Εξόρυξη στο σπίτι των ορνίθων: πώς να κάνετε αερισμό στο κοτέτσι με τα χέρια σας

Τα κοτόπουλα αναπαραγωγής είναι μια ενοχλητική επιχείρηση, οπότε πρέπει να προσπαθήσετε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Η ικανοποιητική παραγωγικότητα των πουλερικών, μαζί με άλλα μέτρα, παρέχεται από την κουκούλα στο σπίτι.

Χωρίς την άφιξη καθαρού αέρα σε περιορισμένο χώρο, απειλείται η υγεία των κοτόπουλων, με αποτέλεσμα η παραγωγή αυγών να μειώνεται.

Ο ρόλος του αερισμού στη δημιουργία ενός μικροκλίματος ενός σπιτιού

Στο κτηνοτροφείο, όπως και σε κάθε σπίτι, υπάρχουν ζεύγη αμμωνίας διασκορπισμένα σε όλο το δωμάτιο. Εάν ο φρέσκος αέρας δεν προέρχεται από το εξωτερικό και οι επιβλαβείς ατμοί φτάσουν σε υψηλή συγκέντρωση, οι κάτοικοί του αρχίζουν να πονάνε, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό προκαλεί μια υπόθεση. Τα κακά φτερά και η θερμότητα, επομένως, ένα σύστημα που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί είναι απλά ζωτικής σημασίας για αυτούς.

Χωρίς αερισμό είναι δύσκολο να ελέγξετε και την υγρασία. Τα πουλιά είναι εξίσου κακά, όπως σε υπερβολικά υγρό, και σε ξηρό δωμάτιο.

Αυτό το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα επείγον το χειμώνα, όταν όλα τα ζώα είναι συνεχώς σε κλειστό χώρο. Στον αέρα, διοξείδιο του άνθρακα, υδρατμούς συσσωρεύονται, καθώς και τοξική αμμωνία που απελευθερώνεται από τα απορρίμματα. Περιστρεφόμενες σκουπίδια και διασκορπισμένα τρόφιμα σε αυτό - μια καλή βάση για τη διάδοση επιβλαβών μικροοργανισμών.

Απλά ανοίξτε την πόρτα - όχι μια επιλογή. Αυτός ο τρόπος παροχής φρέσκου αέρα μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα - την κατάψυξη των κορυφογραμμών. Επικίνδυνο για όρνιθες ωοπαραγωγής και ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, ρεύματα. Επομένως, η ύπαρξη ενός κατάλληλου συστήματος γενικού αερισμού ανταλλαγής στο κοτόπουλο το χειμώνα είναι ένα ζήτημα ακραίας ανάγκης.

Οι υπάρχουσες μέθοδοι εξαερισμού

Υπάρχουν 3 τρόποι για τον αερισμό ενός δωματίου που περιέχει πουλερικά:

 • φυσικό?
 • Προμήθεια και εξάτμιση.
 • μηχανικό.

Το πρώτο είναι το λιγότερο ακριβό και χρησιμοποιείται με την παρουσία ενός μικρού αριθμού κοτόπουλων. Είναι ένας απλός αερισμός, αλλά πρέπει επίσης να γίνει σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Πριν αποφασίσετε να κάνετε τέτοιο αερισμό στην κότα με τα χέρια σας, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα σημεία κατά το σχεδιασμό του σπιτιού πουλιών.

Η δεύτερη μέθοδος εξαερισμού είναι πιο αποτελεσματική, αλλά στην εκτέλεση ενός απλού. Εάν υπάρχουν περισσότερα από 20 πτηνά στην εκμετάλλευση, η επιλογή αυτή θα πρέπει να διακοπεί.

Ο αερισμός του τρίτου είδους διευθετείται σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις. Η σκοπιμότητα της χρησιμοποίησής του σε σπίτια πουλερικών σπιτιών καθορίζεται από το μέγεθος του κοπαδιού - το δωμάτιο πρέπει να έχει σχεδιαστεί για εκατό ή περισσότερα κοτόπουλα.

Τέσσερις βασικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα εξαερισμού του coop θα είναι μόνο εάν πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις για αυτή την προϋπόθεση:

 1. Συνεχής τροφοδοσία του σπιτιού με καθαρό αέρα.
 2. Απουσία βαρών, επειδή οι κάτοικοι του κόμματος είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτά.
 3. Τακτική απομάκρυνση των απορριμμάτων, χαλασμένη τροφή και βρώμικο νερό.
 4. Περιοδική καταστροφή μικρών τρωκτικών. Επιπλέον, η παρουσία τους διαταράσσει τα πουλιά, αλλά και ως πηγή πρόσθετης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός έχει γίνει και λειτουργεί σωστά, πηγαίνετε στο coop και παραμείνετε εκεί για λίγο. Εάν δεν αισθάνεστε έλλειψη αέρα και το κεφάλι σας δεν αρχίζει να βλάπτει, τότε η δοκιμή περάσει. Διαφορετικά, πρέπει να διορθώσετε κάτι.

Ιδιαίτερη συσκευή αερισμού κοτόπουλου

Με τη διευθέτηση του εξαερισμού του σπιτιού κότας, είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Είναι σημαντικό να κάνετε τα πάντα για να εξασφαλίσετε άνετες συνθήκες:

 1. Η θερμοκρασία στην ψυχρή εποχή δεν είναι μικρότερη από 16 ° για τους ενήλικες και 28 ° για τα κοτόπουλα.
 2. Η υγρασία κυμαίνεται από 60 έως 80%.
 3. Η ταχύτητα ροής αέρα είναι 0,8 m / s μέγιστο το καλοκαίρι και όχι περισσότερο από 0,5 m / s το χειμώνα. Εάν οι δείκτες αυτοί ξεπεραστούν, τα σχέδια θα περπατούν μέσα στο κτίριο.

Το σύστημα εξαερισμού, το οποίο στο κέλυφος, σε άλλα κτίρια, είναι χτισμένο σύμφωνα με μία αρχή. Προχωρήστε από την περιοχή του δωματίου και τον αριθμό των πτηνών. Καθορίζοντας την απόδοση του συστήματος, αυτό το σημείο λαμβάνεται ως βάση: για κάθε m² της περιοχής θα πρέπει να υπάρχουν 5 κοτόπουλα.

Για να λύσετε το ζήτημα του εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε την εμφάνισή του. Το επόμενο βήμα είναι να συντάξετε ένα λεπτομερές σχέδιο, στη συνέχεια να αγοράσετε τα υλικά. Τότε απλά πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνολογία και να κάνετε την απαραίτητη εργασία.

Φυσικός αερισμός του σπιτιού

Βασίζεται στις παραμέτρους του περιβάλλοντος αέρα: θερμοκρασία, πίεση, ταχύτητα ανέμου. Αυτός ο τύπος εξαερισμού μπορεί να είναι είτε μη ρυθμισμένος είτε οργανωμένος. Ο ανεπαρκής αερισμός ή διείσδυση γίνεται μέσω χαλαρών θυρών και παραθύρων.

Για την οργανωμένη κυκλοφορία του αέρα (αερισμός), πρέπει να παράσχετε ένα μικρό παράθυρο, τοποθετώντας το στο ανώτατο όριο πάνω από το στέγαστρο ή ακριβώς επάνω από την πόρτα. Για να ελέγξει την ώθηση, το παράθυρο γίνεται με τη μορφή φύλλου παραθύρου.

Η πόρτα σε ανοιχτή κατάσταση θα τροφοδοτήσει το σπίτι με καθαρό αέρα, και από το παράθυρο θα περάσει η αναλωμένη. Αυτή η μέθοδος είναι καλή για τη ζεστή εποχή. Το χειμώνα, η επίδραση αυτού του εξαερισμού είναι ασήμαντη. Είναι ασύμφορη, γιατί πολύ θερμότητα πηγαίνει μακριά. Πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να διατηρήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Κάνουμε τον εφοδιασμό και εξαγωγή του εξαερισμού οι ίδιοι

Το πιο πρωτόγονο κυκλοφοριακό ή ανοιχτό σύστημα, κατάλληλο για δωμάτιο περίπου 9 m², αποτελείται από 2 σωλήνες αποχέτευσης μήκους 2 m, διατομή 200 mm και κάμψη 90 °. Ένας από τους σωλήνες θα χρησιμεύσει ως κουκούλα. Είναι τοποθετημένο πάνω από την κοιλάδα σε επίπεδο οροφής ή ελαφρώς χαμηλότερο. Θα πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την οροφή κατά 1-15 m. Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια τρύπα του κατάλληλου μεγέθους, εισάγετε έναν σωλήνα και ένα γόνατο, χτυπήστε τις ρωγμές με το αφρώδες υλικό.

Στην αντίθετη πλευρά, τοποθετείται με τον ίδιο τρόπο ένας δεύτερος σωλήνας, τοποθετώντας το 0,5 m κάτω από το επίπεδο του πρώτου σωλήνα και 20-25 cm θα πρέπει να παραμείνει στο πάτωμα. Για να μην προκληθούν ρεύματα, ο σωλήνας τροφοδοσίας βρίσκεται μακριά από την πέρκα. Η εγκατάσταση, η οποία λαμβάνει υπόψη τις κανονιστικές απαιτήσεις, προϋποθέτει ότι η έξοδος του απέναντι άκρου του σωλήνα είναι 0,3 m πέρα ​​από την οροφή.

Στους σωλήνες πρέπει να τοποθετηθούν πτερύγια. Για να αποφευχθεί η εισροή σκόνης και ιζήματος στο δωμάτιο μέσω των σωλήνων, τα άκρα τους έχουν σχήμα L ή έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες. Μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ειδικά ακροφύσια - εκτροπείς. Υπό την επίδραση του ανέμου, αυξάνουν την αραίωση αέρα στον αγωγό. Η εξωτερική πλευρά των σωλήνων είναι shpaklyuyut και ζωγραφισμένα. Αυτό θα ασφαλίσει κατά του σχηματισμού ρωγμών στο μέλλον.

Η πιο αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα παρέχεται από σωλήνες με εγκάρσια τομή. Τα προϊόντα από πλαστικό και μέταλλο είναι καλύτερα μονωμένα, διαφορετικά το χειμώνα στους εσωτερικούς τοίχους θα εμφανιστεί συμπύκνωση. Όταν παγώσει, μετά από λίγο μπορεί να εμποδίσει τελείως τη διαδρομή εξαερισμού.

Για την ασφαλή τοποθέτηση των σωλήνων εγκαθίστανται κοντά στα δοκάρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδέονται πρόσθετοι σφιγκτήρες. Μερικές φορές οι σωλήνες τοποθετούνται αντί των σωλήνων από τις σανίδες. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση.

Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα πτερύγια των αεραγωγών αλληλεπικαλύπτονται και, εάν δεν είναι εγκατεστημένα, προστατεύετε τις τρύπες από τη ροή του ανέμου με κουρέλια. Το καλοκαίρι οι αεραγωγοί ανοίγουν τελείως. Υπάρχει ένας ακόμη απλός τρόπος εξαερισμού για ένα μικρό κοτόπουλο:

 1. Μια σανίδα κατασκευάζεται από σανίδες με ένα τετράγωνο 200 x 200 mm στην τομή. Τοποθετήστε τη δομή κάθετα.
 2. Διαχωρίστε το εσωτερικό του καναλιού στο μισό.
 3. Κλείστε το επάνω μέρος του κουτιού.
 4. Σφραγίστε και βάψτε την εξωτερική επιφάνεια του καναλιού.
 5. Τρυπήστε τρύπες στα πλευρικά τοιχώματα.

Μέρος του καναλιού, που βρίσκεται στην προς τα πίσω πλευρά, θα παρέχει αέρα στο κοτόπουλο. Ο αέρας εξαγωγής θα διαφύγει από το δεύτερο μισό του αγωγού.

Εάν η περιοχή του κοτόπουλου είναι μεγάλη, γίνεται πιο συμπαγής αερισμός, ενεργώντας με βάση την αρχή της παροχής και της εξάτμισης. Για να το κάνετε αυτό, πραγματοποιήστε προκαταρτικές αναλύσεις και δημιουργήστε ένα μεμονωμένο έργο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά την διατομή των σωλήνων, έτσι ώστε τα ρεύματα αέρα να μην δημιουργούν ρεύματα.

Για σωλήνες εξαερισμού μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες βαλβίδες, κυκλικές και ορθογώνιες σε διατομή. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει ένα σώμα κατάλληλου τμήματος και ένα αποσβεστήρα. Οι στρογγυλές βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο έλασμα και ορθογώνιες κατασκευές από φύλλο αλουμινίου.

Βαλβίδες με αποσβεστήρα, η θέση του οποίου ρυθμίζεται χειροκίνητα, σημειώνεται με το γράμμα P. Εάν το μοντέλο ελέγχεται από ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση, τότε η ονομασία περιέχει το γράμμα E ή P, αντίστοιχα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τυπική στρογγυλή βαλβίδα με διάμετρο σωλήνα 250 mm. Η σκοπιμότητα της χρήσης τους καθορίζεται από το μέγεθος του σπιτιού.

Φροντίζουμε μηχανικό αερισμό στο σπίτι των πουλιών

Το καθήκον του μηχανικού τέντωμα είναι να παρέχει μια βέλτιστη λειτουργία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Σε ένα αγρόκτημα μικρής κλίμακας, η χρήση του δεν δικαιολογεί πάντα το κόστος που συνδέεται με την πληρωμή ηλεκτρικής ενέργειας. Για να αποπληρωθούν τα κόστη, εάν τα κοτόπουλα καλλιεργηθούν μόνο για τις ανάγκες της οικογένειας, είναι αδύνατο.

Αυτός ο τύπος αερισμού είναι παρόμοιος με τη μέθοδο τροφοδοσίας και καυσαερίων, αλλά εδώ χρησιμοποιούμε μια κάπως προηγμένη τεχνολογία, η οποία είναι η χρήση των ανεμιστήρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα λειτουργεί σε χειροκίνητη λειτουργία, σε άλλες - υπάρχουν ειδικοί πίνακες ελέγχου.

Στο σχέδιο του μηχανικού αερισμού για χρήση το χειμώνα υπάρχουν δύο σωλήνες και ένας ανεμιστήρας, η θέση, η οποία εξαρτάται από τον τύπο της κυκλοφορίας. Για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας, τοποθετείται στον αγωγό τροφοδοσίας. Όταν η συσκευή έλκεται αποτελεσματικά, ο ανεμιστήρας πρέπει να βρίσκεται στον αγωγό εξαγωγής. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι σχεδόν η ίδια όπως και για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής:

 1. Εγκαταστήστε 2 σωλήνες.
 2. Τρυπήστε τις οπές για την έξοδο του συμπυκνώματος στο άκρο του σωλήνα εξαγωγής.
 3. Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση στο σημείο εγκατάστασης του ανεμιστήρα.
 4. Τοποθετήστε το διακόπτη. Μπορούν να υπάρχουν 2 επιλογές: ένας διακόπτης, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο φως όσο και εξάτμιση ή διακόπτη 2 πλήκτρων, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε ξεχωριστά τον φωτισμό και την εξαγωγή.
 5. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα.

Σε μια απλοποιημένη έκδοση της μηχανικής απόσυρσης, ο ανεμιστήρας βρίσκεται στον τοίχο στην οροφή ή στο παράθυρο παραθύρου. Η τελευταία επιλογή είναι η απλούστερη. Ο ανεμιστήρας προσπαθεί να κόψει ένα ορθογώνιο από το OSB ή το κόντρα πλακέ σύμφωνα με το μέγεθος του γυαλιού.

Μαρκάρετε και δείτε το άνοιγμα για τον ανεμιστήρα, στη συνέχεια τοποθετήστε το στοιχείο στο πλαίσιο και στερεώστε το με βίδες. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας εισάγεται στην προκύπτουσα οπή. Η μέθοδος στερέωσης του τελευταίου εξαρτάται από το σχεδιασμό του.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στο σύστημα με το ηλεκτρικό δίκτυο. Καλωδίωση είναι καλύτερο να βρεθεί έξω από το coop, επειδή το εσωτερικό για αυτή την κατάσταση δεν είναι ακριβώς κατάλληλο. Είναι σημαντικό να μονώσετε προσεκτικά την καλωδίωση. Αυτός ο εξαερισμός δεν χρειάζεται να παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να λειτουργεί μόνο 2-3 ώρες την ημέρα και αυτό θα αρκεί για αποτελεσματικό αερισμό.

Για διευκόλυνση της διαχείρισης καθιερώνουν μετρητές. Σε κάποια υγρασία και θερμοκρασία, ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τον εξαερισμό. Μερικές φορές οι σωλήνες τοποθετούνται στη σοφίτα και ο ανεμιστήρας είναι στην οροφή.

Ο εκτροπέας του σωλήνα εξαερισμού με τα χέρια σας

Τοποθετήστε το στην οροφή. Εκτροπέα λειτουργεί ως εξής: είναι ανατέμνει τον άνεμο που κατευθύνεται προς το μέρος του, το οποίο οδηγεί σε μια μείωση στην πίεση στη συσκευή και αύξηση ώσης στον αγωγό καυσαερίων.

Η ανεξάρτητη κατασκευή ανεμογεννητριών θα κοστίσει οικονομικά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τοποθετήστε το στην οροφή. Πριν ξεκινήσετε να το κάνετε, πρέπει να υπολογίσετε τις διαστάσεις. Για τον υπολογισμό του ύψους, η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού πολλαπλασιάζεται επί 1,7. Με πολλαπλασιασμό της διαμέτρου κατά 1,8, επιτυγχάνεται το πλάτος του πώματος και όταν αυτή η παράμετρος πολλαπλασιαστεί με 1,3, αναγνωρίζεται το απαραίτητο πλάτος του διαχυτή.

Μετά τον υπολογισμό των διαστάσεων, εφαρμόζονται στο χαρτόνι και τα σχέδια αποκόπτονται. Περαιτέρω, η σάρωση του κουδουνιού, τα σκίτσα των κενών του διαχυτήρα, ο κύλινδρος και τα ράφια μεταφέρονται σε ένα μεταλλικό φύλλο ή πλαστικό. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, κόψτε όλες τις λεπτομέρειες και συνδέστε τις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό όπλο. Απομένει να εγκαταστήσετε και να στερεώσετε τον εκτροπέα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια περιστροφική βαλβίδα. Για αυτό, ένα πλαίσιο είναι συγκολλημένο από τις γωνίες. Σε αντίθετες πλευρές του πλαισίου, ανοίξτε τρύπες και περάστε από αυτούς έναν άξονα. Από τα τμήματα σωλήνων κατασκευάζονται και συγκολλούνται δακτύλιοι.

Από ένα χαλύβδινο φύλλο κατασκευάζεται μία πλάκα ασφάλισης σύμφωνα με τις διαστάσεις του σωλήνα. Εισάγεται στο πλαίσιο, στερεωμένο στον άξονα με συγκόλληση. Για να ελέγξετε το πτερύγιο στον άξονα, στερεώστε τη ξύλινη λαβή. Για να αποφευχθεί η αυθόρμητη κλεισίματος του αποσβεστήρα, παρέχεται ένας περιοριστής.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού είναι το γεγονός της παρουσίας σωλήνων στο δωμάτιο. Από την επιφάνειά τους, καθώς και από την πέρκα, είναι απαραίτητο να αποκόβουμε τα περιττώματα περιοδικά.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σχετικά με τη σημασία του εξαερισμού στο σπίτι θα μάθετε από αυτό το υλικό:


Μαζί με τον συγγραφέα του βίντεο, μπορείτε να κάνετε τον αερισμό στον εαυτό σας:

Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να κατακτηθεί εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Κάνετε την κουκούλα στο δικό σας σπίτι κότα με τα χέρια σας και τα πουλιά σας θα αισθάνονται πολύ καλύτερα.

Εξαερισμός στο χέρι με τα χέρια του

Όπως και το σπίτι, το σπίτι των πουλερικών χρειάζεται αερισμό. Τα κοτόπουλα, όπως και κάθε άλλο ζωντανό πλάσμα, χρειάζονται καθαρό αέρα και βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία για τη ζωή. Η έλλειψη αερισμού στο κοτέτσι έχει κακή επίδραση στην υγεία του πουλιού. Πώς πρέπει να οργανωθεί ο εξαερισμός στο θήλεο και πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Το κύριο καθήκον του αερισμού είναι να δημιουργηθεί μια εισροή πλούσιου σε οξυγόνο καθαρού αέρα και μια εκροή αναλωμένου καυσίμου με άνθρακα.

Με τη βοήθειά του αφαιρούνται οι αναθυμιάσεις αμμωνίου, οι οποίες ανυψώνονται από τα περιττώματα των πτηνών. Είναι δυσάρεστα οσμή και επιβλαβή: η συσσώρευση καπνών μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση, ασθένειες και ακόμη και θάνατο πουλιών.

Η ανταλλαγή αέρα επιτρέπει τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας, ειδικά το καλοκαίρι. Η ζέστη και η ζύμωση έχουν κακή επίδραση στην υγεία των ορνίθων και συνεπώς στην ωοτοκία τους.

Πώς να κάνετε τον αερισμό

Ο εξαερισμός πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε να υπάρχει σταθερή ανταλλαγή αέρα, χωρίς τρύπες.

 • Ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξετε ένα μικρό παράθυρο πάνω από την πόρτα. Ταυτόχρονα, ο φρέσκος αέρας θα έρθει από το δρόμο μέσα από την πόρτα και ο ζεστός αέρας θα απομακρυνθεί από το παράθυρο.
 • Μια πιο περίπλοκη παραλλαγή είναι η εγκατάσταση δύο σωλήνων στην οροφή.
 • Στα μεγάλα κοτόπουλα και στις εκμεταλλεύσεις πουλερικών χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά συστήματα εξαερισμού.

Για να διατηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες στο χώρο αποθήκευσης για τις όρνιθες, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα.

 • Τα πτηνά δεν πρέπει να βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη. Κατά μέσο όρο, δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 5 κότες ανά τετραγωνικό μέτρο. Ένας μεγάλος αριθμός πουλιών καταναλώνει πολύ αέρα.
 • Είναι σημαντικό ο εισερχόμενος αέρας να μην είναι πολύ κρύος. Τα σχέδια και το κρύο είναι επιβλαβή για το πουλί. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξεταστεί προσεκτικά ο σχεδιασμός - δεν πρέπει να υπάρχει πάρα πολύ ή πολύ χαμηλή ροή αέρα. Ένα από τα μέτρα που μειώνουν την απώλεια θερμότητας είναι η εγκατάσταση μιας σχάρας με μικρές οπές.
 • Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το κοτέτσι, αφαιρέστε τα απορρίμματα που είναι η πηγή ατμών αμμωνίας. Είναι επίσης απαραίτητο να αλλάξετε έγκαιρα το νερό των πτηνών, να απομακρύνετε το παλιό φαγητό. Η καθαριότητα όχι μόνο συμβάλλει στην αύξηση του καθαρού αέρα, αλλά επίσης δεν επιτρέπει να ζουν στην κότα σε ποντίκια και αρουραίους.

Η σωστή λειτουργία του εξαερισμού, μπορείτε να ελέγξετε για τον εαυτό σας: αν είναι στο σπίτι κότα για κάποιο χρονικό διάστημα, νιώθεις άβολα, μπορείτε αποπνικτική, τότε εξαερισμού στο κοτέτσι κάνει λάθος και κακή αντιμετώπιση των καθηκόντων τους.

Το βίντεο παρουσιάζει σφάλματα που συχνά είναι ανεκτά στον αερισμό του σπιτιού.

Φυσικός αερισμός

Αυτός είναι ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος, αρκεί να φτιάξετε ένα ή περισσότερα μικρά παράθυρα εξαερισμού στο κέλυφος. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται από τις ανοιχτές πόρτες και τα παράθυρα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα το καλοκαίρι, όταν ανοίγουν οι πόρτες και τα παράθυρα του κοτόπουλου. Το χειμώνα, ο κρύος αέρας που προέρχεται από την πόρτα θα είναι δυσάρεστος και επιβλαβής για το πουλί. Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό στο κοτόπουλο;

Το παράθυρο για τον αερισμό γίνεται συνήθως πάνω από την πόρτα ή στην οροφή. Στη δεύτερη περίπτωση, το ηλιακό φως θα ρέει μέσα από αυτό. Το παράθυρο έχει μικρό μέγεθος. Μπορεί να είναι εφοδιασμένο με ένα μάνδαλο έτσι ώστε να μπορεί να είναι εν μέρει ή εντελώς κλειστό κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.

Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:

 • είναι ανενεργό στη θερμότητα, όταν η θερμοκρασία του αέρα στο χώρο και το εξωτερικό είναι ίδια, γενικά η απόδοση του φυσικού αερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα και τη δύναμη του ανέμου.
 • Το χειμώνα, αντίθετα, θα δροσιστεί το δωμάτιο πάρα πολύ, έτσι πρόσθετη θέρμανση θα απαιτηθεί?
 • Ο εξαερισμός που γίνεται με αυτό τον τρόπο απαιτεί συνεχή παρακολούθηση του ατόμου, θα χρειαστεί να ανοίξετε και να κλείσετε τα παράθυρα και τις πόρτες εγκαίρως.

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη ως προσωρινή για ένα μικρό σπίτι.

Επιλογή τροφοδοσίας και εξαγωγής

Αυτή η επιλογή είναι πιο περίπλοκη, απαιτεί την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε σωλήνες διαμέτρου 20 cm και μήκους περίπου 2 m, συνήθως πλαστικών, μπορείτε να πάρετε σωλήνες σχεδιασμένους για αποχέτευση. Ένας από αυτούς είναι ο αέρας τροφοδοσίας, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο προέρχεται από αυτόν, ο άλλος - εξάτμιση, εξάγει τον αέρα εξαγωγής. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ξύλινα κουτιά, αλλά πρέπει να τα επεξεργαστείτε με αντισηπτικό και βαμμένο.

Πώς να κάνετε τον αερισμό στον εαυτό σας με τον εαυτό σας

Ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής είναι τοποθετημένος καλύτερα πάνω από την κοιλάδα και ο σωλήνας εξαερισμού τροφοδοσίας βρίσκεται πιο μακριά από αυτό, στην απέναντι γωνία του coop. Το κάτω μέρος του σωλήνα εισροής πρέπει να είναι περίπου 20 cm από το δάπεδο και το επάνω μέρος 30-40 cm πάνω από την οροφή. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να ξεκινά σε 20 εκατοστά από το ανώτατο όριο του υπόστεγου και πάνω από την οροφή να φτάνει τα 1,5 μέτρα. Στην κορυφή των σωλήνων τοποθετούνται σε ομπρέλες για προστασία από βροχή και χιόνι. Η διάταξη των σωλήνων παρουσιάζεται στο σχήμα.

 • Στερεώστε το σωλήνα με ένα σφιγκτήρα από το εξωτερικό της οροφής. Στη συνέχεια, η είσοδος του σωλήνα είναι σφραγισμένη με αφρώδες υλικό.
 • Για να εξασφαλιστεί ότι το συμπύκνωμα δεν συσσωρεύεται στον σωλήνα, είναι μονωμένο.
 • Στον σωλήνα τροφοδοσίας μπορεί να εγκατασταθεί μια βαλβίδα για τη ρύθμιση της ροής του εισερχόμενου αέρα.
 • Για σωλήνες στην οροφή δημιουργήστε τρύπες με παζλ.

Ο εξαερισμός της τροφοδοσίας και της εξάτμισης στο κτηνοτροφείο είναι πιο αποτελεσματικός από τον φυσικό χωρίς τη χρήση σωλήνων. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τον αερισμό ενός μικρού σπιτιού με επιφάνεια περίπου 12 τ.μ. σε ένα ιδιωτικό νοικοκυριό.

Τεχνητή (μηχανική) έκδοση

Αυτός ο τύπος εξαερισμού χρησιμοποιείται σπάνια σε ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμιστεί. Λιγότερο τεχνητός (μηχανικός) εξαερισμός - πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας. Ο ανεμιστήρας εισάγεται στο παράθυρο, αν είστε εξοικειωμένοι με την ηλεκτρολογία, μπορείτε να εγκαταστήσετε αισθητήρες που ανάβουν και σβήνουν σε ορισμένες θερμοκρασίες και υγρασία. Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στη σοφίτα του συνεργείου και η εγκατάσταση των ανεμιστήρων στην οροφή.

Για να εγκαταστήσετε μηχανικό αερισμό, θα χρειαστείτε:

Ο ανεμιστήρας είναι συνήθως εγκατεστημένος σε ένα παράθυρο, γι 'αυτό αφαιρέστε το γυαλί και στη θέση του τοποθετήστε ένα κόντρα πλακέ με μια τρύπα του σωστού μεγέθους για τη συσκευή. Στη συνέχεια εισάγεται ένας ανεμιστήρας στην τρύπα, συνδέεται καλώδιο με διακόπτη, τα σημεία σύνδεσης είναι μονωμένα.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στον αγωγό τροφοδοσίας ή εξαγωγής.

Τις περισσότερες φορές, τεχνητός εξαερισμός εγκαθίσταται σε πτηνοτροφικές μονάδες και σε μεγάλες κατοικίες πουλερικών. Είναι κερδοφόρο αν έχετε μεγάλο αριθμό πτηνών - πάνω από 100. Σε άλλες περιπτώσεις, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι πολύ υψηλό.

Αρκεί να κάνετε αερισμό για ένα κοτόπουλο με τα χέρια σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε ένα ή περισσότερα παράθυρα για τη ροή του αέρα, αλλά αυτή δεν είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή. Για ένα μικρό σπίτι, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να τροφοδοτείτε και να εξαγάγετε τον εξαερισμό χρησιμοποιώντας δύο σωλήνες. Ο καλός εξαερισμός στο κοτόπουλο είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την αποτελεσματικότητα των στρωμάτων.

Κουκούλα

Τι θέλει ο οικοδεσπότης από τα κοτόπουλα; Φυσικά, πολλά αυγά από τα στρώματα, και κρέας από κοτόπουλα. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κρατήστε το σκεύος πουλερικών καθαρό. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τον εξαερισμό του δωματίου. Διαφορετικά, ο αέρας μέσα στο κοτόπουλο θα είναι μούχλα, ειδικά το χειμώνα, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πουλιών. Τώρα θα εξετάσουμε πώς να κάνουμε αερισμό στο κοτέτσι με τα χέρια μας, καθώς και να μάθουμε ποιες είναι οι ποικιλίες του.

Γιατί το κέρας του σπιτιού χρειάζεται εξαερισμό;

Ο εξαερισμός στο σπίτι των πουλερικών παρέχει την ανταλλαγή αέρα, δηλαδή, έξω από το κοτόπουλο coop πηγαίνει κακό, και εισέρχεται καθαρός αέρας. Ας δούμε γιατί είναι απαραίτητο:

 • Τα σκουπίδια κοτόπουλου εκπέμπουν πολλή αμμωνία. Η εξάπλωση της δυσάρεστης οσμής στο σπίτι των πουλερικών είναι μόνο το μισό πρόβλημα. Οι ατμοί αμμωνίας είναι επιβλαβείς για το σώμα των κοτόπουλων και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν δηλητηρίαση. Ιδιαίτερα μεγάλη συσσώρευση καπνών παρατηρείται σε σοβαρούς χειμώνες, όταν ο ιδιοκτήτης κλείνει σφιχτά όλα τα κενά στο σπίτι.
 • Με τη βοήθεια του εξαερισμού στο σπίτι κότα θέστε το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας. Το καυτό καλοκαίρι μέσα στο σπίτι είναι βουλωμένο, από το οποίο και τα κοτόπουλα υποφέρουν. Η εισροή φρέσκου αέρα εκλύει την ατμόσφαιρα, καθιστώντας την άνετη για τα πουλιά.
 • Ο εξαερισμός του κοτόπουλου σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την υγρασία του εσωτερικού αέρα. Πάρα πολύ ξηρός αέρας είναι απαράδεκτος για το κοτόπουλο, καθώς και ωμά. Μια μεγάλη συγκέντρωση υγρασίας παρατηρείται το χειμώνα. Απελευθερώνεται από τα απορρίμματα και επίσης εξατμίζεται από τους πότες. Η ξηρότητα επικρατεί στο καυτό καλοκαίρι. Ο εξαερισμός παρέχει μια φυσιολογική ισορροπία στην ατμόσφαιρα, η οποία επηρεάζει θετικά την υγεία των κοτόπουλων.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε πτηνοτροφία, δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα χωρίς να εξοπλίσετε την κουκούλα στο χώρο της κότας.

Σχετικά με τον εξαερισμό του σπιτιού:

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας κτηνοτρόφος για τον αερισμό;

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο εγκατεστημένος εξαερισμός στο κτηνοτροφείο, πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετές σημαντικές αποχρώσεις:

 • Η ποσότητα καθαρού αέρα πρέπει να είναι επαρκής για όλα τα πουλιά. Όσο περισσότερα κοτόπουλα διατηρούνται, τόσο πιο καθαρός αέρας απαιτείται. Για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή διατομή του αγωγού, καθώς και τον αριθμό τους.
 • Ότι ο αερισμός στο θερμοκήπιο το χειμώνα δεν προκαλεί το πάγωμα των πτηνών, το σύστημα πρέπει να ρυθμιστεί. Για το σκοπό αυτό, όλοι οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με πτερύγια, τα οποία επιτρέπουν την παροχή φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • Ο εξαερισμός πρέπει να αλλάξει τον αέρα μέσα στο κοτόπουλο, αλλά διατηρεί τη θερμότητα. Το χειμώνα, οι αγωγοί του αέρα τροφοδοσίας κλείνουν με ένα πλέγμα με πολύ μικρά κελιά. Σε σοβαρούς παγετούς, η εισροή καλύπτεται πλήρως.

Εάν ληφθούν υπόψη όλες αυτές οι αποχρώσεις κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, θα διασφαλιστεί η καθαρότητα του εσωτερικού αέρα.

Τρεις τρόποι να οργανωθεί ο εξαερισμός μέσα στο σπίτι

Γενικά, ο εξαερισμός χωρίζεται σε δύο τύπους: φυσικό και αναγκασμένο. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το οργανώσετε μέσα σε ένα σπίτι.

Αερισμός

Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού στο κοτέτσι θεωρείται η απλούστερη. Ο εξαερισμός αναφέρεται στον φυσικό τύπο εξαερισμού και δεν απαιτεί την εγκατάσταση οποιωνδήποτε αεραγωγών. Η ανταλλαγή αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων και θυρών. Για αυτό, ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής ενός σπιτιού στην οροφή ή πάνω από την πόρτα, παρέχεται ένα μικρό παράθυρο εξαερισμού.

Ο αερισμός είναι αποτελεσματικός μόνο για μικρά δωμάτια, και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το χειμώνα, κρύος αέρας θα ρέει μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και την πόρτα σε μεγάλους όγκους. Η κατοικία των πουλιών γίνεται γρήγορα δροσερή, γεγονός που θα καταστήσει αναγκαία τη συχνότερη θέρμανση.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό για το σπίτι είναι ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης. Ισχύει επίσης για φυσικό αερισμό, αλλά είναι εξοπλισμένο με εγκατάσταση αεραγωγού. Η εικόνα δείχνει το σχήμα του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης. Όπως βλέπετε, ο εξαερισμός αποτελείται από τουλάχιστον δύο σωλήνες. Ο αγωγός εξάτμισης εγκαθίσταται κάτω από την οροφή και βγαίνει στον δρόμο πάνω από την κορυφογραμμή. Ένας σωλήνας τροφοδοσίας στο δρόμο οδηγείται πάνω από την οροφή σε μέγιστη απόσταση 40 cm. Μέσα στο δωμάτιο, ο αγωγός αέρα χαμηλώνει στο πάτωμα, αλλά όχι περισσότερο από 30 cm.

Η κουκούλα είναι τοποθετημένη πιο κοντά στις θήκες τροφοδοσίας ή στις κοιλότητες, έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να απομακρύνονται αποτελεσματικότερα. Η εγκατάσταση των σωλήνων τροφοδοσίας πάνω από τον τόπο όπου τα κοτόπουλα συχνά κάθονται, δεν μπορεί να γίνει. Από ένα σχέδιο, τα πουλιά θα παγιδεύουν συνεχώς και θα αρρωσταίνουν.

Στο σπίτι κοτόπουλο κοτόπουλο, πλαστικοί σωλήνες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αεραγωγών. Για ένα μικρό σπίτι θα υπάρχουν αρκετά κανάλια με τομή 100 mm. Ένα μεγάλο σπίτι πουλερικών τέτοιων σωλήνων θα χρειαστεί αρκετά κομμάτια. Για να κάνετε την κουκούλα με ελάχιστη παραβίαση της ακεραιότητας της οροφής, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αγωγούς αέρα μεγαλύτερης διατομής, για παράδειγμα 200 mm.

Μηχανική εξάτμιση

Ο αναγκαστικός αερισμός ονομάζεται μηχανικός όχι επειδή το σύστημα χρησιμοποιεί μηχανισμούς, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού αισθητήρων. Εγκαθίστανται σε όλο το συνεργείο για τον έλεγχο της υγρασίας. Το ίδιο το σύστημα είναι παρόμοιο με τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, μόνο οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα κανάλια μπορούν να εξοπλιστούν με ρολά που συνεργάζονται με τους αισθητήρες. Θα ανοίξουν και θα κλείσουν εάν είναι απαραίτητο.

Είναι ακριβό να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο σύστημα στο σπίτι και απλά δεν είναι απαραίτητο. Ο αναγκαστικός εξαερισμός τοποθετείται σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις πουλερικών, όπου το φυσικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανταλλαγή αέρα. Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε μηχανικό αερισμό για το σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στον αναπνευστήρα. Αλλά εδώ πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερη πληρωμή για την ηλεκτρική ενέργεια.

Το βίντεο θα σας πει για τα λάθη των πουλερικών κατά την οργάνωση της κουκούλας:

Αυτόματη συναρμολόγηση του εξαερισμού

Δεν είναι απαραίτητο να εξεταστεί λεπτομερώς ο τρόπος αερισμού, καθώς δεν απαιτείται να ανοίξει κανείς τις πόρτες και το παράθυρο του μεγάλου μυαλού. Τώρα μαθαίνουμε πώς να κάνουμε σωστά την τροφοδοσία και την εξάτμιση και το μηχανικό σύστημα.

Αυτο-κατασκευασμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης για ένα σπίτι

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα το χειμώνα και το καλοκαίρι, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ένα σπίτι κατοικίδιων κότας.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να εγκαταστήσουμε τους αεραγωγούς:

 • Απαιτείται ένα ζεύγος πλαστικών σωλήνων για την εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού. Για να μην συγχέουμε με μια διατομή, ας τα πάρουμε με διάμετρο 200 mm και για να ρυθμίσουμε τη ροή αέρα, βάζουμε καλύτερα τα πτερύγια. Οι σωλήνες αγοράζουν μήκος 2 μ. Αυτό αρκεί για να σηκώσετε τον αγωγό αέρα πάνω από την οροφή και να το χαμηλώσετε στο κοτόπουλο.
 • Στην οροφή κάτω από τους δύο αεραγωγούς κόβουμε τις τρύπες με παζλ. Το ένα άκρο του σωλήνα εξάτμισης χαμηλώνεται 20 cm κάτω από την οροφή και το άλλο άκρο του αγωγού είναι 1,5 m πάνω από την οροφή. Ο σωλήνας τροφοδοσίας χαμηλώνει μέσω της οπής στην οροφή στο ίδιο το δάπεδο, δημιουργώντας ένα κενό 20-30 cm. Πάνω από την οροφή αφήνουμε μια έξοδο 30-40 cm μακριά.
 • Για να γίνει ο αερισμός στεγανός, στο κατάστημα θα πρέπει να αγοράσετε δύο κόμβους του περάσματος. Με τη βοήθεια αυτών στερεώνουμε τους σωλήνες στην στέγη. Στην κορυφή των αεραγωγών, βάζουμε προστατευτικά καλύμματα και από κάτω ρυθμίζουμε τους αποσβεστήρες χρησιμοποιώντας πλαστικά βύσματα.

Αυτό είναι, το σύστημα είναι έτοιμο. Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης το χειμώνα στους αγωγούς, οι σωλήνες από το δρόμο μπορούν να μονωθούν.

Αυτοσυναρμολόγηση του μηχανικού συστήματος

Ένας από τους τρόπους για την οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι κοτόπουλο coop θεωρήθηκε. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανεμιστήρα στο παράθυρο. Ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα μπορεί να γίνει διαφορετικά. Κατ 'αρχάς, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής γίνεται στο κτηνοτροφείο. Στη συνέχεια, μένει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα και να τον ασφαλίσετε μέσα στον σωλήνα. Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του μέσω ενός συνηθισμένου διακόπτη που στερεώνεται στον τοίχο του coop.

Το βίντεο δείχνει τον εξαερισμό του coop:

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός για ένα εγχώριο κοτόπουλο μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε από τις μεθόδους που εξετάζονται, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο, και δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με αυτό.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης του εξαερισμού στο henhouse: πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια με έναν άνετο και φυσικό σχεδιασμό;

Οι κτηνοτρόφοι πουλερικών αρχαρίων δεν μαντέψουν καν τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν στην πορεία τους πριν θέσουν τους όρους για τη διατήρηση των κοτόπουλων. Πρώτα απ 'όλα, έχει εγκατασταθεί το σύστημα εξαερισμού στην κότα.

Λάθος σκέψεις για το γεγονός ότι η κατασκευή του υποδηλώνει ένα απλό τρυπάνι τρυπών εξαερισμού. Δεν μπορούν να εμφανιστούν σε εκεί όπου, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα και η υγεία των κοτόπουλων δεν επηρεάζονται. Σχετικά με τους τύπους και τη συσκευή αερισμού για το κοτόπουλο, θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο. Δείτε επίσης ένα χρήσιμο βίντεο για το θέμα.

Τι είναι αυτό;

Το κοτόπουλο είναι το πιο ανεπιτήδευτο πουλερικό. Όλοι όσοι ζουν στην ύπαιθρο το παίρνουν. Αν και μπορεί να ζήσει σε ένα μικρό υπόστεγο χωρίς ειδικές συνθήκες, αλλά οι κτηνοτρόφοι με πείρα προσεγγίζουν τη δημιουργία του υπεύθυνα. Ανησυχούν για το πρώτο πράγμα που αφορά το σύστημα εξαερισμού, χωρίς να το κατασκευάζει τυχαία χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του δωματίου και τον αριθμό των ζώων.

Γιατί είναι;

Πολλοί κτηνοτρόφοι αρχαρίων δεν τολμούν να εγκαταστήσουν το σύστημα εξαερισμού στην κότα με τα χέρια τους. Είναι σωστά; Όχι, αλλά γιατί ξοδεύετε χρήματα σε αυτό ακόμα; Με τη βοήθειά του, αφαιρέστε τους επιβλαβείς ατμούς αμμωνίας από το κοτόπουλο, έτσι ώστε οι όρνιθες να μην έχουν σοβαρές δηλητηριάσεις, να μην αρρωσταίνουν σοβαρά και να μην σταματήσουν να μεταφέρουν αυγά. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα ρυθμίστε την υγρασία (εξήντα έως ογδόντα τοις εκατό) και τη θερμοκρασία του αέρα: το δωμάτιο δεν θα είναι ποτέ υγρό και ζεστό. Απαιτούμενες απαιτήσεις:

 1. Διασφάλιση σταθερής παροχής καθαρού αέρα.
 2. Απουσία σχεδίων για την πρόληψη των ασθενειών των πτηνών και του θανάτου των ζώων.

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν λειτουργεί σωστά το σύστημα εξαερισμού;

Τύποι και συσκευή

Συχνότερα στο ορνιθοπανίδα υπάρχει εγκατεστημένος κανονικός απορροφητήρας ή γίνεται εξαερισμός. Και οι δύο επιλογές είναι έντασης εργασίας και ο κτηνοτρόφος θα αντιμετωπίσει μόνος του όλη την εργασία. Για παράδειγμα, στην πρώτη περίπτωση, θα χρειαστούν παράθυρα για την παροχή καθαρού αέρα. Με την πόρτα ανοιχτή και τα παράθυρα στην οροφή ή πάνω από αυτό με το μανδάλωμα, η κυκλοφορία αέρα ρυθμίζεται στο δωμάτιο.

Μερικές φορές, οι παραγωγοί πουλερικών προτιμούν τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, ο οποίος μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι, θεωρώντας τον πιο αποδοτικό. Πώς να σχεδιάσετε σωστά την κουκούλα; Για την ανέγερσή του είναι αρκετό να αγοράσετε δύο σωλήνες διαμέτρου 19-22 cm και μήκους 1,9-2,1 m, αν η περιοχή του κόλου είναι 12 τετραγωνικά μέτρα και τοποθετήστε τα στα σωστά σημεία.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά του χέρια

Πριν από την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού, καθορίζονται με την εμφάνισή του, αποκτούν τα απαραίτητα εργαλεία και δομικά υλικά.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής - μια σταθερή έκδοση. Η αρχή της είναι η οργάνωση της εισροής / εξάτμισης των αέριων μαζών. Λειτουργεί αποτελεσματικά την άνοιξη και το φθινόπωρο:

 1. Για να το φτιάξετε, αγοράστε δύο σωλήνες. Η διάμετρος τους θα πρέπει να είναι 20 εκατοστά και μήκος - 200 εκ. Ο πρώτος σωλήνας θα είναι υπεύθυνος για την εισροή καθαρού αέρα και ο δεύτερος για την εκτροπή του.
 2. Το πρώτο είναι εγκατεστημένο πάνω από τον τόπο όπου οι όρνιθες είναι σπάνια, και ο δεύτερος είναι σταθερός πάνω από τη στέγη.

Μηχανική

Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα με την εισροή καθαρού αέρα με διάτρηση του παραθύρου, εκτός αν αγοράσετε έναν αξονικό ανεμιστήρα και το στερεώσετε μέσα του.

Ο ανεμιστήρας στο χώρο της κότας αν χρειάζεται. Για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, σπάνια είναι εξοπλισμένο με έναν κλιματικό αισθητήρα για την αυτόματη παρακολούθηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας του αέρα.

Η διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού:

 1. Επιλογή της ιδανικής θέσης για μια συσκευή παραθύρου.
 2. Αφού κάνετε ένα παράθυρο, αγοράστε έναν συμβατικό ή αξονικό ανεμιστήρα.
 3. Τοποθέτηση του ανεμιστήρα στο παράθυρο. Με την τοποθέτησή του θα αντιμετωπίσει κάθε αγρότη πουλερικών, με ελάχιστες γνώσεις και δεξιότητες.
 4. Ελέγξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Μη αυτόματη εκκίνηση.
 5. Εγκαταστήστε, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθετους αισθητήρες για την παρακολούθηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Μείον αυτή τη δράση - η εμφάνιση του ενεργειακού κόστους.

Δείτε το βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση του μηχανικού αερισμού στο κοτέτσι:

Φυσική κατασκευή

Αν η περιοχή του κοτόπουλου είναι μικρή, τότε υπάρχει αρκετός αερισμός για την ανταλλαγή αέρα. Πρώτον, δεν θα δημιουργήσει σοβαρό χάσμα στον προϋπολογισμό. Δεύτερον, ακόμη και ένας ερασιτέχνης θα αντιμετωπίσει τη συσκευή του. Απλά πρέπει να κόψετε το παράθυρο στον τοίχο ή στην οροφή. Όταν τοποθετείται η οροφή, τα παράθυρα λύουν το πρόβλημα με το φωτισμό:

 1. Για τη συσκευή φυσικού αερισμού, κατασκευάστε ένα κατακόρυφο κανάλι με μια τετράγωνη διατομή. Η βέλτιστη διάμετρος είναι είκοσι έως είκοσι εκατοστά.

Διοικητικό Συμβούλιο - το κύριο υλικό που θα χρειαστεί στην κατασκευή.

 • Η εσωτερική περιοχή χωρίζεται σε 2 μέρη. Η ανώτερη έξοδος κλείνεται με προσεκτική επικάλυψη των τοίχων με στεγανωτικό και βαφή. Σε αυτό, κάνετε τρύπες.
 • Ο νωπός αέρας εισέρχεται στο διαμήκη διαμέρισμα από την προς τα αριστερά πλευρά και ο δεύτερος οδηγείται στο δρόμο.
 • Από πλαστικούς σωλήνες

  Ο εξαερισμός από πλαστικούς σωλήνες αποδείχθηκε πολύ καλός. Χρησιμοποιείται σε μικρές περιοχές:

  1. Για αυτό, πάρτε σωλήνες 2 μέτρων με διάμετρο περίπου είκοσι εκατοστά.
  2. Μετά από αυτό κάνουν τρύπες στην οροφή. Το πρώτο θα πρέπει να είναι πάνω από το βήμα, και το δεύτερο - σε ένα μέρος όπου τα κοτόπουλα ξοδεύουν λιγότερο χρόνο. Η διάμετρος των οπών είναι ίδια με αυτή των σωλήνων.
  3. Στερεώνοντας το σωλήνα πάνω από τις κουρτίνες, βεβαιωθείτε ότι ήταν πάνω από την οροφή του coop κατά 1,5 m, αλλά στο εσωτερικό δωμάτιο αρκεί να εξασφαλιστεί η απομάκρυνσή του κατά 0,3 m.
  4. Ο δεύτερος σωλήνας είναι σταθερός σε απόσταση 0,2 μ. Από το δάπεδο. Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι ο φρέσκος αέρας μπαίνει μέσα.
  5. Ο σωλήνας πάνω από τις κούρσες εκτρέφει ζεστό αέρα με ένα ζεύγος αμμωνίας.
  6. Πάνω από τους δύο σωλήνες, οι ειδικές "ομπρέλες" είναι στερεωμένες από το εξωτερικό για να αποφευχθούν περιπτώσεις χιονιού και βροχοπτώσεων που πέφτουν μέσα τους.

  Δείτε το βίντεο σχετικά με τον εξαερισμό του κοτόπουλου από πλαστικούς σωλήνες:

  Για το χειμώνα

  Εξετάστε τις ιδιαιτερότητες του αερισμού ενός κατοικίδιου κότα το χειμώνα, πόσο σωστά για να εγκαταστήσετε το σχέδιο χωρίς ηλεκτρική ενέργεια; Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αερισμό το χειμώνα - ο φυσικός αερισμός. Ο εξαερισμός του χώρου με το άνοιγμα της πόρτας και του παραθύρου προκαλεί σοβαρές απώλειες θερμότητας, οι οποίες οδηγούν στο θάνατο του ζωικού κεφαλαίου. Δεν αγοράζω θερμάστρα;

  Κατά τη χειμερινή περίοδο, ο παθητικός αερισμός αποδείχθηκε πολύ χρήσιμος, ο οποίος απομακρύνει τους επικίνδυνους ατμούς και ανοίγει την πρόσβαση για καθαρό αέρα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, ιδίως τα εξής:

  • χωρίς αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ·
  • 24ωρη αυτόνομη εργασία ·
  • εκπλήρωση των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί ·
  • σιωπηρή λειτουργία.

  Πώς να κάνετε ένα σχέδιο χωρίς ηλεκτρική ενέργεια;

  1. Πριν από την κατασκευή του εξαερισμού, σχεδιάστε ένα διάγραμμα. Δείχνει τη θέση των δύο οπών. Θα πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές. Μέσω αυτών των οπών θα περάσουν δύο σωλήνες αυλακώσεων με διάμετρο 0,2 m.
  2. Κοντά στις φωλιές και τις κοιλότητες δεν υπάρχει κανένας σωλήνας παροχής. Αλλά η δεύτερη τρύπα γίνεται, αντίθετα, στον τόπο όπου οι όρνιθες περπατούν, εκκολάπτουν αυγά.
  3. Σύμφωνα με το σχεδιασμένο σχέδιο, ο εξαερισμός κατασκευάζεται χωρίς να ανησυχείτε για την απώλεια θερμότητας: θα απουσιάζουν.

  Πολλοί κτηνοτρόφοι πουλερικών αγοράζουν και εγκαθιστούν ανεμιστήρα στην καμινάδα με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για κίνηση ενεργού αέρα. Για την εξοικονόμηση ενέργειας στην περίπτωση της εγκατάστασης αισθητήρων, ανάψτε την όταν εμφανιστεί η υγρασία.

  Συμπέρασμα

  Κάθε φάρμα πουλερικών με τον δικό του τρόπο λύνει το πρόβλημα με τον αερισμό στο θήλεο. Μερικοί δεν ασχολούνται με τη ρύθμισή τους, μέχρι να αντιταχθούν στην περίπτωση του αριθμού των κοτόπουλων και των συχνών ασθενειών. Μόνο μετά την εμφάνιση προβλημάτων επιλέγουν μεταξύ τροφοδοσίας και εξάτμισης και φυσικού αερισμού, και στη συνέχεια να το κατασκευάσουν ανεξάρτητα χωρίς πολύ κόπο.

  Πώς να κάνετε αερισμό στο κοτόπουλο coop

  Στο σημερινό στάδιο της ανάπτυξης της πτηνοτροφίας, ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι η διευθέτηση του κοτόπουλου. Από την άποψη αυτή, συνιστάται να εξεταστεί λεπτομερέστερα η διαδικασία εξαερισμού, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα της καλλιέργειας του πουλιού. Θα το συζητήσουμε περαιτέρω στο άρθρο.

  Γιατί υπάρχει αερισμός στο κοτόπουλο

  Όπως και κάθε άλλη εγκατάσταση για τη διατήρηση ζώων και πτηνών, το κοτόπουλο πρέπει να αερίζεται. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η τακτική συσσώρευση προϊόντων της ζωτικής δραστηριότητας των πτηνών προκαλεί δυσάρεστη οσμή και αυξάνει το επίπεδο περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα.

  Συνέπειες της έλλειψης κυκλοφορίας αέρα

  Παρά το γεγονός ότι τα πουλερικά είναι ένα κοινό επάγγελμα, οι αγρότες συχνά αγνοούν το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις για τα πουλιά χρειάζονται τακτική αερισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής των πτηνών σε ένα κοτέτσι αυξημένα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, που μπορεί να συνεπάγεται όχι μόνο την εμφάνιση οσμής, αλλά και η απώλεια της παραγωγής αυγών, και την εμφάνιση της νόσου σε πτηνά. Επιπλέον, λόγω του αέρα στο δωμάτιο μπορεί να ελέγχεται από τη θερμοκρασία. Το προϊόν αυτής της παραμέτρου είναι πολύ σημαντικό, διότι ο οργανισμός δεν ανέχεται τη ζέστη του κοτόπουλου. Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός στο κοτέτσι, τότε μπορεί να προκύψουν οι ακόλουθες συνέπειες:

  • μειωμένη όρεξη στα κοτόπουλα, αδυναμία και απώλεια βάρους.
  • αρνητική δυναμική της παραγωγής αυγών ·
  • μειωμένη ανοσία.
  • αρνητικές αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο.

  Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στην κότα με τα χέρια σας

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού που είναι αποδεκτοί για τη στέγαση πουλερικών, μεταξύ των οποίων φυσικό, εξαναγκασμένο και εξαναγκασμένο. Φυσικά, κάθε ένα από αυτά διαφέρει με τους τρόπους, τις μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση του εξαερισμού.

  Φυσικός εξαερισμός στο σπίτι

  Αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλή. Για να πραγματοποιηθεί η φυσική κυκλοφορία αέρα στην αίθουσα, είναι απαραίτητο μόνο να ανοίξετε το παράθυρο και την πόρτα μέσα σε αυτό, τα οποία είναι απέναντι το ένα από το άλλο. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι σε αυτή την περίπτωση, μια σημαντική απώλεια θερμότητας στο δωμάτιο μπορεί να συμβεί κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτό συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος για τη θέρμανση των κατοικιών για τα πουλιά. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού στο σπίτι κότα.

  Εξαερισμός εξαερισμού στο θήλεο

  Αυτός ο εξαερισμός ονομάζεται εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής και είναι ο πλέον βέλτιστος για τη διατήρηση του ορνιθώνα, καθώς είναι ένα βολικό σύστημα κυκλοφορίας αέρα. Για την τοποθέτησή του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τους δύο σωλήνες παράλληλα μεταξύ τους. Έτσι, για έναν από αυτούς, ο αέρας θα ρέει μέσα στο δωμάτιο, και από την άλλη - θα αποσυρθεί από αυτό.

  Για να οργανώσετε ένα τέτοιο απόσπασμα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών:

  1. Πρώτα πρέπει να μετρήσετε την απόσταση από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα αγκυροβόλιο, έβγαλε μέρος του πλαστικού σωλήνα έτσι ώστε το άνω άκρο του να βρίσκεται πάνω από την οροφή σε ύψος 20-30 cm, και το κάτω μέρος - σε απόσταση 20 cm από το δάπεδο του δωματίου. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα χρησιμεύει ως σωλήνας τροφοδοσίας.
  2. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το άλλο μέρος του σωλήνα με τέτοιο τρόπο ώστε τα άνω και κάτω άκρα του να προεξέχουν 20-30 εκατοστά από τις διαφορετικές πλευρές της οροφής.
  3. Για τοποθέτηση, θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι με τρυπάνια. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να κάνετε τρύπες στην οροφή και να εγκαταστήσετε σωλήνες.
  4. Μετά μπορείτε να αφαιρέσετε τις ρωγμές με ορυκτοβάμβακα. Πρέπει να συνδέεται με το σωλήνα με ένα σύρμα και να περιστρέφεται γύρω από το σωλήνα.

  Βίντεο: εξαερισμός στο κοτόπουλο

  Ο εξαναγκασμένος (μηχανικός) εξαερισμός στην κότα

  Όντας κοινό μεταξύ πολλών πουλερικών, ο μηχανικός αερισμός είναι χρήσιμος για εγκατάσταση σε ιδιωτικό κοτόπουλο. Για να το εγκαταστήσετε πρέπει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, ο οποίος στη συνέχεια τοποθετείται στο παράθυρο ή το παράθυρο του δωματίου.

  Χαρακτηριστικά του εξαερισμού χειμώνα στο σπίτι κότα

  Η πιο πρακτική επιλογή για τη συντήρηση της κατοικίας των πουλερικών το χειμώνα είναι ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής. Ακόμα και αν το εγκαταστήσατε το καλοκαίρι, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να βελτιωθεί ο σχεδιασμός, καθιστώντας τον κατάλληλο το χειμώνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα παροχής και εξαγωγής που περιγράφεται παραπάνω. Για την κατασκευή του, χρειάζονται σωλήνες. Ο αριθμός τους εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου. Έτσι, αν είναι μικρότερη από 9 τετραγωνικά. m, τότε μπορούμε να περιοριστούμε σε έναν σωλήνα.

  Κριτικές από το δίκτυο

  Δυστυχώς, έκανα τον αερισμό εισαγωγής. Η συμπύκνωση συμπυκνώνει την υγρασία στον αγωγό. Είναι εντάξει, αλλά και η υγρασία συμπυκνώνεται στις πόρτες και στο διάδρομο. Θα προσπαθήσω να κάνω μια κουκούλα.

  Πώς να κάνετε τον αερισμό στο coop από τον εαυτό σας;

  Τα κοτόπουλα, όπως και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί, χρειάζονται φροντίδα, κανονική φροντίδα και ελάχιστη άνεση. Το ζήτημα αυτό επιλύεται όχι μόνο από την κατασκευή άνετων σπιτιών, την έγκαιρη παροχή τροφίμων και ποτών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο κέλυφος. Η αναπαραγωγή πτηνών σημαίνει την επιστροφή με τη μορφή αυγών, κοτόπουλου και κρέατος. Αλλά χωρίς φρέσκο ​​αέρα, οι κάτοικοι του κοτόπουλου είναι εκτεθειμένοι σε ασθένειες και δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν στον ιδιοκτήτη τα προϊόντα αυτά.

  Στις παγωμένες μέρες, τα κοτόπουλα είναι προβληματικά - μπορούν να κρυώσουν. Αλλά σε ένα κτηνοτροφείο, εάν ο φυσιολογικός αερισμός δεν έχει τεκμηριωθεί, δεν θα παραμείνουν και αυτοί - το επίπεδο των τοξικών αναθυμιάσεων θα αυξηθεί. Για αερισμό, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα, αλλά ο κρύος αέρας θα μειώσει γρήγορα τη θερμοκρασία στον αχυρώνα και θα είναι πολύ δύσκολο να θερμανθεί.

  Ο σωστά σχεδιασμένος εξοπλισμός εξαερισμού θα σας βοηθήσει στην φροντίδα των πτηνών, την απομάκρυνση των καυσαερίων και των καπνών. Θα δώσει νέες ποσότητες καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Εάν τα πάντα γίνουν ποιοτικά και σωστά, τα κοτόπουλα θα είναι πάντα υγιή και χαρούμενα.

  Υπάρχουν 3 επιλογές εξαερισμού, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διατήρηση των κοτόπουλων:

  1. 1. Φυσικό - δεν απαιτεί επένδυση. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο οικονομική και χρησιμοποιείται σε αγροκτήματα με έως και 20 άτομα. Είναι παρόμοιο με το συνηθισμένο αερισμό του σπιτιού, αλλά πραγματοποιείται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Θα πρέπει να το σκεφτεί κανείς στο σχεδιασμό.
  2. 2. Εφοδιασμός και εξάτμιση - πραγματοποιείται σε σπίτια πουλερικών με μεγάλο αριθμό κοτόπουλων (μέχρι 100). Η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική, αλλά λίγο περίπλοκη στην κατασκευή. Για να εκτελέσετε το σχέδιο, πρέπει να ανεβείτε στην οροφή και να εργαστείτε εκεί.
  3. 3. Μηχανική - χρησιμοποιώντας έναν ψύκτη (ανεμιστήρα) ή άλλες συσκευές αυτού του τύπου. Εγκαθίσταται σε μεγάλα φυτώρια και στις εκμεταλλεύσεις πουλερικών με πληθυσμό άνω των 100 πτηνών.

  Οποιοδήποτε από τα συστήματα θα λειτουργήσει αποτελεσματικά στο θήλεο, εάν πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις για τον εξαεριζόμενο χώρο:

  1. 1. Θα πρέπει να είναι μακριά από τους λόφους και τους υδάτινους χώρους.
  2. 2. Για να αποφύγετε τα ρεύματα, δεν πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι χρόνοι. Οι κάτοικοι του coop μπορούν να πάρουν το κρύο και να πεθάνουν.
  3. 3. Είναι απαραίτητο να αφαιρείτε τακτικά τα υπολείμματα των αλλοιωμένων ζωοτροφών, των απορριμμάτων, να αλλάζετε τα βρώμικα και υγρά στρώματα.
  4. 4. Είναι απαραίτητο να εξοντώνουμε περιοδικά μικρά τρωκτικά. Αποτελούν πηγή μεταφοράς διαφόρων λοιμώξεων και βακτηριδίων. Η παρουσία τους στον αχυρώνα είναι πολύ ενοχλητική για τους κατοίκους.

  Ελέγξτε την ορθότητα του συστήματος εξαερισμού και η απόδοσή του είναι πολύ απλή. Πρέπει να πάμε στον αχυρώνα, να κλείσουμε την πόρτα και να μείνουμε εκεί για λίγο.

  Αν μετά από 1-2 ώρες ο ιδιοκτήτης των πτηνών δεν πάθει πονοκέφαλο και δεν αισθάνεται σημάδια υποξίας (έλλειψη αέρα) - η δοκιμή περνάει. Διαφορετικά, εκτελέστε πρόσθετες εργασίες εγκατάστασης και αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

  Αφού βρείτε τον τύπο του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να κάνετε μετρήσεις και να σχεδιάσετε μια ακριβή διάταξη των στοιχείων. Στη συνέχεια, υπολογίστε την ποσότητα του αέρα που απαιτείται για τους κατοίκους του σπιτιού και προχωρήστε στις εργασίες εγκατάστασης ακολουθώντας την τεχνολογία.

  Εξόρυξη στον ορνιθώνα: τεχνάσματα εγκατάστασης

  Τα πουλερικά αναπαραγωγής είναι ένα αρκετά κοινό είδος οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές. Η παραγωγικότητα του περιεχομένου των κοτόπουλων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης στην οποία είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα. Με αρκετή ανταλλαγή αέρα, το πουλί κερδίζει καλά το βάρος και η παραγωγή αυγών είναι σταθερά υψηλή.

  Γιατί ο εξαερισμός στο κοτέτσι

  Όλοι οι κτηνοτρόφοι δεν συνειδητοποιούν τη σημασία των κουκούτσων στο σπίτι. Υπάρχουν πολλοί αρνητικοί παράγοντες που μπορούν να συσσωρευτούν χωρίς την ανταλλαγή αέρα και να έχουν αρνητική επίδραση στην κατάσταση των πουλερικών που περιέχονται στο κοτόπουλο.

  Ο αποτελεσματικός αερισμός θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ατμών της αμμωνίας, στην υπερβολική υγρασία και τελικά στη βελτίωση του μικροκλίματος, στις συνθήκες και στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης των πτηνών. Και η κατάσταση των ορνίθων, με τη σειρά τους, εξαρτάται από την απόδοση του coop και το κέρδος του ιδιοκτήτη του.

  Εξόρυξη στο κότα με δικά του χέρια

  Για να εξοπλίσετε την κουκούλα με το δικό σας χοιρινό σπίτι, πρέπει να αποφασίσετε για μια αρχή με την αρχή του εξαερισμού. Υπάρχουν 3 τύποι συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε κτίρια για τη διατήρηση πουλερικών:

  Φυσικά

  Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται για μικρούς συντρόφους και είναι μια συσκευή για απλή ανταλλαγή αέρα με ένα άνοιγμα, που βρίσκεται πάνω από την πόρτα ή στην οροφή. Με τη δεύτερη παραλλαγή της διάταξης, ο φωτισμός βελτιώνεται, γεγονός που επηρεάζει επίσης ευνοϊκά τις συνθήκες στην αίθουσα κοτόπουλων.

  Είναι αλήθεια ότι αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη το χειμώνα, διότι στην κρύα εποχή, ο αερισμός θα πρέπει να ρυθμίζεται ώστε να αποφεύγονται τα ρεύματα που είναι επιβλαβή για το πουλί και την υποθερμία. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης πρέπει να κλείνει τα παράθυρα και τις πόρτες από μόνος του, και αυτό δεν είναι πάντα βολικό.

  Αν και υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για αυτόν τον τύπο κουκούλας: αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος. Για να εξοπλίσετε τις κουκούλες στο κοτέτσι με τα δικά σας χέρια, βίντεο και άλλα υλικά μπορούν να βρεθούν εύκολα στο Internet, θα σας επιτρέψουν να παρέχετε καθαρό αέρα για το πουλί γρήγορα και χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

  Αναγκασμένος

  Ο μηχανικός αερισμός στην εγχώρια εταιρεία κοτόπουλου δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά, καθώς η χρήση του καταναγκαστικού βυθίσματος δεν δικαιολογείται οικονομικά από μια μικρή περιοχή κατασκευής και από ένα μικρό αριθμό πτηνών.

  Ωστόσο, μερικές φορές με την έλλειψη φυσικής ανταλλαγής αέρα καταφεύγουν στην εγκατάσταση των οπαδών. Είναι πιο σκόπιμο να τα τοποθετήσετε σε μια καμινάδα, ένα παράθυρο ή απευθείας σε μια τρύπα στον τοίχο.

  Προμήθεια και εξάτμιση

  Η πιο βέλτιστη επιλογή για τη διατήρηση από τις 100 όρνιθες και την περιοχή του coop είναι περίπου 20 τετραγωνικά μέτρα. - εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής.

  Αυτό απαιτεί δύο σωλήνες 200 mm σε διατομή και 2 m σε μήκος. Κάποιος θα εξυπηρετήσει για εισροή, ο δεύτερος - για να αφαιρέσει τον αέρα. Οι σωλήνες αυτοί είναι κατακόρυφα στερεωμένοι σε αντίθετες γωνίες του κτιρίου, έτσι ώστε ο αέρας να διέρχεται κατά μήκος της μακρύτερης διαδρομής.

  Πώς να τοποθετήσετε μια κουκούλα σε ένα σπίτι κότα

  Το καλύτερο μέρος για την εγκατάσταση του σωλήνα εξάτμισης είναι κοντά στις φάλαινες του πουλιού, ενώ το κατώτερο άκρο του πρέπει να σταθεροποιηθεί σε απόσταση 20 cm από την οροφή. Το πάνω άκρο εμφανίζεται πάνω από την οροφή σε ύψος 1,5 μ.

  Ο σωλήνας εισροής τοποθετείται στη γωνία που βρίσκεται μακρύτερα από τις γωνίες των κοτόπουλων, έτσι ώστε κατά την εκτός εποχής και το χειμώνα κρύο αέρα να μην φυσάει στα πουλιά. Είναι τοποθετημένο έτσι ώστε το κατώτερο άκρο 0,2 m δεν είχε πάρει στο πάτωμα, και η ανώτερη οροφή αυξήθηκαν πάνω από 0,3 μ. Τα εξωτερικά ανοίγματα σωλήνα κάλυμμα ειδικές ομπρέλες ή λυγισμένα, έτσι ώστε να μην πέσουν βροχοπτώσεις τους. Αντί για τους σωλήνες του εργοστασίου, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ξύλινα κουτιά, να τα τοποθετήσετε στις εξωτερικές τους επιφάνειες και να τα βάψετε για να αφαιρέσετε τις ρωγμές.

  Στην περίπτωση που χρησιμοποιείται μεταλλικός ή πλαστικός σωλήνας για το σχέδιο, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τη μόνωση του, καθώς στον κρύο χρόνο η εσωτερική επιφάνεια του καναλιού μπορεί να καλυφθεί με συμπύκνωμα. Η κατάψυξη του πάγου τελικά θα οδηγήσει στην επικάλυψη του αυλού του σωλήνα και, ως εκ τούτου, θα υποβαθμίσει τον εξαερισμό. Για να ρυθμίσετε την ένταση της κουκούλας στο σκέπασμα, εγκαθίστανται στους σωλήνες σωλήνες: περσίδες ή σχάρες.

  Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα σε ένα βίντεο κουκουβάγια

  Για να εξοπλιστεί ο αερισμός του κτιρίου για τη διατήρηση των πουλερικών στην ύπαιθρο δεν θα είναι δαπανηρή. Μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε φθηνά υλικά και εξοπλισμό και να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες από το βίντεο για το πώς να σχεδιάσετε την κουκούλα στο κοτέτσι με τα χέρια σας.

  Εξαερισμός στα είδη κοτόπουλου και τη χρήση τους

  Όταν αγοράζετε αυγά κοτόπουλου, πολλοί από εμάς δεν σκέφτονται πού φτάνουν στο δίκτυο πωλήσεων ή στους μετρητές της αγοράς. Αυτό έχει το δικό του λόγο, που δηλώνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά του καλά. Σήμερα θα πούμε στους νέους επιχειρηματίες ή απλά στους ανθρώπους που θέλουν να έχουν φρέσκα αυγά στο τραπέζι κάθε μέρα, πώς ο αερισμός στο κοτέτσι γίνεται από τα χέρια τους.

  Επιπλέον, απαιτείται επίσης ειδικός εξοπλισμός, αλλά θα το πούμε για άλλη μια φορά.

  Στη φωτογραφία - ένα απλό σχέδιο εξαερισμού στο κοτέτσι με φυσικό τρόπο

  Είναι δυνατόν να γίνει χωρίς αυτό

  Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, καθώς η ανάγκη για αερισμό κοτόπουλου σχετίζεται με τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά των κοτόπουλων. Ειδικότερα, λόγω του γεγονότος ότι τα απορρίμματά τους περιέχουν ένα μεγάλο ποσοστό αμμωνίας, το οποίο είναι μια τοξική ουσία.

  Τα ζευγάρια του, που στέκονται στον περιβάλλοντα χώρο, πιέζουν τα πουλιά, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την υγεία, την παραγωγικότητα και την ποιότητα των αυγών. Ακόμα και το απλούστερο σύστημα εξαερισμού θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτά, αλλά και από τη δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στο δωμάτιο.

  Πώς να κάνετε τον αερισμό στο κοτόπουλο coop εύκολο

  Το καλοκαίρι, ο εξοπλισμός καθιστά δυνατή τη μείωση της θερμοκρασίας στο κτηνοτροφείο, το χειμώνα, για να εξασφαλίσει καλή κυκλοφορία αέρα, μειώνοντας την υγρασία του. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του πολλαπλασιασμού επιβλαβών μικροοργανισμών και βακτηρίων που προκαλούν διάφορες ασθένειες στα πουλερικά και τους απογόνους τους.

  Συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε τον αερισμό σας όταν σχεδιάζετε ένα κοτόπουλο, εάν αποφασίσετε να φυλήσετε αυτό το πουλί, και χρησιμοποιήστε το για να πάρετε αυγά.

  Υποχρεωτικές απαιτήσεις

  Το coop είναι ένα είδος χώρου που απαιτεί μια κατάλληλη προσέγγιση. Εξετάστε τις απαιτήσεις λεπτομερέστερα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η βέλτιστη ποσότητα παραδίδεται.
  2. Εξαρτάται από τον όγκο του αριθμού κοτόπουλων ανά 1 m 2. Κατά συνέπεια, όσο περισσότεροι από αυτούς είναι, τόσο πιο καθαρός αέρας απαιτείται.
  3. Συνήθως λαμβάνονται υπόψη 5 πτηνά ανά τετραγωνικό μέτρο. m.

  Πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε μια κοκτέιλ κοτόπουλου

  Είδη εξαερισμού

  Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται δύο τύποι - φυσικοί και αναγκασμένοι.

  Παρακάτω θα σας πούμε περισσότερα για αυτό ώστε να μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας:

  1. Ο φυσικός αερισμός χρησιμοποιείται συνήθως για μικρά δωμάτια με λίγες κεφαλές πουλιών. Η επιλογή είναι η ευκολότερη, και η τιμή της είναι η πιο προσιτή για πολλούς. Ο αερισμός σε αυτή την περίπτωση γίνεται μέσω ειδικού παραθύρου ή πόρτας, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει βύθισμα.

  Η φυσική επιλογή είναι κατάλληλη για μικρά δωμάτια

  Η οδηγία συστήνει ότι το παράθυρο τοποθετείται στην οροφή ή πάνω από την πόρτα, τότε θα είστε σε θέση να εξασφαλίσετε τον αερισμό του δωματίου και τη φυσική πρόσβαση του φωτός. Η μέθοδος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα καλά στις ζεστές (καλοκαιρινές) μέρες, όταν μπορούν να διατηρηθούν σχεδόν ανοιχτά. Από το αρνητικό - θα πρέπει να παρακολουθείτε περιοδικά τη θερμοκρασία και εγκαίρως για να κλείσετε ή να ανοίξετε την πόρτα ή το τραβέρσα.

  1. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής χρησιμοποιείται συχνότερα σε κρύο καιρό. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, για παράδειγμα, για μια περιοχή κουνουπιού 9 μ 2 θα χρειαστείτε 2 σωλήνες μήκους Ø200 mm περίπου 2 m.

  Κάποιος θα είναι απαραίτητος για την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, ο δεύτερος - για να εξασφαλίσει την απόσυρσή του έξω.

  Σχηματική διάταξη εξαερισμού στο θήλεο

  Συμβουλή: Για καλύτερη απόδοση του συστήματος, θα πρέπει να εγκατασταθούν σε διαφορετικές γωνίες του coop.

  • Κάνετε τρύπες στην οροφή για τους σωλήνες και τοποθετήστε τους με τη σειρά τους.
  • στερεώστε τον πρώτο σωλήνα εξάτμισης κοντά στην κοτσίδα κοτόπουλου, υποχωρώντας από την οροφή 200 mm. Βεβαιωθείτε ότι ανυψώνεται πάνω από την οροφή κατά 1-1,5 μ.
  • ο αέρας τροφοδοσίας βρίσκεται πιο μακριά από την κόγχη, τότε ο εξωτερικός ψυχρός αέρας δεν θα διαταράξει τα κοτόπουλα. Κρεμάστε το σε ύψος 200-250 mm από το πάτωμα. Θα πρέπει να προεξέχει πάνω από την οροφή κατά 300 mm.
  • λυγίστε το τέλος κάθε σωλήνα με το γράμμα "D", έτσι ώστε να μην έχουν ατμοσφαιρική κατακρήμνιση με τη μορφή υπερβολικής υγρασίας.

  Συμβουλή: αφαιρέστε τις ρωγμές από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας στόκο και στη συνέχεια ζωγραφίστε.

  1. Ο αναγκαστικός εξαερισμός χρησιμοποιείται για μεγάλους χώρους που περιέχουν μεγάλο αριθμό κοτόπουλων. Συνήθως πρόκειται για εκμεταλλεύσεις πουλερικών, καθώς και μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

  Για τα πουλερικά, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα ειδικό σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού

  Υπενθυμίζει τη μέθοδο μιας βελτιωμένης έκδοσης του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, διαφέρει μόνο στο ότι η κυκλοφορία των μαζών αέρα συμβαίνει λόγω ειδικών αξονικών ανεμιστήρων. Μπορεί να λειτουργήσει είτε αυτόματα είτε εξ αποστάσεως. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείτε να συνδέσετε διάφορους ελεγκτές στο σύστημα, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τον ανεμιστήρα με διαφορετικές ταχύτητες για να εξαλείψουν ορισμένους αρνητικούς παράγοντες στο θήλεο.

  Συμπέρασμα

  Ο εξαερισμός στο κοτέτσι είναι απαραίτητο μέτρο που πρέπει να εξασφαλίσει την εκροή τοξικής αμμωνίας και την εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Ο υπολογισμός για τα μικρά κτίρια μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, αλλά για μεγαλύτερες περιοχές είναι καλύτερο να προσκαλέσετε ειδικούς, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Θέλετε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα - μην παραμελίνετε τις συστάσεις μας.

  Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.