Γιατί να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό στο θήλεο και πώς να το κάνετε;

Κατά την αναπαραγωγή εγχώριων κοτόπουλων είναι σημαντικό να παρέχονται στρώματα άνετων και ασφαλών συνθηκών για τους λαϊκούς.

Από τη σωστή διάταξη του κοτέτσι, η παραγωγικότητα των πουλερικών εξαρτάται άμεσα.

Ένας από τους κύριους παράγοντες της υγείας των κοτόπουλων είναι η σωστή διάταξη του συστήματος εξαερισμού στην αίθουσα για τα κοτόπουλα.

Τα καθήκοντα και η σημασία του εξαερισμού στην κότα

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένας μηχανισμός για την κυκλοφορία του αέρα στην κατοικία της κότα, η οποία εξασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα και την εξαγωγή των στάσιμων αέριων μαζών.

Ο εξαερισμός εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Παροχή οξυγόνου.
 • Εξαγωγή διοξειδίου του άνθρακα και ατμών αμμωνίας.
 • Ρύθμιση της υγρασίας του αέρα.
 • Ρύθμιση θερμοκρασίας.

Στον κλειστό χώρο του σώματος, το διοξείδιο του άνθρακα συσσωρεύεται ταχέως και στη συγκέντρωσή του περισσότερο από 5% τα κοτόπουλα μπορούν να αρχίσουν να πνίγουν.

Επιπλέον, απελευθερώνει λίπασμα κοτόπουλου στον αέρα των ατμών αμμωνίας, η οποία με τη συσσώρευση εντός του κλειστού χώρου μπορεί να είναι ένα ισχυρό δηλητήριο για τα πουλιά και μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος και τη μείωση της παραγωγής αυγών.

Εξάτμιση του νερού από την απομόνωση πότες και κοτόπουλο δημιουργήσει εσωτερική κοτέτσι υψηλή υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή και τον αποκλεισμό φτερά των πουλιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν η περιεκτικότητα των ορνίθων σε κλωβούς σε συνθήκες συνωστισμού, μια τακτική παροχή φρέσκου αέρα θα αποτρέψει την ενεργό ανάπτυξη των βακτηρίων και μούχλας που μπορεί να προκαλέσει ο νεοσσός όλο συγκρότημα ασθένειες.

Η χρήση βαθιων απορριμμάτων και θερμαντικών σωμάτων σε περίπτωση απουσίας συστήματος εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του αέρα στο θήλεο.

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος ειδικά το χειμώνα, όταν δεν υπάρχει τρόπος να περπατήσετε τα πουλιά ή να αερίσετε το δωμάτιο χωρίς να το ψήσετε.

Οδηγίες εγκατάστασης

Τα συστήματα εξαερισμού για το κοτόπουλο μπορούν να είναι διαφόρων τύπων, ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας, το σχεδιασμό και τη μέθοδο ρύθμισης. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα εξής:

Ο τύπος αερισμού εξαερισμού και εξαγωγής βασίζεται στην ικανότητα του θερμού αέρα να επεκταθεί και να ανέβει προς τα πάνω. Στην καρδιά του σχεδίου υπάρχουν δύο πλαστικοί ή μεταλλικοί σωλήνες που εκτείνονται στην οροφή. Τα κάτω άκρα των σωλήνων πρέπει να είναι σε διαφορετικά επίπεδα σε ύψος, όπως φαίνεται στο σχήμα 1.

Air μάζα να θερμαίνεται, αυξάνεται προς τα πάνω και την έξοδο μέσω του σωλήνα της εξάτμισης, και στο προκύπτον περιοχή μειωμένης πίεσης (το κάτω μέρος του κοτετσιού) παρατεταμένη φρέσκο ​​αέρα μέσω του σωλήνα εισροής. Αυτός ο σχεδιασμός λειτουργεί αυτόματα και όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά υπάρχει κίνδυνος εκκίνησης του κρύου αέρα το χειμώνα.

Όταν ανοίγουν τα παράθυρα στους απέναντι τοίχους του coop, ανοίγουν μικρά, στενά παράθυρα, τα οποία ανοίγουν ταυτόχρονα για να "φυσήξουν" το χώρο του coop. Ο τύπος παραθύρου σας επιτρέπει να ενημερώνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά απαιτεί ευνοϊκή κατεύθυνση του ανέμου.

Ο μηχανικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλεκτρικών ανεμιστήρων σε ανοίγματα παραθύρων και οροφής. Μια τέτοια μέθοδος θα εξασφαλίσει μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα, αλλά θα απαιτήσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα συνδυασμένα συστήματα εξαερισμού θα είναι αποτελεσματικά, για παράδειγμα, όταν οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες είναι ενσωματωμένοι στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Τύπος τροφοδοσίας και εξάτμισης

Για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού αυτού του τύπου, θα χρειαστούν τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία:

 • Σωλήνες κατασκευασμένοι από πλαστικό με διάμετρο 150-200 mm.
 • Wire;
 • Κτίριο ρητίνης.
 • Βαμβάκι μαλλί?
 • Γωνίες από μέταλλο.
 • Χάλυβας Reiki;
 • Βιδωτές βίδες με ευρύ καπό.
 • Τρυπάνι με κατσαβίδι.
 • Διάμετρος διάτρησης 10 mm για μέταλλο.
 • Κασσίτερος ή λεπτό κόντρα πλακέ για το κλείστρο.
 • Πριόνια για μέταλλο.
 • Ρουλέτα.

Το τρυπάνι είναι απαραίτητο για να φτιάξετε μια τρύπα για σωλήνες στην οροφή του coop. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι οποιασδήποτε διάμετρο ή ηλεκτρικό παζλ (για μια ξύλινη οροφή). Αντί για ορυκτοβάμβακα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράβδωση ή οποιαδήποτε άλλη μόνωση.

Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να αντικατασταθούν από μεταλλικούς σωλήνες μόνο εάν υπάρχει μια στέρεη, ισχυρή οροφή, στην οποία μπορούν να στερεωθούν αυτοί οι σωλήνες.

Διαδικασία εγκατάστασης εξαερισμού από πλαστικούς σωλήνες:

 1. Μετρήστε το ύψος της οροφής του συνεργείου.
 2. Κόψτε ένα κομμάτι από ένα πλαστικό παζλ σωλήνα έτσι ώστε το άνω άκρο του σωλήνα μπορεί να προεξέχει πάνω από την οροφή είναι 20-30 cm, και ένα κάτω άκρο που βρίσκεται σε απόσταση 20 cm από το δάπεδο ορνιθώνα (αυτός ο σωλήνας εισροής)?
 3. Βγάλτε το άλλο κομμάτι σωλήνα έτσι ώστε τα επάνω και κάτω άκρα του να προεξέχουν και στις δύο πλευρές της οροφής για 20-30 cm (αυτός είναι ο σωλήνας εξάτμισης).
 4. Κάνετε δύο τρύπες με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι στην οροφή.
 5. Τοποθετήστε τους σωλήνες στις προετοιμασμένες τρύπες στο απαιτούμενο ύψος και συνδέστε το με την οροφή με μεταλλικές γωνίες.
 6. Σφραγίστε τις ρωγμές που σχηματίζονται στην οροφή μεταξύ του σωλήνα και των οπών με ορυκτοβάμβακα, συνδέοντας το με σύρμα στον σωλήνα σε έναν κύκλο.
 7. Ρίξτε τη ρητίνη του κτιρίου με τον τόπο όπου οι σωλήνες εισέρχονται από την οροφή από πάνω για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στο περίβλημα.
  Τοποθετήστε δύο οριζόντιες σχάρες στις κάτω οπές και των δύο σωλήνων χρησιμοποιώντας γωνίες.
 8. Συνδέστε δύο γωνίες σε κάθε πλευρά σε κάθε σιδηροτροχιά, έτσι ώστε κάθε σωλήνας να έχει 2 ράφια και 4 γωνίες πάνω τους.
 9. Αποκοπή κασσίτερο ή κόντρα πλακέ μεγέθους χώρο μεταξύ του ορθογωνίου σιδηροτροχιών, στη συνέχεια τοποθετήστε μεταξύ των λωρίδων και έτσι να γωνίες. Έτσι ώστε να μπορεί να ολισθήσει οριζόντια στις γωνίες, παίζοντας το ρόλο ενός αποσβεστήρα.

Ο αμορτισέρ χρησιμεύει ως ρυθμιστής του συστήματος εξαερισμού, μπορεί να καλύπτεται σε κρύο και θυελλώδες καιρό, έτσι ώστε τα κοτόπουλα να μην κρυώνουν.

Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετη στερέωση σωλήνων στον τοίχο χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες, αν οι σωλήνες είναι αρκετά βαρείς. Το κάτω άκρο του σωλήνα τροφοδοσίας συνιστάται να στηρίζεται σε ξύλινη βάση με τη μορφή κουτιού.

Τα ανώτερα τμήματα των σωλήνων που προεξέχουν πάνω από την οροφή πρέπει να προστατεύονται από το βρόχινο νερό με την τοποθέτηση μεταλλικών ομπρελών πάνω τους, ανάλογα με τις καμινάδες.

Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί αργότερα να βελτιωθεί συνδέοντας στα κάτω μέρη των σωλήνων τους ηλεκτρικούς ανεμιστήρες για να επιταχύνουν τη ροή του αέρα.

Τύπος παραθύρου

Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι καλύτερο να εγκατασταθεί άμεσα στην κατασκευή του coop. Αν το κοτόπουλο είναι ήδη χτισμένο, τότε θα πρέπει να παράγετε επιπλέον παράθυρα. Για να εγκαταστήσετε αυτό το σύστημα θα χρειαστείτε:

 • Reiki ξύλινο για πλαίσια?
 • Το πλέγμα είναι μικρό μέταλλο.
 • Φύλλα από κόντρα πλακέ.
 • Σφραγίδες από καουτσούκ.
 • Μηχανική πρόσδεση.
 • Γωνίες από μέταλλο.
 • Βίδες αυτοεπιπεδούμενες για ξύλο.
 • Κατσαβίδι?
 • Μεταλλικοί μεντεσέδες.
 • Ηλεκτρική παζλ?
 • Βίδες αυτοεπιπεδούμενες με πώμα μεγάλου μεγέθους.

Από το παράθυρα εξαερισμού πλαισίου δεν συνεπάγεται την εισαγωγή του γυαλιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί των ξύλινα πηχάκια, μέταλλο ή πλαστικό, εφ 'όσον ένα τέτοιο πλαίσιο ήταν αρκετά ισχυρή.

Διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού:

 1. Προσδιορίστε τη θέση των παραθύρων εξαερισμού στα τοιχώματα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι τοποθετημένα αντίθετα μεταξύ τους και, κατά προτίμηση, σύμφωνα με το σχέδιο ανέμου.
 2. Κόψτε τα πριόνια στους τοίχους με ορθογώνια τρύπα.
 3. Στερεώστε το πλέγμα στις οπές με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 4. Συλλέξτε ορθογώνια κουφώματα με βίδες και γωνίες, ώστε να είναι ελαφρώς (κατά 1-1,5 cm) μεγαλύτερες από τις τρύπες στα παράθυρα.
 5. Συνδέστε στα ορθογώνια πλαίσια που έχουν χαραχθεί στις διαστάσεις τέτοιων τραυμάτων φύλλα κόντρα πλακέ, έτσι ώστε τα πλαίσια να γίνονται κωφάδες.
 6. Για να κολλήσετε το στεγανωτικό από το εσωτερικό με τις δύο οπές στα τοιχώματα κατά μήκος της περιμέτρου.
 7. Συνδέστε το πλαίσιο με κόντρα πλακέ στην κορυφή των μεντεσέδων, έτσι ώστε όταν τα πλαίσια είναι κλειστά, το κόντρα πλακέ πιέζεται σταθερά πάνω στη σφραγίδα και δεν αφήνεται στον αέρα.
 8. Ρυθμίστε το κάτω μέρος των βιδών του πλαισίου.
 9. Mark ξύλινο σιδηροδρομικές μήκος 10-15 cm και μια εγκάρσια τομή των οπών 2x2 cm και τρυπάνι κατά το μήκος του (κατά μήκος της εφαπτομένης σε μία από τις πλευρές) σε απόσταση 1-2 cm από το άλλο έτσι ώστε να ληφθούν καταθλίψεις?
 10. Συνδέστε το κατώτατο πλαίσιο στον τοίχο, κοντά στο μπουλόνι, στην ξύλινη ράγα, έτσι ώστε το άκρο του να κοιτάζει μέσα στο κοχύλι και περιστρέφεται ελεύθερα πάνω στη βίδα.

Αυτή η ράγα θα χρησιμεύσει ως ρυθμιστής της γωνίας ανοίγματος του παραθύρου εξαερισμού. Στο κάτω μέρος του πλαισίου, μια βίδα βιδώνεται κατά το ήμισυ του μήκους και, εάν είναι απαραίτητο, τοποθετείται στην αυλάκωση της κινητής λωρίδας στη σωστή θέση.

Οι οπές στα παράθυρα πρέπει να έχουν τη μορφή οριζόντια διατεταγμένων ορθογωνίων με διαστάσεις 200x500 mm. Σε μεγάλους συνεταιρισμούς, μπορούν να γίνουν αρκετά παράθυρα κατά μήκος απέναντι τοίχους.

Συνδυασμένος τύπος

Για να αποφύγετε τη στασιμότητα των αέριων μαζών σε μεγάλους χώρους (ειδικά με το κυψελοειδές περιεχόμενο των κοτόπουλων), μπορείτε να συνδυάσετε παράθυρα, εξατμίσεις και μηχανικό αερισμό για να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό, πρέπει:

 1. Κάνετε αρκετές τρύπες εξαερισμού στα τοιχώματα η μία απέναντι από την άλλη (θα παίξουν το ρόλο των εισόδων αέρα).
 2. Στο ανώτατο όριο, στο κέντρο του coop, τρυπήστε μια τρύπα και να εγκαταστήσετε σε αυτό ένα μικρό κομμάτι σωλήνα με διάμετρο 30-40 cm (αυτό θα είναι η τρύπα εξάτμισης)?
 3. Στον αγωγό εξαγωγής, εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα, ώστε να αντλεί αέρα από το συνεργείο.

Με αυτό το σύστημα, ο αέρας στο κοτέτσι δεν θα στασταθεί, αλλά κυκλοφορεί, όπως φαίνεται στο Σχήμα 2.

Οι βασικές αρχές αερισμού για το κοτόπουλο

Προκειμένου το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να μην επιτρέψει τη στασιμότητα του ομίχλης σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση οι ακόλουθες αρχές:

 • Οι οπές εισροής και εξάτμισης των μαζών του αέρα θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε η ροή του καθαρού αέρα να διέρχεται από το σύνολο των εγκαταστάσεων του coop.
 • Ο εισερχόμενος αέρας δεν πρέπει να είναι κρύος ή βρώμικος.
 • Το σύστημα αερισμού πρέπει να είναι ρυθμιζόμενο.
 • Κατά την επιλογή της θέσης των παραθύρων, εξετάστε το ανέβασμα ανέμου του εδάφους?
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι ασφαλείς και ασφαλείς για τα πουλιά.
Κατά την εγκατάσταση του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο σωλήνας πρέπει να είναι τοποθετημένα σε αντίθετες μέρη του κοτετσιού, ώστε να αποφεύγουν τις περιοχές της στασιμότητας, και ο σωλήνας εισροής πρέπει να βρίσκονται μακριά από τις φωλιές για να μην χαλαρώσω στρώματα.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος για την ψύξη των πτηνών, αν δεν ρυθμίζουν την τρύπα του σωλήνα εισροής ή παράθυρο εξαερισμού φύλλο και να μην πέσει μέσα στο σπίτι σκουπίδια κότα, θα πρέπει να ρυθμίσετε τις χονδροειδείς φίλτρα των λεπτών πλεγμάτων. Το πλέγμα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο μέσα στους σωλήνες όσο και στα παράθυρα.

Τοποθέτηση των βαλβίδων στους σωλήνες και μάνδαλα για τα πτυσσόμενα κουτιά των διαφορετικών μηκών - μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια του συστήματος αερισμού στις περιοχές με απότομες διακυμάνσεις της ημέρας και της νύχτας θερμοκρασίες του αέρα.

Η σωστή διατροφή των πετεινών είναι διαφορετική από τη διατροφή των κοτόπουλων. Τι να τροφοδοτήσει τους στρόφιγγες, μπορείτε να μάθετε διαβάζοντας το άρθρο μας.

Τι είναι το αυγό που κοιτάζει και πότε πρέπει να πραγματοποιηθεί; Μάθετε εδώ.

Τυπικά σφάλματα εγκατάστασης

Εάν το σύστημα τοποθετηθεί εξαερισμού δεν βοηθήσει να απαλλαγούμε από το μπαγιάτικο αέρα στο δωμάτιο και κάνει το κρύο αέρα, οπότε έγιναν λάθη στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Τα κύρια λάθη περιλαμβάνουν:

 • Θέση των παραθύρων εξαερισμού σε παρακείμενα τοιχώματα του coop;
 • Εγκατάσταση βαρέων μεταλλικών σωλήνων σε αδύναμη οροφή.
 • Εγκατάσταση θορυβώδους μηχανικού ανεμιστήρα.
 • Απουσία θέρμανσης.

Εάν τα παράθυρα εξαερισμού βρίσκονται σε γειτονικούς τοίχους, σχηματίζεται ένας μεγάλος χώρος στασιμότητας στην αντίθετη γωνία, καθώς ο αέρας στο κοτέτσι δεν μπορεί να περιστραφεί υπό ορθή γωνία. Η πιο σωστή διάταξη παραθύρων είναι σε αντίθετα τοιχώματα μικρότερου μήκους, στην περίπτωση ορθογώνιου σχήματος του δωματίου.

Πριν εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες, πρέπει να ενεργοποιηθούν και να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί εάν θα κάνουν πολύ θόρυβο. Πολύ θορυβώδεις θαυμαστές θα τρομάξουν τα πουλιά, και η παραγωγή αυγών τους θα μειωθεί.

Συχνά, οι αδύναμες οροφές των σπιτικών κοτόπουλων συντρίβονται κάτω από το βάρος βαρέων μεταλλικών σωλήνων εξαερισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ξύλινα κτίρια, τα οποία μπορεί να έχουν οπτικά ισχυρό ανώτατο όριο τη στιγμή της στερέωσης σωλήνων, αλλά μετά από λίγα χρόνια, μια τέτοια οροφή μπορεί να σαπίσουν.

Μεταλλικοί σωλήνες είναι σημαντικό να απομονώνονται το χειμώνα, περιτυλίγοντας το εξωτερικό μέρος με ορυκτοβάμβακα, αλλιώς λόγω της καλής αγωγιμότητας του μετάλλου, οι σωλήνες αυτοί μπορούν να μετατρέψουν γρήγορα ένα κοτόπουλο σε ένα ψυγείο ακόμη και με ένα κλειστό πτερύγιο.

Συνεπώς, απαιτείται εξαερισμός στο θήλεο για καθαρό αέρα και υγρασία και ρύθμιση θερμοκρασίας. Όταν σχεδιάζετε και εγκαθιστάτε συστήματα εξαερισμού, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε σωστά τη ροή των αέριων μαζών, καθώς και να ελέγξετε τη σταθερότητα της δομής.

Εξόρυξη στο σπίτι των ορνίθων: πώς να κάνετε αερισμό στο κοτέτσι με τα χέρια σας

Τα κοτόπουλα αναπαραγωγής είναι μια ενοχλητική επιχείρηση, οπότε πρέπει να προσπαθήσετε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Η ικανοποιητική παραγωγικότητα των πουλερικών, μαζί με άλλα μέτρα, παρέχεται από την κουκούλα στο σπίτι.

Χωρίς την άφιξη καθαρού αέρα σε περιορισμένο χώρο, απειλείται η υγεία των κοτόπουλων, με αποτέλεσμα η παραγωγή αυγών να μειώνεται.

Ο ρόλος του αερισμού στη δημιουργία ενός μικροκλίματος ενός σπιτιού

Στο κτηνοτροφείο, όπως και σε κάθε σπίτι, υπάρχουν ζεύγη αμμωνίας διασκορπισμένα σε όλο το δωμάτιο. Εάν ο φρέσκος αέρας δεν προέρχεται από το εξωτερικό και οι επιβλαβείς ατμοί φτάσουν σε υψηλή συγκέντρωση, οι κάτοικοί του αρχίζουν να πονάνε, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό προκαλεί μια υπόθεση. Τα κακά φτερά και η θερμότητα, επομένως, ένα σύστημα που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί είναι απλά ζωτικής σημασίας για αυτούς.

Χωρίς αερισμό είναι δύσκολο να ελέγξετε και την υγρασία. Τα πουλιά είναι εξίσου κακά, όπως σε υπερβολικά υγρό, και σε ξηρό δωμάτιο.

Αυτό το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα επείγον το χειμώνα, όταν όλα τα ζώα είναι συνεχώς σε κλειστό χώρο. Στον αέρα, διοξείδιο του άνθρακα, υδρατμούς συσσωρεύονται, καθώς και τοξική αμμωνία που απελευθερώνεται από τα απορρίμματα. Περιστρεφόμενες σκουπίδια και διασκορπισμένα τρόφιμα σε αυτό - μια καλή βάση για τη διάδοση επιβλαβών μικροοργανισμών.

Απλά ανοίξτε την πόρτα - όχι μια επιλογή. Αυτός ο τρόπος παροχής φρέσκου αέρα μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα - την κατάψυξη των κορυφογραμμών. Επικίνδυνο για όρνιθες ωοπαραγωγής και ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, ρεύματα. Επομένως, η ύπαρξη ενός κατάλληλου συστήματος γενικού αερισμού ανταλλαγής στο κοτόπουλο το χειμώνα είναι ένα ζήτημα ακραίας ανάγκης.

Οι υπάρχουσες μέθοδοι εξαερισμού

Υπάρχουν 3 τρόποι για τον αερισμό ενός δωματίου που περιέχει πουλερικά:

 • φυσικό?
 • Προμήθεια και εξάτμιση.
 • μηχανικό.

Το πρώτο είναι το λιγότερο ακριβό και χρησιμοποιείται με την παρουσία ενός μικρού αριθμού κοτόπουλων. Είναι ένας απλός αερισμός, αλλά πρέπει επίσης να γίνει σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Πριν αποφασίσετε να κάνετε τέτοιο αερισμό στην κότα με τα χέρια σας, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα σημεία κατά το σχεδιασμό του σπιτιού πουλιών.

Η δεύτερη μέθοδος εξαερισμού είναι πιο αποτελεσματική, αλλά στην εκτέλεση ενός απλού. Εάν υπάρχουν περισσότερα από 20 πτηνά στην εκμετάλλευση, η επιλογή αυτή θα πρέπει να διακοπεί.

Ο αερισμός του τρίτου είδους διευθετείται σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις. Η σκοπιμότητα της χρησιμοποίησής του σε σπίτια πουλερικών σπιτιών καθορίζεται από το μέγεθος του κοπαδιού - το δωμάτιο πρέπει να έχει σχεδιαστεί για εκατό ή περισσότερα κοτόπουλα.

Τέσσερις βασικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα εξαερισμού του coop θα είναι μόνο εάν πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις για αυτή την προϋπόθεση:

 1. Συνεχής τροφοδοσία του σπιτιού με καθαρό αέρα.
 2. Απουσία βαρών, επειδή οι κάτοικοι του κόμματος είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτά.
 3. Τακτική απομάκρυνση των απορριμμάτων, χαλασμένη τροφή και βρώμικο νερό.
 4. Περιοδική καταστροφή μικρών τρωκτικών. Επιπλέον, η παρουσία τους διαταράσσει τα πουλιά, αλλά και ως πηγή πρόσθετης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός έχει γίνει και λειτουργεί σωστά, πηγαίνετε στο coop και παραμείνετε εκεί για λίγο. Εάν δεν αισθάνεστε έλλειψη αέρα και το κεφάλι σας δεν αρχίζει να βλάπτει, τότε η δοκιμή περάσει. Διαφορετικά, πρέπει να διορθώσετε κάτι.

Ιδιαίτερη συσκευή αερισμού κοτόπουλου

Με τη διευθέτηση του εξαερισμού του σπιτιού κότας, είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Είναι σημαντικό να κάνετε τα πάντα για να εξασφαλίσετε άνετες συνθήκες:

 1. Η θερμοκρασία στην ψυχρή εποχή δεν είναι μικρότερη από 16 ° για τους ενήλικες και 28 ° για τα κοτόπουλα.
 2. Η υγρασία κυμαίνεται από 60 έως 80%.
 3. Η ταχύτητα ροής αέρα είναι 0,8 m / s μέγιστο το καλοκαίρι και όχι περισσότερο από 0,5 m / s το χειμώνα. Εάν οι δείκτες αυτοί ξεπεραστούν, τα σχέδια θα περπατούν μέσα στο κτίριο.

Το σύστημα εξαερισμού, το οποίο στο κέλυφος, σε άλλα κτίρια, είναι χτισμένο σύμφωνα με μία αρχή. Προχωρήστε από την περιοχή του δωματίου και τον αριθμό των πτηνών. Καθορίζοντας την απόδοση του συστήματος, αυτό το σημείο λαμβάνεται ως βάση: για κάθε m² της περιοχής θα πρέπει να υπάρχουν 5 κοτόπουλα.

Για να λύσετε το ζήτημα του εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε την εμφάνισή του. Το επόμενο βήμα είναι να συντάξετε ένα λεπτομερές σχέδιο, στη συνέχεια να αγοράσετε τα υλικά. Τότε απλά πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνολογία και να κάνετε την απαραίτητη εργασία.

Φυσικός αερισμός του σπιτιού

Βασίζεται στις παραμέτρους του περιβάλλοντος αέρα: θερμοκρασία, πίεση, ταχύτητα ανέμου. Αυτός ο τύπος εξαερισμού μπορεί να είναι είτε μη ρυθμισμένος είτε οργανωμένος. Ο ανεπαρκής αερισμός ή διείσδυση γίνεται μέσω χαλαρών θυρών και παραθύρων.

Για την οργανωμένη κυκλοφορία του αέρα (αερισμός), πρέπει να παράσχετε ένα μικρό παράθυρο, τοποθετώντας το στο ανώτατο όριο πάνω από το στέγαστρο ή ακριβώς επάνω από την πόρτα. Για να ελέγξει την ώθηση, το παράθυρο γίνεται με τη μορφή φύλλου παραθύρου.

Η πόρτα σε ανοιχτή κατάσταση θα τροφοδοτήσει το σπίτι με καθαρό αέρα, και από το παράθυρο θα περάσει η αναλωμένη. Αυτή η μέθοδος είναι καλή για τη ζεστή εποχή. Το χειμώνα, η επίδραση αυτού του εξαερισμού είναι ασήμαντη. Είναι ασύμφορη, γιατί πολύ θερμότητα πηγαίνει μακριά. Πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να διατηρήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Κάνουμε τον εφοδιασμό και εξαγωγή του εξαερισμού οι ίδιοι

Το πιο πρωτόγονο κυκλοφοριακό ή ανοιχτό σύστημα, κατάλληλο για δωμάτιο περίπου 9 m², αποτελείται από 2 σωλήνες αποχέτευσης μήκους 2 m, διατομή 200 mm και κάμψη 90 °. Ένας από τους σωλήνες θα χρησιμεύσει ως κουκούλα. Είναι τοποθετημένο πάνω από την κοιλάδα σε επίπεδο οροφής ή ελαφρώς χαμηλότερο. Θα πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την οροφή κατά 1-15 m. Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια τρύπα του κατάλληλου μεγέθους, εισάγετε έναν σωλήνα και ένα γόνατο, χτυπήστε τις ρωγμές με το αφρώδες υλικό.

Στην αντίθετη πλευρά, τοποθετείται με τον ίδιο τρόπο ένας δεύτερος σωλήνας, τοποθετώντας το 0,5 m κάτω από το επίπεδο του πρώτου σωλήνα και 20-25 cm θα πρέπει να παραμείνει στο πάτωμα. Για να μην προκληθούν ρεύματα, ο σωλήνας τροφοδοσίας βρίσκεται μακριά από την πέρκα. Η εγκατάσταση, η οποία λαμβάνει υπόψη τις κανονιστικές απαιτήσεις, προϋποθέτει ότι η έξοδος του απέναντι άκρου του σωλήνα είναι 0,3 m πέρα ​​από την οροφή.

Στους σωλήνες πρέπει να τοποθετηθούν πτερύγια. Για να αποφευχθεί η εισροή σκόνης και ιζήματος στο δωμάτιο μέσω των σωλήνων, τα άκρα τους έχουν σχήμα L ή έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες. Μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ειδικά ακροφύσια - εκτροπείς. Υπό την επίδραση του ανέμου, αυξάνουν την αραίωση αέρα στον αγωγό. Η εξωτερική πλευρά των σωλήνων είναι shpaklyuyut και ζωγραφισμένα. Αυτό θα ασφαλίσει κατά του σχηματισμού ρωγμών στο μέλλον.

Η πιο αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα παρέχεται από σωλήνες με εγκάρσια τομή. Τα προϊόντα από πλαστικό και μέταλλο είναι καλύτερα μονωμένα, διαφορετικά το χειμώνα στους εσωτερικούς τοίχους θα εμφανιστεί συμπύκνωση. Όταν παγώσει, μετά από λίγο μπορεί να εμποδίσει τελείως τη διαδρομή εξαερισμού.

Για την ασφαλή τοποθέτηση των σωλήνων εγκαθίστανται κοντά στα δοκάρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδέονται πρόσθετοι σφιγκτήρες. Μερικές φορές οι σωλήνες τοποθετούνται αντί των σωλήνων από τις σανίδες. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση.

Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα πτερύγια των αεραγωγών αλληλεπικαλύπτονται και, εάν δεν είναι εγκατεστημένα, προστατεύετε τις τρύπες από τη ροή του ανέμου με κουρέλια. Το καλοκαίρι οι αεραγωγοί ανοίγουν τελείως. Υπάρχει ένας ακόμη απλός τρόπος εξαερισμού για ένα μικρό κοτόπουλο:

 1. Μια σανίδα κατασκευάζεται από σανίδες με ένα τετράγωνο 200 x 200 mm στην τομή. Τοποθετήστε τη δομή κάθετα.
 2. Διαχωρίστε το εσωτερικό του καναλιού στο μισό.
 3. Κλείστε το επάνω μέρος του κουτιού.
 4. Σφραγίστε και βάψτε την εξωτερική επιφάνεια του καναλιού.
 5. Τρυπήστε τρύπες στα πλευρικά τοιχώματα.

Μέρος του καναλιού, που βρίσκεται στην προς τα πίσω πλευρά, θα παρέχει αέρα στο κοτόπουλο. Ο αέρας εξαγωγής θα διαφύγει από το δεύτερο μισό του αγωγού.

Εάν η περιοχή του κοτόπουλου είναι μεγάλη, γίνεται πιο συμπαγής αερισμός, ενεργώντας με βάση την αρχή της παροχής και της εξάτμισης. Για να το κάνετε αυτό, πραγματοποιήστε προκαταρτικές αναλύσεις και δημιουργήστε ένα μεμονωμένο έργο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά την διατομή των σωλήνων, έτσι ώστε τα ρεύματα αέρα να μην δημιουργούν ρεύματα.

Για σωλήνες εξαερισμού μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες βαλβίδες, κυκλικές και ορθογώνιες σε διατομή. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει ένα σώμα κατάλληλου τμήματος και ένα αποσβεστήρα. Οι στρογγυλές βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο έλασμα και ορθογώνιες κατασκευές από φύλλο αλουμινίου.

Βαλβίδες με αποσβεστήρα, η θέση του οποίου ρυθμίζεται χειροκίνητα, σημειώνεται με το γράμμα P. Εάν το μοντέλο ελέγχεται από ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση, τότε η ονομασία περιέχει το γράμμα E ή P, αντίστοιχα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τυπική στρογγυλή βαλβίδα με διάμετρο σωλήνα 250 mm. Η σκοπιμότητα της χρήσης τους καθορίζεται από το μέγεθος του σπιτιού.

Φροντίζουμε μηχανικό αερισμό στο σπίτι των πουλιών

Το καθήκον του μηχανικού τέντωμα είναι να παρέχει μια βέλτιστη λειτουργία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Σε ένα αγρόκτημα μικρής κλίμακας, η χρήση του δεν δικαιολογεί πάντα το κόστος που συνδέεται με την πληρωμή ηλεκτρικής ενέργειας. Για να αποπληρωθούν τα κόστη, εάν τα κοτόπουλα καλλιεργηθούν μόνο για τις ανάγκες της οικογένειας, είναι αδύνατο.

Αυτός ο τύπος αερισμού είναι παρόμοιος με τη μέθοδο τροφοδοσίας και καυσαερίων, αλλά εδώ χρησιμοποιούμε μια κάπως προηγμένη τεχνολογία, η οποία είναι η χρήση των ανεμιστήρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα λειτουργεί σε χειροκίνητη λειτουργία, σε άλλες - υπάρχουν ειδικοί πίνακες ελέγχου.

Στο σχέδιο του μηχανικού αερισμού για χρήση το χειμώνα υπάρχουν δύο σωλήνες και ένας ανεμιστήρας, η θέση, η οποία εξαρτάται από τον τύπο της κυκλοφορίας. Για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας, τοποθετείται στον αγωγό τροφοδοσίας. Όταν η συσκευή έλκεται αποτελεσματικά, ο ανεμιστήρας πρέπει να βρίσκεται στον αγωγό εξαγωγής. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι σχεδόν η ίδια όπως και για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής:

 1. Εγκαταστήστε 2 σωλήνες.
 2. Τρυπήστε τις οπές για την έξοδο του συμπυκνώματος στο άκρο του σωλήνα εξαγωγής.
 3. Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση στο σημείο εγκατάστασης του ανεμιστήρα.
 4. Τοποθετήστε το διακόπτη. Μπορούν να υπάρχουν 2 επιλογές: ένας διακόπτης, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο φως όσο και εξάτμιση ή διακόπτη 2 πλήκτρων, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε ξεχωριστά τον φωτισμό και την εξαγωγή.
 5. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα.

Σε μια απλοποιημένη έκδοση της μηχανικής απόσυρσης, ο ανεμιστήρας βρίσκεται στον τοίχο στην οροφή ή στο παράθυρο παραθύρου. Η τελευταία επιλογή είναι η απλούστερη. Ο ανεμιστήρας προσπαθεί να κόψει ένα ορθογώνιο από το OSB ή το κόντρα πλακέ σύμφωνα με το μέγεθος του γυαλιού.

Μαρκάρετε και δείτε το άνοιγμα για τον ανεμιστήρα, στη συνέχεια τοποθετήστε το στοιχείο στο πλαίσιο και στερεώστε το με βίδες. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας εισάγεται στην προκύπτουσα οπή. Η μέθοδος στερέωσης του τελευταίου εξαρτάται από το σχεδιασμό του.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στο σύστημα με το ηλεκτρικό δίκτυο. Καλωδίωση είναι καλύτερο να βρεθεί έξω από το coop, επειδή το εσωτερικό για αυτή την κατάσταση δεν είναι ακριβώς κατάλληλο. Είναι σημαντικό να μονώσετε προσεκτικά την καλωδίωση. Αυτός ο εξαερισμός δεν χρειάζεται να παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να λειτουργεί μόνο 2-3 ώρες την ημέρα και αυτό θα αρκεί για αποτελεσματικό αερισμό.

Για διευκόλυνση της διαχείρισης καθιερώνουν μετρητές. Σε κάποια υγρασία και θερμοκρασία, ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τον εξαερισμό. Μερικές φορές οι σωλήνες τοποθετούνται στη σοφίτα και ο ανεμιστήρας είναι στην οροφή.

Ο εκτροπέας του σωλήνα εξαερισμού με τα χέρια σας

Τοποθετήστε το στην οροφή. Εκτροπέα λειτουργεί ως εξής: είναι ανατέμνει τον άνεμο που κατευθύνεται προς το μέρος του, το οποίο οδηγεί σε μια μείωση στην πίεση στη συσκευή και αύξηση ώσης στον αγωγό καυσαερίων.

Η ανεξάρτητη κατασκευή ανεμογεννητριών θα κοστίσει οικονομικά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τοποθετήστε το στην οροφή. Πριν ξεκινήσετε να το κάνετε, πρέπει να υπολογίσετε τις διαστάσεις. Για τον υπολογισμό του ύψους, η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού πολλαπλασιάζεται επί 1,7. Με πολλαπλασιασμό της διαμέτρου κατά 1,8, επιτυγχάνεται το πλάτος του πώματος και όταν αυτή η παράμετρος πολλαπλασιαστεί με 1,3, αναγνωρίζεται το απαραίτητο πλάτος του διαχυτή.

Μετά τον υπολογισμό των διαστάσεων, εφαρμόζονται στο χαρτόνι και τα σχέδια αποκόπτονται. Περαιτέρω, η σάρωση του κουδουνιού, τα σκίτσα των κενών του διαχυτήρα, ο κύλινδρος και τα ράφια μεταφέρονται σε ένα μεταλλικό φύλλο ή πλαστικό. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, κόψτε όλες τις λεπτομέρειες και συνδέστε τις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό όπλο. Απομένει να εγκαταστήσετε και να στερεώσετε τον εκτροπέα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια περιστροφική βαλβίδα. Για αυτό, ένα πλαίσιο είναι συγκολλημένο από τις γωνίες. Σε αντίθετες πλευρές του πλαισίου, ανοίξτε τρύπες και περάστε από αυτούς έναν άξονα. Από τα τμήματα σωλήνων κατασκευάζονται και συγκολλούνται δακτύλιοι.

Από ένα χαλύβδινο φύλλο κατασκευάζεται μία πλάκα ασφάλισης σύμφωνα με τις διαστάσεις του σωλήνα. Εισάγεται στο πλαίσιο, στερεωμένο στον άξονα με συγκόλληση. Για να ελέγξετε το πτερύγιο στον άξονα, στερεώστε τη ξύλινη λαβή. Για να αποφευχθεί η αυθόρμητη κλεισίματος του αποσβεστήρα, παρέχεται ένας περιοριστής.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού είναι το γεγονός της παρουσίας σωλήνων στο δωμάτιο. Από την επιφάνειά τους, καθώς και από την πέρκα, είναι απαραίτητο να αποκόβουμε τα περιττώματα περιοδικά.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σχετικά με τη σημασία του εξαερισμού στο σπίτι θα μάθετε από αυτό το υλικό:


Μαζί με τον συγγραφέα του βίντεο, μπορείτε να κάνετε τον αερισμό στον εαυτό σας:

Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να κατακτηθεί εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Κάνετε την κουκούλα στο δικό σας σπίτι κότα με τα χέρια σας και τα πουλιά σας θα αισθάνονται πολύ καλύτερα.

Πώς να κάνετε αερισμό στο κοτόπουλο coop

Στο σημερινό στάδιο της ανάπτυξης της πτηνοτροφίας, ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι η διευθέτηση του κοτόπουλου. Από την άποψη αυτή, συνιστάται να εξεταστεί λεπτομερέστερα η διαδικασία εξαερισμού, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα της καλλιέργειας του πουλιού. Θα το συζητήσουμε περαιτέρω στο άρθρο.

Γιατί υπάρχει αερισμός στο κοτόπουλο

Όπως και κάθε άλλη εγκατάσταση για τη διατήρηση ζώων και πτηνών, το κοτόπουλο πρέπει να αερίζεται. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η τακτική συσσώρευση προϊόντων της ζωτικής δραστηριότητας των πτηνών προκαλεί δυσάρεστη οσμή και αυξάνει το επίπεδο περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα.

Συνέπειες της έλλειψης κυκλοφορίας αέρα

Παρά το γεγονός ότι τα πουλερικά είναι ένα κοινό επάγγελμα, οι αγρότες συχνά αγνοούν το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις για τα πουλιά χρειάζονται τακτική αερισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής των πτηνών σε ένα κοτέτσι αυξημένα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, που μπορεί να συνεπάγεται όχι μόνο την εμφάνιση οσμής, αλλά και η απώλεια της παραγωγής αυγών, και την εμφάνιση της νόσου σε πτηνά. Επιπλέον, λόγω του αέρα στο δωμάτιο μπορεί να ελέγχεται από τη θερμοκρασία. Το προϊόν αυτής της παραμέτρου είναι πολύ σημαντικό, διότι ο οργανισμός δεν ανέχεται τη ζέστη του κοτόπουλου. Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός στο κοτέτσι, τότε μπορεί να προκύψουν οι ακόλουθες συνέπειες:

 • μειωμένη όρεξη στα κοτόπουλα, αδυναμία και απώλεια βάρους.
 • αρνητική δυναμική της παραγωγής αυγών ·
 • μειωμένη ανοσία.
 • αρνητικές αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο.

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στην κότα με τα χέρια σας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού που είναι αποδεκτοί για τη στέγαση πουλερικών, μεταξύ των οποίων φυσικό, εξαναγκασμένο και εξαναγκασμένο. Φυσικά, κάθε ένα από αυτά διαφέρει με τους τρόπους, τις μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση του εξαερισμού.

Φυσικός εξαερισμός στο σπίτι

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλή. Για να πραγματοποιηθεί η φυσική κυκλοφορία αέρα στην αίθουσα, είναι απαραίτητο μόνο να ανοίξετε το παράθυρο και την πόρτα μέσα σε αυτό, τα οποία είναι απέναντι το ένα από το άλλο. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι σε αυτή την περίπτωση, μια σημαντική απώλεια θερμότητας στο δωμάτιο μπορεί να συμβεί κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτό συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος για τη θέρμανση των κατοικιών για τα πουλιά. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού στο σπίτι κότα.

Εξαερισμός εξαερισμού στο θήλεο

Αυτός ο εξαερισμός ονομάζεται εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής και είναι ο πλέον βέλτιστος για τη διατήρηση του ορνιθώνα, καθώς είναι ένα βολικό σύστημα κυκλοφορίας αέρα. Για την τοποθέτησή του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τους δύο σωλήνες παράλληλα μεταξύ τους. Έτσι, για έναν από αυτούς, ο αέρας θα ρέει μέσα στο δωμάτιο, και από την άλλη - θα αποσυρθεί από αυτό.

Για να οργανώσετε ένα τέτοιο απόσπασμα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών:

 1. Πρώτα πρέπει να μετρήσετε την απόσταση από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα αγκυροβόλιο, έβγαλε μέρος του πλαστικού σωλήνα έτσι ώστε το άνω άκρο του να βρίσκεται πάνω από την οροφή σε ύψος 20-30 cm, και το κάτω μέρος - σε απόσταση 20 cm από το δάπεδο του δωματίου. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα χρησιμεύει ως σωλήνας τροφοδοσίας.
 2. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το άλλο μέρος του σωλήνα με τέτοιο τρόπο ώστε τα άνω και κάτω άκρα του να προεξέχουν 20-30 εκατοστά από τις διαφορετικές πλευρές της οροφής.
 3. Για τοποθέτηση, θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι με τρυπάνια. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να κάνετε τρύπες στην οροφή και να εγκαταστήσετε σωλήνες.
 4. Μετά μπορείτε να αφαιρέσετε τις ρωγμές με ορυκτοβάμβακα. Πρέπει να συνδέεται με το σωλήνα με ένα σύρμα και να περιστρέφεται γύρω από το σωλήνα.

Βίντεο: εξαερισμός στο κοτόπουλο

Ο εξαναγκασμένος (μηχανικός) εξαερισμός στην κότα

Όντας κοινό μεταξύ πολλών πουλερικών, ο μηχανικός αερισμός είναι χρήσιμος για εγκατάσταση σε ιδιωτικό κοτόπουλο. Για να το εγκαταστήσετε πρέπει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, ο οποίος στη συνέχεια τοποθετείται στο παράθυρο ή το παράθυρο του δωματίου.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού χειμώνα στο σπίτι κότα

Η πιο πρακτική επιλογή για τη συντήρηση της κατοικίας των πουλερικών το χειμώνα είναι ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής. Ακόμα και αν το εγκαταστήσατε το καλοκαίρι, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να βελτιωθεί ο σχεδιασμός, καθιστώντας τον κατάλληλο το χειμώνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα παροχής και εξαγωγής που περιγράφεται παραπάνω. Για την κατασκευή του, χρειάζονται σωλήνες. Ο αριθμός τους εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου. Έτσι, αν είναι μικρότερη από 9 τετραγωνικά. m, τότε μπορούμε να περιοριστούμε σε έναν σωλήνα.

Κριτικές από το δίκτυο

Δυστυχώς, έκανα τον αερισμό εισαγωγής. Η συμπύκνωση συμπυκνώνει την υγρασία στον αγωγό. Είναι εντάξει, αλλά και η υγρασία συμπυκνώνεται στις πόρτες και στο διάδρομο. Θα προσπαθήσω να κάνω μια κουκούλα.

Κουκούλα

Τι θέλει ο οικοδεσπότης από τα κοτόπουλα; Φυσικά, πολλά αυγά από τα στρώματα, και κρέας από κοτόπουλα. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κρατήστε το σκεύος πουλερικών καθαρό. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τον εξαερισμό του δωματίου. Διαφορετικά, ο αέρας μέσα στο κοτόπουλο θα είναι μούχλα, ειδικά το χειμώνα, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πουλιών. Τώρα θα εξετάσουμε πώς να κάνουμε αερισμό στο κοτέτσι με τα χέρια μας, καθώς και να μάθουμε ποιες είναι οι ποικιλίες του.

Γιατί το κέρας του σπιτιού χρειάζεται εξαερισμό;

Ο εξαερισμός στο σπίτι των πουλερικών παρέχει την ανταλλαγή αέρα, δηλαδή, έξω από το κοτόπουλο coop πηγαίνει κακό, και εισέρχεται καθαρός αέρας. Ας δούμε γιατί είναι απαραίτητο:

 • Τα σκουπίδια κοτόπουλου εκπέμπουν πολλή αμμωνία. Η εξάπλωση της δυσάρεστης οσμής στο σπίτι των πουλερικών είναι μόνο το μισό πρόβλημα. Οι ατμοί αμμωνίας είναι επιβλαβείς για το σώμα των κοτόπουλων και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν δηλητηρίαση. Ιδιαίτερα μεγάλη συσσώρευση καπνών παρατηρείται σε σοβαρούς χειμώνες, όταν ο ιδιοκτήτης κλείνει σφιχτά όλα τα κενά στο σπίτι.
 • Με τη βοήθεια του εξαερισμού στο σπίτι κότα θέστε το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας. Το καυτό καλοκαίρι μέσα στο σπίτι είναι βουλωμένο, από το οποίο και τα κοτόπουλα υποφέρουν. Η εισροή φρέσκου αέρα εκλύει την ατμόσφαιρα, καθιστώντας την άνετη για τα πουλιά.
 • Ο εξαερισμός του κοτόπουλου σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την υγρασία του εσωτερικού αέρα. Πάρα πολύ ξηρός αέρας είναι απαράδεκτος για το κοτόπουλο, καθώς και ωμά. Μια μεγάλη συγκέντρωση υγρασίας παρατηρείται το χειμώνα. Απελευθερώνεται από τα απορρίμματα και επίσης εξατμίζεται από τους πότες. Η ξηρότητα επικρατεί στο καυτό καλοκαίρι. Ο εξαερισμός παρέχει μια φυσιολογική ισορροπία στην ατμόσφαιρα, η οποία επηρεάζει θετικά την υγεία των κοτόπουλων.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε πτηνοτροφία, δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα χωρίς να εξοπλίσετε την κουκούλα στο χώρο της κότας.

Σχετικά με τον εξαερισμό του σπιτιού:

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας κτηνοτρόφος για τον αερισμό;

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο εγκατεστημένος εξαερισμός στο κτηνοτροφείο, πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετές σημαντικές αποχρώσεις:

 • Η ποσότητα καθαρού αέρα πρέπει να είναι επαρκής για όλα τα πουλιά. Όσο περισσότερα κοτόπουλα διατηρούνται, τόσο πιο καθαρός αέρας απαιτείται. Για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή διατομή του αγωγού, καθώς και τον αριθμό τους.
 • Ότι ο αερισμός στο θερμοκήπιο το χειμώνα δεν προκαλεί το πάγωμα των πτηνών, το σύστημα πρέπει να ρυθμιστεί. Για το σκοπό αυτό, όλοι οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με πτερύγια, τα οποία επιτρέπουν την παροχή φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • Ο εξαερισμός πρέπει να αλλάξει τον αέρα μέσα στο κοτόπουλο, αλλά διατηρεί τη θερμότητα. Το χειμώνα, οι αγωγοί του αέρα τροφοδοσίας κλείνουν με ένα πλέγμα με πολύ μικρά κελιά. Σε σοβαρούς παγετούς, η εισροή καλύπτεται πλήρως.

Εάν ληφθούν υπόψη όλες αυτές οι αποχρώσεις κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, θα διασφαλιστεί η καθαρότητα του εσωτερικού αέρα.

Τρεις τρόποι να οργανωθεί ο εξαερισμός μέσα στο σπίτι

Γενικά, ο εξαερισμός χωρίζεται σε δύο τύπους: φυσικό και αναγκασμένο. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το οργανώσετε μέσα σε ένα σπίτι.

Αερισμός

Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού στο κοτέτσι θεωρείται η απλούστερη. Ο εξαερισμός αναφέρεται στον φυσικό τύπο εξαερισμού και δεν απαιτεί την εγκατάσταση οποιωνδήποτε αεραγωγών. Η ανταλλαγή αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων και θυρών. Για αυτό, ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής ενός σπιτιού στην οροφή ή πάνω από την πόρτα, παρέχεται ένα μικρό παράθυρο εξαερισμού.

Ο αερισμός είναι αποτελεσματικός μόνο για μικρά δωμάτια, και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το χειμώνα, κρύος αέρας θα ρέει μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και την πόρτα σε μεγάλους όγκους. Η κατοικία των πουλιών γίνεται γρήγορα δροσερή, γεγονός που θα καταστήσει αναγκαία τη συχνότερη θέρμανση.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό για το σπίτι είναι ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης. Ισχύει επίσης για φυσικό αερισμό, αλλά είναι εξοπλισμένο με εγκατάσταση αεραγωγού. Η εικόνα δείχνει το σχήμα του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης. Όπως βλέπετε, ο εξαερισμός αποτελείται από τουλάχιστον δύο σωλήνες. Ο αγωγός εξάτμισης εγκαθίσταται κάτω από την οροφή και βγαίνει στον δρόμο πάνω από την κορυφογραμμή. Ένας σωλήνας τροφοδοσίας στο δρόμο οδηγείται πάνω από την οροφή σε μέγιστη απόσταση 40 cm. Μέσα στο δωμάτιο, ο αγωγός αέρα χαμηλώνει στο πάτωμα, αλλά όχι περισσότερο από 30 cm.

Η κουκούλα είναι τοποθετημένη πιο κοντά στις θήκες τροφοδοσίας ή στις κοιλότητες, έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να απομακρύνονται αποτελεσματικότερα. Η εγκατάσταση των σωλήνων τροφοδοσίας πάνω από τον τόπο όπου τα κοτόπουλα συχνά κάθονται, δεν μπορεί να γίνει. Από ένα σχέδιο, τα πουλιά θα παγιδεύουν συνεχώς και θα αρρωσταίνουν.

Στο σπίτι κοτόπουλο κοτόπουλο, πλαστικοί σωλήνες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αεραγωγών. Για ένα μικρό σπίτι θα υπάρχουν αρκετά κανάλια με τομή 100 mm. Ένα μεγάλο σπίτι πουλερικών τέτοιων σωλήνων θα χρειαστεί αρκετά κομμάτια. Για να κάνετε την κουκούλα με ελάχιστη παραβίαση της ακεραιότητας της οροφής, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αγωγούς αέρα μεγαλύτερης διατομής, για παράδειγμα 200 mm.

Μηχανική εξάτμιση

Ο αναγκαστικός αερισμός ονομάζεται μηχανικός όχι επειδή το σύστημα χρησιμοποιεί μηχανισμούς, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού αισθητήρων. Εγκαθίστανται σε όλο το συνεργείο για τον έλεγχο της υγρασίας. Το ίδιο το σύστημα είναι παρόμοιο με τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, μόνο οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα κανάλια μπορούν να εξοπλιστούν με ρολά που συνεργάζονται με τους αισθητήρες. Θα ανοίξουν και θα κλείσουν εάν είναι απαραίτητο.

Είναι ακριβό να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο σύστημα στο σπίτι και απλά δεν είναι απαραίτητο. Ο αναγκαστικός εξαερισμός τοποθετείται σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις πουλερικών, όπου το φυσικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανταλλαγή αέρα. Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε μηχανικό αερισμό για το σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στον αναπνευστήρα. Αλλά εδώ πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερη πληρωμή για την ηλεκτρική ενέργεια.

Το βίντεο θα σας πει για τα λάθη των πουλερικών κατά την οργάνωση της κουκούλας:

Αυτόματη συναρμολόγηση του εξαερισμού

Δεν είναι απαραίτητο να εξεταστεί λεπτομερώς ο τρόπος αερισμού, καθώς δεν απαιτείται να ανοίξει κανείς τις πόρτες και το παράθυρο του μεγάλου μυαλού. Τώρα μαθαίνουμε πώς να κάνουμε σωστά την τροφοδοσία και την εξάτμιση και το μηχανικό σύστημα.

Αυτο-κατασκευασμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης για ένα σπίτι

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα το χειμώνα και το καλοκαίρι, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ένα σπίτι κατοικίδιων κότας.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να εγκαταστήσουμε τους αεραγωγούς:

 • Απαιτείται ένα ζεύγος πλαστικών σωλήνων για την εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού. Για να μην συγχέουμε με μια διατομή, ας τα πάρουμε με διάμετρο 200 mm και για να ρυθμίσουμε τη ροή αέρα, βάζουμε καλύτερα τα πτερύγια. Οι σωλήνες αγοράζουν μήκος 2 μ. Αυτό αρκεί για να σηκώσετε τον αγωγό αέρα πάνω από την οροφή και να το χαμηλώσετε στο κοτόπουλο.
 • Στην οροφή κάτω από τους δύο αεραγωγούς κόβουμε τις τρύπες με παζλ. Το ένα άκρο του σωλήνα εξάτμισης χαμηλώνεται 20 cm κάτω από την οροφή και το άλλο άκρο του αγωγού είναι 1,5 m πάνω από την οροφή. Ο σωλήνας τροφοδοσίας χαμηλώνει μέσω της οπής στην οροφή στο ίδιο το δάπεδο, δημιουργώντας ένα κενό 20-30 cm. Πάνω από την οροφή αφήνουμε μια έξοδο 30-40 cm μακριά.
 • Για να γίνει ο αερισμός στεγανός, στο κατάστημα θα πρέπει να αγοράσετε δύο κόμβους του περάσματος. Με τη βοήθεια αυτών στερεώνουμε τους σωλήνες στην στέγη. Στην κορυφή των αεραγωγών, βάζουμε προστατευτικά καλύμματα και από κάτω ρυθμίζουμε τους αποσβεστήρες χρησιμοποιώντας πλαστικά βύσματα.

Αυτό είναι, το σύστημα είναι έτοιμο. Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης το χειμώνα στους αγωγούς, οι σωλήνες από το δρόμο μπορούν να μονωθούν.

Αυτοσυναρμολόγηση του μηχανικού συστήματος

Ένας από τους τρόπους για την οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι κοτόπουλο coop θεωρήθηκε. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανεμιστήρα στο παράθυρο. Ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα μπορεί να γίνει διαφορετικά. Κατ 'αρχάς, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής γίνεται στο κτηνοτροφείο. Στη συνέχεια, μένει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα και να τον ασφαλίσετε μέσα στον σωλήνα. Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του μέσω ενός συνηθισμένου διακόπτη που στερεώνεται στον τοίχο του coop.

Το βίντεο δείχνει τον εξαερισμό του coop:

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός για ένα εγχώριο κοτόπουλο μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε από τις μεθόδους που εξετάζονται, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο, και δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με αυτό.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης του εξαερισμού στο henhouse: πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια με έναν άνετο και φυσικό σχεδιασμό;

Οι κτηνοτρόφοι πουλερικών αρχαρίων δεν μαντέψουν καν τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν στην πορεία τους πριν θέσουν τους όρους για τη διατήρηση των κοτόπουλων. Πρώτα απ 'όλα, έχει εγκατασταθεί το σύστημα εξαερισμού στην κότα.

Λάθος σκέψεις για το γεγονός ότι η κατασκευή του υποδηλώνει ένα απλό τρυπάνι τρυπών εξαερισμού. Δεν μπορούν να εμφανιστούν σε εκεί όπου, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα και η υγεία των κοτόπουλων δεν επηρεάζονται. Σχετικά με τους τύπους και τη συσκευή αερισμού για το κοτόπουλο, θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο. Δείτε επίσης ένα χρήσιμο βίντεο για το θέμα.

Τι είναι αυτό;

Το κοτόπουλο είναι το πιο ανεπιτήδευτο πουλερικό. Όλοι όσοι ζουν στην ύπαιθρο το παίρνουν. Αν και μπορεί να ζήσει σε ένα μικρό υπόστεγο χωρίς ειδικές συνθήκες, αλλά οι κτηνοτρόφοι με πείρα προσεγγίζουν τη δημιουργία του υπεύθυνα. Ανησυχούν για το πρώτο πράγμα που αφορά το σύστημα εξαερισμού, χωρίς να το κατασκευάζει τυχαία χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του δωματίου και τον αριθμό των ζώων.

Γιατί είναι;

Πολλοί κτηνοτρόφοι αρχαρίων δεν τολμούν να εγκαταστήσουν το σύστημα εξαερισμού στην κότα με τα χέρια τους. Είναι σωστά; Όχι, αλλά γιατί ξοδεύετε χρήματα σε αυτό ακόμα; Με τη βοήθειά του, αφαιρέστε τους επιβλαβείς ατμούς αμμωνίας από το κοτόπουλο, έτσι ώστε οι όρνιθες να μην έχουν σοβαρές δηλητηριάσεις, να μην αρρωσταίνουν σοβαρά και να μην σταματήσουν να μεταφέρουν αυγά. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα ρυθμίστε την υγρασία (εξήντα έως ογδόντα τοις εκατό) και τη θερμοκρασία του αέρα: το δωμάτιο δεν θα είναι ποτέ υγρό και ζεστό. Απαιτούμενες απαιτήσεις:

 1. Διασφάλιση σταθερής παροχής καθαρού αέρα.
 2. Απουσία σχεδίων για την πρόληψη των ασθενειών των πτηνών και του θανάτου των ζώων.

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν λειτουργεί σωστά το σύστημα εξαερισμού;

Τύποι και συσκευή

Συχνότερα στο ορνιθοπανίδα υπάρχει εγκατεστημένος κανονικός απορροφητήρας ή γίνεται εξαερισμός. Και οι δύο επιλογές είναι έντασης εργασίας και ο κτηνοτρόφος θα αντιμετωπίσει μόνος του όλη την εργασία. Για παράδειγμα, στην πρώτη περίπτωση, θα χρειαστούν παράθυρα για την παροχή καθαρού αέρα. Με την πόρτα ανοιχτή και τα παράθυρα στην οροφή ή πάνω από αυτό με το μανδάλωμα, η κυκλοφορία αέρα ρυθμίζεται στο δωμάτιο.

Μερικές φορές, οι παραγωγοί πουλερικών προτιμούν τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, ο οποίος μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι, θεωρώντας τον πιο αποδοτικό. Πώς να σχεδιάσετε σωστά την κουκούλα; Για την ανέγερσή του είναι αρκετό να αγοράσετε δύο σωλήνες διαμέτρου 19-22 cm και μήκους 1,9-2,1 m, αν η περιοχή του κόλου είναι 12 τετραγωνικά μέτρα και τοποθετήστε τα στα σωστά σημεία.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά του χέρια

Πριν από την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού, καθορίζονται με την εμφάνισή του, αποκτούν τα απαραίτητα εργαλεία και δομικά υλικά.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής - μια σταθερή έκδοση. Η αρχή της είναι η οργάνωση της εισροής / εξάτμισης των αέριων μαζών. Λειτουργεί αποτελεσματικά την άνοιξη και το φθινόπωρο:

 1. Για να το φτιάξετε, αγοράστε δύο σωλήνες. Η διάμετρος τους θα πρέπει να είναι 20 εκατοστά και μήκος - 200 εκ. Ο πρώτος σωλήνας θα είναι υπεύθυνος για την εισροή καθαρού αέρα και ο δεύτερος για την εκτροπή του.
 2. Το πρώτο είναι εγκατεστημένο πάνω από τον τόπο όπου οι όρνιθες είναι σπάνια, και ο δεύτερος είναι σταθερός πάνω από τη στέγη.

Μηχανική

Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα με την εισροή καθαρού αέρα με διάτρηση του παραθύρου, εκτός αν αγοράσετε έναν αξονικό ανεμιστήρα και το στερεώσετε μέσα του.

Ο ανεμιστήρας στο χώρο της κότας αν χρειάζεται. Για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, σπάνια είναι εξοπλισμένο με έναν κλιματικό αισθητήρα για την αυτόματη παρακολούθηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας του αέρα.

Η διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού:

 1. Επιλογή της ιδανικής θέσης για μια συσκευή παραθύρου.
 2. Αφού κάνετε ένα παράθυρο, αγοράστε έναν συμβατικό ή αξονικό ανεμιστήρα.
 3. Τοποθέτηση του ανεμιστήρα στο παράθυρο. Με την τοποθέτησή του θα αντιμετωπίσει κάθε αγρότη πουλερικών, με ελάχιστες γνώσεις και δεξιότητες.
 4. Ελέγξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Μη αυτόματη εκκίνηση.
 5. Εγκαταστήστε, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθετους αισθητήρες για την παρακολούθηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Μείον αυτή τη δράση - η εμφάνιση του ενεργειακού κόστους.

Δείτε το βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση του μηχανικού αερισμού στο κοτέτσι:

Φυσική κατασκευή

Αν η περιοχή του κοτόπουλου είναι μικρή, τότε υπάρχει αρκετός αερισμός για την ανταλλαγή αέρα. Πρώτον, δεν θα δημιουργήσει σοβαρό χάσμα στον προϋπολογισμό. Δεύτερον, ακόμη και ένας ερασιτέχνης θα αντιμετωπίσει τη συσκευή του. Απλά πρέπει να κόψετε το παράθυρο στον τοίχο ή στην οροφή. Όταν τοποθετείται η οροφή, τα παράθυρα λύουν το πρόβλημα με το φωτισμό:

 1. Για τη συσκευή φυσικού αερισμού, κατασκευάστε ένα κατακόρυφο κανάλι με μια τετράγωνη διατομή. Η βέλτιστη διάμετρος είναι είκοσι έως είκοσι εκατοστά.

Διοικητικό Συμβούλιο - το κύριο υλικό που θα χρειαστεί στην κατασκευή.

 • Η εσωτερική περιοχή χωρίζεται σε 2 μέρη. Η ανώτερη έξοδος κλείνεται με προσεκτική επικάλυψη των τοίχων με στεγανωτικό και βαφή. Σε αυτό, κάνετε τρύπες.
 • Ο νωπός αέρας εισέρχεται στο διαμήκη διαμέρισμα από την προς τα αριστερά πλευρά και ο δεύτερος οδηγείται στο δρόμο.
 • Από πλαστικούς σωλήνες

  Ο εξαερισμός από πλαστικούς σωλήνες αποδείχθηκε πολύ καλός. Χρησιμοποιείται σε μικρές περιοχές:

  1. Για αυτό, πάρτε σωλήνες 2 μέτρων με διάμετρο περίπου είκοσι εκατοστά.
  2. Μετά από αυτό κάνουν τρύπες στην οροφή. Το πρώτο θα πρέπει να είναι πάνω από το βήμα, και το δεύτερο - σε ένα μέρος όπου τα κοτόπουλα ξοδεύουν λιγότερο χρόνο. Η διάμετρος των οπών είναι ίδια με αυτή των σωλήνων.
  3. Στερεώνοντας το σωλήνα πάνω από τις κουρτίνες, βεβαιωθείτε ότι ήταν πάνω από την οροφή του coop κατά 1,5 m, αλλά στο εσωτερικό δωμάτιο αρκεί να εξασφαλιστεί η απομάκρυνσή του κατά 0,3 m.
  4. Ο δεύτερος σωλήνας είναι σταθερός σε απόσταση 0,2 μ. Από το δάπεδο. Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι ο φρέσκος αέρας μπαίνει μέσα.
  5. Ο σωλήνας πάνω από τις κούρσες εκτρέφει ζεστό αέρα με ένα ζεύγος αμμωνίας.
  6. Πάνω από τους δύο σωλήνες, οι ειδικές "ομπρέλες" είναι στερεωμένες από το εξωτερικό για να αποφευχθούν περιπτώσεις χιονιού και βροχοπτώσεων που πέφτουν μέσα τους.

  Δείτε το βίντεο σχετικά με τον εξαερισμό του κοτόπουλου από πλαστικούς σωλήνες:

  Για το χειμώνα

  Εξετάστε τις ιδιαιτερότητες του αερισμού ενός κατοικίδιου κότα το χειμώνα, πόσο σωστά για να εγκαταστήσετε το σχέδιο χωρίς ηλεκτρική ενέργεια; Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αερισμό το χειμώνα - ο φυσικός αερισμός. Ο εξαερισμός του χώρου με το άνοιγμα της πόρτας και του παραθύρου προκαλεί σοβαρές απώλειες θερμότητας, οι οποίες οδηγούν στο θάνατο του ζωικού κεφαλαίου. Δεν αγοράζω θερμάστρα;

  Κατά τη χειμερινή περίοδο, ο παθητικός αερισμός αποδείχθηκε πολύ χρήσιμος, ο οποίος απομακρύνει τους επικίνδυνους ατμούς και ανοίγει την πρόσβαση για καθαρό αέρα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, ιδίως τα εξής:

  • χωρίς αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ·
  • 24ωρη αυτόνομη εργασία ·
  • εκπλήρωση των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί ·
  • σιωπηρή λειτουργία.

  Πώς να κάνετε ένα σχέδιο χωρίς ηλεκτρική ενέργεια;

  1. Πριν από την κατασκευή του εξαερισμού, σχεδιάστε ένα διάγραμμα. Δείχνει τη θέση των δύο οπών. Θα πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές. Μέσω αυτών των οπών θα περάσουν δύο σωλήνες αυλακώσεων με διάμετρο 0,2 m.
  2. Κοντά στις φωλιές και τις κοιλότητες δεν υπάρχει κανένας σωλήνας παροχής. Αλλά η δεύτερη τρύπα γίνεται, αντίθετα, στον τόπο όπου οι όρνιθες περπατούν, εκκολάπτουν αυγά.
  3. Σύμφωνα με το σχεδιασμένο σχέδιο, ο εξαερισμός κατασκευάζεται χωρίς να ανησυχείτε για την απώλεια θερμότητας: θα απουσιάζουν.

  Πολλοί κτηνοτρόφοι πουλερικών αγοράζουν και εγκαθιστούν ανεμιστήρα στην καμινάδα με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για κίνηση ενεργού αέρα. Για την εξοικονόμηση ενέργειας στην περίπτωση της εγκατάστασης αισθητήρων, ανάψτε την όταν εμφανιστεί η υγρασία.

  Συμπέρασμα

  Κάθε φάρμα πουλερικών με τον δικό του τρόπο λύνει το πρόβλημα με τον αερισμό στο θήλεο. Μερικοί δεν ασχολούνται με τη ρύθμισή τους, μέχρι να αντιταχθούν στην περίπτωση του αριθμού των κοτόπουλων και των συχνών ασθενειών. Μόνο μετά την εμφάνιση προβλημάτων επιλέγουν μεταξύ τροφοδοσίας και εξάτμισης και φυσικού αερισμού, και στη συνέχεια να το κατασκευάσουν ανεξάρτητα χωρίς πολύ κόπο.

  Πώς να κάνετε τον αερισμό στο coop από τον εαυτό σας;

  Σημαντικό ρόλο στην συμπεριφορά των εγχώριων γεωργικών εκμεταλλεύσεων πουλερικών είναι να κάνουμε υψηλής ποιότητας εξαερισμού στο κοτέτσι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην κρύα εποχή - το χειμώνα. Θα πρέπει να σκαλίζω διεξοδικά στη μελέτη του συστήματος εξαερισμού, διαφορετικά μπαγιάτικο και βαριά εσωτερικού αέρα επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση των ορνίθων που έχουν μειώσει την παραγωγικότητα και να επιδεινώσουν την υγεία.

  Εξαερισμός στο σπίτι της κότας, από τα χέρια του

  Γιατί ο εξαερισμός είναι σημαντικός;

  Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, τα πουλιά χρειάζονται καθαρό αέρα. Ειδικά σε μια εποχή του έτους, όταν οι παγετοί έρχονται, και αφήστε τα κοτόπουλα στο paddock γίνεται προβληματική. απορροφητήρα απαιτείται λόγω του γεγονότος ότι τα πουλιά των άχρηστων προϊόντων μπορεί να σχηματιστεί στις αέρα λεγόμενες ατμούς αμμωνίας, η οποία είναι κακό για τον οργανισμό των ωοτόκων ορνίθων. Το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται κατά την αναπνοή των κοτόπουλων συμβάλλει επίσης στην ανάγκη για εξαερισμό.

  Το χειμώνα, δεν μπορείτε να αερίσετε το κοτόπουλο απλά ανοίγοντας την πόρτα. Αυτή τη στιγμή του έτους απαιτεί την παρουσία ειδικών σωλήνων στο δωμάτιο μέσω του οποίου ο αέρας θα κυκλοφορήσει. Μετά από όλα, με μια ανοιχτή πόρτα στο κοτέτσι θα γίνει πολύ γρήγορα κρύο, και για τις όρνιθες, τέτοιες αλλαγές θερμοκρασίας είναι πολύ ανεπιθύμητες. Στην περίπτωση αυτή, η αποτελεσματικότητά τους μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

  Για να διασφαλιστεί η σωστή οργάνωση του εξαερισμού στο θήλεο, συνιστάται να τηρείτε μία από τις τρεις διαθέσιμες μεθόδους. Μια συσκευή ποιότητας θα σας επιτρέψει να μην ανησυχείτε για την υγεία των ωοπαραγωγών ορνίθων. Να είστε προσεκτικοί με την οργάνωση του δωματίου, αυτό θα σας επιτρέψει να προστατευθείτε από περαιτέρω ανησυχίες.

  Η πρώτη μέθοδος - φυσικός αερισμός

  Ο απλούστερος και φθηνότερος εξαερισμός είναι φυσικός. Είναι οργανωμένη με βάση τον απλό αερισμό των χώρων, χωρίς τη χρήση οποιωνδήποτε σωλήνων. Ωστόσο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ορνιθώνα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα μικρό παράθυρο για την κυκλοφορία του αέρα μεταξύ της και της πόρτας. Επιλέξτε σωστά ένα μέρος - είτε πάνω από την πόρτα εισόδου είτε στην οροφή. Αλλά για να κάνετε αυτό το είδος εξαερισμού δεν σημαίνει να δώσετε στις όρνιθες ωοπαραγωγής μόνιμη πρόσβαση σε καθαρό αέρα.

  Φυσικός αερισμός μέσω του παραθύρου

  Αυτός ο αερισμός στο κοτέτσι από τα χέρια του δεν μπορεί να είναι κερδοφόρος. Έχοντας αποθηκευτεί στον άξονα εξαερισμού, θα ξοδέψετε πολύ για τη θέρμανση του coop. Ανοίγοντας συνεχώς την μπροστινή πόρτα το χειμώνα για τον αερισμό του δωματίου, ταυτόχρονα θα "θερμάνετε το δρόμο". Η επιλογή του φυσικού αερισμού, αν και απλή στην οργάνωση, αλλά αποδεκτή μόνο στην αρχή.

  Ο δεύτερος τρόπος είναι η εξαγωγή

  Ο εξαερισμός είναι ένας άλλος, πιο βέλτιστος τρόπος. Για να φτιάξετε την κουκούλα είναι αρκετά πραγματική και με τα χέρια σας, το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τις βασικές πτυχές της συσκευής. Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του απορροφητήρα έχουν ως εξής:

  • Είναι απαραίτητο να αφήσετε δύο τρύπες στην οροφή, οι οποίες θα καταλάβουν τότε τους σωλήνες. Αυτή η πτυχή πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την εγκατάσταση.
  • Απαιτείται ένα σαφές διάγραμμα των βασικών διαστάσεων των σωλήνων. Δεδομένου ότι οι οπές για τους δύο σωλήνες πρέπει να συμπίπτουν με αυτές σε διάμετρο - ιδανικά θα πρέπει να είναι περίπου 200 χιλιοστά. Το μήκος των σωλήνων ρυθμίζεται επίσης, η πιο σωστή τιμή είναι 2 μέτρα.
  • Η εγκατάσταση τέτοιων σωλήνων θα επιτρέψει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα στο δωμάτιο. Πάνω από την οροφή του σωλήνα εισροής πρέπει να ενεργεί ως συμβατικά ξύλινα σπίτια -. 30-40 cm Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν θα πρέπει να φτάσουν μέχρι το πάτωμα, το χάσμα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 30 cm.
  • Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να τοποθετείται πιο κοντά στις τομές, έτσι ώστε ο εισερχόμενος καθαρός αέρας να έχει άμεση πρόσβαση στη μόνιμη θέση του.
  • Θα είναι σωστό να εγκαταστήσετε μικρές "ομπρέλες" πάνω στους σωλήνες στην οροφή, έτσι ώστε η βροχή και το χιόνι να μην πέσουν μέσα στο κοτόπουλο.

  Εξαερισμός στο κοτόπουλο του χειμώνα

  Ο εξαερισμός στο κοτόπουλο λειτουργεί καλύτερα όταν οι σωλήνες δεν βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση. Για αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα, πρέπει να τοποθετούνται σε αντίθετες γωνίες του δωματίου.

  Μέθοδος 3 - μηχανικός αερισμός

  Αυτή η μέθοδος καλείται συχνά μηχανικό αερισμό, στην πραγματικότητα, δεν είναι η χρήση οποιουδήποτε μηχανισμού, συσκευή ή σωλήνες για την κυκλοφορία του αέρα, αλλά με το συμβατικό ανεμιστήρα.

  Μηχανικός αερισμός με ανεμιστήρα

  Αυτή η μέθοδος μπορεί να ονομαστεί μηχανική επειδή περιλαμβάνει ειδικούς αισθητήρες για την παρακολούθηση της υγρασίας στην κότα. Η εγκατάστασή τους δεν απαιτεί σημαντικό κόστος, αλλά μπορεί να κάνει την διαδικασία του αερισμού του χώρου πιο αποτελεσματική. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας πρέπει ιδανικά να εγκατασταθεί στο παράθυρο, τότε η αποδοτικότητά του θα είναι πολύ υψηλότερη. Η τρίτη μέθοδος περιλαμβάνει την αύξηση του οικονομικού προϋπολογισμού για τη διασφάλιση του εισοδήματος των συνεργατών με την αύξηση των αποβλήτων ηλεκτρικής ενέργειας.

  Για να είναι τα κοτόπουλα σας υγιή, θα πρέπει να φροντίσετε τον εξαερισμό στο δωμάτιο. Μπορείτε να το κάνετε με οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους. Μην παραβλέπετε το ζήτημα του φρέσκου αέρα που εισέρχεται στο συνεργείο - τα πτηνά έχουν αυξημένη θερμοκρασία σώματος, έτσι επικρατεί πάντα η θερμότητα και η υγρασία. Ο κακός εξαερισμός μπορεί να προκαλέσει ασθένεια των ορνίθων, απότομη μείωση της παραγωγής αυγών και αδυναμία κατανάλωσης του κρέατος.