Μέσα από τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού

Εάν έχετε ένα κελάρι, τότε πιθανότατα συναντήσατε ένα καλούπι παρόμοιο με βαμβάκι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους φαίνεται και ένας από τους πιο συνηθισμένους - ανεπαρκής εξαερισμός και υψηλή υγρασία. Μερικοί απλά δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Ωστόσο, τα στίγματα που εμφανίζονται εξαιτίας αυτού καταστρέφουν κάθε εμφάνιση και επίσης προκαλούν ζημιά όχι μόνο στην κατασκευή αλλά και στους ανθρώπους. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις κοινές μεθόδους μάχης. Επίσης μαθαίνουμε πώς να απαλλαγούμε από τον μύκητα μια για πάντα. Επιπλέον, θα δούμε τους λόγους για τους οποίους ο μύκητας εμφανίζεται στο υπόγειο. Το κύριο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί, για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου είναι αρκετά ρεαλιστικό από μόνο του. Προτείνουμε να λάβετε σοβαρό ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Ζημία στην υγεία - μύθος ή πραγματικότητα

Το Mold διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό - εξαπλώνεται γρήγορα. Για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να τραβήξει ολόκληρο το τείχος στο κελάρι. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία; Σίγουρα! Μέσω της αναπνευστικής οδού, σπόρια μούχλας διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα και εγκαθίστανται στους πνεύμονες. Επίσης στο σώμα, το μούχλα περνά μέσα από το δέρμα, τα είδη υγιεινής, τα τρόφιμα και τα παρόμοια.

Ορισμένα είδη μούχλας / μύκητα είναι πολύ επικίνδυνα. Μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση τέτοιων ασθενειών:

 • Διασπάστε στο δέρμα.
 • Αιμορραγία από τη μύτη.
 • Το στομάχι είναι αναστατωμένο.
 • Πνευμονία.
 • Η παραρρινοκολπίτιδα.
 • Ημικρανία.
 • Άσθμα.
 • Διάφορες ασθένειες της αναπνευστικής οδού.

Αν δεν εξαλειφθεί η μούχλα, μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση, η οποία μπορεί να εκφραστεί σε ηπατική βλάβη, νεφρική βλάβη, εσωτερική αιμορραγία, πνευμονικό εμφύσημα και τα παρόμοια. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλεγεί ένα κατάλληλο φάρμακο κατά του καλουπιού.

Είδη καλουπιού και τρόποι ανίχνευσής του

Το κύριο χαρακτηριστικό του μύκητα έγκειται στο γεγονός ότι απορροφά τις απαραίτητες ουσίες από το περιβάλλον. Αφού τα ανακυκλώνει και εκπέμπει αιθέρες, τοξίνες και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μούχλα έχει μια τόσο περίεργη οσμή. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μυκήτων:

 • Μύκητες μούχλας. Εμφανίζονται κυρίως σε σκυρόδεμα, πέτρα και άλλες επιφάνειες που δεν έχουν υποστεί κακή επεξεργασία με βαφή. Οι κηλίδες του έχουν διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα πράσινο, καφέ, μπλε και μαύρο. Μύκητας αυτού του τύπου είναι σε θέση να καταστρέψει εντελώς αυτό ή εκείνο το κομμάτι.
 • Μπλε μύκητας. Αυτό το είδος μύκητα είναι πολύ επικίνδυνο για ξύλινα κτίρια.
 • Η μυκητίαση είναι επίσης επικίνδυνη για το ξύλο. Τα βακτήρια χρωματίζουν το γκρι ξύλο και επηρεάζουν δυσμενώς τη δύναμή του.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα στο υπόγειο του ιδιωτικού πρέπει να ξέρετε πώς να το προσδιορίσετε. Εδώ είναι μερικές βασικές ενδείξεις ότι στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι:

 1. Το δωμάτιο είναι ως επί το πλείστον γεμάτο και μουστάκι αέρα.
 2. Στους τοίχους, την οροφή και άλλες επιφάνειες, σχηματίζονται σταγονίδια νερού. Λόγω της υψηλής υγρασίας στους τοίχους του κελάριου, σχηματίζεται συμπύκνωση. Εάν ο εξαερισμός και η στεγανοποίηση είναι κακή, ο υγρός αέρας δεν εξατμίζεται και προκαλεί σχηματισμό μύκητα.

Αν και σήμερα υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες, προτείνουμε να απαλλαγείτε ριζικά και ακόμη και να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας / μύκητα. Καμία λύση δεν μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τη στεγανοποίηση. Για το λόγο αυτό, σκεφτείτε πώς να το κάνετε.

Στεγανοποίηση - έλεγχος της υγρασίας

Εάν είναι δυνατόν, συνιστάται η στεγανοποίηση του υπογείου. Αυτό πρέπει να ληφθεί μέριμνα κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού. Συνιστάται να γίνει στεγάνωση του κελάριου τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. Κάτω από το εξωτερικό εννοείται ένα σύστημα αποστράγγισης που θα πάρει όλη την υγρασία από το υπόγειο της ιδιωτικής κατοικίας. Είναι επίσης απαραίτητο να χύσετε μια τυφλή περιοχή, εγκαταστήστε ένα σύστημα αποχέτευσης καταιγίδας. Όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία στο σύνολο θα επιτρέψουν την απομάκρυνση της υγρασίας από το υπόγειο και ως εκ τούτου θα εξαλείψουν εντελώς την πιθανότητα σχηματισμού μυκήτων. Μετά από όλα, αν το υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι ξηρό, θα είναι πολύ καλό.

Όσο για την εσωτερική στεγανοποίηση, για αυτό, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να στραγγίξει το υπόγειο. Έτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από την παλιά επίστρωση, η οποία είναι ήδη ντους κατά το τοίχο και την οροφή. Μετά από αυτό, πάρτε τη βούρτσα για το μέταλλο και καθαρίστε προσεκτικά τις ρωγμές. Όλες οι ρωγμές πρέπει να καλύπτονται με τσιμεντοκονία ή στόκος. Το επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή αντιμυκητιακού μείγματος. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε προσεκτικά τους τοίχους και την οροφή του υπογείου. Όταν όλα στεγνώνουν, όλες οι επιφάνειες επεξεργάζονται με υλικά στεγανοποίησης.

Εκτός από τους τοίχους και την οροφή, πρέπει επίσης να προστατεύετε τα δάπεδα. Μέσα από αυτό θα δείξει επίσης μέσω της υγρασίας. Ως εκ τούτου, όλες οι περιγραφεί λειτουργία γίνεται και κατά την επεξεργασία του δαπέδου στο κελάρι ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Μέσα για την καταπολέμηση των μυκήτων

Τώρα θα εξετάσουμε άμεσα τις πιθανές επιλογές και μέσα για την καταστροφή του μύκητα στο υπόγειο. Αν πάτε στο κατάστημα, μπορείτε να βρείτε πολλά χρήματα για να αφαιρέσετε τους μύκητες στο κελάρι. Διαφέρουν μεταξύ τους με τον τρόπο που ενεργούν και με τη σύνθεσή τους. Επίσης, διαφέρουν στη διάρκεια της δράσης, έτσι ώστε ο μύκητας να μην εμφανιστεί ξανά. Ανεξάρτητα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσετε, πρώτα απ 'όλα πρέπει να κάνετε αρχική εκπαίδευση, η οποία έχει ως εξής:

 • Όλα τα κενά πρέπει να αφαιρούνται από το υπόγειο. Επίσης αποσυναρμολογήστε ράφια και ράφια. Όλα τα πράγματα που αποθηκεύονται στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει επίσης να αφαιρεθούν. Ολόκληρο το υπόγειο θα πρέπει να καθαρίζεται από τα πράγματα.
 • Σε όλα τα μέρη όπου είναι ορατά οι λεκέδες από μούχλα, περπατήστε με μια μεταλλική βούρτσα.
 • Εάν το καλούπι βρέθηκε στο πάτωμα, τότε πρέπει επίσης να αφαιρεθεί. Για παράδειγμα, εάν το δάπεδο είναι γήινο ή ακανθώδες, αφαιρέστε ένα μικρό στρώμα εδάφους.
 • Αν το καλούπι βρίσκεται στα ράφια, θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται και να φέρονται στον καθαρό αέρα για να στεγνώσουν.
 • Κάνετε οπές εξαερισμού πριν από την έναρξη της θεραπείας.
 • Στο τελικό στάδιο, ο μύκητας καταστρέφεται άμεσα.

Τώρα εξετάστε τα χαρακτηριστικά μιας ή άλλης μεθόδου, η οποία είναι γνωστή μέχρι σήμερα.

Ξίφος του Θείου

Απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα θείο ελεγκτή. Κυρίως αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να εξαλείψει το λευκό μούχλα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Η χρήση αερίου διοξειδίου του θείου είναι πολύ απλή. Για να γίνει αυτό θα χρειαστείτε ένα κουτί από κασσίτερο και ένα θείο. Βάλτε το κάτω από τη λεκάνη και μόλις ο αέρας είναι κλειστός, βάλτε φωτιά στο πούλι. Πρέπει να αφήσετε το υπόγειο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να κλείσετε την πόρτα πολύ σφιχτά. Στο υπόγειο δεν συνιστάται να φτάσετε έως και 12 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο.

Ασβέστη

Ασβέστη - αυτό είναι ένα φθηνό μέσο για να αφαιρέσετε τον μύκητα από το υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Η ασβέστη χρησιμοποιείται συχνά για λόγους πρόληψης. Πριν από την αφαίρεση του μύκητα, όλα τα στοιχεία που επηρεάζονται από αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με deactin. Αυτός ο παράγοντας αναδεύεται σε νερό και ψεκάζεται πάνω στις πληγείσες περιοχές.

Προετοιμάστε μια θεραπεία για την απομάκρυνση του μύκητα χρησιμοποιώντας ασβέστη μπορεί να είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, με φορμαλίνη. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα κουβά καθαρό νερό, ρίξτε σε αυτό 500 g λευκαντικού και 200 ​​g φορμαλίνης. Μετά την εφαρμογή του χώρου υπογείου θα πρέπει να αερίζεται καλά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ασβέστη με θειικό χαλκό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 1 κιλό σάπας ασβέστη και αραιώστε το σε δύο κάδους νερού. Σε αυτό προστίθενται 100 g θειικού χαλκού. Εφαρμόστε όλο αυτό το διάλυμα είναι καλύτερο με ένα ειδικό σπρέι.

Χλώριο

Χλώριο ή λευκότητα είναι μια γενική θεραπεία, χάρη στην οποία μπορείτε εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Το αποτέλεσμα της χρήσης του είναι το ίδιο όπως όταν χρησιμοποιείτε έναν ελεγκτή θείου. Η χρήση του λευκαντικού απαιτεί σοβαρές προφυλάξεις. Η ίδια η ουσία είναι πολύ διαβρωτική. Επομένως, για εργασία, φοράτε πάντα γάντια από καουτσούκ, αναπνευστήρα και άλλα προστατευτικά ρούχα.

Έτσι, χρησιμοποιώντας φάρμακα που περιέχουν χλώριο θα πρέπει να απαλλαγείτε από τον μύκητα με αυτό τον τρόπο:

 • Καθαρίστε προσεκτικά την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα από μύκητες και μούχλα.
 • Στη συνέχεια, προετοιμάστε τη λύση. Για να γίνει αυτό, αραιώστε ένα μέρος του ασβεστίου σε ίσα μέρη νερού.
 • Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα, προσθέστε 2 κουταλιές αλάτι.
 • Μετά από αυτό, εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων, οροφής και δαπέδου στο υπόγειο. Προσέξτε ιδιαίτερα προσεκτικά τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στον μύκητα.
 • Για να κάνετε το αποτέλεσμα πολύ καλύτερα, εφαρμόστε αυτό το φάρμακο στο βαμβάκι και αφήστε το στο υπόγειο για ολόκληρη την περίοδο ξήρανσης.
 • Επιπλέον, ράφια επεξεργασίας, ράφια και άλλα στοιχεία που είναι εγκατεστημένα στο υπόγειο.
 • Συμπερασματικά, ολόκληρο το υπόγειο θα πρέπει να στεγνώνει και να αερίζεται καλά.

Βορικό οξύ

Το βορικό οξύ είναι επίσης ένα εξαιρετικό φάρμακο στην καταπολέμηση των μυκήτων. Για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται να το αναμειγνύετε επιπλέον με άλλες δραστικές ουσίες. Έτσι, για να αφαιρέσετε τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να κάνετε τέτοιες ενέργειες.

Αναμείξτε το βορικό οξύ, το ξίδι και το νερό, καθώς και το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Σε 4 μέρη νερού, όλα τα άλλα συστατικά είναι 1 μέρος. Το προκύπτον διάλυμα εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή και τρίψτε προσεκτικά με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβακερού μαλλιού. Μετά από αυτό, το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καλά.

Βότκα

Ένα άλλο δημοφιλές μέσο είναι η χρήση της βότκας. Από αυτό, δεν υπάρχει ανάγκη να προετοιμαστεί μια ειδική λύση. Εάν έχετε ένα σπρέι, στη συνέχεια ρίξτε τη βότκα σε αυτό και πασπαλίστε την στους χώρους που επηρεάζονται από τον μύκητα. Αλλά πριν από αυτό, καθαρίστε την επιφάνεια με μια σκληρή μεταλλική βούρτσα.

Έτσι, εξετάσαμε μαζί σας διάφορα μέσα που μπορούν να σας βοηθήσουν προκειμένου να αφαιρέσετε τους μύκητες και τα μούχλα. Φυσικά, το έργο δεν είναι ευχάριστο. Αλλά σκεφτόμαστε τις συνέπειες της ανάπτυξης του μύκητα, αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Πρόληψη - το κλειδί για την επιτυχή καταπολέμηση του μύκητα

Μάθαμε ότι η απαλλαγή από τον μύκητα είναι αρκετά ρεαλιστική. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην επιτρέψουμε την εμφάνισή του. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν ορισμένες προληπτικές ενέργειες που θα στοχεύουν στην καταπολέμηση του μύκητα, ή μάλλον, με την εμφάνισή του. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να οργανωθεί αερισμός υψηλής ποιότητας στο κελάρι. Αν δεν υπάρχει, η υγρασία θα συσσωρευτεί και θα προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας. Επιπλέον, προσπαθήστε να λάβετε όλα τα μέτρα για να εκτελέσετε στεγάνωση υψηλής ποιότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε μια περιοχή στην οποία τα υπόγεια ύδατα είναι πολύ υψηλά.

Η διεξαγωγή των εργασιών για την απομάκρυνση του μύκητα αξίζει επίσης να εξεταστούν ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις. Παρακάτω δίνουμε μια σειρά συμβουλών που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη δουλειά:

 1. Για το χρόνο που θα επεξεργαστείτε το χώρο με ένα προετοιμασμένο προϊόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει από το κελάρι κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όλα τα είδη των πραγμάτων και των συσκευών. Μπορεί να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε τα ράφια. Αυτό θα σας επιτρέψει να φτάσετε στην πληγείσα περιοχή.
 2. Αν τα καλούπια χτυπηθούν από ράφια, ράφια και άλλα αντικείμενα, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με ειδική θεραπεία. Κάνε καλύτερα στον καθαρό αέρα.
 3. Εάν διαπιστώσετε ότι ο μύκητας είναι εμποτισμένος στο φινίρισμα στον τοίχο, η οροφή ή το δάπεδο είναι σχετικά βαθιά, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί. Για παράδειγμα, χτυπήστε το παλιό σοβά ή αποσυναρμολογήστε το δάπεδο. Συχνά συμβάλλει στην επιτυχή καταστροφή του μύκητα. Μετά από όλα, αφαιρώντας τον μύκητα από την επιφάνεια, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της περίπτωσης. Διαπερνά βαθιά την αντιπαράθεση.
 4. Εάν το δάπεδο είναι στο υπόγειο του εδάφους, τότε θυμηθείτε, είναι επίσης μολυσμένο. Τουλάχιστον 200 mm του στρώματος πρέπει να αφαιρεθούν και να αφαιρεθούν από το υπόγειο.
 5. Όταν ολόκληρο το κελάρι είναι καλά επεξεργασμένο, κανονίστε τον αερισμό του. Ο εφαρμοζόμενος παράγοντας πρέπει να στεγνώσει καλά.

Συμπέρασμα

Έτσι μάθαμε μαζί σας πώς να βγάλουμε μύκητα από το κελάρι από μόνοι μας. Αναφέραμε τους πιο συνηθισμένους τρόπους και μέσα. Φυσικά, πολλοί γνωρίζουν και άλλες τεχνολογίες. Φροντίστε να τα μοιραστείτε με τα σχόλια σε αυτό το άρθρο. Η εμπειρία σας μπορεί να βοηθήσει πολλούς που αγωνίζονται με μούχλα και μύκητες στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Επιπλέον, σας προτείνουμε να δείτε το προετοιμασμένο βίντεο, το οποίο υπογραμμίζει αυτό το ζήτημα.

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο, και πώς να μην αποτρέψει την εμφάνισή του;

Ο μύκητας στο υπόγειο είναι ένα συχνό φαινόμενο: σε αυτό το υπόγειο δωμάτιο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για αποικίες μυκήτων μούχλας για πλήρη ζωή και γρήγορη αναπαραγωγή. Εδώ και χαμηλή (αλλά συν) θερμοκρασία και υγρασία, κακή φωτισμός και ανεπαρκής αερισμός.

Γιατί οι τοίχοι των υπόγειων δωματίων είναι μουχλιασμένοι, τι είναι επικίνδυνο για αυτό το φαινόμενο και πώς να το αντιμετωπίσουμε - θα αναφερθούμε αργότερα.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας στο υπόγειο;

Το υπόγειο, το κελάρι, το ισόγειο του γκαράζ ή το διαμέρισμα είναι ένα ιδανικό μέρος για τη διαβίωση και αναπαραγωγή αποικιών μυκήτων μούχλας. Γιατί η επίθεση αυτή εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε τέτοια αίθουσα;

Οι κυριότεροι λόγοι είναι:

 1. Ο κακός εξαερισμός, ο οποίος οδηγεί σε στασιμότητα του αέρα (μούχλα αέρα, η μυρωδιά της υγρασίας είναι χαρακτηριστική για τα περισσότερα κελάρια). Ο πρώτος και κύριος λόγος, λόγω του οποίου σχηματίζεται το καλούπι (όχι μόνο στο υπόγειο, αλλά σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο).
 2. Η θερμοκρασία στο μη θερμαινόμενο υπόγειο είναι το χειμώνα + 2 έως + 4 μοίρες, το καλοκαίρι + 5 έως 7, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να κυμανθεί μέσα σε 5-15 μοίρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω αυτής της διαφοράς στη θερμοκρασία, η υγρασία συμπυκνώνεται στους τοίχους και στην οροφή του κελάριου και σχηματίζει μορφές στο υγρό περιβάλλον (ιδανική υγρασία για το ότι είναι πάνω από 80%).
 3. Απουσία θέρμανσης και στεγανοποίησης. Το στοιχείο που σχετίζεται με το προηγούμενο. Αν οι τοίχοι του κελάριου δεν έχουν θερμότητα και στεγανοποίηση, τότε η διαφορά θερμοκρασίας θα αισθανθεί περισσότερο εσωτερικά, και περισσότερη υγρασία θα συμπυκνώσει.
 4. Ανεπαρκής φωτισμός (αυτός ο μύκητας πολύ "αγαπά").
 5. Η παρουσία ενεργών σπορίων. Το κελάρι αποθηκεύεται συνήθως λαχανικά, φρούτα και συχνά στέκεται ράφια σανίδων, στις οποίες, επίσης, μπορούν να αποθηκευτούν σπόρια μούχλας.

Τι θα συμβεί εάν δεν καταπολεμήσετε το μούχλα στο υπόγειο (βίντεο)

Πού εμφανίζεται μούχλα πιο συχνά στο υπόγειο;

Όσο νωρίτερα μπορείτε να ανιχνεύσετε την επιδρομή, τόσο ταχύτερη και πιο αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία καταπολέμησής της. Προκειμένου να μην χάσετε τις πρώτες τσέπες, πρέπει να καταλάβετε σε ποιους χώρους θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Τις περισσότερες φορές, το καλούπι στο κελάρι αρχίζει να εμφανίζεται στις ακόλουθες τοποθεσίες:

 • βαθιά ακατέργαστα (στεγανοποιητικά, τσιμέντα, γύψο) αρμούς, πλάκες, γωνίες.
 • οι πιο υγροί χώροι (ειδικά αν είναι κοιλώματα, τσιπς, κοιλότητες στους τοίχους ή το δάπεδο).
 • ξύλινα προϊόντα (σανίδες, ράφια, κιβώτια, παλέτες, υλικά διακόσμησης).
 • αποθηκευμένα λαχανικά και φρούτα.

Πώς να καταλάβετε ότι το καλούπι εμφανίστηκε στο υπόγειο, ή θα εμφανιστεί σύντομα;

Καταλάβετε πού να ψάξετε για τσέπες ήττας - είναι καλό, αλλά μην κάνετε τους ίδιους ελέγχους κάθε μέρα; Ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζετε τον κατάλογο των εμφανών σημείων ότι έχετε μούχλα μανιτάρια στο υπόγειο:

 1. Η εμφάνιση σταγονιδίων νερού σε τοίχους, οροφές, ράφια κλπ. Εάν υπάρχει συστηματική συμπύκνωση στο υπόγειο δωμάτιο, περιμένετε την εμφάνιση μούχλας.
 2. Σκόνη, ζεστός, υγρός αέρας. Τα χυτά μανιτάρια είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που θέλουν επίσης να φάνε. Απορροφούν τις απαραίτητες ουσίες και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, τοξίνες και συγκεκριμένους αιθέρες. Αυτά τα απόβλητα της ζωής των μανιταριών οδηγούν στην εμφάνιση μιας δυσάρεστης χαρακτηριστικής οσμής.
 3. Διαφορές όχι μόνο δυσάρεστη οσμή, αλλά επίσης να προκαλέσει ένα πρόσωπο δυσάρεστες αντιδράσεις. Αν στην είσοδο του υπογείου θα ξεκινήσει το πότισμα μάτια, ρινική καταρροή και βήχα εμφανίζονται, θα αρχίσει να φτερνιστεί και να έχουν δυσκολία στην αναπνοή - μούχλα έχει ήδη εμφανιστεί (αν και προς τα έξω είναι ακόμα αόρατη).

Πώς μπορεί να μοιάζει μούχλα στο υπόγειο;

Τις περισσότερες φορές στα κελάρια και τα κελάρια υπάρχει λευκό μούχλα. Το λευκό καλούπι δεν είναι απλά μια επιδρομή: μπορεί να είναι σαν χνούδι ή παρόμοιο με βαμβάκι. Ένα τέτοιο αφράτο μούχλα φαίνεται ακόμη και ακίνδυνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλάπτει τα προϊόντα και το ανθρώπινο σώμα.

Μορφή στο υπόγειο σε ξύλινα δοκάρια και τοίχους

Λιγότερο κοινό στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι άλλοι τύποι μούχλας: μαύρο, γκρι, πράσινο, μπλε. Διαφέρουν στο είδος του μύκητα: το ένα - επηρεάζει το ξύλο, το άλλο - αναπτύσσεται στο σκυρόδεμα, το τρίτο - "αγαπά" τα αποθέματα τροφίμων.

Η περιοχή που επηρεάζεται από μύκητες μούχλας μπορεί να φθάσει από αρκετά τετραγωνικά εκατοστά και μέχρι μερικά μέτρα. Συνήθως, το μούχλα εξαπλώνεται ευρέως, παίρνοντας ένα μεγάλο έδαφος: σπάνια υπάρχουν περιπτώσεις όπου εμφανίζονται τοπικά, σε ένα μικρό οικόπεδο (εκτός από την αρχή της ανάπτυξής του).

Εάν αγνοήσετε τον αγώνα εναντίον του, μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες τις επιφάνειες, από την οροφή μέχρι το πάτωμα.

Τι είδους μύκητες βρίσκονται στο υπόγειο;

Στην τοποθεσία μας σε υπόγειες αποθήκες μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω είδη μούχλας:

 1. Μορφοποιημένος μύκητας. Είναι σε θέση να αναπτυχθεί σε οποιεσδήποτε κακώς επεξεργασμένες (μη προστατευμένες από υγρασία) επιφάνειες: σκυρόδεμα, πέτρα, ξύλο. Είναι ένα άγγιγμα μαύρου, γκρι, πράσινου, καφέ ή μπλε. Οι αποικίες αναπτύσσονται γρήγορα και είναι ικανές όχι μόνο να χαλάσουν την εμφάνιση του φινιρίσματος αλλά και να καταστρέψουν αμετάκλητα τα υλικά.
 2. Μπλε μύκητας. Αυτός ο τύπος καλούπι αναπτύσσεται κυρίως σε ξύλο και είναι σε θέση να καταστρέψει εντελώς τη δομή του.
 3. Η μυκητίαση επηρεάζει επίσης κυρίως το ξύλο. Υποδιαιρείται σε τρία υποείδη: βακτηριακή αποσύνθεση, καστανή σήψη και λευκή σήψη. Είναι σε θέση να καταστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δομή κάθε δέντρου, συμπεριλαμβανομένων των σανίδων δρυός.

Ποιος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης μούχλας στο κελάρι;

Τι είναι επικίνδυνο για μούχλα; Λόγω της ικανότητάς του να αναπτύσσεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, μπορεί να καταστρέψει όλα τα είδη των περιουσιακών στοιχείων και προμηθειών και να επηρεάσει αρνητικά το ανθρώπινο σώμα.

Να πάρει τις αναπνευστικές και πεπτικές (όταν χρησιμοποιείτε μουχλιασμένα τρόφιμα) τρόπους, μούχλα μπορεί να προκαλέσει:

 • άσθμα και άλλες ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού.
 • ημικρανίες;
 • ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα,
 • πνευμονία.
 • ρινική αιμορραγία.
 • φλεγμονή του δέρματος και εξανθήματα.
 • εμετός, διάρροια, πόνος στο στομάχι.

Βλάπτει το καλούπι και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το υπόγειο:

 • οι πλάκες από σκυρόδεμα, που επηρεάζονται από μύκητες μούχλας, χάνουν τη δύναμή τους και αρχίζουν να χύνονται.
 • Τα ξύλινα ράφια και άλλες κατασκευές θα καταρρεύσουν και θα σταματήσουν να αντέχουν το υπολογιζόμενο βάρος.
 • αν το κελάρι ή το υπόγειο είναι κάτω από το σπίτι ή το γκαράζ, τα τοξικά προϊόντα της ζωής του μύκητα αρχίζουν να διεισδύουν μέσα στα καθιστικά, βλάπτοντας τον άνθρωπο και αλλοιώνοντας το φινίρισμα.

Το καλούπι είναι επικίνδυνο για όλο το περιεχόμενο του υπογείου:

 • τα πράγματα παίρνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά της υγρασίας και, αν δεν στεγνώσει, εξαφανίζονται?
 • τα προϊόντα αρχίζουν γρήγορα να σβήνουν.
 • τα λαχανικά και τα φρούτα που επηρεάζονται από το μούχλα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο

Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι στο κελάρι;

Σημειώνουμε αμέσως ότι δεν υπάρχει αγώνας με μούχλα Δεν θα είναι αποτελεσματική αν δεν εξαλείψει τους λόγους για την εμφάνισή της.

Εάν έχει ήδη σχηματιστεί μούχλα στο υπόγειο, πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα για την καταπολέμησή του και για την πρόληψη νέων περιστατικών:

 1. Αφαιρέστε από το υπόγειο, αν είναι δυνατόν, όλα τα επηρεαζόμενα αντικείμενα και επεξεργαστείτε προσεκτικά τις υπόλοιπες επιφάνειες με προστατευτικές λύσεις.
 2. Φροντίστε να θερμάνετε και να στεγνώσετε τελείως το δωμάτιο.
 3. Αγοράστε ένα ειδικό μέσο από το καλούπι στο κατάστημα, λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση του μύκητα και την έκταση της βλάβης.
 4. Μια χαλαζία ή υπεριώδης λάμπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του μύκητα μούχλας. Με τη βοήθειά τους, εκτελείται χαλαζία ή θέρμανση με υπεριώδη λάμπα.
 5. Κάνετε μια στεγανοποίηση, ιδανικά έξω (αν είναι δυνατόν).

Αξιολόγηση του βαθμού τραυματισμού

Όσο νωρίτερα ήταν δυνατό να εντοπιστούν τα κέντρα ήττας, τόσο λιγότερα χρήματα, χρόνος και προσπάθεια θα απαιτηθούν για να καταστραφούν.

Εάν υπάρχει υπόστεγο στο υπόγειο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε ακριβώς πού εμφανίστηκε, πόσο εκτεταμένες είναι οι βλάβες, ποια υλικά έχουν μολυνθεί και ποια είναι η αιτία της εμφάνισης του μύκητα. Ελέγξτε προσεκτικά το δάπεδο, την οροφή, τους τοίχους, τα ράφια και άλλα περιεχόμενα του υπογείου. Αν οι τσέπες είναι ασήμαντες - μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων.

Εάν χτυπήσουν μεγάλες περιοχές, απαιτούνται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα ράφια, τα ράφια, τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω τους και τα προϊόντα και άλλα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο υπόγειο εξάγονται στο δρόμο για να ζεσταίνουν και να στεγνώσουν κάτω από τον ήλιο. Στη συνέχεια, τα υλικά φινιρίσματος, συμπεριλαμβανομένου του γύψου, σφυρηλατούνται και στη συνέχεια εκτιμάται η κλίμακα της λοίμωξης.

Καθαρίστε τα αντικείμενα και καθαρίστε την επιφάνεια

Η προετοιμασία του υπογείου για την καταπολέμηση της μούχλας πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Βγάζουμε από το υπόγειο ό, τι μπορεί να μεταφερθεί. Τα επηρεασμένα υφάσματα από μανιτάρια, το χαρτί και το χαρτόνι, τα προϊόντα και οι σανίδες πρέπει να απορρίπτονται. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, το ύφασμα πρέπει να πλυθεί καλά, να βράσει και να κρεμαστεί στον ήλιο. Τα ξύλινα προϊόντα (υπό την προϋπόθεση μικρών βλαβών) θα πρέπει να καθαρίζονται και να χρωματίζονται με μια βακτηριοκτόνο ένωση. Μετά από πλήρη ξήρανση, καλύψτε με προστατευτικούς παράγοντες.
 2. Αν το δάπεδο στο κελάρι ή το κελάρι δεν καλύπτεται - καθαρίστε όλη την έκταση στην οποία βρίσκονται τα καλούπια.
 3. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και μια βούρτσα για το μέταλλο, καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες. Σε σκυρόδεμα και ξύλο, δεν πρέπει να υπάρχει φινίρισμα και μούχλα (τουλάχιστον σε εκείνες τις περιοχές που χτυπήθηκαν και τουλάχιστον 1 μέτρο από αυτές σε κάθε κατεύθυνση).

Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να προχωρήσετε σε επιφανειακή επεξεργασία.

Θεραπεία με ειδικά μέσα

Πριν προχωρήσετε στην επιφανειακή επεξεργασία με ειδικά μέσα, κλείστε όλους τους αεραγωγούς αερισμού και την μπροστινή πόρτα - έτσι ώστε τα παρασκευάσματα να μην διασκορπίζονται προς τα έξω. Δεδομένου ότι θα πρέπει να εργαστείτε με χημικά μέσα σε εσωτερικούς χώρους, φροντίστε να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό, γάντια και αναπνευστήρα.

Επεξεργασία των τοίχων των κελαριών κατά του καλουπιού

Περαιτέρω στάδια εργασίας:

 1. Αντιμετωπίστε τους τοίχους, την οροφή και το πάτωμα με οποιοδήποτε καθαριστικό.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή σπρέι για να εφαρμόσετε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Ιδιαίτερα προσεκτικά θα χρειαστεί να μουτζούρες τις γωνίες, τις αρθρώσεις και τις ρωγμές, καθώς και τις περιοχές όπου βρέθηκε το καλούπι. Να είστε προσεκτικοί: οι αντιμυκητιασικοί παράγοντες θα πρέπει να εφαρμόζονται με ένα περιθώριο τουλάχιστον 1 μέτρου από την πληγείσα περιοχή (ακόμη και αν ο μύκητας δεν ήταν πια εκεί). Εάν οι βλάβες ήταν μεγάλες, είναι καλύτερα να αντιμετωπίζετε πλήρως όλες τις επιφάνειες.
 3. Για να καταστρέψει τη διαφορά ήταν επιτυχής, αφήστε το δωμάτιο ερμητικά κλειστό για τουλάχιστον 12 ώρες - έτσι ώστε τα κεφάλαια ενεργούσαν.
 4. Μετά από αυτό το διάστημα, ανοίξτε την πόρτα και όλους τους αεραγωγούς.
 5. Αντιμετωπίστε όλες τις επιφάνειες (τοίχους, πάτωμα, οροφή) με ένα πέλμα βαθιάς διείσδυσης. Μετά από πλήρη ξήρανση, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Ακριβώς θα απαντήσουμε σε μια ερώτηση σχετικά με αυτό, από το να επεξεργαστούμε τοίχους από έναν μύκητα. Για να γίνει αυτό, οποιοσδήποτε αντιμυκητιασικός παράγοντας είναι κατάλληλος. Για παράδειγμα:

 • Bugs Anti-Mold?
 • Deo-anti-μούχλα?
 • Sepotosan-Τ;
 • Sagrotan;
 • Megel-Fri;
 • NEOMID.

Όλα αυτά τα προϊόντα πωλούνται με τη μορφή έτοιμων διαλυμάτων σε πλαστικές φιάλες με ψεκασμό, γεγονός που απλοποιεί τη χρήση τους.

Αφαίρεση του μύκητα στο υπόγειο χρησιμοποιώντας Cilit Bang (βίντεο)

Λαϊκές θεραπείες ενάντια στο μούχλα στο υπόγειο

Είναι απίθανο ότι οι αυτοσχέδιες λαϊκές θεραπείες θα εξαλείψουν τις σοβαρές λοιμώξεις. Αλλά για να σκοτώσει μικρές τσέπες με τη βοήθεια τέτοιων μέσων - μπορείτε.

Απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο μπορεί να βοηθήσει:

 • χαλκό βιτριόλη με οξικό οξύ και νερό, σε αναλογία 1: 4: 20 (σχετικά με τους κανόνες για τη χρήση θειικού χαλκού έναντι μούχλας μπορεί να διαβαστεί χωριστά).
 • βορικό οξύ ή σόδα σε συνδυασμό με επιτραπέζιο ξίδι (σχετικά με τη χρήση σόδα και ξύδι έναντι μούχλας μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά)?
 • χλώριο.
 • αλκαλίου.

Η πρόληψη της εμφάνισης μούχλας στους ανθρώπους γίνεται με τη βοήθεια των ακόλουθων μέσων:

 • ξύλο ή ηλίανθος τέφρα ·
 • Ασβέστη με τη μορφή διαλύματος για την επεξεργασία τοιχωμάτων.
 • το πεύκο, αν τοποθετηθεί σε ξύλινο πάτωμα ή σε ράφι.

Χρησιμοποιώντας ένα πούλι

Το κόμμι θείου είναι ένα από τα πιο απλά και δημοφιλή μέσα για την καταπολέμηση μούχλας. Εφαρμόστε το ως εξής:

 1. Συνδέουμε και κλείνουμε όλα τα ανοίγματα μέσω των οποίων μπορεί να εισέλθει αέρας στο υπόγειο.
 2. Βάζουμε το σπαθί σε μια μεταλλική λεκάνη και το βάζουμε στο πάτωμα, στο κέντρο του υπογείου.
 3. Ανάβουμε και αμέσως αφήνουμε το δωμάτιο, κλείνοντας την πόρτα πίσω του. Εάν υπάρχει μια απόσταση κάτω από την πόρτα, τότε είναι επίσης σκόπιμο να την καλύψετε με κάτι.
 4. Μετά από 12 ώρες, ανοίξτε την πόρτα, όλους τους αεραγωγούς, τα παράθυρα (εάν υπάρχουν) και αερίστε προσεκτικά το δωμάτιο.

Εφαρμογή υπεριώδους λαμπτήρα

Πώς να χειριστείτε το καλούπι χρησιμοποιώντας μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας; Χρειαζόμαστε μια λάμπα και, κατά προτίμηση, γυαλιά συγκόλλησης. Λάβετε υπόψη ότι η λυχνία χαμηλής συχνότητας και χαμηλής ισχύος δεν θα λειτουργήσει. Για να καταστρέψετε τον μύκητα, χρειάζεστε βακτηριοκτόνο ή λαμπτήρα χαλαζία.

Το νερό στο υπόγειο είναι ένας από τους κύριους λόγους για την εμφάνιση του καλουπιού

Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Βάλτε τη λάμπα στο υπόγειο, στο πάτωμα, στο κέντρο. Εάν το καλούπι επηρεάστηκε έντονα από κάποια γωνία ή από μια ξεχωριστή περιοχή - τότε η λάμπα μπορεί να μετακινηθεί πιο κοντά σε αυτήν.
 2. Ενεργοποιήστε τη συσκευή.
 3. Αφήστε το δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα και αφήστε τη συσκευή σε λειτουργία για 9-12 ώρες.
 4. Αποσυνδέστε και ελέγξτε το δωμάτιο.

Δημιουργία ευνοϊκού κλίματος

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης μούχλας από το κελάρι, πρέπει να πείτε τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην εμφανίζεται.

Η καλύτερη προστασία των χώρων από τον μύκητα είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα δυσμενές για την ανάπτυξή του:

 1. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το καλούπι δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρούς και καλά αεριζόμενους χώρους.
 2. Είναι απαραίτητο να μονώσετε και να στεγανοποιήσετε το κελάρι από έξω. Δεν χρειάζεται να είναι ένα παχύ στρώμα μόνωσης, αλλά πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή προστασία από το κρύο και την υγρασία.
 3. Είναι ιδανικό για να παράγουν παράθυρα (αν δεν είναι), μέσω των οποίων το ηλιακό φως θα διεισδύσει.

Εξωτερική μόνωση και στεγάνωση

Για τα υπόγεια, η στεγανοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δεν εκτίθενται μόνο σε συμπύκνωση λόγω διαφορών θερμοκρασίας, αλλά και σε πλημμύρες κατά τις πλημμύρες της άνοιξης. Είναι ιδανικό για την μόνωση και την κατασκευή αδιάβροχου φράγματος έξω από το δωμάτιο. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Ωστόσο, μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, όταν το κτίριο είναι ήδη σε χρήση.

Το έργο εκτελείται ως εξής:

 1. Βγάζοντας μια τάφρο σε όλη την περίμετρο του σπιτιού, σε όλο το βάθος των τοίχων του υπογείου (το πιο επίπονο στάδιο). Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το άτομο να μπορεί να σταθεί και να εργαστεί ελεύθερα σε αυτό.
 2. Το σύστημα αποστράγγισης είναι εγκατεστημένο κατά μήκος του κάτω μέρους της τάφρου.
 3. Ο τοίχος αποφλοιώνεται από τα υλικά φινιρίσματος, την παλιά μόνωση (αν υπάρχει), τη βρωμιά. Εάν υπάρχουν περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά (ρωγμές, τσιπ), είναι επιθυμητό να καλύπτονται με τσιμέντο.
 4. Η στεγανοποίηση εφαρμόζεται. Αυτό μπορεί να είναι τόσο υγρή σύνθεση όσο και μονωτική κόλλα.
 5. Μονωμένη θερμομόνωση (είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρό, EPS ή ψεκασμένο αφρό πολυουρεθάνης).
 6. Έχει τελειώσει το εξωτερικό φινίρισμα.
 7. Η τάφρο κοιμάται.
 8. Παρασκευάζεται μια τυφλή περιοχή γύρω από το υπόγειο.

Επεξεργασία υπόγειου υλικού πριν από την τοποθέτηση προϊόντων πρόληψης μούχλας (βίντεο)

Πρόληψη: πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στο υπόγειο;

Προειδοποιήστε την εμφάνιση του καλουπιού στο υπόγειο είναι πολύ πιο εύκολο από τότε να το αφαιρέσετε.

Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες αποθήκευσης περιεχομένου και κανόνες λειτουργίας των χώρων:

 1. Ο κύριος κανόνας είναι ο καλός εξαερισμός. Είναι απαραίτητο να παρέχεται τόσο εισροή καθαρού αέρα όσο και εκροή αέριων μαζών. Ο αέρας στο δωμάτιο δεν πρέπει να παραμένει στάσιμος.
 2. Τα πράγματα και τα προϊόντα δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί απευθείας στο πάτωμα. Πρέπει να τοποθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί πλήρως μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε ράφια (κατά προτίμηση ανοιχτού τύπου, με ράφια πλέγματος) και να μην βάζετε τίποτα κοντά στους τοίχους.
 3. Μην αφήνετε να αυξηθεί η υγρασία του δωματίου. Αν σχηματιστεί συμπύκνωση στο υπόγειο, ο χώρος πρέπει να στεγνώσει και να θερμανθεί, και τότε πρέπει να εξαλειφθεί η αιτία της υγρασίας.
 4. Για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στο υπόγειο μπορείτε να κρεμάσετε ένα θερμόμετρο και ένα υγρόμετρο.

Για εκείνους που χτίζουν μόνο ένα κελάρι ή ένα κελάρι, αξίζει να θυμόμαστε τους ακόλουθους κατασκευαστικούς κανόνες:

 1. Φροντίστε για καλή θερμομόνωση των υπόγειων κατασκευών.
 2. Προσπαθήστε να φτιάξετε τουλάχιστον ένα παράθυρο στη νότια πλευρά, ώστε το ηλιακό φως να εισχωρήσει στο υπόγειο.
 3. Προσπαθήστε να εξοπλίσετε τουλάχιστον ένα ελάχιστο θέρμανσης. Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται πάντα, αλλά περιοδικά είναι απαραίτητο να ζεσταθεί το υπόγειο. Δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε εδώ μια γραμμή θέρμανσης νερού: μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιαδήποτε θερμάστρα.
 4. Παροχή εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο, τότε η εισροή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από αυτό. Η απομάκρυνση του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω του άξονα εξαερισμού είτε μέσω του ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο.

Θυμηθείτε: η πρόληψη είναι πάντα φθηνότερη από τη θεραπεία. Μην αγνοείτε τις βασικές συμβουλές κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για την καταπολέμηση του μούχλας στο υπόγειο.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από μύκητες και μούχλα στο υπόγειο

Το καλούπι σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της ζωής του μικρότερου μύκητα, τα σπόρια του οποίου κυκλοφορούν ελεύθερα στον αέρα και καθίστανται σε όλα τα αντικείμενα και τις επιφάνειες. Για να αρχίσει να αναπτύσσεται έντονα το καλούπι, χρειάζονται αρκετές συνθήκες: θερμότητα, υγρασία και έλλειψη εξαερισμού. Τα ακατέργαστα, μούχλα κελάρια και τα υπόγεια σπίτια συχνά γίνονται επιθυμητά αντικείμενα "διαβίωσης" για μικροοργανισμούς. Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι στο υπόγειο ενός κτιρίου ιδιωτικής και πολυκατοικίας;

Τα καλύτερα μέσα κατά της μούχλας υπογείου

Ο αγώνας με τον μύκητα πρέπει να ξεκινήσει από τα πρώτα σημάδια της εμφάνισής του. Μια μικρή πλάκα ή ελαφρές κηλίδες από μούχλα μπορούν να αφαιρεθούν από μόνα τους χρησιμοποιώντας διάφορους μυκητοκτόνους (αντιμυκητιασικούς) παράγοντες. Πωλούνται σε οποιοδήποτε κατάστημα οικονομικών ή κατασκευών. Για την καταπολέμηση μούχλας, λαϊκές θεραπείες.

Πριν ξεκινήσετε την εξυγίανση, το κελάρι θα πρέπει να απελευθερώνεται από όλα τα είδη διατροφής και να παρέχει καθαρό αέρα στην αποθήκη. Μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια από καουτσούκ και να προστατεύετε την αναπνευστική οδό από τα σπυράκια των μυκήτων και τους δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις με αναπνευστήρα.

Μεγάλα σημεία καλουπιών και ορατή πλάκα πρέπει να καθαρίζονται μηχανικά με μια σπάτουλα, μαχαίρι ή ένα υγρό πανί, και στη συνέχεια περαιτέρω επεξεργασία.

Θειικό χαλκό

Ένα αποτελεσματικό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τους μύκητες και τα μούχλα από όλα τα υπόγεια. Για την παρασκευή ενός απολυμαντικού διαλύματος, διαλύστε 100-150 gr. σκόνη σε λίτρο νερού. Η προκύπτουσα λύση με μια βούρτσα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές (οροφή, τοίχοι, μεταλλικές κατασκευές, σανίδες), αφήστε το να στεγνώσει και να στεγνώσει.

Εάν το υπόγειο έχει πήλινη βάση, τότε μέρος του διαλύματος πρέπει να χυθεί απευθείας στο πάτωμα.

Πώς να απαλλαγείτε από το κιτρικό οξύ

Εξαιρετικό απολυμαντικό, το οποίο είναι διαθέσιμο σε κάθε σπίτι. Η απομάκρυνση του καλουπιού και του μύκητα με κιτρικό οξύ είναι πολύ απλή: για να γίνει αυτό, πρέπει να ετοιμάσετε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα (2-3 κουταλιές της σούπας σκόνης ανά λίτρο νερού) και αντιμετωπίστε όλες τις επιφάνειες που επηρεάζονται από τον μύκητα με αυτή τη λύση. Επίσης, το κιτρικό οξύ ταιριάζει απόλυτα με το καλούπι στα ρούχα, τα καροτσάκια, τα πλυντήρια ρούχων, κ.λπ.

Χλωριούχα λευκαντικά και απολυμαντικά που περιέχουν χλώριο

Χλωριούχα παρασκευάσματα βοηθήστε γρήγορα και αξιόπιστα να απαλλαγούμε από τον μύκητα και τη μυρωδιά του μούχλα στο υπόγειο. "Μπελίζε", "Δομέστος", "Άσε" και άλλα παρόμοια μέσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθαρή μορφή χωρίς προηγούμενη αραίωση με νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί με υγρασία χλωρίνης, περπατήστε μέσα από τα ορατά σημεία της μούχλας, προσπαθώντας να τα σκουπίσετε. Μετά από 1-2 ώρες ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Εύκαμπτα πούλια

Χρόνος αποδείξεως της θεραπείας για να απαλλαγούμε από μούχλα σε υπόγεια οποιουδήποτε τύπου. Ο καπνός θείου μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα υλικού. Για ακριβή υπολογισμό του απαιτούμενου αριθμού ελεγκτών διαβάστε τις συνημμένες οδηγίες. Συνήθως χρειάζονται 1 βύθισμα ανά 5-10 κυβικά μέτρα περιοχής. Η απολύμανση πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε σφραγισμένο χώρο: Κλείστε τις πόρτες σφιχτά και συνδέστε όλες τις ρωγμές.

Το πούλι πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα πυρίμαχο περίπτερο, να ενεργοποιηθεί το φυτίλι και να φύγει αμέσως από την αποθήκη. Μην ξεχάσετε να κλείσετε την πόρτα ή την καταπακτή του κελαριού σφιχτά. Μετά την επεξεργασία, κρατήστε την πόρτα ή την καταπακτή του κελαριού κλειστή για τουλάχιστον 24 ώρες. Στη συνέχεια, η αποθήκευση πρέπει να αερίζεται πολύ καλά μέσα σε 2 ημέρες και να κάνετε υγρό καθαρισμό.

Παρακαλώ σημειώστε ότι το θειώδες αέριο είναι μια τοξική ένωση, έτσι η χρήση των ράβδων θείου απαιτεί συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες:

 • Κατά την επεξεργασία των υπόγειων χώρων χρησιμοποιώντας βόμβες καπνού χρήση αναπνευστήρα, προστατευτικά γυαλιά και γάντια από καουτσούκ.
 • Βόμβες καπνού θείου Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολυκατοικίες, δεδομένου ότι οι ατμοί αερίου έχουν υψηλή ισχύ διείσδυσης και μπορούν εύκολα να φτάσουν ακόμα και στους επάνω ορόφους του κτιρίου.
 • Το υπόγειο ή το υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να απελευθερώνεται από όλα τα προϊόντα πριν από τη μεταποίηση και επίσης να εξασφαλίζεται ότι οι άνθρωποι και τα ζώα εγκαταλείπουν τα καθιστικά. Όλα οι οπές μέσω των οποίων μπορεί να διεισδύσει ένα τοξικό αέριο, πρέπει να είναι σφραγισμένα.

Βίντεο: Πώς να χειριστείτε το υπόγειο με βόμβα καπνού θείου.

Πώς να χειριστείτε σωστά το διάλυμα ιωδίου

Απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο ή υπόγειο θα βοηθήσει το κοινό ιώδιο. Για την παρασκευή ενός απολυμαντικού διαλύματος, διαλύστε 10 ml. ιωδίου σε 1,5 λίτρα νερού. Το προϊόν ψεκάζεται στην πληγείσα περιοχή χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού. Οι επιφάνειες θα πρέπει να στεγνώσουν καλά, μετά τις οποίες συνιστώμενο εξαερισμό.

Ξύδι

Ένα αρχαίο και καλά αποδεδειγμένο λαϊκό φάρμακο για την καταπολέμηση του μύκητα και τη μυρωδιά της σήψης. Το ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθαρή μορφή, αλλά η ουσία του ξύδι πρέπει να αραιωθεί σε συνιστώμενες αναλογίες, τις οποίες ο κατασκευαστής συνήθως δείχνει στην ετικέτα.

Είναι καλύτερο να επεξεργαστείτε επιφάνειες χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού, και μετά από 1-2 ώρες με ένα υγρό πανί αφαιρέστε όλες τις ορατές ακαθαρσίες. Μετά τη θεραπεία, η αποθήκευση πρέπει να αερίζεται καλά.

Ενυδατωμένη ασβέστη

Μπορείτε να αγοράσετε σβήσιμο ασβέστη σε μεγάλα καταστήματα κτιρίων ή σε αγορές. Συχνά μπορείτε να βρείτε συσκευασίες των 2 κιλών. Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου; Ασβέστη εφαρμόστε σε ξηρή μορφή, απλώνοντας γενναιόδωρα όλες τις πληγείσες περιοχές (τοίχοι, οροφή, δάπεδο, πρώτες γωνίες) με μια σέσουλα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, φοράτε πάντα αναπνευστήρα, γυαλιά, γάντια από καουτσούκ και αντικαταστάσιμα ρούχα.

Μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια και το πρόσωπό σας. Το πολύ Η ασβέστη δεν έχει τοξικές επιδράσεις, αλλά είναι ικανή να τρώει στο δέρμα και να ερεθίζει τις βλεννώδεις μεμβράνες.

Οδηγός: πώς να αφαιρέσετε το καλούπι στο υπόγειο και στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού

Οι λαϊκές θεραπείες και τα βιομηχανικά μυκητοκτόνα είναι καλά στο μούχλα μόνο στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξής της, όταν η περιοχή του μύκητα είναι μικρή. Τι θα συμβεί αν η μαύρη φόρμα και η σήψη επιτέθηκαν σε μια μεγάλη περιοχή αποθήκευσης;

Κηλίδες από μούχλα, πλάκες και βρώμικους λεκέδες στα υπόγεια - μόνο ένα εμφανές μέρος του προβλήματος. Το μούχλα έχει μυκήλιο που εισχωρεί βαθιά στα τελικά υλικά και καταστρέφει σταδιακά όλες τις δομές αποθήκευσης: τοίχους, θεμέλια, δάπεδα, οροφή.

Εάν ο μύκητας άρχισε να βλάπτει ξύλινα στοιχεία και τούβλα, να απαλλαγούμε από μούχλα στο υπόγειο με τη βοήθεια απολυμαντικών μόνο δεν θα λειτουργήσει. Χρειαζόμαστε μια διεξοδική επεξεργασία των χώρων με την αντικατάσταση των υλικών και ένα νέο φινίρισμα.

Έχει νόημα να φροντίζουμε υψηλής ποιότητας απομόνωση του υπογείου από τη διείσδυση των υπόγειων και αποψυγμένων υδάτων.

Μετά τη δουλειά Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τη σωστή ανταλλαγή αέρα στο κατάστημα λαχανικών.

Καλά εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού στο υπόγειο - μια υπόσχεση της εξαιρετικής ασφάλειας των τροφίμων και της απουσίας βακτηρίων, μύκητες και μούχλα στο δωμάτιο.

Καθαρισμός (προετοιμασία του δωματίου)

Αρχικά είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις από τα λαχανικά και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα στο σπίτι, αφαιρέστε τα ράφια και αφαιρέστε όλα τα περιττά.

 • Χρησιμοποιώντας μεταλλικό ξύστρα και μεταλλική βούρτσα, καθαρίστε τις ορατές αναπτύξεις του μύκητα από όλες τις επιφάνειες. Ο γύψος από τοίχους και οροφή πρέπει να αφαιρεθεί τελείως.
 • Τα ξύλινα στοιχεία είναι καλύτερα να αντικατασταθούν. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε πρέπει να αποφύγετε, να κόψετε ή να κόψετε τα σάπια μέρη, προσπαθώντας να αρπάξετε ολόκληρους χώρους.
 • Τα σκουπίδια πρέπει να συλλέγονται σε σακούλες, να σβήνουν και να καίγονται.
 • Αν το πάτωμα είναι γήινο, αφαιρέστε 10-15 cm από τη βάση και βγάλτε το με τα συντρίμμια.
Μην βγάζετε το έδαφος από το υπόγειο προς τον οικόπεδο κήπου! Τα σπόρια του μύκητα μπορούν να μετατραπούν σε λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επεξεργασία του κήπου.

Θεραπεία, στεγανοποίηση και επικάλυψη τοίχων

Υψηλής ποιότητας στεγάνωση θα βοηθήσει στην προστασία του δωματίου από τη διείσδυση της υγρασίας και της υγρασίας από το εξωτερικό.

 • Οι τοίχοι πρέπει να καθαρίζονται καλά από λεπτά σωματίδια και σκόνη.
 • Ορατό Οι σχισμές πρέπει να επεκταθούν, να καθαριστούν από συντρίμμια και να καλυφθούν με στόκο ή τσιμεντοκονίαμα (ανάλογα με το μέγεθος τους).
 • Περαιτέρω στους τοίχους, εφαρμόστε αντιμυκητικό αστάρι και αφήστε τις επιφάνειες να στεγνώσουν προσεκτικά.
 • Αδιάβροχη επικάλυψη (συνήθως χρησιμοποιούμενη μαστίχη στεγάνωσης ασφάλτου) εφαρμόζεται πάνω στο προστατευτικό αστάρι.
 • Στο τέλος του έργου, οι τοίχοι θα πρέπει να καλύπτονται με δύο στρώσεις γύψου: χονδρόκοκκο τσιμεντοκονίαμα και ένα λεπτότερο μίγμα τσιμέντου-άμμου.

Εξαερισμός

Για να εξασφαλιστεί ότι τα προϊόντα δεν θα σαπίσουν και η υγρασία δεν θα σταματήσει στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εξοπλίστε καλύτερα ακόμα στο στάδιο της κατασκευής ενός υπογείου.

Το απλούστερο σύστημα εξαερισμού αποτελείται μόνο από δύο σωλήνες: ο ένας είναι υπεύθυνος για την παροχή καθαρού αέρα στον χώρο, ο άλλος για την απόρριψη των αποβλήτων.

 • Η δημιουργία ενός σταθερού βυθίσματος θα βοηθήσει στην εξαγωγή του σωλήνα εξάτμισης πάνω από την κορυφογραμμή στέγης. Το τμήμα του σωλήνα, το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε κάτω από το ανώτατο όριο της αποθήκης. Μέρος του σωλήνα, που βρίσκεται στη σοφίτα, πρέπει να είναι μονωμένα.
 • Ο σωλήνας τροφοδοσίας μπορεί επίσης να αφαιρεθεί στην οροφή, αλλά το εσωτερικό τμήμα του πρέπει να τοποθετηθεί δεν απέχει περισσότερο από ένα μέτρο από το πάτωμα.
 • Μεταλλικά πλέγματα και πτερύγια, εγκατεστημένο στην είσοδο και την έξοδο του σωλήνα τροφοδοσίας, θα βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας ανταλλαγής και της υγρασίας στο χώρο αποθήκευσης, καθώς και στην προστασία του δωματίου από τη διείσδυση των τρωκτικών.
 • Για τη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα στον αγωγό εξαγωγής είναι δυνατή η τοποθέτηση ανεμιστήρα, που θα εκραγεί τον αέρα εξαγωγής.

Σε έναν περιορισμένο χώρο (ένα μικρό υποπεδίο), είναι δύσκολο να εξοπλιστεί ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, και δεν έχει πολύ νόημα.

Για την ανταλλαγή αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο πρέπει να χτίσετε τουλάχιστον δύο εκρήξεις (μικρά παράθυρα στον τοίχο του υπόγειου κτιρίου ή το θεμέλιο) με διάμετρο 8 cm, που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη της αποθήκης.

Συμβουλή: εάν τα υπόγεια ύδατα είναι κοντά

Σε συνθήκες υψηλών υπόγειων υδάτων δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα καλά εξοπλισμένο εξωτερικό υπόγειο στεγάνωσης. Λοιπόν, όταν είναι εξοπλισμένο ακόμη κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής της εγκατάστασης αποθήκευσης.

 • Για την κατασκευή ενός συστήματος αποστράγγισης κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του χώρου αποθήκευσης, είναι απαραίτητο να σκάβουμε τάφους με βάθος 30-40 cm.
 • Η τάφρος ακολουθεί γεμίστε με τα ερείπια και εγκαταστήστε ένα ειδικό σωλήνα αποστράγγισης. Η κατασκευή πρέπει να καλύπτεται με στεγανοποιητικό υλικό και η κορυφή πρέπει να γεμίζεται με χώμα.
 • Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα σημείο συλλογής νερού (αποστράγγιση καλά). Με μια δύσκολη φυσική εκροή, χρησιμοποιούνται αντλίες αποστράγγισης, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στον πυθμένα του φρεατίου.
 • Προϋπόθεση για ένα σωστά εξοπλισμένο σύστημα αποστράγγισης είναι προς την αποχέτευση.

Βίντεο: Πώς να εξοπλίσετε το σύστημα αποστράγγισης του χώρου με τα χέρια σας.

Τι να κάνει με ένα μικρό υπόγειο σε ένα ξύλινο σπίτι και το έδαφος κάτω από αυτό

Το υπόγειο ενός ξύλινου σπιτιού έχει συνήθως πολύ περιορισμένο χώρο δεν θα υπάρξει παγκόσμια επισκευή εδώ. Μπορείτε να απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο ενός ξύλινου σπιτιού με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Όλα τα ξύλινα στοιχεία (δοκάρια, οροφή, ράφια) είναι απαραίτητο να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον μύκητα (stasat, κομμένα, κομμένα) και απολυμαίνονται με αντισηπτικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες για την αφαίρεση των μυκήτων. Οι επιφάνειες θα πρέπει να στεγνώνουν καλά και να καλύπτονται με προστατευτικό μαστίχα που περιέχει bitumen για ξύλο.
 • Αν το καλούπι "εγκαταστάθηκε" σε ένα υποπεδίο στο έδαφος, τότε για ένα ξεκίνημα θα πρέπει να αφαιρέσετε το ανώτερο στρώμα του εδάφους σε βάθος 10-20 cm. Περαιτέρω, γεμίστε το δάπεδο με πηλό, ασβέστη και χαλίκι. Καλή παραποίηση. Τοποθετήστε την υστέρηση στο μαξιλάρι και στην κορυφή του πίνακα. Η απόσταση από τις σανίδες δαπέδου στο έδαφος πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.
 • Παρέχετε αερισμό δωματίου με μικρά παράθυρα (χτυπήματα) στον τοίχο ή στο θεμέλιο του κτιρίου.

Πώς να καταστρέψει μούχλα και μύκητες στο υπόγειο του γκαράζ

Μούχλα και υγρασία στο υπόγειο του γκαράζ εμφανίζεται ως αποτέλεσμα λάθη που έγιναν στο στάδιο της κατασκευής του κτιρίου. Μερικές φορές συμβαίνει ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες κατασκευής (επιλέγεται ξηρός χώρος, εγκαθίσταται στεγάνωση, λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο των υπόγειων υδάτων) και ο μύκητας εξακολουθεί να εμφανίζεται.

Οι εργασίες παγκόσμιας επισκευής στο υπόγειο του γκαράζ είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω του περιορισμένου χώρου των χώρων. Ως εκ τούτου, για να απαλλαγούμε από μούχλα στο υπόγειο του γκαράζ, συνήθως εφαρμόζουν μια απλή ξήρανση.

 • Αρχικά καθαρίστε το υπόγειο από όλα τα αντικείμενα σε αυτό: κουτιά, δοχεία, αποθέματα, ράφια.
 • Στη συνέχεια, μηχανικά, θα πρέπει να καθαρίσετε όλες τις διαθέσιμες θέσεις από τους μύκητες και τα σημεία καλουπιών. Τα σκουπίδια πρέπει να σκουπιστούν προσεκτικά και να καούν.
 • Όλα οι επιφάνειες πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με απολυμαντικό διάλυμα (βιομηχανική ή ίδια παραγωγή).
 • Το υπόγειο θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό για φυσική ξήρανση για μερικές ημέρες. Στεγνώνετε καλύτερα σε ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες.

Ξήρανση των μπρεζιέρες

Για αυτό το στοιχειώδες είδος ξήρανσης, θα χρειαστείτε ένα παλιό μεταλλικό κάδο, το οποίο πρέπει να είναι σταθερά τοποθετημένο στο κέντρο του υπογείου. Στον κάδο, πυρπολήθηκε και διατηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο θερμαινόμενος αέρας θα μετατοπίσει την υγρασία από το υπόγειο και ο καπνός που σχηματίζεται κατά την καύση θα καταστρέψει τον μύκητα και το καλούπι.

Ξήρανση κεριών

Για αυτή τη μέθοδο, θα είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένας σωλήνας εξαερισμού που εκτείνεται σχεδόν στο πάτωμα. Το κερί πρέπει να στερεωθεί σε σταθερή μεταλλική βάση και να τοποθετηθεί κάτω από το σωλήνα. Ακριβώς στον σωλήνα, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο χαρτιού για να σχηματιστεί η αρχική πρόσφυση. Μετά από λίγο, η ώθηση θα διατηρηθεί με το κάψιμο του κεριού.

Η διαδικασία πρέπει να διατηρηθεί μέχρι το δωμάτιο να είναι εντελώς στεγνό, αντικαθιστώντας το καμμένο κερί με ένα νέο.

Αντί των κεριών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δισκία ξηρού καυσίμου. Το ξηρό καύσιμο δεν καίει κακό.

Ξήρανση με σίδερο σιδερώματος

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους ιδιοκτήτες των γκαράζ που είναι ιδιοκτήτες φορητή σόμπα-burzhujki. Η σόμπα πρέπει να θερμαίνεται έως ότου το υπόγειο είναι εντελώς στεγνό.

Εάν είναι δυνατόν, και επιτρέπει την περιοχή του δωματίου του υπογείου, μπορείτε να εξοπλίσετε έναν απλό εξαερισμό παροχής και εξαγωγής, ο οποίος θα παρέχει κυκλοφορία αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση ενός τέτοιου συστήματος μπορείτε να βρείτε στο κεφάλαιο "Εξαερισμός".

Πώς να φέρετε στο υπόγειο ενός κτιρίου διαμερισμάτων

Η υγρασία, ο μύκητας και η μυρωδιά του μούχλας στα κελάρια των πολυώροφων κτιρίων είναι κοινά. Πολύ συχνά συμβαίνει ότι ο αερισμός του κελαριού είτε απουσιάζει εντελώς είτε λειτουργεί με παραβιάσεις. Στους τοίχους σχηματίζεται συμπύκνωση πατώματος και οροφής, υπάρχουν συχνά περιπτώσεις πλημμυρών των υπόγειων χώρων με το έδαφος και το λιωμένο νερό.

Στο υπόγειο των πολυκατοικιών, υπάρχουν συνήθως σωλήνες νερού και αποχέτευσης, οι οποίες προσθέτουν επίσης και υγρασία.

Εάν αισθάνεστε ότι το διαμέρισμα μυρίζει υγρασία, λύματα και μούχλα και υποψιάζεται ότι η μυρωδιά προέρχεται από το υπόγειο, επικοινωνήστε με την εταιρεία διαχείρισης ή τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο οργανισμός που ασχολείται με τη συντήρηση των πολυκατοικιών θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας στο υπόγειο, και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας - για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού.

Μορφή στο ίδρυμα - τι πρέπει να κάνουμε και πώς να πολεμήσουμε

Μύκητας για το ίδρυμα - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο για τα κτίρια, που χτίζονται σε χαμηλές θέσεις ή σε συνθήκες υψηλής στάθμης των υπόγειων υδάτων. Όλα Τα μέτρα απολύμανσης που εφαρμόζονται στην απομάκρυνση του μύκητα θα είναι μόνο προσωρινά.

 • Μπορείτε να καθαρίσετε την επιφάνεια του θεμέλιου από "βλάστηση" σε καθαρό σκυρόδεμα και να το επεξεργαστείτε με υδρόφοβο εμποτισμό (με βάση σιλικόνη ή ακρυλικό). Αυτός ο εμποτισμός θα προστατεύσει το θεμέλιο από τη διείσδυση της υγρασίας και από την κατάψυξη.
 • Σε συνθήκες υψηλού υπόγειου νερού πρέπει να είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποστράγγισης (πώς να το κανονίσετε περιγράφεται στην ενότητα "Τι να κάνετε αν τα υπόγεια ύδατα ρέουν κοντά").
Στην περίπτωση που ο μύκητας βλάψει σοβαρά την βάση, Συνιστάται η αναζήτηση βοήθειας από τις υπηρεσίες απολύμανσης. Οι εταιρείες που ειδικεύονται στην εξάλειψη της μούχλας και της μούχλας, στεγνώνουν καλά το ίδρυμα με τη βοήθεια επαγγελματικού εξοπλισμού.

Η μέθοδος μικροκυμάτων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγούμε από μούχλα στα θεμέλια του σπιτιού. Με τη βοήθεια ενός καλοριφέρ μικροκυμάτων, η περιοχή πίσω από την περιοχή θερμαίνεται μέχρι θερμοκρασία 65 ° C. Αυτό είναι αρκετό για να ολοκληρωθεί αφαιρέστε όχι μόνο το καλούπι στο θεμέλιο, αλλά και το μυκήλιο, που βρίσκονται βαθιά μέσα στη δομή.

Πρόληψη του μύκητα του υπογείου και του καλουπιού

Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση του μύκητα στο υπόγειο ή υπόγειο είναι Υπερβολική υγρασία και έλλειψη κανονικής κυκλοφορίας αέρα. Σε ξηρή αποθήκευση με σύστημα αερισμού κανονικής λειτουργίας, ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκήτων είναι ελάχιστος.

 • Για να διατηρήσετε ένα κανονικό μικροκλίμα στο υπόγειο συνιστάται όχι μόνο να εξοπλίσετε την κουκούλα, αλλά και να αερίζετε τακτικά το δωμάτιο.
 • Όλες οι ξύλινες επιφάνειες και δομές καλύπτονται κατά προτίμηση με αντισηπτικό εμποτισμό ή συμβατικό χρώμα.
 • Τα λαχανικά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, στα οποία εμφανίστηκε το καλούπι, είναι καλύτερα να ρίχνουν αμέσως.
 • Μία ή δύο φορές το χρόνο με σκοπό την πρόληψη συνιστάται η επεξεργασία του υπογείου Απολύμανση λύσεων ή υποκαπνισμός με μπάλες θείου ατμού.
 • Από καιρό σε καιρό μπορείτε ξηρή αποθήκευση. Ο τρόπος του παλιού παππού θα πλησιάσει: για τη νύχτα σε ένα κελάρι για να τοποθετήσει ένα μεταλλικό κουβά με τσιγαριστικά κάρβουνα. Όταν βγαίνουν τα κάρβουνα, αντικαταστήστε τα με νέα. Αυτό το μέτρο όχι μόνο βοηθά στην αποστράγγιση του αέρα, αλλά και απολυμαίνει το δωμάτιο.

Βλάβη από τη φόρμα

Μήτρου δεν είναι μόνο μια βρώμικη πλάκα σε διάφορες επιφάνειες και αντικείμενα, αλλά επίσης πηγή σοβαρών ανθρώπινων ασθενειών. Η μακρά παραμονή στις εγκαταστάσεις, μολυσμένη με μύκητα, είναι επικίνδυνη για την υγεία, και μερικές φορές για τη ζωή.

Στα κελάρια, τα κελάρια και τα υπόγεια, όπου συνήθως αποθηκεύεται το φαγητό, η παρουσία του μύκητα είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη, πρέπει να καταστραφεί αμέσως.

Από τα υγρά υπόγεια μπορεί να εξαπλωθεί το καλούπι στο εσωτερικό της κατοικίας, "καταβροχθίζοντας" τα πάντα στην πορεία του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καταπολέμηση της μούχλας πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, μόλις εμφανιστεί.

Για το πρόσωπο

Σπόρια μούχλας που εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με εισπνοή ή κατάποση, μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες: από αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικές παθήσεις σε φυματίωση και καρκίνο.

 • Ασπεργίλλωση - μια από τις ασθένειες που προκαλούνται από μύκητες, η οποία διαφέρει σε σοβαρή πορεία και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Οι περιπτώσεις θανάτου σε ασθενείς με ασπεργίλλωση είναι αρκετά συχνές.
 • Ιδιαίτερα επικίνδυνο καλούπι για βρέφη και ηλικιωμένους, καθώς και για άτομα με χαμηλή ασυλία.

Βίντεο: Βλάβη στο καλούπι για το ανθρώπινο σώμα.

Τα προϊόντα που έχουν μολυνθεί με μούχλα πρέπει να απορρίπτονται χωρίς λύπη. Γιατί είναι απαραίτητο να γίνει αυτό; Ένα μικρό στρώμα μούχλας στην επιφάνεια του φρούτου, του ψωμιού ή της μαρμελάδας είναι μόνο το ορατό τμήμα του μυκηλίου που διείσδυσε βαθιά στα καταστήματα τροφίμων. Μολυσμένο προϊόν είναι δηλητηριώδες για οποιονδήποτε βαθμό βλάβης.

Σπόρια μούχλα είναι σε θέση να διεισδύσουν ακόμη και κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε όλοι να εργαστούν για να καθαρίσετε τον μύκητα και μούχλα θα πρέπει να γίνει σε γάντια από καουτσούκ.

Για οικοδομικά υλικά και κατασκευές

Λευκό μανιτάρι (ποικιλία μούχλας) - ένας φοβερός εχθρός του ξύλου, γιατί είναι σε θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέψει ακόμα και το ισχυρότερο δέντρο σε σκουπίδια. Στα παλιά χρόνια, ένα ξύλινο σπίτι, το οποίο χτυπήθηκε από αυτό το είδος μύκητα, καίγεται για να προστατεύσει τα γειτονικά κτίρια από τη μόλυνση.

Με παρατεταμένη έκθεση μούχλα και μύκητες διαβρώνουν όλα τα είδη των δομικών υλικών: βαφή, γύψο, τούβλο και ακόμη και σκυρόδεμα. Το καλούπι είναι ικανό να καταστρέψει το οικοδομικό υλικό σχεδόν στο έδαφος, ως αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθούν και μερικές φορές ακόμη και να ανακατασκευαστεί ένα κτίριο ή μια δομή.