Πώς να κάνετε αερισμό στην αίθουσα αναμονής με τα χέρια τους;

Το μπάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο το καλοκαίρι, μπορεί να το κάνει χωρίς θέρμανση. Εντούτοις, η θέρμανση, καθώς και ο εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα και το μπάνιο είναι απαραίτητα εάν οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Η εξάτμιση του αέρα θα αποφύγει τις επιπτώσεις της υψηλής υγρασίας (μούχλα, μύκητες), που θα σας επιτρέψουν να εξοικονομήσετε ξύλο από την σήψη και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του λουτρού. Επίσης, το σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει γρήγορη προθέρμανση του ατμού.

Διαρρύθμιση του δωματίου

Το δωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, ώστε να χρειαστεί να ζεστάνετε τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής. Είναι επίσης απαραίτητο να οργανωθεί η θέρμανση και ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού και εξαερισμού.

Σεξ στο γυμναστήριο

Προκειμένου να μην χαλάσει κανείς τις αισθήσεις μετά το μπάνιο, το δάπεδο στο δωμάτιο πρέπει να ζεσταθεί. Συνήθως ως υλικό για το δάπεδο χρησιμοποιείται λειανθέν και εμποτισμένο ξύλο. Η ειδική επεξεργασία του δέντρου εμποδίζει την εμφάνιση μύκητα και μούχλα, τα οποία μπορούν να εμφανιστούν σε υψηλή υγρασία.

Η μόνωση του δαπέδου είναι η εξής:

 1. Από τα κούτσουρα γεμίζουμε τις ράβδους, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως σκελετός για το σκληρό δάπεδο, κατασκευασμένο από ακατέργαστη σανίδα.
 2. Για να προστατέψουμε το ξύλο και το θερμαντικό υλικό από υπερβολική υγρασία, βάζουμε ένα φράγμα υδρατμών στον πυθμένα.
 3. Η μόνωση ανθεκτική στην υγρασία τοποθετείται μεταξύ των υστερήσεων στο τραχύ δάπεδο. Για τη μόνωση, είναι κατάλληλοι αφρός, αφροί πολυουρεθάνης ή πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης.
 4. Βάζουμε ένα στρώμα στεγάνωσης, και πάνω από - σανίδες δαπέδου ή επένδυση.

Δώστε προσοχή! Δεν συνιστάται η δημιουργία δαπέδων από σκυρόδεμα στο αποδυτήριο. Ωστόσο, είναι δυνατό να εφαρμοστεί τσιμεντοκονία με την περαιτέρω δημιουργία ενός "θερμού" δαπέδου.

Οροφή του δωματίου

Παρουσία μιας σοφίτας, συνιστάται να προτιμάτε ένα ψευδοροφή. Αν τα μικρά αντικείμενα όπως οι σκούπες και οι λεκάνες διατηρούνται εκεί, τότε είναι καλύτερο να σταματήσετε την επιλογή στην οροφή της οροφής.

Η θέρμανση της οροφής πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ίδιες αρχές που χρησιμοποιούνται για τη μόνωση δαπέδου. Ωστόσο, η επιλογή της μόνωσης εδώ είναι πιο ποικίλη και επιτρέπει τόσο φθηνά και ακριβά υλικά. Η καλύτερη επιλογή είναι το βασάλτο μαλλί, καθώς χαρακτηρίζεται από υψηλή πυρασφάλεια και αντοχή στην υγρασία.

Ο κύριος σκοπός της μόνωσης οροφής είναι η μείωση της απώλειας θερμότητας, καθώς ο θερμός αέρας κατευθύνεται προς τα πάνω. Προχωρώντας από αυτόν τον στόχο, χρησιμοποιούμε πολυαιθυλένιο από φύλλο αλουμινίου για να αντικατοπτρίσουμε τη θερμότητα, οι ραφές των οποίων υποβάλλονται σε επεξεργασία με ενισχυμένη ταινία. Στα ξύλινα μπλοκ πολυαιθυλένιο συνδέονται με την οροφή της οροφής. Η οροφή είναι καλυμμένη με πλάκα 120 mm.

Τα τείχη της αποδυτήρια

Η θέρμανση των εσωτερικών τοίχων με τα χέρια μας γίνεται όπως παρακάτω:

 1. Κατασκευάζουμε τον απαραίτητο αριθμό πανομοιότυπων ξύλινων ράβδων (οι διαστάσεις καθορίζονται από το μήκος ή το ύψος του τοίχου, ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης της επένδυσης).
 2. Βιδώνει αυτοκόλλητες ράβδους στον τοίχο (κάθε 50 εκατοστά).
 3. Το φιλμ φιλμ είναι στερεωμένο με συρραπτικό στις ράβδους και τους τοίχους.
 4. Τοποθετήστε την επένδυση.

Η εξωτερική θέρμανση γίνεται ως εξής:

 1. Χρησιμοποιούμε ένα κιβώτιο από ξύλινο μπλοκ κατά μήκος του τοίχου. Στο κάτω μέρος και στην κορυφή βάζουμε σανίδες, στις οποίες τοποθετούμε τις ράβδους με μεταλλικές γωνίες.
 2. Ο ορυκτός βαμβάκι τοποθετείται ανάμεσα στις ράβδους των πύλων.
 3. Τοποθετούμε το φράγμα ατμών και συνδέουμε τις αρθρώσεις με κολλητική ταινία.
 4. Από πάνω, έχουμε οργανώσει ένα ακόμα πηχάκι για την αντιμετώπιση έργων.

Τα Windows μπορούν να έχουν οποιαδήποτε διάσταση. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα διπλό πλαίσιο από ξύλο ή ένα διπλό τζάμι.

Οι λόγοι για το σχηματισμό της συμπύκνωσης στο dressing room

Ως αποτέλεσμα της διαφοράς μεταξύ των θερμοκρασιών στην αίθουσα αναμονής και του ατμού, εμφανίζεται συμπύκνωση.

Για τον σχηματισμό της συμπύκνωσης οδηγούν σε τέτοιους παράγοντες:

 • στο σαλόνι είναι πολύ κρύο.
 • το σύστημα εξαερισμού δεν είναι σωστά εξοπλισμένο.
 • η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.

Έτσι, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της συμπύκνωσης, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ποιότητα θέρμανσης και εξαερισμού.

Σύστημα εξαερισμού στο γκαρνταρόμπα

Η λειτουργία του εξαερισμού στην αίθουσα αναμονής εξασφαλίζεται τόσο από την εισαγωγή αέρα μέσα από το παράθυρο και τα ανοίγματα των θυρών, όσο και από τα ειδικά κτυπήματα που παράγονται στο ξύλο. Η ρύθμιση της εισαγωγής αέρα πραγματοποιείται με ειδικά συρόμενα βύσματα.

Το μέγεθος του αέρα είναι συνήθως 15-20 εκατοστά. Το κάτω άνοιγμα βρίσκεται περίπου 50 εκατοστά από το δάπεδο και όχι μακριά από το θάλαμο καύσης. Το δεύτερο προϊόν πρέπει να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά, περίπου 2 μέτρα από το επίπεδο του δαπέδου.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός μπορεί να δημιουργηθεί με ανεμιστήρα τοποθετημένο στην οπή εξαγωγής. Μια τέτοια συσκευή θα κάνει την απόσυρση του υγρού αέρα πιο έντονη.

Θέρμανση της αίθουσας

Το ιδανικό σχήμα - εάν ένα από τα τείχη ενός κλιβάνου τούβλο βγαίνει στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ξεχωριστή θέρμανση στην αίθουσα αναμονής. Ωστόσο, μια μικρή σόμπα δεν θα είναι αρκετή για να θερμάνει όλα τα δωμάτια στο μπάνιο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα είδη θέρμανσης:

 1. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν σωλήνες που τοποθετούνται μέσω του θαλάμου του κλιβάνου στο διαμέρισμα με πέτρες. Η ουσία της ιδέας: ο ζεστός αέρας ατμού εισέρχεται στην αίθουσα αναμονής μετά το πότισμα των λίθων και ο ατμός παραμένει μέσα στο ατμόλουτρο.
 2. Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αεραγωγών που διέρχεται από όλους τους χώρους του μπάνιου και είναι εξοπλισμένο με βαλβίδες.
 3. Εάν η περιοχή αναμονής το επιτρέπει, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον φούρνο.

Συμβουλές! Για την πρόληψη της φθοράς του ξύλου συνιστάται να στεγνώσει το δέντρο μετά από κάθε άφθονη υγρασία.

Έτσι, για να αποφευχθεί περιττή υγρασία και συμπύκνωση, δεν αρκεί μόνο ο εξαερισμός της αίθουσας αναμονής. Απαιτείται ένα σύνολο μέτρων, όπου, εκτός από τον εξαερισμό, θα υπάρξει μια καλή μόνωση των χώρων.

Πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο με τα χέρια σας;

Κατά την κατασκευή και επισκευή λουτρών, η προσοχή δίνεται κυρίως στα δομικά υλικά, στους κλιβάνους, στη μόνωση και στη στεγανοποίηση. Θεωρείται ότι η φυσική κυκλοφορία του αέρα θα επαρκεί για τον καλό εξαερισμό στο λουτρό. Αλλά αυτό είναι εντελώς λανθασμένο, και αν προσεγγίσετε το θέμα επιφανειακά, μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά

Ο εξαερισμός στο λουτρό μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

Από την παρουσία της εξαρτάται:

 • κατανομή των ροών θερμότητας στο εσωτερικό.
 • την άνεση και την ασφάλεια.
 • περίοδο λειτουργίας του κτιρίου.

Εκεί, το νερό και ο ατμός είναι συνεχώς συγκεντρωμένα, το δέντρο τα απορροφά ενεργά. Ακόμα κι αν στεγνώνετε το κτίριο περιοδικά, χωρίς να δημιουργείτε μια συνεχή κίνηση αέρα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρκετά δυνατό. Για να αποφευχθεί η υγρασία, απαιτείται η δημιουργία ενός ζεύγους παραθύρων εξαερισμού - το ένα χρησιμεύει για την έγχυση καθαρού αέρα από το εξωτερικό και το άλλο βοηθά να ξεσηκώνεται το θερμό, το οποίο έχει απορροφήσει πολύ νερό. Επιλέγοντας τη θέση των ανοιγμάτων, αλλάξτε τις περιοχές που αερίζονται ιδιαίτερα εντατικά. Η χρήση ενός ζεύγους εξόδων σε μια θερμά και ένα ντουλάπι βελτιώνει μερικές φορές τον προσανατολισμό της ροής αέρα προς την απαιτούμενη κατεύθυνση.

Φυσικά, η σημασία κάθε παράθυρου, καθώς και η δυνατότητα προσαρμογής της εκκαθάρισης. Τοποθετούνται σε μάνδαλα, ανοίγουν εντελώς ή εν μέρει. Ο υπολογισμός του όγκου των οπών αερισμού απωθείται, πρώτα απ 'όλα, από την περιοχή των εγκαταστάσεων του λουτρού. Εάν τα κάνετε πολύ μεγάλα, το καλούπι δεν θα εμφανιστεί ποτέ στο πάτωμα ή στο νεροχύτη, αλλά το ατμόλουτρο θα θερμανθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα υπάρξει ασυνήθιστα πολλά καύσιμα ή ηλεκτρική ενέργεια. Τα πολύ στενά παράθυρα δεν επιτρέπουν στον αέρα να κρυώσει ή να στεγνώσει.

Όλες οι αποκλίσεις από τις κανονικές παραμέτρους είναι αυστηρά απαράδεκτες, που επιτρέπουν να αποκλείεται η εμφάνιση ισχυρών διαφορών θερμοκρασίας - όχι μόνο δημιουργεί δυσφορία, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Είναι αδύνατο να αποκλειστεί συνολικά η διαφορά στη θερμοκρασία των ρευμάτων, είναι μόνο απαραίτητο να περιοριστεί το μέγεθος τους. Τα κανονικά συστήματα εξαερισμού σχηματίζονται κατά την κατασκευή του λουτρού, ενώ παράγουν κανάλια και προετοιμάζουν τα ανοίγματα. Τα παράθυρα τοποθετούνται μόνο μετά την κατασκευή του διακοσμητικού καλύμματος του κτιρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να εισαγάγετε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή των καναλιών αερισμού στο σχεδιασμό του μπάνιου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ανοίγματα εξαερισμού είναι αυστηρά τα ίδια. Η έξοδος μπορεί να γίνει μεγαλύτερη από την είσοδο, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την πρώτη. Για τους ίδιους λόγους, μερικές φορές καταφεύγουν σε παράθυρα εξόδου ζευγαριών. Ως στοιχεία ελέγχου, δεν είναι οι πόρτες, αλλά τα μάνδαλα, που δεν μπορούν να σωθούν κατά το κλείσιμο. Όταν ο ατμός θερμαίνεται για πρώτη φορά, οι μάνδαλοι κλειδώνονται 100% έως ότου ο αέρας φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Η χρήση στοιχείων με ελεγχόμενη θέση είναι χρήσιμη και επειδή η ποσότητα ροής αέρα πρέπει να ρυθμιστεί ανάλογα με την εποχή. Όταν υπάρχουν αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο, ακόμη και ένα πολύ μικρό ρεύμα αέρα φέρνει πολύ κρύο. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να ανοίγετε πλήρως τα παράθυρα εξαερισμού. Οι διατομές αυτών των παραθύρων κατά μέσο όρο θα πρέπει να είναι 24 τετραγωνικά μέτρα. cm ανά 1 κου. m εσωτερικού όγκου. Αλλά αυτά είναι μόνο προκαταρκτικά στοιχεία, και αν αμφιβάλλετε για το αποτέλεσμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικευμένους τεχνικούς θερμότητας για υπολογισμούς.

Ουσιαστικά, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν παράθυρα εξαερισμού στο ίδιο ύψος ή ακόμη και απ 'ευθείας αντίθετα μεταξύ τους, καθώς αυτό δεν θα επιτρέψει σε όλο τον αέρα στο λουτρό να θερμανθεί επαρκώς. Επιπλέον, αυτό το σχέδιο δεν θα επιτρέψει την ομοιόμορφη ανάμειξη των μαζών αέρα, και ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά την ακρίβεια της θέσης των στοιχείων εξαερισμού. Τα εξαντλητικά παράθυρα συνιστώνται να τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την οροφή, επειδή ο αέρας αμέσως ανεβαίνει μετά τη θέρμανση.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Η συσκευή εξαερισμού στο λουτρό ποικίλλει ανάλογα με τον σχεδιασμό του δωματίου και τον συνολικό όγκο του. Ο φυσικός αερισμός βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, η πρόσληψη αέρα οργανώνεται κοντά στον κλίβανο, σε επίπεδο 25-35 cm από το δάπεδο. Η έξοδος γίνεται σε αντίθετους τοίχους περίπου 15-25 cm κάτω από την οροφή. Αλλά είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν είναι αρκετά καλό για τα ζευγάρια, αφού είναι σχετικά κρύο κάτω εκεί και πάντα ζεστό στην κορυφή.

Η φυσική κίνηση του αέρα σε μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί, θα πρέπει να απομακρύνει προσεκτικά και με ακρίβεια τα εξαρτήματα του συστήματος εξαερισμού. Το αναγκαστικό κύκλωμα δεν απαιτεί πάντοτε τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, με σύνθετα πάνελ και ούτω καθεξής. Υπάρχουν απλούστερες επιλογές όταν τα παράθυρα εξαερισμού που τοποθετούνται με ειδικό τρόπο συμπληρώνονται με ανεμιστήρα εξαγωγής. Ο συνδυασμός τέτοιων εξαρτημάτων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός όταν το λουτρό βρίσκεται μέσα στο σπίτι, τα παράθυρα δεν βρίσκονται μέσα στο εξωτερικό τοίχωμα, αλλά συνδέονται στις έξοδοι με ένα μακρύ κιβώτιο για εξαερισμό. Οι ανεμιστήρες του καναλιού πρέπει να επιλεγούν πολύ προσεκτικά, επειδή οι συνθήκες λειτουργίας τους στα λουτρά είναι διαφορετικές από τις συνήθεις παραμέτρους.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιων συσκευών είναι η αυξημένη αδιαβροχοποίηση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων και των βασικών μηχανικών εξαρτημάτων, σε προσαρμογή στην εργασία σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς συνέπειες για το μηχάνημα. Η κατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και η διάταξη του σε κάθε δωμάτιο προσαρμόζεται στα ατομικά χαρακτηριστικά και τον τύπο του λουτρού. Συνεπώς, ο χρόνος που δαπανάται για τον υπολογισμό και τη σκέψη μέσα από το έργο δεν χάνεται - θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα και χρόνο, θα πάρει το βέλτιστο αποτέλεσμα νωρίτερα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο μεγαλύτερος όγκος έργων συνεπάγεται τη θέση των ανοιγόμενων παραθύρων κοντά στις σόμπες σε απόσταση 0,25-0,35 μ. Από το δάπεδο. Με αυτό το σχέδιο, η σόμπα μεταφέρει θερμότητα στον αέρα που προέρχεται από το εξωτερικό και υπάρχει μια ροή που κινείται προς την κατεύθυνση του σχεδίου. Έχοντας ξεπεράσει όλες τις αποστάσεις, τα καυτά και τα ρυάκια του δρόμου καλύπτουν τελικά ολόκληρο τον όγκο του ατμού και η περιοχή όπου βρίσκεται το πάνω ράφι, θερμαίνεται περισσότερο.

Στη δεύτερη παραλλαγή, με την εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής, είναι δυνατή η τοποθέτηση των οπών εισόδου και εξόδου σε έναν τοίχο. Η ροή αέρα κατευθύνεται πρώτα προς τη συσκευή θέρμανσης. Έχοντας μια θερμική ώθηση, αρχίζει να ανεβαίνει στο ανώτατο όριο και κινείται κατά μήκος ενός ευρύ τόξου που καλύπτει ολόκληρο το δωμάτιο. Αυτή η προσέγγιση θα είναι αποτελεσματική εάν η σάουνα είναι ενσωματωμένη στο σπίτι και έχει μόνο ένα εξωτερικό τοίχο και δεν υπάρχει ανάγκη να εξοπλιστεί το κουτί εξαερισμού.

Εάν δημιουργηθεί ένα λουτρό με διαρροή δαπέδου, το παράθυρο ανοίγματος τοποθετείται στο ίδιο σημείο όπως στην πρώτη περίπτωση, ακριβώς δίπλα στο φούρνο. Όταν ο θερμός αέρας εκπέμπει θερμότητα στο πάνω μέρος του ατμού, δροσίζει και πέφτει στο πάτωμα, αφήνει τις οπές στο πάτωμα. Αυτή η τεχνική βελτιώνει την εξάτμιση του νερού που συσσωρεύεται παρακάτω και επιτρέπει την καθυστέρηση της παραγωγής του ξύλινου δαπέδου. Η κουκούλα τοποθετείται είτε στο επόμενο δωμάτιο είτε σε απομονωμένα κανάλια, τα οποία δεν επιτρέπουν στον αέρα να επιστρέψει στο ατμόλουτρο. Η πολυπλοκότητα της τροχιάς ροής καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή του ανεμιστήρα. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται πολύ σπάνια, αφού δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια, δεν είναι εύκολο να παράσχετε τις λεπτομέρειες σωστά.

Ένας άλλος τύπος παρέχει έναν συνεχώς λειτουργούντα φούρνο, του οποίου η οπή εμφυσήσεως αντικαθιστά την κουκούλα. Για την εισροή, κάντε ένα παράθυρο κάτω από το ράφι απέναντι από τον ίδιο τον κλίβανο και στο ίδιο επίπεδο. Ο ψυχρός αέρας μετατοπίζει τη θερμαινόμενη μάζα προς τα επάνω, και όταν τα τμήματα θερμότητας που ρίχνουν το ρεύμα χαμηλώνονται, φεύγουν στο κανάλι εκρήξεων. Υπάρχουν ακόμη πιο περίπλοκα συστήματα, όπου βρίσκονται δύο ζεστούς αέρας και ένα παράθυρο εξαερισμού (πάντα με αναγκαστική κυκλοφορία). Είναι μάλλον δύσκολο να ρυθμίσετε περίπλοκα σύμπλοκα, αλλά η αποτελεσματικότητά τους είναι υψηλότερη από ό, τι στις απλούστερες περιπτώσεις.

Το σύστημα Bastu είναι η τοποθέτηση εισόδων αέρα (με ρυθμιζόμενα παντζούρια) πίσω από το φούρνο ή κάτω από αυτό. Η οργάνωση των αεραγωγών κάτω από το φούρνο δεν είναι απαραίτητη, αν και είναι πολύ επιθυμητή. Μέσα από αυτά τα ανοίγματα, αέρας από το υπόγειο τμήμα του λουτρού διεισδύει στο δωμάτιο, το οποίο συνδέεται με την εξωτερική ατμόσφαιρα μέσα από τα θεμέλια του υπογείου. Όταν ένα μπάνιο είναι κατασκευασμένο σε μια προετοιμασία που προετοιμάστηκε νωρίτερα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα δωμάτιο με ένα ζευγάρι εξωτερικών τοίχων? όταν προετοιμάζετε ένα υπόγειο, επιλέξτε μια γωνία που αντιστοιχεί στις ίδιες απαιτήσεις. Οι διαστάσεις της εισόδου και της εξόδου υπολογίζονται σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες.

Πώς να το κάνετε σωστά;

Η εγκατάσταση του εξαερισμού σημαίνει ότι όταν ο σωλήνας έλκεται προς τα έξω, προστατεύεται από τη διείσδυση του χιονιού, της λάσπης, της βροχής και του νερού τήξης. Όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει, είναι δυνατόν να οργανωθεί ένα κουτί εξαερισμού ή να κατευθυνθεί ο σωλήνας προς τα επάνω, περνώντας τον από την οροφή και την οροφή. Στην τελευταία περίπτωση, το κανάλι καλύπτεται με ομπρέλα για να αποφευχθεί η διείσδυση της ίδιας καθίζησης και πτώσης των φύλλων. Για να οργανώσετε μέσα εξαερισμού υψηλού επιπέδου για να αερίσετε και να στεγνώσετε όλους τους χώρους, τα δομικά μέρη των τοίχων, των δαπέδων, των σοφίτων και των χώρων κάτω από την οροφή.

Βήμα-βήμα καθοδήγηση σχετικά με την εγκατάσταση εξαερισμού στη σάουνα είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά η απλούστερη επιλογή είναι η χρήση αμιαντοτσιμέντου και δικτύων, που επιλέγονται σύμφωνα με τη διάμετρο του καναλιού. Αν μιλάμε για τεχνικές επιδόσεις, η πιο αποτελεσματική και βολική εκτέλεση στους τοίχους του τύπου πλαισίου είναι η χρήση βαλβίδων εισαγωγής. Πρώτον, η βαλβίδα αποσυναρμολογείται και περιστρέφεται στον τοίχο με ένα δείκτη κύκλου, όπου περνούν οι μελλοντικοί αεραγωγοί. Για να αποκτήσετε τρύπες στο δέρμα χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, και να λάβει ένα τρυπάνι μεγάλης διαμέτρου, το οποίο θα περάσει εύκολα ένα τρακτέρ μαχαίρι.

Επόμενο:

 • με τη βοήθεια του ίδιου του τρυπανιού, ένας κύκλος κόβεται.
 • αφαιρέστε τα ξύλινα μέρη.
 • αφαιρέστε το μονωτικό υλικό και το υλικό φραγμού των ατμών.
 • με τη βοήθεια ενός μεγάλου τρυπανιού διατρυπά το εξωτερικό δέρμα (αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην κάνει λάθη κατά την τοποθέτηση του εξωτερικού τμήματος της βαλβίδας).
 • σημειώστε μια κατάλληλη τρύπα από το εξωτερικό και χρησιμοποιήστε τα μακριά τρυπάνια.
 • έβγαλε τους σωλήνες βαλβίδας από το πάχος του τοίχου.

Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε το σωλήνα στην τρύπα με τα χέρια σας και να στερεώσετε το εσωτερικό τμήμα της βαλβίδας με βίδες, μόνο τότε μπορείτε να βάλετε το εξωτερικό τμήμα του προϊόντος. Συνιστάται η εγκατάσταση βαλβίδων στο δωμάτιο πλύσης και στο δωμάτιο.

Κατά την προετοιμασία μιας νέας δομής, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί τόσο το μέγεθος των οπών όσο και η απαιτούμενη ισχύς των ανεμιστήρων. Είναι δυνατό να ρυθμίσετε τον εξαερισμό ακόμη και όταν δεν κατασκευάστηκε αρχικά. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να βασιστείτε στον αερισμό του βόλεϊ και στη χρήση ενός βυθίσματος για την ξήρανση του αέρα. Καταρχήν, ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί, αλλά έχει σοβαρές ελλείψεις. Έτσι, όταν ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες, αντί να χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, ο ατμός απελευθερώνεται σε παρακείμενους χώρους.

Δεν πηγαίνει έξω στο δρόμο, αλλά μετατρέπεται σε συμπύκνωμα. Η θέρμανση του αέρα μειώνεται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και πολύ σύντομα γίνεται άβολα στο λουτρό ξανά. Για να χρησιμοποιήσετε την επίδραση του ρεύματος του κλιβάνου για αερισμό, απαιτούνται οπές, αλλά πρέπει να γίνονται μόνο στο κάτω μέρος. Αυτό θα εξασφαλίσει τη ροή του αέρα από τα γειτονικά δωμάτια, όπου θα έρχονται φρέσκα μερίδες από το εξωτερικό. Ρυθμίστε τον αερισμό βοηθώντας την πύλη και τις πόρτες του ίδιου του κλιβάνου, για να αυξήσετε την εισροή, ανοίγουν στο όριο και καλύψτε το μερικώς κάλυμμα (για να αποφύγετε την είσοδο μονοξειδίου του άνθρακα).

Ένας απλός υπολογισμός μπορεί να γίνει μόνο σε σχέση με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, και η φυσική ροή του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκη και υπόκειται σε διάφορους παράγοντες. Ανάμεσά τους, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου, που φυσούν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Εάν η έξοδος είναι στην πλευρά με την οποία κατευθύνονται ισχυροί άνεμοι, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην είσοδο αέρα μέσα σε αυτό (το λεγόμενο φαινόμενο αντίστροφης έλξης ή η ανατροπή του).

Η πρόληψη ενός τέτοιου αρνητικού φαινομένου φαίνεται απλή - είναι μια επέκταση των καναλιών που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή η χρήση στροφών σε αυτά. Αλλά κάθε στροφή περιπλέκει το έργο και μειώνει την ταχύτητα εξόδου ή εισαγωγής αέρα. Η λύση είναι ο προσανατολισμός της εισόδου της εισροής στην πλευρά με την οποία ο άνεμος φυσάει κυρίως όταν τοποθετεί την έξοδο στην αντίθετη πλευρά ή στην οροφή (με ένα υψηλό σωλήνα).

Χρησιμοποιήστε έναν αγωγό εξαερισμού σε ένα τοίχωμα μπλοκ δεν αξίζει τον κόπο, σε τέτοιες περιπτώσεις, τοποθετήστε το στον εσωτερικό τοίχο και το διαμέρισμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος αεραγωγός είναι αυτός που είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους σωλήνες. Οι πλαστικές δομές μπορούν να τοποθετηθούν με προσοχή, αξιολογώντας προσεκτικά το εύρος της επιτρεπόμενης θερμοκρασίας γι 'αυτούς. Το κενό από το σωλήνα μέχρι τους τοίχους της τρύπας είναι γεμάτο με ορυκτοβάμβακα ή πιο σύγχρονα μονωτικά. Η εξάλειψη των κενών στην είσοδο και την έξοδο βοηθά στη συναρμολόγηση αφρού.

Η μέθοδος στερέωσης των πλεγμάτων εξαερισμού επιλέγεται ανάλογα με το υλικό που χρησιμεύει ως βάση. Ο έλεγχος της ποιότητας του εξαερισμού είναι πολύ εύκολος - μια φωτιά ή ένα αντικείμενο καπνίσματος έρχεται στην οπή. Αυτό θα μάθετε επιπλέον πόσο γρήγορα κινείται ο αέρας. Στην αίθουσα αναμονής, συνήθως τοποθετούν μόνο μια κουκούλα, συμπληρωμένη με ανεμιστήρα.

Όταν φούρνος φέρεται στο σαλόνι, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα ειδικό κανάλι εξαερισμού με βάση γαλβανισμένο χάλυβα, να περάσει κάτω από τα τελικά δάπεδα και να κατευθύνει τον αέρα απευθείας στην πόρτα του κλιβάνου. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι πριν από την τοποθέτηση του τελικού δαπέδου. Ένα άκρο του σωλήνα εισάγεται μέσα στην οπή και στερεώνεται μέσα σε αυτό με αφρό στερεώσεως, φραγμένο με ένα πλέγμα. Στην άκρη, κατάλληλη για το φούρνο, είναι εγκατεστημένο ένα ρυθμιζόμενο βύσμα.

Ο καλός εξαερισμός είναι αυτός που αποφεύγει τη συμπύκνωση στην επιφάνεια της οροφής. Όσο για το υπόγειο, η εργασία πάνω σε αυτό αρχίζει με την προετοιμασία μιας τσιμεντοκονίας, η οποία είναι κεκλιμένη προς το σωλήνα αποστράγγισης. Το ίδρυμα είναι εξοπλισμένο με ένα ζεύγος τρυπών (σε απέναντι τοίχους, αλλά όχι απέναντι από το άλλο). Οι ροές αέρα πρέπει να φτάνουν κάτω από το πάτωμα στις πιο περίπλοκες τροχιές. Οι οπές είναι φραγμένες με βίδες, πράγμα που θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε την ταχύτητα κίνησης του πίδακα σύμφωνα με την τρέχουσα σεζόν.

Στο λουτρό, το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά χωρίς εξαερισμό δαπέδου, απαιτείται η διάνοιξη μιας θεμελιώδους βάσης πάνω στο έδαφος. Θα ήταν ένα αξιοπρεπές υποκατάστατο για την πλήρη αποστράγγιση όταν δεν υπάρχει επιθυμία να εργαστούν για την εγκατάσταση των σωλήνων αποστράγγισης. Το αεριζόμενο δάπεδο είναι αναγκαίο να εξαχθούν τα πλέγματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως σωλήνας ή ένα ξύλινο τμήμα ράβδου 11h6 ή 15h8 cm. Υστερήσεων αγωγή και εξυπηρέτησε καλά γυαλισμένο σανίδες δρυός.

Πώς να επιλέξετε;

Στο ρωσικό λουτρό, σε αντίθεση με το συνηθισμένο πλύσιμο, Είναι αναγκαίο να προβλεφθούν τέτοιες συνθήκες μέσω του εξαερισμού:

 • θερμοκρασία στο ατμόλουτρο - από 50 έως 60 μοίρες.
 • σχετική υγρασία - όχι μικρότερη από 70 και όχι περισσότερο από 90%.
 • πολύ γρήγορη ξήρανση οποιασδήποτε ξύλινης επιφάνειας μετά το τέλος του πλυσίματος.
 • λειτουργική μείωση της υγρασίας με αποκλεισμό των ρευμάτων και άνοιγμα των θυρών.
 • την ίδια ποιότητα του αέρα στο ατμόλουτρο, καθώς και στην αίθουσα ψυχαγωγίας, ανεξάρτητα από την εποχή.
 • συντήρηση όλων των παραδοσιακών ιδιοτήτων του ρωσικού λουτρού.

Καμία συσκευή εξαερισμού δεν θα σας βοηθήσει να σώσετε τον εαυτό σας από το μονοξείδιο του άνθρακα, εάν υπάρχει σταθερή εισροή. Πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς την πληρότητα της καύσης καυσόξυλων και μόνο αφού αποσβήσουμε όλα τα κάρβουνα για να μπλοκάρουμε την καμινάδα. Η οργάνωση της εισροής αέρα στην ψιλοκομμένη καμπίνα ξύλου γίνεται μέσω των στεφανών των τοίχων.

Αυτή η προσέγγιση, για προφανείς λόγους, δεν είναι κατάλληλη για την κατασκευή τούβλων. Όταν οι τοίχοι είναι επενδεδυμένοι με σανίδες ή επένδυση, σίγουρα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις οπές εξαερισμού, διαφορετικά η αρνητική επίδραση της υγρασίας θα αποδειχθεί υπερβολικά ισχυρή. Για την αφαίρεση των σωλήνων στο δρόμο στις περισσότερες περιπτώσεις θα υπάρχουν αρκετές τρύπες 200x200 mm. Η επιλογή του πλαστικού ή του μετάλλου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες σχεδιασμού και λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού.

Το λουτρό των φραγμών αφρού πρέπει απαραιτήτως να εξαερίζεται μέσα στους τοίχους. Τα στρώματα στεγάνωσης και επένδυσης διαχωρίζονται με διάκενο εξαερισμού, για εξωτερική επένδυση είναι 40-50 mm και μέσα στο λουτρό 30-40 mm. Μια τυπική κατασκευή περιλαμβάνει τη χρήση ενός κιβωτίου, το οποίο ήδη βοηθά να κρατήσει τα τοιχώματα επένδυση. Εκτός από τον εξαερισμό σε τοίχο, όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με μια εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος (συνήθως πίσω από τις σόμπες) και μια έξοδο (κοντά στην οροφή). Το πλεονέκτημα ενός συστήματος ανανέωσης ενεργού αέρα είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα λουτρά από τα αφρώδη τεμάχια αερίζονται αεριζόμενα, δηλαδή ταυτόχρονα ανοίγοντας την μπροστινή πόρτα και το πιο απομακρυσμένο παράθυρο από αυτό. Απαιτείται μόνο επαγγελματικός υπολογισμός για να διαπιστωθεί εάν είναι απαραίτητος ο τεχνητός αερισμός ή εάν είναι επαρκής η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Εξαρτήματα και υλικά

Ο θερμαντήρας ανεμιστήρα για το λουτρό πρέπει να έχει ένα ορισμένο επίπεδο θερμικής προστασίας (όχι χαμηλότερο από IP44), το περίβλημα του είναι πάντα κατασκευασμένο από υλικά ανθεκτικά στη θερμότητα. Οι σύγχρονες συσκευές έχουν πολύ υψηλή ισχύ και λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα, ο όγκος δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Στο ρόλο των οπών αερισμού στις σοφίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Σύστημα εξαερισμού στο γκαρνταρόμπα

Το πλύσιμο σε ένα λουτρό είναι μια διαδικασία καθαρισμού όχι μόνο του σώματος, αλλά και της ψυχής, αυτό είναι ένα αρχαίο τελετουργικό, ριζωμένο στην αρχαία εποχή. Πηγαίνετε στον ατμό σε ένα μπάνιο με μια καλή εταιρεία - ένα συνώνυμο για μια ευχάριστη διαμονή με χρήσιμο σκοπό.

Ένα γκαρνταρόμπα είναι ένα δωμάτιο για μπάνιο, στο οποίο είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλιστεί ο σωστός αερισμός

Οι ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού σάουνων θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να εξασφαλίσουν την κατασκευή όλων των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την υψηλής ποιότητας δουλειά τους. Στο άρθρο αναφέρεται σε μια τέτοια λεπτομέρεια της εγκατάστασης ως εξαερισμός στην αίθουσα αναμονής, μετά από όλα, πρέπει να παρέχεται κατάλληλος αερισμός σε κάθε δωμάτιο

Γιατί είναι απαραίτητο και γιατί είναι χρήσιμο;

Ένα μικρό δωμάτιο που ανοίγει την είσοδο στο λουτρό, το οποίο χρησιμεύει ως διάδρομος και ένα δωμάτιο για την αλλαγή ρούχων, και ένα χώρο ανάπαυσης, ονομάζεται αίθουσα αναμονής. Το πάτωμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από ξύλο ανθεκτικό στην υγρασία, και η οροφή είναι προικισμένη με μια λειτουργία εξοικονόμησης θερμότητας. Τα τείχη αυτού του δωματίου είναι μονωμένα με βαμβάκι.

Η περιοχή της αίθουσας αναμονής υπολογίζεται σύμφωνα με την αρχή των 1,3 m2 και υψηλότερη ανά άτομο. Εάν τα εποχικά καλοκαιρινά κτίρια δεν χρειάζονται πρόσθετη μόνωση, καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους απαιτούνται ορισμένες συνθήκες κράτησης κατά την ψυχρή περίοδο.

Εκτός από τη θέρμανση, πρέπει να υπάρχει αερισμός στο δωμάτιο. Εκτελεί τη λειτουργία της προστασίας της αίθουσας αναμονής από υπερβολική υγρασία, υγρασία, διάφορους μύκητες, αποτρέποντας έτσι τη φθορά του ξύλου από το οποίο κατασκευάζεται. Η εισροή καθαρού αέρα αντικαθιστά την εξαγόμενη. Το ανεπαρκώς εξοπλισμένο σύστημα αερισμού και η ανεπαρκής θέρμανση μπορούν να προκαλέσουν συμπύκνωση στην αίθουσα αναμονής.

Οι επισκέπτες στο μπανιέρα υπολογίζουν για ένα μακρύ και άνετο χόμπι και ένα σωστά εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού θα σας βοηθήσει να το εξασφαλίσετε. Ένας αερισμός επαρκεί για να διατηρηθεί μια επαρκής θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Ο ποιοτικός εξοπλισμός θα απαιτήσει πολλές δαπάνες, αλλά αξίζει τον κόπο. Ζεστά χειμωνιάτικα βράδια, κάθεται σε μια ζεστή σάουνα, δεν θα μετανιώσετε τα χρήματα που δαπανώνται. Η εισροή καθαρού αέρα παρέχεται από την κυκλοφορία του εξαερισμού και αυτό επιτρέπει σε ένα άτομο να αναπνέει κανονικά στη θέρμη.

Ανάλογα με τον ελεγκτή διαδικασίας, ο εξαερισμός στο λουτρό είναι των ακόλουθων τύπων: φυσικός, μηχανικός και συνδυασμένος. Η πρώτη αρχή λειτουργίας βασίζεται στη διαφορά μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πίεσης, η δεύτερη - στην εργασία των ειδικών οργάνων, και η μικτή - στη δουλειά των οπαδών.

Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά. Ο εξαερισμός δεν πρέπει:

 • να κατανέμουν λανθασμένα τις ροές αέρα, κατευθύνοντας τη δροσιά όχι στον προορισμό.
 • να σπάσει ο συνήθης βαθμός του λουτρού.
 • για την εξάλειψη του απαραίτητου αέρα.

Μια συνέπεια παραβιάσεων στο σύστημα μπορεί να είναι αποτυχίες και ακόμη και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Επιπλέον, η άνεση και η οσμή στο δωμάτιο θα αφήσει πολλά για να είναι επιθυμητή.

Η δυσάρεστη οσμή, οι διαταραγμένες συνθήκες άνεσης και ακόμη και ο αυξημένος κίνδυνος για τη ζωή των επισκεπτών - οι συνέπειες της δυσλειτουργίας του αερισμού

Αρχή λειτουργίας

Εκτός από τα παράθυρα και τις πόρτες, ο αέρας εισέρχεται στο κτίριο μέσω ειδικού εξαερισμού. Τα συρόμενα βύσματα βοηθούν στη ρύθμιση της διαδικασίας περιστροφής του αέρα. Ενεργός αερισμός μπορεί να δημιουργηθεί με την εγκατάσταση στην εξαεριστική εξαεριστήρα του ανεμιστήρα.

Ποιες παράμετροι θα πρέπει να παρουσιάζουν έκρηξη για την επιτυχή λειτουργία του συστήματος:

 • μέγεθος - 15-20 cm.
 • Το άνω άνοιγμα πρέπει να είναι 2 μέτρα πάνω από το δάπεδο.
 • το κάτω μέρος - 50 cm, που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από την πάνω πλευρά.

Είναι ευκολότερο να παρέχετε αερισμό για ένα μικρό δωμάτιο, αλλά δεν θυσιάζετε χώρο.

Το έργο του αερισμού στην κατασκευή του λουτρού εξαρτάται από τη λειτουργία της σόμπας. Ο φούρνος βρίσκεται σε υπόγειο κανάλι. Η λειτουργία του είναι η ροή αέρα και η περαιτέρω μεταφορά θερμότητας. Μέσω του σωλήνα συνδέεται με το μεταλλικό φύλλο με ασφάλεια, με επένδυση από τούβλο. Αυτό θα κάνει τον αέρα στη σάουνα φρέσκο. Από τη ζημιά, το κουτί εξαερισμού προστατεύεται από ειδική μάσκα.

Με σκοπό τη λεπτομερέστερη γνωριμία με τη συσκευή της συσκευής εξαερισμού προσφέρεται να δει το σχέδιό της.

Ανεξάρτητη εγκατάσταση εξαερισμού

Εάν αποφασίσετε να εξοπλίσετε τον ρυθμιστή αέρα με τα χέρια σας, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις θεωρητικές πληροφορίες και να δείτε το απαραίτητο βίντεο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το κύκλωμα όταν εργάζεστε στη διάταξη εξαερισμού.

Συνιστάται να ξεκινήσετε με τα φύλα. Μερικοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι αυτό το μέρος του δωματίου δεν χρειάζεται εξαερισμό, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει. Δεδομένου ότι το πάτωμα είναι συνεχώς σε υγρή κατάσταση, χωρίς παρέμβαση μπορεί σταδιακά να καταρρεύσει. Ως εκ τούτου, αξίζει να κάνουμε σε αυτό μερικές εξόδους. Η απόσταση μεταξύ των σανίδων δαπέδου πρέπει να είναι περίπου 1 cm.

Μην ξεχνάτε ότι μετά από κάθε συνεδρία, τα δάπεδα πρέπει να στεγνώσουν. Η βέλτιστη παραλλαγή της ρυθμιζόμενης ροής αέρα στον ατμό είναι όταν ο αγωγός εξαερισμού τοποθετείται απευθείας κοντά στο μεταλλικό φύλλο. Το κουτί μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια καμινάδα όχι περισσότερο από 1/5 μέρος. Το Topku ορθολογικά τοποθετείται απευθείας στο ατμόλουτρο.

Παρακάτω υπάρχουν πέντε κύριες επιλογές για συστήματα εξαερισμού για το μπροστινό δωμάτιο. Για να προσδιορίσετε ποια είναι σωστή για εσάς, διαβάστε κάθε μία με περισσότερες λεπτομέρειες.

 1. Η θέση της εισόδου - πίσω από τη σόμπα, την έξοδο - απέναντι. Για ομοιόμορφη μεταφορά θερμότητας, ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στην οπή εξόδου. Η εκροή αέρα είναι μέσω της κουκούλας.
 2. Και οι δύο τρύπες βρίσκονται στον ένα τοίχο: ο ανώτερος - σε απόσταση 30 cm από την οροφή, ο κατώτερος - στην ίδια από το δάπεδο. Ένας ανεμιστήρας υπάρχει επίσης σε αυτή την ενσωμάτωση. Ο θερμαινόμενος αέρας από τον κλίβανο πηγαίνει στην κουκούλα και φεύγει από το δωμάτιο.
 3. Είσοδος - για το φούρνο σε ύψος 20 cm από το δάπεδο, η έξοδος - απέναντι. Μέσω του ανεμιστήρα, ο ψυχρός αέρας αποστέλλεται από το χαμάμ στο δρόμο.
 4. Αυτή η αρχή είναι καλή για ένα μπάνιο με δάπεδα και σχισμές για αποστράγγιση νερού. Η είσοδος βρίσκεται πίσω από το φούρνο, 30 cm από το δάπεδο, ο κρύος αέρας περνάει από το πάτωμα στον σωλήνα εξαερισμού πριν φεύγει από το δωμάτιο.
 5. Εάν η σάουνα σας διαθέτει φούρνο που λειτουργεί συνεχώς, κάντε μια τρύπα ακριβώς μπροστά της. Ο αέρας σε αυτή την περίπτωση θα τραβηχτεί μέσα από την καμινάδα και τον φούρνο.

Για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο ατμόλουτρο και να αλλάξετε την ποιότητα του ατμού, οι ειδικοί συμβουλεύουν να εγκαταστήσετε βύσματα, τα οποία μπορούν να κλείσουν τα ανοίγματα εισόδου.

Τώρα ξέρετε πώς να κάνετε τον εξαερισμό στο ντουλάπι. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια δαπανηρή φινλανδική εγκατάσταση. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να ενεργήσετε σύμφωνα με το καθορισμένο σχήμα. Ο σωστός αερισμός στο δωμάτιό σας είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Αξιόπιστος αερισμός στην αίθουσα αναμονής με τα χέρια τους - πώς να το κάνετε σωστά

Η πλήρης και ανθεκτική λειτουργία ενός λουτρού οποιουδήποτε τύπου και μεγέθους εξαρτάται όχι μόνο από την κατάλληλη κατασκευή του κτιρίου, το φινίρισμα και την εγκατάσταση του κλιβάνου, αλλά και από την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού. Περαιτέρω στο υλικό με συνημμένες φωτογραφίες και βίντεο, θα μιλήσουμε για τους τύπους και τις αρχές της κατασκευής της κουκούλας σε διάφορα δωμάτια ενός λουτρού που κατασκευάστηκε από τον εαυτό του.

Πώς είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο

Η κυκλοφορία του αέρα σε ένα λουτρό, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, συμβαίνει σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, οπότε το αρχικό σχέδιο του σχεδίου είναι πολύ απλό.

Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να γίνουν δύο τύποι οπών:

Μέσα από τα κανάλια τροφοδοσίας μέσα στον δωμάτιο ο καθαρός αέρας διεισδύει από το δρόμο. Κατά κανόνα, κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού μέσα σε ένα λουτρό, τέτοια ανοίγματα παρέχονται πρακτικά στον ίδιο τον όροφο κοντά στον κλίβανο. Αυτό γίνεται έτσι ώστε ο κρύος αέρας να θερμαίνεται γρήγορα από τη σόμπα και η συνολική θερμοκρασία μέσα στο λουτρό δεν μειώνεται.

Προκειμένου να συσσωρευτεί μονοξείδιο του άνθρακα και υπερθερμασμένος υγρός αέρας στο δωμάτιο, έχουν σχεδιαστεί ανοίγματα εξαγωγής. Τοποθετούνται ελαφρώς κάτω από το επίπεδο οροφής απέναντι από τα κανάλια τροφοδοσίας, έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να ενημερώνεται ελεύθερα και να μην παραμένει στάσιμος μέσα στο λουτρό.

Ωστόσο, στο ίδιο το ανώτατο όριο, δεν υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, διότι στην περίπτωση αυτή το λουτρό ψύχεται πολύ γρήγορα.

Μπορούμε να πούμε ότι η διάταξη των ανοιγμάτων εξαερισμού εισόδου και εξόδου δεν είναι πολύ περίπλοκη. Πολλές ακόμη ανησυχίες προκαλούν την ανάγκη για έγκαιρη και αποτελεσματική απομάκρυνση των συγκεντρώσεων μονοξειδίου του άνθρακα στο ατμόλουτρο και ταυτόχρονη συντήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλές τιμές που είναι απαραίτητες για μια άνετη διαμονή στο ατμόλουτρο.

Επιπλέον, πρέπει να σκεφτείτε πώς να κάνετε τον εξαερισμό στην αίθουσα αναμονής, το ντους και το δωμάτιο ανάπαυσης, ώστε να ήταν ωραίο και όχι κρύο να μείνετε κατά τη διάρκεια μιας ανάπαυσης μετά το χαμάμ. Επομένως, θα πρέπει να προετοιμαστείτε το πρόγραμμα αερισμού στο λουτρό εκ των προτέρων αν σκοπεύετε να εκτελέσετε μόνοι σας τις εργασίες κατασκευής.

Μέθοδοι ανταλλαγής αέρα

Η κυκλοφορία του αέρα στο λουτρό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Όταν αποφασίζετε πώς να κάνετε αερισμό στην αίθουσα αναμονής με τα χέρια σας, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του.

Φυσικός εξαερισμός

Η φυσική κίνηση του αέρα επιτυγχάνεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης εντός και εκτός του κτιρίου. Κατά την τοποθέτηση αυτού του εξαερισμού στο λουτρό, είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σωστά τα παράθυρα εισαγωγής και εξαγωγής. Είναι βέλτιστο εάν ο κρύος αέρας έρχεται από κάτω, μέσα από μια πορεία που είναι διατεταγμένη σε απόσταση 25-35 cm από το δάπεδο, κοντά στο φούρνο. Η εξάτμιση του εξαντλημένου θερμού αέρα θα παραχθεί μέσω ενός εκχυλίσματος 15-20 cm από την οροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά μια τέτοια εναλλαγή αέρα δεν είναι κατάλληλη για ατμόλουτρα, καθώς ο κρύος αέρας στάζει και συσσωρεύεται κοντά στο πάτωμα και ο πιο καυτός είναι στο ανώτατο όριο. Σε αυτό το δωμάτιο είναι μάλλον δύσκολο να δημιουργήσετε μια βέλτιστη κυκλοφορία αέρα με φυσικό τρόπο, αν και αν προσπαθήσετε πολύ σκληρά και τοποθετήσετε σωστά όλα τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού - τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η εξαγωγή αναγκάστηκε

Για να πιέσετε τον αέρα μέσα στο ατμόλουτρο σε ένα φινλανδικό ή ρωσικό λουτρό, μπορείτε να κινηθείτε με τη βοήθεια μηχανισμών.

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 1. Με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών. Ένα τέτοιο σύστημα ελέγχει τη θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία του και ρυθμίζει αυτόματα την παροχή και τον καθαρισμό του. Ωστόσο, η κατασκευή τέτοιων σύνθετων τεχνολογικών εγκαταστάσεων μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή και δεν ταιριάζει στον προϋπολογισμό.
 2. Συνδυασμένη μέθοδος Ο σχεδιασμός του καλύμματος προϋποθέτει ότι, εκτός από την εγκατάσταση των οπών εισαγωγής και εξαγωγής αέρα, εγκαθίστανται ειδικοί ανεμιστήρες. Θα αναγκάσουν τις μάζες του αέρα να κινηθούν, δημιουργώντας μια αίσθηση φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Πώς επηρεάζει το είδος του κτιρίου λουτρού την εμφάνιση του συστήματος εξαερισμού

Ο καλύτερος φυσικός εξαερισμός γίνεται σε καταψύκτες για ένα ρωσικό λουτρό, αν όλες οι τεχνολογικές απαιτήσεις έχουν επιτευχθεί στη διαρρύθμισή του και οι αεραγωγοί είναι εγκατεστημένοι στα σωστά σημεία.

Εάν η κατασκευή κάτω από τον τύπο του λουτρού - πλαισίου, τότε, κατά κανόνα, είναι αρκετά σφιχτό. Επομένως, για να εξασφαλίσετε την καλύτερη ροή αέρα στο ατμόλουτρο και έναν πλήρη αερισμό, είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα εμφύσησης στο παράθυρο εισόδου.

Τα κτίρια από τούβλα είναι απολύτως ανίκανα να αναπνέουν και μην αφήνετε στον αέρα. Σε μια παρόμοια μπανιέρα στο γκαρνταρόμπα, το ατμόλουτρο και το δωμάτιο ανάπαυσης μπορεί να εξαναγκαστεί.

Χαρακτηριστικά και λεπτότητα των κουκούλες σχεδιασμού

Όταν αρχίζετε να σχεδιάζετε το σύστημα εξαερισμού στο γκαρνταρόμπα και σε άλλους χώρους του λουτρού, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις λεπτομέρειες και τις ιδιαιτερότητες της τοποθέτησης των μεμονωμένων στοιχείων.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή οι παραμικρές παραβιάσεις στην κίνηση ροής του αέρα λόγω ακατάλληλου εντοπισμού των παραθύρων εξαερισμού μπορεί να προκαλέσουν ένα θλιβερό αποτέλεσμα. Στο ατμόλουτρο μπορεί να συσσωρευτεί μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο απειλεί με προβλήματα υγείας. Επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Διαβάστε επίσης: "Συσκευή εξαερισμού στο μπάνιο - από το σχεδιασμό μέχρι την εγκατάσταση".

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να καθοριστεί πώς να σχεδιάσετε την κουκούλα στην αίθουσα αναμονής, το ατμόλουτρο και το δωμάτιο ανάπαυσης, στο στάδιο του σχεδιασμού της κατασκευής του λουτρού.

Σάμη διόδους μέσω των οποίων ρέει αέρα από το εξωτερικό, θα έρθει σε ένα δωμάτιο εφίδρωση, αποδυτήρια, ντους και ένα χώρο αναψυχής, και τον αέρα εξάτμισης και τη συσσώρευση του μονοξειδίου του άνθρακα και ατμού για να βγει, θα πρέπει να πληρούν κατά τη διαδικασία της κατασκευής του πλαισίου μπάνιο. Αλλά τα πρόσθετα στοιχεία με τη μορφή σχάρες, βαλβίδες για τον έλεγχο της έντασης παροχή αέρα, και τους οπαδούς και άλλους μηχανισμούς που έχουν ήδη τεθεί στη διαδικασία της τελικής το εσωτερικό του λουτρού.

Οι ακόλουθες παράμετροι επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού στο μπάνιο:

 • η αρχή της τοποθέτησης των παραθύρων αεραγωγών ·
 • το μέγεθος των οπών εισαγωγής και εξαγωγής, οι οποίες υπολογίζονται με βάση τον όγκο του δωματίου στο οποίο βρίσκονται και δεν έχει σημασία τι είναι - ντους, χώρος ανάπαυσης, γκαρνταρόμπα ή ατμόλουτρο.

Υπολογισμός του μεγέθους των παραθύρων για εξαερισμό

Πραγματοποιήστε τον υπολογισμό του μεγέθους των παραθύρων για εμφύσηση και εμφύσηση του αέρα, ανάλογα με το μέγεθος μιας αίθουσας μπάνιου, δηλαδή για ένα ατμόλουτρο, τουαλέτα, τουαλέτα ή dressing room, οι δείκτες αυτοί θα είναι διαφορετικοί. Είναι εξίσου σημαντικό να προβλεφθεί η δυνατότητα ρύθμισης του μεγέθους αυτού του παραθύρου και, κατά συνέπεια, της ισχύος των ροών του αέρα, με την εγκατάσταση ειδικών πλεγμάτων και βαλβίδων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν οι δίοδοι αερισμού είναι πολύ μεγάλες, η θερμοκρασία χώρου θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί σε ένα βέλτιστο επίπεδο, γεγονός που συνεπάγεται περιττές δαπάνες ηλεκτρισμού ή καυσίμου. Ναι, και να ρυθμίσετε το ύψος της κάθαρσης στον αγωγό, που πρέπει να ανοίξετε το μάνδαλο, θα είναι αρκετά δύσκολο.

Κατά την κατασκευή του εξαερισμού στο λουτρό, τα λουτρά πρέπει να απορρίπτονται από τα χέρια της εκτιμώμενης τιμής του παραθύρου για ένεση σε 24 cm 2 ανά 1 κυβικό μέτρο του δωματίου. Αλλά η τρύπα θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη για να εξασφαλιστεί καλή πρόσφυση.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι υπερβολικά υψηλό μονοξείδιο του άνθρακα και υγρός καυσαετός, επικίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, μπορεί να συσσωρευτεί στο δωμάτιο εάν το μέγεθος των παραθύρων εξάτμισης δεν επαρκεί για την πλήρη κυκλοφορία των ροών του αέρα.

Η αρχή της τοποθέτησης των οπών για το σχέδιο

Η αντικατάσταση του αέρα στο δωμάτιο οφείλεται στη σταδιακή άνοδο των θερμών αέριων μαζών μέχρι την οροφή προς την κατεύθυνση της οπής εξαγωγής, την αφαίρεση τους έξω και την είσοδο στον ίδιο όγκο ψυχρού φρέσκου βαρέως αέρα από το δρόμο μέσω του παραθύρου εισαγωγής.

Είναι επιθυμητό να μπορεί να ελέγχεται η κατεύθυνση των ροών θερμού αέρα που προέρχονται από την πλευρά του κλιβάνου. Ως εκ τούτου, συνιστάται στο ατμόλουτρο να τοποθετούνται δύο τρύπες ταυτόχρονα για την έγχυση. Με τη βοήθεια βαλβίδων πάνω τους είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια κατευθυνόμενη ροή θερμότητας, αφήνοντας ένα συγκεκριμένο κενό στους αεραγωγούς.

Οργάνωση συστήματος εξαερισμού σε ρωσικό λουτρό

Πόσο αποτελεσματική θα είναι η αυτοκατασκευασμένη κουκούλα στο γυμναστήριο, το ατμόλουτρο και το πλύσιμο στο ρωσικό λουτρό, εξαρτάται από την ποιότητα και την παιδεία της ανάπτυξης του έργου.

Αν και οι αέριες μάζες σε διαφορετικούς χώρους θα διαφέρουν στη θερμοκρασία, είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε το σύστημα εξαερισμού με τέτοιο τρόπο ώστε οι αλλαγές να γίνονται αισθητές όσο το δυνατόν λιγότερο και να μην προκαλούν ταλαιπωρία. Διαβάστε επίσης: "Πώς να σχεδιάσετε και να κάνετε τον αερισμό των σάουνων και λουτρών σωστά".

Είναι πολύ σημαντικό η αλλαγή της θερμοκρασίας κατά τη μετακίνηση από το ατμόλουτρο στο δωμάτιο πλύσης και στο δωμάτιο ντουζιέρας να είναι βαθμιαία. Επιπλέον, είναι εξίσου σημαντικό ότι ο αέρας στο δάπεδο και στο επίπεδο της κεφαλής δεν διαφέρει πάρα πολύ στη θερμοκρασία.

Ο αριθμός των κινήσεων για την εισροή και την εκροή αέρα, το μέγεθος και η θέση τους στο δωμάτιο επηρεάζουν άμεσα την ένταση και την ομοιομορφία της κυκλοφορίας των αέριων μαζών μέσα στο κτίριο. Και ο πρόσθετος εξοπλισμός απλοποιεί πολύ αυτή τη διαδικασία.

Σχέδια σχεδίασης για κουκούλες για μπάνιο

Το κύριο καθήκον του αερισμού στην αίθουσα αναψυχής του μπάνιου, καθώς και στο νιπτήρα και το ατμόλουτρο, είναι να εξασφαλιστεί η συνεχής ανανέωση του αέρα, διατηρώντας μια σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, καθώς και την παραγωγή μονοξειδίου του άνθρακα προς τα έξω. Καθώς όλα τα δωμάτια του μπάνιου συνεχώς έρχονται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία, χρειάζονται τακτική ξήρανση.

Ωστόσο, δεν είναι αρκετός ο αερισμός του ατμού και η ξήρανση των ξύλινων στοιχείων. Για να διασφαλιστεί ότι το ξύλο δεν συσσωρεύει υγρασία, θα πρέπει να οργανωθεί ένας σταθερός, σταθερός εκχυτήρας εργασίας στο λουτρό. Στη συνέχεια, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και θα κρατήσει υγιεινό και καθαρό.

Σύστημα αεριζόμενου δαπέδου

Για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα στο χαμάμ, μπορείτε να εξοπλίσετε το αεριζόμενο δάπεδο.

Για την οργάνωση μιας τέτοιας κατασκευής είναι απαραίτητο να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις:

 • Στο υπόγειο του λουτρού πρέπει να παρέχονται οπές αέρα.
 • στο πάτωμα σανίδων είναι απαραίτητο να αφήσετε κενά 1 cm, επαρκή για τη διέλευση του αέρα.
 • Οι δίαυλοι τροφοδοσίας βρίσκονται σε παράλληλους τοίχους, οι οποίοι προηγουμένως προστατεύονταν από σχάρες.
 • Η τελική επικάλυψη τοποθετείται πάνω από το επίπεδο της κοιλότητας τέφρας του κλιβάνου, έτσι ώστε να εκτελεί τη λειτουργία πρόσθετου σχεδίου.
 • στο τέλος των διαδικασιών λουτρού στο λουτρό αφήστε όλες τις πόρτες ανοικτές μέχρι το πάτωμα να στεγνώσει τελείως.

Ανταλλαγή αέρα στην αίθουσα

Τόσο η αίθουσα περιποίησης όσο και η αίθουσα χαλάρωσης δεν υπόκεινται σε επιθετική επίδραση υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας. Ως εκ τούτου, ο αερισμός και η ανταλλαγή αέρα σε αυτά τα δωμάτια είναι ευκολότερο. Εδώ χρησιμοποιείται μια μέθοδος φυσικού αερισμού ή η διάταξη πρόσθετων ανεμιστήρων στα ανοίγματα εξαγωγής που συνδέονται με τους αεραγωγούς στο μπάνιο, τον προθάλαμο ή το ατμόλουτρο.

Εάν θέλετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε ηλεκτρονικούς ανεμιστήρες. Ωστόσο, απαιτούν ηλεκτρική σύνδεση και άμεση πρόσβαση στο δρόμο.

Απορροφητήρας στο ντους

Συνήθως, στο ντους, απαιτείται σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού με ηλεκτρική κίνηση για την αφαίρεση του συσσωρευμένου ατμού και υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, τα μεγέθη των οπών εισόδου και εξόδου είναι ίσες. Ο δίαυλος τροφοδοσίας ξεκινά σε επίπεδο 2 μ. Πάνω από το έδαφος και η έξοδος - καταλήγει πάνω από την οροφή.

Σύστημα εξαερισμού σε ατμόλουτρο

Μία από τις βασικές απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού στο ατμόλουτρο είναι η απουσία ρευμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο πρέπει να ζεσταθεί γρήγορα και το επίπεδο υγρασίας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο που απαιτείται για τις διαδικασίες κολύμβησης. Από αυτή την άποψη, η βέλτιστη είναι η αρχή της θέσης των τροφοδοσίας και των οπών εξαγωγής, που κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Η ένταση της ροής αέρα μπορεί να ρυθμιστεί μέσω βαλβίδων. Ωστόσο, το μεγάλο μέγεθος του δωματίου απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων ανεμιστήρων για εμφύσηση ή εμφύσηση.

Έτσι, ακολουθώντας τις συστάσεις και τους κανόνες για την οργάνωση της κουκούλας σε ένα λουτρό, καθώς και με οδηγούς για φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε να εξοπλίσετε σωστά και ποιοτικά αυτό το κτίριο και να το απολαύσετε για δική σας ευχαρίστηση.

Γιατί χρειαζόμαστε εξαερισμό στο δωμάτιο

Η ιδιαιτερότητα της αίθουσας μπάνιου προϋποθέτει την ποιοτική οργάνωση του συστήματος εξαερισμού. Μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, υψηλής θερμοκρασίας, θερμού ατμού, υπολείμματα στον αέρα καύσης σωματιδίων, καπνού, προϊόντων καύσης στερεών καυσίμων κλπ. - Όλοι αυτοί οι παράγοντες απαιτούν έναν απαραίτητο αερισμό. Ταυτόχρονα, η διαδικασία αυτή πρέπει να διεξάγεται όχι μόνο μετά το τέλος των διαδικασιών, αλλά και άμεσα στη συμπεριφορά τους. Ο εξαερισμός στο dressing room είναι επίσης σημαντικός, όπως και για άλλες αίθουσες μπάνιου, και συνδέεται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του μπάνιου

 • Περιοδική χρήση. Είναι θερμαίνεται με μια ορισμένη περιοδικότητα, δεν χρησιμοποιείται καθημερινά. Κατά το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, η εσωτερική θερμοκρασία δεν ρυθμίζεται. Δεν είναι μια κατοικημένη δομή.
 • Υψηλή υγρασία. Όταν χρησιμοποιείται, εκτίθεται σε πολύ νερό, ατμό. Λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας, το συμπύκνωμα μπορεί να συγκεντρωθεί στην οροφή του ψεύτικου διαμερίσματος.
 • Ζεστό αέρα. Η υψηλή θερμοκρασία μέσα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της δομής του λουτρού. Ο ζεστός αέρας με υπερβολική υγρασία κυριαρχεί στο εσωτερικό του χώρου πλύσης, ατμόλουτρο. Εμποδίζει την ελεύθερη αναπνοή, επιβαρύνει το σώμα.
 • Στερεό καύσιμο. Κατά κανόνα, θερμαίνεται από καυσόξυλα, τα προϊόντα καύσης του οποίου, μαζί με τον καπνό, εν μέρει πέφτουν μέσα στη δομή.
 • Ελάχιστο παράθυρο. Το κτίριο είναι πάντα χτισμένο με ελάχιστο αριθμό παραθύρων για να αποφευχθεί η απώλεια θερμότητας. Η ατμόσφαιρα στερείται ανοίγματος παραθύρων εν γένει. Ο μεγαλύτερος αριθμός παραθύρων βρίσκεται μέσα στην αίθουσα αναμονής.
 • Μονοξείδιο του άνθρακα. Εάν η ανταλλαγή αέρα στο λουτρό είναι ακατάλληλα οργανωμένη, μπορεί να οδηγήσει σε πιθανότητα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Η ανάγκη για εξαερισμό

Ο αερισμός πρέπει να γίνεται κατά τη θέρμανση, καθώς και μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών.

Για θέρμανση και άμεση χρήση:

 • ο αερισμός βοηθά στην καθιέρωση της ανταλλαγής αέρα με τέτοιο τρόπο ώστε η μολυσμένη ροή αέρα να εξέρχεται από το δωμάτιο, να αντικαθίσταται από καθαρότερο αλλά πιο ζεστό.
 • Η παροχή καθαρού αέρα απαιτείται άμεσα για τον κλίβανο.
 • ρύθμιση του δείκτη θερμοκρασίας-υγρασίας του συγκεκριμένου αέρα του λουτρού,
 • διατηρώντας μια πιο άνετη θερμοκρασία μέσα στην αίθουσα αναμονής, χώρο ανάπαυσης.

Αερισμός μετά από μια επίσκεψη:

 • επιτρέπει να στεγνώσει το δωμάτιο του λουτρού για να αποφευχθεί η εμφάνιση του μούχλα, μύκητας σε ξύλινα στοιχεία διακόσμησης, αξεσουάρ, κλπ. Η υπερβολική υγρασία σε ανεπαρκώς αναμμένο χώρο μπορεί εύκολα να προκαλέσει χύτευση, φθορά του ξύλου.
 • η μακροχρόνια έκθεση σε υγρασία σε ξύλινες κατασκευές θα οδηγήσει σε παραμόρφωση των αρχικών παραμέτρων, ιδιότητες (για παράδειγμα, πόρτες, παράθυρα παραθυρόφυλλα θα κλείσει άσχημα, χαλαρά)?
 • Οι πόροι των καλουμένων μανιταριών σε ένα κακώς αεριζόμενο δωμάτιο είναι στον αέρα, υπάρχει πάντα μια μυρωδιά υγρασίας, μούχλας αέρα. Αυτό παρεμβαίνει στην ευημερία όταν επισκέπτεστε το μπάνιο.
 • Ο εξαερισμός μετά την υιοθέτηση διαδικασιών λουτρού είναι επίσης απαραίτητος για την ίδια τη δομή. Θα διαρκέσει περισσότερο, θα λειτουργήσει καλύτερα εάν είναι προσεκτικά, τακτικά αεριζόμενο, και επίσης εξοπλισμένο με ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού.

Είδη εξαερισμού

Ο σωστός εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα και σε άλλα τμήματα του λουτρού είναι γενικά οργανωμένος σύμφωνα με τους ίδιους φυσικούς νόμους όπως τα συστήματα εξαερισμού άλλων δωματίων και κτιρίων. Ο εξαερισμός με τη μέθοδο παροχής είναι:

 • φυσικά - η πρόσληψη και η αφαίρεση των αέριων μαζών συμβαίνει σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους της αντικατάστασης του θερμού αέρα για το εισερχόμενο κρύο και το βαρύ.
 • Μηχανολογικά - δεν λαμβάνει υπόψη τις φυσικές διαδικασίες. Μέσα στα ανοίγματα εξαερισμού, οι αεραγωγοί, οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι για αναγκαστική ανταλλαγή αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 • Συνδυασμός - συνδυάζει τους αναφερόμενους τύπους. Κατά κανόνα, η κουκούλα είναι μηχανική, η εισροή οργανώνεται με φυσικό τρόπο.

Ο εξαερισμός σε ένα λουτρό με φυσικά κίνητρα οργανώνεται με τη βοήθεια θυρών εξαερισμού, αεραγωγών παραθύρων. Μετά την επίσκεψη, οι πόρτες ανοίγουν επιπρόσθετα για την τελική ξήρανση του χώρου πλύσης, του ατμού και του δωματίου.

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού τοποθετείται εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι το υπάρχον σύστημα εξαερισμού δεν είναι αποτελεσματικό:

 • στο ταβάνι του χώρου αποδυτηρίων συλλέγεται το συμπύκνωμα, εάν υπάρχει θερμότερο ατμό από το δωμάτιο πλύσης, το ατμόλουτρο?
 • η εμφάνιση του περονόσπορου, τα αρχικά σημάδια αποσύνθεσης των ξύλινων διακοσμητικών στοιχείων,
 • σταθερή υγρασία, η οποία δεν αφαιρείται με αερισμό.
 • δυσάρεστη οσμή του λουτρού.

Πώς είναι ο εξαερισμός του λουτρού

Συχνότερα η σάουνα είναι εξοπλισμένη με φυσικό εξαερισμό. Οι οπές αερισμού τροφοδοσίας τοποθετούνται στο κάτω μέρος των τοίχων, 10-15 cm πάνω από το δάπεδο. Αν ένας φούρνος με φούρνο βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής, η εισροή βρίσκεται κοντά στον κλίβανο, έτσι ώστε να θερμανθεί η εισερχόμενη ροή, χωρίς να μειωθεί η συνολική θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο.

Επιπλέον, κάτω από το καθαρό πάτωμα θα πρέπει να τοποθετηθεί αεραγωγού, φέρνοντας φρέσκο ​​αέρα απευθείας στο φούρνο. Η είσοδος του σωλήνα αρχίζει μέσα στη βάση του λουτρού, η έξοδος είναι στο κάτω μέρος, κοντά στο διαμέρισμα του κλιβάνου.

Τα ανοίγματα εισόδου βρίσκονται επίσης στο ατμόλουτρο. Βρίσκονται κάτω (για τη σόμπα, αν βρίσκεται εκεί), παραπάνω για την σωστή κυκλοφορία των ροών του αέρα.

Οι οπές εξάτμισης αφαιρούν τον ζεστό αέρα που συλλέγεται πολύ ζεστό, καθώς και το μονοξείδιο του άνθρακα, εάν υπάρχει πιθανότητα εμφάνισής του. Τοποθετήστε κάτω από την οροφή κατά 10 εκατοστά, απέναντι από τις τρύπες εισροής ή διαγώνια έτσι ώστε η ανταλλαγή αέρα να καλύπτει πλήρως την περιοχή του δωματίου.

Στην οροφή για να εγκαταστήσετε τα ανοίγματα εξαερισμού δεν συνιστάται, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε μια γρήγορη ψύξη του δωματίου μπάνιο, dressing room. Είναι σημαντικό να οργανωθεί ο αερισμός έτσι ώστε ο καθαρός αέρας να έρχεται τακτικά, αντικαθιστώντας το ζεστό μπαγιάτικο, ενώ ο δείκτης θερμοκρασίας των χώρων δεν μειώνεται, παρέμεινε άνετα. Επίσης, η κατάσταση πρέπει να αποφευχθεί όταν το ρεύμα παροχής υπερθερμαίνει το χαμηλότερο επίπεδο του λουτρού. Η μετάβαση της θερμοκρασίας από την επάνω προς την κατώτερη βαθμίδα πρέπει να είναι σταδιακή, χωρίς να προκαλεί δυσφορία.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό της αίθουσας αναμονής

Ο σωστός εξαερισμός στο λουτρό του λουτρού με τα δικά του χέρια είναι οργανωμένος σύμφωνα με τα κριτήρια:

 • Ο αέρας τροφοδοσίας, η ροή των καυσαερίων πρέπει να έχει την ίδια ένταση.
 • Η κατεύθυνση της ροής του αέρα θα πρέπει να οργανώνεται αυστηρά από το δωμάτιο της αίθουσας αναμονής μέχρι το μπάνιο ή τον προθάλαμο. Με την προς τα πίσω κίνηση του αέρα, ξένες μυρωδιές μπορεί να εισέλθουν.
 • η έξοδος του ανοίγματος εξαερισμού βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 2 μέτρων από το επίπεδο του εδάφους.
 • εάν η ροή θερμού αέρα εκτρέπεται από το δωμάτιο ατμού μέσω των διαύλων αεραγωγών, θα ήταν σκόπιμο, με τη βοήθειά του, να εξασφαλιστεί η θέρμανση άλλων δωματίων στο μπάνιο.
 • για το δωμάτιο επίδρασης, το συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού θα είναι αποτελεσματικό όταν δημιουργείται μηχανική εξαγωγή και ο αέρας τροφοδοσίας παρέχεται με φυσικό τρόπο.
 • η συναλλαγματική ισοτιμία θα πρέπει να είναι 3.
 • Οι ανεμιστήρες πρέπει να είναι αδιάβροχοι.

Πώς να κάνετε αερισμό στο ντουλάπι

Το σύστημα εξαερισμού στην αίθουσα αναμονής από τις δικές του δυνάμεις δεν είναι δύσκολο να οργανωθεί, λαμβάνοντας υπόψη τους βασικούς νόμους της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι όταν το κτίριο είναι χτισμένο, η ξύλινη καμπίνα είναι χτισμένη. Για τα ανοίγματα θεμελίωσης είναι εξοπλισμένα τα ανοίγματα. Οι τοίχοι αφήνουν επίσης ανοίγματα για εξαερισμό, προκαθορισμένα, ανάλογα με τη διάταξη της μελλοντικής δομής.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό σε ένα χώρο:

 • προσδιορίζεται η θέση της πόρτας ατμού. Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε πιο κοντά στον κλίβανο για να διατηρήσετε την ισορροπία θερμοκρασίας.
 • στον απέναντι τοίχο από την πόρτα του ατμού υπάρχει ένα άνοιγμα που πιάνεται (15-20 cm).
 • η απόσταση από την οροφή έως την άκρη του ανοίγματος είναι 10-15 cm.
 • το άνοιγμα τροφοδοσίας πρέπει να είναι εφοδιασμένο με συρόμενο βύσμα για τη ρύθμιση της ποσότητας του θερμού αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί.
 • για να βελτιώσετε τον ρυθμό απομάκρυνσης της υγρής θερμής ροής από την αίθουσα αναμονής, συνιστάται η εγκατάσταση ενός αξονικού ανεμιστήρα μέσα στην οπή εξαγωγής. Θα δημιουργήσει μια περιοχή χαμηλής πίεσης και η εισερχόμενη ροή αέρα θα τραβηχτεί με φυσικό τρόπο.
 • Αντί για μια τρύπα εξάτμισης, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν αγωγό αερισμού που θα πάρει ζεστό, υγρό αέρα έξω, βγάλτε το έξω. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική.
 • Στον αντίθετο τοίχο από την κουκούλα (ή τη διαγώνια αντίθετη γωνία), εγκαθίσταται μια τρύπα εισόδου του ιδίου μεγέθους.
 • ύψος από το δάπεδο έως το άνοιγμα - 50 cm.
 • εάν ο κλίβανος κλιβάνου βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής και η εισροή καθαρού αέρα είναι απαραίτητη για τη θέρμανση, εγκαθίσταται ένας ξεχωριστός αγωγός αερισμού. Βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, ξεκινά από το άνοιγμα μέσα στο θεμέλιο, τροφοδοτείται απευθείας στο θάλαμο του κλιβάνου του κλιβάνου.

Συστάσεις

Προκειμένου να είναι αποτελεσματική η συσκευή αερισμού στην αποικία, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις:

 • Είναι επιθυμητός ένας επιπλέον αερισμός στο λουτρό με ανοίγματα παραθύρων.
 • το πολύ γαμημένο διαμέρισμα πρέπει να είναι μονωμένο, όπως με μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να συγκεντρωθεί συμπύκνωμα εδώ (υγρασία, ομίχλη ανάρτηση κάτω από την οροφή)?
 • τα ανοίγματα αερισμού είναι επίσης απαραίτητα για το χώρο ατμού για την εξασφάλιση ποιοτικής κυκλοφορίας των αέριων μαζών.
 • Ο προ-διαχωρισμός πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρος με ρυθμό 1,3 m² ανά άτομο, δεδομένου ότι οι μικρότερες διαστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν δυσκολίες, δυσφορία.
 • Το μέρος θα πρέπει να είναι ζεστό, για να παρέχει άνετες συνθήκες για ξεκούραση μετά από ένα ατμόλουτρο?
 • Δεν πρέπει να υπάρχει έντονη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των χώρων, καθώς και μεταξύ των επιπέδων του εναέριου χώρου.
 • Ο αγωγός τροφοδοσίας, ο οποίος τροφοδοτεί φρέσκο ​​αέρα για τον κλίβανο του κλιβάνου, συνιστάται να είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα, με ενσωματωμένο βύσμα, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί από το ρεύμα τροφοδοσίας.

Το επίπεδο άνεσης στις εγκαταστάσεις, η ζωή του κτιρίου, το μικροκλίμα που επηρεάζει άμεσα την υγεία ενός ατόμου εξαρτάται από το πόσο καλά ο αερισμός του λουτρού είναι σωστά οργανωμένος.