Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

   Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

   Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

   Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

   Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

   Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

   Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

   1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
   2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

   Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

   Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Εξωτερική μονάδα

   Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

   Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

   Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

   Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

   Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

   Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

   Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

   Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

   Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

   Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

   Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

   Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

   Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

   Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

   Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

   Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

   Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

   Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

   Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

   Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

   Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

   Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

   Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

   Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

   Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

   Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

   Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

   Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

   1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
   2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
   3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
   4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

   Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

   Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

   Παγωμένος στο κλιματιστικό

   Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

   Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

   Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

   Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

   Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

   Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!

   Pro Χειροποίητα

   Όταν τις καλοκαιρινές ημέρες η θερμότητα είναι απαράδεκτη, τα κλιματιστικά έρχονται στη διάσωση. Αλλά επωφελούνται μόνο εάν έχουν εγκατασταθεί σωστά. Το κλιματιστικό είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: την εσωτερική μονάδα (εξατμιστή) και τον εξωτερικό (συμπυκνωτή). Και σήμερα θα σας πούμε για την αναστολή της εξωτερικής μονάδας, όπου θα μάθετε πώς να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

   Πρώτον, ας διευκρινίσουμε την τοποθεσία του.

   Πού να τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα;

   Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε μπαλκόνι ή κάτω από θόλο. Δεν είναι πρακτικό να εγκαταστήσετε σε γυμνό τοίχο πολυώροφων κτιρίων, διότι αυτό θα περιπλέξει τη διαδικασία εγκατάστασης και θα κοστίσει περισσότερο. Επιπλέον, ένα τέτοιο μπλοκ θα πρέπει να καθαρίζεται συνεχώς από πάγο και αλεξίπτωτα, αλλά και να πραγματοποιεί τακτικό καθαρισμό.

   Σημαντικό θα λάβει υπόψη τις επιθυμίες των γειτόνων σας, επειδή κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας μπορούν να παρεμβαίνουν στον θόρυβο ή να αποστραγγίζουν συμπυκνωμένο νερό.

   Μην το εγκαταστήσετε στην ηλιόλουστη πλευρά του σπιτιού, ο ήλιος μπορεί να το υπερθερμάνει και να επιδεινώσει την απόδοσή του. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε για την απουσία ανέμου, διαφορετικά η θερμότητα θα σταματήσει να απελευθερώνεται στο περιβάλλον και έτσι η εργασία του ανεμιστήρα μπορεί να διαταραχθεί.

   Εξετάστε επίσης τη θερμοκρασία του αέρα. Εάν υπερβαίνει τους 45 ° C - βρείτε ένα πιο δροσερό μέρος για εγκατάσταση.

   Εδώ είναι τα κύρια σημεία όπου δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα:

   • Κοντά στις κορυφές των δέντρων. Όταν εγκαθιστάτε την εξωτερική μονάδα κοντά στα δέντρα, ο εναλλάκτης θερμότητας γίνεται γρήγορα φραγμένος με φύλλα και με ισχυρούς ανέμους, τα κλαδιά μπορεί να βλάψουν τη συσκευή.
   • Στην επιφάνεια της γης. Δεν συνιστάται η τοποθέτησή του στο έδαφος: θα λερωθεί και θα καλυφθεί με χιόνι, γεγονός που θα καταστρέψει την παραγωγική του ικανότητα.
   • Κοντά σε μέρη όπου είναι πιθανή η έκρηξη αερίων. Μην εγκαθιστάτε κοντά σε αγωγούς αερίου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες.

   Με το σημείο αποσυναρμολόγησης της εγκατάστασης, προχωρήστε τώρα στην ίδια την ανάρτηση και μάθετε πώς να εγκαταστήσετε σωστά την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   1. Πριν από την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, βεβαιωθείτε για τη δύναμη των τοίχων ή περίφραξη μπαλκόνι. Η μεσαία μονάδα ζυγίζει 10-15 kg και τα προβλήματα εγκατάστασης σπάνια προκύπτουν, αλλά μερικά ιδιαίτερα δυνατά δείγματα φτάνουν τα 60 kg, οπότε παρέχετε τοίχους και συνδετήρες με διπλό περιθώριο ασφαλείας.
   2. Αποφύγετε την εγκατάσταση σε τοίχους που είναι κατασκευασμένες από αεριωμένο σκυρόδεμα. Το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι επαρκές θερμομονωτικό υλικό, αλλά δεν είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε είδος εγκατάστασης.
   3. Μην το συνδέετε σε αεριζόμενη πρόσοψη, διαφορετικά δημιουργεί σταθερό θόρυβο και ισχυρή δόνηση. Χρησιμοποιήστε μια σφράγιση απόσβεσης και στερεώστε τον στον τοίχο για να αποφύγετε τους κραδασμούς.
   4. Μην επιτρέπετε οποιαδήποτε παραμόρφωση κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την οριζόντια επιφάνεια του κτιρίου. Αν δεν τηρηθεί αυτός ο κανόνας, η κυκλοφορία του φρέον ή άλλων ψυκτικών μέσων θα διαταραχθεί.
   5. Προσαρμόστε σωστά την αποστράγγιση της συμπυκνωμένης υγρασίας. Στην ιδανική περίπτωση, αυτός ο σωλήνας θα πρέπει να συνδεθεί με τον αποχετευτικό αγωγό, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει και το νερό στάζει απλά στο έδαφος. Εάν συμβεί αυτό, φροντίστε τουλάχιστον να μην πέσει αυτή η υγρασία στους περαστικούς.
   6. Τηρήστε την απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και του τοίχου. Αυτή η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Αν το κρεμάσετε πιο κοντά, το φυσάρισμα στη θερινή ώρα δεν θα ολοκληρωθεί εντελώς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θραύση.

   Αλλά τι γίνεται αν το διαμέρισμά σας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνος σας μια εξωτερική μονάδα; Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό στους ψηλούς ορόφους.

   Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στον τελευταίο όροφο, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα στην επιφάνεια της οροφής. Για αυτό, μια εξαιρετική βοήθεια σε αυτό θα είναι το ωριαίο μίσθωμα του γερανού φορτηγού http://gsrlift.ru/auto/ στο Voronezh. Το διάστημα μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας πρέπει να είναι 15-20 μέτρα. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται από το μηχάνημα στο οποίο είναι κατασκευασμένη μια συρόμενη σκάλα.

   Εάν η εγκατάσταση κλιματισμού πραγματοποιείται πάνω από τον 5ο όροφο, τότε δεν μπορεί να γίνει χωρίς ορειβάτες. Η κλήση αυτών των εργαζομένων καταβάλλεται ξεχωριστά και θα σας κοστίσει από 60 έως 150 δολάρια.

   Σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή σε μερικές αποχρώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας:

   • Για πλήρη ασφάλεια, προσέξτε την ποιότητα των στηριγμάτων. Πρέπει να αντέχουν το βάρος δύο φορές περισσότερο.
   • Αν υπάρχει εξωτερική μόνωση, ακολουθήστε τους βραχίονες στήριξης στο ίδιο το υλικό του τοίχου και όχι στη θερμομόνωση.
   • Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα σε μπαλκόνι με τζάμι. Αυτό θα εμποδίσει την παραγωγή θερμότητας και θα επιδεινώσει την εργασία. Μπορείτε να το αποφύγετε εάν τα παράθυρα είναι αρκετά ανοιχτά.
   • Μη λυγίζετε τους σωλήνες με φρέον, αυτό θα οδηγήσει σε μικρότερη διαρροή.
   • Αν εξακολουθείτε να αποφασίζετε να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα στο έδαφος, τότε βεβαιωθείτε ότι κρεμάτε δύο μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους και κλείστε το "κλουβί". Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή μπλοκαρίσματος του μπλοκ, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά και σε απόπειρες κλοπής.
   • Σε οποιοδήποτε ύψος τοποθέτησης, κάντε ένα επιπλέον μεταλλικό κάλυμμα. Αυτός θα σώσει την εξωτερική μονάδα από τα icicles και πάγο.

   Και επιτέλους, θα αναφέρουμε τις κύριες δυσλειτουργίες στο έργο του εξωτερικού μπλοκ και τους λόγους τους.

   1. Ζύμωση της βαλβίδας. Ο λόγος έγκειται στην έλλειψη ψυκτικού, χωρίς την επαρκή ποσότητα, δεν συνιστάται η χρήση του κλιματιστικού, καθώς η απόδοση του θα μειωθεί και τα μέρη ή μάλλον ο συμπιεστής μπορεί να φθαρεί. Γεμίστε το σύστημα το συντομότερο δυνατό με το φρέον.
   2. Μόλυνση του εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Ο εναλλάκτης θερμότητας είναι συχνά φραγμένος με χνούδι λεύκας, φύλλα, σκόνη και άλλες πηγές ακαθαρσιών. Ως εκ τούτου, ο καθαρισμός πρέπει να γίνει μετά τη χειμερινή περίοδο και να εφαρμόσει ένα ειδικό σύνολο "χτένες" για τον καθαρισμό των άκρων διαφορετικού πάχους.
   3. Δημιούργησε πάγο στο εξωτερικό κέλυφος. Πρόκειται για δυσλειτουργία του αισθητήρα θερμοκρασίας ή της πλακέτας ελέγχου. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς και επισκευάστε το μη εργάσιμο μέρος.

   Το άρθρο μας έχει λήξει και ελπίζουμε ότι έχετε καταλάβει πώς να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Ελπίζουμε ότι οι συστάσεις σας θα σας βοηθήσουν στην επιλογή της θέσης και της σωστής εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σας. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο!

   Εγκαταστήστε και συνδέστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

   Η εγκατάσταση του κλιματισμού απαιτεί την εμπειρία τέτοιων έργων, καθώς και τη θεωρητική εκπαίδευση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια αποτυχία στη λειτουργία αυτού του συστήματος συμβαίνει λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες εγκατάστασης και σύνδεσης.

   Αυτόματη εγκατάσταση κλιματιστικού

   Πριν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, πρέπει να γνωρίζετε την ακολουθία των βημάτων:

   1. Επιλέξτε τη θέση που θέλετε να εγκαταστήσετε.
   2. Κρεμάστε το εσωτερικό, και στη συνέχεια την εξωτερική μονάδα.
   3. Τοποθέτηση των επικοινωνιών.
   4. Ρύθμιση της σωστής λειτουργίας του συστήματος.

   Τι χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Για να κάνετε όλη την εργασία σας, θα χρειαστείτε ένα σύνολο εργαλείων. Για εγκατάσταση, θα χρειαστείτε:

   1. Διατρητής μεγάλης χωρητικότητας. Μέσα από αυτό, δημιουργούνται οπές που επιτρέπουν την κατασκευή σωλήνων και καλωδίων για τον σύνδεσμο της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας.
   2. Truborez. Είναι χρήσιμο για την κοπή χαλκοσωλήνων. Θα χρειαστείτε επίσης ένα αρχείο για να αφαιρέσετε τις ακίδες στις σωληνώσεις.
   3. Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο για να δώσετε στους σωλήνες το απαραίτητο σχήμα.
   4. Τρυπάνια και τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων.
   5. Ο διανομέας και ο βαθμονομητής.
   6. Shtroborez, το οποίο είναι χρήσιμο όταν τοποθετείτε ένα αυλάκι στον τοίχο. Μπορεί να αντικατασταθεί από ένα σφυρί ή ένα σφυρί, αλλά με αυτόν τον τρόπο η εργασία θα είναι πολύ πιο περίπλοκη και διαρκή.
   7. Κατσαβίδια, hexahedrons, επίπεδο, σφυρί και άλλα εργαλεία που μπορούν να είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της εργασίας.
   8. Επίπεδο κτιρίου.

   Τι μπορεί να είναι χρήσιμο για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού

   Εκτός από τα εργαλεία, θα απαιτούνται επίσης υλικά:

   1. Χαλκοσωλήνες άνευ ραφής, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για το σύστημα ψύξης και κλιματισμού. Συνήθως, το μήκος του σωλήνα είναι ίσο με το μήκος της διαδρομής στον τοίχο συν 30-40 εκ. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή του κλιματιστικού.
   2. Ηλεκτρικό καλώδιο - η ποσότητα του συνήθως αναφέρεται στις οδηγίες στη συσκευή, αλλά είναι καλύτερα να το πάρετε με περιθώριο.
   3. Σωλήνας αποχέτευσης - αυτό θα απαιτήσει ειδικό ή νερό-πολυπροπυλένιο. Το μήκος του πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 80 cm.
   4. Σωλήνες θέρμανσης - το μανίκι από καουτσούκ ταιριάζει καλύτερα.
   5. Πλαστικό κουτί - θα πρέπει να κρύβεται η διαδρομή στον τοίχο.
   6. Εξάρτημα για εξωτερική μονάδα - αγοράζονται συνήθως έτοιμα γωνίες και αγκύλες.
   7. Βίδες, συνδετήρες.

   Πώς να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό στο διαμέρισμα

   Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση της εγκατάστασης και τη μέθοδο της. Στα διαμερίσματα εγκαθίστανται κλιματιστικά, η εξωτερική και η εσωτερική μονάδα των οποίων συνδέονται με σωλήνα στον οποίο υπάρχουν καλώδια και φρέον.

   Σημαντικό! Ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του κλιματιστικού είναι καλύτερα την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

   Για να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό με τα χέρια σας, πρώτα πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες. Εκεί αναγράφονται τα απαραίτητα υλικά, τα οποία θα απαιτηθούν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Είναι καλύτερα να τα αγοράσετε εκ των προτέρων.

   Θα υπάρξει επίσης μια σειρά ενεργειών, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι ταυτόσημες:

   • Στον τοίχο σημειώνεται η θέση του μπλοκ, της διαδρομής και όλων των άλλων συσκευών.

   Παρακολουθήστε για προσαρμογές συστήματος

   • Είναι απαραίτητο να επισημάνετε τους χώρους διέλευσης των καλωδίων στον τοίχο. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή.
   • Στη συνέχεια, η εσωτερική πλάκα είναι σταθερή. Θα πρέπει να είναι οριζόντια (η ισοπέδωση θα βοηθήσει στο επίπεδο του κτιρίου). Στη συνέχεια εφαρμόζεται η ίδια η πλάκα και σημειώνονται οι θέσεις για οπές διάτρησης. Στη συνέχεια, τρυπιούνται και εισάγονται στηρίγματα.
   • Στη συνέχεια το πιάτο τοποθετείται και στερεώνεται προσεκτικά.
   • Μια εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη σύμφωνα με το ίδιο σχήμα.
   • Ελέγξτε την ομαλότητα της εγκατάστασης και όλα είναι τακτοποιημένα.
   • Με τη βοήθεια ενός διάτρητου, γίνεται μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας θα περάσουν οι επικοινωνίες.

   Μετά από αυτές τις ενέργειες, μια διαδρομή τοποθετείται στον τοίχο.

   Σημαντικό! Ο αριθμός των συνδετήρων πρέπει να είναι ίσος με τον αριθμό των οπών στο μπλοκ. Διαφορετικά, η δομή δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της.

   Πώς να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα

   Όλες οι εργασίες αρχίζουν με την εγκατάσταση του συμπυκνωτή, επιλέγονται κατάλληλοι βραχίονες που θα αντέξουν το βάρος του κλιματιστικού. Είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε στον ίδιο τον τοίχο και όχι στη μόνωση ή την επένδυση του δωματίου.

   Σύστημα στερέωσης στην πρόσοψη πολυώροφων κτιρίων

   Για την προστασία του συστήματος από τις δυσμενείς επιπτώσεις του περιβάλλοντος, είναι γδαρμένο.

   Ο αγωγός αποστράγγισης από την εξωτερική μονάδα πρέπει να εκκενωθεί στο αποχετευτικό δίκτυο.

   Πώς να εγκαταστήσετε μια εσωτερική μονάδα

   Η απόσταση μεταξύ των δύο μονάδων πρέπει να είναι ανάλογη με την ισχύ του συστήματος. Όσο μικρότερο, τόσο το καλύτερο λειτουργεί το σύστημα.

   Για το λόγο αυτό, η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στον ίδιο τοίχο με τον εξωτερικό. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, επιλέγεται το πλησιέστερο μέρος.

   Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι:

   1. Τα κλιματιστικά δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από το κρεβάτι.
   2. Η απόσταση από την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.
   3. Μην τοποθετείτε πάνω από τα παράθυρα και τις μπαταρίες ή σε μη αεριζόμενους χώρους.
   4. Μην τοποθετείτε το κλιματιστικό κοντά στα έπιπλα.

   Θα πρέπει να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στη συσκευή, θα βελτιώσει την απόδοσή της και θα της επιτρέψει να καθαριστεί έγκαιρα.

   Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας είναι σχεδόν ίδια με την εξωτερική μονάδα. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε μια θέση, στη συνέχεια να επισυνάψετε τους βραχίονες, και πάνω τους, τον εξατμιστή. Η μόνη διαφορά είναι ότι προτού εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα θα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα για το σωλήνα freon.

   Μετά την εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος, συνδέονται δύο μονάδες και το κλιματιστικό είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο.

   Πώς να συνδέσετε μπλοκ

   Οι μονάδες κλιματισμού πρέπει να συνδέονται με χάλκινους σωλήνες (2 τεμάχια) και καλώδιο. Μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο και να κρυφτούν σε ένα ειδικό κουτί, ή σε ένα stroba. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δημιουργήσετε ένα αυλάκι. Αλλά πρώτα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο, η οποία γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων. Στη συνέχεια ξεκινά η σύνδεση, κάτι που θα απαιτήσει:

   1. Σωλήνες με μεγάλη και μικρότερη διάμετρο, οι οποίοι τοποθετούνται σε θερμομόνωση.
   2. Στη συνέχεια, ωθούνται μέσα από μια τρύπα στον τοίχο και κάμπτονται με ένα χαλί.
   3. Και στις δύο πλευρές των σωλήνων τοποθετούνται ειδικές ωτίδες για την προστασία τους.
   4. Το καλώδιο κρατείται επίσης στην οπή και συνδέεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Κάθε μονάδα διαθέτει μπλοκ ακροδεκτών, στα οποία θα συνδέονται καλώδια, ανάλογα με τα χρώματα τους.
   5. Στη συνέχεια, ένας σωλήνας αποστράγγισης συνδέεται με μια συγκεκριμένη έξοδο της εσωτερικής μονάδας. Το δεύτερο άκρο του οδηγείται στο δρόμο.
   6. Η αποστράγγιση πρέπει να στερεωθεί προσεκτικά για να αποφευχθεί η χαλάρωση του.

   Σύνδεση μπλοκ συστημάτων

   Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα πλαστικό κουτί, τότε όλες οι επικοινωνίες πρέπει να είναι συνδεδεμένες σε μια δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με επιχρίσματα ή μεταλλική ταινία σκωτσέλας.

   Πώς να συνδέσετε το κλιματιστικό στο δίκτυο

   Στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης, οι χαλκοσωλήνες και η αποστράγγιση του κλιματιστικού συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο σύμφωνα με το σχέδιο. Με τα τελευταία πράγματα είναι πολύ πιο εύκολο, στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, είναι εκεί που εισάγεται η αποστράγγιση.

   Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να συνδέσετε σωλήνες χαλκού. Πρέπει να ξεκινήσετε την εργασία από την εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό του τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες, ένα με μεγάλο, και το άλλο - μικρό. Μπορείτε να ξεκινήσετε με οποιονδήποτε.

   Η όλη διαδικασία εργασίας είναι η εξής:

   1. Από τα σημεία σύνδεσης των σωλήνων χαλκού, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα παξιμάδια.
   2. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε την ομαλότητα των άκρων.
   3. Στους σωλήνες που τίθενται σε nakidnye καρύδια. Είναι σημαντικό να μην συγχέεται η κατεύθυνση του νήματος.
   4. Οι άκρες των σωλήνων εκτείνονται και συσφίγγονται στη θήκη.
   5. Ο κύλινδρος είναι εγκατεστημένος και η βίδα βιδώνεται.
   6. Τερματίστε το ρολό αφού ο κυλινδρóς σταματήσει να κατεβαίνει.
   7. Η καμπύλη άκρη οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και, χρησιμοποιώντας ένα παξιμάδι σύνδεσης, συνδέεται.
   8. Η εξωτερική μονάδα είναι συνδεδεμένη με τον ίδιο τρόπο.

   Συνδέστε το κλιματιστικό στο τροφοδοτικό με τα χέρια σας

   Το διάγραμμα καλωδίωσης του κλιματιστικού στο σπίτι μπορεί να είναι μονοφασικό. Μπορείτε να το κάνετε μέσω μιας πρίζας ή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο στον ηλεκτρικό πίνακα.

   Χρησιμοποιώντας μια πρίζα

   Αρχικά, τοποθετήστε το καλώδιο από τον εξατμιστή στην εξωτερική μονάδα. Για να το κάνετε αυτό:

   • Τοποθετείται ένα σύρμα για τη σύνδεση των μπλοκ.
   • Η γραμμή προς τον πίνακα διανομής σχεδιάζεται. Περιλαμβάνει καλώδιο και αυτόματη συσκευή για προστασία από υπερφόρτωση.
   • Εάν οι συσκευές έχουν μέση ισχύ, τότε μπορούν να συνδεθούν χωρίς μια τέτοια γραμμή. Αυτό γίνεται απευθείας στην πρίζα.

   Σημαντικό! Το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει σε διαφορετικές χωρητικότητες, οπότε ο διακόπτης θα πρέπει να εγκατασταθεί στη γραμμή σύνδεσης και κοντά στην έξοδο.

   Πώς να επιλέξετε μια πρίζα

   Πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

   • Έχετε αξιόπιστη γείωση.
   • Αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κατασκευαστή του κλιματιστικού.
   • Όλα τα καλώδια πρέπει να είναι χαλκός.
   • Η πρίζα πρέπει να συνδεθεί στην θωράκιση μέσω του διακόπτη.

   Υποδοχή για σύστημα κλιματισμού

   Χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό καλώδιο

   Αυτή η μέθοδος θεωρείται ως η πλέον αξιόπιστη και ασφαλής, ειδικά εάν εγκαθιστάτε μια συσκευή προστασίας ταξιδίου που προστατεύει το σύστημα από πτώσεις τάσης.

   Απαιτήσεις για αυτή τη σύνδεση:

   1. Απαιτούμενη συσκευή ή διακόπτης κυκλώματος.
   2. Όλα τα εξαρτήματα πρέπει να είναι χαλκός.
   3. Η διάμετρος των συρμάτων πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος που ορίζει ο κατασκευαστής.
   4. Πρέπει να προβλεφθεί ξεχωριστό έδαφος για ολόκληρη τη γραμμή.

   Στη συνέχεια, όλα τα καλώδια τοποθετούνται και ελέγχεται η εργασία όλων των στοιχείων του συστήματος.

   Ύψος από κλιματιστικό έως οροφή

   Το βέλτιστο ύψος για το οποίο είναι αναρτημένο το κλιματιστικό είναι 10 cm από την οροφή. Αυτό θα εξασφαλίσει τη σωστή ροή ψυχρού αέρα, που θα περάσει στην κορυφή. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει αρκετός χώρος για την κυκλοφορία του αέρα. Ωστόσο, για πιο ισχυρά κλιματιστικά, η απόσταση αυτή μπορεί να αυξηθεί κατά 5-10 cm.

   Η απόσταση υπολογίζεται από την πλίνθο

   Πώς να εγκαταστήσετε ένα κινητό κλιματιστικό

   Ο κινητός κλιματισμός είναι πολύ πιο εύκολος να εγκαταστήσετε από οποιονδήποτε άλλο. Αλλά εδώ θα απαιτηθούν ορισμένες δεξιότητες εργασίας. Απαιτείται επίσης το ακόλουθο σύνολο εργαλείων:

   1. Πυκνό πλαστικό (πάχος 10-12 mm). Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα φράγμα μεταξύ του δροσερού αέρα στο δωμάτιο και του θερμού εξωτερικού χώρου.
   2. Πριόνι για πλαστικό.
   3. Ζωγραφική ταινία ή ταινία, με την οποία το φύλλο είναι σταθερό.
   4. Τοποθέτηση αφρού ή οποιουδήποτε στεγανοποιητικού υλικού που θα διασφαλίζει το νερό και την αεροστεγανότητα.

   Επιλογή εγκατάστασης κινητής συσκευής

   Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα κινητό κλιματιστικό κοντά στο παράθυρο, αποφεύγοντας τα κατάγματα στον εύκαμπτο σωλήνα. Η ακολουθία των ενεργειών εγκατάστασης έχει ως εξής:

   1. Λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες μετρήσεις και η διάμετρος του εξαερισμού.
   2. Κόψτε μια τρύπα γι 'αυτό. Θα πρέπει να είναι 3-4 εκατοστά μικρότερο από τον ίδιο τον σωλήνα. Αυτό θα σας βοηθήσει να το διορθώσετε σφιχτά.
   3. Το πλεξιγκλάς είναι σφραγισμένο. Αυτό μπορεί να γίνει με κολλητική ταινία, σφραγιστικό ή αφρό.
   4. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε το πλαίσιο παραθύρου και να στερεώσετε εκεί ένα ένθετο από πλεξιγκλάς. Αυτό μπορεί να γίνει με την ίδια ταινία ή σφράγιση.
   5. Μετά από αυτό μπορείτε να εγκαταστήσετε την ίδια την καραμέλα. Για το σκοπό αυτό, επιλέγεται ένας χώρος για την τοποθέτησή του, ένας σωλήνας αποστράγγισης εισάγεται στον εξαεριστήρα και εισάγεται στη θυρίδα εξαγωγής του μονοστοιχείου. Το άλλο άκρο του σωλήνα οδηγείται έξω στο δρόμο.
   6. Μετά από 2-3 ώρες μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό.

   Εγκατάσταση κλιματιστικού χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι μικρότερο από 5 μέτρα, το κλιματιστικό μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς αντλία κενού. Αυτό απαιτεί:

   1. Αφαιρέστε όλα τα βύσματα στις θύρες.
   2. Στη συνέχεια, πάρτε το εξάγωνο κλειδί, το οποίο επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις της κάτω θύρας.
   3. Στη συνέχεια, το κλειδί εισάγεται στη θύρα και μετακινείται κατά 90 μοίρες. Εκείνη τη στιγμή, ο φρέον βγαίνει, ο οποίος, μαζί με τον αέρα και το freon, δημιουργεί υπερβολική πίεση.
   4. Η θύρα έχει ένα καρούλι που συμπιέζει για λίγο. Αυτή τη στιγμή, το μείγμα αερίων που αφαιρεί αέρα και αργό από αυτό.
   5. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα. Αν η διαδρομή είναι 4 μέτρα, τότε αυτό θα είναι αρκετό, εάν 3 - τότε θα πρέπει να επαναληφθεί ξανά.
   6. Στην έξοδο του καρουλιού βιδώνεται ένα καπάκι.
   7. Με τη βοήθεια ενός εξάγωνου ανοίγει η κάτω και η ανώτερη θύρα, όπου εισάγεται το φρέον.
   8. Το σύστημα είναι έτοιμο για λειτουργία.

   Εγκατάσταση κλιματισμού στους ψηλότερους ορόφους

   Εγκατάσταση κλιματισμού στους τελευταίους ορόφους του σπιτιού μπορεί να γίνει στην οροφή. Η απόσταση μεταξύ των μπλοκ θα είναι περίπου 15-20 μέτρα. Αυτό μπορεί να γίνει με γερανό και συρόμενη σκάλα.

   Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη, τότε το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι ή κάτω από θόλο. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

   1. Τα τοιχώματα στα οποία είναι εγκατεστημένο το σύστημα πρέπει να είναι ισχυρά και ικανά να αντέχουν σε μεγάλο βάρος.
   2. Μην εγκαθιστάτε σε τοίχους αεριζόμενου σκυροδέματος.
   3. Μην τοποθετείτε το σύστημα σε αεριζόμενη πρόσοψη, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το θόρυβο και τις κραδασμούς.
   4. Όλα πρέπει να εγκατασταθούν ομαλά και χωρίς παραμόρφωση.
   5. Η απόσταση μεταξύ του εξωτερικού μπλοκ και του τοίχου πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.
   6. Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό σε μπαλκόνι με τζάμι, καθώς αυτό θα επιδεινώσει τη λειτουργία του.
   7. Είναι υποχρεωτικό να τοποθετήσετε μια προσωπίδα πάνω στην εξωτερική μονάδα, η οποία θα διατηρήσει την ακεραιότητα του συστήματος.

   Απαιτήσεις για την εγκατάσταση κλιματιστικών

   έτσι ώστε το κλιματιστικό να έχει το μέγιστο όφελος, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

   1. Επιλέξτε το μοντέλο που αντιστοιχεί στις παραμέτρους του δωματίου (διαστάσεις, διαθεσιμότητα εξοπλισμού κ.λπ.).
   2. Σωστή εγκατάσταση.
   3. Συμμόρφωση με τους κανόνες λειτουργίας και πρόληψης.

   Το κλιματιστικό έχει δύο μονάδες, καθένα από τα οποία έχει ορισμένες λειτουργίες. Ο εξωτερικός είναι συμπυκνωτής και ο εσωτερικός είναι ένας εξατμιστής. Συνδέονται με καλώδια, σωλήνες, στους οποίους λειτουργεί το φρέον.

   Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για να εγκαταστήσετε το σύστημα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το βάρος της μονάδας, η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό και ούτω καθεξής.

   Τοποθετήστε το κλιματιστικό πιο κοντά στο παράθυρο

   Η εξωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετείται σε ένα συμπαγές τοίχο που μπορεί να αντέξει βάρος μεγαλύτερο των 60 kg. Μην εγκαθιστάτε στο αεριωμένο σκυρόδεμα. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από περιβαλλοντικές επιδράσεις. Αυτό μπορεί να γίνει με φράχτες και τέντες.

   Κατά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, λάβετε υπόψη:

   1. Η απόσταση από το εξωτερικό προς την εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι ελάχιστη. Αυτό θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
   2. Ο εξατμιστής δεν πρέπει να εμποδίζεται από κουρτίνες, έπιπλα κ.λπ.
   3. Μεταξύ των επίπλων και της εσωτερικής μονάδας πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων.
   4. Μην τοποθετείτε το σύστημα πάνω στις μπαταρίες.
   5. Εξασφαλίστε ελεύθερη πρόσβαση.
   6. Η απόσταση από το μπλοκ μέχρι την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.

   Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η στεγανότητα και η αξιοπιστία της στερέωσης του κλιματιστικού. Αν ένας κορμός χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των μπλοκ, οι συνδέσεις πρέπει να εκκενωθούν.

   Ποιο είναι το μέγιστο μήκος της διαδρομής κλιματισμού

   Όπως είναι ήδη γνωστό, όσο περισσότερο θα είναι η διαδρομή, τόσο μικρότερη είναι η ισχύς ολόκληρου του συστήματος. Η μέγιστη απόσταση της διαδρομής εμφανίζεται στο πιστοποιητικό κλιματισμού. Συνήθως η κατακόρυφη απόσταση είναι 7 μέτρα και οριζόντια - 15 μέτρα.

   Πώς να αποκρύψετε τον κλιματισμό στο εσωτερικό

   Συνήθως το κλιματιστικό εγκαθίσταται κατά τη διάρκεια της επισκευής, επομένως είναι προτιμότερο να επιλέξετε την επιλογή που θα χωρέσει στο εσωτερικό χωρίς κανένα μειονέκτημα. Αν δεν πετύχετε, μπορείτε να δοκιμάσετε:

   1. Χρωματίστε το κλιματιστικό στο χρώμα του τοίχου.
   2. Τοποθετήστε το πάνω από την μπροστινή πόρτα.
   3. Αγοράστε ένα ολοκληρωμένο σύστημα split, το οποίο μπορεί να κρυφτεί στην ψευδοροφή.
   4. Το κλιματιστικό δαπέδου μπορεί να κρυφτεί σε διακοσμητικά πλαίσια.
   5. Τοποθετήστε το κλιματιστικό σε ένα ράφι ή σε ένα ερμάριο στο οποίο θα εξασφαλιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα.
   6. Μπορείτε να κάνετε μια θέση για το μπλοκ.

   Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας αποφασίζει ποια επιλογή θα είναι πιο βολική. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να μπλοκάρει σημαντικά τη διέλευση στον ανεμιστήρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και γρήγορη θραύση.

   Απόκρυψη του κλιματισμού μπορεί να είναι κάτω από το ανώτατο όριο

   Κατά την καυτή περίοδο, ο κλιματισμός είναι απλά απαραίτητος. Είναι πολύ σημαντικό να το εγκαταστήσετε σωστά, διαφορετικά ολόκληρο το σύστημα δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει και θα αποτύχει γρήγορα. Εάν κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας, τότε πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και πριν από αυτό να μελετήσετε τις οδηγίες εγκατάστασης του κατασκευαστή. Αυτό θα βοηθήσει γρήγορα και εύκολα να κάνει όλη τη δουλειά.