Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

 • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
 • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
 • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
 • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Μορφές και υλικά των πλέγματος

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

 • πλαστικό;
 • κράματα αλουμινίου ·
 • ξύλο ·
 • κεραμικά ·
 • ορείχαλκος;
 • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

Τύποι σχάρες αναρρόφησης

Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

Εσωτερική

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

 • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
 • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
 • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

Εξωτερική

Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

 • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
 • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
 • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
 • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

Εσωτερική διαβίβαση

Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

Στερέωση με "μυστικές" βίδες

Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

 • gipsokartonnymi;
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • σκυρόδεμα.

Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

 1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
 2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
 3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
 2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
 3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

Χρήση δοκών

Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.

Εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα μηχανικά συστήματα κάθε κτηρίου. Είναι υπεύθυνη για τη σωστή ανταλλαγή αέρα, εξασφαλίζοντας την παρουσία άνετων κλιματολογικών συνθηκών στο εσωτερικό του χώρου. Στην είσοδο και την έξοδο των αεραγωγών, που βρίσκονται εντός των ορίων διαθεσιμότητας, εγκαθίστανται αναγκαστικά σχάρες. Ο σκοπός τους:

 • αισθητικός σχεδιασμός οπών.
 • προστασία του ορυχείου από το φράξιμο λόγω της εισόδου ξένων αντικειμένων ή ζώων σε αυτό.
 • η σωστή κατανομή των ροών του αέρα, η οποία είναι πιο χαρακτηριστική για τον αερισμό του φρέσκου αέρα.

Η τοποθέτηση της σχάρας στον εξαερισμό εξαρτάται από το υλικό, το σχεδιασμό και τη θέση της. Αλλά η επιλογή του πλοιάρχου έχει πάντα αρκετές αποδεκτές επιλογές για τη μέθοδο εγκατάστασης.

Ποικιλίες σχάρων εξαερισμού

Στη θέση εγκατάστασης, οι σχάρες χωρίζονται σε:

 • Εξωτερικό, εγκατεστημένο στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου στην έξοδο του εξαερισμού.
 • Εσωτερικό, συνήθως βρίσκεται στην κουζίνα, στο μπάνιο και την τουαλέτα στα ανοίγματα των καυσαερίων?
 • peretochnye τοίχο ή πόρτα, που ρυθμίζουν την ανταλλαγή αέρα μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

Τα μοντέλα εξωτερικού χώρου έχουν συνήθως υψηλή αντοχή, αντοχή σε εξωτερικές καιρικές συνθήκες και σχετικά μεγάλη μάζα. Είναι εξοπλισμένα με ένα άκαμπτο πλαίσιο που μπαίνει μέσα στην οπή εξαερισμού και στερεώνεται από άγκυρες ή εργοστασιακά διαχωριστικά. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει μέγιστη αξιοπιστία εγκατάστασης και αντοχή του εξαρτήματος.

Τα προϊόντα για εσωτερική εγκατάσταση επιλέγονται συχνά για αισθητικούς λόγους. Είναι μικρού βάρους, ευχάριστης εμφάνισης και μικρού μεγέθους. Στο μπάνιο είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού κατασκευασμένη από ελαφρά αδιάβροχα υλικά.

Είδη δομών και υλικών

Τα σχολεία διακρίνονται όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού για:

 • Ρυθμιζόμενη, εξοπλισμένη με κινητά παντζούρια ή περσίδες, με τα οποία μπορείτε να αλλάξετε σκόπιμα τη διατομή.
 • Μη ρυθμιζόμενη, όλα τα στοιχεία της οποίας είναι σταθερά.
 • αδρανειακή, με περιστρεφόμενες λαμέλες, οι οποίες αλλάζουν τη θέση τους ανάλογα με την κεφαλή και την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.
 • Μοντέλα συνδυασμένης κουζίνας εξοπλισμένα με ακροφύσιο για σύνδεση κουκούλας τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα αερίου.

Οι γρίλιες εξαερισμού επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των ανοιγμάτων του συστήματος εξαερισμού. Ο εξωτερικός πίνακας πρέπει να επικαλύπτει ολόκληρο το τμήμα του ανοίγματος με κάποιο περιθώριο. Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα είναι ορθογώνια και στρογγυλά. Ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τους, χρησιμοποιούνται ισχυρά, περιβαλλοντικά ασφαλή και ανθεκτικά στην υγρασία υλικά:

Η απόφαση για τον σωστό καθορισμό μιας διακοσμητικής μάσκας μέσα σε ένα διαμέρισμα ή σε μεμονωμένο σπίτι εξαρτάται από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου.

Βασικές μέθοδοι εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της σχάρας εξαερισμού δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Μπορεί πολύ καλά να παραχθεί από τον οικιακό πλοίαρχο με υπομονή και ακρίβεια. Τα περισσότερα βιομηχανικά προϊόντα αποτελούνται από δύο μέρη:

 • Το κύριο σώμα, το οποίο είναι στερεωμένο απευθείας στην τρύπα στον τοίχο ή την πόρτα.
 • ένα αφαιρούμενο μέρος που εισάγεται στα ανοίγματα του περιβλήματος, το οποίο καθιστά δυνατή, χωρίς ειδικά προβλήματα, τον έλεγχο και τον καθαρισμό των διαύλων του συστήματος εξαερισμού.

Ξεκινήστε να κρεμάτε την εσωτερική μάσκα από το πρώτο μέρος, παίζοντας το ρόλο του πλαισίου. Κάνετε αυτό με τη βοήθεια των συνδετήρων ή των ενώσεων κόλλας. Πριν από αυτό, η εξωτερική επιφάνεια της οπής αερισμού προετοιμάζεται αναλόγως. Θα πρέπει να είναι ομαλή και καθαρή. Τυπικά, η σχάρα τοποθετείται στον τοίχο μετά την εφαρμογή ενός τελειωτικού στρώματος επάνω σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς τρόπους:

 1. Η στερέωση με βίδες ή βίδες πραγματοποιείται σε στερεό τοίχο από σκυρόδεμα, ξύλο ή γυψοσανίδες. Για να γίνει αυτό, μέσα από τρύπες στο σώμα του πλέγματος σε χώρους κλειστούς από το αφαιρούμενο τμήμα, τρύπες τρυπιούνται, οι οποίες είναι χαραγμένες με τη μορφή ενός καπακιού. Σε σκυρόδεμα ή τούβλο σε κατάλληλα σημεία με τη βοήθεια ενός τρυπανιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε πείρους. Όταν το πλέγμα έχει σχεδιαστεί χωρίς αφαιρούμενο μέρος της κεφαλής του κοχλία μετά την τοποθέτηση, σκουπίζονται και βαμμένα πάνω στο χρώμα του κύριου υλικού.
 2. Η στερέωση με πλίνθο ή γυάλινη σφαίρα χρησιμοποιείται για ξύλινα προϊόντα που ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό στυλ εσωτερικού χώρου, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο. Αυτό χρησιμοποιεί επίσης βίδες με αυτοκόλλητο ή καρφιά τελειώματος με μικρότερο μέγεθος καπακιού.
 3. Βιομηχανικά μοντέλα με τους κανονικούς ελατηριωτούς ελατηριωτούς αποστάτες εισάγονται απλά στην οπή εξαερισμού, η οποία για το σκοπό αυτό πρέπει να έχει τυποποιημένες διαστάσεις.
 4. Συνδέστε την πλαστική μάσκα σε οποιαδήποτε βάση με τη βοήθεια κόλλας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τοίχους επενδεδυμένους με εύθραυστα υλικά όπως κεραμικά πλακίδια. Γι 'αυτό, συνήθως χρησιμοποιούνται συνθέσεις υγρού "νυχιού". Βάζουν μια συμπαγή ταινία στην πίσω πλευρά του τμήματος, το οποίο πιέζεται προς τον τοίχο και στερεώνεται με μια ταινία χρώματος μέχρι να στεγνώσει τελείως. Η αποσυναρμολόγηση της εύθραυστης λεπτομέρειας σε αυτήν την περίπτωση χωρίς την καταστροφή της δεν θα λειτουργήσει.

Το αποσπώμενο τμήμα της σχάρας εισάγεται σταθερά στη βάση που στερεώνεται στον τοίχο. Για αισθητικούς λόγους, είναι προτιμότερο να το γυρίσετε έτσι ώστε οι οπές μεταξύ των περσίδων να μην είναι ορατές στον περιστασιακό παρατηρητή που στέκεται στο πάτωμα του δωματίου. Κατά τη διάρκεια της επιλογής και της εγκατάστασης των δικτύων υπερχείλισης, εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι δεν μπορούν να περάσουν από αυτές άμεσες ακτίνες φωτός. Αυτό μπορεί να υποβαθμίσει την ηχομόνωση και δεν φαίνεται πολύ ωραία.

Η σύνθεση των πλαστικών μοντέλων περιλαμβάνει συνήθως ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο είναι γρήγορα φραγμένο με σκόνη, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Επομένως, οι περισσότεροι πλοίαρχοι δεν το εγκαθιστούν. Διαφορετικά, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το πλέγμα.

Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα αερισμού έξω και μέσα στο σπίτι;

Η σύγχρονη αγορά κατασκευών προσφέρει μια τεράστια ποικιλία πινάκων εξαερισμού, που διαφέρουν ως προς το σχήμα, το μέγεθος, το υλικό κατασκευής, το σχεδιασμό.

Οι γρίλιες αερισμού σχεδιάζονται για το σχεδιασμό των ανοιγμάτων μέσω των οποίων ο αέρας κυκλοφορεί και εξέρχεται.

Επομένως, για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε σωστά μια μάσκα εξαερισμού, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες.

Ποικιλίες σχάρων εξαερισμού

Για να εγκαταστήσετε σωστά την περιγραφείσα συσκευή εξαερισμού, πρέπει να έχετε μια ιδέα για το σχεδιασμό της. Στον τόπο χρήσης, οι γρίλιες μπορούν να είναι εξωτερικές, εσωτερικές ή υπερχείλισης. Ο πρώτος τύπος προϊόντος πρόκειται να τοποθετηθεί εκτός των κτιρίων. τα εξωτερικά στοιχεία προστατεύουν τους αεραγωγούς από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τα μικρά απορρίμματα (για παράδειγμα, μπορεί να είναι φύλλα), τα έντομα, τα τρωκτικά. Για την κατασκευή, χρησιμοποιείται ένα ανθεκτικό υλικό, συνήθως χάλυβα ή αλουμίνιο αυξημένης αντοχής, "αδιάφορο" σε υπεριώδη και άλλα είδη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα εξωτερικά στοιχεία εξαερισμού παρέχονται με περσίδες, και σε ορισμένες περιπτώσεις με σύστημα θέρμανσης για την πρόληψη σχηματισμού πάγου.

Οι εσωτερικές συσκευές είναι στερεωμένες απευθείας στις εγκαταστάσεις, tk. αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για ένα μικρό φορτίο, τότε για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται λιγότερο ανθεκτικό, φθηνό πλαστικό. Οι σχάρες αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από ελκυστικότητα στην αισθητική έννοια, μικρά μεγέθη, ποικιλία στυλ, αποχρώσεις. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μια σχάρα εξαερισμού, συνδυάζοντας αρμονικά το στυλ του δωματίου. Και ένας ακόμη τύπος γρίλιων είναι in-line. Παρόμοια προϊόντα εγκαθίστανται σε εσωτερικά χωρίσματα, πόρτες. Οι σχάρες ροής όχι μόνο παρέχουν εξαγωγή αέρα, αλλά και εγγυώνται την ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων.

Κατασκευή δικτύων εξαερισμού

Σχέδιο ρυθμιζόμενης μάσκας εξαερισμού.

Τα σχάρες δεν μπορούν να ρυθμιστούν, με αδρανειακή αρχή λειτουργίας ή με δυνατότητα ρύθμισης. Η απλούστερη και φθηνότερη επιλογή είναι τα μη ρυθμισμένα προϊόντα. σε αυτά δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της ροής του αέρα. Η δεύτερη επιλογή είναι οι ρυθμιζόμενες γρίλιες. σε αυτά τα προϊόντα είναι δυνατόν στο σωστό χρόνο να αλλάξει η διατομή του αγωγού, μεταβάλλοντας έτσι τον όγκο των αέριων μαζών που πρόκειται να μετακινηθούν. Αυτό αυξάνει ή μειώνει την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού. Οι συσκευές αδράνειας κλείνουν αυτόματα τις περσίδες σε περίπτωση που δεν υπάρχει κίνηση του αέρα.

Τα προστατευτικά στοιχεία αερισμού είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, χάλυβα, ξύλο ή πλαστικό. Τα πιο ανθεκτικά και ακριβά είναι τα σχάρες από χάλυβα, ελαφρώς λιγότερα προϊόντα αλουμινίου που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση. Οι πλαστικές συσκευές χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος και μεγάλη επιλογή όσον αφορά τα χρώματα, τα σχήματα και το σχεδιασμό. Τα ξύλινα προϊόντα χρησιμοποιούνται αν είναι απαραίτητο για να τονιστεί το γενικό στυλ των χώρων: ένα φυσικό δέντρο είναι ακριβό και απαιτεί συνεχή φροντίδα.

Τρόποι ρύθμισης των πλεγμάτων εξαερισμού

Η εγκατάσταση μιας σχάρας αερισμού δεν απαιτεί καμία ειδική γνώση, οπότε η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους σχεδόν τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Μπορείτε να διορθώσετε το προϊόν με δύο τρόπους: με στοιχεία στερέωσης ή με κόλλα. Ο σχεδιασμός της πλειοψηφίας των σχάρες αερισμού περιλαμβάνει το κύριο σώμα, διαιρείται σε 2 μέρη: ένα από αυτά είναι εγκατεστημένο άμεσα στον αγωγό αέρα, και το δεύτερο, αφαιρούμενο, τοποθετημένο στο πρώτο. Για να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού και να αποκλείσετε το δονητικό αποτέλεσμα, η στερέωση πρέπει να γίνεται μέσω ελαστικού παρεμβύσματος. Όταν επιλέγετε μια συσκευή θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το προϊόν αυτό εμποδίζει τη διέλευση των αερίων μαζών, έτσι πρέπει να πάρει τα μπαρ στο μέγεθος, έτσι ώστε ο εξαερισμός είναι ακόμα αποτελεσματική. Η στερέωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους:

Το σχέδιο εγκατάστασης ενός πλέγματος εξαερισμού.

 1. Βίδες "vpota": πρώτα πρέπει να μετρήσετε τις τρύπες για τις προετοιμασμένες βίδες έτσι ώστε οι κεφαλές τους να είναι επίπεδες με το επίπεδο της σχάρας εξαερισμού. Εάν ο τοίχος είναι σκυρόδεμα, τότε πρώτα πρέπει να σημειώσετε τις τρύπες για τα πλαστικά πείρους, στη συνέχεια τρυπήστε τις τρύπες με το τρυπάνι και τοποθετήστε τα πλαστικά στοιχεία στον τοίχο.
 2. Υαλοπίνακες ή με γυψοσανίδες: αυτή η μέθοδος στερέωσης των πινάκων εξαερισμού είναι αποδεκτή εάν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί το επιθυμητό διακοσμητικό αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με ξύλινα στοιχεία.
 3. Με κόλλα: μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε κόλλα στερέωσης, για παράδειγμα, του τύπου "υγρά καρφιά". Για να εφαρμόσετε την κόλλα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πιστόλι και εφαρμόστε κόλλα γύρω από την περίμετρο του προϊόντος, αποφεύγοντας τα κενά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το προϊόν στον τοίχο με ελαφριά πίεση και στερεώστε τη συσκευή με μια ταινία στήριξης, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί σε μια μέρα.
 4. Στα διαχωριστικά - μια από τις πιο κοινές μεθόδους στερέωσης, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε γρήγορα τη συσκευή, εάν υπάρχουν τρύπες στον τοίχο. Αν όχι, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι και ένα κερδοφόρο τρυπάνι: η διάμετρος των οπών πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις των διαχωριστικών.

Εάν η μάσκα εξαερισμού τοποθετηθεί μέσα στο κτίριο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.

Οι σχάρες που είναι εγκατεστημένες από έξω πρέπει να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό και ανθεκτικό στη διάβρωση υλικό: χάλυβα, αλουμίνιο.

Ανακαλύπτουμε πώς να εγκαταστήσετε σωστά μια μάσκα εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα μηχανικής που είναι απαραίτητα για την παροχή άνετου κλίματος σε οποιοδήποτε τύπο χώρου. Σε οικιακά συστήματα εξαερισμού, ο συνηθέστερος εξοπλισμός για τους αεραγωγούς και τους αεραγωγούς αερισμού είναι οι γρίλιες. Τοποθετούνται στην οπή εξαέρωσης απευθείας στην είσοδο της ροής του αέρα που έχει ήδη πλύνει το δωμάτιο.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ενός φράγματος εξαερισμού, ένα πράγμα είναι σημαντικό - η στεγανότητα του πιεστηρίου

Τρόποι εγκατάστασης φραγμάτων εξαερισμού

Αυτή η ενότητα περιγράφει μια απλή οδηγία για την τοποθέτηση ενός απλού σχεδίου ενός σχάρου, το οποίο μπορεί να εκτελεστεί με διάφορους τρόπους:

Η τοποθέτηση της σχάρας στον τοίχο με τη βοήθεια ταινιών μπογιάς είναι κατάλληλη μόνο για προσωρινή στερέωση, για παράδειγμα, για χαρτογράφηση οπών για γεώτρηση

 1. Βίδες στερέωσης "vpota", ίσως η πιο απλή και προσιτή μέθοδος αυτο-εγκατάστασης του ventrash. Εφαρμόζεται σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια τοίχων (σκυρόδεμα, ξύλο, τούβλο, γυψοσανίδες).

Εκτελείται ως εξής:

 • Σημειώστε τον τόπο εγκατάστασης στον τοίχο.
 • Στην περίπτωση τοίχων από σκυρόδεμα και τούβλα, θα χρειαστεί να τρυπήσετε τρύπες ή πείρους με τρυπάνι ή διάτρητο.

Βγάλτε προσεκτικά, επειδή γύρω από τα τοιχώματα των αγωγών εξαερισμού είναι συνήθως κοίλα, οι αυτο-κοπτήρες είναι καλύτερα να λαμβάνονται με ένα πείρο

 • Οι οπές για τη στερέωση στην ίδια την σχάρα επεξεργάζονται έτσι ώστε ο κοχλίας της βιδωτής βίδας να βρίσκεται "ξεπλένεται" με την επιφάνεια του πλαισίου.
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε το προϊόν και βιδώστε τις βίδες.

Μην ξεχάσετε να αφαιρείτε τακτικά την σχάρα και να την καθαρίζετε από τη σκόνη και τη σκόνη

Σημαντικό! Όποιος τρόπος να εκμεταλλευτείτε, το κύριο πράγμα στη διαδικασία είναι μια πολύ στενή προσάρτηση στον τοίχο χωρίς ρωγμές και κενά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα σφραγιστικό σιλικόνης για να μονώσετε το κανάλι.

 • Με τη βοήθεια μιας πλακόστρωσης ή γυαλιού να χρησιμοποιηθούν αεραγωγοί εξαερισμού. Άλλα είδη προϊόντων είναι επίσης στερεωμένα, αλλά σε ένα δωμάτιο με ξύλινη επένδυση ή διακοσμημένα με ξύλινα αντικείμενα.
 1. Στερέωση σε κόλλα ταχείας δράσης όπως "υγρά καρφιά" (Δράκος, Τιτάν), σιλικόνη, κλπ.

Με αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να ενεργείτε ως εξής:

 • Εξωθήστε μια λωρίδα κόλλας με ένα ειδικό εργαλείο-πιστόλι κατά μήκος του περιγράμματος του φράγματος εξαερισμού.
 • Πατήστε καλά τη σχάρα στον τοίχο.
 • Η τοποθέτηση σε αυτή τη θέση θα βοηθήσει στην τοποθέτηση αφρού.
 • Την επόμενη μέρα αφαιρείται ο αφρός.
 1. Μια άλλη κοινή και απλή μέθοδος είναι η στερέωση στους αποστάτες.

Συμβουλές! Σε μέρη όπου δεν είναι βολικό και δυνατό να τοποθετηθεί ερμητικά η σχάρα στο σύστημα εξαερισμού, χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα για τη σχάρα αερισμού.

Για εσωτερική εγκατάσταση, προτιμήστε φιλικά προς το περιβάλλον, μη τοξικά προϊόντα.

Τύποι και σκοπός των αεραγωγών αερισμού

Οι σχάρες για συστήματα εξαερισμού παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά κατασκευών σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, σχεδίων και υλικών κατασκευής. Ανάλογα με τις παραπάνω παραμέτρους, αλλάζει επίσης η τιμή ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Στις επόμενες ενότητες, θα σας ενημερώσουμε για τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων.

Ένας μη καταρτισμένος άνθρωπος από την πρώτη φορά και δεν παίρνει τη σωστή σχάρα για τον αεραγωγό του

Θέση εγκατάστασης

Οι ειδικοί διακρίνουν τις γρίλιες εξαερισμού από τα κύρια χαρακτηριστικά. Η κύρια θέση στην ταξινόμηση των προϊόντων που εξετάζουμε καταλαμβάνεται επίσης από τον τρόπο με τον οποίο εγκαθίστανται. Σε αυτή τη βάση, η σχάρα χωρίζεται σε:

 1. Εσωτερική - Συνήθως όμορφα πλέγματα εξαερισμού εγκαθίστανται από το εσωτερικό των χώρων. Τα σχέδια τους δεν υπόκεινται σε ιδιαίτερο στρες, επομένως είναι κατασκευασμένα κυρίως από πλαστικό.

Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από:

 • Μικρό μέγεθος.
 • Οπτική έκκληση.
 • Διάφορα στυλ και χρώματα.

Όλα αυτά επιτρέπουν σε οποιονδήποτε, ακόμη και τον πιο απαιτητικό αγοραστή, να επιλέξει το καταλληλότερο μοντέλο, οργανικά συνδυασμένο με το συνολικό εσωτερικό σχέδιο του δωματίου.

Επιπλέον, η εσωτερική υποκατηγορία είναι πολύ απλή και εύκολη στην εγκατάσταση από τον εαυτό σας και την περαιτέρω λειτουργία. Συχνά, η εσωτερική μάσκα με ένα μάνδαλο, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε εύκολα την κατεύθυνση και την ένταση της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο.

 1. Εξωτερική. Σύμφωνα με το όνομα, τα προϊόντα αυτά συνδέονται από το εξωτερικό του κτιρίου. Ο σκοπός των εξωτερικών πλεγμάτων είναι να προστατεύουν τους αεραγωγούς από τη διείσδυση σκόνης, βρωμιάς, εντόμων, τρωκτικών και βροχοπτώσεων. Αυτό, κατά κανόνα, αεριζόμενες γρίλιες από υψηλής αντοχής αλουμίνιο, ανθεκτικές σε επιθετικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.
 2. Εισερχόμενα. Οι γρίλιες εξαερισμού χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή αέρα μεταξύ των χώρων. Τα προϊόντα αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V, τοποθετημένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους. Αυτό παρέχει φωτισμό και ηχομόνωση μεταξύ των δωματίων. Υπάρχουν ειδικές σχάρες εξαερισμού για πόρτες, χωρίσματα και τοίχους κ.λπ.

Για πληροφορίες! Για τους αγωγούς αερισμού υπόγειου αέρα χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα αεριζόμενων δαπέδων, κατασκευασμένα κυρίως από αλουμίνιο ή ξύλο.

Στην επισκευή, όλες οι μικρότερες λεπτομέρειες είναι σημαντικές, μέχρι που η μάσκα έχει περισσότερους αγωγούς εξαερισμού

Κατασκευή

Το επόμενο σημείο που καθορίζει την ταξινόμηση των πλέγματος είναι τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους.

Σύμφωνα με αυτά, διακρίνονται οι εξής κατασκευές:

 • Τα ρυθμιζόμενα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με κινητές ράβδους, των οποίων το άνοιγμα-κλείσιμο επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα της κίνησης του αέρα και την ένταση της ανταλλαγής αέρα.
 • Δεν ρυθμίζεται. Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του. Αυτά είναι απλά σχέδια χωρίς πρόσθετες λειτουργίες.
 • Τα αδρανειακά πλέγματα είναι σε θέση να κλείνουν αυτόματα τα blinds χωρίς την κίνηση των αέριων μαζών.

Υλικά κατασκευής

Οι γρίλιες αερισμού είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά.

Συνεπεία αυτού, τα προϊόντα ταξινομούνται σε:

 • Χαμηλό κόστος.
 • Αντοχή στις βιολογικές επιδράσεις.
 • Ευκολία και ευκολία συντήρησης.
 • Πιθανές αλλαγές στο χρώμα και το σχήμα υπό την επίδραση της υπεριώδους.
 1. Τα προϊόντα από αλουμίνιο είναι ελαφριά, ανθεκτικά, δεν φοβούνται το άμεσο ηλιακό φως, αλλά πιο ακριβά από τα πλαστικά.
 2. Οι ξύλινες μάσκες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον, αισθητικά προϊόντα ταιριάζουν αρμονικά στους πιο εκλεκτούς εσωτερικούς χώρους. Τα πλέγματα είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο, επομένως απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και αξίζουν πολλά.

Τα ξύλινα προϊόντα είναι ιδανικά για μπάνιο και σάουνα

 1. Οι σχάρες εξαερισμού χάλυβα είναι πολύ ανθεκτικές και ανθεκτικές. Είναι πολύ βαρύτερα από τις δομές αλουμινίου και είναι πολύ πιο ακριβά.

Ενδιαφέρουσες! Στην παραγωγή των σετ κουζίνας και τραπεζαρία χρησιμοποιούνται συχνά πλέγματα αερισμού επίπλων, αυτό είναι παραδοσιακά κατασκευασμένο από ξύλο ή μπαστούνι.

Μορφή προϊόντος

Το τέταρτο από τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ταξινόμηση των ventrlattices είναι το σχήμα τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι επιλογές είναι πολύ μεγαλύτερες από τα βασικά γεωμετρικά σχήματα:

Οι κατασκευαστές πινάκων εξαερισμού, ειδικά για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, δεν σταματούν στην αναζήτηση νέων μορφών και διακοσμητικών προϊόντων.

Φυσικά, για το σχεδιασμό των αεραγωγών από το δρόμο χρησιμοποιήστε ένα απλό πλέγμα εξαερισμού γύρο εξωτερικό, ή τετράγωνο και ορθογώνιο. Φυσικά, αν δεν μιλάμε για τις ειδικές αρχιτεκτονικές λύσεις του κτιρίου, όταν κάθε λεπτομέρεια πρέπει να ταιριάζει στο γενικό σύνολο.

Προσοχή παρακαλώ! Όταν αγοράζετε μια σχάρα, θυμηθείτε ότι είναι εγγενές εμπόδιο στη ροή του αέρα που πηγαίνει στον αγωγό αερισμού. Επιλέξτε ένα σχέδιο που δεν θα μειώσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.

Συμπέρασμα

Μετά την ανάγνωση του παραπάνω πληροφορίες, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και τώρα έχουν μια ιδέα για το τι μια σχάρα εξαερισμού και πώς συνδέεται με τον τοίχο. Να θυμάστε ότι ο αερισμός του χώρου είναι απαραίτητη όχι μόνο για αισθητικούς λόγους (για την αφαίρεση οσμών), αλλά και καλό για την υγεία (απαλλαγή αέρα) σας.

Είναι εύκολο να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, αρκεί να φέρετε έναν αναμμένο ταιριάζει ή έναν αναπτήρα σε αυτό (όπως στη φωτογραφία)

Στο βίντεο αυτού του άρθρου θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Το κλίμα

Η σχεδίαση και η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην αίθουσα συνεπάγεται αναγκαστικά την εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες στο σύστημα εξαερισμού έχουν αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία, αλλά όχι πρακτική αξία. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.

Περιεχόμενα

Φούρνοι αερισμού: σημασία και ρόλος

Ο κύριος σκοπός της σχάρες αερισμού είναι η παροχή ποιοτικών εξαερισμός στο δωμάτιο μέσω της ορθής εξάπλωση της ροής αέρα και την παροχή οξυγόνου σε επαρκή όγκο. Για να γίνει αυτό, η εγκατάσταση των δικτύων εξαερισμού που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς πυρασφάλειας και είναι υποχρεωτική για όλα τα κτίρια και κατασκευές, δεδομένου ότι είναι οι αεραγωγοί κατά το χρόνο οι πυρκαγιές βοηθήσει στην εξάλειψη του καπνού και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Ποικιλίες και περιγραφή των πλεγμάτων εξαερισμού

Η σύγχρονη αγορά των δομικών προϊόντων επηρεάζει την ποικιλομορφία και τις παραλλαγές των πλεγμάτων εξαερισμού: όλα τα σχέδια είναι διαφορετικό σχήμα, το μέγεθος, το σχεδιασμό και χρώματα, κατασκευή υλικών και, φυσικά, την τιμή.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί διακρίνουν τουλάχιστον τέσσερα βασικά και αρκετά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα οποία οι σχάρες μπορούν να διαφοροποιηθούν.

Το κύριο κριτήριο ταξινόμησης που καθορίζει τους τύπους πλεγμάτων είναι τον τρόπο και τον τόπο εγκατάστασής τους. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να υποδιαιρέσετε τις γρίλιες εξαερισμού σε:

Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού, κρίνοντας με το όνομα, υπόκεινται σε προσκόλληση έξω από το κτίριο ή τη δομή. Ο κύριος σκοπός τους είναι να προστατεύουν τους αεραγωγούς από τα απορρίμματα και τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις, τα έντομα και τα μικρά τρωκτικά. Το αλουμίνιο υψηλής αντοχής, το οποίο είναι ανθεκτικό στις αρνητικές επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και των ακτίνων UV, χρησιμοποιείται συχνά ως κατασκευαστικό υλικό. Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού είναι απαραιτήτως εξοπλισμένες με περσίδες σταθεροποιημένες υπό ορισμένη γωνία και διαθέτουν λειτουργία θέρμανσης που παλεύει επιτυχώς με παγετό κατά την ψυχρή περίοδο.

Εσωτερικές σχάρες εξαερισμού Προορίζονται για στερέωση στο εσωτερικό του κτιρίου και επειδή ο σχεδιασμός τους έχει σχεδιαστεί για πολύ λιγότερα φορτία, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό. Σχάρες αυτού του τύπου είναι κατά κύριο λόγο διακρίνονται οπτικά ελκυστικό και συμπαγή, και η ποικιλία των μορφών και των χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο που θα ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό χώρο. Εσωτερική αεραγωγοί είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση, έχουν συχνά ένα αφαιρούμενο κεντρικό τμήμα ή εφοδιασμένοι με ρυθμιζόμενη περσίδες, μέσω του οποίου μπορείτε να αλλάξετε την ένταση του αέρα και την κατεύθυνση εξαερισμού εύκολα.

Γρίλιες αερισμού υπερχείλισης χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση σε τοίχους, πόρτες και χωρίσματα είναι όχι μόνο λειτουργικό φορτίο άμεσα, αλλά επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους δύο δωμάτια, παρέχοντας κυκλοφορία του αέρα και δημιουργώντας ένα ήχο και το φως-μπλοκαρίσματος. Τα σχάρες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V διατεταγμένες κατά τρόπον ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι σχάρες εξαερισμού ταξινομούνται σε:

Χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ρυθμιζόμενων πλεγμάτων εξαερισμού Υπάρχουν κινούμενες περσίδες, χάρη στις οποίες ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τον συντελεστή του ζωντανού τμήματος και να ελέγξετε την κίνηση της ροής του αέρα.

Μη ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού αυτά τα blinds δεν έχουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την κίνηση του αέρα.

Αλεξίσφαιρα πλέγματα εξαερισμού μπορεί να κλείσει αυτόματα τον αερισμό αμέσως μετά τη διακοπή της κίνησης των μαζών αέρα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων επιτρέπουν στα μοντέλα να διαφοροποιούνται σε:

 1. πλαστικό;
 2. αλουμίνιο.
 3. ξύλινα?
 4. χάλυβα και άλλα.

Πλαστικές σχάρες εξαερισμού χαρακτηρίζεται από υψηλή διάβρωση και βιολογική σταθερότητα και μια αποδεκτή τιμή, αλλά το άμεσο ηλιακό φως επηρεάζει αρνητικά την οπτική έκκληση των προϊόντων: πάροδο του χρόνου, μπορούν να παραμορφώσουν και να αλλάξετε το χρώμα του.

Γρίλιες εξαερισμού αλουμινίου έχουν σχετικά υψηλή αντοχή και χαμηλό βάρος, για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρούν τις αρχικές τους ιδιότητες υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, αλλά σε σύγκριση με τα πλαστικά αντίστοιχά τους, το κόστος τους είναι ελαφρώς υψηλότερο.

Ξύλινες σχάρες εξαερισμού είναι παραδοσιακά τοποθετημένα σε εσωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα είναι περιβαλλοντικά ασφαλή και εξωτερικά παρών, τα οποία τους επιτρέπουν να εναρμονιστούν αρμονικά με το σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η φυσική διάταξη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους καθορίζει την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής και το κόστος της τελικής δομής είναι αρκετά υψηλό.

Γρίλια εξαερισμού χάλυβα διαφέρουν τόσο ως προς την υψηλή αντοχή όσο και ως προς το υψηλό βάρος τους, καθώς και λόγω του υψηλότερου κόστους τους σε σύγκριση με τις δομές αλουμινίου.

Ανάλογα με το σχήμα, οι γρίλιες εξαερισμού μπορούν να είναι:

 1. στρογγυλή?
 2. ορθογώνιο;
 3. οβάλ και άλλα.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Σχετικά με τις γρίλιες εξαερισμού που χρειάζονται περισσότερο σήμερα και τον τρόπο παροχής μιας μάσκας εξαερισμού, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

1. Ορθογώνια πλέγματα αερισμού εισαγωγής και εξαγωγής από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τοποθέτηση σε οροφή ή τοίχο.
 2. για την οργάνωση της ορθολογικής διανομής της ροής του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τη διακόσμηση των εξόδων εξαερισμού ή συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Περιέχει ένα αριθμό βοηθητικών στοιχείων: το εσωτερικό τμήμα στερεώνεται στη βάση με τη βοήθεια μανδάλωσης για καθαρισμό χωρίς αποσυναρμολόγηση της σχάρας αερισμού.
 3. η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες.
 4. τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με κεκλιμένες λαμαρίνες.

2. Γρίλιες εξαερισμού κατασκευασμένες από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για εξωτερική τοποθέτηση σε τοίχο.
 2. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. περιέχει πολλά βοηθητικά στοιχεία.
 3. είναι εξοπλισμένο με ρολά, βαρυτικά, εμποδίζοντας τη δυνατότητα αντίστροφης έλξης.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

3. Πλέγματα εξαερισμού για τη σύνδεση της κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό

Πεδίο εφαρμογής

 1. Η πρόσθετη σχάρα εξαερισμού παρέχει φυσική εξάτμιση στην κουζίνα και σε άλλους χώρους εξοπλισμένους με φούρνο αερίου.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Η παρουσία αποκλίσεων, αποτρέποντας την αντίστροφη ροή μέσω της σχάρας εξαερισμού, που βρίσκεται κάτω.
 3. χάρη στο αφαιρούμενο κάτω μέρος της σχάρας, η διαδικασία καθαρισμού απαιτεί λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

4. Γρίλιες πόρτας αερισμού ορθογωνίου σχήματος

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 2. εγκαθίστανται στις πόρτες των κουζινών, των λουτρών και των λουτρών.
 3. τοποθετημένα στα περβάζια, οι σχάρες εξαερισμού επιτρέπουν τη σωστή διανομή της κίνησης των ζεστών αέριων μαζών από τις πηγές κεντρικής θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδιαστικών λύσεων.
 3. την παρουσία προστατευτικού διχτυού από έντομα ή κινητού πτερυγίου για τον έλεγχο της ροής του αέρα ·
 4. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες απευθείας στο περβάζι παραθύρου ή στο φύλλο πόρτας.

5. Πλέγματα εξαερισμού μεταλλικών κατασκευών

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού καυσαερίων και ανεφοδιασμού οικιακών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων και κατασκευών, καθώς και συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
 2. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τοποθέτηση σε οροφή και τοίχο εξωτερικά ή εντός κτιρίων και κατασκευών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο για βαφή με πολυμερές χρώμα και βερνίκι.
 2. τα υψηλής ποιότητας αναλώσιμα και η επεξεργασία με φωσφορικό ψευδάργυρο εγγυώνται αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση και ακεραιότητα επίστρωσης.
 3. Η παρουσία προστατευτικού δικτυώματος από μικρά έντομα.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

Πλαστικές γρίλιες για συστήματα εξαερισμού και συστήματα κλιματισμού

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τον σωστό ανεφοδιασμό και τον εξαερισμό της ροής αέρα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα ·
 3. υψηλή αντίσταση στη θερμοκρασία και στις μηχανικές επιδράσεις.
 4. η παρουσία ελατηριωτών λαμαρινών που μπορούν εύκολα να ανακτηθούν για καθαρισμό.
 5. εύκολη εγκατάσταση και ευκολία χρήσης.

Διαχυτήρες στροβίλου

Πεδίο εφαρμογής

 1. για στερέωση σε συστήματα ψευδοροφών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. τη δυνατότητα προσαρμογής για την κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς συνδετήρες.

Τρόποι εγκατάστασης ενός πλέγματος εξαερισμού

Δεν είναι μυστικό ότι η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, τη διαθεσιμότητα ειδικών εργαλείων και υλικών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκτελεί μόνο δεν μπορεί να ειπωθεί οι επαγγελματίες για την εγκατάσταση ενός πλέγματος εξαερισμού: η εγκατάσταση μπορεί να παράγει κανείς, γιατί απαιτεί να εξασφαλίσει μόνο με τη βοήθεια κατάλληλων συνδετήρων ή μια ειδική κόλλα.

Ο βασικός σχεδιασμός οποιασδήποτε σχάρου εξαερισμού αναλαμβάνει ένα χωριστό περίβλημα, ένα μέρος του οποίου (ζάντα) είναι τοποθετημένο απευθείας στο τμήμα αεραγωγού. Στη συνέχεια τοποθετείται αποσπώμενο κεντρικό τμήμα, το οποίο είναι εύκολο να αφαιρεθεί, καθαρίστε τον αγωγό εξαερισμού και το βάλτε στην αρχική του θέση. Για την αποφυγή πιθανών κραδασμών, η στερέωση της στεφάνης της σχάρας εξαερισμού στο τμήμα του αεραγωγού πραγματοποιείται με ελαστικά παρεμβύσματα. Το οπίσθιο τοίχωμα του κεντρικού τμήματος του πλέγματος μπορεί να είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό δίχτυ, το οποίο χρησιμεύει ως φίλτρο από σωματίδια σκόνης, κάτω και διάφορα έντομα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχάρες αποτελούν εμπόδιο στη διέλευση του αέρα και είναι ικανά να δημιουργήσουν πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση στο σύστημα εξαερισμού. Και αυτό σημαίνει ότι οι γρίλιες αερισμού πρέπει να επιλέγονται κατά τρόπο ώστε να μην μειώνεται η απόδοση και η παραγωγικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού και να μην μειώνεται η ταχύτητα του εξαεριζόμενου αέρα.

Έτσι, πώς να συνδέσετε μια μάσκα εξαερισμού;

1. Στερέωση των πλεγμάτων εξαερισμού με βίδες "vpota"

Καθορισμός πλέγμα τιμολόγιο με παρόμοιο τρόπο - είναι ο πιο προσιτός και εύκολος τρόπος για την εγκατάσταση στο επίχρισμα τοίχους, ξύλο ή επιφάνεια γυψοσανίδα, καθώς και συγκεκριμένες. Πώς να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού με βίδες "vpota";

Για να πραγματοποιήσετε ακριβή τοποθέτηση της οπής στη μάσκα, βυθίστε κάτω από τις διαστάσεις του καπακιού βίδας. Στο μέλλον, οι βίδες ή οι βίδες είναι διακοσμημένες ή βαμμένες κάτω από το χρώμα της δομής.

2. Στερέωση με πλίνθο ή χάντρες

Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης είναι σπάνια, αλλά σας επιτρέπει να επιτύχετε ένα θεαματικό αποτέλεσμα στις εγκαταστάσεις που είναι διακοσμημένες με ξύλινα στοιχεία.

3. Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με μπουλόνια με κεφαλή κώνου "vpoy" στα κρυμμένα στοιχεία;

Μια παρόμοια μέθοδος τοποθέτησης περιλαμβάνει τη στερέωση των κρυφών γωνιών ή στηριγμάτων γύρω από την περίμετρο της οπής με ένα περιθωριακό περιθώριο από την άκρη. Στη συνέχεια, μέσα από την οπή του μπουλονιού, η μάσκα εξαερισμού στερεώνεται στη θέση της.

4. Στερεώστε τις γρίλιες εξαερισμού με το χέρι με στενή εφαρμογή στην οπή των κολάρων συγκόλλησης ή διαχωριστικού

Αυτή η μέθοδος διαφέρει από τους κρυμμένους συνδετήρες. Από το να κολλήσετε ένα πλέγμα εξαερισμού;

Για να γίνει αυτό, είναι κατάλληλα τα υγρά καρφιά, η κολλητική κόλλα "τιτάνιο" ή "δράκος", η σιλικόνη "budamex" ή "penosil". Η κόλλα εφαρμόζεται από το φυσίγγιο με ειδικό πιστόλι κατά μήκος της όλης περιμέτρου του πλέγματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει ελαφρά πάνω από την κοιλότητα του. Τώρα μένει μόνο η εφαρμογή της σχάρας εξαερισμού στην επιφάνεια του τοίχου, το στερεώστε με μια ταινία στήριξης και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το μετά από μια μέρα.

Θυμηθείτε να κολλήσετε τη γρίλια εξαερισμού στον τοίχο θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτό, εκτός από τα μικρότερα κενά και, σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να υγρανθεί το τείχος πριν την κόλληση.

5. Τοποθετήστε τη μάσκα εξαερισμού με τις περσίδες στα διαχωριστικά.

Ο παραδοσιακός τρόπος τοποθέτησης της σχάρας βιομηχανικού εξαερισμού με τη χρήση διαχωριστικών ελατηρίων θα σας επιτρέψει να κάνετε εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα την εγκατάσταση της σχάρας στην τελική τρύπα.

Και θυμηθείτε, εάν πρέπει να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού σε μια κατοικία, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε δομές από φυσικά, μη τοξικά και ασφαλή υλικά. Επιπλέον, το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στις αρνητικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, εάν η εγκατάσταση υποτίθεται ότι παράγεται στο δρόμο.

Ένα βίντεο από το YouTube

Σχετικά με τον τρόπο σωστής εγκατάστασης της μάσκας εξαερισμού θα σας ειδοποιηθεί ένα βίντεο

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Nbsp; - μία έξοδος του τσάι συνδέεται με τον σωλήνα / κιβώτιο / αυλάκωση από την κουκούλα.
- Συνδέστε τη δεύτερη έξοδο προς την έξοδο.
- και το πιο ενδιαφέρον, στην τρίτη έξοδο συνδέστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής.

Βαλβίδα ελέγχου εξαερισμού κουζίνας φυσικό εξαερισμό.

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας «επισκευή Maistrov», που λέει πώς να γυρίσει μικρού μεγέθους κουζίνα σε μια ζεστή τραπεζαρία σε στυλ «Provence», καθώς και το πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε το εξαερισμού στην αίθουσα χωρίς να διακυβεύεται η επισκευή.

Οι σχάρες που είναι εγκατεστημένες από έξω πρέπει να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό και ανθεκτικό στη διάβρωση υλικό: χάλυβα, αλουμίνιο.

Ένα άνετο μικροκλίμα στην κουζίνα θα προσφέρει το TwinFresh Comfo.

Προκειμένου να γίνει ένα ποιοτικό και φθηνό φινίρισμα της κουζίνας, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε προσεκτικά και προσεκτικά όλα τα βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα που προσφέρονται στο Διαδίκτυο.

Οι καθηγητές θα σας βοηθήσουν να μάθετε απλές τεχνικές του δικού σας επαγγελματισμού.

Φούρνοι αερισμού: πιθανοί τύποι και τα πλεονεκτήματά τους

Η έλλειψη εισροή φρέσκου αέρα μέσα στο σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της υγείας των κατοίκων, όπως σε ένα δωμάτιο αερίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει μια συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα και μια ποικιλία από τις τοξίνες που παράγονται ως προϊόντα οικιακού καθαρισμού, και πολλά υλικά φινιρίσματος.

Όσον αφορά την ανάγκη για αερισμό για το μπάνιο, η κατάσταση εδώ είναι ακόμη πιο σοβαρή. Σε μόνιμη υγρή αέρα πολύ καλά αναπαράγονται μια ποικιλία από βακτήρια, μικρόβια και μύκητες, που συσσωρεύεται στους τοίχους, πόρτες και έπιπλα, να χαλάσει την εμφάνισή τους και να καταστήσουν άχρηστη και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου.

Είναι επίσης απαραίτητο να εγκατασταθούν πλέγματα αερισμού και σε χώρους όπως λουτρά και σάουνες. Εξαιρετικά σημαντικός αερισμός για κουζίνες, υπόγεια, σοφίτες. Σήμερα μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία τύπων πινάκων αερισμού, σημαντικά διαφορετικά:

 • Με ραντεβού. Υπάρχουν εξωτερικές, εσωτερικές, πόρτες κλπ.
 • Με σχεδιασμό. Η μάσκα εξαερισμού μπορεί να είναι στρογγυλή, τετράγωνη, ορθογώνια, με περσίδα για ρύθμιση της ροής του αέρα ή με βαλβίδα που εμποδίζει την είσοδο αέρα στο σύστημα εξαγωγής αερισμού. Υπάρχουν σχάρες πάνω και κάτω, με φλάντζα και χωρίς, ακόμα και με ειδικά ενσωματωμένα πλέγματα, που έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τα έντομα να βγαίνουν έξω από το εσωτερικό του δωματίου.
 • Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής. Πλέγματα εξαερισμού και πρόσοψης αερισμού, και πλέγματα αερισμού για τις πόρτες και συνδέονται με δομές πλέγματος αεραγωγών, τόσο από ξύλο όσο και από πλαστικό. Υπάρχουν γρίλιες εξαερισμού από μέταλλο (για παράδειγμα, τα αλουμίνια και οι γαλβανισμένες σχάρες από χάλυβα είναι πολύ δημοφιλείς).
 • Ανά χρώμα και εμφάνιση. Μεταξύ των πολλών ποικιλιών των αντικειμένων που εξετάζονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να βρείτε σχάρες και λευκά, καφέ, και άλλες αποχρώσεις, και διακοσμητικά διακοσμητικά σχάρες εξαερισμού.

Επίσης, οι διαστάσεις των πλεγμάτων εξαερισμού, το πλάτος και το ύψος τους μπορεί να είναι διαφορετικές.

Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι ακόλουθες επιλογές:

 • Μπροστινή μάσκα εξαερισμού με τύπο μανδάλου ή περσίδας. Παρέχει εξαερισμό στον αττικό χώρο με τη δυνατότητα να μειώσει την εισροή αέρα το χειμώνα. Συχνά, τέτοιες σχάρες καλύπτονται από το εξωτερικό με καλύμματα PVC, τα οποία επίσης ρυθμίζουν την ταχύτητα του αέρα στην περιοχή κάτω από την οροφή, αν και είναι πολύ απλού τύπου.
 • Πρόσοψη μεταλλικές σχάρες εξαερισμού ή PVC. Έρχεται σε ποικιλία διαμορφώσεων και χρωμάτων. Υπάρχουν είναι ορθογώνια και στρογγυλά και λευκά και καφέ. Μια τέτοια σχάρες τοίχου κατασκευάζεται σε ένα ευρύ φάσμα για να εξασφαλιστεί η συμβατότητα αυτών των προϊόντων με την πρόσοψη οποιουδήποτε σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης, για παράδειγμα, πλαισιωμένου PVC πλαισίου ή συμβατικής ξύλινης επένδυσης. Συχνά στις προσόψεις υπάρχει επίσης αεριζόμενη ρυθμιζόμενη μάσκα και ένα καπάκι που κλείνει. Ταυτόχρονα, εξωτερικές μεταλλικές γρίλιες πρόσοψης (ειδικά πλέγματα εξαερισμού αλουμινίου) έχουν μεγάλη ζήτηση από ό, τι παρόμοια προϊόντα από PVC.
 • Βάση / αεριζόμενη εξωτερική μάσκα. Ο φυσικός αερισμός του θεμελίου παρέχεται όταν κατασκευάζεται από τη συσκευή με τα καθαριστικά του αέρα που μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής. Τα απόβλητα ονομάζονται ειδικά ανοίγματα που παρέχουν ροή αέρα προς το θεμέλιο, για την αποφυγή εισόδου στο σπίτι βρωμιά και μικρά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των τρωκτικών, έχουν τοποθετηθεί σχάρες εξαερισμού για το σόκο. Μπορούν επίσης να είναι κλειστές μεταλλικές ή PVC επικαλύψεις λευκού ή καφέ ή άλλου χρώματος και πλέγματα ρυθμιζόμενα σε περσίδες.

Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου

Εάν ένα δωμάτιο (π.χ., η κουζίνα) εδράζεται κουκούλα, δεν έχει κλείσει σφιχτά όταν είναι αποσυνδεδεμένη μεταλλικό ή πλαστικό κάλυμμα, ο εξωτερικός χώρος από το εξωτερικό μπορεί να ρέει σε αυτό το χρονικό διάστημα, τον αέρα ή πολύ κρύο (το χειμώνα), ή πολύ ζεστό (στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού), ή που περιέχουν διάφορες μυρωδιές.

Για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων επιπτώσεων συνιστάται η εγκατάσταση πινάκων αερισμού εξοπλισμένων με ειδική βαλβίδα ελέγχου, η οποία είναι στρογγυλή ή ορθογώνια πλάκα με οπές και λοβούς που τους καλύπτουν. Κάτω από την πίεση της ροής αέρα εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα πέταλα αποκλίνουν και επιτρέπουν στον αέρα να κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση. Μόλις σταματήσει η λειτουργία του ανεμιστήρα, τα πέταλα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση και η πρόσβαση των εξωτερικών αέριων μαζών στο εσωτερικό του εξαεριζόμενου χώρου εμποδίζεται.

Σήμερα, τα συστήματα αερισμού με σχάρες που διαθέτουν βαλβίδες ελέγχου βρίσκονται όλο και περισσότερο σε γραφεία και σε κατοικημένες περιοχές. Η ικανότητά τους να κλείνουν αυτόματα όταν σταματά ο ανεμιστήρας εξάτμισης ή ο αερισμός τροφοδοσίας όχι μόνο δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τη ζωή ή την εργασία των ανθρώπων αλλά και εξοικονομεί ενέργεια που καταναλώνεται από κλιματιστικά και θερμαντήρες.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού;

Η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων είναι συνήθως απλή και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Αλλά για να απαντήσετε στην ερώτηση, πώς να εγκαταστήσετε σωστά μια σχάρα εξαερισμού, πρέπει να ξέρετε ακριβώς τι είναι και τι προορίζεται; Επειδή υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτηση διαφορετικών τύπων σχάρων. Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές.

 • Εγκατάσταση σχάρας αερισμού σε αεραγωγό, για παράδειγμα, στην κουζίνα, στην τουαλέτα ή στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, το πλαίσιο μπορεί να συνδεθεί στον τοίχο ή τους πείρους, ή να κολλήσει κόλλα, ή κόλλα όπως "υγρά καρφιά". Είναι επίσης δυνατή η προσάρτηση μιας σχάρας (για παράδειγμα, μιας εξωτερικής μεταλλικής) με τη χρήση διαχωριστικών ελατηρίων (εφόσον περιλαμβάνονται). Στην τελευταία περίπτωση, είναι δυνατή η αφαίρεση και πλύση της εγκατεστημένης μάσκας αερισμού.
 • Τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Τοποθετήστε το καλύτερο κοντά στην κουκούλα, γιατί εάν το τοποθετήσετε από έξω, τότε τα πέταλα που εμποδίζουν τον εξωτερικό αέρα, το χειμώνα, μπορούν να παγώσουν στο έδαφος και να σταματήσουν να λειτουργούν. Υπάρχουν παρόμοια προϊόντα που επιτρέπουν την εγκατάσταση μέσα στον αγωγό εξαερισμού, αλλά τότε υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση σε μια τέτοια σχάρα.
 • Εάν σε ένα δωμάτιο (για παράδειγμα, σε ένα μπάνιο), η κυκλοφορία του αέρα δεν είναι αρκετά εντατική, η σχάρα αερισμού μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας στην πόρτα ενός τέτοιου δωματίου. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις του πλέγματος πρέπει να υπολογίζονται σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, τα οποία εξαρτώνται τόσο από το μέγεθος του χώρου όσο και από τον σκοπό του. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να ανοίξετε μια τρύπα στην πόρτα του απαιτούμενου μεγέθους και να στερεώσετε τη σχάρα είτε με βίδες είτε με κόλλα.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα πλέγματος εξαερισμού

Αυτά είναι, πρώτα απ 'όλα:

 • Μεταλλικές γρίλιες πόρτας σειράς MVM τροφοδοσίας και εξάτμισης, οι οποίες κατασκευάζονται σε διάφορες έγχρωμες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των οποίων μπορεί να είναι: μπεζ, καφέ, λευκό, γκρι, μαύρο και μπλε.
 • Τα πλέγματα εξαερισμού PB, που αποτελούνται στην πραγματικότητα από την ίδια την σχάρα και από ένα ξεχωριστό πλαίσιο στήριξης. Ταυτόχρονα, λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούνται ειδικοί ελατηριωτοί συνδετήρες για τη στερέωση τους, αυτές οι σχάρες εξαερισμού μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το άνοιγμα, να καθαριστούν και να πλυθούν.
 • Οι περσίδες διαθέτουν πλέγματα τοίχου 1 σειράς AMP, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας όσο και στην εξαγωγή.
 • Οι γρίλιες τοίχου είναι τύπου ADR 2 γραμμών, οι οποίες παρέχουν ακριβέστερο έλεγχο της ροής του αέρα λόγω της παρουσίας τους, εκτός από κάθετες και οριζόντιες σειρές τυφλών.

Η επιλογή της θέσης της μονάδας διανομής αέρα, καθώς και ο τύπος της, καθορίζει τη φύση της κίνησης των αεριωθουμένων στον θάλαμο. Σε οικιστικά κτίρια και πολιτικούς σκοπούς, συνήθως παρέχεται αερισμός ανάδευσης, που παρέχεται από τη ροή του αέρα μέσω των οροφών και των πλεγμάτων αερισμού τοίχου. Η βελτίωση του μικροκλίματος σε ένα σπίτι ή ένα γραφείο μπορεί επίσης να συμβάλει στη διαθεσιμότητα τέτοιων προϊόντων περσίδες, μάνδαλα και βαλβίδες ελέγχου.