Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

Το σύστημα εξαερισμού είναι μια σημαντική επικοινωνία οποιουδήποτε σπιτιού, χωρίς την οποία μια απλή ζωή είναι απλά αδύνατη. Στην περίπτωση των διαμερισμάτων, ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να φροντίσει για την κατασκευή του. Μέγιστο θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον κουκούλες ή ανεμιστήρες.

Σε ιδιωτικά σπίτια, όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Κατά την κατασκευή τους, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε ένα ποιοτικό σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού και να σκεφτούμε τα πάντα στην τελευταία λεπτομέρεια: να επιλέξουμε αεραγωγούς, να καθορίσουμε τον τύπο του συστήματος, να κάνουμε υπολογισμούς κλπ. Από την άποψη αυτή, η ερώτηση "πώς να κάνει τον αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία" απαιτεί μια λεπτομερή απάντηση.

Η ανάγκη για ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού

Ένα καλό σύστημα αερισμού πρέπει να λειτουργεί ποιοτικά και χωρίς διακοπή. Επομένως, ο σχεδιασμός και η εγκατάστασή του απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή. Μια σημαντική προϋπόθεση, η οποία είναι υποχρεωτική για τη συμμόρφωση, είναι ότι ο αριθμός εισερχόμενων ροών καθαρού αέρα θα πρέπει να ισούται με την ποσότητα της εξαντλημένης μάζας αέρα εξαγωγής.

Αν υπάρχει περισσότερη εισροή, το σπίτι θα γίνει πολύ βουλωμένο και η κυκλοφορία του αέρα θα επιδεινωθεί. Εάν η ταχύτητα εξόδου είναι υψηλότερη, το δωμάτιο θα χάσει τη θερμότητα πολύ γρήγορα. Μόνο ο κατάλληλος αερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να προσφέρει άνεση για τη ζωή. Ως εκ τούτου, πριν σχεδιάσετε είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τις κύριες θεωρητικές πληροφορίες, καθώς και με τους κανόνες και τις απαιτήσεις.

Απαιτήσεις και κανόνες

Για να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης σε ιδιωτικές κατοικίες, είναι απαραίτητο το σύστημα εξαερισμού να είναι σε θέση να παρέχει την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα. Στην ιδανική περίπτωση, όταν κάθε δωμάτιο στο σπίτι λαμβάνει 60 κυβικά μέτρα αέρα για μια ώρα.

Για να επιτευχθούν οι ιδανικές παράμετροι, θα επιτραπεί ένα ποιοτικό έργο. Ωστόσο, κατά τη δημιουργία του, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι μια ορισμένη ποσότητα καθαρού αέρα πρέπει να εισέλθει σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Οι κανόνες μοιάζουν με αυτό:

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι όχι μόνο οι παραπάνω χώροι θα πρέπει να αερίζονται, αλλά και καθιστικά, βοηθητικοί χώροι κλπ. Για να δημιουργήσετε το ιδανικό έργο εξαερισμού, είναι απαραίτητο να προσθέσετε τις παραμέτρους ανταλλαγής αέρα σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι και να υπολογίσετε τη μέση τιμή. Σε αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η πραγματική ποσότητα ανταλλαγής αέρα υπερβαίνει τον ελάχιστο κανόνα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων εξαερισμού. Κατατάσσονται μεταξύ τους με αρκετές παραμέτρους.

 • Λειτουργικές διαφορές:
  • Ο αέρας τροφοδοσίας παρέχει καθαρό αέρα.
  • Εξάτμιση - Εξασφαλίζει την απομάκρυνση των μαζών αέριων αποβλήτων έξω από το σπίτι.
  • ανακύκλωση - παρέχει μια παροχή από φρέσκα ρεύματα με μικρή πρόσμειξη αέρα εξαγωγής.
 • Μέθοδος κυκλοφορίας αέρα.
  • μη-κανάλι - ο καθαρός αέρας έρχεται μέσα από μια φυσική μέθοδο μέσω παραθύρων, θυρών κ.λπ.
  • κανάλια - οι ροές του αέρα κυκλοφορούν μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου δικτύου καναλιών.
 • Αρχή λειτουργίας.
  • ο φυσικός αερισμός των χώρων πραγματοποιείται φυσικά.
  • μηχανική - αερισμός των δωματίων συμβαίνει λόγω της λειτουργίας εξειδικευμένων μηχανισμών και συσκευών.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία

Ο φυσικός αερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία λειτουργεί με την εισαγωγή ροών καθαρού αέρα μέσω παραθύρων, θυρών, τοίχων κ.λπ. Η αφαίρεση των μαζών αέριων αποβλήτων σε έναν τέτοιο εξαερισμό είναι επίσης απλή.

Τα ρεύματα του καθαρού αέρα ωθούν τα απόβλητα στην κατεύθυνση προς τα πάνω, τα οποία με τη σειρά τους πέφτουν στο σύστημα καναλιών και εξάγονται από το σπίτι. Αυτό οφείλεται σε διαφορές θερμοκρασίας. Αυτός ο τρόπος εξαερισμού του δωματίου είναι ο καλύτερος για το σπίτι.

Για να κάνετε φυσικό αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία όταν το κτίριο είναι πολύ εύκολο. Αρκεί να δημιουργήσετε ένα υψηλής ποιότητας και προσεγμένο έργο και να εκτελέσετε ακριβείς υπολογισμούς. Για να γίνει αυτό, αρκεί να έχουμε ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις. Η εγκατάσταση της δομής μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί με συμβατικά εργαλεία.

Αναγκαστικός εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι χρησιμοποιείται όταν η φυσική κυκλοφορία δεν είναι αρκετή. Συχνά χρησιμοποιείται σε μοντέρνα ξύλινα σπίτια κατασκευασμένα από κολλημένα δοκάρια, τα οποία έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο στεγανότητας.

Η αρχή της λειτουργίας και η διάταξη του εξαναγκασμένου εξαερισμού χωρίζονται σε τρεις τύπους:

 • - εάν υπάρχει έλλειψη μάζας φρέσκου αέρα, χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες και άλλοι μηχανισμοί που παρέχουν πρόσθετη πρόσληψη αέρα στο δωμάτιο.
 • εξάτμιση - χρησιμοποιείται για να επιταχύνει τη διαδικασία απομάκρυνσης των ρευμάτων αέρα, σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία και την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.
 • mixed - οι δύο παραπάνω τύποι χρησιμοποιούνται παράλληλα (που λειτουργούν ταυτόχρονα).

Υπολογισμός

Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από το αν η ροή μάζας εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα αντιστοιχεί στις συνθήκες του σπιτιού. Είναι πολύ εύκολο να υπολογίσετε τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία με τα δικά σας χέρια, απλά χρησιμοποιήστε απλούς τύπους για να το πετύχετε.

Το πρώτο βήμα είναι ο υπολογισμός της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα. Αυτή η ένδειξη δείχνει τον αριθμό πλήρων αντικαταστάσεων του αέρα εξαγωγής σε νέο. Για τα περισσότερα δωμάτια σε ένα ιδιωτικό σπίτι, υπάρχουν μόνο λίγα. Στα λεβητοστάσια, στις κουζίνες και στα μπάνια, χρησιμοποιείται η παράμετρος 2-3. Αξίζει να πούμε ότι κατά τον υπολογισμό της συχνότητας της ανταλλαγής αέρα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη όχι μόνο η επιφάνεια των δωματίων στο σπίτι, αλλά και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε αυτό.

Η περιγραφόμενη παράμετρος υπολογίζεται από τον ακόλουθο τύπο: L = n * V, όπου:

 • L - παραγωγικότητα της δομής που εξασφαλίζει την εισροή αέρα,
 • n - ο κανόνας του δείκτη της συναλλαγματικής ισοτιμίας για έναν συγκεκριμένο χώρο.
 • V είναι η περιοχή του δωματίου.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του αερισμού του σπιτιού θα πρέπει να διασφαλίζει την κυκλοφορία του αέρα ως εξής: η κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πραγματοποιείται προς την κατεύθυνση από τα καθαρότερα δωμάτια έως τα πιο μολυσμένα. Κατά την κατάρτιση των σχεδίων και των σχεδίων του έργου, η διάταξη των βαλβίδων και των ανεμιστήρων πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτό.

Ο τυπικός σχεδιασμός του εξαερισμού περιλαμβάνει την τοποθέτηση της κουκούλας στα μπάνια και στην κουζίνα. Με τη σειρά του, ο μηχανισμός που εξασφαλίζει τη ροή του αέρα, που βρίσκεται σε κάθε δωμάτιο, εκτός από δωμάτια εξοπλισμένα με κουκούλα.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Κατά την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος εξαερισμού στο σπίτι, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα βασικά κριτήρια με τα οποία επιλέγεται ο εξοπλισμός. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα της μονάδας αερισμού.
 • αξία της πίεσης εργασίας.
 • επίπεδο θορύβου.

Η ταχύτητα κυκλοφορίας και η αντικατάσταση των ροών του αέρα εξάτμισης εξαρτάται από την διατομή των αγωγών και τη θέση τους. Για να εξασφαλιστεί η υψηλή του αξία, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα αεραγωγών με την ίδια διάμετρο και να εξασφαλιστεί ένας ελάχιστος αριθμός στροφών.

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού από το μηδέν, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού. Στο στάδιο της ανέγερσης των τοίχων, απαιτείται να εκτελούνται υπολογισμοί με τον ανωτέρω περιγραφόμενο τύπο και με βάση τα ληφθέντα δεδομένα για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού.

Αυτό γίνεται για να αποκρύπτεται η επικοινωνία του συστήματος εξαερισμού εντός των τοίχων του σπιτιού. Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσει τον ελεύθερο χώρο στις εγκαταστάσεις, αλλά θα διατηρήσει και το εσωτερικό και το σχεδιασμό τους.

Επιπλέον, εάν ένα υπόγειο είναι σχεδιασμένο, ή ένα θεμέλιο λωρίδα, είναι απαραίτητο να λάβουν αμέσως υπόψη τον αερισμό τους, και να κάνουν υποθήκες στο στάδιο της εργασίας με την ίδρυση της δομής. Το ίδιο ισχύει για το κελάρι, το κελάρι και άλλες υπόγειες εγκαταστάσεις.

Στο τελειωμένο σπίτι

Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού ήδη σε ένα κτίριο είναι πιο δύσκολη. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα καναλιών, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων επικοινωνιών. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αξία της φυσικής ανταλλαγής αέρα (αέρας που εισέρχεται από πόρτες, παράθυρα κλπ.) Και με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, να δημιουργηθεί ένα σχέδιο εξαερισμού με εξαναγκασμένο σχέδιο.

Τρόποι οργάνωσης του σωστού συστήματος

Όπως ήδη αναφέρθηκε, εκτός από τη φυσική κυκλοφορία στο σπίτι, υπάρχουν τρεις επιλογές για τον σχεδιασμό του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία. Κάθε ένα από αυτά χρησιμοποιείται σε ορισμένες καταστάσεις και έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Παροχή αέρα

Η αρχή του εξαερισμού του τύπου παροχής αέρα είναι η παροχή πρόσθετης ροής καθαρού αέρα. Αυτή η διαδικασία διεξάγεται μέσω ειδικής βαλβίδας αέρα. Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της μονάδας κλιματισμού, ενδέχεται να έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως φιλτράρισμα αέρα, θέρμανση, υγρασία κλπ.

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν τον εαυτό τους "πώς να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό τροφοδοσίας στο σπίτι". Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό. Αρκεί μόνο να έχουμε ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις και βασικές δεξιότητες στην εργασία με τα εργαλεία. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους, παράθυρα, κανάλια κλπ. Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιείται όταν υπάρχει έλλειψη εισόδων φρέσκου αέρα.

Εξόρυξη

Η εκχύλιση χρησιμοποιείται σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η απομάκρυνση των μάζων αέριων αποβλήτων. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις γρίλιες εξαερισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο απορροφητήρας εγκαθίσταται σε κουζίνες, σε μπάνια και σε τουαλέτες, καθώς σε αυτούς τους χώρους ο αέρας είναι πιο μολυσμένος.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κουκούλες. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι τα πρώτα έργα πάντα και το έργο του δεύτερου μπορεί να ελεγχθεί. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε, ρυθμίστε την ισχύ λειτουργίας, κλπ.

Η εκχύλιση χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου η διαδικασία απομάκρυνσης των μαζών αέρα είναι αργή. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με την προϋπόθεση ότι η ποσότητα του εισερχόμενου φρέσκου αέρα θα είναι ίση με το ποσό που αφαιρείται.

Προμήθεια και εξάτμιση (η βέλτιστη επιλογή)

Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής στο σπίτι, ο οποίος ονομάζεται επίσης ολοκληρωμένος, είναι επίσης εύκολος στην εγκατάσταση. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Στην πραγματικότητα, ένα σύστημα αερισμού αυτού του τύπου είναι ένας μηχανισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής που λειτουργούν ταυτόχρονα.

Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής είναι η πλέον βέλτιστη επιλογή για τον αερισμό του σπιτιού. Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα ρύθμισης της ποσότητας των εισερχόμενων αέριων μαζών και της ταχύτητας διάθεσης των αποβλήτων. Είναι απαραίτητο οι δύο αυτές παράμετροι να είναι ίσες, διαφορετικά το δωμάτιο θα είναι βουλωμένο ή κρύο.

Με ανάκτηση θερμότητας

Ο εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας είναι ένα σύστημα που ρέει εισερχόμενο αέρα, θερμαίνεται από τη θερμοκρασία των αποσυρθέντων μαζών. Μια τέτοια κατασκευή μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντικά χρήματα.

Ωστόσο, ο εξοπλισμός ενός τέτοιου συστήματος θα κοστίσει αρκετά μεγάλο ποσό. Αυτό οφείλεται στο πολύπλοκο σχέδιο. Το γεγονός είναι ότι για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τα κανάλια παροχής με την εξάτμιση. Για να επιτευχθεί αυτό το καθήκον, απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός υλικών και υπολογισμών.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του εξαερισμού είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο βίαια. Ωστόσο, όλα τα έξοδα δικαιολογούνται πλήρως, επειδή ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας χάρη στο σύστημα παραμένει στο δωμάτιο.

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία με τα χέρια σας

Η διαδικασία για την αυτοσυναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να χωριστεί σε πολλά κύρια στάδια.

 1. Υπολογισμοί και σχεδιασμός. Το πρώτο βήμα είναι ο υπολογισμός της απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον τύπο που περιγράφηκε παραπάνω.
 2. Επιλογή διατομής αγωγού. Μετά τους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να καθοριστεί η διάμετρος των καναλιών του συστήματος. Μια μικρή ποσότητα θα οδηγήσει σε συνεχή ρύπανση, ένα μεγάλο ποσό - σε θόρυβο και απώλεια παραγωγικότητας. Κατά την εγκατάσταση των καναλιών, μειώστε τον αριθμό των στροφών στο ελάχιστο.
 3. Επιλέξτε τον τύπο εξαερισμού. Όπως αναφέρθηκε ήδη, η πλέον βέλτιστη επιλογή είναι το σύστημα παροχής και εξαγωγής.
 4. Σύνταξη του σχεδίου της διαρρύθμισης των καναλιών.
 5. Προσδιορισμός της θέσης της εισαγωγής και απόσυρσης των ροών αέρα.
 6. Άμεση εγκατάσταση αερισμού.

Εκτελώντας ακριβείς υπολογισμούς χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά και ακολουθώντας τον περιγραφόμενο αλγόριθμο, είναι πολύ απλό να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαερισμού με δικά μας χέρια.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα σε ένα μπάνιο είναι μια απλή διαδικασία που θα εξασφαλίσει μια καλή κυκλοφορία αέρα. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιοριστεί η θέση της δομής. Τις περισσότερες φορές, είναι εγκατεστημένο στην πρίζα, συνδεδεμένο με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού.

Για να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, ακολουθήστε τις παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγίες.

 1. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο. Η διαδικασία αλλαγής μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το κουμπί που βρίσκεται απευθείας πάνω στη δομή ή να το μεταφέρετε σε έναν κανονικό διακόπτη κοντά στο μπάνιο.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το προστατευτικό κάλυμμα και να στερεώσετε τη δομή στην έξοδο του εξαερισμού με κόλλα πολυμερούς ή υγρά καρφιά.
 3. Το τελευταίο βήμα είναι να εγκαταστήσετε ένα προστατευτικό κάλυμμα και να ελέγξετε τη λειτουργία της εγκατεστημένης δομής.

Συσκευή εξαγωγής

Η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα εξαγωγής έχει ως εξής:

 • Ο αέρας στο δωμάτιο θερμαίνεται με συσκευές θέρμανσης, αναπνοή των κατοίκων κ.λπ.
 • Ο νωπός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο και δημιουργεί μια αυξημένη πίεση λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, λόγω της οποίας οι εξαντλημένες μάζες αέρα ανεβαίνουν στην οροφή του δωματίου.
 • Ο ανεμιστήρας εξαγωγής απορροφά αέρα στο πάνω μέρος του δωματίου μέσα σε αγωγούς εξαερισμού, μέσω των οποίων στη συνέχεια αφαιρείται από το σπίτι.

Αερισμός με ένα διαχύτη ή μάσκα

Η εισροή καθαρού αέρα πραγματοποιείται μέσω αγωγών εξαερισμού. Για την ομοιόμορφη κατανομή του στο δωμάτιο, υπάρχουν στοιχεία όπως διαχυτήρες και σχάρες. Επιτρέπουν την ομοιόμορφη εξάπλωση του αέρα γύρω από το δωμάτιο, η οποία εμποδίζει τη δημιουργία στασιμότητας.

Οι διαχυτήρες και οι σχάρες ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους:

 • σχήμα - στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο.
 • μέγεθος;
 • πρόσθετες επιλογές - ενσωματωμένοι ανεμιστήρες, κουκούλες, υγραντήρες, θερμαντήρες κλπ.

Ανεμιστήρας αερισμού τροφοδοσίας με βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας, ο οποίος λειτουργεί από τις βαλβίδες τροφοδοσίας, είναι ο απλούστερος τρόπος δημιουργίας ενός συστήματος εξαερισμού. Μια βαλβίδα είναι ένα σχέδιο που μπορεί να εγκατασταθεί σε τοίχους, παράθυρα, πόρτες, κλπ.

Ο αέρας έρχεται από το δρόμο μέσω των βαλβίδων και εισέρχεται στο δωμάτιο. Η εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας είναι πολύ εύκολη. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ακολουθήσετε την επόμενη οδηγία.

 1. Προσδιορίστε τη θέση της δομής. Τις περισσότερες φορές αυτές οι δομές τοποθετούνται στο χώρο κάτω από τα παράθυρα ή στους τοίχους.
 2. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη τοποθεσία, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια διαμπερή οπή υπό γωνία προς τα κάτω (αυτό απαιτείται για να μην εισέλθει στο δωμάτιο νερό, σκόνη κλπ.).
 3. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τη βαλβίδα και να την στερεώσετε στην οπή.
 4. Ο υπόλοιπος χώρος στην τρύπα σφραγίζεται με στεγανωτικό.

Κατά την επιλογή του αριθμού των βαλβίδων εισαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ταχύτητα της εξάτμισης του αέρα εξαγωγής. Η εξάτμιση θα πρέπει να είναι σε θέση να αφαιρέσει την ποσότητα αέρα που χρησιμοποιείται ίση με την ένταση των εισερχόμενων. Σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού θα είναι η μέγιστη.

Πώς να αερίζεστε σωστά χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αεραγωγών

"Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι;". Η διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού χωρίζεται σε δύο μέρη: την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και τη δημιουργία ενός συστήματος αγωγών. Θα αξίζει περισσότερο στο δεύτερο. Κατά την εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • είναι καλύτερο να υπάρχουν αεραγωγοί στους τοίχους - αυτό θα αυξήσει την πτώση της θερμοκρασίας κατά τη χειμερινή περίοδο και θα αυξήσει το επίπεδο της ώσης?
 • Οι ορθογώνιοι αγωγοί απορροφούν λιγότερο χώρο, αλλά οι στρογγυλοί αυτοί είναι ευκολότερο να τοποθετηθούν και λιγότερο επιρρεπείς σε μόλυνση.
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ευρείες αεραγωγοί - αυτό θα έχει επίσης θετική επίδραση στο βύθισμα.
 • Στην ιδανική περίπτωση αγωγών απαιτεί τη χρήση ενός τμήματος, εάν αυτό δεν είναι δυνατό λόγω συνθηκών, οι σωλήνες σύνδεσης των διαφόρων διαμέτρων πρέπει να είναι λεία, η γωνία κλίσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το σήμα των τριάντα βαθμούς?
 • ο εσωτερικός χώρος των καναλιών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερος.
 • είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των στροφών στο σύστημα, παρεμπιπτόντως, κάθε στροφή μειώνει την απόδοση εξαερισμού κατά περίπου δέκα τοις εκατό.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, είναι εύκολο να δημιουργήσετε το σωστό σύστημα αεραγωγών. Η εγκατάσταση των καναλιών γίνεται εύκολα με τη βοήθεια συμβατικών εργαλείων και συνδετήρων.

Συστάσεις

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να δώσετε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα "τι είδους αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι;". Ο υπολογισμός και ο σχεδιασμός του συστήματος βασίζονται σε μια σειρά παραμέτρων: την περιοχή του σπιτιού, τον αριθμό των ενοικιαστών, το επίπεδο του φυσικού αερισμού κ.λπ. Κατά τον υπολογισμό, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η απαιτούμενη συναλλαγματική ισοτιμία για ένα άτομο, η οποία ισούται με 10 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αυτό οφείλεται στους ακόλουθους παράγοντες:

 • δυνατότητα ρύθμισης της ενεργού ισχύος.
 • εξασφαλίζοντας μια καλή εισροή καθαρού αέρα και υψηλής ποιότητας παραγωγή μάζας αέριων αποβλήτων.
 • εύκολη εγκατάσταση, κλπ.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα είναι σκόπιμη. Κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου, είναι απαραίτητο να βασιστείτε στην διαθέσιμη ανταλλαγή αέρα. Εάν υπάρχει έλλειψη καθαρού αέρα, θα χρειαστεί εγκατάσταση σε σειρά, με χαμηλή ταχύτητα εξόδου αέρα - εξάτμιση. Η κύρια προϋπόθεση, υποχρεωτική για συμμόρφωση σε οποιοδήποτε σπίτι, είναι ότι ο όγκος εισερχόμενου αέρα πρέπει να είναι ίσος με το ποσό που αποσύρεται.

Κάνουμε φυσικό αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια μας

Μην εκπλαγείτε αν σύντομα τα παιδιά θα υποφέρουν από τις επιθέσεις αλλεργίας, θα ξυπνήσει το πρωί με το βάρος ολόκληρου του σώματος, και τα δωμάτια φαίνονται μύκητες και μούχλα, αν αγάπη έχτισε το σπίτι σας δεν είναι σωστή φυσικό αερισμό.

Στο σπίτι των κορμών, δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί ειδικά εξαερισμός - σε αυτό το σπίτι τα τείχη "αναπνέουν" από τα ανοίγματα των παραθύρων, τις αρμούς των κορμών, καμινάδες. Αλλά σε ένα τούβλο ή πέτρινο σπίτι τα πάντα είναι σφραγισμένα και ο φυσικός αερισμός στο εξοχικό σπίτι απλά απουσιάζει.

Η ουσία κάθε είδους αερισμού είναι η συνεχής εναλλαγή του οικιακού και του εξωτερικού αέρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης. Ο ευκολότερος τρόπος αερισμού είναι ο αερισμός του δωματίου, το άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό το χειμώνα και τα δωμάτια που δεν διαθέτουν παράθυρα, όπως τα κυλικεία ή τα λουτρά, δεν υποβαθμίζονται κατ 'αυτόν τον τρόπο.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ο εξαερισμός πρέπει να γίνει μόνος σας. Πολλοί προγραμματιστές προσπαθούν να κάνουν αυτές τις δουλειές με τα δικά τους χέρια, αλλά είναι καλύτερο να μην διακινδυνεύσουν και να προσκαλέσουν έναν πλοίαρχο και οι περισσότεροι είναι βοηθός του.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον δύο κουκούλες για τον αποτελεσματικό φυσικό αερισμό των χώρων. Οι περισσότερες φορές γίνονται στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Το σύστημα κουκούλας πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του σπιτιού, επειδή ο αερισμός στο σπίτι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα σχέδια και υπολογισμούς και χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία που δεν μπορείτε να κάνετε.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία:

- Ο σωστός εξαερισμός δεν θα πρέπει να εκπέμπει τους χώρους το χειμώνα.
- Πρέπει να υπάρχει συνεχής ανταλλαγή αέρα με το δρόμο.
- Ο νωπός αέρας πρέπει να ρέει σε όλους τους χώρους.
- Ο μολυσμένος αέρας από την κουζίνα, την τουαλέτα ή το μπάνιο πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα.
- Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια στο σπίτι.

Εξαερισμός στο σπίτι

Εάν το σπίτι είναι ήδη κατασκευασμένο, είναι απλά αδύνατο να οικοδομήσουμε σε αυτό ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και ως εκ τούτου το σύστημα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται ήδη στην τεκμηρίωση του σχεδιασμού.

Πρώτα απ 'όλα, οι αγωγοί αερισμού είναι ενσωματωμένοι στους τοίχους. Αυτά τα κανάλια πρέπει να έχουν εξόδους εντός των χώρων, καθώς και έξοδοι. Μια από αυτές τις εξόδους θα αντλήσει στο σπίτι τον εξωτερικό αέρα. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων πάνω από το θεμέλιο, σε οποιονδήποτε από τους εξωτερικούς τοίχους. Η δεύτερη έξοδος θα αφαιρέσει τον βρώμικο αέρα από το σπίτι. Συνήθως τοποθετείται στην οροφή και όλοι οι αγωγοί εξαγωγής φέρονται σε αυτό. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να ανέλθει σε απόσταση 0,5 μέτρων πάνω από την οροφή του σπιτιού. Αν το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σωλήνες εξάτμισης.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλα που δεν είναι διαβρωμένα, με λείους τοίχους, ορθογωνικής διατομής. Οι οπές των καναλιών έξω και μέσα στο σπίτι κλείνουν με ένα πλέγμα. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα θέρμανσης αέρα το χειμώνα. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται ένας θερμαντήρας κοντά στον αγωγό εξαερισμού.

Έτσι, ο φυσικός αερισμός του ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια του είναι απολύτως πραγματική, δεν απαιτεί πολλά χρήματα και πολύ σύνθετες λύσεις μηχανικής, αλλά προστατεύει την υγεία των μελών της οικογένειας, βελτιώνει την άνεση του καθιστικού και προστατεύει το κτίριο από την εμφάνιση μούχλας και την υπερβολική υγρασία.

Το σπίτι δεν έχει εξαερισμό τι να κάνει

Κάνουμε φυσικό αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια μας

Μην εκπλαγείτε αν σύντομα τα παιδιά θα υποφέρουν από τις επιθέσεις αλλεργίας, θα ξυπνήσει το πρωί με το βάρος ολόκληρου του σώματος, και τα δωμάτια φαίνονται μύκητες και μούχλα, αν αγάπη έχτισε το σπίτι σας δεν είναι σωστή φυσικό αερισμό.

Στο σπίτι των κούτσουρων, δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί ειδικά εξαερισμό - σε αυτό το σπίτι τα τείχη αυτά αναπνέουν από ανοίγματα παραθύρων, αρμούς κούτσουρων, καμινάδες. Αλλά σε ένα τούβλο ή πέτρινο σπίτι τα πάντα είναι σφραγισμένα και ο φυσικός αερισμός στο εξοχικό σπίτι απλά απουσιάζει.

Η ουσία κάθε είδους αερισμού είναι η συνεχής εναλλαγή του οικιακού και του εξωτερικού αέρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης. Ο ευκολότερος τρόπος αερισμού είναι ο αερισμός του δωματίου, το άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό το χειμώνα και τα δωμάτια που δεν διαθέτουν παράθυρα, όπως τα κυλικεία ή τα λουτρά, δεν υποβαθμίζονται κατ 'αυτόν τον τρόπο.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ο εξαερισμός πρέπει να γίνει μόνος σας. Πολλοί προγραμματιστές προσπαθούν να κάνουν αυτές τις δουλειές με τα δικά τους χέρια, αλλά είναι καλύτερο να μην διακινδυνεύσουν και να προσκαλέσουν έναν πλοίαρχο και οι περισσότεροι είναι βοηθός του.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον δύο κουκούλες για τον αποτελεσματικό φυσικό αερισμό των χώρων. Οι περισσότερες φορές γίνονται στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Το σύστημα κουκούλας πρέπει να προβληματιστεί κατά το σχεδιασμό του σπιτιού. επειδή ο αερισμός στο σπίτι είναι ένα περίπλοκο σύστημα, πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα σχέδια και υπολογισμούς και χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία που δεν μπορείτε να κάνετε.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία:

- Ο σωστός εξαερισμός δεν πρέπει να αδειάσει τους χώρους το χειμώνα.
- Πρέπει να υπάρχει συνεχής ανταλλαγή αέρα με το δρόμο.
- Ο νωπός αέρας πρέπει να ρέει σε όλους τους χώρους.
- Ο βρώμικος αέρας από την κουζίνα, την τουαλέτα ή το μπάνιο πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα.
- Το σπίτι δεν πρέπει να έχει σχέδια.

Εξαερισμός στο σπίτι

Εάν το σπίτι είναι ήδη κατασκευασμένο, είναι απλά αδύνατο να οικοδομήσουμε σε αυτό ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και ως εκ τούτου το σύστημα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται ήδη στην τεκμηρίωση του σχεδιασμού.

Πρώτα απ 'όλα, οι αγωγοί αερισμού είναι ενσωματωμένοι στους τοίχους. Αυτά τα κανάλια πρέπει να έχουν εξόδους εντός των χώρων, καθώς και έξοδοι. Μια από αυτές τις εξόδους θα αντλήσει στο σπίτι τον εξωτερικό αέρα. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων πάνω από το θεμέλιο, σε οποιονδήποτε από τους εξωτερικούς τοίχους. Η δεύτερη έξοδος θα αφαιρέσει τον βρώμικο αέρα από το σπίτι. Συνήθως τοποθετείται στην οροφή και όλοι οι αγωγοί εξαγωγής φέρονται σε αυτό. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να ανέλθει σε απόσταση 0,5 μέτρων πάνω από την οροφή του σπιτιού. Αν το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σωλήνες εξάτμισης.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλα που δεν είναι διαβρωμένα, με λείους τοίχους, ορθογωνικής διατομής. Οι οπές των καναλιών έξω και μέσα στο σπίτι κλείνουν με ένα πλέγμα. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα θέρμανσης αέρα το χειμώνα. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται ένας θερμαντήρας κοντά στον αγωγό εξαερισμού.

Έτσι, ο φυσικός αερισμός του ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια του είναι απολύτως πραγματική, δεν απαιτεί πολλά χρήματα και πολύ σύνθετες λύσεις μηχανικής, αλλά προστατεύει την υγεία των μελών της οικογένειας, βελτιώνει την άνεση του καθιστικού και προστατεύει το κτίριο από την εμφάνιση μούχλας και την υπερβολική υγρασία.

 • Κατασκευή ισόγειου κτιρίου
 • Η συσκευή αερισμού στο σπίτι
 • Εξαερισμός στο εξοχικό σπίτι
 • Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι
 • Διαρρύθμιση του εξαερισμού στο σπίτι από τα πάνελ SIP
 • Εξολκέας στο γκαράζ - για ποιο λόγο; Αρχή λειτουργίας και.
 • Εξαερισμός στο γκαράζ με τα χέρια σας
 • Σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα. Είδη συστημάτων εξαερισμού
 • Η συσκευή αερισμού στο σκελετό

δεν υπάρχει εξαερισμός, τι να κάνετε;

το τρίτο έτος της ζωής σε ένα 9-όροφο κτίριο στον τελευταίο όροφο, το δεύτερο χειμώνα τρελάθηκε με την υγρασία, τα παράθυρα και τους τοίχους γύρω ρέει ρυάκι, για τα περβάζια παραθύρων συνεχώς ψέματα κουρέλια, πιέστε δύο ή τρεις φορές την ημέρα, η ταπετσαρία από τον τοίχο, υπήρχε ένας μύκητας, ο αέρας στο διαμέρισμα, όπως η μπάνιο syroy.Ventilyatsionnye παράθυρο εκεί, αλλά χωρίς έλξη σε όλα, όλες οι μυρωδιές από τις παρακάτω nam.Domu άνοδο έως 15 ετών ορόφους, οι γείτονες λένε ότι διαμαρτύρεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά bezrezultatno.UK δεν κάνει τίποτα, υπόσχεται μόνο! Τι; αλλά κάναμε Επισκευή ευρωπαϊκής ποιότητας!

Δημοσιεύθηκε ΕΛΕΝΑ. 08.05. στις 15:18

Σχόλια

Εμφάνιση προηγούμενων σχολίων (εμφανίζεται% s από% s)

Μαράτ Βαλέεφ Για την έλλειψη εξαερισμού, απαντούν οι ειδικοί αερίων. Τα περισσότερα κανάλια εξαερισμού είναι φραγμένα με υπολείμματα ή πτώματα περιστεριών. Το κείμενο αποκρύπτεται

Danila Μαράτ Βαλέεφ Μαράτ. Τα σκουπίδια καπνού απάντησαν σε όλη τη ζωή λόγω έλλειψης αερισμού. Αυτό είναι έτσι για την εξέλιξή σας. Το κείμενο αποκρύπτεται

Αλεξάντερ Μπουσλάεφ Έχετε κάνει μια ποιότητα remont.V αποτέλεσμα δεν έχετε συντάξει, επειδή αυτό συμβαίνει φυσικά σε vytyazhka.Eto pervyh.Vo Δεύτερον, στους πάνω ορόφους του πολυώροφα κτίρια στο σχέδιο πρέπει να είναι ε / οπαδούς ότι όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία εξαφανίζονται. Το κείμενο αποκρύπτεται

Nadezhda Nosova Αλεξάντερ Μπουσλάεφ Αλέξανδρος. αλλά μην μου πείτε. πώς να κάνετε αερισμό. αν αποφάσισα να κάνω ένα ντουλάπι ανάμεσα σε δύο δωμάτια; Ή μήπως είναι αδύνατο; Το κείμενο αποκρύπτεται

Αλεξάντερ Μπουσλάεφ Nadezhda Nosova Ναι, γιατί μπορείτε να κάνετε αερισμό με GKL, GVL.
Ή με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών αγωγών εξαερισμού που πωλούνται και πρέπει να συνδεθούν με τον εξαερισμό του διαμερίσματος. Το κείμενο αποκρύπτεται

Vadim Makhnin Μπορείτε να βάλετε ένα αυτόματο σύστημα εξαερισμού που αντιδρά στην υγρασία και κλείνει την τρύπα εξαερισμού στην κουζίνα, ώστε να μην συλλέγει τον αέρα εξαγωγής των γειτόνων. Το κείμενο αποκρύπτεται

Grieg Είναι απαραίτητο να κοιτάξουμε, να το λέμε πολύ δύσκολο, όλα τα παραπάνω επιχειρήματα είναι κατάλληλα. Νομίζω ότι οι επισκευαστές που έκαναν την ανακαίνιση μαζί σου. έπρεπε να καταλάβει και να διορθώσει το πρόβλημα. Αν δεν βρείτε πρίζα, επικοινωνήστε μαζί μας. καλή τύχη σε σας Έλενα, και καθαρός αέρας στο διαμέρισμα κρύβονται κείμενο αναπτύσσονται

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους

Το σωστό σύστημα εξαερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι μια διαδικασία που δεν εξαρτάται από μια ιδιοτροπία και την επιθυμία να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις τάσεις μιας σύγχρονης κατοικίας. αλλά μια εξαιρετικά απαραίτητη διαδικασία για την παρακολούθηση της κλιματικής ισορροπίας. Ένας ιδιαίτερος ρόλος διαδραματίζει η πολυπλοκότητα: δεν αρκεί να κανονίσετε τον αερισμό στην κουζίνα και στο μπάνιο (όπως πολλοί κάνουν). Κάθε δωμάτιο στο σπίτι χρειάζεται εξαερισμό.

Η ανεπαρκής κυκλοφορία αέρα μεταξύ του δωματίου και του δρόμου μπορεί να οδηγήσει σε στασιμότητα του αέρα, σχηματισμό μύκητα και μούχλα και αλλεργικές αντιδράσεις, βαρύτητα σε ολόκληρο το σώμα και κακή υγεία, θα καταστούν αμφισβητήσιμα "μπόνους" στο δωμάτιο χωρίς εξαερισμό.

Κύριοι τύποι αερισμού που χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικές κατοικίες - φυσικά και αναγκάστηκε, το διακριτικό γνώρισμα του οποίου είναι - η χρήση της (αναγκαστικής) πρόσθετο εξοπλισμό ή εξαερισμού με τη βοήθεια των φυσικών διεργασιών (φυσικά).

Το κύριο πλεονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι η απλότητα και η φθηνότητα της κατασκευής ενός συστήματος. Το Forced μπορεί να καυχηθεί για πιο αποτελεσματική και ποιοτική δουλειά.

Για την οργάνωση του μηχανικού αερισμού συχνά καταφεύγουν στις υπηρεσίες των εμπειρογνωμόνων, αυτό το ίδιο άρθρο επικεντρώνεται στην φυσικού αερισμού, οργάνωσε τα χέρια του: στο εξής να εξετάσει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την κατασκευή του εξαερισμού, συχνά εμφανίζονται προβλήματα και ελλείψεις.

Κάνουμε τον δικό μας εξαερισμό

Ο φυσικός αερισμός βασίζεται σε νόμους της φυσικής - με τη διαφορά στο ζεστό αέρα μέσα και έξω από το κρύο (θερμός αέρας είναι ελαφρύτερο), καθώς και τη διαφορά πίεσης. Με βάση αυτό, μπορούμε να καταλήξουμε σε απλή δομή, που κάνει ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι αρκετά απλή: στο κέντρο της το μέλλον της στο σπίτι, συνήθως στον τοίχο που φέρει, που το κανάλι με διατομή περίπου 130-140 mm. Από έκρινε οριζόντια διάμετρος κλάδο των 100-100 mm στα δωμάτια του σπιτιού.

Για την οργάνωση της καλωδίωσης χρησιμοποιήστε πλαστικούς σωλήνες. Στη συνέχεια έρχεται η εργασία της φυσικής - ένα θερμότερο αέρα του δωματίου υπό πίεση λόγω των δυνάμεων ωθήσεως τραβηχτεί έξω, ο ψυχρότερο εξωτερικό αέρα μπαίνει στο δωμάτιο σε ένα ειδικά-made κανάλια, ή φυσικά (πόρτες, ανοιχτά παράθυρα, κλπ).

 1. Το πάχος των τοίχων του αγωγού εξαγωγής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενάμισι. Διαφορετικά, ο αέρας μέσα σε αυτό θα κρυώσει γρήγορα και η αντίστροφη διαδικασία θα συμβεί - ο αέρας δεν θα τραβηχτεί, αλλά εισέρχονται στα δωμάτια.
 2. Ο σωλήνας στην έξοδο του αγωγού εξαγωγής στην οροφή πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή. Διαφορετικά, η αναταραχή της οροφής θα επηρεάσει την κανονική λειτουργία της ώσης.

Ο φυσικός αερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι η καλύτερη λύση

Ο κύριος δίαυλος ροής, όπως περιγράφηκε ανωτέρω, πραγματοποιείται με πρότυπο τρόπο. Αλλά η εισροή φρέσκου αέρα που προέρχεται από το δρόμο, μπορούν να οργανωθούν με δύο τρόπους - είτε να κάνουν κανάλια ροής στα παράθυρα, είτε κενά στα παράθυρα. Κατά την επιλογή της δεύτερης μεθόδου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πριν από τα ξύλινα - αυξημένο επίπεδο θορύβου. Αυτά τα μέτρα θα είναι αρκετά για να αερίσουν τις εγκαταστάσεις του σπιτιού στον απαιτούμενο βαθμό.

Για να μιλήσουμε για το πλεονέκτημα της χρήσης φυσικού αερισμού του ιδιωτικού σπιτιού πριν από την υποχρεωτική (φίλτρα, θερμαντικά σώματα και άλλα), είναι απαραίτητο να εστιάσουμε την προσοχή σε δύο σημεία - θόρυβο και συχνότητα του αέρα.

ΕΟ φυσικός αερισμός δεν απαιτεί τη διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού (τουλάχιστον, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό). Και αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι δεν θα υπάρχει ξένος θόρυβος από τους ανεμιστήρες εργασίας και τα θερμαντικά σώματα.

Πολλοί άνθρωποι, εγκαθιστώντας φίλτρα αέρα, ξεχνούν ότι χρειάζονται συνεχή αντικατάσταση. Μετά από μακρά χρήση, το φίλτρο είναι βρώμικο και ο αέρας που διέρχεται από αυτό δεν καθαρίζεται, αλλά παρέχεται με μια πρόσθετη δόση σκόνης και άλλων ουσιών που το καθιστούν ακόμα πιο ρυπογόνο. Ο έλεγχος της ανταλλαγής αέρα με φυσικό εξαερισμό δεν είναι απαραίτητος - ειδικά επειδή μερικά από τα μεγάλα σωματίδια που έρχονται στο σπίτι από το δρόμο μαζί με τον αέρα εγκατασταθούν στα παράθυρα, όπου μπορούν εύκολα να καθαριστούν με ένα υγρό πανί. Και αν υποθέσουμε ότι ο υγρός καθαρισμός πραγματοποιείται τακτικά στο σπίτι, τότε δεν πρέπει να προκαλεί πρόσθετες δυσκολίες.

Η ανάγκη για φυσικό αερισμό στο σπίτι με σόμπα ή τζάκι

Αν η σόμπα ή το τζάκι χρησιμοποιείται στο σπίτι, ως στοιχείο διακόσμησης, και να εκτελέσει άμεσα τις ευθύνες τους - ένα θερμαινόμενο δωμάτιο, θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα του φυσικού αερισμού σε δίδυμα. Για πλήρη καύση καυσίμου, απαιτείται επαρκής ποσότητα οξειδωτικού παράγοντα (σε αυτή την περίπτωση οξυγόνου). Με την έλλειψή του, το καύσιμο δεν θα καεί εντελώς, αποδίδοντας έτσι το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο θα εισέλθει στις κατοικίες. Ευχάριστο και χρήσιμο σε αυτό, φυσικά, λίγο.

Εάν η εισροή αέρα δεν είναι αρκετή, τότε στη ζεστή εποχή μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο - αυτό θα είναι αρκετό. Το χειμώνα, μια τέτοια εστίαση είναι απίθανο να περάσει, έτσι ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής είναι επιθυμητό να κρατηθεί ένας σωλήνας κάτω από το δάπεδο απευθείας στη σόμπα ή το τζάκι, μέσω του οποίου θα ρέει η απαραίτητη ποσότητα αέρα.

Εξαερισμός από τα χέρια του. Βίντεο

Τα κύρια μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού

Μαζί με μια σειρά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - φτηνότητα, ευκολία στην εφαρμογή - ο φυσικός αερισμός έχει μειονεκτήματα, τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι σημαντικά. Πολλοί εμπειρογνώμονες στον τομέα των κατασκευών αναφέρουν την αναποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συστήματος και γι 'αυτό:

 1. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η επιτρεπτή θερμοκρασία στο δρόμο δεν πρέπει να είναι κάτω από +5 μοίρες, διαφορετικά το βύθισμα θα αυξηθεί και θα εισέλθει μεγάλος όγκος κρύου αέρα μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι θερμικές απώλειες από τον φυσικό εξαερισμό σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 40% του συνολικού όγκου.
 2. Κατάσταση διαμετρικά αντίθετη από το προηγούμενο σημείο: εάν ο δρόμος είναι πολύ ζεστός, ελαχιστοποιείται η ανταλλαγή αέρα μέχρι να σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία του αέρα.
 3. Δεν υπάρχει τρόπος να θεραπεύσουμε τον αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Η οικολογική κατάσταση στη χώρα και στον κόσμο αφήνει πολύ επιθυμητό. Ο καθαρός αέρας είναι περισσότερο πολυτελής από τον συνηθισμένο. Ο μη επεξεργασμένος και μη καθαρός αέρας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.
 4. Ο εξαερισμός στο δωμάτιο έχει περιορισμούς στη ρύθμιση. Αν μπορείτε να μειώσετε την ανταλλαγή αέρα κλείνοντας σφικτά τα παράθυρα και τις πόρτες, τότε είναι αδύνατο να το αυξήσετε σημαντικά.

Για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική ατμόσφαιρα στον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε συγκρότημα: η καλύτερη επιλογή είναι ένας συνδυασμός της φυσικής κυκλοφορίας με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα αυτό (ανεμιστήρες, φίλτρα, κλπ).

Μην ξεχνάτε το σύστημα κλιματισμού. Οργανωμένα σε συνδυασμό με φυσικό, εξαναγκασμένο εξαερισμό και κλιματισμό. θα κάνει τη ζωή στο σπίτι άνετη και ασφαλής για την υγεία.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι: συμβουλή μας

Ας μιλήσουμε για το πώς να κάνετε φυσικό αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία στο στάδιο του σχεδιασμού. Και επίσης να μιλήσουμε για τον τρόπο εκσυγχρονισμού του εξαερισμού στο ήδη κτισμένο σπίτι: με τη βοήθεια των εκτροπέων, των καυσαερίων και των ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ.

Πώς είναι ο φυσικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία

Η ανταλλαγή αέρα παρέχεται με βύθισμα στο σύστημα αγωγών καυσαερίων. Αρχίζουν στα δωμάτια (συνήθως στην κουζίνα και στο μπάνιο, στα πιο "βρώμικα" δωμάτια του σπιτιού). Περαιτέρω οι αγωγοί ανεβαίνουν, στη σοφίτα και από εκεί στην οροφή.

Σε αυτούς τους αεραγωγούς, δημιουργείται αέρας. Λόγω αυτού, ο εξαγόμενος αέρας από το σπίτι βγαίνει στο δρόμο. Και για να τον αντικαταστήσει στο σπίτι έρχεται καθαρός αέρας - μέσα από τα παράθυρα, τις πόρτες, τις διαρροές στους τοίχους και τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

Ο αέρας μετακινείται μέσω των αγωγών εξαγωγής λόγω δύο απλών νόμων της φυσικής:

 • Ο θερμός αέρας τείνει προς τα πάνω
 • Ο αέρας τείνει εκεί όπου η πίεση είναι χαμηλότερη

Παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσφυση στους αγωγούς:

 • Διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ καυσαερίων και εξωτερικού αέρα
  Το χειμώνα το βύθισμα είναι ισχυρότερο, επειδή ο ζεστός εσωτερικός αέρας τείνει μέχρι τους αγωγούς εξαγωγής. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας, έλξη μηδενικού σημείου - και η αλλαγή αέρα πρακτικά σταματά.
 • Κάθετη απόσταση μεταξύ δωματίου και οροφής
  Στην κορυφή, η πίεση είναι χαμηλότερη από την επιφάνεια της γης. Επομένως, όσο υψηλότερο είναι το κανάλι καυσαερίων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση της πίεσης. Έτσι, και η έλξη είναι ισχυρότερη.
 • Ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου
  Ο άνεμος εμφανίζεται όταν η ατμοσφαιρική πίεση κατανέμεται ανομοιόμορφα. Εάν υπάρχει μια ζώνη αυξημένης πίεσης κοντά στα παράθυρα και υπάρχει μια ζώνη χαμηλής πίεσης στην έξοδο του σωλήνα εξάτμισης, ο αέρας θα εισέλθει εύκολα στο σπίτι και θα βγει εύκολα έξω.

Ούτε ο άνεμος, ούτε η πίεση, ούτε η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα του φυσικού αερισμού - η εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες.

Αλλά υπάρχουν πολλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φυσικό αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια σας. Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού, άλλα - ακόμη και σε ένα κτίριο με καθαρή επισκευή.

Κάνουμε φυσικό αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια μας

Το σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι μια διαδικασία που δεν εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία και την επιθυμία να πληρούνται οι κανόνες και οι τάσεις ενός σύγχρονου σπιτιού, αλλά μια εξαιρετικά απαραίτητη διαδικασία για την παρατήρηση της κλιματικής ισορροπίας. Ένας ιδιαίτερος ρόλος διαδραματίζει η πολυπλοκότητα: δεν αρκεί να κανονίσετε τον αερισμό στην κουζίνα και στο μπάνιο (όπως πολλοί κάνουν). Κάθε δωμάτιο στο σπίτι χρειάζεται εξαερισμό.

Η ανεπαρκής κυκλοφορία αέρα μεταξύ του δωματίου και του δρόμου μπορεί να οδηγήσει σε στασιμότητα του αέρα, σχηματισμό μύκητα και μούχλα και αλλεργικές αντιδράσεις, βαρύτητα σε ολόκληρο το σώμα και κακή υγεία, θα καταστούν αμφισβητήσιμα "μπόνους" στο δωμάτιο χωρίς εξαερισμό.

Οι κύριοι τύποι που χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικές κατοικίες είναι φυσικοί και αναγκασμένοι, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των οποίων είναι η χρήση (αναγκαστική) πρόσθετου εξοπλισμού ή αερισμός με φυσικές διαδικασίες (φυσικές).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού

Το κύριο πλεονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι η απλότητα και η φθηνότητα της οικοδόμησης ενός συστήματος, ενώ ο υποχρεωτικός μπορεί να υπερηφανεύεται για πιο αποτελεσματική και ποιοτική εργασία.

Μαζί με μια σειρά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - φτηνότητα, ευκολία στην εφαρμογή - ο φυσικός αερισμός έχει μειονεκτήματα, τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι σημαντικά. Πολλοί εμπειρογνώμονες στον τομέα των κατασκευών αναφέρουν την αναποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συστήματος και γι 'αυτό:

 1. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η επιτρεπτή θερμοκρασία στο δρόμο δεν πρέπει να είναι κάτω από +5 μοίρες, διαφορετικά το βύθισμα θα αυξηθεί και θα εισέλθει μεγάλος όγκος κρύου αέρα μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι θερμικές απώλειες από τον φυσικό εξαερισμό σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 40% του συνολικού όγκου.
 2. Κατάσταση διαμετρικά αντίθετη από το προηγούμενο σημείο: εάν ο δρόμος είναι πολύ ζεστός, ελαχιστοποιείται η ανταλλαγή αέρα μέχρι να σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία του αέρα.
 3. Δεν υπάρχει τρόπος να θεραπεύσουμε τον αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Η οικολογική κατάσταση στη χώρα και στον κόσμο αφήνει πολύ επιθυμητό. Ο καθαρός αέρας είναι περισσότερο πολυτελής από τον συνηθισμένο. Ο μη επεξεργασμένος και μη καθαρός αέρας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.
 4. Ο εξαερισμός στο δωμάτιο έχει περιορισμούς στη ρύθμιση. Αν μπορείτε να μειώσετε την ανταλλαγή αέρα κλείνοντας σφικτά τα παράθυρα και τις πόρτες, τότε είναι αδύνατο να το αυξήσετε σημαντικά.
Απαιτείται κλιματισμός

Για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική ατμόσφαιρα στον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε συγκρότημα: η καλύτερη επιλογή είναι ένας συνδυασμός της φυσικής κυκλοφορίας με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα αυτό (ανεμιστήρες, φίλτρα, κλπ).

Γιατί χρειάζεστε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία με σόμπα ή τζάκι

Εάν η σόμπα ή το τζάκι χρησιμοποιείται στο σπίτι όχι ως στοιχείο διακόσμησης, αλλά ασκεί τα άμεσα καθήκοντά του - θερμαίνει το δωμάτιο, πρέπει να φροντίσετε τον φυσικό εξαερισμό σε ένα διπλό. Για πλήρη καύση καυσίμου, απαιτείται επαρκής ποσότητα οξειδωτικού παράγοντα (σε αυτή την περίπτωση οξυγόνου). Με την έλλειψή του, το καύσιμο δεν θα καεί εντελώς, αποδίδοντας έτσι το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο θα εισέλθει στις κατοικίες. Ευχάριστο και χρήσιμο σε αυτό, φυσικά, λίγο.

Η συσκευή αερισμού στο σπίτι με τζάκι

Εάν η εισροή αέρα δεν είναι αρκετή, τότε στη ζεστή εποχή μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο - αυτό θα είναι αρκετό. Το χειμώνα, μια τέτοια εστίαση είναι απίθανο να περάσει, έτσι ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής είναι επιθυμητό να κρατηθεί ένας σωλήνας κάτω από το δάπεδο απευθείας στη σόμπα ή το τζάκι, μέσω του οποίου θα ρέει η απαραίτητη ποσότητα αέρα.

Για την οργάνωση των κουκούτσων συνήθως προσφεύγουν στις υπηρεσίες των εμπειρογνωμόνων, αυτό το άρθρο απευθύνεται σε πλοιάρχους που σχεδιάζουν να εκτελέσουν την ίδια την εγκατάσταση. Στη συνέχεια, εξετάστε τις κύριες συστάσεις για την οικοδόμηση αυτού του εξαερισμού, συχνά τεντώνοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες.

Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού με τα χέρια σας

Ο φυσικός αερισμός βασίζεται σε νόμους της φυσικής - με τη διαφορά στο ζεστό αέρα μέσα και έξω από το κρύο (θερμός αέρας είναι ελαφρύτερο), καθώς και τη διαφορά πίεσης. Με βάση αυτό, έρχονται με απλή δομή, η οποία γίνεται σε μια ιδιωτική κατοικία είναι αρκετά απλή: στο κέντρο της το μέλλον της στο σπίτι, συνήθως στον τοίχο που φέρει, που το κανάλι με διατομή περίπου 130-140 mm. Από αυτό πραγματοποιούνται οριζόντιες κλαδιά με διάμετρο 100-100 mm στα δωμάτια του σπιτιού.

Σχέδιο και συσκευή του συστήματος με αεραγωγό

Κατάλληλη εγκατάσταση

Για την οργάνωση της καλωδίωσης χρησιμοποιήστε πλαστικούς σωλήνες. Περαιτέρω, η φυσική εισέρχεται στο ατμόσφαιρα της ατμόσφαιρας υπό πίεση και τραβάει προς τα έξω εξαιτίας της δύναμης έλξης, εισέρχεται ψυχρότερος δρόμος μέσα στα δωμάτια μέσω ειδικών καναλιών ή με φυσικό τρόπο (πόρτες, ανοιχτά παράθυρα κλπ.).

Τοποθέτηση των καναλιών τροφοδοσίας στον τοίχο

 1. Το πάχος των τοίχων του αγωγού εξαγωγής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενάμισι. Διαφορετικά, ο αέρας μέσα σε αυτό θα κρυώσει γρήγορα και η αντίστροφη διαδικασία θα συμβεί - ο αέρας δεν θα τραβηχτεί, αλλά εισέρχονται στα δωμάτια.
 2. Ο σωλήνας στην έξοδο του αγωγού εξαγωγής στην οροφή πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή. Διαφορετικά, η αναταραχή της οροφής θα επηρεάσει την κανονική λειτουργία της ώσης.
Έξοδος του συστήματος στο δρόμο

Ο κύριος δίαυλος ροής, όπως περιγράφηκε ανωτέρω, πραγματοποιείται με πρότυπο τρόπο. Αλλά η εισροή φρέσκου αέρα που προέρχεται από το δρόμο μπορεί να οργανωθεί με δύο τρόπους - είτε για να δημιουργηθούν κανάλια ροής στα παράθυρα είτε για κενά στα παράθυρα. Κατά την επιλογή της δεύτερης μεθόδου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πριν από τα ξύλινα - αυξημένο επίπεδο θορύβου. Αυτά τα μέτρα θα είναι αρκετά για να αερίσουν τις εγκαταστάσεις του σπιτιού στον απαιτούμενο βαθμό.

Η εισροή καθαρού αέρα είναι απαραίτητη

Για να μιλήσουμε για το πλεονέκτημα της χρήσης φυσικού αερισμού του ιδιωτικού σπιτιού πριν από την υποχρεωτική (φίλτρα, θερμαντικά σώματα και άλλα), είναι απαραίτητο να εστιάσουμε την προσοχή σε δύο σημεία - θόρυβο και συχνότητα του αέρα.

Ο φυσικός αερισμός δεν απαιτεί τη διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού (τουλάχιστον, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό). Και αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι δεν θα υπάρχει ξένος θόρυβος από τους ανεμιστήρες εργασίας και τα θερμαντικά σώματα.

Πολλοί άνθρωποι, εγκαθιστώντας φίλτρα αέρα, ξεχνούν ότι χρειάζονται συνεχή αντικατάσταση. Μετά από μακρά χρήση, το φίλτρο είναι βρώμικο και ο αέρας που διέρχεται από αυτό δεν καθαρίζεται, αλλά παρέχεται με μια πρόσθετη δόση σκόνης και άλλων ουσιών που το καθιστούν ακόμα πιο ρυπογόνο. Η ανταλλαγή αέρα με φυσικό αερισμό δεν είναι απαραίτητη - ειδικά επειδή μερικά από τα μεγάλα σωματίδια που έρχονται στο σπίτι από το δρόμο μαζί με τον αέρα εγκαθίστανται στα παράθυρα, όπου μπορούν εύκολα να καθαριστούν με ένα υγρό πανί. Και αν υποθέσουμε ότι ο υγρός καθαρισμός πραγματοποιείται τακτικά στο σπίτι, τότε δεν πρέπει να προκαλεί πρόσθετες δυσκολίες.

Βίντεο: πώς να κανονίσετε μια φυσική κουκούλα

Μην ξεχνάτε το σύστημα κλιματισμού. Η σωστή οργάνωση του φυσικού, εξαναγκασμένου εξαερισμού και του κλιματισμού, θα κάνει τη ζωή στο σπίτι άνετη και ασφαλής για την υγεία.