Τρόποι αερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, γιατί αν δεν οργανώσετε τον αυτόματο καθαρισμό του αέρα, το δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο να είναι. Θα γίνει αποπνικτικό, θα είναι υγρό σε αυτό, θα αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύκητας, αυτός ο αέρας είναι κακός για την αναπνοή. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα τεχνητό σύστημα εξαερισμού.

Πώς να ελέγξετε αν το δωμάτιο αερίζεται χωρίς παράθυρο;

Πιο συχνά σε σπίτια, ειδικά κτίρια πολυκατοικιών, ο κύριος του έργου παρέχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Διατάσσεται ως εξής: η ανταλλαγή του αέρα γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων που εκτείνονται από την οροφή του σπιτιού μέχρι το ίδιο το υπόγειο. Σε ειδικές βρύσες, μη αεριζόμενα δωμάτια διαμερισμάτων είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εξαερισμού. Για πολλούς λόγους, ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορεί να μην λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο εφημερίδας τυλιγμένο σε έναν σωλήνα και να το φέρετε στη σχάρα. Κρατήστε το σε απόσταση 2 cm, αν το χαρτί πιέζεται στη σχάρα, ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά και η κυκλοφορία του αέρα δεν παρεμβαίνει. Εάν ο καπνός εισέλθει στο δωμάτιο ή το φύλλο δεν πιεστεί κάτω από την επίδραση της ροής του αέρα, τότε η κουκούλα δεν είναι.

Συμβουλή: Κατά τη δοκιμή του συστήματος, μην χρησιμοποιείτε ανοικτή φωτιά. Το χαρτί εφημερίδων θα πρέπει να καπνίζει, αλλά να μην καίει. Η ανοιχτή φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα και διάφορες εύφλεκτες ουσίες στο σφυρήλατο σωλήνα εξαγωγής.

Ο ρόλος των συστημάτων κυκλοφορίας του αέρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα και αν ο χώρος χρησιμοποιείται σπάνια, συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς περισσότερο από ένα άτομο, παράγεται θερμότητα με ρυθμό 60 W ανά ώρα, δημιουργεί υπερβολική υγρασία, η οποία σε περίπτωση απουσίας φυσικού ή τεχνητού εξαερισμού θα εγκατασταθεί στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό θα είναι πολύ βουλωμένη, τα τείχη σχηματίζουν έναν μύκητα, τα σπόρια του οποίου μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού δεν μπορεί πάντα να παρέχει καθαρή ροή αέρα στη σωστή ποσότητα, ακόμη και αν το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι τα τυφλά πλαστικά προϊόντα απομονώνουν με ασφάλεια το δωμάτιο. Σε αυτό υπάρχουν θετικές πτυχές, αλλά υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, για παράδειγμα, το ίδιο το δωμάτιο δεν αερίζεται. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί: το σύστημα θα αερίσει υποχρεωτικά το δωμάτιο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Γνωρίζοντας πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή με τυφλές κατασκευές, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δύο οπαδούς που έχουν περίπου την ίδια ισχύ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια θερμάστρα και φίλτρο. αρκετά θα είναι μια συσκευή για το σύστημα.

Προκειμένου να ληφθεί ο αέρας, τα κανάλια εξαερισμού χτυπιούνται στους τοίχους. Θα τοποθετηθούν σωλήνες: για να τακτοποιήσετε τρύπες γι 'αυτούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο.

Διάμετρος αγωγών εξαερισμού

Δεν αρκεί να σπάσουμε μια διαμπερή οπή οποιουδήποτε μεγέθους: είναι απαραίτητο να δράσουμε, προχωρώντας από τον υπολογισμό αυτό 1 m 2 το άνοιγμα πρέπει να έχει διάμετρο 1,5 cm. αν το δωμάτιο είναι 20 μέτρα, πρέπει να χτυπήσετε μια τρύπα 20 εκατοστών.

ΔΓια να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λειτουργεί καλά και δεν παρεμβάλλεται, η οπή θα πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Στο δρόμο, ο αγωγός αέρα πρέπει να εκτείνεται σε 40 mm. Θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω: αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσληψη αέρα, την επιστροφή του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Για να εξασφαλιστεί ότι τα σκουπίδια δεν έχουν υπολείμματα, προστατεύονται από ένα ειδικό θόλο και δίχτυ.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο εκτελείται με τη μορφή αγωγού με διάτρηση στους τοίχους, μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάθετα είτε οριζόντια. Χρειάζεται αυτή τη συσκευή για να κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο δωμάτιο. Για να εξασφαλίσετε την εξαγωγή αδρανούς αέρα, τοποθετήστε την κουκούλα. Βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου, περίπου 50 cm από την οροφή, αν το σπίτι είναι ιδιωτικό, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από τη στέγη σε ύψος τουλάχιστον 30 cm. Στο διαμέρισμα μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο στο ίδιο ύψος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σωλήνας πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

ΣτοΟ εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι αποτελεσματικότερος εάν η κουκούλα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προστατευτικό κάλυμμα από τα παξιμάδια και το δίχτυ. Αυτό θα εμποδίσει την απόκρυψη της σε διάφορα σκουπίδια.

Για να σφίξετε αποτελεσματικά τον αέρα στον αγωγό αέρα, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο δωμάτιο, περνώντας μέσα από το φίλτρο.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Επιλέγοντας έτοιμες λύσεις

Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με εργοστασιακές συσκευές που παρέχουν φρέσκο ​​αέρα: ονομάζονται αεροηλεκτρικά. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη έξω από το παράθυρο. Το σύστημα δεν χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης, δεδομένου ότι έχει μικρό μέγεθος, βρίσκεται σε ένα ειδικό κουτί των οποίων το χρώμα μπορεί να επιλεγεί από την εξωτερική πλευρά κλείνει με ένα πρακτικό και ελκυστικό σε εμφάνιση μάσκα, μέσω των οποίων η εισαγωγή αέρα.

Το μέσο κόστος ενός εισαγόμενου αεριωθούμενου αεροσκάφους είναι 25 χιλιάδες ρούβλια. Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση σε δωμάτια των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 35 μέτρα. Μερικοί αερογέφυρες έχουν λειτουργία θέρμανσης: είναι βολικό το χειμώνα, καθώς το δωμάτιο θα είναι ζεστό αέρα, δεν θα υπάρχει βύθισμα, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και να εξοικονομήσει θέρμανση.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Οι ακριβότερες συσκευές δείχνουν πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο και πότε είναι καιρός να το αλλάξει, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση, βοηθά στην αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας και των βλαβών. Λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού.

Συμπέρασμα: αν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, απαιτείται εξαερισμός. Θα κάνει το δωμάτιο άνετο και ασφαλές για την υγεία. Τι είδους εξαερισμός πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη των χώρων.

Εξαερισμός σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Πώς να κάνετε αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα με τα χέρια σας

Κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος πόλης προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα τετραγωνικά μέτρα όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά. Συχνά, γι 'αυτό πρέπει να καταφύγετε σε αναδιαμόρφωση. Τα σύγχρονα οικοδομικά υλικά επιτρέπουν την πραγματοποίησή τους με "εύκολες" μεθόδους, δημιουργώντας χωρίσματα από γυψοσανίδες. Οι παγκόσμιες αρχιτεκτονικές τάσεις απαιτούν την ελαχιστοποίηση της επιφάνειας των υπνοδωματίων και σε βάρος της αύξησης των καθιστικών, των κυλικείων - δηλαδή των κοινόχρηστων χώρων. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι πάντα δυνατό να επιλέξετε μια γωνία με ένα παράθυρο για μια κρεβατοκάμαρα. Είναι δυνατόν να εξοπλίσει ένα άνετο υπνοδωμάτιο από αυτή την "μολυβοθήκη"; Ή οι ιδιοκτήτες θα υποφέρουν από τη ζέστη και την ταλαιπωρία όλη τη ζωή τους; Θα εξοικονομηθούν με εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

Εξαερισμός σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ακόμα κι αν το δωμάτιο είναι μόνο για έναν κάτοικο, ανά ώρα θα διαθέτει 60 Watt θερμότητας! Αυτό είναι πολύ, αν είναι ένας κλειστός χώρος σε μια μικρή περιοχή. Και για να πάρετε έναν καλό ύπνο και να σηκωθεί φρέσκο ​​και σφριγηλό, το δωμάτιο πρέπει να εφοδιασθεί με παροχή οξυγόνου.

Έτσι, εάν το διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με ένα λειτουργικό φυσικό σύστημα εξαερισμού στο δωμάτιο, θα πρέπει να στερήσει την κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρα της κατάστασης ενός "σφραγισμένου κουτιού". Είναι αρκετά απλό:

 • Στο κάτω μέρος του τοίχου, που ανοίγει σε ένα παρακείμενο χώρο, κάνουμε μια τρύπα και εισάγουμε ένα πλέγμα για την ομορφιά. Στο άνω μέρος είναι το ίδιο για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα.
 • Μην φέρετε τους τοίχους στο ίδιο το ανώτατο όριο αφήνοντας ένα κενό πλάτους τουλάχιστον 10 εκατοστών. Θα είναι εντελώς αόρατο. Και για την εισροή αέρα στο κάτω μέρος του τοίχου ή της πόρτας, πάλι, να παρέχουν τρύπες.

Ακόμα πιο εύκολο είναι το πρόβλημα του πώς να κάνετε αερισμό στο δωμάτιο, εάν τουλάχιστον ένας τοίχος του υπνοδωματίου βγαίνει: τοποθετούμε ένα μικρό παράθυρο.

Αν δεν υπάρχει αέρα στο διαμέρισμα

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους των πόλεων με τα χέρια τους παραβιάζουν τον εξαερισμό στο δωμάτιο. Εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων, μόνωσης και υαλοπίνακες μπαλκονιών καθιστούν τα διαμερίσματα στεγανά.

Ο φυσικός αερισμός σε αυτά δεν λειτουργεί. Επομένως, πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ενός τέτοιου διαμερίσματος είναι ένα ξεχωριστό και περίπλοκο ζήτημα.

Οι ειδικοί λένε: δημιουργούν μια μηχανική εισροή. Και θα έχουν δίκιο. Αυτό είναι ακριβό αερισμό στο δωμάτιο, συχνά παραβιάζει το σχέδιο του δωματίου. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ένας αγωγός εξαερισμού τροφοδοσίας μέσω ολόκληρου του διαμερίσματος.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε εξαερισμό στο δωμάτιο με τα χέρια σας σε αυτή την περίπτωση. Αλλά είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε στους ειδικούς τουλάχιστον για να κάνετε υπολογισμούς. Μην ξεχνάτε ότι στην κρεβατοκάμαρα δεν χρειάζεστε μόνο καθαρό αέρα, αλλά και σιωπή. Οι φίλοι που την παρέχουν πρέπει να αγοράζονται σε εξειδικευμένες εταιρείες.

Το σχέδιο και η συσκευή αερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ο εξαερισμός είναι ένα σημαντικό σύστημα στο σπίτι, με τη βοήθεια του οποίου διατηρείται το μικροκλίμα σε ένα ορισμένο επίπεδο. Είναι επίσης συχνά η μόνη πηγή καθαρού αέρα. Ειδικότερα, αυτό ισχύει για δωμάτια στα οποία δεν υπάρχουν παράθυρα. Έτσι, για να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες διαμονής σε ένα τέτοιο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εξεταστεί σοβαρά ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού.

Λειτουργικά χαρακτηριστικά του συστήματος

Σήμερα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων εξαερισμού που έχουν διαφορετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Παρ 'όλα αυτά, εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 1. Η απόσυρση από τις εγκαταστάσεις επιβλαβών και δυσάρεστων οσμών και ατμών. Συνήθως, αυτή η λειτουργία εκτελείται από τα παράθυρα. Στην κουζίνα, ο εξαγόμενος αέρας αντλείται από τις κουκούλες, οι οποίες είναι τοποθετημένες πάνω από τις επιφάνειες μαγειρέματος.
 2. Διατηρώντας κάποια υγρασία στο δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο σχηματισμού μούχλας και μυκήτων. Ειδικά αυτό ισχύει για δωμάτια στα οποία συχνά βασιλεύει το σκοτάδι. Το γεγονός είναι ότι σε σκοτεινούς χώρους αναπτύσσονται οι πιο επιβλαβείς μικροοργανισμοί.
 3. Ομοιόμορφη κίνηση των μαζών του αέρα, που καθιστά δυνατή τη διατήρηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά και το λειτουργικό φορτίο, το σύστημα αερισμού πρέπει να είναι τοποθετημένο σε κάθε δωμάτιο, ειδικά σε εκείνα όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Στην τελευταία περίπτωση, μόνο θα πραγματοποιήσει ανταλλαγή αέρα.

Έλεγχος πρόσφυσης

Απαγορεύεται η χρήση ανοικτής πυρκαγιάς και άλλων επικίνδυνων μεθόδων για τον έλεγχο της δύναμης εξαερισμού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Το καλύτερο πράγμα για αυτό είναι μια λεπτή λωρίδα χαρτιού.

Πρώτον, θα πρέπει να βρείτε μια σχάρα εξαερισμού και να επισυνάψετε χαρτί σε αυτό. Για αρκετά λεπτά παρακολουθώντας τη συμπεριφορά της. Εάν κυμαίνεται έντονα, τότε ο φυσικός αερισμός του δωματίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι τοποθετημένο ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Απαγορεύεται η χρήση ανοικτής φωτιάς και άλλων επικίνδυνων μεθόδων για τον έλεγχο του βήματος αερισμού

Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας, πρέπει να αναλύσετε τα υπάρχοντα συστήματα, φυσικά, αν υπάρχει. Αν το σαλόνι, στο οποίο δεν υπάρχει παράθυρο, χτίστηκε μετά το σχεδιασμό του σπιτιού, τότε οι αγωγοί εξαερισμού μπορεί να απουσιάζουν. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι δυνατόν να βελτιωθεί το υπάρχον σύστημα.

Σχεδίαση συστήματος

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού αρχίζει με το σχεδιασμό. Όταν πρόκειται για μικρά δωμάτια, είναι δυνατόν να γίνει χωρίς τη συσκευή πολύπλοκων συστημάτων. Έτσι, μπορείτε απλά να συνδέσετε αρκετά δωμάτια με αεραγωγούς, οι οποίοι εξασφαλίζουν τον φυσικό αερισμό του δωματίου. Ένα τέτοιο σχήμα είναι πολύ εύκολο στη συσκευή και στη λειτουργία.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να προβληματιστούμε για την εφαρμογή πιο ριζοσπαστικών δράσεων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον επείγοντα χαρακτήρα της χρήσης πρόσθετων συσκευών. Έτσι, μερικές φορές θα είναι αρκετό να κανονίσετε ένα άνοιγμα στις πόρτες. Φυσικά, στην περίπτωση αυτή λαμβάνεται υπόψη η περιοχή του δωματίου.

Η συσκευή υποχρεωτικού εξαερισμού

Όταν δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης του προβλήματος με τα συμβατικά κανάλια αερισμού, παραμένει ένα πράγμα - η εγκατάσταση πρόσθετων διατάξεων έλξης.

Για να δημιουργήσετε ένα σύστημα θα χρειαστείτε:

 • δύο ή περισσότερους ανεμιστήρες για έγχυση αέρα.
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • θέρμανση για μάζες αέρα θέρμανσης.
 • διάτρηση για τη συσκευή των οπών στον τοίχο.

Για να κάνετε τον υποχρεωτικό εξαερισμό στο ντουλάπι χωρίς παράθυρο, είναι απαραίτητο να κάνετε κάποιους υπολογισμούς. Πρώτα απ 'όλα, αφορά τη διάμετρο των καναλιών. Έτσι, σύμφωνα με τους κανόνες, σε ένα δωμάτιο των 2 μ2 η διάμετρος της τρύπας πρέπει να είναι 3 εκ. Είναι τοποθετημένη πάνω από το πάτωμα. Ένας αγωγός αέρα είναι τοποθετημένος στο εξωτερικό. Η τρύπα στο εξωτερικό είναι προστατευμένη με ένα πλέγμα και ένα προστατευτικό κάλυμμα. Αυτό θα αποτρέψει την είσοδο βρωμιάς και άλλων ξένων αντικειμένων στον εξαερισμό.

Μέσα στο δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας αγωγός αέρα στον οποίο γίνονται οπές. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η διανομή καθαρού αέρα. Η οπή εξάτμισης εγκαθίσταται από το εξωτερικό κοντά στην οροφή. Εάν πρόκειται για αερισμό ενός δωματίου χωρίς παράθυρο στο σπίτι, τότε μια τέτοια οπή οδηγείται έξω σε 40 cm πάνω από το επίπεδο της στέγης.

Εγκατάσταση πρόσθετων συσκευών

Για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του συστήματος, τοποθετείται στον ανεμιστήρα. Με αυτό, γίνεται η κατεύθυνση της ροής αέρα. Έτσι, σε μια τρύπα, ο ανεμιστήρας θα αντλήσει αέρα μέσα στο δωμάτιο, και στην άλλη - θα το βγάλει έξω.

Εδώ το σύστημα εξαερισμού είναι επιπλέον εξοπλισμένο με ένα ανακτητή. Η ιδιαιτερότητα της συσκευής έγκειται στο γεγονός ότι θερμαίνει τον αέρα που προέρχεται από το εξωτερικό. Χρησιμοποιείται κυρίως το χειμώνα. Το καλοκαίρι η συσκευή είναι απενεργοποιημένη και δεν χρησιμοποιείται μέχρι την εμφάνιση του κρύου καιρού.

Επίσης, ο εξαερισμός στο ντουλάπι είναι εξοπλισμένος με φίλτρα. Με τη βοήθειά τους, οι εισερχόμενες μάζες αέρα καθαρίζονται από τη σκόνη. Κατά τη λειτουργία του συστήματος, τα φίλτρα καθαρίζονται περιοδικά.

Κατά τη λειτουργία του συστήματος, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά τα φίλτρα

Ορισμένες λειτουργίες

Κατά τον εξαερισμό στο δωμάτιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά. Αυτό θα κάνει ένα σύστημα που θα έχει υψηλή παραγωγικότητα. Λοιπόν, τι πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος:

 1. Σχεδιάστε το σύστημα. Το σχέδιό της πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις.
 2. Αναλύστε την αποτελεσματικότητα του υπάρχοντος εξαερισμού. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα βελτιώνοντας το.
 3. Καθορίστε σωστά τη διάμετρο της οπής αερισμού, η οποία εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή των αέριων μαζών στο δωμάτιο χωρίς παράθυρο.
 4. Καθαρίστε περιοδικά τον αερισμό από τη μόλυνση. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία του συστήματος καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του.
 5. Υπολογίστε τη ισχύ των ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται για την έγχυση και την εκκένωση του αέρα.

Η τήρηση όλων αυτών των κανόνων και οι συμβουλές των ειδικών θα επιτρέψουν την κατασκευή ενός παραγωγικού συστήματος εξαερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Μην ξεχνάτε την περιοδική συντήρηση του συστήματος, το οποίο θα εξασφαλίσει τη λειτουργικότητά του σε υψηλό επίπεδο.

Ένας απλός τρόπος για να εξαερώσετε τα δωμάτια χωρίς παράθυρα;

Η καλύτερη απάντηση

ο εξαερισμός σε καλά στούντιο δεν αποτελεί μικρό μέρος του προϋπολογισμού, γεγονός που συχνά οδηγεί στη στοργή των πελατών))
Και στην ουσία είναι απαραίτητο να επιλυθούν δύο προβλήματα: η εισροή αέρα και η εκροή (εξάτμιση).
με την εισροή φαίνεται να είναι το πιο εύκολο να ενσωματώσετε τα παράθυρα ακόμα πνέει ανεμιστήρες (αυτά που μπάνιο, αλλά από την άλλη πλευρά έχουν αναπτυχθεί), αλλά μπορεί να okazatsya θόρυβο, ακόμη και με τους οπαδούς χαμηλής ταχύτητας (κόστος 300-500 ρούβλια). Συνήθως τέτοιοι ανεμιστήρες (οικιακές) έχουν σχεδιαστεί για αγωγούς αέρα 100mm, υπάρχουν κυματοειδείς πολύ φτηνές και βολικές. Ένας αγωγός ότι απαιτείται θα εκτρέψει τη ροή του αέρα σε ένα δωμάτιο μακριά από τον ανεμιστήρα και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα απομονώσει σε ένα κουτί των γυψοσανίδων και γεμίζει ηχομόνωση (ένα νήμα του ορυκτού μαλλιού), ένα κουτί των γυψοσανίδων πρέπει να πληρούνται σωστά, που θα ήταν από τον ανεμιστήρα δεν rezanirovat έτσι το ίδιο θα πρέπει να είναι μια αναθεώρηση για να διατηρήσει τον ανεμιστήρα, φυσικά! Όλα αυτά gafrirovanny αγωγό πολύ καλύτερα σε κάποια βαμβακερό νήμα και τυλίξτε μερικές στροφές για να το κάνουμε - θα πρέπει να Ustroń ήχο από το δρόμο. Και η ποιότητα ενός τέτοιου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την χωρητικότητα του ανεμιστήρα και του αριθμού του.
Και με το δεύτερο μέρος - εκχύλισμα! όλο και πιο εύκολη την ίδια στιγμή - και αν ρητά πουθενά, θα πρέπει να αναζητήσουμε - όλα skoreya εντοιχισμένη εκείνη τη θλίψη τους κατασκευαστές είναι πολύ πιθανό ότι το κτίριο θα κατασκευαστεί χωρίς αυτό!
Έχοντας λύσει αυτά τα δύο καθήκοντα, ο αερισμός θα είναι φθηνός, και αν αποφασίσετε με τα χέρια σας, δεν θα είναι θορυβώδης)

ο εξαερισμός σε καλά στούντιο δεν αποτελεί μικρό μέρος του προϋπολογισμού, γεγονός που συχνά οδηγεί στη στοργή των πελατών))
Και στην ουσία είναι απαραίτητο να επιλυθούν δύο προβλήματα: η εισροή αέρα και η εκροή (εξάτμιση).
με την εισροή φαίνεται να είναι το πιο εύκολο να ενσωματώσετε τα παράθυρα ακόμα πνέει ανεμιστήρες (αυτά που μπάνιο, αλλά από την άλλη πλευρά έχουν αναπτυχθεί), αλλά μπορεί να okazatsya θόρυβο, ακόμη και με τους οπαδούς χαμηλής ταχύτητας (κόστος 300-500 ρούβλια). Συνήθως τέτοιοι ανεμιστήρες (οικιακές) έχουν σχεδιαστεί για αγωγούς αέρα 100mm, υπάρχουν κυματοειδείς πολύ φτηνές και βολικές. Ένας αγωγός ότι απαιτείται θα εκτρέψει τη ροή του αέρα σε ένα δωμάτιο μακριά από τον ανεμιστήρα και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα απομονώσει σε ένα κουτί των γυψοσανίδων και γεμίζει ηχομόνωση (ένα νήμα του ορυκτού μαλλιού), ένα κουτί των γυψοσανίδων πρέπει να πληρούνται σωστά, που θα ήταν από τον ανεμιστήρα δεν rezanirovat έτσι το ίδιο θα πρέπει να είναι μια αναθεώρηση για να διατηρήσει τον ανεμιστήρα, φυσικά! Όλα αυτά gafrirovanny αγωγό πολύ καλύτερα σε κάποια βαμβακερό νήμα και τυλίξτε μερικές στροφές για να το κάνουμε - θα πρέπει να Ustroń ήχο από το δρόμο. Και η ποιότητα ενός τέτοιου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την χωρητικότητα του ανεμιστήρα και του αριθμού του.
Και με το δεύτερο μέρος - εκχύλισμα! όλο και πιο εύκολη την ίδια στιγμή - και αν ρητά πουθενά, θα πρέπει να αναζητήσουμε - όλα skoreya εντοιχισμένη εκείνη τη θλίψη τους κατασκευαστές είναι πολύ πιθανό ότι το κτίριο θα κατασκευαστεί χωρίς αυτό!
Έχοντας λύσει αυτά τα δύο καθήκοντα, ο αερισμός θα είναι φθηνός, και αν αποφασίσετε με τα χέρια σας, δεν θα είναι θορυβώδης)

Μια χρήσιμη απάντηση; Ναι 1 / Όχι

Πολλές ευχαριστίες για την απάντησή σας. Τα πάντα είναι περίπου όπως φαντάστηκα μετά τη μελέτη φόρουμ και την κατασκευή καταστημάτων, μόνο πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και συγκεκριμένες ενέργειες. Εγώ μόνο όσο καταλαβαίνω ότι διαφέρει λίγο από το σχηματικό σας περίγραμμα. Έβαλα το ακριβές σχέδιο του τείχους που βλέπει στο δρόμο. Με μπλε παράθυρα, κόκκινες μπαταρίες.

Ακόμη μια τέτοια ερώτηση - ποια είναι η εμπειρία σας γενικά σε αυτές τις υποθέσεις. ),
Αν καταλαβαίνετε αυτό καλά, και το καταλαβαίνω εδώ και το καθήκον είναι πολύ απλό, θα μπορούσαμε να συμβουλευτούμε λεπτομερέστερα και να υπολογίσουμε το σχέδιο δράσης; Φυσικά για την πληρωμή. Θέλω να δημιουργήσω ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξή μου, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο συγκεκριμένου υπολογισμού των υλικών και στοιχείων.

Μια χρήσιμη απάντηση; Ναι / Όχι

Και μπορεί να βάλει ένα παράθυρο με ένα τριπλό τζάμι παράθυρο, δεν θα αφήσει το θόρυβο περάσει, και το φως θα εμφανιστεί.

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

Το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, χωρίς παράθυρα, μόνο η μπροστινή πόρτα)) Ένα από τα πλεονεκτήματα μπορεί να σημειωθεί άξονα αέρα στη γωνία του δωματίου στο οποίο υπάρχουν οπές εξαερισμού, 8ος όροφος, λυγισμένο όπως δεν είναι κακό. Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος - επίσης.

Θέλουμε να τοποθετήσουμε μια μπαταρία στο μπάνιο αντί για μια θερμαινόμενη πετσέτα. Μπορεί κάποιος να το κάνει ήδη;

Όλη τη στιγμή της ημέρας! Πες μου - μπορώ να κρεμάσω ένα θερμαντήρα νερού 80 λίτρων σε τοίχο από μπετόν; Ο τοίχος αποτελείται από δύο γειτονικές επένδυσεις αεριζόμενου σκυροδέματος 80 mm. το συνολικό πάχος 160 mm Ο καθένας εκ των προτέρων είναι ευγνώμων για τις συμβουλές!

Γεια σας. Πείτε μου, παρακαλώ, ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται τώρα στην παραγωγή των καναλιών σκουπιδιών και ποιος προμηθευτής πρέπει να επιλέξω;

Είτε πρόκειται να αλλάξετε ένα θερμαντικό σώμα θέρμανσης σε ένα ζεστό δάπεδο από το σύστημα θέρμανσης σε έναν σύνδεσμο από σκυρόδεμα είτε από ένα θερμαντήρα πετσετών. τι να κάνω, δεν ξέρω. βοήθεια.

Όλες οι ρουμπρίκες

Κέρδος-βαθμολογία

Τα καλύτερα υλικά

 • Honeymoon Διαμέρισμα

Όπως ένας από τους πελάτες μας είπε: Αγαπώ πραγματικά το σκανδιναβικό εσωτερικό, αλλά απολύτως.

 • Καλά κλασικά. Το καινούργιο έργο μου είναι ένας πίνακας ζωγραφικής σε στυλ Tual de Jouy

  Η βάση των ιστοριών - οι γαλλικές ποιμενικές, ζωντανές σκηνές από μια ειρηνική και απλή αγροτική.

 • Διαμέρισμα στο Primorsky Prospekt

  Αγία Πετρούπολη έκταση 39,6 τετραγωνικών μέτρων.

  Μόνο 8 κινούμενες ντουλάπες, 4 οπίσθια σταθερά ντουλάπια + κεντρικό τμήμα κάτω από.

 • Village Provence κοντά στο Tomsk

  Είχα την τύχη να φτιάξω ένα πολύ ενδιαφέρον έργο για εξοχική κατοικία κοντά στο Tomsk.

  Κανόνες και μέθοδοι εγκατάστασης εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

  Συμβαίνει ότι υπάρχει ένα "χαζή" δωμάτιο χωρίς παράθυρα στο κτίριο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να παρατηρηθεί σε διαμερίσματα, για παράδειγμα, μετά τον επανασχεδιασμό ή στα ισόγεια με πρόσβαση σε έναν πολυσύχναστο δρόμο (λόγω του τι είναι τούβλο). Είναι επίσης κατασκευασμένα σε ιδιωτικές κατοικίες: λεβητοστάσια, αποθήκες, γκαράζ και υπόγεια.

  Πιο συχνά, τέτοια δωμάτια είναι διαθέσιμα σε μη οικιστικά κτίρια: σε αποθήκες, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως ντουλάπα ή ντουλάπα. Ανεξάρτητα από το πόσο "περιττό" τέτοιο δωμάτιο δεν φαίνεται, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα εξαερισμού.

  Χρειάζεστε πραγματικά αερισμό σε ένα "κωφό" δωμάτιο και γιατί;

  Το σύστημα εξαερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα πρέπει να τοποθετηθεί απαραιτήτως, άλλοι τρόποι για να διατηρηθεί εκεί το βέλτιστο μικροκλίμα και η ανταλλαγή αέρα δεν υπάρχει. Εάν ο εξαερισμός δεν είναι εξοπλισμένος, μπορεί να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα:

  1. Ο αέρας πρέπει να είναι ζεστός στο δωμάτιο λόγω της στασιμότητάς του. Ταυτόχρονα, ο αέρας από κωφούς μπορεί να εισέλθει στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο γραφείο - δηλαδή, κατευθείαν στο όλο διαμέρισμα, το οποίο είναι ήδη επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων (όσον αφορά τη στέγαση).
  2. Η εμφάνιση της υγρασίας (πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα).
  3. Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που περιγράφηκαν παραπάνω, είναι δυνατή η εμφάνιση μούχλας. Οι κακοί μικροοργανισμοί θέτουν σάπια ξύλινα επιφάνειες, χαλάσματα και προϊόντα που είναι αποθηκευμένα στο δωμάτιο.
  Υπνοδωμάτιο σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

  Είτε ο εξαερισμός είναι απαραίτητος σε τόσο σοβαρά πιθανά προβλήματα - ναι, είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν είναι οικιστικό ή όχι.

  Πόσο αέρα πρέπει να παρέχεται;

  Είναι σημαντικό να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα μάζας αέρα που απαιτείται για το δωμάτιο. Στους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να βασιστεί κανείς σε τέτοιες αποχρώσεις:

  • πόσα άτομα και πόσο συχνά θα βρίσκονται σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
  • για το τι ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο (εάν για ξεκούραση και ήσυχο χόμπι, είναι δυνατό να γίνει με εισροή 30 m³ / h ανά 1 άτομο, αν γίνει δύσκολη φυσική εργασία, τότε 60).
  • ποιες συνθήκες είναι τυπικές για τις εγκαταστάσεις (για παράδειγμα, εάν πρόκειται για υπόγειο, τότε η πιθανότητα υγρασίας στο εσωτερικό είναι υψηλότερη από ό, τι στο δωμάτιο που βρίσκεται πάνω από το έδαφος).
  • αν θα διατεθούν επιβλαβείς ουσίες (για παράδειγμα, εάν σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα υπάρχει εργαστήριο όπου θα γίνει βαφή).

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε έναν εύκολο υπολογισμό. Επομένως, ένα άτομο σε ένα δωμάτιο απαιτεί περίπου 30 κύβους αέρα ανά ώρα. Αυτή είναι η ελάχιστη τιμή, αλλά γενικά είναι επιθυμητή η αύξηση της σε 32-35 κύβους αέρα ανά ώρα.

  Πώς να το κάνετε;

  Από πολλές απόψεις η επίλυση αυτού του καθήκοντος εξαρτάται από το αν αυτό το δωμάτιο συνορεύει με το δρόμο ή όχι. Αν οριοθετήσει, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού, και αυτό δεν απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγών. Αν δεν συνορεύει, τότε η εργασία γίνεται πιο περίπλοκη και θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά είναι το δωμάτιο από το δρόμο.

  Ένας άλλος βασικός κανόνας: στα "βρώμικα" κτίρια, το εκχύλισμα γίνεται πάντοτε, και στις "καθαρές" αίθουσες υπάρχει εισροή. Για να "βρώμικα" περιλαμβάνουν την κουζίνα, τα μπάνια, καθώς και τους χώρους όπου οι βλαβερές ουσίες απελευθερώνονται στον αέρα.

  Παρακάτω, εξετάζουμε κάποιες από τις πιο απλές καταστάσεις και μεθόδους για την επίλυσή τους.

  Αν είναι κουζίνα

  Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού είναι η παρουσία σ 'αυτήν ενός άξονα εξαερισμού. Θα λειτουργήσει ως σύστημα εξάτμισης και μέσω αυτού θα αφαιρεθεί ο στάσιμος αέρας. Η δεύτερη επιλογή - η απομάκρυνση του αέρα μέσω της κουκούλας (που εξέρχεται είτε στον εξαερισμό είτε αμέσως στο δρόμο μέσω του τοίχου ή μέσω του αεραγωγού).

  Η εισροή αέρα θα πραγματοποιείται από άλλους χώρους: είτε μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες είτε μέσω των σχισμών (εάν δεν υπάρχουν ρωγμές).

  Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το ρεύμα του άξονα εξαερισμού. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μια λωρίδα λεπτού χαρτιού και το φέρετε στη μάσκα.

  Αν το χαρτί έλκεται - ο άξονας εξαερισμού λειτουργεί κανονικά. Αν όχι, ή προσελκύεται πολύ κακώς - ο άξονας εξαερισμού είτε δεν λειτουργεί καθόλου είτε λειτουργεί ελαττωματικά (πιθανώς γιατί σφυρηλατείται και χρειάζεται καθαρισμό). Εάν για κάποιο λόγο ο καθαρισμός είναι πλέον αδύνατος, είναι λογικό να βάλουμε έναν ανεμιστήρα εξαναγκασμένης εξάτμισης στον τοίχο, με την έξοδο αμέσως στο δρόμο.

  Η ισχύς του ανεμιστήρα θα πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την απομάκρυνση του αέρα σε όγκο ίσο με τον αριθμό των ατόμων που ζουν, πολλαπλασιασμένα με 30. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 3 άτομα στο διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 90 κύβους αέρα ανά ώρα.

  Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που συνορεύει με το δρόμο, τουλάχιστον μέσω ενός τοίχου

  Αν αυτό είναι ένα "βρώμικο" δωμάτιο, τότε γίνεται τρύπα στον τοίχο του δρόμου και εισάγεται ένας ανεμιστήρας. Θα τραβήξει τον αέρα έξω, και η εισροή θα είναι από άλλους χώρους (μέσα από τις γρίλιες ή μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες).

  Διαρρύθμιση του εξαερισμού στο διαμέρισμα

  Εάν πρόκειται για ένα "καθαρό" δωμάτιο, τότε εισέρχεται μέσω του τοίχου του δρόμου με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

  • μέσω της βαλβίδας εισόδου στο τοίχωμα.
  • μέσω της εγκατάστασης τροφοδοσίας.
  • Μέσω της τρύπας με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο.

  Η αφαίρεση του αέρα θα γίνει μέσω ενός άλλου δωματίου, από τον οποίο θα κατασκευαστεί ο απορροφητήρας.

  Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που δεν συνορεύει με το δρόμο

  Συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα κελάρι (αν πρόκειται για διαμέρισμα ή σπίτι), το οποίο βρίσκεται συχνά στο "βάθος" της κατοικίας.

  Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

  1. Εάν το δωμάτιο χωρίς παράθυρα βρίσκεται μεταξύ ενός άλλου δωματίου, όπου υπάρχει εισροή, και ένα άλλο δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα απόσπασμα. Στα τοιχώματα μεταξύ τους, μπορεί κανείς να κάνει τρύπες καλύπτοντας τους με ράβδους (ή με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα σε μία ή και στις δύο τρύπες). Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν χρειάζεστε λίγο αέρα (εάν υπάρχει μικρός χώρος) και εάν από το δωμάτιο, όπου θα εισρεύσει, θα ρέει καθαρός αέρας.
  2. Εάν το κτίριο (διαμέρισμα, σπίτι) διαθέτει ένα σύστημα αεραγωγών (ή τροφοδοσίας, και εξάτμισης, ή κάποιος). Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται ξεχωριστή γραμμή αγωγών πριν από την εγκατάσταση χωρίς παράθυρα. Εάν το κανάλι εξαερισμού εκτελεί μόνο ένα στόχο (για παράδειγμα, αφαιρεί μόνο τον αέρα), τότε ξεχωριστά είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί και η εισροή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα, από το επόμενο δωμάτιο, μέσα από την τρύπα.
  3. Αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος ή η οπή εξαερισμού / εξαγωγής του άξονα εξαερισμού είναι πολύ μακριά - θα ήταν καλύτερο να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα τόσο για εισροή όσο και για έλξη. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα και στα δύο συστήματα.

  Εγκατάσταση εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα (βίντεο)

  Αν το δωμάτιο είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους

  Πρόκειται για το υπόγειο. Αν τουλάχιστον ένα μικρό μέρος του δωματίου είναι πάνω από το επίπεδο του εδάφους - μια εισροή μπορεί να γίνει μέσω του τοίχου σε αυτό το σημείο. Η κουκούλα γίνεται μέσω του συστήματος εξάτμισης του κτιρίου (άξονας εξαερισμού ή απλά κουκούλα). Εάν δεν υπάρχει άξονας εξαερισμού, η αφαίρεση του αέρα οργανώνεται μέσα από μια τρύπα (με ή χωρίς ανεμιστήρα) στο τοίχωμα που βλέπει προς το σημείο εισροής.

  Αν το δωμάτιο βρίσκεται εντελώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους - στην περίπτωση αυτή τόσο η εισροή όσο και το εκχύλισμα οργανώνονται μέσω αγωγών με ανεμιστήρες. Σωλήνες τοποθετούνται από την επιφάνεια, μέσα από τα τοιχώματα, απέναντι από το άλλο (εισροή στον τοίχο, εξολκέα στο άλλο). Οι ανεμιστήρες εισάγονται στους σωλήνες: ο ένας τροφοδοτεί τον αέρα μέσα, ο άλλος χτυπάει στο δρόμο.

  Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

  Ένας απλός τρόπος για να εξαερώσετε τα δωμάτια χωρίς παράθυρα;

  Καλησπέρα.
  Έχω ένα πρόβλημα αυτού του είδους - υπάρχει ένα δωμάτιο 52 m2 το οποίο χρησιμοποιείται στο στούντιο επεξεργασίας ακουστικών / βίντεο. Το στούντιο, όταν η κατασκευή έγινε χωρίς παράθυρα, είναι καρφωμένα και δεν θα τα κάνουμε, γιατί αν φτιάξετε ένα παράθυρο, ο δρόμος θα ακουστεί πάρα πολύ.

  Η καλύτερη απάντηση

  Ενδιαφέρουσες προσφορές

  Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

  Το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, χωρίς παράθυρα, μόνο η μπροστινή πόρτα)) Ένα από τα πλεονεκτήματα μπορεί να σημειωθεί άξονα αέρα στη γωνία του δωματίου στο οποίο υπάρχουν οπές εξαερισμού, 8ος όροφος, λυγισμένο όπως δεν είναι κακό. Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος - επίσης.

  Θέλουμε να τοποθετήσουμε μια μπαταρία στο μπάνιο αντί για μια θερμαινόμενη πετσέτα. Μπορεί κάποιος να το κάνει ήδη;

  Όλη τη στιγμή της ημέρας! Πες μου - μπορώ να κρεμάσω ένα θερμαντήρα νερού 80 λίτρων σε τοίχο από μπετόν; Ο τοίχος αποτελείται από δύο γειτονικές επένδυσεις αεριζόμενου σκυροδέματος 80 mm. το συνολικό πάχος 160 mm Ο καθένας εκ των προτέρων είναι ευγνώμων για τις συμβουλές!

  Γεια σας. Πείτε μου, παρακαλώ, ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται τώρα στην παραγωγή των καναλιών σκουπιδιών και ποιος προμηθευτής πρέπει να επιλέξω;

  Είτε πρόκειται να αλλάξετε ένα θερμαντικό σώμα θέρμανσης σε ένα ζεστό δάπεδο από το σύστημα θέρμανσης σε έναν σύνδεσμο από σκυρόδεμα είτε από ένα θερμαντήρα πετσετών. τι να κάνω, δεν ξέρω. βοήθεια.

  Εξαερισμός σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

  Ο ποιοτικός αερισμός στο δωμάτιο παρέχει μια κανονική ροή καθαρού αέρα, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα εμφάνισης μύκητας στους τοίχους του δωματίου.

  Σχέδιο κίνησης του αέρα με εξαερισμό στο μπάνιο.

  Για να απαλλαγείτε από το καλούπι, συνιστάται ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον συσκευές στο δωμάτιο.

  Αυτοέλεγχος

  Πριν από τον αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ελέγξτε το επίπεδο πρόσφυσης. Σε διαμερίσματα πολυώροφων πολυκατοικιών χτίζουν μια φυσική δομή.

  Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

  Συνίσταται στην τοποθέτηση ειδικών καναλιών. Για να ελέγξετε τον υπάρχοντα εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, χρησιμοποιήστε μια λωρίδα χαρτιού, το πλάτος της οποίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 cm. Ένα τέτοιο προϊόν επηρεάζεται εύκολα από τον άνεμο οποιασδήποτε δύναμης.

  Είναι αδύνατον να ελέγξετε τον εξαερισμό στο δωμάτιο με τη βοήθεια εύφλεκτων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων αναπτήρων, φακών, αγώνων. Διαφορετικά, ενδέχεται να παρουσιαστεί έκρηξη. Η ταινία χαρτιού εφαρμόζεται στην σχάρα εξαερισμού που βρίσκεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για αρκετά λεπτά ακολουθήστε τη συμπεριφορά του χαρτιού. Η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού στο δωμάτιο εξαρτάται από το βαθμό των ταλαντευτικών κινήσεων της ταινίας. Εάν το χαρτί είναι ακίνητο, θα χρειαστεί να βελτιώσετε την υπάρχουσα δομή.

  Εάν ένα καθιστικό χωρίς παράθυρο έχει σχεδιαστεί για ένα άτομο, 60 W θερμότητας απελευθερώνεται στο δωμάτιο. Εάν υπάρχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα ή στο σπίτι, υπάρχουν τρύπες στο κάτω μέρος του τοίχου του κλειστού χώρου. Για να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα, εκτελείται παρόμοια διαδικασία στην κορυφή της επιφάνειας. Αν οι τοίχοι στο δωμάτιο χωρίς παράθυρα έχουν πρόσβαση στο δρόμο, τοποθετήστε το παράθυρο.

  Οι κάτοικοι των πόλεων σπάνε τον υφιστάμενο φυσικό εξαερισμό στο σπίτι ή το διαμέρισμα, εγκαθιστώντας πλαστικά παράθυρα, μονώνοντας το μπαλκόνι. Σε αυτή την περίπτωση, η διάταξη του υπό εξέταση συστήματος σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα γίνεται πιο περίπλοκη. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μηχανικής εισροής. Αυτός ο σχεδιασμός θεωρείται δαπανηρός. Προβλέπει την παροχή ενός ειδικού καναλιού τροφοδοσίας μέσω ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού.

  Νωπά κατασκευή

  Διάγραμμα της κίνησης του αέρα στο διαμέρισμα.

  Η διάταξη του εξεταζόμενου αερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια 2 ανεμιστήρων, φίλτρου, θερμαντήρα, διάτρητου. Αυτό το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσετε από το δωμάτιο χωρίς παράθυρο υπερβολικής υγρασίας. Η διάμετρος των οπών είναι προκαθορισμένη.

  Σε 1 τετραγωνικό μέτρο του δωματίου θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια τρύπα με διάμετρο 15 mm. Βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Από την εξωτερική πλευρά, ο αγωγός αέρα είναι τοποθετημένος σε ύψος 30-40 εκ. Το επάνω άνοιγμα της μονάδας πρέπει να προστατεύεται από τα συντρίμμια.

  Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε ένα πλέγμα και ένα κουβούκλιο. Μέσα στο δωμάτιο, τοποθετείται ένας κάθετος ή οριζόντιος αγωγός με οπές. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διανομή καθαρού αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

  Η οπή εξάτμισης γίνεται στο επίπεδο της οροφής από την αντίθετη πλευρά (σε σχέση με το αναλογικό τροφοδοσίας). Ο αγωγός αέρα οδηγείται σε ύψος 30-50 cm πάνω από το επίπεδο στέγης (σε ιδιωτικό σπίτι). Εάν έχει εγκατασταθεί εξαερισμός στο διαμέρισμα, τότε η τελευταία μονάδα μεταφέρεται στον εξωτερικό τοίχο ενός πολυώροφου κτιρίου (για παρόμοια απόσταση προς τα επάνω).

  Εάν οι αεραγωγοί έχουν εγκατασταθεί, ένας ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στη θύρα εισόδου. Το καθήκον του είναι να κατευθύνει τη ροή των εξωτερικών αέριων μαζών στο φίλτρο - τον θερμαντήρα αέρα - μέσω των εσωτερικών αγωγών. Το θερμοσίφωνα χρησιμοποιείται για να θερμάνει τις εξωτερικές μάζες αέρα στην επιθυμητή θερμοκρασία κατά τη χειμερινή περίοδο. Σε θερμότερους μήνες, αυτή η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη. Τα φίλτρα θα πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά με νέες μονάδες. Προκειμένου να λειτουργεί αποτελεσματικότερα η θύρα εξαγωγής, τοποθετείται ένας δεύτερος ανεμιστήρας.

  Σημαντικά σημεία

  Το σχέδιο αερισμού των χώρων σε ιδιωτικό σπίτι.

  Η διάταξη αερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο προβλέπει την εγκατάσταση ενός ξεχωριστού καναλιού εξαγωγής. Κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της εργασίας, απαγορεύεται η παρεμπόδιση της εισόδου στο κανάλι.

  Η κίνηση των αέριων μαζών σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική κατεύθυνση (σε σύγκριση με την κίνηση του αέρα σε ένα δωμάτιο με άνοιγμα παραθύρου).

  Ο αγωγός στην πρώτη περίπτωση πρέπει να είναι έμμεσης φύσης. Όπως έδειξε η πρακτική, οι αέριες μάζες κινούνται από δωμάτια με παράθυρα προς την κατεύθυνση των δομών εξάτμισης. Στο δωμάτιο ο αέρας περνά μέσα από ένα άνοιγμα ή παλιά παράθυρα. Για να διασφαλίσετε ότι η ροή του αέρα κινείται ελεύθερα γύρω από το σπίτι, συνιστάται να αφήσετε κενά στις πόρτες του κλειστού χώρου. Ομοίως έρχονται με τα φύλλα των θυρών των υπόλοιπων δωματίων.

  Η απουσία του αγωγού εξάτμισης ώστε να αποτρέπεται η κυκλοφορία του αέρα, έτσι θα έρθει σε άλλες περιοχές του σπιτιού (εκτός από κλειστούς χώρους). Για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να παρέχει ένα διάκενο μεταξύ του δαπέδου και του θυρόφυλλου είναι 3-4 cm. Εάν το δωμάτιο χωρίς παράθυρα αναπαριστάται ως ένα υπνοδωμάτιο, dressing room και μπάνιο, μία οπή διανοίγεται λοξά από έξω προς τα μέσα. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση χάλυβα, λεπτού ματιού ή ανοξείδωτου πλέγματος. Τοποθετείται σε 2-4 στρώματα με ένα διάστημα 2-3 mm. Σε αυτή την περίπτωση βελτιώνεται η ηχομόνωση.

  Φυσική κατασκευή

  Υπό φυσικό εξαερισμό νοείται η παρουσία αερισμού και ρωγμών στο δωμάτιο. Για το χειμώνα, το παράθυρο είναι σφραγισμένο. Στην περίπτωση αυτή διακόπτεται η εισροή αέριων μαζών. Το σαλόνι χρειάζεται εισόδους αέρα.

  Το σχέδιο της συσκευής αερισμού στην τουαλέτα με τη βοήθεια ψευδοροφής.

  Οι δημόσιοι χώροι, στους οποίους υπάρχουν πάντα πολλοί άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένης κουζίνας), χρειάζονται βαλβίδες εισόδου στο τοίχωμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε τέτοιες αίθουσες υπάρχει έλλειψη υπάρχουσας ροής αέρα.

  Οι ειδικοί ταξινομούν τις εν λόγω μονάδες στους ακόλουθους τύπους:

  1. Άκαμπτες γραμμές.
  2. Βαλβίδες γωνίας με εύκαμπτο αγωγό.

  Αυτές οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με παντζούρια ρύθμισης - προβολές. Εάν είναι απαραίτητο, η άμεση βαλβίδα είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένη με ένα λαβύρινθο αέρα ή θερμαντήρα, για τον οποίο είναι χαρακτηριστικό ένα παρόμοιο αποτέλεσμα τσοκ.

  Το κόστος των δεύτερων μονάδων είναι χαμηλότερο από την τιμή των πρώτων στοιχείων. Η εγκατάσταση σκληρών απευθείας βαλβίδων γίνεται πάνω από τις μπαταρίες. Η δράση τους είναι παρόμοια με τις σχισμές στο παράθυρο PVC. Οι εύκαμπτοι αγωγοί τοποθετούνται σε τοίχους με κλίση προς τα κάτω. Αυτό εμποδίζει την είσοδο της υγρασίας στον άσχημο καιρό, μειώνοντας την είσοδο σωματιδίων σκόνης στο δωμάτιο. Επιλύστε αυτό το πρόβλημα με τη βοήθεια μιας μάσκας φράχτη. Η τοποθέτησή του γίνεται εύκολα από τον εαυτό σας.

  Εάν το δωμάτιο είναι υπερβολικά βουλωμένο, συνιστούμε τη χρήση απευθείας βαλβίδων. Αυτή η μονάδα έχει χαμηλότερη αντίσταση εισροής. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε έναν θερμαντήρα, φίλτρο και υγραντήρα. Το μερίδιο του εν λόγω προϊόντος είναι το εξωτερικό του μέρος - η πρόσληψη αέρα. Παρουσιάζεται με τη μορφή ενός σύνθετου και αξιοσημείωτου σχεδίου που δεν εναρμονίζεται με τον σχεδιασμό του δωματίου.

  Αν οι βαλβίδες δεν ανταποκρίνονται στην εργασία και η αύξηση της εισροής αέριων μαζών είναι ανεπαρκής, χρησιμοποιείται επιπλέον εξαερισμός.

  Η αρχή της κατασκευής ενός τέτοιου σχεδίου είναι απλή. Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε με τα χέρια σας ηλεκτρικούς ανεμιστήρες ή συστήματα μπλοκ, που παρουσιάζονται με τη μορφή τμημάτων ενός ειδικού κουτιού. Θα πρέπει πρώτα να μελετήσετε τη διάταξη της τελευταίας συσκευής. Οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες και τις συστάσεις του κατασκευαστή.

  Εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα: επαγγελματικά μυστικά

  Η υγεία, η άνεση και η ασφάλεια της παρατεταμένης διαμονής στις εγκαταστάσεις παρέχονται από το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως στα κλασικά συστήματα η κύρια εισροή αέρα παρέχεται μέσω των παραθύρων.

  Σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων στερείται παράθυρα. Πρόκειται για γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα υπνοδωμάτια χωρίς παράθυρα είναι εξοπλισμένα.

  Ο παραδοσιακός αερισμός του διαμερίσματος περιλαμβάνει την παροχή αέρα μέσω διαρροών παλαιών ξύλινων παραθύρων ή του συστήματος εξαερισμού νέων πλαστικών παραθύρων και ειδικών βαλβίδων τύπου τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τα δωμάτια προς την κατεύθυνση των αξόνων εξαγωγής, όπου δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα από τη διαφορά στην πυκνότητα του αέρα μέσα και έξω. Οι άξονες καυσαερίων είναι συνήθως εξοπλισμένοι σε δωμάτια που ονομάζονται βρώμικα, όπως κουζίνες και τουαλέτες.

  Είναι σημαντικό ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να περιλαμβάνει ένα τμήμα τροφοδοσίας και μια αποτελεσματική κουκούλα.

  Χωρίς αποτελεσματικό αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και να δημιουργηθούν συνθήκες υγείας. Η απελευθέρωση θερμότητας από ένα μόνο άτομο ισοδυναμεί με εξήντα βατ και η άνετη θερμική ισορροπία του δωματίου δημιουργείται επίσης μέσω ενός συστήματος εξαερισμού.

  Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, η ισορροπία θερμότητας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των υφιστάμενων προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, για το μπάνιο, η πρόσληψη υγρασίας στον αέρα είναι άνιση με το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού με έλεγχο από τον αισθητήρα υγρασίας. Η πρόσβαση στον αέρα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου ή μέσω μιας σχάρας εξαερισμού ενσωματωμένης στην πόρτα.

  Συσκευή εναλλαγής αέρα για δωμάτια χωρίς παράθυρα

  Εάν ο εξαερισμός είναι ήδη διαθέσιμος σε κτίριο χωρίς παράθυρα, τότε πρέπει να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του. Στο πλέγμα του καναλιού καυσαερίων αναδύεται μία λωρίδα χαρτιού με πλάτος της τάξεως των δύο εκατοστών. Όταν ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σωστά τοποθετημένος, η ταινία θα πιέζεται προς την είσοδο του άξονα εξαγωγής.

  Συνήθως, ο αέρας επιτρέπεται να εισέλθει στο δωμάτιο μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, μπορούν να τοποθετηθούν πλέγματα εξαερισμού στην πόρτα ή υπάρχουν τρύπες τροφοδοσίας στον τοίχο. Τέτοιες τρύπες συνήθως κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του τοίχου. Για να ενισχυθεί η κουκούλα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται στην είσοδο του καναλιού. Η λειτουργία τέτοιων ανεμιστήρων στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να ελέγχεται από ένα διακόπτη φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή από έναν αισθητήρα κίνησης.

  Συχνά, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα εμφανίζεται κατά την ανακατασκευή των χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο σχεδιασμός και ο πλήρης εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού. Η απλούστερη λύση περιλαμβάνει τη διευθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε δωμάτια με εγκατεστημένο σύστημα υψηλής απόδοσης φυσικής ανταλλαγής αέρα.

  Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

  Εξετάστε το πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο με το χαμηλότερο κόστος. Στο κάτω μέρος του τοίχου, που βλέπει στο δωμάτιο με ρυθμιζόμενη αλλαγή αέρα, παρέχονται ανοίγματα. Οι εξατμίσεις των οπών τοποθετούνται στην κορυφή του άλλου τοίχου.

  Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο για να τοποθετηθούν τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής σε απέναντι τοίχους. Για ένα τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, η διάμετρος της οπής ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι 15 mm. Από αυτή την αναλογία, θα πρέπει να υπολογιστεί η περιοχή και οι διαστάσεις των οπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί των οπών εξόδου, ο τοίχος δεν φθάνει 100 mm στην οροφή, πράγμα που είναι αρκετά διακριτικό.

  Εξαερισμός σε υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

  Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτήσει μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο - ο αερισμός εδώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Σε αυτό και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • ζεύγος ή περισσότεροι ανεμιστήρες.
  • θερμαντήρα, παρέχοντας θέρμανση σε αποδεκτή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα.
  • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
  • πλέγματα εξαερισμού.
  • αεραγωγών.

  Πώς να κάνετε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

  Θα δείξουμε πώς να κάνουμε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Για να φτιάξετε τρύπες, χρειάζεστε μια διάτρηση και για τη στερέωση πλέγματος, αεραγωγών - ένα τρυπάνι και κατάλληλους συνδετήρες. Οι οπές εισροής βρίσκονται στην κάτω ζώνη του τοίχου πάνω από το δάπεδο. Έξω από την τρύπα πρέπει να προστατεύονται από μια μάσκα και μια προσωπίδα.

  Στο ίδιο το δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος αγωγός αέρα για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στην περιοχή του δωματίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του τοίχου. Ο αγωγός αέρα από αυτό πρέπει να έρθει προς τα έξω πάνω από 0,4 μ. Από το σημάδι στέγης. Οι αγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν θέρμανση πρέπει να προστατεύονται με αξιόπιστη θερμομόνωση.

  Όταν ένα δωμάτιο είναι εξοπλισμένο χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός του οποίου πρέπει να είναι αποτελεσματικός, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα εισροής και εκροής. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε φίλτρα καθαρισμού στον αγωγό εισροής. Η παρουσία του θερμαντήρα αέρα θα εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας.

  Κατά την επιλογή του εξοπλισμού και τον υπολογισμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ανταλλαγή αέρα για μία ώρα σε επίπεδο τριάντα κυβικών μέτρων ανά άτομο. Εάν ένα άτομο έχει λιγότερο από 20 μ. Πλατεία, ο υπολογισμός εκτελείται από την κατάσταση των τριών κυβικών μέτρων ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

  Εξαερισμός σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρα

  Καλησπέρα!
  Σχεδιάζω μια ανακατασκευή στο δωμάτιο, θα ήθελα να χωρίσω το τμήμα του δωματίου κάτω από το υπνοδωμάτιο από το διαμέρισμα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το υπνοδωμάτιο θα είναι χωρίς παράθυρα. Πώς να λύσετε το πρόβλημα με την παροχή καθαρού αέρα και εξαερισμού; SOP; Ποια PVU είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση;

  Αν οι υπόλοιποι χώροι είναι αεριζόμενοι, είναι δυνατόν να κάνετε μια μηχανική ροή από αυτά στην κρεβατοκάμαρα.
  Αυτό είναι από φθηνές επιλογές.
  Μια άλλη επιλογή. Αν η κρεβατοκάμαρα διαθέτει τοίχο που συνορεύει με το δρόμο, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε είτε ένα μίνι παραπόταμο είτε ένα PVU, ακόμη και από το ME.
  Και η πιο ακριβή επιλογή επιτυγχάνεται αν χρησιμοποιείτε PU ή PVU με υψηλότερη απόδοση από ό, τι χρειάζεστε για ένα υπνοδωμάτιο. Αυτό συμβαίνει εάν τα υπόλοιπα δωμάτια δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν.

  Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

  Ο χώρος από τον οποίο χωρίζεται η κρεβατοκάμαρα δεν είναι αεριζόμενος (δηλαδή δεν υπάρχει εξαερισμός), επιπλέον το loggia θα είναι γυαλισμένο, δηλ. τα μουστάκια θα είναι ακόμη μικρότερα (.
  Η κρεβατοκάμαρα αποδεικνύεται κωφός, χωρίς παράθυρο, χωρίς τοίχους στο δρόμο.

  Δηλαδή. είναι μόνο PVU; Θα είναι θορυβώδες για την κρεβατοκάμαρα;

  Και ποια PVU ταιριάζει καλύτερα σε αυτή την κατάσταση;

  Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

  Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

  Kim έγραψε:
  Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

  Όχι, δεν υπάρχει ένας τοίχος κρεβατιού στην πρόσοψη του κτιρίου.

  Εδώ, περίπου έτσι..

  Kate07,
  Σχεδιάστε, εντελώς, ένα διαμέρισμα..

  Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

  Ο Medtech έγραψε:
  . μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

  Και τι θα συμβεί εάν βρίσκονται 600 χιλιοστά πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Ή δεν θα λειτουργήσει έτσι. Η σκέψη είναι ακατανόητη.

  Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

  Kim έγραψε:
  θα βρίσκεται χιλιοστά στα 600 πάνω από το επίπεδο του δαπέδου;

  θα είναι πολύ ζεστό, γιατί ήσυχα, χωρίς ανάδευση, η κυκλοφορία του αέρα στο φυσικό βύθισμα από τη ζέστη του ίδιου του σώματος και της αναπνοής. Πόσοι άνθρωποι εκεί έξω στον κατάλογο ακτινοβολεί;
  Topikstarter δεν ακούει ακόμα τις επιθυμίες και τις ευκαιρίες, είναι δυνατόν να ονειρευτείς.

  Ο Medtech έγραψε:
  κυκλοφορία αέρα σε φυσικό βύθισμα από τη θερμότητα του ίδιου του σώματος και της αναπνοής.

  Εννοείται.
  Αλλά μπορείτε (και μάλλον είναι) κάτω από το ανώτατο όριο να τοποθετήσετε τον αγωγό για την εξάτμιση και να βάλετε έναν "ήσυχο" ανεμιστήρα. Και ας δημιουργήσει μια κίνηση του αέρα. Δεν τραβά πολύ ηλεκτρισμό, αλλά το κίνημα αέρα θα δημιουργήσει.

  Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

  Ο Medtech έγραψε:
  Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

  Medtech, μου φαίνεται ότι τα πλέγματα δεν είναι κατάλληλα, επειδή στο δωμάτιο από το οποίο περιβάλλονται τα διπλά τζάμια και το τζάμι, μονωμένο μπαλκόνι.. φρέσκο ​​αέρα από πού;

  Kate07, έζησα μέσα, με μία κουκέτα, προστίθεται αέρας προς τα κάτω, σηκώστε κορυφή, αλλά το υπόλοιπο του διαμερίσματος ήταν η συνήθης ροή του φυσικού αερισμού, έχω αρκετά σε χαμηλή ταχύτητα, αν και λέει ότι είναι πολύ ήσυχο, αλλά ο θόρυβος ισχύει μόνο για το θόρυβο του ανεμιστήρα, και όχι στον αέρα που ακούγεται από την αποκοπή του αεραγωγού κατά την εκτόξευση και την αναρρόφηση, οπότε ο σιγαστήρας είναι υποχρεωτικός.
  Αλλά πώς λειτουργεί κανονικός φυσικός αερισμός για εσάς; Η εισροή δεν υπάρχει; Χωρίς σχέδιο διαμερίσματος δεν είναι ακόμα σαφές πώς ζείτε σε ένα αεροστεγές δωμάτιο.

  Medtech, ευχαριστώ.
  Ενώ ζουν ακόμα σε αυτό το δωμάτιο χωρίς γυάλινη και μονωμένη λουγκλιά, ό, τι σχεδιάζεται και χωρίσματα για την κρεβατοκάμαρα, η οποία είναι επίσης προγραμματισμένη. Θα ήθελα λοιπόν να σχεδιάσω τα πάντα σωστά.

  Τώρα, σε μια σειρά.. Ο τοίχος (ή την πόρτα, αυτό είναι. Για να. Αυτό ωθεί ακριβώς το διάφραγμα), περιφραγμένη το υπνοδωμάτιο από το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο από γυαλί (ματ), και την ίδια μέρα η πόρτα του δωματίου και στο υπνοδωμάτιο θα ανοίξει. Στη λογγαία, η οποία βρίσκεται σε όλο το μήκος του δωματίου, θα υπάρχουν παράθυρα με διπλά τζάμια και θα είναι μονωμένα. Έτσι, στο δωμάτιο, για να μην αναφέρουμε την κρεβατοκάμαρα, δεν υπάρχει πουθενά για να πάρει φρέσκο ​​αέρα.

  Σήμερα, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε τον εξαερισμό προσφοράς στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

  Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

  Kate07 έγραψε:
  είναι απαραίτητο να διεξάγετε αερισμό στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

  Έχω ακόμα πιστεύουν ότι το κάνετε, γιατί να ζήσει σε αυτό το διαμέρισμα θα είναι δύσκολο, αλλά θα εξακολουθεί να προγραμματίσετε το διαμέρισμα, τη διαθεσιμότητα και το είδος των πλακιδίων στην κουζίνα, παροχή ζεστού νερού, δάπεδα, δάπεδο, τη θέση του σπιτιού σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο. Και το πιο σημαντικό, ο προϋπολογισμός που μπορείτε να διαθέσετε για εξαερισμό. Είναι απαραίτητο να ειδοποιήσετε αμέσως ότι η διάταξη της μηχανικής PVU θα είναι ± 100-200 - κλπ. Έτσι, είναι απλώς μια παραγγελία και + το κόστος λειτουργίας για ηλεκτρικό ρεύμα, φίλτρα, συντήρηση. Διατήρηση του EB (φυσικός εξαερισμός) από την άποψη του τι αντιπροσωπεύεται ± 30-50 tr.

  Το Σαββατοκύριακο θα πάρω μια μέτρηση του διαμερίσματος, θα σχεδιάσω ένα σχέδιο)
  Έτσι, εδώ είναι η ερώτηση.. PVU (ήδη γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι φθηνό..) ή η προσφορά θα είναι αρκετό (το οποίο είναι φθηνότερο); Δεδομένου ότι απλώς έκλεισα τη ροή του αέρα στο διαμέρισμα και την κάλυψα με μια loggia. Και παρεμπιπτόντως, δεν είμαι ο πρώτος που μονώνει μια λότζια, πόσο συνήθως λύνουν τέτοια προβλήματα; Είναι πραγματικά μόνο PVU;

  Δεν μπορεί να αποφασίσει, έτσι ζουν, διαμαρτύρονται ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, που αγωνίζεται με τη συμπύκνωση και μούχλα στους τοίχους, ανεπαρκή μόνωση χαγιάτι, κάνοντας βαλβίδων εισαγωγής για φυσικό αερισμό, πολλές επιλογές, θα πρέπει να έχετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον αέρα, γι 'αυτή την τιμή και

  Διαβάζω τώρα)
  Ακολουθεί μια επιλογή:
  Τοποθετήστε τη μονάδα τροφοδοσίας στο δωμάτιο (το κυρίως, με την μονωμένη πλατφόρμα) και στο υπνοδωμάτιο (χωριστά από αυτό το δωμάτιο, αποκτάται χωρίς παράθυρα, δεν υπάρχει τοίχος στο δρόμο). Το απόσπασμα από την κουκούλα του κρεβατιού κάνει μια ροή (στον τοίχο ανάμεσα στο δωμάτιο και το διάδρομο, ένα άνοιγμα στο κάτω μέρος του τοίχου).
  Και στο δωμάτιο (το κύριο, με την μόνωση loggia), η πόρτα είναι πάντα ανοικτή, έτσι ώστε ο αέρας θα αφήσει επίσης μέσα από τα ανοίγματα στην κουζίνα, μπάνιο..

  Η εγκατάσταση είναι ένα τέτοιο πράγμα, αρκετά ογκώδες και θορυβώδη συσκευή, με φίλτρα, ανεμιστήρες, θέρμανση αέρα για το χειμώνα, με εξασθενητές ήχου. Σε ποια θέση του δωματίου θα το βάλετε; Το χαγιάτι είναι απαραίτητο να διαθέσει μια θέση κάτω από αυτό, ηχομόνωση, για να παρέχουν εύκολη πρόσβαση, να ανοίξει τους αγωγούς απαραίτητες εγκαταστάσεις. Διαβάζετε ακόμα, σκεφτείτε ξανά να διαβάσετε για να κατανοήσετε τις αρχές της εργασίας και καλέστε με μεγαλύτερη ακρίβεια τι προτείνετε να συζητήσετε. Ο εξαερισμός παρέχει μόνο; Στη συνέχεια, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μεταβλητότητα του όγκου του αέρα τροφοδοσίας, διότι ως εξαερισμού χρησιμοποιείτε φυσικό σπίτια, και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις εποχιακές αλλαγές του ανάλογα με την εποχή του χρόνου, την ημέρα, την αλλαγή των ανέμων και τα πράγματα, τα πράγματα, τα πράγματα. Η ροή από τον εξαεριζόμενο χώρο πρέπει να γίνεται στην κορυφή, έτσι ώστε πρώτα να αφαιρεθεί ο θερμός / υγρός αέρας. Ο ζεστός αέρας τείνει πάντα προς τα πάνω, γι 'αυτό χρησιμοποιεί ο φυσικός εξαερισμός.

  Ο εξαερισμός και οι τύποι του σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

  Οι ιδιοκτήτες αστικών διαμερισμάτων προσπαθούν να εξοπλίσουν τα σπίτια τους με τη μέγιστη λειτουργικότητα. Πολλοί καταφεύγουν στην αναδιαμόρφωση των χώρων, λόγω αυτού, μπορεί να υπάρχουν δωμάτια χωρίς παράθυρα που χρειάζονται περισσότερο εξαερισμό από άλλα δωμάτια. Επομένως, η ρύθμιση του εξαερισμού σε ένα απομακρυσμένο δωμάτιο θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά στο στάδιο της ανάπλασης.

  Εάν το δωμάτιο στερείται παράθυρα, τότε χρειάζεται ένα σύστημα εξαερισμού

  Τι είναι ο εξαερισμός που απαιτείται;

  Τα σύγχρονα μονωτικά υλικά, που γεμίζουν το χώρο μεταξύ των τοίχων, αποτρέπουν την εξάτμιση της υγρασίας. Η υγρασία από τον αέρα συσσωρεύεται στους τοίχους, όπου αργότερα σχηματίζεται μούχλα και αναπτύσσονται οι μύκητες. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί προκαλούν την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, επηρεάζουν αρνητικά ολόκληρο το σώμα ως σύνολο.

  Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι απαραίτητο εάν ενδιαφέρεστε για την υγεία σας.

  Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα έχει συχνά μπάνιο, επομένως ο εξαερισμός γίνεται μέσω αγωγών αερισμού για φυσικό εξαερισμό. Εάν τα ορυχεία είναι γεμάτα από υπολείμματα κατασκευής ή βρωμιά, η έλξη εξαφανίζεται, η πληρότητα και οι δυσάρεστες μυρωδιές γίνονται αισθητές. Ο καθαρισμός των οπών εξαερισμού και η εγκατάσταση διατάξεων εξαναγκασμού εξαερισμού βελτιώνει την κίνηση των μαζών του αέρα.

  Φυσικός αερισμός σε απομακρυσμένο δωμάτιο

  Αν η διαρρύθμιση του διαμερίσματος σχεδιάστηκε αρχικά έτσι ώστε να υπάρχουν δωμάτια χωρίς παράθυρα, τότε οι τοίχοι περιέχουν απαραίτητα αγωγούς εξαερισμού για φυσικό αερισμό, που μοιάζουν με μικρές τρύπες στον τοίχο κάτω από την οροφή, καλυμμένες με σχάρα.

  Αν οι τρύπες στον τοίχο λείπουν ή η θραύση έχει σπάσει, ο αέρας μέσα στο δωμάτιο γίνεται ξεθωριασμένος. Ο φυσικός αερισμός σε τέτοιους χώρους βελτιώνεται εύκολα με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στο άνοιγμα του αγωγού ή με την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων εξαναγκασμένης παροχής αέρα εάν δεν υπάρχουν αγωγοί αέρα στον τοίχο.

  Βελτίωση της κίνησης των αέριων μαζών μπορεί να είναι και μέσω του διαμερισμένου εξαερισμού ολόκληρου του διαμερίσματος. Αλλά μέσω του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου είναι γεμάτη με το σχηματισμό της συμπύκνωσης στα παράθυρα και τους τοίχους.

  Pribochnaya εξαερισμό σε ένα κωφό δωμάτιο με τα χέρια τους

  Μερικές φορές ένας φυσικός αερισμός του διαμερίσματος δεν είναι αρκετός για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα δωμάτια, ειδικά όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Επομένως, για κανονικό μικροκλίμα σε χώρους χωρίς παράθυρα, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

  Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ο πιο συχνά εγκατεστημένος εξαναγκασμένος αερισμός

  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να κάνουν αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα με τα δικά τους χέρια, αλλά η εγκατάσταση του εξαερισμού δεν απαιτεί ιδιαίτερη γνώση και προσπάθεια. Για την οργάνωση του αερισμού απαιτείται:

  1. Διάταξη για την κατασκευή οπών μεγάλης διαμέτρου στον τοίχο ή σε διάτρητο με ειδικό ακροφύσιο.
  2. Ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.
  3. Στυλό και καθαρό.
  4. Θερμαντήρας.

  Στον τοίχο γίνεται μια τρύπα, στην οποία τοποθετείται ένας θερμαντήρας. Στην κορυφή του θερμαντήρα, ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου εισάγεται μέσα στην οπή. Τα κενά μεταξύ του θερμαντήρα και του σωλήνα γεμίζουν με αφρώδες υλικό.

  Στην πλευρά του δρόμου, ο σωλήνας κλείνει με ένα πλέγμα για να αποτρέψει την είσοδο των συντριμμιών του δρόμου στη βαλβίδα. Στο δωμάτιο, το άνοιγμα κλείνει με ένα ειδικό βύσμα με τη δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα.

  Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ο εξαερισμός αυτού του τύπου συμβάλλει στη διασφάλιση ενός άνετου μικροκλίματος, αλλά το χειμώνα θα χρειαστεί επιπλέον κόστος για τη θέρμανση του δωματίου.

  Εάν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να εξοικονομήσει κατά τη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα, πρέπει να αγοράσετε ένα έτοιμο σχέδιο που σας επιτρέπει να αερίζετε το δωμάτιο ανά πάσα στιγμή του χρόνου χωρίς επιπλέον κόστος ενέργειας. Τέτοιες έτοιμες κατασκευές μπορούν επίσης να εγκατασταθούν ανεξάρτητα.

  Έτοιμες λύσεις για το σπίτι σας

  Για να απλουστευθεί ο εξαερισμός χώρων χωρίς παράθυρα, εφευρέθηκαν συσκευές για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται αερογέφυρες, είναι εύκολα τοποθετημένες στον τοίχο μέσα στο δωμάτιο. Αν και οι αερογέλες είναι ακριβές και μπορούν να παράσχουν καθαρό αέρα μόνο στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένες, είναι μια εξαιρετική έτοιμη λύση για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα.

  Μια καλή έτοιμη λύση για διαμερίσματα και σπίτια με τυφλά δωμάτια - split συστήματα με δυνατότητα κλιματισμού.

  Αεροβόλοι

  Οι αεροσυμπιεστές αποτελούνται από συσκευές που επιτρέπουν τη ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη, τις επιβλαβείς ακαθαρσίες και τα αλλεργιογόνα. ανακουφιστές και αφυγραντήρες.

  Το αεροσκάφος μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα από μόνο του, γι 'αυτό θα είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να προετοιμάσετε τη συσκευή για να φτιάξετε μια τρύπα στον τοίχο.

  Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών: το δωμάτιο αερίζεται όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά το δωμάτιο δεν αισθάνεται δυσάρεστες οσμές από το δρόμο. Καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο που έχει ήδη θερμανθεί, επειδή οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές είναι εξοπλισμένες με συσκευή ανάκτησης ενέργειας.

  Οι αεροσυμπιεστές με σωστή εγκατάσταση δεν δημιουργούν πρόσθετο θόρυβο στο δωμάτιο, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στον παιδικό σταθμό.

  Κλιματισμός

  Σχεδόν όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν καθαρό αέρα στο διαμέρισμα από το δρόμο και όχι μόνο να αποστραγγίζουν τον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις. Ως εκ τούτου, τα συστήματα διαχωρισμού με δυνατότητα κλιματισμού είναι μια πλήρης αντικατάσταση του φυσικού αερισμού σε δωμάτια χωρίς παράθυρα.

  Ορισμένα κλιματιστικά μπορούν να εμπλουτίσουν τον αέρα με ιόντα, να τα θερμάνουν και να καθαρίσουν τα αλλεργιογόνα.

  Ωστόσο, τα συστήματα με δυνατότητα κλιματισμού είναι τοποθετημένα από σημείο σε σημείο και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη σωστή κίνηση των αέριων μαζών σε όλο το διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, για να εξασφαλιστεί ένα άνετο μικροκλίμα σε όλο το διαμέρισμα θα απαιτήσει την εγκατάσταση του κλιματισμού σε κάθε δωμάτιο.