Πώς να κάνετε σωστά τη δική σας κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

Προκειμένου να φέρετε καθαρό αέρα στην ιδιωτική κατοικία και να απομακρυνθεί ήδη μολυσμένο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού - ένα εξολκέα που μπορεί να είναι φυσικό, αναγκασμένο ή συνδυασμένο. Αλλά ανεξάρτητα από την επιλογή, ο εξαερισμός θα εκτελέσει τη λειτουργία του μόνο εάν γίνουν προκαταρκτικοί υπολογισμοί, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού συστήματος.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Φυσικός εξαερισμός

Στο σχεδιαστικό στάδιο του σπιτιού, υποχρεωτικά καταρτίζεται ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Η αρχή της δράσης της είναι η εκτόνωση του σπιτιού λόγω της φυσικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί σωστά, η εισροή καθαρού αέρα και η ανάσυρση του ήδη υγρού πρέπει να πραγματοποιείται μέσω διαφορετικών χώρων. Συνήθως ο χώρος μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας ονομάζεται ξηρός και ο χώρος εξόδου είναι υγρός.

Μπορείτε να αερίσετε ένα σπίτι με τέσσερις τρόπους:

 • όταν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με κατακόρυφα διατεταγμένα κανάλια.
 • μη κανάλι. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κτίρια κατοικιών, αλλά είναι πιο κατάλληλη για βιομηχανικά κτίρια.
 • σταθερή. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγκαταστάσεις διαθέτουν μια σημαντική εισροή αέρα που ρέει μέσα από τα κανάλια αέρα.
 • περιοδικά, όταν ο "νέος" αέρας έρχεται σε συγκεκριμένα διαστήματα.

Για να αυξηθεί το επίπεδο ανταλλαγής αέρα στο σπίτι, ειδικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται στους αγωγούς εξαγωγής, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν μόνιμα και σε καθορισμένο χρόνο. Συνεπώς, για τέτοιου είδους εξοπλισμό απαιτείται σύνδεση με το δίκτυο.

Πλεονεκτήματα

Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ακριβού εξοπλισμού, η κατανομή του συστήματος αποκλείεται αυτόματα. Αλλά ακόμα και όταν οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους αγωγούς εξαγωγής, το σύστημα κυκλοφορίας φυσικά καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια σε μικρές ποσότητες. Κατά συνέπεια, εξοικονομούνται χρήματα. Ένα άλλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η συμβατότητά του με άλλους τύπους ανταλλαγής αέρα.

Μειονεκτήματα

Αυτό το είδος του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν άμεσα τον αερισμό του κτιρίου. Σε γενικές γραμμές, η ανεπαρκής παροχή φρέσκου αέρα εκδηλώνεται ως την εμφάνιση του μύκητα, καθώς και η συσσώρευση τοξικών ουσιών που μπορεί να προέρχονται από οικοδομικά υλικά. Έτσι, δεν συνδυάζεται με άλλα συστήματα, δεν θα είναι πάντοτε σε θέση να παρέχει κατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι.

Αναγκαστικό σχέδιο

Δεδομένου ότι η εξάρτηση του φυσικού αερισμού από τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπει τον πλήρη αερισμό των εγκαταστάσεων, απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας του αέρα στην ιδιωτική κατοικία. Η ανταλλαγή αέρα, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών εγκατεστημένων συσκευών, καθώς και αξεσουάρ σε αυτά, ονομάζεται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, χωρίζεται σε:

 • την παροχή και την εξάτμιση, με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Επίσης, μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου είναι η εγκατάσταση εξοπλισμού για ανακύκλωση. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εξαγωγής περνάει μέσα από τα φίλτρα, αναμιγνύεται εν μέρει με το δρόμο και μετά ο καθαρός αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο.
 • με δυνατότητα θέρμανσης. Για να λειτουργήσει το σύστημα βάσει αυτής της αρχής, απαιτείται ένας ανακτητής, ο οποίος χρησιμοποιεί εξαντλημένο, αλλά ήδη θερμαινόμενο αέρα.
 • παροχή με ψύξη. Εδώ, ο κλιματισμός είναι υποχρεωτικός.
 • Προμήθεια και εξάτμιση. Το πιο κοινό σύστημα για ιδιωτικές κατοικίες. Η κυκλοφορία των αέριων μαζών παρέχει εγκατεστημένο εξοπλισμό σε συνδυασμό με στοιχεία φυσικής κυκλοφορίας. Αυτό το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί και αρκετά αποτελεσματικό.

Ωστόσο, η λειτουργία του αναγκαστικού συστήματος πραγματοποιείται συνδέοντας τις συσκευές του με το δίκτυο. Επιπλέον, ο σχεδιασμός και οι υπολογισμοί του συστήματος γίνονται στο στάδιο της σύνταξης ενός σχεδίου για την ανέγερση του σπιτιού. Όλα τα συστατικά του εξαναγκασμένου εξαερισμού εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες, αλλά το κύριο και μοναδικό καθήκον όλων των στοιχείων είναι η πρόσληψη καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις και η απόσυρση των ήδη χρησιμοποιημένων στο δρόμο.

Τα ακόλουθα στοιχεία και εξοπλισμός περιλαμβάνονται στο σύστημα υποχρεωτικής φύσεως:

 • Πλέγματα για την προστασία των αεραγωγών από τα τρωκτικά, τα έντομα και τα συντρίμμια.
 • φίλτρα που εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης και γύρης στο σπίτι.
 • βαλβίδες αέρα που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα προς το σπίτι. Το χειμώνα, προστατεύστε το σύστημα από τις παγωμένες ριπές του ανέμου.
 • ανεμιστήρες, που χρησιμεύουν για τη δημιουργία συνεχούς ροής στους αεραγωγούς αερισμού.
 • Ηχητικά απορροφητικά συστήματα που παρέχουν σιωπηλή λειτουργία του συστήματος.
 • θερμαντήρες που θερμαίνουν τον εισερχόμενο αέρα.
 • οι αεραγωγοί που παρέχουν κίνηση αέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα αρχίζουν με τις μετρήσεις του δωματίου (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την εγκατάσταση σε αυτό το άρθρο και πώς να επιλέξετε σωστά - σε αυτό). Μετά από όλα, οι τιμές που λαμβάνονται θα επηρεάσουν την επιλογή του μοντέλου της συσκευής.

Πρώτα απ 'όλα, ο κυβικός όγκος του δωματίου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος της κουζίνας. Τότε το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται επί δέκα. Αυτή η τιμή καθορίζει την ποσότητα της αλλαγής του αέρα ανά ώρα, που καθορίζεται από τους ισχύοντες κανονισμούς. Το αποτέλεσμα θα είναι η ελάχιστη ισχύς που απαιτείται για τη μέτρηση της κουζίνας.

Δεδομένου ότι όλες οι κουκούλες χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια, οι θέσεις όπου είναι εγκατεστημένες οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με πρίζες.

Η προετοιμασία μιας θέσης για μια κουκούλα κουζίνας είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Μετά από όλα, ένας κεντρικός σωλήνας αερίου μπορεί να κατασκευαστεί έτσι ώστε στο μέλλον να παρεμβαίνει στην εγκατάσταση εξοπλισμού στον τοίχο. Η έξοδος από την κατάσταση θα είναι η εγκατάσταση αγκυλών, η οποία θα σας επιτρέψει να αφήσετε ένα διάστημα μεταξύ του τοίχου και του απορροφητήρα. Επιπλέον, ο τοίχος δεν πρέπει να έχει εμφανή ελαττώματα, πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός ώστε να αντέχει το σύστημα κουζίνας εξάτμισης.

Για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε:

 • επίπεδο κτιρίου ·
 • ρουλέτα;
 • διατρητής;
 • ένα σετ κατσαβιδιών.
 • ένα παζλ?
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Οι κατασκευαστές κουκούλας παρέχουν στους καταναλωτές τρεις βασικές τροποποιήσεις των συσκευών:

 • ανασταλεί ·
 • ενσωματωμένο;
 • τρούλο ή τζάκι.

Επίσης, με τη μέθοδο καθαρισμού του αέρα χωρίζονται σε συσκευές που αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής στο δρόμο και τα μοντέλα που λειτουργούν στη λειτουργία ανακύκλωσης.

Όταν η μονάδα λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, η καυσαερίων δεν ρίχνει ρύπανση στο δρόμο, αλλά αντλεί αέρα μέσω του φίλτρου και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.

Επειδή τα μοντέλα ανάρτησης λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης (λεπτομερέστερα), είναι πιο κατάλληλα για μικρές κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συμβατική διήθηση δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα σε μεγαλύτερους χώρους.

Ανάρτηση καπό Είναι εξοπλισμένα με φίλτρα που πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Η συχνότητα αντικατάστασης αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση της συσκευής.

Από τις θετικές ιδιότητες των συσκευών είναι η χαμηλή τιμή, η δυνατότητα σύνδεσης με το ντουλάπι της κουζίνας, καθώς και η έλλειψη πρόσθετων εξαρτημάτων, καθώς ο εξοπλισμός ανάρτησης δεν χρειάζεται σύστημα εξαερισμού.

Ενσωματωμένες συσκευές σχεδόν κρυμμένο από τα μάτια και εκτελεί τη λειτουργία της ροής του αέρα. Η περίπτωση μιας τέτοιας συσκευής είναι τοποθετημένη απευθείας στο ντουλάπι της κουζίνας, ενώ εκτός από την είσοδο αέρα, η οποία έχει βασικά ένα συρόμενο πάνελ, παραμένει.

Ο αγωγός αέρα της ενσωματωμένης κουκούλας μπορεί να βγει από το δρόμο είτε μέσω του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού στο σπίτι είτε μέσω ενός τοίχου ή οροφής.

Η πιο ακριβή σειρά μοντέλων, αλλά ταυτόχρονα η πιο ισχυρή, θεωρείται μια κατηγορία τζακιού ή θόλου. Τα εκχυλίσματα αυτής της σειράς όχι μόνο παρέχουν ένα σταθερό καθαρισμό του αέρα, αλλά και γίνονται έντονα στοιχεία του σχεδιασμού του δωματίου. Εκτός από την κατασκευή στο εργοστάσιο, τα μοντέλα θόλου μπορούν να είναι μεμονωμένα σχεδιασμένα.

Εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου

Πώς να κάνετε σωστά μια κουκούλα κουζίνας πάνω από τη σόμπα με τα δικά σας χέρια σε μια ιδιωτική κατοικία εξαρτάται από το σχήμα και το μέγεθος της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση της συσκευής επηρεάζεται επίσης από τη θέση και το μέγεθος των μονάδων της μονάδας κουζίνας.

Υπάρχουν τρεις επιλογές τοποθέτησης:

 • ενσωματωμένο;
 • με τη στερέωση στον πυθμένα του ντουλαπιού.
 • με τη στερέωση στον τοίχο.

Για να εγκαταστήσετε τη συσκευή στον πίνακα, αφαιρέστε πρώτα το κάτω ράφι της μονάδας κουζίνας. Στο μέλλον, είτε δεν μπορεί να εγκατασταθεί καθόλου, είτε σε αυτό γίνεται μια τρύπα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού παζλ, κατάλληλο για διαστάσεις με τέντωμα.

Στο ράφι που βρίσκεται στη μέση του θαλάμου, γίνονται οπές για το ηλεκτρικό καλώδιο και τον αγωγό αέρα. Στη συνέχεια, το σώμα της συσκευής είναι στερεωμένο στο σταθερό ράφι και τα σημεία προσάρτησης σημειώνονται με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.

Η συσκευή που στερεώνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας διαφέρει από την ενσωματωμένη επιλογή μόνο στο ότι το σώμα της κουκούλας παραμένει έξω. Εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι κλειστό με ένα πλαστό πάνελ ή οποιοδήποτε άλλο υλικό φινιρίσματος με κολλητική ταινία ή κόλλα διπλής όψεως.

Κατά την προσάρτηση τον απορροφητήρα στον τοίχο, πρώτα απ 'όλα, σημειώνονται τα σημεία στερέωσης από την πίσω πλευρά της συσκευής. Με σήματα διάτρητοι τρύπες, οι διασυνδετικοί πείροι εισάγονται εντός αυτού και ένα μήκος όχι μικρότερο από 5 cm. Στη συνέχεια, στις δύο άνω οπές βίδες βιδώνονται σε αυτά κρεμασμένα ελεύθερα εξολκέα. Μετά τον έλεγχο της αξιοπιστίας ενός σχεδιασμού χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει τη συσκευή, οι υπόλοιπες βίδες βιδώνονται και να σφίγγονται επάνω.

Σύνδεση αγωγού

Πριν συνδέσετε τον αγωγό με την κουκούλα, πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή του υλικού κατασκευής. Υπάρχουν δύο τύποι σωλήνων για την αφαίρεση του αέρα από το δωμάτιο (για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ):

 • κυματοειδή, τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Αν και η εγκατάσταση αυτού του τύπου σωλήνα δεν απαιτεί πρόσθετους προσαρμογείς, η ιδιότητα θωράκισης θορύβου των κυματοειδών προϊόντων είναι πολύ χαμηλή. Ωστόσο, ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του καλύμματος μπορεί να μειωθεί με την τάνυση του σωλήνα.
 • Πλαστικό, που έχει ένα τμήμα τόσο ορθογώνιο, όσο και στρογγυλό. Στην τελευταία κατά τη λειτουργία, συσσωρεύεται πολύ λιγότερη ρύπανση, η αντίσταση είναι χαμηλότερη από ό, τι σε ορθογώνια σωλήνες. Για να εγκαταστήσετε αυτήν την κλάση θα χρειαστείτε προσαρμογείς σχήματος L.

Όμως, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής και το τμήμα, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να συμπίπτει με το άνοιγμα εισόδου του καλύμματος. Με μικρότερο μέγεθος σωλήνα, ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία, πράγμα που θα οδηγήσει σε γρήγορη βλάβη του κινητήρα.

Ο εγκατεστημένος αγωγός δεν πρέπει να καλύπτει πλήρως το άνοιγμα του φυσικού άξονα εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, αγοράζεται και εγκαθίσταται μια ειδική μάσκα, η βαλβίδα της οποίας κλείνει όταν ανοίγει η κουκούλα και ανοίγει μετά το άνοιγμα της συσκευής. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθιστά δυνατή την πλήρη λειτουργία του συστήματος φυσικής κυκλοφορίας αέρα.

Εξαερισμός σε μπάνιο και τουαλέτα

Το καθήκον του εγκαταστημένου εξαερισμού στο μπάνιο είναι να καθαρίσει αυτό το δωμάτιο με διάφορες οσμές και να εξαλείψει την υψηλή υγρασία.

Δεδομένου ότι το έργο της φυσικής εξόρυξης εξαρτάται εντελώς από εξωτερικούς κλιματολογικούς παράγοντες, δεν θα είναι πάντοτε σε θέση να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Επιπλέον, η απουσία ειδικών σχάρων από το εξωτερικό των αγωγών εξαερισμού καθιστά δυνατή την είσοδο στο σπίτι μικρών τρωκτικών και εντόμων. Ωστόσο, το σύστημα της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα έχει τα πλεονεκτήματά του, τα οποία συνίστανται στην απλότητα της κατασκευής και τη σχετικά χαμηλή τιμή. Η απουσία πολύπλοκων μηχανικών στοιχείων στο φυσικό αγωγό προβλέπει μια μακρά και αδιάκοπη λειτουργία.

Τα κανάλια εξαερισμού για το μπάνιο επιλέγονται με διάμετρο όχι μικρότερο από 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα, ενώ για την τουαλέτα είναι κατάλληλος ένας αγωγός αέρα με πλάτος 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η δυνατότητα απομάκρυνσης οσμών και υγρού αέρα στο μπάνιο παρέχεται από ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Η εργασία του πραγματοποιείται με τη χρήση ανεμιστήρων, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν με έδρανα ή δακτυλίους. Οι συσκευές με δακτυλίους είναι πολύ φθηνότερες από τους ανεμιστήρες με έδρανα.

Οι ανεμιστήρες με εξαναγκασμένο σχέδιο, εγκατεστημένοι στο μπάνιο, μπορούν να λειτουργήσουν ως διακόπτης φωτισμού και να έχουν ξεχωριστό σημείο ισχύος. Επίσης, οι κατασκευαστές συσκευών προσφέρουν ανεμιστήρες με ενσωματωμένους αισθητήρες υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα ξεκινά όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες κίνησης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αέρα όταν ένα άτομο εισέρχεται στο δωμάτιο.

Αερισμός στο υπόγειο

Για τον αερισμό του υπογείου, μπορείτε να περιορίσετε την εγκατάσταση αρκετών οπών στο υπόγειο του σπιτιού. Τοποθετήστε τα ανοίγματα στα αντίθετα μέρη του δωματίου. Επιπλέον, οι οπές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με ειδικά πλέγματα ή πλέγματα.

Αυτή η μέθοδος αερισμού είναι αρκετά απλή στην οργάνωσή της, αλλά όπως το όλο σύστημα φυσικού αερισμού, εξαρτώμενο άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.

Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι ένα σύστημα στο οποίο χρησιμοποιούνται δύο σωλήνες πλάτους 8-15 cm. Στην περίπτωση αυτή, ο αγωγός τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένος έτσι ώστε το κάτω μέρος του σωλήνα να βρίσκεται σε ύψος 20-40 cm από το δάπεδο. Το ανώτερο άκρο πρέπει να στερεωθεί στο δρόμο, έτσι ώστε το κενό στο έδαφος να είναι 40-60 cm.

Το κάτω άκρο του σωλήνα εξαγωγής τοποθετείται απευθείας κάτω από την οροφή και το εξωτερικό τμήμα μέσω των δαπέδων αφαιρείται στην οροφή και στερεώνεται σε απόσταση 30-60 cm από αυτό.

Πώς να φτιάξετε ένα κιβώτιο αγωγών

Μερικά μοντέλα αεραγωγού δεν ταιριάζουν στο συνολικό σχέδιο του δωματίου. Η διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι να αποκρύψετε το κανάλι σε ένα ειδικό κουτί. Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνα με το υλικό παραγωγής, οι διακοσμητικές κατασκευές μπορούν να είναι:

 • πλαστικό;
 • ξύλινα?
 • χάλυβα;
 • από MDF, μοριοσανίδες ή γυψοσανίδες.

Ωστόσο, κατά την τοποθέτηση του κουτιού, λαμβάνεται υπόψη ότι θα εκτίθεται συνεχώς σε καύση, λίπος και άλλα υποπροϊόντα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνεπώς, ο σχεδιασμός πρέπει να πλένεται καλά και να καθαρίζεται. Μόνο στην περίπτωση αυτή το διακοσμητικό κουτί θα ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο του δωματίου.

Βίντεο: πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα και τον εξαερισμό μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό (συμπεριλαμβανομένων ξύλινων) σπίτι με τα χέρια τους

Ο εξαερισμός, τόσο αναγκασμένος όσο και φυσικός, θα εκτελέσει τη λειτουργία του μόνο εάν το σύνολο του συστήματος είναι σωστά οργανωμένο. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του χώρου και οι κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες θα λειτουργήσει το σύστημα.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο.

Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

 • σαλόνι - 40;
 • υπνοδωμάτιο - 20;
 • κουζίνα - 60;
 • μπάνιο - 25.

Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s, και στο πλευρικό κανάλι το μέγιστο είναι 3 m / sec.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό.

Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια.

Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

 1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι ομαλά. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
 2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
 3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
 4. Η συσκευή του άξονα εξαερισμού. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Συμμόρφωση με τους κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

 1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
 2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
 3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
 4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα.

Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm.

Η απόδοση επιλέγεται με προσανατολισμό στις παραμέτρους του δωματίου χρησιμοποιώντας τον τύπο:

P = S x H x 12

Όπου το πρώτο σύμβολο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ισχύ - την περιοχή τρία - το ύψος της κουζίνας.

Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό.

Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια.

Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με κάλυμμα θόλου θα επιδείξει την ακόλουθη επιλογή φωτογραφιών:

Η συσκευή ενός αποσπάσματος στο ιδιωτικό σπίτι τα χέρια

Η ανταλλαγή αέρα παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ζωτικής σημασίας δραστηριότητας των ανθρώπων, έτσι ακόμα και στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πώς να φτιάξετε κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία.

Η σωστή τοποθέτηση από τα χέρια του συστήματος εξαερισμού θα εξασφαλίσει την έγκαιρη αφαίρεση επιβλαβών αναθυμιάσεων από το εσωτερικό, το κελάρι και το αποχετευτικό δίκτυο.

Για την πυρκαγιά κουκούλα ασφάλεια σε ένα ιδιωτικό σπίτι στην υποχρεωτική σετ στο λεβητοστάσιο, πάνω από μια σόμπα αερίου, καθώς και το δωμάτιο και το δωμάτιο όπου υπάρχει τζάκι και ηχεία.

Η εγκατάσταση των κουζινών του λέβητα και άλλου εξοπλισμού αερίου είναι απλή, αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε όλη την εργασία μόνοι σας.

Για να λειτουργεί κανονικά ο εξαερισμός, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τις κουκούλες στους παρακάτω χώρους μιας ιδιωτικής κατοικίας: κουζίνα, λεβητοστάσιο, μπάνιο, τουαλέτα πάνω από τη σόμπα, υπόγειο.

Επιπλέον, πρέπει να κάνετε έναν σωλήνα αναρρόφησης.

Ποιες είναι οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία:

 • Σύστημα ανταλλαγής φυσικού αερίου με φυσικά κίνητρα.
 • Σύστημα ανταλλαγής αέρα με εξαναγκασμένα κίνητρα.

Το φυσικό σύστημα ανταλλαγής αέρα ενός ιδιωτικού σπιτιού λειτουργεί λόγω της ώσης που δημιουργείται μεταξύ της θύρας τροφοδοσίας και της εξάτμισης.

Ο αέρας τροφοδοτεί αέρα μέσα στο σπίτι μέσω διαρροών σε δομές κτιρίων, λίγο ανοιχτό παράθυρο, βαλβίδες εισροής. Για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής πρέπει να εγκατασταθεί μια καμινάδα.

Ο αγωγός αέρα οδηγείται στην οροφή ενός ιδιωτικού σπιτιού και το ανώτερο άκρο του πρέπει να ανέβει πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής κατά τουλάχιστον 70 cm.

Σχέδιο σωστά σχεδιασμένης κουκούλας ιδιωτικής κατοικίας με δικά σας χέρια:

 • Ο αέρας μπαίνει στο σπίτι μέσα από σαλόνια (υπνοδωμάτια, τραπεζαρίες, σαλόνια).
 • Οι ροές αέρα αφαιρούνται μέσω της κουζίνας, του μπάνιου, αλλά και μέσω του λεβητοστασίου. Επιπλέον, η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται στο υπόγειο και την τουαλέτα.

Για αποχέτευση και κελάρι σε ιδιωτική κατοικία, πρέπει να δημιουργήσετε αυτόνομη κουκούλα.

Μια φυσική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να γίνει εύκολα από τα χέρια κάποιου. Για αυτό, χρησιμοποιούνται αγωγοί αέρα από πλαστικό ή μέταλλο.

Ο αγωγός αέρα πρέπει να γίνει κάτω από την οροφή ή να το κόψει στον τοίχο (όσο το δυνατόν ψηλότερα). Στην κουζίνα, το μπάνιο και την τουαλέτα τοποθετούνται ξεχωριστές οπές αερισμού, οι οποίες συνδέονται με το κοινό σύστημα.

Μην δημιουργείτε οριζόντια διαρρυθμισμένους αεραγωγούς, καθώς αυτό θα προκαλέσει τη διακοπή της ώσης.

Όταν οι αναγκαστικές ροές εναλλάσσονται από ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Σε σύγκριση με το φυσικό, το εξαναγκασμένο σχέδιο έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Ένα τέτοιο σύστημα δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου. Αντί για τους ανεμιστήρες, μπορείτε να φτιάξετε μια εγκατάσταση από ένα κομμάτι ή μέσω τηλεφώνου.

Τα μονοκόμματα τοποθετούνται εύκολα, χαρακτηρίζονται από σιωπηλή λειτουργία, μέτριες διαστάσεις και σχετικά χαμηλές επιδόσεις.

Ως εκ τούτου, είναι πιο κατάλληλη για μικρά σπίτια, ενώ σε ένα μεγάλο ιδιωτικό σπίτι είναι καλύτερο να κάνετε dial-up εξαερισμού.

Ανταλλαγή αέρα σε δωμάτιο με εξοπλισμό θέρμανσης

Απαιτείται οξυγόνο για υψηλής ποιότητας καύση αερίου. Με την έλλειψή του, η απόδοση του λέβητα, της στήλης και άλλου εξοπλισμού αερίου μειώνεται.

Η θερμική ενέργεια είναι δυσανάλογα μικρότερη από το καύσιμο που καταναλώνεται. Στο λεβητοστάσιο και την κουζίνα, συλλέγονται μονοξείδιο του άνθρακα και μη οξειδωμένες ουσίες, επηρεάζοντας αρνητικά την ανθρώπινη υγεία.

Στη συνέχεια, πώς ο σωστός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία θα εξασφαλίσει την έγκαιρη αφαίρεση του αερίου σε περίπτωση διαρροής του.

Απαιτήσεις για κουκούλα σε δωμάτια με εξοπλισμό θέρμανσης αερίου σε ιδιωτική κατοικία:

 • Ο κλειστός θάλαμος καύσης του λέβητα αερίου πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ομοαξονικό δίαυλο, μέσω του οποίου διοχετεύεται αέρας στον καυστήρα και αποσύρονται τα προϊόντα καύσης.
 • Κατά την εγκατάσταση ενός λέβητα με ανοιχτό θάλαμο καύσης απαιτείται ένας ξεχωριστός σωλήνας εξαερισμού. Ιδιαίτερα πρόκειται για ιδιωτική κατοικία με λεβητοστάσιο, που βγαίνει σε ξεχωριστό δωμάτιο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια σταθερή ροή αέρα που θα αερίζεται το δωμάτιο (ελαφρά ανοιχτό παράθυρο ή βαλβίδα παροχής).
 • Μια καμινάδα έχει σχεδιαστεί για μέγιστο αριθμό 2 τεμαχίων εξοπλισμού (για παράδειγμα, μπορεί να γίνει καμινάδα κοντά σε λέβητα και στήλη).
 • Το σύστημα εξάτμισης εξαερισμού για λέβητα ή στήλη αερίου, συναρμολογημένο από τα χέρια του, πρέπει να είναι απολύτως ερμητικό. Ακόμη και το μικρότερο χάσμα απειλεί να διαρρεύσει το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων.
 • Οι ραφές σε χώρους όπου οι καμινάδες είναι συνδεδεμένες, είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί μια ερμητική με την αυξημένη θερμική σταθερότητα.
 • Για την πρόληψη της πυρκαγιάς, όλοι οι σωλήνες του λέβητα, η σόμπα αερίου ή η κουκούλα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με θερμομονωτικά υλικά. Στους χώρους όπου ο σωλήνας οδηγείται στην οροφή ενός ιδιωτικού σπιτιού, εγκαθίστανται ειδικές επενδύσεις πυρίμαχων υλικών.
 • Το σύστημα εκτροπής της ροής αέρα που βρίσκεται στην κουζίνα πάνω από τη σόμπα αερίου ή στο χώρο του λέβητα θα πρέπει να παρέχει εκροή ύψους 1 έως 3 της συνολικής ποσότητας αέρα. Οι ίδιες συναλλαγματικές ισοτιμίες ισχύουν και για τα δωμάτια όπου βρίσκονται τα ηχεία.

Για να σχεδιάσετε έναν λέβητα ή μια στήλη αερίου, απαιτείται ανεμιστήρας καμινάδας με βαλβίδα ελέγχου (για εξαναγκασμένο εξαερισμό), σχάρα αερισμού, μεταλλικό σωλήνα ή σωλήνα εξαγωγής αμιάντου.

Η κατασκευή μιας καμινάδας από πλαστικό δεν είναι καθόλου αδύνατη λόγω της χαμηλής θερμικής σταθερότητας του υλικού.

Από το παρακάτω βίντεο μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια σας.

Μια συσκευή με βαλβίδα αντεπιστροφής θα αποτρέψει την επιστροφή του μονοξειδίου του άνθρακα και της αιθάλης πίσω στο δωμάτιο.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας κουκούλα στο λεβητοστάσιο μιας ιδιωτικής κατοικίας:

 • Καθορίστε ένα μέρος για το σχέδιο στο χώρο του λέβητα (κατά προτίμηση κοντά σε λέβητα αερίου, στήλη).
 • Τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο του λεβητοστάσιου, γι 'αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή διάτρησης.
 • Τυλίξτε το κανάλι με ένα πυρίμαχο μονωτικό υλικό και τοποθετήστε το μέσα στην τρύπα.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην καμινάδα και συνδέστε την παροχή ρεύματος (για το σύστημα εξαναγκασμένης εξάτμισης).

Η μονάδα εξαγωγής για το χώρο του λέβητα έχει ολοκληρωθεί.

Ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα και στο μπάνιο

Για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα, της αιθάλης, του ατμού και του λίπους που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος εγκαίρως, πρέπει να τοποθετηθεί μια κουκούλα στην κουζίνα πάνω από τη σόμπα.

Το πλάτος των ομπρελών κουζίνας ποικίλλει από 50 έως 120 cm. Όταν κάνετε αερισμό, θυμηθείτε ότι η κουκούλα πρέπει να είναι ευρύτερη από την πλάκα κατά 10-15 cm.

Η απόδοση της συσκευής εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου: σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάξει εντελώς τουλάχιστον μία φορά.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας την κουκούλα πάνω από τη σόμπα:

 • Για να λειτουργήσετε την κουκούλα, χρειάζεστε μια ξεχωριστή έξοδο, πρέπει να γίνει κοντά.
 • Σημειώστε τα σημεία στερέωσης, οπές διάνοιξης βιδών ή πείρων με αυτοκόλλητη τομή.
 • Συνδέστε την κουκούλα στον τοίχο. Η συσκευή πρέπει να βρίσκεται πάνω από την πλάκα σε απόσταση 0,7 cm-1 m.
 • Ο εύκαμπτος αγωγός στην κουζίνα συνδέεται με τον άξονα εξαερισμού (μέσω του τοίχου ή της οροφής).
 • Συνδέστε τη συσκευή στο δίκτυο και δοκιμάστε τη λειτουργία της.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι κατά την εγκατάσταση της κουκούλας για τη στήλη αερίου σε ιδιωτική κατοικία, μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό αερισμού στον καπναγωγό ή στον λέβητα.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε απαιτείται ξεχωριστός σωλήνας με διάμετρο τουλάχιστον 12 cm.

Ένα μπάνιο είναι ένα συγκεκριμένο δωμάτιο με συνεχώς υψηλή υγρασία.

Επειδή δεν υπάρχει σωστά οργανωμένος αερισμός, σχηματίζονται μύκητες στους τοίχους, με αποτέλεσμα τα υδραυλικά και τα τελικά υλικά να αρχίζουν να επιδεινώνονται.

Με την οργάνωση, η ανταλλαγή αέρα στο μπάνιο και την τουαλέτα χωρίζεται σε φυσικό και αναγκαστικό.

Όταν η συσκευή τραβιέται φυσικά στο μπάνιο και την τουαλέτα, ο αγωγός εξαερισμού συνδέεται με τον κύριο σωλήνα.

Εάν βρίσκεται πολύ μακριά (στην αντίθετη πλευρά του ιδιωτικού σπιτιού), συνιστάται να δημιουργήσετε αυτόνομο αεραγωγό.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα διαρρυθμίζεται με την εγκατάσταση ανεμιστήρων εξαγωγής.

Κατάλληλες είναι μόνο συσκευές εξαγωγής σχεδιασμένες να λειτουργούν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο και τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού:

 • Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα σε ένα μπάνιο ή τουαλέτα, πρέπει να τρυπήσετε έναν τοίχο και να κάνετε μια διαμπερή οπή για τη διάμετρο του συμπλέκτη του ανεμιστήρα.
 • Πριν από την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο και την τουαλέτα εκ των προτέρων, ενεργοποιήστε και κάντε μια έξοδο. Είναι καλό να το κάνετε αυτό πριν από την τοποθέτηση των κεραμιδιών.
 • Τοποθετήστε το σύνδεσμο μέσα στην οπή.
 • Τρυπήστε τρύπες στον τοίχο του μπάνιου για στερέωση.
 • Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα από τον ανεμιστήρα του μπάνιου.
 • Συνδέστε το καλώδιο.
 • Ασφαλίστε τη συσκευή στον τοίχο χρησιμοποιώντας πείρους ή βίδες.
 • Αντικαταστήστε τον μπροστινό πίνακα, τοποθετήστε τη μάσκα εξαερισμού εξωτερικά.

Αεροπορική ανταλλαγή υπόγειου και αποχετευτικού δικτύου

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να δοθεί προσοχή στη συσκευή εξαερισμού του κελάριου.

Στο υπόγειο, που βρίσκεται σε μικρό βάθος, αρκεί να κατασκευαστεί ολόκληρη η περίμετρος του υπογείου μέρους της θεμελίωσης του αερίου.

Για να αποτρέψετε τη διείσδυση τρωκτικών στο κελάρι μέσα από αυτά, κλείστε τις τρύπες με πλέγματα λεπτών πλεγμάτων.

Όταν το ύψος των τοίχων στο υπόγειο είναι μεγαλύτερο από 2 μέτρα, πρέπει να κάνετε ένα πλήρες σύστημα εξάτμισης.

Για τη συσκευή φυσικής ανταλλαγής αέρα ενός ιδιωτικού κάβου εξοχικών σπιτιών χρησιμοποιείται το ακόλουθο σχήμα:

 • Δύο αγωγοί αέρα κόβονται στην οροφή του κελαριού (τροφοδοσία και εξαγωγή).
 • Οι αεραγωγοί του κελαριού αφαιρούνται στην οροφή του σπιτιού.
 • Ο αγωγός παροχής αέρα στο υπόγειο ανοίγει επίσης στην οροφή, αλλά ταυτόχρονα το κατώτερο τμήμα του πρέπει να χαμηλώσει περίπου 50 cm πάνω από το επίπεδο δαπέδου στη γωνία απέναντι από την οπή εξαγωγής. Αυτή η διάταξη καναλιών θα εξασφαλίσει ένα κανονικό βύθισμα (ο αέρας θα ρέει στο κατώτερο τμήμα του κελαριού, θα περάσει μέσα από ολόκληρο το κελάρι και θα απομακρυνθεί μέσω του άνω ανοίγματος).
 • Εάν εγκαταστήσετε τον αγωγό εξαγωγής στο υπόγειο κοντά στην καμινάδα, το βύθισμα θα αυξηθεί σημαντικά.
 • Για να αποφευχθεί η συλλογή συμπυκνωμάτων, όλα τα τμήματα του αγωγού, που βρίσκονται στη σοφίτα και πάνω από την οροφή, πρέπει να τυλίγονται με θερμομονωτικό υλικό.

Μια πιο αξιόπιστη επιλογή για ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες είναι ο εξαναγκασμένος αερισμός στο υπόγειο. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση των καναλιών δεν είναι απαραίτητη.

Η ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο θα οφείλεται σε ηλεκτρικούς ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στους αεραγωγούς.

Επιπλέον, τα κανάλια του κελάριου μπορούν να συνδεθούν με ένα κοινό οικιακό εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ένα τέτοιο σύστημα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο αν υπάρχει γυμναστήριο στο υπόγειο.

Κατά την εγκατάσταση ενός αυτόνομου συστήματος αποχέτευσης, θα πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη διείσδυση στο σπίτι των δυσάρεστων οσμών.

Λάβετε υπόψη ότι η εργασία του καλύμματος θα είναι αποτελεσματική μόνο αν όλα τα μέρη του αποχετευτικού συστήματος είναι πλήρως σφραγισμένα. Η αποχέτευση μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα.

Για την εφαρμογή αυτής της εκδοχής του εξαερισμού χρησιμοποιούν σωλήνες, το ίδιο με το υπόλοιπο σύστημα αποχέτευσης.

Συνιστάται η τοποθέτηση της συσκευής στην έξοδο του ανυψωτήρα. Το εξωτερικό τμήμα του καναλιού μπορεί να αφαιρεθεί κάτω από την οροφή.

Βεβαιωθείτε ότι το άκρο του βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο από τα παράθυρα.

Διαφορετικά, δυσάρεστες μυρωδιές λυμάτων θα διεισδύσουν στο σπίτι.

Κουκούλες κουζίνας σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους: περιγραφή, σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο

Πριν από την κατασκευή του σπιτιού, ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη διευθέτηση της άνετης διαβίωσης σε αυτό. Η κανονικά λειτουργία της ανταλλαγής αέρα σε ολόκληρο το σπίτι, και ειδικότερα στην κουζίνα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα που πρέπει να επιλυθούν ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού μιας νέας κατοικίας. Σχετικά με το πώς να τοποθετήσετε τα δικά σας χέρια εξαερισμού (εξάτμιση) στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι και να μιλήσετε σε αυτό το άρθρο. Σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο, ως προσθήκη για λόγους σαφήνειας στο κείμενο.

Απαιτήσεις για το μαγείρεμα σε μια κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία

Κουζίνα - ένα δωμάτιο υπερβολικά αυξημένη υγρασία και τη ρύπανση του αέρα από το μαγείρεμα αρώματα, σωματίδια, μονοξείδιο του άνθρακα, έτσι στοχαστικό και καλά-οργανωμένη διαδικασία παροχής οξυγόνου σε αυτό είναι απλά απαραίτητο. Ο εξαερισμός στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις:

 • ο αερισμός πρέπει να διαμορφώνεται κατά τρόπο ώστε οι προκύπτουσες επικίνδυνες εκπομπές να αραιώνονται ταχύτερα με καθαρό αέρα και να απομακρύνονται εντελώς από το σπίτι.

Σημαντικό! Η κουζίνα είναι σίγουρα εξοπλισμένη με παράθυρο με παράθυρο και δύο αγωγούς εξαγωγής. Το ελάχιστο ύψος των τοίχων της κουζίνας είναι τουλάχιστον 2,2 μ.

 • αριθμός σόμπα καυστήρων αερίου πρέπει να ταιριάζει με ένα ορισμένο ποσό του χώρου (8 m3 - 2 πλάκες, 12 m3 - όχι περισσότερες από 3 χ καυστήρες 15 m3 ή περισσότερο - 4)?
 • η ταχύτητα και η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα ρυθμίζεται από ρυθμιστικά έγγραφα. Κατά μέσο όρο, είναι 140 m3 / h στην κουζίνα με σόμπα αερίου και 110 m3 / h - με ηλεκτρικό πίνακα.

Εγκατάσταση εξαερισμού κουζίνας

Για την αποτελεσματικότερη κυκλοφορία του αέρα σε όλες τις περιοχές του κατασκευασμένου κτιρίου δημιουργούνται οπές, υπεύθυνες για την είσοδο και έξοδο οξυγόνου. Σύμφωνα με τους αποδεκτούς κανόνες, η οπή αναρρόφησης βρίσκεται πάνω από το θεμέλιο πάνω στην επιφάνεια του εξωτερικού τοιχώματος. Η εξαγωγή γίνεται στην οροφή και ο σωλήνας που ανεβαίνει πάνω από την οροφή για την έξοδο του μολυσμένου αέρα είναι τουλάχιστον 0,5 m.

Με ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού, η κίνηση του αέρα στο κτίριο θα μετακινηθεί μέσω του εξαερισμού από τα δωμάτια στην κουζίνα, από την οποία θα εμφανιστεί ήδη έξω (βλ. Συνημμένο διάγραμμα).

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη μελέτη της σωστής θέσης των αεραγωγών, καθώς και στην επιλογή ποιοτικών υλικών. Χρησιμοποιώντας ειδικά τραπέζια μηχανικής, υπολογίστε το μήκος και το πλάτος της ορθογώνιας διατομής του καναλιού, που θα εξασφάλιζε μια γρήγορη και πλήρη απόσυρση των εξαντλημένων αέριων μαζών προς τα έξω. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του καναλιού τοποθετείται στους τοίχους του κτιρίου.

Ο αγωγός αερισμού συνιστάται να χρησιμοποιείται από ανοξείδωτο χάλυβα. Τα τοιχώματα στο εσωτερικό του αγωγού πρέπει να είναι ομαλά, έτσι ώστε τα πλακίδια και τα λιπαρά ζεύγη να μην προσκολλώνται στις ακίδες. Αυτό θα σας διευκολύνει να φροντίσετε τον εξαερισμό. Σε εσωτερικούς χώρους, όλα τα ανοίγματα στον αγωγό προστατεύονται από ειδικά πλέγματα για την αποφυγή εισόδου ξένων αντικειμένων.

Λίγο για τον φυσικό εξαερισμό

Το σύστημα του φυσικού (φυσικού) αερισμού του εξοχικού σπιτιού έχει ορισμένες διαφορές από την κουκούλα σε ένα πολυκατοικία. Είναι απαραίτητο να φροντίζετε για καλή κυκλοφορία οξυγόνου σε κάθε δωμάτιο. Επομένως, ένας σωλήνας και ένας εξαερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι θα είναι μικρός. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο αποτελείται από πολλούς σωλήνες, κινήσεις και εξόδους.

Ωστόσο, κατά το σχεδιασμό και την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού, συχνά επιτρέπονται πολλά λάθη. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται ότι ο εξαερισμός φαίνεται να υπάρχει, αλλά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί.

Τα κύρια σφάλματα που επιτρέπονται στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού:

 1. Μη ορθά τοποθετημένα ανοίγματα εξαερισμού. Σύμφωνα με τους κανόνες, τοποθετούνται τουλάχιστον 10 cm από την επιφάνεια της οροφής. Στην πράξη, βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, γεγονός που οδηγεί σε στασιμότητα της θερμής μάζας αποβλήτων στην οροφή.
 2. Το ανεπαρκές ύψος του σωλήνα εξαερισμού προκαλεί τη διακοπή της κίνησης του αέρα μέσα στο κανάλι.
 3. Κοινός εξαερισμός των παρακείμενων δωματίων.
 4. Η κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι συχνά εξοπλισμένη μόνο με εξαναγκασμένο εξαερισμό, αν και με κανόνες στην κουζίνα θα πρέπει να υπάρχει και μια τρύπα φυσικού αερισμού.

Προσοχή παρακαλώ! Ο φυσικός αερισμός είναι ένας απλός και μη-απόβλητος τρόπος για την παροχή φρέσκου οξυγόνου στον εαυτό σας και την οικογένειά σας, ωστόσο, πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του φυσικού εξαερισμού είναι ότι στην κουζίνα συχνά δεν αρκεί. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό αν δεν υπάρχει άνεμος ή σε μια ζεστή περίοδο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πρόσθετες ειδικά εγκατεστημένες συσκευές που συμβάλλουν στην αύξηση της εισροής νωπού, καθαρισμού και απόρριψης του αέρα εξαγωγής.

Αναγκαστικός εξαερισμός στην κουζίνα

Αυτός ο τύπος εξαερισμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση στις οπές του σωλήνα εξαερισμού ειδικού ηλεκτρικού εξοπλισμού, ο οποίος θα καταδιώξει τεχνητά τον αέρα. Στην κουζίνα, είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσετε μια κανονική κουκούλα που τρέχει από το δίκτυο και κατευθύνει τον αέρα εξαγωγής στο δρόμο. Αυτή η επιλογή θα είναι μια καλή λύση σε ένα σπίτι με ανεπαρκώς σχεδιασμένο εξαερισμό. Η κουκούλα της κουζίνας βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα σε ύψος 60-80 cm, αλλά όχι ψηλότερα, διαφορετικά δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το έργο.

Λιγότερο περίπλοκη είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος εξαναγκασμένης (τεχνητής) τροφοδοσίας και εξαγωγής που όχι μόνο θα αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα αλλά και θα συμβάλλει ταυτόχρονα στην καθαρή εισροή. Έτσι, η κουζίνα θα είναι μέρος του εξαερισμού ολόκληρου του εξοχικού σπιτιού. Εάν είναι απαραίτητο, όλο το σύστημα είναι επίσης ευκολότερο να εξοπλιστεί με συσκευές φιλτραρίσματος και θέρμανσης.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του τεχνητού αερισμού είναι το υψηλό οικονομικό του κόστος και η υπερβολικά πολύπλοκη εγκατάσταση, την οποία μπορούν να κάνουν μόνο ειδικοί. Ωστόσο, αφού έχετε πληρώσει και έχετε εγκαταστήσει μια τέτοια εξαερισμό, θα το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό στις αλλαγές θερμοκρασίας και στις μεταβλητές στις καιρικές συνθήκες.

Συμβουλές και κόλπα για την εγκατάσταση κουκούλες στην κουζίνα

Τι θα μπορούσε να είναι ευκολότερο από την εγκατάσταση κουκούλα στην κουζίνα; Διάβασα τις οδηγίες και ακολούθησα αυστηρά αυτό που είναι γραμμένο σε αυτό. Προσφέρουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με ορισμένες συμβουλές που δεν περιλαμβάνονται πάντα στο εγχειρίδιο.

 • οι κουκούλες από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ πιο ανθεκτικές και πιο ανθεκτικές.
 • υλικό φίλτρου στην κουκούλα, αλλάξτε τουλάχιστον 1 φορά σε 6 μήνες.
 • Ένας ανεμιστήρας με υψηλή ισχύ και υπερβολικά ισχυρή ροή αέρα εξάτμισης μπορεί να φράξει τον αγωγό αέρα. Έτσι, όλοι οι πτητικοί ατμοί και οι δυσάρεστες οσμές θα συλλέγονται στην κουζίνα και τα κοντινά δωμάτια.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού και οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται κατά διαστήματα από συσσώρευση αιθάλης και λιπαρής πλάκας.
 • σε μια μεγάλη κουζίνα (πάνω από 15 m2) θα είναι απαραίτητο να παράσχετε επιπλέον δύο αεραγωγούς. Ένα για την πλήρωση του δωματίου με φρέσκο ​​αέρα, το άλλο για την κουκούλα κουζίνας.

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, δημιουργώντας καλό αερισμό στην κουζίνα δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις και συμβουλές, και καθαρό φρέσκο ​​αέρα, μια υγιεινή ατμόσφαιρα που παρέχετε.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα (αερισμός) σε μια ιδιωτική κατοικία

23 Οκτωβρίου 2013. Διαβάστε τις ώρες 87782

Από τον καλά σχεδιασμένο αερισμό στο σπίτι εξαρτάται η φρεσκάδα του καθαρού αέρα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Για σήμερα, λίγοι άνθρωποι μπορούν να καυχηθούν με εξαιρετικό εξαερισμό σε σαλόνια, εκτός από την κουζίνα και το μπάνιο.

Φυσικός αερισμός για ιδιωτική κατοικία

Τι, κατά κανόνα, απαιτείται για μια άνετη διαβίωση σε ένα σπίτι το χειμώνα είναι ζεστό, δροσερό το καλοκαίρι. Και το πιο σημαντικό, ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, χωρίς σχέδια. Ως εκ τούτου, η κίνησή του πρέπει να είναι φυσική και να μην παραμένει στάσιμη, και δυσάρεστες οσμές χωρίς καθυστέρηση, πρέπει να ξεφύγουν από το δωμάτιο. Φαίνεται ότι όλα τα θέματα θα επιλυθούν με τεχνητό εξαερισμό. Αλλά έχει επίσης μειονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι η εντατική ανταλλαγή αέρα. Μπορεί να προκαλέσει απώλεια θερμότητας. Η αντικατάσταση του αέρα στις εγκαταστάσεις με εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι περισσότερο από 3 φορές υψηλότερη από την τιμή της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Ως εκ τούτου, συνιστάται να εξοπλιστεί η κατοικία με φυσικά συστήματα εξαγωγής αέρα.

Όπως πάντα, κάθε κανόνας έχει τις δικές του εξαιρέσεις. Μια μικρή κίνηση της ροής του αέρα στους αγωγούς αέρα συνεπάγεται σημαντικές διαστάσεις του αγωγού. Αν μιλάμε για το σύστημα φυσικά σχεδίασης, οι διόδου 300 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα θα απαιτούσε ένα τμήμα αγωγού 25 × 40 cm (ρείπ dishes, 35 cm), με καταναγκασμού τεντωμένο επαρκώς τμήμα 16 × 20 cm (Ø2o cm). Λόγω του γεγονότος ότι η κατασκευή ventkanala μέσα στον τοίχο που φέρει είναι μερικές φορές δύσκολο, και τη βελτίωση του σχεδιασμού στην οροφή ή στον τοίχο του δωματίου φαίνεται άσχημο και δεν ταιριάζει στην έννοια του χώρου, η έξοδος γίνεται ένα σύστημα μηχανικού αερισμού.

Κριτήρια για την επιλογή ενός συστήματος εξαερισμού σε ιδιωτική οικοδόμηση κατοικιών.

Για να προσδιοριστεί η επιλογή της οποίας εξακολουθεί να είναι το σύστημα εξαερισμού καλύτερα προσαρμοσμένο για μια συγκεκριμένη δομή, καθοδηγείται από τους ακόλουθους παράγοντες:

Μια άλλη όχι ασήμαντη στιγμή είναι η οικονομική πλευρά του θέματος. Αλλά για να εξασφαλιστεί μια μακροπρόθεσμη άνετη διαβίωση, ο παράγοντας αυτός προσπαθεί να μην δώσει προσοχή.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση της estestestvennoy αερισμού είναι του καθαρού αέρα γύρω από το περίβλημα και τα τοιχώματα του cottage είναι κατασκευασμένα από υλικά που αναπνέουν: κεραμικά, ξύλο, adobe, αφρού και πορομπετόν.

συνθήκες τοποθέτησης της καταναγκαστικής συστήματα εξαερισμού είναι η ανάγκη να φιλτράρει τον αέρα του περιβάλλοντος, με σκοπό να απομακρυνθούν τα οσμή και επιβλαβείς nepryatno ακαθαρσίες και να εξασφαλιστεί αερισμός σε κτίρια με τα τοιχώματα των σφραγισμένων πάνελ και penopolisterolbetona.

Φυσική ανταλλαγή αέρα: διείσδυση και αερισμός

Η είσοδος του αέρα στο δωμάτιο, καθώς και η αφαίρεσή του, μπορεί να είναι φυσική και τεχνητή. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας έρχεται ως αποτέλεσμα της διείσδυσης και κατά τον αερισμό του δωματίου. Ως διήθηση νοείται η ελάχιστη διείσδυση του αέρα μέσω της χαλαρής ακινητοποίησης των φύλλων παραθύρου, του διακένου μεταξύ του μπλοκ παραθύρου και του ανοίγματος, της διαρροής του φύλλου της πόρτας, μέσω των τοίχων. Παράθυρα από ξύλο, συμβατικού σχεδιασμού, έχουν υψηλή διαπερατότητα αέρα 15 kg / h * m 3. Αυτό αρκεί για να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε ένα μικρό σπίτι (120m 2). Επιπλέον, προσθέτει αέρα μέσω της διαρροής των θυρών εισόδου και μέσα από τους τοίχους.

Η εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων είναι σφιχτή, δεν παρέχει καμία διαρροή. Η διαπερατότητα των τεμαχίων παραθύρων του πλαστικού τους είναι ουσιαστικά μηδενική. Όπως λένε, οι ιδιοκτήτες τους, το παράθυρο δεν αναπνέει. Επομένως, όταν επιλέγετε ένα μπλοκ, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα παράθυρο όπου υπάρχει ήδη βαλβίδα παραθύρου εισόδου.

Αν χάσετε χρόνο και η μονάδα παραθύρου είναι ήδη εγκατεστημένη, συνιστάται η τοποθέτηση μιας βαλβίδας τοίχου για την εισαγωγή αέρα. Συνήθως πρόκειται για σωλήνα τοποθετημένο σε τοίχο και κλειστός και στις δύο πλευρές με εξαερισμού. Το πλέγμα που βρίσκεται στο εσωτερικό του σπιτιού είναι ρυθμιζόμενο. Μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τελείως. Συνιστάται η τοποθέτηση βαλβίδας αερίου τοίχου τροφοδοσίας κοντά στο άνοιγμα παραθύρου πιο κοντά στο ψυγείο, έτσι ώστε οι διεισδυτικές μάζες αέρα να πέφτουν στη ζώνη της δράσης του.

Πάρτε μια φυσική ροή του δοχείου αέρα και αερισμού. Εκτελείται ανοίγοντας το παράθυρο ή ανοίγοντας το πλαίσιο του πλαστικού παραθύρου. Αλλά αυτή η μέθοδος εξαερισμού είναι αναποτελεσματική. Συνδέεται με μεγάλη απώλεια θερμότητας, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία συμπυκνωμάτων και η πλήρης αντικατάσταση του όγκου αέρα στο δωμάτιο διαρκεί πολύ. Περίπου μια ώρα.

Μια άλλη μέθοδος είναι ο βραχυπρόθεσμος αερισμός με τη βοήθεια πλήρως ανοιγμένων παραθύρων. Αυτός είναι ένας πιο κοινός τρόπος. Με αυτόν τον εξαερισμό, η ανανέωση αέρα διαρκεί 7-8 λεπτά, ενώ τα παράθυρα δεν έχουν χρόνο για να κρυώσουν και το συμπύκνωμα δεν σχηματίζεται.

Ωστόσο, ο αποτελεσματικότερος αερισμός είναι βύθισμα. Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες πολύ ανοιχτά και λόγω του σχηματισμού έλξης, η αντικατάσταση των αέριων μαζών στο δωμάτιο είναι σχεδόν στιγμιαία, μετά από 3 λεπτά. Αυτό το είδος αερισμού δεν είναι επιθυμητό κατά τη διάρκεια της παραμονής των ανθρώπων στα δωμάτια, μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση κρύου.

Εγκαταστάσεις στο σπίτι, που χρειάζονται ρύθμιση των αεραγωγών

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς το ζήτημα της ρύθμισης του φυσικού αερισμού στην ιδιωτική ιδιοκτησία σπιτιών. Κατ 'αρχάς, καθορίζουμε πού είναι απαραίτητο να εγκαταστήσουμε τους αεραγωγούς.

Πρόκειται για χώρους υγιεινής και υγιεινής: μπάνιο, μπάνιο, ντους, οικιακό δωμάτιο με πλυντήριο.

Σε ντουλάπες, βοηθητικά δωμάτια και αποθήκες, εάν είναι διασυνδεδεμένα με διαμερίσματα κατοικιών.

Εάν η παραγωγή είναι οργανωμένη σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις, το ζήτημα του εξαερισμού του αέρα επιλύεται εγκαθιστώντας τη βαλβίδα τροφοδοσίας σε δομή τοίχου ή παραθύρου.

Ο χώρος όπου είναι εγκατεστημένος ο λέβητας θέρμανσης και άλλος εξοπλισμός θέρμανσης, σύμφωνα με τα πρότυπα, πρέπει να είναι εξοπλισμένος τόσο με σωλήνα εξαερισμού όσο και με βαλβίδα επιστροφής τοίχου. Επίσης, κατόπιν αιτήματος υγειονομικών κανόνων και προδιαγραφών, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το δωμάτιο με έναν αγωγό εξαερισμού, αν περισσότερες από δύο πόρτες το χωρίζουν από ένα αεριζόμενο δωμάτιο.

Στο υπόλοιπο του διαμερίσματος ατομικής ιδιοκτησίας σπίτι, όπου δεν υπάρχει βαλβίδα αγωγών αέρα, συναρμολογούνται Παράθυρο προμήθεια ή τοίχο, και να κάνει την τρύπα υπερχείλισης στην κύρια πόρτα πάνω στον καμβά στο διπλανό δωμάτιο.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να γίνει φυσικός αερισμός του υπόγειου χώρου στον πρώτο όροφο και στο χώρο του υπογείου, για τον οποίο είναι επίσης διατεταγμένα τα ventcans.

Απόδοση ενός τυπικού αγωγού εξαερισμού

Η απόδοση του αγωγού αερισμού επηρεάζεται από τους ακόλουθους παράγοντες: το υλικό κατασκευής, το ύψος του αγωγού και το καθεστώς θερμοκρασίας στο χώρο εγκατάστασης.

Παρουσιάζουμε το τραπέζι για έναν τυπικό αγωγό εξαερισμού κατασκευασμένο από τούβλα, με διατομή 12 × 17 cm ή 204 cm 2.

Πώς να οργανώσετε σωστά τους αεραγωγούς για τον φυσικό εξαερισμό στην ιδιωτική κατασκευή κατοικιών

Εάν η βάση για τη λήψη της ελάχιστης περιοχής τομής του αεραγωγού είναι ίση με 0,016 m 2, τότε η πλευρά του θα αντιστοιχεί σε 12,5 cm και Ø 150 mm. Με τη βοήθεια αυτού του καναλιού, είναι δυνατή η αντικατάσταση του αέρα στο δωμάτιο μέχρι 30 m 3 την ώρα. Για να αυξήσετε την ένταση της αφαίρεσης αέρα, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ένα ventankanal μεγάλου μεγέθους και ένα μήκος. Οι αεραγωγοί μήκους μικρότερου των 2 μέτρων δεν πληρούν τις απαιτήσεις αερισμού των χώρων, καθώς δεν παρέχουν σωστή εναλλαγή αέρα.

Πρακτικά το μήκος του κιβωτίου εξαερισμού στο πάτωμα εξαρτάται από τον αριθμό και το ύψος των επάνω ορόφων, τη σοφίτα και το σωλήνα οροφής. Για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη πρόσφυση σε όλους τους αγωγούς στο πάτωμα, γίνονται περίπου το ίδιο μήκος. Η διατομή των αγωγών εξαέρωσης αφήνεται επίσης η ίδια, όχι περισσότερο από την ευκολία τους όσον αφορά την εγκατάσταση. Η χωρητικότητα αερισμού στα δωμάτια ρυθμίζεται από την επιλογή των διαστάσεων του ventrashet.

Ο αριθμός ιδιωτικών κτιρίων των μικρών αγωγών, έτσι ώστε να μην ενωθούν σε ένα κοινό κανάλι και να απομακρύνονται από τις εγκαταστάσεις μέσα από την σοφίτα στην ταράτσα και είναι εξοπλισμένα με το μέρος της κεφαλής. Ο συνδυασμός των αεραγωγών οδηγεί γενικά σε υποβάθμιση του εξαερισμού.

Η τοποθέτηση των μονάδων αερισμού λαμβάνει χώρα μέσα στους τοίχους στήριξης ή με την προσθήκη αεραγωγών σε αυτά. Συνιστάται να κατασκευαστεί ένα μπλοκ από τούβλα, κατόπιν το μέγεθος του αεραγωγού επιλέγεται να είναι πολλαπλάσιο των διαστάσεών του. Για παράδειγμα, 140 × 140 mm (τούβλα δαπέδου ανά ημι-τούβλο) ή 140x270 mm (μισό τούβλο σε τούβλο). Πιθανώς, η συσκευή του αγωγού εξαερισμού με ειδικά τεμάχια σκυροδέματος. Για τη διευθέτηση των αγωγών εξαερισμού από τούβλα ή μπλοκ, πρέπει να είναι δυνατή η στήριξή τους σε θεμέλια θεμελίωσης ή οπλισμένο δάπεδο από σκυρόδεμα.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από πολυμερή ή μέταλλο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι κλειστά με ένα ειδικό κουτί. Τέτοιοι αγωγοί εξαερισμού έχουν βρει εφαρμογή σε κτίρια κατασκευασμένα από σπίτια από ξύλο και σκελετό.

Πώς να υπολογίσετε τον φυσικό αερισμό ενός ιδιωτικού κτιρίου κατοικιών

Για να προσδιορίσετε τις διαστάσεις των αγωγών εξαερισμού, συνιστάται να υπολογίσετε τη χαμηλότερη χωρητικότητα του συστήματος εξαερισμού, λαμβάνοντας ως βάση την ποσότητα του όγκου του εξερχόμενου αέρα.

Κατά την εύρεση της ποσότητας του όγκου του αέρα μέσω του εξερχόμενου αέρα αγωγούς φυσικά εκχυλίσματα, βασίζεται στο γεγονός ότι ο αέρας μέσα στο περίβλημα περνά διαμέσου του αντίστροφου ventklapany με το εξωτερικό χώρο φτάνει δωμάτια είναι εξοπλισμένα με αεραγωγούς και μέσω αυτών πάλι πίσω στο δρόμο.

Παρουσιάζουμε τον αλγόριθμο για τον υπολογισμό του απαιτούμενου αριθμού αγωγών εξαερισμού για κάθε όροφο του κτιρίου:

 1. Με βάση τους κανόνες, βρίσκουμε το συνολικό μικρότερο ποσό αέρα που ρέει έξω από τις βαλβίδες ανάστροφης εξαερισμού - QΠ, m 3 / ώρα.
 2. Σύμφωνα με τους κανόνες, καθορίζουμε τη συνολική ποσότητα αέρα που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις με αεραγωγούς - Qστο, m 3 / ώρα.
 3. Συγκρίνοντας την ελάχιστη άφιξη QΠ, m 3 / h και εκροή Qστο, m 3 / ώρα ροών αέρα, επιλέγουμε ένα μεγάλο και το πάρουμε για τη χαμηλότερη παραγωγικότητα όλων των αεραγωγών στο πάτωμα, που προκύπτουν από τον υπολογισμό - Qσ, m 3 / ώρα.
 4. Με βάση το ύψος του σπιτιού, καθορίστε το μέγεθος του κατακόρυφου καταιονισμού στο πάτωμα. Δεδομένου ότι το ύψος της σοφίτας, σύμφωνα με CH και το D είναι ίσο με το ύψος της κατοικίας, και το ελάχιστο ventkanala μέγεθος πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής του σπιτιού είναι 0,5 μέτρα, το ύψος ventkanala ίσο με το άθροισμα αυτών των δεικτών. Παράδειγμα τέτοιου υπολογισμού δίνεται παρακάτω.
 5. Δεδομένου επίπεδο ventkanala και τη συνολική αποτελεσματικότητα του διακανονισμού όλων των καναλιών στο πάτωμα, σύμφωνα με τον υπολογισμό, βλέπε παρακάτω, καθορίζει τον αριθμό των αναγκαίων αεραγωγούς του επιλεγμένου υλικού.
 6. Με γνώμονα τον επιλεγμένο αριθμό τυποποιημένων αεραγωγών, τους διαχωρίζουμε μεταξύ των δωματίων, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διασφάλισης των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε όλους τους χώρους με αεραγωγούς.

Πρότυπο για τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού κτιρίου κατοικιών

Για παράδειγμα, παίρνουμε ένα κτίριο σε ένα όροφο συνολικής επιφάνειας 130m 2 και ύψους τοίχου 2,8 μέτρων. Στο εξοχικό σπίτι υπάρχουν έξι σαλόνια -100μ 2, μια κουζίνα, ένα μπάνιο και μια τουαλέτα, ένα αποθήκη - 4.5μ 2. Τα δάπεδα στο σπίτι είναι κατασκευασμένα από πασσάλους στα κούτσουρα στο έδαφος. Ένας υπόγειος χώρος ύψους 300 mm αερίζεται μέσω του αγωγού εξαερισμού. Κατασκευάζουμε αεραγωγούς από τσιμεντόλιθους.

 1. Για μια ιδιωτική δομή, σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανονισμούς, ο αερισμός του αέρα στους καθιστικούς χώρους γίνεται μία φορά.

Από αυτό προκύπτει ότι η παροχή αέρα από το εξωτερικό για οικιακούς χώρους:

 • 100 - συνολικό καθιστικό.
 • 2,8 - ύψος των χώρων.
 • 1 - η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία.
 1. Τα κανονιστικά έγγραφα καθορίζουν: αερισμό στην κουζίνα, όπως 60 m 3 / ώρα, σε χώρους με υψηλή υγρασία 25 m 3 / ώρα. η ένταση της ανταλλαγής αέρα στην αποθήκη και το υπόγειο 0,2 1 / ώρα.

Στη συνέχεια, υπολογίζουμε την απαιτούμενη ποσότητα εξερχόμενου αέρα από κάθε δωμάτιο:

 • Qστο 1 = 60 + 25 + 25 = 110 m 3 / ώρα - η ποσότητα της απουσίας αέρα από την κουζίνα, το μπάνιο, το μπάνιο?
 • Qστο 2 = 4,5 * 2,8 * 0,2 = 2,52 m 3 / h - η ποσότητα του αέρα εξαγωγής από το κυλικείο.
 • Qστο 3 = 130 * 0,3 * / 0,2 = 7,8 m3 / ώρα - η ποσότητα του εξερχόμενου αέρα από το υπόγειο.
 • Σύνολο: Qσυνολικά= Qστο 1 + Qστο 2 + Qστο 3 = 110 + 2,52 + 7,8 = 120,32 m 3 / h. - τη συνολική ποσότητα εξερχόμενου αέρα από το σπίτι. Μια συγκριτική ανάλυση δείχνει ότι η Qn> Qσυνολικά, από τα οποία προκύπτει ότι η συνολική εκτιμώμενη χαμηλότερη παραγωγικότητα όλων των αεραγωγών στο πάτωμα:
 1. δομή One-δαπέδου, με δεδομένο το επίπεδο της σοφίτας χώρου, η οποία, σύμφωνα με τους οικοδομικούς, ίσο προς το ύψος των χώρων, και το ελάχιστο ύψος του καναλιού εξαερισμού στην κορυφογραμμή του 0,5 μέτρα, λαμβάνουν ventkanala μήκος 4 μέτρων?
 2. Σύμφωνα με τον πίνακα 1, σε θερμοκρασία 20 ° C και ύψος του αγωγού αερισμού 4 μέτρα, επιλέγουμε την παραγωγικότητα ενός τυπικού αγωγού εξαερισμού με εμβαδόν 204 cm 2 - 45,96 m 3 / h.

Υπολογίζουμε τον αριθμό των τυπικών αεραγωγών από τούβλα: 280m 3 / ώρα / 45,96 m 3 / ώρα = 6,09. Για μια συγκεκριμένη δομή ενός ιστορικού, απαιτούνται 6 αγωγοί εξαερισμού.

 1. Στην κατασκευή κατοικιών υπάρχουν υποχρεωτικοί αεραγωγοί στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο και στην αποθήκη, καθώς και στο υπόγειο. Προχωρώντας από την εποικοδομητική ανάγκη, εξοπλίζουμε το υπόγειο με δύο αγωγούς εξαερισμού. Συνολικά έχουμε 6 αεραγωγούς φυσικής εκχύλισης.
 2. Τώρα υπολογίζουμε την παροχή κανονιστικών δεικτών για τις εγκαταστάσεις. Η κουζίνα. Για την κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπάρχει εναλλάκτης αέρα 60 m 3 / ώρα, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι ένας αγωγός εξαερισμού δεν είναι αρκετός, οπότε αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλοκ με δύο αεραγωγούς.

Οι υπόλοιποι χώροι πληρούν τις απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, παίρνουμε τελικά 7 αεραγωγούς για το μονοόροφο σπίτι μας

Κάνουμε μια συγκριτική ανάλυση:

 • Κουζίνα 45,96 * 2 = 92m 3 / ώρα> 60m 3 / ώρα.
 • μπάνιο 45.96m 3 / ώρα> 25m 3 / ώρα.
 • μπάνιο 45,96m 3 / ώρα> 25m 3 / ώρα.
 • αποθήκη 45,96 m 3 / ώρα> 2,52 m 3 / ώρα.
 • Υπόγειος 45,96 * 2 = 92m 3 / ώρα> 7,8m 3 / ώρα.

Συνολική απόδοση όλων των καναλιών

 • 92 + 45,96 + 45,96 + 45,96 + 92 = 321,8 m 3 / h
 • 321,8 m 3 / ώρα> 280 321,8 m 3 / ώρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η τεχνική υπολογισμού είναι απλοποιημένη, αλλά έχει το δικαίωμα στη ζωή.

Τοποθέτηση του αγωγού αερισμού πάνω από την οροφή

Σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες γύρω από οποιοδήποτε εμπόδιο δημιουργείται μια ζώνη κενού ή υψηλής πίεσης, ανάλογα με την πορεία και τη δύναμη των ρευμάτων αέρα. Δεν αποτελεί εξαίρεση, και ventkanal. Όταν η κεφαλή του αγωγού εξαερισμού χτυπά στη ζώνη εκφόρτωσης, η ώθηση αυξάνεται και όταν σχηματίζεται γύρω από αυτή μια περιοχή αυξημένης πίεσης, τείνει να μειώνεται και τείνει στο μηδέν. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό η έλξη να ανατραπεί, με αποτέλεσμα ο αέρας να αρχίζει να κινείται από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του σπιτιού. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση των ροών μάζας αέρα στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, η κεφαλή του σωλήνα εξαερισμού πρέπει να εγκατασταθεί σύμφωνα με ορισμένες διαστάσεις.

Θερμομόνωση των αγωγών εξαερισμού

Με μείωση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ο σχηματισμός συμπυκνώματος και η μείωση της ωθήσεως αρχίζουν στον αγωγό εξαερισμού. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, οι αγωγοί τοποθετούνται μέσα στους εξωτερικούς τοίχους του ρουλεμάν ή μονώνονται με θερμομονωτικά υλικά.

Πώς να αντέχετε την αεροδυναμική αντίσταση των αεραγωγών

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα αεροδυναμικής οπισθέλκουσας που εμποδίζει την ώθηση στον αγωγό, είναι απαραίτητο:

 • αύξηση της διατομής του αγωγού αερισμού.
 • Η διατομή των αγωγών αερισμού δεν πρέπει να μεταβάλλεται καθ 'όλο το μήκος.
 • Ο αγωγός αερισμού πρέπει να τοποθετηθεί σε μια αυστηρά κατακόρυφη θέση. Ίσως η απόκλιση του αγωγού στην πλευρά μέχρι 1 m, αλλά όχι περισσότερο από 30 ° από το κατακόρυφο επίπεδο. Δεν επιτρέπονται οριζόντια τμήματα σε συστήματα φυσικού αερισμού.
 • τα τοιχώματα του αγωγού εξαερισμού πρέπει να είναι απόλυτα ομαλά.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια σας, την εγκατάσταση κουκούλες και άλλες χρήσιμες πτυχές

Η αντικατάσταση των ξύλινων παραθύρων με πλαστικά και των μεταλλικών θυρών εμποδίζει την κυκλοφορία καθαρού αέρα. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, το σύστημα εξαερισμού πρέπει απαραιτήτως να αποτελείται από κανάλια τροφοδοσίας και εξάτμιση (για παράδειγμα, βαλβίδες εισαγωγής σε πλαστικά παράθυρα) που βρίσκονται σε όλους τους χώρους. Φτιάξτε τον εαυτό σας δεν θα είναι δύσκολο, και τα οφέλη από αυτό θα είναι ανεκτίμητο, φρέσκο ​​και καθαρό αέρα - η εγγύηση της υγείας της οικογένειάς σας.

Αναγκαστικός εξαερισμός ιδιωτικής κατοικίας

Σήμερα, κανένα ιδιωτικό σπίτι δεν μπορεί να κάνει χωρίς ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού που όχι μόνο θα γεμίσει την ατμόσφαιρα του σπιτιού με καθαρό αέρα, αλλά και θα αφαιρέσει όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Το πιο αποτελεσματικό για σήμερα είναι το αναγκαστικό σύστημα εξαερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας.

Συνήθως χρησιμοποιείται σε χώρους όπου ο φυσικός αερισμός δεν είναι αρκετός - στα μπάνια και στην κουζίνα. Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του αέρα με ειδικό εξοπλισμό - ανεμιστήρα ή απορροφητήρα.

Επίσης στη στέγη συνιστούμε να εγκαταστήσετε ένα άνοιγμα, το οποίο μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τη συσκευή του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 1. το κύριο στοιχείο είναι η μονάδα εξαερισμού, η οποία αποτελείται από:

α) τη μονάδα ελέγχου,

2. αγωγός εξαγωγής αέρα ·

3. Ανεμοστάτης εκχύλισης.

6. Ανοσοστάτης παροχής.

Αρχή της λειτουργίας του εξαναγκασμένου ανεφοδιασμού και εξαερισμού.

Μέσω της εισαγωγής αέρα εξαγωγής, ο αέρας αφαιρείται από τα δωμάτια στον εκτροπέα, ο οποίος βρίσκεται στην οροφή του σπιτιού. Φρέσκος αέρας ρέει μέσω της εισαγωγής αέρα εισαγωγής, ο οποίος στη συνέχεια διανέμεται με τη βοήθεια μονάδας παροχής και εξαερισμού σε όλους τους χώρους.

Το σύστημα ανάκτησης λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή.

Το χειμώνα, ο θερμός αέρας και το εισερχόμενο κρύο συναντώνται στον εναλλάκτη θερμότητας στον ανακτητή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάμειξη δύο ρευμάτων αέρα δεν λαμβάνει χώρα. Ο αποστειρωμένος θερμός αέρας δίνει τη θερμότητά του στον εισερχόμενο αέρα. Εξαιτίας αυτού, ο ήδη ζεστός αέρας διανέμεται στους οικιακούς χώρους. Αυτή η λύση εξοικονομεί έως και το 25% της ενέργειας που καταναλώνεται από το σύστημα θέρμανσης.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν τον εξοπλισμό της μονάδας αερισμού με βοηθητικά συστήματα για φιλτράρισμα και υγρασία του παρεχόμενου αέρα.

Πλεονεκτήματα σύγχρονος εξαναγκασμένος ανεφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας:

 1. Σημαντική εξοικονόμηση της θερμικής ενέργειας μέσω της χρήσης ενός αποδοτικού εναλλάκτη θερμότητας.
 2. Παρέχει όλους τους χώρους στο σπίτι με φρέσκο ​​αέρα, παρά τις καιρικές συνθήκες.
 3. Αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμα και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με σύστημα φιλτραρίσματος.
 4. Εκτελεί ψύξη, θέρμανση, αφύγρανση ή ύγρανση καθαρού αέρα.
 5. Παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης και εύκολης ρύθμισης της ανταλλαγής αέρα στο σπίτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις παραμέτρους του κλίματος στα δωμάτια.
 6. Ένα αξιόπιστο σύστημα για τη διάγνωση και τη λειτουργία της απόδοσης (μικροκλίμα, υγρασία αέρα, ανταλλαγή αέρα), καθώς και πληροφορίες όταν χρειάζεται αντικατάσταση φίλτρων ή ανίχνευση δυσλειτουργιών.

Μειονεκτήματα σύγχρονος εξαναγκασμένος ανεφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας:

 1. Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τη μονάδα ελέγχου και τους ανεμιστήρες.
 2. Αυτόματο σύστημα προστασίας απενεργοποιεί το σύστημα εξαερισμού χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.
 3. Μια τεχνικά πολύπλοκη συσκευή με ηλεκτρονική ακριβή μονάδα ελέγχου.
 4. Η ανάγκη για περιοδική συντήρηση.
 5. Δημιουργεί θόρυβο ενώ εργάζεστε.
 6. Απαιτείται εγκατάσταση από ειδικευμένο προσωπικό.

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με έναν εναλλάκτη θερμότητας εδάφους.

Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα.

Συσκευή:

Ο σωλήνας τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 μέτρα στο έδαφος. Το ένα άκρο του σωλήνα αφαιρείται από το έδαφος σε απόσταση 0,5-1 m. Το δεύτερο άκρο συνδέεται άμεσα με την εισαγωγή αέρα. Ο αέρας τροφοδοσίας τροφοδοτείται στη μονάδα εξαερισμού μέσω εναλλάκτη θερμότητας εδάφους, όπου θερμαίνεται το χειμώνα και το καλοκαίρι ψύχεται. Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 110 mm για μεγαλύτερη απόδοση. Το συνιστώμενο μήκος σωλήνα είναι 15 μέτρα και περισσότερο.

Πλεονεκτήματα Αυτό το σύστημα εξοικονομεί κλιματισμό και θέρμανση έως και 25%.

Δώστε στο σπίτι και την οικογένειά σας πλήρη άνεση και ηρεμία σε κάθε δωμάτιο.

Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα (εξαερισμός) σε ένα ιδιωτικό βίντεο σπίτι:

Πώς να φτιάξετε έναν εύκαμπτο σωλήνα αερίου για μια στήλη αερίου

Οι αγωγοί εξαερισμού για ένα λέβητα ή μια στήλη πρέπει να είναι 130x260 mm. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, είναι απαραίτητο να κλείσετε προσεκτικά όλες τις υπάρχουσες σχισμές με μια λύση για την τοιχοποιία. Και ο αγωγός εξαερισμού συνδέεται καλύτερα με την έξοδο του λέβητα ή της στήλης με γαλβανισμένο σωλήνα, ο οποίος δεν φοβάται τη διάβρωση και τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να τυλίγεται γύρω στα 50-80 εκατοστά, έτσι ώστε η εξάτμιση να μην πάει στο δωμάτιό σας.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην τουαλέτα και στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού

Εάν το μπάνιο σας σε ιδιωτικό σπίτι δεν είναι εξοπλισμένο με εξαναγκασμένο εξαερισμό, τότε θα συσσωρευτεί υγρασία, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε μύκητες και μούχλα. Αυτός ο εξαερισμός λόγω της ταχείας κυκλοφορίας του αέρα θα αφαιρέσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές στο μπάνιο ή την τουαλέτα. Ο ανεμιστήρας τοίχου στα μανίκια (χωρίς έδρανα) είναι ο καλύτερος για αυτό. Με τα ρουλεμάν, οι οπαδοί, αν και πιο αξιόπιστοι και ακριβοί, αλλά πολύ θορυβώδης. Με τη σειρά τους, οι οπαδοί στους θάμνους είναι χαμηλής τιμής και σχεδόν αθόρυβοι.

Επίσης, συνιστούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Μια κουκούλα είναι απαραίτητη για κάθε μπάνιο, κουζίνα ή τουαλέτα. Χάρη στη συσκευή αυτή κυκλοφορεί φρέσκος αέρας, ο οποίος επιτρέπει τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας και του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Οι σύγχρονες τεχνολογίες παρέχουν την ευκαιρία για αποτελεσματικότερη χρήση συστημάτων εξάτμισης. Για παράδειγμα, έχοντας εγκαταστήσει επιπλέον στο μπάνιο έναν αισθητήρα κίνησης, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί, και θα απενεργοποιηθεί το σύστημα εξαερισμού. Επίσης στην πράξη, η συμπερίληψη του καλύμματος ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής. Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν αισθητήρα υγρασίας που θα συνδεθεί με το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού και αν αλλάξετε τις παραμέτρους του στην αυτόματη λειτουργία, ελέγχεται η λειτουργία του καλύμματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους βέλτιστους και σωστότερους τρόπους σύνδεσης ενός συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού με το παράδειγμα ενός λουτρού.

Σύσταση! Το καλύτερο μέρος για να τεθεί ο διακόπτης είναι ο απορροφητήρας μέσα στο δωμάτιο, για παράδειγμα, στο μπάνιο ή την τουαλέτα. Δεδομένου ότι δεν κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα, χρειάζεστε το σύστημα εξαερισμού για να λειτουργήσει, επειδή μπορεί να είναι μια απλή επίσκεψη για τον καθαρισμό ή το πλύσιμο και το βούρτσισμα των δοντιών σας.

Η παραπάνω πρόταση θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη εάν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε την κουκούλα όταν ανάβει η λυχνία. Σε αυτή την περίπτωση, είναι αναγκαίο να προβλεφθεί ένα επιπλέον διακόπτη για το σύστημα εξαερισμού, καθώς δεν είναι κάθε φορά που θα ανάψει τα φώτα στο μπάνιο, θα πρέπει να φωτιά κουκούλα. Για παράδειγμα, το χειμώνα είναι δροσερό στο μπάνιο και επιπλέον κρύος αέρας από το σύστημα εξαερισμού δεν θα προσθέσει στην άνεση σας. Ή να πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα, έχετε ετοιμάσει για σας ένα αφρόλουτρο και αποφάσισε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ταινίες στο iPad σας, και σε αυτή την περίπτωση, η συνεχής βουητό του ανεμιστήρα θα σας ενοχλήσει μόνο.

Αισθητήρας υγρασίας

Οι σύγχρονοι ειδικοί προτείνουν την εγκατάσταση αισθητήρων υγρασίας σε τζάκια, τα οποία θα σηματοδοτούν την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του συστήματος εξαερισμού. Ωστόσο, αυτό δεν αξίζει να το κάνετε, και γι 'αυτό. Για παράδειγμα, το παιδί σας είναι λίγο καλά, και θα πρέπει να το αγοράσει, σε αυτή την περίπτωση, είναι αναγκαίο να αποφευχθεί το παραμικρό σχέδιο, και στη συνέχεια ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού, θα λειτουργήσει σε ένα σήμα από τον αισθητήρα υγρασίας, δεν μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Κατά κανόνα, το μπάνιο θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό ώστε το παιδί σας να μην αρρωστήσει εντελώς, γι 'αυτό πρώτα συμπεριλαμβάνουμε ζεστό νερό, το οποίο θα ζεστάνει ολόκληρο το δωμάτιο όπως σε ένα λουτρό.

Σύσταση! Συγκεκριμένα, δεν συνιστάται η εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού στη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης σε διαμερίσματα και σπίτια όπου υπάρχουν ηλικιωμένοι. Αν οι παππούδες σας, η μαμά ή ο μπαμπάς στην ηλικία αποφασίζουν να κάνουν ένα μπάνιο και να χαλαρώσετε, και αυτή τη φορά απροσδόκητα γυρίσει κουκούλα σε πλήρη ισχύ για έναν αισθητήρα υγρασίας ή ένα κίνημα, είναι γεμάτη με νευρικό σοκ για αυτούς τους ανθρώπους.

Ένα άλλο απλό παράδειγμα, αν αποφασίσετε να αργά το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα ή τουαλέτα, κουζίνα, όταν όλοι κοιμούνται, και με την ένταξη του αισθητήρα σύστημα μηχανικού αερισμού φως ή κίνηση όχι μόνο στον απόηχο ενός σπιτιού διαμέρισμα, αλλά μπορεί να είναι πολύ τρομάξει ξύπνιο.

Βέλτιστες μέθοδοι σύνδεσης της κουκούλας σε ένα μπάνιο ή μπάνιο

Μέθοδος 1 - Εσωτερικός διακόπτης

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ελέγξετε ανεξάρτητα τη διαδικασία ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συστήματος εξαερισμού.

Μέθοδος 2 - Ενεργοποιήστε την κουκούλα μαζί με το φωτισμό και έναν πρόσθετο διακόπτη

Αυτή είναι η βέλτιστη μέθοδος για κάθε διαμέρισμα ή σπίτι, όταν τα φώτα είναι ενεργοποιημένα στο τουαλέτα, το σύστημα εξαερισμού θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, το οποίο μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα διακόπτη. Για παράδειγμα, πήγατε να πλύνετε ή να καθαρίσετε και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να δουλέψετε. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να το απενεργοποιήσετε και να το ενεργοποιήσετε όταν χρειάζεται.

Σύσταση - σε αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα διακόπτη στην κουκούλα τόσο στον τοίχο μέσα στο τουαλέτα όσο και απευθείας στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

Μέθοδος 3 - Κουμπί τροφοδοσίας και χρονοδιακόπτη για 60 λεπτά

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού θα ενεργοποιηθεί αποκλειστικά από εσάς και θα κλείσει μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, μετά από 60 λεπτά, κατά κανόνα, αυτή τη φορά μπορεί να ρυθμιστεί στο χρονόμετρο σε βήματα των 5 λεπτών.

Σημαντικό! Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην ρυθμίσετε το αυτόματο σύστημα για τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους και μπορείτε να δημιουργήσετε πλήρη άνεση στο μπάνιο, την τουαλέτα ή την κουζίνα σας χωρίς δυσάρεστες υπερβολές και άλλες εκπλήξεις.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας στην κουζίνα (πάνω από τη σόμπα) σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Στην κουζίνα, η καλύτερη επιλογή θα είναι δύο αεραγωγοί:

Κατά κανόνα, ο αγωγός εξαερισμού - ο απορροφητήρας - βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο φυσικός αγωγός αερισμού - κάτω από την οροφή ήδη από την πλευρά της σόμπας. Με αυτή τη λύση θα επιτευχθεί αποτελεσματικός αερισμός: απαγωγέας, το οποίο είναι λίγο στην πλευρική πλάκα δεν μπορεί να αφαιρέσει πλήρως όλες τις οσμές και τα προϊόντα της καύσης, και δυσάρεστες οσμές στον αέρα θα παίξει απευθείας μέσω του εξαερισμού στο τοίχωμα. Μην χαμηλώσετε την κουκούλα πολύ χαμηλά στη σόμπα, θα γίνει πολύ ζεστό και ως αποτέλεσμα θα αποτύχει γρήγορα. Καλύτερα να παρατηρήσετε την απόσταση από την πλάκα: 0,65 mm για την ηλεκτρική και 0,75 για το αέριο. Οι διαστάσεις της κουκούλας πρέπει να ταιριάζουν με τις διαστάσεις της πλάκας σας.

Είναι επίσης δυνατό να τοποθετήσετε την κουκούλα και χωρίς τη σύνδεσή της στον εξαερισμό, από εδώ.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη επιλογή για επαρκή αερισμό στην κουζίνα είναι ένα ποιοτικό συνδυασμένο σύστημα που αποτελείται από ένα αναγκαστικό βύθισμα και έναν φυσικό αεραγωγό.

Ο καθαρός αέρας στο σπίτι σας είναι η εγγύηση της υγείας για όλη την οικογένειά σας.