Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από ξύλινες επιφάνειες: μια επισκόπηση των πιο αποτελεσματικών μεθόδων

Δεν είναι αρκετό να σχεδιάσετε και να φτιάξετε ένα πανέμορφο και ανθεκτικό σπίτι από ξύλο, είναι απαραίτητο να το προστατεύσετε από το συχνά συναντάμενο και δύσκολο να αφαιρέσετε πρόβλημα καλουπιού. Σε ορισμένες συνθήκες, αναπτύσσεται γρήγορα και καταστρέφει την ξυλεία, κούτσουρα, σανίδες, στοιχεία του δέρματος και σκαλιστό ντεκόρ.

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από ξύλινες επιφάνειες και τι να κάνετε για να αποφύγετε την εμφάνισή του.

Ένας διαφορετικός και επικίνδυνος κόσμος μούχλας

Το πρώτο σήμα που πήρε μούχλα στο κτίριο, - αλλαγή του χρώματος των επιφανειών ξύλου, η εμφάνιση της χαρακτηριστικής μπλε, καφέ, ροζ και υπόλευκο σημεία, ραβδώσεις και γκρι υγραίνεται επιφάνεια. Μερικοί μύκητες δεν καταστρέφουν την υφή και δεν διεισδύουν βαθιά στο ξύλο, αλλά χαλάει την εμφάνιση των τοίχων από ξύλο καπλαμά, πατώματα, τελειώματα οροφής.

Μήτρες εμφανίζονται όχι μόνο σε εξοχικές κατοικίες που κατασκευάζονται από στρογγυλά κούτσουρα ή ξύλο, αλλά και σε αστικά διαμερίσματα με ανεπαρκώς προσαρμοσμένο αερισμό ή ρεύματα. Για παράδειγμα, στην επένδυση, η οποία είναι συχνά αναμμένο μπαλκόνι ή loggia, μπορείτε να πάρετε δυσάρεστες σκοτεινές κηλίδες.

Οι αποικίες μαύρης μούχλας στις σανίδες εμφανίζονται πολύ λιγότερο συχνά από ό, τι σε μια πέτρα, ένα τούβλο ή πλακιδίων και το μπλε είναι ένας συχνός επισκέπτης σε σπίτια από ξύλο.

Οι μύκητες, όπως ένα πολύ κοινό μπλε, αλλάζουν εντελώς το χρώμα του ξύλου. Τρέφονται με πρωτεΐνες, άμυλο και ζάχαρη και αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα - ο λεκές μπορεί να αυξηθεί δύο φορές σε μόλις 10 ημέρες. Αλλά γι 'αυτό, μια προϋπόθεση είναι απαραίτητη - η περιεκτικότητα σε υγρασία του ξύλου είναι υψηλότερη από την κανονική.

Πιστεύεται ότι το μπλε δεν επηρεάζει τα χαρακτηριστικά αντοχής, έτσι είναι ξυλεία και ξυλεία σπόρια μολυνθεί συχνά ελέγχονται για καταλληλότητα και η μούχλα μπορεί να είναι σε διοικητικά συμβούλια κόμματος που προορίζονται για τις επισκευές.

Το πιο επικίνδυνο για το ξύλο είναι ο χυμώδης μύκητας. Τροφοδοτεί τις ίνες του υλικού, χωρίζοντάς τις με εκκριμένα ένζυμα. Κατ 'αρχάς, εμφανίζονται έντονες καφέ κηλίδες στην επιφάνεια των σανίδων και κορμών και μετά από λίγες εβδομάδες ή μήνες τα ξύλινα στοιχεία καθίστανται άχρηστα.

Μερικές φορές η διαδικασία ανάπτυξης της εστίας είναι μυστική: στην κορυφή υπάρχουν μερικά δύσκολα διακριτά διαζύγια, αλλά μέσα υπάρχει ενεργή καταστροφή. Οι "αρρώστιες" λεπτομέρειες της επιδερμίδας ή της κούτσουρας μπορούν να αναγνωριστούν από ένα θόρυβο. Ανθεκτική στην εμφάνιση, η δοκός, επηρεασμένη από τη σήψη, σπάει όταν πιέζεται.

Το καλούπι είναι επιβλαβές όχι μόνο για το ίδιο το ξύλο, αλλά και για άτομα που εισπνέουν σπόρια μολυσμένα με σπόρια. Εάν το σπίτι έχει αλλεργίες, θα αισθάνονται πάντα άσχημα εάν αναπτύξουν εστίες. Οι μικροί μύκητες είναι επικίνδυνοι για τους υγιείς ανθρώπους - μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ή την επιδείνωση διαφόρων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Αιτίες της καταστροφής του ξύλου

Ας υποθέσουμε ότι το εσωτερικό του σπιτιού αντιμετωπίστηκε με τέλεια ηχητικά πινακίδες. Παρ 'όλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου, άρχισαν να γίνονται μπλε και σταδιακά να καλύπτονται με άσχημο διαζύγιο. Από τι είναι αυτό;

Το καλούπι αναπαράγει σπόρια, τα οποία υπάρχουν παντού - στο δάσος, στους αγρούς, στους δρόμους. Εκτιμάται ότι τα είδη που κατοικούν δάση και ζουν σε ζωντανά δέντρα καλύπτουν περίπου το 40% της επιφάνειας των κορμών και των κλαδιών αυτών των δέντρων και των θάμνων. Δεν καταστρέφουν το φλοιό και άλλους ιστούς, αλλά τα κάνουν πιο πορώδη.

Τα σπόρια μεταφέρονται εύκολα από τον άνεμο, τα ζώα και ακόμη και τα παπούτσια. Εάν οι μικροοργανισμοί με οποιονδήποτε από τους καταγεγραμμένους τρόπους έχουν φτάσει στο σπίτι όπου έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες για αυτούς, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Ιδανικές συνθήκες για την ύπαρξη καλούπι είναι η υψηλή υγρασία (από 70%) και η θερμοκρασία από + 5 ° C έως + 30 ° C.

Το ξύλο είναι μόνο ένα από τα υλικά στα οποία στεγάζονται ολόκληρες αποικίες μυκήτων. Μπορούν να βλαστήσουν σε λίθους, σκυρόδεμα, γύψο, χαρτί και ακόμη και πλαστικό. Οι ιδιοκτήτες των εποχιακών σπίτια διακοπών της κεντρικής Ρωσίας γνωρίζουν πολύ καλά: αν δεν θερμαίνουν τακτικά το ξύλινο σπίτι ή δεν παρακολουθούν την κατάσταση του υπογείου και υπόγειο, στις γωνίες της οροφής και ακόμη και τα έπιπλα θα εμφανιστεί σίγουρα τα σκοτεινά σημεία.

Η απουσία της κυκλοφορίας του αέρα ευνοεί επίσης την ταχεία ανάπτυξη των μουχλιασμένων αποικιών. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί στα διαμερίσματα της πόλης, όπου τα μπάνια αντιμετωπίζουν ξύλινα πλαίσια και ο αερισμός είναι μειωμένος. Εάν η επιφάνεια των φύλλων δεν είναι κατεργασμένη με προστατευτική ένωση, σύντομα θα καλυφθούν με ελαφριά λευκή ή μαύρη επικάλυψη και τελικά θα παραμεληθούν οι προσόψεις.

Έτσι, τα αίτια της εμφάνισης του μύκητα ή μούχλα είναι η έλλειψη στεγάνωσης, διακοπή της λειτουργίας του εξαερισμού, υψηλή υγρασία.

Τρόποι επίλυσης του προβλήματος με τα χέρια σας

Εάν η αιτία του καλουπιού δεν εξαλειφθεί, ακόμη και μετά από πλήρη καταστροφή του καλουπιού, οι σπόροι μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο και να επιστρέψουν το πρόβλημα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν ορισμένα μέτρα για την εξάλειψη των ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη του μύκητα, ιδιαίτερα τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι η υψηλή υγρασία.

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι:

 • εάν η σοφίτα ή το υπόγειο είναι υγρό, πρέπει να σκεφτείτε τη μόνωση με υδρατμούς και ατμούς, να ελέγξετε την ακεραιότητα της οροφής και την κατάσταση του υπογείου.
 • σε περίπτωση διαταραχών της κυκλοφορίας του αέρα, να δημιουργήσει αερισμό ή να σχεδιάσει ένα νέο, πιο αποδοτικό σύστημα, να εγκαταστήσει αναγκαστική παροχή αέρα (ανεμιστήρες).
 • εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, για να εξασφαλιστεί η διείσδυση του ηλιακού φωτός (πραγματική για βεράντες, βεράντες, μπαλκόνια) - το καλούπι δεν ανέχεται ακτινοβολία UV.
 • κατά τη διαδικασία επισκευής, μαζί με την ξύλινη επένδυση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μεμβράνη φραγμού ατμών για προστασία από τη συμπύκνωση.
 • Ελέγξτε την κατάσταση των επιφανειών που συνορεύουν με τη μολυσμένη ζώνη.
 • ζεσταίνετε σωστά και στεγνώστε το δωμάτιο, όπου εμφανίζεται περιοδικά νέα αποικία καλουπιού - ένα θερμικό κανόνι είναι κατάλληλο για αυτό.

Για να συνοψίσουμε, τότε είναι απαραίτητο να διεξάγουμε οποιαδήποτε μέτρα που μειώνουν την υγρασία.

Εξετάστε πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι σε κούτσουρα ή σανίδες χρησιμοποιώντας χημικά. Υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορούν να αγοραστούν σε ένα εμπορικό κατάστημα ή ένα κατάστημα κατασκευών:

 • Νταλί - κατάλληλο για σκυρόδεμα, πλακάκια, ξύλο, βαμμένες επιφάνειες.
 • Biotol Spray - Χρησιμοποιείται για την επεξεργασία προσόψεων, κελάρια, καλυμμάτων,
 • Άλπεις - αντιμυκητιασικός παράγοντας για εσωτερικά έργα.
 • Stop-Mold - μια συμπυκνωμένη σύνθεση για τη θεραπεία των πιο ευαίσθητων περιοχών - υπόγειες, βεράντες, σοφίτες, θερμοκήπια.

Για να εφαρμόσετε το προϊόν, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις ορατές εστίες μούχλας, ξεπλύνετε τις περιοχές με καθαρό νερό, μετά από πλήρη ξήρανση, εφαρμόστε το αντισηπτικό διάλυμα σε διάφορα στρώματα.

Για να απαλλαγείτε από μια κηλίδα μούχλας μπορεί να είναι ένας απλός, αλλά επίπονος τρόπος:

Λαϊκές μεθόδους για να απαλλαγούμε από μύκητες

Όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα, τα οποία συνήθως ονομάζονται λαϊκά, πρέπει να θυμάστε τρία πράγματα:

 • η χρήση τους συχνά θυμάται όταν είναι πολύ αργά και χρειάζονται πιο αποτελεσματικές λύσεις.
 • οι οικιακές λύσεις είναι δύσκολο να απομακρύνουν τις εστίες των εστιών και όταν καταστρέφονται, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος εμφάνισης νέων αποικιών.
 • να απαλλαγείτε από μούχλα, πρέπει ταυτόχρονα να εξαλείψετε τα αίτια που το οδήγησαν.

Εξετάστε τα διαθέσιμα μέσα που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι ή να αγοράσετε.

Θεραπεία με χλωρικούς λευκαντικούς παράγοντες

Τα καταστήματα πωλούν μια λύση, η οποία παραδοσιακά ονομάζεται "Belizna". Οι συνθέσεις διαφόρων κατασκευαστών μπορεί να διαφέρουν, αλλά η κύρια ουσία δεν αλλάζει - είναι υποχλωριώδες νάτριο, ισχυρό αντισηπτικό και οξειδωτικό. Στις χημικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού και των διαφόρων επιφανειών, στο σπίτι - λευκαντικά υφάσματα, απολυμάνει τα μπάνια.

Κατά τη χρήση της λύσης, είναι σημαντικό να καθοριστεί η συγκέντρωσή της. Συνήθως, το "Μπελίζε" αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1:10, αλλά για να καταπολεμήσει το καλούπι χρειάζεται ένα πιο ισχυρό αντισηπτικό, έτσι οι αναλογίες διαφέρουν κατά 1: 1.

Η λευκότητα είναι ιδανική για ομαλές επιφάνειες, όπως για παράδειγμα κεραμίδια ή σκληρό πλαστικό. Το ξύλο έχει μια πορώδη δομή, η οποία είναι πολύ δύσκολο να χειριστεί, έτσι ώστε το διάλυμα χλωρίνης είναι κατάλληλο μόνο για την αφαίρεση των εξωτερικών σημείων, κηλίδες και ραβδώσεις από την βαθιά διείσδυση του μύκητα δεν θα σώσει.

Η συμπυκνωμένη σύνθεση εφαρμόζεται σε διάφορα στρώματα με μια βούρτσα χρωματισμού, στη συνέχεια ξεπλένεται με καθαρό νερό. Εάν η εστία σε απρόσιτο μέρος (στη σοφίτα), το φάρμακο δεν μπορεί να ξεπλυθεί.

Αντισηπτικά διαλύματα φαρμακείων

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο αντιμετωπίζεται με τραύματα και γρατζουνιές, αντιμετωπίζει τέλεια τον μύκητα. Συνήθως, ένα μικρό υπεροξείδιο φυσαλίδα μπορεί πάντα να βρεθεί στο γραφείο ιατρικής, έτσι δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει να κάνει ένα μικρό πείραμα: λίγες σταγόνες από το διάλυμα για να υγράνετε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε επηρεάζεται από την επιφάνεια του καλουπιού του ξύλου. Αν το διαζύγιο εξαφανιστεί, μπορείτε ακόμα αρκετές φορές να επεξεργαστείτε μια καθαρή περιοχή.

Εάν αγοράσατε μια φιάλη με διάλυμα 3%, μην το αραιώνετε με νερό, αυτή η συγκέντρωση δεν θεωρείται ισχυρή. Αρκεί να εφαρμόσετε υπεροξείδιο στην κατεστραμμένη περιοχή και αφήστε το για λίγο, και στη συνέχεια επαναλάβετε τη διαδικασία.

Η δεύτερη λύση "από το φαρμακείο" είναι η αλκοόλη αμμωνίας, η οποία αποτελεί μέρος των μέσων για το πλύσιμο των παραθύρων και την πλύση των κεφαλών εκτύπωσης των εκτυπωτών inkjet. Λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά σε ομαλές επιφάνειες (γυαλί, φαγεντιανή, πλαστικό) και με μέτρια επιτυχία - σε ξύλινα (ή γυψοσανίδες). Η διαδικασία πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες όπως και με το "Μπελίζ": αραιώστε σε αναλογία 1: 1, μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια και αναπνευστήρα.

Η χρήση της "κουζίνας" σημαίνει

Τουλάχιστον δύο προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της μούχλας, μπορούν να βρεθούν στο ντουλάπι της κουζίνας. Αυτό είναι ξύδι και σόδα.

Ξύδι, όπως η "Λευκότητα", δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει εντελώς εστίες μούχλας, αλλά, αντίθετα από αυτό, είναι απολύτως ασφαλές για τον άνθρωπο. Δεν αραιώνεται με νερό, αλλά εφαρμόζεται σε μεγάλο όγκο σε μολυσμένες περιοχές με κύλινδρο, βούρτσα ή σφουγγάρι.

Αν η εστίαση του καλουπιού πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια μοιάζει με μια πλάκα, τότε υπάρχει η δυνατότητα να το ξεφορτωθεί τελείως. Ωστόσο, μην ξεχάσετε τη ζωτικότητα των επιβλαβών μικροοργανισμών και κάθε 2 εβδομάδες, σκουπίστε τις περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου - έτσι ώστε να διορθώσετε τον εξαερισμό και να μονώσετε το δωμάτιο.

Η σόδα είναι επίσης ένα από τα ασφαλέστερα μέσα. Χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό των παιδικών πιάτων, πλύσιμο πιάτων. Ωστόσο, σε συνδυασμό με ξύδι, είναι σε θέση να καταστρέψει μια μικρή αποικία μούχλας. Αν παρατηρήσετε στους τοίχους ένα σκεδασμό μικρών μαύρων κουκίδων, αραιώστε τη σόδα στο ξύδι και σκουπίστε τη μολυσμένη περιοχή.

Soda δεν βλάπτει το ξύλο, ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι δυνατό: μια μικρή ποσότητα σκόνης να ψεκάσει λίγο υγρό πανί και τρίψτε μέσα στην κατεστραμμένη περιοχή και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Επισκόπηση της αγοράς αντισηπτικών προϊόντων

Όταν λαϊκές θεραπείες άχρηστο στη μάχη εισέρχεται βαρύ πυροβολικό - υψηλή χημική διαλύματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την προφύλαξη (αρχική θεραπεία), και για την «θεραπεία» ήδη κατεστραμμένα στοιχεία. Εξετάστε τα δημοφιλή αντισηπτικά, τα οποία μπορούν να βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τα περισσότερα από τα κεφάλαια που αντιπροσωπεύουν οι σύγχρονοι κατασκευαστές είναι ευέλικτα. Η σύνθεσή τους είναι τέτοια που προστατεύει ταυτόχρονα το ξύλο από τη σήψη, το καλούπι, το ηλιακό φως, τα σφάλματα και ακόμη και τη φωτιά. Το ξύλο για την εξωτερική επένδυση του σπιτιού, όπως όλα τα στοιχεία διακοσμητικού εσωτερικού σχεδιασμού, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς αποτυχία, διαφορετικά ο κίνδυνος ζημιάς είναι πολύ υψηλός.

Ας αναφέρουμε ορισμένους κατασκευαστές αντισηπτικών που είναι δημοφιλείς και με αξιοζήλευτη τακτικότητα καταλαμβάνουν τις κορυφαίες γραμμές βαθμολογιών:

 • Tikkurila. Είναι γνωστό για ένα μεγάλο φάσμα των πολλαπλών συστατικών εμποτισμό, ικανά να προστατεύσουν το ξύλο στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δώστε προσοχή στο έδαφος της βαθιάς διείσδυσης του Valtti Pohjuste, μια λύση επικάλυψης της Vinha. Χρωματισμού λάζουλι εμποτισμού Valtti Χρώμα (Σειρά Επιπλέον, σατέν, Primer) διεισδύει στις ίνες του ξύλου και δεν αποτελεί μια ταινία, σύμφωνα με την οποία τα ξύλινα προϊόντα με φυσική όψη.
 • Senezh. Το πιο αξιόπιστο είναι ένα αντισηπτικό για βαθύ εμποτισμό, ιδανικό για τη θεραπεία προσόψεων. Δεν πλένεται με νερό και είναι σε θέση να προστατεύει το ξύλο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το Senezh Ecobio έχει σχεδιαστεί για χρήση μέσα στο σπίτι, και το Aquadecor έχει σχεδιαστεί ειδικά για διακοσμητική διακόσμηση. Πολλές θετικές κριτικές σχετικά με τον εξοπλισμό προστασίας του Senezh για τις σάουνες και τα λουτρά.
 • Belinka. Κατάλληλο για την επεξεργασία εσωτερικών και εξωτερικών ξύλινων επιφανειών. Η BELINKA BASE περιέχει ένα συμπυκνωμένο τμήμα βιοκτόνων, το BELOCID είναι κατάλληλο τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία μολυσμένων επιφανειών. BELINKA IMPREGNANT - άχρωμος εμποτισμός, είναι καλό όπου είναι σημαντικό να διατηρηθεί η φυσική υφή των ινών.
 • Aquatex. Ιδανικά προστατεύει κούτσουρα, σανίδες, σανίδες, πλάκες μοριοσανίδων από μούχλα και από σκαθάρια-ξυλοπόδαρο. Έχει περισσότερες από 10 έγχρωμες επιλογές. Το διάλυμα χρησιμοποιείται ως εκκινητής ή εμποτισμός.
 • Neomid. Διάσημο ρωσικό εμπορικό σήμα με μεγάλη γκάμα αντισηπτικών προϊόντων. NEOMID 440 ECO προστατεύει αποτελεσματικά προϊόντα ξύλου σε περιοχές με υψηλή υγρασία, NEOMID 400 χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των εσωτερικών εξαρτημάτων, NEOMID 46 BiO προστατεύει ξυλείας έναντι προσβολής από μούχλα.

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί με τα ονόματα εναλλακτικών προϊόντων: Dufa Wood Protect, Saytex, Pinotex, υφή, Woodmaster. Χρησιμοποιώντας αυτό ή εκείνο το εργαλείο, πρέπει να ενεργείτε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι σε μια ξύλινη επιφάνεια: οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση. Μέσα καταπολέμησης του μύκητα

Ως ποικιλία μύκητα, το καλούπι είναι ικανό να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα κατεστραμμένα πράγματα - αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος, είναι πολύ πιο επικίνδυνο αντίκτυπο των διαρροών καλούπι στην ανθρώπινη υγεία.

Το ζήτημα του πώς να ασχοληθεί με το καλούπι σε ξύλινες επιφάνειες δεν εμφανίστηκε χθες. Οι πρόγονοί μας που μολύνθηκαν με ένα μύκητα στο σπίτι απλά καίγονται.

Φωτογραφία μολυσμένης δέσμης.

Ευτυχώς, τώρα υπάρχουν αρκετά χρήματα με τα οποία μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα. Θα τους μιλήσουμε περαιτέρω.

Όπου υπάρχει πρόβλημα

Όπως γνωρίζετε στον αέρα οποιωνδήποτε καθισμάτων, υπάρχει μια μικρή ποσότητα σπόρων διαφόρων μυκήτων. Είναι σε αδρανή κατάσταση και δεν αποτελούν κίνδυνο μέχρι να πέσουν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον εαυτό τους. Αυτό το μέσο για το καλούπι είναι θερμότητα και υγρασία.

Γιατί ξύλο;

Ο μύκητας είναι μια βλάστηση που μπορεί να υπάρχει σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια σε ένα κτίριο διαμερισμάτων.

Αλλά το ξύλο γι 'αυτόν είναι ένα ιδανικό μέρος.

 • Αρχικά, το υλικό δέντρου είναι πορώδες και, μπαίνοντας στο εσωτερικό, δεν υπάρχει τίποτα που να αποτρέπει την ανάπτυξη σπορίων. Είναι ζεστά και άνετα εκεί, το κύριο πράγμα είναι ότι υπάρχει νερό.
 • Επιπλέον, η ίδια η μάζα είναι υγροσκοπική, με αναλφάβητη ή ανεπαρκή επιφανειακή επεξεργασία, το ξύλο μπορεί να υγραίνεται γρήγορα και, στην πραγματικότητα, να γίνει εστία για μούχλα.
 • Και τέλος, το δέντρο είναι ένα ζωντανό βιολογικά ενεργό υλικό, το οποίο τρέφει πραγματικά τον μύκητα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Είναι σαν να βάλετε ένα γλυκό δόντι σε ένα κατάστημα ζαχαροπλαστικής.

Σπασμένο τραχύ δάπεδο.

Οι κύριες αιτίες του προβλήματος

Πριν να αφαιρέσετε το καλούπι από το δέντρο, πρέπει πρώτα απ 'όλα να σκεφτείτε γιατί εγκαταστάθηκε εκεί. Μετά από όλα, οι διάφορες συνθέσεις και τα υγρά που προσφέρει η σύγχρονη αγορά, καθώς και η σοφία πολλών γενεών που συγκεντρώθηκαν στις σπιτικές συνταγές, αφαιρούν μόνο την συνέπεια του προβλήματος.

Εάν η αρχική αιτία δεν εξαλειφθεί, αυτό το πλάσμα θα επιστρέψει ξανά.

 • Όπως ήδη αναφέρθηκε, η θερμότητα και η υψηλή υγρασία αποτελούν τους κύριους διεγέρτες της μυκητιακής ανάπτυξης. Αλλά, επιπλέον, μούχλα, όπως ένα σκώρο, φοβάται πολύ τα βυθίσματα, της αρέσει η στασιμότητα. Ο κατάλληλα εξοπλισμένος εξαερισμός είναι ένα εξαιρετικό προληπτικό εργαλείο.

Η εξαγωγή στην κουζίνα, ο τακτικός αερισμός στις υπηρεσίες και η διάταξη των αεραγωγών στο υποπεδίο, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης του ξύλου αρκετές φορές.

Σημαντικό: αν το ξύλινο σπίτι έχει υπόγειο, ο μύκητας μπορεί να μεταναστεύσει από το σπίτι στο περίβλημα. Ως εκ τούτου, πρώτα πρέπει να δώσετε προσοχή στη ρύθμιση του εξαερισμού και στεγανοποίησης υπόγειο ή υπόγειο δαπέδου.

Αποκλεισμένο πλαίσιο μυκήτων.

 • Δεδομένου ότι η αφαίρεση του καλουπιού από μια ξύλινη επιφάνεια, με μια συνεχή εισροή υγρασίας είναι αδύνατο, πρέπει να δώσετε προσοχή στη στεγάνωση των τοίχων και υπόγεια. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πιο κοινή στην ήττα των ξύλινων πατωμάτων με μύκητες.
 • Η υγρασία στους τοίχους και τα δάπεδα κατά την κρύα εποχή μπορεί να εμφανιστεί λόγω ανεπαρκούς θερμομόνωσης. Ξεκινήστε εδώ με εξωτερική θερμομόνωση.
 • Και μην ξεχνάτε ότι οι αποχετεύσεις ή οι σωλήνες νερού μπορούν να προκαλέσουν μικρές διαρροές. Τέτοιες ρωγμές και διαρροές, οι γείτονες δεν πλημμυρίζουν, αλλά μερικές σταγόνες ημερησίως είναι αρκετές για τον μύκητα.

Ταξινόμηση της ήττας του ξύλου από ένα καλούπι.

Tip: ο σχηματισμός μούχλας στις γωνίες και στο πίσω τοίχωμα της ξύλινα έπιπλα μπορεί να προληφθεί με γεωτρήσεων σε μερικές τρύπες εξαερισμού στην περίμετρο και σπρώχνοντας έπιπλα έως 30 - 40 mm από τον τοίχο.

Μέσα καταπολέμησης του μύκητα

Στα σύγχρονα σούπερ μάρκετ, στις αγορές και στον Παγκόσμιο Ιστό, πωλούνται πολλά μέσα για την καταπολέμηση του μύκητα. Μιλήστε για αυτά στο άρθρο δεν έχει νόημα, γιατί υπάρχει μια οδηγία, στην οποία είναι λεπτομερής, πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από ξύλινες επιφάνειες με αυτό το συγκεκριμένο μέσο.

Επώνυμα φάρμακα κατά της μούχλας.

Θα στραφούμε στη σοφία των προγόνων μας και θα μιλήσουμε για τους δημοφιλείς τρόπους αφαίρεσης μούχλας από τα χέρια μας. Η επιλογή αυτής ή αυτής της μεθόδου είναι δική σας, ας πούμε απλώς ότι είναι πιο λογικό να χρησιμοποιηθούν ουδέτερες ενώσεις για στέγαση. Χλώριο ή άλλες χημικές ουσίες θα απορροφηθούν στη συστοιχία, ως αποτέλεσμα της νίκης του μύκητα, θα έχετε χημική εξάτμιση στο σπίτι.

Από απογραφή, θα χρειαστείτε ένα απλό μπουκάλι ψεκασμού, πλαστικό ή εμαγιέ δεξαμενές για τις ενώσεις εκτροφής, μαλακής και σκληρής σφουγγάρι σε μια κατάταξη των μικρών μεταλλική σπάτουλα ή μια βούρτσα χάλυβα για πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, και όσο το δυνατόν περισσότερο κουρέλια.

Πολλές νοικοκυρές γνωρίζουν ότι μικρές κηλίδες μούχλας στο αρχικό στάδιο μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια τραπεζιού ξίδι. Προσλαμβάνεται σε ψεκασμό και ψεκάζεται πάνω στον μύκητα. Στη συνέχεια, το καλούπι αφαιρείται εντελώς με σπάτουλα ή σκληρό σφουγγάρι.

Αλλά αφαιρέσαμε μόνο την κορυφαία στρώση, οι ρίζες μπορούσαν να παραμείνουν, έτσι ξιδάρουμε ξανά και αφήνουμε για μια ώρα. Επιπλέον, αφαιρείται ένα υγρό σφουγγάρι και ένα στεγνό πανί.

Το συμβατικό υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% αντιμετωπίζει τέλεια αυτό το έργο. Έχοντας καλές αντιβακτηριακές και απολυμαντικές ιδιότητες, είναι σε θέση να αφαιρέσει εντελώς τον μύκητα.

Για να γίνει αυτό, εφαρμόζουμε στην επιφάνεια που επηρεάζεται η σύνθεση και περιμένουμε 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε το υπόλειμμα με μια βούρτσα ή σπάτουλα και σκουπίστε.

Σημαντικό: οι γυναίκες γνωρίζουν ότι το υπεροξείδιο είναι ικανό να αποχρωματίζει βιολογικά υλικά. Επομένως, αν η διάταξη είναι σκοτεινή ή λερωμένη με λεκέ, μπορεί να παραμείνει ένα φωτεινό σημείο.

Πρότυπο διάλυμα υπεροξειδίου.

Το Bura, που είναι ένα καλό ζιζανιοκτόνο, όταν αραιώνεται με νερό, καταστρέφει οποιαδήποτε εκδήλωση του μύκητα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αραιώσετε το ποτήρι της σύνθεσης με δύο λίτρα νερού και μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε.

Σας βοηθάει σε αυτό το πινέλο ή σε ένα σκληρό σφουγγάρι. Αφού αφαιρέσετε τη βρωμιά, το υπόλειμμα καθαρίζεται με ένα στεγνό πανί, δεν είναι απαραίτητο να το πλύνετε, αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση εστιών στο μέλλον.

Ένας εντελώς ακίνδυνος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τη σόδα ψησίματος. Εδώ όλα είναι εξαιρετικά απλά. Πρέπει να πάρετε ένα καλά υγραμένο σφουγγάρι ή κουρέλι και βυθίστε το σε σόδα, καθαρίστε το καλούπι.

Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, η μολυσμένη περιοχή είναι πασπαλισμένη με ξηρή σόδα και αφήνεται να στεγνώσει τελείως.

Το ερώτημα πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από ένα δέντρο σε ένα μπάνιο αξίζει μια ξεχωριστή εξέταση. Χημεία αντενδείκνυται εδώ, έτσι θα χρησιμοποιήσουμε εξαιρετικά αβλαβή υλικά.

Πρώτα απ 'όλα, θα χρειαστούμε λάδι από δέντρο τσαγιού ή πεύκο. Φυσικά, η τιμή αυτού του προϊόντος είναι σημαντική, αλλά ευχαριστεί που χρειάζεται λίγο.

Λάδι για τσάι.

Αρχίζουμε με την απλή αφαίρεση της σόδα μύκητας. Για να βελτιώσετε το καθαριστικό αποτέλεσμα, μπορείτε επίσης να συνδέσετε ξίδι. Οι οδηγίες εδώ είναι απλές.

Βρέξτε την επιφάνεια με σόδα και ψεκάστε με ξύδι.

Όταν η χημική αντίδραση σταματά (τελειώνει το σβόσιμο και οι φυσαλίδες), όλα αυτά πρέπει να καθαρίζονται καθαρά και να ρέουν άφθονα με ένα διάλυμα λαδιού. Σε 200 γραμμάρια ζεστού νερού, 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι έρχονται. Η σύνθεση θα απορροφηθεί για αρκετές ώρες, αλλά στην έξοδο θα πάρετε ένα καθαρό, ευχάριστα μυρωδιές ξύλου.

Ένας πιο ριζοσπαστικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Οι ακριβές ενώσεις χλωρίου δεν πρέπει να λαμβάνονται, η συνηθισμένη λευκότητα είναι αρκετή.

Η λευκότητα αραιώνεται 1: 1 με νερό και με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού ή ενός πανιού αφαιρείται ο μύκητας. Στο τέλος της εργασίας, η επιφάνεια πλένεται με νερό και σκουπίζεται. Παρακαλούμε σημειώστε ότι το χλώριο αποσαφηνίζει το ξύλο.

Ισοδύναμη μέθοδος μπορεί να θεωρηθεί η χρήση αμμωνίας αντί του χλωρίου. Επίσης αραιώνεται σε ίσα μέρη με νερό και ψεκάζεται πάνω στην πληγείσα περιοχή. Μετά από 4 - 6 ώρες, η πλάκα απομακρύνεται και ξεπλένεται με νερό.

Σημαντικό: σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή ανάμεικτα, χλώριο (λευκότητα) με αμμωνία. Θα πάρετε μια πολύ τοξική πτητική ένωση, επιβλαβή όχι μόνο για το ξύλο, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο παρουσιάζει εναλλακτικούς τρόπους για την καταπολέμηση της μούχλας.

Συμπέρασμα

Το ζήτημα του πώς να ασχοληθεί με το καλούπι σε ξύλινες επιφάνειες, είναι δυνατόν να λυθεί. Αλλά για να μην κάνετε εσείς περιττά προβλήματα, είναι καλύτερο να καλύψετε αρχικά το δέντρο με κανονικά αντισηπτικά, αστάρια ή έλαια.

Οι αιτίες της εμφάνισης του καλουπιού στις σανίδες και οι αποτελεσματικές μέθοδοι καταπολέμησής του

Η μολυσμένη πλάκα στις σανίδες είναι ένα κοινό πράγμα, το οποίο όμως απαιτεί ριζοσπαστικά μέτρα. Δεν μπορεί κανείς εύκολα να βγάλει το καλούπι εργασίας: καθαρίζεται εύκολα. Ωστόσο, είναι ήδη δύσκολο να επιτευχθεί μόνιμη προστασία από την επανεμφάνιση.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία επεξεργασίας σανίδων από τον μύκητα, αλλά είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε κανένα συγκεκριμένο εργαλείο, αλλά να συνδυάζετε πολλά. Για να επεξεργαστεί ξυλεία με διαφορετικά μέσα είναι απαραίτητο με μεσοδιαστήματα: σήμερα κάποιος σημαίνει, σε μερικές ημέρες άλλο.

Αιτίες μούχλας σε ξύλινες επιφάνειες

Απολύτως απομονώστε το ξύλο από σπόρια μούχλας είναι δύσκολη, αφού ζουν σχεδόν παντού. Επιπλέον, ο μύκητας μούχλας προτιμά το "ξύλο σπίτι". Στο εξωτερικό περιβάλλον, δεν είναι άνετα - η ηλιακή ακτινοβολία σκοτώνει μούχλα, ενώ σε σπίτια οι συνθήκες για την ανάπτυξή της είναι συνήθως πολύ καλύτερες.

Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση του μύκητα σε ξυλεία:

 1. Δεν υπάρχει προστατευτική επίστρωση στην ξύλινη επιφάνεια. Λακά, βαφή ή οποιοδήποτε εμποτισμό εφαρμόζονται ακριβώς για την προστασία από την αποσύνθεση (δεν δίνουν 100% εγγύηση, αλλά μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης).
 2. Μεταφορά της διαφοράς. Για παράδειγμα, οι σπόροι μπορεί να είναι στους τοίχους, μπορούν να μεταφερθούν από ζώα, από ανθρώπους, αλλά και από παπούτσια ή ρούχα (επομένως είναι καλύτερο να μην αποθηκεύονται βρώμικα πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξύλινα ερμάρια).
 3. Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο όπου αποθηκεύονται τα ξύλινα προϊόντα. Ο πιο σημαντικός παράγοντας. Για το καλούπι, το 70% + υγρασία είναι ιδανικό.
 4. Έλλειψη κανονικής κυκλοφορίας αέρα. Ένας επιπλέον παράγοντας σε σχέση με τον προηγούμενο. Αν το δωμάτιο είναι υγρό και ο αέρας σταματάει, αργά ή γρήγορα θα έχει μούχλα. Εάν ταυτόχρονα υπάρχουν μη προστατευμένες ξύλινες επιφάνειες, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν ακριβώς πάνω τους (ειδικά αν είναι γωνίες ή όχι ηλιόλουστες θέσεις.

Από αυτό είναι επικίνδυνο: οι συνέπειες

Αργότερα ή αργότερα η μόλυνση μούχλας φτάνει σε μια τόσο σοβαρή κλίμακα ώστε οποιαδήποτε ξυλεία να υποστεί καταστροφή. Πρώτον, το επιφανειακό μέρος των σανίδων αρχίζει να χαλαρώνει (αυτό είναι ήδη αισθητό εξωτερικά), τότε το προϊόν αρχίζει να επιδεινώνεται και βαθύτερα.

Μορφή σε ξύλινες σανίδες

Λοιπόν, τότε όλο το διοικητικό συμβούλιο μετατρέπεται σε κομμάτι χαλαρού ξύλου. Είναι αλήθεια ότι αυτό θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, οπότε μπορείτε να δείτε τις ζημιές πολύ πριν από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Πλήρως σάπια σανίδες μπορεί να είναι μόνο σε ένα παλιό σπίτι, το οποίο έχει αχρηστευθεί από καιρό. Τα πάντα περιστρέφονται - και μοριοσανίδες, ινοσανίδες και οποιοδήποτε ξύλινο προϊόν.

Ακόμη και πριν το δέντρο αρχίσει να σαπίζει, η δύναμή του αρχίζει να μειώνεται. Αυτό είναι επικίνδυνο για φέροντες κατασκευές, στις οποίες δημιουργείται μεγάλο φορτίο.

Ο κίνδυνος περιμένει τους κατοίκους του σπιτιού. Τα σπόρια της μήτρας είναι αρκετά ισχυρά αλλεργιογόνα. Είναι σε θέση να προκαλέσουν την ανάπτυξη του βρογχικού άσθματος - για ένα λεπτό, δεν αντιμετωπίζονται εντελώς ασθένεια.

Οι διαφορές μπορούν να αφορούν άλλα προϊόντα και επιφάνειες (ταπετσαρία, ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα). Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή της λοίμωξης, τόσο ταχύτερα θα εξαπλωθεί περαιτέρω. Δηλαδή, δεν μπορείτε να διστάσετε σε τέτοιες καταστάσεις: πρέπει να αρχίσετε να αφαιρείτε από τη στιγμή που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Ο κίνδυνος είναι καλούπι οποιουδήποτε χρώματος: μπορεί να είναι πράσινο, γκρι, λευκό, μαύρο (συνήθως στο τελευταίο στάδιο της αποσύνθεσης) και κίτρινο (συνήθως σε κόντρα πλακέ).

Πού είναι το πιο πιθανό πρόβλημα;

Το Mold διαθέτει τους "αγαπημένους" τόπους εμφάνισης. Κατά κανόνα διατηρούν τις πιο άνετες συνθήκες για αυτό:

 • εκεί, όπου παρατηρείται συνεχής ή περιοδική (για παράδειγμα μετά από βροχή) υγρασία.
 • όπου υπάρχει κακή κυκλοφορία αέρα (στο μπάνιο, το υπόγειο, στη σοφίτα, στις εξοχικές κατοικίες κλειστές το χειμώνα, στα γκαράζ, στα λαχανικά, στο ατμόλουτρο του μπάνιου).
 • συχνά εγκαθίσταται σε ξύλινα παράθυρα, αν συσσωρευτεί συχνά συμπύκνωση, και το χειμώνα το παράθυρο σπάνια ανοίγει (ή για μερικούς μήνες δεν ανοίγει καθόλου)?
 • σε οποιεσδήποτε επιφάνειες όπου υπάρχει σταθερή υγρασία, θερμότητα, χαμηλή κυκλοφορία αέρα.
 • σε μέρη με μικρή ποσότητα ηλιακού φωτός (στο υποπεδίο, στην οροφή, κάτω από τα έπιπλα).

Αν μιλάμε για συγκεκριμένα μέρη, τότε πιο συχνά μπορεί να είναι:

 • κουφώματα παραθύρων;
 • γωνίες (τόσο άνω όσο και κάτω).
 • Οι εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων που συνορεύουν με το δρόμο.
 • θέσεις κάτω και πίσω από έπιπλα, συσκευές?
 • χώρους στους οποίους ένα άτομο συμβαίνει σπάνια: κελάρια, σοφίτες, λουτρά,
 • επιφάνεια σε κλειστούς χώρους: ένα υπόγειο, κάτω από μια στέγη.
Μορφοποίηση καλούπι

Η τήρηση της καθαριότητας στο διαμέρισμα δεν εγγυάται πάντα προστασία από την εμφάνιση μούχλας, αν και μειώνει σημαντικά τους κινδύνους. Ευτυχώς, από το καλλωπισμένο διαμέρισμα για να αφαιρέσετε το καλούπι είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι από τη σοφίτα ή υπόγειο.

Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από μια ξύλινη επιφάνεια;

Οι ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο και τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου προβλήματος δεν έχουν ακριβή και ξεκάθαρη απάντηση.

Ακριβώς ο ίδιος ο μύκητας (αυτό που βλέπει κάποιος με γυμνό μάτι: μαυρισμένες περιοχές, λευκόχρυσο χνούδι) αφαιρείται με βούρτσες, χημικά και συνηθισμένο πλύσιμο. Αλλά τέτοια μέτρα δεν επιτρέπουν την πλήρη εξάλειψη όλων των διαφορών.

Για να καταργήσετε εντελώς μια διαφορά, πρέπει να ακολουθήσετε τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Αξιολογήστε τον βαθμό και την περιοχή της βλάβης. Αν αυτό είναι κάποιο κρυμμένο μέρος από τα μάτια (για παράδειγμα, η γωνία πίσω από το ντουλάπι), τότε πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά τα πάντα γύρω από το περίβλημα: είναι πιθανό το καλούπι να έχει αναπτυχθεί και κάπου κοντά.
 2. Εάν η περιοχή της βλάβης είναι εκτεταμένη (για παράδειγμα, στο δωμάτιο το καλούπι έχει αυξηθεί σε μισό τοίχο, ή μερικά τετραγωνικά μέτρα στη γωνία), τότε τουλάχιστον γύρω από τη μολυσμένη ζώνη πρέπει να ελευθερώσετε χώρο. Απομακρύνετε τα έπιπλα και τον εξοπλισμό, αφαιρέστε από τα ράφια των τοίχων ή οποιαδήποτε διακοσμητικά προϊόντα, αναδιπλώστε το χαλί κλπ. Τι δεν μπορεί να γίνει, και τι είναι σε απόσταση (αλλά στο ίδιο δωμάτιο), συνιστάται να καλύπτεται με πολυαιθυλένιο. Διαφορετικά, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, τα σπόρια μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτές τις επιφάνειες.
 3. Βάλτε μερικά παλιά περιττά ρούχα, γάντια από καουτσούκ, έναν επίδεσμο στο πρόσωπό σας. Εάν υπάρχει πολλή μούχλα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλιά, και κάποια παλιά κόμμωση ή κουκούλα καλύπτουν τα μαλλιά σας.
 4. Χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα (ή σκληρή σιαγόνα), η πληγείσα επιφάνεια καθαρίζεται. Με ένα σφουγγάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά χημικά ή παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού. Πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, μέχρι να καθαρίσετε την επιφάνεια σε ένα καθαρό δέντρο. Αν μιλάμε για σαλόνια, τότε όλη η επιφανειακή επεξεργασία αφαιρείται από τις ξύλινες επιφάνειες.
 5. Όταν η επιφανειακή επίστρωση αποξέεται και εμφανίζεται κάτω ή κάτω από αυτό καθαρό ξύλο, μπορείτε να πάρετε το γυαλόχαρτο και να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.
 6. Η περιοχή γύρω από την κύρια αλλοίωση καθαρίζεται, τουλάχιστον 30-50 cm γύρω από, προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό είναι απαραίτητο, διότι οι διαμάχες μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα και εκεί, αλλά δεν είναι ακόμα αξιοσημείωτες.
 7. Όλα τα απορριμμένα απορρίμματα αφαιρούνται.
 8. Διεξάγεται ειδική επεξεργασία και το προϊόν παραμένει στεγνό.
 9. Μετά από πλήρη ξήρανση, η επιφάνεια επιθεωρείται και πάλι προσεκτικά.
 10. Αν οι υπόλοιπες πληγείσες περιοχές δεν είναι, τότε η επιφάνεια καλύπτεται με βερνίκι / βαφή / εμποτισμό.

Στη συνέχεια, εάν είναι δυνατόν, εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή κυκλοφορία αέρα σε αυτό το δωμάτιο: οι εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής (εάν υπάρχουν) είναι ενεργοποιημένες, τα παράθυρα και οι πόρτες ανοίγουν.

Ξύλινα πάνελ πριν και μετά την επεξεργασία μούχλας

Λάβετε υπόψη: το κάνετε αυτό μόνο μετά από έναν πλήρη καθαρισμό της επιφάνειας και αφού αφαιρέσετε εντελώς όλα τα απορριμμένα απορρίμματα. Διαφορετικά, τα σπόρια μούχλας μπορούν να εξαπλωθούν μόνο στο δωμάτιο και πέραν αυτού.

Ποια εργαλεία είναι κατάλληλα για επεξεργασία;

Το χημικό υλικό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη φόρμα: είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις λαϊκές θεραπείες, ειδικά όταν πρόκειται για τη θεραπεία μιας μεγάλης περιοχής ή μούχλας, που εμφανίστηκε εδώ και πολύ καιρό.

Καταστρέψτε την επιδρομή στις σανίδες με τους εξής τρόπους:

 • "Dali": χρησιμοποιείται για σκυρόδεμα, προϊόντα ξύλου, κεραμίδια και βαμμένες επιφάνειες.
 • "Stop-mold": η συμπυκνωμένη σύνθεση χρησιμοποιείται για την επεξεργασία κελαριών, σοφίτες, θερμοκήπια και βεράντες.
 • "Alpa": αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εάν είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν οι μούχλα σπόρια στο πλαίσιο των εσωτερικών έργων?
 • "Biotol Spray": αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση μυκήτων από προσόψεις, σοφίτες και κελάρια.

Τα παραπάνω μέσα δεν αποτελούν εγγύηση για την επίλυση του προβλήματος. Είναι εξαιρετικά στην αντιμετώπιση της έκκρισης μούχλας σε ένα στάδιο, αλλά μπορεί να επιστρέψει αν οι συνθήκες δεν διορθωθούν (για να μην εξαλειφθεί η αιτία της εμφάνισής του). Επομένως, αμέσως μετά την επεξεργασία των σανίδων ή άλλων επιφανειών, πρέπει να ακολουθήσετε τις παραπάνω συστάσεις.

Κανένα μέσο (ούτε χημικό ούτε λαϊκό) είναι σε θέση να προστατεύσει πλήρως τα ξύλινα προϊόντα από μολύνσεις από μούχλα, αν δεν τηρούνται μέτρα πρόληψης.

Αφαίρεση μούχλας από ξύλο (βίντεο)

Προληπτικά μέτρα

Η διαμάχη με την αποικία που έχει ήδη αναπτύξει μια διαμάχη είναι ένα πολύ δύσκολο έργο. Συχνά μετά από αυτό, πρέπει είτε να πετάξετε τα κατεστραμμένα αντικείμενα είτε τουλάχιστον να ενημερώσετε εν μέρει το φινίρισμα ή να λάβετε κάποια άλλα (και όχι δωρεάν) μέτρα.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ληφθεί μέριμνα για την πρόληψη. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό πρέπει να γίνει στο στάδιο του σχεδιασμού και της κατασκευής. Εάν όχι, τότε μπορούν να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την υπάρχουσα δομή, εάν καταλάβετε ότι η φόρμα μπορεί να εμφανιστεί στις τρέχουσες συνθήκες.

Βασικά προληπτικά μέτρα:

 1. Κάντε εξωτερική υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους τοίχους, αλλά και για το ίδρυμα με την οροφή. Αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνο κατά τη φάση κατασκευής, αλλά και για το ήδη κατασκευασμένο σπίτι.
 2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κανονικό αερισμό: εξασφαλίστε τόσο επαρκή εισροή όσο και επαρκή εξαγωγή. Αυτό εξοικονομείται συχνά όταν χτίζετε μικρά εξοχικά σπίτια, σπίτια, γκαράζ, λουτρά, υπόστεγα. Αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένα σύστημα αεραγωγών με εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού και εξαγωγής: στα μικρά κτίρια θα υπάρχει επαρκής και φυσικός αερισμός, ενώ σε μη οικιστικά κτίρια (κελάρι, σοφίτα, υπόγειο) μπορείτε να περιοριστείτε σε παράθυρα.
 3. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στο ξυλεία που αγοράζετε. Τουλάχιστον, πρέπει να επιθεωρήσετε τις σανίδες που βρίσκονται παρακάτω: επιδεινώνουν το γρηγορότερο με ακατάλληλη αποθήκευση. Εάν αποθηκεύσετε και πάρετε φθηνό, αλλά ήδη χονδροειδές ξυλεία, τότε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια μπορεί να είναι αναποτελεσματική.
 4. Βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε όλες τις ξύλινες επιφάνειες με προστατευτικούς παράγοντες (λάκα, βαφή, ειδικό εμποτισμό). Πρέπει να το κάνετε από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και από τα άκρα.
 5. Συχνά αερίζουμε το δωμάτιο, ειδικά αν πρόκειται για δωμάτια στα οποία δημιουργείται ευνοϊκό μικροκλίμα για μούχλα (ατμοθάλαμοι, κουζίνες, κελάρια, σοφίτες, τουαλέτες και μπάνια).
 6. Τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο, επιθεωρήστε τα μέρη όπου εμφανίζεται η μούχλα πιο συχνά (οι γωνίες των δωματίων, τα κελάρια και οι σοφίτες εντελώς, το υπόγειο, το χαμάμ εντελώς).
 7. Κάτω από τις πόρτες, δημιουργήστε σχισμές ή τοποθετήστε βαλβίδες ελέγχου ροής πόρτας.
 8. Μην επιτρέπετε τη συμπύκνωση στα παράθυρα. Αν εμφανιστεί, επιλύστε εγκαίρως αυτό το πρόβλημα (εγκατάσταση της βαλβίδας παραθύρου ή συχνότερος αερισμός).
 9. Με την πάροδο του χρόνου, εξαλείψτε τη συμπύκνωση και τις διαρροές στους σωλήνες εάν τρέχουν κοντά σε ξύλινες επιφάνειες.
 10. Εάν είναι δυνατόν, μην τοποθετείτε οικιακά φυτά κοντά στις ξύλινες επιφάνειες.
 11. Να αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο.
 12. Παρέχετε σε κάθε δωμάτιο φυσικό φως (παράθυρα). Αν το δωμάτιο φωτίζεται καλά από τον ήλιο, το καλούπι μέσα του δεν φαίνεται τόσο γρήγορα, ακόμη και με την υγρασία και την ακαμψία του αέρα.
 13. Προσέξτε για τη σωστή λειτουργία των αξόνων εξαερισμού.
 14. Εγκαταστήστε (και μπορεί να κατασκευαστεί για το κατασκευασμένο κτίριο) είσοδο αέρα και / ή βαλβίδες τοίχου.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας στις εγκαταστάσεις που αφήνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα, εξοχικά σπίτια, γκαράζ, λουτρά, τα οποία περνάτε μία φορά την εβδομάδα):

 1. Μην απορρίπτετε το δωμάτιο. Ειδικά μην πιέζετε το χώρο κατά μήκος των τοίχων και στις γωνίες.
 2. Μην κλείνετε τις εσωτερικές πόρτες (ή τοποθετήστε τις βαλβίδες ελέγχου μέσα σε αυτές).
 3. Στα παράθυρα, εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τις εισόδους αέρα παραθύρων. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να διασφαλιστεί η εισροή καθαρού αέρα με εντελώς κλειστά παράθυρα.
 4. Οι τοίχοι μπορούν να εξοπλιστούν με βαλβίδες τοίχου (τόσο στο παράθυρο όσο και εκτός από αυτές). Αυτός είναι ίσως ο πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός τρόπος διασφάλισης της ροής του καθαρού αέρα.
 5. Πριν φύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ελέγξτε την απόδοση του άξονα εξαερισμού (φέρει σε σχάρα εξαερισμού κεριά πυρκαγιάς ή αναπτήρες, ή ένα κομμάτι χαρτί, και να δούμε αν θα τραβήξει προς τα πλευρικά ανοίγματα).

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

Πώς να αφαιρέσετε το μαύρο καλούπι στις σανίδες (Συστάσεις)

Το ξύλο είναι ένα αγαπημένο υλικό των μυκητιακών αποικιών. Το ανεπαρκώς επεξεργασμένο ξύλο σε μια σάουνα, λουτρό ή ξύλο στο λουτρό, υπό την επίδραση της υπερβολικής υγρασίας, χάνει γρήγορα την ελκυστική του εμφάνιση. Το μαύρο καλούπι που εμφανίζεται στις σανίδες ουσιαστικά δεν αφαιρείται, καθώς τα σπόρια διεισδύουν βαθιά μέσα στο υλικό.

Γιατί ο πίνακας γίνεται μαύρος

Οι λόγοι για την εμφάνιση του μαύρου μύκητα στις σανίδες είναι άφθονοι:

 • ανεπαρκής εξαερισμός στο δωμάτιο.
 • υψηλή υγρασία;
 • ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • σχηματισμός συμπυκνώματος.
 • κακής ποιότητας ξύλο.
 • μόλυνση οικοδομικών υλικών με μυκητιακές αποικίες.
 • παρατεταμένη επαφή με το υγρό χώμα.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης φόρμας στις σανίδες; Ο μαύρος μύκητας είναι επικίνδυνος όχι μόνο για ταχεία εξάπλωση, αλλά και για αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους και τα ζώα που αναγκάζονται να αναπνέουν σπόρια. Μαύρο μούχλα σε ξυλεία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός σπιτιού ή για το εσωτερικό φινίρισμα των καθισμάτων μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη απόλυτα όλων των επιφανειών. Σε αυτή την περίπτωση, η ζημιά μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε να απαιτηθεί η πλήρης αποσυναρμολόγηση των ξύλινων δομών.

Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από το διοικητικό συμβούλιο

Πώς να απαλλαγείτε από το μαύρο μούχλα στις σανίδες; Διαβάστε διάφορους τρόπους για να αφαιρέσετε τον μύκητα από ξύλινες επιφάνειες:

 1. Καλύψτε το δέντρο με αραιωμένη κόλλα πυριτικού.
 2. Χαλκός βιτρίλιο.
 3. Διάλυμα σόδας και διορθώστε το αποτέλεσμα με ξίδι.
 4. Ένα διάλυμα θειικού οξέος με διχρωμικό κάλιο Η επεξεργασία του ξύλου με ρητίνη.
 5. Μέσα των 50 g. βορικό οξύ και ένα κιλό άλατος αραιωμένο σε 5 λίτρα νερού. Η λύση εφαρμόζεται πολλές φορές.

Υπάρχουν επίσης χημικοί παράγοντες για την απομάκρυνση μύκητα από ξύλινες επιφάνειες - Bioks, Aquatex, Elkon, Biosept, Pinotex. Επιλέξτε τα μέσα που αφαιρούν προσεκτικά το καλούπι από το δέντρο και δεν χαλάσουν το χρώμα, δηλαδή δεν πρέπει να περιέχουν χλώριο και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Διαβάστε επίσης:

Προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία μύκητα, σας συνιστούμε να διεξάγετε μια ολοκληρωμένη θερμομόνωση και στεγανοποίηση, για να επεξεργαστείτε ξύλο οικοδόμησης με αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Και το εσωτερικό φινίρισμα από ξύλο, βερνίκι ή βαφή.

Επιλέγοντας το ξύλο για μεταγενέστερη εγκατάσταση, δώστε προσοχή στις συνθήκες αποθήκευσης της πριστής ξυλείας, καθώς και στην κατάσταση του ξύλου. Ακόμα και ένα ξύλινο κομμάτι, επηρεασμένο από έναν μύκητα, μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση ολόκληρης της παρτίδας.

Αφαιρέστε το καλούπι στο δέντρο - ξύδι και υπεροξείδιο στα χέρια!

Το καλούπι στο δέντρο είναι ένα φαινόμενο, δυστυχώς συχνά. Ο μύκητας είναι πολύ αγάπη για τέτοιες επιφάνειες, δεν κοστίζει τίποτα για να διεισδύσει βαθιά στις ίνες ξύλου και να εγκατασταθεί εκεί για πάντα. Δεν έχει σημασία τι είναι - το τοίχωμα που καλύπτει ένα σπιτικό μπάνιο ή σάουνα, μια τεράστια ντουλάπα, ένα παρκέ στο σαλόνι ή ένα ακριβό πλαίσιο εικόνων.

Εάν το δέντρο δεν προστατεύεται επαρκώς από τον μύκητα, δεν είναι βερνικωμένο ή βαμμένο, τα σημεία μούχλας δεν θα σας κρατήσουν να περιμένετε. Και τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πώς να αφαιρέσετε μούχλα από το δέντρο, να σώσει το εσωτερικό σπίτι και να προστατεύσει τα αγαπημένα τους από ασθένειες και ασθένειες.

Η τακτική εισπνοή μικροσκοπικών σπόρων ενός μύκητα είναι πολύ επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, επομένως είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από το καλούπι όχι μόνο για αισθητικούς λόγους.

Γιατί το καλούπι προτιμά το ξύλο

Οι περισσότεροι άνθρωποι, επιλέγοντας υλικά κατασκευής και φινιρίσματος για το σπίτι τους, προτιμούν επίσης το φυσικό ξύλο. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το δέντρο:

 • φιλικό προς το περιβάλλον?
 • αισθητικά.
 • επαρκώς ανθεκτικές και αξιόπιστες ·
 • διαθέσιμες.

Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα του ξύλου είναι η ευαισθησία στην σήψη, η καταστροφή των εντόμων και άλλων παρασίτων, ιδιαίτερα των μυκήτων. Εάν το δωμάτιο δεν είναι πολύ καθαρό, ο εξαερισμός έχει μειωθεί και η υγρασία είναι αυξημένη, μην εκπλαγείτε με την εμφάνιση μούχλας στο δέντρο.

Σε γενικές γραμμές όλοι το ίδιο μύκητα, τα οποία εγκαθίστανται στην επιφάνεια, επεκτείνεται και πλαστικά, και πάνω στην πέτρα, το κύριο πράγμα που το περιβάλλον ήταν ευνοϊκό - ότι είναι ζεστό και υγρό.

Αλλά το δέντρο υποφέρει πιο γρήγορα και πιο σκληρά, γιατί:

 1. Το ξύλο είναι πορώδες, ο μύκητας δεν έχει εμπόδια στο δρόμο, διεισδύει εύκολα στο βάθος του σκάφους και αρχίζει να αναπαράγεται ενεργά εκεί. Είναι ζεστό και άνετο, με την προϋπόθεση ότι το δέντρο είναι βρεγμένο.
 2. Το δέντρο είναι πολύ υγροσκοπικό. Αν πριν από τη χρήση του σκάφους δεν επιτρέπεται να στεγνώσει σωστά και δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικά τρένα, αντλεί γρήγορα το νερό από τον αέρα και γίνεται ένα ιδανικό μέρος για τη ζωή των σπορίων μούχλας.
 3. Το ξύλο αναφέρεται σε βιοϋλικά και είναι το καλύτερο τρόφιμο μύκητας. Ως εκ τούτου, η απομάκρυνσή του από την επιφάνεια των ξύλινων προϊόντων συχνά έχει ως αποτέλεσμα την ήττα ενός ατόμου. Μορφή πεισματικά δεν θέλει να αφήσει ένα tidbit.

Στους αρχαίους χρόνους ξύλινα σπίτια, μολυσμένα με μύκητες, απλά καίγονται για να αποφευχθεί η εξάπλωση μούχλας κατά εκατό τοις εκατό. Σήμερα, ευτυχώς, ένας τέτοιος βανδαλισμός δεν είναι απαραίτητος. Μπορείτε να αφαιρέσετε το καλούπι από το δέντρο και με πιο ήπια μέσα, χωρίς επίσης να καταστρέψετε το ακίνητο.

Ποια μέσα απομακρύνονται από το ξύλο σε ξύλο

Στο σούπερ μάρκετ του κτιρίου μπορείτε να αγοράσετε μια ποικιλία διαφορετικών μέσων για την καταπολέμηση του μύκητα στο δέντρο. Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι με τη βοήθειά τους, περιγράφεται λεπτομερώς στις συνημμένες οδηγίες - δεν έχει νόημα να το αντιγράψουμε εδώ. Θα είναι πολύ πιο χρήσιμο να μάθετε τι συμβουλεύει η εμπειρία του κόσμου.

Αμέσως αξίζει να αναφέρουμε: το χλωρίνη και το ασβέστιο, που χρησιμοποιούνται συχνά για την επεξεργασία τούβλων ή τοίχων, δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για ένα δέντρο. Είναι προσιτά και αποτελεσματικά, αλλά πολύ τοξικά.

Αφού απορροφηθούν στο ξύλο, ακόμη και μετά το πλύσιμο θα εκπέμπουν τοξικά αέρια. ένα τέτοιο ξύλινο σπίτι δεν μπορεί πλέον να ονομάζεται οικολογικό, μούχλα δεν θα εμφανιστεί σε αυτό, αλλά δεν θα είναι πολύ άνετα για τους κατοίκους είτε. Επειδή αξίζει να δοθεί προσοχή σε άλλες, ασφαλέστερες ουσίες.

Για την εξάλειψη της φόρμας στο δέντρο χρειάζεστε αυτά τα εργαλεία:

 • Σφουγγάρια διαφορετικής ακαμψίας.
 • βούρτσες και σπάτουλες.
 • πλαστικά ή εμαγιέ δοχεία για την παρασκευή αντιμυκητιακών ενώσεων.
 • ψεκαστήρας ·
 • κουρέλια.

Φροντίστε να φροντίσετε για την προστασία του προσώπου και των χεριών - χωρίς αναπνευστήρα και γάντια δεν μπορούν να κάνουν.

Μικρές κηλίδες σε έπιπλα, πλαίσια εικόνων, περβάζια παραθύρων μπορούν να αφαιρεθούν με συνηθισμένο ξύδι. Ξύλο από αυτό δεν θα υποφέρει. Το ξίδι μεταφέρεται στον εκνεφωτή και εφαρμόζεται σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Μετά από αυτό, τα σημάδια μούχλας αφαιρούνται με άκαμπτη βούρτσα, σφουγγάρι ή σπάτουλα. Για να απομακρυνθεί ο βαθύς βλάστης και η προληπτική συντήρηση, η καθαρισμένη επιφάνεια ψεκάζεται ξίδι ξανά και στη συνέχεια σκουπίζεται με καθαρό πανί.

Με παρόμοιο τρόπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπεροξείδιο του υδρογόνου. Η επεξεργασία μεγάλων εκτάσεων αυτής της περιοχής είναι άβολη και αρκετά δαπανηρή. Αλλά για να αφαιρέσετε μεμονωμένα σημεία, το υπεροξείδιο είναι αρκετά κατάλληλο.

Προσοχή: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει ξεκάθαρες ιδιότητες, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ξύλινων προϊόντων σκούρου χρώματος, μπορεί να αφήνει φωτεινά σημεία.

Εάν το δέντρο δεν είναι βερνικωμένο, μπορείτε να καθαρίσετε το καλούπι με τη συνηθισμένη μαγειρική σόδα. Είναι πολύ απλό: ένα βρεγμένο σφουγγάρι βυθίζεται σε σκόνη σόδας, μετά το οποίο η πληγείσα επιφάνεια σκουπίζεται καλά. Ο μύκητας καθαρίζεται μαζί με σόδα. Εάν οι σπόροι μύκητες διεισδύσουν βαθιά στο δέντρο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται, η σόδα αφήνεται για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια τα υπολείμματα αφαιρούνται με ένα καθαρό ξηρό πανί.

Τι άλλο να σκεφτείς

Όλα τα παραπάνω μέσα και μέθοδοι για τον τρόπο απομάκρυνσης της μούχλας από μια ξύλινη επιφάνεια θα είναι αποτελεσματικά μόνο εάν εξαλειφθεί η αιτία της εμφάνισής της. και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να διεξαχθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα - διαφορετικά ο μύκητας θα επιστρέψει πολύ σύντομα.

Είναι ως εξής:

 1. Στεγανοποίηση του υπογείου, της θεμελίωσης και του δαπέδου. Αν σε ένα ιδιωτικό σπίτι κάτω από τα καθιστικά υπάρχει ένα υπόγειο, ένα υπόγειο, πρέπει να είναι στεγανά σωστά, και από καιρό σε καιρό να ανανεώνεται η επίστρωση. Το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους του κτιρίου.
 2. Επίσης πρέπει να φροντίζετε για καλή θερμομόνωση. Εάν οι τοίχοι παγώνουν το χειμώνα, σχηματίζεται συμπύκνωση στο εσωτερικό - δηλαδή ένα υγρό περιβάλλον που ευνοεί τον σχηματισμό μούχλας.
 3. Είναι σημαντικό να σφραγίσετε προσεκτικά το παράθυρο και τα ανοίγματα των θυρών. Εάν οι ρωγμές βροχής ή χιονιού διοχετεύονται στις ρωγμές, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εμφάνιση μυκήτων σε πλαίσια, κρόσσια, πλαγιές και παραπετάσματα παραθύρων.
 4. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ακεραιότητα όλων των σωλήνων ύδρευσης και αποχέτευσης. Οι μικροσκοπικές ρωγμές οδηγούν σε μόνιμη διαρροή νερού. Οι πλημμύρες στο δωμάτιο ή τους γείτονες δεν θα είναι από το κάτω μέρος, αλλά η υγρασία θα αρχίσει να αυξάνεται - ως αποτέλεσμα, ο μύκητας θα αυξηθεί.
 5. Καθαρίστε όλα τα ανοίγματα εξαερισμού και, εάν δεν είναι αρκετά - να εγκαταστήσετε ένα νέο σύστημα εξαερισμού, ειδικά στην κουζίνα, στο ντους, στη σάουνα. Το καλούπι αγαπά την ειρήνη, το φρέσκο, το κυκλοφορούν αέρα και τα βύσματα γι 'αυτήν είναι θανατηφόρα.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το καλούπι από ξύλινες επιφάνειες;

Οι μυκητοκτόνοι μικροοργανισμοί, που ονομάζονται ωίδιο, είναι ένας από τους παλαιότερους οργανισμούς στη Γη. Πολλοί ιδιοκτήτες ξύλινων κατοικιών αντιλαμβάνονται τη μούχλα ως ένα αναπόφευκτο κακό. Ναι, και οι ιδιοκτήτες του τούβλου συχνά δεν προσπαθούν καν να καθαρίσουν το καλούπι στο κελάρι, αυξάνονται σε ξύλινες επιφάνειες ή απευθείας στους τοίχους. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του ξύλου.

Είδη μούχλας

Μύκητες μανιτάρια Koji.

Zygomycete μανιτάρι Risopus.

Stachibotris, μαύρο μούχλα.

Ανάλογα με τον τύπο μυκητιακής αποικίας που διαπιστώθηκε και την έκταση της κατανομής του, χρησιμοποιούνται διάφορα μέσα για την εξάλειψη της λοίμωξης. Οι διαφορές μπορούν να ζήσουν πολύ και δεν μεγαλώνουν μέχρι να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες.

Η Μούχλα εμφανίζεται με τη μορφή κηλίδων διαφορετικών χρωμάτων σε σκυρόδεμα, γύψο, σανίδες και άλλες επιφάνειες.

Ο μαύρος είναι πιο δύσκολο να τραβηχτεί εξαιτίας της αντοχής του στις επιδράσεις των αντιμυκητιασικών φαρμάκων και του καυστικού χρώματος που θα εκδηλωθεί μέσω οποιουδήποτε στρώματος γύψου ή βαφής.

Το λευκό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υψηλή ταχύτητα διάδοσης. Το δέντρο βλάπτεται περισσότερο από μπλε, καφέ και άσπρη σήψη. Καταστρέφουν ακόμα και πολύ ισχυρές ποικιλίες ξύλου και προάγουν τη διείσδυση άλλων τύπων καλουπιών.

Επομένως, οι ιδιοκτήτες ξύλινων κατοικιών και άλλων κτιρίων θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τη στέγαση τους και να αποτρέπουν την εμφάνιση ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη αυτών των μυκήτων.

Τι συμβαίνει εάν δεν καταπολεμήσετε τη μούχλα;

Επιπόλαια στάση απέναντι στη μόλυνση από τα σπίτια τους μούχλα δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην υποβάθμιση του εσωτερικού, τη σταδιακή καταστροφή του τοίχους, οροφή και ξύλινα πατώματα, αλλά και για την επιδείνωση της υγείας των κατοίκων σε αυτά τα τείχη, τους ανθρώπους και τα ζώα.

Μικρά σπόρια του μύκητα γεμίζουν τον αέρα στο δωμάτιο. Εγκαθίστανται στην τροφή, προκαλώντας τους να καταστούν άχρηστες, να εισχωρήσουν σε ανθρώπους και ζώα, να φράξουν τους πνεύμονες και να δηλητηριάσουν το σώμα.

Επιβλαβείς ιδιότητες του καλουπιού.

Μερικοί τύποι καλουπιών είναι σε θέση όχι μόνο να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση ή ημικρανία, αλλά και να προκαλέσουν αιμορραγία από τη μύτη, ιγμορίτιδα και ακόμη και σοβαρές ασθένειες:

Τα σπόρια της μήτρας επηρεάζουν όχι μόνο τους πνεύμονες, αλλά και τους νεφρούς, το ήπαρ και άλλα ζωτικά όργανα του ανθρώπου. Επομένως, ο μύκητας πρέπει να απορριφθεί αμέσως, όπως φαίνεται.

Ο καλύτερος αγώνας είναι η πρόληψη

Τα σπόρια αναπαράγονται καλά σε υγρούς και κακώς αεριζόμενους χώρους. Ειδικά αν υπάρχει θερμότητα και δεν υπάρχει άμεσο ηλιακό φως. Αγαπημένα μέρη του μούχλα είναι επίσης λουτρά και μπάνια. Δηλαδή, τόπους όπου είναι σκοτεινό, υγρό και δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα. Για να αποτρέψετε αποτελεσματικά την εμφάνιση του μύκητα στο σπίτι, πρέπει να γνωρίζετε τα αίτια και τους τόπους εμφάνισής του. Συχνά μπορείτε να βρείτε αυτή τη μόλυνση στο υπόγειο και τις σκοτεινές γωνίες.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση του καλουπιού, το κτίριο θα πρέπει να τοποθετηθεί ως εξής:

 1. Εξασφαλίστε καλό εξαερισμό.
 2. Εκτελέστε εξωτερική στεγάνωση εγκαθιστώντας ένα σύστημα διάθεσης νερού.
 3. Εξαλείψτε πιθανές ρωγμές και ρωγμές και επεξεργαστείτε επιφάνειες με αντιμυκητιασικά και στεγανοποιητικά σκευάσματα.
 4. Αποφύγετε την ακαταστασία και το ξάπλωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σημείο αντικείμενα.
 5. Μην τοποθετείτε έπιπλα απευθείας στους τοίχους.
 6. Αποφύγετε πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες.

Εάν ο αερισμός είναι αδύναμος, είναι απαραίτητο να αερίζεστε τακτικά ή να παρέχετε αναγκαστική κυκλοφορία αέρα μέσω ανεμιστήρα.

Εξοπλισμός του υπόγειου χώρου με εξαερισμό.

Όταν αυτά τα μέτρα δεν βοηθήσουν, να τα στεγνώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θερμάστρα ή να βάλετε ένα δοχείο με ασβέστη που απορροφά την υπερβολική υγρασία. Ιδιαίτερα αυτές οι συστάσεις είναι σημαντικές για την παρακολούθηση των κελαριών και των κελαριών.

Συμβουλές! Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο μονάρχης ή άλλο αντισηπτικό για να επεξεργαστείτε όλες τις επιφάνειες στις οποίες μπορεί να σχηματιστεί η φόρμα.

Απομάκρυνση του καλουπιού στα πρώτα στάδια της μόλυνσης

Εάν η μόλυνση από μύκητες μύκητας συλλαμβάνεται σε πρώιμο στάδιο, τότε θα είναι αρκετό να καθαριστεί το χαλασμένο στρώμα επικάλυψης και να διεξαχθεί η επιτόπια επεξεργασία. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η εξάλειψη των αιτιών που επέτρεψαν την ανάπτυξη του καλουπιού. Το πιο δύσκολο είναι να αφαιρέσετε το καλούπι που έχει εμφανιστεί από τις ξύλινες επιφάνειες. Επομένως, τα μολυσμένα έπιπλα ή τα ράφια συχνά αντικαθίστανται αξιόπιστα με καινούργια.

Εδώ είναι μερικές επιλογές για την επεξεργασία των καλουπιών που έχουν αρχίσει να καλουπώνονται:

 1. Στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης, η μούχλα στους τοίχους του υπογείου και τα ξύλινα υπέρθυρα καθαρίζεται με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αμμωνία.
 2. Αντιμετωπίζει καλά τις εστίες της λοίμωξης "Λευκότητα" ή άλλα μέσα με υψηλή περιεκτικότητα σε χλώριο.
 3. Για να αφαιρέσετε τα επιβλαβή μανιτάρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη βότκα.

Τα υγρά μπορούν να ψεκάζονται από τον ψεκασμό στις μολυσμένες περιοχές και γύρω. Και μπορείτε να εφαρμόσετε ένα βρεγμένο βαμβάκι και αφήστε το για ένα πιο βαθύ εμποτισμό με το φάρμακο.

Σημαντικό! Τα προκύπτοντα διαλύματα είναι πτητικά και τοξικά, οπότε τα ψεκάστε σε μια προστατευτική μάσκα και, στη συνέχεια, καλά αερίστε τη θέση θεραπείας.

Εάν το καλούπι εμφανιστεί στην ανθεκτική σε πυρκαγιά επιφάνεια, είναι δυνατόν να πλυθεί η πηγή της μόλυνσης με καυστήρα. Από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι μικροοργανισμοί πεθαίνουν.

Τι θα βοηθήσει αν υπάρχει πολλή μούχλα;

Οι μεγάλες περιοχές μόλυνσης απαιτούν ειδική προετοιμασία πριν από την επεξεργασία. Όλα τα σκεύη και τα έπιπλα εξάγονται από το κελάρι. Πλένεται και απολυμαίνεται καλά για να απομακρυνθούν πιθανά σπόρια. Εάν ένα κομμάτι έπιπλο ή ένα ράφι δεν έχει την ικανότητα να ανέχεται, τότε η επεξεργασία τους πραγματοποιείται μαζί με τις επιφάνειες του μολυσμένου δωματίου.

Απολύμανση με ειδικά μέσα.

Οι τοίχοι και η οροφή πρέπει να καθαρίζονται από το επάνω, μολυσμένο στρώμα. Εάν το πάτωμα είναι πήλινο, τότε αφαιρούνται τουλάχιστον 20 εκατοστά. Τα σπόρια μυκήτων και χημικών για την καταστροφή τους είναι επικίνδυνα για την υγεία. Επομένως, προτού αρχίσετε να εργάζεστε σε μολυσμένο χώρο, θα πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας με ειδικό κοστούμι, γάντια και αναπνευστήρα. Πριν και μετά την επεξεργασία, το υπόγειο θα πρέπει να στεγνώνει και να αερίζεται.

Η καταστροφή του καλουπιού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εξειδικευμένων φαρμάκων. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν κονδύλια που δεν έχουν λήξει και είναι αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες. Από τα αρχαία χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως αυτά τα δημοφιλή μέσα:

 1. Ασβέστη με θειικό χαλκό. Σε 15 λίτρα νερού υπάρχει ένα κιλό ασβέστη και 150 γραμμάρια βιτριόλης.
 2. Όρια θείου. Ένας ελεγκτής τοποθετείται στο μεταλλικό δοχείο, αναφλέγεται και αφήνεται εσωτερικά για τουλάχιστον 12 ώρες.
 3. Ένα μείγμα ξιδιού, υπεροξειδίου και βορικού οξέος. Όλα τα συστατικά αραιώνονται με νερό σε αναλογία 1: 4. Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα μετά τον ψεκασμό, τρίψτε προσεκτικά τον παράγοντα.

Επεξεργασία ξύλινων επιφανειών.

Για τις ξύλινες επιφάνειες, η επεξεργασία με διάλυμα που αποτελείται από συστατικά όπως:

 • κολοφώνιο 100 γραμμάρια.
 • τερεβινθίνη 150 γραμμάρια.
 • έλαιο λιναρόσπορου 200 g.
 • κερί, 2 γραμμάρια, λιωμένο σε υδατόλουτρο.

Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, πρέπει να πάρετε βακτηριοκτόνο φως και να το αφήσετε για τη νύχτα μετά τη θεραπεία.

Μύκητες μανιτάρια είναι επικίνδυνα και βαριά απεκκρίνονται παράσιτα. Τα προληπτικά μέτρα και η έγκαιρη θεραπεία θα σώσει τα χρήματα και την υγεία των συνετών οικοδεσποτών. Και αν το καλούπι βρει ακόμα ένα κενό στο σπίτι σας - μην διακινδυνεύετε να ζείτε σε μια τόσο επικίνδυνη γειτονιά.