Πώς να αλλάξετε το φίλτρο

Η σύγχρονη κουζίνα σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς να έχει πάνω της την κουκούλα που είναι απαραίτητη για το μαγείρεμα. Ορισμένες εταιρείες άλλαξαν την παραγωγή αποκαλούμενων απορροφητών χωρίς φίλτρα. Το κόστος αυτών των μονάδων είναι αρκετά υψηλό, επομένως το κύριο μερίδιο της αγοράς καταλαμβάνεται από τυποποιημένους απορροφητήρες με φίλτρα λίπους και άνθρακα.

Όλα τα λίπη που αναδύονται από την πλάκα συλλαμβάνονται από ένα φίλτρο αλουμινίου, αλλά με την αναπόφευκτη παρουσία οσμών, ακαθαρσιών ατμού και επιβλαβών αερίων, τα φίλτρα πρόστιμο άνθρακα καταπολεμούν επιτυχώς. Σε αντίθεση με τους λιπαρούς συλλήπτες, είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν, τόσο πολλοί καταναλωτές ενδιαφέρονται για το ερώτημα, πώς να αλλάξετε το φίλτρο κάρβουνου στο κουζινέτο, και αν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί αυτή η διαδικασία ανεξάρτητα. Για διάφορους τύπους εκχυλισμάτων, υπάρχουν διάφοροι όροι αντικατάστασης, αλλά, γενικά, συμβαίνουν μετά από 3-4 μήνες ενεργούς χρήσης. Η αντικατάσταση τέτοιων φίλτρων είναι μια απλή διαδικασία, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Για το σκοπό αυτό, αφαιρέστε πρώτα τα φίλτρα λίπους, πλύντε τα καλά με σαπουνόνερο και αφήστε τα να στεγνώσουν. Παρά το γεγονός ότι πολλά φίλτρα αυτού του τύπου είναι επικαλυμμένα με αντιδιαβρωτική σύνθεση, δεν συνιστάται να χρησιμοποιούνται διαλύματα σόδας κατά τον καθαρισμό, μπορούν να αφήσουν μη ελκυστικά καφέ κηλίδες στο μέταλλο.

Το φίλτρο ξυλάνθρακα χάνει τη δική του απόδοση κατά τη λειτουργία, η κίνηση του αέρα μέσα επιβραδύνεται. Διαφορετικοί κατασκευαστές, ανάλογα με τον τύπο της κουκούλας, οι συλλέκτες άνθρακα φαίνονται διαφορετικοί, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα δεν είναι επίσης η ίδια, αλλά η αρχή της λειτουργίας και της αντικατάστασης είναι περίπου η ίδια.

Για να αντικαταστήσετε το εξαντλημένο φίλτρο, θα πρέπει να εκτελεστούν οι ακόλουθες απλές λειτουργίες:

 1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αντικατάστασης.
 2. συνιστάται να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα, για να αποτρέψετε την εκκίνηση της μονάδας.
 3. Αφαιρέστε τα φίλτρα λίπους.

 4. τραβήξτε μια κασέτα με ένα φίλτρο εξαντλημένου άνθρακα, τραβήξτε το έξω από το περίβλημα.
 5. Ένα νέο φίλτρο εισάγεται στην κασέτα και τοποθετείται μέχρι να εμφανιστεί ένα χαρακτηριστικό κλικ.

 6. βάλτε καθαρά φίλτρα λίπους στη θέση τους.
 7. Ενεργοποιήστε την κουκούλα και ελέγξτε τη λειτουργία.

Εάν τα πρώτα λεπτά δεν ακούσουν έντονο ή ασυνήθιστο θόρυβο, τότε ο απορροφητήρας του φίλτρου έχει κατασκευαστεί σωστά και η συσκευή κουζίνας είναι έτοιμη για περαιτέρω χρήση. Αν από τα πρώτα δευτερόλεπτα η εργασία του καλύμματος συνοδεύεται από χτυπήματα και κραδασμούς, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη συσκευή και να ελέγξετε πώς εισάγεται το φίλτρο στις αυλακώσεις.

Αγαπητοί πελάτες, πελάτες και χρήστες φίλτρων μάρκας ZEMAN!

Αναφέρουμε ότι η ημερομηνία παραγωγής των φίλτρων αναφέρεται στην ετικέτα του κουτιού.

Ημερομηνία κατασκευής υποδεικνύεται με τη μορφή στενογραφίας γραφής τα δύο τελευταία ψηφία του έτους και της εβδομάδας της παραγωγής, όταν έγινε και το φίλτρο ως εξής ΝΟ: 14, 13 (για παράδειγμα 14 13 μέσα, 2014 13 εβδομάδα (από τις 24 Μαρτίου έως 30)).

7 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των κουζινών στο σπίτι

Ο απορροφητήρας κουζίνας περιέχει συχνά μια μεγάλη ποσότητα παλαιού και καλά αποξηραμένου λίπους, οπότε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα, οι περισσότερες νοικοκυρές ζητούνται. Πολλοί συνιστούν το πλύσιμο της κουκούλας αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην περιμένετε μέχρι να φράξει. Εφόσον στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καταβάλλετε πολύ περισσότερη προσπάθεια και να αφιερώσετε πολύ χρόνο για αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κουκούλα είναι ένα σημαντικό θέμα των επίπλων κουζίνας, το οποίο επιτρέπει στον καπνό και τον καπνό να διαφύγουν μέσω του συστήματος εξαερισμού. Τα καύσιμα αντικείμενα, αφήνοντάς τα, εμποδίζουν το φίλτρο καυσαερίων με άκαυστο γράσο και πολλά άλλα μολυσματικά υλικά.

Για να μην διαταραχθεί η κανονική λειτουργία της κουκούλας που είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα αερίου, θα πρέπει να εκτελείται κανονική εργασία σχετικά με τον καθαρισμό της.

Πώς να προετοιμάσετε την κουκούλα για καθαρισμό;

Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα της κουζίνας, πρέπει να κατανοήσετε την ακολουθία των ενεργειών για τον εαυτό σας. Όλες οι κύριες συστάσεις που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε με επιτυχία όλα τα ίχνη λίπους από τις επιφάνειες σας δίνονται στις κατάλληλες οδηγίες για αυτό το προϊόν.

Θα υπάρξει ένα διάγραμμα της συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης της δομής, αφού τα βασικά μέτρα για την αφαίρεση του ηλικιωμένου λίπους στο σπίτι θα γίνουν με ακρίβεια μέσα σε αυτήν τη συσκευή.

 • Για να καθαρίσετε το πλέγμα στην κουκούλα, πρέπει πρώτα να ασφαλίσετε τον εαυτό σας, αποσυνδέστε τη δομή από το τροφοδοτικό. Διαφορετικά, απαγορεύεται αυστηρά η αποσυναρμολόγηση, τόσο περισσότερο δεν πρέπει να αγγίζετε τον κινητήρα και να κάνετε τον υγρό καθαρισμό του.
 • Ακριβώς στην ίδια την κουκούλα θα πρέπει να υπάρχει κύκλωμα, πώς να αφαιρέσετε τη σχάρα από την κουκούλα. Συνήθως στηρίζεται σε κουμπωτά κλειδαριές. Το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα συνήθως κρύβεται πίσω από αυτή τη σχάρα. Κατά κανόνα, συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Για να μην σκεφτεί κανείς πόσο γρήγορα μπορεί να καθαρίσει από τη βρωμιά, ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί απλά να αντικατασταθεί - τέτοια προϊόντα δεν είναι πάρα πολύ ακριβά.
 • Όταν καθαρίζετε την κουκούλα από τη βρωμιά, πρέπει να θυμάστε ότι είναι συνδεδεμένο με τον αεραγωγό εξαερισμού μέσω ενός προφίλ, στρογγυλού ή κυματοειδούς σωλήνα. Συσσωρεύει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αιθάλης και λίπους στη διαδικασία άμεσης λειτουργίας. Είναι πολύ βολικό να πλένετε το σωλήνα προφίλ, εάν δεν είναι πολύ μακρύς. Η μακρύτερη κατασκευή θα πρέπει να είναι κυκλική σε τομή - αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να διευκολύνει τον καθαρισμό της, αλλά και να επιβραδύνει τη συσσώρευση λίπους.
 • Καθαρίστε το φίλτρο της κουκούλας από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί. Για να γίνει αυτό δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, και αν γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, τότε η διαδικασία καθαρισμού θα είναι αρκετά απλή και θα πάρει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.
 • Το σώμα της δομής συνήθως δεν αφαιρείται, πλένεται τόσο έξω όσο και μέσα.
 • Στο τελευταίο στάδιο, πρέπει να συναρμολογήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα και να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Μερικές απλές συμβουλές για τον καθαρισμό της κουκούλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστικών. Εάν λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις και λεπτές αποχρώσεις, τότε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κουκούλα κουζίνας δεν θα είναι πολύ προβληματική.

Για να καθαρίσετε τη σχάρα της κουκούλας από το λίπος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σκόνες, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν λειαντικά υλικά, διαφορετικά η επιφάνεια θα χαράζεται και θα χάσει μια ελκυστική εμφάνιση. Ένα άλλο μειονέκτημα της χρήσης τέτοιων εργαλείων είναι η εμφάνιση επί της επιφανείας μιας επιπρόσθετης ανακούφισης, στην οποία θα συσσωρεύεται επιπλέον λίπος και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί από εκεί.

Επιλογές για να απαλλαγούμε από το λίπος από την κουκούλα στην κουζίνα ή στο μπάνιο είναι αρκετά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον καθαριστικό για τοίχους και κουκούλες στην κουζίνα μόνος σας, μπορείτε να πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα οικιακών χημικών και συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

 1. Εάν η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε μπορεί να σωθεί από συσσώρευση λίπους με συνηθισμένη σόδα για κατανάλωση. Διαλύεται σε μικρή ποσότητα νερού και περνά αυτό το διάλυμα πάνω από μολυσμένες επιφάνειες.
 2. Πολύ μεγάλος αριθμός αλκαλικών στοιχείων που μπορούν να χωρίσουν λίπος, ακόμη και σε εκχυλίσματα όπως το turboair, περιέχονται στο πιο συνηθισμένο οικιακό σαπούνι.
 3. Το εκχύλισμα από το λίπος στο σπίτι μπορεί να καθαριστεί ποιοτικά με τη βοήθεια συνήθων απορρυπαντικών πιάτων. Όσο ισχυρότερη είναι η επίδρασή τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σύντομα να καταφύγουν στη χρήση τους.
 4. Μια κουκούλα στην κουζίνα από το γράσο θα καθαριστεί καλά με επαγγελματικά μέσα που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ρύπων από την επιφάνεια των σόμπων αερίου.

Απλοί τρόποι καθαρισμού του φίλτρου

Όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού του φίλτρου, υπάρχουν αρκετές απλές συμβουλές. Είναι δυνατό να αφαιρέσετε κάθε είδους ρύπανση από την επιφάνεια αυτών των μικρών σχάρων με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, οι καθαριστικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξυλάνθρακα.

Αυτά τα φάρμακα περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποσότητα αλκαλικών ουσιών που θα διαλύσουν τις αποθέσεις λίπους και θα καθαρίσουν το πλέγμα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν ακόμη και να επεξεργαστούν τον κινητήρα του ανεμιστήρα και τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Αν το τελευταίο μπορεί να απαλλαγεί από λιπαρές αποθέσεις, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αφαιρεθούν τα προϊόντα καύσης και τις δυσάρεστες μυρωδιές, αφήνοντας μόνο φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα.

Πολλές όχι πολύ έμπειρες νοικοκυρές αναρωτιούνται πώς να καθαρίσουν την κουκούλα από το λίπος, αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να πάρει πάρα πολύ βρώμικο. Πρώτα απ 'όλα, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο βαθμός μόλυνσης.

Εύκολος βαθμός

Ο βαθμός φωτός υποδηλώνεται από ελαφρά σταγονίδια λίπους που δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί, έτσι ώστε το πλέγμα από την κουκούλα σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ ευκολότερο να καθαριστεί.

Με φίλτρα και εδώ, δεν θα προκύψουν ειδικές δυσκολίες. Η τεχνική για τον καθαρισμό της σχάρας περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες.

 • Πάρτε την κατάλληλη χωρητικότητα, γεμίστε το με πολύ ζεστό νερό με την προσθήκη σόδας ψησίματος ή άλλων μέσων για πλύσιμο. Τα φίλτρα είναι βυθισμένα, προσπαθώντας να τα βγάλουν εντελώς κάτω από το νερό.
 • Η χωρητικότητα αφήνεται για περίπου μία ώρα ή δύο, έτσι ώστε το φίλτρο να καθαρίζεται ανεξάρτητα χωρίς περιττές φυσικές επιδράσεις.
 • Όταν το γράσο εγκαταλείπει την επιφάνεια των φίλτρων, θα πρέπει να ξεπλένετε το υπόλοιπο νερό με απορρυπαντικό. Πρώτα γίνεται με τη βοήθεια ζεστού νερού, μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί αρκετά ποιοτικά, έτσι ώστε να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος απορρυπαντικού στην επιφάνεια του φίλτρου ή της ίδιας της κουκούλας. Τελικά, αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Βαθύ βαθμό

Εάν το λίπος έχει σκούρο καφέ χρώμα, αυτό σημαίνει ότι έχει καταφέρει να σκληρύνει. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια λαϊκή θεραπεία ως πέψη.

Ρίξτε νερό μέσα στο δοχείο έτσι ώστε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας να είναι κάτω από αυτό, το βάζετε στη φωτιά και κόβετε εκεί περίπου το μισό κομμάτι φτηνού οικιακού σαπουνιού. Με την ίδια ιδιότητα, καλύπτονται δύο κουταλιές σόδας ψησίματος. Το νερό φέρεται σε βράση και βράζει για περίπου μισή ώρα. Εάν είναι απαραίτητο, θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό, εάν εξατμιστεί, και κάποια στοιχεία του καλύμματος θα εμφανιστούν πάνω από την επιφάνεια του.

Εάν ο απορροφητήρας καθαριστεί σωστά, θα λειτουργήσει αξιόπιστα. Με την υποστήριξη ενός καθαρού κράτους, ο καθαρισμός κεφαλαίου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μία φορά σε έξι μήνες.

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορείτε να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος;


Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς τέντωμα. Αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο διακόσμησης, αλλά μια σημαντική οικιακή συσκευή. Τοποθετείται ακριβώς πάνω από τη σόμπα ή την επιφάνεια μαγειρέματος και έχει σχεδιαστεί για να αναρροφά αέρα αναμεμειγμένο με τις μυρωδιές του φαγητού που μαγειρεύεται.

Πολύ συχνά οι ερωμένες ξεχνούν να συμπεριλάβουν κουκούλα ή να το θεωρήσουν περιττό. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κατά το μαγείρεμα μικρά σωματίδια αιθάλης και γράσου στην περίπτωση αυτή εγκατασταθούν σε τοίχους και έπιπλα. Με την πάροδο του χρόνου, ολόκληρη η κουζίνα είναι καλυμμένη με κολλώδη, βρώμικη κίτρινη επικάλυψη και όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση των επίπλων αλλά και τα έπιπλα.

Εάν ο εκχυλιστής λειτουργεί συνεχώς, τότε χρειάζεται τακτική και εμπεριστατωμένη φροντίδα.

Από καιρό σε καιρό, είναι φραγμένο με γράσο και στρώματα βρωμιάς και η απόδοση του έργου του μειώνεται αισθητά. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο ή εάν είναι ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, και στη συνέχεια να το καθαρίσετε. Πρόκειται για μια ενοχλητική και βρώμικη επιχείρηση. Συνιστάται να πλένετε την κουκούλα 1-2 φορές το μήνα, διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από τα λιπαρά στρώματα.

Ας δούμε περαιτέρω ποια φίλτρα για λίπη χρησιμοποιούνται σε διάφορους τύπους κουκούλας και τι πρέπει να κάνετε μαζί τους: αντικαταστήστε τα με νέα ή καθαρίστε τα με τις δικές σας προσπάθειες;

Ποια φίλτρα έχουν εγκατασταθεί στις κουκούλες;

Λιπάνετε

Σε οποιοδήποτε καθαριστήριο αέρα κουζίνας, υποχρεωτικό είναι ένα φίλτρο λίπους. Έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τη ροή αέρα που διέρχεται μέσω της συσκευής από τα λεπτότατα αιωρούμενα λιπαρά σωματίδια. Εάν δεν ήταν, δεν θα ήταν ένας μήνας από τότε που οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, καλύφθηκαν με ένα στρώμα ελαίου.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο - είναι σαφές ότι ο τελευταίος τύπος είναι καλύτερος και πιο πρακτικός. Τα μοντέλα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, ακρυλικό ή μη υφασμένο ύφασμα και είναι συνήθως εγκατεστημένα σε δομές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Τέτοια "χαλάκια" από συνθετικά υφάσματα απορρίπτονται μόλις αυτά μολυνθούν.

Οι μολυβδοσφραγίδες μιας χρήσης δεν μπορούν να πλυθούν, από το πλύσιμο χάνουν όλες τις ιδιότητές τους. Γι 'αυτό είναι διαθέσιμο.

Η χρήση αυτού του "ενημερωμένου" προϊόντος με αυτό τον τρόπο είναι γεμάτη με βλάβες του κινητήρα.

Φίλτρο λίπους

Αλλά το φίλτρο γράσου μετάλλων θα εξυπηρετεί όσο το ίδιο το εκχύλισμα - διακρίνεται από την ποιότητα, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την αντοχή του. Τέτοια σχέδια είναι καλύτερα, επειδή δεν χρειάζονται αντικατάσταση, αλλά απαιτούν μόνο περιοδικό πλύσιμο.

Ένα παραδοσιακό φίλτρο λίπους είναι μια κασέτα με τη μορφή ενός μεταλλικού πλαισίου και ενός δικτυωτού στοιχείου από φύλλο (με τη μορφή πλέγματος ή διάτρησης). Η διάτρηση εδώ μπορεί να είναι ομοιόμορφη ή ασύμμετρη και τα παρεχόμενα κύτταρα είναι απαραίτητα για να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε σωματίδια λίπους στην επιφάνεια.

Το φίλτρο λιπαρών μετάλλων μπορεί να παραχθεί από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ατσάλι ή λεπτό ανοξείδωτο χάλυβα. Στην υψηλή τεχνολογία, το αλουμίνιο είναι επιπλέον ανοδιωμένο, το οποίο προστατεύει το προϊόν από την οξείδωση. Τέτοια σχέδια μπορούν να έχουν πολλά στρώματα ή μπορούν να εκτελεστούν με τη μορφή αρκετών ενοτήτων.

Δύο ή τρεις ξεχωριστές κασέτες είναι πιο εύκολο να το φροντίσουν - είναι εύκολο να αφαιρεθούν, να πλυθούν και να επιστρέψουν στη θέση τους.

Το φίλτρο λίπους από ανοξείδωτο χάλυβα θεωρείται ότι είναι καλύτερο από το αλουμίνιο, καθώς το υλικό αυτό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτού του τύπου καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Άνθρακας

Αν μιλάμε για μοντέλα ανακύκλωσης που καθαρίζουν τον αέρα στην κουζίνα και τα στέλνουν πίσω στο δωμάτιο, υπάρχει υποχρεωτικό φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα. Εξάλλου, στα μοντέλα αυτά είναι σημαντικό όχι μόνο να αφαιρεθεί η αιθάλη και το λίπος, αλλά και να καθαριστεί ο αέρας από ξένες οσμές.

Η εγκατάσταση ενός συλλέκτη άνθρακα βρίσκεται πίσω από την παγίδα λίπους. Στην καρδιά αυτού του στοιχείου είναι ένα ποιοτικό προσροφητικό, ενεργός άνθρακας. Αυτός απορροφά τέλεια όλες τις μυρωδιές.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στη λειτουργία ανακυκλοφορίας η απόδοση της κουκούλας μειώνεται κατά 15-20%, και η εγκατάσταση του απορροφητικού αντικειμένου το μειώνει περαιτέρω. Εάν ο απορροφητής άνθρακα συσσωρεύει μόνη της τη ρύπανση, τότε ο αέρας μέσα από αυτό θα περάσει όλο και χειρότερα και χειρότερα.

Το φίλτρο άνθρακα για καυσαέριο συχνά δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και αγοράζεται ξεχωριστά. Επιπλέον, είναι ένα αντικαταστάσιμο στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να αγοράζεται συνεχώς ως φθορά.

Εξωτερικά, ένα τέτοιο στοιχείο μπορεί να μοιάζει με ορθογώνια κασέτα ή κύκλο. Το σώμα του προϊόντος είναι πλαστικό και ο άνθρακας κρατείται από ειδικό δίχτυ. Ενεργός άνθρακας εδώ με τη μορφή σκόνης ή κόκκων.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συνολική έκταση των απορροφητικών σωματιδίων, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία "συλλέκτη".

Λόγω της συσσώρευσης σε ένα μέρος του άνθρακα, η απόδοση της κουκούλας πέφτει. Η διαδικασία αντικατάστασης του φίλτρου ξυλάνθρακα έχει ως εξής:

 • Η κουκούλα αποσυνδέεται από το ρεύμα (αυτό είναι απαραίτητο για την ασφάλεια).
 • Απομακρύνεται το φίλτρο κατά της φωτιάς.
 • Το φίλτρο άνθρακα αφαιρείται από την κασέτα.
 • Η εγκατάσταση ενός νέου φίλτρου άνθρακα γίνεται - το γεγονός ότι η λειτουργία πραγματοποιήθηκε σωστά, υποδηλώνεται με ένα κλικ.
 • Η εξάτμιση ενεργοποιείται και ελέγχεται για κραδασμούς και εξωτερικούς θορύβους, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακή εγκατάσταση των στοιχείων φίλτρου.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάξω το φίλτρο ξυλάνθρακα; Αν προτιμάτε μια κουκούλα που λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, οι απαιτήσεις καθαρισμού αέρα αυξάνονται. Μετά από όλα, δεν χρειάζεται μόνο να συλλέγουν αιθάλη και λίπος, πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από τις μικρότερες μολυσματικές ουσίες που εμφανίζονται ως οσμές. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα.

Βρίσκονται πίσω από τα φίλτρα λίπους. Η βάση του φίλτρου άνθρακα, όπως μπορεί κανείς να μαντέψει από το όνομά του, είναι ο ενεργός άνθρακας - ένα γνωστό απορροφητικό. Εξαιρετικά απορροφά και διατηρεί αξιόπιστα μέσα σε επιβλαβείς ουσίες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν αρκετά συχνά, αλλά κοστίζουν από 250 έως 2500 ρούβλια ανάλογα με την ποιότητα και τον κατασκευαστή.

Το φίλτρο άνθρακα Kuppersberg - ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην αγορά. Η ποιότητα του φίλτρου άνθρακα εξαρτάται από την απόδοση ολόκληρης της μονάδας. Στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, η χωρητικότητα του φίλτρου μειώνεται κατά περίπου 20%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κίνηση του αέρα μέσα στο φίλτρο είναι δύσκολη.

Τα φίλτρα άνθρακα διαφέρουν στην πυκνότητα και όσο περισσότερο γεμίζει, τόσο πιο αργός διαπερνά τον αέρα.

Επομένως, μην ξεχάσετε να αλλάξετε τις κασέτες εγκαίρως.

Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα χρησιμεύουν 3-4 μήνες, Ωστόσο, διάφοροι κατασκευαστές δίνουν διαφορετικές συστάσεις σχετικά με τη διάρκεια ζωής. Επομένως, τα φίλτρα Elica συνιστώνται να αλλάζονται κάθε 2 μήνες. Φυσίγγια των εταιρειών Elikor, Jetair - χρόνος σε 3-4 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης ενός εκχυλίσματος.

Μετά από όλα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κάθε δεύτερη μέρα για μισή ώρα, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τρεις ώρες την ημέρα. Τα φίλτρα Falmec - χρησιμοποιούν 4 μήνες, Fabriano - 4 έως 6 μήνες, Krona εξυπηρετούν 6 έως 12 μήνες, Gaggenau πρέπει να αλλάξει δύο φορές το χρόνο, και το φίλτρο της Bosch - μία φορά το χρόνο. Κατά κανόνα, πρόσθετα φίλτρα άνθρακα για κουκούλα δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής της συσκευής.

Αν αφήσετε την κουκούλα μετά από κάθε χρήση για άλλα 5 λεπτά, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φίλτρου άνθρακα. Έτσι, το υπόλοιπο της υγρασίας αφαιρείται από αυτό, και ο άνθρακας δεν κέικ και θα διατηρήσει υψηλή ικανότητα απορρόφησης.

Με τι να ξεκινήσετε τον καθαρισμό;

Για να μην χαλάσετε μια δαπανηρή συσκευή, συνιστάται να μελετήσετε πρώτα τις οδηγίες σε αυτήν, οι οποίες δίνουν σαφείς οδηγίες για τον καθαρισμό της συσκευής. Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να έχουν δικό τους σύστημα καθαρισμού, το οποίο θα απλοποιήσει τις διαδικασίες καθαρισμού.

Τις περισσότερες φορές οι αρχές πλύσης και καθαρισμού της κουκούλας είναι οι εξής:

 1. Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια της συσκευής, αποσυνδέστε την από την πρίζα.
 2. Για να φτάσετε στο εσωτερικό της κουκούλας, αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα.

Τις περισσότερες φορές στερεώνεται στις ασφάλειες, αλλά εάν είναι απαραίτητο, ξεβιδώστε τους κοχλίες στερέωσης. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα μπουλόνια μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορείτε να συναρμολογήσετε τη συσκευή.

Ο εξωτερικός πίνακας πρέπει να πλένεται με απορρυπαντικά, με τη μορφή που έχει αφαιρεθεί, είναι πολύ πιο εύκολο να το ξεπλύνετε από το λίπος παρά από εκείνο που συνδέεται με την κουκούλα.

 • Στο σχέδιο της κουκούλας υπάρχει ένα φίλτρο που μοιάζει με ένα συμβατικό λεπτόκοκκο πλέγμα. Πρέπει να αφαιρεθεί και να εμποτιστεί με νερό με απορρυπαντικό ή διάλυμα σαπουνιού. Καθώς απορροφούν το λίπος και τη βρωμιά, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.
 • Συνεχίζοντας να αποσυναρμολογείτε τη δομή, αφαιρέστε το σωλήνα που διαφεύγει από τον εξαερισμό. Επίσης, πρέπει να πλυθεί, να καθαριστεί από αράχνης και λίπος και να προετοιμαστεί για περαιτέρω χρήση.
 • Τώρα που έχουν αφαιρεθεί όλα τα εξαρτήματα, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην ίδια την κουκούλα. Στην επιφάνεια από όλες τις πλευρές υπάρχουν συνήθως σταγόνες παγωμένου λίπους και βρωμιάς. Εφαρμόζοντας απορρυπαντικά, πρέπει να πλύνετε όλη τη βρωμιά, να καθαρίσετε την αιθάλη και το λίπος και να προετοιμάσετε τη συσκευή για συναρμολόγηση.

  Μόλις καταφέρετε να καθαρίσετε το φίλτρο, το σωλήνα, τον εξωτερικό πίνακα και την ίδια την καλύπτρα από το λίπος, συναρμολογήστε τη συσκευή και προετοιμαστείτε για περαιτέρω εργασίες. Αυτή η μέθοδος πλυσίματος εφαρμόζεται σε συσκευές με μεγάλη ροή αέρα, αλλά εάν η μόλυνση δεν είναι τόσο τρομακτική, τότε μπορεί να περιορίζεται στο πλύσιμο του φίλτρου.

  Καθαρίστε το φίλτρο

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πλύνετε το λίπος από το φίλτρο (πλέγμα):

  • αυτοματοποιημένη?
  • ατμός ·
  • βρασμού ·
  • οικολογική ·
  • ασφυκτική;
  • χημική ουσία ·
  • λεύκανση;
  • επικίνδυνη.

  Αυτοματοποιημένη

  Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσει το πετρέλαιο από την κουκούλα - είναι να τεθεί το φίλτρο (πλέγμα) σχέδιο στο πλυντήριο πιάτων, χύστε το κατάλληλο απορρυπαντικό και μετάβαση της μονάδας σε μία ελάχιστη θερμοκρασία.

  Ατμός


  Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με μια αυτοματοποιημένη έκδοση. Απαιτείται καθαριστής ατμού γι 'αυτόν. Η τεχνική είναι δαπανηρή, αλλά πολύ διευκολύνει τη ζωή στον τομέα οποιουδήποτε καθαρισμού. Ο ατμοκαθαριστής είναι γεμάτο με νερό, περιλαμβάνεται στο δίκτυο, και στη συνέχεια, μόλις το αυτοκίνητο στα χέρια... Μαζί με τις συσκευές καθαρισμού με ατμό συνήθως είναι μερικές συμβουλές και ειδικές χαρτοπετσέτες. Η εφαρμογή τους περιγράφεται στο εγχειρίδιο μονάδας.

  Βράζει

  Μετά το βράσιμο, το νερό στο τηγάνι θα είναι κιτρινωπό. Εάν η βρωμιά αφαιρεθεί εν μέρει, σας συνιστούμε να επαναλάβετε ξανά τη λειτουργία.

  Ο τρόπος της παλιάς γιαγιάς! Πολλοί θυμούνται πως στη Σοβιετική φορά μαμά ή η γιαγιά διπλωμένο μεταλλικά σκεύη σε ένα τεράστιο pot που ονομάζεται «αφέψημα» και μαγειρεμένα για αρκετές ώρες στο νερό και σαπούνι. Το οικόπεδο είναι το ίδιο:

  • Σαπούνι οικιακής χρήσης (μισή βρύση);
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε καθαρισμένο σαπούνι, 50 γραμμάρια αλάτι και την ίδια ποσότητα σόδα?
  • Βυθίστε σε αυτό το διάλυμα το φίλτρο (σχάρα) της κουκούλας και βράστε για μερικές ώρες.
  • Αφήστε να κρυώσει.
  • Ξεπλύνετε και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

  Οικολογικά

  Αρκετά εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να καθαρίσει το καπό του λίπους υπό την παρουσία ενός μεγάλου κατσαρόλα στο σπίτι, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ένα φίλτρο (πλέγμα) εκχύλιση. Οι δυνάμεις και ο χρόνος θα δαπανηθούν λίγο:

  • Θερμάνετε το νερό σε βράση.
  • Σιγά σιγά, σε μικρές μερίδες, συμπληρώστε βραστό νερό με 50 γραμμάρια κανονικής σόδας.
  • Βυθίστε το φίλτρο (μάσκα) της κουκούλας.
  • Βράστε, εστιάζοντας στον βαθμό μόλυνσης, 5 λεπτά.

  Ασφυκτική

  Το αποτέλεσμα της εργασίας είναι μια καθαρή κουκούλα σχεδόν στην αρχική κατάσταση. Ο ίδιος φθηνός και φθηνός τρόπος πλύσης του εκχυλίσματος από το λίπος, συνδέεται με τη χρήση αμμωνίας παρουσία ενός μεγάλου δοχείου.

  Τα πάντα είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, το πρόβλημα είναι μόνο στο μυρωδιές "άρωμα". Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει αν η βρωμιά ήταν ισχυρή και δεν θα μπορούσατε να πλύνετε το λίπος με σόδα:

  • Πάρτε τέσσερα λίτρα νερό και βράστε?
  • Ανοίξτε τα παράθυρα, για να προστατεύσετε το αναπνευστικό σύστημα, φοράτε αναπνευστήρα.
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ρίξτε σε μια κατσαρόλλα 100 ml αμμωνίας.
  • Βυθίστε το φίλτρο (πλέγμα) της κουκούλας για λίγα λεπτά.

  Χημικός

  Τα καταστήματά μας είναι γεμάτα με μια ποικιλία οικιακών χημικών ουσιών. Δεν μπορείτε να καλέσετε αυτή τη μέθοδο φθηνή, αλλά είναι αρκετά γρήγορη. Για να καθαρίσετε το εκχύλισμα από το λίπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • αφρός για τον καθαρισμό του φούρνου, ψησταριά, σχάρα TOPCleanner;
  • καθαριστικό για φούρνους Amway.
  • γέλη για πλάκες Sanit.
  • καθαριστής Bagi Shumanit.

  Λευκαντικό

  Θα πρέπει να εφαρμόσετε δύναμη και χρόνο, αλλά χωρίς να επενδύσετε πολλά χρήματα. Θα χρειαστεί υγρή λευκότητα, οδοντόβουρτσα και γάντια από καουτσούκ.

  • Γάντια φόρεμα;
  • Καθαρίστε την επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί.
  • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσετε λευκότητα.
  • Αφήστε για 10 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

  Επικίνδυνη

  Υπάρχουν εγκαταστάσεις για τον καθαρισμό των αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτά τα κεφάλαια μπορούν πολύ καλά να ξεπλένουν το λίπος από την κουκούλα, αλλά η χρήση τους συμβάλλει στην καταστροφή του μετάλλου. Αυτός είναι ο κίνδυνος - να παραμείνει χωρίς σχεδίαση! Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Τοποθετήστε το φίλτρο (πλέγμα) οριζόντια σε ένα ανοξείδωτο δοχείο (χρειάζεστε κάτι με τη μορφή κουτιού!).
  • Να φοράτε γάντια από καουτσούκ.
  • Αν τα μέσα καθαρισμού των σωλήνων αποχέτευσης είναι υγρά, απλώστε το με ένα φίλτρο (σχάρα). Εάν ο παράγοντας είναι σε κόκκους, στη συνέχεια ρίξτε πάνω από το φίλτρο σε ολόκληρη την επιφάνεια.
  • Ρίξτε το ζεστό νερό - θα γλιστρήσει και φυσαλίδες?
  • Αφήστε τα λεπτά για 20.
  • Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
  • Ρίξτε τη χρησιμοποιημένη λύση στο μπολ τουαλέτας.

  Πώς να πλένετε το μοτέρ του καλύμματος από το λίπος;

  Με την ενεργό μακροχρόνια χρήση του καλύμματος, την ακανόνιστη συντήρηση, τα σωματίδια λίπους καθίστανται σε ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια, χωρίς να αποκλείεται ο κινητήρας.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα;

  Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

  Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

  Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

  Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

  Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

  • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
  • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
  • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
  • συνδυασμένα απορρίμματα.

  Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

  Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

  Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Φίλτρα - παγίδα λίπους

  Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

  • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
  • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
  • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.

  Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

  Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

  Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

  Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

  Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

  Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

  1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
  2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
  3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
  4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.

  Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

  Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα.

  Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε.

  Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

  Κασσίτεροι άνθρακα

  Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

  • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
  • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
  • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
  • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

  Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

  Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

  Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

  Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

  Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

  Συνδυασμένα ένθετα

  Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

  Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

  Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα.

  Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας.

  Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

  Οδηγίες αντικατάστασης

  Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
  • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
  • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
  • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.

  Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

  Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

  Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

  Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

  Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

  1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
  2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
  3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
  4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

  Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

  Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

  Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

  Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

  Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

  Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

  • σόδα κανονικό φαγητό?
  • οικιακό σαπούνι.
  • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
  • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

  Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

  Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

  1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
  2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
  3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

  Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

  Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

  Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

  Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

  Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

  Η αρχή λειτουργίας, χαρακτηριστικά και εγκατάσταση εκχυλισμάτων με φίλτρο άνθρακα

  Μαγειρική δεν είναι πάντα ευχάριστη διαδικασία, η κουζίνα θα μπορούσε να έχει κάτι να κάψει και στο εξής, οι γεύσεις των τροφίμων αναμειγνύονται, αξίζει να το χαμάμ και είναι αδύνατο να είναι. Μια δυσάρεστη μυρωδιά από την κουζίνα απλώνεται σε όλο το σπίτι. Για να μετατρέψουν το μαγείρεμα σε ευχαρίστηση, οι παραγωγοί ήρθαν με μια κουκούλα. Αυτή η συσκευή αντλεί εξάτμιση και ανανεώνει τον αέρα.

  Τύποι κουκούλες με φίλτρο

  Πώς λειτουργεί η κουζίνα;

  Οι κουκούλες, εξοπλισμένες με φίλτρα, περνούν από τον εαυτό τους και φιλτράρουν τον μολυσμένο αέρα και οσμές. Τέτοιες συσκευές είναι συμπαγείς και δεν απαιτούν δαπανηρές επισκευές.

  Η συσκευή, τραβώντας τον βρώμικο αέρα, συμπληρώνεται με φίλτρα:

  Ο σκοπός του λίπους είναι να κρατήσει αιθάλη και σωματίδια λίπους. Στην κουκούλα συμπληρώστε ένα μεγάλο ή περισσότερα μικρά φίλτρα, μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμα από ακρυλικό, χάλυβα, μη υφασμένα.

  Η εκχύλιση με φίλτρο άνθρακα αφαιρεί μυρωδιές, ατμούς και προϊόντα καύσης. Η βάση του μηχανισμού καθαρισμού του ενεργού άνθρακα ή μια ειδική λύση που δημιουργείται με χημικά μέσα.

  Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι γνωστός για τις απορροφητικές του ιδιότητες, την ικανότητα απορρόφησης επιβλαβών ουσιών. Αυτό και χρησιμοποίησε τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών για κουζίνες. Αυτή η εξάτμιση είναι κατάλληλη για δωμάτια με ανεπαρκή εξαερισμό.

  Για να εγκαταστήσετε μια οικιακή συσκευή, δεν χρειάζεται να συνδέσετε το σύστημα εξαερισμού, επειδή ο καθαρισμός του αέρα γίνεται μέσα στη συσκευή.

  Τα φίλτρα άνθρακα ξεπερνούν εύκολα τις δυσάρεστες οσμές, αλλά γρήγορα φράζουν. Ως εκ τούτου, η μεγαλύτερη δημοτικότητα κερδίζεται από μοντέλα με την παρουσία ενός φίλτρου κατά του λίπους και του άνθρακα. Όταν αγοράζετε αμέσως αγοράστε ένα ανταλλακτικό φίλτρο άνθρακα για κουκούλα για αντικατάσταση.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα

  Κάθε ερωμένη ονειρεύεται ότι η διαδικασία μαγειρέματος δεν επισκιάζεται από τις βαριές μυρωδιές, τον ατμό. Ένα ευχάριστο και χρήσιμο χόμπι στην κουζίνα θα δώσει ένα απόσπασμα. Όταν αγοράζετε οποιεσδήποτε οικιακές συσκευές δεν παρεμποδίζεται από εξειδικευμένες συμβουλές, αλλά γνωρίζοντας τι πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας με το μοντέλο.

  Κύρια κριτήρια επιλογής:

  • επιδόσεις. Αυτό το κριτήριο υποδηλώνει ότι η ισχύς της συσκευής αντιστοιχεί στην ένταση του δωματίου. Το ύψος της οροφής, η επιφάνεια της κουζίνας και η διαδρομή σύνδεσης λαμβάνονται υπόψη. Όσο λιγότερες στροφές, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα.
  • επίπεδο θορύβου. Η υψηλή ισχύς του κινητήρα θα συνοδεύεται από δυνατή εργασία, αυτό δεν είναι κατάλληλο για όλους.
  • τρόπο λειτουργίας. Επιλέξτε συσκευές για εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Η ισχύς του καθαρισμού του αέρα ρυθμίζεται από τις ταχύτητες. Τα φθηνά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με 3 ταχύτητες, πιο ακριβά 4-5.
  • υλικό του σώματος. Κατασκευάζουν κουκούλες από συνδυασμούς σύγχρονων υλικών: πλαστικό, γυαλί, μέταλλο. Τα πλαστικά μοντέλα είναι φθηνότερα.
  • επίπεδο φωτισμού. Ο ενσωματωμένος φωτισμός παρέχει φωτισμό για την εστία. Η ένταση του φωτός εξαρτάται από τους λαμπτήρες, οι κατασκευαστές προσφέρουν αλογόνο, νέον και LED.
  • σχεδιασμό. Τα μοντέλα με τρόπο λειτουργίας ανακύκλωσης είναι συμπαγή. Τέτοιες συσκευές ταιριάζουν απόλυτα στο σχεδιασμό κουζίνας οποιουδήποτε στυλ.
  • μέθοδος ελέγχου. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μια βολική μέθοδο ελέγχου: πατήστε ή πατήστε. Τα μοντέλα με κουμπιά διαρκούν περισσότερο και οι οθόνες αφής καθαρίζονται ευκολότερα. Η εγκατάσταση οποιουδήποτε τύπου κουκούλας είναι απλή και βολική.
  • το κόστος. Ο συνδυασμός των τεχνικών χαρακτηριστικών, του υλικού κατασκευής, του σχεδιασμού, της μάρκας του κατασκευαστή επηρεάζει το κόστος της οικιακής συσκευής, όσο υψηλότερες είναι οι παράμετροι. Το πιο ακριβό.

  Η ανάλυση των απαιτήσεων και των προτάσεων των κατασκευαστών θα επιτρέψει την επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου.

  Χαρακτηριστικά των απορριμμάτων άνθρακα

  • Κατασκευή. Η εμφάνιση του φίλτρου στην κουκούλα εξαρτάται από τον τύπο επεξεργασίας άνθρακα και μπορεί να είναι κασέτα ή ύφασμα. Η στρογγυλή πλαστική κασέτα είναι εξοπλισμένη με ένα λεπτό πλέγμα, έτσι ώστε να μην χυθεί έξω ο άνθρακας μέσα. Το ορθογώνιο φυσίγγιο είναι κατασκευασμένο από ειδικά επεξεργασμένο ύφασμα.
  • Αρχή λειτουργίας. Ο αέρας που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα διοχετεύεται μέσω του φίλτρου. Σε αυτό θα τακτοποιήσει σωματίδια σκόνης, αερίου, τότε ο καθαρός αέρας μπαίνει στην κουζίνα. Εάν μια δυσάρεστη οσμή συσσωρεύεται στο δωμάτιο, τότε το φίλτρο δεν αντιμετωπίζει και πρέπει να αντικατασταθεί. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με δείκτες ρύπανσης. Για να διατηρήσετε το φίλτρο ξυλάνθρακα στον απορροφητήρα μακρύτερο, αφήστε τη συσκευή σε λειτουργία για 10-15 λεπτά. μετά το μαγείρεμα. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι καθαρός και ξηρός αέρας καθαρίζει και στεγνώνει μικρά σωματίδια ρύπων.
  • Φροντίδα. Για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής, οποιαδήποτε συσκευή χρειάζεται σωστή φροντίδα. Αρχικά, αφαιρείται ένα φίλτρο λίπους από την κουκούλα, η οποία καθαρίζεται και απολιπανθεί καλά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, στο σπίτι. Η χρήση σφουγγαριού και απορρυπαντικού θα βοηθήσει στον καθαρισμό του φίλτρου λίπους.
  • Αντικατάσταση. Το φίλτρο με βάση τον άνθρακα δεν υπόκειται σε πλύσιμο, χρειάζεται μόνο να αλλάξει. Είναι δυνατή η κενό του φίλτρου, έτσι οι μεγάλες μολύνσεις θα καταστραφούν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για αρκετό καιρό. Η πιο λογική επιλογή, εγκαίρως για την αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα για σχεδίαση. Οι παραγωγοί προτείνουν να το κάνουν αυτό κάθε 3-4 μήνες. Αυτή η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε να τοποθετήσετε ένα νέο φίλτρο μόνος σας αντί να το χρησιμοποιήσετε.

  Αφού καθαρίσετε το φίλτρο λίπους, αφαιρείται μια κασέτα με φίλτρο άνθρακα. Το προσεκτικά και ομαλά βρώμικο φίλτρο αποσπάται από την κασέτα και εισάγεται ένα νέο στη θέση του.

  Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κασέτα ακουμπά με ακρίβεια στην κουκούλα, διαφορετικά θα διαταραχθεί η λειτουργία της συσκευής. Μόλις το νέο φίλτρο τροφοδοτηθεί στην κουκούλα, η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην πρίζα και ελέγχεται για τη λειτουργικότητά της. Η κουκούλα πρέπει να λειτουργεί ήσυχα, χωρίς εξωτερικό θόρυβο.

  Πλεονεκτήματα των απορροφητών ανακύκλωσης

  Στην αγορά οικιακών συσκευών, οι κατασκευαστές παρουσιάζουν πολλά μοντέλα κουκούλας. Διαφέρουν στην αρχή της λειτουργίας, της συσκευής, του σχεδιασμού και για να μην κάνουν λάθη στην επιλογή της κουκούλας, πρέπει να αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα του μοντέλου ανακύκλωσης:

  • για εγκατάσταση, δεν απαιτείται σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού.
  • οι μικρές διαστάσεις επιτρέπουν την εγκατάσταση σε οποιαδήποτε κουζίνα, χωρίς θόλο και βρύση για σωλήνες.
  • την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα σε υψηλό επίπεδο, δεν χρειάζεται να ανοίξετε τα παράθυρα και τις πόρτες για να ανανεώσετε το δωμάτιο?
  • Τοποθετήστε ένα νέο φίλτρο για κουκούλες κουζίνας χωρίς τη συμμετοχή ειδικών και το κάνετε μόνοι σας για λίγα λεπτά.
  • Διατηρεί τη θερμότητα στο δωμάτιο, στην ψυχρή εποχή.
  • η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στους συνδετήρες, γεγονός που καθιστά την εγκατάσταση απλή και γρήγορη.
  • μια βέλτιστη ισοτιμία της τιμής και της ποιότητας.

  Τα μοντέλα με φίλτρο ενεργού άνθρακα θα σώσει την κουζίνα από τον καπνό, τους καπνούς, τα σωματίδια λίπους. Το μαγείρεμα θα είναι μια ευχαρίστηση, γιατί η κουζίνα θα λάμψει με φρεσκάδα και καθαριότητα.

  Εκχυλίσματα με φίλτρο άνθρακα - συμπαγή καθαριστικά αέρα

  Είναι νόστιμο να τρώτε τα πάντα, αλλά "απολαμβάνετε" τις μυρωδιές της κουζίνας - λίγες! Τα δυνατά αρώματα από τα ψάρια, τις βράζουσες σούπες, τις ψημένες πίτες αμέσως εξαπλώνονται γύρω από το διαμέρισμα, ανακατέψτε μαζί και απολαύστε μαλακά έπιπλα, κουρτίνες και ρούχα. Από την κακοφωνία των μυρωδιών μπορεί να σωθεί μόνο μια ισχυρή κουκούλα κουζίνας.

  Το ιδανικό έργο του απορροφητήρα είναι ένα σωστά επιλεγμένο φίλτρο

  Πριν από την εξόρυξη είναι το καθήκον να αφαιρέσετε αμέσως τις δυσάρεστες οσμές, καθώς και τα σύννεφα ατμού που περιέχουν σταγονίδια λίπους. Το κόστος της συσκευής εξαρτάται από τη λειτουργικότητα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου μοντέλου, το υλικό κατασκευής, τη μέθοδο καθαρισμού του αέρα, την προώθηση του κατασκευαστή.

  Αρχή λειτουργίας

  Οι κουκούλες κουζίνας διατίθενται σε δύο ποικιλίες - φιλτράρισμα και εξαέρωση, οι οποίες διαφέρουν σε διαφορετικές λειτουργικές αρχές (τραχύ και λεπτό καθεστώς καθαρισμού).

  Οι συσκευές φιλτραρίσματος είναι συμπαγείς και δεν υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να εκτελούν δαπανηρές εργασίες επισκευής. Αφήνουν τον βρώμικο αέρα να διέλθει, φιλτράροντας τις δυσάρεστες οσμές και άλλες μολυσματικές ουσίες που ήρθαν με τον ατμό.

  Το φίλτρο ξυλάνθρακα αντιμετωπίζει οσμές, αλλά γρήγορα γίνεται βρώμικο. Ως εκ τούτου, εξαιρετικά δημοφιλή μοντέλα με δύο τύπους φίλτρων - άνθρακα και αντι-λιπαρά.

  Ο εξαερισμός είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρικό μοτέρ που απορροφά τον βρώμικο αέρα από το δωμάτιο και μετά βγαίνει από το στεγνωτήριο.

  Ο σωλήνας εξαερισμού μετακινείται έξω από το διαμέρισμα (κόβει το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού ή σπάει την είσοδο στην πρόσοψη του σπιτιού).

  Τι να επιλέξετε - ένα φίλτρο ή εξαερισμό;

  Τα εκχυλίσματα φίλτρων είναι πιο αποτελεσματικά σε μικρές κουζίνες, όπου η διαδικασία μαγειρέματος διαρκεί λίγο χρόνο. Σπάνια μαγειρεύουν και δεν θέλουν να περάσουν όλη την ημέρα μακριά στη σόμπα; Δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε ένα τεράστιο ντους στην κουζίνα!

  Μειονεκτήματα των απορροφητών φίλτρων:

  • Ταχεία μόλυνση του φίλτρου με συχνό μαγείρεμα

  Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση κουκούλας με φίλτρα άνθρακα σε άτομα που μαγειρεύουν σχετικά σπάνια. Ετοιμάζετε τα κύρια πιάτα μία φορά την εβδομάδα και όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα κόβετε σαλάτες και φτιάχνετε ομελέτα; Το φίλτρο θα κάνει εξαιρετική δουλειά τέτοιων ασκήσεων, αλλά δεν θα είναι αποτελεσματικό με αυξημένο φορτίο.

  • Μέτρια δύναμη και απόδοση

  Καθημερινά τροφοδοτείτε την οικογένεια μόνο με φρέσκο ​​φαγητό; Ξοδεύετε 5 ώρες την ημέρα στη σόμπα, μαγειρεύοντας αριστουργήματα μαγειρέματος; Για μεσημεριανό γεύμα, φροντίστε να εξυπηρετήσετε το πρώτο, το δεύτερο και το επιδόρπιο; Για δείπνο - τηγανητό, ατμισμένο και καπνιστό; Τότε χρειάζεστε ισχυρό καθαρισμό! Εξετάστε προσεκτικά την επιλογή του μοντέλου, διότι ακόμη και ένα καθολικό φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον υπερβολικό όγκο εργασίας, έτσι θα είναι πιο ορθολογικό να τοποθετήσετε τον αεραγωγό.

  • Δυσκολίες στην αγορά των εξαρτημάτων

  Όταν επιλέγετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κέντρο εξυπηρέτησης κατασκευαστών στην πόλη σας. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν τακτικά, διαφορετικά η συσκευή θα έχει αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο - για να δημιουργήσει μια εμφάνιση εργασίας. Πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι το επιθυμητό μοντέλο δεν θα είναι διαθέσιμο, τότε θα πρέπει να περιμένετε πολύς χρόνος για την παράδοση του παραγγελθέντος μέρους.

  Τύποι φίλτρων για αποσπάσματα

  Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους φίλτρων - λίπος (χονδροειδής καθαρισμός) και άνθρακα (λεπτό καθάρισμα).

  Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό

  Ο σκοπός των φίλτρων κατά του λίπους είναι να προστατεύουν το εσωτερικό του καλύμματος από το λίπος, την αιθάλη και την καύση, ώστε να αποφεύγεται ο σχηματισμός επικαλύψεως στα εσωτερικά τοιχώματα της κουκούλας. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα (κατασκευασμένα από χάλυβα ή αλουμίνιο), μιας χρήσης (από ακρυλικό, συνθετικό, μη υφασμένο).

  Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό

  Ο κύριος σκοπός του φίλτρου άνθρακα είναι η εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών. Με λίπος και αιθάλη, οι συσκευές αυτές αντιμετωπίζουν άσχημα και γρήγορα φθείρονται. Ο άνθρακας έχει ιδιότητες απορρόφησης - απορροφά τον μολυσμένο αέρα, τα επιβλαβή αέρια και τα μείγματα ατμού με μέτρια ρύπανση.

  Πώς να φροντίζετε την κουκούλα; Αύξηση της απόδοσης

  Κάθε συσκευή χρειάζεται συντήρηση, ιδιαίτερα τόσο σημαντική όσο μια κουκούλα κουζίνας. Η έγκαιρη συντήρηση θα διευρύνει τη διάρκεια ζωής του μοντέλου και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του.

  Καθαρίστε το φίλτρο αντικατάστασης λίπους - παραγωγική εργασία

  Το μαξιλάρι κατά του λίπους είναι αρκετά αποτελεσματικό - καλό γιατί μπορεί να καθαριστεί με το χέρι:

  • Το φίλτρο εξάγεται από την κουκούλα και στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα μεγάλο δοχείο με ζεστό νερό.
  • Στο νερό χύνουμε οποιοδήποτε απορρυπαντικό που καταστρέφει τα λιποκύτταρα.
  • Αφήστε το να στεγνώσει για 15-20 λεπτά και κατόπιν καθαρίστε το προσεκτικά με ένα πυκνό σφουγγάρι ή ένα μαλακό πινέλο.
  • Εάν τα μεταλλικά φίλτρα είναι υπερβολικά μολυσμένα, χρησιμοποιούμε κιτρικό οξύ ως καθαριστικό. Τρεις ή τέσσερις σάκοι διαλύονται σε νερό και η προκύπτουσα λύση σάς επιτρέπει να καθαρίσετε το τμήμα για 1-2 ώρες.
  • Ξεπλύνετε με καθαρό νερό, σκουπίστε προσεκτικά και στεγνώστε με στεγνωτήρα μαλλιών. Τότε το επιστρέφουμε στην κουκούλα.

  Αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα

  Τα φίλτρα άνθρακα δεν μπορούν να καθαριστούν. Ωστόσο, υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική βελτίωσης του φίλτρου - ο καθαρισμός του με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα. Η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει μεγάλη ακαθαρσία, αυξάνοντας την απόδοση της κουκούλας. Αλλά στο τέλος της διάρκειας ζωής, που συνιστάται από τον κατασκευαστή, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί το φίλτρο.

  Πώς μπορώ να αντικαταστήσω ο ίδιος το φίλτρο άνθρακα;

  Η αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα είναι μια επίπονη αλλά εφικτή εργασία. Πάρτε το χρόνο σας και προσπαθήστε να μην καταστρέψετε τους εσωτερικούς συνδετήρες.

  • Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι εντελώς απενεργοποιημένη - βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το φις από την πρίζα, ακόμα κι αν το περίβλημα έχει ένα ειδικό κουμπί "on / off".
  • Αφαιρέστε και καθαρίστε τα φίλτρα αντι-γράσου.
  • Η κασέτα με το φίλτρο στερεώνεται αρκετά πυκνά, αλλά πρέπει να το χειρίζεστε με προσοχή. Τραβήξτε απαλά την κασέτα με το φίλτρο άνθρακα από την κουκούλα, αποσυνδέστε απαλά το φίλτρο από την κασέτα.
  • Συνήθως η κασέτα είναι ελαφρώς βρώμικη, αλλά είναι προτιμότερο να σκουπίζετε με ένα σημαντικό πανί και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Τοποθετήστε το νέο φίλτρο στην κασέτα και επιστρέψτε το στο καπό. Η κασέτα πρέπει να σταθεί σαφώς στη θέση της για να εξασφαλίσει εργασία υψηλής ποιότητας.
  • Ενεργοποιήστε την κουκούλα και ελέγξτε τη λειτουργία της. Σε περίπτωση σωστής συναρμολόγησης, δεν θα υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού του αέρα.

  Σας προτείνουμε να δείτε συμβουλές βίντεο από έναν επαγγελματία:

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα

  Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών ανακύκλωσης είναι αρκετά απλή - ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στο σύστημα, όπου διέρχεται μέσω διήθησης και στη συνέχεια εκκενώνεται έξω. Τα φίλτρα φθείρονται γρήγορα και χρειάζονται έγκαιρη αντικατάσταση. Η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, αλλά μπορεί να είναι πολύπλοκη από την έλλειψη φίλτρων στα καταστήματα του επιθυμητού μοντέλου.

  Σημαντικά κριτήρια για την επιλογή κουκούλας

  • Από την άποψη των υγειονομικών και υγειονομικών κανόνων, σε ένα κτίριο κατοικιών επιτρέπεται η χρήση συσκευής με επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 55 dB. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι ενοχλούνται από την τεχνική, δημιουργώντας μισό θόρυβο, γι 'αυτό είναι ένα πολύ λογικό βήμα να "ακούσετε" τη συσκευή προτού την αγοράσετε.
  • Ο τρόπος λειτουργίας μπορεί να είναι η αποστράγγιση του αέρα από το δωμάτιο και η κυκλοφορία. Η ένταση της επεξεργασίας της ρύπανσης εξαρτάται από το μοντέλο, οι επιλογές προϋπολογισμού λειτουργούν με 3 ταχύτητες και πιο ακριβές - στις 4-5. Εκείνοι που επιθυμούν να μαγειρέψουν, θα πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή που έχει ένα εντατικό καθεστώς καθαρισμού.
  • Τα μοντέλα ανακύκλωσης είναι κατάλληλα για τη συμπαγή τους - είναι το πιο βολικό είδος ενσωματωμένης τεχνολογίας. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, ταιριάζουν απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο. Τα πιο μικροσκοπικά θεωρούνται επίπεδα κουκούλες που είναι εντελώς διακριτικά και για έναν εξωτερικό παρατηρητή μπορεί να παραμείνει εντελώς απαρατήρητη.
  • Εξαιρετικά βολικό σε λειτουργία είναι η κουκούλα με ενσωματωμένο φωτισμό. Αυτό το μοντέλο είναι καλό, τόσο για τη δημιουργία πρόσθετων πιάτων φωτισμού, όσο και για το ρόλο ενός νυχτερινού λαμπτήρα. Στις σύγχρονες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν νέον, αλογόνου, φθορισμού και λαμπτήρες LED. Αγοράστε ένα μοντέλο με την κατάλληλη ένταση για εσάς.
  • Ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: με το πάτημα ή το πάτημα. Τα μοντέλα με κουμπιά είναι πιο ανθεκτικά, αλλά περιπλέκουν τη διαδικασία καθαρισμού. Τα αισθητήρια είναι πιο συχνά εκτός λειτουργίας, αλλά η εξωτερική τους επιφάνεια είναι εξαιρετικά εύκολη στην πλύση!

  Επισκόπηση των εκχυλισμάτων με φίλτρο άνθρακα

  Οι κουκούλες παράγονται για άτομα με οποιοδήποτε εισόδημα. Βρείτε ένα αξιοπρεπές μοντέλο μπορεί να είναι, τόσο στην κατηγορία του προϋπολογισμού, και μεταξύ των ελίτ εξοπλισμού. Τα ανέξοδα μοντέλα είναι καλά με ένα ελάχιστο σύνολο λειτουργιών και ποιότητας σχεδιασμού. Οι ακριβείς κουκούλες είναι ευχαριστημένοι με μια έξυπνη εμφάνιση, αλλά απαιτούν επιμελή συντήρηση.

  Δημοσιονομικές κουκούλες

  Το εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο με φίλτρο άνθρακα είναι το VENTOLUX Parma 50 BR. Διαθέτει τετράγωνη θήκη με πλάτος 50 εκατοστών, κουμπί ελέγχου με κουμπιά και οπίσθιο φωτισμό με απλό λαμπτήρα. Λειτουργεί σε δύο τρόπους (ανάκληση και κυκλοφορία) σε 3 ταχύτητες. Έχει μέτριο επίπεδο θορύβου και επαρκή αξιοπιστία. Εύκολο στη συντήρηση, εξοπλισμένο με δύο φίλτρα - άνθρακα και λίπος.

  Εξολκέας VENTOLUX Parma

  Μια απλή και συμπαγής κουκούλα TURBO TILLY WH-F-60 λειτουργεί σε 3 τρόπους, με μέσο επίπεδο θορύβου. Έχει χαμηλότερο οπίσθιο φωτισμό, που αποτελείται από τυπικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

  Χάρη σε μέτριες διαστάσεις - το ελαστικό είναι μόνο 60 εκατοστά. Η εξάτμιση διαθέτει ένα αποτελεσματικό φίλτρο άνθρακα (λεπτό καθάρισμα) και έναν αξιόπιστο κινητήρα.

  Ιδανικά καθαρίζει τον ατμό και γίνεται ιδανική λύση για μια μικρή ή μεσαία κουζίνα.

  TURBO TILLY

  Η προσεκτική εξάτμιση Smeg KSET 610 X θα είναι μια άξια διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας. Το μοντέλο είναι αρκετά ισχυρό, με χαμηλό επίπεδο θορύβου, χάρη σε μια επίπεδη επιφάνεια τέλεια ενσωματωμένη στο ντουλάπι. Διαθέτει οπίσθιο φωτισμό αλογόνου, κουμπί ελέγχου με κουμπιά και δύο τύπους φίλτρων - αντι-γράσο και κάρβουνο. Λειτουργεί σε 4 ταχύτητες και αντιμετωπίζει εύκολα τις οσμές από το συχνό μαγείρεμα.

  Smeg κουκούλα KSET

  Μέση κατηγορία τιμών

  Έχετε μια μεγάλη κουζίνα με μια κομψή ανακαίνιση; Συχνά μαγειρεύουν και δεν θέλουν την εξάπλωση των δυσάρεστων οσμών γύρω από το διαμέρισμα. Αξίζει να αγοράσετε μια κουκούλα Hansa OKC 641 SH.

  Το μοντέλο είναι τοποθετημένο στον τοίχο και διαθέτει εξειδικευμένη θήκη από ασήμι, λειτουργεί σε έλεγχο αφής σε λειτουργίες 3 ταχυτήτων. Έχει μια δυναμική χωρητικότητα 620 κυβικών μέτρων την ώρα, επιτρέπεται να εργάζονται πολλές ώρες σε εντατική λειτουργία.

  Εξοπλισμένο με δύο τύπους φίλτρων (άνθρακα και αντι-γράσο), απαιτεί προσεκτική φροντίδα και είναι ευαίσθητο στην έγκαιρη αντικατάσταση εξαρτημάτων.

  Hood Hansa OKC

  Απαιτεί ισχυρή κουκούλα, ικανή να εργάζεται σε εντατική λειτουργία για σχεδόν μια μέρα. Εξετάστε το καλύτερο μοντέλο KB 700 IX 90, το οποίο μπορεί να καθαρίσει 910 κυβικά μέτρα την ώρα! Η κουκούλα λειτουργεί σε λειτουργίες 4 ταχυτήτων, τόσο για αφαίρεση αέρα από το δωμάτιο όσο και για κυκλοφορία. Έχει δύο τύπους ελέγχου (ηλεκτρονικό και κουμπί), τοποθετημένο στον τοίχο, διαθέτει ισχυρό κάτω οπίσθιο φωτισμό (δύο λαμπτήρες αλογόνου).

  Καλύτερο εργαλείο εξαγωγής KB

  Το φίλτρο αυτού του μοντέλου είναι πολύ αποτελεσματικό και ακριβό, καθώς ο καπό έχει σχεδιαστεί για μεγάλους όγκους εργασίας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο εκτοξευτήρας έχει υψηλό επίπεδο θορύβου (μέχρι 59 dB) και δεν είναι κατάλληλος για οικογένεια με μικρό παιδί και χαμηλή ηχομόνωση στο σπίτι.

  Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας - απαντήσεις σε ερωτήσεις

  Στην κουζίνα μαγειρεύουμε καθημερινά. Εάν μπορείτε να αερίσετε το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ανοιχτού παραθύρου το καλοκαίρι, τότε το χειμώνα αφαιρέστε τις μυρωδιές, λίπος, καίγεται θα βοηθήσει μια ποιότητα ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο ξυλάνθρακα.

  Οι ενσωματωμένοι κουκούλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • δεν απαιτούν σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού,
  • συμπαγές, επειδή δεν χρειάζονται μεγάλο θόλο και μια τρύπα κάτω από το σωλήνα για την εκτροπή του αέρα,
  • το φίλτρο είναι εύκολο να αντικατασταθεί με το χέρι,
  • απλά και γρήγορα τοποθετημένα σε συνδετήρες.

  Στον εξολκέα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση, παρέχεται ένα στοιχείο άνθρακα κασέτας, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή κασέτας διαφορετικών σχημάτων. Στο περίβλημα της κασέτας τοποθετείται σκόνη άνθρακα ή μικρά κοκκία.

  Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αφαίρεση οσμών.

  Αρχή λειτουργίας: ο αέρας συλλαμβάνεται από έναν ανεμιστήρα και περνά μέσα από τον άνθρακα. Οι κόκκοι απορροφούν αέρια από τον μολυσμένο αέρα, καθαρίζοντας το έτσι.

  Η συσκευή διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με έναν δείκτη ρύπανσης, ο οποίος δηλώνει την ανάγκη αντικατάστασης.

  Πού είναι το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

  Τα στοιχεία άνθρακα στην τεχνική χωρίς εξαγωγή αέρα τοποθετούνται αμέσως πίσω από τα φίλτρα λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα των σωματιδίων λίπους, και μόνο τότε από οσμές και άλλες προσμείξεις. Έτσι, εκτελείται πολύπλοκος καθαρισμός.

  Πριν αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, η αντικατάσταση χρειάζεται μία φορά σε 3-4 μήνες, αλλά σε ορισμένα μοντέλα εκχυλισμάτων αρκεί να το κάνετε αυτό μία φορά το χρόνο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ένταση της χρήσης του εξοπλισμού, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

  1. Για αντικατάσταση, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από την πρίζα και να αφαιρέσετε τη μάσκα εισαγωγής αέρα.
  2. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το στοιχείο λίπους και να αφαιρέσετε την κασέτα φίλτρου από την υποδοχή.
  3. Παραμένει για να αφαιρέσετε το μολυσμένο στοιχείο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

  Εάν δείτε ότι το σώμα του φίλτρου άνθρακα μπορεί να ανοίξει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε με το χέρι το περιεχόμενό του, δηλαδή να γεμίσουν φρέσκους κόκκους ενεργού άνθρακα.

  Πώς να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα

  Όλα τα στοιχεία άνθρακα είναι μιας χρήσης και μπορούν να παραδοθούν με κουκούλα ή να αγοραστούν ξεχωριστά.

  Η διαδικασία εγκατάστασης του φίλτρου άνθρακα είναι παρόμοια με το κύκλωμα αντικατάστασης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πώς να τραβήξετε το φίλτρο από την κουκούλα, Αξίζει να ακολουθήσετε τον παρακάτω αλγόριθμο.

  Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

  1. Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδέσετε την κουκούλα από το ηλεκτρικό δίκτυο για να αποφύγετε την τυχαία εκκίνηση του κινητήρα.
  2. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το στοιχείο αντι-γράσου και να πάρετε την κασέτα, η οποία προορίζεται για τον καθαριστή άνθρακα.

  Τοποθετήστε την κασέτα κάρβουνου στα στηρίγματα μέχρι να κάνει κλικ.

 • Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το στοιχείο αντι-γράσου.
 • Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.

  Έτσι, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν είναι εύκολο έργο, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

  Προκειμένου η τεχνολογία να λειτουργεί σωστά, αξίζει να μεριμνήσετε για την κατάλληλη φροντίδα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του στοιχείου συλλογής λίπους και την έγκαιρη αντικατάσταση του άνθρακα.

  Για να ξεπλύνετε το φίλτρο λίπους, είναι απαραίτητο:

  • αφαιρέστε το από τον εξοπλισμό και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη ή ένα μπάνιο,
  • ρίξτε το με απορρυπαντικό και καθαρίστε με βούρτσα, ζεστάνετε με βραστό νερό,
  • αν καθαριστεί με ένα απορρυπαντικό δεν λειτούργησε, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σόδα και σαπούνι πλύσης, εμποτίζοντας το φίλτρο μέσα σε αυτό για 3-4 ώρες.

  Μετά την ξήρανση, το λίπος μπορεί να αντικατασταθεί.

  Υπάρχει ένα καθολικό φίλτρο για την εξόρυξη άνθρακα

  Σήμερα, τα καθολικά στοιχεία άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλή, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν όλους τους τύπους κουκούλας στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, δηλαδή όταν δεν πραγματοποιείται η σύνδεση με τον εξαερισμό.

  Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν καθολικά φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Elikor από μη υφασμένο ύφασμα - πολυεστέρα. Το ύφασμα εμποτίζεται με ενεργό άνθρακα και απορροφά οσμές και λίπος καλά. Τα φίλτρα αυτού του κατασκευαστή είναι οικονομικά προσιτά και κατάλληλα σε περιπτώσεις όπου η κουκούλα δεν χρησιμοποιείται συχνά.

  Τι είναι ένα καλύτερο φίλτρο άνθρακα ή λίπους για σχεδίαση;

  Συχνά, οι απορροφητήρες αέρα κοστίζουν μόνο ένα φίλτρο - λίπος, αλλά για τον απόλυτο καθαρισμό του αέρα, συνιστάται ακόμη η εγκατάσταση φίλτρου άνθρακα. Ποια είναι τα διαφορετικά μεταξύ τους;

  Το λίπος εκτελεί τραχύ καθαρισμό, σχεδιασμένο να κρατά μεγάλα σωματίδια λίπους, αιθάλη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες του κινητήρα. Επίσης, το γράσο προστατεύει τα εσωτερικά τοιχώματα από τους ατμούς του πετρελαίου. Απορροφήστε στο 96% σωματίδια λίπους και δυσάρεστες οσμές.

  Ο άνθρακας είναι επίσης σχεδιασμένος για λεπτό καθαρισμό, όχι τυχαία ονομάζεται αντι-μυρωδιά ή απορρόφηση. Απορροφήστε αέρια, επιβλαβείς ακαθαρσίες ατμού, οσμές.

  Οι λιπαρές μίας χρήσεις είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες, για παράδειγμα, από ακρυλικό, σιντόνιο, μη υφασμένο ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως χρειάζονται αντικατάσταση.

  Επαναχρησιμοποιήσιμα είναι από μέταλλο και πλέγμα πλέγματος - συμμετρικά ή ασύμμετρα. Για την παραγωγή χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα με προστατευτικό στρώμα έναντι οξείδωσης. Πιο πρακτικά επαναχρησιμοποιούμενα, είναι εύκολο να πλυθούν με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά κουκούλες.

  • Εξετάστε διάφορα μοντέλα φίλτρων λίπους στην αγορά.

  Η Lissant-South παράγει εκδόσεις κασέτας κατάλληλες για χρήση σε θερμοκρασίες έως + 70 ° C. Δεν είναι πτυσσόμενα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5 mm. Το στοιχείο φίλτρου έχει πέντε πλάκες.

  Ο παραγωγός Rowen προσφέρει στους πελάτες του μια ολόκληρη προκατασκευασμένη δομή από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 80 ° C. Το στοιχείο φίλτρου έχει τρία ή πέντε πλάκες.

  Κατασκευαστής Titanium παράγει επιλογές από ανοξείδωτο χάλυβα με πάχος 0,5 mm και θερμοκρασία εργασίας μέσου έως + 70 ° C.

  • Όλα τα φίλτρα άνθρακα είναι διαθέσιμα. Ο βαθμός πλήρωσης μπορεί να είναι διαφορετικός. Όσο παχύτερο είναι ο άνθρακας, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο, κοίλο, επίπεδο. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό.

  Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν ένα στοιχείο άνθρακα με το σωστό μέγεθος ή να αγοράσουν ένα τυποποιημένο.

  Η ποικιλία των κουκούλες με ένα στοιχείο άνθρακα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, η δημοτικότητα του φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Hansa, Gorenje, Krona, Electrolux.

  Είναι αδύνατο να απαντηθεί χωρίς αμφιβολία το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο, καθώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή, θα παρέχεται υψηλής ποιότητας και πλήρους καθαρισμού του αέρα.

  Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για εξαγωγή - μια επισκόπηση των κατασκευαστών

  Ας εξετάσουμε διαφορετικές παραλλαγές κουκούλες με συστήματα καθαρισμού άνθρακα από δημοφιλείς κατασκευαστές.

  • Η ιταλική εταιρεία "Elica" παράγει αιχμηρά γωνιακά, τοίχου και ενσωματωμένα μοντέλα. Διακρίνονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή εγκατάσταση, πρωτότυπο σχέδιο. Ο έλεγχος μπορεί να είναι είτε ένα κουμπί είτε ένα άγγιγμα. Το κόστος του εξοπλισμού ξεκινά από 28.000 ρούβλια και η τιμή των φίλτρων ξεκινά από 1.000 ρούβλια.
  • Η εταιρία από την Ισπανία "Cata" παράγει κουκούλες με συστήματα ελέγχου push-and-slider. Η τεχνική είναι αθόρυβη, απλά τοποθετημένη. Το κόστος του εξοπλισμού είναι αρκετά δημοκρατικό και ξεκινάει από 3.000 ρούβλια. Το κόστος των φίλτρων άνθρακα ξεκινά από 400 ρούβλια.
  • Τα προϊόντα της μάρκας Hansa αξίζει να θεωρηθούν ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Η τεχνική είναι οικονομική, εύκολη στη χρήση και συγχρόνως ανέξοδη. Φίλτρα «Hansa» πωλούνται σε τιμή 2 900 ρούβλια.
  • Η εταιρεία "Gorenje" παράγει ενσωματωμένα και αναρτημένα μοντέλα εξοπλισμένα με φίλτρο μετάλλου και άνθρακα. Διαφέρουν στην οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον δικό τους εξοπλισμό παρουσιάζονται επίσης στοιχεία άνθρακα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του συγκεκριμένου μοντέλου.

  Τα φίλτρα άνθρακα για τις κουκούλες Krone χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμό σε δύο τρόπους: αερισμός και ανακυκλοφορία. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών.

  Εάν η κουκούλα σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο για αντικατάσταση, θα πρέπει να προσέξετε Φίλτρο Jet για την εξαγωγή αέρα Jet. Ο πορτογαλικός κατασκευαστής παράγει ποιοτικά αξεσουάρ και αναλώσιμα με την ανάγκη αντικατάστασής του κάθε έξι μήνες.

  Τα φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρες Foil παράγονται στη ρωσική επιχείρηση "Folter". Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες μεταξύ των εγχώριων εταιρειών που παράγουν συλλέκτες σκόνης και φίλτρα τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.

  Οι κινέζοι κατασκευαστές δεν παραμένουν πίσω από τους ρώσους και ευρωπαίους ανταγωνιστές και εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να αγοράσετε στοιχεία της εταιρείας Shindo, τα οποία είναι εύχρηστα για διαφορετικές μάρκες εξοπλισμού.