Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων συσκευών υγρασίας κλιματισμού επιτρέπουν τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο, παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον.

Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή, ο υγραντήρας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να τείνει μετά από αυτό, εμποδίζοντας την συσσώρευση καθαρών υδάτων στα μέρη. Πριν καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, συνιστάται να διαβάσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε συσκευή.

Αρχή λειτουργίας των υγραντήρων

Η αποδοτικότητα και η μακροζωία διαφόρων τύπων συσκευών εξαρτάται από την κατάλληλη και έγκαιρη συντήρηση.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι κλιματικών συσκευών: μηχανικός (παραδοσιακός), ατμός, υπερηχητικός.

Η πιο δημοφιλής συσκευή για την υγρασία του αέρα είναι υπερηχητική. Τα μοντέρνα μοντέλα όχι μόνο ποιοτικά υγραίνουν τον αέρα, δημιουργώντας ένα κατάλληλο μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά διακοσμούν το εσωτερικό με πρωτότυπο σχεδιασμό.

Η συσκευή αποτελείται από δεξαμενή και βάση με εγκατεστημένη μεμβράνη, μέσω της οποίας γίνεται η διαδικασία ψεκασμού νερού στα μικρότερα σωματίδια, μετατρέποντάς την σε ψυχρό ατμό. Κατά τη λειτουργία, τα κύρια στοιχεία εκτίθενται σε σκληρό νερό, επομένως, σε εύθετο χρόνο, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε τον υγραντήρα του αέρα από την κλίμακα.

Η άκαιρη συντήρηση οδηγεί στα ακόλουθα προβλήματα:

 • Σχηματισμός στερεών αποθέσεων σε εσωτερικούς τοίχους και λεπτομέρειες της συσκευής.
 • Αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών, ανθοφορία του νερού.

Όλα αυτά, αναμφισβήτητα, οδηγούν σε μείωση του πόρου εργασίας της συσκευής, οπότε το θέμα - πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα - είναι το πιο σημαντικό. Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται στην εκπλήρωση τριών συνθηκών: τον καθαρισμό της ορυκτής αποθήκης, την απολύμανση και την πρόληψη.

Για συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με ορισμένες αρχές, η ύπαρξη ρύπανσης διαφόρων τύπων είναι χαρακτηριστική:

 • Η απλούστερη συσκευή, παραδοσιακή ή "πλύση με αέρα", διατηρεί τη φυσική υγρασία στο δωμάτιο μέσω ενός υγρού μηχανισμού φιλτραρίσματος. Ο καθαρισμός συνεπάγεται την αλλαγή του φίλτρου.
 • Οι ατμογεννήτριες χαρακτηρίζονται από τη συσσώρευση της κλίμακας ασβέστη στο θερμαντικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να καθαριστεί με τη μέθοδο αφαλάτωσης σε συμβατικές τσαγιέρες.
 • Στα υπερηχητικά μοντέλα σχηματίζεται πλάκα στην επιφάνεια της βάσης και στα τοιχώματα της δεξαμενής. Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πώς να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα από την κλίμακα

Οι ορυκτές αποθέσεις που σχηματίζονται στους τοίχους της δεξαμενής και στη βάση πρέπει να καθαρίζονται, καθώς αυτό οδηγεί σε ταχεία αστοχία της οικιακής συσκευής. Η λειτουργία απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό εάν χρησιμοποιείται φιλτραρισμένο νερό που περιέχει λιγότερα άλατα που οδηγούν στο σχηματισμό ενός στερεού στρώματος αλατιού.

Πριν από τον καθαρισμό του υγραντήρα από την κλίμακα, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τη δεξαμενή από τη βάση. Ο περαιτέρω καθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Το δοχείο είναι απαλλαγμένο από νερό.
 • Η δεξαμενή πλένεται καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
 • Η βάση καθαρίζεται και σκουπίζεται με ένα μαλακό σφουγγάρι, αφαιρώντας τις κύριες αποθέσεις.
 • Η μεμβράνη καθαρίζεται με μια ειδική βούρτσα, η οποία συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ.

Για αποτελεσματική αφαίρεση αλάτων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό κατά της άσβεστου ή ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού (50 ml ανά 1 λίτρο νερού). Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αντι-ασβέστη λύση στο σπίτι.

Για να το κάνετε αυτό, σε 1 λίτρο νερού, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. κιτρικό οξύ και να επιτύχει πλήρη διάλυση. Ρίξτε τη δεξαμενή και αφήστε για μερικές ώρες. Εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και να αφήσει ένα δοχείο με αυτή τη λύση τη νύχτα. Η πλάκα αποβάλλεται αποτελεσματικά, μετά από την οποία απαιτείται να ξεπλύνετε προσεκτικά τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.

Το τμήμα εργασίας σκουπίζεται με ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού με ένα υφαντό υλικό. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά που βλάπτουν την επιφάνεια.

Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Αφαιρεί απαλά και προσεκτικά τα κοιτάσματα ορυκτών.
 • Σχεδιασμένο για όλους τους τύπους υγραντήρων.
 • Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την απολέπιση μέσα στο δοχείο πραγματοποιείται επίσης με μια οξική λύση που σκουπίζει τη βάση. Η αρχή της δράσης είναι ανάλογη με το λεμόνι.

Αφήστε το για μερικές ώρες (αν δεν υπάρχει αρκετή πλάκα) ή μια μέρα στην άλλη, εάν οι καταθέσεις είναι τραχιά.

Επιπλέον, το ξύδι έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές ιδιότητες, επομένως είναι επίσης μια καλή απολύμανση.

Απολύμανση του υγραντήρα

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων, χρησιμοποιώντας παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Κατά κανόνα, είναι λευκαντικά.

 • Στη δεξαμενή, ρίξτε νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού. λευκαντικό ·
 • Αφήστε σε αυτήν την κατάσταση για μία ώρα.
 • Στη συνέχεια, πλένονται καλά, χύνεται νερό και αφήνονται στον τρόπο λειτουργίας για περίπου μια ώρα?
 • Ξεπλύνετε το δοχείο, μετά από το οποίο η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση.

Μια καλή εναλλακτική λύση στο λευκαντικό θα είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ένα ποτήρι υπεροξειδίου αραιώνεται σε νερό και το δοχείο χύνεται. Κατά τη διάρκεια μιας ώρας, πρέπει να ξεπλυθεί καλά.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον καθαρισμό του υγραντήρα στο σπίτι:

Προληπτικά μέτρα

Η πρόληψη είναι ο έγκαιρος καθαρισμός της κλίμακας στον υγραντήρα, η χρήση του φιλτραρισμένου νερού και η τακτική φροντίδα της συσκευής.

Η συχνότητα των διαδικασιών εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού και την ένταση του υγραντήρα.

Φροντίδα και καθαρισμός του υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες αέρα μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους: παραδοσιακοί μηχανικοί υγραντήρες, υγραντήρες ατμού και υγραντήρες υπερήχων. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένοι υγραντήρες με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα. Όπως και πολλές άλλες οικιακές συσκευές, οι υγραντήρες χρειάζονται τακτική φροντίδα και καθαρισμό, κάτι που μερικές φορές δεν είναι εύκολο. Για να κατανοήσετε πώς να καθαρίσετε σωστά τον υγραντήρα, πρέπει να κατανοήσετε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας, αν, φυσικά, δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί η συσκευή για επισκευή.

Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε τον υγραντήρα, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί

Αρχή λειτουργίας των κύριων τύπων υγραντήρων

Οι μηχανικοί υγραντήρες είναι ο απλούστερος τύπος υγραντήρα. Σε τέτοιες συσκευές, το νερό χύνεται σε μια μικρή δεξαμενή, από όπου τροφοδοτείται σε ενυδατικά φυσίγγια, μέσω των οποίων ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί τον αέρα, φυσικά ενυδατώντας τον. Ταυτόχρονα με την υγρασία, γίνεται καθαρισμός του αέρα. Τα μειονεκτήματα τέτοιων υγραντήρων είναι η χαμηλή απόδοση και το υψηλό επίπεδο θορύβου.

Υγραντήρες ατμού - σε αυτά βράζει το νερό, αφήνοντας έξω με τη μορφή ατμού. Έχουν πολλά μειονεκτήματα: ζεστό ατμό, που μπορεί να καεί, υψηλή κατανάλωση ενέργειας (έως 600 W) και υψηλό επίπεδο θορύβου. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα - λειτουργούν τέλεια με σκληρό και βρώμικο νερό, με τη βοήθεια τους μπορείτε να κάνετε εισπνοές (συχνά συμπληρώνονται με ακροφύσια εισπνοής), έχουν υψηλή απόδοση, δεν απαιτούν αναλώσιμα.

Σχέδιο λειτουργίας υγραντήρα

Οι υγραντήρες υπερήχων είναι ο πιο σύγχρονος τύπος moisturizers. Σε αυτά, το νερό με ειδική μεμβράνη με υπερηχητική συχνότητα δόνησης μετατρέπεται σε ψυχρό ατμό. Είναι δυνατή η ρύθμιση της απαραίτητης στάθμης υγρασίας, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα, με πολύ χαμηλό θόρυβο. Αλλά απαιτούν προσεκτική φροντίδα και χρήση ειδικών φυσίγγων, με ένα πληρωτικό που απαιτεί τακτική αντικατάσταση ή γεμίσματος με απεσταγμένο νερό.

Οι συνδυασμένες συσκευές είναι συσκευές στις οποίες ο υγραντήρας συνδυάζεται με έναν καθαριστή αέρα. Το τελευταίο είναι μια δομή πλαστικών δίσκων που περιστρέφονται σε ένα δοχείο με νερό, πάνω στο οποίο η σκόνη που εισέρχεται στη συσκευή εγκαθίσταται και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό. Τέτοιες συσκευές, κατά κανόνα, περιέχουν έναν παραδοσιακό τύπο υγραντήρα, με εγγενείς ατέλειες και πλεονεκτήματα. Δεδομένου ότι αυτή η συσκευή είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη, απαιτεί πιο προσεκτική συντήρηση.

Απομάκρυνση της πλάκας

Συχνά, όταν συζητείται ένα ή άλλο μοντέλο του υγραντήρα, μιλάμε για μια λευκή πλάκα σχετικά με την τεχνική. Τέτοια επικάλυψη συμβαίνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας υπερηχητικών υγραντήρων. Βασικά αποτελείται από διάφορα άλατα που περιέχονται στο νερό, τα οποία εγκαθίστανται σε όλες τις οριζόντιες επιφάνειες. Όσο πιο σκληρό είναι το χρησιμοποιούμενο νερό, τόσο περισσότερο πλάκα σχηματίζεται, το οποίο, αν δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για επισκευή της συσκευής.

Πλάκα στον υγραντήρα

Για να εξουδετερώσετε τα φυσίγγια χρήσης πλακών με ιοντοανταλλακτική ρητίνη, η οποία αποτελείται από λεπτά σωματίδια, απορροφώντας περίσσεια αλάτων. Αυτή η ρητίνη απαιτεί τακτική αντικατάσταση, η χρονική στιγμή της οποίας εξαρτάται από την ένταση της συσκευής και την ποιότητα του νερού. Θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, το οποίο επιτρέπει την παρατεταμένη διάρκεια ζωής του φυσιγγίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν είναι πάντοτε διαθέσιμη. Επιπλέον, δεν επιθυμεί ο καθένας να εγκαταστήσει έναν οινοπνευματοποιό στο σπίτι ή να τρέξει για να αγοράσει απεσταγμένο νερό στα πρατήρια βενζίνης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πόσιμο εμφιαλωμένο νερό, μόνο αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για άτομα με υψηλά εισοδήματα, δεδομένου ότι οι υγραντήρες υπερήχων εκπέμπουν περίπου έξι λίτρα νερού την ημέρα.

Φροντίδα του υγραντήρα

Η φροντίδα για τους υγραντήρες του αέρα συνίσταται στον τακτικό καθαρισμό των αποθέσεων και στην κλιμάκωση και αντικατάσταση της κασέτας πλήρωσης ή σε μια αλλαγή φίλτρου στους παραδοσιακούς υγραντήρες. Με την τελευταία λειτουργία, τα πάντα είναι αρκετά απλά - το υλικό πλήρωσης πρέπει να αλλάζει κάθε δύο έως τρεις μήνες εάν χρησιμοποιείται σκληρό νερό. Η αντικατάσταση είναι απαραίτητη όσο λιγότερο συχνά, τόσο πιο μαλακό είναι το νερό. Όταν χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, η ανάγκη για φυσίγγιο μπορεί να εξαφανιστεί τελείως.

Οι κατασκευαστές συχνά προσφέρουν διαφορετικά και πολύ φθηνά καθαριστικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νερό μπορεί να "ανθίσει" - θα εμφανιστεί μια οσφρητική μυρωδιά και θα σχηματιστούν βακτηριακές αποθέσεις.

Η Boneco προσφέρει στους καταναλωτές μια "ασημένια ράβδο" που, όπως εγγυάται ο κατασκευαστής, μπορεί να αποτρέψει την "ανθοφορία". Αλλά είναι επίσης πολύ ακριβό και απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Καθαρισμός του υγραντήρα

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

Καθαρισμός του υγραντήρα - πολλοί δεν ξέρουν πώς να το κάνουν μόνοι σας και είναι πολύ απλό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η συσκευή χρησιμοποιείται ενεργά, πρέπει να σκουπίζεται μία φορά την εβδομάδα και να αφαιρούνται οι καταθέσεις ασβέστου που έχουν συσσωρευτεί μόνιμα στα μέρη της. Πριν καθαρίσετε τον υγραντήρα, είναι απαραίτητο να αποστραγγίσετε όλο το υγρό από το δοχείο και να το ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό, μετά από το οποίο είναι καλό να στεγνώσει, αλλά όχι κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Για τον καθαρισμό, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που δεν επηρεάζουν μόνο αρνητικά τη λειτουργία της συσκευής αλλά επίσης εξαπλώνονται καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του χώρου με τη μορφή μικροσκοπικών σωματιδίων που μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Οι λεπτομέρειες ξεπλένονται καλύτερα με νερό

Εάν η βρωμιά είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, χρησιμοποιήστε υγρά που συνιστώνται από τον κατασκευαστή ή ασφαλή συστατικά, όπως κιτρικό οξύ ή υγρά καθαρισμού για ηλεκτρικές βραστήρες. Αφαιρέστε τις καταθέσεις και την κλίμακα μπορεί με ζεστό νερό και δημοφιλής στην πατρίδα του διττανθρακικού νατρίου, και για να το πούμε απλά - μαγειρική σόδα, η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά, και αφαιρέστε το φως των καταθέσεων. Η σκληρά σκληρυμένη κλίμακα αφαιρείται με ειδικές σκόνες ή μηχανικά - με μεταλλικό πλέγμα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει από βαθιές γρατσουνιές στο σώμα, έτσι ώστε να είναι όλοι το ίδιο για τη διεξαγωγή τακτικού καθαρισμού για να αποφευχθεί οποιαδήποτε στερεοποιημένο λίπος.

Το ακροφύσιο του υγραντήρα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τελείως τα απομεινάρια που συσσωρεύονται σε αυτό. Δεν επιτρέπεται η χρήση λειαντικών παραγόντων για το σκοπό αυτό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ακροφύσιο και την αποτυχία του, μετά από την οποία θα χρειαστεί να επισκευάσετε τον υγραντήρα που σχετίζεται με την αντικατάσταση του ακροφυσίου. Για την αφαλάτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική λύση, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με μια αδύναμη λύση ξύδι. Η θεραπεία πραγματοποιείται με ένα μαλακό μάκτρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε φρέσκο ​​νερό στο δοχείο και να ξεκινήσετε τη λειτουργία της συσκευής.

Για την αποφυγή ανεπιθύμητων μικροοργανισμών στον υγραντήρα, πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά με διάλυμα χλωρίου. Οποιοδήποτε χλωρίνη που περιέχει λευκαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός τέτοιου διαλύματος. Μετά την απολύμανση, ξεπλύνετε τη συσκευή για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του χλωρίου.

Αν καθαρίσετε προσεκτικά και έγκαιρα τον υγραντήρα αέρα, αυτή η συσκευή θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων έχουν τα δικά τους ειδικά χαρακτηριστικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκεί να ξεπλύνετε τα φίλτρα και τα δίχτυα με το συνηθισμένο ζεστό νερό, σε άλλες περιπτώσεις η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας πρόσθετα μέσα που περιλαμβάνονται στη συσκευασία αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο θα αναφέρει τις συστάσεις του κατασκευαστή για φροντίδα, καθαρισμό και μερικές φορές μικρές επισκευές.

Θυμηθείτε ότι το μικροκλίμα στο σπίτι σας εξαρτάται από τον υγραντήρα!

Συμβουλές για τη φροντίδα του υγραντήρα

Πώς να αποφύγετε την εμφάνιση βακτηρίων

Αλλάξτε το νερό πιο συχνά. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση αποθέσεων στους τοίχους, απομακρύνετε πάντα το υπόλοιπο νερό μετά τη χρήση.

Καθαρίστε τακτικά τον υγραντήρα. Ξεπλύνετε τη συσκευή κάθε τρεις ημέρες και πραγματοποιήστε βαθύ καθαρισμό δύο φορές το μήνα.

Κρατήστε τον υγραντήρα σε ξηρό μέρος. Η υψηλή υγρασία οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και στην εμφάνιση βακτηρίων μέσα στη συσκευή.

Αποθηκεύστε σωστά. Πλύνετε και στεγνώστε τη συσκευή πριν την αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μη χρησιμοποιείτε παλιό υγραντήρα. Τα φθαρμένα μέρη συσσωρεύουν βακτήρια. Κατά μέσο όρο, οι υγραντήρες πρέπει να αλλάξουν μετά από 5 χρόνια χρήσης.

Καθαρισμός της συσκευής

Το υγροσκοπικό συσσωρεύει βακτήρια. Για να διασφαλιστεί ότι δεν εισέρχονται στον αέρα, η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

Το φίλτρο μου

Αφαιρέστε το φίλτρο και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό. Ξήρανση.

Μη χρησιμοποιείτε χημικά, μπορεί να καταστρέψουν το φίλτρο.

Εάν το μοντέλο σας προβλέπει αλλαγή φίλτρου, θα βρείτε το πρόγραμμα αντικατάστασης στις οδηγίες.

Καθαρίστε το πλαίσιο

Η σκόνη και τα συντρίμμια προκαλούν την ανάπτυξη βακτηριδίων και μούχλας. Σκουπίστε τα μέρη του υγραντήρα με ένα πανί εμποτισμένο σε διάλυμα νερού και ξιδιού.

Καθαρίστε τη δεξαμενή

Μην χρησιμοποιείτε τοξικά μέσα κατά τον καθαρισμό της δεξαμενής, επειδή επιβλαβείς αναθυμιάσεις μπορούν να εισχωρήσουν στους πνεύμονες κατά τη διάρκεια της εργασίας. Καθαρίστε και να απαλλαγείτε από βακτήρια μπορεί να είναι αυτοσχέδια μέσα, ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία.

Ρίξτε υπεροξείδιο στο δοχείο του υγραντήρα. Το υγρό πρέπει να καλύπτει το κάτω μέρος και τους τοίχους της δεξαμενής. Αφήστε για μια ώρα. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

Οι σκληρυμένες αποθέσεις και μια δυσάρεστη οσμή μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια ζεστού νερού και σόδα.

Ρίξτε 3 φλιτζάνια ξύδι στη δεξαμενή και αφήστε για τρεις ώρες. Αυτή η θεραπεία για τα βακτηρίδια είναι ασφαλής για τον άνθρωπο. Πλένετε καλά τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.

Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, χρησιμοποιήστε άλλο φάρμακο με βάση το ξύδι

Ρίξτε στη δεξαμενή ένα μείγμα ξιδιού και νερού (ένα ποτήρι ξύδι για 4 λίτρα νερού). Ενεργοποιήστε τη συσκευή για μία ώρα. Ρίξτε έξω το υπόλοιπο υγρό, ξεπλύνετε τη δεξαμενή. Ρίξτε νερό και ενεργοποιήστε τον υγραντήρα για άλλη μια ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε ξανά.

 • Λευκαντικό + νερό

Ρίξτε νερό στη δεξαμενή με λευκαντικό (1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικού ανά 4 λίτρα νερού). Ας λειτουργήσει για μια ώρα. Η απομάκρυνση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν είναι εφικτή: το λευκαντικό μπορεί να καταστρέψει τη δεξαμενή. Αδειάστε το υγρό και ξεπλύνετε τη δεξαμενή καλά με δροσερό τρεχούμενο νερό.

Καθαρίστε τακτικά τον υγραντήρα και θα δημιουργήσει ένα μικροκλίμα στο σπίτι σας για πολλά χρόνια.

Φροντίδα του υγραντήρα αέρα

Όπως και κάθε άλλη οικιακή συσκευή, οι υγραντήρες αέρα χρειάζονται περιοδικό καθαρισμό και φροντίδα. Μερικές φορές αυτό δεν είναι εύκολο έργο.
Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν σε παραδοσιακό, ατμό, υπερηχητικό και συνδυασμένο.
Για να φροντίσετε σωστά τον υγραντήρα αέρα, είναι σημαντικό, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές, να γνωρίζετε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας αυτών των συσκευών.

Αρχή λειτουργίας

Σε παραδοσιακούς υγραντήρες το νερό χύνεται σε μια μικρή δεξαμενή, από εκεί εισέρχεται ειδικά φίλτρα ή φυσίγγια. Μέσω αυτών, ο ανεμιστήρας οδηγεί τον αέρα, ενυδατώνοντας έτσι.
Τα κύρια μειονεκτήματα των παραδοσιακών υγραντήρων είναι η χαμηλή απόδοση και ο υπερβολικός θόρυβος. Το τελευταίο οφείλεται στη λειτουργία του ανεμιστήρα.
Σε υγραντήρες ατμού το νερό βράζει, όπως συμβαίνει σε ένα συμβατικό ηλεκτρικό βραστήρα, και ο προκύπτων ατμός αυξάνει την υγρασία του αέρα.
Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των υγραντήρων είναι η υψηλή παραγωγικότητα, η χαμηλή ζήτηση για ποιότητα νερού, οι περιττές κασέτες ή άλλα αναλώσιμα.
Ανάμεσα στα μειονεκτήματα είναι σημαντική η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, η ανασφάλεια (κίνδυνο να καεί από τον καυτό ατμό) και του θορύβου κατά τη λειτουργία.
Σε υπερηχητικούς υγραντήρες Μια ειδική μεμβράνη που ταλαντώνει με υπερηχητική συχνότητα μετατρέπει το υγρό σε ψυχρό ατμό. Η πιθανότητα εγκαύματος αποκλείεται, ο θόρυβος δεν είναι υψηλός, η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι για τα μοντέλα ατμού.
Τα κύρια μειονεκτήματα είναι οι υψηλές απαιτήσεις για την ποιότητα των υδάτων και η ανάγκη αγοράς ειδικών κασετών.
Η φροντίδα του υγραντήρα αέρα συνίσταται στην περιοδική καθαριότητά του από την κλίμακα, την αντικατάσταση των πληρωτικών μέσα στα φυσίγγια ή την αντικατάσταση των φίλτρων σε παραδοσιακά πληρωτικά.

Πώς να καθαρίσετε, οδηγίες

 1. Αποστραγγίστε το υγρό από τον υγραντήρα.
 2. Αφαιρέστε τη συσκευή από τη δεξαμενή νερού, ενός πιστολιού ψεκασμού ακροφυσίου, το φυσίγγιο - εν ολίγοις, όλα τα αφαιρούμενα μέρη.
 3. Ξεπλύνετε καλά τον υγραντήρα με τρεχούμενο νερό.
 4. Κάντε αυτή τη σαπουνιστική λύση, προσθέστε σε αυτό ένα απορρυπαντικό πιάτων. Καθαρίστε τη συσκευή.
 5. Για να απαλλαγείτε από την κλίμακα, ένα κουρέλι ή σφουγγάρι εμποτισμένο σε μια αδύναμη λύση ξύδι (μπορείτε να κιτρικό οξύ), σκουπίστε όλα όσα έρχονται σε επαφή με τον υγραντήρα με νερό.
 6. Πολύ προσεκτικά, καθαρίστε τη μεμβράνη υπερήχων με μια βούρτσα.
 7. Πλύνετε τη συσκευή και τα εξαρτήματά της με καθαρό νερό και σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.
 8. Αφού στεγνώσουν τα εξαρτήματα και οι συσκευές, συλλέξτε τον υγραντήρα.

Στους υγραντήρες ατμού, μπορεί να απομακρυνθεί η αφρόλουτρο, όπως συμβαίνει και σε ηλεκτρικές βραστήρες. Προσθέστε νερό με κιτρικό οξύ και ανάψτε για λίγα λεπτά. Κατόπιν, η αποκολλημένη κοπριά αφαιρείται πολύ εύκολα.

Εξίσου σημαντική είναι η απολύμανση της συσκευής, δηλ. καταστροφή μικροοργανισμών, βακτηρίων, μούχλας.

Απολύμανση

Χρησιμοποιούνται συνήθως λευκαντικά ή άλλα παρόμοια λευκαντικά.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκαντικό στο νερό και ρίξτε μέσα στον υγραντήρα. Αφήστε για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, όλα εξάγονται και πλένονται μέχρις ότου η χαρακτηριστική οσμή του χλωρίου παύσει να γίνεται αισθητή.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Στα 4 λίτρα. νερό, προσθέστε μισό ποτήρι υπεροξειδίου. Γεμίστε την ικανότητα της συσκευής και ενεργοποιήστε τη για λίγα λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε τον υγραντήρα. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με καλό εξαερισμό ή ανοιχτά παράθυρα.

Μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά φροντίδα, που τουλάχιστον θα χαλάσει την επιφάνεια της συσκευής, μπορεί επίσης να προκαλέσει την απελευθέρωση της αποτυχίας του.
Για να κατανοήσετε καλύτερα ποια είναι η φροντίδα του υγραντήρα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα των επιβλαβών ουσιών

Σε υγραντήρες αέρα κατά τη διάρκεια της χρήσης τους διάφορα επιβλαβή στοιχεία, ικανά να προκαλέσουν μια αλλεργία - πλάκα, μούχλα και χημικές ουσίες να καθίσουν. Για να αποφευχθεί η υποβάθμιση της υγείας, πρέπει να απομακρύνονται τακτικά. Η φροντίδα του υγραντήρα περιλαμβάνει 3 στάδια - καθαρισμό, απολύμανση και πρόληψη. Για να γίνει αυτό σωστά, πρέπει να προσδιορίσετε σε ποιο είδος συσκευής ανήκει η συσκευή.

Υπάρχουν 4 τύποι συσκευών:

 • υπερήχων;
 • μηχανική?
 • συνδυασμένα ·
 • ατμού.

Υπερηχογράφημα - ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, που απαιτούν τακτική φροντίδα. Ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό τους θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στη μεμβράνη.

Υπερηχητικός υγραντήρας Boneco

Μηχανική - αυτές είναι απλές συσκευές, λόγω του θορύβου που δημιουργείται και της μικρής απόδοσης του λιγότερο δημοφιλούς. Η φροντίδα τους συνεπάγεται τη συνεχή αντικατάσταση φυσιγγίων και τον συστηματικό καθαρισμό του δοχείου με νερό.

Finether - μηχανικός υγραντήρας με αρωματοθεραπεία

Συνδυασμένες - μάλλον δύσκολο να καθαριστούν οι υγραντήρες, οι οποίοι έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών. Το πρόβλημα της φροντίδας δημιουργείται λόγω του αυξημένου σχηματισμού σκόνης και κλίμακας στη συσκευή.

Ramili Baby Συνδυασμός υγραντήρα

Ατμός - αυτό το είδος συσκευής ρυθμίζει το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν σε ένα ζευγάρι, πράγμα που τους κάνει να μοιάζουν με ένα ηλεκτρικό βραστήρα, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων φροντίδας της μονάδας.

Υγραντήρας ατμού

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε είδος ενυδατικής κρέμας είναι επιρρεπής σε ανθοφορία του νερού, μέχρι τη μεταβολή των ιδιοτήτων του. Ο λόγος για αυτό είναι οι παύσεις στην εργασία της συσκευής. Η απολύμανση πραγματοποιείται για την εξάλειψη της ανθοφορίας. Βασικά, για τον καθαρισμό και την πρόληψη των υγραντήρων αέρα, χρησιμοποιούνται διαλύματα με χαρακτηριστική πικάντικη οσμή, επομένως συνιστάται η διεξαγωγή διαδικασιών σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους.

Οι συσκευές διαφέρουν και με ποιες βλαβερές ουσίες εγκαθίστανται σε αυτές. Λόγω αυτών, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων:

 • ο σχηματισμός πλάκας (αφρός ή άλας) μειώνει την παραγωγικότητα του υγραντήρα.
 • η εμφάνιση μικροοργανισμών, το καλούπι στο νερό, οι επιβλαβείς χημικές ουσίες κ.λπ. μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά τον καθαρισμό της συσκευής αφαλάτωσης, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται καθιερωμένα απορρυπαντικά, επειδή είναι δύσκολο να πλυθούν. Δεν συνιστάται επίσης η χρήση λειαντικών ουσιών.

Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από τη σχηματιζόμενη κλίμακα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. 1. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.
 2. 2. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας.
 3. 3. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο νερό από τη δεξαμενή, πλύντε προσεκτικά.
 4. 4. Καθαρίστε το ακροφύσιο με ένα μαλακό, υγρό πανί.
 5. 5. Αφαιρέστε το σφουγγάρι από την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι.
 6. 6. Εάν πρόκειται για έναν υγραντήρα υπερήχων (Boneco, Electrolux, Polaris), τότε σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ξεπλυθεί η μεμβράνη του. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ειδική βούρτσα, η οποία συνήθως παρέχεται μαζί με τη συσκευή.
 7. 7. Χρησιμοποιώντας την ίδια βούρτσα, καθαρίστε την υπολειπόμενη αποξήρανση όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες.

Ακολούθως χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συνταγές απορρυπαντικών, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν στη συσκευή εργασίας (όχι περισσότερο από 1 ώρα):

 • διάλυμα ξυδιού σε αναλογία 25 ml της ουσίας σε 500 ml νερού.
 • Ουσία με κιτρικό οξύ με ρυθμό 2-3 πακέτα ανά 1 λίτρο νερού.

Με τέτοιες λύσεις είναι απαραίτητο να αφήσετε τη συσκευή να λειτουργήσει και μετά από αρκετές ώρες για να ελέγξετε το αποτέλεσμα - εάν η πλάκα παραμείνει, ο καθαρισμός πρέπει να επαναληφθεί, διαφορετικά είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε καλά τη δεξαμενή με νερό. Στη συνέχεια, η μονάδα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Για να καθαρίσετε τη συσκευή από μικροοργανισμούς και χόρτα, πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά:

 1. 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 2. 2. Απελευθερώστε τον υγραντήρα από το υγρό υπόλειμμα.
 3. 3. Γεμίστε τη δεξαμενή με το προετοιμασμένο διάλυμα, το άλλο μέρος - το κάτω τμήμα της συσκευής.
 4. 4. Καθαρίστε το δοχείο με μια μαλακή βούρτσα.
 5. 5. Αφήστε το κάτω μέρος για 3-5 ώρες.
 6. 6. Ξεπλύνετε το δοχείο και το κάτω μέρος της συσκευής με νερό.
 7. 7. Συναρμολογήστε τη συσκευή.

Υπάρχουν οι παρακάτω συνταγές για λύσεις εναντίον αποθέσεων και μολυσματικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να παρασκευαστούν στο σπίτι (χρησιμοποιήστε τις σε ένα όργανο εργασίας για 1 ώρα):

 • οξικό διάλυμα.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου: 500 ml του παράγοντα έτσι ώστε το υγρό να καλύπτει ολόκληρο τον χώρο.
 • διάλυμα χλωρίνης ή λευκαντικού: 1 κουταλάκι του γλυκού. χλώριο ή λευκαντικό αραιώνονται σε 4,5 λίτρα νερού.

Εκτός από τον καθαρισμό, πραγματοποιείται επίσης απολύμανση. Αυτό πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά κάθε 7 ημέρες, αυτό αποτρέπει την εμφάνιση βακτηρίων στη συσκευή και την άνθηση του νερού. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις παρακάτω ενέργειες:

 1. 1. Ξεπλύνετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας τον ίδιο αλγόριθμο με την αφαλάτωση.
 2. 2. Παρασκευάστε το διάλυμα από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή λευκαντικό.
 3. 3. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο δοχείο.
 4. 4. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για περίπου 1 ώρα.
 5. 5. Απενεργοποιήστε τη συσκευή όταν αρχίσει να εξατμίζεται το υγρό.
 6. 6. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο διάλυμα, ξεπλύνετε τη συσκευή κάτω από το νερό.
 7. 7. Προσθέστε υγρό στο δοχείο, ανοίξτε τον υγραντήρα για 3 λεπτά.
 8. 8. Αποστραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε τη συσκευή.
 9. 9. Επαναλάβετε τη διαδικασία απολύμανσης μέχρι να εξαφανιστεί η χαρακτηριστική μυρωδιά υπεροξειδίου ή λευκαντικού.

Εάν πραγματοποιηθεί κανονική προφύλαξη, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η δημιουργία σχηματισμού στον υγραντήρα αέρα. Η συχνότητα εξαρτάται από την ποιότητα του νερού που χύνεται στο δοχείο. Προληπτική συντήρηση κάθε εβδομάδα. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 • Το απορρυπαντικό, το ξίδι, η σόδα ή το λεμόνι πρέπει να αραιώνονται με ζεστό νερό.
 • η λαμβανόμενη ουσία πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο καθαρισμού.
 • ξεπλύνετε το δοχείο.

Επίσης, θα πρέπει να αντικαταστήσετε εγκαίρως τα φυσίγγια και τα φίλτρα και να φροντίσετε την ποιότητα του νερού.

Οδηγίες φροντίδας για τον υγραντήρα: καθαρισμός και έκπλυση

Ο υγραντήρας, όπως και κάθε άλλη συσκευή οικιακής χρήσης, απαιτεί συστηματική φροντίδα. Αυτή η κατάσταση δεν εξαρτάται από τον τύπο, τη συσκευή και τη λειτουργικότητα της συσκευής. Η φροντίδα του υγραντήρα αέρα είναι απαραίτητη για την αφαίρεση της κλίμακας, της πλάκας και των επικίνδυνων μικροοργανισμών. Αυτά διαμορφώνονται στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής από συνεχή επαφή με το νερό.

Ο υγραντήρας απαιτεί συντήρηση για να εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση

Επιπλέον, ο υγραντήρας "φοβάται" τη σκόνη. Πρέπει επίσης να καθαρίζεται περιοδικά. Η συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις για τη φροντίδα της συσκευής κλιματισμού θα διασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση. Ο σωστός καθαρισμός και το πλύσιμο θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του υγραντήρα.

Υγροποιητής και πληροφορίες γενικής φροντίδας

Πριν εξετάσετε τη φροντίδα του υγραντήρα, πρέπει να μάθετε τη συσκευή του.

Εξετάστε τα συστατικά του παραδείγματος του πιο κοινού τύπου κλιματικών συσκευών, που εργάζονται πάνω στην αρχή της δημιουργίας υπερηχητικών κυμάτων.

Ο υγραντήρας υπερήχων έχει την ακόλουθη συσκευή:

 1. Πλαστικό περίβλημα.
 2. Δεξαμενή νερού.
 3. Φυσίγγιο φίλτρου με δυνατότητα αντικατάστασης.
 4. Θερμικός σωλήνας για τη θέρμανση του υγρού, ο οποίος συνδέει τη δεξαμενή νερού και τον θάλαμο πρόσκρουσης υπερήχων.
 5. Ο ανεμιστήρας.
 6. Μια μεμβράνη που δημιουργεί υπερηχητικά κύματα.
 7. Χώρος σχηματισμού ατμού με υπεριώδη επεξεργασία.
 8. Ατμοποιητής ατμού.
 9. Τροφοδοσία ρεύματος και πίνακας ελέγχου.

Σχεδόν όλα τα μέρη του υγραντήρα, εκτός από τον ανεμιστήρα, την τροφοδοσία ρεύματος και τον πίνακα ελέγχου, βρίσκονται σε επαφή με το νερό κατά τη διάρκεια του υγροποίησης. Για το λόγο αυτό, οι τεχνικές οδηγίες για κάθε ενυδατική κρέμα έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις νερού.

Το κανονικό νερό περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • σιδήρου.
 • άλατα ασβεστίου και μαγνησίου.
 • μαγγάνιο.
 • φθοριούχα, σουλφίδια, χλωρίδια.
 • οργανικές ενώσεις, βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Για διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων συνιστάται η χρήση διαφορετικού νερού. Τα ακριβή δεδομένα θα πρέπει να εξετάζονται στο εγχειρίδιο. Τις περισσότερες φορές, το αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό είναι κατάλληλο. Σπανιότερα συνιστάται η χρήση απομεταλλωμένου υγρού, με τα αφαιρεθέντα άλατα. Η χρήση του "σωστού" ύδατος θα μειώσει σημαντικά το μέγεθος του σχηματισμού της κλίμακας και της πλάκας.

Η ακατάλληλη λειτουργία του υγραντήρα χωρίς περιοδικό καθαρισμό και συντήρηση θα οδηγήσει στις ακόλουθες συνέπειες: σχηματισμός στερεών εναποθέσεων στους εσωτερικούς τοίχους και τμήματα της συσκευής. αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών, βακτηριδίων, μούχλας. Όλα τα παραπάνω έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη λειτουργικότητα της συσκευής, στη λειτουργικότητα και στην αντοχή της.

Η φροντίδα του υγραντήρα θα πρέπει να γίνεται με τα ακόλουθα μέτρα:

 1. Καθαρισμός και έκπλυση από ορυκτά αποθέματα και κλίμακα.
 2. Απολύμανση.
 3. Προληπτική αφαίρεση σκόνης.
 4. Η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων.

Καθαρισμός και πλύσιμο

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα της ενυδατικής κρέμας περιλαμβάνονται στο τεχνικό φύλλο δεδομένων, οπότε μην βιαστείτε να απορρίψετε το φυλλάδιο αφού αγοράσετε και αποσυσκευάσετε τη συσκευή. Στις λεπτομερείς περιγραφές, πολλοί κατασκευαστές δηλώνουν τη συχνότητα καθαρισμού και πλύσης, τα απαραίτητα υλικά και τη σειρά των ενεργειών, με τη μορφή ενός σχεδίου.

Τι είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό και το πλύσιμο του υγραντήρα στο σπίτι:

 1. Καθαρό, βρασμένο ή απεσταγμένο νερό.
 2. Rag (μαλακό ύφασμα).
 3. Βούρτσα: ειδική, περιλαμβάνεται στο κιτ, ή συνηθισμένη για τον καθαρισμό των δοντιών.
 4. Καθαριστικά.

Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα, πάρτε καθαριστικά και ένα μαλακό πανί

Συνιστάται το όργανο να ξεπλένεται και να καθαρίζεται κάθε επτά ημέρες εάν η συσκευή λειτουργεί ανά πάσα στιγμή.

Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από την ποιότητα (ακαμψία) του νερού, την ένταση της λειτουργίας. Είναι καλύτερα να καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση της συσκευής. Όλες οι διαδικασίες φροντίδας πραγματοποιούνται με την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας της συσκευής από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα αέρα από την κλίμακα;

 1. Όλο το νερό αποστραγγίζεται από τη συσκευή, εάν ήταν εκεί.
 2. Τα αποσπώμενα στοιχεία αφαιρούνται από τον υγραντήρα (ακροφύσιο ψεκασμού, δεξαμενή νερού, φυσίγγιο φίλτρου, υπερηχητική μεμβράνη), εάν υπάρχει.
 3. Ο υγραντήρας πλένεται με καθαρό τρεχούμενο νερό, η συσκευή στεγνώνει.
 4. Ένα διάλυμα σαπουνιού παρασκευάζεται με αραίωση του υγρού πλύσης στο νερό.
 5. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με βούρτσα, όλα τα εσωτερικά μέρη της συσκευής και τα μέρη καθαρίζονται.
 6. Η υπερηχητική μεμβράνη καθαρίζεται προσεκτικά προσεκτικά.
 7. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον καθαρισμό του εξαρτήματος από την επικάλυψη και την επίστρωση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα κατά της άσβεστου ή μια αδύναμη λύση ξιδιού. Μια αδύναμη λύση ξύδι μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία και άλλα μέρη της συσκευής, τα οποία κατά τη διάρκεια της εργασίας έρχονται σε επαφή με το νερό, καθώς απομακρύνει αποτελεσματικά την κλίμακα ασβέστη. Ως εναλλακτική λύση στο διάλυμα ξυδιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα διάλυμα κιτρικού οξέος.
 8. Όλα τα μέρη πλένονται με καθαρό νερό, η συσκευή σκουπίζεται με ένα στεγνό μαλακό πανί και στεγνώνει.
 9. Ο υγραντήρας συλλέγεται, χύνεται νερό στο δοχείο, η συσκευή είναι έτοιμη για νέα εφαρμογή.

Η εξωτερική επιφάνεια του περιβλήματος του υγραντήρα πρέπει να πλένεται εβδομαδιαίως με ένα ήπιο απορρυπαντικό. Μπορείτε να περιορίσετε το σκούπισμα με ένα μαλακό πανί, για να αφαιρέσετε τη σκόνη. Το πλύσιμο και ο καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην πλημμυρίζουν τα εργαλεία εργασίας του υγραντήρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και βλάβη.

Πώς να πλύνετε τον υγραντήρα αέρα και ατμού. Η φύση του καθαρισμού και πλύσης εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα. Το πλύσιμο απαιτεί απλή συντήρηση, η οποία οφείλεται στην απλότητα της συσκευής. Αρκεί η έγκαιρη αλλαγή των μολυσμένων φίλτρων ενυδάτωσης και η πλύση της ίδιας της συσκευής. Σε συσκευές ατμού, η προσέγγιση, με τη βοήθεια της οποίας αφαιρείται η πλάκα στους βραστήρες, λειτουργεί τέλεια. Για το σκοπό αυτό, το νερό χύνεται στη συσκευή με κιτρικό οξύ.

Ο υγραντήρας ανάβει για 3-5 λεπτά. Ένα ζεστό διάλυμα κιτρικού οξέος θα χωρίσει απόλυτα την κλίμακα και την πλάκα. Αφού απενεργοποιήσετε τη συσκευή, το διάλυμα αποστραγγίζεται και εκτελείται ένα πρότυπο ξέβγαλμα με καθαρό νερό. Μπορείτε απλά να κρατήσετε τη λύση στη συσκευή χωρίς να την ενεργοποιήσετε για 2-3 ώρες.

Απολύμανση

Η απόφραξη των εσωτερικών στοιχείων της συσκευής συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, βακτηρίων και μούχλας. Αυτή η κατάσταση είναι μια σημαντική απειλή, καθώς όλο το "περιεχόμενο" της συσκευής ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο, μετά από το οποίο οι μικροοργανισμοί εισέρχονται στο σώμα μας με αναπνοή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη επικίνδυνων ασθενειών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί διεξοδική απολύμανση.

Για να αφαιρέσετε μικροοργανισμούς, βακτήρια και μούχλα, απολυμάνετε τη συσκευή. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται ένα υδατικό διάλυμα χλωρίου. Ως παράγοντες που περιέχουν χλώριο, χρησιμοποιήστε αποτελεσματικά κάθε λευκαντικό παράγοντα. Ένα διάλυμα χλωρίου (νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού λευκαντικού) χύνεται στη συσκευή. Το διάλυμα αφήνεται για 60 λεπτά. Μετά την έκθεση στο διάλυμα χλωρίου, όλα τα μέρη της συσκευής θα πρέπει να ξεπλένονται αρκετές φορές με καθαρό νερό μέχρι να εξαφανισθεί η χαρακτηριστική μυρωδιά του χλωρίου.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για το χλώριο

Μια εναλλακτική λύση στο διάλυμα χλωρίου είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Για να παρασκευαστεί ένα διάλυμα σε 4 λίτρα νερού, προσθέστε ½ φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου. Το τελικό διάλυμα χύνεται στη δεξαμενή και ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος. Μετά από 2-3 λεπτά λειτουργίας, η συσκευή σβήνει και η λύση αποστραγγίζεται.

Ο υγραντήρας ξεπλένεται καλά με καθαρό νερό. Το νερό χύνεται στο δοχείο, ο υγραντήρας ανάβει για λίγα λεπτά. Μετά, πάλι πρέπει να πλύνετε τη συσκευή. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε ένα δωμάτιο με ανοιχτά παράθυρα ή με ενεργοποιημένο το κλιματιστικό. Η απολύμανση συνιστάται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Πώς να καθαρίσετε τον μύκητα στον υγραντήρα και να καθαρίσετε τα μέρη από το καλούπι. Ένα σημαντικό πρόβλημα μπορεί να είναι η αφαίρεση του καλουπιού, που σχηματίζεται στους τοίχους της δεξαμενής νερού, εάν αυτό το τμήμα της συσκευής δεν αποσύρεται από τη συσκευή. Πώς καθαρίζω τον υπερηχητικό υγραντήρα σε αυτή την περίπτωση; Για το σκοπό αυτό, τα συμβατικά διαλύματα χλωρίου και υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι κατάλληλα. Σε 12-24 ώρες καθίζησης σε ένα δοχείο, θα αφαιρέσουν όλα τα μούχλα. Εάν είναι δυνατόν, τα εσωτερικά τοιχώματα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με βούρτσα.

Μέσα φροντίδας

Ποια μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα από την κλίμακα και την οργανική ύλη; Για τον καθαρισμό του υγραντήρα απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 1. Μια λύση από ξύδι. Για να το κάνετε, αναμίξτε 50 ml ξύδι σε 1 λίτρο νερού.
 2. Ένα διάλυμα χλωρίου.
 3. Κιτρικό οξύ. Σε 1 λίτρο νερού, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κιτρικό οξύ.
 4. Μαλακό απορρυπαντικό για πλύσιμο πιάτων.
 5. Υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε διάφορα απορρυπαντικά, επειδή περιέχουν διάφορα χημικά στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία της συσκευής.

Επιπλέον, αυτά τα στοιχεία, που παραμένουν στα μέρη του υγραντήρα, αργότερα θα ψεκαστούν στον αέρα του δωματίου. Όλα αυτά θα εισπνευστούν από τους ανθρώπους, τα στοιχεία θα εγκατασταθούν σε έπιπλα και άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

Κατά την αφαίρεση της κλίμακας, δεν συνιστάται η χρήση λειαντικών παραγόντων. Περιέχουν συστατικά απορρυπαντικών και λειαντικά (σωματίδια χαλαζιακής άμμου, όξινο ανθρακικό νάτριο κ.λπ.), τα εργαλεία αυτά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια των εξαρτημάτων και να οδηγήσουν σε βλάβη της συσκευής.

Συμβουλή 1: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

 • - νερό ·
 • - rag;
 • - διάλυμα ξυδιού.
 • - διαλύματος χλωρίου.

Συμβουλή 2: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα

 • Υγραντήρες αέρα το 2018
 • Οδηγίες λειτουργίας για τον υγραντήρα το 2018

Η υγρασία του δωματίου

Χρήση υγραντήρα το καλοκαίρι

Συμβουλή 4: Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα

Οικιακά κόλπα

Δημιουργικό πνεύμα

Γρήγορο, αλλά ενοχλητικό

Θαύματα της εφεύρεσης

 • Μερικές ακόμα επιλογές για έναν αυτο-κατασκευασμένο υγραντήρα το 2018

Συμβουλή 5: Τα οφέλη του υγραντήρα αέρα για τα παιδιά

Υγρασία και υγεία του μωρού

Η άνετη υγρασία για έναν ενήλικα είναι 50-60%. Με αυτόν τον δείκτη δεν υπάρχει αίσθηση ζοφείας, αναπνέει εύκολα και ελεύθερα. Για τα παιδιά, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη - 60-65%. Έως και 7 χρόνια το σώμα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί πλήρως, η ανταλλαγή θερμότητας συμβαίνει κυρίως μέσω των πνευμόνων και όχι μέσω του δέρματος. Κατά συνέπεια, μέσω της αναπνοής, το σώμα του παιδιού χάνει πολύ υγρό.

Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν. Στο ρινοφάρυγγα, μορφή κρούστας που δυσκολεύουν την αναπνοή. Ομοίως, χάνονται οι προστατευτικές λειτουργίες των βλεννογόνων και αυτό οδηγεί σε κρυολογήματα, αλλεργίες στη σκόνη και άλλες ουσίες που βρίσκονται στον αέρα. Η μακρά διαμονή σε ένα ξηρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει άσθμα. Για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νερό στο χώρο, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υψηλή υγρασία έχει επίσης πολλές αρνητικές πλευρές. Η πιθανότητα εμφάνισης στηθάγχης με υγρασία 70-90% αυξάνεται κατά 3 φορές, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο με υγρόμετρο.

Επιλογή υγραντήρα

Υπάρχουν 3 είδη υγραντήρων για χώρους διαβίωσης:

Κάθε μοντέλο έχει τα υπέρ και τα κατά. Υγραντήρας ατμού εξατμίζει το νερό με βρασμό. Το νερό απολυμαίνεται, αλλά υπάρχει συμπύκνωση στα αντικείμενα. Συχνά, η υγρασία εισέρχεται στο εσωτερικό των ηλεκτρικών συσκευών, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και σταθεροί ήχοι γουργουρίσματος. Σε ένα σπίτι με παιδιά μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού ο ατμός είναι πολύ ζεστός.

Παραδοσιακός υγραντήρας Όπως ένας ανεμιστήρας που φυσά υγρές επιφάνειες, εξάτμιση της υγρασίας. Υπάρχουν ήσυχα και θορυβώδη μοντέλα, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά αυτή την παράμετρο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή, ο αέρας δεν είναι πιθανό να κορεστεί με υγρασία. Αλλά μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική μόνο για μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα.

Υγροποιητής υπερήχων ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο. Ο ήχος χαμηλής συχνότητας σπάει το νερό σε πολύ μικρά σωματίδια που ψεκάζονται στο δωμάτιο. Κατά τη χρήση, όλα τα άλατα που περιέχονται στο υγρό εισέρχονται στον αέρα, χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, μπορούν να εμφανιστούν γκρίζοι λεκέδες στα αντικείμενα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το νερό πριν ψεκαστείτε. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα που βοηθούν στην απολύμανση του αέρα. Η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στον όγκο του υγραντήρα. Κατά μέσο όρο, σε ένα κανονικό διαμέρισμα το χειμώνα με κεντρική θέρμανση, ο υγραντήρας ανά ώρα ψεκάζει 350-500 γραμμάρια νερού. Αυτό αρκεί για να αποκτήσετε βέλτιστη υγρασία 60% στα 20 τετραγωνικά μέτρα. Μια μέρα για να διατηρηθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα απαιτεί τουλάχιστον 6 λίτρα νερού. Εάν ο όγκος είναι σημαντικός, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το υγρό και εάν ο υγραντήρας είναι 1 λίτρο, τότε πρέπει να το θυμάστε αρκετές φορές την ημέρα.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματη απενεργοποίηση. Μερικοί σταματούν να εργάζονται στο τέλος του νερού, άλλοι σταματούν όταν φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δεύτερα είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο είναι πολύ βολικό, αλλά η τιμή με αυτή τη συσκευή αυξάνεται κατά 20-30%.

Πολλοί υγραντήρες έχουν φίλτρα για το νερό και τον αέρα, πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτική βάση. Προηγουμένως, καθορίστε το κόστος αυτών των ανταλλακτικών, ορισμένες φορές υπερβαίνει κατά πολύ την τιμή της ίδιας της συσκευής. Μια τέτοια αγορά θα είναι πολύ δαπανηρή στην υπηρεσία.

Ένας σημαντικός δείκτης είναι ο χώρος συντήρησης, κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου και μην το αγνοείτε. Και είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στον θόρυβο, επειδή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και με δυνατά ηχεί το παιδί είναι δύσκολο να κοιμηθεί.

Η αγορά ενός υγραντήρα είναι μια αναγκαιότητα στα σύγχρονα διαμερίσματα. Η θέρμανση, η παρουσία μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών, οδηγεί σε μείωση της υγρασίας και αυτό είναι επικίνδυνο για το μωρό. Αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι από το κόστος του, αλλά από την αποτελεσματικότητα του έργου.

Συμβουλή 6: Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα στον παιδικό σταθμό;

Είναι επιθυμητό το παιδί να αναπνέει αέρα με υγρασία περίπου 40-60%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογέννητα, όπου η λεπτή βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει γρήγορα. Και σε αυτή την κατάσταση, διάφορες μολύνσεις εύκολα διεισδύουν. Σε ένα δωμάτιο με θέρμανση ενεργοποιημένο, η υγρασία είναι συνήθως περίπου 30%. Οι υγρές πετσέτες στις μπαταρίες μειώνουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν αυξάνουν σημαντικά την υγρασία. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε το έργο αυτό τον υγραντήρα.

Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να αρρωσταίνει, η ενυδατική κρέμα θα έρθει επίσης στη διάσωση. Ο υγρός αέρας βοηθά τον ρινικό βλεννογόνο να καταπολεμήσει τη λοίμωξη και να μην την αφήσει να προχωρήσει περισσότερο στην αναπνευστική οδό. Μειώνει την αφθονία της βλέννας, δηλαδή, η ρινική καταρροή γίνεται λιγότερο έντονη. Αλλά η πιθανότητα ότι η ασθένεια θα φτάσει στο λαιμό και θα αρχίσει να βήχει, επίσης μειώνεται. Όταν το μωρό είναι αδύναμο, συχνά άρρωστο, η κρεβατοκάμαρά του πρέπει να έχει ενυδατική κρέμα.

Εκτός από τον σχηματισμό του ίδιου του ατμού, πολλές από αυτές τις συσκευές παρέχουν επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες: τον καθαρισμό του αέρα, τον ιονισμό, τον αρωματισμό. Λίγα λόγια για τα οφέλη καθενός από αυτά στο δωμάτιο των παιδιών. Ενσωματωμένο φίλτρο Είναι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους των σπιτιών που χτίζονται κοντά στους δρόμους. Το δωμάτιο του παιδιού θα πρέπει να αερίζεται συχνά. Και αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε μετά από κάθε άνοιγμα, σχηματίζεται ένα στρώμα σκόνης στο πάτωμα. Δεν θα είναι περιττό να το αφαιρέσετε αμέσως με τη βοήθεια ενός καθαριστή ενσωματωμένου στον υγραντήρα.

Ιονισμός του αέρα την απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια. Αυτή η επιλογή του υγραντήρα είναι απλά απαραίτητη για το συχνά άρρωστο παιδί ή κατά την περίοδο της επιδημίας. Ακόμα κι αν κάποιος από το σπίτι έχει ήδη αρχίσει να αρρωσταίνει, ο ιονιστής στο δωμάτιο των παιδιών θα προστατεύσει το μωρό, θα τον βοηθήσει να μην μολυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το σκόρδο ή τα κρεμμύδια, τοποθετημένα στο δωμάτιο, μόνο χωρίς τη δυσάρεστη οσμή.

Αρωματοποίηση - μια λειτουργία που σας επιτρέπει να προσθέσετε διάφορα αιθέρια έλαια στον ατμό από τον υγραντήρα. Δεν είναι μόνο να κάνει μια ωραία οσμή στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια των αρωμάτων, είναι δυνατό να επηρεαστεί το σώμα του μωρού: ηρεμία, ευθυμία, απολύμανση. Κάθε λάδι έχει κάποια δράση. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί ξεκινήσει να βήχει ή να τρέχει μύτη, θα είναι κατάλληλος ο ευκάλυπτος ή η έλατο. Χωρίς περιττά φάρμακα, μπορείτε να θεραπεύσετε ήδη την ασθένεια. Και η λεβάντα ή το βάλσαμο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ακούραστα στο ανατριχιαστικό παιδί.

Στα διαμερίσματά μας υπάρχει σχεδόν πάντα πολύ ξηρός αέρας, εξαιρετικά επιβλαβής για τα μικρά παιδιά. Ο υγραντής αγωνίζεται ήρεμα με ένα τέτοιο πρόβλημα, βοηθώντας τα παιδιά να παραμείνουν υγιή.

Συμβουλή 7: Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα

Υγραντήρας ατμού

Για να καταλάβετε ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα είδη. Οι κατασκευαστές παράγουν υγραντήρες πολλών τύπων. Ο απλούστερος - ατμός, λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, το οποίο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ένα καλό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα υδροστατικά και σταθερά φίλτρα. Κατά τη λειτουργία, αρκεί να καθαρίζετε περιοδικά τη δεξαμενή και να καθαρίζετε το περίβλημα. Έλλειψη υγραντήρα - θορυβώδης λειτουργία, υψηλή κατανάλωση ισχύος (ισχύς 500 W), μη ασφαλής - μπορείτε να καείτε με ζεστό ατμοκίνητο εκτοξευτήρα.

Παραδοσιακός υγραντήρας

Ασφαλής και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (ισχύς μέχρι 60 watt), ένας υγραντήρας ψυχρής δράσης ή παραδοσιακός. Αρχή λειτουργίας - σε ένα δοχείο με νερό, ένα φίλτρο χαμηλώνει κατά το ήμισυ, μέσω του οποίου εξατμίζεται το νερό και με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα υγραίνει τον αέρα στο σπίτι. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε να χύσετε νερό, πλύνετε τη δεξαμενή εγκαίρως. Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι χαμηλή, διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας, δεν είναι δυνατό να υγρανθεί υπερβολικά ο αέρας στο διαμέρισμα.

Υγροποιητής υπερήχων

Ο υγραντήρας αέρα για το διαμέρισμα είναι υπερηχητικό είναι το πιο μοντέρνο μοντέλο. Η ουσία της εργασίας είναι ότι μια μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλάντωσης εισάγεται στη διάταξη, η οποία μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα για το παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο, ρίξτε μια ματιά στο υπερηχογράφημα. Μειονέκτημα - χρειάζεται προσεκτική φροντίδα, δεν μπορείτε να ρίξετε σκληρό νερό. Για να μαλακώσετε τη χρήση νερού με ειδικές κασέτες.

Ποιος κατασκευαστής προτιμώ;

Μοντέλα του ίδιου τύπου, αλλά από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα. Φυσικά, για να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμα θα βοηθήσει τους πωλητές συμβούλους, αλλά δεν είναι εκτός τόπου θα είναι μια σύντομη επισκόπηση των κατασκευαστών. Ο καλύτερος δημιουργός της τεχνολογίας του κλίματος είναι η Ελβετία, η εταιρεία Plaston. Παράγει τα σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προϊόντα των εταιρειών Electrolux, Aircomfort.

Τα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών δεν λάμπουν με την ποιότητα, αυτό αντισταθμίζεται από την προσβασιμότητα των τιμών. Οι κινεζικοί σχεδιαστικοί υγραντήρες είναι δύσκολο να διακριθούν από το Plaston - στη γενικά διαθέσιμη κατηγορία τιμών, τη μάρκα Cooper Hunter. Ποιο είδος υγραντήρα επιλέγει να αποφασίσει, με βάση πόσο πρέπει να αυξήσετε την υγρασία σε ποια αίθουσα θα σταθεί.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

Υγραντήρες εξομαλύνει την υγρασία του δωματίου και είναι πολύ χρήσιμο για το ξηρό δέρμα, για τη σωστή ανάπτυξη και την ανάπτυξη των παιδιών και την πρόληψη των αναπνευστικών ασθενειών. Από την άλλη πλευρά, βρώμικο υγραντήρα μπορεί να μεταδώσει τα σπόρια των μυκήτων και μικροοργανισμών βλαβερών για το περιβάλλον, και τα αποβράσματα να οδηγήσει σε βλάβη της συσκευής. Μπορείτε να μάθετε πώς να καθαρίζετε τον υγραντήρα από τις οδηγίες λειτουργίας που συνοδεύουν.
Υπάρχουν βασικά στάδια στην απόδοση υψηλής ποιότητας πλύσης και απολύμανσης όλων των τύπων υγραντήρων. Προσκολλώντας σε αυτά, μπορείτε να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις κατά τη χρήση της συσκευής, καθώς και να αποτρέψετε την καταστροφή της.

Εύκολος καθαρισμός των εξαρτημάτων του υγραντήρα

Το πιο σημαντικό κατασκευαστικό στοιχείο του υγραντήρα αέρα είναι το φίλτρο. Παίρνει όλο το φορτίο για να προστατεύσει τη συσκευή από τα στερεά σωματίδια του ιζήματος. Το φίλτρο καθαρίζεται έτσι ώστε να μην δημιουργείται συσσώρευση πάνω του και ο υγραντήρας αέρα δεν αποτυγχάνει πριν από την καθορισμένη ώρα.

Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχήμα:

 • Απενεργοποιήστε τον μολυσμένο υγραντήρα από το ηλεκτρικό δίκτυο, αφήστε τον να κρυώσει, αφαιρέστε όλο το υγρό από τη δεξαμενή νερού.
 • πλύνετε δεξαμενή υγρού με μέσα που δεν σκληρή βούρτσα ή πανί (για τα βαρέα μόλυνσης και μήτρας που χρησιμοποιείται ένα διάλυμα που παρασκευάστηκε από 200 ml θερμού νερού και 100 γραμμάρια σαπούνι)?
 • καθαρίστε και ξεπλύνετε με φίλτρο υγραντήρα τρεχούμενου νερού (πλύνετε την ανθεκτική πλάκα με ένα μείγμα ξιδιού και νερού που λαμβάνονται σε ίσες αναλογίες).
 • Ξεπλύνετε τα πλυμένα μέρη και αφήστε τα να στεγνώσουν.
 • Συλλέξτε τον καθαρισμένο υγραντήρα με την αντίστροφη σειρά.

Για να μην γρατσουνιστούν τα τοιχώματα του βαρελιού για νερό και να μην προκληθεί βλάβη στο φίλτρο, ο καθαρισμός γίνεται καθαρά, χωρίς τη χρήση προσπαθειών.

Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά πιάτων ή είδη υγιεινής κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα. Θα βλάψουν τη συσκευή και, παραμένοντας στις επιφάνειες, με τη λειτουργία του υγραντήρα, τα κεφάλαια αυτά θα πέσουν στον αέρα και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους και αλλεργικές αντιδράσεις.

Εάν ο υγραντήρας σας έχει περιοδική αλλαγή φίλτρου, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τον συνιστώμενο χρόνο για τη χρήση του και να κάνετε έγκαιρη αντικατάσταση.

Απόρριψη της κλίμακας

Ο καθαρισμός του υγραντήρα από μια σκληρή πλάκα ασβέστη με μηχανικά μέσα απαγορεύεται αυστηρά σε οποιοδήποτε τύπο συσκευής. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση ειδικής σύνθεσης κατά της κλίμακας, ξύδι τραπεζιού, κιτρικό οξύ ή μαγειρική σόδα.

Παρασκευή του μείγματος καθαρισμού:

 • Το νερό λαμβάνεται σε όγκο ίσο με τον όγκο της δεξαμενής εξάτμισης.
 • Ένα από τα συστατικά προστίθεται στο υγρό: 1/2 φλιτζάνι 9% ξύδι τραπεζιού, 50 γραμμάρια σόδα ψησίματος ή 4 κουταλιές της σούπας κιτρικό οξύ.

Το ξίδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό που καταστρέφει αποτελεσματικά τη βιολογική πλάκα και τα υπολείμματα που αφήνονται από το νερό. Επιπλέον, είναι ένα καλό απολυμαντικό που εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Καθαρισμός του υγραντήρα με έτοιμο κονίαμα:

 • Η επαγόμενη σύνθεση γεμίζεται με δεξαμενή νερού και ο υγραντήρας ενεργοποιείται επί μία ώρα. Το στερεό άλατα μαλακώνει και κινείται μακριά από το τοίχωμα με θέρμανση (το διάλυμα δεν θα πρέπει να εξατμιστεί σε εσωτερικούς χώρους. Καθαρίστε την ύπαιθρο, ή να θέσει τον υγραντήρα δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο, δείχνοντας το προς το στόμιο στο δρόμο).
 • Αφαιρέστε τις ξεχωριστές εναποθέσεις ασβέστη με μια μαλακή βούρτσα ή ένα πανί.
 • Ξεπλύνετε τη δεξαμενή με καθαρό νερό αφού αφαιρέσετε τελείως την πλάκα και μέχρι να πάψει η δυσάρεστη οσμή.

Αν υπάρχουν δύσβατες θέσεις στη δεξαμενή για μια βούρτσα ή ένα πανί, ρίξτε μερικές κόκκους ρυζιού σε αυτό για να δημιουργήσετε μια ανάρτηση. Κλείστε τη δεξαμενή και ανακινήστε την έντονα για ένα λεπτό, στη συνέχεια, περιμένετε λίγα λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η βρωμιά. Ξεπλύνετε προσεκτικά για να αφαιρέσετε όλους τους κόκκους και αφαιρέστε την πλάκα.

Για να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα από την επίστρωση με διάλυμα καθαρισμού, δεν συνδέεται με πηγή ενέργειας. Το παρασκευασθέν μίγμα απλώς ωριμάζει επί 12 ώρες για να διαλύσει την στερεά απόθεση ασβέστου. Η μεμβράνη καθαρίζεται με ειδική βούρτσα ή ύφασμα (μικροΐνες).

Απολύμανση της συσκευής

Υπάρχουν 3 αποτελεσματικοί τρόποι απολύμανσης του υγραντήρα και ολοκλήρωσης του πλήρους καθαρισμού της συσκευής:

1. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα χλωρίνης αναμεμειγμένο με νερό.

 • Ρίξτε μείγμα λευκαντικού και νερού στη δεξαμενή, σε αναλογία 5 ml ανά 1 λίτρο, αντίστοιχα (πραγματοποιήστε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας μόνο τις συνιστώμενες συνθέσεις του φαρμάκου με την επιτρεπόμενη περιεκτικότητα σε χλώριο).
 • Βυθίστε για μία ώρα πριν από την απολύμανση του εσωτερικού της δεξαμενής (μετά από μεγαλύτερη έκθεση, αυτή η λύση μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή).
 • Ρίξτε έξω το διάλυμα και ξεπλύνετε τη δεξαμενή με καθαρό, κρύο νερό.
 • Γεμίστε τη δεξαμενή του υγραντήρα με ένα νέο μέρος νερού και συνδέστε το στο δίκτυο μέχρι να εμφανιστεί η διαδικασία εξάτμισης.
 • Απενεργοποιήστε τη συσκευή μέχρι ο ατμός να εισέλθει στο δωμάτιο.
 • Αδειάστε το απόβλητο υγρό και ξεπλύνετε ξανά τη δεξαμενή.
 • Επαναλάβετε αυτά τα βήματα έως ότου εξαφανιστεί πλήρως η οσμή που οφείλεται σε χλώριο.

2. Χρησιμοποιήστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

 • Ρίξτε 1-2 εκατοστά υπεροξείδιο του υδρογόνου στο κάτω μέρος της δεξαμενής.
 • Γυρίστε το έτσι ώστε το υγρό να φτάσει τόσο στο κάτω μέρος όσο και στις πλευρές μέσα στη δεξαμενή.
 • Βυθίστε για μια ώρα.
 • Χύστε το υπεροξείδιο και ξεπλύνετε τον υγραντήρα με κρύο νερό.

3. Καθαρίστε σχολαστικά τον υγραντήρα με ξύδι.

 • Γεμίστε τη δεξαμενή με ένα διάλυμα με ρυθμό 250 ml ξιδιού 9% ανά 4 λίτρα νερού.
 • Συνδέστε τον υγραντήρα και αφήστε τον να λειτουργήσει για μία ώρα (κάντε αυτό έξω ή κατευθύνετε το ακροφύσιο του υγραντήρα για καθαρισμό σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή παράθυρο).
 • Αποστραγγίστε το χρησιμοποιημένο υγρό και πλύνετε τη δεξαμενή.
 • Γεμίστε το δοχείο με καθαρό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία.
 • Ξεπλύνετε ξανά τη δεξαμενή πριν χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα.

Κανόνες φροντίδας του υγραντήρα

1. Ο καθαρισμός και η απολύμανση του υγραντήρα από ασβέστη και βιολογική πλάκα, μούχλα και μηχανικά σωματίδια πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά.

 • Πλύνετε τον υγραντήρα κάθε τρεις ημέρες
 • Απολυμαίνετε κάθε δεύτερη εβδομάδα

2. Συχνά αλλάζετε το νερό σε ένα δοχείο ή χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό. Το νερό που παραμένει στη δεξαμενή για μεγάλο χρονικό διάστημα όχι μόνο θα σχηματίζει εναποθέσεις στα μέρη του υγραντήρα, αλλά θα γίνει ένας τόπος ενεργής αναπαραγωγής παθογόνου μικροχλωρίδας.

3. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε τον παρωχημένο ή ελαττωματικό υγραντήρα (μην χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα για περισσότερο από πέντε χρόνια, διαφορετικά θα υπάρξει περισσότερη βλάβη παρά καλό).

4. Απενεργοποιήστε τον υγραντήρα όταν δημιουργεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο (η υπερβολική υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη βακτηριδίων και μούχλας).

5. Αποθηκεύστε σωστά τον υγραντήρα (καθαρίστε στο τέλος της περιόδου χρήσης και πριν ξεκινήσετε την επόμενη).