Εξαγωγέας για κουζίνα με αγωγό: πώς να κανονίσετε μια κουκούλα στην κουζίνα με ένα κιβώτιο και χωρίς αυτό

Το ζήτημα του εξοπλισμού του εξαερισμού είναι σημαντικό μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και των ιδιωτικών νοικοκυριών. Εξάλλου, όχι μόνο θα πρέπει να αποφασίσετε για το σχέδιο, να δημιουργήσετε ένα έργο, αλλά και να το εφαρμόσετε κάνοντας εργασίες εγκατάστασης.

Μια από τις πιο απλές λύσεις είναι μια κουκούλα κουζίνας με αγωγούς. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας, έχοντας μελετήσει προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Χαρακτηριστικά και κανόνες για την επιλογή κουκούλας

Στην κουκούλα της κουζίνας δεν χρησιμεύει μόνο ως ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Συχνά είναι μια ανεξάρτητη λεπτομέρεια του εσωτερικού, μια συγκεκριμένη προφορά ή τελική χορδή της επιλεγμένης λύσης στυλ για μια συγκεκριμένη αίθουσα.

Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί τέλεια και ήταν ευχαριστημένος με την άψογη εμφάνιση της, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή έκδοση.

Ποικιλίες δομών κουζίνας

Μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, πρόσθετων λειτουργιών και ένα σημαντικό εύρος τιμών καθιστά δύσκολη την επιλογή. Πρώτον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο εκχυλιστήρας είναι ένας εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί από τους χώρους τους αέρα εξαγωγής που περιέχει σωματίδια λίπους, σκόνης και έχει δυσάρεστη οσμή.

Για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού πυρκαγιά ανακατεύει και θέλει να προστατεύσει την υπόλοιπη οικογένεια από αυτή την άσκοπα εμμονή εμμονή, θα ενεργοποιήσει τον εξοπλισμό εξάτμισης. Εάν υπάρχει ένα άρωμα καφέ στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Είναι σημαντικό ότι η κουκούλα σχεδιάστηκε για τέτοια φορτία και θα μπορούσε να αφαιρέσει επιτυχώς τις απότομες και δυσάρεστες μυρωδιές στο ακέραιο. Αυτό εξασφαλίζεται με την αγορά της συσκευής με την απαιτούμενη χωρητικότητα.

Όταν επιλέγετε εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται από τον κατασκευαστή στη συνοδευτική τεκμηρίωση. Μια κατάλληλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τον όγκο του αέρα εξαγωγής, ο οποίος είναι 3 φορές ο όγκος της κουζίνας. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 12 m 2 και το ύψος της οροφής είναι 2,7 m, τότε ο όγκος του είναι 12 * 2,7 = 32,4 m 3.

Για να αντιμετωπίσει την κύρια λειτουργία του, ο απορροφητήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 32,4 * 3 + 20% = 117 m 3. Απαιτείται ένα απόθεμα 20% για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν λειτουργεί συνεχώς στο όριο των δυνάμεών της. Διαφορετικά, μια τέτοια εργασία θα την απενεργοποιήσει γρήγορα.

Ανά τύπο εγκατάστασης, όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν υπό όρους:

Ο πρώτος τύπος εξοπλισμού έχει πιο μέτρια εμφάνιση. Εγκαθίστανται μέσα σε ερμάρια ή άλλα έπιπλα κουζίνας. Στην μη λειτουργούσα κατάσταση είναι σχεδόν αόρατες.

Ο δεύτερος τύπος κουκούλας μπορεί να έχει τα πιο περίπλοκα σχήματα και μεγέθη. Το κόστος τους μπορεί να είναι συγκλονιστικό, ειδικά εάν πρόκειται για μοντέλο σχεδιασμού που υπάρχει σε ένα μόνο αντίγραφο.

Ανάλογα με το σχήμα του προϊόντος, διακρίνονται τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Τα τελευταία δεν απαιτούν την εγκατάσταση ενός αεραγωγού και στη συνέχεια συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού του σπιτιού. Ο σχεδιασμός τους παρέχει διάφορους τύπους φίλτρων που παρέχουν τοπικό καθαρισμό αέρα και όχι απομάκρυνση από το δωμάτιο.

Όλες οι άλλες επιλογές για κουκούλες χρειάζονται ρύθμιση του αγωγού εξαερισμού. Με το μέγεθος, το υλικό που χρησιμοποιείται και το κόστος του προϊόντος, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του σπιτιού / διαμερίσματος.

Ορόσημα και αποχρώσεις της επιλογής

Για να εξαγάγετε ήταν μια όμορφη και χρήσιμη λεπτομέρεια του εσωτερικού της κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα επιτυχημένο μοντέλο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν από έναν κατασκευαστή που έχει καλή φήμη. Η τιμή δεν χρειάζεται να είναι υψηλή, το κυριότερο είναι ότι όλα τα έγγραφα ποιότητας, οδηγίες χρήσης και εγγύηση ήταν διαθέσιμα από τον πωλητή. Διαφορετικά, είναι καλύτερα να εξετάσουμε μια άλλη επιλογή.

Η ιδανική κουκούλα πρέπει να εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • για να απομακρύνετε τις οσμές.
 • δημιουργούν ένα ελάχιστο θόρυβο.
 • εμφάνιση αισθητικά.
 • αρμονικά χωράει στο εσωτερικό.

Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου του συστήματος εξαερισμού είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής. Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο και τέλειο ήταν το σχέδιό της, η αποτυχία της να εκπληρώσει το βασικό της καθήκον καθιστά ένα τέτοιο χόμπι άχρηστο μαρκαδόρο. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξουσία κατά την αγορά.

Η κουκούλα, η οποία είναι σωστά τοποθετημένη και συνδεδεμένη, δεν δημιουργεί έντονο θόρυβο. Εάν προκύψουν σφάλματα κατά την εγκατάσταση, επιλέγονται εσφαλμένα εξαρτήματα και η ισχύς της ίδιας της συσκευής δεν ανταποκρίνεται στον απαιτούμενο κανόνα, τότε είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε για υψηλό επίπεδο θορύβου - 50 ντεσιμπέλ ή περισσότερο.

Το κύριο πρόβλημα - να ταιριάζει αρμονικά το αγορασμένο κουκούλα στο υπάρχον εσωτερικό της κουζίνας. Ειδικά όταν η είσοδος βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη θέση της. Εδώ, η κατασκευή ενός αγωγού για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην είσοδο του στύλου εξαερισμού του σπιτιού θα έρθει στη διάσωση.

Είναι σημαντικό να δώσετε στο κουτί και την κουκούλα αισθητική εμφάνιση στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης. Αυτό ισχύει τόσο για τον εξοπλισμό που αγοράσατε όσο και για τις αυτοτελείς κατασκευές.

Ειδικότητα της συσκευής απορροφητήρα

Εκτός από τον εξοπλισμό, χρειάζονται επιπλέον υλικά για τη συσκευή του απορροφητήρα κουζίνας - τον αεραγωγό και τους συνδετήρες σε αυτό, το κιβώτιο και τα συνδετικά στοιχεία για την τοποθέτησή του. Συνιστάται αμέσως να αγοράσετε και άλλα αναλώσιμα απαραίτητα για σύνδεση. Είναι πιο βολικό, όταν όλα τα εξαρτήματα θα είναι της ίδιας μάρκας, οπότε θα εξασφαλιστεί ο πλήρης συνδυασμός χρώματος και μεγέθους.

Δυσκολίες στην επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Μεταξύ των αεραγωγών που προσφέρονται στα καταστήματα κατασκευών, μπορείτε να τα βρείτε:

 • κυματοειδές πολυμερές.
 • αλουμινίου;
 • Κυματοειδής κατασκευή από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο ατσάλι.
 • πλαστικό στρογγυλό σωλήνα?
 • πλαστικό ορθογώνιο αγωγό.

Το πιο χρησιμοποιημένο για τη διάταξη του οικιακού εξαερισμού - κυματοειδές αλουμίνιο και πλαστικοί σωλήνες ορθογώνιας και κυκλικής διατομής. Αυτό οφείλεται στην ευκολία εγκατάστασης, την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης στο σπίτι.

Σε μερικά φθηνά μοντέλα κουκούλες στο σετ υπάρχει μια κυματοειδής αυλάκωση από πλαστικό. Χρησιμοποιήστε το ή όχι - εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος της πλάκας, πάνω από το οποίο τοποθετείτε τον εξοπλισμό εξαγωγής. Εάν υπάρχει μια κουζίνα σόμπα στην κουζίνα, τότε οι πλοίαρχοι προτιμούν να αγοράζουν μια καλή μεταλλική κυματοειδή από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή αντί του πλαστικού που έρχεται στο κιτ.

Για να οργανώσετε έναν εσωτερικό αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν. Οι πολύ λεπτές και ευαίσθητες πτυχώσεις από το φύλλο μπορούν να σπάσουν από τον απρόσεκτο χειρισμό κατά την εγκατάσταση.

Ο μεταλλικός κυματοειδής σωλήνας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους εναρμονίζεται αρμονικά χωρίς να χρειάζεται να επινοεί παραλλαγές του καμουφλάζ του. Αν και συχνά πρέπει να κρύβεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία του χώρου της κουζίνας.

Η αυλάκωση δημιουργείται απλά - το ένα άκρο της αρκεί για να συνδέεται με τον σωλήνα διακλάδωσης του ίδιου του καλύμματος και το δεύτερο εισάγεται στην σχάρα του άξονα εξαερισμού. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες, ταινία αλουμινίου, σφραγιστικό.

Οι στρογγυλοί και ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστοι. Δεν κάμπτονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εγκατάσταση τους δεν είναι επίσης δύσκολη - όλες οι λεπτομέρειες συνδέονται μεταξύ τους ως σχεδιαστές. Για να συμμετάσχουν, αγοράζουν ειδικούς προσαρμογείς. Είναι ενοχλητικό ότι οι στροφές εδώ θα είναι πιο απότομες, παρά ομαλές, όπως στην περίπτωση ενός κυματοειδούς σωλήνα.

Επιλέξτε για την κουζίνα σας πρέπει να είναι η επιλογή που ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό. Εάν ο προϋπολογισμός προϋποθέτει τη χρήση ενός πολύ μικρού ποσού για την αγορά ενός αγωγού, τότε μπορείτε να αγοράσετε φθηνές πτυχώσεις από αλουμίνιο και να το αποκρύψετε με επιδεξιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαιτούμενη απόσταση του κυματοειδούς σωλήνα μετριέται σε τεντωμένη μορφή. Και το απαραίτητο μήκος ενός πλαστικού σωλήνα θα πρέπει να μετρηθεί με ακρίβεια στο σπίτι, δεδομένου ότι οι στροφές θα είναι ξεκάθαρες. Αμέσως πρέπει να αγοράσετε όλους τους προσαρμογείς για σωλήνες και κατά προτίμηση από τον ίδιο κατασκευαστή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο κατά την αγορά ενός αεραγωγού - την επιλογή της σωστής διαμέτρου, που συνιστάται από τον κατασκευαστή της κουκούλας. Το μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος σωλήνων θα συμβάλει στην κακή απόδοση του εξοπλισμού. Είναι επίσης καλύτερο να αγοράσετε όλους τους συνδετήρες μιας επιχείρησης.

Επιλογές τοποθέτησης

Όταν η κουκούλα και όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα αγοράζονται, παραμένει να τα τοποθετήσετε και να τα συνδέσετε με το σύστημα εξαερισμού. Υπάρχουν δύο επιλογές για αυτόν τον τύπο εργασίας:

 • ίδια χέρια;
 • τα χέρια ενός επαγγελματία.

Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Η ακολουθία εργασιών για την κατασκευή κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό θα επιδείξει μια επιλογή φωτογραφιών:

Αγωγοί σχεδίασης: ποικιλίες και εγκατάσταση

Κάθε ερωμένη προσπαθεί να κάνει την κουζίνα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα άνετη και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Χωρίς ποιοτικό σχέδιο με μια γραμμή αέρα εδώ για να μην διαχειριστεί - αυτή η τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη εκροή αρωμάτων που προέρχονται από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Οι αεραγωγοί αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του συστήματος εξαερισμού, το οποίο καθορίζει τη σημασία τους. Σήμερα θα γνωρίσουμε πιο στενά με τον εν λόγω εξοπλισμό και θα μάθουμε επίσης πώς να το εγκαταστήσουμε σωστά.

Διαφορές στο σύστημα εξάτμισης της κουζίνας από τον εξαερισμό

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης της κουζίνας και του εξαερισμού. Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Σήμερα προτύπων υγείας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση σε διαφορετικές κατοικίες αντίστοιχες μονάδες που είναι ικανά να παρέχουν υψηλής ποιότητας σκυροδέματος εξαερισμού πολλαπλότητα. Για να ακολουθήσετε αυτή την απαίτηση σε κτίρια με πολλούς ορόφους διευθέτηση σύστημα εξαερισμού, το οποίο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο των καναλιών που παρέχονται στους τοίχους και την απαλλαγή των εκπομπών στην οροφή.

Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαερισμού είναι απαραίτητοι για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τον καθιστικό. Η πρόσληψη καθαρού αέρα συμβαίνει φυσιολογικά, διέρχεται από τις αρθρώσεις / σχισμές στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτό το σύστημα δεν είναι σε θέση να εξαλείψει διάφορες μυρωδιές, καπνούς και άλλα τέτοια πράγματα που συχνά εμφανίζονται όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα.

Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, εγκαταστήστε ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί με υποχρεωτικό τρόπο. Διαφορετικά, αυτά τα μέρη ονομάζονται κουκούλες. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Απορροφούν τους ατμούς που προέρχονται από τις επιφάνειες μαγειρέματος και έπειτα με τον αγωγό αέρα αποστέλλονται στον ειδικό αγωγό εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού.

Οι αεραγωγοί που έχουν σχεδιαστεί για την σωστή λειτουργία της κουκούλας είναι διαφορετικοί. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, τα οποία επηρεάζουν πάντα τα χαρακτηριστικά απόδοσης και το συνολικό κόστος. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς ποιοι τύποι τέτοιων συσσωματωμάτων υπάρχουν και από ποιες παραμέτρους χωρίζονται.

Όλοι οι τύποι αεραγωγών διακρίνονται κυρίως σε άκαμπτους και ευέλικτους τύπους.

 • Ευέλικτοι αεραγωγοί φαίνεται να τοποθετείται κάτω από διαφορετικές γωνίες. Εάν αυτό απαιτείται, μπορούν να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (φυσικά, στο πλαίσιο μιας πιθανής). Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια ελαφρώς επιμήκης έξοδος αέρα χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό δεν έχει την καλύτερη επίπτωση στη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος στο σύνολό του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων συστημάτων είναι ότι το κυματοειδές κουτί για να τους δεν συνιστάται περισσότερο από 3 m, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιπλέον εκατοστό σε αυτή την κατάσταση είναι να μειώσει την απόδοση κατά περίπου 5-10%.
 • Σκληρές επιλογές διαθέτει ευκολία στη συναρμολόγηση και μια λεία επιφάνεια του εσωτερικού. Είναι αλήθεια ότι τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά οι θετικές τους ιδιότητες δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους.

Και όλοι οι αεραγωγοί χωρίζονται στην άμεση μορφή τους. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τέτοιων συστημάτων.

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς, ποιοι είναι οι αγωγοί για τα αποσπάσματα.

 • Ορθογώνιο και τετράγωνο. Αυτοί οι τύποι αγωγών αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο δημοφιλή και συναντώνται με μια αξιοζήλευτη κανονικότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες τις επιλέγουν ακριβώς λόγω του σχήματος, το οποίο σας επιτρέπει να οργανώσετε μια τέτοια τεχνική ακριβώς πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, είναι δυνατό να τοποθετηθεί σχεδόν οποιαδήποτε τροχιά από τον εξοπλισμό εξαγωγής προς τον άξονα εξαερισμού. Τα ορθογώνια παραδείγματα θα είναι μια εξαιρετική λύση για κουζίνες με οποιαδήποτε οροφή (που σημαίνει οποιαδήποτε παράμετρο ύψους). Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα μπορούν να έχουν μια καλή εμφάνιση.

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ορθογώνιες μονάδες αεραγωγών έχουν συνήθως κακή απόδοση, ειδικά σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

 • Flat. Αυτές οι παραλλαγές αεραγωγών είναι μία από τις ποικιλίες των ορθογώνιων μοντέλων. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και φαίνονται εντελώς απαρατήρητοι.
 • Στρογγυλεμένες. Αυτές οι ποικιλίες είναι πιο απαιτητικές - μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε δωμάτια με ψηλές οροφές. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του εξοπλισμού. Εάν η έξοδος έχει ορθογώνια δομή, τότε θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα ορθογώνιοι προσαρμογείς με κατάλληλη διατομή για στρογγυλεμένα μοντέλα.
 • Οβάλ. Αυτά τα δείγματα έχουν τις ίδιες αδύναμες και ισχυρές πλευρές με τα στρογγυλά δείγματα.

Από τις αναφερόμενες παραλλαγές των αεραγωγών είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επίπεδα ορθογώνια μοντέλα.

Αντιπροσωπεύονται από προϊόντα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • 110x55 mm - αυτές οι επιλογές απαιτούνται για κουκούλες των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60 mm - κατάλληλο για εξοπλισμό απορροφητήρων, των οποίων το επίπεδο απόδοσης δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h.
 • 204x60 mm - ιδανικό για λειτουργία μαζί με μονάδες υψηλής απόδοσης - έως 1000 m3 / h.

Υλικά

Οι αγωγοί για συστήματα εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Έτσι, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι σωστά αναγνωρισμένα πλαστικά δείγματα. Κατά κανόνα, παράγονται με ορθογώνιο ή στρογγυλό τμήμα. Έτσι, ο πρώην είναι πιο αισθητική και τακτοποιημένο, αλλά το κυκλικό σύστημα μπορεί να καυχηθεί για μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση (δεν χρειάζεται έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε τον αγωγό για να εξαγάγετε το ίδιο).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών είναι:

 • λεία επιφάνεια στο εσωτερικό μέρος, εξαιτίας αυτού που δεν συσσωρεύει λίπος και τυχόν μόλυνση?
 • τα πλαστικά μέρη δεν θα είναι ποτέ σκουριασμένα.
 • έχουν πολύ μέτριο βάρος, οπότε είναι ευκολότερο να τα εγκαταστήσετε.
 • παρόμοιες κατασκευές συλλέγονται αρκετά απλά.
 • Όταν ένα πλαστικό αγωγό λειτουργεί, δεν εκπέμπει έντονο και ενοχλητικό θόρυβο.
 • αυτά τα στοιχεία είναι φθηνά.

Τα μειονεκτήματα των πλαστικών συστημάτων είναι:

 • σε πολλές περιπτώσεις, απαιτούνται διάφοροι προσαρμογείς και εξαρτήματα σύνδεσης για την εγκατάστασή τους.
 • αυτά τα μοντέλα "δεν συμπαθούν" τις επιπτώσεις των πολύ υψηλών θερμοκρασιών - υπό τέτοιες συνθήκες, αγωγοί από πλαστικό μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες.

Το δεύτερο δημοφιλέστερο σύστημα αεραγωγών είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Από αυτές τις πρώτες ύλες δημιουργούνται σωλήνες αυτών των δομών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ποικιλιών αυτών αναγνωρίζονται:

 • απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
 • Το αλουμίνιο είναι ένα καθολικό και ανεπιτήδευτο υλικό.
 • παρόμοιες δομές μπορούν να αντέξουν την επίδραση των τιμών υψηλής θερμοκρασίας.
 • οι αγωγοί αυτοί είναι φθηνοί.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των συστημάτων αεραγωγών αλουμινίου, πρέπει να τονίσουμε:

 • δεν είναι η πιο ελκυστική εμφάνιση - κατά κανόνα, αυτή η τεχνική είναι "κρυμμένη" σε ειδικά κιβώτια ή κρυφά μέσα ντουλάπια κουζίνας?
 • Το ίδιο το αλουμίνιο δεν μπορεί να ονομαστεί υλικό υψηλής αντοχής - παραμορφώνεται εύκολα και δεν ανέχεται σημαντικά μηχανικά αποτελέσματα.
 • δεδομένου ότι ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα, η συμπύκνωση συχνά συσσωρεύεται σε ένα χώρο όπου είναι εγκατεστημένος αέρας από αλουμίνιο.

Υπάρχουν όμως αεραγωγοί από χάλυβα. Κατά κανόνα, για την παραγωγή τέτοιων κατασκευών χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας ή γαλβανισμός. Όσον αφορά την απλή οικιακή χρήση, εδώ οι γαλβανισμένες εκδόσεις έχουν αποδειχθεί.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τέτοια μοντέλα δεν χαρακτηρίζονται πλέον από την προηγούμενη δημοτικότητά τους. Οι αγωγοί χάλυβα ετησίως καθίστανται λιγότερο σημαντικοί.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων είναι:

 • μια καθαρή, ομοιόμορφη βάση, χάρη στην οποία η ταχύτητα ροής αέρα δεν μειώνεται και η σκόνη και οι εναποθέσεις δεν συσσωρεύονται ούτε σε λείους σωλήνες.
 • Ο αγωγός χάλυβα ανέχεται με ασφάλεια τις υψηλές θερμοκρασίες (υπό την επιρροή τους, τα προϊόντα όχι μόνο δεν παραμορφώνονται, αλλά και δεν απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον).
 • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνά.

Φυσικά, οι μεταλλικές παραλλαγές έχουν τα μειονεκτήματά τους, πράγμα που δεν τους κάνει τα πιο δημοφιλή:

 • Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν ένα πιο εντυπωσιακό βάρος (ειδικά σε σύγκριση με τις πλαστικές), οπότε η τοποθέτησή τους δεν είναι πάντα εύκολη και βολική.
 • Για να στερεώσετε στους τοίχους μοντέλα χάλυβα, χρειάζονται πάντα οι πιο αξιόπιστοι συνδετήρες.
 • Για την ποιοτική σφράγιση των καναλιών σε τέτοια μοντέλα απαιτούνται ειδικά μέσα.
 • αν χρειαστεί να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα με μια ασυνήθιστη δομή, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε πρόσθετη κοπή μεταλλικών σωλήνων.
 • Όταν οι αγωγοί χάλυβα λειτουργούν, δημιουργούν δυνατούς θορύβους, έτσι μπορείτε να ξεχάσετε τη σιωπηλή λειτουργία.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέξτε αεραγωγούς, βάσει πολλών σημαντικών κριτηρίων.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή ενός τέτοιου μοντέλου είναι ο κατασκευαστής του. Συνιστάται να προτιμάτε μοντέλα υψηλής ποιότητας.
 • Αποκτήστε συστήματα αφαίρεσης αέρα σε αποδεδειγμένα σημεία πώλησης ή επώνυμα καταστήματα.
 • Μην εμπιστεύεστε πολύ χαμηλές τιμές για παρόμοια προϊόντα. Πράγματι, μια ποιοτική και αξιόπιστη έξοδος αέρα δεν θα κοστίσει πολύ φθηνή, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη από καλά υλικά.
 • Στη συσκευασία με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να μεταφέρονται τέτοια έγγραφα ως κάρτα εγγύησης και οδηγίες. Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς να αγοράσει έναν αεραγωγό υπέρ ενός άλλου μοντέλου.
 • Επιλέξτε προϊόντα με επαρκές επίπεδο ισχύος. Εάν το σύστημα αφαίρεσης αέρα αποδειχθεί χαμηλής κατανάλωσης, ο απορροφητήρας απλά δεν ανταποκρίνεται στην κύρια λειτουργία του και ο αέρας εξαγωγής δεν αφήνει το δωμάτιο στην κατάλληλη ποσότητα.
 • Μην ξεχάσετε τον σχεδιασμό τέτοιων μονάδων - πρέπει να χυθούν στο εσωτερικό.

Επιπλέον, κατά την επιλογή του ιδανικού μοντέλου, πρέπει να θυμάστε ποιες βασικές λειτουργίες πρέπει να έχει ο καπό κουζίνας:

 • γρήγορα και στον απαιτούμενο όγκο για να απομακρυνθούν οι υπερβολικές οσμές.
 • κάνουν λίγο θόρυβο?
 • φαίνονται ελκυστικά για να χωρέσουν στην κουζίνα.

Τοποθέτηση

Είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας. Το πιο απλό σε αυτά τα θέματα είναι οι κυματοειδείς εκδόσεις. Απλά πρέπει να κοπεί σε μέρη των απαιτούμενων διαστάσεων και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με τα κατάλληλα μέρη της κουκούλας και της δικής μου στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια απλή σχάρα εξαερισμού με μια ειδική - στην οποία είναι κατασκευασμένο ένας σωλήνας σύνδεσης. Για τη στερέωση σε αυτή την περίπτωση, συνήθως χρησιμοποιούν ειδικούς σφιγκτήρες. Για μέγιστη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με μια ένωση σφράγισης.

Οι αγωγοί αερίου από πρώτες ύλες PVC τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο. Ο σωλήνας κόβεται χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε ξεχωριστά τμήματα του σωστού μεγέθους, μετά τα οποία προσαρμόζεται στα εξαρτήματα της κουκούλας με προσαρμογείς. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει στο ακροφύσιο κατά 50 mm (περίπου). Οι θέσεις των συνδέσεων θα πρέπει να λερωθούν με την ένωση σιλικόνης.

Αν βάζετε κουκούλα υψηλής ισχύος στην κουζίνα, τότε η επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να γίνει αισθητή. Με απλά λόγια, στο δωμάτιο θα υπάρχουν μυρωδιές που προέρχονται από τον άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ιδιαίτερα ισχυρά δείγματα, των οποίων το επίπεδο παραγωγικότητας κυμαίνεται από 600 έως 700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη βαλβίδα ελέγχου.

Αυτές οι συσκευές εκτελούνται σε δύο κύριες παραλλαγές:

 • ένα είδος ταινίας?
 • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα. Διαφορετικά, θα προκληθεί από το δικό του βάρος.

Πώς να κρύψει την τεχνική;

Τα πλαστικά μέρη είναι πολύ ευκολότερα για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τα μεταλλικά. Ωστόσο, μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του συγκροτήματος κουζίνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν απλά να κλείσουν τέτοια στοιχεία. Μπορείτε να το κάνετε σωστά με πολλούς τρόπους.

Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

 • Ο αγωγός σωληνώσεων μπορεί να κρύβεται κάτω από μια τάση ή πολλαπλά επίπεδα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συλλέξετε ένα κουτί φύλλα γυψοσανίδας - θα κρύψει τελείως ολόκληρο το σύστημα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να προσεγγιστεί μόνο εάν σχεδιάζονται σοβαρές επισκευές στην κουζίνα με πλήρη αντικατάσταση της βάσης οροφής. Εάν το εκχύλισμα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τελειώματος, τότε θα είναι αδύνατο να το αποκρύψετε κάτω από τις καθορισμένες δομές.
 • Για να συγκαλύψετε τον αεραγωγό, αγοράστε συχνά ένα ειδικό κουτί από PVC (μερικές φορές χρησιμοποιούνται άλλα υλικά). Τέτοια σχέδια θα παίξουν έναν διακοσμητικό ρόλο, έτσι συνήθως επιλέγονται στον τόνο της διακόσμησης του δωματίου. Και επίσης σε τέτοια πλαίσια μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα προβολείς.
 • Η κουκούλα μπορεί να κρύβεται σε έπιπλα στην κουζίνα, εάν είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πλοίαρχο σχετικά με τις προτιμήσεις σας.

Οι αεραγωγοί είναι συχνά ενσωματωμένοι σε ντουλάπια ή να είναι ανασυρόμενοι.

Χρήσιμες συμβουλές

Κατά την επιλογή του αγωγού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας κανόνας: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της οπής, η οποία οδηγεί στον άξονα. Κατά την επιλογή ευέλικτων επιλογών, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερα από 3 γόνατα και στροφές.

Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας σύμφωνα με την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής της συσκευής μπορεί να μειωθεί, ειδικά εάν είναι πλαστικό. Η κουκούλα μπορεί να βγει στο δρόμο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνει μια τρύπα κατάλληλου μεγέθους στο τείχος του σπιτιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πριν από την εφαρμογή των εν λόγω πράξεων θα πρέπει να λάβετε άδεια στις ΔΔΠ και τις στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες.

Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν μονάδες, πλήρεις με τις οποίες είναι περιβλήματα, κρύβοντας οποιαδήποτε από τις αδυναμίες τους. Στη συλλογή, αυτά τα μοντέλα φαίνονται πολύ πιο αισθητικά.

Η χειρότερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής πλαστικός σωλήνας, ο οποίος λειτουργεί ως εξαερισμός. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα δείγμα αλουμινίου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση μεταλλικών αυλακώσεων σε ένα σύνολο με ένα σύνολο κουζίνας από φυσικό ξύλο. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί δυσαρμονικό και μάλιστα γελοίο.

Συνιστάται να τεντώνετε τους κυματοειδείς σωλήνες για όλο το μήκος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η μόλυνση στο εσωτερικό μέρος, πράγμα που θα προκαλέσει περιττό θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος. Σήμερα, πολλοί χρήστες προτιμούν προκατασκευασμένες κουκούλες. Σε αυτά τα μοντέλα, ο αγωγός πρέπει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ντουλαπιού ή να στερεωθεί στο πάνω μέρος του.

Πώς είναι εγκατεστημένο το αγωγό για την κουκούλα;

Η κουκούλα έχει από καιρό θεωρηθεί απαραίτητο συστατικό της κουζίνας. Είναι ένας μηχανισμός σχεδιασμένος να εξαναγκάζει τις μυρωδιές και τους ατμούς από την περιοχή μαγειρέματος.

Εξαρτήματα σύνδεσης πλαστικών αγωγών.

Με μια τέτοια συσκευή, είναι δυνατόν να μειώσει σημαντικά την ομίχλη στο παράθυρο από τις εγκαταστάσεις κουζίνας, καθώς και να απαλλαγούμε από την εξάπλωση της «γεύσεις» (ιδιαίτερα δυσάρεστη) από την προετοιμασία των γευμάτων και έκαψαν γύρω από το σπίτι. Κουκούλες έχει την ίδια λειτουργικότητα και περισσότερο, όχι λιγότερο σημαντικό, το οποίο εκτιμάται από πολλές νοικοκυρές, τονίζοντας την επιφάνεια εστία.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα κουζίνας.

Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του αγωγού με την κουκούλα είναι ακόμη δυνατή στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκευής στην κουζίνα. Το έργο όμως φαίνεται λίγο επίπονο, αλλά είναι απλό. Πρέπει να εξετάσουμε πώς τα πράγματα λειτουργούν στην πράξη.

Όταν η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα γίνεται με ποιοτικό τρόπο και σύμφωνα με όλους τους κανόνες, προβλέπεται η εγκατάσταση κουτιού εξαερισμού που θα τρέχει από την κουκούλα στην έξοδο εξαερισμού από την κουζίνα.

Εγκατάσταση κουζίνας χωρίς αγωγό

Όλοι οι απορροφητήρες δεν χρειάζονται είσοδο αέρα. Επίπεδες συσκευές που έχουν ξεχωριστό βλέφαρο, καθαρίστε τις μυρωδιές στην κουζίνα μέσω ειδικών εσωτερικών φίλτρων.

Όλες οι άλλες συσκευές απαιτούν σύνδεση αγωγού.

Η τοποθέτηση μιας επίπεδης κουκούλας αποτελείται από την τοποθέτηση της κρεμάστρας κάτω από την κουκούλα στην επιφάνεια του τοίχου και την κρεμάστρα της ίδιας της συσκευής.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας και αγωγού εξαγωγής

Για την προσωπική συμπεριφορά όλων των εργασιών θα απαιτηθεί:

Διάγραμμα του αγωγού για την εξάτμιση.

 • τρυπάνι?
 • ηλεκτρικό παζλ?
 • μολύβι με ένα μέτρο ταινιών?
 • κατσαβίδι.

Η σύνδεση του καλύμματος εντός του ηλεκτρικού δικτύου του σπιτιού συνεπάγεται την προετοιμασία εργαλείων ή την προσφυγή σε εξειδικευμένη βοήθεια σε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Η εγκατάσταση της εξάτμισης γίνεται είτε στην επιφάνεια του τοίχου ή στο κάτω άκρο του ντουλαπιού κουζίνας. Και στις δύο περιπτώσεις, απαιτείται να εξασφαλιστεί ότι ο αγωγός αέρα κατευθύνεται από τον απορροφητήρα στην είσοδο του γενικού συστήματος εξαερισμού. Στην κουζίνα των πολυκατοικιών, ένα τέτοιο πρέπει να έχει. Εάν η κουκούλα πρόκειται να εγκατασταθεί στον επιμέρους τομέα, απαιτείται εκ των προτέρων ένας αεραγωγός. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό τόσο μέσα από το εξωτερικό τοίχωμα, όσο και μέσω του εσωτερικού χώρου που επικαλύπτει τη σοφίτα και την οροφή.

Προετοιμασία του αγωγού για τον αγωγό αέρα

Σχέδιο του αγωγού κάτω από τον αγωγό.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα μαλακό κουτί (όπως κυματοειδές αλουμίνιο) ή σκληρό (πλαστικό). Η τοποθέτηση πλαστικών κιβωτίων με τη βοήθεια στοιχείων σύνδεσης, που επιτρέπουν την αλλαγή κατεύθυνσης του αγωγού και την επέκτασή του, θεωρείται πιο αξιόπιστη επιλογή.

Η εγκατάσταση πλαστικών αγωγών δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μπορούν να κοπούν, όπως κάθε πλαστικό αντικείμενο, συνδεδεμένο με εξαρτήματα στερέωσης, τα οποία αποκτήθηκαν την προηγούμενη μέρα. Για να αποφύγετε λάθη, στο χαρτί εκ των προτέρων ορίστε το σχέδιο διαδρομής του αγωγού, υποδεικνύοντας την ακριβή διάσταση των γόνατων. Το γόνατο είναι το μέρος του αγωγού να στρέφεται προς τη στροφή. Αξίζει αμέσως να δοθεί προσοχή σε αυτό το μέγεθος και το σχήμα έχει ένα εξαερισμό στην κουζίνα. Για να το εξετάσετε, αφαιρέστε το πλέγμα προστασίας πριν από την προβολή. Πρέπει να μελετήσετε την οπή εξόδου, επειδή συχνά το πλέγμα είναι ορθογώνιο και η ίδια η οπή είναι στρογγυλή. Στη συνέχεια, πρέπει να προσέξετε να αγοράσετε τον προσαρμογέα από το πλαίσιο ορθογωνίου στην κυκλική τρύπα εξαερισμού.

Η διάταξη των υποδοχών για την ενσωματωμένη κουκούλα.

Συμβουλή: Εάν υπάρχει μόνο μία έξοδος εξαερισμού στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι η τρύπα δεν είναι εντελώς κλειστή με ένα κουτί. Ο υπόλοιπος χώρος θα χρειαστεί για την παροχή του χώρου της κουζίνας με φυσικό εξαερισμό. Καλύπτεται με επιπλέον σχάρα. Εάν ο φυσικός εξαερισμός μπορεί να επιλυθεί διαφορετικά, τότε η διάσταση του κιβωτίου, σε σύγκριση με το κανάλι εξαερισμού, δεν θα έχει καμία διαφορά.

Οι συνδέσεις μεταξύ των καμπυλών πρέπει να είναι απόλυτα σφιχτές. Για να σφραγίσετε τις οπές των αεραγωγών χρησιμοποιήστε ακρυλικό ή σιλικόνη. Αυτό το στεγανωτικό εφαρμόζεται στις άκρες του κουτιού, πριν εισαχθεί το μήκος του κουτιού στη δομή.

Συμβουλή: προτού καθορίσετε τελικά τον αεραγωγό, πρέπει να προσπαθήσετε να συγκεντρώσετε ολόκληρη τη δομή με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε στοιχείο να έχει τη δική του "διαδρομή". Μετά από αυτό, το σύστημα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να κατασκευαστεί με τη βοήθεια ενός στεγανοποιητικού.

Βήμα-βήμα οδηγίες: ανεξάρτητη εγκατάσταση αεραγωγού

Η εγκατάσταση του αγωγού περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Παραδείγματα εγκατάστασης με κατακόρυφη διάταξη αέρα.

 1. Το πρώτο πράγμα που καθορίζεται με την τοποθεσία εγκατάστασης και την προετοιμασία. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη στη θέση της, ανάλογα με το μοντέλο που επιλέξατε. Για το σκοπό αυτό, οι μετρήσεις πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας μια ρουλέτα με το απαιτούμενο επίπεδο εγκατάστασης. Εφαρμόστε την σήμανση. Σε μια κατάσταση όπου η επιφάνεια του θαλάμου που τοποθετείται πάνω από την εστία δεν σας επιτρέπει να εκτελέσετε το απαιτούμενο επίπεδο σήμανσης, είναι ελαφρώς καταγεγραμμένα. Γενικά, το απαιτούμενο ύψος του κατώτερου τμήματος της διάταξης εξάτμισης πάνω από την πλάκα καθορίζεται εξ ολοκλήρου από την ισχύ του εγκατεστημένου κινητήρα. Κατά μέσο όρο, η τιμή αυτή φθάνει τα 50-70 εκατοστά.
 2. Αφού γίνει ο έλεγχος στάθμης της συσκευής και γίνουν οι απαραίτητες σημάνσεις, κόψτε τις πλευρές του ντουλαπιού στο επιθυμητό μήκος. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρικό παζλ που έχει ένα πριόνι για το δέντρο "καθαρή περικοπή" θα ταιριάζει. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο ηλεκτρικό εργαλείο, μπορείτε να έχετε μια αρκετά υψηλή ποιότητα πριονίσματος. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο εργαλείο, τότε μπορεί να αντικατασταθεί από ένα εργαλείο ξυλουργού του ξυλουργού.
 3. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται μετά την αποσυναρμολόγηση του πίνακα από την επιφάνεια του τοίχου και η μέγιστη σταθερότητα δίνεται στο αντικείμενο επίπλων κουζίνας. Για να έχετε την καλύτερη ποιότητα επιφάνειας, όταν εργάζεστε με ένα εργαλείο χειρός, προσπαθήστε να δώσετε μια γωνία μεταξύ της λεπίδας εργασίας του εργαλείου και της επιφάνειας του ερμάριου στην περιοχή των 20-30 °. Διαφορετικά, στην απέναντι πλευρά θα υπάρξει αποκοπή, η οποία δεν θα αποτύχει να χαλάσει την εμφάνιση του αντικειμένου της επίπλωσης.
 4. Το επόμενο βήμα είναι να σχηματιστεί μια τρύπα με ένα μεγάλο d για την τοποθέτηση ενός διαμπερούς αγωγού από μέταλλο. Ο τελευταίος είναι ένας κυματοειδής σωλήνας ή ένας σωλήνας με λείους τοίχους. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόζεται μια φλάντζα στη θέση της σχεδιαζόμενης τοποθέτησης οπών. Χρησιμεύει ως πρότυπο για τη σήμανση τρυπών.
 5. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι με κατάλληλο τρυπάνι (d - τουλάχιστον 8 mm), τρυπείται μια οπή μέσα από το ξύλο μέσα στη σήμανση.
 6. Στην διαμορφωμένη οπή, το πριόνι εισάγεται από το παζλ και κόβει προσεκτικά το απαιτούμενο στοιχείο σύμφωνα με τη σήμανση.
 7. Εάν ο φάκελος επιλέχθηκε κατάλληλος, τότε παρέχει υψηλό βαθμό ποιότητας κοπής. Αν δεν υπήρχαν τέτοια αρχεία, οι άκρες αντιμετωπίζονται επίσης με γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια, ετοιμάστε το ντουλάπι με τις τρύπες που έχουν ρυθμιστεί στην ίδια θέση.
 8. Για την παροχή ισχύος στον κινητήρα της συσκευής και του συστήματος φωτισμού, τα σύρματα εξάτμισης συνδέονται με την τροφοδοσία ρεύματος.
 9. Το προτελευταίο βήμα είναι η στερέωση του συστήματος εξαερισμού στη θέση. Τοποθετήστε το σώμα της συσκευής και εκτελέστε τη σήμανση των συνδετήρων. Περαιτέρω, ανοίξτε τρύπες στα σημειωμένα σημεία, d τα οποία αντιστοιχούν σε 2/3 d βίδες. Στη συνέχεια, κρεμάστε το σώμα.
 10. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του καλύμματος, ένας αγωγός αέρα συνδέεται σε αυτό χρησιμοποιώντας χαλύβδινα σφιγκτήρες.
 11. Εν κατακλείδι, το σύστημα ελέγχεται για λειτουργικότητα.

Εάν δεν υπάρχουν παρατηρήσεις, η συσκευή είναι εντελώς έτοιμη για τη διαδικασία λειτουργίας σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι αρκετά εύκολο να συναρμολογήσετε τον αγωγό αέρα και να το συνδέσετε. Το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε σωστά όλες τις μετρήσεις και να μην κάνετε λάθη στους υπολογισμούς.

Τοποθετώντας την κουκούλα με αγωγό στην κουζίνα με τα χέρια σας

Εάν κάνετε μια σωστή εγκατάσταση κουκούλες στην κουζίνα, τότε από την κουκούλα έως την έξοδο εξαερισμού από την κουζίνα πρέπει να τοποθετήσετε ένα κουτί εξαερισμού.

Τοποθετώντας την κουκούλα στην κουζίνα χωρίς αγωγό

Στην πραγματικότητα, δεν είναι όλες οι κουκούλες που απαιτούν αγωγούς. Οι επίπεδες κουκούλες με ένα ξεχωριστό προστατευτικό κάλυμμα καθαρίζουν τον αέρα από τις μυρωδιές της κουζίνας μέσω εσωτερικών φίλτρων. Όλες οι άλλες κουκούλες απαιτούν αγωγούς. Η τοποθέτηση επίπεδων κουκούλας συνίσταται στην τοποθέτηση της ανάρτησης για το σχέδιο πάνω στον τοίχο και στην κρέμασμα της κουκούλας. Σχετικά με την εγκατάσταση τέτοιων εκχυλισμάτων σε άλλο αντικείμενο.

Εγκατάσταση κουκούλας με αγωγό στην κουζίνα κατά στάδια

Σε αυτό το άρθρο, εγκαταστήσαμε μια κουκούλα που απαιτεί μια προσέγγιση στην εξαγωγή του αεραγωγού από τον αερισμό κουζίνας της κουζίνας.

Κατά στάδια, η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα γίνεται έτσι.

 • Τοποθετήστε την ίδια την κουκούλα.
 • Σχεδιάστε το σχέδιο προσέγγισης (συστολή) του αγωγού από την εξάτμιση στον εξαερισμό.
 • Αγοράστε υλικό σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο διάγραμμα.
 • Τοποθετήστε το κιβώτιο χωρίς στεγανωτικό (τοποθέτηση).
 • Τοποθετήστε τα κουτιά με στεγανωτικό (τελική συναρμολόγηση).

Εγκατάσταση του απορροφητήρα

Ανάλογα με το μοντέλο, τοποθετήστε την κουκούλα στη θέση της. Εάν είναι απαραίτητο, τρυπήστε μια τρύπα στο ντουλάπι (όπως στη φωτογραφία).

Αποχέτευση μέσω ενός τοίχου.

Προετοιμασία του αγωγού για τον αγωγό

Οι αεραγωγοί είναι μαλακοί (με τη μορφή αυλακώσεων αλουμινίου) και είναι άκαμπτοι από πλαστικό κουτί. Ο αγωγός αέρα είναι πιο αξιόπιστος από ορθογώνια πλαστικά κουτιά με στοιχεία σύνδεσης, τα οποία επιτρέπουν στον αγωγό να γυρίσει και να επιμηκυνθεί.

Στο παράδειγμα αυτού του άρθρου, ένα ορθογώνιο κιβώτιο από λευκό πλαστικό.

Πρέπει να εκτελείται εκ των προτέρων ηλεκτρική πρίζα για την κουκούλα. Κατά την εγκατάσταση της πρίζας, σκεφτείτε τη διαδρομή του αγωγού, ώστε να μην καλύπτεται η έξοδος για σχεδίαση μετά την εγκατάσταση.

Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού από την εξάτμιση στον εξαερισμό

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην εγκατάσταση ενός αγωγού πλαστικού αγωγού. Είναι πριονισμένο, όπως κάθε πλαστικό, που συνδέεται με ειδικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να αγοράσετε εκ των προτέρων. Για να μην κάνετε λάθος, πρέπει πρώτα να σχεδιάσετε ένα αγωγό στο χαρτί με τις ακριβείς διαστάσεις όλων των γόνατων. Το γόνατο του αγωγού είναι το κομμάτι του από τη μία καμπή στην άλλη. Δώστε προσοχή στο μέγεθος και το σχήμα του εξαερισμού στην κουζίνα. Ταυτόχρονα, αφαιρέστε την προστατευτική σχάρα πριν την προβολή. Το πλέγμα μπορεί να είναι ορθογώνιο και η οπή εξόδου είναι στρογγυλή. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να αγοράσετε τον προσαρμογέα από ορθογώνιο κουτί στην είσοδο του στρογγυλού αερισμού.

Σημαντικό! Εάν έχετε μια έξοδο αερισμού στην κουζίνα, το κουτί στην είσοδο της οπής εξαερισμού δεν πρέπει να το γεμίσει εντελώς. Το υπόλοιπο είναι απαραίτητο για τον φυσικό εξαερισμό της κουζίνας και κλείνει με μια επιπλέον σχάρα (ροζ βέλος). Αν ο φυσικός αερισμός της κουζίνας είναι διαφορετικός για εσάς, τότε το μέγεθος του κουτιού σε σχέση με το μέγεθος του αεραγωγού δεν έχει σημασία.

Κομψός πλαστικός αγωγός με μάσκα εξαερισμού

Σύνδεση καμπυλών

Ο αεραγωγός πρέπει να είναι αεροστεγής. Για να σφραγίσετε τις συνδέσεις αγωγών, εφαρμόστε σιλικόνη ή ακρυλικό σφραγιστικό στην άκρη του κουτιού πριν εισάγετε το κουτί κοπής στην άρθρωση.

Σημαντικό! Πριν από τη σύνδεση "στενή", προσπαθήστε να συναρμολογήσετε ολόκληρο τον αγωγό αέρα, έτσι ώστε να βγει ακριβώς και να βρεθεί στη "διαδρομή" σας. Στη συνέχεια, αποσυναρμολογήστε το σύστημα και επανασυνδέστε το με το σφραγιστικό. Σχετικά με τη στεγανοποίηση του κουτιού στο κουτί του στατικού εξαερισμού είπα ήδη.

Επίπεδο πλαστικό αγωγό για την πλάκα

Σε αυτή την εγκατάσταση της κουκούλα με τον αγωγό στην κουζίνα με τα χέρια σας έχει τελειώσει!

Αγωγός για το μαγείρεμα στην κουζίνα

Η καλύτερη λύση για το σύστημα αποστράγγισης του θερμού υγρού αέρα με καπνούς και οσμές που υψώνονται από την πλάκα, θεωρείται απορροφητήρας, συνδέεται στο σύστημα εξαερισμού riser.

Μπορείτε επίσης να καταλήξετε στο δρόμο, αν αυτό επιτρέπει τη θέση της κουζίνας σας. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό είναι η τοποθέτηση του καναλιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την έξοδο.

Ποικιλίες

Ένας αγωγός αέρα για την εξαγωγή στην κουζίνα είναι μια δομή με τη μορφή ενός σωλήνα, μέσω του οποίου οι ροές του αέρα μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν με διάφορους τρόπους:

 • από υλικό κατασκευής: πλαστικό και κυματοειδές,
 • από το μέγεθος των τμημάτων.
 • με μορφές διατομής: ορθογώνιο, στρογγυλό, επίπεδο,
 • στο επίπεδο ευελιξίας.

Πλαστικά

Οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να έχουν ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Η καλύτερη επιλογή για το εσωτερικό της κουζίνας είναι τα ορθογώνια προϊόντα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο παραγωγικοί είναι οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα, επειδή έχουν τη μικρότερη αντίσταση στον αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του αγωγού που έχετε επιλέξει, θα χρειαστεί να αγοράσετε αρκετούς τύπους προσαρμογέων. Εξετάστε προσεκτικά τους προσαρμογείς που είναι εγκατεστημένοι στην εξαεριστική εξαγωγή του αγωγού και στους προσαρμογείς που είναι συνδεδεμένοι στην έξοδο προς τον εξαερισμό. Για να εξασφαλίσετε ότι οι προσαρμογείς ταιριάζουν άνετα, χρησιμοποιήστε ένα απλό σφραγιστικό.

Οι σωλήνες κοπής από πλαστικό μπορούν να γίνουν με κοπίδι. Η ένταξη στους κόμβους των περισσότερων αγοραστών κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων:

 • σε τέτοιους σωλήνες υπάρχει χαμηλό επίπεδο θορύβου από τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 • Μην συσσωρεύετε λίπος, αιθάλη και βρωμιά λόγω της ομαλής επιφάνειας.
 • η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι μεγαλύτερη των 10 ετών.
 • οι σωλήνες από πλαστικό δεν χρειάζονται πρόσθετη προσοχή.
 • λόγω του μικρού βάρους της δομής, δεν υπάρχει βοηθητικό φορτίο στην κουκούλα.

Κατασκευασμένο από εύκαμπτο σωλήνα από κυματοειδές αλουμίνιο

Αυτοί οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από λεπτό αλουμίνιο. Από τα δευτερεύοντα, μπορείτε να σημειώσετε την εμφάνιση της δομής. Οχι κάθε αγοραστής θα το αρέσει στην κουζίνα του υπάρχει ένας σωλήνας από μέταλλο. Σε σχέση με αυτό, η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα συνδυάζεται με την κάλυψη της δομής.

Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • εύκολη εγκατάσταση. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι εύκολο να κοπούν, λυγίζουν σε οποιαδήποτε γωνία και στερεώνονται με ειδικές σφικτήρες.
 • σε έναν τέτοιο σωλήνα δεν υπάρχει ξόρκι συντονισμού.
 • αυτά τα προϊόντα διακρίνονται από μια χαμηλή τιμή, σε σύγκριση με την πλαστική κατασκευή,
 • Λόγω του γεγονότος ότι ο σχεδιασμός δεν έχει αιχμηρές καμπύλες, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας παράγεται με τη μορφή ενός μικρού τεμαχίου που μπορεί να τεντωθεί για μεγάλο μήκος.

Χάλυβα

Οι αγωγοί χάλυβα είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένους και ανοξείδωτους χάλυβες. Οι γαλβανισμένοι σωλήνες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς ως μαγειρικά σκεύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος σωλήνων γίνεται λιγότερο δημοφιλής κάθε χρόνο.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορούμε να σημειώσουμε τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • ομαλότητα της επιφάνειας. Εξαιτίας αυτού, η βρωμιά και η αιθάλη δεν κολλάνε στους σωλήνες και η ροή του αέρα δεν επιβραδύνεται όταν μετακινείται μέσω σωλήνων.
 • τα προϊόντα είναι σε θέση να αντέξουν τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.
 • χαμηλή τιμή.

Αν μιλάμε για τις αδυναμίες των χαλύβδινων σωλήνων, τότε περιλαμβάνουν:

 • βαρέως βάρους. Η εγκατάσταση απαιτεί πρόσθετους συνδετήρες.
 • Για να κλείσετε τα κανάλια πρέπει να αγοράσετε πρόσθετες λύσεις.
 • εάν ο αγωγός σας έχει πολύπλοκο τύπο σχήματος, θα χρειαστεί να κόψετε το σωλήνα.
 • δυνατός θόρυβος κατά την εργασία.

Διαστάσεις

Μια ποικιλία ορθογωνικών αγωγών περιλαμβάνει τα πλατέα προϊόντα. Προσελκύουν το μικρό τους μέγεθος, λόγω του οποίου είναι εύκολο να κρυφτούν. Υπάρχουν τρία τυπικά μεγέθη:

 • 110x55 mm. Αυτό το μέγεθος χρησιμοποιείται για την εργασία με τον απορροφητήρα, η απόδοση του οποίου δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60mm. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να περάσει περισσότερο αέρα, αλλά όχι περισσότερο από 350 m3 / h.
 • 206x60 mm. Αυτά τα προϊόντα είναι τα μεγαλύτερα. Η εγκατάστασή τους γίνεται σε απορροφητήρα με υψηλή απόδοση, όταν απαιτείται υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα από την οσμή.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν αγωγό αέρα με παρόμοια ή μεγαλύτερη διάμετρο από τις παραμέτρους εξόδου από την κουκούλα. Όταν χρησιμοποιείται σωλήνας με μικρότερη διάμετρο, η απόδοση του αερισμού επιδεινώνεται. Ταυτόχρονα, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί, ο κινητήρας εξαγωγής θα λειτουργεί σε ενισχυμένη λειτουργία. Αυτά τα εξαρτήματα θα οδηγήσουν σε γρήγορη υποβάθμιση του εξοπλισμού.

Ένας ελάχιστος αριθμός στροφών πρέπει να υπάρχει σε όλο το αγωγό. Εάν υπάρχουν, η γωνία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες, καθώς κάθε γωνία μειώνει την παραγωγικότητα κατά 10%.

Το συνολικό μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε μετρητής μειώνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού κατά 10%.

Πώς διαφέρει το εκχύλισμα από τον εξαερισμό;

Για οικιακούς χώρους, υπάρχουν ορισμένα υγειονομικά πρότυπα που καθορίζουν την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Για να ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, κάθε σπίτι πρέπει να διαθέτει σύστημα αερισμού που θα είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία του αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το σύστημα είναι ακατάλληλο για την απομάκρυνση της έντονης οσμής και του καπνού, επειδή λειτουργεί με βάση την φυσική ανταλλαγή αέρα.

Μόνο μια κουκούλα κουζίνας είναι σε θέση να παρέχει μια τοπική έξοδο αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει αυξημένη συσσώρευση δυσάρεστων οσμών. Αυτός ο εξοπλισμός αφαιρεί τον ατμό, ο οποίος ανεβαίνει από την επιφάνεια της πλάκας και με τη βοήθεια ενός αγωγού αέρα τους μεταφέρει στον αγωγό εξαγωγής από το γενικό σύστημα εξαερισμού. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του καλύμματος και του συστήματος εξαερισμού.

Για σήμερα οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

Μια επίπεδη κρεμαστή κουκούλα είναι τοποθετημένη κάτω από ερμάρια κρεμαστών ή πάνω από μια κουζίνα. Εξωτερικά είναι παρόμοια με τα υπάρχοντα ρωσικά καθαριστικά αέρα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν ένα φίλτρο λίπους σε αυτόν τον εξοπλισμό, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ακρυλικό ύφασμα. Τέτοια φίλτρα είναι διαθέσιμα και πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Τα εκχυλίσματα αυτά εξαφανίζονται σταδιακά στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε σύγχρονες συσκευές με φίλτρα φιλτραρίσματος.

Κανόνες σύνδεσης

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του αγωγού, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος του μελλοντικού σχεδιασμού. Για να γίνει η βέλτιστη επιλογή του κιβωτίου, πρέπει να πληρούνται αρκετές απαιτήσεις:

 1. Ο αριθμός των περιστροφών των αγωγών πρέπει να είναι ελάχιστος, διότι κάθε κάμψη μειώνει την απόδοση του απορροφητήρα κατά 10%. Οι ειδικοί συστήνουν να εγκαταστήσετε όχι περισσότερα από τρία γόνατα.
 2. Κάνετε τον αεραγωγό αποσυναρμολογημένο, καθώς πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά.
 3. Κατά την εγκατάσταση ενός κυματοειδούς κουτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένους σφιγκτήρες ως συνημμένο.
 4. Μην χρησιμοποιείτε έναν τυφλό τύπο που στερεώνει τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Αν το κιβώτιο είναι άνετο, τότε κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο, διακόπτεται η φυσική κυκλοφορία. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πλέγμα εξαερισμού με τρύπα και ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου.
 5. Μην χρησιμοποιείτε κανάλια διαφορετικών μεγεθών. Θα χρειαστείτε ειδικούς προσαρμογείς, οι οποίοι μειώνουν την απόδοση του συστήματος στο σύνολό του.
 6. Η πιο ελκυστική εμφάνιση είναι τα ορθογώνια κουτιά.

Εάν σκέφτεστε το ερώτημα πώς να συνδυάσετε τον αεραγωγό με το εσωτερικό της κουζίνας πιο αρμονικά, θα πρέπει να κρύψετε τη δομή με έξυπνο τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό:

 1. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τους σωλήνες πίσω από τον τοίχο. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε την κατασκευή πίσω ή πάνω από τα έπιπλα. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο προσιτή.
 2. Εάν η κουζίνα σας είναι εξοπλισμένη με οροφή δύο επιπέδων, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό μεταξύ των επιπέδων. Παρουσιάζοντας μια ψευδοροφή, ο σχεδιασμός βρίσκεται καλύτερα πάνω από αυτό. Στην περίπτωση αυτή, η διαδρομή του αέρα δεν θα είναι ορατή.
 3. Για να κρύψετε τους σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κουτί ορθογωνικού τύπου. Όταν πειραματίζεται με τη χρωματική γκάμα στο εσωτερικό και εγκαθιστώντας λαμπτήρες μενταγιόν, μπορείτε να μετατρέψετε σημαντικά την κουζίνα. Μαζί με αυτό θα εξοικονομήσετε γρήγορη πρόσβαση στο σωλήνα, εάν θέλετε να επισκευάσετε το σύστημα.
 4. Απλή ζωγραφική των σωλήνων στο χρώμα, η οποία ταιριάζει αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό, επίσης, έχει σημασία. Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών μπορείτε να τοποθετήσετε τον αεραγωγό στο εσωτερικό της κουζίνας σας.
 • καλύπτοντας πάνω από ένα ψευδοροφή. Με ένα τέτοιο ανώτατο όριο, μπορείτε εύκολα να κρύψετε όλους τους σωλήνες στην οριζόντια κατεύθυνση. Στα κατακόρυφα προϊόντα τοποθετείται σε ειδικό περίβλημα, το οποίο καλύπτεται με υλικό παρόμοιο με το ανώτατο όριο.
 • χρησιμοποιήστε διακοσμητικό κουτί. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά είδη περιβλήματος στα καταστήματα, τα οποία διαφέρουν ως προς τη μορφή, το χρώμα και το σχεδιασμό. Μπορείτε να αραιώσετε το κουτί με προβολείς.
 • Εάν εγκαταστήσετε τον αγωγό ταυτόχρονα με την αγορά επίπλων στην κουζίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωλήνες μέσα στις ντουλάπες.
 • ορισμένοι ιδιοκτήτες παράγουν ανεξάρτητα κουτιά από γυψοσανίδες. Με βάση το εσωτερικό της κουζίνας, ολόκληρο το σχέδιο είναι ζωγραφισμένο στο απαιτούμενο χρώμα ή επικολλημένη ταπετσαρία.

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να κρύψουν αποτελεσματικά τους σωλήνες από τα μάτια, προσαρμόζοντας έτσι αρμονικά το σχέδιο στο εσωτερικό της κουζίνας.

Ιδιαιτερότητες της αυτοεγκατάστασης

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας, τότε αυτή η διαδικασία αποτελείται από πολλά στάδια:

Αρχικά, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος εγκατάστασης του αγωγού. Αυτή η τοποθεσία απαιτεί προετοιμασία. Η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται στη θέση της, με βάση το μοντέλο που αγοράσατε. Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο ταινιών για να μετρήσετε το απαιτούμενο επίπεδο εγκατάστασης. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε την σήμανση.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το απαραίτητο επίπεδο λόγω της επιφάνειας του ντουλάπι που είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα, θα χρειαστεί να ελαφρώς podpilit. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορείτε να καθορίσετε το ύψος του κάτω μέρους της καλύπτρας χρησιμοποιώντας τον κινητήρα της συσκευής. Κατά κανόνα, το μέγεθος είναι 0,5-0,7 μέτρα.

Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε μια κουκούλα με αγωγό στην κουζίνα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς κουκούλα, που καθαρίζει τον αέρα και προστατεύει την επιφάνεια των τοίχων, των οροφών και των επίπλων από τη βύθιση της αιθάλης. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαφόρων σημάτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συνδυασμένο σχέδιο.

Μερικές κουκούλες όχι μόνο θα σώσει την κουζίνα από τις μυρωδιές της μαγειρικής, αλλά θα εισαγάγει και φρέσκο ​​αέρα

Για να τα χρησιμοποιήσετε ως κάλυμμα ροής, η κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη και σωστά συνδεδεμένη με το σύστημα εξάτμισης.

Διαφανείς κουκούλες - χαρακτηριστικά

Όλες οι κουκούλες από την αρχή της δράσης μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: ροή και ανακύκλωση.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης αφήνουν τον παλιό αέρα στην κουζίνα αφού καθαριστούν με φίλτρα, οι αγωγοί ροής λαμβάνουν τον μολυσμένο αέρα μέσω των αεραγωγών πέρα ​​από τον χώρο της κουζίνας και έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες:

Η ποιότητα του καθαρισμένου αέρα εξαρτάται από τον σωστά εγκατεστημένο αγωγό αέρα

 • Παράγουν πλήρη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο, έτσι χρειάζεται μια εξωτερική τροφοδοσία φρέσκου καθαρού vozduha.Oni ιδιαίτερα αποτελεσματική σε κουζίνες με θερμάστρες αερίου, εξάγει έναν άλλο τύπο δεν εξαλείφει προϊόντα καύσεως και υψηλή υγρασία.
 • Οι απορροφητήρες με τυπικό πλάτος 60 cm είναι πιο αποδοτικοί από τους αναρροφτήρες, έχουν λιγότερα φίλτρα που επιβραδύνουν την ταχύτητα του αέρα.
 • Είναι ευκολότερο να τα φροντίζετε, για την σταθερή λειτουργία τους είναι απαραίτητο να εξαγάγετε (περιοδικά κάθε έξι μήνες) και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα λίπους.
 • Σε λειτουργία, είναι φθηνότερες από την ανακύκλωση, οι τελευταίες χρειάζονται μια περιοδική αγορά αντικαταστάσιμων φίλτρων άνθρακα.
 • Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η περίπλοκη εγκατάσταση για σύνδεση με το σύστημα αερισμού του σπιτιού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε σωλήνες αεραγωγών και να τους τραβήξετε από την κουκούλα στην είσοδο του άξονα εξαερισμού.
 • Επίσης, απαιτείται να εξασφαλιστεί η παροχή καθαρού αέρα, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει αντίστροφη ώθηση και είσοδος μολυσμένου αέρα στην κουζίνα από τον άξονα αερισμού του σπιτιού. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, οι κουκούλες διαθέτουν συνήθως βαλβίδα ελέγχου.
 • Η εξαγωγή στην κουζίνα με αεραγωγούς κατά την εγκατάσταση καταστρέφει την αισθητική της εμφάνιση με ένα εξωτερικό σύστημα σωλήνων. Επομένως, η σωστή επιλογή υλικών κατά την εγκατάσταση είναι μία από τις κύριες εργασίες κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού και ορισμένες μονάδες δεν πληρούν πάντα τις απαιτήσεις που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική λειτουργία της παλιάς Σοβιετικής σπίτια της εξάτμισης sistemy.V, είναι πάρα πολύ στενό μπορεί να φράξει με ξένα αντικείμενα ή να έχουν ένα μικρότερο τμήμα, ως αποτέλεσμα της παράνομες μετατροπές από τους ενοικιαστές μέσω της ανύψωσης.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες ομάδες:

Πλαστικοί αγωγοί

Ο πιο προσιτός τύπος αγωγού είναι πλαστικό

Είναι κατασκευασμένα από διάφορα συνθετικά υλικά ανάλογα με τον τομέα της χρήσης, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση πολυαιθυλένιο, σιλικόνη, πολυπροπυλένιο, fiberglass, μέταλλο και πλαστικό, PVC.

Ο τελευταίος τύπος σωλήνος είναι ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος για έναν αεραγωγό σε μια συνηθισμένη κουζίνα και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Μια μικρή τιμή.
 • Έχουν την πιο αισθητική εμφάνιση, οι ίδιοι οι σωλήνες είναι ευκολότεροι να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας, να διακοσμούν ή να βάφονται χωρίς να προκαλούν απτή βλάβη στο εξωτερικό.
 • Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά την εργασία.
 • Το υλικό είναι ισχυρή, μια πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι επιδεκτική σε φθορά, είναι ανθεκτικά στα επιθετικά χημικά μέσα (οξύ, αλκαλίων), UV, και ακραίες θερμοκρασίες.
 • Η ομαλή επιφάνεια δεν παρεμβαίνει στη διέλευση του αέρα και μειώνει την πιθανότητα ρύθμισης ρύπων και λίπους πάνω σε αυτό.
 • Το υλικό δεν εκπέμπει βλαβερές ουσίες όταν εκτίθεται σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, το πλαστικό δεν φοβάται την υγρασία και δεν σκουριάζει.
 • Εύκολη συναρμολόγηση, το PVC είναι εύκολα κολλημένο και συγκολλημένο, είναι εύκολο να κόβεται με ένα απλό εργαλείο, και ειδικοί προσαρμογείς απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εγκατάστασης.

Παράδειγμα εγκατεστημένου αγωγού PVC

Επίσης, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν ορθογώνια και στρογγυλή διατομή, ο τελευταίος χρόνος ήταν σε μεγάλη ζήτηση.

 • Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί βρίσκονται βολικά πίσω από τα γραφεία της κουζίνας, τοποθετώντας μια τροχιά από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού χρησιμοποιώντας προσαρμογείς διαφόρων σχεδίων.
 • Ορθογώνια πλαστικό αγωγοί για απορροφητήρες κουζίνας έχουν μια αισθητική εμφάνιση, αλλά, σε αντίθεση με τους σωλήνες με κυκλική διατομή έχουν μικρότερο απόδοση και αυξημένο θόρυβο, δημιουργώντας διαδρομή αέρος πρόσθετα εμπόδια στη μορφή οξείες γωνίες.
 • Οι στρογγυλοί σωλήνες φαίνονται λιγότερο αισθητικοί και συχνά χρειάζονται πρόσθετους προσαρμογείς όταν αλλάζουν από μια στρογγυλή σε μια ορθογώνια οπή στην κουκούλα κουζίνας.
 • Οι πλαστικοί κυματοειδείς αεραγωγοί από πολυολεφίνη είναι ενισχυμένοι με χαλύβδινο σύρμα, το οποίο τους δίνει δύναμη και ακαμψία κατά την εγκατάσταση.

Αλουμίνιο

Οι αγωγοί αλουμινίου είναι επίσης διαθέσιμοι αλλά έχουν ορισμένα μειονεκτήματα

Ένα αρκετά κοινό υλικό στην κατασκευή κυματοειδών σωλήνων για αεραγωγούς, έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χαμηλή τιμή.
 • Έχει διαφορετικές διατομές, που υπολογίζονται για διαφορετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.
 • Η παρουσία πολυάριθμων πτυχών συμβάλλει στην καθίζηση στα τοιχώματα της αυλάκωσης των σκληρών προς απομάκρυνση λιπαρών αποθέσεων.
 • Εύκολη εγκατάσταση: η αυλάκωση τεντώνεται στο απαιτούμενο μήκος, κόβεται εύκολα με συνηθισμένο ψαλίδι, η έξοδος μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε σχήμα.
 • Δεν φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με υψηλή υγρασία στην κουζίνα μπορεί να συσσωρεύσει συμπύκνωμα.
 • Έχει μια μη αισθητική εμφάνιση, έτσι ώστε οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα από αλουμίνιο πρέπει συχνά να κρύβονται στο κουτί.
 • Χαμηλή αντοχή, Συχνά σπασμένα κατά την εγκατάσταση και εξωτερική μηχανική κρούση κατά τη λειτουργία.

Χάλυβα

Οι αεραγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Τα τελευταία είναι πιο διαδεδομένα κατά την εγκατάσταση αεραγωγών λόγω χαμηλότερου κόστους, αλλά τα τελευταία χρόνια το υλικό αυτό έχει γίνει λιγότερο δημοφιλές και ζήτημα. Χαρακτηριστικά:

Ο αγωγός χάλυβα έχει σημαντικό βάρος αλλά διαφέρει στη δύναμή του

 • Επιλογή του προϋπολογισμού.
 • Έχετε μια λεία επιφάνεια που δεν επηρεάζει την ταχύτητα ροής του αέρα.
 • Εξαιρετική αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών χωρίς επιβλαβείς συνέπειες για τον εναέριο χώρο της κουζίνας και τις ιδιότητές της.
 • Έχουν το μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με άλλα υλικά, επομένως το σύστημα στερέωσης σε έναν τοίχο ή μια οροφή γίνεται πολύπλοκο και απαιτεί πρόσθετα στοιχεία και φωλιές προσγείωσης για προσάρτηση.
 • Η επίπονη διαδικασία σύνδεσης των εξαρτημάτων του αεραγωγού, η ανάγκη για ένα ειδικό εργαλείο για την κοπή σωλήνων κασσίτερου, για την πλήρη στεγανοποίηση, είναι απαραίτητη η χρήση πρόσθετων στεγανωτικών.
 • Δίνουν πολύ δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εγκατάσταση αγωγού για το σχέδιο ροής

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται συνήθως στην επάνω άκρη των ντουλαπιών κουζίνας, στην επιφάνεια τοίχου ή οροφής. Σε κάθε περίπτωση, ο αγωγός τοποθετείται από την κουκούλα στο γενικό άνοιγμα εξαερισμού. Σε ένα ιδιωτικό νοικοκυριό, η έξοδος κόβεται εκ των προτέρων σε εξωτερικό τοίχο ή σε πλάκα οροφής.

Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούνται συνήθως δύο τύποι αγωγών: μαλακοί όπως κυματοειδείς αλουμινίου και άκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες.

Βασικά ο αγωγός αέρα είναι κρυμμένος μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας

Εγκατάσταση πλαστικών αγωγών

Πλαστικό κουτί είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή λόγω της ακαμψίας της κατασκευής, μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διατομή. Η τοποθέτηση του κουτιού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τμήματα από το πλαστικό μπορούν να κοπούν, να κολληθούν, να συνδεθούν με τη βοήθεια συνδετήρων, ενώ πρέπει να τηρηθούν αρκετές συνθήκες.

Στρογγυλό αγωγό από PVC

 • Μην τοποθετείτε την κουκούλα κοντά στον απέναντι τοίχο από την οπή εξαερισμού.
 • Πριν από την εγκατάσταση του αγωγού, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, συνιστάται να προετοιμάσετε ένα σχέδιο εκ των προτέρων, υποδεικνύοντας τις διαστάσεις και τον αριθμό των τμημάτων, τις στροφές μετάβασης, τους συνδετήρες.
 • Κατά την τοποθέτηση της τροχιάς είναι επιθυμητό να αντέχει ένα μήκος όχι μεγαλύτερο από 3 μέτρα, αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση της κουκούλας. Αν στραφείτε σε υπολογισμούς μηχανικής, τότε σε κάθε μέτρο του αγωγού χάνονται 10% της απόδοσης της κουκούλας.
 • Όχι λιγότερο σημαντικό είναι η γωνία και ο αριθμός των στροφών. Η τυπική όψη των προσαρμογέων των άκαμπτων πλαστικών αγωγών έχει σχήμα L με γωνία 90 μοίρες. Εάν ο αριθμός των γωνιών είναι μεγαλύτερος από 3, η απόδοση του καλύμματος μειώνεται επίσης κατά 5-10% σε κάθε μετάβαση.
 • Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις διαστάσεις της οπής εξαερισμού στην κουζίνα και να αγοράσετε τον απαραίτητο προσαρμογέα από τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Εάν η τρύπα εξαγωγής στην κουζίνα δεν ταιριάζει με το σχήμα με τον αγωγό, θα χρειαστείτε επίσης έναν προσαρμογέα από μια ορθογώνια σε μια κυκλική οπή εξαερισμού ή αντίστροφα.
 • Οι περισσότερες κουζίνες έχουν ένα μόνο άνοιγμα, οπότε χρησιμοποιείται επιπλέον αερισμός για την παροχή φυσικού αερισμού κάτω από τον αγωγό αγωγών.
 • Η σύνδεση των καμπυλών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτή, επομένως είναι δυνατή η χρήση στοιχείων ακρυλικού ή σιλικόνης. Πριν από τη συναρμολόγηση, είναι καλύτερο να συναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή και μετά από έλεγχο της λειτουργικότητας και της ορθότητας της εγκατάστασης, αποσυναρμολογήστε ξανά και κάντε την τελική συναρμολόγηση χρησιμοποιώντας ένα στεγανωτικό.
 • Μια σημαντική προϋπόθεση για την εγκατάσταση του αεραγωγού είναι η επιλογή της σωστής διατομής του σωλήνα. Είναι αναγκαίο να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το σχέδιο εξόδου και συμπίπτει σε μέγεθος με το τμήμα εξαερισμού σε ένα μικρότερης διατομής σωλήνες kuhne.Pri σύστημα αγωγών θα δημιουργήσει ένα επιπλέον αντίσταση στη ροή του αέρα που θα οδηγούσε σε αυξημένο θόρυβο και αυξημένο φορτίο στο καπό του κινητήρα. Παρομοίως, δεν έχει νόημα να γίνει υπερβολικά μεγάλη εγκάρσια διατομή στην έξοδο αγωγού μικρής διαμέτρου.

Τοποθέτηση κυματοειδούς αγωγού αέρα από αλουμίνιο

Σχεδόν όλες οι συστάσεις για την εγκατάσταση άκαμπτων πλαστικών αεραγωγών μπορούν να αποδοθούν σε εύκαμπτες κυματοειδείς αγωγούς. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση είναι πολύ απλούστερη - αγοράζεται ένας σωλήνας με το απαιτούμενο μήκος, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω τάνυση και μέσω των προσαρμογέων στερεώνεται στην τρύπα στην κουκούλα και στην σχάρα της κουζίνας.