέρα από τις εσωτερικές εγκαταστάσεις μέχρι τις κολγιές;

Έτσι υπάρχει μια εισροή.

Ακόμα και η τοιχοποιία "σχισμή" εμφανίζεται.

Αυτό το έγραψε:
Εδώ. "

εδώ είναι ένα παρόμοιο θέμα, όλα είναι λεπτομερή ">

Ακόμα κι αν δεν ανοίγετε συχνά τις πόρτες από το δωμάτιο μέχρι το ναυάγιο, αρκεί 2-3 φορές ο υγρός αέρας από το δωμάτιο να περνάει από την πόρτα. Η υγρασία συσσωρεύεται σε ένα μη θερμαινόμενο τοίχο.
Έχετε δίκιο, μούχλα, στο εγγύς μέλλον, πάρα πολύ.
Εξαερώστε περισσότερο ή, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά, εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα με ανάδευση θερμότητας και έλεγχο υγρασίας.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να θερμάνετε τον τοίχο καλά, και μόνο τότε σκεφτείτε τον εξοπλισμό εξαερισμού (βλ. Διάγραμμα id) εδώ είναι η διεύθυνση = ">

Κάποτε είχα μια ιστορία για τη λογγαία. Έπρεπε να σκεφτώ και να κάνω!
Η υγρασία δεν είναι ατμός από το δωμάτιο, αλλά η συνήθης συμπύκνωση λόγω διαφορών θερμοκρασίας. Εάν δεν βάζετε ζεστά, αλλά κρύα υαλοστάσια, αυτό δεν θα ήταν. Και τώρα, δυστυχώς, λέγοντας Α, πρέπει να μιλήσετε και B.E. να συνεργαστεί στενά με τη θέρμανση της loggia. Όταν το χειμώνα συγκεντρωθεί, το συμπύκνωμα θα αρχίσει να παγώνει. Και ο παγετός θα είναι ισχυρότερος, ο πάγος στην πλατφόρμα είναι παχύτερος. Και το πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν θα είναι δυνατόν να αεριστεί το δωμάτιο. Ο αέρας από το λιφτ θα παραμείνει γερός, όπως ένα κελάρι. Ως εκ τούτου, το δεύτερο πρόβλημα είναι η οργάνωση του άμεσου εξαερισμού του δωματίου, παρακάμπτοντας τη λογγαία.
Έχοντας λύσει αυτά τα δύο προβλήματα, θα πάρετε μια ζεστή (εάν κρατάτε την πόρτα του μπαλκονιού πάντα ανοιχτή) μια loggia και ένα αεριζόμενο δωμάτιο. Εδώ, εν συντομία.
Και η σύζυγός μου σκέφτεται ήδη να κάνει έναν χειμερινό κήπο στη λογζιά μας.

IgorMaster έγραψε:
Η υγρασία δεν είναι ατμός από το δωμάτιο, αλλά η συνήθης συμπύκνωση λόγω διαφορών θερμοκρασίας.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι και στους τύπους του

Το ζήτημα του αερισμού στο μπαλκόνι σήμερα ενθουσιάζει απόλυτα όλους όσους έχουν αντιμετωπίσει την επισκευή. Προηγουμένως, τα μπαλκόνια δεν ήταν γυαλισμένα, έτσι ώστε να μπορούν να στεγνώνουν ελεύθερα ρούχα, να καλλιεργούν λουλούδια ή ακόμα και με καλό καιρό, να χαλαρώνουν και να αναπνέουν καθαρό αέρα.

Όμως, με την πάροδο του χρόνου, περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να γλιστρήσουν τους, ή σε βάρος των loggia ελαφρώς αυξήσει το χώρο στο δωμάτιο. Και το πεδίο αυτού, το πιο οξύ ζήτημα είναι ο αερισμός του μπαλκονιού.

Ποιος είναι ο εξαερισμός για το μπαλκόνι;

Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως, αν δεν είναι μονωμένο μπαλκόνι

Το ζήτημα γιατί ο εξαερισμός στο μπαλκόνι είναι απαραίτητο ενοχλεί πολλούς ανθρώπους, γιατί συμπύκνωμα που συλλέγει σε παράθυρα και τοίχους μπαλκόνι, αφού μετατραπεί σε καλούπι, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές για το ανθρώπινο σώμα.

Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο και να αερίσετε μόνο το μπαλκόνι.

Αλλά μην ξεχνάτε ότι το παράθυρο δεν θα είναι ανοιχτό μόνιμα, αλλά ο εξαερισμός λειτουργεί πάντα και με τη βοήθειά του, όχι μόνο φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο μπαλκόνι, αλλά και απομακρύνει όλες τις ξένες οσμές στο σπίτι.

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον αερισμό στην loggia σας, πρέπει να θυμηθείτε ότι δεν θα είναι σε θέση να εργαστεί στο μέγιστο, εάν το μπαλκόνι δεν είναι μονωμένο.

Βίντεο σχετικά με το θέμα:

Το πρώτο στάδιο πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού είναι η υποχρεωτική θέρμανση του μπαλκονιού. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να γίνει εξωτερική μόνωση του δωματίου. Αυτό θα χρειαστεί αφρώδες μπλοκ πάχους 10 cm.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να μονώσει το δωμάτιο από το εσωτερικό, να εκτελέσει όλες τις εργασίες τελειώματος, και στη συνέχεια η εμφάνιση του συμπυκνώματος θα μειωθεί στο ελάχιστο. Αλλά η πλήρης απουσία του εξαρτάται μόνο από τον εξαερισμό.

Κάποιος θα σκεφτεί ότι για εξαερισμό στην πλατφόρμα θα είναι αρκετό μόνο να ανοίξει ένα παράθυρο για συνεχή αερισμό και να μην τον ενοχλεί.

Αλλά εάν το μπαλκόνι αντιμετωπίζει το δρόμο ή τον πολυσύχναστο δρόμο, τότε φυσικά ο θόρυβος και η σκόνη θα εισέλθουν συνεχώς στο δωμάτιο και θα δημιουργήσουν κάποια δυσφορία στους επιβάτες. Και στη συνέχεια η εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να έρθει στη διάσωση.

Εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας και εξαγωγής

Έτσι φαίνεται σαν μια βαλβίδα συμπίεσης-εξάτμισης: αριστερά - από το εσωτερικό, δεξιά - έξω

Οι βαλβίδες παροχής και εξαγωγής δημιουργούν την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, αλλά με τη σειρά τους δεν αφήνουν τη σκόνη και το θόρυβο, το οποίο είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε πλαστικά παράθυρα ή απλά στους τοίχους.

Οι βαλβίδες παροχής και εξαγωγής είναι μια λεπτή επιμήκης δομή που δεν χτυπά αμέσως το μάτι και με τη σειρά της δεν χαλάει το εσωτερικό.

Είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση, μπορούν να εγκαταστήσουν κάθε άτομο, η εγκατάσταση θα διαρκέσει όχι περισσότερο από μία ημέρα, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ.

Αυτός ο σχεδιασμός αποτελεί μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα της συμπύκνωσης στο μπαλκόνι.

Εγκατάσταση βίντεο:

Αερισμός στο μπαλκόνι

Είναι επίσης δυνατό να εγκαταστήσετε αερισμό στο μπαλκόνι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πιο δημοφιλής. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό.

Για αυτό πρέπει να αγοράσετε δύο οπαδούς με την ίδια ισχύ και βάλτε τα στο μονωμένο μπαλκόνι σας.

Για να δημιουργήσετε ένα σύστημα εξαερισμού, χρειάζεστε ανεμιστήρα για να αφαιρέσετε ξηρό αέρα από έξω προς το δωμάτιο και ανεμιστήρα που θα δώσει τον υγρό αέρα στο δρόμο.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί το σύστημα στερέωσης και η ηλεκτρική καλωδίωση. Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας, θυμηθείτε τους απλούς νόμους της φυσικής.

Ο υγρός αέρας τείνει πάντα στην κορυφή, οπότε ο εξαερισμός πρέπει να τοποθετηθεί στην κορυφή και ο εξαερισμός για τον αέρα από το δρόμο να τοποθετείται καλύτερα στο κάτω μέρος του δωματίου.

Σχέδιο ανεμιστήρων εξαγωγής στο μπαλκόνι

Αυτό το σύστημα θα πάρει συνεχώς όλο τον υγρό αέρα από το δωμάτιο, οδηγώντας το διαγώνια.

Επίσης, είναι απαραίτητο να θυμάστε σχετικά με μια τόσο μικρή απόχρωση ότι ο ψυχρός αέρας μπαίνει στο δωμάτιο λιγότερο το χειμώνα, οι ανεμιστήρες πρέπει να καλύπτουν με αυτο-κατασκευασμένες πόρτες.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα είναι πολύ εύκολη. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον τόπο στον οποίο θα εγκατασταθεί ο εξαερισμός, μετά τη λήψη και να δείξετε ποια διάμετρο θα είναι το ορυχείο.

Εκτός από τον καθορισμένο χώρο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί καλωδίωση, από την οποία θα λειτουργεί ο ανεμιστήρας.

Αφού πρέπει να τραβήξετε ένα puncher και να κόψετε τον τοίχο στον τοίχο για να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα σε αυτό το άνοιγμα και στερεώστε τον.

Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε ένα διάλυμα γύψου και να σφραγίσετε προσεκτικά τον τοίχο γύρω από τη συσκευή.

Αφού στεγνώσει ο γύψος, είναι απαραίτητο να επικαλυφθεί ο ανεμιστήρας με στεγανωτικό, έτσι ώστε να μην υπάρχει αέρας στο δωμάτιο.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού και να μην καταφύγετε στη βοήθεια των πλοίαρχων.

Εγκατάσταση βίντεο:

Αξίζει να θυμηθείτε ότι ο σωστός αερισμός είναι η εγγύηση ενός υγιούς κλίματος στην αίθουσα, γιατί αν εγκαταστήσετε εσφαλμένα τους ανεμιστήρες, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος μπορεί να υποφέρουν από αυτό.

Ως εκ τούτου, συνοψίζοντας το σύνολο, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι είναι μηχανικός αερισμός σχετικά με τη μόνωση μπαλκόνι - είναι η καλύτερη επιλογή για να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας και συμπύκνωσης στα παράθυρα και τους τοίχους, και τελικά να προσαρμόσει το καθεστώς της θερμοκρασίας.